Petak, 06.05.2016.

12:59

Federer: Nije mi bitno prvo mesto

Rodžer Federer kaže da mu u ovoj fazi karijere prvo mesto na ATP listi nije među prioritetima.

Izvor: B92

Federer: Nije mi bitno prvo mesto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 7 godina

Novak se mozda ne bi mijenjao sa Federerom kao sto netko rece zbog Mirke ali bi se mijenjao sa najmanje 50 drugih igraca zbog Jelene . Koje gluposti! Po cemu je to Jelena ljepsa od Mirke??

TT

pre 7 godina

@trepca

A od tih 120 komentara koliko je tvojih koje si potpisao sa nekoliko nadimaka? Rekao bih ti da pomognes sebi ali za to je vec kasno, potrebna ti je strucna pomoc. Pozuri.

kompleksi a narocito ovih iz komsiluka su cudo!

pre 7 godina

@trepca

"Pokusajte bar jednu vest o njemu da izgnorisete, pomozite sebi!"


Dobro bi bilo da i ti pokazes primer, probaj TI da ignorises makar jednu vest o Djokovicu, probaj TI da preskocis da komentarises makar jednu vest o Djokovicu, pomozi TI prvo sebi, izleci TI prvo tu gomilu kompleksa koje imas u odnosu na Srbe. Tek kada sve to odradis, bices kvalifikovan da drugima delis savete. Razumes dete?

musice

pre 7 godina

@trepca

Kao prvo, Djokovic se ne bi menjao sa Federerom ako nista drugo onda zbog Mirke, kao drugo, bas ti znas koliko i da li Federer zaradjuje 2.5 puta vise ili 10 puta manje jer sigurno nemas uvid u finasijske izvestaje ni jednog ni drugog a kao trece u tvojim komentarima, i u redovima i izmedju redova se vide iskljivo kompleksi i palanacki sovinizam. Ko ti je kriv sto ti i tvoji nemate i jednog svetski relevantnog sportistu. Ali mzoda se bacanje ovaca sa ramena proglasi za sport te ces imati i ti cemu da se radujes a do tada samo nastavi da kmecis i pljuckas po Djokovicu i Srbima, koga zanima.

Vladimir

pre 7 godina

Ovde čitam da smo mi koji volimo Đokovića zavidni prema Federeru. Pa za koga da navijamo pitam ja gosp. TREPČU? Verovatno bi ti bio zadovoljniji da je Đoković sa 20 godina uzeo američko državljanstvo, potpisao za Najk i tukao lovu uz mahanje američkom zastavom. Naravno tad bi i više zarađivao. Vidim da ga ne ceniš ni malo zato što voli svoj rod, svoje poreklo, državu i susedne države. Čovek ima i previše para i ne pada mu na pamet da se sprda sa samim sobom! Navijaj jado za švajcarca, maši njihovom zastavom i ostavi nas na miru da navijamo za svog!

nabavi ogledalo

pre 7 godina

@trepca

Kritikujes sto se ostavlja toliko komentara a ti sam si "autor" po nekoliko na svaku vest. Kritikujes sto se negativno pise o Federeru a ti sam pises iskljucivo negativno o Djokovicu i Srbima? Toliko o kompleksima, patologijama i zavistima.

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 7 godina

Novak ce sigurno premasiti 350 nedelja na ATP 1 koliko je konstantan, ali time radi i protiv sebe jer ce Federer postati najbolji ATP 2 svih vremena i tako opet biti ispred Djokovica.

Lik

pre 7 godina

...Ovako, samo se blamira ovakvim izjavama i deluje kao da igra na silu po nečijem diktatu, verovatno sponzora.
(Dragan, 6. maj 2016 17:59)

A jel bi se ti "blamirao" za 50 milki godišnje?

trepca

pre 7 godina

Svaka cast Federeru. Covek sa 35 godina zaradjuje 2,5 puta vise para godisnje od prvog na tabeli. Kada vec ima takvu harizmu, ugled u svetu, zaradjuje vise nego svi drugi, kada je vec ubedljivo najbolji svih vremena...normalno je da je zadovoljan i bez prvog mesta. Djokovic bi sutra (da moze) menjao svoje prvo mesto za sve ovo sto Federer ima. A, iz vasih komentara se izmedju redova moze procitati samo ZAVIST!:)

Boban

pre 7 godina

Federer je tu zbog višegodišnjih debelih sponzorskih ugovora i biće tu dok god može da se održava u Top 10, pod uslovom da može da stoji na nogama, što je diskutabilno poslednjih meseci. Verujem da godine ipak čine svoje i da mu je ovo poslednja sezona. Srećna ti penzija Rodjo, moći ćeš dugo i bezbrižno da uživaš u njoj!

trepca

pre 7 godina

Skoro je Endi izjavio "voleo bih da budem prvi", ispljuvaste coveka u 300 komentara. Sada Federer izjavljuje "nije mi bitno da budem prvi", ispljuvaste ga takodje u preko 100 komentara. Kako god da daju izjavu, samo pljujete po njima.
Sve to govori mnogo vise o vama nego o ovoj dvojici tenisera koji samo odgovaraju na provokativna pitanja novinara. A to sto na svaku vest o Federeru ostavite najmanje 120-150 komentara, govori o vasim kompleksima, nikako da se pomirite s tim da je on najbolji teniser svih vremena, a vi biste voleli da to bude vas miljenik Djokovic. Pa ljudi moji, u Svajcarskoj na vestima o Federeru bude najvise 30 komentara. Stvarno mi vas je zao, jer ovo vase pljuvanje Federera na svaku vest, ostavljanje 150 komentara me podseca na zavisnost od pusenja, alkohola, droge... Pokusajte bar jednu vest o njemu da izgnorisete, pomozite sebi!

tanja

pre 7 godina

bitno da se ti ocistis do Wimbldona. Znamo sta je Masa rekla o pojedincima koji se satro lece od povrede, a na delu tiha suspenzija. A vi sto ga branite, objasnite mi kako to jednom sportisti nije cilj da bude prvi? Ostavite se leprsavih pricica o ljubavi prema tenisu. I da, dzaba sve pripreme sportske i nesportske za W. Nece osvojiti

Sloba iz Haga

pre 7 godina

Fedex i dalje zaradjuje vise of 50 miliona godisnje. Zasto bi to ostavio i otisao. Da li ste vi normalni. Pa cela prica oko tenisa se vrti oko para. Samo u Srbiji je to anestezija i nacionalni ponos. Svuda drugde to je biznis.

Nikki

pre 7 godina

Realno, da li se nekog fudbalera ili kosarkasa ocekuje da budu najbolji na svetu u 35? Naravno da ne, niti ima takih primera. Evo recimo Kobi se ne sastavlja tri godine ali je otisao u legendu. Ovo sto Roger radi sa 35 je fenomenalno!

Maj 2018

pre 7 godina

Početkom juna Novak upisuje svoju 202. nedelju kao broj 1 na svetu. To znači da će tada preskočiti 3 velike švedske legende tenisa - Bjorna Bjorga, Matsa Vilandera i Stefana Edberga, koji su zajedno proveli 201 nedelju na čelu ATP liste. A onda počinje odbrojavanje. Sitno 100 ...

Dragan

pre 7 godina

Stvarno ga ne razumem. Obično se sportisti povuku na vrhuncu karijere da bi ostali upamćeni kao velikani. Dobro, nikad ne znaš da si bio na vrhuncu dok ne osetiš gorčinu neuspeha. Ali on je već 4 godine bez GS trofeja. Dovoljno vremena da svakom postane jasno da je njegovo vreme prošlo. Trebao se povući 2013 i stvarno bi bio upamćen kao legenda bez obzira što će Đoković svakako srušiti njegov rekord. Ovako, samo se blamira ovakvim izjavama i deluje kao da igra na silu po nečijem diktatu, verovatno sponzora.

srb.bg.

pre 7 godina

Dok si sedeo na tronu i bio No1. Ponizavao si Novaka Djokovica. Sada kada si pao kazes kako nije bitno biti No1. Zasto ti uopste igras tenis? Idi i cuvaj krave u tvojoj Svajcarskoj!

Dragana

pre 7 godina

Više komentara na Rodžerovu izjavu nego na Novakovu.Znači da vam je bitnije da mrzite i nipodaštavate Rodžera nego da volite Novaka.To je najtužnije od svega.Što se Rodžerove izjave tiče,normalna izjava čoveka koji je 302 nedelje bio prvi.Naravno da mu je bitnije da osvoji svaki trofej za koji mu se ukaže prilika.Da nije imao peh sa povredom nakon AO već bi povećao broj svojih trofeja.

vladimir

pre 7 godina

Ma vazi , nije ti vazno prvo mesto samo sto ni u teoriji vise nemoze to da ostvari. Klasicno "kiselo grožđe" samo ti slazi pare od reklama a tenis pusti da igraju oni koji su sada bolji od tebe. Cak i Nadal je u medjusobnim susretima ima duplo vise pobeda od njega

Vrle

pre 7 godina

Dragi Rodzere,pre nego sto zavrsis karijeru,moraces da kazes ono sto te muci,postoje bolji a jedan od njih je Novak Djokovic,dok me je Rafa rasturao kroz karijeru ali sam ipak nekako bio prvi!

stevan

pre 7 godina

Leto gospodnje 2018. Negde u okolini ženevskoga jezera Federer daje sledeći komentar: "Uopšte mi nije bitno što Novak ima više GS titula od mene, više master titula od mene, više nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, što u međusobnim duelima vodi 20 razlike. U moj glavi ja sam najbolji svih vremena. ^.^"

teča rasa

pre 7 godina

Па не знам да је у понуди. Ал' добро можда кад би се "мало" потрудио, већ је на пола пута!

Soko

pre 7 godina

Ti si maestro pokazao i dokazao "ko si i sta" u tenisu ali ovi sto te pljuju to su samo sitne duse koji nemaju svoj uspeh lican u zivotu osim da pljuju velikog RODZERA FEDERERA!

Herzegovina_TB

pre 7 godina

Ti si upisan u istoriju, kao najbolji teniser svih vremena, posljednji virtuoz, elegancija i savrsenstvo svakog poteza. I uzivaj sad igrajuci koliko tebi odgovara, i dalje sponzori trce samo oko tebe i prihodi od suvenira sa tvojim likom i potpisom pokrivaju preko 70% ukupne prodaje, pametnom dosta. Legendo. Gospodine

ALEKSANDRA

pre 7 godina

Iskreno mislim da ce se Federer povuci posle Olimpijskih igara. Tu nema zlato, i igra se u dva dobijena seta. Doduse na betonu gde je Nole najjaci, ali iznenadjenja su moguca. Sto se tice Vimbldona i trave, njegove najvoljenije podloge, sanse su mu znatno umanjene. Igra se u tri seta a covek uskoro puni 35. Mislim da ne moze ni Mareja da prodje, a kamoli Noleta. Tako da ce jos jedan GS ostati sanak pusti, sem ako Mirka ne odluci drugacije, pa covek nastavi da igra. Realno, ako igde moze da uzme slem, to je Vimbldon. Ali toliko kockica mora da mu se poslozi...

poznavalac

pre 7 godina

Titula biti drugi teniser u istoriji ovog sporta je uspeh neverovatan.Kad god bude Novak kao neprikosnoveni broj 1 spomenut nace se uvek u toj prici i ime Rodzera kao prvog pratioca a to nije mala stvar.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Pljujete coveka od 35 godina. Svaka cast njemu kada jos uvek igra i jos uvek je jedan od najboljih. Novak koji osvaja sve zivo jos uvek mu nije ni blizu, prema tome..

vojke

pre 7 godina

nepisem cesto komentare ali na ovo moram. pa pocetkom godine za svajcarski casopis daje ovaj intervju: Da voleo bih da budem jos jednom broj 1 u svetu to mi je uvek bio cilj u zadnje dve tri godine. 4 meseca kasnije: "a pa prvo mesto mi nije bitno"

Kome ti prodajes toplu vodu Rodjo majke ti?

бт

pre 7 godina

Није му битно јер зна да га више никада не може освојити. Срећна околност по њега је што су тренутно и сви остали професионални тенисери осим првог у истој ситуацији.

Lik

pre 7 godina

Njemu je prioritet Vimbldon, tu je usmerio sve snage i ako ga osvoji onda odlazi.
Videćemo da li su tu već postignuti neki dogovori, kao što je bilo za Mareja gde se iz aviona videlo da je pušten.

Svete

pre 7 godina

Za par godina vise nece biti bitno broj GS titula, broj mastersa, zavrsnih mastersa, ukupan broj titula, broj godina zavrsenih na 1.mestu, broj nedelja na prvom mestu, broj pobeda protiv top10, medjusobni skor sa najvecim rivalima i tako te stvari, tada ce postati bitno boja patika koje si nosio na turnirima, broj ferplej nagrada, duzina siski za vreme udaranja forhenda, nivo lebdenja za vreme igranja tenisa, umetnicki dojam prilikom bekhend smeceva, broj pokvarenih frizura gospodjama u prvim redovima usled izbacivanja ramom reketa, besmislenost fantomskih trenutno izmisljenih udaraca, kolicina suza na terenu, broj provokacija zauzimanjem pogresnih mesta za sedenje i tome slicno, to ce postati parametar za odredjivanje najboljih tenisera sveta !

čestitka

pre 7 godina

Danas je njegovim i Mirkinim dječačićima Leniu i Leu drugi rođendan- neka ih ,njihove sestrice i njihove roditelje u životu prati sreća i služi zdaravlje.

Neko iz mase

pre 7 godina

Živ ti meni bio Rodjo,samo gledaj za 2-3 godine padaju svi tvoji rekordi :)
Bićeš ove godidne nadmašen si u 2 kategorije medjusobni dueli i masters titule ,ako No1e nastavu u ovom ritmu padaš i po broju nedelja i po GS titulama :)
Živi bili pa videli :)

čestitka

pre 7 godina

Danas je njegovim i Mirkinim dječačićima Leniu i Leu drugi rođendan- neka ih ,njihove sestrice i njihove roditelje u životu prati sreća i služi zdaravlje.

Lisica i Broj 1

pre 7 godina

Jasno, tako je i ona lisica rekla da joj grožđe nije bitno, a i kiselo je uostalom.
I šta reći osim besmrtnog citata Broja 1 iz Alan Forda: "Ja sam star i moje vrijeme je prošlo, ali mogu ti reći jednu stvar: ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti".
Novače, drži se, još samo 105 nedelja da budeš broj 1, pa ćeš biti najveći broj 1 među brojevima 1 svih vremena!

Vera

pre 7 godina

Federer zna da ne može do prvog mjesta,pa mu zato i nije važno. S obzirom na njegove godine 2.ili 3.mjesto je više nego odlično,a mlađi neka pokušavaju stići Noleta.

Jovan

pre 7 godina

Da bi bio 1 mora da igra dosta turnira a on to u ovim godinama ne moze ali zato u prvih 5-6 moze glatko da ostane jer je to oko 5000 bodova koje on jos uvijek moze da osvaja, dovoljno je da odigra dobro 5, 6 turnira godisnje da bi bio medju prvih 5.

nothing wrong with me

pre 7 godina

Igraj samo slemove,pola mastersa i Halle.

Cisto da te gledamo na terenu,a da se ne umaras puno,a mi gledamo velikog igraca.

Bitno je da Novak obara rekorde dok je Federer aktivan igrac.

Momir

pre 7 godina

Kako skroman i iskren čovek!
Davim se u suzama dok ovo pišem.
Nadam se da će i te druge stvari koje ga
još uvek opterećuju postati manje bitne kako
budu daleko.

anica

pre 7 godina

Volela bih da igra sto duze, ali ko zna kakvi su mu planovi za iducu godinu...svestan je i on svega. Ove sezone ce se potruditi na Vimbldonu i Olimpijadi, to je cilj njemu. Smesno je sta ga pitaju, pa naravno da mu nije stalo do prvog mesta.
Kako god, jedan od najvecih sportista svih vremena, volela ga ili ne, skidam kapu za sportsku karijeru, i zao mi sto cu biti uskracena da gledam njegove meceve sa Novakom i njegov tenis.
Ziv bo Rodjo.

saeKn

pre 7 godina

Ovo je tacno ali sa dozom rezerve, ako Novak bude vladao godinama sto je moguce i padne rekord po nedeljama na prvom mestu e onda ce ti biti bitno.

Mujo

pre 7 godina

Federer: "Nije mI bitno prvo mesto. Bitno mi je da igram najlepršaviji tenis, da plešem po terenu, da imam najlepše loknice i da mogu da sednem na bilo koju klupu koja mi padne na pamet."

Mujo

pre 7 godina

Federer: "Nije mI bitno prvo mesto. Bitno mi je da igram najlepršaviji tenis, da plešem po terenu, da imam najlepše loknice i da mogu da sednem na bilo koju klupu koja mi padne na pamet."

anica

pre 7 godina

Volela bih da igra sto duze, ali ko zna kakvi su mu planovi za iducu godinu...svestan je i on svega. Ove sezone ce se potruditi na Vimbldonu i Olimpijadi, to je cilj njemu. Smesno je sta ga pitaju, pa naravno da mu nije stalo do prvog mesta.
Kako god, jedan od najvecih sportista svih vremena, volela ga ili ne, skidam kapu za sportsku karijeru, i zao mi sto cu biti uskracena da gledam njegove meceve sa Novakom i njegov tenis.
Ziv bo Rodjo.

Lisica i Broj 1

pre 7 godina

Jasno, tako je i ona lisica rekla da joj grožđe nije bitno, a i kiselo je uostalom.
I šta reći osim besmrtnog citata Broja 1 iz Alan Forda: "Ja sam star i moje vrijeme je prošlo, ali mogu ti reći jednu stvar: ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti".
Novače, drži se, još samo 105 nedelja da budeš broj 1, pa ćeš biti najveći broj 1 među brojevima 1 svih vremena!

vojke

pre 7 godina

nepisem cesto komentare ali na ovo moram. pa pocetkom godine za svajcarski casopis daje ovaj intervju: Da voleo bih da budem jos jednom broj 1 u svetu to mi je uvek bio cilj u zadnje dve tri godine. 4 meseca kasnije: "a pa prvo mesto mi nije bitno"

Kome ti prodajes toplu vodu Rodjo majke ti?

stevan

pre 7 godina

Leto gospodnje 2018. Negde u okolini ženevskoga jezera Federer daje sledeći komentar: "Uopšte mi nije bitno što Novak ima više GS titula od mene, više master titula od mene, više nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, što u međusobnim duelima vodi 20 razlike. U moj glavi ja sam najbolji svih vremena. ^.^"

Svete

pre 7 godina

Za par godina vise nece biti bitno broj GS titula, broj mastersa, zavrsnih mastersa, ukupan broj titula, broj godina zavrsenih na 1.mestu, broj nedelja na prvom mestu, broj pobeda protiv top10, medjusobni skor sa najvecim rivalima i tako te stvari, tada ce postati bitno boja patika koje si nosio na turnirima, broj ferplej nagrada, duzina siski za vreme udaranja forhenda, nivo lebdenja za vreme igranja tenisa, umetnicki dojam prilikom bekhend smeceva, broj pokvarenih frizura gospodjama u prvim redovima usled izbacivanja ramom reketa, besmislenost fantomskih trenutno izmisljenih udaraca, kolicina suza na terenu, broj provokacija zauzimanjem pogresnih mesta za sedenje i tome slicno, to ce postati parametar za odredjivanje najboljih tenisera sveta !

Neko iz mase

pre 7 godina

Živ ti meni bio Rodjo,samo gledaj za 2-3 godine padaju svi tvoji rekordi :)
Bićeš ove godidne nadmašen si u 2 kategorije medjusobni dueli i masters titule ,ako No1e nastavu u ovom ritmu padaš i po broju nedelja i po GS titulama :)
Živi bili pa videli :)

nothing wrong with me

pre 7 godina

Igraj samo slemove,pola mastersa i Halle.

Cisto da te gledamo na terenu,a da se ne umaras puno,a mi gledamo velikog igraca.

Bitno je da Novak obara rekorde dok je Federer aktivan igrac.

Jovan

pre 7 godina

Da bi bio 1 mora da igra dosta turnira a on to u ovim godinama ne moze ali zato u prvih 5-6 moze glatko da ostane jer je to oko 5000 bodova koje on jos uvijek moze da osvaja, dovoljno je da odigra dobro 5, 6 turnira godisnje da bi bio medju prvih 5.

Vera

pre 7 godina

Federer zna da ne može do prvog mjesta,pa mu zato i nije važno. S obzirom na njegove godine 2.ili 3.mjesto je više nego odlično,a mlađi neka pokušavaju stići Noleta.

srb.bg.

pre 7 godina

Dok si sedeo na tronu i bio No1. Ponizavao si Novaka Djokovica. Sada kada si pao kazes kako nije bitno biti No1. Zasto ti uopste igras tenis? Idi i cuvaj krave u tvojoj Svajcarskoj!

бт

pre 7 godina

Није му битно јер зна да га више никада не може освојити. Срећна околност по њега је што су тренутно и сви остали професионални тенисери осим првог у истој ситуацији.

saeKn

pre 7 godina

Ovo je tacno ali sa dozom rezerve, ako Novak bude vladao godinama sto je moguce i padne rekord po nedeljama na prvom mestu e onda ce ti biti bitno.

Lik

pre 7 godina

Njemu je prioritet Vimbldon, tu je usmerio sve snage i ako ga osvoji onda odlazi.
Videćemo da li su tu već postignuti neki dogovori, kao što je bilo za Mareja gde se iz aviona videlo da je pušten.

Vladimir

pre 7 godina

Ovde čitam da smo mi koji volimo Đokovića zavidni prema Federeru. Pa za koga da navijamo pitam ja gosp. TREPČU? Verovatno bi ti bio zadovoljniji da je Đoković sa 20 godina uzeo američko državljanstvo, potpisao za Najk i tukao lovu uz mahanje američkom zastavom. Naravno tad bi i više zarađivao. Vidim da ga ne ceniš ni malo zato što voli svoj rod, svoje poreklo, državu i susedne države. Čovek ima i previše para i ne pada mu na pamet da se sprda sa samim sobom! Navijaj jado za švajcarca, maši njihovom zastavom i ostavi nas na miru da navijamo za svog!

poznavalac

pre 7 godina

Titula biti drugi teniser u istoriji ovog sporta je uspeh neverovatan.Kad god bude Novak kao neprikosnoveni broj 1 spomenut nace se uvek u toj prici i ime Rodzera kao prvog pratioca a to nije mala stvar.

Momir

pre 7 godina

Kako skroman i iskren čovek!
Davim se u suzama dok ovo pišem.
Nadam se da će i te druge stvari koje ga
još uvek opterećuju postati manje bitne kako
budu daleko.

ALEKSANDRA

pre 7 godina

Iskreno mislim da ce se Federer povuci posle Olimpijskih igara. Tu nema zlato, i igra se u dva dobijena seta. Doduse na betonu gde je Nole najjaci, ali iznenadjenja su moguca. Sto se tice Vimbldona i trave, njegove najvoljenije podloge, sanse su mu znatno umanjene. Igra se u tri seta a covek uskoro puni 35. Mislim da ne moze ni Mareja da prodje, a kamoli Noleta. Tako da ce jos jedan GS ostati sanak pusti, sem ako Mirka ne odluci drugacije, pa covek nastavi da igra. Realno, ako igde moze da uzme slem, to je Vimbldon. Ali toliko kockica mora da mu se poslozi...

Maj 2018

pre 7 godina

Početkom juna Novak upisuje svoju 202. nedelju kao broj 1 na svetu. To znači da će tada preskočiti 3 velike švedske legende tenisa - Bjorna Bjorga, Matsa Vilandera i Stefana Edberga, koji su zajedno proveli 201 nedelju na čelu ATP liste. A onda počinje odbrojavanje. Sitno 100 ...

čestitka

pre 7 godina

Danas je njegovim i Mirkinim dječačićima Leniu i Leu drugi rođendan- neka ih ,njihove sestrice i njihove roditelje u životu prati sreća i služi zdaravlje.

tanja

pre 7 godina

bitno da se ti ocistis do Wimbldona. Znamo sta je Masa rekla o pojedincima koji se satro lece od povrede, a na delu tiha suspenzija. A vi sto ga branite, objasnite mi kako to jednom sportisti nije cilj da bude prvi? Ostavite se leprsavih pricica o ljubavi prema tenisu. I da, dzaba sve pripreme sportske i nesportske za W. Nece osvojiti

vladimir

pre 7 godina

Ma vazi , nije ti vazno prvo mesto samo sto ni u teoriji vise nemoze to da ostvari. Klasicno "kiselo grožđe" samo ti slazi pare od reklama a tenis pusti da igraju oni koji su sada bolji od tebe. Cak i Nadal je u medjusobnim susretima ima duplo vise pobeda od njega

Herzegovina_TB

pre 7 godina

Ti si upisan u istoriju, kao najbolji teniser svih vremena, posljednji virtuoz, elegancija i savrsenstvo svakog poteza. I uzivaj sad igrajuci koliko tebi odgovara, i dalje sponzori trce samo oko tebe i prihodi od suvenira sa tvojim likom i potpisom pokrivaju preko 70% ukupne prodaje, pametnom dosta. Legendo. Gospodine

teča rasa

pre 7 godina

Па не знам да је у понуди. Ал' добро можда кад би се "мало" потрудио, већ је на пола пута!

Sloba iz Haga

pre 7 godina

Fedex i dalje zaradjuje vise of 50 miliona godisnje. Zasto bi to ostavio i otisao. Da li ste vi normalni. Pa cela prica oko tenisa se vrti oko para. Samo u Srbiji je to anestezija i nacionalni ponos. Svuda drugde to je biznis.

Soko

pre 7 godina

Ti si maestro pokazao i dokazao "ko si i sta" u tenisu ali ovi sto te pljuju to su samo sitne duse koji nemaju svoj uspeh lican u zivotu osim da pljuju velikog RODZERA FEDERERA!

Dragan

pre 7 godina

Stvarno ga ne razumem. Obično se sportisti povuku na vrhuncu karijere da bi ostali upamćeni kao velikani. Dobro, nikad ne znaš da si bio na vrhuncu dok ne osetiš gorčinu neuspeha. Ali on je već 4 godine bez GS trofeja. Dovoljno vremena da svakom postane jasno da je njegovo vreme prošlo. Trebao se povući 2013 i stvarno bi bio upamćen kao legenda bez obzira što će Đoković svakako srušiti njegov rekord. Ovako, samo se blamira ovakvim izjavama i deluje kao da igra na silu po nečijem diktatu, verovatno sponzora.

nabavi ogledalo

pre 7 godina

@trepca

Kritikujes sto se ostavlja toliko komentara a ti sam si "autor" po nekoliko na svaku vest. Kritikujes sto se negativno pise o Federeru a ti sam pises iskljucivo negativno o Djokovicu i Srbima? Toliko o kompleksima, patologijama i zavistima.

kompleksi a narocito ovih iz komsiluka su cudo!

pre 7 godina

@trepca

"Pokusajte bar jednu vest o njemu da izgnorisete, pomozite sebi!"


Dobro bi bilo da i ti pokazes primer, probaj TI da ignorises makar jednu vest o Djokovicu, probaj TI da preskocis da komentarises makar jednu vest o Djokovicu, pomozi TI prvo sebi, izleci TI prvo tu gomilu kompleksa koje imas u odnosu na Srbe. Tek kada sve to odradis, bices kvalifikovan da drugima delis savete. Razumes dete?

Vrle

pre 7 godina

Dragi Rodzere,pre nego sto zavrsis karijeru,moraces da kazes ono sto te muci,postoje bolji a jedan od njih je Novak Djokovic,dok me je Rafa rasturao kroz karijeru ali sam ipak nekako bio prvi!

musice

pre 7 godina

@trepca

Kao prvo, Djokovic se ne bi menjao sa Federerom ako nista drugo onda zbog Mirke, kao drugo, bas ti znas koliko i da li Federer zaradjuje 2.5 puta vise ili 10 puta manje jer sigurno nemas uvid u finasijske izvestaje ni jednog ni drugog a kao trece u tvojim komentarima, i u redovima i izmedju redova se vide iskljivo kompleksi i palanacki sovinizam. Ko ti je kriv sto ti i tvoji nemate i jednog svetski relevantnog sportistu. Ali mzoda se bacanje ovaca sa ramena proglasi za sport te ces imati i ti cemu da se radujes a do tada samo nastavi da kmecis i pljuckas po Djokovicu i Srbima, koga zanima.

Boban

pre 7 godina

Federer je tu zbog višegodišnjih debelih sponzorskih ugovora i biće tu dok god može da se održava u Top 10, pod uslovom da može da stoji na nogama, što je diskutabilno poslednjih meseci. Verujem da godine ipak čine svoje i da mu je ovo poslednja sezona. Srećna ti penzija Rodjo, moći ćeš dugo i bezbrižno da uživaš u njoj!

čestitka

pre 7 godina

Danas je njegovim i Mirkinim dječačićima Leniu i Leu drugi rođendan- neka ih ,njihove sestrice i njihove roditelje u životu prati sreća i služi zdaravlje.

TT

pre 7 godina

@trepca

A od tih 120 komentara koliko je tvojih koje si potpisao sa nekoliko nadimaka? Rekao bih ti da pomognes sebi ali za to je vec kasno, potrebna ti je strucna pomoc. Pozuri.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Pljujete coveka od 35 godina. Svaka cast njemu kada jos uvek igra i jos uvek je jedan od najboljih. Novak koji osvaja sve zivo jos uvek mu nije ni blizu, prema tome..

Nikki

pre 7 godina

Realno, da li se nekog fudbalera ili kosarkasa ocekuje da budu najbolji na svetu u 35? Naravno da ne, niti ima takih primera. Evo recimo Kobi se ne sastavlja tri godine ali je otisao u legendu. Ovo sto Roger radi sa 35 je fenomenalno!

trepca

pre 7 godina

Svaka cast Federeru. Covek sa 35 godina zaradjuje 2,5 puta vise para godisnje od prvog na tabeli. Kada vec ima takvu harizmu, ugled u svetu, zaradjuje vise nego svi drugi, kada je vec ubedljivo najbolji svih vremena...normalno je da je zadovoljan i bez prvog mesta. Djokovic bi sutra (da moze) menjao svoje prvo mesto za sve ovo sto Federer ima. A, iz vasih komentara se izmedju redova moze procitati samo ZAVIST!:)

trepca

pre 7 godina

Skoro je Endi izjavio "voleo bih da budem prvi", ispljuvaste coveka u 300 komentara. Sada Federer izjavljuje "nije mi bitno da budem prvi", ispljuvaste ga takodje u preko 100 komentara. Kako god da daju izjavu, samo pljujete po njima.
Sve to govori mnogo vise o vama nego o ovoj dvojici tenisera koji samo odgovaraju na provokativna pitanja novinara. A to sto na svaku vest o Federeru ostavite najmanje 120-150 komentara, govori o vasim kompleksima, nikako da se pomirite s tim da je on najbolji teniser svih vremena, a vi biste voleli da to bude vas miljenik Djokovic. Pa ljudi moji, u Svajcarskoj na vestima o Federeru bude najvise 30 komentara. Stvarno mi vas je zao, jer ovo vase pljuvanje Federera na svaku vest, ostavljanje 150 komentara me podseca na zavisnost od pusenja, alkohola, droge... Pokusajte bar jednu vest o njemu da izgnorisete, pomozite sebi!

Lik

pre 7 godina

...Ovako, samo se blamira ovakvim izjavama i deluje kao da igra na silu po nečijem diktatu, verovatno sponzora.
(Dragan, 6. maj 2016 17:59)

A jel bi se ti "blamirao" za 50 milki godišnje?

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 7 godina

Novak ce sigurno premasiti 350 nedelja na ATP 1 koliko je konstantan, ali time radi i protiv sebe jer ce Federer postati najbolji ATP 2 svih vremena i tako opet biti ispred Djokovica.

Dragana

pre 7 godina

Više komentara na Rodžerovu izjavu nego na Novakovu.Znači da vam je bitnije da mrzite i nipodaštavate Rodžera nego da volite Novaka.To je najtužnije od svega.Što se Rodžerove izjave tiče,normalna izjava čoveka koji je 302 nedelje bio prvi.Naravno da mu je bitnije da osvoji svaki trofej za koji mu se ukaže prilika.Da nije imao peh sa povredom nakon AO već bi povećao broj svojih trofeja.

Goran

pre 7 godina

Novak se mozda ne bi mijenjao sa Federerom kao sto netko rece zbog Mirke ali bi se mijenjao sa najmanje 50 drugih igraca zbog Jelene . Koje gluposti! Po cemu je to Jelena ljepsa od Mirke??

Herzegovina_TB

pre 7 godina

Ti si upisan u istoriju, kao najbolji teniser svih vremena, posljednji virtuoz, elegancija i savrsenstvo svakog poteza. I uzivaj sad igrajuci koliko tebi odgovara, i dalje sponzori trce samo oko tebe i prihodi od suvenira sa tvojim likom i potpisom pokrivaju preko 70% ukupne prodaje, pametnom dosta. Legendo. Gospodine

Soko

pre 7 godina

Ti si maestro pokazao i dokazao "ko si i sta" u tenisu ali ovi sto te pljuju to su samo sitne duse koji nemaju svoj uspeh lican u zivotu osim da pljuju velikog RODZERA FEDERERA!

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Pljujete coveka od 35 godina. Svaka cast njemu kada jos uvek igra i jos uvek je jedan od najboljih. Novak koji osvaja sve zivo jos uvek mu nije ni blizu, prema tome..

trepca

pre 7 godina

Svaka cast Federeru. Covek sa 35 godina zaradjuje 2,5 puta vise para godisnje od prvog na tabeli. Kada vec ima takvu harizmu, ugled u svetu, zaradjuje vise nego svi drugi, kada je vec ubedljivo najbolji svih vremena...normalno je da je zadovoljan i bez prvog mesta. Djokovic bi sutra (da moze) menjao svoje prvo mesto za sve ovo sto Federer ima. A, iz vasih komentara se izmedju redova moze procitati samo ZAVIST!:)

Dragana

pre 7 godina

Više komentara na Rodžerovu izjavu nego na Novakovu.Znači da vam je bitnije da mrzite i nipodaštavate Rodžera nego da volite Novaka.To je najtužnije od svega.Što se Rodžerove izjave tiče,normalna izjava čoveka koji je 302 nedelje bio prvi.Naravno da mu je bitnije da osvoji svaki trofej za koji mu se ukaže prilika.Da nije imao peh sa povredom nakon AO već bi povećao broj svojih trofeja.

trepca

pre 7 godina

Skoro je Endi izjavio "voleo bih da budem prvi", ispljuvaste coveka u 300 komentara. Sada Federer izjavljuje "nije mi bitno da budem prvi", ispljuvaste ga takodje u preko 100 komentara. Kako god da daju izjavu, samo pljujete po njima.
Sve to govori mnogo vise o vama nego o ovoj dvojici tenisera koji samo odgovaraju na provokativna pitanja novinara. A to sto na svaku vest o Federeru ostavite najmanje 120-150 komentara, govori o vasim kompleksima, nikako da se pomirite s tim da je on najbolji teniser svih vremena, a vi biste voleli da to bude vas miljenik Djokovic. Pa ljudi moji, u Svajcarskoj na vestima o Federeru bude najvise 30 komentara. Stvarno mi vas je zao, jer ovo vase pljuvanje Federera na svaku vest, ostavljanje 150 komentara me podseca na zavisnost od pusenja, alkohola, droge... Pokusajte bar jednu vest o njemu da izgnorisete, pomozite sebi!

Mujo

pre 7 godina

Federer: "Nije mI bitno prvo mesto. Bitno mi je da igram najlepršaviji tenis, da plešem po terenu, da imam najlepše loknice i da mogu da sednem na bilo koju klupu koja mi padne na pamet."

anica

pre 7 godina

Volela bih da igra sto duze, ali ko zna kakvi su mu planovi za iducu godinu...svestan je i on svega. Ove sezone ce se potruditi na Vimbldonu i Olimpijadi, to je cilj njemu. Smesno je sta ga pitaju, pa naravno da mu nije stalo do prvog mesta.
Kako god, jedan od najvecih sportista svih vremena, volela ga ili ne, skidam kapu za sportsku karijeru, i zao mi sto cu biti uskracena da gledam njegove meceve sa Novakom i njegov tenis.
Ziv bo Rodjo.

Nikki

pre 7 godina

Realno, da li se nekog fudbalera ili kosarkasa ocekuje da budu najbolji na svetu u 35? Naravno da ne, niti ima takih primera. Evo recimo Kobi se ne sastavlja tri godine ali je otisao u legendu. Ovo sto Roger radi sa 35 je fenomenalno!

Goran

pre 7 godina

Novak se mozda ne bi mijenjao sa Federerom kao sto netko rece zbog Mirke ali bi se mijenjao sa najmanje 50 drugih igraca zbog Jelene . Koje gluposti! Po cemu je to Jelena ljepsa od Mirke??

Neko iz mase

pre 7 godina

Živ ti meni bio Rodjo,samo gledaj za 2-3 godine padaju svi tvoji rekordi :)
Bićeš ove godidne nadmašen si u 2 kategorije medjusobni dueli i masters titule ,ako No1e nastavu u ovom ritmu padaš i po broju nedelja i po GS titulama :)
Živi bili pa videli :)

stevan

pre 7 godina

Leto gospodnje 2018. Negde u okolini ženevskoga jezera Federer daje sledeći komentar: "Uopšte mi nije bitno što Novak ima više GS titula od mene, više master titula od mene, više nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, što u međusobnim duelima vodi 20 razlike. U moj glavi ja sam najbolji svih vremena. ^.^"

Lisica i Broj 1

pre 7 godina

Jasno, tako je i ona lisica rekla da joj grožđe nije bitno, a i kiselo je uostalom.
I šta reći osim besmrtnog citata Broja 1 iz Alan Forda: "Ja sam star i moje vrijeme je prošlo, ali mogu ti reći jednu stvar: ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti".
Novače, drži se, još samo 105 nedelja da budeš broj 1, pa ćeš biti najveći broj 1 među brojevima 1 svih vremena!

Svete

pre 7 godina

Za par godina vise nece biti bitno broj GS titula, broj mastersa, zavrsnih mastersa, ukupan broj titula, broj godina zavrsenih na 1.mestu, broj nedelja na prvom mestu, broj pobeda protiv top10, medjusobni skor sa najvecim rivalima i tako te stvari, tada ce postati bitno boja patika koje si nosio na turnirima, broj ferplej nagrada, duzina siski za vreme udaranja forhenda, nivo lebdenja za vreme igranja tenisa, umetnicki dojam prilikom bekhend smeceva, broj pokvarenih frizura gospodjama u prvim redovima usled izbacivanja ramom reketa, besmislenost fantomskih trenutno izmisljenih udaraca, kolicina suza na terenu, broj provokacija zauzimanjem pogresnih mesta za sedenje i tome slicno, to ce postati parametar za odredjivanje najboljih tenisera sveta !

Lik

pre 7 godina

Njemu je prioritet Vimbldon, tu je usmerio sve snage i ako ga osvoji onda odlazi.
Videćemo da li su tu već postignuti neki dogovori, kao što je bilo za Mareja gde se iz aviona videlo da je pušten.

vojke

pre 7 godina

nepisem cesto komentare ali na ovo moram. pa pocetkom godine za svajcarski casopis daje ovaj intervju: Da voleo bih da budem jos jednom broj 1 u svetu to mi je uvek bio cilj u zadnje dve tri godine. 4 meseca kasnije: "a pa prvo mesto mi nije bitno"

Kome ti prodajes toplu vodu Rodjo majke ti?

Teniski ekspert od 2011 sa *

pre 7 godina

Novak ce sigurno premasiti 350 nedelja na ATP 1 koliko je konstantan, ali time radi i protiv sebe jer ce Federer postati najbolji ATP 2 svih vremena i tako opet biti ispred Djokovica.

Jovan

pre 7 godina

Da bi bio 1 mora da igra dosta turnira a on to u ovim godinama ne moze ali zato u prvih 5-6 moze glatko da ostane jer je to oko 5000 bodova koje on jos uvijek moze da osvaja, dovoljno je da odigra dobro 5, 6 turnira godisnje da bi bio medju prvih 5.

Lik

pre 7 godina

...Ovako, samo se blamira ovakvim izjavama i deluje kao da igra na silu po nečijem diktatu, verovatno sponzora.
(Dragan, 6. maj 2016 17:59)

A jel bi se ti "blamirao" za 50 milki godišnje?

nothing wrong with me

pre 7 godina

Igraj samo slemove,pola mastersa i Halle.

Cisto da te gledamo na terenu,a da se ne umaras puno,a mi gledamo velikog igraca.

Bitno je da Novak obara rekorde dok je Federer aktivan igrac.

čestitka

pre 7 godina

Danas je njegovim i Mirkinim dječačićima Leniu i Leu drugi rođendan- neka ih ,njihove sestrice i njihove roditelje u životu prati sreća i služi zdaravlje.

srb.bg.

pre 7 godina

Dok si sedeo na tronu i bio No1. Ponizavao si Novaka Djokovica. Sada kada si pao kazes kako nije bitno biti No1. Zasto ti uopste igras tenis? Idi i cuvaj krave u tvojoj Svajcarskoj!

tanja

pre 7 godina

bitno da se ti ocistis do Wimbldona. Znamo sta je Masa rekla o pojedincima koji se satro lece od povrede, a na delu tiha suspenzija. A vi sto ga branite, objasnite mi kako to jednom sportisti nije cilj da bude prvi? Ostavite se leprsavih pricica o ljubavi prema tenisu. I da, dzaba sve pripreme sportske i nesportske za W. Nece osvojiti

Momir

pre 7 godina

Kako skroman i iskren čovek!
Davim se u suzama dok ovo pišem.
Nadam se da će i te druge stvari koje ga
još uvek opterećuju postati manje bitne kako
budu daleko.

poznavalac

pre 7 godina

Titula biti drugi teniser u istoriji ovog sporta je uspeh neverovatan.Kad god bude Novak kao neprikosnoveni broj 1 spomenut nace se uvek u toj prici i ime Rodzera kao prvog pratioca a to nije mala stvar.

Sloba iz Haga

pre 7 godina

Fedex i dalje zaradjuje vise of 50 miliona godisnje. Zasto bi to ostavio i otisao. Da li ste vi normalni. Pa cela prica oko tenisa se vrti oko para. Samo u Srbiji je to anestezija i nacionalni ponos. Svuda drugde to je biznis.

saeKn

pre 7 godina

Ovo je tacno ali sa dozom rezerve, ako Novak bude vladao godinama sto je moguce i padne rekord po nedeljama na prvom mestu e onda ce ti biti bitno.

čestitka

pre 7 godina

Danas je njegovim i Mirkinim dječačićima Leniu i Leu drugi rođendan- neka ih ,njihove sestrice i njihove roditelje u životu prati sreća i služi zdaravlje.

бт

pre 7 godina

Није му битно јер зна да га више никада не може освојити. Срећна околност по њега је што су тренутно и сви остали професионални тенисери осим првог у истој ситуацији.

Vera

pre 7 godina

Federer zna da ne može do prvog mjesta,pa mu zato i nije važno. S obzirom na njegove godine 2.ili 3.mjesto je više nego odlično,a mlađi neka pokušavaju stići Noleta.

Vrle

pre 7 godina

Dragi Rodzere,pre nego sto zavrsis karijeru,moraces da kazes ono sto te muci,postoje bolji a jedan od njih je Novak Djokovic,dok me je Rafa rasturao kroz karijeru ali sam ipak nekako bio prvi!

Dragan

pre 7 godina

Stvarno ga ne razumem. Obično se sportisti povuku na vrhuncu karijere da bi ostali upamćeni kao velikani. Dobro, nikad ne znaš da si bio na vrhuncu dok ne osetiš gorčinu neuspeha. Ali on je već 4 godine bez GS trofeja. Dovoljno vremena da svakom postane jasno da je njegovo vreme prošlo. Trebao se povući 2013 i stvarno bi bio upamćen kao legenda bez obzira što će Đoković svakako srušiti njegov rekord. Ovako, samo se blamira ovakvim izjavama i deluje kao da igra na silu po nečijem diktatu, verovatno sponzora.

ALEKSANDRA

pre 7 godina

Iskreno mislim da ce se Federer povuci posle Olimpijskih igara. Tu nema zlato, i igra se u dva dobijena seta. Doduse na betonu gde je Nole najjaci, ali iznenadjenja su moguca. Sto se tice Vimbldona i trave, njegove najvoljenije podloge, sanse su mu znatno umanjene. Igra se u tri seta a covek uskoro puni 35. Mislim da ne moze ni Mareja da prodje, a kamoli Noleta. Tako da ce jos jedan GS ostati sanak pusti, sem ako Mirka ne odluci drugacije, pa covek nastavi da igra. Realno, ako igde moze da uzme slem, to je Vimbldon. Ali toliko kockica mora da mu se poslozi...

teča rasa

pre 7 godina

Па не знам да је у понуди. Ал' добро можда кад би се "мало" потрудио, већ је на пола пута!

vladimir

pre 7 godina

Ma vazi , nije ti vazno prvo mesto samo sto ni u teoriji vise nemoze to da ostvari. Klasicno "kiselo grožđe" samo ti slazi pare od reklama a tenis pusti da igraju oni koji su sada bolji od tebe. Cak i Nadal je u medjusobnim susretima ima duplo vise pobeda od njega

Boban

pre 7 godina

Federer je tu zbog višegodišnjih debelih sponzorskih ugovora i biće tu dok god može da se održava u Top 10, pod uslovom da može da stoji na nogama, što je diskutabilno poslednjih meseci. Verujem da godine ipak čine svoje i da mu je ovo poslednja sezona. Srećna ti penzija Rodjo, moći ćeš dugo i bezbrižno da uživaš u njoj!

Vladimir

pre 7 godina

Ovde čitam da smo mi koji volimo Đokovića zavidni prema Federeru. Pa za koga da navijamo pitam ja gosp. TREPČU? Verovatno bi ti bio zadovoljniji da je Đoković sa 20 godina uzeo američko državljanstvo, potpisao za Najk i tukao lovu uz mahanje američkom zastavom. Naravno tad bi i više zarađivao. Vidim da ga ne ceniš ni malo zato što voli svoj rod, svoje poreklo, državu i susedne države. Čovek ima i previše para i ne pada mu na pamet da se sprda sa samim sobom! Navijaj jado za švajcarca, maši njihovom zastavom i ostavi nas na miru da navijamo za svog!

musice

pre 7 godina

@trepca

Kao prvo, Djokovic se ne bi menjao sa Federerom ako nista drugo onda zbog Mirke, kao drugo, bas ti znas koliko i da li Federer zaradjuje 2.5 puta vise ili 10 puta manje jer sigurno nemas uvid u finasijske izvestaje ni jednog ni drugog a kao trece u tvojim komentarima, i u redovima i izmedju redova se vide iskljivo kompleksi i palanacki sovinizam. Ko ti je kriv sto ti i tvoji nemate i jednog svetski relevantnog sportistu. Ali mzoda se bacanje ovaca sa ramena proglasi za sport te ces imati i ti cemu da se radujes a do tada samo nastavi da kmecis i pljuckas po Djokovicu i Srbima, koga zanima.

kompleksi a narocito ovih iz komsiluka su cudo!

pre 7 godina

@trepca

"Pokusajte bar jednu vest o njemu da izgnorisete, pomozite sebi!"


Dobro bi bilo da i ti pokazes primer, probaj TI da ignorises makar jednu vest o Djokovicu, probaj TI da preskocis da komentarises makar jednu vest o Djokovicu, pomozi TI prvo sebi, izleci TI prvo tu gomilu kompleksa koje imas u odnosu na Srbe. Tek kada sve to odradis, bices kvalifikovan da drugima delis savete. Razumes dete?

TT

pre 7 godina

@trepca

A od tih 120 komentara koliko je tvojih koje si potpisao sa nekoliko nadimaka? Rekao bih ti da pomognes sebi ali za to je vec kasno, potrebna ti je strucna pomoc. Pozuri.

Maj 2018

pre 7 godina

Početkom juna Novak upisuje svoju 202. nedelju kao broj 1 na svetu. To znači da će tada preskočiti 3 velike švedske legende tenisa - Bjorna Bjorga, Matsa Vilandera i Stefana Edberga, koji su zajedno proveli 201 nedelju na čelu ATP liste. A onda počinje odbrojavanje. Sitno 100 ...

nabavi ogledalo

pre 7 godina

@trepca

Kritikujes sto se ostavlja toliko komentara a ti sam si "autor" po nekoliko na svaku vest. Kritikujes sto se negativno pise o Federeru a ti sam pises iskljucivo negativno o Djokovicu i Srbima? Toliko o kompleksima, patologijama i zavistima.