Sreda, 06.04.2016.

16:48

"Večernji": Zagreb zaustavio pregovore Srbije i EU

Zvanični Zagreb je sprečio da se u Radnoj grupi Saveta EU razgovara o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu Srbije u EU.

Izvor: RTS

"Veèernji": Zagreb zaustavio pregovore Srbije i EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 8 godina

Kakav oksimoron. Poglavlja 23 i 24 se ticu prava, upravo onog sto nam Hrvati zameraju da nam fali, a sada nas blokiraju da unapredimo tu oblast. Oni ovom porukom zapravo kazu da im odgovara da budemo onakvi cime nas kritikujemo. Hrvatska? Smejurija. Nece ovo dugo trajati, nema tu problema.

jole

pre 8 godina

@Njihov uslov"postovanje manjinskih prava"..Hahaha,E svasta.Oni se to zezaju??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (kurta, 6. april 2016 20:11)

-da li je hrvatska manjina zastupljena u Narodnoj skupštini i to temeljem zakona kao što to predviđa taj međudržavni sporazum između Hrvatske i Srbije? NIJE
-da li je srpska manjina zastupljena u Saboru? JESTE

Ne zezaju se.

Bankar

pre 8 godina

Hrvati će samo dobiti poruku da se smire i neće smeti da pisnu. Oni su neka sila, šaka jada pre će biti, isto kao i mi. Treba biti dobar sa Nemačkom i nema problema...

Čvarkov

pre 8 godina

... ovo se prosto rešava... Državni aparat Srbije treba snažno da zategne hrvatske kompanije u Srbiji, počevši od Agrokor korporacije koju čine Vital, Mercator, Idea, Rode i ostali brendovi... samo snažno zategnete i sami Hrvati će popustiti posle par meseci nemanja prihoda... naši radnici u tim kompanijama ionako rade za nepristojno niske naknate...

ljubomir

pre 8 godina

Koliko ima poglavlja?
(mc, 06. april 2016 18:33)

33 ukupno ,pravosuđe se smatra najtežim pa se otvara na početku,a zatvara na kraju pregovora .

jack D

pre 8 godina

Od Hrvata očekujem da nas blokiraju i ometaju uvek kada budu mogli. Mada je ova blokada jeftina i više može štetiti Hrvatima nego nama. Naprimer, može im se desiti da njihovi kvazibiznismeni dobiju nogu u tur iz Srbije i da ostanu bez ikakve zarade ovde.

Zoka N.

pre 8 godina

Ako je ovo istina, nece dugo trajati. Otvaranje poglavlja nije toliko bitno, zato nece dugo trajati. Ali zatvaranje je druga prica. Slovenija nije godinama davala suglasnost na zatvaranje hrpe poglavlja u pregovorima EU sa Hrvatskom. To je ključni trenutak, ne ovaj.

adviser

pre 8 godina

Jos jedna lepa vest iz Hrvatske za Evroskeptike :). Politicka i vojna neutralnost ispada jedinio logicno i pametno resenje. Gosp. Dr. Kostunice procitaj te moj komentar pa se vratite u politiku.

Stefan

pre 8 godina

Hrvati nikako da shvate da je Srbija poseban slucaj (zbog neresenog stanja na Kosovu) i da kljuceve o toku EU integracija ima neko drugi. Ali oni kao papagaji ponavljaju kako je "njih Slovenija blokirala" i nikako da shvate da sitaucija sa Srbijom nije ista. Oni su blokirali razgovore o Kosovu koje vode Amerika, Britanija , Nemacka itd. Sada ima da ih zavrnu i objasne im situaciju pa ce Hrvati morati da lizu sta su ... i opet im nece biti jasno. Uzas

Nemanja

pre 8 godina

Ne brini Srbijo, EU je na tvojoj strani i ima da pritisne Hrvatsku.
Blokada će da prestane za koji dan dok iz ujutru pozovu iz Brisela i narede da daju saglasnost za Srbiju.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

Predlazem da Srbija, po ove tri tacke, krene da radi identicno sto i Hrvati, pocev od nacionalnih manjina. Sve da bude "u slovo" kao sto se oni ponasaju, pa ako neko iz EU bude imao primedbu, samo kazemo: uzor nam je EU clanica

WakeUpSheeple

pre 8 godina

Molim matore i ljude patriote sa drzavnim poslovima da ne navijaju protiv EU. Posto mi mladi pokusavamo da pobegnemo iz ove zemlje ionako nikom nismo potrebni da sedimo na birou, a vi zivite od politike. Hvala.

Jole

pre 8 godina

Sad bi u inat izvrsio pritisak da polizu to sto su zapoceli.Za pocetak preko Madjara lobirati da Hrvatska neudje u sengen dok se neodrekne ove ucjenjivacke sramne politike.
(Istina i ti gola, 6. april 2016 17:01)

Pozlatile ti se rijeci. Dao bih odmah i kravu i kozu samo da ne udjemo u Sengen.

@@@

pre 8 godina

Gde je sad Dacic da nam objasni kako Hrvatska nije sila i da nam nista ne moze? Mogu da nas blokiraju do mile volje. I niko ne moze izvrsiti pritisak jer mogu da blokiraju i mnogo vaznije procese u EU.

Subotom uveče, nedeljom ujutro

pre 8 godina

Što se tiče Poglavlja 23 (sudstvo i temeljna prava) i Poglavlja 24 (pravda, sloboda i sigurnost), Srbiji je mnogo bitnije da organizuje sudstvo na mnogo bolji način, da spreči korupciju i političke uticaje u pravosudnom sistemu, policiji i državnoj administraciji, da omogući građanima pravnu sigurnost u punom smislu. Tri navedene prmedbe od strane Hrvatske ne treba mnogo da nas brinu, a pogotovo nekakva formalna, tobožnja nadležnost za ratne zločine počinjene na prosturu nekadašnje Jugoslavije.

ultrazvuk

pre 8 godina

ja bih im skinuo atlantik grupu, ideju i agrokor s dnevnog reda na neki kulturan nacin, pa da vidis kako ce da ukljuce mozak odmah i da prestanu da koce...

repo

pre 8 godina

U osnovi ovakve stvari su dobre za podkusurivanje medju komsijama,razlozi su nebitni. Treba se samo setiti sta su Slovenci radili Hrvatima. Cekali su svoj momenat i sve nejasnoce koje su ostale po raspadu Yuge debelo su naplatili.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Nasoj drzavi je cilj clanstvo u EU. Svaka blokada na tom putu mnogo nas kosta i ekonomski i politicki. Zato je neophodno razgovarati sa hrvatskom stranom i doci do resenja. Oni traze jednog poslanika za njihovu zajednicu u Srbiji, kao i to da nasi sudovi ne mogu suditi za dela pocinjena u njihovoj drzavi.
Nisu ovo nepremostivi problemi i treba ih sto pre resiti da bi izbrisali Hrvatskoj argument za dalje blokade naseg evropskog puta.
Ko nam je kriv sto smo imali na vlasti ljude koji su nakon 5.oktobra 2000. propustili priliku da pre Hrvatske dodjemo do clanstva u Uniji. Na zalost, preci im je bio licni politicki rejting od napredovanja Srbije ka Briselu. Ova vlast ne sme praviti iste greske. Drzavna kasa i koza ljudi u Srbiji ne moze izdrzati odlaganje evropskih integracija.

xim

pre 8 godina

Ma sta cemo u EU, dobro nam je sa platama od 300 evra, a monopolistickim cenama! Uvek sam pricao da treba hvatati korak sa Hrvatima sto se tice EU integracija, ali mi smo se medjusobno u Srbiji klali. Hrvati su mnogo pametniji ispali od nas Srba, zalosno. Odigrali su pametno, prvo postali neko, pa sad mogu da se mangupiraju, dok smo se mi prvo mangupirali a sad hocemo da budemo neko.

jer život je igra

pre 8 godina

Ma hajte molim vas,nemojmo im uskraćivati školu koju su dobili od Slovenaca.Posle ćemo mi to nekom trećem.Igrajmo se,narodi Balkana...

dejan-minhen

pre 8 godina

Hvala!!!
Iskoristiti momenat i kinezima dati da uloze u zelezaru u Smederevu...
Kada EU bude negodovala, kulturno odgovoriti: "Na zalost smo blokirani, stali pregovori. Nismo sigurni da li cemo uopste uci."

Vitez

pre 8 godina

Nizozemska nije zadovoljna... Hihi, koliko su samo nas u Hr gnjavili s poglavljem 23 i suradnjom s Hagom, toliko da se doslovno svaki stan viših časnika morao preorati kako bi se našao nekakav papirić s famoznim topničkim dnevnicima, bilo što. Neke su se stvari i izmišljale kako bi se ispunila "suradnja s Hagom". Prosle godine Srbija odbija izručiti Šešelja (sada je to gotovo) i druge radikale koji su slobodno po Beogradu trčkarali i palili EU zastave - iz Nizozemske nisu ni beknuli. Nadam se da će im netko i to sasuti u lice.

posmatrac bb

pre 8 godina

kad bude trebalo otkociti pregovore zvace zamenikov zamenik mi istra iz Berlina pozvace Zagreb i reci: popustaj. Koja smijurija....

petar

pre 8 godina

Pa neverovatno, Hrvati kao da rade za Seselja. Svaka opstrukcija stvaranja normalne Srbije je najbolji vetar u ledja radikalnoj i primitivnoj Srbiji.

MAPETOVCI_from_Hr

pre 8 godina

Da se hrvatska i hrvati stvarno nesto pitaju ni Srbija ni Srbi nikad i nigde ne bi postojali, ali srecom jos uvek u vecini postoje i neke normalne drzave i civilizovani narodi.

neko

pre 8 godina

Hvala im što nas blokiraju da se pridružimo zelmjlama poput njih i uvedu nas u jos veće duznicko ropstvo. Vidljivi su rezultati njihovog ulaska u Uniju najbliži komšija im je Grcka

aca_bg

pre 8 godina

A sta je ovde tacno vest?Ima vise od godinu dana kako nam Hrvati uredno saopstavaju da ce nam blokirati pristup EU.Povodi se menjaju ali je poruka ista. To sto nas Vodja nije verovao da su ozbiljni nije problem Hrvatske nego nas problem. Ovo je samo pocetak price.Kraj ce biti ultimatum da se prizna Kosovo i to samo ne vidi onaj ko je slep ili onaj ko to nece da vidi.

Ono

pre 8 godina

Hahahahaha, a koje od ove tri tacke nisu ispunjene vec? Ne postuju se manjine? Ja kada se vozim kroz Vojvodinu vidim table, niko ih ne krsi, a vidim i da u skolama koriste jezik manjina, imaju novine lokalne i jos mnogo toga... Kako se to ne saradjuje sa Hagom? Koliko ja vidim mi smo sve poslali tamo, saradnja u fulu... Da nije mozda problem u toj trecoj tacki? Koliko se secam Hrvati hapse Srbe povratnike sa gomilom optuzbi dosta često... Ne secam se obrnutog slucaja... Zanimljivi su ovi Hrvati, naročito sto ih puca kompleks u iznenadjujucoj meri. Nikakav lični uspeh ih izgleda ne zadovoljava koliko neuspeh Srba, a jos ako mu oni doprinesu... Da ne pričam sto cak nemaju hrabrosti da uloze prigovor jer se plaše da im ne lupe ćušku nego razvlace koliko mogu.

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

Sasvim sam siguran u dve stvari. Prva je da Srbija nikada nece uci u EU a druga je da Hrvatska svojim glupim potezima pravi put da bude iskljucena iz iste.

Onako u prolazu

pre 8 godina

Znam da biste najradije da radite u korist naše štete, ali nam u ovom slučaju pomažete.

Ionako ne bismo priznali nekakvu nezavisnost teritorije Kosova i Metohije.
Ovako samo krivicu za neulazak možemo da svalimo na vas.

Od srca vam hvala bivša braćo. ;)

Jovan Čelebić

pre 8 godina

Možda ova vest nije istinita, možda... A možda će Hrvatska, zamislite, da blokira Srbiju u međunarodnim institucijama u kojima je njen glas bitan. Možda će Hrvatska da pokuša da spreči bilo kakav napredak Srbije, stavljajući klipove u točkove svuda gde je to moguće.

BG

pre 8 godina

Ko nam je kriv kada smo po deceniju poklonili Miloševiću i ubicama Zorana Đinđića dok se spremamo da deceniju poklonimo Dačiću ("Hrvati, ne umišljajte da ste sila") i našminkanim radikalima...

svaka članica EU može da stopira put Srbije u EU i to je sasvim legalno i legitimno dok druge članice EU nemaju mehanizam da uslove bilo koju članicu da nešto radi ili ne radi.

Moramo da se vratimo u realnost, nismo svetska velesila, nismo najstariji, nismo najpametniji, nismo najbogatiji, nismo najuspešniji, nismo najjači... tu smo gde smo i to smo što smo i treba igrati racionalno. Hrvatska je u klubu u koji mi želimo da uđemo: sada ili oči na federe ili da odustanemo od evrointegracija.

Milan

pre 8 godina

Bravo Hrvati i hvala.
Kad bi mogli nekako trajno da nam zatvore vrata EU, pa da pocnemo da razmisljamo realno. Da ostvarujemo bilateralnu sardnju sa clanicama EU, na osnovu obostaranog interesa a bez politickih ucena.

Desnica = ustase

pre 8 godina

Ostvaruje se tacno ono sto sam predvideo Hrvatima nikako ne odgovara, clanstvo Srbije u EU ili u NATO. Njihova zelja je da se Srbi sto vise gurnu prema Rusiji, kako bi u nekom eventualnom sukobu, kao clanica NATO ostvarili svoje teritorijalne pretenzije. Svakom iole normalnom je jasno da su Sve desnicarske organizacije i stranke, direktno su anti-srpske i proustaske organizacije.

Sendvic

pre 8 godina

Ajmo sada svi da prestanemo da kupujemo u Idei i ostalim njihovim kompanijama pa da vidis za par meseci koliko im je bitno postovanje prava manjina i ostali politicki razlozi.

realno..

pre 8 godina

Treba se obratiti Nemackoj oko ovog problema. Ako Nemacka kaze da ne moze tu nista da se uradi, onda se treba okrenuti od EU, jer nije do nas. Narod Srbije nema vremena da bude u procesu cekanja.. da nas EU zeli, odavno bi bili tamo. Najveca tuga je sto ce pre raspalu Ukrajinu da prime u EU od nas.. a ona sigurno ne ispunjava uslove pridruzovanja.

anti EU i NATO

pre 8 godina

kao gradjanin srbije zahvaljujem hrvatskoj sto nas je blokirala u EU. sto se mene tice neka tako bude i za NATO ako se neko od nasih politicara doseti da bi bilo dobro i tamo da udjemo.

dare slovenac

pre 8 godina

poštovanje manjinskih prava, puna saradnja s Tribunalom u Hagu i ukidanje nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina za područje cele bivše Jugoslavije..

hrvati izgleda neka sila, neka prvo počiste pred svojim pragom i čute, da jih neka eu sila ne čuje i otvori spisove u arhivima..

mandrak

pre 8 godina

Vreme je da se na izborima okrenemo sebi, nama ulazak u ovakvu EU pod ovakvim uslovima ne treba. Pamet u glavu, u se i u svoje kljuse. Ne trebaju nam lekcije lažnog morala od onih koji tolerišu lomljenje ćiriličnih tabli i automobilskih tablica, koji pozdravljaju javno i grupno uzvikivanje fašističkih poklika a u čijoj državi su Srbi ne drugog ne trećeg reda, nego na nivou egzotičnih ljubimaca. Zapitajte se kakva je to Unija koja ne samo da ćuti na ovakvo ponašanje jedne svoje članice, već to faktički podržava.

boris

pre 8 godina

Postovanje manjinskih prava ejjj hrvati Srbima prigovaraju....zemljo otvori se, nosite se i Vi i Eu, sad bi ja njima reciprocitet kakav god.
Ja sam iz Srbin Zadra, kad cete moju miniranu i zapaljenu dedovinu da obnovite? Manjinska prava, pravo na imovinu, zemlju?????

Marko

pre 8 godina

Hvala zvanicnicima za promovisanje dobrosusedskih odnosoa. Pozdrav svim normalnim ljudima na Balkanu koji su iznad nacionalnih barijera u glavama.

šone

pre 8 godina

Rekao sam odavno da Hrvatska treba da gleda na Srbiju gledajući na zapad, a Srbija na Hrvatsku gledajući na istok. Toliko smo udaljeni jedni od drugih.

Bata, USA

pre 8 godina

He, he, nece nikad biti pomirenja na ti prokletim prostorima, samo ce se cekati prilika do nekog novog rata. Nije bitan stav normalnog naroda nego politicara i maloumne vecine koja ih glasa (bilo sa hrvatske bilo sa srpske strane). Zbog toga, pametni narode, bezite sto pre ako zelite sebi i deci bolju buducnost bez da vas jednog dana neko iskoristi i posalje da hranite haubice i raketne bacace...

LOL

pre 8 godina

Nije ni čudo što Šešelj hoće u Zagreb...da se zahvali kolegama...
Mislim da bi zvaničnom Zagrebu bilo bolje da ne podmeće klipove pojedinim članicama EU, može kasnije da im se obije o glavu jer politika je...čudna rabota...

Homo politicus

pre 8 godina

Hrvati kazu da Srbija mora postovati manjinska prava?!? Da li je ovo neki vic dana ili nesto slicno.
Kazu i da ukinemo univerzalni princip u krivicnom pravu, koji uzgred ima jedna Belgija, Nemacka i Holandija.
I na kraju kazu da saradjujemo sa Haskim tribunalom u kojem ni jedan hrvat nije odgovarao ni za jedan ratni zlocin ucinjen protiv Srba.
Cudno neko tuzilastvo, izgleda da su u "Oluji" tokom egzodusa Srbi pobili 2.000 Srba. (sajt: Veritas).

Istina i ti gola

pre 8 godina

Sad bi u inat izvrsio pritisak da polizu to sto su zapoceli.Za pocetak preko Madjara lobirati da Hrvatska neudje u sengen dok se neodrekne ove ucjenjivacke sramne politike.

todor

pre 8 godina

Ma vazno da smo mi njima dali pola Srbije, kao da neznamo kakvi su nam prijatelji. A tek pominjanje manjinskih prava? Kako se osecaju Hrvati u Srbiji, a kako Srbi u Hrvatskoj.

herzegovina_ ravno

pre 8 godina

ma neeee, citam ovde prije dan/dva dačić ovo, ono ko šiša Hrvate... komentari od reda EU je na strani srbije... do kad iluzije u zemlji iluzija?

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

Sasvim sam siguran u dve stvari. Prva je da Srbija nikada nece uci u EU a druga je da Hrvatska svojim glupim potezima pravi put da bude iskljucena iz iste.

MAPETOVCI_from_Hr

pre 8 godina

Da se hrvatska i hrvati stvarno nesto pitaju ni Srbija ni Srbi nikad i nigde ne bi postojali, ali srecom jos uvek u vecini postoje i neke normalne drzave i civilizovani narodi.

herzegovina_ ravno

pre 8 godina

ma neeee, citam ovde prije dan/dva dačić ovo, ono ko šiša Hrvate... komentari od reda EU je na strani srbije... do kad iluzije u zemlji iluzija?

Istina i ti gola

pre 8 godina

Sad bi u inat izvrsio pritisak da polizu to sto su zapoceli.Za pocetak preko Madjara lobirati da Hrvatska neudje u sengen dok se neodrekne ove ucjenjivacke sramne politike.

WakeUpSheeple

pre 8 godina

Molim matore i ljude patriote sa drzavnim poslovima da ne navijaju protiv EU. Posto mi mladi pokusavamo da pobegnemo iz ove zemlje ionako nikom nismo potrebni da sedimo na birou, a vi zivite od politike. Hvala.

BG

pre 8 godina

Ko nam je kriv kada smo po deceniju poklonili Miloševiću i ubicama Zorana Đinđića dok se spremamo da deceniju poklonimo Dačiću ("Hrvati, ne umišljajte da ste sila") i našminkanim radikalima...

svaka članica EU može da stopira put Srbije u EU i to je sasvim legalno i legitimno dok druge članice EU nemaju mehanizam da uslove bilo koju članicu da nešto radi ili ne radi.

Moramo da se vratimo u realnost, nismo svetska velesila, nismo najstariji, nismo najpametniji, nismo najbogatiji, nismo najuspešniji, nismo najjači... tu smo gde smo i to smo što smo i treba igrati racionalno. Hrvatska je u klubu u koji mi želimo da uđemo: sada ili oči na federe ili da odustanemo od evrointegracija.

@@@

pre 8 godina

Gde je sad Dacic da nam objasni kako Hrvatska nije sila i da nam nista ne moze? Mogu da nas blokiraju do mile volje. I niko ne moze izvrsiti pritisak jer mogu da blokiraju i mnogo vaznije procese u EU.

xim

pre 8 godina

Ma sta cemo u EU, dobro nam je sa platama od 300 evra, a monopolistickim cenama! Uvek sam pricao da treba hvatati korak sa Hrvatima sto se tice EU integracija, ali mi smo se medjusobno u Srbiji klali. Hrvati su mnogo pametniji ispali od nas Srba, zalosno. Odigrali su pametno, prvo postali neko, pa sad mogu da se mangupiraju, dok smo se mi prvo mangupirali a sad hocemo da budemo neko.

dejan-minhen

pre 8 godina

Hvala!!!
Iskoristiti momenat i kinezima dati da uloze u zelezaru u Smederevu...
Kada EU bude negodovala, kulturno odgovoriti: "Na zalost smo blokirani, stali pregovori. Nismo sigurni da li cemo uopste uci."

Ono

pre 8 godina

Hahahahaha, a koje od ove tri tacke nisu ispunjene vec? Ne postuju se manjine? Ja kada se vozim kroz Vojvodinu vidim table, niko ih ne krsi, a vidim i da u skolama koriste jezik manjina, imaju novine lokalne i jos mnogo toga... Kako se to ne saradjuje sa Hagom? Koliko ja vidim mi smo sve poslali tamo, saradnja u fulu... Da nije mozda problem u toj trecoj tacki? Koliko se secam Hrvati hapse Srbe povratnike sa gomilom optuzbi dosta često... Ne secam se obrnutog slucaja... Zanimljivi su ovi Hrvati, naročito sto ih puca kompleks u iznenadjujucoj meri. Nikakav lični uspeh ih izgleda ne zadovoljava koliko neuspeh Srba, a jos ako mu oni doprinesu... Da ne pričam sto cak nemaju hrabrosti da uloze prigovor jer se plaše da im ne lupe ćušku nego razvlace koliko mogu.

jack D

pre 8 godina

Od Hrvata očekujem da nas blokiraju i ometaju uvek kada budu mogli. Mada je ova blokada jeftina i više može štetiti Hrvatima nego nama. Naprimer, može im se desiti da njihovi kvazibiznismeni dobiju nogu u tur iz Srbije i da ostanu bez ikakve zarade ovde.

Onako u prolazu

pre 8 godina

Znam da biste najradije da radite u korist naše štete, ali nam u ovom slučaju pomažete.

Ionako ne bismo priznali nekakvu nezavisnost teritorije Kosova i Metohije.
Ovako samo krivicu za neulazak možemo da svalimo na vas.

Od srca vam hvala bivša braćo. ;)

aca_bg

pre 8 godina

A sta je ovde tacno vest?Ima vise od godinu dana kako nam Hrvati uredno saopstavaju da ce nam blokirati pristup EU.Povodi se menjaju ali je poruka ista. To sto nas Vodja nije verovao da su ozbiljni nije problem Hrvatske nego nas problem. Ovo je samo pocetak price.Kraj ce biti ultimatum da se prizna Kosovo i to samo ne vidi onaj ko je slep ili onaj ko to nece da vidi.

adviser

pre 8 godina

Jos jedna lepa vest iz Hrvatske za Evroskeptike :). Politicka i vojna neutralnost ispada jedinio logicno i pametno resenje. Gosp. Dr. Kostunice procitaj te moj komentar pa se vratite u politiku.

mandrak

pre 8 godina

Vreme je da se na izborima okrenemo sebi, nama ulazak u ovakvu EU pod ovakvim uslovima ne treba. Pamet u glavu, u se i u svoje kljuse. Ne trebaju nam lekcije lažnog morala od onih koji tolerišu lomljenje ćiriličnih tabli i automobilskih tablica, koji pozdravljaju javno i grupno uzvikivanje fašističkih poklika a u čijoj državi su Srbi ne drugog ne trećeg reda, nego na nivou egzotičnih ljubimaca. Zapitajte se kakva je to Unija koja ne samo da ćuti na ovakvo ponašanje jedne svoje članice, već to faktički podržava.

Homo politicus

pre 8 godina

Hrvati kazu da Srbija mora postovati manjinska prava?!? Da li je ovo neki vic dana ili nesto slicno.
Kazu i da ukinemo univerzalni princip u krivicnom pravu, koji uzgred ima jedna Belgija, Nemacka i Holandija.
I na kraju kazu da saradjujemo sa Haskim tribunalom u kojem ni jedan hrvat nije odgovarao ni za jedan ratni zlocin ucinjen protiv Srba.
Cudno neko tuzilastvo, izgleda da su u "Oluji" tokom egzodusa Srbi pobili 2.000 Srba. (sajt: Veritas).

Čvarkov

pre 8 godina

... ovo se prosto rešava... Državni aparat Srbije treba snažno da zategne hrvatske kompanije u Srbiji, počevši od Agrokor korporacije koju čine Vital, Mercator, Idea, Rode i ostali brendovi... samo snažno zategnete i sami Hrvati će popustiti posle par meseci nemanja prihoda... naši radnici u tim kompanijama ionako rade za nepristojno niske naknate...

Milan

pre 8 godina

Bravo Hrvati i hvala.
Kad bi mogli nekako trajno da nam zatvore vrata EU, pa da pocnemo da razmisljamo realno. Da ostvarujemo bilateralnu sardnju sa clanicama EU, na osnovu obostaranog interesa a bez politickih ucena.

ultrazvuk

pre 8 godina

ja bih im skinuo atlantik grupu, ideju i agrokor s dnevnog reda na neki kulturan nacin, pa da vidis kako ce da ukljuce mozak odmah i da prestanu da koce...

Vitez

pre 8 godina

Nizozemska nije zadovoljna... Hihi, koliko su samo nas u Hr gnjavili s poglavljem 23 i suradnjom s Hagom, toliko da se doslovno svaki stan viših časnika morao preorati kako bi se našao nekakav papirić s famoznim topničkim dnevnicima, bilo što. Neke su se stvari i izmišljale kako bi se ispunila "suradnja s Hagom". Prosle godine Srbija odbija izručiti Šešelja (sada je to gotovo) i druge radikale koji su slobodno po Beogradu trčkarali i palili EU zastave - iz Nizozemske nisu ni beknuli. Nadam se da će im netko i to sasuti u lice.

boris

pre 8 godina

Postovanje manjinskih prava ejjj hrvati Srbima prigovaraju....zemljo otvori se, nosite se i Vi i Eu, sad bi ja njima reciprocitet kakav god.
Ja sam iz Srbin Zadra, kad cete moju miniranu i zapaljenu dedovinu da obnovite? Manjinska prava, pravo na imovinu, zemlju?????

jole

pre 8 godina

@Njihov uslov"postovanje manjinskih prava"..Hahaha,E svasta.Oni se to zezaju??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (kurta, 6. april 2016 20:11)

-da li je hrvatska manjina zastupljena u Narodnoj skupštini i to temeljem zakona kao što to predviđa taj međudržavni sporazum između Hrvatske i Srbije? NIJE
-da li je srpska manjina zastupljena u Saboru? JESTE

Ne zezaju se.

anti EU i NATO

pre 8 godina

kao gradjanin srbije zahvaljujem hrvatskoj sto nas je blokirala u EU. sto se mene tice neka tako bude i za NATO ako se neko od nasih politicara doseti da bi bilo dobro i tamo da udjemo.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

Predlazem da Srbija, po ove tri tacke, krene da radi identicno sto i Hrvati, pocev od nacionalnih manjina. Sve da bude "u slovo" kao sto se oni ponasaju, pa ako neko iz EU bude imao primedbu, samo kazemo: uzor nam je EU clanica

jer život je igra

pre 8 godina

Ma hajte molim vas,nemojmo im uskraćivati školu koju su dobili od Slovenaca.Posle ćemo mi to nekom trećem.Igrajmo se,narodi Balkana...

Jole

pre 8 godina

Sad bi u inat izvrsio pritisak da polizu to sto su zapoceli.Za pocetak preko Madjara lobirati da Hrvatska neudje u sengen dok se neodrekne ove ucjenjivacke sramne politike.
(Istina i ti gola, 6. april 2016 17:01)

Pozlatile ti se rijeci. Dao bih odmah i kravu i kozu samo da ne udjemo u Sengen.

ljubomir

pre 8 godina

Koliko ima poglavlja?
(mc, 06. april 2016 18:33)

33 ukupno ,pravosuđe se smatra najtežim pa se otvara na početku,a zatvara na kraju pregovora .

Desnica = ustase

pre 8 godina

Ostvaruje se tacno ono sto sam predvideo Hrvatima nikako ne odgovara, clanstvo Srbije u EU ili u NATO. Njihova zelja je da se Srbi sto vise gurnu prema Rusiji, kako bi u nekom eventualnom sukobu, kao clanica NATO ostvarili svoje teritorijalne pretenzije. Svakom iole normalnom je jasno da su Sve desnicarske organizacije i stranke, direktno su anti-srpske i proustaske organizacije.

Zoka N.

pre 8 godina

Ako je ovo istina, nece dugo trajati. Otvaranje poglavlja nije toliko bitno, zato nece dugo trajati. Ali zatvaranje je druga prica. Slovenija nije godinama davala suglasnost na zatvaranje hrpe poglavlja u pregovorima EU sa Hrvatskom. To je ključni trenutak, ne ovaj.

todor

pre 8 godina

Ma vazno da smo mi njima dali pola Srbije, kao da neznamo kakvi su nam prijatelji. A tek pominjanje manjinskih prava? Kako se osecaju Hrvati u Srbiji, a kako Srbi u Hrvatskoj.

Marko

pre 8 godina

Hvala zvanicnicima za promovisanje dobrosusedskih odnosoa. Pozdrav svim normalnim ljudima na Balkanu koji su iznad nacionalnih barijera u glavama.

petar

pre 8 godina

Pa neverovatno, Hrvati kao da rade za Seselja. Svaka opstrukcija stvaranja normalne Srbije je najbolji vetar u ledja radikalnoj i primitivnoj Srbiji.

LOL

pre 8 godina

Nije ni čudo što Šešelj hoće u Zagreb...da se zahvali kolegama...
Mislim da bi zvaničnom Zagrebu bilo bolje da ne podmeće klipove pojedinim članicama EU, može kasnije da im se obije o glavu jer politika je...čudna rabota...

realno..

pre 8 godina

Treba se obratiti Nemackoj oko ovog problema. Ako Nemacka kaze da ne moze tu nista da se uradi, onda se treba okrenuti od EU, jer nije do nas. Narod Srbije nema vremena da bude u procesu cekanja.. da nas EU zeli, odavno bi bili tamo. Najveca tuga je sto ce pre raspalu Ukrajinu da prime u EU od nas.. a ona sigurno ne ispunjava uslove pridruzovanja.

šone

pre 8 godina

Rekao sam odavno da Hrvatska treba da gleda na Srbiju gledajući na zapad, a Srbija na Hrvatsku gledajući na istok. Toliko smo udaljeni jedni od drugih.

Sendvic

pre 8 godina

Ajmo sada svi da prestanemo da kupujemo u Idei i ostalim njihovim kompanijama pa da vidis za par meseci koliko im je bitno postovanje prava manjina i ostali politicki razlozi.

neko

pre 8 godina

Hvala im što nas blokiraju da se pridružimo zelmjlama poput njih i uvedu nas u jos veće duznicko ropstvo. Vidljivi su rezultati njihovog ulaska u Uniju najbliži komšija im je Grcka

Jovan Čelebić

pre 8 godina

Možda ova vest nije istinita, možda... A možda će Hrvatska, zamislite, da blokira Srbiju u međunarodnim institucijama u kojima je njen glas bitan. Možda će Hrvatska da pokuša da spreči bilo kakav napredak Srbije, stavljajući klipove u točkove svuda gde je to moguće.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Nasoj drzavi je cilj clanstvo u EU. Svaka blokada na tom putu mnogo nas kosta i ekonomski i politicki. Zato je neophodno razgovarati sa hrvatskom stranom i doci do resenja. Oni traze jednog poslanika za njihovu zajednicu u Srbiji, kao i to da nasi sudovi ne mogu suditi za dela pocinjena u njihovoj drzavi.
Nisu ovo nepremostivi problemi i treba ih sto pre resiti da bi izbrisali Hrvatskoj argument za dalje blokade naseg evropskog puta.
Ko nam je kriv sto smo imali na vlasti ljude koji su nakon 5.oktobra 2000. propustili priliku da pre Hrvatske dodjemo do clanstva u Uniji. Na zalost, preci im je bio licni politicki rejting od napredovanja Srbije ka Briselu. Ova vlast ne sme praviti iste greske. Drzavna kasa i koza ljudi u Srbiji ne moze izdrzati odlaganje evropskih integracija.

Nemanja

pre 8 godina

Ne brini Srbijo, EU je na tvojoj strani i ima da pritisne Hrvatsku.
Blokada će da prestane za koji dan dok iz ujutru pozovu iz Brisela i narede da daju saglasnost za Srbiju.

Bankar

pre 8 godina

Hrvati će samo dobiti poruku da se smire i neće smeti da pisnu. Oni su neka sila, šaka jada pre će biti, isto kao i mi. Treba biti dobar sa Nemačkom i nema problema...

Bata, USA

pre 8 godina

He, he, nece nikad biti pomirenja na ti prokletim prostorima, samo ce se cekati prilika do nekog novog rata. Nije bitan stav normalnog naroda nego politicara i maloumne vecine koja ih glasa (bilo sa hrvatske bilo sa srpske strane). Zbog toga, pametni narode, bezite sto pre ako zelite sebi i deci bolju buducnost bez da vas jednog dana neko iskoristi i posalje da hranite haubice i raketne bacace...

Stefan

pre 8 godina

Hrvati nikako da shvate da je Srbija poseban slucaj (zbog neresenog stanja na Kosovu) i da kljuceve o toku EU integracija ima neko drugi. Ali oni kao papagaji ponavljaju kako je "njih Slovenija blokirala" i nikako da shvate da sitaucija sa Srbijom nije ista. Oni su blokirali razgovore o Kosovu koje vode Amerika, Britanija , Nemacka itd. Sada ima da ih zavrnu i objasne im situaciju pa ce Hrvati morati da lizu sta su ... i opet im nece biti jasno. Uzas

Subotom uveče, nedeljom ujutro

pre 8 godina

Što se tiče Poglavlja 23 (sudstvo i temeljna prava) i Poglavlja 24 (pravda, sloboda i sigurnost), Srbiji je mnogo bitnije da organizuje sudstvo na mnogo bolji način, da spreči korupciju i političke uticaje u pravosudnom sistemu, policiji i državnoj administraciji, da omogući građanima pravnu sigurnost u punom smislu. Tri navedene prmedbe od strane Hrvatske ne treba mnogo da nas brinu, a pogotovo nekakva formalna, tobožnja nadležnost za ratne zločine počinjene na prosturu nekadašnje Jugoslavije.

repo

pre 8 godina

U osnovi ovakve stvari su dobre za podkusurivanje medju komsijama,razlozi su nebitni. Treba se samo setiti sta su Slovenci radili Hrvatima. Cekali su svoj momenat i sve nejasnoce koje su ostale po raspadu Yuge debelo su naplatili.

Pera

pre 8 godina

Kakav oksimoron. Poglavlja 23 i 24 se ticu prava, upravo onog sto nam Hrvati zameraju da nam fali, a sada nas blokiraju da unapredimo tu oblast. Oni ovom porukom zapravo kazu da im odgovara da budemo onakvi cime nas kritikujemo. Hrvatska? Smejurija. Nece ovo dugo trajati, nema tu problema.

posmatrac bb

pre 8 godina

kad bude trebalo otkociti pregovore zvace zamenikov zamenik mi istra iz Berlina pozvace Zagreb i reci: popustaj. Koja smijurija....

dare slovenac

pre 8 godina

poštovanje manjinskih prava, puna saradnja s Tribunalom u Hagu i ukidanje nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina za područje cele bivše Jugoslavije..

hrvati izgleda neka sila, neka prvo počiste pred svojim pragom i čute, da jih neka eu sila ne čuje i otvori spisove u arhivima..

herzegovina_ ravno

pre 8 godina

ma neeee, citam ovde prije dan/dva dačić ovo, ono ko šiša Hrvate... komentari od reda EU je na strani srbije... do kad iluzije u zemlji iluzija?

Nemanja

pre 8 godina

Ne brini Srbijo, EU je na tvojoj strani i ima da pritisne Hrvatsku.
Blokada će da prestane za koji dan dok iz ujutru pozovu iz Brisela i narede da daju saglasnost za Srbiju.

Istina i ti gola

pre 8 godina

Sad bi u inat izvrsio pritisak da polizu to sto su zapoceli.Za pocetak preko Madjara lobirati da Hrvatska neudje u sengen dok se neodrekne ove ucjenjivacke sramne politike.

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

Sasvim sam siguran u dve stvari. Prva je da Srbija nikada nece uci u EU a druga je da Hrvatska svojim glupim potezima pravi put da bude iskljucena iz iste.

BG

pre 8 godina

Ko nam je kriv kada smo po deceniju poklonili Miloševiću i ubicama Zorana Đinđića dok se spremamo da deceniju poklonimo Dačiću ("Hrvati, ne umišljajte da ste sila") i našminkanim radikalima...

svaka članica EU može da stopira put Srbije u EU i to je sasvim legalno i legitimno dok druge članice EU nemaju mehanizam da uslove bilo koju članicu da nešto radi ili ne radi.

Moramo da se vratimo u realnost, nismo svetska velesila, nismo najstariji, nismo najpametniji, nismo najbogatiji, nismo najuspešniji, nismo najjači... tu smo gde smo i to smo što smo i treba igrati racionalno. Hrvatska je u klubu u koji mi želimo da uđemo: sada ili oči na federe ili da odustanemo od evrointegracija.

MAPETOVCI_from_Hr

pre 8 godina

Da se hrvatska i hrvati stvarno nesto pitaju ni Srbija ni Srbi nikad i nigde ne bi postojali, ali srecom jos uvek u vecini postoje i neke normalne drzave i civilizovani narodi.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Nasoj drzavi je cilj clanstvo u EU. Svaka blokada na tom putu mnogo nas kosta i ekonomski i politicki. Zato je neophodno razgovarati sa hrvatskom stranom i doci do resenja. Oni traze jednog poslanika za njihovu zajednicu u Srbiji, kao i to da nasi sudovi ne mogu suditi za dela pocinjena u njihovoj drzavi.
Nisu ovo nepremostivi problemi i treba ih sto pre resiti da bi izbrisali Hrvatskoj argument za dalje blokade naseg evropskog puta.
Ko nam je kriv sto smo imali na vlasti ljude koji su nakon 5.oktobra 2000. propustili priliku da pre Hrvatske dodjemo do clanstva u Uniji. Na zalost, preci im je bio licni politicki rejting od napredovanja Srbije ka Briselu. Ova vlast ne sme praviti iste greske. Drzavna kasa i koza ljudi u Srbiji ne moze izdrzati odlaganje evropskih integracija.

Vitez

pre 8 godina

Nizozemska nije zadovoljna... Hihi, koliko su samo nas u Hr gnjavili s poglavljem 23 i suradnjom s Hagom, toliko da se doslovno svaki stan viših časnika morao preorati kako bi se našao nekakav papirić s famoznim topničkim dnevnicima, bilo što. Neke su se stvari i izmišljale kako bi se ispunila "suradnja s Hagom". Prosle godine Srbija odbija izručiti Šešelja (sada je to gotovo) i druge radikale koji su slobodno po Beogradu trčkarali i palili EU zastave - iz Nizozemske nisu ni beknuli. Nadam se da će im netko i to sasuti u lice.

Stefan

pre 8 godina

Hrvati nikako da shvate da je Srbija poseban slucaj (zbog neresenog stanja na Kosovu) i da kljuceve o toku EU integracija ima neko drugi. Ali oni kao papagaji ponavljaju kako je "njih Slovenija blokirala" i nikako da shvate da sitaucija sa Srbijom nije ista. Oni su blokirali razgovore o Kosovu koje vode Amerika, Britanija , Nemacka itd. Sada ima da ih zavrnu i objasne im situaciju pa ce Hrvati morati da lizu sta su ... i opet im nece biti jasno. Uzas

xim

pre 8 godina

Ma sta cemo u EU, dobro nam je sa platama od 300 evra, a monopolistickim cenama! Uvek sam pricao da treba hvatati korak sa Hrvatima sto se tice EU integracija, ali mi smo se medjusobno u Srbiji klali. Hrvati su mnogo pametniji ispali od nas Srba, zalosno. Odigrali su pametno, prvo postali neko, pa sad mogu da se mangupiraju, dok smo se mi prvo mangupirali a sad hocemo da budemo neko.

WakeUpSheeple

pre 8 godina

Molim matore i ljude patriote sa drzavnim poslovima da ne navijaju protiv EU. Posto mi mladi pokusavamo da pobegnemo iz ove zemlje ionako nikom nismo potrebni da sedimo na birou, a vi zivite od politike. Hvala.

boris

pre 8 godina

Postovanje manjinskih prava ejjj hrvati Srbima prigovaraju....zemljo otvori se, nosite se i Vi i Eu, sad bi ja njima reciprocitet kakav god.
Ja sam iz Srbin Zadra, kad cete moju miniranu i zapaljenu dedovinu da obnovite? Manjinska prava, pravo na imovinu, zemlju?????

Homo politicus

pre 8 godina

Hrvati kazu da Srbija mora postovati manjinska prava?!? Da li je ovo neki vic dana ili nesto slicno.
Kazu i da ukinemo univerzalni princip u krivicnom pravu, koji uzgred ima jedna Belgija, Nemacka i Holandija.
I na kraju kazu da saradjujemo sa Haskim tribunalom u kojem ni jedan hrvat nije odgovarao ni za jedan ratni zlocin ucinjen protiv Srba.
Cudno neko tuzilastvo, izgleda da su u "Oluji" tokom egzodusa Srbi pobili 2.000 Srba. (sajt: Veritas).

Ono

pre 8 godina

Hahahahaha, a koje od ove tri tacke nisu ispunjene vec? Ne postuju se manjine? Ja kada se vozim kroz Vojvodinu vidim table, niko ih ne krsi, a vidim i da u skolama koriste jezik manjina, imaju novine lokalne i jos mnogo toga... Kako se to ne saradjuje sa Hagom? Koliko ja vidim mi smo sve poslali tamo, saradnja u fulu... Da nije mozda problem u toj trecoj tacki? Koliko se secam Hrvati hapse Srbe povratnike sa gomilom optuzbi dosta često... Ne secam se obrnutog slucaja... Zanimljivi su ovi Hrvati, naročito sto ih puca kompleks u iznenadjujucoj meri. Nikakav lični uspeh ih izgleda ne zadovoljava koliko neuspeh Srba, a jos ako mu oni doprinesu... Da ne pričam sto cak nemaju hrabrosti da uloze prigovor jer se plaše da im ne lupe ćušku nego razvlace koliko mogu.

dare slovenac

pre 8 godina

poštovanje manjinskih prava, puna saradnja s Tribunalom u Hagu i ukidanje nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina za područje cele bivše Jugoslavije..

hrvati izgleda neka sila, neka prvo počiste pred svojim pragom i čute, da jih neka eu sila ne čuje i otvori spisove u arhivima..

realno..

pre 8 godina

Treba se obratiti Nemackoj oko ovog problema. Ako Nemacka kaze da ne moze tu nista da se uradi, onda se treba okrenuti od EU, jer nije do nas. Narod Srbije nema vremena da bude u procesu cekanja.. da nas EU zeli, odavno bi bili tamo. Najveca tuga je sto ce pre raspalu Ukrajinu da prime u EU od nas.. a ona sigurno ne ispunjava uslove pridruzovanja.

Desnica = ustase

pre 8 godina

Ostvaruje se tacno ono sto sam predvideo Hrvatima nikako ne odgovara, clanstvo Srbije u EU ili u NATO. Njihova zelja je da se Srbi sto vise gurnu prema Rusiji, kako bi u nekom eventualnom sukobu, kao clanica NATO ostvarili svoje teritorijalne pretenzije. Svakom iole normalnom je jasno da su Sve desnicarske organizacije i stranke, direktno su anti-srpske i proustaske organizacije.

Čvarkov

pre 8 godina

... ovo se prosto rešava... Državni aparat Srbije treba snažno da zategne hrvatske kompanije u Srbiji, počevši od Agrokor korporacije koju čine Vital, Mercator, Idea, Rode i ostali brendovi... samo snažno zategnete i sami Hrvati će popustiti posle par meseci nemanja prihoda... naši radnici u tim kompanijama ionako rade za nepristojno niske naknate...

jack D

pre 8 godina

Od Hrvata očekujem da nas blokiraju i ometaju uvek kada budu mogli. Mada je ova blokada jeftina i više može štetiti Hrvatima nego nama. Naprimer, može im se desiti da njihovi kvazibiznismeni dobiju nogu u tur iz Srbije i da ostanu bez ikakve zarade ovde.

@@@

pre 8 godina

Gde je sad Dacic da nam objasni kako Hrvatska nije sila i da nam nista ne moze? Mogu da nas blokiraju do mile volje. I niko ne moze izvrsiti pritisak jer mogu da blokiraju i mnogo vaznije procese u EU.

adviser

pre 8 godina

Jos jedna lepa vest iz Hrvatske za Evroskeptike :). Politicka i vojna neutralnost ispada jedinio logicno i pametno resenje. Gosp. Dr. Kostunice procitaj te moj komentar pa se vratite u politiku.

posmatrac bb

pre 8 godina

kad bude trebalo otkociti pregovore zvace zamenikov zamenik mi istra iz Berlina pozvace Zagreb i reci: popustaj. Koja smijurija....

Bankar

pre 8 godina

Hrvati će samo dobiti poruku da se smire i neće smeti da pisnu. Oni su neka sila, šaka jada pre će biti, isto kao i mi. Treba biti dobar sa Nemačkom i nema problema...

todor

pre 8 godina

Ma vazno da smo mi njima dali pola Srbije, kao da neznamo kakvi su nam prijatelji. A tek pominjanje manjinskih prava? Kako se osecaju Hrvati u Srbiji, a kako Srbi u Hrvatskoj.

petar

pre 8 godina

Pa neverovatno, Hrvati kao da rade za Seselja. Svaka opstrukcija stvaranja normalne Srbije je najbolji vetar u ledja radikalnoj i primitivnoj Srbiji.

Sendvic

pre 8 godina

Ajmo sada svi da prestanemo da kupujemo u Idei i ostalim njihovim kompanijama pa da vidis za par meseci koliko im je bitno postovanje prava manjina i ostali politicki razlozi.

mandrak

pre 8 godina

Vreme je da se na izborima okrenemo sebi, nama ulazak u ovakvu EU pod ovakvim uslovima ne treba. Pamet u glavu, u se i u svoje kljuse. Ne trebaju nam lekcije lažnog morala od onih koji tolerišu lomljenje ćiriličnih tabli i automobilskih tablica, koji pozdravljaju javno i grupno uzvikivanje fašističkih poklika a u čijoj državi su Srbi ne drugog ne trećeg reda, nego na nivou egzotičnih ljubimaca. Zapitajte se kakva je to Unija koja ne samo da ćuti na ovakvo ponašanje jedne svoje članice, već to faktički podržava.

šone

pre 8 godina

Rekao sam odavno da Hrvatska treba da gleda na Srbiju gledajući na zapad, a Srbija na Hrvatsku gledajući na istok. Toliko smo udaljeni jedni od drugih.

Pera

pre 8 godina

Kakav oksimoron. Poglavlja 23 i 24 se ticu prava, upravo onog sto nam Hrvati zameraju da nam fali, a sada nas blokiraju da unapredimo tu oblast. Oni ovom porukom zapravo kazu da im odgovara da budemo onakvi cime nas kritikujemo. Hrvatska? Smejurija. Nece ovo dugo trajati, nema tu problema.

ultrazvuk

pre 8 godina

ja bih im skinuo atlantik grupu, ideju i agrokor s dnevnog reda na neki kulturan nacin, pa da vidis kako ce da ukljuce mozak odmah i da prestanu da koce...

dejan-minhen

pre 8 godina

Hvala!!!
Iskoristiti momenat i kinezima dati da uloze u zelezaru u Smederevu...
Kada EU bude negodovala, kulturno odgovoriti: "Na zalost smo blokirani, stali pregovori. Nismo sigurni da li cemo uopste uci."

Onako u prolazu

pre 8 godina

Znam da biste najradije da radite u korist naše štete, ali nam u ovom slučaju pomažete.

Ionako ne bismo priznali nekakvu nezavisnost teritorije Kosova i Metohije.
Ovako samo krivicu za neulazak možemo da svalimo na vas.

Od srca vam hvala bivša braćo. ;)

LOL

pre 8 godina

Nije ni čudo što Šešelj hoće u Zagreb...da se zahvali kolegama...
Mislim da bi zvaničnom Zagrebu bilo bolje da ne podmeće klipove pojedinim članicama EU, može kasnije da im se obije o glavu jer politika je...čudna rabota...

jole

pre 8 godina

@Njihov uslov"postovanje manjinskih prava"..Hahaha,E svasta.Oni se to zezaju??
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (kurta, 6. april 2016 20:11)

-da li je hrvatska manjina zastupljena u Narodnoj skupštini i to temeljem zakona kao što to predviđa taj međudržavni sporazum između Hrvatske i Srbije? NIJE
-da li je srpska manjina zastupljena u Saboru? JESTE

Ne zezaju se.

neko

pre 8 godina

Hvala im što nas blokiraju da se pridružimo zelmjlama poput njih i uvedu nas u jos veće duznicko ropstvo. Vidljivi su rezultati njihovog ulaska u Uniju najbliži komšija im je Grcka

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

Predlazem da Srbija, po ove tri tacke, krene da radi identicno sto i Hrvati, pocev od nacionalnih manjina. Sve da bude "u slovo" kao sto se oni ponasaju, pa ako neko iz EU bude imao primedbu, samo kazemo: uzor nam je EU clanica

Marko

pre 8 godina

Hvala zvanicnicima za promovisanje dobrosusedskih odnosoa. Pozdrav svim normalnim ljudima na Balkanu koji su iznad nacionalnih barijera u glavama.

Jole

pre 8 godina

Sad bi u inat izvrsio pritisak da polizu to sto su zapoceli.Za pocetak preko Madjara lobirati da Hrvatska neudje u sengen dok se neodrekne ove ucjenjivacke sramne politike.
(Istina i ti gola, 6. april 2016 17:01)

Pozlatile ti se rijeci. Dao bih odmah i kravu i kozu samo da ne udjemo u Sengen.

Milan

pre 8 godina

Bravo Hrvati i hvala.
Kad bi mogli nekako trajno da nam zatvore vrata EU, pa da pocnemo da razmisljamo realno. Da ostvarujemo bilateralnu sardnju sa clanicama EU, na osnovu obostaranog interesa a bez politickih ucena.

anti EU i NATO

pre 8 godina

kao gradjanin srbije zahvaljujem hrvatskoj sto nas je blokirala u EU. sto se mene tice neka tako bude i za NATO ako se neko od nasih politicara doseti da bi bilo dobro i tamo da udjemo.

Subotom uveče, nedeljom ujutro

pre 8 godina

Što se tiče Poglavlja 23 (sudstvo i temeljna prava) i Poglavlja 24 (pravda, sloboda i sigurnost), Srbiji je mnogo bitnije da organizuje sudstvo na mnogo bolji način, da spreči korupciju i političke uticaje u pravosudnom sistemu, policiji i državnoj administraciji, da omogući građanima pravnu sigurnost u punom smislu. Tri navedene prmedbe od strane Hrvatske ne treba mnogo da nas brinu, a pogotovo nekakva formalna, tobožnja nadležnost za ratne zločine počinjene na prosturu nekadašnje Jugoslavije.

Bata, USA

pre 8 godina

He, he, nece nikad biti pomirenja na ti prokletim prostorima, samo ce se cekati prilika do nekog novog rata. Nije bitan stav normalnog naroda nego politicara i maloumne vecine koja ih glasa (bilo sa hrvatske bilo sa srpske strane). Zbog toga, pametni narode, bezite sto pre ako zelite sebi i deci bolju buducnost bez da vas jednog dana neko iskoristi i posalje da hranite haubice i raketne bacace...

jer život je igra

pre 8 godina

Ma hajte molim vas,nemojmo im uskraćivati školu koju su dobili od Slovenaca.Posle ćemo mi to nekom trećem.Igrajmo se,narodi Balkana...

Jovan Čelebić

pre 8 godina

Možda ova vest nije istinita, možda... A možda će Hrvatska, zamislite, da blokira Srbiju u međunarodnim institucijama u kojima je njen glas bitan. Možda će Hrvatska da pokuša da spreči bilo kakav napredak Srbije, stavljajući klipove u točkove svuda gde je to moguće.

aca_bg

pre 8 godina

A sta je ovde tacno vest?Ima vise od godinu dana kako nam Hrvati uredno saopstavaju da ce nam blokirati pristup EU.Povodi se menjaju ali je poruka ista. To sto nas Vodja nije verovao da su ozbiljni nije problem Hrvatske nego nas problem. Ovo je samo pocetak price.Kraj ce biti ultimatum da se prizna Kosovo i to samo ne vidi onaj ko je slep ili onaj ko to nece da vidi.

repo

pre 8 godina

U osnovi ovakve stvari su dobre za podkusurivanje medju komsijama,razlozi su nebitni. Treba se samo setiti sta su Slovenci radili Hrvatima. Cekali su svoj momenat i sve nejasnoce koje su ostale po raspadu Yuge debelo su naplatili.

Zoka N.

pre 8 godina

Ako je ovo istina, nece dugo trajati. Otvaranje poglavlja nije toliko bitno, zato nece dugo trajati. Ali zatvaranje je druga prica. Slovenija nije godinama davala suglasnost na zatvaranje hrpe poglavlja u pregovorima EU sa Hrvatskom. To je ključni trenutak, ne ovaj.

ljubomir

pre 8 godina

Koliko ima poglavlja?
(mc, 06. april 2016 18:33)

33 ukupno ,pravosuđe se smatra najtežim pa se otvara na početku,a zatvara na kraju pregovora .