Ponedeljak, 11.04.2016.

10:47

Sportage bolji od rivala na uporednom testu Auto Bilda

Izvor: B92

Sportage bolji od rivala na uporednom testu Auto Bilda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Кум Жоржо

pre 8 godina

(gagi, 12. april 2016 08:46Пријатељу,да могу дао бих ти милион плусева.Једном КIA и никад више.Која навлакуша тих њихових 7 година тзв.гаранције.

Кум Жоржо

pre 8 godina

Рекао бих по одређеним коментарима да је и КИА почела да дели сендвиче.

Gradjanin

pre 8 godina

novi sportage jemnogo ruzan spreda, dok novi hundai tucson je ruzan od pozadi...u svakom slucaju nedoreceni modeli, dok su njihovi stariji mnogo lepsi...

upravo tako

pre 8 godina

@Kiza
isti model i motor sam kupio samo su kvarovi bili drugačiji.Na 2700 km raspao mi se zamajac!!!mesec dana sam bio bez kola jer nisu imali delove na stanju(ili možda nisu ni znali da poprave).
Na 40000 imao sam problem sa remenicom radilice.Još petnaest dana bez kola.Drugi put mi nisu ni dali zamensko vozilo.
Najveća ironija je da kad sam sam ostavio kola u servisu sednem u neki razdrndani taxi Hyndai Akcent koji je prešao pola miliona bez kvara!

IMT-539

pre 8 godina

U firmi za kombi prevoz putnika imamo i veliki broj kombija raznih brendova,svi gaze u proseku godišnje 50-100 kkm. Hjundaji H-1 je dobro motorizovan,dizel mu je baš potentan, kombi je udoban (mnogo udobnije zadnje vešanje nego li reno, opel ili VW), prijatni materijali unutra (go lim se se skoro nigde ne vidi).Ali, najviše izgubljenih auto dana godišnje (pa i šlepanja i drugih pratećih troškova) ubedljivo nam imaju baš H-1. Neverovatno je koliko se to često kvari i koliko se chek engine često pali,a popravke su strašno skupe zbog skupih delova,koji se često dugo čekaju. Nije nikakvo hejtovanje, ali od njega daleko,daleko pouzdaniji je dačija kombi lodži (imamo dva komada). Bez imalo šale.
Uz to poslovno iskustvo nikada ne bih ni privatno kupio korejanca kod nas.

Hehe

pre 8 godina

@(Ejbrehem, 11. april 2016 18:35)

Vozim hyundai (ima puno mojih komentara gde ih hvalim), ali ipak da dodam, ergonomija, tj polozaj sedenja za volanom i duzi sedalni deo na sedistima je kod VW vise prilagodjen evropljanima nego kod modela azijskih proizvodjaca. Meni je to najveca zamerka kod azijata, s obzirom da sam 190cm i preko 110kg. Naravno ima izuzetaka na obe strane. Inace ovaj sportage je mnogo lepsi uzivo nego na slikama, barem meni.

gagi

pre 8 godina

Garancija od 7 god je obična prevara i navlakuša! Tvoje jedino pravo je da 7 god kod njih plaćaš nenormalno skupe servise, a kada nešto počne da lupa, škripi i prekida, e onda vidiš njihovo pavo lice! Ovo govorim iz ličnog iskustva i takvi su svi zvanični servisi kod nas. Da li znate da prednje pločice za fiat 500L koštaju 11000 din u servisu, a u radnji 2000 din! E to je garancija, i tako 7 god u slučaju KIA!

Дамир

pre 8 godina

Квалитет кије је релативан појам,мени на сиду мењач пустио део уља,у брзину није хтео,отишао неки друк лагер куплунга(у рикверц ниса ммогао осим да кола угасим),кочнице почеле да тресу ко луде на 40ккм,о мом трошку замена и криви дискови,цена одваљује,волан у лево вуче када јако кочим,стабилизатори ко луди назад одлазе ја плаћам,подизач једног прозора и радио.
Више бих волео ауто сакраћом гаранцијом а да има нормалан квалитет

zlatiborac

pre 8 godina

He, he he. Razumem Vagen frustraciju i blago provociranje. Kia je solidna ali u zadnje vrema za bolje modele ne libe se da dignu cene. Iz godine u godinu su sve jaci, kako po kvalitetu tako i po ceni. A kada cena dosegne odredjeni rang, tu su proizvodjaci sa tradiciom koji su nesto atraktivniji i pozeljniji, ukljucujuci i VW. Inace, drugar kupio Golf GTI, napucan, sva oprema, siber, koza, dupli auspuh, paljenje na dugme, navigacija, hromirane papucice, spusten, zatamnjena stakla-ludilo. Na 50 000km vec mu se drugi put upalio "check engine". Nervira se. Sitni problemi, auto star tri godine. Pita mene kako me sluze Japanci. Zena Subaru, ja Tojotu. E sinovce. Vozio sam i Nemca i Amera. Od tada vozim iskljucivo Japanca. Vrhunac ce mi biti jedan Lexus, Made in Japan, ostalo ne uzimam u razmatranje.

saša

pre 8 godina

Nista cudno...Na you tubu imate uporedni test " hot hatches" automobila, pro ceed gt,megane rs i golf gti ,gde je kia rame uz rame sa istima.

Svrsishodno

pre 8 godina

Nije lep. Da imam novca ni trenutka ne bih razmisljao o Spotigu, pored Tucsona. Ne znam koja je cena Mazda, ali ovaj Sportage je ruzniji i od stare Kuge, mada su mnogi pricali da je to nemoguce napraviti ruzniji auto.

deng! jao! ping!

pre 8 godina

@Kiza

ja vozim i30cw, benzinac, 1.4, manuelni menjac, 5 brzina, savrsen auto, nema ni k od kvara, trosi umereno, velik ko ladja (ipak cu da priznam da me boli sto nisam kupio 1.6, za tu tezinu treba jaci motor, mada ovaj moj moze da razvuce i 180 sto je sasvim ok), mislim da hyundai ima najbolji odnos cena-kvalitet za srpski dzep

Ejbrehem

pre 8 godina

Haha, sramota koliko su neki ljudi zacopani u nemačke automobile bez ikakvog objektivnog razloga. Samo želim da istaknem sledeće činjenice: uporedjivati fau ve sa tojotom, hondom, kijom, hjundaijem je skroz ok. Cena istočnog bloka niža, mehanika bolja, dizajn moderniji ali ne za svačiji ukus. Fau ve bolji kvalitet materijala u kabini, dizajn dosadan i sterilan, cena neopravdano visoka, tsi motori loši. Takodje, naveo bih da je tojota prva uvela automobile sa hibridnim sistemom u serijsku proizvodnju, dok smo svi svedoci skandala sa nameštanjem potrošnje i emisije štetnih gasova od strane fau vea. Drugo, porediti mercedes, audi, bmw sa tojotom, hondom ili kijom nije realno. Treba ih porediti sa leksusom, ledžendom i dženezisom. To je pošteno. Pozdrav

ZeleniT_34

pre 8 godina

Upravo sam video novi Sportage u Novom Sadu, ovako odokativno rekao bih da je neki srednji paket opreme, crvena metalik boja, izgleda zaista dobro.
Čekao sam da ga vidim uživo i mogu reći samo to da su fotografije jedno a utisak kada vidite auto uživo potpuno drugo.Ukusi su razliciti ali mislim da niko nece ostati ravnodušan.
Pozdrav...

gradinar

pre 8 godina

I meni je dizajn u početku bio čudan, ali kad sam ga video u crvenoj boji, baš mi se svideo, i sve mi lepše izgleda što duže gledam. Nije bezveze dobio nagradu za dizajn.
Ono što mi se ne sviđa je mali klirens - 165mm (za evropsko tržište), što govori da je to auto samo za fine puteve. Smatram da krosover ipak treba da bude malo sposobniji. Npr. Nisan X trail i Mazda CX5 imaju klirens 210mm.
Drugo, ovo nije nimalo jeftino...

markoni

pre 8 godina

Kolika isfrustriranost qvazi ljubitelja Koreanaca koji pritom cak ni nemaju isti nego se hvataju za koje kakve testove.Kupite ljudi,uzivajte i pustite druge da voze sta zele.

zvezdan

pre 8 godina

Sportage je najbolji auto, mislim da mi treba da doprinesemo razvoju juznokorejske i slovacke privrede, kao i slovenacke sa trgovackom marzom. Pored toga, ne sumnjam da je nemacka privreda preko tekuceg racuna Auto bild-a, profitirala ovim objektivnim testom. Ko je bio dovoljno inteligentan i vredan da ustedi 30-ak hiljada eur, ionako nece da investira u ovo. Jedino ako je nasledio novac:)

Ne vozim tojotu, ali pretera ga

pre 8 godina

@...Dotle, Toyota je toliko usr*la nerazvijanjem motora, da su prinuđeni da kupuju benzince od Mazde, a dizele od BMW-a....
Za te dizele BMW je dobio hibridnu tehnologiju koju nemačka pamet nije mogla da napravi,evo već 100 godina.

Lazar Bojanić

pre 8 godina

eto amerikanci misle sve drugačije ...

prema http://www.caranddriver.com/mazda/cx-5 mazda je prva , tucson 3. a KIA tek 11.

sve je to igra ...

ja vozim svoju 2. Mazdu i ako pređem na SUV tip vozila Mazda će svakako biti moj izbor i to čak bolje da je malo stariji model da odleži sve dečije bolesti ...

Kiza

pre 8 godina

Uzeo sam ix35 2.0 onaj jači dizel 184 ks automatik 4WD onda na sajmu kada se pojavio, drugi nivo opreme. Najpre sam se neprijatno iznenadio sa potrošnjom jer on prosto guta gorivo,strahota jedna,da sam znao ne bih onaj automatik ni lud,a ni 4WD. Onda mi se nešto pokvario menjač i bio sam bez kola 25 dana. Posle otišao kožni volan,pocepao se.Načekao sam se. Pa zadnji diferencijal nešto crkao.I tu sam bez kola dugo bio. Posle neka osovina-vratilo (neki kardan?). I to se načekao. Boja se brzo oljuštila,prvo malo,posle na par mesta (nisu mu priznali ništa). Servis ko servis,mada nisam znao da u taj motor ide ulja skoro osam litara,kao u dva druga prosečna motora.
Sada gledam da ga prodam,ali su cene nikakve,baš se loše drži.
Ovaj ni bratski brend neću,gledam novu vitaru 1,4 turbo,onu S verziju,odlična oprema,fantazija meni,ima i led glavna svetla,a baš malo košta,oko 10000 manje nego sam ja dao za ix35. A kažu korejanac povoljan.

V12

pre 8 godina

Ne zelim da umanjujem uspeh kompanije KIA, ali treba reci i da je ovo sasvim ocekivano s obzirom na to sa kojim je automobilima Sportage poredjen. Mazda CX-5 i Ford Kuga su modeli koji su vec dugo na trzistu i uskoro treba ocekivati nove verzije. Kazem, ne omalovazavam uspeh i kvalitet Sportage-a, ali normalno je da potpuno nov model bude nekoliko koraka ispred (u nekim stvarima) od modela koji su izasli na trziste pre nekoliko godina. To ne vazi za Tucson-a, koji je tek izasao ispod cekica i koji je takodje sasvim dobar. Bilo kako bilo, biti ispred Mazde, Forda i slicnih je svakako uspeh za postovanje, ali i jasan znak da KIA napreduje iz dana u dan i da predstavlja ozbiljnu pretnju na trzistu za sve "velikane".

Loodilo

pre 8 godina

(Ivan Grozni mlađi, 11. april 2016 11:03)

Ko je lud da poredi kic korejanca sa nemackim premijumom. Zna se sta su auta VW (Audi i Skoda), Merc, Bembara ovo ostalo su poluproizvodi.

darko

pre 8 godina

Našim ljudima se jedino sviđa dizajn VW (čitaj auto bez dizajna). Inače ovaj auto je dobio ovogodišnju glavnu nagradu za dizajn. http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&nav_id=1116622

Zadrigo

pre 8 godina

Zbog čega svi ljubitelji japanskih i korejskih automobila imaju potrebu da prigovaraju ljubiteljima nemačkih automobila? Imate svoje divne automobile koji pobeđuju na "nezavisnim" testovima, ponajviše na onim koji se masno podržavaju marketinškim sredstvima. Imate zilion njihovih kola, sva su jeftina, uživajte u njima i pustite ostale na miru. Budite zadovoljni jer ste dobili value for money proizvod i to je to. A što se kvaliteta tiče, neku random babu da ubacite u nemački i korejski auto naravno da će joj se više svideti nemački auto. Jednostavno je bolji.

To što ćete vi za cenu Golfa da dobijete džip a posle da kukate zašto gume 19", da je servis skup, da se kvari to i to, da legendarna sedmogodišnja garancija ne pokriva ni kvar na dizni moćnog dizela od 115 konja koji hoće da umre dok vuče toliku karoseriju (plus će vam za tu fantastičnu garanciju tražiti da kola svih 7 godina održavate kod njihovih servisera), to su vaši problemi. Korejska kola obožavaju samo oni koji ih ne voze, već maštaju da je to isto kao evropski automobil. Dovoljno je pogledati ovu odvratnost spreda i sve je jasno. Zašto bi iko dao pare na ovo? Ako već želite korejski krosover koji liči na nešto, bolje uzmite Tucson.

Postajete kao ljubitelji raspada zvanog Toyota, koji ni sami ne znaju šta da kažu o kolima pa kažu da je "pouzdan." Dotle, Toyota je toliko usr*la nerazvijanjem motora, da su prinuđeni da kupuju benzince od Mazde, a dizele od BMW-a.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Joj kako ovo boli. Nadam se da ga neće uspoređivati sa Tiguanom barem dok ne izađe novi. Ispao bi i bolji i jeftiniji. Da i manje troši.

Očekujem najezdu bjesnih VW obožavatelja. Unaprijed kažem - nema me kod kuće.

Alex M

pre 8 godina

pomalo cudan izgled, ali bar originalan... Svaka cast inace za Juznu Koreju , mala zemlja a kakva industrija, njihovi proizvodi su svugde oko nas, a nasi...tuzno

podrška za Danijelu

pre 8 godina

Nama su interesantniji testovi najjeftinijeg Ria, Ria sedana, Picanta, pa i Sportage, kada ih je najjeftinije kupiti u osnovnim verzijama, kako najjeftinije održavati, da li sami ili u servisu. Ova vozila se prodaju zbog lakoće vožnje, jednostavnosti, male potrošnje, puno prostora i komfora u autu, pa se zato masovno kupuju.

Milija

pre 8 godina

Najveći objektivno merljiv kvalitet KIE je njen dokazan dizajn. U tome niko ne može da je porazi. A kvalitet je najbitniji za izbor, zar ne? Makar i kao dizajn-kvalitet?

Alex M

pre 8 godina

pomalo cudan izgled, ali bar originalan... Svaka cast inace za Juznu Koreju , mala zemlja a kakva industrija, njihovi proizvodi su svugde oko nas, a nasi...tuzno

Kiza

pre 8 godina

Uzeo sam ix35 2.0 onaj jači dizel 184 ks automatik 4WD onda na sajmu kada se pojavio, drugi nivo opreme. Najpre sam se neprijatno iznenadio sa potrošnjom jer on prosto guta gorivo,strahota jedna,da sam znao ne bih onaj automatik ni lud,a ni 4WD. Onda mi se nešto pokvario menjač i bio sam bez kola 25 dana. Posle otišao kožni volan,pocepao se.Načekao sam se. Pa zadnji diferencijal nešto crkao.I tu sam bez kola dugo bio. Posle neka osovina-vratilo (neki kardan?). I to se načekao. Boja se brzo oljuštila,prvo malo,posle na par mesta (nisu mu priznali ništa). Servis ko servis,mada nisam znao da u taj motor ide ulja skoro osam litara,kao u dva druga prosečna motora.
Sada gledam da ga prodam,ali su cene nikakve,baš se loše drži.
Ovaj ni bratski brend neću,gledam novu vitaru 1,4 turbo,onu S verziju,odlična oprema,fantazija meni,ima i led glavna svetla,a baš malo košta,oko 10000 manje nego sam ja dao za ix35. A kažu korejanac povoljan.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Joj kako ovo boli. Nadam se da ga neće uspoređivati sa Tiguanom barem dok ne izađe novi. Ispao bi i bolji i jeftiniji. Da i manje troši.

Očekujem najezdu bjesnih VW obožavatelja. Unaprijed kažem - nema me kod kuće.

Ne vozim tojotu, ali pretera ga

pre 8 godina

@...Dotle, Toyota je toliko usr*la nerazvijanjem motora, da su prinuđeni da kupuju benzince od Mazde, a dizele od BMW-a....
Za te dizele BMW je dobio hibridnu tehnologiju koju nemačka pamet nije mogla da napravi,evo već 100 godina.

podrška za Danijelu

pre 8 godina

Nama su interesantniji testovi najjeftinijeg Ria, Ria sedana, Picanta, pa i Sportage, kada ih je najjeftinije kupiti u osnovnim verzijama, kako najjeftinije održavati, da li sami ili u servisu. Ova vozila se prodaju zbog lakoće vožnje, jednostavnosti, male potrošnje, puno prostora i komfora u autu, pa se zato masovno kupuju.

V12

pre 8 godina

Ne zelim da umanjujem uspeh kompanije KIA, ali treba reci i da je ovo sasvim ocekivano s obzirom na to sa kojim je automobilima Sportage poredjen. Mazda CX-5 i Ford Kuga su modeli koji su vec dugo na trzistu i uskoro treba ocekivati nove verzije. Kazem, ne omalovazavam uspeh i kvalitet Sportage-a, ali normalno je da potpuno nov model bude nekoliko koraka ispred (u nekim stvarima) od modela koji su izasli na trziste pre nekoliko godina. To ne vazi za Tucson-a, koji je tek izasao ispod cekica i koji je takodje sasvim dobar. Bilo kako bilo, biti ispred Mazde, Forda i slicnih je svakako uspeh za postovanje, ali i jasan znak da KIA napreduje iz dana u dan i da predstavlja ozbiljnu pretnju na trzistu za sve "velikane".

Zadrigo

pre 8 godina

Zbog čega svi ljubitelji japanskih i korejskih automobila imaju potrebu da prigovaraju ljubiteljima nemačkih automobila? Imate svoje divne automobile koji pobeđuju na "nezavisnim" testovima, ponajviše na onim koji se masno podržavaju marketinškim sredstvima. Imate zilion njihovih kola, sva su jeftina, uživajte u njima i pustite ostale na miru. Budite zadovoljni jer ste dobili value for money proizvod i to je to. A što se kvaliteta tiče, neku random babu da ubacite u nemački i korejski auto naravno da će joj se više svideti nemački auto. Jednostavno je bolji.

To što ćete vi za cenu Golfa da dobijete džip a posle da kukate zašto gume 19", da je servis skup, da se kvari to i to, da legendarna sedmogodišnja garancija ne pokriva ni kvar na dizni moćnog dizela od 115 konja koji hoće da umre dok vuče toliku karoseriju (plus će vam za tu fantastičnu garanciju tražiti da kola svih 7 godina održavate kod njihovih servisera), to su vaši problemi. Korejska kola obožavaju samo oni koji ih ne voze, već maštaju da je to isto kao evropski automobil. Dovoljno je pogledati ovu odvratnost spreda i sve je jasno. Zašto bi iko dao pare na ovo? Ako već želite korejski krosover koji liči na nešto, bolje uzmite Tucson.

Postajete kao ljubitelji raspada zvanog Toyota, koji ni sami ne znaju šta da kažu o kolima pa kažu da je "pouzdan." Dotle, Toyota je toliko usr*la nerazvijanjem motora, da su prinuđeni da kupuju benzince od Mazde, a dizele od BMW-a.

darko

pre 8 godina

Našim ljudima se jedino sviđa dizajn VW (čitaj auto bez dizajna). Inače ovaj auto je dobio ovogodišnju glavnu nagradu za dizajn. http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&nav_id=1116622

Lazar Bojanić

pre 8 godina

eto amerikanci misle sve drugačije ...

prema http://www.caranddriver.com/mazda/cx-5 mazda je prva , tucson 3. a KIA tek 11.

sve je to igra ...

ja vozim svoju 2. Mazdu i ako pređem na SUV tip vozila Mazda će svakako biti moj izbor i to čak bolje da je malo stariji model da odleži sve dečije bolesti ...

zlatiborac

pre 8 godina

He, he he. Razumem Vagen frustraciju i blago provociranje. Kia je solidna ali u zadnje vrema za bolje modele ne libe se da dignu cene. Iz godine u godinu su sve jaci, kako po kvalitetu tako i po ceni. A kada cena dosegne odredjeni rang, tu su proizvodjaci sa tradiciom koji su nesto atraktivniji i pozeljniji, ukljucujuci i VW. Inace, drugar kupio Golf GTI, napucan, sva oprema, siber, koza, dupli auspuh, paljenje na dugme, navigacija, hromirane papucice, spusten, zatamnjena stakla-ludilo. Na 50 000km vec mu se drugi put upalio "check engine". Nervira se. Sitni problemi, auto star tri godine. Pita mene kako me sluze Japanci. Zena Subaru, ja Tojotu. E sinovce. Vozio sam i Nemca i Amera. Od tada vozim iskljucivo Japanca. Vrhunac ce mi biti jedan Lexus, Made in Japan, ostalo ne uzimam u razmatranje.

zvezdan

pre 8 godina

Sportage je najbolji auto, mislim da mi treba da doprinesemo razvoju juznokorejske i slovacke privrede, kao i slovenacke sa trgovackom marzom. Pored toga, ne sumnjam da je nemacka privreda preko tekuceg racuna Auto bild-a, profitirala ovim objektivnim testom. Ko je bio dovoljno inteligentan i vredan da ustedi 30-ak hiljada eur, ionako nece da investira u ovo. Jedino ako je nasledio novac:)

Loodilo

pre 8 godina

(Ivan Grozni mlađi, 11. april 2016 11:03)

Ko je lud da poredi kic korejanca sa nemackim premijumom. Zna se sta su auta VW (Audi i Skoda), Merc, Bembara ovo ostalo su poluproizvodi.

Ejbrehem

pre 8 godina

Haha, sramota koliko su neki ljudi zacopani u nemačke automobile bez ikakvog objektivnog razloga. Samo želim da istaknem sledeće činjenice: uporedjivati fau ve sa tojotom, hondom, kijom, hjundaijem je skroz ok. Cena istočnog bloka niža, mehanika bolja, dizajn moderniji ali ne za svačiji ukus. Fau ve bolji kvalitet materijala u kabini, dizajn dosadan i sterilan, cena neopravdano visoka, tsi motori loši. Takodje, naveo bih da je tojota prva uvela automobile sa hibridnim sistemom u serijsku proizvodnju, dok smo svi svedoci skandala sa nameštanjem potrošnje i emisije štetnih gasova od strane fau vea. Drugo, porediti mercedes, audi, bmw sa tojotom, hondom ili kijom nije realno. Treba ih porediti sa leksusom, ledžendom i dženezisom. To je pošteno. Pozdrav

gagi

pre 8 godina

Garancija od 7 god je obična prevara i navlakuša! Tvoje jedino pravo je da 7 god kod njih plaćaš nenormalno skupe servise, a kada nešto počne da lupa, škripi i prekida, e onda vidiš njihovo pavo lice! Ovo govorim iz ličnog iskustva i takvi su svi zvanični servisi kod nas. Da li znate da prednje pločice za fiat 500L koštaju 11000 din u servisu, a u radnji 2000 din! E to je garancija, i tako 7 god u slučaju KIA!

Дамир

pre 8 godina

Квалитет кије је релативан појам,мени на сиду мењач пустио део уља,у брзину није хтео,отишао неки друк лагер куплунга(у рикверц ниса ммогао осим да кола угасим),кочнице почеле да тресу ко луде на 40ккм,о мом трошку замена и криви дискови,цена одваљује,волан у лево вуче када јако кочим,стабилизатори ко луди назад одлазе ја плаћам,подизач једног прозора и радио.
Више бих волео ауто сакраћом гаранцијом а да има нормалан квалитет

upravo tako

pre 8 godina

@Kiza
isti model i motor sam kupio samo su kvarovi bili drugačiji.Na 2700 km raspao mi se zamajac!!!mesec dana sam bio bez kola jer nisu imali delove na stanju(ili možda nisu ni znali da poprave).
Na 40000 imao sam problem sa remenicom radilice.Još petnaest dana bez kola.Drugi put mi nisu ni dali zamensko vozilo.
Najveća ironija je da kad sam sam ostavio kola u servisu sednem u neki razdrndani taxi Hyndai Akcent koji je prešao pola miliona bez kvara!

deng! jao! ping!

pre 8 godina

@Kiza

ja vozim i30cw, benzinac, 1.4, manuelni menjac, 5 brzina, savrsen auto, nema ni k od kvara, trosi umereno, velik ko ladja (ipak cu da priznam da me boli sto nisam kupio 1.6, za tu tezinu treba jaci motor, mada ovaj moj moze da razvuce i 180 sto je sasvim ok), mislim da hyundai ima najbolji odnos cena-kvalitet za srpski dzep

gradinar

pre 8 godina

I meni je dizajn u početku bio čudan, ali kad sam ga video u crvenoj boji, baš mi se svideo, i sve mi lepše izgleda što duže gledam. Nije bezveze dobio nagradu za dizajn.
Ono što mi se ne sviđa je mali klirens - 165mm (za evropsko tržište), što govori da je to auto samo za fine puteve. Smatram da krosover ipak treba da bude malo sposobniji. Npr. Nisan X trail i Mazda CX5 imaju klirens 210mm.
Drugo, ovo nije nimalo jeftino...

ZeleniT_34

pre 8 godina

Upravo sam video novi Sportage u Novom Sadu, ovako odokativno rekao bih da je neki srednji paket opreme, crvena metalik boja, izgleda zaista dobro.
Čekao sam da ga vidim uživo i mogu reći samo to da su fotografije jedno a utisak kada vidite auto uživo potpuno drugo.Ukusi su razliciti ali mislim da niko nece ostati ravnodušan.
Pozdrav...

IMT-539

pre 8 godina

U firmi za kombi prevoz putnika imamo i veliki broj kombija raznih brendova,svi gaze u proseku godišnje 50-100 kkm. Hjundaji H-1 je dobro motorizovan,dizel mu je baš potentan, kombi je udoban (mnogo udobnije zadnje vešanje nego li reno, opel ili VW), prijatni materijali unutra (go lim se se skoro nigde ne vidi).Ali, najviše izgubljenih auto dana godišnje (pa i šlepanja i drugih pratećih troškova) ubedljivo nam imaju baš H-1. Neverovatno je koliko se to često kvari i koliko se chek engine često pali,a popravke su strašno skupe zbog skupih delova,koji se često dugo čekaju. Nije nikakvo hejtovanje, ali od njega daleko,daleko pouzdaniji je dačija kombi lodži (imamo dva komada). Bez imalo šale.
Uz to poslovno iskustvo nikada ne bih ni privatno kupio korejanca kod nas.

Svrsishodno

pre 8 godina

Nije lep. Da imam novca ni trenutka ne bih razmisljao o Spotigu, pored Tucsona. Ne znam koja je cena Mazda, ali ovaj Sportage je ruzniji i od stare Kuge, mada su mnogi pricali da je to nemoguce napraviti ruzniji auto.

Hehe

pre 8 godina

@(Ejbrehem, 11. april 2016 18:35)

Vozim hyundai (ima puno mojih komentara gde ih hvalim), ali ipak da dodam, ergonomija, tj polozaj sedenja za volanom i duzi sedalni deo na sedistima je kod VW vise prilagodjen evropljanima nego kod modela azijskih proizvodjaca. Meni je to najveca zamerka kod azijata, s obzirom da sam 190cm i preko 110kg. Naravno ima izuzetaka na obe strane. Inace ovaj sportage je mnogo lepsi uzivo nego na slikama, barem meni.

Кум Жоржо

pre 8 godina

Рекао бих по одређеним коментарима да је и КИА почела да дели сендвиче.

Milija

pre 8 godina

Najveći objektivno merljiv kvalitet KIE je njen dokazan dizajn. U tome niko ne može da je porazi. A kvalitet je najbitniji za izbor, zar ne? Makar i kao dizajn-kvalitet?

saša

pre 8 godina

Nista cudno...Na you tubu imate uporedni test " hot hatches" automobila, pro ceed gt,megane rs i golf gti ,gde je kia rame uz rame sa istima.

Кум Жоржо

pre 8 godina

(gagi, 12. april 2016 08:46Пријатељу,да могу дао бих ти милион плусева.Једном КIA и никад више.Која навлакуша тих њихових 7 година тзв.гаранције.

markoni

pre 8 godina

Kolika isfrustriranost qvazi ljubitelja Koreanaca koji pritom cak ni nemaju isti nego se hvataju za koje kakve testove.Kupite ljudi,uzivajte i pustite druge da voze sta zele.

Gradjanin

pre 8 godina

novi sportage jemnogo ruzan spreda, dok novi hundai tucson je ruzan od pozadi...u svakom slucaju nedoreceni modeli, dok su njihovi stariji mnogo lepsi...

Loodilo

pre 8 godina

(Ivan Grozni mlađi, 11. april 2016 11:03)

Ko je lud da poredi kic korejanca sa nemackim premijumom. Zna se sta su auta VW (Audi i Skoda), Merc, Bembara ovo ostalo su poluproizvodi.

Zadrigo

pre 8 godina

Zbog čega svi ljubitelji japanskih i korejskih automobila imaju potrebu da prigovaraju ljubiteljima nemačkih automobila? Imate svoje divne automobile koji pobeđuju na "nezavisnim" testovima, ponajviše na onim koji se masno podržavaju marketinškim sredstvima. Imate zilion njihovih kola, sva su jeftina, uživajte u njima i pustite ostale na miru. Budite zadovoljni jer ste dobili value for money proizvod i to je to. A što se kvaliteta tiče, neku random babu da ubacite u nemački i korejski auto naravno da će joj se više svideti nemački auto. Jednostavno je bolji.

To što ćete vi za cenu Golfa da dobijete džip a posle da kukate zašto gume 19", da je servis skup, da se kvari to i to, da legendarna sedmogodišnja garancija ne pokriva ni kvar na dizni moćnog dizela od 115 konja koji hoće da umre dok vuče toliku karoseriju (plus će vam za tu fantastičnu garanciju tražiti da kola svih 7 godina održavate kod njihovih servisera), to su vaši problemi. Korejska kola obožavaju samo oni koji ih ne voze, već maštaju da je to isto kao evropski automobil. Dovoljno je pogledati ovu odvratnost spreda i sve je jasno. Zašto bi iko dao pare na ovo? Ako već želite korejski krosover koji liči na nešto, bolje uzmite Tucson.

Postajete kao ljubitelji raspada zvanog Toyota, koji ni sami ne znaju šta da kažu o kolima pa kažu da je "pouzdan." Dotle, Toyota je toliko usr*la nerazvijanjem motora, da su prinuđeni da kupuju benzince od Mazde, a dizele od BMW-a.

Milija

pre 8 godina

Najveći objektivno merljiv kvalitet KIE je njen dokazan dizajn. U tome niko ne može da je porazi. A kvalitet je najbitniji za izbor, zar ne? Makar i kao dizajn-kvalitet?

Kiza

pre 8 godina

Uzeo sam ix35 2.0 onaj jači dizel 184 ks automatik 4WD onda na sajmu kada se pojavio, drugi nivo opreme. Najpre sam se neprijatno iznenadio sa potrošnjom jer on prosto guta gorivo,strahota jedna,da sam znao ne bih onaj automatik ni lud,a ni 4WD. Onda mi se nešto pokvario menjač i bio sam bez kola 25 dana. Posle otišao kožni volan,pocepao se.Načekao sam se. Pa zadnji diferencijal nešto crkao.I tu sam bez kola dugo bio. Posle neka osovina-vratilo (neki kardan?). I to se načekao. Boja se brzo oljuštila,prvo malo,posle na par mesta (nisu mu priznali ništa). Servis ko servis,mada nisam znao da u taj motor ide ulja skoro osam litara,kao u dva druga prosečna motora.
Sada gledam da ga prodam,ali su cene nikakve,baš se loše drži.
Ovaj ni bratski brend neću,gledam novu vitaru 1,4 turbo,onu S verziju,odlična oprema,fantazija meni,ima i led glavna svetla,a baš malo košta,oko 10000 manje nego sam ja dao za ix35. A kažu korejanac povoljan.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Joj kako ovo boli. Nadam se da ga neće uspoređivati sa Tiguanom barem dok ne izađe novi. Ispao bi i bolji i jeftiniji. Da i manje troši.

Očekujem najezdu bjesnih VW obožavatelja. Unaprijed kažem - nema me kod kuće.

darko

pre 8 godina

Našim ljudima se jedino sviđa dizajn VW (čitaj auto bez dizajna). Inače ovaj auto je dobio ovogodišnju glavnu nagradu za dizajn. http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2016&mm=04&nav_id=1116622

Ne vozim tojotu, ali pretera ga

pre 8 godina

@...Dotle, Toyota je toliko usr*la nerazvijanjem motora, da su prinuđeni da kupuju benzince od Mazde, a dizele od BMW-a....
Za te dizele BMW je dobio hibridnu tehnologiju koju nemačka pamet nije mogla da napravi,evo već 100 godina.

zvezdan

pre 8 godina

Sportage je najbolji auto, mislim da mi treba da doprinesemo razvoju juznokorejske i slovacke privrede, kao i slovenacke sa trgovackom marzom. Pored toga, ne sumnjam da je nemacka privreda preko tekuceg racuna Auto bild-a, profitirala ovim objektivnim testom. Ko je bio dovoljno inteligentan i vredan da ustedi 30-ak hiljada eur, ionako nece da investira u ovo. Jedino ako je nasledio novac:)

Svrsishodno

pre 8 godina

Nije lep. Da imam novca ni trenutka ne bih razmisljao o Spotigu, pored Tucsona. Ne znam koja je cena Mazda, ali ovaj Sportage je ruzniji i od stare Kuge, mada su mnogi pricali da je to nemoguce napraviti ruzniji auto.

gagi

pre 8 godina

Garancija od 7 god je obična prevara i navlakuša! Tvoje jedino pravo je da 7 god kod njih plaćaš nenormalno skupe servise, a kada nešto počne da lupa, škripi i prekida, e onda vidiš njihovo pavo lice! Ovo govorim iz ličnog iskustva i takvi su svi zvanični servisi kod nas. Da li znate da prednje pločice za fiat 500L koštaju 11000 din u servisu, a u radnji 2000 din! E to je garancija, i tako 7 god u slučaju KIA!

markoni

pre 8 godina

Kolika isfrustriranost qvazi ljubitelja Koreanaca koji pritom cak ni nemaju isti nego se hvataju za koje kakve testove.Kupite ljudi,uzivajte i pustite druge da voze sta zele.

zlatiborac

pre 8 godina

He, he he. Razumem Vagen frustraciju i blago provociranje. Kia je solidna ali u zadnje vrema za bolje modele ne libe se da dignu cene. Iz godine u godinu su sve jaci, kako po kvalitetu tako i po ceni. A kada cena dosegne odredjeni rang, tu su proizvodjaci sa tradiciom koji su nesto atraktivniji i pozeljniji, ukljucujuci i VW. Inace, drugar kupio Golf GTI, napucan, sva oprema, siber, koza, dupli auspuh, paljenje na dugme, navigacija, hromirane papucice, spusten, zatamnjena stakla-ludilo. Na 50 000km vec mu se drugi put upalio "check engine". Nervira se. Sitni problemi, auto star tri godine. Pita mene kako me sluze Japanci. Zena Subaru, ja Tojotu. E sinovce. Vozio sam i Nemca i Amera. Od tada vozim iskljucivo Japanca. Vrhunac ce mi biti jedan Lexus, Made in Japan, ostalo ne uzimam u razmatranje.

Gradjanin

pre 8 godina

novi sportage jemnogo ruzan spreda, dok novi hundai tucson je ruzan od pozadi...u svakom slucaju nedoreceni modeli, dok su njihovi stariji mnogo lepsi...

V12

pre 8 godina

Ne zelim da umanjujem uspeh kompanije KIA, ali treba reci i da je ovo sasvim ocekivano s obzirom na to sa kojim je automobilima Sportage poredjen. Mazda CX-5 i Ford Kuga su modeli koji su vec dugo na trzistu i uskoro treba ocekivati nove verzije. Kazem, ne omalovazavam uspeh i kvalitet Sportage-a, ali normalno je da potpuno nov model bude nekoliko koraka ispred (u nekim stvarima) od modela koji su izasli na trziste pre nekoliko godina. To ne vazi za Tucson-a, koji je tek izasao ispod cekica i koji je takodje sasvim dobar. Bilo kako bilo, biti ispred Mazde, Forda i slicnih je svakako uspeh za postovanje, ali i jasan znak da KIA napreduje iz dana u dan i da predstavlja ozbiljnu pretnju na trzistu za sve "velikane".

Кум Жоржо

pre 8 godina

Рекао бих по одређеним коментарима да је и КИА почела да дели сендвиче.

deng! jao! ping!

pre 8 godina

@Kiza

ja vozim i30cw, benzinac, 1.4, manuelni menjac, 5 brzina, savrsen auto, nema ni k od kvara, trosi umereno, velik ko ladja (ipak cu da priznam da me boli sto nisam kupio 1.6, za tu tezinu treba jaci motor, mada ovaj moj moze da razvuce i 180 sto je sasvim ok), mislim da hyundai ima najbolji odnos cena-kvalitet za srpski dzep

saša

pre 8 godina

Nista cudno...Na you tubu imate uporedni test " hot hatches" automobila, pro ceed gt,megane rs i golf gti ,gde je kia rame uz rame sa istima.

Ejbrehem

pre 8 godina

Haha, sramota koliko su neki ljudi zacopani u nemačke automobile bez ikakvog objektivnog razloga. Samo želim da istaknem sledeće činjenice: uporedjivati fau ve sa tojotom, hondom, kijom, hjundaijem je skroz ok. Cena istočnog bloka niža, mehanika bolja, dizajn moderniji ali ne za svačiji ukus. Fau ve bolji kvalitet materijala u kabini, dizajn dosadan i sterilan, cena neopravdano visoka, tsi motori loši. Takodje, naveo bih da je tojota prva uvela automobile sa hibridnim sistemom u serijsku proizvodnju, dok smo svi svedoci skandala sa nameštanjem potrošnje i emisije štetnih gasova od strane fau vea. Drugo, porediti mercedes, audi, bmw sa tojotom, hondom ili kijom nije realno. Treba ih porediti sa leksusom, ledžendom i dženezisom. To je pošteno. Pozdrav

Lazar Bojanić

pre 8 godina

eto amerikanci misle sve drugačije ...

prema http://www.caranddriver.com/mazda/cx-5 mazda je prva , tucson 3. a KIA tek 11.

sve je to igra ...

ja vozim svoju 2. Mazdu i ako pređem na SUV tip vozila Mazda će svakako biti moj izbor i to čak bolje da je malo stariji model da odleži sve dečije bolesti ...

Кум Жоржо

pre 8 godina

(gagi, 12. april 2016 08:46Пријатељу,да могу дао бих ти милион плусева.Једном КIA и никад више.Која навлакуша тих њихових 7 година тзв.гаранције.

Дамир

pre 8 godina

Квалитет кије је релативан појам,мени на сиду мењач пустио део уља,у брзину није хтео,отишао неки друк лагер куплунга(у рикверц ниса ммогао осим да кола угасим),кочнице почеле да тресу ко луде на 40ккм,о мом трошку замена и криви дискови,цена одваљује,волан у лево вуче када јако кочим,стабилизатори ко луди назад одлазе ја плаћам,подизач једног прозора и радио.
Више бих волео ауто сакраћом гаранцијом а да има нормалан квалитет

Alex M

pre 8 godina

pomalo cudan izgled, ali bar originalan... Svaka cast inace za Juznu Koreju , mala zemlja a kakva industrija, njihovi proizvodi su svugde oko nas, a nasi...tuzno

IMT-539

pre 8 godina

U firmi za kombi prevoz putnika imamo i veliki broj kombija raznih brendova,svi gaze u proseku godišnje 50-100 kkm. Hjundaji H-1 je dobro motorizovan,dizel mu je baš potentan, kombi je udoban (mnogo udobnije zadnje vešanje nego li reno, opel ili VW), prijatni materijali unutra (go lim se se skoro nigde ne vidi).Ali, najviše izgubljenih auto dana godišnje (pa i šlepanja i drugih pratećih troškova) ubedljivo nam imaju baš H-1. Neverovatno je koliko se to često kvari i koliko se chek engine često pali,a popravke su strašno skupe zbog skupih delova,koji se često dugo čekaju. Nije nikakvo hejtovanje, ali od njega daleko,daleko pouzdaniji je dačija kombi lodži (imamo dva komada). Bez imalo šale.
Uz to poslovno iskustvo nikada ne bih ni privatno kupio korejanca kod nas.

podrška za Danijelu

pre 8 godina

Nama su interesantniji testovi najjeftinijeg Ria, Ria sedana, Picanta, pa i Sportage, kada ih je najjeftinije kupiti u osnovnim verzijama, kako najjeftinije održavati, da li sami ili u servisu. Ova vozila se prodaju zbog lakoće vožnje, jednostavnosti, male potrošnje, puno prostora i komfora u autu, pa se zato masovno kupuju.

ZeleniT_34

pre 8 godina

Upravo sam video novi Sportage u Novom Sadu, ovako odokativno rekao bih da je neki srednji paket opreme, crvena metalik boja, izgleda zaista dobro.
Čekao sam da ga vidim uživo i mogu reći samo to da su fotografije jedno a utisak kada vidite auto uživo potpuno drugo.Ukusi su razliciti ali mislim da niko nece ostati ravnodušan.
Pozdrav...

upravo tako

pre 8 godina

@Kiza
isti model i motor sam kupio samo su kvarovi bili drugačiji.Na 2700 km raspao mi se zamajac!!!mesec dana sam bio bez kola jer nisu imali delove na stanju(ili možda nisu ni znali da poprave).
Na 40000 imao sam problem sa remenicom radilice.Još petnaest dana bez kola.Drugi put mi nisu ni dali zamensko vozilo.
Najveća ironija je da kad sam sam ostavio kola u servisu sednem u neki razdrndani taxi Hyndai Akcent koji je prešao pola miliona bez kvara!

Hehe

pre 8 godina

@(Ejbrehem, 11. april 2016 18:35)

Vozim hyundai (ima puno mojih komentara gde ih hvalim), ali ipak da dodam, ergonomija, tj polozaj sedenja za volanom i duzi sedalni deo na sedistima je kod VW vise prilagodjen evropljanima nego kod modela azijskih proizvodjaca. Meni je to najveca zamerka kod azijata, s obzirom da sam 190cm i preko 110kg. Naravno ima izuzetaka na obe strane. Inace ovaj sportage je mnogo lepsi uzivo nego na slikama, barem meni.

gradinar

pre 8 godina

I meni je dizajn u početku bio čudan, ali kad sam ga video u crvenoj boji, baš mi se svideo, i sve mi lepše izgleda što duže gledam. Nije bezveze dobio nagradu za dizajn.
Ono što mi se ne sviđa je mali klirens - 165mm (za evropsko tržište), što govori da je to auto samo za fine puteve. Smatram da krosover ipak treba da bude malo sposobniji. Npr. Nisan X trail i Mazda CX5 imaju klirens 210mm.
Drugo, ovo nije nimalo jeftino...