Utorak, 05.04.2016.

23:49

"Vlada neće podržati kandidaturu Jeremića u UN"

Vlada Srbije neće podržati kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, rečeno je dnevnom listu "Danas" u Vladi Srbije.

Izvor: Beta

"Vlada neæe podržati kandidaturu Jeremiæa u UN" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

dusan

pre 7 godina

vuk jeremic ima sansu da dobije. vuk jeremic je bivsi ministar spoljnih poslova ove zemlje. vlada nece da podrzi vuka jeremica za mesto generalnog sekretara un. zasto? zato sto u nekim krugovima sa zapada postoji protivljenje, cak i "uzasnutost". ti isti krugovi sa zapada podrzali su nekadasnje seseljeve kumove i najblize saradnike i tu nemaju nikakvu uzasnutost. ti krugovi slede svoje interese i za one koji ih sprovode nisu uzasnuti, a za one koji im se opiru su uzasnuti. mogucnost da ne podrzimo nekoga odavde ko ima sansu da pobedi je jednostavno sumanuta, i zaista se nadam da ova vest nema nikakvo uporiste u realnosti.

Antisha08

pre 8 godina

Glasajte za Vesnu Pusic. Ona je iskreni Jugosloven, kao i njena obitelj jos prije Tita, ukloniti ce sve blokade u pregovorima za EU.

s.

pre 8 godina

Stvarno mislite da bi bio izabran, čak i kada bi ga podržali, ?Pa jedva su ga izabrali kada je svetska (čitaj istok-zapad) situacija mnogo mirnija.Rusi ga na mišiće izgurali.
Za neobaveštene, ta vremena su prošla.

Ranger

pre 8 godina

Covek(Vuk Jeremic)je rodjeni beogradjanin.

Kulturan,obrazovan,vaspitan,pristojan,uspesan,rodoljub,politicki moralan,moderan,porodican...covek.

Ukratko,sve sto oni(mislim na ove koje ne zele da ga podrze)-NISU.

Jbg.takvima kao sto je Vuk se u Srbiji ne prasta...

s.

pre 8 godina

(Zemun grad SPO, 6. april 2016 07:53)

Sve si rekao samo nema ko da pročita i malo, samo malo razmisli.Sve ovde ide po sistemu : Aha, Zapad ga neće a Rusi ga podržavaju, mora da je dobar.I jeste dobar...Rusima.
Dok je bio u UN stalno je gurao prt u oko svima sem rusima, kao da su ga oni tamo poslali.Neka uzme rusko državljanstvo (kada ih toliko voli) pa neka ga oni kandiduju.
A može i Boris Tadić.
I da, kada će da objasni aferu Miladin, milion dolara, Kovačević?
To ste zaboravili rusoljubi?
Neka taj novac vrati državi pa da razmislimo o kandidaturi.

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Po mom licnom ubedenju Jeremic je najbolja solucija za kandidata GS UN.On je vec tamo pustijo duboke korene za vreme dok je bijo Predsednig generalne Skupstine.Itelegentan naobazovan govori jezike stiti interese Srbije, pa neznam sto to Vlada ne prepoznaje? Izgleda da nije simpatican jednom Coveku na vrhu drzave i onda nema prolaz, as vi znamo o kome se radi.

vodoinstalater Panjkovic

pre 8 godina

Vuk Jeremic je, dok je bio na polozaju, uvek i samo radio u interesu svoje promocije a malo sta u interesu drzave. Malo sta ima da je uradio korisno. Tadicev kadar. Bilo bi lose da takav samoreklamer bude predsednik UN.

poz

pre 8 godina

na celo UN mora sesti covek koji ce biti pravedan i pomiriti svet dijalogom, koji ce raditi za interese covecanstva i jednako zs one male i one velike.
Potreban je hrabar covek.

mile

pre 8 godina

Tipicno srpski. Bolje neki stranac nego nas koji nam ne odgovara skroz. Posle su nam drugi krivi - ti sto nas i nagovaraju da se medjusobno svadjamo.
Covek je celu karijeru tome posvetio - zasluzuje podrsku bar od svoje drzave.

munja

pre 8 godina

Mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija nama ne može da šteti, a čim nije štetno znači da koristi. Jadna li nam je država ako ne možemo da budemo složni oko jedne ovako pozitivne stvari. Grobar i "klinac" će nas načisto ukopati.

Temerinac

pre 8 godina

Tužno, da nekažem žalosno. Vlada će podržati Vesnu Pusić, zato što to traži Nemačka. Vlada Srbije nema hrabrosti i boji se svoje senke u međunarodnoj politici. Vuk Jeremić je sposoban za mesto Generalnog sekretara OUN-a.

Pele

pre 8 godina

Vlada neka podrzi Vesnu Pusic ako vec ne zeli Srbina na celu UN. Ponekad se pitam kako je Srbija uopste do sada opstala pored ovakvih politicara?

Džoni

pre 8 godina

Kako bi Prepodobni podneo da jedan Vuk Jeremić bude na višem položaju od njega? Jasno je da igra kako Ameri sviraju jer su ga oni i doveli na vlast posle sukoba Tadića i zapada oko Jarinja tako da sada to mora i da im oduži! Sramota je da Vuka ne podrži Srbija jer ima velike šanse da pobedi, a i lepo bi bilo da imamo Srbina na tako značajnoj poziciji!

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Patriotska busanja nekadasnjeg ministra spoljnih poslova i ocitavanja bukvice ministrima velikih sila, podigla su mu tada rejting kod domaceg patriotskog birackog tela. Medjutim, time je sebi spustio rampu za prolaz ka mestu generalnog sekretara UN. Taj slucaj ne bi bio vredan komentara, da politika barikada kojoj je bio istaknuti zastupnik, nije za nekoliko godina blokirala evropske integracije Srbije. Steta za drzavu, koju je prouzrokovala ta blokada, meri se u milijardama evra.
Na ovom slucaju vlada polaze jos jedan evropski ispit. Ne sme se dozvoliti da se drzavljani Srbije zloupotrebljavaju u necijoj borbi za promenu poretka u UN. Kada vidimo ko podrzava Jeremicevu kandidaturu, onda je jasno kakvi ciljevi stoje iza te namere.

lex speciallis

pre 8 godina

Pa naravno da nece, ko ce kome ako nece svoj svome,umesto da lobira a ne samo da podrzi svog drzavljanina, pre ce AV da podrzi i crnog djavola, ..to je ta politika.

Милош

pre 8 godina

Била би велика срамота за државу Србију да пропусти прилику да има кандидата, поготово што има реалне шансе. Због редоследа региона који дају кандидате, следећа прилика је за више од пола века. Са оваквом политиком питање је да ли ћемо тада постојати.

Boris Seljak

pre 8 godina

Pa jeste kad covek nije kvalifikovan za tu poziciju. Bolje da se podrzi neki Dr./Mr. sa privatnog fakulteta sto ne zna ni sta je studirao(kao nas predsednik ili nesa slina npr.)
Nije bitno sto bi se Jeremic zalagao za nasu zemlju nego slusaj Blera i vezi konja gde ti gazda kaze
E Srbijo medju sljivama...

Krotiteljka tigrova

pre 8 godina

Sramota! Za Vladu "Srbije" je bitnija užasnutost drugih država nego podrška sopstvenom građaninu. Da li može niže od ovoga? Jeremićev uspeh na izborima za gen. sekretara UN bi bio i uspeh Srbije.

aleksandar

pre 8 godina

Čuj užasnutost? Pa taj zapad je lobirao prošli put da Jeremić bude gensek. Vlada Srbije malo govori neistinu, jer izgleda da ima nekog svog Babića da predloži umesto Jeremića.

skeptik

pre 8 godina

Sramota! Podrzace tudjeg kandidata a naseg necemo. Zbog ovog Vucicu neces dobiti moj glas. A ti Vuce kandiduj se za presednika Srbije i imas moj glas.

Napredno

pre 8 godina

Iz vlade srbije dolazi vest da će vlada podržati Micu Trofrtaljku za precednika UN jer će se ona zalagati za doslednu primenu povelje UN i od nje se ne zgražavaju ovi sa zapada kao od Jeremića

maki1

pre 8 godina

A zasto ne! neslaganje nas unistava kao narod kao naciju. Kako ne mozemo jos uvek da shvatimo..mozemo da polemizujemo unutar drzave ali ne smemo to raditi spolja. Ne pljujmo u svoje gnezdo. ,,gde se dvoje bije tamo treci i koristi,,. ipak on je najbolji nas kandidat...treba razmisliti..sigurno vise dobijemo nego izgubimo. inace na vrstia stoi..rvatska..

Владица

pre 8 godina

Видите подржите Хрватског кандидата !!!
Други нам је увек бољи,срамота!!!

Goran

pre 8 godina

Aj bolje potpisite odma kapitulaciju, nek dodje nemacka cizma dodje i okupira sve ovo, barem znamo na cemu smo i mozda nas kao okupiranu teritoriju budu razvili malo, mozda pokupe sta im treba na prinudni rad u njihovim zemljama, pa nam bude koliko toliko bolje ekonomski. Vucic i kompanija su obicni beskicmenjaci.

Petar S.

pre 8 godina

I ovo treba imati u vidu kada se bude glasalo 24. Aprila.

V. Jeremic je jedini iz Srbije ko je imao iskustva u Generalnoj skupstini UN administraciji i on ima naj vise sanse da bude izabran.

Glas dat A. Vucicu je glas dat NATOu.

srbin srbna sekirom sece

pre 8 godina

Verovatno najistaknutiji srpski politicar ne uziva poverenje sadasnje srpske vlade. Umesto da budemo ponosni na mogucnost da jedan iz srbije bude na tako istaknutoj poziciji nasa vlada ga saplice. To moze samo u kod nas.

Miloš

pre 8 godina

Dobro zaključivanje u Vladi. Jeremić je direktno finansiran od strane Kineza, to nije tajna, a izuzetno iritira Amerikance i dobar deo EU. Pri tom ima političke ambicije u Srbiji. Ne vidim jedan jedini razlog da ga sadašnja Vlada Srbije podrži.

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

"Uzasnuti" nema sumnje... Bas je opasan i stetan po bilo koga. Cak ga i svakodnevno cujem i slusam... Cek
Ne? A bio je u DS-u? Uaaa!! Tako je. Odmah mu ukinuti podrsku kao i svim ambasadorima koji su bili po inostranstranstvu i povuci ih dok se ne posalju napredna lica tamo. Prljava je ova Vlada uzasno... Iako ne volim ni Jeremica, ali u poredjenju sa ovom koalicijom je pozeljan clan nase politicke slike.

Lav Vuk

pre 8 godina

prosto nemogu da verujem da će građani Srbije tek tako da se pomire sa ovolikom sampvoljom pa i bezobrazlukom Vučića i Nikolića
Zar je moguće da su njihova sueta i ljobomora bitnije od interesa Srbije i mogućnosti koju više nikada verovatno nećemo imati,tj da inamo kvalifikovanog čoveka koji bi imao realne šanse da vodi UN...

Srle

pre 8 godina

Ne daj bože da podržimo nekog našeg negde ko će nam možda biti od pomoći nekada i da se čuje za Srbiju. Sada će da podrže iz inata i crnog đavola. Seljačka posla! Nikada ne vidimo dalje od nosa i zato i pitamo druge šta smemo a šta ne.

Manchester is BLUE!

pre 8 godina

Naravno, nemoj slucajno da nekad negde podrzimo svog coveka. Posle se pitamo sto nas drugi mrze, a mrzimo se sami medju sobom. Umesto da budemo ponosni sto bi mogli imati coveka na takvom mestu, mi ga saplicemo jer nije na sns listi.

Kavu

pre 8 godina

Podržavaju ga Rusi, a Ameri i Evropa ne? Čudno. Inače šuška se da će baš Jeremić biti kandidat opozicije za predsednika sledeće godine, ko zna na koju poziciju on pretenduje. Svakako bi bio bolji izbor od Tome 100x, ako ništa bar je školovan i zna engleski, ne bi nas brukao po svetu..

Ikac klisa

pre 8 godina

SAD I Briselu ne odgovara a nase marionete slusaju. Zasto inace ne bi podrzao svog predstavnika kad to puno znaci za drzavu. Botovi dajte minusa koliko hocete ali bi vas zamolio da ne pokusavate da ovo objasnite jer bilo sta sto bi rekli vredja inteligenciju....

Banana od drzave

pre 8 godina

Posto su nasi evro-atlantski `prijatelji` uzasnuti,najbolje onda da podrzite Vesnu Pusic,koja se zvanicno kandidovala.

Pre ce biti da je nasa tehnicka vlada `uzasnuta` od pomisli da jedan nas,mlad,uspesan,pametan i skolovan covek,dodje na tako znacajnu funkciju u UN,pogotovo sto ima veliku podrsku nesvrstanih zemalja,koje bi mu listom dale glas.
Mozda,da ima diplomu Megatrenda...a ne tamo neku belosvetsku.
Sram da vas bude!

Puškomitraljezac

pre 8 godina

Znate onaj vic,u kome u Paklu,nema stražara kod srpskog kazana,jer cim jedan krene da se izvuce,drugi ga povuce dole! E to nije vic !!!

Danubewalker

pre 8 godina

Svaka podrska ove Vlade Srbije bi bila kontraproduktivna i ponizavajuca za njega samog.To je kao kada bi jedan Novak Djokovic trazio podrsku za sportistu godine od Zike Obretkovica,Dragana Vucicevica,Andjusa,Djukanovica i Bore Drljace.

Dejan

pre 8 godina

Pa sramota je vladu svojih gradjana, plase se da ne zaseni vrhovnog vodju Vuk Jeremic koji je i ne bas po vollji i prosle vlade radio ali samo u interesu srbije ono sto je on kao jedinka uradio u UN ranije nije uradio niko iz predhodne 4 vlade u Srbiji

Kavu

pre 8 godina

Podržavaju ga Rusi, a Ameri i Evropa ne? Čudno. Inače šuška se da će baš Jeremić biti kandidat opozicije za predsednika sledeće godine, ko zna na koju poziciju on pretenduje. Svakako bi bio bolji izbor od Tome 100x, ako ništa bar je školovan i zna engleski, ne bi nas brukao po svetu..

Puškomitraljezac

pre 8 godina

Znate onaj vic,u kome u Paklu,nema stražara kod srpskog kazana,jer cim jedan krene da se izvuce,drugi ga povuce dole! E to nije vic !!!

Banana od drzave

pre 8 godina

Posto su nasi evro-atlantski `prijatelji` uzasnuti,najbolje onda da podrzite Vesnu Pusic,koja se zvanicno kandidovala.

Pre ce biti da je nasa tehnicka vlada `uzasnuta` od pomisli da jedan nas,mlad,uspesan,pametan i skolovan covek,dodje na tako znacajnu funkciju u UN,pogotovo sto ima veliku podrsku nesvrstanih zemalja,koje bi mu listom dale glas.
Mozda,da ima diplomu Megatrenda...a ne tamo neku belosvetsku.
Sram da vas bude!

Lav Vuk

pre 8 godina

prosto nemogu da verujem da će građani Srbije tek tako da se pomire sa ovolikom sampvoljom pa i bezobrazlukom Vučića i Nikolića
Zar je moguće da su njihova sueta i ljobomora bitnije od interesa Srbije i mogućnosti koju više nikada verovatno nećemo imati,tj da inamo kvalifikovanog čoveka koji bi imao realne šanse da vodi UN...

Ikac klisa

pre 8 godina

SAD I Briselu ne odgovara a nase marionete slusaju. Zasto inace ne bi podrzao svog predstavnika kad to puno znaci za drzavu. Botovi dajte minusa koliko hocete ali bi vas zamolio da ne pokusavate da ovo objasnite jer bilo sta sto bi rekli vredja inteligenciju....

Dejan

pre 8 godina

Pa sramota je vladu svojih gradjana, plase se da ne zaseni vrhovnog vodju Vuk Jeremic koji je i ne bas po vollji i prosle vlade radio ali samo u interesu srbije ono sto je on kao jedinka uradio u UN ranije nije uradio niko iz predhodne 4 vlade u Srbiji

mile

pre 8 godina

Tipicno srpski. Bolje neki stranac nego nas koji nam ne odgovara skroz. Posle su nam drugi krivi - ti sto nas i nagovaraju da se medjusobno svadjamo.
Covek je celu karijeru tome posvetio - zasluzuje podrsku bar od svoje drzave.

Srle

pre 8 godina

Ne daj bože da podržimo nekog našeg negde ko će nam možda biti od pomoći nekada i da se čuje za Srbiju. Sada će da podrže iz inata i crnog đavola. Seljačka posla! Nikada ne vidimo dalje od nosa i zato i pitamo druge šta smemo a šta ne.

Petar S.

pre 8 godina

I ovo treba imati u vidu kada se bude glasalo 24. Aprila.

V. Jeremic je jedini iz Srbije ko je imao iskustva u Generalnoj skupstini UN administraciji i on ima naj vise sanse da bude izabran.

Glas dat A. Vucicu je glas dat NATOu.

Danubewalker

pre 8 godina

Svaka podrska ove Vlade Srbije bi bila kontraproduktivna i ponizavajuca za njega samog.To je kao kada bi jedan Novak Djokovic trazio podrsku za sportistu godine od Zike Obretkovica,Dragana Vucicevica,Andjusa,Djukanovica i Bore Drljace.

Manchester is BLUE!

pre 8 godina

Naravno, nemoj slucajno da nekad negde podrzimo svog coveka. Posle se pitamo sto nas drugi mrze, a mrzimo se sami medju sobom. Umesto da budemo ponosni sto bi mogli imati coveka na takvom mestu, mi ga saplicemo jer nije na sns listi.

Милош

pre 8 godina

Била би велика срамота за државу Србију да пропусти прилику да има кандидата, поготово што има реалне шансе. Због редоследа региона који дају кандидате, следећа прилика је за више од пола века. Са оваквом политиком питање је да ли ћемо тада постојати.

Boris Seljak

pre 8 godina

Pa jeste kad covek nije kvalifikovan za tu poziciju. Bolje da se podrzi neki Dr./Mr. sa privatnog fakulteta sto ne zna ni sta je studirao(kao nas predsednik ili nesa slina npr.)
Nije bitno sto bi se Jeremic zalagao za nasu zemlju nego slusaj Blera i vezi konja gde ti gazda kaze
E Srbijo medju sljivama...

munja

pre 8 godina

Mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija nama ne može da šteti, a čim nije štetno znači da koristi. Jadna li nam je država ako ne možemo da budemo složni oko jedne ovako pozitivne stvari. Grobar i "klinac" će nas načisto ukopati.

Владица

pre 8 godina

Видите подржите Хрватског кандидата !!!
Други нам је увек бољи,срамота!!!

Temerinac

pre 8 godina

Tužno, da nekažem žalosno. Vlada će podržati Vesnu Pusić, zato što to traži Nemačka. Vlada Srbije nema hrabrosti i boji se svoje senke u međunarodnoj politici. Vuk Jeremić je sposoban za mesto Generalnog sekretara OUN-a.

Goran

pre 8 godina

Aj bolje potpisite odma kapitulaciju, nek dodje nemacka cizma dodje i okupira sve ovo, barem znamo na cemu smo i mozda nas kao okupiranu teritoriju budu razvili malo, mozda pokupe sta im treba na prinudni rad u njihovim zemljama, pa nam bude koliko toliko bolje ekonomski. Vucic i kompanija su obicni beskicmenjaci.

Džoni

pre 8 godina

Kako bi Prepodobni podneo da jedan Vuk Jeremić bude na višem položaju od njega? Jasno je da igra kako Ameri sviraju jer su ga oni i doveli na vlast posle sukoba Tadića i zapada oko Jarinja tako da sada to mora i da im oduži! Sramota je da Vuka ne podrži Srbija jer ima velike šanse da pobedi, a i lepo bi bilo da imamo Srbina na tako značajnoj poziciji!

srbin srbna sekirom sece

pre 8 godina

Verovatno najistaknutiji srpski politicar ne uziva poverenje sadasnje srpske vlade. Umesto da budemo ponosni na mogucnost da jedan iz srbije bude na tako istaknutoj poziciji nasa vlada ga saplice. To moze samo u kod nas.

skeptik

pre 8 godina

Sramota! Podrzace tudjeg kandidata a naseg necemo. Zbog ovog Vucicu neces dobiti moj glas. A ti Vuce kandiduj se za presednika Srbije i imas moj glas.

aleksandar

pre 8 godina

Čuj užasnutost? Pa taj zapad je lobirao prošli put da Jeremić bude gensek. Vlada Srbije malo govori neistinu, jer izgleda da ima nekog svog Babića da predloži umesto Jeremića.

Krotiteljka tigrova

pre 8 godina

Sramota! Za Vladu "Srbije" je bitnija užasnutost drugih država nego podrška sopstvenom građaninu. Da li može niže od ovoga? Jeremićev uspeh na izborima za gen. sekretara UN bi bio i uspeh Srbije.

lex speciallis

pre 8 godina

Pa naravno da nece, ko ce kome ako nece svoj svome,umesto da lobira a ne samo da podrzi svog drzavljanina, pre ce AV da podrzi i crnog djavola, ..to je ta politika.

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

"Uzasnuti" nema sumnje... Bas je opasan i stetan po bilo koga. Cak ga i svakodnevno cujem i slusam... Cek
Ne? A bio je u DS-u? Uaaa!! Tako je. Odmah mu ukinuti podrsku kao i svim ambasadorima koji su bili po inostranstranstvu i povuci ih dok se ne posalju napredna lica tamo. Prljava je ova Vlada uzasno... Iako ne volim ni Jeremica, ali u poredjenju sa ovom koalicijom je pozeljan clan nase politicke slike.

Pele

pre 8 godina

Vlada neka podrzi Vesnu Pusic ako vec ne zeli Srbina na celu UN. Ponekad se pitam kako je Srbija uopste do sada opstala pored ovakvih politicara?

Napredno

pre 8 godina

Iz vlade srbije dolazi vest da će vlada podržati Micu Trofrtaljku za precednika UN jer će se ona zalagati za doslednu primenu povelje UN i od nje se ne zgražavaju ovi sa zapada kao od Jeremića

maki1

pre 8 godina

A zasto ne! neslaganje nas unistava kao narod kao naciju. Kako ne mozemo jos uvek da shvatimo..mozemo da polemizujemo unutar drzave ali ne smemo to raditi spolja. Ne pljujmo u svoje gnezdo. ,,gde se dvoje bije tamo treci i koristi,,. ipak on je najbolji nas kandidat...treba razmisliti..sigurno vise dobijemo nego izgubimo. inace na vrstia stoi..rvatska..

vodoinstalater Panjkovic

pre 8 godina

Vuk Jeremic je, dok je bio na polozaju, uvek i samo radio u interesu svoje promocije a malo sta u interesu drzave. Malo sta ima da je uradio korisno. Tadicev kadar. Bilo bi lose da takav samoreklamer bude predsednik UN.

Ranger

pre 8 godina

Covek(Vuk Jeremic)je rodjeni beogradjanin.

Kulturan,obrazovan,vaspitan,pristojan,uspesan,rodoljub,politicki moralan,moderan,porodican...covek.

Ukratko,sve sto oni(mislim na ove koje ne zele da ga podrze)-NISU.

Jbg.takvima kao sto je Vuk se u Srbiji ne prasta...

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Patriotska busanja nekadasnjeg ministra spoljnih poslova i ocitavanja bukvice ministrima velikih sila, podigla su mu tada rejting kod domaceg patriotskog birackog tela. Medjutim, time je sebi spustio rampu za prolaz ka mestu generalnog sekretara UN. Taj slucaj ne bi bio vredan komentara, da politika barikada kojoj je bio istaknuti zastupnik, nije za nekoliko godina blokirala evropske integracije Srbije. Steta za drzavu, koju je prouzrokovala ta blokada, meri se u milijardama evra.
Na ovom slucaju vlada polaze jos jedan evropski ispit. Ne sme se dozvoliti da se drzavljani Srbije zloupotrebljavaju u necijoj borbi za promenu poretka u UN. Kada vidimo ko podrzava Jeremicevu kandidaturu, onda je jasno kakvi ciljevi stoje iza te namere.

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Po mom licnom ubedenju Jeremic je najbolja solucija za kandidata GS UN.On je vec tamo pustijo duboke korene za vreme dok je bijo Predsednig generalne Skupstine.Itelegentan naobazovan govori jezike stiti interese Srbije, pa neznam sto to Vlada ne prepoznaje? Izgleda da nije simpatican jednom Coveku na vrhu drzave i onda nema prolaz, as vi znamo o kome se radi.

Miloš

pre 8 godina

Dobro zaključivanje u Vladi. Jeremić je direktno finansiran od strane Kineza, to nije tajna, a izuzetno iritira Amerikance i dobar deo EU. Pri tom ima političke ambicije u Srbiji. Ne vidim jedan jedini razlog da ga sadašnja Vlada Srbije podrži.

poz

pre 8 godina

na celo UN mora sesti covek koji ce biti pravedan i pomiriti svet dijalogom, koji ce raditi za interese covecanstva i jednako zs one male i one velike.
Potreban je hrabar covek.

s.

pre 8 godina

(Zemun grad SPO, 6. april 2016 07:53)

Sve si rekao samo nema ko da pročita i malo, samo malo razmisli.Sve ovde ide po sistemu : Aha, Zapad ga neće a Rusi ga podržavaju, mora da je dobar.I jeste dobar...Rusima.
Dok je bio u UN stalno je gurao prt u oko svima sem rusima, kao da su ga oni tamo poslali.Neka uzme rusko državljanstvo (kada ih toliko voli) pa neka ga oni kandiduju.
A može i Boris Tadić.
I da, kada će da objasni aferu Miladin, milion dolara, Kovačević?
To ste zaboravili rusoljubi?
Neka taj novac vrati državi pa da razmislimo o kandidaturi.

s.

pre 8 godina

Stvarno mislite da bi bio izabran, čak i kada bi ga podržali, ?Pa jedva su ga izabrali kada je svetska (čitaj istok-zapad) situacija mnogo mirnija.Rusi ga na mišiće izgurali.
Za neobaveštene, ta vremena su prošla.

Antisha08

pre 8 godina

Glasajte za Vesnu Pusic. Ona je iskreni Jugosloven, kao i njena obitelj jos prije Tita, ukloniti ce sve blokade u pregovorima za EU.

dusan

pre 7 godina

vuk jeremic ima sansu da dobije. vuk jeremic je bivsi ministar spoljnih poslova ove zemlje. vlada nece da podrzi vuka jeremica za mesto generalnog sekretara un. zasto? zato sto u nekim krugovima sa zapada postoji protivljenje, cak i "uzasnutost". ti isti krugovi sa zapada podrzali su nekadasnje seseljeve kumove i najblize saradnike i tu nemaju nikakvu uzasnutost. ti krugovi slede svoje interese i za one koji ih sprovode nisu uzasnuti, a za one koji im se opiru su uzasnuti. mogucnost da ne podrzimo nekoga odavde ko ima sansu da pobedi je jednostavno sumanuta, i zaista se nadam da ova vest nema nikakvo uporiste u realnosti.

vodoinstalater Panjkovic

pre 8 godina

Vuk Jeremic je, dok je bio na polozaju, uvek i samo radio u interesu svoje promocije a malo sta u interesu drzave. Malo sta ima da je uradio korisno. Tadicev kadar. Bilo bi lose da takav samoreklamer bude predsednik UN.

Miloš

pre 8 godina

Dobro zaključivanje u Vladi. Jeremić je direktno finansiran od strane Kineza, to nije tajna, a izuzetno iritira Amerikance i dobar deo EU. Pri tom ima političke ambicije u Srbiji. Ne vidim jedan jedini razlog da ga sadašnja Vlada Srbije podrži.

Zemun grad SPO

pre 8 godina

Patriotska busanja nekadasnjeg ministra spoljnih poslova i ocitavanja bukvice ministrima velikih sila, podigla su mu tada rejting kod domaceg patriotskog birackog tela. Medjutim, time je sebi spustio rampu za prolaz ka mestu generalnog sekretara UN. Taj slucaj ne bi bio vredan komentara, da politika barikada kojoj je bio istaknuti zastupnik, nije za nekoliko godina blokirala evropske integracije Srbije. Steta za drzavu, koju je prouzrokovala ta blokada, meri se u milijardama evra.
Na ovom slucaju vlada polaze jos jedan evropski ispit. Ne sme se dozvoliti da se drzavljani Srbije zloupotrebljavaju u necijoj borbi za promenu poretka u UN. Kada vidimo ko podrzava Jeremicevu kandidaturu, onda je jasno kakvi ciljevi stoje iza te namere.

poz

pre 8 godina

na celo UN mora sesti covek koji ce biti pravedan i pomiriti svet dijalogom, koji ce raditi za interese covecanstva i jednako zs one male i one velike.
Potreban je hrabar covek.

s.

pre 8 godina

(Zemun grad SPO, 6. april 2016 07:53)

Sve si rekao samo nema ko da pročita i malo, samo malo razmisli.Sve ovde ide po sistemu : Aha, Zapad ga neće a Rusi ga podržavaju, mora da je dobar.I jeste dobar...Rusima.
Dok je bio u UN stalno je gurao prt u oko svima sem rusima, kao da su ga oni tamo poslali.Neka uzme rusko državljanstvo (kada ih toliko voli) pa neka ga oni kandiduju.
A može i Boris Tadić.
I da, kada će da objasni aferu Miladin, milion dolara, Kovačević?
To ste zaboravili rusoljubi?
Neka taj novac vrati državi pa da razmislimo o kandidaturi.

mile

pre 8 godina

Tipicno srpski. Bolje neki stranac nego nas koji nam ne odgovara skroz. Posle su nam drugi krivi - ti sto nas i nagovaraju da se medjusobno svadjamo.
Covek je celu karijeru tome posvetio - zasluzuje podrsku bar od svoje drzave.

s.

pre 8 godina

Stvarno mislite da bi bio izabran, čak i kada bi ga podržali, ?Pa jedva su ga izabrali kada je svetska (čitaj istok-zapad) situacija mnogo mirnija.Rusi ga na mišiće izgurali.
Za neobaveštene, ta vremena su prošla.

Ranger

pre 8 godina

Covek(Vuk Jeremic)je rodjeni beogradjanin.

Kulturan,obrazovan,vaspitan,pristojan,uspesan,rodoljub,politicki moralan,moderan,porodican...covek.

Ukratko,sve sto oni(mislim na ove koje ne zele da ga podrze)-NISU.

Jbg.takvima kao sto je Vuk se u Srbiji ne prasta...

Temerinac

pre 8 godina

Tužno, da nekažem žalosno. Vlada će podržati Vesnu Pusić, zato što to traži Nemačka. Vlada Srbije nema hrabrosti i boji se svoje senke u međunarodnoj politici. Vuk Jeremić je sposoban za mesto Generalnog sekretara OUN-a.

munja

pre 8 godina

Mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija nama ne može da šteti, a čim nije štetno znači da koristi. Jadna li nam je država ako ne možemo da budemo složni oko jedne ovako pozitivne stvari. Grobar i "klinac" će nas načisto ukopati.

Krotiteljka tigrova

pre 8 godina

Sramota! Za Vladu "Srbije" je bitnija užasnutost drugih država nego podrška sopstvenom građaninu. Da li može niže od ovoga? Jeremićev uspeh na izborima za gen. sekretara UN bi bio i uspeh Srbije.

Džoni

pre 8 godina

Kako bi Prepodobni podneo da jedan Vuk Jeremić bude na višem položaju od njega? Jasno je da igra kako Ameri sviraju jer su ga oni i doveli na vlast posle sukoba Tadića i zapada oko Jarinja tako da sada to mora i da im oduži! Sramota je da Vuka ne podrži Srbija jer ima velike šanse da pobedi, a i lepo bi bilo da imamo Srbina na tako značajnoj poziciji!

Boris Seljak

pre 8 godina

Pa jeste kad covek nije kvalifikovan za tu poziciju. Bolje da se podrzi neki Dr./Mr. sa privatnog fakulteta sto ne zna ni sta je studirao(kao nas predsednik ili nesa slina npr.)
Nije bitno sto bi se Jeremic zalagao za nasu zemlju nego slusaj Blera i vezi konja gde ti gazda kaze
E Srbijo medju sljivama...

Dejan

pre 8 godina

Pa sramota je vladu svojih gradjana, plase se da ne zaseni vrhovnog vodju Vuk Jeremic koji je i ne bas po vollji i prosle vlade radio ali samo u interesu srbije ono sto je on kao jedinka uradio u UN ranije nije uradio niko iz predhodne 4 vlade u Srbiji

Милош

pre 8 godina

Била би велика срамота за државу Србију да пропусти прилику да има кандидата, поготово што има реалне шансе. Због редоследа региона који дају кандидате, следећа прилика је за више од пола века. Са оваквом политиком питање је да ли ћемо тада постојати.

lex speciallis

pre 8 godina

Pa naravno da nece, ko ce kome ako nece svoj svome,umesto da lobira a ne samo da podrzi svog drzavljanina, pre ce AV da podrzi i crnog djavola, ..to je ta politika.

R,Zivkovic,R-dam

pre 8 godina

Po mom licnom ubedenju Jeremic je najbolja solucija za kandidata GS UN.On je vec tamo pustijo duboke korene za vreme dok je bijo Predsednig generalne Skupstine.Itelegentan naobazovan govori jezike stiti interese Srbije, pa neznam sto to Vlada ne prepoznaje? Izgleda da nije simpatican jednom Coveku na vrhu drzave i onda nema prolaz, as vi znamo o kome se radi.

srbin srbna sekirom sece

pre 8 godina

Verovatno najistaknutiji srpski politicar ne uziva poverenje sadasnje srpske vlade. Umesto da budemo ponosni na mogucnost da jedan iz srbije bude na tako istaknutoj poziciji nasa vlada ga saplice. To moze samo u kod nas.

Banana od drzave

pre 8 godina

Posto su nasi evro-atlantski `prijatelji` uzasnuti,najbolje onda da podrzite Vesnu Pusic,koja se zvanicno kandidovala.

Pre ce biti da je nasa tehnicka vlada `uzasnuta` od pomisli da jedan nas,mlad,uspesan,pametan i skolovan covek,dodje na tako znacajnu funkciju u UN,pogotovo sto ima veliku podrsku nesvrstanih zemalja,koje bi mu listom dale glas.
Mozda,da ima diplomu Megatrenda...a ne tamo neku belosvetsku.
Sram da vas bude!

Petar S.

pre 8 godina

I ovo treba imati u vidu kada se bude glasalo 24. Aprila.

V. Jeremic je jedini iz Srbije ko je imao iskustva u Generalnoj skupstini UN administraciji i on ima naj vise sanse da bude izabran.

Glas dat A. Vucicu je glas dat NATOu.

skeptik

pre 8 godina

Sramota! Podrzace tudjeg kandidata a naseg necemo. Zbog ovog Vucicu neces dobiti moj glas. A ti Vuce kandiduj se za presednika Srbije i imas moj glas.

Ikac klisa

pre 8 godina

SAD I Briselu ne odgovara a nase marionete slusaju. Zasto inace ne bi podrzao svog predstavnika kad to puno znaci za drzavu. Botovi dajte minusa koliko hocete ali bi vas zamolio da ne pokusavate da ovo objasnite jer bilo sta sto bi rekli vredja inteligenciju....

Kavu

pre 8 godina

Podržavaju ga Rusi, a Ameri i Evropa ne? Čudno. Inače šuška se da će baš Jeremić biti kandidat opozicije za predsednika sledeće godine, ko zna na koju poziciju on pretenduje. Svakako bi bio bolji izbor od Tome 100x, ako ništa bar je školovan i zna engleski, ne bi nas brukao po svetu..

Napredno

pre 8 godina

Iz vlade srbije dolazi vest da će vlada podržati Micu Trofrtaljku za precednika UN jer će se ona zalagati za doslednu primenu povelje UN i od nje se ne zgražavaju ovi sa zapada kao od Jeremića

Goran

pre 8 godina

Aj bolje potpisite odma kapitulaciju, nek dodje nemacka cizma dodje i okupira sve ovo, barem znamo na cemu smo i mozda nas kao okupiranu teritoriju budu razvili malo, mozda pokupe sta im treba na prinudni rad u njihovim zemljama, pa nam bude koliko toliko bolje ekonomski. Vucic i kompanija su obicni beskicmenjaci.

Antisha08

pre 8 godina

Glasajte za Vesnu Pusic. Ona je iskreni Jugosloven, kao i njena obitelj jos prije Tita, ukloniti ce sve blokade u pregovorima za EU.

Srle

pre 8 godina

Ne daj bože da podržimo nekog našeg negde ko će nam možda biti od pomoći nekada i da se čuje za Srbiju. Sada će da podrže iz inata i crnog đavola. Seljačka posla! Nikada ne vidimo dalje od nosa i zato i pitamo druge šta smemo a šta ne.

maki1

pre 8 godina

A zasto ne! neslaganje nas unistava kao narod kao naciju. Kako ne mozemo jos uvek da shvatimo..mozemo da polemizujemo unutar drzave ali ne smemo to raditi spolja. Ne pljujmo u svoje gnezdo. ,,gde se dvoje bije tamo treci i koristi,,. ipak on je najbolji nas kandidat...treba razmisliti..sigurno vise dobijemo nego izgubimo. inace na vrstia stoi..rvatska..

Lav Vuk

pre 8 godina

prosto nemogu da verujem da će građani Srbije tek tako da se pomire sa ovolikom sampvoljom pa i bezobrazlukom Vučića i Nikolića
Zar je moguće da su njihova sueta i ljobomora bitnije od interesa Srbije i mogućnosti koju više nikada verovatno nećemo imati,tj da inamo kvalifikovanog čoveka koji bi imao realne šanse da vodi UN...

Puškomitraljezac

pre 8 godina

Znate onaj vic,u kome u Paklu,nema stražara kod srpskog kazana,jer cim jedan krene da se izvuce,drugi ga povuce dole! E to nije vic !!!

Danubewalker

pre 8 godina

Svaka podrska ove Vlade Srbije bi bila kontraproduktivna i ponizavajuca za njega samog.To je kao kada bi jedan Novak Djokovic trazio podrsku za sportistu godine od Zike Obretkovica,Dragana Vucicevica,Andjusa,Djukanovica i Bore Drljace.

Aleksis Sanco Panco

pre 8 godina

"Uzasnuti" nema sumnje... Bas je opasan i stetan po bilo koga. Cak ga i svakodnevno cujem i slusam... Cek
Ne? A bio je u DS-u? Uaaa!! Tako je. Odmah mu ukinuti podrsku kao i svim ambasadorima koji su bili po inostranstranstvu i povuci ih dok se ne posalju napredna lica tamo. Prljava je ova Vlada uzasno... Iako ne volim ni Jeremica, ali u poredjenju sa ovom koalicijom je pozeljan clan nase politicke slike.

aleksandar

pre 8 godina

Čuj užasnutost? Pa taj zapad je lobirao prošli put da Jeremić bude gensek. Vlada Srbije malo govori neistinu, jer izgleda da ima nekog svog Babića da predloži umesto Jeremića.

Manchester is BLUE!

pre 8 godina

Naravno, nemoj slucajno da nekad negde podrzimo svog coveka. Posle se pitamo sto nas drugi mrze, a mrzimo se sami medju sobom. Umesto da budemo ponosni sto bi mogli imati coveka na takvom mestu, mi ga saplicemo jer nije na sns listi.

Владица

pre 8 godina

Видите подржите Хрватског кандидата !!!
Други нам је увек бољи,срамота!!!

Pele

pre 8 godina

Vlada neka podrzi Vesnu Pusic ako vec ne zeli Srbina na celu UN. Ponekad se pitam kako je Srbija uopste do sada opstala pored ovakvih politicara?

dusan

pre 7 godina

vuk jeremic ima sansu da dobije. vuk jeremic je bivsi ministar spoljnih poslova ove zemlje. vlada nece da podrzi vuka jeremica za mesto generalnog sekretara un. zasto? zato sto u nekim krugovima sa zapada postoji protivljenje, cak i "uzasnutost". ti isti krugovi sa zapada podrzali su nekadasnje seseljeve kumove i najblize saradnike i tu nemaju nikakvu uzasnutost. ti krugovi slede svoje interese i za one koji ih sprovode nisu uzasnuti, a za one koji im se opiru su uzasnuti. mogucnost da ne podrzimo nekoga odavde ko ima sansu da pobedi je jednostavno sumanuta, i zaista se nadam da ova vest nema nikakvo uporiste u realnosti.