Subota, 18.06.2016.

13:03

Vučić: Možda sam bio nepristojan, ali ovo je šansa

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je poseta predsednika Kine Si Đinpinga izvanredna prilika da se odnosi dve zemlje unaprede u svim sferama.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Možda sam bio nepristojan, ali ovo je šansa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Deba

pre 7 godina

Uz kinesko znanje i nove tehnologije hajde da malo unapredimo ovu nasu drzavicu. Kad su vec prijateljski nastrojeni i voljni da nam pomognu iskoristimo to i budimo zahvalni.

izadje na videlo

pre 7 godina

Eh, da je naisao nekako bas pred izbore ali.. nije stigao!
No...dobro...ovo ce da sutra prodje, nego, da vidimo mi to povecanje plata sto se obecava!Da vidimo ko to rusi nocu, da vidimo koliko to imovine zaista ima drzava, koliko javna preduzeca, koliko je debeo asfalt po putevima, ko prodaje koka kolu za 12 dinara, ko koga hapsi a ko koga pusta uz naknadu...i td. Kada to obavimo onda mozemo i ovaj "put svile" za koji se mi i ne pitamo.

farmer

pre 7 godina

Neko napisa pre pre dana da 40 puta prodamo vise robe Crnoj Gori nego Kini. Istina. Sta je realni njihov interes ovde? Fabrike, tesko? Nema ama bas ni jedan razlog za tako nesto. Jedino gde mogu uloziti su putevi, i infrastruktura, a posto su kupili luku Solun mozda tu jos sta "prokrce" pa da od tog imaju neke koristi. Naravno da bi mi imali koristi od toga i kamo srece da naprave mrezu autoputeva po Srbiji. Sigurno je da svezeg novca nece biti, i na kraju Putin je najvise doprineo ovoj poseti...

Hidrocefalus

pre 7 godina

A da li je Kineski predsednik nekada nešto rekao? Samo čitamo: Vucic rekao, Toma rekao.
(majka dvoje dece, 18. jun 2016 19:25)


Ostao je bez reci kad je video kako nam dobro ide.

Brkati feudalac

pre 7 godina

Smatram da je u pravu, na neki nacin mozda i poslednja sansa. Od EU verovatno nista, a Srbija bi tu bila u najgorem polozaju kad bi i usla. Od neke velike saradnje s Rusijom takodje nema nista. Postati neki centar kineske ekspanzije u Evropu bi mozda mogao biti jedini nacin da se Srbija ekonomski oporavi. Isuvise je to mala zemlja da bi samostalno istupala u svetu koji je ekonomski i politicki povezan. Zapad Srbiju ne zeli, a sa istokom nemamo granicu. Kinezi su vise nego mocni da uloze dovoljno da pokrenu ekonomiju tako male zemlje. Ako bi se to desilo radilo bi se ko i tamo. Duzi radni dani, ali i znatno veca primanja. Radne navike bi se promenile, mnogima se to ne dopada, ali gde je alternativa? Beskonacna poglavlja stetnih pregovora, zrtvovanje Srpske i Kosova i ekonomija u kojoj pola zaposlenih radi po bankama i raznim konsulting kompanijama, nikakva realna proizvodnja sem nesto malo sofverske i spedicije i ocajna stopa zaposlenosti. Meni ovo deluje kao ozbiljna namera Kineza da nesto u Srbiji ucine. Ne treba to mesati sa onim trgovcima iz bloka koji bolje pricaju srpski nego kineski, ni sa projektima koje sad po ugovoru njihove kompanije odradjuju, normalno sa svojim radnicima, jer se radi o privremenim poslovima. Meni deluje da oni najavljuju nesto mnogo ozbiljnije. Nikad u istoriji nije te krajeve posetio tako mocan covek, pa ni u Brozovo vreme, tadasnja Kina se ovoj ne moze ni prineti. Sa najboljom voljom Rusi nas ne mogu iz ove situacije izvuci, puni su svojih problema, al Kina je nevidjena ekonomska sila u ekspanziji. Ja ne vidim alternativu za Srbiju da prezivi zapadni pritisak u dogledno vreme

tiki

pre 7 godina

Za Srbiju je veoma važno što se uklapa u geoekonomsku strategiju Kine i što može poslužiti kao odskočna daska za dalje kineske investicije u Evropu.

Fruit of the loom

pre 7 godina

Par stvari koje treba objasniti prosecnom citaocu bilo da je on stranacki ili ne stranacki nastrojen.
1. Za Kinu je trziste od 7 mil interesantno koliko i ulaganje u neku od sopstvenih gradica koji ima isto toliko stanovnika- zakljucak nema potrebe da dolazi predsednik Kine na 3 dana u malu Srbiju- ovo je na molbu Moskve a ne zapada
2. Kina je do sada Srbiji ponudila i dala kredite koje niko u svetu nije sa "grejs" periodom i najnizom kamatom nesto sto se nije desavalo u proslosti kada je Srbija uzimala kredite od zapadnih zemalja .
3. Kina ima interes ali je on vise geopoliticki nego trzisni . Kina je kupila luku Solun i zeli da poveze "put svile " sa Evropom a Srbija jeste tranzitna zemlja i potrebna joj je infrastruktura koja ce to da podrzi(putevi, pruge , recni transport, vazdusni transport )
4. Istina je da se nesto krupno desava i da je srbija mala zemlja koja se opet nalazi na raskrsnici izmedju bi-polarnog sveta koji je do pre 10 god bio pod jednom super silom . Ovo jeste jedinstvena prilika ali pitanje je da li cemo je kao narod kao sto smo puno puta u proslosti propustiti zato sto nam prijatelji sa zapada savetuju da ne saradjujemo sa zemljama sa kojima oni saradjuju i sele i podizu fabrike i postrojenja u iste ...

Ash

pre 7 godina

Otvaramo nova radna mesta za Kineze, umesto za naše radnike, kupujemo od Kineza umesto da pravimo domaće, širimo kinesko tržište u Evropi, umesto svoje. Kinezi trljaju ruke, zato su došli.

glas razuma

pre 7 godina

Ovi zlonamerni sto sve potcenjuju i na sve pljuju u zivotu su imali ptijatelje na cuvenom "FEEEJSU" u zivoto od stvaranja i rada imaju ljuljanje vrata pravljenje promaje i ispijanje u kaficu piva na tudji racun. Nisu u stanju da sagledaju sta znaci imati nekog od koga Amerika i cela EU strepe i tresu im se gace da li ima Kina trend rasta ili pada?
Cela Srbija sa svim stanovnistvom ima gradjana koliko neko selo u sedmoj provinciji Kine ili kao predgradje Pekinga, ali ukazuju nam cast i paznju kao da smo u rangu Rusije ili Amerike.
Naravno da imaju svoj interes. Sva politika i strstegija kao i geo politika stvar interesa. Nema tu ljubavi. Dobro je da nas prihvataju za prijatelje i da smo njihova interesna zona. Sa njihovim ulaganjem, a da ga je bilo 90 ih godina nebi nas tek tako bombardovali ovi sto nam se predstavljaju za velike prijatelje, a utopili bi nas u kapi vode.
Vi sto mrzite Vucica pa vam je sve mrsko sto radi, shvatite da je ovo prica na duge staze nece investicije odneti kuci kada odu sa vlasti ni on ni bilo ko drugi. Tadic je ugovorio most na Dunavu, ode sa vlasti a most ostade narodu tako je i sve drugo. Budimo jednom jedinstveni, podrzimo svoju drzavu i vladu koja pravi ove ugovore. Auto put ce ostati nasoj deci, pruga takodje, elektrana ... Borimo se za Srbiju, a politicari su listopadna prica.

Viktor

pre 7 godina

Ono kad uzmeš kredit od kineza da bi angažovao kinesku firmu,koja radove izvodi sa kineskim radnicima,i još im plaćaš kamatu za to...Ima li kraja ovoj naprednjačkoj šaradi?

SSUUUU

pre 7 godina

Srbi su uvek bili pravi prijatelji,pruzali podrsku i pomoc svima kojima su trebali.
(Mile, 18. jun 2016 15:49)

Jeste, a proporcionalno smo toliko vazni da ce se Kinezi od saradnje sa nama i nase pomoci ovajditi ma bas koliko su Rusi ojadjeni Crnogorskim sankcijama. hahahahaha



















Gecrk :p

Владислав

pre 7 godina

Само напред у побољшању односа са Кином,једино добар политичар зна да икористи сваку шансу која му се укаже за бољитак свог народа и непредак своје земље.

patka

pre 7 godina

Ovako nesto se desava u 200 godina.
(Kopakabana, 18. jun 2016 14:39)

Dogovorite se tamo u centrali. Jel jednom u 200 godina, jednom u istoriji? Mi ostali smo zbunjeni. Verovatno se nikad nije nigde desilo da dve zemlje saradjuju na izgradnji par stotina km zeleznice i puteva. Verovatno niko na svetu nema par stotina km zeleznice i puteva, taman kao sto je ono ruglo ispod savamale najlepse setaliste u evropi.

Dax

pre 7 godina

Svi se slazu da je ovo prilika za nas za unapredjenje politicko - prijateljskih odnosa sa Kinom, sa ostvarenje niza zajednickih projekata, za unapredjenje infrastrukture nase drzave ali nije nam ova prilika pala sa neba, predsednik vlade je sam stvorio.

AnicaZr

pre 7 godina

Za veoma kratko vreme ostvarili smo saradnju koji neke drzave ne mogu godinama. Velika je cast sto je uopste i dosao Kineski predsednik u Srbiju.

kondor

pre 7 godina

Most u Beogradu, put koji ce povezati Bg i centralnu Srbiju, pruga Beograd - Budimpesta. Pa ovde se samo o Bg prica. Sta je sa Srbijom i narodom? Na kraju, zar je moguce da nismo u stanju da napravimo most i autoput, pa i prugu, nego i to moraju drugi.

малиша

pre 7 godina

Ово нам је изузетна прилика, и за изградњу бољих и чвршћих односа наше две земље. Само наставите да их побољшавате.

Vila

pre 7 godina

Za Kineze nije problem da realizuju bilo kakav projekat u Srbiji poput modernizacije Zelezare , ili pruge do Budimpešte. To je na liniji njihove izvozne politike, Srbija se nalazi na novom " putu svile " i oni imaju više nego dovoljno novca za kreditiranje takvih projekata.

Hedona

pre 7 godina

Nema razloga za ljutnju Aleksandre Vučiću i Tomislavu Nikoliću, nema razloga Kina je zaista pomogla Srbiji koliko je mogla, sada je vreme a i Srbija radi i da se gradi, jer građani Srbije žele da žive od svoga rada.

put putujem

pre 7 godina

Vozeci se ovim novim putevima koje su napravili, imam utisak kao da sam na safariju. Recite im da u buduce prave malo manje talasaste puteve. Stavite u ugovor na pr da se ponovo radi isti put ukoliko sagrade truckav put.

Mikiveliki

pre 7 godina

Кина нас воли,преко Валтера, тако да нема потребе да сумњамо у њихову помоћ. Још ако томе додамо и да су они наивни, а ми лукави, има да остваримо шта замислимо.

Alexei

pre 7 godina

Desava se ovde nesto jako vazno. Prvi covek jedna od 5 najmocnijih zemalja sveta ne dolazi na 3 dana u jednu malu zemlju tek tako. Putin, pa Skot/Davenport, pa sad Kinez. Igre prestola u stvarnom svetu. Nesto veliko se sprema.

Markov

pre 7 godina

I sam predsednik Kine je rekao da da nije bilo agilnosti srpskog rukovodstva ne bi se ni organizovao prošlogodišnji samit u Beogradu niti bi Srbija izabrana za strateškog partnera u ovom delu sveta.

glas razuma

pre 7 godina

Ovi zlonamerni sto sve potcenjuju i na sve pljuju u zivotu su imali ptijatelje na cuvenom "FEEEJSU" u zivoto od stvaranja i rada imaju ljuljanje vrata pravljenje promaje i ispijanje u kaficu piva na tudji racun. Nisu u stanju da sagledaju sta znaci imati nekog od koga Amerika i cela EU strepe i tresu im se gace da li ima Kina trend rasta ili pada?
Cela Srbija sa svim stanovnistvom ima gradjana koliko neko selo u sedmoj provinciji Kine ili kao predgradje Pekinga, ali ukazuju nam cast i paznju kao da smo u rangu Rusije ili Amerike.
Naravno da imaju svoj interes. Sva politika i strstegija kao i geo politika stvar interesa. Nema tu ljubavi. Dobro je da nas prihvataju za prijatelje i da smo njihova interesna zona. Sa njihovim ulaganjem, a da ga je bilo 90 ih godina nebi nas tek tako bombardovali ovi sto nam se predstavljaju za velike prijatelje, a utopili bi nas u kapi vode.
Vi sto mrzite Vucica pa vam je sve mrsko sto radi, shvatite da je ovo prica na duge staze nece investicije odneti kuci kada odu sa vlasti ni on ni bilo ko drugi. Tadic je ugovorio most na Dunavu, ode sa vlasti a most ostade narodu tako je i sve drugo. Budimo jednom jedinstveni, podrzimo svoju drzavu i vladu koja pravi ove ugovore. Auto put ce ostati nasoj deci, pruga takodje, elektrana ... Borimo se za Srbiju, a politicari su listopadna prica.

Markov

pre 7 godina

I sam predsednik Kine je rekao da da nije bilo agilnosti srpskog rukovodstva ne bi se ni organizovao prošlogodišnji samit u Beogradu niti bi Srbija izabrana za strateškog partnera u ovom delu sveta.

Hedona

pre 7 godina

Nema razloga za ljutnju Aleksandre Vučiću i Tomislavu Nikoliću, nema razloga Kina je zaista pomogla Srbiji koliko je mogla, sada je vreme a i Srbija radi i da se gradi, jer građani Srbije žele da žive od svoga rada.

Viktor

pre 7 godina

Ono kad uzmeš kredit od kineza da bi angažovao kinesku firmu,koja radove izvodi sa kineskim radnicima,i još im plaćaš kamatu za to...Ima li kraja ovoj naprednjačkoj šaradi?

Dax

pre 7 godina

Svi se slazu da je ovo prilika za nas za unapredjenje politicko - prijateljskih odnosa sa Kinom, sa ostvarenje niza zajednickih projekata, za unapredjenje infrastrukture nase drzave ali nije nam ova prilika pala sa neba, predsednik vlade je sam stvorio.

AnicaZr

pre 7 godina

Za veoma kratko vreme ostvarili smo saradnju koji neke drzave ne mogu godinama. Velika je cast sto je uopste i dosao Kineski predsednik u Srbiju.

Alexei

pre 7 godina

Desava se ovde nesto jako vazno. Prvi covek jedna od 5 najmocnijih zemalja sveta ne dolazi na 3 dana u jednu malu zemlju tek tako. Putin, pa Skot/Davenport, pa sad Kinez. Igre prestola u stvarnom svetu. Nesto veliko se sprema.

kondor

pre 7 godina

Most u Beogradu, put koji ce povezati Bg i centralnu Srbiju, pruga Beograd - Budimpesta. Pa ovde se samo o Bg prica. Sta je sa Srbijom i narodom? Na kraju, zar je moguce da nismo u stanju da napravimo most i autoput, pa i prugu, nego i to moraju drugi.

Mikiveliki

pre 7 godina

Кина нас воли,преко Валтера, тако да нема потребе да сумњамо у њихову помоћ. Још ако томе додамо и да су они наивни, а ми лукави, има да остваримо шта замислимо.

patka

pre 7 godina

Ovako nesto se desava u 200 godina.
(Kopakabana, 18. jun 2016 14:39)

Dogovorite se tamo u centrali. Jel jednom u 200 godina, jednom u istoriji? Mi ostali smo zbunjeni. Verovatno se nikad nije nigde desilo da dve zemlje saradjuju na izgradnji par stotina km zeleznice i puteva. Verovatno niko na svetu nema par stotina km zeleznice i puteva, taman kao sto je ono ruglo ispod savamale najlepse setaliste u evropi.

Fruit of the loom

pre 7 godina

Par stvari koje treba objasniti prosecnom citaocu bilo da je on stranacki ili ne stranacki nastrojen.
1. Za Kinu je trziste od 7 mil interesantno koliko i ulaganje u neku od sopstvenih gradica koji ima isto toliko stanovnika- zakljucak nema potrebe da dolazi predsednik Kine na 3 dana u malu Srbiju- ovo je na molbu Moskve a ne zapada
2. Kina je do sada Srbiji ponudila i dala kredite koje niko u svetu nije sa "grejs" periodom i najnizom kamatom nesto sto se nije desavalo u proslosti kada je Srbija uzimala kredite od zapadnih zemalja .
3. Kina ima interes ali je on vise geopoliticki nego trzisni . Kina je kupila luku Solun i zeli da poveze "put svile " sa Evropom a Srbija jeste tranzitna zemlja i potrebna joj je infrastruktura koja ce to da podrzi(putevi, pruge , recni transport, vazdusni transport )
4. Istina je da se nesto krupno desava i da je srbija mala zemlja koja se opet nalazi na raskrsnici izmedju bi-polarnog sveta koji je do pre 10 god bio pod jednom super silom . Ovo jeste jedinstvena prilika ali pitanje je da li cemo je kao narod kao sto smo puno puta u proslosti propustiti zato sto nam prijatelji sa zapada savetuju da ne saradjujemo sa zemljama sa kojima oni saradjuju i sele i podizu fabrike i postrojenja u iste ...

Владислав

pre 7 godina

Само напред у побољшању односа са Кином,једино добар политичар зна да икористи сваку шансу која му се укаже за бољитак свог народа и непредак своје земље.

малиша

pre 7 godina

Ово нам је изузетна прилика, и за изградњу бољих и чвршћих односа наше две земље. Само наставите да их побољшавате.

Vila

pre 7 godina

Za Kineze nije problem da realizuju bilo kakav projekat u Srbiji poput modernizacije Zelezare , ili pruge do Budimpešte. To je na liniji njihove izvozne politike, Srbija se nalazi na novom " putu svile " i oni imaju više nego dovoljno novca za kreditiranje takvih projekata.

put putujem

pre 7 godina

Vozeci se ovim novim putevima koje su napravili, imam utisak kao da sam na safariju. Recite im da u buduce prave malo manje talasaste puteve. Stavite u ugovor na pr da se ponovo radi isti put ukoliko sagrade truckav put.

Ash

pre 7 godina

Otvaramo nova radna mesta za Kineze, umesto za naše radnike, kupujemo od Kineza umesto da pravimo domaće, širimo kinesko tržište u Evropi, umesto svoje. Kinezi trljaju ruke, zato su došli.

SSUUUU

pre 7 godina

Srbi su uvek bili pravi prijatelji,pruzali podrsku i pomoc svima kojima su trebali.
(Mile, 18. jun 2016 15:49)

Jeste, a proporcionalno smo toliko vazni da ce se Kinezi od saradnje sa nama i nase pomoci ovajditi ma bas koliko su Rusi ojadjeni Crnogorskim sankcijama. hahahahaha



















Gecrk :p

Brkati feudalac

pre 7 godina

Smatram da je u pravu, na neki nacin mozda i poslednja sansa. Od EU verovatno nista, a Srbija bi tu bila u najgorem polozaju kad bi i usla. Od neke velike saradnje s Rusijom takodje nema nista. Postati neki centar kineske ekspanzije u Evropu bi mozda mogao biti jedini nacin da se Srbija ekonomski oporavi. Isuvise je to mala zemlja da bi samostalno istupala u svetu koji je ekonomski i politicki povezan. Zapad Srbiju ne zeli, a sa istokom nemamo granicu. Kinezi su vise nego mocni da uloze dovoljno da pokrenu ekonomiju tako male zemlje. Ako bi se to desilo radilo bi se ko i tamo. Duzi radni dani, ali i znatno veca primanja. Radne navike bi se promenile, mnogima se to ne dopada, ali gde je alternativa? Beskonacna poglavlja stetnih pregovora, zrtvovanje Srpske i Kosova i ekonomija u kojoj pola zaposlenih radi po bankama i raznim konsulting kompanijama, nikakva realna proizvodnja sem nesto malo sofverske i spedicije i ocajna stopa zaposlenosti. Meni ovo deluje kao ozbiljna namera Kineza da nesto u Srbiji ucine. Ne treba to mesati sa onim trgovcima iz bloka koji bolje pricaju srpski nego kineski, ni sa projektima koje sad po ugovoru njihove kompanije odradjuju, normalno sa svojim radnicima, jer se radi o privremenim poslovima. Meni deluje da oni najavljuju nesto mnogo ozbiljnije. Nikad u istoriji nije te krajeve posetio tako mocan covek, pa ni u Brozovo vreme, tadasnja Kina se ovoj ne moze ni prineti. Sa najboljom voljom Rusi nas ne mogu iz ove situacije izvuci, puni su svojih problema, al Kina je nevidjena ekonomska sila u ekspanziji. Ja ne vidim alternativu za Srbiju da prezivi zapadni pritisak u dogledno vreme

Hidrocefalus

pre 7 godina

A da li je Kineski predsednik nekada nešto rekao? Samo čitamo: Vucic rekao, Toma rekao.
(majka dvoje dece, 18. jun 2016 19:25)


Ostao je bez reci kad je video kako nam dobro ide.

tiki

pre 7 godina

Za Srbiju je veoma važno što se uklapa u geoekonomsku strategiju Kine i što može poslužiti kao odskočna daska za dalje kineske investicije u Evropu.

farmer

pre 7 godina

Neko napisa pre pre dana da 40 puta prodamo vise robe Crnoj Gori nego Kini. Istina. Sta je realni njihov interes ovde? Fabrike, tesko? Nema ama bas ni jedan razlog za tako nesto. Jedino gde mogu uloziti su putevi, i infrastruktura, a posto su kupili luku Solun mozda tu jos sta "prokrce" pa da od tog imaju neke koristi. Naravno da bi mi imali koristi od toga i kamo srece da naprave mrezu autoputeva po Srbiji. Sigurno je da svezeg novca nece biti, i na kraju Putin je najvise doprineo ovoj poseti...

izadje na videlo

pre 7 godina

Eh, da je naisao nekako bas pred izbore ali.. nije stigao!
No...dobro...ovo ce da sutra prodje, nego, da vidimo mi to povecanje plata sto se obecava!Da vidimo ko to rusi nocu, da vidimo koliko to imovine zaista ima drzava, koliko javna preduzeca, koliko je debeo asfalt po putevima, ko prodaje koka kolu za 12 dinara, ko koga hapsi a ko koga pusta uz naknadu...i td. Kada to obavimo onda mozemo i ovaj "put svile" za koji se mi i ne pitamo.

Deba

pre 7 godina

Uz kinesko znanje i nove tehnologije hajde da malo unapredimo ovu nasu drzavicu. Kad su vec prijateljski nastrojeni i voljni da nam pomognu iskoristimo to i budimo zahvalni.

Viktor

pre 7 godina

Ono kad uzmeš kredit od kineza da bi angažovao kinesku firmu,koja radove izvodi sa kineskim radnicima,i još im plaćaš kamatu za to...Ima li kraja ovoj naprednjačkoj šaradi?

Ash

pre 7 godina

Otvaramo nova radna mesta za Kineze, umesto za naše radnike, kupujemo od Kineza umesto da pravimo domaće, širimo kinesko tržište u Evropi, umesto svoje. Kinezi trljaju ruke, zato su došli.

kondor

pre 7 godina

Most u Beogradu, put koji ce povezati Bg i centralnu Srbiju, pruga Beograd - Budimpesta. Pa ovde se samo o Bg prica. Sta je sa Srbijom i narodom? Na kraju, zar je moguce da nismo u stanju da napravimo most i autoput, pa i prugu, nego i to moraju drugi.

Markov

pre 7 godina

I sam predsednik Kine je rekao da da nije bilo agilnosti srpskog rukovodstva ne bi se ni organizovao prošlogodišnji samit u Beogradu niti bi Srbija izabrana za strateškog partnera u ovom delu sveta.

patka

pre 7 godina

Ovako nesto se desava u 200 godina.
(Kopakabana, 18. jun 2016 14:39)

Dogovorite se tamo u centrali. Jel jednom u 200 godina, jednom u istoriji? Mi ostali smo zbunjeni. Verovatno se nikad nije nigde desilo da dve zemlje saradjuju na izgradnji par stotina km zeleznice i puteva. Verovatno niko na svetu nema par stotina km zeleznice i puteva, taman kao sto je ono ruglo ispod savamale najlepse setaliste u evropi.

Hedona

pre 7 godina

Nema razloga za ljutnju Aleksandre Vučiću i Tomislavu Nikoliću, nema razloga Kina je zaista pomogla Srbiji koliko je mogla, sada je vreme a i Srbija radi i da se gradi, jer građani Srbije žele da žive od svoga rada.

put putujem

pre 7 godina

Vozeci se ovim novim putevima koje su napravili, imam utisak kao da sam na safariju. Recite im da u buduce prave malo manje talasaste puteve. Stavite u ugovor na pr da se ponovo radi isti put ukoliko sagrade truckav put.

Dax

pre 7 godina

Svi se slazu da je ovo prilika za nas za unapredjenje politicko - prijateljskih odnosa sa Kinom, sa ostvarenje niza zajednickih projekata, za unapredjenje infrastrukture nase drzave ali nije nam ova prilika pala sa neba, predsednik vlade je sam stvorio.

SSUUUU

pre 7 godina

Srbi su uvek bili pravi prijatelji,pruzali podrsku i pomoc svima kojima su trebali.
(Mile, 18. jun 2016 15:49)

Jeste, a proporcionalno smo toliko vazni da ce se Kinezi od saradnje sa nama i nase pomoci ovajditi ma bas koliko su Rusi ojadjeni Crnogorskim sankcijama. hahahahaha



















Gecrk :p

AnicaZr

pre 7 godina

Za veoma kratko vreme ostvarili smo saradnju koji neke drzave ne mogu godinama. Velika je cast sto je uopste i dosao Kineski predsednik u Srbiju.

glas razuma

pre 7 godina

Ovi zlonamerni sto sve potcenjuju i na sve pljuju u zivotu su imali ptijatelje na cuvenom "FEEEJSU" u zivoto od stvaranja i rada imaju ljuljanje vrata pravljenje promaje i ispijanje u kaficu piva na tudji racun. Nisu u stanju da sagledaju sta znaci imati nekog od koga Amerika i cela EU strepe i tresu im se gace da li ima Kina trend rasta ili pada?
Cela Srbija sa svim stanovnistvom ima gradjana koliko neko selo u sedmoj provinciji Kine ili kao predgradje Pekinga, ali ukazuju nam cast i paznju kao da smo u rangu Rusije ili Amerike.
Naravno da imaju svoj interes. Sva politika i strstegija kao i geo politika stvar interesa. Nema tu ljubavi. Dobro je da nas prihvataju za prijatelje i da smo njihova interesna zona. Sa njihovim ulaganjem, a da ga je bilo 90 ih godina nebi nas tek tako bombardovali ovi sto nam se predstavljaju za velike prijatelje, a utopili bi nas u kapi vode.
Vi sto mrzite Vucica pa vam je sve mrsko sto radi, shvatite da je ovo prica na duge staze nece investicije odneti kuci kada odu sa vlasti ni on ni bilo ko drugi. Tadic je ugovorio most na Dunavu, ode sa vlasti a most ostade narodu tako je i sve drugo. Budimo jednom jedinstveni, podrzimo svoju drzavu i vladu koja pravi ove ugovore. Auto put ce ostati nasoj deci, pruga takodje, elektrana ... Borimo se za Srbiju, a politicari su listopadna prica.

Mikiveliki

pre 7 godina

Кина нас воли,преко Валтера, тако да нема потребе да сумњамо у њихову помоћ. Још ако томе додамо и да су они наивни, а ми лукави, има да остваримо шта замислимо.

Владислав

pre 7 godina

Само напред у побољшању односа са Кином,једино добар политичар зна да икористи сваку шансу која му се укаже за бољитак свог народа и непредак своје земље.

Vila

pre 7 godina

Za Kineze nije problem da realizuju bilo kakav projekat u Srbiji poput modernizacije Zelezare , ili pruge do Budimpešte. To je na liniji njihove izvozne politike, Srbija se nalazi na novom " putu svile " i oni imaju više nego dovoljno novca za kreditiranje takvih projekata.

малиша

pre 7 godina

Ово нам је изузетна прилика, и за изградњу бољих и чвршћих односа наше две земље. Само наставите да их побољшавате.

Alexei

pre 7 godina

Desava se ovde nesto jako vazno. Prvi covek jedna od 5 najmocnijih zemalja sveta ne dolazi na 3 dana u jednu malu zemlju tek tako. Putin, pa Skot/Davenport, pa sad Kinez. Igre prestola u stvarnom svetu. Nesto veliko se sprema.

tiki

pre 7 godina

Za Srbiju je veoma važno što se uklapa u geoekonomsku strategiju Kine i što može poslužiti kao odskočna daska za dalje kineske investicije u Evropu.

Brkati feudalac

pre 7 godina

Smatram da je u pravu, na neki nacin mozda i poslednja sansa. Od EU verovatno nista, a Srbija bi tu bila u najgorem polozaju kad bi i usla. Od neke velike saradnje s Rusijom takodje nema nista. Postati neki centar kineske ekspanzije u Evropu bi mozda mogao biti jedini nacin da se Srbija ekonomski oporavi. Isuvise je to mala zemlja da bi samostalno istupala u svetu koji je ekonomski i politicki povezan. Zapad Srbiju ne zeli, a sa istokom nemamo granicu. Kinezi su vise nego mocni da uloze dovoljno da pokrenu ekonomiju tako male zemlje. Ako bi se to desilo radilo bi se ko i tamo. Duzi radni dani, ali i znatno veca primanja. Radne navike bi se promenile, mnogima se to ne dopada, ali gde je alternativa? Beskonacna poglavlja stetnih pregovora, zrtvovanje Srpske i Kosova i ekonomija u kojoj pola zaposlenih radi po bankama i raznim konsulting kompanijama, nikakva realna proizvodnja sem nesto malo sofverske i spedicije i ocajna stopa zaposlenosti. Meni ovo deluje kao ozbiljna namera Kineza da nesto u Srbiji ucine. Ne treba to mesati sa onim trgovcima iz bloka koji bolje pricaju srpski nego kineski, ni sa projektima koje sad po ugovoru njihove kompanije odradjuju, normalno sa svojim radnicima, jer se radi o privremenim poslovima. Meni deluje da oni najavljuju nesto mnogo ozbiljnije. Nikad u istoriji nije te krajeve posetio tako mocan covek, pa ni u Brozovo vreme, tadasnja Kina se ovoj ne moze ni prineti. Sa najboljom voljom Rusi nas ne mogu iz ove situacije izvuci, puni su svojih problema, al Kina je nevidjena ekonomska sila u ekspanziji. Ja ne vidim alternativu za Srbiju da prezivi zapadni pritisak u dogledno vreme

Fruit of the loom

pre 7 godina

Par stvari koje treba objasniti prosecnom citaocu bilo da je on stranacki ili ne stranacki nastrojen.
1. Za Kinu je trziste od 7 mil interesantno koliko i ulaganje u neku od sopstvenih gradica koji ima isto toliko stanovnika- zakljucak nema potrebe da dolazi predsednik Kine na 3 dana u malu Srbiju- ovo je na molbu Moskve a ne zapada
2. Kina je do sada Srbiji ponudila i dala kredite koje niko u svetu nije sa "grejs" periodom i najnizom kamatom nesto sto se nije desavalo u proslosti kada je Srbija uzimala kredite od zapadnih zemalja .
3. Kina ima interes ali je on vise geopoliticki nego trzisni . Kina je kupila luku Solun i zeli da poveze "put svile " sa Evropom a Srbija jeste tranzitna zemlja i potrebna joj je infrastruktura koja ce to da podrzi(putevi, pruge , recni transport, vazdusni transport )
4. Istina je da se nesto krupno desava i da je srbija mala zemlja koja se opet nalazi na raskrsnici izmedju bi-polarnog sveta koji je do pre 10 god bio pod jednom super silom . Ovo jeste jedinstvena prilika ali pitanje je da li cemo je kao narod kao sto smo puno puta u proslosti propustiti zato sto nam prijatelji sa zapada savetuju da ne saradjujemo sa zemljama sa kojima oni saradjuju i sele i podizu fabrike i postrojenja u iste ...

farmer

pre 7 godina

Neko napisa pre pre dana da 40 puta prodamo vise robe Crnoj Gori nego Kini. Istina. Sta je realni njihov interes ovde? Fabrike, tesko? Nema ama bas ni jedan razlog za tako nesto. Jedino gde mogu uloziti su putevi, i infrastruktura, a posto su kupili luku Solun mozda tu jos sta "prokrce" pa da od tog imaju neke koristi. Naravno da bi mi imali koristi od toga i kamo srece da naprave mrezu autoputeva po Srbiji. Sigurno je da svezeg novca nece biti, i na kraju Putin je najvise doprineo ovoj poseti...

izadje na videlo

pre 7 godina

Eh, da je naisao nekako bas pred izbore ali.. nije stigao!
No...dobro...ovo ce da sutra prodje, nego, da vidimo mi to povecanje plata sto se obecava!Da vidimo ko to rusi nocu, da vidimo koliko to imovine zaista ima drzava, koliko javna preduzeca, koliko je debeo asfalt po putevima, ko prodaje koka kolu za 12 dinara, ko koga hapsi a ko koga pusta uz naknadu...i td. Kada to obavimo onda mozemo i ovaj "put svile" za koji se mi i ne pitamo.

Hidrocefalus

pre 7 godina

A da li je Kineski predsednik nekada nešto rekao? Samo čitamo: Vucic rekao, Toma rekao.
(majka dvoje dece, 18. jun 2016 19:25)


Ostao je bez reci kad je video kako nam dobro ide.

Deba

pre 7 godina

Uz kinesko znanje i nove tehnologije hajde da malo unapredimo ovu nasu drzavicu. Kad su vec prijateljski nastrojeni i voljni da nam pomognu iskoristimo to i budimo zahvalni.