Ponedeljak, 02.05.2016.

23:34

Lester slavi i Selbija, prvaka sveta u snukeru!

Englez Mark Selbi osvojio je Svetsko prvenstvo u snukeru u Šefildu i postao bogatiji za 330.000 funti.

Izvor: AK

Lester slavi i Selbija, prvaka sveta u snukeru! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

djaj

pre 7 godina

A ovaj Ding svaki safety kao da je rukom priljubi uz martinelu,neverovatno.
Cestitke Selbiju i naravno Vardiju,Marezu,Hutu,Morganu,Ranijeriju....

Toni Jakić

pre 7 godina

Frajer na Eurosport-u sve četiri sesije priča apsolutno istu priču, koja je apsolutno nebitna. Ubio me u pojam. Svaka čast Selby, mada sam navijao za Dinga

Bojan KG

pre 7 godina

Iskreno nisam navijač Selbija ali prateći ovu igru preko 20 godina mogu da kažem sa sigurnošću da je jedan od najboljih taktičkih igrača koje sam gledao uz Džona Higinsa a sigurno i igrač koji je verovatno najveći borac što pokazuje 15. partija kada je jurio dva snukera Dinga i na kraju ipak izgubio partiju. Meč je odlučen na samom početku kada se Ding jednostavno preplašio i imao mizernih 81 % uspešnosti šuta a vratiti se nakon 6 partija zaostatka protiv bilo koga a kamoli Marka je veoma veoma teško pogotovo imajući u vidu da je ovo njegovo treće finale SP. Žao mi je Ronija i Higinsa, ipak se Mark ne može meriti sa njima kad igraju kako umeju. I na kraju da poželim sve najbolje u daljem životu velikom majstoru Stivu Dejvisu koji se zvanično povukao. Kapa dole majstore.

Kako drugacije

pre 7 godina

Nisam poznavalac snukera niti ga dugo pratim (5,6 godina, tako nešto). Ima tu dosta dobrih igrača, kao i onih starijih. Međutim, čitajući o istoriji snukera, tu su većinom igrači iz GBR. Nije mi baš jasno, kako svetsko prvenstvo, a mizeran broj igrača van Britanije. Ako može neki stručnjak da mi objasni. Komentar pišem sa najboljim namerama, bez omalovažavanja.
(dominus, 03. maj 2016 08:48)

Vrlo prosto...
Britanci su ga izmislili u Indiji dok je bila pod njima u 19.veku. Tek pocetkom 21.veka ulazi ozbiljniji novac u snuker - uglavnom zahvaljujuci Azijatima i ima ih sad vec mnogo na turu(dvojica u polufinalu ove godine)!
Naravno, treba istaci i da gotovo svaka Opstina u Britaniji ima snooker klub (kao kafici kod nas), pa otuda objasnjenje zasto je odande najveci broj talentovanih igraca.

Sad-am

pre 7 godina

Sjajni Selbi. Osvojio je svoju drugu titulu prvaka sveta bas kao sto je prognozirano pre pocetka turnira. Maestralno polufinale, finale nesto slabijeg kvaliteta jer je Ding bio van meca celo vreme.

Mane

pre 7 godina

@verka
Ne shvatam kakav vi to snuker volite, zar vam se svodi na besomučne pokušaje da se ubaci što teža kugla u rupu? "Defanzivna" igra je ono što je za mene čar snukera, i zbog čega uživam, i zbog čega ću pamtiti ovaj meč godinama, kao i polufinale, kao i prošlogodišnje finale (zadnjih par frejmova). Inače, ne dopada mi se Selbi kao osoba, navijao sam za Dinga iz sveg srca, ali Selbi je ipak pravi maestro.
@dominus
Svetsko je prvenstvo zato što igraju najbolji igrači celog sveta. Šta tu nije jasno? Istina je da su skoro svi iz Britanije ili Kine, ali to opet ne poništava činjenicu da su najbolji na svetu. Svima je omogućeno da se takmiče (u kvalifikacijama je bio po jedan Bugarin i Poljak), a to što je kvalitet na strani igrača iz par zemalja nije njihov problem. Slično kao sa vaterpolom, ex-YU, Mađarska i još par zemalja dele medalje, ali to ne umanjuje činjenicu da su najbolji na svetu jer svi ostali imaju jednaku šansu da ih ugroze, ali ne umeju.

verka

pre 7 godina

Prosle godime Bingam, ove Selbi sa svojom ziheraskom igrom, gde ide snuker...a nekada smo uzivali, sada se prosto smorim, jedva cekam da se zavrsi!

dd

pre 7 godina

nema vremenskog ogranicenja za odigravanje poteza snuker je takticka igra i imas pravo da razmisljas sta da odigras koliko hoces dok protivnik sedi u stolici i pijucka vodu.....selby je majstor defanzivne igre i umrtvi protivnika i na to ima apsolutno pravo jer pravila igre mu to dozvoljavaju,nije ovo sah pa da imate ogranicenje i akumulaciju vremena odigravanje svog poteza,potpuno zasluzeno je osvojio jer je u odlucujucim trenucima odigrao najbolje od svih i to je odlika mentalno jakih sportista kao sto je na primer nas Nole koji retko kada izgube glavu i samopouzdanje

dominus

pre 7 godina

Nisam poznavalac snukera niti ga dugo pratim (5,6 godina, tako nešto). Ima tu dosta dobrih igrača, kao i onih starijih. Međutim, čitajući o istoriji snukera, tu su većinom igrači iz GBR. Nije mi baš jasno, kako svetsko prvenstvo, a mizeran broj igrača van Britanije. Ako može neki stručnjak da mi objasni. Komentar pišem sa najboljim namerama, bez omalovažavanja.

maxim

pre 7 godina

Sto neko rece Slowby! :))) Covek stvarno uziva u otezanju frejmova. Sistem je da se prvo udavi protivnik. Gledao sam njegov mec protiv Marca Fua i mogu kazati da je imao vise srece u vaznim trenutcima. Izvukao sam zakljucak da kad bi Roni trosio bar 10 sekundi vise za neke udarce kao sto ostali rade da bi imao barem 4-5 titula vise.

Bojan Seva

pre 7 godina

Tako je Selbi, najtakticniji igrac ovog sports, Roni je kao Barca nadmen i misli sve cu lako, zato ga je Selbi ubio taktikom pre dve godine, a sinoc Ding realno nije imao sanse, omiljeni moj igrac vec 3-4 godine

xXx

pre 7 godina

Prvaci su i u kosarci, i cini mi se da ragbisti Lestera igraju finale Lige sampiona (nisam siguran kako se zove takmicenje, ali je ekvivalent fudbalskoj LS)

Mare,NS

pre 7 godina

U prvoj recenici je sve objasnjeno.
Kada igraju ovakvi majstori,6:0 na samom pocetku je nedostizan rezultat.
Sest frejmova fore ne moze dati ni Roni,maestru kakav je Selbi.
Moram priznati da me Ding iznenadio,odbijajuci da se preda,jer u poslednje vreme nije blistao.
Time je doprineo da ovo finale bude na vrhunskom nivou.
Kao ljubitelj `obicnog` bilijara(8-ice),koji ume da odigra poneku partiju sa drugarima,zaprepascen sam neverovatnom igrom,koju su prikazala ova dvojica i genijalnim potezima.
Bilo je uzivanje to gledati.
Ovakav dan,sumnjam da ce Lester ikad docekati!
I `lisice` i Selbi uzese titulu!
Svaka cast,zasluzeno!

Svete

pre 7 godina

Steta sto je pritisak uticao na Dinga i lose je zapoceo mec, Selbi je igrao dosta lose cak je i dosta puta brljao sa sejfti igrom ali je ogroman broj puta imao dosta srece prilikom lose odigranih poteza, imao je dosta srece sa zrebom, u polufinalu Fu ga stize i hvata momentum u tom trenutku njemu otpada vrh stapa potpuno zaprepascujuce, Dinga pojeo pritisak i cini mi se da nije u skorije vreme neko osvojio titulu sa ovako prosecnom igrom ALI i to treba znati iskoristiti i zato je on broj 1, Ding je generalno konkretniji i kvalitetniji igrac ali ima problema sa tim ocekivanjima i halabukom, pa on je godinama dolazio na ovaj turnir kao favorit i nije uradio prakticno nista, pre 5 godina je bio bolji igrac u polufinalu protiv Trampa ali se u jednom trenutku zaledio i dobijen mec izgubio a sada je dosao prvi put u karijeri dosao na ovaj turnir kao kvalifikant i odmah finale, trebao bi on da bude sledeci koji podize pehar. U svakom slucaju cestitke za obojicu !
I onaj komentator je potpuni horor, neka mu neko objasni DA NIKO, ni Ding, niti Bingam NITI BILO KO DRUGI ne moze ni kriv ni duzan postati svetski broj 1 !!
Frapantna je kolicina gluposti koje je izgovarao i umesto da govori o mecu on prica neke potpuno nebitne stvari, slicno radi i kada prenosi tenis, STRAVA I UZAS !
Steta sto nije doslo do polufinala O Sullivan-Selby, mislim da bi to bio cudesan mec, nadam se da ce se O Sullivan malo ozbiljnije shvatiti sport sledece sezone i malo cesce igrati !

nexus

pre 7 godina

Bravo! Veliki majstor, pre svega pametne, taktične igre, što snuker u suštini i jeste.
Bilo je neizvesno pogotovo u drugoj i trećoj sesiji, nervirao sam se, ali važno je da je titula tu. :-) Sve u svemu svemu odlična 2 finalna dana i lepo veče za Lester. Istorijsko za taj gradić.

nele saxon

pre 7 godina

Bravo Selbi!
Svako ko omalovazava Selbijevu igru a samo veliča Raketu, kažem: Ko igra za raju a zanemaruje taktiku završiće karijeru u...

idemo dalje

pre 7 godina

Prepoznatljiva igra Selbija u finalu, drzao je mec pod kontrolom. Sto se tice Dinga mislim da ce imati jos prilika za titulu sampiona sveta i da ce je iskoristiti, isto vazi i za Selbija moze on i vise od dve titule, postao je on opasan iskusenjak.
Sve u sve po meni je ovogodisnje prvenstvo bilo odlicno pogotovo sto je Selbi osvojio (moj ljubimac :D).

ps Cestitke Lesteru na tituli, ovo je vece za pamcenje u Lesteru !!

sportski pozdrav

shone

pre 7 godina

Deco, ukoliko želite da postanete ljubitelji snukera, iskreno se nadam da niste gledali ovo finale. Šaljivdžija iz Lestera je šaljiv isključivo kada ima dobar rezultatat, verujte mi da ne treba da znate da mu se žena zove Viki (što su dosadni komentatori ponovili najmanje 1000 puta ovih dana), a frustriranim i nadmenim ljudima poput Marka Selbija ovde nije mesto. Neka vam idoli budu igrači poput Šona Marfija, Ronija O' Salivena, Džona Higinsa, Alija Kartera... ili nešto ranije Stiva Dejvisa, Stivena Hendrija...

Saša Radulović

pre 7 godina

Sad' ce predstavnici nebeskog naroda, strucnjaci, da pisu o snukeru i prave se pametni! A prate ga kao i tenis, 7 godina...
(Jumko, 02. maj 2016 23:50)


Decko, je l' ima neki sport po tvom ukusu?! Osim tenisa gde vise mrzis Novaka nego sto volis Federera ili za koga vec navijas...

dr. mr.

pre 7 godina

Ne gotivim njegovu igru previše, ali je zasluženo osvojio titulu! Jako čudno prvenstvo, uživali smo dve nedelje... Svaka čast šaljivdžiji iz Lestera!

SuperiorNi

pre 7 godina

Odlicno finale. Sve cestitke i za simpaticnog Dinga koji je do finala razbio redom sve protivnike. Jedini koji je mogao da ga pobedi je to i uradio. Selbi je trenutno u svetu snukera isto sto i Djokovic u tenisu, jednostavno ima tu mentalnu snagu gde kaznjava brutalno svaku i najmanju gresku protivnika. Lester je veceras svetska prestonica sportskih sampiona.

увек контра

pre 7 godina

Иако и мени понекад заcмета пауза коју прави између удараца, опет ми је омиљени играч :-) Мени је драго да cе појавио неко cа таквим cтилом јер ја уживам у тактичким надмудривањима и покушајима да cе противнику оcтави што тежа позиција. То cматрам правим cнукером јер cви они cа добрим раcпоредом црвених, могу "cве" да убаце. Штета што је Динг подлегао притиcку у првој cеcији, могло је и резултатcки да буде неизвеcније. Надам cе да ће и он оcвојити некада титулу јер је дефинитивно заcлужује.
Још једном, браво Cелби и cамо јако (иако cигурно не читаш б92)!
Поздрав за редакцију, cледећи пут би ипак могли да иcпратите cветcко од почетка, ове године је прво коло било нарочито занимљиво.

losmi

pre 7 godina

Svaka cast. Ova titula je bila zasluzena! Cestitke i Dingu koji se sjajno borio u svom prvom(i nadam se ne poslednjem)finalu.
Svaka cast i fudbalerima Lestera koji su dokazali da je jedinstvo iznad svega(istocnih novaca)
Neka slavi Lester veceras!

Sinisa

pre 7 godina

Duplo slavnje,ovaj ce dan narod Lestera pamtiti za sva vremena.Sve cestitke za Selbija,zasluzio je titulu,iako nisam ljubitelj bas ovakvog sporog Snukera,ali je veliki majstor ove igre,bez dileme.

Djole

pre 7 godina

Jako mi je zao Dinga. Covjek je odradio ogroman posao, kao 17 na svijetu morao je da igra 3 meca kvalifikacija, ukupno 7. Kina je cekala prvu titulu sampiona svijeta svog najboljeg snukerasa svih vremena.. Bio je pod ogromnim pritiskom... Steta. Nadam se da ce mu sada biti makar malo lakse, posto je prvi Kinez u finalu ikada.. Sa druge strane, Selbi koliko god meni bio iritantan, trenutno je bez premca najbolji. Covjek za kojeg mnogi kazu da igra dosadan snuker, je po mom misljenju potpuno kompletan igrac. Napadacki igra odlicno, defanzivno jos bolje ( najbolje na svijetu ), mentalno je najjci na turu. Svaka mu cast, zasluzio je. Na neki nacin, pravda je zadovoljena, jer da je izgubio Bingam bi bio prvi na svijetu, a kao sampion ove god. ispao je u prvom kolu.

Dingulicius

pre 7 godina

Mora se priznati da je Mark u ovom trenutku kompletniji igrac od Dinga. Kad to kazem pre svega mislim da je dva nivoa iznad Dinga sto se tice tzv sejfti ili defanzivne igre. Plus covek je pokazao i pre dve godine protiv Ronija u finalu da ume da igra duge iscrpljujuce frejmove koji su puni taktickog nadmudrivanja. Majstor sporih frejmova. Cestitke na drugoj tituli,ne sumnjam da ce ih biti jos. Lester slavi nocas duplu titulu.

Saša Radulović

pre 7 godina

Sad' ce predstavnici nebeskog naroda, strucnjaci, da pisu o snukeru i prave se pametni! A prate ga kao i tenis, 7 godina...
(Jumko, 02. maj 2016 23:50)


Decko, je l' ima neki sport po tvom ukusu?! Osim tenisa gde vise mrzis Novaka nego sto volis Federera ili za koga vec navijas...

losmi

pre 7 godina

Svaka cast. Ova titula je bila zasluzena! Cestitke i Dingu koji se sjajno borio u svom prvom(i nadam se ne poslednjem)finalu.
Svaka cast i fudbalerima Lestera koji su dokazali da je jedinstvo iznad svega(istocnih novaca)
Neka slavi Lester veceras!

Dingulicius

pre 7 godina

Mora se priznati da je Mark u ovom trenutku kompletniji igrac od Dinga. Kad to kazem pre svega mislim da je dva nivoa iznad Dinga sto se tice tzv sejfti ili defanzivne igre. Plus covek je pokazao i pre dve godine protiv Ronija u finalu da ume da igra duge iscrpljujuce frejmove koji su puni taktickog nadmudrivanja. Majstor sporih frejmova. Cestitke na drugoj tituli,ne sumnjam da ce ih biti jos. Lester slavi nocas duplu titulu.

увек контра

pre 7 godina

Иако и мени понекад заcмета пауза коју прави између удараца, опет ми је омиљени играч :-) Мени је драго да cе појавио неко cа таквим cтилом јер ја уживам у тактичким надмудривањима и покушајима да cе противнику оcтави што тежа позиција. То cматрам правим cнукером јер cви они cа добрим раcпоредом црвених, могу "cве" да убаце. Штета што је Динг подлегао притиcку у првој cеcији, могло је и резултатcки да буде неизвеcније. Надам cе да ће и он оcвојити некада титулу јер је дефинитивно заcлужује.
Још једном, браво Cелби и cамо јако (иако cигурно не читаш б92)!
Поздрав за редакцију, cледећи пут би ипак могли да иcпратите cветcко од почетка, ове године је прво коло било нарочито занимљиво.

Sinisa

pre 7 godina

Duplo slavnje,ovaj ce dan narod Lestera pamtiti za sva vremena.Sve cestitke za Selbija,zasluzio je titulu,iako nisam ljubitelj bas ovakvog sporog Snukera,ali je veliki majstor ove igre,bez dileme.

Mare,NS

pre 7 godina

U prvoj recenici je sve objasnjeno.
Kada igraju ovakvi majstori,6:0 na samom pocetku je nedostizan rezultat.
Sest frejmova fore ne moze dati ni Roni,maestru kakav je Selbi.
Moram priznati da me Ding iznenadio,odbijajuci da se preda,jer u poslednje vreme nije blistao.
Time je doprineo da ovo finale bude na vrhunskom nivou.
Kao ljubitelj `obicnog` bilijara(8-ice),koji ume da odigra poneku partiju sa drugarima,zaprepascen sam neverovatnom igrom,koju su prikazala ova dvojica i genijalnim potezima.
Bilo je uzivanje to gledati.
Ovakav dan,sumnjam da ce Lester ikad docekati!
I `lisice` i Selbi uzese titulu!
Svaka cast,zasluzeno!

Djole

pre 7 godina

Jako mi je zao Dinga. Covjek je odradio ogroman posao, kao 17 na svijetu morao je da igra 3 meca kvalifikacija, ukupno 7. Kina je cekala prvu titulu sampiona svijeta svog najboljeg snukerasa svih vremena.. Bio je pod ogromnim pritiskom... Steta. Nadam se da ce mu sada biti makar malo lakse, posto je prvi Kinez u finalu ikada.. Sa druge strane, Selbi koliko god meni bio iritantan, trenutno je bez premca najbolji. Covjek za kojeg mnogi kazu da igra dosadan snuker, je po mom misljenju potpuno kompletan igrac. Napadacki igra odlicno, defanzivno jos bolje ( najbolje na svijetu ), mentalno je najjci na turu. Svaka mu cast, zasluzio je. Na neki nacin, pravda je zadovoljena, jer da je izgubio Bingam bi bio prvi na svijetu, a kao sampion ove god. ispao je u prvom kolu.

SuperiorNi

pre 7 godina

Odlicno finale. Sve cestitke i za simpaticnog Dinga koji je do finala razbio redom sve protivnike. Jedini koji je mogao da ga pobedi je to i uradio. Selbi je trenutno u svetu snukera isto sto i Djokovic u tenisu, jednostavno ima tu mentalnu snagu gde kaznjava brutalno svaku i najmanju gresku protivnika. Lester je veceras svetska prestonica sportskih sampiona.

idemo dalje

pre 7 godina

Prepoznatljiva igra Selbija u finalu, drzao je mec pod kontrolom. Sto se tice Dinga mislim da ce imati jos prilika za titulu sampiona sveta i da ce je iskoristiti, isto vazi i za Selbija moze on i vise od dve titule, postao je on opasan iskusenjak.
Sve u sve po meni je ovogodisnje prvenstvo bilo odlicno pogotovo sto je Selbi osvojio (moj ljubimac :D).

ps Cestitke Lesteru na tituli, ovo je vece za pamcenje u Lesteru !!

sportski pozdrav

nexus

pre 7 godina

Bravo! Veliki majstor, pre svega pametne, taktične igre, što snuker u suštini i jeste.
Bilo je neizvesno pogotovo u drugoj i trećoj sesiji, nervirao sam se, ali važno je da je titula tu. :-) Sve u svemu svemu odlična 2 finalna dana i lepo veče za Lester. Istorijsko za taj gradić.

nele saxon

pre 7 godina

Bravo Selbi!
Svako ko omalovazava Selbijevu igru a samo veliča Raketu, kažem: Ko igra za raju a zanemaruje taktiku završiće karijeru u...

maxim

pre 7 godina

Sto neko rece Slowby! :))) Covek stvarno uziva u otezanju frejmova. Sistem je da se prvo udavi protivnik. Gledao sam njegov mec protiv Marca Fua i mogu kazati da je imao vise srece u vaznim trenutcima. Izvukao sam zakljucak da kad bi Roni trosio bar 10 sekundi vise za neke udarce kao sto ostali rade da bi imao barem 4-5 titula vise.

dr. mr.

pre 7 godina

Ne gotivim njegovu igru previše, ali je zasluženo osvojio titulu! Jako čudno prvenstvo, uživali smo dve nedelje... Svaka čast šaljivdžiji iz Lestera!

xXx

pre 7 godina

Prvaci su i u kosarci, i cini mi se da ragbisti Lestera igraju finale Lige sampiona (nisam siguran kako se zove takmicenje, ali je ekvivalent fudbalskoj LS)

dd

pre 7 godina

nema vremenskog ogranicenja za odigravanje poteza snuker je takticka igra i imas pravo da razmisljas sta da odigras koliko hoces dok protivnik sedi u stolici i pijucka vodu.....selby je majstor defanzivne igre i umrtvi protivnika i na to ima apsolutno pravo jer pravila igre mu to dozvoljavaju,nije ovo sah pa da imate ogranicenje i akumulaciju vremena odigravanje svog poteza,potpuno zasluzeno je osvojio jer je u odlucujucim trenucima odigrao najbolje od svih i to je odlika mentalno jakih sportista kao sto je na primer nas Nole koji retko kada izgube glavu i samopouzdanje

Svete

pre 7 godina

Steta sto je pritisak uticao na Dinga i lose je zapoceo mec, Selbi je igrao dosta lose cak je i dosta puta brljao sa sejfti igrom ali je ogroman broj puta imao dosta srece prilikom lose odigranih poteza, imao je dosta srece sa zrebom, u polufinalu Fu ga stize i hvata momentum u tom trenutku njemu otpada vrh stapa potpuno zaprepascujuce, Dinga pojeo pritisak i cini mi se da nije u skorije vreme neko osvojio titulu sa ovako prosecnom igrom ALI i to treba znati iskoristiti i zato je on broj 1, Ding je generalno konkretniji i kvalitetniji igrac ali ima problema sa tim ocekivanjima i halabukom, pa on je godinama dolazio na ovaj turnir kao favorit i nije uradio prakticno nista, pre 5 godina je bio bolji igrac u polufinalu protiv Trampa ali se u jednom trenutku zaledio i dobijen mec izgubio a sada je dosao prvi put u karijeri dosao na ovaj turnir kao kvalifikant i odmah finale, trebao bi on da bude sledeci koji podize pehar. U svakom slucaju cestitke za obojicu !
I onaj komentator je potpuni horor, neka mu neko objasni DA NIKO, ni Ding, niti Bingam NITI BILO KO DRUGI ne moze ni kriv ni duzan postati svetski broj 1 !!
Frapantna je kolicina gluposti koje je izgovarao i umesto da govori o mecu on prica neke potpuno nebitne stvari, slicno radi i kada prenosi tenis, STRAVA I UZAS !
Steta sto nije doslo do polufinala O Sullivan-Selby, mislim da bi to bio cudesan mec, nadam se da ce se O Sullivan malo ozbiljnije shvatiti sport sledece sezone i malo cesce igrati !

shone

pre 7 godina

Deco, ukoliko želite da postanete ljubitelji snukera, iskreno se nadam da niste gledali ovo finale. Šaljivdžija iz Lestera je šaljiv isključivo kada ima dobar rezultatat, verujte mi da ne treba da znate da mu se žena zove Viki (što su dosadni komentatori ponovili najmanje 1000 puta ovih dana), a frustriranim i nadmenim ljudima poput Marka Selbija ovde nije mesto. Neka vam idoli budu igrači poput Šona Marfija, Ronija O' Salivena, Džona Higinsa, Alija Kartera... ili nešto ranije Stiva Dejvisa, Stivena Hendrija...

Bojan KG

pre 7 godina

Iskreno nisam navijač Selbija ali prateći ovu igru preko 20 godina mogu da kažem sa sigurnošću da je jedan od najboljih taktičkih igrača koje sam gledao uz Džona Higinsa a sigurno i igrač koji je verovatno najveći borac što pokazuje 15. partija kada je jurio dva snukera Dinga i na kraju ipak izgubio partiju. Meč je odlučen na samom početku kada se Ding jednostavno preplašio i imao mizernih 81 % uspešnosti šuta a vratiti se nakon 6 partija zaostatka protiv bilo koga a kamoli Marka je veoma veoma teško pogotovo imajući u vidu da je ovo njegovo treće finale SP. Žao mi je Ronija i Higinsa, ipak se Mark ne može meriti sa njima kad igraju kako umeju. I na kraju da poželim sve najbolje u daljem životu velikom majstoru Stivu Dejvisu koji se zvanično povukao. Kapa dole majstore.

djaj

pre 7 godina

A ovaj Ding svaki safety kao da je rukom priljubi uz martinelu,neverovatno.
Cestitke Selbiju i naravno Vardiju,Marezu,Hutu,Morganu,Ranijeriju....

Bojan Seva

pre 7 godina

Tako je Selbi, najtakticniji igrac ovog sports, Roni je kao Barca nadmen i misli sve cu lako, zato ga je Selbi ubio taktikom pre dve godine, a sinoc Ding realno nije imao sanse, omiljeni moj igrac vec 3-4 godine

Mane

pre 7 godina

@verka
Ne shvatam kakav vi to snuker volite, zar vam se svodi na besomučne pokušaje da se ubaci što teža kugla u rupu? "Defanzivna" igra je ono što je za mene čar snukera, i zbog čega uživam, i zbog čega ću pamtiti ovaj meč godinama, kao i polufinale, kao i prošlogodišnje finale (zadnjih par frejmova). Inače, ne dopada mi se Selbi kao osoba, navijao sam za Dinga iz sveg srca, ali Selbi je ipak pravi maestro.
@dominus
Svetsko je prvenstvo zato što igraju najbolji igrači celog sveta. Šta tu nije jasno? Istina je da su skoro svi iz Britanije ili Kine, ali to opet ne poništava činjenicu da su najbolji na svetu. Svima je omogućeno da se takmiče (u kvalifikacijama je bio po jedan Bugarin i Poljak), a to što je kvalitet na strani igrača iz par zemalja nije njihov problem. Slično kao sa vaterpolom, ex-YU, Mađarska i još par zemalja dele medalje, ali to ne umanjuje činjenicu da su najbolji na svetu jer svi ostali imaju jednaku šansu da ih ugroze, ali ne umeju.

dominus

pre 7 godina

Nisam poznavalac snukera niti ga dugo pratim (5,6 godina, tako nešto). Ima tu dosta dobrih igrača, kao i onih starijih. Međutim, čitajući o istoriji snukera, tu su većinom igrači iz GBR. Nije mi baš jasno, kako svetsko prvenstvo, a mizeran broj igrača van Britanije. Ako može neki stručnjak da mi objasni. Komentar pišem sa najboljim namerama, bez omalovažavanja.

Toni Jakić

pre 7 godina

Frajer na Eurosport-u sve četiri sesije priča apsolutno istu priču, koja je apsolutno nebitna. Ubio me u pojam. Svaka čast Selby, mada sam navijao za Dinga

verka

pre 7 godina

Prosle godime Bingam, ove Selbi sa svojom ziheraskom igrom, gde ide snuker...a nekada smo uzivali, sada se prosto smorim, jedva cekam da se zavrsi!

Kako drugacije

pre 7 godina

Nisam poznavalac snukera niti ga dugo pratim (5,6 godina, tako nešto). Ima tu dosta dobrih igrača, kao i onih starijih. Međutim, čitajući o istoriji snukera, tu su većinom igrači iz GBR. Nije mi baš jasno, kako svetsko prvenstvo, a mizeran broj igrača van Britanije. Ako može neki stručnjak da mi objasni. Komentar pišem sa najboljim namerama, bez omalovažavanja.
(dominus, 03. maj 2016 08:48)

Vrlo prosto...
Britanci su ga izmislili u Indiji dok je bila pod njima u 19.veku. Tek pocetkom 21.veka ulazi ozbiljniji novac u snuker - uglavnom zahvaljujuci Azijatima i ima ih sad vec mnogo na turu(dvojica u polufinalu ove godine)!
Naravno, treba istaci i da gotovo svaka Opstina u Britaniji ima snooker klub (kao kafici kod nas), pa otuda objasnjenje zasto je odande najveci broj talentovanih igraca.

Sad-am

pre 7 godina

Sjajni Selbi. Osvojio je svoju drugu titulu prvaka sveta bas kao sto je prognozirano pre pocetka turnira. Maestralno polufinale, finale nesto slabijeg kvaliteta jer je Ding bio van meca celo vreme.

shone

pre 7 godina

Deco, ukoliko želite da postanete ljubitelji snukera, iskreno se nadam da niste gledali ovo finale. Šaljivdžija iz Lestera je šaljiv isključivo kada ima dobar rezultatat, verujte mi da ne treba da znate da mu se žena zove Viki (što su dosadni komentatori ponovili najmanje 1000 puta ovih dana), a frustriranim i nadmenim ljudima poput Marka Selbija ovde nije mesto. Neka vam idoli budu igrači poput Šona Marfija, Ronija O' Salivena, Džona Higinsa, Alija Kartera... ili nešto ranije Stiva Dejvisa, Stivena Hendrija...

verka

pre 7 godina

Prosle godime Bingam, ove Selbi sa svojom ziheraskom igrom, gde ide snuker...a nekada smo uzivali, sada se prosto smorim, jedva cekam da se zavrsi!

nele saxon

pre 7 godina

Bravo Selbi!
Svako ko omalovazava Selbijevu igru a samo veliča Raketu, kažem: Ko igra za raju a zanemaruje taktiku završiće karijeru u...

Saša Radulović

pre 7 godina

Sad' ce predstavnici nebeskog naroda, strucnjaci, da pisu o snukeru i prave se pametni! A prate ga kao i tenis, 7 godina...
(Jumko, 02. maj 2016 23:50)


Decko, je l' ima neki sport po tvom ukusu?! Osim tenisa gde vise mrzis Novaka nego sto volis Federera ili za koga vec navijas...

SuperiorNi

pre 7 godina

Odlicno finale. Sve cestitke i za simpaticnog Dinga koji je do finala razbio redom sve protivnike. Jedini koji je mogao da ga pobedi je to i uradio. Selbi je trenutno u svetu snukera isto sto i Djokovic u tenisu, jednostavno ima tu mentalnu snagu gde kaznjava brutalno svaku i najmanju gresku protivnika. Lester je veceras svetska prestonica sportskih sampiona.

Sinisa

pre 7 godina

Duplo slavnje,ovaj ce dan narod Lestera pamtiti za sva vremena.Sve cestitke za Selbija,zasluzio je titulu,iako nisam ljubitelj bas ovakvog sporog Snukera,ali je veliki majstor ove igre,bez dileme.

losmi

pre 7 godina

Svaka cast. Ova titula je bila zasluzena! Cestitke i Dingu koji se sjajno borio u svom prvom(i nadam se ne poslednjem)finalu.
Svaka cast i fudbalerima Lestera koji su dokazali da je jedinstvo iznad svega(istocnih novaca)
Neka slavi Lester veceras!

idemo dalje

pre 7 godina

Prepoznatljiva igra Selbija u finalu, drzao je mec pod kontrolom. Sto se tice Dinga mislim da ce imati jos prilika za titulu sampiona sveta i da ce je iskoristiti, isto vazi i za Selbija moze on i vise od dve titule, postao je on opasan iskusenjak.
Sve u sve po meni je ovogodisnje prvenstvo bilo odlicno pogotovo sto je Selbi osvojio (moj ljubimac :D).

ps Cestitke Lesteru na tituli, ovo je vece za pamcenje u Lesteru !!

sportski pozdrav

Dingulicius

pre 7 godina

Mora se priznati da je Mark u ovom trenutku kompletniji igrac od Dinga. Kad to kazem pre svega mislim da je dva nivoa iznad Dinga sto se tice tzv sejfti ili defanzivne igre. Plus covek je pokazao i pre dve godine protiv Ronija u finalu da ume da igra duge iscrpljujuce frejmove koji su puni taktickog nadmudrivanja. Majstor sporih frejmova. Cestitke na drugoj tituli,ne sumnjam da ce ih biti jos. Lester slavi nocas duplu titulu.

dr. mr.

pre 7 godina

Ne gotivim njegovu igru previše, ali je zasluženo osvojio titulu! Jako čudno prvenstvo, uživali smo dve nedelje... Svaka čast šaljivdžiji iz Lestera!

Svete

pre 7 godina

Steta sto je pritisak uticao na Dinga i lose je zapoceo mec, Selbi je igrao dosta lose cak je i dosta puta brljao sa sejfti igrom ali je ogroman broj puta imao dosta srece prilikom lose odigranih poteza, imao je dosta srece sa zrebom, u polufinalu Fu ga stize i hvata momentum u tom trenutku njemu otpada vrh stapa potpuno zaprepascujuce, Dinga pojeo pritisak i cini mi se da nije u skorije vreme neko osvojio titulu sa ovako prosecnom igrom ALI i to treba znati iskoristiti i zato je on broj 1, Ding je generalno konkretniji i kvalitetniji igrac ali ima problema sa tim ocekivanjima i halabukom, pa on je godinama dolazio na ovaj turnir kao favorit i nije uradio prakticno nista, pre 5 godina je bio bolji igrac u polufinalu protiv Trampa ali se u jednom trenutku zaledio i dobijen mec izgubio a sada je dosao prvi put u karijeri dosao na ovaj turnir kao kvalifikant i odmah finale, trebao bi on da bude sledeci koji podize pehar. U svakom slucaju cestitke za obojicu !
I onaj komentator je potpuni horor, neka mu neko objasni DA NIKO, ni Ding, niti Bingam NITI BILO KO DRUGI ne moze ni kriv ni duzan postati svetski broj 1 !!
Frapantna je kolicina gluposti koje je izgovarao i umesto da govori o mecu on prica neke potpuno nebitne stvari, slicno radi i kada prenosi tenis, STRAVA I UZAS !
Steta sto nije doslo do polufinala O Sullivan-Selby, mislim da bi to bio cudesan mec, nadam se da ce se O Sullivan malo ozbiljnije shvatiti sport sledece sezone i malo cesce igrati !

Bojan Seva

pre 7 godina

Tako je Selbi, najtakticniji igrac ovog sports, Roni je kao Barca nadmen i misli sve cu lako, zato ga je Selbi ubio taktikom pre dve godine, a sinoc Ding realno nije imao sanse, omiljeni moj igrac vec 3-4 godine

dominus

pre 7 godina

Nisam poznavalac snukera niti ga dugo pratim (5,6 godina, tako nešto). Ima tu dosta dobrih igrača, kao i onih starijih. Međutim, čitajući o istoriji snukera, tu su većinom igrači iz GBR. Nije mi baš jasno, kako svetsko prvenstvo, a mizeran broj igrača van Britanije. Ako može neki stručnjak da mi objasni. Komentar pišem sa najboljim namerama, bez omalovažavanja.

Djole

pre 7 godina

Jako mi je zao Dinga. Covjek je odradio ogroman posao, kao 17 na svijetu morao je da igra 3 meca kvalifikacija, ukupno 7. Kina je cekala prvu titulu sampiona svijeta svog najboljeg snukerasa svih vremena.. Bio je pod ogromnim pritiskom... Steta. Nadam se da ce mu sada biti makar malo lakse, posto je prvi Kinez u finalu ikada.. Sa druge strane, Selbi koliko god meni bio iritantan, trenutno je bez premca najbolji. Covjek za kojeg mnogi kazu da igra dosadan snuker, je po mom misljenju potpuno kompletan igrac. Napadacki igra odlicno, defanzivno jos bolje ( najbolje na svijetu ), mentalno je najjci na turu. Svaka mu cast, zasluzio je. Na neki nacin, pravda je zadovoljena, jer da je izgubio Bingam bi bio prvi na svijetu, a kao sampion ove god. ispao je u prvom kolu.

увек контра

pre 7 godina

Иако и мени понекад заcмета пауза коју прави између удараца, опет ми је омиљени играч :-) Мени је драго да cе појавио неко cа таквим cтилом јер ја уживам у тактичким надмудривањима и покушајима да cе противнику оcтави што тежа позиција. То cматрам правим cнукером јер cви они cа добрим раcпоредом црвених, могу "cве" да убаце. Штета што је Динг подлегао притиcку у првој cеcији, могло је и резултатcки да буде неизвеcније. Надам cе да ће и он оcвојити некада титулу јер је дефинитивно заcлужује.
Још једном, браво Cелби и cамо јако (иако cигурно не читаш б92)!
Поздрав за редакцију, cледећи пут би ипак могли да иcпратите cветcко од почетка, ове године је прво коло било нарочито занимљиво.

maxim

pre 7 godina

Sto neko rece Slowby! :))) Covek stvarno uziva u otezanju frejmova. Sistem je da se prvo udavi protivnik. Gledao sam njegov mec protiv Marca Fua i mogu kazati da je imao vise srece u vaznim trenutcima. Izvukao sam zakljucak da kad bi Roni trosio bar 10 sekundi vise za neke udarce kao sto ostali rade da bi imao barem 4-5 titula vise.

Sad-am

pre 7 godina

Sjajni Selbi. Osvojio je svoju drugu titulu prvaka sveta bas kao sto je prognozirano pre pocetka turnira. Maestralno polufinale, finale nesto slabijeg kvaliteta jer je Ding bio van meca celo vreme.

nexus

pre 7 godina

Bravo! Veliki majstor, pre svega pametne, taktične igre, što snuker u suštini i jeste.
Bilo je neizvesno pogotovo u drugoj i trećoj sesiji, nervirao sam se, ali važno je da je titula tu. :-) Sve u svemu svemu odlična 2 finalna dana i lepo veče za Lester. Istorijsko za taj gradić.

Mare,NS

pre 7 godina

U prvoj recenici je sve objasnjeno.
Kada igraju ovakvi majstori,6:0 na samom pocetku je nedostizan rezultat.
Sest frejmova fore ne moze dati ni Roni,maestru kakav je Selbi.
Moram priznati da me Ding iznenadio,odbijajuci da se preda,jer u poslednje vreme nije blistao.
Time je doprineo da ovo finale bude na vrhunskom nivou.
Kao ljubitelj `obicnog` bilijara(8-ice),koji ume da odigra poneku partiju sa drugarima,zaprepascen sam neverovatnom igrom,koju su prikazala ova dvojica i genijalnim potezima.
Bilo je uzivanje to gledati.
Ovakav dan,sumnjam da ce Lester ikad docekati!
I `lisice` i Selbi uzese titulu!
Svaka cast,zasluzeno!

Toni Jakić

pre 7 godina

Frajer na Eurosport-u sve četiri sesije priča apsolutno istu priču, koja je apsolutno nebitna. Ubio me u pojam. Svaka čast Selby, mada sam navijao za Dinga

xXx

pre 7 godina

Prvaci su i u kosarci, i cini mi se da ragbisti Lestera igraju finale Lige sampiona (nisam siguran kako se zove takmicenje, ali je ekvivalent fudbalskoj LS)

dd

pre 7 godina

nema vremenskog ogranicenja za odigravanje poteza snuker je takticka igra i imas pravo da razmisljas sta da odigras koliko hoces dok protivnik sedi u stolici i pijucka vodu.....selby je majstor defanzivne igre i umrtvi protivnika i na to ima apsolutno pravo jer pravila igre mu to dozvoljavaju,nije ovo sah pa da imate ogranicenje i akumulaciju vremena odigravanje svog poteza,potpuno zasluzeno je osvojio jer je u odlucujucim trenucima odigrao najbolje od svih i to je odlika mentalno jakih sportista kao sto je na primer nas Nole koji retko kada izgube glavu i samopouzdanje

Bojan KG

pre 7 godina

Iskreno nisam navijač Selbija ali prateći ovu igru preko 20 godina mogu da kažem sa sigurnošću da je jedan od najboljih taktičkih igrača koje sam gledao uz Džona Higinsa a sigurno i igrač koji je verovatno najveći borac što pokazuje 15. partija kada je jurio dva snukera Dinga i na kraju ipak izgubio partiju. Meč je odlučen na samom početku kada se Ding jednostavno preplašio i imao mizernih 81 % uspešnosti šuta a vratiti se nakon 6 partija zaostatka protiv bilo koga a kamoli Marka je veoma veoma teško pogotovo imajući u vidu da je ovo njegovo treće finale SP. Žao mi je Ronija i Higinsa, ipak se Mark ne može meriti sa njima kad igraju kako umeju. I na kraju da poželim sve najbolje u daljem životu velikom majstoru Stivu Dejvisu koji se zvanično povukao. Kapa dole majstore.

djaj

pre 7 godina

A ovaj Ding svaki safety kao da je rukom priljubi uz martinelu,neverovatno.
Cestitke Selbiju i naravno Vardiju,Marezu,Hutu,Morganu,Ranijeriju....

Kako drugacije

pre 7 godina

Nisam poznavalac snukera niti ga dugo pratim (5,6 godina, tako nešto). Ima tu dosta dobrih igrača, kao i onih starijih. Međutim, čitajući o istoriji snukera, tu su većinom igrači iz GBR. Nije mi baš jasno, kako svetsko prvenstvo, a mizeran broj igrača van Britanije. Ako može neki stručnjak da mi objasni. Komentar pišem sa najboljim namerama, bez omalovažavanja.
(dominus, 03. maj 2016 08:48)

Vrlo prosto...
Britanci su ga izmislili u Indiji dok je bila pod njima u 19.veku. Tek pocetkom 21.veka ulazi ozbiljniji novac u snuker - uglavnom zahvaljujuci Azijatima i ima ih sad vec mnogo na turu(dvojica u polufinalu ove godine)!
Naravno, treba istaci i da gotovo svaka Opstina u Britaniji ima snooker klub (kao kafici kod nas), pa otuda objasnjenje zasto je odande najveci broj talentovanih igraca.

Mane

pre 7 godina

@verka
Ne shvatam kakav vi to snuker volite, zar vam se svodi na besomučne pokušaje da se ubaci što teža kugla u rupu? "Defanzivna" igra je ono što je za mene čar snukera, i zbog čega uživam, i zbog čega ću pamtiti ovaj meč godinama, kao i polufinale, kao i prošlogodišnje finale (zadnjih par frejmova). Inače, ne dopada mi se Selbi kao osoba, navijao sam za Dinga iz sveg srca, ali Selbi je ipak pravi maestro.
@dominus
Svetsko je prvenstvo zato što igraju najbolji igrači celog sveta. Šta tu nije jasno? Istina je da su skoro svi iz Britanije ili Kine, ali to opet ne poništava činjenicu da su najbolji na svetu. Svima je omogućeno da se takmiče (u kvalifikacijama je bio po jedan Bugarin i Poljak), a to što je kvalitet na strani igrača iz par zemalja nije njihov problem. Slično kao sa vaterpolom, ex-YU, Mađarska i još par zemalja dele medalje, ali to ne umanjuje činjenicu da su najbolji na svetu jer svi ostali imaju jednaku šansu da ih ugroze, ali ne umeju.