Petak, 27.06.2003.

09:13

"Popović od Mitrovića zahtevao napade na Matića i B92"

Izvor: B92

"Popoviæ od Mitroviæa zahtevao napade na Matiæa i B92" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Plikuscht

pre 21 godinu

A da li je ikome palo na pamet da to mozda nije tacno? Ili smo iz faze srece o sopstvenoj visokoj samosvesti kako znamo da CNN i ameri generalno su veoma skloni laganju ili barem izvrtanju istine (primer bombardovanja '99) odjednom poceli da pijemo sve sta nam se prospe...? Da li je ikome palo na pamet da Montgomeri mozda laze? Ili barem malkice izvrce istinu? Mozak funkcionise?

VA

pre 21 godinu

Prvo: Ne bi Popovic mogao sve to da radi da nije imao i da sada nema ledja. Drugo: Ovo sve samo govori o Pinku kao mediju (potrcko bilo koje vlasti, sutra kad neko drugi dodje na vlast svirace drugu pesmu, vec koja tada bude bila hit). Trece: Govori i o predstavniku vlasti i o ljudima u samoj vladi/vlasti a da ne govorim DS stranci ako im takvi likovi predstavljuju stranku (druge stranke nisu nista bolje da se razumemo). Ovo treba da bude poruka glasacima da nam valjda takvi ne trebaju nije vazno u kojoj su stranci, nama valjda treba neko ko ce da radi samo svoj posao, za sta je i biran i da ce ga raditi savesno i pozrtvovano za dobrobit cele drzave i drustva. Ako takvi ljudi ne dodju na vlast u Srbiji, nema od nas nista!

Kaja

pre 21 godinu

Kako to ambasador SAD, Montgomeri stiti list koji je desnicarski i koji svojim pisanjem najcesce uzima u zastitu haske osuđenike. Da li se indukcijom izvodi zakljucak da gospodin ambasador ima nesto protiv Haga? Ne verujem da je to politika zvanične Amerike.

marcel prust

pre 21 godinu

ne bih da unosim provokativne elemente u ovu diskusiju o tome da li bezakonju vlasti u medijskoj sferi sme da se podvikne (montgomeri), kad vec nema zakona koji bi to regulisali na nacin dostojan civilizacije, ali ipak moram ponesto da dodam.
da, draga braca srbi, nas jaz od modernog sveta - evrope, amerike, koga god ko vam se vise svidja, a ja cu biti slobodan da ovde dodam i niz zemalja kandidata za EU koje cesto smatramo mnogo gorim od nas, dakle turske, rumunije, bugarske a ostale ex-gvozdena zavesa da ne pominjem, svakim danom je sve veci. razlog za to je nasa neverovatna usiljenost i prepotencija kojom izbegavamo da u nas zivot uvedemo jasne vrednosti - red, moral, zakon, sistem.
jedini nacin da se jednom divljem i primitivnom narodu te vrednosti nametnu jeste sila, i mozemo samo da zalimo sto je istorijska sansa koju su srbi imali da se dovedu u red - propustena. mislim na kraj NATO bombardovanja koji je za nas bio najgori moguci - rat smo izgubili, a kapitulaciju nismo platili uobicajenom zrtvom kada se jedan rat izgubi - stranom okupacijom.
jedino je americka vojna sila mogla u srbiji da uspostavi obrise civilizovanog drustva, u kome ce se postovati red i zakon. srbi to nisu sposobni sami, jer su vekovi anti-civilizacijskog razvoja od nas napravili narod koji se krece u pogresnom smeru.
gospodine montgomeri, od vas ocekujem vise aktivnosti u zavodjenju reda u ovoj balkanskoj krcmi, u kojoj se svetla povremeno pale i gase, ali generalno vlada dosta gusta tama. ne obazirite se na to sto vas neki smatraju serifom, jer je to najveci kompliment koji mozete dobiti.
OKUPACIJA ODMAH!

asterix

pre 21 godinu

Stvarno smo banana drzava. Pa strani ambasadori su nam upuceni i u novinarska koskanja. Mozda bolje i nismo zasluzili nego da budemo protektorat. Znaci treba jedan stranac da nam kaze da je ovo sve organizovao izvesni Beba. Pa to su znali i vrapci na grani, ali niko nije smeo da kaze da ne bi uvredio "reformske" snage. Kad smo vec kod reformi, kad ce da pocnu??
Dajte bre izbore da se rascisti ova buvlja pijaca.

Marko

pre 21 godinu

Pa iskreno, ja ovaj ceo slucaj ne vidim bas kao mesanje u unutarpoliticka pitanja, vec kao borbu za slobodu medija. Ako to tako gledate, onda to nije ni prvi ni poslednji put da se americka ambasada oglasila po tom pitanju i samim tim ne vidim nista lose u tome. Vise mi, na primer, smeta pritisak EU povodom odnosa Srbije i Crne Gore gde se predstavnik EU (mislim da se zove Beret) mesa mnogo vise nego Montgomeri.

Malo objasnjenje

pre 21 godinu

Komentatori koji izjavu ambasadora Montgomerija tumace u svetlu "mesanja u unutrasnje odnose" su malo "pobrkali loncice".

Beba Popovic je tuzio NIN zbog podatka koji je objavljen bez navodjenja izvora. NIN je zatim pozvao Montomerija da posvedoci i on je posvedocio da je iznet podatak tacan. Smisao svega ovoga je da se NIN odbrani na sudu, a ne nekakvog mesanje u unutrasnje stvari i sl. teorije zavere. Dakle ne radi se o mesanju u unutrasnje poslove, vec o iznosenju jednostavnih cinjenica.

Miloš

pre 21 godinu

Nezavisna štampa uopšte nije štampa koja je savršeno objektivna, nego ona koja je nezavisna kako joj ime govori. Pa setite se kako su izgledale novine u Francuskoj pred drugi krug predsedničkih izbora, kada je ogromnim slovima na svim naslovnim stranama stajalo "Oui, Chirac" i slično. A opet, to ne znači da ta štampa nije nezavisna, nego da ima stav. I naravno, ne znači da ne može da pogreši i da uvek piše istinu.

Isto tako ovde imamo dva problema. NIN jeste nezavisna novina, ali ima jasno izražen stav. Ja se sećam recimo jednog očiglednog primera, članka Milovana Glišića, koji je danas ambasador sa DSS-ove liste u Kanberi, Australija. Taj članak, objavljen pred predsedničke izbore ovde, imao je veoma jasnu poruku - citiram - da je Koštunica jedini pravi predsednički kandidat. Ostatak članka svodio se na veličanje tog kandidata i na nekoliko loših reči o ostalima. Uz svo poštovanje gospodinu Glišiću koga cenim kao novinara, kao i prema NIN-u, listu sa dobrom tradicijom - ne mora da znači da je to bio jedan izbalansirani, istinit tekst. To je bio stav jednog čoveka. I opet, to ne znači da je taj list pod kontrolom DSS jer piše lepo o Koštunici.

Analogno tome, ako imamo medije koji pišu pozitivno o vlasti, ne znači da oni nisu nezavisni i nije merilo nezavisnosti količina napada na aktuelnu vladu. Ovde mnogi komentatori kažu kako je B92 sada na niskim granama jer ne znam kako piše o vladi, a ranije ju je kritikovao. Pa znate šta, ja mislim da ima mnogo više mesta kritici vlade Mirka Marjanovića, nego ove Zorana Živkovića - i pre njega Zorana Đinđića. I naravno da nije u redu da se izmišljaju afere i da govori o nevažnim stvarima samo da bi neko ispirao usta vladom bilo koje zemlje, kao što mnoge novine to rade. To su te afere, još fali da se pojave neke ljubavnice i slično. Dajte da pričamo o ozbiljnim stvarima...

jefimija

pre 21 godinu

Nikada nisam volela ni postovala ni gledala Tv Pink, mada vise nije ni B92 kao nekad. Negde ste se presaltali, niste oni iz devedesetih.

skcns@neobee.net

pre 21 godinu

Sta sad! Radio difuzni savet sam da se raspusti a v.d predsednica sa sve Ivanom Andricem da podnese ostavku. Da nije uzasno bilo bi zabavno.

nsv

pre 21 godinu

Zivimo u zemlji u kojoj izvesni BEBA zavodi red u medijima tako sto pujda usijane glave da napadaju ljude, a kad nema koga to radi i sam. A kada javnost sazna za to, on bez stida i srama podnosi krivicne prijave. Pa gde je tu moral? I takav covek sedi u Vladi?

Goran M.

pre 21 godinu

“Đinđić mi je objasnio da je lično razgovarao o tome s Mitrovićem i da mu je on potvrdio da su pozivi dolazili od Popovića i da je Mitrović pretpostavljao da premijer zna za te pozive. Đinđić je rekao Mitroviću da on ništa o tome nije znao i da sa tim napadima treba prestati..."
Zar vec ove 2 recenice nisu dovoljne da se dodje do zakljucka o kakvim se ljudima radi u slucaju Popovica i Mitrovica! A mi mislili da smo se 5. Oktobra rijesili Hadzi-Antica, Ivana Markovica itd.itd. Kakva zabluda!!! Ovoga ako demokrati ne najure podhitno, odmah gube glasace i izbore! Eto jos jednog dobrog razloga da se zbog komesara tipa Popovica glasa za G17+.

karla

pre 21 godinu

Prema Bečkoj konvenciji strani ambasadori se nemaju pravo mešati u unutarpolitička pitanja zemlje u kojoj su u službi. Vlada Srbije bi trebala reagovati: uputiti protestno pismo State Departmentu. Lako je sada tvrditi što je govorio Đinđić dok je bio živ. Ko će to sada dokazati? Možda su se novinar Nina i Montgomery uhvatili za ruke, seli za drveni okrugli stol i prizvali duh Zorana Đinđića, koji im je potvrdio svoja saznanja o Bebi Popoviću. Gde je onaj stari B92 koji se nije trebao skrivati iza tustih američkih birokrata? Toliko o nezavisnom novinarstvu

S. Lonchar

pre 21 godinu

~ Da pochnem komentar sa vicem: Jedan momak se hvali svom prijatelju kako je ishao u lov na lavove. "Odjedanput suochio sam se sa lavom u chetiri oka. Odluchim se na beg, pochnem da bezim... Lav me juri... Ja bezim ispred njega...bezim". Prijatelj ga prekide: "Kako si mogao toliko da bezish ispred lava? Zar te nije stigao?" Na to ce hvalisavac: "Za koga ti bre navijash - za mene ili za lava?"
~ U gornjoj vesti, ja navijam za Verana i Montgomerija, uopshteno recheno. To recheno, ipak mi neke stvari nisu jasne.
~ Naprimer - koliko se ambasador jedne strane zemlje (u ovom sluchaju moje Amerike) direktno mesha u svakidashnju politiku Srbije, ko koga napada u novinama i TV, ko kome preti, ko da se ukloni!!! On preslishava Djindjica i vidi se da je intervenisao sa rezultatom - Beba uklonjen. Da ponovim, ja navijam da se Beba ukloni, ali bih voleo da je to Srpska ideja, ne Americhka, da je smenjen zakonskim, javnim putem, umesto zakulisnom, tajnom intervencijom. Oni koji misle da takva politika koristi Americi se jako varaju. A da i ne pominjemo koliko takva Americhka politika koristi Djindjicu i bilo kom drugom na njegovom mestu.
~ Moj najveci problem sa pokojnim Djindjicem, je bio njegov zivotni stav da cilj opravdava sredstva ("Ako ti je do morala idi u crkvu"). Ne moze se daleko odgurati sa takvom filozofijom zivota. Uzmimo recimo gornji primer vesti, vezan za B92. Djindjic rekao Montgomeriju, da je Beba SAM BIO U POZADINI NAPADA NA VERANA: Beba je STALNO nalagao Mitrovicu da Pink vrshi napade na Verana lichno. Mitrovic MISLIO da je Djindjic iza toga. Montgomeri intervenishe. Beba odlazi za privremeno (NIJE UKLONJEN). Moj zakljuchak: Beba i Mitrovic nisu mogli da vode takve, svima vidljive napade na B92, MESECIMA (i mi smo ovde komentarisali), a da Djindjic nema veze sa tim. Pa zbog chega je Pink napadao B92? Ja sam ubedjen da se to sve deshavalo zato shto je B92 bio NEUTRALAN u dvoboju Djindjic-Koshtunica i shto je propushtao komentare poput ovih koje ja pishem. Za mene je nezamislivo da je Djindjic bio neobaveshteni posmatrach u svemu tome. Chinjenica kako se Beba povukao, umesto da je smenjen, potvrdjuje moje uverenje.

vrum

pre 21 godinu

Bas lepo ,fino&krasno.Ovaj amer me podseca na Kostunicu,kasni ko i doticni.Sta stoji iza ovoga ?Verujem da nije odluka o neizrucenju.Mada heheh sve je sumnjivo u drzavi Srbiji.

Zoks

pre 21 godinu

Beba se najvazniji predstavnik DS za saradnju sa novobogatasima. Za sada ide dobro DS-u imaju vlast, novac , novi vozni park, medije, ali privreda ne radi. Nema ulaska u EU bez dobre privrede, tako da ce ova kampanja oko ulaska u EU za mesec ili dva biti jasna svakom gradjaninu i to ce biti kraj DS-a i satelita. Beba ce se vratiti svojoj Cipiti. Za sada se samo smese Labus i Voja, jer Beba radi za sebe i njih.

Paranoik

pre 21 godinu

Djindjic je bio "sklonio " Bebu zbog ociglednog samostalnog, ali i loseg rada, a ovaj se vratio na velika vrata posle Djindjiceve smrti.
Pri tome je Beba u dilu sa Z. Mitrovicem, istaknutim clanom JUL-a i bivsih "patriotskih snaga".
Zasto mi je ta prica logicna?

Pavle

pre 21 godinu

Sada nema Djindjica, a ja ne verujem da Zivkovic ili bilo ko drugi u DS ima taj autoritet da obuzda Popovica. Mislim da ce on na kraju i doci glave DS-u, jer nacin na koji se vodi propaganda u korist DS-a (ne samo sada, nego i za vreme Djindjica, posebno u vreme izbora za predsednika) i izbor medija su veoma kontraproduktivni i u mnogome cak i prevazilaze ono sto se desavalo za vreme Milosevica.
Ako se neko pita, zar im nije bolje da eliminisu jednog coveka za dobrobit stranke, jer taj vuce mnogo negativnih osecanja prema stranci, treba da se u stvari zapita ko je taj koji je u stanju da eliminise nekoga...

ivan

pre 21 godinu

Bas fini neki ljudi.
Nista siroma niko ne zna i sve to neko drugi nije bio dobar. Jedino sto to predstavljaju da rade u moje (nase) ime. A to im niko nije odobrio.
No pasaran.

ivan

pre 21 godinu

Bas fini neki ljudi.
Nista siroma niko ne zna i sve to neko drugi nije bio dobar. Jedino sto to predstavljaju da rade u moje (nase) ime. A to im niko nije odobrio.
No pasaran.

Pavle

pre 21 godinu

Sada nema Djindjica, a ja ne verujem da Zivkovic ili bilo ko drugi u DS ima taj autoritet da obuzda Popovica. Mislim da ce on na kraju i doci glave DS-u, jer nacin na koji se vodi propaganda u korist DS-a (ne samo sada, nego i za vreme Djindjica, posebno u vreme izbora za predsednika) i izbor medija su veoma kontraproduktivni i u mnogome cak i prevazilaze ono sto se desavalo za vreme Milosevica.
Ako se neko pita, zar im nije bolje da eliminisu jednog coveka za dobrobit stranke, jer taj vuce mnogo negativnih osecanja prema stranci, treba da se u stvari zapita ko je taj koji je u stanju da eliminise nekoga...

Paranoik

pre 21 godinu

Djindjic je bio "sklonio " Bebu zbog ociglednog samostalnog, ali i loseg rada, a ovaj se vratio na velika vrata posle Djindjiceve smrti.
Pri tome je Beba u dilu sa Z. Mitrovicem, istaknutim clanom JUL-a i bivsih "patriotskih snaga".
Zasto mi je ta prica logicna?

Zoks

pre 21 godinu

Beba se najvazniji predstavnik DS za saradnju sa novobogatasima. Za sada ide dobro DS-u imaju vlast, novac , novi vozni park, medije, ali privreda ne radi. Nema ulaska u EU bez dobre privrede, tako da ce ova kampanja oko ulaska u EU za mesec ili dva biti jasna svakom gradjaninu i to ce biti kraj DS-a i satelita. Beba ce se vratiti svojoj Cipiti. Za sada se samo smese Labus i Voja, jer Beba radi za sebe i njih.

vrum

pre 21 godinu

Bas lepo ,fino&krasno.Ovaj amer me podseca na Kostunicu,kasni ko i doticni.Sta stoji iza ovoga ?Verujem da nije odluka o neizrucenju.Mada heheh sve je sumnjivo u drzavi Srbiji.

S. Lonchar

pre 21 godinu

~ Da pochnem komentar sa vicem: Jedan momak se hvali svom prijatelju kako je ishao u lov na lavove. "Odjedanput suochio sam se sa lavom u chetiri oka. Odluchim se na beg, pochnem da bezim... Lav me juri... Ja bezim ispred njega...bezim". Prijatelj ga prekide: "Kako si mogao toliko da bezish ispred lava? Zar te nije stigao?" Na to ce hvalisavac: "Za koga ti bre navijash - za mene ili za lava?"
~ U gornjoj vesti, ja navijam za Verana i Montgomerija, uopshteno recheno. To recheno, ipak mi neke stvari nisu jasne.
~ Naprimer - koliko se ambasador jedne strane zemlje (u ovom sluchaju moje Amerike) direktno mesha u svakidashnju politiku Srbije, ko koga napada u novinama i TV, ko kome preti, ko da se ukloni!!! On preslishava Djindjica i vidi se da je intervenisao sa rezultatom - Beba uklonjen. Da ponovim, ja navijam da se Beba ukloni, ali bih voleo da je to Srpska ideja, ne Americhka, da je smenjen zakonskim, javnim putem, umesto zakulisnom, tajnom intervencijom. Oni koji misle da takva politika koristi Americi se jako varaju. A da i ne pominjemo koliko takva Americhka politika koristi Djindjicu i bilo kom drugom na njegovom mestu.
~ Moj najveci problem sa pokojnim Djindjicem, je bio njegov zivotni stav da cilj opravdava sredstva ("Ako ti je do morala idi u crkvu"). Ne moze se daleko odgurati sa takvom filozofijom zivota. Uzmimo recimo gornji primer vesti, vezan za B92. Djindjic rekao Montgomeriju, da je Beba SAM BIO U POZADINI NAPADA NA VERANA: Beba je STALNO nalagao Mitrovicu da Pink vrshi napade na Verana lichno. Mitrovic MISLIO da je Djindjic iza toga. Montgomeri intervenishe. Beba odlazi za privremeno (NIJE UKLONJEN). Moj zakljuchak: Beba i Mitrovic nisu mogli da vode takve, svima vidljive napade na B92, MESECIMA (i mi smo ovde komentarisali), a da Djindjic nema veze sa tim. Pa zbog chega je Pink napadao B92? Ja sam ubedjen da se to sve deshavalo zato shto je B92 bio NEUTRALAN u dvoboju Djindjic-Koshtunica i shto je propushtao komentare poput ovih koje ja pishem. Za mene je nezamislivo da je Djindjic bio neobaveshteni posmatrach u svemu tome. Chinjenica kako se Beba povukao, umesto da je smenjen, potvrdjuje moje uverenje.

Goran M.

pre 21 godinu

“Đinđić mi je objasnio da je lično razgovarao o tome s Mitrovićem i da mu je on potvrdio da su pozivi dolazili od Popovića i da je Mitrović pretpostavljao da premijer zna za te pozive. Đinđić je rekao Mitroviću da on ništa o tome nije znao i da sa tim napadima treba prestati..."
Zar vec ove 2 recenice nisu dovoljne da se dodje do zakljucka o kakvim se ljudima radi u slucaju Popovica i Mitrovica! A mi mislili da smo se 5. Oktobra rijesili Hadzi-Antica, Ivana Markovica itd.itd. Kakva zabluda!!! Ovoga ako demokrati ne najure podhitno, odmah gube glasace i izbore! Eto jos jednog dobrog razloga da se zbog komesara tipa Popovica glasa za G17+.

karla

pre 21 godinu

Prema Bečkoj konvenciji strani ambasadori se nemaju pravo mešati u unutarpolitička pitanja zemlje u kojoj su u službi. Vlada Srbije bi trebala reagovati: uputiti protestno pismo State Departmentu. Lako je sada tvrditi što je govorio Đinđić dok je bio živ. Ko će to sada dokazati? Možda su se novinar Nina i Montgomery uhvatili za ruke, seli za drveni okrugli stol i prizvali duh Zorana Đinđića, koji im je potvrdio svoja saznanja o Bebi Popoviću. Gde je onaj stari B92 koji se nije trebao skrivati iza tustih američkih birokrata? Toliko o nezavisnom novinarstvu

nsv

pre 21 godinu

Zivimo u zemlji u kojoj izvesni BEBA zavodi red u medijima tako sto pujda usijane glave da napadaju ljude, a kad nema koga to radi i sam. A kada javnost sazna za to, on bez stida i srama podnosi krivicne prijave. Pa gde je tu moral? I takav covek sedi u Vladi?

skcns@neobee.net

pre 21 godinu

Sta sad! Radio difuzni savet sam da se raspusti a v.d predsednica sa sve Ivanom Andricem da podnese ostavku. Da nije uzasno bilo bi zabavno.

jefimija

pre 21 godinu

Nikada nisam volela ni postovala ni gledala Tv Pink, mada vise nije ni B92 kao nekad. Negde ste se presaltali, niste oni iz devedesetih.

Malo objasnjenje

pre 21 godinu

Komentatori koji izjavu ambasadora Montgomerija tumace u svetlu "mesanja u unutrasnje odnose" su malo "pobrkali loncice".

Beba Popovic je tuzio NIN zbog podatka koji je objavljen bez navodjenja izvora. NIN je zatim pozvao Montomerija da posvedoci i on je posvedocio da je iznet podatak tacan. Smisao svega ovoga je da se NIN odbrani na sudu, a ne nekakvog mesanje u unutrasnje stvari i sl. teorije zavere. Dakle ne radi se o mesanju u unutrasnje poslove, vec o iznosenju jednostavnih cinjenica.

Miloš

pre 21 godinu

Nezavisna štampa uopšte nije štampa koja je savršeno objektivna, nego ona koja je nezavisna kako joj ime govori. Pa setite se kako su izgledale novine u Francuskoj pred drugi krug predsedničkih izbora, kada je ogromnim slovima na svim naslovnim stranama stajalo "Oui, Chirac" i slično. A opet, to ne znači da ta štampa nije nezavisna, nego da ima stav. I naravno, ne znači da ne može da pogreši i da uvek piše istinu.

Isto tako ovde imamo dva problema. NIN jeste nezavisna novina, ali ima jasno izražen stav. Ja se sećam recimo jednog očiglednog primera, članka Milovana Glišića, koji je danas ambasador sa DSS-ove liste u Kanberi, Australija. Taj članak, objavljen pred predsedničke izbore ovde, imao je veoma jasnu poruku - citiram - da je Koštunica jedini pravi predsednički kandidat. Ostatak članka svodio se na veličanje tog kandidata i na nekoliko loših reči o ostalima. Uz svo poštovanje gospodinu Glišiću koga cenim kao novinara, kao i prema NIN-u, listu sa dobrom tradicijom - ne mora da znači da je to bio jedan izbalansirani, istinit tekst. To je bio stav jednog čoveka. I opet, to ne znači da je taj list pod kontrolom DSS jer piše lepo o Koštunici.

Analogno tome, ako imamo medije koji pišu pozitivno o vlasti, ne znači da oni nisu nezavisni i nije merilo nezavisnosti količina napada na aktuelnu vladu. Ovde mnogi komentatori kažu kako je B92 sada na niskim granama jer ne znam kako piše o vladi, a ranije ju je kritikovao. Pa znate šta, ja mislim da ima mnogo više mesta kritici vlade Mirka Marjanovića, nego ove Zorana Živkovića - i pre njega Zorana Đinđića. I naravno da nije u redu da se izmišljaju afere i da govori o nevažnim stvarima samo da bi neko ispirao usta vladom bilo koje zemlje, kao što mnoge novine to rade. To su te afere, još fali da se pojave neke ljubavnice i slično. Dajte da pričamo o ozbiljnim stvarima...

Marko

pre 21 godinu

Pa iskreno, ja ovaj ceo slucaj ne vidim bas kao mesanje u unutarpoliticka pitanja, vec kao borbu za slobodu medija. Ako to tako gledate, onda to nije ni prvi ni poslednji put da se americka ambasada oglasila po tom pitanju i samim tim ne vidim nista lose u tome. Vise mi, na primer, smeta pritisak EU povodom odnosa Srbije i Crne Gore gde se predstavnik EU (mislim da se zove Beret) mesa mnogo vise nego Montgomeri.

asterix

pre 21 godinu

Stvarno smo banana drzava. Pa strani ambasadori su nam upuceni i u novinarska koskanja. Mozda bolje i nismo zasluzili nego da budemo protektorat. Znaci treba jedan stranac da nam kaze da je ovo sve organizovao izvesni Beba. Pa to su znali i vrapci na grani, ali niko nije smeo da kaze da ne bi uvredio "reformske" snage. Kad smo vec kod reformi, kad ce da pocnu??
Dajte bre izbore da se rascisti ova buvlja pijaca.

Kaja

pre 21 godinu

Kako to ambasador SAD, Montgomeri stiti list koji je desnicarski i koji svojim pisanjem najcesce uzima u zastitu haske osuđenike. Da li se indukcijom izvodi zakljucak da gospodin ambasador ima nesto protiv Haga? Ne verujem da je to politika zvanične Amerike.

VA

pre 21 godinu

Prvo: Ne bi Popovic mogao sve to da radi da nije imao i da sada nema ledja. Drugo: Ovo sve samo govori o Pinku kao mediju (potrcko bilo koje vlasti, sutra kad neko drugi dodje na vlast svirace drugu pesmu, vec koja tada bude bila hit). Trece: Govori i o predstavniku vlasti i o ljudima u samoj vladi/vlasti a da ne govorim DS stranci ako im takvi likovi predstavljuju stranku (druge stranke nisu nista bolje da se razumemo). Ovo treba da bude poruka glasacima da nam valjda takvi ne trebaju nije vazno u kojoj su stranci, nama valjda treba neko ko ce da radi samo svoj posao, za sta je i biran i da ce ga raditi savesno i pozrtvovano za dobrobit cele drzave i drustva. Ako takvi ljudi ne dodju na vlast u Srbiji, nema od nas nista!

marcel prust

pre 21 godinu

ne bih da unosim provokativne elemente u ovu diskusiju o tome da li bezakonju vlasti u medijskoj sferi sme da se podvikne (montgomeri), kad vec nema zakona koji bi to regulisali na nacin dostojan civilizacije, ali ipak moram ponesto da dodam.
da, draga braca srbi, nas jaz od modernog sveta - evrope, amerike, koga god ko vam se vise svidja, a ja cu biti slobodan da ovde dodam i niz zemalja kandidata za EU koje cesto smatramo mnogo gorim od nas, dakle turske, rumunije, bugarske a ostale ex-gvozdena zavesa da ne pominjem, svakim danom je sve veci. razlog za to je nasa neverovatna usiljenost i prepotencija kojom izbegavamo da u nas zivot uvedemo jasne vrednosti - red, moral, zakon, sistem.
jedini nacin da se jednom divljem i primitivnom narodu te vrednosti nametnu jeste sila, i mozemo samo da zalimo sto je istorijska sansa koju su srbi imali da se dovedu u red - propustena. mislim na kraj NATO bombardovanja koji je za nas bio najgori moguci - rat smo izgubili, a kapitulaciju nismo platili uobicajenom zrtvom kada se jedan rat izgubi - stranom okupacijom.
jedino je americka vojna sila mogla u srbiji da uspostavi obrise civilizovanog drustva, u kome ce se postovati red i zakon. srbi to nisu sposobni sami, jer su vekovi anti-civilizacijskog razvoja od nas napravili narod koji se krece u pogresnom smeru.
gospodine montgomeri, od vas ocekujem vise aktivnosti u zavodjenju reda u ovoj balkanskoj krcmi, u kojoj se svetla povremeno pale i gase, ali generalno vlada dosta gusta tama. ne obazirite se na to sto vas neki smatraju serifom, jer je to najveci kompliment koji mozete dobiti.
OKUPACIJA ODMAH!

Plikuscht

pre 21 godinu

A da li je ikome palo na pamet da to mozda nije tacno? Ili smo iz faze srece o sopstvenoj visokoj samosvesti kako znamo da CNN i ameri generalno su veoma skloni laganju ili barem izvrtanju istine (primer bombardovanja '99) odjednom poceli da pijemo sve sta nam se prospe...? Da li je ikome palo na pamet da Montgomeri mozda laze? Ili barem malkice izvrce istinu? Mozak funkcionise?

ivan

pre 21 godinu

Bas fini neki ljudi.
Nista siroma niko ne zna i sve to neko drugi nije bio dobar. Jedino sto to predstavljaju da rade u moje (nase) ime. A to im niko nije odobrio.
No pasaran.

Pavle

pre 21 godinu

Sada nema Djindjica, a ja ne verujem da Zivkovic ili bilo ko drugi u DS ima taj autoritet da obuzda Popovica. Mislim da ce on na kraju i doci glave DS-u, jer nacin na koji se vodi propaganda u korist DS-a (ne samo sada, nego i za vreme Djindjica, posebno u vreme izbora za predsednika) i izbor medija su veoma kontraproduktivni i u mnogome cak i prevazilaze ono sto se desavalo za vreme Milosevica.
Ako se neko pita, zar im nije bolje da eliminisu jednog coveka za dobrobit stranke, jer taj vuce mnogo negativnih osecanja prema stranci, treba da se u stvari zapita ko je taj koji je u stanju da eliminise nekoga...

Paranoik

pre 21 godinu

Djindjic je bio "sklonio " Bebu zbog ociglednog samostalnog, ali i loseg rada, a ovaj se vratio na velika vrata posle Djindjiceve smrti.
Pri tome je Beba u dilu sa Z. Mitrovicem, istaknutim clanom JUL-a i bivsih "patriotskih snaga".
Zasto mi je ta prica logicna?

Zoks

pre 21 godinu

Beba se najvazniji predstavnik DS za saradnju sa novobogatasima. Za sada ide dobro DS-u imaju vlast, novac , novi vozni park, medije, ali privreda ne radi. Nema ulaska u EU bez dobre privrede, tako da ce ova kampanja oko ulaska u EU za mesec ili dva biti jasna svakom gradjaninu i to ce biti kraj DS-a i satelita. Beba ce se vratiti svojoj Cipiti. Za sada se samo smese Labus i Voja, jer Beba radi za sebe i njih.

vrum

pre 21 godinu

Bas lepo ,fino&krasno.Ovaj amer me podseca na Kostunicu,kasni ko i doticni.Sta stoji iza ovoga ?Verujem da nije odluka o neizrucenju.Mada heheh sve je sumnjivo u drzavi Srbiji.

S. Lonchar

pre 21 godinu

~ Da pochnem komentar sa vicem: Jedan momak se hvali svom prijatelju kako je ishao u lov na lavove. "Odjedanput suochio sam se sa lavom u chetiri oka. Odluchim se na beg, pochnem da bezim... Lav me juri... Ja bezim ispred njega...bezim". Prijatelj ga prekide: "Kako si mogao toliko da bezish ispred lava? Zar te nije stigao?" Na to ce hvalisavac: "Za koga ti bre navijash - za mene ili za lava?"
~ U gornjoj vesti, ja navijam za Verana i Montgomerija, uopshteno recheno. To recheno, ipak mi neke stvari nisu jasne.
~ Naprimer - koliko se ambasador jedne strane zemlje (u ovom sluchaju moje Amerike) direktno mesha u svakidashnju politiku Srbije, ko koga napada u novinama i TV, ko kome preti, ko da se ukloni!!! On preslishava Djindjica i vidi se da je intervenisao sa rezultatom - Beba uklonjen. Da ponovim, ja navijam da se Beba ukloni, ali bih voleo da je to Srpska ideja, ne Americhka, da je smenjen zakonskim, javnim putem, umesto zakulisnom, tajnom intervencijom. Oni koji misle da takva politika koristi Americi se jako varaju. A da i ne pominjemo koliko takva Americhka politika koristi Djindjicu i bilo kom drugom na njegovom mestu.
~ Moj najveci problem sa pokojnim Djindjicem, je bio njegov zivotni stav da cilj opravdava sredstva ("Ako ti je do morala idi u crkvu"). Ne moze se daleko odgurati sa takvom filozofijom zivota. Uzmimo recimo gornji primer vesti, vezan za B92. Djindjic rekao Montgomeriju, da je Beba SAM BIO U POZADINI NAPADA NA VERANA: Beba je STALNO nalagao Mitrovicu da Pink vrshi napade na Verana lichno. Mitrovic MISLIO da je Djindjic iza toga. Montgomeri intervenishe. Beba odlazi za privremeno (NIJE UKLONJEN). Moj zakljuchak: Beba i Mitrovic nisu mogli da vode takve, svima vidljive napade na B92, MESECIMA (i mi smo ovde komentarisali), a da Djindjic nema veze sa tim. Pa zbog chega je Pink napadao B92? Ja sam ubedjen da se to sve deshavalo zato shto je B92 bio NEUTRALAN u dvoboju Djindjic-Koshtunica i shto je propushtao komentare poput ovih koje ja pishem. Za mene je nezamislivo da je Djindjic bio neobaveshteni posmatrach u svemu tome. Chinjenica kako se Beba povukao, umesto da je smenjen, potvrdjuje moje uverenje.

Goran M.

pre 21 godinu

“Đinđić mi je objasnio da je lično razgovarao o tome s Mitrovićem i da mu je on potvrdio da su pozivi dolazili od Popovića i da je Mitrović pretpostavljao da premijer zna za te pozive. Đinđić je rekao Mitroviću da on ništa o tome nije znao i da sa tim napadima treba prestati..."
Zar vec ove 2 recenice nisu dovoljne da se dodje do zakljucka o kakvim se ljudima radi u slucaju Popovica i Mitrovica! A mi mislili da smo se 5. Oktobra rijesili Hadzi-Antica, Ivana Markovica itd.itd. Kakva zabluda!!! Ovoga ako demokrati ne najure podhitno, odmah gube glasace i izbore! Eto jos jednog dobrog razloga da se zbog komesara tipa Popovica glasa za G17+.

karla

pre 21 godinu

Prema Bečkoj konvenciji strani ambasadori se nemaju pravo mešati u unutarpolitička pitanja zemlje u kojoj su u službi. Vlada Srbije bi trebala reagovati: uputiti protestno pismo State Departmentu. Lako je sada tvrditi što je govorio Đinđić dok je bio živ. Ko će to sada dokazati? Možda su se novinar Nina i Montgomery uhvatili za ruke, seli za drveni okrugli stol i prizvali duh Zorana Đinđića, koji im je potvrdio svoja saznanja o Bebi Popoviću. Gde je onaj stari B92 koji se nije trebao skrivati iza tustih američkih birokrata? Toliko o nezavisnom novinarstvu

nsv

pre 21 godinu

Zivimo u zemlji u kojoj izvesni BEBA zavodi red u medijima tako sto pujda usijane glave da napadaju ljude, a kad nema koga to radi i sam. A kada javnost sazna za to, on bez stida i srama podnosi krivicne prijave. Pa gde je tu moral? I takav covek sedi u Vladi?

skcns@neobee.net

pre 21 godinu

Sta sad! Radio difuzni savet sam da se raspusti a v.d predsednica sa sve Ivanom Andricem da podnese ostavku. Da nije uzasno bilo bi zabavno.

jefimija

pre 21 godinu

Nikada nisam volela ni postovala ni gledala Tv Pink, mada vise nije ni B92 kao nekad. Negde ste se presaltali, niste oni iz devedesetih.

Malo objasnjenje

pre 21 godinu

Komentatori koji izjavu ambasadora Montgomerija tumace u svetlu "mesanja u unutrasnje odnose" su malo "pobrkali loncice".

Beba Popovic je tuzio NIN zbog podatka koji je objavljen bez navodjenja izvora. NIN je zatim pozvao Montomerija da posvedoci i on je posvedocio da je iznet podatak tacan. Smisao svega ovoga je da se NIN odbrani na sudu, a ne nekakvog mesanje u unutrasnje stvari i sl. teorije zavere. Dakle ne radi se o mesanju u unutrasnje poslove, vec o iznosenju jednostavnih cinjenica.

Miloš

pre 21 godinu

Nezavisna štampa uopšte nije štampa koja je savršeno objektivna, nego ona koja je nezavisna kako joj ime govori. Pa setite se kako su izgledale novine u Francuskoj pred drugi krug predsedničkih izbora, kada je ogromnim slovima na svim naslovnim stranama stajalo "Oui, Chirac" i slično. A opet, to ne znači da ta štampa nije nezavisna, nego da ima stav. I naravno, ne znači da ne može da pogreši i da uvek piše istinu.

Isto tako ovde imamo dva problema. NIN jeste nezavisna novina, ali ima jasno izražen stav. Ja se sećam recimo jednog očiglednog primera, članka Milovana Glišića, koji je danas ambasador sa DSS-ove liste u Kanberi, Australija. Taj članak, objavljen pred predsedničke izbore ovde, imao je veoma jasnu poruku - citiram - da je Koštunica jedini pravi predsednički kandidat. Ostatak članka svodio se na veličanje tog kandidata i na nekoliko loših reči o ostalima. Uz svo poštovanje gospodinu Glišiću koga cenim kao novinara, kao i prema NIN-u, listu sa dobrom tradicijom - ne mora da znači da je to bio jedan izbalansirani, istinit tekst. To je bio stav jednog čoveka. I opet, to ne znači da je taj list pod kontrolom DSS jer piše lepo o Koštunici.

Analogno tome, ako imamo medije koji pišu pozitivno o vlasti, ne znači da oni nisu nezavisni i nije merilo nezavisnosti količina napada na aktuelnu vladu. Ovde mnogi komentatori kažu kako je B92 sada na niskim granama jer ne znam kako piše o vladi, a ranije ju je kritikovao. Pa znate šta, ja mislim da ima mnogo više mesta kritici vlade Mirka Marjanovića, nego ove Zorana Živkovića - i pre njega Zorana Đinđića. I naravno da nije u redu da se izmišljaju afere i da govori o nevažnim stvarima samo da bi neko ispirao usta vladom bilo koje zemlje, kao što mnoge novine to rade. To su te afere, još fali da se pojave neke ljubavnice i slično. Dajte da pričamo o ozbiljnim stvarima...

Marko

pre 21 godinu

Pa iskreno, ja ovaj ceo slucaj ne vidim bas kao mesanje u unutarpoliticka pitanja, vec kao borbu za slobodu medija. Ako to tako gledate, onda to nije ni prvi ni poslednji put da se americka ambasada oglasila po tom pitanju i samim tim ne vidim nista lose u tome. Vise mi, na primer, smeta pritisak EU povodom odnosa Srbije i Crne Gore gde se predstavnik EU (mislim da se zove Beret) mesa mnogo vise nego Montgomeri.

asterix

pre 21 godinu

Stvarno smo banana drzava. Pa strani ambasadori su nam upuceni i u novinarska koskanja. Mozda bolje i nismo zasluzili nego da budemo protektorat. Znaci treba jedan stranac da nam kaze da je ovo sve organizovao izvesni Beba. Pa to su znali i vrapci na grani, ali niko nije smeo da kaze da ne bi uvredio "reformske" snage. Kad smo vec kod reformi, kad ce da pocnu??
Dajte bre izbore da se rascisti ova buvlja pijaca.

Kaja

pre 21 godinu

Kako to ambasador SAD, Montgomeri stiti list koji je desnicarski i koji svojim pisanjem najcesce uzima u zastitu haske osuđenike. Da li se indukcijom izvodi zakljucak da gospodin ambasador ima nesto protiv Haga? Ne verujem da je to politika zvanične Amerike.

VA

pre 21 godinu

Prvo: Ne bi Popovic mogao sve to da radi da nije imao i da sada nema ledja. Drugo: Ovo sve samo govori o Pinku kao mediju (potrcko bilo koje vlasti, sutra kad neko drugi dodje na vlast svirace drugu pesmu, vec koja tada bude bila hit). Trece: Govori i o predstavniku vlasti i o ljudima u samoj vladi/vlasti a da ne govorim DS stranci ako im takvi likovi predstavljuju stranku (druge stranke nisu nista bolje da se razumemo). Ovo treba da bude poruka glasacima da nam valjda takvi ne trebaju nije vazno u kojoj su stranci, nama valjda treba neko ko ce da radi samo svoj posao, za sta je i biran i da ce ga raditi savesno i pozrtvovano za dobrobit cele drzave i drustva. Ako takvi ljudi ne dodju na vlast u Srbiji, nema od nas nista!

marcel prust

pre 21 godinu

ne bih da unosim provokativne elemente u ovu diskusiju o tome da li bezakonju vlasti u medijskoj sferi sme da se podvikne (montgomeri), kad vec nema zakona koji bi to regulisali na nacin dostojan civilizacije, ali ipak moram ponesto da dodam.
da, draga braca srbi, nas jaz od modernog sveta - evrope, amerike, koga god ko vam se vise svidja, a ja cu biti slobodan da ovde dodam i niz zemalja kandidata za EU koje cesto smatramo mnogo gorim od nas, dakle turske, rumunije, bugarske a ostale ex-gvozdena zavesa da ne pominjem, svakim danom je sve veci. razlog za to je nasa neverovatna usiljenost i prepotencija kojom izbegavamo da u nas zivot uvedemo jasne vrednosti - red, moral, zakon, sistem.
jedini nacin da se jednom divljem i primitivnom narodu te vrednosti nametnu jeste sila, i mozemo samo da zalimo sto je istorijska sansa koju su srbi imali da se dovedu u red - propustena. mislim na kraj NATO bombardovanja koji je za nas bio najgori moguci - rat smo izgubili, a kapitulaciju nismo platili uobicajenom zrtvom kada se jedan rat izgubi - stranom okupacijom.
jedino je americka vojna sila mogla u srbiji da uspostavi obrise civilizovanog drustva, u kome ce se postovati red i zakon. srbi to nisu sposobni sami, jer su vekovi anti-civilizacijskog razvoja od nas napravili narod koji se krece u pogresnom smeru.
gospodine montgomeri, od vas ocekujem vise aktivnosti u zavodjenju reda u ovoj balkanskoj krcmi, u kojoj se svetla povremeno pale i gase, ali generalno vlada dosta gusta tama. ne obazirite se na to sto vas neki smatraju serifom, jer je to najveci kompliment koji mozete dobiti.
OKUPACIJA ODMAH!

Plikuscht

pre 21 godinu

A da li je ikome palo na pamet da to mozda nije tacno? Ili smo iz faze srece o sopstvenoj visokoj samosvesti kako znamo da CNN i ameri generalno su veoma skloni laganju ili barem izvrtanju istine (primer bombardovanja '99) odjednom poceli da pijemo sve sta nam se prospe...? Da li je ikome palo na pamet da Montgomeri mozda laze? Ili barem malkice izvrce istinu? Mozak funkcionise?