Petak, 15.07.2016.

19:44

Zastava oružje prodaje kalašnjikov za 7,5 mil $

U Zastavu oružje upravo je stiglo deset od 17 naručenih obradnih centara, od koji je osam već stavljeno u funkciju.

Izvor: Danas

Zastava oružje prodaje kalašnjikov za 7,5 mil $ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Baxuz

pre 7 godina

(PPU, 15. jul 2016 21:13)

Zastavin mitraljez 7.62 je najbolji na svetu. Mnogo bolji od ruskog originala. U prokletim ratovima 90tih se pokazao kao verovatno najbolje pesadijsko oruzje. Precizan je kao Kalasnjikov, a usijanu cev su mu hladili u potocima bez deformacije. Pitaj uostalom i hrvatske ratne veterane sta misle o njemu. Neverovatno oruzje!

brboc

pre 7 godina

vi koji kritikujete i sirite poznate autosovinisticke gluposti, slobodno se udavite u svojoj zlobi. zastava je ipak kvalitet, a vi pricajte sta god hocete.

Lala iz Banata

pre 7 godina

"Moguce jedini brend iz Srbije koji kupce u inostranstvu prvo asocira na kvalitet. Prava retkost.
(Milan, 15. jul 2016 20:31)"

Još jedan patriota-komentator. ;)
Koji, bre kvalitet? Da je kvalitet, ne bi pištolji i karabini bili MEĐU NAJJEFTINIJIM na svim svetskim cenovnicima!

Pogledajte, naprimer, jedan CZ karabin 30-06 u cenovniku (često ni ne piše da su Zastava!) i uporedite cenu sa jednim Browing, Suer, Manliher, ili Sakko.
Molim?

Za @PPU: potpuno ste u pravu.

aha

pre 7 godina

Zastava je ispoštovala kvalitet ali ne za 100 dolara, to je isto kao kada kupujete nov auto. Prvih 1000 kilometara se ne računa, jel tako? To je razradjivanje a potom do 15 000 kolometara treba sve da legne na svoje. Ovde isto tako a onda puca kao pomahnitao. Imam taj model i meni je glavio svaki 5-ti metak. Nakon prvih 100 metaka sve je leglo i evo već 15 godina puca bez mana, pozdrav.
(Vlada, 15. jul 2016 21:26)

15.000 km da sve legne na mesto? Sine, ja ne znam da li si ikada u životu vozio neki automobil koji nije lada ili zastava al ne da grešiš nego nezna se... U normalnom automobilu već je u startu sve na mestu. U normalnom pištolju isto, ali Zastava to nije u stanju da napravi

nenad12

pre 7 godina

Pogledajte Hrvate šta su napravili sa VHS 1 i 2 i sa svojim puštoljima, a počeli su od nule pre par godina.
(PPU, 15. jul 2016 21:13)

O kvalitetu hrvatske puške VHS 1 i 2 dovoljno govori to da su je Francuzi naručili za svoju pesadiju.

herc

pre 7 godina

Ko nije nosio M70 bilo koje verzije moze da nasjeda na price sa interneta. Inace ko je koristio minimum dvije godine i na kisi i u blatu zna sta je M70. Puska je nevjerovatno izdrziva. Kod nas u BiH sada vojska koristi USA naoruzanje tipa M16 i kazu da su puske nepouzdane totalno. Uvjek moraju biti savrseno ciste i podmazane da ne bi bilo zastoja. A sto se tice pistolja HS 2000 mogu odgovorno da tvrdim, da je pistolj ekstra, jer ga posjedujem vec 14 godina.

Saša

pre 7 godina

Gledao sam na you tubu jedan klip pod nazivom "R.I.P" gde su testirali pet automatskih pušaka tipa "kalašnjikov" pa i naš...
(XXL, 15. jul 2016 21:21)
Što ne ostavi link da pogledamo? Probao sam sve i R.I.P i R.I.P Kalashnjikov i R.I.P Kalashnjikov Zastava i R.I.P Kalashnjikov Zastava Test, al ne nađoh . Međutim tako tražeći nađem ovaj zanimljiv pod nazivom: Zastava M70 AK: Better than Russian AKs?! Pogledajte https://www.youtube.com/watch?v=ZU3LQ2m8t8Y, dobar je, malo i mi da budemo ponosni :)

dusanmal

pre 7 godina

Pametno koriscenje sila slobodnog trzista. U Americi postoji velika potraznja za ovakvu vrstu naoruzanja. Plus, kako im je standard veliki-spremni su da plate pristojnu cenu. Voz smo prilicno propustili za municiju (pik traznje je bio pre par godina i tada niko u industriji municije nije povlacio slicne poteze za brzi rast proizvodnje, a moglo se prodati vrlo, vrlo povoljno, kolko god da se napravilo).
Korekcija clanka: ovde u Americi gde sam ih ne zele za "lovacko oruzje" vec za najnaprednije licno odbrambeno naoruzanje koje je zakonski dozvoljeno, te zato poluautomatska verzija (u vecini drzava zabranjeno je imati potpuno automatske).

Zoki

pre 7 godina

@Miroslav Petrovic
Oruzje je kombinovani komad gvozdja i drveta. Poznato je da gvozdje i drvo nemaju moralne osobine. Nadam se da o tome ne treba da diskutujemo.
Covek ih moze upotrebiti za zlo (ubijanje prilikom pljacke recimo) i za dobro (odbrana ukucana od prethodnospomenutog pljackasa).
Po tvojoj logici, uzevsi u obzir danasnja desavanja u Nici, mogli bi i da kazemo da su kamioni zlo!

drvobradi

pre 7 godina

@ivan
Svašta je moguće na brdovitom Balkanu u večitoj tranziciji. Dok se namire sve pijavice, proizvođač ostane u dugovima.
@PPU
Voleli bi oni da ga proizvedu ali nemaju čime a kako godine prolaze neće ni imati ko.

kg

pre 7 godina

Možete da kritikujete ali fabrika radi punom parom i 99% proizvedenog izvozi.. I za razliku od 99% privrede koja rasprodana strancima za sicu je i dalje u našim rukama tj sve zaradjene pare ostaju ovde i troše ih naši ljudi... A kredit ne bi morali da dižu da kad bi dobijali samo delic subvencija kao Fiat tj bivša zastava automobili.

XXL

pre 7 godina

Gledao sam na you tubu jedan klip pod nazivom "R.I.P" gde su testirali pet automatskih pušaka tipa "kalašnjikov" pa i naš. Naša je bila najgora, pa se naziv klipa odnosio na nju. Pustio čovek nju na kamenjar da padne slobodnim padom udari ona o kamen ispali metak i zaglavi se i ni makac da mrdne. Kad su skinuli okvir njeno telo se u tom delu trajno oštetilo krivljenjem dok se bugarska puška pokazala izvrsnom puca puna zemlje i vode dok naša nije ni došla do tog testa. Na žalost - baš sam se ubedačio kad sam to odgledao.

Vlada

pre 7 godina

@Sava Centar
Kolage nije vam tačna informacija. Zastavin cz99 se razradjuje u prvih 50-100 ispaljenih metaka.Egipćani su hteli da tu činjenicu iskoriste da cenu smanje za polovinu, ukratko pokušali da ušićare. Dobro je što naši nisu pristali na to, pištolji su odlični i pouzdani a Egipćani hoće kopiju Sig Sauera za 100 dolara a da ima evropski kvalitet. E pa to ne može. Zastava je ispoštovala kvalitet ali ne za 100 dolara, to je isto kao kada kupujete nov auto. Prvih 1000 kilometara se ne računa, jel tako? To je razradjivanje a potom do 15 000 kolometara treba sve da legne na svoje. Ovde isto tako a onda puca kao pomahnitao. Imam taj model i meni je glavio svaki 5-ti metak. Nakon prvih 100 metaka sve je leglo i evo već 15 godina puca bez mana, pozdrav.

PPU

pre 7 godina

Zastava ovo, Zastava ono... Da li iko od vas može da se seti jedne jedine inovacije, jedne jedine inovativne konstrukcije koja je potekla iz Zastave a da je zaživela i bila prihvaćena u svetu. Apsolutno svaki komad oružja koji je proizveden od 1945. na ovamo je ili direktna kopija ili modifikacija već postojećih rešenja. Ako su nekad nešto sami uradili, tipa RB M57, to je bilo neefikasno u poređenju sa konkurencijom. Posle pričamo da Kinezi kopiraju... Neću da ispadnem hejter, lepo je ako nađu nekog ko hoće da kupi njihov kalašnjikov, ali sramota je da jedna fabrika koju svi pominjemo kao sibol kvaliteta i tradicije nije u stanju da proizvede pištolj sa polimerskim ramom, da nema ni jednu svoju originalnu konstrukciju... Pogledajte Hrvate šta su napravili sa VHS 1 i 2 i sa svojim puštoljima, a počeli su od nule pre par godina.

i to ovaj posao dokazuje

pre 7 godina

alo ppu o kojim ti kvalitetama hrvata spominjes, njihovi pistolji se na zapadu zovu samokresi jer opaljuju sami , prije nekoliko godina su bili izvjestaji o tome kako su sami opaljivali cuvarima u banci , prestanite sa autosovinizmom, zastava radi dobar posao

ivan

pre 7 godina

tvornica koja proizvodi oruzije o treba 2 milijuna $€? za mašine i za to diže kredit?
2 milijuna za masine nema tvornica, a kobajagi 50 milja poslova ugovorila. Samo na brdovitom balkanu...

laza

pre 7 godina

Svaka cast. Ovde u Kanadi ceni se Zastavino oruzje.Postoji i zvanicni distributer,ali mislim da bi im posao jos bolje isao kada bi imali sopstveno predstavnistvo i kada bi direktno ucestvovali na sajmovima naoruzanja. Ovde je to kao klasicna pijaca i svake nedelje u nekom od gradica ima lokalni sajam lovackog i vojnickog naoruzanja. Postoje odredjene restrikcije sta i kako moze da se poseduje,ali sto se tice dugih cevi tu za ljude sa dozvolom nema nikakvih ogranicenja. (limit je 5 metaka za poluautomatsko,pa su nase papovke pre prodaje redukovane na taj kapacitet magacina) Inace mozes da posedujes neogranicen broj komada dugih cevi,a tu spadaju i vojnicke puske. Nedavno je stigao kontingent nasih M48 koji se rasprodao za manje od nedelju dana. Pistolji su pod restrikcijom i za njih treba posebna dozvola i svaki komad je registrovan. Kod dugih cevi registrovan je samo vlasnik kao nosilac dozvole,a niko nema evidenciju koliko komada dugih cevi isti poseduje. Uzivancija za nas ljubitelje streljastva i lova.

ivan

pre 7 godina

tvornica koja proizvodi oruzije o treba 2 milijuna $€? za mašine i za to diže kredit?
2 milijuna za masine nema tvornica, a kobajagi 50 milja poslova ugovorila. Samo na brdovitom balkanu...

laza

pre 7 godina

Svaka cast. Ovde u Kanadi ceni se Zastavino oruzje.Postoji i zvanicni distributer,ali mislim da bi im posao jos bolje isao kada bi imali sopstveno predstavnistvo i kada bi direktno ucestvovali na sajmovima naoruzanja. Ovde je to kao klasicna pijaca i svake nedelje u nekom od gradica ima lokalni sajam lovackog i vojnickog naoruzanja. Postoje odredjene restrikcije sta i kako moze da se poseduje,ali sto se tice dugih cevi tu za ljude sa dozvolom nema nikakvih ogranicenja. (limit je 5 metaka za poluautomatsko,pa su nase papovke pre prodaje redukovane na taj kapacitet magacina) Inace mozes da posedujes neogranicen broj komada dugih cevi,a tu spadaju i vojnicke puske. Nedavno je stigao kontingent nasih M48 koji se rasprodao za manje od nedelju dana. Pistolji su pod restrikcijom i za njih treba posebna dozvola i svaki komad je registrovan. Kod dugih cevi registrovan je samo vlasnik kao nosilac dozvole,a niko nema evidenciju koliko komada dugih cevi isti poseduje. Uzivancija za nas ljubitelje streljastva i lova.

PPU

pre 7 godina

Zastava ovo, Zastava ono... Da li iko od vas može da se seti jedne jedine inovacije, jedne jedine inovativne konstrukcije koja je potekla iz Zastave a da je zaživela i bila prihvaćena u svetu. Apsolutno svaki komad oružja koji je proizveden od 1945. na ovamo je ili direktna kopija ili modifikacija već postojećih rešenja. Ako su nekad nešto sami uradili, tipa RB M57, to je bilo neefikasno u poređenju sa konkurencijom. Posle pričamo da Kinezi kopiraju... Neću da ispadnem hejter, lepo je ako nađu nekog ko hoće da kupi njihov kalašnjikov, ali sramota je da jedna fabrika koju svi pominjemo kao sibol kvaliteta i tradicije nije u stanju da proizvede pištolj sa polimerskim ramom, da nema ni jednu svoju originalnu konstrukciju... Pogledajte Hrvate šta su napravili sa VHS 1 i 2 i sa svojim puštoljima, a počeli su od nule pre par godina.

Vlada

pre 7 godina

@Sava Centar
Kolage nije vam tačna informacija. Zastavin cz99 se razradjuje u prvih 50-100 ispaljenih metaka.Egipćani su hteli da tu činjenicu iskoriste da cenu smanje za polovinu, ukratko pokušali da ušićare. Dobro je što naši nisu pristali na to, pištolji su odlični i pouzdani a Egipćani hoće kopiju Sig Sauera za 100 dolara a da ima evropski kvalitet. E pa to ne može. Zastava je ispoštovala kvalitet ali ne za 100 dolara, to je isto kao kada kupujete nov auto. Prvih 1000 kilometara se ne računa, jel tako? To je razradjivanje a potom do 15 000 kolometara treba sve da legne na svoje. Ovde isto tako a onda puca kao pomahnitao. Imam taj model i meni je glavio svaki 5-ti metak. Nakon prvih 100 metaka sve je leglo i evo već 15 godina puca bez mana, pozdrav.

XXL

pre 7 godina

Gledao sam na you tubu jedan klip pod nazivom "R.I.P" gde su testirali pet automatskih pušaka tipa "kalašnjikov" pa i naš. Naša je bila najgora, pa se naziv klipa odnosio na nju. Pustio čovek nju na kamenjar da padne slobodnim padom udari ona o kamen ispali metak i zaglavi se i ni makac da mrdne. Kad su skinuli okvir njeno telo se u tom delu trajno oštetilo krivljenjem dok se bugarska puška pokazala izvrsnom puca puna zemlje i vode dok naša nije ni došla do tog testa. Na žalost - baš sam se ubedačio kad sam to odgledao.

aha

pre 7 godina

Zastava je ispoštovala kvalitet ali ne za 100 dolara, to je isto kao kada kupujete nov auto. Prvih 1000 kilometara se ne računa, jel tako? To je razradjivanje a potom do 15 000 kolometara treba sve da legne na svoje. Ovde isto tako a onda puca kao pomahnitao. Imam taj model i meni je glavio svaki 5-ti metak. Nakon prvih 100 metaka sve je leglo i evo već 15 godina puca bez mana, pozdrav.
(Vlada, 15. jul 2016 21:26)

15.000 km da sve legne na mesto? Sine, ja ne znam da li si ikada u životu vozio neki automobil koji nije lada ili zastava al ne da grešiš nego nezna se... U normalnom automobilu već je u startu sve na mestu. U normalnom pištolju isto, ali Zastava to nije u stanju da napravi

kg

pre 7 godina

Možete da kritikujete ali fabrika radi punom parom i 99% proizvedenog izvozi.. I za razliku od 99% privrede koja rasprodana strancima za sicu je i dalje u našim rukama tj sve zaradjene pare ostaju ovde i troše ih naši ljudi... A kredit ne bi morali da dižu da kad bi dobijali samo delic subvencija kao Fiat tj bivša zastava automobili.

i to ovaj posao dokazuje

pre 7 godina

alo ppu o kojim ti kvalitetama hrvata spominjes, njihovi pistolji se na zapadu zovu samokresi jer opaljuju sami , prije nekoliko godina su bili izvjestaji o tome kako su sami opaljivali cuvarima u banci , prestanite sa autosovinizmom, zastava radi dobar posao

drvobradi

pre 7 godina

@ivan
Svašta je moguće na brdovitom Balkanu u večitoj tranziciji. Dok se namire sve pijavice, proizvođač ostane u dugovima.
@PPU
Voleli bi oni da ga proizvedu ali nemaju čime a kako godine prolaze neće ni imati ko.

herc

pre 7 godina

Ko nije nosio M70 bilo koje verzije moze da nasjeda na price sa interneta. Inace ko je koristio minimum dvije godine i na kisi i u blatu zna sta je M70. Puska je nevjerovatno izdrziva. Kod nas u BiH sada vojska koristi USA naoruzanje tipa M16 i kazu da su puske nepouzdane totalno. Uvjek moraju biti savrseno ciste i podmazane da ne bi bilo zastoja. A sto se tice pistolja HS 2000 mogu odgovorno da tvrdim, da je pistolj ekstra, jer ga posjedujem vec 14 godina.

Zoki

pre 7 godina

@Miroslav Petrovic
Oruzje je kombinovani komad gvozdja i drveta. Poznato je da gvozdje i drvo nemaju moralne osobine. Nadam se da o tome ne treba da diskutujemo.
Covek ih moze upotrebiti za zlo (ubijanje prilikom pljacke recimo) i za dobro (odbrana ukucana od prethodnospomenutog pljackasa).
Po tvojoj logici, uzevsi u obzir danasnja desavanja u Nici, mogli bi i da kazemo da su kamioni zlo!

Lala iz Banata

pre 7 godina

"Moguce jedini brend iz Srbije koji kupce u inostranstvu prvo asocira na kvalitet. Prava retkost.
(Milan, 15. jul 2016 20:31)"

Još jedan patriota-komentator. ;)
Koji, bre kvalitet? Da je kvalitet, ne bi pištolji i karabini bili MEĐU NAJJEFTINIJIM na svim svetskim cenovnicima!

Pogledajte, naprimer, jedan CZ karabin 30-06 u cenovniku (često ni ne piše da su Zastava!) i uporedite cenu sa jednim Browing, Suer, Manliher, ili Sakko.
Molim?

Za @PPU: potpuno ste u pravu.

Saša

pre 7 godina

Gledao sam na you tubu jedan klip pod nazivom "R.I.P" gde su testirali pet automatskih pušaka tipa "kalašnjikov" pa i naš...
(XXL, 15. jul 2016 21:21)
Što ne ostavi link da pogledamo? Probao sam sve i R.I.P i R.I.P Kalashnjikov i R.I.P Kalashnjikov Zastava i R.I.P Kalashnjikov Zastava Test, al ne nađoh . Međutim tako tražeći nađem ovaj zanimljiv pod nazivom: Zastava M70 AK: Better than Russian AKs?! Pogledajte https://www.youtube.com/watch?v=ZU3LQ2m8t8Y, dobar je, malo i mi da budemo ponosni :)

nenad12

pre 7 godina

Pogledajte Hrvate šta su napravili sa VHS 1 i 2 i sa svojim puštoljima, a počeli su od nule pre par godina.
(PPU, 15. jul 2016 21:13)

O kvalitetu hrvatske puške VHS 1 i 2 dovoljno govori to da su je Francuzi naručili za svoju pesadiju.

dusanmal

pre 7 godina

Pametno koriscenje sila slobodnog trzista. U Americi postoji velika potraznja za ovakvu vrstu naoruzanja. Plus, kako im je standard veliki-spremni su da plate pristojnu cenu. Voz smo prilicno propustili za municiju (pik traznje je bio pre par godina i tada niko u industriji municije nije povlacio slicne poteze za brzi rast proizvodnje, a moglo se prodati vrlo, vrlo povoljno, kolko god da se napravilo).
Korekcija clanka: ovde u Americi gde sam ih ne zele za "lovacko oruzje" vec za najnaprednije licno odbrambeno naoruzanje koje je zakonski dozvoljeno, te zato poluautomatska verzija (u vecini drzava zabranjeno je imati potpuno automatske).

brboc

pre 7 godina

vi koji kritikujete i sirite poznate autosovinisticke gluposti, slobodno se udavite u svojoj zlobi. zastava je ipak kvalitet, a vi pricajte sta god hocete.

Baxuz

pre 7 godina

(PPU, 15. jul 2016 21:13)

Zastavin mitraljez 7.62 je najbolji na svetu. Mnogo bolji od ruskog originala. U prokletim ratovima 90tih se pokazao kao verovatno najbolje pesadijsko oruzje. Precizan je kao Kalasnjikov, a usijanu cev su mu hladili u potocima bez deformacije. Pitaj uostalom i hrvatske ratne veterane sta misle o njemu. Neverovatno oruzje!

XXL

pre 7 godina

Gledao sam na you tubu jedan klip pod nazivom "R.I.P" gde su testirali pet automatskih pušaka tipa "kalašnjikov" pa i naš. Naša je bila najgora, pa se naziv klipa odnosio na nju. Pustio čovek nju na kamenjar da padne slobodnim padom udari ona o kamen ispali metak i zaglavi se i ni makac da mrdne. Kad su skinuli okvir njeno telo se u tom delu trajno oštetilo krivljenjem dok se bugarska puška pokazala izvrsnom puca puna zemlje i vode dok naša nije ni došla do tog testa. Na žalost - baš sam se ubedačio kad sam to odgledao.

ivan

pre 7 godina

tvornica koja proizvodi oruzije o treba 2 milijuna $€? za mašine i za to diže kredit?
2 milijuna za masine nema tvornica, a kobajagi 50 milja poslova ugovorila. Samo na brdovitom balkanu...

PPU

pre 7 godina

Zastava ovo, Zastava ono... Da li iko od vas može da se seti jedne jedine inovacije, jedne jedine inovativne konstrukcije koja je potekla iz Zastave a da je zaživela i bila prihvaćena u svetu. Apsolutno svaki komad oružja koji je proizveden od 1945. na ovamo je ili direktna kopija ili modifikacija već postojećih rešenja. Ako su nekad nešto sami uradili, tipa RB M57, to je bilo neefikasno u poređenju sa konkurencijom. Posle pričamo da Kinezi kopiraju... Neću da ispadnem hejter, lepo je ako nađu nekog ko hoće da kupi njihov kalašnjikov, ali sramota je da jedna fabrika koju svi pominjemo kao sibol kvaliteta i tradicije nije u stanju da proizvede pištolj sa polimerskim ramom, da nema ni jednu svoju originalnu konstrukciju... Pogledajte Hrvate šta su napravili sa VHS 1 i 2 i sa svojim puštoljima, a počeli su od nule pre par godina.

Lala iz Banata

pre 7 godina

"Moguce jedini brend iz Srbije koji kupce u inostranstvu prvo asocira na kvalitet. Prava retkost.
(Milan, 15. jul 2016 20:31)"

Još jedan patriota-komentator. ;)
Koji, bre kvalitet? Da je kvalitet, ne bi pištolji i karabini bili MEĐU NAJJEFTINIJIM na svim svetskim cenovnicima!

Pogledajte, naprimer, jedan CZ karabin 30-06 u cenovniku (često ni ne piše da su Zastava!) i uporedite cenu sa jednim Browing, Suer, Manliher, ili Sakko.
Molim?

Za @PPU: potpuno ste u pravu.

laza

pre 7 godina

Svaka cast. Ovde u Kanadi ceni se Zastavino oruzje.Postoji i zvanicni distributer,ali mislim da bi im posao jos bolje isao kada bi imali sopstveno predstavnistvo i kada bi direktno ucestvovali na sajmovima naoruzanja. Ovde je to kao klasicna pijaca i svake nedelje u nekom od gradica ima lokalni sajam lovackog i vojnickog naoruzanja. Postoje odredjene restrikcije sta i kako moze da se poseduje,ali sto se tice dugih cevi tu za ljude sa dozvolom nema nikakvih ogranicenja. (limit je 5 metaka za poluautomatsko,pa su nase papovke pre prodaje redukovane na taj kapacitet magacina) Inace mozes da posedujes neogranicen broj komada dugih cevi,a tu spadaju i vojnicke puske. Nedavno je stigao kontingent nasih M48 koji se rasprodao za manje od nedelju dana. Pistolji su pod restrikcijom i za njih treba posebna dozvola i svaki komad je registrovan. Kod dugih cevi registrovan je samo vlasnik kao nosilac dozvole,a niko nema evidenciju koliko komada dugih cevi isti poseduje. Uzivancija za nas ljubitelje streljastva i lova.

aha

pre 7 godina

Zastava je ispoštovala kvalitet ali ne za 100 dolara, to je isto kao kada kupujete nov auto. Prvih 1000 kilometara se ne računa, jel tako? To je razradjivanje a potom do 15 000 kolometara treba sve da legne na svoje. Ovde isto tako a onda puca kao pomahnitao. Imam taj model i meni je glavio svaki 5-ti metak. Nakon prvih 100 metaka sve je leglo i evo već 15 godina puca bez mana, pozdrav.
(Vlada, 15. jul 2016 21:26)

15.000 km da sve legne na mesto? Sine, ja ne znam da li si ikada u životu vozio neki automobil koji nije lada ili zastava al ne da grešiš nego nezna se... U normalnom automobilu već je u startu sve na mestu. U normalnom pištolju isto, ali Zastava to nije u stanju da napravi

Vlada

pre 7 godina

@Sava Centar
Kolage nije vam tačna informacija. Zastavin cz99 se razradjuje u prvih 50-100 ispaljenih metaka.Egipćani su hteli da tu činjenicu iskoriste da cenu smanje za polovinu, ukratko pokušali da ušićare. Dobro je što naši nisu pristali na to, pištolji su odlični i pouzdani a Egipćani hoće kopiju Sig Sauera za 100 dolara a da ima evropski kvalitet. E pa to ne može. Zastava je ispoštovala kvalitet ali ne za 100 dolara, to je isto kao kada kupujete nov auto. Prvih 1000 kilometara se ne računa, jel tako? To je razradjivanje a potom do 15 000 kolometara treba sve da legne na svoje. Ovde isto tako a onda puca kao pomahnitao. Imam taj model i meni je glavio svaki 5-ti metak. Nakon prvih 100 metaka sve je leglo i evo već 15 godina puca bez mana, pozdrav.

i to ovaj posao dokazuje

pre 7 godina

alo ppu o kojim ti kvalitetama hrvata spominjes, njihovi pistolji se na zapadu zovu samokresi jer opaljuju sami , prije nekoliko godina su bili izvjestaji o tome kako su sami opaljivali cuvarima u banci , prestanite sa autosovinizmom, zastava radi dobar posao

nenad12

pre 7 godina

Pogledajte Hrvate šta su napravili sa VHS 1 i 2 i sa svojim puštoljima, a počeli su od nule pre par godina.
(PPU, 15. jul 2016 21:13)

O kvalitetu hrvatske puške VHS 1 i 2 dovoljno govori to da su je Francuzi naručili za svoju pesadiju.

drvobradi

pre 7 godina

@ivan
Svašta je moguće na brdovitom Balkanu u večitoj tranziciji. Dok se namire sve pijavice, proizvođač ostane u dugovima.
@PPU
Voleli bi oni da ga proizvedu ali nemaju čime a kako godine prolaze neće ni imati ko.

kg

pre 7 godina

Možete da kritikujete ali fabrika radi punom parom i 99% proizvedenog izvozi.. I za razliku od 99% privrede koja rasprodana strancima za sicu je i dalje u našim rukama tj sve zaradjene pare ostaju ovde i troše ih naši ljudi... A kredit ne bi morali da dižu da kad bi dobijali samo delic subvencija kao Fiat tj bivša zastava automobili.

brboc

pre 7 godina

vi koji kritikujete i sirite poznate autosovinisticke gluposti, slobodno se udavite u svojoj zlobi. zastava je ipak kvalitet, a vi pricajte sta god hocete.

herc

pre 7 godina

Ko nije nosio M70 bilo koje verzije moze da nasjeda na price sa interneta. Inace ko je koristio minimum dvije godine i na kisi i u blatu zna sta je M70. Puska je nevjerovatno izdrziva. Kod nas u BiH sada vojska koristi USA naoruzanje tipa M16 i kazu da su puske nepouzdane totalno. Uvjek moraju biti savrseno ciste i podmazane da ne bi bilo zastoja. A sto se tice pistolja HS 2000 mogu odgovorno da tvrdim, da je pistolj ekstra, jer ga posjedujem vec 14 godina.

Zoki

pre 7 godina

@Miroslav Petrovic
Oruzje je kombinovani komad gvozdja i drveta. Poznato je da gvozdje i drvo nemaju moralne osobine. Nadam se da o tome ne treba da diskutujemo.
Covek ih moze upotrebiti za zlo (ubijanje prilikom pljacke recimo) i za dobro (odbrana ukucana od prethodnospomenutog pljackasa).
Po tvojoj logici, uzevsi u obzir danasnja desavanja u Nici, mogli bi i da kazemo da su kamioni zlo!

Saša

pre 7 godina

Gledao sam na you tubu jedan klip pod nazivom "R.I.P" gde su testirali pet automatskih pušaka tipa "kalašnjikov" pa i naš...
(XXL, 15. jul 2016 21:21)
Što ne ostavi link da pogledamo? Probao sam sve i R.I.P i R.I.P Kalashnjikov i R.I.P Kalashnjikov Zastava i R.I.P Kalashnjikov Zastava Test, al ne nađoh . Međutim tako tražeći nađem ovaj zanimljiv pod nazivom: Zastava M70 AK: Better than Russian AKs?! Pogledajte https://www.youtube.com/watch?v=ZU3LQ2m8t8Y, dobar je, malo i mi da budemo ponosni :)

dusanmal

pre 7 godina

Pametno koriscenje sila slobodnog trzista. U Americi postoji velika potraznja za ovakvu vrstu naoruzanja. Plus, kako im je standard veliki-spremni su da plate pristojnu cenu. Voz smo prilicno propustili za municiju (pik traznje je bio pre par godina i tada niko u industriji municije nije povlacio slicne poteze za brzi rast proizvodnje, a moglo se prodati vrlo, vrlo povoljno, kolko god da se napravilo).
Korekcija clanka: ovde u Americi gde sam ih ne zele za "lovacko oruzje" vec za najnaprednije licno odbrambeno naoruzanje koje je zakonski dozvoljeno, te zato poluautomatska verzija (u vecini drzava zabranjeno je imati potpuno automatske).

Baxuz

pre 7 godina

(PPU, 15. jul 2016 21:13)

Zastavin mitraljez 7.62 je najbolji na svetu. Mnogo bolji od ruskog originala. U prokletim ratovima 90tih se pokazao kao verovatno najbolje pesadijsko oruzje. Precizan je kao Kalasnjikov, a usijanu cev su mu hladili u potocima bez deformacije. Pitaj uostalom i hrvatske ratne veterane sta misle o njemu. Neverovatno oruzje!