Sreda, 15.06.2016.

16:17

EURO se "prelio": Ambasador Francuske na raportu u Kremlju

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Francuske u Moskvi na razgovor zbog "pritvaranja ruskih navijača tokom Evropskog prvenstva u fudbalu".

Izvor: B92

EURO se "prelio": Ambasador Francuske na raportu u Kremlju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Mirko

pre 7 godina

Huligani ko huligani. Ništa tu sporno nema. Francuzi ne rade svoj posao kako treba i zabraniti im organizaciju takmičenja narednih 20 godina i ćao.

zarucni list1@gmail.com

pre 7 godina

Sve te divljake na prisilni rad 15. godina idioti engezi rusi nemci poljaci itd svakog ko napravi incident prebiti zatvor i ogromnu novcanu kaznu.

Miki

pre 7 godina

Ne znam gde gazenje necije zastave predstavlja slobodu govora.
(Jasdf, 15. jun 2016 22:30)

U SAD. Tamo je legalno spaliti američku zastavu, jer to spada u slobodu izražavanja političkih stavova. Oko tog pitanja su se lomila koplja, stvar je na kraju došla do tamošnjeg vrhovnog suda, i sud je presudio da je legalno spaliti zastavu. Postoje inicijative da se takav vid protesta ipak zabrani, ali je za to potrebno menjati ustav. Za sada te inicijative nisu dobijale dovoljnu podršku u Kongresu.
Eto tako. Svaka država može da ima lepu šarenu zastavu, a ono što su simboli koji čine ugled države su ustav, parlament, sudstvo...

Mi smo naivni, ne umemo da koristimo net, i ne znamo šta se događa u svetu

pre 7 godina

Jedino nasilje sa tesko povredjenima imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa hladnim oruzjem imali smo od strane ruskih navijaca.
(Jasdf, 15. jun 2016 19:07)

Neće biti, prijatelju, neće biti.
Englezi su tri dana pravili haos po Marseju, ili gde je već to bilo, lomili sve što im se našlo na putu i prebijali prolaznike, Englezi su se prvi sukobili sa francuskom policijom, prvi Francuzi koji su završili u bolnici, bili su prebijeni od strane Engleza ... Imaš snimke na YT, pogledaj slobodno, nemoj da se praviš Englez.
Naravno, ni jedna svetska agencija nije izvestila o ljudima koji su prebijeni od strane Engleza, tek kad su Englezi dobili po tamburi od Rusa, onda se digla hajka, jer, eto, Putinovi specijalno obučeni Ruski divljaci su polomili miroljubive engleske navijače, koji su poznati po tome da nikada i nigde ne prave probleme.

Jasdf

pre 7 godina

Ne znam gde gazenje necije zastave predstavlja slobodu govora . Takav cin se osudjuje najvise u razvijenim zemljama jer predstavlja govor mrznje . Gazenje nacionalnih ili verskih zastava jedino nekaznjeno prolazi u zemljama treceg sveta gde se velica mrznja prema neprijateljima . Aj probaj u Parizu da javno gazis zastavu Amerike ili Izraela ! Probaj da javno vredjas predsednika Francuske ili da gazis po verskim jevrejskim obelezjima .
Oduvek je to predstavljao govor mrznje u Evropi ali i Evropa se polako menja i izgleda da ce i ovde biti dozvoljeno gazenje zastava i vredjanje svih koji nisu na istoj talasnoj duzini sa Evropom a osudjivace se samo selektivni dogadjaji jer govor mrznje ce biti dozvoljen prema zemljama i narodima koje Evropa dozvoli .

love

pre 7 godina

Da jadni britanci ništa nisu krivi, samo ih je došlo 40000 da sede u parku u MArselju ili da po lilu šetaju u krug da traže ruske navijače da se slikaju sa njima, iako oni ne igraju uopšte u tom gradu... http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-world-news/euro-2016-watch-stan-collymore-8201136#7RPy1ZIolcdBrU5k.97

Antigona

pre 7 godina

Iz izjave Lavrova jasno je da on podržava nasilje i huliganizam. Inače ne bi rekao: "teško je ne odgovoriti na provokacije". Pametan i civilizovan čovek ignoriše provokaciju, a nasilnik i prostak odmah pokazuje svoje lice.

dejan-minhen

pre 7 godina

(maiden serbia, 15. jun 2016 16:25)
i Rusija je. zašto upravo Francuska i kompanija non stop drže predavanje kako kad i šta Rusija treba da radi?

Goran

pre 7 godina

Rusi totalno odlepili, ruski huligani napali Engleze na stadijumu, napali Slovake i Velsane danas, prave cudo po svim gradovima Francuske i onda daju 'protesnu'' note Francuskoj, sto francuska policija hapsi ruske necivilizovane huligane, koji izgladaju kao da je ovo 1977. Jedina zemlja gde Predsednik ruske Dume javno podrzava ruske huligane??!! Ova zemlja Rusija je ludilo i treba ih izbaciti iz tackmicenja, nije niti malo cudo sto niko ne voli Ruse u Evropi.

netko

pre 7 godina

Šta li će tek Engleska da kaze. Njene navijače osudili na 4 meseca zatvora. Huligane tako treba tretirati i kod nas. odmah zatvor po kratkom postupku.

nece oni nista da kazu. englezi ce svojima, kad ih francuzi puste iz zatvora, minimum uvezti zabranu izlazka iz drzave dok traju razna fudbalska prvenstva i sl.
a mozda ih ubace u bajbok na jos neko vreme da se hlade.

nije ti to rusija da ih politicari brane, niti je to nacionalni ponos kada neki navijaci prebijaju navijace druge drzave.

tako nesto se ceni samo rusiji africi i zaostalim balkanskim drzavicama.

drugde po svetu je to sramota.

danguba

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.(tišina, 15. jun 2016 17:52)To su gluposti,koje je izmislila zapadna štampa.Po čemu se oni razlikuju od hiljada huligana iz Engleske,Nemačke,Turske i drugih zemalja,koji su otišli na EP u Francusku?Oni nisu "specijalno obučeni"?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (V.B, 15. jun 2016 18:43)

Po čemu se razlikuju? Šališ se? Da si pogledao i jedan snimak ne bi postavljao ovako glupa pitanja...

Jasdf

pre 7 godina

Na tribinama su englezi prvi gazili ruske zastave i vređali legitimno izabrane predstavnike naroda,što je manje više svuda kažnjivo.
(Mirko, 15. jun 2016 17:57)

Gde je to kaznjivo? U drzavama sa kultom lidera? Prvenstvo je u Francuskoj, smeju da pevaju i pricaju sta hoce dok ne pozivaju na izvrsenje krivicnog dela. Jel neko zabranio Rusima da pevaju o Kameronu?

johnzie

pre 7 godina

Mislite da su Rusi (Putin, ako hoćete) zaboravili Soči? Kada je, umesto spektakla u koji su uložene milijarde, svet gledao Ruse i Rusiju u kontekstu nekih drugih slika i događaja. Žalosno je što sve ovo nema veze sa sportom, ako je ikada i imalo...
Svako dobro

Jasdf

pre 7 godina

@Kako objašnjavaš da je više nasilja i više tuča bilo u gradovima gde nema ruskih navijača?
(pompa, 15. jun 2016 18:45)

Kao netacno. Jedino nasilje na stadionu imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa tesko povredjenima imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa hladnim oruzjem imali smo od strane ruskih navijaca.

srkzm

pre 7 godina

Iz svega mogu iscitati, da su se Rusi samo branili, usput bjezeci izgazili kojeg Engleza koji im se nasao na putu, pokupili nekoliko desetina protivnickih zastava i transparenata kao suvenire, presli na protivnicku tribinu da se pozdrave sa Englezima sto oni nisu razumili, prebacili im koju baklju eto da i oni imaju... Nakon svega, po povratku kuci ih ocekuju sve pocasti, jer su prosli pravu golgotu na neprijateljskoj teritoriji. Dok Engleze ocekuju opravdane dragonske kazne, visegodisnje zabrane prilasku stadionima i izlasci iz zemlje. Ko je ovdje lud?

Marko

pre 7 godina

Šta li će tek Engleska da kaze. Njene navijače osudili na 4 meseca zatvora. Huligane tako treba tretirati i kod nas. odmah zatvor po kratkom postupku.

bus li

pre 7 godina

Rusija - jedina zemlja koja podrzava svoje huligane. Pazite obrazlozenje: nisu mogli da istrpe vredjanje visokih politicara (citaj Putina). Zamislite situaciju da Englezi vredjaju Vucica na nekoj utakmici, onda ih nasi prebiju, i onda Ivica Dacic brani huligane i jaze da su morali da reaguju zbog vredjanja Vucica.(Peki, 15. jun 2016 17:21)Na dosadašnjim prvenstvima nije zabeleženo da navijači neke reprezentacije vređaju političare drugih država.Nije to samo vređanje političara,već i države i naroda.Meni je u redu da građani Srbije vređaju i napadaju Vučića,ali ne i građani drugih zemalja.

Super

pre 7 godina

Naravno,da Francuski navijači rade nerede u Rusiji,Ruska policija bi ih pozvala na kavu i topla peciva.
(leptirica, 15. jun 2016 16:48)

Svakako ne ali ih ne bi ih ni provocirala i napadala rame uz rame sa engleskim huiganima kao što to čini francuska policija.

2+2=5

pre 7 godina

Русија је сила па им се може, то што смо ми од Србије направили лилипута то је наш проблем. Свака земља треба да стане иза својих грађана јер је то земља њихова.

kako naruciti pogresan sendvic

pre 7 godina

molim nekoga da napise pravilnik, sta se sve tacno racuna u provokacije a sta ne. izgleda da svako ima svoje misljenje o tom pitanju, pa je sve ovo krajnje diskutabilo.

pompa

pre 7 godina

sad im ove ruske nakrvljene budale (umapred pripremljene: sa bokserima, stanglama, maskama, stitnicima - bez ulicnog kodeksa) prave probleme da trose resurse za prvi prsten zastite od ID budala sa potencijalnim bombama. a ruski vrh naravno da boli uvo za sve to, oni bodre svoje budale... sramota!(neutralni felsh, 15. jun 2016 17:49)Kako objašnjavaš da je više nasilja i više tuča bilo u gradovima gde nema ruskih navijača?

V.B

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.(tišina, 15. jun 2016 17:52)To su gluposti,koje je izmislila zapadna štampa.Po čemu se oni razlikuju od hiljada huligana iz Engleske,Nemačke,Turske i drugih zemalja,koji su otišli na EP u Francusku?Oni nisu "specijalno obučeni"?

Super

pre 7 godina

Slazem se. trebali su ih deportovati cim su prvi put izazvali incident. udarati bokserima i stanglama na euro-turnirima je van svakog, cak i najnizeg kodeksa... to ako se radi, radi se u domacoj ligi.
(neutralni felsh, 15. jun 2016 16:51)

Da se ti kritrijumi dosledno sprovode engleska reprezentacija ne bi imala ni dvadeset duša da joj pruža podršku sa tribina.

jordan

pre 7 godina

Uzeli zastitu za zube sa sobom iz Rusije, ...onak ako slucajno budu "izprovocirani". Pitam se ko ih provocira u Moskvi kad prave nerede za derbi svaki put?

aseb

pre 7 godina

Ako pazljivo citate,a ne izvlacite iz konteksta shvaticete da se ne brane Ruski huligani,nego poziva na isti tretman prema svim huliganima.
A price o nedolasku prve lige Engleskih huligana i kako su njih dosli bodriti pijani starci su smijesne. Huligan je huligan,nema tu liga bolji-losiji,a ti nazovi pijani starci su dva dana demolirali Marsej do dolaska Rusa,a oni vece budale nego sto ce Englezi ikad biti.
Jednostavno,kazniti sve,poslati ih kuci,a i Francuzcice istim principom.
Pa kakva je to organizacija,cemu sluzi policija,pendrek,suzavac,vodeni top i sl.

genije

pre 7 godina

A da neko od 30+ komentatora procita clanak?
Urucili su protest FR ambasadoru zato sto nisu obavestili ambasadu RF da su njihovi gradjani uhapseni/privedeni sto je medjunarodna norma...
Svaka drzava protestuje kada neko skrnavi drzavne simbole (paljenje/gazenje zastave itd) pa i RF.

tišina

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.

alpinista

pre 7 godina

Tako se štiti svoj narod.

Ovo je za primer.

Izbacivanje Velike Ruske države sa evropskog prvenstva, pa možda... ali posledice će biti itekakve.

Mirko

pre 7 godina

(SM, 15. jun 2016 16:58)

UEFA kaznjava za divljanje na tribinama, a ne po ulicama. A na tribinama su Rusi bacali baklje na Engleze, a ne Englezi na Ruse.
(Fifa, 15. jun 2016 17:08)

Na tribinama su englezi prvi gazili ruske zastave i vređali legitimno izabrane predstavnike naroda,što je manje više svuda kažnjivo. Kod nas su u finalnoj seriji KLS-a zbog iste stvari izrečene velike kazne i to više puta.
Dakle,ako možemo mi "nedemokrate" da branimo zakon,što ne mogu i oni?
Gde je kazna engleskim huliganima? Samo ruskim. Ko će od engleza da plati uništavanje po Marseju i Francuskoj?
Dakle - dupli aršini na delu.

Fifa

pre 7 godina

(SM, 15. jun 2016 16:58)

UEFA kaznjava za divljanje na tribinama, a ne po ulicama. A na tribinama su Rusi bacali baklje na Engleze, a ne Englezi na Ruse.

Preliva, preliva, i tek će da preliva!

pre 7 godina

Pogledajte dokumentarni film "Utakmica", iz 1973. godine, koji je polusatna reportaža o finalu Kupa evropskih šampiona između Ajaksa i Juventusa, koje se igralo u Beogradu. Uporedite navijače tada i sada i biće vam jasno kuda je ovaj svet otišao.

neutralni felsh

pre 7 godina

Na euro 2016 nisu samo Rusi pravili probleme a samo su ruse okrivili i pokazali prstom! Hvala bogu da nismo bili kvalifikovani!
(Vlada djordjevic, 15. jun 2016 17:31)


na zalost, ruski huligani su dokazano poceli sa incidentima i sad su naostrili su sve ostale, iz skoro svih ostalih zemalja, kojima dokazano malo treba da zaborave da su dosli da navijaju a ne da se tuku.
francuzi se sad hvataju za glavu jer su (naivno) mislili da ce biti dovoljno da sprovedu iste mere obezbedjenja kao na prethodnim evro turnirima, uz vece obracanje paznje na pretnju od ID terorista. sad im ove ruske nakrvljene budale (umapred pripremljene: sa bokserima, stanglama, maskama, stitnicima - bez ulicnog kodeksa) prave probleme da trose resurse za prvi prsten zastite od ID budala sa potencijalnim bombama. a ruski vrh naravno da boli uvo za sve to, oni bodre svoje budale... sramota!

Peki

pre 7 godina

Rusija - jedina zemlja koja podrzava svoje huligane. Pazite obrazlozenje: nisu mogli da istrpe vredjanje visokih politicara (citaj Putina). Zamislite situaciju da Englezi vredjaju Vucica na nekoj utakmici, onda ih nasi prebiju, i onda Ivica Dacic brani huligane i jaze da su morali da reaguju zbog vredjanja Vucica.

realan*

pre 7 godina

Da se ovo desava u Rusiji tek tada bi vidjeli sta je sudska pravda i surovost Ruske policije prema bilo kojim neredima navijaca.Ovi su vise nego blagi.

CZBG

pre 7 godina

Hahaha ovaj svet je postao smesan. Ocigledna povezanost politike i sporta sa obe strane. Ko stiti te huligane, kriminalce i ostale? Cime se ti momci bave, odakle im novac da otputuju na Euro. Drzave to sve znaju, ali vise nego jasno je da saradjuju. Sramota je sta zapadnjaci rade, kakvi su to spin majstori, fini engleski momci došli da na sportski nacin bodre svoju repku, ma vazi. Gde god su Englezi gostovali van ostrva napravili su incidente!
Ali opet su Srbi krivi...

Ilija Cvorovic

pre 7 godina

Ovi Rusi su gori od nas. Uvek su im drugi krivi. Istorija je pokazala da su Englezi umeli da se "obracunaju" sa svojim huliganima. I ne vidim da je Premijer engleske zvao ambasadora Francuske da se buni sto su im prvi dan osudili huligane na zatvor. Ali Rusi, oni su izgleda iznad svih kao i Amerikanci...ili neki drugi evropski narodi u proslom veku. Englezi su im krivi, sada su im i Slovaci krivi a za koji dan ce ih provocirati i Velsani biti krivi. Samo oni nisu krivi...cesto gledam na youtube-u kako se ponasaju Rusi u Rusiji...koliko su divlji i bahati...muka mi je vise od njih i od svih koji Putina i Rusiju vole vise od svoje domovine.

antiputinista

pre 7 godina

Rusija svakim danom sve više dokazuje koliko je civilizacijski zaostala zemlja. Kad neko iz državnog vrha izjavi ovo nakon onakvog ponašanja njihovih "navijača".

Mita

pre 7 godina

Svi su se ogradili od svojih huligana,sem Rusa,jos zovu na raport.Na kraju ce stvarno biti istina da ih je drzava,tj KGB,poslao sa ciljem da prave nemire.

Ranzo

pre 7 godina

Међу навијачима био истакнути десничар.
Не треба никакав коментар.И још се Руси буне.

neutralni felsh

pre 7 godina

Ponašanje francuske policije prema navijačima iz Rusije je sramno.
(Super, 15. jun 2016 16:32)


slazem se. trebali su ih deportovati cim su prvi put izazvali incident. udarati bokserima i stanglama na euro-turnirima je van svakog, cak i najnizeg kodeksa... to ako se radi, radi se u domacoj ligi.

SM

pre 7 godina

Meni je smiješno kako samo Rusima prijete kaznom, a Englezima ništa. Ili još smiješnije što će kazniti Hrvatsku zbog onog navijača što je zagrlio Modrića kod proslave gola.

Man Utd

pre 7 godina

Hahah pa ovi ruski političari su prsli... pazi bili izazvani naši navijači. Pa svi imamo internet pa lepo možemo da vidimo njihove GoPro avanture.. Po njemu je to ponašanje samo neprihvatljivo, ono kao ništa naročito loše.

deda miki

pre 7 godina

Ne razumem ove ruse! Gledam juče masovnu tuču u Rusiji i pitam se da li su ovi normalni i da li je ovo 21 vek?!? Jel rusi misle da su došli u rusiju (umesto u Francusku) pa mogu da divljaju ovako???

Balboa

pre 7 godina

A što je vlastima u Rusiji toliko stalo do građanskih prava njihovih huligana, osim ako ih upravo oni nisu poslali u Francusku? I to utrenirane kik-boksere, koji su napadali pijane matorce ...

Podsetio bih da je "prva liga" engleskih huligana ostala kući jer su na spisku britanske policije i zabranjen im je put u Francusku za vreme šampionata ...

leptirica

pre 7 godina

Ponašanje francuske policije prema navijačima iz Rusije je sramno.
(Super, 15. jun 2016 16:32)

Naravno,da Francuski navijači rade nerede u Rusiji,Ruska policija bi ih pozvala na kavu i topla peciva.

Ilija Cvorovic

pre 7 godina

Ovi Rusi su gori od nas. Uvek su im drugi krivi. Istorija je pokazala da su Englezi umeli da se "obracunaju" sa svojim huliganima. I ne vidim da je Premijer engleske zvao ambasadora Francuske da se buni sto su im prvi dan osudili huligane na zatvor. Ali Rusi, oni su izgleda iznad svih kao i Amerikanci...ili neki drugi evropski narodi u proslom veku. Englezi su im krivi, sada su im i Slovaci krivi a za koji dan ce ih provocirati i Velsani biti krivi. Samo oni nisu krivi...cesto gledam na youtube-u kako se ponasaju Rusi u Rusiji...koliko su divlji i bahati...muka mi je vise od njih i od svih koji Putina i Rusiju vole vise od svoje domovine.

Ranzo

pre 7 godina

Међу навијачима био истакнути десничар.
Не треба никакав коментар.И још се Руси буне.

antiputinista

pre 7 godina

Rusija svakim danom sve više dokazuje koliko je civilizacijski zaostala zemlja. Kad neko iz državnog vrha izjavi ovo nakon onakvog ponašanja njihovih "navijača".

leptirica

pre 7 godina

Ponašanje francuske policije prema navijačima iz Rusije je sramno.
(Super, 15. jun 2016 16:32)

Naravno,da Francuski navijači rade nerede u Rusiji,Ruska policija bi ih pozvala na kavu i topla peciva.

Balboa

pre 7 godina

A što je vlastima u Rusiji toliko stalo do građanskih prava njihovih huligana, osim ako ih upravo oni nisu poslali u Francusku? I to utrenirane kik-boksere, koji su napadali pijane matorce ...

Podsetio bih da je "prva liga" engleskih huligana ostala kući jer su na spisku britanske policije i zabranjen im je put u Francusku za vreme šampionata ...

Man Utd

pre 7 godina

Hahah pa ovi ruski političari su prsli... pazi bili izazvani naši navijači. Pa svi imamo internet pa lepo možemo da vidimo njihove GoPro avanture.. Po njemu je to ponašanje samo neprihvatljivo, ono kao ništa naročito loše.

Peki

pre 7 godina

Rusija - jedina zemlja koja podrzava svoje huligane. Pazite obrazlozenje: nisu mogli da istrpe vredjanje visokih politicara (citaj Putina). Zamislite situaciju da Englezi vredjaju Vucica na nekoj utakmici, onda ih nasi prebiju, i onda Ivica Dacic brani huligane i jaze da su morali da reaguju zbog vredjanja Vucica.

deda miki

pre 7 godina

Ne razumem ove ruse! Gledam juče masovnu tuču u Rusiji i pitam se da li su ovi normalni i da li je ovo 21 vek?!? Jel rusi misle da su došli u rusiju (umesto u Francusku) pa mogu da divljaju ovako???

Mita

pre 7 godina

Svi su se ogradili od svojih huligana,sem Rusa,jos zovu na raport.Na kraju ce stvarno biti istina da ih je drzava,tj KGB,poslao sa ciljem da prave nemire.

neutralni felsh

pre 7 godina

Ponašanje francuske policije prema navijačima iz Rusije je sramno.
(Super, 15. jun 2016 16:32)


slazem se. trebali su ih deportovati cim su prvi put izazvali incident. udarati bokserima i stanglama na euro-turnirima je van svakog, cak i najnizeg kodeksa... to ako se radi, radi se u domacoj ligi.

Fifa

pre 7 godina

(SM, 15. jun 2016 16:58)

UEFA kaznjava za divljanje na tribinama, a ne po ulicama. A na tribinama su Rusi bacali baklje na Engleze, a ne Englezi na Ruse.

aseb

pre 7 godina

Ako pazljivo citate,a ne izvlacite iz konteksta shvaticete da se ne brane Ruski huligani,nego poziva na isti tretman prema svim huliganima.
A price o nedolasku prve lige Engleskih huligana i kako su njih dosli bodriti pijani starci su smijesne. Huligan je huligan,nema tu liga bolji-losiji,a ti nazovi pijani starci su dva dana demolirali Marsej do dolaska Rusa,a oni vece budale nego sto ce Englezi ikad biti.
Jednostavno,kazniti sve,poslati ih kuci,a i Francuzcice istim principom.
Pa kakva je to organizacija,cemu sluzi policija,pendrek,suzavac,vodeni top i sl.

genije

pre 7 godina

A da neko od 30+ komentatora procita clanak?
Urucili su protest FR ambasadoru zato sto nisu obavestili ambasadu RF da su njihovi gradjani uhapseni/privedeni sto je medjunarodna norma...
Svaka drzava protestuje kada neko skrnavi drzavne simbole (paljenje/gazenje zastave itd) pa i RF.

SM

pre 7 godina

Meni je smiješno kako samo Rusima prijete kaznom, a Englezima ništa. Ili još smiješnije što će kazniti Hrvatsku zbog onog navijača što je zagrlio Modrića kod proslave gola.

Preliva, preliva, i tek će da preliva!

pre 7 godina

Pogledajte dokumentarni film "Utakmica", iz 1973. godine, koji je polusatna reportaža o finalu Kupa evropskih šampiona između Ajaksa i Juventusa, koje se igralo u Beogradu. Uporedite navijače tada i sada i biće vam jasno kuda je ovaj svet otišao.

CZBG

pre 7 godina

Hahaha ovaj svet je postao smesan. Ocigledna povezanost politike i sporta sa obe strane. Ko stiti te huligane, kriminalce i ostale? Cime se ti momci bave, odakle im novac da otputuju na Euro. Drzave to sve znaju, ali vise nego jasno je da saradjuju. Sramota je sta zapadnjaci rade, kakvi su to spin majstori, fini engleski momci došli da na sportski nacin bodre svoju repku, ma vazi. Gde god su Englezi gostovali van ostrva napravili su incidente!
Ali opet su Srbi krivi...

Goran

pre 7 godina

Rusi totalno odlepili, ruski huligani napali Engleze na stadijumu, napali Slovake i Velsane danas, prave cudo po svim gradovima Francuske i onda daju 'protesnu'' note Francuskoj, sto francuska policija hapsi ruske necivilizovane huligane, koji izgladaju kao da je ovo 1977. Jedina zemlja gde Predsednik ruske Dume javno podrzava ruske huligane??!! Ova zemlja Rusija je ludilo i treba ih izbaciti iz tackmicenja, nije niti malo cudo sto niko ne voli Ruse u Evropi.

realan*

pre 7 godina

Da se ovo desava u Rusiji tek tada bi vidjeli sta je sudska pravda i surovost Ruske policije prema bilo kojim neredima navijaca.Ovi su vise nego blagi.

tišina

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.

srkzm

pre 7 godina

Iz svega mogu iscitati, da su se Rusi samo branili, usput bjezeci izgazili kojeg Engleza koji im se nasao na putu, pokupili nekoliko desetina protivnickih zastava i transparenata kao suvenire, presli na protivnicku tribinu da se pozdrave sa Englezima sto oni nisu razumili, prebacili im koju baklju eto da i oni imaju... Nakon svega, po povratku kuci ih ocekuju sve pocasti, jer su prosli pravu golgotu na neprijateljskoj teritoriji. Dok Engleze ocekuju opravdane dragonske kazne, visegodisnje zabrane prilasku stadionima i izlasci iz zemlje. Ko je ovdje lud?

jordan

pre 7 godina

Uzeli zastitu za zube sa sobom iz Rusije, ...onak ako slucajno budu "izprovocirani". Pitam se ko ih provocira u Moskvi kad prave nerede za derbi svaki put?

Jasdf

pre 7 godina

Na tribinama su englezi prvi gazili ruske zastave i vređali legitimno izabrane predstavnike naroda,što je manje više svuda kažnjivo.
(Mirko, 15. jun 2016 17:57)

Gde je to kaznjivo? U drzavama sa kultom lidera? Prvenstvo je u Francuskoj, smeju da pevaju i pricaju sta hoce dok ne pozivaju na izvrsenje krivicnog dela. Jel neko zabranio Rusima da pevaju o Kameronu?

alpinista

pre 7 godina

Tako se štiti svoj narod.

Ovo je za primer.

Izbacivanje Velike Ruske države sa evropskog prvenstva, pa možda... ali posledice će biti itekakve.

johnzie

pre 7 godina

Mislite da su Rusi (Putin, ako hoćete) zaboravili Soči? Kada je, umesto spektakla u koji su uložene milijarde, svet gledao Ruse i Rusiju u kontekstu nekih drugih slika i događaja. Žalosno je što sve ovo nema veze sa sportom, ako je ikada i imalo...
Svako dobro

netko

pre 7 godina

Šta li će tek Engleska da kaze. Njene navijače osudili na 4 meseca zatvora. Huligane tako treba tretirati i kod nas. odmah zatvor po kratkom postupku.

nece oni nista da kazu. englezi ce svojima, kad ih francuzi puste iz zatvora, minimum uvezti zabranu izlazka iz drzave dok traju razna fudbalska prvenstva i sl.
a mozda ih ubace u bajbok na jos neko vreme da se hlade.

nije ti to rusija da ih politicari brane, niti je to nacionalni ponos kada neki navijaci prebijaju navijace druge drzave.

tako nesto se ceni samo rusiji africi i zaostalim balkanskim drzavicama.

drugde po svetu je to sramota.

Antigona

pre 7 godina

Iz izjave Lavrova jasno je da on podržava nasilje i huliganizam. Inače ne bi rekao: "teško je ne odgovoriti na provokacije". Pametan i civilizovan čovek ignoriše provokaciju, a nasilnik i prostak odmah pokazuje svoje lice.

neutralni felsh

pre 7 godina

Na euro 2016 nisu samo Rusi pravili probleme a samo su ruse okrivili i pokazali prstom! Hvala bogu da nismo bili kvalifikovani!
(Vlada djordjevic, 15. jun 2016 17:31)


na zalost, ruski huligani su dokazano poceli sa incidentima i sad su naostrili su sve ostale, iz skoro svih ostalih zemalja, kojima dokazano malo treba da zaborave da su dosli da navijaju a ne da se tuku.
francuzi se sad hvataju za glavu jer su (naivno) mislili da ce biti dovoljno da sprovedu iste mere obezbedjenja kao na prethodnim evro turnirima, uz vece obracanje paznje na pretnju od ID terorista. sad im ove ruske nakrvljene budale (umapred pripremljene: sa bokserima, stanglama, maskama, stitnicima - bez ulicnog kodeksa) prave probleme da trose resurse za prvi prsten zastite od ID budala sa potencijalnim bombama. a ruski vrh naravno da boli uvo za sve to, oni bodre svoje budale... sramota!

Jasdf

pre 7 godina

@Kako objašnjavaš da je više nasilja i više tuča bilo u gradovima gde nema ruskih navijača?
(pompa, 15. jun 2016 18:45)

Kao netacno. Jedino nasilje na stadionu imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa tesko povredjenima imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa hladnim oruzjem imali smo od strane ruskih navijaca.

Mirko

pre 7 godina

(SM, 15. jun 2016 16:58)

UEFA kaznjava za divljanje na tribinama, a ne po ulicama. A na tribinama su Rusi bacali baklje na Engleze, a ne Englezi na Ruse.
(Fifa, 15. jun 2016 17:08)

Na tribinama su englezi prvi gazili ruske zastave i vređali legitimno izabrane predstavnike naroda,što je manje više svuda kažnjivo. Kod nas su u finalnoj seriji KLS-a zbog iste stvari izrečene velike kazne i to više puta.
Dakle,ako možemo mi "nedemokrate" da branimo zakon,što ne mogu i oni?
Gde je kazna engleskim huliganima? Samo ruskim. Ko će od engleza da plati uništavanje po Marseju i Francuskoj?
Dakle - dupli aršini na delu.

Super

pre 7 godina

Slazem se. trebali su ih deportovati cim su prvi put izazvali incident. udarati bokserima i stanglama na euro-turnirima je van svakog, cak i najnizeg kodeksa... to ako se radi, radi se u domacoj ligi.
(neutralni felsh, 15. jun 2016 16:51)

Da se ti kritrijumi dosledno sprovode engleska reprezentacija ne bi imala ni dvadeset duša da joj pruža podršku sa tribina.

2+2=5

pre 7 godina

Русија је сила па им се може, то што смо ми од Србије направили лилипута то је наш проблем. Свака земља треба да стане иза својих грађана јер је то земља њихова.

V.B

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.(tišina, 15. jun 2016 17:52)To su gluposti,koje je izmislila zapadna štampa.Po čemu se oni razlikuju od hiljada huligana iz Engleske,Nemačke,Turske i drugih zemalja,koji su otišli na EP u Francusku?Oni nisu "specijalno obučeni"?

bus li

pre 7 godina

Rusija - jedina zemlja koja podrzava svoje huligane. Pazite obrazlozenje: nisu mogli da istrpe vredjanje visokih politicara (citaj Putina). Zamislite situaciju da Englezi vredjaju Vucica na nekoj utakmici, onda ih nasi prebiju, i onda Ivica Dacic brani huligane i jaze da su morali da reaguju zbog vredjanja Vucica.(Peki, 15. jun 2016 17:21)Na dosadašnjim prvenstvima nije zabeleženo da navijači neke reprezentacije vređaju političare drugih država.Nije to samo vređanje političara,već i države i naroda.Meni je u redu da građani Srbije vređaju i napadaju Vučića,ali ne i građani drugih zemalja.

danguba

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.(tišina, 15. jun 2016 17:52)To su gluposti,koje je izmislila zapadna štampa.Po čemu se oni razlikuju od hiljada huligana iz Engleske,Nemačke,Turske i drugih zemalja,koji su otišli na EP u Francusku?Oni nisu "specijalno obučeni"?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (V.B, 15. jun 2016 18:43)

Po čemu se razlikuju? Šališ se? Da si pogledao i jedan snimak ne bi postavljao ovako glupa pitanja...

Super

pre 7 godina

Naravno,da Francuski navijači rade nerede u Rusiji,Ruska policija bi ih pozvala na kavu i topla peciva.
(leptirica, 15. jun 2016 16:48)

Svakako ne ali ih ne bi ih ni provocirala i napadala rame uz rame sa engleskim huiganima kao što to čini francuska policija.

Marko

pre 7 godina

Šta li će tek Engleska da kaze. Njene navijače osudili na 4 meseca zatvora. Huligane tako treba tretirati i kod nas. odmah zatvor po kratkom postupku.

love

pre 7 godina

Da jadni britanci ništa nisu krivi, samo ih je došlo 40000 da sede u parku u MArselju ili da po lilu šetaju u krug da traže ruske navijače da se slikaju sa njima, iako oni ne igraju uopšte u tom gradu... http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-world-news/euro-2016-watch-stan-collymore-8201136#7RPy1ZIolcdBrU5k.97

pompa

pre 7 godina

sad im ove ruske nakrvljene budale (umapred pripremljene: sa bokserima, stanglama, maskama, stitnicima - bez ulicnog kodeksa) prave probleme da trose resurse za prvi prsten zastite od ID budala sa potencijalnim bombama. a ruski vrh naravno da boli uvo za sve to, oni bodre svoje budale... sramota!(neutralni felsh, 15. jun 2016 17:49)Kako objašnjavaš da je više nasilja i više tuča bilo u gradovima gde nema ruskih navijača?

Mi smo naivni, ne umemo da koristimo net, i ne znamo šta se događa u svetu

pre 7 godina

Jedino nasilje sa tesko povredjenima imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa hladnim oruzjem imali smo od strane ruskih navijaca.
(Jasdf, 15. jun 2016 19:07)

Neće biti, prijatelju, neće biti.
Englezi su tri dana pravili haos po Marseju, ili gde je već to bilo, lomili sve što im se našlo na putu i prebijali prolaznike, Englezi su se prvi sukobili sa francuskom policijom, prvi Francuzi koji su završili u bolnici, bili su prebijeni od strane Engleza ... Imaš snimke na YT, pogledaj slobodno, nemoj da se praviš Englez.
Naravno, ni jedna svetska agencija nije izvestila o ljudima koji su prebijeni od strane Engleza, tek kad su Englezi dobili po tamburi od Rusa, onda se digla hajka, jer, eto, Putinovi specijalno obučeni Ruski divljaci su polomili miroljubive engleske navijače, koji su poznati po tome da nikada i nigde ne prave probleme.

kako naruciti pogresan sendvic

pre 7 godina

molim nekoga da napise pravilnik, sta se sve tacno racuna u provokacije a sta ne. izgleda da svako ima svoje misljenje o tom pitanju, pa je sve ovo krajnje diskutabilo.

dejan-minhen

pre 7 godina

(maiden serbia, 15. jun 2016 16:25)
i Rusija je. zašto upravo Francuska i kompanija non stop drže predavanje kako kad i šta Rusija treba da radi?

Jasdf

pre 7 godina

Ne znam gde gazenje necije zastave predstavlja slobodu govora . Takav cin se osudjuje najvise u razvijenim zemljama jer predstavlja govor mrznje . Gazenje nacionalnih ili verskih zastava jedino nekaznjeno prolazi u zemljama treceg sveta gde se velica mrznja prema neprijateljima . Aj probaj u Parizu da javno gazis zastavu Amerike ili Izraela ! Probaj da javno vredjas predsednika Francuske ili da gazis po verskim jevrejskim obelezjima .
Oduvek je to predstavljao govor mrznje u Evropi ali i Evropa se polako menja i izgleda da ce i ovde biti dozvoljeno gazenje zastava i vredjanje svih koji nisu na istoj talasnoj duzini sa Evropom a osudjivace se samo selektivni dogadjaji jer govor mrznje ce biti dozvoljen prema zemljama i narodima koje Evropa dozvoli .

Miki

pre 7 godina

Ne znam gde gazenje necije zastave predstavlja slobodu govora.
(Jasdf, 15. jun 2016 22:30)

U SAD. Tamo je legalno spaliti američku zastavu, jer to spada u slobodu izražavanja političkih stavova. Oko tog pitanja su se lomila koplja, stvar je na kraju došla do tamošnjeg vrhovnog suda, i sud je presudio da je legalno spaliti zastavu. Postoje inicijative da se takav vid protesta ipak zabrani, ali je za to potrebno menjati ustav. Za sada te inicijative nisu dobijale dovoljnu podršku u Kongresu.
Eto tako. Svaka država može da ima lepu šarenu zastavu, a ono što su simboli koji čine ugled države su ustav, parlament, sudstvo...

zarucni list1@gmail.com

pre 7 godina

Sve te divljake na prisilni rad 15. godina idioti engezi rusi nemci poljaci itd svakog ko napravi incident prebiti zatvor i ogromnu novcanu kaznu.

Mirko

pre 7 godina

Huligani ko huligani. Ništa tu sporno nema. Francuzi ne rade svoj posao kako treba i zabraniti im organizaciju takmičenja narednih 20 godina i ćao.

Ilija Cvorovic

pre 7 godina

Ovi Rusi su gori od nas. Uvek su im drugi krivi. Istorija je pokazala da su Englezi umeli da se "obracunaju" sa svojim huliganima. I ne vidim da je Premijer engleske zvao ambasadora Francuske da se buni sto su im prvi dan osudili huligane na zatvor. Ali Rusi, oni su izgleda iznad svih kao i Amerikanci...ili neki drugi evropski narodi u proslom veku. Englezi su im krivi, sada su im i Slovaci krivi a za koji dan ce ih provocirati i Velsani biti krivi. Samo oni nisu krivi...cesto gledam na youtube-u kako se ponasaju Rusi u Rusiji...koliko su divlji i bahati...muka mi je vise od njih i od svih koji Putina i Rusiju vole vise od svoje domovine.

antiputinista

pre 7 godina

Rusija svakim danom sve više dokazuje koliko je civilizacijski zaostala zemlja. Kad neko iz državnog vrha izjavi ovo nakon onakvog ponašanja njihovih "navijača".

Ranzo

pre 7 godina

Међу навијачима био истакнути десничар.
Не треба никакав коментар.И још се Руси буне.

alpinista

pre 7 godina

Tako se štiti svoj narod.

Ovo je za primer.

Izbacivanje Velike Ruske države sa evropskog prvenstva, pa možda... ali posledice će biti itekakve.

Man Utd

pre 7 godina

Hahah pa ovi ruski političari su prsli... pazi bili izazvani naši navijači. Pa svi imamo internet pa lepo možemo da vidimo njihove GoPro avanture.. Po njemu je to ponašanje samo neprihvatljivo, ono kao ništa naročito loše.

Balboa

pre 7 godina

A što je vlastima u Rusiji toliko stalo do građanskih prava njihovih huligana, osim ako ih upravo oni nisu poslali u Francusku? I to utrenirane kik-boksere, koji su napadali pijane matorce ...

Podsetio bih da je "prva liga" engleskih huligana ostala kući jer su na spisku britanske policije i zabranjen im je put u Francusku za vreme šampionata ...

Goran

pre 7 godina

Rusi totalno odlepili, ruski huligani napali Engleze na stadijumu, napali Slovake i Velsane danas, prave cudo po svim gradovima Francuske i onda daju 'protesnu'' note Francuskoj, sto francuska policija hapsi ruske necivilizovane huligane, koji izgladaju kao da je ovo 1977. Jedina zemlja gde Predsednik ruske Dume javno podrzava ruske huligane??!! Ova zemlja Rusija je ludilo i treba ih izbaciti iz tackmicenja, nije niti malo cudo sto niko ne voli Ruse u Evropi.

Peki

pre 7 godina

Rusija - jedina zemlja koja podrzava svoje huligane. Pazite obrazlozenje: nisu mogli da istrpe vredjanje visokih politicara (citaj Putina). Zamislite situaciju da Englezi vredjaju Vucica na nekoj utakmici, onda ih nasi prebiju, i onda Ivica Dacic brani huligane i jaze da su morali da reaguju zbog vredjanja Vucica.

danguba

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.(tišina, 15. jun 2016 17:52)To su gluposti,koje je izmislila zapadna štampa.Po čemu se oni razlikuju od hiljada huligana iz Engleske,Nemačke,Turske i drugih zemalja,koji su otišli na EP u Francusku?Oni nisu "specijalno obučeni"?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (V.B, 15. jun 2016 18:43)

Po čemu se razlikuju? Šališ se? Da si pogledao i jedan snimak ne bi postavljao ovako glupa pitanja...

deda miki

pre 7 godina

Ne razumem ove ruse! Gledam juče masovnu tuču u Rusiji i pitam se da li su ovi normalni i da li je ovo 21 vek?!? Jel rusi misle da su došli u rusiju (umesto u Francusku) pa mogu da divljaju ovako???

leptirica

pre 7 godina

Ponašanje francuske policije prema navijačima iz Rusije je sramno.
(Super, 15. jun 2016 16:32)

Naravno,da Francuski navijači rade nerede u Rusiji,Ruska policija bi ih pozvala na kavu i topla peciva.

Antigona

pre 7 godina

Iz izjave Lavrova jasno je da on podržava nasilje i huliganizam. Inače ne bi rekao: "teško je ne odgovoriti na provokacije". Pametan i civilizovan čovek ignoriše provokaciju, a nasilnik i prostak odmah pokazuje svoje lice.

Mirko

pre 7 godina

(SM, 15. jun 2016 16:58)

UEFA kaznjava za divljanje na tribinama, a ne po ulicama. A na tribinama su Rusi bacali baklje na Engleze, a ne Englezi na Ruse.
(Fifa, 15. jun 2016 17:08)

Na tribinama su englezi prvi gazili ruske zastave i vređali legitimno izabrane predstavnike naroda,što je manje više svuda kažnjivo. Kod nas su u finalnoj seriji KLS-a zbog iste stvari izrečene velike kazne i to više puta.
Dakle,ako možemo mi "nedemokrate" da branimo zakon,što ne mogu i oni?
Gde je kazna engleskim huliganima? Samo ruskim. Ko će od engleza da plati uništavanje po Marseju i Francuskoj?
Dakle - dupli aršini na delu.

Mita

pre 7 godina

Svi su se ogradili od svojih huligana,sem Rusa,jos zovu na raport.Na kraju ce stvarno biti istina da ih je drzava,tj KGB,poslao sa ciljem da prave nemire.

bus li

pre 7 godina

Rusija - jedina zemlja koja podrzava svoje huligane. Pazite obrazlozenje: nisu mogli da istrpe vredjanje visokih politicara (citaj Putina). Zamislite situaciju da Englezi vredjaju Vucica na nekoj utakmici, onda ih nasi prebiju, i onda Ivica Dacic brani huligane i jaze da su morali da reaguju zbog vredjanja Vucica.(Peki, 15. jun 2016 17:21)Na dosadašnjim prvenstvima nije zabeleženo da navijači neke reprezentacije vređaju političare drugih država.Nije to samo vređanje političara,već i države i naroda.Meni je u redu da građani Srbije vređaju i napadaju Vučića,ali ne i građani drugih zemalja.

Jasdf

pre 7 godina

@Kako objašnjavaš da je više nasilja i više tuča bilo u gradovima gde nema ruskih navijača?
(pompa, 15. jun 2016 18:45)

Kao netacno. Jedino nasilje na stadionu imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa tesko povredjenima imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa hladnim oruzjem imali smo od strane ruskih navijaca.

aseb

pre 7 godina

Ako pazljivo citate,a ne izvlacite iz konteksta shvaticete da se ne brane Ruski huligani,nego poziva na isti tretman prema svim huliganima.
A price o nedolasku prve lige Engleskih huligana i kako su njih dosli bodriti pijani starci su smijesne. Huligan je huligan,nema tu liga bolji-losiji,a ti nazovi pijani starci su dva dana demolirali Marsej do dolaska Rusa,a oni vece budale nego sto ce Englezi ikad biti.
Jednostavno,kazniti sve,poslati ih kuci,a i Francuzcice istim principom.
Pa kakva je to organizacija,cemu sluzi policija,pendrek,suzavac,vodeni top i sl.

Fifa

pre 7 godina

(SM, 15. jun 2016 16:58)

UEFA kaznjava za divljanje na tribinama, a ne po ulicama. A na tribinama su Rusi bacali baklje na Engleze, a ne Englezi na Ruse.

CZBG

pre 7 godina

Hahaha ovaj svet je postao smesan. Ocigledna povezanost politike i sporta sa obe strane. Ko stiti te huligane, kriminalce i ostale? Cime se ti momci bave, odakle im novac da otputuju na Euro. Drzave to sve znaju, ali vise nego jasno je da saradjuju. Sramota je sta zapadnjaci rade, kakvi su to spin majstori, fini engleski momci došli da na sportski nacin bodre svoju repku, ma vazi. Gde god su Englezi gostovali van ostrva napravili su incidente!
Ali opet su Srbi krivi...

neutralni felsh

pre 7 godina

Na euro 2016 nisu samo Rusi pravili probleme a samo su ruse okrivili i pokazali prstom! Hvala bogu da nismo bili kvalifikovani!
(Vlada djordjevic, 15. jun 2016 17:31)


na zalost, ruski huligani su dokazano poceli sa incidentima i sad su naostrili su sve ostale, iz skoro svih ostalih zemalja, kojima dokazano malo treba da zaborave da su dosli da navijaju a ne da se tuku.
francuzi se sad hvataju za glavu jer su (naivno) mislili da ce biti dovoljno da sprovedu iste mere obezbedjenja kao na prethodnim evro turnirima, uz vece obracanje paznje na pretnju od ID terorista. sad im ove ruske nakrvljene budale (umapred pripremljene: sa bokserima, stanglama, maskama, stitnicima - bez ulicnog kodeksa) prave probleme da trose resurse za prvi prsten zastite od ID budala sa potencijalnim bombama. a ruski vrh naravno da boli uvo za sve to, oni bodre svoje budale... sramota!

pompa

pre 7 godina

sad im ove ruske nakrvljene budale (umapred pripremljene: sa bokserima, stanglama, maskama, stitnicima - bez ulicnog kodeksa) prave probleme da trose resurse za prvi prsten zastite od ID budala sa potencijalnim bombama. a ruski vrh naravno da boli uvo za sve to, oni bodre svoje budale... sramota!(neutralni felsh, 15. jun 2016 17:49)Kako objašnjavaš da je više nasilja i više tuča bilo u gradovima gde nema ruskih navijača?

SM

pre 7 godina

Meni je smiješno kako samo Rusima prijete kaznom, a Englezima ništa. Ili još smiješnije što će kazniti Hrvatsku zbog onog navijača što je zagrlio Modrića kod proslave gola.

tišina

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.

2+2=5

pre 7 godina

Русија је сила па им се може, то што смо ми од Србије направили лилипута то је наш проблем. Свака земља треба да стане иза својих грађана јер је то земља њихова.

Super

pre 7 godina

Naravno,da Francuski navijači rade nerede u Rusiji,Ruska policija bi ih pozvala na kavu i topla peciva.
(leptirica, 15. jun 2016 16:48)

Svakako ne ali ih ne bi ih ni provocirala i napadala rame uz rame sa engleskim huiganima kao što to čini francuska policija.

neutralni felsh

pre 7 godina

Ponašanje francuske policije prema navijačima iz Rusije je sramno.
(Super, 15. jun 2016 16:32)


slazem se. trebali su ih deportovati cim su prvi put izazvali incident. udarati bokserima i stanglama na euro-turnirima je van svakog, cak i najnizeg kodeksa... to ako se radi, radi se u domacoj ligi.

Jasdf

pre 7 godina

Na tribinama su englezi prvi gazili ruske zastave i vređali legitimno izabrane predstavnike naroda,što je manje više svuda kažnjivo.
(Mirko, 15. jun 2016 17:57)

Gde je to kaznjivo? U drzavama sa kultom lidera? Prvenstvo je u Francuskoj, smeju da pevaju i pricaju sta hoce dok ne pozivaju na izvrsenje krivicnog dela. Jel neko zabranio Rusima da pevaju o Kameronu?

netko

pre 7 godina

Šta li će tek Engleska da kaze. Njene navijače osudili na 4 meseca zatvora. Huligane tako treba tretirati i kod nas. odmah zatvor po kratkom postupku.

nece oni nista da kazu. englezi ce svojima, kad ih francuzi puste iz zatvora, minimum uvezti zabranu izlazka iz drzave dok traju razna fudbalska prvenstva i sl.
a mozda ih ubace u bajbok na jos neko vreme da se hlade.

nije ti to rusija da ih politicari brane, niti je to nacionalni ponos kada neki navijaci prebijaju navijace druge drzave.

tako nesto se ceni samo rusiji africi i zaostalim balkanskim drzavicama.

drugde po svetu je to sramota.

genije

pre 7 godina

A da neko od 30+ komentatora procita clanak?
Urucili su protest FR ambasadoru zato sto nisu obavestili ambasadu RF da su njihovi gradjani uhapseni/privedeni sto je medjunarodna norma...
Svaka drzava protestuje kada neko skrnavi drzavne simbole (paljenje/gazenje zastave itd) pa i RF.

V.B

pre 7 godina

Kada iz Rusije u Francusku ode 150 ,,navijača" (specijalno obučenih huligana) da ,,uživaju" u fudbalu onda nije ni čudo što se sve ovo dešava.(tišina, 15. jun 2016 17:52)To su gluposti,koje je izmislila zapadna štampa.Po čemu se oni razlikuju od hiljada huligana iz Engleske,Nemačke,Turske i drugih zemalja,koji su otišli na EP u Francusku?Oni nisu "specijalno obučeni"?

srkzm

pre 7 godina

Iz svega mogu iscitati, da su se Rusi samo branili, usput bjezeci izgazili kojeg Engleza koji im se nasao na putu, pokupili nekoliko desetina protivnickih zastava i transparenata kao suvenire, presli na protivnicku tribinu da se pozdrave sa Englezima sto oni nisu razumili, prebacili im koju baklju eto da i oni imaju... Nakon svega, po povratku kuci ih ocekuju sve pocasti, jer su prosli pravu golgotu na neprijateljskoj teritoriji. Dok Engleze ocekuju opravdane dragonske kazne, visegodisnje zabrane prilasku stadionima i izlasci iz zemlje. Ko je ovdje lud?

jordan

pre 7 godina

Uzeli zastitu za zube sa sobom iz Rusije, ...onak ako slucajno budu "izprovocirani". Pitam se ko ih provocira u Moskvi kad prave nerede za derbi svaki put?

dejan-minhen

pre 7 godina

(maiden serbia, 15. jun 2016 16:25)
i Rusija je. zašto upravo Francuska i kompanija non stop drže predavanje kako kad i šta Rusija treba da radi?

Super

pre 7 godina

Slazem se. trebali su ih deportovati cim su prvi put izazvali incident. udarati bokserima i stanglama na euro-turnirima je van svakog, cak i najnizeg kodeksa... to ako se radi, radi se u domacoj ligi.
(neutralni felsh, 15. jun 2016 16:51)

Da se ti kritrijumi dosledno sprovode engleska reprezentacija ne bi imala ni dvadeset duša da joj pruža podršku sa tribina.

realan*

pre 7 godina

Da se ovo desava u Rusiji tek tada bi vidjeli sta je sudska pravda i surovost Ruske policije prema bilo kojim neredima navijaca.Ovi su vise nego blagi.

love

pre 7 godina

Da jadni britanci ništa nisu krivi, samo ih je došlo 40000 da sede u parku u MArselju ili da po lilu šetaju u krug da traže ruske navijače da se slikaju sa njima, iako oni ne igraju uopšte u tom gradu... http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-world-news/euro-2016-watch-stan-collymore-8201136#7RPy1ZIolcdBrU5k.97

Marko

pre 7 godina

Šta li će tek Engleska da kaze. Njene navijače osudili na 4 meseca zatvora. Huligane tako treba tretirati i kod nas. odmah zatvor po kratkom postupku.

johnzie

pre 7 godina

Mislite da su Rusi (Putin, ako hoćete) zaboravili Soči? Kada je, umesto spektakla u koji su uložene milijarde, svet gledao Ruse i Rusiju u kontekstu nekih drugih slika i događaja. Žalosno je što sve ovo nema veze sa sportom, ako je ikada i imalo...
Svako dobro

Jasdf

pre 7 godina

Ne znam gde gazenje necije zastave predstavlja slobodu govora . Takav cin se osudjuje najvise u razvijenim zemljama jer predstavlja govor mrznje . Gazenje nacionalnih ili verskih zastava jedino nekaznjeno prolazi u zemljama treceg sveta gde se velica mrznja prema neprijateljima . Aj probaj u Parizu da javno gazis zastavu Amerike ili Izraela ! Probaj da javno vredjas predsednika Francuske ili da gazis po verskim jevrejskim obelezjima .
Oduvek je to predstavljao govor mrznje u Evropi ali i Evropa se polako menja i izgleda da ce i ovde biti dozvoljeno gazenje zastava i vredjanje svih koji nisu na istoj talasnoj duzini sa Evropom a osudjivace se samo selektivni dogadjaji jer govor mrznje ce biti dozvoljen prema zemljama i narodima koje Evropa dozvoli .

kako naruciti pogresan sendvic

pre 7 godina

molim nekoga da napise pravilnik, sta se sve tacno racuna u provokacije a sta ne. izgleda da svako ima svoje misljenje o tom pitanju, pa je sve ovo krajnje diskutabilo.

Mi smo naivni, ne umemo da koristimo net, i ne znamo šta se događa u svetu

pre 7 godina

Jedino nasilje sa tesko povredjenima imali smo od strane ruskih navijaca. Jedino nasilje sa hladnim oruzjem imali smo od strane ruskih navijaca.
(Jasdf, 15. jun 2016 19:07)

Neće biti, prijatelju, neće biti.
Englezi su tri dana pravili haos po Marseju, ili gde je već to bilo, lomili sve što im se našlo na putu i prebijali prolaznike, Englezi su se prvi sukobili sa francuskom policijom, prvi Francuzi koji su završili u bolnici, bili su prebijeni od strane Engleza ... Imaš snimke na YT, pogledaj slobodno, nemoj da se praviš Englez.
Naravno, ni jedna svetska agencija nije izvestila o ljudima koji su prebijeni od strane Engleza, tek kad su Englezi dobili po tamburi od Rusa, onda se digla hajka, jer, eto, Putinovi specijalno obučeni Ruski divljaci su polomili miroljubive engleske navijače, koji su poznati po tome da nikada i nigde ne prave probleme.

Preliva, preliva, i tek će da preliva!

pre 7 godina

Pogledajte dokumentarni film "Utakmica", iz 1973. godine, koji je polusatna reportaža o finalu Kupa evropskih šampiona između Ajaksa i Juventusa, koje se igralo u Beogradu. Uporedite navijače tada i sada i biće vam jasno kuda je ovaj svet otišao.

Miki

pre 7 godina

Ne znam gde gazenje necije zastave predstavlja slobodu govora.
(Jasdf, 15. jun 2016 22:30)

U SAD. Tamo je legalno spaliti američku zastavu, jer to spada u slobodu izražavanja političkih stavova. Oko tog pitanja su se lomila koplja, stvar je na kraju došla do tamošnjeg vrhovnog suda, i sud je presudio da je legalno spaliti zastavu. Postoje inicijative da se takav vid protesta ipak zabrani, ali je za to potrebno menjati ustav. Za sada te inicijative nisu dobijale dovoljnu podršku u Kongresu.
Eto tako. Svaka država može da ima lepu šarenu zastavu, a ono što su simboli koji čine ugled države su ustav, parlament, sudstvo...

Mirko

pre 7 godina

Huligani ko huligani. Ništa tu sporno nema. Francuzi ne rade svoj posao kako treba i zabraniti im organizaciju takmičenja narednih 20 godina i ćao.

zarucni list1@gmail.com

pre 7 godina

Sve te divljake na prisilni rad 15. godina idioti engezi rusi nemci poljaci itd svakog ko napravi incident prebiti zatvor i ogromnu novcanu kaznu.