Četvrtak, 21.07.2016.

14:39

SAD: Policajac upucao crnca iako je držao ruke uvis VIDEO

Policajac na Floridi pucao je na crnca, staratelja autistične osobe, dok je ležao s podignutim rukama pre nego što je pogođen.

Izvor: Beta

SAD: Policajac upucao crnca iako je držao ruke uvis VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

bumerang

pre 7 godina

(M, 22. jul 2016 11:10) brkas babe i zabe, nije u tekstu rec koliko crnaca ili beskucnika u americi bude pretuceno na ulici vec je rec o tome da predstavnici vlasti ubijaju crnce samo zato sto su crnci, bili opasni ili ne bili, pretili pistoljem ili ne pretili, eto o tome je rec. A izvinices , u Srbiji se svakako tako nesto ne desava nikome.

M

pre 7 godina

'Ne secam se da se skoro desio neki incident ili ubistvo zato sto je neko rom ili Madjar.Poz iz Srbije koja je bar po tom pitanju ostala normalna."

Ne sećaš se jer te ne zanima, a i to nije ni popularno, niti toliko često dobija medijsku pažnju. Kratak Google search mi je izbacio maj ove godine kada je rom, prosjak prebijen na smrt na ulici. To je samo pre dva meseca. Svako malo je neko ubistvo ili prebijanje. I to je samo ono što dospe iole u medije. Nezaboravimo da žena koju je ubio onaj manijak nije bila pronađena dok im s nije rekao i 2 meseca niko nije provalio, iako je telo bačeno kilometar od sela ispod mosta.
Prosečni životni vek Roma u Srbiji je 50 godina, većina ih ne pozivi duže od toga, to je 25 godina niže od ostatka populacije.

banezi

pre 7 godina

Biće pre da je policajac loš strelac i da je nišanio u autističnu osobu jer nije poslušala naređenje da digne ruke u vis, pa pogodio ovoga drugoga u nogu. U svakom slučaju ovo je za osudu. Šta uče ovu policiju?

Andrija

pre 7 godina

Svake godine u SAD policija ubije duplo više belaca nego crnaca. I nikoga nije briga. Svaki ubijeni crnac je udarna vest. Samo pogledajte ubistva praktično svakog vikenda u Čikagu. A ako se pokaže da je ovaj policajac postupio kako ne treba, biće udaljen sa funkcije, a da ga je ubio posla i u zatvor, kao što je urađeno i do sada sa policajcima koji su pogrešili na sličan način.
(Undoomed, 21. jul 2016 17:07)

Nije istina. Policija ubije isto crnaca kao i belaca, s tim što crnci čine 13 odsto stanovništva.

.

pre 7 godina

@Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?(meda, 21. jul 2016 19:22)
Za rome Srbija je im je dosta toga dala svaka vlast po nesto. To sto ne mogu da naprave politicki partiju kao Madjari koji su kao manjina u nasem parlamentu to je drugo. Ne secam se da se skoro desio neki incident ili ubistvo zato sto je neko rom ili Madjar.Poz iz Srbije koja je bar po tom pitanju ostala normalna.

samo pitam

pre 7 godina

Za sve one sto se pitaju... A sta je covek to mogao da uradi sa rukama podignutim u vis dok ga 3 policajca drze na nisanu sto bi opravdalo isplajeni metak?
Kod nas bi ti isti panduri opravdavali taj metak u 15 izvestaja jer ne smes pucati dokle god ti ne preti opasniost po zivot

M

pre 7 godina

@Marko
Nažalost vrlo jednostavno, ljudi generalno vole da što pre nađu izgovor da se ne bave temama koje im izazivaju nelagodu, a posebno ako ta nelagoda zahteva da se zagledamo u sebe, promenimo svoja ponašanja i vršimo pritisak na sistem koji nas uči suprotno.
Kod njih su se nakon Obamine pobede komičari odmah dohvatili teme, jer je razumevanje za rasne teme nestalo pod parolom "eto crnac je izglasan znači, rasizma nema, vi ste sami krivi za svoje probleme". To dalje njima daje za pravo da o rasizmu ne razmišljaju i guraju pod tepih, i onda ono podivlja.
Sličnu priču sada možemo da čujemo sa Hilari i feminizmom.

C i n i k

pre 7 godina

Pandur los strelac..
Inace mo je.drago da ga nije.ubio. bila bi to tragedija.
Ovako je ok,dobice dosta para ako je za utehu.
U Usa je to poznato,ako iole pomeris ruke sledi pucanj milicajca koji na to ima pravo.

M

pre 7 godina

@indijanac neki i Vlada

Naše mere za manjine na fakultetima su u najmanju ruku smešne. Uzimajući u obzir da je kriterijum 2% od celokupne grupe studenata a tih 2% se odnosi na sve ugrožene grupe, što kod nas podrazumeva i mnoge zdravstvene probleme, invaliditete a tek onda nacionalne manjine.
Dodatno je neobično što su pre nekoliko godina za Rome uveli da se zahtev ne predaje fakultetu, već prvo šalju molbu Nacionalnom savetu romske nacionalne zajednice da bi od njih možda dobio preporuku koju onda predaju fakultetu (obavezno pre polaganja i prijave upisa), da bi konkurisali za mesto. Što daje opciju da ti prvo molba a onda preporuka bude odbijena. Dalje ako uspeju da se upišu, opet im ostaju troškovi ispita, knjiga, i ostale potrebne opreme za fakultet, hrane, smeštaja itd. Što je pogotovo na našim fakultetima gde je opšte poznata praksa ako ne kupiš moju knjigu za ispit malo ću da te mučim da ne položiš, poseban problem.

balkanboy

pre 7 godina

Auuu koko je ovim americkim pandurima ispran mozak !!! Do te mere ispran mozak da su panduri postali opasni po americke gradjane.

Vlada

pre 7 godina

@mada

minority kvote postoje na svakom drzavnom univerzitetu proporcionalnu broju raspolozivih mesta. Proverljivo na sajtu BU i sajtu Ministarstva prosvete.

Imas jos neko pitanje?

Brus Vilis

pre 7 godina

Dok sam služio dug domovini oficiri su imali običaj da kažu: "Vojniče, nije tvoje da misliš!" Pretpostavljam da je tako i u muriji. Biti vojnik ili policajac podrazumeva potčinjenost, poniznost i povećan stepen imbecilnosti. I onda kad se nadješ u situaciji poput ove u članku ti pritisneš oroz. Jer ne razmišljaš. Jer su te tako učili. Jer si kreten. To je to.

Tex

pre 7 godina

@(Amerikanac, 21. jul 2016 19:37)

Nemoj to da mu kazes, oni kada cuju da policiju u Loznici treba da vode policajci iz Loznice njima odmah separatizam pada na oci. Njima je najbolje da im policiju ipak vodi Dacic, on je casan covek i ne bavi se kriminalom

Jim Raynor

pre 7 godina

Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?
(meda, 21. jul 2016 19:22)
Najviše volim ove naše gastrose koji su se istripovali da su stranci. Možeš ti da pobegneš iz sela ali selo ne može da pobegne iz tebe. :-) Imam bolje pitanje za tebe. Kada je službeno lice podiglo poslednji put oružije i ubilo Roma u Srbiji?

indijanac neki

pre 7 godina

"Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?
(meda, 21. jul 2016 19:22) "
aj da ti ogovorim
Predsednik nikad, nacelnik generalstaba nikad bas kao sto u americi nikad nije jednu od te dve funkcije vrsio musliman, pravoslavac ili americki bauk ateista.
minority kvote se kod nas zovu afirmativne kvote i postoje na svim fakultetima raspitaj se.
Olaksice imaju u mnogim naseljima pa i izgradjena naselja posebno za rome gde ne placaju ili placaju samo deo komunalija, a to u centru grada nece moci jer americki downtown je za sirotinju a nas downtown je za visu srednju klasu.

Langus

pre 7 godina

"Kinsijev advokat dao je u sredu listu Majami herald snimak s mobilnog telefona koji je napravljen pre pucanja."

Snimak je napravilo nezavisno fizicko lice, kako ja razumem nije bilo secenja, samo je pomerio kameru desno, iz nekog razloga. Na kraju se cuje kako jedan od dvojice prisutnih, od kojih je jedan snimao, kaze: "Zasto je pucao na Crnca a ne na ovog drugog?" jer definitivno "ovaj drugi" nije hteo da legne, jer nije imao pojma o cemu se radi. Zato je Crnac pogodjen u noge, jer su najverovatnije policajci gadjali ovog drugog, neposlusnog, pa promasili u svoj toj guzvi.

U svakom slucaju tragicno. A bilo je slicnih slucajeva i ranije, u stilu "pogresan broj sobe", ulete, ubiju ga, a onda shvate da to nije taj koga traze itd.

meda

pre 7 godina

Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?

Marko

pre 7 godina

Za vreme vladavine prvog crnca predsednika Amerike, ta zemlja ponovo dozivljava procvat rasne netrpeljivosti. Martin Luter King ni u svom "I have a dream" nije moga ni sanjati da ce crnac biti predsednik Amerike, ali da ce jos za mandata tog crnca, upravo crnci i ostali nebelci biti pod nevidjenom torturom, e to ni u najogrim košmarima nije moga da predpostavi.

Amerikanac

pre 7 godina

Strasno rezim u Vasingtonu ubija sopstveni narod
(., 21. jul 2016 15:14)
Vasington nema nikakvog uticaja na policiju. Policija se kontrolise na nivou americkih drzava, svaka drzava posebno a narocito na lokalnom nivou.

Nisam stručnjak

pre 7 godina

Daleko od toga da branim policajca, ali ima tu malo i hemije, bilogije i psihologije. Ne verujem da se policajci racionalno ponašaju kada su pod adrenalinskim šokom. Nije ovaj pucao zato što mrzi crnce, nego zato što nije utraniran da koristi mozak u ovakvim situacijama. Za to pre treba okriviti nešto poput loše ili nedovoljne obuke policajaca, a ne konkretnog policajca koji je pucao.

Ima tih priča puno u psihologiji. Ja sam tek po neku video,... a kako smo svi pod non stop stresom, svima će nam trebati neki trening da se kontrolišemo.

morfi

pre 7 godina

Dovoljno je da je policajac rekao lezi na stomak i ovaj niej hteo(u prekidu snimanja izmedju lezanja na ledjima i snimka da je upucan - seceno) i policajac puca ako neces.
(Zoran, 21. jul 2016 15:56)

A šta ako je neko gluv i ne zna engleski jer onda mora biti ubijen ?

Dexx

pre 7 godina

Je li u Americi neophodan uslov da budete policajac taj da budete mentalno retardirani rasista? Ok, crnci su u većem procentu kriminalci nego belci, to je statistička činjenica, pa je donekle i razumljivo da policajci imaju veći strah i predrasude prema crncima, ali ovoliki broj totalnih imbecila u policiji je veoma opasan i zabrinjavajući po opšti red i mir. Neće ovo na dobro izaći...

devlinjo

pre 7 godina

Mora da ga obavesti sa "pucacu", posle " lezi na stomak", "ruke u vis", " lezi na zemlju"....itd. To je pravilo. E sad to sto policija ne obavestava sledecu radnju, to je problem sto i tamo primaju svakojake kao ovde.
(NoName, 21. jul 2016 16:25)

gde li to pročita majke ti? "Kao u lošem filmu kriminalističkog žanra". A šta ćemo ako si ti policajac i prikazis afroamerikancu u recimo harlemu, on stoji iznad osobe koja leži na asfaltu ti kažes, šta? Dobro veče pre svega? ili stoj pucaću? ali on te je već snimio i hvata se za pojas na leđima. Šta onda genije? Lezi? Ruke u vis? lupas ovde kao maksim. Lik se na snimku pomerao dva metra.

Washington

pre 7 godina

Samo me zanima gde je taj iseceni deo video snimka gde policija puca?

MIslim ako se stvarno desilo kako se opisuje to je uzasno, ali realno klip je isecen pa me zanima sta je to iseceno i odakle medijima cela prica?

Ivan

pre 7 godina

liberali, sa jedne strane vicu kako su policajci rasisti, a sa druge strane kako treba zabraniti oruzije, samo policija sme da ih ima....

Petar

pre 7 godina

Nevjerovatno mi ne ta svemirska razlika između policije u UK i USA a na neki nacin je Amerika engleski proizvod. Nigdje ljubaznijeg i korisnije policajce nego u UK , a u Americi hillbilly do hillbillya lagani na obaraču.
(My name is Zlatan, 21. jul 2016 16:59)

Mucni malo glavom. U UK je oruzje zabranjeno. Jedna ona zemalja sa najnizom stopom ubistava vatrenim oruzjem na svetu iako su medju vrhom svetskih vojnih sila. U USA je oruzje rasprostranjeno . Zemlja u kojoj se zivi u strahu i paranoji. Bas onako kako neki ovde prizeljkuju time sto vicu kako treba jos vise dozvoliti posedovanje oruzja,samoodbranu i slicne primitivluke.Ugledajte se na UK ili Japan.

Barakuda

pre 7 godina

(ja, 21. jul 2016 16:52)

1% stanovnistva Srbije su Romi. 90% odoba koje se bave prosjacenjem cine Romi. Sta to govori? Nista, upravo kao i tvoja tvrdnja.

M

pre 7 godina

@zeleni,olja i kompanija

O čemu vi pričate? Lako je reći kako je Srbija pravednija, kako nam je policija bolja, kako smo mo više demokratski kada mogu da se kladim da je svako od vas belac, Srbin, i najverovatnije pravoslavac. Videla bih šta biste ste imali da kažete da ste na primer Romi u Srbiji ?
Jel smo i onda bolji od zlog zapada? To nas tek čeka ako nam se manjine ikad dovoljno osnaže da se javno i otvoreno priča o njihovom tretmanu od strane kako ljudi tako i institucija. A na nama će biti da ne budemo kao "glupi ameri" i da se suočimo sa stanjem i napravimo potrebne promene.

Undoomed

pre 7 godina

Svake godine u SAD policija ubije duplo više belaca nego crnaca. I nikoga nije briga. Svaki ubijeni crnac je udarna vest. Samo pogledajte ubistva praktično svakog vikenda u Čikagu. A ako se pokaže da je ovaj policajac postupio kako ne treba, biće udaljen sa funkcije, a da ga je ubio posla i u zatvor, kao što je urađeno i do sada sa policajcima koji su pogrešili na sličan način.

Komša

pre 7 godina

Ne vidi se sve?Pa šta ima da se vidi? Izvadio crnac sačmaru iz nogavice?
Šta god da je uradio u sedećem položaju ,nenaoružan da visoko podignitim rukama nije bilo razliga za upotrebu vatrenog oružja.
Realno,mogli su da ga smotaju kao sarmu kad god su hteli.
Čovek se plašio za dečka koji nije imao predstavu kakva mu opasnost preti,pokušavao da spreči ubistvo...

ilaminat

pre 7 godina

@Dejan

Sam sebi protivrecis. Ako si se i ti bojao policajaca, kakve to veze onda ima sa rasom? Onda postoji sistemski problem, gde im cela institucija ne valja. Crnci su ti koji okrecu sve na rasu

ACAB

pre 7 godina

@Marko :Crnci se ne slazu sa tobom ti slabo poznajes Ameriku.
@Zoran: Policajac ima pravo da koristi silu koja je "potrebna"i nije potrebno upucati coveka pa cak i ako nije hteo da legne skroz.
I ako znas sta je autizam onda nije cudno sto je on pokuasao da spase tog coveka od ovih"trigger happy "policajaca.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Nevjerovatno mi ne ta svemirska razlika između policije u UK i USA a na neki nacin je Amerika engleski proizvod. Nigdje ljubaznijeg i korisnije policajce nego u UK , a u Americi hillbilly do hillbillya lagani na obaraču.

ja

pre 7 godina

neki sam dan citao da je 5% stanovništva SAD-a crno,a iste boje je 70% americkih zatvorenika.onda se pitamo zasto ubijaju "neduzne" crne ljude.

NoName

pre 7 godina

@Zoran

Mora da ga obavesti sa "pucacu", posle " lezi na stomak", "ruke u vis", " lezi na zemlju"....itd. To je pravilo. E sad to sto policija ne obavestava sledecu radnju, to je problem sto i tamo primaju svakojake kao ovde.

NoName

pre 7 godina

Vazno je da hapse po Poljskoj zarad piraterije, a svoje poliijske sluzbe ne mogu da srede. Uz to gaje pedofile, silovatelje, ma sve moze da izbegne zatvor. Piraterija ne. Licemeri.

Mirela

pre 7 godina

Sta god da se desilo u ovom videu kao i mnogim drugim ne postoji razlog da policajac puca.Po nekom protokolu bar ovde u Americi policajac moze pucati ako mu je ugrozen zivot i ako osoba nece da spusti oruzije ako mu je tako naredjeno.Covjek nije bio ni naoruzan a kamo li da je prestavljao toliki problem da se policajac boji za svoj zivot a kao i sve ostalo bit ce policajac pomilovan a mediji ce unistiti ovog jadnog covjeka.. zalosno...

Upucao ga da proveri je li ovaj stvarno crnac...

pre 7 godina

Tarantino gleda i ne veruje da dobija materijal za bolji film od Đanga i 8 neurotično-psihotičnih, Vajat Erp, Bili D Kid, Kit Karson, Džesi Džejms i ostali članovi "KUD Cowboys" se prevrću u grobu i protestuju pred vratima Raja što ih su u pogrešnu epohu poslati... sad koliko različitog oružja ima, a jednaka sloboda prava na pucanje i ubijanje je na snazi kao i na Divljem da divljiji ne mož' biti Zapadu.

Nemanja

pre 7 godina

Sto je rekao onaj lik "ako policajci ovako lako ubijaju amerikance, samo zamislite sta li tek rade vojnici u drugim zemljama na ratistu" ..

diplomata

pre 7 godina

Ovi su nesto lose skontali definitivno! Ma nije narod tu zbog vas da prosipate svoj bes po njemu, vi ste tu zbog naroda da se oseca sigurnije.

Swedenonline

pre 7 godina

Rokaju sine, prvo zapucaju pa vicu stoj ruke u vis. Demokratski.
(Milijan, 21. jul 2016 15:13)

Da bi razumeo da ovo nema veze sa demokratijom vec sa nedostatcima na celijskom nivou ne smes biti isti.

Zoran

pre 7 godina

Opet snimak na kome se ne zna tacno zasto je upucan. On lezi, ali prekid snimanja i on upucan. Isto sa onim crncem u kolima snimak otkad je upucan, ne pre toga. Jeza su mediji danas. JE-ZA. Kako prave haos u svetu, STRASNO.

Dovoljno je bilo da su mu naredili nesto da uradi, a on nije. Je.. te, mediji su gori od nuklearne bombe.

Marko

pre 7 godina

Pogledajte video prvo. Ne vidi se pucnjava i nije jasno zasto je pucano. Mozda je postojao razlog a mozda i nije, uglavnom mediji kuvaju podele kao i uvek. Danas je sigurno upucano mnogo belaca ali to ne prodaje novine i ne dobija udarni termin na televiziji. Ne postoji gradjanski rat u USA to je samo u vasim glavama. Ne postoji institucionalizovani rasizam, to je obicna glupost. Vise ljudi razlicite boje koze i porekla radi u US nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu. Ne dajte se izmanipulistai.

ilija

pre 7 godina

Zanimljivo je da se čini praktično ništa da se problem reši. Izgleda da je Kenedi u stvari izdao interese američkog naroda kada se založio za prava manjina. Naravno treba imati na umu da bogati i oni sa potrebnom inteligencijom onom nacionalnom ili etničkom i religioznom ne pridaju nikakav značaj, ali je policiji izgleda važno. Policija SAD kao nova politička grupa, ili je rasizam u SAD neiskorenjiv. Još samo da kažu da ne odgovaraju na pozive u crnačkim kvartovima i da se "boje da zaštite njihovu imovinu" i...hmmmm... nisu valjda ludi da čekaju da postane i pitanje za ustavni sud.

wakeUpSheeple

pre 7 godina

Meni ovde nista nije jasno...da li se oni trude da ih narod zamrzi, ili sta?! Ja sam belac, i prezirem ih zbog ovoga, mogu samo da zamislim kako se osecaju afro-amerikanci tek. Boze sacuvaj...
(Deja, 21. jul 2016 14:51)
Kreni ti da citas malo americke medije o slucaju po slucaju i veruj mi da ces u 80% slucajeva biti na strani policije. Pusti ti sta ti pisu ovde.

Dejan

pre 7 godina

Sto je najgore, ziveo sam u Americi, USA, i policajci su stvarno totalni kreteni i ja sam ih se tamo vise plasio nego kuge... prvo pucaju pa pitaju...
Sve je ovo istina,... i poptpuno sam na strani crnaca koji se protive ovoj sramnoj rasistickoj stvarnosti u USA...

Bacvanin

pre 7 godina

Za ubistvo policajca u USA se dobija dozivotna zatvorska kazna ili u losijem slucaju smrtna kazna.
Isto tako ostro treba kaznjavati policajce koji ubiju osobu koja je postupila po naredjenju policajca.
Policija mora biti naoruzana i spremna da se odbrani, ali uniforma nikog ne sme da stiti od Toga da bude proglasem ubicom.

mup

pre 7 godina

Live leak je nešto kao you tube samo mnogo žešće i surovije. Često gledam te snimke americke policije i verujte to nisu policijske akcije već klasično streljanje. Upucaju čoveka koji drži ruke u vis, a onda trojica skoče na njega i pola sata mu vezuju lisice. Ljudi iz hitne pomoći ih mole da ga bodvežu jer moraju da ga smeste u kola hitne, ali ove ubice to odbiju. Čovek naravno umre. Ovaj slučaj je sličan, srećom bez poginulih.

bik koji ne sedi

pre 7 godina

Policija je u SAD bila ovakva oduvijek, jedina je razlika sto danas svi mobilni imaju i kamere pa ih snimaju. Prije dok nije bilo ovih kamera su izmisljali krivicu osobama tamnije boje koze.

Blablatruc

pre 7 godina

Izgleda da je policija tamo jako napredna pa ja počela program inkluzije osoba sa posebnim potrebama u svoje redove. Kako drugačije objasniti dva naoružana policajca koji se kriju iza bandera od nenaoružanog čoveka koji leži na zemlji sa podignutim rukama i osobe sa očiglednim poteškoćama u razvoju koja sedi na zemlji?!

Lopta

pre 7 godina

Ja ne razumem vise Amerikance. Oni kao da ne zele da se ponovi haos iz 90-ih tkz. "L.A. riot". Ljudi, ovoj bolesti se ne moze vise prici demokratski. Ne vredi. To valjda i sami vidite.

Laca

pre 7 godina

(Deja, 21. jul 2016 14:51)
Ne mogu reći kako se osećaju Afro-amerikanci, ali ja kao Evro-evropljanin se osećam uvređen zbog reči "belac". Šta to znači, da mene određuje boja kože, da sam lošiji od nekog ko ima crnu ili žutu kožu? Neka bude ista pravda za sve, ako oni nisu crnci, nisam ni ja belac.

Zoran

pre 7 godina

Nista se ne vidi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drmr, 21. jul 2016 15:11)

Pa normalno. Ni iz jednog videa do sad anismo zakljucili pravo stanje stvari. Bitno da se talasa i da idioti se pale na vesti.

Dovoljno je da je policajac rekao lezi na stomak i ovaj niej hteo(u prekidu snimanja izmedju lezanja na ledjima i snimka da je upucan - seceno) i policajac puca ako neces.

sapun

pre 7 godina

crnac + policija = pucnjava u vecini slucajeva.
ovde je verovatno presudila dojava nekog od "ocevidaca" kojima je vaznije da situaciju snime nego da pomognu.
amerika najdemokratnija zemlja?
bilo nekad...

Deja

pre 7 godina

Meni ovde nista nije jasno...da li se oni trude da ih narod zamrzi, ili sta?! Ja sam belac, i prezirem ih zbog ovoga, mogu samo da zamislim kako se osecaju afro-amerikanci tek. Boze sacuvaj...

only fools and horses

pre 7 godina

Pa ovaj je baš imao sreće. Na snimcima, policija tamo kad počne da puca, ne prestaje dok god imaju metaka i dok taj upucani ne prestane da mrda.

Dejan

pre 7 godina

Sto je najgore, ziveo sam u Americi, USA, i policajci su stvarno totalni kreteni i ja sam ih se tamo vise plasio nego kuge... prvo pucaju pa pitaju...
Sve je ovo istina,... i poptpuno sam na strani crnaca koji se protive ovoj sramnoj rasistickoj stvarnosti u USA...

Deja

pre 7 godina

Meni ovde nista nije jasno...da li se oni trude da ih narod zamrzi, ili sta?! Ja sam belac, i prezirem ih zbog ovoga, mogu samo da zamislim kako se osecaju afro-amerikanci tek. Boze sacuvaj...

Bacvanin

pre 7 godina

Za ubistvo policajca u USA se dobija dozivotna zatvorska kazna ili u losijem slucaju smrtna kazna.
Isto tako ostro treba kaznjavati policajce koji ubiju osobu koja je postupila po naredjenju policajca.
Policija mora biti naoruzana i spremna da se odbrani, ali uniforma nikog ne sme da stiti od Toga da bude proglasem ubicom.

Lopta

pre 7 godina

Ja ne razumem vise Amerikance. Oni kao da ne zele da se ponovi haos iz 90-ih tkz. "L.A. riot". Ljudi, ovoj bolesti se ne moze vise prici demokratski. Ne vredi. To valjda i sami vidite.

Blablatruc

pre 7 godina

Izgleda da je policija tamo jako napredna pa ja počela program inkluzije osoba sa posebnim potrebama u svoje redove. Kako drugačije objasniti dva naoružana policajca koji se kriju iza bandera od nenaoružanog čoveka koji leži na zemlji sa podignutim rukama i osobe sa očiglednim poteškoćama u razvoju koja sedi na zemlji?!

Zoran

pre 7 godina

Opet snimak na kome se ne zna tacno zasto je upucan. On lezi, ali prekid snimanja i on upucan. Isto sa onim crncem u kolima snimak otkad je upucan, ne pre toga. Jeza su mediji danas. JE-ZA. Kako prave haos u svetu, STRASNO.

Dovoljno je bilo da su mu naredili nesto da uradi, a on nije. Je.. te, mediji su gori od nuklearne bombe.

Nemanja

pre 7 godina

Sto je rekao onaj lik "ako policajci ovako lako ubijaju amerikance, samo zamislite sta li tek rade vojnici u drugim zemljama na ratistu" ..

only fools and horses

pre 7 godina

Pa ovaj je baš imao sreće. Na snimcima, policija tamo kad počne da puca, ne prestaje dok god imaju metaka i dok taj upucani ne prestane da mrda.

sapun

pre 7 godina

crnac + policija = pucnjava u vecini slucajeva.
ovde je verovatno presudila dojava nekog od "ocevidaca" kojima je vaznije da situaciju snime nego da pomognu.
amerika najdemokratnija zemlja?
bilo nekad...

bik koji ne sedi

pre 7 godina

Policija je u SAD bila ovakva oduvijek, jedina je razlika sto danas svi mobilni imaju i kamere pa ih snimaju. Prije dok nije bilo ovih kamera su izmisljali krivicu osobama tamnije boje koze.

mup

pre 7 godina

Live leak je nešto kao you tube samo mnogo žešće i surovije. Često gledam te snimke americke policije i verujte to nisu policijske akcije već klasično streljanje. Upucaju čoveka koji drži ruke u vis, a onda trojica skoče na njega i pola sata mu vezuju lisice. Ljudi iz hitne pomoći ih mole da ga bodvežu jer moraju da ga smeste u kola hitne, ali ove ubice to odbiju. Čovek naravno umre. Ovaj slučaj je sličan, srećom bez poginulih.

ACAB

pre 7 godina

@Marko :Crnci se ne slazu sa tobom ti slabo poznajes Ameriku.
@Zoran: Policajac ima pravo da koristi silu koja je "potrebna"i nije potrebno upucati coveka pa cak i ako nije hteo da legne skroz.
I ako znas sta je autizam onda nije cudno sto je on pokuasao da spase tog coveka od ovih"trigger happy "policajaca.

Mirela

pre 7 godina

Sta god da se desilo u ovom videu kao i mnogim drugim ne postoji razlog da policajac puca.Po nekom protokolu bar ovde u Americi policajac moze pucati ako mu je ugrozen zivot i ako osoba nece da spusti oruzije ako mu je tako naredjeno.Covjek nije bio ni naoruzan a kamo li da je prestavljao toliki problem da se policajac boji za svoj zivot a kao i sve ostalo bit ce policajac pomilovan a mediji ce unistiti ovog jadnog covjeka.. zalosno...

NoName

pre 7 godina

Vazno je da hapse po Poljskoj zarad piraterije, a svoje poliijske sluzbe ne mogu da srede. Uz to gaje pedofile, silovatelje, ma sve moze da izbegne zatvor. Piraterija ne. Licemeri.

Laca

pre 7 godina

(Deja, 21. jul 2016 14:51)
Ne mogu reći kako se osećaju Afro-amerikanci, ali ja kao Evro-evropljanin se osećam uvređen zbog reči "belac". Šta to znači, da mene određuje boja kože, da sam lošiji od nekog ko ima crnu ili žutu kožu? Neka bude ista pravda za sve, ako oni nisu crnci, nisam ni ja belac.

Komša

pre 7 godina

Ne vidi se sve?Pa šta ima da se vidi? Izvadio crnac sačmaru iz nogavice?
Šta god da je uradio u sedećem položaju ,nenaoružan da visoko podignitim rukama nije bilo razliga za upotrebu vatrenog oružja.
Realno,mogli su da ga smotaju kao sarmu kad god su hteli.
Čovek se plašio za dečka koji nije imao predstavu kakva mu opasnost preti,pokušavao da spreči ubistvo...

morfi

pre 7 godina

Dovoljno je da je policajac rekao lezi na stomak i ovaj niej hteo(u prekidu snimanja izmedju lezanja na ledjima i snimka da je upucan - seceno) i policajac puca ako neces.
(Zoran, 21. jul 2016 15:56)

A šta ako je neko gluv i ne zna engleski jer onda mora biti ubijen ?

diplomata

pre 7 godina

Ovi su nesto lose skontali definitivno! Ma nije narod tu zbog vas da prosipate svoj bes po njemu, vi ste tu zbog naroda da se oseca sigurnije.

Barakuda

pre 7 godina

(ja, 21. jul 2016 16:52)

1% stanovnistva Srbije su Romi. 90% odoba koje se bave prosjacenjem cine Romi. Sta to govori? Nista, upravo kao i tvoja tvrdnja.

wakeUpSheeple

pre 7 godina

Meni ovde nista nije jasno...da li se oni trude da ih narod zamrzi, ili sta?! Ja sam belac, i prezirem ih zbog ovoga, mogu samo da zamislim kako se osecaju afro-amerikanci tek. Boze sacuvaj...
(Deja, 21. jul 2016 14:51)
Kreni ti da citas malo americke medije o slucaju po slucaju i veruj mi da ces u 80% slucajeva biti na strani policije. Pusti ti sta ti pisu ovde.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Nevjerovatno mi ne ta svemirska razlika između policije u UK i USA a na neki nacin je Amerika engleski proizvod. Nigdje ljubaznijeg i korisnije policajce nego u UK , a u Americi hillbilly do hillbillya lagani na obaraču.

Upucao ga da proveri je li ovaj stvarno crnac...

pre 7 godina

Tarantino gleda i ne veruje da dobija materijal za bolji film od Đanga i 8 neurotično-psihotičnih, Vajat Erp, Bili D Kid, Kit Karson, Džesi Džejms i ostali članovi "KUD Cowboys" se prevrću u grobu i protestuju pred vratima Raja što ih su u pogrešnu epohu poslati... sad koliko različitog oružja ima, a jednaka sloboda prava na pucanje i ubijanje je na snazi kao i na Divljem da divljiji ne mož' biti Zapadu.

Marko

pre 7 godina

Pogledajte video prvo. Ne vidi se pucnjava i nije jasno zasto je pucano. Mozda je postojao razlog a mozda i nije, uglavnom mediji kuvaju podele kao i uvek. Danas je sigurno upucano mnogo belaca ali to ne prodaje novine i ne dobija udarni termin na televiziji. Ne postoji gradjanski rat u USA to je samo u vasim glavama. Ne postoji institucionalizovani rasizam, to je obicna glupost. Vise ljudi razlicite boje koze i porekla radi u US nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu. Ne dajte se izmanipulistai.

Jim Raynor

pre 7 godina

Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?
(meda, 21. jul 2016 19:22)
Najviše volim ove naše gastrose koji su se istripovali da su stranci. Možeš ti da pobegneš iz sela ali selo ne može da pobegne iz tebe. :-) Imam bolje pitanje za tebe. Kada je službeno lice podiglo poslednji put oružije i ubilo Roma u Srbiji?

NoName

pre 7 godina

@Zoran

Mora da ga obavesti sa "pucacu", posle " lezi na stomak", "ruke u vis", " lezi na zemlju"....itd. To je pravilo. E sad to sto policija ne obavestava sledecu radnju, to je problem sto i tamo primaju svakojake kao ovde.

Brus Vilis

pre 7 godina

Dok sam služio dug domovini oficiri su imali običaj da kažu: "Vojniče, nije tvoje da misliš!" Pretpostavljam da je tako i u muriji. Biti vojnik ili policajac podrazumeva potčinjenost, poniznost i povećan stepen imbecilnosti. I onda kad se nadješ u situaciji poput ove u članku ti pritisneš oroz. Jer ne razmišljaš. Jer su te tako učili. Jer si kreten. To je to.

Swedenonline

pre 7 godina

Rokaju sine, prvo zapucaju pa vicu stoj ruke u vis. Demokratski.
(Milijan, 21. jul 2016 15:13)

Da bi razumeo da ovo nema veze sa demokratijom vec sa nedostatcima na celijskom nivou ne smes biti isti.

Dexx

pre 7 godina

Je li u Americi neophodan uslov da budete policajac taj da budete mentalno retardirani rasista? Ok, crnci su u većem procentu kriminalci nego belci, to je statistička činjenica, pa je donekle i razumljivo da policajci imaju veći strah i predrasude prema crncima, ali ovoliki broj totalnih imbecila u policiji je veoma opasan i zabrinjavajući po opšti red i mir. Neće ovo na dobro izaći...

indijanac neki

pre 7 godina

"Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?
(meda, 21. jul 2016 19:22) "
aj da ti ogovorim
Predsednik nikad, nacelnik generalstaba nikad bas kao sto u americi nikad nije jednu od te dve funkcije vrsio musliman, pravoslavac ili americki bauk ateista.
minority kvote se kod nas zovu afirmativne kvote i postoje na svim fakultetima raspitaj se.
Olaksice imaju u mnogim naseljima pa i izgradjena naselja posebno za rome gde ne placaju ili placaju samo deo komunalija, a to u centru grada nece moci jer americki downtown je za sirotinju a nas downtown je za visu srednju klasu.

ilija

pre 7 godina

Zanimljivo je da se čini praktično ništa da se problem reši. Izgleda da je Kenedi u stvari izdao interese američkog naroda kada se založio za prava manjina. Naravno treba imati na umu da bogati i oni sa potrebnom inteligencijom onom nacionalnom ili etničkom i religioznom ne pridaju nikakav značaj, ali je policiji izgleda važno. Policija SAD kao nova politička grupa, ili je rasizam u SAD neiskorenjiv. Još samo da kažu da ne odgovaraju na pozive u crnačkim kvartovima i da se "boje da zaštite njihovu imovinu" i...hmmmm... nisu valjda ludi da čekaju da postane i pitanje za ustavni sud.

Undoomed

pre 7 godina

Svake godine u SAD policija ubije duplo više belaca nego crnaca. I nikoga nije briga. Svaki ubijeni crnac je udarna vest. Samo pogledajte ubistva praktično svakog vikenda u Čikagu. A ako se pokaže da je ovaj policajac postupio kako ne treba, biće udaljen sa funkcije, a da ga je ubio posla i u zatvor, kao što je urađeno i do sada sa policajcima koji su pogrešili na sličan način.

Marko

pre 7 godina

Za vreme vladavine prvog crnca predsednika Amerike, ta zemlja ponovo dozivljava procvat rasne netrpeljivosti. Martin Luter King ni u svom "I have a dream" nije moga ni sanjati da ce crnac biti predsednik Amerike, ali da ce jos za mandata tog crnca, upravo crnci i ostali nebelci biti pod nevidjenom torturom, e to ni u najogrim košmarima nije moga da predpostavi.

Washington

pre 7 godina

Samo me zanima gde je taj iseceni deo video snimka gde policija puca?

MIslim ako se stvarno desilo kako se opisuje to je uzasno, ali realno klip je isecen pa me zanima sta je to iseceno i odakle medijima cela prica?

Petar

pre 7 godina

Nevjerovatno mi ne ta svemirska razlika između policije u UK i USA a na neki nacin je Amerika engleski proizvod. Nigdje ljubaznijeg i korisnije policajce nego u UK , a u Americi hillbilly do hillbillya lagani na obaraču.
(My name is Zlatan, 21. jul 2016 16:59)

Mucni malo glavom. U UK je oruzje zabranjeno. Jedna ona zemalja sa najnizom stopom ubistava vatrenim oruzjem na svetu iako su medju vrhom svetskih vojnih sila. U USA je oruzje rasprostranjeno . Zemlja u kojoj se zivi u strahu i paranoji. Bas onako kako neki ovde prizeljkuju time sto vicu kako treba jos vise dozvoliti posedovanje oruzja,samoodbranu i slicne primitivluke.Ugledajte se na UK ili Japan.

ja

pre 7 godina

neki sam dan citao da je 5% stanovništva SAD-a crno,a iste boje je 70% americkih zatvorenika.onda se pitamo zasto ubijaju "neduzne" crne ljude.

Zoran

pre 7 godina

Nista se ne vidi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drmr, 21. jul 2016 15:11)

Pa normalno. Ni iz jednog videa do sad anismo zakljucili pravo stanje stvari. Bitno da se talasa i da idioti se pale na vesti.

Dovoljno je da je policajac rekao lezi na stomak i ovaj niej hteo(u prekidu snimanja izmedju lezanja na ledjima i snimka da je upucan - seceno) i policajac puca ako neces.

Amerikanac

pre 7 godina

Strasno rezim u Vasingtonu ubija sopstveni narod
(., 21. jul 2016 15:14)
Vasington nema nikakvog uticaja na policiju. Policija se kontrolise na nivou americkih drzava, svaka drzava posebno a narocito na lokalnom nivou.

balkanboy

pre 7 godina

Auuu koko je ovim americkim pandurima ispran mozak !!! Do te mere ispran mozak da su panduri postali opasni po americke gradjane.

samo pitam

pre 7 godina

Za sve one sto se pitaju... A sta je covek to mogao da uradi sa rukama podignutim u vis dok ga 3 policajca drze na nisanu sto bi opravdalo isplajeni metak?
Kod nas bi ti isti panduri opravdavali taj metak u 15 izvestaja jer ne smes pucati dokle god ti ne preti opasniost po zivot

ilaminat

pre 7 godina

@Dejan

Sam sebi protivrecis. Ako si se i ti bojao policajaca, kakve to veze onda ima sa rasom? Onda postoji sistemski problem, gde im cela institucija ne valja. Crnci su ti koji okrecu sve na rasu

meda

pre 7 godina

Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?

Langus

pre 7 godina

"Kinsijev advokat dao je u sredu listu Majami herald snimak s mobilnog telefona koji je napravljen pre pucanja."

Snimak je napravilo nezavisno fizicko lice, kako ja razumem nije bilo secenja, samo je pomerio kameru desno, iz nekog razloga. Na kraju se cuje kako jedan od dvojice prisutnih, od kojih je jedan snimao, kaze: "Zasto je pucao na Crnca a ne na ovog drugog?" jer definitivno "ovaj drugi" nije hteo da legne, jer nije imao pojma o cemu se radi. Zato je Crnac pogodjen u noge, jer su najverovatnije policajci gadjali ovog drugog, neposlusnog, pa promasili u svoj toj guzvi.

U svakom slucaju tragicno. A bilo je slicnih slucajeva i ranije, u stilu "pogresan broj sobe", ulete, ubiju ga, a onda shvate da to nije taj koga traze itd.

Ivan

pre 7 godina

liberali, sa jedne strane vicu kako su policajci rasisti, a sa druge strane kako treba zabraniti oruzije, samo policija sme da ih ima....

Tex

pre 7 godina

@(Amerikanac, 21. jul 2016 19:37)

Nemoj to da mu kazes, oni kada cuju da policiju u Loznici treba da vode policajci iz Loznice njima odmah separatizam pada na oci. Njima je najbolje da im policiju ipak vodi Dacic, on je casan covek i ne bavi se kriminalom

Vlada

pre 7 godina

@mada

minority kvote postoje na svakom drzavnom univerzitetu proporcionalnu broju raspolozivih mesta. Proverljivo na sajtu BU i sajtu Ministarstva prosvete.

Imas jos neko pitanje?

M

pre 7 godina

@Marko
Nažalost vrlo jednostavno, ljudi generalno vole da što pre nađu izgovor da se ne bave temama koje im izazivaju nelagodu, a posebno ako ta nelagoda zahteva da se zagledamo u sebe, promenimo svoja ponašanja i vršimo pritisak na sistem koji nas uči suprotno.
Kod njih su se nakon Obamine pobede komičari odmah dohvatili teme, jer je razumevanje za rasne teme nestalo pod parolom "eto crnac je izglasan znači, rasizma nema, vi ste sami krivi za svoje probleme". To dalje njima daje za pravo da o rasizmu ne razmišljaju i guraju pod tepih, i onda ono podivlja.
Sličnu priču sada možemo da čujemo sa Hilari i feminizmom.

devlinjo

pre 7 godina

Mora da ga obavesti sa "pucacu", posle " lezi na stomak", "ruke u vis", " lezi na zemlju"....itd. To je pravilo. E sad to sto policija ne obavestava sledecu radnju, to je problem sto i tamo primaju svakojake kao ovde.
(NoName, 21. jul 2016 16:25)

gde li to pročita majke ti? "Kao u lošem filmu kriminalističkog žanra". A šta ćemo ako si ti policajac i prikazis afroamerikancu u recimo harlemu, on stoji iznad osobe koja leži na asfaltu ti kažes, šta? Dobro veče pre svega? ili stoj pucaću? ali on te je već snimio i hvata se za pojas na leđima. Šta onda genije? Lezi? Ruke u vis? lupas ovde kao maksim. Lik se na snimku pomerao dva metra.

M

pre 7 godina

@zeleni,olja i kompanija

O čemu vi pričate? Lako je reći kako je Srbija pravednija, kako nam je policija bolja, kako smo mo više demokratski kada mogu da se kladim da je svako od vas belac, Srbin, i najverovatnije pravoslavac. Videla bih šta biste ste imali da kažete da ste na primer Romi u Srbiji ?
Jel smo i onda bolji od zlog zapada? To nas tek čeka ako nam se manjine ikad dovoljno osnaže da se javno i otvoreno priča o njihovom tretmanu od strane kako ljudi tako i institucija. A na nama će biti da ne budemo kao "glupi ameri" i da se suočimo sa stanjem i napravimo potrebne promene.

Nisam stručnjak

pre 7 godina

Daleko od toga da branim policajca, ali ima tu malo i hemije, bilogije i psihologije. Ne verujem da se policajci racionalno ponašaju kada su pod adrenalinskim šokom. Nije ovaj pucao zato što mrzi crnce, nego zato što nije utraniran da koristi mozak u ovakvim situacijama. Za to pre treba okriviti nešto poput loše ili nedovoljne obuke policajaca, a ne konkretnog policajca koji je pucao.

Ima tih priča puno u psihologiji. Ja sam tek po neku video,... a kako smo svi pod non stop stresom, svima će nam trebati neki trening da se kontrolišemo.

.

pre 7 godina

@Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?(meda, 21. jul 2016 19:22)
Za rome Srbija je im je dosta toga dala svaka vlast po nesto. To sto ne mogu da naprave politicki partiju kao Madjari koji su kao manjina u nasem parlamentu to je drugo. Ne secam se da se skoro desio neki incident ili ubistvo zato sto je neko rom ili Madjar.Poz iz Srbije koja je bar po tom pitanju ostala normalna.

Andrija

pre 7 godina

Svake godine u SAD policija ubije duplo više belaca nego crnaca. I nikoga nije briga. Svaki ubijeni crnac je udarna vest. Samo pogledajte ubistva praktično svakog vikenda u Čikagu. A ako se pokaže da je ovaj policajac postupio kako ne treba, biće udaljen sa funkcije, a da ga je ubio posla i u zatvor, kao što je urađeno i do sada sa policajcima koji su pogrešili na sličan način.
(Undoomed, 21. jul 2016 17:07)

Nije istina. Policija ubije isto crnaca kao i belaca, s tim što crnci čine 13 odsto stanovništva.

banezi

pre 7 godina

Biće pre da je policajac loš strelac i da je nišanio u autističnu osobu jer nije poslušala naređenje da digne ruke u vis, pa pogodio ovoga drugoga u nogu. U svakom slučaju ovo je za osudu. Šta uče ovu policiju?

C i n i k

pre 7 godina

Pandur los strelac..
Inace mo je.drago da ga nije.ubio. bila bi to tragedija.
Ovako je ok,dobice dosta para ako je za utehu.
U Usa je to poznato,ako iole pomeris ruke sledi pucanj milicajca koji na to ima pravo.

M

pre 7 godina

@indijanac neki i Vlada

Naše mere za manjine na fakultetima su u najmanju ruku smešne. Uzimajući u obzir da je kriterijum 2% od celokupne grupe studenata a tih 2% se odnosi na sve ugrožene grupe, što kod nas podrazumeva i mnoge zdravstvene probleme, invaliditete a tek onda nacionalne manjine.
Dodatno je neobično što su pre nekoliko godina za Rome uveli da se zahtev ne predaje fakultetu, već prvo šalju molbu Nacionalnom savetu romske nacionalne zajednice da bi od njih možda dobio preporuku koju onda predaju fakultetu (obavezno pre polaganja i prijave upisa), da bi konkurisali za mesto. Što daje opciju da ti prvo molba a onda preporuka bude odbijena. Dalje ako uspeju da se upišu, opet im ostaju troškovi ispita, knjiga, i ostale potrebne opreme za fakultet, hrane, smeštaja itd. Što je pogotovo na našim fakultetima gde je opšte poznata praksa ako ne kupiš moju knjigu za ispit malo ću da te mučim da ne položiš, poseban problem.

M

pre 7 godina

'Ne secam se da se skoro desio neki incident ili ubistvo zato sto je neko rom ili Madjar.Poz iz Srbije koja je bar po tom pitanju ostala normalna."

Ne sećaš se jer te ne zanima, a i to nije ni popularno, niti toliko često dobija medijsku pažnju. Kratak Google search mi je izbacio maj ove godine kada je rom, prosjak prebijen na smrt na ulici. To je samo pre dva meseca. Svako malo je neko ubistvo ili prebijanje. I to je samo ono što dospe iole u medije. Nezaboravimo da žena koju je ubio onaj manijak nije bila pronađena dok im s nije rekao i 2 meseca niko nije provalio, iako je telo bačeno kilometar od sela ispod mosta.
Prosečni životni vek Roma u Srbiji je 50 godina, većina ih ne pozivi duže od toga, to je 25 godina niže od ostatka populacije.

bumerang

pre 7 godina

(M, 22. jul 2016 11:10) brkas babe i zabe, nije u tekstu rec koliko crnaca ili beskucnika u americi bude pretuceno na ulici vec je rec o tome da predstavnici vlasti ubijaju crnce samo zato sto su crnci, bili opasni ili ne bili, pretili pistoljem ili ne pretili, eto o tome je rec. A izvinices , u Srbiji se svakako tako nesto ne desava nikome.

wakeUpSheeple

pre 7 godina

Meni ovde nista nije jasno...da li se oni trude da ih narod zamrzi, ili sta?! Ja sam belac, i prezirem ih zbog ovoga, mogu samo da zamislim kako se osecaju afro-amerikanci tek. Boze sacuvaj...
(Deja, 21. jul 2016 14:51)
Kreni ti da citas malo americke medije o slucaju po slucaju i veruj mi da ces u 80% slucajeva biti na strani policije. Pusti ti sta ti pisu ovde.

Marko

pre 7 godina

Pogledajte video prvo. Ne vidi se pucnjava i nije jasno zasto je pucano. Mozda je postojao razlog a mozda i nije, uglavnom mediji kuvaju podele kao i uvek. Danas je sigurno upucano mnogo belaca ali to ne prodaje novine i ne dobija udarni termin na televiziji. Ne postoji gradjanski rat u USA to je samo u vasim glavama. Ne postoji institucionalizovani rasizam, to je obicna glupost. Vise ljudi razlicite boje koze i porekla radi u US nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svetu. Ne dajte se izmanipulistai.

ja

pre 7 godina

neki sam dan citao da je 5% stanovništva SAD-a crno,a iste boje je 70% americkih zatvorenika.onda se pitamo zasto ubijaju "neduzne" crne ljude.

Zoran

pre 7 godina

Opet snimak na kome se ne zna tacno zasto je upucan. On lezi, ali prekid snimanja i on upucan. Isto sa onim crncem u kolima snimak otkad je upucan, ne pre toga. Jeza su mediji danas. JE-ZA. Kako prave haos u svetu, STRASNO.

Dovoljno je bilo da su mu naredili nesto da uradi, a on nije. Je.. te, mediji su gori od nuklearne bombe.

Zoran

pre 7 godina

Nista se ne vidi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (drmr, 21. jul 2016 15:11)

Pa normalno. Ni iz jednog videa do sad anismo zakljucili pravo stanje stvari. Bitno da se talasa i da idioti se pale na vesti.

Dovoljno je da je policajac rekao lezi na stomak i ovaj niej hteo(u prekidu snimanja izmedju lezanja na ledjima i snimka da je upucan - seceno) i policajac puca ako neces.

Undoomed

pre 7 godina

Svake godine u SAD policija ubije duplo više belaca nego crnaca. I nikoga nije briga. Svaki ubijeni crnac je udarna vest. Samo pogledajte ubistva praktično svakog vikenda u Čikagu. A ako se pokaže da je ovaj policajac postupio kako ne treba, biće udaljen sa funkcije, a da ga je ubio posla i u zatvor, kao što je urađeno i do sada sa policajcima koji su pogrešili na sličan način.

meda

pre 7 godina

Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?

Dejan

pre 7 godina

Sto je najgore, ziveo sam u Americi, USA, i policajci su stvarno totalni kreteni i ja sam ih se tamo vise plasio nego kuge... prvo pucaju pa pitaju...
Sve je ovo istina,... i poptpuno sam na strani crnaca koji se protive ovoj sramnoj rasistickoj stvarnosti u USA...

Laca

pre 7 godina

(Deja, 21. jul 2016 14:51)
Ne mogu reći kako se osećaju Afro-amerikanci, ali ja kao Evro-evropljanin se osećam uvređen zbog reči "belac". Šta to znači, da mene određuje boja kože, da sam lošiji od nekog ko ima crnu ili žutu kožu? Neka bude ista pravda za sve, ako oni nisu crnci, nisam ni ja belac.

M

pre 7 godina

@zeleni,olja i kompanija

O čemu vi pričate? Lako je reći kako je Srbija pravednija, kako nam je policija bolja, kako smo mo više demokratski kada mogu da se kladim da je svako od vas belac, Srbin, i najverovatnije pravoslavac. Videla bih šta biste ste imali da kažete da ste na primer Romi u Srbiji ?
Jel smo i onda bolji od zlog zapada? To nas tek čeka ako nam se manjine ikad dovoljno osnaže da se javno i otvoreno priča o njihovom tretmanu od strane kako ljudi tako i institucija. A na nama će biti da ne budemo kao "glupi ameri" i da se suočimo sa stanjem i napravimo potrebne promene.

devlinjo

pre 7 godina

Mora da ga obavesti sa "pucacu", posle " lezi na stomak", "ruke u vis", " lezi na zemlju"....itd. To je pravilo. E sad to sto policija ne obavestava sledecu radnju, to je problem sto i tamo primaju svakojake kao ovde.
(NoName, 21. jul 2016 16:25)

gde li to pročita majke ti? "Kao u lošem filmu kriminalističkog žanra". A šta ćemo ako si ti policajac i prikazis afroamerikancu u recimo harlemu, on stoji iznad osobe koja leži na asfaltu ti kažes, šta? Dobro veče pre svega? ili stoj pucaću? ali on te je već snimio i hvata se za pojas na leđima. Šta onda genije? Lezi? Ruke u vis? lupas ovde kao maksim. Lik se na snimku pomerao dva metra.

Swedenonline

pre 7 godina

Rokaju sine, prvo zapucaju pa vicu stoj ruke u vis. Demokratski.
(Milijan, 21. jul 2016 15:13)

Da bi razumeo da ovo nema veze sa demokratijom vec sa nedostatcima na celijskom nivou ne smes biti isti.

Deja

pre 7 godina

Meni ovde nista nije jasno...da li se oni trude da ih narod zamrzi, ili sta?! Ja sam belac, i prezirem ih zbog ovoga, mogu samo da zamislim kako se osecaju afro-amerikanci tek. Boze sacuvaj...

ilaminat

pre 7 godina

@Dejan

Sam sebi protivrecis. Ako si se i ti bojao policajaca, kakve to veze onda ima sa rasom? Onda postoji sistemski problem, gde im cela institucija ne valja. Crnci su ti koji okrecu sve na rasu

Nisam stručnjak

pre 7 godina

Daleko od toga da branim policajca, ali ima tu malo i hemije, bilogije i psihologije. Ne verujem da se policajci racionalno ponašaju kada su pod adrenalinskim šokom. Nije ovaj pucao zato što mrzi crnce, nego zato što nije utraniran da koristi mozak u ovakvim situacijama. Za to pre treba okriviti nešto poput loše ili nedovoljne obuke policajaca, a ne konkretnog policajca koji je pucao.

Ima tih priča puno u psihologiji. Ja sam tek po neku video,... a kako smo svi pod non stop stresom, svima će nam trebati neki trening da se kontrolišemo.

C i n i k

pre 7 godina

Pandur los strelac..
Inace mo je.drago da ga nije.ubio. bila bi to tragedija.
Ovako je ok,dobice dosta para ako je za utehu.
U Usa je to poznato,ako iole pomeris ruke sledi pucanj milicajca koji na to ima pravo.

Amerikanac

pre 7 godina

Strasno rezim u Vasingtonu ubija sopstveni narod
(., 21. jul 2016 15:14)
Vasington nema nikakvog uticaja na policiju. Policija se kontrolise na nivou americkih drzava, svaka drzava posebno a narocito na lokalnom nivou.

Lopta

pre 7 godina

Ja ne razumem vise Amerikance. Oni kao da ne zele da se ponovi haos iz 90-ih tkz. "L.A. riot". Ljudi, ovoj bolesti se ne moze vise prici demokratski. Ne vredi. To valjda i sami vidite.

sapun

pre 7 godina

crnac + policija = pucnjava u vecini slucajeva.
ovde je verovatno presudila dojava nekog od "ocevidaca" kojima je vaznije da situaciju snime nego da pomognu.
amerika najdemokratnija zemlja?
bilo nekad...

mup

pre 7 godina

Live leak je nešto kao you tube samo mnogo žešće i surovije. Često gledam te snimke americke policije i verujte to nisu policijske akcije već klasično streljanje. Upucaju čoveka koji drži ruke u vis, a onda trojica skoče na njega i pola sata mu vezuju lisice. Ljudi iz hitne pomoći ih mole da ga bodvežu jer moraju da ga smeste u kola hitne, ali ove ubice to odbiju. Čovek naravno umre. Ovaj slučaj je sličan, srećom bez poginulih.

ilija

pre 7 godina

Zanimljivo je da se čini praktično ništa da se problem reši. Izgleda da je Kenedi u stvari izdao interese američkog naroda kada se založio za prava manjina. Naravno treba imati na umu da bogati i oni sa potrebnom inteligencijom onom nacionalnom ili etničkom i religioznom ne pridaju nikakav značaj, ali je policiji izgleda važno. Policija SAD kao nova politička grupa, ili je rasizam u SAD neiskorenjiv. Još samo da kažu da ne odgovaraju na pozive u crnačkim kvartovima i da se "boje da zaštite njihovu imovinu" i...hmmmm... nisu valjda ludi da čekaju da postane i pitanje za ustavni sud.

Blablatruc

pre 7 godina

Izgleda da je policija tamo jako napredna pa ja počela program inkluzije osoba sa posebnim potrebama u svoje redove. Kako drugačije objasniti dva naoružana policajca koji se kriju iza bandera od nenaoružanog čoveka koji leži na zemlji sa podignutim rukama i osobe sa očiglednim poteškoćama u razvoju koja sedi na zemlji?!

M

pre 7 godina

@indijanac neki i Vlada

Naše mere za manjine na fakultetima su u najmanju ruku smešne. Uzimajući u obzir da je kriterijum 2% od celokupne grupe studenata a tih 2% se odnosi na sve ugrožene grupe, što kod nas podrazumeva i mnoge zdravstvene probleme, invaliditete a tek onda nacionalne manjine.
Dodatno je neobično što su pre nekoliko godina za Rome uveli da se zahtev ne predaje fakultetu, već prvo šalju molbu Nacionalnom savetu romske nacionalne zajednice da bi od njih možda dobio preporuku koju onda predaju fakultetu (obavezno pre polaganja i prijave upisa), da bi konkurisali za mesto. Što daje opciju da ti prvo molba a onda preporuka bude odbijena. Dalje ako uspeju da se upišu, opet im ostaju troškovi ispita, knjiga, i ostale potrebne opreme za fakultet, hrane, smeštaja itd. Što je pogotovo na našim fakultetima gde je opšte poznata praksa ako ne kupiš moju knjigu za ispit malo ću da te mučim da ne položiš, poseban problem.

Bacvanin

pre 7 godina

Za ubistvo policajca u USA se dobija dozivotna zatvorska kazna ili u losijem slucaju smrtna kazna.
Isto tako ostro treba kaznjavati policajce koji ubiju osobu koja je postupila po naredjenju policajca.
Policija mora biti naoruzana i spremna da se odbrani, ali uniforma nikog ne sme da stiti od Toga da bude proglasem ubicom.

bik koji ne sedi

pre 7 godina

Policija je u SAD bila ovakva oduvijek, jedina je razlika sto danas svi mobilni imaju i kamere pa ih snimaju. Prije dok nije bilo ovih kamera su izmisljali krivicu osobama tamnije boje koze.

only fools and horses

pre 7 godina

Pa ovaj je baš imao sreće. Na snimcima, policija tamo kad počne da puca, ne prestaje dok god imaju metaka i dok taj upucani ne prestane da mrda.

indijanac neki

pre 7 godina

"Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?
(meda, 21. jul 2016 19:22) "
aj da ti ogovorim
Predsednik nikad, nacelnik generalstaba nikad bas kao sto u americi nikad nije jednu od te dve funkcije vrsio musliman, pravoslavac ili americki bauk ateista.
minority kvote se kod nas zovu afirmativne kvote i postoje na svim fakultetima raspitaj se.
Olaksice imaju u mnogim naseljima pa i izgradjena naselja posebno za rome gde ne placaju ili placaju samo deo komunalija, a to u centru grada nece moci jer americki downtown je za sirotinju a nas downtown je za visu srednju klasu.

NoName

pre 7 godina

@Zoran

Mora da ga obavesti sa "pucacu", posle " lezi na stomak", "ruke u vis", " lezi na zemlju"....itd. To je pravilo. E sad to sto policija ne obavestava sledecu radnju, to je problem sto i tamo primaju svakojake kao ovde.

My name is Zlatan

pre 7 godina

Nevjerovatno mi ne ta svemirska razlika između policije u UK i USA a na neki nacin je Amerika engleski proizvod. Nigdje ljubaznijeg i korisnije policajce nego u UK , a u Americi hillbilly do hillbillya lagani na obaraču.

Jim Raynor

pre 7 godina

Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.
Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?
(meda, 21. jul 2016 19:22)
Najviše volim ove naše gastrose koji su se istripovali da su stranci. Možeš ti da pobegneš iz sela ali selo ne može da pobegne iz tebe. :-) Imam bolje pitanje za tebe. Kada je službeno lice podiglo poslednji put oružije i ubilo Roma u Srbiji?

NoName

pre 7 godina

Vazno je da hapse po Poljskoj zarad piraterije, a svoje poliijske sluzbe ne mogu da srede. Uz to gaje pedofile, silovatelje, ma sve moze da izbegne zatvor. Piraterija ne. Licemeri.

ACAB

pre 7 godina

@Marko :Crnci se ne slazu sa tobom ti slabo poznajes Ameriku.
@Zoran: Policajac ima pravo da koristi silu koja je "potrebna"i nije potrebno upucati coveka pa cak i ako nije hteo da legne skroz.
I ako znas sta je autizam onda nije cudno sto je on pokuasao da spase tog coveka od ovih"trigger happy "policajaca.

Barakuda

pre 7 godina

(ja, 21. jul 2016 16:52)

1% stanovnistva Srbije su Romi. 90% odoba koje se bave prosjacenjem cine Romi. Sta to govori? Nista, upravo kao i tvoja tvrdnja.

Dexx

pre 7 godina

Je li u Americi neophodan uslov da budete policajac taj da budete mentalno retardirani rasista? Ok, crnci su u većem procentu kriminalci nego belci, to je statistička činjenica, pa je donekle i razumljivo da policajci imaju veći strah i predrasude prema crncima, ali ovoliki broj totalnih imbecila u policiji je veoma opasan i zabrinjavajući po opšti red i mir. Neće ovo na dobro izaći...

morfi

pre 7 godina

Dovoljno je da je policajac rekao lezi na stomak i ovaj niej hteo(u prekidu snimanja izmedju lezanja na ledjima i snimka da je upucan - seceno) i policajac puca ako neces.
(Zoran, 21. jul 2016 15:56)

A šta ako je neko gluv i ne zna engleski jer onda mora biti ubijen ?

Nemanja

pre 7 godina

Sto je rekao onaj lik "ako policajci ovako lako ubijaju amerikance, samo zamislite sta li tek rade vojnici u drugim zemljama na ratistu" ..

Komša

pre 7 godina

Ne vidi se sve?Pa šta ima da se vidi? Izvadio crnac sačmaru iz nogavice?
Šta god da je uradio u sedećem položaju ,nenaoružan da visoko podignitim rukama nije bilo razliga za upotrebu vatrenog oružja.
Realno,mogli su da ga smotaju kao sarmu kad god su hteli.
Čovek se plašio za dečka koji nije imao predstavu kakva mu opasnost preti,pokušavao da spreči ubistvo...

Petar

pre 7 godina

Nevjerovatno mi ne ta svemirska razlika između policije u UK i USA a na neki nacin je Amerika engleski proizvod. Nigdje ljubaznijeg i korisnije policajce nego u UK , a u Americi hillbilly do hillbillya lagani na obaraču.
(My name is Zlatan, 21. jul 2016 16:59)

Mucni malo glavom. U UK je oruzje zabranjeno. Jedna ona zemalja sa najnizom stopom ubistava vatrenim oruzjem na svetu iako su medju vrhom svetskih vojnih sila. U USA je oruzje rasprostranjeno . Zemlja u kojoj se zivi u strahu i paranoji. Bas onako kako neki ovde prizeljkuju time sto vicu kako treba jos vise dozvoliti posedovanje oruzja,samoodbranu i slicne primitivluke.Ugledajte se na UK ili Japan.

Tex

pre 7 godina

@(Amerikanac, 21. jul 2016 19:37)

Nemoj to da mu kazes, oni kada cuju da policiju u Loznici treba da vode policajci iz Loznice njima odmah separatizam pada na oci. Njima je najbolje da im policiju ipak vodi Dacic, on je casan covek i ne bavi se kriminalom

Upucao ga da proveri je li ovaj stvarno crnac...

pre 7 godina

Tarantino gleda i ne veruje da dobija materijal za bolji film od Đanga i 8 neurotično-psihotičnih, Vajat Erp, Bili D Kid, Kit Karson, Džesi Džejms i ostali članovi "KUD Cowboys" se prevrću u grobu i protestuju pred vratima Raja što ih su u pogrešnu epohu poslati... sad koliko različitog oružja ima, a jednaka sloboda prava na pucanje i ubijanje je na snazi kao i na Divljem da divljiji ne mož' biti Zapadu.

Ivan

pre 7 godina

liberali, sa jedne strane vicu kako su policajci rasisti, a sa druge strane kako treba zabraniti oruzije, samo policija sme da ih ima....

Marko

pre 7 godina

Za vreme vladavine prvog crnca predsednika Amerike, ta zemlja ponovo dozivljava procvat rasne netrpeljivosti. Martin Luter King ni u svom "I have a dream" nije moga ni sanjati da ce crnac biti predsednik Amerike, ali da ce jos za mandata tog crnca, upravo crnci i ostali nebelci biti pod nevidjenom torturom, e to ni u najogrim košmarima nije moga da predpostavi.

Brus Vilis

pre 7 godina

Dok sam služio dug domovini oficiri su imali običaj da kažu: "Vojniče, nije tvoje da misliš!" Pretpostavljam da je tako i u muriji. Biti vojnik ili policajac podrazumeva potčinjenost, poniznost i povećan stepen imbecilnosti. I onda kad se nadješ u situaciji poput ove u članku ti pritisneš oroz. Jer ne razmišljaš. Jer su te tako učili. Jer si kreten. To je to.

Mirela

pre 7 godina

Sta god da se desilo u ovom videu kao i mnogim drugim ne postoji razlog da policajac puca.Po nekom protokolu bar ovde u Americi policajac moze pucati ako mu je ugrozen zivot i ako osoba nece da spusti oruzije ako mu je tako naredjeno.Covjek nije bio ni naoruzan a kamo li da je prestavljao toliki problem da se policajac boji za svoj zivot a kao i sve ostalo bit ce policajac pomilovan a mediji ce unistiti ovog jadnog covjeka.. zalosno...

Washington

pre 7 godina

Samo me zanima gde je taj iseceni deo video snimka gde policija puca?

MIslim ako se stvarno desilo kako se opisuje to je uzasno, ali realno klip je isecen pa me zanima sta je to iseceno i odakle medijima cela prica?

diplomata

pre 7 godina

Ovi su nesto lose skontali definitivno! Ma nije narod tu zbog vas da prosipate svoj bes po njemu, vi ste tu zbog naroda da se oseca sigurnije.

balkanboy

pre 7 godina

Auuu koko je ovim americkim pandurima ispran mozak !!! Do te mere ispran mozak da su panduri postali opasni po americke gradjane.

samo pitam

pre 7 godina

Za sve one sto se pitaju... A sta je covek to mogao da uradi sa rukama podignutim u vis dok ga 3 policajca drze na nisanu sto bi opravdalo isplajeni metak?
Kod nas bi ti isti panduri opravdavali taj metak u 15 izvestaja jer ne smes pucati dokle god ti ne preti opasniost po zivot

.

pre 7 godina

@Race baiting liberalnih medija i srbi koji komentarisu o rasizmu u USA.Recite mi: kada je poslednji put rom bio predsednik Srbije a kada sef generalstaba, kada vas je poslednji put operisao hirurg rom, koliko profesora roma ste imali u skoli, kolike su minority kvote za rome na ETFu a kolike na PMFu, i kada su poslednji put odradili subsidary housing za rome u centru nasih gradova?(meda, 21. jul 2016 19:22)
Za rome Srbija je im je dosta toga dala svaka vlast po nesto. To sto ne mogu da naprave politicki partiju kao Madjari koji su kao manjina u nasem parlamentu to je drugo. Ne secam se da se skoro desio neki incident ili ubistvo zato sto je neko rom ili Madjar.Poz iz Srbije koja je bar po tom pitanju ostala normalna.

M

pre 7 godina

'Ne secam se da se skoro desio neki incident ili ubistvo zato sto je neko rom ili Madjar.Poz iz Srbije koja je bar po tom pitanju ostala normalna."

Ne sećaš se jer te ne zanima, a i to nije ni popularno, niti toliko često dobija medijsku pažnju. Kratak Google search mi je izbacio maj ove godine kada je rom, prosjak prebijen na smrt na ulici. To je samo pre dva meseca. Svako malo je neko ubistvo ili prebijanje. I to je samo ono što dospe iole u medije. Nezaboravimo da žena koju je ubio onaj manijak nije bila pronađena dok im s nije rekao i 2 meseca niko nije provalio, iako je telo bačeno kilometar od sela ispod mosta.
Prosečni životni vek Roma u Srbiji je 50 godina, većina ih ne pozivi duže od toga, to je 25 godina niže od ostatka populacije.

Vlada

pre 7 godina

@mada

minority kvote postoje na svakom drzavnom univerzitetu proporcionalnu broju raspolozivih mesta. Proverljivo na sajtu BU i sajtu Ministarstva prosvete.

Imas jos neko pitanje?

Langus

pre 7 godina

"Kinsijev advokat dao je u sredu listu Majami herald snimak s mobilnog telefona koji je napravljen pre pucanja."

Snimak je napravilo nezavisno fizicko lice, kako ja razumem nije bilo secenja, samo je pomerio kameru desno, iz nekog razloga. Na kraju se cuje kako jedan od dvojice prisutnih, od kojih je jedan snimao, kaze: "Zasto je pucao na Crnca a ne na ovog drugog?" jer definitivno "ovaj drugi" nije hteo da legne, jer nije imao pojma o cemu se radi. Zato je Crnac pogodjen u noge, jer su najverovatnije policajci gadjali ovog drugog, neposlusnog, pa promasili u svoj toj guzvi.

U svakom slucaju tragicno. A bilo je slicnih slucajeva i ranije, u stilu "pogresan broj sobe", ulete, ubiju ga, a onda shvate da to nije taj koga traze itd.

Andrija

pre 7 godina

Svake godine u SAD policija ubije duplo više belaca nego crnaca. I nikoga nije briga. Svaki ubijeni crnac je udarna vest. Samo pogledajte ubistva praktično svakog vikenda u Čikagu. A ako se pokaže da je ovaj policajac postupio kako ne treba, biće udaljen sa funkcije, a da ga je ubio posla i u zatvor, kao što je urađeno i do sada sa policajcima koji su pogrešili na sličan način.
(Undoomed, 21. jul 2016 17:07)

Nije istina. Policija ubije isto crnaca kao i belaca, s tim što crnci čine 13 odsto stanovništva.

M

pre 7 godina

@Marko
Nažalost vrlo jednostavno, ljudi generalno vole da što pre nađu izgovor da se ne bave temama koje im izazivaju nelagodu, a posebno ako ta nelagoda zahteva da se zagledamo u sebe, promenimo svoja ponašanja i vršimo pritisak na sistem koji nas uči suprotno.
Kod njih su se nakon Obamine pobede komičari odmah dohvatili teme, jer je razumevanje za rasne teme nestalo pod parolom "eto crnac je izglasan znači, rasizma nema, vi ste sami krivi za svoje probleme". To dalje njima daje za pravo da o rasizmu ne razmišljaju i guraju pod tepih, i onda ono podivlja.
Sličnu priču sada možemo da čujemo sa Hilari i feminizmom.

banezi

pre 7 godina

Biće pre da je policajac loš strelac i da je nišanio u autističnu osobu jer nije poslušala naređenje da digne ruke u vis, pa pogodio ovoga drugoga u nogu. U svakom slučaju ovo je za osudu. Šta uče ovu policiju?

bumerang

pre 7 godina

(M, 22. jul 2016 11:10) brkas babe i zabe, nije u tekstu rec koliko crnaca ili beskucnika u americi bude pretuceno na ulici vec je rec o tome da predstavnici vlasti ubijaju crnce samo zato sto su crnci, bili opasni ili ne bili, pretili pistoljem ili ne pretili, eto o tome je rec. A izvinices , u Srbiji se svakako tako nesto ne desava nikome.