Četvrtak, 09.06.2016.

00:33

Promene u političkom vrhu Beograda na dan gradske slave?

Gradska slava Beograda - Spasovdan obeležava se 9. juna, a najviši organi prestoničke vlasti možda baš danas "podnesu političku žrtvu" zbog slučaja "Savamala".

Izvor: B92

Promene u politièkom vrhu Beograda na dan gradske slave? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

BotKiller

pre 7 godina

Promenice Malog i Vesica, a glupom narodu ce to biti i vise nego dovoljno... Da ne govorim o tome kako ce njih dvojica cak biti i unapredjeni na neki nacin, a da o odgovornosti policije nece biti ni reci!

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Nerviraju me ove njegove price, kojima pokusava da nas napravi idiotima. Pitate ga lepo, jel Sinisa Mali podnosi ostavku zbog ovih sramotnih desavanja iza kojih stoji vrh gradske vlasti. On pocne pricu, Sinisa je dobar, nije imao losu nameru, smanjio je dug, sposoban je, i ja preuzim deo odgovornosti. Cekajte bre gospodine premijeru, to nije tema price, ako je poslao maskirane razbojnike nocu, koji su otimali telefone gradjanima, rusili, vezali cuvara koji je preminuo, neko mora odgovarati. Ako vi kazete da preuzimate odgovornost, onda vi podnesite ostavku, odgovornost znaci snositi posledice, a ne samo to formalno izreci. Isto je bilo u slucaju novinarke i slucaja helikoptera. Pricali ste kako je ministar dobar i sposoban covek menjajuci teze. Sta da je vasa ili moja supruga bila ta novinarka? Da li bi isto gledali na to. Pricali ste za slucaj helikopter da je isto sve uradjeno iz dobre namere, da se bebi spasi zivot. Moze li dobra namera da opravda smrt sedam osoba? Tu je postojalo mnogo kontradiktornosti, zasto nisu leteli za Nis, Kragujevac, zasto ne na vojni vec civilni aerodrom, ali ste vi rekli cuveno ja preuzimam odgovornost i prica se zavrsila, i niko nije snosio posledice. Dosta demagogije, ajmo na dela da predjemo.

Snezana

pre 7 godina

Vucic cesto govori kako je odrastao na beogradskom asfaltu. U moje vreme, one koji kazu da su odrasli na beogradskom asfaltu, nazivali su gilipterima. Nikog ne zelim da vredjam, samo kazem da su se tako nazivali momci a to je bilo doba Titove vladavine. Kad god tu rec Vucic pomene, mene iznenadi. Ja mislim da deca odrastaju u svojim domovima a naravno, setnje i igre su normalne i na asfaltu.

Marko

pre 7 godina

Nema kolektivne odgovornosti. Sta znaci "vrh gradske vlasti"? Pa to su i gradonacelnik i pomicnici i vece i skupstina grada!? Kako svi ti organi kad ni jedna odluka da se nocu sa fantomkama rusi nije doneta? Uozbiljimo se.
Dakle, postoji ime i prezime onoga koji je to uradio. Videcemo sta se dogadja.

Ćalić

pre 7 godina

Iskoristili ga i sada nogom u pozadinu. Sredio im rušenje u Hercegovačkoj, oteo leks specijalisom parcelu u Bloku72 i poklonio Građevinskoj direkciji Srbije i to zvanično zbog rešenje problema smrdljivih zgrada a u stvari prevaraa kupaca i otimanje tuđe parcele gde će nići zgrada na kojoj će zaraditi pošto je 80% stanova na prodaju i kako su rekli prebijanje dugova sa gradom Beogradom kome će besplatno ustupiti 20 stanova u toj zgradi, a za stanare smrdljivh zgrada je 50 od 212 stanova, a parcelu nisu ni platili, oteli su je potpisom Siniše Malog zakonom koji su nazvali leks specijalis, onda je Siniša pripremio teren za Beograd na vodi.
Da li će bilo šta od toga da bude stopirano, i sve što je radio na štetu građana a u korist vlasti ostati kao benefit ove vlasti ili će građanima vratiti ono što je Siniša Mali upropastio i zbog čega će biti smenjen?
Samo će uživati u plodovima njegovih radnji bez njega. Naravno da neće vratiti srušene objekte u Hercegovačkoj. Naravno da neće stopirati gradnju zgrade na otetoj parceli. Naravno da će nastaviti sa Beogradom na vodi

Buldožer

pre 7 godina

Šta ste digli toliku galamu zbog nekoliko udžerica, u Novom Sadu po danu u sred centra, sruše monumentalnu zgradu pod zaštitom države. Zgradu koja definiše ceo centar grada i oko koje je ceo centar u poslednjih 70 godina usklađen i nikom ništa....

samo vas posmatram

pre 7 godina

Optužio je vlasnike - korisnike srušenih objekata da su kriminalci. A opet ovi koji su ih srušili su kao Robin Hud i društvo, ruše kriminalcima ,a sve u cilju boljitka naroda srpskog.

sasa jokic

pre 7 godina

Ja mislim da se ovde radi o jako skromnim ljudima koji su radili nesto dobro za Beograd, ali nisu hteli da im se vide lica, jer njima nije stalo do medijske promocije, zato su radili nocu pod fantomkama.
Treba ih ohrabriti da izadju inda pokazu pravo lice, verujem da su to sve fakultetski obrazovani ljudi, cak mislim da ima i doktora nauka.....

fcb

pre 7 godina

U jednoj rečenici ..."mislim da je njihov motiv bio najčistiji"..., a u drugoj su uradili nešto "katastrofalno loše". ???????
(Dušan, 9. jun 2016 07:43)

Ta rečenica pokazuje koliko je mandatar konfuzan i frustriran! I on je svestan da se radi o ozbiljnom krivičnom delu i sada pokušava da celu stvar umanji i minimizuje kako bi skinuo odgovornost sa sebe a odgovornost Malog i Vesića što više umanjio! Naravno to nije ni malo lako i zato upada u takve kontradikcije!

Meister Jakob

pre 7 godina

Jučer je neko započeo komentar sa "i u Hrvatskoj i u Srbiji su ploitičari...".
Ma šta vam je, ovako nešto je u mojoj maloj banana Hrvatskoj nezamislivo, i to nažalost nije usamljeni slučaj, iz bogate ponude bih izdvojio Prokop i Beograd na vodi, ne znam sad sve kad ne živim tamo, koliko se sjećam bio je neki skandal sa Cvjetnim trgom, pa onda ta famozna afera "helikopter", sve to je kod nas nezamislivo, za puno manje grijehe smo uhapsili i sudimo gradonačelniku i njegovim suradnicima, a evo i Vlada nam se raspada zbog nekih za srpske prilike banalnih razloga.
Tako da mislim da Srbija i Hrvatska po nijednom parametru ne mogu ići u isti koš.

Lepi Bane

pre 7 godina

Kaze "pustite organe da rade". A ovde se upravo radi o tome sto "NEKO" nije pustio organe da te noci stite gradjane od maltretiranja, vezivanja i kidnapovanja, da stite ustavni poredak i teritorijalni suverenitet, pa tek na kraju i imovinu, a videli smo da je jedan deo srusenog bio LEGALAN, sto je jos i najmanji problem od svega ovde, i to ne samo da ih nije pustio da rade, nego im je naredio da ne rade, za sta imaju dokazi konkretni da konkretniji ne mogu biti! Ali to sto premijer moze da izgovara i radi ovo sto izgovara i radi vec godinama, i sto premijer moze da bude neko sa takvom prosloscu, to govori o nama, nazalost, a ne o njemu!

Realno gledano

pre 7 godina

Vučić je rekao da nije mislio ni na koga lično... znači smeniće stari nameštaj novim i zameniti gume na voznom parku, to je nekako logičan sled događaja!

Mix

pre 7 godina

@(realno, 9. jun 2016 07:24)
Realno,ne zelim da ti ikada u zivotu zatreba policija,da ih pozoves,a oni ne zele ili ne smeju da dodju.I da nebitan je deo dana,kada ti budu zatrebali.

simon

pre 7 godina

Tako je to kad Mali pomisli da je umesan, mocan, sposoban i veliki. U Srpskoj politici zadnjih 20 godina jos jedno Bozidar Djelic moze da stane Sinisi Malom na crtu. Obojica u zapanjujuce nesposobni i katastrofalnih karaktera koji potpada pod kategeoriju "nesvesni sopstvenog ekstremnog diletantizma".
I ko ce iz policije da odgovara sada. Rebic treba odmah da bude smenjen. Dakle vidjeni "za odstrel" su. Sinisa Mali, onaj Vecic gradski menadzer i Rebic direktor policije (uz direktora BG policije). Sve drugo je nivo decijeg obdanista.

bob

pre 7 godina

dragi moji beogradjani nesto se ne secam u vreme djilasa da su radile fantomke i ostale stvari ali vi ste hteli da idete napredno i sad tisina tamo! uzivajte!

bole

pre 7 godina

Kakve bre ostavke!!!??? Da krivicno odgovaraju!!! Pa posle kazne i masnog dosijea nek se probaju da se uglave opet negde u drzavnu ustanovu pa opet protesti!...pratiti ga CEO ZIVOT da li legalno zivi i radi!!!
Malo su se zaneli. Klasicno gangsterski.
I najbitnije pitanje ovde:
da nisu poceli protesti u bg, da li mislite da bi do ovog "saznanja" doslo?

Trifke

pre 7 godina

Kakva bre politicka zrtva??? Tamo je izvrseno vise teskih krivicnih dela i ozbiljno ugrozen pravni poredak. Nalogodavci i izvrsioci moraju krivicno da odgovaraju. Ako ne budu krivicno odgovarali to ce znaciti da svako moze da radi sta hoce (potrebno je samo da ima "dobru nameru") a onda zbogom drzvo.

zuta patkica

pre 7 godina

Znaci bugarski direktor i lazni dr nauka Mali i preletac Vesic ce da odlete iz Beograda. To ce biti na radost svih Beogradana. Samo da se "ne zaboravi" da se pokrene i krivicni postupak protiv njih! Kada ce se pokrenuti i postupak protiv inspiratora i nalogodavca ovog zlocina??? Ej, seik nije dugme!!!

Preljubnik

pre 7 godina

Ljudi,policija nije htela da izadje,to nema nikakve veze sa gradskom vlasti.Komunalna i donekle,ali policija ne.Plus,sto se to niko ne bi usudio da radi bez odobrenja feuda.Drzave tih pola sata,sat nije postojalo,ne samo pravne,vec drzave uopste.

Bager

pre 7 godina

" ... njihova namera nije bila loša "...
(Vera, 9. jun 2016 07:06)

Pa zašto onda, u dobroj nameri, nisu te noći produžili i do nelegalne vikendice Mastera Tome?

леле

pre 7 godina

Тачно је вучићу, доста је било а ми вам ово нећемо опростити ! Смени и министра полиције, смени и газду комналне полиције. Није криво само руководство београда које си ти лично поставио !!!

Bankar

pre 7 godina

Ne da se dobiju otkazi nego da se hapsi, svi koji su bili upleteni i ti sa fantomkama u zatvor, ljudi koji su imali legalne objekte da se obeštete, policija da kaže ko joj zabranio da reaguje, taj isto na robiju, a ovi što su imali legalne objekte da zajedničkom tužbom za klevetu i uvredu da su kriminalci objasne Vučiću da nije Srbija šaka zobi....Do tad protesti i protesti pa kud puklo da puklo. Ovaj čin je bio početak prave diktature tipa severna koreja i mi tu nemamo gde nazad!

tomislav

pre 7 godina

Što se tiče gradonačelnikove zasluge koja se potencira a odnosi se na smanjenje deficita u gradskom budžetu to su obične nebuloze i gluposti. On je samo ukinuo dosta nepotrebnih troškova vezanih za raznorazne usluge koje je napravila vlast DS (konsultanske, marketiniške, advokatske ...). To nije ništa spektakularno, to bi mogao da napravi bilo koji đak ekonomske škole u Beogradu i to da nekog nasumice uzmete iz školskog dvorišta za vreme odmora. Za to ne treba biti poseban ekspert. Pri tom povećao je porez na nepokretnost dosta i raznorazne stvari. Pa DRI je našla da grad Beograd u finansijskim izveštajima nije proknjižio više stotina stanova i objekata u vlasništvu zgrada, silan poslovni prostor, placeve i drugo. Jer to odgovoran i pošten domaćin, možda i jeste za Zoranu Mihajlović i njoj slične.

Sajlok

pre 7 godina

Vučić je prvi krivac. Iz njegove stranke i sa njim su došli ti ljudi koji nisu imali loše ni kriminalne namere ali su bezobzirno pogazili građanska prava. On je taj koji je rekao da su ubice i kriminalci hapsili Miloševića, a kao pravnik veoma dobro zna da je to učinjeno zakonito i da su osobe sa fantomkama imale uredan nalog da to učine.

Dejan Marković

pre 7 godina

Cekaj malo,nije tu samo gradska vlast odgovorna,policija je odbila da izadje na teren, zastiti pravni poredak RS i gradjane!!!Sta je sa tim,ko je nalozio policiji da nema reakcije?!!!
(wodowodikanalizacija, 9. jun 2016 07:45)

Upravo tako! Najstrašnije od svega u celoj priči je to što se policija oglušila o pozive gradjana koji su tražili zaštitu a koju je policija po ustavu dužna da im pruži! To nažalost pokazuje koliko je sistem truo! Za ovako nešto u svakoj iole pristojnoj državi padaju vlade i pljušte krivične prijave! A kod nas će sve da se završi tako što će smeniti Malog i Vesića i na njihovo mesto će doći neki drugi "mali" i "vesić"!

Milan

pre 7 godina

Ovde se govori o rusenju objekata. A ostaje pitanje ko je naredio policiji da ne reaguje. Policija je republicki organ, to sigurno nisu naredili gradski celnici. To je mogao da naredi samo drzavni vrh.

ЈоВ

pre 7 godina

Па пријатељу, што ниси изашао са том изјавом сутрадан, него си чекао толико!?
А и зна се ко у овој држави може полицији да изда нарећење да не изађе на лице места...

ATCO

pre 7 godina

"Mali je za mene, kao običnog građanina, nekoga ko se rodio u Beogradu i odrastao na beogradskom asfaltu, neko ko je uradio mnogo za tako kratko vreme. Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično“

A ti i mali ste za mene, koji se rodio i odrastao na Zemunskoj kaldrmi i Beogradskom asfaltu, najgori deo istorije Zemuna i Beograda! Spominjati malog plagijatora pored BRANKA PEŠIĆA i DRAGANA ĐILASA? EJ BRE???

T

pre 7 godina

"medijski satrapi"
Pa i nije mi nesto nedostajala ova sintagma, ali valjda je i za ocekivati da je Vucic koristi, s obzirom da vlada isto bezakonje, medijski mrak i bahatost kao sto je to bilo devedesetih.
Vucic svakih pet minuta preuzima politicku odgovornost, ali izgleda da mu niko nije objasnio sta to zapravo znaci. Nije problem, evo ja cu da kazem, to znaci ostavka. Da je SNS stranka sa integritetom, do sad bi ga izbacili iz stranke.

dule

pre 7 godina

Ok. Dobro je, ide u pravom smeru. Malo traljavo, sposobna policija (ili možda policija bez ovolikih stega policije) bi ovo razjasnila za 10 dana, ali dobro, za koga je dobro je.

Ali, veliko ALI

Ovde ustvari imamo dve stvari:

1) sam čin rušenja objekata i kidnapovanja građana koji je kriminalni čin - to se sad raspetljava

2) odluka da policija ne reaguje na višestruke pozive, tj suspendovanje vlasti organa R. Srbije na jednom delu iste, što je ustvari DRŽAVNI UDAR - e to je mnogo veći zločin, za sad ne vidim da je tu išta raspetljano

да да

pre 7 godina

А шта је са милцјн кој НИЈЕ ЖЕЛЕЛА ДА ЗАШТИТИ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ него је послушала партијског вођу !?!?!? Срам да их буде ! Зар се тако штити част и углед своје професије ?

Mister No

pre 7 godina

A što su promenili ime Pohorske ulice u General Ždanova!? Iako se pobunilo pola N. Beograda! Ignorisali su peticiju, volju građana... svi ćute i trpe!

SAMO BAHATO

pre 7 godina

@realno, javi se kad ti ljudi pod fantomkama sruse kucu ili zgradu gde ti je firma ili pa realno bilo sta sto je tvoje privatno vlasnistvo.

marko

pre 7 godina

Sto se mene tice "sladak decko pored Hilari Svonk" moze i da ostane gradonacelnik. Zasto? Zato sto:

1. Zamenice ga jos bahatiji lik
2. Bice postavljen na novu funkciju (bolju, profitabilniju)
3. Vucic ce se time oprati od sopstvene odgovornosti
4. Bice to jos jedna vodviljska predstava koju ce lakoveran narod progutati, poput one sa helikopterom

Che

pre 7 godina

Kakva histerija oko nevazne stvari. Bespravno =rusenje. Kakve veze ima doba dana. Bolje nocu. Nema saobracaja i prolaznika.
A "opozicija" ako nema nista pametnije od ove gluposti - bolje da ne postoji. Toliko je drugih zivotno vaznih tema gde se moze pritiskati vlast.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (realno, 9. jun 2016 07:24)

Sram te bilo. Da tebi neko dodje i porusi nesto, kukao bi na sva zvona. Nisu bili nelegalni, bilo je i legalnih objekata. Ne mozes tek tako da rusis, kakva bi to kaubojstina bila. I vrlo vazno, ko je naredio policiji da ne reaguje? Ako tebi nije vazno, da neko ko treba da stiti javni red, mir i gradjane, a to ne uradi i dopusti da kriminalci sa fantomkama maltretiraju ljude i ruse objekte....sta da ti kazem, osim da samo mogu da pretpostavim, da je tebi sve ovo ok.

verujem u karmu

pre 7 godina

Pa kao sam sebe da uhapsi!
ali zato kada je momak u centru grada razbio tv u kaficu jer ne moze vise da podnese ispiranje mozga,odmah su dosle dve patrole uhapsile ga i jos pune novine.

Perica

pre 7 godina

Nedam mog Malog I tacka, ali mislim da ce morati Mali da se skloni I da "ZLAIZNE" bar na mesto ambasadora mozda u Francuskoj da covek na miru gleda Rolan Garos.

BaneP

pre 7 godina

Eto u kakvoj zemlji živimo. Prvo nas lažu i čekaju da prođe vreme ida se zaboravi a kada se to ne desi onda će biti ,,političke odgovornosti. Od premijera se mogu čuti svakakve izjave pa i ovakve i to sve u svrhu političkog marketinga. Čuvena izjava, pored ostalih, kada su trojica kriminalaca pretukla čeveka pred Partizanovim stadionom pa su dvojica od njih uhapšena a treći pušten jer nije nikoga tukao??? Npr. ja sedim za volanom auta i čekam da moji drugari opljačkaju banku pa ih posle pljačke odvezem i naravno nisam kriv. Ja nisam pljačkao! Pa kada to kaže premijer šta onda očekivati od drugih?

Skretnicar

pre 7 godina

Sinisa Mali ide sa mesta Gradonacelnika Beograda, na njegovo mesto dolazi Stefanovic ( sada ministar policije ) a veliki protivnik ulaska SPS u vladu Srbije, Dacic ministar u Vladi ?

sloba

pre 7 godina

Budimo skromni,i smena Malog je vec nesto.I neka je na Spasovdan,gradjanima Beograda na spasenje.Uvek ima boljeg.Pa, mozda i Srbija jednog dana dobije nekog poput Putina, za premijera...

Srba

pre 7 godina

Alooooo... ko je naredio policiji da ne reguje? Gradska vlast nema tu moć. To je mogao samo neko iz ministarstva. Zrtvovace ovde par sitnih riba za medije a onda ce tim istim da daju neke dobro placene funkcije. Isto kao sa Gašićem. Laganje naroda se nastavlja.

dr.kadzija

pre 7 godina

Vucicu, riba smrdi od glave uvek. A ko je "glava" u Srbiji? Samo me zanima kako ste svi vi mislili da ce i ovaj put sve proci u stilu "pojeo vuk magarca". Od pocetka smo znali od koga dolaze ovakve naredbe. Da podsetimo na slicne radnje oko batinjanja ljudi koji su lepili ili skidali plakate, uletanje na fakultete i batinjanje studenata....Uvek neki likovi u fantomkama, a znamo ko he bio u Vladi i tada. I sada se dogovarate koji ce mentol iz Gradske Vlade da prihvati na sebe krivicu u zamenu za koferce, kovertu... Cekam trenutak kada ce vam se sve vratiti i obiti o glavu.

SveNekiSlepci

pre 7 godina

"Ne ulazim u detalje, ali mislim da je njihov motiv bio najčistiji", rušenje noću, fantomke , maltretiranje. Šta bi tek bilo da im motivi nisu "najčistiji"??????

Nadzirac

pre 7 godina

Nista se od ovoga ne bi dogodilo da je "Narodna milicija" postupala po sluzbenoj duznosti, odnosno prijavama gradjana.

Naravno da ovo ne opravdava gradsku vrhusku, kao i Vucica odnosno ceo SNS, ali glavni saucesnik koji je svojim necinjenjem sve ovo omogucio je MUP.

Sledeci put kada se nesto ovako bude desavalo treba zvati Vojnu policiju. Mozda, ponavljam mozda nam se posreci. Davljenik se i za slamku 'vata.

makar sta!

pre 7 godina

Spasovdan obeležava se 9. juna, a najviši organi prestoničke vlasti možda baš danas "podnesu političku žrtvu" zbog slučaja "Savamala".

Ne ne, ne politicku, ovde moraju krivicno da odgovaraju za terorizam i kriminal!

realno

pre 7 godina

Kakva histerija oko nevazne stvari. Bespravno =rusenje. Kakve veze ima doba dana. Bolje nocu. Nema saobracaja i prolaznika.
A "opozicija" ako nema nista pametnije od ove gluposti - bolje da ne postoji. Toliko je drugih zivotno vaznih tema gde se moze pritiskati vlast.

Pedja

pre 7 godina

Kriv je pokojni nocni cuvar. Da je spavao ,kao sto vecina njih radi na poslu, danas bi bio ziv, a za srusene objekte bi rekli da je neka prirodna nepogoda ili tako nesto.

Branko Von Beca

pre 7 godina

Ako je Mali odgovoran, nije mi jasna jučerašnja izjava premijera, onog koji je predhodno izjavio da je akciju Fantomka mogao da naredi samo "kompletan idiot", da je Mali za njega najbolji gradonačelnik Bgd-a ...

A zamislite da neki gradonačelnik u EU, recimo u Bugarskoj, naredi da se sruše tek tako 24 nelegalno stečena stana...

wodowodikanalizacija

pre 7 godina

Cekaj malo,nije tu samo gradska vlast odgovorna,policija je odbila da izadje na teren, zastiti pravni poredak RS i gradjane!!!Sta je sa tim,ko je nalozio policiji da nema reakcije?!!!

Homo politicus

pre 7 godina

Srusena je izmedju ostalog i jedna zgrada koja je imovina bila Republike Srbije. Mali umesto sto dize spomenike neuspelim politicarima treba prvo da vodi racuna o zivim ljudima.

Asd

pre 7 godina

On kao pistite da organi rade svoje a usput, kao sudija sudi ko sta zasto i kakvom namerom. Puj! Gadi mi se od ovog coveka i njegovog licemerja. Ja sam vec malo dalje i verujte ki, ako se odmaknete malo, korak nazad i pogledate na celu ekipu i sve sto se desava samo ramisljate kako ste do sada ovo trpili. A zao mi je! Zao mi je za moje roditelje, koji vise nemaju bas mogucnost (i snagu) da pobegnu iz ove moralne septucke jame.

sekula

pre 7 godina

U današnje vreme staviti fantomku i po noći u sred glavnog grada uraditi tako nesto, šta onda da običan građanin da očekuje u nekom manjem mestu. Pa ceo Beograd zna ko su ti likovi i za čiji interes je to uradjeno.

veseljko

pre 7 godina

"Neću govoriti o imenima. Nisam ni tužilaštvo ni policija, oni će govoriti o detaljima. Ne znam kada, za tri ili za deset dana, ali potrebno je da se saopšti istina narodu. Nisam ovde došao da objašnjavam ništa o onima koji mene mrze i koji su protiv modernizacije Srbije i Beograda, već običnim ljudima, koji su bili zabrinuti zbog onoga što se dešavalo pod okriljem noći" Dakle, sa fantomkama u bolje sutra... ili malo sutra. Vas Veliki Mogul!

ŠumadinacSD

pre 7 godina

"Mali je za mene, kao običnog građanina, nekoga ko se rodio u Beogradu i odrastao na beogradskom asfaltu, neko ko je uradio mnogo za tako kratko vreme. Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično“ , rekao je Vučić.
Zemljo otvori se i progutaj me.

Немања Аврамовић

pre 7 godina

Драги нам господару
ако те неко пита
На западу су фантомке дозвољене само моторциклистима јер они носе кациге, тако да им се лице свакако не види
Пуса и 3 бамбија за тебе

pseudo_slucajno

pre 7 godina

Politicki odgovoran za pad helikoptera, politicki odgovoran za rusenje u Savamali, a jos uvek moralno na dnu i u vrhu vlasti. Svaka cast. Odgovoran snosi posledice a ne samo da izgovori reci.

sasa jokic

pre 7 godina

Da smo normalna drzava, gradonacelnik bi vec odavno podneo ostavku iz moralnih razloga.
Ja ne mogu da shvatim, a pocinjem da sumnjam da je ovo bila namerna sabotaza, jer mi je prosto neverovatno da sebi zabiju takav auto gol i da fantomkama ruse zgrade, pa makar i nelegalne.
Opste je poznato kako se neki ljudi bliski vlasti bahato ponasaju, otimaju firme i restorane, ali fantomke.....to je vec dno.

DutchmanBGD

pre 7 godina

Ako premijer ne poznaje ni jednog gradonacelnika koji je uradio vise za kratko vreme, podsetio bih ga na Dragana Djilasa, a nije zgoreg da procita nesto o Branku Pesicu i Vladi Ilicu. Ti ljudi su uradili mnogo i to bez fantomki.

neko tamo

pre 7 godina

koja suplja prica, rusenje uoci izbora pa pred formiranje vlade smjena odgovornih zarad rejtinga. kako ih postavi tako ih ukloni na neko drugo mjesto a mi kao mislimo ovaj radi svoj poso

SPAS za sve nas

pre 7 godina

Postovani Beogradjani zelim vam Srecnu Slavu! Spas za Beograd bice pobeda Istine,Pravde i Presude i nestanek samoljubivih, agresivno arogantnih i pohlepnih gospodara grada! Vekovni Mudrac uvek je umeo da strese takve sa sebe! Srecno!

Аца правник

pre 7 godina

Није ми јасно како је Вучић могао да закључи да они који су извршили ово рушење нису имали лошу намеру, јер оно у сваком случају представља криминал и не може се извршити случајно. Стога не да та намера не може бити добра, већ не може да не буде криминална. Осим ако су имали намеру да овима што живе иза порушених објеката улепшају поглед на реку или Саванову, онда се стварно извињавам. Тада би се и фантомке могле објаснити жељом за бољим упознавањем дела јапанске традиције, нарочито оног који се односи на нинђуцу.

Arhivator

pre 7 godina

"siguran da njihova namera nije bila loša ili kriminalna"
Zar (ne)postojanje takve namere nije posao pravosudnih organa? Istih onih organa za koje Vučić kaže novinarima da ih puste da rade, a ne oni da hapse?
Stoga, neka ni on ne određuje kakva je bila čija namera već da pusti organe kojima je to posao da rade.

"za mene, kao običnog građanina"
Kada ćeš utuvuti da ti više nisi "običan građanin"?

"Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično"
Ne poznajem ni ja. Ali samo zato što su i Branko Pešić i Živorad Kovačević i Bogdan Bogdanović odavno umrli.

"Ne ulazim u detalje, ali mislim da je njihov motiv bio najčistiji"
I motiv je posao gore pomenutih organa, a ne tvoj.

"Siguran sam"
Na osnovu čega? "Ja znam!" nije dovoljno.

"Vučić je rekao da su stigle iz policijske istrage"
A koji je on to faktor pa da mu daju? Otkad se to daje "mandataru"?

"Ja sam predsednik vlade"
Nisi. Dao si ostavku, a skupština novog predsednika vlade još nije izabrala.

"kog krivičnog dela ima i da li ima nije moj posao da kažem"
A zato ti je posao da kažeš kako su porušeni objekti nelegalno izgrađeni i kako su stečni kriminalom i da su vlasnici reketaši - "čisteći nešto od kriminalaca, koji su to zloupotrebili za sopstvenu zaradu"

vostani carice

pre 7 godina

Na proslom protestu bilo je nekoliko desetina hiljada ljudi, na ovom u subotu ce biti jos vise.
Mudar sahista ce uvek zrtvovati konja zarad ocuvanja prestola.
..uzas

Konkretan i sjajan predlog

pre 7 godina

Na stranu sve ovo ludilo, bes i blesavljenje oko hipstersko-arapsko-investicione Sava Male,

predlazem (kao Beogradjanin) da se prestonica Srbije izmesti za Novi Sad.

Vlast koja misli dobro ovoj drzavi i narodu bi to uradila, razvlastila Beograd, razmontirala skupstinu i namontirala je u NS-u ili Karlovcima.

Insajder

pre 7 godina

Hvala vam što ponavljate premijerovu konferenciju za štampu. Celom gradu je jasno da je za skandal u Savamali odgovoran Goran Vesić, taj zao duh srpske politike. Ako se on ne ukloni sa vlasti onda je jasno da je sve ovo jedna predstava. Sa njim treba da odleti i Siniša Mali, jer ga nemoćno trpi i dozvoljava mu da svakodnevno na najbezobrazniji način krši zakone i zloupotrebljava položaj. Obojica su skoro podjednako odgovorni.

srbija_u_srcu

pre 7 godina

Vucic, jer Srbija zasluzuje najbolje! Objavite jednom komentar, ne samo spinovanja dokonih lezilebovica sto hoce da im neko dodje i kasikom nahrani. Tada bi im valjda bilo bolje.

CND

pre 7 godina

То што ти кажеш је једно а што радиш је друго, е видиш то је проблем, шта оно би за Мишковића?

realno

pre 7 godina

Kakva histerija oko nevazne stvari. Bespravno =rusenje. Kakve veze ima doba dana. Bolje nocu. Nema saobracaja i prolaznika.
A "opozicija" ako nema nista pametnije od ove gluposti - bolje da ne postoji. Toliko je drugih zivotno vaznih tema gde se moze pritiskati vlast.

wodowodikanalizacija

pre 7 godina

Cekaj malo,nije tu samo gradska vlast odgovorna,policija je odbila da izadje na teren, zastiti pravni poredak RS i gradjane!!!Sta je sa tim,ko je nalozio policiji da nema reakcije?!!!

srbija_u_srcu

pre 7 godina

Vucic, jer Srbija zasluzuje najbolje! Objavite jednom komentar, ne samo spinovanja dokonih lezilebovica sto hoce da im neko dodje i kasikom nahrani. Tada bi im valjda bilo bolje.

DutchmanBGD

pre 7 godina

Ako premijer ne poznaje ni jednog gradonacelnika koji je uradio vise za kratko vreme, podsetio bih ga na Dragana Djilasa, a nije zgoreg da procita nesto o Branku Pesicu i Vladi Ilicu. Ti ljudi su uradili mnogo i to bez fantomki.

Arhivator

pre 7 godina

"siguran da njihova namera nije bila loša ili kriminalna"
Zar (ne)postojanje takve namere nije posao pravosudnih organa? Istih onih organa za koje Vučić kaže novinarima da ih puste da rade, a ne oni da hapse?
Stoga, neka ni on ne određuje kakva je bila čija namera već da pusti organe kojima je to posao da rade.

"za mene, kao običnog građanina"
Kada ćeš utuvuti da ti više nisi "običan građanin"?

"Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično"
Ne poznajem ni ja. Ali samo zato što su i Branko Pešić i Živorad Kovačević i Bogdan Bogdanović odavno umrli.

"Ne ulazim u detalje, ali mislim da je njihov motiv bio najčistiji"
I motiv je posao gore pomenutih organa, a ne tvoj.

"Siguran sam"
Na osnovu čega? "Ja znam!" nije dovoljno.

"Vučić je rekao da su stigle iz policijske istrage"
A koji je on to faktor pa da mu daju? Otkad se to daje "mandataru"?

"Ja sam predsednik vlade"
Nisi. Dao si ostavku, a skupština novog predsednika vlade još nije izabrala.

"kog krivičnog dela ima i da li ima nije moj posao da kažem"
A zato ti je posao da kažeš kako su porušeni objekti nelegalno izgrađeni i kako su stečni kriminalom i da su vlasnici reketaši - "čisteći nešto od kriminalaca, koji su to zloupotrebili za sopstvenu zaradu"

Branko Von Beca

pre 7 godina

Ako je Mali odgovoran, nije mi jasna jučerašnja izjava premijera, onog koji je predhodno izjavio da je akciju Fantomka mogao da naredi samo "kompletan idiot", da je Mali za njega najbolji gradonačelnik Bgd-a ...

A zamislite da neki gradonačelnik u EU, recimo u Bugarskoj, naredi da se sruše tek tako 24 nelegalno stečena stana...

SveNekiSlepci

pre 7 godina

"Ne ulazim u detalje, ali mislim da je njihov motiv bio najčistiji", rušenje noću, fantomke , maltretiranje. Šta bi tek bilo da im motivi nisu "najčistiji"??????

Srba

pre 7 godina

Alooooo... ko je naredio policiji da ne reguje? Gradska vlast nema tu moć. To je mogao samo neko iz ministarstva. Zrtvovace ovde par sitnih riba za medije a onda ce tim istim da daju neke dobro placene funkcije. Isto kao sa Gašićem. Laganje naroda se nastavlja.

ŠumadinacSD

pre 7 godina

"Mali je za mene, kao običnog građanina, nekoga ko se rodio u Beogradu i odrastao na beogradskom asfaltu, neko ko je uradio mnogo za tako kratko vreme. Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično“ , rekao je Vučić.
Zemljo otvori se i progutaj me.

vostani carice

pre 7 godina

Na proslom protestu bilo je nekoliko desetina hiljada ljudi, na ovom u subotu ce biti jos vise.
Mudar sahista ce uvek zrtvovati konja zarad ocuvanja prestola.
..uzas

pseudo_slucajno

pre 7 godina

Politicki odgovoran za pad helikoptera, politicki odgovoran za rusenje u Savamali, a jos uvek moralno na dnu i u vrhu vlasti. Svaka cast. Odgovoran snosi posledice a ne samo da izgovori reci.

Аца правник

pre 7 godina

Није ми јасно како је Вучић могао да закључи да они који су извршили ово рушење нису имали лошу намеру, јер оно у сваком случају представља криминал и не може се извршити случајно. Стога не да та намера не може бити добра, већ не може да не буде криминална. Осим ако су имали намеру да овима што живе иза порушених објеката улепшају поглед на реку или Саванову, онда се стварно извињавам. Тада би се и фантомке могле објаснити жељом за бољим упознавањем дела јапанске традиције, нарочито оног који се односи на нинђуцу.

makar sta!

pre 7 godina

Spasovdan obeležava se 9. juna, a najviši organi prestoničke vlasti možda baš danas "podnesu političku žrtvu" zbog slučaja "Savamala".

Ne ne, ne politicku, ovde moraju krivicno da odgovaraju za terorizam i kriminal!

BaneP

pre 7 godina

Eto u kakvoj zemlji živimo. Prvo nas lažu i čekaju da prođe vreme ida se zaboravi a kada se to ne desi onda će biti ,,političke odgovornosti. Od premijera se mogu čuti svakakve izjave pa i ovakve i to sve u svrhu političkog marketinga. Čuvena izjava, pored ostalih, kada su trojica kriminalaca pretukla čeveka pred Partizanovim stadionom pa su dvojica od njih uhapšena a treći pušten jer nije nikoga tukao??? Npr. ja sedim za volanom auta i čekam da moji drugari opljačkaju banku pa ih posle pljačke odvezem i naravno nisam kriv. Ja nisam pljačkao! Pa kada to kaže premijer šta onda očekivati od drugih?

Немања Аврамовић

pre 7 godina

Драги нам господару
ако те неко пита
На западу су фантомке дозвољене само моторциклистима јер они носе кациге, тако да им се лице свакако не види
Пуса и 3 бамбија за тебе

Insajder

pre 7 godina

Hvala vam što ponavljate premijerovu konferenciju za štampu. Celom gradu je jasno da je za skandal u Savamali odgovoran Goran Vesić, taj zao duh srpske politike. Ako se on ne ukloni sa vlasti onda je jasno da je sve ovo jedna predstava. Sa njim treba da odleti i Siniša Mali, jer ga nemoćno trpi i dozvoljava mu da svakodnevno na najbezobrazniji način krši zakone i zloupotrebljava položaj. Obojica su skoro podjednako odgovorni.

sasa jokic

pre 7 godina

Da smo normalna drzava, gradonacelnik bi vec odavno podneo ostavku iz moralnih razloga.
Ja ne mogu da shvatim, a pocinjem da sumnjam da je ovo bila namerna sabotaza, jer mi je prosto neverovatno da sebi zabiju takav auto gol i da fantomkama ruse zgrade, pa makar i nelegalne.
Opste je poznato kako se neki ljudi bliski vlasti bahato ponasaju, otimaju firme i restorane, ali fantomke.....to je vec dno.

sekula

pre 7 godina

U današnje vreme staviti fantomku i po noći u sred glavnog grada uraditi tako nesto, šta onda da običan građanin da očekuje u nekom manjem mestu. Pa ceo Beograd zna ko su ti likovi i za čiji interes je to uradjeno.

SPAS za sve nas

pre 7 godina

Postovani Beogradjani zelim vam Srecnu Slavu! Spas za Beograd bice pobeda Istine,Pravde i Presude i nestanek samoljubivih, agresivno arogantnih i pohlepnih gospodara grada! Vekovni Mudrac uvek je umeo da strese takve sa sebe! Srecno!

CND

pre 7 godina

То што ти кажеш је једно а што радиш је друго, е видиш то је проблем, шта оно би за Мишковића?

Homo politicus

pre 7 godina

Srusena je izmedju ostalog i jedna zgrada koja je imovina bila Republike Srbije. Mali umesto sto dize spomenike neuspelim politicarima treba prvo da vodi racuna o zivim ljudima.

veseljko

pre 7 godina

"Neću govoriti o imenima. Nisam ni tužilaštvo ni policija, oni će govoriti o detaljima. Ne znam kada, za tri ili za deset dana, ali potrebno je da se saopšti istina narodu. Nisam ovde došao da objašnjavam ništa o onima koji mene mrze i koji su protiv modernizacije Srbije i Beograda, već običnim ljudima, koji su bili zabrinuti zbog onoga što se dešavalo pod okriljem noći" Dakle, sa fantomkama u bolje sutra... ili malo sutra. Vas Veliki Mogul!

bob

pre 7 godina

dragi moji beogradjani nesto se ne secam u vreme djilasa da su radile fantomke i ostale stvari ali vi ste hteli da idete napredno i sad tisina tamo! uzivajte!

Skretnicar

pre 7 godina

Sinisa Mali ide sa mesta Gradonacelnika Beograda, na njegovo mesto dolazi Stefanovic ( sada ministar policije ) a veliki protivnik ulaska SPS u vladu Srbije, Dacic ministar u Vladi ?

Lepi Bane

pre 7 godina

Kaze "pustite organe da rade". A ovde se upravo radi o tome sto "NEKO" nije pustio organe da te noci stite gradjane od maltretiranja, vezivanja i kidnapovanja, da stite ustavni poredak i teritorijalni suverenitet, pa tek na kraju i imovinu, a videli smo da je jedan deo srusenog bio LEGALAN, sto je jos i najmanji problem od svega ovde, i to ne samo da ih nije pustio da rade, nego im je naredio da ne rade, za sta imaju dokazi konkretni da konkretniji ne mogu biti! Ali to sto premijer moze da izgovara i radi ovo sto izgovara i radi vec godinama, i sto premijer moze da bude neko sa takvom prosloscu, to govori o nama, nazalost, a ne o njemu!

neko tamo

pre 7 godina

koja suplja prica, rusenje uoci izbora pa pred formiranje vlade smjena odgovornih zarad rejtinga. kako ih postavi tako ih ukloni na neko drugo mjesto a mi kao mislimo ovaj radi svoj poso

Konkretan i sjajan predlog

pre 7 godina

Na stranu sve ovo ludilo, bes i blesavljenje oko hipstersko-arapsko-investicione Sava Male,

predlazem (kao Beogradjanin) da se prestonica Srbije izmesti za Novi Sad.

Vlast koja misli dobro ovoj drzavi i narodu bi to uradila, razvlastila Beograd, razmontirala skupstinu i namontirala je u NS-u ili Karlovcima.

ATCO

pre 7 godina

"Mali je za mene, kao običnog građanina, nekoga ko se rodio u Beogradu i odrastao na beogradskom asfaltu, neko ko je uradio mnogo za tako kratko vreme. Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično“

A ti i mali ste za mene, koji se rodio i odrastao na Zemunskoj kaldrmi i Beogradskom asfaltu, najgori deo istorije Zemuna i Beograda! Spominjati malog plagijatora pored BRANKA PEŠIĆA i DRAGANA ĐILASA? EJ BRE???

sasa jokic

pre 7 godina

Ja mislim da se ovde radi o jako skromnim ljudima koji su radili nesto dobro za Beograd, ali nisu hteli da im se vide lica, jer njima nije stalo do medijske promocije, zato su radili nocu pod fantomkama.
Treba ih ohrabriti da izadju inda pokazu pravo lice, verujem da su to sve fakultetski obrazovani ljudi, cak mislim da ima i doktora nauka.....

samo vas posmatram

pre 7 godina

Optužio je vlasnike - korisnike srušenih objekata da su kriminalci. A opet ovi koji su ih srušili su kao Robin Hud i društvo, ruše kriminalcima ,a sve u cilju boljitka naroda srpskog.

BotKiller

pre 7 godina

Promenice Malog i Vesica, a glupom narodu ce to biti i vise nego dovoljno... Da ne govorim o tome kako ce njih dvojica cak biti i unapredjeni na neki nacin, a da o odgovornosti policije nece biti ni reci!

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Nerviraju me ove njegove price, kojima pokusava da nas napravi idiotima. Pitate ga lepo, jel Sinisa Mali podnosi ostavku zbog ovih sramotnih desavanja iza kojih stoji vrh gradske vlasti. On pocne pricu, Sinisa je dobar, nije imao losu nameru, smanjio je dug, sposoban je, i ja preuzim deo odgovornosti. Cekajte bre gospodine premijeru, to nije tema price, ako je poslao maskirane razbojnike nocu, koji su otimali telefone gradjanima, rusili, vezali cuvara koji je preminuo, neko mora odgovarati. Ako vi kazete da preuzimate odgovornost, onda vi podnesite ostavku, odgovornost znaci snositi posledice, a ne samo to formalno izreci. Isto je bilo u slucaju novinarke i slucaja helikoptera. Pricali ste kako je ministar dobar i sposoban covek menjajuci teze. Sta da je vasa ili moja supruga bila ta novinarka? Da li bi isto gledali na to. Pricali ste za slucaj helikopter da je isto sve uradjeno iz dobre namere, da se bebi spasi zivot. Moze li dobra namera da opravda smrt sedam osoba? Tu je postojalo mnogo kontradiktornosti, zasto nisu leteli za Nis, Kragujevac, zasto ne na vojni vec civilni aerodrom, ali ste vi rekli cuveno ja preuzimam odgovornost i prica se zavrsila, i niko nije snosio posledice. Dosta demagogije, ajmo na dela da predjemo.

fcb

pre 7 godina

U jednoj rečenici ..."mislim da je njihov motiv bio najčistiji"..., a u drugoj su uradili nešto "katastrofalno loše". ???????
(Dušan, 9. jun 2016 07:43)

Ta rečenica pokazuje koliko je mandatar konfuzan i frustriran! I on je svestan da se radi o ozbiljnom krivičnom delu i sada pokušava da celu stvar umanji i minimizuje kako bi skinuo odgovornost sa sebe a odgovornost Malog i Vesića što više umanjio! Naravno to nije ni malo lako i zato upada u takve kontradikcije!

Trifke

pre 7 godina

Kakva bre politicka zrtva??? Tamo je izvrseno vise teskih krivicnih dela i ozbiljno ugrozen pravni poredak. Nalogodavci i izvrsioci moraju krivicno da odgovaraju. Ako ne budu krivicno odgovarali to ce znaciti da svako moze da radi sta hoce (potrebno je samo da ima "dobru nameru") a onda zbogom drzvo.

Preljubnik

pre 7 godina

Ljudi,policija nije htela da izadje,to nema nikakve veze sa gradskom vlasti.Komunalna i donekle,ali policija ne.Plus,sto se to niko ne bi usudio da radi bez odobrenja feuda.Drzave tih pola sata,sat nije postojalo,ne samo pravne,vec drzave uopste.

да да

pre 7 godina

А шта је са милцјн кој НИЈЕ ЖЕЛЕЛА ДА ЗАШТИТИ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ него је послушала партијског вођу !?!?!? Срам да их буде ! Зар се тако штити част и углед своје професије ?

zuta patkica

pre 7 godina

Znaci bugarski direktor i lazni dr nauka Mali i preletac Vesic ce da odlete iz Beograda. To ce biti na radost svih Beogradana. Samo da se "ne zaboravi" da se pokrene i krivicni postupak protiv njih! Kada ce se pokrenuti i postupak protiv inspiratora i nalogodavca ovog zlocina??? Ej, seik nije dugme!!!

Dejan Marković

pre 7 godina

Cekaj malo,nije tu samo gradska vlast odgovorna,policija je odbila da izadje na teren, zastiti pravni poredak RS i gradjane!!!Sta je sa tim,ko je nalozio policiji da nema reakcije?!!!
(wodowodikanalizacija, 9. jun 2016 07:45)

Upravo tako! Najstrašnije od svega u celoj priči je to što se policija oglušila o pozive gradjana koji su tražili zaštitu a koju je policija po ustavu dužna da im pruži! To nažalost pokazuje koliko je sistem truo! Za ovako nešto u svakoj iole pristojnoj državi padaju vlade i pljušte krivične prijave! A kod nas će sve da se završi tako što će smeniti Malog i Vesića i na njihovo mesto će doći neki drugi "mali" i "vesić"!

Snezana

pre 7 godina

Vucic cesto govori kako je odrastao na beogradskom asfaltu. U moje vreme, one koji kazu da su odrasli na beogradskom asfaltu, nazivali su gilipterima. Nikog ne zelim da vredjam, samo kazem da su se tako nazivali momci a to je bilo doba Titove vladavine. Kad god tu rec Vucic pomene, mene iznenadi. Ja mislim da deca odrastaju u svojim domovima a naravno, setnje i igre su normalne i na asfaltu.

dule

pre 7 godina

Ok. Dobro je, ide u pravom smeru. Malo traljavo, sposobna policija (ili možda policija bez ovolikih stega policije) bi ovo razjasnila za 10 dana, ali dobro, za koga je dobro je.

Ali, veliko ALI

Ovde ustvari imamo dve stvari:

1) sam čin rušenja objekata i kidnapovanja građana koji je kriminalni čin - to se sad raspetljava

2) odluka da policija ne reaguje na višestruke pozive, tj suspendovanje vlasti organa R. Srbije na jednom delu iste, što je ustvari DRŽAVNI UDAR - e to je mnogo veći zločin, za sad ne vidim da je tu išta raspetljano

bole

pre 7 godina

Kakve bre ostavke!!!??? Da krivicno odgovaraju!!! Pa posle kazne i masnog dosijea nek se probaju da se uglave opet negde u drzavnu ustanovu pa opet protesti!...pratiti ga CEO ZIVOT da li legalno zivi i radi!!!
Malo su se zaneli. Klasicno gangsterski.
I najbitnije pitanje ovde:
da nisu poceli protesti u bg, da li mislite da bi do ovog "saznanja" doslo?

Bager

pre 7 godina

" ... njihova namera nije bila loša "...
(Vera, 9. jun 2016 07:06)

Pa zašto onda, u dobroj nameri, nisu te noći produžili i do nelegalne vikendice Mastera Tome?

Meister Jakob

pre 7 godina

Jučer je neko započeo komentar sa "i u Hrvatskoj i u Srbiji su ploitičari...".
Ma šta vam je, ovako nešto je u mojoj maloj banana Hrvatskoj nezamislivo, i to nažalost nije usamljeni slučaj, iz bogate ponude bih izdvojio Prokop i Beograd na vodi, ne znam sad sve kad ne živim tamo, koliko se sjećam bio je neki skandal sa Cvjetnim trgom, pa onda ta famozna afera "helikopter", sve to je kod nas nezamislivo, za puno manje grijehe smo uhapsili i sudimo gradonačelniku i njegovim suradnicima, a evo i Vlada nam se raspada zbog nekih za srpske prilike banalnih razloga.
Tako da mislim da Srbija i Hrvatska po nijednom parametru ne mogu ići u isti koš.

леле

pre 7 godina

Тачно је вучићу, доста је било а ми вам ово нећемо опростити ! Смени и министра полиције, смени и газду комналне полиције. Није криво само руководство београда које си ти лично поставио !!!

T

pre 7 godina

"medijski satrapi"
Pa i nije mi nesto nedostajala ova sintagma, ali valjda je i za ocekivati da je Vucic koristi, s obzirom da vlada isto bezakonje, medijski mrak i bahatost kao sto je to bilo devedesetih.
Vucic svakih pet minuta preuzima politicku odgovornost, ali izgleda da mu niko nije objasnio sta to zapravo znaci. Nije problem, evo ja cu da kazem, to znaci ostavka. Da je SNS stranka sa integritetom, do sad bi ga izbacili iz stranke.

ЈоВ

pre 7 godina

Па пријатељу, што ниси изашао са том изјавом сутрадан, него си чекао толико!?
А и зна се ко у овој држави може полицији да изда нарећење да не изађе на лице места...

Che

pre 7 godina

Kakva histerija oko nevazne stvari. Bespravno =rusenje. Kakve veze ima doba dana. Bolje nocu. Nema saobracaja i prolaznika.
A "opozicija" ako nema nista pametnije od ove gluposti - bolje da ne postoji. Toliko je drugih zivotno vaznih tema gde se moze pritiskati vlast.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (realno, 9. jun 2016 07:24)

Sram te bilo. Da tebi neko dodje i porusi nesto, kukao bi na sva zvona. Nisu bili nelegalni, bilo je i legalnih objekata. Ne mozes tek tako da rusis, kakva bi to kaubojstina bila. I vrlo vazno, ko je naredio policiji da ne reaguje? Ako tebi nije vazno, da neko ko treba da stiti javni red, mir i gradjane, a to ne uradi i dopusti da kriminalci sa fantomkama maltretiraju ljude i ruse objekte....sta da ti kazem, osim da samo mogu da pretpostavim, da je tebi sve ovo ok.

tomislav

pre 7 godina

Što se tiče gradonačelnikove zasluge koja se potencira a odnosi se na smanjenje deficita u gradskom budžetu to su obične nebuloze i gluposti. On je samo ukinuo dosta nepotrebnih troškova vezanih za raznorazne usluge koje je napravila vlast DS (konsultanske, marketiniške, advokatske ...). To nije ništa spektakularno, to bi mogao da napravi bilo koji đak ekonomske škole u Beogradu i to da nekog nasumice uzmete iz školskog dvorišta za vreme odmora. Za to ne treba biti poseban ekspert. Pri tom povećao je porez na nepokretnost dosta i raznorazne stvari. Pa DRI je našla da grad Beograd u finansijskim izveštajima nije proknjižio više stotina stanova i objekata u vlasništvu zgrada, silan poslovni prostor, placeve i drugo. Jer to odgovoran i pošten domaćin, možda i jeste za Zoranu Mihajlović i njoj slične.

simon

pre 7 godina

Tako je to kad Mali pomisli da je umesan, mocan, sposoban i veliki. U Srpskoj politici zadnjih 20 godina jos jedno Bozidar Djelic moze da stane Sinisi Malom na crtu. Obojica u zapanjujuce nesposobni i katastrofalnih karaktera koji potpada pod kategeoriju "nesvesni sopstvenog ekstremnog diletantizma".
I ko ce iz policije da odgovara sada. Rebic treba odmah da bude smenjen. Dakle vidjeni "za odstrel" su. Sinisa Mali, onaj Vecic gradski menadzer i Rebic direktor policije (uz direktora BG policije). Sve drugo je nivo decijeg obdanista.

Realno gledano

pre 7 godina

Vučić je rekao da nije mislio ni na koga lično... znači smeniće stari nameštaj novim i zameniti gume na voznom parku, to je nekako logičan sled događaja!

Mix

pre 7 godina

@(realno, 9. jun 2016 07:24)
Realno,ne zelim da ti ikada u zivotu zatreba policija,da ih pozoves,a oni ne zele ili ne smeju da dodju.I da nebitan je deo dana,kada ti budu zatrebali.

marko

pre 7 godina

Sto se mene tice "sladak decko pored Hilari Svonk" moze i da ostane gradonacelnik. Zasto? Zato sto:

1. Zamenice ga jos bahatiji lik
2. Bice postavljen na novu funkciju (bolju, profitabilniju)
3. Vucic ce se time oprati od sopstvene odgovornosti
4. Bice to jos jedna vodviljska predstava koju ce lakoveran narod progutati, poput one sa helikopterom

Milan

pre 7 godina

Ovde se govori o rusenju objekata. A ostaje pitanje ko je naredio policiji da ne reaguje. Policija je republicki organ, to sigurno nisu naredili gradski celnici. To je mogao da naredi samo drzavni vrh.

verujem u karmu

pre 7 godina

Pa kao sam sebe da uhapsi!
ali zato kada je momak u centru grada razbio tv u kaficu jer ne moze vise da podnese ispiranje mozga,odmah su dosle dve patrole uhapsile ga i jos pune novine.

Sajlok

pre 7 godina

Vučić je prvi krivac. Iz njegove stranke i sa njim su došli ti ljudi koji nisu imali loše ni kriminalne namere ali su bezobzirno pogazili građanska prava. On je taj koji je rekao da su ubice i kriminalci hapsili Miloševića, a kao pravnik veoma dobro zna da je to učinjeno zakonito i da su osobe sa fantomkama imale uredan nalog da to učine.

Marko

pre 7 godina

Nema kolektivne odgovornosti. Sta znaci "vrh gradske vlasti"? Pa to su i gradonacelnik i pomicnici i vece i skupstina grada!? Kako svi ti organi kad ni jedna odluka da se nocu sa fantomkama rusi nije doneta? Uozbiljimo se.
Dakle, postoji ime i prezime onoga koji je to uradio. Videcemo sta se dogadja.

Mister No

pre 7 godina

A što su promenili ime Pohorske ulice u General Ždanova!? Iako se pobunilo pola N. Beograda! Ignorisali su peticiju, volju građana... svi ćute i trpe!

SAMO BAHATO

pre 7 godina

@realno, javi se kad ti ljudi pod fantomkama sruse kucu ili zgradu gde ti je firma ili pa realno bilo sta sto je tvoje privatno vlasnistvo.

Ćalić

pre 7 godina

Iskoristili ga i sada nogom u pozadinu. Sredio im rušenje u Hercegovačkoj, oteo leks specijalisom parcelu u Bloku72 i poklonio Građevinskoj direkciji Srbije i to zvanično zbog rešenje problema smrdljivih zgrada a u stvari prevaraa kupaca i otimanje tuđe parcele gde će nići zgrada na kojoj će zaraditi pošto je 80% stanova na prodaju i kako su rekli prebijanje dugova sa gradom Beogradom kome će besplatno ustupiti 20 stanova u toj zgradi, a za stanare smrdljivh zgrada je 50 od 212 stanova, a parcelu nisu ni platili, oteli su je potpisom Siniše Malog zakonom koji su nazvali leks specijalis, onda je Siniša pripremio teren za Beograd na vodi.
Da li će bilo šta od toga da bude stopirano, i sve što je radio na štetu građana a u korist vlasti ostati kao benefit ove vlasti ili će građanima vratiti ono što je Siniša Mali upropastio i zbog čega će biti smenjen?
Samo će uživati u plodovima njegovih radnji bez njega. Naravno da neće vratiti srušene objekte u Hercegovačkoj. Naravno da neće stopirati gradnju zgrade na otetoj parceli. Naravno da će nastaviti sa Beogradom na vodi

Perica

pre 7 godina

Nedam mog Malog I tacka, ali mislim da ce morati Mali da se skloni I da "ZLAIZNE" bar na mesto ambasadora mozda u Francuskoj da covek na miru gleda Rolan Garos.

Bankar

pre 7 godina

Ne da se dobiju otkazi nego da se hapsi, svi koji su bili upleteni i ti sa fantomkama u zatvor, ljudi koji su imali legalne objekte da se obeštete, policija da kaže ko joj zabranio da reaguje, taj isto na robiju, a ovi što su imali legalne objekte da zajedničkom tužbom za klevetu i uvredu da su kriminalci objasne Vučiću da nije Srbija šaka zobi....Do tad protesti i protesti pa kud puklo da puklo. Ovaj čin je bio početak prave diktature tipa severna koreja i mi tu nemamo gde nazad!

Pedja

pre 7 godina

Kriv je pokojni nocni cuvar. Da je spavao ,kao sto vecina njih radi na poslu, danas bi bio ziv, a za srusene objekte bi rekli da je neka prirodna nepogoda ili tako nesto.

dr.kadzija

pre 7 godina

Vucicu, riba smrdi od glave uvek. A ko je "glava" u Srbiji? Samo me zanima kako ste svi vi mislili da ce i ovaj put sve proci u stilu "pojeo vuk magarca". Od pocetka smo znali od koga dolaze ovakve naredbe. Da podsetimo na slicne radnje oko batinjanja ljudi koji su lepili ili skidali plakate, uletanje na fakultete i batinjanje studenata....Uvek neki likovi u fantomkama, a znamo ko he bio u Vladi i tada. I sada se dogovarate koji ce mentol iz Gradske Vlade da prihvati na sebe krivicu u zamenu za koferce, kovertu... Cekam trenutak kada ce vam se sve vratiti i obiti o glavu.

Asd

pre 7 godina

On kao pistite da organi rade svoje a usput, kao sudija sudi ko sta zasto i kakvom namerom. Puj! Gadi mi se od ovog coveka i njegovog licemerja. Ja sam vec malo dalje i verujte ki, ako se odmaknete malo, korak nazad i pogledate na celu ekipu i sve sto se desava samo ramisljate kako ste do sada ovo trpili. A zao mi je! Zao mi je za moje roditelje, koji vise nemaju bas mogucnost (i snagu) da pobegnu iz ove moralne septucke jame.

Nadzirac

pre 7 godina

Nista se od ovoga ne bi dogodilo da je "Narodna milicija" postupala po sluzbenoj duznosti, odnosno prijavama gradjana.

Naravno da ovo ne opravdava gradsku vrhusku, kao i Vucica odnosno ceo SNS, ali glavni saucesnik koji je svojim necinjenjem sve ovo omogucio je MUP.

Sledeci put kada se nesto ovako bude desavalo treba zvati Vojnu policiju. Mozda, ponavljam mozda nam se posreci. Davljenik se i za slamku 'vata.

Buldožer

pre 7 godina

Šta ste digli toliku galamu zbog nekoliko udžerica, u Novom Sadu po danu u sred centra, sruše monumentalnu zgradu pod zaštitom države. Zgradu koja definiše ceo centar grada i oko koje je ceo centar u poslednjih 70 godina usklađen i nikom ništa....

sloba

pre 7 godina

Budimo skromni,i smena Malog je vec nesto.I neka je na Spasovdan,gradjanima Beograda na spasenje.Uvek ima boljeg.Pa, mozda i Srbija jednog dana dobije nekog poput Putina, za premijera...

Arhivator

pre 7 godina

"siguran da njihova namera nije bila loša ili kriminalna"
Zar (ne)postojanje takve namere nije posao pravosudnih organa? Istih onih organa za koje Vučić kaže novinarima da ih puste da rade, a ne oni da hapse?
Stoga, neka ni on ne određuje kakva je bila čija namera već da pusti organe kojima je to posao da rade.

"za mene, kao običnog građanina"
Kada ćeš utuvuti da ti više nisi "običan građanin"?

"Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično"
Ne poznajem ni ja. Ali samo zato što su i Branko Pešić i Živorad Kovačević i Bogdan Bogdanović odavno umrli.

"Ne ulazim u detalje, ali mislim da je njihov motiv bio najčistiji"
I motiv je posao gore pomenutih organa, a ne tvoj.

"Siguran sam"
Na osnovu čega? "Ja znam!" nije dovoljno.

"Vučić je rekao da su stigle iz policijske istrage"
A koji je on to faktor pa da mu daju? Otkad se to daje "mandataru"?

"Ja sam predsednik vlade"
Nisi. Dao si ostavku, a skupština novog predsednika vlade još nije izabrala.

"kog krivičnog dela ima i da li ima nije moj posao da kažem"
A zato ti je posao da kažeš kako su porušeni objekti nelegalno izgrađeni i kako su stečni kriminalom i da su vlasnici reketaši - "čisteći nešto od kriminalaca, koji su to zloupotrebili za sopstvenu zaradu"

DutchmanBGD

pre 7 godina

Ako premijer ne poznaje ni jednog gradonacelnika koji je uradio vise za kratko vreme, podsetio bih ga na Dragana Djilasa, a nije zgoreg da procita nesto o Branku Pesicu i Vladi Ilicu. Ti ljudi su uradili mnogo i to bez fantomki.

wodowodikanalizacija

pre 7 godina

Cekaj malo,nije tu samo gradska vlast odgovorna,policija je odbila da izadje na teren, zastiti pravni poredak RS i gradjane!!!Sta je sa tim,ko je nalozio policiji da nema reakcije?!!!

vostani carice

pre 7 godina

Na proslom protestu bilo je nekoliko desetina hiljada ljudi, na ovom u subotu ce biti jos vise.
Mudar sahista ce uvek zrtvovati konja zarad ocuvanja prestola.
..uzas

Branko Von Beca

pre 7 godina

Ako je Mali odgovoran, nije mi jasna jučerašnja izjava premijera, onog koji je predhodno izjavio da je akciju Fantomka mogao da naredi samo "kompletan idiot", da je Mali za njega najbolji gradonačelnik Bgd-a ...

A zamislite da neki gradonačelnik u EU, recimo u Bugarskoj, naredi da se sruše tek tako 24 nelegalno stečena stana...

Аца правник

pre 7 godina

Није ми јасно како је Вучић могао да закључи да они који су извршили ово рушење нису имали лошу намеру, јер оно у сваком случају представља криминал и не може се извршити случајно. Стога не да та намера не може бити добра, већ не може да не буде криминална. Осим ако су имали намеру да овима што живе иза порушених објеката улепшају поглед на реку или Саванову, онда се стварно извињавам. Тада би се и фантомке могле објаснити жељом за бољим упознавањем дела јапанске традиције, нарочито оног који се односи на нинђуцу.

ŠumadinacSD

pre 7 godina

"Mali je za mene, kao običnog građanina, nekoga ko se rodio u Beogradu i odrastao na beogradskom asfaltu, neko ko je uradio mnogo za tako kratko vreme. Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično“ , rekao je Vučić.
Zemljo otvori se i progutaj me.

Insajder

pre 7 godina

Hvala vam što ponavljate premijerovu konferenciju za štampu. Celom gradu je jasno da je za skandal u Savamali odgovoran Goran Vesić, taj zao duh srpske politike. Ako se on ne ukloni sa vlasti onda je jasno da je sve ovo jedna predstava. Sa njim treba da odleti i Siniša Mali, jer ga nemoćno trpi i dozvoljava mu da svakodnevno na najbezobrazniji način krši zakone i zloupotrebljava položaj. Obojica su skoro podjednako odgovorni.

SveNekiSlepci

pre 7 godina

"Ne ulazim u detalje, ali mislim da je njihov motiv bio najčistiji", rušenje noću, fantomke , maltretiranje. Šta bi tek bilo da im motivi nisu "najčistiji"??????

Srba

pre 7 godina

Alooooo... ko je naredio policiji da ne reguje? Gradska vlast nema tu moć. To je mogao samo neko iz ministarstva. Zrtvovace ovde par sitnih riba za medije a onda ce tim istim da daju neke dobro placene funkcije. Isto kao sa Gašićem. Laganje naroda se nastavlja.

SPAS za sve nas

pre 7 godina

Postovani Beogradjani zelim vam Srecnu Slavu! Spas za Beograd bice pobeda Istine,Pravde i Presude i nestanek samoljubivih, agresivno arogantnih i pohlepnih gospodara grada! Vekovni Mudrac uvek je umeo da strese takve sa sebe! Srecno!

pseudo_slucajno

pre 7 godina

Politicki odgovoran za pad helikoptera, politicki odgovoran za rusenje u Savamali, a jos uvek moralno na dnu i u vrhu vlasti. Svaka cast. Odgovoran snosi posledice a ne samo da izgovori reci.

CND

pre 7 godina

То што ти кажеш је једно а што радиш је друго, е видиш то је проблем, шта оно би за Мишковића?

BaneP

pre 7 godina

Eto u kakvoj zemlji živimo. Prvo nas lažu i čekaju da prođe vreme ida se zaboravi a kada se to ne desi onda će biti ,,političke odgovornosti. Od premijera se mogu čuti svakakve izjave pa i ovakve i to sve u svrhu političkog marketinga. Čuvena izjava, pored ostalih, kada su trojica kriminalaca pretukla čeveka pred Partizanovim stadionom pa su dvojica od njih uhapšena a treći pušten jer nije nikoga tukao??? Npr. ja sedim za volanom auta i čekam da moji drugari opljačkaju banku pa ih posle pljačke odvezem i naravno nisam kriv. Ja nisam pljačkao! Pa kada to kaže premijer šta onda očekivati od drugih?

Немања Аврамовић

pre 7 godina

Драги нам господару
ако те неко пита
На западу су фантомке дозвољене само моторциклистима јер они носе кациге, тако да им се лице свакако не види
Пуса и 3 бамбија за тебе

makar sta!

pre 7 godina

Spasovdan obeležava se 9. juna, a najviši organi prestoničke vlasti možda baš danas "podnesu političku žrtvu" zbog slučaja "Savamala".

Ne ne, ne politicku, ovde moraju krivicno da odgovaraju za terorizam i kriminal!

sasa jokic

pre 7 godina

Da smo normalna drzava, gradonacelnik bi vec odavno podneo ostavku iz moralnih razloga.
Ja ne mogu da shvatim, a pocinjem da sumnjam da je ovo bila namerna sabotaza, jer mi je prosto neverovatno da sebi zabiju takav auto gol i da fantomkama ruse zgrade, pa makar i nelegalne.
Opste je poznato kako se neki ljudi bliski vlasti bahato ponasaju, otimaju firme i restorane, ali fantomke.....to je vec dno.

sekula

pre 7 godina

U današnje vreme staviti fantomku i po noći u sred glavnog grada uraditi tako nesto, šta onda da običan građanin da očekuje u nekom manjem mestu. Pa ceo Beograd zna ko su ti likovi i za čiji interes je to uradjeno.

veseljko

pre 7 godina

"Neću govoriti o imenima. Nisam ni tužilaštvo ni policija, oni će govoriti o detaljima. Ne znam kada, za tri ili za deset dana, ali potrebno je da se saopšti istina narodu. Nisam ovde došao da objašnjavam ništa o onima koji mene mrze i koji su protiv modernizacije Srbije i Beograda, već običnim ljudima, koji su bili zabrinuti zbog onoga što se dešavalo pod okriljem noći" Dakle, sa fantomkama u bolje sutra... ili malo sutra. Vas Veliki Mogul!

Homo politicus

pre 7 godina

Srusena je izmedju ostalog i jedna zgrada koja je imovina bila Republike Srbije. Mali umesto sto dize spomenike neuspelim politicarima treba prvo da vodi racuna o zivim ljudima.

neko tamo

pre 7 godina

koja suplja prica, rusenje uoci izbora pa pred formiranje vlade smjena odgovornih zarad rejtinga. kako ih postavi tako ih ukloni na neko drugo mjesto a mi kao mislimo ovaj radi svoj poso

Skretnicar

pre 7 godina

Sinisa Mali ide sa mesta Gradonacelnika Beograda, na njegovo mesto dolazi Stefanovic ( sada ministar policije ) a veliki protivnik ulaska SPS u vladu Srbije, Dacic ministar u Vladi ?

Konkretan i sjajan predlog

pre 7 godina

Na stranu sve ovo ludilo, bes i blesavljenje oko hipstersko-arapsko-investicione Sava Male,

predlazem (kao Beogradjanin) da se prestonica Srbije izmesti za Novi Sad.

Vlast koja misli dobro ovoj drzavi i narodu bi to uradila, razvlastila Beograd, razmontirala skupstinu i namontirala je u NS-u ili Karlovcima.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Nerviraju me ove njegove price, kojima pokusava da nas napravi idiotima. Pitate ga lepo, jel Sinisa Mali podnosi ostavku zbog ovih sramotnih desavanja iza kojih stoji vrh gradske vlasti. On pocne pricu, Sinisa je dobar, nije imao losu nameru, smanjio je dug, sposoban je, i ja preuzim deo odgovornosti. Cekajte bre gospodine premijeru, to nije tema price, ako je poslao maskirane razbojnike nocu, koji su otimali telefone gradjanima, rusili, vezali cuvara koji je preminuo, neko mora odgovarati. Ako vi kazete da preuzimate odgovornost, onda vi podnesite ostavku, odgovornost znaci snositi posledice, a ne samo to formalno izreci. Isto je bilo u slucaju novinarke i slucaja helikoptera. Pricali ste kako je ministar dobar i sposoban covek menjajuci teze. Sta da je vasa ili moja supruga bila ta novinarka? Da li bi isto gledali na to. Pricali ste za slucaj helikopter da je isto sve uradjeno iz dobre namere, da se bebi spasi zivot. Moze li dobra namera da opravda smrt sedam osoba? Tu je postojalo mnogo kontradiktornosti, zasto nisu leteli za Nis, Kragujevac, zasto ne na vojni vec civilni aerodrom, ali ste vi rekli cuveno ja preuzimam odgovornost i prica se zavrsila, i niko nije snosio posledice. Dosta demagogije, ajmo na dela da predjemo.

Lepi Bane

pre 7 godina

Kaze "pustite organe da rade". A ovde se upravo radi o tome sto "NEKO" nije pustio organe da te noci stite gradjane od maltretiranja, vezivanja i kidnapovanja, da stite ustavni poredak i teritorijalni suverenitet, pa tek na kraju i imovinu, a videli smo da je jedan deo srusenog bio LEGALAN, sto je jos i najmanji problem od svega ovde, i to ne samo da ih nije pustio da rade, nego im je naredio da ne rade, za sta imaju dokazi konkretni da konkretniji ne mogu biti! Ali to sto premijer moze da izgovara i radi ovo sto izgovara i radi vec godinama, i sto premijer moze da bude neko sa takvom prosloscu, to govori o nama, nazalost, a ne o njemu!

BotKiller

pre 7 godina

Promenice Malog i Vesica, a glupom narodu ce to biti i vise nego dovoljno... Da ne govorim o tome kako ce njih dvojica cak biti i unapredjeni na neki nacin, a da o odgovornosti policije nece biti ni reci!

Dejan Marković

pre 7 godina

Cekaj malo,nije tu samo gradska vlast odgovorna,policija je odbila da izadje na teren, zastiti pravni poredak RS i gradjane!!!Sta je sa tim,ko je nalozio policiji da nema reakcije?!!!
(wodowodikanalizacija, 9. jun 2016 07:45)

Upravo tako! Najstrašnije od svega u celoj priči je to što se policija oglušila o pozive gradjana koji su tražili zaštitu a koju je policija po ustavu dužna da im pruži! To nažalost pokazuje koliko je sistem truo! Za ovako nešto u svakoj iole pristojnoj državi padaju vlade i pljušte krivične prijave! A kod nas će sve da se završi tako što će smeniti Malog i Vesića i na njihovo mesto će doći neki drugi "mali" i "vesić"!

ATCO

pre 7 godina

"Mali je za mene, kao običnog građanina, nekoga ko se rodio u Beogradu i odrastao na beogradskom asfaltu, neko ko je uradio mnogo za tako kratko vreme. Ne poznajem nijednog gradonačelnika koji je uradio slično“

A ti i mali ste za mene, koji se rodio i odrastao na Zemunskoj kaldrmi i Beogradskom asfaltu, najgori deo istorije Zemuna i Beograda! Spominjati malog plagijatora pored BRANKA PEŠIĆA i DRAGANA ĐILASA? EJ BRE???

Snezana

pre 7 godina

Vucic cesto govori kako je odrastao na beogradskom asfaltu. U moje vreme, one koji kazu da su odrasli na beogradskom asfaltu, nazivali su gilipterima. Nikog ne zelim da vredjam, samo kazem da su se tako nazivali momci a to je bilo doba Titove vladavine. Kad god tu rec Vucic pomene, mene iznenadi. Ja mislim da deca odrastaju u svojim domovima a naravno, setnje i igre su normalne i na asfaltu.

леле

pre 7 godina

Тачно је вучићу, доста је било а ми вам ово нећемо опростити ! Смени и министра полиције, смени и газду комналне полиције. Није криво само руководство београда које си ти лично поставио !!!

bob

pre 7 godina

dragi moji beogradjani nesto se ne secam u vreme djilasa da su radile fantomke i ostale stvari ali vi ste hteli da idete napredno i sad tisina tamo! uzivajte!

zuta patkica

pre 7 godina

Znaci bugarski direktor i lazni dr nauka Mali i preletac Vesic ce da odlete iz Beograda. To ce biti na radost svih Beogradana. Samo da se "ne zaboravi" da se pokrene i krivicni postupak protiv njih! Kada ce se pokrenuti i postupak protiv inspiratora i nalogodavca ovog zlocina??? Ej, seik nije dugme!!!

Bager

pre 7 godina

" ... njihova namera nije bila loša "...
(Vera, 9. jun 2016 07:06)

Pa zašto onda, u dobroj nameri, nisu te noći produžili i do nelegalne vikendice Mastera Tome?

fcb

pre 7 godina

U jednoj rečenici ..."mislim da je njihov motiv bio najčistiji"..., a u drugoj su uradili nešto "katastrofalno loše". ???????
(Dušan, 9. jun 2016 07:43)

Ta rečenica pokazuje koliko je mandatar konfuzan i frustriran! I on je svestan da se radi o ozbiljnom krivičnom delu i sada pokušava da celu stvar umanji i minimizuje kako bi skinuo odgovornost sa sebe a odgovornost Malog i Vesića što više umanjio! Naravno to nije ni malo lako i zato upada u takve kontradikcije!

samo vas posmatram

pre 7 godina

Optužio je vlasnike - korisnike srušenih objekata da su kriminalci. A opet ovi koji su ih srušili su kao Robin Hud i društvo, ruše kriminalcima ,a sve u cilju boljitka naroda srpskog.

realno

pre 7 godina

Kakva histerija oko nevazne stvari. Bespravno =rusenje. Kakve veze ima doba dana. Bolje nocu. Nema saobracaja i prolaznika.
A "opozicija" ako nema nista pametnije od ove gluposti - bolje da ne postoji. Toliko je drugih zivotno vaznih tema gde se moze pritiskati vlast.

sasa jokic

pre 7 godina

Ja mislim da se ovde radi o jako skromnim ljudima koji su radili nesto dobro za Beograd, ali nisu hteli da im se vide lica, jer njima nije stalo do medijske promocije, zato su radili nocu pod fantomkama.
Treba ih ohrabriti da izadju inda pokazu pravo lice, verujem da su to sve fakultetski obrazovani ljudi, cak mislim da ima i doktora nauka.....

да да

pre 7 godina

А шта је са милцјн кој НИЈЕ ЖЕЛЕЛА ДА ЗАШТИТИ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ него је послушала партијског вођу !?!?!? Срам да их буде ! Зар се тако штити част и углед своје професије ?

Preljubnik

pre 7 godina

Ljudi,policija nije htela da izadje,to nema nikakve veze sa gradskom vlasti.Komunalna i donekle,ali policija ne.Plus,sto se to niko ne bi usudio da radi bez odobrenja feuda.Drzave tih pola sata,sat nije postojalo,ne samo pravne,vec drzave uopste.

Trifke

pre 7 godina

Kakva bre politicka zrtva??? Tamo je izvrseno vise teskih krivicnih dela i ozbiljno ugrozen pravni poredak. Nalogodavci i izvrsioci moraju krivicno da odgovaraju. Ako ne budu krivicno odgovarali to ce znaciti da svako moze da radi sta hoce (potrebno je samo da ima "dobru nameru") a onda zbogom drzvo.

Buldožer

pre 7 godina

Šta ste digli toliku galamu zbog nekoliko udžerica, u Novom Sadu po danu u sred centra, sruše monumentalnu zgradu pod zaštitom države. Zgradu koja definiše ceo centar grada i oko koje je ceo centar u poslednjih 70 godina usklađen i nikom ništa....

Meister Jakob

pre 7 godina

Jučer je neko započeo komentar sa "i u Hrvatskoj i u Srbiji su ploitičari...".
Ma šta vam je, ovako nešto je u mojoj maloj banana Hrvatskoj nezamislivo, i to nažalost nije usamljeni slučaj, iz bogate ponude bih izdvojio Prokop i Beograd na vodi, ne znam sad sve kad ne živim tamo, koliko se sjećam bio je neki skandal sa Cvjetnim trgom, pa onda ta famozna afera "helikopter", sve to je kod nas nezamislivo, za puno manje grijehe smo uhapsili i sudimo gradonačelniku i njegovim suradnicima, a evo i Vlada nam se raspada zbog nekih za srpske prilike banalnih razloga.
Tako da mislim da Srbija i Hrvatska po nijednom parametru ne mogu ići u isti koš.

bole

pre 7 godina

Kakve bre ostavke!!!??? Da krivicno odgovaraju!!! Pa posle kazne i masnog dosijea nek se probaju da se uglave opet negde u drzavnu ustanovu pa opet protesti!...pratiti ga CEO ZIVOT da li legalno zivi i radi!!!
Malo su se zaneli. Klasicno gangsterski.
I najbitnije pitanje ovde:
da nisu poceli protesti u bg, da li mislite da bi do ovog "saznanja" doslo?

Marko

pre 7 godina

Nema kolektivne odgovornosti. Sta znaci "vrh gradske vlasti"? Pa to su i gradonacelnik i pomicnici i vece i skupstina grada!? Kako svi ti organi kad ni jedna odluka da se nocu sa fantomkama rusi nije doneta? Uozbiljimo se.
Dakle, postoji ime i prezime onoga koji je to uradio. Videcemo sta se dogadja.

SAMO BAHATO

pre 7 godina

@realno, javi se kad ti ljudi pod fantomkama sruse kucu ili zgradu gde ti je firma ili pa realno bilo sta sto je tvoje privatno vlasnistvo.

Mix

pre 7 godina

@(realno, 9. jun 2016 07:24)
Realno,ne zelim da ti ikada u zivotu zatreba policija,da ih pozoves,a oni ne zele ili ne smeju da dodju.I da nebitan je deo dana,kada ti budu zatrebali.

T

pre 7 godina

"medijski satrapi"
Pa i nije mi nesto nedostajala ova sintagma, ali valjda je i za ocekivati da je Vucic koristi, s obzirom da vlada isto bezakonje, medijski mrak i bahatost kao sto je to bilo devedesetih.
Vucic svakih pet minuta preuzima politicku odgovornost, ali izgleda da mu niko nije objasnio sta to zapravo znaci. Nije problem, evo ja cu da kazem, to znaci ostavka. Da je SNS stranka sa integritetom, do sad bi ga izbacili iz stranke.

dule

pre 7 godina

Ok. Dobro je, ide u pravom smeru. Malo traljavo, sposobna policija (ili možda policija bez ovolikih stega policije) bi ovo razjasnila za 10 dana, ali dobro, za koga je dobro je.

Ali, veliko ALI

Ovde ustvari imamo dve stvari:

1) sam čin rušenja objekata i kidnapovanja građana koji je kriminalni čin - to se sad raspetljava

2) odluka da policija ne reaguje na višestruke pozive, tj suspendovanje vlasti organa R. Srbije na jednom delu iste, što je ustvari DRŽAVNI UDAR - e to je mnogo veći zločin, za sad ne vidim da je tu išta raspetljano

Milan

pre 7 godina

Ovde se govori o rusenju objekata. A ostaje pitanje ko je naredio policiji da ne reaguje. Policija je republicki organ, to sigurno nisu naredili gradski celnici. To je mogao da naredi samo drzavni vrh.

ЈоВ

pre 7 godina

Па пријатељу, што ниси изашао са том изјавом сутрадан, него си чекао толико!?
А и зна се ко у овој држави може полицији да изда нарећење да не изађе на лице места...

tomislav

pre 7 godina

Što se tiče gradonačelnikove zasluge koja se potencira a odnosi se na smanjenje deficita u gradskom budžetu to su obične nebuloze i gluposti. On je samo ukinuo dosta nepotrebnih troškova vezanih za raznorazne usluge koje je napravila vlast DS (konsultanske, marketiniške, advokatske ...). To nije ništa spektakularno, to bi mogao da napravi bilo koji đak ekonomske škole u Beogradu i to da nekog nasumice uzmete iz školskog dvorišta za vreme odmora. Za to ne treba biti poseban ekspert. Pri tom povećao je porez na nepokretnost dosta i raznorazne stvari. Pa DRI je našla da grad Beograd u finansijskim izveštajima nije proknjižio više stotina stanova i objekata u vlasništvu zgrada, silan poslovni prostor, placeve i drugo. Jer to odgovoran i pošten domaćin, možda i jeste za Zoranu Mihajlović i njoj slične.

Ćalić

pre 7 godina

Iskoristili ga i sada nogom u pozadinu. Sredio im rušenje u Hercegovačkoj, oteo leks specijalisom parcelu u Bloku72 i poklonio Građevinskoj direkciji Srbije i to zvanično zbog rešenje problema smrdljivih zgrada a u stvari prevaraa kupaca i otimanje tuđe parcele gde će nići zgrada na kojoj će zaraditi pošto je 80% stanova na prodaju i kako su rekli prebijanje dugova sa gradom Beogradom kome će besplatno ustupiti 20 stanova u toj zgradi, a za stanare smrdljivh zgrada je 50 od 212 stanova, a parcelu nisu ni platili, oteli su je potpisom Siniše Malog zakonom koji su nazvali leks specijalis, onda je Siniša pripremio teren za Beograd na vodi.
Da li će bilo šta od toga da bude stopirano, i sve što je radio na štetu građana a u korist vlasti ostati kao benefit ove vlasti ili će građanima vratiti ono što je Siniša Mali upropastio i zbog čega će biti smenjen?
Samo će uživati u plodovima njegovih radnji bez njega. Naravno da neće vratiti srušene objekte u Hercegovačkoj. Naravno da neće stopirati gradnju zgrade na otetoj parceli. Naravno da će nastaviti sa Beogradom na vodi

Che

pre 7 godina

Kakva histerija oko nevazne stvari. Bespravno =rusenje. Kakve veze ima doba dana. Bolje nocu. Nema saobracaja i prolaznika.
A "opozicija" ako nema nista pametnije od ove gluposti - bolje da ne postoji. Toliko je drugih zivotno vaznih tema gde se moze pritiskati vlast.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (realno, 9. jun 2016 07:24)

Sram te bilo. Da tebi neko dodje i porusi nesto, kukao bi na sva zvona. Nisu bili nelegalni, bilo je i legalnih objekata. Ne mozes tek tako da rusis, kakva bi to kaubojstina bila. I vrlo vazno, ko je naredio policiji da ne reaguje? Ako tebi nije vazno, da neko ko treba da stiti javni red, mir i gradjane, a to ne uradi i dopusti da kriminalci sa fantomkama maltretiraju ljude i ruse objekte....sta da ti kazem, osim da samo mogu da pretpostavim, da je tebi sve ovo ok.

sloba

pre 7 godina

Budimo skromni,i smena Malog je vec nesto.I neka je na Spasovdan,gradjanima Beograda na spasenje.Uvek ima boljeg.Pa, mozda i Srbija jednog dana dobije nekog poput Putina, za premijera...

Realno gledano

pre 7 godina

Vučić je rekao da nije mislio ni na koga lično... znači smeniće stari nameštaj novim i zameniti gume na voznom parku, to je nekako logičan sled događaja!

Sajlok

pre 7 godina

Vučić je prvi krivac. Iz njegove stranke i sa njim su došli ti ljudi koji nisu imali loše ni kriminalne namere ali su bezobzirno pogazili građanska prava. On je taj koji je rekao da su ubice i kriminalci hapsili Miloševića, a kao pravnik veoma dobro zna da je to učinjeno zakonito i da su osobe sa fantomkama imale uredan nalog da to učine.

verujem u karmu

pre 7 godina

Pa kao sam sebe da uhapsi!
ali zato kada je momak u centru grada razbio tv u kaficu jer ne moze vise da podnese ispiranje mozga,odmah su dosle dve patrole uhapsile ga i jos pune novine.

simon

pre 7 godina

Tako je to kad Mali pomisli da je umesan, mocan, sposoban i veliki. U Srpskoj politici zadnjih 20 godina jos jedno Bozidar Djelic moze da stane Sinisi Malom na crtu. Obojica u zapanjujuce nesposobni i katastrofalnih karaktera koji potpada pod kategeoriju "nesvesni sopstvenog ekstremnog diletantizma".
I ko ce iz policije da odgovara sada. Rebic treba odmah da bude smenjen. Dakle vidjeni "za odstrel" su. Sinisa Mali, onaj Vecic gradski menadzer i Rebic direktor policije (uz direktora BG policije). Sve drugo je nivo decijeg obdanista.

Asd

pre 7 godina

On kao pistite da organi rade svoje a usput, kao sudija sudi ko sta zasto i kakvom namerom. Puj! Gadi mi se od ovog coveka i njegovog licemerja. Ja sam vec malo dalje i verujte ki, ako se odmaknete malo, korak nazad i pogledate na celu ekipu i sve sto se desava samo ramisljate kako ste do sada ovo trpili. A zao mi je! Zao mi je za moje roditelje, koji vise nemaju bas mogucnost (i snagu) da pobegnu iz ove moralne septucke jame.

Pedja

pre 7 godina

Kriv je pokojni nocni cuvar. Da je spavao ,kao sto vecina njih radi na poslu, danas bi bio ziv, a za srusene objekte bi rekli da je neka prirodna nepogoda ili tako nesto.

Perica

pre 7 godina

Nedam mog Malog I tacka, ali mislim da ce morati Mali da se skloni I da "ZLAIZNE" bar na mesto ambasadora mozda u Francuskoj da covek na miru gleda Rolan Garos.

marko

pre 7 godina

Sto se mene tice "sladak decko pored Hilari Svonk" moze i da ostane gradonacelnik. Zasto? Zato sto:

1. Zamenice ga jos bahatiji lik
2. Bice postavljen na novu funkciju (bolju, profitabilniju)
3. Vucic ce se time oprati od sopstvene odgovornosti
4. Bice to jos jedna vodviljska predstava koju ce lakoveran narod progutati, poput one sa helikopterom

Bankar

pre 7 godina

Ne da se dobiju otkazi nego da se hapsi, svi koji su bili upleteni i ti sa fantomkama u zatvor, ljudi koji su imali legalne objekte da se obeštete, policija da kaže ko joj zabranio da reaguje, taj isto na robiju, a ovi što su imali legalne objekte da zajedničkom tužbom za klevetu i uvredu da su kriminalci objasne Vučiću da nije Srbija šaka zobi....Do tad protesti i protesti pa kud puklo da puklo. Ovaj čin je bio početak prave diktature tipa severna koreja i mi tu nemamo gde nazad!

dr.kadzija

pre 7 godina

Vucicu, riba smrdi od glave uvek. A ko je "glava" u Srbiji? Samo me zanima kako ste svi vi mislili da ce i ovaj put sve proci u stilu "pojeo vuk magarca". Od pocetka smo znali od koga dolaze ovakve naredbe. Da podsetimo na slicne radnje oko batinjanja ljudi koji su lepili ili skidali plakate, uletanje na fakultete i batinjanje studenata....Uvek neki likovi u fantomkama, a znamo ko he bio u Vladi i tada. I sada se dogovarate koji ce mentol iz Gradske Vlade da prihvati na sebe krivicu u zamenu za koferce, kovertu... Cekam trenutak kada ce vam se sve vratiti i obiti o glavu.

Nadzirac

pre 7 godina

Nista se od ovoga ne bi dogodilo da je "Narodna milicija" postupala po sluzbenoj duznosti, odnosno prijavama gradjana.

Naravno da ovo ne opravdava gradsku vrhusku, kao i Vucica odnosno ceo SNS, ali glavni saucesnik koji je svojim necinjenjem sve ovo omogucio je MUP.

Sledeci put kada se nesto ovako bude desavalo treba zvati Vojnu policiju. Mozda, ponavljam mozda nam se posreci. Davljenik se i za slamku 'vata.

Mister No

pre 7 godina

A što su promenili ime Pohorske ulice u General Ždanova!? Iako se pobunilo pola N. Beograda! Ignorisali su peticiju, volju građana... svi ćute i trpe!

srbija_u_srcu

pre 7 godina

Vucic, jer Srbija zasluzuje najbolje! Objavite jednom komentar, ne samo spinovanja dokonih lezilebovica sto hoce da im neko dodje i kasikom nahrani. Tada bi im valjda bilo bolje.