Četvrtak, 01.09.2016.

14:45

Bez podrške Srbije za referendum

Predsednik i premijer Srbije nisu pružili podršku zvaničnicima Republike Srpske oko referenduma, ali nisu hteli ni da utiču na njihov stav.

Izvor: Beta

Bez podrške Srbije za referendum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Mrgud

pre 7 godina

Ljudi, smesno o ovakvim stvarima pisati.Svako od vas ko ima pasos neka pogleda malo bolje i jednostavno shvatice svu filozofiju, Zivis u Hrvatskoj(onda si hrvat),u BiH(onda si bosanac) u Srbiji (onda si srbin) na Marsu(onda si marsovac), u Americi si amerikanac, u Kini si kinez!
Bas cudno zar ne?Problem je u osobama koje ne mogu da prihvate to da na pr: Srbin zivi u Hrvatskoj i ne zeli biti Hrvat(ili obrnuto,to se tice citave bise Jugoslavije).To je jednostavno razumeti,jer gde zivis iz te drzave potices(Srbija,Hrvatska,BiH,Japan,Afganistan itd...)ali ono sto si ti u stvari to je tvoja etnicka propadnost! Kao i pripadnost religiji! I to je licno tvoja privatna stvar! Sve dok zivis u drzavi u kojoj zivis,bices samo Srbin,Hrvat,Bosanac,Iranac ili Sirijac! Bez obzira sta ti zelis,i bez obzira na tvoju versku i etnicku pripadnost.

Znalac

pre 7 godina

(CCCP, 1. septembar 2016 17:10)

A sta su Rusi? Ima toliko vera i nacija u Rusiji.I kada onog iz Kalmikije pitas sta je on kaze da je Rus. Nije Rusijanac.U americi kada nekog pitas sta je on kaze da je amerikanac a poreklo Kinesko,Poljsko, Srpsko..Srbijanac je vestacka tvorevina od strane Hrvata. Zasto onda niko ne kaze Hrvacanin kako je Branko Radicevic pisao u Brankovom kolu (Hrvacane ne od lane oduvek si ti bez mane....)

Bosanac

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.(Laguna, 1. septembar 2016 18:11)

Vi iz RS-a bi trebali malo da se edukujete i da naučite zašto "Srbijanci", i u kojem dijelu Srbije se tako ljudi nazivaju.To što većinu stanovništva tako nazivaju je pod****vanje,ali pošto većina komentara dolazi od balavurdije nije ni čudo što su tako zatucani i ograničeni....

Никола

pre 7 godina

Колико је само пара издвојено за референдум, кад већ треба да буде нека буде заједно са Општинским изборима. Све у једном трошку, ионако смо дебело задужени.

Perun

pre 7 godina

Uredu,doći će i 25,gladni,siromašni,poniženi i obespošljeni narod će izaći na referendum da kaže svoje,da da podršku.Priča gotova.Očekujemo potom s čime će opet izaći Baja od Lijevča polja da zavlači,zaluđuje i odvraća gladni,siromašni,poniženi i obespošljeni narod,od njegovih suštinskih problema za koje Bajina apoteka nema lijeka.

Laguna

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.

entitet nije drzava

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.
(Laguna, 1. septembar 2016 18:11)

Ti si Bosanac gde god u inostranstvu da pokazes pasos, a u okviru RS mozes ako zelis da se smatras i Marsovcem

John

pre 7 godina

(CCCP, 1. septembar 2016 17:10)

Da pojednostavim. Stvar, to jest problem je u jeziku. U jeziku koji nema izraze za sve za šta bi trebao da ima, pa onda mora da se pravi na silu.

A, na primer, u engleskom je prosto: tu ima i Serb i Serbian i Croat i Croatian i Montenegrin i Montenegrinian...
Na srpskom to nema. Ili bar nema sve. Kako se, na primer zove onaj koji živi u Hrvatskoj? Ne može Hrvat, to je već zauzeto. Hrvaćain? Hrvatijanac? Hrvatskijanac?

Sa druge strana, kad je Bosna u pitanju situacija je još gora. Kaži Srbinu iz Banja Luke ili Hrvatu iz Mostara da je Bosanac i letećeš u Vrbas ili Neretvu uz odgovor "Nisam ja Bosanac ja sam Srbin/Hrvat".
Ali jesu i Srbi i Hrvati i Bošnjaci iz Bosne su Bosanci. Kao što su Bošnjaci iz Novog Pazara Srbijanci (Zukorlića su pisali kao "Srbijanski muftija") kao i Mađari, Albanci, Bugari, Slovaci, naravno i Srbi koji žive u Srbiji (uključujući i Vojvodinu - izvinite Glavni Arhivator...)

Zoki

pre 7 godina

Srbi iz R. Srpske su srbi, srbi iz Srbije su srbijanci, a kako se onda zovu srbi iz Australije?
Reč "srbijanci" ne postoji, neko je očigledno izmislio ovu reč kako bi razdvojio nas srbe na 2 dela kao dva različita naroda a činjenica je da smo svi mi srbi ma gde živeli.
Sve najbolje braćo srbi

neutralni felsh

pre 7 godina

Srbi iz R. Srpske su srbi, srbi iz Srbije su srbijanci, a kako se onda zovu srbi iz Australije? 
Reč "srbijanci" ne postoji, neko je očigledno izmislio ovu reč kako bi razdvojio nas srbe na 2 dela kao dva različita naroda a činjenica je da smo svi mi srbi ma gde živeli. 
Sve najbolje braćo srbi
(Zoki, 01. septembar 2016 18:03)


da, da... velika gramaticka i logicka zavera da bi razdvijili nas srbe na dva dela - na one koji zive u srbiji, i na one koji zive van srbije. svasta!

Šumadinac

pre 7 godina

Koliko komentara , toliko i različitih mišljhenja. Evo još jedno: Vrlo pametno i diplomatski lukavo rečeno i odlučeno. Ne podržavamo (zna se zbog čega, Evropa nas čeka ) ali se ne mešamo u odluke ( i opet se zna zbog čega; podrška koja nije izgovorena) Biće onako kako Srpski narod odluči. Malo sutra, da Bošnjaci mogu referendum o odvajanju od RS, isto kao i Srbi od Kosova. Biće ovo O:K. Polako ali sigrno Rapublika Srpska će postati samostalna država. Kao i Kosovo. Zar ne? Mislim da ništa nije nejasno.Pa Evropski političari neprekidno daju slične izjave.

Markoni Banja Luka

pre 7 godina

Da bar ne moram da radim na taj 9 januar.Ali kaci me svaki put druga smjena,a kao nekakav je praznik,ali pola privatnika otvara radnje na taj dan.Samo ovi na budzetu ne rade.A mi obicni smrtnici na taj dan imamo tri puta vise posla.To je nase pravo kao gradjani RS.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Deo srpskog nacionalnog bića, i to onaj koji je uvek bežao i d..e sklanjao od Turaka i Austrijanaca, prihvatio je ovaj ponižavajući sinonim shvatajući da im on daje neki poseban "kvalitet". Tu podelu, od milion drugih podela, osmislili su srpski neprijatelji sa nadom da će se medju nama naći dovoljno "ovaca" za šišanje, koje će nasesti na ovu podvalu. Kao pandan toj podeli, danas se sve više koriste novi termin, sa nadom da još ima "ovaca", poput vojvodjani, sandžaklije itd.itd. Srbiju treba što više usitniti kako bi sitne duše bile zadovoljne i na svom.

Srbijanac

pre 7 godina

@Marsijanac.. znaš ko je izmislio naziv Srbijanac? Upravo Srbi severno od Save i Dunava, i zapadno od Drine..autohtono stanovništvo u Srbiji, znači svi građani koji su rođeni i čiji su koreni u Srbiji, oduvek su Srbi koji nisu živeli u Srbiji nazivali Srbijancima ili Geacima!!I to su nas tako nazivali želeći da nas ponize! Postali smo svi Srbi kad su ovi što nas krstiše u Geake aterirali i kad im je bila potrebna pomoć starijeg brata i novi dom! Eee nismo mi zaboravili kako ste nas zvali dok ste radili u čistoj industriji kod Tite, a mi Srbijanci -Geaci za bedne pare trovali se u Zorki u Šapcu, u Pančevu, u Boru i Zaječaru...i pored svega trpeli smo sankcije zbog Vas i primili Nato bombe.. i sad smo isto?.. malo morgen!

Beograd

pre 7 godina

Bosanci,

Srbija nikad nije ni podrzavala ove iz severne Bosne bas nesto u njihovim ne znam kakvim gerila akcijama. Vucic je bio u Srebrenici, Tadic vam se izvinio za zlocine, Dacic isto, Nikolic vam je u sred Sarajeva rekao da svi koji zive u Bosni su za nas bosanci. Nadam se da vam je jasno da je Dodik vas a ne nas problem. On dolazi u Srbiju po misljenje a verovatno ni on sam ne zna zasto kad je svima vise nego jasno. Sad hoce svoju drzavu da bi mogao da bude sam svoj gazda. Srbija to ne podrzava.

riverman

pre 7 godina

Ja, kao Srbin iz Banjaluke, dijete poginulog borca, smatram da referendum kao sredstvo osiguravanja proslave 9. januara, je nepotreban i koristi se za politicke bodove Dodika i elite i naravno finansijske malverzacije jer kosta tako nesto.
9. januar SVAKAKO TREBA DA SLAVIMO, bez obzira na bilo kakve presude u Sarajevu kao i do sad. I grb na zastavu treba da vratimo.

CCCP

pre 7 godina

Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .

Srbijanac je gradjanin Srbije. Srbin je pripadnik srpskog naroda. Nije isto. Srbijanac moze biti i etnicki Hrvat, ili etnicki Albanac, i ne mora biti etnicki Srbin. I nisu svi Srbi - Srbijanci, recimo, Srbi iz BiH nisu Srbijanci, niti su to Srbi koji zive u Hrvatskoj, Crnog Gori, ili Madjarskoj iako jesu etnicki Srbi. Kao sto, na primer, Rusi nisu isto sto i i Rusijani ("Rossiyane" na ruskom) - jedno je etnicka pripadnost, a drugo drzavljanstvo.

Michael de Santa

pre 7 godina

Напето као у елиминацијама Звезда Гранда.
(Oddball, 01. septembar 2016 16:08)
Hvala vam na glasu.

AHAHAH BAS TO :)

Pimbe

pre 7 godina

Џејмс, u potpunosti dijelim mišljenje sa tobom. Koliko puta sam čuo od Srba iz Bosne da njima Drina nikad neće biti granica i isto to sam čuo od Bošnjaka iz Sandžaka pa mi nikako nije jasno zasto li se ratovalo uopšte!!! Da je Bog dao da smo ostali u krnjoj jugoslaviji bez slovenije i hrvatske danas bi nam bolje ptice pjevale. Živ bio druže.

Marsijanac

pre 7 godina

"Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 1. septembar 2016 16:24)"
Oni se loze da su veci srbi od tebe

DAVOR

pre 7 godina

Srbija je sve reskirala da bi nastala RS. I zivote i sankcije cak i svoj teritotijalni integritet. Sada je to stabilna i punoletna republika srba u BIH i mora sama da donosi svoje strateske odluke i da odgovara za njih. Moram ovim putem da odam priznanje Nikolicu i Vucicu sto nisu radi privida medju gradjanima da su na celu svekolikog srpstva u regionu nasu zemlju doveli u krizu zbog postupaka samozvanih raznih lokalnih vodja Srba u regionu i njihovih avanturistickih postupaka. Sto su bivse elite na celu Srbije redovno cinili. Sta god mislio o Nikolicu ovo je jos jedan veliki njegov demokratski postupak posle izlaska iz SNS kada je postao predsednik Srbije.

Patria

pre 7 godina

Pa da Srbi u Srbiji su Srbijanci, a Hrvati u Hrvatskoj Hrvatijanci. Ne? Gle Hrvati su Hrvati i u Sloveniji i u Srbiji i u Hrvatskoj... zanimljivo... a mozda je u pitanju 20-godisnje ispiranje mozga pogrdnim izrazom smisljenim u redakciji prethodnika HRT-a iz vremena MASPOK-a... Uostalom sta se ja primam ko Hepo kockica, svi smo mi ovde Indijanci, zna se ko odlucuje u ime svih nas iz bivse Juge... PS: ako vam je nas poznati pesnik inspiracija, i on se zavitlavo - mos' misliti Srbijanci i Hrvascani...

bratdjura

pre 7 godina

srbijanac se odnosi na srbe sa teritorije srbije! dakle srbi koji su u bosni i hrvatskoj ne zovemo ih tek tako srbi..vec se daje i teritorijalni pridjev..bosanski srbi i srbi iz hrvatske..tako i srbi iz bosne sve vas u srbiji zovu srbijanci!...

HanSolo

pre 7 godina

Samo sloga srbina spašava.. Najgluplji slogan ovog naroda.. Nikad svojima podršku.. I onda se pitamo zašto se svi sprdaju sa nama.. Mi to najviše sami sebi radimo.. Biće "oluja" i u bih.. Ovde se nešto vrlo loše kuva, a naša vlada slepa ko slepi miševi.. Užas!

Ikl

pre 7 godina

Ne lozite se - to Srbijanac pisu provokatori na forumu. To nikad necete cuti od Srbina. Nikad. Ta rec ne postoji u srpskom jeziku i izmisljena je da bi pokusala da podeli narod. Od toga nema nista.

m4

pre 7 godina

Kakav bre rat,ja sam iz rs,ali nepada mi na pamet da idem u bilo kakav rat,a ni brata ne bih pustio,zakljucao bih u podrum ako treba.Pa znate li vi koliko ja imam drugova bez oca,zar te zene koje su ostale bez muzeva,sada treba da ostanu i bez sinova?! Ko hoce da ratuje brate zatvoriti na neki stadion,pa nek se biju brate do mile volje.

Kap

pre 7 godina

Pa i '92 je do rata došlo zbog referenduma samo što su danas uloge zamenjene. Valjda je jedan rat dovoljan, da neće Dodik i drugi...da "proširi" svoje "carstvo" . Zabraniti referendum i smiriti tenzije u regionu to je najvažniji zadatak. Da Vučić hoće može da smiri Dodika, ali ovako se samo ogradio i ništa nije praktički uradio.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Једино решење је да се Србија и Босна уједине у конфедерацију.

Тако ће већина срба поново бити у једној држави, а и БиХ ће остати цела у форми два ентитета, па се ни Бошњаци неће нервирати што им се одвојила Српска,јер то онда неће бити могуће, и неће нико претити ратом...Тако ће се и Санџак/Рашка смирити.

А могли би и Црногорце и Македонце да примимо...И онда име променимо у Република Југославија.А за службени поново прогласимо СРПСКОХРВАТСКИ језик.

И онда прогласимо једну војску и полицију, једну валуту, усагласимо закоме и прописе, и као такви уђемо у ЕУ.

Liberal

pre 7 godina

U redu je. Nema podrske, nema protivljenja. Nadam se da ce biti referenduma, za mene je to pitanje demokratije. Ko mi uskrati pravo, zakljucam mu novcanik.

sit gladnom ne vjeruje

pre 7 godina

Prodaju maglu narodu, a medjusobno su svi u dogovoru. Sami prave i izmisljaju probleme cim im gori pod nogama. A sve da se ne bi pricalo o pokradenim i propalim bankama, preduzecima, osiguravajucim kucama, raznoraznima mito i korupcija aferama, da bi se zaustavile istrage u pojedinim predmetima, da se sakrije katastrofalno stanje u zdravstvu, sudstvu, skolstvu, policiji, da se ne bi pricalo o kreditima u koje su uvalili narod a koji stizu na naplatu, o propaloj privredi, o unistenim selima, poljoprivredi i domacinstvima, o stopi kriminala, o enormnom bogacenju politicara preko noci.... treba li jos nabrajati ??
Nije mi samo jasno kako narode nasjedas na istu pricu iznova i iznova?? Da li je moguce da nikada ne ucimo na greskama, pa im uvijek prolaze iste jeftine fore??

dovhv

pre 7 godina

Hvala Vucicu na odje***anju Dodika. Nadam se da je od srca. Bosni trebaju hladne glave i zdrav razum.
Ps, nisam bot, zivim u FBIH, nisam bosnjak i strepim zadnjih dana, najvise zbog svog trogodisnjeg sina.

filip

pre 7 godina

Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .

realno

pre 7 godina

Ne mesaju se a koliko neki dan izdaju zahteve ultimarivne 5-6 sati nakon pozara u pravoslavnoj crkvi u Sarajevu da se odmah uhvati napadac na sveopste srpstvo kojima se salje poruka da nisu pozeljni, mesaju se u odluke sudova istraznih postupaka, Vulin i dacic ne zatvaraju usta....hoce li se umesati ako (hipoteticno) ostatak bosnjaka u RS organizuju referendum da se "izdvoje iz RS" zbog preglasavanja ....kada hoces da pravis sukob uvek ima razloga a kada se mesas mesaj se prinicpijelno ili nemoj NIKAKO. Zato vam Junker ne veruje gospodo.

Trajko

pre 7 godina

Nisam ni ocekivao drugaciji cirkus oko referenduma.. kada se ne bi radilo o ozbiljnim stvarima i zivotima ljudi,sva ova farsa bi podsecala na neki jeftini holivudski film..

YUGO 45

pre 7 godina

Samo da rata nebude..mogu samo reći neslušajte političare.Ja sam morao otići i Banja Luke 1993 i sad kao " stranac " idem u BL i sve je super, dobri i ljubazni ljudi kao da sukoba nikad nije bilo.Sretnem svoje stare prijatelje i sve je kao nekad...a da slušam ove što su na vlasti na sve tri ili više strana nikad nebi otišao dole i naravno pogriješio...živi i zdravi bili svi ljudi dobre volje a političari i lideri će se već nekako snaći.

Konacno malo razuma od polticara na vlasti u Srbiji

pre 7 godina

Ako je Vucic odlucio da presece sa rusofilom Dodikom onda svaka cast na potezu, ali bi onda to treba da uradi i sa nekima iz njegove stranke i nekima iz stranaka sa kojiam je napravio Vladu.

Oliva

pre 7 godina

Jutros je rekao da neće ići na sastanak, a sad je otišao. Veoma principijelan čovek ovaj Vucic
(Vasa, 1. septembar 2016 15:37)

I ne samo, sam sebe je nazvao CASNIM jutros!

Dajte mu Vujakliju, ako ne zna znacenje!

BigShit

pre 7 godina

Komentar iz EU, priča treća:
Auuuu, pa sa ti Srbijaci samos mnogos problemos. Šta da se radi bre sa njima? Oni uopšte ne žele u EU, oni samo nas zayebava. Oni sarađiva sa Putin. Auuuu hoće bre da ruske baze da bidne u Šabac i Niš. Tako Putin ima da kontroliše Balkan a Erdogan Bliski Istok, auuuuu u šta smo mi skupa sa Nato ulupali vreme i pare. Ne sviđa to šta vidim. Šta sad da se radi? Turska će da napusti Bosance i Albance zbog Putin, zbog Kurdi, zbog ne iz EU. BigShit.

Oliva

pre 7 godina

Jutros je rekao da neće ići na sastanak, a sad je otišao. Veoma principijelan čovek ovaj Vucic
(Vasa, 1. septembar 2016 15:37)

I ne samo, sam sebe je nazvao CASNIM jutros!

Dajte mu Vujakliju, ako ne zna znacenje!

dovhv

pre 7 godina

Hvala Vucicu na odje***anju Dodika. Nadam se da je od srca. Bosni trebaju hladne glave i zdrav razum.
Ps, nisam bot, zivim u FBIH, nisam bosnjak i strepim zadnjih dana, najvise zbog svog trogodisnjeg sina.

m4

pre 7 godina

Kakav bre rat,ja sam iz rs,ali nepada mi na pamet da idem u bilo kakav rat,a ni brata ne bih pustio,zakljucao bih u podrum ako treba.Pa znate li vi koliko ja imam drugova bez oca,zar te zene koje su ostale bez muzeva,sada treba da ostanu i bez sinova?! Ko hoce da ratuje brate zatvoriti na neki stadion,pa nek se biju brate do mile volje.

Liberal

pre 7 godina

U redu je. Nema podrske, nema protivljenja. Nadam se da ce biti referenduma, za mene je to pitanje demokratije. Ko mi uskrati pravo, zakljucam mu novcanik.

DAVOR

pre 7 godina

Srbija je sve reskirala da bi nastala RS. I zivote i sankcije cak i svoj teritotijalni integritet. Sada je to stabilna i punoletna republika srba u BIH i mora sama da donosi svoje strateske odluke i da odgovara za njih. Moram ovim putem da odam priznanje Nikolicu i Vucicu sto nisu radi privida medju gradjanima da su na celu svekolikog srpstva u regionu nasu zemlju doveli u krizu zbog postupaka samozvanih raznih lokalnih vodja Srba u regionu i njihovih avanturistickih postupaka. Sto su bivse elite na celu Srbije redovno cinili. Sta god mislio o Nikolicu ovo je jos jedan veliki njegov demokratski postupak posle izlaska iz SNS kada je postao predsednik Srbije.

Ikl

pre 7 godina

Ne lozite se - to Srbijanac pisu provokatori na forumu. To nikad necete cuti od Srbina. Nikad. Ta rec ne postoji u srpskom jeziku i izmisljena je da bi pokusala da podeli narod. Od toga nema nista.

Bosanac

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.(Laguna, 1. septembar 2016 18:11)

Vi iz RS-a bi trebali malo da se edukujete i da naučite zašto "Srbijanci", i u kojem dijelu Srbije se tako ljudi nazivaju.To što većinu stanovništva tako nazivaju je pod****vanje,ali pošto većina komentara dolazi od balavurdije nije ni čudo što su tako zatucani i ograničeni....

filip

pre 7 godina

Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .

neutralni felsh

pre 7 godina

Srbi iz R. Srpske su srbi, srbi iz Srbije su srbijanci, a kako se onda zovu srbi iz Australije? 
Reč "srbijanci" ne postoji, neko je očigledno izmislio ovu reč kako bi razdvojio nas srbe na 2 dela kao dva različita naroda a činjenica je da smo svi mi srbi ma gde živeli. 
Sve najbolje braćo srbi
(Zoki, 01. septembar 2016 18:03)


da, da... velika gramaticka i logicka zavera da bi razdvijili nas srbe na dva dela - na one koji zive u srbiji, i na one koji zive van srbije. svasta!

sit gladnom ne vjeruje

pre 7 godina

Prodaju maglu narodu, a medjusobno su svi u dogovoru. Sami prave i izmisljaju probleme cim im gori pod nogama. A sve da se ne bi pricalo o pokradenim i propalim bankama, preduzecima, osiguravajucim kucama, raznoraznima mito i korupcija aferama, da bi se zaustavile istrage u pojedinim predmetima, da se sakrije katastrofalno stanje u zdravstvu, sudstvu, skolstvu, policiji, da se ne bi pricalo o kreditima u koje su uvalili narod a koji stizu na naplatu, o propaloj privredi, o unistenim selima, poljoprivredi i domacinstvima, o stopi kriminala, o enormnom bogacenju politicara preko noci.... treba li jos nabrajati ??
Nije mi samo jasno kako narode nasjedas na istu pricu iznova i iznova?? Da li je moguce da nikada ne ucimo na greskama, pa im uvijek prolaze iste jeftine fore??

Mrgud

pre 7 godina

Ljudi, smesno o ovakvim stvarima pisati.Svako od vas ko ima pasos neka pogleda malo bolje i jednostavno shvatice svu filozofiju, Zivis u Hrvatskoj(onda si hrvat),u BiH(onda si bosanac) u Srbiji (onda si srbin) na Marsu(onda si marsovac), u Americi si amerikanac, u Kini si kinez!
Bas cudno zar ne?Problem je u osobama koje ne mogu da prihvate to da na pr: Srbin zivi u Hrvatskoj i ne zeli biti Hrvat(ili obrnuto,to se tice citave bise Jugoslavije).To je jednostavno razumeti,jer gde zivis iz te drzave potices(Srbija,Hrvatska,BiH,Japan,Afganistan itd...)ali ono sto si ti u stvari to je tvoja etnicka propadnost! Kao i pripadnost religiji! I to je licno tvoja privatna stvar! Sve dok zivis u drzavi u kojoj zivis,bices samo Srbin,Hrvat,Bosanac,Iranac ili Sirijac! Bez obzira sta ti zelis,i bez obzira na tvoju versku i etnicku pripadnost.

Šumadinac

pre 7 godina

Koliko komentara , toliko i različitih mišljhenja. Evo još jedno: Vrlo pametno i diplomatski lukavo rečeno i odlučeno. Ne podržavamo (zna se zbog čega, Evropa nas čeka ) ali se ne mešamo u odluke ( i opet se zna zbog čega; podrška koja nije izgovorena) Biće onako kako Srpski narod odluči. Malo sutra, da Bošnjaci mogu referendum o odvajanju od RS, isto kao i Srbi od Kosova. Biće ovo O:K. Polako ali sigrno Rapublika Srpska će postati samostalna država. Kao i Kosovo. Zar ne? Mislim da ništa nije nejasno.Pa Evropski političari neprekidno daju slične izjave.

Laguna

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Једино решење је да се Србија и Босна уједине у конфедерацију.

Тако ће већина срба поново бити у једној држави, а и БиХ ће остати цела у форми два ентитета, па се ни Бошњаци неће нервирати што им се одвојила Српска,јер то онда неће бити могуће, и неће нико претити ратом...Тако ће се и Санџак/Рашка смирити.

А могли би и Црногорце и Македонце да примимо...И онда име променимо у Република Југославија.А за службени поново прогласимо СРПСКОХРВАТСКИ језик.

И онда прогласимо једну војску и полицију, једну валуту, усагласимо закоме и прописе, и као такви уђемо у ЕУ.

Zoki

pre 7 godina

Srbi iz R. Srpske su srbi, srbi iz Srbije su srbijanci, a kako se onda zovu srbi iz Australije?
Reč "srbijanci" ne postoji, neko je očigledno izmislio ovu reč kako bi razdvojio nas srbe na 2 dela kao dva različita naroda a činjenica je da smo svi mi srbi ma gde živeli.
Sve najbolje braćo srbi

Никола

pre 7 godina

Колико је само пара издвојено за референдум, кад већ треба да буде нека буде заједно са Општинским изборима. Све у једном трошку, ионако смо дебело задужени.

YUGO 45

pre 7 godina

Samo da rata nebude..mogu samo reći neslušajte političare.Ja sam morao otići i Banja Luke 1993 i sad kao " stranac " idem u BL i sve je super, dobri i ljubazni ljudi kao da sukoba nikad nije bilo.Sretnem svoje stare prijatelje i sve je kao nekad...a da slušam ove što su na vlasti na sve tri ili više strana nikad nebi otišao dole i naravno pogriješio...živi i zdravi bili svi ljudi dobre volje a političari i lideri će se već nekako snaći.

Marsijanac

pre 7 godina

"Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 1. septembar 2016 16:24)"
Oni se loze da su veci srbi od tebe

Perun

pre 7 godina

Uredu,doći će i 25,gladni,siromašni,poniženi i obespošljeni narod će izaći na referendum da kaže svoje,da da podršku.Priča gotova.Očekujemo potom s čime će opet izaći Baja od Lijevča polja da zavlači,zaluđuje i odvraća gladni,siromašni,poniženi i obespošljeni narod,od njegovih suštinskih problema za koje Bajina apoteka nema lijeka.

realno

pre 7 godina

Ne mesaju se a koliko neki dan izdaju zahteve ultimarivne 5-6 sati nakon pozara u pravoslavnoj crkvi u Sarajevu da se odmah uhvati napadac na sveopste srpstvo kojima se salje poruka da nisu pozeljni, mesaju se u odluke sudova istraznih postupaka, Vulin i dacic ne zatvaraju usta....hoce li se umesati ako (hipoteticno) ostatak bosnjaka u RS organizuju referendum da se "izdvoje iz RS" zbog preglasavanja ....kada hoces da pravis sukob uvek ima razloga a kada se mesas mesaj se prinicpijelno ili nemoj NIKAKO. Zato vam Junker ne veruje gospodo.

Znalac

pre 7 godina

(CCCP, 1. septembar 2016 17:10)

A sta su Rusi? Ima toliko vera i nacija u Rusiji.I kada onog iz Kalmikije pitas sta je on kaze da je Rus. Nije Rusijanac.U americi kada nekog pitas sta je on kaze da je amerikanac a poreklo Kinesko,Poljsko, Srpsko..Srbijanac je vestacka tvorevina od strane Hrvata. Zasto onda niko ne kaze Hrvacanin kako je Branko Radicevic pisao u Brankovom kolu (Hrvacane ne od lane oduvek si ti bez mane....)

CCCP

pre 7 godina

Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .

Srbijanac je gradjanin Srbije. Srbin je pripadnik srpskog naroda. Nije isto. Srbijanac moze biti i etnicki Hrvat, ili etnicki Albanac, i ne mora biti etnicki Srbin. I nisu svi Srbi - Srbijanci, recimo, Srbi iz BiH nisu Srbijanci, niti su to Srbi koji zive u Hrvatskoj, Crnog Gori, ili Madjarskoj iako jesu etnicki Srbi. Kao sto, na primer, Rusi nisu isto sto i i Rusijani ("Rossiyane" na ruskom) - jedno je etnicka pripadnost, a drugo drzavljanstvo.

HanSolo

pre 7 godina

Samo sloga srbina spašava.. Najgluplji slogan ovog naroda.. Nikad svojima podršku.. I onda se pitamo zašto se svi sprdaju sa nama.. Mi to najviše sami sebi radimo.. Biće "oluja" i u bih.. Ovde se nešto vrlo loše kuva, a naša vlada slepa ko slepi miševi.. Užas!

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Deo srpskog nacionalnog bića, i to onaj koji je uvek bežao i d..e sklanjao od Turaka i Austrijanaca, prihvatio je ovaj ponižavajući sinonim shvatajući da im on daje neki poseban "kvalitet". Tu podelu, od milion drugih podela, osmislili su srpski neprijatelji sa nadom da će se medju nama naći dovoljno "ovaca" za šišanje, koje će nasesti na ovu podvalu. Kao pandan toj podeli, danas se sve više koriste novi termin, sa nadom da još ima "ovaca", poput vojvodjani, sandžaklije itd.itd. Srbiju treba što više usitniti kako bi sitne duše bile zadovoljne i na svom.

riverman

pre 7 godina

Ja, kao Srbin iz Banjaluke, dijete poginulog borca, smatram da referendum kao sredstvo osiguravanja proslave 9. januara, je nepotreban i koristi se za politicke bodove Dodika i elite i naravno finansijske malverzacije jer kosta tako nesto.
9. januar SVAKAKO TREBA DA SLAVIMO, bez obzira na bilo kakve presude u Sarajevu kao i do sad. I grb na zastavu treba da vratimo.

entitet nije drzava

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.
(Laguna, 1. septembar 2016 18:11)

Ti si Bosanac gde god u inostranstvu da pokazes pasos, a u okviru RS mozes ako zelis da se smatras i Marsovcem

Trajko

pre 7 godina

Nisam ni ocekivao drugaciji cirkus oko referenduma.. kada se ne bi radilo o ozbiljnim stvarima i zivotima ljudi,sva ova farsa bi podsecala na neki jeftini holivudski film..

Kap

pre 7 godina

Pa i '92 je do rata došlo zbog referenduma samo što su danas uloge zamenjene. Valjda je jedan rat dovoljan, da neće Dodik i drugi...da "proširi" svoje "carstvo" . Zabraniti referendum i smiriti tenzije u regionu to je najvažniji zadatak. Da Vučić hoće može da smiri Dodika, ali ovako se samo ogradio i ništa nije praktički uradio.

BigShit

pre 7 godina

Komentar iz EU, priča treća:
Auuuu, pa sa ti Srbijaci samos mnogos problemos. Šta da se radi bre sa njima? Oni uopšte ne žele u EU, oni samo nas zayebava. Oni sarađiva sa Putin. Auuuu hoće bre da ruske baze da bidne u Šabac i Niš. Tako Putin ima da kontroliše Balkan a Erdogan Bliski Istok, auuuuu u šta smo mi skupa sa Nato ulupali vreme i pare. Ne sviđa to šta vidim. Šta sad da se radi? Turska će da napusti Bosance i Albance zbog Putin, zbog Kurdi, zbog ne iz EU. BigShit.

Markoni Banja Luka

pre 7 godina

Da bar ne moram da radim na taj 9 januar.Ali kaci me svaki put druga smjena,a kao nekakav je praznik,ali pola privatnika otvara radnje na taj dan.Samo ovi na budzetu ne rade.A mi obicni smrtnici na taj dan imamo tri puta vise posla.To je nase pravo kao gradjani RS.

Konacno malo razuma od polticara na vlasti u Srbiji

pre 7 godina

Ako je Vucic odlucio da presece sa rusofilom Dodikom onda svaka cast na potezu, ali bi onda to treba da uradi i sa nekima iz njegove stranke i nekima iz stranaka sa kojiam je napravio Vladu.

Beograd

pre 7 godina

Bosanci,

Srbija nikad nije ni podrzavala ove iz severne Bosne bas nesto u njihovim ne znam kakvim gerila akcijama. Vucic je bio u Srebrenici, Tadic vam se izvinio za zlocine, Dacic isto, Nikolic vam je u sred Sarajeva rekao da svi koji zive u Bosni su za nas bosanci. Nadam se da vam je jasno da je Dodik vas a ne nas problem. On dolazi u Srbiju po misljenje a verovatno ni on sam ne zna zasto kad je svima vise nego jasno. Sad hoce svoju drzavu da bi mogao da bude sam svoj gazda. Srbija to ne podrzava.

Patria

pre 7 godina

Pa da Srbi u Srbiji su Srbijanci, a Hrvati u Hrvatskoj Hrvatijanci. Ne? Gle Hrvati su Hrvati i u Sloveniji i u Srbiji i u Hrvatskoj... zanimljivo... a mozda je u pitanju 20-godisnje ispiranje mozga pogrdnim izrazom smisljenim u redakciji prethodnika HRT-a iz vremena MASPOK-a... Uostalom sta se ja primam ko Hepo kockica, svi smo mi ovde Indijanci, zna se ko odlucuje u ime svih nas iz bivse Juge... PS: ako vam je nas poznati pesnik inspiracija, i on se zavitlavo - mos' misliti Srbijanci i Hrvascani...

Michael de Santa

pre 7 godina

Напето као у елиминацијама Звезда Гранда.
(Oddball, 01. septembar 2016 16:08)
Hvala vam na glasu.

AHAHAH BAS TO :)

Pimbe

pre 7 godina

Џејмс, u potpunosti dijelim mišljenje sa tobom. Koliko puta sam čuo od Srba iz Bosne da njima Drina nikad neće biti granica i isto to sam čuo od Bošnjaka iz Sandžaka pa mi nikako nije jasno zasto li se ratovalo uopšte!!! Da je Bog dao da smo ostali u krnjoj jugoslaviji bez slovenije i hrvatske danas bi nam bolje ptice pjevale. Živ bio druže.

John

pre 7 godina

(CCCP, 1. septembar 2016 17:10)

Da pojednostavim. Stvar, to jest problem je u jeziku. U jeziku koji nema izraze za sve za šta bi trebao da ima, pa onda mora da se pravi na silu.

A, na primer, u engleskom je prosto: tu ima i Serb i Serbian i Croat i Croatian i Montenegrin i Montenegrinian...
Na srpskom to nema. Ili bar nema sve. Kako se, na primer zove onaj koji živi u Hrvatskoj? Ne može Hrvat, to je već zauzeto. Hrvaćain? Hrvatijanac? Hrvatskijanac?

Sa druge strana, kad je Bosna u pitanju situacija je još gora. Kaži Srbinu iz Banja Luke ili Hrvatu iz Mostara da je Bosanac i letećeš u Vrbas ili Neretvu uz odgovor "Nisam ja Bosanac ja sam Srbin/Hrvat".
Ali jesu i Srbi i Hrvati i Bošnjaci iz Bosne su Bosanci. Kao što su Bošnjaci iz Novog Pazara Srbijanci (Zukorlića su pisali kao "Srbijanski muftija") kao i Mađari, Albanci, Bugari, Slovaci, naravno i Srbi koji žive u Srbiji (uključujući i Vojvodinu - izvinite Glavni Arhivator...)

Srbijanac

pre 7 godina

@Marsijanac.. znaš ko je izmislio naziv Srbijanac? Upravo Srbi severno od Save i Dunava, i zapadno od Drine..autohtono stanovništvo u Srbiji, znači svi građani koji su rođeni i čiji su koreni u Srbiji, oduvek su Srbi koji nisu živeli u Srbiji nazivali Srbijancima ili Geacima!!I to su nas tako nazivali želeći da nas ponize! Postali smo svi Srbi kad su ovi što nas krstiše u Geake aterirali i kad im je bila potrebna pomoć starijeg brata i novi dom! Eee nismo mi zaboravili kako ste nas zvali dok ste radili u čistoj industriji kod Tite, a mi Srbijanci -Geaci za bedne pare trovali se u Zorki u Šapcu, u Pančevu, u Boru i Zaječaru...i pored svega trpeli smo sankcije zbog Vas i primili Nato bombe.. i sad smo isto?.. malo morgen!

bratdjura

pre 7 godina

srbijanac se odnosi na srbe sa teritorije srbije! dakle srbi koji su u bosni i hrvatskoj ne zovemo ih tek tako srbi..vec se daje i teritorijalni pridjev..bosanski srbi i srbi iz hrvatske..tako i srbi iz bosne sve vas u srbiji zovu srbijanci!...

Oliva

pre 7 godina

Jutros je rekao da neće ići na sastanak, a sad je otišao. Veoma principijelan čovek ovaj Vucic
(Vasa, 1. septembar 2016 15:37)

I ne samo, sam sebe je nazvao CASNIM jutros!

Dajte mu Vujakliju, ako ne zna znacenje!

sit gladnom ne vjeruje

pre 7 godina

Prodaju maglu narodu, a medjusobno su svi u dogovoru. Sami prave i izmisljaju probleme cim im gori pod nogama. A sve da se ne bi pricalo o pokradenim i propalim bankama, preduzecima, osiguravajucim kucama, raznoraznima mito i korupcija aferama, da bi se zaustavile istrage u pojedinim predmetima, da se sakrije katastrofalno stanje u zdravstvu, sudstvu, skolstvu, policiji, da se ne bi pricalo o kreditima u koje su uvalili narod a koji stizu na naplatu, o propaloj privredi, o unistenim selima, poljoprivredi i domacinstvima, o stopi kriminala, o enormnom bogacenju politicara preko noci.... treba li jos nabrajati ??
Nije mi samo jasno kako narode nasjedas na istu pricu iznova i iznova?? Da li je moguce da nikada ne ucimo na greskama, pa im uvijek prolaze iste jeftine fore??

BigShit

pre 7 godina

Komentar iz EU, priča treća:
Auuuu, pa sa ti Srbijaci samos mnogos problemos. Šta da se radi bre sa njima? Oni uopšte ne žele u EU, oni samo nas zayebava. Oni sarađiva sa Putin. Auuuu hoće bre da ruske baze da bidne u Šabac i Niš. Tako Putin ima da kontroliše Balkan a Erdogan Bliski Istok, auuuuu u šta smo mi skupa sa Nato ulupali vreme i pare. Ne sviđa to šta vidim. Šta sad da se radi? Turska će da napusti Bosance i Albance zbog Putin, zbog Kurdi, zbog ne iz EU. BigShit.

Michael de Santa

pre 7 godina

Напето као у елиминацијама Звезда Гранда.
(Oddball, 01. septembar 2016 16:08)
Hvala vam na glasu.

AHAHAH BAS TO :)

HanSolo

pre 7 godina

Samo sloga srbina spašava.. Najgluplji slogan ovog naroda.. Nikad svojima podršku.. I onda se pitamo zašto se svi sprdaju sa nama.. Mi to najviše sami sebi radimo.. Biće "oluja" i u bih.. Ovde se nešto vrlo loše kuva, a naša vlada slepa ko slepi miševi.. Užas!

Trajko

pre 7 godina

Nisam ni ocekivao drugaciji cirkus oko referenduma.. kada se ne bi radilo o ozbiljnim stvarima i zivotima ljudi,sva ova farsa bi podsecala na neki jeftini holivudski film..

realno

pre 7 godina

Ne mesaju se a koliko neki dan izdaju zahteve ultimarivne 5-6 sati nakon pozara u pravoslavnoj crkvi u Sarajevu da se odmah uhvati napadac na sveopste srpstvo kojima se salje poruka da nisu pozeljni, mesaju se u odluke sudova istraznih postupaka, Vulin i dacic ne zatvaraju usta....hoce li se umesati ako (hipoteticno) ostatak bosnjaka u RS organizuju referendum da se "izdvoje iz RS" zbog preglasavanja ....kada hoces da pravis sukob uvek ima razloga a kada se mesas mesaj se prinicpijelno ili nemoj NIKAKO. Zato vam Junker ne veruje gospodo.

Kap

pre 7 godina

Pa i '92 je do rata došlo zbog referenduma samo što su danas uloge zamenjene. Valjda je jedan rat dovoljan, da neće Dodik i drugi...da "proširi" svoje "carstvo" . Zabraniti referendum i smiriti tenzije u regionu to je najvažniji zadatak. Da Vučić hoće može da smiri Dodika, ali ovako se samo ogradio i ništa nije praktički uradio.

Konacno malo razuma od polticara na vlasti u Srbiji

pre 7 godina

Ako je Vucic odlucio da presece sa rusofilom Dodikom onda svaka cast na potezu, ali bi onda to treba da uradi i sa nekima iz njegove stranke i nekima iz stranaka sa kojiam je napravio Vladu.

dovhv

pre 7 godina

Hvala Vucicu na odje***anju Dodika. Nadam se da je od srca. Bosni trebaju hladne glave i zdrav razum.
Ps, nisam bot, zivim u FBIH, nisam bosnjak i strepim zadnjih dana, najvise zbog svog trogodisnjeg sina.

entitet nije drzava

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.
(Laguna, 1. septembar 2016 18:11)

Ti si Bosanac gde god u inostranstvu da pokazes pasos, a u okviru RS mozes ako zelis da se smatras i Marsovcem

Perun

pre 7 godina

Uredu,doći će i 25,gladni,siromašni,poniženi i obespošljeni narod će izaći na referendum da kaže svoje,da da podršku.Priča gotova.Očekujemo potom s čime će opet izaći Baja od Lijevča polja da zavlači,zaluđuje i odvraća gladni,siromašni,poniženi i obespošljeni narod,od njegovih suštinskih problema za koje Bajina apoteka nema lijeka.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Једино решење је да се Србија и Босна уједине у конфедерацију.

Тако ће већина срба поново бити у једној држави, а и БиХ ће остати цела у форми два ентитета, па се ни Бошњаци неће нервирати што им се одвојила Српска,јер то онда неће бити могуће, и неће нико претити ратом...Тако ће се и Санџак/Рашка смирити.

А могли би и Црногорце и Македонце да примимо...И онда име променимо у Република Југославија.А за службени поново прогласимо СРПСКОХРВАТСКИ језик.

И онда прогласимо једну војску и полицију, једну валуту, усагласимо закоме и прописе, и као такви уђемо у ЕУ.

Srbijanac

pre 7 godina

@Marsijanac.. znaš ko je izmislio naziv Srbijanac? Upravo Srbi severno od Save i Dunava, i zapadno od Drine..autohtono stanovništvo u Srbiji, znači svi građani koji su rođeni i čiji su koreni u Srbiji, oduvek su Srbi koji nisu živeli u Srbiji nazivali Srbijancima ili Geacima!!I to su nas tako nazivali želeći da nas ponize! Postali smo svi Srbi kad su ovi što nas krstiše u Geake aterirali i kad im je bila potrebna pomoć starijeg brata i novi dom! Eee nismo mi zaboravili kako ste nas zvali dok ste radili u čistoj industriji kod Tite, a mi Srbijanci -Geaci za bedne pare trovali se u Zorki u Šapcu, u Pančevu, u Boru i Zaječaru...i pored svega trpeli smo sankcije zbog Vas i primili Nato bombe.. i sad smo isto?.. malo morgen!

Beograd

pre 7 godina

Bosanci,

Srbija nikad nije ni podrzavala ove iz severne Bosne bas nesto u njihovim ne znam kakvim gerila akcijama. Vucic je bio u Srebrenici, Tadic vam se izvinio za zlocine, Dacic isto, Nikolic vam je u sred Sarajeva rekao da svi koji zive u Bosni su za nas bosanci. Nadam se da vam je jasno da je Dodik vas a ne nas problem. On dolazi u Srbiju po misljenje a verovatno ni on sam ne zna zasto kad je svima vise nego jasno. Sad hoce svoju drzavu da bi mogao da bude sam svoj gazda. Srbija to ne podrzava.

DAVOR

pre 7 godina

Srbija je sve reskirala da bi nastala RS. I zivote i sankcije cak i svoj teritotijalni integritet. Sada je to stabilna i punoletna republika srba u BIH i mora sama da donosi svoje strateske odluke i da odgovara za njih. Moram ovim putem da odam priznanje Nikolicu i Vucicu sto nisu radi privida medju gradjanima da su na celu svekolikog srpstva u regionu nasu zemlju doveli u krizu zbog postupaka samozvanih raznih lokalnih vodja Srba u regionu i njihovih avanturistickih postupaka. Sto su bivse elite na celu Srbije redovno cinili. Sta god mislio o Nikolicu ovo je jos jedan veliki njegov demokratski postupak posle izlaska iz SNS kada je postao predsednik Srbije.

YUGO 45

pre 7 godina

Samo da rata nebude..mogu samo reći neslušajte političare.Ja sam morao otići i Banja Luke 1993 i sad kao " stranac " idem u BL i sve je super, dobri i ljubazni ljudi kao da sukoba nikad nije bilo.Sretnem svoje stare prijatelje i sve je kao nekad...a da slušam ove što su na vlasti na sve tri ili više strana nikad nebi otišao dole i naravno pogriješio...živi i zdravi bili svi ljudi dobre volje a političari i lideri će se već nekako snaći.

neutralni felsh

pre 7 godina

Srbi iz R. Srpske su srbi, srbi iz Srbije su srbijanci, a kako se onda zovu srbi iz Australije? 
Reč "srbijanci" ne postoji, neko je očigledno izmislio ovu reč kako bi razdvojio nas srbe na 2 dela kao dva različita naroda a činjenica je da smo svi mi srbi ma gde živeli. 
Sve najbolje braćo srbi
(Zoki, 01. septembar 2016 18:03)


da, da... velika gramaticka i logicka zavera da bi razdvijili nas srbe na dva dela - na one koji zive u srbiji, i na one koji zive van srbije. svasta!

Mrgud

pre 7 godina

Ljudi, smesno o ovakvim stvarima pisati.Svako od vas ko ima pasos neka pogleda malo bolje i jednostavno shvatice svu filozofiju, Zivis u Hrvatskoj(onda si hrvat),u BiH(onda si bosanac) u Srbiji (onda si srbin) na Marsu(onda si marsovac), u Americi si amerikanac, u Kini si kinez!
Bas cudno zar ne?Problem je u osobama koje ne mogu da prihvate to da na pr: Srbin zivi u Hrvatskoj i ne zeli biti Hrvat(ili obrnuto,to se tice citave bise Jugoslavije).To je jednostavno razumeti,jer gde zivis iz te drzave potices(Srbija,Hrvatska,BiH,Japan,Afganistan itd...)ali ono sto si ti u stvari to je tvoja etnicka propadnost! Kao i pripadnost religiji! I to je licno tvoja privatna stvar! Sve dok zivis u drzavi u kojoj zivis,bices samo Srbin,Hrvat,Bosanac,Iranac ili Sirijac! Bez obzira sta ti zelis,i bez obzira na tvoju versku i etnicku pripadnost.

filip

pre 7 godina

Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .

Markoni Banja Luka

pre 7 godina

Da bar ne moram da radim na taj 9 januar.Ali kaci me svaki put druga smjena,a kao nekakav je praznik,ali pola privatnika otvara radnje na taj dan.Samo ovi na budzetu ne rade.A mi obicni smrtnici na taj dan imamo tri puta vise posla.To je nase pravo kao gradjani RS.

Liberal

pre 7 godina

U redu je. Nema podrske, nema protivljenja. Nadam se da ce biti referenduma, za mene je to pitanje demokratije. Ko mi uskrati pravo, zakljucam mu novcanik.

Bosanac

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.(Laguna, 1. septembar 2016 18:11)

Vi iz RS-a bi trebali malo da se edukujete i da naučite zašto "Srbijanci", i u kojem dijelu Srbije se tako ljudi nazivaju.To što većinu stanovništva tako nazivaju je pod****vanje,ali pošto većina komentara dolazi od balavurdije nije ni čudo što su tako zatucani i ograničeni....

bratdjura

pre 7 godina

srbijanac se odnosi na srbe sa teritorije srbije! dakle srbi koji su u bosni i hrvatskoj ne zovemo ih tek tako srbi..vec se daje i teritorijalni pridjev..bosanski srbi i srbi iz hrvatske..tako i srbi iz bosne sve vas u srbiji zovu srbijanci!...

Šumadinac

pre 7 godina

Koliko komentara , toliko i različitih mišljhenja. Evo još jedno: Vrlo pametno i diplomatski lukavo rečeno i odlučeno. Ne podržavamo (zna se zbog čega, Evropa nas čeka ) ali se ne mešamo u odluke ( i opet se zna zbog čega; podrška koja nije izgovorena) Biće onako kako Srpski narod odluči. Malo sutra, da Bošnjaci mogu referendum o odvajanju od RS, isto kao i Srbi od Kosova. Biće ovo O:K. Polako ali sigrno Rapublika Srpska će postati samostalna država. Kao i Kosovo. Zar ne? Mislim da ništa nije nejasno.Pa Evropski političari neprekidno daju slične izjave.

Marsijanac

pre 7 godina

"Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (filip, 1. septembar 2016 16:24)"
Oni se loze da su veci srbi od tebe

Laguna

pre 7 godina

Mi Srbi iz Republike Srpske zovemo Srbe iz Republike Srbije Srbe. Oni iz federacije i iz hrvatske kazu "srbijanci". Postoji li hrvatijanac? Madjari iz Srbije su madjari iz Srbije, hrvati iz Srbije su hrvati iz Srbije. Dakle mi SRBI iz REPUBLIKE SRPSKE kazemo SRBI, bio on iz Republike Srpske, Crne Gore, ili iz Srbije.

CCCP

pre 7 godina

Citam komentare i jedina stvar od cega mi se dize kosa na glavi je od reči Srbijanac . Gde i ko je to izmislio ? Nismo mi braćo Srbijanci već SRBI . A za referendum mi je svejedno ,ionako se narod ne pita bas mnogo .

Srbijanac je gradjanin Srbije. Srbin je pripadnik srpskog naroda. Nije isto. Srbijanac moze biti i etnicki Hrvat, ili etnicki Albanac, i ne mora biti etnicki Srbin. I nisu svi Srbi - Srbijanci, recimo, Srbi iz BiH nisu Srbijanci, niti su to Srbi koji zive u Hrvatskoj, Crnog Gori, ili Madjarskoj iako jesu etnicki Srbi. Kao sto, na primer, Rusi nisu isto sto i i Rusijani ("Rossiyane" na ruskom) - jedno je etnicka pripadnost, a drugo drzavljanstvo.

Ikl

pre 7 godina

Ne lozite se - to Srbijanac pisu provokatori na forumu. To nikad necete cuti od Srbina. Nikad. Ta rec ne postoji u srpskom jeziku i izmisljena je da bi pokusala da podeli narod. Od toga nema nista.

Zoki

pre 7 godina

Srbi iz R. Srpske su srbi, srbi iz Srbije su srbijanci, a kako se onda zovu srbi iz Australije?
Reč "srbijanci" ne postoji, neko je očigledno izmislio ovu reč kako bi razdvojio nas srbe na 2 dela kao dva različita naroda a činjenica je da smo svi mi srbi ma gde živeli.
Sve najbolje braćo srbi

riverman

pre 7 godina

Ja, kao Srbin iz Banjaluke, dijete poginulog borca, smatram da referendum kao sredstvo osiguravanja proslave 9. januara, je nepotreban i koristi se za politicke bodove Dodika i elite i naravno finansijske malverzacije jer kosta tako nesto.
9. januar SVAKAKO TREBA DA SLAVIMO, bez obzira na bilo kakve presude u Sarajevu kao i do sad. I grb na zastavu treba da vratimo.

John

pre 7 godina

(CCCP, 1. septembar 2016 17:10)

Da pojednostavim. Stvar, to jest problem je u jeziku. U jeziku koji nema izraze za sve za šta bi trebao da ima, pa onda mora da se pravi na silu.

A, na primer, u engleskom je prosto: tu ima i Serb i Serbian i Croat i Croatian i Montenegrin i Montenegrinian...
Na srpskom to nema. Ili bar nema sve. Kako se, na primer zove onaj koji živi u Hrvatskoj? Ne može Hrvat, to je već zauzeto. Hrvaćain? Hrvatijanac? Hrvatskijanac?

Sa druge strana, kad je Bosna u pitanju situacija je još gora. Kaži Srbinu iz Banja Luke ili Hrvatu iz Mostara da je Bosanac i letećeš u Vrbas ili Neretvu uz odgovor "Nisam ja Bosanac ja sam Srbin/Hrvat".
Ali jesu i Srbi i Hrvati i Bošnjaci iz Bosne su Bosanci. Kao što su Bošnjaci iz Novog Pazara Srbijanci (Zukorlića su pisali kao "Srbijanski muftija") kao i Mađari, Albanci, Bugari, Slovaci, naravno i Srbi koji žive u Srbiji (uključujući i Vojvodinu - izvinite Glavni Arhivator...)

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Deo srpskog nacionalnog bića, i to onaj koji je uvek bežao i d..e sklanjao od Turaka i Austrijanaca, prihvatio je ovaj ponižavajući sinonim shvatajući da im on daje neki poseban "kvalitet". Tu podelu, od milion drugih podela, osmislili su srpski neprijatelji sa nadom da će se medju nama naći dovoljno "ovaca" za šišanje, koje će nasesti na ovu podvalu. Kao pandan toj podeli, danas se sve više koriste novi termin, sa nadom da još ima "ovaca", poput vojvodjani, sandžaklije itd.itd. Srbiju treba što više usitniti kako bi sitne duše bile zadovoljne i na svom.

Никола

pre 7 godina

Колико је само пара издвојено за референдум, кад већ треба да буде нека буде заједно са Општинским изборима. Све у једном трошку, ионако смо дебело задужени.

Patria

pre 7 godina

Pa da Srbi u Srbiji su Srbijanci, a Hrvati u Hrvatskoj Hrvatijanci. Ne? Gle Hrvati su Hrvati i u Sloveniji i u Srbiji i u Hrvatskoj... zanimljivo... a mozda je u pitanju 20-godisnje ispiranje mozga pogrdnim izrazom smisljenim u redakciji prethodnika HRT-a iz vremena MASPOK-a... Uostalom sta se ja primam ko Hepo kockica, svi smo mi ovde Indijanci, zna se ko odlucuje u ime svih nas iz bivse Juge... PS: ako vam je nas poznati pesnik inspiracija, i on se zavitlavo - mos' misliti Srbijanci i Hrvascani...

Znalac

pre 7 godina

(CCCP, 1. septembar 2016 17:10)

A sta su Rusi? Ima toliko vera i nacija u Rusiji.I kada onog iz Kalmikije pitas sta je on kaze da je Rus. Nije Rusijanac.U americi kada nekog pitas sta je on kaze da je amerikanac a poreklo Kinesko,Poljsko, Srpsko..Srbijanac je vestacka tvorevina od strane Hrvata. Zasto onda niko ne kaze Hrvacanin kako je Branko Radicevic pisao u Brankovom kolu (Hrvacane ne od lane oduvek si ti bez mane....)

Pimbe

pre 7 godina

Џејмс, u potpunosti dijelim mišljenje sa tobom. Koliko puta sam čuo od Srba iz Bosne da njima Drina nikad neće biti granica i isto to sam čuo od Bošnjaka iz Sandžaka pa mi nikako nije jasno zasto li se ratovalo uopšte!!! Da je Bog dao da smo ostali u krnjoj jugoslaviji bez slovenije i hrvatske danas bi nam bolje ptice pjevale. Živ bio druže.

m4

pre 7 godina

Kakav bre rat,ja sam iz rs,ali nepada mi na pamet da idem u bilo kakav rat,a ni brata ne bih pustio,zakljucao bih u podrum ako treba.Pa znate li vi koliko ja imam drugova bez oca,zar te zene koje su ostale bez muzeva,sada treba da ostanu i bez sinova?! Ko hoce da ratuje brate zatvoriti na neki stadion,pa nek se biju brate do mile volje.