Utorak, 30.08.2016.

11:37

Kako je Kia uspela u Meksiku za samo godinu dana?

Izvor: B92

Kako je Kia uspela u Meksiku za samo godinu dana? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Milija

pre 7 godina

U postupku sam uzimanja novih kola na lizing. Rekao sam sebi da moja sledeća kola moraju da imaju sedam godina garancije (jer mi je na sadašnjim kolima posle samo šest godina i 144 kkm otišao desni kraj spone i platio sam u ovlašćenom servisu skoro 70 eura novi deo sa zamenom i reglažom trapa i mrak mi na oči pada od pomisli da bi za šest godina to isto moglo da se opet desi). Na lizing sedam godina garancije daje dašija, ali i KIA.
Pa me ineteresuje,ako mi i na ceed-u, ako ga uzmem, posle šest godina i 144 kkm strada kraj spone, da li je to pokriveno garancijom?
Unapred hvala.
Iskren pozdrav svima.

Achitwn

pre 7 godina

Nisu imali subvencije od 10.000 evra po radno mestu, besplatan plac i komunalne prikljuke i oslobođenje od poreza na dobit 10 godina.
(Kako, možda ovako?, 30. avgust 2016 14:13)

Nisu, tacno. Razlog: Zaro sto kompanije HOĆE da prave fabrike u Mexicu i NEĆE u Srbiji. Razlog: Srbiua i region imaju reputaciju u svetu kao nestabilan i nedostaje kooperantaka mreza da podrzi "just in time" proizvodni proces.

moron

pre 7 godina

@KIA zastupnik

Da li je moguće da nam "linkujete" ili "prepišete" ono što je na sajtu KIE imenovano kao "DETALJNI USLOVI GARANCIJE",koji su navodno sadržani u "garantnoj knjižici" (ili koje navodno možete dobiti i od dilera,što ja nisam uspeo),uz napomenu da se "garantna knjižica" ne nalazi ni u jednom vozilu u salonu.
Zaista ih bio zahvalan (verujem i svi ostali),jer me to baš interesuje (iako trenutno više nisam potencijalni kupac,jer sam se pre godinu dana "ponovio").
Pomenuli ste i pežo.Da,moj (7 godina star) imao je dve godine,a od negde od 2013. (i novog 308) imaju 5 (2+3).Da li je (ne)kvalitet ili ne,ne znam,svako ima pravo na svoj sud,ja znam da sa dva komada nikada nisam bio garancijski (ili vangarancijski) izigran,mada sam težak kao crna zemlja.
Inače,preko 12 godina sam vlasnik vozila tog brenda,redovne servise radio u "Veranu" (do stečaja "motorsa") i "milion puta" sam u salonu kod njih sedeo u novim kolima.A u svakom vozilu se nalazi i "garantna knjižica" (kao i "servisna" i "upustvo"),što možete do mile volje da čitate i uslove njihove garancije znam u sitna creva (jednom su mi na moj zahtev i kopirali,kada je došlo do promene uslova za nova vozila,jer u toj oblasti je uvek evolucija).
"Verano" nikada "uslove garancije" nije "krio kao zmija noge" (a nije ni novi uvoznik). Svako je mogao da ih sazna pre odluke o kupovini.
Da li možemo da se nadamo da će i kod KIE uskoro biti moguće PROČITATI STVARNE DETALJNE USLOVE GARANCIJE? Da se ne kriju.
Hvala.

Bosko

pre 7 godina

Kia dobro prodaje sirom sveta, dobijaju mnoga priznanja, prave sve bolja kola. Naravno imaju svojih mana. Ali onda dodje prosecni Srbin sa golfom starim 15 godina i objasnjava kvalitet.

zvezdan

pre 7 godina

Svi turbo benzinci imaju max Nm na niskim obrtajima, da ne preturam po netu sada i ima puno modela koji su listom bolja kupovina (svejedno japanska, francuska, italijanska ili nemacka), evo Golf 7 1,2 tsi sa samo 85 ks, u najnizem paketu opreme npr, kosta oko 15 hilj Eur. Najnizi paket opreme podrazumeva mnogo. Nemerljivo vece zadovoljstvo u voznji, niza potrosnja, bolje lezeanje. Udjes u auto i tkanina na sedistima deluje kvalitetnije nego koza u mom Sportage 2011 koji je kostao blizu 29 hilj Eur odnosno priblicno npr Mazda Cx5 koja je stvarno auto. Ovaj Sportage je trosio glat 10 lit po gradu, uz ocajnu dinamiku voznje (i oslanjanje i upravljanje i odziv na gas - 184 ks a 10 sec - 100 km/h). Jedino gde me Sportage odusevio je full komfor za tu velicinu, kapu skidam. Doduse, slagali su za zapreminu gepeka, kao sto lazu i za navodno beskamatane kredite ali to i nije toliko strasno spram lazi VW i gasova. I da ne redjam dalje, kompletna konkurencija je cenovno tu negde. Sto se garancije tice, prema meni su bili korektni, za razliku od Ex Style, jer su mi u prvih 35 hilj km zamenili i nosac prozora i srednji lezaj kardana, po garantnim uslovima nisu morali ni to - jednostavnije bi bilo da su napisali samo sta garancija obuhvata, to bi stalo u dve recenice. Mnogo posteniji uslovi garancije su kod navedenih Francuza - do toliko km se priznaje to i to... Volim sve automobile, Kia ubedljivo najmanje. Pola zbog Kia, pola zbog alpskog distributera. Pozz

nije garant

pre 7 godina

Francuzi i garancija:
Renault 2 godine
Citroen 2 godine
Peugeot 3 godine
Ugovorna garancija peugeota ne pokriva:
"Zamenu delova podložnih normalnom trošenju koje zavisi od načina korišćenja vozila, pređene kilometraže, geografskih i klimatskih uslova u kojima se vozi, ukoliko ta zamena nije potrebna zbog neke neispravnosti. To su sledeći delovi:prednje i zadnje disk pločice (nakon pređenih 10.000 km), zadnji kočni sistem (nakon pređenih 15.000 km), prednji i zadnji kočni diskovi (nakon pređenih 20.000 km), mehanizam kvačila (nakon pređenih 20.000 km), klinasti kaiš sa španerima (nakon pređenih 20.000 km), prednji i zadnji amortizeri (nakon pređenih 30.000 km), prednje i zadnje gume, metlice brisača, sijalice, svećice, osigurači, akumulatori...". I tri tačke.
Citroen:
"Оsim ograničenja navedenih u „Servisnoj i garantnoj knjižici“, ugovorna garancija pokriva besplatnu popravku ili zamenu delova za koje Automobiles CITROËN ili njegov ovlašćeni zastupnik utvrdi da su neispravni, kao i potreban rad za dovođenje vozila u ispravno stanje. Postupak se vrši pomoću novih ili fabrički obnovljenih delova, o čemu odlučuje proizvođač ili njegov ovlašćeni zastupnik."

Prvo oni moraju da ustanove da li je deo neispravan (da li je voda mokra) a zatim sledi zamena pomoću novih ili repariranih delova (uvek bih se kladio na ovo drugo).

Posle je KIA grancija prevara a "solidni" Francuzi ne mogu ni dve godine da garantuju za akumulator a za gume ne garantuju uopšte...

Eustahije Brzic

pre 7 godina

...citajuci ove komentare mogu samo da zakljucim da Kia za Evropsko i Severno-Americko trziste nije baš ista. Ja sam je licno vozio ovde u Canadi. Konkretno Sorento i prva je presla 350,000 km. Sve sto je zamenjeno je kompresor za klimu i zupcasti kajiš na 160000km. Ostalo kao i kod drugih automobila: Ulje, pakne, diskovi, gume. Nakon 10 godina službe i gore-pomenute kilometraže otišla je u zasluženu penziju. Sada vozim drugu takodje Sorento... takodje vozim sluzbene automobile ( uglavnom Americke produkcije) i od svih Kija ima najbolju zvucnu izolaciju ( naravno ne uzim u obzir Mercedes , BMW , Volvo, Acura, Cadilac koji kostaju u startu duplo od Kie).

bas glup osecaj

pre 7 godina

Pezo, Reno, Fiat motori se ugradjuju u 80 % automobila u svetu, a ti pricas da ne valjaju. Ja bih se iskreno glupo osecao.
(Milojko, 31. avgust 2016 10:23)
@
Pogledaj Ward-ovu listu najboljih motora u poslednjih 20 godina videces da nema ni pomena pezoa, renoa i fiata. https://en.wikipedia.org/wiki/Ward%27s_10_Best_Engines
Hyundai se pominje dosta cesto.

bajke, basne, priče

pre 7 godina

@(zvezdan, 31. avgust 2016 10:50)
Molim vas da nam objasnite koji to "mnoooogo" bolji automobil može da se kupi po ceni kije. Zanima me takodje kod kojih vozila uživanje kreće na 1.500 obrtaja, kakve imaju motore i koliko koštaju? Možda ste od kije očekivali osobine premijuma što ona naravno nema. Ko hoće vrhunsko vozilo mora vrhunski i da ga plati a ne da se ljuti zašto ne dobija premijum po niskoj ceni kao malo dete. Ljubitelji kije se ne ljute kada ih porede sa daciom, oni se tome slatko smeju baš kao i poredjenje sa "solidnim" Francuzima. Slobodno uživajte u francuskoj solidnosti:) Kod njih je održavanje veoma jeftino, pouzdanost na daleko čuvena a u garanciji od dve godine(citroen) vam sve rado zamene sa osmehom i bez pogovora. Mislim stvarno...

Bane

pre 7 godina

@ Zdravko

Zdravko taj Niro je hibrid, a Telsa je cisto elektricni auto. Znaci Niro ima i benzinski motor cija autonomija zavisi od zapremine rezervoara i njemu elektro pogon sluzi za kratke gradske relacije. Takodje Tesla se doponjujuje na uticnicu i ide dok ne izvuce bateriju, kod hibrida kada se baterija isprazni pokrece se klasicni motor koji pokrece auto i ujedno puni bateriju. Zato po deklaraciji Niro trosi 4,nesto litara na 100 km a Tesla nista jer ide samo na struju.

Milojko

pre 7 godina

Vi stvarno poredite francuske automobile sa novim modelima iz Hyundai/Kia grupacije!? Malo istrazivanja na netu da vidite sta je kvalitetnije pa ih necete stavljati u isti kos. Francuze danas mozete porediti sa ruskom, rumunskom ili kineskom auto industrujom mada ce ovi zadnji brzo da ih preteknu. Dve godine garancije kod Francuza su odlicna preporuka koliko veruju u svoje automobile.
(Lars, 30. avgust 2016 16:34)



Auuuu, sta ti decko pricas? Koreanci bolji od Francuza? U ovom i u sledecem veku sigurno nece biti bolji. Ne podcenjujem Koreance, ali me isto tako nervira kad neko prica gluposti o Francuzima, Italijanima i ostalo. Pezo, Reno, Fiat motori se ugradjuju u 80 % automobila u svetu, a ti pricas da ne valjaju. Ja bih se iskreno glupo osecao.

zvezdan

pre 7 godina

Ex Style care. Super ti je Kia, samo sto je uzivanje na 4,500 - 5,000 obrtaja (na drugima je od 1,500), menjac i kvacila (sitnice) se kvarili, radio posle 2 godine xaxa. A Francuzi truli. Pa mi se u svemu slazemo, samo sto je Vama kriterijum mnogo nizak. Danas nema loseg automobila, nije to ni meni omrazena Kia koju sam namrzao jer sam je platio kao sto bi mogao mnoooogo bolji auto, pa sam se osetio prevarenim. Kao sto se ljubitelji (ma koliko to glupo zvucalo) Kia ljute kad se poredi sa Dacia, jos je neumesnije poredjenje Kia sa bilo kojim ozbiljnim brandom, ukljucujuci i vrlo solidne francuze. Pozz

Zdravko

pre 7 godina

Neću se priklučiti raspravi Kia i botova nemačkih proizvođača,

već meni bode oči ovaj Niro: To je Džip, velik je, težak je, a ima motor od samo 100 konja.....i plus ima i baterije, pa je još i teži!

1,5KW baterija na džipu? Pa Tesla ima 85-90 KW, kolika li je onda autonomija na tom džipu sa 1,5 KW...

Verovatno malecka, čim je nisu ni spomenuli

EX Style

pre 7 godina

Vozim već preko tri godine 1,6 GDi. Vozio sam i probao sve i svašta i odgovorno tvrdim da je to najbolji motor današnjice. Bolji ne samo od hondinog 1,8 ili mazdinog 2,0 ( od tih je lako bolji biti), već i od većine savremenih 1.4 turbo motora (oni 1,2 turbo PSA ili Reno nisu vredni pomena). Način kako taj motor razvija snagu i moment je fascinantan,elastičnost je maksimalna i pravo je zadovoljstvo voziti ga na oko 4.500-5.500 o/min. Putnici takodje uživaju.
A troši u nivou prosečnih dizela 1.6, od kojih daleko bolje vuče. Meni troši u krugu dvojke 6,5-7,5 litara leti,sa klimom, u špicu.
Pre sam imao stari i30 sa 1,4 od 109 ks i ono je u to vreme takodje bio najbolji motor,rekao bih.
Što se tiče garancije,skoro sve što sam reklamirao (menjač gubio ulje,zapinjalo menjanje brzina,kvačilo skakalo...),priznato mi je, osim par stvari (crkao mi radio posle 2 godine,boja mi se ogulila na par mesta,kažu golubovi,podizač prozora i dr.).
Sve u svemu,ljudi,akos te pametni,bolje nema. Pustite Japance, Nemce,istrule Francuze i Talijane.Samo majka Koreja.A kvalitet košta,ne zaboravite.

Mikiveliki

pre 7 godina

Читам и просто не могу да верујем, у данашње време, наши људи и даље причају о јужнокореанцима са подсмехом и нипофаштавањем. Да ли ви знате колико су они напредовали и колико су цењени у свету? Испред њих су само најпознатије Немачке марке, и понека Јапанска. Али добро, кроз време ће те морати То да видите, и признате.

Jovanka

pre 7 godina

Korejski dileri bi mogli malo da se informišu koliko iznosi garancija na pomenuta francuska vozila. Pet godina (na neke i 7). Kao i na i30 ( ali, kod njega ima "milion isključenja",piše sve na sajtu). Doduše,garancija na koroziju trulim francuzima je 12 godina, a ne samo 7 kao kod kije.
A ni kijinih navodnih 7 godina nije baš 7, zar ne?
Koliko iznosi garancija na navigaciju kod Kije? Godinu dana !!!
Koliko iznosi garancija na radio kod Kije? Godinu dana !!!
I redom ...

boris

pre 7 godina

Nemojte ovakve vesti saopstavati nebeskom sveznajucem narodu. Upravo sam procitao jedan komentar koji objasnjava da je dacia mnogo bolja i kvalitetnija od kije. Jos ne mogu da dodjem sebi od soka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red pill, 30. avgust 2016 13:07) # Link komentara
@Red pill
Uloženo dobijeno Dačia je pojam za Kiu. Prijatelju, servis i delovi za Kiu su kao da vozite Airbus A380, garancija od 7 godina nije džaba, ko to ne shvati neka ga "veslaju" preko propagandnih poruka. Inače Kia je malo bolje upeglani plastikaner koji je uložio puuuuno u marketing, za sada mu se to isplatilo, npr. mojih par prijatelja je kupilo Kiu proceed na sajmu 2008 godine i nikome od njih više nije palo na pamet da ponovo kupe Kiu.

beba

pre 7 godina

(Pera, 30. avgust 2016 15:45)


Izvinjavam se, nisam spomenula specijalni aditiv za motor, osim ulja i filtera, ali tek pri cetvrtom programiranom pregledu!

Neo

pre 7 godina

Kia botovi satiru na ovoj vesti. Kia je krš, zna svako ko nije Kia bot!
(Domaćin, 30. avgust 2016 16:06)
@
Pogledaj malo bolje videces da su 80% komentari mrzitelja tacnije botova iz drugih auto kuca gde ubrajam i tebe.
Inace zabole kiju sta nebeski narod gde je prodaja novih vozila statisticka greska misli o njoj. Oni ovde nisu ni zastupljeni prodaju ih posrednici.

7up

pre 7 godina

@(Petar, 30. avgust 2016 14:30)

Sve sto si naveo je isto kao kod ostalih. Mozda je garancija od 7 godina samo trik ali ne znam zasto se onda i drugi ne sluze istim trikom kada je tako lako. Jednostavno je, zato sto ne smeju.

Lars

pre 7 godina

@Petronije

Vi stvarno poredite francuske automobile sa novim modelima iz Hyundai/Kia grupacije!? Malo istrazivanja na netu da vidite sta je kvalitetnije pa ih necete stavljati u isti kos. Francuze danas mozete porediti sa ruskom, rumunskom ili kineskom auto industrujom mada ce ovi zadnji brzo da ih preteknu. Dve godine garancije kod Francuza su odlicna preporuka koliko veruju u svoje automobile.

Ovlasceni servis 100% skuplji od neovlascenog

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1170944#k21325342

I moji roditelji su prezadovoljni ceed-om. Ali treba imati na umu da otac nije primetio da je letva volana za zamenu, da je pritisak u gumama neujednacen, da su optisli lezajevi u menjacu, da grejac desnog retrovizora ne radi, da kompresor za klimu radi duplo slabije nego pre nego sto su ga cackali u servisu jer nisu znali i/ili nemaju aparaturu da urade vakumiranje sistema odnosno izbace vazduh iz istog sto je fabricki bilo uradjeno pa je sada slucaj da posle 5.500 dinara placenih za servis klima uredjaja isti radi slabije! Isto tako otac nije primetio da mu se stof na vozacevom sedistu rasparao kao i da je sediste vozaca iskrivljeno. Inace otac ima 100-105kg na 195cm visine. Ceed je sada star 7 godina, garancija istekla nedavno a dorzavan je iskljucivo u ovlascenom servisu gde se i dalje odrzava. Dakle auto se odrzava redovno ali i vozi.

Da je los, nije los ali nije ni sveti gral kako ga neki predstavljaju i treba ulagati u njihova vozila kao i u svako drugo. Ne znam zbog cega ljudi idu iz krajnosti u krajnost, pogotovo oni koji su nestrucni u odredjenim oblastima daju sebi za pravo da komentarisu iz ugla strucnjaka.

Pera

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1170944#k21324749

Molim Vas!!!

Ukoliko imate auto 5 godina i ukoliko ga redovno odrzavate po planu i programu do sada ste morali da radite bar jedan veliki servis koji podrazumeva stosta vise a nije samo menjanje ulja i filtera. To je i normalno, to se radi na svakom autu ali NIJE "samo menjanje ulja i filtera".

Ta vasa konstatacija je jednaka izjavama vlasnika golfa 2 da im auto trosi 3l dizela, ide 180 i ostale baljezgarije kojima je nas narod sklon pri hvaljenju svog konja.

Toreklamazanis

pre 7 godina

@Petronije pa cekaj malo ,a sto ne kupis lepo ove jeftinije automobile sto si pobrojao tj neki od njih i tako resis problem. Mislim sta ce ti skuplji auto kad mu padne cena imaces veci problem pri izboru,sigurno ne bi izabrao nesto sto ti sad vec stvara odbojnost zar ne?

zvezdan

pre 7 godina

Bravo za Kia, veliki uspeh. Marketing i dizajn strucnjaci u Kia motors su mnogo bolji kadar nego sto su im inzenjeri xaxa. Moju garazu i moj novac vise nece da vide. Pozz

Kako, možda ovako?

pre 7 godina

Nisu imali subvencije od 10.000 evra po radno mestu, besplatan plac i komunalne prikljuke i oslobođenje od poreza na dobit 10 godina.

Petar

pre 7 godina

Korejska garancija:
“Šta nije obuhvaćeno garancijom ... Prskotine i ostala oštećenja na vetrobranima i svim staklima ... Istrošenost delova od gume (kederi), unutrašnjih obloga, tapaciranih delova, obloga upravljača i ručice menjača...Istrošenost delova sistema oslanjanja (silent blokovi, gumice balansera, krajevi spona, kugle ramena, stabilizatori, amortizeri)... problemi koji su posledica nepravilne ugradnje... vibracije i zvuci koji ne utiču na kvalitet i rad vozila... kapljice ulja kao i kapljice drugih tečnosti na zaptivkama i drugim mestima na motoru i menjaču ... Pukotine između pojedinih površina... Troškovi šlep službe, putni troškovi, troškovi nekorišćenja vozila... Začepljen, deaktiviran katalizator... Oštećenje prouzrokovano pregrevanjem... Gubitak funkcije nekog dela vozila zbog niske spoljne temperature (zamrzavanjem)...Delovi koji su neispravno ugrađeni i posledice neispravne ugradnje istih... Površinska rđa, koja je različita od rđe (korozije) unutra ka spolja...Garancija za vozilo na kome nije izvršen pregled antikorozivne zaštite... Rđa (korozija) na izduvnom sistemu, delovima kočionog sistema, delovima upravljačkog sistema, delovima sklopa motor-menjač, vijcima... Naknadno bojenje čitave karoserije na zahtev stranke zbog prigovora na originalnu boju..."

mašinka perović

pre 7 godina

Već drugu kiu kupujemo u poslednjih 10 godina i prezadovoljni smo! Ljudi kod nas imaju predrasude prema nenemačkim automobilima

Petronije

pre 7 godina

Odlična vest za sve potencijalne kupce KIE u Srbiji, kao i za postojeće vlasnike. Ovo sam dugo čekao.

Sada će sigurno naš uvoznik da snizi cene (pa tako ceed 1.0 turbo sa paketom opreme koje uključuje i podizačem prozora pozadi za oko 17.390 neće više biti skuplji od 308 Active e-THP sa 130 ks, od megana Intens TCE sa 130 ks, od astre turbaša treći nivo opreme, focusa turbaša i od svega redom u tom segmentu ).

A čuo sam čak i da će sada garancija od 7 godina na koroziju "iznutra ka spolja" da se sada produži na neverovatnih 8 godina...

Tako da je uspeh Skije u Meksiku velika blagodet za sve razumne ljude u Srbiji ...

Red pill

pre 7 godina

Nemojte ovakve vesti saopstavati nebeskom sveznajucem narodu. Upravo sam procitao jedan komentar koji objasnjava da je dacia mnogo bolja i kvalitetnija od kije. Jos ne mogu da dodjem sebi od soka.

Beba

pre 7 godina

Sada ce nasi "stručnjaci" da nam objasne kako je Kia los auto,kako ih nema puno na tržištu,kako su svi drugi brendovi ispred itd.
(saša, 30. avgust 2016 11:58)

Ja je imam sad skoro pet godina, jedino sto sam imala da radim je menjanje ulja i filtera, zasad se pokazala kao odlican auto!

Red pill

pre 7 godina

Nemojte ovakve vesti saopstavati nebeskom sveznajucem narodu. Upravo sam procitao jedan komentar koji objasnjava da je dacia mnogo bolja i kvalitetnija od kije. Jos ne mogu da dodjem sebi od soka.

Ovlasceni servis 100% skuplji od neovlascenog

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1170944#k21325342

I moji roditelji su prezadovoljni ceed-om. Ali treba imati na umu da otac nije primetio da je letva volana za zamenu, da je pritisak u gumama neujednacen, da su optisli lezajevi u menjacu, da grejac desnog retrovizora ne radi, da kompresor za klimu radi duplo slabije nego pre nego sto su ga cackali u servisu jer nisu znali i/ili nemaju aparaturu da urade vakumiranje sistema odnosno izbace vazduh iz istog sto je fabricki bilo uradjeno pa je sada slucaj da posle 5.500 dinara placenih za servis klima uredjaja isti radi slabije! Isto tako otac nije primetio da mu se stof na vozacevom sedistu rasparao kao i da je sediste vozaca iskrivljeno. Inace otac ima 100-105kg na 195cm visine. Ceed je sada star 7 godina, garancija istekla nedavno a dorzavan je iskljucivo u ovlascenom servisu gde se i dalje odrzava. Dakle auto se odrzava redovno ali i vozi.

Da je los, nije los ali nije ni sveti gral kako ga neki predstavljaju i treba ulagati u njihova vozila kao i u svako drugo. Ne znam zbog cega ljudi idu iz krajnosti u krajnost, pogotovo oni koji su nestrucni u odredjenim oblastima daju sebi za pravo da komentarisu iz ugla strucnjaka.

mašinka perović

pre 7 godina

Već drugu kiu kupujemo u poslednjih 10 godina i prezadovoljni smo! Ljudi kod nas imaju predrasude prema nenemačkim automobilima

Beba

pre 7 godina

Sada ce nasi "stručnjaci" da nam objasne kako je Kia los auto,kako ih nema puno na tržištu,kako su svi drugi brendovi ispred itd.
(saša, 30. avgust 2016 11:58)

Ja je imam sad skoro pet godina, jedino sto sam imala da radim je menjanje ulja i filtera, zasad se pokazala kao odlican auto!

Pera

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1170944#k21324749

Molim Vas!!!

Ukoliko imate auto 5 godina i ukoliko ga redovno odrzavate po planu i programu do sada ste morali da radite bar jedan veliki servis koji podrazumeva stosta vise a nije samo menjanje ulja i filtera. To je i normalno, to se radi na svakom autu ali NIJE "samo menjanje ulja i filtera".

Ta vasa konstatacija je jednaka izjavama vlasnika golfa 2 da im auto trosi 3l dizela, ide 180 i ostale baljezgarije kojima je nas narod sklon pri hvaljenju svog konja.

Petar

pre 7 godina

Korejska garancija:
“Šta nije obuhvaćeno garancijom ... Prskotine i ostala oštećenja na vetrobranima i svim staklima ... Istrošenost delova od gume (kederi), unutrašnjih obloga, tapaciranih delova, obloga upravljača i ručice menjača...Istrošenost delova sistema oslanjanja (silent blokovi, gumice balansera, krajevi spona, kugle ramena, stabilizatori, amortizeri)... problemi koji su posledica nepravilne ugradnje... vibracije i zvuci koji ne utiču na kvalitet i rad vozila... kapljice ulja kao i kapljice drugih tečnosti na zaptivkama i drugim mestima na motoru i menjaču ... Pukotine između pojedinih površina... Troškovi šlep službe, putni troškovi, troškovi nekorišćenja vozila... Začepljen, deaktiviran katalizator... Oštećenje prouzrokovano pregrevanjem... Gubitak funkcije nekog dela vozila zbog niske spoljne temperature (zamrzavanjem)...Delovi koji su neispravno ugrađeni i posledice neispravne ugradnje istih... Površinska rđa, koja je različita od rđe (korozije) unutra ka spolja...Garancija za vozilo na kome nije izvršen pregled antikorozivne zaštite... Rđa (korozija) na izduvnom sistemu, delovima kočionog sistema, delovima upravljačkog sistema, delovima sklopa motor-menjač, vijcima... Naknadno bojenje čitave karoserije na zahtev stranke zbog prigovora na originalnu boju..."

Lars

pre 7 godina

@Petronije

Vi stvarno poredite francuske automobile sa novim modelima iz Hyundai/Kia grupacije!? Malo istrazivanja na netu da vidite sta je kvalitetnije pa ih necete stavljati u isti kos. Francuze danas mozete porediti sa ruskom, rumunskom ili kineskom auto industrujom mada ce ovi zadnji brzo da ih preteknu. Dve godine garancije kod Francuza su odlicna preporuka koliko veruju u svoje automobile.

Kako, možda ovako?

pre 7 godina

Nisu imali subvencije od 10.000 evra po radno mestu, besplatan plac i komunalne prikljuke i oslobođenje od poreza na dobit 10 godina.

Petronije

pre 7 godina

Odlična vest za sve potencijalne kupce KIE u Srbiji, kao i za postojeće vlasnike. Ovo sam dugo čekao.

Sada će sigurno naš uvoznik da snizi cene (pa tako ceed 1.0 turbo sa paketom opreme koje uključuje i podizačem prozora pozadi za oko 17.390 neće više biti skuplji od 308 Active e-THP sa 130 ks, od megana Intens TCE sa 130 ks, od astre turbaša treći nivo opreme, focusa turbaša i od svega redom u tom segmentu ).

A čuo sam čak i da će sada garancija od 7 godina na koroziju "iznutra ka spolja" da se sada produži na neverovatnih 8 godina...

Tako da je uspeh Skije u Meksiku velika blagodet za sve razumne ljude u Srbiji ...

zvezdan

pre 7 godina

Bravo za Kia, veliki uspeh. Marketing i dizajn strucnjaci u Kia motors su mnogo bolji kadar nego sto su im inzenjeri xaxa. Moju garazu i moj novac vise nece da vide. Pozz

Mikiveliki

pre 7 godina

Читам и просто не могу да верујем, у данашње време, наши људи и даље причају о јужнокореанцима са подсмехом и нипофаштавањем. Да ли ви знате колико су они напредовали и колико су цењени у свету? Испред њих су само најпознатије Немачке марке, и понека Јапанска. Али добро, кроз време ће те морати То да видите, и признате.

Bosko

pre 7 godina

Kia dobro prodaje sirom sveta, dobijaju mnoga priznanja, prave sve bolja kola. Naravno imaju svojih mana. Ali onda dodje prosecni Srbin sa golfom starim 15 godina i objasnjava kvalitet.

Toreklamazanis

pre 7 godina

@Petronije pa cekaj malo ,a sto ne kupis lepo ove jeftinije automobile sto si pobrojao tj neki od njih i tako resis problem. Mislim sta ce ti skuplji auto kad mu padne cena imaces veci problem pri izboru,sigurno ne bi izabrao nesto sto ti sad vec stvara odbojnost zar ne?

moron

pre 7 godina

@KIA zastupnik

Da li je moguće da nam "linkujete" ili "prepišete" ono što je na sajtu KIE imenovano kao "DETALJNI USLOVI GARANCIJE",koji su navodno sadržani u "garantnoj knjižici" (ili koje navodno možete dobiti i od dilera,što ja nisam uspeo),uz napomenu da se "garantna knjižica" ne nalazi ni u jednom vozilu u salonu.
Zaista ih bio zahvalan (verujem i svi ostali),jer me to baš interesuje (iako trenutno više nisam potencijalni kupac,jer sam se pre godinu dana "ponovio").
Pomenuli ste i pežo.Da,moj (7 godina star) imao je dve godine,a od negde od 2013. (i novog 308) imaju 5 (2+3).Da li je (ne)kvalitet ili ne,ne znam,svako ima pravo na svoj sud,ja znam da sa dva komada nikada nisam bio garancijski (ili vangarancijski) izigran,mada sam težak kao crna zemlja.
Inače,preko 12 godina sam vlasnik vozila tog brenda,redovne servise radio u "Veranu" (do stečaja "motorsa") i "milion puta" sam u salonu kod njih sedeo u novim kolima.A u svakom vozilu se nalazi i "garantna knjižica" (kao i "servisna" i "upustvo"),što možete do mile volje da čitate i uslove njihove garancije znam u sitna creva (jednom su mi na moj zahtev i kopirali,kada je došlo do promene uslova za nova vozila,jer u toj oblasti je uvek evolucija).
"Verano" nikada "uslove garancije" nije "krio kao zmija noge" (a nije ni novi uvoznik). Svako je mogao da ih sazna pre odluke o kupovini.
Da li možemo da se nadamo da će i kod KIE uskoro biti moguće PROČITATI STVARNE DETALJNE USLOVE GARANCIJE? Da se ne kriju.
Hvala.

Jovanka

pre 7 godina

Korejski dileri bi mogli malo da se informišu koliko iznosi garancija na pomenuta francuska vozila. Pet godina (na neke i 7). Kao i na i30 ( ali, kod njega ima "milion isključenja",piše sve na sajtu). Doduše,garancija na koroziju trulim francuzima je 12 godina, a ne samo 7 kao kod kije.
A ni kijinih navodnih 7 godina nije baš 7, zar ne?
Koliko iznosi garancija na navigaciju kod Kije? Godinu dana !!!
Koliko iznosi garancija na radio kod Kije? Godinu dana !!!
I redom ...

Neo

pre 7 godina

Kia botovi satiru na ovoj vesti. Kia je krš, zna svako ko nije Kia bot!
(Domaćin, 30. avgust 2016 16:06)
@
Pogledaj malo bolje videces da su 80% komentari mrzitelja tacnije botova iz drugih auto kuca gde ubrajam i tebe.
Inace zabole kiju sta nebeski narod gde je prodaja novih vozila statisticka greska misli o njoj. Oni ovde nisu ni zastupljeni prodaju ih posrednici.

Milojko

pre 7 godina

Vi stvarno poredite francuske automobile sa novim modelima iz Hyundai/Kia grupacije!? Malo istrazivanja na netu da vidite sta je kvalitetnije pa ih necete stavljati u isti kos. Francuze danas mozete porediti sa ruskom, rumunskom ili kineskom auto industrujom mada ce ovi zadnji brzo da ih preteknu. Dve godine garancije kod Francuza su odlicna preporuka koliko veruju u svoje automobile.
(Lars, 30. avgust 2016 16:34)



Auuuu, sta ti decko pricas? Koreanci bolji od Francuza? U ovom i u sledecem veku sigurno nece biti bolji. Ne podcenjujem Koreance, ali me isto tako nervira kad neko prica gluposti o Francuzima, Italijanima i ostalo. Pezo, Reno, Fiat motori se ugradjuju u 80 % automobila u svetu, a ti pricas da ne valjaju. Ja bih se iskreno glupo osecao.

Eustahije Brzic

pre 7 godina

...citajuci ove komentare mogu samo da zakljucim da Kia za Evropsko i Severno-Americko trziste nije baš ista. Ja sam je licno vozio ovde u Canadi. Konkretno Sorento i prva je presla 350,000 km. Sve sto je zamenjeno je kompresor za klimu i zupcasti kajiš na 160000km. Ostalo kao i kod drugih automobila: Ulje, pakne, diskovi, gume. Nakon 10 godina službe i gore-pomenute kilometraže otišla je u zasluženu penziju. Sada vozim drugu takodje Sorento... takodje vozim sluzbene automobile ( uglavnom Americke produkcije) i od svih Kija ima najbolju zvucnu izolaciju ( naravno ne uzim u obzir Mercedes , BMW , Volvo, Acura, Cadilac koji kostaju u startu duplo od Kie).

bajke, basne, priče

pre 7 godina

@(zvezdan, 31. avgust 2016 10:50)
Molim vas da nam objasnite koji to "mnoooogo" bolji automobil može da se kupi po ceni kije. Zanima me takodje kod kojih vozila uživanje kreće na 1.500 obrtaja, kakve imaju motore i koliko koštaju? Možda ste od kije očekivali osobine premijuma što ona naravno nema. Ko hoće vrhunsko vozilo mora vrhunski i da ga plati a ne da se ljuti zašto ne dobija premijum po niskoj ceni kao malo dete. Ljubitelji kije se ne ljute kada ih porede sa daciom, oni se tome slatko smeju baš kao i poredjenje sa "solidnim" Francuzima. Slobodno uživajte u francuskoj solidnosti:) Kod njih je održavanje veoma jeftino, pouzdanost na daleko čuvena a u garanciji od dve godine(citroen) vam sve rado zamene sa osmehom i bez pogovora. Mislim stvarno...

boris

pre 7 godina

Nemojte ovakve vesti saopstavati nebeskom sveznajucem narodu. Upravo sam procitao jedan komentar koji objasnjava da je dacia mnogo bolja i kvalitetnija od kije. Jos ne mogu da dodjem sebi od soka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red pill, 30. avgust 2016 13:07) # Link komentara
@Red pill
Uloženo dobijeno Dačia je pojam za Kiu. Prijatelju, servis i delovi za Kiu su kao da vozite Airbus A380, garancija od 7 godina nije džaba, ko to ne shvati neka ga "veslaju" preko propagandnih poruka. Inače Kia je malo bolje upeglani plastikaner koji je uložio puuuuno u marketing, za sada mu se to isplatilo, npr. mojih par prijatelja je kupilo Kiu proceed na sajmu 2008 godine i nikome od njih više nije palo na pamet da ponovo kupe Kiu.

7up

pre 7 godina

@(Petar, 30. avgust 2016 14:30)

Sve sto si naveo je isto kao kod ostalih. Mozda je garancija od 7 godina samo trik ali ne znam zasto se onda i drugi ne sluze istim trikom kada je tako lako. Jednostavno je, zato sto ne smeju.

zvezdan

pre 7 godina

Svi turbo benzinci imaju max Nm na niskim obrtajima, da ne preturam po netu sada i ima puno modela koji su listom bolja kupovina (svejedno japanska, francuska, italijanska ili nemacka), evo Golf 7 1,2 tsi sa samo 85 ks, u najnizem paketu opreme npr, kosta oko 15 hilj Eur. Najnizi paket opreme podrazumeva mnogo. Nemerljivo vece zadovoljstvo u voznji, niza potrosnja, bolje lezeanje. Udjes u auto i tkanina na sedistima deluje kvalitetnije nego koza u mom Sportage 2011 koji je kostao blizu 29 hilj Eur odnosno priblicno npr Mazda Cx5 koja je stvarno auto. Ovaj Sportage je trosio glat 10 lit po gradu, uz ocajnu dinamiku voznje (i oslanjanje i upravljanje i odziv na gas - 184 ks a 10 sec - 100 km/h). Jedino gde me Sportage odusevio je full komfor za tu velicinu, kapu skidam. Doduse, slagali su za zapreminu gepeka, kao sto lazu i za navodno beskamatane kredite ali to i nije toliko strasno spram lazi VW i gasova. I da ne redjam dalje, kompletna konkurencija je cenovno tu negde. Sto se garancije tice, prema meni su bili korektni, za razliku od Ex Style, jer su mi u prvih 35 hilj km zamenili i nosac prozora i srednji lezaj kardana, po garantnim uslovima nisu morali ni to - jednostavnije bi bilo da su napisali samo sta garancija obuhvata, to bi stalo u dve recenice. Mnogo posteniji uslovi garancije su kod navedenih Francuza - do toliko km se priznaje to i to... Volim sve automobile, Kia ubedljivo najmanje. Pola zbog Kia, pola zbog alpskog distributera. Pozz

EX Style

pre 7 godina

Vozim već preko tri godine 1,6 GDi. Vozio sam i probao sve i svašta i odgovorno tvrdim da je to najbolji motor današnjice. Bolji ne samo od hondinog 1,8 ili mazdinog 2,0 ( od tih je lako bolji biti), već i od većine savremenih 1.4 turbo motora (oni 1,2 turbo PSA ili Reno nisu vredni pomena). Način kako taj motor razvija snagu i moment je fascinantan,elastičnost je maksimalna i pravo je zadovoljstvo voziti ga na oko 4.500-5.500 o/min. Putnici takodje uživaju.
A troši u nivou prosečnih dizela 1.6, od kojih daleko bolje vuče. Meni troši u krugu dvojke 6,5-7,5 litara leti,sa klimom, u špicu.
Pre sam imao stari i30 sa 1,4 od 109 ks i ono je u to vreme takodje bio najbolji motor,rekao bih.
Što se tiče garancije,skoro sve što sam reklamirao (menjač gubio ulje,zapinjalo menjanje brzina,kvačilo skakalo...),priznato mi je, osim par stvari (crkao mi radio posle 2 godine,boja mi se ogulila na par mesta,kažu golubovi,podizač prozora i dr.).
Sve u svemu,ljudi,akos te pametni,bolje nema. Pustite Japance, Nemce,istrule Francuze i Talijane.Samo majka Koreja.A kvalitet košta,ne zaboravite.

zvezdan

pre 7 godina

Ex Style care. Super ti je Kia, samo sto je uzivanje na 4,500 - 5,000 obrtaja (na drugima je od 1,500), menjac i kvacila (sitnice) se kvarili, radio posle 2 godine xaxa. A Francuzi truli. Pa mi se u svemu slazemo, samo sto je Vama kriterijum mnogo nizak. Danas nema loseg automobila, nije to ni meni omrazena Kia koju sam namrzao jer sam je platio kao sto bi mogao mnoooogo bolji auto, pa sam se osetio prevarenim. Kao sto se ljubitelji (ma koliko to glupo zvucalo) Kia ljute kad se poredi sa Dacia, jos je neumesnije poredjenje Kia sa bilo kojim ozbiljnim brandom, ukljucujuci i vrlo solidne francuze. Pozz

Bane

pre 7 godina

@ Zdravko

Zdravko taj Niro je hibrid, a Telsa je cisto elektricni auto. Znaci Niro ima i benzinski motor cija autonomija zavisi od zapremine rezervoara i njemu elektro pogon sluzi za kratke gradske relacije. Takodje Tesla se doponjujuje na uticnicu i ide dok ne izvuce bateriju, kod hibrida kada se baterija isprazni pokrece se klasicni motor koji pokrece auto i ujedno puni bateriju. Zato po deklaraciji Niro trosi 4,nesto litara na 100 km a Tesla nista jer ide samo na struju.

bas glup osecaj

pre 7 godina

Pezo, Reno, Fiat motori se ugradjuju u 80 % automobila u svetu, a ti pricas da ne valjaju. Ja bih se iskreno glupo osecao.
(Milojko, 31. avgust 2016 10:23)
@
Pogledaj Ward-ovu listu najboljih motora u poslednjih 20 godina videces da nema ni pomena pezoa, renoa i fiata. https://en.wikipedia.org/wiki/Ward%27s_10_Best_Engines
Hyundai se pominje dosta cesto.

nije garant

pre 7 godina

Francuzi i garancija:
Renault 2 godine
Citroen 2 godine
Peugeot 3 godine
Ugovorna garancija peugeota ne pokriva:
"Zamenu delova podložnih normalnom trošenju koje zavisi od načina korišćenja vozila, pređene kilometraže, geografskih i klimatskih uslova u kojima se vozi, ukoliko ta zamena nije potrebna zbog neke neispravnosti. To su sledeći delovi:prednje i zadnje disk pločice (nakon pređenih 10.000 km), zadnji kočni sistem (nakon pređenih 15.000 km), prednji i zadnji kočni diskovi (nakon pređenih 20.000 km), mehanizam kvačila (nakon pređenih 20.000 km), klinasti kaiš sa španerima (nakon pređenih 20.000 km), prednji i zadnji amortizeri (nakon pređenih 30.000 km), prednje i zadnje gume, metlice brisača, sijalice, svećice, osigurači, akumulatori...". I tri tačke.
Citroen:
"Оsim ograničenja navedenih u „Servisnoj i garantnoj knjižici“, ugovorna garancija pokriva besplatnu popravku ili zamenu delova za koje Automobiles CITROËN ili njegov ovlašćeni zastupnik utvrdi da su neispravni, kao i potreban rad za dovođenje vozila u ispravno stanje. Postupak se vrši pomoću novih ili fabrički obnovljenih delova, o čemu odlučuje proizvođač ili njegov ovlašćeni zastupnik."

Prvo oni moraju da ustanove da li je deo neispravan (da li je voda mokra) a zatim sledi zamena pomoću novih ili repariranih delova (uvek bih se kladio na ovo drugo).

Posle je KIA grancija prevara a "solidni" Francuzi ne mogu ni dve godine da garantuju za akumulator a za gume ne garantuju uopšte...

Milija

pre 7 godina

U postupku sam uzimanja novih kola na lizing. Rekao sam sebi da moja sledeća kola moraju da imaju sedam godina garancije (jer mi je na sadašnjim kolima posle samo šest godina i 144 kkm otišao desni kraj spone i platio sam u ovlašćenom servisu skoro 70 eura novi deo sa zamenom i reglažom trapa i mrak mi na oči pada od pomisli da bi za šest godina to isto moglo da se opet desi). Na lizing sedam godina garancije daje dašija, ali i KIA.
Pa me ineteresuje,ako mi i na ceed-u, ako ga uzmem, posle šest godina i 144 kkm strada kraj spone, da li je to pokriveno garancijom?
Unapred hvala.
Iskren pozdrav svima.

Achitwn

pre 7 godina

Nisu imali subvencije od 10.000 evra po radno mestu, besplatan plac i komunalne prikljuke i oslobođenje od poreza na dobit 10 godina.
(Kako, možda ovako?, 30. avgust 2016 14:13)

Nisu, tacno. Razlog: Zaro sto kompanije HOĆE da prave fabrike u Mexicu i NEĆE u Srbiji. Razlog: Srbiua i region imaju reputaciju u svetu kao nestabilan i nedostaje kooperantaka mreza da podrzi "just in time" proizvodni proces.

beba

pre 7 godina

(Pera, 30. avgust 2016 15:45)


Izvinjavam se, nisam spomenula specijalni aditiv za motor, osim ulja i filtera, ali tek pri cetvrtom programiranom pregledu!

Zdravko

pre 7 godina

Neću se priklučiti raspravi Kia i botova nemačkih proizvođača,

već meni bode oči ovaj Niro: To je Džip, velik je, težak je, a ima motor od samo 100 konja.....i plus ima i baterije, pa je još i teži!

1,5KW baterija na džipu? Pa Tesla ima 85-90 KW, kolika li je onda autonomija na tom džipu sa 1,5 KW...

Verovatno malecka, čim je nisu ni spomenuli

Petronije

pre 7 godina

Odlična vest za sve potencijalne kupce KIE u Srbiji, kao i za postojeće vlasnike. Ovo sam dugo čekao.

Sada će sigurno naš uvoznik da snizi cene (pa tako ceed 1.0 turbo sa paketom opreme koje uključuje i podizačem prozora pozadi za oko 17.390 neće više biti skuplji od 308 Active e-THP sa 130 ks, od megana Intens TCE sa 130 ks, od astre turbaša treći nivo opreme, focusa turbaša i od svega redom u tom segmentu ).

A čuo sam čak i da će sada garancija od 7 godina na koroziju "iznutra ka spolja" da se sada produži na neverovatnih 8 godina...

Tako da je uspeh Skije u Meksiku velika blagodet za sve razumne ljude u Srbiji ...

Lars

pre 7 godina

@Petronije

Vi stvarno poredite francuske automobile sa novim modelima iz Hyundai/Kia grupacije!? Malo istrazivanja na netu da vidite sta je kvalitetnije pa ih necete stavljati u isti kos. Francuze danas mozete porediti sa ruskom, rumunskom ili kineskom auto industrujom mada ce ovi zadnji brzo da ih preteknu. Dve godine garancije kod Francuza su odlicna preporuka koliko veruju u svoje automobile.

zvezdan

pre 7 godina

Bravo za Kia, veliki uspeh. Marketing i dizajn strucnjaci u Kia motors su mnogo bolji kadar nego sto su im inzenjeri xaxa. Moju garazu i moj novac vise nece da vide. Pozz

EX Style

pre 7 godina

Vozim već preko tri godine 1,6 GDi. Vozio sam i probao sve i svašta i odgovorno tvrdim da je to najbolji motor današnjice. Bolji ne samo od hondinog 1,8 ili mazdinog 2,0 ( od tih je lako bolji biti), već i od većine savremenih 1.4 turbo motora (oni 1,2 turbo PSA ili Reno nisu vredni pomena). Način kako taj motor razvija snagu i moment je fascinantan,elastičnost je maksimalna i pravo je zadovoljstvo voziti ga na oko 4.500-5.500 o/min. Putnici takodje uživaju.
A troši u nivou prosečnih dizela 1.6, od kojih daleko bolje vuče. Meni troši u krugu dvojke 6,5-7,5 litara leti,sa klimom, u špicu.
Pre sam imao stari i30 sa 1,4 od 109 ks i ono je u to vreme takodje bio najbolji motor,rekao bih.
Što se tiče garancije,skoro sve što sam reklamirao (menjač gubio ulje,zapinjalo menjanje brzina,kvačilo skakalo...),priznato mi je, osim par stvari (crkao mi radio posle 2 godine,boja mi se ogulila na par mesta,kažu golubovi,podizač prozora i dr.).
Sve u svemu,ljudi,akos te pametni,bolje nema. Pustite Japance, Nemce,istrule Francuze i Talijane.Samo majka Koreja.A kvalitet košta,ne zaboravite.

mašinka perović

pre 7 godina

Već drugu kiu kupujemo u poslednjih 10 godina i prezadovoljni smo! Ljudi kod nas imaju predrasude prema nenemačkim automobilima

boris

pre 7 godina

Nemojte ovakve vesti saopstavati nebeskom sveznajucem narodu. Upravo sam procitao jedan komentar koji objasnjava da je dacia mnogo bolja i kvalitetnija od kije. Jos ne mogu da dodjem sebi od soka.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red pill, 30. avgust 2016 13:07) # Link komentara
@Red pill
Uloženo dobijeno Dačia je pojam za Kiu. Prijatelju, servis i delovi za Kiu su kao da vozite Airbus A380, garancija od 7 godina nije džaba, ko to ne shvati neka ga "veslaju" preko propagandnih poruka. Inače Kia je malo bolje upeglani plastikaner koji je uložio puuuuno u marketing, za sada mu se to isplatilo, npr. mojih par prijatelja je kupilo Kiu proceed na sajmu 2008 godine i nikome od njih više nije palo na pamet da ponovo kupe Kiu.

Beba

pre 7 godina

Sada ce nasi "stručnjaci" da nam objasne kako je Kia los auto,kako ih nema puno na tržištu,kako su svi drugi brendovi ispred itd.
(saša, 30. avgust 2016 11:58)

Ja je imam sad skoro pet godina, jedino sto sam imala da radim je menjanje ulja i filtera, zasad se pokazala kao odlican auto!

Red pill

pre 7 godina

Nemojte ovakve vesti saopstavati nebeskom sveznajucem narodu. Upravo sam procitao jedan komentar koji objasnjava da je dacia mnogo bolja i kvalitetnija od kije. Jos ne mogu da dodjem sebi od soka.

Petar

pre 7 godina

Korejska garancija:
“Šta nije obuhvaćeno garancijom ... Prskotine i ostala oštećenja na vetrobranima i svim staklima ... Istrošenost delova od gume (kederi), unutrašnjih obloga, tapaciranih delova, obloga upravljača i ručice menjača...Istrošenost delova sistema oslanjanja (silent blokovi, gumice balansera, krajevi spona, kugle ramena, stabilizatori, amortizeri)... problemi koji su posledica nepravilne ugradnje... vibracije i zvuci koji ne utiču na kvalitet i rad vozila... kapljice ulja kao i kapljice drugih tečnosti na zaptivkama i drugim mestima na motoru i menjaču ... Pukotine između pojedinih površina... Troškovi šlep službe, putni troškovi, troškovi nekorišćenja vozila... Začepljen, deaktiviran katalizator... Oštećenje prouzrokovano pregrevanjem... Gubitak funkcije nekog dela vozila zbog niske spoljne temperature (zamrzavanjem)...Delovi koji su neispravno ugrađeni i posledice neispravne ugradnje istih... Površinska rđa, koja je različita od rđe (korozije) unutra ka spolja...Garancija za vozilo na kome nije izvršen pregled antikorozivne zaštite... Rđa (korozija) na izduvnom sistemu, delovima kočionog sistema, delovima upravljačkog sistema, delovima sklopa motor-menjač, vijcima... Naknadno bojenje čitave karoserije na zahtev stranke zbog prigovora na originalnu boju..."

Milojko

pre 7 godina

Vi stvarno poredite francuske automobile sa novim modelima iz Hyundai/Kia grupacije!? Malo istrazivanja na netu da vidite sta je kvalitetnije pa ih necete stavljati u isti kos. Francuze danas mozete porediti sa ruskom, rumunskom ili kineskom auto industrujom mada ce ovi zadnji brzo da ih preteknu. Dve godine garancije kod Francuza su odlicna preporuka koliko veruju u svoje automobile.
(Lars, 30. avgust 2016 16:34)



Auuuu, sta ti decko pricas? Koreanci bolji od Francuza? U ovom i u sledecem veku sigurno nece biti bolji. Ne podcenjujem Koreance, ali me isto tako nervira kad neko prica gluposti o Francuzima, Italijanima i ostalo. Pezo, Reno, Fiat motori se ugradjuju u 80 % automobila u svetu, a ti pricas da ne valjaju. Ja bih se iskreno glupo osecao.

zvezdan

pre 7 godina

Ex Style care. Super ti je Kia, samo sto je uzivanje na 4,500 - 5,000 obrtaja (na drugima je od 1,500), menjac i kvacila (sitnice) se kvarili, radio posle 2 godine xaxa. A Francuzi truli. Pa mi se u svemu slazemo, samo sto je Vama kriterijum mnogo nizak. Danas nema loseg automobila, nije to ni meni omrazena Kia koju sam namrzao jer sam je platio kao sto bi mogao mnoooogo bolji auto, pa sam se osetio prevarenim. Kao sto se ljubitelji (ma koliko to glupo zvucalo) Kia ljute kad se poredi sa Dacia, jos je neumesnije poredjenje Kia sa bilo kojim ozbiljnim brandom, ukljucujuci i vrlo solidne francuze. Pozz

Pera

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1170944#k21324749

Molim Vas!!!

Ukoliko imate auto 5 godina i ukoliko ga redovno odrzavate po planu i programu do sada ste morali da radite bar jedan veliki servis koji podrazumeva stosta vise a nije samo menjanje ulja i filtera. To je i normalno, to se radi na svakom autu ali NIJE "samo menjanje ulja i filtera".

Ta vasa konstatacija je jednaka izjavama vlasnika golfa 2 da im auto trosi 3l dizela, ide 180 i ostale baljezgarije kojima je nas narod sklon pri hvaljenju svog konja.

Jovanka

pre 7 godina

Korejski dileri bi mogli malo da se informišu koliko iznosi garancija na pomenuta francuska vozila. Pet godina (na neke i 7). Kao i na i30 ( ali, kod njega ima "milion isključenja",piše sve na sajtu). Doduše,garancija na koroziju trulim francuzima je 12 godina, a ne samo 7 kao kod kije.
A ni kijinih navodnih 7 godina nije baš 7, zar ne?
Koliko iznosi garancija na navigaciju kod Kije? Godinu dana !!!
Koliko iznosi garancija na radio kod Kije? Godinu dana !!!
I redom ...

Toreklamazanis

pre 7 godina

@Petronije pa cekaj malo ,a sto ne kupis lepo ove jeftinije automobile sto si pobrojao tj neki od njih i tako resis problem. Mislim sta ce ti skuplji auto kad mu padne cena imaces veci problem pri izboru,sigurno ne bi izabrao nesto sto ti sad vec stvara odbojnost zar ne?

moron

pre 7 godina

@KIA zastupnik

Da li je moguće da nam "linkujete" ili "prepišete" ono što je na sajtu KIE imenovano kao "DETALJNI USLOVI GARANCIJE",koji su navodno sadržani u "garantnoj knjižici" (ili koje navodno možete dobiti i od dilera,što ja nisam uspeo),uz napomenu da se "garantna knjižica" ne nalazi ni u jednom vozilu u salonu.
Zaista ih bio zahvalan (verujem i svi ostali),jer me to baš interesuje (iako trenutno više nisam potencijalni kupac,jer sam se pre godinu dana "ponovio").
Pomenuli ste i pežo.Da,moj (7 godina star) imao je dve godine,a od negde od 2013. (i novog 308) imaju 5 (2+3).Da li je (ne)kvalitet ili ne,ne znam,svako ima pravo na svoj sud,ja znam da sa dva komada nikada nisam bio garancijski (ili vangarancijski) izigran,mada sam težak kao crna zemlja.
Inače,preko 12 godina sam vlasnik vozila tog brenda,redovne servise radio u "Veranu" (do stečaja "motorsa") i "milion puta" sam u salonu kod njih sedeo u novim kolima.A u svakom vozilu se nalazi i "garantna knjižica" (kao i "servisna" i "upustvo"),što možete do mile volje da čitate i uslove njihove garancije znam u sitna creva (jednom su mi na moj zahtev i kopirali,kada je došlo do promene uslova za nova vozila,jer u toj oblasti je uvek evolucija).
"Verano" nikada "uslove garancije" nije "krio kao zmija noge" (a nije ni novi uvoznik). Svako je mogao da ih sazna pre odluke o kupovini.
Da li možemo da se nadamo da će i kod KIE uskoro biti moguće PROČITATI STVARNE DETALJNE USLOVE GARANCIJE? Da se ne kriju.
Hvala.

Bosko

pre 7 godina

Kia dobro prodaje sirom sveta, dobijaju mnoga priznanja, prave sve bolja kola. Naravno imaju svojih mana. Ali onda dodje prosecni Srbin sa golfom starim 15 godina i objasnjava kvalitet.

Ovlasceni servis 100% skuplji od neovlascenog

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1170944#k21325342

I moji roditelji su prezadovoljni ceed-om. Ali treba imati na umu da otac nije primetio da je letva volana za zamenu, da je pritisak u gumama neujednacen, da su optisli lezajevi u menjacu, da grejac desnog retrovizora ne radi, da kompresor za klimu radi duplo slabije nego pre nego sto su ga cackali u servisu jer nisu znali i/ili nemaju aparaturu da urade vakumiranje sistema odnosno izbace vazduh iz istog sto je fabricki bilo uradjeno pa je sada slucaj da posle 5.500 dinara placenih za servis klima uredjaja isti radi slabije! Isto tako otac nije primetio da mu se stof na vozacevom sedistu rasparao kao i da je sediste vozaca iskrivljeno. Inace otac ima 100-105kg na 195cm visine. Ceed je sada star 7 godina, garancija istekla nedavno a dorzavan je iskljucivo u ovlascenom servisu gde se i dalje odrzava. Dakle auto se odrzava redovno ali i vozi.

Da je los, nije los ali nije ni sveti gral kako ga neki predstavljaju i treba ulagati u njihova vozila kao i u svako drugo. Ne znam zbog cega ljudi idu iz krajnosti u krajnost, pogotovo oni koji su nestrucni u odredjenim oblastima daju sebi za pravo da komentarisu iz ugla strucnjaka.

Mikiveliki

pre 7 godina

Читам и просто не могу да верујем, у данашње време, наши људи и даље причају о јужнокореанцима са подсмехом и нипофаштавањем. Да ли ви знате колико су они напредовали и колико су цењени у свету? Испред њих су само најпознатије Немачке марке, и понека Јапанска. Али добро, кроз време ће те морати То да видите, и признате.

bas glup osecaj

pre 7 godina

Pezo, Reno, Fiat motori se ugradjuju u 80 % automobila u svetu, a ti pricas da ne valjaju. Ja bih se iskreno glupo osecao.
(Milojko, 31. avgust 2016 10:23)
@
Pogledaj Ward-ovu listu najboljih motora u poslednjih 20 godina videces da nema ni pomena pezoa, renoa i fiata. https://en.wikipedia.org/wiki/Ward%27s_10_Best_Engines
Hyundai se pominje dosta cesto.

nije garant

pre 7 godina

Francuzi i garancija:
Renault 2 godine
Citroen 2 godine
Peugeot 3 godine
Ugovorna garancija peugeota ne pokriva:
"Zamenu delova podložnih normalnom trošenju koje zavisi od načina korišćenja vozila, pređene kilometraže, geografskih i klimatskih uslova u kojima se vozi, ukoliko ta zamena nije potrebna zbog neke neispravnosti. To su sledeći delovi:prednje i zadnje disk pločice (nakon pređenih 10.000 km), zadnji kočni sistem (nakon pređenih 15.000 km), prednji i zadnji kočni diskovi (nakon pređenih 20.000 km), mehanizam kvačila (nakon pređenih 20.000 km), klinasti kaiš sa španerima (nakon pređenih 20.000 km), prednji i zadnji amortizeri (nakon pređenih 30.000 km), prednje i zadnje gume, metlice brisača, sijalice, svećice, osigurači, akumulatori...". I tri tačke.
Citroen:
"Оsim ograničenja navedenih u „Servisnoj i garantnoj knjižici“, ugovorna garancija pokriva besplatnu popravku ili zamenu delova za koje Automobiles CITROËN ili njegov ovlašćeni zastupnik utvrdi da su neispravni, kao i potreban rad za dovođenje vozila u ispravno stanje. Postupak se vrši pomoću novih ili fabrički obnovljenih delova, o čemu odlučuje proizvođač ili njegov ovlašćeni zastupnik."

Prvo oni moraju da ustanove da li je deo neispravan (da li je voda mokra) a zatim sledi zamena pomoću novih ili repariranih delova (uvek bih se kladio na ovo drugo).

Posle je KIA grancija prevara a "solidni" Francuzi ne mogu ni dve godine da garantuju za akumulator a za gume ne garantuju uopšte...

zvezdan

pre 7 godina

Svi turbo benzinci imaju max Nm na niskim obrtajima, da ne preturam po netu sada i ima puno modela koji su listom bolja kupovina (svejedno japanska, francuska, italijanska ili nemacka), evo Golf 7 1,2 tsi sa samo 85 ks, u najnizem paketu opreme npr, kosta oko 15 hilj Eur. Najnizi paket opreme podrazumeva mnogo. Nemerljivo vece zadovoljstvo u voznji, niza potrosnja, bolje lezeanje. Udjes u auto i tkanina na sedistima deluje kvalitetnije nego koza u mom Sportage 2011 koji je kostao blizu 29 hilj Eur odnosno priblicno npr Mazda Cx5 koja je stvarno auto. Ovaj Sportage je trosio glat 10 lit po gradu, uz ocajnu dinamiku voznje (i oslanjanje i upravljanje i odziv na gas - 184 ks a 10 sec - 100 km/h). Jedino gde me Sportage odusevio je full komfor za tu velicinu, kapu skidam. Doduse, slagali su za zapreminu gepeka, kao sto lazu i za navodno beskamatane kredite ali to i nije toliko strasno spram lazi VW i gasova. I da ne redjam dalje, kompletna konkurencija je cenovno tu negde. Sto se garancije tice, prema meni su bili korektni, za razliku od Ex Style, jer su mi u prvih 35 hilj km zamenili i nosac prozora i srednji lezaj kardana, po garantnim uslovima nisu morali ni to - jednostavnije bi bilo da su napisali samo sta garancija obuhvata, to bi stalo u dve recenice. Mnogo posteniji uslovi garancije su kod navedenih Francuza - do toliko km se priznaje to i to... Volim sve automobile, Kia ubedljivo najmanje. Pola zbog Kia, pola zbog alpskog distributera. Pozz

Zdravko

pre 7 godina

Neću se priklučiti raspravi Kia i botova nemačkih proizvođača,

već meni bode oči ovaj Niro: To je Džip, velik je, težak je, a ima motor od samo 100 konja.....i plus ima i baterije, pa je još i teži!

1,5KW baterija na džipu? Pa Tesla ima 85-90 KW, kolika li je onda autonomija na tom džipu sa 1,5 KW...

Verovatno malecka, čim je nisu ni spomenuli

Kako, možda ovako?

pre 7 godina

Nisu imali subvencije od 10.000 evra po radno mestu, besplatan plac i komunalne prikljuke i oslobođenje od poreza na dobit 10 godina.

Neo

pre 7 godina

Kia botovi satiru na ovoj vesti. Kia je krš, zna svako ko nije Kia bot!
(Domaćin, 30. avgust 2016 16:06)
@
Pogledaj malo bolje videces da su 80% komentari mrzitelja tacnije botova iz drugih auto kuca gde ubrajam i tebe.
Inace zabole kiju sta nebeski narod gde je prodaja novih vozila statisticka greska misli o njoj. Oni ovde nisu ni zastupljeni prodaju ih posrednici.

beba

pre 7 godina

(Pera, 30. avgust 2016 15:45)


Izvinjavam se, nisam spomenula specijalni aditiv za motor, osim ulja i filtera, ali tek pri cetvrtom programiranom pregledu!

7up

pre 7 godina

@(Petar, 30. avgust 2016 14:30)

Sve sto si naveo je isto kao kod ostalih. Mozda je garancija od 7 godina samo trik ali ne znam zasto se onda i drugi ne sluze istim trikom kada je tako lako. Jednostavno je, zato sto ne smeju.

Eustahije Brzic

pre 7 godina

...citajuci ove komentare mogu samo da zakljucim da Kia za Evropsko i Severno-Americko trziste nije baš ista. Ja sam je licno vozio ovde u Canadi. Konkretno Sorento i prva je presla 350,000 km. Sve sto je zamenjeno je kompresor za klimu i zupcasti kajiš na 160000km. Ostalo kao i kod drugih automobila: Ulje, pakne, diskovi, gume. Nakon 10 godina službe i gore-pomenute kilometraže otišla je u zasluženu penziju. Sada vozim drugu takodje Sorento... takodje vozim sluzbene automobile ( uglavnom Americke produkcije) i od svih Kija ima najbolju zvucnu izolaciju ( naravno ne uzim u obzir Mercedes , BMW , Volvo, Acura, Cadilac koji kostaju u startu duplo od Kie).

bajke, basne, priče

pre 7 godina

@(zvezdan, 31. avgust 2016 10:50)
Molim vas da nam objasnite koji to "mnoooogo" bolji automobil može da se kupi po ceni kije. Zanima me takodje kod kojih vozila uživanje kreće na 1.500 obrtaja, kakve imaju motore i koliko koštaju? Možda ste od kije očekivali osobine premijuma što ona naravno nema. Ko hoće vrhunsko vozilo mora vrhunski i da ga plati a ne da se ljuti zašto ne dobija premijum po niskoj ceni kao malo dete. Ljubitelji kije se ne ljute kada ih porede sa daciom, oni se tome slatko smeju baš kao i poredjenje sa "solidnim" Francuzima. Slobodno uživajte u francuskoj solidnosti:) Kod njih je održavanje veoma jeftino, pouzdanost na daleko čuvena a u garanciji od dve godine(citroen) vam sve rado zamene sa osmehom i bez pogovora. Mislim stvarno...

Bane

pre 7 godina

@ Zdravko

Zdravko taj Niro je hibrid, a Telsa je cisto elektricni auto. Znaci Niro ima i benzinski motor cija autonomija zavisi od zapremine rezervoara i njemu elektro pogon sluzi za kratke gradske relacije. Takodje Tesla se doponjujuje na uticnicu i ide dok ne izvuce bateriju, kod hibrida kada se baterija isprazni pokrece se klasicni motor koji pokrece auto i ujedno puni bateriju. Zato po deklaraciji Niro trosi 4,nesto litara na 100 km a Tesla nista jer ide samo na struju.

Achitwn

pre 7 godina

Nisu imali subvencije od 10.000 evra po radno mestu, besplatan plac i komunalne prikljuke i oslobođenje od poreza na dobit 10 godina.
(Kako, možda ovako?, 30. avgust 2016 14:13)

Nisu, tacno. Razlog: Zaro sto kompanije HOĆE da prave fabrike u Mexicu i NEĆE u Srbiji. Razlog: Srbiua i region imaju reputaciju u svetu kao nestabilan i nedostaje kooperantaka mreza da podrzi "just in time" proizvodni proces.

Milija

pre 7 godina

U postupku sam uzimanja novih kola na lizing. Rekao sam sebi da moja sledeća kola moraju da imaju sedam godina garancije (jer mi je na sadašnjim kolima posle samo šest godina i 144 kkm otišao desni kraj spone i platio sam u ovlašćenom servisu skoro 70 eura novi deo sa zamenom i reglažom trapa i mrak mi na oči pada od pomisli da bi za šest godina to isto moglo da se opet desi). Na lizing sedam godina garancije daje dašija, ali i KIA.
Pa me ineteresuje,ako mi i na ceed-u, ako ga uzmem, posle šest godina i 144 kkm strada kraj spone, da li je to pokriveno garancijom?
Unapred hvala.
Iskren pozdrav svima.