Četvrtak, 18.08.2016.

23:41

Kurc: Zabraniti burke i uvesti "poslove za evro" izbeglima

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc izjasnio se za uvođenje zabrane nošenja burke u Austriji, kao i uvođenje društveno korisnog rada za izbeglice.

Izvor: Tanjug

Kurc: Zabraniti burke i uvesti "poslove za evro" izbeglima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

vajar

pre 7 godina

Olja@nisi u pravu,oni bi i dalje imali tu socijalu ali uz neki rad.Prvi put podrzavam ovog coveka.Da je mnogima od nas njihova socijalna pomoc trcali bi da radimo nesto.Ko jos moze da ne radi nista a da je placen,da samo spava jede raspreda price,a zato mu se daju tolike pare.Inace je ovo sa njima necuveno.

Ein euro job

pre 7 godina

Poslovi za 1€ su namenjeni pre svega za ljude bez kvalifikacije za njihovo ukljicivanje u radne procese. U Nemackoj ima oko 100k zaposlenih po sitemu 1€ na sat. Zarada koju jedan takav zaposleni ostvari se nadodaje na visinu njegove socijalne pomoci koju i dalje prima i sluzi da mu bude stimulans u prikljucenju sistemu u kome se zivi od vlastitog rada i vlastite zarade. To nije nikakvo ekspoatisanje niti sikaniranje.

U potrazi za pamecu

pre 7 godina

Rad za jedan evro...izgleda da se u Srbiji vecina bavi drustveno korisnim radom a mi jadni mislili da imamo pravi posao.

2 i 2 su 4

pre 7 godina

Zasto jedan evro? Zasto ih ne platiti onoliko koliko bi platili jednog Austrijanca? Ako bi nasli posao i mogli da zaradjuju, ne bi ni bili na socijalnoj pomoci. Ovo mi vise lici na robovlasnicko izrabljivanje nego na pokusaj integracije. Tolike su dnevnice u Africi i Kini. Jako licemerno.
(Olja, 19. avgust 2016 00:00)

Zasto? Zato sto u kapitalizmu nema ni za koga nista za dz. Nije to SFRJ pa da imas besplatno skolstvo, zdravstvo, posao, stan, letovanje, zimovanje... Austrijanci uvode minimalne dnevnice koje ce drzava da isplacuje za neke najobicnije poslove. A ako ti migranti nadju sebi neki drugi, placeniji posao, mogu da zaradjuju hiljade evra. Samo je pitanje da li ce bez kvalifikacija i znanja jezika to moguce. Tu dolazimo do sustine - zasto bi Austrija dobrovoljno primala nekvalifikovanu radnu snagu iz Azije i Afrike, kada vec i iz nerazvijenih evropskih drzava izbegava da primi nekoga? Ocigledno je da je odgovor da su i Austrija i Nemacka bile naterane od SAD da primaju migrante. A ti migranti se u vecini slucajeva nadaju socijali i onda ne moraju nista da rade. A Austrijanci pokusavaju da ih primoraju da tu socijalu zarade na neki nacin. Makar tako sto ce cistiti ulice i skupljati otpatke.

Mile

pre 7 godina

"On je istakao da je veoma važno da se izbeglice zaposle, jer ko čitav dan sedi kod kuće ili u parku, može doći na "glupe ideje"."

Ispravno ali ništa novo. Taj sistem se oduvek primenjivao u svim vojskama sveta.

Mikeli

pre 7 godina

Drustveno koristan rad to obavezno ali ne za jedan eu nego neka radi pa koliko zaradi,a sto se tice nosenja burki to je versko pitanje u koje se ne treba mijesati jer to je vjera i ona mora da se postuje!!!!

Ja

pre 7 godina

Aha, znaci vi samo pucnete prstima i nametnete svetu sistem vrednosti koji zamislite! Do juce je bilo multi-kulti i slavljenje razliciztosti, a od danas slavimo klasicnu nasilnu asimilaciju i zabranu verskih i drugih sloboda? Pa sta zamisljate vi?

Vladimir

pre 7 godina

Neko napisa da je granica nečijih prava tu gde ta praca počinju da ugrožavaju nekog drugog. Ja kao veoma liberalna osoba ipak smatram da granica izražavanja verskih i običajnih prava pređena pokrivanjem lica u javnosti. Zato, svaka običajna nošnja koja pokriva lice, koja drugima ne omogućava da identifikuju lice koje pored njih prolazi ili pored njih sedi u prevozu ili radi na poslu treba da bude zabranjena.
Sloboda verskog izrazavanja ok, ali neke granice ipak moraju da se postave. Ja lično mislim da je burka srednjevekovna stvar, diskriminatorno za žene, nehumana i odraz potčinjavanja.
Rad za izbeglice, u nekom humanom obliku je svakako korisno za sve, ali mislim da treba da bude stvar izbora koji će biti stimulisan mogućnošću tih ljudi da zarade, da se vrate bar malo u normalu, da vrate malo nade sebi i svojoj porodici i možda kasnij
i većoj integraciji u društvo.

stamen

pre 7 godina

samo tako nastavite, stari novi kolonijalisti. a posle ćete kukati kad vam budu bombe eksplodirale po metroima, restoranima, aerodromima kao u poznatom neprijatelju isalama i muslimana, francuskoj. aj da nije Evropa jedan od direktnih krivaca za ratove u muslimanskom svetu pa bih i podrzao, a ovako samo mogu reći: trazili ste gledajte. zar mislite da decenijama unistavate i zagorcavate zivot ti istim muslimanima, arapima i to u njihovim zemljama a da za to ne platite. aaaa, ne može to tako. i oni se setili nove taktike kao i vi neokolonijalizma pa lepo dosli direktno na vasa vrata da pokucaju i ponude vam se da vam "robuju" i to u vašem dvorištu, kući.

repus

pre 7 godina

obe ideje su pametne I poželjne koje je dao kurc mnogi pitaju zašto jedan euro da im se plati pa šta oni umeju I hoce da rade a da urade da to iole vredi na njih 100000 možda jedan ili dva nešto znaju ti ce I onako naci posao lako u struci drugi znaju da sede puše I gledaju u prazno kod nas ne mogu ni naše neradnike da nateraju da rade a kamoli emigrante a srpski seljak vapi za random snagomtako da naša omladina koja je na birou rada I ima 38 ili 39 godina ceka da ga neko zaposli ali da sedi I gledi nikako da radi pa su emigrant I naša omladina po radu u istom rangu

pricam ti pricu

pre 7 godina

Sve su ovo izjave i posao za dobijanje jeftinih pol. poena.
Svestan je i ovaj klinac da od tog posla nema nista.Trebali su o posledicama da razmisljaju pre nego sto su krenuli da "zavode demokratiju" po tim zemljama, sad su ovo sve prazne price.
Svi izvrsioci ter. napada do sada su drzavljani EU, skoro svi rodjeni u tim zemljama, skolovani tu pa sto njih nisu integrisali.

sturmmann

pre 7 godina

"Kriza ne postoji, treba je izbeći."
Sinko, pre koliko meseci si ovo kazao?
Šta se to promenilo pa tako razmišljaš?
Nisi više tako multikulturalan kao ranije?
Zašto?

Горан Д

pre 7 godina

Није требало дуго да такозвана Европа почне да показује своје право лице, оно нацистичко, фашистичко...
Шта је Курц и њему слични мислио када им је запад разарао ( и још увек то чини ) њихове матичне државе са само једним циљем, пљачкање нафте.... Исмевали су Гадафија кад им је поручио да ће се десити баш ово што се сада дешава. На крају крајева зашто их је запад примио, зашто су их звали да дођу???
Е кад сте их већ примили има сада и да их чувате и их пазите и дати сва права која им по Женеви и припадају... Касно је сада јадиковати Себастијане...

Paul Kersey

pre 7 godina

kad Vulin to uradi, ne valja, kad tamo neki Austrijanac to uradi, pljuste cestitke iz Srbije... eto kakvi smo mi... (sekula, 19. avgust 2016 01:31)

Kad Vulin šta uradi?

A kad mi na to odgovoriš, onda ću da te pitam šta je ikada uradio.

B

pre 7 godina

Obicno uvlacenje desnim populistima. Zakon ce biti donet u roku od 6 meseci, a predsednicki izbori su u septembru. Tip je shvatio da je djavo odneo salu, da ce sledeci predsednik Austrije biti vrlo verovatno desnicar, pa da se ukrca u voz.
Takvih primera je bilo svuda i oduvek. U ratovima u bivsoj SFRJ, tokom ovih americkih intervencija na Bliskom i Srednjem Istoku...

ludi_milojko

pre 7 godina

cist populizam! ocigledno je da mladi Kurc planira u Austriji do mnogo visih pozicija da dogura pa zato daje ovakve izjave... prica narodu ono sto bi on voleo da cuje! sakupljanje simpatija i politickih poena! inace, njegove predloge podrzavam ali za jednu Austriju mislim da su nerealni.

Rasa

pre 7 godina

"On je, u izjavi novinarima, takođe istakao da treba uvesti takozvane "poslove za jedan evro" za izbeglice, smanjiti pomoć" - da li on govori o radnim logorima?

dusanmal

pre 7 godina

Delom ispravno.
Burke, velovi, hidzabi,... su i simbol i metod opresije zena a osnovi religije koja navodno zahteva takvo oblacenje ne sadrze nikakva uputstva o takvom odevanju, nikakva. Iz tog razloga se moraju braniti u slobodnom drustvu. Evo i jednostavnog primera: kako sigurno znati dal' osoba koja nosi burku to radi od svog slobodnog izbora ili zbog prinude nasiljem?-Nemoguce, ne vredi pitati ako postoji tajna pretnja, nemoguce izmeriti...
Poslovi za izbeglice su naopako razmisljanje sa naopakim rezultatima. Kada je moja familija drzala izbeglice iz Hrvatske njihova osnovna zelja je bila da se vrate kuci sto pre i sto sigurnije. Svi napori u vezi ovog izbeglickog talasa u EU moraju biti upravljeni u tom pravcu: omoguciti tim ljudima da se sto pre i sto sigurnije vrate svojoj kuci. "Poslovi za evre" je samo zavaravanje i sakrivanje korena problema i resenja.

Migranti dođu i odu, a stavovi ostaju

pre 7 godina

Od izmene zakona kojom će se tražioci azila prisilno zapošljavati do osnivanja radnih logora samo je jedan, mali korak. Mislite o tome! Nije ovde suština problema u migrantima, već u čovečnom odnosu prema SVIM ljudima. I nije ovde problem u mladom Kurtz-u, već u očekivanjima koje ima javno mnenje Austrije i ostalih članica EU. Uostalom, i jedan u istoriji, pre 80-ak godina, veoma zapamćen lider bio je iz Austrije... A i jedan od naših tzv. lidera, koji prečesto voli da obuče košulju tipične boje, zagovara slične stavove i izmene zakona o socijalnoj pomoći i prisilnom radu.

ja

pre 7 godina

"On je istakao da je veoma važno da se izbeglice zaposle, jer ko čitav dan sedi kod kuće ili u parku, može doći na "glupe ideje"." Mi imamo vec previse takvih koji sede u centru Beograda vec ko zna koliko, gledam ih danas, svadja se grupa njih ispred prodavnice mobilnih kod Ekonomskog, osilili se kao da su kod kuce. Sve muskarci ni jedne zene nema.

realno

pre 7 godina

Svi u evropi pametni samo mi glupi, opet glumimo vece europejce od samih europejaca.
Kao sto smo bili poslednji jugosloveni bicemo i poslednji europejci, kada se evropa sirila mi nismo hteli sa njima, jer "oni su nasi neprijatelji",
sada kada evropa vice da im je dosta, sada bismo mi hteli da se pridruzimo, sad kada evropa dize ograde i cuva granice, nama se ne cuva...

Stvarno imamo kao drustvo reflekse mrtvog konja, sve radimo naopako, zato smo i naopaka drzava.

U svakom slučaju podrška Austrijancima i Mađarima

Milan

pre 7 godina

Najzad nesto pametno i od ovih! Ako se vladajuce elite u Evropi ne opamete na vreme i ne pozabave problemom islamskog radikalizma i porastom ljudi koji ne zele da se integrisu u evropsko drustvo(tj, zele, ali samo dok ne postanu vecina pa onda krecu da u svojim kvartovima uvode serijatske zakone i islamsku policiju...) , sve vise ce rasti broj pristalica ekstremnih desnicara.

Olja

pre 7 godina

Zasto jedan evro? Zasto ih ne platiti onoliko koliko bi platili jednog Austrijanca? Ako bi nasli posao i mogli da zaradjuju, ne bi ni bili na socijalnoj pomoci. Ovo mi vise lici na robovlasnicko izrabljivanje nego na pokusaj integracije. Tolike su dnevnice u Africi i Kini. Jako licemerno.

#12

pre 7 godina

Svaka čast, ovaj dečko jedini otvoreno iznosi svoje stavove i suočava se sa realnim problemima bez okolišanja, čini mi se da je pravo osveženje na političkoj sceni Evrope.

Dule

pre 7 godina

U Beču je zaista upitna bezbednost zbog velikog broja stranaca,ne samo islamske veroispovesti već i raznih drugih grupa.Posebno je rizično u metrou,dešavaju se različite situacije gde se morate udaljavati da bi bili bezbedni a organa reda nema nigde.Mogu zamisliti kako je tek ženama.

BBB

pre 7 godina

Ma azilnati hoce stanove i da ne rade nego da primaju socijalnu pomoc od koje ce da zive, da su veliki radnici ostali bi oni u svojim drzavama , jer Sirijci cine mali broj ovih nagrnuli azilanata ima ih vise iz drugih drzava koje nisu zahvacene ratom, pa tako u Srbij imamo gomile Alziraca, Marokanaca kojima je EU bliza iz svoji drzava jer su preko puta mora nalazi Spanija clanica EU ,pa se pitam da nisu malo bili radno angazovani u Sirji na ratistu pa posle sa plenom pobegli put EU.

Dule

pre 7 godina

U Beču je zaista upitna bezbednost zbog velikog broja stranaca,ne samo islamske veroispovesti već i raznih drugih grupa.Posebno je rizično u metrou,dešavaju se različite situacije gde se morate udaljavati da bi bili bezbedni a organa reda nema nigde.Mogu zamisliti kako je tek ženama.

BBB

pre 7 godina

Ma azilnati hoce stanove i da ne rade nego da primaju socijalnu pomoc od koje ce da zive, da su veliki radnici ostali bi oni u svojim drzavama , jer Sirijci cine mali broj ovih nagrnuli azilanata ima ih vise iz drugih drzava koje nisu zahvacene ratom, pa tako u Srbij imamo gomile Alziraca, Marokanaca kojima je EU bliza iz svoji drzava jer su preko puta mora nalazi Spanija clanica EU ,pa se pitam da nisu malo bili radno angazovani u Sirji na ratistu pa posle sa plenom pobegli put EU.

ja

pre 7 godina

"On je istakao da je veoma važno da se izbeglice zaposle, jer ko čitav dan sedi kod kuće ili u parku, može doći na "glupe ideje"." Mi imamo vec previse takvih koji sede u centru Beograda vec ko zna koliko, gledam ih danas, svadja se grupa njih ispred prodavnice mobilnih kod Ekonomskog, osilili se kao da su kod kuce. Sve muskarci ni jedne zene nema.

realno

pre 7 godina

Svi u evropi pametni samo mi glupi, opet glumimo vece europejce od samih europejaca.
Kao sto smo bili poslednji jugosloveni bicemo i poslednji europejci, kada se evropa sirila mi nismo hteli sa njima, jer "oni su nasi neprijatelji",
sada kada evropa vice da im je dosta, sada bismo mi hteli da se pridruzimo, sad kada evropa dize ograde i cuva granice, nama se ne cuva...

Stvarno imamo kao drustvo reflekse mrtvog konja, sve radimo naopako, zato smo i naopaka drzava.

U svakom slučaju podrška Austrijancima i Mađarima

#12

pre 7 godina

Svaka čast, ovaj dečko jedini otvoreno iznosi svoje stavove i suočava se sa realnim problemima bez okolišanja, čini mi se da je pravo osveženje na političkoj sceni Evrope.

Milan

pre 7 godina

Najzad nesto pametno i od ovih! Ako se vladajuce elite u Evropi ne opamete na vreme i ne pozabave problemom islamskog radikalizma i porastom ljudi koji ne zele da se integrisu u evropsko drustvo(tj, zele, ali samo dok ne postanu vecina pa onda krecu da u svojim kvartovima uvode serijatske zakone i islamsku policiju...) , sve vise ce rasti broj pristalica ekstremnih desnicara.

Paul Kersey

pre 7 godina

kad Vulin to uradi, ne valja, kad tamo neki Austrijanac to uradi, pljuste cestitke iz Srbije... eto kakvi smo mi... (sekula, 19. avgust 2016 01:31)

Kad Vulin šta uradi?

A kad mi na to odgovoriš, onda ću da te pitam šta je ikada uradio.

Olja

pre 7 godina

Zasto jedan evro? Zasto ih ne platiti onoliko koliko bi platili jednog Austrijanca? Ako bi nasli posao i mogli da zaradjuju, ne bi ni bili na socijalnoj pomoci. Ovo mi vise lici na robovlasnicko izrabljivanje nego na pokusaj integracije. Tolike su dnevnice u Africi i Kini. Jako licemerno.

dusanmal

pre 7 godina

Delom ispravno.
Burke, velovi, hidzabi,... su i simbol i metod opresije zena a osnovi religije koja navodno zahteva takvo oblacenje ne sadrze nikakva uputstva o takvom odevanju, nikakva. Iz tog razloga se moraju braniti u slobodnom drustvu. Evo i jednostavnog primera: kako sigurno znati dal' osoba koja nosi burku to radi od svog slobodnog izbora ili zbog prinude nasiljem?-Nemoguce, ne vredi pitati ako postoji tajna pretnja, nemoguce izmeriti...
Poslovi za izbeglice su naopako razmisljanje sa naopakim rezultatima. Kada je moja familija drzala izbeglice iz Hrvatske njihova osnovna zelja je bila da se vrate kuci sto pre i sto sigurnije. Svi napori u vezi ovog izbeglickog talasa u EU moraju biti upravljeni u tom pravcu: omoguciti tim ljudima da se sto pre i sto sigurnije vrate svojoj kuci. "Poslovi za evre" je samo zavaravanje i sakrivanje korena problema i resenja.

2 i 2 su 4

pre 7 godina

Zasto jedan evro? Zasto ih ne platiti onoliko koliko bi platili jednog Austrijanca? Ako bi nasli posao i mogli da zaradjuju, ne bi ni bili na socijalnoj pomoci. Ovo mi vise lici na robovlasnicko izrabljivanje nego na pokusaj integracije. Tolike su dnevnice u Africi i Kini. Jako licemerno.
(Olja, 19. avgust 2016 00:00)

Zasto? Zato sto u kapitalizmu nema ni za koga nista za dz. Nije to SFRJ pa da imas besplatno skolstvo, zdravstvo, posao, stan, letovanje, zimovanje... Austrijanci uvode minimalne dnevnice koje ce drzava da isplacuje za neke najobicnije poslove. A ako ti migranti nadju sebi neki drugi, placeniji posao, mogu da zaradjuju hiljade evra. Samo je pitanje da li ce bez kvalifikacija i znanja jezika to moguce. Tu dolazimo do sustine - zasto bi Austrija dobrovoljno primala nekvalifikovanu radnu snagu iz Azije i Afrike, kada vec i iz nerazvijenih evropskih drzava izbegava da primi nekoga? Ocigledno je da je odgovor da su i Austrija i Nemacka bile naterane od SAD da primaju migrante. A ti migranti se u vecini slucajeva nadaju socijali i onda ne moraju nista da rade. A Austrijanci pokusavaju da ih primoraju da tu socijalu zarade na neki nacin. Makar tako sto ce cistiti ulice i skupljati otpatke.

repus

pre 7 godina

obe ideje su pametne I poželjne koje je dao kurc mnogi pitaju zašto jedan euro da im se plati pa šta oni umeju I hoce da rade a da urade da to iole vredi na njih 100000 možda jedan ili dva nešto znaju ti ce I onako naci posao lako u struci drugi znaju da sede puše I gledaju u prazno kod nas ne mogu ni naše neradnike da nateraju da rade a kamoli emigrante a srpski seljak vapi za random snagomtako da naša omladina koja je na birou rada I ima 38 ili 39 godina ceka da ga neko zaposli ali da sedi I gledi nikako da radi pa su emigrant I naša omladina po radu u istom rangu

Mile

pre 7 godina

"On je istakao da je veoma važno da se izbeglice zaposle, jer ko čitav dan sedi kod kuće ili u parku, može doći na "glupe ideje"."

Ispravno ali ništa novo. Taj sistem se oduvek primenjivao u svim vojskama sveta.

sturmmann

pre 7 godina

"Kriza ne postoji, treba je izbeći."
Sinko, pre koliko meseci si ovo kazao?
Šta se to promenilo pa tako razmišljaš?
Nisi više tako multikulturalan kao ranije?
Zašto?

U potrazi za pamecu

pre 7 godina

Rad za jedan evro...izgleda da se u Srbiji vecina bavi drustveno korisnim radom a mi jadni mislili da imamo pravi posao.

pricam ti pricu

pre 7 godina

Sve su ovo izjave i posao za dobijanje jeftinih pol. poena.
Svestan je i ovaj klinac da od tog posla nema nista.Trebali su o posledicama da razmisljaju pre nego sto su krenuli da "zavode demokratiju" po tim zemljama, sad su ovo sve prazne price.
Svi izvrsioci ter. napada do sada su drzavljani EU, skoro svi rodjeni u tim zemljama, skolovani tu pa sto njih nisu integrisali.

Vladimir

pre 7 godina

Neko napisa da je granica nečijih prava tu gde ta praca počinju da ugrožavaju nekog drugog. Ja kao veoma liberalna osoba ipak smatram da granica izražavanja verskih i običajnih prava pređena pokrivanjem lica u javnosti. Zato, svaka običajna nošnja koja pokriva lice, koja drugima ne omogućava da identifikuju lice koje pored njih prolazi ili pored njih sedi u prevozu ili radi na poslu treba da bude zabranjena.
Sloboda verskog izrazavanja ok, ali neke granice ipak moraju da se postave. Ja lično mislim da je burka srednjevekovna stvar, diskriminatorno za žene, nehumana i odraz potčinjavanja.
Rad za izbeglice, u nekom humanom obliku je svakako korisno za sve, ali mislim da treba da bude stvar izbora koji će biti stimulisan mogućnošću tih ljudi da zarade, da se vrate bar malo u normalu, da vrate malo nade sebi i svojoj porodici i možda kasnij
i većoj integraciji u društvo.

Горан Д

pre 7 godina

Није требало дуго да такозвана Европа почне да показује своје право лице, оно нацистичко, фашистичко...
Шта је Курц и њему слични мислио када им је запад разарао ( и још увек то чини ) њихове матичне државе са само једним циљем, пљачкање нафте.... Исмевали су Гадафија кад им је поручио да ће се десити баш ово што се сада дешава. На крају крајева зашто их је запад примио, зашто су их звали да дођу???
Е кад сте их већ примили има сада и да их чувате и их пазите и дати сва права која им по Женеви и припадају... Касно је сада јадиковати Себастијане...

ludi_milojko

pre 7 godina

cist populizam! ocigledno je da mladi Kurc planira u Austriji do mnogo visih pozicija da dogura pa zato daje ovakve izjave... prica narodu ono sto bi on voleo da cuje! sakupljanje simpatija i politickih poena! inace, njegove predloge podrzavam ali za jednu Austriju mislim da su nerealni.

Ein euro job

pre 7 godina

Poslovi za 1€ su namenjeni pre svega za ljude bez kvalifikacije za njihovo ukljicivanje u radne procese. U Nemackoj ima oko 100k zaposlenih po sitemu 1€ na sat. Zarada koju jedan takav zaposleni ostvari se nadodaje na visinu njegove socijalne pomoci koju i dalje prima i sluzi da mu bude stimulans u prikljucenju sistemu u kome se zivi od vlastitog rada i vlastite zarade. To nije nikakvo ekspoatisanje niti sikaniranje.

vajar

pre 7 godina

Olja@nisi u pravu,oni bi i dalje imali tu socijalu ali uz neki rad.Prvi put podrzavam ovog coveka.Da je mnogima od nas njihova socijalna pomoc trcali bi da radimo nesto.Ko jos moze da ne radi nista a da je placen,da samo spava jede raspreda price,a zato mu se daju tolike pare.Inace je ovo sa njima necuveno.

B

pre 7 godina

Obicno uvlacenje desnim populistima. Zakon ce biti donet u roku od 6 meseci, a predsednicki izbori su u septembru. Tip je shvatio da je djavo odneo salu, da ce sledeci predsednik Austrije biti vrlo verovatno desnicar, pa da se ukrca u voz.
Takvih primera je bilo svuda i oduvek. U ratovima u bivsoj SFRJ, tokom ovih americkih intervencija na Bliskom i Srednjem Istoku...

stamen

pre 7 godina

samo tako nastavite, stari novi kolonijalisti. a posle ćete kukati kad vam budu bombe eksplodirale po metroima, restoranima, aerodromima kao u poznatom neprijatelju isalama i muslimana, francuskoj. aj da nije Evropa jedan od direktnih krivaca za ratove u muslimanskom svetu pa bih i podrzao, a ovako samo mogu reći: trazili ste gledajte. zar mislite da decenijama unistavate i zagorcavate zivot ti istim muslimanima, arapima i to u njihovim zemljama a da za to ne platite. aaaa, ne može to tako. i oni se setili nove taktike kao i vi neokolonijalizma pa lepo dosli direktno na vasa vrata da pokucaju i ponude vam se da vam "robuju" i to u vašem dvorištu, kući.

Rasa

pre 7 godina

"On je, u izjavi novinarima, takođe istakao da treba uvesti takozvane "poslove za jedan evro" za izbeglice, smanjiti pomoć" - da li on govori o radnim logorima?

Migranti dođu i odu, a stavovi ostaju

pre 7 godina

Od izmene zakona kojom će se tražioci azila prisilno zapošljavati do osnivanja radnih logora samo je jedan, mali korak. Mislite o tome! Nije ovde suština problema u migrantima, već u čovečnom odnosu prema SVIM ljudima. I nije ovde problem u mladom Kurtz-u, već u očekivanjima koje ima javno mnenje Austrije i ostalih članica EU. Uostalom, i jedan u istoriji, pre 80-ak godina, veoma zapamćen lider bio je iz Austrije... A i jedan od naših tzv. lidera, koji prečesto voli da obuče košulju tipične boje, zagovara slične stavove i izmene zakona o socijalnoj pomoći i prisilnom radu.

Ja

pre 7 godina

Aha, znaci vi samo pucnete prstima i nametnete svetu sistem vrednosti koji zamislite! Do juce je bilo multi-kulti i slavljenje razliciztosti, a od danas slavimo klasicnu nasilnu asimilaciju i zabranu verskih i drugih sloboda? Pa sta zamisljate vi?

Mikeli

pre 7 godina

Drustveno koristan rad to obavezno ali ne za jedan eu nego neka radi pa koliko zaradi,a sto se tice nosenja burki to je versko pitanje u koje se ne treba mijesati jer to je vjera i ona mora da se postuje!!!!

Olja

pre 7 godina

Zasto jedan evro? Zasto ih ne platiti onoliko koliko bi platili jednog Austrijanca? Ako bi nasli posao i mogli da zaradjuju, ne bi ni bili na socijalnoj pomoci. Ovo mi vise lici na robovlasnicko izrabljivanje nego na pokusaj integracije. Tolike su dnevnice u Africi i Kini. Jako licemerno.

Rasa

pre 7 godina

"On je, u izjavi novinarima, takođe istakao da treba uvesti takozvane "poslove za jedan evro" za izbeglice, smanjiti pomoć" - da li on govori o radnim logorima?

stamen

pre 7 godina

samo tako nastavite, stari novi kolonijalisti. a posle ćete kukati kad vam budu bombe eksplodirale po metroima, restoranima, aerodromima kao u poznatom neprijatelju isalama i muslimana, francuskoj. aj da nije Evropa jedan od direktnih krivaca za ratove u muslimanskom svetu pa bih i podrzao, a ovako samo mogu reći: trazili ste gledajte. zar mislite da decenijama unistavate i zagorcavate zivot ti istim muslimanima, arapima i to u njihovim zemljama a da za to ne platite. aaaa, ne može to tako. i oni se setili nove taktike kao i vi neokolonijalizma pa lepo dosli direktno na vasa vrata da pokucaju i ponude vam se da vam "robuju" i to u vašem dvorištu, kući.

Горан Д

pre 7 godina

Није требало дуго да такозвана Европа почне да показује своје право лице, оно нацистичко, фашистичко...
Шта је Курц и њему слични мислио када им је запад разарао ( и још увек то чини ) њихове матичне државе са само једним циљем, пљачкање нафте.... Исмевали су Гадафија кад им је поручио да ће се десити баш ово што се сада дешава. На крају крајева зашто их је запад примио, зашто су их звали да дођу???
Е кад сте их већ примили има сада и да их чувате и их пазите и дати сва права која им по Женеви и припадају... Касно је сада јадиковати Себастијане...

Mikeli

pre 7 godina

Drustveno koristan rad to obavezno ali ne za jedan eu nego neka radi pa koliko zaradi,a sto se tice nosenja burki to je versko pitanje u koje se ne treba mijesati jer to je vjera i ona mora da se postuje!!!!

BBB

pre 7 godina

Ma azilnati hoce stanove i da ne rade nego da primaju socijalnu pomoc od koje ce da zive, da su veliki radnici ostali bi oni u svojim drzavama , jer Sirijci cine mali broj ovih nagrnuli azilanata ima ih vise iz drugih drzava koje nisu zahvacene ratom, pa tako u Srbij imamo gomile Alziraca, Marokanaca kojima je EU bliza iz svoji drzava jer su preko puta mora nalazi Spanija clanica EU ,pa se pitam da nisu malo bili radno angazovani u Sirji na ratistu pa posle sa plenom pobegli put EU.

Ja

pre 7 godina

Aha, znaci vi samo pucnete prstima i nametnete svetu sistem vrednosti koji zamislite! Do juce je bilo multi-kulti i slavljenje razliciztosti, a od danas slavimo klasicnu nasilnu asimilaciju i zabranu verskih i drugih sloboda? Pa sta zamisljate vi?

Migranti dođu i odu, a stavovi ostaju

pre 7 godina

Od izmene zakona kojom će se tražioci azila prisilno zapošljavati do osnivanja radnih logora samo je jedan, mali korak. Mislite o tome! Nije ovde suština problema u migrantima, već u čovečnom odnosu prema SVIM ljudima. I nije ovde problem u mladom Kurtz-u, već u očekivanjima koje ima javno mnenje Austrije i ostalih članica EU. Uostalom, i jedan u istoriji, pre 80-ak godina, veoma zapamćen lider bio je iz Austrije... A i jedan od naših tzv. lidera, koji prečesto voli da obuče košulju tipične boje, zagovara slične stavove i izmene zakona o socijalnoj pomoći i prisilnom radu.

Dule

pre 7 godina

U Beču je zaista upitna bezbednost zbog velikog broja stranaca,ne samo islamske veroispovesti već i raznih drugih grupa.Posebno je rizično u metrou,dešavaju se različite situacije gde se morate udaljavati da bi bili bezbedni a organa reda nema nigde.Mogu zamisliti kako je tek ženama.

pricam ti pricu

pre 7 godina

Sve su ovo izjave i posao za dobijanje jeftinih pol. poena.
Svestan je i ovaj klinac da od tog posla nema nista.Trebali su o posledicama da razmisljaju pre nego sto su krenuli da "zavode demokratiju" po tim zemljama, sad su ovo sve prazne price.
Svi izvrsioci ter. napada do sada su drzavljani EU, skoro svi rodjeni u tim zemljama, skolovani tu pa sto njih nisu integrisali.

#12

pre 7 godina

Svaka čast, ovaj dečko jedini otvoreno iznosi svoje stavove i suočava se sa realnim problemima bez okolišanja, čini mi se da je pravo osveženje na političkoj sceni Evrope.

ja

pre 7 godina

"On je istakao da je veoma važno da se izbeglice zaposle, jer ko čitav dan sedi kod kuće ili u parku, može doći na "glupe ideje"." Mi imamo vec previse takvih koji sede u centru Beograda vec ko zna koliko, gledam ih danas, svadja se grupa njih ispred prodavnice mobilnih kod Ekonomskog, osilili se kao da su kod kuce. Sve muskarci ni jedne zene nema.

realno

pre 7 godina

Svi u evropi pametni samo mi glupi, opet glumimo vece europejce od samih europejaca.
Kao sto smo bili poslednji jugosloveni bicemo i poslednji europejci, kada se evropa sirila mi nismo hteli sa njima, jer "oni su nasi neprijatelji",
sada kada evropa vice da im je dosta, sada bismo mi hteli da se pridruzimo, sad kada evropa dize ograde i cuva granice, nama se ne cuva...

Stvarno imamo kao drustvo reflekse mrtvog konja, sve radimo naopako, zato smo i naopaka drzava.

U svakom slučaju podrška Austrijancima i Mađarima

Milan

pre 7 godina

Najzad nesto pametno i od ovih! Ako se vladajuce elite u Evropi ne opamete na vreme i ne pozabave problemom islamskog radikalizma i porastom ljudi koji ne zele da se integrisu u evropsko drustvo(tj, zele, ali samo dok ne postanu vecina pa onda krecu da u svojim kvartovima uvode serijatske zakone i islamsku policiju...) , sve vise ce rasti broj pristalica ekstremnih desnicara.

B

pre 7 godina

Obicno uvlacenje desnim populistima. Zakon ce biti donet u roku od 6 meseci, a predsednicki izbori su u septembru. Tip je shvatio da je djavo odneo salu, da ce sledeci predsednik Austrije biti vrlo verovatno desnicar, pa da se ukrca u voz.
Takvih primera je bilo svuda i oduvek. U ratovima u bivsoj SFRJ, tokom ovih americkih intervencija na Bliskom i Srednjem Istoku...

ludi_milojko

pre 7 godina

cist populizam! ocigledno je da mladi Kurc planira u Austriji do mnogo visih pozicija da dogura pa zato daje ovakve izjave... prica narodu ono sto bi on voleo da cuje! sakupljanje simpatija i politickih poena! inace, njegove predloge podrzavam ali za jednu Austriju mislim da su nerealni.

repus

pre 7 godina

obe ideje su pametne I poželjne koje je dao kurc mnogi pitaju zašto jedan euro da im se plati pa šta oni umeju I hoce da rade a da urade da to iole vredi na njih 100000 možda jedan ili dva nešto znaju ti ce I onako naci posao lako u struci drugi znaju da sede puše I gledaju u prazno kod nas ne mogu ni naše neradnike da nateraju da rade a kamoli emigrante a srpski seljak vapi za random snagomtako da naša omladina koja je na birou rada I ima 38 ili 39 godina ceka da ga neko zaposli ali da sedi I gledi nikako da radi pa su emigrant I naša omladina po radu u istom rangu

Paul Kersey

pre 7 godina

kad Vulin to uradi, ne valja, kad tamo neki Austrijanac to uradi, pljuste cestitke iz Srbije... eto kakvi smo mi... (sekula, 19. avgust 2016 01:31)

Kad Vulin šta uradi?

A kad mi na to odgovoriš, onda ću da te pitam šta je ikada uradio.

sturmmann

pre 7 godina

"Kriza ne postoji, treba je izbeći."
Sinko, pre koliko meseci si ovo kazao?
Šta se to promenilo pa tako razmišljaš?
Nisi više tako multikulturalan kao ranije?
Zašto?

dusanmal

pre 7 godina

Delom ispravno.
Burke, velovi, hidzabi,... su i simbol i metod opresije zena a osnovi religije koja navodno zahteva takvo oblacenje ne sadrze nikakva uputstva o takvom odevanju, nikakva. Iz tog razloga se moraju braniti u slobodnom drustvu. Evo i jednostavnog primera: kako sigurno znati dal' osoba koja nosi burku to radi od svog slobodnog izbora ili zbog prinude nasiljem?-Nemoguce, ne vredi pitati ako postoji tajna pretnja, nemoguce izmeriti...
Poslovi za izbeglice su naopako razmisljanje sa naopakim rezultatima. Kada je moja familija drzala izbeglice iz Hrvatske njihova osnovna zelja je bila da se vrate kuci sto pre i sto sigurnije. Svi napori u vezi ovog izbeglickog talasa u EU moraju biti upravljeni u tom pravcu: omoguciti tim ljudima da se sto pre i sto sigurnije vrate svojoj kuci. "Poslovi za evre" je samo zavaravanje i sakrivanje korena problema i resenja.

Vladimir

pre 7 godina

Neko napisa da je granica nečijih prava tu gde ta praca počinju da ugrožavaju nekog drugog. Ja kao veoma liberalna osoba ipak smatram da granica izražavanja verskih i običajnih prava pređena pokrivanjem lica u javnosti. Zato, svaka običajna nošnja koja pokriva lice, koja drugima ne omogućava da identifikuju lice koje pored njih prolazi ili pored njih sedi u prevozu ili radi na poslu treba da bude zabranjena.
Sloboda verskog izrazavanja ok, ali neke granice ipak moraju da se postave. Ja lično mislim da je burka srednjevekovna stvar, diskriminatorno za žene, nehumana i odraz potčinjavanja.
Rad za izbeglice, u nekom humanom obliku je svakako korisno za sve, ali mislim da treba da bude stvar izbora koji će biti stimulisan mogućnošću tih ljudi da zarade, da se vrate bar malo u normalu, da vrate malo nade sebi i svojoj porodici i možda kasnij
i većoj integraciji u društvo.

U potrazi za pamecu

pre 7 godina

Rad za jedan evro...izgleda da se u Srbiji vecina bavi drustveno korisnim radom a mi jadni mislili da imamo pravi posao.

2 i 2 su 4

pre 7 godina

Zasto jedan evro? Zasto ih ne platiti onoliko koliko bi platili jednog Austrijanca? Ako bi nasli posao i mogli da zaradjuju, ne bi ni bili na socijalnoj pomoci. Ovo mi vise lici na robovlasnicko izrabljivanje nego na pokusaj integracije. Tolike su dnevnice u Africi i Kini. Jako licemerno.
(Olja, 19. avgust 2016 00:00)

Zasto? Zato sto u kapitalizmu nema ni za koga nista za dz. Nije to SFRJ pa da imas besplatno skolstvo, zdravstvo, posao, stan, letovanje, zimovanje... Austrijanci uvode minimalne dnevnice koje ce drzava da isplacuje za neke najobicnije poslove. A ako ti migranti nadju sebi neki drugi, placeniji posao, mogu da zaradjuju hiljade evra. Samo je pitanje da li ce bez kvalifikacija i znanja jezika to moguce. Tu dolazimo do sustine - zasto bi Austrija dobrovoljno primala nekvalifikovanu radnu snagu iz Azije i Afrike, kada vec i iz nerazvijenih evropskih drzava izbegava da primi nekoga? Ocigledno je da je odgovor da su i Austrija i Nemacka bile naterane od SAD da primaju migrante. A ti migranti se u vecini slucajeva nadaju socijali i onda ne moraju nista da rade. A Austrijanci pokusavaju da ih primoraju da tu socijalu zarade na neki nacin. Makar tako sto ce cistiti ulice i skupljati otpatke.

Mile

pre 7 godina

"On je istakao da je veoma važno da se izbeglice zaposle, jer ko čitav dan sedi kod kuće ili u parku, može doći na "glupe ideje"."

Ispravno ali ništa novo. Taj sistem se oduvek primenjivao u svim vojskama sveta.

vajar

pre 7 godina

Olja@nisi u pravu,oni bi i dalje imali tu socijalu ali uz neki rad.Prvi put podrzavam ovog coveka.Da je mnogima od nas njihova socijalna pomoc trcali bi da radimo nesto.Ko jos moze da ne radi nista a da je placen,da samo spava jede raspreda price,a zato mu se daju tolike pare.Inace je ovo sa njima necuveno.

Ein euro job

pre 7 godina

Poslovi za 1€ su namenjeni pre svega za ljude bez kvalifikacije za njihovo ukljicivanje u radne procese. U Nemackoj ima oko 100k zaposlenih po sitemu 1€ na sat. Zarada koju jedan takav zaposleni ostvari se nadodaje na visinu njegove socijalne pomoci koju i dalje prima i sluzi da mu bude stimulans u prikljucenju sistemu u kome se zivi od vlastitog rada i vlastite zarade. To nije nikakvo ekspoatisanje niti sikaniranje.