Nedelja, 08.05.2016.

18:05

29: Novak slomio Marija za madridsku krunu!

Novak Đoković savladao je Endija Marija sa 6:2, 3:6, 6:3 u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Madridu.

Izvor: SO

29: Novak slomio Marija za madridsku krunu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

515 Komentari

Sortiraj po:

Stara kuka

pre 7 godina

Novak Djokovic ime i prezime tj PENICILN za autosoviniste i srbomrsce (siptare, balije i ustase). Razumemo njihov bes i mrznju :))))
E sad sto se tice tenisa, nekom je lep, nekom je dosadan ali NOVAK je NAS a u tome je sustina, da volis i cenis(navijas) za SVOJE!!! Ovi likovi isparnog mozga ne mogu to da shvate!VOLIM NASE, Djokovic, Milica Mandic, vaterpolisti, Stefanek, kosarkasi, kosarkasice, odbojkasice, odbojkasi, Borkovic...sve komplet!!!

malibot

pre 7 godina

Volim ove komentatore koji savetuju Noleta sta da radi, i to recima "ako ne promeni....". Covej orvi na svety 5 godina, zadnjih 5 godina osvojio vise titula nego svi ostali teniseri zajedno, ali je, po hejterima ovde, "imao srece", "nema snage vise", dosadan tenis, nikad gora konkurencija bla bla bla. Da, covek stvarno treba da radi na boljoj igri, jako je los, jednostavno je gotov ako to ne uradi. aaaaa

zoka

pre 7 godina

zoka

ti uspeo u inostranstvu?
Zidar, komunalac ili čistiš wc!?
Čitaš srpske sajtove i nerviras se što volimo Novaka, ti si uspeo.
Pojedi paštetu pa na spavanje, ujutro moraš na mešalicu
(Spale, 8. maj 2016 23:34)

Radim kao zubni tehnicar. Nije fer da me ovde zezas pred svima jer imam posao i platu od 2500 evrica, dok se ti izlezavas kuci jer nemas posla, a iako ga imas plata ti je najverovatnije 200 evrica. Nije fer:)

ja sam

pre 7 godina

@ @ trepca, 8. maj 2016 20:17) 

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!? 
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati 
(ja sam, 8. maj 2016 21:55) 

Jesu kvaliteni udarci, ali nije interesantno i lepo za gledanje kao ranije. Na primer Celzijev fudbal je kvalitetan, ali nije lep za gledanje, svi ga nazivaju "parkirani autobus", i niko ne voli da gleda Celzi. A ofanzivni fudbal svi obozavaju, i pamte se uglavnom utakmice sa ofanzivnim ekipama. Novakov tenis ti je kao Celzijev fudbal, i on to priznaje (da igra defanzivno), pa ne znam sto se ti bunis?
(Murinjo i Djokovic znalci ali ne i miljenici,08. maj 2016 22:44)

Druze upravu si! Jako je zanimljivo gledati tenis tipa: Servira sampras i odmah trci na mrežu, protivnik vraca servis i sampras smecuje za 15:00 To je taj jako lepi i ofanzivni tenis :)
Ne umanjujem tenisere iz tog doba i ranije, ali ovi novi reketovi, loptice, patike, teren....su jednostavno doprineli attaktivnosti tenisu. I to je cinjenice!! Znaci tačka.

Bilja

pre 7 godina

БРАВООО НОЛЕЕЕЕ! Меч је био напет и не може се увек очекивати много атрактивних удараца.ОСИМ ТАЛЕНТА И ДОБРЕ ИГРЕ, ПОТРЕБНА ЈЕ И СРЕЋА,КОЈА ПРАТИ ХРАБРЕ И ДОБРЕ, А ТО ЈЕ НАШ НОЛЕ. Друго, стварно не разумем да се стално прича о "великој четворци" - то је глупост, кад би Мареј био 5-ти на листи онда би се говорило о великој петорци. У спорту се броје само победе, па коментари у стилу "досадан меч" и сл. су глупи и небитни. Идемоооо Нолеее у нове победе и нека те Бог чува!!!

šetač

pre 7 godina

@Jonkoping sweden Švedski mediji i cela nacija je dosadna, melanholična nadasve pragmatična. Uzgred jako cenim njihovu organizovanost, pedantnost, intelekt. Komentar o svom čoveku kakav si ti dao šveđanin nikada ne bi dao.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ne mogu da verujem kakvi smo ljudi to postali. Najgori smo i stidim se zbog toga. U Srbiji se uspeh NE PRAŠTA, a to najbolje govori kakvi smo!
Koliko zavidnosti i omalovažavanja Noleta i njegovog uspeha. Neki govore kako su mastersi uvedeni za drugorazredne tenisere, kako su važni samo GS, kako se Nole naodmarao, ali nema snage za meč u 5 setova, kako je defanzivac i sl. A recite mi po kakvim kriterijumima su RN i RF osvajali sve šta su osvojili? Koliko su se oni naodmarali? Ko ima od svih ostalih tenisera više mentalne i fizičke snage od Noleta za meč od 5 setova? Sve vas koji ga ponidaštavate i omalovažavate, sram treba da bude. Zagledajte se u vaše živote i vidite gde ste!? Kada ste se poslednji put obradovali nečijem uspehu i osetili to u svom srcu. Zao mi vas je što ste takvi.

Glas Srbije

pre 7 godina

Nema nista lepse nego kad Novak servira prvi servis brzinom od 171km. a protivnik, u ovom ne moze da vrati lopticu. Naravno ima budala koji misle da je najlepsi tenis da udaris loptu sto jace pa sta bude.

Mitke

pre 7 godina

E sad ste dotakli dno u svojoj muci. Svojatate jednog od najvećih zvezdasa...
(Doktor, 08. maj 2016 23:54)

Sine, poznato je da Djokovic navija za AC Milan, Crvenu Zvezdu i za jos puno timova... ali je grb samo jednog kluba nosio pored srca - TK Partizan. Tako da, prijatno i dovidjenja! A da, imas slike Novaka na internetu i Partizanovom salu i kacketu. I tako..

Cisidar

pre 7 godina

Ove godine cu četvrti put po redu isposlovati tradiciju i staviti 1000 din na Novaka pre početka Garosa......mislim da je stvarno doslo vreme da uzmem kintu.....iako kvota nece biti veca od 2.5....?????

Lexx_nl

pre 7 godina

Пхуух, која је ово текма била:
Одличан Нолетов први сет, безгрешан Маријев други сет и онда невјероватни трећи гдје су оба играча играли са високим интензитетом јако квалитетан тенис.
Прибојавао сам се да би Ноле ово могао изгубити, али је он, упркос мојим лошим слутњама, разулареним противником и благо речено, ненаклоњеној публици, опет свима показао какав је шампион.
Ноле, свака ти част!
Срећно у Риму и ако Бог да, видимо се у Паризу.

Milan

pre 7 godina

Niko da kaze da je uzivao pre svega u odlicnom tenisu, dvojice velikana. Divan meč, postovanje na obe strane. Naravno da navijamo za Novaka, ali dajte malo sa tom mrznjom stanite. Oni su tu da igraju, na da ratuju, i da bilo ko koga melje. Uživajte ljudi, privilegija je gledati obojicu....

Jovan

pre 7 godina

@ Retko odvratan tip ovaj Djovak. 
(Jumko, 8. maj 2016 19:33) 
Mislim da već preteruješ i da se pomalo gubiš.
(Mandrak, 08. maj 2016 20:08)

Da tebe nije bilo i tvog komentara ne bi niko ni video Jumkov nebitan komentar, a mozda ni Novak ako cita portal a verovatno cita. Zahvalice ti se "Jumko" na besplatnoj reklami, a sto se tice tvog odgovora mislim da ga neinteresuje, "oni" guraju svoje i lupetace i dalje zbog takvih kao ti koji se primaju.

Jönköping_Sweden

pre 7 godina

Novak (za razliku od Federera) stvarno igra dosadan tenis za gledanje! Ali, vi to ne vidite jer navijate za njega i bitno vam je samo da on dodje do pobede. Vama nije bitno da li je mec obilovao lepim poenima. Neutralni posmatraci gledaju na taj njegov tenis malo drugacije, i najvise zbog toga Novak nikada nece imati podrsku sa tribina kao Federer! Svedski novinari o ovome govore i pisu godinama, a na glasu su da su pravedni, iskreni i objektivni

aleksa97

pre 7 godina

Najveci Novakov uspeh nisu titule u njemu ima nesto vrednije koje kod njegovog iskrenog fana budi najveca osecanja,Nole volim te ko brata svoga!

marija

pre 7 godina

Pazar ceka titulu
(hotahota, 8. maj 2016 20:19)

Pazarac sam, znam cijelu carsiju, ne poznajem nijednog koji navija za Novaka u Pazaru. Ali, i ovi sto su procitali tvoj komentar verovatno znaju da si trol
(pazarac, 8. maj 2016 22:34)

Ja ne znam zasto je objavljen ovaj priglup komentar.
Bas nekoga briga koga ti poznajes i da li ti nisi trol.

Goran

pre 7 godina

29 Masters titula: Neverovatno dostignuce ako se zna da jedan veliki Pit Sampras nije mogao da osvoji vise od 11 mastersa a da je cak i Federer koji je 6 godina stariji osvojio samo 24 titule. Dovoljno je videti da recimo Berdih koji je godinama u vrhu ima samo jednu masters titulu, da Vavrinka takodje ima samo jednu titulu. Koliko je to tesko govori da je Lendl preko 2 decenije drzao 1. mesto na vecitoj listi sa 22 titule. Novak sada ima za trecinu vise od njega a ko zna koliko jos titula ispred sebe.

re:

pre 7 godina

@Jönköping_Sweden

Glupog li komentara. Ni svedjani Ni Nemci npr. ne igraju neki leprsavi i lepi fudbal za razliku od Brazilaca ali niko se od svedskih novinara ne bi zalio ili nipodastavao svedske fudbalere da kojim slucajem osvoje Svetsko prvenstvo Nismomo culi ni da se neki Nemac zalio sto je nemacka reprezentacija pobedila na svetskom prvenstvu bez da su umirali u lepoti. Umesto ovih nebuloza, lepo priznaj da ti Djokovic smeta jer se izjasnjava kao Srbin i samo zato su sada ovakvi kao ti krenuli da otkrivaju "lepotu" u teniskoj igri Federera.

Ad

pre 7 godina

Pazarac i ja Sam pazarac i znam mnogo nas koji navijamo za Noleta.Doduse nismo od onih sto mrze tudje uspehe a najmanje postene Srbe kao sto je Nole.

šetač

pre 7 godina

@sasa.r Jačina servisa je precenjena. Mnogo je bolja raznovrsnost i preciznost. Rođa Federer je na tome 17GS osvojio. Nole je već u godinama kada servis ne može da bude brži. A najbolje tek dolazi ;)

Spale

pre 7 godina

zoka

ti uspeo u inostranstvu?
Zidar, komunalac ili čistiš wc!?
Čitaš srpske sajtove i nerviras se što volimo Novaka, ti si uspeo.
Pojedi paštetu pa na spavanje, ujutro moraš na mešalicu..

Paul

pre 7 godina

In Madrid, however, tournament owner Ion Tiriac had a different idea. The tournament contacted a local modeling agency, and after some training, covered the stadium court with supermodels...
Link:
http://www.10sballs.com/2016/05/07/mutua-madrid-open-tennis-has-models-as-ball-retrievers-and-some-ball-kids-the-only-player-we-can-remember-marrying-their-ball-girl-was-greg-rusedski-and-his-lovely-lucy/

BTW - BRAVO NOLE!

Marija Jankovic

pre 7 godina

Kakav smo mi narod!!!!
Citam komentare i ne verujem,posebno doticni Pazarac....Tamo verovatno svi navijaju za Marsela Ilhana.
Samo steta sto se nikada necete radovati njegovim pobedama na velikim turnirima kao sto se mi radujemo Novakovim,uz duzno postovanje prema pomenutom turskom teniseru....
Sramota....

Zabava za iskompleksirane

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Neko se zabavlja tako sto gleda Djokovica kada igra tenis a neki kao ti se zabavljaju tako sto na svakih 5 minuta ostave komentar. Tesko da ova tvoja zabava spada u zabavu za bogate bilo duhom ili materijalno ili intelektualno. Naprotiv. Teska sirotinja.

opet će da pukne na RG

pre 7 godina

Smešno koliko je Novak iscrpljen a koliko se odmarao nedelja pre ovog turnira na kome se pošteno nije ni oznojio do finala sa Marejem. A onda kao po šablonu Novak ima snage samo za jedan set a u ostatku meča je pasivan i čeka grešku protivnika, nadmudruje se sa glupavim Marejem koji uvek prihvata takvu igru i uvek gubi, umesto da nastavi da diktira svoju igru ne obazirući se šta Đoković radi.

Jasno je odavno da je Đokovićev glavni problem snaga, koju on za 5-tosetne mečeve na RG nikad neće imati dovoljno za osvajanje trofeja.

Ovolika iscrpljenost posle tolikog odmora govori samo da je Đoković fizički na silaznoj putanji a već ima 29 godina. Superiorna tehnika će mu omogućiti još 5-6 mastersa do kraja karijere ali samo još 2-3 grenslema i to uz dosta sreće. Stižu mlađi agresivni udarači za koje Đoković neće imati snage a koji će između sebe deliti GS, a i ovaj mučeni Marej će ubosti još 1-2 GS.

Tihi

pre 7 godina

Restoran Monument TC Usce ceka 12. Gren Slem titulu! Prvu titulu na RG! Svakako i ne poslednju! TAKE THEM ALL BUT GIVE THEM NOTHING!! THIS IS SPARTA!!!! IDEMOO No1e!!!!!!

SSUUUU

pre 7 godina

@Smilica

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zabava za sirotinju, 8. maj 2016 22:41)

A da se malo uozbiljis, zar si promasio da je ovo guslarska, cujes li? ;)

schlyamm

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Neko prati Djokovica i komentarise njegove meceve a neko prati komentare i komentarise komentatore?! Pa ti vidi ko je pateticniji i veca sirotinja.

Doktor

pre 7 godina

"U nedelju dana titule u fudbalu, kosarci, odbojci i tenisu! Bravo Zvezdo!!!" Nešto si pobrkao. Đoković je član TK Partizan.
(zvezdarac, 08. maj 2016 23:13)

E sad ste dotakli dno u svojoj muci. Svojatate jednog od najvećih zvezdasa...

Grey311

pre 7 godina

Katastrofalna igra Novaka. Pobeda na čistu sreću i ništa drugo. Razočarao me je potpuno. Šta više, mislim da je bilo poštenije da je Endi pobedio. Novakov servis (uprkos pozitivnoj statistici) je bio blago rečeno amaterski. Svetski broj 1 tako nešto sebi ne sme da dozvoli, i krajnji je apsurd da igrač sa tako jadnim servisom bude broj jedan. To samo govori koliko je današnji tenis pao. Sve u svemu Novak, kao i inače cele ove godine loš, ali protivnici prosto nemaju sreće, pa se on uvek nekako provuče do pobede. Uprkos takozvanoj dominaciji, sve je slabiji i slabiji i samo će jednog trena početi nezaustavljivo da pada, prvo na ATP listi, a potom i u zaborav.

marija

pre 7 godina

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zabava za sirotinju, 8. maj 2016 22:41)

Koji si ti davez,
pusti ljude da se raduju.

CND

pre 7 godina

Jedini razlog sto kanadjani znaju za Srbiju je ovaj covek, najbolji predstavnik nase zemlje ikada, hvala ti Nole bices ti najbolji svih vremena tu nema govora!

Poznavalac materije

pre 7 godina

@(pazarac, 08. maj 2016 22:34)

Nisam iz Novog Pazara i ne poznajem "cijelu čaršiju", ali poznajem dosta "Pazaraca", gospode u pravom smislu reči. I svi navijaju za Đokovića! Da li postoje dva Nova Pazara, ili ti ne vidiš dobro.

pedja

pre 7 godina

Vrhunski mec,gladijatorski tenis!Svako ko tvrdi da je ovo dosadan tenis nije u pravu ili ne razumije tenis.Naprotiv u ovakvim mecevima se uziva.Svaka cast Novaku ,samo jos da servis pocne bolje da sljaka i to je to.Boris ce to vec malo dotjerati za RG.Marej definitivno najozbiljniji Novakov rival ne samo za RG nego i ubuduce .Bice jako interesantno na RG ,Rafa se polako vraca,Marej odlican,Nole naravno da i ne pricam,Vavrinka uvijek moze da bljesne.Moja zelja finale Nole-Marej 5 sati gladijatorskog tenisa ,Nole dobija,cijepa dres urlice i jede najcuveniju sljaku na svijetu,a onda Boze Pravde!

Gle ko to govori!

pre 7 godina

@(Zabava za sirotinju, 08. maj 2016 22:41)

Ni ja nisam ljubitelj pesnika naivaca, niti onih koji Đokovića uzdižu iznad brata ili roditelja, al' ne ljubim ni drugu krajnost. Šta tebe vezuje za ovu vest i komentare na njoj? Vidim da si nekoliko puta komentarisao. Jesi li i sam sirotinja? Šta ti najviše nedostaje, osim očiglednog?

Dzo

pre 7 godina

Pazarac ne vidis ti dalje od nosa niti znas ko su stanovnici grada.To je tvoj krug plitkoumnih delilaca tvoga misljenja.Iz istog sam grada i Novak je legenda zemlje Srbije i jedan od najvecih priznatih sportista celoga sveta(proglasavan u par navrata zvanicno)To sto pojedincima kao tebi smetaju pripadnici druge veroispovesti i osobe koje su se mukotrpno izborili i zaradili milione je vasa stvar u vasem svetu.Kao sportistu mozes samo da ga postujes inace ispadas jadan.Pozdrav iz Pazara.

neutralni felsh

pre 7 godina

Ха,Ха,Ха велика четворка, британски новинари стварно имају смисао за црни хумор када напишу глупост о постојању велике четворке. 
Постоји само велики Новак, чика федерер, издувани Рафа и просечни Енди.
(Рајко Четник, 08. maj 2016 22:31)



ovdasnji ljubitelji tenisa (djokovica) su gori od fudbalskih huligana.

Предо 2

pre 7 godina

Прво да се честита, као што доликује, а онда мало анализе ... Најјачи утисак су ми Новакови смечеви и волеји. Храбро је смечовао и ишао на мрежу (чак и када не освоји поен првим волејом или смечом) и у том сегменту игре нема замерки. Други утисак су Ендијеви сервиси који су готово по правилу ишли у Т-линију са обе сервис стране. Мислим да је новак морао раније да прочита то и да се поставља ближе средини терена док Енди сервира. Мора се похвалити и Ендијев фер потез, када је Новак добио опомену од судије. На крају статистика ... НОвак је освојио 64-ти турнир уз 26 пораза у финалима и има приближно исти скор као и легенде Борг и Сампрас који обојица имају скор у финалима 64:24. Наравно, лепо је што поново води на листи освајача мастерса, али оно што је боље је то што их има 8 од 9 освојених и што је свих 8 "оверио" бар по 2 пута (а 6 од тих 8 има освојено и по најмање 3 пута). Ово је изузетан учинак у ери Надала, где рецимо Федерер и Мари немају уопште Монте Карло и Рим. Да ми сад неко каже да види будућност и да ће Новак, поред осталих турнира, освојити или 1 Ролан Гарос или 2 Синсинатија, ја бих одмах пристао на Синсинатије. Знам да ће неки скочити и рећи да су Гренслемови важнији, али сва 4 Гренслема има неколико играча, а све мастересе ни један једини, а камоли све по 2 пута. Мислим да би тај рекорд био вечит, па бих зато радије узео Синсинатије, ако би избор био између 2 Синсинатија и 1 Ролан Гароса. Уз жељу да узме и Ролан Гарос и 2 Синсинатија, још једном, Честитам!

Mrmot

pre 7 godina

(Jönköping_Sweden, 8. maj 2016 23:05)
Kad kazes svedski novinari verovatno mislis na Matsa Vilandera!? Pravedan, iskren i objektivan navijac Federera.

bbROD

pre 7 godina

Đokoviću čestitke, ali da ručka malo bolje. Izgubio je mišićnu masu i svi tuku jače od njega.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (1, 8. maj 2016 21:06)

Mozda neki tuku jace od njega ali on tuce duze od njih :)

Coa

pre 7 godina

@ Bravo, ali zašto Rim?...
(znanje-imanje, 8. maj 2016 21:00)

Pa mislim da je najvise zbog toga da bi mogao da propusti Montreal(ili Toronto) koji pada u jako nezgodno vreme, ili mozda gresim. Imace posle Rima minimum nedelju dana do Rolan Garosa, ne brinem ja za njegovu pripremljenost a i mora se natempirati forma.

pazarac

pre 7 godina

Pazar ceka titulu
(hotahota, 8. maj 2016 20:19)

Pazarac sam, znam cijelu carsiju, ne poznajem nijednog koji navija za Novaka u Pazaru. Ali, i ovi sto su procitali tvoj komentar verovatno znaju da si trol

rato

pre 7 godina

posle RimaMarej ce opet biti drugi jer brani samo 45poenaaFederer 600. za Novaka je najbolje da se posle treceg ili cetvrtog kola povuce sa mastersa u Rimu.

SSUUUU

pre 7 godina

U jednom tränarna koji je trajao podugo sam pomislio:
Kalkiulacija zarad ostavljanja mogućnosti za nove bodove za iduću sezonu. Poraz iz Monte Karla ostavlja mogućnost za nove, takodje igrom finala Madrida dobija nove ali ostavlja budeš za iduću godinu. I onda osvoji turnir i skroz me zbuni. Sad se razmišljam, da li je izjava Ivaniševića da Nole može da odredi rezultat po želji možda ipak tačna i da se samo poigrava glavama protivnika?

Zabava za sirotinju

pre 7 godina

@Smilica

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.

Fakitos

pre 7 godina

Nisam Srbin i nisam pravoslavac, a nisam ni iz Srbije.
Znaci nemam nikakvog razloga da navijam za Novaka ali eto navijam i srećan sam zbog njegovih uspjeha

Međutim nemogu da verujem kakvih sve ljudi ima u Srbiji pa pišu takve negativne komentare.
Boljeg ambasadora Srbija nije i neće imati!!
Neka vas ne čude odluke tipa Ane Ivanović.

tamos-vamos

pre 7 godina

23 Nole vs. 9 Muraj. Mislim, sprda se Nole sa njim.
Cuj Noletova 64. titula u karijeri. Pa ne igra Nole turnire od 250 i 500 poena kao sto Fedo to radi. Tako bi Nole mogao da se narkpi jedno par hiljada titula.
Nole je gospodin covek. Ljubi se sa knjeginjama i uzima velike cekove. Nema on vremena za Buraniju.

Što prostije!

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17) 

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!? 
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati tenis zadnjih 10-15god.

(ja sam, 08. maj 2016 21:55)


Današnji tenis je nauka za sve prethodne teniske epohe. Ali ljudi ne vole nauku jer znaju sve, a nauka može samo da ih demantuje!

Kako se piše?

pre 7 godina

"Druže isprdče, zaboravio sam da ti ostavim link da gledas finale uzivo, ali evo sada ispravljam gresku ostavljam ti snimak i sada mozes na miru da ga odgledas i sve potanko analiziras, da javis i da nam preneses svoje utiske ! 
https://www.youtube.com/watch?v=M1xl_3ceq4w"

Malo skrećem s teme, ali me zanima da li je pravilno "druže isprdče", ili "druže isprče"? Zbog gubljenja suglasnika.

Smilica

pre 7 godina

Tooooooooo No11e SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED MADRIDA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1129 CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
BIĆE GODINA IZ SNOVA

OKO TVOGA VRATA,
ZASIJAĆE OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1129E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEDJUJEŠ SVE U NIZU
POBEDICEŠ I NA RG U PARIZU

ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!

NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE I TOBOM PONOSI
TVOJA SRBIJA!

kris

pre 7 godina

Jeste da je bilo napeto,ali se uopšte nisam nervirao.Ni da je izgubio ne bih,a čak priželjkujem da batali Rim i čuva se za RG.To mu treba za istoriju,a zaslužuje da bude upisan kao najveći svih vremena.

Gogi

pre 7 godina

Mislio sam da ce da proradi srpski inat za sve one prozivke i da ce da obrise patos sa njim ( zutokljuncem ) sa 6:1 6:1.Nema veze i ovako je dobro proslo.

Srba

pre 7 godina

Ključ ovog meča je bio u servisu.Novak je odigrao odličan prvi,Mari odličan drugi set.Nole je izgubio drugi jer u ključnim momentima nije pogađao.Suviše lakih poena je dao.U trećem su bili tu negde zato se i odužio tolko.Nole je bez dobrog prvog servisa došao u situaciju da prosto mora da igra duge poene.Da mora da rizikuje na drugi servis jer zna da je Marej podjednako dobar ritener kao i on.Zato je i izgubio drugo set i ljuljao se i trećem iako je vodio.Opet Marej se čupao dobrim servisom kad god je bilo gusto.Umor je bio očigledan kod obojice.Odlučila je Noletova čvrstina u zadnjem gemu i mentalna ali i fizička.Sve u svemu dobar meč i sve čestitke Noletu ali i Endiju na pravom sportskom gestu.

Gotovo neverovatno

pre 7 godina

Ma idi begaj! 7. brejk lopti Nole spasi na svoj servis. Ma majstor, bre!

(Južna pruga, 08. maj 2016 21:57)

A na čiji servis se obično spasavaju brejk lopte?

Murinjo i Djokovic znalci ali ne i miljenici

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17)

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!?
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati
(ja sam, 8. maj 2016 21:55)

Jesu kvaliteni udarci, ali nije interesantno i lepo za gledanje kao ranije. Na primer Celzijev fudbal je kvalitetan, ali nije lep za gledanje, svi ga nazivaju "parkirani autobus", i niko ne voli da gleda Celzi. A ofanzivni fudbal svi obozavaju, i pamte se uglavnom utakmice sa ofanzivnim ekipama. Novakov tenis ti je kao Celzijev fudbal, i on to priznaje (da igra defanzivno), pa ne znam sto se ti bunis?

ruzna slika za novine

pre 7 godina

Hahahaha, šta su dali ovo Mareju kao trofej, dildo?! Hahahahaha.
(nunu, 8. maj 2016 21:06)

Nije ni Nole bolje prosao, i jos ga drzi ispred nosa

Рајко Четник

pre 7 godina

Ха,Ха,Ха велика четворка, британски новинари стварно имају смисао за црни хумор када напишу глупост о постојању велике четворке.
Постоји само велики Новак, чика федерер, издувани Рафа и просечни Енди.

sasa.r

pre 7 godina

Novak mora pojačati prvi servis jer protiv najvećih tenisera nema nikakvu prednost! ne može se sa servisom u prosjeku 185km na sat pobjediti u Parizu gdje je najsporija podloga.Sve drugo je savršeno ali servis je na ženskom nivou.

kompleksi veliki

pre 7 godina

@mukice male

A tek kako si ti smesan, najzad neko uspeo sa ovih prostora, prvak je u necemu a ne zadnji, ali luzeri nikako to da svare i mnogo ih nervira taj koji je prvak i oni koji navijaju za njega, valjda bi hteli da su svi luzeri kao i oni.

Svo bogatstvo srpskog jezika

pre 7 godina

(Svete, 8. maj 2016 21:53)

Za rec "isprdak" mozes koristiti i rec "puvanjac"...znas ono, kad neko hoce da prdne, ali se boji da neko ne cuje.

jj

pre 7 godina

@zoka
Sta si ti uspeo? Cistis ulice na crno i primas socijalu? Strasan uspeh. Idi pisi po stranim komentarima, ne zelimo da nam sljam koji smo isterali iz drzave soli pamet.

brko radoje

pre 7 godina

Vratice se murray na drugo mesto posle rima ,ispao je u osmini finala a rodzer brani finale, tako da ce andy verovatno ipak biti drugi nosilac na rg. Moje misljenje je da je to bolje za nola jer mislim da na tri dobijena seta laksi mu je svakako protivnik roger od murray.

samo nastavi da se zabavljas

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Apsolutno te shvatamo, koji film je u pitanju, neki iz serijala "Lude godine"? Da nije mozda "Zikina dinastija"? To je vama sa jeftinijim kartama omiljeni deo, zar ne?

VUK

pre 7 godina

Madridska publika neće da ispoštuje dodelu pehara. Nije to nepoštovanje Novaka i Mareja, već svog turnira. Prostaci.. a naš delija :71 pobeda nad igračem i velike četvorke.. DOMINACIJA!

блејз

pre 7 godina

Које ложане, ХАХАХАХА...100 хејтерских коментара, понадали се јадници.Кад он ЦВРЦ! Као и обично маестро и цар узима титулу и обара рекорде.Џаба вам нада моји синовци, НОВАК ипак игра мало боље(читај много боље),ХАХАХАХА...БРАВО НОВАЧЕ, БРАВО МАЕСТРО! Само напред, идемо даље.....

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Svaka cast Nole. Suvisno bi bilo da sad pametujem nesto. Samo mogu uputiti jos jedan vapaj da dodje na kup Kremlja. Ne mora ni da igra, samo neka dodje malo.

teča rasa

pre 7 godina

Niko vise od Novaka ne poklanja protivnicima poene i gemove
(milko, 08. maj 2016 20:22)

Ма ако пратиш тенис, битни су МЕЧЕВИ!

srle

pre 7 godina

Marej je u šoku, samo gunđa sebi u bradu i ne zna više šta radi. Dobije Nadala na njegovom turniru, u njegovoj zemlji, a onda se u finalu pojavi zid koji je nepremostiva prepreka. Nole srpski terminator!

kravlja balega

pre 7 godina

@Zikss: Marej očajan? Burazeru, idi gledaj pikado! Inače, jeste za nas navijače dobar osećaj pobeda od dva nula, ali dva jedan, naročito posle drugog seta, ipak je sladje, mnogo sladje! Bravo za 29!

Batko

pre 7 godina

Djokisti jel vi vidite da Marej ne igra ni priblizno kao juce koliko samo gresaka pravi kakva crna dominacija ko sada "dominira" po vama u 2 setu da vas cujem?
(oli, 08. maj 2016 19:51)

Idi gledaj Mesec, majke ti

lex speciallis

pre 7 godina

Odlican mec. Prvi set sta reci, ocistio ga Novak i kako neki ovde pisu igrao npadacki tenis. U drugom je Novak pao,ali i to je ok,i ne moze da se igra non-stop napadcki psoebno protiv ovakvog danasnjeg odlicnog Mareja, ruku na srce i Marej je itekako iskoristio Novakov pad i podigao nivo igre.Treci set, bez obzira na dobijen pa vracen brejk, i na duzinu poslednjeg gema, Novak je jos jednom demonstrirao mentalnu snagu, koliko je samo spasio brejk lopti u psolednjem gemu meca, a mislim da je cak Mareju ovo najbolji mec koji je odigrao protiv Djokovica, posebno ako se doda da tokom celog meca uopste nije panicio i imao karakteristicne psihicke padove, i kao takvog opet ga dobije Novak!Sto rece Toni Nadal, Novak je klasa za sebe!

Brooklyn boy

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 08. maj 2016 20:17)

Ти ниси гледао полуфинале АО ове године?

danix

pre 7 godina

Novak je ocekivano osvojio ovaj turnir iako jos uvijek nije dostigao maksimalnu formu a koja se planira za RG.Sto se tice fizicke kondicije jasno je vidljivo da je Nole,na pauzi od MC do Madrida,ponovo napunio baterije sto je garancija za uspjesan nastavak sezone.
Mariju sve cestitke na odlicno odigranom mecu i mislim da ce igrati vaznu ulogu u nastavku sezone,mnogo vazniju nego sto ce igrati Fedex i Rafa.
Sve cestitke Novaku za 29-ti Masters 1000 i drugu titulu u Madridu.

Web Design

pre 7 godina

(Mikii, 8. maj 2016 20:55)
Ne treba da iskoristi 7 vec jednu. Procitaj malo pravila tenisa. I to vam je danasnji komentator. Idi i kometarisi kriket ili polo.

Jova

pre 7 godina

Bravo za Novaka, ništa manje bravo za Marija. Posle uspavanke u prvom, pravi, muški tenis u ostala dva seta. Drago mi je zbog Novaka i ( opet ) malčice žao Marija. Zamislite, Novak se cijelo svoje "tenisko" vrijeme borio protiv Federera i Nadala a Mari osim s pomenutim dvojcem još i sa ovakvim Novakom. Treba to izdržati. I ostati čovjek.

Detalji:

- Novakov ogroman uzdah olakšanja nakon poslednjeg poena, pogled ka nebu i nekome gore
- Marijev osmejak posle zagrljaja na mreži
- Zajedničko slikanje na kraju, najprije s Marijem ( raspoloženi obojica u opuštenom razgovoru – gledajući samo izraze lica, teško bi se pogodio ishod meča ) a zatim i s skupljačicama lopti - vrckav ovaj naš momak...

Pozdrav svima

VUK

pre 7 godina

@Trepča.. šta jedeš kad si tako pametan? Canavaro je bio jedan jedini put najbolji.. i to kad je Berluskoni namestio izbor., a Đoković? Tri puta sportista sveta i četvrti put završava godinu na br.1.,Siđi ti malo u rudnik.. isprazni se.. biće ti lakše. pusti sport nekome ko to malo bolje poznaje.

Rajko ČA

pre 7 godina

Update 08.05.2016. after Madrid Masters 1000

Statistics of Big Four since Novak became a real factor in 2011:Federer 29 yr, Nadal 24 yr, Murray 23 yr, Djokovic 23 yr.

Grand Slams: Novak 10 x winner
Rafa 5 x winner
Murray 2 x winner
Federer 1 x winner

Masters 1000: Novak 24 x winner
Rafa 10 x winner
Federer 7 x winner
Murray 5 x winner

World tour final: Novak 4 x winner
Federer 1 x winner
Rafa 0
Murray 0

Olympics 2012
Murray 1 x winner

Total:
Novak 38 x winner,
Rafa 15 x winner
Federer 9 x winner
Murray 8 x winner

Conclusion: Novak won the six titles more as Rafa, Federer and Murray together in the last 5 years (2011, 2012, 2013, 2014, 2015) 38-32

Head to head since 2011 until today:
Novak vs Rafa 18:7 (10-1 in last 11 matches)
Novak vs Federer 16:9 (6-2 in last 8 matches)
Novak vs Murray 19:6 (11-1 in last 12 matches)
In total: Novak vs other 3 big players – 53:22 (28-4 in last 32 matches)

Max

pre 7 godina

Kako je dobar osecaj citati komentare hronoloski, od pocetka...znalci, hejteri, ljubitelji zavera, politikom optereceni ciji-god botovi...milina.

a s roma nikšić

pre 7 godina

Bravo Nole,bravo care!Bravo Vajda,Miljane i ostatku tima.
Prvi set iz udžbenika,meč u slavu tenisa,rekord se vraća kući...
Bravo!Forza Nole!Forza Roma!

v

pre 7 godina

Bravo breeee. Opet nije blistao u globalu. Bilo je od sjaja do ocaja, ali zna se ko je najbolji. Cestitke Endiju, na momente je delovao sjajno i odlucno. Idemo dalje. Ja bih uzela odmor i dosla odmorna na RG, ali Novak voli Rim. Srecnoooo!

Tajvanska kanasta

pre 7 godina

Bravo care... Šteta što na još nekom turniru nema ovakvih lepotica, plavušica, crnkinjica i ostalih što dodaju loptice... Novaku još jednom svaka čast!

S.P.

pre 7 godina

@trepca,

E, moj ti.
Jedan Džimi Konors je igrao finale Gren Slema u svojoj 39-oj godini, a ti lupaš ovako.
Ne, bila je jaka konkurencija kad je Federer igrao protiv velikana: Hjuita, Safina, Rodika, Ferera i Nalbandiana.
Drži se ti rudnika, nije tenis za tebe.

Gajetano

pre 7 godina

Po meni vrlo kvalitetan i uzbudljiv mec izmedju dvojice najboljih igraca sveta u ovom trenutku. Intenzitet i nivo tenisa, tehnicka, takticka i fizicka borba na svim nivoima apsolutno su bili dostojni 1. i 2. igraca sveta, koji su btw cistili redom sve do finala, ukljucujuci i tzv. "Kralja sljake".

Endi itekako zna da igra tenis i da namuci Novaka, ali je usput zaboravio kako da ga pobedi:) Cak su se i razmazeni Madridjani "primili". Pomirili se Madrid i Novak Djokovic, malo li je, nadam se jednom za svagda.

Svaka cast i najboljem teniskom komentatoru na Balkanu Nebojsi Viskovicu. Prepoznao je i nama teniskim laicima preneo najfinije detalje ovog fantasticnog meca i time "ova dva sata super-kvalitetnog programa" podigao na jos visi nivo.

Pozdrav,

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Najiskrenije se nadam da je ovaj Naprednjaci su zakon bio ironican. Ako je suprotno, pod hitno neka zatrazi pomoc strucnog lica.

Ciciban

pre 7 godina

Kakav meč čestitke obojici i naravno čestitke Novaku na ponovnom rekordu na mastrsima i rekordnoj razlici sutra kad izađe lista 9020 poena više od Mareja i Federera neverovatno. I samo još da bacim kletvu na Noleta ako se ne učlani u naprednjake da nikad RG ne osvoji. Toliko pa sad neka vidi koga će podržati sledeće godine na izborima. Jedan je Nole, jedan je Nole i svi ga vole i svi ga vole.

ja sam

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17)

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!?
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati tenis zadnjih 10-15god.

znanje-imanje

pre 7 godina

Ceo turnir a pogotovu juče bilo je očito da je Mari bolji na šljaci nego ikad a naročito da servira izvrsno - takođe bolje nego ikad. I nije, ali ipak i jeste teško zaista razumeti poplavu neobjektivnosti u komentarima oko drugih igrača - naročito kad su u formi.
Takođe na 1 dan razlika od 7 sati odmora je VELIKA razlika. Novaka je neminovo stigla kriza kraja prvog seta; samo je Mari slabo krenuo, 1 set bio prebrz pa ga je kriza stigla u drugom da izgubi onaj svoj servis a time i set. Jer, Mari je dotada ušao u meč i servirao prilično neodbranjivo. Zato sam se tako iznervirao juče zbog još 23 minuta protiv Nišikorija. Savremeni sport je neverovatno matematičan i u velikom broju slučajeva prilično tačno izračunljiv. I dobitak 1. seta, i gubitak drugog. I oporavak pa rani brejk u trećem - i fizička nemogućnost da zadrži sopstvenni momentum.
Novak je kao malo kad i od samog početka igrao puno, puno bekend paralela, ne ono uobičajeno izdržavanje razmena po bekend dijagonali. Šetao je Škota mnogo više - deluje naivno i ništa posebno ne znači za konkretan poen. Ali! uz još drop šotove taj akumulirani, dodatni napor stigao je po svoje sredinom trećeg seta. Da nije to radio, strateški od početka, izgubio bi. Ovako je na kraju bio balans i rat snage, a tu je pobednik skoro izvestan.
(Smešno kako opomena teniseru zbog odugovlačenja skoro redovno pomogne tom teniseru da dođe do daha u krizi i efektivno ta opomena - dodatno! - ošteti njegovog protivnika...)

Bravo, ali zašto Rim?...

srbin

pre 7 godina

Bravo Nole! Nazalost mislim da nikako nije dobro za zreb za rgaros sto je Marej sada treci a Federer drugi jer postoji sansa da sa Marejem bude morao da igra u polufinalu...a upravo je to ono sto ga je kostalo titule prosle godine....

dominus

pre 7 godina

@znanje-imanje

Kao i uvek, Vaša analiza na mestu. Mada i Vas ponekad, kao i nas ostale, Novak zna iznenadit ;)
Imam osećaj da Rim možda neće ni odigrati, a moguće da postupi slično kao i u MC. Na Rafu projektovano ide u QF, nešto slično kao i 2013te. Tada je taktički izgubio rundu ranije od Berdiha, nešto slično se može opet dogoditi. Ne bi loše bilo da se ponovi Rim 2013.

idemo na 40+ mastersa i 20+ slemova

pre 7 godina

uh baš težak meč i veoma važna i još slađa pobeda.Endi je dosta lakih poena dobio na servis Novak skoro ništa i zato je morao da isčupa pobedu. I opet je uspeo.Endi odličan u drugom i trećem setu , nedovoljno za šampiona.

Zlatko

pre 7 godina

Neću ovom režiseru nikada oprostiti što u zadnjom gemu nije ni jednom zumirao skupljačicu koja je našoj legendi dodavala loptice! Sram ga bilo!

senad

pre 7 godina

Ovaj Marej nikakav igrac 7brejk lopti on nezna da iskoristi cetiri tera u van terena samo prebacuje lopticu nezna da napadne drugi Novakov servis svaka loptica mu ide po sredini ko neki pocetnik.

Ivan M

pre 7 godina

Kad se sve završi i kad Novak ode u zasluženu penziju, pričaćemo u njegovim delima, osvojenim turnirima i rekordima. I to sa pravom. Ali ja neću nikada zaboraviti kako nam je iskidao živce u milion navrata, uključujući i večeras :-) Čestitke legendi na još jednoj velikoj pobedi i srećno u jurišu ka Rolan Garosu!

Svete

pre 7 godina

7 brejk lopti u jednom gemu drugi teniser na svetu ne zna da iskoristi. I to vam je danasnji tenis :)
(Mikii, 8. maj 2016 20:55)

Druže isprdče, zaboravio sam da ti ostavim link da gledas finale uzivo, ali evo sada ispravljam gresku ostavljam ti snimak i sada mozes na miru da ga odgledas i sve potanko analiziras, da javis i da nam preneses svoje utiske !
https://www.youtube.com/watch?v=M1xl_3ceq4w

Nekada prvi teniser sveta nije umeo da iskoristi 20tak brejk lopti protiv tamo nekog 40 na svetu, bolje da ne znas ko je taj bivsi broj 1. rasplakao bi se, a mozda i znas ? SVA SRECA ta vremena su davno iza nas i sada je to neki potpuno novi nivo !

Djokovicu svaka cast, postavio je novi rekord 29 mastersa, izjednacio se sa Samprasom i Borgom po broju titula, postao prvi igrac sa 2 i vise titula na 8 masters turnira i jos neke zanimljivosti je uradio...
Federer takodje ulazi u istoriju, sutra ce biti prvi broj 2. u ikada koji ima 9000+ bodova zaostatka za brojem 1., svaka cast i Rodji !
Bravo Djoleeeeeeeee.............isprdak nemoj da places, dosta si vec suza prolio nema vise smisla, mada Djokovic je najmladji osvajac jednog mastersa a to samo govori da je jos mnogo teskih dana i plakanja uz teniske meceve pred tobom !

nisimiburazer

pre 7 godina

Sad sam pogledao njihove medjusobne duele i Marej pobedi svaku petu, tako da bi trebalo ocekivati tesku borbu sledeci put hehe (Nole dobio poslednja 4 puta)

Brooklyn boy

pre 7 godina

Haha, kako je meni ovo i smesno i zalosno, jedan nas covek uspeo u inostranstvu, a vi zivite njegov zivot :(
(mukice male, 08. maj 2016 21:11)

Знаш како, ја не живим његов живот, али сам му захвалан што ми је на кладионици неколико пута напунио џеп...

šetač

pre 7 godina

Jak saba konkurencija (statistika velikih turnira):
- Rođa 47 (17 GS, 6 WTF i 24 mastersa)
- Nole 45 (11 GS, 5 WTF i 29 mastersa)
- Rafa 43 (14 GS, 1 Oly Gold i 28 mastersa)

slavomir

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 8. maj 2016 20:17)
Trepca !
Idi dole u rudnik i kopaj-nije ovo za tebe !!!

zoka

pre 7 godina

Haha, kako je meni ovo i smesno i zalosno, jedan nas covek uspeo u inostranstvu, a vi zivite njegov zivot :( i ja sam uspeo u inostranstvu!Za sve nas koji odemo tamo je već veliki uspjeh otići odavde i od takvih zavidnih ljudi kao što si ti!

блејз

pre 7 godina

@мукице мале
А како је тек јадно и смешно што ти коментаришеш коментаторе,ахахахаха.....

cole

pre 7 godina

Au kakva statistika. od svih turnira
koje je osvojio, sa Madridom je uzeo
bar po dve titule, ostaje jos samo
RG i Sinsinati bez i jedne titule.
Ako Bog da u narednih par godina da
uzme po dve titule na ta dva turnira,
to je domaci zadatak za sve buduce
generacije, dakle, minimum po dve
titule na najvecim turnirima. Tako da...

odleprshay

pre 7 godina

@trepca

Ako ti je ovaj i ovakav tenis dosadan a ti se prebaci na hrkljus ili sta je vec popularno kod tebe i medju tvojima na selu.

doktor

pre 7 godina

mnogo je mentalno jak ovaj covek. tesko ce ga skidati sa trona jis najmanje tri godine. potopice nadalove uspehe i ostvarenja onog ustogljenog svajcarca ( osvajao titule u vakumu dorih igraca). pozdrav za hejtere i zelim im jos jednu noc bez sna.

veder

pre 7 godina

Prebacivaci loptice i Roger, tako se moze okarakterisati tenis. Najtuzniji dan u sportu ce biti kad se on povuce.
(fedex18, 8. maj 2016 20:08)

Pa zar Federer ne prebacuje lopticu?

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

sve vreme pominju nekog od 35 godina koji kao igra finala.koliko ja vidim misle na rodju a on već odavno finale nije video sem na tv u.Agasi je bio faca a ovaj još uvek igra samo da bi muzao pare od sponzora.
Ako Nole bude igrao do 35 imaće bar 25 GS titula.

rejnald

pre 7 godina

Nole je iz nekog razloga poslednja tri meca na turniru odigrao slicno, a svaki put kod 5:3 i serviranja za mec dozvoljavao je par brejk lopti protivnicima, prvo Raonicu, pa Nisikoriju koji je to iskoristio i sad Mareju?...Kao da se uvukla neka nesigurnost onda kada treba mec da se zavrsi, mozda je Nole vec sad pod velikim pritiskom i mislima na RG koji se polako blizi.

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@trepca

`Ajd sto je u tenisu slaba konkurenicja nego sto ste se vi trolovi srozali. Imate dva komentara koja ponavljate do besvesti i to je to. Dosadno, izlizano, vec sto puta napisano. Tesko smaranje. Zbog vas ce se ovaj period pamtiti kao dno dna trolovanja.

aleksandar

pre 7 godina

svaka cast novaku,a i premijeru koji je vec stigao da mu cestita putem tvitera,iako svi znamo koliko ima obaveza oko maketa i kamena temeljaca.

max

pre 7 godina

Izuzeto važan zadnji gem je tipičan pokazatelj ove dvojice igrača - Novak mentalna gromada,Marej mentalni patuljaK!Posle ovoga sve više mislim da Mareja ne treba stavljati među veliku četvorku ,prosto neverovatno da je propustio O-40 i sedam brek lopti ukupno u tako važnom momentu!!

bravo novak

pre 7 godina

Niko vise od Novaka ne poklanja protivnicima poene i gemove
(milko, 8. maj 2016 20:22) # Link komentara


njegovi protivnicima cak ni to ne pomaze! evo sad tupe britanci o mentalnoj snazi novaka!

Gogi

pre 7 godina

Federer je do 64.titule došao sa 29 godina, a Novak sa 28! Novak krupnim koracima gazi ka najvećem u istoriji, definitivno ćemo 2018. godine moći reći da je najveći teniser ikada naš čovjek! Hvala ti Dijana što si nam rodila ovakvog vanzemaljca!

anica

pre 7 godina

NEMOJTE DA KRITIKUJETE...desava se pad svakome, ali se posle pobede vidi ko je gde, i na koji nacin pobedi.
Presrecna sam, fantastican uspeh naseg Noleta.
Kao sto rekoh hvala Svrco sto si zastitio Novaka, a Viskovic odmah tuzibaba, znala sam da je pogresno cuo, hvala I Lajaniju sto je precutao, imao je osnova da jos koji put opomene Novaka...nemojte ga kritikovati, emotivac je Nole, 7 lopti ali opet osmu iskoristio, zadrhti ruka, polako se priprema za RG...osecam da je ovo ta godina!
SAMPIONEEEEE. Rim kako hoces, ali ne bi me iznenadilo da osvojis i to.
Pohvala za Endijevu igru, servis je mnogo popravio...uz svo kidanje nerava, fantastican mec!
Poljubac za J&V.

slavomir

pre 7 godina

Nole puca ovde! Skratila mu se ruka , ratuje i sa publikom...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Majstor Mile,
Mislim da si u zivotu za nesto skracen !!!

Reformator

pre 7 godina

Sve pohvale. Još jedino Nole od sportista nam pruža puno radosti. Uzivanje je gledati ga. Samo bi iskoristio priliku da bacim kletvu na Noleta ako se ne učlani u naprednjake da nikad RG ne osvoji.

kravlja balega

pre 7 godina

@Zikss: Marej očajan? Burazeru, idi gledaj pikado! Inače, jeste za nas navijače dobar osećaj pobeda od dva nula, ali dva jedan, naročito posle drugog seta, ipak je sladje, mnogo sladje! Bravo za 29!

Srbija dominira jer ima neuništivu volju!

pre 7 godina

U komšiluku pojačana prodaja lekova za smirenje i spavanje... a mnogi su i na aparatima...

"Želje su odlika slabih, volja je odlika jakih!"

Jovancha

pre 7 godina

(trepca, 08. maj 2016 20:17)
Ne razumem poriv a ni logiku za to sto pises. Lepota tenisa? Ma nije nego. Nas uce, pre svega u fudbalu da je rezultat bitan, da smo dzaba mi "jedini pobedili Ger na WC" kada smo ispali posle prve runde. Covek pobedjuje i tacka. Bice najbolji na svetu. I kraj. I dzaba tvoja malicioznost. Kraj.

блејз

pre 7 godina

Еј "браћо" кроати потрудите се бре мало.Научите граматику, шта се пише заједно а шта одвојено, овако сте много провидни и јадни.Појешће вас завист, цццццц....НАПРЕД НОВАЧЕ!!!

Dushke

pre 7 godina

Hvala momci za uzbudljiv meč! Takođe se zahvaljujem Manolu i ekipi na izboru ptica trkačica!
Međutim, zvezda večeri je bila dama pored Luisa Figoua :)))) Izvini Novače!

Jo1e

pre 7 godina

Evo pisem pre pocetka. Oduvace ga Nole zbog bezobrazluka britanskih novinara, pogotovo u poslednje vreme. 6:2 6:1
(Jo1e, 8. maj 2016 18:39)

To sto ti u svom cumezu sedis i hejtujes britansku stampu (o kojoj znas samo iz domacih poludajdzesta), ne znaci da profesionalci koji zaradjuju milione i trose stotine sati mesecno na usavrsavanje svog zanata misle na isti nacin. Ako ga pobedi, pobedice ga zbog ambicije, forme i kvaliteta, ne britanskih novinara.
(srpska pamet, 8. maj 2016 20:14)

Hau du ju du :) Ovaj mora da radi za neki britanki list :) Izbembao Nole ovu devojcicu pa dosao ovde da trazi kavgu :) Salu na stranu, mozda nije lepo sto sam generalizovao britanske novinare ali cini mi se da ce se vecina sloziti da je na nekim od poslednjih turnira bilo dosta neukusnih pitanja na Novakov racun ( doping i ostale stvari).

Mazda

pre 7 godina

A pozdrav sa zvanicnicima :) Nego, bezidejan pri kraju meca, sto je razlog za brigu. No, opet je osvojio turnir, a samo je u prvom setu igrao zaista dobro. Bravo Novak!

Tribislav

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 8. maj 2016 20:17)

Ma cta mi plicas. Zanimljivo je da nisi stavio Rafu u tu konkurenciju, a frajer je bar za klasu defanziviniji od Đokovića. Čoveče, porediti Agasija i Samprasa sa ovom dvojicom je smešno, ovo je atomski tenis u odnosu na njih dvojicu. Kažeš prebacivanja...Pa ja ne znam što je publika došla, nego da gleda prebacivanja..Opusti se...

.)(.)

pre 7 godina

Upadljivo lepe i zgodne devojke koje donose loptice... niko ne primećuje, ili samo nema komentara? (Građanin Bezopasnih Namera, 08. maj 2016 20:10)

Tradicijonalno za Madrid.

teča rasa

pre 7 godina

 ...da vas cujem?
(oli, 08. maj 2016 19:51)

Шта би ти паћениче да чујеш. Новак је ОПЕТ победио! То си чуо већ небројено пута!

Tramal divizija

pre 7 godina

Marej kloc i ne baš nešto preterani inteligentan dečko a Djoković mrtvi defanzivac dosadan i samo čeka da neko pogreši i ovo br 1 i br 2 bože sačuvaj

Nebojša

pre 7 godina

Kakav meč čestitke obojici i naravno čestitke Novaku na ponovnom rekordu na mastrsima i rekordnoj razlici sutra kad izađe lista 9020 poena više od Mareja i Federera neverovatno.

dragan

pre 7 godina

Nema Bekera nema napadackog Djokovica. U prvom setu je igrao kao da Beker sjedi u boksu, napadao i IZLAZIO NA MREZU. Cim se vratio Vajdinskoj igri iz 2009. i 2010. dva metra iza linije - lagano je izubio set.Znaci dva potpuno razlicita igraca u dva seta. Igracki gledano, sve sto vrhunski uvezba sa Bekerom, izgubi u pimplanju sa Vajdom. Ako se pimplati u trecem, cestitam Mareju pobedu.

Penzioner

pre 7 godina

Jedan je Nole.Dosadno da gledate jer stalno pobedjuje.Ja gledam kada mu lose ide i vise godina sam talican.Jedino srcka pa i ako riknem imam za koga!!!

Milan_BK

pre 7 godina

Tituli se u zube ne gleda! Ima tu stvari koje se moraju popraviti do početka Garosa ali osvojiti masters i sa tim padovima koncentracije je pokazatelj koliko je dominantan. Svaka čast i Mareju, verovatno će biti najveći takmac Novaku i u Rimu i na RG. Naravno, svaka čast i na onom gestu kada je sudija dao Novaku opomenu. Napred Nole!

pribil

pre 7 godina

trepca@pratim tenis od 1985. Najdosadnija era je bila bas samprasova. Samo servis i po neki volej. Jedino agasi je pokazivao da nije sve u servisu.

Naprednjaci su zakon

pre 7 godina

Nole igra fenomenalno. Svi smo ponosni na njega. Šteta što nam se ne pridruži ali cu predložiti da mu se dodeli počasna članska karta. Najbolji sa najboljima. I njega narod voli rekao bih u istom procentu kao i nas. Nepodeljeno.

Fer plej

pre 7 godina

BRAVOOO NOLEEE LEGENDOOO. E stvarno mu moramo dodeliti počasnu člansku kartu. Ne trebaju nam donacije bogata smo partija. Nego samo da podrži Tomu sledeće godine.

ЈоВ

pre 7 godina

Добити другог играча света буквално без сервиса!? Хммм...
Изгледа да је и то могуће.

trepca

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.

sumnjičav

pre 7 godina

Upadljivo lepe i zgodne devojke koje donose loptice... niko ne primećuje, ili samo nema komentara?
(Građanin Bezopasnih Namera, 08. maj 2016 20:10)
to su devojčice 14-15 godina, gde će vam duša da decu tako komentarišete...

robin hud

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 08. maj 2016 20:17)

Ti si bas neki strucnjak ko ce se pamtiti i po cemu!

Spanujem rekete,jeftino

pre 7 godina

Kakav mec,pun neshvatljivih preokreta.Novak od gotovog pravi veresiju.Ovakve oscilacije u igri su nedopustive za najbiljeg igraca planete.

srpska pamet

pre 7 godina

Evo pisem pre pocetka. Oduvace ga Nole zbog bezobrazluka britanskih novinara, pogotovo u poslednje vreme. 6:2 6:1
(Jo1e, 8. maj 2016 18:39)

To sto ti u svom cumezu sedis i hejtujes britansku stampu (o kojoj znas samo iz domacih poludajdzesta), ne znaci da profesionalci koji zaradjuju milione i trose stotine sati mesecno na usavrsavanje svog zanata misle na isti nacin. Ako ga pobedi, pobedice ga zbog ambicije, forme i kvaliteta, ne britanskih novinara.

nesvest

pre 7 godina

E,ima prenos na 1.programu RTS-a.Pogledao sam malo,vidim Nole gubi i presaltam na film,odlican je.
(Zabava za sirotinju, 08. maj 2016 20:18)

a film je zabava za bogate.

Maki

pre 7 godina

@Neci

Igrao je polufinale AO, nakon toga je bio povredjen, odnosno covek je imao operaciju kolena, tako da nije ni igrao turnire, pa samim tim nije ni mogao stici do polufinala i finala. Posto si ti bolesno pristrasan i neobjektivan, moraces da pogledas statistiku iz prosle godine i vidis koliko je Federer igrao polufinala i finala. Pozz

vu

pre 7 godina

bice ovo vraski tesko finale! 
dosta toga zavisice od marijevog servisa,automatski ce se prebacivati pritisak na novaka. 

2 brejka u prvom setu hahaha..Vraski tesko a uzeo mu 3 od 4 servis gemova haha..Nista licno ali mozda vise da ne dajes svoje analize jer ne gledamo isti tenis izgleda ako si to ocekivao.

oli

pre 7 godina

Djokisti jel vi vidite da Marej ne igra ni priblizno kao juce koliko samo gresaka pravi kakva crna dominacija ko sada "dominira" po vama u 2 setu da vas cujem?

Dragan Banjaluka

pre 7 godina

Ono sto sam gledao na pocetku meca je da Murray konstantno nakon svog servisa ulazi u teren sto je smrtni greh kada igrate protiv Djokovica koji je poznat kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji reterner na svijetu. Ako Britanac nastavi sa tom taktikom Nole treba samo da reternira duboko i nece imati nikakvih problema sa njegovim servisom.

Ironicni Balkanac

pre 7 godina

Ovo Novak namerno dere jer je Marej u poslednje vreme mnogo pricao, te za Novakove komentare o zenskom tenisu, te za doping.... Udri Nole!!!

Vuk

pre 7 godina

Veliki sam Novakov navijač,volim ga kao da mi je brat,ali po meni najbolji njegov nivo igre i neprevazidjeni je iz 2011 god..Zadnje 2 god ne pamtim da je Novak bio konstantno dobar i bez padova od početka do kraja meča,uvek vraća protivnike u igru.Marej očajan i lagano mu poklanja brejk sa 4 greške.

Nestasko

pre 7 godina

Ne znam za vas ali ja obozavam da meceve Novaka i Mareja gledam dok komentarisu Engleski komentatori,kosarku kad igramo protiv Hrvata obozavam da gledam na Hrvatskim kanalima :) ,vaterpolo da i ne spominjem,znam da sam mozda malo pokvaren ali tog kukanja,tog zavaravanja samog sebe,pa to je fantazija :).
Nema tih para koje mogu da kupe sitna zadovoljstva.

Milan Nis

pre 7 godina

A kad ce Marej da zameni ovog Noletovog sparing partnera.Kako je Marej juce pokidao KRALJA SLJAKE,ocekivao sam da ce bar 3 gema da uzme Noletu u prvom setu.

Radovan

pre 7 godina

NIsta od ovoga, nece Mari da se preda odmah. Nije vise Novak kao nekad - ili pobedjuje ili ne, ali nema vise inata, borbe i izgaranja.

A bilo bi lepo da otrese ovog Skota koji je nevaspitan kao Englez.

Toza

pre 7 godina

Бојао сам се умора, плашио сам се да је Новак засићен, а сада видим да немам појма. Новак је добио први сет баш онако, докторски.

el pube

pre 7 godina

Ajoj šta mu radi Nole... trenutno se poigrava a španska publika u fazonu dobro je naš Rafica ispao u polufinalu, ovo bi bilo pogubno po njegovo samopouzdanje :)

ps: Murray army esi mi dobar?

klosman

pre 7 godina

gde su ovi sto pale vatru ,pa ja citam ove komentare samo zbog radi reakcije i akcije ljubitelja naseg sledeceg(?) pretsednika.Valjdak i oni pisu takve-nakve komentare,voledu da nerviraju narod....

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 7 godina

Ne moze se ocekivati da Novak dobije Marija 6-2, 6-2.(Ipak je on broj 2. Ljudi su platili karte, treba im prisutiti malo drame, kontrolisane naravno. Siguran sam da ce se Novak pobrinuti da svi budu zadovoljni....

Jo1e

pre 7 godina

Nije mi samo jasno sta li lupa ovaj komentator na RTS-u, Marijev i Djokovicev ritern tu negde, Noletov bolji za nijansu?! Daleko od toga da Mari ima los ritern ali ne moze se uporediti sa srpskim asom.

markoooo

pre 7 godina

Kada Noletovi protivnici igraju dobro - imaju svoje sanse, a kada igraju lose - nemaju nikakve sanse a s druge strane Novak pobedjuje i kada igra lose, to je razlika izmedju njega i ostalih. Tako da Endi, ako planiras da osvojis ovo kreni Boga da molis za idealan dan.

?

pre 7 godina

Marej je bolji na sljaci nego prosle sezone a novak je i ove sezone sramota za tenis i sport uopste. Prosle godine su organizatori sprecili Mareja da udje u finale RG i bez razloga prekinuli mec polufinala, ali ovde godine ce biti manje prilike posto polako ali sigurno u javnost izlaze cinjenice o nacinu na koji je djokovic dosao na prvo mesto.

marina05555

pre 7 godina

zanimljivo će biti upratiti za koga će sad Španci navijati: s jedne strane Noleta ne vole, a s druge, Mari im je izbacio Nadala! sta ce prevagnuti!? Napred Nole, RS je uz tebe do 29. titule!!!!

Nole N1

pre 7 godina

bice ovo vraski tesko finale!
dosta toga zavisice od marijevog servisa,automatski ce se prebacivati pritisak na novaka.
a ako novak bude dobro servirao bice u velikoj prednosti!
osecam da ce biti neizvesno...
naravno navijamo za naseg novaka!

Neci

pre 7 godina

Samo da mi se objasne ljudi koji kazu LOSA JE KONKURENCIJA KAD 35ogodisnjak DOLAZI DO POLUFINALA I FINALA. Pa me interesuje u koliko je to polufinala i finala ove godine matori igrao? Jedno-max dva koliko ja znam. Haters gonna hate

teča rasa

pre 7 godina

Оно ђубре од линиског судије јој је рекло да мало поврде рачуна о деколтеу при скупљању лоптица... Не знам дали сте приметили!?

Vule

pre 7 godina

Mari je u boljoj formi jer je u nju ušao još u Monte Karlu dok se Nole tek zagreva i tempira za RG. Ipak, Nole ga može dobiti ako mu, kao i uvek, uđe u glavu.

Branko S.

pre 7 godina

"Rodeer Federer jeste osvojio najvise GS turnira,ali Djokovic je veoma blizu da ga nadmasi,ako vec nije, a verujem da ce Srbin uskoro biti,najbolji,jer ono sto on demonstrira ovih 5 godina svrstava ga u najbolje,bar ja tako mislim."- Rod Lejver,u interviju za Tennis Kanal.States sad military rani Yumkovci I njegovi sledbenici!
U rupu bre,da ne spomenem dalje,zasto!?

Пјотр

pre 7 godina

Вамос Хуан Мартин!

Ово је један од хејт и небитних коментара само да би се други напалили: )

sasa jokic

pre 7 godina

Dobija Nole bez problema. Nadal nije nivo od pre, zasto o tome ce se jednog dana pricati, ali definitivno nije.
Endi je bolji ove godine na sljaci, ali mislim da je poslednjih 11 izgubljenih meceva od Noleta, prica za sebe.

Rajko ČA

pre 7 godina

Update 08.05.2016. after Madrid Masters 1000

Statistics of Big Four since Novak became a real factor in 2011:Federer 29 yr, Nadal 24 yr, Murray 23 yr, Djokovic 23 yr.

Grand Slams: Novak 10 x winner
Rafa 5 x winner
Murray 2 x winner
Federer 1 x winner

Masters 1000: Novak 24 x winner
Rafa 10 x winner
Federer 7 x winner
Murray 5 x winner

World tour final: Novak 4 x winner
Federer 1 x winner
Rafa 0
Murray 0

Olympics 2012
Murray 1 x winner

Total:
Novak 38 x winner,
Rafa 15 x winner
Federer 9 x winner
Murray 8 x winner

Conclusion: Novak won the six titles more as Rafa, Federer and Murray together in the last 5 years (2011, 2012, 2013, 2014, 2015) 38-32

Head to head since 2011 until today:
Novak vs Rafa 18:7 (10-1 in last 11 matches)
Novak vs Federer 16:9 (6-2 in last 8 matches)
Novak vs Murray 19:6 (11-1 in last 12 matches)
In total: Novak vs other 3 big players – 53:22 (28-4 in last 32 matches)

Nestasko

pre 7 godina

Ne znam za vas ali ja obozavam da meceve Novaka i Mareja gledam dok komentarisu Engleski komentatori,kosarku kad igramo protiv Hrvata obozavam da gledam na Hrvatskim kanalima :) ,vaterpolo da i ne spominjem,znam da sam mozda malo pokvaren ali tog kukanja,tog zavaravanja samog sebe,pa to je fantazija :).
Nema tih para koje mogu da kupe sitna zadovoljstva.

Svete

pre 7 godina

7 brejk lopti u jednom gemu drugi teniser na svetu ne zna da iskoristi. I to vam je danasnji tenis :)
(Mikii, 8. maj 2016 20:55)

Druže isprdče, zaboravio sam da ti ostavim link da gledas finale uzivo, ali evo sada ispravljam gresku ostavljam ti snimak i sada mozes na miru da ga odgledas i sve potanko analiziras, da javis i da nam preneses svoje utiske !
https://www.youtube.com/watch?v=M1xl_3ceq4w

Nekada prvi teniser sveta nije umeo da iskoristi 20tak brejk lopti protiv tamo nekog 40 na svetu, bolje da ne znas ko je taj bivsi broj 1. rasplakao bi se, a mozda i znas ? SVA SRECA ta vremena su davno iza nas i sada je to neki potpuno novi nivo !

Djokovicu svaka cast, postavio je novi rekord 29 mastersa, izjednacio se sa Samprasom i Borgom po broju titula, postao prvi igrac sa 2 i vise titula na 8 masters turnira i jos neke zanimljivosti je uradio...
Federer takodje ulazi u istoriju, sutra ce biti prvi broj 2. u ikada koji ima 9000+ bodova zaostatka za brojem 1., svaka cast i Rodji !
Bravo Djoleeeeeeeee.............isprdak nemoj da places, dosta si vec suza prolio nema vise smisla, mada Djokovic je najmladji osvajac jednog mastersa a to samo govori da je jos mnogo teskih dana i plakanja uz teniske meceve pred tobom !

CND

pre 7 godina

Jedini razlog sto kanadjani znaju za Srbiju je ovaj covek, najbolji predstavnik nase zemlje ikada, hvala ti Nole bices ti najbolji svih vremena tu nema govora!

re:

pre 7 godina

@Jönköping_Sweden

Glupog li komentara. Ni svedjani Ni Nemci npr. ne igraju neki leprsavi i lepi fudbal za razliku od Brazilaca ali niko se od svedskih novinara ne bi zalio ili nipodastavao svedske fudbalere da kojim slucajem osvoje Svetsko prvenstvo Nismomo culi ni da se neki Nemac zalio sto je nemacka reprezentacija pobedila na svetskom prvenstvu bez da su umirali u lepoti. Umesto ovih nebuloza, lepo priznaj da ti Djokovic smeta jer se izjasnjava kao Srbin i samo zato su sada ovakvi kao ti krenuli da otkrivaju "lepotu" u teniskoj igri Federera.

Mrmot

pre 7 godina

(Jönköping_Sweden, 8. maj 2016 23:05)
Kad kazes svedski novinari verovatno mislis na Matsa Vilandera!? Pravedan, iskren i objektivan navijac Federera.

sasa jokic

pre 7 godina

Dobija Nole bez problema. Nadal nije nivo od pre, zasto o tome ce se jednog dana pricati, ali definitivno nije.
Endi je bolji ove godine na sljaci, ali mislim da je poslednjih 11 izgubljenih meceva od Noleta, prica za sebe.

Dzo

pre 7 godina

Pazarac ne vidis ti dalje od nosa niti znas ko su stanovnici grada.To je tvoj krug plitkoumnih delilaca tvoga misljenja.Iz istog sam grada i Novak je legenda zemlje Srbije i jedan od najvecih priznatih sportista celoga sveta(proglasavan u par navrata zvanicno)To sto pojedincima kao tebi smetaju pripadnici druge veroispovesti i osobe koje su se mukotrpno izborili i zaradili milione je vasa stvar u vasem svetu.Kao sportistu mozes samo da ga postujes inace ispadas jadan.Pozdrav iz Pazara.

Što prostije!

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17) 

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!? 
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati tenis zadnjih 10-15god.

(ja sam, 08. maj 2016 21:55)


Današnji tenis je nauka za sve prethodne teniske epohe. Ali ljudi ne vole nauku jer znaju sve, a nauka može samo da ih demantuje!

srpska pamet

pre 7 godina

Evo pisem pre pocetka. Oduvace ga Nole zbog bezobrazluka britanskih novinara, pogotovo u poslednje vreme. 6:2 6:1
(Jo1e, 8. maj 2016 18:39)

To sto ti u svom cumezu sedis i hejtujes britansku stampu (o kojoj znas samo iz domacih poludajdzesta), ne znaci da profesionalci koji zaradjuju milione i trose stotine sati mesecno na usavrsavanje svog zanata misle na isti nacin. Ako ga pobedi, pobedice ga zbog ambicije, forme i kvaliteta, ne britanskih novinara.

Smilica

pre 7 godina

Tooooooooo No11e SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED MADRIDA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1129 CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
BIĆE GODINA IZ SNOVA

OKO TVOGA VRATA,
ZASIJAĆE OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1129E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEDJUJEŠ SVE U NIZU
POBEDICEŠ I NA RG U PARIZU

ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!

NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE I TOBOM PONOSI
TVOJA SRBIJA!

ja sam

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17)

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!?
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati tenis zadnjih 10-15god.

Ivan M

pre 7 godina

Kad se sve završi i kad Novak ode u zasluženu penziju, pričaćemo u njegovim delima, osvojenim turnirima i rekordima. I to sa pravom. Ali ja neću nikada zaboraviti kako nam je iskidao živce u milion navrata, uključujući i večeras :-) Čestitke legendi na još jednoj velikoj pobedi i srećno u jurišu ka Rolan Garosu!

Gajetano

pre 7 godina

Po meni vrlo kvalitetan i uzbudljiv mec izmedju dvojice najboljih igraca sveta u ovom trenutku. Intenzitet i nivo tenisa, tehnicka, takticka i fizicka borba na svim nivoima apsolutno su bili dostojni 1. i 2. igraca sveta, koji su btw cistili redom sve do finala, ukljucujuci i tzv. "Kralja sljake".

Endi itekako zna da igra tenis i da namuci Novaka, ali je usput zaboravio kako da ga pobedi:) Cak su se i razmazeni Madridjani "primili". Pomirili se Madrid i Novak Djokovic, malo li je, nadam se jednom za svagda.

Svaka cast i najboljem teniskom komentatoru na Balkanu Nebojsi Viskovicu. Prepoznao je i nama teniskim laicima preneo najfinije detalje ovog fantasticnog meca i time "ova dva sata super-kvalitetnog programa" podigao na jos visi nivo.

Pozdrav,

tamos-vamos

pre 7 godina

23 Nole vs. 9 Muraj. Mislim, sprda se Nole sa njim.
Cuj Noletova 64. titula u karijeri. Pa ne igra Nole turnire od 250 i 500 poena kao sto Fedo to radi. Tako bi Nole mogao da se narkpi jedno par hiljada titula.
Nole je gospodin covek. Ljubi se sa knjeginjama i uzima velike cekove. Nema on vremena za Buraniju.

Goran

pre 7 godina

29 Masters titula: Neverovatno dostignuce ako se zna da jedan veliki Pit Sampras nije mogao da osvoji vise od 11 mastersa a da je cak i Federer koji je 6 godina stariji osvojio samo 24 titule. Dovoljno je videti da recimo Berdih koji je godinama u vrhu ima samo jednu masters titulu, da Vavrinka takodje ima samo jednu titulu. Koliko je to tesko govori da je Lendl preko 2 decenije drzao 1. mesto na vecitoj listi sa 22 titule. Novak sada ima za trecinu vise od njega a ko zna koliko jos titula ispred sebe.

Рајко Четник

pre 7 godina

Ха,Ха,Ха велика четворка, британски новинари стварно имају смисао за црни хумор када напишу глупост о постојању велике четворке.
Постоји само велики Новак, чика федерер, издувани Рафа и просечни Енди.

Предо 2

pre 7 godina

Прво да се честита, као што доликује, а онда мало анализе ... Најјачи утисак су ми Новакови смечеви и волеји. Храбро је смечовао и ишао на мрежу (чак и када не освоји поен првим волејом или смечом) и у том сегменту игре нема замерки. Други утисак су Ендијеви сервиси који су готово по правилу ишли у Т-линију са обе сервис стране. Мислим да је новак морао раније да прочита то и да се поставља ближе средини терена док Енди сервира. Мора се похвалити и Ендијев фер потез, када је Новак добио опомену од судије. На крају статистика ... НОвак је освојио 64-ти турнир уз 26 пораза у финалима и има приближно исти скор као и легенде Борг и Сампрас који обојица имају скор у финалима 64:24. Наравно, лепо је што поново води на листи освајача мастерса, али оно што је боље је то што их има 8 од 9 освојених и што је свих 8 "оверио" бар по 2 пута (а 6 од тих 8 има освојено и по најмање 3 пута). Ово је изузетан учинак у ери Надала, где рецимо Федерер и Мари немају уопште Монте Карло и Рим. Да ми сад неко каже да види будућност и да ће Новак, поред осталих турнира, освојити или 1 Ролан Гарос или 2 Синсинатија, ја бих одмах пристао на Синсинатије. Знам да ће неки скочити и рећи да су Гренслемови важнији, али сва 4 Гренслема има неколико играча, а све мастересе ни један једини, а камоли све по 2 пута. Мислим да би тај рекорд био вечит, па бих зато радије узео Синсинатије, ако би избор био између 2 Синсинатија и 1 Ролан Гароса. Уз жељу да узме и Ролан Гарос и 2 Синсинатија, још једном, Честитам!

Vule

pre 7 godina

Mari je u boljoj formi jer je u nju ušao još u Monte Karlu dok se Nole tek zagreva i tempira za RG. Ipak, Nole ga može dobiti ako mu, kao i uvek, uđe u glavu.

pedja

pre 7 godina

Vrhunski mec,gladijatorski tenis!Svako ko tvrdi da je ovo dosadan tenis nije u pravu ili ne razumije tenis.Naprotiv u ovakvim mecevima se uziva.Svaka cast Novaku ,samo jos da servis pocne bolje da sljaka i to je to.Boris ce to vec malo dotjerati za RG.Marej definitivno najozbiljniji Novakov rival ne samo za RG nego i ubuduce .Bice jako interesantno na RG ,Rafa se polako vraca,Marej odlican,Nole naravno da i ne pricam,Vavrinka uvijek moze da bljesne.Moja zelja finale Nole-Marej 5 sati gladijatorskog tenisa ,Nole dobija,cijepa dres urlice i jede najcuveniju sljaku na svijetu,a onda Boze Pravde!

Tribislav

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 8. maj 2016 20:17)

Ma cta mi plicas. Zanimljivo je da nisi stavio Rafu u tu konkurenciju, a frajer je bar za klasu defanziviniji od Đokovića. Čoveče, porediti Agasija i Samprasa sa ovom dvojicom je smešno, ovo je atomski tenis u odnosu na njih dvojicu. Kažeš prebacivanja...Pa ja ne znam što je publika došla, nego da gleda prebacivanja..Opusti se...

Neci

pre 7 godina

Samo da mi se objasne ljudi koji kazu LOSA JE KONKURENCIJA KAD 35ogodisnjak DOLAZI DO POLUFINALA I FINALA. Pa me interesuje u koliko je to polufinala i finala ove godine matori igrao? Jedno-max dva koliko ja znam. Haters gonna hate

Fakitos

pre 7 godina

Nisam Srbin i nisam pravoslavac, a nisam ni iz Srbije.
Znaci nemam nikakvog razloga da navijam za Novaka ali eto navijam i srećan sam zbog njegovih uspjeha

Međutim nemogu da verujem kakvih sve ljudi ima u Srbiji pa pišu takve negativne komentare.
Boljeg ambasadora Srbija nije i neće imati!!
Neka vas ne čude odluke tipa Ane Ivanović.

Ad

pre 7 godina

Pazarac i ja Sam pazarac i znam mnogo nas koji navijamo za Noleta.Doduse nismo od onih sto mrze tudje uspehe a najmanje postene Srbe kao sto je Nole.

Brooklyn boy

pre 7 godina

Haha, kako je meni ovo i smesno i zalosno, jedan nas covek uspeo u inostranstvu, a vi zivite njegov zivot :(
(mukice male, 08. maj 2016 21:11)

Знаш како, ја не живим његов живот, али сам му захвалан што ми је на кладионици неколико пута напунио џеп...

pribil

pre 7 godina

trepca@pratim tenis od 1985. Najdosadnija era je bila bas samprasova. Samo servis i po neki volej. Jedino agasi je pokazivao da nije sve u servisu.

šetač

pre 7 godina

Jak saba konkurencija (statistika velikih turnira):
- Rođa 47 (17 GS, 6 WTF i 24 mastersa)
- Nole 45 (11 GS, 5 WTF i 29 mastersa)
- Rafa 43 (14 GS, 1 Oly Gold i 28 mastersa)

Spale

pre 7 godina

zoka

ti uspeo u inostranstvu?
Zidar, komunalac ili čistiš wc!?
Čitaš srpske sajtove i nerviras se što volimo Novaka, ti si uspeo.
Pojedi paštetu pa na spavanje, ujutro moraš na mešalicu..

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 7 godina

Ne moze se ocekivati da Novak dobije Marija 6-2, 6-2.(Ipak je on broj 2. Ljudi su platili karte, treba im prisutiti malo drame, kontrolisane naravno. Siguran sam da ce se Novak pobrinuti da svi budu zadovoljni....

cole

pre 7 godina

Au kakva statistika. od svih turnira
koje je osvojio, sa Madridom je uzeo
bar po dve titule, ostaje jos samo
RG i Sinsinati bez i jedne titule.
Ako Bog da u narednih par godina da
uzme po dve titule na ta dva turnira,
to je domaci zadatak za sve buduce
generacije, dakle, minimum po dve
titule na najvecim turnirima. Tako da...

bbROD

pre 7 godina

Đokoviću čestitke, ali da ručka malo bolje. Izgubio je mišićnu masu i svi tuku jače od njega.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (1, 8. maj 2016 21:06)

Mozda neki tuku jace od njega ali on tuce duze od njih :)

ruzna slika za novine

pre 7 godina

Hahahaha, šta su dali ovo Mareju kao trofej, dildo?! Hahahahaha.
(nunu, 8. maj 2016 21:06)

Nije ni Nole bolje prosao, i jos ga drzi ispred nosa

Tihi

pre 7 godina

Restoran Monument TC Usce ceka 12. Gren Slem titulu! Prvu titulu na RG! Svakako i ne poslednju! TAKE THEM ALL BUT GIVE THEM NOTHING!! THIS IS SPARTA!!!! IDEMOO No1e!!!!!!

Doktor

pre 7 godina

"U nedelju dana titule u fudbalu, kosarci, odbojci i tenisu! Bravo Zvezdo!!!" Nešto si pobrkao. Đoković je član TK Partizan.
(zvezdarac, 08. maj 2016 23:13)

E sad ste dotakli dno u svojoj muci. Svojatate jednog od najvećih zvezdasa...

marija

pre 7 godina

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zabava za sirotinju, 8. maj 2016 22:41)

Koji si ti davez,
pusti ljude da se raduju.

VUK

pre 7 godina

Madridska publika neće da ispoštuje dodelu pehara. Nije to nepoštovanje Novaka i Mareja, već svog turnira. Prostaci.. a naš delija :71 pobeda nad igračem i velike četvorke.. DOMINACIJA!

Gotovo neverovatno

pre 7 godina

Ma idi begaj! 7. brejk lopti Nole spasi na svoj servis. Ma majstor, bre!

(Južna pruga, 08. maj 2016 21:57)

A na čiji servis se obično spasavaju brejk lopte?

Batko

pre 7 godina

Djokisti jel vi vidite da Marej ne igra ni priblizno kao juce koliko samo gresaka pravi kakva crna dominacija ko sada "dominira" po vama u 2 setu da vas cujem?
(oli, 08. maj 2016 19:51)

Idi gledaj Mesec, majke ti

marija

pre 7 godina

Pazar ceka titulu
(hotahota, 8. maj 2016 20:19)

Pazarac sam, znam cijelu carsiju, ne poznajem nijednog koji navija za Novaka u Pazaru. Ali, i ovi sto su procitali tvoj komentar verovatno znaju da si trol
(pazarac, 8. maj 2016 22:34)

Ja ne znam zasto je objavljen ovaj priglup komentar.
Bas nekoga briga koga ti poznajes i da li ti nisi trol.

znanje-imanje

pre 7 godina

Ceo turnir a pogotovu juče bilo je očito da je Mari bolji na šljaci nego ikad a naročito da servira izvrsno - takođe bolje nego ikad. I nije, ali ipak i jeste teško zaista razumeti poplavu neobjektivnosti u komentarima oko drugih igrača - naročito kad su u formi.
Takođe na 1 dan razlika od 7 sati odmora je VELIKA razlika. Novaka je neminovo stigla kriza kraja prvog seta; samo je Mari slabo krenuo, 1 set bio prebrz pa ga je kriza stigla u drugom da izgubi onaj svoj servis a time i set. Jer, Mari je dotada ušao u meč i servirao prilično neodbranjivo. Zato sam se tako iznervirao juče zbog još 23 minuta protiv Nišikorija. Savremeni sport je neverovatno matematičan i u velikom broju slučajeva prilično tačno izračunljiv. I dobitak 1. seta, i gubitak drugog. I oporavak pa rani brejk u trećem - i fizička nemogućnost da zadrži sopstvenni momentum.
Novak je kao malo kad i od samog početka igrao puno, puno bekend paralela, ne ono uobičajeno izdržavanje razmena po bekend dijagonali. Šetao je Škota mnogo više - deluje naivno i ništa posebno ne znači za konkretan poen. Ali! uz još drop šotove taj akumulirani, dodatni napor stigao je po svoje sredinom trećeg seta. Da nije to radio, strateški od početka, izgubio bi. Ovako je na kraju bio balans i rat snage, a tu je pobednik skoro izvestan.
(Smešno kako opomena teniseru zbog odugovlačenja skoro redovno pomogne tom teniseru da dođe do daha u krizi i efektivno ta opomena - dodatno! - ošteti njegovog protivnika...)

Bravo, ali zašto Rim?...

Marija Jankovic

pre 7 godina

Kakav smo mi narod!!!!
Citam komentare i ne verujem,posebno doticni Pazarac....Tamo verovatno svi navijaju za Marsela Ilhana.
Samo steta sto se nikada necete radovati njegovim pobedama na velikim turnirima kao sto se mi radujemo Novakovim,uz duzno postovanje prema pomenutom turskom teniseru....
Sramota....

Jovan

pre 7 godina

@ Retko odvratan tip ovaj Djovak. 
(Jumko, 8. maj 2016 19:33) 
Mislim da već preteruješ i da se pomalo gubiš.
(Mandrak, 08. maj 2016 20:08)

Da tebe nije bilo i tvog komentara ne bi niko ni video Jumkov nebitan komentar, a mozda ni Novak ako cita portal a verovatno cita. Zahvalice ti se "Jumko" na besplatnoj reklami, a sto se tice tvog odgovora mislim da ga neinteresuje, "oni" guraju svoje i lupetace i dalje zbog takvih kao ti koji se primaju.

aleksandar

pre 7 godina

svaka cast novaku,a i premijeru koji je vec stigao da mu cestita putem tvitera,iako svi znamo koliko ima obaveza oko maketa i kamena temeljaca.

Coa

pre 7 godina

@ Bravo, ali zašto Rim?...
(znanje-imanje, 8. maj 2016 21:00)

Pa mislim da je najvise zbog toga da bi mogao da propusti Montreal(ili Toronto) koji pada u jako nezgodno vreme, ili mozda gresim. Imace posle Rima minimum nedelju dana do Rolan Garosa, ne brinem ja za njegovu pripremljenost a i mora se natempirati forma.

Poznavalac materije

pre 7 godina

@(pazarac, 08. maj 2016 22:34)

Nisam iz Novog Pazara i ne poznajem "cijelu čaršiju", ali poznajem dosta "Pazaraca", gospode u pravom smislu reči. I svi navijaju za Đokovića! Da li postoje dva Nova Pazara, ili ti ne vidiš dobro.

Srba

pre 7 godina

Ključ ovog meča je bio u servisu.Novak je odigrao odličan prvi,Mari odličan drugi set.Nole je izgubio drugi jer u ključnim momentima nije pogađao.Suviše lakih poena je dao.U trećem su bili tu negde zato se i odužio tolko.Nole je bez dobrog prvog servisa došao u situaciju da prosto mora da igra duge poene.Da mora da rizikuje na drugi servis jer zna da je Marej podjednako dobar ritener kao i on.Zato je i izgubio drugo set i ljuljao se i trećem iako je vodio.Opet Marej se čupao dobrim servisom kad god je bilo gusto.Umor je bio očigledan kod obojice.Odlučila je Noletova čvrstina u zadnjem gemu i mentalna ali i fizička.Sve u svemu dobar meč i sve čestitke Noletu ali i Endiju na pravom sportskom gestu.

VUK

pre 7 godina

@Trepča.. šta jedeš kad si tako pametan? Canavaro je bio jedan jedini put najbolji.. i to kad je Berluskoni namestio izbor., a Đoković? Tri puta sportista sveta i četvrti put završava godinu na br.1.,Siđi ti malo u rudnik.. isprazni se.. biće ti lakše. pusti sport nekome ko to malo bolje poznaje.

kris

pre 7 godina

Jeste da je bilo napeto,ali se uopšte nisam nervirao.Ni da je izgubio ne bih,a čak priželjkujem da batali Rim i čuva se za RG.To mu treba za istoriju,a zaslužuje da bude upisan kao najveći svih vremena.

srle

pre 7 godina

Marej je u šoku, samo gunđa sebi u bradu i ne zna više šta radi. Dobije Nadala na njegovom turniru, u njegovoj zemlji, a onda se u finalu pojavi zid koji je nepremostiva prepreka. Nole srpski terminator!

Zabava za iskompleksirane

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Neko se zabavlja tako sto gleda Djokovica kada igra tenis a neki kao ti se zabavljaju tako sto na svakih 5 minuta ostave komentar. Tesko da ova tvoja zabava spada u zabavu za bogate bilo duhom ili materijalno ili intelektualno. Naprotiv. Teska sirotinja.

veder

pre 7 godina

Prebacivaci loptice i Roger, tako se moze okarakterisati tenis. Najtuzniji dan u sportu ce biti kad se on povuce.
(fedex18, 8. maj 2016 20:08)

Pa zar Federer ne prebacuje lopticu?

lex speciallis

pre 7 godina

Odlican mec. Prvi set sta reci, ocistio ga Novak i kako neki ovde pisu igrao npadacki tenis. U drugom je Novak pao,ali i to je ok,i ne moze da se igra non-stop napadcki psoebno protiv ovakvog danasnjeg odlicnog Mareja, ruku na srce i Marej je itekako iskoristio Novakov pad i podigao nivo igre.Treci set, bez obzira na dobijen pa vracen brejk, i na duzinu poslednjeg gema, Novak je jos jednom demonstrirao mentalnu snagu, koliko je samo spasio brejk lopti u psolednjem gemu meca, a mislim da je cak Mareju ovo najbolji mec koji je odigrao protiv Djokovica, posebno ako se doda da tokom celog meca uopste nije panicio i imao karakteristicne psihicke padove, i kao takvog opet ga dobije Novak!Sto rece Toni Nadal, Novak je klasa za sebe!

teča rasa

pre 7 godina

Niko vise od Novaka ne poklanja protivnicima poene i gemove
(milko, 08. maj 2016 20:22)

Ма ако пратиш тенис, битни су МЕЧЕВИ!

Milan_BK

pre 7 godina

Tituli se u zube ne gleda! Ima tu stvari koje se moraju popraviti do početka Garosa ali osvojiti masters i sa tim padovima koncentracije je pokazatelj koliko je dominantan. Svaka čast i Mareju, verovatno će biti najveći takmac Novaku i u Rimu i na RG. Naravno, svaka čast i na onom gestu kada je sudija dao Novaku opomenu. Napred Nole!

schlyamm

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Neko prati Djokovica i komentarise njegove meceve a neko prati komentare i komentarise komentatore?! Pa ti vidi ko je pateticniji i veca sirotinja.

S.P.

pre 7 godina

@trepca,

E, moj ti.
Jedan Džimi Konors je igrao finale Gren Slema u svojoj 39-oj godini, a ti lupaš ovako.
Ne, bila je jaka konkurencija kad je Federer igrao protiv velikana: Hjuita, Safina, Rodika, Ferera i Nalbandiana.
Drži se ti rudnika, nije tenis za tebe.

Jova

pre 7 godina

Bravo za Novaka, ništa manje bravo za Marija. Posle uspavanke u prvom, pravi, muški tenis u ostala dva seta. Drago mi je zbog Novaka i ( opet ) malčice žao Marija. Zamislite, Novak se cijelo svoje "tenisko" vrijeme borio protiv Federera i Nadala a Mari osim s pomenutim dvojcem još i sa ovakvim Novakom. Treba to izdržati. I ostati čovjek.

Detalji:

- Novakov ogroman uzdah olakšanja nakon poslednjeg poena, pogled ka nebu i nekome gore
- Marijev osmejak posle zagrljaja na mreži
- Zajedničko slikanje na kraju, najprije s Marijem ( raspoloženi obojica u opuštenom razgovoru – gledajući samo izraze lica, teško bi se pogodio ishod meča ) a zatim i s skupljačicama lopti - vrckav ovaj naš momak...

Pozdrav svima

kompleksi veliki

pre 7 godina

@mukice male

A tek kako si ti smesan, najzad neko uspeo sa ovih prostora, prvak je u necemu a ne zadnji, ali luzeri nikako to da svare i mnogo ih nervira taj koji je prvak i oni koji navijaju za njega, valjda bi hteli da su svi luzeri kao i oni.

nesvest

pre 7 godina

E,ima prenos na 1.programu RTS-a.Pogledao sam malo,vidim Nole gubi i presaltam na film,odlican je.
(Zabava za sirotinju, 08. maj 2016 20:18)

a film je zabava za bogate.

Gle ko to govori!

pre 7 godina

@(Zabava za sirotinju, 08. maj 2016 22:41)

Ni ja nisam ljubitelj pesnika naivaca, niti onih koji Đokovića uzdižu iznad brata ili roditelja, al' ne ljubim ni drugu krajnost. Šta tebe vezuje za ovu vest i komentare na njoj? Vidim da si nekoliko puta komentarisao. Jesi li i sam sirotinja? Šta ti najviše nedostaje, osim očiglednog?

Radovan

pre 7 godina

NIsta od ovoga, nece Mari da se preda odmah. Nije vise Novak kao nekad - ili pobedjuje ili ne, ali nema vise inata, borbe i izgaranja.

A bilo bi lepo da otrese ovog Skota koji je nevaspitan kao Englez.

aleksa97

pre 7 godina

Najveci Novakov uspeh nisu titule u njemu ima nesto vrednije koje kod njegovog iskrenog fana budi najveca osecanja,Nole volim te ko brata svoga!

Jo1e

pre 7 godina

Evo pisem pre pocetka. Oduvace ga Nole zbog bezobrazluka britanskih novinara, pogotovo u poslednje vreme. 6:2 6:1
(Jo1e, 8. maj 2016 18:39)

To sto ti u svom cumezu sedis i hejtujes britansku stampu (o kojoj znas samo iz domacih poludajdzesta), ne znaci da profesionalci koji zaradjuju milione i trose stotine sati mesecno na usavrsavanje svog zanata misle na isti nacin. Ako ga pobedi, pobedice ga zbog ambicije, forme i kvaliteta, ne britanskih novinara.
(srpska pamet, 8. maj 2016 20:14)

Hau du ju du :) Ovaj mora da radi za neki britanki list :) Izbembao Nole ovu devojcicu pa dosao ovde da trazi kavgu :) Salu na stranu, mozda nije lepo sto sam generalizovao britanske novinare ali cini mi se da ce se vecina sloziti da je na nekim od poslednjih turnira bilo dosta neukusnih pitanja na Novakov racun ( doping i ostale stvari).

SSUUUU

pre 7 godina

U jednom tränarna koji je trajao podugo sam pomislio:
Kalkiulacija zarad ostavljanja mogućnosti za nove bodove za iduću sezonu. Poraz iz Monte Karla ostavlja mogućnost za nove, takodje igrom finala Madrida dobija nove ali ostavlja budeš za iduću godinu. I onda osvoji turnir i skroz me zbuni. Sad se razmišljam, da li je izjava Ivaniševića da Nole može da odredi rezultat po želji možda ipak tačna i da se samo poigrava glavama protivnika?

robin hud

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 08. maj 2016 20:17)

Ti si bas neki strucnjak ko ce se pamtiti i po cemu!

Srbija dominira jer ima neuništivu volju!

pre 7 godina

U komšiluku pojačana prodaja lekova za smirenje i spavanje... a mnogi su i na aparatima...

"Želje su odlika slabih, volja je odlika jakih!"

anica

pre 7 godina

NEMOJTE DA KRITIKUJETE...desava se pad svakome, ali se posle pobede vidi ko je gde, i na koji nacin pobedi.
Presrecna sam, fantastican uspeh naseg Noleta.
Kao sto rekoh hvala Svrco sto si zastitio Novaka, a Viskovic odmah tuzibaba, znala sam da je pogresno cuo, hvala I Lajaniju sto je precutao, imao je osnova da jos koji put opomene Novaka...nemojte ga kritikovati, emotivac je Nole, 7 lopti ali opet osmu iskoristio, zadrhti ruka, polako se priprema za RG...osecam da je ovo ta godina!
SAMPIONEEEEE. Rim kako hoces, ali ne bi me iznenadilo da osvojis i to.
Pohvala za Endijevu igru, servis je mnogo popravio...uz svo kidanje nerava, fantastican mec!
Poljubac za J&V.

Web Design

pre 7 godina

(Mikii, 8. maj 2016 20:55)
Ne treba da iskoristi 7 vec jednu. Procitaj malo pravila tenisa. I to vam je danasnji komentator. Idi i kometarisi kriket ili polo.

Nebojša

pre 7 godina

Kakav meč čestitke obojici i naravno čestitke Novaku na ponovnom rekordu na mastrsima i rekordnoj razlici sutra kad izađe lista 9020 poena više od Mareja i Federera neverovatno.

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@trepca

`Ajd sto je u tenisu slaba konkurenicja nego sto ste se vi trolovi srozali. Imate dva komentara koja ponavljate do besvesti i to je to. Dosadno, izlizano, vec sto puta napisano. Tesko smaranje. Zbog vas ce se ovaj period pamtiti kao dno dna trolovanja.

danix

pre 7 godina

Novak je ocekivano osvojio ovaj turnir iako jos uvijek nije dostigao maksimalnu formu a koja se planira za RG.Sto se tice fizicke kondicije jasno je vidljivo da je Nole,na pauzi od MC do Madrida,ponovo napunio baterije sto je garancija za uspjesan nastavak sezone.
Mariju sve cestitke na odlicno odigranom mecu i mislim da ce igrati vaznu ulogu u nastavku sezone,mnogo vazniju nego sto ce igrati Fedex i Rafa.
Sve cestitke Novaku za 29-ti Masters 1000 i drugu titulu u Madridu.

trepca

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.

Gogi

pre 7 godina

Federer je do 64.titule došao sa 29 godina, a Novak sa 28! Novak krupnim koracima gazi ka najvećem u istoriji, definitivno ćemo 2018. godine moći reći da je najveći teniser ikada naš čovjek! Hvala ti Dijana što si nam rodila ovakvog vanzemaljca!

teča rasa

pre 7 godina

 ...da vas cujem?
(oli, 08. maj 2016 19:51)

Шта би ти паћениче да чујеш. Новак је ОПЕТ победио! То си чуо већ небројено пута!

šetač

pre 7 godina

@sasa.r Jačina servisa je precenjena. Mnogo je bolja raznovrsnost i preciznost. Rođa Federer je na tome 17GS osvojio. Nole je već u godinama kada servis ne može da bude brži. A najbolje tek dolazi ;)

Penzioner

pre 7 godina

Jedan je Nole.Dosadno da gledate jer stalno pobedjuje.Ja gledam kada mu lose ide i vise godina sam talican.Jedino srcka pa i ako riknem imam za koga!!!

Пјотр

pre 7 godina

Вамос Хуан Мартин!

Ово је један од хејт и небитних коментара само да би се други напалили: )

brko radoje

pre 7 godina

Vratice se murray na drugo mesto posle rima ,ispao je u osmini finala a rodzer brani finale, tako da ce andy verovatno ipak biti drugi nosilac na rg. Moje misljenje je da je to bolje za nola jer mislim da na tri dobijena seta laksi mu je svakako protivnik roger od murray.

блејз

pre 7 godina

Еј "браћо" кроати потрудите се бре мало.Научите граматику, шта се пише заједно а шта одвојено, овако сте много провидни и јадни.Појешће вас завист, цццццц....НАПРЕД НОВАЧЕ!!!

srbin

pre 7 godina

Bravo Nole! Nazalost mislim da nikako nije dobro za zreb za rgaros sto je Marej sada treci a Federer drugi jer postoji sansa da sa Marejem bude morao da igra u polufinalu...a upravo je to ono sto ga je kostalo titule prosle godine....

bravo novak

pre 7 godina

Niko vise od Novaka ne poklanja protivnicima poene i gemove
(milko, 8. maj 2016 20:22) # Link komentara


njegovi protivnicima cak ni to ne pomaze! evo sad tupe britanci o mentalnoj snazi novaka!

samo nastavi da se zabavljas

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Apsolutno te shvatamo, koji film je u pitanju, neki iz serijala "Lude godine"? Da nije mozda "Zikina dinastija"? To je vama sa jeftinijim kartama omiljeni deo, zar ne?

rato

pre 7 godina

posle RimaMarej ce opet biti drugi jer brani samo 45poenaaFederer 600. za Novaka je najbolje da se posle treceg ili cetvrtog kola povuce sa mastersa u Rimu.

teča rasa

pre 7 godina

Оно ђубре од линиског судије јој је рекло да мало поврде рачуна о деколтеу при скупљању лоптица... Не знам дали сте приметили!?

блејз

pre 7 godina

@мукице мале
А како је тек јадно и смешно што ти коментаришеш коментаторе,ахахахаха.....

Svo bogatstvo srpskog jezika

pre 7 godina

(Svete, 8. maj 2016 21:53)

Za rec "isprdak" mozes koristiti i rec "puvanjac"...znas ono, kad neko hoce da prdne, ali se boji da neko ne cuje.

Jovancha

pre 7 godina

(trepca, 08. maj 2016 20:17)
Ne razumem poriv a ni logiku za to sto pises. Lepota tenisa? Ma nije nego. Nas uce, pre svega u fudbalu da je rezultat bitan, da smo dzaba mi "jedini pobedili Ger na WC" kada smo ispali posle prve runde. Covek pobedjuje i tacka. Bice najbolji na svetu. I kraj. I dzaba tvoja malicioznost. Kraj.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ne mogu da verujem kakvi smo ljudi to postali. Najgori smo i stidim se zbog toga. U Srbiji se uspeh NE PRAŠTA, a to najbolje govori kakvi smo!
Koliko zavidnosti i omalovažavanja Noleta i njegovog uspeha. Neki govore kako su mastersi uvedeni za drugorazredne tenisere, kako su važni samo GS, kako se Nole naodmarao, ali nema snage za meč u 5 setova, kako je defanzivac i sl. A recite mi po kakvim kriterijumima su RN i RF osvajali sve šta su osvojili? Koliko su se oni naodmarali? Ko ima od svih ostalih tenisera više mentalne i fizičke snage od Noleta za meč od 5 setova? Sve vas koji ga ponidaštavate i omalovažavate, sram treba da bude. Zagledajte se u vaše živote i vidite gde ste!? Kada ste se poslednji put obradovali nečijem uspehu i osetili to u svom srcu. Zao mi vas je što ste takvi.

ЈоВ

pre 7 godina

Добити другог играча света буквално без сервиса!? Хммм...
Изгледа да је и то могуће.

sumnjičav

pre 7 godina

Upadljivo lepe i zgodne devojke koje donose loptice... niko ne primećuje, ili samo nema komentara?
(Građanin Bezopasnih Namera, 08. maj 2016 20:10)
to su devojčice 14-15 godina, gde će vam duša da decu tako komentarišete...

odleprshay

pre 7 godina

@trepca

Ako ti je ovaj i ovakav tenis dosadan a ti se prebaci na hrkljus ili sta je vec popularno kod tebe i medju tvojima na selu.

slavomir

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 8. maj 2016 20:17)
Trepca !
Idi dole u rudnik i kopaj-nije ovo za tebe !!!

doktor

pre 7 godina

mnogo je mentalno jak ovaj covek. tesko ce ga skidati sa trona jis najmanje tri godine. potopice nadalove uspehe i ostvarenja onog ustogljenog svajcarca ( osvajao titule u vakumu dorih igraca). pozdrav za hejtere i zelim im jos jednu noc bez sna.

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

sve vreme pominju nekog od 35 godina koji kao igra finala.koliko ja vidim misle na rodju a on već odavno finale nije video sem na tv u.Agasi je bio faca a ovaj još uvek igra samo da bi muzao pare od sponzora.
Ako Nole bude igrao do 35 imaće bar 25 GS titula.

блејз

pre 7 godina

Које ложане, ХАХАХАХА...100 хејтерских коментара, понадали се јадници.Кад он ЦВРЦ! Као и обично маестро и цар узима титулу и обара рекорде.Џаба вам нада моји синовци, НОВАК ипак игра мало боље(читај много боље),ХАХАХАХА...БРАВО НОВАЧЕ, БРАВО МАЕСТРО! Само напред, идемо даље.....

jj

pre 7 godina

@zoka
Sta si ti uspeo? Cistis ulice na crno i primas socijalu? Strasan uspeh. Idi pisi po stranim komentarima, ne zelimo da nam sljam koji smo isterali iz drzave soli pamet.

slavomir

pre 7 godina

Nole puca ovde! Skratila mu se ruka , ratuje i sa publikom...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Majstor Mile,
Mislim da si u zivotu za nesto skracen !!!

Paul

pre 7 godina

In Madrid, however, tournament owner Ion Tiriac had a different idea. The tournament contacted a local modeling agency, and after some training, covered the stadium court with supermodels...
Link:
http://www.10sballs.com/2016/05/07/mutua-madrid-open-tennis-has-models-as-ball-retrievers-and-some-ball-kids-the-only-player-we-can-remember-marrying-their-ball-girl-was-greg-rusedski-and-his-lovely-lucy/

BTW - BRAVO NOLE!

Brooklyn boy

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 08. maj 2016 20:17)

Ти ниси гледао полуфинале АО ове године?

zoka

pre 7 godina

Haha, kako je meni ovo i smesno i zalosno, jedan nas covek uspeo u inostranstvu, a vi zivite njegov zivot :( i ja sam uspeo u inostranstvu!Za sve nas koji odemo tamo je već veliki uspjeh otići odavde i od takvih zavidnih ljudi kao što si ti!

Ironicni Balkanac

pre 7 godina

Ovo Novak namerno dere jer je Marej u poslednje vreme mnogo pricao, te za Novakove komentare o zenskom tenisu, te za doping.... Udri Nole!!!

Tajvanska kanasta

pre 7 godina

Bravo care... Šteta što na još nekom turniru nema ovakvih lepotica, plavušica, crnkinjica i ostalih što dodaju loptice... Novaku još jednom svaka čast!

Kako se piše?

pre 7 godina

"Druže isprdče, zaboravio sam da ti ostavim link da gledas finale uzivo, ali evo sada ispravljam gresku ostavljam ti snimak i sada mozes na miru da ga odgledas i sve potanko analiziras, da javis i da nam preneses svoje utiske ! 
https://www.youtube.com/watch?v=M1xl_3ceq4w"

Malo skrećem s teme, ali me zanima da li je pravilno "druže isprdče", ili "druže isprče"? Zbog gubljenja suglasnika.

Nole N1

pre 7 godina

bice ovo vraski tesko finale!
dosta toga zavisice od marijevog servisa,automatski ce se prebacivati pritisak na novaka.
a ako novak bude dobro servirao bice u velikoj prednosti!
osecam da ce biti neizvesno...
naravno navijamo za naseg novaka!

Gogi

pre 7 godina

Mislio sam da ce da proradi srpski inat za sve one prozivke i da ce da obrise patos sa njim ( zutokljuncem ) sa 6:1 6:1.Nema veze i ovako je dobro proslo.

dominus

pre 7 godina

@znanje-imanje

Kao i uvek, Vaša analiza na mestu. Mada i Vas ponekad, kao i nas ostale, Novak zna iznenadit ;)
Imam osećaj da Rim možda neće ni odigrati, a moguće da postupi slično kao i u MC. Na Rafu projektovano ide u QF, nešto slično kao i 2013te. Tada je taktički izgubio rundu ranije od Berdiha, nešto slično se može opet dogoditi. Ne bi loše bilo da se ponovi Rim 2013.

Max

pre 7 godina

Kako je dobar osecaj citati komentare hronoloski, od pocetka...znalci, hejteri, ljubitelji zavera, politikom optereceni ciji-god botovi...milina.

Zlatko

pre 7 godina

Neću ovom režiseru nikada oprostiti što u zadnjom gemu nije ni jednom zumirao skupljačicu koja je našoj legendi dodavala loptice! Sram ga bilo!

rejnald

pre 7 godina

Nole je iz nekog razloga poslednja tri meca na turniru odigrao slicno, a svaki put kod 5:3 i serviranja za mec dozvoljavao je par brejk lopti protivnicima, prvo Raonicu, pa Nisikoriju koji je to iskoristio i sad Mareju?...Kao da se uvukla neka nesigurnost onda kada treba mec da se zavrsi, mozda je Nole vec sad pod velikim pritiskom i mislima na RG koji se polako blizi.

idemo na 40+ mastersa i 20+ slemova

pre 7 godina

uh baš težak meč i veoma važna i još slađa pobeda.Endi je dosta lakih poena dobio na servis Novak skoro ništa i zato je morao da isčupa pobedu. I opet je uspeo.Endi odličan u drugom i trećem setu , nedovoljno za šampiona.

Zabava za sirotinju

pre 7 godina

@Smilica

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.

nisimiburazer

pre 7 godina

Sad sam pogledao njihove medjusobne duele i Marej pobedi svaku petu, tako da bi trebalo ocekivati tesku borbu sledeci put hehe (Nole dobio poslednja 4 puta)

Glas Srbije

pre 7 godina

Nema nista lepse nego kad Novak servira prvi servis brzinom od 171km. a protivnik, u ovom ne moze da vrati lopticu. Naravno ima budala koji misle da je najlepsi tenis da udaris loptu sto jace pa sta bude.

el pube

pre 7 godina

Ajoj šta mu radi Nole... trenutno se poigrava a španska publika u fazonu dobro je naš Rafica ispao u polufinalu, ovo bi bilo pogubno po njegovo samopouzdanje :)

ps: Murray army esi mi dobar?

a s roma nikšić

pre 7 godina

Bravo Nole,bravo care!Bravo Vajda,Miljane i ostatku tima.
Prvi set iz udžbenika,meč u slavu tenisa,rekord se vraća kući...
Bravo!Forza Nole!Forza Roma!

Branko S.

pre 7 godina

"Rodeer Federer jeste osvojio najvise GS turnira,ali Djokovic je veoma blizu da ga nadmasi,ako vec nije, a verujem da ce Srbin uskoro biti,najbolji,jer ono sto on demonstrira ovih 5 godina svrstava ga u najbolje,bar ja tako mislim."- Rod Lejver,u interviju za Tennis Kanal.States sad military rani Yumkovci I njegovi sledbenici!
U rupu bre,da ne spomenem dalje,zasto!?

sasa.r

pre 7 godina

Novak mora pojačati prvi servis jer protiv najvećih tenisera nema nikakvu prednost! ne može se sa servisom u prosjeku 185km na sat pobjediti u Parizu gdje je najsporija podloga.Sve drugo je savršeno ali servis je na ženskom nivou.

SSUUUU

pre 7 godina

@Smilica

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zabava za sirotinju, 8. maj 2016 22:41)

A da se malo uozbiljis, zar si promasio da je ovo guslarska, cujes li? ;)

šetač

pre 7 godina

@Jonkoping sweden Švedski mediji i cela nacija je dosadna, melanholična nadasve pragmatična. Uzgred jako cenim njihovu organizovanost, pedantnost, intelekt. Komentar o svom čoveku kakav si ti dao šveđanin nikada ne bi dao.

Dushke

pre 7 godina

Hvala momci za uzbudljiv meč! Takođe se zahvaljujem Manolu i ekipi na izboru ptica trkačica!
Međutim, zvezda večeri je bila dama pored Luisa Figoua :)))) Izvini Novače!

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Najiskrenije se nadam da je ovaj Naprednjaci su zakon bio ironican. Ako je suprotno, pod hitno neka zatrazi pomoc strucnog lica.

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Svaka cast Nole. Suvisno bi bilo da sad pametujem nesto. Samo mogu uputiti jos jedan vapaj da dodje na kup Kremlja. Ne mora ni da igra, samo neka dodje malo.

Lexx_nl

pre 7 godina

Пхуух, која је ово текма била:
Одличан Нолетов први сет, безгрешан Маријев други сет и онда невјероватни трећи гдје су оба играча играли са високим интензитетом јако квалитетан тенис.
Прибојавао сам се да би Ноле ово могао изгубити, али је он, упркос мојим лошим слутњама, разулареним противником и благо речено, ненаклоњеној публици, опет свима показао какав је шампион.
Ноле, свака ти част!
Срећно у Риму и ако Бог да, видимо се у Паризу.

v

pre 7 godina

Bravo breeee. Opet nije blistao u globalu. Bilo je od sjaja do ocaja, ali zna se ko je najbolji. Cestitke Endiju, na momente je delovao sjajno i odlucno. Idemo dalje. Ja bih uzela odmor i dosla odmorna na RG, ali Novak voli Rim. Srecnoooo!

kravlja balega

pre 7 godina

@Zikss: Marej očajan? Burazeru, idi gledaj pikado! Inače, jeste za nas navijače dobar osećaj pobeda od dva nula, ali dva jedan, naročito posle drugog seta, ipak je sladje, mnogo sladje! Bravo za 29!

kravlja balega

pre 7 godina

@Zikss: Marej očajan? Burazeru, idi gledaj pikado! Inače, jeste za nas navijače dobar osećaj pobeda od dva nula, ali dva jedan, naročito posle drugog seta, ipak je sladje, mnogo sladje! Bravo za 29!

Stara kuka

pre 7 godina

Novak Djokovic ime i prezime tj PENICILN za autosoviniste i srbomrsce (siptare, balije i ustase). Razumemo njihov bes i mrznju :))))
E sad sto se tice tenisa, nekom je lep, nekom je dosadan ali NOVAK je NAS a u tome je sustina, da volis i cenis(navijas) za SVOJE!!! Ovi likovi isparnog mozga ne mogu to da shvate!VOLIM NASE, Djokovic, Milica Mandic, vaterpolisti, Stefanek, kosarkasi, kosarkasice, odbojkasice, odbojkasi, Borkovic...sve komplet!!!

Milan

pre 7 godina

Niko da kaze da je uzivao pre svega u odlicnom tenisu, dvojice velikana. Divan meč, postovanje na obe strane. Naravno da navijamo za Novaka, ali dajte malo sa tom mrznjom stanite. Oni su tu da igraju, na da ratuju, i da bilo ko koga melje. Uživajte ljudi, privilegija je gledati obojicu....

Bilja

pre 7 godina

БРАВООО НОЛЕЕЕЕ! Меч је био напет и не може се увек очекивати много атрактивних удараца.ОСИМ ТАЛЕНТА И ДОБРЕ ИГРЕ, ПОТРЕБНА ЈЕ И СРЕЋА,КОЈА ПРАТИ ХРАБРЕ И ДОБРЕ, А ТО ЈЕ НАШ НОЛЕ. Друго, стварно не разумем да се стално прича о "великој четворци" - то је глупост, кад би Мареј био 5-ти на листи онда би се говорило о великој петорци. У спорту се броје само победе, па коментари у стилу "досадан меч" и сл. су глупи и небитни. Идемоооо Нолеее у нове победе и нека те Бог чува!!!

malibot

pre 7 godina

Volim ove komentatore koji savetuju Noleta sta da radi, i to recima "ako ne promeni....". Covej orvi na svety 5 godina, zadnjih 5 godina osvojio vise titula nego svi ostali teniseri zajedno, ali je, po hejterima ovde, "imao srece", "nema snage vise", dosadan tenis, nikad gora konkurencija bla bla bla. Da, covek stvarno treba da radi na boljoj igri, jako je los, jednostavno je gotov ako to ne uradi. aaaaa

Vuk

pre 7 godina

Veliki sam Novakov navijač,volim ga kao da mi je brat,ali po meni najbolji njegov nivo igre i neprevazidjeni je iz 2011 god..Zadnje 2 god ne pamtim da je Novak bio konstantno dobar i bez padova od početka do kraja meča,uvek vraća protivnike u igru.Marej očajan i lagano mu poklanja brejk sa 4 greške.

Toza

pre 7 godina

Бојао сам се умора, плашио сам се да је Новак засићен, а сада видим да немам појма. Новак је добио први сет баш онако, докторски.

opet će da pukne na RG

pre 7 godina

Smešno koliko je Novak iscrpljen a koliko se odmarao nedelja pre ovog turnira na kome se pošteno nije ni oznojio do finala sa Marejem. A onda kao po šablonu Novak ima snage samo za jedan set a u ostatku meča je pasivan i čeka grešku protivnika, nadmudruje se sa glupavim Marejem koji uvek prihvata takvu igru i uvek gubi, umesto da nastavi da diktira svoju igru ne obazirući se šta Đoković radi.

Jasno je odavno da je Đokovićev glavni problem snaga, koju on za 5-tosetne mečeve na RG nikad neće imati dovoljno za osvajanje trofeja.

Ovolika iscrpljenost posle tolikog odmora govori samo da je Đoković fizički na silaznoj putanji a već ima 29 godina. Superiorna tehnika će mu omogućiti još 5-6 mastersa do kraja karijere ali samo još 2-3 grenslema i to uz dosta sreće. Stižu mlađi agresivni udarači za koje Đoković neće imati snage a koji će između sebe deliti GS, a i ovaj mučeni Marej će ubosti još 1-2 GS.

marina05555

pre 7 godina

zanimljivo će biti upratiti za koga će sad Španci navijati: s jedne strane Noleta ne vole, a s druge, Mari im je izbacio Nadala! sta ce prevagnuti!? Napred Nole, RS je uz tebe do 29. titule!!!!

Naprednjaci su zakon

pre 7 godina

Nole igra fenomenalno. Svi smo ponosni na njega. Šteta što nam se ne pridruži ali cu predložiti da mu se dodeli počasna članska karta. Najbolji sa najboljima. I njega narod voli rekao bih u istom procentu kao i nas. Nepodeljeno.

Jo1e

pre 7 godina

Nije mi samo jasno sta li lupa ovaj komentator na RTS-u, Marijev i Djokovicev ritern tu negde, Noletov bolji za nijansu?! Daleko od toga da Mari ima los ritern ali ne moze se uporediti sa srpskim asom.

.)(.)

pre 7 godina

Upadljivo lepe i zgodne devojke koje donose loptice... niko ne primećuje, ili samo nema komentara? (Građanin Bezopasnih Namera, 08. maj 2016 20:10)

Tradicijonalno za Madrid.

markoooo

pre 7 godina

Kada Noletovi protivnici igraju dobro - imaju svoje sanse, a kada igraju lose - nemaju nikakve sanse a s druge strane Novak pobedjuje i kada igra lose, to je razlika izmedju njega i ostalih. Tako da Endi, ako planiras da osvojis ovo kreni Boga da molis za idealan dan.

Dragan Banjaluka

pre 7 godina

Ono sto sam gledao na pocetku meca je da Murray konstantno nakon svog servisa ulazi u teren sto je smrtni greh kada igrate protiv Djokovica koji je poznat kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji reterner na svijetu. Ako Britanac nastavi sa tom taktikom Nole treba samo da reternira duboko i nece imati nikakvih problema sa njegovim servisom.

Milan Nis

pre 7 godina

A kad ce Marej da zameni ovog Noletovog sparing partnera.Kako je Marej juce pokidao KRALJA SLJAKE,ocekivao sam da ce bar 3 gema da uzme Noletu u prvom setu.

ja sam

pre 7 godina

@ @ trepca, 8. maj 2016 20:17) 

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!? 
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati 
(ja sam, 8. maj 2016 21:55) 

Jesu kvaliteni udarci, ali nije interesantno i lepo za gledanje kao ranije. Na primer Celzijev fudbal je kvalitetan, ali nije lep za gledanje, svi ga nazivaju "parkirani autobus", i niko ne voli da gleda Celzi. A ofanzivni fudbal svi obozavaju, i pamte se uglavnom utakmice sa ofanzivnim ekipama. Novakov tenis ti je kao Celzijev fudbal, i on to priznaje (da igra defanzivno), pa ne znam sto se ti bunis?
(Murinjo i Djokovic znalci ali ne i miljenici,08. maj 2016 22:44)

Druze upravu si! Jako je zanimljivo gledati tenis tipa: Servira sampras i odmah trci na mrežu, protivnik vraca servis i sampras smecuje za 15:00 To je taj jako lepi i ofanzivni tenis :)
Ne umanjujem tenisere iz tog doba i ranije, ali ovi novi reketovi, loptice, patike, teren....su jednostavno doprineli attaktivnosti tenisu. I to je cinjenice!! Znaci tačka.

Mitke

pre 7 godina

E sad ste dotakli dno u svojoj muci. Svojatate jednog od najvećih zvezdasa...
(Doktor, 08. maj 2016 23:54)

Sine, poznato je da Djokovic navija za AC Milan, Crvenu Zvezdu i za jos puno timova... ali je grb samo jednog kluba nosio pored srca - TK Partizan. Tako da, prijatno i dovidjenja! A da, imas slike Novaka na internetu i Partizanovom salu i kacketu. I tako..

max

pre 7 godina

Izuzeto važan zadnji gem je tipičan pokazatelj ove dvojice igrača - Novak mentalna gromada,Marej mentalni patuljaK!Posle ovoga sve više mislim da Mareja ne treba stavljati među veliku četvorku ,prosto neverovatno da je propustio O-40 i sedam brek lopti ukupno u tako važnom momentu!!

Ciciban

pre 7 godina

Kakav meč čestitke obojici i naravno čestitke Novaku na ponovnom rekordu na mastrsima i rekordnoj razlici sutra kad izađe lista 9020 poena više od Mareja i Federera neverovatno. I samo još da bacim kletvu na Noleta ako se ne učlani u naprednjake da nikad RG ne osvoji. Toliko pa sad neka vidi koga će podržati sledeće godine na izborima. Jedan je Nole, jedan je Nole i svi ga vole i svi ga vole.

Mazda

pre 7 godina

A pozdrav sa zvanicnicima :) Nego, bezidejan pri kraju meca, sto je razlog za brigu. No, opet je osvojio turnir, a samo je u prvom setu igrao zaista dobro. Bravo Novak!

pazarac

pre 7 godina

Pazar ceka titulu
(hotahota, 8. maj 2016 20:19)

Pazarac sam, znam cijelu carsiju, ne poznajem nijednog koji navija za Novaka u Pazaru. Ali, i ovi sto su procitali tvoj komentar verovatno znaju da si trol

neutralni felsh

pre 7 godina

Ха,Ха,Ха велика четворка, британски новинари стварно имају смисао за црни хумор када напишу глупост о постојању велике четворке. 
Постоји само велики Новак, чика федерер, издувани Рафа и просечни Енди.
(Рајко Четник, 08. maj 2016 22:31)



ovdasnji ljubitelji tenisa (djokovica) su gori od fudbalskih huligana.

oli

pre 7 godina

Djokisti jel vi vidite da Marej ne igra ni priblizno kao juce koliko samo gresaka pravi kakva crna dominacija ko sada "dominira" po vama u 2 setu da vas cujem?

vu

pre 7 godina

bice ovo vraski tesko finale! 
dosta toga zavisice od marijevog servisa,automatski ce se prebacivati pritisak na novaka. 

2 brejka u prvom setu hahaha..Vraski tesko a uzeo mu 3 od 4 servis gemova haha..Nista licno ali mozda vise da ne dajes svoje analize jer ne gledamo isti tenis izgleda ako si to ocekivao.

dragan

pre 7 godina

Nema Bekera nema napadackog Djokovica. U prvom setu je igrao kao da Beker sjedi u boksu, napadao i IZLAZIO NA MREZU. Cim se vratio Vajdinskoj igri iz 2009. i 2010. dva metra iza linije - lagano je izubio set.Znaci dva potpuno razlicita igraca u dva seta. Igracki gledano, sve sto vrhunski uvezba sa Bekerom, izgubi u pimplanju sa Vajdom. Ako se pimplati u trecem, cestitam Mareju pobedu.

Maki

pre 7 godina

@Neci

Igrao je polufinale AO, nakon toga je bio povredjen, odnosno covek je imao operaciju kolena, tako da nije ni igrao turnire, pa samim tim nije ni mogao stici do polufinala i finala. Posto si ti bolesno pristrasan i neobjektivan, moraces da pogledas statistiku iz prosle godine i vidis koliko je Federer igrao polufinala i finala. Pozz

Jönköping_Sweden

pre 7 godina

Novak (za razliku od Federera) stvarno igra dosadan tenis za gledanje! Ali, vi to ne vidite jer navijate za njega i bitno vam je samo da on dodje do pobede. Vama nije bitno da li je mec obilovao lepim poenima. Neutralni posmatraci gledaju na taj njegov tenis malo drugacije, i najvise zbog toga Novak nikada nece imati podrsku sa tribina kao Federer! Svedski novinari o ovome govore i pisu godinama, a na glasu su da su pravedni, iskreni i objektivni

Grey311

pre 7 godina

Katastrofalna igra Novaka. Pobeda na čistu sreću i ništa drugo. Razočarao me je potpuno. Šta više, mislim da je bilo poštenije da je Endi pobedio. Novakov servis (uprkos pozitivnoj statistici) je bio blago rečeno amaterski. Svetski broj 1 tako nešto sebi ne sme da dozvoli, i krajnji je apsurd da igrač sa tako jadnim servisom bude broj jedan. To samo govori koliko je današnji tenis pao. Sve u svemu Novak, kao i inače cele ove godine loš, ali protivnici prosto nemaju sreće, pa se on uvek nekako provuče do pobede. Uprkos takozvanoj dominaciji, sve je slabiji i slabiji i samo će jednog trena početi nezaustavljivo da pada, prvo na ATP listi, a potom i u zaborav.

Spanujem rekete,jeftino

pre 7 godina

Kakav mec,pun neshvatljivih preokreta.Novak od gotovog pravi veresiju.Ovakve oscilacije u igri su nedopustive za najbiljeg igraca planete.

Cisidar

pre 7 godina

Ove godine cu četvrti put po redu isposlovati tradiciju i staviti 1000 din na Novaka pre početka Garosa......mislim da je stvarno doslo vreme da uzmem kintu.....iako kvota nece biti veca od 2.5....?????

Fer plej

pre 7 godina

BRAVOOO NOLEEE LEGENDOOO. E stvarno mu moramo dodeliti počasnu člansku kartu. Ne trebaju nam donacije bogata smo partija. Nego samo da podrži Tomu sledeće godine.

senad

pre 7 godina

Ovaj Marej nikakav igrac 7brejk lopti on nezna da iskoristi cetiri tera u van terena samo prebacuje lopticu nezna da napadne drugi Novakov servis svaka loptica mu ide po sredini ko neki pocetnik.

Tramal divizija

pre 7 godina

Marej kloc i ne baš nešto preterani inteligentan dečko a Djoković mrtvi defanzivac dosadan i samo čeka da neko pogreši i ovo br 1 i br 2 bože sačuvaj

klosman

pre 7 godina

gde su ovi sto pale vatru ,pa ja citam ove komentare samo zbog radi reakcije i akcije ljubitelja naseg sledeceg(?) pretsednika.Valjdak i oni pisu takve-nakve komentare,voledu da nerviraju narod....

Reformator

pre 7 godina

Sve pohvale. Još jedino Nole od sportista nam pruža puno radosti. Uzivanje je gledati ga. Samo bi iskoristio priliku da bacim kletvu na Noleta ako se ne učlani u naprednjake da nikad RG ne osvoji.

zoka

pre 7 godina

zoka

ti uspeo u inostranstvu?
Zidar, komunalac ili čistiš wc!?
Čitaš srpske sajtove i nerviras se što volimo Novaka, ti si uspeo.
Pojedi paštetu pa na spavanje, ujutro moraš na mešalicu
(Spale, 8. maj 2016 23:34)

Radim kao zubni tehnicar. Nije fer da me ovde zezas pred svima jer imam posao i platu od 2500 evrica, dok se ti izlezavas kuci jer nemas posla, a iako ga imas plata ti je najverovatnije 200 evrica. Nije fer:)

Murinjo i Djokovic znalci ali ne i miljenici

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17)

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!?
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati
(ja sam, 8. maj 2016 21:55)

Jesu kvaliteni udarci, ali nije interesantno i lepo za gledanje kao ranije. Na primer Celzijev fudbal je kvalitetan, ali nije lep za gledanje, svi ga nazivaju "parkirani autobus", i niko ne voli da gleda Celzi. A ofanzivni fudbal svi obozavaju, i pamte se uglavnom utakmice sa ofanzivnim ekipama. Novakov tenis ti je kao Celzijev fudbal, i on to priznaje (da igra defanzivno), pa ne znam sto se ti bunis?

?

pre 7 godina

Marej je bolji na sljaci nego prosle sezone a novak je i ove sezone sramota za tenis i sport uopste. Prosle godine su organizatori sprecili Mareja da udje u finale RG i bez razloga prekinuli mec polufinala, ali ovde godine ce biti manje prilike posto polako ali sigurno u javnost izlaze cinjenice o nacinu na koji je djokovic dosao na prvo mesto.

trepca

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.

opet će da pukne na RG

pre 7 godina

Smešno koliko je Novak iscrpljen a koliko se odmarao nedelja pre ovog turnira na kome se pošteno nije ni oznojio do finala sa Marejem. A onda kao po šablonu Novak ima snage samo za jedan set a u ostatku meča je pasivan i čeka grešku protivnika, nadmudruje se sa glupavim Marejem koji uvek prihvata takvu igru i uvek gubi, umesto da nastavi da diktira svoju igru ne obazirući se šta Đoković radi.

Jasno je odavno da je Đokovićev glavni problem snaga, koju on za 5-tosetne mečeve na RG nikad neće imati dovoljno za osvajanje trofeja.

Ovolika iscrpljenost posle tolikog odmora govori samo da je Đoković fizički na silaznoj putanji a već ima 29 godina. Superiorna tehnika će mu omogućiti još 5-6 mastersa do kraja karijere ali samo još 2-3 grenslema i to uz dosta sreće. Stižu mlađi agresivni udarači za koje Đoković neće imati snage a koji će između sebe deliti GS, a i ovaj mučeni Marej će ubosti još 1-2 GS.

pazarac

pre 7 godina

Pazar ceka titulu
(hotahota, 8. maj 2016 20:19)

Pazarac sam, znam cijelu carsiju, ne poznajem nijednog koji navija za Novaka u Pazaru. Ali, i ovi sto su procitali tvoj komentar verovatno znaju da si trol

zoka

pre 7 godina

Haha, kako je meni ovo i smesno i zalosno, jedan nas covek uspeo u inostranstvu, a vi zivite njegov zivot :( i ja sam uspeo u inostranstvu!Za sve nas koji odemo tamo je već veliki uspjeh otići odavde i od takvih zavidnih ljudi kao što si ti!

Zabava za sirotinju

pre 7 godina

@Smilica

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.

Jönköping_Sweden

pre 7 godina

Novak (za razliku od Federera) stvarno igra dosadan tenis za gledanje! Ali, vi to ne vidite jer navijate za njega i bitno vam je samo da on dodje do pobede. Vama nije bitno da li je mec obilovao lepim poenima. Neutralni posmatraci gledaju na taj njegov tenis malo drugacije, i najvise zbog toga Novak nikada nece imati podrsku sa tribina kao Federer! Svedski novinari o ovome govore i pisu godinama, a na glasu su da su pravedni, iskreni i objektivni

oli

pre 7 godina

Djokisti jel vi vidite da Marej ne igra ni priblizno kao juce koliko samo gresaka pravi kakva crna dominacija ko sada "dominira" po vama u 2 setu da vas cujem?

Grey311

pre 7 godina

Katastrofalna igra Novaka. Pobeda na čistu sreću i ništa drugo. Razočarao me je potpuno. Šta više, mislim da je bilo poštenije da je Endi pobedio. Novakov servis (uprkos pozitivnoj statistici) je bio blago rečeno amaterski. Svetski broj 1 tako nešto sebi ne sme da dozvoli, i krajnji je apsurd da igrač sa tako jadnim servisom bude broj jedan. To samo govori koliko je današnji tenis pao. Sve u svemu Novak, kao i inače cele ove godine loš, ali protivnici prosto nemaju sreće, pa se on uvek nekako provuče do pobede. Uprkos takozvanoj dominaciji, sve je slabiji i slabiji i samo će jednog trena početi nezaustavljivo da pada, prvo na ATP listi, a potom i u zaborav.

Vuk

pre 7 godina

Veliki sam Novakov navijač,volim ga kao da mi je brat,ali po meni najbolji njegov nivo igre i neprevazidjeni je iz 2011 god..Zadnje 2 god ne pamtim da je Novak bio konstantno dobar i bez padova od početka do kraja meča,uvek vraća protivnike u igru.Marej očajan i lagano mu poklanja brejk sa 4 greške.

Tramal divizija

pre 7 godina

Marej kloc i ne baš nešto preterani inteligentan dečko a Djoković mrtvi defanzivac dosadan i samo čeka da neko pogreši i ovo br 1 i br 2 bože sačuvaj

Naprednjaci su zakon

pre 7 godina

Nole igra fenomenalno. Svi smo ponosni na njega. Šteta što nam se ne pridruži ali cu predložiti da mu se dodeli počasna članska karta. Najbolji sa najboljima. I njega narod voli rekao bih u istom procentu kao i nas. Nepodeljeno.

neutralni felsh

pre 7 godina

Ха,Ха,Ха велика четворка, британски новинари стварно имају смисао за црни хумор када напишу глупост о постојању велике четворке. 
Постоји само велики Новак, чика федерер, издувани Рафа и просечни Енди.
(Рајко Четник, 08. maj 2016 22:31)



ovdasnji ljubitelji tenisa (djokovica) su gori od fudbalskih huligana.

srpska pamet

pre 7 godina

Evo pisem pre pocetka. Oduvace ga Nole zbog bezobrazluka britanskih novinara, pogotovo u poslednje vreme. 6:2 6:1
(Jo1e, 8. maj 2016 18:39)

To sto ti u svom cumezu sedis i hejtujes britansku stampu (o kojoj znas samo iz domacih poludajdzesta), ne znaci da profesionalci koji zaradjuju milione i trose stotine sati mesecno na usavrsavanje svog zanata misle na isti nacin. Ako ga pobedi, pobedice ga zbog ambicije, forme i kvaliteta, ne britanskih novinara.

sasa.r

pre 7 godina

Novak mora pojačati prvi servis jer protiv najvećih tenisera nema nikakvu prednost! ne može se sa servisom u prosjeku 185km na sat pobjediti u Parizu gdje je najsporija podloga.Sve drugo je savršeno ali servis je na ženskom nivou.

senad

pre 7 godina

Ovaj Marej nikakav igrac 7brejk lopti on nezna da iskoristi cetiri tera u van terena samo prebacuje lopticu nezna da napadne drugi Novakov servis svaka loptica mu ide po sredini ko neki pocetnik.

dragan

pre 7 godina

Nema Bekera nema napadackog Djokovica. U prvom setu je igrao kao da Beker sjedi u boksu, napadao i IZLAZIO NA MREZU. Cim se vratio Vajdinskoj igri iz 2009. i 2010. dva metra iza linije - lagano je izubio set.Znaci dva potpuno razlicita igraca u dva seta. Igracki gledano, sve sto vrhunski uvezba sa Bekerom, izgubi u pimplanju sa Vajdom. Ako se pimplati u trecem, cestitam Mareju pobedu.

Murinjo i Djokovic znalci ali ne i miljenici

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17)

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!?
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati
(ja sam, 8. maj 2016 21:55)

Jesu kvaliteni udarci, ali nije interesantno i lepo za gledanje kao ranije. Na primer Celzijev fudbal je kvalitetan, ali nije lep za gledanje, svi ga nazivaju "parkirani autobus", i niko ne voli da gleda Celzi. A ofanzivni fudbal svi obozavaju, i pamte se uglavnom utakmice sa ofanzivnim ekipama. Novakov tenis ti je kao Celzijev fudbal, i on to priznaje (da igra defanzivno), pa ne znam sto se ti bunis?

?

pre 7 godina

Marej je bolji na sljaci nego prosle sezone a novak je i ove sezone sramota za tenis i sport uopste. Prosle godine su organizatori sprecili Mareja da udje u finale RG i bez razloga prekinuli mec polufinala, ali ovde godine ce biti manje prilike posto polako ali sigurno u javnost izlaze cinjenice o nacinu na koji je djokovic dosao na prvo mesto.

Doktor

pre 7 godina

"U nedelju dana titule u fudbalu, kosarci, odbojci i tenisu! Bravo Zvezdo!!!" Nešto si pobrkao. Đoković je član TK Partizan.
(zvezdarac, 08. maj 2016 23:13)

E sad ste dotakli dno u svojoj muci. Svojatate jednog od najvećih zvezdasa...

Ciciban

pre 7 godina

Kakav meč čestitke obojici i naravno čestitke Novaku na ponovnom rekordu na mastrsima i rekordnoj razlici sutra kad izađe lista 9020 poena više od Mareja i Federera neverovatno. I samo još da bacim kletvu na Noleta ako se ne učlani u naprednjake da nikad RG ne osvoji. Toliko pa sad neka vidi koga će podržati sledeće godine na izborima. Jedan je Nole, jedan je Nole i svi ga vole i svi ga vole.

Maki

pre 7 godina

@Neci

Igrao je polufinale AO, nakon toga je bio povredjen, odnosno covek je imao operaciju kolena, tako da nije ni igrao turnire, pa samim tim nije ni mogao stici do polufinala i finala. Posto si ti bolesno pristrasan i neobjektivan, moraces da pogledas statistiku iz prosle godine i vidis koliko je Federer igrao polufinala i finala. Pozz

Fer plej

pre 7 godina

BRAVOOO NOLEEE LEGENDOOO. E stvarno mu moramo dodeliti počasnu člansku kartu. Ne trebaju nam donacije bogata smo partija. Nego samo da podrži Tomu sledeće godine.

Smilica

pre 7 godina

Tooooooooo No11e SOKOLE!!!
I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

U SRED MADRIDA
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1129 CAR SRBIJE.

KAKO JE POČELA 2016.OVA
BIĆE GODINA IZ SNOVA

OKO TVOGA VRATA,
ZASIJAĆE OLIMPIJSKA MEDALJA OD ZLATA

No1129E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEDJUJEŠ SVE U NIZU
POBEDICEŠ I NA RG U PARIZU

ŽIV I ZRAV NAM BIO
2016. SVA 4 GS OSVOJIO!

NEKA ZASIJA
ZLATNA MEDALJA IZ RIJA!
VOLI TE I TOBOM PONOSI
TVOJA SRBIJA!

Reformator

pre 7 godina

Sve pohvale. Još jedino Nole od sportista nam pruža puno radosti. Uzivanje je gledati ga. Samo bi iskoristio priliku da bacim kletvu na Noleta ako se ne učlani u naprednjake da nikad RG ne osvoji.

Spanujem rekete,jeftino

pre 7 godina

Kakav mec,pun neshvatljivih preokreta.Novak od gotovog pravi veresiju.Ovakve oscilacije u igri su nedopustive za najbiljeg igraca planete.

sumnjičav

pre 7 godina

Upadljivo lepe i zgodne devojke koje donose loptice... niko ne primećuje, ili samo nema komentara?
(Građanin Bezopasnih Namera, 08. maj 2016 20:10)
to su devojčice 14-15 godina, gde će vam duša da decu tako komentarišete...

zoka

pre 7 godina

zoka

ti uspeo u inostranstvu?
Zidar, komunalac ili čistiš wc!?
Čitaš srpske sajtove i nerviras se što volimo Novaka, ti si uspeo.
Pojedi paštetu pa na spavanje, ujutro moraš na mešalicu
(Spale, 8. maj 2016 23:34)

Radim kao zubni tehnicar. Nije fer da me ovde zezas pred svima jer imam posao i platu od 2500 evrica, dok se ti izlezavas kuci jer nemas posla, a iako ga imas plata ti je najverovatnije 200 evrica. Nije fer:)

klosman

pre 7 godina

gde su ovi sto pale vatru ,pa ja citam ove komentare samo zbog radi reakcije i akcije ljubitelja naseg sledeceg(?) pretsednika.Valjdak i oni pisu takve-nakve komentare,voledu da nerviraju narod....

Gotovo neverovatno

pre 7 godina

Ma idi begaj! 7. brejk lopti Nole spasi na svoj servis. Ma majstor, bre!

(Južna pruga, 08. maj 2016 21:57)

A na čiji servis se obično spasavaju brejk lopte?

Рајко Четник

pre 7 godina

Ха,Ха,Ха велика четворка, британски новинари стварно имају смисао за црни хумор када напишу глупост о постојању велике четворке.
Постоји само велики Новак, чика федерер, издувани Рафа и просечни Енди.

Nestasko

pre 7 godina

Ne znam za vas ali ja obozavam da meceve Novaka i Mareja gledam dok komentarisu Engleski komentatori,kosarku kad igramo protiv Hrvata obozavam da gledam na Hrvatskim kanalima :) ,vaterpolo da i ne spominjem,znam da sam mozda malo pokvaren ali tog kukanja,tog zavaravanja samog sebe,pa to je fantazija :).
Nema tih para koje mogu da kupe sitna zadovoljstva.

Mitke

pre 7 godina

E sad ste dotakli dno u svojoj muci. Svojatate jednog od najvećih zvezdasa...
(Doktor, 08. maj 2016 23:54)

Sine, poznato je da Djokovic navija za AC Milan, Crvenu Zvezdu i za jos puno timova... ali je grb samo jednog kluba nosio pored srca - TK Partizan. Tako da, prijatno i dovidjenja! A da, imas slike Novaka na internetu i Partizanovom salu i kacketu. I tako..

Nole N1

pre 7 godina

bice ovo vraski tesko finale!
dosta toga zavisice od marijevog servisa,automatski ce se prebacivati pritisak na novaka.
a ako novak bude dobro servirao bice u velikoj prednosti!
osecam da ce biti neizvesno...
naravno navijamo za naseg novaka!

CND

pre 7 godina

Jedini razlog sto kanadjani znaju za Srbiju je ovaj covek, najbolji predstavnik nase zemlje ikada, hvala ti Nole bices ti najbolji svih vremena tu nema govora!

Vule

pre 7 godina

Mari je u boljoj formi jer je u nju ušao još u Monte Karlu dok se Nole tek zagreva i tempira za RG. Ipak, Nole ga može dobiti ako mu, kao i uvek, uđe u glavu.

ruzna slika za novine

pre 7 godina

Hahahaha, šta su dali ovo Mareju kao trofej, dildo?! Hahahahaha.
(nunu, 8. maj 2016 21:06)

Nije ni Nole bolje prosao, i jos ga drzi ispred nosa

max

pre 7 godina

Izuzeto važan zadnji gem je tipičan pokazatelj ove dvojice igrača - Novak mentalna gromada,Marej mentalni patuljaK!Posle ovoga sve više mislim da Mareja ne treba stavljati među veliku četvorku ,prosto neverovatno da je propustio O-40 i sedam brek lopti ukupno u tako važnom momentu!!

tamos-vamos

pre 7 godina

23 Nole vs. 9 Muraj. Mislim, sprda se Nole sa njim.
Cuj Noletova 64. titula u karijeri. Pa ne igra Nole turnire od 250 i 500 poena kao sto Fedo to radi. Tako bi Nole mogao da se narkpi jedno par hiljada titula.
Nole je gospodin covek. Ljubi se sa knjeginjama i uzima velike cekove. Nema on vremena za Buraniju.

Пјотр

pre 7 godina

Вамос Хуан Мартин!

Ово је један од хејт и небитних коментара само да би се други напалили: )

Radovan

pre 7 godina

NIsta od ovoga, nece Mari da se preda odmah. Nije vise Novak kao nekad - ili pobedjuje ili ne, ali nema vise inata, borbe i izgaranja.

A bilo bi lepo da otrese ovog Skota koji je nevaspitan kao Englez.

jj

pre 7 godina

@zoka
Sta si ti uspeo? Cistis ulice na crno i primas socijalu? Strasan uspeh. Idi pisi po stranim komentarima, ne zelimo da nam sljam koji smo isterali iz drzave soli pamet.

re:

pre 7 godina

@Jönköping_Sweden

Glupog li komentara. Ni svedjani Ni Nemci npr. ne igraju neki leprsavi i lepi fudbal za razliku od Brazilaca ali niko se od svedskih novinara ne bi zalio ili nipodastavao svedske fudbalere da kojim slucajem osvoje Svetsko prvenstvo Nismomo culi ni da se neki Nemac zalio sto je nemacka reprezentacija pobedila na svetskom prvenstvu bez da su umirali u lepoti. Umesto ovih nebuloza, lepo priznaj da ti Djokovic smeta jer se izjasnjava kao Srbin i samo zato su sada ovakvi kao ti krenuli da otkrivaju "lepotu" u teniskoj igri Federera.

Rajko ČA

pre 7 godina

Update 08.05.2016. after Madrid Masters 1000

Statistics of Big Four since Novak became a real factor in 2011:Federer 29 yr, Nadal 24 yr, Murray 23 yr, Djokovic 23 yr.

Grand Slams: Novak 10 x winner
Rafa 5 x winner
Murray 2 x winner
Federer 1 x winner

Masters 1000: Novak 24 x winner
Rafa 10 x winner
Federer 7 x winner
Murray 5 x winner

World tour final: Novak 4 x winner
Federer 1 x winner
Rafa 0
Murray 0

Olympics 2012
Murray 1 x winner

Total:
Novak 38 x winner,
Rafa 15 x winner
Federer 9 x winner
Murray 8 x winner

Conclusion: Novak won the six titles more as Rafa, Federer and Murray together in the last 5 years (2011, 2012, 2013, 2014, 2015) 38-32

Head to head since 2011 until today:
Novak vs Rafa 18:7 (10-1 in last 11 matches)
Novak vs Federer 16:9 (6-2 in last 8 matches)
Novak vs Murray 19:6 (11-1 in last 12 matches)
In total: Novak vs other 3 big players – 53:22 (28-4 in last 32 matches)

Tihi

pre 7 godina

Restoran Monument TC Usce ceka 12. Gren Slem titulu! Prvu titulu na RG! Svakako i ne poslednju! TAKE THEM ALL BUT GIVE THEM NOTHING!! THIS IS SPARTA!!!! IDEMOO No1e!!!!!!

SSUUUU

pre 7 godina

U jednom tränarna koji je trajao podugo sam pomislio:
Kalkiulacija zarad ostavljanja mogućnosti za nove bodove za iduću sezonu. Poraz iz Monte Karla ostavlja mogućnost za nove, takodje igrom finala Madrida dobija nove ali ostavlja budeš za iduću godinu. I onda osvoji turnir i skroz me zbuni. Sad se razmišljam, da li je izjava Ivaniševića da Nole može da odredi rezultat po želji možda ipak tačna i da se samo poigrava glavama protivnika?

Предо 2

pre 7 godina

Прво да се честита, као што доликује, а онда мало анализе ... Најјачи утисак су ми Новакови смечеви и волеји. Храбро је смечовао и ишао на мрежу (чак и када не освоји поен првим волејом или смечом) и у том сегменту игре нема замерки. Други утисак су Ендијеви сервиси који су готово по правилу ишли у Т-линију са обе сервис стране. Мислим да је новак морао раније да прочита то и да се поставља ближе средини терена док Енди сервира. Мора се похвалити и Ендијев фер потез, када је Новак добио опомену од судије. На крају статистика ... НОвак је освојио 64-ти турнир уз 26 пораза у финалима и има приближно исти скор као и легенде Борг и Сампрас који обојица имају скор у финалима 64:24. Наравно, лепо је што поново води на листи освајача мастерса, али оно што је боље је то што их има 8 од 9 освојених и што је свих 8 "оверио" бар по 2 пута (а 6 од тих 8 има освојено и по најмање 3 пута). Ово је изузетан учинак у ери Надала, где рецимо Федерер и Мари немају уопште Монте Карло и Рим. Да ми сад неко каже да види будућност и да ће Новак, поред осталих турнира, освојити или 1 Ролан Гарос или 2 Синсинатија, ја бих одмах пристао на Синсинатије. Знам да ће неки скочити и рећи да су Гренслемови важнији, али сва 4 Гренслема има неколико играча, а све мастересе ни један једини, а камоли све по 2 пута. Мислим да би тај рекорд био вечит, па бих зато радије узео Синсинатије, ако би избор био између 2 Синсинатија и 1 Ролан Гароса. Уз жељу да узме и Ролан Гарос и 2 Синсинатија, још једном, Честитам!

robin hud

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 08. maj 2016 20:17)

Ti si bas neki strucnjak ko ce se pamtiti i po cemu!

Svete

pre 7 godina

7 brejk lopti u jednom gemu drugi teniser na svetu ne zna da iskoristi. I to vam je danasnji tenis :)
(Mikii, 8. maj 2016 20:55)

Druže isprdče, zaboravio sam da ti ostavim link da gledas finale uzivo, ali evo sada ispravljam gresku ostavljam ti snimak i sada mozes na miru da ga odgledas i sve potanko analiziras, da javis i da nam preneses svoje utiske !
https://www.youtube.com/watch?v=M1xl_3ceq4w

Nekada prvi teniser sveta nije umeo da iskoristi 20tak brejk lopti protiv tamo nekog 40 na svetu, bolje da ne znas ko je taj bivsi broj 1. rasplakao bi se, a mozda i znas ? SVA SRECA ta vremena su davno iza nas i sada je to neki potpuno novi nivo !

Djokovicu svaka cast, postavio je novi rekord 29 mastersa, izjednacio se sa Samprasom i Borgom po broju titula, postao prvi igrac sa 2 i vise titula na 8 masters turnira i jos neke zanimljivosti je uradio...
Federer takodje ulazi u istoriju, sutra ce biti prvi broj 2. u ikada koji ima 9000+ bodova zaostatka za brojem 1., svaka cast i Rodji !
Bravo Djoleeeeeeeee.............isprdak nemoj da places, dosta si vec suza prolio nema vise smisla, mada Djokovic je najmladji osvajac jednog mastersa a to samo govori da je jos mnogo teskih dana i plakanja uz teniske meceve pred tobom !

ja sam

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17)

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!?
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati tenis zadnjih 10-15god.

Spale

pre 7 godina

zoka

ti uspeo u inostranstvu?
Zidar, komunalac ili čistiš wc!?
Čitaš srpske sajtove i nerviras se što volimo Novaka, ti si uspeo.
Pojedi paštetu pa na spavanje, ujutro moraš na mešalicu..

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 7 godina

Ne moze se ocekivati da Novak dobije Marija 6-2, 6-2.(Ipak je on broj 2. Ljudi su platili karte, treba im prisutiti malo drame, kontrolisane naravno. Siguran sam da ce se Novak pobrinuti da svi budu zadovoljni....

Tribislav

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 8. maj 2016 20:17)

Ma cta mi plicas. Zanimljivo je da nisi stavio Rafu u tu konkurenciju, a frajer je bar za klasu defanziviniji od Đokovića. Čoveče, porediti Agasija i Samprasa sa ovom dvojicom je smešno, ovo je atomski tenis u odnosu na njih dvojicu. Kažeš prebacivanja...Pa ja ne znam što je publika došla, nego da gleda prebacivanja..Opusti se...

slavomir

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 8. maj 2016 20:17)
Trepca !
Idi dole u rudnik i kopaj-nije ovo za tebe !!!

Gajetano

pre 7 godina

Po meni vrlo kvalitetan i uzbudljiv mec izmedju dvojice najboljih igraca sveta u ovom trenutku. Intenzitet i nivo tenisa, tehnicka, takticka i fizicka borba na svim nivoima apsolutno su bili dostojni 1. i 2. igraca sveta, koji su btw cistili redom sve do finala, ukljucujuci i tzv. "Kralja sljake".

Endi itekako zna da igra tenis i da namuci Novaka, ali je usput zaboravio kako da ga pobedi:) Cak su se i razmazeni Madridjani "primili". Pomirili se Madrid i Novak Djokovic, malo li je, nadam se jednom za svagda.

Svaka cast i najboljem teniskom komentatoru na Balkanu Nebojsi Viskovicu. Prepoznao je i nama teniskim laicima preneo najfinije detalje ovog fantasticnog meca i time "ova dva sata super-kvalitetnog programa" podigao na jos visi nivo.

Pozdrav,

Jovan

pre 7 godina

@ Retko odvratan tip ovaj Djovak. 
(Jumko, 8. maj 2016 19:33) 
Mislim da već preteruješ i da se pomalo gubiš.
(Mandrak, 08. maj 2016 20:08)

Da tebe nije bilo i tvog komentara ne bi niko ni video Jumkov nebitan komentar, a mozda ni Novak ako cita portal a verovatno cita. Zahvalice ti se "Jumko" na besplatnoj reklami, a sto se tice tvog odgovora mislim da ga neinteresuje, "oni" guraju svoje i lupetace i dalje zbog takvih kao ti koji se primaju.

sasa jokic

pre 7 godina

Dobija Nole bez problema. Nadal nije nivo od pre, zasto o tome ce se jednog dana pricati, ali definitivno nije.
Endi je bolji ove godine na sljaci, ali mislim da je poslednjih 11 izgubljenih meceva od Noleta, prica za sebe.

aleksandar

pre 7 godina

svaka cast novaku,a i premijeru koji je vec stigao da mu cestita putem tvitera,iako svi znamo koliko ima obaveza oko maketa i kamena temeljaca.

šetač

pre 7 godina

Jak saba konkurencija (statistika velikih turnira):
- Rođa 47 (17 GS, 6 WTF i 24 mastersa)
- Nole 45 (11 GS, 5 WTF i 29 mastersa)
- Rafa 43 (14 GS, 1 Oly Gold i 28 mastersa)

Zabava za iskompleksirane

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Neko se zabavlja tako sto gleda Djokovica kada igra tenis a neki kao ti se zabavljaju tako sto na svakih 5 minuta ostave komentar. Tesko da ova tvoja zabava spada u zabavu za bogate bilo duhom ili materijalno ili intelektualno. Naprotiv. Teska sirotinja.

pedja

pre 7 godina

Vrhunski mec,gladijatorski tenis!Svako ko tvrdi da je ovo dosadan tenis nije u pravu ili ne razumije tenis.Naprotiv u ovakvim mecevima se uziva.Svaka cast Novaku ,samo jos da servis pocne bolje da sljaka i to je to.Boris ce to vec malo dotjerati za RG.Marej definitivno najozbiljniji Novakov rival ne samo za RG nego i ubuduce .Bice jako interesantno na RG ,Rafa se polako vraca,Marej odlican,Nole naravno da i ne pricam,Vavrinka uvijek moze da bljesne.Moja zelja finale Nole-Marej 5 sati gladijatorskog tenisa ,Nole dobija,cijepa dres urlice i jede najcuveniju sljaku na svijetu,a onda Boze Pravde!

znanje-imanje

pre 7 godina

Ceo turnir a pogotovu juče bilo je očito da je Mari bolji na šljaci nego ikad a naročito da servira izvrsno - takođe bolje nego ikad. I nije, ali ipak i jeste teško zaista razumeti poplavu neobjektivnosti u komentarima oko drugih igrača - naročito kad su u formi.
Takođe na 1 dan razlika od 7 sati odmora je VELIKA razlika. Novaka je neminovo stigla kriza kraja prvog seta; samo je Mari slabo krenuo, 1 set bio prebrz pa ga je kriza stigla u drugom da izgubi onaj svoj servis a time i set. Jer, Mari je dotada ušao u meč i servirao prilično neodbranjivo. Zato sam se tako iznervirao juče zbog još 23 minuta protiv Nišikorija. Savremeni sport je neverovatno matematičan i u velikom broju slučajeva prilično tačno izračunljiv. I dobitak 1. seta, i gubitak drugog. I oporavak pa rani brejk u trećem - i fizička nemogućnost da zadrži sopstvenni momentum.
Novak je kao malo kad i od samog početka igrao puno, puno bekend paralela, ne ono uobičajeno izdržavanje razmena po bekend dijagonali. Šetao je Škota mnogo više - deluje naivno i ništa posebno ne znači za konkretan poen. Ali! uz još drop šotove taj akumulirani, dodatni napor stigao je po svoje sredinom trećeg seta. Da nije to radio, strateški od početka, izgubio bi. Ovako je na kraju bio balans i rat snage, a tu je pobednik skoro izvestan.
(Smešno kako opomena teniseru zbog odugovlačenja skoro redovno pomogne tom teniseru da dođe do daha u krizi i efektivno ta opomena - dodatno! - ošteti njegovog protivnika...)

Bravo, ali zašto Rim?...

VUK

pre 7 godina

Madridska publika neće da ispoštuje dodelu pehara. Nije to nepoštovanje Novaka i Mareja, već svog turnira. Prostaci.. a naš delija :71 pobeda nad igračem i velike četvorke.. DOMINACIJA!

Ivan M

pre 7 godina

Kad se sve završi i kad Novak ode u zasluženu penziju, pričaćemo u njegovim delima, osvojenim turnirima i rekordima. I to sa pravom. Ali ja neću nikada zaboraviti kako nam je iskidao živce u milion navrata, uključujući i večeras :-) Čestitke legendi na još jednoj velikoj pobedi i srećno u jurišu ka Rolan Garosu!

rato

pre 7 godina

posle RimaMarej ce opet biti drugi jer brani samo 45poenaaFederer 600. za Novaka je najbolje da se posle treceg ili cetvrtog kola povuce sa mastersa u Rimu.

Što prostije!

pre 7 godina

@ trepca, 8. maj 2016 20:17) 

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!? 
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati tenis zadnjih 10-15god.

(ja sam, 08. maj 2016 21:55)


Današnji tenis je nauka za sve prethodne teniske epohe. Ali ljudi ne vole nauku jer znaju sve, a nauka može samo da ih demantuje!

Fakitos

pre 7 godina

Nisam Srbin i nisam pravoslavac, a nisam ni iz Srbije.
Znaci nemam nikakvog razloga da navijam za Novaka ali eto navijam i srećan sam zbog njegovih uspjeha

Međutim nemogu da verujem kakvih sve ljudi ima u Srbiji pa pišu takve negativne komentare.
Boljeg ambasadora Srbija nije i neće imati!!
Neka vas ne čude odluke tipa Ane Ivanović.

nisimiburazer

pre 7 godina

Sad sam pogledao njihove medjusobne duele i Marej pobedi svaku petu, tako da bi trebalo ocekivati tesku borbu sledeci put hehe (Nole dobio poslednja 4 puta)

Gogi

pre 7 godina

Mislio sam da ce da proradi srpski inat za sve one prozivke i da ce da obrise patos sa njim ( zutokljuncem ) sa 6:1 6:1.Nema veze i ovako je dobro proslo.

Kako se piše?

pre 7 godina

"Druže isprdče, zaboravio sam da ti ostavim link da gledas finale uzivo, ali evo sada ispravljam gresku ostavljam ti snimak i sada mozes na miru da ga odgledas i sve potanko analiziras, da javis i da nam preneses svoje utiske ! 
https://www.youtube.com/watch?v=M1xl_3ceq4w"

Malo skrećem s teme, ali me zanima da li je pravilno "druže isprdče", ili "druže isprče"? Zbog gubljenja suglasnika.

schlyamm

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Neko prati Djokovica i komentarise njegove meceve a neko prati komentare i komentarise komentatore?! Pa ti vidi ko je pateticniji i veca sirotinja.

Mrmot

pre 7 godina

(Jönköping_Sweden, 8. maj 2016 23:05)
Kad kazes svedski novinari verovatno mislis na Matsa Vilandera!? Pravedan, iskren i objektivan navijac Federera.

Srbija dominira jer ima neuništivu volju!

pre 7 godina

U komšiluku pojačana prodaja lekova za smirenje i spavanje... a mnogi su i na aparatima...

"Želje su odlika slabih, volja je odlika jakih!"

Goran

pre 7 godina

29 Masters titula: Neverovatno dostignuce ako se zna da jedan veliki Pit Sampras nije mogao da osvoji vise od 11 mastersa a da je cak i Federer koji je 6 godina stariji osvojio samo 24 titule. Dovoljno je videti da recimo Berdih koji je godinama u vrhu ima samo jednu masters titulu, da Vavrinka takodje ima samo jednu titulu. Koliko je to tesko govori da je Lendl preko 2 decenije drzao 1. mesto na vecitoj listi sa 22 titule. Novak sada ima za trecinu vise od njega a ko zna koliko jos titula ispred sebe.

marija

pre 7 godina

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zabava za sirotinju, 8. maj 2016 22:41)

Koji si ti davez,
pusti ljude da se raduju.

vu

pre 7 godina

bice ovo vraski tesko finale! 
dosta toga zavisice od marijevog servisa,automatski ce se prebacivati pritisak na novaka. 

2 brejka u prvom setu hahaha..Vraski tesko a uzeo mu 3 od 4 servis gemova haha..Nista licno ali mozda vise da ne dajes svoje analize jer ne gledamo isti tenis izgleda ako si to ocekivao.

nesvest

pre 7 godina

E,ima prenos na 1.programu RTS-a.Pogledao sam malo,vidim Nole gubi i presaltam na film,odlican je.
(Zabava za sirotinju, 08. maj 2016 20:18)

a film je zabava za bogate.

Jo1e

pre 7 godina

Evo pisem pre pocetka. Oduvace ga Nole zbog bezobrazluka britanskih novinara, pogotovo u poslednje vreme. 6:2 6:1
(Jo1e, 8. maj 2016 18:39)

To sto ti u svom cumezu sedis i hejtujes britansku stampu (o kojoj znas samo iz domacih poludajdzesta), ne znaci da profesionalci koji zaradjuju milione i trose stotine sati mesecno na usavrsavanje svog zanata misle na isti nacin. Ako ga pobedi, pobedice ga zbog ambicije, forme i kvaliteta, ne britanskih novinara.
(srpska pamet, 8. maj 2016 20:14)

Hau du ju du :) Ovaj mora da radi za neki britanki list :) Izbembao Nole ovu devojcicu pa dosao ovde da trazi kavgu :) Salu na stranu, mozda nije lepo sto sam generalizovao britanske novinare ali cini mi se da ce se vecina sloziti da je na nekim od poslednjih turnira bilo dosta neukusnih pitanja na Novakov racun ( doping i ostale stvari).

srbin

pre 7 godina

Bravo Nole! Nazalost mislim da nikako nije dobro za zreb za rgaros sto je Marej sada treci a Federer drugi jer postoji sansa da sa Marejem bude morao da igra u polufinalu...a upravo je to ono sto ga je kostalo titule prosle godine....

Brooklyn boy

pre 7 godina

Haha, kako je meni ovo i smesno i zalosno, jedan nas covek uspeo u inostranstvu, a vi zivite njegov zivot :(
(mukice male, 08. maj 2016 21:11)

Знаш како, ја не живим његов живот, али сам му захвалан што ми је на кладионици неколико пута напунио џеп...

dominus

pre 7 godina

@znanje-imanje

Kao i uvek, Vaša analiza na mestu. Mada i Vas ponekad, kao i nas ostale, Novak zna iznenadit ;)
Imam osećaj da Rim možda neće ni odigrati, a moguće da postupi slično kao i u MC. Na Rafu projektovano ide u QF, nešto slično kao i 2013te. Tada je taktički izgubio rundu ranije od Berdiha, nešto slično se može opet dogoditi. Ne bi loše bilo da se ponovi Rim 2013.

Svo bogatstvo srpskog jezika

pre 7 godina

(Svete, 8. maj 2016 21:53)

Za rec "isprdak" mozes koristiti i rec "puvanjac"...znas ono, kad neko hoce da prdne, ali se boji da neko ne cuje.

Gle ko to govori!

pre 7 godina

@(Zabava za sirotinju, 08. maj 2016 22:41)

Ni ja nisam ljubitelj pesnika naivaca, niti onih koji Đokovića uzdižu iznad brata ili roditelja, al' ne ljubim ni drugu krajnost. Šta tebe vezuje za ovu vest i komentare na njoj? Vidim da si nekoliko puta komentarisao. Jesi li i sam sirotinja? Šta ti najviše nedostaje, osim očiglednog?

Dzo

pre 7 godina

Pazarac ne vidis ti dalje od nosa niti znas ko su stanovnici grada.To je tvoj krug plitkoumnih delilaca tvoga misljenja.Iz istog sam grada i Novak je legenda zemlje Srbije i jedan od najvecih priznatih sportista celoga sveta(proglasavan u par navrata zvanicno)To sto pojedincima kao tebi smetaju pripadnici druge veroispovesti i osobe koje su se mukotrpno izborili i zaradili milione je vasa stvar u vasem svetu.Kao sportistu mozes samo da ga postujes inace ispadas jadan.Pozdrav iz Pazara.

pribil

pre 7 godina

trepca@pratim tenis od 1985. Najdosadnija era je bila bas samprasova. Samo servis i po neki volej. Jedino agasi je pokazivao da nije sve u servisu.

cole

pre 7 godina

Au kakva statistika. od svih turnira
koje je osvojio, sa Madridom je uzeo
bar po dve titule, ostaje jos samo
RG i Sinsinati bez i jedne titule.
Ako Bog da u narednih par godina da
uzme po dve titule na ta dva turnira,
to je domaci zadatak za sve buduce
generacije, dakle, minimum po dve
titule na najvecim turnirima. Tako da...

samo nastavi da se zabavljas

pre 7 godina

@Zabava za sirotinju

Apsolutno te shvatamo, koji film je u pitanju, neki iz serijala "Lude godine"? Da nije mozda "Zikina dinastija"? To je vama sa jeftinijim kartama omiljeni deo, zar ne?

Brooklyn boy

pre 7 godina

Nikad slabija konkurencija u tenisu. Nikad se ranije nije dogadjalo da jedan 35-godisnjak igra finala i polufinala. Nikad dosadnija dva igraca na prve dve pozicije. Obojica totalno defanzivni, besomucno prebacivanje loptice bez lepih poena. Ostao je jos samo Federer koji igra lep tenis. Secam se onog tenisa na mrezi punog lepih poena kada su igrali Sampras, Beker, Edberg i ostali. Ali zato ce te stare legende ostati u srcima svih ljubitelja tenisa zauvek, a ova dvojica iz danasnjeg finala ce se pominjati samo zbog statistike. Niko ih nikada nece pamtiti po lepom i atraktivnom tenisu, jer to je ono sto publika zahteva! Federer je Ronaldinjo tenisa, i bice obozavan zauvek, a ova dvojica su nesto poput Kanavara koji je jedno vreme bio najbolji igrac na svetu, ali ga niko danas i ne pominje.
(trepca, 08. maj 2016 20:17)

Ти ниси гледао полуфинале АО ове године?

rejnald

pre 7 godina

Nole je iz nekog razloga poslednja tri meca na turniru odigrao slicno, a svaki put kod 5:3 i serviranja za mec dozvoljavao je par brejk lopti protivnicima, prvo Raonicu, pa Nisikoriju koji je to iskoristio i sad Mareju?...Kao da se uvukla neka nesigurnost onda kada treba mec da se zavrsi, mozda je Nole vec sad pod velikim pritiskom i mislima na RG koji se polako blizi.

Batko

pre 7 godina

Djokisti jel vi vidite da Marej ne igra ni priblizno kao juce koliko samo gresaka pravi kakva crna dominacija ko sada "dominira" po vama u 2 setu da vas cujem?
(oli, 08. maj 2016 19:51)

Idi gledaj Mesec, majke ti

brko radoje

pre 7 godina

Vratice se murray na drugo mesto posle rima ,ispao je u osmini finala a rodzer brani finale, tako da ce andy verovatno ipak biti drugi nosilac na rg. Moje misljenje je da je to bolje za nola jer mislim da na tri dobijena seta laksi mu je svakako protivnik roger od murray.

marija

pre 7 godina

Pazar ceka titulu
(hotahota, 8. maj 2016 20:19)

Pazarac sam, znam cijelu carsiju, ne poznajem nijednog koji navija za Novaka u Pazaru. Ali, i ovi sto su procitali tvoj komentar verovatno znaju da si trol
(pazarac, 8. maj 2016 22:34)

Ja ne znam zasto je objavljen ovaj priglup komentar.
Bas nekoga briga koga ti poznajes i da li ti nisi trol.

Marija Jankovic

pre 7 godina

Kakav smo mi narod!!!!
Citam komentare i ne verujem,posebno doticni Pazarac....Tamo verovatno svi navijaju za Marsela Ilhana.
Samo steta sto se nikada necete radovati njegovim pobedama na velikim turnirima kao sto se mi radujemo Novakovim,uz duzno postovanje prema pomenutom turskom teniseru....
Sramota....

Neci

pre 7 godina

Samo da mi se objasne ljudi koji kazu LOSA JE KONKURENCIJA KAD 35ogodisnjak DOLAZI DO POLUFINALA I FINALA. Pa me interesuje u koliko je to polufinala i finala ove godine matori igrao? Jedno-max dva koliko ja znam. Haters gonna hate

šetač

pre 7 godina

@sasa.r Jačina servisa je precenjena. Mnogo je bolja raznovrsnost i preciznost. Rođa Federer je na tome 17GS osvojio. Nole je već u godinama kada servis ne može da bude brži. A najbolje tek dolazi ;)

Ad

pre 7 godina

Pazarac i ja Sam pazarac i znam mnogo nas koji navijamo za Noleta.Doduse nismo od onih sto mrze tudje uspehe a najmanje postene Srbe kao sto je Nole.

ЈоВ

pre 7 godina

Добити другог играча света буквално без сервиса!? Хммм...
Изгледа да је и то могуће.

S.P.

pre 7 godina

@trepca,

E, moj ti.
Jedan Džimi Konors je igrao finale Gren Slema u svojoj 39-oj godini, a ti lupaš ovako.
Ne, bila je jaka konkurencija kad je Federer igrao protiv velikana: Hjuita, Safina, Rodika, Ferera i Nalbandiana.
Drži se ti rudnika, nije tenis za tebe.

Tajvanska kanasta

pre 7 godina

Bravo care... Šteta što na još nekom turniru nema ovakvih lepotica, plavušica, crnkinjica i ostalih što dodaju loptice... Novaku još jednom svaka čast!

veder

pre 7 godina

Prebacivaci loptice i Roger, tako se moze okarakterisati tenis. Najtuzniji dan u sportu ce biti kad se on povuce.
(fedex18, 8. maj 2016 20:08)

Pa zar Federer ne prebacuje lopticu?

lex speciallis

pre 7 godina

Odlican mec. Prvi set sta reci, ocistio ga Novak i kako neki ovde pisu igrao npadacki tenis. U drugom je Novak pao,ali i to je ok,i ne moze da se igra non-stop napadcki psoebno protiv ovakvog danasnjeg odlicnog Mareja, ruku na srce i Marej je itekako iskoristio Novakov pad i podigao nivo igre.Treci set, bez obzira na dobijen pa vracen brejk, i na duzinu poslednjeg gema, Novak je jos jednom demonstrirao mentalnu snagu, koliko je samo spasio brejk lopti u psolednjem gemu meca, a mislim da je cak Mareju ovo najbolji mec koji je odigrao protiv Djokovica, posebno ako se doda da tokom celog meca uopste nije panicio i imao karakteristicne psihicke padove, i kao takvog opet ga dobije Novak!Sto rece Toni Nadal, Novak je klasa za sebe!

VUK

pre 7 godina

@Trepča.. šta jedeš kad si tako pametan? Canavaro je bio jedan jedini put najbolji.. i to kad je Berluskoni namestio izbor., a Đoković? Tri puta sportista sveta i četvrti put završava godinu na br.1.,Siđi ti malo u rudnik.. isprazni se.. biće ti lakše. pusti sport nekome ko to malo bolje poznaje.

Coa

pre 7 godina

@ Bravo, ali zašto Rim?...
(znanje-imanje, 8. maj 2016 21:00)

Pa mislim da je najvise zbog toga da bi mogao da propusti Montreal(ili Toronto) koji pada u jako nezgodno vreme, ili mozda gresim. Imace posle Rima minimum nedelju dana do Rolan Garosa, ne brinem ja za njegovu pripremljenost a i mora se natempirati forma.

kompleksi veliki

pre 7 godina

@mukice male

A tek kako si ti smesan, najzad neko uspeo sa ovih prostora, prvak je u necemu a ne zadnji, ali luzeri nikako to da svare i mnogo ih nervira taj koji je prvak i oni koji navijaju za njega, valjda bi hteli da su svi luzeri kao i oni.

kris

pre 7 godina

Jeste da je bilo napeto,ali se uopšte nisam nervirao.Ni da je izgubio ne bih,a čak priželjkujem da batali Rim i čuva se za RG.To mu treba za istoriju,a zaslužuje da bude upisan kao najveći svih vremena.

Paul

pre 7 godina

In Madrid, however, tournament owner Ion Tiriac had a different idea. The tournament contacted a local modeling agency, and after some training, covered the stadium court with supermodels...
Link:
http://www.10sballs.com/2016/05/07/mutua-madrid-open-tennis-has-models-as-ball-retrievers-and-some-ball-kids-the-only-player-we-can-remember-marrying-their-ball-girl-was-greg-rusedski-and-his-lovely-lucy/

BTW - BRAVO NOLE!

aleksa97

pre 7 godina

Najveci Novakov uspeh nisu titule u njemu ima nesto vrednije koje kod njegovog iskrenog fana budi najveca osecanja,Nole volim te ko brata svoga!

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ne mogu da verujem kakvi smo ljudi to postali. Najgori smo i stidim se zbog toga. U Srbiji se uspeh NE PRAŠTA, a to najbolje govori kakvi smo!
Koliko zavidnosti i omalovažavanja Noleta i njegovog uspeha. Neki govore kako su mastersi uvedeni za drugorazredne tenisere, kako su važni samo GS, kako se Nole naodmarao, ali nema snage za meč u 5 setova, kako je defanzivac i sl. A recite mi po kakvim kriterijumima su RN i RF osvajali sve šta su osvojili? Koliko su se oni naodmarali? Ko ima od svih ostalih tenisera više mentalne i fizičke snage od Noleta za meč od 5 setova? Sve vas koji ga ponidaštavate i omalovažavate, sram treba da bude. Zagledajte se u vaše živote i vidite gde ste!? Kada ste se poslednji put obradovali nečijem uspehu i osetili to u svom srcu. Zao mi vas je što ste takvi.

šetač

pre 7 godina

@Jonkoping sweden Švedski mediji i cela nacija je dosadna, melanholična nadasve pragmatična. Uzgred jako cenim njihovu organizovanost, pedantnost, intelekt. Komentar o svom čoveku kakav si ti dao šveđanin nikada ne bi dao.

teča rasa

pre 7 godina

Оно ђубре од линиског судије јој је рекло да мало поврде рачуна о деколтеу при скупљању лоптица... Не знам дали сте приметили!?

Mazda

pre 7 godina

A pozdrav sa zvanicnicima :) Nego, bezidejan pri kraju meca, sto je razlog za brigu. No, opet je osvojio turnir, a samo je u prvom setu igrao zaista dobro. Bravo Novak!

Zlatko

pre 7 godina

Neću ovom režiseru nikada oprostiti što u zadnjom gemu nije ni jednom zumirao skupljačicu koja je našoj legendi dodavala loptice! Sram ga bilo!

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@trepca

`Ajd sto je u tenisu slaba konkurenicja nego sto ste se vi trolovi srozali. Imate dva komentara koja ponavljate do besvesti i to je to. Dosadno, izlizano, vec sto puta napisano. Tesko smaranje. Zbog vas ce se ovaj period pamtiti kao dno dna trolovanja.

блејз

pre 7 godina

Еј "браћо" кроати потрудите се бре мало.Научите граматику, шта се пише заједно а шта одвојено, овако сте много провидни и јадни.Појешће вас завист, цццццц....НАПРЕД НОВАЧЕ!!!

danix

pre 7 godina

Novak je ocekivano osvojio ovaj turnir iako jos uvijek nije dostigao maksimalnu formu a koja se planira za RG.Sto se tice fizicke kondicije jasno je vidljivo da je Nole,na pauzi od MC do Madrida,ponovo napunio baterije sto je garancija za uspjesan nastavak sezone.
Mariju sve cestitke na odlicno odigranom mecu i mislim da ce igrati vaznu ulogu u nastavku sezone,mnogo vazniju nego sto ce igrati Fedex i Rafa.
Sve cestitke Novaku za 29-ti Masters 1000 i drugu titulu u Madridu.

Web Design

pre 7 godina

(Mikii, 8. maj 2016 20:55)
Ne treba da iskoristi 7 vec jednu. Procitaj malo pravila tenisa. I to vam je danasnji komentator. Idi i kometarisi kriket ili polo.

блејз

pre 7 godina

@мукице мале
А како је тек јадно и смешно што ти коментаришеш коментаторе,ахахахаха.....

bbROD

pre 7 godina

Đokoviću čestitke, ali da ručka malo bolje. Izgubio je mišićnu masu i svi tuku jače od njega.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (1, 8. maj 2016 21:06)

Mozda neki tuku jace od njega ali on tuce duze od njih :)

Poznavalac materije

pre 7 godina

@(pazarac, 08. maj 2016 22:34)

Nisam iz Novog Pazara i ne poznajem "cijelu čaršiju", ali poznajem dosta "Pazaraca", gospode u pravom smislu reči. I svi navijaju za Đokovića! Da li postoje dva Nova Pazara, ili ti ne vidiš dobro.

Bilja

pre 7 godina

БРАВООО НОЛЕЕЕЕ! Меч је био напет и не може се увек очекивати много атрактивних удараца.ОСИМ ТАЛЕНТА И ДОБРЕ ИГРЕ, ПОТРЕБНА ЈЕ И СРЕЋА,КОЈА ПРАТИ ХРАБРЕ И ДОБРЕ, А ТО ЈЕ НАШ НОЛЕ. Друго, стварно не разумем да се стално прича о "великој четворци" - то је глупост, кад би Мареј био 5-ти на листи онда би се говорило о великој петорци. У спорту се броје само победе, па коментари у стилу "досадан меч" и сл. су глупи и небитни. Идемоооо Нолеее у нове победе и нека те Бог чува!!!

Stara kuka

pre 7 godina

Novak Djokovic ime i prezime tj PENICILN za autosoviniste i srbomrsce (siptare, balije i ustase). Razumemo njihov bes i mrznju :))))
E sad sto se tice tenisa, nekom je lep, nekom je dosadan ali NOVAK je NAS a u tome je sustina, da volis i cenis(navijas) za SVOJE!!! Ovi likovi isparnog mozga ne mogu to da shvate!VOLIM NASE, Djokovic, Milica Mandic, vaterpolisti, Stefanek, kosarkasi, kosarkasice, odbojkasice, odbojkasi, Borkovic...sve komplet!!!

Ironicni Balkanac

pre 7 godina

Ovo Novak namerno dere jer je Marej u poslednje vreme mnogo pricao, te za Novakove komentare o zenskom tenisu, te za doping.... Udri Nole!!!

srle

pre 7 godina

Marej je u šoku, samo gunđa sebi u bradu i ne zna više šta radi. Dobije Nadala na njegovom turniru, u njegovoj zemlji, a onda se u finalu pojavi zid koji je nepremostiva prepreka. Nole srpski terminator!

Gogi

pre 7 godina

Federer je do 64.titule došao sa 29 godina, a Novak sa 28! Novak krupnim koracima gazi ka najvećem u istoriji, definitivno ćemo 2018. godine moći reći da je najveći teniser ikada naš čovjek! Hvala ti Dijana što si nam rodila ovakvog vanzemaljca!

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Svaka cast Nole. Suvisno bi bilo da sad pametujem nesto. Samo mogu uputiti jos jedan vapaj da dodje na kup Kremlja. Ne mora ni da igra, samo neka dodje malo.

.)(.)

pre 7 godina

Upadljivo lepe i zgodne devojke koje donose loptice... niko ne primećuje, ili samo nema komentara? (Građanin Bezopasnih Namera, 08. maj 2016 20:10)

Tradicijonalno za Madrid.

slavomir

pre 7 godina

Nole puca ovde! Skratila mu se ruka , ratuje i sa publikom...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Majstor Mile,
Mislim da si u zivotu za nesto skracen !!!

anica

pre 7 godina

NEMOJTE DA KRITIKUJETE...desava se pad svakome, ali se posle pobede vidi ko je gde, i na koji nacin pobedi.
Presrecna sam, fantastican uspeh naseg Noleta.
Kao sto rekoh hvala Svrco sto si zastitio Novaka, a Viskovic odmah tuzibaba, znala sam da je pogresno cuo, hvala I Lajaniju sto je precutao, imao je osnova da jos koji put opomene Novaka...nemojte ga kritikovati, emotivac je Nole, 7 lopti ali opet osmu iskoristio, zadrhti ruka, polako se priprema za RG...osecam da je ovo ta godina!
SAMPIONEEEEE. Rim kako hoces, ali ne bi me iznenadilo da osvojis i to.
Pohvala za Endijevu igru, servis je mnogo popravio...uz svo kidanje nerava, fantastican mec!
Poljubac za J&V.

Srba

pre 7 godina

Ključ ovog meča je bio u servisu.Novak je odigrao odličan prvi,Mari odličan drugi set.Nole je izgubio drugi jer u ključnim momentima nije pogađao.Suviše lakih poena je dao.U trećem su bili tu negde zato se i odužio tolko.Nole je bez dobrog prvog servisa došao u situaciju da prosto mora da igra duge poene.Da mora da rizikuje na drugi servis jer zna da je Marej podjednako dobar ritener kao i on.Zato je i izgubio drugo set i ljuljao se i trećem iako je vodio.Opet Marej se čupao dobrim servisom kad god je bilo gusto.Umor je bio očigledan kod obojice.Odlučila je Noletova čvrstina u zadnjem gemu i mentalna ali i fizička.Sve u svemu dobar meč i sve čestitke Noletu ali i Endiju na pravom sportskom gestu.

SSUUUU

pre 7 godina

@Smilica

Neka me neko ubedi da je ovo normalno...Ljudi bacaju rime,od srece padaju u trans,ma nema nas na kugli zemaljskoj.Zato nam tako dobro i ide da je prosto neprijatno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zabava za sirotinju, 8. maj 2016 22:41)

A da se malo uozbiljis, zar si promasio da je ovo guslarska, cujes li? ;)

Milan Nis

pre 7 godina

A kad ce Marej da zameni ovog Noletovog sparing partnera.Kako je Marej juce pokidao KRALJA SLJAKE,ocekivao sam da ce bar 3 gema da uzme Noletu u prvom setu.

Toza

pre 7 godina

Бојао сам се умора, плашио сам се да је Новак засићен, а сада видим да немам појма. Новак је добио први сет баш онако, докторски.

el pube

pre 7 godina

Ajoj šta mu radi Nole... trenutno se poigrava a španska publika u fazonu dobro je naš Rafica ispao u polufinalu, ovo bi bilo pogubno po njegovo samopouzdanje :)

ps: Murray army esi mi dobar?

Penzioner

pre 7 godina

Jedan je Nole.Dosadno da gledate jer stalno pobedjuje.Ja gledam kada mu lose ide i vise godina sam talican.Jedino srcka pa i ako riknem imam za koga!!!

v

pre 7 godina

Bravo breeee. Opet nije blistao u globalu. Bilo je od sjaja do ocaja, ali zna se ko je najbolji. Cestitke Endiju, na momente je delovao sjajno i odlucno. Idemo dalje. Ja bih uzela odmor i dosla odmorna na RG, ali Novak voli Rim. Srecnoooo!

nosi fenjer,navija za fener

pre 7 godina

sve vreme pominju nekog od 35 godina koji kao igra finala.koliko ja vidim misle na rodju a on već odavno finale nije video sem na tv u.Agasi je bio faca a ovaj još uvek igra samo da bi muzao pare od sponzora.
Ako Nole bude igrao do 35 imaće bar 25 GS titula.

odleprshay

pre 7 godina

@trepca

Ako ti je ovaj i ovakav tenis dosadan a ti se prebaci na hrkljus ili sta je vec popularno kod tebe i medju tvojima na selu.

doktor

pre 7 godina

mnogo je mentalno jak ovaj covek. tesko ce ga skidati sa trona jis najmanje tri godine. potopice nadalove uspehe i ostvarenja onog ustogljenog svajcarca ( osvajao titule u vakumu dorih igraca). pozdrav za hejtere i zelim im jos jednu noc bez sna.

Jova

pre 7 godina

Bravo za Novaka, ništa manje bravo za Marija. Posle uspavanke u prvom, pravi, muški tenis u ostala dva seta. Drago mi je zbog Novaka i ( opet ) malčice žao Marija. Zamislite, Novak se cijelo svoje "tenisko" vrijeme borio protiv Federera i Nadala a Mari osim s pomenutim dvojcem još i sa ovakvim Novakom. Treba to izdržati. I ostati čovjek.

Detalji:

- Novakov ogroman uzdah olakšanja nakon poslednjeg poena, pogled ka nebu i nekome gore
- Marijev osmejak posle zagrljaja na mreži
- Zajedničko slikanje na kraju, najprije s Marijem ( raspoloženi obojica u opuštenom razgovoru – gledajući samo izraze lica, teško bi se pogodio ishod meča ) a zatim i s skupljačicama lopti - vrckav ovaj naš momak...

Pozdrav svima

teča rasa

pre 7 godina

 ...da vas cujem?
(oli, 08. maj 2016 19:51)

Шта би ти паћениче да чујеш. Новак је ОПЕТ победио! То си чуо већ небројено пута!

Milan_BK

pre 7 godina

Tituli se u zube ne gleda! Ima tu stvari koje se moraju popraviti do početka Garosa ali osvojiti masters i sa tim padovima koncentracije je pokazatelj koliko je dominantan. Svaka čast i Mareju, verovatno će biti najveći takmac Novaku i u Rimu i na RG. Naravno, svaka čast i na onom gestu kada je sudija dao Novaku opomenu. Napred Nole!

bravo novak

pre 7 godina

Niko vise od Novaka ne poklanja protivnicima poene i gemove
(milko, 8. maj 2016 20:22) # Link komentara


njegovi protivnicima cak ni to ne pomaze! evo sad tupe britanci o mentalnoj snazi novaka!

Dushke

pre 7 godina

Hvala momci za uzbudljiv meč! Takođe se zahvaljujem Manolu i ekipi na izboru ptica trkačica!
Međutim, zvezda večeri je bila dama pored Luisa Figoua :)))) Izvini Novače!

Jovancha

pre 7 godina

(trepca, 08. maj 2016 20:17)
Ne razumem poriv a ni logiku za to sto pises. Lepota tenisa? Ma nije nego. Nas uce, pre svega u fudbalu da je rezultat bitan, da smo dzaba mi "jedini pobedili Ger na WC" kada smo ispali posle prve runde. Covek pobedjuje i tacka. Bice najbolji na svetu. I kraj. I dzaba tvoja malicioznost. Kraj.

idemo na 40+ mastersa i 20+ slemova

pre 7 godina

uh baš težak meč i veoma važna i još slađa pobeda.Endi je dosta lakih poena dobio na servis Novak skoro ništa i zato je morao da isčupa pobedu. I opet je uspeo.Endi odličan u drugom i trećem setu , nedovoljno za šampiona.

teča rasa

pre 7 godina

Niko vise od Novaka ne poklanja protivnicima poene i gemove
(milko, 08. maj 2016 20:22)

Ма ако пратиш тенис, битни су МЕЧЕВИ!

Glas Srbije

pre 7 godina

Nema nista lepse nego kad Novak servira prvi servis brzinom od 171km. a protivnik, u ovom ne moze da vrati lopticu. Naravno ima budala koji misle da je najlepsi tenis da udaris loptu sto jace pa sta bude.

Branko S.

pre 7 godina

"Rodeer Federer jeste osvojio najvise GS turnira,ali Djokovic je veoma blizu da ga nadmasi,ako vec nije, a verujem da ce Srbin uskoro biti,najbolji,jer ono sto on demonstrira ovih 5 godina svrstava ga u najbolje,bar ja tako mislim."- Rod Lejver,u interviju za Tennis Kanal.States sad military rani Yumkovci I njegovi sledbenici!
U rupu bre,da ne spomenem dalje,zasto!?

Nebojša

pre 7 godina

Kakav meč čestitke obojici i naravno čestitke Novaku na ponovnom rekordu na mastrsima i rekordnoj razlici sutra kad izađe lista 9020 poena više od Mareja i Federera neverovatno.

Max

pre 7 godina

Kako je dobar osecaj citati komentare hronoloski, od pocetka...znalci, hejteri, ljubitelji zavera, politikom optereceni ciji-god botovi...milina.

kravlja balega

pre 7 godina

@Zikss: Marej očajan? Burazeru, idi gledaj pikado! Inače, jeste za nas navijače dobar osećaj pobeda od dva nula, ali dva jedan, naročito posle drugog seta, ipak je sladje, mnogo sladje! Bravo za 29!

блејз

pre 7 godina

Које ложане, ХАХАХАХА...100 хејтерских коментара, понадали се јадници.Кад он ЦВРЦ! Као и обично маестро и цар узима титулу и обара рекорде.Џаба вам нада моји синовци, НОВАК ипак игра мало боље(читај много боље),ХАХАХАХА...БРАВО НОВАЧЕ, БРАВО МАЕСТРО! Само напред, идемо даље.....

Cisidar

pre 7 godina

Ove godine cu četvrti put po redu isposlovati tradiciju i staviti 1000 din na Novaka pre početka Garosa......mislim da je stvarno doslo vreme da uzmem kintu.....iako kvota nece biti veca od 2.5....?????

Milan

pre 7 godina

Niko da kaze da je uzivao pre svega u odlicnom tenisu, dvojice velikana. Divan meč, postovanje na obe strane. Naravno da navijamo za Novaka, ali dajte malo sa tom mrznjom stanite. Oni su tu da igraju, na da ratuju, i da bilo ko koga melje. Uživajte ljudi, privilegija je gledati obojicu....

Lexx_nl

pre 7 godina

Пхуух, која је ово текма била:
Одличан Нолетов први сет, безгрешан Маријев други сет и онда невјероватни трећи гдје су оба играча играли са високим интензитетом јако квалитетан тенис.
Прибојавао сам се да би Ноле ово могао изгубити, али је он, упркос мојим лошим слутњама, разулареним противником и благо речено, ненаклоњеној публици, опет свима показао какав је шампион.
Ноле, свака ти част!
Срећно у Риму и ако Бог да, видимо се у Паризу.

Dragan Banjaluka

pre 7 godina

Ono sto sam gledao na pocetku meca je da Murray konstantno nakon svog servisa ulazi u teren sto je smrtni greh kada igrate protiv Djokovica koji je poznat kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji reterner na svijetu. Ako Britanac nastavi sa tom taktikom Nole treba samo da reternira duboko i nece imati nikakvih problema sa njegovim servisom.

kravlja balega

pre 7 godina

@Zikss: Marej očajan? Burazeru, idi gledaj pikado! Inače, jeste za nas navijače dobar osećaj pobeda od dva nula, ali dva jedan, naročito posle drugog seta, ipak je sladje, mnogo sladje! Bravo za 29!

Говорит Москва!!!

pre 7 godina

Najiskrenije se nadam da je ovaj Naprednjaci su zakon bio ironican. Ako je suprotno, pod hitno neka zatrazi pomoc strucnog lica.

a s roma nikšić

pre 7 godina

Bravo Nole,bravo care!Bravo Vajda,Miljane i ostatku tima.
Prvi set iz udžbenika,meč u slavu tenisa,rekord se vraća kući...
Bravo!Forza Nole!Forza Roma!

ja sam

pre 7 godina

@ @ trepca, 8. maj 2016 20:17) 

Znaci tebi je bolji tenis prije bio kada se samo serviralo i smeciralo!? Poen traje dva ili tri udarca, a razmjenjivanje ti je dosadno!? 
Čak i taj tvoj sampras i edberg i agasi bi voleli da su igrali ovako. Jer je ovo pravi tenis, ti čak nemas pojma koliko je tu nadmudrivanja protivnika prilikom prebacivanje loptice, pravi fizički i psihološki 'rat', uživanje je gledati 
(ja sam, 8. maj 2016 21:55) 

Jesu kvaliteni udarci, ali nije interesantno i lepo za gledanje kao ranije. Na primer Celzijev fudbal je kvalitetan, ali nije lep za gledanje, svi ga nazivaju "parkirani autobus", i niko ne voli da gleda Celzi. A ofanzivni fudbal svi obozavaju, i pamte se uglavnom utakmice sa ofanzivnim ekipama. Novakov tenis ti je kao Celzijev fudbal, i on to priznaje (da igra defanzivno), pa ne znam sto se ti bunis?
(Murinjo i Djokovic znalci ali ne i miljenici,08. maj 2016 22:44)

Druze upravu si! Jako je zanimljivo gledati tenis tipa: Servira sampras i odmah trci na mrežu, protivnik vraca servis i sampras smecuje za 15:00 To je taj jako lepi i ofanzivni tenis :)
Ne umanjujem tenisere iz tog doba i ranije, ali ovi novi reketovi, loptice, patike, teren....su jednostavno doprineli attaktivnosti tenisu. I to je cinjenice!! Znaci tačka.

malibot

pre 7 godina

Volim ove komentatore koji savetuju Noleta sta da radi, i to recima "ako ne promeni....". Covej orvi na svety 5 godina, zadnjih 5 godina osvojio vise titula nego svi ostali teniseri zajedno, ali je, po hejterima ovde, "imao srece", "nema snage vise", dosadan tenis, nikad gora konkurencija bla bla bla. Da, covek stvarno treba da radi na boljoj igri, jako je los, jednostavno je gotov ako to ne uradi. aaaaa

markoooo

pre 7 godina

Kada Noletovi protivnici igraju dobro - imaju svoje sanse, a kada igraju lose - nemaju nikakve sanse a s druge strane Novak pobedjuje i kada igra lose, to je razlika izmedju njega i ostalih. Tako da Endi, ako planiras da osvojis ovo kreni Boga da molis za idealan dan.

Jo1e

pre 7 godina

Nije mi samo jasno sta li lupa ovaj komentator na RTS-u, Marijev i Djokovicev ritern tu negde, Noletov bolji za nijansu?! Daleko od toga da Mari ima los ritern ali ne moze se uporediti sa srpskim asom.

marina05555

pre 7 godina

zanimljivo će biti upratiti za koga će sad Španci navijati: s jedne strane Noleta ne vole, a s druge, Mari im je izbacio Nadala! sta ce prevagnuti!? Napred Nole, RS je uz tebe do 29. titule!!!!