Četvrtak, 11.08.2016.

10:30

Mesić: Samo slijepci ne vide hrvatske zločine nad Srbima

Izvor: Nedeljnik

Mesiæ: Samo slijepci ne vide hrvatske zloèine nad Srbima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Beobrad

pre 7 godina

Jasenovac i ostali logori su se desili pre 70-tak godina, a ne pre 1000!
Ko kaze da su Srbi to zaboravili, pa nisu svi!
700.000 pobijenih Srba traze pravdu, i dobice je, sa neba!

Deki

pre 7 godina

@(DŠ, 11. avgust 2016 23:28), slažem se, samo bih još dodao da je odigrao veliku ulogu u rušenju Jugoslavije. Da li je to dobro ili loše, proceni sam kroz trenutnu situaciju i u jednoj i u drugoj zemlji.

e

pre 7 godina

Najpre titov pionir,pa omladinac i na kraju prof.političar. Dobro je Mesić naučio lekciju svog učitelja:"Mi drugovi moramo uvek voditi borbu protiv unutrašnjeg i spoljnjeg neprijatelja".Kada je ponestalo neprijatelja,oni iz ljepe njihove isteraše Srbe.Sad neznaju kako dalje da dosledno sprovedu zadatak nađoše spoljnog neprijatelja,koga drugog nego Srbe. Usput sve srboždere proglasiše za heroje i svece.

pre 7 godina

Susjedi iz Srbije trebali bi znati da je Mesić najomiljeniji političar u zajednici hrvatskih Srba. Više se puta ispričao u Jasenovcu, osudio Pavelićeve koljače. Otvoreno se suprotstavljao ustašama, ali nije bio svemoguć. Ni devedesetih, ni u vrijeme dok je obavljao funkciju hrvatskoga predsjednika. No kada su hrvatski generali potpisali peticiju protiv ljevičarske vlasti i aktivno se uključili u politiku, Mesić ih je preko noći umirovio, tj. poslao u penziju. Mesić je u karijeri imao i dvojbenih poteza, ali je otvoreno priznao da nema političara bez mrlja u u karijeri. No njegove su mrljice, gotovo nevidljive u usporedbi s mrljama ratnih i poratnih huškača koji godinama svađaju Hrvate i Srbe, stožerne balkanske narode.

Dex

pre 7 godina

Svi vi politicari ste razumni i racionalni kada vise niste na funkciji. Da je gosn Mesic imao ovakav stav 90-tih mozda bi koji zivot bio spasen.

klaun cita satiru

pre 7 godina

Ovaj tip je luzer. U Srbiji je ustasa a u Hrvatskoj jugonostalgicar i komunjara. Tip je u biti htio konfederaciju bez rata ali su demoni svjetski htjeli klanje i bude uzas.

ma da

pre 7 godina

Sta se sad javlja ? Imao je sansu kao predsednik predsednistva SFRJ da sredi sve zloce (Milosevic,Tudjman,Izem-ti-begovica..itd),nije mrdnuo prstom.Drugim recima nije bio sposoban i visoko svestan velicine drzave i naroda kojeg je predstavljao.Posle je bio u vrhu Hrvatske.Ni tamo nije iskorenio zlo.Covece,jednostavno si nesposoban za drustveno dobro i to shvati.Mozda su ovi i jedni i drugi losi ali ti si nesposoban.Nisi cak ni loš.

Gorans

pre 7 godina

Neki dan sam gledao intervju sa jednim slovenačkim diplomatom. Bio je sa Mesićem na sastanku sa Genšerom kao zvanični predstavnik SFRJ prije izbijanja rata. I sad Mesić tu pljuje po SFRJ, govori o planovima za Hrvatsku, kako Nemačka treba da je prizna itd. Nemac odvlači Slovenca i pita ga ako je ovaj ozbiljan, a Slovenac odgovara: najozbiljniji! Toliko o tome da je njegova izjava da SFRJ više nema i da je on svoj posao završio izvučena iz konteksta. A što se tiče prebrojanih žrtava NDH - pitajte ga koliki je taj broj i neće premašiti 80000.

Bane

pre 7 godina

Mnogi niste shvatili. On ne zagovara novo bratstvo-jedinstvo. Mesić je zeleo samostalnu Hrvatsku, i tako se politicki i postavio. To nije sporno. Koliko sam ja shvatio, covek poziva i jednu i drugu stranu na vise samokritike, i vise odgovornosti. I da se smanji ekstremizam. Jer kao sto nismo najveca braca, tako nismo ni najveci neprijatelji. I jedno i drugo je napumpano. A istina je negde u sredini. Covek na to poziva, da se spusti lopta, da svako prizna svoje zlocine, da se pruzi izkrena ruka i okrene novi list. I ne zvuci mi ni kao zamka, ni kao trik.

Milosav

pre 7 godina

Gospodin Mesic se javno hvalio kako je licno on da rasturi SFRJ i da ce da bude njen poslednji lider. Secam se dobro njegovih govora onda, raspirivao je mrznju prema Srbima a sad glumi nekog humanistu i umerenog politicara.
Muka mi je od ovakvih

Samo verujmo...

pre 7 godina

Zalosna nam nasa i njihova majka kad su opet najglasniji OVI i ONI koji veruju/vjeruju u stogodisnju/stoljetnu medjusobnu mrznju i da su oni drugi za sve krivi.

Nasa stampa i politicari nama ne manipulisu. To rade oni s druge strane.

Aferim!

ford

pre 7 godina

E,al realno koga od nas boli uvo(uho!?) sta ima da kaze relikvija proslosti u kojoj je aktivno ucestvovao,a poslednjih godina promenom retorike pokusava nesto,sta?Moje dvoriste,moj problem!

EStvarno...

pre 7 godina

Pa nije li on sve započeo dok je bio Predsednik SFRJ? Nisu li počeli otcepljenje (prerano otcepljenje) još dok je on bio na čelu države (SFRJ) čije interese se zakleo da će čuvati? Njemu zakletva malo znači!?

maki

pre 7 godina

Da,samo ko se seca Mesica iz prvih dana seca se i toga da je vodio stranku za koju su vecina srba u hrvatskoj glasali a on glasove dao Tudjmanu,pa izjave da je zadnji presednik SFRJ i tako dalje.

Otto

pre 7 godina

Ovaj čovjek je u Australiji ispod Pavelićeve slike pjevao ustaške pjesme. Sada tvrdi da je samo otvarao usta. Kasnije se uplašio Haga i robije i promijenio svoje stavove za 180 stupnjeva. Nešto slično Vuku Draškoviću. Ne vole ga ni Hrvati ni Srbi.

poljak

pre 7 godina

Mesić jeste kao "Broj 2" u HDZ-u svašta radio i pričao. I dok je bio vrlo aktivan uveliko je u HR sprovođen aparthejd, puštanje krimosa iz zatvora i dočekivanje raznih barešića i šakića. Desila su se i zastrašivanja Srba, a institucionalno su Srbi izbačeni iz Ustava HR iako nje bilo ne bi u toj formi i obliku bez Srba (niti bi Dalmacija ušla u sastav SHS bez Srba, niti bi Baranja i Istra 1945, a o kazni od stane saveznika da ne pričamo). Ipak, srpska odgovornost je ogromna i kod velike većine Hrvata se 1990. osećao strah od srpske politike i to opravdano. Gledano iz tog ugla, i ja bih se, da sam Hrvat, naoružavao i spremao za Plan B. I dosta više o tome da je Mesić sahranio Jugoslaviju. Sahranili smo je svi, a tehnički je prva i ozbiljno pocela Srbija kršenjem Ustava SFRJ i kasnijom pljačkom rezervi. O pujdanju Srba da ne pričamo.

Danac

pre 7 godina

Mesic 1991:" Mi smo jedina drzava koja ke dva puta pobjedila u WW 2".....i on je bio na taladu ustastva, pa sada kad su isterali Srbe pravi sebe demokratom! Tip je bio pun mrznje prema Srbiji 10-tak godina. Ali kao sto kaze, covek se promeni....samo jedna stvar je vazna: Srbi su proterani i unisteni u HR, a sada traze da se pomirimo kad su oni SVE dobili a Srbi SVE izgubili....isto kao na Kosovu... poz sa severa Jevrope ;)

heavy

pre 7 godina

Mesic je prepreden,latinski lukav politicar.
On sada nastupa kao glas razuma da bi umanjio eventualnu stetu koju njihovoj nazovi drzavi prave one pijane ustaske budale.
Nije njemu problem i da prizna sve ustaske zlocine iz WWII ako ce to biti u korist nove ndh drzave.
Ko god ima dileme o tome da li je doticni ustasa ili komunista neka pogleda malo na youtube njegova gostovanja na ustaskim skupovima u Australiji.
Takvi tipovi su mnogo opasniji po nas Srbe od onih zatucanih idiota koji oblace ustaske uniforme i pozdravljaju za dom....

kisa

pre 7 godina

(baksooz, 11. avgust 2016 11:26)

Sve je to lepo samo je i tebi vreme za budjenje prijatelju. Ta "manjina" o kojoj pricas jos uvek bira SNS i HDZ. Pa sad ti proceni ko je u manjini bio i jeste.

ilija

pre 7 godina

Prisećanja su izgleda čudna i nepouzdana stvar. Ako se istina i bude tražila neće se naći u ničijem prisećanju, samo u činjenicama, a one im se ne dopadaju jer su njihova stremljenja išla na ruku rasturanja SFRJ, koja je eto čas nekakakva okupatorska sila, čas nostalgija... Eh, kako god, ja verujem da se sa budalama ne može praviti bilo kakav posao, ali i ne sporim da prisećanje svakako ima smisla onom ko se priseća, ali kako uspevaju da na kraju toga prisećanja u njemu opet vide budućnost i viziju velikih vremena, e to je stvarno čudno. Ni mere ni obrasca samo prisećanja i izjava do izjave na izjavu, definitivno ono što je učinjeno tada nije samo zločin nad ljudima nego nad životom i istinom, zato za kaznu zauvek mogu da ostanu da žive u svojim prisećanjima jer ništa drugo im neće ni biti dato.

alo

pre 7 godina

sve sto ste slusali o mesicu za vreme miloševica je bila laz, montaza i ujdurma db-a, budite svesni, ko je gledao jutel, koga je inace miloševicev rezim zabranio tada, zna o cemu pricam

dvostruki antifasista

pre 7 godina

@ antifasista i ostali relativizatori
Oooo opet ti..pa ima li vijesti o Hrvatskoj i ustasama a da ti ne dodjes tu da poravnavas zlocince i zrtve kao pravi navijeni SKOJ-evac '45.Stjepan Mesic : " Moj posao je zavrsen,Jugoslavija vise ne postoji "..a i pogledajte svjedocenje protiv Milosevica,kako se uvija kao zmija.Znamo se odlicno,smarate.Cao zdravo!!!

Rade Kokić

pre 7 godina

I još samo da dodam - nama (mislim i "nama" i "vama") nema pomoći! Sve je krenulo strmoglavce nizbrdo! Treba nam mnoho pametnih i hrabrih "Mesića". I mi imamo jednog takvog, doduše mladog, doslednog sledbenika nenadoknadivog Đinđiča. Ali ga tako "mudro" i vešto kriju, da je nas, intelektualce, uhvatio strah - namamo koga da "delegiramo"!


I jos da parafraziram panetnog Balaševića: "Putuj evropo. lepo smo se družiči. Nama je lepo , taman kako smo zaslužili."

I zato, NE DAJ SE MESIĆU! IMA NAS KOJI SMO I "TAMO" I "OVAMO", UZ TEBE! - ŽIV TI NAMA BIO!

...

pre 7 godina

Sve to što radite i jedni i drugi samo dsokazuje da su komunisti bili u pravu sto su sve nacionaliste drzali u rupama. Tako se sa takvima postupa. Kakvo razumevanje i dijalog? Za to je potreban uslov da su umesane strane razumne, a ne potpuno iracionalne.

Pamtim ko slon!

pre 7 godina

Koliko se secam Mesic je pustio iz zatvora onog ratnog zlocinca sto je ubio celu porodicu, muza, zenu i njihovu cerku .
I svi politicari su iskreni kad odu u penziju tako i bivsi nemacki kancelar Shröder on je izjavio kako su krsili medjunarodno pravo kad su nas bombardovali i eto Mesic se isto pravi pametan sad.
Zasto nije Mesic ovako pricao kad se racunalo kad je bio politicar.

zena-zmaj

pre 7 godina

ne razumijem da li on smatra da smo svi glupi, ludi ili senilni. sjecamo se mi odlicno njega i njegovog djela devedesetih. a tek izjave o tudjmanu?! ma divan jedan covjek bio, svakom srpskom djetetu u hrvatskoj kupio po cokoladu!

Johan

pre 7 godina

Zna Mesić da Hrvatska mora biti u dobrim odnosima sa Srbijom jer šta će biti jednog dana kada se Eu raspadne.
A plus toga po ugovoru iz Ozima moguće je da se vrate delovi Istre Italiji,pa ko zna možda će joj biti od koristi podrška Srbije i ostalih članica bivše SFRJ.

razmisliti pa lupiti

pre 7 godina

Mesić se vraća u politiku jer mu je ukinut parazitski "ured bivšeg predsjednika" koji si je bio uveo doživotno, da na grbači poreznih obveznika živi luksuzno, putuje svijetom i sponzorira svoje ljubavnice.
(Bob Rock, 11. avgust 2016 11:23)

Ljubavnice?? Halo, 81 godina!

Rade Kokić

pre 7 godina

Mesića smo mi u Srbiji pogrešno tumačili u vreme raspadanja Jugoslavije. Tačno je sve što je rekao, i za nas i za "one druge". Naši olitičari ne mogu da se otrezne od onih prokletih devedesitih, od arkanovaca, šešeljevaca i drugih kretena. Previše smo se onda zaleteli. Nije samo da smo spasavali vojnike iz kasarni. bilo je tu strašnih zločina s aobe strane, uzavrele krvi i groznih faca, pa čak i među tzv intelektualcima. Nikako da shvatimo da smo jedni a ne "oni drugi" i mi. BRAVO MESIČU!

Kimasabi

pre 7 godina

"Što se zločina nad Srbima tiče, njih se naprosto ne može negirati. Postoje iz vremena Drugog svjetskog rata egzaktni podaci o tome i samo slijepac se može praviti da ih ne vidi."

To kaze covek koji je aktivno ucestvovao u oduzimanju statusa konstitutivnog naroda Srbima u Hrvatskoj posle pobede HDZ , sto je bio uvod u pocetak rata.

Gospodine Mesicu, kada cete se vi i vasi savremenici u Hrvatskoj suociti sa zlocinima nad Srbima tokom tzv. "domovinskog rata" i oduzimanjem njihove imovine? Tek tada cemo moci da krenemo put pomirenja i svega drugog sto pominjete. Do tada, ovo je samo prazna prica jos jednog, od strane Zapada, jednokratno iskoriscenog politikanta sa ovih prostora.

milann

pre 7 godina

Covek koji je u kameru izjavio da je HR jedina na svetu dva puta pobedila u ratu 1941-1945. Covek zakuvao corbu i sad mu malo gorci? Licemerna izjava.

antifasista

pre 7 godina

Ne znam dali to i misli,ali 100% je u pravu.Da je više takvih mišljenja
(Brigel)

Mesic je ovo uvek ponavljao od kada ga znam dosledno i bez uvijanja. Svedocio je protiv Tudjmana mada ne u optuzbi protiv Tudjmana (o podeli BiH sa Milosevicem). izjava da je posao zavrsio je konstatacija da Jugoslavije vise nema i nije vise na funkciji koju je imao. Druga je stvar sto su za nas svi politicari koji nisu Srbi pritajeni ustase, islamisti, separatisti, konjusari, to etiketiranje je pocelo od mitinga istine kada ni Tudjmana ni Alije nije bilo ni na vidiku. Tako se ne grade odnosi.

Nenad G

pre 7 godina

Drago mi je videti da i ugledni pojedinci hrvatskog društva sve češće dižu glas protiv rehabilitacije ustaštva. "Tuše" za poentu da je antifašizam u hrvatskom ustavu, i time obaveza svake vlasti!

Bob Rock

pre 7 godina

Mesić se vraća u politiku jer mu je ukinut parazitski "ured bivšeg predsjednika" koji si je bio uveo doživotno, da na grbači poreznih obveznika živi luksuzno, putuje svijetom i sponzorira svoje ljubavnice.

baksooz

pre 7 godina

Zivim u Nemackoj i dosta se srecem sa Hrvatima,normalno komuniciramo,smem cak reci da se i obradujemo kad jedni druge vidimo....proziveo taj prokleti rat na svoj nacin,imao zrtve u porodici,ali i shvatio davno da veliki broj ljudi u Srbiji i Hrvatskoj gleda na sve to isto kao i ja. Nazalost ,ona manjina nas uvek unakazi,tako je bilo i devedesetih... Muka mi je vise da slusam price o tome,jednostavno nastavio sam dalje da zivim

poz

pre 7 godina

Mesić treba da vodi Hrvatsku i njen narod na putu ka pomirenju sa Srbima i da napravi prekid u slavljenju zločina nad Srbima.
Mesić treba da utre put jednoj novoj politici u Hrvatskoj koju će prepoznati Srbija i podržati je kao interes oba naroda, jer Srbi i Hravati su bili dva bratska naroda i moraju to opet da budu.

Samoa

pre 7 godina

Mesic je jedini bio na zemlji od svih hrvatskih politicara, svi ostali su malo u oblacima i bave se necim nebitnim i huskaju nebitne stvari...

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Ти си твој задатак завршио,хиљаде изгубљених живота,стотине хиљада расељених и сада када савест гризе јављаш се?Далеко ти лепа кућа и теби и твојима.

baksooz

pre 7 godina

Zivim u Nemackoj i dosta se srecem sa Hrvatima,normalno komuniciramo,smem cak reci da se i obradujemo kad jedni druge vidimo....proziveo taj prokleti rat na svoj nacin,imao zrtve u porodici,ali i shvatio davno da veliki broj ljudi u Srbiji i Hrvatskoj gleda na sve to isto kao i ja. Nazalost ,ona manjina nas uvek unakazi,tako je bilo i devedesetih... Muka mi je vise da slusam price o tome,jednostavno nastavio sam dalje da zivim

milann

pre 7 godina

Covek koji je u kameru izjavio da je HR jedina na svetu dva puta pobedila u ratu 1941-1945. Covek zakuvao corbu i sad mu malo gorci? Licemerna izjava.

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Ти си твој задатак завршио,хиљаде изгубљених живота,стотине хиљада расељених и сада када савест гризе јављаш се?Далеко ти лепа кућа и теби и твојима.

Kimasabi

pre 7 godina

"Što se zločina nad Srbima tiče, njih se naprosto ne može negirati. Postoje iz vremena Drugog svjetskog rata egzaktni podaci o tome i samo slijepac se može praviti da ih ne vidi."

To kaze covek koji je aktivno ucestvovao u oduzimanju statusa konstitutivnog naroda Srbima u Hrvatskoj posle pobede HDZ , sto je bio uvod u pocetak rata.

Gospodine Mesicu, kada cete se vi i vasi savremenici u Hrvatskoj suociti sa zlocinima nad Srbima tokom tzv. "domovinskog rata" i oduzimanjem njihove imovine? Tek tada cemo moci da krenemo put pomirenja i svega drugog sto pominjete. Do tada, ovo je samo prazna prica jos jednog, od strane Zapada, jednokratno iskoriscenog politikanta sa ovih prostora.

Otto

pre 7 godina

Ovaj čovjek je u Australiji ispod Pavelićeve slike pjevao ustaške pjesme. Sada tvrdi da je samo otvarao usta. Kasnije se uplašio Haga i robije i promijenio svoje stavove za 180 stupnjeva. Nešto slično Vuku Draškoviću. Ne vole ga ni Hrvati ni Srbi.

Bob Rock

pre 7 godina

Mesić se vraća u politiku jer mu je ukinut parazitski "ured bivšeg predsjednika" koji si je bio uveo doživotno, da na grbači poreznih obveznika živi luksuzno, putuje svijetom i sponzorira svoje ljubavnice.

heavy

pre 7 godina

Mesic je prepreden,latinski lukav politicar.
On sada nastupa kao glas razuma da bi umanjio eventualnu stetu koju njihovoj nazovi drzavi prave one pijane ustaske budale.
Nije njemu problem i da prizna sve ustaske zlocine iz WWII ako ce to biti u korist nove ndh drzave.
Ko god ima dileme o tome da li je doticni ustasa ili komunista neka pogleda malo na youtube njegova gostovanja na ustaskim skupovima u Australiji.
Takvi tipovi su mnogo opasniji po nas Srbe od onih zatucanih idiota koji oblace ustaske uniforme i pozdravljaju za dom....

Bane

pre 7 godina

Mnogi niste shvatili. On ne zagovara novo bratstvo-jedinstvo. Mesić je zeleo samostalnu Hrvatsku, i tako se politicki i postavio. To nije sporno. Koliko sam ja shvatio, covek poziva i jednu i drugu stranu na vise samokritike, i vise odgovornosti. I da se smanji ekstremizam. Jer kao sto nismo najveca braca, tako nismo ni najveci neprijatelji. I jedno i drugo je napumpano. A istina je negde u sredini. Covek na to poziva, da se spusti lopta, da svako prizna svoje zlocine, da se pruzi izkrena ruka i okrene novi list. I ne zvuci mi ni kao zamka, ni kao trik.

Milosav

pre 7 godina

Gospodin Mesic se javno hvalio kako je licno on da rasturi SFRJ i da ce da bude njen poslednji lider. Secam se dobro njegovih govora onda, raspirivao je mrznju prema Srbima a sad glumi nekog humanistu i umerenog politicara.
Muka mi je od ovakvih

Danac

pre 7 godina

Mesic 1991:" Mi smo jedina drzava koja ke dva puta pobjedila u WW 2".....i on je bio na taladu ustastva, pa sada kad su isterali Srbe pravi sebe demokratom! Tip je bio pun mrznje prema Srbiji 10-tak godina. Ali kao sto kaze, covek se promeni....samo jedna stvar je vazna: Srbi su proterani i unisteni u HR, a sada traze da se pomirimo kad su oni SVE dobili a Srbi SVE izgubili....isto kao na Kosovu... poz sa severa Jevrope ;)

Pamtim ko slon!

pre 7 godina

Koliko se secam Mesic je pustio iz zatvora onog ratnog zlocinca sto je ubio celu porodicu, muza, zenu i njihovu cerku .
I svi politicari su iskreni kad odu u penziju tako i bivsi nemacki kancelar Shröder on je izjavio kako su krsili medjunarodno pravo kad su nas bombardovali i eto Mesic se isto pravi pametan sad.
Zasto nije Mesic ovako pricao kad se racunalo kad je bio politicar.

antifasista

pre 7 godina

Ne znam dali to i misli,ali 100% je u pravu.Da je više takvih mišljenja
(Brigel)

Mesic je ovo uvek ponavljao od kada ga znam dosledno i bez uvijanja. Svedocio je protiv Tudjmana mada ne u optuzbi protiv Tudjmana (o podeli BiH sa Milosevicem). izjava da je posao zavrsio je konstatacija da Jugoslavije vise nema i nije vise na funkciji koju je imao. Druga je stvar sto su za nas svi politicari koji nisu Srbi pritajeni ustase, islamisti, separatisti, konjusari, to etiketiranje je pocelo od mitinga istine kada ni Tudjmana ni Alije nije bilo ni na vidiku. Tako se ne grade odnosi.

zena-zmaj

pre 7 godina

ne razumijem da li on smatra da smo svi glupi, ludi ili senilni. sjecamo se mi odlicno njega i njegovog djela devedesetih. a tek izjave o tudjmanu?! ma divan jedan covjek bio, svakom srpskom djetetu u hrvatskoj kupio po cokoladu!

EStvarno...

pre 7 godina

Pa nije li on sve započeo dok je bio Predsednik SFRJ? Nisu li počeli otcepljenje (prerano otcepljenje) još dok je on bio na čelu države (SFRJ) čije interese se zakleo da će čuvati? Njemu zakletva malo znači!?

Rade Kokić

pre 7 godina

Mesića smo mi u Srbiji pogrešno tumačili u vreme raspadanja Jugoslavije. Tačno je sve što je rekao, i za nas i za "one druge". Naši olitičari ne mogu da se otrezne od onih prokletih devedesitih, od arkanovaca, šešeljevaca i drugih kretena. Previše smo se onda zaleteli. Nije samo da smo spasavali vojnike iz kasarni. bilo je tu strašnih zločina s aobe strane, uzavrele krvi i groznih faca, pa čak i među tzv intelektualcima. Nikako da shvatimo da smo jedni a ne "oni drugi" i mi. BRAVO MESIČU!

poljak

pre 7 godina

Mesić jeste kao "Broj 2" u HDZ-u svašta radio i pričao. I dok je bio vrlo aktivan uveliko je u HR sprovođen aparthejd, puštanje krimosa iz zatvora i dočekivanje raznih barešića i šakića. Desila su se i zastrašivanja Srba, a institucionalno su Srbi izbačeni iz Ustava HR iako nje bilo ne bi u toj formi i obliku bez Srba (niti bi Dalmacija ušla u sastav SHS bez Srba, niti bi Baranja i Istra 1945, a o kazni od stane saveznika da ne pričamo). Ipak, srpska odgovornost je ogromna i kod velike većine Hrvata se 1990. osećao strah od srpske politike i to opravdano. Gledano iz tog ugla, i ja bih se, da sam Hrvat, naoružavao i spremao za Plan B. I dosta više o tome da je Mesić sahranio Jugoslaviju. Sahranili smo je svi, a tehnički je prva i ozbiljno pocela Srbija kršenjem Ustava SFRJ i kasnijom pljačkom rezervi. O pujdanju Srba da ne pričamo.

razmisliti pa lupiti

pre 7 godina

Mesić se vraća u politiku jer mu je ukinut parazitski "ured bivšeg predsjednika" koji si je bio uveo doživotno, da na grbači poreznih obveznika živi luksuzno, putuje svijetom i sponzorira svoje ljubavnice.
(Bob Rock, 11. avgust 2016 11:23)

Ljubavnice?? Halo, 81 godina!

...

pre 7 godina

Sve to što radite i jedni i drugi samo dsokazuje da su komunisti bili u pravu sto su sve nacionaliste drzali u rupama. Tako se sa takvima postupa. Kakvo razumevanje i dijalog? Za to je potreban uslov da su umesane strane razumne, a ne potpuno iracionalne.

Dex

pre 7 godina

Svi vi politicari ste razumni i racionalni kada vise niste na funkciji. Da je gosn Mesic imao ovakav stav 90-tih mozda bi koji zivot bio spasen.

Gorans

pre 7 godina

Neki dan sam gledao intervju sa jednim slovenačkim diplomatom. Bio je sa Mesićem na sastanku sa Genšerom kao zvanični predstavnik SFRJ prije izbijanja rata. I sad Mesić tu pljuje po SFRJ, govori o planovima za Hrvatsku, kako Nemačka treba da je prizna itd. Nemac odvlači Slovenca i pita ga ako je ovaj ozbiljan, a Slovenac odgovara: najozbiljniji! Toliko o tome da je njegova izjava da SFRJ više nema i da je on svoj posao završio izvučena iz konteksta. A što se tiče prebrojanih žrtava NDH - pitajte ga koliki je taj broj i neće premašiti 80000.

maki

pre 7 godina

Da,samo ko se seca Mesica iz prvih dana seca se i toga da je vodio stranku za koju su vecina srba u hrvatskoj glasali a on glasove dao Tudjmanu,pa izjave da je zadnji presednik SFRJ i tako dalje.

Johan

pre 7 godina

Zna Mesić da Hrvatska mora biti u dobrim odnosima sa Srbijom jer šta će biti jednog dana kada se Eu raspadne.
A plus toga po ugovoru iz Ozima moguće je da se vrate delovi Istre Italiji,pa ko zna možda će joj biti od koristi podrška Srbije i ostalih članica bivše SFRJ.

poz

pre 7 godina

Mesić treba da vodi Hrvatsku i njen narod na putu ka pomirenju sa Srbima i da napravi prekid u slavljenju zločina nad Srbima.
Mesić treba da utre put jednoj novoj politici u Hrvatskoj koju će prepoznati Srbija i podržati je kao interes oba naroda, jer Srbi i Hravati su bili dva bratska naroda i moraju to opet da budu.

pre 7 godina

Susjedi iz Srbije trebali bi znati da je Mesić najomiljeniji političar u zajednici hrvatskih Srba. Više se puta ispričao u Jasenovcu, osudio Pavelićeve koljače. Otvoreno se suprotstavljao ustašama, ali nije bio svemoguć. Ni devedesetih, ni u vrijeme dok je obavljao funkciju hrvatskoga predsjednika. No kada su hrvatski generali potpisali peticiju protiv ljevičarske vlasti i aktivno se uključili u politiku, Mesić ih je preko noći umirovio, tj. poslao u penziju. Mesić je u karijeri imao i dvojbenih poteza, ali je otvoreno priznao da nema političara bez mrlja u u karijeri. No njegove su mrljice, gotovo nevidljive u usporedbi s mrljama ratnih i poratnih huškača koji godinama svađaju Hrvate i Srbe, stožerne balkanske narode.

dvostruki antifasista

pre 7 godina

@ antifasista i ostali relativizatori
Oooo opet ti..pa ima li vijesti o Hrvatskoj i ustasama a da ti ne dodjes tu da poravnavas zlocince i zrtve kao pravi navijeni SKOJ-evac '45.Stjepan Mesic : " Moj posao je zavrsen,Jugoslavija vise ne postoji "..a i pogledajte svjedocenje protiv Milosevica,kako se uvija kao zmija.Znamo se odlicno,smarate.Cao zdravo!!!

ma da

pre 7 godina

Sta se sad javlja ? Imao je sansu kao predsednik predsednistva SFRJ da sredi sve zloce (Milosevic,Tudjman,Izem-ti-begovica..itd),nije mrdnuo prstom.Drugim recima nije bio sposoban i visoko svestan velicine drzave i naroda kojeg je predstavljao.Posle je bio u vrhu Hrvatske.Ni tamo nije iskorenio zlo.Covece,jednostavno si nesposoban za drustveno dobro i to shvati.Mozda su ovi i jedni i drugi losi ali ti si nesposoban.Nisi cak ni loš.

Samoa

pre 7 godina

Mesic je jedini bio na zemlji od svih hrvatskih politicara, svi ostali su malo u oblacima i bave se necim nebitnim i huskaju nebitne stvari...

alo

pre 7 godina

sve sto ste slusali o mesicu za vreme miloševica je bila laz, montaza i ujdurma db-a, budite svesni, ko je gledao jutel, koga je inace miloševicev rezim zabranio tada, zna o cemu pricam

kisa

pre 7 godina

(baksooz, 11. avgust 2016 11:26)

Sve je to lepo samo je i tebi vreme za budjenje prijatelju. Ta "manjina" o kojoj pricas jos uvek bira SNS i HDZ. Pa sad ti proceni ko je u manjini bio i jeste.

Nenad G

pre 7 godina

Drago mi je videti da i ugledni pojedinci hrvatskog društva sve češće dižu glas protiv rehabilitacije ustaštva. "Tuše" za poentu da je antifašizam u hrvatskom ustavu, i time obaveza svake vlasti!

ford

pre 7 godina

E,al realno koga od nas boli uvo(uho!?) sta ima da kaze relikvija proslosti u kojoj je aktivno ucestvovao,a poslednjih godina promenom retorike pokusava nesto,sta?Moje dvoriste,moj problem!

klaun cita satiru

pre 7 godina

Ovaj tip je luzer. U Srbiji je ustasa a u Hrvatskoj jugonostalgicar i komunjara. Tip je u biti htio konfederaciju bez rata ali su demoni svjetski htjeli klanje i bude uzas.

Rade Kokić

pre 7 godina

I još samo da dodam - nama (mislim i "nama" i "vama") nema pomoći! Sve je krenulo strmoglavce nizbrdo! Treba nam mnoho pametnih i hrabrih "Mesića". I mi imamo jednog takvog, doduše mladog, doslednog sledbenika nenadoknadivog Đinđiča. Ali ga tako "mudro" i vešto kriju, da je nas, intelektualce, uhvatio strah - namamo koga da "delegiramo"!


I jos da parafraziram panetnog Balaševića: "Putuj evropo. lepo smo se družiči. Nama je lepo , taman kako smo zaslužili."

I zato, NE DAJ SE MESIĆU! IMA NAS KOJI SMO I "TAMO" I "OVAMO", UZ TEBE! - ŽIV TI NAMA BIO!

Samo verujmo...

pre 7 godina

Zalosna nam nasa i njihova majka kad su opet najglasniji OVI i ONI koji veruju/vjeruju u stogodisnju/stoljetnu medjusobnu mrznju i da su oni drugi za sve krivi.

Nasa stampa i politicari nama ne manipulisu. To rade oni s druge strane.

Aferim!

e

pre 7 godina

Najpre titov pionir,pa omladinac i na kraju prof.političar. Dobro je Mesić naučio lekciju svog učitelja:"Mi drugovi moramo uvek voditi borbu protiv unutrašnjeg i spoljnjeg neprijatelja".Kada je ponestalo neprijatelja,oni iz ljepe njihove isteraše Srbe.Sad neznaju kako dalje da dosledno sprovedu zadatak nađoše spoljnog neprijatelja,koga drugog nego Srbe. Usput sve srboždere proglasiše za heroje i svece.

ilija

pre 7 godina

Prisećanja su izgleda čudna i nepouzdana stvar. Ako se istina i bude tražila neće se naći u ničijem prisećanju, samo u činjenicama, a one im se ne dopadaju jer su njihova stremljenja išla na ruku rasturanja SFRJ, koja je eto čas nekakakva okupatorska sila, čas nostalgija... Eh, kako god, ja verujem da se sa budalama ne može praviti bilo kakav posao, ali i ne sporim da prisećanje svakako ima smisla onom ko se priseća, ali kako uspevaju da na kraju toga prisećanja u njemu opet vide budućnost i viziju velikih vremena, e to je stvarno čudno. Ni mere ni obrasca samo prisećanja i izjava do izjave na izjavu, definitivno ono što je učinjeno tada nije samo zločin nad ljudima nego nad životom i istinom, zato za kaznu zauvek mogu da ostanu da žive u svojim prisećanjima jer ništa drugo im neće ni biti dato.

Beobrad

pre 7 godina

Jasenovac i ostali logori su se desili pre 70-tak godina, a ne pre 1000!
Ko kaze da su Srbi to zaboravili, pa nisu svi!
700.000 pobijenih Srba traze pravdu, i dobice je, sa neba!

Deki

pre 7 godina

@(DŠ, 11. avgust 2016 23:28), slažem se, samo bih još dodao da je odigrao veliku ulogu u rušenju Jugoslavije. Da li je to dobro ili loše, proceni sam kroz trenutnu situaciju i u jednoj i u drugoj zemlji.

poz

pre 7 godina

Mesić treba da vodi Hrvatsku i njen narod na putu ka pomirenju sa Srbima i da napravi prekid u slavljenju zločina nad Srbima.
Mesić treba da utre put jednoj novoj politici u Hrvatskoj koju će prepoznati Srbija i podržati je kao interes oba naroda, jer Srbi i Hravati su bili dva bratska naroda i moraju to opet da budu.

Rade Kokić

pre 7 godina

I još samo da dodam - nama (mislim i "nama" i "vama") nema pomoći! Sve je krenulo strmoglavce nizbrdo! Treba nam mnoho pametnih i hrabrih "Mesića". I mi imamo jednog takvog, doduše mladog, doslednog sledbenika nenadoknadivog Đinđiča. Ali ga tako "mudro" i vešto kriju, da je nas, intelektualce, uhvatio strah - namamo koga da "delegiramo"!


I jos da parafraziram panetnog Balaševića: "Putuj evropo. lepo smo se družiči. Nama je lepo , taman kako smo zaslužili."

I zato, NE DAJ SE MESIĆU! IMA NAS KOJI SMO I "TAMO" I "OVAMO", UZ TEBE! - ŽIV TI NAMA BIO!

Rade Kokić

pre 7 godina

Mesića smo mi u Srbiji pogrešno tumačili u vreme raspadanja Jugoslavije. Tačno je sve što je rekao, i za nas i za "one druge". Naši olitičari ne mogu da se otrezne od onih prokletih devedesitih, od arkanovaca, šešeljevaca i drugih kretena. Previše smo se onda zaleteli. Nije samo da smo spasavali vojnike iz kasarni. bilo je tu strašnih zločina s aobe strane, uzavrele krvi i groznih faca, pa čak i među tzv intelektualcima. Nikako da shvatimo da smo jedni a ne "oni drugi" i mi. BRAVO MESIČU!

Samoa

pre 7 godina

Mesic je jedini bio na zemlji od svih hrvatskih politicara, svi ostali su malo u oblacima i bave se necim nebitnim i huskaju nebitne stvari...

antifasista

pre 7 godina

Ne znam dali to i misli,ali 100% je u pravu.Da je više takvih mišljenja
(Brigel)

Mesic je ovo uvek ponavljao od kada ga znam dosledno i bez uvijanja. Svedocio je protiv Tudjmana mada ne u optuzbi protiv Tudjmana (o podeli BiH sa Milosevicem). izjava da je posao zavrsio je konstatacija da Jugoslavije vise nema i nije vise na funkciji koju je imao. Druga je stvar sto su za nas svi politicari koji nisu Srbi pritajeni ustase, islamisti, separatisti, konjusari, to etiketiranje je pocelo od mitinga istine kada ni Tudjmana ni Alije nije bilo ni na vidiku. Tako se ne grade odnosi.

ПравимоПроблем

pre 7 godina

Ти си твој задатак завршио,хиљаде изгубљених живота,стотине хиљада расељених и сада када савест гризе јављаш се?Далеко ти лепа кућа и теби и твојима.

Kimasabi

pre 7 godina

"Što se zločina nad Srbima tiče, njih se naprosto ne može negirati. Postoje iz vremena Drugog svjetskog rata egzaktni podaci o tome i samo slijepac se može praviti da ih ne vidi."

To kaze covek koji je aktivno ucestvovao u oduzimanju statusa konstitutivnog naroda Srbima u Hrvatskoj posle pobede HDZ , sto je bio uvod u pocetak rata.

Gospodine Mesicu, kada cete se vi i vasi savremenici u Hrvatskoj suociti sa zlocinima nad Srbima tokom tzv. "domovinskog rata" i oduzimanjem njihove imovine? Tek tada cemo moci da krenemo put pomirenja i svega drugog sto pominjete. Do tada, ovo je samo prazna prica jos jednog, od strane Zapada, jednokratno iskoriscenog politikanta sa ovih prostora.

Johan

pre 7 godina

Zna Mesić da Hrvatska mora biti u dobrim odnosima sa Srbijom jer šta će biti jednog dana kada se Eu raspadne.
A plus toga po ugovoru iz Ozima moguće je da se vrate delovi Istre Italiji,pa ko zna možda će joj biti od koristi podrška Srbije i ostalih članica bivše SFRJ.

alo

pre 7 godina

sve sto ste slusali o mesicu za vreme miloševica je bila laz, montaza i ujdurma db-a, budite svesni, ko je gledao jutel, koga je inace miloševicev rezim zabranio tada, zna o cemu pricam

poljak

pre 7 godina

Mesić jeste kao "Broj 2" u HDZ-u svašta radio i pričao. I dok je bio vrlo aktivan uveliko je u HR sprovođen aparthejd, puštanje krimosa iz zatvora i dočekivanje raznih barešića i šakića. Desila su se i zastrašivanja Srba, a institucionalno su Srbi izbačeni iz Ustava HR iako nje bilo ne bi u toj formi i obliku bez Srba (niti bi Dalmacija ušla u sastav SHS bez Srba, niti bi Baranja i Istra 1945, a o kazni od stane saveznika da ne pričamo). Ipak, srpska odgovornost je ogromna i kod velike većine Hrvata se 1990. osećao strah od srpske politike i to opravdano. Gledano iz tog ugla, i ja bih se, da sam Hrvat, naoružavao i spremao za Plan B. I dosta više o tome da je Mesić sahranio Jugoslaviju. Sahranili smo je svi, a tehnički je prva i ozbiljno pocela Srbija kršenjem Ustava SFRJ i kasnijom pljačkom rezervi. O pujdanju Srba da ne pričamo.

milann

pre 7 godina

Covek koji je u kameru izjavio da je HR jedina na svetu dva puta pobedila u ratu 1941-1945. Covek zakuvao corbu i sad mu malo gorci? Licemerna izjava.

ford

pre 7 godina

E,al realno koga od nas boli uvo(uho!?) sta ima da kaze relikvija proslosti u kojoj je aktivno ucestvovao,a poslednjih godina promenom retorike pokusava nesto,sta?Moje dvoriste,moj problem!

baksooz

pre 7 godina

Zivim u Nemackoj i dosta se srecem sa Hrvatima,normalno komuniciramo,smem cak reci da se i obradujemo kad jedni druge vidimo....proziveo taj prokleti rat na svoj nacin,imao zrtve u porodici,ali i shvatio davno da veliki broj ljudi u Srbiji i Hrvatskoj gleda na sve to isto kao i ja. Nazalost ,ona manjina nas uvek unakazi,tako je bilo i devedesetih... Muka mi je vise da slusam price o tome,jednostavno nastavio sam dalje da zivim

Milosav

pre 7 godina

Gospodin Mesic se javno hvalio kako je licno on da rasturi SFRJ i da ce da bude njen poslednji lider. Secam se dobro njegovih govora onda, raspirivao je mrznju prema Srbima a sad glumi nekog humanistu i umerenog politicara.
Muka mi je od ovakvih

heavy

pre 7 godina

Mesic je prepreden,latinski lukav politicar.
On sada nastupa kao glas razuma da bi umanjio eventualnu stetu koju njihovoj nazovi drzavi prave one pijane ustaske budale.
Nije njemu problem i da prizna sve ustaske zlocine iz WWII ako ce to biti u korist nove ndh drzave.
Ko god ima dileme o tome da li je doticni ustasa ili komunista neka pogleda malo na youtube njegova gostovanja na ustaskim skupovima u Australiji.
Takvi tipovi su mnogo opasniji po nas Srbe od onih zatucanih idiota koji oblace ustaske uniforme i pozdravljaju za dom....

zena-zmaj

pre 7 godina

ne razumijem da li on smatra da smo svi glupi, ludi ili senilni. sjecamo se mi odlicno njega i njegovog djela devedesetih. a tek izjave o tudjmanu?! ma divan jedan covjek bio, svakom srpskom djetetu u hrvatskoj kupio po cokoladu!

EStvarno...

pre 7 godina

Pa nije li on sve započeo dok je bio Predsednik SFRJ? Nisu li počeli otcepljenje (prerano otcepljenje) još dok je on bio na čelu države (SFRJ) čije interese se zakleo da će čuvati? Njemu zakletva malo znači!?

razmisliti pa lupiti

pre 7 godina

Mesić se vraća u politiku jer mu je ukinut parazitski "ured bivšeg predsjednika" koji si je bio uveo doživotno, da na grbači poreznih obveznika živi luksuzno, putuje svijetom i sponzorira svoje ljubavnice.
(Bob Rock, 11. avgust 2016 11:23)

Ljubavnice?? Halo, 81 godina!

Danac

pre 7 godina

Mesic 1991:" Mi smo jedina drzava koja ke dva puta pobjedila u WW 2".....i on je bio na taladu ustastva, pa sada kad su isterali Srbe pravi sebe demokratom! Tip je bio pun mrznje prema Srbiji 10-tak godina. Ali kao sto kaze, covek se promeni....samo jedna stvar je vazna: Srbi su proterani i unisteni u HR, a sada traze da se pomirimo kad su oni SVE dobili a Srbi SVE izgubili....isto kao na Kosovu... poz sa severa Jevrope ;)

Bane

pre 7 godina

Mnogi niste shvatili. On ne zagovara novo bratstvo-jedinstvo. Mesić je zeleo samostalnu Hrvatsku, i tako se politicki i postavio. To nije sporno. Koliko sam ja shvatio, covek poziva i jednu i drugu stranu na vise samokritike, i vise odgovornosti. I da se smanji ekstremizam. Jer kao sto nismo najveca braca, tako nismo ni najveci neprijatelji. I jedno i drugo je napumpano. A istina je negde u sredini. Covek na to poziva, da se spusti lopta, da svako prizna svoje zlocine, da se pruzi izkrena ruka i okrene novi list. I ne zvuci mi ni kao zamka, ni kao trik.

Nenad G

pre 7 godina

Drago mi je videti da i ugledni pojedinci hrvatskog društva sve češće dižu glas protiv rehabilitacije ustaštva. "Tuše" za poentu da je antifašizam u hrvatskom ustavu, i time obaveza svake vlasti!

Bob Rock

pre 7 godina

Mesić se vraća u politiku jer mu je ukinut parazitski "ured bivšeg predsjednika" koji si je bio uveo doživotno, da na grbači poreznih obveznika živi luksuzno, putuje svijetom i sponzorira svoje ljubavnice.

Gorans

pre 7 godina

Neki dan sam gledao intervju sa jednim slovenačkim diplomatom. Bio je sa Mesićem na sastanku sa Genšerom kao zvanični predstavnik SFRJ prije izbijanja rata. I sad Mesić tu pljuje po SFRJ, govori o planovima za Hrvatsku, kako Nemačka treba da je prizna itd. Nemac odvlači Slovenca i pita ga ako je ovaj ozbiljan, a Slovenac odgovara: najozbiljniji! Toliko o tome da je njegova izjava da SFRJ više nema i da je on svoj posao završio izvučena iz konteksta. A što se tiče prebrojanih žrtava NDH - pitajte ga koliki je taj broj i neće premašiti 80000.

Otto

pre 7 godina

Ovaj čovjek je u Australiji ispod Pavelićeve slike pjevao ustaške pjesme. Sada tvrdi da je samo otvarao usta. Kasnije se uplašio Haga i robije i promijenio svoje stavove za 180 stupnjeva. Nešto slično Vuku Draškoviću. Ne vole ga ni Hrvati ni Srbi.

ma da

pre 7 godina

Sta se sad javlja ? Imao je sansu kao predsednik predsednistva SFRJ da sredi sve zloce (Milosevic,Tudjman,Izem-ti-begovica..itd),nije mrdnuo prstom.Drugim recima nije bio sposoban i visoko svestan velicine drzave i naroda kojeg je predstavljao.Posle je bio u vrhu Hrvatske.Ni tamo nije iskorenio zlo.Covece,jednostavno si nesposoban za drustveno dobro i to shvati.Mozda su ovi i jedni i drugi losi ali ti si nesposoban.Nisi cak ni loš.

Pamtim ko slon!

pre 7 godina

Koliko se secam Mesic je pustio iz zatvora onog ratnog zlocinca sto je ubio celu porodicu, muza, zenu i njihovu cerku .
I svi politicari su iskreni kad odu u penziju tako i bivsi nemacki kancelar Shröder on je izjavio kako su krsili medjunarodno pravo kad su nas bombardovali i eto Mesic se isto pravi pametan sad.
Zasto nije Mesic ovako pricao kad se racunalo kad je bio politicar.

Samo verujmo...

pre 7 godina

Zalosna nam nasa i njihova majka kad su opet najglasniji OVI i ONI koji veruju/vjeruju u stogodisnju/stoljetnu medjusobnu mrznju i da su oni drugi za sve krivi.

Nasa stampa i politicari nama ne manipulisu. To rade oni s druge strane.

Aferim!

dvostruki antifasista

pre 7 godina

@ antifasista i ostali relativizatori
Oooo opet ti..pa ima li vijesti o Hrvatskoj i ustasama a da ti ne dodjes tu da poravnavas zlocince i zrtve kao pravi navijeni SKOJ-evac '45.Stjepan Mesic : " Moj posao je zavrsen,Jugoslavija vise ne postoji "..a i pogledajte svjedocenje protiv Milosevica,kako se uvija kao zmija.Znamo se odlicno,smarate.Cao zdravo!!!

klaun cita satiru

pre 7 godina

Ovaj tip je luzer. U Srbiji je ustasa a u Hrvatskoj jugonostalgicar i komunjara. Tip je u biti htio konfederaciju bez rata ali su demoni svjetski htjeli klanje i bude uzas.

maki

pre 7 godina

Da,samo ko se seca Mesica iz prvih dana seca se i toga da je vodio stranku za koju su vecina srba u hrvatskoj glasali a on glasove dao Tudjmanu,pa izjave da je zadnji presednik SFRJ i tako dalje.

...

pre 7 godina

Sve to što radite i jedni i drugi samo dsokazuje da su komunisti bili u pravu sto su sve nacionaliste drzali u rupama. Tako se sa takvima postupa. Kakvo razumevanje i dijalog? Za to je potreban uslov da su umesane strane razumne, a ne potpuno iracionalne.

pre 7 godina

Susjedi iz Srbije trebali bi znati da je Mesić najomiljeniji političar u zajednici hrvatskih Srba. Više se puta ispričao u Jasenovcu, osudio Pavelićeve koljače. Otvoreno se suprotstavljao ustašama, ali nije bio svemoguć. Ni devedesetih, ni u vrijeme dok je obavljao funkciju hrvatskoga predsjednika. No kada su hrvatski generali potpisali peticiju protiv ljevičarske vlasti i aktivno se uključili u politiku, Mesić ih je preko noći umirovio, tj. poslao u penziju. Mesić je u karijeri imao i dvojbenih poteza, ali je otvoreno priznao da nema političara bez mrlja u u karijeri. No njegove su mrljice, gotovo nevidljive u usporedbi s mrljama ratnih i poratnih huškača koji godinama svađaju Hrvate i Srbe, stožerne balkanske narode.

Beobrad

pre 7 godina

Jasenovac i ostali logori su se desili pre 70-tak godina, a ne pre 1000!
Ko kaze da su Srbi to zaboravili, pa nisu svi!
700.000 pobijenih Srba traze pravdu, i dobice je, sa neba!

Dex

pre 7 godina

Svi vi politicari ste razumni i racionalni kada vise niste na funkciji. Da je gosn Mesic imao ovakav stav 90-tih mozda bi koji zivot bio spasen.

kisa

pre 7 godina

(baksooz, 11. avgust 2016 11:26)

Sve je to lepo samo je i tebi vreme za budjenje prijatelju. Ta "manjina" o kojoj pricas jos uvek bira SNS i HDZ. Pa sad ti proceni ko je u manjini bio i jeste.

e

pre 7 godina

Najpre titov pionir,pa omladinac i na kraju prof.političar. Dobro je Mesić naučio lekciju svog učitelja:"Mi drugovi moramo uvek voditi borbu protiv unutrašnjeg i spoljnjeg neprijatelja".Kada je ponestalo neprijatelja,oni iz ljepe njihove isteraše Srbe.Sad neznaju kako dalje da dosledno sprovedu zadatak nađoše spoljnog neprijatelja,koga drugog nego Srbe. Usput sve srboždere proglasiše za heroje i svece.

ilija

pre 7 godina

Prisećanja su izgleda čudna i nepouzdana stvar. Ako se istina i bude tražila neće se naći u ničijem prisećanju, samo u činjenicama, a one im se ne dopadaju jer su njihova stremljenja išla na ruku rasturanja SFRJ, koja je eto čas nekakakva okupatorska sila, čas nostalgija... Eh, kako god, ja verujem da se sa budalama ne može praviti bilo kakav posao, ali i ne sporim da prisećanje svakako ima smisla onom ko se priseća, ali kako uspevaju da na kraju toga prisećanja u njemu opet vide budućnost i viziju velikih vremena, e to je stvarno čudno. Ni mere ni obrasca samo prisećanja i izjava do izjave na izjavu, definitivno ono što je učinjeno tada nije samo zločin nad ljudima nego nad životom i istinom, zato za kaznu zauvek mogu da ostanu da žive u svojim prisećanjima jer ništa drugo im neće ni biti dato.

Deki

pre 7 godina

@(DŠ, 11. avgust 2016 23:28), slažem se, samo bih još dodao da je odigrao veliku ulogu u rušenju Jugoslavije. Da li je to dobro ili loše, proceni sam kroz trenutnu situaciju i u jednoj i u drugoj zemlji.