Petak, 26.08.2016.

12:57

Sarajevo: Sukob zbog vere,žene se potukle u tramvaju VIDEO

­Građani BiH, ali i čitavog regiona ostali su u šoku kada su na društvenim mrežama ugledali snimak dve starije žene koje se svađaju, a nakon toga tuku.

Izvor: Blic

Sarajevo: Sukob zbog vere,žene se potukle u tramvaju VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

cobo

pre 7 godina

Pera Budimir*
Nisu Titove pionirke otkrile veru pod stare dane,zena se krsti kad prodje pored crkve jer u njoj su lezale kosti njenog mrtvog sina i ona to radi iz postovanja a ova druga "pionirka" joj to brani.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Što bi rekao Rambo Amadeus, nacionalizam je tema za ljude sa primanjima do 300€. Kad primanja pređu 500€ onda je tema garderoba i kafići. Kad pređu 1.000€ onda su tema putovanja i zdrav život, a kad pređu 3.000€ onda prestaje svako palamuđenje.
(nidža, 26. avgust 2016 20:24)

У Југославији су имали плату 1200 марака, 13 плату на крају године, имали су стандард као једна Швица или Аустрија...И опет су имали националисте, И сепаратисте у држави ,и усташку и четничку емиграцију која је радила на разбијању Југе.

ТАКА ДА ТА ПРИЧА О СТАНДАРДУ И НАЦИОНАЛИЗМУ ПАДА У ВОДУ!

А зна то и Рамбо, али воли да вас тролује кад не знате сами да логички размишљате...А тако вас и политичари шишају, мислим на исти зонфа.

Gavran

pre 7 godina

Nemamo mi pojma u šta se Sarajevo pretvorilo i još pretvara. Od grada kulture, Crvene Jabuke, Bijelog Dugmeta, Kemala, Indexa, Top Liste Nadrealiste...došlo je do toga da tamo više nema slobode... Winter is coming!

nidža

pre 7 godina

Što bi rekao Rambo Amadeus, nacionalizam je tema za ljude sa primanjima do 300€. Kad primanja pređu 500€ onda je tema garderoba i kafići. Kad pređu 1.000€ onda su tema putovanja i zdrav život, a kad pređu 3.000€ onda prestaje svako palamuđenje.

Zis

pre 7 godina

Pa posle napadaju Dodika kada uporedi Sarajevo i Teheran,ovde se jasno vidi kakvu slobodu i prava imaju nemuslimani u "Evropskom Teheranu",zato potpuno razumem Srbe iz Republike Srpske zasto se bore za nezavisnost,jer to je jedini garant slobode i prava srpskog naroda preko Drine,pa ko je lud da stavi svoju sudbinu u ruke "Sarajevskih evropejaca",dobro znaju sta bi doziveli u tom slucaju.

samo realno

pre 7 godina

Eh kad bi ovi "normlani" muslimani ovako agresivno reagovali na vehabije kojih je sve vise po BiH...
vehabije im ne smetaju,ali zato ako se neko prekrsti e to je vec pravi problem.

zauvek verni

pre 7 godina

Eh kad bi obicni muslimani ovako agresivno reagovali na ove njihove sto se raznose bombama,gde bi nam bio kraj,medjutim oni na raznosenje eksplozivom cute,ali im zato smeta ako se neko prekrsti.

Ante

pre 7 godina

Muslimanka je ta koja je napala. Druga je stvar što je Kršćanka imala hrabrosti odgovoriti i što je očito lajava po prirodi. Šta ima kome smetat ako se netko prekriži?!

Zoki

pre 7 godina

Ovo nije tuča dve žene oko vere - nego napad jedne žene na drugu, motivisan verskom netolerancijom.

Ne može se ovo nasilje pravdati ratom i granatama - od rata je prošlo više od 20 godina. Zamislite da je neko u Jugoslaviji prebio Nemca 1966. godine radi ratnih sećanja.

Ja se sećam Sarajeva iz vremena komunizma, kada su se na crkvama i džamijama vijorile zastave verskih zajednica u vreme verskih praznika. Žuto-bele vatikanske, zelene muslimanske, srpske trobojke SPC.

2+2=5

pre 7 godina

nije mi jasno da je prekrstiti se na ulici u beogradu zabranjeno od onih istih kojima su puna usta postovanja za paradu ponosa. ljudi pa to je isto, o slobodi izrazavanja se tu radi. to je zato sto ste svi culi za slozenjicina kao otpor sovjetskom rezimu a niste culi za slozenjicina kao kritiku savremenoj zapadnoj doktrini ( rezim). polovicno znanje je gore od ne znanja.

Mile

pre 7 godina

Onaj ko ne živi ovdje ne može da razumije koliko je ova žena (vjerovatno Hrvatica) pokazala hrabrosti. Prema katolicima još uvijek pokazuju dozu tolerancije zbog HR politike koja ih potpucava na Srbe.
Da se kojim slučajem prekrstila sa tri prsta i usudila da odgovori na uvredu, vjerovatno bi je linčovali u tramvaju.
Islamska zajednica i vehabiazmn su u Sarajevu ugrađeni u sve pore države i tu više pomoći nema. Od šaltera u pošti, preko policijskih službi i sudova do ministarstava na svim nivoima.
Supruga mi kaže da su danas kod nje na poslu (u državnoj instituciji) u 13 časova ostala samo 3 od dvadesetak muškaraca. Nije pauza za ručak, ostali su otišli da klanjaju džumu, petak je.

BonusMaximus

pre 7 godina

Kretena je uvijek bilo i biće na svim stranama i sad treba ovdje da se prepucavamo. Neka se krsti ko god hoće koliko god hoće. A obje žene lagano na leksilijum da kuliraju.

Paul Kersey

pre 7 godina

Nije ovo sukob zbog vere, nego zbog primitivizma.

A najbolji je ovaj hrabar lik na kraju, koji im drži predavanje kada su već izašle iz tramvaja.

Doktor Rudonja

pre 7 godina

Bio sam u zivotu u mnogim glavnim gradovima raznih drzava, verovatno mozda i u preko 50. Sarajevo je ubedljivo najprimitivniji. Beograd i Zagreb su u nekim sirim globalnim poredjenjima provincija, ali za ovo danasnju selendru/kasabu od Sarajeva - metropola.

STFU

pre 7 godina

Sarajevo je tamni vilajet, mahala.... mislim da i onim pravim urbanim muslimanima smeta da svakodnevno gledaju zamotane žene i likove u "kapri" hlačicama i sa bradurinom kako im od grada prave Afganistan.
A nekad je bilo lijepo.... to Sarajevo.

Samir Novi Pazar

pre 7 godina

Boze ne sacuvaj "" ove Dve Gopodje su obicna Bruka i za Jednu i Drugu Veru , , pogotovo ova Sto je Napala ovu Drugu Gopodju za mene je Zena Spremna za ludnicu , ako nekom Prija i oseca Se Dobro u Cemu je Problem ako Se Krsti Sto Se mene tice Moze Bilo gde i uvek 100 na dan da se Krsti jedne Sekunde mi Nebi zasmetalo.

belzebub

pre 7 godina

one lepo poštuju svoje vere...nema šta.... cestitke...
(deki-pariz, 26. avgust 2016 14:30)

A šta je to loše uradila ova što se krsti, je li Deki? Čime tačno opravdavaš prvo verbalni napad čitavog autobusa pa onda i fizički napad na nju? Je li to neka norma u Francuskoj ovih dana?

I to te pitam kao neko ko je ateista. Šta je sa vama ljudi, kako možete da opravdavate fizički napad na nekoga zbog takvih stvari?

Boksi

pre 7 godina

Zasto je pojedine sramota ove druge, zato sto se prekrstila?
na kraju ce ona sto se prekrstila da ispadne kriva!!!

a burke dozvoljavate?to je ok,iako ispod burke moze da se stavi npr 10kg eksploziva, kad se prekrstis ne mozes nikog da ubijes,ali eto izgleda mozes da uvredis,i to koga?ni manje ni vise,nego muslimane,oni su jako uvredljivi,znate? zato sto se lako vredjaju,zato ne dozvoljavaju da se drugi krste,niti da se tamo gde su oni vecina grade crvke.

neko ce da kaze,nemoj da generalizujes sve muslimane zbog jedne babe
na snimku se jasno vidi da CEO autobus navija za ovu sto se "klanja".

belzebub

pre 7 godina

@(most, 26. avgust 2016 15:50)
Jedino si zaboravio da su pre granata od te sarajevske tolerancije ubijeni hrišćanski svatovi ispred crkve.

Najgori u celoj priči su ovo koji izjednačavaju ove žene. Jedna se prekrsti i gleda svoja posla, druga je fizički napadne uz navijanje i dodatne pretnje ostalih putnika ("Izađi da te nisam nogom nabio!", "Udri, udri je jače, po glavi!" i ostalo).

Ista zamerka i redakciji. Nisu "dve žene počele da se tuku", već je jedna izašla iz autobusa nakon što su je napali što se krsti a druga istrčala za njom da iz autobusa da je i fizički napadne.

Ne može se izjednačavati nasilnik i žrtva.

djuro

pre 7 godina

@(most, 26. avgust 2016 15:50)


...'hiljade granata dnevno "...???? još i vrijeme trajanja od tri godine...

znaš li što ostane poslije jedne granate srednjeg kalibra?
sta misliš da su gadjani civili i objekti civilni, da li bi ostao kamen na kamenu?
Pa i na Dubrovnik je ispaljeno milijun granata! HRT je po cijeli dan kukao o tome.. grad je sravnjen do temelja.. nekim čudom je izgrađen u originalu, još stariji i ljepši, za par dana, cim se vojska povukla...

Maka

pre 7 godina

Činjenica je da je napadnuta zena koja se krsti. Dakle, muslimanima treba dozvoliti hidzabe, burke i sl.., a s druge strane oni brane da se NETKO krsti u njihovoj blizini. Ako želiš zivjeti u miru i toleranciji, i ti moras pružati mir i biti tolerantan.
I da - bas me zanima bi li gospodja sa snimke ista komentirala da se prekrstio neki gospodin sa 1,90 m i jedno 100 kg. :-).

Granota

pre 7 godina

Ja sam pre neko vreme došao do zaključka da čekati da se nešto promeni je uzalud. Političari nisu slika i prilika ovih nesrećnika, već njihovi taoci. Niti će oni nešto da promene, niti će crkva nešto da promeni, niti škola. Nego svi vi, koji se deklarišete kao normalni, pljunite u šake pa na posao. Ako ste većina, kao prvo ne obraćajte pažnju i ne seirite se nad ovim nesrećnicama, nego ih ili razdvojite ili bar ne kačite snimke po Internetu. Kao drugo, potrudite se sami da mentalno napredujete i nešto naučite, pa da onda tome naučite i decu. Tako će prestati da misle o nasilju, opijanju i biti sposobniji, jači, spremniji za život. Ja sam već počeo da svoje znanje (stečeno ovde na Zapadu, od njihovih para), besplatno prenosim našoj deci. Da ih guram u projekte, da ih protežiram na kurseve i stipendije. U poređenju sa mnogim našim ljudima po belom svetu, ja nisam ništa posebno, ali eto daću šta imam da ta deca ne odrastu u ovakve sirotice koje se tuku po ulicama. Ajde svi po pločicu, nezavisno, samostalno ili udruženo, da popločamo opet neko dobro društvo... kad smo mi morali van, nemoj i oni...

pajo

pre 7 godina

a sto se ova uznemirila sto se druga krsti? i svi u tramvaju sprdacinu sa zenom sto se krsti. i sad da je ovo bilo u Bg ili Zg da je neko uvredio zenu sto se klanja eto diskusije na tv...

olja

pre 7 godina

most@
Vi ste, ustvari, potvrdili ono sto sam ja prethodno napisala. BiH (a posebno Sarajevo) i multietnicnost i tolerancija su u velikom raskoraku. Bojim se da ce tako i ostati. Nije to samo zbog granata (malo ste pretjerali, dakako, da ih je svakog dana na hiljade ispaljivano, taj grad vise ne bi ni imao stanovnike), razlozi su tamo gdje ne zelite da zavirite.

mup

pre 7 godina

Ponovo se izjednačava odgovornost ovih žena zbog svađe koja je izbila. Dali je zabranjeno hrišćanima u Sarajevu da se prekrste kad prolaze pored crkve? Ako nije,n onda je ovo grub i nezakonit nasrtaj na slobodu verskog izražavanja i jasno pokazuje klimu u tom gradu. Takođe se jasno čuje navijanje putnika za zenu koja je napala hrišćanku koja nikog nije uznemiravala. Ovi što se čude ljudima koji imaju potrebu da se prekrste da kažem da je i meni to prenaglašeno, ali to je njihovo pravo i ja to postujem.

reisen

pre 7 godina

@aleksandar

A sta je lose u tome sto neko svoj osecaj propadnosti nekoj grupi uzima zdravo za gotovo u detinjstvu, bas lupetas sad...uostalom kako bi drugacije i moglo.

A jos vise me nervira sto ti i tebi slicni mislite da ste nekako posebni u tome sto deluje kao da jedini vi postavljate pitanja i ukazujete na nelogicnosti i kondradiktornosti. To jednostavno nije tacno, nelogicnosti ima itekako, ali neko ih jednostavno potisne, neko ih ignorise, neko odbaci, a neko ceo zivot provede gurajuci tim drugima prst u oko kako su neznalice, netolerantni, primitivni, sujeverni itd itd...

Smarate vise, pustite druge ljude koji nisu fanatici da zive na miru.

Krotiteljka tigrova

pre 7 godina

Tačniji naslov vesti bi glasio: napad zbog vere, jer ovde se o tome radi - o napadu jedne muslimanke na hrišćanku, katolkinju. I posle se javljaju komentatori poput ovog potpisanog sa most i pričaju o padanju granata, a do rata su dovele identična netrpeljivost i isključivost. Meni je, ipak, veći utisak bezočnost i pasivnost prisutnih muškaraca koji se prostačkim jezikom gotovo raduju fizičkom okršaju. Da ne govorimo o tome da je i njima "vera" odredila za koga da "navijaju".

Mikula

pre 7 godina

Što je sa čuvenom sarajevskom tolerancijom i snošljivošću? Bogatstvo multikulturalnosti ostalo u onim mračnim komunističkim vremenima...Ili nikad nije ni postojalo? Ili je sve to bila šarena laž kojom smo sebi mazali oči iz straha da se ne pogledamo u ogledalo?

Bane

pre 7 godina

(ko se boji vuka jos?, 26. avgust 2016 14:46)

A sta tebi, rodjeni, smeta sto se neko krsti? Ako je tome lepse kad se prekrsti, neka se prekrsti. Uzmi ti pa jodluj ili odrecituj citat Dokinsa, ili sta god vi ateisti/agnostici/dzedaji vec radite da vama bude lepse.

Narcisa Zec

pre 7 godina

Ja sam musliman, sada kada je bio pokušaj paljena crkve otišao sam tamo i pitao treba li šta pomoći i čisto eto da se pojavim i upitam.Crkva je na 100 metara od moje zgrade, ja ako volim svoju vjeru tuđu moram poštovati.Ako sam musliman i vjernik onda ću gledati da pomognem čovjeku, nevažno koje vjere bio
(ja sam, 26. avgust 2016 14:28)

Kamo lepe sreće da svi sa obe strane Drine ovako razmišljaju.

Aleksandar

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta.
Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...
(nemanja, 26. avgust 2016 13:17)
ni meni to nije najjasnije, pre par nedelja sam video lika koji vozi skuter kako se krsti dok je prolazio pored crkve, i pri tom zamalo nije pao jer je naleteo na neku malu izbocinu na putu

most

pre 7 godina

"Što je sa čuvenom sarajevskom tolerancijom i snošljivošću? Bogatstvo multikulturalnosti ostalo u onim mračnim komunističkim vremenima...Ili nikad nije ni postojalo? Ili je sve to bila šarena laž kojom smo sebi mazali oči iz straha da se ne pogledamo u ogledalo?"
Pa trebo si biti u gradu Sarajevu 92-95 godine kada je padalo hiljade granata dnevno,eto tu je ostala tolerancija,multikulturalnost i slomljena ogledala

Аник

pre 7 godina

Престаните више, свако нека поштује своју али и туђу веру. Ако се то дешава у граду као што је Сарајево, замислите на ком нивоу је то у некој руралној средини. Сви смо ми људи.

JPR23

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta. Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...(nemanja, 26. avgust 2016 13:17)ni meni to nije najjasnije, pre par nedelja sam video lika koji vozi skuter kako se krsti dok je prolazio pored crkve, i pri tom zamalo nije pao jer je naleteo na neku malu izbocinu na putu
(Aleksandar, 26. avgust 2016 15:29)

I meni nije jasno, ali mi ne pada na pamet da napadam nekog zbog toga.. Niti zbog icega drugog...

olja

pre 7 godina

Ne vidim mjesta smijehu. "Sitnice" iz zivota najbolje govore o tom zivotu. Multietnicka BiH za koju kazu (lazu) da odlicno funkcionise! E, pa ...

Aleksandar

pre 7 godina

Bas su se oVERIle.

Koliko ljudi polude kada im se spomene kontradiktornosti u njihovoj veri, a posebno sto ih zbunis recenicom "tebi su roditelji nametnuli veru, a da se ti za to nisi ni pitao, niti se preispitujes. Samo jednostavno nabubao, usadili ti to kao normu i nista, bez logike i pitanja prihvaceno.".

ja sam

pre 7 godina

Ja sam musliman, sada kada je bio pokušaj paljena crkve otišao sam tamo i pitao treba li šta pomoći i čisto eto da se pojavim i upitam.Crkva je na 100 metara od moje zgrade, ja ako volim svoju vjeru tuđu moram poštovati.Ako sam musliman i vjernik onda ću gledati da pomognem čovjeku, nevažno koje vjere bio

vozac tramvaja

pre 7 godina

cojeli ex jugoslavenski prostor je jedan tramvaj sa sllicnim scenama u parlamentima novih drzava. a sirotinja se vozi i trpi sa 200 eura netto place. i voze se i voze i gledaju politicare sto bacaju kese jedni na druge. a njemac vozi mercedes na autoban. Zar nije lijepo biti njemac?

ko se boji vuka jos?

pre 7 godina

27e kad silazi kod mirijevske pijace prolazi pored crkve. Kad pocnu kao zapeta puska da se krste, cak i molitve sapucu, a znam ih dobro, do juce su glasali za slobu, a prekjuce se kleli u tita i KPJ. Religija je za neke vera, kodeks, moral, a za druge trend, kao pokemoni

Dule

pre 7 godina

Izgleda da je publika na strani osobe koja se klanja, a da je osoba koja se krsti katolicke veroispovesti posto pritom koristi celu saku. Da je sa tri prsta, pitam se da li bi imala i vise neprijatnosti

stung

pre 7 godina

Moze li na Balkanu makar 30 godina da prodje bez rata? A kuva se. Jedino za vreme "diktature proleterijata" nije bilo rata. Al nas njihova deca upropastise...

dzara

pre 7 godina

Sav užas ovih "naših prostora" stao u jedan minut. Zbog druge vere, običaja, navika i stavova, ljudi napadaju jedni druge, a na kraju izbije tuča (čitaj RAT).
Uređen sistem je jedino rešenje. U tom slučaju, ovaj događaj bi izgledao ovako:
1. Gospođa ulazi, krsti se i svako gleda svoja posla.
2. Gospođa ulazi, krsti se i biva verbalno napadnuta (pretnja fizičkim napadom). Sve snimljeno kamerom i kazna toliko i toliko maraka/kuna/dinara...
3. Gospođa ulazi, krsti se, izlazi i biva fizički napadnuta. E, onda sledi novčana kazna + zatvor, pa da vidimo kada će ponovo ova baba nekog da napada što se krsti.
OVO SVE VAŽI U TRI PRAVCA I U OBA SMERA!

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Госпођа Хрватица, и госпођа Бошњакиња у ,,функционалној и одрживој БиХ,,...
...
П.С.Нема тога код нас у централној Србији где су муслимани и православци, или код нас у Војводини где су католици (Хрвати,Мађари, Словаци) и православци (Срби, Русини, Румуни...).

ddejan

pre 7 godina

hahahah jesam se ismijo, nje dvije isto djeca hahah. a fakat nidje veze sto njoj smeta sto se krsti, zena se mozda boji auta i udesa pa se moli bogu da dodje ziva. sta covek nece dozivit sve danas u "modernoj eri"

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Mene je sramota,i jedne i druge,a najvise ove "moje" vjere.
Mada,po njenom govoru nije sarajka,govori ako sam dobro cuo "ha unidje".Ovo moze biti gore oko Hadzica ili neka novokomponovana.

Ljubim svaki metar Svice kad sam se uspio izvuc iz tog ludila hehe

bobbie

pre 7 godina

primitivizam a posle se pitaju sto mladi beze odavde.Pa da in ne isperete mozgove vasom religijom ma kako je zvali.Zivi i pusti druge da zive.

nemanja

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta.
Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...

krmak jede slaninu

pre 7 godina

a obe rade za 200 eura mesecno. To nema veze. Krezuba sirotinja se mlati kesama po tramvaju. Zamisli ovu scenu u Tokiju ili Berlinu? Balkan uzas

Dule

pre 7 godina

Izgleda da je publika na strani osobe koja se klanja, a da je osoba koja se krsti katolicke veroispovesti posto pritom koristi celu saku. Da je sa tri prsta, pitam se da li bi imala i vise neprijatnosti

krmak jede slaninu

pre 7 godina

a obe rade za 200 eura mesecno. To nema veze. Krezuba sirotinja se mlati kesama po tramvaju. Zamisli ovu scenu u Tokiju ili Berlinu? Balkan uzas

ja sam

pre 7 godina

Ja sam musliman, sada kada je bio pokušaj paljena crkve otišao sam tamo i pitao treba li šta pomoći i čisto eto da se pojavim i upitam.Crkva je na 100 metara od moje zgrade, ja ako volim svoju vjeru tuđu moram poštovati.Ako sam musliman i vjernik onda ću gledati da pomognem čovjeku, nevažno koje vjere bio

dzara

pre 7 godina

Sav užas ovih "naših prostora" stao u jedan minut. Zbog druge vere, običaja, navika i stavova, ljudi napadaju jedni druge, a na kraju izbije tuča (čitaj RAT).
Uređen sistem je jedino rešenje. U tom slučaju, ovaj događaj bi izgledao ovako:
1. Gospođa ulazi, krsti se i svako gleda svoja posla.
2. Gospođa ulazi, krsti se i biva verbalno napadnuta (pretnja fizičkim napadom). Sve snimljeno kamerom i kazna toliko i toliko maraka/kuna/dinara...
3. Gospođa ulazi, krsti se, izlazi i biva fizički napadnuta. E, onda sledi novčana kazna + zatvor, pa da vidimo kada će ponovo ova baba nekog da napada što se krsti.
OVO SVE VAŽI U TRI PRAVCA I U OBA SMERA!

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Mene je sramota,i jedne i druge,a najvise ove "moje" vjere.
Mada,po njenom govoru nije sarajka,govori ako sam dobro cuo "ha unidje".Ovo moze biti gore oko Hadzica ili neka novokomponovana.

Ljubim svaki metar Svice kad sam se uspio izvuc iz tog ludila hehe

nemanja

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta.
Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...

Narcisa Zec

pre 7 godina

Ja sam musliman, sada kada je bio pokušaj paljena crkve otišao sam tamo i pitao treba li šta pomoći i čisto eto da se pojavim i upitam.Crkva je na 100 metara od moje zgrade, ja ako volim svoju vjeru tuđu moram poštovati.Ako sam musliman i vjernik onda ću gledati da pomognem čovjeku, nevažno koje vjere bio
(ja sam, 26. avgust 2016 14:28)

Kamo lepe sreće da svi sa obe strane Drine ovako razmišljaju.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Госпођа Хрватица, и госпођа Бошњакиња у ,,функционалној и одрживој БиХ,,...
...
П.С.Нема тога код нас у централној Србији где су муслимани и православци, или код нас у Војводини где су католици (Хрвати,Мађари, Словаци) и православци (Срби, Русини, Румуни...).

belzebub

pre 7 godina

@(most, 26. avgust 2016 15:50)
Jedino si zaboravio da su pre granata od te sarajevske tolerancije ubijeni hrišćanski svatovi ispred crkve.

Najgori u celoj priči su ovo koji izjednačavaju ove žene. Jedna se prekrsti i gleda svoja posla, druga je fizički napadne uz navijanje i dodatne pretnje ostalih putnika ("Izađi da te nisam nogom nabio!", "Udri, udri je jače, po glavi!" i ostalo).

Ista zamerka i redakciji. Nisu "dve žene počele da se tuku", već je jedna izašla iz autobusa nakon što su je napali što se krsti a druga istrčala za njom da iz autobusa da je i fizički napadne.

Ne može se izjednačavati nasilnik i žrtva.

olja

pre 7 godina

Ne vidim mjesta smijehu. "Sitnice" iz zivota najbolje govore o tom zivotu. Multietnicka BiH za koju kazu (lazu) da odlicno funkcionise! E, pa ...

ko se boji vuka jos?

pre 7 godina

27e kad silazi kod mirijevske pijace prolazi pored crkve. Kad pocnu kao zapeta puska da se krste, cak i molitve sapucu, a znam ih dobro, do juce su glasali za slobu, a prekjuce se kleli u tita i KPJ. Religija je za neke vera, kodeks, moral, a za druge trend, kao pokemoni

Boksi

pre 7 godina

Zasto je pojedine sramota ove druge, zato sto se prekrstila?
na kraju ce ona sto se prekrstila da ispadne kriva!!!

a burke dozvoljavate?to je ok,iako ispod burke moze da se stavi npr 10kg eksploziva, kad se prekrstis ne mozes nikog da ubijes,ali eto izgleda mozes da uvredis,i to koga?ni manje ni vise,nego muslimane,oni su jako uvredljivi,znate? zato sto se lako vredjaju,zato ne dozvoljavaju da se drugi krste,niti da se tamo gde su oni vecina grade crvke.

neko ce da kaze,nemoj da generalizujes sve muslimane zbog jedne babe
na snimku se jasno vidi da CEO autobus navija za ovu sto se "klanja".

Doktor Rudonja

pre 7 godina

Bio sam u zivotu u mnogim glavnim gradovima raznih drzava, verovatno mozda i u preko 50. Sarajevo je ubedljivo najprimitivniji. Beograd i Zagreb su u nekim sirim globalnim poredjenjima provincija, ali za ovo danasnju selendru/kasabu od Sarajeva - metropola.

Maka

pre 7 godina

Činjenica je da je napadnuta zena koja se krsti. Dakle, muslimanima treba dozvoliti hidzabe, burke i sl.., a s druge strane oni brane da se NETKO krsti u njihovoj blizini. Ako želiš zivjeti u miru i toleranciji, i ti moras pružati mir i biti tolerantan.
I da - bas me zanima bi li gospodja sa snimke ista komentirala da se prekrstio neki gospodin sa 1,90 m i jedno 100 kg. :-).

JPR23

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta. Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...(nemanja, 26. avgust 2016 13:17)ni meni to nije najjasnije, pre par nedelja sam video lika koji vozi skuter kako se krsti dok je prolazio pored crkve, i pri tom zamalo nije pao jer je naleteo na neku malu izbocinu na putu
(Aleksandar, 26. avgust 2016 15:29)

I meni nije jasno, ali mi ne pada na pamet da napadam nekog zbog toga.. Niti zbog icega drugog...

stung

pre 7 godina

Moze li na Balkanu makar 30 godina da prodje bez rata? A kuva se. Jedino za vreme "diktature proleterijata" nije bilo rata. Al nas njihova deca upropastise...

STFU

pre 7 godina

Sarajevo je tamni vilajet, mahala.... mislim da i onim pravim urbanim muslimanima smeta da svakodnevno gledaju zamotane žene i likove u "kapri" hlačicama i sa bradurinom kako im od grada prave Afganistan.
A nekad je bilo lijepo.... to Sarajevo.

djuro

pre 7 godina

@(most, 26. avgust 2016 15:50)


...'hiljade granata dnevno "...???? još i vrijeme trajanja od tri godine...

znaš li što ostane poslije jedne granate srednjeg kalibra?
sta misliš da su gadjani civili i objekti civilni, da li bi ostao kamen na kamenu?
Pa i na Dubrovnik je ispaljeno milijun granata! HRT je po cijeli dan kukao o tome.. grad je sravnjen do temelja.. nekim čudom je izgrađen u originalu, još stariji i ljepši, za par dana, cim se vojska povukla...

Bane

pre 7 godina

(ko se boji vuka jos?, 26. avgust 2016 14:46)

A sta tebi, rodjeni, smeta sto se neko krsti? Ako je tome lepse kad se prekrsti, neka se prekrsti. Uzmi ti pa jodluj ili odrecituj citat Dokinsa, ili sta god vi ateisti/agnostici/dzedaji vec radite da vama bude lepse.

Mile

pre 7 godina

Onaj ko ne živi ovdje ne može da razumije koliko je ova žena (vjerovatno Hrvatica) pokazala hrabrosti. Prema katolicima još uvijek pokazuju dozu tolerancije zbog HR politike koja ih potpucava na Srbe.
Da se kojim slučajem prekrstila sa tri prsta i usudila da odgovori na uvredu, vjerovatno bi je linčovali u tramvaju.
Islamska zajednica i vehabiazmn su u Sarajevu ugrađeni u sve pore države i tu više pomoći nema. Od šaltera u pošti, preko policijskih službi i sudova do ministarstava na svim nivoima.
Supruga mi kaže da su danas kod nje na poslu (u državnoj instituciji) u 13 časova ostala samo 3 od dvadesetak muškaraca. Nije pauza za ručak, ostali su otišli da klanjaju džumu, petak je.

belzebub

pre 7 godina

one lepo poštuju svoje vere...nema šta.... cestitke...
(deki-pariz, 26. avgust 2016 14:30)

A šta je to loše uradila ova što se krsti, je li Deki? Čime tačno opravdavaš prvo verbalni napad čitavog autobusa pa onda i fizički napad na nju? Je li to neka norma u Francuskoj ovih dana?

I to te pitam kao neko ko je ateista. Šta je sa vama ljudi, kako možete da opravdavate fizički napad na nekoga zbog takvih stvari?

Ante

pre 7 godina

Muslimanka je ta koja je napala. Druga je stvar što je Kršćanka imala hrabrosti odgovoriti i što je očito lajava po prirodi. Šta ima kome smetat ako se netko prekriži?!

Krotiteljka tigrova

pre 7 godina

Tačniji naslov vesti bi glasio: napad zbog vere, jer ovde se o tome radi - o napadu jedne muslimanke na hrišćanku, katolkinju. I posle se javljaju komentatori poput ovog potpisanog sa most i pričaju o padanju granata, a do rata su dovele identična netrpeljivost i isključivost. Meni je, ipak, veći utisak bezočnost i pasivnost prisutnih muškaraca koji se prostačkim jezikom gotovo raduju fizičkom okršaju. Da ne govorimo o tome da je i njima "vera" odredila za koga da "navijaju".

bobbie

pre 7 godina

primitivizam a posle se pitaju sto mladi beze odavde.Pa da in ne isperete mozgove vasom religijom ma kako je zvali.Zivi i pusti druge da zive.

mup

pre 7 godina

Ponovo se izjednačava odgovornost ovih žena zbog svađe koja je izbila. Dali je zabranjeno hrišćanima u Sarajevu da se prekrste kad prolaze pored crkve? Ako nije,n onda je ovo grub i nezakonit nasrtaj na slobodu verskog izražavanja i jasno pokazuje klimu u tom gradu. Takođe se jasno čuje navijanje putnika za zenu koja je napala hrišćanku koja nikog nije uznemiravala. Ovi što se čude ljudima koji imaju potrebu da se prekrste da kažem da je i meni to prenaglašeno, ali to je njihovo pravo i ja to postujem.

pajo

pre 7 godina

a sto se ova uznemirila sto se druga krsti? i svi u tramvaju sprdacinu sa zenom sto se krsti. i sad da je ovo bilo u Bg ili Zg da je neko uvredio zenu sto se klanja eto diskusije na tv...

ddejan

pre 7 godina

hahahah jesam se ismijo, nje dvije isto djeca hahah. a fakat nidje veze sto njoj smeta sto se krsti, zena se mozda boji auta i udesa pa se moli bogu da dodje ziva. sta covek nece dozivit sve danas u "modernoj eri"

Paul Kersey

pre 7 godina

Nije ovo sukob zbog vere, nego zbog primitivizma.

A najbolji je ovaj hrabar lik na kraju, koji im drži predavanje kada su već izašle iz tramvaja.

olja

pre 7 godina

most@
Vi ste, ustvari, potvrdili ono sto sam ja prethodno napisala. BiH (a posebno Sarajevo) i multietnicnost i tolerancija su u velikom raskoraku. Bojim se da ce tako i ostati. Nije to samo zbog granata (malo ste pretjerali, dakako, da ih je svakog dana na hiljade ispaljivano, taj grad vise ne bi ni imao stanovnike), razlozi su tamo gdje ne zelite da zavirite.

Аник

pre 7 godina

Престаните више, свако нека поштује своју али и туђу веру. Ако се то дешава у граду као што је Сарајево, замислите на ком нивоу је то у некој руралној средини. Сви смо ми људи.

Zis

pre 7 godina

Pa posle napadaju Dodika kada uporedi Sarajevo i Teheran,ovde se jasno vidi kakvu slobodu i prava imaju nemuslimani u "Evropskom Teheranu",zato potpuno razumem Srbe iz Republike Srpske zasto se bore za nezavisnost,jer to je jedini garant slobode i prava srpskog naroda preko Drine,pa ko je lud da stavi svoju sudbinu u ruke "Sarajevskih evropejaca",dobro znaju sta bi doziveli u tom slucaju.

Mikula

pre 7 godina

Što je sa čuvenom sarajevskom tolerancijom i snošljivošću? Bogatstvo multikulturalnosti ostalo u onim mračnim komunističkim vremenima...Ili nikad nije ni postojalo? Ili je sve to bila šarena laž kojom smo sebi mazali oči iz straha da se ne pogledamo u ogledalo?

Aleksandar

pre 7 godina

Bas su se oVERIle.

Koliko ljudi polude kada im se spomene kontradiktornosti u njihovoj veri, a posebno sto ih zbunis recenicom "tebi su roditelji nametnuli veru, a da se ti za to nisi ni pitao, niti se preispitujes. Samo jednostavno nabubao, usadili ti to kao normu i nista, bez logike i pitanja prihvaceno.".

vozac tramvaja

pre 7 godina

cojeli ex jugoslavenski prostor je jedan tramvaj sa sllicnim scenama u parlamentima novih drzava. a sirotinja se vozi i trpi sa 200 eura netto place. i voze se i voze i gledaju politicare sto bacaju kese jedni na druge. a njemac vozi mercedes na autoban. Zar nije lijepo biti njemac?

Gavran

pre 7 godina

Nemamo mi pojma u šta se Sarajevo pretvorilo i još pretvara. Od grada kulture, Crvene Jabuke, Bijelog Dugmeta, Kemala, Indexa, Top Liste Nadrealiste...došlo je do toga da tamo više nema slobode... Winter is coming!

samo realno

pre 7 godina

Eh kad bi ovi "normlani" muslimani ovako agresivno reagovali na vehabije kojih je sve vise po BiH...
vehabije im ne smetaju,ali zato ako se neko prekrsti e to je vec pravi problem.

Granota

pre 7 godina

Ja sam pre neko vreme došao do zaključka da čekati da se nešto promeni je uzalud. Političari nisu slika i prilika ovih nesrećnika, već njihovi taoci. Niti će oni nešto da promene, niti će crkva nešto da promeni, niti škola. Nego svi vi, koji se deklarišete kao normalni, pljunite u šake pa na posao. Ako ste većina, kao prvo ne obraćajte pažnju i ne seirite se nad ovim nesrećnicama, nego ih ili razdvojite ili bar ne kačite snimke po Internetu. Kao drugo, potrudite se sami da mentalno napredujete i nešto naučite, pa da onda tome naučite i decu. Tako će prestati da misle o nasilju, opijanju i biti sposobniji, jači, spremniji za život. Ja sam već počeo da svoje znanje (stečeno ovde na Zapadu, od njihovih para), besplatno prenosim našoj deci. Da ih guram u projekte, da ih protežiram na kurseve i stipendije. U poređenju sa mnogim našim ljudima po belom svetu, ja nisam ništa posebno, ali eto daću šta imam da ta deca ne odrastu u ovakve sirotice koje se tuku po ulicama. Ajde svi po pločicu, nezavisno, samostalno ili udruženo, da popločamo opet neko dobro društvo... kad smo mi morali van, nemoj i oni...

Zoki

pre 7 godina

Ovo nije tuča dve žene oko vere - nego napad jedne žene na drugu, motivisan verskom netolerancijom.

Ne može se ovo nasilje pravdati ratom i granatama - od rata je prošlo više od 20 godina. Zamislite da je neko u Jugoslaviji prebio Nemca 1966. godine radi ratnih sećanja.

Ja se sećam Sarajeva iz vremena komunizma, kada su se na crkvama i džamijama vijorile zastave verskih zajednica u vreme verskih praznika. Žuto-bele vatikanske, zelene muslimanske, srpske trobojke SPC.

Aleksandar

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta.
Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...
(nemanja, 26. avgust 2016 13:17)
ni meni to nije najjasnije, pre par nedelja sam video lika koji vozi skuter kako se krsti dok je prolazio pored crkve, i pri tom zamalo nije pao jer je naleteo na neku malu izbocinu na putu

Samir Novi Pazar

pre 7 godina

Boze ne sacuvaj "" ove Dve Gopodje su obicna Bruka i za Jednu i Drugu Veru , , pogotovo ova Sto je Napala ovu Drugu Gopodju za mene je Zena Spremna za ludnicu , ako nekom Prija i oseca Se Dobro u Cemu je Problem ako Se Krsti Sto Se mene tice Moze Bilo gde i uvek 100 na dan da se Krsti jedne Sekunde mi Nebi zasmetalo.

nidža

pre 7 godina

Što bi rekao Rambo Amadeus, nacionalizam je tema za ljude sa primanjima do 300€. Kad primanja pređu 500€ onda je tema garderoba i kafići. Kad pređu 1.000€ onda su tema putovanja i zdrav život, a kad pređu 3.000€ onda prestaje svako palamuđenje.

zauvek verni

pre 7 godina

Eh kad bi obicni muslimani ovako agresivno reagovali na ove njihove sto se raznose bombama,gde bi nam bio kraj,medjutim oni na raznosenje eksplozivom cute,ali im zato smeta ako se neko prekrsti.

2+2=5

pre 7 godina

nije mi jasno da je prekrstiti se na ulici u beogradu zabranjeno od onih istih kojima su puna usta postovanja za paradu ponosa. ljudi pa to je isto, o slobodi izrazavanja se tu radi. to je zato sto ste svi culi za slozenjicina kao otpor sovjetskom rezimu a niste culi za slozenjicina kao kritiku savremenoj zapadnoj doktrini ( rezim). polovicno znanje je gore od ne znanja.

BonusMaximus

pre 7 godina

Kretena je uvijek bilo i biće na svim stranama i sad treba ovdje da se prepucavamo. Neka se krsti ko god hoće koliko god hoće. A obje žene lagano na leksilijum da kuliraju.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Što bi rekao Rambo Amadeus, nacionalizam je tema za ljude sa primanjima do 300€. Kad primanja pređu 500€ onda je tema garderoba i kafići. Kad pređu 1.000€ onda su tema putovanja i zdrav život, a kad pređu 3.000€ onda prestaje svako palamuđenje.
(nidža, 26. avgust 2016 20:24)

У Југославији су имали плату 1200 марака, 13 плату на крају године, имали су стандард као једна Швица или Аустрија...И опет су имали националисте, И сепаратисте у држави ,и усташку и четничку емиграцију која је радила на разбијању Југе.

ТАКА ДА ТА ПРИЧА О СТАНДАРДУ И НАЦИОНАЛИЗМУ ПАДА У ВОДУ!

А зна то и Рамбо, али воли да вас тролује кад не знате сами да логички размишљате...А тако вас и политичари шишају, мислим на исти зонфа.

most

pre 7 godina

"Što je sa čuvenom sarajevskom tolerancijom i snošljivošću? Bogatstvo multikulturalnosti ostalo u onim mračnim komunističkim vremenima...Ili nikad nije ni postojalo? Ili je sve to bila šarena laž kojom smo sebi mazali oči iz straha da se ne pogledamo u ogledalo?"
Pa trebo si biti u gradu Sarajevu 92-95 godine kada je padalo hiljade granata dnevno,eto tu je ostala tolerancija,multikulturalnost i slomljena ogledala

reisen

pre 7 godina

@aleksandar

A sta je lose u tome sto neko svoj osecaj propadnosti nekoj grupi uzima zdravo za gotovo u detinjstvu, bas lupetas sad...uostalom kako bi drugacije i moglo.

A jos vise me nervira sto ti i tebi slicni mislite da ste nekako posebni u tome sto deluje kao da jedini vi postavljate pitanja i ukazujete na nelogicnosti i kondradiktornosti. To jednostavno nije tacno, nelogicnosti ima itekako, ali neko ih jednostavno potisne, neko ih ignorise, neko odbaci, a neko ceo zivot provede gurajuci tim drugima prst u oko kako su neznalice, netolerantni, primitivni, sujeverni itd itd...

Smarate vise, pustite druge ljude koji nisu fanatici da zive na miru.

cobo

pre 7 godina

Pera Budimir*
Nisu Titove pionirke otkrile veru pod stare dane,zena se krsti kad prodje pored crkve jer u njoj su lezale kosti njenog mrtvog sina i ona to radi iz postovanja a ova druga "pionirka" joj to brani.

most

pre 7 godina

"Što je sa čuvenom sarajevskom tolerancijom i snošljivošću? Bogatstvo multikulturalnosti ostalo u onim mračnim komunističkim vremenima...Ili nikad nije ni postojalo? Ili je sve to bila šarena laž kojom smo sebi mazali oči iz straha da se ne pogledamo u ogledalo?"
Pa trebo si biti u gradu Sarajevu 92-95 godine kada je padalo hiljade granata dnevno,eto tu je ostala tolerancija,multikulturalnost i slomljena ogledala

nemanja

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta.
Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...

ko se boji vuka jos?

pre 7 godina

27e kad silazi kod mirijevske pijace prolazi pored crkve. Kad pocnu kao zapeta puska da se krste, cak i molitve sapucu, a znam ih dobro, do juce su glasali za slobu, a prekjuce se kleli u tita i KPJ. Religija je za neke vera, kodeks, moral, a za druge trend, kao pokemoni

Aleksandar

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta.
Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...
(nemanja, 26. avgust 2016 13:17)
ni meni to nije najjasnije, pre par nedelja sam video lika koji vozi skuter kako se krsti dok je prolazio pored crkve, i pri tom zamalo nije pao jer je naleteo na neku malu izbocinu na putu

Aleksandar

pre 7 godina

Bas su se oVERIle.

Koliko ljudi polude kada im se spomene kontradiktornosti u njihovoj veri, a posebno sto ih zbunis recenicom "tebi su roditelji nametnuli veru, a da se ti za to nisi ni pitao, niti se preispitujes. Samo jednostavno nabubao, usadili ti to kao normu i nista, bez logike i pitanja prihvaceno.".

Dule

pre 7 godina

Izgleda da je publika na strani osobe koja se klanja, a da je osoba koja se krsti katolicke veroispovesti posto pritom koristi celu saku. Da je sa tri prsta, pitam se da li bi imala i vise neprijatnosti

krmak jede slaninu

pre 7 godina

a obe rade za 200 eura mesecno. To nema veze. Krezuba sirotinja se mlati kesama po tramvaju. Zamisli ovu scenu u Tokiju ili Berlinu? Balkan uzas

djuro

pre 7 godina

@(most, 26. avgust 2016 15:50)


...'hiljade granata dnevno "...???? još i vrijeme trajanja od tri godine...

znaš li što ostane poslije jedne granate srednjeg kalibra?
sta misliš da su gadjani civili i objekti civilni, da li bi ostao kamen na kamenu?
Pa i na Dubrovnik je ispaljeno milijun granata! HRT je po cijeli dan kukao o tome.. grad je sravnjen do temelja.. nekim čudom je izgrađen u originalu, još stariji i ljepši, za par dana, cim se vojska povukla...

BonusMaximus

pre 7 godina

Kretena je uvijek bilo i biće na svim stranama i sad treba ovdje da se prepucavamo. Neka se krsti ko god hoće koliko god hoće. A obje žene lagano na leksilijum da kuliraju.

Bane

pre 7 godina

(ko se boji vuka jos?, 26. avgust 2016 14:46)

A sta tebi, rodjeni, smeta sto se neko krsti? Ako je tome lepse kad se prekrsti, neka se prekrsti. Uzmi ti pa jodluj ili odrecituj citat Dokinsa, ili sta god vi ateisti/agnostici/dzedaji vec radite da vama bude lepse.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Госпођа Хрватица, и госпођа Бошњакиња у ,,функционалној и одрживој БиХ,,...
...
П.С.Нема тога код нас у централној Србији где су муслимани и православци, или код нас у Војводини где су католици (Хрвати,Мађари, Словаци) и православци (Срби, Русини, Румуни...).

Samir Novi Pazar

pre 7 godina

Boze ne sacuvaj "" ove Dve Gopodje su obicna Bruka i za Jednu i Drugu Veru , , pogotovo ova Sto je Napala ovu Drugu Gopodju za mene je Zena Spremna za ludnicu , ako nekom Prija i oseca Se Dobro u Cemu je Problem ako Se Krsti Sto Se mene tice Moze Bilo gde i uvek 100 na dan da se Krsti jedne Sekunde mi Nebi zasmetalo.

vozac tramvaja

pre 7 godina

cojeli ex jugoslavenski prostor je jedan tramvaj sa sllicnim scenama u parlamentima novih drzava. a sirotinja se vozi i trpi sa 200 eura netto place. i voze se i voze i gledaju politicare sto bacaju kese jedni na druge. a njemac vozi mercedes na autoban. Zar nije lijepo biti njemac?

Doktor Rudonja

pre 7 godina

Bio sam u zivotu u mnogim glavnim gradovima raznih drzava, verovatno mozda i u preko 50. Sarajevo je ubedljivo najprimitivniji. Beograd i Zagreb su u nekim sirim globalnim poredjenjima provincija, ali za ovo danasnju selendru/kasabu od Sarajeva - metropola.

bobbie

pre 7 godina

primitivizam a posle se pitaju sto mladi beze odavde.Pa da in ne isperete mozgove vasom religijom ma kako je zvali.Zivi i pusti druge da zive.

ddejan

pre 7 godina

hahahah jesam se ismijo, nje dvije isto djeca hahah. a fakat nidje veze sto njoj smeta sto se krsti, zena se mozda boji auta i udesa pa se moli bogu da dodje ziva. sta covek nece dozivit sve danas u "modernoj eri"

nidža

pre 7 godina

Što bi rekao Rambo Amadeus, nacionalizam je tema za ljude sa primanjima do 300€. Kad primanja pređu 500€ onda je tema garderoba i kafići. Kad pređu 1.000€ onda su tema putovanja i zdrav život, a kad pređu 3.000€ onda prestaje svako palamuđenje.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Mene je sramota,i jedne i druge,a najvise ove "moje" vjere.
Mada,po njenom govoru nije sarajka,govori ako sam dobro cuo "ha unidje".Ovo moze biti gore oko Hadzica ili neka novokomponovana.

Ljubim svaki metar Svice kad sam se uspio izvuc iz tog ludila hehe

Zis

pre 7 godina

Pa posle napadaju Dodika kada uporedi Sarajevo i Teheran,ovde se jasno vidi kakvu slobodu i prava imaju nemuslimani u "Evropskom Teheranu",zato potpuno razumem Srbe iz Republike Srpske zasto se bore za nezavisnost,jer to je jedini garant slobode i prava srpskog naroda preko Drine,pa ko je lud da stavi svoju sudbinu u ruke "Sarajevskih evropejaca",dobro znaju sta bi doziveli u tom slucaju.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Što bi rekao Rambo Amadeus, nacionalizam je tema za ljude sa primanjima do 300€. Kad primanja pređu 500€ onda je tema garderoba i kafići. Kad pređu 1.000€ onda su tema putovanja i zdrav život, a kad pređu 3.000€ onda prestaje svako palamuđenje.
(nidža, 26. avgust 2016 20:24)

У Југославији су имали плату 1200 марака, 13 плату на крају године, имали су стандард као једна Швица или Аустрија...И опет су имали националисте, И сепаратисте у држави ,и усташку и четничку емиграцију која је радила на разбијању Југе.

ТАКА ДА ТА ПРИЧА О СТАНДАРДУ И НАЦИОНАЛИЗМУ ПАДА У ВОДУ!

А зна то и Рамбо, али воли да вас тролује кад не знате сами да логички размишљате...А тако вас и политичари шишају, мислим на исти зонфа.

ja sam

pre 7 godina

Ja sam musliman, sada kada je bio pokušaj paljena crkve otišao sam tamo i pitao treba li šta pomoći i čisto eto da se pojavim i upitam.Crkva je na 100 metara od moje zgrade, ja ako volim svoju vjeru tuđu moram poštovati.Ako sam musliman i vjernik onda ću gledati da pomognem čovjeku, nevažno koje vjere bio

2+2=5

pre 7 godina

nije mi jasno da je prekrstiti se na ulici u beogradu zabranjeno od onih istih kojima su puna usta postovanja za paradu ponosa. ljudi pa to je isto, o slobodi izrazavanja se tu radi. to je zato sto ste svi culi za slozenjicina kao otpor sovjetskom rezimu a niste culi za slozenjicina kao kritiku savremenoj zapadnoj doktrini ( rezim). polovicno znanje je gore od ne znanja.

Mile

pre 7 godina

Onaj ko ne živi ovdje ne može da razumije koliko je ova žena (vjerovatno Hrvatica) pokazala hrabrosti. Prema katolicima još uvijek pokazuju dozu tolerancije zbog HR politike koja ih potpucava na Srbe.
Da se kojim slučajem prekrstila sa tri prsta i usudila da odgovori na uvredu, vjerovatno bi je linčovali u tramvaju.
Islamska zajednica i vehabiazmn su u Sarajevu ugrađeni u sve pore države i tu više pomoći nema. Od šaltera u pošti, preko policijskih službi i sudova do ministarstava na svim nivoima.
Supruga mi kaže da su danas kod nje na poslu (u državnoj instituciji) u 13 časova ostala samo 3 od dvadesetak muškaraca. Nije pauza za ručak, ostali su otišli da klanjaju džumu, petak je.

Ante

pre 7 godina

Muslimanka je ta koja je napala. Druga je stvar što je Kršćanka imala hrabrosti odgovoriti i što je očito lajava po prirodi. Šta ima kome smetat ako se netko prekriži?!

Gavran

pre 7 godina

Nemamo mi pojma u šta se Sarajevo pretvorilo i još pretvara. Od grada kulture, Crvene Jabuke, Bijelog Dugmeta, Kemala, Indexa, Top Liste Nadrealiste...došlo je do toga da tamo više nema slobode... Winter is coming!

Boksi

pre 7 godina

Zasto je pojedine sramota ove druge, zato sto se prekrstila?
na kraju ce ona sto se prekrstila da ispadne kriva!!!

a burke dozvoljavate?to je ok,iako ispod burke moze da se stavi npr 10kg eksploziva, kad se prekrstis ne mozes nikog da ubijes,ali eto izgleda mozes da uvredis,i to koga?ni manje ni vise,nego muslimane,oni su jako uvredljivi,znate? zato sto se lako vredjaju,zato ne dozvoljavaju da se drugi krste,niti da se tamo gde su oni vecina grade crvke.

neko ce da kaze,nemoj da generalizujes sve muslimane zbog jedne babe
na snimku se jasno vidi da CEO autobus navija za ovu sto se "klanja".

Paul Kersey

pre 7 godina

Nije ovo sukob zbog vere, nego zbog primitivizma.

A najbolji je ovaj hrabar lik na kraju, koji im drži predavanje kada su već izašle iz tramvaja.

Narcisa Zec

pre 7 godina

Ja sam musliman, sada kada je bio pokušaj paljena crkve otišao sam tamo i pitao treba li šta pomoći i čisto eto da se pojavim i upitam.Crkva je na 100 metara od moje zgrade, ja ako volim svoju vjeru tuđu moram poštovati.Ako sam musliman i vjernik onda ću gledati da pomognem čovjeku, nevažno koje vjere bio
(ja sam, 26. avgust 2016 14:28)

Kamo lepe sreće da svi sa obe strane Drine ovako razmišljaju.

belzebub

pre 7 godina

@(most, 26. avgust 2016 15:50)
Jedino si zaboravio da su pre granata od te sarajevske tolerancije ubijeni hrišćanski svatovi ispred crkve.

Najgori u celoj priči su ovo koji izjednačavaju ove žene. Jedna se prekrsti i gleda svoja posla, druga je fizički napadne uz navijanje i dodatne pretnje ostalih putnika ("Izađi da te nisam nogom nabio!", "Udri, udri je jače, po glavi!" i ostalo).

Ista zamerka i redakciji. Nisu "dve žene počele da se tuku", već je jedna izašla iz autobusa nakon što su je napali što se krsti a druga istrčala za njom da iz autobusa da je i fizički napadne.

Ne može se izjednačavati nasilnik i žrtva.

dzara

pre 7 godina

Sav užas ovih "naših prostora" stao u jedan minut. Zbog druge vere, običaja, navika i stavova, ljudi napadaju jedni druge, a na kraju izbije tuča (čitaj RAT).
Uređen sistem je jedino rešenje. U tom slučaju, ovaj događaj bi izgledao ovako:
1. Gospođa ulazi, krsti se i svako gleda svoja posla.
2. Gospođa ulazi, krsti se i biva verbalno napadnuta (pretnja fizičkim napadom). Sve snimljeno kamerom i kazna toliko i toliko maraka/kuna/dinara...
3. Gospođa ulazi, krsti se, izlazi i biva fizički napadnuta. E, onda sledi novčana kazna + zatvor, pa da vidimo kada će ponovo ova baba nekog da napada što se krsti.
OVO SVE VAŽI U TRI PRAVCA I U OBA SMERA!

stung

pre 7 godina

Moze li na Balkanu makar 30 godina da prodje bez rata? A kuva se. Jedino za vreme "diktature proleterijata" nije bilo rata. Al nas njihova deca upropastise...

olja

pre 7 godina

Ne vidim mjesta smijehu. "Sitnice" iz zivota najbolje govore o tom zivotu. Multietnicka BiH za koju kazu (lazu) da odlicno funkcionise! E, pa ...

STFU

pre 7 godina

Sarajevo je tamni vilajet, mahala.... mislim da i onim pravim urbanim muslimanima smeta da svakodnevno gledaju zamotane žene i likove u "kapri" hlačicama i sa bradurinom kako im od grada prave Afganistan.
A nekad je bilo lijepo.... to Sarajevo.

reisen

pre 7 godina

@aleksandar

A sta je lose u tome sto neko svoj osecaj propadnosti nekoj grupi uzima zdravo za gotovo u detinjstvu, bas lupetas sad...uostalom kako bi drugacije i moglo.

A jos vise me nervira sto ti i tebi slicni mislite da ste nekako posebni u tome sto deluje kao da jedini vi postavljate pitanja i ukazujete na nelogicnosti i kondradiktornosti. To jednostavno nije tacno, nelogicnosti ima itekako, ali neko ih jednostavno potisne, neko ih ignorise, neko odbaci, a neko ceo zivot provede gurajuci tim drugima prst u oko kako su neznalice, netolerantni, primitivni, sujeverni itd itd...

Smarate vise, pustite druge ljude koji nisu fanatici da zive na miru.

olja

pre 7 godina

most@
Vi ste, ustvari, potvrdili ono sto sam ja prethodno napisala. BiH (a posebno Sarajevo) i multietnicnost i tolerancija su u velikom raskoraku. Bojim se da ce tako i ostati. Nije to samo zbog granata (malo ste pretjerali, dakako, da ih je svakog dana na hiljade ispaljivano, taj grad vise ne bi ni imao stanovnike), razlozi su tamo gdje ne zelite da zavirite.

Granota

pre 7 godina

Ja sam pre neko vreme došao do zaključka da čekati da se nešto promeni je uzalud. Političari nisu slika i prilika ovih nesrećnika, već njihovi taoci. Niti će oni nešto da promene, niti će crkva nešto da promeni, niti škola. Nego svi vi, koji se deklarišete kao normalni, pljunite u šake pa na posao. Ako ste većina, kao prvo ne obraćajte pažnju i ne seirite se nad ovim nesrećnicama, nego ih ili razdvojite ili bar ne kačite snimke po Internetu. Kao drugo, potrudite se sami da mentalno napredujete i nešto naučite, pa da onda tome naučite i decu. Tako će prestati da misle o nasilju, opijanju i biti sposobniji, jači, spremniji za život. Ja sam već počeo da svoje znanje (stečeno ovde na Zapadu, od njihovih para), besplatno prenosim našoj deci. Da ih guram u projekte, da ih protežiram na kurseve i stipendije. U poređenju sa mnogim našim ljudima po belom svetu, ja nisam ništa posebno, ali eto daću šta imam da ta deca ne odrastu u ovakve sirotice koje se tuku po ulicama. Ajde svi po pločicu, nezavisno, samostalno ili udruženo, da popločamo opet neko dobro društvo... kad smo mi morali van, nemoj i oni...

Mikula

pre 7 godina

Što je sa čuvenom sarajevskom tolerancijom i snošljivošću? Bogatstvo multikulturalnosti ostalo u onim mračnim komunističkim vremenima...Ili nikad nije ni postojalo? Ili je sve to bila šarena laž kojom smo sebi mazali oči iz straha da se ne pogledamo u ogledalo?

Krotiteljka tigrova

pre 7 godina

Tačniji naslov vesti bi glasio: napad zbog vere, jer ovde se o tome radi - o napadu jedne muslimanke na hrišćanku, katolkinju. I posle se javljaju komentatori poput ovog potpisanog sa most i pričaju o padanju granata, a do rata su dovele identična netrpeljivost i isključivost. Meni je, ipak, veći utisak bezočnost i pasivnost prisutnih muškaraca koji se prostačkim jezikom gotovo raduju fizičkom okršaju. Da ne govorimo o tome da je i njima "vera" odredila za koga da "navijaju".

samo realno

pre 7 godina

Eh kad bi ovi "normlani" muslimani ovako agresivno reagovali na vehabije kojih je sve vise po BiH...
vehabije im ne smetaju,ali zato ako se neko prekrsti e to je vec pravi problem.

Аник

pre 7 godina

Престаните више, свако нека поштује своју али и туђу веру. Ако се то дешава у граду као што је Сарајево, замислите на ком нивоу је то у некој руралној средини. Сви смо ми људи.

JPR23

pre 7 godina

Ne znam koja je fora da se neko krsti kad vidi crkvu? neki jednom, neki 3 puta, treći 3x po 3 puta. Jel uopšte ljudi znaju da to nije običaj ? proverite...(nemanja, 26. avgust 2016 13:17)ni meni to nije najjasnije, pre par nedelja sam video lika koji vozi skuter kako se krsti dok je prolazio pored crkve, i pri tom zamalo nije pao jer je naleteo na neku malu izbocinu na putu
(Aleksandar, 26. avgust 2016 15:29)

I meni nije jasno, ali mi ne pada na pamet da napadam nekog zbog toga.. Niti zbog icega drugog...

belzebub

pre 7 godina

one lepo poštuju svoje vere...nema šta.... cestitke...
(deki-pariz, 26. avgust 2016 14:30)

A šta je to loše uradila ova što se krsti, je li Deki? Čime tačno opravdavaš prvo verbalni napad čitavog autobusa pa onda i fizički napad na nju? Je li to neka norma u Francuskoj ovih dana?

I to te pitam kao neko ko je ateista. Šta je sa vama ljudi, kako možete da opravdavate fizički napad na nekoga zbog takvih stvari?

mup

pre 7 godina

Ponovo se izjednačava odgovornost ovih žena zbog svađe koja je izbila. Dali je zabranjeno hrišćanima u Sarajevu da se prekrste kad prolaze pored crkve? Ako nije,n onda je ovo grub i nezakonit nasrtaj na slobodu verskog izražavanja i jasno pokazuje klimu u tom gradu. Takođe se jasno čuje navijanje putnika za zenu koja je napala hrišćanku koja nikog nije uznemiravala. Ovi što se čude ljudima koji imaju potrebu da se prekrste da kažem da je i meni to prenaglašeno, ali to je njihovo pravo i ja to postujem.

Maka

pre 7 godina

Činjenica je da je napadnuta zena koja se krsti. Dakle, muslimanima treba dozvoliti hidzabe, burke i sl.., a s druge strane oni brane da se NETKO krsti u njihovoj blizini. Ako želiš zivjeti u miru i toleranciji, i ti moras pružati mir i biti tolerantan.
I da - bas me zanima bi li gospodja sa snimke ista komentirala da se prekrstio neki gospodin sa 1,90 m i jedno 100 kg. :-).

zauvek verni

pre 7 godina

Eh kad bi obicni muslimani ovako agresivno reagovali na ove njihove sto se raznose bombama,gde bi nam bio kraj,medjutim oni na raznosenje eksplozivom cute,ali im zato smeta ako se neko prekrsti.

pajo

pre 7 godina

a sto se ova uznemirila sto se druga krsti? i svi u tramvaju sprdacinu sa zenom sto se krsti. i sad da je ovo bilo u Bg ili Zg da je neko uvredio zenu sto se klanja eto diskusije na tv...

cobo

pre 7 godina

Pera Budimir*
Nisu Titove pionirke otkrile veru pod stare dane,zena se krsti kad prodje pored crkve jer u njoj su lezale kosti njenog mrtvog sina i ona to radi iz postovanja a ova druga "pionirka" joj to brani.

Zoki

pre 7 godina

Ovo nije tuča dve žene oko vere - nego napad jedne žene na drugu, motivisan verskom netolerancijom.

Ne može se ovo nasilje pravdati ratom i granatama - od rata je prošlo više od 20 godina. Zamislite da je neko u Jugoslaviji prebio Nemca 1966. godine radi ratnih sećanja.

Ja se sećam Sarajeva iz vremena komunizma, kada su se na crkvama i džamijama vijorile zastave verskih zajednica u vreme verskih praznika. Žuto-bele vatikanske, zelene muslimanske, srpske trobojke SPC.