Aktuelno

Subota, 06.08.2016.

18:13

Šta je muškarcima privlačnije - dobar izgled ili inteligencija?

Izvor: Daily Mail

Šta je muškarcima privlaènije - dobar izgled ili inteligencija? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

163 Komentari

Sortiraj po:

Kako sejes tako i znjes

pre 7 godina

@Neko iz Banata
Slatko si me zasmejao :)
U istom paragrafu spominjes karakter i citiras Charlie Sheen-a :)
Ima ljubavi i u ovim novim vremenima SAMO obe strane moraju da veruju da postoji i da joj se posvete. Agape.

Zikac

pre 7 godina

@ i inteligencija je prolazna.
(neutralni felsh, 07. avgust 2016 15:36)

hahaha komentar veka! Dokaz da je ipak sve moguce cak i danas u 21. veku.

Nije jednostavno

pre 7 godina

@ Adriano_Galliani
Pametan i logican odgovor! Mogao bi da bude I sasvim tacan ali nije.
Izvadjene iz konteksta price se tumace crno ili belo.
Samo sami akteri price mogu da manipulisu istom.
Da pojasnim, prvom verujem ali nije zaljubljen.
U toj prici se radi o visegodisnjem prijateljstvu koje je preraslo u nesto vise od toga, nema on zabluda o meni, naprotiv poznaje me, svestan je mojih mana i vrlina.
Jedino…mozda je fetis, umislio da sam ja istocnoevropska boginja i da sam nesto posebno posto su Juzno Amerikancima zene iz Istocne Evrope totalna egzotika.

Neko iz Banata

pre 7 godina

Izgled privlaci ,karakter zadrzava.Inace sledi potvrda one izreke od Charlie Sheen-a:Na svaku dobru ribu,dodje po jedan muskarac kojem je dosadilo da je j*be tj. zavisi za sta mu treba.U tu pricu o ljubavi veruju samo oni koji su prvog/prvu vezu zavrsili brakom,mi koji ne zivimo u 60-tim,samo trazimo pogodne tj. manje stresa i cimanja,a kako smo NAZALOST dosli do tog stadijuma je druga tema.

neko iz mase

pre 7 godina

Ima nas razni..
Pa kako, šta voli, neka izvoli. Najbitnije da čovek proba ako može sve pa onda odluči ono što je najbolje na kraju za njega..Naravno pametno u smislu ne u glupom!"

Ertz

pre 7 godina

Narod je lepo rekao - najbolja je žena koja slušajući zna da zapoveda. Ona je tako inteligentna da poštuje svog muškarca, ali svojom blagošću uvek uspe da progura svoje pametne ideje za napredak svoje porodice. To je pravi stub. Takve su bile supruge Lutera, Baha i Ajnštajna. Tu o napadnom feminizmu nema govora.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

(I kome je verovati, 7. avgust 2016 09:50)

Овом првом, очигледно се највише свишђаш. Мушкарцу што се жена више свиђа постаје све паметнија и лепша. У тренуцима заљубљености заиста сам убеђен да је баш она најлепша на свету.

neutralni felsh

pre 7 godina

Inteligencija apsolutno... sve ostalo je prolazno.. mislite o tome.
(Differently, 07. avgust 2016 12:28)


i inteligencija je prolazna.

Milos

pre 7 godina

Mene nikad nije ugrozavala zenska inteligencija, lakse mi je da pricam sa inteligentijim zenama, mogu bolje da razumeju moju neogranicenu inteligenciju.

audi 5cyl

pre 7 godina

Karakter, samo karakter se gleda. Jednako bitna stavka bilo da je u pitanju jedna noć ili ceo život. Ko posmatra stvari drugačije, nije dobro promislio.
A karakter je složena stvar, nezavisna od lepote i ineligencije.

miro

pre 7 godina

E kad bi bilo tako jednostavno. Džaba joj inteligencija ako je nesigurna u sebe i iz tog stanja pravi sebi i drugima samo probleme. Opet, džaba joj i samouverenost ako nije inteligentna, onda dobijemo arogantnu gnjavatorku. Karakter je presudan i nema veze sa inteligencijom iako mnogi misle drugačije a to je opet tako jer smo često skloni da sebe smatramo i pametnim i finima pa to projektujemo i na druge tj one koje nas interesuju čime zapravo samo opravdavamo svoj izbor. I kada veza pukne, obično to pravdamo karakternim osobinama, retko ko će reći: nisam primetio da je glupa.

Zena

pre 7 godina

A sta mene briga sta je njima privlacnije.
Izgled varira ali ne mogu da porastem 10 cm, da idem na estetsku hirurgiju ne zelim tako da od mene i mog izgleda to im je sto im je.
Takodje i inteligencija nije nesto na sta mogu da uticem niti da odglumim nesto sto nisam.

Ne znam cemu ovakva istrazivanja sluze jer u sustini samo zagovaraju fasizam.

Ja sam vaspitana u duhu humanosti i antifasizma i smatram da SVAKO ima pravo na ljubav.
Umece ljubavi je dostupno svakom po rodjenju.

EU Citizen

pre 7 godina

@Sonja
Ja to nekako gledam jedinstveno i ne odvajam, narav u smislu neposrednih reakcija na svakodnevne situacije je u suštini samo spoljna manifestacija ličnosti/karaktera, pa mislim da su ipak samo te tri osnovne stvari :) Naravno, tu su još neke bitne karakteristike kao što su smisao za humor, u mom slučaju posebno malo uvrnut humor, :) ili interesovanje i talenat za seks, ale one su takođe uglavnom jako blisko povezane sa inteligencijom i ličnošću i u velikoj meri zavise od njih :) Ustvari, kada malo bolje pogledate, sve te odvojene osobine i karakteristike su samo naše nevešte štake, skele i poštapalice da sebi nekako na elemente razložimo i tako samo mislimo da bolje razumemo nešto što je celovit i neodvojiv fenomen gde se telesno, intelektualno, i emotivno neodvojivo prepliću i stvaraju neponovljivu i unikatnu celinu, tu ženu ili tog muškarca :))

Ia

pre 7 godina

I sta je naravoucenije? Budi lepa, pametna, ali ne toliko da ugrozavas njegov ego. I posle nas nazivaju manipulatorkama. Pa naravno, ako moram da glumatam u svakom mogucem slucaju, sto da se ne poigram. Makar nek mi bude zabavno.

Nenad

pre 7 godina

Potrebno je da poseduje harizmu. Nju je teze naci. Glupost odbija, svakako, ma u kom obliku bila spakovana. Lepota ima vise strana, kao i inteligencija. Mogu biti jednako odbojne, ako su pogreno usmerene. Prvi utisak brzo nestane, ako ne postoji "nešto"! A opet, i svi smo toliko različiti, da bi bilo šta generalizovali, sudili.. Svako se pronadje u necemu.

I kome je verovati

pre 7 godina

Prema mojim istrazivanjima teorija relativiteta vazi i ovde :)
Trenutno se "muvam" sa tri muskarca.
Sva trojca imaju poprilicno visok IQ, EQ im je na razlicitim nivoima razvoja.
Odnos, ponasanje prema zeni je reciprocan sa EQ.
Jedan misli da sam cudesan spoj lepote i pameti.
Drugi misli da sam prepametna ali bih mogla neke delove tela da "ulepsam".
Treci misli da sam lepotica ali da nemam mnogo toga u glavi.

×!;&@€

pre 7 godina

 ima nas puno koji bi u krevet sa, recimo, Izabelom Roselini, ciju inteligenciju, verujem, niko ne dovodi u putanje.
(DEDA CVETKO, 06. avgust 2016 20:41

?? Nemam logicki tok koji poredi naucnika i glumicu.
Govori se o licnim iskustvima a ne o skolskom leksikonu i pitanjima kog glumca/glumicu najvise volis.
Dzaba pisanje naveliko i na dugacko, pamet, plemenitost, kultura, odmah se vide, isto kao i uskogrudost, glupost i lose karakterne osobine.

M

pre 7 godina

@deda cvetko
Jel ti trolujes malo?
Od svih ti eto slučajno odabra izabelu, ja evo pojma nemam ništa o njenoj inteligenciji, znam da je prvo radila kao novinarka, pa kao model, pa kao glumica, čak ni ništa što je posle ili sa strane radila mi ne govori mnogo o njenom stepenu inteligencije. Ne znam, ako neko hoće da mi objasni zašto se njena visoka inteligencija ne dovodi u pitanje.
A to da su pametne žene arogantne i da se raspravljaju, obično muškarci tumače uvek, ne daj bože da žena ima svoje mišljenje i ako se ne slaže da to otvoreno kaže, odmah je arogantna i takmiči se.
Ima brdo istraživanja koja pokazuju da se pametne samouverene žene procenjuju kao arogantne.

Drako

pre 7 godina

Inteligencija mora biti na prvom mestu. Ja ne shvatam kako neko moze da zivi sa zenom koja je suprotno tome. Izreka kaze "svaka krpa nadje zakrpu" tako da mogu da razumem neke parove. Inace, dolazi do velikih problema i rasprava, posebno kada treba da objasnis nesto nekome ko je suvise plitak pa moras uz papir i olovku. Generalno muskarci se stide ako je devojka pametnija od njih a onda celog zivota trpe glupost. Nigde logike...

Šrink

pre 7 godina

Nema to veze sa izgledom i inteligencijom. Potrebno je da se preklope dve neuroze ili ne daj bože psihoze. To je ključ za početak svake veze.

Pantagruel

pre 7 godina

Зависи за шта је бирате. Сигурно нећете свесно одабрати да вам глупа и на погршним вредностима васпитана жена роди и васпита децу, да на њих пренесе своју генетику, поимање света, међуљудских односа и систем вредности. А нећете ни себе осудити да читав живот одробијате поред ње такве која ће вам загорчати сваки избор и одлуку. Дакле, ако под пуном свешћу и здравој памети бирате сапутницу за читав живот, приоритет морају бити њен карактер, памет, васпитање и образовање. А ако тражите само узбуђење на ноћ или две, онда вам ништа осим изгледа ни анималног инстинкта не мора бити важно. Проблеми међутим настану када се "заиграте", погрешно процените сопствене могућности и границе, па ожените ону која од почетка није имала објективне квалитете нужне за добар брак и породицу или што је још горе баш са неком таквом из сопствене глупости направите дете. Тада унесрећите и себе и своју децу, а нико други за то није крив осим вас.

ja2

pre 7 godina

lupajte minuse ali ove nove generacije su sve gluplje. inteligencija nije kao sto ovde uvredjene pripadnice lepseg pola kazu zavrsile visok skole a u praksi teske gluperde

autsajder

pre 7 godina

Neke zene nemaju pristup zdravoj ishrani, odgovarajucoj nezi ni kulturnim dogadjajima. Ne ocekujemo da vam takve budemo privlacne, ali bi bilo lepo da nas barem ne komentarisete.

Čovek u prolazu

pre 7 godina

Ja sam od onih koji bi da proba SVE ali sad što je to malo drugačije u praksi. Tu ja nisam kriv!" Inače svako traži po osobini svojoj srodnu dušu. Može čovek biti lep,pametan,zgodan obrazovan ali džabe sve to ako je kao čovek nula u životu u karakternom smislu.

Praktičar

pre 7 godina

Najvažnije je naći zlatnu sredinu koja važi za oba pola..I ako toga skoro pa da nema više kao razumevanja,osećajnosti i ljubavi.

Avalon

pre 7 godina

Da se ne lazemo,svaki normalan muskarac voli duhovitu i inteligentnu zenu....Ali da je izgled bitan,naravno da jeste...Pa da bih uopste otkrio njenu inteligenciju,treba da joj pridjem,a privuci ce me izgledom,zar ne?E sad,to sto je meni lepo ne mora da bude svima...

Lea

pre 7 godina

Stvar je jednostavna, bar meni sa 23. Moji vršnjaci jure lepotice za neobavezne šeme i pokazivanje. Zreli muškarci traže kompletne devojke, takvim se žene. Kako god okreneš, lepota je nažalost jako bitna. Za ove moje godine sam videla previše inteligentnih, a ne tako lepih žena koje su prilično nesrećne i isfrustrirane. Lepe žene imaju drugačiji tretman, žele ih za prijatelje, partnere, ljubavnike.. Na kraju dana, rekla bih da su lepe žene srećnije žene!

Maki

pre 7 godina

Vidim da je ova tema izazvala prilicnu paznju, po broju komentara...Da li je privlacnija pametna ili lepsa, zavisi i od samog muskarca. Normalnom, prosecno integentnom muskarcu u pocetku je lepota ono sto izaziva paznju ali ubrzo nakon toga dominaciju polako preuzima inteligencija u kombinaciji sa karakterom. Ima jako puno zgodnih zena, inteligentnih i jako kvarnih sa kojima se ne bih vezivao na duze staze ni u jednoj varijanti. Ima i zgodnih i glupih sto opet nije dobitna kombinacija. Karakter zene je ono sto me moze vezati na duze staze, lepota sama po sebi definitivno nije dovoljna.

Andrej nyc

pre 7 godina

falično im je istraživanje - svi učesnici su sa Columbia univerziteta(ivy league, jedan od top 10 univerziteta na svetu) pa samim tim nemaju ženskih učesnica koje nisu pametne...

Lošmi

pre 7 godina

Najbolja izjava koju sam da sada čuo je izjava mog druga koji je bio sa gomilom lepih devojaka. Kada je ušao u vezu i oženio devojku, da kažemo većini nas sudeći samo po izledu, prosečnu devojku, svi su ga pitali zašto baš nju. Njegov odgovor je bio: Možda sam bio sa devojkama koje izgledaju fizički bolje od nje, ali ja sam tražio osobu sa kojom ću provesti ostatak života.

Zreo muškarac 37, mlađa supruga 27,prelepa deca!

pre 7 godina

Da ima svoje zanimanje, da je lepa osobama koji je dugo znaju, da joj je narav pitoma, da živi za svoju porodicu-decu, pa, i muža, da je svaka njena pozitivna inicijativa oberučke dočekana od supruga, a negativna "odbijena" uz objašnjenje naravno,... Suština, mimo hemije koja je broj 1,gore navedeno je broj 2,pod 3 sitnice,.... Život je lep, samo treba biti realan, ne traži što ne nudiš!

Mina

pre 7 godina

Arone, jesi li primetio da ti se vec nekoliko puta desilo da pravnica prekida razgovor,jer "mora negde da zuri", pa dok si radio u nekoj skoli (sta si predavao?) koleginice nisu bas uzivale pricajuci s tobom....

Mozda je greska u svima njima,ali ako nastavi da se ponavlja,e onda se zamisli....

Sonja

pre 7 godina

@EU Citizen

Hej,rekao si SAMO TRI elementa: licnost/karakter (pogled na svet,itd), inteligencija i fizicki izgled.Ok....A onda se odjednom pojavljuje i NARAV (mada se slazem da moze sve da upropasti...)

Ali onda kazi: 5. stvari su mi vazne....(za sada...)

sremac

pre 7 godina

Ja volim pametne. Imaš temu za razgovor i ne strahujem kad čekam dami stigne poruka od takve žene. Jednom sam se nešto "muvao" sa lepoticom bez grama pameti, i, ljudi moji, kakav je to gramatičko-logički bunar bio... A mnogo je umišljenija i sigurnija u sebe bila od svih koje sam do tada upoznao, da ne kažem muvao. A sistem vrednosti kakav joj je bio... Uznemirilo me ovo podsećanje... :)

Kibox

pre 7 godina

Za 4 minuta neko moze da proceni neciju inteligenciju?! Jaki su mi ti naucnici. Ako bih zapoceo neku zeznutu temu, a ona se ne razume, znaci da nije bas inteligentna? Sigurno joj necu dati zagonetku da vidim kako razmislja. A mozda je i stidljvija pa joj treba vremena da kaze svoje mišljenje.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Na pricu samo inteligencija, izgled nije bitan, u stvarnosti moze da bude glupa kao noc, samo neka dobro izgleda #99%muskaraca :D

drax

pre 7 godina

Pametne zene izgledaju prirodno a glupe vestacki (sminka silikoni kosa sa nekim dodacima i ludilima) ko se lozi na pametne uzece prirodnu.Pogledajte Adrijanu Limu a pogledajte Kim Kardasijan problem resen.

svemir

pre 7 godina

Inteligencija i lepota idu zajedno.
Glupa osoba tesko moze biti lepa.
Silikon ne moze da nadoknadi pamet.

Kad me praznina pogleda kroz nasminkane oci, ja mogu samo da se sazalim.

Ahahaha

pre 7 godina

Mozda muskarci izbegavaju pametne zene jer su one samostalnije, ne dopustaju svakakve torture i nametanje misljenja a balkan je jos uvek takav da muskarci dominiraju u svakom pogledu, ma kakvi da su.
(Aca Nis, 6. avgust 2016 19:24)

Istrazivanje je napravljeno u Americi nad amerikancima, odakle ti iskopa Balkan? :)

Najjaci sam

pre 7 godina

Mnogo puta mi se dogodilo da mi se devojka, koja mi se činila jako simpatičnom bukvalno ogadi njenom glupošću. I obrnuto, da devojke na koje ne obraćam pažnju, jer me izgledom ne privlače nešto preterano, posle nekoliko dana "upoznavanja" nateraju da se na kratko zaljubim u njih kao u svesna ljudska bića :)

Masturbant neopterećen diskrecijom

pre 7 godina

Volim pametne.Inspirišu me. Lepe su svuda unaokolo, to više nije ništa posebno.Sve su sređene i liče jedna na drugu,razlikuje ih pamet,stavovi...

volem inteligentne

pre 7 godina

Treba napraviti razliko između stvarno inteligentnih žena i onih koje misle da su pokupile svu pamet sveta i imaju neodoljivu želju i potrebu da pametuju svima oko sebe za bukvalno sve. Stvarno nteligentna žena od najobičnije budaletine može napraviti ozbiljnog, uspešnog, porodičnog čoveka ako u njemu vidi neki samo njoj znan kvalitet i pri tome da se ne ističe i ne glumi gazdu u vezi. Dok ove druge jednostavno samo iritiraju... Sa stvarno inteligentnom ženom nikad nije dosadno. Ali za ozbiljnu vezu mora da postoji i privlačnost...bez toga ozbiljne veze jednostavno nema.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Nije problem u zena inteligencija. Inteligencija zna da bude i te kako atraktivna muskarcima. Problem je sto ta osobina u zena najcesce neposredno i na vrlo mucan nacin INHIBIRA zensku seksualnost i umanjuje privlacnost, jer inteligentne zene budu toliko bolno samosvesne, arogannte, diskretno sebicne, pa cak i fizicki napadne, da je voditi ljubav sa njima nalik na celodnevnom izlezavanju na krevetu od eksera i trnja. Dok se kod muskaraca inteligencija izuzetno retko manifestuje kao potreba za dominacijom (u muskaraca inteligencija zapravo POTISKUJE instinkt dominacije i druge nasilne atavizme), u zena inteligencija po pravilu proizvodi POTREBU za dominacijom i superiornoscu.

Drage zene, PRAVA inteligencija se sastoji u SARADNJI sa muskarcima, ne u konstantnom oponiranju, zvocanju, lupanju dangi i javnom marketingu. Ne postoji muskarac koji bi hteo u krevet sa Ajnstajnom, ali ima nas puno koji bi u krevet sa, recimo, Izabelom Roselini, ciju inteligenciju, verujem, niko ne dovodi u putanje.

Granota

pre 7 godina

Najprivlačnija je žena koja iskoristi ono što ima da izgradi seksipil. Ona koja je zgodna, svoje telo, ona koja se dobro oblači, provokativnost, ona koja dobro izbori, svoj jezik. Svaka žena ima seksipil, samo treba da bude svesna njega i da ga iskoristi.

EU Citizen

pre 7 godina

U mom slučaju se radi o tri glavna faktora, ličnosti/karakteru (što za mene obuhbata i neke osnovne vrednosti i poglede na svet) , inteligenciji i fizičkom izgledu, u tom redosledu važnosti. Ali za svaki od njih postoji neki prag, koji je eliminatoran, odnosno, ako je bilo šta od te tri stvari niže od nekog mog minimalnog kriterijuma, to pouzdano i efikasno eliminiše osobu, recimo, žena može da bude lepa kao boginja i inteligentna kao Ajnštajn, ali ako ke nezgodne naravi ili loša osoba, bežaću od nje kao đavo od krsta, a isto važi i za sve druge kombinacije :))

ford

pre 7 godina

Moje misljenje iz nekog nazovi iskustva je da su inteligentne zene strastvenije od onih sa nizim koeficijentom,pa samim tim nadoknadjuju eventualni fizicki nedostatak,jer je za mene strast kao pojam ili emocionalni faktor pod brojem 1..!!!

gzola

pre 7 godina

imao jednu lijepu i zgodnu, svi se okretali za njom, sve super do trenutka kad progovori :D sramota me vise bilo. samo u diskoteku i muzika sto glasnija to bolja. opa opa

Luka

pre 7 godina

Волим интелигентне жене али проблем са некима је у томе што након одређене тачке почну превише да се трипају, евентуално занемарују своју женственост и крену на партнерову мушкост. Прошле године сам упознају једну добру докторанткињу, била је добра као особа али погорђена својом величином. Фокусирајући се на каријеру, такве женке преспавају 30те а пробуде се на прагу 50их. До тада паметан момак нађе млађу , можда мање интелигентнију али разумнију и са мање трипова.
За интелигентну жену је изазов да се обузда и своје понашање и очекивања стави у реалистичне границе које нису толико чврсто везане за илузорне социјалне стратуме. Али сличан проблем имају и ллијепе жене које се погорде и покушају да манипулишу са оним што им је од Бога дато.

mare

pre 7 godina

Fizički izgled je najbitniji. Šta mi vredi ako je devojka inteligentna ako izgleda ispod proseka, neću je staviti ni u razmatranje. Ovako kao ja razmišlja većina momaka, u suštini je inteligencija ok ako ta neka usput ima i sam izgleg, ali ako nema nikom neće biti opcija.
Lepa devojka je pre svega nosilac dobrih gena, sa biološke strane izgled je mnogo bitniji od pameti.
I same devojke će pre biti sa lepuškastim tupsonom nego sa doktorom nauka koji ne liči ninašta i nema seksualnu vrednost.
Svi smo slabi na izgled, na njega padamo, ostalo je samo bonus.

lovi

pre 7 godina

Kombinacija je najbolja. Ali ovo pitanje ne moze imati jednostavan odgovor...

Ako se izabere inteligencija - moze biti ruzna, nikakva, gabor i da te stid od nje. Moze biti i zena koja ne vodi racuna o sebi veoma inteligentna, sta onda?
A ako se izabere ljepota, moze biti ona masu lijepa i sve ali sta da radis sa "praznom skoljkom"?

Krilni posmatrac

pre 7 godina

Prosto je ruzno reci da je neko glup, a neko pametan, ruzan ili lep. Svaki covek ima kvalitete. Problem kod 'lepih' devojaka je sto imaju, na prvi pogled, previse samopuzdanja pa se ponasaju cesto razmazeno, bahato, rezervisano, sebicno, traze mnogo paznje, a za uzvrat su spremne da otkace cim im nesto ne cini po volji. Kod inteligentnih devojaka je jos zamrsenije jer su one samostalne, zrele i najvise cene sebe. Poruka je ne treba se 'laktati' u vezi da se pokaze ko je dominantniji, zreliji, itd, nego treba dati prostor i onom pored sebe.

Dogovor kuću gradi

pre 7 godina

Muškarcima je definitivno privlačniji izgled,naravno kao uostalom i ženama.Ali ja kao muškarac po dubljem razvijanju odnosa koji imamo i kako vreme odmiče "analiziram" kroz prizmu osobina kakva je osoba s kojom sam.Znači spremnost na razgovor,konstruktivnost,slobodu,empatiju,razumevanje,trpljivost...Odnosno sve ono što smatram da kao osoba mogu da ponudim toj osobi i ja bih želeo bar neki deo od nje.Naposletku uz dogovor sa partnerom svoj odnos uzdižemo na nov nivo,čiji je krajnji cilj brak kome težimo.Ja sam bio sa par devojaka koje su stvarno bile lepe,ali teške kao tuč za "saradnju" to je posesivno,ljubomorno,narcisoidno,nadobudno.Te su osobe imale takav stav,da sam ja praktično trebao biti zahvalan njima,što mi one poklanjaju pažnju.Na miru smo se rastali.E sad da ne idem iz ekstrema u ekstrem,ima žena koje su lepe ali i kvalitetne kao osobe i ne treba biti stereotipan,treba dati svakome šansu.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Глупости. Мушкарцима се свиђају лепе жене, а од њих су лепше само лепе и паметне жене, нема ту никаквог поништавања. Такође постоји разлика између ружне и ружне и паметне жене, па та ружна и паметна постане "лепушкаста" ако ништа друго. Наравно, то говорим из своје перспективе, дизелаши, фенсери, навијачи, криминалци итд. не воле паметне жене генерално, тако да сви смо подељени и усмерени ка одређеним групама. Мени, рецимо, не одговарају лепе и глупе жене, не можеш ни да ћутиш све време баш. Врхунске уметнице као што је Мена Сувари су моја слаба тачка! Лепота, интелигенција и уметничке склоности.

carlito

pre 7 godina

zenama su najprivlacije pare i moc . jedna od milion ne bi ostavila svog siromasnog decka zbog nekog ko ima mnogo vise . te kao inteligentne su u stvari najvece glupace jer previse kalkulisu a jako malo slusaju svoje srce

vospitanije

pre 7 godina

Danas skoro sve zamišljaju da su atraktivne i inteligentne i jako ih je teško razuveriti bez obzira na rezultate koje postižu. Problem je što su ih roditelji odmah nakon rodjenja naučili da su nešto posebno bez ikakve provere.

Aca Nis

pre 7 godina

Ja nemam nikakav problem sa pametnim zenama, stavise, gode mi jer ima sta da se prica sa njima dok nema nista gore kad pricas sa nekom neotesanom, ogranicenom i umisljenom. Mozda muskarci izbegavaju pametne zene jer su one samostalnije, ne dopustaju svakakve torture i nametanje misljenja a balkan je jos uvek takav da muskarci dominiraju u svakom pogledu, ma kakvi da su. Ja nemam kompleks i uzivam da slusam pametnijeg od sebe, mnogo moze da se nauci. Takvo je vreme, vecinom prolazi izgled, pamet manje bitna danas. Kad pogledate stilove oblacenja, tu vam je skoro sve jasno. Nece neka pametna zena da se obuce kao starleta sigurno ili muskarci na kojima sve sija, a vecinom ih je takvih

konzerva

pre 7 godina

Sve je jednostrano to jest dvostrano. Ili lepota ili inteligencija. A gde je harizma, smisao za humor, ono nešto što neko ima i što vas privuče. Pogled, način na koji govori, smeje se, hoda. Takva osoba mora da je inteligentna, ali ne u smislu obrazovanja, verovatno je to karakter ili nešto u duši. I tek onda vidite kako je lepa ili lepša od drugih. Inače osobe koje su 'inteligentne' i u običnom razgovoru vam prosipaju mudrost kojoj tu nije mesto da bi pokazale 'svoju pamet' isto tako su dosadne i naporne kao i glupe.
Uvek sam volela da sam u 'boljem društvu' to jest u društvu pametnih ili inteligentnih ili obrazovanih, kako god jer je to neprocenjivo. A, lepota, pa podrazumeva se.
A, ja odoh u drugu priču.

lol

pre 7 godina

Sve je vazno, ali ubedljivo najvaznija je dobrota. Sve ostale karakteristike bez dobrote vremenom postaju samo minus. Nema nista ruznije od lepe, pametne i zle zene. Sa dobrotom sve mane izgledaju kao plus.

Srebrni setac

pre 7 godina

Inteligencija i izgled su uslovno nezavisne. Ja sam clan Mense sa IQ 156. Upoznao sam sadasnju suprugu i od tada smo zajedno. U toku braka sam joj predlozio da i ona polozi test inteligencije, sto je i ucinila i na testu je utvdjeno da je i njen IQ 156. Inace, to je maksimalan stepen koja se meri po standardnim testovima Mense. Ne slazem se da muskarci apriori vole ili ne vole zensku inteligenciju, vec zenstvenost. Inteligentna zena moze biti zenstvena, ili ne, na primer slicna po ponasanju i stavovima muskom umu. Istovremeno moze biti privlacna ili ne.

ja sam budala

pre 7 godina

Svaki covek koji se bavi psihologijom zna jednostavan odgovor,da je izgled najvazniji u izboru partnera(zamislimo da novac ne postoji,jer on daje drugu dimenziju ovoj temi),osim u slucaju "daj sta das".Svi koji kazu drugacije su licemeri.Samo se setite osobe u koju ste se prvi put zaljubili,verujem da je bila lepa,a inteligencija ne zanima nikoga ;)

Marko

pre 7 godina

Konstantno zvocanje i danas dobro raspolozena ,sutra besna ,porekosutra tuzna a nakosutra egzaltirana,pa opet u krug. To ODBIJA.

Lepota je u oku posmatraca a inteleket ne moze da skodi.

Bitna je obostrana podrska i ohrabrenje partnera ,a ne dodatni teret i drama bez realne osnove.

pffff

pre 7 godina

Pa kako kome valjda nisu ni oni svi isti, daleko bilo. A sto neko rece karakter se ne pominje. Los covek a lepa i pametna je najgora kombinacija. Posle iskustva sa takvom obicno se posle gleda prvo karakter.

Ivan

pre 7 godina

@Ne razumem ovaj tekst. Nadam se da je to dovoljno da budem privlačna muškarcima. :-P
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (spirogira, 6. avgust 2016 18:59)

Jesi li slatka? Ako jesi, diploma ne treba :P

Necu sendvic

pre 7 godina

Inteligencija, bio sam veoma zgodnim devojkama i nikad se nije dobro zavrsilo.Sto lepsa devojka odmah se osili i misli da joj se sve moze i da ceo svet treba da joj titra.Bolje devojka malo losijeg izgleda koja je inteligentna i koja ce te postovati i voleti i uzvratiti paznju na neki nacin nego tamo neka diva kojoj treba titrati ceo zivot.Neka hvala.Al danas ima previse balavih muskaraca sve bi uradili i pali tolko nisko da budu sa takvim devojkama.Gori su nego one.

miro split

pre 7 godina

Ja sve mogu podnit.Mogu podnit i da je žena lipša od mene i da je pametnija,ali ne mogu podnit da je jača od mene.
Meni ka normalnom muškarcu ne pada na pamet udrit ženu,a njima niko nije zabranija da mlate muškarce.
Dođeš doma,a ona te primlati ka vola u kupusu i kome se ti onda možeš žalit?
Na sve pristajen,ali neću pristat da me žena vata oko stola sa stisnutim šakama.

ona

pre 7 godina

tek kada se iskreno pogledaju u ogledalo ( muskarci ) , i kazu sta imaju da ponude, mogu da zahtevaju nesto... ovako, mogu da pricaju u praznu... dovidjenja!

Yode

pre 7 godina

Cesto se potencira kako muskarci moraju da budu sarmantni, zanimljivi itd. Po meni potpuno isto vazi i za zene, ako je dosadna i nezanimljiva totalno mi bude neprivlacna pa sve i da je i lepa i pametna.

xxxxx

pre 7 godina

i jedno i drugo je vazno.Ali problek
m je sta vi podrazumevate pod dobrim izgledom.Vi smatrate da je dobar izgled 90% zena u Srbiji silikonjara.... e ja ne jbg.Ja volim prirodne zene.S tim szo one ne vole mene, vec se i te isto lepe za one sa €.

pera

pre 7 godina

inteligencija u lepom pakovanju. Uopsteno,smatram da su zene jedna pametna stvorenja ali im je problem sto mozak cesto ne znaju da koriste koliko bi trebalo. Ili ne zele,iz nekog razloga

Od birača nema je... dnostavno belih listića ;)!

pre 7 godina

Ujutru me privlače lepe, popodne tu negde oko ručka glupe, u kasno popodne klinke, a uveče inteligentne... mada može i daj šta daš!

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Dominantna glupost, i površna "lepota", kao model uspešnih društveno priznatih vrednosti, kojima težimo, jer se najviše vrednuju, i motivišu, podstiču... Ubeđujući čak i one tvrdokorne sumnjičave Neverne Tome, i one vrlo inteligentne, koji se dvoume i preispituju, pre nego napuste svoje loserske moralne principe, i integritet, na račun redukcije inteligencije... Ne bi li se izborili za svoje mesto maskiranog mediokriteta, pod suncem, i šansom za produženjem vrste.

napadaj

pre 7 godina

Najbitnije je da ne zamara, da ne zove po ceo dan, da ne insistira da sve radimo zajedno, da ima svoje aktivnosti i hobije i da ne traži da joj se ugađa u svemu što joj padne na pamet.

Aron

pre 7 godina

Muškarcima je interesantnija inteligencija. Meni je daleko zanimljivija devojka ili žena koja ima šta da kaže i sa kojom može da se priča na određenu temu. Šta vredi da je lepotica ako ne zna ništa ni očemu. Često se stvara utisak da muškarci izbegavaju obrazovane žene. To je u nekim slučajevima tako ali ne zato što su one pametne već zato što su gorde i imaju kompleks više vrednosti. Pa ih zbog toga muškarci izbegavaju. Imao sam skoro priliku da pričam sa jednom devojkom koja ne završila prava. I bukvalno je bila uobražena i sve se nešto pravila kako je pametna. Ja sam sa njom normalno i mirno pričao sa činjenicama i argumentima. I posle pet minuta ona je napustila razgovor pod izgovorom da mora da ide negde, jer nije mogla u mom prisustvu da dominira i leči svoje frustracije. Isto tako dok sam radio u jednoj školi nikako nisam mogao da se upustim u razgovor sa jednim svojim koleginicama koje su bile moje godiše. Iako su one bile korektne prema meni. Razlog je verovatno bio taj što samnom može da se rzgovara samo normalno a one su htele da pričaju u drugačijem tonu ili da im ja budem samo nemi posmatrač.

Mimikrija

pre 7 godina

Ja bas obozavam obrnuto.Inteligentna me cini srecnim,volim kad me nervira.Pa samo to,sta te pita u trenutku dok mislis da izlaza nema nesvesno(ili svesno) ti daje resenje...NEPROCENJIVO...sto kaze Bijelo Dugme ko zna zasto se secam nje...Ne kazem da atraktivne ne vrede,taman posla Bog te u sumu okrenuo,samo se osecam nekako prazan...Jedno znam zivot bez zene je zivot bez nesrece i srece...Ne znam ko je to rekao al svaka mu je na mestu...

lol

pre 7 godina

Sve je vazno, ali ubedljivo najvaznija je dobrota. Sve ostale karakteristike bez dobrote vremenom postaju samo minus. Nema nista ruznije od lepe, pametne i zle zene. Sa dobrotom sve mane izgledaju kao plus.

Necu sendvic

pre 7 godina

Inteligencija, bio sam veoma zgodnim devojkama i nikad se nije dobro zavrsilo.Sto lepsa devojka odmah se osili i misli da joj se sve moze i da ceo svet treba da joj titra.Bolje devojka malo losijeg izgleda koja je inteligentna i koja ce te postovati i voleti i uzvratiti paznju na neki nacin nego tamo neka diva kojoj treba titrati ceo zivot.Neka hvala.Al danas ima previse balavih muskaraca sve bi uradili i pali tolko nisko da budu sa takvim devojkama.Gori su nego one.

napadaj

pre 7 godina

Najbitnije je da ne zamara, da ne zove po ceo dan, da ne insistira da sve radimo zajedno, da ima svoje aktivnosti i hobije i da ne traži da joj se ugađa u svemu što joj padne na pamet.

Aca Nis

pre 7 godina

Ja nemam nikakav problem sa pametnim zenama, stavise, gode mi jer ima sta da se prica sa njima dok nema nista gore kad pricas sa nekom neotesanom, ogranicenom i umisljenom. Mozda muskarci izbegavaju pametne zene jer su one samostalnije, ne dopustaju svakakve torture i nametanje misljenja a balkan je jos uvek takav da muskarci dominiraju u svakom pogledu, ma kakvi da su. Ja nemam kompleks i uzivam da slusam pametnijeg od sebe, mnogo moze da se nauci. Takvo je vreme, vecinom prolazi izgled, pamet manje bitna danas. Kad pogledate stilove oblacenja, tu vam je skoro sve jasno. Nece neka pametna zena da se obuce kao starleta sigurno ili muskarci na kojima sve sija, a vecinom ih je takvih

Marko

pre 7 godina

Konstantno zvocanje i danas dobro raspolozena ,sutra besna ,porekosutra tuzna a nakosutra egzaltirana,pa opet u krug. To ODBIJA.

Lepota je u oku posmatraca a inteleket ne moze da skodi.

Bitna je obostrana podrska i ohrabrenje partnera ,a ne dodatni teret i drama bez realne osnove.

svemir

pre 7 godina

Inteligencija i lepota idu zajedno.
Glupa osoba tesko moze biti lepa.
Silikon ne moze da nadoknadi pamet.

Kad me praznina pogleda kroz nasminkane oci, ja mogu samo da se sazalim.

sremac

pre 7 godina

Ja volim pametne. Imaš temu za razgovor i ne strahujem kad čekam dami stigne poruka od takve žene. Jednom sam se nešto "muvao" sa lepoticom bez grama pameti, i, ljudi moji, kakav je to gramatičko-logički bunar bio... A mnogo je umišljenija i sigurnija u sebe bila od svih koje sam do tada upoznao, da ne kažem muvao. A sistem vrednosti kakav joj je bio... Uznemirilo me ovo podsećanje... :)

Najjaci sam

pre 7 godina

Mnogo puta mi se dogodilo da mi se devojka, koja mi se činila jako simpatičnom bukvalno ogadi njenom glupošću. I obrnuto, da devojke na koje ne obraćam pažnju, jer me izgledom ne privlače nešto preterano, posle nekoliko dana "upoznavanja" nateraju da se na kratko zaljubim u njih kao u svesna ljudska bića :)

Od birača nema je... dnostavno belih listića ;)!

pre 7 godina

Ujutru me privlače lepe, popodne tu negde oko ručka glupe, u kasno popodne klinke, a uveče inteligentne... mada može i daj šta daš!

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Глупости. Мушкарцима се свиђају лепе жене, а од њих су лепше само лепе и паметне жене, нема ту никаквог поништавања. Такође постоји разлика између ружне и ружне и паметне жене, па та ружна и паметна постане "лепушкаста" ако ништа друго. Наравно, то говорим из своје перспективе, дизелаши, фенсери, навијачи, криминалци итд. не воле паметне жене генерално, тако да сви смо подељени и усмерени ка одређеним групама. Мени, рецимо, не одговарају лепе и глупе жене, не можеш ни да ћутиш све време баш. Врхунске уметнице као што је Мена Сувари су моја слаба тачка! Лепота, интелигенција и уметничке склоности.

miro split

pre 7 godina

Ja sve mogu podnit.Mogu podnit i da je žena lipša od mene i da je pametnija,ali ne mogu podnit da je jača od mene.
Meni ka normalnom muškarcu ne pada na pamet udrit ženu,a njima niko nije zabranija da mlate muškarce.
Dođeš doma,a ona te primlati ka vola u kupusu i kome se ti onda možeš žalit?
Na sve pristajen,ali neću pristat da me žena vata oko stola sa stisnutim šakama.

Aron

pre 7 godina

Muškarcima je interesantnija inteligencija. Meni je daleko zanimljivija devojka ili žena koja ima šta da kaže i sa kojom može da se priča na određenu temu. Šta vredi da je lepotica ako ne zna ništa ni očemu. Često se stvara utisak da muškarci izbegavaju obrazovane žene. To je u nekim slučajevima tako ali ne zato što su one pametne već zato što su gorde i imaju kompleks više vrednosti. Pa ih zbog toga muškarci izbegavaju. Imao sam skoro priliku da pričam sa jednom devojkom koja ne završila prava. I bukvalno je bila uobražena i sve se nešto pravila kako je pametna. Ja sam sa njom normalno i mirno pričao sa činjenicama i argumentima. I posle pet minuta ona je napustila razgovor pod izgovorom da mora da ide negde, jer nije mogla u mom prisustvu da dominira i leči svoje frustracije. Isto tako dok sam radio u jednoj školi nikako nisam mogao da se upustim u razgovor sa jednim svojim koleginicama koje su bile moje godiše. Iako su one bile korektne prema meni. Razlog je verovatno bio taj što samnom može da se rzgovara samo normalno a one su htele da pričaju u drugačijem tonu ili da im ja budem samo nemi posmatrač.

gzola

pre 7 godina

imao jednu lijepu i zgodnu, svi se okretali za njom, sve super do trenutka kad progovori :D sramota me vise bilo. samo u diskoteku i muzika sto glasnija to bolja. opa opa

pffff

pre 7 godina

Pa kako kome valjda nisu ni oni svi isti, daleko bilo. A sto neko rece karakter se ne pominje. Los covek a lepa i pametna je najgora kombinacija. Posle iskustva sa takvom obicno se posle gleda prvo karakter.

Ahahaha

pre 7 godina

Mozda muskarci izbegavaju pametne zene jer su one samostalnije, ne dopustaju svakakve torture i nametanje misljenja a balkan je jos uvek takav da muskarci dominiraju u svakom pogledu, ma kakvi da su.
(Aca Nis, 6. avgust 2016 19:24)

Istrazivanje je napravljeno u Americi nad amerikancima, odakle ti iskopa Balkan? :)

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Nije problem u zena inteligencija. Inteligencija zna da bude i te kako atraktivna muskarcima. Problem je sto ta osobina u zena najcesce neposredno i na vrlo mucan nacin INHIBIRA zensku seksualnost i umanjuje privlacnost, jer inteligentne zene budu toliko bolno samosvesne, arogannte, diskretno sebicne, pa cak i fizicki napadne, da je voditi ljubav sa njima nalik na celodnevnom izlezavanju na krevetu od eksera i trnja. Dok se kod muskaraca inteligencija izuzetno retko manifestuje kao potreba za dominacijom (u muskaraca inteligencija zapravo POTISKUJE instinkt dominacije i druge nasilne atavizme), u zena inteligencija po pravilu proizvodi POTREBU za dominacijom i superiornoscu.

Drage zene, PRAVA inteligencija se sastoji u SARADNJI sa muskarcima, ne u konstantnom oponiranju, zvocanju, lupanju dangi i javnom marketingu. Ne postoji muskarac koji bi hteo u krevet sa Ajnstajnom, ali ima nas puno koji bi u krevet sa, recimo, Izabelom Roselini, ciju inteligenciju, verujem, niko ne dovodi u putanje.

volem inteligentne

pre 7 godina

Treba napraviti razliko između stvarno inteligentnih žena i onih koje misle da su pokupile svu pamet sveta i imaju neodoljivu želju i potrebu da pametuju svima oko sebe za bukvalno sve. Stvarno nteligentna žena od najobičnije budaletine može napraviti ozbiljnog, uspešnog, porodičnog čoveka ako u njemu vidi neki samo njoj znan kvalitet i pri tome da se ne ističe i ne glumi gazdu u vezi. Dok ove druge jednostavno samo iritiraju... Sa stvarno inteligentnom ženom nikad nije dosadno. Ali za ozbiljnu vezu mora da postoji i privlačnost...bez toga ozbiljne veze jednostavno nema.

Mimikrija

pre 7 godina

Ja bas obozavam obrnuto.Inteligentna me cini srecnim,volim kad me nervira.Pa samo to,sta te pita u trenutku dok mislis da izlaza nema nesvesno(ili svesno) ti daje resenje...NEPROCENJIVO...sto kaze Bijelo Dugme ko zna zasto se secam nje...Ne kazem da atraktivne ne vrede,taman posla Bog te u sumu okrenuo,samo se osecam nekako prazan...Jedno znam zivot bez zene je zivot bez nesrece i srece...Ne znam ko je to rekao al svaka mu je na mestu...

Kibox

pre 7 godina

Za 4 minuta neko moze da proceni neciju inteligenciju?! Jaki su mi ti naucnici. Ako bih zapoceo neku zeznutu temu, a ona se ne razume, znaci da nije bas inteligentna? Sigurno joj necu dati zagonetku da vidim kako razmislja. A mozda je i stidljvija pa joj treba vremena da kaze svoje mišljenje.

Masturbant neopterećen diskrecijom

pre 7 godina

Volim pametne.Inspirišu me. Lepe su svuda unaokolo, to više nije ništa posebno.Sve su sređene i liče jedna na drugu,razlikuje ih pamet,stavovi...

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Na pricu samo inteligencija, izgled nije bitan, u stvarnosti moze da bude glupa kao noc, samo neka dobro izgleda #99%muskaraca :D

Krilni posmatrac

pre 7 godina

Prosto je ruzno reci da je neko glup, a neko pametan, ruzan ili lep. Svaki covek ima kvalitete. Problem kod 'lepih' devojaka je sto imaju, na prvi pogled, previse samopuzdanja pa se ponasaju cesto razmazeno, bahato, rezervisano, sebicno, traze mnogo paznje, a za uzvrat su spremne da otkace cim im nesto ne cini po volji. Kod inteligentnih devojaka je jos zamrsenije jer su one samostalne, zrele i najvise cene sebe. Poruka je ne treba se 'laktati' u vezi da se pokaze ko je dominantniji, zreliji, itd, nego treba dati prostor i onom pored sebe.

ja sam budala

pre 7 godina

Svaki covek koji se bavi psihologijom zna jednostavan odgovor,da je izgled najvazniji u izboru partnera(zamislimo da novac ne postoji,jer on daje drugu dimenziju ovoj temi),osim u slucaju "daj sta das".Svi koji kazu drugacije su licemeri.Samo se setite osobe u koju ste se prvi put zaljubili,verujem da je bila lepa,a inteligencija ne zanima nikoga ;)

ford

pre 7 godina

Moje misljenje iz nekog nazovi iskustva je da su inteligentne zene strastvenije od onih sa nizim koeficijentom,pa samim tim nadoknadjuju eventualni fizicki nedostatak,jer je za mene strast kao pojam ili emocionalni faktor pod brojem 1..!!!

Granota

pre 7 godina

Najprivlačnija je žena koja iskoristi ono što ima da izgradi seksipil. Ona koja je zgodna, svoje telo, ona koja se dobro oblači, provokativnost, ona koja dobro izbori, svoj jezik. Svaka žena ima seksipil, samo treba da bude svesna njega i da ga iskoristi.

Yode

pre 7 godina

Cesto se potencira kako muskarci moraju da budu sarmantni, zanimljivi itd. Po meni potpuno isto vazi i za zene, ako je dosadna i nezanimljiva totalno mi bude neprivlacna pa sve i da je i lepa i pametna.

EU Citizen

pre 7 godina

U mom slučaju se radi o tri glavna faktora, ličnosti/karakteru (što za mene obuhbata i neke osnovne vrednosti i poglede na svet) , inteligenciji i fizičkom izgledu, u tom redosledu važnosti. Ali za svaki od njih postoji neki prag, koji je eliminatoran, odnosno, ako je bilo šta od te tri stvari niže od nekog mog minimalnog kriterijuma, to pouzdano i efikasno eliminiše osobu, recimo, žena može da bude lepa kao boginja i inteligentna kao Ajnštajn, ali ako ke nezgodne naravi ili loša osoba, bežaću od nje kao đavo od krsta, a isto važi i za sve druge kombinacije :))

Luka

pre 7 godina

Волим интелигентне жене али проблем са некима је у томе што након одређене тачке почну превише да се трипају, евентуално занемарују своју женственост и крену на партнерову мушкост. Прошле године сам упознају једну добру докторанткињу, била је добра као особа али погорђена својом величином. Фокусирајући се на каријеру, такве женке преспавају 30те а пробуде се на прагу 50их. До тада паметан момак нађе млађу , можда мање интелигентнију али разумнију и са мање трипова.
За интелигентну жену је изазов да се обузда и своје понашање и очекивања стави у реалистичне границе које нису толико чврсто везане за илузорне социјалне стратуме. Али сличан проблем имају и ллијепе жене које се погорде и покушају да манипулишу са оним што им је од Бога дато.

ona

pre 7 godina

tek kada se iskreno pogledaju u ogledalo ( muskarci ) , i kazu sta imaju da ponude, mogu da zahtevaju nesto... ovako, mogu da pricaju u praznu... dovidjenja!

carlito

pre 7 godina

zenama su najprivlacije pare i moc . jedna od milion ne bi ostavila svog siromasnog decka zbog nekog ko ima mnogo vise . te kao inteligentne su u stvari najvece glupace jer previse kalkulisu a jako malo slusaju svoje srce

vospitanije

pre 7 godina

Danas skoro sve zamišljaju da su atraktivne i inteligentne i jako ih je teško razuveriti bez obzira na rezultate koje postižu. Problem je što su ih roditelji odmah nakon rodjenja naučili da su nešto posebno bez ikakve provere.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Dominantna glupost, i površna "lepota", kao model uspešnih društveno priznatih vrednosti, kojima težimo, jer se najviše vrednuju, i motivišu, podstiču... Ubeđujući čak i one tvrdokorne sumnjičave Neverne Tome, i one vrlo inteligentne, koji se dvoume i preispituju, pre nego napuste svoje loserske moralne principe, i integritet, na račun redukcije inteligencije... Ne bi li se izborili za svoje mesto maskiranog mediokriteta, pod suncem, i šansom za produženjem vrste.

Dogovor kuću gradi

pre 7 godina

Muškarcima je definitivno privlačniji izgled,naravno kao uostalom i ženama.Ali ja kao muškarac po dubljem razvijanju odnosa koji imamo i kako vreme odmiče "analiziram" kroz prizmu osobina kakva je osoba s kojom sam.Znači spremnost na razgovor,konstruktivnost,slobodu,empatiju,razumevanje,trpljivost...Odnosno sve ono što smatram da kao osoba mogu da ponudim toj osobi i ja bih želeo bar neki deo od nje.Naposletku uz dogovor sa partnerom svoj odnos uzdižemo na nov nivo,čiji je krajnji cilj brak kome težimo.Ja sam bio sa par devojaka koje su stvarno bile lepe,ali teške kao tuč za "saradnju" to je posesivno,ljubomorno,narcisoidno,nadobudno.Te su osobe imale takav stav,da sam ja praktično trebao biti zahvalan njima,što mi one poklanjaju pažnju.Na miru smo se rastali.E sad da ne idem iz ekstrema u ekstrem,ima žena koje su lepe ali i kvalitetne kao osobe i ne treba biti stereotipan,treba dati svakome šansu.

Zena

pre 7 godina

A sta mene briga sta je njima privlacnije.
Izgled varira ali ne mogu da porastem 10 cm, da idem na estetsku hirurgiju ne zelim tako da od mene i mog izgleda to im je sto im je.
Takodje i inteligencija nije nesto na sta mogu da uticem niti da odglumim nesto sto nisam.

Ne znam cemu ovakva istrazivanja sluze jer u sustini samo zagovaraju fasizam.

Ja sam vaspitana u duhu humanosti i antifasizma i smatram da SVAKO ima pravo na ljubav.
Umece ljubavi je dostupno svakom po rodjenju.

xxxxx

pre 7 godina

i jedno i drugo je vazno.Ali problek
m je sta vi podrazumevate pod dobrim izgledom.Vi smatrate da je dobar izgled 90% zena u Srbiji silikonjara.... e ja ne jbg.Ja volim prirodne zene.S tim szo one ne vole mene, vec se i te isto lepe za one sa €.

mare

pre 7 godina

Fizički izgled je najbitniji. Šta mi vredi ako je devojka inteligentna ako izgleda ispod proseka, neću je staviti ni u razmatranje. Ovako kao ja razmišlja većina momaka, u suštini je inteligencija ok ako ta neka usput ima i sam izgleg, ali ako nema nikom neće biti opcija.
Lepa devojka je pre svega nosilac dobrih gena, sa biološke strane izgled je mnogo bitniji od pameti.
I same devojke će pre biti sa lepuškastim tupsonom nego sa doktorom nauka koji ne liči ninašta i nema seksualnu vrednost.
Svi smo slabi na izgled, na njega padamo, ostalo je samo bonus.

Lošmi

pre 7 godina

Najbolja izjava koju sam da sada čuo je izjava mog druga koji je bio sa gomilom lepih devojaka. Kada je ušao u vezu i oženio devojku, da kažemo većini nas sudeći samo po izledu, prosečnu devojku, svi su ga pitali zašto baš nju. Njegov odgovor je bio: Možda sam bio sa devojkama koje izgledaju fizički bolje od nje, ali ja sam tražio osobu sa kojom ću provesti ostatak života.

Ia

pre 7 godina

I sta je naravoucenije? Budi lepa, pametna, ali ne toliko da ugrozavas njegov ego. I posle nas nazivaju manipulatorkama. Pa naravno, ako moram da glumatam u svakom mogucem slucaju, sto da se ne poigram. Makar nek mi bude zabavno.

Lea

pre 7 godina

Stvar je jednostavna, bar meni sa 23. Moji vršnjaci jure lepotice za neobavezne šeme i pokazivanje. Zreli muškarci traže kompletne devojke, takvim se žene. Kako god okreneš, lepota je nažalost jako bitna. Za ove moje godine sam videla previše inteligentnih, a ne tako lepih žena koje su prilično nesrećne i isfrustrirane. Lepe žene imaju drugačiji tretman, žele ih za prijatelje, partnere, ljubavnike.. Na kraju dana, rekla bih da su lepe žene srećnije žene!

konzerva

pre 7 godina

Sve je jednostrano to jest dvostrano. Ili lepota ili inteligencija. A gde je harizma, smisao za humor, ono nešto što neko ima i što vas privuče. Pogled, način na koji govori, smeje se, hoda. Takva osoba mora da je inteligentna, ali ne u smislu obrazovanja, verovatno je to karakter ili nešto u duši. I tek onda vidite kako je lepa ili lepša od drugih. Inače osobe koje su 'inteligentne' i u običnom razgovoru vam prosipaju mudrost kojoj tu nije mesto da bi pokazale 'svoju pamet' isto tako su dosadne i naporne kao i glupe.
Uvek sam volela da sam u 'boljem društvu' to jest u društvu pametnih ili inteligentnih ili obrazovanih, kako god jer je to neprocenjivo. A, lepota, pa podrazumeva se.
A, ja odoh u drugu priču.

Šrink

pre 7 godina

Nema to veze sa izgledom i inteligencijom. Potrebno je da se preklope dve neuroze ili ne daj bože psihoze. To je ključ za početak svake veze.

Pantagruel

pre 7 godina

Зависи за шта је бирате. Сигурно нећете свесно одабрати да вам глупа и на погршним вредностима васпитана жена роди и васпита децу, да на њих пренесе своју генетику, поимање света, међуљудских односа и систем вредности. А нећете ни себе осудити да читав живот одробијате поред ње такве која ће вам загорчати сваки избор и одлуку. Дакле, ако под пуном свешћу и здравој памети бирате сапутницу за читав живот, приоритет морају бити њен карактер, памет, васпитање и образовање. А ако тражите само узбуђење на ноћ или две, онда вам ништа осим изгледа ни анималног инстинкта не мора бити важно. Проблеми међутим настану када се "заиграте", погрешно процените сопствене могућности и границе, па ожените ону која од почетка није имала објективне квалитете нужне за добар брак и породицу или што је још горе баш са неком таквом из сопствене глупости направите дете. Тада унесрећите и себе и своју децу, а нико други за то није крив осим вас.

Avalon

pre 7 godina

Da se ne lazemo,svaki normalan muskarac voli duhovitu i inteligentnu zenu....Ali da je izgled bitan,naravno da jeste...Pa da bih uopste otkrio njenu inteligenciju,treba da joj pridjem,a privuci ce me izgledom,zar ne?E sad,to sto je meni lepo ne mora da bude svima...

Ivan

pre 7 godina

@Ne razumem ovaj tekst. Nadam se da je to dovoljno da budem privlačna muškarcima. :-P
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (spirogira, 6. avgust 2016 18:59)

Jesi li slatka? Ako jesi, diploma ne treba :P

ja2

pre 7 godina

lupajte minuse ali ove nove generacije su sve gluplje. inteligencija nije kao sto ovde uvredjene pripadnice lepseg pola kazu zavrsile visok skole a u praksi teske gluperde

M

pre 7 godina

@deda cvetko
Jel ti trolujes malo?
Od svih ti eto slučajno odabra izabelu, ja evo pojma nemam ništa o njenoj inteligenciji, znam da je prvo radila kao novinarka, pa kao model, pa kao glumica, čak ni ništa što je posle ili sa strane radila mi ne govori mnogo o njenom stepenu inteligencije. Ne znam, ako neko hoće da mi objasni zašto se njena visoka inteligencija ne dovodi u pitanje.
A to da su pametne žene arogantne i da se raspravljaju, obično muškarci tumače uvek, ne daj bože da žena ima svoje mišljenje i ako se ne slaže da to otvoreno kaže, odmah je arogantna i takmiči se.
Ima brdo istraživanja koja pokazuju da se pametne samouverene žene procenjuju kao arogantne.

autsajder

pre 7 godina

Neke zene nemaju pristup zdravoj ishrani, odgovarajucoj nezi ni kulturnim dogadjajima. Ne ocekujemo da vam takve budemo privlacne, ali bi bilo lepo da nas barem ne komentarisete.

lovi

pre 7 godina

Kombinacija je najbolja. Ali ovo pitanje ne moze imati jednostavan odgovor...

Ako se izabere inteligencija - moze biti ruzna, nikakva, gabor i da te stid od nje. Moze biti i zena koja ne vodi racuna o sebi veoma inteligentna, sta onda?
A ako se izabere ljepota, moze biti ona masu lijepa i sve ali sta da radis sa "praznom skoljkom"?

Nenad

pre 7 godina

Potrebno je da poseduje harizmu. Nju je teze naci. Glupost odbija, svakako, ma u kom obliku bila spakovana. Lepota ima vise strana, kao i inteligencija. Mogu biti jednako odbojne, ako su pogreno usmerene. Prvi utisak brzo nestane, ako ne postoji "nešto"! A opet, i svi smo toliko različiti, da bi bilo šta generalizovali, sudili.. Svako se pronadje u necemu.

Drako

pre 7 godina

Inteligencija mora biti na prvom mestu. Ja ne shvatam kako neko moze da zivi sa zenom koja je suprotno tome. Izreka kaze "svaka krpa nadje zakrpu" tako da mogu da razumem neke parove. Inace, dolazi do velikih problema i rasprava, posebno kada treba da objasnis nesto nekome ko je suvise plitak pa moras uz papir i olovku. Generalno muskarci se stide ako je devojka pametnija od njih a onda celog zivota trpe glupost. Nigde logike...

miro

pre 7 godina

E kad bi bilo tako jednostavno. Džaba joj inteligencija ako je nesigurna u sebe i iz tog stanja pravi sebi i drugima samo probleme. Opet, džaba joj i samouverenost ako nije inteligentna, onda dobijemo arogantnu gnjavatorku. Karakter je presudan i nema veze sa inteligencijom iako mnogi misle drugačije a to je opet tako jer smo često skloni da sebe smatramo i pametnim i finima pa to projektujemo i na druge tj one koje nas interesuju čime zapravo samo opravdavamo svoj izbor. I kada veza pukne, obično to pravdamo karakternim osobinama, retko ko će reći: nisam primetio da je glupa.

I kome je verovati

pre 7 godina

Prema mojim istrazivanjima teorija relativiteta vazi i ovde :)
Trenutno se "muvam" sa tri muskarca.
Sva trojca imaju poprilicno visok IQ, EQ im je na razlicitim nivoima razvoja.
Odnos, ponasanje prema zeni je reciprocan sa EQ.
Jedan misli da sam cudesan spoj lepote i pameti.
Drugi misli da sam prepametna ali bih mogla neke delove tela da "ulepsam".
Treci misli da sam lepotica ali da nemam mnogo toga u glavi.

Čovek u prolazu

pre 7 godina

Ja sam od onih koji bi da proba SVE ali sad što je to malo drugačije u praksi. Tu ja nisam kriv!" Inače svako traži po osobini svojoj srodnu dušu. Može čovek biti lep,pametan,zgodan obrazovan ali džabe sve to ako je kao čovek nula u životu u karakternom smislu.

Srebrni setac

pre 7 godina

Inteligencija i izgled su uslovno nezavisne. Ja sam clan Mense sa IQ 156. Upoznao sam sadasnju suprugu i od tada smo zajedno. U toku braka sam joj predlozio da i ona polozi test inteligencije, sto je i ucinila i na testu je utvdjeno da je i njen IQ 156. Inace, to je maksimalan stepen koja se meri po standardnim testovima Mense. Ne slazem se da muskarci apriori vole ili ne vole zensku inteligenciju, vec zenstvenost. Inteligentna zena moze biti zenstvena, ili ne, na primer slicna po ponasanju i stavovima muskom umu. Istovremeno moze biti privlacna ili ne.

Mina

pre 7 godina

Arone, jesi li primetio da ti se vec nekoliko puta desilo da pravnica prekida razgovor,jer "mora negde da zuri", pa dok si radio u nekoj skoli (sta si predavao?) koleginice nisu bas uzivale pricajuci s tobom....

Mozda je greska u svima njima,ali ako nastavi da se ponavlja,e onda se zamisli....

×!;&@€

pre 7 godina

 ima nas puno koji bi u krevet sa, recimo, Izabelom Roselini, ciju inteligenciju, verujem, niko ne dovodi u putanje.
(DEDA CVETKO, 06. avgust 2016 20:41

?? Nemam logicki tok koji poredi naucnika i glumicu.
Govori se o licnim iskustvima a ne o skolskom leksikonu i pitanjima kog glumca/glumicu najvise volis.
Dzaba pisanje naveliko i na dugacko, pamet, plemenitost, kultura, odmah se vide, isto kao i uskogrudost, glupost i lose karakterne osobine.

pera

pre 7 godina

inteligencija u lepom pakovanju. Uopsteno,smatram da su zene jedna pametna stvorenja ali im je problem sto mozak cesto ne znaju da koriste koliko bi trebalo. Ili ne zele,iz nekog razloga

Andrej nyc

pre 7 godina

falično im je istraživanje - svi učesnici su sa Columbia univerziteta(ivy league, jedan od top 10 univerziteta na svetu) pa samim tim nemaju ženskih učesnica koje nisu pametne...

Maki

pre 7 godina

Vidim da je ova tema izazvala prilicnu paznju, po broju komentara...Da li je privlacnija pametna ili lepsa, zavisi i od samog muskarca. Normalnom, prosecno integentnom muskarcu u pocetku je lepota ono sto izaziva paznju ali ubrzo nakon toga dominaciju polako preuzima inteligencija u kombinaciji sa karakterom. Ima jako puno zgodnih zena, inteligentnih i jako kvarnih sa kojima se ne bih vezivao na duze staze ni u jednoj varijanti. Ima i zgodnih i glupih sto opet nije dobitna kombinacija. Karakter zene je ono sto me moze vezati na duze staze, lepota sama po sebi definitivno nije dovoljna.

audi 5cyl

pre 7 godina

Karakter, samo karakter se gleda. Jednako bitna stavka bilo da je u pitanju jedna noć ili ceo život. Ko posmatra stvari drugačije, nije dobro promislio.
A karakter je složena stvar, nezavisna od lepote i ineligencije.

neutralni felsh

pre 7 godina

Inteligencija apsolutno... sve ostalo je prolazno.. mislite o tome.
(Differently, 07. avgust 2016 12:28)


i inteligencija je prolazna.

Praktičar

pre 7 godina

Najvažnije je naći zlatnu sredinu koja važi za oba pola..I ako toga skoro pa da nema više kao razumevanja,osećajnosti i ljubavi.

EU Citizen

pre 7 godina

@Sonja
Ja to nekako gledam jedinstveno i ne odvajam, narav u smislu neposrednih reakcija na svakodnevne situacije je u suštini samo spoljna manifestacija ličnosti/karaktera, pa mislim da su ipak samo te tri osnovne stvari :) Naravno, tu su još neke bitne karakteristike kao što su smisao za humor, u mom slučaju posebno malo uvrnut humor, :) ili interesovanje i talenat za seks, ale one su takođe uglavnom jako blisko povezane sa inteligencijom i ličnošću i u velikoj meri zavise od njih :) Ustvari, kada malo bolje pogledate, sve te odvojene osobine i karakteristike su samo naše nevešte štake, skele i poštapalice da sebi nekako na elemente razložimo i tako samo mislimo da bolje razumemo nešto što je celovit i neodvojiv fenomen gde se telesno, intelektualno, i emotivno neodvojivo prepliću i stvaraju neponovljivu i unikatnu celinu, tu ženu ili tog muškarca :))

drax

pre 7 godina

Pametne zene izgledaju prirodno a glupe vestacki (sminka silikoni kosa sa nekim dodacima i ludilima) ko se lozi na pametne uzece prirodnu.Pogledajte Adrijanu Limu a pogledajte Kim Kardasijan problem resen.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

(I kome je verovati, 7. avgust 2016 09:50)

Овом првом, очигледно се највише свишђаш. Мушкарцу што се жена више свиђа постаје све паметнија и лепша. У тренуцима заљубљености заиста сам убеђен да је баш она најлепша на свету.

Milos

pre 7 godina

Mene nikad nije ugrozavala zenska inteligencija, lakse mi je da pricam sa inteligentijim zenama, mogu bolje da razumeju moju neogranicenu inteligenciju.

Zreo muškarac 37, mlađa supruga 27,prelepa deca!

pre 7 godina

Da ima svoje zanimanje, da je lepa osobama koji je dugo znaju, da joj je narav pitoma, da živi za svoju porodicu-decu, pa, i muža, da je svaka njena pozitivna inicijativa oberučke dočekana od supruga, a negativna "odbijena" uz objašnjenje naravno,... Suština, mimo hemije koja je broj 1,gore navedeno je broj 2,pod 3 sitnice,.... Život je lep, samo treba biti realan, ne traži što ne nudiš!

Ertz

pre 7 godina

Narod je lepo rekao - najbolja je žena koja slušajući zna da zapoveda. Ona je tako inteligentna da poštuje svog muškarca, ali svojom blagošću uvek uspe da progura svoje pametne ideje za napredak svoje porodice. To je pravi stub. Takve su bile supruge Lutera, Baha i Ajnštajna. Tu o napadnom feminizmu nema govora.

Sonja

pre 7 godina

@EU Citizen

Hej,rekao si SAMO TRI elementa: licnost/karakter (pogled na svet,itd), inteligencija i fizicki izgled.Ok....A onda se odjednom pojavljuje i NARAV (mada se slazem da moze sve da upropasti...)

Ali onda kazi: 5. stvari su mi vazne....(za sada...)

Neko iz Banata

pre 7 godina

Izgled privlaci ,karakter zadrzava.Inace sledi potvrda one izreke od Charlie Sheen-a:Na svaku dobru ribu,dodje po jedan muskarac kojem je dosadilo da je j*be tj. zavisi za sta mu treba.U tu pricu o ljubavi veruju samo oni koji su prvog/prvu vezu zavrsili brakom,mi koji ne zivimo u 60-tim,samo trazimo pogodne tj. manje stresa i cimanja,a kako smo NAZALOST dosli do tog stadijuma je druga tema.

Nije jednostavno

pre 7 godina

@ Adriano_Galliani
Pametan i logican odgovor! Mogao bi da bude I sasvim tacan ali nije.
Izvadjene iz konteksta price se tumace crno ili belo.
Samo sami akteri price mogu da manipulisu istom.
Da pojasnim, prvom verujem ali nije zaljubljen.
U toj prici se radi o visegodisnjem prijateljstvu koje je preraslo u nesto vise od toga, nema on zabluda o meni, naprotiv poznaje me, svestan je mojih mana i vrlina.
Jedino…mozda je fetis, umislio da sam ja istocnoevropska boginja i da sam nesto posebno posto su Juzno Amerikancima zene iz Istocne Evrope totalna egzotika.

Kako sejes tako i znjes

pre 7 godina

@Neko iz Banata
Slatko si me zasmejao :)
U istom paragrafu spominjes karakter i citiras Charlie Sheen-a :)
Ima ljubavi i u ovim novim vremenima SAMO obe strane moraju da veruju da postoji i da joj se posvete. Agape.

neko iz mase

pre 7 godina

Ima nas razni..
Pa kako, šta voli, neka izvoli. Najbitnije da čovek proba ako može sve pa onda odluči ono što je najbolje na kraju za njega..Naravno pametno u smislu ne u glupom!"

Zikac

pre 7 godina

@ i inteligencija je prolazna.
(neutralni felsh, 07. avgust 2016 15:36)

hahaha komentar veka! Dokaz da je ipak sve moguce cak i danas u 21. veku.

carlito

pre 7 godina

zenama su najprivlacije pare i moc . jedna od milion ne bi ostavila svog siromasnog decka zbog nekog ko ima mnogo vise . te kao inteligentne su u stvari najvece glupace jer previse kalkulisu a jako malo slusaju svoje srce

mare

pre 7 godina

Fizički izgled je najbitniji. Šta mi vredi ako je devojka inteligentna ako izgleda ispod proseka, neću je staviti ni u razmatranje. Ovako kao ja razmišlja većina momaka, u suštini je inteligencija ok ako ta neka usput ima i sam izgleg, ali ako nema nikom neće biti opcija.
Lepa devojka je pre svega nosilac dobrih gena, sa biološke strane izgled je mnogo bitniji od pameti.
I same devojke će pre biti sa lepuškastim tupsonom nego sa doktorom nauka koji ne liči ninašta i nema seksualnu vrednost.
Svi smo slabi na izgled, na njega padamo, ostalo je samo bonus.

ja sam budala

pre 7 godina

Svaki covek koji se bavi psihologijom zna jednostavan odgovor,da je izgled najvazniji u izboru partnera(zamislimo da novac ne postoji,jer on daje drugu dimenziju ovoj temi),osim u slucaju "daj sta das".Svi koji kazu drugacije su licemeri.Samo se setite osobe u koju ste se prvi put zaljubili,verujem da je bila lepa,a inteligencija ne zanima nikoga ;)

Srebrni setac

pre 7 godina

Inteligencija i izgled su uslovno nezavisne. Ja sam clan Mense sa IQ 156. Upoznao sam sadasnju suprugu i od tada smo zajedno. U toku braka sam joj predlozio da i ona polozi test inteligencije, sto je i ucinila i na testu je utvdjeno da je i njen IQ 156. Inace, to je maksimalan stepen koja se meri po standardnim testovima Mense. Ne slazem se da muskarci apriori vole ili ne vole zensku inteligenciju, vec zenstvenost. Inteligentna zena moze biti zenstvena, ili ne, na primer slicna po ponasanju i stavovima muskom umu. Istovremeno moze biti privlacna ili ne.

Aron

pre 7 godina

Muškarcima je interesantnija inteligencija. Meni je daleko zanimljivija devojka ili žena koja ima šta da kaže i sa kojom može da se priča na određenu temu. Šta vredi da je lepotica ako ne zna ništa ni očemu. Često se stvara utisak da muškarci izbegavaju obrazovane žene. To je u nekim slučajevima tako ali ne zato što su one pametne već zato što su gorde i imaju kompleks više vrednosti. Pa ih zbog toga muškarci izbegavaju. Imao sam skoro priliku da pričam sa jednom devojkom koja ne završila prava. I bukvalno je bila uobražena i sve se nešto pravila kako je pametna. Ja sam sa njom normalno i mirno pričao sa činjenicama i argumentima. I posle pet minuta ona je napustila razgovor pod izgovorom da mora da ide negde, jer nije mogla u mom prisustvu da dominira i leči svoje frustracije. Isto tako dok sam radio u jednoj školi nikako nisam mogao da se upustim u razgovor sa jednim svojim koleginicama koje su bile moje godiše. Iako su one bile korektne prema meni. Razlog je verovatno bio taj što samnom može da se rzgovara samo normalno a one su htele da pričaju u drugačijem tonu ili da im ja budem samo nemi posmatrač.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Глупости. Мушкарцима се свиђају лепе жене, а од њих су лепше само лепе и паметне жене, нема ту никаквог поништавања. Такође постоји разлика између ружне и ружне и паметне жене, па та ружна и паметна постане "лепушкаста" ако ништа друго. Наравно, то говорим из своје перспективе, дизелаши, фенсери, навијачи, криминалци итд. не воле паметне жене генерално, тако да сви смо подељени и усмерени ка одређеним групама. Мени, рецимо, не одговарају лепе и глупе жене, не можеш ни да ћутиш све време баш. Врхунске уметнице као што је Мена Сувари су моја слаба тачка! Лепота, интелигенција и уметничке склоности.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Nije problem u zena inteligencija. Inteligencija zna da bude i te kako atraktivna muskarcima. Problem je sto ta osobina u zena najcesce neposredno i na vrlo mucan nacin INHIBIRA zensku seksualnost i umanjuje privlacnost, jer inteligentne zene budu toliko bolno samosvesne, arogannte, diskretno sebicne, pa cak i fizicki napadne, da je voditi ljubav sa njima nalik na celodnevnom izlezavanju na krevetu od eksera i trnja. Dok se kod muskaraca inteligencija izuzetno retko manifestuje kao potreba za dominacijom (u muskaraca inteligencija zapravo POTISKUJE instinkt dominacije i druge nasilne atavizme), u zena inteligencija po pravilu proizvodi POTREBU za dominacijom i superiornoscu.

Drage zene, PRAVA inteligencija se sastoji u SARADNJI sa muskarcima, ne u konstantnom oponiranju, zvocanju, lupanju dangi i javnom marketingu. Ne postoji muskarac koji bi hteo u krevet sa Ajnstajnom, ali ima nas puno koji bi u krevet sa, recimo, Izabelom Roselini, ciju inteligenciju, verujem, niko ne dovodi u putanje.

Necu sendvic

pre 7 godina

Inteligencija, bio sam veoma zgodnim devojkama i nikad se nije dobro zavrsilo.Sto lepsa devojka odmah se osili i misli da joj se sve moze i da ceo svet treba da joj titra.Bolje devojka malo losijeg izgleda koja je inteligentna i koja ce te postovati i voleti i uzvratiti paznju na neki nacin nego tamo neka diva kojoj treba titrati ceo zivot.Neka hvala.Al danas ima previse balavih muskaraca sve bi uradili i pali tolko nisko da budu sa takvim devojkama.Gori su nego one.

Od birača nema je... dnostavno belih listića ;)!

pre 7 godina

Ujutru me privlače lepe, popodne tu negde oko ručka glupe, u kasno popodne klinke, a uveče inteligentne... mada može i daj šta daš!

napadaj

pre 7 godina

Najbitnije je da ne zamara, da ne zove po ceo dan, da ne insistira da sve radimo zajedno, da ima svoje aktivnosti i hobije i da ne traži da joj se ugađa u svemu što joj padne na pamet.

lol

pre 7 godina

Sve je vazno, ali ubedljivo najvaznija je dobrota. Sve ostale karakteristike bez dobrote vremenom postaju samo minus. Nema nista ruznije od lepe, pametne i zle zene. Sa dobrotom sve mane izgledaju kao plus.

Luka

pre 7 godina

Волим интелигентне жене али проблем са некима је у томе што након одређене тачке почну превише да се трипају, евентуално занемарују своју женственост и крену на партнерову мушкост. Прошле године сам упознају једну добру докторанткињу, била је добра као особа али погорђена својом величином. Фокусирајући се на каријеру, такве женке преспавају 30те а пробуде се на прагу 50их. До тада паметан момак нађе млађу , можда мање интелигентнију али разумнију и са мање трипова.
За интелигентну жену је изазов да се обузда и своје понашање и очекивања стави у реалистичне границе које нису толико чврсто везане за илузорне социјалне стратуме. Али сличан проблем имају и ллијепе жене које се погорде и покушају да манипулишу са оним што им је од Бога дато.

Zreo muškarac 37, mlađa supruga 27,prelepa deca!

pre 7 godina

Da ima svoje zanimanje, da je lepa osobama koji je dugo znaju, da joj je narav pitoma, da živi za svoju porodicu-decu, pa, i muža, da je svaka njena pozitivna inicijativa oberučke dočekana od supruga, a negativna "odbijena" uz objašnjenje naravno,... Suština, mimo hemije koja je broj 1,gore navedeno je broj 2,pod 3 sitnice,.... Život je lep, samo treba biti realan, ne traži što ne nudiš!

Kibox

pre 7 godina

Za 4 minuta neko moze da proceni neciju inteligenciju?! Jaki su mi ti naucnici. Ako bih zapoceo neku zeznutu temu, a ona se ne razume, znaci da nije bas inteligentna? Sigurno joj necu dati zagonetku da vidim kako razmislja. A mozda je i stidljvija pa joj treba vremena da kaze svoje mišljenje.

svemir

pre 7 godina

Inteligencija i lepota idu zajedno.
Glupa osoba tesko moze biti lepa.
Silikon ne moze da nadoknadi pamet.

Kad me praznina pogleda kroz nasminkane oci, ja mogu samo da se sazalim.

Ahahaha

pre 7 godina

Mozda muskarci izbegavaju pametne zene jer su one samostalnije, ne dopustaju svakakve torture i nametanje misljenja a balkan je jos uvek takav da muskarci dominiraju u svakom pogledu, ma kakvi da su.
(Aca Nis, 6. avgust 2016 19:24)

Istrazivanje je napravljeno u Americi nad amerikancima, odakle ti iskopa Balkan? :)

pera

pre 7 godina

inteligencija u lepom pakovanju. Uopsteno,smatram da su zene jedna pametna stvorenja ali im je problem sto mozak cesto ne znaju da koriste koliko bi trebalo. Ili ne zele,iz nekog razloga

Aca Nis

pre 7 godina

Ja nemam nikakav problem sa pametnim zenama, stavise, gode mi jer ima sta da se prica sa njima dok nema nista gore kad pricas sa nekom neotesanom, ogranicenom i umisljenom. Mozda muskarci izbegavaju pametne zene jer su one samostalnije, ne dopustaju svakakve torture i nametanje misljenja a balkan je jos uvek takav da muskarci dominiraju u svakom pogledu, ma kakvi da su. Ja nemam kompleks i uzivam da slusam pametnijeg od sebe, mnogo moze da se nauci. Takvo je vreme, vecinom prolazi izgled, pamet manje bitna danas. Kad pogledate stilove oblacenja, tu vam je skoro sve jasno. Nece neka pametna zena da se obuce kao starleta sigurno ili muskarci na kojima sve sija, a vecinom ih je takvih

Marko

pre 7 godina

Konstantno zvocanje i danas dobro raspolozena ,sutra besna ,porekosutra tuzna a nakosutra egzaltirana,pa opet u krug. To ODBIJA.

Lepota je u oku posmatraca a inteleket ne moze da skodi.

Bitna je obostrana podrska i ohrabrenje partnera ,a ne dodatni teret i drama bez realne osnove.

ona

pre 7 godina

tek kada se iskreno pogledaju u ogledalo ( muskarci ) , i kazu sta imaju da ponude, mogu da zahtevaju nesto... ovako, mogu da pricaju u praznu... dovidjenja!

Najjaci sam

pre 7 godina

Mnogo puta mi se dogodilo da mi se devojka, koja mi se činila jako simpatičnom bukvalno ogadi njenom glupošću. I obrnuto, da devojke na koje ne obraćam pažnju, jer me izgledom ne privlače nešto preterano, posle nekoliko dana "upoznavanja" nateraju da se na kratko zaljubim u njih kao u svesna ljudska bića :)

Mimikrija

pre 7 godina

Ja bas obozavam obrnuto.Inteligentna me cini srecnim,volim kad me nervira.Pa samo to,sta te pita u trenutku dok mislis da izlaza nema nesvesno(ili svesno) ti daje resenje...NEPROCENJIVO...sto kaze Bijelo Dugme ko zna zasto se secam nje...Ne kazem da atraktivne ne vrede,taman posla Bog te u sumu okrenuo,samo se osecam nekako prazan...Jedno znam zivot bez zene je zivot bez nesrece i srece...Ne znam ko je to rekao al svaka mu je na mestu...

EU Citizen

pre 7 godina

U mom slučaju se radi o tri glavna faktora, ličnosti/karakteru (što za mene obuhbata i neke osnovne vrednosti i poglede na svet) , inteligenciji i fizičkom izgledu, u tom redosledu važnosti. Ali za svaki od njih postoji neki prag, koji je eliminatoran, odnosno, ako je bilo šta od te tri stvari niže od nekog mog minimalnog kriterijuma, to pouzdano i efikasno eliminiše osobu, recimo, žena može da bude lepa kao boginja i inteligentna kao Ajnštajn, ali ako ke nezgodne naravi ili loša osoba, bežaću od nje kao đavo od krsta, a isto važi i za sve druge kombinacije :))

miro split

pre 7 godina

Ja sve mogu podnit.Mogu podnit i da je žena lipša od mene i da je pametnija,ali ne mogu podnit da je jača od mene.
Meni ka normalnom muškarcu ne pada na pamet udrit ženu,a njima niko nije zabranija da mlate muškarce.
Dođeš doma,a ona te primlati ka vola u kupusu i kome se ti onda možeš žalit?
Na sve pristajen,ali neću pristat da me žena vata oko stola sa stisnutim šakama.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Na pricu samo inteligencija, izgled nije bitan, u stvarnosti moze da bude glupa kao noc, samo neka dobro izgleda #99%muskaraca :D

sremac

pre 7 godina

Ja volim pametne. Imaš temu za razgovor i ne strahujem kad čekam dami stigne poruka od takve žene. Jednom sam se nešto "muvao" sa lepoticom bez grama pameti, i, ljudi moji, kakav je to gramatičko-logički bunar bio... A mnogo je umišljenija i sigurnija u sebe bila od svih koje sam do tada upoznao, da ne kažem muvao. A sistem vrednosti kakav joj je bio... Uznemirilo me ovo podsećanje... :)

I kome je verovati

pre 7 godina

Prema mojim istrazivanjima teorija relativiteta vazi i ovde :)
Trenutno se "muvam" sa tri muskarca.
Sva trojca imaju poprilicno visok IQ, EQ im je na razlicitim nivoima razvoja.
Odnos, ponasanje prema zeni je reciprocan sa EQ.
Jedan misli da sam cudesan spoj lepote i pameti.
Drugi misli da sam prepametna ali bih mogla neke delove tela da "ulepsam".
Treci misli da sam lepotica ali da nemam mnogo toga u glavi.

vospitanije

pre 7 godina

Danas skoro sve zamišljaju da su atraktivne i inteligentne i jako ih je teško razuveriti bez obzira na rezultate koje postižu. Problem je što su ih roditelji odmah nakon rodjenja naučili da su nešto posebno bez ikakve provere.

neutralni felsh

pre 7 godina

Inteligencija apsolutno... sve ostalo je prolazno.. mislite o tome.
(Differently, 07. avgust 2016 12:28)


i inteligencija je prolazna.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Dominantna glupost, i površna "lepota", kao model uspešnih društveno priznatih vrednosti, kojima težimo, jer se najviše vrednuju, i motivišu, podstiču... Ubeđujući čak i one tvrdokorne sumnjičave Neverne Tome, i one vrlo inteligentne, koji se dvoume i preispituju, pre nego napuste svoje loserske moralne principe, i integritet, na račun redukcije inteligencije... Ne bi li se izborili za svoje mesto maskiranog mediokriteta, pod suncem, i šansom za produženjem vrste.

EU Citizen

pre 7 godina

@Sonja
Ja to nekako gledam jedinstveno i ne odvajam, narav u smislu neposrednih reakcija na svakodnevne situacije je u suštini samo spoljna manifestacija ličnosti/karaktera, pa mislim da su ipak samo te tri osnovne stvari :) Naravno, tu su još neke bitne karakteristike kao što su smisao za humor, u mom slučaju posebno malo uvrnut humor, :) ili interesovanje i talenat za seks, ale one su takođe uglavnom jako blisko povezane sa inteligencijom i ličnošću i u velikoj meri zavise od njih :) Ustvari, kada malo bolje pogledate, sve te odvojene osobine i karakteristike su samo naše nevešte štake, skele i poštapalice da sebi nekako na elemente razložimo i tako samo mislimo da bolje razumemo nešto što je celovit i neodvojiv fenomen gde se telesno, intelektualno, i emotivno neodvojivo prepliću i stvaraju neponovljivu i unikatnu celinu, tu ženu ili tog muškarca :))

Ertz

pre 7 godina

Narod je lepo rekao - najbolja je žena koja slušajući zna da zapoveda. Ona je tako inteligentna da poštuje svog muškarca, ali svojom blagošću uvek uspe da progura svoje pametne ideje za napredak svoje porodice. To je pravi stub. Takve su bile supruge Lutera, Baha i Ajnštajna. Tu o napadnom feminizmu nema govora.

ford

pre 7 godina

Moje misljenje iz nekog nazovi iskustva je da su inteligentne zene strastvenije od onih sa nizim koeficijentom,pa samim tim nadoknadjuju eventualni fizicki nedostatak,jer je za mene strast kao pojam ili emocionalni faktor pod brojem 1..!!!

ja2

pre 7 godina

lupajte minuse ali ove nove generacije su sve gluplje. inteligencija nije kao sto ovde uvredjene pripadnice lepseg pola kazu zavrsile visok skole a u praksi teske gluperde

xxxxx

pre 7 godina

i jedno i drugo je vazno.Ali problek
m je sta vi podrazumevate pod dobrim izgledom.Vi smatrate da je dobar izgled 90% zena u Srbiji silikonjara.... e ja ne jbg.Ja volim prirodne zene.S tim szo one ne vole mene, vec se i te isto lepe za one sa €.

Granota

pre 7 godina

Najprivlačnija je žena koja iskoristi ono što ima da izgradi seksipil. Ona koja je zgodna, svoje telo, ona koja se dobro oblači, provokativnost, ona koja dobro izbori, svoj jezik. Svaka žena ima seksipil, samo treba da bude svesna njega i da ga iskoristi.

Zena

pre 7 godina

A sta mene briga sta je njima privlacnije.
Izgled varira ali ne mogu da porastem 10 cm, da idem na estetsku hirurgiju ne zelim tako da od mene i mog izgleda to im je sto im je.
Takodje i inteligencija nije nesto na sta mogu da uticem niti da odglumim nesto sto nisam.

Ne znam cemu ovakva istrazivanja sluze jer u sustini samo zagovaraju fasizam.

Ja sam vaspitana u duhu humanosti i antifasizma i smatram da SVAKO ima pravo na ljubav.
Umece ljubavi je dostupno svakom po rodjenju.

Masturbant neopterećen diskrecijom

pre 7 godina

Volim pametne.Inspirišu me. Lepe su svuda unaokolo, to više nije ništa posebno.Sve su sređene i liče jedna na drugu,razlikuje ih pamet,stavovi...

gzola

pre 7 godina

imao jednu lijepu i zgodnu, svi se okretali za njom, sve super do trenutka kad progovori :D sramota me vise bilo. samo u diskoteku i muzika sto glasnija to bolja. opa opa

Ia

pre 7 godina

I sta je naravoucenije? Budi lepa, pametna, ali ne toliko da ugrozavas njegov ego. I posle nas nazivaju manipulatorkama. Pa naravno, ako moram da glumatam u svakom mogucem slucaju, sto da se ne poigram. Makar nek mi bude zabavno.

Ivan

pre 7 godina

@Ne razumem ovaj tekst. Nadam se da je to dovoljno da budem privlačna muškarcima. :-P
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (spirogira, 6. avgust 2016 18:59)

Jesi li slatka? Ako jesi, diploma ne treba :P

pffff

pre 7 godina

Pa kako kome valjda nisu ni oni svi isti, daleko bilo. A sto neko rece karakter se ne pominje. Los covek a lepa i pametna je najgora kombinacija. Posle iskustva sa takvom obicno se posle gleda prvo karakter.

konzerva

pre 7 godina

Sve je jednostrano to jest dvostrano. Ili lepota ili inteligencija. A gde je harizma, smisao za humor, ono nešto što neko ima i što vas privuče. Pogled, način na koji govori, smeje se, hoda. Takva osoba mora da je inteligentna, ali ne u smislu obrazovanja, verovatno je to karakter ili nešto u duši. I tek onda vidite kako je lepa ili lepša od drugih. Inače osobe koje su 'inteligentne' i u običnom razgovoru vam prosipaju mudrost kojoj tu nije mesto da bi pokazale 'svoju pamet' isto tako su dosadne i naporne kao i glupe.
Uvek sam volela da sam u 'boljem društvu' to jest u društvu pametnih ili inteligentnih ili obrazovanih, kako god jer je to neprocenjivo. A, lepota, pa podrazumeva se.
A, ja odoh u drugu priču.

miro

pre 7 godina

E kad bi bilo tako jednostavno. Džaba joj inteligencija ako je nesigurna u sebe i iz tog stanja pravi sebi i drugima samo probleme. Opet, džaba joj i samouverenost ako nije inteligentna, onda dobijemo arogantnu gnjavatorku. Karakter je presudan i nema veze sa inteligencijom iako mnogi misle drugačije a to je opet tako jer smo često skloni da sebe smatramo i pametnim i finima pa to projektujemo i na druge tj one koje nas interesuju čime zapravo samo opravdavamo svoj izbor. I kada veza pukne, obično to pravdamo karakternim osobinama, retko ko će reći: nisam primetio da je glupa.

autsajder

pre 7 godina

Neke zene nemaju pristup zdravoj ishrani, odgovarajucoj nezi ni kulturnim dogadjajima. Ne ocekujemo da vam takve budemo privlacne, ali bi bilo lepo da nas barem ne komentarisete.

Yode

pre 7 godina

Cesto se potencira kako muskarci moraju da budu sarmantni, zanimljivi itd. Po meni potpuno isto vazi i za zene, ako je dosadna i nezanimljiva totalno mi bude neprivlacna pa sve i da je i lepa i pametna.

volem inteligentne

pre 7 godina

Treba napraviti razliko između stvarno inteligentnih žena i onih koje misle da su pokupile svu pamet sveta i imaju neodoljivu želju i potrebu da pametuju svima oko sebe za bukvalno sve. Stvarno nteligentna žena od najobičnije budaletine može napraviti ozbiljnog, uspešnog, porodičnog čoveka ako u njemu vidi neki samo njoj znan kvalitet i pri tome da se ne ističe i ne glumi gazdu u vezi. Dok ove druge jednostavno samo iritiraju... Sa stvarno inteligentnom ženom nikad nije dosadno. Ali za ozbiljnu vezu mora da postoji i privlačnost...bez toga ozbiljne veze jednostavno nema.

drax

pre 7 godina

Pametne zene izgledaju prirodno a glupe vestacki (sminka silikoni kosa sa nekim dodacima i ludilima) ko se lozi na pametne uzece prirodnu.Pogledajte Adrijanu Limu a pogledajte Kim Kardasijan problem resen.

Sonja

pre 7 godina

@EU Citizen

Hej,rekao si SAMO TRI elementa: licnost/karakter (pogled na svet,itd), inteligencija i fizicki izgled.Ok....A onda se odjednom pojavljuje i NARAV (mada se slazem da moze sve da upropasti...)

Ali onda kazi: 5. stvari su mi vazne....(za sada...)

Lošmi

pre 7 godina

Najbolja izjava koju sam da sada čuo je izjava mog druga koji je bio sa gomilom lepih devojaka. Kada je ušao u vezu i oženio devojku, da kažemo većini nas sudeći samo po izledu, prosečnu devojku, svi su ga pitali zašto baš nju. Njegov odgovor je bio: Možda sam bio sa devojkama koje izgledaju fizički bolje od nje, ali ja sam tražio osobu sa kojom ću provesti ostatak života.

Neko iz Banata

pre 7 godina

Izgled privlaci ,karakter zadrzava.Inace sledi potvrda one izreke od Charlie Sheen-a:Na svaku dobru ribu,dodje po jedan muskarac kojem je dosadilo da je j*be tj. zavisi za sta mu treba.U tu pricu o ljubavi veruju samo oni koji su prvog/prvu vezu zavrsili brakom,mi koji ne zivimo u 60-tim,samo trazimo pogodne tj. manje stresa i cimanja,a kako smo NAZALOST dosli do tog stadijuma je druga tema.

Lea

pre 7 godina

Stvar je jednostavna, bar meni sa 23. Moji vršnjaci jure lepotice za neobavezne šeme i pokazivanje. Zreli muškarci traže kompletne devojke, takvim se žene. Kako god okreneš, lepota je nažalost jako bitna. Za ove moje godine sam videla previše inteligentnih, a ne tako lepih žena koje su prilično nesrećne i isfrustrirane. Lepe žene imaju drugačiji tretman, žele ih za prijatelje, partnere, ljubavnike.. Na kraju dana, rekla bih da su lepe žene srećnije žene!

×!;&@€

pre 7 godina

 ima nas puno koji bi u krevet sa, recimo, Izabelom Roselini, ciju inteligenciju, verujem, niko ne dovodi u putanje.
(DEDA CVETKO, 06. avgust 2016 20:41

?? Nemam logicki tok koji poredi naucnika i glumicu.
Govori se o licnim iskustvima a ne o skolskom leksikonu i pitanjima kog glumca/glumicu najvise volis.
Dzaba pisanje naveliko i na dugacko, pamet, plemenitost, kultura, odmah se vide, isto kao i uskogrudost, glupost i lose karakterne osobine.

Krilni posmatrac

pre 7 godina

Prosto je ruzno reci da je neko glup, a neko pametan, ruzan ili lep. Svaki covek ima kvalitete. Problem kod 'lepih' devojaka je sto imaju, na prvi pogled, previse samopuzdanja pa se ponasaju cesto razmazeno, bahato, rezervisano, sebicno, traze mnogo paznje, a za uzvrat su spremne da otkace cim im nesto ne cini po volji. Kod inteligentnih devojaka je jos zamrsenije jer su one samostalne, zrele i najvise cene sebe. Poruka je ne treba se 'laktati' u vezi da se pokaze ko je dominantniji, zreliji, itd, nego treba dati prostor i onom pored sebe.

Dogovor kuću gradi

pre 7 godina

Muškarcima je definitivno privlačniji izgled,naravno kao uostalom i ženama.Ali ja kao muškarac po dubljem razvijanju odnosa koji imamo i kako vreme odmiče "analiziram" kroz prizmu osobina kakva je osoba s kojom sam.Znači spremnost na razgovor,konstruktivnost,slobodu,empatiju,razumevanje,trpljivost...Odnosno sve ono što smatram da kao osoba mogu da ponudim toj osobi i ja bih želeo bar neki deo od nje.Naposletku uz dogovor sa partnerom svoj odnos uzdižemo na nov nivo,čiji je krajnji cilj brak kome težimo.Ja sam bio sa par devojaka koje su stvarno bile lepe,ali teške kao tuč za "saradnju" to je posesivno,ljubomorno,narcisoidno,nadobudno.Te su osobe imale takav stav,da sam ja praktično trebao biti zahvalan njima,što mi one poklanjaju pažnju.Na miru smo se rastali.E sad da ne idem iz ekstrema u ekstrem,ima žena koje su lepe ali i kvalitetne kao osobe i ne treba biti stereotipan,treba dati svakome šansu.

lovi

pre 7 godina

Kombinacija je najbolja. Ali ovo pitanje ne moze imati jednostavan odgovor...

Ako se izabere inteligencija - moze biti ruzna, nikakva, gabor i da te stid od nje. Moze biti i zena koja ne vodi racuna o sebi veoma inteligentna, sta onda?
A ako se izabere ljepota, moze biti ona masu lijepa i sve ali sta da radis sa "praznom skoljkom"?

Avalon

pre 7 godina

Da se ne lazemo,svaki normalan muskarac voli duhovitu i inteligentnu zenu....Ali da je izgled bitan,naravno da jeste...Pa da bih uopste otkrio njenu inteligenciju,treba da joj pridjem,a privuci ce me izgledom,zar ne?E sad,to sto je meni lepo ne mora da bude svima...

Pantagruel

pre 7 godina

Зависи за шта је бирате. Сигурно нећете свесно одабрати да вам глупа и на погршним вредностима васпитана жена роди и васпита децу, да на њих пренесе своју генетику, поимање света, међуљудских односа и систем вредности. А нећете ни себе осудити да читав живот одробијате поред ње такве која ће вам загорчати сваки избор и одлуку. Дакле, ако под пуном свешћу и здравој памети бирате сапутницу за читав живот, приоритет морају бити њен карактер, памет, васпитање и образовање. А ако тражите само узбуђење на ноћ или две, онда вам ништа осим изгледа ни анималног инстинкта не мора бити важно. Проблеми међутим настану када се "заиграте", погрешно процените сопствене могућности и границе, па ожените ону која од почетка није имала објективне квалитете нужне за добар брак и породицу или што је још горе баш са неком таквом из сопствене глупости направите дете. Тада унесрећите и себе и своју децу, а нико други за то није крив осим вас.

M

pre 7 godina

@deda cvetko
Jel ti trolujes malo?
Od svih ti eto slučajno odabra izabelu, ja evo pojma nemam ništa o njenoj inteligenciji, znam da je prvo radila kao novinarka, pa kao model, pa kao glumica, čak ni ništa što je posle ili sa strane radila mi ne govori mnogo o njenom stepenu inteligencije. Ne znam, ako neko hoće da mi objasni zašto se njena visoka inteligencija ne dovodi u pitanje.
A to da su pametne žene arogantne i da se raspravljaju, obično muškarci tumače uvek, ne daj bože da žena ima svoje mišljenje i ako se ne slaže da to otvoreno kaže, odmah je arogantna i takmiči se.
Ima brdo istraživanja koja pokazuju da se pametne samouverene žene procenjuju kao arogantne.

audi 5cyl

pre 7 godina

Karakter, samo karakter se gleda. Jednako bitna stavka bilo da je u pitanju jedna noć ili ceo život. Ko posmatra stvari drugačije, nije dobro promislio.
A karakter je složena stvar, nezavisna od lepote i ineligencije.

Mina

pre 7 godina

Arone, jesi li primetio da ti se vec nekoliko puta desilo da pravnica prekida razgovor,jer "mora negde da zuri", pa dok si radio u nekoj skoli (sta si predavao?) koleginice nisu bas uzivale pricajuci s tobom....

Mozda je greska u svima njima,ali ako nastavi da se ponavlja,e onda se zamisli....

Maki

pre 7 godina

Vidim da je ova tema izazvala prilicnu paznju, po broju komentara...Da li je privlacnija pametna ili lepsa, zavisi i od samog muskarca. Normalnom, prosecno integentnom muskarcu u pocetku je lepota ono sto izaziva paznju ali ubrzo nakon toga dominaciju polako preuzima inteligencija u kombinaciji sa karakterom. Ima jako puno zgodnih zena, inteligentnih i jako kvarnih sa kojima se ne bih vezivao na duze staze ni u jednoj varijanti. Ima i zgodnih i glupih sto opet nije dobitna kombinacija. Karakter zene je ono sto me moze vezati na duze staze, lepota sama po sebi definitivno nije dovoljna.

Nenad

pre 7 godina

Potrebno je da poseduje harizmu. Nju je teze naci. Glupost odbija, svakako, ma u kom obliku bila spakovana. Lepota ima vise strana, kao i inteligencija. Mogu biti jednako odbojne, ako su pogreno usmerene. Prvi utisak brzo nestane, ako ne postoji "nešto"! A opet, i svi smo toliko različiti, da bi bilo šta generalizovali, sudili.. Svako se pronadje u necemu.

Milos

pre 7 godina

Mene nikad nije ugrozavala zenska inteligencija, lakse mi je da pricam sa inteligentijim zenama, mogu bolje da razumeju moju neogranicenu inteligenciju.

Andrej nyc

pre 7 godina

falično im je istraživanje - svi učesnici su sa Columbia univerziteta(ivy league, jedan od top 10 univerziteta na svetu) pa samim tim nemaju ženskih učesnica koje nisu pametne...

Praktičar

pre 7 godina

Najvažnije je naći zlatnu sredinu koja važi za oba pola..I ako toga skoro pa da nema više kao razumevanja,osećajnosti i ljubavi.

Drako

pre 7 godina

Inteligencija mora biti na prvom mestu. Ja ne shvatam kako neko moze da zivi sa zenom koja je suprotno tome. Izreka kaze "svaka krpa nadje zakrpu" tako da mogu da razumem neke parove. Inace, dolazi do velikih problema i rasprava, posebno kada treba da objasnis nesto nekome ko je suvise plitak pa moras uz papir i olovku. Generalno muskarci se stide ako je devojka pametnija od njih a onda celog zivota trpe glupost. Nigde logike...

Čovek u prolazu

pre 7 godina

Ja sam od onih koji bi da proba SVE ali sad što je to malo drugačije u praksi. Tu ja nisam kriv!" Inače svako traži po osobini svojoj srodnu dušu. Može čovek biti lep,pametan,zgodan obrazovan ali džabe sve to ako je kao čovek nula u životu u karakternom smislu.

Šrink

pre 7 godina

Nema to veze sa izgledom i inteligencijom. Potrebno je da se preklope dve neuroze ili ne daj bože psihoze. To je ključ za početak svake veze.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

(I kome je verovati, 7. avgust 2016 09:50)

Овом првом, очигледно се највише свишђаш. Мушкарцу што се жена више свиђа постаје све паметнија и лепша. У тренуцима заљубљености заиста сам убеђен да је баш она најлепша на свету.

neko iz mase

pre 7 godina

Ima nas razni..
Pa kako, šta voli, neka izvoli. Najbitnije da čovek proba ako može sve pa onda odluči ono što je najbolje na kraju za njega..Naravno pametno u smislu ne u glupom!"

Zikac

pre 7 godina

@ i inteligencija je prolazna.
(neutralni felsh, 07. avgust 2016 15:36)

hahaha komentar veka! Dokaz da je ipak sve moguce cak i danas u 21. veku.

Nije jednostavno

pre 7 godina

@ Adriano_Galliani
Pametan i logican odgovor! Mogao bi da bude I sasvim tacan ali nije.
Izvadjene iz konteksta price se tumace crno ili belo.
Samo sami akteri price mogu da manipulisu istom.
Da pojasnim, prvom verujem ali nije zaljubljen.
U toj prici se radi o visegodisnjem prijateljstvu koje je preraslo u nesto vise od toga, nema on zabluda o meni, naprotiv poznaje me, svestan je mojih mana i vrlina.
Jedino…mozda je fetis, umislio da sam ja istocnoevropska boginja i da sam nesto posebno posto su Juzno Amerikancima zene iz Istocne Evrope totalna egzotika.

Kako sejes tako i znjes

pre 7 godina

@Neko iz Banata
Slatko si me zasmejao :)
U istom paragrafu spominjes karakter i citiras Charlie Sheen-a :)
Ima ljubavi i u ovim novim vremenima SAMO obe strane moraju da veruju da postoji i da joj se posvete. Agape.