Subota, 18.06.2016.

10:05

Nikolić Đinpingu: Samo nam pomozite da počnemo da radimo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je kineskom kolegi da Srbiji nije potrebna nikakva pomoć, osim pomoći da počne da radi.

Izvor: B92

Nikoliæ Ðinpingu: Samo nam pomozite da poènemo da radimo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Jadranka

pre 7 godina

Ubedjena sam da ce nam se i Toma i Vucic olomiti o glavu kao Milosevic. Ja zelim njima sve najbolje ali nema nama boljitka. I onim medijima, koji im daruju toliku paznju, bice zao kakvi su bili za opoziciju. Videcemo sta je Vucic potpisao u Briselu ali dovoljno govori intervju Danijela Servera na Aldzaziri. Ako na svim ovim televizijama ne mozemo nista cuti, hvatamo mi i snalazimo se na drugim televizijama. Nemam sta da kazem za kineskog predsednika sem da je bio zamoljen da dodje i svi koji dolaze, dodju posto ih Vucic i Toma mole da vide bivsi iz DOS-a kako se radi za Srbiju. A u stvari je to sve sminkanje.

Loknica

pre 7 godina

Ne verujem iskreno u medjudrzavna prijateljstva ali, recimo, da sa Kinom imamo razumevanje na visokom nivou. U svojoj drzavi su napravili progresivni bum i njihovi nacini i putevi napretka bili bi neprocenjiva lekcija ako bi ih podelili sa nama.

Jagoda

pre 7 godina

Model kineskog privrednog rasta i mi bi mogli da proucimo i u nasoj zemlji primenimo.U poslednjih 35 godina kineska privreda je rasla po prosečnoj stopi od preko 9 procenata godišnje. Tako visoka stopa u tako dugom periodu jeste spektakularna. Kina je postala ne samo industrijska velesila i šampion modernizacije, već je 2014. (mereno paritetom kupovnih snaga), po visini ukupnog BDP-a pretekla i SAD.

moi

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57) # Link komentara

Ovo nije komentar, ovo je jedna suplja fraza koja zveci do prizemlja...ne znam zasto se nesto ovako objavljuje, zar nema neke eliminacije, ili bar da se zbog jezive i, ocigledno, hronicne nepismenosti autora, sve to odmah izbrise...ispadam naivna, ali se nadam da Marina ne dobija dnevnicu za ovaj svoj ocajan angazman.

Hrvat

pre 7 godina

Srbija nikad nikog nije napadala kaže Nikolić?

a koji su ono avioni raketirali kad sam bio mali moj mali gradić u Dalmaciji? Srpski ili Norveški ili Portugalski?

Jelena

pre 7 godina

Predsednik Nikolić uručio je visoko odlikovanje Si Đinpingu koje je pre njega dobio samo Putin a dodeljuje se za izuzetan doprinos razvoju i napretku srbije i njenih građana.Predsednik kine nije krio oduševljenje tako velikim odlikovanjem i obećao još čvršću i jaču saradnju dveju država .

Ivan

pre 7 godina

Mislim da je ovo vrlo vazna poseta. Kina je druga ekonomija sveta, uskoro ce postati broj 1. Mislim da ce veci deo investicija kojim planiraju prodor na evropsko trziste doci kod nas, ipak kineski predsednik ne boravi u svakoj drzavi tri dana.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

A koga su kineske vlasti molile? Nikoga. Naš problem je što mi imamo uvek nesposobnu vlast i sugurno bismo krenuli napred ukoliko bi se nesposobni sklonili iz svih sfera društva. Eto to nam je komunizam dao, svuda su postavljali nesposobne da izigravaju stručnjake i do dan danas se ništa nije promenilo.

N

pre 7 godina

Ne znam kada predsednik i njegova svita misle da pocnu konacno nesto da rade, mada sto bi i pocinjali kada su obezbedili i sebe i narednih par generacija. Ja sam pocela da radim jos tokom studija i sad imam oko 20 godina radnog staza a ne mogu sebi ni krov nad glavom da obezbedim, niti cu, kako stvari stoje, ikada to moci.

Sanja Pejovic

pre 7 godina

Kada ćete shvatiti da je Siju Djipingu prezime SI a ne DJIPING?

Modern Chinese names consist of a surname known as xing (Chinese: 姓; pinyin: xìng), which comes first and is usually monosyllabic, but not always, followed by a personal name called ming (Chinese: 名; pinyin: míng).

Aldebaran

pre 7 godina

A šta je to, ili ko je taj, što nas je dosad sprečava(l)o da "počnemo da radimo", pa treba da nam dolazi čovek čak iz Kine da nam pomogne (ili da nas potera)?!!!

Da pogađam: masoni, Vatikan, iluminati, Jevreji, "taj Zapad", Amerika, Papua Nova Gvineja?! Ili možda - biciklisti?!

Više od pomoći, mi tražimo pre svega dobar izgovor!

Milutin Mladjenovic

pre 7 godina

Predsednik jedne države koja ima milijardu i po stanovnika, dolazi u posetu državi sa cirka 6/7 miliona stanovnika, i to da nam reši sve naše probleme?
To implicira naravno da je taj predsednik te države rešio sve probleme u svojoj državi i to svima tamo koliko ih ima, a ima ih rekoh milijardu i po.
Kako vam ova bajka zvuči?Meni neverovatno i ingeniozno i za riplija?
Postavlja se i nameće nam se na ovom mestu-jedno ovde veoma ozbiljno pitanje i to bez presedana?
Dal je KINA stvarno najorganizovanija država sveta sa sve tim njenim predsednikom i rukovodstvom !?
Il je Srbija zaista najometenija država u razvoju na celom ovom svetu?
Ova gore pitanja zavredjuju odgovore za 3 milijarde €?Realno.
A pošto u Srbiji para poslovično nema, jer su nam sve pare na odmoru na Kajmanskim i Maršalskim ostrvima...Odgovori su mogući ovde samo za fraj il džabe, kao što ih ovde uglavnom i dajem kao takve?
Dakle, Kina jeste milion puta organizovanija država od Srbije.
Al nije rešila sve svoje probleme, da bi sada krenula da rešavala i svih naših 6 miliona nerešivih problema.
Koji su naravno nerešivi samo za nas same i ovakve, ali ne i za druge reklo bi se.

Susr

pre 7 godina

Ovaj nista nije shvatio, Kinezi hoce da oni rade, a ne mi ... Srpski izvoz u Kinu je 40 puta manji od izvoza u Crnu Goru ... Taj podatak sve govori

Jovana

pre 7 godina

Nisam znala za informaciju da kineskog predsednika supruga prati na putovanjima samo u ne drzave koje su za njega od izuzetnog znacaja. Ne treba nista vise dodati!

Душица

pre 7 godina

Не постоји ниједна мрља нити сенка свих претходних деценија у односима Србије и Кине, основа јесте политика и даље развијање билатералних економских односа. Са Кином већ имамо добре односе,a ова посета ће их сасвим сигурно подићи на виши ниво!

Dax

pre 7 godina

Kina je dozivela nevidjeni napredak u svim drzavnim i drustvenim sferama, a mi smo svedoci ove nevidjene ekspanzije. Kada bi nam preneli delic mudrosti i magije koju su primenili na sebi dobili bismo neprocenjiv poklon.

prenos iskustva

pre 7 godina

Poznanica koja je Srpkinja je putovala sa hrvatskim kolegama za Peking. Na njihovoj pasoskoj kontroli je prosla bez ikakvih problema dok je cela ta Hr ekipa zaglavila neke dodatne provere.

Ibojka

pre 7 godina

Sve trci da ti pomogne predsednik Kine. Sve vucete na silu da dodju ovamo samo da bi se ti i Vucic pravili vazni dok mi nikog ne zanimamo. Otici ce odavde i kao da nisu ni bili. Mi smo gladan narod. Koliko nasih para potrosite za dolazak svakakvih gostiju a gladnu decu ste mogli nahraniti.

Теодора

pre 7 godina

У јулу ће бити одржан састанак свих министара са министром из Кине и тада ће се 10 милијарди евра, износ који је Кина определила за улагање у инфраструктуру и саобраћај земаља централне и источне Европе, дистрибуирати из Србије, што говори "како Кина гледа на Србију и шта је у ствари Србија за Кину".

20kinte

pre 7 godina

Nikolić je politički diletant. To se najbolje vidi za ovih par godina njegovog mandata - čovek je neobrazovan, ruralan i limitiran, a ipak dovoljno namazan da uhlebljuje familiju kroz svoju funkciju. Njegovi gafovi jasno definišu koliko je limitiran kada je u pitanju politika van mesne zajednice. Kaže, Kina nikada nije učestvovala u eksternim sukobima? A rat u Koreji? Ko je kod Čosin rezervoara razmontirao Amerikance i naterao ih na najveće povlačenje u njihovoj vojnoj istoriji? Kako to da su vojnici Severnog Vijetnama i Ho Ši Mina bili naoružani kineskom verzijom AK 47? Verujem da Nikolić za sve to ne zna. On je, u svojoj nekompetentosti i bahatosti, primer naprednjačkog političkog seniora. Juniore vidimo na delu.

milutin

pre 7 godina

Lepo je sa nekim biti prijatelj ali nije lepo pred njega stati sa ispruženom rukom i tražiti. Ne osuđujem ali...zašto smo stigli dotle,mislim da smo u mnogome sami za to krivi.

miki

pre 7 godina

(CIPJONKA, 18. jun 2016 10:28)

To samo govori o nama kao narodu koliko smo losi kad smo sa svima u komsiluku u nekoj zavadi...
Naravno politicari su najodgovorniji za to!

olja

pre 7 godina

Marina, trkom ponovo u osnovnu skolu! Tamo izgrdi nastavnika srpskog jezika koji nije sumLJao u tvoje znanje.
Cini mi se da ovo "LJ" vise govori o stanju nacije, nego svi Nikolicevi dogovori, pregovori, razgovori.

Maksa

pre 7 godina

Hajde da nam naši političari omoguće da na naručenu robu iz kine ne plaćamo nenormalne marže kako bi uzeli pare na proizvodima koje Srbija ne proizvodi već štiti interes tajkuna koji tu robu valjaju nama za cene veće nego u bilo kojoj evropskoj zemlji!? Izmenite vi zakone, uredite državu, neka bude pravna, zaštitite građane a sankcionišite kriminalce.... pa nećete morati kukati kao prosjak u autobusu i sramotiti nas. Šta će kinezi da daju nama da radimo kada oni dolaze da rade ovde, grade mostove, otvaraju radnje. Nemamo mi takvu radnu snagu kao oni da bi nam oni dali posla. Ova poseta jeste značajna i nešto dobro, ali kao iz milion primera do sada nećemo umeti to da iskoristimo na najbolji mogući način, pogotovu ne kuknjava politikom.

nn

pre 7 godina

Nikolić Đinpingu: Samo nam pomozite da počnemo da radimo.

Narod Nikoliću i celoj parazitskoj partokratiji: Pomozite nam, molimo vas, idite u Kinu ili bilo gde daleko, pa ćemo sami od ove zemlje da napravimo jednu od najnaprednijih u Evropi. Samo toliko.

natasa

pre 7 godina

Kineski narod je nas veliki prijatelj i samo treba nastaviti sa negovanjem takvog odnosa. Kina je i do sada puno pomagala, verujem da ce i u buducnosti biti isto

Goxi

pre 7 godina

Srbiji je potrebna velika podrška i stabilan ekonomski partner na njenom putu ka napretku, a Kina je jedna od zemalja sveta koja bi lako mogla da nam pomogne u tome.

Milan

pre 7 godina

Majko mila, do kada ćeš nas brukati!!!
(Tales, 18. jun 2016 10:32)

Dokle god vecina glasaca glasa za njega Talesu moj.

Nego snishodljiva molba sveze diplomiranog Prredsednika, sa uvek spremnom facom - boli me stomak :

"Pomozite nam da pocnemo da radimo"

Bespomocnijeg mocnika nisam poznavao. Zemlju su blokirali od 91 kada su polegali ispred Skupstine tada SFRJ.
Od tada nista ne radi niti iko sme da pocne bilo kakav posao.

Sklonite se SNS/SRS/SPS/DS/DSS, odite u inostranstvo, pustite nas da zivimo.

Pijavice, krvopije, uzas - nasa zbilja.

Alisa

pre 7 godina

Vazno je da razumemo da " besplatnog rucka nema ", ali ima saradnje kroz obostrani interes. To je zreo pristup, a ne cekanje da nam neko nesto pokloni i na tacni servira.

BeKo

pre 7 godina

"Daj siromahu pre nego što i zatraži, jer ako mu pružiš pre nego što je on svoje ruke ispružio, daćeš mu i samopoštovanje koje je vrednije od tvoje pomoći".

Lao Ce

glupog li naroda!

pre 7 godina

Dovoljno je samo što je zahvaljujući prijateljstvu sa NR Kinom rešena Železara Smederevo.
(Sony, 18. jun 2016 12:00)

E te "rezultate" cemo tek da vidimo za par godina!!

Samo da se ne onesvestimo tada!!!

Naprednjakovicka

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57)

Marina, vrati se u osnovnu skolu i povedi svoje kolege...

Вук

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57)
Битно је да ти не сумЉаш.

Jelena

pre 7 godina

Koliko god videla ovde negativnih komentara, ovo je istoriski trenutak za nasu zemlju i ono sto je cinjenica, vracen nam je ponos i nada u bolju buducnost.Ne razumem ljude koji vide samo crno,a toliko lepih i pozitivnih situacija se svakodnevno desava oko nas.

SveNekiSlepci

pre 7 godina

Majstore, znamo mi i sami da radimo. Nismo glupi. Nego ste svi vi koji ste na vlasti zadnjih 25 godina, zarad nekih sitnih ličnih interesa, uništili celokupnu proizvodnju u zamlji. A i dalje uništavate i ovo malo što je ostalo guranjem neradnika i džabalebaroša u firme.

Smilja

pre 7 godina

Kina je velika uspešna zemlja koja je vrlo poštovana u svetu može nam pomoći da poboljšamo i proširimo saradnju sa drugim uspešnim zemljama.

Pioneer

pre 7 godina

Siguran sam da ce nam Kinezi na celu sa svojim predsedniukom pomoci u ostvarivanju nasih ciljeva koliko god mogu. Do sada su uradili mnogo i nadam se da ce ta saradnja nastaviti i ubuduce.

Tesla

pre 7 godina

Kako te nije sramota! Od postojanja idete molite, prosite po svetu sa istim izgovorom! Ja vidim buducnost te zemlje u robstvu izmedju zapada I istoka. Koga ces da dovedes I predstavis tom coveku kao veliki privatnici I ljudi od poverenja, koga!? Svi do jednog okoreli lopovi I prevaranti ali svi Nikolicu! Nije nas narod navikao da radi Nikolicu kao ni ti takodje. Nego se uzmi u pamet pa nateraj te neradnike da postuju svaki ponudjeni posao a ne da bazgaju po ceo dan I cekaju da im padne sa neba ili da im neko preko grane posalje!

Mara

pre 7 godina

Mislim da je saradnja sa Kinom više nego potrebna svima nama,unapređenje saradnje je više nego evidentno,predsednik Kine nam je učinio veliku čast svojim dolaskom i mi ga moramo maksimalno ispoštovati.

Baticca

pre 7 godina

Samo pogledati drzanje predsednika Kine i naseg precednika. Sarm , energija...Tomu kao da je neko naterao da sedi tu. Savio se glavom do stola kao u kakvoj kafani

Veteran

pre 7 godina

Ne mislim pozitivno ni o našem predsedniku ni o aktuelnoj vlasti, ali zaista retko se dešava da predsednik najmnogoljudnije zemlje na svetu odluči da boravi u jednoj maloj, siromašnoj Srbiji. Šta god da je u pitanju i koji interes, ovo treba iskoristiti da se naša zemlja mrdne iz apatije i čamotinje u kojoj je.

Kompleks manje vrednosti

pre 7 godina

... ovako se postaje moderno roblje... nema nijedne zemlje gde su Kinezi preuzeli poslovanja kompanija, a gde se lokalni narod ppzitivno preporodio... iscede ih do krajaaaa...dajte primer?

veselisoft

pre 7 godina

Ako nam bude kina uzor onda stvari stoje ovako? Deco vec od svoje sedme godine kada zavrsite sa casovima u fabriku da lemite cipove, matorci intelektualno slabije svesti u rusnike za 5$ dnevno jenokratno ceo dan pocinjete kao u vreme tita u 6H a dolazite kuci kao u vreme kralja u22H... Taman da vidite da li su Vam se deca vratila iz druge smene u fabrici cipova oni situiraniji ili fabrike koze ili neke hemije manje bogati... Oni koji se budu bunili zavrsi ce u Severnoj koreji krilatici Kine ili kao na Tjenanmenu 1989god...

kisa

pre 7 godina

Jedan govori jedno, drugi govori drugo. Svaki o svom interesu. Vredi citati u redovima i izmedju redova Kineskog predsednika. Kako god, obema nacijama zelim uspesne ishode ove posete.

blam do blama!

pre 7 godina

Nikolić Đinpingu: Samo nam pomozite da počnemo da radimo

Boze gospode, pa ima li ovaj covek malo soli u glavi, da nam pomognu da pocnemo da radimo???

Pa Nikolicu, nismo bas svi u ovoj zemlji glupi ko tvoja bratija, pa da ne znamo nista sami!!!

nikola

pre 7 godina

da radimo da al za koje pare?OD Dinkica pa naovamo dolaze firme koje uz blagoslov politicara placaju nase ljude platama kao u saharskoj Africi.Ozbiljna drzava koja drzi do opstanka svojih gradjana odredjuje minimum koliko te strane kompanije moraju da plate radnike i sve sto sd tice radnog odnosa.Da od tog posla moze da se zivi i da se osecas kao covek a ne kao zver sto je vezuju i broje im koliko puta ide u wc.

narodne rečenice

pre 7 godina

Kinezi puni love kao brod a ovaj kaže ne treba nam love. Naravno da ti lova ne treba, kada ne umete napisati projekte tako, da od Kineza ukradete ehehehe Nisu bre oni Evropa da sa Briselskim činovnicima zajedno kradete donacije i evropsku lovu. U Kini postoji smrtna kazna i za direktore i za gradončelnike, za ministre ako kradu i bahate se.
Tomo, nisi predsednik Švajcarske, nego zahvaljujući tebi i sličnima siromašne Srbijice.

Jelena

pre 7 godina

Koliko god videla ovde negativnih komentara, ovo je istoriski trenutak za nasu zemlju i ono sto je cinjenica, vracen nam je ponos i nada u bolju buducnost.Ne razumem ljude koji vide samo crno,a toliko lepih i pozitivnih situacija se svakodnevno desava oko nas.

Pioneer

pre 7 godina

Siguran sam da ce nam Kinezi na celu sa svojim predsedniukom pomoci u ostvarivanju nasih ciljeva koliko god mogu. Do sada su uradili mnogo i nadam se da ce ta saradnja nastaviti i ubuduce.

natasa

pre 7 godina

Kineski narod je nas veliki prijatelj i samo treba nastaviti sa negovanjem takvog odnosa. Kina je i do sada puno pomagala, verujem da ce i u buducnosti biti isto

Mara

pre 7 godina

Mislim da je saradnja sa Kinom više nego potrebna svima nama,unapređenje saradnje je više nego evidentno,predsednik Kine nam je učinio veliku čast svojim dolaskom i mi ga moramo maksimalno ispoštovati.

Jagoda

pre 7 godina

Model kineskog privrednog rasta i mi bi mogli da proucimo i u nasoj zemlji primenimo.U poslednjih 35 godina kineska privreda je rasla po prosečnoj stopi od preko 9 procenata godišnje. Tako visoka stopa u tako dugom periodu jeste spektakularna. Kina je postala ne samo industrijska velesila i šampion modernizacije, već je 2014. (mereno paritetom kupovnih snaga), po visini ukupnog BDP-a pretekla i SAD.

Теодора

pre 7 godina

У јулу ће бити одржан састанак свих министара са министром из Кине и тада ће се 10 милијарди евра, износ који је Кина определила за улагање у инфраструктуру и саобраћај земаља централне и источне Европе, дистрибуирати из Србије, што говори "како Кина гледа на Србију и шта је у ствари Србија за Кину".

blam do blama!

pre 7 godina

Nikolić Đinpingu: Samo nam pomozite da počnemo da radimo

Boze gospode, pa ima li ovaj covek malo soli u glavi, da nam pomognu da pocnemo da radimo???

Pa Nikolicu, nismo bas svi u ovoj zemlji glupi ko tvoja bratija, pa da ne znamo nista sami!!!

prenos iskustva

pre 7 godina

Poznanica koja je Srpkinja je putovala sa hrvatskim kolegama za Peking. Na njihovoj pasoskoj kontroli je prosla bez ikakvih problema dok je cela ta Hr ekipa zaglavila neke dodatne provere.

Душица

pre 7 godina

Не постоји ниједна мрља нити сенка свих претходних деценија у односима Србије и Кине, основа јесте политика и даље развијање билатералних економских односа. Са Кином већ имамо добре односе,a ова посета ће их сасвим сигурно подићи на виши ниво!

Jovana

pre 7 godina

Nisam znala za informaciju da kineskog predsednika supruga prati na putovanjima samo u ne drzave koje su za njega od izuzetnog znacaja. Ne treba nista vise dodati!

Dax

pre 7 godina

Kina je dozivela nevidjeni napredak u svim drzavnim i drustvenim sferama, a mi smo svedoci ove nevidjene ekspanzije. Kada bi nam preneli delic mudrosti i magije koju su primenili na sebi dobili bismo neprocenjiv poklon.

Jelena

pre 7 godina

Predsednik Nikolić uručio je visoko odlikovanje Si Đinpingu koje je pre njega dobio samo Putin a dodeljuje se za izuzetan doprinos razvoju i napretku srbije i njenih građana.Predsednik kine nije krio oduševljenje tako velikim odlikovanjem i obećao još čvršću i jaču saradnju dveju država .

Ivan

pre 7 godina

Mislim da je ovo vrlo vazna poseta. Kina je druga ekonomija sveta, uskoro ce postati broj 1. Mislim da ce veci deo investicija kojim planiraju prodor na evropsko trziste doci kod nas, ipak kineski predsednik ne boravi u svakoj drzavi tri dana.

Smilja

pre 7 godina

Kina je velika uspešna zemlja koja je vrlo poštovana u svetu može nam pomoći da poboljšamo i proširimo saradnju sa drugim uspešnim zemljama.

BeKo

pre 7 godina

"Daj siromahu pre nego što i zatraži, jer ako mu pružiš pre nego što je on svoje ruke ispružio, daćeš mu i samopoštovanje koje je vrednije od tvoje pomoći".

Lao Ce

Alisa

pre 7 godina

Vazno je da razumemo da " besplatnog rucka nema ", ali ima saradnje kroz obostrani interes. To je zreo pristup, a ne cekanje da nam neko nesto pokloni i na tacni servira.

nikola

pre 7 godina

da radimo da al za koje pare?OD Dinkica pa naovamo dolaze firme koje uz blagoslov politicara placaju nase ljude platama kao u saharskoj Africi.Ozbiljna drzava koja drzi do opstanka svojih gradjana odredjuje minimum koliko te strane kompanije moraju da plate radnike i sve sto sd tice radnog odnosa.Da od tog posla moze da se zivi i da se osecas kao covek a ne kao zver sto je vezuju i broje im koliko puta ide u wc.

Goxi

pre 7 godina

Srbiji je potrebna velika podrška i stabilan ekonomski partner na njenom putu ka napretku, a Kina je jedna od zemalja sveta koja bi lako mogla da nam pomogne u tome.

kisa

pre 7 godina

Jedan govori jedno, drugi govori drugo. Svaki o svom interesu. Vredi citati u redovima i izmedju redova Kineskog predsednika. Kako god, obema nacijama zelim uspesne ishode ove posete.

Baticca

pre 7 godina

Samo pogledati drzanje predsednika Kine i naseg precednika. Sarm , energija...Tomu kao da je neko naterao da sedi tu. Savio se glavom do stola kao u kakvoj kafani

Kompleks manje vrednosti

pre 7 godina

... ovako se postaje moderno roblje... nema nijedne zemlje gde su Kinezi preuzeli poslovanja kompanija, a gde se lokalni narod ppzitivno preporodio... iscede ih do krajaaaa...dajte primer?

Loknica

pre 7 godina

Ne verujem iskreno u medjudrzavna prijateljstva ali, recimo, da sa Kinom imamo razumevanje na visokom nivou. U svojoj drzavi su napravili progresivni bum i njihovi nacini i putevi napretka bili bi neprocenjiva lekcija ako bi ih podelili sa nama.

narodne rečenice

pre 7 godina

Kinezi puni love kao brod a ovaj kaže ne treba nam love. Naravno da ti lova ne treba, kada ne umete napisati projekte tako, da od Kineza ukradete ehehehe Nisu bre oni Evropa da sa Briselskim činovnicima zajedno kradete donacije i evropsku lovu. U Kini postoji smrtna kazna i za direktore i za gradončelnike, za ministre ako kradu i bahate se.
Tomo, nisi predsednik Švajcarske, nego zahvaljujući tebi i sličnima siromašne Srbijice.

veselisoft

pre 7 godina

Ako nam bude kina uzor onda stvari stoje ovako? Deco vec od svoje sedme godine kada zavrsite sa casovima u fabriku da lemite cipove, matorci intelektualno slabije svesti u rusnike za 5$ dnevno jenokratno ceo dan pocinjete kao u vreme tita u 6H a dolazite kuci kao u vreme kralja u22H... Taman da vidite da li su Vam se deca vratila iz druge smene u fabrici cipova oni situiraniji ili fabrike koze ili neke hemije manje bogati... Oni koji se budu bunili zavrsi ce u Severnoj koreji krilatici Kine ili kao na Tjenanmenu 1989god...

Naprednjakovicka

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57)

Marina, vrati se u osnovnu skolu i povedi svoje kolege...

SveNekiSlepci

pre 7 godina

Majstore, znamo mi i sami da radimo. Nismo glupi. Nego ste svi vi koji ste na vlasti zadnjih 25 godina, zarad nekih sitnih ličnih interesa, uništili celokupnu proizvodnju u zamlji. A i dalje uništavate i ovo malo što je ostalo guranjem neradnika i džabalebaroša u firme.

Вук

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57)
Битно је да ти не сумЉаш.

Milan

pre 7 godina

Majko mila, do kada ćeš nas brukati!!!
(Tales, 18. jun 2016 10:32)

Dokle god vecina glasaca glasa za njega Talesu moj.

Nego snishodljiva molba sveze diplomiranog Prredsednika, sa uvek spremnom facom - boli me stomak :

"Pomozite nam da pocnemo da radimo"

Bespomocnijeg mocnika nisam poznavao. Zemlju su blokirali od 91 kada su polegali ispred Skupstine tada SFRJ.
Od tada nista ne radi niti iko sme da pocne bilo kakav posao.

Sklonite se SNS/SRS/SPS/DS/DSS, odite u inostranstvo, pustite nas da zivimo.

Pijavice, krvopije, uzas - nasa zbilja.

nn

pre 7 godina

Nikolić Đinpingu: Samo nam pomozite da počnemo da radimo.

Narod Nikoliću i celoj parazitskoj partokratiji: Pomozite nam, molimo vas, idite u Kinu ili bilo gde daleko, pa ćemo sami od ove zemlje da napravimo jednu od najnaprednijih u Evropi. Samo toliko.

20kinte

pre 7 godina

Nikolić je politički diletant. To se najbolje vidi za ovih par godina njegovog mandata - čovek je neobrazovan, ruralan i limitiran, a ipak dovoljno namazan da uhlebljuje familiju kroz svoju funkciju. Njegovi gafovi jasno definišu koliko je limitiran kada je u pitanju politika van mesne zajednice. Kaže, Kina nikada nije učestvovala u eksternim sukobima? A rat u Koreji? Ko je kod Čosin rezervoara razmontirao Amerikance i naterao ih na najveće povlačenje u njihovoj vojnoj istoriji? Kako to da su vojnici Severnog Vijetnama i Ho Ši Mina bili naoružani kineskom verzijom AK 47? Verujem da Nikolić za sve to ne zna. On je, u svojoj nekompetentosti i bahatosti, primer naprednjačkog političkog seniora. Juniore vidimo na delu.

Veteran

pre 7 godina

Ne mislim pozitivno ni o našem predsedniku ni o aktuelnoj vlasti, ali zaista retko se dešava da predsednik najmnogoljudnije zemlje na svetu odluči da boravi u jednoj maloj, siromašnoj Srbiji. Šta god da je u pitanju i koji interes, ovo treba iskoristiti da se naša zemlja mrdne iz apatije i čamotinje u kojoj je.

N

pre 7 godina

Ne znam kada predsednik i njegova svita misle da pocnu konacno nesto da rade, mada sto bi i pocinjali kada su obezbedili i sebe i narednih par generacija. Ja sam pocela da radim jos tokom studija i sad imam oko 20 godina radnog staza a ne mogu sebi ni krov nad glavom da obezbedim, niti cu, kako stvari stoje, ikada to moci.

Tesla

pre 7 godina

Kako te nije sramota! Od postojanja idete molite, prosite po svetu sa istim izgovorom! Ja vidim buducnost te zemlje u robstvu izmedju zapada I istoka. Koga ces da dovedes I predstavis tom coveku kao veliki privatnici I ljudi od poverenja, koga!? Svi do jednog okoreli lopovi I prevaranti ali svi Nikolicu! Nije nas narod navikao da radi Nikolicu kao ni ti takodje. Nego se uzmi u pamet pa nateraj te neradnike da postuju svaki ponudjeni posao a ne da bazgaju po ceo dan I cekaju da im padne sa neba ili da im neko preko grane posalje!

glupog li naroda!

pre 7 godina

Dovoljno je samo što je zahvaljujući prijateljstvu sa NR Kinom rešena Železara Smederevo.
(Sony, 18. jun 2016 12:00)

E te "rezultate" cemo tek da vidimo za par godina!!

Samo da se ne onesvestimo tada!!!

Ibojka

pre 7 godina

Sve trci da ti pomogne predsednik Kine. Sve vucete na silu da dodju ovamo samo da bi se ti i Vucic pravili vazni dok mi nikog ne zanimamo. Otici ce odavde i kao da nisu ni bili. Mi smo gladan narod. Koliko nasih para potrosite za dolazak svakakvih gostiju a gladnu decu ste mogli nahraniti.

olja

pre 7 godina

Marina, trkom ponovo u osnovnu skolu! Tamo izgrdi nastavnika srpskog jezika koji nije sumLJao u tvoje znanje.
Cini mi se da ovo "LJ" vise govori o stanju nacije, nego svi Nikolicevi dogovori, pregovori, razgovori.

Susr

pre 7 godina

Ovaj nista nije shvatio, Kinezi hoce da oni rade, a ne mi ... Srpski izvoz u Kinu je 40 puta manji od izvoza u Crnu Goru ... Taj podatak sve govori

Aldebaran

pre 7 godina

A šta je to, ili ko je taj, što nas je dosad sprečava(l)o da "počnemo da radimo", pa treba da nam dolazi čovek čak iz Kine da nam pomogne (ili da nas potera)?!!!

Da pogađam: masoni, Vatikan, iluminati, Jevreji, "taj Zapad", Amerika, Papua Nova Gvineja?! Ili možda - biciklisti?!

Više od pomoći, mi tražimo pre svega dobar izgovor!

milutin

pre 7 godina

Lepo je sa nekim biti prijatelj ali nije lepo pred njega stati sa ispruženom rukom i tražiti. Ne osuđujem ali...zašto smo stigli dotle,mislim da smo u mnogome sami za to krivi.

Milutin Mladjenovic

pre 7 godina

Predsednik jedne države koja ima milijardu i po stanovnika, dolazi u posetu državi sa cirka 6/7 miliona stanovnika, i to da nam reši sve naše probleme?
To implicira naravno da je taj predsednik te države rešio sve probleme u svojoj državi i to svima tamo koliko ih ima, a ima ih rekoh milijardu i po.
Kako vam ova bajka zvuči?Meni neverovatno i ingeniozno i za riplija?
Postavlja se i nameće nam se na ovom mestu-jedno ovde veoma ozbiljno pitanje i to bez presedana?
Dal je KINA stvarno najorganizovanija država sveta sa sve tim njenim predsednikom i rukovodstvom !?
Il je Srbija zaista najometenija država u razvoju na celom ovom svetu?
Ova gore pitanja zavredjuju odgovore za 3 milijarde €?Realno.
A pošto u Srbiji para poslovično nema, jer su nam sve pare na odmoru na Kajmanskim i Maršalskim ostrvima...Odgovori su mogući ovde samo za fraj il džabe, kao što ih ovde uglavnom i dajem kao takve?
Dakle, Kina jeste milion puta organizovanija država od Srbije.
Al nije rešila sve svoje probleme, da bi sada krenula da rešavala i svih naših 6 miliona nerešivih problema.
Koji su naravno nerešivi samo za nas same i ovakve, ali ne i za druge reklo bi se.

Hrvat

pre 7 godina

Srbija nikad nikog nije napadala kaže Nikolić?

a koji su ono avioni raketirali kad sam bio mali moj mali gradić u Dalmaciji? Srpski ili Norveški ili Portugalski?

miki

pre 7 godina

(CIPJONKA, 18. jun 2016 10:28)

To samo govori o nama kao narodu koliko smo losi kad smo sa svima u komsiluku u nekoj zavadi...
Naravno politicari su najodgovorniji za to!

moi

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57) # Link komentara

Ovo nije komentar, ovo je jedna suplja fraza koja zveci do prizemlja...ne znam zasto se nesto ovako objavljuje, zar nema neke eliminacije, ili bar da se zbog jezive i, ocigledno, hronicne nepismenosti autora, sve to odmah izbrise...ispadam naivna, ali se nadam da Marina ne dobija dnevnicu za ovaj svoj ocajan angazman.

Maksa

pre 7 godina

Hajde da nam naši političari omoguće da na naručenu robu iz kine ne plaćamo nenormalne marže kako bi uzeli pare na proizvodima koje Srbija ne proizvodi već štiti interes tajkuna koji tu robu valjaju nama za cene veće nego u bilo kojoj evropskoj zemlji!? Izmenite vi zakone, uredite državu, neka bude pravna, zaštitite građane a sankcionišite kriminalce.... pa nećete morati kukati kao prosjak u autobusu i sramotiti nas. Šta će kinezi da daju nama da radimo kada oni dolaze da rade ovde, grade mostove, otvaraju radnje. Nemamo mi takvu radnu snagu kao oni da bi nam oni dali posla. Ova poseta jeste značajna i nešto dobro, ali kao iz milion primera do sada nećemo umeti to da iskoristimo na najbolji mogući način, pogotovu ne kuknjava politikom.

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

A koga su kineske vlasti molile? Nikoga. Naš problem je što mi imamo uvek nesposobnu vlast i sugurno bismo krenuli napred ukoliko bi se nesposobni sklonili iz svih sfera društva. Eto to nam je komunizam dao, svuda su postavljali nesposobne da izigravaju stručnjake i do dan danas se ništa nije promenilo.

Sanja Pejovic

pre 7 godina

Kada ćete shvatiti da je Siju Djipingu prezime SI a ne DJIPING?

Modern Chinese names consist of a surname known as xing (Chinese: 姓; pinyin: xìng), which comes first and is usually monosyllabic, but not always, followed by a personal name called ming (Chinese: 名; pinyin: míng).

Jadranka

pre 7 godina

Ubedjena sam da ce nam se i Toma i Vucic olomiti o glavu kao Milosevic. Ja zelim njima sve najbolje ali nema nama boljitka. I onim medijima, koji im daruju toliku paznju, bice zao kakvi su bili za opoziciju. Videcemo sta je Vucic potpisao u Briselu ali dovoljno govori intervju Danijela Servera na Aldzaziri. Ako na svim ovim televizijama ne mozemo nista cuti, hvatamo mi i snalazimo se na drugim televizijama. Nemam sta da kazem za kineskog predsednika sem da je bio zamoljen da dodje i svi koji dolaze, dodju posto ih Vucic i Toma mole da vide bivsi iz DOS-a kako se radi za Srbiju. A u stvari je to sve sminkanje.

blam do blama!

pre 7 godina

Nikolić Đinpingu: Samo nam pomozite da počnemo da radimo

Boze gospode, pa ima li ovaj covek malo soli u glavi, da nam pomognu da pocnemo da radimo???

Pa Nikolicu, nismo bas svi u ovoj zemlji glupi ko tvoja bratija, pa da ne znamo nista sami!!!

Veteran

pre 7 godina

Ne mislim pozitivno ni o našem predsedniku ni o aktuelnoj vlasti, ali zaista retko se dešava da predsednik najmnogoljudnije zemlje na svetu odluči da boravi u jednoj maloj, siromašnoj Srbiji. Šta god da je u pitanju i koji interes, ovo treba iskoristiti da se naša zemlja mrdne iz apatije i čamotinje u kojoj je.

nikola

pre 7 godina

da radimo da al za koje pare?OD Dinkica pa naovamo dolaze firme koje uz blagoslov politicara placaju nase ljude platama kao u saharskoj Africi.Ozbiljna drzava koja drzi do opstanka svojih gradjana odredjuje minimum koliko te strane kompanije moraju da plate radnike i sve sto sd tice radnog odnosa.Da od tog posla moze da se zivi i da se osecas kao covek a ne kao zver sto je vezuju i broje im koliko puta ide u wc.

Milutin Mladjenovic

pre 7 godina

Predsednik jedne države koja ima milijardu i po stanovnika, dolazi u posetu državi sa cirka 6/7 miliona stanovnika, i to da nam reši sve naše probleme?
To implicira naravno da je taj predsednik te države rešio sve probleme u svojoj državi i to svima tamo koliko ih ima, a ima ih rekoh milijardu i po.
Kako vam ova bajka zvuči?Meni neverovatno i ingeniozno i za riplija?
Postavlja se i nameće nam se na ovom mestu-jedno ovde veoma ozbiljno pitanje i to bez presedana?
Dal je KINA stvarno najorganizovanija država sveta sa sve tim njenim predsednikom i rukovodstvom !?
Il je Srbija zaista najometenija država u razvoju na celom ovom svetu?
Ova gore pitanja zavredjuju odgovore za 3 milijarde €?Realno.
A pošto u Srbiji para poslovično nema, jer su nam sve pare na odmoru na Kajmanskim i Maršalskim ostrvima...Odgovori su mogući ovde samo za fraj il džabe, kao što ih ovde uglavnom i dajem kao takve?
Dakle, Kina jeste milion puta organizovanija država od Srbije.
Al nije rešila sve svoje probleme, da bi sada krenula da rešavala i svih naših 6 miliona nerešivih problema.
Koji su naravno nerešivi samo za nas same i ovakve, ali ne i za druge reklo bi se.

Kompleks manje vrednosti

pre 7 godina

... ovako se postaje moderno roblje... nema nijedne zemlje gde su Kinezi preuzeli poslovanja kompanija, a gde se lokalni narod ppzitivno preporodio... iscede ih do krajaaaa...dajte primer?

Baticca

pre 7 godina

Samo pogledati drzanje predsednika Kine i naseg precednika. Sarm , energija...Tomu kao da je neko naterao da sedi tu. Savio se glavom do stola kao u kakvoj kafani

narodne rečenice

pre 7 godina

Kinezi puni love kao brod a ovaj kaže ne treba nam love. Naravno da ti lova ne treba, kada ne umete napisati projekte tako, da od Kineza ukradete ehehehe Nisu bre oni Evropa da sa Briselskim činovnicima zajedno kradete donacije i evropsku lovu. U Kini postoji smrtna kazna i za direktore i za gradončelnike, za ministre ako kradu i bahate se.
Tomo, nisi predsednik Švajcarske, nego zahvaljujući tebi i sličnima siromašne Srbijice.

Aldebaran

pre 7 godina

A šta je to, ili ko je taj, što nas je dosad sprečava(l)o da "počnemo da radimo", pa treba da nam dolazi čovek čak iz Kine da nam pomogne (ili da nas potera)?!!!

Da pogađam: masoni, Vatikan, iluminati, Jevreji, "taj Zapad", Amerika, Papua Nova Gvineja?! Ili možda - biciklisti?!

Više od pomoći, mi tražimo pre svega dobar izgovor!

Tesla

pre 7 godina

Kako te nije sramota! Od postojanja idete molite, prosite po svetu sa istim izgovorom! Ja vidim buducnost te zemlje u robstvu izmedju zapada I istoka. Koga ces da dovedes I predstavis tom coveku kao veliki privatnici I ljudi od poverenja, koga!? Svi do jednog okoreli lopovi I prevaranti ali svi Nikolicu! Nije nas narod navikao da radi Nikolicu kao ni ti takodje. Nego se uzmi u pamet pa nateraj te neradnike da postuju svaki ponudjeni posao a ne da bazgaju po ceo dan I cekaju da im padne sa neba ili da im neko preko grane posalje!

nn

pre 7 godina

Nikolić Đinpingu: Samo nam pomozite da počnemo da radimo.

Narod Nikoliću i celoj parazitskoj partokratiji: Pomozite nam, molimo vas, idite u Kinu ili bilo gde daleko, pa ćemo sami od ove zemlje da napravimo jednu od najnaprednijih u Evropi. Samo toliko.

Ibojka

pre 7 godina

Sve trci da ti pomogne predsednik Kine. Sve vucete na silu da dodju ovamo samo da bi se ti i Vucic pravili vazni dok mi nikog ne zanimamo. Otici ce odavde i kao da nisu ni bili. Mi smo gladan narod. Koliko nasih para potrosite za dolazak svakakvih gostiju a gladnu decu ste mogli nahraniti.

milutin

pre 7 godina

Lepo je sa nekim biti prijatelj ali nije lepo pred njega stati sa ispruženom rukom i tražiti. Ne osuđujem ali...zašto smo stigli dotle,mislim da smo u mnogome sami za to krivi.

Susr

pre 7 godina

Ovaj nista nije shvatio, Kinezi hoce da oni rade, a ne mi ... Srpski izvoz u Kinu je 40 puta manji od izvoza u Crnu Goru ... Taj podatak sve govori

veselisoft

pre 7 godina

Ako nam bude kina uzor onda stvari stoje ovako? Deco vec od svoje sedme godine kada zavrsite sa casovima u fabriku da lemite cipove, matorci intelektualno slabije svesti u rusnike za 5$ dnevno jenokratno ceo dan pocinjete kao u vreme tita u 6H a dolazite kuci kao u vreme kralja u22H... Taman da vidite da li su Vam se deca vratila iz druge smene u fabrici cipova oni situiraniji ili fabrike koze ili neke hemije manje bogati... Oni koji se budu bunili zavrsi ce u Severnoj koreji krilatici Kine ili kao na Tjenanmenu 1989god...

Вук

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57)
Битно је да ти не сумЉаш.

20kinte

pre 7 godina

Nikolić je politički diletant. To se najbolje vidi za ovih par godina njegovog mandata - čovek je neobrazovan, ruralan i limitiran, a ipak dovoljno namazan da uhlebljuje familiju kroz svoju funkciju. Njegovi gafovi jasno definišu koliko je limitiran kada je u pitanju politika van mesne zajednice. Kaže, Kina nikada nije učestvovala u eksternim sukobima? A rat u Koreji? Ko je kod Čosin rezervoara razmontirao Amerikance i naterao ih na najveće povlačenje u njihovoj vojnoj istoriji? Kako to da su vojnici Severnog Vijetnama i Ho Ši Mina bili naoružani kineskom verzijom AK 47? Verujem da Nikolić za sve to ne zna. On je, u svojoj nekompetentosti i bahatosti, primer naprednjačkog političkog seniora. Juniore vidimo na delu.

N

pre 7 godina

Ne znam kada predsednik i njegova svita misle da pocnu konacno nesto da rade, mada sto bi i pocinjali kada su obezbedili i sebe i narednih par generacija. Ja sam pocela da radim jos tokom studija i sad imam oko 20 godina radnog staza a ne mogu sebi ni krov nad glavom da obezbedim, niti cu, kako stvari stoje, ikada to moci.

Milan

pre 7 godina

Majko mila, do kada ćeš nas brukati!!!
(Tales, 18. jun 2016 10:32)

Dokle god vecina glasaca glasa za njega Talesu moj.

Nego snishodljiva molba sveze diplomiranog Prredsednika, sa uvek spremnom facom - boli me stomak :

"Pomozite nam da pocnemo da radimo"

Bespomocnijeg mocnika nisam poznavao. Zemlju su blokirali od 91 kada su polegali ispred Skupstine tada SFRJ.
Od tada nista ne radi niti iko sme da pocne bilo kakav posao.

Sklonite se SNS/SRS/SPS/DS/DSS, odite u inostranstvo, pustite nas da zivimo.

Pijavice, krvopije, uzas - nasa zbilja.

Naprednjakovicka

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57)

Marina, vrati se u osnovnu skolu i povedi svoje kolege...

glupog li naroda!

pre 7 godina

Dovoljno je samo što je zahvaljujući prijateljstvu sa NR Kinom rešena Železara Smederevo.
(Sony, 18. jun 2016 12:00)

E te "rezultate" cemo tek da vidimo za par godina!!

Samo da se ne onesvestimo tada!!!

Jelena

pre 7 godina

Koliko god videla ovde negativnih komentara, ovo je istoriski trenutak za nasu zemlju i ono sto je cinjenica, vracen nam je ponos i nada u bolju buducnost.Ne razumem ljude koji vide samo crno,a toliko lepih i pozitivnih situacija se svakodnevno desava oko nas.

Hrvat

pre 7 godina

Srbija nikad nikog nije napadala kaže Nikolić?

a koji su ono avioni raketirali kad sam bio mali moj mali gradić u Dalmaciji? Srpski ili Norveški ili Portugalski?

Pametnjaković - there can be only one!

pre 7 godina

A koga su kineske vlasti molile? Nikoga. Naš problem je što mi imamo uvek nesposobnu vlast i sugurno bismo krenuli napred ukoliko bi se nesposobni sklonili iz svih sfera društva. Eto to nam je komunizam dao, svuda su postavljali nesposobne da izigravaju stručnjake i do dan danas se ništa nije promenilo.

miki

pre 7 godina

(CIPJONKA, 18. jun 2016 10:28)

To samo govori o nama kao narodu koliko smo losi kad smo sa svima u komsiluku u nekoj zavadi...
Naravno politicari su najodgovorniji za to!

SveNekiSlepci

pre 7 godina

Majstore, znamo mi i sami da radimo. Nismo glupi. Nego ste svi vi koji ste na vlasti zadnjih 25 godina, zarad nekih sitnih ličnih interesa, uništili celokupnu proizvodnju u zamlji. A i dalje uništavate i ovo malo što je ostalo guranjem neradnika i džabalebaroša u firme.

moi

pre 7 godina

Њихова мала помоћ нама много значи. Не сумљам да неће помоћи.
(марина, 18. jun 2016 10:57) # Link komentara

Ovo nije komentar, ovo je jedna suplja fraza koja zveci do prizemlja...ne znam zasto se nesto ovako objavljuje, zar nema neke eliminacije, ili bar da se zbog jezive i, ocigledno, hronicne nepismenosti autora, sve to odmah izbrise...ispadam naivna, ali se nadam da Marina ne dobija dnevnicu za ovaj svoj ocajan angazman.

olja

pre 7 godina

Marina, trkom ponovo u osnovnu skolu! Tamo izgrdi nastavnika srpskog jezika koji nije sumLJao u tvoje znanje.
Cini mi se da ovo "LJ" vise govori o stanju nacije, nego svi Nikolicevi dogovori, pregovori, razgovori.

Sanja Pejovic

pre 7 godina

Kada ćete shvatiti da je Siju Djipingu prezime SI a ne DJIPING?

Modern Chinese names consist of a surname known as xing (Chinese: 姓; pinyin: xìng), which comes first and is usually monosyllabic, but not always, followed by a personal name called ming (Chinese: 名; pinyin: míng).

Pioneer

pre 7 godina

Siguran sam da ce nam Kinezi na celu sa svojim predsedniukom pomoci u ostvarivanju nasih ciljeva koliko god mogu. Do sada su uradili mnogo i nadam se da ce ta saradnja nastaviti i ubuduce.

Jadranka

pre 7 godina

Ubedjena sam da ce nam se i Toma i Vucic olomiti o glavu kao Milosevic. Ja zelim njima sve najbolje ali nema nama boljitka. I onim medijima, koji im daruju toliku paznju, bice zao kakvi su bili za opoziciju. Videcemo sta je Vucic potpisao u Briselu ali dovoljno govori intervju Danijela Servera na Aldzaziri. Ako na svim ovim televizijama ne mozemo nista cuti, hvatamo mi i snalazimo se na drugim televizijama. Nemam sta da kazem za kineskog predsednika sem da je bio zamoljen da dodje i svi koji dolaze, dodju posto ih Vucic i Toma mole da vide bivsi iz DOS-a kako se radi za Srbiju. A u stvari je to sve sminkanje.

Maksa

pre 7 godina

Hajde da nam naši političari omoguće da na naručenu robu iz kine ne plaćamo nenormalne marže kako bi uzeli pare na proizvodima koje Srbija ne proizvodi već štiti interes tajkuna koji tu robu valjaju nama za cene veće nego u bilo kojoj evropskoj zemlji!? Izmenite vi zakone, uredite državu, neka bude pravna, zaštitite građane a sankcionišite kriminalce.... pa nećete morati kukati kao prosjak u autobusu i sramotiti nas. Šta će kinezi da daju nama da radimo kada oni dolaze da rade ovde, grade mostove, otvaraju radnje. Nemamo mi takvu radnu snagu kao oni da bi nam oni dali posla. Ova poseta jeste značajna i nešto dobro, ali kao iz milion primera do sada nećemo umeti to da iskoristimo na najbolji mogući način, pogotovu ne kuknjava politikom.

Mara

pre 7 godina

Mislim da je saradnja sa Kinom više nego potrebna svima nama,unapređenje saradnje je više nego evidentno,predsednik Kine nam je učinio veliku čast svojim dolaskom i mi ga moramo maksimalno ispoštovati.

Smilja

pre 7 godina

Kina je velika uspešna zemlja koja je vrlo poštovana u svetu može nam pomoći da poboljšamo i proširimo saradnju sa drugim uspešnim zemljama.

Jovana

pre 7 godina

Nisam znala za informaciju da kineskog predsednika supruga prati na putovanjima samo u ne drzave koje su za njega od izuzetnog znacaja. Ne treba nista vise dodati!

Jelena

pre 7 godina

Predsednik Nikolić uručio je visoko odlikovanje Si Đinpingu koje je pre njega dobio samo Putin a dodeljuje se za izuzetan doprinos razvoju i napretku srbije i njenih građana.Predsednik kine nije krio oduševljenje tako velikim odlikovanjem i obećao još čvršću i jaču saradnju dveju država .

natasa

pre 7 godina

Kineski narod je nas veliki prijatelj i samo treba nastaviti sa negovanjem takvog odnosa. Kina je i do sada puno pomagala, verujem da ce i u buducnosti biti isto

Goxi

pre 7 godina

Srbiji je potrebna velika podrška i stabilan ekonomski partner na njenom putu ka napretku, a Kina je jedna od zemalja sveta koja bi lako mogla da nam pomogne u tome.

prenos iskustva

pre 7 godina

Poznanica koja je Srpkinja je putovala sa hrvatskim kolegama za Peking. Na njihovoj pasoskoj kontroli je prosla bez ikakvih problema dok je cela ta Hr ekipa zaglavila neke dodatne provere.

Dax

pre 7 godina

Kina je dozivela nevidjeni napredak u svim drzavnim i drustvenim sferama, a mi smo svedoci ove nevidjene ekspanzije. Kada bi nam preneli delic mudrosti i magije koju su primenili na sebi dobili bismo neprocenjiv poklon.

Теодора

pre 7 godina

У јулу ће бити одржан састанак свих министара са министром из Кине и тада ће се 10 милијарди евра, износ који је Кина определила за улагање у инфраструктуру и саобраћај земаља централне и источне Европе, дистрибуирати из Србије, што говори "како Кина гледа на Србију и шта је у ствари Србија за Кину".

Ivan

pre 7 godina

Mislim da je ovo vrlo vazna poseta. Kina je druga ekonomija sveta, uskoro ce postati broj 1. Mislim da ce veci deo investicija kojim planiraju prodor na evropsko trziste doci kod nas, ipak kineski predsednik ne boravi u svakoj drzavi tri dana.

Душица

pre 7 godina

Не постоји ниједна мрља нити сенка свих претходних деценија у односима Србије и Кине, основа јесте политика и даље развијање билатералних економских односа. Са Кином већ имамо добре односе,a ова посета ће их сасвим сигурно подићи на виши ниво!

kisa

pre 7 godina

Jedan govori jedno, drugi govori drugo. Svaki o svom interesu. Vredi citati u redovima i izmedju redova Kineskog predsednika. Kako god, obema nacijama zelim uspesne ishode ove posete.

Alisa

pre 7 godina

Vazno je da razumemo da " besplatnog rucka nema ", ali ima saradnje kroz obostrani interes. To je zreo pristup, a ne cekanje da nam neko nesto pokloni i na tacni servira.

Jagoda

pre 7 godina

Model kineskog privrednog rasta i mi bi mogli da proucimo i u nasoj zemlji primenimo.U poslednjih 35 godina kineska privreda je rasla po prosečnoj stopi od preko 9 procenata godišnje. Tako visoka stopa u tako dugom periodu jeste spektakularna. Kina je postala ne samo industrijska velesila i šampion modernizacije, već je 2014. (mereno paritetom kupovnih snaga), po visini ukupnog BDP-a pretekla i SAD.

BeKo

pre 7 godina

"Daj siromahu pre nego što i zatraži, jer ako mu pružiš pre nego što je on svoje ruke ispružio, daćeš mu i samopoštovanje koje je vrednije od tvoje pomoći".

Lao Ce

Loknica

pre 7 godina

Ne verujem iskreno u medjudrzavna prijateljstva ali, recimo, da sa Kinom imamo razumevanje na visokom nivou. U svojoj drzavi su napravili progresivni bum i njihovi nacini i putevi napretka bili bi neprocenjiva lekcija ako bi ih podelili sa nama.