Petak, 01.07.2016.

09:19

"Neotvaranjem poglavlja Brisel poslao političku poruku"

Neotvaranjem poglavlja 23 i 24 Brisel je Srbiji poslao političku poruku, signal usporavanja, kaže ministarka tehničke vlade zadužena za EU Jadranka Joksimović.

Izvor: Tanjug

"Neotvaranjem poglavlja Brisel poslao politièku poruku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Grunf

pre 7 godina

Dakle ako je to to onda je sasvim logično da se ta poglavlja nikada ne otvore.To nema veze sa zemljom koja blokira pregovore.Koga je država Srbija osudila u borbi za organizovani kriminal,korupciju i sl.Čak šta više sve osumnjičene je oslobodila. Sami predstavnici države su zasnivali svoje kampanje upravo na ovim temama i svi do jednog su oslobodjeni.Pa ko sme da im izgovori ime?Izgovori ime i bude Ime i prezime oslobodjeno.I oni pročitali vesti,presude,beskrajna sudjenja i sl.Korupcija je osnovni zakon poslovanja u Srbiji.Plaćaš porez,zdravstveno.Kod lekara se ide sa podelom kovertom.I ono što se uhvati biva oslobodjeno pa nastave svoju lekarsku praksu i ispadne ad dobiju besplatnu reklamu kod koga možeš da završiš pregled i za koliko.Nema potrebe da se raspituješ.U Srbiji vodja navijača skida kapitenske trake,šeta se po terenu i ništa.Koliko političara se uplelo u korupciju,sukob interesa.Zaista je bespredmetno nabrajati dalje ali na osnovu sprovedenog u delo ko normalan bi otvorio ta poglavlja?Ne kudite njih.Kudite one koji treba da sve to pokažu na delu u Srbiji.Ne zbog EU,već zbog gradjana koji čine ovu zemlju.Vi treba da na delu pokažete da postoji država,sistem,da se zna da imamo državu,grb,himnu,zastavu.Do tada najlakše je izgovarati već davno stotine puta izgovorene rečenice "Kalimero-to je nepravda"

Hulkenberg

pre 7 godina

Prestanite da se zanosite Savamalom,helikopterima i raznim drugim glupostima zbog kojih mislite da poglavlja nisu otvorena.Ja iz Crne Gore vam kazem da ta prica blage veze sa mozgom nema,jer bi u tom slucaju nama uveli sankcije sto se sve cini u pogledu nepostovanja ljudskih prava,kriminala i korupcije,a ne otvarali poglavlja.U pitanju su geopoliticki interesi i vlast u CG cini sve samo da na vlasti opstane,pa cak i mimo volje naroda..zapravo,nista nas i ne pitaju ( primjer je priznanje Kosova ).Jednostavno vas ucjenjuju i mrcvare,a vi ste svi idioti sto uopste hrlite toliko tamo,kad je ocigledno da na zapadu za srbe nema mjesta.Treba se okrenuti tamo gdje nas makar cijene i uvazavaju,a ne tamo gdje gledaju svaki nacin da nam zabodu prst u oko,a neke stvari u susjedstvu koje se nikako ne uklapaju u proklamovane " evropske vrednosti " se precutkuju..zamislite samo sta bi se sa nama desilo da tako postupamo.Srecom,velika je razlika,nepremostiv jaz,izmedju njih i nas,i tu crtu treba vec jednom za sva vremena podvuci i da se pocnemo baviti sobom,uz pomoc onih koji makar ne razmisljaju u svojim bolesnim ambicijama kako bi da nas uniste.Uostalom,i situacija na terenu se promijenila,zapad je poceo da propada,moc mu se osipa,a sa druge strane istok sve jaci i snazniji..to su fakti koje mozemo vidjeti na svakom koraku..a da ne govorimo tek o prirodnim resursima i potencijalu.Uvijek smo uzimali pravu stranu al u pogresno vrijeme..nemojte sad da uzimamo pogresnu stranu u pravo vrijeme!

Glas Srbije

pre 7 godina

E pa sad i vi njima u EU posaljite politicku poruku. Odmah saljite predstavnike Srbije u one zemlje koje su nama prijateljske, a sa Kosovom ponovi insistirati na postovanju medjunarodnog poretka i vracanju u ustavni sistem Srbije.

petar

pre 7 godina

Postoji jedna narodna
"Umiljato jagnje dve mejke sisa"
U ovom slučaju to ne važi, ili unija ili Rusija.
Ja bih se recimo pravio da hoću u uniju iz sve snage, a bolelo bi me uvo da li hoce da me prime ili ne.
A Rusi, pa kažu da smo braća.....mi njima jesmo, nadajmo se da su i oni naša.

Cajac

pre 7 godina

Posle onih izjava za Hrvatsku izgeda mi da "Imperija uzvraća udarac"!Srbija i Hrvatska su prije 30-ak godina bile slične,Hrvatska je danas 3 godine od ulaska u EU! Pametan vidi gde je danas Srbija a gde je Hrvatska

ispod šlema mozga nema

pre 7 godina

Nije politicka poruka vec nastavak politike ucenjivanja!
(Zeka, 01. jul 2016 10:56)

E moj Zeko, uživaj u savršeno uređenoj zemlji!

zimzeleni

pre 7 godina

Dovoljno je pogledati skole, fakultete, bonice... pogledati naslovnu stranu glavnog Vucicevog stampanog glasila pa shvatiti dokle smo odmakli u reformama. Mozda iz politickih razloga EU otvori poglavlja, kao i u slucaju Rumunije i Bugarske, ali ovde je sve ruinirano i korumpirano i to svi znaju.

milan siljkovic

pre 7 godina

a ostavka zbog neotvaranja poglavlja. Sve ostalo je mlacenje prazne slame. Ne samo vi nego i ministar pravde. Njega se ustvari i tice. Tek tada cemo biti demokratska zemlja

dajte patku tati

pre 7 godina

шта има везе што нису отворили поглавља? никад Србија неће ући у ЕУ, због свог инсистирања на неутралност, што није лоша ствар. важно је да користимо што боље могуће фондове ЕУ и да развијамо наше локалне средине, јер без њих ми неби увели канализацију, прераду воде, фабрике за отпад...то али ипак изгледа никога не занима, пошто не мисле на себе и своје окружење, него воде бригу о добробити своје државе, зато препоручујем да сви размислите шта је важније, да се Србија по целом свету поштује и препознаје или да се у њој квалитетно живи

milos

pre 7 godina

Korupcije je uvek bilo, i u EU je ima, da nije korupcije ni Kosovo ne bi bilo gde je sada. Sto se slobode medija tice, treba definisati slobodu medija. Da li je sloboda medija objektivno, izvestavanje ili uvek prevagne na neku stranu. Kod nas osim RTS, ni jedan medij ne moze da se pohvali objektivnoscu, pogotovo ako je u privatnom vlasnistvu. Tako je i u EU, tako je svugde u svetu. To su price za malu decu, oni ce poglavlja da otvore kada njima to bude u interesu.

unlimited

pre 7 godina

Jel ima iko normalan u Srbiji koga je ovo iznenadilo, Vučića sigurno nije, ali njegovo biračko tijelo njemu slijepo vjeruje da je Srbija stvarno sve primjerno ispunila ali eto svijet vas mrzi, to mantraju već skoro 30 godina!

Meister Jakob

pre 7 godina

Kao iznenađeni ste, ajde da je Vučić sad prvi put izabran pa bi mogli reći, ajme kakvog smo to premijera dobili, ali vi ga znate već 20 godina i 'ladno je dobio 50%. I nemojte mi mantrati da on nema alternativu i da nema boljih, imate Radulovića i Đilasa, pa ni taj Pajtić nije toliko loš, siguran sam da bi oni bili u stanju skupiti kvalitetne i relativno nekompromitirane ljude, samo pola Srbije koja sad kuka nije izašla na izbore!
Drastično smanjene plaće i penzije, konstantno povećavaju razne namete, dodatno zaduženje od 15 miljardi eura da niko ne zna gdje su pare, sumnjivi ugovori a Arapima, Beograd na vodi i Etihad, i Fiat, ti su ugovori najstrože čuvana tajna.
Masovno se otvaraju robovlasnički pogoni državnim novcem za strane "investitore" gdje ljudi od jutra do mraka rade za mizeriju, a plaće ionako "subvencionira", odnosno financira država.
A osim toga svakodnevno u Srbiji se nižu afera za aferom, cirkus za cirkusom, sve muljaže se otvoreno rade, svi sve znaju i nitko ništa ne poduzima, npr. 28 miliona za krečenje Prokopa, ilegalno rušenje objekata pri čemu je počinjeno više krivičnih djela uključujući ubojstvo, policija nije izlazila na teren i onda premijer na sve to izjavi da šteta da njega nisu zvali jer bi on u sjeo u jedan bager. Predsjednik države gradi kuće bez građevinske dozvole na zemlji koja nije njegova i kaže da nije znao da se to ne smije, i na kraju famozna fera “Helikopter” je dobila sudski epilog, utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela!

zikaprof

pre 7 godina

Ako je uslov za otvaranje tih poglavlja i sloboda medija,onda se ta poglavlja za nas nikad neće otvoriti.Srbija i sloboda medija - hahahaha,dobar vic.

vertigo

pre 7 godina

Sram vas bilo! Kao sad nas mrze, a do sad nas voleli. Pa mufljuzi politicki, emocija nema ni u poslu, ni u politici, samo interesi. Nisu otvorena poglavlja, jer nema reformi sudstva, jer ima korupcije itd. Treba ih menjati (kazniti) na izborima, pa neke koji jos nisu bili vlast, pa ako/kad oni ne rade svoj posao i njih na smetliste istorije. Samo politicarima Srbije pokazati da su lako zamenljiva roba i bice nam bar malo bolje..

Sava Centar

pre 7 godina

Evo još jedne pobede srpskog pravnog sistema, afera "Helikopter" nema elemenata krivičnog dela, pravna država funcioniše ko švajcarski sat!!!

sdned

pre 7 godina

Imam 45 godina i 2/3 života sam se nadao i verovao da ćemo jednog dana u EU i da će to ovoj zemlji doneti dobrobit.
Sad, nakon svih ucena, nepravdi, laži, tehnokratskih besmislica, i sopstvene spoznaje da nam EU ne sprema ništa dobro i ako se učlanimo - postao sam žestok protivnik ulaska Srbije u EU. Ako nešto srpski narod treba da nauči, to je onda lekcija da ne treba da se udružuje sa narodima koji ga ne vole, ili nipodaštavaju, ucenjuju i sl., setimo se samo obe stare Jugoslavije (i pre i posle II sv.rata). Ulazak u EU za nas bi mogao biti zamka veoma slične vrste.
Želim referendum o ulasku u EU - i moj glas je jedno veliko NE!!!
Sebe smatram pristojnim i civilizovanim čovekom i ne bih se dobro osećao u društvu nekih država, birokrata, alijansi,.... i sl. koje nisu takve.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Ne samo što nisu smanjili broj zaposlenih u javnom sektoru, već na istom radnom mestu u isto vreme "rade" dva, pa i više službenika, isti posao. Ne mogu da zamislim da iko želi da primi u bilo šta takav parazitski komunjarski sistem presipanja iz šupljeg u prazno. Pa ti neradnici celu zemlju guraju u propast.

Sloba iz Haga

pre 7 godina

Poglavlja se ticu borbe protiv korupcije, slobode medija, ...
Izvinite, ali sta bi to Srbija da otvara. Korupcija cveta na svim nivoima (partijska zaposljavanja, sudstvo i zdravstvo do guse u korupciji). O slobodi medija ne treba valjda nesto posebno reci. Ovakvu Srbiju nece ni rusi, samo Erdogan moze da nas primi ako ga zamolimo. Ulazak u EU na prevaru, na brzaka, nosenjem buketa preko mosta, vise ne prolazi. Izaberimo vlast koja ce da resi korupciju, oslobodi medije pa ce se i poglavlja otvarati sama.

Focha

pre 7 godina

Poglavlja koja se ticu kurpcije, organizovanog kriminala, slobode medija... Kako da ih ne otvore? Pa kao da se u Srbiji desilo da svoje fantomske firme otvaraju premijerova braca, kao da je kod nas bilo da sudstvo i policija ne obavljaju svoj posao, pa kao da je kod nas bilo da novinari nezavisnog javnog servisa budu smenjeni jer su cackali vlast, a na njihovo mesto dovedeni sumnjivi ljudi, pijuni ove vlasti.. A ne cekajte, to se jeste sve dogodilo kod nas. E pa onda ni ne treba da se otvaraju ta poglavlja, jer nismo ni zasluzili! Ne sumnjam da ce premijer iskoristiti i ovo da skupi sebi politicke poene.

Srba

pre 7 godina

Ovo je šamar izjavama predsednika i premijera u kojima su srozavali Hrvatsku. Čisto da nam Hrvati pokažu gde su oni a gde smo mi. Osvestite se, shvatite realnost i ponasajte se u skladu sa njom. Srbija je mala, siromašna, omržena zemlja bez pravih prijatelja u svetu. To je tako kako je.

dzukis

pre 7 godina

Nasi politicari su ljudi koji ne znaju sta je posao. Najvece opterecenje im je da se iscimaju do kafane i tako ceo zivot. Jedni te isti ljudi u vladi i sto je najgore, za njih ni penzija ne postoji nego umiru u vladi. Zabranio bi penzionerima da glasaju, oni su svoje odradili i neka uzivaju u penziji i dozvole nam da odlucujemo o nasoj buducnosti. Nema za nas buducnosti. Vucic je jos 4 g premijer, a onda ga ceka 8 godina presedovanja.... Za mene previse, ja pakujem kofere i idem a oni neka sede i iscudjuju se kako niko sem nas ne vidi da nam je sjajno, pa nas ne zovu na neke pregovore. Ne treba evropi sljam, znaju oni vrlo dobro ko smo i sta smo

Jovann

pre 7 godina

Koliki su paceri ovi iz EU parlamenta ilustruje izjava uz smeh jedne dame iz tog miljea:
"Nije vazno koliko se poglavlja otvara vec koliko se zatvara " ha ha ha...pa gle cuda kako bre da zatvorimo neotvorene ????

E svašta

pre 7 godina

"Poglavlja 23. i 24. su najvažnija politička poglavlja. Princip EU je kada pregovarate o članstvu ne možete da otvarate druga poglavlja dok ne otvorite ta dva poglavlja, koja se tiču borbe protiv korupcije, manjinskih prava, borbe protiv organizovanog kriminala, slobode medija", naglasila je Joksimović.

Pa upravo ste gospođo sami sebi odgovorili na ova pitanja. U ovoj zemlji ništa još nije učinjeno povodom pitanja korupcije, organizovanog kriminala i slobode medija. Sve radite na sitno, polovično i sa debelom šminkom. Pa nije vam Evropa prosečni glasač SNS-a pa da je tako lako prevarite.
(Acke, 1. jul 2016 10:54)

Dodao bih samo da su se sve članice složile sem jedne koja traži promenu našeg zakona o jurisdikciji, da se obezbedi mesto u parlamentu za njihovu manjinu i da se priznaju presude koje donese recimo njihova država o naknadi štete a potražuje se kod nas. dakle sve ono što ste vi nabrojali nema pojma da traže i ostale zemlje.

Uvek dobronameran i iskren

pre 7 godina

Tesko mi je kad mnogi od vas pisu MI MI kakvi smo MI.Zar ne vidite da ovde postoje ONI i MI i da mi nismo nizasta krivi.Da li nas je neko od NJIH nesto pitao?

niko

pre 7 godina

Mozda, ali smo mozda je to zbog medija, raspada sudstva, politicke dominacije nad svom institucijama...mozda je to porula, da uradili ste sve na papiru, ali sta se sprovodi u praksi?
Naucili su skolu na Bugarskoj I Rumuniji.

Vz

pre 7 godina

Tako, lepo napisete sta su poglavlja 23 i 24, pa nam onda svima bude jasno zasto nisu otvorena. Dok je ovaj svevisnji vladnik nase drzave, nema te sile koja ce ih otvoriti. Daleko od toga da mi je krivo sto nisu otvorena, ali niko u EU nije lud da primi ovakve prevarante bez ozbiljne koristi. Kakve koristi od AV mogu da imaju jos? Nema on vise stvari da im ponudi. Jedva cekam da ga se otarase, sto ce se desiti, pa da mu vidim onu egoisticnu facu kada skapira da je postao jedna najobicnija kesa za djubre...mnogo cu se lepo osecati tada :)

Mi nikad nista ne ispunimo kako treba

pre 7 godina

Koliko danas citamo da je covek umro od frasa na pijaci ne zeleci da placa reket komunalnoj policiji a ona, ova Joksimovic, bulazni o tome kako je Srbija ispunila sve uslove iz poglavlja 23 i 24 koja se jednim delom i korupcijom bave. Srecom da EU zna sa kim ima posla. Nasa vizantijska lukavosti i nepostenje nece kod EU proci.

Dambo

pre 7 godina

hellooo! Ona misli da ako Vučić kaže da ispunjavamo uslove da je stvarno tako... dalekom i omraženom Briselu je potpuno nebitno što vodja misli

s

pre 7 godina

Poglavlja se ticu borbe protiv korupcije, slobode medija, ...
Izvinite, ali sta bi to Srbija da otvara. Korupcija cveta na svim nivoima (partijska zaposljavanja, sudstvo i zdravstvo do guse u korupciji). O slobodi medija ne treba valjda nesto posebno reci. Ovakvu Srbiju nece ni rusi, samo Erdogan moze da nas primi ako ga zamolimo. Ulazak u EU na prevaru, na brzaka, nosenjem buketa preko mosta, vise ne prolazi. Izaberimo vlast koja ce da resi korupciju, oslobodi medije pa ce se i poglavlja otvarati sama.
(Sloba iz Haga, 1. jul 2016 11:35)

Hvala za Vas komentar, da ne moram ja da pisem. 100% ste napisali sto bih i ja :)

Mirko

pre 7 godina

Ova se, izgleda mi, iskreno čudi?! Vladavina prava, borba protiv korupcije i SLOBODA MEDIJA!!! Pa vratio nas je tvoj šef u prošli vek baš na tim poljima.

Acke

pre 7 godina

"Poglavlja 23. i 24. su najvažnija politička poglavlja. Princip EU je kada pregovarate o članstvu ne možete da otvarate druga poglavlja dok ne otvorite ta dva poglavlja, koja se tiču borbe protiv korupcije, manjinskih prava, borbe protiv organizovanog kriminala, slobode medija", naglasila je Joksimović.

Pa upravo ste gospođo sami sebi odgovorili na ova pitanja. U ovoj zemlji ništa još nije učinjeno povodom pitanja korupcije, organizovanog kriminala i slobode medija. Sve radite na sitno, polovično i sa debelom šminkom. Pa nije vam Evropa prosečni glasač SNS-a pa da je tako lako prevarite.

mare

pre 7 godina

borite se protiv korupcije, kriminala, sloboda medija!??? jel se vi to s nama zezate? ja sam mlad covek ali u zivotu nisam doziveo veci kriminal i korupciju i manju slobodu medija nego u poslesnjih godinu dve dana.. javna ja tajna da politicki funkcijoneri uzimaju novac kako bi zaposlili nekog, a uz to ga i primoravaju da radi i glasa za stranku koja vodi to preduzece, jel to nije korupcija? klinci sve vise buntaju i cine prekrsaje jer se nema para, i kakvi ce to ljudi da budu kad im od tinejdzerskih dana stoji dosije u policiji? znam 5-6 takvih kod mene u kraju, i odgovorno tvrdim da u vreme kad sam ja bio klinac nije bilo toliko takvih slucajeva.. a sloboda medija vam je gora u vreme milosevica, umesto da svi mediji polemisu o tome kako se radilo i gde se pogresilo pa nisu otvorena poglavlja medije pricaju o tome kako nas i dalje svi mrze i nece nas u evropu, samo zato sto smo srbi... sramota.

Diksi

pre 7 godina

Ako su poglavlja vezana za pravosudje onda je poslao dobru poruku. Pogledajte samo presude u zadnjih nekoliko nedelja :Miskovicu ,Saricu ,presudu o padu helikoptera ,Savamala...

Gilgames

pre 7 godina

Korupcija, organizovan kriminal i sloboda medija. Zato nisu otvorena poglavlja, a ne zbog hrvata. Pa nisu u briselu ljudi kao ovi sto ovde glasaju.

Ivan

pre 7 godina

Uzasno smo korumpirani, nemamo slobodu medija, najobicniji spor na sudu nam traje cetiri godina... I nismo neka prilika za evropsku uniju.

mare

pre 7 godina

borite se protiv korupcije, kriminala, sloboda medija!??? jel se vi to s nama zezate? ja sam mlad covek ali u zivotu nisam doziveo veci kriminal i korupciju i manju slobodu medija nego u poslesnjih godinu dve dana.. javna ja tajna da politicki funkcijoneri uzimaju novac kako bi zaposlili nekog, a uz to ga i primoravaju da radi i glasa za stranku koja vodi to preduzece, jel to nije korupcija? klinci sve vise buntaju i cine prekrsaje jer se nema para, i kakvi ce to ljudi da budu kad im od tinejdzerskih dana stoji dosije u policiji? znam 5-6 takvih kod mene u kraju, i odgovorno tvrdim da u vreme kad sam ja bio klinac nije bilo toliko takvih slucajeva.. a sloboda medija vam je gora u vreme milosevica, umesto da svi mediji polemisu o tome kako se radilo i gde se pogresilo pa nisu otvorena poglavlja medije pricaju o tome kako nas i dalje svi mrze i nece nas u evropu, samo zato sto smo srbi... sramota.

Ivan

pre 7 godina

Uzasno smo korumpirani, nemamo slobodu medija, najobicniji spor na sudu nam traje cetiri godina... I nismo neka prilika za evropsku uniju.

Gilgames

pre 7 godina

Korupcija, organizovan kriminal i sloboda medija. Zato nisu otvorena poglavlja, a ne zbog hrvata. Pa nisu u briselu ljudi kao ovi sto ovde glasaju.

Dambo

pre 7 godina

hellooo! Ona misli da ako Vučić kaže da ispunjavamo uslove da je stvarno tako... dalekom i omraženom Briselu je potpuno nebitno što vodja misli

Acke

pre 7 godina

"Poglavlja 23. i 24. su najvažnija politička poglavlja. Princip EU je kada pregovarate o članstvu ne možete da otvarate druga poglavlja dok ne otvorite ta dva poglavlja, koja se tiču borbe protiv korupcije, manjinskih prava, borbe protiv organizovanog kriminala, slobode medija", naglasila je Joksimović.

Pa upravo ste gospođo sami sebi odgovorili na ova pitanja. U ovoj zemlji ništa još nije učinjeno povodom pitanja korupcije, organizovanog kriminala i slobode medija. Sve radite na sitno, polovično i sa debelom šminkom. Pa nije vam Evropa prosečni glasač SNS-a pa da je tako lako prevarite.

Diksi

pre 7 godina

Ako su poglavlja vezana za pravosudje onda je poslao dobru poruku. Pogledajte samo presude u zadnjih nekoliko nedelja :Miskovicu ,Saricu ,presudu o padu helikoptera ,Savamala...

Mirko

pre 7 godina

Ova se, izgleda mi, iskreno čudi?! Vladavina prava, borba protiv korupcije i SLOBODA MEDIJA!!! Pa vratio nas je tvoj šef u prošli vek baš na tim poljima.

Sloba iz Haga

pre 7 godina

Poglavlja se ticu borbe protiv korupcije, slobode medija, ...
Izvinite, ali sta bi to Srbija da otvara. Korupcija cveta na svim nivoima (partijska zaposljavanja, sudstvo i zdravstvo do guse u korupciji). O slobodi medija ne treba valjda nesto posebno reci. Ovakvu Srbiju nece ni rusi, samo Erdogan moze da nas primi ako ga zamolimo. Ulazak u EU na prevaru, na brzaka, nosenjem buketa preko mosta, vise ne prolazi. Izaberimo vlast koja ce da resi korupciju, oslobodi medije pa ce se i poglavlja otvarati sama.

Meister Jakob

pre 7 godina

Kao iznenađeni ste, ajde da je Vučić sad prvi put izabran pa bi mogli reći, ajme kakvog smo to premijera dobili, ali vi ga znate već 20 godina i 'ladno je dobio 50%. I nemojte mi mantrati da on nema alternativu i da nema boljih, imate Radulovića i Đilasa, pa ni taj Pajtić nije toliko loš, siguran sam da bi oni bili u stanju skupiti kvalitetne i relativno nekompromitirane ljude, samo pola Srbije koja sad kuka nije izašla na izbore!
Drastično smanjene plaće i penzije, konstantno povećavaju razne namete, dodatno zaduženje od 15 miljardi eura da niko ne zna gdje su pare, sumnjivi ugovori a Arapima, Beograd na vodi i Etihad, i Fiat, ti su ugovori najstrože čuvana tajna.
Masovno se otvaraju robovlasnički pogoni državnim novcem za strane "investitore" gdje ljudi od jutra do mraka rade za mizeriju, a plaće ionako "subvencionira", odnosno financira država.
A osim toga svakodnevno u Srbiji se nižu afera za aferom, cirkus za cirkusom, sve muljaže se otvoreno rade, svi sve znaju i nitko ništa ne poduzima, npr. 28 miliona za krečenje Prokopa, ilegalno rušenje objekata pri čemu je počinjeno više krivičnih djela uključujući ubojstvo, policija nije izlazila na teren i onda premijer na sve to izjavi da šteta da njega nisu zvali jer bi on u sjeo u jedan bager. Predsjednik države gradi kuće bez građevinske dozvole na zemlji koja nije njegova i kaže da nije znao da se to ne smije, i na kraju famozna fera “Helikopter” je dobila sudski epilog, utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela!

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Ne samo što nisu smanjili broj zaposlenih u javnom sektoru, već na istom radnom mestu u isto vreme "rade" dva, pa i više službenika, isti posao. Ne mogu da zamislim da iko želi da primi u bilo šta takav parazitski komunjarski sistem presipanja iz šupljeg u prazno. Pa ti neradnici celu zemlju guraju u propast.

Srba

pre 7 godina

Ovo je šamar izjavama predsednika i premijera u kojima su srozavali Hrvatsku. Čisto da nam Hrvati pokažu gde su oni a gde smo mi. Osvestite se, shvatite realnost i ponasajte se u skladu sa njom. Srbija je mala, siromašna, omržena zemlja bez pravih prijatelja u svetu. To je tako kako je.

Mi nikad nista ne ispunimo kako treba

pre 7 godina

Koliko danas citamo da je covek umro od frasa na pijaci ne zeleci da placa reket komunalnoj policiji a ona, ova Joksimovic, bulazni o tome kako je Srbija ispunila sve uslove iz poglavlja 23 i 24 koja se jednim delom i korupcijom bave. Srecom da EU zna sa kim ima posla. Nasa vizantijska lukavosti i nepostenje nece kod EU proci.

dzukis

pre 7 godina

Nasi politicari su ljudi koji ne znaju sta je posao. Najvece opterecenje im je da se iscimaju do kafane i tako ceo zivot. Jedni te isti ljudi u vladi i sto je najgore, za njih ni penzija ne postoji nego umiru u vladi. Zabranio bi penzionerima da glasaju, oni su svoje odradili i neka uzivaju u penziji i dozvole nam da odlucujemo o nasoj buducnosti. Nema za nas buducnosti. Vucic je jos 4 g premijer, a onda ga ceka 8 godina presedovanja.... Za mene previse, ja pakujem kofere i idem a oni neka sede i iscudjuju se kako niko sem nas ne vidi da nam je sjajno, pa nas ne zovu na neke pregovore. Ne treba evropi sljam, znaju oni vrlo dobro ko smo i sta smo

Vz

pre 7 godina

Tako, lepo napisete sta su poglavlja 23 i 24, pa nam onda svima bude jasno zasto nisu otvorena. Dok je ovaj svevisnji vladnik nase drzave, nema te sile koja ce ih otvoriti. Daleko od toga da mi je krivo sto nisu otvorena, ali niko u EU nije lud da primi ovakve prevarante bez ozbiljne koristi. Kakve koristi od AV mogu da imaju jos? Nema on vise stvari da im ponudi. Jedva cekam da ga se otarase, sto ce se desiti, pa da mu vidim onu egoisticnu facu kada skapira da je postao jedna najobicnija kesa za djubre...mnogo cu se lepo osecati tada :)

zimzeleni

pre 7 godina

Dovoljno je pogledati skole, fakultete, bonice... pogledati naslovnu stranu glavnog Vucicevog stampanog glasila pa shvatiti dokle smo odmakli u reformama. Mozda iz politickih razloga EU otvori poglavlja, kao i u slucaju Rumunije i Bugarske, ali ovde je sve ruinirano i korumpirano i to svi znaju.

unlimited

pre 7 godina

Jel ima iko normalan u Srbiji koga je ovo iznenadilo, Vučića sigurno nije, ali njegovo biračko tijelo njemu slijepo vjeruje da je Srbija stvarno sve primjerno ispunila ali eto svijet vas mrzi, to mantraju već skoro 30 godina!

zikaprof

pre 7 godina

Ako je uslov za otvaranje tih poglavlja i sloboda medija,onda se ta poglavlja za nas nikad neće otvoriti.Srbija i sloboda medija - hahahaha,dobar vic.

Sava Centar

pre 7 godina

Evo još jedne pobede srpskog pravnog sistema, afera "Helikopter" nema elemenata krivičnog dela, pravna država funcioniše ko švajcarski sat!!!

Focha

pre 7 godina

Poglavlja koja se ticu kurpcije, organizovanog kriminala, slobode medija... Kako da ih ne otvore? Pa kao da se u Srbiji desilo da svoje fantomske firme otvaraju premijerova braca, kao da je kod nas bilo da sudstvo i policija ne obavljaju svoj posao, pa kao da je kod nas bilo da novinari nezavisnog javnog servisa budu smenjeni jer su cackali vlast, a na njihovo mesto dovedeni sumnjivi ljudi, pijuni ove vlasti.. A ne cekajte, to se jeste sve dogodilo kod nas. E pa onda ni ne treba da se otvaraju ta poglavlja, jer nismo ni zasluzili! Ne sumnjam da ce premijer iskoristiti i ovo da skupi sebi politicke poene.

s

pre 7 godina

Poglavlja se ticu borbe protiv korupcije, slobode medija, ...
Izvinite, ali sta bi to Srbija da otvara. Korupcija cveta na svim nivoima (partijska zaposljavanja, sudstvo i zdravstvo do guse u korupciji). O slobodi medija ne treba valjda nesto posebno reci. Ovakvu Srbiju nece ni rusi, samo Erdogan moze da nas primi ako ga zamolimo. Ulazak u EU na prevaru, na brzaka, nosenjem buketa preko mosta, vise ne prolazi. Izaberimo vlast koja ce da resi korupciju, oslobodi medije pa ce se i poglavlja otvarati sama.
(Sloba iz Haga, 1. jul 2016 11:35)

Hvala za Vas komentar, da ne moram ja da pisem. 100% ste napisali sto bih i ja :)

vertigo

pre 7 godina

Sram vas bilo! Kao sad nas mrze, a do sad nas voleli. Pa mufljuzi politicki, emocija nema ni u poslu, ni u politici, samo interesi. Nisu otvorena poglavlja, jer nema reformi sudstva, jer ima korupcije itd. Treba ih menjati (kazniti) na izborima, pa neke koji jos nisu bili vlast, pa ako/kad oni ne rade svoj posao i njih na smetliste istorije. Samo politicarima Srbije pokazati da su lako zamenljiva roba i bice nam bar malo bolje..

milan siljkovic

pre 7 godina

a ostavka zbog neotvaranja poglavlja. Sve ostalo je mlacenje prazne slame. Ne samo vi nego i ministar pravde. Njega se ustvari i tice. Tek tada cemo biti demokratska zemlja

ispod šlema mozga nema

pre 7 godina

Nije politicka poruka vec nastavak politike ucenjivanja!
(Zeka, 01. jul 2016 10:56)

E moj Zeko, uživaj u savršeno uređenoj zemlji!

niko

pre 7 godina

Mozda, ali smo mozda je to zbog medija, raspada sudstva, politicke dominacije nad svom institucijama...mozda je to porula, da uradili ste sve na papiru, ali sta se sprovodi u praksi?
Naucili su skolu na Bugarskoj I Rumuniji.

Cajac

pre 7 godina

Posle onih izjava za Hrvatsku izgeda mi da "Imperija uzvraća udarac"!Srbija i Hrvatska su prije 30-ak godina bile slične,Hrvatska je danas 3 godine od ulaska u EU! Pametan vidi gde je danas Srbija a gde je Hrvatska

Jovann

pre 7 godina

Koliki su paceri ovi iz EU parlamenta ilustruje izjava uz smeh jedne dame iz tog miljea:
"Nije vazno koliko se poglavlja otvara vec koliko se zatvara " ha ha ha...pa gle cuda kako bre da zatvorimo neotvorene ????

sdned

pre 7 godina

Imam 45 godina i 2/3 života sam se nadao i verovao da ćemo jednog dana u EU i da će to ovoj zemlji doneti dobrobit.
Sad, nakon svih ucena, nepravdi, laži, tehnokratskih besmislica, i sopstvene spoznaje da nam EU ne sprema ništa dobro i ako se učlanimo - postao sam žestok protivnik ulaska Srbije u EU. Ako nešto srpski narod treba da nauči, to je onda lekcija da ne treba da se udružuje sa narodima koji ga ne vole, ili nipodaštavaju, ucenjuju i sl., setimo se samo obe stare Jugoslavije (i pre i posle II sv.rata). Ulazak u EU za nas bi mogao biti zamka veoma slične vrste.
Želim referendum o ulasku u EU - i moj glas je jedno veliko NE!!!
Sebe smatram pristojnim i civilizovanim čovekom i ne bih se dobro osećao u društvu nekih država, birokrata, alijansi,.... i sl. koje nisu takve.

milos

pre 7 godina

Korupcije je uvek bilo, i u EU je ima, da nije korupcije ni Kosovo ne bi bilo gde je sada. Sto se slobode medija tice, treba definisati slobodu medija. Da li je sloboda medija objektivno, izvestavanje ili uvek prevagne na neku stranu. Kod nas osim RTS, ni jedan medij ne moze da se pohvali objektivnoscu, pogotovo ako je u privatnom vlasnistvu. Tako je i u EU, tako je svugde u svetu. To su price za malu decu, oni ce poglavlja da otvore kada njima to bude u interesu.

E svašta

pre 7 godina

"Poglavlja 23. i 24. su najvažnija politička poglavlja. Princip EU je kada pregovarate o članstvu ne možete da otvarate druga poglavlja dok ne otvorite ta dva poglavlja, koja se tiču borbe protiv korupcije, manjinskih prava, borbe protiv organizovanog kriminala, slobode medija", naglasila je Joksimović.

Pa upravo ste gospođo sami sebi odgovorili na ova pitanja. U ovoj zemlji ništa još nije učinjeno povodom pitanja korupcije, organizovanog kriminala i slobode medija. Sve radite na sitno, polovično i sa debelom šminkom. Pa nije vam Evropa prosečni glasač SNS-a pa da je tako lako prevarite.
(Acke, 1. jul 2016 10:54)

Dodao bih samo da su se sve članice složile sem jedne koja traži promenu našeg zakona o jurisdikciji, da se obezbedi mesto u parlamentu za njihovu manjinu i da se priznaju presude koje donese recimo njihova država o naknadi štete a potražuje se kod nas. dakle sve ono što ste vi nabrojali nema pojma da traže i ostale zemlje.

dajte patku tati

pre 7 godina

шта има везе што нису отворили поглавља? никад Србија неће ући у ЕУ, због свог инсистирања на неутралност, што није лоша ствар. важно је да користимо што боље могуће фондове ЕУ и да развијамо наше локалне средине, јер без њих ми неби увели канализацију, прераду воде, фабрике за отпад...то али ипак изгледа никога не занима, пошто не мисле на себе и своје окружење, него воде бригу о добробити своје државе, зато препоручујем да сви размислите шта је важније, да се Србија по целом свету поштује и препознаје или да се у њој квалитетно живи

Uvek dobronameran i iskren

pre 7 godina

Tesko mi je kad mnogi od vas pisu MI MI kakvi smo MI.Zar ne vidite da ovde postoje ONI i MI i da mi nismo nizasta krivi.Da li nas je neko od NJIH nesto pitao?

petar

pre 7 godina

Postoji jedna narodna
"Umiljato jagnje dve mejke sisa"
U ovom slučaju to ne važi, ili unija ili Rusija.
Ja bih se recimo pravio da hoću u uniju iz sve snage, a bolelo bi me uvo da li hoce da me prime ili ne.
A Rusi, pa kažu da smo braća.....mi njima jesmo, nadajmo se da su i oni naša.

Hulkenberg

pre 7 godina

Prestanite da se zanosite Savamalom,helikopterima i raznim drugim glupostima zbog kojih mislite da poglavlja nisu otvorena.Ja iz Crne Gore vam kazem da ta prica blage veze sa mozgom nema,jer bi u tom slucaju nama uveli sankcije sto se sve cini u pogledu nepostovanja ljudskih prava,kriminala i korupcije,a ne otvarali poglavlja.U pitanju su geopoliticki interesi i vlast u CG cini sve samo da na vlasti opstane,pa cak i mimo volje naroda..zapravo,nista nas i ne pitaju ( primjer je priznanje Kosova ).Jednostavno vas ucjenjuju i mrcvare,a vi ste svi idioti sto uopste hrlite toliko tamo,kad je ocigledno da na zapadu za srbe nema mjesta.Treba se okrenuti tamo gdje nas makar cijene i uvazavaju,a ne tamo gdje gledaju svaki nacin da nam zabodu prst u oko,a neke stvari u susjedstvu koje se nikako ne uklapaju u proklamovane " evropske vrednosti " se precutkuju..zamislite samo sta bi se sa nama desilo da tako postupamo.Srecom,velika je razlika,nepremostiv jaz,izmedju njih i nas,i tu crtu treba vec jednom za sva vremena podvuci i da se pocnemo baviti sobom,uz pomoc onih koji makar ne razmisljaju u svojim bolesnim ambicijama kako bi da nas uniste.Uostalom,i situacija na terenu se promijenila,zapad je poceo da propada,moc mu se osipa,a sa druge strane istok sve jaci i snazniji..to su fakti koje mozemo vidjeti na svakom koraku..a da ne govorimo tek o prirodnim resursima i potencijalu.Uvijek smo uzimali pravu stranu al u pogresno vrijeme..nemojte sad da uzimamo pogresnu stranu u pravo vrijeme!

Grunf

pre 7 godina

Dakle ako je to to onda je sasvim logično da se ta poglavlja nikada ne otvore.To nema veze sa zemljom koja blokira pregovore.Koga je država Srbija osudila u borbi za organizovani kriminal,korupciju i sl.Čak šta više sve osumnjičene je oslobodila. Sami predstavnici države su zasnivali svoje kampanje upravo na ovim temama i svi do jednog su oslobodjeni.Pa ko sme da im izgovori ime?Izgovori ime i bude Ime i prezime oslobodjeno.I oni pročitali vesti,presude,beskrajna sudjenja i sl.Korupcija je osnovni zakon poslovanja u Srbiji.Plaćaš porez,zdravstveno.Kod lekara se ide sa podelom kovertom.I ono što se uhvati biva oslobodjeno pa nastave svoju lekarsku praksu i ispadne ad dobiju besplatnu reklamu kod koga možeš da završiš pregled i za koliko.Nema potrebe da se raspituješ.U Srbiji vodja navijača skida kapitenske trake,šeta se po terenu i ništa.Koliko političara se uplelo u korupciju,sukob interesa.Zaista je bespredmetno nabrajati dalje ali na osnovu sprovedenog u delo ko normalan bi otvorio ta poglavlja?Ne kudite njih.Kudite one koji treba da sve to pokažu na delu u Srbiji.Ne zbog EU,već zbog gradjana koji čine ovu zemlju.Vi treba da na delu pokažete da postoji država,sistem,da se zna da imamo državu,grb,himnu,zastavu.Do tada najlakše je izgovarati već davno stotine puta izgovorene rečenice "Kalimero-to je nepravda"

Glas Srbije

pre 7 godina

E pa sad i vi njima u EU posaljite politicku poruku. Odmah saljite predstavnike Srbije u one zemlje koje su nama prijateljske, a sa Kosovom ponovi insistirati na postovanju medjunarodnog poretka i vracanju u ustavni sistem Srbije.

sdned

pre 7 godina

Imam 45 godina i 2/3 života sam se nadao i verovao da ćemo jednog dana u EU i da će to ovoj zemlji doneti dobrobit.
Sad, nakon svih ucena, nepravdi, laži, tehnokratskih besmislica, i sopstvene spoznaje da nam EU ne sprema ništa dobro i ako se učlanimo - postao sam žestok protivnik ulaska Srbije u EU. Ako nešto srpski narod treba da nauči, to je onda lekcija da ne treba da se udružuje sa narodima koji ga ne vole, ili nipodaštavaju, ucenjuju i sl., setimo se samo obe stare Jugoslavije (i pre i posle II sv.rata). Ulazak u EU za nas bi mogao biti zamka veoma slične vrste.
Želim referendum o ulasku u EU - i moj glas je jedno veliko NE!!!
Sebe smatram pristojnim i civilizovanim čovekom i ne bih se dobro osećao u društvu nekih država, birokrata, alijansi,.... i sl. koje nisu takve.

milos

pre 7 godina

Korupcije je uvek bilo, i u EU je ima, da nije korupcije ni Kosovo ne bi bilo gde je sada. Sto se slobode medija tice, treba definisati slobodu medija. Da li je sloboda medija objektivno, izvestavanje ili uvek prevagne na neku stranu. Kod nas osim RTS, ni jedan medij ne moze da se pohvali objektivnoscu, pogotovo ako je u privatnom vlasnistvu. Tako je i u EU, tako je svugde u svetu. To su price za malu decu, oni ce poglavlja da otvore kada njima to bude u interesu.

dajte patku tati

pre 7 godina

шта има везе што нису отворили поглавља? никад Србија неће ући у ЕУ, због свог инсистирања на неутралност, што није лоша ствар. важно је да користимо што боље могуће фондове ЕУ и да развијамо наше локалне средине, јер без њих ми неби увели канализацију, прераду воде, фабрике за отпад...то али ипак изгледа никога не занима, пошто не мисле на себе и своје окружење, него воде бригу о добробити своје државе, зато препоручујем да сви размислите шта је важније, да се Србија по целом свету поштује и препознаје или да се у њој квалитетно живи

Uvek dobronameran i iskren

pre 7 godina

Tesko mi je kad mnogi od vas pisu MI MI kakvi smo MI.Zar ne vidite da ovde postoje ONI i MI i da mi nismo nizasta krivi.Da li nas je neko od NJIH nesto pitao?

Jovann

pre 7 godina

Koliki su paceri ovi iz EU parlamenta ilustruje izjava uz smeh jedne dame iz tog miljea:
"Nije vazno koliko se poglavlja otvara vec koliko se zatvara " ha ha ha...pa gle cuda kako bre da zatvorimo neotvorene ????

petar

pre 7 godina

Postoji jedna narodna
"Umiljato jagnje dve mejke sisa"
U ovom slučaju to ne važi, ili unija ili Rusija.
Ja bih se recimo pravio da hoću u uniju iz sve snage, a bolelo bi me uvo da li hoce da me prime ili ne.
A Rusi, pa kažu da smo braća.....mi njima jesmo, nadajmo se da su i oni naša.

Meister Jakob

pre 7 godina

Kao iznenađeni ste, ajde da je Vučić sad prvi put izabran pa bi mogli reći, ajme kakvog smo to premijera dobili, ali vi ga znate već 20 godina i 'ladno je dobio 50%. I nemojte mi mantrati da on nema alternativu i da nema boljih, imate Radulovića i Đilasa, pa ni taj Pajtić nije toliko loš, siguran sam da bi oni bili u stanju skupiti kvalitetne i relativno nekompromitirane ljude, samo pola Srbije koja sad kuka nije izašla na izbore!
Drastično smanjene plaće i penzije, konstantno povećavaju razne namete, dodatno zaduženje od 15 miljardi eura da niko ne zna gdje su pare, sumnjivi ugovori a Arapima, Beograd na vodi i Etihad, i Fiat, ti su ugovori najstrože čuvana tajna.
Masovno se otvaraju robovlasnički pogoni državnim novcem za strane "investitore" gdje ljudi od jutra do mraka rade za mizeriju, a plaće ionako "subvencionira", odnosno financira država.
A osim toga svakodnevno u Srbiji se nižu afera za aferom, cirkus za cirkusom, sve muljaže se otvoreno rade, svi sve znaju i nitko ništa ne poduzima, npr. 28 miliona za krečenje Prokopa, ilegalno rušenje objekata pri čemu je počinjeno više krivičnih djela uključujući ubojstvo, policija nije izlazila na teren i onda premijer na sve to izjavi da šteta da njega nisu zvali jer bi on u sjeo u jedan bager. Predsjednik države gradi kuće bez građevinske dozvole na zemlji koja nije njegova i kaže da nije znao da se to ne smije, i na kraju famozna fera “Helikopter” je dobila sudski epilog, utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela!

ispod šlema mozga nema

pre 7 godina

Nije politicka poruka vec nastavak politike ucenjivanja!
(Zeka, 01. jul 2016 10:56)

E moj Zeko, uživaj u savršeno uređenoj zemlji!

mare

pre 7 godina

borite se protiv korupcije, kriminala, sloboda medija!??? jel se vi to s nama zezate? ja sam mlad covek ali u zivotu nisam doziveo veci kriminal i korupciju i manju slobodu medija nego u poslesnjih godinu dve dana.. javna ja tajna da politicki funkcijoneri uzimaju novac kako bi zaposlili nekog, a uz to ga i primoravaju da radi i glasa za stranku koja vodi to preduzece, jel to nije korupcija? klinci sve vise buntaju i cine prekrsaje jer se nema para, i kakvi ce to ljudi da budu kad im od tinejdzerskih dana stoji dosije u policiji? znam 5-6 takvih kod mene u kraju, i odgovorno tvrdim da u vreme kad sam ja bio klinac nije bilo toliko takvih slucajeva.. a sloboda medija vam je gora u vreme milosevica, umesto da svi mediji polemisu o tome kako se radilo i gde se pogresilo pa nisu otvorena poglavlja medije pricaju o tome kako nas i dalje svi mrze i nece nas u evropu, samo zato sto smo srbi... sramota.

Dambo

pre 7 godina

hellooo! Ona misli da ako Vučić kaže da ispunjavamo uslove da je stvarno tako... dalekom i omraženom Briselu je potpuno nebitno što vodja misli

Srba

pre 7 godina

Ovo je šamar izjavama predsednika i premijera u kojima su srozavali Hrvatsku. Čisto da nam Hrvati pokažu gde su oni a gde smo mi. Osvestite se, shvatite realnost i ponasajte se u skladu sa njom. Srbija je mala, siromašna, omržena zemlja bez pravih prijatelja u svetu. To je tako kako je.

Hulkenberg

pre 7 godina

Prestanite da se zanosite Savamalom,helikopterima i raznim drugim glupostima zbog kojih mislite da poglavlja nisu otvorena.Ja iz Crne Gore vam kazem da ta prica blage veze sa mozgom nema,jer bi u tom slucaju nama uveli sankcije sto se sve cini u pogledu nepostovanja ljudskih prava,kriminala i korupcije,a ne otvarali poglavlja.U pitanju su geopoliticki interesi i vlast u CG cini sve samo da na vlasti opstane,pa cak i mimo volje naroda..zapravo,nista nas i ne pitaju ( primjer je priznanje Kosova ).Jednostavno vas ucjenjuju i mrcvare,a vi ste svi idioti sto uopste hrlite toliko tamo,kad je ocigledno da na zapadu za srbe nema mjesta.Treba se okrenuti tamo gdje nas makar cijene i uvazavaju,a ne tamo gdje gledaju svaki nacin da nam zabodu prst u oko,a neke stvari u susjedstvu koje se nikako ne uklapaju u proklamovane " evropske vrednosti " se precutkuju..zamislite samo sta bi se sa nama desilo da tako postupamo.Srecom,velika je razlika,nepremostiv jaz,izmedju njih i nas,i tu crtu treba vec jednom za sva vremena podvuci i da se pocnemo baviti sobom,uz pomoc onih koji makar ne razmisljaju u svojim bolesnim ambicijama kako bi da nas uniste.Uostalom,i situacija na terenu se promijenila,zapad je poceo da propada,moc mu se osipa,a sa druge strane istok sve jaci i snazniji..to su fakti koje mozemo vidjeti na svakom koraku..a da ne govorimo tek o prirodnim resursima i potencijalu.Uvijek smo uzimali pravu stranu al u pogresno vrijeme..nemojte sad da uzimamo pogresnu stranu u pravo vrijeme!

E svašta

pre 7 godina

"Poglavlja 23. i 24. su najvažnija politička poglavlja. Princip EU je kada pregovarate o članstvu ne možete da otvarate druga poglavlja dok ne otvorite ta dva poglavlja, koja se tiču borbe protiv korupcije, manjinskih prava, borbe protiv organizovanog kriminala, slobode medija", naglasila je Joksimović.

Pa upravo ste gospođo sami sebi odgovorili na ova pitanja. U ovoj zemlji ništa još nije učinjeno povodom pitanja korupcije, organizovanog kriminala i slobode medija. Sve radite na sitno, polovično i sa debelom šminkom. Pa nije vam Evropa prosečni glasač SNS-a pa da je tako lako prevarite.
(Acke, 1. jul 2016 10:54)

Dodao bih samo da su se sve članice složile sem jedne koja traži promenu našeg zakona o jurisdikciji, da se obezbedi mesto u parlamentu za njihovu manjinu i da se priznaju presude koje donese recimo njihova država o naknadi štete a potražuje se kod nas. dakle sve ono što ste vi nabrojali nema pojma da traže i ostale zemlje.

Cajac

pre 7 godina

Posle onih izjava za Hrvatsku izgeda mi da "Imperija uzvraća udarac"!Srbija i Hrvatska su prije 30-ak godina bile slične,Hrvatska je danas 3 godine od ulaska u EU! Pametan vidi gde je danas Srbija a gde je Hrvatska

Sloba iz Haga

pre 7 godina

Poglavlja se ticu borbe protiv korupcije, slobode medija, ...
Izvinite, ali sta bi to Srbija da otvara. Korupcija cveta na svim nivoima (partijska zaposljavanja, sudstvo i zdravstvo do guse u korupciji). O slobodi medija ne treba valjda nesto posebno reci. Ovakvu Srbiju nece ni rusi, samo Erdogan moze da nas primi ako ga zamolimo. Ulazak u EU na prevaru, na brzaka, nosenjem buketa preko mosta, vise ne prolazi. Izaberimo vlast koja ce da resi korupciju, oslobodi medije pa ce se i poglavlja otvarati sama.

Gilgames

pre 7 godina

Korupcija, organizovan kriminal i sloboda medija. Zato nisu otvorena poglavlja, a ne zbog hrvata. Pa nisu u briselu ljudi kao ovi sto ovde glasaju.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

Ne samo što nisu smanjili broj zaposlenih u javnom sektoru, već na istom radnom mestu u isto vreme "rade" dva, pa i više službenika, isti posao. Ne mogu da zamislim da iko želi da primi u bilo šta takav parazitski komunjarski sistem presipanja iz šupljeg u prazno. Pa ti neradnici celu zemlju guraju u propast.

zimzeleni

pre 7 godina

Dovoljno je pogledati skole, fakultete, bonice... pogledati naslovnu stranu glavnog Vucicevog stampanog glasila pa shvatiti dokle smo odmakli u reformama. Mozda iz politickih razloga EU otvori poglavlja, kao i u slucaju Rumunije i Bugarske, ali ovde je sve ruinirano i korumpirano i to svi znaju.

Ivan

pre 7 godina

Uzasno smo korumpirani, nemamo slobodu medija, najobicniji spor na sudu nam traje cetiri godina... I nismo neka prilika za evropsku uniju.

Diksi

pre 7 godina

Ako su poglavlja vezana za pravosudje onda je poslao dobru poruku. Pogledajte samo presude u zadnjih nekoliko nedelja :Miskovicu ,Saricu ,presudu o padu helikoptera ,Savamala...

dzukis

pre 7 godina

Nasi politicari su ljudi koji ne znaju sta je posao. Najvece opterecenje im je da se iscimaju do kafane i tako ceo zivot. Jedni te isti ljudi u vladi i sto je najgore, za njih ni penzija ne postoji nego umiru u vladi. Zabranio bi penzionerima da glasaju, oni su svoje odradili i neka uzivaju u penziji i dozvole nam da odlucujemo o nasoj buducnosti. Nema za nas buducnosti. Vucic je jos 4 g premijer, a onda ga ceka 8 godina presedovanja.... Za mene previse, ja pakujem kofere i idem a oni neka sede i iscudjuju se kako niko sem nas ne vidi da nam je sjajno, pa nas ne zovu na neke pregovore. Ne treba evropi sljam, znaju oni vrlo dobro ko smo i sta smo

Glas Srbije

pre 7 godina

E pa sad i vi njima u EU posaljite politicku poruku. Odmah saljite predstavnike Srbije u one zemlje koje su nama prijateljske, a sa Kosovom ponovi insistirati na postovanju medjunarodnog poretka i vracanju u ustavni sistem Srbije.

Mi nikad nista ne ispunimo kako treba

pre 7 godina

Koliko danas citamo da je covek umro od frasa na pijaci ne zeleci da placa reket komunalnoj policiji a ona, ova Joksimovic, bulazni o tome kako je Srbija ispunila sve uslove iz poglavlja 23 i 24 koja se jednim delom i korupcijom bave. Srecom da EU zna sa kim ima posla. Nasa vizantijska lukavosti i nepostenje nece kod EU proci.

Acke

pre 7 godina

"Poglavlja 23. i 24. su najvažnija politička poglavlja. Princip EU je kada pregovarate o članstvu ne možete da otvarate druga poglavlja dok ne otvorite ta dva poglavlja, koja se tiču borbe protiv korupcije, manjinskih prava, borbe protiv organizovanog kriminala, slobode medija", naglasila je Joksimović.

Pa upravo ste gospođo sami sebi odgovorili na ova pitanja. U ovoj zemlji ništa još nije učinjeno povodom pitanja korupcije, organizovanog kriminala i slobode medija. Sve radite na sitno, polovično i sa debelom šminkom. Pa nije vam Evropa prosečni glasač SNS-a pa da je tako lako prevarite.

Mirko

pre 7 godina

Ova se, izgleda mi, iskreno čudi?! Vladavina prava, borba protiv korupcije i SLOBODA MEDIJA!!! Pa vratio nas je tvoj šef u prošli vek baš na tim poljima.

zikaprof

pre 7 godina

Ako je uslov za otvaranje tih poglavlja i sloboda medija,onda se ta poglavlja za nas nikad neće otvoriti.Srbija i sloboda medija - hahahaha,dobar vic.

niko

pre 7 godina

Mozda, ali smo mozda je to zbog medija, raspada sudstva, politicke dominacije nad svom institucijama...mozda je to porula, da uradili ste sve na papiru, ali sta se sprovodi u praksi?
Naucili su skolu na Bugarskoj I Rumuniji.

vertigo

pre 7 godina

Sram vas bilo! Kao sad nas mrze, a do sad nas voleli. Pa mufljuzi politicki, emocija nema ni u poslu, ni u politici, samo interesi. Nisu otvorena poglavlja, jer nema reformi sudstva, jer ima korupcije itd. Treba ih menjati (kazniti) na izborima, pa neke koji jos nisu bili vlast, pa ako/kad oni ne rade svoj posao i njih na smetliste istorije. Samo politicarima Srbije pokazati da su lako zamenljiva roba i bice nam bar malo bolje..

unlimited

pre 7 godina

Jel ima iko normalan u Srbiji koga je ovo iznenadilo, Vučića sigurno nije, ali njegovo biračko tijelo njemu slijepo vjeruje da je Srbija stvarno sve primjerno ispunila ali eto svijet vas mrzi, to mantraju već skoro 30 godina!

Vz

pre 7 godina

Tako, lepo napisete sta su poglavlja 23 i 24, pa nam onda svima bude jasno zasto nisu otvorena. Dok je ovaj svevisnji vladnik nase drzave, nema te sile koja ce ih otvoriti. Daleko od toga da mi je krivo sto nisu otvorena, ali niko u EU nije lud da primi ovakve prevarante bez ozbiljne koristi. Kakve koristi od AV mogu da imaju jos? Nema on vise stvari da im ponudi. Jedva cekam da ga se otarase, sto ce se desiti, pa da mu vidim onu egoisticnu facu kada skapira da je postao jedna najobicnija kesa za djubre...mnogo cu se lepo osecati tada :)

milan siljkovic

pre 7 godina

a ostavka zbog neotvaranja poglavlja. Sve ostalo je mlacenje prazne slame. Ne samo vi nego i ministar pravde. Njega se ustvari i tice. Tek tada cemo biti demokratska zemlja

Focha

pre 7 godina

Poglavlja koja se ticu kurpcije, organizovanog kriminala, slobode medija... Kako da ih ne otvore? Pa kao da se u Srbiji desilo da svoje fantomske firme otvaraju premijerova braca, kao da je kod nas bilo da sudstvo i policija ne obavljaju svoj posao, pa kao da je kod nas bilo da novinari nezavisnog javnog servisa budu smenjeni jer su cackali vlast, a na njihovo mesto dovedeni sumnjivi ljudi, pijuni ove vlasti.. A ne cekajte, to se jeste sve dogodilo kod nas. E pa onda ni ne treba da se otvaraju ta poglavlja, jer nismo ni zasluzili! Ne sumnjam da ce premijer iskoristiti i ovo da skupi sebi politicke poene.

s

pre 7 godina

Poglavlja se ticu borbe protiv korupcije, slobode medija, ...
Izvinite, ali sta bi to Srbija da otvara. Korupcija cveta na svim nivoima (partijska zaposljavanja, sudstvo i zdravstvo do guse u korupciji). O slobodi medija ne treba valjda nesto posebno reci. Ovakvu Srbiju nece ni rusi, samo Erdogan moze da nas primi ako ga zamolimo. Ulazak u EU na prevaru, na brzaka, nosenjem buketa preko mosta, vise ne prolazi. Izaberimo vlast koja ce da resi korupciju, oslobodi medije pa ce se i poglavlja otvarati sama.
(Sloba iz Haga, 1. jul 2016 11:35)

Hvala za Vas komentar, da ne moram ja da pisem. 100% ste napisali sto bih i ja :)

Grunf

pre 7 godina

Dakle ako je to to onda je sasvim logično da se ta poglavlja nikada ne otvore.To nema veze sa zemljom koja blokira pregovore.Koga je država Srbija osudila u borbi za organizovani kriminal,korupciju i sl.Čak šta više sve osumnjičene je oslobodila. Sami predstavnici države su zasnivali svoje kampanje upravo na ovim temama i svi do jednog su oslobodjeni.Pa ko sme da im izgovori ime?Izgovori ime i bude Ime i prezime oslobodjeno.I oni pročitali vesti,presude,beskrajna sudjenja i sl.Korupcija je osnovni zakon poslovanja u Srbiji.Plaćaš porez,zdravstveno.Kod lekara se ide sa podelom kovertom.I ono što se uhvati biva oslobodjeno pa nastave svoju lekarsku praksu i ispadne ad dobiju besplatnu reklamu kod koga možeš da završiš pregled i za koliko.Nema potrebe da se raspituješ.U Srbiji vodja navijača skida kapitenske trake,šeta se po terenu i ništa.Koliko političara se uplelo u korupciju,sukob interesa.Zaista je bespredmetno nabrajati dalje ali na osnovu sprovedenog u delo ko normalan bi otvorio ta poglavlja?Ne kudite njih.Kudite one koji treba da sve to pokažu na delu u Srbiji.Ne zbog EU,već zbog gradjana koji čine ovu zemlju.Vi treba da na delu pokažete da postoji država,sistem,da se zna da imamo državu,grb,himnu,zastavu.Do tada najlakše je izgovarati već davno stotine puta izgovorene rečenice "Kalimero-to je nepravda"

Sava Centar

pre 7 godina

Evo još jedne pobede srpskog pravnog sistema, afera "Helikopter" nema elemenata krivičnog dela, pravna država funcioniše ko švajcarski sat!!!