Petak, 19.08.2016.

10:02

Srbiji opet zbog Bajatovića prete sankcijama

Energetska zajednica će u oktobru doneti odluku o kazni za Srbiju jer nije završila restrukturirane Srbujagasa i Jugorosgasa, pišu današnje Večernje novosti.

Izvor: Beta

Srbiji opet zbog Bajatoviæa prete sankcijama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Meister Jakob

pre 7 godina

Meni sa strane, kao stranom posmatraču nije jasno kako je taj Bahatović toliko nedodirljiv i ima 9 funkcija i prima naravno 9 plaća. A kad je trebao 5 godina u zatvor zbog nekakve korupcije i sukoba interesa "nagodio" se s tužilaštvom i platio "kaznu" od nekakvih €1500, pa moćniji je Od J. Edgara Hoovera!

Paradoks nad paradoskima

pre 7 godina

Čovek sa platom od 2.4 miliona dinara, direktor firme koja je dužna 60.000.000.000 dinara (500.000.000 evra).A cela Srbija kupuje gas od Gasproma koji proda Jugorosgasu, koji proda Srbijagasu, koji prodaje lokalnim distributerima.Na kraju na ulazu u objekat koji se greje, gas je skoro duplo skuplji nego na ulazu u državu.

andreas kisser

pre 7 godina

@Dule

ovde se ne radi o kontekstu politickog sukoba levica vs. desnica, vec o klasicnom pljackanju srbije! o ljudima koji su u raznim prelaznim politickim oblicima i formama konstantno na vlasti u srbiji i koji su drzavu doveli upravo tamo gde sam naveo (organizaciono i po standardu afrika), pritom vesto manipulisuci prilicno prostom i neobrazovanom masom, masuci im ispred nosa kosovom i slicnim zamajotkama kako kad zatreba, na koje se odmah popale hepo kockice poput tebe. to je sustina mog prvog komentara koji je, koliko god bio napisan jednostavnim jezikom, izgleda previse kompleksan za intelektualni nivo adolescenta.
pod dva, kakve veze ima severni tok sa cinjenicom da je srbija pre 11 godina potpisala ugovor koji ne postuje? kakve veze ima nemacka sa cinjenicom da je drzava vec nekoliko mandata raznih vlada talac jednog coveka, koji niti je strucan za posao koji obavlja, niti ima finansijskih rezultata sa firmom na cijem je celu i za koga svi znamo da je na funkciji samo zato sto uziva zastitu jedne strane sile?
i pod tri, na starnu sta je i kakva je EU (a sa svim svojim manama bolja je od bilo cega sto nam se nudi sa istoka) jedini koji ovde predstavlja 'bagru' si ti, svojim prostackim jezikom. a to sto si isuvise glup da shvatis razliku izmedju pojmova 'africki standard' o kome govorim u svom prvom koemntaru i 'rasizam' za koji me optuzujes, samo potvrdjuje da si se lepo pronasao u mom opisu proste mase koja svojom tuposcu odrzava sadasnju garnituru na vlasti.

shirobon

pre 7 godina

brate moja zivotna misterija su Bajatovic i Drobnjak iz puteva? Dve najvece katastrofe za srbiju a neunistivi. Zastu su neunistivi i nedodirljivi to je misterija.,,,(Micko, 19. avgust 2016 12:54) Nema tu misterija nikakvih prijatelju. Ostala je slobina drzavna aparatura netaknuta ni ogrebana nije. Cak ni imena nisu menjali jer su tako u mogucnosti. Drobnjak i Bajatovic samo su preuzeli ulogu tate kerteza jer mora da postoji konstantan priliv deviza van svih tokova direkt solarno na ruke vlasti. Cak su i nesposobni jer rade njih dvoje sto je radio jedan. i opet su amateri za njega

A.

pre 7 godina

Na b92.net/biz/vesti se može naći:
"Usvojeno: Srbijagas se deli na dve firme" (Izvor: Tanjug, 1.7.2015.)
Doneta je odluka o formiranju operatora transportnog i distributivnog sistema odnosno o formiranju dva nova preduzeća "Transportgas Srbija" i "Distribucijagas Srbija", rekao je Antić novinarima.

On je naglasio da će time Srbija ispuniti sve obaveze prema Evropskoj komisiji i Energetskoj zajednici u predviđenim rokovima i po planiranoj dinamici.

"Očekujem da ćemo u rokovima izvršiti neophodna razdvajanja i da ćemo imati Srbijagas ustrojen u skladu sa evropskim principima, koji će raditi kao moderno organizovana kompanija", istakao je Antić.

Šta bi rekli Vučić i Antić, s obzirom da su na istim funkcijama GODINU DANA posle usvajanja osnivačkih akata za restrukturiranje Srbijagasa?

Bobo

pre 7 godina

Vucic i njegove reforme, upropastio nas i dalje nas unistava. Novi ljudi, nove ideje, strucnjaci su samo price i sarene laze za decu, sve radi kako mu izdiktiraju spolja. Da nije tako davno bi ovog Bajatovica sklonio al ne sme jer je Ruski covek.

Ranko R. Spalević

pre 7 godina

Dokle će nas, industrijski razgaćene zemlje i zemlje proizvođače sirovina da beskrajno muzu industrijski, ali ne i ljudski razvijene zemlje?
Srbijagas je samo dio globalnog koncepta o konteroli "malih". Razbijanjem sistema na proizvođače, trgovce, transportere i distributere uspostavljaju, zapravo, globalnu kontrolu. Nadziru sve - u ovom slučaju od bušotine do krajnjeg potrošača. A kajmak, naravno, uzimaju multinacionalni monstrumi i preko njih i Frankenštajnska EU.

Srbijagas je sama mal tačka na globalnoj sirovinskoj meti.
Druže Bajatoviću, neka vam (doduše samo za ovaj slučaj) dodijele PIONIRSKI UKOR

Crime scene investigation ili koje ubica

pre 7 godina

@odgovor
Ko li je stvarno unistio banakarski sektor Srbije? Da nisu mozda oni koji su '90-ih:
- izneli sve pare na Kipar i to na svoje privatne racune?
- blokirali, ili kako su oni to nazvali, 'zamrzli', a u stvari pokrali deviznu stednju gradjana
- rekordnom infacijom obesmislili kredite, cekove, tekuce racune i sve ostale instrumente bankarstva
-banakrske poslove prebacili svercerima na pijaci pod parolom dvize, dvize
- svim gradjanima onemogucili zivot u skladu sa zakonima i elementarnim postenjem
Za kraj, mala ilustracija iz mog zivota:

Odem u banku da podignem platu.
Sluzbenica na salteru kaze:'Nema novca'.
"Gresite, ima para na racunu, juce mi je uplacena plata"
Kaze ona: 'Ne pravite se ludi, nemamo gotovine, a imate dve neralizovana ceka.'
"Sta da radim sa dva ceka, ne mogu na pijaci da platim cekovima, a u radnjama nema nicega..."
'Ne interesuje me, sklonite se sa saltera, da ne zovem obezbedjenje'.

Nula

pre 7 godina

Bajatovic je dokaz Vuciceve nemoci i nesposobnosti da bilo sta bitno promeni. Nije u stanju da se obracuna sa fudbalskom mafijom a kamo li sa ovakvim azdajama. Kakav je to premijer koji ume samo da hapsi prodavce lubenica i otima od penzionera.

ten yard penalty

pre 7 godina

Eee moja Srbijo hices u Evropu al' na krilima Rusije. Bas briga Bajatovica! Napadate Jankovica za veliku platu a Bajatovic prima mesecno 10x vise. Rusofil je,ne krije. Rusija i zahteva bas njega da igra po njihovom ignorisuci SVE obaveze koje smo potpisali da cemo obaviti kandidujuci se za clanstvo u EU. Zato i jesmo nistavilo,nula. Samo bajke po rezimskim toaletoidima,Pinkovima i sl. Sedenje na 2 stolice,receno nam stotinu puta i mi opet. Kada nas opomenu krece zvaka iz '90tih kako nas mrze i svetske zavere. Pogubljena nacija skroz.
(Duci0167, 19. avgust 2016 11:16)

E'o,ja nishta!!!....samo da "prepoustujem" ovo....chovek je sve objasnio u kratkom komentaru!...pa vi Srbi,ooooj,Srbadijo dichna ,gledajte shta ccete!?....na sledeccim izborima...ako ih bude...a ako vam je dobro-ondak nishta!....

karburator

pre 7 godina

Kakve veze ima Bajatovic sa EU, kada radi za Rusku kompaniju.?
Moze da ima platu koju hoce i kako hoce. Mozete svi da mu pljunete pod prozor.
Da se razumemo, nisam clan nijedne partije nikada bio, niti cu biti. Ostajao sam bez posla zbog birokratije i stranackih veza.
Ali ako treba da biram, bolje da sve u drzavi kupi Rus-pravoslavac, nego oni luciferijanci i Darvinisti.
Ko j**e i njih i njihove sankcije i vas udbase...Navikli smo i niko vas se ne plasi !!!

neni

pre 7 godina

Covek se prosto ubio od para i to javno prizna i opet niko nista ne preuzima povodom toga. Po tome se vidi da je kod nas sve korumpirano i da smo jos uvek banana drzava!

pedja

pre 7 godina

ocigledno je u pitanju jedan od naj kvalitetnijih poslovnih ljudi u Srbiji!Bajatovica treba za Premijera a ne Vucica,coveka bez i jednog dana rada u privredi!!!!!

Slavuj iz bare

pre 7 godina

Koga interesuje moze da sazna kako se finansiraju stranke tj. iz kojih se preduzeca se odvaja najam za stranacke troskove. Bajti i da ode iz fotelje obezbedio je on i cukun unuce. Sistem je pola zecu a pola preduzecu. Nema nama napretka pa nepricaju koliko hocu

srb

pre 7 godina

najbolje podeliti firmu da bi ovi iz evrope mogli lakse da je kupe za male pare....sta nas briga sta evropska unija trazi od nas , svakako necemo uci u nju nikad

kohones

pre 7 godina

A premijer, koji se ničega i nikoga nije uplašio, ne sme da ga spomene. On se bori protiv imaginarnih tajkuna i nema vremena za ove iz devedesetih.

nikada nikome izvini

pre 7 godina

@banjalucki komunista

Ti em ne zivis u Srbiji em ne glasas u Srbiji...zato vodi svoju brigu i u RS radi kako mislis da treba...bitno je da su zuti sve unistili...samo se seti ko je bio pre njih na vlasti i ko je iz temelja unakazio i Srbiju i Srpski narod...tebi prijatelju ako se ratuje i pokazuje srednji prst idi u Siriju...Severnu Koreju...Venecuelu...Kubu...

Regie

pre 7 godina

@andreas kisser
Prijatelju ne da si u pravu, nego si pogodio sustinu propadanja teritorje (jer drzava sigurno nije) Srbije.
Narod kome ista grupa poltrona sedi na vlasti cetvrt veka i krade ga svo vreme, pricajuci istovremeno da je kriv neko treci (rusi, ameri, hrvati, albanci, marsovci...) sto oni lose zive, a on ih opet glasa na izborima, ne zasluzuje da postoji. TACKA i kraj svake rasprave.

Gariii

pre 7 godina

Pa se vi gospodo razmisljajte o podizanju spomenika Slobi, a ovakve stvari nek ostanu potpuno nebitne, koga to uopste zanima! Povraćaaaaaa miiii seeee!!!

Realno

pre 7 godina

Srbija nikad nije držala do preuzetih obaveza niti do potpisanog. Srbija je još ista. Srbiju samo sankcije, kazne i poraz mogu natjerati na promjene.

Dule

pre 7 godina

(andreas kisser, 19. avgust 2016 11:31)

Ajde ne laprdaj, Nemacka gradi Serverni tok 2, a Firma koja im prenosi i koja je vlasnik gasovoda je ista kao i ona koja im prodaje gas, pa je to u redu, ali bitno je da si ti prosvećen a mi da smo na nivou afričkih plemena. EU jeste jedno veliko i komunjrsko zlo i to se najbolje vidi na ovakvim primerima, jer kada Nemačkoj odgovara, onda se za sve to što je veoma precizno napisano odobri izuzetak i Nemačka može da preskoči sva ta disadna pravila, a mi svi ostali treba da poštujemo taj sasvim retardiran deo sporazuma o vlasništvu transporta samo da nas takvi ko ti ne bi nazvali rasistima na nivou afričkih plamena.

Nije ni čudo što neofašisti jačaju u Evropi i svetu kada su im takvi extremni levičari više izašli na nos. Dosadili ste i Bogu i narodu, i bude li nekih većih sukoba u Evropi, za to ćete najviše da budute krici vi i razni LDP-ovci Nataše Kandić, i slična bagra širom Evrope, koja se dokopala previše moći i sprovodi svoje sulude komunjrske ideje, a naš ostale zlostavlja i naziva neandertalcima

lalo

pre 7 godina

Na tog lika neću da trošim reči, radje bih mu nabavio odelo narandžaste boje,kada bih se ja , što reče neki dan Toma o spomeniku , pitao.

kralj petar

pre 7 godina

att banjalučki komunista, 19. avgust 2016 11:26
Druže, gledaj svoja posla tamo gde si, a nas pusti da rešavamo ovo kako nama odgovara.

u gladnoga velike oči

pre 7 godina

smešni ste ako mislite da ta cela plata ide bajatoviću. to je harač za stranku. ne vrte se baš tolike cifre u našoj siromašnoj zemljici a treba namiriti toliko stranačkih usta. ono doduše za nas gladne svaka cifra je ogromna.

djeram

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

Sta ti pa nije jasno, gde zivis, u Svajcarskoj??? Ili u korumpiranoj Srbiji u kojoj su sudovi, tuzilastvo, policija, politicari i kriminalci svi u istoj vreci?

sirotinjo i bogu si teška

pre 7 godina

treba da se podeli srbijagas, taman da Bajatovic ima jednu platu vise
(radijator, 19. avgust 2016 11:38)

Da, ionako jedva spaja kraj s krajem... pre sam video dotičnog na novom beogradu vozi neki oooogroman audi ja veći nisam video!

Micko

pre 7 godina

brate moja zivotna misterija su Bajatovic i Drobnjak iz puteva? Dve najvece katastrofe za srbiju a neunistivi. Zastu su neunistivi i nedodirljivi to je misterija.,,,

repus

pre 7 godina

šta je briga ruskih tajkuna što ce srbija biti kažnjena oni su rekli ko mora opet biti njihov u vladi srbije a kaznu neka placaju građani srbije njih se to ne tice niti košta nešto njihovog novcanika a niko iz vlade nece da da pravo objašnjenje

Duci0167

pre 7 godina

@Nenad EU Nazalost Nenade nece EU nikoga dovoditi u red jer bas je poenta u tome da sami sebe dovedemo u red po poglavljima koje smo dobili kao domaci zadatak. Posto jajarimo sa svakim poglavlj i to brzinom puza jasno ti je da nikada necemo postati clan EU. I ja bi voleo da nas preuzme i da nam drzavu vodi EU jer ocigledno da sami nismo sposobni.

banjalučki komunista

pre 7 godina

Šteta što žuti nisu i to uništili, pa da plaćate plin 3 puta skuplje. Bajatović je bog, ujedinili se mondijalisti i četnici i nemogu mu ništa, pravi ljevičar. Samo im pokaži srednji prst kao onaj iz SPD.Nedaj se!!!

Maksa

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

....pravnu državu.

andreas kisser

pre 7 godina

Iskreno čudi me da ih još nisu uveli, a ni neki rat bombardovanje me ne bi iznenadilo
(Doktor, 19. avgust 2016 10:56)

da li bi mogao da nam objasnis razlog tvog sarkazma i sta ti konkretno u ovoj prici smeta? to sto ne postujemo potpisane sporazume? to sto ne postujemo potpisane sporazume zarad opstanka na vlasti jednog korumpiranog politickog sistema koji je sistematski unistio srbiju u poslednjih 26 godine? ili to sto ne postujemo potpisane sporazume zarad opstanka na vlasti jednog korumpiranog politickog sistema koji je sistematski unistio srbiju u poslednjih 26 godine, proizvevsi bezobrazno bogatu klasu kvazi biznismena i politikanata, koji inace vola otpozadi ne umeju da ubodu, a milione obicnih gradjana doveo na ivicu egzistencije, a srbiju na civilizacijski nivo africkih plemena? i jel se osecas pomalo glupo sto si jedino ti ostavio tupav komentar? bilo bi mi lakse da znam si samo obicni partijski (bilo koje partije) bot, ali ne mopu da prebolim to sto znam da si u stvari iskreni predstavnik one vecinske srbije, koja ne razume ni jedno jedino slovo jednog ovako jasno i precizno napisanog teksta, dok se pali na price o kosovu i zloj EU, dok se ispod zita srbija sistematski unistava i pljacka. i posle su ljudima poput tebe koji apsolutno nista ne razumeju krivi upravo oni koji pokusavaju da nas na svaki moguci nacin dovedu u red (EU). ali dobro, kakav narod, takva vlast. a srbi nece biti ni prvi ni poslednji narod na svetu koji ce nestati zbog sosptenih gluposti.

odgovor

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

Nije ti jasno? Hahaha. Bas me nasmeja. :)
Evo objasnjenja.

1. U svakoj koloniji pa tako i u Srbiji tuzilastvo, sudovi i policija rade ono sto im nalozi kolonijalna uprava, a ne ono sto zakoni nalazu.
2. Insajder nije ni sud ni tuzilac ni policija. Ekipa Insajdera radi na mnogo visem nivou od obicnih novinara, medjutim, retko se bavi uzrocima. Obicno samo posledicama. Dakle, oni odlicno odgovore na pitanje sta se desilo, ali ne i na pitanje zasto se desilo. Na primer, nikada se Insajder nije pozabavio likom i delom Mladjana Dinkica i time kako i zasto je unisten domaci bankarski sistem. Besmisleno je sada da se bavimo temama kako sve gradjani stradaju od banaka, a da uzrok ostane sakriven. Nije se Insajder nikada pozabavio time ko je, kako i zasto unistio Vojsku Srbije. Ne daj boze da nas neko napadne, propali smo nacisto jer nema vojske. Ima jos bezbroj primera...

i opet će ako bude sreće

pre 7 godina

Šta su za nas jedne sankcije, mi smo u više navrata ratovali zbog interesa pojedinaca u SPS-u. I sa celim svetom ako treba.

Duci0167

pre 7 godina

Eee moja Srbijo hices u Evropu al' na krilima Rusije. Bas briga Bajatovica! Napadate Jankovica za veliku platu a Bajatovic prima mesecno 10x vise. Rusofil je,ne krije. Rusija i zahteva bas njega da igra po njihovom ignorisuci SVE obaveze koje smo potpisali da cemo obaviti kandidujuci se za clanstvo u EU. Zato i jesmo nistavilo,nula. Samo bajke po rezimskim toaletoidima,Pinkovima i sl. Sedenje na 2 stolice,receno nam stotinu puta i mi opet. Kada nas opomenu krece zvaka iz '90tih kako nas mrze i svetske zavere. Pogubljena nacija skroz.

steva

pre 7 godina

"Ma sta umislja vise taj Bajato-vic? Pa dosta bre lopovluku i nije on bogom dat!"
(cojstvo i junastvo, 19. avgust
Ama jeste "bogom dat" jer Rusi su za malenu i nesretnu Srbijicu "bog i batina",a po njihovom nalogu je Bahatović još uvek na čelu gasne kompanije.Pa zar smo već zaboravili da su nakon nedavnih izbora u Srbiji Rusi otvoreno zahtevali da socijalisti obavezno budu u vladi ?

Lolans

pre 7 godina

Nama su potrebne jos jedne sankcije da nam ponovo razbistre glavu i tako na svakih 20godina kada se usecere Bajatovici i slicni njemu, jer sada iza sebe ima brigadu partijskih ljudi iz Srbija gasa i ostalih javnih sluzbi! Nema ovaj narod oci, usi i glavu. Zalosno i tuzno. Sami sebe unistavamo, netreba nama Amer, Rus ili Englez da nas dotuce, tu su nas Bajatovic, Vucic, Nikolic, Gojkovic, Dacic, Tadic, Palma... Svi u kompletu su ljigavstine, a ovaj clanak pokazuje pravu sliku nas. Umesto mi zbog nas da nesto radimo, nama mora neko da pokazuje....

simon

pre 7 godina

poznavaoci koncepta energetske zajednice mogli bi samo da pozdrave ovo odlaganje odluke. Ne trcite pred rudu ako ne znate stanje stvari i pozadinu celog procesa odvajanja distribucije i proizvodnje. Polako sa komentarima. Debelo se kuva u Evropi i nije ovo otezanje uopste lose. Slicno ali ipak mnogo drugacije je sa EPSom

nema veze ko je da je.

pre 7 godina

ja stvarno ne shvatam da je ovaj bucko toliko vazan za vašu državu a garantujem vam da bi kod nas odavno nosio narandžasto odjelo.

C i n i k

pre 7 godina

Sta ga zabole uvo,on covek "veliki strucnjak", zaradjuje svaki mesec 22.000 evra,vise nego Obama,sto bi se on sekirao zbog Energetske zajednice? Pa nece valjda da on plati kaznu iz svog dzepa ?

braćo Rusi, Bajatovića vam nikada nećemo zaboraviti

pre 7 godina

Svrha postojanja Jugorosgasa je samo da pare prođu kroz preduzeće, uzme se koji dinar provizije, i pare nastave dalje

Zoran Loznica

pre 7 godina

On je tada je naglasio da bi sankcije mogle da budu simbolične kao što je zabrana glasanja na sastancima EZ i uskraćivanje naknade za troškove dolazaka na njih ali i ozbiljnije kao što je uskraćivanje evropskih sredstava iz IPA fondova Srbiji iz oblasti energetike.

Molim vas da budu ozbiljne sankcije!!

Bacvanin

pre 7 godina

Obaveze iz 2005 nisu ispunjene? Pa gde ovi evropejci tako zure, pa to je samo jedna decenija. Dobro, malko vise, 11 godina, ali to je jos uvek u roku.
Mozda da produze rok, na jedno 100 godina. Tada ce sigurno biti ispunjen. Dobro, mozda nece biti 100% ispunjen, ali ako sacekate jos dve godine ...

Savanova i Sava mala

pre 7 godina

Tu bre treba postaviti Zoranu Mihajlović. Ali zašto EU ne preti kaznama onom koji je narodu obećavao izvoz Mercedesa u celu istočnu i jugoistočnu evropu u predizbornoj kampanji 2014 godine?

Mic po Mic

pre 7 godina

JP Srbijagas pravi ogroman gubitak zbog toga što gas uvozi preko posredničke firme - Jugorosgasa. Propusti nadležnih institucija, doveli su do toga da ovo javno preduzeće od posredničke firme nabavlja energent po većoj, a zatim toj istoj firmi prodaje po manjoj ceni, što tolerišu poslednje tri (čiataj 4) vlade Srbije. Da imaju za džeparac.

C i n i k

pre 7 godina

Sta ga zabole uvo,on covek "veliki strucnjak", zaradjuje svaki mesec 22.000 evra,vise nego Obama,sto bi se on sekirao zbog Energetske zajednice? Pa nece valjda da on plati kaznu iz svog dzepa ?

i opet će ako bude sreće

pre 7 godina

Šta su za nas jedne sankcije, mi smo u više navrata ratovali zbog interesa pojedinaca u SPS-u. I sa celim svetom ako treba.

braćo Rusi, Bajatovića vam nikada nećemo zaboraviti

pre 7 godina

Svrha postojanja Jugorosgasa je samo da pare prođu kroz preduzeće, uzme se koji dinar provizije, i pare nastave dalje

andreas kisser

pre 7 godina

@Dule

ovde se ne radi o kontekstu politickog sukoba levica vs. desnica, vec o klasicnom pljackanju srbije! o ljudima koji su u raznim prelaznim politickim oblicima i formama konstantno na vlasti u srbiji i koji su drzavu doveli upravo tamo gde sam naveo (organizaciono i po standardu afrika), pritom vesto manipulisuci prilicno prostom i neobrazovanom masom, masuci im ispred nosa kosovom i slicnim zamajotkama kako kad zatreba, na koje se odmah popale hepo kockice poput tebe. to je sustina mog prvog komentara koji je, koliko god bio napisan jednostavnim jezikom, izgleda previse kompleksan za intelektualni nivo adolescenta.
pod dva, kakve veze ima severni tok sa cinjenicom da je srbija pre 11 godina potpisala ugovor koji ne postuje? kakve veze ima nemacka sa cinjenicom da je drzava vec nekoliko mandata raznih vlada talac jednog coveka, koji niti je strucan za posao koji obavlja, niti ima finansijskih rezultata sa firmom na cijem je celu i za koga svi znamo da je na funkciji samo zato sto uziva zastitu jedne strane sile?
i pod tri, na starnu sta je i kakva je EU (a sa svim svojim manama bolja je od bilo cega sto nam se nudi sa istoka) jedini koji ovde predstavlja 'bagru' si ti, svojim prostackim jezikom. a to sto si isuvise glup da shvatis razliku izmedju pojmova 'africki standard' o kome govorim u svom prvom koemntaru i 'rasizam' za koji me optuzujes, samo potvrdjuje da si se lepo pronasao u mom opisu proste mase koja svojom tuposcu odrzava sadasnju garnituru na vlasti.

Mic po Mic

pre 7 godina

JP Srbijagas pravi ogroman gubitak zbog toga što gas uvozi preko posredničke firme - Jugorosgasa. Propusti nadležnih institucija, doveli su do toga da ovo javno preduzeće od posredničke firme nabavlja energent po većoj, a zatim toj istoj firmi prodaje po manjoj ceni, što tolerišu poslednje tri (čiataj 4) vlade Srbije. Da imaju za džeparac.

Paradoks nad paradoskima

pre 7 godina

Čovek sa platom od 2.4 miliona dinara, direktor firme koja je dužna 60.000.000.000 dinara (500.000.000 evra).A cela Srbija kupuje gas od Gasproma koji proda Jugorosgasu, koji proda Srbijagasu, koji prodaje lokalnim distributerima.Na kraju na ulazu u objekat koji se greje, gas je skoro duplo skuplji nego na ulazu u državu.

Bobo

pre 7 godina

Vucic i njegove reforme, upropastio nas i dalje nas unistava. Novi ljudi, nove ideje, strucnjaci su samo price i sarene laze za decu, sve radi kako mu izdiktiraju spolja. Da nije tako davno bi ovog Bajatovica sklonio al ne sme jer je Ruski covek.

nikada nikome izvini

pre 7 godina

@banjalucki komunista

Ti em ne zivis u Srbiji em ne glasas u Srbiji...zato vodi svoju brigu i u RS radi kako mislis da treba...bitno je da su zuti sve unistili...samo se seti ko je bio pre njih na vlasti i ko je iz temelja unakazio i Srbiju i Srpski narod...tebi prijatelju ako se ratuje i pokazuje srednji prst idi u Siriju...Severnu Koreju...Venecuelu...Kubu...

Bacvanin

pre 7 godina

Obaveze iz 2005 nisu ispunjene? Pa gde ovi evropejci tako zure, pa to je samo jedna decenija. Dobro, malko vise, 11 godina, ali to je jos uvek u roku.
Mozda da produze rok, na jedno 100 godina. Tada ce sigurno biti ispunjen. Dobro, mozda nece biti 100% ispunjen, ali ako sacekate jos dve godine ...

shirobon

pre 7 godina

brate moja zivotna misterija su Bajatovic i Drobnjak iz puteva? Dve najvece katastrofe za srbiju a neunistivi. Zastu su neunistivi i nedodirljivi to je misterija.,,,(Micko, 19. avgust 2016 12:54) Nema tu misterija nikakvih prijatelju. Ostala je slobina drzavna aparatura netaknuta ni ogrebana nije. Cak ni imena nisu menjali jer su tako u mogucnosti. Drobnjak i Bajatovic samo su preuzeli ulogu tate kerteza jer mora da postoji konstantan priliv deviza van svih tokova direkt solarno na ruke vlasti. Cak su i nesposobni jer rade njih dvoje sto je radio jedan. i opet su amateri za njega

Zoran Loznica

pre 7 godina

On je tada je naglasio da bi sankcije mogle da budu simbolične kao što je zabrana glasanja na sastancima EZ i uskraćivanje naknade za troškove dolazaka na njih ali i ozbiljnije kao što je uskraćivanje evropskih sredstava iz IPA fondova Srbiji iz oblasti energetike.

Molim vas da budu ozbiljne sankcije!!

Nula

pre 7 godina

Bajatovic je dokaz Vuciceve nemoci i nesposobnosti da bilo sta bitno promeni. Nije u stanju da se obracuna sa fudbalskom mafijom a kamo li sa ovakvim azdajama. Kakav je to premijer koji ume samo da hapsi prodavce lubenica i otima od penzionera.

andreas kisser

pre 7 godina

Iskreno čudi me da ih još nisu uveli, a ni neki rat bombardovanje me ne bi iznenadilo
(Doktor, 19. avgust 2016 10:56)

da li bi mogao da nam objasnis razlog tvog sarkazma i sta ti konkretno u ovoj prici smeta? to sto ne postujemo potpisane sporazume? to sto ne postujemo potpisane sporazume zarad opstanka na vlasti jednog korumpiranog politickog sistema koji je sistematski unistio srbiju u poslednjih 26 godine? ili to sto ne postujemo potpisane sporazume zarad opstanka na vlasti jednog korumpiranog politickog sistema koji je sistematski unistio srbiju u poslednjih 26 godine, proizvevsi bezobrazno bogatu klasu kvazi biznismena i politikanata, koji inace vola otpozadi ne umeju da ubodu, a milione obicnih gradjana doveo na ivicu egzistencije, a srbiju na civilizacijski nivo africkih plemena? i jel se osecas pomalo glupo sto si jedino ti ostavio tupav komentar? bilo bi mi lakse da znam si samo obicni partijski (bilo koje partije) bot, ali ne mopu da prebolim to sto znam da si u stvari iskreni predstavnik one vecinske srbije, koja ne razume ni jedno jedino slovo jednog ovako jasno i precizno napisanog teksta, dok se pali na price o kosovu i zloj EU, dok se ispod zita srbija sistematski unistava i pljacka. i posle su ljudima poput tebe koji apsolutno nista ne razumeju krivi upravo oni koji pokusavaju da nas na svaki moguci nacin dovedu u red (EU). ali dobro, kakav narod, takva vlast. a srbi nece biti ni prvi ni poslednji narod na svetu koji ce nestati zbog sosptenih gluposti.

djeram

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

Sta ti pa nije jasno, gde zivis, u Svajcarskoj??? Ili u korumpiranoj Srbiji u kojoj su sudovi, tuzilastvo, policija, politicari i kriminalci svi u istoj vreci?

karburator

pre 7 godina

Kakve veze ima Bajatovic sa EU, kada radi za Rusku kompaniju.?
Moze da ima platu koju hoce i kako hoce. Mozete svi da mu pljunete pod prozor.
Da se razumemo, nisam clan nijedne partije nikada bio, niti cu biti. Ostajao sam bez posla zbog birokratije i stranackih veza.
Ali ako treba da biram, bolje da sve u drzavi kupi Rus-pravoslavac, nego oni luciferijanci i Darvinisti.
Ko j**e i njih i njihove sankcije i vas udbase...Navikli smo i niko vas se ne plasi !!!

u gladnoga velike oči

pre 7 godina

smešni ste ako mislite da ta cela plata ide bajatoviću. to je harač za stranku. ne vrte se baš tolike cifre u našoj siromašnoj zemljici a treba namiriti toliko stranačkih usta. ono doduše za nas gladne svaka cifra je ogromna.

Savanova i Sava mala

pre 7 godina

Tu bre treba postaviti Zoranu Mihajlović. Ali zašto EU ne preti kaznama onom koji je narodu obećavao izvoz Mercedesa u celu istočnu i jugoistočnu evropu u predizbornoj kampanji 2014 godine?

Regie

pre 7 godina

@andreas kisser
Prijatelju ne da si u pravu, nego si pogodio sustinu propadanja teritorje (jer drzava sigurno nije) Srbije.
Narod kome ista grupa poltrona sedi na vlasti cetvrt veka i krade ga svo vreme, pricajuci istovremeno da je kriv neko treci (rusi, ameri, hrvati, albanci, marsovci...) sto oni lose zive, a on ih opet glasa na izborima, ne zasluzuje da postoji. TACKA i kraj svake rasprave.

kohones

pre 7 godina

A premijer, koji se ničega i nikoga nije uplašio, ne sme da ga spomene. On se bori protiv imaginarnih tajkuna i nema vremena za ove iz devedesetih.

Lolans

pre 7 godina

Nama su potrebne jos jedne sankcije da nam ponovo razbistre glavu i tako na svakih 20godina kada se usecere Bajatovici i slicni njemu, jer sada iza sebe ima brigadu partijskih ljudi iz Srbija gasa i ostalih javnih sluzbi! Nema ovaj narod oci, usi i glavu. Zalosno i tuzno. Sami sebe unistavamo, netreba nama Amer, Rus ili Englez da nas dotuce, tu su nas Bajatovic, Vucic, Nikolic, Gojkovic, Dacic, Tadic, Palma... Svi u kompletu su ljigavstine, a ovaj clanak pokazuje pravu sliku nas. Umesto mi zbog nas da nesto radimo, nama mora neko da pokazuje....

Meister Jakob

pre 7 godina

Meni sa strane, kao stranom posmatraču nije jasno kako je taj Bahatović toliko nedodirljiv i ima 9 funkcija i prima naravno 9 plaća. A kad je trebao 5 godina u zatvor zbog nekakve korupcije i sukoba interesa "nagodio" se s tužilaštvom i platio "kaznu" od nekakvih €1500, pa moćniji je Od J. Edgara Hoovera!

steva

pre 7 godina

"Ma sta umislja vise taj Bajato-vic? Pa dosta bre lopovluku i nije on bogom dat!"
(cojstvo i junastvo, 19. avgust
Ama jeste "bogom dat" jer Rusi su za malenu i nesretnu Srbijicu "bog i batina",a po njihovom nalogu je Bahatović još uvek na čelu gasne kompanije.Pa zar smo već zaboravili da su nakon nedavnih izbora u Srbiji Rusi otvoreno zahtevali da socijalisti obavezno budu u vladi ?

Duci0167

pre 7 godina

Eee moja Srbijo hices u Evropu al' na krilima Rusije. Bas briga Bajatovica! Napadate Jankovica za veliku platu a Bajatovic prima mesecno 10x vise. Rusofil je,ne krije. Rusija i zahteva bas njega da igra po njihovom ignorisuci SVE obaveze koje smo potpisali da cemo obaviti kandidujuci se za clanstvo u EU. Zato i jesmo nistavilo,nula. Samo bajke po rezimskim toaletoidima,Pinkovima i sl. Sedenje na 2 stolice,receno nam stotinu puta i mi opet. Kada nas opomenu krece zvaka iz '90tih kako nas mrze i svetske zavere. Pogubljena nacija skroz.

nema veze ko je da je.

pre 7 godina

ja stvarno ne shvatam da je ovaj bucko toliko vazan za vašu državu a garantujem vam da bi kod nas odavno nosio narandžasto odjelo.

Gariii

pre 7 godina

Pa se vi gospodo razmisljajte o podizanju spomenika Slobi, a ovakve stvari nek ostanu potpuno nebitne, koga to uopste zanima! Povraćaaaaaa miiii seeee!!!

lalo

pre 7 godina

Na tog lika neću da trošim reči, radje bih mu nabavio odelo narandžaste boje,kada bih se ja , što reče neki dan Toma o spomeniku , pitao.

A.

pre 7 godina

Na b92.net/biz/vesti se može naći:
"Usvojeno: Srbijagas se deli na dve firme" (Izvor: Tanjug, 1.7.2015.)
Doneta je odluka o formiranju operatora transportnog i distributivnog sistema odnosno o formiranju dva nova preduzeća "Transportgas Srbija" i "Distribucijagas Srbija", rekao je Antić novinarima.

On je naglasio da će time Srbija ispuniti sve obaveze prema Evropskoj komisiji i Energetskoj zajednici u predviđenim rokovima i po planiranoj dinamici.

"Očekujem da ćemo u rokovima izvršiti neophodna razdvajanja i da ćemo imati Srbijagas ustrojen u skladu sa evropskim principima, koji će raditi kao moderno organizovana kompanija", istakao je Antić.

Šta bi rekli Vučić i Antić, s obzirom da su na istim funkcijama GODINU DANA posle usvajanja osnivačkih akata za restrukturiranje Srbijagasa?

sirotinjo i bogu si teška

pre 7 godina

treba da se podeli srbijagas, taman da Bajatovic ima jednu platu vise
(radijator, 19. avgust 2016 11:38)

Da, ionako jedva spaja kraj s krajem... pre sam video dotičnog na novom beogradu vozi neki oooogroman audi ja veći nisam video!

Crime scene investigation ili koje ubica

pre 7 godina

@odgovor
Ko li je stvarno unistio banakarski sektor Srbije? Da nisu mozda oni koji su '90-ih:
- izneli sve pare na Kipar i to na svoje privatne racune?
- blokirali, ili kako su oni to nazvali, 'zamrzli', a u stvari pokrali deviznu stednju gradjana
- rekordnom infacijom obesmislili kredite, cekove, tekuce racune i sve ostale instrumente bankarstva
-banakrske poslove prebacili svercerima na pijaci pod parolom dvize, dvize
- svim gradjanima onemogucili zivot u skladu sa zakonima i elementarnim postenjem
Za kraj, mala ilustracija iz mog zivota:

Odem u banku da podignem platu.
Sluzbenica na salteru kaze:'Nema novca'.
"Gresite, ima para na racunu, juce mi je uplacena plata"
Kaze ona: 'Ne pravite se ludi, nemamo gotovine, a imate dve neralizovana ceka.'
"Sta da radim sa dva ceka, ne mogu na pijaci da platim cekovima, a u radnjama nema nicega..."
'Ne interesuje me, sklonite se sa saltera, da ne zovem obezbedjenje'.

Duci0167

pre 7 godina

@Nenad EU Nazalost Nenade nece EU nikoga dovoditi u red jer bas je poenta u tome da sami sebe dovedemo u red po poglavljima koje smo dobili kao domaci zadatak. Posto jajarimo sa svakim poglavlj i to brzinom puza jasno ti je da nikada necemo postati clan EU. I ja bi voleo da nas preuzme i da nam drzavu vodi EU jer ocigledno da sami nismo sposobni.

Maksa

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

....pravnu državu.

repus

pre 7 godina

šta je briga ruskih tajkuna što ce srbija biti kažnjena oni su rekli ko mora opet biti njihov u vladi srbije a kaznu neka placaju građani srbije njih se to ne tice niti košta nešto njihovog novcanika a niko iz vlade nece da da pravo objašnjenje

neni

pre 7 godina

Covek se prosto ubio od para i to javno prizna i opet niko nista ne preuzima povodom toga. Po tome se vidi da je kod nas sve korumpirano i da smo jos uvek banana drzava!

odgovor

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

Nije ti jasno? Hahaha. Bas me nasmeja. :)
Evo objasnjenja.

1. U svakoj koloniji pa tako i u Srbiji tuzilastvo, sudovi i policija rade ono sto im nalozi kolonijalna uprava, a ne ono sto zakoni nalazu.
2. Insajder nije ni sud ni tuzilac ni policija. Ekipa Insajdera radi na mnogo visem nivou od obicnih novinara, medjutim, retko se bavi uzrocima. Obicno samo posledicama. Dakle, oni odlicno odgovore na pitanje sta se desilo, ali ne i na pitanje zasto se desilo. Na primer, nikada se Insajder nije pozabavio likom i delom Mladjana Dinkica i time kako i zasto je unisten domaci bankarski sistem. Besmisleno je sada da se bavimo temama kako sve gradjani stradaju od banaka, a da uzrok ostane sakriven. Nije se Insajder nikada pozabavio time ko je, kako i zasto unistio Vojsku Srbije. Ne daj boze da nas neko napadne, propali smo nacisto jer nema vojske. Ima jos bezbroj primera...

Micko

pre 7 godina

brate moja zivotna misterija su Bajatovic i Drobnjak iz puteva? Dve najvece katastrofe za srbiju a neunistivi. Zastu su neunistivi i nedodirljivi to je misterija.,,,

Slavuj iz bare

pre 7 godina

Koga interesuje moze da sazna kako se finansiraju stranke tj. iz kojih se preduzeca se odvaja najam za stranacke troskove. Bajti i da ode iz fotelje obezbedio je on i cukun unuce. Sistem je pola zecu a pola preduzecu. Nema nama napretka pa nepricaju koliko hocu

pedja

pre 7 godina

ocigledno je u pitanju jedan od naj kvalitetnijih poslovnih ljudi u Srbiji!Bajatovica treba za Premijera a ne Vucica,coveka bez i jednog dana rada u privredi!!!!!

ten yard penalty

pre 7 godina

Eee moja Srbijo hices u Evropu al' na krilima Rusije. Bas briga Bajatovica! Napadate Jankovica za veliku platu a Bajatovic prima mesecno 10x vise. Rusofil je,ne krije. Rusija i zahteva bas njega da igra po njihovom ignorisuci SVE obaveze koje smo potpisali da cemo obaviti kandidujuci se za clanstvo u EU. Zato i jesmo nistavilo,nula. Samo bajke po rezimskim toaletoidima,Pinkovima i sl. Sedenje na 2 stolice,receno nam stotinu puta i mi opet. Kada nas opomenu krece zvaka iz '90tih kako nas mrze i svetske zavere. Pogubljena nacija skroz.
(Duci0167, 19. avgust 2016 11:16)

E'o,ja nishta!!!....samo da "prepoustujem" ovo....chovek je sve objasnio u kratkom komentaru!...pa vi Srbi,ooooj,Srbadijo dichna ,gledajte shta ccete!?....na sledeccim izborima...ako ih bude...a ako vam je dobro-ondak nishta!....

Realno

pre 7 godina

Srbija nikad nije držala do preuzetih obaveza niti do potpisanog. Srbija je još ista. Srbiju samo sankcije, kazne i poraz mogu natjerati na promjene.

kralj petar

pre 7 godina

att banjalučki komunista, 19. avgust 2016 11:26
Druže, gledaj svoja posla tamo gde si, a nas pusti da rešavamo ovo kako nama odgovara.

Dule

pre 7 godina

(andreas kisser, 19. avgust 2016 11:31)

Ajde ne laprdaj, Nemacka gradi Serverni tok 2, a Firma koja im prenosi i koja je vlasnik gasovoda je ista kao i ona koja im prodaje gas, pa je to u redu, ali bitno je da si ti prosvećen a mi da smo na nivou afričkih plemena. EU jeste jedno veliko i komunjrsko zlo i to se najbolje vidi na ovakvim primerima, jer kada Nemačkoj odgovara, onda se za sve to što je veoma precizno napisano odobri izuzetak i Nemačka može da preskoči sva ta disadna pravila, a mi svi ostali treba da poštujemo taj sasvim retardiran deo sporazuma o vlasništvu transporta samo da nas takvi ko ti ne bi nazvali rasistima na nivou afričkih plamena.

Nije ni čudo što neofašisti jačaju u Evropi i svetu kada su im takvi extremni levičari više izašli na nos. Dosadili ste i Bogu i narodu, i bude li nekih većih sukoba u Evropi, za to ćete najviše da budute krici vi i razni LDP-ovci Nataše Kandić, i slična bagra širom Evrope, koja se dokopala previše moći i sprovodi svoje sulude komunjrske ideje, a naš ostale zlostavlja i naziva neandertalcima

srb

pre 7 godina

najbolje podeliti firmu da bi ovi iz evrope mogli lakse da je kupe za male pare....sta nas briga sta evropska unija trazi od nas , svakako necemo uci u nju nikad

Ranko R. Spalević

pre 7 godina

Dokle će nas, industrijski razgaćene zemlje i zemlje proizvođače sirovina da beskrajno muzu industrijski, ali ne i ljudski razvijene zemlje?
Srbijagas je samo dio globalnog koncepta o konteroli "malih". Razbijanjem sistema na proizvođače, trgovce, transportere i distributere uspostavljaju, zapravo, globalnu kontrolu. Nadziru sve - u ovom slučaju od bušotine do krajnjeg potrošača. A kajmak, naravno, uzimaju multinacionalni monstrumi i preko njih i Frankenštajnska EU.

Srbijagas je sama mal tačka na globalnoj sirovinskoj meti.
Druže Bajatoviću, neka vam (doduše samo za ovaj slučaj) dodijele PIONIRSKI UKOR

banjalučki komunista

pre 7 godina

Šteta što žuti nisu i to uništili, pa da plaćate plin 3 puta skuplje. Bajatović je bog, ujedinili se mondijalisti i četnici i nemogu mu ništa, pravi ljevičar. Samo im pokaži srednji prst kao onaj iz SPD.Nedaj se!!!

simon

pre 7 godina

poznavaoci koncepta energetske zajednice mogli bi samo da pozdrave ovo odlaganje odluke. Ne trcite pred rudu ako ne znate stanje stvari i pozadinu celog procesa odvajanja distribucije i proizvodnje. Polako sa komentarima. Debelo se kuva u Evropi i nije ovo otezanje uopste lose. Slicno ali ipak mnogo drugacije je sa EPSom

banjalučki komunista

pre 7 godina

Šteta što žuti nisu i to uništili, pa da plaćate plin 3 puta skuplje. Bajatović je bog, ujedinili se mondijalisti i četnici i nemogu mu ništa, pravi ljevičar. Samo im pokaži srednji prst kao onaj iz SPD.Nedaj se!!!

karburator

pre 7 godina

Kakve veze ima Bajatovic sa EU, kada radi za Rusku kompaniju.?
Moze da ima platu koju hoce i kako hoce. Mozete svi da mu pljunete pod prozor.
Da se razumemo, nisam clan nijedne partije nikada bio, niti cu biti. Ostajao sam bez posla zbog birokratije i stranackih veza.
Ali ako treba da biram, bolje da sve u drzavi kupi Rus-pravoslavac, nego oni luciferijanci i Darvinisti.
Ko j**e i njih i njihove sankcije i vas udbase...Navikli smo i niko vas se ne plasi !!!

Dule

pre 7 godina

(andreas kisser, 19. avgust 2016 11:31)

Ajde ne laprdaj, Nemacka gradi Serverni tok 2, a Firma koja im prenosi i koja je vlasnik gasovoda je ista kao i ona koja im prodaje gas, pa je to u redu, ali bitno je da si ti prosvećen a mi da smo na nivou afričkih plemena. EU jeste jedno veliko i komunjrsko zlo i to se najbolje vidi na ovakvim primerima, jer kada Nemačkoj odgovara, onda se za sve to što je veoma precizno napisano odobri izuzetak i Nemačka može da preskoči sva ta disadna pravila, a mi svi ostali treba da poštujemo taj sasvim retardiran deo sporazuma o vlasništvu transporta samo da nas takvi ko ti ne bi nazvali rasistima na nivou afričkih plamena.

Nije ni čudo što neofašisti jačaju u Evropi i svetu kada su im takvi extremni levičari više izašli na nos. Dosadili ste i Bogu i narodu, i bude li nekih većih sukoba u Evropi, za to ćete najviše da budute krici vi i razni LDP-ovci Nataše Kandić, i slična bagra širom Evrope, koja se dokopala previše moći i sprovodi svoje sulude komunjrske ideje, a naš ostale zlostavlja i naziva neandertalcima

srb

pre 7 godina

najbolje podeliti firmu da bi ovi iz evrope mogli lakse da je kupe za male pare....sta nas briga sta evropska unija trazi od nas , svakako necemo uci u nju nikad

simon

pre 7 godina

poznavaoci koncepta energetske zajednice mogli bi samo da pozdrave ovo odlaganje odluke. Ne trcite pred rudu ako ne znate stanje stvari i pozadinu celog procesa odvajanja distribucije i proizvodnje. Polako sa komentarima. Debelo se kuva u Evropi i nije ovo otezanje uopste lose. Slicno ali ipak mnogo drugacije je sa EPSom

Ranko R. Spalević

pre 7 godina

Dokle će nas, industrijski razgaćene zemlje i zemlje proizvođače sirovina da beskrajno muzu industrijski, ali ne i ljudski razvijene zemlje?
Srbijagas je samo dio globalnog koncepta o konteroli "malih". Razbijanjem sistema na proizvođače, trgovce, transportere i distributere uspostavljaju, zapravo, globalnu kontrolu. Nadziru sve - u ovom slučaju od bušotine do krajnjeg potrošača. A kajmak, naravno, uzimaju multinacionalni monstrumi i preko njih i Frankenštajnska EU.

Srbijagas je sama mal tačka na globalnoj sirovinskoj meti.
Druže Bajatoviću, neka vam (doduše samo za ovaj slučaj) dodijele PIONIRSKI UKOR

nikada nikome izvini

pre 7 godina

@banjalucki komunista

Ti em ne zivis u Srbiji em ne glasas u Srbiji...zato vodi svoju brigu i u RS radi kako mislis da treba...bitno je da su zuti sve unistili...samo se seti ko je bio pre njih na vlasti i ko je iz temelja unakazio i Srbiju i Srpski narod...tebi prijatelju ako se ratuje i pokazuje srednji prst idi u Siriju...Severnu Koreju...Venecuelu...Kubu...

odgovor

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

Nije ti jasno? Hahaha. Bas me nasmeja. :)
Evo objasnjenja.

1. U svakoj koloniji pa tako i u Srbiji tuzilastvo, sudovi i policija rade ono sto im nalozi kolonijalna uprava, a ne ono sto zakoni nalazu.
2. Insajder nije ni sud ni tuzilac ni policija. Ekipa Insajdera radi na mnogo visem nivou od obicnih novinara, medjutim, retko se bavi uzrocima. Obicno samo posledicama. Dakle, oni odlicno odgovore na pitanje sta se desilo, ali ne i na pitanje zasto se desilo. Na primer, nikada se Insajder nije pozabavio likom i delom Mladjana Dinkica i time kako i zasto je unisten domaci bankarski sistem. Besmisleno je sada da se bavimo temama kako sve gradjani stradaju od banaka, a da uzrok ostane sakriven. Nije se Insajder nikada pozabavio time ko je, kako i zasto unistio Vojsku Srbije. Ne daj boze da nas neko napadne, propali smo nacisto jer nema vojske. Ima jos bezbroj primera...

pedja

pre 7 godina

ocigledno je u pitanju jedan od naj kvalitetnijih poslovnih ljudi u Srbiji!Bajatovica treba za Premijera a ne Vucica,coveka bez i jednog dana rada u privredi!!!!!

u gladnoga velike oči

pre 7 godina

smešni ste ako mislite da ta cela plata ide bajatoviću. to je harač za stranku. ne vrte se baš tolike cifre u našoj siromašnoj zemljici a treba namiriti toliko stranačkih usta. ono doduše za nas gladne svaka cifra je ogromna.

andreas kisser

pre 7 godina

Iskreno čudi me da ih još nisu uveli, a ni neki rat bombardovanje me ne bi iznenadilo
(Doktor, 19. avgust 2016 10:56)

da li bi mogao da nam objasnis razlog tvog sarkazma i sta ti konkretno u ovoj prici smeta? to sto ne postujemo potpisane sporazume? to sto ne postujemo potpisane sporazume zarad opstanka na vlasti jednog korumpiranog politickog sistema koji je sistematski unistio srbiju u poslednjih 26 godine? ili to sto ne postujemo potpisane sporazume zarad opstanka na vlasti jednog korumpiranog politickog sistema koji je sistematski unistio srbiju u poslednjih 26 godine, proizvevsi bezobrazno bogatu klasu kvazi biznismena i politikanata, koji inace vola otpozadi ne umeju da ubodu, a milione obicnih gradjana doveo na ivicu egzistencije, a srbiju na civilizacijski nivo africkih plemena? i jel se osecas pomalo glupo sto si jedino ti ostavio tupav komentar? bilo bi mi lakse da znam si samo obicni partijski (bilo koje partije) bot, ali ne mopu da prebolim to sto znam da si u stvari iskreni predstavnik one vecinske srbije, koja ne razume ni jedno jedino slovo jednog ovako jasno i precizno napisanog teksta, dok se pali na price o kosovu i zloj EU, dok se ispod zita srbija sistematski unistava i pljacka. i posle su ljudima poput tebe koji apsolutno nista ne razumeju krivi upravo oni koji pokusavaju da nas na svaki moguci nacin dovedu u red (EU). ali dobro, kakav narod, takva vlast. a srbi nece biti ni prvi ni poslednji narod na svetu koji ce nestati zbog sosptenih gluposti.

andreas kisser

pre 7 godina

@Dule

ovde se ne radi o kontekstu politickog sukoba levica vs. desnica, vec o klasicnom pljackanju srbije! o ljudima koji su u raznim prelaznim politickim oblicima i formama konstantno na vlasti u srbiji i koji su drzavu doveli upravo tamo gde sam naveo (organizaciono i po standardu afrika), pritom vesto manipulisuci prilicno prostom i neobrazovanom masom, masuci im ispred nosa kosovom i slicnim zamajotkama kako kad zatreba, na koje se odmah popale hepo kockice poput tebe. to je sustina mog prvog komentara koji je, koliko god bio napisan jednostavnim jezikom, izgleda previse kompleksan za intelektualni nivo adolescenta.
pod dva, kakve veze ima severni tok sa cinjenicom da je srbija pre 11 godina potpisala ugovor koji ne postuje? kakve veze ima nemacka sa cinjenicom da je drzava vec nekoliko mandata raznih vlada talac jednog coveka, koji niti je strucan za posao koji obavlja, niti ima finansijskih rezultata sa firmom na cijem je celu i za koga svi znamo da je na funkciji samo zato sto uziva zastitu jedne strane sile?
i pod tri, na starnu sta je i kakva je EU (a sa svim svojim manama bolja je od bilo cega sto nam se nudi sa istoka) jedini koji ovde predstavlja 'bagru' si ti, svojim prostackim jezikom. a to sto si isuvise glup da shvatis razliku izmedju pojmova 'africki standard' o kome govorim u svom prvom koemntaru i 'rasizam' za koji me optuzujes, samo potvrdjuje da si se lepo pronasao u mom opisu proste mase koja svojom tuposcu odrzava sadasnju garnituru na vlasti.

i opet će ako bude sreće

pre 7 godina

Šta su za nas jedne sankcije, mi smo u više navrata ratovali zbog interesa pojedinaca u SPS-u. I sa celim svetom ako treba.

Realno

pre 7 godina

Srbija nikad nije držala do preuzetih obaveza niti do potpisanog. Srbija je još ista. Srbiju samo sankcije, kazne i poraz mogu natjerati na promjene.

lalo

pre 7 godina

Na tog lika neću da trošim reči, radje bih mu nabavio odelo narandžaste boje,kada bih se ja , što reče neki dan Toma o spomeniku , pitao.

Bobo

pre 7 godina

Vucic i njegove reforme, upropastio nas i dalje nas unistava. Novi ljudi, nove ideje, strucnjaci su samo price i sarene laze za decu, sve radi kako mu izdiktiraju spolja. Da nije tako davno bi ovog Bajatovica sklonio al ne sme jer je Ruski covek.

Duci0167

pre 7 godina

@Nenad EU Nazalost Nenade nece EU nikoga dovoditi u red jer bas je poenta u tome da sami sebe dovedemo u red po poglavljima koje smo dobili kao domaci zadatak. Posto jajarimo sa svakim poglavlj i to brzinom puza jasno ti je da nikada necemo postati clan EU. I ja bi voleo da nas preuzme i da nam drzavu vodi EU jer ocigledno da sami nismo sposobni.

kralj petar

pre 7 godina

att banjalučki komunista, 19. avgust 2016 11:26
Druže, gledaj svoja posla tamo gde si, a nas pusti da rešavamo ovo kako nama odgovara.

Paradoks nad paradoskima

pre 7 godina

Čovek sa platom od 2.4 miliona dinara, direktor firme koja je dužna 60.000.000.000 dinara (500.000.000 evra).A cela Srbija kupuje gas od Gasproma koji proda Jugorosgasu, koji proda Srbijagasu, koji prodaje lokalnim distributerima.Na kraju na ulazu u objekat koji se greje, gas je skoro duplo skuplji nego na ulazu u državu.

Zoran Loznica

pre 7 godina

On je tada je naglasio da bi sankcije mogle da budu simbolične kao što je zabrana glasanja na sastancima EZ i uskraćivanje naknade za troškove dolazaka na njih ali i ozbiljnije kao što je uskraćivanje evropskih sredstava iz IPA fondova Srbiji iz oblasti energetike.

Molim vas da budu ozbiljne sankcije!!

Duci0167

pre 7 godina

Eee moja Srbijo hices u Evropu al' na krilima Rusije. Bas briga Bajatovica! Napadate Jankovica za veliku platu a Bajatovic prima mesecno 10x vise. Rusofil je,ne krije. Rusija i zahteva bas njega da igra po njihovom ignorisuci SVE obaveze koje smo potpisali da cemo obaviti kandidujuci se za clanstvo u EU. Zato i jesmo nistavilo,nula. Samo bajke po rezimskim toaletoidima,Pinkovima i sl. Sedenje na 2 stolice,receno nam stotinu puta i mi opet. Kada nas opomenu krece zvaka iz '90tih kako nas mrze i svetske zavere. Pogubljena nacija skroz.

Savanova i Sava mala

pre 7 godina

Tu bre treba postaviti Zoranu Mihajlović. Ali zašto EU ne preti kaznama onom koji je narodu obećavao izvoz Mercedesa u celu istočnu i jugoistočnu evropu u predizbornoj kampanji 2014 godine?

repus

pre 7 godina

šta je briga ruskih tajkuna što ce srbija biti kažnjena oni su rekli ko mora opet biti njihov u vladi srbije a kaznu neka placaju građani srbije njih se to ne tice niti košta nešto njihovog novcanika a niko iz vlade nece da da pravo objašnjenje

Gariii

pre 7 godina

Pa se vi gospodo razmisljajte o podizanju spomenika Slobi, a ovakve stvari nek ostanu potpuno nebitne, koga to uopste zanima! Povraćaaaaaa miiii seeee!!!

Crime scene investigation ili koje ubica

pre 7 godina

@odgovor
Ko li je stvarno unistio banakarski sektor Srbije? Da nisu mozda oni koji su '90-ih:
- izneli sve pare na Kipar i to na svoje privatne racune?
- blokirali, ili kako su oni to nazvali, 'zamrzli', a u stvari pokrali deviznu stednju gradjana
- rekordnom infacijom obesmislili kredite, cekove, tekuce racune i sve ostale instrumente bankarstva
-banakrske poslove prebacili svercerima na pijaci pod parolom dvize, dvize
- svim gradjanima onemogucili zivot u skladu sa zakonima i elementarnim postenjem
Za kraj, mala ilustracija iz mog zivota:

Odem u banku da podignem platu.
Sluzbenica na salteru kaze:'Nema novca'.
"Gresite, ima para na racunu, juce mi je uplacena plata"
Kaze ona: 'Ne pravite se ludi, nemamo gotovine, a imate dve neralizovana ceka.'
"Sta da radim sa dva ceka, ne mogu na pijaci da platim cekovima, a u radnjama nema nicega..."
'Ne interesuje me, sklonite se sa saltera, da ne zovem obezbedjenje'.

shirobon

pre 7 godina

brate moja zivotna misterija su Bajatovic i Drobnjak iz puteva? Dve najvece katastrofe za srbiju a neunistivi. Zastu su neunistivi i nedodirljivi to je misterija.,,,(Micko, 19. avgust 2016 12:54) Nema tu misterija nikakvih prijatelju. Ostala je slobina drzavna aparatura netaknuta ni ogrebana nije. Cak ni imena nisu menjali jer su tako u mogucnosti. Drobnjak i Bajatovic samo su preuzeli ulogu tate kerteza jer mora da postoji konstantan priliv deviza van svih tokova direkt solarno na ruke vlasti. Cak su i nesposobni jer rade njih dvoje sto je radio jedan. i opet su amateri za njega

nema veze ko je da je.

pre 7 godina

ja stvarno ne shvatam da je ovaj bucko toliko vazan za vašu državu a garantujem vam da bi kod nas odavno nosio narandžasto odjelo.

Bacvanin

pre 7 godina

Obaveze iz 2005 nisu ispunjene? Pa gde ovi evropejci tako zure, pa to je samo jedna decenija. Dobro, malko vise, 11 godina, ali to je jos uvek u roku.
Mozda da produze rok, na jedno 100 godina. Tada ce sigurno biti ispunjen. Dobro, mozda nece biti 100% ispunjen, ali ako sacekate jos dve godine ...

steva

pre 7 godina

"Ma sta umislja vise taj Bajato-vic? Pa dosta bre lopovluku i nije on bogom dat!"
(cojstvo i junastvo, 19. avgust
Ama jeste "bogom dat" jer Rusi su za malenu i nesretnu Srbijicu "bog i batina",a po njihovom nalogu je Bahatović još uvek na čelu gasne kompanije.Pa zar smo već zaboravili da su nakon nedavnih izbora u Srbiji Rusi otvoreno zahtevali da socijalisti obavezno budu u vladi ?

Lolans

pre 7 godina

Nama su potrebne jos jedne sankcije da nam ponovo razbistre glavu i tako na svakih 20godina kada se usecere Bajatovici i slicni njemu, jer sada iza sebe ima brigadu partijskih ljudi iz Srbija gasa i ostalih javnih sluzbi! Nema ovaj narod oci, usi i glavu. Zalosno i tuzno. Sami sebe unistavamo, netreba nama Amer, Rus ili Englez da nas dotuce, tu su nas Bajatovic, Vucic, Nikolic, Gojkovic, Dacic, Tadic, Palma... Svi u kompletu su ljigavstine, a ovaj clanak pokazuje pravu sliku nas. Umesto mi zbog nas da nesto radimo, nama mora neko da pokazuje....

Micko

pre 7 godina

brate moja zivotna misterija su Bajatovic i Drobnjak iz puteva? Dve najvece katastrofe za srbiju a neunistivi. Zastu su neunistivi i nedodirljivi to je misterija.,,,

ten yard penalty

pre 7 godina

Eee moja Srbijo hices u Evropu al' na krilima Rusije. Bas briga Bajatovica! Napadate Jankovica za veliku platu a Bajatovic prima mesecno 10x vise. Rusofil je,ne krije. Rusija i zahteva bas njega da igra po njihovom ignorisuci SVE obaveze koje smo potpisali da cemo obaviti kandidujuci se za clanstvo u EU. Zato i jesmo nistavilo,nula. Samo bajke po rezimskim toaletoidima,Pinkovima i sl. Sedenje na 2 stolice,receno nam stotinu puta i mi opet. Kada nas opomenu krece zvaka iz '90tih kako nas mrze i svetske zavere. Pogubljena nacija skroz.
(Duci0167, 19. avgust 2016 11:16)

E'o,ja nishta!!!....samo da "prepoustujem" ovo....chovek je sve objasnio u kratkom komentaru!...pa vi Srbi,ooooj,Srbadijo dichna ,gledajte shta ccete!?....na sledeccim izborima...ako ih bude...a ako vam je dobro-ondak nishta!....

C i n i k

pre 7 godina

Sta ga zabole uvo,on covek "veliki strucnjak", zaradjuje svaki mesec 22.000 evra,vise nego Obama,sto bi se on sekirao zbog Energetske zajednice? Pa nece valjda da on plati kaznu iz svog dzepa ?

Maksa

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

....pravnu državu.

sirotinjo i bogu si teška

pre 7 godina

treba da se podeli srbijagas, taman da Bajatovic ima jednu platu vise
(radijator, 19. avgust 2016 11:38)

Da, ionako jedva spaja kraj s krajem... pre sam video dotičnog na novom beogradu vozi neki oooogroman audi ja veći nisam video!

kohones

pre 7 godina

A premijer, koji se ničega i nikoga nije uplašio, ne sme da ga spomene. On se bori protiv imaginarnih tajkuna i nema vremena za ove iz devedesetih.

Mic po Mic

pre 7 godina

JP Srbijagas pravi ogroman gubitak zbog toga što gas uvozi preko posredničke firme - Jugorosgasa. Propusti nadležnih institucija, doveli su do toga da ovo javno preduzeće od posredničke firme nabavlja energent po većoj, a zatim toj istoj firmi prodaje po manjoj ceni, što tolerišu poslednje tri (čiataj 4) vlade Srbije. Da imaju za džeparac.

Regie

pre 7 godina

@andreas kisser
Prijatelju ne da si u pravu, nego si pogodio sustinu propadanja teritorje (jer drzava sigurno nije) Srbije.
Narod kome ista grupa poltrona sedi na vlasti cetvrt veka i krade ga svo vreme, pricajuci istovremeno da je kriv neko treci (rusi, ameri, hrvati, albanci, marsovci...) sto oni lose zive, a on ih opet glasa na izborima, ne zasluzuje da postoji. TACKA i kraj svake rasprave.

neni

pre 7 godina

Covek se prosto ubio od para i to javno prizna i opet niko nista ne preuzima povodom toga. Po tome se vidi da je kod nas sve korumpirano i da smo jos uvek banana drzava!

Meister Jakob

pre 7 godina

Meni sa strane, kao stranom posmatraču nije jasno kako je taj Bahatović toliko nedodirljiv i ima 9 funkcija i prima naravno 9 plaća. A kad je trebao 5 godina u zatvor zbog nekakve korupcije i sukoba interesa "nagodio" se s tužilaštvom i platio "kaznu" od nekakvih €1500, pa moćniji je Od J. Edgara Hoovera!

braćo Rusi, Bajatovića vam nikada nećemo zaboraviti

pre 7 godina

Svrha postojanja Jugorosgasa je samo da pare prođu kroz preduzeće, uzme se koji dinar provizije, i pare nastave dalje

Nula

pre 7 godina

Bajatovic je dokaz Vuciceve nemoci i nesposobnosti da bilo sta bitno promeni. Nije u stanju da se obracuna sa fudbalskom mafijom a kamo li sa ovakvim azdajama. Kakav je to premijer koji ume samo da hapsi prodavce lubenica i otima od penzionera.

A.

pre 7 godina

Na b92.net/biz/vesti se može naći:
"Usvojeno: Srbijagas se deli na dve firme" (Izvor: Tanjug, 1.7.2015.)
Doneta je odluka o formiranju operatora transportnog i distributivnog sistema odnosno o formiranju dva nova preduzeća "Transportgas Srbija" i "Distribucijagas Srbija", rekao je Antić novinarima.

On je naglasio da će time Srbija ispuniti sve obaveze prema Evropskoj komisiji i Energetskoj zajednici u predviđenim rokovima i po planiranoj dinamici.

"Očekujem da ćemo u rokovima izvršiti neophodna razdvajanja i da ćemo imati Srbijagas ustrojen u skladu sa evropskim principima, koji će raditi kao moderno organizovana kompanija", istakao je Antić.

Šta bi rekli Vučić i Antić, s obzirom da su na istim funkcijama GODINU DANA posle usvajanja osnivačkih akata za restrukturiranje Srbijagasa?

Slavuj iz bare

pre 7 godina

Koga interesuje moze da sazna kako se finansiraju stranke tj. iz kojih se preduzeca se odvaja najam za stranacke troskove. Bajti i da ode iz fotelje obezbedio je on i cukun unuce. Sistem je pola zecu a pola preduzecu. Nema nama napretka pa nepricaju koliko hocu

djeram

pre 7 godina

ekipa insajdera je lepo objasnila tu priču, šta čeka tužilaštvo za organizovani kriminal meni nije jasno ...
(deki, 19. avgust 2016 11:01)

Sta ti pa nije jasno, gde zivis, u Svajcarskoj??? Ili u korumpiranoj Srbiji u kojoj su sudovi, tuzilastvo, policija, politicari i kriminalci svi u istoj vreci?