Četvrtak, 30.06.2016.

13:06

Boris Džonson šokirao javnost i povukao se iz trke

Jedan od predvodnika kampanje za izlazak Velike Britanije iz EU Boris Džonson iznenadio je javnost i povukao se iz trke za mesto premijera i lidera stranke.

Izvor: B92

Boris Džonson šokirao javnost i povukao se iz trke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Boki

pre 7 godina

Tamen iz Birminghama-a....napisao si niz takvih gluposti da si mi izazvao mucninu u stomaku. Takodje zivim u UK i po tvom pisanju mogu samo da zakljucim da si jedan od onih koji jos uvek veruju da je u Srbiji na vlasti komunizam...Ti se nakon drugog svetskog rata nisu pomerili iz UK i na svojim saborima donose za zdrav razum veoma zabrinjavajuce teze. Od tuda verovatno i ovaj niz nebuloza koje si izneo. Strasno, strasno...

Werner von Siemens

pre 7 godina

@ Tamen

Potpuno podrzavam Vasu odluku.

Izdvojio bih iz vaseg posta sledecu recenicu: "Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina." Mislim da je vec samo to dovoljan razlog za Brexit, pogotovu sto politicka elita nije imala ideju kako da taj trend da zaustavi. Brexit sam po sebi sigurno nece resiti probleme, ali je dobar prvi korak na tom putu.

Jasno je da ce britanskoj privredi kratkorocno da losije ide posle Brexita, bilo sta drugo je nerealno. Dugorocno ce verovatno biti bolje. Ako i ne bude, pomogli ste ostatku EU da reformska svest ispliva na povrsinu.

Ne treba zaboraviti, EU je po demokraticnosti daleko ispod drzava-clanica. Drugim recima, drzava sa unutrasnjim uredjenjem analognim EU ne bi mogla da ispuni zahteve za ulazak u EU. Da sam ja gradjanin Britanije, bio bih stoga zabrinut kako EU utice na demokratiju i pravnu drzavu u mojoj zemlji.

Protivnica Brexita su kampanju bazirali na materijalnim prednostima ostanka. Da li neko moze stvarno da veruje da su katolici iz Sev. Irske glasali za ostanak zbog novca? (A katolici su skoro pola stanovnistva tamo.) Ustvari isto vazi i za Skote, pristalice Skotske nacionalne partije (najjaca partija u Skotskoj) – partija je resila da im je radi otcepljenja bolje da glasaju za ostanak. Dakle, zbog nacionalnog osecaja, ne zbog novca. Tako da su rezultati u Engleskoj i Velsu (gde je jedino Brexit uopste imao sansu da dobije) pravi pokazatelj koliko je kampanja za ostanak bila losa i usko materijalisticka.

Gmaz

pre 7 godina

> Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150)
> smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem
> polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno
> za izlazak iz EU.

Sigurno će biti bolje. Sada više neće biti klimatskih promena u UK za koje je naravno kriva EU, a za deset godina neće biti otpuštanja kamiondžija zbog vozila koja se sama voze. Zašta je, naravno, takođe kriva EU.

Ceo svet živi gore nego pre deset ili petnaest godina. Jako je populistički tražiti krivca za to u jednoj stvari. A jako je jednostavno prodati priču tipa, "od kada postoji iPhone, u Britaniji je sve gore". Vidi stvarno, poklapa se vremenski, mora biti da je to uzrok! Dakle, zabraniš iPhone i rešen problem.

Britanski Seselj

pre 7 godina

Nrema tu nikakvog iznenadjenja. Lik je tipican politicar i lepo navukao narod da glasa za odlazak, onako pomalo i shege radi, a sad posto vidi da je to, na opste iznenadjene proslo, ali i koja se frka slozila, nema nameri da na sebe zaista i preuzme odgovornost i usput mozda unisti politicku karijeru!

T

pre 7 godina

@tamen Slazem se, vrlo neprijatna i dugorocno zabrinjavajuca situacija. Samo me zanima, kako ce vam izlazak iz EU pomoci da resite svoj problem?

Perapektiva

pre 7 godina

(Tamen, 30. jun 2016 13:19) 

Pozdrav iz manchestera,mozes li nam reci kojim se to poslom bavis da ce ti sad kad izadjemo iz eu,biti bolje. Pitam jer ja radim u manchesteru i super sam zadovoljan,ne znam kakve veze London ima samnom.

Kol

pre 7 godina

Pa naravno sad treba da se radi, a posao i odgovornost nikad veca u poslednjih 50 godina, a ne samo da se mlati prazna slama makar je posten prema sebi ovi nasi iako ne znaju da rade trpaju se na funkcije!

Ludilo

pre 7 godina

budimo realni, Boris jeste harizmatična ličnost, populista, šoumen...ali nije za mesto premijera. Kao gradonačelnik Londona nekako je i prošao, ponajviše jer se okružio dobrom ekipom saradnika ali iskreno mislim da mu je to bio maksumum.

City Girl

pre 7 godina

Vec po objavljivanju rezultata je bilo jasno da nije očekivao, niti zeleo pobedu. Nadao se tesnoj pobedi Remain strane, čime bi pozicija Kamerona bila ugrozena na sledećim izborima za vodju stranke. Onda bi on nastupio, u fazonu 49 posto ljudi vam ne veruje i td. Zeznuo ga je sada i njegov prijatelj Gove, koji je uvek tvrdio da nije materijal za prvog ministra, a sada se kandidovao. Izvisio Boris i bas mi je drago!

Xyz

pre 7 godina

Da li zaista mislite da je Dzonson sam resio da se povuce? Pa to su odluke koje se donose na mnogo visem nivou. Tereza Mej ce biti nova premijerka. Zivi bili pa videli...

andreas kisser

pre 7 godina

tereze mej, ministarka unutrasnjih poslova, nije bila u kampanji za izlazak, vec uz rame sa kemeronom u opciji za ostanak. iako je i ona boze me sacuvaj, narocito sa svojim planovima za smanjenje emigracije, sve je bolje od majkla gouva, coveka koji ce ostati upamcen kao najgori ministar za obrazovanje (u prethodnoj vladi). klasican konzervativac sa itona i oxforda, po kome je cilj obrazovanja da izskoluje elitu, a ostalih 90 posto ... pa ko se snadje, snasao se!

(Tamen, 30. jun 2016 13:19)

ne znam za bram, ali ja zivim na jugo-istoku i u mom gradu je po statistikama standard na nivou londona, a kvalitet zivota bolji (logicno, malo mesto). mozda je zbog toga moj grad glasao 'za ostanak'!? inace, sto ti je neko vec odgovorio, tek sad cete se usreciti, nakon izlaska iz EU.

Misljenje

pre 7 godina

Prvog dana posle referenduma utisam mi je ostavio pogled D. Kameruna i ovog Dzonsona.Iz pogleda Kameruna je nestala arogancija po kojoj je bio toliko prepoznatljiv, dobio je pogled obicnog coveka, iz pogleda ovog Dzonsona se mogla videti recenica "Oh Sh..t". Definitivno nije ocekivao da ce rezulatat biti u njihovu korist niti su svi ti koji su za Brexit imali ideju sta posle. Cak ne mogu da se dogovore ni ko ce ih predstavljati a o pojedinostima nema ni reci.

Građanin EU

pre 7 godina

@Tamen
Balkanci, gde god i sa kojim god pasošem završili, upadamo u iste rupe. Lepimo se na populizam kao muva na med. U pola godine predreferendumskog ubeđivanja, ni jedno jedino slovo ne govori konkretno o tome kako i zašto će se izlaskom VB iz EU za radničku klasu stvari promeniti nabolje osim (nama tako bliskih) poštapalica kako će VB sada sama odlučivati o svojoj sudbini. Do sada su, jelte, odlučivali vanzemaljci & Brisel, hahaha.

Eh da, zaboravih one laži o tome, kako će se pare koje je VB uplaćivala EU preliti u NHS.

U stvari, drago mi je što vidim da nemaju(mo) samo građani exYU država neobjašnjive samouništavajuće tendencije.

Dule

pre 7 godina

Čovek je odradio svoj deo posla. Neko drugi je planiran za Premijera. Zar ljudima nije jasno da se sve planira, da je sve ovo dosta ranije spremljeno, nemojte da ste naivni.

Nikola Nikić

pre 7 godina

Tamen - i mene jako zanima kako će Birminghamu biti bolje kad izadjemo iz EU. Molim vas objasnite, često čujem slične razloge za Leave i uopšte mi nije jasno. Ja ću vam rado objasniti zašto će vam biti mnogo gore. Pozdrav iz Londona.

Ivanhoe

pre 7 godina

Koji licimer.
Znaci zagovarao je nesigurnu buducnost zemlje, obecavao je da ce bez EU biti bolje a sad nece da je vodi kroz taj proces!!!
Bolje sad nek se zrtvuje neko drugi a kad se sve smiri onda ce Boris da bude kandidat.

Srbin iz (UK) unutrsnjosti

pre 7 godina

Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150) smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno za izlazak iz EU. London se gradi, a radnickim gradovima iz unutrasnjosti se uzima od usta. London je skroz drugi svet u odnosu na ostatak zemlje. Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina. Konkreno britanska srednja klasa iz unutrasnjosti nema sanse da se poredi sa onom Nemackom. Zivot je u UK dosta losiji ako niste u Londonu.
(Tamen, 30. jun 2016 13:19)

Bravo majstori - sada ce vam biti jos gore.
Sledeci put imajte na umu da niko nikada nije dobio trku trceci unazad :)

Neko iz Nemacke

pre 7 godina

Tamen, dali mozete molim vas da mi pojasnite u kakvom su odnosu clanstvo u EU i vasi unutrasnji problemi izmedju gradova i na koji nacin ce ovaj referendum da resi te probleme
unapterd zahvalan

sasha

pre 7 godina

Pa naravno, svi su glumili ludilo, mislili da je "cool" kontrirati svemu, davali prazna obećanja,kao onaj klovn Faraž, i sad kad treba stisnuti m..a i raditi sve što su izmišljali godinama unazad onda prpa. A tupavi narod skoro svuda voli da sluša nekakve bajke u koje će uvek pre verovati nego da sednu i razmisle.

Tamen

pre 7 godina

Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150) smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno za izlazak iz EU. London se gradi, a radnickim gradovima iz unutrasnjosti se uzima od usta. London je skroz drugi svet u odnosu na ostatak zemlje. Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina. Konkreno britanska srednja klasa iz unutrasnjosti nema sanse da se poredi sa onom Nemackom. Zivot je u UK dosta losiji ako niste u Londonu.

Petar

pre 7 godina

Kakve mucke. Pa naravno, niko ne zeli biti u istoriju zapisan kao premier koji je VB izveo iz EU jer niko ne zna kakve ce posledice imati izlazak i boje se negativnih iako su jih bila puna usta pred referendum. Ipak ja mislim da su i svi oni koju su podrzavali izlazak u sebi bili sigurni da ga narod nece izglasati i da je rezultat sokirao i njih same i sada ne znaju sta i kako ce dalje. Znas ono kao kad ti majka kazes ako dobijes fiziku 5 dobices Playstation 4 a zna da se boris za dvojku, tako isto su ovi obecavali svasta jer su bili sigurni da narod ipak nece izglasati a u svemu su racunali jedino na rast podrske kroz ovakve stvari.

Srbin iz (UK) unutrsnjosti

pre 7 godina

Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150) smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno za izlazak iz EU. London se gradi, a radnickim gradovima iz unutrasnjosti se uzima od usta. London je skroz drugi svet u odnosu na ostatak zemlje. Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina. Konkreno britanska srednja klasa iz unutrasnjosti nema sanse da se poredi sa onom Nemackom. Zivot je u UK dosta losiji ako niste u Londonu.
(Tamen, 30. jun 2016 13:19)

Bravo majstori - sada ce vam biti jos gore.
Sledeci put imajte na umu da niko nikada nije dobio trku trceci unazad :)

Tamen

pre 7 godina

Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150) smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno za izlazak iz EU. London se gradi, a radnickim gradovima iz unutrasnjosti se uzima od usta. London je skroz drugi svet u odnosu na ostatak zemlje. Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina. Konkreno britanska srednja klasa iz unutrasnjosti nema sanse da se poredi sa onom Nemackom. Zivot je u UK dosta losiji ako niste u Londonu.

sasha

pre 7 godina

Pa naravno, svi su glumili ludilo, mislili da je "cool" kontrirati svemu, davali prazna obećanja,kao onaj klovn Faraž, i sad kad treba stisnuti m..a i raditi sve što su izmišljali godinama unazad onda prpa. A tupavi narod skoro svuda voli da sluša nekakve bajke u koje će uvek pre verovati nego da sednu i razmisle.

Ivanhoe

pre 7 godina

Koji licimer.
Znaci zagovarao je nesigurnu buducnost zemlje, obecavao je da ce bez EU biti bolje a sad nece da je vodi kroz taj proces!!!
Bolje sad nek se zrtvuje neko drugi a kad se sve smiri onda ce Boris da bude kandidat.

Petar

pre 7 godina

Kakve mucke. Pa naravno, niko ne zeli biti u istoriju zapisan kao premier koji je VB izveo iz EU jer niko ne zna kakve ce posledice imati izlazak i boje se negativnih iako su jih bila puna usta pred referendum. Ipak ja mislim da su i svi oni koju su podrzavali izlazak u sebi bili sigurni da ga narod nece izglasati i da je rezultat sokirao i njih same i sada ne znaju sta i kako ce dalje. Znas ono kao kad ti majka kazes ako dobijes fiziku 5 dobices Playstation 4 a zna da se boris za dvojku, tako isto su ovi obecavali svasta jer su bili sigurni da narod ipak nece izglasati a u svemu su racunali jedino na rast podrske kroz ovakve stvari.

Misljenje

pre 7 godina

Prvog dana posle referenduma utisam mi je ostavio pogled D. Kameruna i ovog Dzonsona.Iz pogleda Kameruna je nestala arogancija po kojoj je bio toliko prepoznatljiv, dobio je pogled obicnog coveka, iz pogleda ovog Dzonsona se mogla videti recenica "Oh Sh..t". Definitivno nije ocekivao da ce rezulatat biti u njihovu korist niti su svi ti koji su za Brexit imali ideju sta posle. Cak ne mogu da se dogovore ni ko ce ih predstavljati a o pojedinostima nema ni reci.

Građanin EU

pre 7 godina

@Tamen
Balkanci, gde god i sa kojim god pasošem završili, upadamo u iste rupe. Lepimo se na populizam kao muva na med. U pola godine predreferendumskog ubeđivanja, ni jedno jedino slovo ne govori konkretno o tome kako i zašto će se izlaskom VB iz EU za radničku klasu stvari promeniti nabolje osim (nama tako bliskih) poštapalica kako će VB sada sama odlučivati o svojoj sudbini. Do sada su, jelte, odlučivali vanzemaljci & Brisel, hahaha.

Eh da, zaboravih one laži o tome, kako će se pare koje je VB uplaćivala EU preliti u NHS.

U stvari, drago mi je što vidim da nemaju(mo) samo građani exYU država neobjašnjive samouništavajuće tendencije.

Neko iz Nemacke

pre 7 godina

Tamen, dali mozete molim vas da mi pojasnite u kakvom su odnosu clanstvo u EU i vasi unutrasnji problemi izmedju gradova i na koji nacin ce ovaj referendum da resi te probleme
unapterd zahvalan

Nikola Nikić

pre 7 godina

Tamen - i mene jako zanima kako će Birminghamu biti bolje kad izadjemo iz EU. Molim vas objasnite, često čujem slične razloge za Leave i uopšte mi nije jasno. Ja ću vam rado objasniti zašto će vam biti mnogo gore. Pozdrav iz Londona.

andreas kisser

pre 7 godina

tereze mej, ministarka unutrasnjih poslova, nije bila u kampanji za izlazak, vec uz rame sa kemeronom u opciji za ostanak. iako je i ona boze me sacuvaj, narocito sa svojim planovima za smanjenje emigracije, sve je bolje od majkla gouva, coveka koji ce ostati upamcen kao najgori ministar za obrazovanje (u prethodnoj vladi). klasican konzervativac sa itona i oxforda, po kome je cilj obrazovanja da izskoluje elitu, a ostalih 90 posto ... pa ko se snadje, snasao se!

(Tamen, 30. jun 2016 13:19)

ne znam za bram, ali ja zivim na jugo-istoku i u mom gradu je po statistikama standard na nivou londona, a kvalitet zivota bolji (logicno, malo mesto). mozda je zbog toga moj grad glasao 'za ostanak'!? inace, sto ti je neko vec odgovorio, tek sad cete se usreciti, nakon izlaska iz EU.

City Girl

pre 7 godina

Vec po objavljivanju rezultata je bilo jasno da nije očekivao, niti zeleo pobedu. Nadao se tesnoj pobedi Remain strane, čime bi pozicija Kamerona bila ugrozena na sledećim izborima za vodju stranke. Onda bi on nastupio, u fazonu 49 posto ljudi vam ne veruje i td. Zeznuo ga je sada i njegov prijatelj Gove, koji je uvek tvrdio da nije materijal za prvog ministra, a sada se kandidovao. Izvisio Boris i bas mi je drago!

Ludilo

pre 7 godina

budimo realni, Boris jeste harizmatična ličnost, populista, šoumen...ali nije za mesto premijera. Kao gradonačelnik Londona nekako je i prošao, ponajviše jer se okružio dobrom ekipom saradnika ali iskreno mislim da mu je to bio maksumum.

Xyz

pre 7 godina

Da li zaista mislite da je Dzonson sam resio da se povuce? Pa to su odluke koje se donose na mnogo visem nivou. Tereza Mej ce biti nova premijerka. Zivi bili pa videli...

Perapektiva

pre 7 godina

(Tamen, 30. jun 2016 13:19) 

Pozdrav iz manchestera,mozes li nam reci kojim se to poslom bavis da ce ti sad kad izadjemo iz eu,biti bolje. Pitam jer ja radim u manchesteru i super sam zadovoljan,ne znam kakve veze London ima samnom.

Kol

pre 7 godina

Pa naravno sad treba da se radi, a posao i odgovornost nikad veca u poslednjih 50 godina, a ne samo da se mlati prazna slama makar je posten prema sebi ovi nasi iako ne znaju da rade trpaju se na funkcije!

Dule

pre 7 godina

Čovek je odradio svoj deo posla. Neko drugi je planiran za Premijera. Zar ljudima nije jasno da se sve planira, da je sve ovo dosta ranije spremljeno, nemojte da ste naivni.

Britanski Seselj

pre 7 godina

Nrema tu nikakvog iznenadjenja. Lik je tipican politicar i lepo navukao narod da glasa za odlazak, onako pomalo i shege radi, a sad posto vidi da je to, na opste iznenadjene proslo, ali i koja se frka slozila, nema nameri da na sebe zaista i preuzme odgovornost i usput mozda unisti politicku karijeru!

Gmaz

pre 7 godina

> Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150)
> smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem
> polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno
> za izlazak iz EU.

Sigurno će biti bolje. Sada više neće biti klimatskih promena u UK za koje je naravno kriva EU, a za deset godina neće biti otpuštanja kamiondžija zbog vozila koja se sama voze. Zašta je, naravno, takođe kriva EU.

Ceo svet živi gore nego pre deset ili petnaest godina. Jako je populistički tražiti krivca za to u jednoj stvari. A jako je jednostavno prodati priču tipa, "od kada postoji iPhone, u Britaniji je sve gore". Vidi stvarno, poklapa se vremenski, mora biti da je to uzrok! Dakle, zabraniš iPhone i rešen problem.

T

pre 7 godina

@tamen Slazem se, vrlo neprijatna i dugorocno zabrinjavajuca situacija. Samo me zanima, kako ce vam izlazak iz EU pomoci da resite svoj problem?

Werner von Siemens

pre 7 godina

@ Tamen

Potpuno podrzavam Vasu odluku.

Izdvojio bih iz vaseg posta sledecu recenicu: "Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina." Mislim da je vec samo to dovoljan razlog za Brexit, pogotovu sto politicka elita nije imala ideju kako da taj trend da zaustavi. Brexit sam po sebi sigurno nece resiti probleme, ali je dobar prvi korak na tom putu.

Jasno je da ce britanskoj privredi kratkorocno da losije ide posle Brexita, bilo sta drugo je nerealno. Dugorocno ce verovatno biti bolje. Ako i ne bude, pomogli ste ostatku EU da reformska svest ispliva na povrsinu.

Ne treba zaboraviti, EU je po demokraticnosti daleko ispod drzava-clanica. Drugim recima, drzava sa unutrasnjim uredjenjem analognim EU ne bi mogla da ispuni zahteve za ulazak u EU. Da sam ja gradjanin Britanije, bio bih stoga zabrinut kako EU utice na demokratiju i pravnu drzavu u mojoj zemlji.

Protivnica Brexita su kampanju bazirali na materijalnim prednostima ostanka. Da li neko moze stvarno da veruje da su katolici iz Sev. Irske glasali za ostanak zbog novca? (A katolici su skoro pola stanovnistva tamo.) Ustvari isto vazi i za Skote, pristalice Skotske nacionalne partije (najjaca partija u Skotskoj) – partija je resila da im je radi otcepljenja bolje da glasaju za ostanak. Dakle, zbog nacionalnog osecaja, ne zbog novca. Tako da su rezultati u Engleskoj i Velsu (gde je jedino Brexit uopste imao sansu da dobije) pravi pokazatelj koliko je kampanja za ostanak bila losa i usko materijalisticka.

Boki

pre 7 godina

Tamen iz Birminghama-a....napisao si niz takvih gluposti da si mi izazvao mucninu u stomaku. Takodje zivim u UK i po tvom pisanju mogu samo da zakljucim da si jedan od onih koji jos uvek veruju da je u Srbiji na vlasti komunizam...Ti se nakon drugog svetskog rata nisu pomerili iz UK i na svojim saborima donose za zdrav razum veoma zabrinjavajuce teze. Od tuda verovatno i ovaj niz nebuloza koje si izneo. Strasno, strasno...

Tamen

pre 7 godina

Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150) smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno za izlazak iz EU. London se gradi, a radnickim gradovima iz unutrasnjosti se uzima od usta. London je skroz drugi svet u odnosu na ostatak zemlje. Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina. Konkreno britanska srednja klasa iz unutrasnjosti nema sanse da se poredi sa onom Nemackom. Zivot je u UK dosta losiji ako niste u Londonu.

Srbin iz (UK) unutrsnjosti

pre 7 godina

Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150) smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno za izlazak iz EU. London se gradi, a radnickim gradovima iz unutrasnjosti se uzima od usta. London je skroz drugi svet u odnosu na ostatak zemlje. Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina. Konkreno britanska srednja klasa iz unutrasnjosti nema sanse da se poredi sa onom Nemackom. Zivot je u UK dosta losiji ako niste u Londonu.
(Tamen, 30. jun 2016 13:19)

Bravo majstori - sada ce vam biti jos gore.
Sledeci put imajte na umu da niko nikada nije dobio trku trceci unazad :)

Dule

pre 7 godina

Čovek je odradio svoj deo posla. Neko drugi je planiran za Premijera. Zar ljudima nije jasno da se sve planira, da je sve ovo dosta ranije spremljeno, nemojte da ste naivni.

sasha

pre 7 godina

Pa naravno, svi su glumili ludilo, mislili da je "cool" kontrirati svemu, davali prazna obećanja,kao onaj klovn Faraž, i sad kad treba stisnuti m..a i raditi sve što su izmišljali godinama unazad onda prpa. A tupavi narod skoro svuda voli da sluša nekakve bajke u koje će uvek pre verovati nego da sednu i razmisle.

Petar

pre 7 godina

Kakve mucke. Pa naravno, niko ne zeli biti u istoriju zapisan kao premier koji je VB izveo iz EU jer niko ne zna kakve ce posledice imati izlazak i boje se negativnih iako su jih bila puna usta pred referendum. Ipak ja mislim da su i svi oni koju su podrzavali izlazak u sebi bili sigurni da ga narod nece izglasati i da je rezultat sokirao i njih same i sada ne znaju sta i kako ce dalje. Znas ono kao kad ti majka kazes ako dobijes fiziku 5 dobices Playstation 4 a zna da se boris za dvojku, tako isto su ovi obecavali svasta jer su bili sigurni da narod ipak nece izglasati a u svemu su racunali jedino na rast podrske kroz ovakve stvari.

Ivanhoe

pre 7 godina

Koji licimer.
Znaci zagovarao je nesigurnu buducnost zemlje, obecavao je da ce bez EU biti bolje a sad nece da je vodi kroz taj proces!!!
Bolje sad nek se zrtvuje neko drugi a kad se sve smiri onda ce Boris da bude kandidat.

Neko iz Nemacke

pre 7 godina

Tamen, dali mozete molim vas da mi pojasnite u kakvom su odnosu clanstvo u EU i vasi unutrasnji problemi izmedju gradova i na koji nacin ce ovaj referendum da resi te probleme
unapterd zahvalan

Građanin EU

pre 7 godina

@Tamen
Balkanci, gde god i sa kojim god pasošem završili, upadamo u iste rupe. Lepimo se na populizam kao muva na med. U pola godine predreferendumskog ubeđivanja, ni jedno jedino slovo ne govori konkretno o tome kako i zašto će se izlaskom VB iz EU za radničku klasu stvari promeniti nabolje osim (nama tako bliskih) poštapalica kako će VB sada sama odlučivati o svojoj sudbini. Do sada su, jelte, odlučivali vanzemaljci & Brisel, hahaha.

Eh da, zaboravih one laži o tome, kako će se pare koje je VB uplaćivala EU preliti u NHS.

U stvari, drago mi je što vidim da nemaju(mo) samo građani exYU država neobjašnjive samouništavajuće tendencije.

City Girl

pre 7 godina

Vec po objavljivanju rezultata je bilo jasno da nije očekivao, niti zeleo pobedu. Nadao se tesnoj pobedi Remain strane, čime bi pozicija Kamerona bila ugrozena na sledećim izborima za vodju stranke. Onda bi on nastupio, u fazonu 49 posto ljudi vam ne veruje i td. Zeznuo ga je sada i njegov prijatelj Gove, koji je uvek tvrdio da nije materijal za prvog ministra, a sada se kandidovao. Izvisio Boris i bas mi je drago!

Nikola Nikić

pre 7 godina

Tamen - i mene jako zanima kako će Birminghamu biti bolje kad izadjemo iz EU. Molim vas objasnite, često čujem slične razloge za Leave i uopšte mi nije jasno. Ja ću vam rado objasniti zašto će vam biti mnogo gore. Pozdrav iz Londona.

Perapektiva

pre 7 godina

(Tamen, 30. jun 2016 13:19) 

Pozdrav iz manchestera,mozes li nam reci kojim se to poslom bavis da ce ti sad kad izadjemo iz eu,biti bolje. Pitam jer ja radim u manchesteru i super sam zadovoljan,ne znam kakve veze London ima samnom.

Xyz

pre 7 godina

Da li zaista mislite da je Dzonson sam resio da se povuce? Pa to su odluke koje se donose na mnogo visem nivou. Tereza Mej ce biti nova premijerka. Zivi bili pa videli...

andreas kisser

pre 7 godina

tereze mej, ministarka unutrasnjih poslova, nije bila u kampanji za izlazak, vec uz rame sa kemeronom u opciji za ostanak. iako je i ona boze me sacuvaj, narocito sa svojim planovima za smanjenje emigracije, sve je bolje od majkla gouva, coveka koji ce ostati upamcen kao najgori ministar za obrazovanje (u prethodnoj vladi). klasican konzervativac sa itona i oxforda, po kome je cilj obrazovanja da izskoluje elitu, a ostalih 90 posto ... pa ko se snadje, snasao se!

(Tamen, 30. jun 2016 13:19)

ne znam za bram, ali ja zivim na jugo-istoku i u mom gradu je po statistikama standard na nivou londona, a kvalitet zivota bolji (logicno, malo mesto). mozda je zbog toga moj grad glasao 'za ostanak'!? inace, sto ti je neko vec odgovorio, tek sad cete se usreciti, nakon izlaska iz EU.

Misljenje

pre 7 godina

Prvog dana posle referenduma utisam mi je ostavio pogled D. Kameruna i ovog Dzonsona.Iz pogleda Kameruna je nestala arogancija po kojoj je bio toliko prepoznatljiv, dobio je pogled obicnog coveka, iz pogleda ovog Dzonsona se mogla videti recenica "Oh Sh..t". Definitivno nije ocekivao da ce rezulatat biti u njihovu korist niti su svi ti koji su za Brexit imali ideju sta posle. Cak ne mogu da se dogovore ni ko ce ih predstavljati a o pojedinostima nema ni reci.

Ludilo

pre 7 godina

budimo realni, Boris jeste harizmatična ličnost, populista, šoumen...ali nije za mesto premijera. Kao gradonačelnik Londona nekako je i prošao, ponajviše jer se okružio dobrom ekipom saradnika ali iskreno mislim da mu je to bio maksumum.

Kol

pre 7 godina

Pa naravno sad treba da se radi, a posao i odgovornost nikad veca u poslednjih 50 godina, a ne samo da se mlati prazna slama makar je posten prema sebi ovi nasi iako ne znaju da rade trpaju se na funkcije!

T

pre 7 godina

@tamen Slazem se, vrlo neprijatna i dugorocno zabrinjavajuca situacija. Samo me zanima, kako ce vam izlazak iz EU pomoci da resite svoj problem?

Gmaz

pre 7 godina

> Mi Srbi iz Birmingema koji imamo UK papire ( nas 150)
> smo odrzali mali sastanak pred referendum. Plenum o nasem
> polozaju i gde bi nam bilo bolje. Glasali smo svi grupno
> za izlazak iz EU.

Sigurno će biti bolje. Sada više neće biti klimatskih promena u UK za koje je naravno kriva EU, a za deset godina neće biti otpuštanja kamiondžija zbog vozila koja se sama voze. Zašta je, naravno, takođe kriva EU.

Ceo svet živi gore nego pre deset ili petnaest godina. Jako je populistički tražiti krivca za to u jednoj stvari. A jako je jednostavno prodati priču tipa, "od kada postoji iPhone, u Britaniji je sve gore". Vidi stvarno, poklapa se vremenski, mora biti da je to uzrok! Dakle, zabraniš iPhone i rešen problem.

Werner von Siemens

pre 7 godina

@ Tamen

Potpuno podrzavam Vasu odluku.

Izdvojio bih iz vaseg posta sledecu recenicu: "Dosta se teze zivi nego pre 10-15 godina." Mislim da je vec samo to dovoljan razlog za Brexit, pogotovu sto politicka elita nije imala ideju kako da taj trend da zaustavi. Brexit sam po sebi sigurno nece resiti probleme, ali je dobar prvi korak na tom putu.

Jasno je da ce britanskoj privredi kratkorocno da losije ide posle Brexita, bilo sta drugo je nerealno. Dugorocno ce verovatno biti bolje. Ako i ne bude, pomogli ste ostatku EU da reformska svest ispliva na povrsinu.

Ne treba zaboraviti, EU je po demokraticnosti daleko ispod drzava-clanica. Drugim recima, drzava sa unutrasnjim uredjenjem analognim EU ne bi mogla da ispuni zahteve za ulazak u EU. Da sam ja gradjanin Britanije, bio bih stoga zabrinut kako EU utice na demokratiju i pravnu drzavu u mojoj zemlji.

Protivnica Brexita su kampanju bazirali na materijalnim prednostima ostanka. Da li neko moze stvarno da veruje da su katolici iz Sev. Irske glasali za ostanak zbog novca? (A katolici su skoro pola stanovnistva tamo.) Ustvari isto vazi i za Skote, pristalice Skotske nacionalne partije (najjaca partija u Skotskoj) – partija je resila da im je radi otcepljenja bolje da glasaju za ostanak. Dakle, zbog nacionalnog osecaja, ne zbog novca. Tako da su rezultati u Engleskoj i Velsu (gde je jedino Brexit uopste imao sansu da dobije) pravi pokazatelj koliko je kampanja za ostanak bila losa i usko materijalisticka.

Boki

pre 7 godina

Tamen iz Birminghama-a....napisao si niz takvih gluposti da si mi izazvao mucninu u stomaku. Takodje zivim u UK i po tvom pisanju mogu samo da zakljucim da si jedan od onih koji jos uvek veruju da je u Srbiji na vlasti komunizam...Ti se nakon drugog svetskog rata nisu pomerili iz UK i na svojim saborima donose za zdrav razum veoma zabrinjavajuce teze. Od tuda verovatno i ovaj niz nebuloza koje si izneo. Strasno, strasno...

Britanski Seselj

pre 7 godina

Nrema tu nikakvog iznenadjenja. Lik je tipican politicar i lepo navukao narod da glasa za odlazak, onako pomalo i shege radi, a sad posto vidi da je to, na opste iznenadjene proslo, ali i koja se frka slozila, nema nameri da na sebe zaista i preuzme odgovornost i usput mozda unisti politicku karijeru!