Sreda, 13.07.2016.

17:46

"Licemeri, neki Turčin bi mogao da klekne pred Ćele kulom"

Vicepremijer u tehničkom mandatu Ivica Dačić ocenio je krajnje licemernim izjave bošnjačkih i turskih političara o Srebrenici vezano za Srbiju.

Izvor: Tanjug

"Licemeri, neki Turèin bi mogao da klekne pred Æele kulom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

Коментатор

pre 7 godina

Људи се овде свађају као да им држава цвета, као да немају егзистенцијалне проблеме, као да знају шта ће сутра својој деци дати да једу пред одлазак у толико прижељкивани рат у ком страдају нечији синови, браћа, а пре свега очеви све да би вас бајица у фотељици помазио по глави: ,,Пиле моје, тако сам поносан на тебе, 'ајде сад одбаци све оно за шта су твоји преци гинули само да би добио моје одобравање, цмок".

Gradjanin

pre 7 godina

Dacicu, bolje da se ne javljas, od problema samo pravis vece probleme.

Turci, kakvi god da su, u petsto godina nisu srusili sve nase crkve i manastire (neke su i obnovili), narod je mogao da veruje, nije bilo zabranjeno, a braca u RS-u za cetiri godine sravnili sa zemljom sve dzamije na tom prostoru. A da se i ne govori kako je jedina beogradska dzamija spaljena pa se godinama nakon toga nije daleko odmaklo u postupku protiv vinovnika.

Tvoj populizam, Dacicu, vise ne pije vodu.

Denis Napast

pre 7 godina

Srbija treba da donese nekoliko rezolucija:
1. o osudi genocida nad Jermenima
2. o osudi zločina i etničkog čišćenja Srba od strane Turske
3. o osudi genocida nad Srbima tokom Drugog svetskog rata na prostoru bivše Jugoslavije

vlada

pre 7 godina

Dacicu mozes ti da pricas sta hoces, vec smo se nagledali i naslusali tebe za ovih 25-26 godina. Jeftin i zapaljiv populizam, busanje u grudi (ali nase, ne tvoje sigurno) ti nece proci kao sto je to prolazilo tvome mentoru i "tata" Slobi.

Petar

pre 7 godina

Prošle su godine, a ovo je prva Dačićeva izjava kojoj nema mane...istorisko sećanje na Turke i poturice je više nego strašno i nikakva deklaracija to ne može umanjiti...ipak, deklaraciju smatram izrazom dobre volje i maksimumom što jedan neosvajački narod može uraditi da svi ovi narodi krenu napred, koliko toliko neopterećeni užasnom prošlošću koja nas spaja, ali ...spaja nas i budućnost. Kakva? Od svih nas zavisi, a Srbija je pokazala da želi miroljubivu budućnost.

Jeftini demagog opterecen Srbima i jos i uporan

pre 7 godina

@Bucko razmisljam

Naleteo sam zadnjih godina na dosta tvojih "komentara" i jedino sto mogu da kazem da je prava steta za tebe sto nije moguce naplacivati rasipanje gluposti jer bi u tom slucaju bio milijarder. Jer kako drugacije nazvati "komentare" koji nisu bazirani na iole objektivnom sagledavanju nego iskljucivo na licnoj opterecenosti Srbima i Srbijom.

Vex

pre 7 godina

(sramota,dno, 13. jul 2016 22:33)

Uh ala ti spinujes. Da je Dacic ovo rekao iz cista mira ja bih potpuno razumeo ovo sto prices.Mejdutim ovo je njegova reakcija na potpuno licemerno ponasanje Turske. Srbija jednu stvar ne radi a to je da zvanicno nije priznala genocid, ali je u skupstini osudila zlocin. Sto budi uzgred receno isto radi Turska, minus to da je ikada donele rezoluciju kojom osudjuje zlocin nad Jermenima, mnooogo veci zlocin. E da je Dacic sad otisao deliti savete Turcima oko Jermena ja bih rekao da se sramoti i da se pokrije usima jer on nista bolji nije, medjutim on je upravo odreagovao na deljenje pameti Turske koja je ako nista drugo ono ista kao i Srbija. A isto tako bakir dodje ovde i prosipa suze nad Srebrenicom i onda ide i ljubi ruku Erdoganu koji drugom rukom izdaje naredbe da se Kurdi tamane kao zecici... Ma daj.

Što se Tadića tiče...

pre 7 godina

Gospodine Dačiću, nešto mi govori da Vi jako dobro znate sa kim je Gosp. Tadić dogovarao tu deklaraciju.
A ako ne znate, zašto je toliki problem pozvati ga na razgovor? Koliko se ja sećam, on je tada imao poziciju predsednika države i nije ništa dogovarao u svoje ime.

Najbolje bi ipak bilo, ako je moguće naravno - da prestanete da tretirate ovaj narod kao živinu. Kada se to desi, i kada sami sebe budemo cenili - možda počnu i drugi da nas cene?

Perun

pre 7 godina

I sad bi trebali biti impresionirani ovom izjavom,a ako dotični priča o poniženjujednog naroda, bolna činjenica i svakodnevnica je da Srbina niko kroz istoriju nije ponižavao niti može poniziti koliko Srbin.Pogledajte društvo u kome živite,svakodnevnicu,nepravdu,drskost,bahatost,siledžijstvo,lopovluk,izrabljivanje,beskrupulozne političare,besomučne laži i obmane,robovlasnički kapitalizam,pravosuđe,intelektualce bez zaposlenja,odliv mozgova,nepotizam,burazerske kombinacije,lažne diplome,huligane,korupciju,kriminal, i do sutra bi mogao nabrajati raznorazne devijacije jednog društva,pogledajte oko sebe i razmislite pa da vam bude jasno da ste kao pošten čovjek svakodnevno,konstantno poniženi od svoga,sitni su Turci i 500 godina.

Milos

pre 7 godina

Da li ste se bilo kada, bilo kome izvinuli za bilo sta sto ste uradili,a uradili ste svasta?
Niste! Pa pitam ja vas gospodo iz Sarajeva i Istanbula, sta hocete?

Nik

pre 7 godina

@sramota,dno
O cemu ti pricas? Hoces da kazes da je i Nemacki parlament histerican sto je posle 100 godina izglasao genocid na Jermenima ili sto se Australija posle 200 godina izvinula Aboriginima za svo zlo. Ne to nije histerija to je podizanje svesti jednog naroda. Zasto bi trebao da se izvini? Pa zato sto nijedan njegov predhodnik to nije uradio. Meni je samo zao sto nismo uporni kao Jermeni jer i zlocin nad njima se zataskavao zarad nekog mira i interesa velikih sila. 500 godina ubijanja, klanja, odsecanja glava, silovanja, otimanja dece i ti kazes sto da se izvinjava. U BiH je stradalo zvanicno blizu 100 000 od toga blizu 40 000 Srba. Sta ih je ubilo Sarajevska magla? Ja nikada nisam cuo izvini od Bosanskih politicara.

neki tamo

pre 7 godina

@Bucko razmisljam
Okupirane teritorije?Da se razumemo nisam ja neko ko pordzava ono sta je radio Milosevic i neke stvari su stvarno bile pogubne i za svaku osudu. Ali prica o okupaciji je..pa ne znam kako da se izrazim. Pa to je onda presedan po tvom ispade Jugoslavija(ne Srbija) okupirala Jugoslaviju, isto kao sto su Srbi bili ''agresori'' na Kosovu, tako jednog dana resili ludi Srbi da okupiraju sami sebe.. Jer boze moj Srbi agresori hteli su veliku Srbiju, tolko su zeleli veliku Srbiju da su joj uvek davali ime Jugoslavija, pa da se CG nije osamostalila ne bi se ni zvali Srbija...

Zoki

pre 7 godina

@turcin do koske
Pa Republika Turska nije uradila ništa da se distancira od zločinačke politike Otomanske imperije. Zar nisu ove godine, kao i svake godine do sada, proslavljali osvajanje Carigrada, bez trunke stida? Pa samo su u Aja Sofiji pobili više ljudi, žena i dece nego što je izginulo u Srebrenici!

Srbija treba da prekine sa kalkulacijama i da jasno i glasno osudi genocid nad Jermenima, poput mnogih drugih civilizovanih država - a Turci neka se ljute koliko god hoće, to je njihov problem.

A Beograd bi mogao da dobije i spomenik posvećen genocidu nad Jermenima.

sramota,dno

pre 7 godina

Jadna je zemlja ciji je ministar i to spoljnih poslova Dacic. Njegova izjava je skandalozna, nediplomatska, histericna, populisticka...Kao lider SPS mozda ovakve gluposti moze da izgovara na skupu OO socijalista Male Krsne,npr, ali kao sef diplomatije?!Zasto bi se turski ministar izvinjavao za nesto sto se desavalo pre vise stotina godina? Zasto se pominju Osmanlije i Srebrenica, jel po onom Mladicevom "Doslo vreme osvete nad Turcima"...Ovakve izjave pokazuju da aktuelni politicki vrh Srbije ne zeli nikakvo pomirenje vec nove sukobe. Ali verbalne jer to im medju glasacima dize popularnost. A sto blamiraju zemlju,nema veze.

sveznalica

pre 7 godina

Da sam na mestu mandatara, jako bi mi smetalo da me neko stalno vraća u prošlost koju želim da zaboravim i konačno bih socijaliste izbacio iz vlasti.

semir

pre 7 godina

Da,gospodine Dacicu. Turci jesu pocinili genocid nad Srbima. Samo je licemjerno porediti taj genocid sa pocetka 19tog vijeka sa ovim u Srebrenici koji se zbio na pragu 21vog.

Botoks i druge price

pre 7 godina

Joooj, zivote! Ja hocu u buducnost, ovi vuku u srednji vek!

Jesi li isao u Srebrenicu, Dacicu ? Nisi. Pa sta sad objavljujes?

Sprdas se sa Cele kulom. Nije ti to ni za sprdnju ni za mangupiranje. Kao sto nisu ni zrtve Srebrenice.

Ako mozes, miri nas sa svetom, a ako ne... Pa, onda si zaostao u proslosti i neupotrebljiv.
Jezim se od ovakvih izjava.

Realno

pre 7 godina

@Bucko razmisljam

Ako niste znali, Srbi su bili konstituvni narod i u Hrvatskoj i u Bosni, tako da Srbi nisu mogli u tim republikama da izvrse agresiju na druge drzave (tada jos uvek republike u sastavu SFRJ). Bolje receno, Srbi su bili konstituvni narod u Hrvatskoj, koja je ih odmah po proglasenju nezavisnosti izbrisala iz Ustava i svela na marginalnu nacionalnu manjinu

Srbija je ucestvovala u sukobu u BiH na isti nacin kao i Hrvatska, tako da ako je Srbija izvrsila agresiju, onda je i Hrvatska kriva u istoj meri.

Pitam,samo pitam

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.
(Srbin, 13. jul 2016 18:50)

Ako Srbija nije ratovala kako ti kazes, ja pitam zasto Dejtonski sporazum je potpisen od Milosevica a ne od Karadzica ili Mladica?

Max

pre 7 godina

Sredstva i napor koji Turska sistematski ulaže da se genocid nad Jermenima tako ne okarakteriše, od lobiranja i potkupljivanja, do ucena i potplaćivanja, zaista su monumentalni. Sama činjenica da je u Potočarima već godinama jedna od najprominentnijih zvanica premijer Turske, koja je eklatantni primer agresivnog, sistematskog poricanja jednog od dva najveća genocida dvadesetog veka, govori u prilog tome koliko je cela ceremonija obeležavanja zločina u Srebrenici postala jeftino politikanstvo i, blago rečeno cirkus, sa sve štanpanjem majica sa brojem žrtava, do kvizova za omladinu na temu poznavanja detalja vezanih za Srebrenicu. Jadne su žrtve koje oplakuje Čavušoglu i u dnevno političke svrhe izrabljuje Duraković.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Ubi nas ta politika.
Kod nas u Svici kisa danas,STANDARD.
Otvorite ba ljudi hladno pivo,pustite se Dacica,Izetbegovica,Vucica,Siljdzica,turaka,srba,bosnjaka.
Volite svoje bliznje i postujte komsije,jbo politiku.
Zivi bili i ugodna noc

turcin do koske

pre 7 godina

Jako zanimljivo, da trazimo od Republike Turske da se izvinjava za period vladavine Osmanskog carstva i to za period od nekoliko stotina godina unazad. Pravni osnov? Politicki ? Pa to je neozbiljni cirkus covece. To moze da izjavi samo neko ko ne razume istorijske procese i ko svet posmatra usko kroz kljucaonicu svog malog mozga.
Ja cu sutra da zatrazim izvinjenje od Egipta da osudi Faraonsku vladavinu i da isplati odstetu nekim biblijskim naslednicima koji su moji rodjaci danas.

Bilal

pre 7 godina

velika je sramota da 2016 god državni ministar spominje Ćele kulu.Amerikanci su bacili 2 A bombe na Japan.I ???Da li neko to spominje?
(vlada bgd, 13. jul 2016 21:12)
Е у томе и јесте проблем што Америма, Турцима и Хрватима нико не набија на нос њихове стравичне злочине и геноциде а нас се ево већ 21 годину и поред свих декларација и извињења стално тражи још. Ето, још само признајте ГЕНОЦИД у Сребреници и све ће бити у реду. Е неће бити, тек онда ће за Србију избити проблеми. Схватите то како хоћете ал'у Сребреници није било геноцида него ратног злочина.

Dejan

pre 7 godina

Odgovor mu je na mestu. Cudno je sto ga daje jedan socijalista bez obzira sto je ministar spoljnih poslova. Socijalistima ne prilici ovakva retorika. Oni treba da brinu o pravima radnika, ponizavajucem i eksploatatorskom odnosu poslodavaca. Socijalnoj pravdi, razarajucoj korupciji u zdravstu i ostalim temama koje su pravi i realan problem ovog drustva. Nisu nama problem ni Bosnjaci ni Turska. Ovim izjavama samo se pravi problemi zamagljuju. Pravi neprijatelj ti je poslodavac koji ti ne da odmor, koji te ne placa koliko si zasluzio, koji te nije prijavio nego radis na crno, koji ne placa doprinose za radnika, koji ti daje platu prema zakonu a posle trebas da mu vracas deo...

Mladen Mladenović

pre 7 godina

"Dačić je zapitao kako bi Turska reagovala kada bi Srbija osudila ubistvo milion Jermena i nazvala ga genocidom.

"I zašto Bošnjaci ne osude zločin nad Jermenima i nazovu ga genocidom kao što su to uradile mnoge zemlje u svetu? I zašto Boris Tadić javno ne saopšti sa kim je dogovorio tekst Deklaracije koji smo usvojili u Skupštini. Sigurno ga nismo doneli bez konsultacija", zaključio je ministar Dačić."
-----
A možda su licemeri prema nama zato što se mi, kao narod i država, već više od petnaestak godina pravimo neverovatnim licemerima? Ako su Turci izvršili genocid nad Jermenima pobivši preko milion ljudi, zar je Srbiji z abranjeno da osudi taj zločin? Kao i mnogi naši "zapadni prijatelji"?! Šta kalkulišemo? Da ne uvredimo Turke, koji su nam "neverovatni prijatelji"?! Oni smatraju da smo mi nečije marionete, da smo poludržava, koja ne sme da štiti ni svoja osnovna prava i smatraju da mogu da budu licemeri. Priznali su nezavisnost "kosove" a imaju 30 miliona Kurda? Licemeri do beskraja ali, mi to ne smemo javno da izgovorimo?! Bošnjaci plaču nad 8000 muslimana dovučenih sa svih ratišta iz Bosne a ne pominju genocid nasd Jermenima?! Gde ćete veće licemerje ali, to niko ne sme javno da artikuliše do Gospodina Dačića, koji je to uspeo da prevali preko usta ali, stiče se utisak, samo iz inata. On to ne bi rekao da Turčin nije rekao ono što je rekao. To ti je srpska doslednost i srpska politika.

q

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.
(Srbin, 13. jul 2016 18:50)

Ako Srbija nije ratovala kako ti kazes, ja pitam zasto Dejtonski sporazum je potpisen od Milosevica a ne od Karadzica ili Mladica?
(Pitam,samo pitam, 13. jul 2016 21:04)

Sporazum nisu potpisivale zaracene strane Taj sporazum su potpisali predstavnici tri naroda

TTD

pre 7 godina

Ako iko prati politicki stav komentatora na ovom portalu, zna odlicno da nikada ne bih podrzao SPS ili SNS.
Ali ovo sto je izjavio je apsolutno tacno.
Turci su poslednji na ovom svetu koji imaju pravo da drze slovo bilo kome!
Ruke im krvave do lakata a jadni "rasplakani".
Nevidjeno!

Bucko razmisljam

pre 7 godina

"Niko nikada nije doneo nijedan akt na prostoru bivše Jugoslavije o osudi zločina protiv Srba", naveo je ministar.

Mozda "Niko nikada nije doneo nijedan akt na prostoru bivše Jugoslavije o osudi zločina protiv Srba", iz prostog razloga sto NIKO od njih nije izvrsio AGRESIJU na Srbiju dok je Srbija ratovala po INOSTRANSTVU OKUPIRAJUCI delove drugih bivsih Republika SFRJ koje su se BRANILE i OSLOBADJALE SVOJE OKUPIRANE TERITORIJE ?
Inace sto se tice ovih "Turaka" iako ministar Dacic najverovatnije tom prilikom "BRKA" danasnju Tursku i "osmanlisko carstvo", Srbija i njima duguje zahvalnost "jerbo" da nije bilo tih "osmanlija" Srbija nebi ni imala "istoriju", nebi imala "Marka Kraljevica", nebi imala "Karadjordja",... nebi imala nijednog "junaka" kojeg bi danas mogla da "opeva uz gusle" !

Realno

pre 7 godina

Kroz ovu izjavu zamenika premijera coveka koji vec godinama tezi na najvece drzavne funkcije vidi se sva politika srpske politicke scene, oni zapravo na dan zalosti gdje ljudi sahranjuju svoje najmilije in podsjecaju da su turci krivo za ono sto im se desilo u srebrenici i kako im je rekao mladic osvetili smo se turcima konacno evo sad da dacic naspomene turke zasto se desilo to sto se desili, ali da stvari bude Jos gora oni koji su to uradili u to i veruju a uz pomoc Medina, skolstva, politike je stvorena klima u kojoj takvi zlocinini kao genocid u srebrenici nece bit osudjivan nego negiran i cesto odobravan

Nitko ne sme da vas bije..

pre 7 godina

Ma bravo Đačiću, sve je u redu, donjeli ste rezoluciji i moralno oprali ruke su od genocida koje ste učinili nad civilima. I kako da bude pomirenja na ovim prostorima kada Srbija i srpski političari svojim ponašanjem i negiranjem to onemogućuju. Vidi se da ne nosi bez razloga nadimak mali Sloba, ista je to sorta, nečovjeka...

Darko

pre 7 godina

Pa zar nije jasno da sve sto su uradile hitlerove trupe i njihovi sateliti više nije zločin.Sve se to briše Srebrenocom.Čuo sam čak i izjave da je to najveći zločin u istoriji čovečanstva.Da se razumemo ja ne opravdavam zločin u Srebrenici,to je najgore što je neki Srpski komandant mogao da naredi i baci ljagu na Srpski narod.ALI DOKLE IĆI U POLITIZACIJU TOGA.

Pedja

pre 7 godina

Pa valjda je to Daciceva stranka i ideologija te stranke koja NIJE sprecila Srebrenicu - tako stoji u predisu medjunarodnog suda pravde - pa kako da on razume sta se desilo pre vise od 200 godina i sta se desilo pri kraju 20. veka. Uostalom Miloseviceve slike su bile kao protest pomenu zrtvama i to sa punim pravom, jer to je ideologija ondasnje i sadasnje vladajuce koalicije. Pa Srbijo probudi se i shvati to vec jednom.

Aleksandar

pre 7 godina

Poštujte ljude ponaosob,pustite ove prodane duše što vode politiku zadnjih 20 god i u Srbiji,Hrvatskoj,Bosni,Makedoniji,gledajte ljudi sebe,svoju porodicu i novčanik i glasajte prema tome sve ostalo je igranka bez prestanka.....

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Ubi nas ta politika.
Kod nas u Svici kisa danas,STANDARD.
Otvorite ba ljudi hladno pivo,pustite se Dacica,Izetbegovica,Vucica,Siljdzica,turaka,srba,bosnjaka.
Volite svoje bliznje i postujte komsije,jbo politiku.
Zivi bili i ugodna noc

Milutin

pre 7 godina

Od boja na Kosovu do Beograda su Turci "putovali" stotinak godina. Fakat. Ali su doputovali i to je to rodjaci. Samo da ne bude da su bas na tom boju prosli neogrebani. A drugo, da su Turci bas hteli da nas nema, imali su vremena da nas stvarno ni ne bude. Ali opstali smo. U medjuvremenu je bilo svega i svacega, i generalno, jako smo lose prosli na kraju. Vidim, i mi i Turci. Pricao sam sa jednim turistom iz Turske skoro o tome ovde u Bgd, pametan lik, bas je hteo da vidi Beograd, i sto je najbolje slozili smo se oko svega toga bez problema.

Sloba

pre 7 godina

SPS i Dacic duguju Srbima sa prostora bivse Jugoslavije izvinjenje zbog steadanja izazvanih politikom i izjavama slicnim ovoj koju tako puno svi vole. Srbi su bajvise stradali zahvaljujuci ratnohuskackoj politici doticnog. Da se objavi molim.

No woman, no kraj

pre 7 godina

Zamisljam kako se prave ovakvi izvestaji.
Bakir: Alo Vucko sta lozi ove tvoje dalebu?
AV: Klasika prozovi ih za genocid i te fore. Sta ja tebi da odgovorim?
Bakir: Opleti bolan od Kosova na ovamo. Nego nemoj ti nego Vulin. Ustvari bolje Ivica, Vulin se vec izlizao.

Slovenac 1952

pre 7 godina

Ovako, ispada da je svaki ratni zlocin genocid, u zavisnosti od politicke potrebe. A nije, i ne moze biti.
(navijac, 13. jul 2016 19:23)
Kad sam bio mali, pun Karla Maya, čitao sam i o krvnoj osveti! To mi je bilo isto kao bla, bla, bla, dok nisam stigao u JNA. Tamo, na jugu tadašnje JUGE, saznao sam, da to još postoji! Znači genocid jedne familije prema drugoj, pa ko pobedi! Ima pravila, ne sme, da se ubije žensku, a ako ta postane muško i to je dozvoljeno! Familije, a tek narodi:(

živčan_neki_lik

pre 7 godina

OK, svaka reč je na mestu ali ovo ne treba mi da čitamo i čujemo, već bošnjaci i turci. Ovo kada im budeš rekao u lice, tada ću ti reći SVAKA ČAST! Do tada ovo je samo način da dođe do veće popularnosti u Srbiji. Budi tako oštar pred njima ili nas ne loži!

Kako drugacije

pre 7 godina

Pa Dacicu, zlocini koje su pocinili bosnjaci nisu dio politike i ciljeva vlasti u BiH, nego nedjela pojedinaca i lokalnik komandanata pa se zato niko ne izvinjava. Pravi mali Sloba.
(tuzlak, 13. jul 2016 18:54)

I zlocine nad Muslimanima su naredili pojedinci...koje je nasa drzava uhapsila(iako nisu drzavljani Srbije) i predala medjunarodnom sudu, gde im se sudi za te zlocine...
Jos nesto:
Ako ratom i krvlju izazvana nezavisnost BiH nije bila politika, onda ni jedan akt u tom ratu nije "politika" ni odgovor na istu.
Ako hoces da se igras diplomatije, moras da se zapitas, zasto za 20 godina niko u Svetu ne moze da resi to pitanje...jer su svesni sveobuhvatne krivice svih strana ucesnika tog gradjanskog rata, pa cak i stranih faktora!
Pomiri se sa tim i da krenemo svi napred - ovako svi kaskamo u mestu optuzujuci jedni druge, glupo zar ne?

ali baba

pre 7 godina

@Kako drugacije, 13. jul 2016 18:17), za sta je korisna ova izjava, za sirenje mrznje izmedju muslimana i srba, za potvrdjivanje srba kao zlocinaca, za za jace zavrtanje nasih usiju od strane sveta ili za jeftine politicke poene bitangi, pljackasa i ratnih huckaca koji su unistili ovu zemlju i od jedne ugledne sile i postovanih gradjana u svetu stvorili tvorove od kojih ljudi beze u svetu kad cuju odakle su, kao da smo gubavci??? sad pred godisnjicu obelezavanja srebrenice sam gledao neke snimke u kojima su srbi snimali sebe kako vrse zlocine i zgrozio se do kostane srzi, treba da se zahvaljujemo bogu sto tada nisu postojali mob. telefoni sa kamerama, ne bi mi imali kud da hodamo ovom planetom. imao bih svim koji su komentarisali ovu vest po nesto da odgovorim, ali samo cu citirati sta jednom rece moj pr?fesor kriminologije "mi kao generalno nepismen i povodljiv narod i zasluzujemo ovakvu vlast"

alpinista

pre 7 godina

Izjava je sasvim na mestu.

Šta je sa hrvatskim genocidom nad Srbima.

Šta je sa muslimanskim ubistvima Srba.

Šta je sa prihvatanjem da je turska počinila genocid nad našom Jermenskom braćom.

Dusan NBGD

pre 7 godina

@ bucko razmisljam & @ bosnjak

Dovoljno sam star da se secam dogadjaja iz ratom zahvacene BiH, i da cujem za sve zlocine koji su pocinjeni od strane sve tri strane u sukobu na celoj teritoriji BiH. Moje iskreno saucesce svima koji su izgubili nekog u svemu tome i NAJOSTRIJA OSUDA SVIH ZLOCINA koji su pocinjeni, ali vas molim da izraz GENOCID koristite samo ako znate sta on tacno znaci, EP i sud u Hagu su doneli rezolucije u kojima se osudjuju RATNI ZLOCINI sa elementima genocida, a ne da je pocinjen genocid i svi koji su pocinili te zlocine ne bitno sa cije strane treba da budu osudjeni. Samo toliko.

navijac

pre 7 godina

Iz komentara se jasno vidi koliko ljudi zapravo ne znaju sta znaci rec genocid, ne u ovom dnevnopolitickom, vec u krivicnopravnom smislu. Toliko je neprimereno koriste politicari i laici da je izgubila ono strasno znacenje koje zapravo ima. Procitajte malo, raspitajte se, pogledajte zasto su tako retke sudske odluke o osudi za genocid, a tek onda donosite sud i formirajte misljenje. Ovako, ispada da je svaki ratni zlocin genocid, u zavisnosti od politicke potrebe. A nije, i ne moze biti.

Dddd

pre 7 godina

Turska ne priznaje genocid koji su sami pocinili, a koji je veoma slican Holokaustu. Napravili su 25 koncentracionih logora u kome su strpali one koji su preziveli marseve smrti. Srbija place za 1,5 miliona Jermena.

Mavro

pre 7 godina

Pa naravno da nije gosp. Dacicu, kad je sve zlo i krv krenula iz Srbije. Dok se druge gazilo od 91-95 Srbija je bila u miru, ni jedna bomba nije pala niti jedna kuca srusena, sto su srpske cete radile onda u HR i BiH? Sigurno nisu brale cvijece, vi to namjerno zaboravljate kako bi svoju krivicu sakrili ispod tude nevinosti. Vrijeme je da Srbija konacno proguta tu bolu "zabu".

bez_cenzure

pre 7 godina

@Mavro
Radili su to i tvoji tj. HV i paravojska po Bosni i Hercegovini. Ne sjećam se ni da ste se izvinili a kamo li progutali žabu. Zar ste već zaboravili?

Bošnjak

pre 7 godina

Sta sprecava poslanike RS u Parlamentarnoj Skupstini BiH da podnesu predlog rezolucije o genocidu nad Jermenima, cisto da zacine malo onima sto su specijalisti za oznacavanje genocida. Da vidimo kako altruisti kod Bosnjaka podrzavaju priznavanje jedne istorijske istine i stravicnih stradanja Jermena. Posle mogu i o genocidu nad Srbima u nekadasnjoh NDH, koja je promenila nepovratno etnicku strukturu BiH.
(Da smo pametni, kao sto nismo, 13. jul 2016 18:33)

E pa šta se dešavalo prije 100, 200, 300... god. MI NE ZNAMO i može da o tome govori svako kako hoće i šta hoće ( ne kažem da nije bilo raznih genocida nego samo da nisam 100% siguran) a GENOCID U SREBRENICI smo očevici u savremenici, mi u Bosni smo ga i DOŽIVJELI.
A i ti znaš i ti si siguran da je bio GENOCID u Srebrenici, samo se praviš da tobože nisi siguran.
Eto to je ta razlika.

Mala lekcija iz istorije

pre 7 godina

Mogao bi Dačić da se malo pozabavi i istorijom i da ne spominje pet vekova pod Osmanlijskim carstvom jer je glupost. Nije Srbija pala posle Kosovskog boja 1389. vec malo kasnije, kada je Smederevo palo, a to je 1459.

Nije Turska inicirala osnivanje Haškog tribunala

pre 7 godina

Nisu prava adresa ni Davutoglu, niti Bakir Izetbegović. Prava adresa kojoj treba da se Dačić i Vučić obrate jeste u Vašingtonu.

Влада

pre 7 godina

Ако ћемо реално, могли би и ми на Косову на месту где је убијен султан Мурат у косовском боју. Стварно га претера мин. спољних послова...

Кнез Мишкин

pre 7 godina

Далеко од тога да симпатишем господина Дачића, али по питању ове изјаве- свака му је на мјесту.

KiMi Rajkonen

pre 7 godina

bravo dačiću...ali malo je kasno za takav jezik sada... nemaju tu težinu kakvu bi inale pre godinu-dve dana...ili više..!
..al u svakon slucaju-bolje ikad nego nikad!
A grnocid nad jermenima je i zvanično proglašen genocidom..nedavno..tako da možemo samo da potvrdimo i priznamo i mi ako još budu puštali krila..

petar

pre 7 godina

Najzad jedno pravo saopstenje kako dolikuje Ministarstvu spoljnih poslova.
Kada bih odlucivao notom bih ga dostavio svim akreditivanim ambasadama u Beogradu.

tuzlak

pre 7 godina

Pa Dacicu, zlocini koje su pocinili bosnjaci nisu dio politike i ciljeva vlasti u BiH, nego nedjela pojedinaca i lokalnik komandanata pa se zato niko ne izvinjava. Pravi mali Sloba.

Milojko

pre 7 godina

Zašto Srbija nikada nije postavila predlog rezolucije o osudi genocida na Srbima u NDH, kao i onog za vreme turske okupacije Balkana, pred evropskim parlamentom i drugim međunarodnim institucijama ?!! Treba se ugledati na Jermene koji su decenijama širom sveta nametali temu genocida nad njihovim narodom, od strane Turske. Sada smo svedoci da su mnoge međunarodne institucije priznale i osudile taj genocid. Zašto Srbija ne napravi iste korake ?!! Naše diplomate treba da rade na tome, tamo gde su na službi, jer njih plaća država Srbija.

Mrki

pre 7 godina

Sada priča ovako a kad je na vlasti druga pruča. Iz istih razloga su i svi Dačuću takvi kao ti. Dok su na vlasti jedu i piju sa Turcima a kad odu u opoziciju izigravaju patriote.

Lili

pre 7 godina

Bucko razmisljam: pod 1 zato sto se nije desio genocid. Tacka. Knjigu u ruke pa citaj definiciju genocida. Pod 2 SB uopste nije u poslednji cas sprecen da donese tu kvazi rezoluciju, jer su Rusi lepo rekli da ce u svakom slucaju glasati protiv. Zasto? Zato sto nije bilo genocida. Pod 3 kada bilo koja od drugih umesanih strana u ratu prizna srpske zrtve, ili bilo koja svetska sila, a da nisu Rusi, onda mozemo da pricamo o nekakvom pomirenju.

Srbin

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.

Zatupelo

pre 7 godina

30 godina ovde se sirotinja razdvaja po nekakvim grupama, nacionima, sta vec... dok mala ekipa bilduje dzepove. Nema nikome hleba od deklaracija, pa to su sve trutovi koji nista ne znaju sem da masu rukama i nogama dok pricaju, pale vatru. Treba svak da ih se gnusa najdublje. Kakvi turci kakvi srbi bosnjaci...ovaj covek prica o 400 godina unazad...da li je to moguce danas....

Sasa

pre 7 godina

@Bucko
Srbija je osudila sve umesane u zlocin, Haski sud sve srpske drzavnike iz tog vremena zatvorio. Vlada Srbije priznala i osudila ubistvo 8000 ljudi. Poklonila se vise puta zrtvama ovog monstruoznog cina. E sada njima nije to dosta, vec gledaju jednu rec. Ta rec niti ce doneti mir porodicama niti im vratiti mrtve. U Srbiji se bar 90% ljudi gnusa ovog zlocina.
Mislim da je vreme da neko spomene i srpske zrtve, srpske majke, srpsku decu. Dovoljno bi bilo da se neko sa vecim cinom od desetara osudi, a neka Vlada (Cro,Bih) prizna da je u njihovo ime neko silovao, ubio, proterao, odsekao glavu. E posle toga cemo i mi mozda progutati tu famoznu rec.

star

pre 7 godina

licemernija izjava od ove ne postoji!
1. pocinjen genocid ne potire drugi genocid
2. sto takvu izjavu nije dao prosle godine kada je Vodja isao u Srebrenicu?
3. zasto nikada ,a u vlasti je celu deceniju nikada nije insistirao da se vise zna o genocidu u NDH
4. nema sta on da pita Tadica kada je on bio u istoj toj vladi PPV
5. on prica o Cele kuli a ne zna ni sta znaci Kalemegdan
6. Zasto on i Vodja ne izglasaju deklaraciju o genocidu na Jermenima?
Ovo sto on radi je obicno politikantstvo i jahanje na istoj prici na kojoj nas je Sloba jahao devedesetih,jer sta bolje utoli glad u stomaku od gladi za nasiljem u glavi?

Dosta vise Bre

pre 7 godina

"...ali nikada nikome neće dozvoliti ponižavanje Srbije!" Zvanicni BG to ne dozvoljava drugima! To je iskljucivo pravo i jedina prava aktivnost "zvanicnog BG", vec nekoliko decenija!

Bucko razmisljam

pre 7 godina

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Dačić je naveo da umesto što napadaju Srbiju, trebalo bi da se sete da je Narodna skupština Srbije 2010. usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici.

A sto bi se neko setio toga a ne Rezolucije EP i medjunarodnog suda pravde da se u Srebrenici desio GENOCID ili da je izglasavanje jedne takve Rezolucije u SB UN "spreceno u poslednji cas" zahvaljujuci vetu Rusije ?
Zasto bih se ja ili neko drugi secao onoga sto Dacicu odgovara a ne onoga sto mi nalaze ljudska svest i ljudski moral ?
GENOCID u SREBRENICI je GENOCID i tacka !
Ko to porice neka porice i dalje ali nemoj da odlazi na obelezavanje dana GENOCIDA u Srebrenici za koji tvrdi da ga nije ni bilo, neka sedi kuci u Srrbiji !
Ne mora "Srbija" i njeni "visoki zvanicnici" NICEGA da se secaju, dovoljno je sto se drugi secaju Srbije iz 90-tih godina !

002

pre 7 godina

Suvise malo mi pricamo o nasim zrtvama . Treba praviti tribine , pisati knjige , snimati filmove , u svakom kontaktu sa strancima pricati o srpskim zrtvama za vreme ratova . I u Briselu i u Vasingtonu i na sve adrese slati fotografije i dokumentaciju . Moramo biti dosadni . Ovako ispada da smo samo mi pravili zlocine a oni nisu . Malo vise angazovanja .

poz

pre 7 godina

Upravo tako, Bošnjaci bi dvostruke standarde. Za njih Jermeni nisu dostojni pomena da je nad njima izvršen genocid jer je to uradila Turska koja je partner Bošnjaka
Takodje Bošnjaci ne osudjuju u zvaničnim dokumentima masovna ubistva Srba.Turska ide u Potocare da zagovara genocid a genocid je vekovima činila nad Srbima.
To je veliko licemerje Turaka i Bošnjaka i velika nepravda.
Bošnjaci su činili zločine nad Srbima i važno je da donesu dokumenat osude o svim tim zločinima nad Srbima.
Turska da klekne pred Srbijom i traži oprost za ono što su podmuklo radili Srbima vekovima.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Ima logike u delovima Daciceve izjave, ukoliko je turski ministar zaista pominjao Srbiju govoreci o Srebrenici. Medjutim, poziv Bosnjacima da osude genocid nad Jermenima je politikanstvo. Takodje, Turska je regionalna sila i ima svoj uticaj na muslimane na Kosovu, u raskoj-sandzaku i BiH. Zbog toga je interes Srbije da sa njom ima dobre odnose. Ovakve Daciceve izjave ne idu u tom smeru.
Kad smo vec kod izvinjenja za zlocine, Dacic bi to mogao pokazati na svom primeru. Jos se niko iz SPS-a nije izvinio porodicama Curuvije, Stambolica, sudije Simeunovica i mnogih drugih zrtava rezima osnivaca Daciceve partije. Samo prilikom pokusaja ubistva Vuka Draskovica na Ibarskoj magistrali 1999. bez oceva je u trenu ostalo devetoro male dece.Takodje ogroman udeo odgovornosti za ratove i poraze snosi pomenuti rezim.
Opasno je ponasanje nekih aktera iz vlasti, koji kao da jedva cekaju provokacije kolega iz regiona, kako bi na njih zestoko odgovorili. To je delovanje protiv regionalne saradnje, a time i EU integracija Srbije. Takvima premijer, ukoliko zaista zeli Srbiju u EU, mora skrenuti paznju da sa time prestanu.

Da smo pametni, kao sto nismo

pre 7 godina

Sta sprecava poslanike RS u Parlamentarnoj Skupstini BiH da podnesu predlog rezolucije o genocidu nad Jermenima, cisto da zacine malo onima sto su specijalisti za oznacavanje genocida. Da vidimo kako altruisti kod Bosnjaka podrzavaju priznavanje jedne istorijske istine i stravicnih stradanja Jermena. Posle mogu i o genocidu nad Srbima u nekadasnjoh NDH, koja je promenila nepovratno etnicku strukturu BiH.

Fahreta

pre 7 godina

Alo bre, dosta vam je vlasti 25 godina, i vrapci vas sa grane znaju. Ili spasavajte narod od gladi ili u jednom danu svi podnesite ostavke pa i vi negde radite. Ko za vas glasa? Jeste li gledali ankete? Pa oni koji pojma o politici nemaju, oni koji ne znaju koliko skupstina ima poslanika. Onda se hvalite pobedama. Ko vam daje te pobede? Pa neobrazovani ljudi.

ajmo precizno

pre 7 godina

Tekst Deklaracije koji je donešen u skupštini Srbije je u odnosu na prvobitni, dogovoreni krajnje razvodnjen s toliko ublaženih konstrukcija da je prosto neprepoznatljiv i neupotrebljiv za ono što mu je bio smisao.

NY

pre 7 godina

(Bucko razmisljam, 13. jul 2016 18:23)
Eto izrokali ste nas sa deklaracijama u UN i medjunarodnim sudovima i okacili nam etiketu genocidnog naroda koji je ratovao sa 3 zemlje u 10 godina + bombardovanje...i ni jedna druga zemlja nije pocinila genocid nad nama..
Pa cekaj malo,ko je ovde bre budala?
Satrase nas svi zivi,otese zemlju i vecna ognjista..o logorima i mestima gde su nasi civili pobijeni ne bih da nabrajam jer ne bi stalo u komentar.
Idi na svoje portale pa siri istinu.
Pozdrav.

002

pre 7 godina

Suvise malo mi pricamo o nasim zrtvama . Treba praviti tribine , pisati knjige , snimati filmove , u svakom kontaktu sa strancima pricati o srpskim zrtvama za vreme ratova . I u Briselu i u Vasingtonu i na sve adrese slati fotografije i dokumentaciju . Moramo biti dosadni . Ovako ispada da smo samo mi pravili zlocine a oni nisu . Malo vise angazovanja .

Milojko

pre 7 godina

Zašto Srbija nikada nije postavila predlog rezolucije o osudi genocida na Srbima u NDH, kao i onog za vreme turske okupacije Balkana, pred evropskim parlamentom i drugim međunarodnim institucijama ?!! Treba se ugledati na Jermene koji su decenijama širom sveta nametali temu genocida nad njihovim narodom, od strane Turske. Sada smo svedoci da su mnoge međunarodne institucije priznale i osudile taj genocid. Zašto Srbija ne napravi iste korake ?!! Naše diplomate treba da rade na tome, tamo gde su na službi, jer njih plaća država Srbija.

Mrki

pre 7 godina

Sada priča ovako a kad je na vlasti druga pruča. Iz istih razloga su i svi Dačuću takvi kao ti. Dok su na vlasti jedu i piju sa Turcima a kad odu u opoziciju izigravaju patriote.

KiMi Rajkonen

pre 7 godina

bravo dačiću...ali malo je kasno za takav jezik sada... nemaju tu težinu kakvu bi inale pre godinu-dve dana...ili više..!
..al u svakon slucaju-bolje ikad nego nikad!
A grnocid nad jermenima je i zvanično proglašen genocidom..nedavno..tako da možemo samo da potvrdimo i priznamo i mi ako još budu puštali krila..

poz

pre 7 godina

Upravo tako, Bošnjaci bi dvostruke standarde. Za njih Jermeni nisu dostojni pomena da je nad njima izvršen genocid jer je to uradila Turska koja je partner Bošnjaka
Takodje Bošnjaci ne osudjuju u zvaničnim dokumentima masovna ubistva Srba.Turska ide u Potocare da zagovara genocid a genocid je vekovima činila nad Srbima.
To je veliko licemerje Turaka i Bošnjaka i velika nepravda.
Bošnjaci su činili zločine nad Srbima i važno je da donesu dokumenat osude o svim tim zločinima nad Srbima.
Turska da klekne pred Srbijom i traži oprost za ono što su podmuklo radili Srbima vekovima.

Lili

pre 7 godina

Bucko razmisljam: pod 1 zato sto se nije desio genocid. Tacka. Knjigu u ruke pa citaj definiciju genocida. Pod 2 SB uopste nije u poslednji cas sprecen da donese tu kvazi rezoluciju, jer su Rusi lepo rekli da ce u svakom slucaju glasati protiv. Zasto? Zato sto nije bilo genocida. Pod 3 kada bilo koja od drugih umesanih strana u ratu prizna srpske zrtve, ili bilo koja svetska sila, a da nisu Rusi, onda mozemo da pricamo o nekakvom pomirenju.

Кнез Мишкин

pre 7 godina

Далеко од тога да симпатишем господина Дачића, али по питању ове изјаве- свака му је на мјесту.

NY

pre 7 godina

(Bucko razmisljam, 13. jul 2016 18:23)
Eto izrokali ste nas sa deklaracijama u UN i medjunarodnim sudovima i okacili nam etiketu genocidnog naroda koji je ratovao sa 3 zemlje u 10 godina + bombardovanje...i ni jedna druga zemlja nije pocinila genocid nad nama..
Pa cekaj malo,ko je ovde bre budala?
Satrase nas svi zivi,otese zemlju i vecna ognjista..o logorima i mestima gde su nasi civili pobijeni ne bih da nabrajam jer ne bi stalo u komentar.
Idi na svoje portale pa siri istinu.
Pozdrav.

alpinista

pre 7 godina

Izjava je sasvim na mestu.

Šta je sa hrvatskim genocidom nad Srbima.

Šta je sa muslimanskim ubistvima Srba.

Šta je sa prihvatanjem da je turska počinila genocid nad našom Jermenskom braćom.

Bilal

pre 7 godina

velika je sramota da 2016 god državni ministar spominje Ćele kulu.Amerikanci su bacili 2 A bombe na Japan.I ???Da li neko to spominje?
(vlada bgd, 13. jul 2016 21:12)
Е у томе и јесте проблем што Америма, Турцима и Хрватима нико не набија на нос њихове стравичне злочине и геноциде а нас се ево већ 21 годину и поред свих декларација и извињења стално тражи још. Ето, још само признајте ГЕНОЦИД у Сребреници и све ће бити у реду. Е неће бити, тек онда ће за Србију избити проблеми. Схватите то како хоћете ал'у Сребреници није било геноцида него ратног злочина.

Realno

pre 7 godina

@Bucko razmisljam

Ako niste znali, Srbi su bili konstituvni narod i u Hrvatskoj i u Bosni, tako da Srbi nisu mogli u tim republikama da izvrse agresiju na druge drzave (tada jos uvek republike u sastavu SFRJ). Bolje receno, Srbi su bili konstituvni narod u Hrvatskoj, koja je ih odmah po proglasenju nezavisnosti izbrisala iz Ustava i svela na marginalnu nacionalnu manjinu

Srbija je ucestvovala u sukobu u BiH na isti nacin kao i Hrvatska, tako da ako je Srbija izvrsila agresiju, onda je i Hrvatska kriva u istoj meri.

Nik

pre 7 godina

@sramota,dno
O cemu ti pricas? Hoces da kazes da je i Nemacki parlament histerican sto je posle 100 godina izglasao genocid na Jermenima ili sto se Australija posle 200 godina izvinula Aboriginima za svo zlo. Ne to nije histerija to je podizanje svesti jednog naroda. Zasto bi trebao da se izvini? Pa zato sto nijedan njegov predhodnik to nije uradio. Meni je samo zao sto nismo uporni kao Jermeni jer i zlocin nad njima se zataskavao zarad nekog mira i interesa velikih sila. 500 godina ubijanja, klanja, odsecanja glava, silovanja, otimanja dece i ti kazes sto da se izvinjava. U BiH je stradalo zvanicno blizu 100 000 od toga blizu 40 000 Srba. Sta ih je ubilo Sarajevska magla? Ja nikada nisam cuo izvini od Bosanskih politicara.

Dddd

pre 7 godina

Turska ne priznaje genocid koji su sami pocinili, a koji je veoma slican Holokaustu. Napravili su 25 koncentracionih logora u kome su strpali one koji su preziveli marseve smrti. Srbija place za 1,5 miliona Jermena.

Srbin

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.

Milos

pre 7 godina

Da li ste se bilo kada, bilo kome izvinuli za bilo sta sto ste uradili,a uradili ste svasta?
Niste! Pa pitam ja vas gospodo iz Sarajeva i Istanbula, sta hocete?

petar

pre 7 godina

Najzad jedno pravo saopstenje kako dolikuje Ministarstvu spoljnih poslova.
Kada bih odlucivao notom bih ga dostavio svim akreditivanim ambasadama u Beogradu.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Dačić je naveo da umesto što napadaju Srbiju, trebalo bi da se sete da je Narodna skupština Srbije 2010. usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici.

A sto bi se neko setio toga a ne Rezolucije EP i medjunarodnog suda pravde da se u Srebrenici desio GENOCID ili da je izglasavanje jedne takve Rezolucije u SB UN "spreceno u poslednji cas" zahvaljujuci vetu Rusije ?
Zasto bih se ja ili neko drugi secao onoga sto Dacicu odgovara a ne onoga sto mi nalaze ljudska svest i ljudski moral ?
GENOCID u SREBRENICI je GENOCID i tacka !
Ko to porice neka porice i dalje ali nemoj da odlazi na obelezavanje dana GENOCIDA u Srebrenici za koji tvrdi da ga nije ni bilo, neka sedi kuci u Srrbiji !
Ne mora "Srbija" i njeni "visoki zvanicnici" NICEGA da se secaju, dovoljno je sto se drugi secaju Srbije iz 90-tih godina !

Zoki

pre 7 godina

@turcin do koske
Pa Republika Turska nije uradila ništa da se distancira od zločinačke politike Otomanske imperije. Zar nisu ove godine, kao i svake godine do sada, proslavljali osvajanje Carigrada, bez trunke stida? Pa samo su u Aja Sofiji pobili više ljudi, žena i dece nego što je izginulo u Srebrenici!

Srbija treba da prekine sa kalkulacijama i da jasno i glasno osudi genocid nad Jermenima, poput mnogih drugih civilizovanih država - a Turci neka se ljute koliko god hoće, to je njihov problem.

A Beograd bi mogao da dobije i spomenik posvećen genocidu nad Jermenima.

star

pre 7 godina

licemernija izjava od ove ne postoji!
1. pocinjen genocid ne potire drugi genocid
2. sto takvu izjavu nije dao prosle godine kada je Vodja isao u Srebrenicu?
3. zasto nikada ,a u vlasti je celu deceniju nikada nije insistirao da se vise zna o genocidu u NDH
4. nema sta on da pita Tadica kada je on bio u istoj toj vladi PPV
5. on prica o Cele kuli a ne zna ni sta znaci Kalemegdan
6. Zasto on i Vodja ne izglasaju deklaraciju o genocidu na Jermenima?
Ovo sto on radi je obicno politikantstvo i jahanje na istoj prici na kojoj nas je Sloba jahao devedesetih,jer sta bolje utoli glad u stomaku od gladi za nasiljem u glavi?

Darko

pre 7 godina

Pa zar nije jasno da sve sto su uradile hitlerove trupe i njihovi sateliti više nije zločin.Sve se to briše Srebrenocom.Čuo sam čak i izjave da je to najveći zločin u istoriji čovečanstva.Da se razumemo ja ne opravdavam zločin u Srebrenici,to je najgore što je neki Srpski komandant mogao da naredi i baci ljagu na Srpski narod.ALI DOKLE IĆI U POLITIZACIJU TOGA.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Ubi nas ta politika.
Kod nas u Svici kisa danas,STANDARD.
Otvorite ba ljudi hladno pivo,pustite se Dacica,Izetbegovica,Vucica,Siljdzica,turaka,srba,bosnjaka.
Volite svoje bliznje i postujte komsije,jbo politiku.
Zivi bili i ugodna noc

Dusan NBGD

pre 7 godina

@ bucko razmisljam & @ bosnjak

Dovoljno sam star da se secam dogadjaja iz ratom zahvacene BiH, i da cujem za sve zlocine koji su pocinjeni od strane sve tri strane u sukobu na celoj teritoriji BiH. Moje iskreno saucesce svima koji su izgubili nekog u svemu tome i NAJOSTRIJA OSUDA SVIH ZLOCINA koji su pocinjeni, ali vas molim da izraz GENOCID koristite samo ako znate sta on tacno znaci, EP i sud u Hagu su doneli rezolucije u kojima se osudjuju RATNI ZLOCINI sa elementima genocida, a ne da je pocinjen genocid i svi koji su pocinili te zlocine ne bitno sa cije strane treba da budu osudjeni. Samo toliko.

q

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.
(Srbin, 13. jul 2016 18:50)

Ako Srbija nije ratovala kako ti kazes, ja pitam zasto Dejtonski sporazum je potpisen od Milosevica a ne od Karadzica ili Mladica?
(Pitam,samo pitam, 13. jul 2016 21:04)

Sporazum nisu potpisivale zaracene strane Taj sporazum su potpisali predstavnici tri naroda

Sasa

pre 7 godina

@Bucko
Srbija je osudila sve umesane u zlocin, Haski sud sve srpske drzavnike iz tog vremena zatvorio. Vlada Srbije priznala i osudila ubistvo 8000 ljudi. Poklonila se vise puta zrtvama ovog monstruoznog cina. E sada njima nije to dosta, vec gledaju jednu rec. Ta rec niti ce doneti mir porodicama niti im vratiti mrtve. U Srbiji se bar 90% ljudi gnusa ovog zlocina.
Mislim da je vreme da neko spomene i srpske zrtve, srpske majke, srpsku decu. Dovoljno bi bilo da se neko sa vecim cinom od desetara osudi, a neka Vlada (Cro,Bih) prizna da je u njihovo ime neko silovao, ubio, proterao, odsekao glavu. E posle toga cemo i mi mozda progutati tu famoznu rec.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

"Dačić je zapitao kako bi Turska reagovala kada bi Srbija osudila ubistvo milion Jermena i nazvala ga genocidom.

"I zašto Bošnjaci ne osude zločin nad Jermenima i nazovu ga genocidom kao što su to uradile mnoge zemlje u svetu? I zašto Boris Tadić javno ne saopšti sa kim je dogovorio tekst Deklaracije koji smo usvojili u Skupštini. Sigurno ga nismo doneli bez konsultacija", zaključio je ministar Dačić."
-----
A možda su licemeri prema nama zato što se mi, kao narod i država, već više od petnaestak godina pravimo neverovatnim licemerima? Ako su Turci izvršili genocid nad Jermenima pobivši preko milion ljudi, zar je Srbiji z abranjeno da osudi taj zločin? Kao i mnogi naši "zapadni prijatelji"?! Šta kalkulišemo? Da ne uvredimo Turke, koji su nam "neverovatni prijatelji"?! Oni smatraju da smo mi nečije marionete, da smo poludržava, koja ne sme da štiti ni svoja osnovna prava i smatraju da mogu da budu licemeri. Priznali su nezavisnost "kosove" a imaju 30 miliona Kurda? Licemeri do beskraja ali, mi to ne smemo javno da izgovorimo?! Bošnjaci plaču nad 8000 muslimana dovučenih sa svih ratišta iz Bosne a ne pominju genocid nasd Jermenima?! Gde ćete veće licemerje ali, to niko ne sme javno da artikuliše do Gospodina Dačića, koji je to uspeo da prevali preko usta ali, stiče se utisak, samo iz inata. On to ne bi rekao da Turčin nije rekao ono što je rekao. To ti je srpska doslednost i srpska politika.

Max

pre 7 godina

Sredstva i napor koji Turska sistematski ulaže da se genocid nad Jermenima tako ne okarakteriše, od lobiranja i potkupljivanja, do ucena i potplaćivanja, zaista su monumentalni. Sama činjenica da je u Potočarima već godinama jedna od najprominentnijih zvanica premijer Turske, koja je eklatantni primer agresivnog, sistematskog poricanja jednog od dva najveća genocida dvadesetog veka, govori u prilog tome koliko je cela ceremonija obeležavanja zločina u Srebrenici postala jeftino politikanstvo i, blago rečeno cirkus, sa sve štanpanjem majica sa brojem žrtava, do kvizova za omladinu na temu poznavanja detalja vezanih za Srebrenicu. Jadne su žrtve koje oplakuje Čavušoglu i u dnevno političke svrhe izrabljuje Duraković.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Ubi nas ta politika.
Kod nas u Svici kisa danas,STANDARD.
Otvorite ba ljudi hladno pivo,pustite se Dacica,Izetbegovica,Vucica,Siljdzica,turaka,srba,bosnjaka.
Volite svoje bliznje i postujte komsije,jbo politiku.
Zivi bili i ugodna noc

TTD

pre 7 godina

Ako iko prati politicki stav komentatora na ovom portalu, zna odlicno da nikada ne bih podrzao SPS ili SNS.
Ali ovo sto je izjavio je apsolutno tacno.
Turci su poslednji na ovom svetu koji imaju pravo da drze slovo bilo kome!
Ruke im krvave do lakata a jadni "rasplakani".
Nevidjeno!

neki tamo

pre 7 godina

@Bucko razmisljam
Okupirane teritorije?Da se razumemo nisam ja neko ko pordzava ono sta je radio Milosevic i neke stvari su stvarno bile pogubne i za svaku osudu. Ali prica o okupaciji je..pa ne znam kako da se izrazim. Pa to je onda presedan po tvom ispade Jugoslavija(ne Srbija) okupirala Jugoslaviju, isto kao sto su Srbi bili ''agresori'' na Kosovu, tako jednog dana resili ludi Srbi da okupiraju sami sebe.. Jer boze moj Srbi agresori hteli su veliku Srbiju, tolko su zeleli veliku Srbiju da su joj uvek davali ime Jugoslavija, pa da se CG nije osamostalila ne bi se ni zvali Srbija...

Kako drugacije

pre 7 godina

Pa Dacicu, zlocini koje su pocinili bosnjaci nisu dio politike i ciljeva vlasti u BiH, nego nedjela pojedinaca i lokalnik komandanata pa se zato niko ne izvinjava. Pravi mali Sloba.
(tuzlak, 13. jul 2016 18:54)

I zlocine nad Muslimanima su naredili pojedinci...koje je nasa drzava uhapsila(iako nisu drzavljani Srbije) i predala medjunarodnom sudu, gde im se sudi za te zlocine...
Jos nesto:
Ako ratom i krvlju izazvana nezavisnost BiH nije bila politika, onda ni jedan akt u tom ratu nije "politika" ni odgovor na istu.
Ako hoces da se igras diplomatije, moras da se zapitas, zasto za 20 godina niko u Svetu ne moze da resi to pitanje...jer su svesni sveobuhvatne krivice svih strana ucesnika tog gradjanskog rata, pa cak i stranih faktora!
Pomiri se sa tim i da krenemo svi napred - ovako svi kaskamo u mestu optuzujuci jedni druge, glupo zar ne?

Da smo pametni, kao sto nismo

pre 7 godina

Sta sprecava poslanike RS u Parlamentarnoj Skupstini BiH da podnesu predlog rezolucije o genocidu nad Jermenima, cisto da zacine malo onima sto su specijalisti za oznacavanje genocida. Da vidimo kako altruisti kod Bosnjaka podrzavaju priznavanje jedne istorijske istine i stravicnih stradanja Jermena. Posle mogu i o genocidu nad Srbima u nekadasnjoh NDH, koja je promenila nepovratno etnicku strukturu BiH.

navijac

pre 7 godina

Iz komentara se jasno vidi koliko ljudi zapravo ne znaju sta znaci rec genocid, ne u ovom dnevnopolitickom, vec u krivicnopravnom smislu. Toliko je neprimereno koriste politicari i laici da je izgubila ono strasno znacenje koje zapravo ima. Procitajte malo, raspitajte se, pogledajte zasto su tako retke sudske odluke o osudi za genocid, a tek onda donosite sud i formirajte misljenje. Ovako, ispada da je svaki ratni zlocin genocid, u zavisnosti od politicke potrebe. A nije, i ne moze biti.

živčan_neki_lik

pre 7 godina

OK, svaka reč je na mestu ali ovo ne treba mi da čitamo i čujemo, već bošnjaci i turci. Ovo kada im budeš rekao u lice, tada ću ti reći SVAKA ČAST! Do tada ovo je samo način da dođe do veće popularnosti u Srbiji. Budi tako oštar pred njima ili nas ne loži!

bez_cenzure

pre 7 godina

@Mavro
Radili su to i tvoji tj. HV i paravojska po Bosni i Hercegovini. Ne sjećam se ni da ste se izvinili a kamo li progutali žabu. Zar ste već zaboravili?

Perun

pre 7 godina

I sad bi trebali biti impresionirani ovom izjavom,a ako dotični priča o poniženjujednog naroda, bolna činjenica i svakodnevnica je da Srbina niko kroz istoriju nije ponižavao niti može poniziti koliko Srbin.Pogledajte društvo u kome živite,svakodnevnicu,nepravdu,drskost,bahatost,siledžijstvo,lopovluk,izrabljivanje,beskrupulozne političare,besomučne laži i obmane,robovlasnički kapitalizam,pravosuđe,intelektualce bez zaposlenja,odliv mozgova,nepotizam,burazerske kombinacije,lažne diplome,huligane,korupciju,kriminal, i do sutra bi mogao nabrajati raznorazne devijacije jednog društva,pogledajte oko sebe i razmislite pa da vam bude jasno da ste kao pošten čovjek svakodnevno,konstantno poniženi od svoga,sitni su Turci i 500 godina.

No woman, no kraj

pre 7 godina

Zamisljam kako se prave ovakvi izvestaji.
Bakir: Alo Vucko sta lozi ove tvoje dalebu?
AV: Klasika prozovi ih za genocid i te fore. Sta ja tebi da odgovorim?
Bakir: Opleti bolan od Kosova na ovamo. Nego nemoj ti nego Vulin. Ustvari bolje Ivica, Vulin se vec izlizao.

Dosta vise Bre

pre 7 godina

"...ali nikada nikome neće dozvoliti ponižavanje Srbije!" Zvanicni BG to ne dozvoljava drugima! To je iskljucivo pravo i jedina prava aktivnost "zvanicnog BG", vec nekoliko decenija!

Mavro

pre 7 godina

Pa naravno da nije gosp. Dacicu, kad je sve zlo i krv krenula iz Srbije. Dok se druge gazilo od 91-95 Srbija je bila u miru, ni jedna bomba nije pala niti jedna kuca srusena, sto su srpske cete radile onda u HR i BiH? Sigurno nisu brale cvijece, vi to namjerno zaboravljate kako bi svoju krivicu sakrili ispod tude nevinosti. Vrijeme je da Srbija konacno proguta tu bolu "zabu".

Nije Turska inicirala osnivanje Haškog tribunala

pre 7 godina

Nisu prava adresa ni Davutoglu, niti Bakir Izetbegović. Prava adresa kojoj treba da se Dačić i Vučić obrate jeste u Vašingtonu.

sramota,dno

pre 7 godina

Jadna je zemlja ciji je ministar i to spoljnih poslova Dacic. Njegova izjava je skandalozna, nediplomatska, histericna, populisticka...Kao lider SPS mozda ovakve gluposti moze da izgovara na skupu OO socijalista Male Krsne,npr, ali kao sef diplomatije?!Zasto bi se turski ministar izvinjavao za nesto sto se desavalo pre vise stotina godina? Zasto se pominju Osmanlije i Srebrenica, jel po onom Mladicevom "Doslo vreme osvete nad Turcima"...Ovakve izjave pokazuju da aktuelni politicki vrh Srbije ne zeli nikakvo pomirenje vec nove sukobe. Ali verbalne jer to im medju glasacima dize popularnost. A sto blamiraju zemlju,nema veze.

Влада

pre 7 godina

Ако ћемо реално, могли би и ми на Косову на месту где је убијен султан Мурат у косовском боју. Стварно га претера мин. спољних послова...

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Ima logike u delovima Daciceve izjave, ukoliko je turski ministar zaista pominjao Srbiju govoreci o Srebrenici. Medjutim, poziv Bosnjacima da osude genocid nad Jermenima je politikanstvo. Takodje, Turska je regionalna sila i ima svoj uticaj na muslimane na Kosovu, u raskoj-sandzaku i BiH. Zbog toga je interes Srbije da sa njom ima dobre odnose. Ovakve Daciceve izjave ne idu u tom smeru.
Kad smo vec kod izvinjenja za zlocine, Dacic bi to mogao pokazati na svom primeru. Jos se niko iz SPS-a nije izvinio porodicama Curuvije, Stambolica, sudije Simeunovica i mnogih drugih zrtava rezima osnivaca Daciceve partije. Samo prilikom pokusaja ubistva Vuka Draskovica na Ibarskoj magistrali 1999. bez oceva je u trenu ostalo devetoro male dece.Takodje ogroman udeo odgovornosti za ratove i poraze snosi pomenuti rezim.
Opasno je ponasanje nekih aktera iz vlasti, koji kao da jedva cekaju provokacije kolega iz regiona, kako bi na njih zestoko odgovorili. To je delovanje protiv regionalne saradnje, a time i EU integracija Srbije. Takvima premijer, ukoliko zaista zeli Srbiju u EU, mora skrenuti paznju da sa time prestanu.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

"Niko nikada nije doneo nijedan akt na prostoru bivše Jugoslavije o osudi zločina protiv Srba", naveo je ministar.

Mozda "Niko nikada nije doneo nijedan akt na prostoru bivše Jugoslavije o osudi zločina protiv Srba", iz prostog razloga sto NIKO od njih nije izvrsio AGRESIJU na Srbiju dok je Srbija ratovala po INOSTRANSTVU OKUPIRAJUCI delove drugih bivsih Republika SFRJ koje su se BRANILE i OSLOBADJALE SVOJE OKUPIRANE TERITORIJE ?
Inace sto se tice ovih "Turaka" iako ministar Dacic najverovatnije tom prilikom "BRKA" danasnju Tursku i "osmanlisko carstvo", Srbija i njima duguje zahvalnost "jerbo" da nije bilo tih "osmanlija" Srbija nebi ni imala "istoriju", nebi imala "Marka Kraljevica", nebi imala "Karadjordja",... nebi imala nijednog "junaka" kojeg bi danas mogla da "opeva uz gusle" !

Mala lekcija iz istorije

pre 7 godina

Mogao bi Dačić da se malo pozabavi i istorijom i da ne spominje pet vekova pod Osmanlijskim carstvom jer je glupost. Nije Srbija pala posle Kosovskog boja 1389. vec malo kasnije, kada je Smederevo palo, a to je 1459.

turcin do koske

pre 7 godina

Jako zanimljivo, da trazimo od Republike Turske da se izvinjava za period vladavine Osmanskog carstva i to za period od nekoliko stotina godina unazad. Pravni osnov? Politicki ? Pa to je neozbiljni cirkus covece. To moze da izjavi samo neko ko ne razume istorijske procese i ko svet posmatra usko kroz kljucaonicu svog malog mozga.
Ja cu sutra da zatrazim izvinjenje od Egipta da osudi Faraonsku vladavinu i da isplati odstetu nekim biblijskim naslednicima koji su moji rodjaci danas.

Fahreta

pre 7 godina

Alo bre, dosta vam je vlasti 25 godina, i vrapci vas sa grane znaju. Ili spasavajte narod od gladi ili u jednom danu svi podnesite ostavke pa i vi negde radite. Ko za vas glasa? Jeste li gledali ankete? Pa oni koji pojma o politici nemaju, oni koji ne znaju koliko skupstina ima poslanika. Onda se hvalite pobedama. Ko vam daje te pobede? Pa neobrazovani ljudi.

Bošnjak

pre 7 godina

Sta sprecava poslanike RS u Parlamentarnoj Skupstini BiH da podnesu predlog rezolucije o genocidu nad Jermenima, cisto da zacine malo onima sto su specijalisti za oznacavanje genocida. Da vidimo kako altruisti kod Bosnjaka podrzavaju priznavanje jedne istorijske istine i stravicnih stradanja Jermena. Posle mogu i o genocidu nad Srbima u nekadasnjoh NDH, koja je promenila nepovratno etnicku strukturu BiH.
(Da smo pametni, kao sto nismo, 13. jul 2016 18:33)

E pa šta se dešavalo prije 100, 200, 300... god. MI NE ZNAMO i može da o tome govori svako kako hoće i šta hoće ( ne kažem da nije bilo raznih genocida nego samo da nisam 100% siguran) a GENOCID U SREBRENICI smo očevici u savremenici, mi u Bosni smo ga i DOŽIVJELI.
A i ti znaš i ti si siguran da je bio GENOCID u Srebrenici, samo se praviš da tobože nisi siguran.
Eto to je ta razlika.

Zatupelo

pre 7 godina

30 godina ovde se sirotinja razdvaja po nekakvim grupama, nacionima, sta vec... dok mala ekipa bilduje dzepove. Nema nikome hleba od deklaracija, pa to su sve trutovi koji nista ne znaju sem da masu rukama i nogama dok pricaju, pale vatru. Treba svak da ih se gnusa najdublje. Kakvi turci kakvi srbi bosnjaci...ovaj covek prica o 400 godina unazad...da li je to moguce danas....

Aleksandar

pre 7 godina

Poštujte ljude ponaosob,pustite ove prodane duše što vode politiku zadnjih 20 god i u Srbiji,Hrvatskoj,Bosni,Makedoniji,gledajte ljudi sebe,svoju porodicu i novčanik i glasajte prema tome sve ostalo je igranka bez prestanka.....

Dejan

pre 7 godina

Odgovor mu je na mestu. Cudno je sto ga daje jedan socijalista bez obzira sto je ministar spoljnih poslova. Socijalistima ne prilici ovakva retorika. Oni treba da brinu o pravima radnika, ponizavajucem i eksploatatorskom odnosu poslodavaca. Socijalnoj pravdi, razarajucoj korupciji u zdravstu i ostalim temama koje su pravi i realan problem ovog drustva. Nisu nama problem ni Bosnjaci ni Turska. Ovim izjavama samo se pravi problemi zamagljuju. Pravi neprijatelj ti je poslodavac koji ti ne da odmor, koji te ne placa koliko si zasluzio, koji te nije prijavio nego radis na crno, koji ne placa doprinose za radnika, koji ti daje platu prema zakonu a posle trebas da mu vracas deo...

ali baba

pre 7 godina

@Kako drugacije, 13. jul 2016 18:17), za sta je korisna ova izjava, za sirenje mrznje izmedju muslimana i srba, za potvrdjivanje srba kao zlocinaca, za za jace zavrtanje nasih usiju od strane sveta ili za jeftine politicke poene bitangi, pljackasa i ratnih huckaca koji su unistili ovu zemlju i od jedne ugledne sile i postovanih gradjana u svetu stvorili tvorove od kojih ljudi beze u svetu kad cuju odakle su, kao da smo gubavci??? sad pred godisnjicu obelezavanja srebrenice sam gledao neke snimke u kojima su srbi snimali sebe kako vrse zlocine i zgrozio se do kostane srzi, treba da se zahvaljujemo bogu sto tada nisu postojali mob. telefoni sa kamerama, ne bi mi imali kud da hodamo ovom planetom. imao bih svim koji su komentarisali ovu vest po nesto da odgovorim, ali samo cu citirati sta jednom rece moj pr?fesor kriminologije "mi kao generalno nepismen i povodljiv narod i zasluzujemo ovakvu vlast"

tuzlak

pre 7 godina

Pa Dacicu, zlocini koje su pocinili bosnjaci nisu dio politike i ciljeva vlasti u BiH, nego nedjela pojedinaca i lokalnik komandanata pa se zato niko ne izvinjava. Pravi mali Sloba.

Pitam,samo pitam

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.
(Srbin, 13. jul 2016 18:50)

Ako Srbija nije ratovala kako ti kazes, ja pitam zasto Dejtonski sporazum je potpisen od Milosevica a ne od Karadzica ili Mladica?

Nitko ne sme da vas bije..

pre 7 godina

Ma bravo Đačiću, sve je u redu, donjeli ste rezoluciji i moralno oprali ruke su od genocida koje ste učinili nad civilima. I kako da bude pomirenja na ovim prostorima kada Srbija i srpski političari svojim ponašanjem i negiranjem to onemogućuju. Vidi se da ne nosi bez razloga nadimak mali Sloba, ista je to sorta, nečovjeka...

Botoks i druge price

pre 7 godina

Joooj, zivote! Ja hocu u buducnost, ovi vuku u srednji vek!

Jesi li isao u Srebrenicu, Dacicu ? Nisi. Pa sta sad objavljujes?

Sprdas se sa Cele kulom. Nije ti to ni za sprdnju ni za mangupiranje. Kao sto nisu ni zrtve Srebrenice.

Ako mozes, miri nas sa svetom, a ako ne... Pa, onda si zaostao u proslosti i neupotrebljiv.
Jezim se od ovakvih izjava.

Što se Tadića tiče...

pre 7 godina

Gospodine Dačiću, nešto mi govori da Vi jako dobro znate sa kim je Gosp. Tadić dogovarao tu deklaraciju.
A ako ne znate, zašto je toliki problem pozvati ga na razgovor? Koliko se ja sećam, on je tada imao poziciju predsednika države i nije ništa dogovarao u svoje ime.

Najbolje bi ipak bilo, ako je moguće naravno - da prestanete da tretirate ovaj narod kao živinu. Kada se to desi, i kada sami sebe budemo cenili - možda počnu i drugi da nas cene?

Vex

pre 7 godina

(sramota,dno, 13. jul 2016 22:33)

Uh ala ti spinujes. Da je Dacic ovo rekao iz cista mira ja bih potpuno razumeo ovo sto prices.Mejdutim ovo je njegova reakcija na potpuno licemerno ponasanje Turske. Srbija jednu stvar ne radi a to je da zvanicno nije priznala genocid, ali je u skupstini osudila zlocin. Sto budi uzgred receno isto radi Turska, minus to da je ikada donele rezoluciju kojom osudjuje zlocin nad Jermenima, mnooogo veci zlocin. E da je Dacic sad otisao deliti savete Turcima oko Jermena ja bih rekao da se sramoti i da se pokrije usima jer on nista bolji nije, medjutim on je upravo odreagovao na deljenje pameti Turske koja je ako nista drugo ono ista kao i Srbija. A isto tako bakir dodje ovde i prosipa suze nad Srebrenicom i onda ide i ljubi ruku Erdoganu koji drugom rukom izdaje naredbe da se Kurdi tamane kao zecici... Ma daj.

ajmo precizno

pre 7 godina

Tekst Deklaracije koji je donešen u skupštini Srbije je u odnosu na prvobitni, dogovoreni krajnje razvodnjen s toliko ublaženih konstrukcija da je prosto neprepoznatljiv i neupotrebljiv za ono što mu je bio smisao.

Slovenac 1952

pre 7 godina

Ovako, ispada da je svaki ratni zlocin genocid, u zavisnosti od politicke potrebe. A nije, i ne moze biti.
(navijac, 13. jul 2016 19:23)
Kad sam bio mali, pun Karla Maya, čitao sam i o krvnoj osveti! To mi je bilo isto kao bla, bla, bla, dok nisam stigao u JNA. Tamo, na jugu tadašnje JUGE, saznao sam, da to još postoji! Znači genocid jedne familije prema drugoj, pa ko pobedi! Ima pravila, ne sme, da se ubije žensku, a ako ta postane muško i to je dozvoljeno! Familije, a tek narodi:(

Sloba

pre 7 godina

SPS i Dacic duguju Srbima sa prostora bivse Jugoslavije izvinjenje zbog steadanja izazvanih politikom i izjavama slicnim ovoj koju tako puno svi vole. Srbi su bajvise stradali zahvaljujuci ratnohuskackoj politici doticnog. Da se objavi molim.

Petar

pre 7 godina

Prošle su godine, a ovo je prva Dačićeva izjava kojoj nema mane...istorisko sećanje na Turke i poturice je više nego strašno i nikakva deklaracija to ne može umanjiti...ipak, deklaraciju smatram izrazom dobre volje i maksimumom što jedan neosvajački narod može uraditi da svi ovi narodi krenu napred, koliko toliko neopterećeni užasnom prošlošću koja nas spaja, ali ...spaja nas i budućnost. Kakva? Od svih nas zavisi, a Srbija je pokazala da želi miroljubivu budućnost.

Milutin

pre 7 godina

Od boja na Kosovu do Beograda su Turci "putovali" stotinak godina. Fakat. Ali su doputovali i to je to rodjaci. Samo da ne bude da su bas na tom boju prosli neogrebani. A drugo, da su Turci bas hteli da nas nema, imali su vremena da nas stvarno ni ne bude. Ali opstali smo. U medjuvremenu je bilo svega i svacega, i generalno, jako smo lose prosli na kraju. Vidim, i mi i Turci. Pricao sam sa jednim turistom iz Turske skoro o tome ovde u Bgd, pametan lik, bas je hteo da vidi Beograd, i sto je najbolje slozili smo se oko svega toga bez problema.

semir

pre 7 godina

Da,gospodine Dacicu. Turci jesu pocinili genocid nad Srbima. Samo je licemjerno porediti taj genocid sa pocetka 19tog vijeka sa ovim u Srebrenici koji se zbio na pragu 21vog.

Jeftini demagog opterecen Srbima i jos i uporan

pre 7 godina

@Bucko razmisljam

Naleteo sam zadnjih godina na dosta tvojih "komentara" i jedino sto mogu da kazem da je prava steta za tebe sto nije moguce naplacivati rasipanje gluposti jer bi u tom slucaju bio milijarder. Jer kako drugacije nazvati "komentare" koji nisu bazirani na iole objektivnom sagledavanju nego iskljucivo na licnoj opterecenosti Srbima i Srbijom.

Pedja

pre 7 godina

Pa valjda je to Daciceva stranka i ideologija te stranke koja NIJE sprecila Srebrenicu - tako stoji u predisu medjunarodnog suda pravde - pa kako da on razume sta se desilo pre vise od 200 godina i sta se desilo pri kraju 20. veka. Uostalom Miloseviceve slike su bile kao protest pomenu zrtvama i to sa punim pravom, jer to je ideologija ondasnje i sadasnje vladajuce koalicije. Pa Srbijo probudi se i shvati to vec jednom.

Realno

pre 7 godina

Kroz ovu izjavu zamenika premijera coveka koji vec godinama tezi na najvece drzavne funkcije vidi se sva politika srpske politicke scene, oni zapravo na dan zalosti gdje ljudi sahranjuju svoje najmilije in podsjecaju da su turci krivo za ono sto im se desilo u srebrenici i kako im je rekao mladic osvetili smo se turcima konacno evo sad da dacic naspomene turke zasto se desilo to sto se desili, ali da stvari bude Jos gora oni koji su to uradili u to i veruju a uz pomoc Medina, skolstva, politike je stvorena klima u kojoj takvi zlocinini kao genocid u srebrenici nece bit osudjivan nego negiran i cesto odobravan

sveznalica

pre 7 godina

Da sam na mestu mandatara, jako bi mi smetalo da me neko stalno vraća u prošlost koju želim da zaboravim i konačno bih socijaliste izbacio iz vlasti.

vlada

pre 7 godina

Dacicu mozes ti da pricas sta hoces, vec smo se nagledali i naslusali tebe za ovih 25-26 godina. Jeftin i zapaljiv populizam, busanje u grudi (ali nase, ne tvoje sigurno) ti nece proci kao sto je to prolazilo tvome mentoru i "tata" Slobi.

Denis Napast

pre 7 godina

Srbija treba da donese nekoliko rezolucija:
1. o osudi genocida nad Jermenima
2. o osudi zločina i etničkog čišćenja Srba od strane Turske
3. o osudi genocida nad Srbima tokom Drugog svetskog rata na prostoru bivše Jugoslavije

Gradjanin

pre 7 godina

Dacicu, bolje da se ne javljas, od problema samo pravis vece probleme.

Turci, kakvi god da su, u petsto godina nisu srusili sve nase crkve i manastire (neke su i obnovili), narod je mogao da veruje, nije bilo zabranjeno, a braca u RS-u za cetiri godine sravnili sa zemljom sve dzamije na tom prostoru. A da se i ne govori kako je jedina beogradska dzamija spaljena pa se godinama nakon toga nije daleko odmaklo u postupku protiv vinovnika.

Tvoj populizam, Dacicu, vise ne pije vodu.

Коментатор

pre 7 godina

Људи се овде свађају као да им држава цвета, као да немају егзистенцијалне проблеме, као да знају шта ће сутра својој деци дати да једу пред одлазак у толико прижељкивани рат у ком страдају нечији синови, браћа, а пре свега очеви све да би вас бајица у фотељици помазио по глави: ,,Пиле моје, тако сам поносан на тебе, 'ајде сад одбаци све оно за шта су твоји преци гинули само да би добио моје одобравање, цмок".

Bucko razmisljam

pre 7 godina

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Dačić je naveo da umesto što napadaju Srbiju, trebalo bi da se sete da je Narodna skupština Srbije 2010. usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici.

A sto bi se neko setio toga a ne Rezolucije EP i medjunarodnog suda pravde da se u Srebrenici desio GENOCID ili da je izglasavanje jedne takve Rezolucije u SB UN "spreceno u poslednji cas" zahvaljujuci vetu Rusije ?
Zasto bih se ja ili neko drugi secao onoga sto Dacicu odgovara a ne onoga sto mi nalaze ljudska svest i ljudski moral ?
GENOCID u SREBRENICI je GENOCID i tacka !
Ko to porice neka porice i dalje ali nemoj da odlazi na obelezavanje dana GENOCIDA u Srebrenici za koji tvrdi da ga nije ni bilo, neka sedi kuci u Srrbiji !
Ne mora "Srbija" i njeni "visoki zvanicnici" NICEGA da se secaju, dovoljno je sto se drugi secaju Srbije iz 90-tih godina !

Влада

pre 7 godina

Ако ћемо реално, могли би и ми на Косову на месту где је убијен султан Мурат у косовском боју. Стварно га претера мин. спољних послова...

Bošnjak

pre 7 godina

Sta sprecava poslanike RS u Parlamentarnoj Skupstini BiH da podnesu predlog rezolucije o genocidu nad Jermenima, cisto da zacine malo onima sto su specijalisti za oznacavanje genocida. Da vidimo kako altruisti kod Bosnjaka podrzavaju priznavanje jedne istorijske istine i stravicnih stradanja Jermena. Posle mogu i o genocidu nad Srbima u nekadasnjoh NDH, koja je promenila nepovratno etnicku strukturu BiH.
(Da smo pametni, kao sto nismo, 13. jul 2016 18:33)

E pa šta se dešavalo prije 100, 200, 300... god. MI NE ZNAMO i može da o tome govori svako kako hoće i šta hoće ( ne kažem da nije bilo raznih genocida nego samo da nisam 100% siguran) a GENOCID U SREBRENICI smo očevici u savremenici, mi u Bosni smo ga i DOŽIVJELI.
A i ti znaš i ti si siguran da je bio GENOCID u Srebrenici, samo se praviš da tobože nisi siguran.
Eto to je ta razlika.

tuzlak

pre 7 godina

Pa Dacicu, zlocini koje su pocinili bosnjaci nisu dio politike i ciljeva vlasti u BiH, nego nedjela pojedinaca i lokalnik komandanata pa se zato niko ne izvinjava. Pravi mali Sloba.

Bucko razmisljam

pre 7 godina

"Niko nikada nije doneo nijedan akt na prostoru bivše Jugoslavije o osudi zločina protiv Srba", naveo je ministar.

Mozda "Niko nikada nije doneo nijedan akt na prostoru bivše Jugoslavije o osudi zločina protiv Srba", iz prostog razloga sto NIKO od njih nije izvrsio AGRESIJU na Srbiju dok je Srbija ratovala po INOSTRANSTVU OKUPIRAJUCI delove drugih bivsih Republika SFRJ koje su se BRANILE i OSLOBADJALE SVOJE OKUPIRANE TERITORIJE ?
Inace sto se tice ovih "Turaka" iako ministar Dacic najverovatnije tom prilikom "BRKA" danasnju Tursku i "osmanlisko carstvo", Srbija i njima duguje zahvalnost "jerbo" da nije bilo tih "osmanlija" Srbija nebi ni imala "istoriju", nebi imala "Marka Kraljevica", nebi imala "Karadjordja",... nebi imala nijednog "junaka" kojeg bi danas mogla da "opeva uz gusle" !

sramota,dno

pre 7 godina

Jadna je zemlja ciji je ministar i to spoljnih poslova Dacic. Njegova izjava je skandalozna, nediplomatska, histericna, populisticka...Kao lider SPS mozda ovakve gluposti moze da izgovara na skupu OO socijalista Male Krsne,npr, ali kao sef diplomatije?!Zasto bi se turski ministar izvinjavao za nesto sto se desavalo pre vise stotina godina? Zasto se pominju Osmanlije i Srebrenica, jel po onom Mladicevom "Doslo vreme osvete nad Turcima"...Ovakve izjave pokazuju da aktuelni politicki vrh Srbije ne zeli nikakvo pomirenje vec nove sukobe. Ali verbalne jer to im medju glasacima dize popularnost. A sto blamiraju zemlju,nema veze.

Mavro

pre 7 godina

Pa naravno da nije gosp. Dacicu, kad je sve zlo i krv krenula iz Srbije. Dok se druge gazilo od 91-95 Srbija je bila u miru, ni jedna bomba nije pala niti jedna kuca srusena, sto su srpske cete radile onda u HR i BiH? Sigurno nisu brale cvijece, vi to namjerno zaboravljate kako bi svoju krivicu sakrili ispod tude nevinosti. Vrijeme je da Srbija konacno proguta tu bolu "zabu".

Nitko ne sme da vas bije..

pre 7 godina

Ma bravo Đačiću, sve je u redu, donjeli ste rezoluciji i moralno oprali ruke su od genocida koje ste učinili nad civilima. I kako da bude pomirenja na ovim prostorima kada Srbija i srpski političari svojim ponašanjem i negiranjem to onemogućuju. Vidi se da ne nosi bez razloga nadimak mali Sloba, ista je to sorta, nečovjeka...

semir

pre 7 godina

Da,gospodine Dacicu. Turci jesu pocinili genocid nad Srbima. Samo je licemjerno porediti taj genocid sa pocetka 19tog vijeka sa ovim u Srebrenici koji se zbio na pragu 21vog.

ajmo precizno

pre 7 godina

Tekst Deklaracije koji je donešen u skupštini Srbije je u odnosu na prvobitni, dogovoreni krajnje razvodnjen s toliko ublaženih konstrukcija da je prosto neprepoznatljiv i neupotrebljiv za ono što mu je bio smisao.

turcin do koske

pre 7 godina

Jako zanimljivo, da trazimo od Republike Turske da se izvinjava za period vladavine Osmanskog carstva i to za period od nekoliko stotina godina unazad. Pravni osnov? Politicki ? Pa to je neozbiljni cirkus covece. To moze da izjavi samo neko ko ne razume istorijske procese i ko svet posmatra usko kroz kljucaonicu svog malog mozga.
Ja cu sutra da zatrazim izvinjenje od Egipta da osudi Faraonsku vladavinu i da isplati odstetu nekim biblijskim naslednicima koji su moji rodjaci danas.

star

pre 7 godina

licemernija izjava od ove ne postoji!
1. pocinjen genocid ne potire drugi genocid
2. sto takvu izjavu nije dao prosle godine kada je Vodja isao u Srebrenicu?
3. zasto nikada ,a u vlasti je celu deceniju nikada nije insistirao da se vise zna o genocidu u NDH
4. nema sta on da pita Tadica kada je on bio u istoj toj vladi PPV
5. on prica o Cele kuli a ne zna ni sta znaci Kalemegdan
6. Zasto on i Vodja ne izglasaju deklaraciju o genocidu na Jermenima?
Ovo sto on radi je obicno politikantstvo i jahanje na istoj prici na kojoj nas je Sloba jahao devedesetih,jer sta bolje utoli glad u stomaku od gladi za nasiljem u glavi?

Botoks i druge price

pre 7 godina

Joooj, zivote! Ja hocu u buducnost, ovi vuku u srednji vek!

Jesi li isao u Srebrenicu, Dacicu ? Nisi. Pa sta sad objavljujes?

Sprdas se sa Cele kulom. Nije ti to ni za sprdnju ni za mangupiranje. Kao sto nisu ni zrtve Srebrenice.

Ako mozes, miri nas sa svetom, a ako ne... Pa, onda si zaostao u proslosti i neupotrebljiv.
Jezim se od ovakvih izjava.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Ima logike u delovima Daciceve izjave, ukoliko je turski ministar zaista pominjao Srbiju govoreci o Srebrenici. Medjutim, poziv Bosnjacima da osude genocid nad Jermenima je politikanstvo. Takodje, Turska je regionalna sila i ima svoj uticaj na muslimane na Kosovu, u raskoj-sandzaku i BiH. Zbog toga je interes Srbije da sa njom ima dobre odnose. Ovakve Daciceve izjave ne idu u tom smeru.
Kad smo vec kod izvinjenja za zlocine, Dacic bi to mogao pokazati na svom primeru. Jos se niko iz SPS-a nije izvinio porodicama Curuvije, Stambolica, sudije Simeunovica i mnogih drugih zrtava rezima osnivaca Daciceve partije. Samo prilikom pokusaja ubistva Vuka Draskovica na Ibarskoj magistrali 1999. bez oceva je u trenu ostalo devetoro male dece.Takodje ogroman udeo odgovornosti za ratove i poraze snosi pomenuti rezim.
Opasno je ponasanje nekih aktera iz vlasti, koji kao da jedva cekaju provokacije kolega iz regiona, kako bi na njih zestoko odgovorili. To je delovanje protiv regionalne saradnje, a time i EU integracija Srbije. Takvima premijer, ukoliko zaista zeli Srbiju u EU, mora skrenuti paznju da sa time prestanu.

Pitam,samo pitam

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.
(Srbin, 13. jul 2016 18:50)

Ako Srbija nije ratovala kako ti kazes, ja pitam zasto Dejtonski sporazum je potpisen od Milosevica a ne od Karadzica ili Mladica?

Pedja

pre 7 godina

Pa valjda je to Daciceva stranka i ideologija te stranke koja NIJE sprecila Srebrenicu - tako stoji u predisu medjunarodnog suda pravde - pa kako da on razume sta se desilo pre vise od 200 godina i sta se desilo pri kraju 20. veka. Uostalom Miloseviceve slike su bile kao protest pomenu zrtvama i to sa punim pravom, jer to je ideologija ondasnje i sadasnje vladajuce koalicije. Pa Srbijo probudi se i shvati to vec jednom.

ali baba

pre 7 godina

@Kako drugacije, 13. jul 2016 18:17), za sta je korisna ova izjava, za sirenje mrznje izmedju muslimana i srba, za potvrdjivanje srba kao zlocinaca, za za jace zavrtanje nasih usiju od strane sveta ili za jeftine politicke poene bitangi, pljackasa i ratnih huckaca koji su unistili ovu zemlju i od jedne ugledne sile i postovanih gradjana u svetu stvorili tvorove od kojih ljudi beze u svetu kad cuju odakle su, kao da smo gubavci??? sad pred godisnjicu obelezavanja srebrenice sam gledao neke snimke u kojima su srbi snimali sebe kako vrse zlocine i zgrozio se do kostane srzi, treba da se zahvaljujemo bogu sto tada nisu postojali mob. telefoni sa kamerama, ne bi mi imali kud da hodamo ovom planetom. imao bih svim koji su komentarisali ovu vest po nesto da odgovorim, ali samo cu citirati sta jednom rece moj pr?fesor kriminologije "mi kao generalno nepismen i povodljiv narod i zasluzujemo ovakvu vlast"

002

pre 7 godina

Suvise malo mi pricamo o nasim zrtvama . Treba praviti tribine , pisati knjige , snimati filmove , u svakom kontaktu sa strancima pricati o srpskim zrtvama za vreme ratova . I u Briselu i u Vasingtonu i na sve adrese slati fotografije i dokumentaciju . Moramo biti dosadni . Ovako ispada da smo samo mi pravili zlocine a oni nisu . Malo vise angazovanja .

Realno

pre 7 godina

Kroz ovu izjavu zamenika premijera coveka koji vec godinama tezi na najvece drzavne funkcije vidi se sva politika srpske politicke scene, oni zapravo na dan zalosti gdje ljudi sahranjuju svoje najmilije in podsjecaju da su turci krivo za ono sto im se desilo u srebrenici i kako im je rekao mladic osvetili smo se turcima konacno evo sad da dacic naspomene turke zasto se desilo to sto se desili, ali da stvari bude Jos gora oni koji su to uradili u to i veruju a uz pomoc Medina, skolstva, politike je stvorena klima u kojoj takvi zlocinini kao genocid u srebrenici nece bit osudjivan nego negiran i cesto odobravan

Lili

pre 7 godina

Bucko razmisljam: pod 1 zato sto se nije desio genocid. Tacka. Knjigu u ruke pa citaj definiciju genocida. Pod 2 SB uopste nije u poslednji cas sprecen da donese tu kvazi rezoluciju, jer su Rusi lepo rekli da ce u svakom slucaju glasati protiv. Zasto? Zato sto nije bilo genocida. Pod 3 kada bilo koja od drugih umesanih strana u ratu prizna srpske zrtve, ili bilo koja svetska sila, a da nisu Rusi, onda mozemo da pricamo o nekakvom pomirenju.

Srbin

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.

sveznalica

pre 7 godina

Da sam na mestu mandatara, jako bi mi smetalo da me neko stalno vraća u prošlost koju želim da zaboravim i konačno bih socijaliste izbacio iz vlasti.

petar

pre 7 godina

Najzad jedno pravo saopstenje kako dolikuje Ministarstvu spoljnih poslova.
Kada bih odlucivao notom bih ga dostavio svim akreditivanim ambasadama u Beogradu.

alpinista

pre 7 godina

Izjava je sasvim na mestu.

Šta je sa hrvatskim genocidom nad Srbima.

Šta je sa muslimanskim ubistvima Srba.

Šta je sa prihvatanjem da je turska počinila genocid nad našom Jermenskom braćom.

NY

pre 7 godina

(Bucko razmisljam, 13. jul 2016 18:23)
Eto izrokali ste nas sa deklaracijama u UN i medjunarodnim sudovima i okacili nam etiketu genocidnog naroda koji je ratovao sa 3 zemlje u 10 godina + bombardovanje...i ni jedna druga zemlja nije pocinila genocid nad nama..
Pa cekaj malo,ko je ovde bre budala?
Satrase nas svi zivi,otese zemlju i vecna ognjista..o logorima i mestima gde su nasi civili pobijeni ne bih da nabrajam jer ne bi stalo u komentar.
Idi na svoje portale pa siri istinu.
Pozdrav.

Mrki

pre 7 godina

Sada priča ovako a kad je na vlasti druga pruča. Iz istih razloga su i svi Dačuću takvi kao ti. Dok su na vlasti jedu i piju sa Turcima a kad odu u opoziciju izigravaju patriote.

Milos

pre 7 godina

Da li ste se bilo kada, bilo kome izvinuli za bilo sta sto ste uradili,a uradili ste svasta?
Niste! Pa pitam ja vas gospodo iz Sarajeva i Istanbula, sta hocete?

Кнез Мишкин

pre 7 godina

Далеко од тога да симпатишем господина Дачића, али по питању ове изјаве- свака му је на мјесту.

Fahreta

pre 7 godina

Alo bre, dosta vam je vlasti 25 godina, i vrapci vas sa grane znaju. Ili spasavajte narod od gladi ili u jednom danu svi podnesite ostavke pa i vi negde radite. Ko za vas glasa? Jeste li gledali ankete? Pa oni koji pojma o politici nemaju, oni koji ne znaju koliko skupstina ima poslanika. Onda se hvalite pobedama. Ko vam daje te pobede? Pa neobrazovani ljudi.

poz

pre 7 godina

Upravo tako, Bošnjaci bi dvostruke standarde. Za njih Jermeni nisu dostojni pomena da je nad njima izvršen genocid jer je to uradila Turska koja je partner Bošnjaka
Takodje Bošnjaci ne osudjuju u zvaničnim dokumentima masovna ubistva Srba.Turska ide u Potocare da zagovara genocid a genocid je vekovima činila nad Srbima.
To je veliko licemerje Turaka i Bošnjaka i velika nepravda.
Bošnjaci su činili zločine nad Srbima i važno je da donesu dokumenat osude o svim tim zločinima nad Srbima.
Turska da klekne pred Srbijom i traži oprost za ono što su podmuklo radili Srbima vekovima.

KiMi Rajkonen

pre 7 godina

bravo dačiću...ali malo je kasno za takav jezik sada... nemaju tu težinu kakvu bi inale pre godinu-dve dana...ili više..!
..al u svakon slucaju-bolje ikad nego nikad!
A grnocid nad jermenima je i zvanično proglašen genocidom..nedavno..tako da možemo samo da potvrdimo i priznamo i mi ako još budu puštali krila..

Mala lekcija iz istorije

pre 7 godina

Mogao bi Dačić da se malo pozabavi i istorijom i da ne spominje pet vekova pod Osmanlijskim carstvom jer je glupost. Nije Srbija pala posle Kosovskog boja 1389. vec malo kasnije, kada je Smederevo palo, a to je 1459.

Milojko

pre 7 godina

Zašto Srbija nikada nije postavila predlog rezolucije o osudi genocida na Srbima u NDH, kao i onog za vreme turske okupacije Balkana, pred evropskim parlamentom i drugim međunarodnim institucijama ?!! Treba se ugledati na Jermene koji su decenijama širom sveta nametali temu genocida nad njihovim narodom, od strane Turske. Sada smo svedoci da su mnoge međunarodne institucije priznale i osudile taj genocid. Zašto Srbija ne napravi iste korake ?!! Naše diplomate treba da rade na tome, tamo gde su na službi, jer njih plaća država Srbija.

Zatupelo

pre 7 godina

30 godina ovde se sirotinja razdvaja po nekakvim grupama, nacionima, sta vec... dok mala ekipa bilduje dzepove. Nema nikome hleba od deklaracija, pa to su sve trutovi koji nista ne znaju sem da masu rukama i nogama dok pricaju, pale vatru. Treba svak da ih se gnusa najdublje. Kakvi turci kakvi srbi bosnjaci...ovaj covek prica o 400 godina unazad...da li je to moguce danas....

Mladen Mladenović

pre 7 godina

"Dačić je zapitao kako bi Turska reagovala kada bi Srbija osudila ubistvo milion Jermena i nazvala ga genocidom.

"I zašto Bošnjaci ne osude zločin nad Jermenima i nazovu ga genocidom kao što su to uradile mnoge zemlje u svetu? I zašto Boris Tadić javno ne saopšti sa kim je dogovorio tekst Deklaracije koji smo usvojili u Skupštini. Sigurno ga nismo doneli bez konsultacija", zaključio je ministar Dačić."
-----
A možda su licemeri prema nama zato što se mi, kao narod i država, već više od petnaestak godina pravimo neverovatnim licemerima? Ako su Turci izvršili genocid nad Jermenima pobivši preko milion ljudi, zar je Srbiji z abranjeno da osudi taj zločin? Kao i mnogi naši "zapadni prijatelji"?! Šta kalkulišemo? Da ne uvredimo Turke, koji su nam "neverovatni prijatelji"?! Oni smatraju da smo mi nečije marionete, da smo poludržava, koja ne sme da štiti ni svoja osnovna prava i smatraju da mogu da budu licemeri. Priznali su nezavisnost "kosove" a imaju 30 miliona Kurda? Licemeri do beskraja ali, mi to ne smemo javno da izgovorimo?! Bošnjaci plaču nad 8000 muslimana dovučenih sa svih ratišta iz Bosne a ne pominju genocid nasd Jermenima?! Gde ćete veće licemerje ali, to niko ne sme javno da artikuliše do Gospodina Dačića, koji je to uspeo da prevali preko usta ali, stiče se utisak, samo iz inata. On to ne bi rekao da Turčin nije rekao ono što je rekao. To ti je srpska doslednost i srpska politika.

Nik

pre 7 godina

@sramota,dno
O cemu ti pricas? Hoces da kazes da je i Nemacki parlament histerican sto je posle 100 godina izglasao genocid na Jermenima ili sto se Australija posle 200 godina izvinula Aboriginima za svo zlo. Ne to nije histerija to je podizanje svesti jednog naroda. Zasto bi trebao da se izvini? Pa zato sto nijedan njegov predhodnik to nije uradio. Meni je samo zao sto nismo uporni kao Jermeni jer i zlocin nad njima se zataskavao zarad nekog mira i interesa velikih sila. 500 godina ubijanja, klanja, odsecanja glava, silovanja, otimanja dece i ti kazes sto da se izvinjava. U BiH je stradalo zvanicno blizu 100 000 od toga blizu 40 000 Srba. Sta ih je ubilo Sarajevska magla? Ja nikada nisam cuo izvini od Bosanskih politicara.

Jeftini demagog opterecen Srbima i jos i uporan

pre 7 godina

@Bucko razmisljam

Naleteo sam zadnjih godina na dosta tvojih "komentara" i jedino sto mogu da kazem da je prava steta za tebe sto nije moguce naplacivati rasipanje gluposti jer bi u tom slucaju bio milijarder. Jer kako drugacije nazvati "komentare" koji nisu bazirani na iole objektivnom sagledavanju nego iskljucivo na licnoj opterecenosti Srbima i Srbijom.

Sloba

pre 7 godina

SPS i Dacic duguju Srbima sa prostora bivse Jugoslavije izvinjenje zbog steadanja izazvanih politikom i izjavama slicnim ovoj koju tako puno svi vole. Srbi su bajvise stradali zahvaljujuci ratnohuskackoj politici doticnog. Da se objavi molim.

q

pre 7 godina

Opet citam neke komentare i ne verujem koliko se neki sugradjani gube u pojmovima. Srbija nema sta da se izvinjava za bilo sta sto se desilo u BIH jer Srbija nikada zvanicno nije ratovala na tim prostorima. Zao mi je izvinjivaci ali fakat nije. Ne moze se davati zvanicno izvinjenje za nesto sto zvanicno nije postojalo. Da je Republika Srpska sada deo Srbije, onda mozda, do tada stvarno je besmisleno. Sto se tice Turaka, svaka cast, apsolutno je u pravu. Odstetu treba traziti ne samo izvinjenje.
(Srbin, 13. jul 2016 18:50)

Ako Srbija nije ratovala kako ti kazes, ja pitam zasto Dejtonski sporazum je potpisen od Milosevica a ne od Karadzica ili Mladica?
(Pitam,samo pitam, 13. jul 2016 21:04)

Sporazum nisu potpisivale zaracene strane Taj sporazum su potpisali predstavnici tri naroda

Bilal

pre 7 godina

velika je sramota da 2016 god državni ministar spominje Ćele kulu.Amerikanci su bacili 2 A bombe na Japan.I ???Da li neko to spominje?
(vlada bgd, 13. jul 2016 21:12)
Е у томе и јесте проблем што Америма, Турцима и Хрватима нико не набија на нос њихове стравичне злочине и геноциде а нас се ево већ 21 годину и поред свих декларација и извињења стално тражи још. Ето, још само признајте ГЕНОЦИД у Сребреници и све ће бити у реду. Е неће бити, тек онда ће за Србију избити проблеми. Схватите то како хоћете ал'у Сребреници није било геноцида него ратног злочина.

Realno

pre 7 godina

@Bucko razmisljam

Ako niste znali, Srbi su bili konstituvni narod i u Hrvatskoj i u Bosni, tako da Srbi nisu mogli u tim republikama da izvrse agresiju na druge drzave (tada jos uvek republike u sastavu SFRJ). Bolje receno, Srbi su bili konstituvni narod u Hrvatskoj, koja je ih odmah po proglasenju nezavisnosti izbrisala iz Ustava i svela na marginalnu nacionalnu manjinu

Srbija je ucestvovala u sukobu u BiH na isti nacin kao i Hrvatska, tako da ako je Srbija izvrsila agresiju, onda je i Hrvatska kriva u istoj meri.

Sasa

pre 7 godina

@Bucko
Srbija je osudila sve umesane u zlocin, Haski sud sve srpske drzavnike iz tog vremena zatvorio. Vlada Srbije priznala i osudila ubistvo 8000 ljudi. Poklonila se vise puta zrtvama ovog monstruoznog cina. E sada njima nije to dosta, vec gledaju jednu rec. Ta rec niti ce doneti mir porodicama niti im vratiti mrtve. U Srbiji se bar 90% ljudi gnusa ovog zlocina.
Mislim da je vreme da neko spomene i srpske zrtve, srpske majke, srpsku decu. Dovoljno bi bilo da se neko sa vecim cinom od desetara osudi, a neka Vlada (Cro,Bih) prizna da je u njihovo ime neko silovao, ubio, proterao, odsekao glavu. E posle toga cemo i mi mozda progutati tu famoznu rec.

Dusan NBGD

pre 7 godina

@ bucko razmisljam & @ bosnjak

Dovoljno sam star da se secam dogadjaja iz ratom zahvacene BiH, i da cujem za sve zlocine koji su pocinjeni od strane sve tri strane u sukobu na celoj teritoriji BiH. Moje iskreno saucesce svima koji su izgubili nekog u svemu tome i NAJOSTRIJA OSUDA SVIH ZLOCINA koji su pocinjeni, ali vas molim da izraz GENOCID koristite samo ako znate sta on tacno znaci, EP i sud u Hagu su doneli rezolucije u kojima se osudjuju RATNI ZLOCINI sa elementima genocida, a ne da je pocinjen genocid i svi koji su pocinili te zlocine ne bitno sa cije strane treba da budu osudjeni. Samo toliko.

Dddd

pre 7 godina

Turska ne priznaje genocid koji su sami pocinili, a koji je veoma slican Holokaustu. Napravili su 25 koncentracionih logora u kome su strpali one koji su preziveli marseve smrti. Srbija place za 1,5 miliona Jermena.

bez_cenzure

pre 7 godina

@Mavro
Radili su to i tvoji tj. HV i paravojska po Bosni i Hercegovini. Ne sjećam se ni da ste se izvinili a kamo li progutali žabu. Zar ste već zaboravili?

TTD

pre 7 godina

Ako iko prati politicki stav komentatora na ovom portalu, zna odlicno da nikada ne bih podrzao SPS ili SNS.
Ali ovo sto je izjavio je apsolutno tacno.
Turci su poslednji na ovom svetu koji imaju pravo da drze slovo bilo kome!
Ruke im krvave do lakata a jadni "rasplakani".
Nevidjeno!

Što se Tadića tiče...

pre 7 godina

Gospodine Dačiću, nešto mi govori da Vi jako dobro znate sa kim je Gosp. Tadić dogovarao tu deklaraciju.
A ako ne znate, zašto je toliki problem pozvati ga na razgovor? Koliko se ja sećam, on je tada imao poziciju predsednika države i nije ništa dogovarao u svoje ime.

Najbolje bi ipak bilo, ako je moguće naravno - da prestanete da tretirate ovaj narod kao živinu. Kada se to desi, i kada sami sebe budemo cenili - možda počnu i drugi da nas cene?

Perun

pre 7 godina

I sad bi trebali biti impresionirani ovom izjavom,a ako dotični priča o poniženjujednog naroda, bolna činjenica i svakodnevnica je da Srbina niko kroz istoriju nije ponižavao niti može poniziti koliko Srbin.Pogledajte društvo u kome živite,svakodnevnicu,nepravdu,drskost,bahatost,siledžijstvo,lopovluk,izrabljivanje,beskrupulozne političare,besomučne laži i obmane,robovlasnički kapitalizam,pravosuđe,intelektualce bez zaposlenja,odliv mozgova,nepotizam,burazerske kombinacije,lažne diplome,huligane,korupciju,kriminal, i do sutra bi mogao nabrajati raznorazne devijacije jednog društva,pogledajte oko sebe i razmislite pa da vam bude jasno da ste kao pošten čovjek svakodnevno,konstantno poniženi od svoga,sitni su Turci i 500 godina.

Kako drugacije

pre 7 godina

Pa Dacicu, zlocini koje su pocinili bosnjaci nisu dio politike i ciljeva vlasti u BiH, nego nedjela pojedinaca i lokalnik komandanata pa se zato niko ne izvinjava. Pravi mali Sloba.
(tuzlak, 13. jul 2016 18:54)

I zlocine nad Muslimanima su naredili pojedinci...koje je nasa drzava uhapsila(iako nisu drzavljani Srbije) i predala medjunarodnom sudu, gde im se sudi za te zlocine...
Jos nesto:
Ako ratom i krvlju izazvana nezavisnost BiH nije bila politika, onda ni jedan akt u tom ratu nije "politika" ni odgovor na istu.
Ako hoces da se igras diplomatije, moras da se zapitas, zasto za 20 godina niko u Svetu ne moze da resi to pitanje...jer su svesni sveobuhvatne krivice svih strana ucesnika tog gradjanskog rata, pa cak i stranih faktora!
Pomiri se sa tim i da krenemo svi napred - ovako svi kaskamo u mestu optuzujuci jedni druge, glupo zar ne?

Da smo pametni, kao sto nismo

pre 7 godina

Sta sprecava poslanike RS u Parlamentarnoj Skupstini BiH da podnesu predlog rezolucije o genocidu nad Jermenima, cisto da zacine malo onima sto su specijalisti za oznacavanje genocida. Da vidimo kako altruisti kod Bosnjaka podrzavaju priznavanje jedne istorijske istine i stravicnih stradanja Jermena. Posle mogu i o genocidu nad Srbima u nekadasnjoh NDH, koja je promenila nepovratno etnicku strukturu BiH.

neki tamo

pre 7 godina

@Bucko razmisljam
Okupirane teritorije?Da se razumemo nisam ja neko ko pordzava ono sta je radio Milosevic i neke stvari su stvarno bile pogubne i za svaku osudu. Ali prica o okupaciji je..pa ne znam kako da se izrazim. Pa to je onda presedan po tvom ispade Jugoslavija(ne Srbija) okupirala Jugoslaviju, isto kao sto su Srbi bili ''agresori'' na Kosovu, tako jednog dana resili ludi Srbi da okupiraju sami sebe.. Jer boze moj Srbi agresori hteli su veliku Srbiju, tolko su zeleli veliku Srbiju da su joj uvek davali ime Jugoslavija, pa da se CG nije osamostalila ne bi se ni zvali Srbija...

Darko

pre 7 godina

Pa zar nije jasno da sve sto su uradile hitlerove trupe i njihovi sateliti više nije zločin.Sve se to briše Srebrenocom.Čuo sam čak i izjave da je to najveći zločin u istoriji čovečanstva.Da se razumemo ja ne opravdavam zločin u Srebrenici,to je najgore što je neki Srpski komandant mogao da naredi i baci ljagu na Srpski narod.ALI DOKLE IĆI U POLITIZACIJU TOGA.

Dejan

pre 7 godina

Odgovor mu je na mestu. Cudno je sto ga daje jedan socijalista bez obzira sto je ministar spoljnih poslova. Socijalistima ne prilici ovakva retorika. Oni treba da brinu o pravima radnika, ponizavajucem i eksploatatorskom odnosu poslodavaca. Socijalnoj pravdi, razarajucoj korupciji u zdravstu i ostalim temama koje su pravi i realan problem ovog drustva. Nisu nama problem ni Bosnjaci ni Turska. Ovim izjavama samo se pravi problemi zamagljuju. Pravi neprijatelj ti je poslodavac koji ti ne da odmor, koji te ne placa koliko si zasluzio, koji te nije prijavio nego radis na crno, koji ne placa doprinose za radnika, koji ti daje platu prema zakonu a posle trebas da mu vracas deo...

Gradjanin

pre 7 godina

Dacicu, bolje da se ne javljas, od problema samo pravis vece probleme.

Turci, kakvi god da su, u petsto godina nisu srusili sve nase crkve i manastire (neke su i obnovili), narod je mogao da veruje, nije bilo zabranjeno, a braca u RS-u za cetiri godine sravnili sa zemljom sve dzamije na tom prostoru. A da se i ne govori kako je jedina beogradska dzamija spaljena pa se godinama nakon toga nije daleko odmaklo u postupku protiv vinovnika.

Tvoj populizam, Dacicu, vise ne pije vodu.

živčan_neki_lik

pre 7 godina

OK, svaka reč je na mestu ali ovo ne treba mi da čitamo i čujemo, već bošnjaci i turci. Ovo kada im budeš rekao u lice, tada ću ti reći SVAKA ČAST! Do tada ovo je samo način da dođe do veće popularnosti u Srbiji. Budi tako oštar pred njima ili nas ne loži!

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Ubi nas ta politika.
Kod nas u Svici kisa danas,STANDARD.
Otvorite ba ljudi hladno pivo,pustite se Dacica,Izetbegovica,Vucica,Siljdzica,turaka,srba,bosnjaka.
Volite svoje bliznje i postujte komsije,jbo politiku.
Zivi bili i ugodna noc

Zoki

pre 7 godina

@turcin do koske
Pa Republika Turska nije uradila ništa da se distancira od zločinačke politike Otomanske imperije. Zar nisu ove godine, kao i svake godine do sada, proslavljali osvajanje Carigrada, bez trunke stida? Pa samo su u Aja Sofiji pobili više ljudi, žena i dece nego što je izginulo u Srebrenici!

Srbija treba da prekine sa kalkulacijama i da jasno i glasno osudi genocid nad Jermenima, poput mnogih drugih civilizovanih država - a Turci neka se ljute koliko god hoće, to je njihov problem.

A Beograd bi mogao da dobije i spomenik posvećen genocidu nad Jermenima.

No woman, no kraj

pre 7 godina

Zamisljam kako se prave ovakvi izvestaji.
Bakir: Alo Vucko sta lozi ove tvoje dalebu?
AV: Klasika prozovi ih za genocid i te fore. Sta ja tebi da odgovorim?
Bakir: Opleti bolan od Kosova na ovamo. Nego nemoj ti nego Vulin. Ustvari bolje Ivica, Vulin se vec izlizao.

Milutin

pre 7 godina

Od boja na Kosovu do Beograda su Turci "putovali" stotinak godina. Fakat. Ali su doputovali i to je to rodjaci. Samo da ne bude da su bas na tom boju prosli neogrebani. A drugo, da su Turci bas hteli da nas nema, imali su vremena da nas stvarno ni ne bude. Ali opstali smo. U medjuvremenu je bilo svega i svacega, i generalno, jako smo lose prosli na kraju. Vidim, i mi i Turci. Pricao sam sa jednim turistom iz Turske skoro o tome ovde u Bgd, pametan lik, bas je hteo da vidi Beograd, i sto je najbolje slozili smo se oko svega toga bez problema.

Petar

pre 7 godina

Prošle su godine, a ovo je prva Dačićeva izjava kojoj nema mane...istorisko sećanje na Turke i poturice je više nego strašno i nikakva deklaracija to ne može umanjiti...ipak, deklaraciju smatram izrazom dobre volje i maksimumom što jedan neosvajački narod može uraditi da svi ovi narodi krenu napred, koliko toliko neopterećeni užasnom prošlošću koja nas spaja, ali ...spaja nas i budućnost. Kakva? Od svih nas zavisi, a Srbija je pokazala da želi miroljubivu budućnost.

Max

pre 7 godina

Sredstva i napor koji Turska sistematski ulaže da se genocid nad Jermenima tako ne okarakteriše, od lobiranja i potkupljivanja, do ucena i potplaćivanja, zaista su monumentalni. Sama činjenica da je u Potočarima već godinama jedna od najprominentnijih zvanica premijer Turske, koja je eklatantni primer agresivnog, sistematskog poricanja jednog od dva najveća genocida dvadesetog veka, govori u prilog tome koliko je cela ceremonija obeležavanja zločina u Srebrenici postala jeftino politikanstvo i, blago rečeno cirkus, sa sve štanpanjem majica sa brojem žrtava, do kvizova za omladinu na temu poznavanja detalja vezanih za Srebrenicu. Jadne su žrtve koje oplakuje Čavušoglu i u dnevno političke svrhe izrabljuje Duraković.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Ubi nas ta politika.
Kod nas u Svici kisa danas,STANDARD.
Otvorite ba ljudi hladno pivo,pustite se Dacica,Izetbegovica,Vucica,Siljdzica,turaka,srba,bosnjaka.
Volite svoje bliznje i postujte komsije,jbo politiku.
Zivi bili i ugodna noc

Nije Turska inicirala osnivanje Haškog tribunala

pre 7 godina

Nisu prava adresa ni Davutoglu, niti Bakir Izetbegović. Prava adresa kojoj treba da se Dačić i Vučić obrate jeste u Vašingtonu.

Slovenac 1952

pre 7 godina

Ovako, ispada da je svaki ratni zlocin genocid, u zavisnosti od politicke potrebe. A nije, i ne moze biti.
(navijac, 13. jul 2016 19:23)
Kad sam bio mali, pun Karla Maya, čitao sam i o krvnoj osveti! To mi je bilo isto kao bla, bla, bla, dok nisam stigao u JNA. Tamo, na jugu tadašnje JUGE, saznao sam, da to još postoji! Znači genocid jedne familije prema drugoj, pa ko pobedi! Ima pravila, ne sme, da se ubije žensku, a ako ta postane muško i to je dozvoljeno! Familije, a tek narodi:(

Dosta vise Bre

pre 7 godina

"...ali nikada nikome neće dozvoliti ponižavanje Srbije!" Zvanicni BG to ne dozvoljava drugima! To je iskljucivo pravo i jedina prava aktivnost "zvanicnog BG", vec nekoliko decenija!

navijac

pre 7 godina

Iz komentara se jasno vidi koliko ljudi zapravo ne znaju sta znaci rec genocid, ne u ovom dnevnopolitickom, vec u krivicnopravnom smislu. Toliko je neprimereno koriste politicari i laici da je izgubila ono strasno znacenje koje zapravo ima. Procitajte malo, raspitajte se, pogledajte zasto su tako retke sudske odluke o osudi za genocid, a tek onda donosite sud i formirajte misljenje. Ovako, ispada da je svaki ratni zlocin genocid, u zavisnosti od politicke potrebe. A nije, i ne moze biti.

vlada

pre 7 godina

Dacicu mozes ti da pricas sta hoces, vec smo se nagledali i naslusali tebe za ovih 25-26 godina. Jeftin i zapaljiv populizam, busanje u grudi (ali nase, ne tvoje sigurno) ti nece proci kao sto je to prolazilo tvome mentoru i "tata" Slobi.

Vex

pre 7 godina

(sramota,dno, 13. jul 2016 22:33)

Uh ala ti spinujes. Da je Dacic ovo rekao iz cista mira ja bih potpuno razumeo ovo sto prices.Mejdutim ovo je njegova reakcija na potpuno licemerno ponasanje Turske. Srbija jednu stvar ne radi a to je da zvanicno nije priznala genocid, ali je u skupstini osudila zlocin. Sto budi uzgred receno isto radi Turska, minus to da je ikada donele rezoluciju kojom osudjuje zlocin nad Jermenima, mnooogo veci zlocin. E da je Dacic sad otisao deliti savete Turcima oko Jermena ja bih rekao da se sramoti i da se pokrije usima jer on nista bolji nije, medjutim on je upravo odreagovao na deljenje pameti Turske koja je ako nista drugo ono ista kao i Srbija. A isto tako bakir dodje ovde i prosipa suze nad Srebrenicom i onda ide i ljubi ruku Erdoganu koji drugom rukom izdaje naredbe da se Kurdi tamane kao zecici... Ma daj.

Aleksandar

pre 7 godina

Poštujte ljude ponaosob,pustite ove prodane duše što vode politiku zadnjih 20 god i u Srbiji,Hrvatskoj,Bosni,Makedoniji,gledajte ljudi sebe,svoju porodicu i novčanik i glasajte prema tome sve ostalo je igranka bez prestanka.....

Denis Napast

pre 7 godina

Srbija treba da donese nekoliko rezolucija:
1. o osudi genocida nad Jermenima
2. o osudi zločina i etničkog čišćenja Srba od strane Turske
3. o osudi genocida nad Srbima tokom Drugog svetskog rata na prostoru bivše Jugoslavije

Коментатор

pre 7 godina

Људи се овде свађају као да им држава цвета, као да немају егзистенцијалне проблеме, као да знају шта ће сутра својој деци дати да једу пред одлазак у толико прижељкивани рат у ком страдају нечији синови, браћа, а пре свега очеви све да би вас бајица у фотељици помазио по глави: ,,Пиле моје, тако сам поносан на тебе, 'ајде сад одбаци све оно за шта су твоји преци гинули само да би добио моје одобравање, цмок".