Četvrtak, 11.08.2016.

08:26

"Er Srbiji ni dinar više, BG aerodrom zlatna koka"

Država nije uplatila ni dinar više Er Srbiji od onoga što je bila njena ugovorna obaveza prema Etihadu, kaže mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

"Er Srbiji ni dinar više, BG aerodrom zlatna koka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 7 godina

Iskreno air serbiom ne letim vec duze vreme. Isterali su easy jet I bg-milano liniju koja sad kosta 300e osim ako se ne uhvati promo period. Skoro kao Karta do NYC. Zato ce sada Ryanair iz Nisa...

Pera pisar

pre 7 godina

U drugoj vesti danas na b92 (link dole)o poslovnim rezultatima Aerodroma Nikola Tesla se kaze sledece "Tokom prva dva kvartala nije bilo novih tranši otpisa potraživanja od Er Srbije, ali se ne može sa sigurnošću tvrditi da će izostati i u drugom polugođu".
Kad je Radulovic o ovome i o milionskim subvencijama iz budzeta Air Srbiji pisao pre godinu dana, premijer mu je rekao da ne ume da cita finansijske izvestaje i da bi i dete u 5. razredu osnovne skole bolje procitalo od njega. A sad vidimo da je Radulovic pricao istinu, a da premijer i dalje pokusava da nas laze!

Pitanje za javnog tuzioca je - kako je moguce da akcionarsko drustvo Aerodrom NT, ciji su akcionari gradjani RS i drzava Srbija otpisuje milijarde RSD potrazivanja preduzecu Air Srbija koje je 51% u drzavnom a 49% u inostranom vlasnistvu?! Drugim recima, da bi spasili nesto sto je vise arapsko nego nase, mi zrtvujemo nase preduzece!
Po zakonu, svako preduzece je posebno pravno lice i odgovara za svoje rezultate. Ovo sto se radi je tipicno IZVLACENJE PARA iz Aerodroma u korist drugog (polu-stranog) preduzeca. Na taj nacin je opljackano hiljade preduzeca u privatizaciji u zadnjih 15-20 godina. Za ovo krivicno delo je npr Miskovic trenutno na sudu tj osudjen je na kaznu zatvora.
Ko ce u ovom slucaju da ide u zatvor? Premijer i Sinisa Mali?
Pera pisar? ili pojela maca, kao i sve drugo...


http://www.b92.net/biz/vas_komentar.php?nav_id=1166294

Voo doo Instalater

pre 7 godina

Najbolji smo u regiji kada je rec o avio saobracaju,i idemo ka tome da budemo i medju prva tri u Evropi.
(Sumadinac, 11. avgust 2016 17:32)

Daj bre ne lupaj, sreće ti. Nisi mrdnuo dalje od tvojih Natalinaca pa misliš da kompanija sa 10 ćopavih letilica, i to iznajmljenih, ima perspektivu da bude "MEĐU PRVA TRI U EVROPI"!!!

Ako ima malo pismenijih i prosvećenijih od ovakvih tantuza među vama, kažem AKO IMA, skrenite im pažnju ako Boga znate.

Fantom

pre 7 godina

Radulovic nastavlja da lupeta sta stigne i uglavnom govori nepovezano jer nema nikakve argumente. Jadnik. Neka razmislja kako ce da vraca milionske dugove.

bb

pre 7 godina

Bas me interesuje da li ce Air Serbia od 2018 dobiati nove avione u svom vlasnistvu (bese avion Airbus 320 NEO) koje treba polako da zamenjujuju ove polovne iznajmljene airbus avione, jer jedino sto Air Serbia ima u vlasnistvu su nekoilko ATR 72 i 4 boeinga 737 koji lete u carter kcerci Aviolet i ko ce te Airbus 320 da plati, tj da li ce biti placeni da 51 % da drzava a 49 % prebogati Etihad .

politikologapsolvent

pre 7 godina

Znači Radulović je bio u pravu i er Srbija je do sada dobijala dotacije? A naprednjaci poginuše da nam to predstave kao najbolju stvar od kako je izmišljen točak...

Kad masnoj guski ...

pre 7 godina

A šta je i koliko Etihad, kao 49% vlasnik, uneo u Er Srbiju od potpisivanja ugovora do danas? Pošto odgovor, koji svi naslućujemo, zvanično nećemo dobiti od Vlade Srbije, može se zaključiti da je Er Srbiji zlatna koka budžet Republike Srbije.

PS: Što se tiče ANT, to je zlatna koka samo po sebi, gotovo isključivo zbog monopola koji omogućava enormne prihode od aerodromskih taksi i usluga. I nije ovaj aerodrom usamljen primer, u svetu takvih ima puno i svi su zlatne koke sa još većim zlatnim jajima.

marjan

pre 7 godina

Ovako bi svako mogao da posluje pozitivno i naravno ,,profitabilno"
Nikome ništa ne plaćam, država otpisuje moje dugove a ja pored svog otpisa uspem jedva da kroz papire prikažem pozitivno poslovanje!
Žalosno je to što poreski obveznici ove zemlje to sve plaćaju.
Hmm, da i mi napravimo jednu avio kompaniju pa da budemo lideri u regionu?!!!

ten yard penalty

pre 7 godina

@Anna
Zlatna koka je aerodrom Nikola Tesla a ne Air Serbia. To su dve nezavisne firme.
(Pera, 11. avgust 2016 11:34)

...povezane drzzavniom subvencijom jedne i oprashtanjem dugova druge!....

Grbavica021

pre 7 godina

Beograd, Beograd.....pa Beograd. Ovamo Vojvodina separatisam, a BG se separatise u svakom mogucem smislu pogotovo ekonomskom dok ga je cela YU, a sada Srbija, gradila!

Qwerty

pre 7 godina

Cekaj malo... Jel ono aerodromu otpisan visemiliomski dug (u evrima), a sada, odjednom, zlatna koka!?!? Ili se varam...
(Steve G, 11. avgust 2016 11:04)

Lajkovi pokazuju koliko ljudi ne znaju i mesaju ANT sa Er Srbijom. Er Srbiji je otpisan dug na stetu aerodroma!

nn

pre 7 godina

p.s.umoljavam postovane citaoce da shvate da su aerodrom i Aerosrbija dve potpuno odvojene kompanije.Imaju dva zajednicka imenitelja:Srbija je suvlasnik obe kompaniji i zbog toda je aerodrom osudjen da radi besplatno za Aerosrbiju,posto on posluje pozitivno a Aerosrbija negativno i zato sto je vodja tako naredio...

nn

pre 7 godina

ako nisam potpuno alchajmirao,aerodrom,koji je apsolutno nezavisno preduzece,akcionarsko drustvo,otpisalo je Aerosrbiji,deonicarskom drustvu,gde je drzava Srbija manjinski vlasnik nekih tridesetak miliJona $.Kako je to uopste moguce,kakvi zakoni to pokrivaju,kakvi ugovori?!Drzava je vecinski ali ne i jedini vlasnik aerodroma.Ko je i kako pitao manjinske akcionare ,a njih ima oko 2 5oo ooo(dva i po miliJona ) da neko njihove pare poklanja Arapima koji su vecinski vlasnik Aerosrbije.E,tu je taj zajednicki imenitelj,gradonacelnik Bg.,gsp. MALI(savaMali).Ko njega pokriva,on je predsednik nadzornog odbora aerodroma i direktno vladi i premijeru podnosi racun.Ali ,ovog puta su se zaigrali,njihove diplome mega,sega,giga ih ne pokrivaju znanjem sta i kako ce biti kada se sve to bude jednog dana preispitivalo pred pravom drzavom i pravi,pravcijatim zakonom.I mali akcionari,ma kako mali bili,su krivi jer se ne interesuju sta se sa njihovom imovinom desava!?

Orwell Vegan

pre 7 godina

Steta je sto u opoziciji nema neko sa autoritetom i cistom biografijom da obrise patos. To sve zahvaljujuci tajnoj DS koaliciji sa SNS.

Nebojsa

pre 7 godina

Daleko je Air Serbia od dobrog poslovanja, naravno da se sve u ovoj zemlji radi zarad interesa...Ciljno se ide na obaranje cene aerodroma samim oprostom dugova toj istoj "zlatnoj koki", i naravno da ce se neko novi od ovog debelo okoristiti..

Al

pre 7 godina

Pa objasnite nam sta je to obaveza drzave prema Air Srbiji! Zasto ugovori od javnog znacaja imaju status drzavne tajne. Meni je drago sto Air Srbija ima ozbiljnog partnera, ali mi nije drago kad tu kompaniju subvencionisete iz budzeta, a da u isto vreme uzimate od penzionera. Dakle hocemo odgovore, ne fraze, uvrede, spinovanja, kreveljenje, foliranje...

Sloba

pre 7 godina

Pa ti si tog i takvog Radulovica uzeo u svoju vladu? Kakav si ti onda? Ili se on iz korena izmenio i izgubio sve komprtencije izlaskom iz tvije vlade? Dajte malo ozbiljnosti i uzajamnog postovanja.
Nasa Maja, na opasku da poslanicima nije dato vremena da prouce materijale, kaze: Tako je i ranije radjeno. Po toj logici mogu ponovo da uzmu deviznu stednju, ne isplacuju penzije, ubijaju novinare i opozicione prvake jer "tako je i ranije radjeno"?

deki 185

pre 7 godina

Cuj ti njega.Jedini aerodrom u Srbiji nije imao nikakvu vrednost?.Covece sta ti pricas.To sto se kralo pa nije ostajalo nista, to je druga priča.Koliko čovek zna da odvali i opet neko to proguta.

plo

pre 7 godina

Pa ne laze u ugovoru pise da celokupni minus mora drzava da plati i ni dinar vise.Drugim recima premijer hoce da kaze da drzava placa celokupne gubitke i ni dinar preko toga :)

srki

pre 7 godina

100% da radulovic ne zna da tumaci finansijske rezultate, nikada nije imao svoju kompaniju i nikada nije radio sa policijom na rasvetljavanju finansijskog kriminala. srecom, premijer ima bogato radno iskustvo, zaradio je toliko para mukotrpnim radom, on i njegov brat takodje. mozda je brat finansijski a on generalni, kao cvarkov i marijanovic!

Ana

pre 7 godina

A sto "zlatna koka" ima pad broja putnika ove godine dok svi aerodromi u regiji beleze dvocifren rast (Split, Dubrovnik, Sarajevo, Tuzla, Tivat, Podgorica, Skoplje, Ohrid, Pristina, Tirana...)? Podjite na sajt aerodroma Beograd pa cete videti da je u stagnaciji/padu od oktobra prosle godine.

faking balkanac

pre 7 godina

Transparentnost? A gde su pisani dokazi? Ovako je sve isprazno blebetanje, što će se videti (ako se objavi ovaj komentar) iz silnih minusa sendvičara. Kao da je mandatar rekao da su vanzemaljci sleteli u zadnje dvorište Srbije. Dokaz? Zar ne verujete u njegovu (mandatarevu) reč?

Chika Qre

pre 7 godina

"Ni dinara nismo više upaltiili od onoga što je naša ugovorna obaveza", poručio je Vučić. "

Pa to I JESTE problem! Radulovic je pricao da je sam ugovor vrlo stetan po Srbiju! Kako okolisa vodja...

repus

pre 7 godina

istinu zbori vucic normalno da ni dinara ne uplacuju šta ce etihadi dinari I njima je valuta dolar e za dolare se nije vucic izjasnio dali im se I dalje isplacuju he he he he

darko

pre 7 godina

Gospodin spin majstor. Radulovic ni jednog trenutka nije komentarisao da li su ispunjene ugovorne obaveze ili ne. On je rekao da je aerodrom poslovao sa minusom i da je onda vlada Srbije uplatila novac, da bi krajnji rezultat fiktivno bio pozitivan. Koliko vidim, gospodin mandatar to u ovoj izjavi nije demantovao.

ten yard penalty

pre 7 godina

Beograd -- Država nije uplatila ni dinar više Er Srbiji od onoga što je bila njena ugovorna obaveza prema Etihadu, kaže mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

A KOLIKO JE BILA TA NJENA "OBAVEZA"!????....Troldzijo i demagogu,ne trabunjaj bez veze nego NA OVO ODGOVORI!...

ten yard penalty

pre 7 godina

On je istakao da je aerodrom ranije vredeo svega oko 50 miliona evra, dok danas vredi ukoliko bi bio ponuđen na koncesiju na 25 godina 350 miliona evra.
"Plus konsešn fi između 10 i 15 miliona evra svake godine, pa vi izračunajte. Od nečega što nikakvu vrednost nije imalo napravili smo zlatnu koku Balkana, a ne samo Srbije, ali ne možete to da priznate", istakao je Vučić i dodao da je u tome sve vidljivo i transparentno.

A ZASHTO SI ONDA TAKO KO SIVONJA NAVALIO DA SE "RATOSILJASH" TE "ZLATNE KOKE",AKO TOLIKO VREDI!??...Zlato,u ovom sluchaju "zlatna kokosh" kako ti kazzesh-se NE PRODAJE niti daje pod zakup kad donosi odlichan profit!

Zoran M.

pre 7 godina

Sve političke vesti iz Srbije se baziraju na svađama i dobacivanjima političara. Kad ćete naučiti da se bavite ozbiljnom i transparentnom politikom koja gradi bolje dana svim građanima Srbije za narednih 50 godina, a ne da se bavite prodajom onoga što su građani Srbije izgradili, oduzimanjem penzija i smanjenjima plata, uzimanjem kredita od MMF-a, izgradnjom nekretnina i tržnih centara od kojih građanima neće biti bolje.
Na kraju krajeva mislim d aje vreme za jedan dobar TV duel predstavnika svih političkih partija da građani Srbije vide ko je ovde ko. Zar ne mislite tako?

Anna

pre 7 godina

Da, zlatnu koku sa cenama pet puta višim nego u prodavnicama. To ni na jednom aerodromu ne videh.

A i kad smo pozitive i zlatne koke, svaki put mi je avionu hrana u sve manjim i manjim pakovanjima. Na kraju će mi biti potrebna lupa. Prvo su izbacili flašice vode jer, navodno, ne znaju šta će sa ambalažom. Pa su onda izbacili one njihove kolače koji idu uz sendvič, pa su na kraju skratili i sendviče na bukvalno zalogaj.

Da se razumemo, nije meni stalo do te hrane. Mogu ja da jedem pre ulaska u avion, mogu da ponesem hranu sa sobom, mogu da izdržim sat i po, nije to problem. Samo kažem da to pokazuje koliko kompaniji dobro ide. Primećujete sve veća zakidanja svaki put i sve skuplje stvari u prodavnicama svaki put.

ID

pre 7 godina

Ne zameri što ne verujemo.
Daj, lepo, na uvid ugovor sa Etihadom i uvid u finansijski izveštaj Air Serbia, a i uvid u budžet RS u svaku isplatu pa da vidimo.
Šipak!
A, Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja?

IgyBgd

pre 7 godina

Lepo, a sta je sa obavezama koje Air Serbia nije placala Aerodromu a koje su prilicno velike jel i to od sada moraju da placaju? Kako premijer govori neodredjeno, to je bas zanimljivo.

Pedja

pre 7 godina

"Radulović ne zna da tumači poslovne rezultate, niti zna koje su bile naše ugovorne obaveze u formiranju zajedničke kompanije Er Srbije zajedno sa Etihad ervejzom."

Bravo, upravo si samog sebe udario u stomak. NIKO NE ZNA ugovorne obaveze, sve je radjeno ispod zita. Sada lepo stavku po stavku da objasnis "novoj" vladi koliko, zasto i kako, pa onda pricaj da li je neko zlatna koka. Zlatne koke su Telekom i Posta pa ces da ih prodas.

Penzos

pre 7 godina

Aerodrom NT je oduvek bio "zlatna koka", a tako nesto se niti prodaje niti iznajmljuje za neku koncesiju.I te kako zaradjuju i izdrzavaju ne samo sebe vec i gomilu grebatora i parazita ukljucujuci tu i mezimce Air Serbiu.
Ovde je u pitanju opasna muljaza i zamazivanje ociju sa nazovi investitorima.
Aerodrom trenutno ima i kadrovske i sve ostale potencijale za dugorocni napredak ,i ne treba im nikakav koncesionar, jedino ako ga vi i slicni ne upropastite pa onda kao mora.

Iv.

pre 7 godina

Sva sreca pa nam je funkcionalna nepismenost u Srbiji oko 70% pa retko ko razume koliko je ovo netacno sto je rekao... :(

Zaista, skroz cemo propasti ako nam se ne poboljsaju skole i obrazovni sistem...

popeye

pre 7 godina

Ни динар ал' долара-евра, милиони, то може...
Златна кока, то одма' да продамо, шта ће то нама...

drsci

pre 7 godina

Niko osim velikog vodje ne poznaje bolje delove ugovora koji su zaštićeni kao državna tajna. Možda se upravo u tim delovima ugovora nalaze klauzule po kojima mi moramo nešto nekome da plaćamo.Jadno je ono preduzeće koje dotiraju poreski obveznici a da samo mali procenat istih ima para za njegove usluge.

Marko

pre 7 godina

Bože, koji "zicer".
Pa problem i jeste u tome što javnost Srbije (mi građani koji punimo budžet) ne zna šta piše u tom ugovoru i o kojoj sumi je reč.

lepo upakovano

pre 7 godina

kako Vucicu ne daje ni dinara vise od dogovorenog kad se u papirima Aerodroma Nikola Tesla lepo vidi da je 20tak miliona evra odpisan dug Air Srbiji za proslu i onu godinu pre na ime ne placanja usluga itd a to nije bilo u ugovoru kako je receno jednom prilikom slucajno od strane ljudi sa NT aerodroma. Znaci vi ste ostetili time ``zlatnu koku`` za 20 miliona po godini i punjenje budzeta smanjli za te iznose koji su mogli da odu drzavi ili da se uloze u sredjivanje i dogradnju samo aerodroma pa cak i za sanaciju krova koji tu i tamo curka

boki

pre 7 godina

ne uplacujete nista ali er srbija ima besplatnu opslugu (i to od ljudi koji rade preko omladinske bez godisnjeg i bolovanja i gde nas ima 560 na aerodromu) i uzima i uzima takse od karata za koje bi trebalo da se uplati aerodromu al od toga nema nista...

dingoslav

pre 7 godina

Još samo da kažete kolika je to ugovorna obaveza? Da li tu spadaju i aerodromske takse, kerozin...? Ako spadaju, kolika je onda stvarna dobit za narod Srbije od te avio-kompanije?

banbus

pre 7 godina

Kakve manipulacije i da ne kazem sta, jer mi necete objaviti komentar!!! Godisnje od formiranja AirSrbije drzava je pokrivala gubitke sa 50 do 70 miliona evra subvencija, odnosno oprastanja dugova prema aerodromu, NISu, dobavljacima. Za sada je taj iznos blizu 200 miliona evra!!!
Bravo!!!

Saul Goodman

pre 7 godina

"Konsešn fi"... Ovaj termin koristi i razume svih 1700000 tupalja kojih je glasalo za najvećeg prevaranta u istoriji Srbije. Iz naslova bi čovek pomislio da država vise ne uplaćuje harač Etihadu, kad ono nije tako.

Baca

pre 7 godina

Napravio zlatnu koku pa je daje na koncesiju da stranac uzima profit. Umesto da sva zarada ide našim bolnicama i školama, on hoće da stranac uzima većinu zarade a nama da daje samo manji procenat. Pa ko još daje zlatnu koku drugome?

eeeeeeeee

pre 7 godina

a ko ce da odgovara za taj stetan ugovor po srbiju? ulozne milijarde, uzeti krediti a ta firma i dalje posluje sa gubicima i sve se pokriva iz drzavne kase? vreme je da vi koji ostetite srbij uza miliajrde jednom odgovarate. ak omzoete nas da hapsite i bijete za svercovanej u busu jer smo ostetili drzavu sta onda treba uraditi sa vama koji ostetite za milijarde?

Pedja

pre 7 godina

"Radulović ne zna da tumači poslovne rezultate, niti zna koje su bile naše ugovorne obaveze u formiranju zajedničke kompanije Er Srbije zajedno sa Etihad ervejzom."

Bravo, upravo si samog sebe udario u stomak. NIKO NE ZNA ugovorne obaveze, sve je radjeno ispod zita. Sada lepo stavku po stavku da objasnis "novoj" vladi koliko, zasto i kako, pa onda pricaj da li je neko zlatna koka. Zlatne koke su Telekom i Posta pa ces da ih prodas.

Baca

pre 7 godina

Napravio zlatnu koku pa je daje na koncesiju da stranac uzima profit. Umesto da sva zarada ide našim bolnicama i školama, on hoće da stranac uzima većinu zarade a nama da daje samo manji procenat. Pa ko još daje zlatnu koku drugome?

banbus

pre 7 godina

Kakve manipulacije i da ne kazem sta, jer mi necete objaviti komentar!!! Godisnje od formiranja AirSrbije drzava je pokrivala gubitke sa 50 do 70 miliona evra subvencija, odnosno oprastanja dugova prema aerodromu, NISu, dobavljacima. Za sada je taj iznos blizu 200 miliona evra!!!
Bravo!!!

boki

pre 7 godina

ne uplacujete nista ali er srbija ima besplatnu opslugu (i to od ljudi koji rade preko omladinske bez godisnjeg i bolovanja i gde nas ima 560 na aerodromu) i uzima i uzima takse od karata za koje bi trebalo da se uplati aerodromu al od toga nema nista...

ID

pre 7 godina

Ne zameri što ne verujemo.
Daj, lepo, na uvid ugovor sa Etihadom i uvid u finansijski izveštaj Air Serbia, a i uvid u budžet RS u svaku isplatu pa da vidimo.
Šipak!
A, Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja?

Fantom

pre 7 godina

Radulovic nastavlja da lupeta sta stigne i uglavnom govori nepovezano jer nema nikakve argumente. Jadnik. Neka razmislja kako ce da vraca milionske dugove.

Chika Qre

pre 7 godina

"Ni dinara nismo više upaltiili od onoga što je naša ugovorna obaveza", poručio je Vučić. "

Pa to I JESTE problem! Radulovic je pricao da je sam ugovor vrlo stetan po Srbiju! Kako okolisa vodja...

srki

pre 7 godina

100% da radulovic ne zna da tumaci finansijske rezultate, nikada nije imao svoju kompaniju i nikada nije radio sa policijom na rasvetljavanju finansijskog kriminala. srecom, premijer ima bogato radno iskustvo, zaradio je toliko para mukotrpnim radom, on i njegov brat takodje. mozda je brat finansijski a on generalni, kao cvarkov i marijanovic!

Marko

pre 7 godina

Bože, koji "zicer".
Pa problem i jeste u tome što javnost Srbije (mi građani koji punimo budžet) ne zna šta piše u tom ugovoru i o kojoj sumi je reč.

Saul Goodman

pre 7 godina

"Konsešn fi"... Ovaj termin koristi i razume svih 1700000 tupalja kojih je glasalo za najvećeg prevaranta u istoriji Srbije. Iz naslova bi čovek pomislio da država vise ne uplaćuje harač Etihadu, kad ono nije tako.

darko

pre 7 godina

Gospodin spin majstor. Radulovic ni jednog trenutka nije komentarisao da li su ispunjene ugovorne obaveze ili ne. On je rekao da je aerodrom poslovao sa minusom i da je onda vlada Srbije uplatila novac, da bi krajnji rezultat fiktivno bio pozitivan. Koliko vidim, gospodin mandatar to u ovoj izjavi nije demantovao.

plo

pre 7 godina

Pa ne laze u ugovoru pise da celokupni minus mora drzava da plati i ni dinar vise.Drugim recima premijer hoce da kaze da drzava placa celokupne gubitke i ni dinar preko toga :)

Sloba

pre 7 godina

Pa ti si tog i takvog Radulovica uzeo u svoju vladu? Kakav si ti onda? Ili se on iz korena izmenio i izgubio sve komprtencije izlaskom iz tvije vlade? Dajte malo ozbiljnosti i uzajamnog postovanja.
Nasa Maja, na opasku da poslanicima nije dato vremena da prouce materijale, kaze: Tako je i ranije radjeno. Po toj logici mogu ponovo da uzmu deviznu stednju, ne isplacuju penzije, ubijaju novinare i opozicione prvake jer "tako je i ranije radjeno"?

Al

pre 7 godina

Pa objasnite nam sta je to obaveza drzave prema Air Srbiji! Zasto ugovori od javnog znacaja imaju status drzavne tajne. Meni je drago sto Air Srbija ima ozbiljnog partnera, ali mi nije drago kad tu kompaniju subvencionisete iz budzeta, a da u isto vreme uzimate od penzionera. Dakle hocemo odgovore, ne fraze, uvrede, spinovanja, kreveljenje, foliranje...

ten yard penalty

pre 7 godina

Beograd -- Država nije uplatila ni dinar više Er Srbiji od onoga što je bila njena ugovorna obaveza prema Etihadu, kaže mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

A KOLIKO JE BILA TA NJENA "OBAVEZA"!????....Troldzijo i demagogu,ne trabunjaj bez veze nego NA OVO ODGOVORI!...

Iv.

pre 7 godina

Sva sreca pa nam je funkcionalna nepismenost u Srbiji oko 70% pa retko ko razume koliko je ovo netacno sto je rekao... :(

Zaista, skroz cemo propasti ako nam se ne poboljsaju skole i obrazovni sistem...

politikologapsolvent

pre 7 godina

Znači Radulović je bio u pravu i er Srbija je do sada dobijala dotacije? A naprednjaci poginuše da nam to predstave kao najbolju stvar od kako je izmišljen točak...

ten yard penalty

pre 7 godina

On je istakao da je aerodrom ranije vredeo svega oko 50 miliona evra, dok danas vredi ukoliko bi bio ponuđen na koncesiju na 25 godina 350 miliona evra.
"Plus konsešn fi između 10 i 15 miliona evra svake godine, pa vi izračunajte. Od nečega što nikakvu vrednost nije imalo napravili smo zlatnu koku Balkana, a ne samo Srbije, ali ne možete to da priznate", istakao je Vučić i dodao da je u tome sve vidljivo i transparentno.

A ZASHTO SI ONDA TAKO KO SIVONJA NAVALIO DA SE "RATOSILJASH" TE "ZLATNE KOKE",AKO TOLIKO VREDI!??...Zlato,u ovom sluchaju "zlatna kokosh" kako ti kazzesh-se NE PRODAJE niti daje pod zakup kad donosi odlichan profit!

popeye

pre 7 godina

Ни динар ал' долара-евра, милиони, то може...
Златна кока, то одма' да продамо, шта ће то нама...

drsci

pre 7 godina

Niko osim velikog vodje ne poznaje bolje delove ugovora koji su zaštićeni kao državna tajna. Možda se upravo u tim delovima ugovora nalaze klauzule po kojima mi moramo nešto nekome da plaćamo.Jadno je ono preduzeće koje dotiraju poreski obveznici a da samo mali procenat istih ima para za njegove usluge.

lepo upakovano

pre 7 godina

kako Vucicu ne daje ni dinara vise od dogovorenog kad se u papirima Aerodroma Nikola Tesla lepo vidi da je 20tak miliona evra odpisan dug Air Srbiji za proslu i onu godinu pre na ime ne placanja usluga itd a to nije bilo u ugovoru kako je receno jednom prilikom slucajno od strane ljudi sa NT aerodroma. Znaci vi ste ostetili time ``zlatnu koku`` za 20 miliona po godini i punjenje budzeta smanjli za te iznose koji su mogli da odu drzavi ili da se uloze u sredjivanje i dogradnju samo aerodroma pa cak i za sanaciju krova koji tu i tamo curka

Penzos

pre 7 godina

Aerodrom NT je oduvek bio "zlatna koka", a tako nesto se niti prodaje niti iznajmljuje za neku koncesiju.I te kako zaradjuju i izdrzavaju ne samo sebe vec i gomilu grebatora i parazita ukljucujuci tu i mezimce Air Serbiu.
Ovde je u pitanju opasna muljaza i zamazivanje ociju sa nazovi investitorima.
Aerodrom trenutno ima i kadrovske i sve ostale potencijale za dugorocni napredak ,i ne treba im nikakav koncesionar, jedino ako ga vi i slicni ne upropastite pa onda kao mora.

IgyBgd

pre 7 godina

Lepo, a sta je sa obavezama koje Air Serbia nije placala Aerodromu a koje su prilicno velike jel i to od sada moraju da placaju? Kako premijer govori neodredjeno, to je bas zanimljivo.

deki 185

pre 7 godina

Cuj ti njega.Jedini aerodrom u Srbiji nije imao nikakvu vrednost?.Covece sta ti pricas.To sto se kralo pa nije ostajalo nista, to je druga priča.Koliko čovek zna da odvali i opet neko to proguta.

faking balkanac

pre 7 godina

Transparentnost? A gde su pisani dokazi? Ovako je sve isprazno blebetanje, što će se videti (ako se objavi ovaj komentar) iz silnih minusa sendvičara. Kao da je mandatar rekao da su vanzemaljci sleteli u zadnje dvorište Srbije. Dokaz? Zar ne verujete u njegovu (mandatarevu) reč?

dingoslav

pre 7 godina

Još samo da kažete kolika je to ugovorna obaveza? Da li tu spadaju i aerodromske takse, kerozin...? Ako spadaju, kolika je onda stvarna dobit za narod Srbije od te avio-kompanije?

Anna

pre 7 godina

Da, zlatnu koku sa cenama pet puta višim nego u prodavnicama. To ni na jednom aerodromu ne videh.

A i kad smo pozitive i zlatne koke, svaki put mi je avionu hrana u sve manjim i manjim pakovanjima. Na kraju će mi biti potrebna lupa. Prvo su izbacili flašice vode jer, navodno, ne znaju šta će sa ambalažom. Pa su onda izbacili one njihove kolače koji idu uz sendvič, pa su na kraju skratili i sendviče na bukvalno zalogaj.

Da se razumemo, nije meni stalo do te hrane. Mogu ja da jedem pre ulaska u avion, mogu da ponesem hranu sa sobom, mogu da izdržim sat i po, nije to problem. Samo kažem da to pokazuje koliko kompaniji dobro ide. Primećujete sve veća zakidanja svaki put i sve skuplje stvari u prodavnicama svaki put.

nn

pre 7 godina

p.s.umoljavam postovane citaoce da shvate da su aerodrom i Aerosrbija dve potpuno odvojene kompanije.Imaju dva zajednicka imenitelja:Srbija je suvlasnik obe kompaniji i zbog toda je aerodrom osudjen da radi besplatno za Aerosrbiju,posto on posluje pozitivno a Aerosrbija negativno i zato sto je vodja tako naredio...

Ana

pre 7 godina

A sto "zlatna koka" ima pad broja putnika ove godine dok svi aerodromi u regiji beleze dvocifren rast (Split, Dubrovnik, Sarajevo, Tuzla, Tivat, Podgorica, Skoplje, Ohrid, Pristina, Tirana...)? Podjite na sajt aerodroma Beograd pa cete videti da je u stagnaciji/padu od oktobra prosle godine.

Qwerty

pre 7 godina

Cekaj malo... Jel ono aerodromu otpisan visemiliomski dug (u evrima), a sada, odjednom, zlatna koka!?!? Ili se varam...
(Steve G, 11. avgust 2016 11:04)

Lajkovi pokazuju koliko ljudi ne znaju i mesaju ANT sa Er Srbijom. Er Srbiji je otpisan dug na stetu aerodroma!

marjan

pre 7 godina

Ovako bi svako mogao da posluje pozitivno i naravno ,,profitabilno"
Nikome ništa ne plaćam, država otpisuje moje dugove a ja pored svog otpisa uspem jedva da kroz papire prikažem pozitivno poslovanje!
Žalosno je to što poreski obveznici ove zemlje to sve plaćaju.
Hmm, da i mi napravimo jednu avio kompaniju pa da budemo lideri u regionu?!!!

eeeeeeeee

pre 7 godina

a ko ce da odgovara za taj stetan ugovor po srbiju? ulozne milijarde, uzeti krediti a ta firma i dalje posluje sa gubicima i sve se pokriva iz drzavne kase? vreme je da vi koji ostetite srbij uza miliajrde jednom odgovarate. ak omzoete nas da hapsite i bijete za svercovanej u busu jer smo ostetili drzavu sta onda treba uraditi sa vama koji ostetite za milijarde?

repus

pre 7 godina

istinu zbori vucic normalno da ni dinara ne uplacuju šta ce etihadi dinari I njima je valuta dolar e za dolare se nije vucic izjasnio dali im se I dalje isplacuju he he he he

Nebojsa

pre 7 godina

Daleko je Air Serbia od dobrog poslovanja, naravno da se sve u ovoj zemlji radi zarad interesa...Ciljno se ide na obaranje cene aerodroma samim oprostom dugova toj istoj "zlatnoj koki", i naravno da ce se neko novi od ovog debelo okoristiti..

nn

pre 7 godina

ako nisam potpuno alchajmirao,aerodrom,koji je apsolutno nezavisno preduzece,akcionarsko drustvo,otpisalo je Aerosrbiji,deonicarskom drustvu,gde je drzava Srbija manjinski vlasnik nekih tridesetak miliJona $.Kako je to uopste moguce,kakvi zakoni to pokrivaju,kakvi ugovori?!Drzava je vecinski ali ne i jedini vlasnik aerodroma.Ko je i kako pitao manjinske akcionare ,a njih ima oko 2 5oo ooo(dva i po miliJona ) da neko njihove pare poklanja Arapima koji su vecinski vlasnik Aerosrbije.E,tu je taj zajednicki imenitelj,gradonacelnik Bg.,gsp. MALI(savaMali).Ko njega pokriva,on je predsednik nadzornog odbora aerodroma i direktno vladi i premijeru podnosi racun.Ali ,ovog puta su se zaigrali,njihove diplome mega,sega,giga ih ne pokrivaju znanjem sta i kako ce biti kada se sve to bude jednog dana preispitivalo pred pravom drzavom i pravi,pravcijatim zakonom.I mali akcionari,ma kako mali bili,su krivi jer se ne interesuju sta se sa njihovom imovinom desava!?

ten yard penalty

pre 7 godina

@Anna
Zlatna koka je aerodrom Nikola Tesla a ne Air Serbia. To su dve nezavisne firme.
(Pera, 11. avgust 2016 11:34)

...povezane drzzavniom subvencijom jedne i oprashtanjem dugova druge!....

Zoran M.

pre 7 godina

Sve političke vesti iz Srbije se baziraju na svađama i dobacivanjima političara. Kad ćete naučiti da se bavite ozbiljnom i transparentnom politikom koja gradi bolje dana svim građanima Srbije za narednih 50 godina, a ne da se bavite prodajom onoga što su građani Srbije izgradili, oduzimanjem penzija i smanjenjima plata, uzimanjem kredita od MMF-a, izgradnjom nekretnina i tržnih centara od kojih građanima neće biti bolje.
Na kraju krajeva mislim d aje vreme za jedan dobar TV duel predstavnika svih političkih partija da građani Srbije vide ko je ovde ko. Zar ne mislite tako?

Kad masnoj guski ...

pre 7 godina

A šta je i koliko Etihad, kao 49% vlasnik, uneo u Er Srbiju od potpisivanja ugovora do danas? Pošto odgovor, koji svi naslućujemo, zvanično nećemo dobiti od Vlade Srbije, može se zaključiti da je Er Srbiji zlatna koka budžet Republike Srbije.

PS: Što se tiče ANT, to je zlatna koka samo po sebi, gotovo isključivo zbog monopola koji omogućava enormne prihode od aerodromskih taksi i usluga. I nije ovaj aerodrom usamljen primer, u svetu takvih ima puno i svi su zlatne koke sa još većim zlatnim jajima.

Voo doo Instalater

pre 7 godina

Najbolji smo u regiji kada je rec o avio saobracaju,i idemo ka tome da budemo i medju prva tri u Evropi.
(Sumadinac, 11. avgust 2016 17:32)

Daj bre ne lupaj, sreće ti. Nisi mrdnuo dalje od tvojih Natalinaca pa misliš da kompanija sa 10 ćopavih letilica, i to iznajmljenih, ima perspektivu da bude "MEĐU PRVA TRI U EVROPI"!!!

Ako ima malo pismenijih i prosvećenijih od ovakvih tantuza među vama, kažem AKO IMA, skrenite im pažnju ako Boga znate.

Grbavica021

pre 7 godina

Beograd, Beograd.....pa Beograd. Ovamo Vojvodina separatisam, a BG se separatise u svakom mogucem smislu pogotovo ekonomskom dok ga je cela YU, a sada Srbija, gradila!

bb

pre 7 godina

Bas me interesuje da li ce Air Serbia od 2018 dobiati nove avione u svom vlasnistvu (bese avion Airbus 320 NEO) koje treba polako da zamenjujuju ove polovne iznajmljene airbus avione, jer jedino sto Air Serbia ima u vlasnistvu su nekoilko ATR 72 i 4 boeinga 737 koji lete u carter kcerci Aviolet i ko ce te Airbus 320 da plati, tj da li ce biti placeni da 51 % da drzava a 49 % prebogati Etihad .

Orwell Vegan

pre 7 godina

Steta je sto u opoziciji nema neko sa autoritetom i cistom biografijom da obrise patos. To sve zahvaljujuci tajnoj DS koaliciji sa SNS.

Pera pisar

pre 7 godina

U drugoj vesti danas na b92 (link dole)o poslovnim rezultatima Aerodroma Nikola Tesla se kaze sledece "Tokom prva dva kvartala nije bilo novih tranši otpisa potraživanja od Er Srbije, ali se ne može sa sigurnošću tvrditi da će izostati i u drugom polugođu".
Kad je Radulovic o ovome i o milionskim subvencijama iz budzeta Air Srbiji pisao pre godinu dana, premijer mu je rekao da ne ume da cita finansijske izvestaje i da bi i dete u 5. razredu osnovne skole bolje procitalo od njega. A sad vidimo da je Radulovic pricao istinu, a da premijer i dalje pokusava da nas laze!

Pitanje za javnog tuzioca je - kako je moguce da akcionarsko drustvo Aerodrom NT, ciji su akcionari gradjani RS i drzava Srbija otpisuje milijarde RSD potrazivanja preduzecu Air Srbija koje je 51% u drzavnom a 49% u inostranom vlasnistvu?! Drugim recima, da bi spasili nesto sto je vise arapsko nego nase, mi zrtvujemo nase preduzece!
Po zakonu, svako preduzece je posebno pravno lice i odgovara za svoje rezultate. Ovo sto se radi je tipicno IZVLACENJE PARA iz Aerodroma u korist drugog (polu-stranog) preduzeca. Na taj nacin je opljackano hiljade preduzeca u privatizaciji u zadnjih 15-20 godina. Za ovo krivicno delo je npr Miskovic trenutno na sudu tj osudjen je na kaznu zatvora.
Ko ce u ovom slucaju da ide u zatvor? Premijer i Sinisa Mali?
Pera pisar? ili pojela maca, kao i sve drugo...


http://www.b92.net/biz/vas_komentar.php?nav_id=1166294

Ana

pre 7 godina

Iskreno air serbiom ne letim vec duze vreme. Isterali su easy jet I bg-milano liniju koja sad kosta 300e osim ako se ne uhvati promo period. Skoro kao Karta do NYC. Zato ce sada Ryanair iz Nisa...

Pedja

pre 7 godina

"Radulović ne zna da tumači poslovne rezultate, niti zna koje su bile naše ugovorne obaveze u formiranju zajedničke kompanije Er Srbije zajedno sa Etihad ervejzom."

Bravo, upravo si samog sebe udario u stomak. NIKO NE ZNA ugovorne obaveze, sve je radjeno ispod zita. Sada lepo stavku po stavku da objasnis "novoj" vladi koliko, zasto i kako, pa onda pricaj da li je neko zlatna koka. Zlatne koke su Telekom i Posta pa ces da ih prodas.

politikologapsolvent

pre 7 godina

Znači Radulović je bio u pravu i er Srbija je do sada dobijala dotacije? A naprednjaci poginuše da nam to predstave kao najbolju stvar od kako je izmišljen točak...

Kad masnoj guski ...

pre 7 godina

A šta je i koliko Etihad, kao 49% vlasnik, uneo u Er Srbiju od potpisivanja ugovora do danas? Pošto odgovor, koji svi naslućujemo, zvanično nećemo dobiti od Vlade Srbije, može se zaključiti da je Er Srbiji zlatna koka budžet Republike Srbije.

PS: Što se tiče ANT, to je zlatna koka samo po sebi, gotovo isključivo zbog monopola koji omogućava enormne prihode od aerodromskih taksi i usluga. I nije ovaj aerodrom usamljen primer, u svetu takvih ima puno i svi su zlatne koke sa još većim zlatnim jajima.

Marko

pre 7 godina

Bože, koji "zicer".
Pa problem i jeste u tome što javnost Srbije (mi građani koji punimo budžet) ne zna šta piše u tom ugovoru i o kojoj sumi je reč.

Chika Qre

pre 7 godina

"Ni dinara nismo više upaltiili od onoga što je naša ugovorna obaveza", poručio je Vučić. "

Pa to I JESTE problem! Radulovic je pricao da je sam ugovor vrlo stetan po Srbiju! Kako okolisa vodja...

bb

pre 7 godina

Bas me interesuje da li ce Air Serbia od 2018 dobiati nove avione u svom vlasnistvu (bese avion Airbus 320 NEO) koje treba polako da zamenjujuju ove polovne iznajmljene airbus avione, jer jedino sto Air Serbia ima u vlasnistvu su nekoilko ATR 72 i 4 boeinga 737 koji lete u carter kcerci Aviolet i ko ce te Airbus 320 da plati, tj da li ce biti placeni da 51 % da drzava a 49 % prebogati Etihad .

popeye

pre 7 godina

Ни динар ал' долара-евра, милиони, то може...
Златна кока, то одма' да продамо, шта ће то нама...

ID

pre 7 godina

Ne zameri što ne verujemo.
Daj, lepo, na uvid ugovor sa Etihadom i uvid u finansijski izveštaj Air Serbia, a i uvid u budžet RS u svaku isplatu pa da vidimo.
Šipak!
A, Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja?

ten yard penalty

pre 7 godina

On je istakao da je aerodrom ranije vredeo svega oko 50 miliona evra, dok danas vredi ukoliko bi bio ponuđen na koncesiju na 25 godina 350 miliona evra.
"Plus konsešn fi između 10 i 15 miliona evra svake godine, pa vi izračunajte. Od nečega što nikakvu vrednost nije imalo napravili smo zlatnu koku Balkana, a ne samo Srbije, ali ne možete to da priznate", istakao je Vučić i dodao da je u tome sve vidljivo i transparentno.

A ZASHTO SI ONDA TAKO KO SIVONJA NAVALIO DA SE "RATOSILJASH" TE "ZLATNE KOKE",AKO TOLIKO VREDI!??...Zlato,u ovom sluchaju "zlatna kokosh" kako ti kazzesh-se NE PRODAJE niti daje pod zakup kad donosi odlichan profit!

Ana

pre 7 godina

A sto "zlatna koka" ima pad broja putnika ove godine dok svi aerodromi u regiji beleze dvocifren rast (Split, Dubrovnik, Sarajevo, Tuzla, Tivat, Podgorica, Skoplje, Ohrid, Pristina, Tirana...)? Podjite na sajt aerodroma Beograd pa cete videti da je u stagnaciji/padu od oktobra prosle godine.

ten yard penalty

pre 7 godina

Beograd -- Država nije uplatila ni dinar više Er Srbiji od onoga što je bila njena ugovorna obaveza prema Etihadu, kaže mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

A KOLIKO JE BILA TA NJENA "OBAVEZA"!????....Troldzijo i demagogu,ne trabunjaj bez veze nego NA OVO ODGOVORI!...

banbus

pre 7 godina

Kakve manipulacije i da ne kazem sta, jer mi necete objaviti komentar!!! Godisnje od formiranja AirSrbije drzava je pokrivala gubitke sa 50 do 70 miliona evra subvencija, odnosno oprastanja dugova prema aerodromu, NISu, dobavljacima. Za sada je taj iznos blizu 200 miliona evra!!!
Bravo!!!

boki

pre 7 godina

ne uplacujete nista ali er srbija ima besplatnu opslugu (i to od ljudi koji rade preko omladinske bez godisnjeg i bolovanja i gde nas ima 560 na aerodromu) i uzima i uzima takse od karata za koje bi trebalo da se uplati aerodromu al od toga nema nista...

repus

pre 7 godina

istinu zbori vucic normalno da ni dinara ne uplacuju šta ce etihadi dinari I njima je valuta dolar e za dolare se nije vucic izjasnio dali im se I dalje isplacuju he he he he

Grbavica021

pre 7 godina

Beograd, Beograd.....pa Beograd. Ovamo Vojvodina separatisam, a BG se separatise u svakom mogucem smislu pogotovo ekonomskom dok ga je cela YU, a sada Srbija, gradila!

srki

pre 7 godina

100% da radulovic ne zna da tumaci finansijske rezultate, nikada nije imao svoju kompaniju i nikada nije radio sa policijom na rasvetljavanju finansijskog kriminala. srecom, premijer ima bogato radno iskustvo, zaradio je toliko para mukotrpnim radom, on i njegov brat takodje. mozda je brat finansijski a on generalni, kao cvarkov i marijanovic!

Baca

pre 7 godina

Napravio zlatnu koku pa je daje na koncesiju da stranac uzima profit. Umesto da sva zarada ide našim bolnicama i školama, on hoće da stranac uzima većinu zarade a nama da daje samo manji procenat. Pa ko još daje zlatnu koku drugome?

Saul Goodman

pre 7 godina

"Konsešn fi"... Ovaj termin koristi i razume svih 1700000 tupalja kojih je glasalo za najvećeg prevaranta u istoriji Srbije. Iz naslova bi čovek pomislio da država vise ne uplaćuje harač Etihadu, kad ono nije tako.

drsci

pre 7 godina

Niko osim velikog vodje ne poznaje bolje delove ugovora koji su zaštićeni kao državna tajna. Možda se upravo u tim delovima ugovora nalaze klauzule po kojima mi moramo nešto nekome da plaćamo.Jadno je ono preduzeće koje dotiraju poreski obveznici a da samo mali procenat istih ima para za njegove usluge.

Penzos

pre 7 godina

Aerodrom NT je oduvek bio "zlatna koka", a tako nesto se niti prodaje niti iznajmljuje za neku koncesiju.I te kako zaradjuju i izdrzavaju ne samo sebe vec i gomilu grebatora i parazita ukljucujuci tu i mezimce Air Serbiu.
Ovde je u pitanju opasna muljaza i zamazivanje ociju sa nazovi investitorima.
Aerodrom trenutno ima i kadrovske i sve ostale potencijale za dugorocni napredak ,i ne treba im nikakav koncesionar, jedino ako ga vi i slicni ne upropastite pa onda kao mora.

dingoslav

pre 7 godina

Još samo da kažete kolika je to ugovorna obaveza? Da li tu spadaju i aerodromske takse, kerozin...? Ako spadaju, kolika je onda stvarna dobit za narod Srbije od te avio-kompanije?

IgyBgd

pre 7 godina

Lepo, a sta je sa obavezama koje Air Serbia nije placala Aerodromu a koje su prilicno velike jel i to od sada moraju da placaju? Kako premijer govori neodredjeno, to je bas zanimljivo.

eeeeeeeee

pre 7 godina

a ko ce da odgovara za taj stetan ugovor po srbiju? ulozne milijarde, uzeti krediti a ta firma i dalje posluje sa gubicima i sve se pokriva iz drzavne kase? vreme je da vi koji ostetite srbij uza miliajrde jednom odgovarate. ak omzoete nas da hapsite i bijete za svercovanej u busu jer smo ostetili drzavu sta onda treba uraditi sa vama koji ostetite za milijarde?

marjan

pre 7 godina

Ovako bi svako mogao da posluje pozitivno i naravno ,,profitabilno"
Nikome ništa ne plaćam, država otpisuje moje dugove a ja pored svog otpisa uspem jedva da kroz papire prikažem pozitivno poslovanje!
Žalosno je to što poreski obveznici ove zemlje to sve plaćaju.
Hmm, da i mi napravimo jednu avio kompaniju pa da budemo lideri u regionu?!!!

Iv.

pre 7 godina

Sva sreca pa nam je funkcionalna nepismenost u Srbiji oko 70% pa retko ko razume koliko je ovo netacno sto je rekao... :(

Zaista, skroz cemo propasti ako nam se ne poboljsaju skole i obrazovni sistem...

ten yard penalty

pre 7 godina

@Anna
Zlatna koka je aerodrom Nikola Tesla a ne Air Serbia. To su dve nezavisne firme.
(Pera, 11. avgust 2016 11:34)

...povezane drzzavniom subvencijom jedne i oprashtanjem dugova druge!....

lepo upakovano

pre 7 godina

kako Vucicu ne daje ni dinara vise od dogovorenog kad se u papirima Aerodroma Nikola Tesla lepo vidi da je 20tak miliona evra odpisan dug Air Srbiji za proslu i onu godinu pre na ime ne placanja usluga itd a to nije bilo u ugovoru kako je receno jednom prilikom slucajno od strane ljudi sa NT aerodroma. Znaci vi ste ostetili time ``zlatnu koku`` za 20 miliona po godini i punjenje budzeta smanjli za te iznose koji su mogli da odu drzavi ili da se uloze u sredjivanje i dogradnju samo aerodroma pa cak i za sanaciju krova koji tu i tamo curka

faking balkanac

pre 7 godina

Transparentnost? A gde su pisani dokazi? Ovako je sve isprazno blebetanje, što će se videti (ako se objavi ovaj komentar) iz silnih minusa sendvičara. Kao da je mandatar rekao da su vanzemaljci sleteli u zadnje dvorište Srbije. Dokaz? Zar ne verujete u njegovu (mandatarevu) reč?

darko

pre 7 godina

Gospodin spin majstor. Radulovic ni jednog trenutka nije komentarisao da li su ispunjene ugovorne obaveze ili ne. On je rekao da je aerodrom poslovao sa minusom i da je onda vlada Srbije uplatila novac, da bi krajnji rezultat fiktivno bio pozitivan. Koliko vidim, gospodin mandatar to u ovoj izjavi nije demantovao.

Zoran M.

pre 7 godina

Sve političke vesti iz Srbije se baziraju na svađama i dobacivanjima političara. Kad ćete naučiti da se bavite ozbiljnom i transparentnom politikom koja gradi bolje dana svim građanima Srbije za narednih 50 godina, a ne da se bavite prodajom onoga što su građani Srbije izgradili, oduzimanjem penzija i smanjenjima plata, uzimanjem kredita od MMF-a, izgradnjom nekretnina i tržnih centara od kojih građanima neće biti bolje.
Na kraju krajeva mislim d aje vreme za jedan dobar TV duel predstavnika svih političkih partija da građani Srbije vide ko je ovde ko. Zar ne mislite tako?

Qwerty

pre 7 godina

Cekaj malo... Jel ono aerodromu otpisan visemiliomski dug (u evrima), a sada, odjednom, zlatna koka!?!? Ili se varam...
(Steve G, 11. avgust 2016 11:04)

Lajkovi pokazuju koliko ljudi ne znaju i mesaju ANT sa Er Srbijom. Er Srbiji je otpisan dug na stetu aerodroma!

Anna

pre 7 godina

Da, zlatnu koku sa cenama pet puta višim nego u prodavnicama. To ni na jednom aerodromu ne videh.

A i kad smo pozitive i zlatne koke, svaki put mi je avionu hrana u sve manjim i manjim pakovanjima. Na kraju će mi biti potrebna lupa. Prvo su izbacili flašice vode jer, navodno, ne znaju šta će sa ambalažom. Pa su onda izbacili one njihove kolače koji idu uz sendvič, pa su na kraju skratili i sendviče na bukvalno zalogaj.

Da se razumemo, nije meni stalo do te hrane. Mogu ja da jedem pre ulaska u avion, mogu da ponesem hranu sa sobom, mogu da izdržim sat i po, nije to problem. Samo kažem da to pokazuje koliko kompaniji dobro ide. Primećujete sve veća zakidanja svaki put i sve skuplje stvari u prodavnicama svaki put.

plo

pre 7 godina

Pa ne laze u ugovoru pise da celokupni minus mora drzava da plati i ni dinar vise.Drugim recima premijer hoce da kaze da drzava placa celokupne gubitke i ni dinar preko toga :)

Sloba

pre 7 godina

Pa ti si tog i takvog Radulovica uzeo u svoju vladu? Kakav si ti onda? Ili se on iz korena izmenio i izgubio sve komprtencije izlaskom iz tvije vlade? Dajte malo ozbiljnosti i uzajamnog postovanja.
Nasa Maja, na opasku da poslanicima nije dato vremena da prouce materijale, kaze: Tako je i ranije radjeno. Po toj logici mogu ponovo da uzmu deviznu stednju, ne isplacuju penzije, ubijaju novinare i opozicione prvake jer "tako je i ranije radjeno"?

nn

pre 7 godina

p.s.umoljavam postovane citaoce da shvate da su aerodrom i Aerosrbija dve potpuno odvojene kompanije.Imaju dva zajednicka imenitelja:Srbija je suvlasnik obe kompaniji i zbog toda je aerodrom osudjen da radi besplatno za Aerosrbiju,posto on posluje pozitivno a Aerosrbija negativno i zato sto je vodja tako naredio...

Orwell Vegan

pre 7 godina

Steta je sto u opoziciji nema neko sa autoritetom i cistom biografijom da obrise patos. To sve zahvaljujuci tajnoj DS koaliciji sa SNS.

Al

pre 7 godina

Pa objasnite nam sta je to obaveza drzave prema Air Srbiji! Zasto ugovori od javnog znacaja imaju status drzavne tajne. Meni je drago sto Air Srbija ima ozbiljnog partnera, ali mi nije drago kad tu kompaniju subvencionisete iz budzeta, a da u isto vreme uzimate od penzionera. Dakle hocemo odgovore, ne fraze, uvrede, spinovanja, kreveljenje, foliranje...

Nebojsa

pre 7 godina

Daleko je Air Serbia od dobrog poslovanja, naravno da se sve u ovoj zemlji radi zarad interesa...Ciljno se ide na obaranje cene aerodroma samim oprostom dugova toj istoj "zlatnoj koki", i naravno da ce se neko novi od ovog debelo okoristiti..

deki 185

pre 7 godina

Cuj ti njega.Jedini aerodrom u Srbiji nije imao nikakvu vrednost?.Covece sta ti pricas.To sto se kralo pa nije ostajalo nista, to je druga priča.Koliko čovek zna da odvali i opet neko to proguta.

nn

pre 7 godina

ako nisam potpuno alchajmirao,aerodrom,koji je apsolutno nezavisno preduzece,akcionarsko drustvo,otpisalo je Aerosrbiji,deonicarskom drustvu,gde je drzava Srbija manjinski vlasnik nekih tridesetak miliJona $.Kako je to uopste moguce,kakvi zakoni to pokrivaju,kakvi ugovori?!Drzava je vecinski ali ne i jedini vlasnik aerodroma.Ko je i kako pitao manjinske akcionare ,a njih ima oko 2 5oo ooo(dva i po miliJona ) da neko njihove pare poklanja Arapima koji su vecinski vlasnik Aerosrbije.E,tu je taj zajednicki imenitelj,gradonacelnik Bg.,gsp. MALI(savaMali).Ko njega pokriva,on je predsednik nadzornog odbora aerodroma i direktno vladi i premijeru podnosi racun.Ali ,ovog puta su se zaigrali,njihove diplome mega,sega,giga ih ne pokrivaju znanjem sta i kako ce biti kada se sve to bude jednog dana preispitivalo pred pravom drzavom i pravi,pravcijatim zakonom.I mali akcionari,ma kako mali bili,su krivi jer se ne interesuju sta se sa njihovom imovinom desava!?

Voo doo Instalater

pre 7 godina

Najbolji smo u regiji kada je rec o avio saobracaju,i idemo ka tome da budemo i medju prva tri u Evropi.
(Sumadinac, 11. avgust 2016 17:32)

Daj bre ne lupaj, sreće ti. Nisi mrdnuo dalje od tvojih Natalinaca pa misliš da kompanija sa 10 ćopavih letilica, i to iznajmljenih, ima perspektivu da bude "MEĐU PRVA TRI U EVROPI"!!!

Ako ima malo pismenijih i prosvećenijih od ovakvih tantuza među vama, kažem AKO IMA, skrenite im pažnju ako Boga znate.

Fantom

pre 7 godina

Radulovic nastavlja da lupeta sta stigne i uglavnom govori nepovezano jer nema nikakve argumente. Jadnik. Neka razmislja kako ce da vraca milionske dugove.

Pera pisar

pre 7 godina

U drugoj vesti danas na b92 (link dole)o poslovnim rezultatima Aerodroma Nikola Tesla se kaze sledece "Tokom prva dva kvartala nije bilo novih tranši otpisa potraživanja od Er Srbije, ali se ne može sa sigurnošću tvrditi da će izostati i u drugom polugođu".
Kad je Radulovic o ovome i o milionskim subvencijama iz budzeta Air Srbiji pisao pre godinu dana, premijer mu je rekao da ne ume da cita finansijske izvestaje i da bi i dete u 5. razredu osnovne skole bolje procitalo od njega. A sad vidimo da je Radulovic pricao istinu, a da premijer i dalje pokusava da nas laze!

Pitanje za javnog tuzioca je - kako je moguce da akcionarsko drustvo Aerodrom NT, ciji su akcionari gradjani RS i drzava Srbija otpisuje milijarde RSD potrazivanja preduzecu Air Srbija koje je 51% u drzavnom a 49% u inostranom vlasnistvu?! Drugim recima, da bi spasili nesto sto je vise arapsko nego nase, mi zrtvujemo nase preduzece!
Po zakonu, svako preduzece je posebno pravno lice i odgovara za svoje rezultate. Ovo sto se radi je tipicno IZVLACENJE PARA iz Aerodroma u korist drugog (polu-stranog) preduzeca. Na taj nacin je opljackano hiljade preduzeca u privatizaciji u zadnjih 15-20 godina. Za ovo krivicno delo je npr Miskovic trenutno na sudu tj osudjen je na kaznu zatvora.
Ko ce u ovom slucaju da ide u zatvor? Premijer i Sinisa Mali?
Pera pisar? ili pojela maca, kao i sve drugo...


http://www.b92.net/biz/vas_komentar.php?nav_id=1166294

Ana

pre 7 godina

Iskreno air serbiom ne letim vec duze vreme. Isterali su easy jet I bg-milano liniju koja sad kosta 300e osim ako se ne uhvati promo period. Skoro kao Karta do NYC. Zato ce sada Ryanair iz Nisa...