Četvrtak, 31.03.2016.

12:03

Kandićeva: Presuda Šešelju teško može da se održi

Osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je da je oslobađajuća presuda lideru SRS Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom iznenađujuća.

Izvor: Beta

Kandiæeva: Presuda Šešelju teško može da se održi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Ante razbojnik

pre 8 godina

Nije sudija Antoaneti dzaba ulio poverenje Srbima da ce presuda, kakva god da bude, biti zasnovana na pravu i pravdi...
(my way, 31. mart 2016 12:51)

Uzgred, ovaj je sudija svojevremeno osudio Gotovinu na dve godine zatvora (u Francuskoj, zbog razbojništva).

...

pre 8 godina

pa sta ova Kandic misli, da sve sudije moraju biti pristrasni i poslusni. Njena izjava je dokaz da ne postoji nezavisna sudska pravda vec samo politicka kad je Haski Tribunal u pitanju.

nesa

pre 8 godina

Nisam pravnik,ali zasto je neko proveo 12 godina u zatvoru?..samo bih na to bih voleo odgovor a posle moze fa se diskutuje o svemu ostalom da nesto ima smisla ili ne

Radovan

pre 8 godina

Koja je ovo zena! Pa i da su ga osudiöi za nesto, mada neznam po kojim dokazima nebi dobio vise od par godina! A covek je tamo proveo mnogo vise i bar da imate malo ljudkosti trebali bi ste da pomenete da su coveka bez razloga drzalo zatvorenog tolike godine! Ako se vec zalazete za ljudska prava!? Al izgleda da po vama Srbi nemaju ta prava!?

usput

pre 8 godina

Dobro, sasvim očekivana reakcija gospodje Kandic. Gospodja nije pravnik i nikad mi nije bilo jasno zbog čega se njena rec po pravnim pitanjima uzima za ozbiljno.

Građanin Kejn

pre 8 godina

Sve bi bilo u redu, da dotična gospođa i njoj slične su reagovale u slučajevima kada su Srbi bili oštećeni. Pa zar zdrav razum može da prihvati da nije bilo namjere kod Tuđmana i celog rukovodstva Hrvatske i da nije bilo zajedničkog zločinačkog poduhvata i pored snimaka u kojima se kaže da će se nanjeti udari da oni ne postoje više. Da je tada komentarisala te presude imala bi moralno pravo da nešto kaže. Ovako bi trebalo da je makar malo stid i razmišlja li kako spava.

DK

pre 8 godina

Ne da volim Seselja (druga je krajnost u pitanju), ali realno ako je ovo sto gospodja Kandic kaze istina, onda buduceg predsednika USA odmah mogu optuziti i osuditi.

Zeka

pre 8 godina

Samo mu dizi popularnost, a to vam i jeste cilj. Napraviti cirkus od skupstine i drzave, a onda mogu da izvestavaju po celom svetu kako smo divljaci.

Boske

pre 8 godina

Pa i sve sto kaze ova gospodja je apsolutno neodrzivo, pa ona ipak jos uvijek prodaje svoje umotvorine. Dakle, oslobadjajuca presuda Seselju u jednom antologijski besmislenom procesu je bilo jedino rjesenje koje je imalo barem promil logike. Gospodja Kandic ili provocira ili je puno bolje obavijestena od obicne publike. U svakom slucaju, ocigledno da nije tako odusevljena kao sto je bila posle oslobadjanja Gotovine.

Pop

pre 8 godina

Kada ovakva osoba kao sto je Natasa Kondic komentarise ne samo presudu vec i ostale drustveno politicke aspekte za zemlju Srbiju ne vidim bolje sutra.
Pravno,Seselj je nokautirao haski tribunal.E sad druga je stvar sto je to politicki sud i u mnogim drugim slucajevima iskljucivo formiran da sve srbe proglasi genocidnim i krivim jer lakse se opravdavaju svi zlocini koje je pocinila NATO alijansa.

gradjanin

pre 8 godina

"Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj"..
To i jeste suština ovog procesa. Ti prethodni zaključci su bili pogrešni. U ovom procesu je što šta razotkriveno a što nije pominjano ni u jednom od prethodnih. Zločini su nesporni, ali je sporan put kojim je do toga došlo, odnosno bolje rečeno predstava koja je do sada vladala u svetu o tome. Pravno gledano sud je u pravu u ovom slučaju. A ako uzimamo neke druge kriterijume onda bi taj sud bio mali za sve koji tamo treba da završe, i to kao osuđeni.
Samo, da li su svi sposobni i spremni da pogledaju istini u oči u ovome balkanskom buretu baruta?

Ika

pre 8 godina

Vaša koncepcija bi bila možda okvirno tačna da je sveobuhvatna po pitanju svih učesnika ratova na našim prostorima, ali ovako je u najmanju ruku samo autodestruktivna.

Pierre

pre 8 godina

Ne razumem zasto je njeno misljenje bitno...nije pravnica, nije politicki faktor u drustvu, nije ni novinar i vlasnica je privatne NVO koja protezira stavove njenih finasijera (i samim tim nedovoljno objektivna). Ziveo sam u pet raznih zemalja (cetiri zapadne) i ni u jednoj od nijh nisam video takve licnoti na naslovnim stranama i u gledanim emisijama...

Helios

pre 8 godina

Postoji suštinska razlika između svih nas, ljudi nesavršenih ali ipak nekakvih i onih kojim dominira psihopatologija. Ne mali broj tih slučajeva zahteva i ne malu pomoć. Između te dve grupe je velika siva zona, ponovo ne mali broj graničnih slučajeva.
Nažalost u tom sivom nije mala ni pod-zona ne samo sivog nego i jako crnog: oni čija psihopatologija zaista onemogućava uživanje u životu. I to ni po jada, nego većinom imaju nezaustavljivi impuls da za to okrive druge, a ako ikako mogu još im to i naplate! Moj je život loš, loš jer je patnja ili loš jer je ništa i sivilo - e sad ćete to da mi platite! Tu je u pitanju jedna zaista nerešiva aporija: s jedne strane treba pokazati samilost i nežnost prema tim ukletima - ali avaj, to nije moguće jer ukoliko ikako aktivni u životu ti preduhitre sve to svojim strasnim zlodelanjem. I još gore: otada nadalje njih to zlo i hrani, jedino ih srećnim čini.
Perverzijom modernog doba mnoštvo takvih, a svi (i tek sve) su međusobno nalik, specijalizovalo se da budu Profesionalci Ljudske Dobrote i da je nama, ljudske dobrote amaterima, objašnjavaju i uteruju. Naravno i neminovno, u 100% nakaradnom i izvrnutom obliku. U Srbiji su (sebi) komercijalno najuspešniji bukači Stokholm Sindroma. Ono: "pokajte se, krivi ste što ste živi". Ono "pođite prvo od vašeg nesavršenstva". To što svetom caruje zlo i ludilo, i to što ćeš tim (tek unekoliko ispravnim stavom) samo još više povećati zlo (pema sebi) - to nikom ništa. Dapače - utoliko bolje!

Filigranski pločnici

pre 8 godina

Nisam ljubitelj ni vas, gospođo Kandić, ni gopsodina Šešelja, ali reći da je presuda doneta zbog blagonaklonog stava sudije, a nikada u takvom smislu ne dovoditi u pitanje presude kojima su Srbi osuđivani, u najmanju ruku je neprincipijelan stav. No, nije se drugo moglo ni očekivati od vas. Voleo bih kada bismo u javnosti više viđali ljude koji su drugačiji i od vas i od g-dina Šešelja.

hihihihi

pre 8 godina

Drago mi je sto je oslobodjen samo zbog ovih zaljubljenika u "ljudska prava" koja to rade za platu. Gde je bila kad je oslobodjen Haradniaj? Gotovina? Oric?

Monarhista

pre 8 godina

Natasici sminka otisla u helac:-)
Clan sam SPO od osnivanja i po difoltu se podrazumeva da Sekija organski ne podnosim ali svako ko malo ima mozga zna da je ovo jedini moguci ishod.
Pa kad bi se sudilo za ono sto je reko covek o drugim nacijama u vreme ovih 20 godina verovatno bi na slobodi ostalo 0,neki procenat...pa ja prvi iako nisam mrzitelj zbog onoga sto sam rekao u raznoraznim situacijanma dobio bi brat-bratu 10 dozivotnih ako nisam i za streljanje:-))
Meni je samo jos jasnije kako anglosaksonci vladaju svetom...12 godina su drzali u zatvoru coveka zbog glupih izjava a on ce to predstavljati kao pobedu...sta reci...

misirac

pre 8 godina

vi kanda,niste radosni zbog ove presude...ja seselja nikad nisam ni gotivio,a kamoli voleo,ali mi je bas drago zbog osloibadjajuce presude...ziveo hag

charlie

pre 8 godina

Nataša Kandić je istupanjem u javnosti i pozivom na linč duboko umešana u mutne radnje zbog kojih je nevin čovek ležao četrnaest godina u Haškoj samici i za to bi morala da debelo odgovara.Inače nikada nisam glasao za Šešelja ili Miloševića.

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Ona je istakla i da takva presuda teško može da se održi u žalbenom postupku.

"Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama... Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj", rekla je Nataša Kandić agenciji Beta."

Nije razmisljala da te druge presude ne mogu da se odrze zbog kontradiktornosti sa Seseljevom? Znaci, bas njegova ne valja?

rX

pre 8 godina

Drago mi je sto je Natasa Kandic ovo rekla, jer je shodno svom intelektu rekla upravo ono sto nije zelela da kaze: "Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama... Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj", drugim recima CINJENICE koje je Seselj uspeo da dokaze u ovom postupku, jer se SAM BRANI (nije dao da mu se nametne branilac), su u SUPROTNOSTI za zakljuccima u ostalim slucajevima!!!!!!!
Toliko o PRAVDI!
P.S. Nije natasa kandic nikakav OSNIVAC neke NVO, vec obican sluzbenik, a osnivac je onaj ko je dao NOVAC!

my way

pre 8 godina

Nije sudija Antoaneti dzaba ulio poverenje Srbima da ce presuda, kakva god da bude, biti zasnovana na pravu i pravdi. Bilo je sudsko vece i ostro prema Seselju, nijednog trenutka nije bilo subjektivno njemu naklonjeno. Medjutim, verovatno zbog toga sto Seselj nije toliko bitan za falsifikovanje istorije, dobio je vece koje mu je objektivno presudilo. Ovo je i najbolji dokaz koliko su ostale presude poput Karadziceve cista pateticna namestaljka.

Galileo

pre 8 godina

Natasa Kandic tumaci pravo !? Ako je i od nje, mnogo je. Seselju treba da plate ne samo odstetu, vec i za jedanaest godina besplatnih predavanja i pravnicke prakse, jer je njegovo poznavanje materije prava na nivou titule koju nosi, Dr Vojislav Seselj, za razliku od ogromne vecine koja zastupa taj sud, radi u istom, sudi u istom, a Natasu Kandic da ni ne pominjem, kao ni to koga ona zastupa.

Goran

pre 8 godina

Ista si kao I Seselj. Principijelno ne vidim razliku. Oboje ste negacija zdravog razuma I ljudskosti....Sa te strane shvatam koliko si nezadovoljna.

LeMi

pre 8 godina

kad su oslobadjali Gotovinu, Tacija i Haradinaja onda nisi tako pričala. A ti zlotvori su okrvavili ruke i lično ubijali ljude. ..
a ovaj debeli hercegovac je samo rAdio ono što mu je naložila služba.....

Deki

pre 8 godina

"Neka obrazloženja (oslobađajuće presude) protiveče zdravom razumu, poput onog da je govor Šešelja u Skupštini Srbije da neće ubijati Hrvate već da će ih spakovati na kamione pa neka oni vide šta će, samo političko mišljenje"

Jeste nemoralno i politički ekstremno, ali nije ratni zločin ovo izjaviti, sem ukoliko pored izjave nema njegove naredbe, učešća u izvršenju, ili komandne odgovornosti u sprovođenju navedenog dela.

Kosta

pre 8 godina

Gospodja Kandic smatra da je princip objaktivne odgovornosti adekvatan kad su Srbi u pitanju...Imas pocinjeno delo i optuzenog i nista ti vise ne treba.Moram da je razocaram jer je taj princip bio primenjivan u ranom srednjem veku.

Boske

pre 8 godina

Pa i sve sto kaze ova gospodja je apsolutno neodrzivo, pa ona ipak jos uvijek prodaje svoje umotvorine. Dakle, oslobadjajuca presuda Seselju u jednom antologijski besmislenom procesu je bilo jedino rjesenje koje je imalo barem promil logike. Gospodja Kandic ili provocira ili je puno bolje obavijestena od obicne publike. U svakom slucaju, ocigledno da nije tako odusevljena kao sto je bila posle oslobadjanja Gotovine.

DK

pre 8 godina

Ne da volim Seselja (druga je krajnost u pitanju), ali realno ako je ovo sto gospodja Kandic kaze istina, onda buduceg predsednika USA odmah mogu optuziti i osuditi.

usput

pre 8 godina

Dobro, sasvim očekivana reakcija gospodje Kandic. Gospodja nije pravnik i nikad mi nije bilo jasno zbog čega se njena rec po pravnim pitanjima uzima za ozbiljno.

nesa

pre 8 godina

Nisam pravnik,ali zasto je neko proveo 12 godina u zatvoru?..samo bih na to bih voleo odgovor a posle moze fa se diskutuje o svemu ostalom da nesto ima smisla ili ne

hihihihi

pre 8 godina

Drago mi je sto je oslobodjen samo zbog ovih zaljubljenika u "ljudska prava" koja to rade za platu. Gde je bila kad je oslobodjen Haradniaj? Gotovina? Oric?

Pop

pre 8 godina

Kada ovakva osoba kao sto je Natasa Kondic komentarise ne samo presudu vec i ostale drustveno politicke aspekte za zemlju Srbiju ne vidim bolje sutra.
Pravno,Seselj je nokautirao haski tribunal.E sad druga je stvar sto je to politicki sud i u mnogim drugim slucajevima iskljucivo formiran da sve srbe proglasi genocidnim i krivim jer lakse se opravdavaju svi zlocini koje je pocinila NATO alijansa.

Ika

pre 8 godina

Vaša koncepcija bi bila možda okvirno tačna da je sveobuhvatna po pitanju svih učesnika ratova na našim prostorima, ali ovako je u najmanju ruku samo autodestruktivna.

LeMi

pre 8 godina

kad su oslobadjali Gotovinu, Tacija i Haradinaja onda nisi tako pričala. A ti zlotvori su okrvavili ruke i lično ubijali ljude. ..
a ovaj debeli hercegovac je samo rAdio ono što mu je naložila služba.....

Filigranski pločnici

pre 8 godina

Nisam ljubitelj ni vas, gospođo Kandić, ni gopsodina Šešelja, ali reći da je presuda doneta zbog blagonaklonog stava sudije, a nikada u takvom smislu ne dovoditi u pitanje presude kojima su Srbi osuđivani, u najmanju ruku je neprincipijelan stav. No, nije se drugo moglo ni očekivati od vas. Voleo bih kada bismo u javnosti više viđali ljude koji su drugačiji i od vas i od g-dina Šešelja.

Monarhista

pre 8 godina

Natasici sminka otisla u helac:-)
Clan sam SPO od osnivanja i po difoltu se podrazumeva da Sekija organski ne podnosim ali svako ko malo ima mozga zna da je ovo jedini moguci ishod.
Pa kad bi se sudilo za ono sto je reko covek o drugim nacijama u vreme ovih 20 godina verovatno bi na slobodi ostalo 0,neki procenat...pa ja prvi iako nisam mrzitelj zbog onoga sto sam rekao u raznoraznim situacijanma dobio bi brat-bratu 10 dozivotnih ako nisam i za streljanje:-))
Meni je samo jos jasnije kako anglosaksonci vladaju svetom...12 godina su drzali u zatvoru coveka zbog glupih izjava a on ce to predstavljati kao pobedu...sta reci...

Galileo

pre 8 godina

Natasa Kandic tumaci pravo !? Ako je i od nje, mnogo je. Seselju treba da plate ne samo odstetu, vec i za jedanaest godina besplatnih predavanja i pravnicke prakse, jer je njegovo poznavanje materije prava na nivou titule koju nosi, Dr Vojislav Seselj, za razliku od ogromne vecine koja zastupa taj sud, radi u istom, sudi u istom, a Natasu Kandic da ni ne pominjem, kao ni to koga ona zastupa.

Pierre

pre 8 godina

Ne razumem zasto je njeno misljenje bitno...nije pravnica, nije politicki faktor u drustvu, nije ni novinar i vlasnica je privatne NVO koja protezira stavove njenih finasijera (i samim tim nedovoljno objektivna). Ziveo sam u pet raznih zemalja (cetiri zapadne) i ni u jednoj od nijh nisam video takve licnoti na naslovnim stranama i u gledanim emisijama...

charlie

pre 8 godina

Nataša Kandić je istupanjem u javnosti i pozivom na linč duboko umešana u mutne radnje zbog kojih je nevin čovek ležao četrnaest godina u Haškoj samici i za to bi morala da debelo odgovara.Inače nikada nisam glasao za Šešelja ili Miloševića.

Građanin Kejn

pre 8 godina

Sve bi bilo u redu, da dotična gospođa i njoj slične su reagovale u slučajevima kada su Srbi bili oštećeni. Pa zar zdrav razum može da prihvati da nije bilo namjere kod Tuđmana i celog rukovodstva Hrvatske i da nije bilo zajedničkog zločinačkog poduhvata i pored snimaka u kojima se kaže da će se nanjeti udari da oni ne postoje više. Da je tada komentarisala te presude imala bi moralno pravo da nešto kaže. Ovako bi trebalo da je makar malo stid i razmišlja li kako spava.

Radovan

pre 8 godina

Koja je ovo zena! Pa i da su ga osudiöi za nesto, mada neznam po kojim dokazima nebi dobio vise od par godina! A covek je tamo proveo mnogo vise i bar da imate malo ljudkosti trebali bi ste da pomenete da su coveka bez razloga drzalo zatvorenog tolike godine! Ako se vec zalazete za ljudska prava!? Al izgleda da po vama Srbi nemaju ta prava!?

rX

pre 8 godina

Drago mi je sto je Natasa Kandic ovo rekla, jer je shodno svom intelektu rekla upravo ono sto nije zelela da kaze: "Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama... Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj", drugim recima CINJENICE koje je Seselj uspeo da dokaze u ovom postupku, jer se SAM BRANI (nije dao da mu se nametne branilac), su u SUPROTNOSTI za zakljuccima u ostalim slucajevima!!!!!!!
Toliko o PRAVDI!
P.S. Nije natasa kandic nikakav OSNIVAC neke NVO, vec obican sluzbenik, a osnivac je onaj ko je dao NOVAC!

my way

pre 8 godina

Nije sudija Antoaneti dzaba ulio poverenje Srbima da ce presuda, kakva god da bude, biti zasnovana na pravu i pravdi. Bilo je sudsko vece i ostro prema Seselju, nijednog trenutka nije bilo subjektivno njemu naklonjeno. Medjutim, verovatno zbog toga sto Seselj nije toliko bitan za falsifikovanje istorije, dobio je vece koje mu je objektivno presudilo. Ovo je i najbolji dokaz koliko su ostale presude poput Karadziceve cista pateticna namestaljka.

Deki

pre 8 godina

"Neka obrazloženja (oslobađajuće presude) protiveče zdravom razumu, poput onog da je govor Šešelja u Skupštini Srbije da neće ubijati Hrvate već da će ih spakovati na kamione pa neka oni vide šta će, samo političko mišljenje"

Jeste nemoralno i politički ekstremno, ali nije ratni zločin ovo izjaviti, sem ukoliko pored izjave nema njegove naredbe, učešća u izvršenju, ili komandne odgovornosti u sprovođenju navedenog dela.

misirac

pre 8 godina

vi kanda,niste radosni zbog ove presude...ja seselja nikad nisam ni gotivio,a kamoli voleo,ali mi je bas drago zbog osloibadjajuce presude...ziveo hag

Ante razbojnik

pre 8 godina

Nije sudija Antoaneti dzaba ulio poverenje Srbima da ce presuda, kakva god da bude, biti zasnovana na pravu i pravdi...
(my way, 31. mart 2016 12:51)

Uzgred, ovaj je sudija svojevremeno osudio Gotovinu na dve godine zatvora (u Francuskoj, zbog razbojništva).

...

pre 8 godina

pa sta ova Kandic misli, da sve sudije moraju biti pristrasni i poslusni. Njena izjava je dokaz da ne postoji nezavisna sudska pravda vec samo politicka kad je Haski Tribunal u pitanju.

gradjanin

pre 8 godina

"Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj"..
To i jeste suština ovog procesa. Ti prethodni zaključci su bili pogrešni. U ovom procesu je što šta razotkriveno a što nije pominjano ni u jednom od prethodnih. Zločini su nesporni, ali je sporan put kojim je do toga došlo, odnosno bolje rečeno predstava koja je do sada vladala u svetu o tome. Pravno gledano sud je u pravu u ovom slučaju. A ako uzimamo neke druge kriterijume onda bi taj sud bio mali za sve koji tamo treba da završe, i to kao osuđeni.
Samo, da li su svi sposobni i spremni da pogledaju istini u oči u ovome balkanskom buretu baruta?

Helios

pre 8 godina

Postoji suštinska razlika između svih nas, ljudi nesavršenih ali ipak nekakvih i onih kojim dominira psihopatologija. Ne mali broj tih slučajeva zahteva i ne malu pomoć. Između te dve grupe je velika siva zona, ponovo ne mali broj graničnih slučajeva.
Nažalost u tom sivom nije mala ni pod-zona ne samo sivog nego i jako crnog: oni čija psihopatologija zaista onemogućava uživanje u životu. I to ni po jada, nego većinom imaju nezaustavljivi impuls da za to okrive druge, a ako ikako mogu još im to i naplate! Moj je život loš, loš jer je patnja ili loš jer je ništa i sivilo - e sad ćete to da mi platite! Tu je u pitanju jedna zaista nerešiva aporija: s jedne strane treba pokazati samilost i nežnost prema tim ukletima - ali avaj, to nije moguće jer ukoliko ikako aktivni u životu ti preduhitre sve to svojim strasnim zlodelanjem. I još gore: otada nadalje njih to zlo i hrani, jedino ih srećnim čini.
Perverzijom modernog doba mnoštvo takvih, a svi (i tek sve) su međusobno nalik, specijalizovalo se da budu Profesionalci Ljudske Dobrote i da je nama, ljudske dobrote amaterima, objašnjavaju i uteruju. Naravno i neminovno, u 100% nakaradnom i izvrnutom obliku. U Srbiji su (sebi) komercijalno najuspešniji bukači Stokholm Sindroma. Ono: "pokajte se, krivi ste što ste živi". Ono "pođite prvo od vašeg nesavršenstva". To što svetom caruje zlo i ludilo, i to što ćeš tim (tek unekoliko ispravnim stavom) samo još više povećati zlo (pema sebi) - to nikom ništa. Dapače - utoliko bolje!

Goran

pre 8 godina

Ista si kao I Seselj. Principijelno ne vidim razliku. Oboje ste negacija zdravog razuma I ljudskosti....Sa te strane shvatam koliko si nezadovoljna.

Zeka

pre 8 godina

Samo mu dizi popularnost, a to vam i jeste cilj. Napraviti cirkus od skupstine i drzave, a onda mogu da izvestavaju po celom svetu kako smo divljaci.

Kosta

pre 8 godina

Gospodja Kandic smatra da je princip objaktivne odgovornosti adekvatan kad su Srbi u pitanju...Imas pocinjeno delo i optuzenog i nista ti vise ne treba.Moram da je razocaram jer je taj princip bio primenjivan u ranom srednjem veku.

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Ona je istakla i da takva presuda teško može da se održi u žalbenom postupku.

"Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama... Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj", rekla je Nataša Kandić agenciji Beta."

Nije razmisljala da te druge presude ne mogu da se odrze zbog kontradiktornosti sa Seseljevom? Znaci, bas njegova ne valja?

Zeka

pre 8 godina

Samo mu dizi popularnost, a to vam i jeste cilj. Napraviti cirkus od skupstine i drzave, a onda mogu da izvestavaju po celom svetu kako smo divljaci.

Boske

pre 8 godina

Pa i sve sto kaze ova gospodja je apsolutno neodrzivo, pa ona ipak jos uvijek prodaje svoje umotvorine. Dakle, oslobadjajuca presuda Seselju u jednom antologijski besmislenom procesu je bilo jedino rjesenje koje je imalo barem promil logike. Gospodja Kandic ili provocira ili je puno bolje obavijestena od obicne publike. U svakom slucaju, ocigledno da nije tako odusevljena kao sto je bila posle oslobadjanja Gotovine.

usput

pre 8 godina

Dobro, sasvim očekivana reakcija gospodje Kandic. Gospodja nije pravnik i nikad mi nije bilo jasno zbog čega se njena rec po pravnim pitanjima uzima za ozbiljno.

Monarhista

pre 8 godina

Natasici sminka otisla u helac:-)
Clan sam SPO od osnivanja i po difoltu se podrazumeva da Sekija organski ne podnosim ali svako ko malo ima mozga zna da je ovo jedini moguci ishod.
Pa kad bi se sudilo za ono sto je reko covek o drugim nacijama u vreme ovih 20 godina verovatno bi na slobodi ostalo 0,neki procenat...pa ja prvi iako nisam mrzitelj zbog onoga sto sam rekao u raznoraznim situacijanma dobio bi brat-bratu 10 dozivotnih ako nisam i za streljanje:-))
Meni je samo jos jasnije kako anglosaksonci vladaju svetom...12 godina su drzali u zatvoru coveka zbog glupih izjava a on ce to predstavljati kao pobedu...sta reci...

Goran

pre 8 godina

Ista si kao I Seselj. Principijelno ne vidim razliku. Oboje ste negacija zdravog razuma I ljudskosti....Sa te strane shvatam koliko si nezadovoljna.

Galileo

pre 8 godina

Natasa Kandic tumaci pravo !? Ako je i od nje, mnogo je. Seselju treba da plate ne samo odstetu, vec i za jedanaest godina besplatnih predavanja i pravnicke prakse, jer je njegovo poznavanje materije prava na nivou titule koju nosi, Dr Vojislav Seselj, za razliku od ogromne vecine koja zastupa taj sud, radi u istom, sudi u istom, a Natasu Kandic da ni ne pominjem, kao ni to koga ona zastupa.

rX

pre 8 godina

Drago mi je sto je Natasa Kandic ovo rekla, jer je shodno svom intelektu rekla upravo ono sto nije zelela da kaze: "Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama... Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj", drugim recima CINJENICE koje je Seselj uspeo da dokaze u ovom postupku, jer se SAM BRANI (nije dao da mu se nametne branilac), su u SUPROTNOSTI za zakljuccima u ostalim slucajevima!!!!!!!
Toliko o PRAVDI!
P.S. Nije natasa kandic nikakav OSNIVAC neke NVO, vec obican sluzbenik, a osnivac je onaj ko je dao NOVAC!

hihihihi

pre 8 godina

Drago mi je sto je oslobodjen samo zbog ovih zaljubljenika u "ljudska prava" koja to rade za platu. Gde je bila kad je oslobodjen Haradniaj? Gotovina? Oric?

Pop

pre 8 godina

Kada ovakva osoba kao sto je Natasa Kondic komentarise ne samo presudu vec i ostale drustveno politicke aspekte za zemlju Srbiju ne vidim bolje sutra.
Pravno,Seselj je nokautirao haski tribunal.E sad druga je stvar sto je to politicki sud i u mnogim drugim slucajevima iskljucivo formiran da sve srbe proglasi genocidnim i krivim jer lakse se opravdavaju svi zlocini koje je pocinila NATO alijansa.

nesa

pre 8 godina

Nisam pravnik,ali zasto je neko proveo 12 godina u zatvoru?..samo bih na to bih voleo odgovor a posle moze fa se diskutuje o svemu ostalom da nesto ima smisla ili ne

LeMi

pre 8 godina

kad su oslobadjali Gotovinu, Tacija i Haradinaja onda nisi tako pričala. A ti zlotvori su okrvavili ruke i lično ubijali ljude. ..
a ovaj debeli hercegovac je samo rAdio ono što mu je naložila služba.....

Građanin Kejn

pre 8 godina

Sve bi bilo u redu, da dotična gospođa i njoj slične su reagovale u slučajevima kada su Srbi bili oštećeni. Pa zar zdrav razum može da prihvati da nije bilo namjere kod Tuđmana i celog rukovodstva Hrvatske i da nije bilo zajedničkog zločinačkog poduhvata i pored snimaka u kojima se kaže da će se nanjeti udari da oni ne postoje više. Da je tada komentarisala te presude imala bi moralno pravo da nešto kaže. Ovako bi trebalo da je makar malo stid i razmišlja li kako spava.

Filigranski pločnici

pre 8 godina

Nisam ljubitelj ni vas, gospođo Kandić, ni gopsodina Šešelja, ali reći da je presuda doneta zbog blagonaklonog stava sudije, a nikada u takvom smislu ne dovoditi u pitanje presude kojima su Srbi osuđivani, u najmanju ruku je neprincipijelan stav. No, nije se drugo moglo ni očekivati od vas. Voleo bih kada bismo u javnosti više viđali ljude koji su drugačiji i od vas i od g-dina Šešelja.

...

pre 8 godina

pa sta ova Kandic misli, da sve sudije moraju biti pristrasni i poslusni. Njena izjava je dokaz da ne postoji nezavisna sudska pravda vec samo politicka kad je Haski Tribunal u pitanju.

Radovan

pre 8 godina

Koja je ovo zena! Pa i da su ga osudiöi za nesto, mada neznam po kojim dokazima nebi dobio vise od par godina! A covek je tamo proveo mnogo vise i bar da imate malo ljudkosti trebali bi ste da pomenete da su coveka bez razloga drzalo zatvorenog tolike godine! Ako se vec zalazete za ljudska prava!? Al izgleda da po vama Srbi nemaju ta prava!?

Ika

pre 8 godina

Vaša koncepcija bi bila možda okvirno tačna da je sveobuhvatna po pitanju svih učesnika ratova na našim prostorima, ali ovako je u najmanju ruku samo autodestruktivna.

Helios

pre 8 godina

Postoji suštinska razlika između svih nas, ljudi nesavršenih ali ipak nekakvih i onih kojim dominira psihopatologija. Ne mali broj tih slučajeva zahteva i ne malu pomoć. Između te dve grupe je velika siva zona, ponovo ne mali broj graničnih slučajeva.
Nažalost u tom sivom nije mala ni pod-zona ne samo sivog nego i jako crnog: oni čija psihopatologija zaista onemogućava uživanje u životu. I to ni po jada, nego većinom imaju nezaustavljivi impuls da za to okrive druge, a ako ikako mogu još im to i naplate! Moj je život loš, loš jer je patnja ili loš jer je ništa i sivilo - e sad ćete to da mi platite! Tu je u pitanju jedna zaista nerešiva aporija: s jedne strane treba pokazati samilost i nežnost prema tim ukletima - ali avaj, to nije moguće jer ukoliko ikako aktivni u životu ti preduhitre sve to svojim strasnim zlodelanjem. I još gore: otada nadalje njih to zlo i hrani, jedino ih srećnim čini.
Perverzijom modernog doba mnoštvo takvih, a svi (i tek sve) su međusobno nalik, specijalizovalo se da budu Profesionalci Ljudske Dobrote i da je nama, ljudske dobrote amaterima, objašnjavaju i uteruju. Naravno i neminovno, u 100% nakaradnom i izvrnutom obliku. U Srbiji su (sebi) komercijalno najuspešniji bukači Stokholm Sindroma. Ono: "pokajte se, krivi ste što ste živi". Ono "pođite prvo od vašeg nesavršenstva". To što svetom caruje zlo i ludilo, i to što ćeš tim (tek unekoliko ispravnim stavom) samo još više povećati zlo (pema sebi) - to nikom ništa. Dapače - utoliko bolje!

my way

pre 8 godina

Nije sudija Antoaneti dzaba ulio poverenje Srbima da ce presuda, kakva god da bude, biti zasnovana na pravu i pravdi. Bilo je sudsko vece i ostro prema Seselju, nijednog trenutka nije bilo subjektivno njemu naklonjeno. Medjutim, verovatno zbog toga sto Seselj nije toliko bitan za falsifikovanje istorije, dobio je vece koje mu je objektivno presudilo. Ovo je i najbolji dokaz koliko su ostale presude poput Karadziceve cista pateticna namestaljka.

Pierre

pre 8 godina

Ne razumem zasto je njeno misljenje bitno...nije pravnica, nije politicki faktor u drustvu, nije ni novinar i vlasnica je privatne NVO koja protezira stavove njenih finasijera (i samim tim nedovoljno objektivna). Ziveo sam u pet raznih zemalja (cetiri zapadne) i ni u jednoj od nijh nisam video takve licnoti na naslovnim stranama i u gledanim emisijama...

misirac

pre 8 godina

vi kanda,niste radosni zbog ove presude...ja seselja nikad nisam ni gotivio,a kamoli voleo,ali mi je bas drago zbog osloibadjajuce presude...ziveo hag

charlie

pre 8 godina

Nataša Kandić je istupanjem u javnosti i pozivom na linč duboko umešana u mutne radnje zbog kojih je nevin čovek ležao četrnaest godina u Haškoj samici i za to bi morala da debelo odgovara.Inače nikada nisam glasao za Šešelja ili Miloševića.

DK

pre 8 godina

Ne da volim Seselja (druga je krajnost u pitanju), ali realno ako je ovo sto gospodja Kandic kaze istina, onda buduceg predsednika USA odmah mogu optuziti i osuditi.

Kosta

pre 8 godina

Gospodja Kandic smatra da je princip objaktivne odgovornosti adekvatan kad su Srbi u pitanju...Imas pocinjeno delo i optuzenog i nista ti vise ne treba.Moram da je razocaram jer je taj princip bio primenjivan u ranom srednjem veku.

Deki

pre 8 godina

"Neka obrazloženja (oslobađajuće presude) protiveče zdravom razumu, poput onog da je govor Šešelja u Skupštini Srbije da neće ubijati Hrvate već da će ih spakovati na kamione pa neka oni vide šta će, samo političko mišljenje"

Jeste nemoralno i politički ekstremno, ali nije ratni zločin ovo izjaviti, sem ukoliko pored izjave nema njegove naredbe, učešća u izvršenju, ili komandne odgovornosti u sprovođenju navedenog dela.

gradjanin

pre 8 godina

"Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj"..
To i jeste suština ovog procesa. Ti prethodni zaključci su bili pogrešni. U ovom procesu je što šta razotkriveno a što nije pominjano ni u jednom od prethodnih. Zločini su nesporni, ali je sporan put kojim je do toga došlo, odnosno bolje rečeno predstava koja je do sada vladala u svetu o tome. Pravno gledano sud je u pravu u ovom slučaju. A ako uzimamo neke druge kriterijume onda bi taj sud bio mali za sve koji tamo treba da završe, i to kao osuđeni.
Samo, da li su svi sposobni i spremni da pogledaju istini u oči u ovome balkanskom buretu baruta?

Toto-ko-tunjo

pre 8 godina

Ona je istakla i da takva presuda teško može da se održi u žalbenom postupku.

"Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama... Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj", rekla je Nataša Kandić agenciji Beta."

Nije razmisljala da te druge presude ne mogu da se odrze zbog kontradiktornosti sa Seseljevom? Znaci, bas njegova ne valja?

Ante razbojnik

pre 8 godina

Nije sudija Antoaneti dzaba ulio poverenje Srbima da ce presuda, kakva god da bude, biti zasnovana na pravu i pravdi...
(my way, 31. mart 2016 12:51)

Uzgred, ovaj je sudija svojevremeno osudio Gotovinu na dve godine zatvora (u Francuskoj, zbog razbojništva).