Sreda, 03.08.2016.

13:12

"Ležeći policajci": Smetnja ili rešenje problema?

Izvor: B92

"Ležeæi policajci": Smetnja ili rešenje problema? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 4 godine

Jagodina je dobila veliki broj lezecih policajaca skoro u svim ulicama. Nisu preko potrebni s obzirom na broj rupa po ulicama. Problem je sto nisu obelezeni nema znaka da su postavljeni i svi su maskirani u crnoj boji (bez zutih znaka).

Mikiveliki

pre 7 godina

Коначно сам схватио, са "малим "закашњењем. Сви ви који се противите "ЛП", и налазите разно -разне разлоге за То, заправо неволите то зато што не можете, као све друго, у саобраћају или жувоту, да игноришете, и прилагодите себи. ОВО МОРАТЕ ДА ИСПОШТУЈЕТЕ!!! Жалим случај!

Mikiveliki

pre 7 godina

Да ли успорите када треба да прођете преко "лежећег полицајца "?, у 99% случајева ДА! Значи циљ је постигнут, ви возите спорије, а тиме је и сигурност већа. Колико сте свесни, односно не свесни, и да ли сматрате да вам треба или не треба Ово, не одређује се према појединцима. Апсолутно подржавам постављање ЛП, наравно по закону и пропису уређено.

Mikiveliki

pre 7 godina

Дивље постављене треба санкционисати. Ове друге, подржавам из разлога што их нико не игнорише...

Dusan

pre 7 godina

Evo primera iz Nemačke gde sam skoro bio.

Umesto ležećih policajaca u većini stambenih četvrti su usporenje saobraćaja odradili tako što su jednostavno na delu ulice zatvore žardinjerom celu jednu traku. tako su svi u ulici primorani da voze sporije kako bi prošli ovim delom. Kako se radi o sporednim ulicama, nema problema sa gužvama, a postignut je efekat usporavanja saobraćaja bez drndanja vozila.

Uglavnom, dobro rešenje za sve sporedne ulice, pa i neku manje prometnu glavnu ulicu.

što se tiče glavnih ulica, pa tu ni ne bi trebalo da budu ležeći policajci. Ako postoji škola sa druge strane, stavite semofor! Totalno mi je nejasno kada vidim veliki ležeći (kao u Gandijevoj) uz semofor.

Aleksandar

pre 7 godina

Karaburma, ulica Stevana Dukica od raskrsnice sa Marijane Gregoran do Danteove ima 350-400m, a 5 lezecih... Dakle na svakih 70m. Cist idiotizam. Najgore od svega sto je prvi postavljen tacno ispred semafora na kome zeleno drzi 5 sekundi. Uvek je u pitanju dilema da li slomiti trap i proci na zeleno ili proci na crveno lagano prelazeci lezeci. Na kraju prodju max 2 auta, a ovi iza polude potpuno jer stoje ponovo ceo minut... To nije jedini primer sto se tice Karaburme. Postavljena je jos gomila novih. Naravno, svi su betonski.
Uz ovo navodim primer i ulice na Zvezdari, mislim da je Svetog Nikole. Ide od Novog groblja iznad Gradske bolnice. Na 700m ima 9 lezecih, na par mesta su po 2 na 10ak metara. U toj ulici zivi bivsa "pevacica" i narodna poslanica, supruga istaknutog privrednika iz zapadne Srbije... Kako li su to dozvolili!?

The Spatula

pre 7 godina

Imali mi u ulici pre desetak godina problem sa vodom, sa obliznjeg brda. Uvece ledila ulica. Nalete sa autom na led, okretali se, prevrtali se. Isli mi u sup, opstinu, mesnu zajednicu, gradac(Cacak), molili da rese problem vode. Da stave par cevi( od par metara) i odvedu vodu u obliznje kanale, ali se doseti covek iz gradca kako da resi problem. Posto smo pravili bedemcice da nam ne ide voda u dvorista, jer su nepropisno asfaltirali istu i podigli je iznad svih dvorista, covek postavi lezeceg policajca, od jedno 20cm visine i metar duzine. Skupimo se mi komsije pa kod istog tog bradonje, da skloni tu hrpu asfalta, i lepo kazemo coveku da to nije sundjer da upija vodu, on nam kulturno kaze, tuzite nas. To je stajalo par godina dok nismo uhvatili coveka sa skipom da ga skloni. Toliko o nasim skolovanim celnicima. Nek nam je Bog upomoc.

Petar

pre 7 godina

Lezeci su samo pokazatelj primitivnog srpskog mentaliteta. Evo i zasto: 1. Namenjeni su onima koji nepotrebno brzo voze. 2. Taj problem se ne resava edukacijom,nego prostim fizickim kaznjavanjem i ogranicavanjem. 3. Verovatno neka privatna firma ih poroizvodi ili nabaljva i ima dil sa onima u vlasti koji odlucuju. Meni smetaju. Vozim nizak auto, usporavaju drasticno,dizu tenziju,prave stetu, izazivaju agresiju kada kocite a oni iza navale zasto usporavma i slicno. I da, ne ,ne trebaju mi ni lezeci ni bilo kakvi policajci da bih vozio odgovorno. Zbog,sebe, steta, i drugih ljudi.

Dikh tu kava

pre 7 godina

Otac mi živi u prometnoj ulici gde jure ko mutavi. Zvao više puta da traži bar jedan, i žalio se, uvek ga oduvaju ko mrvu. Kažu nema blizu škole..
A to da li su ležeći polcajci potreba ili prepreka, samo statistika i neko pametan mogu da daju odgovor.
S jedne strane, hipotetički spasavaju nečiji život usporavanjem vozila.
S druge strane, hipotetički ugrožavaju nečiji život, usporavanjem vozila hitne pomoći.
Ne znam više da li su ležeći dobra ili loša stvar..

Haha

pre 7 godina

Istina u Nemackoj ni ja nisam video lezece, ali zato u Londonu moze svasta da se vidi. Ostri lezeci, cudnog oblika zajedno sa suzenjem ulice da dva auta ne mogu da se mimoidju, tj. jedan mora da propusti drugog, a ako dodje do cukanja, oba vozaca su kriva itd. Ono je tek mucenje u voznji.

Propratne pojave imaju svoj suštinski uzrok

pre 7 godina

Ležeći policajci nisu rešenje kojim se sprečava divljanje bahatih vozača. Bahatost, nepoštovanje zakona i propisa rešava se na nekim drugim instancama - građani moraju da steknu svest o tome da će za kršenje zakona i propisa biti kažnjeni i da tu kaznu neće moći ni na koji način da izbegnu. Odakle početi? Od korupcije, odozgo nadole...

Pajče

pre 7 godina

Pogledajte član 165. Zobs-a, tu lepo piše gde smeju da se postavljaju fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja.
Kada bi policija više kažnjavala i vozače i pešake, propisi bi se poštovali.

Prema svecu i tropar

pre 7 godina

Obzirom na broj onih koji lupaju minuse na "lezece policajce" jer im smetaju da "normalno voze" treba ih jos i vise, a i uvodjenje zone 30 km u stanbenim zonama izmedju zgrada.

only fools and horses

pre 7 godina

A da razmislite malo o postavljanju kamera koje mere brzinu. To danas i nije više skupo, a isplatilo bi se već prvi mesec od kazni, dok vozači ne nauče da tu mora da se poštuje ograničenje.
Meni su ti ležeći policajci bili pravo mučenje prve dve godine posle operacije kičme. Svaki prelazak je bio uz jake bolove, i tek tada shvatiš koliko ih ima po Beogradu. A pretpostavljam da je mučenje i za auto. Obični automobili nisu pravljeni da dvadesetak puta dnevno prelaze takve džombe na putu. Jedino rešenje je da stanete ispred svakog potpuno, pa da onda cm po cm pređete, a to onda dođe kao zaustavljač, a ne usporavač saobraćaja.
U svakom slučaju, ja sam apsulotno protiv, treba obezbediti poštovanje ograničenja brzine, i na taj način obezbediti decu ispred škola, a ne postavljati fizičke prepreke, i na taj način kazniti vozače koji poštuju propise. To je u stvari odraz nemoći. Ne mogu da sprovedem saobraćajnu kulturu, pa aj da roknem džombe i brda na put.
A da ne pričam o ovoj što smatra da je u redu da se deca igraju na putu. Pa mogli su i rampu da stave, da naplaćuju putarinu, što da ne.

Apel

pre 7 godina

Lezecg policajca ili semafor (koji je sihronizovan sa semaforima kod one autoperionce na cosku i na cosku Drajzerove i Patrijaha Pavla) treba postaviti na pesakcom prelazu kod stajalista Topciderski park gde staju autobusi na linijama 49 i 94 jer imamo da u park idu dosta roditelja sa decom, mnogi prelaze ulicu jer su dosli tramvajem 3 do parka i idu dalje na te 2 linije autobusa, a da vecina vozaca tj jedno 95 % uopste ne zastane da propusti pesake koje su videli da stoje na pocetku pesackog prelaza.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Kamere i kazne, kakvi bre lezeci policajci. U Dojclandu nisam vidio lezeceg pokicajca ali jesam jedno 3000 kamera. Austrija ista stvar. Svi po gradu voze polagano i smireno, jer znaju da veliki brat gleda

hiavata

pre 7 godina

U ulici Marije Bursac imaju tri za redom betonska koja su bez preterivanja izmedju 10-15cm visoka a jako kratka. Kad nas je vise od dvoje u kolima jedva prelazim i u prvoj, mislim da cu da zapnem. Pritom se jedva vide.

dzonson

pre 7 godina

ne podnosim lezece policajce, uglavnom se trudim da izbegavam ulice u kojima ih ima, makar isao obilazno. kocim najcesce u prvoj kad ih prelazim pa neretko rizikujem da se ovi sto ih prelecu kolima zakucaju u mene pozadi.

Hahaha

pre 7 godina

Uvesti kamere oko skola pa ko jurca dobije kaznu. Vremenom ce se to izregulisati jer srbina me mozes nauciti dok mu ne zavuces ruku u dzep.

Lezeci policajci sluze svrsi ali mislim da su kamere mnogo efikasnije. Jedino mi i Makedonci u Evropi nemamo kamere (ne racunajuci celih 5 u Bg koliko ima svako madjarsko selo od 3000 stanovnika)

Vlajko

pre 7 godina

Apsolutno se slazem sa Savesnim. Svi vozaci ispastaju zbog lezecih. Ako ih ne znate napamet lako vam se moze desiti da udarite u njega. Mnogi se jednostavno ne vide. Steta moze biti ogromna. Zaboravlja se da su i vozaci ujedno i pešaci i da mnogi imaju decu koja idu u skole i takodje su pešaci. Saobraćajno vaspitanje od prvog razreda i jos mnogo načina postoji. Kao vozač sam mnogo više ludosti video od strane pešaka nego vozača. Mnogo se ponasaju kao da im zivot nije drag ili nisu svesni opasnosti. Inače, skoro je neki vozac udario dete u Ilije Garašanina izmedju 2 ležeca. Mislim da je poenta jasna.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

У краљеву стављају лежеће полицајце на сваких двеста метара..........пример је краљевачка улица карађорђева , која је дуга три километра а има 21 лежећи полицајац

Никола

pre 7 godina

А може ли и у Новопазарској (Врачар) бар један лежећи полицајац? Само он још фали, поред толико жутих линија, гаража, инвалидских места, стубића, контејнера, саксија... Да га поставимо, па да га газимо, да види и он своје.

Živan

pre 7 godina

Kao vozač terenca, mogu vam reći da sam veoma zadovoljan brojem i svrhom ležećih policajaca.

Ranije sam imao problema, ali sad sa svojim Land Cruiser-om prelazim ležeće pri 50 - 70 Km/h bez da ih i osetim.

Mislim da je dobro da ih ima u gradu, jer mora da se zna neka hijerarhija, brate. Pa, ne može neki klinac, sa svojim puntom od 1000 Evra da uživa u vožnji gradom ko ja sa svojim Land Cruiser-om od 40 000 Evra.
Ne ide to tako.
Ne može to tako.

Marko

pre 7 godina

@Delta
Situacija iz Borče, 100% proverena, Ulica Valjevskog odreda. Žalili se stanovnici Siniši Malom da vozači stalno divljaju, i pored nekoliko ležećih. Posle nekoliko dana neko od Sinišinih "interveniše" i u ulici od 100 metara nikne još najmanje 4 ležeća policajca.
Danas tu ulicu izbegavaju svi koji mogu, jer je njom najbrže proći peške. Tako napredni eksperti rešavaju sve probleme. Nije efikasno, ali je zato glupo.

Rahela Ferari

pre 7 godina

(srki, 3. avgust 2016 15:26)

CovJece, do sada si trebao skljuciti da nije do prevoznog sredstva, vec do uvidjajnosti. Mozes ti voziti automobil, bicikl, ici peske, kako god, ti si isti u saobracaju, ili primecujes svoju okolinu ili ne. Ovi potonji ne treba ni da ucestvuju u saobracaju. A to deljenje na vozace, pesake itd je identicno svim -izmima, dakle "mi i oni", a ne "normalan ili lud". Odakle vam taj rezon "on je takav jer je pesak", nemam pojma, stalno ste u nekom klincu ovde na Balkanu gde postoji staro brdjansko "ako nisi sa nama onda si protiv nas". Odmorite malo i postavite stvari u glavi kako treba.

Miljan Kavedzic

pre 7 godina

Zasto ne pisete o stanju horizontalne signalizacije na beogradskim ulicama koja je u katastrofalnom stanju I direktno ugrozava bezbednost ucesnika u saobracaju. Farba koja se koristi je ocajnog kvaliteta, treba samo izvrsiti uvid u stanje peasackih prelaza npr. u ulici Maksima Gorkog pa ce vam sve biti jasno. O okolini skola da ne govorim!

Jova

pre 7 godina

Rešenje je da, za promenu, policija počne da radi svoj posao, umesto da to prepušta ležećima, poligrafima i "najboljim zakonima". U normalnim zemljama policija je tu da sprovodi zakone, a ne da plaši mečku rešetom. No, daleko smo mi od normalnog.

Pera

pre 7 godina

Kao vozac nemam ama bas nista protiv lezecih policajaca..ali ono sto mi smeta jesu oni crni gumirani - jer ne sluze svrsi, prelecu preko njih kao ludi. Zato bih ja vratio one nekadasnje betonske ispred koga si morao da stanes i u prvoj brzini da ga predjes..takve obavezno oko skola..e to je radilo posao i usporavalo vozila..kod mene je u kraju bio postavljen probni lezeci u vidu gomile budza u asfaltu, kao pogacice..bese dobro dok neko nije sve pocupao..

Saša

pre 7 godina

Ulicom Ruže Jovanović na Zvezdari ne zna se da li brže jure uzbrdo ili nizbrdo. Još od kako su nikle nove zgrade bez parkinga već stanari parkiraju po trotoarima, dva auta jedva mogu da se mimoidju.Tražio sam pre par godina da se postavi usporivač saobraćaja i saobraćajno ogledalo, ali su me odbili pod izgovorom da nije potrebno i da treba da se obratim policiji da kontroliše brzinu. Da ne pominjem da vozači mešalica koji dovoze beton za novogradnju uklanjaju saobraćajne znakove, da bi mogli da lakše manevrišu po sporednim ulicama. Po mojoj računici, u toj ulici bude preko 25 udesa godišnje, srećom do sada bez žrtava. Da li treba neko da nastrada da bismo dobili ležećeg?

Bojan

pre 7 godina

U Kneza Viseslava je na 100 metara ulice postavljeno pet (?) betonskih lezecih policajaca za ciji prelazak je potrebno skoro zaustaviti vozilo, posto su mali a strmi. Iako razumem potrebu za lezecim policajcima tu (pesacki prelazi, skola, vrtic...), nije mi normalno da moram da otkinem trap da bih prosao tuda.

Zar nisu mogli da stave gumene lezece policajce, ili barem te da malo zakose?

Delta

pre 7 godina

A sto u Beranskoj ulici kod Banijice ima 6 lezecih policajaca? Nit ima skole u blizini niti tuda prolaze autobusi,ulica je toliko uska da se jedva dvoje kola mimioidju ali zato ima 6 lezecih?

Gos'n bizmismen

pre 7 godina

Ovi sa modernim SUV-ima prelaze preko policajca kao da ga nema, a za pesake su smrtonosno opasni. Trebalo bi na kriticna mesta staviti bar 10cm.

kiki

pre 7 godina

u Gandijevoj kod broja 168 kod Piramide postavili znake za ležeće...njih nikad nisu postavili. Prelazak ulice na pešačkom pravi rulet...

Zuba

pre 7 godina

Ne znam da li je smetnja ili resenje ali ono sto je uradjeno u ulici Valjevskog odreda u Borci je kriminal. Ja razumem da treba da postoje pogotovo sto je blizu nova skola "Jovan Ristic" ali stavljati lezece policajce na svakih skoro 100 m je glupost. Samo me interesuje koja se "pametna" glava setila da stavi jednog odmah kod autobuskog stajalista.

analiticar amater

pre 7 godina

Kao i sve u zivotu, treba imati meru i sa lezecim policajcima.
S jedne strane, ako spasu makar i jedan zivot, opravdani su, ali s druge strane znam da bahati vozaci, pogotovo ako voze sluzbeni/iznajmljeni auto ne brinu bas ni malo.

Ipak, ne mogu da se slozim ni sa gospodjom koja samoinicijativno postavlja "privatne" lezece policajce. Prvo ulica nije mesto za igru, nek izgradi deci park, ili neka ih odvede u neki park da se igraju. Jer ako je to u redu, st aje sledece, postavljacemo rampe, samoninicijativno cemo zatvarati ulice, proglasavati ih privatnim, sta.
Kako bi se ta gospodja osecala na primer da neko drugi ko ne voli automobile, privatno zabrani parkiranje, sta cem onda. Ako ona sebi daje za pravo da izigrava lokalnog regulatora saobracaja, pa sto to ne bi mogao i neko drugi sa nekom drugom idejom?

Naravno, kad sistem ne funkcionise, gradjani uzimaju stvar u svoje ruke, pa eto moze da se nelegalno gradi sve, od lezecih policajaca, do vikendica na savskom nasipu. Koa i obicno misli se samo na sebe, samo da se neki licni cilj ostvari, ako neko misli drugacije, nije ih briga.

Idealno resenje je i ono najteze - dosledna primena zakona, cesta kontrola i surovo kaznjavanje dok se vozaci u Srbiji ne nauce da voze normalno.

skijaš

pre 7 godina

Dobar tekst,
U Beogradu, ulica Đure Daničića (stari grad) , postoji ležeći policajac pored vrtića i dečjeg parka. On je u jako lošem stanju, tako da se tuda juri velikom brzinom, bez usporavanja, pošto je ležeći policajac ravan. To prvenstveno rade policijska kola iz Majke Jevrosime, pa svi ostali. Pisao sam svim nadležnim službama i nikakva korist od toga.
Pozdrav

savesni

pre 7 godina

zasto oni koji postuju ogranicenje brzine moraju da " ispastaju" i lome automobile zbog ovih drugih?! Nadjite resenje kojim se kaznjavaju prekrsioci, a ne savesni gradjani. Mnogo je takvih primera u nasoj zemlji.

Bojan

pre 7 godina

U Kneza Viseslava je na 100 metara ulice postavljeno pet (?) betonskih lezecih policajaca za ciji prelazak je potrebno skoro zaustaviti vozilo, posto su mali a strmi. Iako razumem potrebu za lezecim policajcima tu (pesacki prelazi, skola, vrtic...), nije mi normalno da moram da otkinem trap da bih prosao tuda.

Zar nisu mogli da stave gumene lezece policajce, ili barem te da malo zakose?

savesni

pre 7 godina

zasto oni koji postuju ogranicenje brzine moraju da " ispastaju" i lome automobile zbog ovih drugih?! Nadjite resenje kojim se kaznjavaju prekrsioci, a ne savesni gradjani. Mnogo je takvih primera u nasoj zemlji.

analiticar amater

pre 7 godina

Kao i sve u zivotu, treba imati meru i sa lezecim policajcima.
S jedne strane, ako spasu makar i jedan zivot, opravdani su, ali s druge strane znam da bahati vozaci, pogotovo ako voze sluzbeni/iznajmljeni auto ne brinu bas ni malo.

Ipak, ne mogu da se slozim ni sa gospodjom koja samoinicijativno postavlja "privatne" lezece policajce. Prvo ulica nije mesto za igru, nek izgradi deci park, ili neka ih odvede u neki park da se igraju. Jer ako je to u redu, st aje sledece, postavljacemo rampe, samoninicijativno cemo zatvarati ulice, proglasavati ih privatnim, sta.
Kako bi se ta gospodja osecala na primer da neko drugi ko ne voli automobile, privatno zabrani parkiranje, sta cem onda. Ako ona sebi daje za pravo da izigrava lokalnog regulatora saobracaja, pa sto to ne bi mogao i neko drugi sa nekom drugom idejom?

Naravno, kad sistem ne funkcionise, gradjani uzimaju stvar u svoje ruke, pa eto moze da se nelegalno gradi sve, od lezecih policajaca, do vikendica na savskom nasipu. Koa i obicno misli se samo na sebe, samo da se neki licni cilj ostvari, ako neko misli drugacije, nije ih briga.

Idealno resenje je i ono najteze - dosledna primena zakona, cesta kontrola i surovo kaznjavanje dok se vozaci u Srbiji ne nauce da voze normalno.

Živan

pre 7 godina

Kao vozač terenca, mogu vam reći da sam veoma zadovoljan brojem i svrhom ležećih policajaca.

Ranije sam imao problema, ali sad sa svojim Land Cruiser-om prelazim ležeće pri 50 - 70 Km/h bez da ih i osetim.

Mislim da je dobro da ih ima u gradu, jer mora da se zna neka hijerarhija, brate. Pa, ne može neki klinac, sa svojim puntom od 1000 Evra da uživa u vožnji gradom ko ja sa svojim Land Cruiser-om od 40 000 Evra.
Ne ide to tako.
Ne može to tako.

Delta

pre 7 godina

A sto u Beranskoj ulici kod Banijice ima 6 lezecih policajaca? Nit ima skole u blizini niti tuda prolaze autobusi,ulica je toliko uska da se jedva dvoje kola mimioidju ali zato ima 6 lezecih?

Zuba

pre 7 godina

Ne znam da li je smetnja ili resenje ali ono sto je uradjeno u ulici Valjevskog odreda u Borci je kriminal. Ja razumem da treba da postoje pogotovo sto je blizu nova skola "Jovan Ristic" ali stavljati lezece policajce na svakih skoro 100 m je glupost. Samo me interesuje koja se "pametna" glava setila da stavi jednog odmah kod autobuskog stajalista.

skijaš

pre 7 godina

Dobar tekst,
U Beogradu, ulica Đure Daničića (stari grad) , postoji ležeći policajac pored vrtića i dečjeg parka. On je u jako lošem stanju, tako da se tuda juri velikom brzinom, bez usporavanja, pošto je ležeći policajac ravan. To prvenstveno rade policijska kola iz Majke Jevrosime, pa svi ostali. Pisao sam svim nadležnim službama i nikakva korist od toga.
Pozdrav

Marko

pre 7 godina

@Delta
Situacija iz Borče, 100% proverena, Ulica Valjevskog odreda. Žalili se stanovnici Siniši Malom da vozači stalno divljaju, i pored nekoliko ležećih. Posle nekoliko dana neko od Sinišinih "interveniše" i u ulici od 100 metara nikne još najmanje 4 ležeća policajca.
Danas tu ulicu izbegavaju svi koji mogu, jer je njom najbrže proći peške. Tako napredni eksperti rešavaju sve probleme. Nije efikasno, ali je zato glupo.

only fools and horses

pre 7 godina

A da razmislite malo o postavljanju kamera koje mere brzinu. To danas i nije više skupo, a isplatilo bi se već prvi mesec od kazni, dok vozači ne nauče da tu mora da se poštuje ograničenje.
Meni su ti ležeći policajci bili pravo mučenje prve dve godine posle operacije kičme. Svaki prelazak je bio uz jake bolove, i tek tada shvatiš koliko ih ima po Beogradu. A pretpostavljam da je mučenje i za auto. Obični automobili nisu pravljeni da dvadesetak puta dnevno prelaze takve džombe na putu. Jedino rešenje je da stanete ispred svakog potpuno, pa da onda cm po cm pređete, a to onda dođe kao zaustavljač, a ne usporavač saobraćaja.
U svakom slučaju, ja sam apsulotno protiv, treba obezbediti poštovanje ograničenja brzine, i na taj način obezbediti decu ispred škola, a ne postavljati fizičke prepreke, i na taj način kazniti vozače koji poštuju propise. To je u stvari odraz nemoći. Ne mogu da sprovedem saobraćajnu kulturu, pa aj da roknem džombe i brda na put.
A da ne pričam o ovoj što smatra da je u redu da se deca igraju na putu. Pa mogli su i rampu da stave, da naplaćuju putarinu, što da ne.

Pera

pre 7 godina

Kao vozac nemam ama bas nista protiv lezecih policajaca..ali ono sto mi smeta jesu oni crni gumirani - jer ne sluze svrsi, prelecu preko njih kao ludi. Zato bih ja vratio one nekadasnje betonske ispred koga si morao da stanes i u prvoj brzini da ga predjes..takve obavezno oko skola..e to je radilo posao i usporavalo vozila..kod mene je u kraju bio postavljen probni lezeci u vidu gomile budza u asfaltu, kao pogacice..bese dobro dok neko nije sve pocupao..

Saša

pre 7 godina

Ulicom Ruže Jovanović na Zvezdari ne zna se da li brže jure uzbrdo ili nizbrdo. Još od kako su nikle nove zgrade bez parkinga već stanari parkiraju po trotoarima, dva auta jedva mogu da se mimoidju.Tražio sam pre par godina da se postavi usporivač saobraćaja i saobraćajno ogledalo, ali su me odbili pod izgovorom da nije potrebno i da treba da se obratim policiji da kontroliše brzinu. Da ne pominjem da vozači mešalica koji dovoze beton za novogradnju uklanjaju saobraćajne znakove, da bi mogli da lakše manevrišu po sporednim ulicama. Po mojoj računici, u toj ulici bude preko 25 udesa godišnje, srećom do sada bez žrtava. Da li treba neko da nastrada da bismo dobili ležećeg?

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Kamere i kazne, kakvi bre lezeci policajci. U Dojclandu nisam vidio lezeceg pokicajca ali jesam jedno 3000 kamera. Austrija ista stvar. Svi po gradu voze polagano i smireno, jer znaju da veliki brat gleda

kiki

pre 7 godina

u Gandijevoj kod broja 168 kod Piramide postavili znake za ležeće...njih nikad nisu postavili. Prelazak ulice na pešačkom pravi rulet...

Petar

pre 7 godina

Lezeci su samo pokazatelj primitivnog srpskog mentaliteta. Evo i zasto: 1. Namenjeni su onima koji nepotrebno brzo voze. 2. Taj problem se ne resava edukacijom,nego prostim fizickim kaznjavanjem i ogranicavanjem. 3. Verovatno neka privatna firma ih poroizvodi ili nabaljva i ima dil sa onima u vlasti koji odlucuju. Meni smetaju. Vozim nizak auto, usporavaju drasticno,dizu tenziju,prave stetu, izazivaju agresiju kada kocite a oni iza navale zasto usporavma i slicno. I da, ne ,ne trebaju mi ni lezeci ni bilo kakvi policajci da bih vozio odgovorno. Zbog,sebe, steta, i drugih ljudi.

Hahaha

pre 7 godina

Uvesti kamere oko skola pa ko jurca dobije kaznu. Vremenom ce se to izregulisati jer srbina me mozes nauciti dok mu ne zavuces ruku u dzep.

Lezeci policajci sluze svrsi ali mislim da su kamere mnogo efikasnije. Jedino mi i Makedonci u Evropi nemamo kamere (ne racunajuci celih 5 u Bg koliko ima svako madjarsko selo od 3000 stanovnika)

Jova

pre 7 godina

Rešenje je da, za promenu, policija počne da radi svoj posao, umesto da to prepušta ležećima, poligrafima i "najboljim zakonima". U normalnim zemljama policija je tu da sprovodi zakone, a ne da plaši mečku rešetom. No, daleko smo mi od normalnog.

hiavata

pre 7 godina

U ulici Marije Bursac imaju tri za redom betonska koja su bez preterivanja izmedju 10-15cm visoka a jako kratka. Kad nas je vise od dvoje u kolima jedva prelazim i u prvoj, mislim da cu da zapnem. Pritom se jedva vide.

Propratne pojave imaju svoj suštinski uzrok

pre 7 godina

Ležeći policajci nisu rešenje kojim se sprečava divljanje bahatih vozača. Bahatost, nepoštovanje zakona i propisa rešava se na nekim drugim instancama - građani moraju da steknu svest o tome da će za kršenje zakona i propisa biti kažnjeni i da tu kaznu neće moći ni na koji način da izbegnu. Odakle početi? Od korupcije, odozgo nadole...

Gos'n bizmismen

pre 7 godina

Ovi sa modernim SUV-ima prelaze preko policajca kao da ga nema, a za pesake su smrtonosno opasni. Trebalo bi na kriticna mesta staviti bar 10cm.

dzonson

pre 7 godina

ne podnosim lezece policajce, uglavnom se trudim da izbegavam ulice u kojima ih ima, makar isao obilazno. kocim najcesce u prvoj kad ih prelazim pa neretko rizikujem da se ovi sto ih prelecu kolima zakucaju u mene pozadi.

The Spatula

pre 7 godina

Imali mi u ulici pre desetak godina problem sa vodom, sa obliznjeg brda. Uvece ledila ulica. Nalete sa autom na led, okretali se, prevrtali se. Isli mi u sup, opstinu, mesnu zajednicu, gradac(Cacak), molili da rese problem vode. Da stave par cevi( od par metara) i odvedu vodu u obliznje kanale, ali se doseti covek iz gradca kako da resi problem. Posto smo pravili bedemcice da nam ne ide voda u dvorista, jer su nepropisno asfaltirali istu i podigli je iznad svih dvorista, covek postavi lezeceg policajca, od jedno 20cm visine i metar duzine. Skupimo se mi komsije pa kod istog tog bradonje, da skloni tu hrpu asfalta, i lepo kazemo coveku da to nije sundjer da upija vodu, on nam kulturno kaze, tuzite nas. To je stajalo par godina dok nismo uhvatili coveka sa skipom da ga skloni. Toliko o nasim skolovanim celnicima. Nek nam je Bog upomoc.

Aleksandar

pre 7 godina

Karaburma, ulica Stevana Dukica od raskrsnice sa Marijane Gregoran do Danteove ima 350-400m, a 5 lezecih... Dakle na svakih 70m. Cist idiotizam. Najgore od svega sto je prvi postavljen tacno ispred semafora na kome zeleno drzi 5 sekundi. Uvek je u pitanju dilema da li slomiti trap i proci na zeleno ili proci na crveno lagano prelazeci lezeci. Na kraju prodju max 2 auta, a ovi iza polude potpuno jer stoje ponovo ceo minut... To nije jedini primer sto se tice Karaburme. Postavljena je jos gomila novih. Naravno, svi su betonski.
Uz ovo navodim primer i ulice na Zvezdari, mislim da je Svetog Nikole. Ide od Novog groblja iznad Gradske bolnice. Na 700m ima 9 lezecih, na par mesta su po 2 na 10ak metara. U toj ulici zivi bivsa "pevacica" i narodna poslanica, supruga istaknutog privrednika iz zapadne Srbije... Kako li su to dozvolili!?

Никола

pre 7 godina

А може ли и у Новопазарској (Врачар) бар један лежећи полицајац? Само он још фали, поред толико жутих линија, гаража, инвалидских места, стубића, контејнера, саксија... Да га поставимо, па да га газимо, да види и он своје.

Vlajko

pre 7 godina

Apsolutno se slazem sa Savesnim. Svi vozaci ispastaju zbog lezecih. Ako ih ne znate napamet lako vam se moze desiti da udarite u njega. Mnogi se jednostavno ne vide. Steta moze biti ogromna. Zaboravlja se da su i vozaci ujedno i pešaci i da mnogi imaju decu koja idu u skole i takodje su pešaci. Saobraćajno vaspitanje od prvog razreda i jos mnogo načina postoji. Kao vozač sam mnogo više ludosti video od strane pešaka nego vozača. Mnogo se ponasaju kao da im zivot nije drag ili nisu svesni opasnosti. Inače, skoro je neki vozac udario dete u Ilije Garašanina izmedju 2 ležeca. Mislim da je poenta jasna.

Pajče

pre 7 godina

Pogledajte član 165. Zobs-a, tu lepo piše gde smeju da se postavljaju fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja.
Kada bi policija više kažnjavala i vozače i pešake, propisi bi se poštovali.

Miljan Kavedzic

pre 7 godina

Zasto ne pisete o stanju horizontalne signalizacije na beogradskim ulicama koja je u katastrofalnom stanju I direktno ugrozava bezbednost ucesnika u saobracaju. Farba koja se koristi je ocajnog kvaliteta, treba samo izvrsiti uvid u stanje peasackih prelaza npr. u ulici Maksima Gorkog pa ce vam sve biti jasno. O okolini skola da ne govorim!

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

У краљеву стављају лежеће полицајце на сваких двеста метара..........пример је краљевачка улица карађорђева , која је дуга три километра а има 21 лежећи полицајац

Prema svecu i tropar

pre 7 godina

Obzirom na broj onih koji lupaju minuse na "lezece policajce" jer im smetaju da "normalno voze" treba ih jos i vise, a i uvodjenje zone 30 km u stanbenim zonama izmedju zgrada.

Rahela Ferari

pre 7 godina

(srki, 3. avgust 2016 15:26)

CovJece, do sada si trebao skljuciti da nije do prevoznog sredstva, vec do uvidjajnosti. Mozes ti voziti automobil, bicikl, ici peske, kako god, ti si isti u saobracaju, ili primecujes svoju okolinu ili ne. Ovi potonji ne treba ni da ucestvuju u saobracaju. A to deljenje na vozace, pesake itd je identicno svim -izmima, dakle "mi i oni", a ne "normalan ili lud". Odakle vam taj rezon "on je takav jer je pesak", nemam pojma, stalno ste u nekom klincu ovde na Balkanu gde postoji staro brdjansko "ako nisi sa nama onda si protiv nas". Odmorite malo i postavite stvari u glavi kako treba.

Dikh tu kava

pre 7 godina

Otac mi živi u prometnoj ulici gde jure ko mutavi. Zvao više puta da traži bar jedan, i žalio se, uvek ga oduvaju ko mrvu. Kažu nema blizu škole..
A to da li su ležeći polcajci potreba ili prepreka, samo statistika i neko pametan mogu da daju odgovor.
S jedne strane, hipotetički spasavaju nečiji život usporavanjem vozila.
S druge strane, hipotetički ugrožavaju nečiji život, usporavanjem vozila hitne pomoći.
Ne znam više da li su ležeći dobra ili loša stvar..

Mikiveliki

pre 7 godina

Да ли успорите када треба да прођете преко "лежећег полицајца "?, у 99% случајева ДА! Значи циљ је постигнут, ви возите спорије, а тиме је и сигурност већа. Колико сте свесни, односно не свесни, и да ли сматрате да вам треба или не треба Ово, не одређује се према појединцима. Апсолутно подржавам постављање ЛП, наравно по закону и пропису уређено.

Haha

pre 7 godina

Istina u Nemackoj ni ja nisam video lezece, ali zato u Londonu moze svasta da se vidi. Ostri lezeci, cudnog oblika zajedno sa suzenjem ulice da dva auta ne mogu da se mimoidju, tj. jedan mora da propusti drugog, a ako dodje do cukanja, oba vozaca su kriva itd. Ono je tek mucenje u voznji.

Apel

pre 7 godina

Lezecg policajca ili semafor (koji je sihronizovan sa semaforima kod one autoperionce na cosku i na cosku Drajzerove i Patrijaha Pavla) treba postaviti na pesakcom prelazu kod stajalista Topciderski park gde staju autobusi na linijama 49 i 94 jer imamo da u park idu dosta roditelja sa decom, mnogi prelaze ulicu jer su dosli tramvajem 3 do parka i idu dalje na te 2 linije autobusa, a da vecina vozaca tj jedno 95 % uopste ne zastane da propusti pesake koje su videli da stoje na pocetku pesackog prelaza.

Dusan

pre 7 godina

Evo primera iz Nemačke gde sam skoro bio.

Umesto ležećih policajaca u većini stambenih četvrti su usporenje saobraćaja odradili tako što su jednostavno na delu ulice zatvore žardinjerom celu jednu traku. tako su svi u ulici primorani da voze sporije kako bi prošli ovim delom. Kako se radi o sporednim ulicama, nema problema sa gužvama, a postignut je efekat usporavanja saobraćaja bez drndanja vozila.

Uglavnom, dobro rešenje za sve sporedne ulice, pa i neku manje prometnu glavnu ulicu.

što se tiče glavnih ulica, pa tu ni ne bi trebalo da budu ležeći policajci. Ako postoji škola sa druge strane, stavite semofor! Totalno mi je nejasno kada vidim veliki ležeći (kao u Gandijevoj) uz semofor.

Mikiveliki

pre 7 godina

Коначно сам схватио, са "малим "закашњењем. Сви ви који се противите "ЛП", и налазите разно -разне разлоге за То, заправо неволите то зато што не можете, као све друго, у саобраћају или жувоту, да игноришете, и прилагодите себи. ОВО МОРАТЕ ДА ИСПОШТУЈЕТЕ!!! Жалим случај!

Mikiveliki

pre 7 godina

Дивље постављене треба санкционисати. Ове друге, подржавам из разлога што их нико не игнорише...

Jovan

pre 4 godine

Jagodina je dobila veliki broj lezecih policajaca skoro u svim ulicama. Nisu preko potrebni s obzirom na broj rupa po ulicama. Problem je sto nisu obelezeni nema znaka da su postavljeni i svi su maskirani u crnoj boji (bez zutih znaka).

Pera

pre 7 godina

Kao vozac nemam ama bas nista protiv lezecih policajaca..ali ono sto mi smeta jesu oni crni gumirani - jer ne sluze svrsi, prelecu preko njih kao ludi. Zato bih ja vratio one nekadasnje betonske ispred koga si morao da stanes i u prvoj brzini da ga predjes..takve obavezno oko skola..e to je radilo posao i usporavalo vozila..kod mene je u kraju bio postavljen probni lezeci u vidu gomile budza u asfaltu, kao pogacice..bese dobro dok neko nije sve pocupao..

Gos'n bizmismen

pre 7 godina

Ovi sa modernim SUV-ima prelaze preko policajca kao da ga nema, a za pesake su smrtonosno opasni. Trebalo bi na kriticna mesta staviti bar 10cm.

Prema svecu i tropar

pre 7 godina

Obzirom na broj onih koji lupaju minuse na "lezece policajce" jer im smetaju da "normalno voze" treba ih jos i vise, a i uvodjenje zone 30 km u stanbenim zonama izmedju zgrada.

savesni

pre 7 godina

zasto oni koji postuju ogranicenje brzine moraju da " ispastaju" i lome automobile zbog ovih drugih?! Nadjite resenje kojim se kaznjavaju prekrsioci, a ne savesni gradjani. Mnogo je takvih primera u nasoj zemlji.

Bojan

pre 7 godina

U Kneza Viseslava je na 100 metara ulice postavljeno pet (?) betonskih lezecih policajaca za ciji prelazak je potrebno skoro zaustaviti vozilo, posto su mali a strmi. Iako razumem potrebu za lezecim policajcima tu (pesacki prelazi, skola, vrtic...), nije mi normalno da moram da otkinem trap da bih prosao tuda.

Zar nisu mogli da stave gumene lezece policajce, ili barem te da malo zakose?

skijaš

pre 7 godina

Dobar tekst,
U Beogradu, ulica Đure Daničića (stari grad) , postoji ležeći policajac pored vrtića i dečjeg parka. On je u jako lošem stanju, tako da se tuda juri velikom brzinom, bez usporavanja, pošto je ležeći policajac ravan. To prvenstveno rade policijska kola iz Majke Jevrosime, pa svi ostali. Pisao sam svim nadležnim službama i nikakva korist od toga.
Pozdrav

analiticar amater

pre 7 godina

Kao i sve u zivotu, treba imati meru i sa lezecim policajcima.
S jedne strane, ako spasu makar i jedan zivot, opravdani su, ali s druge strane znam da bahati vozaci, pogotovo ako voze sluzbeni/iznajmljeni auto ne brinu bas ni malo.

Ipak, ne mogu da se slozim ni sa gospodjom koja samoinicijativno postavlja "privatne" lezece policajce. Prvo ulica nije mesto za igru, nek izgradi deci park, ili neka ih odvede u neki park da se igraju. Jer ako je to u redu, st aje sledece, postavljacemo rampe, samoninicijativno cemo zatvarati ulice, proglasavati ih privatnim, sta.
Kako bi se ta gospodja osecala na primer da neko drugi ko ne voli automobile, privatno zabrani parkiranje, sta cem onda. Ako ona sebi daje za pravo da izigrava lokalnog regulatora saobracaja, pa sto to ne bi mogao i neko drugi sa nekom drugom idejom?

Naravno, kad sistem ne funkcionise, gradjani uzimaju stvar u svoje ruke, pa eto moze da se nelegalno gradi sve, od lezecih policajaca, do vikendica na savskom nasipu. Koa i obicno misli se samo na sebe, samo da se neki licni cilj ostvari, ako neko misli drugacije, nije ih briga.

Idealno resenje je i ono najteze - dosledna primena zakona, cesta kontrola i surovo kaznjavanje dok se vozaci u Srbiji ne nauce da voze normalno.

Apel

pre 7 godina

Lezecg policajca ili semafor (koji je sihronizovan sa semaforima kod one autoperionce na cosku i na cosku Drajzerove i Patrijaha Pavla) treba postaviti na pesakcom prelazu kod stajalista Topciderski park gde staju autobusi na linijama 49 i 94 jer imamo da u park idu dosta roditelja sa decom, mnogi prelaze ulicu jer su dosli tramvajem 3 do parka i idu dalje na te 2 linije autobusa, a da vecina vozaca tj jedno 95 % uopste ne zastane da propusti pesake koje su videli da stoje na pocetku pesackog prelaza.

Zuba

pre 7 godina

Ne znam da li je smetnja ili resenje ali ono sto je uradjeno u ulici Valjevskog odreda u Borci je kriminal. Ja razumem da treba da postoje pogotovo sto je blizu nova skola "Jovan Ristic" ali stavljati lezece policajce na svakih skoro 100 m je glupost. Samo me interesuje koja se "pametna" glava setila da stavi jednog odmah kod autobuskog stajalista.

Saša

pre 7 godina

Ulicom Ruže Jovanović na Zvezdari ne zna se da li brže jure uzbrdo ili nizbrdo. Još od kako su nikle nove zgrade bez parkinga već stanari parkiraju po trotoarima, dva auta jedva mogu da se mimoidju.Tražio sam pre par godina da se postavi usporivač saobraćaja i saobraćajno ogledalo, ali su me odbili pod izgovorom da nije potrebno i da treba da se obratim policiji da kontroliše brzinu. Da ne pominjem da vozači mešalica koji dovoze beton za novogradnju uklanjaju saobraćajne znakove, da bi mogli da lakše manevrišu po sporednim ulicama. Po mojoj računici, u toj ulici bude preko 25 udesa godišnje, srećom do sada bez žrtava. Da li treba neko da nastrada da bismo dobili ležećeg?

Mikiveliki

pre 7 godina

Коначно сам схватио, са "малим "закашњењем. Сви ви који се противите "ЛП", и налазите разно -разне разлоге за То, заправо неволите то зато што не можете, као све друго, у саобраћају или жувоту, да игноришете, и прилагодите себи. ОВО МОРАТЕ ДА ИСПОШТУЈЕТЕ!!! Жалим случај!

kiki

pre 7 godina

u Gandijevoj kod broja 168 kod Piramide postavili znake za ležeće...njih nikad nisu postavili. Prelazak ulice na pešačkom pravi rulet...

Rahela Ferari

pre 7 godina

(srki, 3. avgust 2016 15:26)

CovJece, do sada si trebao skljuciti da nije do prevoznog sredstva, vec do uvidjajnosti. Mozes ti voziti automobil, bicikl, ici peske, kako god, ti si isti u saobracaju, ili primecujes svoju okolinu ili ne. Ovi potonji ne treba ni da ucestvuju u saobracaju. A to deljenje na vozace, pesake itd je identicno svim -izmima, dakle "mi i oni", a ne "normalan ili lud". Odakle vam taj rezon "on je takav jer je pesak", nemam pojma, stalno ste u nekom klincu ovde na Balkanu gde postoji staro brdjansko "ako nisi sa nama onda si protiv nas". Odmorite malo i postavite stvari u glavi kako treba.

only fools and horses

pre 7 godina

A da razmislite malo o postavljanju kamera koje mere brzinu. To danas i nije više skupo, a isplatilo bi se već prvi mesec od kazni, dok vozači ne nauče da tu mora da se poštuje ograničenje.
Meni su ti ležeći policajci bili pravo mučenje prve dve godine posle operacije kičme. Svaki prelazak je bio uz jake bolove, i tek tada shvatiš koliko ih ima po Beogradu. A pretpostavljam da je mučenje i za auto. Obični automobili nisu pravljeni da dvadesetak puta dnevno prelaze takve džombe na putu. Jedino rešenje je da stanete ispred svakog potpuno, pa da onda cm po cm pređete, a to onda dođe kao zaustavljač, a ne usporavač saobraćaja.
U svakom slučaju, ja sam apsulotno protiv, treba obezbediti poštovanje ograničenja brzine, i na taj način obezbediti decu ispred škola, a ne postavljati fizičke prepreke, i na taj način kazniti vozače koji poštuju propise. To je u stvari odraz nemoći. Ne mogu da sprovedem saobraćajnu kulturu, pa aj da roknem džombe i brda na put.
A da ne pričam o ovoj što smatra da je u redu da se deca igraju na putu. Pa mogli su i rampu da stave, da naplaćuju putarinu, što da ne.

Delta

pre 7 godina

A sto u Beranskoj ulici kod Banijice ima 6 lezecih policajaca? Nit ima skole u blizini niti tuda prolaze autobusi,ulica je toliko uska da se jedva dvoje kola mimioidju ali zato ima 6 lezecih?

Petar

pre 7 godina

Lezeci su samo pokazatelj primitivnog srpskog mentaliteta. Evo i zasto: 1. Namenjeni su onima koji nepotrebno brzo voze. 2. Taj problem se ne resava edukacijom,nego prostim fizickim kaznjavanjem i ogranicavanjem. 3. Verovatno neka privatna firma ih poroizvodi ili nabaljva i ima dil sa onima u vlasti koji odlucuju. Meni smetaju. Vozim nizak auto, usporavaju drasticno,dizu tenziju,prave stetu, izazivaju agresiju kada kocite a oni iza navale zasto usporavma i slicno. I da, ne ,ne trebaju mi ni lezeci ni bilo kakvi policajci da bih vozio odgovorno. Zbog,sebe, steta, i drugih ljudi.

Mikiveliki

pre 7 godina

Да ли успорите када треба да прођете преко "лежећег полицајца "?, у 99% случајева ДА! Значи циљ је постигнут, ви возите спорије, а тиме је и сигурност већа. Колико сте свесни, односно не свесни, и да ли сматрате да вам треба или не треба Ово, не одређује се према појединцима. Апсолутно подржавам постављање ЛП, наравно по закону и пропису уређено.

Marko

pre 7 godina

@Delta
Situacija iz Borče, 100% proverena, Ulica Valjevskog odreda. Žalili se stanovnici Siniši Malom da vozači stalno divljaju, i pored nekoliko ležećih. Posle nekoliko dana neko od Sinišinih "interveniše" i u ulici od 100 metara nikne još najmanje 4 ležeća policajca.
Danas tu ulicu izbegavaju svi koji mogu, jer je njom najbrže proći peške. Tako napredni eksperti rešavaju sve probleme. Nije efikasno, ali je zato glupo.

Živan

pre 7 godina

Kao vozač terenca, mogu vam reći da sam veoma zadovoljan brojem i svrhom ležećih policajaca.

Ranije sam imao problema, ali sad sa svojim Land Cruiser-om prelazim ležeće pri 50 - 70 Km/h bez da ih i osetim.

Mislim da je dobro da ih ima u gradu, jer mora da se zna neka hijerarhija, brate. Pa, ne može neki klinac, sa svojim puntom od 1000 Evra da uživa u vožnji gradom ko ja sa svojim Land Cruiser-om od 40 000 Evra.
Ne ide to tako.
Ne može to tako.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Kamere i kazne, kakvi bre lezeci policajci. U Dojclandu nisam vidio lezeceg pokicajca ali jesam jedno 3000 kamera. Austrija ista stvar. Svi po gradu voze polagano i smireno, jer znaju da veliki brat gleda

Propratne pojave imaju svoj suštinski uzrok

pre 7 godina

Ležeći policajci nisu rešenje kojim se sprečava divljanje bahatih vozača. Bahatost, nepoštovanje zakona i propisa rešava se na nekim drugim instancama - građani moraju da steknu svest o tome da će za kršenje zakona i propisa biti kažnjeni i da tu kaznu neće moći ni na koji način da izbegnu. Odakle početi? Od korupcije, odozgo nadole...

Dikh tu kava

pre 7 godina

Otac mi živi u prometnoj ulici gde jure ko mutavi. Zvao više puta da traži bar jedan, i žalio se, uvek ga oduvaju ko mrvu. Kažu nema blizu škole..
A to da li su ležeći polcajci potreba ili prepreka, samo statistika i neko pametan mogu da daju odgovor.
S jedne strane, hipotetički spasavaju nečiji život usporavanjem vozila.
S druge strane, hipotetički ugrožavaju nečiji život, usporavanjem vozila hitne pomoći.
Ne znam više da li su ležeći dobra ili loša stvar..

dzonson

pre 7 godina

ne podnosim lezece policajce, uglavnom se trudim da izbegavam ulice u kojima ih ima, makar isao obilazno. kocim najcesce u prvoj kad ih prelazim pa neretko rizikujem da se ovi sto ih prelecu kolima zakucaju u mene pozadi.

Hahaha

pre 7 godina

Uvesti kamere oko skola pa ko jurca dobije kaznu. Vremenom ce se to izregulisati jer srbina me mozes nauciti dok mu ne zavuces ruku u dzep.

Lezeci policajci sluze svrsi ali mislim da su kamere mnogo efikasnije. Jedino mi i Makedonci u Evropi nemamo kamere (ne racunajuci celih 5 u Bg koliko ima svako madjarsko selo od 3000 stanovnika)

Mikiveliki

pre 7 godina

Дивље постављене треба санкционисати. Ове друге, подржавам из разлога што их нико не игнорише...

Jova

pre 7 godina

Rešenje je da, za promenu, policija počne da radi svoj posao, umesto da to prepušta ležećima, poligrafima i "najboljim zakonima". U normalnim zemljama policija je tu da sprovodi zakone, a ne da plaši mečku rešetom. No, daleko smo mi od normalnog.

Никола

pre 7 godina

А може ли и у Новопазарској (Врачар) бар један лежећи полицајац? Само он још фали, поред толико жутих линија, гаража, инвалидских места, стубића, контејнера, саксија... Да га поставимо, па да га газимо, да види и он своје.

Aleksandar

pre 7 godina

Karaburma, ulica Stevana Dukica od raskrsnice sa Marijane Gregoran do Danteove ima 350-400m, a 5 lezecih... Dakle na svakih 70m. Cist idiotizam. Najgore od svega sto je prvi postavljen tacno ispred semafora na kome zeleno drzi 5 sekundi. Uvek je u pitanju dilema da li slomiti trap i proci na zeleno ili proci na crveno lagano prelazeci lezeci. Na kraju prodju max 2 auta, a ovi iza polude potpuno jer stoje ponovo ceo minut... To nije jedini primer sto se tice Karaburme. Postavljena je jos gomila novih. Naravno, svi su betonski.
Uz ovo navodim primer i ulice na Zvezdari, mislim da je Svetog Nikole. Ide od Novog groblja iznad Gradske bolnice. Na 700m ima 9 lezecih, na par mesta su po 2 na 10ak metara. U toj ulici zivi bivsa "pevacica" i narodna poslanica, supruga istaknutog privrednika iz zapadne Srbije... Kako li su to dozvolili!?

Miljan Kavedzic

pre 7 godina

Zasto ne pisete o stanju horizontalne signalizacije na beogradskim ulicama koja je u katastrofalnom stanju I direktno ugrozava bezbednost ucesnika u saobracaju. Farba koja se koristi je ocajnog kvaliteta, treba samo izvrsiti uvid u stanje peasackih prelaza npr. u ulici Maksima Gorkog pa ce vam sve biti jasno. O okolini skola da ne govorim!

Vlajko

pre 7 godina

Apsolutno se slazem sa Savesnim. Svi vozaci ispastaju zbog lezecih. Ako ih ne znate napamet lako vam se moze desiti da udarite u njega. Mnogi se jednostavno ne vide. Steta moze biti ogromna. Zaboravlja se da su i vozaci ujedno i pešaci i da mnogi imaju decu koja idu u skole i takodje su pešaci. Saobraćajno vaspitanje od prvog razreda i jos mnogo načina postoji. Kao vozač sam mnogo više ludosti video od strane pešaka nego vozača. Mnogo se ponasaju kao da im zivot nije drag ili nisu svesni opasnosti. Inače, skoro je neki vozac udario dete u Ilije Garašanina izmedju 2 ležeca. Mislim da je poenta jasna.

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

У краљеву стављају лежеће полицајце на сваких двеста метара..........пример је краљевачка улица карађорђева , која је дуга три километра а има 21 лежећи полицајац

hiavata

pre 7 godina

U ulici Marije Bursac imaju tri za redom betonska koja su bez preterivanja izmedju 10-15cm visoka a jako kratka. Kad nas je vise od dvoje u kolima jedva prelazim i u prvoj, mislim da cu da zapnem. Pritom se jedva vide.

Pajče

pre 7 godina

Pogledajte član 165. Zobs-a, tu lepo piše gde smeju da se postavljaju fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja.
Kada bi policija više kažnjavala i vozače i pešake, propisi bi se poštovali.

Haha

pre 7 godina

Istina u Nemackoj ni ja nisam video lezece, ali zato u Londonu moze svasta da se vidi. Ostri lezeci, cudnog oblika zajedno sa suzenjem ulice da dva auta ne mogu da se mimoidju, tj. jedan mora da propusti drugog, a ako dodje do cukanja, oba vozaca su kriva itd. Ono je tek mucenje u voznji.

The Spatula

pre 7 godina

Imali mi u ulici pre desetak godina problem sa vodom, sa obliznjeg brda. Uvece ledila ulica. Nalete sa autom na led, okretali se, prevrtali se. Isli mi u sup, opstinu, mesnu zajednicu, gradac(Cacak), molili da rese problem vode. Da stave par cevi( od par metara) i odvedu vodu u obliznje kanale, ali se doseti covek iz gradca kako da resi problem. Posto smo pravili bedemcice da nam ne ide voda u dvorista, jer su nepropisno asfaltirali istu i podigli je iznad svih dvorista, covek postavi lezeceg policajca, od jedno 20cm visine i metar duzine. Skupimo se mi komsije pa kod istog tog bradonje, da skloni tu hrpu asfalta, i lepo kazemo coveku da to nije sundjer da upija vodu, on nam kulturno kaze, tuzite nas. To je stajalo par godina dok nismo uhvatili coveka sa skipom da ga skloni. Toliko o nasim skolovanim celnicima. Nek nam je Bog upomoc.

Dusan

pre 7 godina

Evo primera iz Nemačke gde sam skoro bio.

Umesto ležećih policajaca u većini stambenih četvrti su usporenje saobraćaja odradili tako što su jednostavno na delu ulice zatvore žardinjerom celu jednu traku. tako su svi u ulici primorani da voze sporije kako bi prošli ovim delom. Kako se radi o sporednim ulicama, nema problema sa gužvama, a postignut je efekat usporavanja saobraćaja bez drndanja vozila.

Uglavnom, dobro rešenje za sve sporedne ulice, pa i neku manje prometnu glavnu ulicu.

što se tiče glavnih ulica, pa tu ni ne bi trebalo da budu ležeći policajci. Ako postoji škola sa druge strane, stavite semofor! Totalno mi je nejasno kada vidim veliki ležeći (kao u Gandijevoj) uz semofor.

Jovan

pre 4 godine

Jagodina je dobila veliki broj lezecih policajaca skoro u svim ulicama. Nisu preko potrebni s obzirom na broj rupa po ulicama. Problem je sto nisu obelezeni nema znaka da su postavljeni i svi su maskirani u crnoj boji (bez zutih znaka).