Sreda, 11.05.2016.

14:00

Rim: Novak s pola snage do osmine finala

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Mastersu u Rimu, pošto je u dva seta savladao veterana Stefana Robera – 7:5, 7:5.

Izvor:

Rim: Novak s pola snage do osmine finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Suština je u detaljima

pre 8 godina

Ja i Nole smo isti , ni ja ni on nemamo RG

(pop, 11. maj 2016 16:23)

Stvarno ima sličnosti, jednu si prepoznao. Mnogo više je razlika. Recimo, Đoković koristi mozak.

Patolog - pripravniik

pre 8 godina

@niggor Deki, mracni, fluks, Boro... Komentari u 5 min. Sve isti lik, duboko zagazio u patologiju!
(Jumko, 11. maj 2016 15:59)

Gle, ko ih (ili ga) proziva!

Mnogo iznenadjujucih résultats danas

pre 8 godina

@ "Daleko od laganice, muke tantalove, gledao sam ceo mec. Moze da prica sta ko hoce ali fali Beker u Noletovom stabu."
 (Rogi Obrenovac, 11. maj 2016 17:13)

Jedno je GLEDATI, a drugo VIDETI. Priznaj na sta si mislio kad su prikazivali N°1etovu "klupu".

PS Niko ne zapaza, ali meni se cini da ono N°1etovo drzanje za ledja ne izgleda nimalo naivno. Otuda u drugom setu i onaj smec u mrezu: nije smeo da skoci vise.

Budi iskren : on je VAS idol cim ga toliko pominjete

pre 8 godina

@ "Kralj trolova - Jumko."
 (Ejbrehem,)

A ti si odmah uz njega.

Ej, bre, ovde se komentarise tenis, a ne sta dokone, krezube babe lupetaju. Pokusajui i ti sa tenisom. Mozda ima nade za tebe.

City Girl

pre 8 godina

On i treba da odigra ovaj turnir sa pola snage. Ne treba da izgara na terenu, vec da igra koliko mu je potrebno da podigne formu za Pariz. Ako usput dođje do finala ili pobedi (sto nije nemoguće), to ce samo biti plus.

Pele

pre 8 godina

@mika mis

"Barselona? Lako je tebi... da sam samo pet minuta u tvojoj glavi..."

U pravu si! Napravio sam lapsus: napisao sam Barselona umesto Madrida. Pretpostavljam da si razumeo sta sam hteo da kazem u svom komentaru.
Ipak, nisi izneo svoj stav o mom komentaru: da li sam u pravu ili ne?

Moma

pre 8 godina

Mora da nismo geldali siti meč! Kakvih pola snage?! Zar je 7:5, 7:5, s pola snage! Malo je terbalo da meč ode u treći set i ko zna šta bi onda bilo!

ATG

pre 8 godina

Napisao sam komentar da mislim da Novak taktizira, da bi sto odmorniji dosao na RG. Dobio sam gomilu minusa, a cak i odgovore kako ima dosta izmedju turnira, pa ce se odmoriti. Ako je tako sto onda Nadal ne moze da se sastavi sa zivotom zbog tog ubitacnog tempa svake godine na sljaci. Da je i on malo pustio koji turnir sigurno bi mu telo bilo u boljem stanju. Samo sto smo mi takvi. Neka osvoji sve turnire iako je to fizicki nemoguce. Treba da se cuva i koncentrise se samo na GS, a mastersa vec ima vise nego iko ikad i ako psvoji po 3-4 godisnje je sasvim dovoljno.

Nolefan

pre 8 godina

Nekad je pametnije ćutati. Čoveče, Novak je finale protiv Mareja odigrao u nedelju i završio ga uveče oko 21h. Naravno da neće odmah krenuti za Rim, već je morao da ostane u Madridu i ispuni odredjene obaveze. U Rim je došao sigurno u ponedeljak popodne, a na trening je bio u utorak. Ne znam zašto se čudiš. Ja stalno letim avion, i u uvek sam posle toga umoran, nebitno da li let traje sat i po ili deset sati. Ali džabe je objašnjavati nekome ko ne zna da shvati. Druga stvar, nadmorska visina u Madridu i Rimu je drugačija, samim tim i loptice lete drugačije. I na kraju, šljaka u Madridu je brža nego šljaka u Rimu. I treba se priviknuti na to za 1 dan. Kod Novaka mi se danas nije svidelo kako igra ritern na drugi servis Roberta, jer je ovaj servirao samo 130kmh, a Novak je samo prebacivao lopticu bez agresivnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 11. maj 2016 15:44)

Novak je Madrid zavrsio u 21,30.Imao je vremena da u toku pre podneva uponedeljak stigne do Rima jer ne koristi redovnu liniju.Popodne je mogao na trening.Kao sto je stigao u utorak prepodne a popodne trening.Kolika je nadmorska visina Madrida i Rima?. Izmedju IW i Majamija je vremenska razlika tri sata.Izmedju Pekinga i Sangaja.Nije prelazio sa tvrde podloge na sljaku. Manja brzina ne bi trebalo da predstavlja problem.Jednostavnou ovakve meceve ulazi lezerno.Tako je i u MC usao protiv Veselog i izgubio.Naletis na nekog ko nema sta da izgubi

Mrmot

pre 8 godina

Prema broju negativnih komentara, minusa i pluseva, ovde je 8-9 hejtera koji povremeno menjaju nick. Da li su samo hejteri ili su i luzeri koji u zivotu nista nisu postigli, pa im uspeh bilo koga donosi bol i osecaj inferiornosti.

Jumko

pre 8 godina

Rekao mi je VUK da je sreo u Mongoliji onu dvojicu sto su redovno samarali Djokovica, Safina i Rodika, i da su mu rekli da ozbiljno razmisljaju da se vrate tenisu gledajuci mec ovog veterana Robera i prvog na listi!

Boki

pre 8 godina

@betangin
Eh,da je ovo,da je ono....
Slazem se da nije sa pola snage,ali bilo je logicno da Francuz ne moze ceo mec da pogadja "kao lud".
Inace,to je jedini nacin da se pobedi Novak-snazno,ravno,uz linije.I da ne razmislja o rezultatu.
Ko moze da drzi taj nivo par sati,pobedice Novaka.

Džoni

pre 8 godina

Najveći kvalitet saradnje Bekera i Novaka je što ga je ovaj naučio kako da tempira formu i da sa pola snage pobeđuje u ranim fazama turnira bez prevelike potrošnje energije! Skoro po pravilu deluje da Nole teže prođe prvo i drugo kolo i ove slabije rangirane igrače (što je privid naravno) nego kada dođe do završnice pa ubedljivo omlati Raonića, Nišikorija, Congu i co. a zdanjih godina i Rodžera, Rafu i Mareja!

Jumko

pre 8 godina

@niggor U pravu si! Samo ja pisem protiv Djokovica! E da, i u Pioniru sam ja bio na tribinama i pustao snimljene tekstove preko razglasa!

Blue Moon 16

pre 8 godina

Cemu naslov sa pola snage, kada to sigurno nije tako, pa nije on robot da sve dobija 6-2,6-2, Rober je odigrao na sve uli nista, udarao jako čistio linije i protiv toga ne može. Cekao je Novak svoju sansu i iskoristio, isto ovako je i Vavrinka igra u finalu RG, raspali pa sta bude.

Sinisa

pre 8 godina

Nevjerovatno kako znaju da budu opasni ovi igraci pri zalasku karijere...Ovaj Rober je krenuo na sve ili nista i samara ovu lopticu.

???

pre 8 godina

p.s.jumko je primer,mnogi bi voleli da medijatori ne pustaju njegove opservacije,sto bi bilo visestruko stetno i poprilicno amoralno.Covek ima apsoutno pravo na svoj stav,da voli ili ne voli koga hoce.I da to javno kaze.I da to bude objavljeno.
(sam svoj majstor, 11. maj 2016 15:10

Sta je 'jumko'?

betangin

pre 8 godina

ne bih bas rekao da je s pola snage. vrlo lako je mogao da izgubi da rober nije gresio sa volejima, da nije toliko rizikovao. novak na njegove sjajne paralele i nadahnutu igru jednostavno nije imao odgovor. dobio ga je na roberove greske, al tako to rade veliki. idemo dalje, gazi noleee

realo

pre 8 godina

Djokovic bi najvise voleo da posle svakog turnira ima mesec dana odmora i da igra odmah finale, protiv Nadala, Federera ili Mareja. Sve drugo ga smara

Krajicek uit Holland

pre 8 godina

@iskreno
Groningen leeft heel erg met onze Nole mee!
Ik volg al zijn wedstrijden (via internet uiteraard).
De laatste stand van zaken: Nole is nog maar een game van de wedstrijdwinst verwijderd.

Hartelijke groeten aan Vlissingen ;)

@Kruicek uit Holland

Vlissingen ook.
(iskreno, 11. maj 2016 14:50)
# Link komentara


Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

bole bgd

pre 8 godina

Jasno je da se Novak priprema da "odustane" od Rima. Već više puta viđen scenario. Mrzovoljan, jedva se kreće, kao bole ga leđa...
Ili danas gubi od Robera, ili će sutra objaviti da ne može da nastavi sa mečevima zbog povrede leđa.
Slično kao u MK, "slučaj" Veseli.
Jednostavno, hoće potpuno odmoran da stigne do Rolan Garosa. Sve drugo je nebitno.Tamo će rivalima pokazati ponovo ko je "glavni dasa".

kravlja balega

pre 8 godina

Ovo nije bilo sa pola snage, već 7 zarez nula tri! Francuz je igrao ko samoubica, tako da se ne može govoriti u procentima. Imaće šta da priča unucima, ono kao:"I onda opalim ja iz sve snage..."! Novak je najbolji lek za hejtere!

Neminovan pad

pre 8 godina

Tako to krene - ispadneš u prvom kolu, počnu sto i neki na svetu da ti oduzimaju servis. Nije to ništa, malo umor, zasićenje, nije se prilagodio na podlogu... Pa onda opet rano ispadanje od nekog anonimus, al' opet nije ništa strašno, i dalje je br. 1. Pa krenu pravdanja - niko nije mašina (a do juče je bio) i tome slično.
A onda krene pljuvanje i gaženje po svemu što je neko postigao kao što to sad rade s Nadalom.

K.G.

pre 8 godina

Ovo je već toliko puta viđeno. Novak igra protiv nekog autsajdera ovaj se napali, igra meč života i na kraju opet izgubi. Sa druge strane Federer na početku turnira briše pod sa protivnicima a onda ga Nole sačeka u finalu i dodeli mu tacnu. Što bi rekli de ža vu.

Nolo

pre 8 godina

Koi je ovai bre eeeejjjj! Nemo ga pustajes nolo pobedi ga bre ti si srbin nolo nasa i numes da gubis naiboljii su isto ko i ja i svi srbi eeejjjj

anica

pre 8 godina

Samo da nije nesto ozbiljno sa ledjima, sve ostalo je manje bitno.
Ovi kvalifikanti i losiji teniseri se uvek popale protiv najboljih, nije cudo sto ovakav otpor pruza Francuz, Nole je malo pospan, i on je ziv covek nije masina.
Idemo Nole! Jedva cekaju pljuvaci da krenu sa kritikama.

dostum

pre 8 godina

recept za ovo danas je vrlo prost-potpuno je poremetio (ubrzao) ritam i eto...dok 99% tenisera dobija opomene za vreme,rober je servirao za 10 sekundi,ne dajući suparniku priliku da se spremi,pošto,ponavljam,često za servis koriste mnogo duže vremena...

LOL

pre 8 godina

Ne znam što vam @jumko smeta...ja najviše i čitam komentare zbog njega, čovek je pun humora i njegovim se najsladje nasmejem nakon N01etove pobede...

marija

pre 8 godina

Cestitam svim hejterima Noletovu pobedu...au sta vas je...hitna ce danas imati pune ruke posla da vas sve sanira....cuvajte se..zdravlje pre svega.....idemooooo Nole...

goran

pre 8 godina

Nista cudno i nista novo..mislim da cemo se u buducnosti nagledati jos ovakvih meceva ,jer svaki autsajder kada izadje da igra protiv Novaka (kao Rober danas) je svestan da igra protiv najboljeg tenisera i da nema sta da izgubi,i zato uglavnom svi autsajderi igraju maksimalno hazarderski protiv Novaka, i uglavnom se svodi na taktiku udri iz sve snage pa ako krene dobro je a ako ne krene nista strasno,jer su svesni da u pozicionoj igri sa osnovne linije nemaju nikakve sanse,ali sa druge strane znaju da ako im krene servis i udarci sa osnovne linije onda imaju sanse , ja nisam gledao ovog Robera nikad dosada i prosto nisam mogao cudu da se nacudim da covek sa negde oko 100-tog mesta na rang listi moze da igra na ovako visokom nivou,ali to je ocigledno ta motivacija kada igrate protiv najboljeg ,jednostavno danas je covek sigurno odigrao mec karijere ,bukvalno mu je u vecem delu meca ulazilo sve onako kako je zamisljao i hteo, ali ipak na kraju je bilo jasno da ne moze ceo mec da igra na tako visokom nivou i da konstantno pogadja i moguce i nemoguce...sa druge strane od Noleta smo standardno navikli da igra opustenije i slabije u prvim kolima turnira ,ali danas cini mi se i nije igrao toliko lose koliko je zapravo Rober bio dobar, i zato je Novak zaista morao dobro da se pomuci i potrudi da bi prelomio neverovatno inspirisanog Robera,koji je u pojedinim momentima meca igrao kao teniser iz top-ten klase !

DrParkeNeustrasivi

pre 8 godina

Volio bih da Novak osvoji Rim, ali cak i da ne osvoji, mislim da ce mu to biti podstreh i motivacija da osvoji RG. Naravno, lako je pricati, o tom po tom.

opsta

pre 8 godina

Nadal i Fedex su ovakve igrace pobedjivali lagano kada su bili na vrhuncu. Ovo je smesno
(specnaz, 11. maj 2016 15:32)

A evo ga novi clan Jumkovog kluba.

Dragutin

pre 8 godina

Samo vi nastavite da pljujete Novaka i pišete neke komentare u rangu deteta od 3 godine, on prošle godine imao najbolju sezonu u istoriji tenisa, ove je krenuo istim putem. Mnogi ga već sada, pazi VEĆ SADA smatraju najboljim teniserom ikada, a tek će osvajati titule. Dakle samo nastavite, to je kao neka talija za Novaka. Što više glupih komentara njemu sve bolje ide u životu.

Petar

pre 8 godina

Sta ga je sprecavalo da uradi prvi trening u ponedeljak? Ima na raspolaganju Cesnu.Od Madrida do Rima 1,5 sat leta. Verovatno je skocio do MC.Pa narvano da ce protivnik da udara.Nece svaki protivnik da puni gace zato sto preko puta stoji Novak. U Madridu protiv Nisikorija je igrao slabo. Ni finale protiv Mareja nije bilo sjajno.Jednostavno sve posle AO ne igra na svom nivou
(Tenis (ne)znalac, 11. maj 2016 15:11)

Nekad je pametnije ćutati. Čoveče, Novak je finale protiv Mareja odigrao u nedelju i završio ga uveče oko 21h. Naravno da neće odmah krenuti za Rim, već je morao da ostane u Madridu i ispuni odredjene obaveze. U Rim je došao sigurno u ponedeljak popodne, a na trening je bio u utorak. Ne znam zašto se čudiš. Ja stalno letim avion, i u uvek sam posle toga umoran, nebitno da li let traje sat i po ili deset sati. Ali džabe je objašnjavati nekome ko ne zna da shvati. Druga stvar, nadmorska visina u Madridu i Rimu je drugačija, samim tim i loptice lete drugačije. I na kraju, šljaka u Madridu je brža nego šljaka u Rimu. I treba se priviknuti na to za 1 dan. Kod Novaka mi se danas nije svidelo kako igra ritern na drugi servis Roberta, jer je ovaj servirao samo 130kmh, a Novak je samo prebacivao lopticu bez agresivnosti.

sam svoj majstor

pre 8 godina

isterivac hejtera-ti ne mozes da shvatis sta je raznolikost,i ne moras,znaj,sto je vise razlicitosti napredak je brzi,sigurniji,zdraviji.Sve je podlozno promenama i varijacijama a tog nema bez neceg drugacijeg.Tako i misljenje,mora da evoluira,misao je skucena ako joj nije suprostavljeno neko drugacije vidjenje,druga ideja,pogled iz drugog ugla.Inace,jednomlje je dekadencija i fasizam,zato ne da neterba zabraniti hejtere nego ih ohrabrivati da iskazuju drugaciji stav i boriti se za to iz sve snage ma koliko nam taj stav ne prija.Nije prvi put da se pojave ovakve ideje javno sto je samo dokaz da medijatori rade svoj posao ,ma koliko se puta ja,licno i personalno,ljutio na njih....

Vera

pre 8 godina

Novak je igrao kako je igrao i bitna je pobjeda.Ljudi često zaboravljaju da nitko nije robot,pa tako nije ni Novak,ali i s lošom igrom on najčešće pobjeđuje i to je odlika najvećih. Vjerujem u bolja njegova izdanja u idućim kolima.Ideeemo,Nole P.S.Nolemrsci,žao mi vas je ako je poneki Novakov poraz jedini razlog vaše sreće,jer ste onda rijetko sretni u životu.

Nebojša

pre 8 godina

Dobro da je ovo Novak dobio u dva seta stvarno neverovatno je igrao ovaj Francuz za koga iskreno nisam nikad čuo a pogotovo je dobro igrao za nekog ko ima skoro 36 godina svaka mu čast.

Tenis (ne)znalac

pre 8 godina

Nije Novak van elementa kao što pišete, nego vi ne možete da shvatite da je čovek tek juče odradio prvi trening i još se privikava na uslove. Nebitno što ovaj lik ima 35 godina, on udara i sve snage pa kud puklo da puklo. Eno ga i Marej se muči protiv Kukuskina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Panter, 11. maj 2016 14:40)


Sta ga je sprecavalo da uradi prvi trening u ponedeljak? Ima na raspolaganju Cesnu.Od Madrida do Rima 1,5 sat leta. Verovatno je skocio do MC.Pa narvano da ce protivnik da udara.Nece svaki protivnik da puni gace zato sto preko puta stoji Novak. U Madridu protiv Nisikorija je igrao slabo. Ni finale protiv Mareja nije bilo sjajno.Jednostavno sve posle AO ne igra na svom nivou

sam svoj majstor

pre 8 godina

p.s.jumko je primer,mnogi bi voleli da medijatori ne pustaju njegove opservacije,sto bi bilo visestruko stetno i poprilicno amoralno.Covek ima apsoutno pravo na svoj stav,da voli ili ne voli koga hoce.I da to javno kaze.I da to bude objavljeno.

dominus

pre 8 godina

Mislim da Novak nema nikakvih problema sa leđima. Ovaj meč nije želeo da izgubi, ali mu se nije ni igralo. Sledeći meč bi mogao da izgubi, pa je idealno za kladioničare da pokušaju.
Ipak nije isto izgubiti od anonimusa veterana izvan prvih 100 na listi i igrača tipa Veseli, zato je Novaku bilo važno da dobije danas. Sutra....vidićemo, ali mislim da će izgubiti. Nije bitan Rim, RG je cilj.

VUK

pre 8 godina

alo stručnjaci.. Jumko &Co. vezite goblene sa švicarskim motivima...nemate blage veze sa sportom i tenisom.. Čovek imao lakši trening.. Laganini! Polako.. RG je meta!

Kol

pre 8 godina

Bogami Francuz udara za sve pare, kao da je u top10 a ne izvan 100, gori je od Karija kad ga krenu 3! I zaista nemam nista protiv komentatora sa RTS-a ali covek toliko lupeta i ima tako monotonu boju glasa da bi uspeo da uspava i Vikinge u sred bitke, lepse bi bilo gledati mec bez tona!

nemanja

pre 8 godina

Jesam li jedini koji ima utisak da se ovaj mec Noletu ne igra, i da na neki nacin daje sve od sebe da izgubi ali Robert to ne uspeva? Mislim ima smisla, sledece godine ne bi branio Rim i MK bodove, samo Madrid, ionako je velika prednost tako da i da izgubi vise dana pripreme za Rg, nece biti strasno.

Stevan

pre 8 godina

Za sve vas koji pisu da su ovo nebitni turniri a da su samo bitni RG, OI i Sinsinati: To jesu bitniji turniri od Madrida, Rima itd. ali daleko od toga da ovi nisu bitni. Jer shvatite, Nole hoce da postane najbolji u istoriji i zato mora da osvaja SVE turnire. Znamo da je to jako tesko, ali i znamo da je Nole masina i verujemo u njega. Samo napred legendo!!!

Panter

pre 8 godina

Nije Novak van elementa kao što pišete, nego vi ne možete da shvatite da je čovek tek juče odradio prvi trening i još se privikava na uslove. Nebitno što ovaj lik ima 35 godina, on udara i sve snage pa kud puklo da puklo. Eno ga i Marej se muči protiv Kukuskina.

Nolefan

pre 8 godina

Poceo je lezerno. U stilu lako cemo.Finale uMadridu zavrsio u nedelju.Tek juce stigao u Rim.Stvarno je daleko avionom od Madrida do Rima ali verovatno preko Monte Carla. A sasvim drugacija podloga u Rimu nego u Madridu. Sporija

Petar

pre 8 godina

Nije ležerno, čovek čuva snagu, tankuje, nazovite to kako hoćete.
Da on u svakom meču daje svoj maksimum ne bi imao energije da osvaja skoro svaki turnir na kom se pojavi. Nije on robot jbt!

Deki

pre 8 godina

Iako bih voleo da Nole uzme svaki turnir na kom igra, mislim da bi bilo bolje za njega da se mane ovog turnira I da se dobro odmori pred RG I ostatak sezone. Plasim se da bi mu preveliki napori ovde oduzeli mnogo energije koja ce mu biti neophodna na RG-u.

Pele

pre 8 godina

Boze, kako je ovaj Viskovic subjektivan.

Kaze: "Novak se nije pripremio" ili kako vec "nije se prilagodio na Rim."
- sljaka u Barseloni; sljaka u Rimu.
- dva sata leta avionom od Barselone do Rima. Ista casovna zona.
- u nedelju relativno lako odradio Barselonu. Imao dva dana odmora do danas.
- igra protiv 36-ogodisnjeg veterana.

`Ajde da je sa betona u Americi promenio casovne zonu i presao na sljaku u Evropi, pa da ima smisla ovo sto prica Viskovic. Sramota!

isterivac hejtera

pre 8 godina

IZOLOVATI HEJTERE!!!! NE ODGOVARATI,
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!!!! OSTAVITE IH SAME!!!!!!!

1) prepoznati hejtera/provokatora
2) primeniti gornje uputstvo

isterivac hejtera

pre 8 godina

IZOLOVATI HEJTERE!!!! NE ODGOVARATI,
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!!!! OSTAVITE IH SAME!!!!!!!

1) prepoznati hejtera/provokatora
2) primeniti gornje uputstvo

Stevan

pre 8 godina

Za sve vas koji pisu da su ovo nebitni turniri a da su samo bitni RG, OI i Sinsinati: To jesu bitniji turniri od Madrida, Rima itd. ali daleko od toga da ovi nisu bitni. Jer shvatite, Nole hoce da postane najbolji u istoriji i zato mora da osvaja SVE turnire. Znamo da je to jako tesko, ali i znamo da je Nole masina i verujemo u njega. Samo napred legendo!!!

Dragutin

pre 8 godina

Samo vi nastavite da pljujete Novaka i pišete neke komentare u rangu deteta od 3 godine, on prošle godine imao najbolju sezonu u istoriji tenisa, ove je krenuo istim putem. Mnogi ga već sada, pazi VEĆ SADA smatraju najboljim teniserom ikada, a tek će osvajati titule. Dakle samo nastavite, to je kao neka talija za Novaka. Što više glupih komentara njemu sve bolje ide u životu.

K.G.

pre 8 godina

Ovo je već toliko puta viđeno. Novak igra protiv nekog autsajdera ovaj se napali, igra meč života i na kraju opet izgubi. Sa druge strane Federer na početku turnira briše pod sa protivnicima a onda ga Nole sačeka u finalu i dodeli mu tacnu. Što bi rekli de ža vu.

Panter

pre 8 godina

Nije Novak van elementa kao što pišete, nego vi ne možete da shvatite da je čovek tek juče odradio prvi trening i još se privikava na uslove. Nebitno što ovaj lik ima 35 godina, on udara i sve snage pa kud puklo da puklo. Eno ga i Marej se muči protiv Kukuskina.

kravlja balega

pre 8 godina

Ovo nije bilo sa pola snage, već 7 zarez nula tri! Francuz je igrao ko samoubica, tako da se ne može govoriti u procentima. Imaće šta da priča unucima, ono kao:"I onda opalim ja iz sve snage..."! Novak je najbolji lek za hejtere!

opsta

pre 8 godina

Nadal i Fedex su ovakve igrace pobedjivali lagano kada su bili na vrhuncu. Ovo je smesno
(specnaz, 11. maj 2016 15:32)

A evo ga novi clan Jumkovog kluba.

marija

pre 8 godina

Cestitam svim hejterima Noletovu pobedu...au sta vas je...hitna ce danas imati pune ruke posla da vas sve sanira....cuvajte se..zdravlje pre svega.....idemooooo Nole...

anica

pre 8 godina

Samo da nije nesto ozbiljno sa ledjima, sve ostalo je manje bitno.
Ovi kvalifikanti i losiji teniseri se uvek popale protiv najboljih, nije cudo sto ovakav otpor pruza Francuz, Nole je malo pospan, i on je ziv covek nije masina.
Idemo Nole! Jedva cekaju pljuvaci da krenu sa kritikama.

Kol

pre 8 godina

Bogami Francuz udara za sve pare, kao da je u top10 a ne izvan 100, gori je od Karija kad ga krenu 3! I zaista nemam nista protiv komentatora sa RTS-a ali covek toliko lupeta i ima tako monotonu boju glasa da bi uspeo da uspava i Vikinge u sred bitke, lepse bi bilo gledati mec bez tona!

Petar

pre 8 godina

Sta ga je sprecavalo da uradi prvi trening u ponedeljak? Ima na raspolaganju Cesnu.Od Madrida do Rima 1,5 sat leta. Verovatno je skocio do MC.Pa narvano da ce protivnik da udara.Nece svaki protivnik da puni gace zato sto preko puta stoji Novak. U Madridu protiv Nisikorija je igrao slabo. Ni finale protiv Mareja nije bilo sjajno.Jednostavno sve posle AO ne igra na svom nivou
(Tenis (ne)znalac, 11. maj 2016 15:11)

Nekad je pametnije ćutati. Čoveče, Novak je finale protiv Mareja odigrao u nedelju i završio ga uveče oko 21h. Naravno da neće odmah krenuti za Rim, već je morao da ostane u Madridu i ispuni odredjene obaveze. U Rim je došao sigurno u ponedeljak popodne, a na trening je bio u utorak. Ne znam zašto se čudiš. Ja stalno letim avion, i u uvek sam posle toga umoran, nebitno da li let traje sat i po ili deset sati. Ali džabe je objašnjavati nekome ko ne zna da shvati. Druga stvar, nadmorska visina u Madridu i Rimu je drugačija, samim tim i loptice lete drugačije. I na kraju, šljaka u Madridu je brža nego šljaka u Rimu. I treba se priviknuti na to za 1 dan. Kod Novaka mi se danas nije svidelo kako igra ritern na drugi servis Roberta, jer je ovaj servirao samo 130kmh, a Novak je samo prebacivao lopticu bez agresivnosti.

betangin

pre 8 godina

ne bih bas rekao da je s pola snage. vrlo lako je mogao da izgubi da rober nije gresio sa volejima, da nije toliko rizikovao. novak na njegove sjajne paralele i nadahnutu igru jednostavno nije imao odgovor. dobio ga je na roberove greske, al tako to rade veliki. idemo dalje, gazi noleee

Petar

pre 8 godina

Nije ležerno, čovek čuva snagu, tankuje, nazovite to kako hoćete.
Da on u svakom meču daje svoj maksimum ne bi imao energije da osvaja skoro svaki turnir na kom se pojavi. Nije on robot jbt!

Blue Moon 16

pre 8 godina

Cemu naslov sa pola snage, kada to sigurno nije tako, pa nije on robot da sve dobija 6-2,6-2, Rober je odigrao na sve uli nista, udarao jako čistio linije i protiv toga ne može. Cekao je Novak svoju sansu i iskoristio, isto ovako je i Vavrinka igra u finalu RG, raspali pa sta bude.

VUK

pre 8 godina

alo stručnjaci.. Jumko &Co. vezite goblene sa švicarskim motivima...nemate blage veze sa sportom i tenisom.. Čovek imao lakši trening.. Laganini! Polako.. RG je meta!

Sinisa

pre 8 godina

Nevjerovatno kako znaju da budu opasni ovi igraci pri zalasku karijere...Ovaj Rober je krenuo na sve ili nista i samara ovu lopticu.

Džoni

pre 8 godina

Najveći kvalitet saradnje Bekera i Novaka je što ga je ovaj naučio kako da tempira formu i da sa pola snage pobeđuje u ranim fazama turnira bez prevelike potrošnje energije! Skoro po pravilu deluje da Nole teže prođe prvo i drugo kolo i ove slabije rangirane igrače (što je privid naravno) nego kada dođe do završnice pa ubedljivo omlati Raonića, Nišikorija, Congu i co. a zdanjih godina i Rodžera, Rafu i Mareja!

ATG

pre 8 godina

Napisao sam komentar da mislim da Novak taktizira, da bi sto odmorniji dosao na RG. Dobio sam gomilu minusa, a cak i odgovore kako ima dosta izmedju turnira, pa ce se odmoriti. Ako je tako sto onda Nadal ne moze da se sastavi sa zivotom zbog tog ubitacnog tempa svake godine na sljaci. Da je i on malo pustio koji turnir sigurno bi mu telo bilo u boljem stanju. Samo sto smo mi takvi. Neka osvoji sve turnire iako je to fizicki nemoguce. Treba da se cuva i koncentrise se samo na GS, a mastersa vec ima vise nego iko ikad i ako psvoji po 3-4 godisnje je sasvim dovoljno.

nemanja

pre 8 godina

Jesam li jedini koji ima utisak da se ovaj mec Noletu ne igra, i da na neki nacin daje sve od sebe da izgubi ali Robert to ne uspeva? Mislim ima smisla, sledece godine ne bi branio Rim i MK bodove, samo Madrid, ionako je velika prednost tako da i da izgubi vise dana pripreme za Rg, nece biti strasno.

Pele

pre 8 godina

Boze, kako je ovaj Viskovic subjektivan.

Kaze: "Novak se nije pripremio" ili kako vec "nije se prilagodio na Rim."
- sljaka u Barseloni; sljaka u Rimu.
- dva sata leta avionom od Barselone do Rima. Ista casovna zona.
- u nedelju relativno lako odradio Barselonu. Imao dva dana odmora do danas.
- igra protiv 36-ogodisnjeg veterana.

`Ajde da je sa betona u Americi promenio casovne zonu i presao na sljaku u Evropi, pa da ima smisla ovo sto prica Viskovic. Sramota!

realo

pre 8 godina

Djokovic bi najvise voleo da posle svakog turnira ima mesec dana odmora i da igra odmah finale, protiv Nadala, Federera ili Mareja. Sve drugo ga smara

Neminovan pad

pre 8 godina

Tako to krene - ispadneš u prvom kolu, počnu sto i neki na svetu da ti oduzimaju servis. Nije to ništa, malo umor, zasićenje, nije se prilagodio na podlogu... Pa onda opet rano ispadanje od nekog anonimus, al' opet nije ništa strašno, i dalje je br. 1. Pa krenu pravdanja - niko nije mašina (a do juče je bio) i tome slično.
A onda krene pljuvanje i gaženje po svemu što je neko postigao kao što to sad rade s Nadalom.

LOL

pre 8 godina

Ne znam što vam @jumko smeta...ja najviše i čitam komentare zbog njega, čovek je pun humora i njegovim se najsladje nasmejem nakon N01etove pobede...

Nebojša

pre 8 godina

Dobro da je ovo Novak dobio u dva seta stvarno neverovatno je igrao ovaj Francuz za koga iskreno nisam nikad čuo a pogotovo je dobro igrao za nekog ko ima skoro 36 godina svaka mu čast.

???

pre 8 godina

p.s.jumko je primer,mnogi bi voleli da medijatori ne pustaju njegove opservacije,sto bi bilo visestruko stetno i poprilicno amoralno.Covek ima apsoutno pravo na svoj stav,da voli ili ne voli koga hoce.I da to javno kaze.I da to bude objavljeno.
(sam svoj majstor, 11. maj 2016 15:10

Sta je 'jumko'?

City Girl

pre 8 godina

On i treba da odigra ovaj turnir sa pola snage. Ne treba da izgara na terenu, vec da igra koliko mu je potrebno da podigne formu za Pariz. Ako usput dođje do finala ili pobedi (sto nije nemoguće), to ce samo biti plus.

DrParkeNeustrasivi

pre 8 godina

Volio bih da Novak osvoji Rim, ali cak i da ne osvoji, mislim da ce mu to biti podstreh i motivacija da osvoji RG. Naravno, lako je pricati, o tom po tom.

Mrmot

pre 8 godina

Prema broju negativnih komentara, minusa i pluseva, ovde je 8-9 hejtera koji povremeno menjaju nick. Da li su samo hejteri ili su i luzeri koji u zivotu nista nisu postigli, pa im uspeh bilo koga donosi bol i osecaj inferiornosti.

Deki

pre 8 godina

Iako bih voleo da Nole uzme svaki turnir na kom igra, mislim da bi bilo bolje za njega da se mane ovog turnira I da se dobro odmori pred RG I ostatak sezone. Plasim se da bi mu preveliki napori ovde oduzeli mnogo energije koja ce mu biti neophodna na RG-u.

Nolefan

pre 8 godina

Poceo je lezerno. U stilu lako cemo.Finale uMadridu zavrsio u nedelju.Tek juce stigao u Rim.Stvarno je daleko avionom od Madrida do Rima ali verovatno preko Monte Carla. A sasvim drugacija podloga u Rimu nego u Madridu. Sporija

Moma

pre 8 godina

Mora da nismo geldali siti meč! Kakvih pola snage?! Zar je 7:5, 7:5, s pola snage! Malo je terbalo da meč ode u treći set i ko zna šta bi onda bilo!

goran

pre 8 godina

Nista cudno i nista novo..mislim da cemo se u buducnosti nagledati jos ovakvih meceva ,jer svaki autsajder kada izadje da igra protiv Novaka (kao Rober danas) je svestan da igra protiv najboljeg tenisera i da nema sta da izgubi,i zato uglavnom svi autsajderi igraju maksimalno hazarderski protiv Novaka, i uglavnom se svodi na taktiku udri iz sve snage pa ako krene dobro je a ako ne krene nista strasno,jer su svesni da u pozicionoj igri sa osnovne linije nemaju nikakve sanse,ali sa druge strane znaju da ako im krene servis i udarci sa osnovne linije onda imaju sanse , ja nisam gledao ovog Robera nikad dosada i prosto nisam mogao cudu da se nacudim da covek sa negde oko 100-tog mesta na rang listi moze da igra na ovako visokom nivou,ali to je ocigledno ta motivacija kada igrate protiv najboljeg ,jednostavno danas je covek sigurno odigrao mec karijere ,bukvalno mu je u vecem delu meca ulazilo sve onako kako je zamisljao i hteo, ali ipak na kraju je bilo jasno da ne moze ceo mec da igra na tako visokom nivou i da konstantno pogadja i moguce i nemoguce...sa druge strane od Noleta smo standardno navikli da igra opustenije i slabije u prvim kolima turnira ,ali danas cini mi se i nije igrao toliko lose koliko je zapravo Rober bio dobar, i zato je Novak zaista morao dobro da se pomuci i potrudi da bi prelomio neverovatno inspirisanog Robera,koji je u pojedinim momentima meca igrao kao teniser iz top-ten klase !

bole bgd

pre 8 godina

Jasno je da se Novak priprema da "odustane" od Rima. Već više puta viđen scenario. Mrzovoljan, jedva se kreće, kao bole ga leđa...
Ili danas gubi od Robera, ili će sutra objaviti da ne može da nastavi sa mečevima zbog povrede leđa.
Slično kao u MK, "slučaj" Veseli.
Jednostavno, hoće potpuno odmoran da stigne do Rolan Garosa. Sve drugo je nebitno.Tamo će rivalima pokazati ponovo ko je "glavni dasa".

Boki

pre 8 godina

@betangin
Eh,da je ovo,da je ono....
Slazem se da nije sa pola snage,ali bilo je logicno da Francuz ne moze ceo mec da pogadja "kao lud".
Inace,to je jedini nacin da se pobedi Novak-snazno,ravno,uz linije.I da ne razmislja o rezultatu.
Ko moze da drzi taj nivo par sati,pobedice Novaka.

Tenis (ne)znalac

pre 8 godina

Nije Novak van elementa kao što pišete, nego vi ne možete da shvatite da je čovek tek juče odradio prvi trening i još se privikava na uslove. Nebitno što ovaj lik ima 35 godina, on udara i sve snage pa kud puklo da puklo. Eno ga i Marej se muči protiv Kukuskina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Panter, 11. maj 2016 14:40)


Sta ga je sprecavalo da uradi prvi trening u ponedeljak? Ima na raspolaganju Cesnu.Od Madrida do Rima 1,5 sat leta. Verovatno je skocio do MC.Pa narvano da ce protivnik da udara.Nece svaki protivnik da puni gace zato sto preko puta stoji Novak. U Madridu protiv Nisikorija je igrao slabo. Ni finale protiv Mareja nije bilo sjajno.Jednostavno sve posle AO ne igra na svom nivou

Jumko

pre 8 godina

Rekao mi je VUK da je sreo u Mongoliji onu dvojicu sto su redovno samarali Djokovica, Safina i Rodika, i da su mu rekli da ozbiljno razmisljaju da se vrate tenisu gledajuci mec ovog veterana Robera i prvog na listi!

Vera

pre 8 godina

Novak je igrao kako je igrao i bitna je pobjeda.Ljudi često zaboravljaju da nitko nije robot,pa tako nije ni Novak,ali i s lošom igrom on najčešće pobjeđuje i to je odlika najvećih. Vjerujem u bolja njegova izdanja u idućim kolima.Ideeemo,Nole P.S.Nolemrsci,žao mi vas je ako je poneki Novakov poraz jedini razlog vaše sreće,jer ste onda rijetko sretni u životu.

dostum

pre 8 godina

recept za ovo danas je vrlo prost-potpuno je poremetio (ubrzao) ritam i eto...dok 99% tenisera dobija opomene za vreme,rober je servirao za 10 sekundi,ne dajući suparniku priliku da se spremi,pošto,ponavljam,često za servis koriste mnogo duže vremena...

sam svoj majstor

pre 8 godina

p.s.jumko je primer,mnogi bi voleli da medijatori ne pustaju njegove opservacije,sto bi bilo visestruko stetno i poprilicno amoralno.Covek ima apsoutno pravo na svoj stav,da voli ili ne voli koga hoce.I da to javno kaze.I da to bude objavljeno.

Pele

pre 8 godina

@mika mis

"Barselona? Lako je tebi... da sam samo pet minuta u tvojoj glavi..."

U pravu si! Napravio sam lapsus: napisao sam Barselona umesto Madrida. Pretpostavljam da si razumeo sta sam hteo da kazem u svom komentaru.
Ipak, nisi izneo svoj stav o mom komentaru: da li sam u pravu ili ne?

sam svoj majstor

pre 8 godina

isterivac hejtera-ti ne mozes da shvatis sta je raznolikost,i ne moras,znaj,sto je vise razlicitosti napredak je brzi,sigurniji,zdraviji.Sve je podlozno promenama i varijacijama a tog nema bez neceg drugacijeg.Tako i misljenje,mora da evoluira,misao je skucena ako joj nije suprostavljeno neko drugacije vidjenje,druga ideja,pogled iz drugog ugla.Inace,jednomlje je dekadencija i fasizam,zato ne da neterba zabraniti hejtere nego ih ohrabrivati da iskazuju drugaciji stav i boriti se za to iz sve snage ma koliko nam taj stav ne prija.Nije prvi put da se pojave ovakve ideje javno sto je samo dokaz da medijatori rade svoj posao ,ma koliko se puta ja,licno i personalno,ljutio na njih....

Krajicek uit Holland

pre 8 godina

@iskreno
Groningen leeft heel erg met onze Nole mee!
Ik volg al zijn wedstrijden (via internet uiteraard).
De laatste stand van zaken: Nole is nog maar een game van de wedstrijdwinst verwijderd.

Hartelijke groeten aan Vlissingen ;)

@Kruicek uit Holland

Vlissingen ook.
(iskreno, 11. maj 2016 14:50)
# Link komentara


Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Suština je u detaljima

pre 8 godina

Ja i Nole smo isti , ni ja ni on nemamo RG

(pop, 11. maj 2016 16:23)

Stvarno ima sličnosti, jednu si prepoznao. Mnogo više je razlika. Recimo, Đoković koristi mozak.

Nolo

pre 8 godina

Koi je ovai bre eeeejjjj! Nemo ga pustajes nolo pobedi ga bre ti si srbin nolo nasa i numes da gubis naiboljii su isto ko i ja i svi srbi eeejjjj

Nolefan

pre 8 godina

Nekad je pametnije ćutati. Čoveče, Novak je finale protiv Mareja odigrao u nedelju i završio ga uveče oko 21h. Naravno da neće odmah krenuti za Rim, već je morao da ostane u Madridu i ispuni odredjene obaveze. U Rim je došao sigurno u ponedeljak popodne, a na trening je bio u utorak. Ne znam zašto se čudiš. Ja stalno letim avion, i u uvek sam posle toga umoran, nebitno da li let traje sat i po ili deset sati. Ali džabe je objašnjavati nekome ko ne zna da shvati. Druga stvar, nadmorska visina u Madridu i Rimu je drugačija, samim tim i loptice lete drugačije. I na kraju, šljaka u Madridu je brža nego šljaka u Rimu. I treba se priviknuti na to za 1 dan. Kod Novaka mi se danas nije svidelo kako igra ritern na drugi servis Roberta, jer je ovaj servirao samo 130kmh, a Novak je samo prebacivao lopticu bez agresivnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 11. maj 2016 15:44)

Novak je Madrid zavrsio u 21,30.Imao je vremena da u toku pre podneva uponedeljak stigne do Rima jer ne koristi redovnu liniju.Popodne je mogao na trening.Kao sto je stigao u utorak prepodne a popodne trening.Kolika je nadmorska visina Madrida i Rima?. Izmedju IW i Majamija je vremenska razlika tri sata.Izmedju Pekinga i Sangaja.Nije prelazio sa tvrde podloge na sljaku. Manja brzina ne bi trebalo da predstavlja problem.Jednostavnou ovakve meceve ulazi lezerno.Tako je i u MC usao protiv Veselog i izgubio.Naletis na nekog ko nema sta da izgubi

dominus

pre 8 godina

Mislim da Novak nema nikakvih problema sa leđima. Ovaj meč nije želeo da izgubi, ali mu se nije ni igralo. Sledeći meč bi mogao da izgubi, pa je idealno za kladioničare da pokušaju.
Ipak nije isto izgubiti od anonimusa veterana izvan prvih 100 na listi i igrača tipa Veseli, zato je Novaku bilo važno da dobije danas. Sutra....vidićemo, ali mislim da će izgubiti. Nije bitan Rim, RG je cilj.

Patolog - pripravniik

pre 8 godina

@niggor Deki, mracni, fluks, Boro... Komentari u 5 min. Sve isti lik, duboko zagazio u patologiju!
(Jumko, 11. maj 2016 15:59)

Gle, ko ih (ili ga) proziva!

Jumko

pre 8 godina

@niggor U pravu si! Samo ja pisem protiv Djokovica! E da, i u Pioniru sam ja bio na tribinama i pustao snimljene tekstove preko razglasa!

Budi iskren : on je VAS idol cim ga toliko pominjete

pre 8 godina

@ "Kralj trolova - Jumko."
 (Ejbrehem,)

A ti si odmah uz njega.

Ej, bre, ovde se komentarise tenis, a ne sta dokone, krezube babe lupetaju. Pokusajui i ti sa tenisom. Mozda ima nade za tebe.

Mnogo iznenadjujucih résultats danas

pre 8 godina

@ "Daleko od laganice, muke tantalove, gledao sam ceo mec. Moze da prica sta ko hoce ali fali Beker u Noletovom stabu."
 (Rogi Obrenovac, 11. maj 2016 17:13)

Jedno je GLEDATI, a drugo VIDETI. Priznaj na sta si mislio kad su prikazivali N°1etovu "klupu".

PS Niko ne zapaza, ali meni se cini da ono N°1etovo drzanje za ledja ne izgleda nimalo naivno. Otuda u drugom setu i onaj smec u mrezu: nije smeo da skoci vise.

Pele

pre 8 godina

Boze, kako je ovaj Viskovic subjektivan.

Kaze: "Novak se nije pripremio" ili kako vec "nije se prilagodio na Rim."
- sljaka u Barseloni; sljaka u Rimu.
- dva sata leta avionom od Barselone do Rima. Ista casovna zona.
- u nedelju relativno lako odradio Barselonu. Imao dva dana odmora do danas.
- igra protiv 36-ogodisnjeg veterana.

`Ajde da je sa betona u Americi promenio casovne zonu i presao na sljaku u Evropi, pa da ima smisla ovo sto prica Viskovic. Sramota!

Neminovan pad

pre 8 godina

Tako to krene - ispadneš u prvom kolu, počnu sto i neki na svetu da ti oduzimaju servis. Nije to ništa, malo umor, zasićenje, nije se prilagodio na podlogu... Pa onda opet rano ispadanje od nekog anonimus, al' opet nije ništa strašno, i dalje je br. 1. Pa krenu pravdanja - niko nije mašina (a do juče je bio) i tome slično.
A onda krene pljuvanje i gaženje po svemu što je neko postigao kao što to sad rade s Nadalom.

Tenis (ne)znalac

pre 8 godina

Nije Novak van elementa kao što pišete, nego vi ne možete da shvatite da je čovek tek juče odradio prvi trening i još se privikava na uslove. Nebitno što ovaj lik ima 35 godina, on udara i sve snage pa kud puklo da puklo. Eno ga i Marej se muči protiv Kukuskina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Panter, 11. maj 2016 14:40)


Sta ga je sprecavalo da uradi prvi trening u ponedeljak? Ima na raspolaganju Cesnu.Od Madrida do Rima 1,5 sat leta. Verovatno je skocio do MC.Pa narvano da ce protivnik da udara.Nece svaki protivnik da puni gace zato sto preko puta stoji Novak. U Madridu protiv Nisikorija je igrao slabo. Ni finale protiv Mareja nije bilo sjajno.Jednostavno sve posle AO ne igra na svom nivou

Jumko

pre 8 godina

Rekao mi je VUK da je sreo u Mongoliji onu dvojicu sto su redovno samarali Djokovica, Safina i Rodika, i da su mu rekli da ozbiljno razmisljaju da se vrate tenisu gledajuci mec ovog veterana Robera i prvog na listi!

Nolefan

pre 8 godina

Poceo je lezerno. U stilu lako cemo.Finale uMadridu zavrsio u nedelju.Tek juce stigao u Rim.Stvarno je daleko avionom od Madrida do Rima ali verovatno preko Monte Carla. A sasvim drugacija podloga u Rimu nego u Madridu. Sporija

Nolefan

pre 8 godina

Nekad je pametnije ćutati. Čoveče, Novak je finale protiv Mareja odigrao u nedelju i završio ga uveče oko 21h. Naravno da neće odmah krenuti za Rim, već je morao da ostane u Madridu i ispuni odredjene obaveze. U Rim je došao sigurno u ponedeljak popodne, a na trening je bio u utorak. Ne znam zašto se čudiš. Ja stalno letim avion, i u uvek sam posle toga umoran, nebitno da li let traje sat i po ili deset sati. Ali džabe je objašnjavati nekome ko ne zna da shvati. Druga stvar, nadmorska visina u Madridu i Rimu je drugačija, samim tim i loptice lete drugačije. I na kraju, šljaka u Madridu je brža nego šljaka u Rimu. I treba se priviknuti na to za 1 dan. Kod Novaka mi se danas nije svidelo kako igra ritern na drugi servis Roberta, jer je ovaj servirao samo 130kmh, a Novak je samo prebacivao lopticu bez agresivnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 11. maj 2016 15:44)

Novak je Madrid zavrsio u 21,30.Imao je vremena da u toku pre podneva uponedeljak stigne do Rima jer ne koristi redovnu liniju.Popodne je mogao na trening.Kao sto je stigao u utorak prepodne a popodne trening.Kolika je nadmorska visina Madrida i Rima?. Izmedju IW i Majamija je vremenska razlika tri sata.Izmedju Pekinga i Sangaja.Nije prelazio sa tvrde podloge na sljaku. Manja brzina ne bi trebalo da predstavlja problem.Jednostavnou ovakve meceve ulazi lezerno.Tako je i u MC usao protiv Veselog i izgubio.Naletis na nekog ko nema sta da izgubi

isterivac hejtera

pre 8 godina

IZOLOVATI HEJTERE!!!! NE ODGOVARATI,
NI PLUS, NI MINUS!!!!!!!!! OSTAVITE IH SAME!!!!!!!

1) prepoznati hejtera/provokatora
2) primeniti gornje uputstvo

Jumko

pre 8 godina

@niggor U pravu si! Samo ja pisem protiv Djokovica! E da, i u Pioniru sam ja bio na tribinama i pustao snimljene tekstove preko razglasa!

bole bgd

pre 8 godina

Jasno je da se Novak priprema da "odustane" od Rima. Već više puta viđen scenario. Mrzovoljan, jedva se kreće, kao bole ga leđa...
Ili danas gubi od Robera, ili će sutra objaviti da ne može da nastavi sa mečevima zbog povrede leđa.
Slično kao u MK, "slučaj" Veseli.
Jednostavno, hoće potpuno odmoran da stigne do Rolan Garosa. Sve drugo je nebitno.Tamo će rivalima pokazati ponovo ko je "glavni dasa".

betangin

pre 8 godina

ne bih bas rekao da je s pola snage. vrlo lako je mogao da izgubi da rober nije gresio sa volejima, da nije toliko rizikovao. novak na njegove sjajne paralele i nadahnutu igru jednostavno nije imao odgovor. dobio ga je na roberove greske, al tako to rade veliki. idemo dalje, gazi noleee

Nolo

pre 8 godina

Koi je ovai bre eeeejjjj! Nemo ga pustajes nolo pobedi ga bre ti si srbin nolo nasa i numes da gubis naiboljii su isto ko i ja i svi srbi eeejjjj

sam svoj majstor

pre 8 godina

isterivac hejtera-ti ne mozes da shvatis sta je raznolikost,i ne moras,znaj,sto je vise razlicitosti napredak je brzi,sigurniji,zdraviji.Sve je podlozno promenama i varijacijama a tog nema bez neceg drugacijeg.Tako i misljenje,mora da evoluira,misao je skucena ako joj nije suprostavljeno neko drugacije vidjenje,druga ideja,pogled iz drugog ugla.Inace,jednomlje je dekadencija i fasizam,zato ne da neterba zabraniti hejtere nego ih ohrabrivati da iskazuju drugaciji stav i boriti se za to iz sve snage ma koliko nam taj stav ne prija.Nije prvi put da se pojave ovakve ideje javno sto je samo dokaz da medijatori rade svoj posao ,ma koliko se puta ja,licno i personalno,ljutio na njih....

Moma

pre 8 godina

Mora da nismo geldali siti meč! Kakvih pola snage?! Zar je 7:5, 7:5, s pola snage! Malo je terbalo da meč ode u treći set i ko zna šta bi onda bilo!

LOL

pre 8 godina

Ne znam što vam @jumko smeta...ja najviše i čitam komentare zbog njega, čovek je pun humora i njegovim se najsladje nasmejem nakon N01etove pobede...

Stevan

pre 8 godina

Za sve vas koji pisu da su ovo nebitni turniri a da su samo bitni RG, OI i Sinsinati: To jesu bitniji turniri od Madrida, Rima itd. ali daleko od toga da ovi nisu bitni. Jer shvatite, Nole hoce da postane najbolji u istoriji i zato mora da osvaja SVE turnire. Znamo da je to jako tesko, ali i znamo da je Nole masina i verujemo u njega. Samo napred legendo!!!

nemanja

pre 8 godina

Jesam li jedini koji ima utisak da se ovaj mec Noletu ne igra, i da na neki nacin daje sve od sebe da izgubi ali Robert to ne uspeva? Mislim ima smisla, sledece godine ne bi branio Rim i MK bodove, samo Madrid, ionako je velika prednost tako da i da izgubi vise dana pripreme za Rg, nece biti strasno.

Deki

pre 8 godina

Iako bih voleo da Nole uzme svaki turnir na kom igra, mislim da bi bilo bolje za njega da se mane ovog turnira I da se dobro odmori pred RG I ostatak sezone. Plasim se da bi mu preveliki napori ovde oduzeli mnogo energije koja ce mu biti neophodna na RG-u.

sam svoj majstor

pre 8 godina

p.s.jumko je primer,mnogi bi voleli da medijatori ne pustaju njegove opservacije,sto bi bilo visestruko stetno i poprilicno amoralno.Covek ima apsoutno pravo na svoj stav,da voli ili ne voli koga hoce.I da to javno kaze.I da to bude objavljeno.

realo

pre 8 godina

Djokovic bi najvise voleo da posle svakog turnira ima mesec dana odmora i da igra odmah finale, protiv Nadala, Federera ili Mareja. Sve drugo ga smara

Dragutin

pre 8 godina

Samo vi nastavite da pljujete Novaka i pišete neke komentare u rangu deteta od 3 godine, on prošle godine imao najbolju sezonu u istoriji tenisa, ove je krenuo istim putem. Mnogi ga već sada, pazi VEĆ SADA smatraju najboljim teniserom ikada, a tek će osvajati titule. Dakle samo nastavite, to je kao neka talija za Novaka. Što više glupih komentara njemu sve bolje ide u životu.

VUK

pre 8 godina

alo stručnjaci.. Jumko &Co. vezite goblene sa švicarskim motivima...nemate blage veze sa sportom i tenisom.. Čovek imao lakši trening.. Laganini! Polako.. RG je meta!

kravlja balega

pre 8 godina

Ovo nije bilo sa pola snage, već 7 zarez nula tri! Francuz je igrao ko samoubica, tako da se ne može govoriti u procentima. Imaće šta da priča unucima, ono kao:"I onda opalim ja iz sve snage..."! Novak je najbolji lek za hejtere!

Panter

pre 8 godina

Nije Novak van elementa kao što pišete, nego vi ne možete da shvatite da je čovek tek juče odradio prvi trening i još se privikava na uslove. Nebitno što ovaj lik ima 35 godina, on udara i sve snage pa kud puklo da puklo. Eno ga i Marej se muči protiv Kukuskina.

opsta

pre 8 godina

Nadal i Fedex su ovakve igrace pobedjivali lagano kada su bili na vrhuncu. Ovo je smesno
(specnaz, 11. maj 2016 15:32)

A evo ga novi clan Jumkovog kluba.

K.G.

pre 8 godina

Ovo je već toliko puta viđeno. Novak igra protiv nekog autsajdera ovaj se napali, igra meč života i na kraju opet izgubi. Sa druge strane Federer na početku turnira briše pod sa protivnicima a onda ga Nole sačeka u finalu i dodeli mu tacnu. Što bi rekli de ža vu.

Suština je u detaljima

pre 8 godina

Ja i Nole smo isti , ni ja ni on nemamo RG

(pop, 11. maj 2016 16:23)

Stvarno ima sličnosti, jednu si prepoznao. Mnogo više je razlika. Recimo, Đoković koristi mozak.

anica

pre 8 godina

Samo da nije nesto ozbiljno sa ledjima, sve ostalo je manje bitno.
Ovi kvalifikanti i losiji teniseri se uvek popale protiv najboljih, nije cudo sto ovakav otpor pruza Francuz, Nole je malo pospan, i on je ziv covek nije masina.
Idemo Nole! Jedva cekaju pljuvaci da krenu sa kritikama.

marija

pre 8 godina

Cestitam svim hejterima Noletovu pobedu...au sta vas je...hitna ce danas imati pune ruke posla da vas sve sanira....cuvajte se..zdravlje pre svega.....idemooooo Nole...

Patolog - pripravniik

pre 8 godina

@niggor Deki, mracni, fluks, Boro... Komentari u 5 min. Sve isti lik, duboko zagazio u patologiju!
(Jumko, 11. maj 2016 15:59)

Gle, ko ih (ili ga) proziva!

Krajicek uit Holland

pre 8 godina

@iskreno
Groningen leeft heel erg met onze Nole mee!
Ik volg al zijn wedstrijden (via internet uiteraard).
De laatste stand van zaken: Nole is nog maar een game van de wedstrijdwinst verwijderd.

Hartelijke groeten aan Vlissingen ;)

@Kruicek uit Holland

Vlissingen ook.
(iskreno, 11. maj 2016 14:50)
# Link komentara


Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Petar

pre 8 godina

Sta ga je sprecavalo da uradi prvi trening u ponedeljak? Ima na raspolaganju Cesnu.Od Madrida do Rima 1,5 sat leta. Verovatno je skocio do MC.Pa narvano da ce protivnik da udara.Nece svaki protivnik da puni gace zato sto preko puta stoji Novak. U Madridu protiv Nisikorija je igrao slabo. Ni finale protiv Mareja nije bilo sjajno.Jednostavno sve posle AO ne igra na svom nivou
(Tenis (ne)znalac, 11. maj 2016 15:11)

Nekad je pametnije ćutati. Čoveče, Novak je finale protiv Mareja odigrao u nedelju i završio ga uveče oko 21h. Naravno da neće odmah krenuti za Rim, već je morao da ostane u Madridu i ispuni odredjene obaveze. U Rim je došao sigurno u ponedeljak popodne, a na trening je bio u utorak. Ne znam zašto se čudiš. Ja stalno letim avion, i u uvek sam posle toga umoran, nebitno da li let traje sat i po ili deset sati. Ali džabe je objašnjavati nekome ko ne zna da shvati. Druga stvar, nadmorska visina u Madridu i Rimu je drugačija, samim tim i loptice lete drugačije. I na kraju, šljaka u Madridu je brža nego šljaka u Rimu. I treba se priviknuti na to za 1 dan. Kod Novaka mi se danas nije svidelo kako igra ritern na drugi servis Roberta, jer je ovaj servirao samo 130kmh, a Novak je samo prebacivao lopticu bez agresivnosti.

Pele

pre 8 godina

@mika mis

"Barselona? Lako je tebi... da sam samo pet minuta u tvojoj glavi..."

U pravu si! Napravio sam lapsus: napisao sam Barselona umesto Madrida. Pretpostavljam da si razumeo sta sam hteo da kazem u svom komentaru.
Ipak, nisi izneo svoj stav o mom komentaru: da li sam u pravu ili ne?

ATG

pre 8 godina

Napisao sam komentar da mislim da Novak taktizira, da bi sto odmorniji dosao na RG. Dobio sam gomilu minusa, a cak i odgovore kako ima dosta izmedju turnira, pa ce se odmoriti. Ako je tako sto onda Nadal ne moze da se sastavi sa zivotom zbog tog ubitacnog tempa svake godine na sljaci. Da je i on malo pustio koji turnir sigurno bi mu telo bilo u boljem stanju. Samo sto smo mi takvi. Neka osvoji sve turnire iako je to fizicki nemoguce. Treba da se cuva i koncentrise se samo na GS, a mastersa vec ima vise nego iko ikad i ako psvoji po 3-4 godisnje je sasvim dovoljno.

???

pre 8 godina

p.s.jumko je primer,mnogi bi voleli da medijatori ne pustaju njegove opservacije,sto bi bilo visestruko stetno i poprilicno amoralno.Covek ima apsoutno pravo na svoj stav,da voli ili ne voli koga hoce.I da to javno kaze.I da to bude objavljeno.
(sam svoj majstor, 11. maj 2016 15:10

Sta je 'jumko'?

Petar

pre 8 godina

Nije ležerno, čovek čuva snagu, tankuje, nazovite to kako hoćete.
Da on u svakom meču daje svoj maksimum ne bi imao energije da osvaja skoro svaki turnir na kom se pojavi. Nije on robot jbt!

City Girl

pre 8 godina

On i treba da odigra ovaj turnir sa pola snage. Ne treba da izgara na terenu, vec da igra koliko mu je potrebno da podigne formu za Pariz. Ako usput dođje do finala ili pobedi (sto nije nemoguće), to ce samo biti plus.

Kol

pre 8 godina

Bogami Francuz udara za sve pare, kao da je u top10 a ne izvan 100, gori je od Karija kad ga krenu 3! I zaista nemam nista protiv komentatora sa RTS-a ali covek toliko lupeta i ima tako monotonu boju glasa da bi uspeo da uspava i Vikinge u sred bitke, lepse bi bilo gledati mec bez tona!

Nebojša

pre 8 godina

Dobro da je ovo Novak dobio u dva seta stvarno neverovatno je igrao ovaj Francuz za koga iskreno nisam nikad čuo a pogotovo je dobro igrao za nekog ko ima skoro 36 godina svaka mu čast.

dominus

pre 8 godina

Mislim da Novak nema nikakvih problema sa leđima. Ovaj meč nije želeo da izgubi, ali mu se nije ni igralo. Sledeći meč bi mogao da izgubi, pa je idealno za kladioničare da pokušaju.
Ipak nije isto izgubiti od anonimusa veterana izvan prvih 100 na listi i igrača tipa Veseli, zato je Novaku bilo važno da dobije danas. Sutra....vidićemo, ali mislim da će izgubiti. Nije bitan Rim, RG je cilj.

Mrmot

pre 8 godina

Prema broju negativnih komentara, minusa i pluseva, ovde je 8-9 hejtera koji povremeno menjaju nick. Da li su samo hejteri ili su i luzeri koji u zivotu nista nisu postigli, pa im uspeh bilo koga donosi bol i osecaj inferiornosti.

dostum

pre 8 godina

recept za ovo danas je vrlo prost-potpuno je poremetio (ubrzao) ritam i eto...dok 99% tenisera dobija opomene za vreme,rober je servirao za 10 sekundi,ne dajući suparniku priliku da se spremi,pošto,ponavljam,često za servis koriste mnogo duže vremena...

Blue Moon 16

pre 8 godina

Cemu naslov sa pola snage, kada to sigurno nije tako, pa nije on robot da sve dobija 6-2,6-2, Rober je odigrao na sve uli nista, udarao jako čistio linije i protiv toga ne može. Cekao je Novak svoju sansu i iskoristio, isto ovako je i Vavrinka igra u finalu RG, raspali pa sta bude.

Budi iskren : on je VAS idol cim ga toliko pominjete

pre 8 godina

@ "Kralj trolova - Jumko."
 (Ejbrehem,)

A ti si odmah uz njega.

Ej, bre, ovde se komentarise tenis, a ne sta dokone, krezube babe lupetaju. Pokusajui i ti sa tenisom. Mozda ima nade za tebe.

DrParkeNeustrasivi

pre 8 godina

Volio bih da Novak osvoji Rim, ali cak i da ne osvoji, mislim da ce mu to biti podstreh i motivacija da osvoji RG. Naravno, lako je pricati, o tom po tom.

Sinisa

pre 8 godina

Nevjerovatno kako znaju da budu opasni ovi igraci pri zalasku karijere...Ovaj Rober je krenuo na sve ili nista i samara ovu lopticu.

Džoni

pre 8 godina

Najveći kvalitet saradnje Bekera i Novaka je što ga je ovaj naučio kako da tempira formu i da sa pola snage pobeđuje u ranim fazama turnira bez prevelike potrošnje energije! Skoro po pravilu deluje da Nole teže prođe prvo i drugo kolo i ove slabije rangirane igrače (što je privid naravno) nego kada dođe do završnice pa ubedljivo omlati Raonića, Nišikorija, Congu i co. a zdanjih godina i Rodžera, Rafu i Mareja!

Vera

pre 8 godina

Novak je igrao kako je igrao i bitna je pobjeda.Ljudi često zaboravljaju da nitko nije robot,pa tako nije ni Novak,ali i s lošom igrom on najčešće pobjeđuje i to je odlika najvećih. Vjerujem u bolja njegova izdanja u idućim kolima.Ideeemo,Nole P.S.Nolemrsci,žao mi vas je ako je poneki Novakov poraz jedini razlog vaše sreće,jer ste onda rijetko sretni u životu.

Mnogo iznenadjujucih résultats danas

pre 8 godina

@ "Daleko od laganice, muke tantalove, gledao sam ceo mec. Moze da prica sta ko hoce ali fali Beker u Noletovom stabu."
 (Rogi Obrenovac, 11. maj 2016 17:13)

Jedno je GLEDATI, a drugo VIDETI. Priznaj na sta si mislio kad su prikazivali N°1etovu "klupu".

PS Niko ne zapaza, ali meni se cini da ono N°1etovo drzanje za ledja ne izgleda nimalo naivno. Otuda u drugom setu i onaj smec u mrezu: nije smeo da skoci vise.

goran

pre 8 godina

Nista cudno i nista novo..mislim da cemo se u buducnosti nagledati jos ovakvih meceva ,jer svaki autsajder kada izadje da igra protiv Novaka (kao Rober danas) je svestan da igra protiv najboljeg tenisera i da nema sta da izgubi,i zato uglavnom svi autsajderi igraju maksimalno hazarderski protiv Novaka, i uglavnom se svodi na taktiku udri iz sve snage pa ako krene dobro je a ako ne krene nista strasno,jer su svesni da u pozicionoj igri sa osnovne linije nemaju nikakve sanse,ali sa druge strane znaju da ako im krene servis i udarci sa osnovne linije onda imaju sanse , ja nisam gledao ovog Robera nikad dosada i prosto nisam mogao cudu da se nacudim da covek sa negde oko 100-tog mesta na rang listi moze da igra na ovako visokom nivou,ali to je ocigledno ta motivacija kada igrate protiv najboljeg ,jednostavno danas je covek sigurno odigrao mec karijere ,bukvalno mu je u vecem delu meca ulazilo sve onako kako je zamisljao i hteo, ali ipak na kraju je bilo jasno da ne moze ceo mec da igra na tako visokom nivou i da konstantno pogadja i moguce i nemoguce...sa druge strane od Noleta smo standardno navikli da igra opustenije i slabije u prvim kolima turnira ,ali danas cini mi se i nije igrao toliko lose koliko je zapravo Rober bio dobar, i zato je Novak zaista morao dobro da se pomuci i potrudi da bi prelomio neverovatno inspirisanog Robera,koji je u pojedinim momentima meca igrao kao teniser iz top-ten klase !

Boki

pre 8 godina

@betangin
Eh,da je ovo,da je ono....
Slazem se da nije sa pola snage,ali bilo je logicno da Francuz ne moze ceo mec da pogadja "kao lud".
Inace,to je jedini nacin da se pobedi Novak-snazno,ravno,uz linije.I da ne razmislja o rezultatu.
Ko moze da drzi taj nivo par sati,pobedice Novaka.