Utorak, 21.06.2016.

08:11

Lebron se otvorio: Govorili su da nisam kao pre...

Tokom finalne serije s Golden Stejtom Lebron Džejms bio je tih na društvenim mrežama, ali se posle titule oglasio i ućutkao kritičare.

Izvor: SO

Lebron se otvorio: Govorili su da nisam kao pre... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Igor PG

pre 7 godina

Dobar ti je nik. Samo ne vidim sto je realno u tome da za covjeka za kojeg jedan Majkl Dzordan i Bil Rasel kazu da je najkompletniji igrac u istoriji igre ti kazes da je smijesan. Mozda bi ipak trebalo da ti nik bude smijesno?

oliver kosta

pre 7 godina

Decko je zver. Realno. Sam je pobedio najbolju sutersku ekipu u NBA. A ovi sto ga ne vole,smesni su. Treba biti realan u zivotu I cestitati majstoru.

Bojan

pre 7 godina

(petarczv, 21. jun 2016 12:06)
te price kako ne bi video Lebron titule da nije ovoga ili onoga, pa je l vidis ti kako raste taj spisak ljudi. Lebron je osvajao titulu i bez Kajrija i bez Vejda i bez Bosa i bez Alena.
Ako ces po tome da ga poredis sa MJom, to samo umanjuje MJa, jer MJ ima jednu dobijenu utakmicu u plejofu bez Pipena, ne jednu seriju, vec jedan mec. Skor 1-9.
Lebron je i bez svih navedenih dosao do finala, i nikad nije ispao u prvoj rundi plejofa, a Majkl bez Pipena svaki put.

I da, ucinak Lebrona kad ti je ekipa pred ispadanjem, najbolji u istoriji :)

Realno

pre 7 godina

Smjesan igrac,smitove trojke i svemirska igra irvinga je donijela titulu,james je ponovo bjezao od kljucni suteva,covjeka pustaju da sutira kakav james i bakraci,1 titulu mu donijeli wade i bosh,2. ray allen kljucnom trojkom,3 irving,da nije fizicki dominantan bio bi prosjek.
(Realno, 21. jun 2016 00:49)

Boske

pre 7 godina

E sad, MJ je lepsi, ko to vise voli
(Sale, 21. jun 2016 12:55)

Sale, nije MJ ljepsi, on je najljepsi!
A ti si ovdje ocigledno najmladji, to ti niko ne spori. :-)

molimvasobjavitekomentar

pre 7 godina

Najbolji i najdominantniji igrač svih vremena je Wilt Norman Chamberlain.
Wilt se povukao pre više od 40 godina, a i dalje drži preko 70 važećih NBA rekorda.
Oscar Robertson je jednom dao odgovor na pitanje da li je Wilt GOAT, i odgovor je glasio "books don't lie".

Memfis

pre 7 godina

Bog je u liku LeBrona Džejmsa sišao na zemlju i ponovo vratio stvari na svoje mjesto. Još 5 titula.
(Jezekilj, 21. jun 2016 09:23)

Drago mi je da imate internet tamo. Pozdrav za Kovin.

kako je lepo biti glup

pre 7 godina

@Bojane,mnogo lupaš momak,kažeš da nije bilo velikih timova 90ih osim Čikaga.Niksi sa Pat Rajlijem,Indijana sa Birdom,Hjuston sa Tomjanovićem,a šta reći za jednu Jutu koja bi odučila od košarke sve timove danas,problem je bio što su uvek za protivnika imali najveći tim svih vremena, Čikago,preko kojeg se nije moglo.

petarczv

pre 7 godina

Staviti Kinga i Kobija u isti kos je sramota. Kobija koji je samo znao da poentira i Lebrona koji jednako dobro poentira(uz bolji procenat suta) ali mnogo bolje skace asistira blokira i najvaznije igra fenomenalnu odbranu u odnosu na Kobija koji se u odbrani uvek stedeo ne bi li sto vise poena dao u napadu. Lebron je jedan nivo iznad Kobija vec sada. Jordan sa druge strane je bio takodje fenomenalan u odbrani koliko i u napadu i zbog toga mi je najbolji od najboljih. U novijoj istoriji kosarke po meni je lista Jordan, Medzik, Lebron pa daleko iza na cetvrtom mestu Kobi.
(Srbin, 21. jun 2016 11:18)

5 prstena na kobijevoj ruci se ne bi slozilo sa tobom...

grof

pre 7 godina

Realno, nije Clevelend toliko dobio ovo finale koliko ga ja GSW izgubio.
Ona suspenzija Green-a u petoj utakmici nema veze sa vezom.
Takodje Curry-a su sudije potpuno nezasluzeno izbacili u 6-oj utakmici.
Lose sudjenje, ocajno tempirana forma i povrede GSW su kumovale ovoj pobedi Clevelenda.
Ne kazem da je Cle nezasluzeno pobedio (kao onomad La sto je dobio Sac) ali sada da se prica da je James izdominirao - nije. Kockice mu se slozile i to je to.

e moj ti

pre 7 godina

"Ne racunajuci Cikago, ovogodisnji spursi, gsw, oklahoma i klivlend bi dobili sve ekipe 90ih2
(Bojan, 21. jun 2016 11:34)
Ne bi dobili ni Finiks s Barklijem, Njujork s Juingom, a o Hjustonu - gre'ota je trošiti reči. Ranih 90-ih. Kasnije (a ni ranije? ) - Jutu

Sale

pre 7 godina

@boske
@donevla
@onaj sto prati NBA od 70-tih (Gdeeeeee si bre pratio?)

Smarate vise sa MJ. Covek je igrao bolje od drugih , svaka cast, ali da je toliko bolji od LBJ da nije ni za poredjenje - nije tacno.

1) Po fizickim predispozicijama LBJ u najmanju ruku ne zaostaje, a?
2) Vodjenja lopte, tehnika ulaza, roling - ne zaostaje
3) Sut - ne zaostaje, bolji je
4) Odbrana? To smo videli u G5, G6, G7 - zalepio je LBJ desetak rampi, ukrao desetak lopti (i MJ je bio mnogo dobar) - ne zaostaje
5) Skokovi - Ne treba porediti, prednost je na starni LBJ
6) Asistencije - prednost je na starni LBJ
7) Liderstvo - ne dajem nikome prednost
8) Titule - LBJ je uzeo ove godine titulu sa jednim super starom, dvojicom solidnih igraca, Jeffersonom u 36. godini (svaka mu cast kako je odigrao seriju), Schumpertom koji je pametan kao sporet na drva.
Dzordan je uzimao titule sa drugim najboljim defanzivcem lige (posle njega samog), najboljim sestim igracem lige, najboljim suterom lige, najboljim skakacem lige, vodjeni najboljim trenerom lige.

Bude li CLE uzeo i sledece dve godine prvenstvo, sto uopste nije nemoguce ako dovedu dvojicu krstenih igraca, razlika u titulama ce nestati...


Jos nesto jako vazno: NIKADA MJ nije dao vise od 20 poena Rodmanu - ko moze da u nekoliko utakmica zaustavi LBJ? Ja mislim niko.

A ovi majstori koji mu zameraju sto je "JA pa JA"-lik... da nije takav ne bi bio lider

E sad, MJ je lepsi, ko to vise voli

petarczv

pre 7 godina

Preko dve decenije pratim NBA,utisak je da bi 1 na 1 Jordan dobio Jamesa,ali ono što sada radi James je mnogo veći podvig od Jordanovih titula.Prvo,da je Irving vrhunski igrač i da će biti super star nema dileme,ali mnogo još pasulja će morati da pojede da bi dostigao Pipena,porediti Granta ili Rodmana sa Lovom je neumesno.Mnogo,mnogo,bolju podršku je imao Jordan,i kada se povukao na one dve sezone Bullsi su odlično gurali.Na istoku tada je bio standardni luzer New York,sa Yuingom,Statusom,i Indiana sa Redzi Milerom,to su bili jači timovi.Na zapadu Yuta i Soniksi,tako da priča o sretnim vremenima nba u Jordanovih eri,ne stoji.Danas svaki tim ima bar jednog super stara,pa pogledajte šta radi Kazins u Kingsima,ili Lopez u Netsima,pa čak ni u po nisu stigli.
(vladek, 21. jun 2016 08:43)

Kako sada od irvinga pokusavate da napravite nekog nebitnog momcica kao da je ruki kao dobar je ali tek treba da se dokaze...samo da bi lebron bio u prvom planu. Alo decko irving je u ligi vec 6 godina a dosao je kao prvi pik nT draftu bio je proglasen posle prve sezone za roookija godine 3 puta je bio na all starr utakmici a jednom je i proglasen za mvp all starr-a,pobednik je u sutiranju trojki i osvajac je sampionskog prstena za koji je bio najzasluzniji u utakmici broj 7 kad se odlucivalo. tako da on ne treba da postane super star nego to vec jeste. A ine teorije da on ne bi video finale da nije imao lebrona stoje ali isto tako stoje da lebron ne bi uzeo titulu da nije imao wadea bosha i ray alena kao i sad kyria...

Баскеташ

pre 7 godina

ЛеБрон је велики мајстор, у најбољих је 10 свих времена (5 је заиста мали број да би се у њега сместиле све легенде ове игре). Рећи да није имао суперзвезде око себе је лупетање. Отишао је у дрим тим Мајами, тамо је играо са једним од 10 најбољих бекова у историји (Вејдом), једним од најбољих шутера свих времена (Аленом), одличним Бошом, једним од најкориснијих играча НБА лиге, мајстором чији се огроман учинак често није видео (Батјеом). Сада има суперзвезду у настанку (Ирвинга), играча који је из Минесоте доведен као суперзвезда (Лав), сасвим доброг бека-Шутера, до пре неку годину лидера екипе Денвера (ЏР Смита) и једног од најбољих скакача лиге (Томпсона). Што се квалитета лиге 90-их тиче, и прича о недостатку добрих тимова тиче, па то је заиста будалаштина. Већина аналитичара, спортских новинара,бивших играча се слаже да су друга половина 80-их и 90-е најбоље време НБА кошарке икада...

petarczv

pre 7 godina

Moje liderstvo, moju posvećenost, ja, mene, samnom, od mene... ja, ja, ja" 
Jedan od najboljih igrača ikada ali je davez veliki i ne bih ga nikada uzeo za ekipu na basketu samo zato što ni jednom pored ovolikih JA nije rekao MI
(Milan, 21. jun 2016 09:36)

EGO MANIJAK a kad su gubili 3:1 bilo je moji saigraci ovo moji saigraci su losi moji saigraci moraju bolje,njihova klupa je. bolja od nase...

Vrlo lako je clevlend mogo da ostane bez titule da kyrie nije odigrao monstruozno kad je najvise trebalo a lebron sa smesnim ucinkom bi bio proglasen za najveceg loozera u istoriji nba jer ga celo drugo pol nije bilo kao i uvek se krio od lopte ali desio se kyrie i sada je samo on on i samo on i opet pocinje prica najbolji ikada i te fore a istina je da mu uvek drugi. igraci donose titule i da mu je skor 3-7 u finalima za razliku od velikog michaela 6-6 i 6 mvp titula. I naravno lopta ide kod njega uvek u ruke kada se odlucuje o tituli u zadnjem napadu a ne kod rodmana ili kera ili pipena...e u tome je razlika...

Rašid

pre 7 godina

Nebi ti ni ove godine nista uradio da ti liga nije pomogla,zasluzena pobjeda u 7mecu to ne sporim ali niko ne pise kako ste dosli do majstorice da je bilo pravde trebalo je biti 4-1 za GSW i to kazem ja koji nisam fan GSW ovo sto se dogodilo ove godine je najveca sramota u istoriji NBA.Zalosno je to sve prvo na istoku niste imali konkurenciju odmarate igrace cele godine promenili ste 10igraca u zadnje dve godine i 2 trenera najskuplji tim u istoriji NBA lige i onda se jos liga stane u vasu korist a timovi koji se grade godinnama kroz draft i napredak igraca ko j..e da je bilo pravde neko od ova tri tima je trebao biti sampion SAS-OKC ILI GSW vidilo se da je neprijatno Adamu Silveru kada je dodjeljivao pehar jer zna sto su uradili zalosno je to sve nije vise NBA sto je bio jedino im ide odlicno pravljenje para.

nista o nicemu

pre 7 godina

Ok Dzejms nije bolji od Dzordana. Ne mora ni da bude. Samo, kad govorite o titulama setite se:
1) Dzordan je uz sebe imao vrhunske trenere, saigrace i kontinuitet.
2) Dzordan je osvojio 6 titula ali je Bil Rasel osvojio 11. Po tom kriterijumu, Rasel je najbolji ikada.
(oxen, 21. jun 2016 09:15)

Dzordan je najbolji ikada jer je najbolji. Dzordanu to pise u biografiji na sajtu NBA, dakle dokle god to pise svi argumenti vam padaju u vodu. A pisace jos dugo dugo.

Bojan

pre 7 godina

(oklagija italijan, 21. jun 2016 08:53)
covek je napisao da prati kosarku u poslednjih 20 godina, znaci od '96. Tada vise nisu postojali ni bad boysi ni show time lakersi ni Birdovi kelti.

to je problem koji imaju Majklovi navijaci kada nabrajaju njegovu konkurenciju, kao da se kroz celu karijeru borio sa Birdom iz najboljih dana, Magicom i slicno. Detroit je skinuo Boston i Lejkerse sa trona, ne Majkl, onda je Majkl skinuo Detroit i tokom 90ih nije vise bilo velikih ekipa osim Cikaga. Ne racunajuci Cikago, ovogodisnji spursi, gsw, oklahoma i klivlend bi dobili sve ekipe 90ih.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Lebron i Irving su po meni mogući pobednički tandem tj šampionski ako ostanu zajedno, uz solidnu pomoć J.R.-a, Lava i Tompsona mogu mnogo.
Kako su se njih dvojica samo dopunjavali u poslednje tri utakmice, oduševili su me kako su vukli jedan drugog

marketing

pre 7 godina

PR agencija koja je savetovala LeBrona da objavi "The Decision" u direktnom prenosu na tv-u ga je isto tako savetovala da cmizdri posle utakmice ne bi li povratio poljuljani imidz kod navijaca sirom sveta.

petarczv

pre 7 godina

Da nije bilo kaznjavanja greena,sudija adama silvera i naravno kajrija ne bi ti osvojio nista ali ti si ligino cedo i moralo je to tako da se desi...Uglavnom opet si ispod Jordana i kobija iako svim silama pokusavaju da te uzdignu ali dzabe 3 titule je manje od 5 i 6...

Srbin

pre 7 godina

Staviti Kinga i Kobija u isti kos je sramota. Kobija koji je samo znao da poentira i Lebrona koji jednako dobro poentira(uz bolji procenat suta) ali mnogo bolje skace asistira blokira i najvaznije igra fenomenalnu odbranu u odnosu na Kobija koji se u odbrani uvek stedeo ne bi li sto vise poena dao u napadu. Lebron je jedan nivo iznad Kobija vec sada. Jordan sa druge strane je bio takodje fenomenalan u odbrani koliko i u napadu i zbog toga mi je najbolji od najboljih. U novijoj istoriji kosarke po meni je lista Jordan, Medzik, Lebron pa daleko iza na cetvrtom mestu Kobi.

tako je

pre 7 godina

tako jeee. A sledece sezone dolaze jos jaci. Ne samo sto ce timska hemija biti na jos vecem nivou nakon ove titule, vec ce i samopouzdanje da im bude na vecem nivou. Irving ce biti jos bolji jer ulazi u najbolje godine, Love bi konacno mogao da probudi zver u sebi koja je zaspala nakon odlaska iz Minesote, Tristan Tompson izrasta u defanzivnu silu, Lebron ce odigrati regularno sezonu sa 60% snage i biti dobar u plejofu + cinjenica da je sada sa njega spao ogroman pritisak ocekujem da pocne da igra mnogo opustenije i hrabrije. JR Smith igra kosarku zivota iako ulazi u pozne godine.

danevla

pre 7 godina

(Deki, 21. jun 2016 10:49)
A nije ti umetnost kada Džejms asistira centrima bez gledanja,ili preko celog terena u kontri,ili kroz čitavu odbranu do slobodnog saigrača u ćošku?Još od Medžika se nije pojavio Igrač sa takvim pregledom igre,tako kompletan da pokriva sve pozicije od 1 do 5. Da se Lebronova igra svodi samo na fizičke predispozicije,bio bi isti kao De Andre Džordan,a ne jedan od najboljih ikada.G.O.A.T.

Drax

pre 7 godina

Poenta Lebrona je sto on ima 2m i 3cm 115 kila i jace od metar vertikalnog skoka sto ga cini genetskim monstrumom od koga se ocekuje da dominira i on dominira sa lakocom.Dzordan je bio nekada zgoljavko i visina mu je prosecna za beka a skok je radom povecao inace je bio prosecan za kosarkasa i nije cak bio starter u srednjoj pa je njegova legenda veca.Ja licno smatram da je Lebron najbolji svih vremena prostom genetikom i dobrim kosarkaskim znanjem.Ali niko ne hvali ni Sakila Onila a hvale Dankana ili Rasela nasprem Camberlejna ili Barklija nasprem Malouna itd.Lebron je trebao da cuti i da ne bude melodramatican on je samo ispunio svoj pun potencijaj nije ga prevazisao kao neki.Ja mislim da mu treba odati pocast zato sto je vratio timsku kosarku iz osamdesetih u NBA a ne Dzordanov hero ball iz devedesetih.

Peđa

pre 7 godina

I dalje večita tema u komentarima.Ko je bolji,LeBron ili Džordan?Prvo,NBA ligu pratim još od vremena Džulijusa Irvinga i velike Filadelfije 76,potom Džabara,Periša,Birda,Medžika, D. Vilkinsa...Kasnije Džordana,Olajdžuvona,Barklija,Juinga,Milera,Drekslera,...Uporno tvrdim,a evo i Medžik potvrđuje,da je LeBron među prvih 5-6 u poslednjih četrdesetak godina.Da li je prvi ili šesti samo je stvar ukusa.Slično kao i sa trouglom Pele,Maradona i Mesi.Različita vremena,okolnosti,okruženje,...

bohemian

pre 7 godina

Ne znam da li je najbolji ikada ali znam da ovo što je sada napravio nikad nije viđeno. Ovakvu želju, strast i izgaranje u njegovoj igri nisam video u Miamiju. Ona blokada na Iguodali je van prostora i vremena, jedan od najupečatljivijih momenata u istoriji košarke. Sada mi je jasno zašto je bio onako smiren kad je gubio finale od Spursa 2014. Znao je da se vraća kući i da će tamo ispisati nove stranice istorije. Tako je moralo biti. Što se mene tiče, on danas može sazvati konferenciju za novinare i objaviti povlačenje, svoju misiju je ispunio, a košarkaški svet ako bude imao sreće gledaće opet nekoga na približnom nivou možda za 50 godina.

cvele

pre 7 godina

Pobedili su, moze da prica sad kolko oce, do sledece sezone. Tacno je sve sto je rekao. Da li je morao to da kaze, verovatno ne. Svi tako rade, osim Dankana, on je uvek cutao.

Vlastimir

pre 7 godina

Koji je naduvenko ovaj Džejms. Posle finalne serije, sav je u priči: "Ja, ja, ja, pa ja..."
Povredili su mu osećanja u Majamiju?!?! Setite se samo kakvo mu je "pozdravno pismo" napisao ovaj isti predsednik Klivlenda, Den Gilbert, kada je otišao u Majami. Nije on išao u Majami da gradi poverenje, već da mu naprave tim, kako bi u "projekat Džejms" ubacili i neki šampionski prsten. Opet bi imao jednu titulu manje da nije bilo Grega Popovića, i onog puštanja Alena da pogodi za tri poena u poslednjoj sekundi šeste utakmice finala. Tamo je imao Vejda i Boša, dok mu je ovde titulu doneo sjajni Kajri Irving, onom trojkom preko Karija, 50 sekundi pre kraja sedme utakmice. Mogao bi malo da popriča sa nekim pravim šampionima u ligi, da mu objasne kako se ne uzdići u pobedi, i kako se dostojanstveno uzimaju titule.

murajsam

pre 7 godina

Leteći Majkl, Kobi i Lebron svako na svoj način najbolji....glupo je porediti ih ali da su ova trojica najveći to nema sumnje....i još nešto, za Letećeg ne znam ali Kobi i Lebron su takođe i mnogo dobri ljudi...pogotovo Lebron...vidi mu se to inače i u faci...

Bojan

pre 7 godina

(ramones, 21. jun 2016 09:13)
Niksi su bili dobar tim vecitih luzera. Nesto poput danasnjeg Hjustona, ili Klipersa.
a Indijana, smesna ekipa, Redzi Miler najbolji igrac, a i on je sam po sebi izuzetno precenjen (pa covek je tri puta bio u trecoj all-nba ekipi, a ubacen je u Hall of Fame, samo svlaci vrednost ostalih legitimno izabranih igraca), i posle Milera ko? Bajron Skot? jedini igrac koji se tu jos nesto istakao je Jalen Rose zbog podmetanja noge suterima.

Dovlanu

pre 7 godina

Jedan od najkompletnijih igraca ikada. Ali velika razlika izmedju njega i Dankana ili Jordana je ta da je on isao iz kluba u klub. Otisao je u Majami gde su vec bila dva top picka sa najjaceg drafta u zadnih 20 godina( Vejd i Bos). Onda se vratio u Klivlend gde je vec bio Irving broj 1 pick sa 2011 drafta. A onda je doveo jos par zvezda, Love, JR Smith..itd. Svaka mu cast ali zbog ovih stvari nece nikad biti kao Jordan ili Dankan.

frida

pre 7 godina

Egoizam jednog vremena, odnosno savremenika, se pokazuje najčešće kroz preuveličavnje vrednosti postignuća tog vremena.
Podsvesno tako i sebi dajemo na značaju. (što je i suština egoizma)

Koliko puta smo čuli, što od političara, što od sportista, umetnika... da je to njihovo, ili ovdašnje, ili sadašnje... nešto najepohalnije, najvažnije, najnepostignutije, itd...

Reći da je James najbolji, jedan od najboljih ikada je tipičan primer.
Pogotovu što smo do nedavno gledali eru Jordana (i njegovih protivnika, što da ne). Era, koja je bila gladiatorska. Kada je sport bio arena, a ne rijaliti i šou za zgrtanje novca.

Srednji vek, potom i renesansa, dali su najviše što civilizacija može da da. Možda i drevna Kina i Egipat, te Heleni, pa i Srbi (u vreme carevine i despootovine, veliki deo stanovništva bio obrazovan, Srbija najbogatija u Evropi, u svakom smislu)...
Ali tr epohe su nam daleke. Opterećujuće svojim dostignućima. Plebs želi nešto pitko, plitko i banalno. S čim može da se poistoveti. A usput i obesmisli hiljade godina pre njega.

Npr, ono što je Džaja radio na prvenstvima, o tome Pogba, Ronaldo, sve izvikane zvezde mogu da sanjaju. Njima se takve utakmice dešavaju jednom u 30 utakmica, i odmah se proglasavaju naj...

Govoriti o Jamesu kao najvećem... malo je reći neznanje i egoizam.

Egoizam i neznanje.

ivan

pre 7 godina

@vladek
ovo ti nije basket 1 na 1 nego timski sport u kome se igra 5 na 5.Neka 1 na 1 i pobedi mj-a ali u 5 na 5 dzordan je po mom licnom misljenju neprevazidjen.

Deki

pre 7 godina

Ja samo znam jedno: Dok sam gledao Džordana kako ulazi pod koš, medju trojicom, svi skaču, on medju njima, protivnici padaju, on i dalje u vazduhu i polaže loptu i obruč. Jednostavno, zastane ti dah. Kad gledam Lebrona, mašina koja trpa u koš i ništa više. Ne osećam tu nikakvu umetnost. Kobi me jedino podsećao na Majkla i to je sve. Centre ne mogu da poredim sa bekovima pa i krilima.

Milan

pre 7 godina

"Moje liderstvo, moju posvećenost, ja, mene, samnom, od mene... ja, ja, ja"
Jedan od najboljih igrača ikada ali je davez veliki i ne bih ga nikada uzeo za ekipu na basketu samo zato što ni jednom pored ovolikih JA nije rekao MI

Boske

pre 7 godina

@vladek
Pratim kosarku intenzivno od 1970 (od Svjetskog prvenstva u Ljubljani) i nemam nikakve dileme da je samo poredjenje bilo kog kosarkasa u istoriji sa Dzordanom apsolutni nonsens. JLB je vrhunski kosarkas, medju najboljima u zadnjih desetak godina, mozda i medju najboljih 10-tak u istoriji. I svakako je medju 5 najboljih lidera svog tima. A to je stvarno nevjerovatan kompliment, s obzirom s kakvim kosarkaskim virtuozima je on u konkurenciji!

A u basketu jedan na jedan izgubio bi ladno od nekolicine igraca, ne samo od MJ-a. Jer, Lebron je u mnogo disciplina jedan od najboljih, ali ni u jednoj najbolji. Bilo je igraca koji su istovremeno imali bolji sut, bolji dribling i brzi prvi korak - sasvim dovoljno za lagano razvaljivanje. Uostalom i danas ih ima 2-3.

20 godina pracenja kosarke? Malo je, kume, malo. :-)

ramones

pre 7 godina

Sta sve ovde covek moze da procita.Niksi iz Dzordanovih dana bili losi???Juing,Oukli,Mejson,Starks...Pa razbili bi(i pretukli)npr.ovaj bedni Toronto.Indijana nije bila samo Redzi Miler,strasan tim...Lebron jeste vrhunski igrac,samo neznalica moze da kaze da je Kari bolji,ali porediti NBA nekada i sad,dajte ljudi...

oxen

pre 7 godina

Ok Dzejms nije bolji od Dzordana. Ne mora ni da bude. Samo, kad govorite o titulama setite se:
1) Dzordan je uz sebe imao vrhunske trenere, saigrace i kontinuitet.
2) Dzordan je osvojio 6 titula ali je Bil Rasel osvojio 11. Po tom kriterijumu, Rasel je najbolji ikada.

leone sergio

pre 7 godina

Majstore SRCE I BOG su te predvodili, zato NE BOJ SE NIKAD NIKOGA. Uzeo si ono sto si hteo, doneo titulu u RODNI KRAJ, i to je to. Mnogi navijaci sirom sveta zele samo da nastavis da igras sto duze, jer kad odes kosarka ce biti monogo siromasnija. Sve najbolje..

Jezekilj

pre 7 godina

I dalje odgovorno tvrdim da je LeBron Džejms najbolji košarkaš kojeg je svijet ikada vidio. Majkl Džordana treba pod hitno demistifikovati, razbiti taj urbani mit o njegovoj nedodirljivosti i pokazati ljudima da je košarka igra 5 na 5, a ne 1 na 1.
Drago mi je što su pojavom LeBrona ponovo vraćene istinske košarkaške vrijednosti koje su važile do povlačenja iz igre Medžika i Birda, a koje su bile nestale dolaskom Džordana i kasnije Kobija na scenu. Ponovo je košarka kolektivna igra, a neko 'street ball' dokazivanje.
Bog je u liku LeBrona Džejmsa sišao na zemlju i ponovo vratio stvari na svoje mjesto. Još 5 titula.

Kamo_im_Sekil_O'Nil

pre 7 godina

Jeste da ga ne volim ili bolje receno nisam voleo zbog izjava i tog nekog stava da je strasno pametan i bolji covek od ostalih (nema sumnje da je bolji kosarkas), ali u NBA se najvise apsolutno ceni ovo, sampionski prsten. Ucutkao nas je sve i sad mozemo samo da priznamo nesto sto mnogi nisu verovali, a to je da je veliki sampion. To je to, dokazao je tamo gde je najbitnije, na terenu, liderstvom i svaka mu cast. Nije isto osvojiti sa Klivlendom i Majamijem. Sad je red na recimo Vestbruka i Krisa Pola da pokazu svoju velicinu. Svako moze da osvoji NBA, ovo je dokaz i zato je ovakav ishod bio odlican za NBA u finalu.

Lex

pre 7 godina

Lebron spada u 3 najbolja igraca ikada.Verovatno je najkompletniji igrac ikada.Inace, on I C.Ronaldo su dva najveca humanitarca koji je svet ikada imao, tako da ne se*ete da je ,,mali covek".

vladek

pre 7 godina

Preko dve decenije pratim NBA,utisak je da bi 1 na 1 Jordan dobio Jamesa,ali ono što sada radi James je mnogo veći podvig od Jordanovih titula.Prvo,da je Irving vrhunski igrač i da će biti super star nema dileme,ali mnogo još pasulja će morati da pojede da bi dostigao Pipena,porediti Granta ili Rodmana sa Lovom je neumesno.Mnogo,mnogo,bolju podršku je imao Jordan,i kada se povukao na one dve sezone Bullsi su odlično gurali.Na istoku tada je bio standardni luzer New York,sa Yuingom,Statusom,i Indiana sa Redzi Milerom,to su bili jači timovi.Na zapadu Yuta i Soniksi,tako da priča o sretnim vremenima nba u Jordanovih eri,ne stoji.Danas svaki tim ima bar jednog super stara,pa pogledajte šta radi Kazins u Kingsima,ili Lopez u Netsima,pa čak ni u po nisu stigli.

The Chief

pre 7 godina

ustvari si ovim pokazao da si mali covek i kompleksas.
(sportista, 21. jun 2016 08:25)

Samo čovek koji u životu nije potrčao ne može da shvati ovu iskonsku emociju rođenog sportiste, takmičara i pobednika. Savet: promeni nick, pošto je sušta suprotnost svemu što ti predstavljaš.

The Chief

pre 7 godina

ustvari si ovim pokazao da si mali covek i kompleksas.
(sportista, 21. jun 2016 08:25)

Samo čovek koji u životu nije potrčao ne može da shvati ovu iskonsku emociju rođenog sportiste, takmičara i pobednika. Savet: promeni nick, pošto je sušta suprotnost svemu što ti predstavljaš.

Lex

pre 7 godina

Lebron spada u 3 najbolja igraca ikada.Verovatno je najkompletniji igrac ikada.Inace, on I C.Ronaldo su dva najveca humanitarca koji je svet ikada imao, tako da ne se*ete da je ,,mali covek".

oxen

pre 7 godina

Ok Dzejms nije bolji od Dzordana. Ne mora ni da bude. Samo, kad govorite o titulama setite se:
1) Dzordan je uz sebe imao vrhunske trenere, saigrace i kontinuitet.
2) Dzordan je osvojio 6 titula ali je Bil Rasel osvojio 11. Po tom kriterijumu, Rasel je najbolji ikada.

ramones

pre 7 godina

Sta sve ovde covek moze da procita.Niksi iz Dzordanovih dana bili losi???Juing,Oukli,Mejson,Starks...Pa razbili bi(i pretukli)npr.ovaj bedni Toronto.Indijana nije bila samo Redzi Miler,strasan tim...Lebron jeste vrhunski igrac,samo neznalica moze da kaze da je Kari bolji,ali porediti NBA nekada i sad,dajte ljudi...

vladek

pre 7 godina

Preko dve decenije pratim NBA,utisak je da bi 1 na 1 Jordan dobio Jamesa,ali ono što sada radi James je mnogo veći podvig od Jordanovih titula.Prvo,da je Irving vrhunski igrač i da će biti super star nema dileme,ali mnogo još pasulja će morati da pojede da bi dostigao Pipena,porediti Granta ili Rodmana sa Lovom je neumesno.Mnogo,mnogo,bolju podršku je imao Jordan,i kada se povukao na one dve sezone Bullsi su odlično gurali.Na istoku tada je bio standardni luzer New York,sa Yuingom,Statusom,i Indiana sa Redzi Milerom,to su bili jači timovi.Na zapadu Yuta i Soniksi,tako da priča o sretnim vremenima nba u Jordanovih eri,ne stoji.Danas svaki tim ima bar jednog super stara,pa pogledajte šta radi Kazins u Kingsima,ili Lopez u Netsima,pa čak ni u po nisu stigli.

Jezekilj

pre 7 godina

I dalje odgovorno tvrdim da je LeBron Džejms najbolji košarkaš kojeg je svijet ikada vidio. Majkl Džordana treba pod hitno demistifikovati, razbiti taj urbani mit o njegovoj nedodirljivosti i pokazati ljudima da je košarka igra 5 na 5, a ne 1 na 1.
Drago mi je što su pojavom LeBrona ponovo vraćene istinske košarkaške vrijednosti koje su važile do povlačenja iz igre Medžika i Birda, a koje su bile nestale dolaskom Džordana i kasnije Kobija na scenu. Ponovo je košarka kolektivna igra, a neko 'street ball' dokazivanje.
Bog je u liku LeBrona Džejmsa sišao na zemlju i ponovo vratio stvari na svoje mjesto. Još 5 titula.

Peđa

pre 7 godina

I dalje večita tema u komentarima.Ko je bolji,LeBron ili Džordan?Prvo,NBA ligu pratim još od vremena Džulijusa Irvinga i velike Filadelfije 76,potom Džabara,Periša,Birda,Medžika, D. Vilkinsa...Kasnije Džordana,Olajdžuvona,Barklija,Juinga,Milera,Drekslera,...Uporno tvrdim,a evo i Medžik potvrđuje,da je LeBron među prvih 5-6 u poslednjih četrdesetak godina.Da li je prvi ili šesti samo je stvar ukusa.Slično kao i sa trouglom Pele,Maradona i Mesi.Različita vremena,okolnosti,okruženje,...

Srbin

pre 7 godina

Staviti Kinga i Kobija u isti kos je sramota. Kobija koji je samo znao da poentira i Lebrona koji jednako dobro poentira(uz bolji procenat suta) ali mnogo bolje skace asistira blokira i najvaznije igra fenomenalnu odbranu u odnosu na Kobija koji se u odbrani uvek stedeo ne bi li sto vise poena dao u napadu. Lebron je jedan nivo iznad Kobija vec sada. Jordan sa druge strane je bio takodje fenomenalan u odbrani koliko i u napadu i zbog toga mi je najbolji od najboljih. U novijoj istoriji kosarke po meni je lista Jordan, Medzik, Lebron pa daleko iza na cetvrtom mestu Kobi.

danevla

pre 7 godina

(Deki, 21. jun 2016 10:49)
A nije ti umetnost kada Džejms asistira centrima bez gledanja,ili preko celog terena u kontri,ili kroz čitavu odbranu do slobodnog saigrača u ćošku?Još od Medžika se nije pojavio Igrač sa takvim pregledom igre,tako kompletan da pokriva sve pozicije od 1 do 5. Da se Lebronova igra svodi samo na fizičke predispozicije,bio bi isti kao De Andre Džordan,a ne jedan od najboljih ikada.G.O.A.T.

frida

pre 7 godina

Egoizam jednog vremena, odnosno savremenika, se pokazuje najčešće kroz preuveličavnje vrednosti postignuća tog vremena.
Podsvesno tako i sebi dajemo na značaju. (što je i suština egoizma)

Koliko puta smo čuli, što od političara, što od sportista, umetnika... da je to njihovo, ili ovdašnje, ili sadašnje... nešto najepohalnije, najvažnije, najnepostignutije, itd...

Reći da je James najbolji, jedan od najboljih ikada je tipičan primer.
Pogotovu što smo do nedavno gledali eru Jordana (i njegovih protivnika, što da ne). Era, koja je bila gladiatorska. Kada je sport bio arena, a ne rijaliti i šou za zgrtanje novca.

Srednji vek, potom i renesansa, dali su najviše što civilizacija može da da. Možda i drevna Kina i Egipat, te Heleni, pa i Srbi (u vreme carevine i despootovine, veliki deo stanovništva bio obrazovan, Srbija najbogatija u Evropi, u svakom smislu)...
Ali tr epohe su nam daleke. Opterećujuće svojim dostignućima. Plebs želi nešto pitko, plitko i banalno. S čim može da se poistoveti. A usput i obesmisli hiljade godina pre njega.

Npr, ono što je Džaja radio na prvenstvima, o tome Pogba, Ronaldo, sve izvikane zvezde mogu da sanjaju. Njima se takve utakmice dešavaju jednom u 30 utakmica, i odmah se proglasavaju naj...

Govoriti o Jamesu kao najvećem... malo je reći neznanje i egoizam.

Egoizam i neznanje.

bohemian

pre 7 godina

Ne znam da li je najbolji ikada ali znam da ovo što je sada napravio nikad nije viđeno. Ovakvu želju, strast i izgaranje u njegovoj igri nisam video u Miamiju. Ona blokada na Iguodali je van prostora i vremena, jedan od najupečatljivijih momenata u istoriji košarke. Sada mi je jasno zašto je bio onako smiren kad je gubio finale od Spursa 2014. Znao je da se vraća kući i da će tamo ispisati nove stranice istorije. Tako je moralo biti. Što se mene tiče, on danas može sazvati konferenciju za novinare i objaviti povlačenje, svoju misiju je ispunio, a košarkaški svet ako bude imao sreće gledaće opet nekoga na približnom nivou možda za 50 godina.

Memfis

pre 7 godina

Bog je u liku LeBrona Džejmsa sišao na zemlju i ponovo vratio stvari na svoje mjesto. Još 5 titula.
(Jezekilj, 21. jun 2016 09:23)

Drago mi je da imate internet tamo. Pozdrav za Kovin.

cvele

pre 7 godina

Pobedili su, moze da prica sad kolko oce, do sledece sezone. Tacno je sve sto je rekao. Da li je morao to da kaze, verovatno ne. Svi tako rade, osim Dankana, on je uvek cutao.

leone sergio

pre 7 godina

Majstore SRCE I BOG su te predvodili, zato NE BOJ SE NIKAD NIKOGA. Uzeo si ono sto si hteo, doneo titulu u RODNI KRAJ, i to je to. Mnogi navijaci sirom sveta zele samo da nastavis da igras sto duze, jer kad odes kosarka ce biti monogo siromasnija. Sve najbolje..

Boske

pre 7 godina

@vladek
Pratim kosarku intenzivno od 1970 (od Svjetskog prvenstva u Ljubljani) i nemam nikakve dileme da je samo poredjenje bilo kog kosarkasa u istoriji sa Dzordanom apsolutni nonsens. JLB je vrhunski kosarkas, medju najboljima u zadnjih desetak godina, mozda i medju najboljih 10-tak u istoriji. I svakako je medju 5 najboljih lidera svog tima. A to je stvarno nevjerovatan kompliment, s obzirom s kakvim kosarkaskim virtuozima je on u konkurenciji!

A u basketu jedan na jedan izgubio bi ladno od nekolicine igraca, ne samo od MJ-a. Jer, Lebron je u mnogo disciplina jedan od najboljih, ali ni u jednoj najbolji. Bilo je igraca koji su istovremeno imali bolji sut, bolji dribling i brzi prvi korak - sasvim dovoljno za lagano razvaljivanje. Uostalom i danas ih ima 2-3.

20 godina pracenja kosarke? Malo je, kume, malo. :-)

Kamo_im_Sekil_O'Nil

pre 7 godina

Jeste da ga ne volim ili bolje receno nisam voleo zbog izjava i tog nekog stava da je strasno pametan i bolji covek od ostalih (nema sumnje da je bolji kosarkas), ali u NBA se najvise apsolutno ceni ovo, sampionski prsten. Ucutkao nas je sve i sad mozemo samo da priznamo nesto sto mnogi nisu verovali, a to je da je veliki sampion. To je to, dokazao je tamo gde je najbitnije, na terenu, liderstvom i svaka mu cast. Nije isto osvojiti sa Klivlendom i Majamijem. Sad je red na recimo Vestbruka i Krisa Pola da pokazu svoju velicinu. Svako moze da osvoji NBA, ovo je dokaz i zato je ovakav ishod bio odlican za NBA u finalu.

nista o nicemu

pre 7 godina

Ok Dzejms nije bolji od Dzordana. Ne mora ni da bude. Samo, kad govorite o titulama setite se:
1) Dzordan je uz sebe imao vrhunske trenere, saigrace i kontinuitet.
2) Dzordan je osvojio 6 titula ali je Bil Rasel osvojio 11. Po tom kriterijumu, Rasel je najbolji ikada.
(oxen, 21. jun 2016 09:15)

Dzordan je najbolji ikada jer je najbolji. Dzordanu to pise u biografiji na sajtu NBA, dakle dokle god to pise svi argumenti vam padaju u vodu. A pisace jos dugo dugo.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Lebron i Irving su po meni mogući pobednički tandem tj šampionski ako ostanu zajedno, uz solidnu pomoć J.R.-a, Lava i Tompsona mogu mnogo.
Kako su se njih dvojica samo dopunjavali u poslednje tri utakmice, oduševili su me kako su vukli jedan drugog

Sale

pre 7 godina

@boske
@donevla
@onaj sto prati NBA od 70-tih (Gdeeeeee si bre pratio?)

Smarate vise sa MJ. Covek je igrao bolje od drugih , svaka cast, ali da je toliko bolji od LBJ da nije ni za poredjenje - nije tacno.

1) Po fizickim predispozicijama LBJ u najmanju ruku ne zaostaje, a?
2) Vodjenja lopte, tehnika ulaza, roling - ne zaostaje
3) Sut - ne zaostaje, bolji je
4) Odbrana? To smo videli u G5, G6, G7 - zalepio je LBJ desetak rampi, ukrao desetak lopti (i MJ je bio mnogo dobar) - ne zaostaje
5) Skokovi - Ne treba porediti, prednost je na starni LBJ
6) Asistencije - prednost je na starni LBJ
7) Liderstvo - ne dajem nikome prednost
8) Titule - LBJ je uzeo ove godine titulu sa jednim super starom, dvojicom solidnih igraca, Jeffersonom u 36. godini (svaka mu cast kako je odigrao seriju), Schumpertom koji je pametan kao sporet na drva.
Dzordan je uzimao titule sa drugim najboljim defanzivcem lige (posle njega samog), najboljim sestim igracem lige, najboljim suterom lige, najboljim skakacem lige, vodjeni najboljim trenerom lige.

Bude li CLE uzeo i sledece dve godine prvenstvo, sto uopste nije nemoguce ako dovedu dvojicu krstenih igraca, razlika u titulama ce nestati...


Jos nesto jako vazno: NIKADA MJ nije dao vise od 20 poena Rodmanu - ko moze da u nekoliko utakmica zaustavi LBJ? Ja mislim niko.

A ovi majstori koji mu zameraju sto je "JA pa JA"-lik... da nije takav ne bi bio lider

E sad, MJ je lepsi, ko to vise voli

murajsam

pre 7 godina

Leteći Majkl, Kobi i Lebron svako na svoj način najbolji....glupo je porediti ih ali da su ova trojica najveći to nema sumnje....i još nešto, za Letećeg ne znam ali Kobi i Lebron su takođe i mnogo dobri ljudi...pogotovo Lebron...vidi mu se to inače i u faci...

Drax

pre 7 godina

Poenta Lebrona je sto on ima 2m i 3cm 115 kila i jace od metar vertikalnog skoka sto ga cini genetskim monstrumom od koga se ocekuje da dominira i on dominira sa lakocom.Dzordan je bio nekada zgoljavko i visina mu je prosecna za beka a skok je radom povecao inace je bio prosecan za kosarkasa i nije cak bio starter u srednjoj pa je njegova legenda veca.Ja licno smatram da je Lebron najbolji svih vremena prostom genetikom i dobrim kosarkaskim znanjem.Ali niko ne hvali ni Sakila Onila a hvale Dankana ili Rasela nasprem Camberlejna ili Barklija nasprem Malouna itd.Lebron je trebao da cuti i da ne bude melodramatican on je samo ispunio svoj pun potencijaj nije ga prevazisao kao neki.Ja mislim da mu treba odati pocast zato sto je vratio timsku kosarku iz osamdesetih u NBA a ne Dzordanov hero ball iz devedesetih.

Dovlanu

pre 7 godina

Jedan od najkompletnijih igraca ikada. Ali velika razlika izmedju njega i Dankana ili Jordana je ta da je on isao iz kluba u klub. Otisao je u Majami gde su vec bila dva top picka sa najjaceg drafta u zadnih 20 godina( Vejd i Bos). Onda se vratio u Klivlend gde je vec bio Irving broj 1 pick sa 2011 drafta. A onda je doveo jos par zvezda, Love, JR Smith..itd. Svaka mu cast ali zbog ovih stvari nece nikad biti kao Jordan ili Dankan.

kako je lepo biti glup

pre 7 godina

@Bojane,mnogo lupaš momak,kažeš da nije bilo velikih timova 90ih osim Čikaga.Niksi sa Pat Rajlijem,Indijana sa Birdom,Hjuston sa Tomjanovićem,a šta reći za jednu Jutu koja bi odučila od košarke sve timove danas,problem je bio što su uvek za protivnika imali najveći tim svih vremena, Čikago,preko kojeg se nije moglo.

Vlastimir

pre 7 godina

Koji je naduvenko ovaj Džejms. Posle finalne serije, sav je u priči: "Ja, ja, ja, pa ja..."
Povredili su mu osećanja u Majamiju?!?! Setite se samo kakvo mu je "pozdravno pismo" napisao ovaj isti predsednik Klivlenda, Den Gilbert, kada je otišao u Majami. Nije on išao u Majami da gradi poverenje, već da mu naprave tim, kako bi u "projekat Džejms" ubacili i neki šampionski prsten. Opet bi imao jednu titulu manje da nije bilo Grega Popovića, i onog puštanja Alena da pogodi za tri poena u poslednjoj sekundi šeste utakmice finala. Tamo je imao Vejda i Boša, dok mu je ovde titulu doneo sjajni Kajri Irving, onom trojkom preko Karija, 50 sekundi pre kraja sedme utakmice. Mogao bi malo da popriča sa nekim pravim šampionima u ligi, da mu objasne kako se ne uzdići u pobedi, i kako se dostojanstveno uzimaju titule.

tako je

pre 7 godina

tako jeee. A sledece sezone dolaze jos jaci. Ne samo sto ce timska hemija biti na jos vecem nivou nakon ove titule, vec ce i samopouzdanje da im bude na vecem nivou. Irving ce biti jos bolji jer ulazi u najbolje godine, Love bi konacno mogao da probudi zver u sebi koja je zaspala nakon odlaska iz Minesote, Tristan Tompson izrasta u defanzivnu silu, Lebron ce odigrati regularno sezonu sa 60% snage i biti dobar u plejofu + cinjenica da je sada sa njega spao ogroman pritisak ocekujem da pocne da igra mnogo opustenije i hrabrije. JR Smith igra kosarku zivota iako ulazi u pozne godine.

Bojan

pre 7 godina

(oklagija italijan, 21. jun 2016 08:53)
covek je napisao da prati kosarku u poslednjih 20 godina, znaci od '96. Tada vise nisu postojali ni bad boysi ni show time lakersi ni Birdovi kelti.

to je problem koji imaju Majklovi navijaci kada nabrajaju njegovu konkurenciju, kao da se kroz celu karijeru borio sa Birdom iz najboljih dana, Magicom i slicno. Detroit je skinuo Boston i Lejkerse sa trona, ne Majkl, onda je Majkl skinuo Detroit i tokom 90ih nije vise bilo velikih ekipa osim Cikaga. Ne racunajuci Cikago, ovogodisnji spursi, gsw, oklahoma i klivlend bi dobili sve ekipe 90ih.

Deki

pre 7 godina

Ja samo znam jedno: Dok sam gledao Džordana kako ulazi pod koš, medju trojicom, svi skaču, on medju njima, protivnici padaju, on i dalje u vazduhu i polaže loptu i obruč. Jednostavno, zastane ti dah. Kad gledam Lebrona, mašina koja trpa u koš i ništa više. Ne osećam tu nikakvu umetnost. Kobi me jedino podsećao na Majkla i to je sve. Centre ne mogu da poredim sa bekovima pa i krilima.

ivan

pre 7 godina

@vladek
ovo ti nije basket 1 na 1 nego timski sport u kome se igra 5 na 5.Neka 1 na 1 i pobedi mj-a ali u 5 na 5 dzordan je po mom licnom misljenju neprevazidjen.

petarczv

pre 7 godina

Preko dve decenije pratim NBA,utisak je da bi 1 na 1 Jordan dobio Jamesa,ali ono što sada radi James je mnogo veći podvig od Jordanovih titula.Prvo,da je Irving vrhunski igrač i da će biti super star nema dileme,ali mnogo još pasulja će morati da pojede da bi dostigao Pipena,porediti Granta ili Rodmana sa Lovom je neumesno.Mnogo,mnogo,bolju podršku je imao Jordan,i kada se povukao na one dve sezone Bullsi su odlično gurali.Na istoku tada je bio standardni luzer New York,sa Yuingom,Statusom,i Indiana sa Redzi Milerom,to su bili jači timovi.Na zapadu Yuta i Soniksi,tako da priča o sretnim vremenima nba u Jordanovih eri,ne stoji.Danas svaki tim ima bar jednog super stara,pa pogledajte šta radi Kazins u Kingsima,ili Lopez u Netsima,pa čak ni u po nisu stigli.
(vladek, 21. jun 2016 08:43)

Kako sada od irvinga pokusavate da napravite nekog nebitnog momcica kao da je ruki kao dobar je ali tek treba da se dokaze...samo da bi lebron bio u prvom planu. Alo decko irving je u ligi vec 6 godina a dosao je kao prvi pik nT draftu bio je proglasen posle prve sezone za roookija godine 3 puta je bio na all starr utakmici a jednom je i proglasen za mvp all starr-a,pobednik je u sutiranju trojki i osvajac je sampionskog prstena za koji je bio najzasluzniji u utakmici broj 7 kad se odlucivalo. tako da on ne treba da postane super star nego to vec jeste. A ine teorije da on ne bi video finale da nije imao lebrona stoje ali isto tako stoje da lebron ne bi uzeo titulu da nije imao wadea bosha i ray alena kao i sad kyria...

Bojan

pre 7 godina

(petarczv, 21. jun 2016 12:06)
te price kako ne bi video Lebron titule da nije ovoga ili onoga, pa je l vidis ti kako raste taj spisak ljudi. Lebron je osvajao titulu i bez Kajrija i bez Vejda i bez Bosa i bez Alena.
Ako ces po tome da ga poredis sa MJom, to samo umanjuje MJa, jer MJ ima jednu dobijenu utakmicu u plejofu bez Pipena, ne jednu seriju, vec jedan mec. Skor 1-9.
Lebron je i bez svih navedenih dosao do finala, i nikad nije ispao u prvoj rundi plejofa, a Majkl bez Pipena svaki put.

I da, ucinak Lebrona kad ti je ekipa pred ispadanjem, najbolji u istoriji :)

Bojan

pre 7 godina

(ramones, 21. jun 2016 09:13)
Niksi su bili dobar tim vecitih luzera. Nesto poput danasnjeg Hjustona, ili Klipersa.
a Indijana, smesna ekipa, Redzi Miler najbolji igrac, a i on je sam po sebi izuzetno precenjen (pa covek je tri puta bio u trecoj all-nba ekipi, a ubacen je u Hall of Fame, samo svlaci vrednost ostalih legitimno izabranih igraca), i posle Milera ko? Bajron Skot? jedini igrac koji se tu jos nesto istakao je Jalen Rose zbog podmetanja noge suterima.

Milan

pre 7 godina

"Moje liderstvo, moju posvećenost, ja, mene, samnom, od mene... ja, ja, ja"
Jedan od najboljih igrača ikada ali je davez veliki i ne bih ga nikada uzeo za ekipu na basketu samo zato što ni jednom pored ovolikih JA nije rekao MI

petarczv

pre 7 godina

Staviti Kinga i Kobija u isti kos je sramota. Kobija koji je samo znao da poentira i Lebrona koji jednako dobro poentira(uz bolji procenat suta) ali mnogo bolje skace asistira blokira i najvaznije igra fenomenalnu odbranu u odnosu na Kobija koji se u odbrani uvek stedeo ne bi li sto vise poena dao u napadu. Lebron je jedan nivo iznad Kobija vec sada. Jordan sa druge strane je bio takodje fenomenalan u odbrani koliko i u napadu i zbog toga mi je najbolji od najboljih. U novijoj istoriji kosarke po meni je lista Jordan, Medzik, Lebron pa daleko iza na cetvrtom mestu Kobi.
(Srbin, 21. jun 2016 11:18)

5 prstena na kobijevoj ruci se ne bi slozilo sa tobom...

molimvasobjavitekomentar

pre 7 godina

Najbolji i najdominantniji igrač svih vremena je Wilt Norman Chamberlain.
Wilt se povukao pre više od 40 godina, a i dalje drži preko 70 važećih NBA rekorda.
Oscar Robertson je jednom dao odgovor na pitanje da li je Wilt GOAT, i odgovor je glasio "books don't lie".

oliver kosta

pre 7 godina

Decko je zver. Realno. Sam je pobedio najbolju sutersku ekipu u NBA. A ovi sto ga ne vole,smesni su. Treba biti realan u zivotu I cestitati majstoru.

Баскеташ

pre 7 godina

ЛеБрон је велики мајстор, у најбољих је 10 свих времена (5 је заиста мали број да би се у њега сместиле све легенде ове игре). Рећи да није имао суперзвезде око себе је лупетање. Отишао је у дрим тим Мајами, тамо је играо са једним од 10 најбољих бекова у историји (Вејдом), једним од најбољих шутера свих времена (Аленом), одличним Бошом, једним од најкориснијих играча НБА лиге, мајстором чији се огроман учинак често није видео (Батјеом). Сада има суперзвезду у настанку (Ирвинга), играча који је из Минесоте доведен као суперзвезда (Лав), сасвим доброг бека-Шутера, до пре неку годину лидера екипе Денвера (ЏР Смита) и једног од најбољих скакача лиге (Томпсона). Што се квалитета лиге 90-их тиче, и прича о недостатку добрих тимова тиче, па то је заиста будалаштина. Већина аналитичара, спортских новинара,бивших играча се слаже да су друга половина 80-их и 90-е најбоље време НБА кошарке икада...

petarczv

pre 7 godina

Da nije bilo kaznjavanja greena,sudija adama silvera i naravno kajrija ne bi ti osvojio nista ali ti si ligino cedo i moralo je to tako da se desi...Uglavnom opet si ispod Jordana i kobija iako svim silama pokusavaju da te uzdignu ali dzabe 3 titule je manje od 5 i 6...

e moj ti

pre 7 godina

"Ne racunajuci Cikago, ovogodisnji spursi, gsw, oklahoma i klivlend bi dobili sve ekipe 90ih2
(Bojan, 21. jun 2016 11:34)
Ne bi dobili ni Finiks s Barklijem, Njujork s Juingom, a o Hjustonu - gre'ota je trošiti reči. Ranih 90-ih. Kasnije (a ni ranije? ) - Jutu

Rašid

pre 7 godina

Nebi ti ni ove godine nista uradio da ti liga nije pomogla,zasluzena pobjeda u 7mecu to ne sporim ali niko ne pise kako ste dosli do majstorice da je bilo pravde trebalo je biti 4-1 za GSW i to kazem ja koji nisam fan GSW ovo sto se dogodilo ove godine je najveca sramota u istoriji NBA.Zalosno je to sve prvo na istoku niste imali konkurenciju odmarate igrace cele godine promenili ste 10igraca u zadnje dve godine i 2 trenera najskuplji tim u istoriji NBA lige i onda se jos liga stane u vasu korist a timovi koji se grade godinnama kroz draft i napredak igraca ko j..e da je bilo pravde neko od ova tri tima je trebao biti sampion SAS-OKC ILI GSW vidilo se da je neprijatno Adamu Silveru kada je dodjeljivao pehar jer zna sto su uradili zalosno je to sve nije vise NBA sto je bio jedino im ide odlicno pravljenje para.

petarczv

pre 7 godina

Moje liderstvo, moju posvećenost, ja, mene, samnom, od mene... ja, ja, ja" 
Jedan od najboljih igrača ikada ali je davez veliki i ne bih ga nikada uzeo za ekipu na basketu samo zato što ni jednom pored ovolikih JA nije rekao MI
(Milan, 21. jun 2016 09:36)

EGO MANIJAK a kad su gubili 3:1 bilo je moji saigraci ovo moji saigraci su losi moji saigraci moraju bolje,njihova klupa je. bolja od nase...

Vrlo lako je clevlend mogo da ostane bez titule da kyrie nije odigrao monstruozno kad je najvise trebalo a lebron sa smesnim ucinkom bi bio proglasen za najveceg loozera u istoriji nba jer ga celo drugo pol nije bilo kao i uvek se krio od lopte ali desio se kyrie i sada je samo on on i samo on i opet pocinje prica najbolji ikada i te fore a istina je da mu uvek drugi. igraci donose titule i da mu je skor 3-7 u finalima za razliku od velikog michaela 6-6 i 6 mvp titula. I naravno lopta ide kod njega uvek u ruke kada se odlucuje o tituli u zadnjem napadu a ne kod rodmana ili kera ili pipena...e u tome je razlika...

Realno

pre 7 godina

Smjesan igrac,smitove trojke i svemirska igra irvinga je donijela titulu,james je ponovo bjezao od kljucni suteva,covjeka pustaju da sutira kakav james i bakraci,1 titulu mu donijeli wade i bosh,2. ray allen kljucnom trojkom,3 irving,da nije fizicki dominantan bio bi prosjek.
(Realno, 21. jun 2016 00:49)

grof

pre 7 godina

Realno, nije Clevelend toliko dobio ovo finale koliko ga ja GSW izgubio.
Ona suspenzija Green-a u petoj utakmici nema veze sa vezom.
Takodje Curry-a su sudije potpuno nezasluzeno izbacili u 6-oj utakmici.
Lose sudjenje, ocajno tempirana forma i povrede GSW su kumovale ovoj pobedi Clevelenda.
Ne kazem da je Cle nezasluzeno pobedio (kao onomad La sto je dobio Sac) ali sada da se prica da je James izdominirao - nije. Kockice mu se slozile i to je to.

Boske

pre 7 godina

E sad, MJ je lepsi, ko to vise voli
(Sale, 21. jun 2016 12:55)

Sale, nije MJ ljepsi, on je najljepsi!
A ti si ovdje ocigledno najmladji, to ti niko ne spori. :-)

marketing

pre 7 godina

PR agencija koja je savetovala LeBrona da objavi "The Decision" u direktnom prenosu na tv-u ga je isto tako savetovala da cmizdri posle utakmice ne bi li povratio poljuljani imidz kod navijaca sirom sveta.

Igor PG

pre 7 godina

Dobar ti je nik. Samo ne vidim sto je realno u tome da za covjeka za kojeg jedan Majkl Dzordan i Bil Rasel kazu da je najkompletniji igrac u istoriji igre ti kazes da je smijesan. Mozda bi ipak trebalo da ti nik bude smijesno?

vladek

pre 7 godina

Preko dve decenije pratim NBA,utisak je da bi 1 na 1 Jordan dobio Jamesa,ali ono što sada radi James je mnogo veći podvig od Jordanovih titula.Prvo,da je Irving vrhunski igrač i da će biti super star nema dileme,ali mnogo još pasulja će morati da pojede da bi dostigao Pipena,porediti Granta ili Rodmana sa Lovom je neumesno.Mnogo,mnogo,bolju podršku je imao Jordan,i kada se povukao na one dve sezone Bullsi su odlično gurali.Na istoku tada je bio standardni luzer New York,sa Yuingom,Statusom,i Indiana sa Redzi Milerom,to su bili jači timovi.Na zapadu Yuta i Soniksi,tako da priča o sretnim vremenima nba u Jordanovih eri,ne stoji.Danas svaki tim ima bar jednog super stara,pa pogledajte šta radi Kazins u Kingsima,ili Lopez u Netsima,pa čak ni u po nisu stigli.

Jezekilj

pre 7 godina

I dalje odgovorno tvrdim da je LeBron Džejms najbolji košarkaš kojeg je svijet ikada vidio. Majkl Džordana treba pod hitno demistifikovati, razbiti taj urbani mit o njegovoj nedodirljivosti i pokazati ljudima da je košarka igra 5 na 5, a ne 1 na 1.
Drago mi je što su pojavom LeBrona ponovo vraćene istinske košarkaške vrijednosti koje su važile do povlačenja iz igre Medžika i Birda, a koje su bile nestale dolaskom Džordana i kasnije Kobija na scenu. Ponovo je košarka kolektivna igra, a neko 'street ball' dokazivanje.
Bog je u liku LeBrona Džejmsa sišao na zemlju i ponovo vratio stvari na svoje mjesto. Još 5 titula.

Lex

pre 7 godina

Lebron spada u 3 najbolja igraca ikada.Verovatno je najkompletniji igrac ikada.Inace, on I C.Ronaldo su dva najveca humanitarca koji je svet ikada imao, tako da ne se*ete da je ,,mali covek".

Vlastimir

pre 7 godina

Koji je naduvenko ovaj Džejms. Posle finalne serije, sav je u priči: "Ja, ja, ja, pa ja..."
Povredili su mu osećanja u Majamiju?!?! Setite se samo kakvo mu je "pozdravno pismo" napisao ovaj isti predsednik Klivlenda, Den Gilbert, kada je otišao u Majami. Nije on išao u Majami da gradi poverenje, već da mu naprave tim, kako bi u "projekat Džejms" ubacili i neki šampionski prsten. Opet bi imao jednu titulu manje da nije bilo Grega Popovića, i onog puštanja Alena da pogodi za tri poena u poslednjoj sekundi šeste utakmice finala. Tamo je imao Vejda i Boša, dok mu je ovde titulu doneo sjajni Kajri Irving, onom trojkom preko Karija, 50 sekundi pre kraja sedme utakmice. Mogao bi malo da popriča sa nekim pravim šampionima u ligi, da mu objasne kako se ne uzdići u pobedi, i kako se dostojanstveno uzimaju titule.

Dovlanu

pre 7 godina

Jedan od najkompletnijih igraca ikada. Ali velika razlika izmedju njega i Dankana ili Jordana je ta da je on isao iz kluba u klub. Otisao je u Majami gde su vec bila dva top picka sa najjaceg drafta u zadnih 20 godina( Vejd i Bos). Onda se vratio u Klivlend gde je vec bio Irving broj 1 pick sa 2011 drafta. A onda je doveo jos par zvezda, Love, JR Smith..itd. Svaka mu cast ali zbog ovih stvari nece nikad biti kao Jordan ili Dankan.

frida

pre 7 godina

Egoizam jednog vremena, odnosno savremenika, se pokazuje najčešće kroz preuveličavnje vrednosti postignuća tog vremena.
Podsvesno tako i sebi dajemo na značaju. (što je i suština egoizma)

Koliko puta smo čuli, što od političara, što od sportista, umetnika... da je to njihovo, ili ovdašnje, ili sadašnje... nešto najepohalnije, najvažnije, najnepostignutije, itd...

Reći da je James najbolji, jedan od najboljih ikada je tipičan primer.
Pogotovu što smo do nedavno gledali eru Jordana (i njegovih protivnika, što da ne). Era, koja je bila gladiatorska. Kada je sport bio arena, a ne rijaliti i šou za zgrtanje novca.

Srednji vek, potom i renesansa, dali su najviše što civilizacija može da da. Možda i drevna Kina i Egipat, te Heleni, pa i Srbi (u vreme carevine i despootovine, veliki deo stanovništva bio obrazovan, Srbija najbogatija u Evropi, u svakom smislu)...
Ali tr epohe su nam daleke. Opterećujuće svojim dostignućima. Plebs želi nešto pitko, plitko i banalno. S čim može da se poistoveti. A usput i obesmisli hiljade godina pre njega.

Npr, ono što je Džaja radio na prvenstvima, o tome Pogba, Ronaldo, sve izvikane zvezde mogu da sanjaju. Njima se takve utakmice dešavaju jednom u 30 utakmica, i odmah se proglasavaju naj...

Govoriti o Jamesu kao najvećem... malo je reći neznanje i egoizam.

Egoizam i neznanje.

marketing

pre 7 godina

PR agencija koja je savetovala LeBrona da objavi "The Decision" u direktnom prenosu na tv-u ga je isto tako savetovala da cmizdri posle utakmice ne bi li povratio poljuljani imidz kod navijaca sirom sveta.

The Chief

pre 7 godina

ustvari si ovim pokazao da si mali covek i kompleksas.
(sportista, 21. jun 2016 08:25)

Samo čovek koji u životu nije potrčao ne može da shvati ovu iskonsku emociju rođenog sportiste, takmičara i pobednika. Savet: promeni nick, pošto je sušta suprotnost svemu što ti predstavljaš.

Deki

pre 7 godina

Ja samo znam jedno: Dok sam gledao Džordana kako ulazi pod koš, medju trojicom, svi skaču, on medju njima, protivnici padaju, on i dalje u vazduhu i polaže loptu i obruč. Jednostavno, zastane ti dah. Kad gledam Lebrona, mašina koja trpa u koš i ništa više. Ne osećam tu nikakvu umetnost. Kobi me jedino podsećao na Majkla i to je sve. Centre ne mogu da poredim sa bekovima pa i krilima.

Realno

pre 7 godina

Smjesan igrac,smitove trojke i svemirska igra irvinga je donijela titulu,james je ponovo bjezao od kljucni suteva,covjeka pustaju da sutira kakav james i bakraci,1 titulu mu donijeli wade i bosh,2. ray allen kljucnom trojkom,3 irving,da nije fizicki dominantan bio bi prosjek.
(Realno, 21. jun 2016 00:49)

Milan

pre 7 godina

"Moje liderstvo, moju posvećenost, ja, mene, samnom, od mene... ja, ja, ja"
Jedan od najboljih igrača ikada ali je davez veliki i ne bih ga nikada uzeo za ekipu na basketu samo zato što ni jednom pored ovolikih JA nije rekao MI

petarczv

pre 7 godina

Moje liderstvo, moju posvećenost, ja, mene, samnom, od mene... ja, ja, ja" 
Jedan od najboljih igrača ikada ali je davez veliki i ne bih ga nikada uzeo za ekipu na basketu samo zato što ni jednom pored ovolikih JA nije rekao MI
(Milan, 21. jun 2016 09:36)

EGO MANIJAK a kad su gubili 3:1 bilo je moji saigraci ovo moji saigraci su losi moji saigraci moraju bolje,njihova klupa je. bolja od nase...

Vrlo lako je clevlend mogo da ostane bez titule da kyrie nije odigrao monstruozno kad je najvise trebalo a lebron sa smesnim ucinkom bi bio proglasen za najveceg loozera u istoriji nba jer ga celo drugo pol nije bilo kao i uvek se krio od lopte ali desio se kyrie i sada je samo on on i samo on i opet pocinje prica najbolji ikada i te fore a istina je da mu uvek drugi. igraci donose titule i da mu je skor 3-7 u finalima za razliku od velikog michaela 6-6 i 6 mvp titula. I naravno lopta ide kod njega uvek u ruke kada se odlucuje o tituli u zadnjem napadu a ne kod rodmana ili kera ili pipena...e u tome je razlika...

grof

pre 7 godina

Realno, nije Clevelend toliko dobio ovo finale koliko ga ja GSW izgubio.
Ona suspenzija Green-a u petoj utakmici nema veze sa vezom.
Takodje Curry-a su sudije potpuno nezasluzeno izbacili u 6-oj utakmici.
Lose sudjenje, ocajno tempirana forma i povrede GSW su kumovale ovoj pobedi Clevelenda.
Ne kazem da je Cle nezasluzeno pobedio (kao onomad La sto je dobio Sac) ali sada da se prica da je James izdominirao - nije. Kockice mu se slozile i to je to.

petarczv

pre 7 godina

Staviti Kinga i Kobija u isti kos je sramota. Kobija koji je samo znao da poentira i Lebrona koji jednako dobro poentira(uz bolji procenat suta) ali mnogo bolje skace asistira blokira i najvaznije igra fenomenalnu odbranu u odnosu na Kobija koji se u odbrani uvek stedeo ne bi li sto vise poena dao u napadu. Lebron je jedan nivo iznad Kobija vec sada. Jordan sa druge strane je bio takodje fenomenalan u odbrani koliko i u napadu i zbog toga mi je najbolji od najboljih. U novijoj istoriji kosarke po meni je lista Jordan, Medzik, Lebron pa daleko iza na cetvrtom mestu Kobi.
(Srbin, 21. jun 2016 11:18)

5 prstena na kobijevoj ruci se ne bi slozilo sa tobom...

Bojan

pre 7 godina

(oklagija italijan, 21. jun 2016 08:53)
covek je napisao da prati kosarku u poslednjih 20 godina, znaci od '96. Tada vise nisu postojali ni bad boysi ni show time lakersi ni Birdovi kelti.

to je problem koji imaju Majklovi navijaci kada nabrajaju njegovu konkurenciju, kao da se kroz celu karijeru borio sa Birdom iz najboljih dana, Magicom i slicno. Detroit je skinuo Boston i Lejkerse sa trona, ne Majkl, onda je Majkl skinuo Detroit i tokom 90ih nije vise bilo velikih ekipa osim Cikaga. Ne racunajuci Cikago, ovogodisnji spursi, gsw, oklahoma i klivlend bi dobili sve ekipe 90ih.

Sale

pre 7 godina

@boske
@donevla
@onaj sto prati NBA od 70-tih (Gdeeeeee si bre pratio?)

Smarate vise sa MJ. Covek je igrao bolje od drugih , svaka cast, ali da je toliko bolji od LBJ da nije ni za poredjenje - nije tacno.

1) Po fizickim predispozicijama LBJ u najmanju ruku ne zaostaje, a?
2) Vodjenja lopte, tehnika ulaza, roling - ne zaostaje
3) Sut - ne zaostaje, bolji je
4) Odbrana? To smo videli u G5, G6, G7 - zalepio je LBJ desetak rampi, ukrao desetak lopti (i MJ je bio mnogo dobar) - ne zaostaje
5) Skokovi - Ne treba porediti, prednost je na starni LBJ
6) Asistencije - prednost je na starni LBJ
7) Liderstvo - ne dajem nikome prednost
8) Titule - LBJ je uzeo ove godine titulu sa jednim super starom, dvojicom solidnih igraca, Jeffersonom u 36. godini (svaka mu cast kako je odigrao seriju), Schumpertom koji je pametan kao sporet na drva.
Dzordan je uzimao titule sa drugim najboljim defanzivcem lige (posle njega samog), najboljim sestim igracem lige, najboljim suterom lige, najboljim skakacem lige, vodjeni najboljim trenerom lige.

Bude li CLE uzeo i sledece dve godine prvenstvo, sto uopste nije nemoguce ako dovedu dvojicu krstenih igraca, razlika u titulama ce nestati...


Jos nesto jako vazno: NIKADA MJ nije dao vise od 20 poena Rodmanu - ko moze da u nekoliko utakmica zaustavi LBJ? Ja mislim niko.

A ovi majstori koji mu zameraju sto je "JA pa JA"-lik... da nije takav ne bi bio lider

E sad, MJ je lepsi, ko to vise voli

petarczv

pre 7 godina

Da nije bilo kaznjavanja greena,sudija adama silvera i naravno kajrija ne bi ti osvojio nista ali ti si ligino cedo i moralo je to tako da se desi...Uglavnom opet si ispod Jordana i kobija iako svim silama pokusavaju da te uzdignu ali dzabe 3 titule je manje od 5 i 6...

Drax

pre 7 godina

Poenta Lebrona je sto on ima 2m i 3cm 115 kila i jace od metar vertikalnog skoka sto ga cini genetskim monstrumom od koga se ocekuje da dominira i on dominira sa lakocom.Dzordan je bio nekada zgoljavko i visina mu je prosecna za beka a skok je radom povecao inace je bio prosecan za kosarkasa i nije cak bio starter u srednjoj pa je njegova legenda veca.Ja licno smatram da je Lebron najbolji svih vremena prostom genetikom i dobrim kosarkaskim znanjem.Ali niko ne hvali ni Sakila Onila a hvale Dankana ili Rasela nasprem Camberlejna ili Barklija nasprem Malouna itd.Lebron je trebao da cuti i da ne bude melodramatican on je samo ispunio svoj pun potencijaj nije ga prevazisao kao neki.Ja mislim da mu treba odati pocast zato sto je vratio timsku kosarku iz osamdesetih u NBA a ne Dzordanov hero ball iz devedesetih.

oxen

pre 7 godina

Ok Dzejms nije bolji od Dzordana. Ne mora ni da bude. Samo, kad govorite o titulama setite se:
1) Dzordan je uz sebe imao vrhunske trenere, saigrace i kontinuitet.
2) Dzordan je osvojio 6 titula ali je Bil Rasel osvojio 11. Po tom kriterijumu, Rasel je najbolji ikada.

Rašid

pre 7 godina

Nebi ti ni ove godine nista uradio da ti liga nije pomogla,zasluzena pobjeda u 7mecu to ne sporim ali niko ne pise kako ste dosli do majstorice da je bilo pravde trebalo je biti 4-1 za GSW i to kazem ja koji nisam fan GSW ovo sto se dogodilo ove godine je najveca sramota u istoriji NBA.Zalosno je to sve prvo na istoku niste imali konkurenciju odmarate igrace cele godine promenili ste 10igraca u zadnje dve godine i 2 trenera najskuplji tim u istoriji NBA lige i onda se jos liga stane u vasu korist a timovi koji se grade godinnama kroz draft i napredak igraca ko j..e da je bilo pravde neko od ova tri tima je trebao biti sampion SAS-OKC ILI GSW vidilo se da je neprijatno Adamu Silveru kada je dodjeljivao pehar jer zna sto su uradili zalosno je to sve nije vise NBA sto je bio jedino im ide odlicno pravljenje para.

Баскеташ

pre 7 godina

ЛеБрон је велики мајстор, у најбољих је 10 свих времена (5 је заиста мали број да би се у њега сместиле све легенде ове игре). Рећи да није имао суперзвезде око себе је лупетање. Отишао је у дрим тим Мајами, тамо је играо са једним од 10 најбољих бекова у историји (Вејдом), једним од најбољих шутера свих времена (Аленом), одличним Бошом, једним од најкориснијих играча НБА лиге, мајстором чији се огроман учинак често није видео (Батјеом). Сада има суперзвезду у настанку (Ирвинга), играча који је из Минесоте доведен као суперзвезда (Лав), сасвим доброг бека-Шутера, до пре неку годину лидера екипе Денвера (ЏР Смита) и једног од најбољих скакача лиге (Томпсона). Што се квалитета лиге 90-их тиче, и прича о недостатку добрих тимова тиче, па то је заиста будалаштина. Већина аналитичара, спортских новинара,бивших играча се слаже да су друга половина 80-их и 90-е најбоље време НБА кошарке икада...

nista o nicemu

pre 7 godina

Ok Dzejms nije bolji od Dzordana. Ne mora ni da bude. Samo, kad govorite o titulama setite se:
1) Dzordan je uz sebe imao vrhunske trenere, saigrace i kontinuitet.
2) Dzordan je osvojio 6 titula ali je Bil Rasel osvojio 11. Po tom kriterijumu, Rasel je najbolji ikada.
(oxen, 21. jun 2016 09:15)

Dzordan je najbolji ikada jer je najbolji. Dzordanu to pise u biografiji na sajtu NBA, dakle dokle god to pise svi argumenti vam padaju u vodu. A pisace jos dugo dugo.

e moj ti

pre 7 godina

"Ne racunajuci Cikago, ovogodisnji spursi, gsw, oklahoma i klivlend bi dobili sve ekipe 90ih2
(Bojan, 21. jun 2016 11:34)
Ne bi dobili ni Finiks s Barklijem, Njujork s Juingom, a o Hjustonu - gre'ota je trošiti reči. Ranih 90-ih. Kasnije (a ni ranije? ) - Jutu

Boske

pre 7 godina

@vladek
Pratim kosarku intenzivno od 1970 (od Svjetskog prvenstva u Ljubljani) i nemam nikakve dileme da je samo poredjenje bilo kog kosarkasa u istoriji sa Dzordanom apsolutni nonsens. JLB je vrhunski kosarkas, medju najboljima u zadnjih desetak godina, mozda i medju najboljih 10-tak u istoriji. I svakako je medju 5 najboljih lidera svog tima. A to je stvarno nevjerovatan kompliment, s obzirom s kakvim kosarkaskim virtuozima je on u konkurenciji!

A u basketu jedan na jedan izgubio bi ladno od nekolicine igraca, ne samo od MJ-a. Jer, Lebron je u mnogo disciplina jedan od najboljih, ali ni u jednoj najbolji. Bilo je igraca koji su istovremeno imali bolji sut, bolji dribling i brzi prvi korak - sasvim dovoljno za lagano razvaljivanje. Uostalom i danas ih ima 2-3.

20 godina pracenja kosarke? Malo je, kume, malo. :-)

bohemian

pre 7 godina

Ne znam da li je najbolji ikada ali znam da ovo što je sada napravio nikad nije viđeno. Ovakvu želju, strast i izgaranje u njegovoj igri nisam video u Miamiju. Ona blokada na Iguodali je van prostora i vremena, jedan od najupečatljivijih momenata u istoriji košarke. Sada mi je jasno zašto je bio onako smiren kad je gubio finale od Spursa 2014. Znao je da se vraća kući i da će tamo ispisati nove stranice istorije. Tako je moralo biti. Što se mene tiče, on danas može sazvati konferenciju za novinare i objaviti povlačenje, svoju misiju je ispunio, a košarkaški svet ako bude imao sreće gledaće opet nekoga na približnom nivou možda za 50 godina.

Bojan

pre 7 godina

(ramones, 21. jun 2016 09:13)
Niksi su bili dobar tim vecitih luzera. Nesto poput danasnjeg Hjustona, ili Klipersa.
a Indijana, smesna ekipa, Redzi Miler najbolji igrac, a i on je sam po sebi izuzetno precenjen (pa covek je tri puta bio u trecoj all-nba ekipi, a ubacen je u Hall of Fame, samo svlaci vrednost ostalih legitimno izabranih igraca), i posle Milera ko? Bajron Skot? jedini igrac koji se tu jos nesto istakao je Jalen Rose zbog podmetanja noge suterima.

Srbin

pre 7 godina

Staviti Kinga i Kobija u isti kos je sramota. Kobija koji je samo znao da poentira i Lebrona koji jednako dobro poentira(uz bolji procenat suta) ali mnogo bolje skace asistira blokira i najvaznije igra fenomenalnu odbranu u odnosu na Kobija koji se u odbrani uvek stedeo ne bi li sto vise poena dao u napadu. Lebron je jedan nivo iznad Kobija vec sada. Jordan sa druge strane je bio takodje fenomenalan u odbrani koliko i u napadu i zbog toga mi je najbolji od najboljih. U novijoj istoriji kosarke po meni je lista Jordan, Medzik, Lebron pa daleko iza na cetvrtom mestu Kobi.

petarczv

pre 7 godina

Preko dve decenije pratim NBA,utisak je da bi 1 na 1 Jordan dobio Jamesa,ali ono što sada radi James je mnogo veći podvig od Jordanovih titula.Prvo,da je Irving vrhunski igrač i da će biti super star nema dileme,ali mnogo još pasulja će morati da pojede da bi dostigao Pipena,porediti Granta ili Rodmana sa Lovom je neumesno.Mnogo,mnogo,bolju podršku je imao Jordan,i kada se povukao na one dve sezone Bullsi su odlično gurali.Na istoku tada je bio standardni luzer New York,sa Yuingom,Statusom,i Indiana sa Redzi Milerom,to su bili jači timovi.Na zapadu Yuta i Soniksi,tako da priča o sretnim vremenima nba u Jordanovih eri,ne stoji.Danas svaki tim ima bar jednog super stara,pa pogledajte šta radi Kazins u Kingsima,ili Lopez u Netsima,pa čak ni u po nisu stigli.
(vladek, 21. jun 2016 08:43)

Kako sada od irvinga pokusavate da napravite nekog nebitnog momcica kao da je ruki kao dobar je ali tek treba da se dokaze...samo da bi lebron bio u prvom planu. Alo decko irving je u ligi vec 6 godina a dosao je kao prvi pik nT draftu bio je proglasen posle prve sezone za roookija godine 3 puta je bio na all starr utakmici a jednom je i proglasen za mvp all starr-a,pobednik je u sutiranju trojki i osvajac je sampionskog prstena za koji je bio najzasluzniji u utakmici broj 7 kad se odlucivalo. tako da on ne treba da postane super star nego to vec jeste. A ine teorije da on ne bi video finale da nije imao lebrona stoje ali isto tako stoje da lebron ne bi uzeo titulu da nije imao wadea bosha i ray alena kao i sad kyria...

ramones

pre 7 godina

Sta sve ovde covek moze da procita.Niksi iz Dzordanovih dana bili losi???Juing,Oukli,Mejson,Starks...Pa razbili bi(i pretukli)npr.ovaj bedni Toronto.Indijana nije bila samo Redzi Miler,strasan tim...Lebron jeste vrhunski igrac,samo neznalica moze da kaze da je Kari bolji,ali porediti NBA nekada i sad,dajte ljudi...

ivan

pre 7 godina

@vladek
ovo ti nije basket 1 na 1 nego timski sport u kome se igra 5 na 5.Neka 1 na 1 i pobedi mj-a ali u 5 na 5 dzordan je po mom licnom misljenju neprevazidjen.

murajsam

pre 7 godina

Leteći Majkl, Kobi i Lebron svako na svoj način najbolji....glupo je porediti ih ali da su ova trojica najveći to nema sumnje....i još nešto, za Letećeg ne znam ali Kobi i Lebron su takođe i mnogo dobri ljudi...pogotovo Lebron...vidi mu se to inače i u faci...

danevla

pre 7 godina

(Deki, 21. jun 2016 10:49)
A nije ti umetnost kada Džejms asistira centrima bez gledanja,ili preko celog terena u kontri,ili kroz čitavu odbranu do slobodnog saigrača u ćošku?Još od Medžika se nije pojavio Igrač sa takvim pregledom igre,tako kompletan da pokriva sve pozicije od 1 do 5. Da se Lebronova igra svodi samo na fizičke predispozicije,bio bi isti kao De Andre Džordan,a ne jedan od najboljih ikada.G.O.A.T.

Memfis

pre 7 godina

Bog je u liku LeBrona Džejmsa sišao na zemlju i ponovo vratio stvari na svoje mjesto. Još 5 titula.
(Jezekilj, 21. jun 2016 09:23)

Drago mi je da imate internet tamo. Pozdrav za Kovin.

leone sergio

pre 7 godina

Majstore SRCE I BOG su te predvodili, zato NE BOJ SE NIKAD NIKOGA. Uzeo si ono sto si hteo, doneo titulu u RODNI KRAJ, i to je to. Mnogi navijaci sirom sveta zele samo da nastavis da igras sto duze, jer kad odes kosarka ce biti monogo siromasnija. Sve najbolje..

Kamo_im_Sekil_O'Nil

pre 7 godina

Jeste da ga ne volim ili bolje receno nisam voleo zbog izjava i tog nekog stava da je strasno pametan i bolji covek od ostalih (nema sumnje da je bolji kosarkas), ali u NBA se najvise apsolutno ceni ovo, sampionski prsten. Ucutkao nas je sve i sad mozemo samo da priznamo nesto sto mnogi nisu verovali, a to je da je veliki sampion. To je to, dokazao je tamo gde je najbitnije, na terenu, liderstvom i svaka mu cast. Nije isto osvojiti sa Klivlendom i Majamijem. Sad je red na recimo Vestbruka i Krisa Pola da pokazu svoju velicinu. Svako moze da osvoji NBA, ovo je dokaz i zato je ovakav ishod bio odlican za NBA u finalu.

Peđa

pre 7 godina

I dalje večita tema u komentarima.Ko je bolji,LeBron ili Džordan?Prvo,NBA ligu pratim još od vremena Džulijusa Irvinga i velike Filadelfije 76,potom Džabara,Periša,Birda,Medžika, D. Vilkinsa...Kasnije Džordana,Olajdžuvona,Barklija,Juinga,Milera,Drekslera,...Uporno tvrdim,a evo i Medžik potvrđuje,da je LeBron među prvih 5-6 u poslednjih četrdesetak godina.Da li je prvi ili šesti samo je stvar ukusa.Slično kao i sa trouglom Pele,Maradona i Mesi.Različita vremena,okolnosti,okruženje,...

kako je lepo biti glup

pre 7 godina

@Bojane,mnogo lupaš momak,kažeš da nije bilo velikih timova 90ih osim Čikaga.Niksi sa Pat Rajlijem,Indijana sa Birdom,Hjuston sa Tomjanovićem,a šta reći za jednu Jutu koja bi odučila od košarke sve timove danas,problem je bio što su uvek za protivnika imali najveći tim svih vremena, Čikago,preko kojeg se nije moglo.

molimvasobjavitekomentar

pre 7 godina

Najbolji i najdominantniji igrač svih vremena je Wilt Norman Chamberlain.
Wilt se povukao pre više od 40 godina, a i dalje drži preko 70 važećih NBA rekorda.
Oscar Robertson je jednom dao odgovor na pitanje da li je Wilt GOAT, i odgovor je glasio "books don't lie".

Bojan

pre 7 godina

(petarczv, 21. jun 2016 12:06)
te price kako ne bi video Lebron titule da nije ovoga ili onoga, pa je l vidis ti kako raste taj spisak ljudi. Lebron je osvajao titulu i bez Kajrija i bez Vejda i bez Bosa i bez Alena.
Ako ces po tome da ga poredis sa MJom, to samo umanjuje MJa, jer MJ ima jednu dobijenu utakmicu u plejofu bez Pipena, ne jednu seriju, vec jedan mec. Skor 1-9.
Lebron je i bez svih navedenih dosao do finala, i nikad nije ispao u prvoj rundi plejofa, a Majkl bez Pipena svaki put.

I da, ucinak Lebrona kad ti je ekipa pred ispadanjem, najbolji u istoriji :)

Boske

pre 7 godina

E sad, MJ je lepsi, ko to vise voli
(Sale, 21. jun 2016 12:55)

Sale, nije MJ ljepsi, on je najljepsi!
A ti si ovdje ocigledno najmladji, to ti niko ne spori. :-)

cvele

pre 7 godina

Pobedili su, moze da prica sad kolko oce, do sledece sezone. Tacno je sve sto je rekao. Da li je morao to da kaze, verovatno ne. Svi tako rade, osim Dankana, on je uvek cutao.

tako je

pre 7 godina

tako jeee. A sledece sezone dolaze jos jaci. Ne samo sto ce timska hemija biti na jos vecem nivou nakon ove titule, vec ce i samopouzdanje da im bude na vecem nivou. Irving ce biti jos bolji jer ulazi u najbolje godine, Love bi konacno mogao da probudi zver u sebi koja je zaspala nakon odlaska iz Minesote, Tristan Tompson izrasta u defanzivnu silu, Lebron ce odigrati regularno sezonu sa 60% snage i biti dobar u plejofu + cinjenica da je sada sa njega spao ogroman pritisak ocekujem da pocne da igra mnogo opustenije i hrabrije. JR Smith igra kosarku zivota iako ulazi u pozne godine.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 7 godina

Lebron i Irving su po meni mogući pobednički tandem tj šampionski ako ostanu zajedno, uz solidnu pomoć J.R.-a, Lava i Tompsona mogu mnogo.
Kako su se njih dvojica samo dopunjavali u poslednje tri utakmice, oduševili su me kako su vukli jedan drugog

oliver kosta

pre 7 godina

Decko je zver. Realno. Sam je pobedio najbolju sutersku ekipu u NBA. A ovi sto ga ne vole,smesni su. Treba biti realan u zivotu I cestitati majstoru.

Igor PG

pre 7 godina

Dobar ti je nik. Samo ne vidim sto je realno u tome da za covjeka za kojeg jedan Majkl Dzordan i Bil Rasel kazu da je najkompletniji igrac u istoriji igre ti kazes da je smijesan. Mozda bi ipak trebalo da ti nik bude smijesno?