Nedelja, 07.08.2016.

12:18

Kritika ocenila: Ovo su najbolje serije 2016. godine

Izvor: Business Insider

Kritika ocenila: Ovo su najbolje serije 2016. godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@Mazalo od Rembranta, 8. avgust 2016 11:13
Odlično. Serije koje pripadaju tzv. Nordic noir žanru su listom sjajne, i šteta je što ih se često zanemaruje. Broen/The Bridge je apsolutno za svaku preporuku. Kao i The Killing, koji je bio emitovan na RTS-u, Trapped... Ili Nordic noir inspired River, recimo.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

A sada, mala dopuna mog ranijeg komentara (nadam se da su ga admini objavili, naravno):
* Ash vs. Evil Dead (Hail to the King, baby! Bruce Campbell - "Najveći i najznačajniji glumac na svetu, bez ikakve konkurencije.", što reče gos'n Kuzmanović u jednoj od svojih kolumni - ponovo u ulozi Ashley J. Williamsa. Need I say more?)
* Vikings (romantizovano i ne previše istorijski tačno, ali više nego odlično; + soundtrack features Wardruna)
* Star Wars Rebels (don't judge me; SW fan sam još od malih nogu, a Rebels konceptualno dosta podseća na Droids - animiranu seriju koja je svim SW fanovima ostala u lepom sećanju; pride, kao neko ko lamentira nad prezira dostojnom odlukom Disneya da Expanded Universe proglase za non-canon, ne mogu a ne voleti seriju čiji autori imaju nameru na mala vrata vratiti Admiral Thrawna)
* Z Nation (znam, znam - serija je TV ekvivalent mockbustera, trash, ali je od so bad it's good sorte; air shaft weed smokin' scene...)
* Dr. Who (serija je onaj tipični britanski oddball show, ali mislim da je baš zbog toga vredna gledanja. Thumbs up for Tom Baker (4.), David Tennant (10.), Matt Smith (11.), and Peter Capaldi (12.). And John Hurt (war).)

Mr. Robot je obećavao, ali se stvarno previše oslanja na klišee i opšta mesta. Sad, trope overload i cliché storm, nisu nužno loše stvari, ali kada su jedino šta serija ima ponuditi... Neko je pomenu i Black Mirror u komentarima - apsolutna preporuka. Naročito u svetlu najave series 3. Kudos for Charlie Brooker.

mahajde

pre 7 godina

(neutralni felsh, 8. avgust 2016 08:17)
"...ocajna klishe realizacija, ogrnuta u previse akcije..." ti ili nisi gledao mr. robot pa lušetaš ili ti je tema što serija obrađuje strana, previše akcije i kliše u mr. robot-u, odavno se nisam bolje nasmejao.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

Najbolje aktuelne serije - tj. one koje nisu kompletirane i/ili otkazane (bez nekog posebnog reda):
* GoT (naravno)
* Stranger Things (više nego prijatno iznenađenje)
* Lucifer (dosta se razlikuje od slavnog Gaimanovog comica, ali ipak...)
* Preacher (opet, razlikuje se od Ennis/Dillon comic book kolaboracije, but still...; off topic - sort of - voleo bih videti da neko uradi TV series verziju Ennisovog Crossed)
* Archer (the best goddamn animated comedy around)
* The Expanse (posle BSG (RMS), najozbiljniji kandidat za The Best Sci-Fi Series Ever; prilično verna literarnom predlošku)
* Les Revenants (nije savršena, ali je sasvim u redu)
* Peaky Blinders (aka Peaky Fookin' Blinders; mana je možda taj čuveni British brevity - svega 6 epizoda po sezoni... no, možda je tako i bolje - kvalitet pre kvantiteta... + brummie accented English)
* Black Sails (možda i najbolja adaptacija The Treasure Island - bez obzira što je, tehnički, prequel; soundtrack made of win - Bear McCreary, you magnificent bastard...)
* The Man in the High Castle (još jedno prijatno iznenađenje)

The Blacklist je, nažalost, podbacio (3. sezona pogotovo); House of Cards je OK, ali preferiram HoC BBC (mini) seriju s početka 1990-tih; The Walking Dead i Fear The Walking Dead su, da se poslužim tim izrazom, overstayed their welcome. Outcast (Kirkman again) deluje zanimljivo, ali je još rano davati ozbiljne ocene.
@Nikola, 7. avgust 2016 19:01
Kudos za Dark Matter preporuku - ima propusta, ali je OK.

Mazalo od Rembranta

pre 7 godina

Bron ili Broen kako na kom jeziku, Dansko, Svedska serija. Ko voli pravu krimi pricu koja nije uvijena u americki klise. Po meni NO 1 serija u ovom zanru. Prica je neverovatna, tenzija traje od prve do poslednje epizode, rasplet se ne zna bukvalno do samog kraja.

neutralni felsh

pre 7 godina

Kritika nema pojma.
GoT
Mr. Robot
Silicon Valley

A onaj što kaže da je Mr. Robot kliše, nek gleda Belu Lađu i dalje.
(Average Joe Dalton, 7. avgust 2016 18:20)


ah, kako je lako optuziti neistomisljenika da gleda domaci trash :)
da ponovim: "mr. robot" jeste klishe, takozvana "mystery and conspiracy with tangle unfold" pricica, zabavna na prvi pogled, naravno, ali kasnije samo-zadavljena u potrebi ka uvrnutoscu i originalnoscu po svaku cenu.
stari sindrom: ekipa pozuri da upropasti dobar zacetak u pilot epizodi. ko je gledao ili pokusao da gleda seriju "limitless", zna na sta mislim - relativno zanimljiva sub sci fi ideja, ali ocajna klishe realizacija, ogrnuta u previse akcije - "jer publika to ocekuje".
kao kontraprimer, preporucujem seriju "utopia", prva sezona je remek delo.
dakle, mr. robot nema sta da trazi u drustvu ozbiljnih renomiranih serija poput better call saul, house of cards i fargo. zapravo, naspram njih po fabuli skoro da i jeste kao bela ladja, sa mr. robotom sojicem o glavnim protagonistom.

Demosten

pre 7 godina

Mnogo serija sam odgledao, ne drzim se nekog posebnog zanra, sve dolazi u obzir. Od ovih serija koji su usli u izbor za ovu godinu moj no.1 pik je Mr. Robot. Svidja mi se sama prica i u kom pravcu ide. Nadam se da ce scenaristi nastaviti dobar posao.
Ako pricamo o serijama u opste komedija Friends mi je neprikosnovena. Iz SF zanra da napomenem zanr koji najvise volim i tesko za izdvojiti omiljenu seriju ali ako moram onda bi to bila Star Trek TNG, matora ali klasici su sa pravom najbolji.

blueprint

pre 7 godina

Ray Donovan,OJ Simpson,
Fargo,Bosch,TWD,Dexter,Homeland,The Fall,TBB,Narcos,House of Cards,The Night Of,Power,Bloodline,The Affair...

Pametnjakovic Mladji

pre 7 godina

nzm moja lista je ovakva:
1.House of Cards
2.Mr.Robot
3.Sherlock
4.Game of Thrones
5.Billions
6.Narcos
A od ovih 'kracih:
1. Band of Brothers ( Najbolja jednosezonska serija svih vremena OBAVEZNO POGLEDATI)
2.The Night of
3.The Night manager
4. True Detective ( jer racunam samo 1 sezonu jer 2 ne valja za nis)

Trenutno gledam Stranger things i mogu reci da je jaki dobra

audi 5cyl

pre 7 godina

Preacher je po meni bila super serija ove godine. Stranger things am odgledao u dahu sve epizode i ona je ok. Neko je pomenuo i Dark Matter, koja je sama po sebi onako ali bar nije nastavak, rimejk i nadovezivanje na neku već provučenu SF priču (mada me po nekim elementima podsetila na Firefly).

Liberty

pre 7 godina

Slabo stizem da gledam serije, a u poslenjih par godina odgledao sam potpuno blistavu Silicon Valley, nezaobilaznu House of Cards i pomalo neujednacenu Horace and Pete, u kojoj su pojedine epizode autenticna remek-dela genijalnog Louis C.K.

miki

pre 7 godina

sad zavrsavam 2 sezonu the americans... jako dobro uradjeno,jednostavno bez nekih usper efekata i gluposti...vidim da je pobedila... sad cu i trecu da svucem sa neta...pa posle cetvrtu sezonu ...hehe...

vlajkoo

pre 7 godina

Hell on Wheels, Supernatural,The Walking Dead, Arrow, Dark Matter, Game of Thrones, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.,
Firefly i naravno X-Files. Kao i jos puno serija. Sve je stvar ukusa,mozemo se raspravljati do sudnjeg dana koja serija je najbolja. Pozdrav za sve ljubitelje dobrih serija.

Pfc

pre 7 godina

A vazi. Gomorra je za sve njih remek delo.
(boki, 07. avgust 2016 13:38)
Prva sezona senzacionalna,druga malo podbacila.Ocekujem bolju trecu.

Roza Luksemburg

pre 7 godina

Amerikanci su vrhunska amerikanska
propaganda ciju svaku epizodu, po recima samih showrunnera, odobrava CiA snajka CIA. Spolja psihološki akcioni triler, tobože sivi likovi, još malo pa akcioni heroji u konfliktu izmedju duznosti i ljudskosti, a iznutra... ole good crno-beli treš. Jeste, nasi nisu idealni, ali su više onako @merikanski naivni. Veruju komsijama, a posao u FBI ih prosto ubi. I Rusi su naivni, ali zato sto ne veruju da je Amerika ipak bolja, jaca i moralnija. Oni su sluge zlog carstva koje im je uzelo dusu i unistilo mlade zivote, a sada hoće da im uništi i ćerku. Proces njihovog postepenog otkrivanja te činjenice je tema poslednje tri sezone. Impresionirana sam.

lebovitz

pre 7 godina

Nikad gori izbor kad su komedije u pitanju. Ovo je godina drame, i ima ih nekoliko zaista sjajnih. Meni lično Americans nisu ni blizu svim ostalim konkurentima, ali tako je kako je.

NastyB

pre 7 godina

"Stranger Things",osam epizoda,nećete se pokajati.Nešto najbolje ove godine što sam gledao.
(DzingisBuda, 7. avgust 2016 13:13)

Takođe. Odgledao svih osam u jednom danu.
Baš kao i "The Night Manager" sa Tomom Hidlstonom i Hju Lorijem. Odlična serija.

Mrkva

pre 7 godina

Čekam nove sezone Black Mirror i Šerlok Holmsa, sve ostalo je mućni pa prospi.
Što se tiče komedija The last man on Earth je odlična.

Čovek iz senke

pre 7 godina

Ja malo kaskam, poceo sam da gledam Shameless, preporucujem, inace nisam video da je neko spomenuo "The Night Of", ovogodisnja je, takodje sjajna za sada.

pera

pre 7 godina

Ne kapiram kako se nisu ovde nasle "House of cards", "Power" i "Black sails"? "Game of thrones" je vec dosadio i Bogu i narodu i pozlednja sezona svakako nike u rangu prve ili prve dve.

moje mišljenje

pre 7 godina

True detective S01, House of cards, Person of interest S01-05, Suits S01-05, Homeland S01-05, Fargo S01, Chicago PD S01-03, The last kingdom S01, Poldark S01, Bosch S01-02, Downton Abbey, Scorpion S01-02, Banshee itd...
Od novijih obavezno pogledati: Mr. Robot, The X-files S10, The Catch US, New Blood, The Night Manager, 11.22.63

hijena

pre 7 godina

Gomorra je serija koju sam odgledao u jednom dahu, odlicna. Jedva cekam novu sezonu. Nisam odusevljen sa American Crime Story, previse razvuceno i dosadno.

Ime

pre 7 godina

(DzingisBuda, 07. avgust 2016 13:13)

Iako volim ovakve serije i filmove Strangers Things je skup vec vidjenih stvari...u osnovi je malo izmenjena Kingov Firestarter ( knjiga i film )...takodje i Kingov The Mist vrlo prisutan...ocekivao sam seriju nestrpljivo razocarao se dost...najlosija Netflix serija do sada.

NN

pre 7 godina

Gracie and Frankie dobra serija sa sjajnim glumcima, Black ish dobra komedija odgledao sam sve sezone obe serije.
Sto se tice komedija preporucio bi i kanadsku seriju Schitt's Creek i malo starije serije Raising Hope.

Rozenkranc

pre 7 godina

The night of odlična i realna... Pored toga istorijske Vikings, Marco Polo...
Ima tu jos gomila dobrih, pošto su se svi bacili na serijske programe jer su im filmovi krš...

djordjem

pre 7 godina

Stranger Things je toliko dobra da je vec sad medju najboljim svih vremena.
Verovatno nije u konkurenciji jer Američki lobi nece da prizna da je Netflix TV uopste.

Suits ko nije gledao, jedna od najzaraznijih serije koje sam gledao sad je 6ta sezona, svaka sezona je bila jednako dobra, nema mnogo patetisanja, sve se dešava jednako brzo i sporo.
A nagrade ko nagrade, stvar ukusa, meni je Sillicon Valley jedna od boljih komedija/drama koje sam gledao, OJ Simpson me ne zanima uopste itd

NastyB

pre 7 godina

"Stranger Things",osam epizoda,nećete se pokajati.Nešto najbolje ove godine što sam gledao.
(DzingisBuda, 7. avgust 2016 13:13)

Takođe. Odgledao svih osam u jednom danu.
Baš kao i "The Night Manager" sa Tomom Hidlstonom i Hju Lorijem. Odlična serija.

Čovek iz senke

pre 7 godina

Ja malo kaskam, poceo sam da gledam Shameless, preporucujem, inace nisam video da je neko spomenuo "The Night Of", ovogodisnja je, takodje sjajna za sada.

Rozenkranc

pre 7 godina

The night of odlična i realna... Pored toga istorijske Vikings, Marco Polo...
Ima tu jos gomila dobrih, pošto su se svi bacili na serijske programe jer su im filmovi krš...

djordjem

pre 7 godina

Stranger Things je toliko dobra da je vec sad medju najboljim svih vremena.
Verovatno nije u konkurenciji jer Američki lobi nece da prizna da je Netflix TV uopste.

Suits ko nije gledao, jedna od najzaraznijih serije koje sam gledao sad je 6ta sezona, svaka sezona je bila jednako dobra, nema mnogo patetisanja, sve se dešava jednako brzo i sporo.
A nagrade ko nagrade, stvar ukusa, meni je Sillicon Valley jedna od boljih komedija/drama koje sam gledao, OJ Simpson me ne zanima uopste itd

Mazalo od Rembranta

pre 7 godina

Bron ili Broen kako na kom jeziku, Dansko, Svedska serija. Ko voli pravu krimi pricu koja nije uvijena u americki klise. Po meni NO 1 serija u ovom zanru. Prica je neverovatna, tenzija traje od prve do poslednje epizode, rasplet se ne zna bukvalno do samog kraja.

NN

pre 7 godina

Gracie and Frankie dobra serija sa sjajnim glumcima, Black ish dobra komedija odgledao sam sve sezone obe serije.
Sto se tice komedija preporucio bi i kanadsku seriju Schitt's Creek i malo starije serije Raising Hope.

neutralni felsh

pre 7 godina

Kritika nema pojma.
GoT
Mr. Robot
Silicon Valley

A onaj što kaže da je Mr. Robot kliše, nek gleda Belu Lađu i dalje.
(Average Joe Dalton, 7. avgust 2016 18:20)


ah, kako je lako optuziti neistomisljenika da gleda domaci trash :)
da ponovim: "mr. robot" jeste klishe, takozvana "mystery and conspiracy with tangle unfold" pricica, zabavna na prvi pogled, naravno, ali kasnije samo-zadavljena u potrebi ka uvrnutoscu i originalnoscu po svaku cenu.
stari sindrom: ekipa pozuri da upropasti dobar zacetak u pilot epizodi. ko je gledao ili pokusao da gleda seriju "limitless", zna na sta mislim - relativno zanimljiva sub sci fi ideja, ali ocajna klishe realizacija, ogrnuta u previse akcije - "jer publika to ocekuje".
kao kontraprimer, preporucujem seriju "utopia", prva sezona je remek delo.
dakle, mr. robot nema sta da trazi u drustvu ozbiljnih renomiranih serija poput better call saul, house of cards i fargo. zapravo, naspram njih po fabuli skoro da i jeste kao bela ladja, sa mr. robotom sojicem o glavnim protagonistom.

moje mišljenje

pre 7 godina

True detective S01, House of cards, Person of interest S01-05, Suits S01-05, Homeland S01-05, Fargo S01, Chicago PD S01-03, The last kingdom S01, Poldark S01, Bosch S01-02, Downton Abbey, Scorpion S01-02, Banshee itd...
Od novijih obavezno pogledati: Mr. Robot, The X-files S10, The Catch US, New Blood, The Night Manager, 11.22.63

hijena

pre 7 godina

Gomorra je serija koju sam odgledao u jednom dahu, odlicna. Jedva cekam novu sezonu. Nisam odusevljen sa American Crime Story, previse razvuceno i dosadno.

pera

pre 7 godina

Ne kapiram kako se nisu ovde nasle "House of cards", "Power" i "Black sails"? "Game of thrones" je vec dosadio i Bogu i narodu i pozlednja sezona svakako nike u rangu prve ili prve dve.

Ime

pre 7 godina

(DzingisBuda, 07. avgust 2016 13:13)

Iako volim ovakve serije i filmove Strangers Things je skup vec vidjenih stvari...u osnovi je malo izmenjena Kingov Firestarter ( knjiga i film )...takodje i Kingov The Mist vrlo prisutan...ocekivao sam seriju nestrpljivo razocarao se dost...najlosija Netflix serija do sada.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

Najbolje aktuelne serije - tj. one koje nisu kompletirane i/ili otkazane (bez nekog posebnog reda):
* GoT (naravno)
* Stranger Things (više nego prijatno iznenađenje)
* Lucifer (dosta se razlikuje od slavnog Gaimanovog comica, ali ipak...)
* Preacher (opet, razlikuje se od Ennis/Dillon comic book kolaboracije, but still...; off topic - sort of - voleo bih videti da neko uradi TV series verziju Ennisovog Crossed)
* Archer (the best goddamn animated comedy around)
* The Expanse (posle BSG (RMS), najozbiljniji kandidat za The Best Sci-Fi Series Ever; prilično verna literarnom predlošku)
* Les Revenants (nije savršena, ali je sasvim u redu)
* Peaky Blinders (aka Peaky Fookin' Blinders; mana je možda taj čuveni British brevity - svega 6 epizoda po sezoni... no, možda je tako i bolje - kvalitet pre kvantiteta... + brummie accented English)
* Black Sails (možda i najbolja adaptacija The Treasure Island - bez obzira što je, tehnički, prequel; soundtrack made of win - Bear McCreary, you magnificent bastard...)
* The Man in the High Castle (još jedno prijatno iznenađenje)

The Blacklist je, nažalost, podbacio (3. sezona pogotovo); House of Cards je OK, ali preferiram HoC BBC (mini) seriju s početka 1990-tih; The Walking Dead i Fear The Walking Dead su, da se poslužim tim izrazom, overstayed their welcome. Outcast (Kirkman again) deluje zanimljivo, ali je još rano davati ozbiljne ocene.
@Nikola, 7. avgust 2016 19:01
Kudos za Dark Matter preporuku - ima propusta, ali je OK.

Mrkva

pre 7 godina

Čekam nove sezone Black Mirror i Šerlok Holmsa, sve ostalo je mućni pa prospi.
Što se tiče komedija The last man on Earth je odlična.

lebovitz

pre 7 godina

Nikad gori izbor kad su komedije u pitanju. Ovo je godina drame, i ima ih nekoliko zaista sjajnih. Meni lično Americans nisu ni blizu svim ostalim konkurentima, ali tako je kako je.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

A sada, mala dopuna mog ranijeg komentara (nadam se da su ga admini objavili, naravno):
* Ash vs. Evil Dead (Hail to the King, baby! Bruce Campbell - "Najveći i najznačajniji glumac na svetu, bez ikakve konkurencije.", što reče gos'n Kuzmanović u jednoj od svojih kolumni - ponovo u ulozi Ashley J. Williamsa. Need I say more?)
* Vikings (romantizovano i ne previše istorijski tačno, ali više nego odlično; + soundtrack features Wardruna)
* Star Wars Rebels (don't judge me; SW fan sam još od malih nogu, a Rebels konceptualno dosta podseća na Droids - animiranu seriju koja je svim SW fanovima ostala u lepom sećanju; pride, kao neko ko lamentira nad prezira dostojnom odlukom Disneya da Expanded Universe proglase za non-canon, ne mogu a ne voleti seriju čiji autori imaju nameru na mala vrata vratiti Admiral Thrawna)
* Z Nation (znam, znam - serija je TV ekvivalent mockbustera, trash, ali je od so bad it's good sorte; air shaft weed smokin' scene...)
* Dr. Who (serija je onaj tipični britanski oddball show, ali mislim da je baš zbog toga vredna gledanja. Thumbs up for Tom Baker (4.), David Tennant (10.), Matt Smith (11.), and Peter Capaldi (12.). And John Hurt (war).)

Mr. Robot je obećavao, ali se stvarno previše oslanja na klišee i opšta mesta. Sad, trope overload i cliché storm, nisu nužno loše stvari, ali kada su jedino šta serija ima ponuditi... Neko je pomenu i Black Mirror u komentarima - apsolutna preporuka. Naročito u svetlu najave series 3. Kudos for Charlie Brooker.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@Mazalo od Rembranta, 8. avgust 2016 11:13
Odlično. Serije koje pripadaju tzv. Nordic noir žanru su listom sjajne, i šteta je što ih se često zanemaruje. Broen/The Bridge je apsolutno za svaku preporuku. Kao i The Killing, koji je bio emitovan na RTS-u, Trapped... Ili Nordic noir inspired River, recimo.

Demosten

pre 7 godina

Mnogo serija sam odgledao, ne drzim se nekog posebnog zanra, sve dolazi u obzir. Od ovih serija koji su usli u izbor za ovu godinu moj no.1 pik je Mr. Robot. Svidja mi se sama prica i u kom pravcu ide. Nadam se da ce scenaristi nastaviti dobar posao.
Ako pricamo o serijama u opste komedija Friends mi je neprikosnovena. Iz SF zanra da napomenem zanr koji najvise volim i tesko za izdvojiti omiljenu seriju ali ako moram onda bi to bila Star Trek TNG, matora ali klasici su sa pravom najbolji.

blueprint

pre 7 godina

Ray Donovan,OJ Simpson,
Fargo,Bosch,TWD,Dexter,Homeland,The Fall,TBB,Narcos,House of Cards,The Night Of,Power,Bloodline,The Affair...

Pametnjakovic Mladji

pre 7 godina

nzm moja lista je ovakva:
1.House of Cards
2.Mr.Robot
3.Sherlock
4.Game of Thrones
5.Billions
6.Narcos
A od ovih 'kracih:
1. Band of Brothers ( Najbolja jednosezonska serija svih vremena OBAVEZNO POGLEDATI)
2.The Night of
3.The Night manager
4. True Detective ( jer racunam samo 1 sezonu jer 2 ne valja za nis)

Trenutno gledam Stranger things i mogu reci da je jaki dobra

Liberty

pre 7 godina

Slabo stizem da gledam serije, a u poslenjih par godina odgledao sam potpuno blistavu Silicon Valley, nezaobilaznu House of Cards i pomalo neujednacenu Horace and Pete, u kojoj su pojedine epizode autenticna remek-dela genijalnog Louis C.K.

miki

pre 7 godina

sad zavrsavam 2 sezonu the americans... jako dobro uradjeno,jednostavno bez nekih usper efekata i gluposti...vidim da je pobedila... sad cu i trecu da svucem sa neta...pa posle cetvrtu sezonu ...hehe...

audi 5cyl

pre 7 godina

Preacher je po meni bila super serija ove godine. Stranger things am odgledao u dahu sve epizode i ona je ok. Neko je pomenuo i Dark Matter, koja je sama po sebi onako ali bar nije nastavak, rimejk i nadovezivanje na neku već provučenu SF priču (mada me po nekim elementima podsetila na Firefly).

mahajde

pre 7 godina

(neutralni felsh, 8. avgust 2016 08:17)
"...ocajna klishe realizacija, ogrnuta u previse akcije..." ti ili nisi gledao mr. robot pa lušetaš ili ti je tema što serija obrađuje strana, previše akcije i kliše u mr. robot-u, odavno se nisam bolje nasmejao.

Roza Luksemburg

pre 7 godina

Amerikanci su vrhunska amerikanska
propaganda ciju svaku epizodu, po recima samih showrunnera, odobrava CiA snajka CIA. Spolja psihološki akcioni triler, tobože sivi likovi, još malo pa akcioni heroji u konfliktu izmedju duznosti i ljudskosti, a iznutra... ole good crno-beli treš. Jeste, nasi nisu idealni, ali su više onako @merikanski naivni. Veruju komsijama, a posao u FBI ih prosto ubi. I Rusi su naivni, ali zato sto ne veruju da je Amerika ipak bolja, jaca i moralnija. Oni su sluge zlog carstva koje im je uzelo dusu i unistilo mlade zivote, a sada hoće da im uništi i ćerku. Proces njihovog postepenog otkrivanja te činjenice je tema poslednje tri sezone. Impresionirana sam.

Pfc

pre 7 godina

A vazi. Gomorra je za sve njih remek delo.
(boki, 07. avgust 2016 13:38)
Prva sezona senzacionalna,druga malo podbacila.Ocekujem bolju trecu.

vlajkoo

pre 7 godina

Hell on Wheels, Supernatural,The Walking Dead, Arrow, Dark Matter, Game of Thrones, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.,
Firefly i naravno X-Files. Kao i jos puno serija. Sve je stvar ukusa,mozemo se raspravljati do sudnjeg dana koja serija je najbolja. Pozdrav za sve ljubitelje dobrih serija.

Mrkva

pre 7 godina

Čekam nove sezone Black Mirror i Šerlok Holmsa, sve ostalo je mućni pa prospi.
Što se tiče komedija The last man on Earth je odlična.

Ime

pre 7 godina

(DzingisBuda, 07. avgust 2016 13:13)

Iako volim ovakve serije i filmove Strangers Things je skup vec vidjenih stvari...u osnovi je malo izmenjena Kingov Firestarter ( knjiga i film )...takodje i Kingov The Mist vrlo prisutan...ocekivao sam seriju nestrpljivo razocarao se dost...najlosija Netflix serija do sada.

pera

pre 7 godina

Ne kapiram kako se nisu ovde nasle "House of cards", "Power" i "Black sails"? "Game of thrones" je vec dosadio i Bogu i narodu i pozlednja sezona svakako nike u rangu prve ili prve dve.

NN

pre 7 godina

Gracie and Frankie dobra serija sa sjajnim glumcima, Black ish dobra komedija odgledao sam sve sezone obe serije.
Sto se tice komedija preporucio bi i kanadsku seriju Schitt's Creek i malo starije serije Raising Hope.

moje mišljenje

pre 7 godina

True detective S01, House of cards, Person of interest S01-05, Suits S01-05, Homeland S01-05, Fargo S01, Chicago PD S01-03, The last kingdom S01, Poldark S01, Bosch S01-02, Downton Abbey, Scorpion S01-02, Banshee itd...
Od novijih obavezno pogledati: Mr. Robot, The X-files S10, The Catch US, New Blood, The Night Manager, 11.22.63

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

A sada, mala dopuna mog ranijeg komentara (nadam se da su ga admini objavili, naravno):
* Ash vs. Evil Dead (Hail to the King, baby! Bruce Campbell - "Najveći i najznačajniji glumac na svetu, bez ikakve konkurencije.", što reče gos'n Kuzmanović u jednoj od svojih kolumni - ponovo u ulozi Ashley J. Williamsa. Need I say more?)
* Vikings (romantizovano i ne previše istorijski tačno, ali više nego odlično; + soundtrack features Wardruna)
* Star Wars Rebels (don't judge me; SW fan sam još od malih nogu, a Rebels konceptualno dosta podseća na Droids - animiranu seriju koja je svim SW fanovima ostala u lepom sećanju; pride, kao neko ko lamentira nad prezira dostojnom odlukom Disneya da Expanded Universe proglase za non-canon, ne mogu a ne voleti seriju čiji autori imaju nameru na mala vrata vratiti Admiral Thrawna)
* Z Nation (znam, znam - serija je TV ekvivalent mockbustera, trash, ali je od so bad it's good sorte; air shaft weed smokin' scene...)
* Dr. Who (serija je onaj tipični britanski oddball show, ali mislim da je baš zbog toga vredna gledanja. Thumbs up for Tom Baker (4.), David Tennant (10.), Matt Smith (11.), and Peter Capaldi (12.). And John Hurt (war).)

Mr. Robot je obećavao, ali se stvarno previše oslanja na klišee i opšta mesta. Sad, trope overload i cliché storm, nisu nužno loše stvari, ali kada su jedino šta serija ima ponuditi... Neko je pomenu i Black Mirror u komentarima - apsolutna preporuka. Naročito u svetlu najave series 3. Kudos for Charlie Brooker.

djordjem

pre 7 godina

Stranger Things je toliko dobra da je vec sad medju najboljim svih vremena.
Verovatno nije u konkurenciji jer Američki lobi nece da prizna da je Netflix TV uopste.

Suits ko nije gledao, jedna od najzaraznijih serije koje sam gledao sad je 6ta sezona, svaka sezona je bila jednako dobra, nema mnogo patetisanja, sve se dešava jednako brzo i sporo.
A nagrade ko nagrade, stvar ukusa, meni je Sillicon Valley jedna od boljih komedija/drama koje sam gledao, OJ Simpson me ne zanima uopste itd

NastyB

pre 7 godina

"Stranger Things",osam epizoda,nećete se pokajati.Nešto najbolje ove godine što sam gledao.
(DzingisBuda, 7. avgust 2016 13:13)

Takođe. Odgledao svih osam u jednom danu.
Baš kao i "The Night Manager" sa Tomom Hidlstonom i Hju Lorijem. Odlična serija.

neutralni felsh

pre 7 godina

Kritika nema pojma.
GoT
Mr. Robot
Silicon Valley

A onaj što kaže da je Mr. Robot kliše, nek gleda Belu Lađu i dalje.
(Average Joe Dalton, 7. avgust 2016 18:20)


ah, kako je lako optuziti neistomisljenika da gleda domaci trash :)
da ponovim: "mr. robot" jeste klishe, takozvana "mystery and conspiracy with tangle unfold" pricica, zabavna na prvi pogled, naravno, ali kasnije samo-zadavljena u potrebi ka uvrnutoscu i originalnoscu po svaku cenu.
stari sindrom: ekipa pozuri da upropasti dobar zacetak u pilot epizodi. ko je gledao ili pokusao da gleda seriju "limitless", zna na sta mislim - relativno zanimljiva sub sci fi ideja, ali ocajna klishe realizacija, ogrnuta u previse akcije - "jer publika to ocekuje".
kao kontraprimer, preporucujem seriju "utopia", prva sezona je remek delo.
dakle, mr. robot nema sta da trazi u drustvu ozbiljnih renomiranih serija poput better call saul, house of cards i fargo. zapravo, naspram njih po fabuli skoro da i jeste kao bela ladja, sa mr. robotom sojicem o glavnim protagonistom.

mahajde

pre 7 godina

(neutralni felsh, 8. avgust 2016 08:17)
"...ocajna klishe realizacija, ogrnuta u previse akcije..." ti ili nisi gledao mr. robot pa lušetaš ili ti je tema što serija obrađuje strana, previše akcije i kliše u mr. robot-u, odavno se nisam bolje nasmejao.

Demosten

pre 7 godina

Mnogo serija sam odgledao, ne drzim se nekog posebnog zanra, sve dolazi u obzir. Od ovih serija koji su usli u izbor za ovu godinu moj no.1 pik je Mr. Robot. Svidja mi se sama prica i u kom pravcu ide. Nadam se da ce scenaristi nastaviti dobar posao.
Ako pricamo o serijama u opste komedija Friends mi je neprikosnovena. Iz SF zanra da napomenem zanr koji najvise volim i tesko za izdvojiti omiljenu seriju ali ako moram onda bi to bila Star Trek TNG, matora ali klasici su sa pravom najbolji.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

Najbolje aktuelne serije - tj. one koje nisu kompletirane i/ili otkazane (bez nekog posebnog reda):
* GoT (naravno)
* Stranger Things (više nego prijatno iznenađenje)
* Lucifer (dosta se razlikuje od slavnog Gaimanovog comica, ali ipak...)
* Preacher (opet, razlikuje se od Ennis/Dillon comic book kolaboracije, but still...; off topic - sort of - voleo bih videti da neko uradi TV series verziju Ennisovog Crossed)
* Archer (the best goddamn animated comedy around)
* The Expanse (posle BSG (RMS), najozbiljniji kandidat za The Best Sci-Fi Series Ever; prilično verna literarnom predlošku)
* Les Revenants (nije savršena, ali je sasvim u redu)
* Peaky Blinders (aka Peaky Fookin' Blinders; mana je možda taj čuveni British brevity - svega 6 epizoda po sezoni... no, možda je tako i bolje - kvalitet pre kvantiteta... + brummie accented English)
* Black Sails (možda i najbolja adaptacija The Treasure Island - bez obzira što je, tehnički, prequel; soundtrack made of win - Bear McCreary, you magnificent bastard...)
* The Man in the High Castle (još jedno prijatno iznenađenje)

The Blacklist je, nažalost, podbacio (3. sezona pogotovo); House of Cards je OK, ali preferiram HoC BBC (mini) seriju s početka 1990-tih; The Walking Dead i Fear The Walking Dead su, da se poslužim tim izrazom, overstayed their welcome. Outcast (Kirkman again) deluje zanimljivo, ali je još rano davati ozbiljne ocene.
@Nikola, 7. avgust 2016 19:01
Kudos za Dark Matter preporuku - ima propusta, ali je OK.

lebovitz

pre 7 godina

Nikad gori izbor kad su komedije u pitanju. Ovo je godina drame, i ima ih nekoliko zaista sjajnih. Meni lično Americans nisu ni blizu svim ostalim konkurentima, ali tako je kako je.

Roza Luksemburg

pre 7 godina

Amerikanci su vrhunska amerikanska
propaganda ciju svaku epizodu, po recima samih showrunnera, odobrava CiA snajka CIA. Spolja psihološki akcioni triler, tobože sivi likovi, još malo pa akcioni heroji u konfliktu izmedju duznosti i ljudskosti, a iznutra... ole good crno-beli treš. Jeste, nasi nisu idealni, ali su više onako @merikanski naivni. Veruju komsijama, a posao u FBI ih prosto ubi. I Rusi su naivni, ali zato sto ne veruju da je Amerika ipak bolja, jaca i moralnija. Oni su sluge zlog carstva koje im je uzelo dusu i unistilo mlade zivote, a sada hoće da im uništi i ćerku. Proces njihovog postepenog otkrivanja te činjenice je tema poslednje tri sezone. Impresionirana sam.

Pametnjakovic Mladji

pre 7 godina

nzm moja lista je ovakva:
1.House of Cards
2.Mr.Robot
3.Sherlock
4.Game of Thrones
5.Billions
6.Narcos
A od ovih 'kracih:
1. Band of Brothers ( Najbolja jednosezonska serija svih vremena OBAVEZNO POGLEDATI)
2.The Night of
3.The Night manager
4. True Detective ( jer racunam samo 1 sezonu jer 2 ne valja za nis)

Trenutno gledam Stranger things i mogu reci da je jaki dobra

hijena

pre 7 godina

Gomorra je serija koju sam odgledao u jednom dahu, odlicna. Jedva cekam novu sezonu. Nisam odusevljen sa American Crime Story, previse razvuceno i dosadno.

vlajkoo

pre 7 godina

Hell on Wheels, Supernatural,The Walking Dead, Arrow, Dark Matter, Game of Thrones, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.,
Firefly i naravno X-Files. Kao i jos puno serija. Sve je stvar ukusa,mozemo se raspravljati do sudnjeg dana koja serija je najbolja. Pozdrav za sve ljubitelje dobrih serija.

Rozenkranc

pre 7 godina

The night of odlična i realna... Pored toga istorijske Vikings, Marco Polo...
Ima tu jos gomila dobrih, pošto su se svi bacili na serijske programe jer su im filmovi krš...

blueprint

pre 7 godina

Ray Donovan,OJ Simpson,
Fargo,Bosch,TWD,Dexter,Homeland,The Fall,TBB,Narcos,House of Cards,The Night Of,Power,Bloodline,The Affair...

Čovek iz senke

pre 7 godina

Ja malo kaskam, poceo sam da gledam Shameless, preporucujem, inace nisam video da je neko spomenuo "The Night Of", ovogodisnja je, takodje sjajna za sada.

Pfc

pre 7 godina

A vazi. Gomorra je za sve njih remek delo.
(boki, 07. avgust 2016 13:38)
Prva sezona senzacionalna,druga malo podbacila.Ocekujem bolju trecu.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@Mazalo od Rembranta, 8. avgust 2016 11:13
Odlično. Serije koje pripadaju tzv. Nordic noir žanru su listom sjajne, i šteta je što ih se često zanemaruje. Broen/The Bridge je apsolutno za svaku preporuku. Kao i The Killing, koji je bio emitovan na RTS-u, Trapped... Ili Nordic noir inspired River, recimo.

miki

pre 7 godina

sad zavrsavam 2 sezonu the americans... jako dobro uradjeno,jednostavno bez nekih usper efekata i gluposti...vidim da je pobedila... sad cu i trecu da svucem sa neta...pa posle cetvrtu sezonu ...hehe...

Liberty

pre 7 godina

Slabo stizem da gledam serije, a u poslenjih par godina odgledao sam potpuno blistavu Silicon Valley, nezaobilaznu House of Cards i pomalo neujednacenu Horace and Pete, u kojoj su pojedine epizode autenticna remek-dela genijalnog Louis C.K.

audi 5cyl

pre 7 godina

Preacher je po meni bila super serija ove godine. Stranger things am odgledao u dahu sve epizode i ona je ok. Neko je pomenuo i Dark Matter, koja je sama po sebi onako ali bar nije nastavak, rimejk i nadovezivanje na neku već provučenu SF priču (mada me po nekim elementima podsetila na Firefly).

Mazalo od Rembranta

pre 7 godina

Bron ili Broen kako na kom jeziku, Dansko, Svedska serija. Ko voli pravu krimi pricu koja nije uvijena u americki klise. Po meni NO 1 serija u ovom zanru. Prica je neverovatna, tenzija traje od prve do poslednje epizode, rasplet se ne zna bukvalno do samog kraja.