Utorak, 09.08.2016.

08:26

"Rusi" brži od busa, voziće i na ekskurzije

Blagajna na Železničkoj stanici u Novom Sadu mesečno proda 73.000 voznih karata, a leti dnevno i do 2.000.

Izvor: Dnevnik

"Rusi" brži od busa, voziæe i na ekskurzije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Swarog

pre 7 godina

Nije bas tema ali da vidite samo vozove u Spaniji. Ja krenem proletos iz Madrida za Kordobu, nekih 350 km. Voz ide do 280 kmh, fotelja ogromna ko u prvoj klasi, nikad se udobnije nisam vozio niti leteo u zivotu. Doduse karta je kostala nekih 60 Eur.

Mile

pre 7 godina

Neka rukovodilac pogleda u arhivu kada je bila dizel vuča do Bgd koliko je trebalo do N Bgd. Ako ne nađe evo mu podatak 55 minuta a onda je voz čekao na ulaz u Bgd. Toliko o brzini nekad i sad.

Goran

pre 7 godina

Koja logika ! Beograd hoce drugi civilni aerodrom uz Teslu, dok gradjani Vojvodine putuju sa Osjeckog a dalje destinacije Budimpeste koja je glavna za lou cost u ovom delu Evrope, umesto da Bg odustane od Batajnice i da se na Ceneju izgradi manji civilni aerodrom za lale tj pre svega NS kao drugi najveci grad u drzavi. Unistavate sami sebe. Nikakva pruga od NS do surcina vec manji aerodrom pored ns ili izmedju NS i Sub - blize NS da nam narod ne ide preko susednih drzava !

Сава

pre 7 godina

Неопходно је да се ураде барем две ствари које функционишу у свим иоле сређенијим државама:

1) Повезати Нови Сад пругом са аеродромом Никола Тесла. С обзиром да се аердором налази у Срему, то не би требало да представља велики проблем.
2) То исто урадири и унутар Београда. Дакле, повезати аердором са бг возом и на тај начин учинити одлазак и долазак на Сурчин удобнијим.

Ове два наведена пројекта су неопходна и чини ми се да не траже нека велика улагања. Такође треба тежити ка што већем броју повезивања пруга и активном саобраћају унутар целе државе. Са добром возном инфраструктуром грађани ће постати мобилнији и практично неће бити ни битно где живе.

parna mašina

pre 7 godina

Na kojoj relaciji ide ide 160 km/h?????
Od Subotice do Vrbasa ne prelazi 40km/h, a od Vrbasa do Novog Sada 80 km/h. A to je kao glavna veza sa Evropom. Kako li je na ostalim deonicama

Smuk

pre 7 godina

Pa zašto onda Ministarka Mihajlović ukida sve novosadske lokalne pruge????I prugu ka Orlovatu, i prugu ka Bečeju i Žablju, i prugu do Beočina...
-evo da dodam ukida se i pruga vrbas-sombor . Nekada je sinobus, cuvena lepa brena, bio prepun putnika. Sada kada su se zatvorile fabrike, u sinobusu nema nikad vise od 10 ljudi

Nikola onaj treci

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)


Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.
(Nikola (onaj drugi), 9. avgust 2016 10:34) # Link komentara

Imenjaci na slici je svajcarac Stadller Flirt elektromotorni voz...Ruski su dizeli!! Proveri ti jos jednom!

novi sad

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)

Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.
(Nikola (onaj drugi), 9. avgust 2016 10:34)

Sigurno je Rus, pogotovo što ima serijski broj 413 :)

Misha Fr.

pre 7 godina

Ta stanica u Novom Sadu pojam je kao gradjevina a dok je Vojvodina imala vlast do 1990. stanica je bila uredjena. Takvih identicnih stanica ovde u Nemackoj ima tuce od Fr do Stutt. Vojvodina je uvek imala sve najbolje od nas dole, kod nas u Sapcu je jos situacija bila ok naspram juzne Srbije. Radio sam u Vojvodini par god i znam da je ona bila za ostatak Srbije pojam. Nigde nije bilo zapisanih stanica kao sto je Glavna u Bg. Gradovi cisti i dan danas Vojvodina je pojam i ko to pljuje nemam reci a da je unistavana jeste, ali nije unistena. Pre par god sam kupio kucu u Karlovcima, pogled na Dunav idem svako malo kad uhvatim godisnji. Ne bi se vise vratio u moj Sabac da mi plate, nikada. Prestanite protiv Vojvodine stalno, ostavite se ljubomore, ako Vojvodinu nastavite unistavati, Srbija sama sebi ima da iskopa jamu.

Nemanja

pre 7 godina

Vojvodina dok je imala slobodu zeleznicka stanica Novi Sad bila je jedna od najlepsih u Jugoslaviji. Beogradska je mirisala ...urinarno...kao i danas...1989. Vojvodina tj. Izvrsno Vece za preduzece "Zeleznice Vojvodine" kupuje 49 modernih elektro vozova i dva opremljena komandna centra za dva najveca grada u Vojvodini Novi Sad i Suboticu. 1990. godina dolaze iz Beograda uzimaju svu opremu iz komandnih centara pod izgovorom da glavni grad mora da ima najbolju opremu, a elektrovozove upucuju na jug da voze po losim prugama, tada su jos pruge u Vojvodini bile pojam. Ali oteto prokleto dole vozovi nikada nisu mogli ici svojom dozv brzinom jer su pruge na jugu Srbije krs ili nisu postojale. I tako se kanda zavrsila ta prica i ogledalo je loseg, abnormalnog ponasanja.

Legend

pre 7 godina

"Sve više se građani opredeljuju za voz jer imamo nove moderne vozove iz Švajcarske i Rusije s klima-uređajima, koji se kreću 160 kilometara na sat, što je evropski standard. Do Beograda se vozom stiže za sat i po, koliko treba putovati i autobusom." - Simović


Koliko ja znam,prugom od Novog Sada do Beograda ima 81 km,ukoliko se naši vozovi kreću 160 km na sat (Što je i Evropski standard....),trebalo bi da stigne u roku od pola sata (10 minuta nek se doda na to,zbog zaustavljanja na stanicama),a ne u roku od sat i po.Ili vam je matematika slaba strana ili naši vozovi ne idu 160 km na sat. Al aj ko da je bitno,bitno je nalupetati se gluposti pa nek narod misli da napredujemo.

nv

pre 7 godina

U CH ne postoji medjugradski autobuski saobracaj. Svuda se putuje vozom. Dakle, ne moramo izmisljati toplu vodu, samo preposati od onih ciji sistem funkcionise dobro.

Goblin

pre 7 godina

Kod nas ne postoji niti je ikad postojalo slobodno trziste, vec se sve namesta. Konkretno, uzeli su kredit od rusa za modernizaciju zeleznice i da bi sad u jevnosti predstavili kako je uradjen dobar posao terace decu da idu vozom na ekskurzije, razlog je brze stizu. Za razliku od autobusa koji decu ostavlja ispred hotela, voz decu ostavlja na zeleznickoj stanici. I onda se postavlja pitanje da li ce deca sa onim kuferima da se guraju po javnom prevozu li ce da iznajme poseban autobus da bi ih odvezli do hotela? I u skladu sa tim postavlja se jos jedno pitanje, sta je u stvari jeftinije i brze?

Ni tu nije kraj, obicno onaj hotel koji lose posluje sklopi dogovor sa skolom da deca prenoce kod njih. A cene su mnogo vise u odnosu na uslove. Pa se isto tako sklapaju dogovori sa restoranima kada treba da se slave mature. U svakom slucaju vecito platimo skuplje za losiju uslugu.

nema od nista

pre 7 godina

ašto nisu kupljeni vozovi za prugu Kruševac - Kraljevo - Čačak?
Tada bi moglo da se radi i studira u Kraljevu i živi u Kruševcu i Čačku.

Ne mi smo to ugasili. Bravo.
(Sava Drugi, 9. avgust 2016 09:44) # Link komentara\
Ta pruga nije elektrifikovana ministar izgrleda nije strucnjak cim pominje 160 km niti je putovao na toj relaciji.Vidi se kvaliet УралВагонЗавод.

Vellehandro

pre 7 godina

160km na cas? Da, da, kako da ne. Po toj logici ne bi se putovalo do Bg-a sat i po vec bi put trajao nekih pola sata koliko me matematika sluzi. Putovao sam skoro tim vozom na toj relaciji i stvarno postoji deo gde se on krece brze ali ne vidim u cemu je problem da se rekonstruise cela pruga radi postizanja tih vecih brzina. Koliko se secam do 2017 bi trebala da se zavrsi ta brza pruga do Budimpeste. Da, da ta cuvena 2017-a !!!

mofa

pre 7 godina

eh kad bi rekonstruisali pruge da brzina bude do 140-150 km/č i da omoguce da biciklici mogu u voz utrostrucili bi broj putnika...e da ne zaboravim i wc da se sredi...sta ces bolje. koristim voz Vrsac Bg i odlican je samo ima 2 problema.1. samo 4x dnevno ide i sad kad se razradio nema vise mesta gde da se sedne.

Android 17

pre 7 godina

Voz je najjeftiniji nacin da odete do BG i nazad. Ide sat i po, posle Stare Pazove pegla 120km/h. Automobilom starim putem vam treba isto toliko. Ja se vozom na toj relaciji vozim vec pet godina. Desavalo se da zakasni dok su bili stari vozovi i kada su snegovi, ali opet za te pare nigde drugde ne mogu. Kada bi se sredio deo NS - Stara Pazova, islo bi se barem pola sata manje, posto deo RE vozova ne staje nigde do Indjije, a deo staje, a ne staje posle Pazove na manje stanice.

Stefan S.

pre 7 godina

Vozio se Bg-SM novim vozom, jako lepi utisci. Stalno se vozim kolima i dao sam šansu Srpskoj železnici. Prvi put sam došao na poslovni sastanak odmoran i relaksiran. Voz mi nije kasnio, stigao je u obećano vreme. U njemu je sve čisto i deluje sve funkcionalno(na nama je da tako i ostane). Šalterska radnica u Bg je bila fenomenalna! Za onu pored nje, reklo bi se da mrzi svoj posao i sebe samu. Eto to su moji utisci... Zaključak je da ide na bolje treba još mnogo uložiti u postojeće dolazne i odlazne stanice, nakon novih vozova i pruga. Pozdrav i srećan put.

Мима

pre 7 godina

Да је памети Нови Сад би сва места из околине повезао у лаки шински систем као што то има Будимпешта. Много људи иде да ради у Нови Сад. Кад би повезали тим систем на северу Врбас, југу Инђију, на западу Паланку и истоку Зрењанин, решили би се многи проблеми људи који путују јер би добили брз и јефтин превоз...

spirogira

pre 7 godina

Može novi voz mnogo brže od sat i po do Beograda. Ja jednom išla, za 50 minuta smo bili u Zemunu, i onda stajao i razvlačio se 40 minuta do glavne ž. stanice jer valjda ne sme da stigne pre reda vožnje.

Aleks

pre 7 godina

120kmh je sasvim dovoljno.Ide samo pravo, nema saobracaja da ga ometa, nema semafora.Ja putujem cesto na relaciji Batajnica-Stara Pazova i prezadovoljan sam.

brzi voz

pre 7 godina

Najbrže su išli vozovi u Srbiji a tada i u SFRJ kada su ih vukle parnjače. Posle njih svi vozovi su išli sporije, Proverite ako ne verujete.

mozaks

pre 7 godina

kad bi se popravila pruga od subotice do vrbasa broj putnika bi se enormno povecao.sve mi se cini da je u pitanju politika a mozda i autobuska mafija nekome placa da se ne popravlja taj deo pruge.vozovi ce biti cisti dokle god se narod bude vozio.kad krene ,,stoka,,da se prevozi onda ce i vozovi biti prljavi..a po nekim vozovima pa i novim se to vec primeti po sedistima pojedinim.
treba biti samo malo kulturniji kao sto se ponasate i u gostima kad kod nekoga odete.

Nikola (onaj drugi)

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)


Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.

Kizza-e

pre 7 godina

"Blagajna na Železničkoj stanici u Novom Sadu mesečno proda 73.000 voznih karata, a dnevno tokom leta i do 2.000" Pa kako nagura 73k, kad dnevno proda do 2k?

Djoka

pre 7 godina

Cista laz za broj putnika,broj ne mnogo veci,al das kondukteru 40 50 dinara dobro njemu dobro tebi.
Mene je sramota sto sam to radio,al za voz se uglavnom odlucim kad nemam para :)

Dare

pre 7 godina

Ne budite smesni sa tim podatkom 160km/h. Ns-indjija ne predje 80km/h... Kome pricate bajke?
Na osnovu 5km pruge koja mozeda izgura 120km/h, stice se utisak da je cela pruga te brzine.

Alo alo

pre 7 godina

Za Cortanovce i dalje za Beograd vozi elektricni svajcarac - Stadler. Maks. brzina zbog stanja pruge je 120 km / h. Rus vozi za Sombor. Maks. Brzina 100 km / h

aeroplaner

pre 7 godina

A da li neko planira da u Srbiji aerordrome poveže sa železničkim saobraćajem kao što je to slučaj u normalnom svetu? Pogledajte samo kako moraju da se maltretiraju ljudi koji nisu iz Beograda i okoline ili Niša i okoline da bi došli do aerodroma. Da li je neko ikada razmišljao o tome?

john mcclane

pre 7 godina

e da bude srece pa da se nastavi ovaj trend. sa dobrom zeleznicom, radis u Beogradu a zivis u Sremskim Karlovcima i tamo ti dete ide u skolu. lepo zvuci. bice valjda do moje penzije (za 25 god)

Swarog

pre 7 godina

Ok, to su sve regionalne i kratke destinacije ali naravno, u razvijenim sredinama se putuje vozom, autobusom - uglavnom sirotinja! Do pre par godina u zemljama kao sto je Nemacka ili Austrija uopste nije bilo unutrasnjeg medjugradskog autobuskog saobracaja. Normalnu zeleznicu imaju samo bogate drzave jer zahteva mnogo orzanizacije i para. Inace, Novi Sad BG, 80 km, tacno? Zar ta destinacija ne bi to trebalo pr brzini od 160 km i cak sa svim stajanjima za jedan sat da se prevali? Tada bi moguce i vise ljudi radilo u jednom a zivelo u drugom gradu...

banana republic

pre 7 godina

Ns-Petrovaradin 15 min?Pa svi znamo da njih deli samo most i reka Dunav.Ali nema veze,narodu sto je glasao za vas puno srce kada procita novu vest o istorijskom progresu koji nam svaki dan servirate.

novi sad

pre 7 godina

Pa zašto onda Ministarka Mihajlović ukida sve novosadske lokalne pruge????
I prugu ka Orlovatu, i prugu ka Bečeju i Žablju, i prugu do Beočina...

Sava Drugi

pre 7 godina

Zašto nisu kupljeni vozovi za prugu Kruševac - Kraljevo - Čačak?
Tada bi moglo da se radi i studira u Kraljevu i živi u Kruševcu i Čačku.

Ne mi smo to ugasili. Bravo.

pfaih

pre 7 godina

Sredite i deonicu Krusevac-Aleksinac-Nis-Leskovac-Vranje i poustite vise lokalnih linija u opticaj da ljudi mogu komotno da idu na posao, a ne da placaju 80€ mesecnu kartu Miskovicevom Nis-Ekspresu.

Goran

pre 7 godina

Vozio sam se novim vozom . Ekstra , jos malo da se srede pruge od Ruskog kredita i full. Inace ja uvek pljujem po komentarima ali ovo je za pohvalu

Bogdan

pre 7 godina

Sjajno.
Treba jos usavrsiti pruge, da se iz Ns za BG stigne duplo brze nego sada, sto da ne? Decentralizacija je Beogradu vise nego potrebna, i pruga bi mogla da igra ogromnu ulogu u tome. Verujem da bi dosta ljudi zivelo van Beograda, da ima nacin brzo da stigne u isti na posao.
Kombinacija voz + metro je dobitna, jedina steta je sto smo, nazalost, par svetlosnih godina od tako necega :(

B

pre 7 godina

Mozda novi vozovi mogu da idu 160, ali nigde na relaciji Beograd - Novi Sad oni ne dostizu tu brzinu. Nisu dovoljni novi vozovi, kad po tim starim prugama ne moze voz da ide toliko.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Šta ti je pionirsko vaspitanje, koje strateški teži ruskim vozovima, do znamenitosti i spomenika NORa. A ako nema pruge, baš baš, do određene znamenitosti. Moraće deca, da potegnu, kao u filmu Tito i Ja...

Inženjer

pre 7 godina

Novosadska železnička stanica je velika i vrlo lepa ali ima
jednu veliku manu koja može lako da se otkloni!
Unutra ima nastanjeno mnogo golubova,već godinama, koji mnogo prljaju i
ruže sliku o celom Novom Sadu!To može da bude i ivor zaraze i
bolesti jer je poznato koliko je izmet gradskih golubova opasan!(zovu
ih i leteći pacovi!)
Svedok sam komentara putnika, na higijenu za vreme EXIT, koji su prvi put došli na železničku stanicu!
Molim nadležne da reše to na dobrobit putnika i građana!

Temerinac

pre 7 godina

Šta je sa vozom na relaciji Novi Sad-Temerin-Žabalj-Čurug-Bečej? Ova pruga zarasla u korov, a nekada je dnevno putovalo na hiljade putnika, a sada mesečno prođe jedan teretni voz. Smatram da bi ovu prugu trebalo revitalizovati i vratiti putnički voz za relaciju Novi Sad-Temerin-Bečej-Senta-Subotica. Ovaj pravac bi povezao Novi Sad, Potisije i sever Bačke, što bi bila i atrakcija za potencijalne turiste da prođu i vide ovaj deo Srbije.

Dzoni

pre 7 godina

U svakoj normalnoj zemlji ljudi koriste zeleznicu, kod nas je to vest. Kad bi drzava shvatila i ulozila i promovisala zeleznicu svima bi bilo nam bilo bolje

Redovni putnik

pre 7 godina

Kako ga nije sramota da laze da voz ide 160km/h? Neka pokaze na kojoj to relaciji voz ostvaruje tu brzinu, i koliko dugo zadrzava tu brzinu. Najvise sto sam do sad video je 120km/h, ali ne duze od par kilometara. To sto voz moze brze ali na tudjoj pruzi je od slabog znacaja za putnike. Vozovi jesu bolji, cistiji, tacniji, klimatizovani, ali i dalje putuju duze od bilo kog drugog prevoza. Pogledajte red voznje ako ne verujete, ista vremena vec godinama.

slanina

pre 7 godina

Isao sam ovih dana par puta vozom. Ovaj nov, "brzi" zaista jeste cist i lepo izgleda, ima klimu... Ali stize za isto vreme kao i stari. A za ovih 160km na sat, niste lagali mnogo... Samo duplo recimo.

khm

pre 7 godina

Simovic ili lupeta gluposti ili govori neistine.
Prvo busem se mnogo brze stize 60-70 min ukoliko ide autoputem (sto preporucujem) naspram 90 min vozom(nekad i 115 minuta).
Drugo, u vecini povezanih mesta putnicki voz ne saobraca (npr. Temerin, Gospodjinci, Becej, Zabalj itd).
Ranije su politicari morali da se potrude kada lazu, danas vise ne moraju da brigaju tu brigu. Laze i zna da svi znaju da laze al' sta ga briga.

aeroplaner

pre 7 godina

A da li neko planira da u Srbiji aerordrome poveže sa železničkim saobraćajem kao što je to slučaj u normalnom svetu? Pogledajte samo kako moraju da se maltretiraju ljudi koji nisu iz Beograda i okoline ili Niša i okoline da bi došli do aerodroma. Da li je neko ikada razmišljao o tome?

Dare

pre 7 godina

Ne budite smesni sa tim podatkom 160km/h. Ns-indjija ne predje 80km/h... Kome pricate bajke?
Na osnovu 5km pruge koja mozeda izgura 120km/h, stice se utisak da je cela pruga te brzine.

Dzoni

pre 7 godina

U svakoj normalnoj zemlji ljudi koriste zeleznicu, kod nas je to vest. Kad bi drzava shvatila i ulozila i promovisala zeleznicu svima bi bilo nam bilo bolje

Inženjer

pre 7 godina

Novosadska železnička stanica je velika i vrlo lepa ali ima
jednu veliku manu koja može lako da se otkloni!
Unutra ima nastanjeno mnogo golubova,već godinama, koji mnogo prljaju i
ruže sliku o celom Novom Sadu!To može da bude i ivor zaraze i
bolesti jer je poznato koliko je izmet gradskih golubova opasan!(zovu
ih i leteći pacovi!)
Svedok sam komentara putnika, na higijenu za vreme EXIT, koji su prvi put došli na železničku stanicu!
Molim nadležne da reše to na dobrobit putnika i građana!

Kizza-e

pre 7 godina

"Blagajna na Železničkoj stanici u Novom Sadu mesečno proda 73.000 voznih karata, a dnevno tokom leta i do 2.000" Pa kako nagura 73k, kad dnevno proda do 2k?

khm

pre 7 godina

Simovic ili lupeta gluposti ili govori neistine.
Prvo busem se mnogo brze stize 60-70 min ukoliko ide autoputem (sto preporucujem) naspram 90 min vozom(nekad i 115 minuta).
Drugo, u vecini povezanih mesta putnicki voz ne saobraca (npr. Temerin, Gospodjinci, Becej, Zabalj itd).
Ranije su politicari morali da se potrude kada lazu, danas vise ne moraju da brigaju tu brigu. Laze i zna da svi znaju da laze al' sta ga briga.

B

pre 7 godina

Mozda novi vozovi mogu da idu 160, ali nigde na relaciji Beograd - Novi Sad oni ne dostizu tu brzinu. Nisu dovoljni novi vozovi, kad po tim starim prugama ne moze voz da ide toliko.

Alo alo

pre 7 godina

Za Cortanovce i dalje za Beograd vozi elektricni svajcarac - Stadler. Maks. brzina zbog stanja pruge je 120 km / h. Rus vozi za Sombor. Maks. Brzina 100 km / h

banana republic

pre 7 godina

Ns-Petrovaradin 15 min?Pa svi znamo da njih deli samo most i reka Dunav.Ali nema veze,narodu sto je glasao za vas puno srce kada procita novu vest o istorijskom progresu koji nam svaki dan servirate.

Bogdan

pre 7 godina

Sjajno.
Treba jos usavrsiti pruge, da se iz Ns za BG stigne duplo brze nego sada, sto da ne? Decentralizacija je Beogradu vise nego potrebna, i pruga bi mogla da igra ogromnu ulogu u tome. Verujem da bi dosta ljudi zivelo van Beograda, da ima nacin brzo da stigne u isti na posao.
Kombinacija voz + metro je dobitna, jedina steta je sto smo, nazalost, par svetlosnih godina od tako necega :(

Sava Drugi

pre 7 godina

Zašto nisu kupljeni vozovi za prugu Kruševac - Kraljevo - Čačak?
Tada bi moglo da se radi i studira u Kraljevu i živi u Kruševcu i Čačku.

Ne mi smo to ugasili. Bravo.

novi sad

pre 7 godina

Pa zašto onda Ministarka Mihajlović ukida sve novosadske lokalne pruge????
I prugu ka Orlovatu, i prugu ka Bečeju i Žablju, i prugu do Beočina...

slanina

pre 7 godina

Isao sam ovih dana par puta vozom. Ovaj nov, "brzi" zaista jeste cist i lepo izgleda, ima klimu... Ali stize za isto vreme kao i stari. A za ovih 160km na sat, niste lagali mnogo... Samo duplo recimo.

Legend

pre 7 godina

"Sve više se građani opredeljuju za voz jer imamo nove moderne vozove iz Švajcarske i Rusije s klima-uređajima, koji se kreću 160 kilometara na sat, što je evropski standard. Do Beograda se vozom stiže za sat i po, koliko treba putovati i autobusom." - Simović


Koliko ja znam,prugom od Novog Sada do Beograda ima 81 km,ukoliko se naši vozovi kreću 160 km na sat (Što je i Evropski standard....),trebalo bi da stigne u roku od pola sata (10 minuta nek se doda na to,zbog zaustavljanja na stanicama),a ne u roku od sat i po.Ili vam je matematika slaba strana ili naši vozovi ne idu 160 km na sat. Al aj ko da je bitno,bitno je nalupetati se gluposti pa nek narod misli da napredujemo.

Redovni putnik

pre 7 godina

Kako ga nije sramota da laze da voz ide 160km/h? Neka pokaze na kojoj to relaciji voz ostvaruje tu brzinu, i koliko dugo zadrzava tu brzinu. Najvise sto sam do sad video je 120km/h, ali ne duze od par kilometara. To sto voz moze brze ali na tudjoj pruzi je od slabog znacaja za putnike. Vozovi jesu bolji, cistiji, tacniji, klimatizovani, ali i dalje putuju duze od bilo kog drugog prevoza. Pogledajte red voznje ako ne verujete, ista vremena vec godinama.

Misha Fr.

pre 7 godina

Ta stanica u Novom Sadu pojam je kao gradjevina a dok je Vojvodina imala vlast do 1990. stanica je bila uredjena. Takvih identicnih stanica ovde u Nemackoj ima tuce od Fr do Stutt. Vojvodina je uvek imala sve najbolje od nas dole, kod nas u Sapcu je jos situacija bila ok naspram juzne Srbije. Radio sam u Vojvodini par god i znam da je ona bila za ostatak Srbije pojam. Nigde nije bilo zapisanih stanica kao sto je Glavna u Bg. Gradovi cisti i dan danas Vojvodina je pojam i ko to pljuje nemam reci a da je unistavana jeste, ali nije unistena. Pre par god sam kupio kucu u Karlovcima, pogled na Dunav idem svako malo kad uhvatim godisnji. Ne bi se vise vratio u moj Sabac da mi plate, nikada. Prestanite protiv Vojvodine stalno, ostavite se ljubomore, ako Vojvodinu nastavite unistavati, Srbija sama sebi ima da iskopa jamu.

Мима

pre 7 godina

Да је памети Нови Сад би сва места из околине повезао у лаки шински систем као што то има Будимпешта. Много људи иде да ради у Нови Сад. Кад би повезали тим систем на северу Врбас, југу Инђију, на западу Паланку и истоку Зрењанин, решили би се многи проблеми људи који путују јер би добили брз и јефтин превоз...

Nemanja

pre 7 godina

Vojvodina dok je imala slobodu zeleznicka stanica Novi Sad bila je jedna od najlepsih u Jugoslaviji. Beogradska je mirisala ...urinarno...kao i danas...1989. Vojvodina tj. Izvrsno Vece za preduzece "Zeleznice Vojvodine" kupuje 49 modernih elektro vozova i dva opremljena komandna centra za dva najveca grada u Vojvodini Novi Sad i Suboticu. 1990. godina dolaze iz Beograda uzimaju svu opremu iz komandnih centara pod izgovorom da glavni grad mora da ima najbolju opremu, a elektrovozove upucuju na jug da voze po losim prugama, tada su jos pruge u Vojvodini bile pojam. Ali oteto prokleto dole vozovi nikada nisu mogli ici svojom dozv brzinom jer su pruge na jugu Srbije krs ili nisu postojale. I tako se kanda zavrsila ta prica i ogledalo je loseg, abnormalnog ponasanja.

Stefan S.

pre 7 godina

Vozio se Bg-SM novim vozom, jako lepi utisci. Stalno se vozim kolima i dao sam šansu Srpskoj železnici. Prvi put sam došao na poslovni sastanak odmoran i relaksiran. Voz mi nije kasnio, stigao je u obećano vreme. U njemu je sve čisto i deluje sve funkcionalno(na nama je da tako i ostane). Šalterska radnica u Bg je bila fenomenalna! Za onu pored nje, reklo bi se da mrzi svoj posao i sebe samu. Eto to su moji utisci... Zaključak je da ide na bolje treba još mnogo uložiti u postojeće dolazne i odlazne stanice, nakon novih vozova i pruga. Pozdrav i srećan put.

Goran

pre 7 godina

Vozio sam se novim vozom . Ekstra , jos malo da se srede pruge od Ruskog kredita i full. Inace ja uvek pljujem po komentarima ali ovo je za pohvalu

Temerinac

pre 7 godina

Šta je sa vozom na relaciji Novi Sad-Temerin-Žabalj-Čurug-Bečej? Ova pruga zarasla u korov, a nekada je dnevno putovalo na hiljade putnika, a sada mesečno prođe jedan teretni voz. Smatram da bi ovu prugu trebalo revitalizovati i vratiti putnički voz za relaciju Novi Sad-Temerin-Bečej-Senta-Subotica. Ovaj pravac bi povezao Novi Sad, Potisije i sever Bačke, što bi bila i atrakcija za potencijalne turiste da prođu i vide ovaj deo Srbije.

Vellehandro

pre 7 godina

160km na cas? Da, da, kako da ne. Po toj logici ne bi se putovalo do Bg-a sat i po vec bi put trajao nekih pola sata koliko me matematika sluzi. Putovao sam skoro tim vozom na toj relaciji i stvarno postoji deo gde se on krece brze ali ne vidim u cemu je problem da se rekonstruise cela pruga radi postizanja tih vecih brzina. Koliko se secam do 2017 bi trebala da se zavrsi ta brza pruga do Budimpeste. Da, da ta cuvena 2017-a !!!

mofa

pre 7 godina

eh kad bi rekonstruisali pruge da brzina bude do 140-150 km/č i da omoguce da biciklici mogu u voz utrostrucili bi broj putnika...e da ne zaboravim i wc da se sredi...sta ces bolje. koristim voz Vrsac Bg i odlican je samo ima 2 problema.1. samo 4x dnevno ide i sad kad se razradio nema vise mesta gde da se sedne.

nv

pre 7 godina

U CH ne postoji medjugradski autobuski saobracaj. Svuda se putuje vozom. Dakle, ne moramo izmisljati toplu vodu, samo preposati od onih ciji sistem funkcionise dobro.

pfaih

pre 7 godina

Sredite i deonicu Krusevac-Aleksinac-Nis-Leskovac-Vranje i poustite vise lokalnih linija u opticaj da ljudi mogu komotno da idu na posao, a ne da placaju 80€ mesecnu kartu Miskovicevom Nis-Ekspresu.

john mcclane

pre 7 godina

e da bude srece pa da se nastavi ovaj trend. sa dobrom zeleznicom, radis u Beogradu a zivis u Sremskim Karlovcima i tamo ti dete ide u skolu. lepo zvuci. bice valjda do moje penzije (za 25 god)

spirogira

pre 7 godina

Može novi voz mnogo brže od sat i po do Beograda. Ja jednom išla, za 50 minuta smo bili u Zemunu, i onda stajao i razvlačio se 40 minuta do glavne ž. stanice jer valjda ne sme da stigne pre reda vožnje.

mozaks

pre 7 godina

kad bi se popravila pruga od subotice do vrbasa broj putnika bi se enormno povecao.sve mi se cini da je u pitanju politika a mozda i autobuska mafija nekome placa da se ne popravlja taj deo pruge.vozovi ce biti cisti dokle god se narod bude vozio.kad krene ,,stoka,,da se prevozi onda ce i vozovi biti prljavi..a po nekim vozovima pa i novim se to vec primeti po sedistima pojedinim.
treba biti samo malo kulturniji kao sto se ponasate i u gostima kad kod nekoga odete.

Swarog

pre 7 godina

Ok, to su sve regionalne i kratke destinacije ali naravno, u razvijenim sredinama se putuje vozom, autobusom - uglavnom sirotinja! Do pre par godina u zemljama kao sto je Nemacka ili Austrija uopste nije bilo unutrasnjeg medjugradskog autobuskog saobracaja. Normalnu zeleznicu imaju samo bogate drzave jer zahteva mnogo orzanizacije i para. Inace, Novi Sad BG, 80 km, tacno? Zar ta destinacija ne bi to trebalo pr brzini od 160 km i cak sa svim stajanjima za jedan sat da se prevali? Tada bi moguce i vise ljudi radilo u jednom a zivelo u drugom gradu...

brzi voz

pre 7 godina

Najbrže su išli vozovi u Srbiji a tada i u SFRJ kada su ih vukle parnjače. Posle njih svi vozovi su išli sporije, Proverite ako ne verujete.

Djoka

pre 7 godina

Cista laz za broj putnika,broj ne mnogo veci,al das kondukteru 40 50 dinara dobro njemu dobro tebi.
Mene je sramota sto sam to radio,al za voz se uglavnom odlucim kad nemam para :)

Goblin

pre 7 godina

Kod nas ne postoji niti je ikad postojalo slobodno trziste, vec se sve namesta. Konkretno, uzeli su kredit od rusa za modernizaciju zeleznice i da bi sad u jevnosti predstavili kako je uradjen dobar posao terace decu da idu vozom na ekskurzije, razlog je brze stizu. Za razliku od autobusa koji decu ostavlja ispred hotela, voz decu ostavlja na zeleznickoj stanici. I onda se postavlja pitanje da li ce deca sa onim kuferima da se guraju po javnom prevozu li ce da iznajme poseban autobus da bi ih odvezli do hotela? I u skladu sa tim postavlja se jos jedno pitanje, sta je u stvari jeftinije i brze?

Ni tu nije kraj, obicno onaj hotel koji lose posluje sklopi dogovor sa skolom da deca prenoce kod njih. A cene su mnogo vise u odnosu na uslove. Pa se isto tako sklapaju dogovori sa restoranima kada treba da se slave mature. U svakom slucaju vecito platimo skuplje za losiju uslugu.

Android 17

pre 7 godina

Voz je najjeftiniji nacin da odete do BG i nazad. Ide sat i po, posle Stare Pazove pegla 120km/h. Automobilom starim putem vam treba isto toliko. Ja se vozom na toj relaciji vozim vec pet godina. Desavalo se da zakasni dok su bili stari vozovi i kada su snegovi, ali opet za te pare nigde drugde ne mogu. Kada bi se sredio deo NS - Stara Pazova, islo bi se barem pola sata manje, posto deo RE vozova ne staje nigde do Indjije, a deo staje, a ne staje posle Pazove na manje stanice.

Nikola onaj treci

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)


Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.
(Nikola (onaj drugi), 9. avgust 2016 10:34) # Link komentara

Imenjaci na slici je svajcarac Stadller Flirt elektromotorni voz...Ruski su dizeli!! Proveri ti jos jednom!

nema od nista

pre 7 godina

ašto nisu kupljeni vozovi za prugu Kruševac - Kraljevo - Čačak?
Tada bi moglo da se radi i studira u Kraljevu i živi u Kruševcu i Čačku.

Ne mi smo to ugasili. Bravo.
(Sava Drugi, 9. avgust 2016 09:44) # Link komentara\
Ta pruga nije elektrifikovana ministar izgrleda nije strucnjak cim pominje 160 km niti je putovao na toj relaciji.Vidi se kvaliet УралВагонЗавод.

parna mašina

pre 7 godina

Na kojoj relaciji ide ide 160 km/h?????
Od Subotice do Vrbasa ne prelazi 40km/h, a od Vrbasa do Novog Sada 80 km/h. A to je kao glavna veza sa Evropom. Kako li je na ostalim deonicama

Сава

pre 7 godina

Неопходно је да се ураде барем две ствари које функционишу у свим иоле сређенијим државама:

1) Повезати Нови Сад пругом са аеродромом Никола Тесла. С обзиром да се аердором налази у Срему, то не би требало да представља велики проблем.
2) То исто урадири и унутар Београда. Дакле, повезати аердором са бг возом и на тај начин учинити одлазак и долазак на Сурчин удобнијим.

Ове два наведена пројекта су неопходна и чини ми се да не траже нека велика улагања. Такође треба тежити ка што већем броју повезивања пруга и активном саобраћају унутар целе државе. Са добром возном инфраструктуром грађани ће постати мобилнији и практично неће бити ни битно где живе.

Smuk

pre 7 godina

Pa zašto onda Ministarka Mihajlović ukida sve novosadske lokalne pruge????I prugu ka Orlovatu, i prugu ka Bečeju i Žablju, i prugu do Beočina...
-evo da dodam ukida se i pruga vrbas-sombor . Nekada je sinobus, cuvena lepa brena, bio prepun putnika. Sada kada su se zatvorile fabrike, u sinobusu nema nikad vise od 10 ljudi

Aleks

pre 7 godina

120kmh je sasvim dovoljno.Ide samo pravo, nema saobracaja da ga ometa, nema semafora.Ja putujem cesto na relaciji Batajnica-Stara Pazova i prezadovoljan sam.

Goran

pre 7 godina

Koja logika ! Beograd hoce drugi civilni aerodrom uz Teslu, dok gradjani Vojvodine putuju sa Osjeckog a dalje destinacije Budimpeste koja je glavna za lou cost u ovom delu Evrope, umesto da Bg odustane od Batajnice i da se na Ceneju izgradi manji civilni aerodrom za lale tj pre svega NS kao drugi najveci grad u drzavi. Unistavate sami sebe. Nikakva pruga od NS do surcina vec manji aerodrom pored ns ili izmedju NS i Sub - blize NS da nam narod ne ide preko susednih drzava !

Mile

pre 7 godina

Neka rukovodilac pogleda u arhivu kada je bila dizel vuča do Bgd koliko je trebalo do N Bgd. Ako ne nađe evo mu podatak 55 minuta a onda je voz čekao na ulaz u Bgd. Toliko o brzini nekad i sad.

Nikola (onaj drugi)

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)


Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Šta ti je pionirsko vaspitanje, koje strateški teži ruskim vozovima, do znamenitosti i spomenika NORa. A ako nema pruge, baš baš, do određene znamenitosti. Moraće deca, da potegnu, kao u filmu Tito i Ja...

Swarog

pre 7 godina

Nije bas tema ali da vidite samo vozove u Spaniji. Ja krenem proletos iz Madrida za Kordobu, nekih 350 km. Voz ide do 280 kmh, fotelja ogromna ko u prvoj klasi, nikad se udobnije nisam vozio niti leteo u zivotu. Doduse karta je kostala nekih 60 Eur.

novi sad

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)

Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.
(Nikola (onaj drugi), 9. avgust 2016 10:34)

Sigurno je Rus, pogotovo što ima serijski broj 413 :)

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Šta ti je pionirsko vaspitanje, koje strateški teži ruskim vozovima, do znamenitosti i spomenika NORa. A ako nema pruge, baš baš, do određene znamenitosti. Moraće deca, da potegnu, kao u filmu Tito i Ja...

Nemanja

pre 7 godina

Vojvodina dok je imala slobodu zeleznicka stanica Novi Sad bila je jedna od najlepsih u Jugoslaviji. Beogradska je mirisala ...urinarno...kao i danas...1989. Vojvodina tj. Izvrsno Vece za preduzece "Zeleznice Vojvodine" kupuje 49 modernih elektro vozova i dva opremljena komandna centra za dva najveca grada u Vojvodini Novi Sad i Suboticu. 1990. godina dolaze iz Beograda uzimaju svu opremu iz komandnih centara pod izgovorom da glavni grad mora da ima najbolju opremu, a elektrovozove upucuju na jug da voze po losim prugama, tada su jos pruge u Vojvodini bile pojam. Ali oteto prokleto dole vozovi nikada nisu mogli ici svojom dozv brzinom jer su pruge na jugu Srbije krs ili nisu postojale. I tako se kanda zavrsila ta prica i ogledalo je loseg, abnormalnog ponasanja.

Nikola (onaj drugi)

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)


Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.

Goran

pre 7 godina

Koja logika ! Beograd hoce drugi civilni aerodrom uz Teslu, dok gradjani Vojvodine putuju sa Osjeckog a dalje destinacije Budimpeste koja je glavna za lou cost u ovom delu Evrope, umesto da Bg odustane od Batajnice i da se na Ceneju izgradi manji civilni aerodrom za lale tj pre svega NS kao drugi najveci grad u drzavi. Unistavate sami sebe. Nikakva pruga od NS do surcina vec manji aerodrom pored ns ili izmedju NS i Sub - blize NS da nam narod ne ide preko susednih drzava !

Djoka

pre 7 godina

Cista laz za broj putnika,broj ne mnogo veci,al das kondukteru 40 50 dinara dobro njemu dobro tebi.
Mene je sramota sto sam to radio,al za voz se uglavnom odlucim kad nemam para :)

banana republic

pre 7 godina

Ns-Petrovaradin 15 min?Pa svi znamo da njih deli samo most i reka Dunav.Ali nema veze,narodu sto je glasao za vas puno srce kada procita novu vest o istorijskom progresu koji nam svaki dan servirate.

Misha Fr.

pre 7 godina

Ta stanica u Novom Sadu pojam je kao gradjevina a dok je Vojvodina imala vlast do 1990. stanica je bila uredjena. Takvih identicnih stanica ovde u Nemackoj ima tuce od Fr do Stutt. Vojvodina je uvek imala sve najbolje od nas dole, kod nas u Sapcu je jos situacija bila ok naspram juzne Srbije. Radio sam u Vojvodini par god i znam da je ona bila za ostatak Srbije pojam. Nigde nije bilo zapisanih stanica kao sto je Glavna u Bg. Gradovi cisti i dan danas Vojvodina je pojam i ko to pljuje nemam reci a da je unistavana jeste, ali nije unistena. Pre par god sam kupio kucu u Karlovcima, pogled na Dunav idem svako malo kad uhvatim godisnji. Ne bi se vise vratio u moj Sabac da mi plate, nikada. Prestanite protiv Vojvodine stalno, ostavite se ljubomore, ako Vojvodinu nastavite unistavati, Srbija sama sebi ima da iskopa jamu.

Goran

pre 7 godina

Vozio sam se novim vozom . Ekstra , jos malo da se srede pruge od Ruskog kredita i full. Inace ja uvek pljujem po komentarima ali ovo je za pohvalu

Dare

pre 7 godina

Ne budite smesni sa tim podatkom 160km/h. Ns-indjija ne predje 80km/h... Kome pricate bajke?
Na osnovu 5km pruge koja mozeda izgura 120km/h, stice se utisak da je cela pruga te brzine.

Goblin

pre 7 godina

Kod nas ne postoji niti je ikad postojalo slobodno trziste, vec se sve namesta. Konkretno, uzeli su kredit od rusa za modernizaciju zeleznice i da bi sad u jevnosti predstavili kako je uradjen dobar posao terace decu da idu vozom na ekskurzije, razlog je brze stizu. Za razliku od autobusa koji decu ostavlja ispred hotela, voz decu ostavlja na zeleznickoj stanici. I onda se postavlja pitanje da li ce deca sa onim kuferima da se guraju po javnom prevozu li ce da iznajme poseban autobus da bi ih odvezli do hotela? I u skladu sa tim postavlja se jos jedno pitanje, sta je u stvari jeftinije i brze?

Ni tu nije kraj, obicno onaj hotel koji lose posluje sklopi dogovor sa skolom da deca prenoce kod njih. A cene su mnogo vise u odnosu na uslove. Pa se isto tako sklapaju dogovori sa restoranima kada treba da se slave mature. U svakom slucaju vecito platimo skuplje za losiju uslugu.

nema od nista

pre 7 godina

ašto nisu kupljeni vozovi za prugu Kruševac - Kraljevo - Čačak?
Tada bi moglo da se radi i studira u Kraljevu i živi u Kruševcu i Čačku.

Ne mi smo to ugasili. Bravo.
(Sava Drugi, 9. avgust 2016 09:44) # Link komentara\
Ta pruga nije elektrifikovana ministar izgrleda nije strucnjak cim pominje 160 km niti je putovao na toj relaciji.Vidi se kvaliet УралВагонЗавод.

Aleks

pre 7 godina

120kmh je sasvim dovoljno.Ide samo pravo, nema saobracaja da ga ometa, nema semafora.Ja putujem cesto na relaciji Batajnica-Stara Pazova i prezadovoljan sam.

Stefan S.

pre 7 godina

Vozio se Bg-SM novim vozom, jako lepi utisci. Stalno se vozim kolima i dao sam šansu Srpskoj železnici. Prvi put sam došao na poslovni sastanak odmoran i relaksiran. Voz mi nije kasnio, stigao je u obećano vreme. U njemu je sve čisto i deluje sve funkcionalno(na nama je da tako i ostane). Šalterska radnica u Bg je bila fenomenalna! Za onu pored nje, reklo bi se da mrzi svoj posao i sebe samu. Eto to su moji utisci... Zaključak je da ide na bolje treba još mnogo uložiti u postojeće dolazne i odlazne stanice, nakon novih vozova i pruga. Pozdrav i srećan put.

spirogira

pre 7 godina

Može novi voz mnogo brže od sat i po do Beograda. Ja jednom išla, za 50 minuta smo bili u Zemunu, i onda stajao i razvlačio se 40 minuta do glavne ž. stanice jer valjda ne sme da stigne pre reda vožnje.

brzi voz

pre 7 godina

Najbrže su išli vozovi u Srbiji a tada i u SFRJ kada su ih vukle parnjače. Posle njih svi vozovi su išli sporije, Proverite ako ne verujete.

novi sad

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)

Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.
(Nikola (onaj drugi), 9. avgust 2016 10:34)

Sigurno je Rus, pogotovo što ima serijski broj 413 :)

Legend

pre 7 godina

"Sve više se građani opredeljuju za voz jer imamo nove moderne vozove iz Švajcarske i Rusije s klima-uređajima, koji se kreću 160 kilometara na sat, što je evropski standard. Do Beograda se vozom stiže za sat i po, koliko treba putovati i autobusom." - Simović


Koliko ja znam,prugom od Novog Sada do Beograda ima 81 km,ukoliko se naši vozovi kreću 160 km na sat (Što je i Evropski standard....),trebalo bi da stigne u roku od pola sata (10 minuta nek se doda na to,zbog zaustavljanja na stanicama),a ne u roku od sat i po.Ili vam je matematika slaba strana ili naši vozovi ne idu 160 km na sat. Al aj ko da je bitno,bitno je nalupetati se gluposti pa nek narod misli da napredujemo.

khm

pre 7 godina

Simovic ili lupeta gluposti ili govori neistine.
Prvo busem se mnogo brze stize 60-70 min ukoliko ide autoputem (sto preporucujem) naspram 90 min vozom(nekad i 115 minuta).
Drugo, u vecini povezanih mesta putnicki voz ne saobraca (npr. Temerin, Gospodjinci, Becej, Zabalj itd).
Ranije su politicari morali da se potrude kada lazu, danas vise ne moraju da brigaju tu brigu. Laze i zna da svi znaju da laze al' sta ga briga.

Alo alo

pre 7 godina

Za Cortanovce i dalje za Beograd vozi elektricni svajcarac - Stadler. Maks. brzina zbog stanja pruge je 120 km / h. Rus vozi za Sombor. Maks. Brzina 100 km / h

Vellehandro

pre 7 godina

160km na cas? Da, da, kako da ne. Po toj logici ne bi se putovalo do Bg-a sat i po vec bi put trajao nekih pola sata koliko me matematika sluzi. Putovao sam skoro tim vozom na toj relaciji i stvarno postoji deo gde se on krece brze ali ne vidim u cemu je problem da se rekonstruise cela pruga radi postizanja tih vecih brzina. Koliko se secam do 2017 bi trebala da se zavrsi ta brza pruga do Budimpeste. Da, da ta cuvena 2017-a !!!

Nikola onaj treci

pre 7 godina

@Na slici je Svajcarac, ne Rus.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 9. avgust 2016 09:49)


Imenjace... Na slici je Rus. Proveri.
(Nikola (onaj drugi), 9. avgust 2016 10:34) # Link komentara

Imenjaci na slici je svajcarac Stadller Flirt elektromotorni voz...Ruski su dizeli!! Proveri ti jos jednom!

Swarog

pre 7 godina

Ok, to su sve regionalne i kratke destinacije ali naravno, u razvijenim sredinama se putuje vozom, autobusom - uglavnom sirotinja! Do pre par godina u zemljama kao sto je Nemacka ili Austrija uopste nije bilo unutrasnjeg medjugradskog autobuskog saobracaja. Normalnu zeleznicu imaju samo bogate drzave jer zahteva mnogo orzanizacije i para. Inace, Novi Sad BG, 80 km, tacno? Zar ta destinacija ne bi to trebalo pr brzini od 160 km i cak sa svim stajanjima za jedan sat da se prevali? Tada bi moguce i vise ljudi radilo u jednom a zivelo u drugom gradu...

Kizza-e

pre 7 godina

"Blagajna na Železničkoj stanici u Novom Sadu mesečno proda 73.000 voznih karata, a dnevno tokom leta i do 2.000" Pa kako nagura 73k, kad dnevno proda do 2k?

Мима

pre 7 godina

Да је памети Нови Сад би сва места из околине повезао у лаки шински систем као што то има Будимпешта. Много људи иде да ради у Нови Сад. Кад би повезали тим систем на северу Врбас, југу Инђију, на западу Паланку и истоку Зрењанин, решили би се многи проблеми људи који путују јер би добили брз и јефтин превоз...

Bogdan

pre 7 godina

Sjajno.
Treba jos usavrsiti pruge, da se iz Ns za BG stigne duplo brze nego sada, sto da ne? Decentralizacija je Beogradu vise nego potrebna, i pruga bi mogla da igra ogromnu ulogu u tome. Verujem da bi dosta ljudi zivelo van Beograda, da ima nacin brzo da stigne u isti na posao.
Kombinacija voz + metro je dobitna, jedina steta je sto smo, nazalost, par svetlosnih godina od tako necega :(

Dzoni

pre 7 godina

U svakoj normalnoj zemlji ljudi koriste zeleznicu, kod nas je to vest. Kad bi drzava shvatila i ulozila i promovisala zeleznicu svima bi bilo nam bilo bolje

Redovni putnik

pre 7 godina

Kako ga nije sramota da laze da voz ide 160km/h? Neka pokaze na kojoj to relaciji voz ostvaruje tu brzinu, i koliko dugo zadrzava tu brzinu. Najvise sto sam do sad video je 120km/h, ali ne duze od par kilometara. To sto voz moze brze ali na tudjoj pruzi je od slabog znacaja za putnike. Vozovi jesu bolji, cistiji, tacniji, klimatizovani, ali i dalje putuju duze od bilo kog drugog prevoza. Pogledajte red voznje ako ne verujete, ista vremena vec godinama.

Android 17

pre 7 godina

Voz je najjeftiniji nacin da odete do BG i nazad. Ide sat i po, posle Stare Pazove pegla 120km/h. Automobilom starim putem vam treba isto toliko. Ja se vozom na toj relaciji vozim vec pet godina. Desavalo se da zakasni dok su bili stari vozovi i kada su snegovi, ali opet za te pare nigde drugde ne mogu. Kada bi se sredio deo NS - Stara Pazova, islo bi se barem pola sata manje, posto deo RE vozova ne staje nigde do Indjije, a deo staje, a ne staje posle Pazove na manje stanice.

Сава

pre 7 godina

Неопходно је да се ураде барем две ствари које функционишу у свим иоле сређенијим државама:

1) Повезати Нови Сад пругом са аеродромом Никола Тесла. С обзиром да се аердором налази у Срему, то не би требало да представља велики проблем.
2) То исто урадири и унутар Београда. Дакле, повезати аердором са бг возом и на тај начин учинити одлазак и долазак на Сурчин удобнијим.

Ове два наведена пројекта су неопходна и чини ми се да не траже нека велика улагања. Такође треба тежити ка што већем броју повезивања пруга и активном саобраћају унутар целе државе. Са добром возном инфраструктуром грађани ће постати мобилнији и практично неће бити ни битно где живе.

parna mašina

pre 7 godina

Na kojoj relaciji ide ide 160 km/h?????
Od Subotice do Vrbasa ne prelazi 40km/h, a od Vrbasa do Novog Sada 80 km/h. A to je kao glavna veza sa Evropom. Kako li je na ostalim deonicama

Inženjer

pre 7 godina

Novosadska železnička stanica je velika i vrlo lepa ali ima
jednu veliku manu koja može lako da se otkloni!
Unutra ima nastanjeno mnogo golubova,već godinama, koji mnogo prljaju i
ruže sliku o celom Novom Sadu!To može da bude i ivor zaraze i
bolesti jer je poznato koliko je izmet gradskih golubova opasan!(zovu
ih i leteći pacovi!)
Svedok sam komentara putnika, na higijenu za vreme EXIT, koji su prvi put došli na železničku stanicu!
Molim nadležne da reše to na dobrobit putnika i građana!

Sava Drugi

pre 7 godina

Zašto nisu kupljeni vozovi za prugu Kruševac - Kraljevo - Čačak?
Tada bi moglo da se radi i studira u Kraljevu i živi u Kruševcu i Čačku.

Ne mi smo to ugasili. Bravo.

B

pre 7 godina

Mozda novi vozovi mogu da idu 160, ali nigde na relaciji Beograd - Novi Sad oni ne dostizu tu brzinu. Nisu dovoljni novi vozovi, kad po tim starim prugama ne moze voz da ide toliko.

aeroplaner

pre 7 godina

A da li neko planira da u Srbiji aerordrome poveže sa železničkim saobraćajem kao što je to slučaj u normalnom svetu? Pogledajte samo kako moraju da se maltretiraju ljudi koji nisu iz Beograda i okoline ili Niša i okoline da bi došli do aerodroma. Da li je neko ikada razmišljao o tome?

novi sad

pre 7 godina

Pa zašto onda Ministarka Mihajlović ukida sve novosadske lokalne pruge????
I prugu ka Orlovatu, i prugu ka Bečeju i Žablju, i prugu do Beočina...

pfaih

pre 7 godina

Sredite i deonicu Krusevac-Aleksinac-Nis-Leskovac-Vranje i poustite vise lokalnih linija u opticaj da ljudi mogu komotno da idu na posao, a ne da placaju 80€ mesecnu kartu Miskovicevom Nis-Ekspresu.

john mcclane

pre 7 godina

e da bude srece pa da se nastavi ovaj trend. sa dobrom zeleznicom, radis u Beogradu a zivis u Sremskim Karlovcima i tamo ti dete ide u skolu. lepo zvuci. bice valjda do moje penzije (za 25 god)

mofa

pre 7 godina

eh kad bi rekonstruisali pruge da brzina bude do 140-150 km/č i da omoguce da biciklici mogu u voz utrostrucili bi broj putnika...e da ne zaboravim i wc da se sredi...sta ces bolje. koristim voz Vrsac Bg i odlican je samo ima 2 problema.1. samo 4x dnevno ide i sad kad se razradio nema vise mesta gde da se sedne.

nv

pre 7 godina

U CH ne postoji medjugradski autobuski saobracaj. Svuda se putuje vozom. Dakle, ne moramo izmisljati toplu vodu, samo preposati od onih ciji sistem funkcionise dobro.

slanina

pre 7 godina

Isao sam ovih dana par puta vozom. Ovaj nov, "brzi" zaista jeste cist i lepo izgleda, ima klimu... Ali stize za isto vreme kao i stari. A za ovih 160km na sat, niste lagali mnogo... Samo duplo recimo.

mozaks

pre 7 godina

kad bi se popravila pruga od subotice do vrbasa broj putnika bi se enormno povecao.sve mi se cini da je u pitanju politika a mozda i autobuska mafija nekome placa da se ne popravlja taj deo pruge.vozovi ce biti cisti dokle god se narod bude vozio.kad krene ,,stoka,,da se prevozi onda ce i vozovi biti prljavi..a po nekim vozovima pa i novim se to vec primeti po sedistima pojedinim.
treba biti samo malo kulturniji kao sto se ponasate i u gostima kad kod nekoga odete.

Mile

pre 7 godina

Neka rukovodilac pogleda u arhivu kada je bila dizel vuča do Bgd koliko je trebalo do N Bgd. Ako ne nađe evo mu podatak 55 minuta a onda je voz čekao na ulaz u Bgd. Toliko o brzini nekad i sad.

Swarog

pre 7 godina

Nije bas tema ali da vidite samo vozove u Spaniji. Ja krenem proletos iz Madrida za Kordobu, nekih 350 km. Voz ide do 280 kmh, fotelja ogromna ko u prvoj klasi, nikad se udobnije nisam vozio niti leteo u zivotu. Doduse karta je kostala nekih 60 Eur.

Temerinac

pre 7 godina

Šta je sa vozom na relaciji Novi Sad-Temerin-Žabalj-Čurug-Bečej? Ova pruga zarasla u korov, a nekada je dnevno putovalo na hiljade putnika, a sada mesečno prođe jedan teretni voz. Smatram da bi ovu prugu trebalo revitalizovati i vratiti putnički voz za relaciju Novi Sad-Temerin-Bečej-Senta-Subotica. Ovaj pravac bi povezao Novi Sad, Potisije i sever Bačke, što bi bila i atrakcija za potencijalne turiste da prođu i vide ovaj deo Srbije.

Smuk

pre 7 godina

Pa zašto onda Ministarka Mihajlović ukida sve novosadske lokalne pruge????I prugu ka Orlovatu, i prugu ka Bečeju i Žablju, i prugu do Beočina...
-evo da dodam ukida se i pruga vrbas-sombor . Nekada je sinobus, cuvena lepa brena, bio prepun putnika. Sada kada su se zatvorile fabrike, u sinobusu nema nikad vise od 10 ljudi