Ponedeljak, 16.05.2016.

08:45

Vilander: Novaku treba RG da bi bio među najvećima

Sedmostruki osvajač Gren slem titula Mats Vilander smatra da će Novak Đoković ove sezone uzeti Zlatni slem – sva četiri najveća turnira i zlato na OI.

Izvor: SO

Vilander: Novaku treba RG da bi bio meðu najveæima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

227 Komentari

Sortiraj po:

maSi

pre 7 godina

Sampras (rekorder) 6 puta prvi teniser sveta, Federer 5, Konors 5, Lendl 4, Nadal 3, a Novak, do sada, samo 4 puta. Tako da mu ni osvajanje RG, najverovatnije, ne ...

zelena trava

pre 7 godina

Meni je ova komercijalizacija GS turnira predosadna. Potenciraju je besposleni navijaci koji se pale na statistiku (npr. na CNN Sports Illustrated) i sponzori koji dizu nagradni fond u nebesa. Do skora je Pete Sampras bio najbolji teniser svih vremena, a da nikad nije osvojio RG, sto je meni bilo sasvim logicno. I da, bio je bolji od Agassija koji je osvajao na svim podlogama.
Ovo stalno trazenje dlake u jajetu u necijoj igri i karijeri je mizerno i sluzi samo da podigne citanost i stvori beskorisne debate. Kakvu tezinu u zenskoj konkurenciji ima GS titula u odnosu na Miami ili IW? Samo finansijsku, a teret igranja je jos i veci jer se na GS igra sa danom pauze izmedju meceva. Kod muskaraca jos i ima smisla zbog igre na 3 dobijena seta.

Tuzna u dijaspori

pre 7 godina

Mnogo me zanima kako Jumko izgleda, ali stvarno! Mora da je "zesci" frajer kad je jadan, ovoliko iskompleksiran. A verovatno ni fakultet nije zavrsio, ko zna da li i posao ima, a od jednog tipa cula sam da ne moze devojku da nadje vec 7-8 godina.

znalkos

pre 7 godina

Ako je uslov da bi bio među najvećima da osvoji RG, onda nikada neće biti među najvećima. Ali ja mislim da je već sada među najvećima.

gradinar

pre 7 godina

Novak je svakako među najboljima, ali nije još uvek najbolji, neće biti čak i da osvoji RG.
Treba mu još jedan GS (bilo koji) i biće u top 5 SVIH vremena po apsolutno SVIM relevantnim i uporedljivim kriterijumima. One je i sada po nekim kriterijumima prvi, ali po nekim drugim kriterijumima je tek sedmi...
Da bi bio baš najbolji, treba da bude ovako uspešan još dve godine. Verujem da će tako biti.

anica

pre 7 godina

(Borisav, 16. maj 2016 21:08)
Mora da nabaci koje kilo, kako da udara bez snage? Snaga mu treba, on jeste fleksibilan kao guma, ima sve, snage mu malo fali...ali umoran na Vavrinku i Mareja ne sme. Mora da jede.
Secate se kakav je bio 2011, mnogo jaci.

Knez

pre 7 godina

Danas svako moze da prica...to je razlika izmedju tvog i ovog danasnjeg vremena. Takvima kao ti bi svet presudio u tvoje vreme...nazalost, danas vise ne znamo sta je moral, a ti ne znas ni gde si supalj... al' pokazace ti Nole...kad te nabije ;)

Borisav

pre 7 godina

Dok god ne vrati napadacku igru iz 2011. godine nece osvojiti RG.Jednostavno sa defanzivnim pristupom nije moguce dobiti sedam mečeva uzastopno na sljaci gde mecevi pa i oni najkraci traju minimum 2h.Zato...Nole slobodno kroz lopticu i u penjanju do kraja !!!

ford

pre 7 godina

Aj Novace molim se sportskim bogovima za tebe,vreme je za tvoj prvi RG,jer verujem da kad uzmes prvi to nikako nece biti i poslednji,samo da skines baksuz sa vrata i mislim da tek tada krece tvoja dominacija,da je ovo do sada bilo cisto zagrevanje..!Za mene si NAJVECI vec sad,sta drugi misle nije mi bitno!!!
Idemo Nole,samo jako!!!

mick

pre 7 godina

ovaj gospodin nije osvojio vimbldon npr koji je najznacajniji trofej u tenisu pa sebe moze da svrstava u velikane. Novak ima 4 GS vise od njega tako da je on celu klasu ispod Novaka i ne vidim odakle njemu pravo sa komentarise Djokovica i baca ove maliciozne komentare. hoce da mu nabije pritisak ocigledno. ma samo cepaj Nole.

alex

pre 7 godina

Tolikoo, tolikoo zelim da Nole osvoji RG ove godine! On je doktor ove igre i zasluzuje to. Novače uz tebe smo svim srcem. IdeMoooo legendooo!!!

anica

pre 7 godina

(Rogi Obrenovac, 16. maj 2016 18:54)
Molim Vas objavite mi komentar!
Nista nisu uradili, bruka i sramota. To je velika razlika izmedju podloga i to ih ne svrsata u najvece. Mozes onda da zamislis gde je Novak!!!
Ono sto mene zanima jeste kako je jedan Safin bio prvi, a Marej ne moze, pa normalno kad igra u konkurenciji od 81 mastersa i 42 slema. Mogu da potpisem da bi Marej pobedjivao sve iz tog perioda, potcenjen je mnogo kao teniser, i to nije fer. SAM JE NA CETVRTOM MESTU! Da ne moze da udje medju 20 u istoriji, smesno!!! Da nije mozda Boba Zivojinovic ili ovaj Cilicev trener bolji? SMESNO!
Sto je jos gore, Marej ima DC, OI, 12 mastersa, 2 GS, 5finala AO, i tri PF Pariza...u vreme Noleta Rafe Rodje. Njih trojicu je dobio oko 30x. Nadju se uvek da pametuju, samo da omalovaze Noletovu konkurenciju. Nista novo, bice sve reseno 5.juna.
IDEMO NOVACE DJOKOVICU!

mikele

pre 7 godina

misljenja sam da je nole zestoko pogresio sto je igrao madrid i rim..jedan je trebao preskociti da bi bio svez za pariz!ovako je nadalu i mareju dao krila.jednom pobedom u finalu a drugom neizvesnim mecom .

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

?@ Eto i sami kazete da bi Kuerten vecinu danasnjih tenisera pobedio na sljaci, i ja sa slazem. U cemu je poenta? Sta je uradio na ostalim slemovima i kako bi prosao sa danasnjim igracima na travi i betonu? Ako sam za Kuertena mozda bio preostar, onda za Moju nisam. Sta sam ja? Covek koji ima pravo iznese svoje misljenje, a ono je da su raznorazni prosecni igraci osvajali RG, dok su neki najveci ostali bez njega, jer je zemlja najgora podloga za majstore ovog sporta.

no1

pre 7 godina

Nije smak sveta i ako Nole ne uspe ove godine. Imaće još dve, tri šanse u Parizu sigurno. Nije smak sveta ni ako nikad ne osvoji RG. Već sada je jedan od najvećih svih vremena i da sutra ode u penziju. S tim se ceo svet slaže. Onaj koji to negira, ne živi u realnosti. 11 slemova, 29 mastersa, 5 finalnih mastersa, 200 nedelja no1, pozitivan skor sa svim svojim najvećim rivalima! Više nego dovoljno gospodo! Toliko.

srx

pre 7 godina

Novak osvoji RG.
-Treba bar tri puta da ga osvoji da bi bio medju najboljima.
Novak osvoji RG tri puta.
-Treba bar cetiri puta da ga osvoji da bi bio medju najboljima.
Novak osvoji RG cetiri puta.
-Novak treba da osvoji kalendarski GS da bi bio medji najboljima.
Novak osvoji kalendarski GS.
-Novak treba malo manje osjecanja da pokazuje da bi bio medji najboljima. Malo vise Zapadne kulture. Malo vise Svedski da prica. Malo ime da promjeni u Mats. E, kad bude ja...tada ce biti medju najboljima.

Perfidno nipodostavanje svega sto dolazi sa Istoka i Juga Evrope Mats vise i ne moze da sakrije. Brateeee...dosta je.
Nekad smo pitali Detroit kako se prave automobili...bilo nekad. Tako je i sa Svedskom. Ko vise pita vas ista o tenisu? Mozda truli Eurosport.

Joc@

pre 7 godina

@SAR
Kako bi to bilo da tortu stave na posluzavnik? Ruzno. Je l' tako?
A Nole je razuman i srdacan i prema tome i susretljiv.
A ovo sto pitas? Pa ocekivani garnirung predstave.

Kiklop

pre 7 godina

Ne sikiraj se rodjeni, za mjesec dana će i ta izjava biti prošlost,a za 6 mjeseci ćeš prestati davati izjave. Drži se ti ženskog tenisa.

Simkee

pre 7 godina

Zamislite,Novak dominira vec dugo i osvaja skoro svaki turnir na kom se pojavi,ima bolji skor i od Nadala,Federera i opet to po Vilanderu nije divoljno da bio medju najboljim igracima svih vremena...

RF

pre 7 godina

Pa i kad Federer nije imao RG svi su govorili da nije najbolji u istoriji, onda kada ga je osvojio su rekli da ipak ne moze da bude najbolji jer ima negativan skor sa Nadalom. Ako se tako gleda niko nikad nece biti najbolji, svi ce biti jedan od najboljih na svetu. Federer za sada vodi i u GS i u broju nedelja na prvom mestu, Novak po broju mastersa. Kada jedan teniser bude po svim parametrima bolji od ostalih ce se smatrati najboljim, jer ovako ce svako nekom naci nesto i to u zavisnosti da li ga vise gotivi ili ne. Svako ima svoje misljenje.

Goran

pre 7 godina

Gluposti ! Pitanje je tko je najbolji igrac tenis u istoriji a ne tko ima najvise GS titula. Da li se uopste sjecate na primjer B. Borga on je sa 26 godina prestao da igra tenis a ima 12 GS titula. Zasto je on slabiji igrac od danAs aktuelnih igraca koji igraju do 35 godine i normalno imaju gotovo deceniju duzi igracki staz od njega.

Jole

pre 7 godina

Nadam se da ce Nole ove godine osvojiti RG.Kad bi se kojim slucajem desilo da ga nikad ne osvoji, a karijeru zavrsi sa 20 GS titula, uvek bi se nasao neko kao Vilander da kaze da nije najbolji svih vremena jer ga nije osvojio. Siguran sam da ce Nole osvojiti bar jednu titulu na RG, i da im vec jednom zacepi usta.

alejandro

pre 7 godina

Nemoj Mats samo ti da priželjkuješ uspeh Novaku! Znamo koliko ga "gotiviš"! Neka uzme RG i Sinsinati i zlato na OI puna kapa! Na RG koji poćinje u nedelju biće vraški teško po Novaka! Nadal tempira formu za RG i mislim da će dostići pik baš od 22.05. do 05.06., Nišikori je sve nezgodniji i opasniji, Mari je fenomen kako je savladao igru na šljaci i mislim da je favorit br. 1 za titulu u Bulonjskoj šumi pre Novaka, iz "zasede" će vrebati mladi Dominik Tim! Objektivno najveća nepoznanica u ovom trenutku je Stan Vavrinka! Može mnogo da uradi a dosadašnji rezultati mu ne idu u prilog! Da li je taktiziranje ili nešto drugo po sredi ostaje da se vidi! Mislim da je Novak odavno skapirao šta ne sme na šljaci da radi te će shodno tome Vajda i Beker spremati taktike od meča do meča! Napred Novače! Hrabro kako umeš!

Zex

pre 7 godina

Ok strucnjaci za sve i svasta.Vidim svi ste popili probavitu ali smarate.Pustite Nivaka da igra jer covek to zna i to najbolje na svetu A vi kada zavrsite sa pametovanjem uzmite toalet papir.
Nole najbolji si!

Verkica Zverkica

pre 7 godina

Novak je i dalje najbolji na svetu ubedljivo, svako ima pravo na umor ponekad, bolji je od Marija na sljaci, tacka. A vidim pominju Vavrinku koji ove godine ne moze nikog da pobedi, ali svejedno, da Vavrinka ove godine dodje na RG nikad bolji, ne moze se desiti vise da nekoga Bog toliko pogleda, da ima takav dan i da tako igra, ne plasim se njega. Nadala jos manje, proslo je njegovo. Znaci jedino Mari, ali i od njega je bolji! Dace Bog!

monden

pre 7 godina

Da ne postoji, ovog čoveka bi trebalo izmisliti.Ako ni zbog čega drugog, ono bar zbog "Nolovih" napaljenih brđana i fanova.Toliko im pomera d.pe sa svojim izjavama o Novaku da je to HILARIOUS

Realo

pre 7 godina

Plasim se da je taj voz otisao prosle godine. Ove se Nadal povampirio, Marej nikad bolji, kao i Nisikori. Vavrinka i Tim vrebaju iz prikrajka. Mnogo tesko

xxxl

pre 7 godina

A jel može neko od mnogobrojnih stručnjaka da mi napiše odgovor zbog čega se Novak dernja posle svakog poena, zašto psuje svoj tim kad mu ne ide a kad osvoji pehar ne može da ih nahvali, zbog čega se ne smeje ironično kada redovno pogađa linije, ali kada njegov protivnik pogodi on mora da gestikulira, što stalno priča o fer pleju a neće da pruži ruku najboljem sudiji na atp turu, zašto je umislio da samo on igra po kiši ili vetru, i zbog čega je protiv Nadala i Nišikorija igrao skoro 6 sati, da li je za umor kriv Novak ili njegov kondicioni trener? Hvala unapred.
(5AR, 16. maj 2016 12:22) #

Nije kriv kondicioni trener. Da je izdrzao onda bi ti pisao o dopingu i tebi slicni. Problem je sto Novak igra sa Nadalom pa Nisikorijem a valjda ti je jacno kakvi su to igraci a Endi sa luzerom i udje u finale. Novak spada u empotivne ljude i zato tako reaguje. Nije kamen kao neki i izgledju kao da nisu na terenu. Reakcija sportista na desavanje na terenu je normalna u svim sportovima. Isto tako reaguju sva velika teniska imena, od Konorsa pa na ovamo. Tako je reagovao i Rodzer, hoces snimke kao dokaz?? Ali tebi smeta samo kako reaguje Novak i o tome se radi. Na kraju, sta ja tebi objasnjavam, ti to i da hoces ne mozes da shvatis.

@anica

pre 7 godina

@anica
"Jedan Marej nije"!? A sto bi to "jedan Marej" morao biti prvi na svetu? Osvojio 2 GS, nista narocito, na nivou Vavrinke, za Kuertena je amater. Kuerten je zasluzeno bio prvi na svetu, Marej nije zasluzio ni medju prva 3 da bude po kvalitetu. Vi mrzitelji ga volite jer uvek napada Novaka, ali to je vec posledica vasih frustracija jer nista niste postigli u zivotu.

long live the king

pre 7 godina

Volela bih da mogu da procitam komentare Svajcaraca kada pobedjuje ili gubi Federer (ne volim ga, samo da se zna). A najvise zbog toga sto je ovakvo pisanje nekih ih Srbije (ne znam kako bih ih nazvala) toliko postalo puno mrznje i zlobe da je to prosto neverovatno. Meni je pre svega najbolji onaj koje iz ove zemlje, bilo kojim sportom da se bavi, pa onda neko drugi. Nasa zemlja je mala i nema mnogo tako superiornih sportista kao sto je Novak, ali po nekima to nije dovoljno da bi ga voleli. Pa sta ako je bio nervozan? Zar to svakom od nas ne moze da se desi? Danas sam prsla na poslu i da sam mogla vristala bih. A zamislite da ste igrali dva naporna meca i svesni ste da u finalnom mecu ne mozete pokazati najbolje izdanje a svesni ste da ste bolji od protivnika (mnogo bolji, ma sta Novakomrsci rekli na to). Pravi navijac voli sportistu ili klub i kad pobedjuje i kad gubi. Ja ga volim jer su mnogi protiv njega, Mary se prosetao do finala a koliko je teze bilo Novaku? Samo to kad uporedimo nije fer.

U zdravom telu, zdrav duh

pre 7 godina

Budimo realni, Šveđanin i Jumko, te ostali "iskreni" ljubitelji srpskih tenisera, su rekli svoje.
I meni bi bilo drago da naš Nole pokuša da pročita jumkovske jednosložne komentare, pa da postigne tu finoću, tu tišinu i tu skromnost kao, recimo, najbolja, afroamerička teniserka Serena Vilijams. Prosto kulture radi, anglosaksonske.
Meni su, kao i Jumku i Macu i ostalim uspešnijim sportistima, uvek draži nemački, hrvatski, engleski, švedski, a posebno albanski, makedonski, crnogorski i bošnjački teniseri - i nikad ih ne bih pljuckala sa Olimpove visine, dapače...

777

pre 7 godina

Mnogo zavisi od rasporeda. Ako na jednoj strani ima protivnika koji se sastaje sa lakim luzerima, igracima slabije rangiranih od sebe koji su dosli jer je neko veliko ime izubilo neki mec, neko preda mec , ako ima dan vise odmora od Novaka a Novak ima teze protivnike, igra satima u cetvrt i polufinalu...onda dodje u finale mrtav umoran..kako onda da osvoji RG?? Jednostavno, moraju kockice da se sloze do finala. Ako udje odmoran u finale..tu nema NIKO sta da trazi. Uz to kisa, pa pomeranje meceva gde opet moze da se igra bez veceg odmora...sve je to lutrija. Ja se licno nadam da nece imati kao br.1 tezi put od protivnika. Ako to bude sve normalno..Novak osvaja RG.

Par saveta za srećan život

pre 7 godina

Nadam se da Djokovic nece da osvoji RG, jer ne mogu vise da slusam, niti gledam glupave naslove vezane za ovu iritantnu licnost, koji je predstavljen kao svetac, Bog otac i kao Tesla. Samo malo da odmorimo od bolesnih fanaticnih navijaca Novaka Djokovica, kao i privatnog zivota ove persone, pa bar neki mesec, dva...koje bi to zadovoljstvo bilo...

(Maki, 16. maj 2016 14:34)

Ni ja nisam srećan zbog Novakovih "vatrenih navijača" koji ga vole više nego svoje najrođenije, ma, više nego Tita!
Ali neka su oni srećni.
Tebi se čudim! Koliki mazohista moraš da budeš pa da redovno čitaš vesti koje te ne interesuju o osobama koje te iritiraju?

Beobrad

pre 7 godina

@kidanje
Naravno da nece, evo pola Srbije smatra da je djokovic najbolji u istoriji iako nema najvise GS, nije najduze bio prvi na svetu, nema osvojen RG, nema najvise titula, na 3 od 4 GS ima manje uspeha od Federera... Zasto bi onda neko njega smatrao najboljim cak i da nekim cudom osvoji 18 GS?

Vera

pre 7 godina

Pa dobro,Novak će osvojiti RG,pa će valjda konačno prestati priče tko je najbolji ikad.Mene ne dira ništa od toga što priča Vilander,hvalio Novaka ili ne,svejedno mi je,pošto ga je Nole davno prešišao u svemu.A i ne mislim da je nešto toliko loše i rekao,opustimo se....

anica

pre 7 godina

Karlos Moja...RG titula, 4k VB, PF Usopen, F Aopen
Gustavo Kuerten...3 titule na RG, 4kolo na VB, US openu, i 3kolo Na Aopenu.
Nema smisla pripajati ih vrhu. Ironija je veca sto su obojica bili prvi na svetu, a jedan Marej nije.

Svete

pre 7 godina

Svete
Mislis da je Agasi igrao u Federovo a ne Samprasovo vreme ? Djokovic je vec sada ispred Samprasa, a sto se tice Wilandera njemu su do juce Borg i Sampras bili jedni od najvecih, izgleda da se to odjednom promenilo ?

Maki

pre 7 godina

Nadam se da Djokovic nece da osvoji RG, jer ne mogu vise da slusam, niti gledam glupave naslove vezane za ovu iritantnu licnost, koji je predstavljen kao svetac, Bog otac i kao Tesla. Samo malo da odmorimo od bolesnih fanaticnih navijaca Novaka Djokovica, kao i privatnog zivota ove persone, pa bar neki mesec, dva...koje bi to zadovoljstvo bilo...

?

pre 7 godina

@Rogi Obrenovac
Ma kakvi, Kuerten nije znacio puno svetu tenisa, Moja takodje, ali ti si eto znacajan i bez tvojih komentara bi tenis tesko opstao. Kuerten je jedan od najboljih u istoriji na sljaci, a i na brzoj podlozi bi vecinu danasnjih "velikana" pomeo, a to sto si ti neznalica je samo tvoj problem.

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Glupost. Po toj logici ni Sampras, koji je do dolaska Federera smatran najboljim u istoriji, nije među najvećima. A on nema ni finale RF. Mislim da ima samo jedno polufinale.

dule

pre 7 godina

vilander je poznat po tome koliko ne moze da svari NOVAK-a! Ne mogu ni da izgovorim na srpskom, zbog politike, ali LET'S GO NOLE, LET'S GO!!!!

Ja

pre 7 godina

Novak ce u tenisu biti upamcen kao najveci ali jedino kao folirant. Jedini igrac koji kada mu malo ne krene, pocinje da se sluzi koje kakvim trikovima nebi li dekocentrisao protivnika.

dominus

pre 7 godina

Vilander nije ništa pogrešno rekao, osim konstatacije po pitanju Novaka, jer je Novak već sada jedan od 5 najboljih ikad. Osvajanjem RG i mogućim golden slemom, postaje najbolji ikad. Naslov nije baš u skladusa tekstom, ali razumljivo, kao i uvek.
Vilander nema Vimbldon u singlu, Novak RG ( od 5. juna će imati).

@ anica
Ako se računa istorija tenisa, Marej nije u top 20, ali ako samo open era, onda jeste.

Svete

pre 7 godina

Pit Sampras je bio najveci jer je on u svoje vreme bio covek sa najvise GS, najduze bio na prvom mestu i nije imao konkurente koji su osvojili sva 4 GS. Vremena su se promenila, Djokovic nema nista od onoga sto je Sampras imao, tako da bi njegovi retardirani navijaci mogli malo da olade sa pominjanjem Samprasa.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Po njegovoj prici Pit Sampras ne spada u najbolje tenisere svih vremena. Mozda je po njemu Agasi bolji teniser zato sto ima sva 4 GS, i ako je Pit u svim ostalim parametrima bolji. Sta ce sve ovaj covek da lupi, i za sta ga samo placa Eurosport nije mi jasno. Ako cemo posteno u svetu tenisa se najvise vrednuje osvajanje Vinbldona, dok su RG osvajali neki teniseri koji nista drugo nisu osvojili, a opet neki umetnici tenisa su ostali bez njega ili su ga jedva nekako jednom osvojili. Velicine poput Samprasa, Bekera, za sada i naseg Noleta, ostale su bez RG, pa i Federer ga je jedva nekako igrom prilike osvojio, dok su Kuerten, Moja i ko zna koji jos sve igraci koji nisu znacili svetu tenisa znacili puno, podizali su ovaj pehar.

presheva

pre 7 godina

ja ne razumem ove neke kao legende jes da novak nije osvojio to al za da je medju 5 najboljima jes prema njima ne znam sta treba sve da radi pa bude medju najboljima sada umesam malo futbal koliko su frustrirani ovi iz sveta recimo da ih pitas za messi jel najbolji futballer ikada receice da pa prema vakvim izjavima mnogima onda nije ni messi ni cr najbolji ikada nisu osvojili ne svetkso ni evropsko a ni onaj latinsko amerikansko pervenstvo ja volim sport i novak meni jako omiljen covek kao prvo je fer sportista ko drugo igra srcem izvanredno covek a uvek sam navijao za Rafa tako da srece novaku a ipak zelim rafa da osvoji

Stara kuka

pre 7 godina

@trepca
Haha vi srbomrsci takvog nemate ni na sony-ju.11 jeste manje od 14 i 17 ali je i veće od 10,9,8,7...kme kme ups pa vi ni to nemate

5AR

pre 7 godina

A jel može neko od mnogobrojnih stručnjaka da mi napiše odgovor zbog čega se Novak dernja posle svakog poena, zašto psuje svoj tim kad mu ne ide a kad osvoji pehar ne može da ih nahvali, zbog čega se ne smeje ironično kada redovno pogađa linije, ali kada njegov protivnik pogodi on mora da gestikulira, što stalno priča o fer pleju a neće da pruži ruku najboljem sudiji na atp turu, zašto je umislio da samo on igra po kiši ili vetru, i zbog čega je protiv Nadala i Nišikorija igrao skoro 6 sati, da li je za umor kriv Novak ili njegov kondicioni trener? Hvala unapred.

zinjo

pre 7 godina

Ova izjava mi deluje kao dodatni pritisak na Novaka pred RG . Pokusavaju sa svih strana da ga destabilizuju. Novak je vec medju najvecima,a za tri godine bice i zvanicno najbolji teniser svih vremena !!! Idemo Nole majstore po RG.

milko

pre 7 godina

Novak ima tezi zadatak nego prosle godine,to je jasno.Endi i Rafa su sada bolji,a tu su i Federer i Vavrinka.Igraci poput Tima i Nisikorija mogu biti ozbiljne prepreke.Ako sada osvoji RG,to ce biti ono pravo.

Mikiveliki

pre 7 godina

Несмем ни да замислим, шта ако ипак не успе да освоји Ролан Гарос. Не, не,.То несме да нам се деси. Сунце више неби никада изашло, и све би било готово. П.С. какве глупости, нечувене

Petar

pre 7 godina

Nisam verovao da mogu da zamrzim Novaka Đokovića samo zbog njegovih maloumnih fanova, ali dešava se ipak... Ogadili ste mi tenis, a siguran sam i mnogim drugim.
Sve što nije Đoković Novak u ispranom mozgu Nololjubca se pljuje bez grama osećajnosti.
Predaleko se otišlo. Kad izgubi, umoran je, poklon za rođendan, težak žreb...
Kad Mats izjavi da će Novak najverovatnije osvojiti sve slemove, plus OI, jave se foteljaši koji nisu videli uživo reket da drže seminar o tenisu čoveku koji je jedan od najboljih u istoriji tog sporta. Da li da se smejem ili da plačem?

Samo lagano

pre 7 godina

Pustite Matsa molim vas, svi znamo da mu Novak nije simpatican. Da li neko ima mozda ideju zasto je Novak ovoliko nervozan na ova 2 zadnja turnira , a pogotovo u Rimu.

Pritisak zbog RG ili sta??????

Nebojša

pre 7 godina

Čovek je sigurno mislio da mu treba RG da bi ga smatrali možda i najboljim ikad jer čak ni Vilander ne može da ospori više od 200 nedelja kao prvi pa 29 mastersa 5 završnih mastersa i 11 grenslem trofeja to ga već čini jednim od najboljih.

Nebojša

pre 7 godina

Djokovic je vec sada najveci svih vremena. Zatim slede Sampras, pa Federer, pa Nadal. Mrzim ga, pljujem ga i tek cu da ga pljujem, jer je nekulturan i dere se na decu, ali sam i realan, za razliku od vas botova!
(Jumko, 16. maj 2016 11:02)

Ti samo možeš da šalješ više komentara nego do sada a da ga više pljuješ to ne možeš jer si već odavno dotakao dno i ti i tvoji pajtaši niže teško možete pasti tvoji komentari više nikog ne dotiču samo ti lupe minus a neki ni to i nastave dalje.

Kopro

pre 7 godina

Vilander je nahvalio Novaka, ali to je ono što mora da uradi, pošto je neprikosnoven, ali da je iskren nije. N je vec jedan od najboljih u istoriji, ako osvoji RG, bice najbolji svih vremena 100%

Jumko

pre 7 godina

Novak je vec sada medju najboljima u istoriji, taj RG nije neophodan za to vec za trku za NAJBOLJEG u istoriji, kako god od tebe je miljama daleko po kvalitetu iako ga imas 3. Vrednija su Novakova 3 VB, nego tvoja tri Garosa.
Nije mi jasno kako ovako kaze kao sto mi nije jasno na osnovu cega Marej nije medju 20 najboljih svih vremena, ko je to ispred njega.
Napred Nole...imas sansu ove godine sve da zacementiras i zatvoris usta svima.
(anica, 16. maj 2016 10:22)

Bot br.1

idemo po RG

pre 7 godina

Procitah sve komentare. Bogtemazo, nema nama spasa sa vama takvima. Covek je rekao da ce novak uzeti sva 4 GS, i jos pride OI, a vi zapeli za jednu recenicu, koja ne da nije nagativna vec samo nije dovoljno afirmativna, po vasem, jedino merodavnom jelda, misljenju. Covece, ovaj mats bi morao da uvede obavezu onome kome daje intervju, da isti nikako ne sme biti objavljen i u srbiji. Kakav li je zivot sa tolikom mrznjom i iskrivljenom svescu. Ne vidite vi toliko negativnosti i zlobe zato sto su stvarno tu, nego zato sto ste i sami takvi i umislili da ste normalni pa da su onda i ostali takvi, zlobni i negativni.

ja ovako

pre 7 godina

svi znamo da je Mats samo jos jedan svedski srbo hejter a tamo rastu ko pecurke... ne znam zasto ali nije ni bitno. isto tako znamo da ako je ovo sto prica iole istina onda ni Veliki Pete Sampras ne moze ni da primirise medju ALL STARovima jer nije ni priblizno uspjeha imao na pariskoj zemlji koliko ima recimo Nole koji je igrao nekoliko finala za razliku od Peteovog jednog bijednog polu-finala 1996g.
Tako da se iz ovoga da zakljuciti da je mali Mate samo glasnogovornik Federerovog lobija koji sluzi samo za nabijanje pritiska na Noleta pred svaki vazniji turnir a sve u pokusaju da se on sprijeci u osvajanju vise GS titula i Zlatnog slema i tome slicno, kako bi veliki teniser a mali covjek Rodzer ostao najveci zauvjek.
ionako svi znamo da rodzer igra tenis samo zato da bi otezao Rafi i Noletu da ga preteknu po broju titula i tome slicnih rekorda!

Bogi

pre 7 godina

Ti treba da cutis desetak godina da bi imalo veze ono sto ces reci posle toga. Nikada nidam video komentatora u bilo kojen sportu koji se nalupetao kao Vilander

Aleksandra

pre 7 godina

Da su svi teniseri poceli ovu kalendarsku godinu sa 0 poena na ATP listi Novak bi sada imao 3000 vise od drugoplasiranog na listi.
Neverovatno

Branko

pre 7 godina

Dobro,sta jedan Vilander "misli i zeli" Novaku to je uopste poznato!Ali stvarno sramno je videti kako se 1. Teniser sveta ne postuje uopste i to na turniru koji je osvajao 4 puta!Ne znam u cemu je problem bio da se mec prekine na nekoliko minuta,malo stavi suve sljake da upije vlaznu,srede linije i nastavi se dalje!Jasno je da Novak nije mogo da se krece kako je zeleo upravo zbog toga!Naravno to ne moze da umanji Marijevu dobru igru,bolje se snasao u tim uslovima i zasluzeno slavio!Nadam se da kisa nece uopste padati na RG :)

Svete

pre 7 godina

Nadam se da ce Novak osvojiti nego sada barem znam da Borg i Sampras nisu jedni od najvecih ikada, ali to se opet ne uklapa sa Wilanderovom pricom kada je ranije uporno ponavljao da jesu ?

Petar

pre 7 godina

Ovom Vilanderu treba neko jednostavno da opali šamar...ali ne onaj na koji većina misli, iz mržnje...ne. Već da se čovek jednostavno otrezni i izađe iz panike...znate, to se ponekad radi ljudima u panici, da ne povrede sami sebe ili druge. Treba mu objasniti ono što šveđanin teško kapira: da Novak ne igra zbog veličine, već zbog strasti POBEDE. Kada ga ne iscrpite glupavim žrebom, terminima, vrućinom, ili kada nije bolestan, itd. možete da uživate u poenima koji nisu viđeni u svetu tenisa. A što se tiče veličine, pa ja ne znam, gospodine Vilanderu, da je ijedan teniser u istoriji tenisa imao poena VIŠE od drugog i trećeg zajedno, a jedan od njih važi za najvećeg SVIH vremena (znate na koga mislim)...stavarno, gospodine Vilanderu, da li bi pristali da se podvrgnete nekom od psiholoških, kognitivnih testova, testu inteligencije, karaktera i slično. Nešto sa Vama nije baš kako treba. Pozdrav i želim vam sve najbolje. Uzgred...gde je ona lepa žena, Anabel Kroft? Ne viđamo je od pobede Đokovića nad Federerom, kada je krajnje nesmotreno izjavila: "...Federer je bio previše nervozan (čitaj uplašen), a sa druge strane mogli ste da osetite Novakov čelični karakter...". A, da...pravu Novakovu ljudsku veličinu nećete naći u njegovim rečima, već delima: uz muzičku želju, Mareju želimo srećan rođendan uz najveći mogući poklon, a uz njega i svim Englezima koji su bukvalno plakali od sreće (Vimbldon)...Novak the merciful.

igorpl

pre 7 godina

rece covek koji je prokockao i propio sve sto je zaradio od tenisa i sada se ponizava kao komentator i navija za one koji vise love kanu....

Jumko

pre 7 godina

Djokovic je vec sada najveci svih vremena. Zatim slede Sampras, pa Federer, pa Nadal. Mrzim ga, pljujem ga i tek cu da ga pljujem, jer je nekulturan i dere se na decu, ali sam i realan, za razliku od vas botova!

hocu 2 palme

pre 7 godina

mats je u pravu. nedostaje mu i nesto u licnosti, mada je za to kasno. one imitacije i licemerje sigurno nisu plus u njegovoj karijeri. na zalost, federer je br 1 i tesko ce iko da ga prevazidje.

Pikadili

pre 7 godina

Takvih kao ti u istoriji tenisa je nekoliko desetina.

A takvih kao Novak je.... PA SAMO NOVAK :-)


To njega i "svrbi". Jos dugo godina ce te propalice moci da "uzivaju" u Novakovim rekordima.

lex speciallis

pre 7 godina

Evo ga "strucnjak"...Pamtim kraj 80-tih kada nije bilo kablovske kada smo na zgradi imali satelit, i 6-7 kanala,stari dobri MTV,Sky Movie's,RTL i RTS-ova sva tri kanla,a medju njima i veliki brend Eurosport!Prosto mi nije jasno da mendzment ove velike i respektabilne kuce dozvoljava ovo sebi, inace cenim ih i danas, verovatno nece niko od zvucnijih imena iz sveta tenisa koji vec imaju vise nego dovoljno novca da se "mlati" analizama. Ali ok. Iskreno voleo bih do RG jedan tekst-osvrt Sase Ozma,na sve vidjeno u Rimu i Madridu, ne mora da predvidja, tekstovi su mu sjajni pa se iz njih sam zakljucak namece, da procitam nesto analiticki tacno, normalno, objektivno, kao i uvek.Komentara na sajtu gde se objektivno analizira Novak je sve manje(sa obe starne), a i sto da ocekujem nesto do komentatora, kad Vilander "profesionlac" ne zna gde udara,a ni komentatori poput mene, ne mogu ni objektivno ni tacno nikako da analiziraju Novaka i njegovu igru,poput OZMA! P.S.Ajmo OZMO,pozz za tebe!!!

trepca

pre 7 godina

E, moj Vilanderu, mozes ti izjaviti da ce Nole osvojiti 5 najbitnijih turnira ove godine, ali ako usput ne kazes da je on najbolji i najlepsi ikada, ispljuvace te Srbi u komentarima. Jer su oni u svojoj glavi stvorili takvu sliku o Noletu, i sve osim izjave da Nole nije Supermen pada u vodu. Da, u Srbiji misle da je 11 vece od 14, a bogami i od 17 :)

rosonero

pre 7 godina

ne može da postane najbolji jer ovde na sajtu kažu da i da osvoji 25 gren slema , opet ce fererer biti najbolji svih vremena !! a što se tiče vilandera on je klovn ali bojim se da je ovog puta u pravu , jer ce posle na svaku diskusiju biti ' e da je osvojio roland garos'. ali isto tako mislim da bi ove godine prioritet trebao da mu budu olimpijske igre jer za garos ima još 2-3 god , možda i više ! ali siguran sam dace novak sve to rešiti u svoju korist.

kaokakao

pre 7 godina

Kad se sjetim 2008. i Australian Open-a, bio sam neizmjerno srecan. Niko nije tada pominjao ove silne titule. I dugo se cekalo na taj drugi gren slem, da ne bi bilo ,eto, osvojio samo jedan, to moze svakome da se desi. Danas kad ima 11, e sad nam malo, pa bi smo 18 slemova, 40 mastersa, olimpijadu, preko 400 nedelja na prvom mjestu, Rolan Garos... A Vilandera necu da komentarisem.

nikola

pre 7 godina

Smeh od coveka,cudi me za Eurosport da mu vec nisu urucili otkaz zbog losih analiza ne samo Noleta nego i drugih tenisera.Covek kao da se ceo zivot bavio klisom.

Nenad

pre 7 godina

Za mene je najveci! Kolko puta me je samo obradovo...svaka mu cast, mozda ce ovaj vilander za par godina drukcije pricati kad nole pred kraj karijere bude ladno po 3.-4. put osvajo i RG....

Footbal fan

pre 7 godina

Prijatelju, najveci problem je sto si ti za istoriju nista i takvih ce biti koliko hoces al Djokovica nece. Takmicice se Djokovic i za sto godina jer ne moze svako naredjati 42 pobjede niti 9000 razlike, ili najbolji protiv "najboljih" u medjusobnim duelima, zatom najbolja godina ikad i jos mnogo sta.. Svako dobro, al tvoja rijec ne vrijedi nista. U zdravlje!

Melenci

pre 7 godina

i nije toliko vazno,ali Vilandera je odavno preskocio,sto je jedna mala stepenica ka vrhu.Zato kao ozbiljan covek treba o Noletu da govori sa vise postovanja,a manje sumnjicavosti i favorizovanja Marija.Uostalom zar je toliko vazna Vilanderovo misljenje?Moze da ga ne voli,ali demanti su u vidu titula koje Nole vec ima i koje ce svakako doci.Malo je vremena za odmor pred RG,ali jedno sam sigurna da nece biti kao u Rimu.Nole mora da se smiri,da mu sitnice ne odvlace paznju,da stalozeno ulazi u gemove.Nole je vec u drustvu najvecih,po broju titula,a u nastavku karijere je samo pitanje kada ce prestici Rodzera.

anica

pre 7 godina

Novak je vec sada medju najboljima u istoriji, taj RG nije neophodan za to vec za trku za NAJBOLJEG u istoriji, kako god od tebe je miljama daleko po kvalitetu iako ga imas 3. Vrednija su Novakova 3 VB, nego tvoja tri Garosa.
Nije mi jasno kako ovako kaze kao sto mi nije jasno na osnovu cega Marej nije medju 20 najboljih svih vremena, ko je to ispred njega.
Napred Nole...imas sansu ove godine sve da zacementiras i zatvoris usta svima.

Bg

pre 7 godina

Među najvećima već jeste, ali da bi bio najbolji među najboljima naravno da mora da kompletira sve slemove. Novak je osvojio sve Masterse na šljaci, igra jednako dobro na sve tri podloge, ali eto... još uvek nema RG. Toliko polu finala i finala i uvek mu isklizne iz ruku trofej u Parizu.
Novakova forma me ne brine pred ovaj RG, motiv svakako ima, ali nervoza koju je pokazao u Madridu, delom, i na svim mečevima u Rimu me zaista brine.
Moguće je da je privatni problem u pitanju, ili to ili je nervozan upravo zbog RG.

šveps bitter lemon

pre 7 godina

Ovaj izgleda ima neki problem sa Novakom! Kada izvestava uvek je na strani Novakovog protivnika. Neverovatno pristrastan covek.

almeida

pre 7 godina

Samo da Novak bude srećan i zadovoljan svojim životom, tada će da stižu i nove pobede. Znači, samo opušteno, ništa nije pod moranje. Dovoljno je da ima želju da nastupi na turniru, to je smo igra. U životu sve dođe na svoje

Prometej

pre 7 godina

E ako i osvoji Rolangaros ali ne osvoji Sinsinati i onda nece biti jedan od najvecih svih vremena... jel tako, vilenjaku vilandere ha ha ha... Pozdravlja te Put Sampras.


Jos kad bi ti odlucivao o tome, teniska minijaturo.

"Sta bi dao da si na mom mestu... da te mrze a da ti se dive"...

ludilo i kompleksi u Srbiji

pre 7 godina

On jeste najveci a ti si samo ljubomiran
(Miki83, 16. maj 2016 08:56)

Novak stvarno nije najveci, a vi ste samo ljubomorni.
17 je vece od 14, a 14 je vece od 11 itd

Joc@

pre 7 godina

Mats priča prema onome kako svet u kome on živi funkcioniše.
A to je da si dobar samo onoliko koliko pobeda imaš. A nije.
Dobar si onoliko koliko dobro radiš svoj posao. Ako ga radiš najbolje,
najbolji si (ili najveći, kako se izrazio). Makar ne imao ni jednu pobedu.
A prema ovome (koliko dobro ''radi'' tenis), Nole je najbolji teniser
svih vremena. A možda i najbolji sportista svih vremena.

Zes

pre 7 godina

Pit Sampras ga nikada nije osvojio, pa je među najvećima, ako ne i najveći. Isto važi i za Moniku Seleš i Vimbldon. Tako da... samo pomalo. Sve i da Đoković do kraja karijere ništa ne osvoji, jedan je od najvećih tenisera svih vremena. Istina boli, zar ne?

Milan

pre 7 godina

Ne znam, plašim se da će Novak ponovo ostati bez goriva u završnici RG. Veliki je šampion, igra svaki turnir do kraja, ne kalkuliše kao neki. Ne može računati na pomoć Francuza u tom smislu, gurnuće ga kao poslednjeg da igra u 1/4 finalu, nešto kao prošle godine.
Zaista ne znam koliko mu je ostalo u rezervoaru, rekao bih po onom juče ne previše. Nadam se da grešim.

Madjo

pre 7 godina

I bez Rolan Garosa je Novak među najvećima. Ni Pit Sampras nije osvojio RG pa je drugi najveći igrač u istoriji trenutno. E pa, Novak je već treći najbolji u istoriji odmah iza njega i Federera, a ubrzo će biti i prvi.

Dorćolac

pre 7 godina

Postoji u krugovima ljubitelja plovidbe mišljenje da su jedriličari škrti ljudi. A kada se na to doda da jedriličar skupla patrljke sapuna, pa kada skupi pedesetak, pravi grudvu za jedan novi - polovan sapun. Tako je igrao tenis gospodin. Škrto,do ljigavosti. Neću da kažem da je gospodin ljigav, jer to ne bi bilo lepo. Odakle dune vetar onoga ko ga plaća, tuda mu i ide jedrilica. Tako deluje i kada intervjuiše, najbolji je klimač glavom! Imam stav da gospodin nema stav. Nema dalje!

Agasi

pre 7 godina

Vilander kao vrhunski spin doktor počinje da pumpa breme favorita Đokoviću pred RG. Da je Novak pametan pa da ne čita ništa od toga nego samo dobro da se odmori i naspava i regeneriše pred naporan RG. Dosta će zavisiti od žreba. Bilo bi dobro da ne bude polufinale sa Rafom a finale sa EM. Pa ako se desi kao prošle godine zbog lošeg vremena koje najavljuju biće pomeranja termina, a onda bez dana pauze se igra finale. I prošle godine da je imao dan pauze uzeo bi RG ali mu je jednostavno falilo energije. I zato Nole pusti svoj um i ruku i sa puno samopouzdanja koje ti ne nedostaje idemo do kraja.

Mika

pre 7 godina

Ako mu opet nameste da igra poslednji u polufinalu i da se krace odmori, moze opet da izgubi finale RG (kao prosle godine protiv Vavrinke kada je imao dan manje odmora). Murray je imao srece da nije igrao sa jakim igracem do finala i bio je mnogo odmorniji.

Tundta

pre 7 godina

Ovog neandertalca bi neko trebao da informuse da je Djokovic vec nekoliko godina "jedan od najboljih svih vtemena"... ha ha ha ....


Smesan lik.

Jumko

pre 7 godina

Mudro zbori najbolji komentator i poznavalac tenisa! Sad je valjda i najvećem Novakovom fanu jasno da NĐ ne da nije najbolji ikad, već samo kuca pred vratima najvećih! A pitanje da li će ikada preći prag! Iako osvaja masterčiće boreći se sa penzionerima.

Geord

pre 7 godina

A tebi jedno 7 slemova da bi bio na noletovom trenutnom nivou prema tome nisi kompetentaan da o tome govoris.Novak je već odavno medju najvećima.

dimitrije

pre 7 godina

Ostavimo antipatije ka Vilanderu po strani. Ovde se prica samo o poziciji broj jedan na listi najvecih. Trenutno je Nole iza Samprasa, Nadala i Federera. Da bi mu ceo svet priznao da je prvi treba mu RG i još tri, četiri gren slema.

zagor

pre 7 godina

pa ni rodzer federer nije osvoji RG. ni nadal nije osvojio sve. ni sampras... ako novak osvoji rg, on nce biti jedan od najvecih. on ce biti najveci.

Bolje

pre 7 godina

Znate sta, Novak igra pod pritiskom da osvoji RG jer mu to nedostaje, i sgodinama raste pitisak pa je sve teze. Na drugu stranu Marej dolazi na RG sa dobrom igrom, samopouzdanjem i bez ikakvog pritiska, od njega se mnogo ne ocekuje, tako da mi je on mozda i favorit broj 1 na RG. Ovo govorim kao strastveni navijac Novakov, i nebih volio nikako da se desi, jer kad bi marej uzeo RG do kraja karijere bi sigurno uzeo i AO tako da bi imao zlatni slem, sve po 1 titulu ali jbg.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

A predostavljam da si ti medju najboljima svih vremena posto si samo RG i osvajao? Ovaj covek kad nema sta da izjavi onda lupeta tek tako ne bi li ispao pametan, sto napisa neko ovde po tebi su Sampras, Konors i Mc Enroe van te konkurencije posto nemaju RG?

pribil

pre 7 godina

Nije tacno. Sampras, konors, mekinro, nemaju RG pa su medju najvecim. Lendl nema wimbldon. Nole je po svim parametrima vec mozda u top 3, a sigurno u top 5 svih vremena. 19 GS finala, 11 titula, 29 mastersa, 64 titule total, 199 nedelja no.1, procenat pobeda i poraza, broj pobeda nad top 10....

texo

pre 7 godina

AKO osvoji RG onda postaje "JEDAN OD najboljih svih vremena",što znači da po Vilanderu Novak još uvek nije ni u konkurenciji za najboljeg svih vremena pored 11 GS, 5 Masters kupova i 29 Mastersa već mu treba RG da bi se smatrao JEDNIM OD najboljih svih vremena.

Kengur86

pre 7 godina

Gospodine Vilanderu, opet licemerna izjava... Hoces da kazes da Pit Sampras nije medju najvecima, covek ima 14 glend slemova i nema Rolan Garos, sta je ovaj covek u stanju da kaze samo da Novaka nestavi rame uz rame sa najvecima... Novak dal osvoji ili ne RG on je upisan u istoriju vec sad a ispred sebe ima jos 3-4 godine vrhunske karijere i moze da osvoji jos koji Grend Slem... A to sto je Novak izgubio u Rimu, to ne znaci nista on je i dalje Mentalni monstrum, a to zna i Endy i zato je apostrofirao da je Novak bio preumoran a on svez, a to se i videlo na terenu... Noleta mozete da postujete ili ne, ali sto se mene tice on je prvi favorit da uzme RG, i svaki drugi slem koji bude dolazio. Nole da nam budes samo zdrav, za ostalo se ne brinem...

mjadjan

pre 7 godina

Tebi treba mnogo vise nego njemu da bio u drustvu najboljih, s tim sto on igra i u vrhunskoj je formi, a ti si deda koji ne moze p*dne. Prestani da pametujes i pogledaj sta si ti osvojio i koliko si se za to pomucio pa pomnozi sa 30 i videces koliko je Novak veliki igrac i covek

veliki strumf

pre 7 godina

Vidi ovog nebitnog lika kako namerno stvara pritisak! Ko li njega sta pita - toliko se izblamirao u svojim emisijama poslednjih godina da mu je kredibilitet nula.

Kengur86

pre 7 godina

Gospodine Vilanderu, opet licemerna izjava... Hoces da kazes da Pit Sampras nije medju najvecima, covek ima 14 glend slemova i nema Rolan Garos, sta je ovaj covek u stanju da kaze samo da Novaka nestavi rame uz rame sa najvecima... Novak dal osvoji ili ne RG on je upisan u istoriju vec sad a ispred sebe ima jos 3-4 godine vrhunske karijere i moze da osvoji jos koji Grend Slem... A to sto je Novak izgubio u Rimu, to ne znaci nista on je i dalje Mentalni monstrum, a to zna i Endy i zato je apostrofirao da je Novak bio preumoran a on svez, a to se i videlo na terenu... Noleta mozete da postujete ili ne, ali sto se mene tice on je prvi favorit da uzme RG, i svaki drugi slem koji bude dolazio. Nole da nam budes samo zdrav, za ostalo se ne brinem...

Zes

pre 7 godina

Pit Sampras ga nikada nije osvojio, pa je među najvećima, ako ne i najveći. Isto važi i za Moniku Seleš i Vimbldon. Tako da... samo pomalo. Sve i da Đoković do kraja karijere ništa ne osvoji, jedan je od najvećih tenisera svih vremena. Istina boli, zar ne?

veliki strumf

pre 7 godina

Vidi ovog nebitnog lika kako namerno stvara pritisak! Ko li njega sta pita - toliko se izblamirao u svojim emisijama poslednjih godina da mu je kredibilitet nula.

mjadjan

pre 7 godina

Tebi treba mnogo vise nego njemu da bio u drustvu najboljih, s tim sto on igra i u vrhunskoj je formi, a ti si deda koji ne moze p*dne. Prestani da pametujes i pogledaj sta si ti osvojio i koliko si se za to pomucio pa pomnozi sa 30 i videces koliko je Novak veliki igrac i covek

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

A predostavljam da si ti medju najboljima svih vremena posto si samo RG i osvajao? Ovaj covek kad nema sta da izjavi onda lupeta tek tako ne bi li ispao pametan, sto napisa neko ovde po tebi su Sampras, Konors i Mc Enroe van te konkurencije posto nemaju RG?

Tundta

pre 7 godina

Ovog neandertalca bi neko trebao da informuse da je Djokovic vec nekoliko godina "jedan od najboljih svih vtemena"... ha ha ha ....


Smesan lik.

Prometej

pre 7 godina

E ako i osvoji Rolangaros ali ne osvoji Sinsinati i onda nece biti jedan od najvecih svih vremena... jel tako, vilenjaku vilandere ha ha ha... Pozdravlja te Put Sampras.


Jos kad bi ti odlucivao o tome, teniska minijaturo.

"Sta bi dao da si na mom mestu... da te mrze a da ti se dive"...

xxxl

pre 7 godina

A jel može neko od mnogobrojnih stručnjaka da mi napiše odgovor zbog čega se Novak dernja posle svakog poena, zašto psuje svoj tim kad mu ne ide a kad osvoji pehar ne može da ih nahvali, zbog čega se ne smeje ironično kada redovno pogađa linije, ali kada njegov protivnik pogodi on mora da gestikulira, što stalno priča o fer pleju a neće da pruži ruku najboljem sudiji na atp turu, zašto je umislio da samo on igra po kiši ili vetru, i zbog čega je protiv Nadala i Nišikorija igrao skoro 6 sati, da li je za umor kriv Novak ili njegov kondicioni trener? Hvala unapred.
(5AR, 16. maj 2016 12:22) #

Nije kriv kondicioni trener. Da je izdrzao onda bi ti pisao o dopingu i tebi slicni. Problem je sto Novak igra sa Nadalom pa Nisikorijem a valjda ti je jacno kakvi su to igraci a Endi sa luzerom i udje u finale. Novak spada u empotivne ljude i zato tako reaguje. Nije kamen kao neki i izgledju kao da nisu na terenu. Reakcija sportista na desavanje na terenu je normalna u svim sportovima. Isto tako reaguju sva velika teniska imena, od Konorsa pa na ovamo. Tako je reagovao i Rodzer, hoces snimke kao dokaz?? Ali tebi smeta samo kako reaguje Novak i o tome se radi. Na kraju, sta ja tebi objasnjavam, ti to i da hoces ne mozes da shvatis.

almeida

pre 7 godina

Samo da Novak bude srećan i zadovoljan svojim životom, tada će da stižu i nove pobede. Znači, samo opušteno, ništa nije pod moranje. Dovoljno je da ima želju da nastupi na turniru, to je smo igra. U životu sve dođe na svoje

texo

pre 7 godina

AKO osvoji RG onda postaje "JEDAN OD najboljih svih vremena",što znači da po Vilanderu Novak još uvek nije ni u konkurenciji za najboljeg svih vremena pored 11 GS, 5 Masters kupova i 29 Mastersa već mu treba RG da bi se smatrao JEDNIM OD najboljih svih vremena.

Milan

pre 7 godina

Ne znam, plašim se da će Novak ponovo ostati bez goriva u završnici RG. Veliki je šampion, igra svaki turnir do kraja, ne kalkuliše kao neki. Ne može računati na pomoć Francuza u tom smislu, gurnuće ga kao poslednjeg da igra u 1/4 finalu, nešto kao prošle godine.
Zaista ne znam koliko mu je ostalo u rezervoaru, rekao bih po onom juče ne previše. Nadam se da grešim.

dimitrije

pre 7 godina

Ostavimo antipatije ka Vilanderu po strani. Ovde se prica samo o poziciji broj jedan na listi najvecih. Trenutno je Nole iza Samprasa, Nadala i Federera. Da bi mu ceo svet priznao da je prvi treba mu RG i još tri, četiri gren slema.

pribil

pre 7 godina

Nije tacno. Sampras, konors, mekinro, nemaju RG pa su medju najvecim. Lendl nema wimbldon. Nole je po svim parametrima vec mozda u top 3, a sigurno u top 5 svih vremena. 19 GS finala, 11 titula, 29 mastersa, 64 titule total, 199 nedelja no.1, procenat pobeda i poraza, broj pobeda nad top 10....

Par saveta za srećan život

pre 7 godina

Nadam se da Djokovic nece da osvoji RG, jer ne mogu vise da slusam, niti gledam glupave naslove vezane za ovu iritantnu licnost, koji je predstavljen kao svetac, Bog otac i kao Tesla. Samo malo da odmorimo od bolesnih fanaticnih navijaca Novaka Djokovica, kao i privatnog zivota ove persone, pa bar neki mesec, dva...koje bi to zadovoljstvo bilo...

(Maki, 16. maj 2016 14:34)

Ni ja nisam srećan zbog Novakovih "vatrenih navijača" koji ga vole više nego svoje najrođenije, ma, više nego Tita!
Ali neka su oni srećni.
Tebi se čudim! Koliki mazohista moraš da budeš pa da redovno čitaš vesti koje te ne interesuju o osobama koje te iritiraju?

Bg

pre 7 godina

Među najvećima već jeste, ali da bi bio najbolji među najboljima naravno da mora da kompletira sve slemove. Novak je osvojio sve Masterse na šljaci, igra jednako dobro na sve tri podloge, ali eto... još uvek nema RG. Toliko polu finala i finala i uvek mu isklizne iz ruku trofej u Parizu.
Novakova forma me ne brine pred ovaj RG, motiv svakako ima, ali nervoza koju je pokazao u Madridu, delom, i na svim mečevima u Rimu me zaista brine.
Moguće je da je privatni problem u pitanju, ili to ili je nervozan upravo zbog RG.

Joc@

pre 7 godina

Mats priča prema onome kako svet u kome on živi funkcioniše.
A to je da si dobar samo onoliko koliko pobeda imaš. A nije.
Dobar si onoliko koliko dobro radiš svoj posao. Ako ga radiš najbolje,
najbolji si (ili najveći, kako se izrazio). Makar ne imao ni jednu pobedu.
A prema ovome (koliko dobro ''radi'' tenis), Nole je najbolji teniser
svih vremena. A možda i najbolji sportista svih vremena.

Bolje

pre 7 godina

Znate sta, Novak igra pod pritiskom da osvoji RG jer mu to nedostaje, i sgodinama raste pitisak pa je sve teze. Na drugu stranu Marej dolazi na RG sa dobrom igrom, samopouzdanjem i bez ikakvog pritiska, od njega se mnogo ne ocekuje, tako da mi je on mozda i favorit broj 1 na RG. Ovo govorim kao strastveni navijac Novakov, i nebih volio nikako da se desi, jer kad bi marej uzeo RG do kraja karijere bi sigurno uzeo i AO tako da bi imao zlatni slem, sve po 1 titulu ali jbg.

kaokakao

pre 7 godina

Kad se sjetim 2008. i Australian Open-a, bio sam neizmjerno srecan. Niko nije tada pominjao ove silne titule. I dugo se cekalo na taj drugi gren slem, da ne bi bilo ,eto, osvojio samo jedan, to moze svakome da se desi. Danas kad ima 11, e sad nam malo, pa bi smo 18 slemova, 40 mastersa, olimpijadu, preko 400 nedelja na prvom mjestu, Rolan Garos... A Vilandera necu da komentarisem.

Geord

pre 7 godina

A tebi jedno 7 slemova da bi bio na noletovom trenutnom nivou prema tome nisi kompetentaan da o tome govoris.Novak je već odavno medju najvećima.

anica

pre 7 godina

(Rogi Obrenovac, 16. maj 2016 18:54)
Molim Vas objavite mi komentar!
Nista nisu uradili, bruka i sramota. To je velika razlika izmedju podloga i to ih ne svrsata u najvece. Mozes onda da zamislis gde je Novak!!!
Ono sto mene zanima jeste kako je jedan Safin bio prvi, a Marej ne moze, pa normalno kad igra u konkurenciji od 81 mastersa i 42 slema. Mogu da potpisem da bi Marej pobedjivao sve iz tog perioda, potcenjen je mnogo kao teniser, i to nije fer. SAM JE NA CETVRTOM MESTU! Da ne moze da udje medju 20 u istoriji, smesno!!! Da nije mozda Boba Zivojinovic ili ovaj Cilicev trener bolji? SMESNO!
Sto je jos gore, Marej ima DC, OI, 12 mastersa, 2 GS, 5finala AO, i tri PF Pariza...u vreme Noleta Rafe Rodje. Njih trojicu je dobio oko 30x. Nadju se uvek da pametuju, samo da omalovaze Noletovu konkurenciju. Nista novo, bice sve reseno 5.juna.
IDEMO NOVACE DJOKOVICU!

Samo lagano

pre 7 godina

Pustite Matsa molim vas, svi znamo da mu Novak nije simpatican. Da li neko ima mozda ideju zasto je Novak ovoliko nervozan na ova 2 zadnja turnira , a pogotovo u Rimu.

Pritisak zbog RG ili sta??????

alex

pre 7 godina

Tolikoo, tolikoo zelim da Nole osvoji RG ove godine! On je doktor ove igre i zasluzuje to. Novače uz tebe smo svim srcem. IdeMoooo legendooo!!!

no1

pre 7 godina

Nije smak sveta i ako Nole ne uspe ove godine. Imaće još dve, tri šanse u Parizu sigurno. Nije smak sveta ni ako nikad ne osvoji RG. Već sada je jedan od najvećih svih vremena i da sutra ode u penziju. S tim se ceo svet slaže. Onaj koji to negira, ne živi u realnosti. 11 slemova, 29 mastersa, 5 finalnih mastersa, 200 nedelja no1, pozitivan skor sa svim svojim najvećim rivalima! Više nego dovoljno gospodo! Toliko.

idemo po RG

pre 7 godina

Procitah sve komentare. Bogtemazo, nema nama spasa sa vama takvima. Covek je rekao da ce novak uzeti sva 4 GS, i jos pride OI, a vi zapeli za jednu recenicu, koja ne da nije nagativna vec samo nije dovoljno afirmativna, po vasem, jedino merodavnom jelda, misljenju. Covece, ovaj mats bi morao da uvede obavezu onome kome daje intervju, da isti nikako ne sme biti objavljen i u srbiji. Kakav li je zivot sa tolikom mrznjom i iskrivljenom svescu. Ne vidite vi toliko negativnosti i zlobe zato sto su stvarno tu, nego zato sto ste i sami takvi i umislili da ste normalni pa da su onda i ostali takvi, zlobni i negativni.

Madjo

pre 7 godina

I bez Rolan Garosa je Novak među najvećima. Ni Pit Sampras nije osvojio RG pa je drugi najveći igrač u istoriji trenutno. E pa, Novak je već treći najbolji u istoriji odmah iza njega i Federera, a ubrzo će biti i prvi.

milko

pre 7 godina

Novak ima tezi zadatak nego prosle godine,to je jasno.Endi i Rafa su sada bolji,a tu su i Federer i Vavrinka.Igraci poput Tima i Nisikorija mogu biti ozbiljne prepreke.Ako sada osvoji RG,to ce biti ono pravo.

Pikadili

pre 7 godina

Takvih kao ti u istoriji tenisa je nekoliko desetina.

A takvih kao Novak je.... PA SAMO NOVAK :-)


To njega i "svrbi". Jos dugo godina ce te propalice moci da "uzivaju" u Novakovim rekordima.

Realo

pre 7 godina

Plasim se da je taj voz otisao prosle godine. Ove se Nadal povampirio, Marej nikad bolji, kao i Nisikori. Vavrinka i Tim vrebaju iz prikrajka. Mnogo tesko

long live the king

pre 7 godina

Volela bih da mogu da procitam komentare Svajcaraca kada pobedjuje ili gubi Federer (ne volim ga, samo da se zna). A najvise zbog toga sto je ovakvo pisanje nekih ih Srbije (ne znam kako bih ih nazvala) toliko postalo puno mrznje i zlobe da je to prosto neverovatno. Meni je pre svega najbolji onaj koje iz ove zemlje, bilo kojim sportom da se bavi, pa onda neko drugi. Nasa zemlja je mala i nema mnogo tako superiornih sportista kao sto je Novak, ali po nekima to nije dovoljno da bi ga voleli. Pa sta ako je bio nervozan? Zar to svakom od nas ne moze da se desi? Danas sam prsla na poslu i da sam mogla vristala bih. A zamislite da ste igrali dva naporna meca i svesni ste da u finalnom mecu ne mozete pokazati najbolje izdanje a svesni ste da ste bolji od protivnika (mnogo bolji, ma sta Novakomrsci rekli na to). Pravi navijac voli sportistu ili klub i kad pobedjuje i kad gubi. Ja ga volim jer su mnogi protiv njega, Mary se prosetao do finala a koliko je teze bilo Novaku? Samo to kad uporedimo nije fer.

@anica

pre 7 godina

@anica
"Jedan Marej nije"!? A sto bi to "jedan Marej" morao biti prvi na svetu? Osvojio 2 GS, nista narocito, na nivou Vavrinke, za Kuertena je amater. Kuerten je zasluzeno bio prvi na svetu, Marej nije zasluzio ni medju prva 3 da bude po kvalitetu. Vi mrzitelji ga volite jer uvek napada Novaka, ali to je vec posledica vasih frustracija jer nista niste postigli u zivotu.

777

pre 7 godina

Mnogo zavisi od rasporeda. Ako na jednoj strani ima protivnika koji se sastaje sa lakim luzerima, igracima slabije rangiranih od sebe koji su dosli jer je neko veliko ime izubilo neki mec, neko preda mec , ako ima dan vise odmora od Novaka a Novak ima teze protivnike, igra satima u cetvrt i polufinalu...onda dodje u finale mrtav umoran..kako onda da osvoji RG?? Jednostavno, moraju kockice da se sloze do finala. Ako udje odmoran u finale..tu nema NIKO sta da trazi. Uz to kisa, pa pomeranje meceva gde opet moze da se igra bez veceg odmora...sve je to lutrija. Ja se licno nadam da nece imati kao br.1 tezi put od protivnika. Ako to bude sve normalno..Novak osvaja RG.

Nebojša

pre 7 godina

Čovek je sigurno mislio da mu treba RG da bi ga smatrali možda i najboljim ikad jer čak ni Vilander ne može da ospori više od 200 nedelja kao prvi pa 29 mastersa 5 završnih mastersa i 11 grenslem trofeja to ga već čini jednim od najboljih.

zagor

pre 7 godina

pa ni rodzer federer nije osvoji RG. ni nadal nije osvojio sve. ni sampras... ako novak osvoji rg, on nce biti jedan od najvecih. on ce biti najveci.

srx

pre 7 godina

Novak osvoji RG.
-Treba bar tri puta da ga osvoji da bi bio medju najboljima.
Novak osvoji RG tri puta.
-Treba bar cetiri puta da ga osvoji da bi bio medju najboljima.
Novak osvoji RG cetiri puta.
-Novak treba da osvoji kalendarski GS da bi bio medji najboljima.
Novak osvoji kalendarski GS.
-Novak treba malo manje osjecanja da pokazuje da bi bio medji najboljima. Malo vise Zapadne kulture. Malo vise Svedski da prica. Malo ime da promjeni u Mats. E, kad bude ja...tada ce biti medju najboljima.

Perfidno nipodostavanje svega sto dolazi sa Istoka i Juga Evrope Mats vise i ne moze da sakrije. Brateeee...dosta je.
Nekad smo pitali Detroit kako se prave automobili...bilo nekad. Tako je i sa Svedskom. Ko vise pita vas ista o tenisu? Mozda truli Eurosport.

Footbal fan

pre 7 godina

Prijatelju, najveci problem je sto si ti za istoriju nista i takvih ce biti koliko hoces al Djokovica nece. Takmicice se Djokovic i za sto godina jer ne moze svako naredjati 42 pobjede niti 9000 razlike, ili najbolji protiv "najboljih" u medjusobnim duelima, zatom najbolja godina ikad i jos mnogo sta.. Svako dobro, al tvoja rijec ne vrijedi nista. U zdravlje!

Borisav

pre 7 godina

Dok god ne vrati napadacku igru iz 2011. godine nece osvojiti RG.Jednostavno sa defanzivnim pristupom nije moguce dobiti sedam mečeva uzastopno na sljaci gde mecevi pa i oni najkraci traju minimum 2h.Zato...Nole slobodno kroz lopticu i u penjanju do kraja !!!

ford

pre 7 godina

Aj Novace molim se sportskim bogovima za tebe,vreme je za tvoj prvi RG,jer verujem da kad uzmes prvi to nikako nece biti i poslednji,samo da skines baksuz sa vrata i mislim da tek tada krece tvoja dominacija,da je ovo do sada bilo cisto zagrevanje..!Za mene si NAJVECI vec sad,sta drugi misle nije mi bitno!!!
Idemo Nole,samo jako!!!

Petar

pre 7 godina

Nisam verovao da mogu da zamrzim Novaka Đokovića samo zbog njegovih maloumnih fanova, ali dešava se ipak... Ogadili ste mi tenis, a siguran sam i mnogim drugim.
Sve što nije Đoković Novak u ispranom mozgu Nololjubca se pljuje bez grama osećajnosti.
Predaleko se otišlo. Kad izgubi, umoran je, poklon za rođendan, težak žreb...
Kad Mats izjavi da će Novak najverovatnije osvojiti sve slemove, plus OI, jave se foteljaši koji nisu videli uživo reket da drže seminar o tenisu čoveku koji je jedan od najboljih u istoriji tog sporta. Da li da se smejem ili da plačem?

RF

pre 7 godina

Pa i kad Federer nije imao RG svi su govorili da nije najbolji u istoriji, onda kada ga je osvojio su rekli da ipak ne moze da bude najbolji jer ima negativan skor sa Nadalom. Ako se tako gleda niko nikad nece biti najbolji, svi ce biti jedan od najboljih na svetu. Federer za sada vodi i u GS i u broju nedelja na prvom mestu, Novak po broju mastersa. Kada jedan teniser bude po svim parametrima bolji od ostalih ce se smatrati najboljim, jer ovako ce svako nekom naci nesto i to u zavisnosti da li ga vise gotivi ili ne. Svako ima svoje misljenje.

mick

pre 7 godina

ovaj gospodin nije osvojio vimbldon npr koji je najznacajniji trofej u tenisu pa sebe moze da svrstava u velikane. Novak ima 4 GS vise od njega tako da je on celu klasu ispod Novaka i ne vidim odakle njemu pravo sa komentarise Djokovica i baca ove maliciozne komentare. hoce da mu nabije pritisak ocigledno. ma samo cepaj Nole.

dominus

pre 7 godina

Vilander nije ništa pogrešno rekao, osim konstatacije po pitanju Novaka, jer je Novak već sada jedan od 5 najboljih ikad. Osvajanjem RG i mogućim golden slemom, postaje najbolji ikad. Naslov nije baš u skladusa tekstom, ali razumljivo, kao i uvek.
Vilander nema Vimbldon u singlu, Novak RG ( od 5. juna će imati).

@ anica
Ako se računa istorija tenisa, Marej nije u top 20, ali ako samo open era, onda jeste.

Petar

pre 7 godina

Ovom Vilanderu treba neko jednostavno da opali šamar...ali ne onaj na koji većina misli, iz mržnje...ne. Već da se čovek jednostavno otrezni i izađe iz panike...znate, to se ponekad radi ljudima u panici, da ne povrede sami sebe ili druge. Treba mu objasniti ono što šveđanin teško kapira: da Novak ne igra zbog veličine, već zbog strasti POBEDE. Kada ga ne iscrpite glupavim žrebom, terminima, vrućinom, ili kada nije bolestan, itd. možete da uživate u poenima koji nisu viđeni u svetu tenisa. A što se tiče veličine, pa ja ne znam, gospodine Vilanderu, da je ijedan teniser u istoriji tenisa imao poena VIŠE od drugog i trećeg zajedno, a jedan od njih važi za najvećeg SVIH vremena (znate na koga mislim)...stavarno, gospodine Vilanderu, da li bi pristali da se podvrgnete nekom od psiholoških, kognitivnih testova, testu inteligencije, karaktera i slično. Nešto sa Vama nije baš kako treba. Pozdrav i želim vam sve najbolje. Uzgred...gde je ona lepa žena, Anabel Kroft? Ne viđamo je od pobede Đokovića nad Federerom, kada je krajnje nesmotreno izjavila: "...Federer je bio previše nervozan (čitaj uplašen), a sa druge strane mogli ste da osetite Novakov čelični karakter...". A, da...pravu Novakovu ljudsku veličinu nećete naći u njegovim rečima, već delima: uz muzičku želju, Mareju želimo srećan rođendan uz najveći mogući poklon, a uz njega i svim Englezima koji su bukvalno plakali od sreće (Vimbldon)...Novak the merciful.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Po njegovoj prici Pit Sampras ne spada u najbolje tenisere svih vremena. Mozda je po njemu Agasi bolji teniser zato sto ima sva 4 GS, i ako je Pit u svim ostalim parametrima bolji. Sta ce sve ovaj covek da lupi, i za sta ga samo placa Eurosport nije mi jasno. Ako cemo posteno u svetu tenisa se najvise vrednuje osvajanje Vinbldona, dok su RG osvajali neki teniseri koji nista drugo nisu osvojili, a opet neki umetnici tenisa su ostali bez njega ili su ga jedva nekako jednom osvojili. Velicine poput Samprasa, Bekera, za sada i naseg Noleta, ostale su bez RG, pa i Federer ga je jedva nekako igrom prilike osvojio, dok su Kuerten, Moja i ko zna koji jos sve igraci koji nisu znacili svetu tenisa znacili puno, podizali su ovaj pehar.

U zdravom telu, zdrav duh

pre 7 godina

Budimo realni, Šveđanin i Jumko, te ostali "iskreni" ljubitelji srpskih tenisera, su rekli svoje.
I meni bi bilo drago da naš Nole pokuša da pročita jumkovske jednosložne komentare, pa da postigne tu finoću, tu tišinu i tu skromnost kao, recimo, najbolja, afroamerička teniserka Serena Vilijams. Prosto kulture radi, anglosaksonske.
Meni su, kao i Jumku i Macu i ostalim uspešnijim sportistima, uvek draži nemački, hrvatski, engleski, švedski, a posebno albanski, makedonski, crnogorski i bošnjački teniseri - i nikad ih ne bih pljuckala sa Olimpove visine, dapače...

nikola

pre 7 godina

Smeh od coveka,cudi me za Eurosport da mu vec nisu urucili otkaz zbog losih analiza ne samo Noleta nego i drugih tenisera.Covek kao da se ceo zivot bavio klisom.

5AR

pre 7 godina

A jel može neko od mnogobrojnih stručnjaka da mi napiše odgovor zbog čega se Novak dernja posle svakog poena, zašto psuje svoj tim kad mu ne ide a kad osvoji pehar ne može da ih nahvali, zbog čega se ne smeje ironično kada redovno pogađa linije, ali kada njegov protivnik pogodi on mora da gestikulira, što stalno priča o fer pleju a neće da pruži ruku najboljem sudiji na atp turu, zašto je umislio da samo on igra po kiši ili vetru, i zbog čega je protiv Nadala i Nišikorija igrao skoro 6 sati, da li je za umor kriv Novak ili njegov kondicioni trener? Hvala unapred.

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Glupost. Po toj logici ni Sampras, koji je do dolaska Federera smatran najboljim u istoriji, nije među najvećima. A on nema ni finale RF. Mislim da ima samo jedno polufinale.

Verkica Zverkica

pre 7 godina

Novak je i dalje najbolji na svetu ubedljivo, svako ima pravo na umor ponekad, bolji je od Marija na sljaci, tacka. A vidim pominju Vavrinku koji ove godine ne moze nikog da pobedi, ali svejedno, da Vavrinka ove godine dodje na RG nikad bolji, ne moze se desiti vise da nekoga Bog toliko pogleda, da ima takav dan i da tako igra, ne plasim se njega. Nadala jos manje, proslo je njegovo. Znaci jedino Mari, ali i od njega je bolji! Dace Bog!

mikele

pre 7 godina

misljenja sam da je nole zestoko pogresio sto je igrao madrid i rim..jedan je trebao preskociti da bi bio svez za pariz!ovako je nadalu i mareju dao krila.jednom pobedom u finalu a drugom neizvesnim mecom .

Aleksandra

pre 7 godina

Da su svi teniseri poceli ovu kalendarsku godinu sa 0 poena na ATP listi Novak bi sada imao 3000 vise od drugoplasiranog na listi.
Neverovatno

Nebojša

pre 7 godina

Djokovic je vec sada najveci svih vremena. Zatim slede Sampras, pa Federer, pa Nadal. Mrzim ga, pljujem ga i tek cu da ga pljujem, jer je nekulturan i dere se na decu, ali sam i realan, za razliku od vas botova!
(Jumko, 16. maj 2016 11:02)

Ti samo možeš da šalješ više komentara nego do sada a da ga više pljuješ to ne možeš jer si već odavno dotakao dno i ti i tvoji pajtaši niže teško možete pasti tvoji komentari više nikog ne dotiču samo ti lupe minus a neki ni to i nastave dalje.

igorpl

pre 7 godina

rece covek koji je prokockao i propio sve sto je zaradio od tenisa i sada se ponizava kao komentator i navija za one koji vise love kanu....

zinjo

pre 7 godina

Ova izjava mi deluje kao dodatni pritisak na Novaka pred RG . Pokusavaju sa svih strana da ga destabilizuju. Novak je vec medju najvecima,a za tri godine bice i zvanicno najbolji teniser svih vremena !!! Idemo Nole majstore po RG.

anica

pre 7 godina

Karlos Moja...RG titula, 4k VB, PF Usopen, F Aopen
Gustavo Kuerten...3 titule na RG, 4kolo na VB, US openu, i 3kolo Na Aopenu.
Nema smisla pripajati ih vrhu. Ironija je veca sto su obojica bili prvi na svetu, a jedan Marej nije.

Vera

pre 7 godina

Pa dobro,Novak će osvojiti RG,pa će valjda konačno prestati priče tko je najbolji ikad.Mene ne dira ništa od toga što priča Vilander,hvalio Novaka ili ne,svejedno mi je,pošto ga je Nole davno prešišao u svemu.A i ne mislim da je nešto toliko loše i rekao,opustimo se....

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

?@ Eto i sami kazete da bi Kuerten vecinu danasnjih tenisera pobedio na sljaci, i ja sa slazem. U cemu je poenta? Sta je uradio na ostalim slemovima i kako bi prosao sa danasnjim igracima na travi i betonu? Ako sam za Kuertena mozda bio preostar, onda za Moju nisam. Sta sam ja? Covek koji ima pravo iznese svoje misljenje, a ono je da su raznorazni prosecni igraci osvajali RG, dok su neki najveci ostali bez njega, jer je zemlja najgora podloga za majstore ovog sporta.

gradinar

pre 7 godina

Novak je svakako među najboljima, ali nije još uvek najbolji, neće biti čak i da osvoji RG.
Treba mu još jedan GS (bilo koji) i biće u top 5 SVIH vremena po apsolutno SVIM relevantnim i uporedljivim kriterijumima. One je i sada po nekim kriterijumima prvi, ali po nekim drugim kriterijumima je tek sedmi...
Da bi bio baš najbolji, treba da bude ovako uspešan još dve godine. Verujem da će tako biti.

anica

pre 7 godina

(Borisav, 16. maj 2016 21:08)
Mora da nabaci koje kilo, kako da udara bez snage? Snaga mu treba, on jeste fleksibilan kao guma, ima sve, snage mu malo fali...ali umoran na Vavrinku i Mareja ne sme. Mora da jede.
Secate se kakav je bio 2011, mnogo jaci.

Jumko

pre 7 godina

Mudro zbori najbolji komentator i poznavalac tenisa! Sad je valjda i najvećem Novakovom fanu jasno da NĐ ne da nije najbolji ikad, već samo kuca pred vratima najvećih! A pitanje da li će ikada preći prag! Iako osvaja masterčiće boreći se sa penzionerima.

Nenad

pre 7 godina

Za mene je najveci! Kolko puta me je samo obradovo...svaka mu cast, mozda ce ovaj vilander za par godina drukcije pricati kad nole pred kraj karijere bude ladno po 3.-4. put osvajo i RG....

Branko

pre 7 godina

Dobro,sta jedan Vilander "misli i zeli" Novaku to je uopste poznato!Ali stvarno sramno je videti kako se 1. Teniser sveta ne postuje uopste i to na turniru koji je osvajao 4 puta!Ne znam u cemu je problem bio da se mec prekine na nekoliko minuta,malo stavi suve sljake da upije vlaznu,srede linije i nastavi se dalje!Jasno je da Novak nije mogo da se krece kako je zeleo upravo zbog toga!Naravno to ne moze da umanji Marijevu dobru igru,bolje se snasao u tim uslovima i zasluzeno slavio!Nadam se da kisa nece uopste padati na RG :)

Goran

pre 7 godina

Gluposti ! Pitanje je tko je najbolji igrac tenis u istoriji a ne tko ima najvise GS titula. Da li se uopste sjecate na primjer B. Borga on je sa 26 godina prestao da igra tenis a ima 12 GS titula. Zasto je on slabiji igrac od danAs aktuelnih igraca koji igraju do 35 godine i normalno imaju gotovo deceniju duzi igracki staz od njega.

Stara kuka

pre 7 godina

@trepca
Haha vi srbomrsci takvog nemate ni na sony-ju.11 jeste manje od 14 i 17 ali je i veće od 10,9,8,7...kme kme ups pa vi ni to nemate

lex speciallis

pre 7 godina

Evo ga "strucnjak"...Pamtim kraj 80-tih kada nije bilo kablovske kada smo na zgradi imali satelit, i 6-7 kanala,stari dobri MTV,Sky Movie's,RTL i RTS-ova sva tri kanla,a medju njima i veliki brend Eurosport!Prosto mi nije jasno da mendzment ove velike i respektabilne kuce dozvoljava ovo sebi, inace cenim ih i danas, verovatno nece niko od zvucnijih imena iz sveta tenisa koji vec imaju vise nego dovoljno novca da se "mlati" analizama. Ali ok. Iskreno voleo bih do RG jedan tekst-osvrt Sase Ozma,na sve vidjeno u Rimu i Madridu, ne mora da predvidja, tekstovi su mu sjajni pa se iz njih sam zakljucak namece, da procitam nesto analiticki tacno, normalno, objektivno, kao i uvek.Komentara na sajtu gde se objektivno analizira Novak je sve manje(sa obe starne), a i sto da ocekujem nesto do komentatora, kad Vilander "profesionlac" ne zna gde udara,a ni komentatori poput mene, ne mogu ni objektivno ni tacno nikako da analiziraju Novaka i njegovu igru,poput OZMA! P.S.Ajmo OZMO,pozz za tebe!!!

Jumko

pre 7 godina

Novak je vec sada medju najboljima u istoriji, taj RG nije neophodan za to vec za trku za NAJBOLJEG u istoriji, kako god od tebe je miljama daleko po kvalitetu iako ga imas 3. Vrednija su Novakova 3 VB, nego tvoja tri Garosa.
Nije mi jasno kako ovako kaze kao sto mi nije jasno na osnovu cega Marej nije medju 20 najboljih svih vremena, ko je to ispred njega.
Napred Nole...imas sansu ove godine sve da zacementiras i zatvoris usta svima.
(anica, 16. maj 2016 10:22)

Bot br.1

Tuzna u dijaspori

pre 7 godina

Mnogo me zanima kako Jumko izgleda, ali stvarno! Mora da je "zesci" frajer kad je jadan, ovoliko iskompleksiran. A verovatno ni fakultet nije zavrsio, ko zna da li i posao ima, a od jednog tipa cula sam da ne moze devojku da nadje vec 7-8 godina.

ja ovako

pre 7 godina

svi znamo da je Mats samo jos jedan svedski srbo hejter a tamo rastu ko pecurke... ne znam zasto ali nije ni bitno. isto tako znamo da ako je ovo sto prica iole istina onda ni Veliki Pete Sampras ne moze ni da primirise medju ALL STARovima jer nije ni priblizno uspjeha imao na pariskoj zemlji koliko ima recimo Nole koji je igrao nekoliko finala za razliku od Peteovog jednog bijednog polu-finala 1996g.
Tako da se iz ovoga da zakljuciti da je mali Mate samo glasnogovornik Federerovog lobija koji sluzi samo za nabijanje pritiska na Noleta pred svaki vazniji turnir a sve u pokusaju da se on sprijeci u osvajanju vise GS titula i Zlatnog slema i tome slicno, kako bi veliki teniser a mali covjek Rodzer ostao najveci zauvjek.
ionako svi znamo da rodzer igra tenis samo zato da bi otezao Rafi i Noletu da ga preteknu po broju titula i tome slicnih rekorda!

Dorćolac

pre 7 godina

Postoji u krugovima ljubitelja plovidbe mišljenje da su jedriličari škrti ljudi. A kada se na to doda da jedriličar skupla patrljke sapuna, pa kada skupi pedesetak, pravi grudvu za jedan novi - polovan sapun. Tako je igrao tenis gospodin. Škrto,do ljigavosti. Neću da kažem da je gospodin ljigav, jer to ne bi bilo lepo. Odakle dune vetar onoga ko ga plaća, tuda mu i ide jedrilica. Tako deluje i kada intervjuiše, najbolji je klimač glavom! Imam stav da gospodin nema stav. Nema dalje!

Mikiveliki

pre 7 godina

Несмем ни да замислим, шта ако ипак не успе да освоји Ролан Гарос. Не, не,.То несме да нам се деси. Сунце више неби никада изашло, и све би било готово. П.С. какве глупости, нечувене

Agasi

pre 7 godina

Vilander kao vrhunski spin doktor počinje da pumpa breme favorita Đokoviću pred RG. Da je Novak pametan pa da ne čita ništa od toga nego samo dobro da se odmori i naspava i regeneriše pred naporan RG. Dosta će zavisiti od žreba. Bilo bi dobro da ne bude polufinale sa Rafom a finale sa EM. Pa ako se desi kao prošle godine zbog lošeg vremena koje najavljuju biće pomeranja termina, a onda bez dana pauze se igra finale. I prošle godine da je imao dan pauze uzeo bi RG ali mu je jednostavno falilo energije. I zato Nole pusti svoj um i ruku i sa puno samopouzdanja koje ti ne nedostaje idemo do kraja.

Svete

pre 7 godina

Svete
Mislis da je Agasi igrao u Federovo a ne Samprasovo vreme ? Djokovic je vec sada ispred Samprasa, a sto se tice Wilandera njemu su do juce Borg i Sampras bili jedni od najvecih, izgleda da se to odjednom promenilo ?

Bogi

pre 7 godina

Ti treba da cutis desetak godina da bi imalo veze ono sto ces reci posle toga. Nikada nidam video komentatora u bilo kojen sportu koji se nalupetao kao Vilander

Knez

pre 7 godina

Danas svako moze da prica...to je razlika izmedju tvog i ovog danasnjeg vremena. Takvima kao ti bi svet presudio u tvoje vreme...nazalost, danas vise ne znamo sta je moral, a ti ne znas ni gde si supalj... al' pokazace ti Nole...kad te nabije ;)

Kopro

pre 7 godina

Vilander je nahvalio Novaka, ali to je ono što mora da uradi, pošto je neprikosnoven, ali da je iskren nije. N je vec jedan od najboljih u istoriji, ako osvoji RG, bice najbolji svih vremena 100%

dule

pre 7 godina

vilander je poznat po tome koliko ne moze da svari NOVAK-a! Ne mogu ni da izgovorim na srpskom, zbog politike, ali LET'S GO NOLE, LET'S GO!!!!

Beobrad

pre 7 godina

@kidanje
Naravno da nece, evo pola Srbije smatra da je djokovic najbolji u istoriji iako nema najvise GS, nije najduze bio prvi na svetu, nema osvojen RG, nema najvise titula, na 3 od 4 GS ima manje uspeha od Federera... Zasto bi onda neko njega smatrao najboljim cak i da nekim cudom osvoji 18 GS?

Svete

pre 7 godina

Pit Sampras je bio najveci jer je on u svoje vreme bio covek sa najvise GS, najduze bio na prvom mestu i nije imao konkurente koji su osvojili sva 4 GS. Vremena su se promenila, Djokovic nema nista od onoga sto je Sampras imao, tako da bi njegovi retardirani navijaci mogli malo da olade sa pominjanjem Samprasa.

trepca

pre 7 godina

E, moj Vilanderu, mozes ti izjaviti da ce Nole osvojiti 5 najbitnijih turnira ove godine, ali ako usput ne kazes da je on najbolji i najlepsi ikada, ispljuvace te Srbi u komentarima. Jer su oni u svojoj glavi stvorili takvu sliku o Noletu, i sve osim izjave da Nole nije Supermen pada u vodu. Da, u Srbiji misle da je 11 vece od 14, a bogami i od 17 :)

Maki

pre 7 godina

Nadam se da Djokovic nece da osvoji RG, jer ne mogu vise da slusam, niti gledam glupave naslove vezane za ovu iritantnu licnost, koji je predstavljen kao svetac, Bog otac i kao Tesla. Samo malo da odmorimo od bolesnih fanaticnih navijaca Novaka Djokovica, kao i privatnog zivota ove persone, pa bar neki mesec, dva...koje bi to zadovoljstvo bilo...

Melenci

pre 7 godina

i nije toliko vazno,ali Vilandera je odavno preskocio,sto je jedna mala stepenica ka vrhu.Zato kao ozbiljan covek treba o Noletu da govori sa vise postovanja,a manje sumnjicavosti i favorizovanja Marija.Uostalom zar je toliko vazna Vilanderovo misljenje?Moze da ga ne voli,ali demanti su u vidu titula koje Nole vec ima i koje ce svakako doci.Malo je vremena za odmor pred RG,ali jedno sam sigurna da nece biti kao u Rimu.Nole mora da se smiri,da mu sitnice ne odvlace paznju,da stalozeno ulazi u gemove.Nole je vec u drustvu najvecih,po broju titula,a u nastavku karijere je samo pitanje kada ce prestici Rodzera.

Ja

pre 7 godina

Novak ce u tenisu biti upamcen kao najveci ali jedino kao folirant. Jedini igrac koji kada mu malo ne krene, pocinje da se sluzi koje kakvim trikovima nebi li dekocentrisao protivnika.

Kiklop

pre 7 godina

Ne sikiraj se rodjeni, za mjesec dana će i ta izjava biti prošlost,a za 6 mjeseci ćeš prestati davati izjave. Drži se ti ženskog tenisa.

rosonero

pre 7 godina

ne može da postane najbolji jer ovde na sajtu kažu da i da osvoji 25 gren slema , opet ce fererer biti najbolji svih vremena !! a što se tiče vilandera on je klovn ali bojim se da je ovog puta u pravu , jer ce posle na svaku diskusiju biti ' e da je osvojio roland garos'. ali isto tako mislim da bi ove godine prioritet trebao da mu budu olimpijske igre jer za garos ima još 2-3 god , možda i više ! ali siguran sam dace novak sve to rešiti u svoju korist.

?

pre 7 godina

@Rogi Obrenovac
Ma kakvi, Kuerten nije znacio puno svetu tenisa, Moja takodje, ali ti si eto znacajan i bez tvojih komentara bi tenis tesko opstao. Kuerten je jedan od najboljih u istoriji na sljaci, a i na brzoj podlozi bi vecinu danasnjih "velikana" pomeo, a to sto si ti neznalica je samo tvoj problem.

Svete

pre 7 godina

Nadam se da ce Novak osvojiti nego sada barem znam da Borg i Sampras nisu jedni od najvecih ikada, ali to se opet ne uklapa sa Wilanderovom pricom kada je ranije uporno ponavljao da jesu ?

alejandro

pre 7 godina

Nemoj Mats samo ti da priželjkuješ uspeh Novaku! Znamo koliko ga "gotiviš"! Neka uzme RG i Sinsinati i zlato na OI puna kapa! Na RG koji poćinje u nedelju biće vraški teško po Novaka! Nadal tempira formu za RG i mislim da će dostići pik baš od 22.05. do 05.06., Nišikori je sve nezgodniji i opasniji, Mari je fenomen kako je savladao igru na šljaci i mislim da je favorit br. 1 za titulu u Bulonjskoj šumi pre Novaka, iz "zasede" će vrebati mladi Dominik Tim! Objektivno najveća nepoznanica u ovom trenutku je Stan Vavrinka! Može mnogo da uradi a dosadašnji rezultati mu ne idu u prilog! Da li je taktiziranje ili nešto drugo po sredi ostaje da se vidi! Mislim da je Novak odavno skapirao šta ne sme na šljaci da radi te će shodno tome Vajda i Beker spremati taktike od meča do meča! Napred Novače! Hrabro kako umeš!

šveps bitter lemon

pre 7 godina

Ovaj izgleda ima neki problem sa Novakom! Kada izvestava uvek je na strani Novakovog protivnika. Neverovatno pristrastan covek.

anica

pre 7 godina

Novak je vec sada medju najboljima u istoriji, taj RG nije neophodan za to vec za trku za NAJBOLJEG u istoriji, kako god od tebe je miljama daleko po kvalitetu iako ga imas 3. Vrednija su Novakova 3 VB, nego tvoja tri Garosa.
Nije mi jasno kako ovako kaze kao sto mi nije jasno na osnovu cega Marej nije medju 20 najboljih svih vremena, ko je to ispred njega.
Napred Nole...imas sansu ove godine sve da zacementiras i zatvoris usta svima.

Mika

pre 7 godina

Ako mu opet nameste da igra poslednji u polufinalu i da se krace odmori, moze opet da izgubi finale RG (kao prosle godine protiv Vavrinke kada je imao dan manje odmora). Murray je imao srece da nije igrao sa jakim igracem do finala i bio je mnogo odmorniji.

Jole

pre 7 godina

Nadam se da ce Nole ove godine osvojiti RG.Kad bi se kojim slucajem desilo da ga nikad ne osvoji, a karijeru zavrsi sa 20 GS titula, uvek bi se nasao neko kao Vilander da kaze da nije najbolji svih vremena jer ga nije osvojio. Siguran sam da ce Nole osvojiti bar jednu titulu na RG, i da im vec jednom zacepi usta.

Simkee

pre 7 godina

Zamislite,Novak dominira vec dugo i osvaja skoro svaki turnir na kom se pojavi,ima bolji skor i od Nadala,Federera i opet to po Vilanderu nije divoljno da bio medju najboljim igracima svih vremena...

ludilo i kompleksi u Srbiji

pre 7 godina

On jeste najveci a ti si samo ljubomiran
(Miki83, 16. maj 2016 08:56)

Novak stvarno nije najveci, a vi ste samo ljubomorni.
17 je vece od 14, a 14 je vece od 11 itd

hocu 2 palme

pre 7 godina

mats je u pravu. nedostaje mu i nesto u licnosti, mada je za to kasno. one imitacije i licemerje sigurno nisu plus u njegovoj karijeri. na zalost, federer je br 1 i tesko ce iko da ga prevazidje.

Zex

pre 7 godina

Ok strucnjaci za sve i svasta.Vidim svi ste popili probavitu ali smarate.Pustite Nivaka da igra jer covek to zna i to najbolje na svetu A vi kada zavrsite sa pametovanjem uzmite toalet papir.
Nole najbolji si!

znalkos

pre 7 godina

Ako je uslov da bi bio među najvećima da osvoji RG, onda nikada neće biti među najvećima. Ali ja mislim da je već sada među najvećima.

presheva

pre 7 godina

ja ne razumem ove neke kao legende jes da novak nije osvojio to al za da je medju 5 najboljima jes prema njima ne znam sta treba sve da radi pa bude medju najboljima sada umesam malo futbal koliko su frustrirani ovi iz sveta recimo da ih pitas za messi jel najbolji futballer ikada receice da pa prema vakvim izjavima mnogima onda nije ni messi ni cr najbolji ikada nisu osvojili ne svetkso ni evropsko a ni onaj latinsko amerikansko pervenstvo ja volim sport i novak meni jako omiljen covek kao prvo je fer sportista ko drugo igra srcem izvanredno covek a uvek sam navijao za Rafa tako da srece novaku a ipak zelim rafa da osvoji

Jumko

pre 7 godina

Djokovic je vec sada najveci svih vremena. Zatim slede Sampras, pa Federer, pa Nadal. Mrzim ga, pljujem ga i tek cu da ga pljujem, jer je nekulturan i dere se na decu, ali sam i realan, za razliku od vas botova!

monden

pre 7 godina

Da ne postoji, ovog čoveka bi trebalo izmisliti.Ako ni zbog čega drugog, ono bar zbog "Nolovih" napaljenih brđana i fanova.Toliko im pomera d.pe sa svojim izjavama o Novaku da je to HILARIOUS

Joc@

pre 7 godina

@SAR
Kako bi to bilo da tortu stave na posluzavnik? Ruzno. Je l' tako?
A Nole je razuman i srdacan i prema tome i susretljiv.
A ovo sto pitas? Pa ocekivani garnirung predstave.

zelena trava

pre 7 godina

Meni je ova komercijalizacija GS turnira predosadna. Potenciraju je besposleni navijaci koji se pale na statistiku (npr. na CNN Sports Illustrated) i sponzori koji dizu nagradni fond u nebesa. Do skora je Pete Sampras bio najbolji teniser svih vremena, a da nikad nije osvojio RG, sto je meni bilo sasvim logicno. I da, bio je bolji od Agassija koji je osvajao na svim podlogama.
Ovo stalno trazenje dlake u jajetu u necijoj igri i karijeri je mizerno i sluzi samo da podigne citanost i stvori beskorisne debate. Kakvu tezinu u zenskoj konkurenciji ima GS titula u odnosu na Miami ili IW? Samo finansijsku, a teret igranja je jos i veci jer se na GS igra sa danom pauze izmedju meceva. Kod muskaraca jos i ima smisla zbog igre na 3 dobijena seta.

maSi

pre 7 godina

Sampras (rekorder) 6 puta prvi teniser sveta, Federer 5, Konors 5, Lendl 4, Nadal 3, a Novak, do sada, samo 4 puta. Tako da mu ni osvajanje RG, najverovatnije, ne ...

Jumko

pre 7 godina

Mudro zbori najbolji komentator i poznavalac tenisa! Sad je valjda i najvećem Novakovom fanu jasno da NĐ ne da nije najbolji ikad, već samo kuca pred vratima najvećih! A pitanje da li će ikada preći prag! Iako osvaja masterčiće boreći se sa penzionerima.

Ja

pre 7 godina

Novak ce u tenisu biti upamcen kao najveci ali jedino kao folirant. Jedini igrac koji kada mu malo ne krene, pocinje da se sluzi koje kakvim trikovima nebi li dekocentrisao protivnika.

Svete

pre 7 godina

Pit Sampras je bio najveci jer je on u svoje vreme bio covek sa najvise GS, najduze bio na prvom mestu i nije imao konkurente koji su osvojili sva 4 GS. Vremena su se promenila, Djokovic nema nista od onoga sto je Sampras imao, tako da bi njegovi retardirani navijaci mogli malo da olade sa pominjanjem Samprasa.

zagor

pre 7 godina

pa ni rodzer federer nije osvoji RG. ni nadal nije osvojio sve. ni sampras... ako novak osvoji rg, on nce biti jedan od najvecih. on ce biti najveci.

Maki

pre 7 godina

Nadam se da Djokovic nece da osvoji RG, jer ne mogu vise da slusam, niti gledam glupave naslove vezane za ovu iritantnu licnost, koji je predstavljen kao svetac, Bog otac i kao Tesla. Samo malo da odmorimo od bolesnih fanaticnih navijaca Novaka Djokovica, kao i privatnog zivota ove persone, pa bar neki mesec, dva...koje bi to zadovoljstvo bilo...

Beobrad

pre 7 godina

@kidanje
Naravno da nece, evo pola Srbije smatra da je djokovic najbolji u istoriji iako nema najvise GS, nije najduze bio prvi na svetu, nema osvojen RG, nema najvise titula, na 3 od 4 GS ima manje uspeha od Federera... Zasto bi onda neko njega smatrao najboljim cak i da nekim cudom osvoji 18 GS?

5AR

pre 7 godina

A jel može neko od mnogobrojnih stručnjaka da mi napiše odgovor zbog čega se Novak dernja posle svakog poena, zašto psuje svoj tim kad mu ne ide a kad osvoji pehar ne može da ih nahvali, zbog čega se ne smeje ironično kada redovno pogađa linije, ali kada njegov protivnik pogodi on mora da gestikulira, što stalno priča o fer pleju a neće da pruži ruku najboljem sudiji na atp turu, zašto je umislio da samo on igra po kiši ili vetru, i zbog čega je protiv Nadala i Nišikorija igrao skoro 6 sati, da li je za umor kriv Novak ili njegov kondicioni trener? Hvala unapred.

Jumko

pre 7 godina

Djokovic je vec sada najveci svih vremena. Zatim slede Sampras, pa Federer, pa Nadal. Mrzim ga, pljujem ga i tek cu da ga pljujem, jer je nekulturan i dere se na decu, ali sam i realan, za razliku od vas botova!

Realo

pre 7 godina

Plasim se da je taj voz otisao prosle godine. Ove se Nadal povampirio, Marej nikad bolji, kao i Nisikori. Vavrinka i Tim vrebaju iz prikrajka. Mnogo tesko

hocu 2 palme

pre 7 godina

mats je u pravu. nedostaje mu i nesto u licnosti, mada je za to kasno. one imitacije i licemerje sigurno nisu plus u njegovoj karijeri. na zalost, federer je br 1 i tesko ce iko da ga prevazidje.

Mikiveliki

pre 7 godina

Несмем ни да замислим, шта ако ипак не успе да освоји Ролан Гарос. Не, не,.То несме да нам се деси. Сунце више неби никада изашло, и све би било готово. П.С. какве глупости, нечувене

Kengur86

pre 7 godina

Gospodine Vilanderu, opet licemerna izjava... Hoces da kazes da Pit Sampras nije medju najvecima, covek ima 14 glend slemova i nema Rolan Garos, sta je ovaj covek u stanju da kaze samo da Novaka nestavi rame uz rame sa najvecima... Novak dal osvoji ili ne RG on je upisan u istoriju vec sad a ispred sebe ima jos 3-4 godine vrhunske karijere i moze da osvoji jos koji Grend Slem... A to sto je Novak izgubio u Rimu, to ne znaci nista on je i dalje Mentalni monstrum, a to zna i Endy i zato je apostrofirao da je Novak bio preumoran a on svez, a to se i videlo na terenu... Noleta mozete da postujete ili ne, ali sto se mene tice on je prvi favorit da uzme RG, i svaki drugi slem koji bude dolazio. Nole da nam budes samo zdrav, za ostalo se ne brinem...

Jumko

pre 7 godina

Novak je vec sada medju najboljima u istoriji, taj RG nije neophodan za to vec za trku za NAJBOLJEG u istoriji, kako god od tebe je miljama daleko po kvalitetu iako ga imas 3. Vrednija su Novakova 3 VB, nego tvoja tri Garosa.
Nije mi jasno kako ovako kaze kao sto mi nije jasno na osnovu cega Marej nije medju 20 najboljih svih vremena, ko je to ispred njega.
Napred Nole...imas sansu ove godine sve da zacementiras i zatvoris usta svima.
(anica, 16. maj 2016 10:22)

Bot br.1

Petar

pre 7 godina

Nisam verovao da mogu da zamrzim Novaka Đokovića samo zbog njegovih maloumnih fanova, ali dešava se ipak... Ogadili ste mi tenis, a siguran sam i mnogim drugim.
Sve što nije Đoković Novak u ispranom mozgu Nololjubca se pljuje bez grama osećajnosti.
Predaleko se otišlo. Kad izgubi, umoran je, poklon za rođendan, težak žreb...
Kad Mats izjavi da će Novak najverovatnije osvojiti sve slemove, plus OI, jave se foteljaši koji nisu videli uživo reket da drže seminar o tenisu čoveku koji je jedan od najboljih u istoriji tog sporta. Da li da se smejem ili da plačem?

idemo po RG

pre 7 godina

Procitah sve komentare. Bogtemazo, nema nama spasa sa vama takvima. Covek je rekao da ce novak uzeti sva 4 GS, i jos pride OI, a vi zapeli za jednu recenicu, koja ne da nije nagativna vec samo nije dovoljno afirmativna, po vasem, jedino merodavnom jelda, misljenju. Covece, ovaj mats bi morao da uvede obavezu onome kome daje intervju, da isti nikako ne sme biti objavljen i u srbiji. Kakav li je zivot sa tolikom mrznjom i iskrivljenom svescu. Ne vidite vi toliko negativnosti i zlobe zato sto su stvarno tu, nego zato sto ste i sami takvi i umislili da ste normalni pa da su onda i ostali takvi, zlobni i negativni.

veliki strumf

pre 7 godina

Vidi ovog nebitnog lika kako namerno stvara pritisak! Ko li njega sta pita - toliko se izblamirao u svojim emisijama poslednjih godina da mu je kredibilitet nula.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

A predostavljam da si ti medju najboljima svih vremena posto si samo RG i osvajao? Ovaj covek kad nema sta da izjavi onda lupeta tek tako ne bi li ispao pametan, sto napisa neko ovde po tebi su Sampras, Konors i Mc Enroe van te konkurencije posto nemaju RG?

ludilo i kompleksi u Srbiji

pre 7 godina

On jeste najveci a ti si samo ljubomiran
(Miki83, 16. maj 2016 08:56)

Novak stvarno nije najveci, a vi ste samo ljubomorni.
17 je vece od 14, a 14 je vece od 11 itd

trepca

pre 7 godina

E, moj Vilanderu, mozes ti izjaviti da ce Nole osvojiti 5 najbitnijih turnira ove godine, ali ako usput ne kazes da je on najbolji i najlepsi ikada, ispljuvace te Srbi u komentarima. Jer su oni u svojoj glavi stvorili takvu sliku o Noletu, i sve osim izjave da Nole nije Supermen pada u vodu. Da, u Srbiji misle da je 11 vece od 14, a bogami i od 17 :)

xxxl

pre 7 godina

A jel može neko od mnogobrojnih stručnjaka da mi napiše odgovor zbog čega se Novak dernja posle svakog poena, zašto psuje svoj tim kad mu ne ide a kad osvoji pehar ne može da ih nahvali, zbog čega se ne smeje ironično kada redovno pogađa linije, ali kada njegov protivnik pogodi on mora da gestikulira, što stalno priča o fer pleju a neće da pruži ruku najboljem sudiji na atp turu, zašto je umislio da samo on igra po kiši ili vetru, i zbog čega je protiv Nadala i Nišikorija igrao skoro 6 sati, da li je za umor kriv Novak ili njegov kondicioni trener? Hvala unapred.
(5AR, 16. maj 2016 12:22) #

Nije kriv kondicioni trener. Da je izdrzao onda bi ti pisao o dopingu i tebi slicni. Problem je sto Novak igra sa Nadalom pa Nisikorijem a valjda ti je jacno kakvi su to igraci a Endi sa luzerom i udje u finale. Novak spada u empotivne ljude i zato tako reaguje. Nije kamen kao neki i izgledju kao da nisu na terenu. Reakcija sportista na desavanje na terenu je normalna u svim sportovima. Isto tako reaguju sva velika teniska imena, od Konorsa pa na ovamo. Tako je reagovao i Rodzer, hoces snimke kao dokaz?? Ali tebi smeta samo kako reaguje Novak i o tome se radi. Na kraju, sta ja tebi objasnjavam, ti to i da hoces ne mozes da shvatis.

@anica

pre 7 godina

@anica
"Jedan Marej nije"!? A sto bi to "jedan Marej" morao biti prvi na svetu? Osvojio 2 GS, nista narocito, na nivou Vavrinke, za Kuertena je amater. Kuerten je zasluzeno bio prvi na svetu, Marej nije zasluzio ni medju prva 3 da bude po kvalitetu. Vi mrzitelji ga volite jer uvek napada Novaka, ali to je vec posledica vasih frustracija jer nista niste postigli u zivotu.

mjadjan

pre 7 godina

Tebi treba mnogo vise nego njemu da bio u drustvu najboljih, s tim sto on igra i u vrhunskoj je formi, a ti si deda koji ne moze p*dne. Prestani da pametujes i pogledaj sta si ti osvojio i koliko si se za to pomucio pa pomnozi sa 30 i videces koliko je Novak veliki igrac i covek

Petar

pre 7 godina

Ovom Vilanderu treba neko jednostavno da opali šamar...ali ne onaj na koji većina misli, iz mržnje...ne. Već da se čovek jednostavno otrezni i izađe iz panike...znate, to se ponekad radi ljudima u panici, da ne povrede sami sebe ili druge. Treba mu objasniti ono što šveđanin teško kapira: da Novak ne igra zbog veličine, već zbog strasti POBEDE. Kada ga ne iscrpite glupavim žrebom, terminima, vrućinom, ili kada nije bolestan, itd. možete da uživate u poenima koji nisu viđeni u svetu tenisa. A što se tiče veličine, pa ja ne znam, gospodine Vilanderu, da je ijedan teniser u istoriji tenisa imao poena VIŠE od drugog i trećeg zajedno, a jedan od njih važi za najvećeg SVIH vremena (znate na koga mislim)...stavarno, gospodine Vilanderu, da li bi pristali da se podvrgnete nekom od psiholoških, kognitivnih testova, testu inteligencije, karaktera i slično. Nešto sa Vama nije baš kako treba. Pozdrav i želim vam sve najbolje. Uzgred...gde je ona lepa žena, Anabel Kroft? Ne viđamo je od pobede Đokovića nad Federerom, kada je krajnje nesmotreno izjavila: "...Federer je bio previše nervozan (čitaj uplašen), a sa druge strane mogli ste da osetite Novakov čelični karakter...". A, da...pravu Novakovu ljudsku veličinu nećete naći u njegovim rečima, već delima: uz muzičku želju, Mareju želimo srećan rođendan uz najveći mogući poklon, a uz njega i svim Englezima koji su bukvalno plakali od sreće (Vimbldon)...Novak the merciful.

presheva

pre 7 godina

ja ne razumem ove neke kao legende jes da novak nije osvojio to al za da je medju 5 najboljima jes prema njima ne znam sta treba sve da radi pa bude medju najboljima sada umesam malo futbal koliko su frustrirani ovi iz sveta recimo da ih pitas za messi jel najbolji futballer ikada receice da pa prema vakvim izjavima mnogima onda nije ni messi ni cr najbolji ikada nisu osvojili ne svetkso ni evropsko a ni onaj latinsko amerikansko pervenstvo ja volim sport i novak meni jako omiljen covek kao prvo je fer sportista ko drugo igra srcem izvanredno covek a uvek sam navijao za Rafa tako da srece novaku a ipak zelim rafa da osvoji

monden

pre 7 godina

Da ne postoji, ovog čoveka bi trebalo izmisliti.Ako ni zbog čega drugog, ono bar zbog "Nolovih" napaljenih brđana i fanova.Toliko im pomera d.pe sa svojim izjavama o Novaku da je to HILARIOUS

?

pre 7 godina

@Rogi Obrenovac
Ma kakvi, Kuerten nije znacio puno svetu tenisa, Moja takodje, ali ti si eto znacajan i bez tvojih komentara bi tenis tesko opstao. Kuerten je jedan od najboljih u istoriji na sljaci, a i na brzoj podlozi bi vecinu danasnjih "velikana" pomeo, a to sto si ti neznalica je samo tvoj problem.

Zes

pre 7 godina

Pit Sampras ga nikada nije osvojio, pa je među najvećima, ako ne i najveći. Isto važi i za Moniku Seleš i Vimbldon. Tako da... samo pomalo. Sve i da Đoković do kraja karijere ništa ne osvoji, jedan je od najvećih tenisera svih vremena. Istina boli, zar ne?

Prometej

pre 7 godina

E ako i osvoji Rolangaros ali ne osvoji Sinsinati i onda nece biti jedan od najvecih svih vremena... jel tako, vilenjaku vilandere ha ha ha... Pozdravlja te Put Sampras.


Jos kad bi ti odlucivao o tome, teniska minijaturo.

"Sta bi dao da si na mom mestu... da te mrze a da ti se dive"...

Par saveta za srećan život

pre 7 godina

Nadam se da Djokovic nece da osvoji RG, jer ne mogu vise da slusam, niti gledam glupave naslove vezane za ovu iritantnu licnost, koji je predstavljen kao svetac, Bog otac i kao Tesla. Samo malo da odmorimo od bolesnih fanaticnih navijaca Novaka Djokovica, kao i privatnog zivota ove persone, pa bar neki mesec, dva...koje bi to zadovoljstvo bilo...

(Maki, 16. maj 2016 14:34)

Ni ja nisam srećan zbog Novakovih "vatrenih navijača" koji ga vole više nego svoje najrođenije, ma, više nego Tita!
Ali neka su oni srećni.
Tebi se čudim! Koliki mazohista moraš da budeš pa da redovno čitaš vesti koje te ne interesuju o osobama koje te iritiraju?

Joc@

pre 7 godina

Mats priča prema onome kako svet u kome on živi funkcioniše.
A to je da si dobar samo onoliko koliko pobeda imaš. A nije.
Dobar si onoliko koliko dobro radiš svoj posao. Ako ga radiš najbolje,
najbolji si (ili najveći, kako se izrazio). Makar ne imao ni jednu pobedu.
A prema ovome (koliko dobro ''radi'' tenis), Nole je najbolji teniser
svih vremena. A možda i najbolji sportista svih vremena.

long live the king

pre 7 godina

Volela bih da mogu da procitam komentare Svajcaraca kada pobedjuje ili gubi Federer (ne volim ga, samo da se zna). A najvise zbog toga sto je ovakvo pisanje nekih ih Srbije (ne znam kako bih ih nazvala) toliko postalo puno mrznje i zlobe da je to prosto neverovatno. Meni je pre svega najbolji onaj koje iz ove zemlje, bilo kojim sportom da se bavi, pa onda neko drugi. Nasa zemlja je mala i nema mnogo tako superiornih sportista kao sto je Novak, ali po nekima to nije dovoljno da bi ga voleli. Pa sta ako je bio nervozan? Zar to svakom od nas ne moze da se desi? Danas sam prsla na poslu i da sam mogla vristala bih. A zamislite da ste igrali dva naporna meca i svesni ste da u finalnom mecu ne mozete pokazati najbolje izdanje a svesni ste da ste bolji od protivnika (mnogo bolji, ma sta Novakomrsci rekli na to). Pravi navijac voli sportistu ili klub i kad pobedjuje i kad gubi. Ja ga volim jer su mnogi protiv njega, Mary se prosetao do finala a koliko je teze bilo Novaku? Samo to kad uporedimo nije fer.

Madjo

pre 7 godina

I bez Rolan Garosa je Novak među najvećima. Ni Pit Sampras nije osvojio RG pa je drugi najveći igrač u istoriji trenutno. E pa, Novak je već treći najbolji u istoriji odmah iza njega i Federera, a ubrzo će biti i prvi.

Tundta

pre 7 godina

Ovog neandertalca bi neko trebao da informuse da je Djokovic vec nekoliko godina "jedan od najboljih svih vtemena"... ha ha ha ....


Smesan lik.

Pikadili

pre 7 godina

Takvih kao ti u istoriji tenisa je nekoliko desetina.

A takvih kao Novak je.... PA SAMO NOVAK :-)


To njega i "svrbi". Jos dugo godina ce te propalice moci da "uzivaju" u Novakovim rekordima.

srx

pre 7 godina

Novak osvoji RG.
-Treba bar tri puta da ga osvoji da bi bio medju najboljima.
Novak osvoji RG tri puta.
-Treba bar cetiri puta da ga osvoji da bi bio medju najboljima.
Novak osvoji RG cetiri puta.
-Novak treba da osvoji kalendarski GS da bi bio medji najboljima.
Novak osvoji kalendarski GS.
-Novak treba malo manje osjecanja da pokazuje da bi bio medji najboljima. Malo vise Zapadne kulture. Malo vise Svedski da prica. Malo ime da promjeni u Mats. E, kad bude ja...tada ce biti medju najboljima.

Perfidno nipodostavanje svega sto dolazi sa Istoka i Juga Evrope Mats vise i ne moze da sakrije. Brateeee...dosta je.
Nekad smo pitali Detroit kako se prave automobili...bilo nekad. Tako je i sa Svedskom. Ko vise pita vas ista o tenisu? Mozda truli Eurosport.

Tuzna u dijaspori

pre 7 godina

Mnogo me zanima kako Jumko izgleda, ali stvarno! Mora da je "zesci" frajer kad je jadan, ovoliko iskompleksiran. A verovatno ni fakultet nije zavrsio, ko zna da li i posao ima, a od jednog tipa cula sam da ne moze devojku da nadje vec 7-8 godina.

Milan

pre 7 godina

Ne znam, plašim se da će Novak ponovo ostati bez goriva u završnici RG. Veliki je šampion, igra svaki turnir do kraja, ne kalkuliše kao neki. Ne može računati na pomoć Francuza u tom smislu, gurnuće ga kao poslednjeg da igra u 1/4 finalu, nešto kao prošle godine.
Zaista ne znam koliko mu je ostalo u rezervoaru, rekao bih po onom juče ne previše. Nadam se da grešim.

Bolje

pre 7 godina

Znate sta, Novak igra pod pritiskom da osvoji RG jer mu to nedostaje, i sgodinama raste pitisak pa je sve teze. Na drugu stranu Marej dolazi na RG sa dobrom igrom, samopouzdanjem i bez ikakvog pritiska, od njega se mnogo ne ocekuje, tako da mi je on mozda i favorit broj 1 na RG. Ovo govorim kao strastveni navijac Novakov, i nebih volio nikako da se desi, jer kad bi marej uzeo RG do kraja karijere bi sigurno uzeo i AO tako da bi imao zlatni slem, sve po 1 titulu ali jbg.

Svete

pre 7 godina

Svete
Mislis da je Agasi igrao u Federovo a ne Samprasovo vreme ? Djokovic je vec sada ispred Samprasa, a sto se tice Wilandera njemu su do juce Borg i Sampras bili jedni od najvecih, izgleda da se to odjednom promenilo ?

anica

pre 7 godina

Novak je vec sada medju najboljima u istoriji, taj RG nije neophodan za to vec za trku za NAJBOLJEG u istoriji, kako god od tebe je miljama daleko po kvalitetu iako ga imas 3. Vrednija su Novakova 3 VB, nego tvoja tri Garosa.
Nije mi jasno kako ovako kaze kao sto mi nije jasno na osnovu cega Marej nije medju 20 najboljih svih vremena, ko je to ispred njega.
Napred Nole...imas sansu ove godine sve da zacementiras i zatvoris usta svima.

lex speciallis

pre 7 godina

Evo ga "strucnjak"...Pamtim kraj 80-tih kada nije bilo kablovske kada smo na zgradi imali satelit, i 6-7 kanala,stari dobri MTV,Sky Movie's,RTL i RTS-ova sva tri kanla,a medju njima i veliki brend Eurosport!Prosto mi nije jasno da mendzment ove velike i respektabilne kuce dozvoljava ovo sebi, inace cenim ih i danas, verovatno nece niko od zvucnijih imena iz sveta tenisa koji vec imaju vise nego dovoljno novca da se "mlati" analizama. Ali ok. Iskreno voleo bih do RG jedan tekst-osvrt Sase Ozma,na sve vidjeno u Rimu i Madridu, ne mora da predvidja, tekstovi su mu sjajni pa se iz njih sam zakljucak namece, da procitam nesto analiticki tacno, normalno, objektivno, kao i uvek.Komentara na sajtu gde se objektivno analizira Novak je sve manje(sa obe starne), a i sto da ocekujem nesto do komentatora, kad Vilander "profesionlac" ne zna gde udara,a ni komentatori poput mene, ne mogu ni objektivno ni tacno nikako da analiziraju Novaka i njegovu igru,poput OZMA! P.S.Ajmo OZMO,pozz za tebe!!!

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Po njegovoj prici Pit Sampras ne spada u najbolje tenisere svih vremena. Mozda je po njemu Agasi bolji teniser zato sto ima sva 4 GS, i ako je Pit u svim ostalim parametrima bolji. Sta ce sve ovaj covek da lupi, i za sta ga samo placa Eurosport nije mi jasno. Ako cemo posteno u svetu tenisa se najvise vrednuje osvajanje Vinbldona, dok su RG osvajali neki teniseri koji nista drugo nisu osvojili, a opet neki umetnici tenisa su ostali bez njega ili su ga jedva nekako jednom osvojili. Velicine poput Samprasa, Bekera, za sada i naseg Noleta, ostale su bez RG, pa i Federer ga je jedva nekako igrom prilike osvojio, dok su Kuerten, Moja i ko zna koji jos sve igraci koji nisu znacili svetu tenisa znacili puno, podizali su ovaj pehar.

777

pre 7 godina

Mnogo zavisi od rasporeda. Ako na jednoj strani ima protivnika koji se sastaje sa lakim luzerima, igracima slabije rangiranih od sebe koji su dosli jer je neko veliko ime izubilo neki mec, neko preda mec , ako ima dan vise odmora od Novaka a Novak ima teze protivnike, igra satima u cetvrt i polufinalu...onda dodje u finale mrtav umoran..kako onda da osvoji RG?? Jednostavno, moraju kockice da se sloze do finala. Ako udje odmoran u finale..tu nema NIKO sta da trazi. Uz to kisa, pa pomeranje meceva gde opet moze da se igra bez veceg odmora...sve je to lutrija. Ja se licno nadam da nece imati kao br.1 tezi put od protivnika. Ako to bude sve normalno..Novak osvaja RG.

Nebojša

pre 7 godina

Djokovic je vec sada najveci svih vremena. Zatim slede Sampras, pa Federer, pa Nadal. Mrzim ga, pljujem ga i tek cu da ga pljujem, jer je nekulturan i dere se na decu, ali sam i realan, za razliku od vas botova!
(Jumko, 16. maj 2016 11:02)

Ti samo možeš da šalješ više komentara nego do sada a da ga više pljuješ to ne možeš jer si već odavno dotakao dno i ti i tvoji pajtaši niže teško možete pasti tvoji komentari više nikog ne dotiču samo ti lupe minus a neki ni to i nastave dalje.

texo

pre 7 godina

AKO osvoji RG onda postaje "JEDAN OD najboljih svih vremena",što znači da po Vilanderu Novak još uvek nije ni u konkurenciji za najboljeg svih vremena pored 11 GS, 5 Masters kupova i 29 Mastersa već mu treba RG da bi se smatrao JEDNIM OD najboljih svih vremena.

Melenci

pre 7 godina

i nije toliko vazno,ali Vilandera je odavno preskocio,sto je jedna mala stepenica ka vrhu.Zato kao ozbiljan covek treba o Noletu da govori sa vise postovanja,a manje sumnjicavosti i favorizovanja Marija.Uostalom zar je toliko vazna Vilanderovo misljenje?Moze da ga ne voli,ali demanti su u vidu titula koje Nole vec ima i koje ce svakako doci.Malo je vremena za odmor pred RG,ali jedno sam sigurna da nece biti kao u Rimu.Nole mora da se smiri,da mu sitnice ne odvlace paznju,da stalozeno ulazi u gemove.Nole je vec u drustvu najvecih,po broju titula,a u nastavku karijere je samo pitanje kada ce prestici Rodzera.

Nenad

pre 7 godina

Za mene je najveci! Kolko puta me je samo obradovo...svaka mu cast, mozda ce ovaj vilander za par godina drukcije pricati kad nole pred kraj karijere bude ladno po 3.-4. put osvajo i RG....

nikola

pre 7 godina

Smeh od coveka,cudi me za Eurosport da mu vec nisu urucili otkaz zbog losih analiza ne samo Noleta nego i drugih tenisera.Covek kao da se ceo zivot bavio klisom.

Samo lagano

pre 7 godina

Pustite Matsa molim vas, svi znamo da mu Novak nije simpatican. Da li neko ima mozda ideju zasto je Novak ovoliko nervozan na ova 2 zadnja turnira , a pogotovo u Rimu.

Pritisak zbog RG ili sta??????

dule

pre 7 godina

vilander je poznat po tome koliko ne moze da svari NOVAK-a! Ne mogu ni da izgovorim na srpskom, zbog politike, ali LET'S GO NOLE, LET'S GO!!!!

mikele

pre 7 godina

misljenja sam da je nole zestoko pogresio sto je igrao madrid i rim..jedan je trebao preskociti da bi bio svez za pariz!ovako je nadalu i mareju dao krila.jednom pobedom u finalu a drugom neizvesnim mecom .

Footbal fan

pre 7 godina

Prijatelju, najveci problem je sto si ti za istoriju nista i takvih ce biti koliko hoces al Djokovica nece. Takmicice se Djokovic i za sto godina jer ne moze svako naredjati 42 pobjede niti 9000 razlike, ili najbolji protiv "najboljih" u medjusobnim duelima, zatom najbolja godina ikad i jos mnogo sta.. Svako dobro, al tvoja rijec ne vrijedi nista. U zdravlje!

Kopro

pre 7 godina

Vilander je nahvalio Novaka, ali to je ono što mora da uradi, pošto je neprikosnoven, ali da je iskren nije. N je vec jedan od najboljih u istoriji, ako osvoji RG, bice najbolji svih vremena 100%

Stanimir Branimir

pre 7 godina

Glupost. Po toj logici ni Sampras, koji je do dolaska Federera smatran najboljim u istoriji, nije među najvećima. A on nema ni finale RF. Mislim da ima samo jedno polufinale.

anica

pre 7 godina

Karlos Moja...RG titula, 4k VB, PF Usopen, F Aopen
Gustavo Kuerten...3 titule na RG, 4kolo na VB, US openu, i 3kolo Na Aopenu.
Nema smisla pripajati ih vrhu. Ironija je veca sto su obojica bili prvi na svetu, a jedan Marej nije.

Vera

pre 7 godina

Pa dobro,Novak će osvojiti RG,pa će valjda konačno prestati priče tko je najbolji ikad.Mene ne dira ništa od toga što priča Vilander,hvalio Novaka ili ne,svejedno mi je,pošto ga je Nole davno prešišao u svemu.A i ne mislim da je nešto toliko loše i rekao,opustimo se....

anica

pre 7 godina

(Rogi Obrenovac, 16. maj 2016 18:54)
Molim Vas objavite mi komentar!
Nista nisu uradili, bruka i sramota. To je velika razlika izmedju podloga i to ih ne svrsata u najvece. Mozes onda da zamislis gde je Novak!!!
Ono sto mene zanima jeste kako je jedan Safin bio prvi, a Marej ne moze, pa normalno kad igra u konkurenciji od 81 mastersa i 42 slema. Mogu da potpisem da bi Marej pobedjivao sve iz tog perioda, potcenjen je mnogo kao teniser, i to nije fer. SAM JE NA CETVRTOM MESTU! Da ne moze da udje medju 20 u istoriji, smesno!!! Da nije mozda Boba Zivojinovic ili ovaj Cilicev trener bolji? SMESNO!
Sto je jos gore, Marej ima DC, OI, 12 mastersa, 2 GS, 5finala AO, i tri PF Pariza...u vreme Noleta Rafe Rodje. Njih trojicu je dobio oko 30x. Nadju se uvek da pametuju, samo da omalovaze Noletovu konkurenciju. Nista novo, bice sve reseno 5.juna.
IDEMO NOVACE DJOKOVICU!

Agasi

pre 7 godina

Vilander kao vrhunski spin doktor počinje da pumpa breme favorita Đokoviću pred RG. Da je Novak pametan pa da ne čita ništa od toga nego samo dobro da se odmori i naspava i regeneriše pred naporan RG. Dosta će zavisiti od žreba. Bilo bi dobro da ne bude polufinale sa Rafom a finale sa EM. Pa ako se desi kao prošle godine zbog lošeg vremena koje najavljuju biće pomeranja termina, a onda bez dana pauze se igra finale. I prošle godine da je imao dan pauze uzeo bi RG ali mu je jednostavno falilo energije. I zato Nole pusti svoj um i ruku i sa puno samopouzdanja koje ti ne nedostaje idemo do kraja.

Dorćolac

pre 7 godina

Postoji u krugovima ljubitelja plovidbe mišljenje da su jedriličari škrti ljudi. A kada se na to doda da jedriličar skupla patrljke sapuna, pa kada skupi pedesetak, pravi grudvu za jedan novi - polovan sapun. Tako je igrao tenis gospodin. Škrto,do ljigavosti. Neću da kažem da je gospodin ljigav, jer to ne bi bilo lepo. Odakle dune vetar onoga ko ga plaća, tuda mu i ide jedrilica. Tako deluje i kada intervjuiše, najbolji je klimač glavom! Imam stav da gospodin nema stav. Nema dalje!

rosonero

pre 7 godina

ne može da postane najbolji jer ovde na sajtu kažu da i da osvoji 25 gren slema , opet ce fererer biti najbolji svih vremena !! a što se tiče vilandera on je klovn ali bojim se da je ovog puta u pravu , jer ce posle na svaku diskusiju biti ' e da je osvojio roland garos'. ali isto tako mislim da bi ove godine prioritet trebao da mu budu olimpijske igre jer za garos ima još 2-3 god , možda i više ! ali siguran sam dace novak sve to rešiti u svoju korist.

igorpl

pre 7 godina

rece covek koji je prokockao i propio sve sto je zaradio od tenisa i sada se ponizava kao komentator i navija za one koji vise love kanu....

alex

pre 7 godina

Tolikoo, tolikoo zelim da Nole osvoji RG ove godine! On je doktor ove igre i zasluzuje to. Novače uz tebe smo svim srcem. IdeMoooo legendooo!!!

mick

pre 7 godina

ovaj gospodin nije osvojio vimbldon npr koji je najznacajniji trofej u tenisu pa sebe moze da svrstava u velikane. Novak ima 4 GS vise od njega tako da je on celu klasu ispod Novaka i ne vidim odakle njemu pravo sa komentarise Djokovica i baca ove maliciozne komentare. hoce da mu nabije pritisak ocigledno. ma samo cepaj Nole.

Geord

pre 7 godina

A tebi jedno 7 slemova da bi bio na noletovom trenutnom nivou prema tome nisi kompetentaan da o tome govoris.Novak je već odavno medju najvećima.

Bg

pre 7 godina

Među najvećima već jeste, ali da bi bio najbolji među najboljima naravno da mora da kompletira sve slemove. Novak je osvojio sve Masterse na šljaci, igra jednako dobro na sve tri podloge, ali eto... još uvek nema RG. Toliko polu finala i finala i uvek mu isklizne iz ruku trofej u Parizu.
Novakova forma me ne brine pred ovaj RG, motiv svakako ima, ali nervoza koju je pokazao u Madridu, delom, i na svim mečevima u Rimu me zaista brine.
Moguće je da je privatni problem u pitanju, ili to ili je nervozan upravo zbog RG.

dimitrije

pre 7 godina

Ostavimo antipatije ka Vilanderu po strani. Ovde se prica samo o poziciji broj jedan na listi najvecih. Trenutno je Nole iza Samprasa, Nadala i Federera. Da bi mu ceo svet priznao da je prvi treba mu RG i još tri, četiri gren slema.

kaokakao

pre 7 godina

Kad se sjetim 2008. i Australian Open-a, bio sam neizmjerno srecan. Niko nije tada pominjao ove silne titule. I dugo se cekalo na taj drugi gren slem, da ne bi bilo ,eto, osvojio samo jedan, to moze svakome da se desi. Danas kad ima 11, e sad nam malo, pa bi smo 18 slemova, 40 mastersa, olimpijadu, preko 400 nedelja na prvom mjestu, Rolan Garos... A Vilandera necu da komentarisem.

zinjo

pre 7 godina

Ova izjava mi deluje kao dodatni pritisak na Novaka pred RG . Pokusavaju sa svih strana da ga destabilizuju. Novak je vec medju najvecima,a za tri godine bice i zvanicno najbolji teniser svih vremena !!! Idemo Nole majstore po RG.

U zdravom telu, zdrav duh

pre 7 godina

Budimo realni, Šveđanin i Jumko, te ostali "iskreni" ljubitelji srpskih tenisera, su rekli svoje.
I meni bi bilo drago da naš Nole pokuša da pročita jumkovske jednosložne komentare, pa da postigne tu finoću, tu tišinu i tu skromnost kao, recimo, najbolja, afroamerička teniserka Serena Vilijams. Prosto kulture radi, anglosaksonske.
Meni su, kao i Jumku i Macu i ostalim uspešnijim sportistima, uvek draži nemački, hrvatski, engleski, švedski, a posebno albanski, makedonski, crnogorski i bošnjački teniseri - i nikad ih ne bih pljuckala sa Olimpove visine, dapače...

Goran

pre 7 godina

Gluposti ! Pitanje je tko je najbolji igrac tenis u istoriji a ne tko ima najvise GS titula. Da li se uopste sjecate na primjer B. Borga on je sa 26 godina prestao da igra tenis a ima 12 GS titula. Zasto je on slabiji igrac od danAs aktuelnih igraca koji igraju do 35 godine i normalno imaju gotovo deceniju duzi igracki staz od njega.

Knez

pre 7 godina

Danas svako moze da prica...to je razlika izmedju tvog i ovog danasnjeg vremena. Takvima kao ti bi svet presudio u tvoje vreme...nazalost, danas vise ne znamo sta je moral, a ti ne znas ni gde si supalj... al' pokazace ti Nole...kad te nabije ;)

znalkos

pre 7 godina

Ako je uslov da bi bio među najvećima da osvoji RG, onda nikada neće biti među najvećima. Ali ja mislim da je već sada među najvećima.

gradinar

pre 7 godina

Novak je svakako među najboljima, ali nije još uvek najbolji, neće biti čak i da osvoji RG.
Treba mu još jedan GS (bilo koji) i biće u top 5 SVIH vremena po apsolutno SVIM relevantnim i uporedljivim kriterijumima. One je i sada po nekim kriterijumima prvi, ali po nekim drugim kriterijumima je tek sedmi...
Da bi bio baš najbolji, treba da bude ovako uspešan još dve godine. Verujem da će tako biti.

pribil

pre 7 godina

Nije tacno. Sampras, konors, mekinro, nemaju RG pa su medju najvecim. Lendl nema wimbldon. Nole je po svim parametrima vec mozda u top 3, a sigurno u top 5 svih vremena. 19 GS finala, 11 titula, 29 mastersa, 64 titule total, 199 nedelja no.1, procenat pobeda i poraza, broj pobeda nad top 10....

Branko

pre 7 godina

Dobro,sta jedan Vilander "misli i zeli" Novaku to je uopste poznato!Ali stvarno sramno je videti kako se 1. Teniser sveta ne postuje uopste i to na turniru koji je osvajao 4 puta!Ne znam u cemu je problem bio da se mec prekine na nekoliko minuta,malo stavi suve sljake da upije vlaznu,srede linije i nastavi se dalje!Jasno je da Novak nije mogo da se krece kako je zeleo upravo zbog toga!Naravno to ne moze da umanji Marijevu dobru igru,bolje se snasao u tim uslovima i zasluzeno slavio!Nadam se da kisa nece uopste padati na RG :)

ja ovako

pre 7 godina

svi znamo da je Mats samo jos jedan svedski srbo hejter a tamo rastu ko pecurke... ne znam zasto ali nije ni bitno. isto tako znamo da ako je ovo sto prica iole istina onda ni Veliki Pete Sampras ne moze ni da primirise medju ALL STARovima jer nije ni priblizno uspjeha imao na pariskoj zemlji koliko ima recimo Nole koji je igrao nekoliko finala za razliku od Peteovog jednog bijednog polu-finala 1996g.
Tako da se iz ovoga da zakljuciti da je mali Mate samo glasnogovornik Federerovog lobija koji sluzi samo za nabijanje pritiska na Noleta pred svaki vazniji turnir a sve u pokusaju da se on sprijeci u osvajanju vise GS titula i Zlatnog slema i tome slicno, kako bi veliki teniser a mali covjek Rodzer ostao najveci zauvjek.
ionako svi znamo da rodzer igra tenis samo zato da bi otezao Rafi i Noletu da ga preteknu po broju titula i tome slicnih rekorda!

Stara kuka

pre 7 godina

@trepca
Haha vi srbomrsci takvog nemate ni na sony-ju.11 jeste manje od 14 i 17 ali je i veće od 10,9,8,7...kme kme ups pa vi ni to nemate

no1

pre 7 godina

Nije smak sveta i ako Nole ne uspe ove godine. Imaće još dve, tri šanse u Parizu sigurno. Nije smak sveta ni ako nikad ne osvoji RG. Već sada je jedan od najvećih svih vremena i da sutra ode u penziju. S tim se ceo svet slaže. Onaj koji to negira, ne živi u realnosti. 11 slemova, 29 mastersa, 5 finalnih mastersa, 200 nedelja no1, pozitivan skor sa svim svojim najvećim rivalima! Više nego dovoljno gospodo! Toliko.

Joc@

pre 7 godina

@SAR
Kako bi to bilo da tortu stave na posluzavnik? Ruzno. Je l' tako?
A Nole je razuman i srdacan i prema tome i susretljiv.
A ovo sto pitas? Pa ocekivani garnirung predstave.

Borisav

pre 7 godina

Dok god ne vrati napadacku igru iz 2011. godine nece osvojiti RG.Jednostavno sa defanzivnim pristupom nije moguce dobiti sedam mečeva uzastopno na sljaci gde mecevi pa i oni najkraci traju minimum 2h.Zato...Nole slobodno kroz lopticu i u penjanju do kraja !!!

almeida

pre 7 godina

Samo da Novak bude srećan i zadovoljan svojim životom, tada će da stižu i nove pobede. Znači, samo opušteno, ništa nije pod moranje. Dovoljno je da ima želju da nastupi na turniru, to je smo igra. U životu sve dođe na svoje

šveps bitter lemon

pre 7 godina

Ovaj izgleda ima neki problem sa Novakom! Kada izvestava uvek je na strani Novakovog protivnika. Neverovatno pristrastan covek.

Kiklop

pre 7 godina

Ne sikiraj se rodjeni, za mjesec dana će i ta izjava biti prošlost,a za 6 mjeseci ćeš prestati davati izjave. Drži se ti ženskog tenisa.

Simkee

pre 7 godina

Zamislite,Novak dominira vec dugo i osvaja skoro svaki turnir na kom se pojavi,ima bolji skor i od Nadala,Federera i opet to po Vilanderu nije divoljno da bio medju najboljim igracima svih vremena...

Verkica Zverkica

pre 7 godina

Novak je i dalje najbolji na svetu ubedljivo, svako ima pravo na umor ponekad, bolji je od Marija na sljaci, tacka. A vidim pominju Vavrinku koji ove godine ne moze nikog da pobedi, ali svejedno, da Vavrinka ove godine dodje na RG nikad bolji, ne moze se desiti vise da nekoga Bog toliko pogleda, da ima takav dan i da tako igra, ne plasim se njega. Nadala jos manje, proslo je njegovo. Znaci jedino Mari, ali i od njega je bolji! Dace Bog!

RF

pre 7 godina

Pa i kad Federer nije imao RG svi su govorili da nije najbolji u istoriji, onda kada ga je osvojio su rekli da ipak ne moze da bude najbolji jer ima negativan skor sa Nadalom. Ako se tako gleda niko nikad nece biti najbolji, svi ce biti jedan od najboljih na svetu. Federer za sada vodi i u GS i u broju nedelja na prvom mestu, Novak po broju mastersa. Kada jedan teniser bude po svim parametrima bolji od ostalih ce se smatrati najboljim, jer ovako ce svako nekom naci nesto i to u zavisnosti da li ga vise gotivi ili ne. Svako ima svoje misljenje.

Mika

pre 7 godina

Ako mu opet nameste da igra poslednji u polufinalu i da se krace odmori, moze opet da izgubi finale RG (kao prosle godine protiv Vavrinke kada je imao dan manje odmora). Murray je imao srece da nije igrao sa jakim igracem do finala i bio je mnogo odmorniji.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

?@ Eto i sami kazete da bi Kuerten vecinu danasnjih tenisera pobedio na sljaci, i ja sa slazem. U cemu je poenta? Sta je uradio na ostalim slemovima i kako bi prosao sa danasnjim igracima na travi i betonu? Ako sam za Kuertena mozda bio preostar, onda za Moju nisam. Sta sam ja? Covek koji ima pravo iznese svoje misljenje, a ono je da su raznorazni prosecni igraci osvajali RG, dok su neki najveci ostali bez njega, jer je zemlja najgora podloga za majstore ovog sporta.

Bogi

pre 7 godina

Ti treba da cutis desetak godina da bi imalo veze ono sto ces reci posle toga. Nikada nidam video komentatora u bilo kojen sportu koji se nalupetao kao Vilander

Nebojša

pre 7 godina

Čovek je sigurno mislio da mu treba RG da bi ga smatrali možda i najboljim ikad jer čak ni Vilander ne može da ospori više od 200 nedelja kao prvi pa 29 mastersa 5 završnih mastersa i 11 grenslem trofeja to ga već čini jednim od najboljih.

alejandro

pre 7 godina

Nemoj Mats samo ti da priželjkuješ uspeh Novaku! Znamo koliko ga "gotiviš"! Neka uzme RG i Sinsinati i zlato na OI puna kapa! Na RG koji poćinje u nedelju biće vraški teško po Novaka! Nadal tempira formu za RG i mislim da će dostići pik baš od 22.05. do 05.06., Nišikori je sve nezgodniji i opasniji, Mari je fenomen kako je savladao igru na šljaci i mislim da je favorit br. 1 za titulu u Bulonjskoj šumi pre Novaka, iz "zasede" će vrebati mladi Dominik Tim! Objektivno najveća nepoznanica u ovom trenutku je Stan Vavrinka! Može mnogo da uradi a dosadašnji rezultati mu ne idu u prilog! Da li je taktiziranje ili nešto drugo po sredi ostaje da se vidi! Mislim da je Novak odavno skapirao šta ne sme na šljaci da radi te će shodno tome Vajda i Beker spremati taktike od meča do meča! Napred Novače! Hrabro kako umeš!

Zex

pre 7 godina

Ok strucnjaci za sve i svasta.Vidim svi ste popili probavitu ali smarate.Pustite Nivaka da igra jer covek to zna i to najbolje na svetu A vi kada zavrsite sa pametovanjem uzmite toalet papir.
Nole najbolji si!

Aleksandra

pre 7 godina

Da su svi teniseri poceli ovu kalendarsku godinu sa 0 poena na ATP listi Novak bi sada imao 3000 vise od drugoplasiranog na listi.
Neverovatno

dominus

pre 7 godina

Vilander nije ništa pogrešno rekao, osim konstatacije po pitanju Novaka, jer je Novak već sada jedan od 5 najboljih ikad. Osvajanjem RG i mogućim golden slemom, postaje najbolji ikad. Naslov nije baš u skladusa tekstom, ali razumljivo, kao i uvek.
Vilander nema Vimbldon u singlu, Novak RG ( od 5. juna će imati).

@ anica
Ako se računa istorija tenisa, Marej nije u top 20, ali ako samo open era, onda jeste.

Jole

pre 7 godina

Nadam se da ce Nole ove godine osvojiti RG.Kad bi se kojim slucajem desilo da ga nikad ne osvoji, a karijeru zavrsi sa 20 GS titula, uvek bi se nasao neko kao Vilander da kaze da nije najbolji svih vremena jer ga nije osvojio. Siguran sam da ce Nole osvojiti bar jednu titulu na RG, i da im vec jednom zacepi usta.

anica

pre 7 godina

(Borisav, 16. maj 2016 21:08)
Mora da nabaci koje kilo, kako da udara bez snage? Snaga mu treba, on jeste fleksibilan kao guma, ima sve, snage mu malo fali...ali umoran na Vavrinku i Mareja ne sme. Mora da jede.
Secate se kakav je bio 2011, mnogo jaci.

ford

pre 7 godina

Aj Novace molim se sportskim bogovima za tebe,vreme je za tvoj prvi RG,jer verujem da kad uzmes prvi to nikako nece biti i poslednji,samo da skines baksuz sa vrata i mislim da tek tada krece tvoja dominacija,da je ovo do sada bilo cisto zagrevanje..!Za mene si NAJVECI vec sad,sta drugi misle nije mi bitno!!!
Idemo Nole,samo jako!!!

Svete

pre 7 godina

Nadam se da ce Novak osvojiti nego sada barem znam da Borg i Sampras nisu jedni od najvecih ikada, ali to se opet ne uklapa sa Wilanderovom pricom kada je ranije uporno ponavljao da jesu ?

milko

pre 7 godina

Novak ima tezi zadatak nego prosle godine,to je jasno.Endi i Rafa su sada bolji,a tu su i Federer i Vavrinka.Igraci poput Tima i Nisikorija mogu biti ozbiljne prepreke.Ako sada osvoji RG,to ce biti ono pravo.

maSi

pre 7 godina

Sampras (rekorder) 6 puta prvi teniser sveta, Federer 5, Konors 5, Lendl 4, Nadal 3, a Novak, do sada, samo 4 puta. Tako da mu ni osvajanje RG, najverovatnije, ne ...

zelena trava

pre 7 godina

Meni je ova komercijalizacija GS turnira predosadna. Potenciraju je besposleni navijaci koji se pale na statistiku (npr. na CNN Sports Illustrated) i sponzori koji dizu nagradni fond u nebesa. Do skora je Pete Sampras bio najbolji teniser svih vremena, a da nikad nije osvojio RG, sto je meni bilo sasvim logicno. I da, bio je bolji od Agassija koji je osvajao na svim podlogama.
Ovo stalno trazenje dlake u jajetu u necijoj igri i karijeri je mizerno i sluzi samo da podigne citanost i stvori beskorisne debate. Kakvu tezinu u zenskoj konkurenciji ima GS titula u odnosu na Miami ili IW? Samo finansijsku, a teret igranja je jos i veci jer se na GS igra sa danom pauze izmedju meceva. Kod muskaraca jos i ima smisla zbog igre na 3 dobijena seta.