Ponedeljak, 22.08.2016.

15:55

Ko ruši spomenik Miloševiću, koji ni ne postoji

Predsednik Srbije kaže da spomenik Slobodanu Miloševiću ne bi opstao zbog "vandalizma", a iz Inicijative mladih za ljudska prava kažu - zbog "odbrane Srbije".

Izvor: B92

Ko ruši spomenik Miloševiæu, koji ni ne postoji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Gari iz NS

pre 7 godina

Ja sam rodjen '91. I Milosevica kao Milosevica se ne secam puno. Ali se zato secam stajanja u redu ispred prodavnice "Zvezda" gde smo kupovali litru ulja i dve kile secera jer se toliko moglo kupiti po osobi. Ali se zato secam rupa na Zezeljovom mostu dok prolazimo kolima. Ali se zato secam skela u Novom Sadu '9o uz pomoc kojih smo prelazili u Petrovaradin. I zato tom coveku ne bih dozvolio ni krst iznad grobnog mesta a kamoli spomenik. Nijedan politicar ne zasluzuje spomenik.

mimi

pre 7 godina

Ova inicijativa mladih je zapravo vrlo slična Miloševiću, zato ga izgleda ne podnose. Kao što je on dao sebi za pravo da govori u ime svih građana Srbije tako i oni daju sebi za pravo da govore ne samo u ime svoje generacije već i u ime svih drugih generacija. Prvo su rekli da su rođeni devedesetih, a onda kažu da su išli na prve linije fronta. Dragi “mladi,” na prve linije fronta posle mesec dana obuke je terana moja generacija (rođeni ’72), a opet ja ne dajem sebi za pravo da govorim u ime nje niti u ime bilo koje druge generacije. Imajte svoj stav, to je ok, ali se predstavljajte kao grupa građana, a ne kao neko ko sebi daje za pravo da govori u ime toliko generacija. To nemaju pravo ni političari, koje je bar neko izabrao, a ne vi koji niste ni izabrani da predstavljate bilo koga!

Даки

pre 7 godina

Памтим га веома добро ... уђе у конфликт, па им онда да све шта траже ... обичан фотељашки еколог ... мењао устав да га поново бирају ... менталитет као Толе ... па шта ако је много похлепних политичара, не шначи да је он добар и баш ме брига за нечије ботове који га одједном хвале .... своју је децу штитио ... док смо ми били мобилисани ... кад смо се враћали кући ... излози су били празни, а новчанице безвредне ... "браћа руси" и Кина су били суздржани кад су нам уводили санкције .... а он их хвалио ... био је неспособан, али надмен, фотељашки еколог ...

бт

pre 7 godina

@(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Zavisi od uzrasta do uzrasta.1999 neki su bili u slonistima jer su jos bili maloletni(citaj:deca),neki su bili na redovnom sluzenju vojnog roka(ja sam bio punoletan),a 1995 smo svi bili u skoli,neko u srednjoj ,a neko u osnovnoj i jeli za uzinu hleb i ponekad salamu ako je bilo para i srece da ima da se kupi u samoposlugama tog dana.

Ali SVI zajedno smo bili na protestima protiv S.Milosevica 2000 godine,i opet cemo ako zatreba(posto bi ga neki postavili i mrtvog da vlada)!

No,da vas ja pitam nesto,a gde ste VI bili u to vreme?
(Ranger, 22. avgust 2016 16:34)

У то време сам исто као и Ви мислио да је Милошевић крив за све. У међувремену се показало да су злотвори били далеко и од Милошевића и од свих нас, седели мирно у својим овалним и другим канцеларијама и потезима пера рушили суверене државе, кришом наоружавали побуњенике и уводили санкције како би нам процветали криминал, беда и мржња. Мојој генерацији требало је десетак година да то увиди, надам се да ни вама неће бити потребно више.

cobo

pre 7 godina

Izgubljena generacija je pocetak sedamdesetih,iz vojske u rat iz rata u propast ! Najsrecniji su oni koji su umrli s Titom i zlo nisu docekali ,rat,rasprodaju,sramotu i gubitak identiteta .

pedja

pre 7 godina

a da li mozete da zanemarite vucicevu navlakusu u vezi spomenika milosevicu pa da se zapitate a sta sa troskovima zivota,povecanoj kriminalizaciji drustva,itd.to oko spomenika sluzi za skrivanje gorucih problema ali i kao alibi za nastavak pljacke drustva!

#logika

pre 7 godina

(бт, 22. avgust 2016 18:07)
Ma bravo, tako je! Nikad mi nismo krivi ni zasta, nisu krivi ni Hrvati, ni Bosnjaci, vec tamo neki likovi, pretpostavljam u Americi i Engloskoj. Oni su verovatno iskoristili dzedajske moci kontrole uma da ubede Milosevica da granatira Vukovar, Tudjmana da napravi Oluju, Mladica da ubija ljude u Srebrenici itd. Ma ni slucajno nismo mi krivi, nema sanse!

Bane

pre 7 godina

Najezih se citajuci tekst. Svaka cast za Inicijativu mladih, svaka rec je im je na mestu. Imam 40 godina i vrlo dobro pamtim. I znam kome je Sloba bio dobar, samo profiterima na patnji nas obicnih ljudi. Jos mnogo godina je potrebno da se popravi sve sto je Milosevic u ovoj zemlji unistio. Nazalost, ljudske zivote ne mozemo vratiti. I, moze spomenik, ali zrtvama uzasne Miloseviceve politike!

Vel Santic

pre 7 godina

@бт, сав тај егзодус и голготу српског нароода је баш злоба милошевић био уговорио и утаначио, што индиректно што директно, и са косовскоалбанским и са хрватским србомрзилачким националистима и шовинистима, с туђманом је посебно био близак управо злоба милошевић. немој мислити да се то не зна и овде и код већине здраворазмишљајућих протераних Срба и у свету. стога, ти бт прво размисли јако добро шта си хтео да кажеш!

Пуна подршка Иницијативи Младих Србије за НЕДОЗВОЉАВАЊЕ споменику злоби милошевићу! а председника Николића нека је срамота што изврће да је то вандализам!

Cane Žabac

pre 7 godina

milosevic ima hiljade spomenika u srbiji i desetine hiljada sirom bivse drzave.za zivota nije obisao ni jedan, bilo mu ispod casti, ni spomenuo ih nije.i sad takvom coveku treba podizati spomenik?!

most

pre 7 godina

"@ Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама? "
Pa gdje si TI bio 1991 -1995godine da dignes glas kada je trecina Hrvatske i polovina BiH etnicki ociscena od nesrba.

VUK

pre 7 godina

šta će Slobi spomenik. Tolike je napravio za vreme svoje vladavine! Da ne računamo Hrvatsku i BiH, samo kod nas je napunio groblja. I to sve mlađi momci. Ima da traju ti spomenici. Jedino nije pravio spomenike u porodicama koje bi danas da njemu prave spomenik. Oni su, dok smo mi svojim najbližim pravili spomenike posle pogibije na vojnoj vežbi u Zadarskom zaleđu, učili škole za poslanike i ministre ili vredno radili na unapređenju svojih ratnih biznisa. Ne treba mu spomenik. Ima ih previše Srbija!

nnidza

pre 7 godina

@"Obećavamo da spomenik Slobodanu Miloševiću neće opstati nijedan dan u našem gradu", navela je inicijativa u proglasu"
Nisam znao da je grad njihov... Što se mene tiče spomenici svim političarima modernog vremena nisu dobrodošli. Ni Miloševiću, ni Đinđiću, ni optuženima koji su ubijeni u Hagu. Potrebno je vreme, možda i ceo vek...

бт

pre 7 godina

"Ukoliko do toga dodje, naša obaveza je da ga srušimo. To nije vandalizam, nego odbrana demokratske i evropske Srbije".

Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама?

Jaroslav

pre 7 godina

Imam 32 godine , Miloseviceve "rane radove" nisam zapamtio , ali oskudicu i tmurna vremena bogami jesam. Kao i zavrsnu dramu krajem devedesetih.. Sada kao vec formirana licnost i relativno mlad covek , sa jasno izgradjenim pogledom na godine koje su nasim roditeljima pojeli skakavci , mogu iz sve snage da kažem : Necete opet! Ne pada nam na pamet da vodimo vase besmislene ratove i da od svojih vrsnjaka po okolnim zemljama pravimo neprijatelje.. Zato cemo rusiti svaki pokusaj povratka na staro.

Oliva

pre 7 godina

"Zbog toga nećemo dozvoliti da spomenik poslednjem gospodaru rata sa naših prostora bude postavljen u Beogradu...

Deco, udruzite se da sprecite njegove ucenike da nas ponovo uvale u rat, pocinju zestoko da talasaju!

Mladi ste, ne mirite se sa sudbinom, borite se za svoju buducnost, ne dajte prevarantima da vam je oduzmu!

Oggy

pre 7 godina

@ Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама?
(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Ja sam jedan od tih stotina hiljada. Meni se jako zamerio gospodin kojem bi dizali spomenik. Ja ću ga srušiti ako ne bude neko pre mene to uradio. Mala je kazna za vandalizam šta je meni gospodin uradio.

Ranger

pre 7 godina

@(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Zavisi od uzrasta do uzrasta.1999 neki su bili u slonistima jer su jos bili maloletni(citaj:deca),neki su bili na redovnom sluzenju vojnog roka(ja sam bio punoletan),a 1995 smo svi bili u skoli,neko u srednjoj ,a neko u osnovnoj i jeli za uzinu hleb i ponekad salamu ako je bilo para i srece da ima da se kupi u samoposlugama tog dana.

Ali SVI zajedno smo bili na protestima protiv S.Milosevica 2000 godine,i opet cemo ako zatreba(posto bi ga neki postavili i mrtvog da vlada)!

No,da vas ja pitam nesto,a gde ste VI bili u to vreme?

Župni

pre 7 godina

Milošević je generalno vrlo kompleksna ličnost. On se do '90. kleo u Tita i bratstvo i jedinstvo, pokušao je da se nametne celoj Partiji ( SKJ) kao što to je već uradio u SK Srbije. Pošto to nije uspeo, onda je naprosto "uzjahao" nacionalizam i predstavio se kao "branilac" srpskih interesa, a zapravo njemu je samo i samo bila bitna vlast i tako se ponašao (kad više komunizam nije bio u "modi" onda je i "dobar" srpski nacionalizam). Ne može se za njega reći da je bio nacionalista, ali snosi najveći deo odgovornosti za ratove u HR, BIH,KS i zločine nad tamošnjim stanovništvom. Ne smeju da mu se zaborave ni politička ubistva u Srbiji i procvat kriminala, izolacija od čitavog sveta. On je bio, generalno, veoma loš političar...prosto nije to bio posao za njega. Sve je moglo proći drukčije samo da je Stambolić ostao na čelu SK Srbije, nit' bi došlo do nacionalizma u ostalim republikama nit' bi bilo rata i sve što se posle desilo.

Božidar

pre 7 godina

ako mu dižete spomenik, obavezno treba da stoji uklesani natpis"OVO JE ČOVEK KOJI JE SRPSKU DRŽAVU I SRPSKO DRUŠTVO GURNUO U CRNU RUPU".

Oliva

pre 7 godina

"Zbog toga nećemo dozvoliti da spomenik poslednjem gospodaru rata sa naših prostora bude postavljen u Beogradu...

Deco, udruzite se da sprecite njegove ucenike da nas ponovo uvale u rat, pocinju zestoko da talasaju!

Mladi ste, ne mirite se sa sudbinom, borite se za svoju buducnost, ne dajte prevarantima da vam je oduzmu!

Oggy

pre 7 godina

@ Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама?
(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Ja sam jedan od tih stotina hiljada. Meni se jako zamerio gospodin kojem bi dizali spomenik. Ja ću ga srušiti ako ne bude neko pre mene to uradio. Mala je kazna za vandalizam šta je meni gospodin uradio.

Jaroslav

pre 7 godina

Imam 32 godine , Miloseviceve "rane radove" nisam zapamtio , ali oskudicu i tmurna vremena bogami jesam. Kao i zavrsnu dramu krajem devedesetih.. Sada kao vec formirana licnost i relativno mlad covek , sa jasno izgradjenim pogledom na godine koje su nasim roditeljima pojeli skakavci , mogu iz sve snage da kažem : Necete opet! Ne pada nam na pamet da vodimo vase besmislene ratove i da od svojih vrsnjaka po okolnim zemljama pravimo neprijatelje.. Zato cemo rusiti svaki pokusaj povratka na staro.

Božidar

pre 7 godina

ako mu dižete spomenik, obavezno treba da stoji uklesani natpis"OVO JE ČOVEK KOJI JE SRPSKU DRŽAVU I SRPSKO DRUŠTVO GURNUO U CRNU RUPU".

VUK

pre 7 godina

šta će Slobi spomenik. Tolike je napravio za vreme svoje vladavine! Da ne računamo Hrvatsku i BiH, samo kod nas je napunio groblja. I to sve mlađi momci. Ima da traju ti spomenici. Jedino nije pravio spomenike u porodicama koje bi danas da njemu prave spomenik. Oni su, dok smo mi svojim najbližim pravili spomenike posle pogibije na vojnoj vežbi u Zadarskom zaleđu, učili škole za poslanike i ministre ili vredno radili na unapređenju svojih ratnih biznisa. Ne treba mu spomenik. Ima ih previše Srbija!

Ranger

pre 7 godina

@(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Zavisi od uzrasta do uzrasta.1999 neki su bili u slonistima jer su jos bili maloletni(citaj:deca),neki su bili na redovnom sluzenju vojnog roka(ja sam bio punoletan),a 1995 smo svi bili u skoli,neko u srednjoj ,a neko u osnovnoj i jeli za uzinu hleb i ponekad salamu ako je bilo para i srece da ima da se kupi u samoposlugama tog dana.

Ali SVI zajedno smo bili na protestima protiv S.Milosevica 2000 godine,i opet cemo ako zatreba(posto bi ga neki postavili i mrtvog da vlada)!

No,da vas ja pitam nesto,a gde ste VI bili u to vreme?

бт

pre 7 godina

"Ukoliko do toga dodje, naša obaveza je da ga srušimo. To nije vandalizam, nego odbrana demokratske i evropske Srbije".

Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама?

Župni

pre 7 godina

Milošević je generalno vrlo kompleksna ličnost. On se do '90. kleo u Tita i bratstvo i jedinstvo, pokušao je da se nametne celoj Partiji ( SKJ) kao što to je već uradio u SK Srbije. Pošto to nije uspeo, onda je naprosto "uzjahao" nacionalizam i predstavio se kao "branilac" srpskih interesa, a zapravo njemu je samo i samo bila bitna vlast i tako se ponašao (kad više komunizam nije bio u "modi" onda je i "dobar" srpski nacionalizam). Ne može se za njega reći da je bio nacionalista, ali snosi najveći deo odgovornosti za ratove u HR, BIH,KS i zločine nad tamošnjim stanovništvom. Ne smeju da mu se zaborave ni politička ubistva u Srbiji i procvat kriminala, izolacija od čitavog sveta. On je bio, generalno, veoma loš političar...prosto nije to bio posao za njega. Sve je moglo proći drukčije samo da je Stambolić ostao na čelu SK Srbije, nit' bi došlo do nacionalizma u ostalim republikama nit' bi bilo rata i sve što se posle desilo.

Cane Žabac

pre 7 godina

milosevic ima hiljade spomenika u srbiji i desetine hiljada sirom bivse drzave.za zivota nije obisao ni jedan, bilo mu ispod casti, ni spomenuo ih nije.i sad takvom coveku treba podizati spomenik?!

Bane

pre 7 godina

Najezih se citajuci tekst. Svaka cast za Inicijativu mladih, svaka rec je im je na mestu. Imam 40 godina i vrlo dobro pamtim. I znam kome je Sloba bio dobar, samo profiterima na patnji nas obicnih ljudi. Jos mnogo godina je potrebno da se popravi sve sto je Milosevic u ovoj zemlji unistio. Nazalost, ljudske zivote ne mozemo vratiti. I, moze spomenik, ali zrtvama uzasne Miloseviceve politike!

nnidza

pre 7 godina

@"Obećavamo da spomenik Slobodanu Miloševiću neće opstati nijedan dan u našem gradu", navela je inicijativa u proglasu"
Nisam znao da je grad njihov... Što se mene tiče spomenici svim političarima modernog vremena nisu dobrodošli. Ni Miloševiću, ni Đinđiću, ni optuženima koji su ubijeni u Hagu. Potrebno je vreme, možda i ceo vek...

#logika

pre 7 godina

(бт, 22. avgust 2016 18:07)
Ma bravo, tako je! Nikad mi nismo krivi ni zasta, nisu krivi ni Hrvati, ni Bosnjaci, vec tamo neki likovi, pretpostavljam u Americi i Engloskoj. Oni su verovatno iskoristili dzedajske moci kontrole uma da ubede Milosevica da granatira Vukovar, Tudjmana da napravi Oluju, Mladica da ubija ljude u Srebrenici itd. Ma ni slucajno nismo mi krivi, nema sanse!

Vel Santic

pre 7 godina

@бт, сав тај егзодус и голготу српског нароода је баш злоба милошевић био уговорио и утаначио, што индиректно што директно, и са косовскоалбанским и са хрватским србомрзилачким националистима и шовинистима, с туђманом је посебно био близак управо злоба милошевић. немој мислити да се то не зна и овде и код већине здраворазмишљајућих протераних Срба и у свету. стога, ти бт прво размисли јако добро шта си хтео да кажеш!

Пуна подршка Иницијативи Младих Србије за НЕДОЗВОЉАВАЊЕ споменику злоби милошевићу! а председника Николића нека је срамота што изврће да је то вандализам!

most

pre 7 godina

"@ Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама? "
Pa gdje si TI bio 1991 -1995godine da dignes glas kada je trecina Hrvatske i polovina BiH etnicki ociscena od nesrba.

cobo

pre 7 godina

Izgubljena generacija je pocetak sedamdesetih,iz vojske u rat iz rata u propast ! Najsrecniji su oni koji su umrli s Titom i zlo nisu docekali ,rat,rasprodaju,sramotu i gubitak identiteta .

Даки

pre 7 godina

Памтим га веома добро ... уђе у конфликт, па им онда да све шта траже ... обичан фотељашки еколог ... мењао устав да га поново бирају ... менталитет као Толе ... па шта ако је много похлепних политичара, не шначи да је он добар и баш ме брига за нечије ботове који га одједном хвале .... своју је децу штитио ... док смо ми били мобилисани ... кад смо се враћали кући ... излози су били празни, а новчанице безвредне ... "браћа руси" и Кина су били суздржани кад су нам уводили санкције .... а он их хвалио ... био је неспособан, али надмен, фотељашки еколог ...

pedja

pre 7 godina

a da li mozete da zanemarite vucicevu navlakusu u vezi spomenika milosevicu pa da se zapitate a sta sa troskovima zivota,povecanoj kriminalizaciji drustva,itd.to oko spomenika sluzi za skrivanje gorucih problema ali i kao alibi za nastavak pljacke drustva!

mimi

pre 7 godina

Ova inicijativa mladih je zapravo vrlo slična Miloševiću, zato ga izgleda ne podnose. Kao što je on dao sebi za pravo da govori u ime svih građana Srbije tako i oni daju sebi za pravo da govore ne samo u ime svoje generacije već i u ime svih drugih generacija. Prvo su rekli da su rođeni devedesetih, a onda kažu da su išli na prve linije fronta. Dragi “mladi,” na prve linije fronta posle mesec dana obuke je terana moja generacija (rođeni ’72), a opet ja ne dajem sebi za pravo da govorim u ime nje niti u ime bilo koje druge generacije. Imajte svoj stav, to je ok, ali se predstavljajte kao grupa građana, a ne kao neko ko sebi daje za pravo da govori u ime toliko generacija. To nemaju pravo ni političari, koje je bar neko izabrao, a ne vi koji niste ni izabrani da predstavljate bilo koga!

Gari iz NS

pre 7 godina

Ja sam rodjen '91. I Milosevica kao Milosevica se ne secam puno. Ali se zato secam stajanja u redu ispred prodavnice "Zvezda" gde smo kupovali litru ulja i dve kile secera jer se toliko moglo kupiti po osobi. Ali se zato secam rupa na Zezeljovom mostu dok prolazimo kolima. Ali se zato secam skela u Novom Sadu '9o uz pomoc kojih smo prelazili u Petrovaradin. I zato tom coveku ne bih dozvolio ni krst iznad grobnog mesta a kamoli spomenik. Nijedan politicar ne zasluzuje spomenik.

бт

pre 7 godina

@(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Zavisi od uzrasta do uzrasta.1999 neki su bili u slonistima jer su jos bili maloletni(citaj:deca),neki su bili na redovnom sluzenju vojnog roka(ja sam bio punoletan),a 1995 smo svi bili u skoli,neko u srednjoj ,a neko u osnovnoj i jeli za uzinu hleb i ponekad salamu ako je bilo para i srece da ima da se kupi u samoposlugama tog dana.

Ali SVI zajedno smo bili na protestima protiv S.Milosevica 2000 godine,i opet cemo ako zatreba(posto bi ga neki postavili i mrtvog da vlada)!

No,da vas ja pitam nesto,a gde ste VI bili u to vreme?
(Ranger, 22. avgust 2016 16:34)

У то време сам исто као и Ви мислио да је Милошевић крив за све. У међувремену се показало да су злотвори били далеко и од Милошевића и од свих нас, седели мирно у својим овалним и другим канцеларијама и потезима пера рушили суверене државе, кришом наоружавали побуњенике и уводили санкције како би нам процветали криминал, беда и мржња. Мојој генерацији требало је десетак година да то увиди, надам се да ни вама неће бити потребно више.

бт

pre 7 godina

"Ukoliko do toga dodje, naša obaveza je da ga srušimo. To nije vandalizam, nego odbrana demokratske i evropske Srbije".

Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама?

Oliva

pre 7 godina

"Zbog toga nećemo dozvoliti da spomenik poslednjem gospodaru rata sa naših prostora bude postavljen u Beogradu...

Deco, udruzite se da sprecite njegove ucenike da nas ponovo uvale u rat, pocinju zestoko da talasaju!

Mladi ste, ne mirite se sa sudbinom, borite se za svoju buducnost, ne dajte prevarantima da vam je oduzmu!

бт

pre 7 godina

@(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Zavisi od uzrasta do uzrasta.1999 neki su bili u slonistima jer su jos bili maloletni(citaj:deca),neki su bili na redovnom sluzenju vojnog roka(ja sam bio punoletan),a 1995 smo svi bili u skoli,neko u srednjoj ,a neko u osnovnoj i jeli za uzinu hleb i ponekad salamu ako je bilo para i srece da ima da se kupi u samoposlugama tog dana.

Ali SVI zajedno smo bili na protestima protiv S.Milosevica 2000 godine,i opet cemo ako zatreba(posto bi ga neki postavili i mrtvog da vlada)!

No,da vas ja pitam nesto,a gde ste VI bili u to vreme?
(Ranger, 22. avgust 2016 16:34)

У то време сам исто као и Ви мислио да је Милошевић крив за све. У међувремену се показало да су злотвори били далеко и од Милошевића и од свих нас, седели мирно у својим овалним и другим канцеларијама и потезима пера рушили суверене државе, кришом наоружавали побуњенике и уводили санкције како би нам процветали криминал, беда и мржња. Мојој генерацији требало је десетак година да то увиди, надам се да ни вама неће бити потребно више.

nnidza

pre 7 godina

@"Obećavamo da spomenik Slobodanu Miloševiću neće opstati nijedan dan u našem gradu", navela je inicijativa u proglasu"
Nisam znao da je grad njihov... Što se mene tiče spomenici svim političarima modernog vremena nisu dobrodošli. Ni Miloševiću, ni Đinđiću, ni optuženima koji su ubijeni u Hagu. Potrebno je vreme, možda i ceo vek...

mimi

pre 7 godina

Ova inicijativa mladih je zapravo vrlo slična Miloševiću, zato ga izgleda ne podnose. Kao što je on dao sebi za pravo da govori u ime svih građana Srbije tako i oni daju sebi za pravo da govore ne samo u ime svoje generacije već i u ime svih drugih generacija. Prvo su rekli da su rođeni devedesetih, a onda kažu da su išli na prve linije fronta. Dragi “mladi,” na prve linije fronta posle mesec dana obuke je terana moja generacija (rođeni ’72), a opet ja ne dajem sebi za pravo da govorim u ime nje niti u ime bilo koje druge generacije. Imajte svoj stav, to je ok, ali se predstavljajte kao grupa građana, a ne kao neko ko sebi daje za pravo da govori u ime toliko generacija. To nemaju pravo ni političari, koje je bar neko izabrao, a ne vi koji niste ni izabrani da predstavljate bilo koga!

Oggy

pre 7 godina

@ Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама?
(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Ja sam jedan od tih stotina hiljada. Meni se jako zamerio gospodin kojem bi dizali spomenik. Ja ću ga srušiti ako ne bude neko pre mene to uradio. Mala je kazna za vandalizam šta je meni gospodin uradio.

most

pre 7 godina

"@ Драги наши млади из Иницијативе младих за људска права, где сте били 1999. г. када је 200 хиљада људи протерано из демократског и европског Косова? Што тада не покренусте иницијативу за заштиту људских права? Или где сте били 1995.г. када је 250 хиљада људи протерано из демократске и европске Хрватске? Зар мислите да су ваша права већа него права тих стотина хиљада несретника на живот у својим кућама? "
Pa gdje si TI bio 1991 -1995godine da dignes glas kada je trecina Hrvatske i polovina BiH etnicki ociscena od nesrba.

Jaroslav

pre 7 godina

Imam 32 godine , Miloseviceve "rane radove" nisam zapamtio , ali oskudicu i tmurna vremena bogami jesam. Kao i zavrsnu dramu krajem devedesetih.. Sada kao vec formirana licnost i relativno mlad covek , sa jasno izgradjenim pogledom na godine koje su nasim roditeljima pojeli skakavci , mogu iz sve snage da kažem : Necete opet! Ne pada nam na pamet da vodimo vase besmislene ratove i da od svojih vrsnjaka po okolnim zemljama pravimo neprijatelje.. Zato cemo rusiti svaki pokusaj povratka na staro.

VUK

pre 7 godina

šta će Slobi spomenik. Tolike je napravio za vreme svoje vladavine! Da ne računamo Hrvatsku i BiH, samo kod nas je napunio groblja. I to sve mlađi momci. Ima da traju ti spomenici. Jedino nije pravio spomenike u porodicama koje bi danas da njemu prave spomenik. Oni su, dok smo mi svojim najbližim pravili spomenike posle pogibije na vojnoj vežbi u Zadarskom zaleđu, učili škole za poslanike i ministre ili vredno radili na unapređenju svojih ratnih biznisa. Ne treba mu spomenik. Ima ih previše Srbija!

Božidar

pre 7 godina

ako mu dižete spomenik, obavezno treba da stoji uklesani natpis"OVO JE ČOVEK KOJI JE SRPSKU DRŽAVU I SRPSKO DRUŠTVO GURNUO U CRNU RUPU".

Ranger

pre 7 godina

@(бт, 22. avgust 2016 16:17)

Zavisi od uzrasta do uzrasta.1999 neki su bili u slonistima jer su jos bili maloletni(citaj:deca),neki su bili na redovnom sluzenju vojnog roka(ja sam bio punoletan),a 1995 smo svi bili u skoli,neko u srednjoj ,a neko u osnovnoj i jeli za uzinu hleb i ponekad salamu ako je bilo para i srece da ima da se kupi u samoposlugama tog dana.

Ali SVI zajedno smo bili na protestima protiv S.Milosevica 2000 godine,i opet cemo ako zatreba(posto bi ga neki postavili i mrtvog da vlada)!

No,da vas ja pitam nesto,a gde ste VI bili u to vreme?

Vel Santic

pre 7 godina

@бт, сав тај егзодус и голготу српског нароода је баш злоба милошевић био уговорио и утаначио, што индиректно што директно, и са косовскоалбанским и са хрватским србомрзилачким националистима и шовинистима, с туђманом је посебно био близак управо злоба милошевић. немој мислити да се то не зна и овде и код већине здраворазмишљајућих протераних Срба и у свету. стога, ти бт прво размисли јако добро шта си хтео да кажеш!

Пуна подршка Иницијативи Младих Србије за НЕДОЗВОЉАВАЊЕ споменику злоби милошевићу! а председника Николића нека је срамота што изврће да је то вандализам!

Župni

pre 7 godina

Milošević je generalno vrlo kompleksna ličnost. On se do '90. kleo u Tita i bratstvo i jedinstvo, pokušao je da se nametne celoj Partiji ( SKJ) kao što to je već uradio u SK Srbije. Pošto to nije uspeo, onda je naprosto "uzjahao" nacionalizam i predstavio se kao "branilac" srpskih interesa, a zapravo njemu je samo i samo bila bitna vlast i tako se ponašao (kad više komunizam nije bio u "modi" onda je i "dobar" srpski nacionalizam). Ne može se za njega reći da je bio nacionalista, ali snosi najveći deo odgovornosti za ratove u HR, BIH,KS i zločine nad tamošnjim stanovništvom. Ne smeju da mu se zaborave ni politička ubistva u Srbiji i procvat kriminala, izolacija od čitavog sveta. On je bio, generalno, veoma loš političar...prosto nije to bio posao za njega. Sve je moglo proći drukčije samo da je Stambolić ostao na čelu SK Srbije, nit' bi došlo do nacionalizma u ostalim republikama nit' bi bilo rata i sve što se posle desilo.

Cane Žabac

pre 7 godina

milosevic ima hiljade spomenika u srbiji i desetine hiljada sirom bivse drzave.za zivota nije obisao ni jedan, bilo mu ispod casti, ni spomenuo ih nije.i sad takvom coveku treba podizati spomenik?!

#logika

pre 7 godina

(бт, 22. avgust 2016 18:07)
Ma bravo, tako je! Nikad mi nismo krivi ni zasta, nisu krivi ni Hrvati, ni Bosnjaci, vec tamo neki likovi, pretpostavljam u Americi i Engloskoj. Oni su verovatno iskoristili dzedajske moci kontrole uma da ubede Milosevica da granatira Vukovar, Tudjmana da napravi Oluju, Mladica da ubija ljude u Srebrenici itd. Ma ni slucajno nismo mi krivi, nema sanse!

Bane

pre 7 godina

Najezih se citajuci tekst. Svaka cast za Inicijativu mladih, svaka rec je im je na mestu. Imam 40 godina i vrlo dobro pamtim. I znam kome je Sloba bio dobar, samo profiterima na patnji nas obicnih ljudi. Jos mnogo godina je potrebno da se popravi sve sto je Milosevic u ovoj zemlji unistio. Nazalost, ljudske zivote ne mozemo vratiti. I, moze spomenik, ali zrtvama uzasne Miloseviceve politike!

Gari iz NS

pre 7 godina

Ja sam rodjen '91. I Milosevica kao Milosevica se ne secam puno. Ali se zato secam stajanja u redu ispred prodavnice "Zvezda" gde smo kupovali litru ulja i dve kile secera jer se toliko moglo kupiti po osobi. Ali se zato secam rupa na Zezeljovom mostu dok prolazimo kolima. Ali se zato secam skela u Novom Sadu '9o uz pomoc kojih smo prelazili u Petrovaradin. I zato tom coveku ne bih dozvolio ni krst iznad grobnog mesta a kamoli spomenik. Nijedan politicar ne zasluzuje spomenik.

cobo

pre 7 godina

Izgubljena generacija je pocetak sedamdesetih,iz vojske u rat iz rata u propast ! Najsrecniji su oni koji su umrli s Titom i zlo nisu docekali ,rat,rasprodaju,sramotu i gubitak identiteta .

Даки

pre 7 godina

Памтим га веома добро ... уђе у конфликт, па им онда да све шта траже ... обичан фотељашки еколог ... мењао устав да га поново бирају ... менталитет као Толе ... па шта ако је много похлепних политичара, не шначи да је он добар и баш ме брига за нечије ботове који га одједном хвале .... своју је децу штитио ... док смо ми били мобилисани ... кад смо се враћали кући ... излози су били празни, а новчанице безвредне ... "браћа руси" и Кина су били суздржани кад су нам уводили санкције .... а он их хвалио ... био је неспособан, али надмен, фотељашки еколог ...

pedja

pre 7 godina

a da li mozete da zanemarite vucicevu navlakusu u vezi spomenika milosevicu pa da se zapitate a sta sa troskovima zivota,povecanoj kriminalizaciji drustva,itd.to oko spomenika sluzi za skrivanje gorucih problema ali i kao alibi za nastavak pljacke drustva!