Zanimljivosti

Četvrtak, 17.03.2016.

21:04

"Srpski" FIAT među najgorima u SAD

Izvor: B92

"Srpski" FIAT meðu najgorima u SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Zdrav Razum

pre 8 godina

Fiat je talijanski, nije srpski, talijani cak i kriju da se proizvodi u Srbiji. A za automobile postoji samo "made in Germany" za one koji hoce kvalitet, ergonomiju i zadovoljstvo u voznji.

Achitwn

pre 8 godina

Ljudi kupujte domace ako ste u mogucnosti, i drugi narodi kupuju svoje iako ima nedostataka, nema druge formule da nam bude bolje... Sasvim solidan auto je ovaj nas FIAT 500L
(Amfilohije, 18. mart 2016 12:32)
A sta je tebi domace ovde? Ni melsikanci ne zovu golfa domace iako se pravi tamo, niti amerikanci zovu mercedes ml/gle domace vozilo, iako se pravi u Louisiana. Noti kanadiani zovu lexus rx domace iako se pravi u Windsor.

Achitwn

pre 8 godina

A verovatno u svim segmentima su najbolja njihova vozila.
(kell, 19. mart 2016 11:05)

To tako ti mislis jel si prstrasan. Pogledaj consumers report i videces sa je obratno. Vecina lose plasiramih vozila su americka.

Achitwn

pre 8 godina

dizu u nebesa svoje modele i pljuju visestruko bolja inzinjerska cuda Nemaca i Japanaca@@@
Netacno. Na listi najgorih dominiraju americka vozila a na listi 10 najboljoh su japanska. Tako da tvoj pokusaj pada u vodu momentalno.

Vinjak

pre 8 godina

A verovatno u svim segmentima su najbolja njihova vozila.
(kell, 19. mart 2016 11:05)
Pročitaj ceo tekst pa onda komentariši najviše loše ocenjenih auta su upravo američka proizvodnja

The Unforgiven

pre 8 godina

Amerika je drugi svet drugo razmisljanje tamo svi voze velike automobilie i veliku kubikazu.500l jednostavno nije veliki i ima mali motor tako da se ne uklapa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (igor, 19. mart 2016 18:39)
-----------

Ford bez problema u Americi godisnje proda 300,000+ Escapea sa 1.6 turbo motorom (sto nije mnogo veci motor od 1.4 turba u 500L).

Italijanski Fijat

pre 8 godina

A kako bi bilo da ovog Fijat-a pocnemo da nazivamo italijanskim, kao sto i jeste, nego da ga nazivamo srpskim. Kitimo se tudjim perjem, posto sopstvenog nemamo, neznajuci pri tome ni cime se kitimo. Nama je Fijat sasvim u redu...jel' tako, nismo ni znali da je obicno djubre? Sto se tice ove cudne pozicije vozaca za volanom, to mogu da potpisem. Pre par godina sam vozio Punto, pozajmio od drugara. Sve vreme voznje "klizio" sam nekako prema vratima, non-stop sam morao da se ispravljam ne bi li nekako sedeo na sredini sedista. Moj zakljucak je tada bio da ergonomija izmedju pedala i sedista ne stima. Pedale nisu bile pozicionirane po sredini sedista nego "zanesene" u desno.

igor

pre 8 godina

Amerika je drugi svet drugo razmisljanje tamo svi voze velike automobilie i veliku kubikazu.500l jednostavno nije veliki i ima mali motor tako da se ne uklapa.

Dule Sumadinac

pre 8 godina

Kada znate da USA ima siroku ponudu od preko 30 raznih automobila slične kategorije onda to 10 mesto i nije tako loše. ..

Drone

pre 8 godina

Vi malo-malo pa o fiatu, mnogo vas nešto žulja...Meni moj 500L baš super, enterijer kvalitetan, vrata masivna, zatvaraju se kao kasa. Ko ga nema može samo da posmatra sa strane i komentariše. Ciao!

gagi

pre 8 godina

Ovaj auto pljuju oni koji voze kola od 1500e ili nemaju ni ta, pričaju šta bi oni da imaju 15 hiljada, a svi znamo da bi kupili očuvanog pasata sa 340 hiljada na satu! Ja ga imam godinu dana, prešao 34000km vozeći taksi i mislim da me polovni mercedesi, pasati, škode i ostalo više nece videti! Sa majstorima više ne pijem kafu, ne moram da istresem 300 evra pred svaki odlazak na odmor i ono što je najvažnije, radim svaki dan! Putnici su zadovoljni, jer svakom prija vožnja u novom i čistom vozilu! A šta o tome mislie amerikanci, eee baš.....

prof.

pre 8 godina

Nemam nameru da branim FIAT, ali Ameri baš i nisu poznati po ukusu kada su automobili u pitanju...
(genius, 18. mart 2016 15:24)

Po cijem ukusu nisu poznati , tvom ? 330 miliona Amerikanaca ima na raspolaganju daleko najmocniji vozni park na nasoj planeti. Drumovima ove drzave saobraca oko 350 miliona automobila , blizu 45 miliona teretnih vozila i oko 60 miliona autobusa (Wikipedia , 2014) tako da je tesko da bas nemaju iskustva.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Mile sa Liona,
Ma da, kakav Consumer Reports, jer ipak prosecan Srbin najbolje zna kakvi se auti voze u Americi i kakvog su kvaliteta. Consumer Reports pita vlasnike tog 500L u Americi kako su zadovoljni sa svojim autom, ali od sada bi trebao da pita samo Srbe kakav je auto koji nikad nisu ni vozili.
p.s. pre nego sto neko krene sa pricom kako 500L ima gomila u Srbiji, da vam odmah kazem da Americki 500L ima 1.4L turbo motor sa 160 ks koji nije dostupan u Evropi.

BMWista

pre 8 godina

Veoma realno i nazalost bolno za mnoge proizvodjace automobila. U Americi je prosle godine prodato 17.5 miliona novih automobila!!!
Kadilak od $90K je prosao lose, Krajsler je oduvek bio los mozda par modela ali realno lose.

Dusan

pre 8 godina

ajde da ne komentarisemo 500l, jednostavno nije po ukusu amerikanaca, ali kako su uspeli da discovery sport ubace na ovu listu? Automobil prakticno izasao prosle godine, ishvalili ga svi novinari u evropi, jos je rano za pouzdanost, ali amerima ne valja??

Vlada

pre 8 godina

@The Unforgiven

Pogledaj posecnu kubikazu i potrosnju americkih vozila pa ces shhvatiti zasto ih nema u Evropi. Ovde su porezi na automobile, osiguranje i registracija skuplji nego tamo. Delove ako nadjes platices kao sveti petar kajganu. Nije ni cudo sto se i ne pominju americki proizvodjaci u Evropi kamoli da se voze puno.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Onog Džeremija Klaksona nisam voleo , ali on se nije libio da američki auto nazove pravim imenom- TREŠ...Kakav , sine, Consumer report i slični amateri! U USA , uz preterivanje, tek od skoro voze na radijalnim gumama, a ko vozi mišlenke , taj je car...A 80 odsto još ima krutu zadnju....

ja i opet ja

pre 8 godina

Ne znam za vas ali ja licno da imam 15 h e , niko me ne bi nagovorio da vozim bilo sta sto ima znacku te makre na haubi. Tu se zavrsava svaka diskusija na ovu temu. Bar kada sam ja u pitanju.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ilija,
Anketa se uopste ne sprovodi preko interneta vec se kontaktiraju vlasnici ili preko telefona ili postom. Informacije se dobivaju preko DMV (Department of Motor Vehicles) o vlasnicima registrovanih auta.
Inace, taj tvoj link je o obicnom 500, ne 500L. Ne znam da li znas, ali 500 i 500L bas nikako nisu povezani osim sto oba imaju "500" u imenu, cak ne dele ni platform.

dokoli

pre 8 godina

"Konacno su "otkrili" Ameriku! Pa, svi u svetu znaju da italijanski a ne srpski - srbi ga samo sklapaju"
(Joca Automobilista Belosvetski)

Naravno da znaju,ali neki jedva cekaju da pljuju sve sto ima veze sa Srbijom,pa makar to bio i posao veka kako ga je nazvao nas bivsi dragi Bota

The Unforgiven

pre 8 godina

@Pera,
Pogledaj listu 20 najprodavanijih auta u Americi i na njoj ces videti i Americke i Japanske i Korejanske i Evropske proizvode. Pogledaj listu 20 najprodavanijih auta u Evropi i na njoj su 18 Evropskih auta i 2 Japanska. Pa ti onda opet odvali glupost da Amerikanci imaju predrasude prema stranim autima ...

A sto se tice price kako je Mercedes CLA zavrsio na listi (ovo nisi ti pitao nego neko drugi), Consumer Reports ne gleda samo kakav je auto vec kakav je za svoju cenu. CLA jednostavno ne pruza mnogo za svoju poprilicno visoku cenu od $30,000.

Ilija

pre 8 godina

ovo nije uopšte istina..Zašto?
Zato što se sprovodi anekta preko interneta sa komentarima tzv vlasnika auta,i niko ne zna da li s eprijavio stavrni ili lažni vlasnik auta..Zato JD Power sprovodi stvarne analize na osnovu prijavljenih kvarova u servisu i tu FIAT NE STOJI UOPŠTE LOŠE ..EVO LINK:

http://www.fiat500usa.com/2016/02/fiat-500-ranked-most-dependable.html

Miloš

pre 8 godina

Ja sam uzeo 1.6 dizel pre skoro tri godine, prešao 70.000km i osim toga što mi je tri puta crkla sijalica na prednjem faru (dva puta sa leve, jednom sa desne strane), nisam imao nikakav kvar ili nešto slično. Motor je vrlo agilan, super ubrzava, lepo se vozi. Verujem da 1.4 benzin i 1.3 dizel nisu na tom nivou, ali to košta 3.000 evra, pa svako neka razmisli šta mu je potrebno...

Prema tome, da danas kupujem nova kola, opet bih uzeo 500L. Velik je unutra, meni je korektno udoban (nije Francuz, da se razumemo), i mnogo je manje "plastičan" u kabini od mnogih novih kola iz više klase (Elantra, Sportage, pa i Fiatov Tipo - čak i neke Alfe).

Sad, da imam 30.000 evra da dam za novi auto, verujem da bih našao nešto bolje od 500L. Ali u ovom cenovnom rangu koji mogu i želim da priuštim, ja sam svojom kupovinom sasvim zadovoljan i opet bih uradio isto.

Lepota je u oku posmatrača. Dizajn je veoma netipičan, ali šta očekujete od fabrike koja nam je dala Multiplu - meni je zapravo simpatičan.

Predrag Ilić

pre 8 godina

Ja već dve godine imam ovog šumadinca sa 1,6 dizelom. Dosta dobro ide,mesta dovoljno za nas četvoro (dosta više no u prethodnoj oktaviji koju sam imao),a redovni servisi bukvalno pola ceneIu odnosu na škodinog dizela. Meni bolje ne treba. Može kod amera da bude zadnji, meni je prvi.

mick

pre 8 godina

stvarno treba biti budala i dati pare za ovaj auto. i pored dosta niske cene kod nas to niko i ne kupuje jer na ulici ovaj 500L nisam video nikad. koliko li proizvode, kome li prodaju ko ce ga znati. odvratan model u svakom pogledu.

Nista bez 2.0i

pre 8 godina

Mislim da koncepcijski nije los auto, sem malih motora koji su smesni za toliki auto. A sto se tice dizajna, kada god ga vidim cekam da iz njega izadje Paja Patak !

branko

pre 8 godina

Za mene su ovo gluposti.
Imam ga skoro 3 godine. 1.3 dizel. Presao sam 60 000 bez ikakvih problema. Malo trosi a za tu potrosnju odlicno ide. Prostran i za mene udoban. Da ga sad uzimam mozda bi uzeo 1.6 dizel.
Ovde kao da jedva cekaju da objave neku ovakvu vest i sve iz Amerike. Tamo su isli sa automatskim menjacem i mislim da je bas on pravio problemem.

cetri tocka

pre 8 godina

nista taj fiat nije ni bolji ni losiji od ostalih..

petnajstak godina stara Toyota Corolla ili Avensis,dobro ocuvana,jos uvek daleko bolja od svih danasnjih auta iste klase..pa sad,vama kako volja;)

Dve strane

pre 8 godina

Inace od 30 brandova na americkom trzistu po ocenma istog casopisa prva tri mesta zauzimaju Audi, Subaru i Lexus a poslednja dva Jeep i Fiat a dodge i Chrysler su 25 i 26 od 30 tako da nije ni slucajno sto je 500L ovako prosao na listi, nego su lose ocenjena i ostala vozila iz Fiat Chrysler grupe

Marko

pre 8 godina

Nazalost karme zvane Yugo nismo se oslobodili pravi smo baksuzi sto se americkog trzista tice.Mada realno Fiat kompletno proizvodi nepouzdane automobile.

Luka

pre 8 godina

Slazem se da vise nema onoga ranijeg kvaliteta ni kod japanaca.Imao sam dva komada i hvala, vise nikada. Kvari se i to kao da je opel,ford,reno ili bilo sta drugo,servisi jako skupi a delovi jos skuplji.A ovaj 500L sa dizelom sa 120 konja moze sada da se kupi za male pare,u fulu za manje od 15keura i sa onom staklenom strehom.Redovan servis mi kazu 100 eura.Sta me briga da li valja amerima.Ja ga vozio i to ide jako dobro.Ma,meni dobar i 1,4 benzinjara mada je kod njega menjac drugaciji i ne dopada mi se.

Amfilohije

pre 8 godina

Ljudi kupujte domace ako ste u mogucnosti, i drugi narodi kupuju svoje iako ima nedostataka, nema druge formule da nam bude bolje... Sasvim solidan auto je ovaj nas FIAT 500L

Milan

pre 8 godina

Realno kad smo videli prvi put Fiat 500l bilo nam je jasno da je ovaj auto promasaj, ja sam cak u cudu koliko se trenutno dobro prodaje, ako uzmemo u obzir koliko je neprivlacnog dizajna.

Igor Gavran

pre 8 godina

Neudoban? Haha. Od kako sam iz Pola presao u 500L vise me ne bole ledja i noge. Stari auto nisam mogao da vozim duze od 2-3 sata zbog toga. 500L je veoma prostran, mogu se voziti ceo dan u njemu bez problema. Kod nas nema udobnijeg auta u tom cenovnom rangu.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Ovaj Fiat 500l je nezgrapan auto. Proporcije mu ne štimaju. Ali ono što prvo upada u oči poslije gledanja filmića je da su općenito auti FIAT-Chrysler najmanje pouzdani i to ih zakucava na dnu. Svi su podigli kvalitetu drastično osim njih. Čak i Dačija daje garanciju na 100.000km, ali još bitnije rijetko se kvari u tom periodu. Ameri su navikli na mekano podvozje koje 500l zbog visine ne može imati pa im je tvrd. Američke ceste su pune rupa i zakrpa, a puno ih je i betonskih koje imaju svakih par metara spoj koji se osjeti pri prelasku.
Uz sve to su neki auti Chryslera prošli slabo na crash testu. FIAT je danas na začelju pouzdanosti (zajedno sa Peugeot - Citroen autima) pa im je čak i Renault pojam pouzdanosti. Sa takvim autima budućnost je vrlo neizvjesna. A što je najbolje FIAT je daleko od najjeftinijeg na tržištu.
Danas većina ima lijepo dizajnirane automobile, a oni koji nemaju, imaju neuništive.

Darko

pre 8 godina

Evropski automobili odavno ne mogu da se porede sa japancima, a vise nažalost ni sa koreancima.imao sam mercedes ml350 otisao mi je lanac na 105000km, posle toga kupim audi a4, crkne automatski menjac cim je izasao iz garancije, zenin 308 se raspao od kvarova do 90000km..sada imam toyota landcruiser a ona nissan qashqai i vec cetvrtu godinu samo radimo redovne servise..to je bre neuporedivo...

Banananjeros

pre 8 godina

Istorija se ponavlja, možda će ko yuga da dele kao poklon uz neki skuplji auto… mada sumnjam da taj negativan rezultat neko može da obori...

Мишкон

pre 8 godina

Мени се изглед свиђа, али ту све престаје. Превише пластичан унутра, бензински мотор превише слаб, јачи агрегат је скупљи, а и није уопште јефтин. Дати 15-ак хиљада евра за ово чудо су бачене паре (по мени). Много бољи избор шкода рапид, цитроен целизе којо коштају око 10.000е.

Joca Automobilista Belosvetski

pre 8 godina

Konacno su "otkrili" Ameriku! Pa, svi u svetu znaju da italijanski a ne srpski - srbi ga samo sklapaju, fijat je najgore vozilo u svetu, pa zato ga niko ne kupuje - gori je od indijskih kola koji kosta manje od 2000 dolara, pa cak ni Rusi.

Raps

pre 8 godina

Da se lose sedi, sedi se. Osecaj pri saljtanju brzina je smesan. Ima mesta i ima delova eksterijera i enterijera koji su vrlo lepo dizajnirani. Meni je licno centralna konzola lose izdizajnirana. 1.4 Benzinac sa gasom je slab. Sve u svemu za 11K odlican auto.

boki

pre 8 godina

Haha, mercedes u toj grupi, mozda nije najbolji ali nije najgori, Ameri stvarno ne biraju sredstva, 500L je takodje bolji sigurno od polovine njihovog smeca od automobila.
Sve vise sam ubedjen da je i afera sa folksvagenom vesto namestena evropljanima

drvobradi

pre 8 godina

@Govorio sam, al' dzaba...
Nadam se da shvatas da Srbi nisu imali nikakve veze sa dizajnom 500L. Oni ga samo sklapaju. Dizajn su radili Italijani. Sad ako mislis da su Nemci bolji dizajneri od Italijana, to je vec tvoj problem. Sto se tice 500L, to nije tip automobila za americko trziste, koncepcija, cenovna politika, marketing su promaseni i to je problem menadzmenta firme.

Pera

pre 8 godina

Glupost, evo i zasto:

- 500l nije dizajniran ni po jednom jedinom aspektu za Americko trziste koje je krajnje specificno po mnogo cemu u odnosu na Evropsko, pogotovo imajuci u vidu da segment 500l modela umire, tj vec je umro
- Amerikanci su daleko od objektivnosti po ocenjivanju modela, pogotovo onih sa stranih trzista pa neretko mozete videti kako dizu u nebesa svoje modele i pljuju visestruko bolja inzinjerska cuda Nemaca i Japanaca


Auto nije neudoban, cak suprotno, i prostran je. Kod nas je cena i dobra. Ono sto je problem, sto svako ko je kupovao novi auto verovatno i zna su servisi koji su jako nepouzdani! Pored toga benzinci su ocajni a dizeli su skupi.

moron

pre 8 godina

Pa, ako je 500L ovu "laskavu titulu" poneo zajedno sa dva Mitsubishija, sa mečkom CLA i Land Rover Discovery Sport-om, zašto se onda ne prodaje tako dobro kao i oni?
Šalu na stranu. Imam od ranije 308SW i prošle godine sam kupio 500L. Nije po raznim kriterijumima isto što i SW (ima, istina, i drugačiju poziciju sedenja, ali je i visok 165cm), ali ne znam baš sa čime je zaslužio to priznanje "the worst"? Ko zna, možda zaista goreg od njega nema. Meni je (za sada) dobar u svetlu planirane namene, uz neke sitnije zamerke, stim da ja za svako vozilo lako nadjem zamerke ...

Govorio sam, al' dzaba...

pre 8 godina

Ruzno pace, to je pravi naziv za "srpskog" fijata. Steta je sto su mu mnogi ljudi u pocetku predvidjali ovakvu buducnost zbog promasenog dizajna al' dzaba, mi smo najuticajniji u regionu i najpametniji, podrazumeva se.
Obratite paznu na Korejance, i oni su mislili da mogu sami sa Kijom ali su brzo ukapirali da im trebaju dizajneri koji prate svetske trendove pa su na vreme doveli Nemce.

Antiprotivan

pre 8 godina

Pa kada je nama bitno samo to dal kresnes auto iz prve, dal ideee. Nema veze sto sediste zavareno odavno, sto pojas ne radi, sto prokisnjava, mal lupa, skripi, zveci ili miri unutra na benzin. Ljudi imaju standard dovoljno veliki da mogu da biraju i svaka im je sitnica bitna.

drvobradi

pre 8 godina

@Govorio sam, al' dzaba...
Nadam se da shvatas da Srbi nisu imali nikakve veze sa dizajnom 500L. Oni ga samo sklapaju. Dizajn su radili Italijani. Sad ako mislis da su Nemci bolji dizajneri od Italijana, to je vec tvoj problem. Sto se tice 500L, to nije tip automobila za americko trziste, koncepcija, cenovna politika, marketing su promaseni i to je problem menadzmenta firme.

Darko

pre 8 godina

Evropski automobili odavno ne mogu da se porede sa japancima, a vise nažalost ni sa koreancima.imao sam mercedes ml350 otisao mi je lanac na 105000km, posle toga kupim audi a4, crkne automatski menjac cim je izasao iz garancije, zenin 308 se raspao od kvarova do 90000km..sada imam toyota landcruiser a ona nissan qashqai i vec cetvrtu godinu samo radimo redovne servise..to je bre neuporedivo...

boki

pre 8 godina

Haha, mercedes u toj grupi, mozda nije najbolji ali nije najgori, Ameri stvarno ne biraju sredstva, 500L je takodje bolji sigurno od polovine njihovog smeca od automobila.
Sve vise sam ubedjen da je i afera sa folksvagenom vesto namestena evropljanima

moron

pre 8 godina

Pa, ako je 500L ovu "laskavu titulu" poneo zajedno sa dva Mitsubishija, sa mečkom CLA i Land Rover Discovery Sport-om, zašto se onda ne prodaje tako dobro kao i oni?
Šalu na stranu. Imam od ranije 308SW i prošle godine sam kupio 500L. Nije po raznim kriterijumima isto što i SW (ima, istina, i drugačiju poziciju sedenja, ali je i visok 165cm), ali ne znam baš sa čime je zaslužio to priznanje "the worst"? Ko zna, možda zaista goreg od njega nema. Meni je (za sada) dobar u svetlu planirane namene, uz neke sitnije zamerke, stim da ja za svako vozilo lako nadjem zamerke ...

Govorio sam, al' dzaba...

pre 8 godina

Ruzno pace, to je pravi naziv za "srpskog" fijata. Steta je sto su mu mnogi ljudi u pocetku predvidjali ovakvu buducnost zbog promasenog dizajna al' dzaba, mi smo najuticajniji u regionu i najpametniji, podrazumeva se.
Obratite paznu na Korejance, i oni su mislili da mogu sami sa Kijom ali su brzo ukapirali da im trebaju dizajneri koji prate svetske trendove pa su na vreme doveli Nemce.

Antiprotivan

pre 8 godina

Pa kada je nama bitno samo to dal kresnes auto iz prve, dal ideee. Nema veze sto sediste zavareno odavno, sto pojas ne radi, sto prokisnjava, mal lupa, skripi, zveci ili miri unutra na benzin. Ljudi imaju standard dovoljno veliki da mogu da biraju i svaka im je sitnica bitna.

Predrag Ilić

pre 8 godina

Ja već dve godine imam ovog šumadinca sa 1,6 dizelom. Dosta dobro ide,mesta dovoljno za nas četvoro (dosta više no u prethodnoj oktaviji koju sam imao),a redovni servisi bukvalno pola ceneIu odnosu na škodinog dizela. Meni bolje ne treba. Može kod amera da bude zadnji, meni je prvi.

Nista bez 2.0i

pre 8 godina

Mislim da koncepcijski nije los auto, sem malih motora koji su smesni za toliki auto. A sto se tice dizajna, kada god ga vidim cekam da iz njega izadje Paja Patak !

gagi

pre 8 godina

Ovaj auto pljuju oni koji voze kola od 1500e ili nemaju ni ta, pričaju šta bi oni da imaju 15 hiljada, a svi znamo da bi kupili očuvanog pasata sa 340 hiljada na satu! Ja ga imam godinu dana, prešao 34000km vozeći taksi i mislim da me polovni mercedesi, pasati, škode i ostalo više nece videti! Sa majstorima više ne pijem kafu, ne moram da istresem 300 evra pred svaki odlazak na odmor i ono što je najvažnije, radim svaki dan! Putnici su zadovoljni, jer svakom prija vožnja u novom i čistom vozilu! A šta o tome mislie amerikanci, eee baš.....

Miloš

pre 8 godina

Ja sam uzeo 1.6 dizel pre skoro tri godine, prešao 70.000km i osim toga što mi je tri puta crkla sijalica na prednjem faru (dva puta sa leve, jednom sa desne strane), nisam imao nikakav kvar ili nešto slično. Motor je vrlo agilan, super ubrzava, lepo se vozi. Verujem da 1.4 benzin i 1.3 dizel nisu na tom nivou, ali to košta 3.000 evra, pa svako neka razmisli šta mu je potrebno...

Prema tome, da danas kupujem nova kola, opet bih uzeo 500L. Velik je unutra, meni je korektno udoban (nije Francuz, da se razumemo), i mnogo je manje "plastičan" u kabini od mnogih novih kola iz više klase (Elantra, Sportage, pa i Fiatov Tipo - čak i neke Alfe).

Sad, da imam 30.000 evra da dam za novi auto, verujem da bih našao nešto bolje od 500L. Ali u ovom cenovnom rangu koji mogu i želim da priuštim, ja sam svojom kupovinom sasvim zadovoljan i opet bih uradio isto.

Lepota je u oku posmatrača. Dizajn je veoma netipičan, ali šta očekujete od fabrike koja nam je dala Multiplu - meni je zapravo simpatičan.

Pera

pre 8 godina

Glupost, evo i zasto:

- 500l nije dizajniran ni po jednom jedinom aspektu za Americko trziste koje je krajnje specificno po mnogo cemu u odnosu na Evropsko, pogotovo imajuci u vidu da segment 500l modela umire, tj vec je umro
- Amerikanci su daleko od objektivnosti po ocenjivanju modela, pogotovo onih sa stranih trzista pa neretko mozete videti kako dizu u nebesa svoje modele i pljuju visestruko bolja inzinjerska cuda Nemaca i Japanaca


Auto nije neudoban, cak suprotno, i prostran je. Kod nas je cena i dobra. Ono sto je problem, sto svako ko je kupovao novi auto verovatno i zna su servisi koji su jako nepouzdani! Pored toga benzinci su ocajni a dizeli su skupi.

Мишкон

pre 8 godina

Мени се изглед свиђа, али ту све престаје. Превише пластичан унутра, бензински мотор превише слаб, јачи агрегат је скупљи, а и није уопште јефтин. Дати 15-ак хиљада евра за ово чудо су бачене паре (по мени). Много бољи избор шкода рапид, цитроен целизе којо коштају око 10.000е.

branko

pre 8 godina

Za mene su ovo gluposti.
Imam ga skoro 3 godine. 1.3 dizel. Presao sam 60 000 bez ikakvih problema. Malo trosi a za tu potrosnju odlicno ide. Prostran i za mene udoban. Da ga sad uzimam mozda bi uzeo 1.6 dizel.
Ovde kao da jedva cekaju da objave neku ovakvu vest i sve iz Amerike. Tamo su isli sa automatskim menjacem i mislim da je bas on pravio problemem.

Igor Gavran

pre 8 godina

Neudoban? Haha. Od kako sam iz Pola presao u 500L vise me ne bole ledja i noge. Stari auto nisam mogao da vozim duze od 2-3 sata zbog toga. 500L je veoma prostran, mogu se voziti ceo dan u njemu bez problema. Kod nas nema udobnijeg auta u tom cenovnom rangu.

Joca Automobilista Belosvetski

pre 8 godina

Konacno su "otkrili" Ameriku! Pa, svi u svetu znaju da italijanski a ne srpski - srbi ga samo sklapaju, fijat je najgore vozilo u svetu, pa zato ga niko ne kupuje - gori je od indijskih kola koji kosta manje od 2000 dolara, pa cak ni Rusi.

Raps

pre 8 godina

Da se lose sedi, sedi se. Osecaj pri saljtanju brzina je smesan. Ima mesta i ima delova eksterijera i enterijera koji su vrlo lepo dizajnirani. Meni je licno centralna konzola lose izdizajnirana. 1.4 Benzinac sa gasom je slab. Sve u svemu za 11K odlican auto.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Mile sa Liona,
Ma da, kakav Consumer Reports, jer ipak prosecan Srbin najbolje zna kakvi se auti voze u Americi i kakvog su kvaliteta. Consumer Reports pita vlasnike tog 500L u Americi kako su zadovoljni sa svojim autom, ali od sada bi trebao da pita samo Srbe kakav je auto koji nikad nisu ni vozili.
p.s. pre nego sto neko krene sa pricom kako 500L ima gomila u Srbiji, da vam odmah kazem da Americki 500L ima 1.4L turbo motor sa 160 ks koji nije dostupan u Evropi.

Amfilohije

pre 8 godina

Ljudi kupujte domace ako ste u mogucnosti, i drugi narodi kupuju svoje iako ima nedostataka, nema druge formule da nam bude bolje... Sasvim solidan auto je ovaj nas FIAT 500L

Drone

pre 8 godina

Vi malo-malo pa o fiatu, mnogo vas nešto žulja...Meni moj 500L baš super, enterijer kvalitetan, vrata masivna, zatvaraju se kao kasa. Ko ga nema može samo da posmatra sa strane i komentariše. Ciao!

The Unforgiven

pre 8 godina

@Pera,
Pogledaj listu 20 najprodavanijih auta u Americi i na njoj ces videti i Americke i Japanske i Korejanske i Evropske proizvode. Pogledaj listu 20 najprodavanijih auta u Evropi i na njoj su 18 Evropskih auta i 2 Japanska. Pa ti onda opet odvali glupost da Amerikanci imaju predrasude prema stranim autima ...

A sto se tice price kako je Mercedes CLA zavrsio na listi (ovo nisi ti pitao nego neko drugi), Consumer Reports ne gleda samo kakav je auto vec kakav je za svoju cenu. CLA jednostavno ne pruza mnogo za svoju poprilicno visoku cenu od $30,000.

Milan

pre 8 godina

Realno kad smo videli prvi put Fiat 500l bilo nam je jasno da je ovaj auto promasaj, ja sam cak u cudu koliko se trenutno dobro prodaje, ako uzmemo u obzir koliko je neprivlacnog dizajna.

Banananjeros

pre 8 godina

Istorija se ponavlja, možda će ko yuga da dele kao poklon uz neki skuplji auto… mada sumnjam da taj negativan rezultat neko može da obori...

Mile sa Liona

pre 8 godina

Onog Džeremija Klaksona nisam voleo , ali on se nije libio da američki auto nazove pravim imenom- TREŠ...Kakav , sine, Consumer report i slični amateri! U USA , uz preterivanje, tek od skoro voze na radijalnim gumama, a ko vozi mišlenke , taj je car...A 80 odsto još ima krutu zadnju....

prof.

pre 8 godina

Nemam nameru da branim FIAT, ali Ameri baš i nisu poznati po ukusu kada su automobili u pitanju...
(genius, 18. mart 2016 15:24)

Po cijem ukusu nisu poznati , tvom ? 330 miliona Amerikanaca ima na raspolaganju daleko najmocniji vozni park na nasoj planeti. Drumovima ove drzave saobraca oko 350 miliona automobila , blizu 45 miliona teretnih vozila i oko 60 miliona autobusa (Wikipedia , 2014) tako da je tesko da bas nemaju iskustva.

mick

pre 8 godina

stvarno treba biti budala i dati pare za ovaj auto. i pored dosta niske cene kod nas to niko i ne kupuje jer na ulici ovaj 500L nisam video nikad. koliko li proizvode, kome li prodaju ko ce ga znati. odvratan model u svakom pogledu.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Ovaj Fiat 500l je nezgrapan auto. Proporcije mu ne štimaju. Ali ono što prvo upada u oči poslije gledanja filmića je da su općenito auti FIAT-Chrysler najmanje pouzdani i to ih zakucava na dnu. Svi su podigli kvalitetu drastično osim njih. Čak i Dačija daje garanciju na 100.000km, ali još bitnije rijetko se kvari u tom periodu. Ameri su navikli na mekano podvozje koje 500l zbog visine ne može imati pa im je tvrd. Američke ceste su pune rupa i zakrpa, a puno ih je i betonskih koje imaju svakih par metara spoj koji se osjeti pri prelasku.
Uz sve to su neki auti Chryslera prošli slabo na crash testu. FIAT je danas na začelju pouzdanosti (zajedno sa Peugeot - Citroen autima) pa im je čak i Renault pojam pouzdanosti. Sa takvim autima budućnost je vrlo neizvjesna. A što je najbolje FIAT je daleko od najjeftinijeg na tržištu.
Danas većina ima lijepo dizajnirane automobile, a oni koji nemaju, imaju neuništive.

cetri tocka

pre 8 godina

nista taj fiat nije ni bolji ni losiji od ostalih..

petnajstak godina stara Toyota Corolla ili Avensis,dobro ocuvana,jos uvek daleko bolja od svih danasnjih auta iste klase..pa sad,vama kako volja;)

Dve strane

pre 8 godina

Inace od 30 brandova na americkom trzistu po ocenma istog casopisa prva tri mesta zauzimaju Audi, Subaru i Lexus a poslednja dva Jeep i Fiat a dodge i Chrysler su 25 i 26 od 30 tako da nije ni slucajno sto je 500L ovako prosao na listi, nego su lose ocenjena i ostala vozila iz Fiat Chrysler grupe

Dusan

pre 8 godina

ajde da ne komentarisemo 500l, jednostavno nije po ukusu amerikanaca, ali kako su uspeli da discovery sport ubace na ovu listu? Automobil prakticno izasao prosle godine, ishvalili ga svi novinari u evropi, jos je rano za pouzdanost, ali amerima ne valja??

Vlada

pre 8 godina

@The Unforgiven

Pogledaj posecnu kubikazu i potrosnju americkih vozila pa ces shhvatiti zasto ih nema u Evropi. Ovde su porezi na automobile, osiguranje i registracija skuplji nego tamo. Delove ako nadjes platices kao sveti petar kajganu. Nije ni cudo sto se i ne pominju americki proizvodjaci u Evropi kamoli da se voze puno.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ilija,
Anketa se uopste ne sprovodi preko interneta vec se kontaktiraju vlasnici ili preko telefona ili postom. Informacije se dobivaju preko DMV (Department of Motor Vehicles) o vlasnicima registrovanih auta.
Inace, taj tvoj link je o obicnom 500, ne 500L. Ne znam da li znas, ali 500 i 500L bas nikako nisu povezani osim sto oba imaju "500" u imenu, cak ne dele ni platform.

ja i opet ja

pre 8 godina

Ne znam za vas ali ja licno da imam 15 h e , niko me ne bi nagovorio da vozim bilo sta sto ima znacku te makre na haubi. Tu se zavrsava svaka diskusija na ovu temu. Bar kada sam ja u pitanju.

Marko

pre 8 godina

Nazalost karme zvane Yugo nismo se oslobodili pravi smo baksuzi sto se americkog trzista tice.Mada realno Fiat kompletno proizvodi nepouzdane automobile.

Luka

pre 8 godina

Slazem se da vise nema onoga ranijeg kvaliteta ni kod japanaca.Imao sam dva komada i hvala, vise nikada. Kvari se i to kao da je opel,ford,reno ili bilo sta drugo,servisi jako skupi a delovi jos skuplji.A ovaj 500L sa dizelom sa 120 konja moze sada da se kupi za male pare,u fulu za manje od 15keura i sa onom staklenom strehom.Redovan servis mi kazu 100 eura.Sta me briga da li valja amerima.Ja ga vozio i to ide jako dobro.Ma,meni dobar i 1,4 benzinjara mada je kod njega menjac drugaciji i ne dopada mi se.

dokoli

pre 8 godina

"Konacno su "otkrili" Ameriku! Pa, svi u svetu znaju da italijanski a ne srpski - srbi ga samo sklapaju"
(Joca Automobilista Belosvetski)

Naravno da znaju,ali neki jedva cekaju da pljuju sve sto ima veze sa Srbijom,pa makar to bio i posao veka kako ga je nazvao nas bivsi dragi Bota

Italijanski Fijat

pre 8 godina

A kako bi bilo da ovog Fijat-a pocnemo da nazivamo italijanskim, kao sto i jeste, nego da ga nazivamo srpskim. Kitimo se tudjim perjem, posto sopstvenog nemamo, neznajuci pri tome ni cime se kitimo. Nama je Fijat sasvim u redu...jel' tako, nismo ni znali da je obicno djubre? Sto se tice ove cudne pozicije vozaca za volanom, to mogu da potpisem. Pre par godina sam vozio Punto, pozajmio od drugara. Sve vreme voznje "klizio" sam nekako prema vratima, non-stop sam morao da se ispravljam ne bi li nekako sedeo na sredini sedista. Moj zakljucak je tada bio da ergonomija izmedju pedala i sedista ne stima. Pedale nisu bile pozicionirane po sredini sedista nego "zanesene" u desno.

Ilija

pre 8 godina

ovo nije uopšte istina..Zašto?
Zato što se sprovodi anekta preko interneta sa komentarima tzv vlasnika auta,i niko ne zna da li s eprijavio stavrni ili lažni vlasnik auta..Zato JD Power sprovodi stvarne analize na osnovu prijavljenih kvarova u servisu i tu FIAT NE STOJI UOPŠTE LOŠE ..EVO LINK:

http://www.fiat500usa.com/2016/02/fiat-500-ranked-most-dependable.html

BMWista

pre 8 godina

Veoma realno i nazalost bolno za mnoge proizvodjace automobila. U Americi je prosle godine prodato 17.5 miliona novih automobila!!!
Kadilak od $90K je prosao lose, Krajsler je oduvek bio los mozda par modela ali realno lose.

Achitwn

pre 8 godina

A verovatno u svim segmentima su najbolja njihova vozila.
(kell, 19. mart 2016 11:05)

To tako ti mislis jel si prstrasan. Pogledaj consumers report i videces sa je obratno. Vecina lose plasiramih vozila su americka.

Achitwn

pre 8 godina

Ljudi kupujte domace ako ste u mogucnosti, i drugi narodi kupuju svoje iako ima nedostataka, nema druge formule da nam bude bolje... Sasvim solidan auto je ovaj nas FIAT 500L
(Amfilohije, 18. mart 2016 12:32)
A sta je tebi domace ovde? Ni melsikanci ne zovu golfa domace iako se pravi tamo, niti amerikanci zovu mercedes ml/gle domace vozilo, iako se pravi u Louisiana. Noti kanadiani zovu lexus rx domace iako se pravi u Windsor.

Achitwn

pre 8 godina

dizu u nebesa svoje modele i pljuju visestruko bolja inzinjerska cuda Nemaca i Japanaca@@@
Netacno. Na listi najgorih dominiraju americka vozila a na listi 10 najboljoh su japanska. Tako da tvoj pokusaj pada u vodu momentalno.

igor

pre 8 godina

Amerika je drugi svet drugo razmisljanje tamo svi voze velike automobilie i veliku kubikazu.500l jednostavno nije veliki i ima mali motor tako da se ne uklapa.

The Unforgiven

pre 8 godina

Amerika je drugi svet drugo razmisljanje tamo svi voze velike automobilie i veliku kubikazu.500l jednostavno nije veliki i ima mali motor tako da se ne uklapa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (igor, 19. mart 2016 18:39)
-----------

Ford bez problema u Americi godisnje proda 300,000+ Escapea sa 1.6 turbo motorom (sto nije mnogo veci motor od 1.4 turba u 500L).

Vinjak

pre 8 godina

A verovatno u svim segmentima su najbolja njihova vozila.
(kell, 19. mart 2016 11:05)
Pročitaj ceo tekst pa onda komentariši najviše loše ocenjenih auta su upravo američka proizvodnja

Dule Sumadinac

pre 8 godina

Kada znate da USA ima siroku ponudu od preko 30 raznih automobila slične kategorije onda to 10 mesto i nije tako loše. ..

Zdrav Razum

pre 8 godina

Fiat je talijanski, nije srpski, talijani cak i kriju da se proizvodi u Srbiji. A za automobile postoji samo "made in Germany" za one koji hoce kvalitet, ergonomiju i zadovoljstvo u voznji.

boki

pre 8 godina

Haha, mercedes u toj grupi, mozda nije najbolji ali nije najgori, Ameri stvarno ne biraju sredstva, 500L je takodje bolji sigurno od polovine njihovog smeca od automobila.
Sve vise sam ubedjen da je i afera sa folksvagenom vesto namestena evropljanima

mick

pre 8 godina

stvarno treba biti budala i dati pare za ovaj auto. i pored dosta niske cene kod nas to niko i ne kupuje jer na ulici ovaj 500L nisam video nikad. koliko li proizvode, kome li prodaju ko ce ga znati. odvratan model u svakom pogledu.

Joca Automobilista Belosvetski

pre 8 godina

Konacno su "otkrili" Ameriku! Pa, svi u svetu znaju da italijanski a ne srpski - srbi ga samo sklapaju, fijat je najgore vozilo u svetu, pa zato ga niko ne kupuje - gori je od indijskih kola koji kosta manje od 2000 dolara, pa cak ni Rusi.

Pera

pre 8 godina

Glupost, evo i zasto:

- 500l nije dizajniran ni po jednom jedinom aspektu za Americko trziste koje je krajnje specificno po mnogo cemu u odnosu na Evropsko, pogotovo imajuci u vidu da segment 500l modela umire, tj vec je umro
- Amerikanci su daleko od objektivnosti po ocenjivanju modela, pogotovo onih sa stranih trzista pa neretko mozete videti kako dizu u nebesa svoje modele i pljuju visestruko bolja inzinjerska cuda Nemaca i Japanaca


Auto nije neudoban, cak suprotno, i prostran je. Kod nas je cena i dobra. Ono sto je problem, sto svako ko je kupovao novi auto verovatno i zna su servisi koji su jako nepouzdani! Pored toga benzinci su ocajni a dizeli su skupi.

Amfilohije

pre 8 godina

Ljudi kupujte domace ako ste u mogucnosti, i drugi narodi kupuju svoje iako ima nedostataka, nema druge formule da nam bude bolje... Sasvim solidan auto je ovaj nas FIAT 500L

ja i opet ja

pre 8 godina

Ne znam za vas ali ja licno da imam 15 h e , niko me ne bi nagovorio da vozim bilo sta sto ima znacku te makre na haubi. Tu se zavrsava svaka diskusija na ovu temu. Bar kada sam ja u pitanju.

Darko

pre 8 godina

Evropski automobili odavno ne mogu da se porede sa japancima, a vise nažalost ni sa koreancima.imao sam mercedes ml350 otisao mi je lanac na 105000km, posle toga kupim audi a4, crkne automatski menjac cim je izasao iz garancije, zenin 308 se raspao od kvarova do 90000km..sada imam toyota landcruiser a ona nissan qashqai i vec cetvrtu godinu samo radimo redovne servise..to je bre neuporedivo...

Milan

pre 8 godina

Realno kad smo videli prvi put Fiat 500l bilo nam je jasno da je ovaj auto promasaj, ja sam cak u cudu koliko se trenutno dobro prodaje, ako uzmemo u obzir koliko je neprivlacnog dizajna.

Govorio sam, al' dzaba...

pre 8 godina

Ruzno pace, to je pravi naziv za "srpskog" fijata. Steta je sto su mu mnogi ljudi u pocetku predvidjali ovakvu buducnost zbog promasenog dizajna al' dzaba, mi smo najuticajniji u regionu i najpametniji, podrazumeva se.
Obratite paznu na Korejance, i oni su mislili da mogu sami sa Kijom ali su brzo ukapirali da im trebaju dizajneri koji prate svetske trendove pa su na vreme doveli Nemce.

Мишкон

pre 8 godina

Мени се изглед свиђа, али ту све престаје. Превише пластичан унутра, бензински мотор превише слаб, јачи агрегат је скупљи, а и није уопште јефтин. Дати 15-ак хиљада евра за ово чудо су бачене паре (по мени). Много бољи избор шкода рапид, цитроен целизе којо коштају око 10.000е.

cetri tocka

pre 8 godina

nista taj fiat nije ni bolji ni losiji od ostalih..

petnajstak godina stara Toyota Corolla ili Avensis,dobro ocuvana,jos uvek daleko bolja od svih danasnjih auta iste klase..pa sad,vama kako volja;)

Luka

pre 8 godina

Slazem se da vise nema onoga ranijeg kvaliteta ni kod japanaca.Imao sam dva komada i hvala, vise nikada. Kvari se i to kao da je opel,ford,reno ili bilo sta drugo,servisi jako skupi a delovi jos skuplji.A ovaj 500L sa dizelom sa 120 konja moze sada da se kupi za male pare,u fulu za manje od 15keura i sa onom staklenom strehom.Redovan servis mi kazu 100 eura.Sta me briga da li valja amerima.Ja ga vozio i to ide jako dobro.Ma,meni dobar i 1,4 benzinjara mada je kod njega menjac drugaciji i ne dopada mi se.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Onog Džeremija Klaksona nisam voleo , ali on se nije libio da američki auto nazove pravim imenom- TREŠ...Kakav , sine, Consumer report i slični amateri! U USA , uz preterivanje, tek od skoro voze na radijalnim gumama, a ko vozi mišlenke , taj je car...A 80 odsto još ima krutu zadnju....

Ilija

pre 8 godina

ovo nije uopšte istina..Zašto?
Zato što se sprovodi anekta preko interneta sa komentarima tzv vlasnika auta,i niko ne zna da li s eprijavio stavrni ili lažni vlasnik auta..Zato JD Power sprovodi stvarne analize na osnovu prijavljenih kvarova u servisu i tu FIAT NE STOJI UOPŠTE LOŠE ..EVO LINK:

http://www.fiat500usa.com/2016/02/fiat-500-ranked-most-dependable.html

dokoli

pre 8 godina

"Konacno su "otkrili" Ameriku! Pa, svi u svetu znaju da italijanski a ne srpski - srbi ga samo sklapaju"
(Joca Automobilista Belosvetski)

Naravno da znaju,ali neki jedva cekaju da pljuju sve sto ima veze sa Srbijom,pa makar to bio i posao veka kako ga je nazvao nas bivsi dragi Bota

Igor Gavran

pre 8 godina

Neudoban? Haha. Od kako sam iz Pola presao u 500L vise me ne bole ledja i noge. Stari auto nisam mogao da vozim duze od 2-3 sata zbog toga. 500L je veoma prostran, mogu se voziti ceo dan u njemu bez problema. Kod nas nema udobnijeg auta u tom cenovnom rangu.

Marko

pre 8 godina

Nazalost karme zvane Yugo nismo se oslobodili pravi smo baksuzi sto se americkog trzista tice.Mada realno Fiat kompletno proizvodi nepouzdane automobile.

Drone

pre 8 godina

Vi malo-malo pa o fiatu, mnogo vas nešto žulja...Meni moj 500L baš super, enterijer kvalitetan, vrata masivna, zatvaraju se kao kasa. Ko ga nema može samo da posmatra sa strane i komentariše. Ciao!

Raps

pre 8 godina

Da se lose sedi, sedi se. Osecaj pri saljtanju brzina je smesan. Ima mesta i ima delova eksterijera i enterijera koji su vrlo lepo dizajnirani. Meni je licno centralna konzola lose izdizajnirana. 1.4 Benzinac sa gasom je slab. Sve u svemu za 11K odlican auto.

branko

pre 8 godina

Za mene su ovo gluposti.
Imam ga skoro 3 godine. 1.3 dizel. Presao sam 60 000 bez ikakvih problema. Malo trosi a za tu potrosnju odlicno ide. Prostran i za mene udoban. Da ga sad uzimam mozda bi uzeo 1.6 dizel.
Ovde kao da jedva cekaju da objave neku ovakvu vest i sve iz Amerike. Tamo su isli sa automatskim menjacem i mislim da je bas on pravio problemem.

Miloš

pre 8 godina

Ja sam uzeo 1.6 dizel pre skoro tri godine, prešao 70.000km i osim toga što mi je tri puta crkla sijalica na prednjem faru (dva puta sa leve, jednom sa desne strane), nisam imao nikakav kvar ili nešto slično. Motor je vrlo agilan, super ubrzava, lepo se vozi. Verujem da 1.4 benzin i 1.3 dizel nisu na tom nivou, ali to košta 3.000 evra, pa svako neka razmisli šta mu je potrebno...

Prema tome, da danas kupujem nova kola, opet bih uzeo 500L. Velik je unutra, meni je korektno udoban (nije Francuz, da se razumemo), i mnogo je manje "plastičan" u kabini od mnogih novih kola iz više klase (Elantra, Sportage, pa i Fiatov Tipo - čak i neke Alfe).

Sad, da imam 30.000 evra da dam za novi auto, verujem da bih našao nešto bolje od 500L. Ali u ovom cenovnom rangu koji mogu i želim da priuštim, ja sam svojom kupovinom sasvim zadovoljan i opet bih uradio isto.

Lepota je u oku posmatrača. Dizajn je veoma netipičan, ali šta očekujete od fabrike koja nam je dala Multiplu - meni je zapravo simpatičan.

moron

pre 8 godina

Pa, ako je 500L ovu "laskavu titulu" poneo zajedno sa dva Mitsubishija, sa mečkom CLA i Land Rover Discovery Sport-om, zašto se onda ne prodaje tako dobro kao i oni?
Šalu na stranu. Imam od ranije 308SW i prošle godine sam kupio 500L. Nije po raznim kriterijumima isto što i SW (ima, istina, i drugačiju poziciju sedenja, ali je i visok 165cm), ali ne znam baš sa čime je zaslužio to priznanje "the worst"? Ko zna, možda zaista goreg od njega nema. Meni je (za sada) dobar u svetlu planirane namene, uz neke sitnije zamerke, stim da ja za svako vozilo lako nadjem zamerke ...

prof.

pre 8 godina

Nemam nameru da branim FIAT, ali Ameri baš i nisu poznati po ukusu kada su automobili u pitanju...
(genius, 18. mart 2016 15:24)

Po cijem ukusu nisu poznati , tvom ? 330 miliona Amerikanaca ima na raspolaganju daleko najmocniji vozni park na nasoj planeti. Drumovima ove drzave saobraca oko 350 miliona automobila , blizu 45 miliona teretnih vozila i oko 60 miliona autobusa (Wikipedia , 2014) tako da je tesko da bas nemaju iskustva.

Banananjeros

pre 8 godina

Istorija se ponavlja, možda će ko yuga da dele kao poklon uz neki skuplji auto… mada sumnjam da taj negativan rezultat neko može da obori...

Antiprotivan

pre 8 godina

Pa kada je nama bitno samo to dal kresnes auto iz prve, dal ideee. Nema veze sto sediste zavareno odavno, sto pojas ne radi, sto prokisnjava, mal lupa, skripi, zveci ili miri unutra na benzin. Ljudi imaju standard dovoljno veliki da mogu da biraju i svaka im je sitnica bitna.

Predrag Ilić

pre 8 godina

Ja već dve godine imam ovog šumadinca sa 1,6 dizelom. Dosta dobro ide,mesta dovoljno za nas četvoro (dosta više no u prethodnoj oktaviji koju sam imao),a redovni servisi bukvalno pola ceneIu odnosu na škodinog dizela. Meni bolje ne treba. Može kod amera da bude zadnji, meni je prvi.

igor

pre 8 godina

Amerika je drugi svet drugo razmisljanje tamo svi voze velike automobilie i veliku kubikazu.500l jednostavno nije veliki i ima mali motor tako da se ne uklapa.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Ovaj Fiat 500l je nezgrapan auto. Proporcije mu ne štimaju. Ali ono što prvo upada u oči poslije gledanja filmića je da su općenito auti FIAT-Chrysler najmanje pouzdani i to ih zakucava na dnu. Svi su podigli kvalitetu drastično osim njih. Čak i Dačija daje garanciju na 100.000km, ali još bitnije rijetko se kvari u tom periodu. Ameri su navikli na mekano podvozje koje 500l zbog visine ne može imati pa im je tvrd. Američke ceste su pune rupa i zakrpa, a puno ih je i betonskih koje imaju svakih par metara spoj koji se osjeti pri prelasku.
Uz sve to su neki auti Chryslera prošli slabo na crash testu. FIAT je danas na začelju pouzdanosti (zajedno sa Peugeot - Citroen autima) pa im je čak i Renault pojam pouzdanosti. Sa takvim autima budućnost je vrlo neizvjesna. A što je najbolje FIAT je daleko od najjeftinijeg na tržištu.
Danas većina ima lijepo dizajnirane automobile, a oni koji nemaju, imaju neuništive.

drvobradi

pre 8 godina

@Govorio sam, al' dzaba...
Nadam se da shvatas da Srbi nisu imali nikakve veze sa dizajnom 500L. Oni ga samo sklapaju. Dizajn su radili Italijani. Sad ako mislis da su Nemci bolji dizajneri od Italijana, to je vec tvoj problem. Sto se tice 500L, to nije tip automobila za americko trziste, koncepcija, cenovna politika, marketing su promaseni i to je problem menadzmenta firme.

Nista bez 2.0i

pre 8 godina

Mislim da koncepcijski nije los auto, sem malih motora koji su smesni za toliki auto. A sto se tice dizajna, kada god ga vidim cekam da iz njega izadje Paja Patak !

Dusan

pre 8 godina

ajde da ne komentarisemo 500l, jednostavno nije po ukusu amerikanaca, ali kako su uspeli da discovery sport ubace na ovu listu? Automobil prakticno izasao prosle godine, ishvalili ga svi novinari u evropi, jos je rano za pouzdanost, ali amerima ne valja??

gagi

pre 8 godina

Ovaj auto pljuju oni koji voze kola od 1500e ili nemaju ni ta, pričaju šta bi oni da imaju 15 hiljada, a svi znamo da bi kupili očuvanog pasata sa 340 hiljada na satu! Ja ga imam godinu dana, prešao 34000km vozeći taksi i mislim da me polovni mercedesi, pasati, škode i ostalo više nece videti! Sa majstorima više ne pijem kafu, ne moram da istresem 300 evra pred svaki odlazak na odmor i ono što je najvažnije, radim svaki dan! Putnici su zadovoljni, jer svakom prija vožnja u novom i čistom vozilu! A šta o tome mislie amerikanci, eee baš.....

The Unforgiven

pre 8 godina

@Pera,
Pogledaj listu 20 najprodavanijih auta u Americi i na njoj ces videti i Americke i Japanske i Korejanske i Evropske proizvode. Pogledaj listu 20 najprodavanijih auta u Evropi i na njoj su 18 Evropskih auta i 2 Japanska. Pa ti onda opet odvali glupost da Amerikanci imaju predrasude prema stranim autima ...

A sto se tice price kako je Mercedes CLA zavrsio na listi (ovo nisi ti pitao nego neko drugi), Consumer Reports ne gleda samo kakav je auto vec kakav je za svoju cenu. CLA jednostavno ne pruza mnogo za svoju poprilicno visoku cenu od $30,000.

Zdrav Razum

pre 8 godina

Fiat je talijanski, nije srpski, talijani cak i kriju da se proizvodi u Srbiji. A za automobile postoji samo "made in Germany" za one koji hoce kvalitet, ergonomiju i zadovoljstvo u voznji.

Dve strane

pre 8 godina

Inace od 30 brandova na americkom trzistu po ocenma istog casopisa prva tri mesta zauzimaju Audi, Subaru i Lexus a poslednja dva Jeep i Fiat a dodge i Chrysler su 25 i 26 od 30 tako da nije ni slucajno sto je 500L ovako prosao na listi, nego su lose ocenjena i ostala vozila iz Fiat Chrysler grupe

The Unforgiven

pre 8 godina

@Mile sa Liona,
Ma da, kakav Consumer Reports, jer ipak prosecan Srbin najbolje zna kakvi se auti voze u Americi i kakvog su kvaliteta. Consumer Reports pita vlasnike tog 500L u Americi kako su zadovoljni sa svojim autom, ali od sada bi trebao da pita samo Srbe kakav je auto koji nikad nisu ni vozili.
p.s. pre nego sto neko krene sa pricom kako 500L ima gomila u Srbiji, da vam odmah kazem da Americki 500L ima 1.4L turbo motor sa 160 ks koji nije dostupan u Evropi.

Italijanski Fijat

pre 8 godina

A kako bi bilo da ovog Fijat-a pocnemo da nazivamo italijanskim, kao sto i jeste, nego da ga nazivamo srpskim. Kitimo se tudjim perjem, posto sopstvenog nemamo, neznajuci pri tome ni cime se kitimo. Nama je Fijat sasvim u redu...jel' tako, nismo ni znali da je obicno djubre? Sto se tice ove cudne pozicije vozaca za volanom, to mogu da potpisem. Pre par godina sam vozio Punto, pozajmio od drugara. Sve vreme voznje "klizio" sam nekako prema vratima, non-stop sam morao da se ispravljam ne bi li nekako sedeo na sredini sedista. Moj zakljucak je tada bio da ergonomija izmedju pedala i sedista ne stima. Pedale nisu bile pozicionirane po sredini sedista nego "zanesene" u desno.

The Unforgiven

pre 8 godina

@Ilija,
Anketa se uopste ne sprovodi preko interneta vec se kontaktiraju vlasnici ili preko telefona ili postom. Informacije se dobivaju preko DMV (Department of Motor Vehicles) o vlasnicima registrovanih auta.
Inace, taj tvoj link je o obicnom 500, ne 500L. Ne znam da li znas, ali 500 i 500L bas nikako nisu povezani osim sto oba imaju "500" u imenu, cak ne dele ni platform.

BMWista

pre 8 godina

Veoma realno i nazalost bolno za mnoge proizvodjace automobila. U Americi je prosle godine prodato 17.5 miliona novih automobila!!!
Kadilak od $90K je prosao lose, Krajsler je oduvek bio los mozda par modela ali realno lose.

The Unforgiven

pre 8 godina

Amerika je drugi svet drugo razmisljanje tamo svi voze velike automobilie i veliku kubikazu.500l jednostavno nije veliki i ima mali motor tako da se ne uklapa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (igor, 19. mart 2016 18:39)
-----------

Ford bez problema u Americi godisnje proda 300,000+ Escapea sa 1.6 turbo motorom (sto nije mnogo veci motor od 1.4 turba u 500L).

Vlada

pre 8 godina

@The Unforgiven

Pogledaj posecnu kubikazu i potrosnju americkih vozila pa ces shhvatiti zasto ih nema u Evropi. Ovde su porezi na automobile, osiguranje i registracija skuplji nego tamo. Delove ako nadjes platices kao sveti petar kajganu. Nije ni cudo sto se i ne pominju americki proizvodjaci u Evropi kamoli da se voze puno.

Dule Sumadinac

pre 8 godina

Kada znate da USA ima siroku ponudu od preko 30 raznih automobila slične kategorije onda to 10 mesto i nije tako loše. ..

Achitwn

pre 8 godina

Ljudi kupujte domace ako ste u mogucnosti, i drugi narodi kupuju svoje iako ima nedostataka, nema druge formule da nam bude bolje... Sasvim solidan auto je ovaj nas FIAT 500L
(Amfilohije, 18. mart 2016 12:32)
A sta je tebi domace ovde? Ni melsikanci ne zovu golfa domace iako se pravi tamo, niti amerikanci zovu mercedes ml/gle domace vozilo, iako se pravi u Louisiana. Noti kanadiani zovu lexus rx domace iako se pravi u Windsor.

Vinjak

pre 8 godina

A verovatno u svim segmentima su najbolja njihova vozila.
(kell, 19. mart 2016 11:05)
Pročitaj ceo tekst pa onda komentariši najviše loše ocenjenih auta su upravo američka proizvodnja

Achitwn

pre 8 godina

dizu u nebesa svoje modele i pljuju visestruko bolja inzinjerska cuda Nemaca i Japanaca@@@
Netacno. Na listi najgorih dominiraju americka vozila a na listi 10 najboljoh su japanska. Tako da tvoj pokusaj pada u vodu momentalno.

Achitwn

pre 8 godina

A verovatno u svim segmentima su najbolja njihova vozila.
(kell, 19. mart 2016 11:05)

To tako ti mislis jel si prstrasan. Pogledaj consumers report i videces sa je obratno. Vecina lose plasiramih vozila su americka.