Nedelja, 06.03.2016.

13:17

BG više neće "ličiti na vašar", uniformišu ga

Ove godine u Beogradu neće biti šarenog mobilijara. Kafedžije mogu da biraju da li će im suncobrani biti bele, crne ili bež boje.

Izvor: B92

BG više neæe "lièiti na vašar", uniformišu ga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Milosav

pre 8 godina

Vasar grad u vasar drzavi.
Menjaju trafike, farbaju autobuse, propisuju suncobrane a grad izgleda kao turska kasaba, treba barem srediti fasade na onim zgradama pored autoputa. Kada stignem na Surcin pa onda autom kroz Beograd vidim kako stare zgrade sve vise propadaju, a boga mi i ove nove nesto brzo stare.
Verujemo da smo neka evropska destinacija a sve zaraslo u korov oko puteva i prefarbano grafitima, djubre na svakom koraku.
Da je srece da se sredjuje infrastruktura (ali bez kradje i ugrdjivanja kao sto je slucaj sada) umesto praznih prica i imaginarnih projekata tipa BG na vodi, solunski kanal i da ne nabrajam.
Razmisljajte o ovome kada budete izasli da glasate.

Spilcanin

pre 8 godina

Mislim da bi Beogradski sefovi trebali fokusirati snage na popravak fasada kuca. Pogotovo onih vaznijih, ljepsih. Grad je dosta oronuo. Sto jedan dolje covjek kaze u komentaru da izgleda kao u nekom starom filmu Hemfria Bogarta. Mozda i u tome ima cari ali nije zgodno kad vam se odvali komad betona na glavu....
Da dodam da se trebaju divljaci u prometu vise kaznjavati. Prije su i po Splitu jurili 100 na sat ali je vidim sad sve normalnije,sporije. Naravno uvjek ima neki divljak za volanom koji vam moze doc glave.

svi na izbore

pre 8 godina

I u duhu vaše intelligencije, zakon da ubuduće oni prelepi natpisi pfc, fcrs, i ostala obaveštenja za IQ < 40 da budu u raznim bojama, pošto se po rukopisu vidi da se počelo sa bežanjem sa časova još u prvom osnovne, a do osmog se nije ni stiglo

mitar

pre 8 godina

Dobro vidim svi se sprdaju, al aj da napisem da se meni ova ideja dopada, nisam neki fan ove vlasti, ali stvarno nije lose da makar neke stvari budu urbanisticki odredjene, estetski je lepse, a ne onako u centru jedan zut suncobran, jedan plav, jedan crven...itd
Sta znam, meni kad se nesto svidi, ja to podrzim, nije mi toliko bitno koja vlast se toga setila i da li ih ja simpatisem. Kamo srece da je vise ovakvih stvari, da se sredi infrastruktura, pa fasade, mostove da zavrsimo, gradski prevoz da uredimo, taxi da mora biti jedne boje, metro da pocnemo da gradimo, pa i da pocnemo da licimo na te velike gradove i metropole sa kojima volimo da nas porede.

Sedma sekcija

pre 8 godina

Pored svih realnih problema, gradska vlast propisuje boje suncobrana u kaficima?! Da ne pricam o tome kako viuelna jednolicnost i uniformnost asociraju na fasizam, totalitarizam i jednoumlje...

reziel

pre 8 godina

očekivao sam da će da urade nešto povodom toga što zbog bašta u centru grada pešaci moraju neretko da izlaze na kolovoz, ali je izgleda neko krenuo da proizvodi suncobrane...

novosadjanin

pre 8 godina

(SAMO BAHATO, 6. mart 2016 21:24) jerbo ste bahati sine, nevidjeno bahati, novosadjani to isyo pricaju ali sine uporedi novosadsku i beogradsku bilo koji ulicu pa ces shvatiti o cemu pricam, a gazde se nece baciti u minus ako malo promene mobilijar budi siguran, nije bg prvi koji je to uradio

bg

pre 8 godina

Vecu budalastinu i otimacinu nisam video. A video sam dosta evropskih i americkih setalista. Sad u Aprilu idem do Pariza, bas cu da obratim paznju na njihove tende.

Odlično

pre 8 godina

Grad i onako obiluje bojama, od rđe do patinirano sivih fasada. Da nema suncobrana i smeća, pomislio bih da sam u nekom starom filmu.

Znači, ovi što greju stolice na raznoraznim sastancima donose ovakve odluke svojim mukotrpnim radom umesto da zaštite zemlju od erozija i poplava?

No... bitno je da na mitinzima raznoraznim samo slušamo o tome kako ređaju uspehe na unutrašnjij i međunarodnoj sceni. Tuga...

Voodoo

pre 8 godina

Ovo je smesno da nema gde, uredite prostor tim bastama da ne ometaju pesake i slicno, a suncobrane veci deo kafica dobija kao reklamu, coca-cola, pepsi, pivare, i tako je skoro svuda, koje je opravdanje za ovo, opet evropa, e pa nije tacno.

Hidrocefalus

pre 8 godina

Hahaha! Evo me u Seulu. Sareno do bola. A infrastrukuru, metro, reciklazu djubreta, nivo automatizacije javnih sluzbi i sve ostalo, mozemo da sanjamo u narednih 150 godina. Nezaposlenost 2.5 %! PDV 10%.

Hidrocefalus

pre 8 godina

Zanima me samo ko je od nasih politicara otvorio fabriku suncobrana...
(Zvonko, 06. mart 2016 19:44)

Jes pa da mora da zaposli nezahvalne i lenje Srbe sto nerviraju premijera. Uvoz je majka. Trange frange.

mrzimdevedesete

pre 8 godina

Bolje bi bilo da su od platna za te suncobrane sasili dzakove,napunili peskom, i spremni sacekali ovaj novi hiljadugodisnji vodostaj. Kakva nesposobna ekipa, katastrofa.

la la la

pre 8 godina

A zašto vam smeta odluka? Da ima važnijih i hitnijih stvari- ima! Ali ovde se odavno ništa ne čini po pitanju estetike (jer svi gledaju kako u svoj džep da stave što više) pa tako imamo kafiće na parkiralištima ili trotoarima, čitave ulice i kvartove prenadzidanih nekad zgradica pa komšije jedan drugom kroz prozor gledaju, a da se i ne pominje količina automobila... Ja sam arhitekta i duša me boli šta se sve radi u mom gradu! Suncobrani su jedna sitnicica koja možda neće ni malo uticati na lepotu...a mozda i hoce!? Zašto ne bismo sadili više belog cveća po parkovima? Ovaj grad je toliko siv i zapušten da bi i mrvice beline i svežine čuda učinili!

Баба Калина

pre 8 godina

Уређивање града је један леп естетички подухват, коме, изгледа, краја нема... Ма, за почетак, молим надлежне у градској власти да дотерају у ред бар оне аутобусе ГСП који показују сат разлике у односу на реално време - а осим тога, тамо у ГСП НИКО није узео у обзир да фебруар има 29 дана и да датум треба да се промени мануелно. Нико, ама баш нико не води рачуна о тим "ситницама" - а што су нам куповали аутобусе који показују датум и сате?

ana

pre 8 godina

Senior, da, zamisli užasa, sve ulice paralelne, kao u Barseloni, fuj!
Srbi su, jednostavno, alergični na bilo kakav red. U mestu u kome živim, dozvoljene su samo žute, sive ili na žuto-sive pruge tende (ne suncobrani), u bojama gradskog grba. Kao što kaže EU citizen, sarenilo je tipično za Aziju (ali i za ostatak trećeg sveta). Samo što to nije svima tako lepo kao njemu. A činjenica je da Beograd sve više liči na Aziju.

e moj Saša

pre 8 godina

Suncobrani su bitniji od: čistoće u gradu, škola, bolnica, autobusa, životnog standarda, svetinja, časti, obraza, ideala.... da ne nabrajam

Milutin

pre 8 godina

Lepota je u različitosti. Živim na zapadu gde ljude hvata depresija više od lokala koji su svi isti kao jaje jajetu. Kreneš na put kolima i staješ uz put da popiješ kafu i pojedeš nešto. Uđeš unutra a ono sve isto. Imaš osećaj da voziš u krug. Čak i ljudi koji prodaju i kupci ti izgledaju isto. Standardi u ugostiteljstvu su ubili kreativnost i umetnost.

Mikiveliki

pre 8 godina

Циљ вам је да под ,наводном намером, да "све изгледа лепо ", узмете паре! Кога је брига у којој боји су киосци, и сунцобрани? Мене лично није, верујем ни велику већину људи.

lacucaracaha

pre 8 godina

Halo Bing, imam stanovitu količinu sjenila u tri boje ... cijena?
Prava sitnica!
Nego, kako brat?
Ide na izbore? Uvijek sam tvrdio da momak nema stila!

milan

pre 8 godina

To je tek grebanje povrsine. Farbanje samo dela oko prodavnice u zgradama, zatvorene terase, prozori u razlicitim bojama i od razlicitog materijala, nadogradnja, djubre na zelenim povrsinama, neofarbane bandere i ograde, spisak stvari koje treba srediti da bi ovaj grad licio na Evropu umesto na Latinsku Ameriku je predugacak.

milan

pre 8 godina

Kod nekih je upravo ukusno šarenilo glavni adut ali kod nas može biti da se tenderi profitabilno raspisuju u Srbiji se nikada ne zna.

PROPAO NA DRZAVNOM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 8 godina

A ne smeta vam najvece ruglo Beograda,DESETINE RAZNIH TAXI BOJA.UMESTO DA SVI IMAJU ZUTU KAO I U VECINI GRADOVA U SVETU.

Dijaspora

pre 8 godina

Crni suncobrani ce narocito biti prijatni kad upece zvezda avgustovska... Bela ce u belom gradu posiveti u roku od nekoliko dana kao i vecina fadada koje se ljuste i otpadaju, ali to se slaze sa crnim trafikama... Vidi se da su na celu drzave oni koji ce je sahraniti. Predsednik vec ima iskustva sa svojom firmom...

maja

pre 8 godina

odbornici gradskog parlamenta.....blago nama sa vama!!!
nisu kafici i suncobrani ono sto kvari izgled Beograda nego sivilo i ne briga za oronule fasade na starim i predivnim zgradama i kucama u njemu.
Sareni suncobrani upravo Vama pomazu....zaklanjaju Vasu sramotu i ne brigu o nasem prelepom gradu....Zalosno je i tuzno cime se Vi bavite...

Maja

pre 8 godina

Pa ovo je potpuno ludilo. Prvo uslovljavaju ljude koji imaju trafike da kupe nove, sada ugostitelje uslovljavaju da imaju iste suncobrane, tj.da kupe nove. A jel to najvaznije u ovom gradu? Smanjite plate i penzije, ukinite sve vrste pomoci, a trazite nove namete poput pretpate itd. Pa ovo bi i lud ukapirao. Ajmo, ajde, promena vlasti, 24.april! Izadji i glasaj!

EU Citizen

pre 8 godina

Opet bi birokrati da nameću privatnim firmama neka glupa ograničenja. Najlepše se osećam u Aziji, baš zbog šarenila, jer se odmah na prvi pogled vidi da vlada tržište i kapitalizam a ne tupava socijalistička birokratija koja guši privredu i rast kao Evropi koju Srbija nažalost sve više kopira, samo na mnogo nižem nivou.

abab

pre 8 godina

Zivo me zanima da li bi ova odluka bila oborena pred Ustavnim sudom.
(Mlan, 06. mart 2016 15:10)

Ne bi Ustavni sud ni raspravljao o tome. To ti je propis koji je grad doneo i koji sme da donese.
To ti je isto kao kad neka firma kaze da svi njeni radnici moraju da nose isto radno odelo. Da li bi se zalio Ustavnom sudu zbog toga?
Ja se slazem da bi trebalo da se uvede red sa tim suncobranima i bastama, samo bi trebalo dati neki duzi rok tipa 3 do 5 godina

neko iz mase

pre 8 godina

Dajte bre. Pa u Novom Sadu je već godinama dozvoljena samo bež boja i svi su dobili od proizvodjača pića. Nemojte biti hepo kockice 😊

Jadni li smo!

pre 8 godina

Kad narod okruzis depresivnim bojama, baci se u jos veci bedak, pa se jos manje buni!
Dakle, da li je sada jasno zasto to nisu bili recimo zuti, crveni i narandzasti suncobrani?

Dragan

pre 8 godina

Zato na Kalemegdanu sve sareno, cica Drazine slike ,subare,kokarde,deci prodaju kokice prodavci koji nemaju gde da operu ruke,zapisane klupe,psi bez povodca... Ako grad hoce da uniformise tende, neka ih sam plati. Ode Beograd sa ovima u propast.

Senior

pre 8 godina

Dakle, izgledaćemo kao i svaki drugi grad, bez života, kao apoteka, odvratno i nezanimljivo. Na žalost, veliki je broj ljudi koji iz nekog razloga teže da im u životu sve bude uredjeno i najviše bi voleli da je ceo grad išpartan paralelnim ulicama i da su sve zgrade identične, jos kad bi i ljudi mogli da budu identični. I takvi žive, zivotare i nikakvog traga iza sebe ne ostave. Oni koji su nešto postigli u životu teže različitosti, teže da se istaknu i baš to šarenilo iz mnoštva može da iznedri najlepše kreacije i stvori beskrajnu privlačnost i različitost po kojoj bi mogli da budemo poznati. Sta je sledece? Da gradjani nose uniforme? Inače, nit imam kiosk, niti kafanu, zaposlen sam i nerviraju me glupa ograničavajuća pravila koja od nas prave idiote (npr. Vesiceva "genijalna" ideja da klime ne smeju biti na fasadama - zabrani to u centru grada, a ne u celom gradu, genije, a masa tapše i kliče jer ne misle svojom glavom da je to praktično nemoguce). Kako kažu katolički sveštenici, ljudi su ovce a mi njihovi pastiri. Da, shvatite, ovce ste i to svakim danam pokazujete...

Star Ned

pre 8 godina

Koja kompanija - proizvodjac senila ce biti angazovana da proizvede sve te suncobrane? I da li kojim slucajem imaju veze sa pojedincima iz gradske vlade? Sve lici na jedan nacin da se pune dzepovi pojedinih

Pera

pre 8 godina

Glupost, evo i zasto: u Kneza Milosa instalirana nova vrsta trafike kad ono kraj trafike dva frizidera!

Koja je poenta novih trafika ako ce oko njih biti ponovo frizideri za pice i sladoled?

Goran4Life

pre 8 godina

ha ha ha egzistencijalni problem vasarskog Beograda. Vasar je braco kad ukljucite Tv- raznovrsnost vasarskih programa koji se emituju. A tek sto je skupstina vasar. Vasar je kad citas novine sa izvestajima sa vasara. Gde god se okrenes vasar, vasar, vasar- tesko je stishati sharoliki vasar u glavi.

Bojan

pre 8 godina

A gosti? Hoce li i oni morati da nose jednobojnu odecu? Mislim stvarno nema smisla da svi nose razlicitu odecu razlicitih boja. Pod hitno da se odrede koje boje su pogodne za setanje po gradu jer ovako setalista lice na vasare. :). Takodje treba razmisliti o bojama automobila da ne bi saobracaj bio saren....Boze koje ludilo.

Bojan

pre 8 godina

A gosti? Hoce li i oni morati da nose jednobojnu odecu? Mislim stvarno nema smisla da svi nose razlicitu odecu razlicitih boja. Pod hitno da se odrede koje boje su pogodne za setanje po gradu jer ovako setalista lice na vasare. :). Takodje treba razmisliti o bojama automobila da ne bi saobracaj bio saren....Boze koje ludilo.

Star Ned

pre 8 godina

Koja kompanija - proizvodjac senila ce biti angazovana da proizvede sve te suncobrane? I da li kojim slucajem imaju veze sa pojedincima iz gradske vlade? Sve lici na jedan nacin da se pune dzepovi pojedinih

Goran4Life

pre 8 godina

ha ha ha egzistencijalni problem vasarskog Beograda. Vasar je braco kad ukljucite Tv- raznovrsnost vasarskih programa koji se emituju. A tek sto je skupstina vasar. Vasar je kad citas novine sa izvestajima sa vasara. Gde god se okrenes vasar, vasar, vasar- tesko je stishati sharoliki vasar u glavi.

Dragan

pre 8 godina

Zato na Kalemegdanu sve sareno, cica Drazine slike ,subare,kokarde,deci prodaju kokice prodavci koji nemaju gde da operu ruke,zapisane klupe,psi bez povodca... Ako grad hoce da uniformise tende, neka ih sam plati. Ode Beograd sa ovima u propast.

Maja

pre 8 godina

Pa ovo je potpuno ludilo. Prvo uslovljavaju ljude koji imaju trafike da kupe nove, sada ugostitelje uslovljavaju da imaju iste suncobrane, tj.da kupe nove. A jel to najvaznije u ovom gradu? Smanjite plate i penzije, ukinite sve vrste pomoci, a trazite nove namete poput pretpate itd. Pa ovo bi i lud ukapirao. Ajmo, ajde, promena vlasti, 24.april! Izadji i glasaj!

Pera

pre 8 godina

Glupost, evo i zasto: u Kneza Milosa instalirana nova vrsta trafike kad ono kraj trafike dva frizidera!

Koja je poenta novih trafika ako ce oko njih biti ponovo frizideri za pice i sladoled?

Senior

pre 8 godina

Dakle, izgledaćemo kao i svaki drugi grad, bez života, kao apoteka, odvratno i nezanimljivo. Na žalost, veliki je broj ljudi koji iz nekog razloga teže da im u životu sve bude uredjeno i najviše bi voleli da je ceo grad išpartan paralelnim ulicama i da su sve zgrade identične, jos kad bi i ljudi mogli da budu identični. I takvi žive, zivotare i nikakvog traga iza sebe ne ostave. Oni koji su nešto postigli u životu teže različitosti, teže da se istaknu i baš to šarenilo iz mnoštva može da iznedri najlepše kreacije i stvori beskrajnu privlačnost i različitost po kojoj bi mogli da budemo poznati. Sta je sledece? Da gradjani nose uniforme? Inače, nit imam kiosk, niti kafanu, zaposlen sam i nerviraju me glupa ograničavajuća pravila koja od nas prave idiote (npr. Vesiceva "genijalna" ideja da klime ne smeju biti na fasadama - zabrani to u centru grada, a ne u celom gradu, genije, a masa tapše i kliče jer ne misle svojom glavom da je to praktično nemoguce). Kako kažu katolički sveštenici, ljudi su ovce a mi njihovi pastiri. Da, shvatite, ovce ste i to svakim danam pokazujete...

Hidrocefalus

pre 8 godina

Hahaha! Evo me u Seulu. Sareno do bola. A infrastrukuru, metro, reciklazu djubreta, nivo automatizacije javnih sluzbi i sve ostalo, mozemo da sanjamo u narednih 150 godina. Nezaposlenost 2.5 %! PDV 10%.

Jadni li smo!

pre 8 godina

Kad narod okruzis depresivnim bojama, baci se u jos veci bedak, pa se jos manje buni!
Dakle, da li je sada jasno zasto to nisu bili recimo zuti, crveni i narandzasti suncobrani?

e moj Saša

pre 8 godina

Suncobrani su bitniji od: čistoće u gradu, škola, bolnica, autobusa, životnog standarda, svetinja, časti, obraza, ideala.... da ne nabrajam

Hidrocefalus

pre 8 godina

Zanima me samo ko je od nasih politicara otvorio fabriku suncobrana...
(Zvonko, 06. mart 2016 19:44)

Jes pa da mora da zaposli nezahvalne i lenje Srbe sto nerviraju premijera. Uvoz je majka. Trange frange.

Milutin

pre 8 godina

Lepota je u različitosti. Živim na zapadu gde ljude hvata depresija više od lokala koji su svi isti kao jaje jajetu. Kreneš na put kolima i staješ uz put da popiješ kafu i pojedeš nešto. Uđeš unutra a ono sve isto. Imaš osećaj da voziš u krug. Čak i ljudi koji prodaju i kupci ti izgledaju isto. Standardi u ugostiteljstvu su ubili kreativnost i umetnost.

Mikiveliki

pre 8 godina

Циљ вам је да под ,наводном намером, да "све изгледа лепо ", узмете паре! Кога је брига у којој боји су киосци, и сунцобрани? Мене лично није, верујем ни велику већину људи.

Dijaspora

pre 8 godina

Crni suncobrani ce narocito biti prijatni kad upece zvezda avgustovska... Bela ce u belom gradu posiveti u roku od nekoliko dana kao i vecina fadada koje se ljuste i otpadaju, ali to se slaze sa crnim trafikama... Vidi se da su na celu drzave oni koji ce je sahraniti. Predsednik vec ima iskustva sa svojom firmom...

lacucaracaha

pre 8 godina

Halo Bing, imam stanovitu količinu sjenila u tri boje ... cijena?
Prava sitnica!
Nego, kako brat?
Ide na izbore? Uvijek sam tvrdio da momak nema stila!

EU Citizen

pre 8 godina

Opet bi birokrati da nameću privatnim firmama neka glupa ograničenja. Najlepše se osećam u Aziji, baš zbog šarenila, jer se odmah na prvi pogled vidi da vlada tržište i kapitalizam a ne tupava socijalistička birokratija koja guši privredu i rast kao Evropi koju Srbija nažalost sve više kopira, samo na mnogo nižem nivou.

mrzimdevedesete

pre 8 godina

Bolje bi bilo da su od platna za te suncobrane sasili dzakove,napunili peskom, i spremni sacekali ovaj novi hiljadugodisnji vodostaj. Kakva nesposobna ekipa, katastrofa.

neko iz mase

pre 8 godina

Dajte bre. Pa u Novom Sadu je već godinama dozvoljena samo bež boja i svi su dobili od proizvodjača pića. Nemojte biti hepo kockice 😊

maja

pre 8 godina

odbornici gradskog parlamenta.....blago nama sa vama!!!
nisu kafici i suncobrani ono sto kvari izgled Beograda nego sivilo i ne briga za oronule fasade na starim i predivnim zgradama i kucama u njemu.
Sareni suncobrani upravo Vama pomazu....zaklanjaju Vasu sramotu i ne brigu o nasem prelepom gradu....Zalosno je i tuzno cime se Vi bavite...

PROPAO NA DRZAVNOM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 8 godina

A ne smeta vam najvece ruglo Beograda,DESETINE RAZNIH TAXI BOJA.UMESTO DA SVI IMAJU ZUTU KAO I U VECINI GRADOVA U SVETU.

Баба Калина

pre 8 godina

Уређивање града је један леп естетички подухват, коме, изгледа, краја нема... Ма, за почетак, молим надлежне у градској власти да дотерају у ред бар оне аутобусе ГСП који показују сат разлике у односу на реално време - а осим тога, тамо у ГСП НИКО није узео у обзир да фебруар има 29 дана и да датум треба да се промени мануелно. Нико, ама баш нико не води рачуна о тим "ситницама" - а што су нам куповали аутобусе који показују датум и сате?

milan

pre 8 godina

To je tek grebanje povrsine. Farbanje samo dela oko prodavnice u zgradama, zatvorene terase, prozori u razlicitim bojama i od razlicitog materijala, nadogradnja, djubre na zelenim povrsinama, neofarbane bandere i ograde, spisak stvari koje treba srediti da bi ovaj grad licio na Evropu umesto na Latinsku Ameriku je predugacak.

milan

pre 8 godina

Kod nekih je upravo ukusno šarenilo glavni adut ali kod nas može biti da se tenderi profitabilno raspisuju u Srbiji se nikada ne zna.

Odlično

pre 8 godina

Grad i onako obiluje bojama, od rđe do patinirano sivih fasada. Da nema suncobrana i smeća, pomislio bih da sam u nekom starom filmu.

Znači, ovi što greju stolice na raznoraznim sastancima donose ovakve odluke svojim mukotrpnim radom umesto da zaštite zemlju od erozija i poplava?

No... bitno je da na mitinzima raznoraznim samo slušamo o tome kako ređaju uspehe na unutrašnjij i međunarodnoj sceni. Tuga...

Sedma sekcija

pre 8 godina

Pored svih realnih problema, gradska vlast propisuje boje suncobrana u kaficima?! Da ne pricam o tome kako viuelna jednolicnost i uniformnost asociraju na fasizam, totalitarizam i jednoumlje...

reziel

pre 8 godina

očekivao sam da će da urade nešto povodom toga što zbog bašta u centru grada pešaci moraju neretko da izlaze na kolovoz, ali je izgleda neko krenuo da proizvodi suncobrane...

ana

pre 8 godina

Senior, da, zamisli užasa, sve ulice paralelne, kao u Barseloni, fuj!
Srbi su, jednostavno, alergični na bilo kakav red. U mestu u kome živim, dozvoljene su samo žute, sive ili na žuto-sive pruge tende (ne suncobrani), u bojama gradskog grba. Kao što kaže EU citizen, sarenilo je tipično za Aziju (ali i za ostatak trećeg sveta). Samo što to nije svima tako lepo kao njemu. A činjenica je da Beograd sve više liči na Aziju.

Voodoo

pre 8 godina

Ovo je smesno da nema gde, uredite prostor tim bastama da ne ometaju pesake i slicno, a suncobrane veci deo kafica dobija kao reklamu, coca-cola, pepsi, pivare, i tako je skoro svuda, koje je opravdanje za ovo, opet evropa, e pa nije tacno.

la la la

pre 8 godina

A zašto vam smeta odluka? Da ima važnijih i hitnijih stvari- ima! Ali ovde se odavno ništa ne čini po pitanju estetike (jer svi gledaju kako u svoj džep da stave što više) pa tako imamo kafiće na parkiralištima ili trotoarima, čitave ulice i kvartove prenadzidanih nekad zgradica pa komšije jedan drugom kroz prozor gledaju, a da se i ne pominje količina automobila... Ja sam arhitekta i duša me boli šta se sve radi u mom gradu! Suncobrani su jedna sitnicica koja možda neće ni malo uticati na lepotu...a mozda i hoce!? Zašto ne bismo sadili više belog cveća po parkovima? Ovaj grad je toliko siv i zapušten da bi i mrvice beline i svežine čuda učinili!

bg

pre 8 godina

Vecu budalastinu i otimacinu nisam video. A video sam dosta evropskih i americkih setalista. Sad u Aprilu idem do Pariza, bas cu da obratim paznju na njihove tende.

abab

pre 8 godina

Zivo me zanima da li bi ova odluka bila oborena pred Ustavnim sudom.
(Mlan, 06. mart 2016 15:10)

Ne bi Ustavni sud ni raspravljao o tome. To ti je propis koji je grad doneo i koji sme da donese.
To ti je isto kao kad neka firma kaze da svi njeni radnici moraju da nose isto radno odelo. Da li bi se zalio Ustavnom sudu zbog toga?
Ja se slazem da bi trebalo da se uvede red sa tim suncobranima i bastama, samo bi trebalo dati neki duzi rok tipa 3 do 5 godina

novosadjanin

pre 8 godina

(SAMO BAHATO, 6. mart 2016 21:24) jerbo ste bahati sine, nevidjeno bahati, novosadjani to isyo pricaju ali sine uporedi novosadsku i beogradsku bilo koji ulicu pa ces shvatiti o cemu pricam, a gazde se nece baciti u minus ako malo promene mobilijar budi siguran, nije bg prvi koji je to uradio

svi na izbore

pre 8 godina

I u duhu vaše intelligencije, zakon da ubuduće oni prelepi natpisi pfc, fcrs, i ostala obaveštenja za IQ < 40 da budu u raznim bojama, pošto se po rukopisu vidi da se počelo sa bežanjem sa časova još u prvom osnovne, a do osmog se nije ni stiglo

mitar

pre 8 godina

Dobro vidim svi se sprdaju, al aj da napisem da se meni ova ideja dopada, nisam neki fan ove vlasti, ali stvarno nije lose da makar neke stvari budu urbanisticki odredjene, estetski je lepse, a ne onako u centru jedan zut suncobran, jedan plav, jedan crven...itd
Sta znam, meni kad se nesto svidi, ja to podrzim, nije mi toliko bitno koja vlast se toga setila i da li ih ja simpatisem. Kamo srece da je vise ovakvih stvari, da se sredi infrastruktura, pa fasade, mostove da zavrsimo, gradski prevoz da uredimo, taxi da mora biti jedne boje, metro da pocnemo da gradimo, pa i da pocnemo da licimo na te velike gradove i metropole sa kojima volimo da nas porede.

Spilcanin

pre 8 godina

Mislim da bi Beogradski sefovi trebali fokusirati snage na popravak fasada kuca. Pogotovo onih vaznijih, ljepsih. Grad je dosta oronuo. Sto jedan dolje covjek kaze u komentaru da izgleda kao u nekom starom filmu Hemfria Bogarta. Mozda i u tome ima cari ali nije zgodno kad vam se odvali komad betona na glavu....
Da dodam da se trebaju divljaci u prometu vise kaznjavati. Prije su i po Splitu jurili 100 na sat ali je vidim sad sve normalnije,sporije. Naravno uvjek ima neki divljak za volanom koji vam moze doc glave.

Milosav

pre 8 godina

Vasar grad u vasar drzavi.
Menjaju trafike, farbaju autobuse, propisuju suncobrane a grad izgleda kao turska kasaba, treba barem srediti fasade na onim zgradama pored autoputa. Kada stignem na Surcin pa onda autom kroz Beograd vidim kako stare zgrade sve vise propadaju, a boga mi i ove nove nesto brzo stare.
Verujemo da smo neka evropska destinacija a sve zaraslo u korov oko puteva i prefarbano grafitima, djubre na svakom koraku.
Da je srece da se sredjuje infrastruktura (ali bez kradje i ugrdjivanja kao sto je slucaj sada) umesto praznih prica i imaginarnih projekata tipa BG na vodi, solunski kanal i da ne nabrajam.
Razmisljajte o ovome kada budete izasli da glasate.

la la la

pre 8 godina

A zašto vam smeta odluka? Da ima važnijih i hitnijih stvari- ima! Ali ovde se odavno ništa ne čini po pitanju estetike (jer svi gledaju kako u svoj džep da stave što više) pa tako imamo kafiće na parkiralištima ili trotoarima, čitave ulice i kvartove prenadzidanih nekad zgradica pa komšije jedan drugom kroz prozor gledaju, a da se i ne pominje količina automobila... Ja sam arhitekta i duša me boli šta se sve radi u mom gradu! Suncobrani su jedna sitnicica koja možda neće ni malo uticati na lepotu...a mozda i hoce!? Zašto ne bismo sadili više belog cveća po parkovima? Ovaj grad je toliko siv i zapušten da bi i mrvice beline i svežine čuda učinili!

ana

pre 8 godina

Senior, da, zamisli užasa, sve ulice paralelne, kao u Barseloni, fuj!
Srbi su, jednostavno, alergični na bilo kakav red. U mestu u kome živim, dozvoljene su samo žute, sive ili na žuto-sive pruge tende (ne suncobrani), u bojama gradskog grba. Kao što kaže EU citizen, sarenilo je tipično za Aziju (ali i za ostatak trećeg sveta). Samo što to nije svima tako lepo kao njemu. A činjenica je da Beograd sve više liči na Aziju.

abab

pre 8 godina

Zivo me zanima da li bi ova odluka bila oborena pred Ustavnim sudom.
(Mlan, 06. mart 2016 15:10)

Ne bi Ustavni sud ni raspravljao o tome. To ti je propis koji je grad doneo i koji sme da donese.
To ti je isto kao kad neka firma kaze da svi njeni radnici moraju da nose isto radno odelo. Da li bi se zalio Ustavnom sudu zbog toga?
Ja se slazem da bi trebalo da se uvede red sa tim suncobranima i bastama, samo bi trebalo dati neki duzi rok tipa 3 do 5 godina

Maja

pre 8 godina

Pa ovo je potpuno ludilo. Prvo uslovljavaju ljude koji imaju trafike da kupe nove, sada ugostitelje uslovljavaju da imaju iste suncobrane, tj.da kupe nove. A jel to najvaznije u ovom gradu? Smanjite plate i penzije, ukinite sve vrste pomoci, a trazite nove namete poput pretpate itd. Pa ovo bi i lud ukapirao. Ajmo, ajde, promena vlasti, 24.april! Izadji i glasaj!

Senior

pre 8 godina

Dakle, izgledaćemo kao i svaki drugi grad, bez života, kao apoteka, odvratno i nezanimljivo. Na žalost, veliki je broj ljudi koji iz nekog razloga teže da im u životu sve bude uredjeno i najviše bi voleli da je ceo grad išpartan paralelnim ulicama i da su sve zgrade identične, jos kad bi i ljudi mogli da budu identični. I takvi žive, zivotare i nikakvog traga iza sebe ne ostave. Oni koji su nešto postigli u životu teže različitosti, teže da se istaknu i baš to šarenilo iz mnoštva može da iznedri najlepše kreacije i stvori beskrajnu privlačnost i različitost po kojoj bi mogli da budemo poznati. Sta je sledece? Da gradjani nose uniforme? Inače, nit imam kiosk, niti kafanu, zaposlen sam i nerviraju me glupa ograničavajuća pravila koja od nas prave idiote (npr. Vesiceva "genijalna" ideja da klime ne smeju biti na fasadama - zabrani to u centru grada, a ne u celom gradu, genije, a masa tapše i kliče jer ne misle svojom glavom da je to praktično nemoguce). Kako kažu katolički sveštenici, ljudi su ovce a mi njihovi pastiri. Da, shvatite, ovce ste i to svakim danam pokazujete...

EU Citizen

pre 8 godina

Opet bi birokrati da nameću privatnim firmama neka glupa ograničenja. Najlepše se osećam u Aziji, baš zbog šarenila, jer se odmah na prvi pogled vidi da vlada tržište i kapitalizam a ne tupava socijalistička birokratija koja guši privredu i rast kao Evropi koju Srbija nažalost sve više kopira, samo na mnogo nižem nivou.

neko iz mase

pre 8 godina

Dajte bre. Pa u Novom Sadu je već godinama dozvoljena samo bež boja i svi su dobili od proizvodjača pića. Nemojte biti hepo kockice 😊

Jadni li smo!

pre 8 godina

Kad narod okruzis depresivnim bojama, baci se u jos veci bedak, pa se jos manje buni!
Dakle, da li je sada jasno zasto to nisu bili recimo zuti, crveni i narandzasti suncobrani?

novosadjanin

pre 8 godina

(SAMO BAHATO, 6. mart 2016 21:24) jerbo ste bahati sine, nevidjeno bahati, novosadjani to isyo pricaju ali sine uporedi novosadsku i beogradsku bilo koji ulicu pa ces shvatiti o cemu pricam, a gazde se nece baciti u minus ako malo promene mobilijar budi siguran, nije bg prvi koji je to uradio

Bojan

pre 8 godina

A gosti? Hoce li i oni morati da nose jednobojnu odecu? Mislim stvarno nema smisla da svi nose razlicitu odecu razlicitih boja. Pod hitno da se odrede koje boje su pogodne za setanje po gradu jer ovako setalista lice na vasare. :). Takodje treba razmisliti o bojama automobila da ne bi saobracaj bio saren....Boze koje ludilo.

mitar

pre 8 godina

Dobro vidim svi se sprdaju, al aj da napisem da se meni ova ideja dopada, nisam neki fan ove vlasti, ali stvarno nije lose da makar neke stvari budu urbanisticki odredjene, estetski je lepse, a ne onako u centru jedan zut suncobran, jedan plav, jedan crven...itd
Sta znam, meni kad se nesto svidi, ja to podrzim, nije mi toliko bitno koja vlast se toga setila i da li ih ja simpatisem. Kamo srece da je vise ovakvih stvari, da se sredi infrastruktura, pa fasade, mostove da zavrsimo, gradski prevoz da uredimo, taxi da mora biti jedne boje, metro da pocnemo da gradimo, pa i da pocnemo da licimo na te velike gradove i metropole sa kojima volimo da nas porede.

Dragan

pre 8 godina

Zato na Kalemegdanu sve sareno, cica Drazine slike ,subare,kokarde,deci prodaju kokice prodavci koji nemaju gde da operu ruke,zapisane klupe,psi bez povodca... Ako grad hoce da uniformise tende, neka ih sam plati. Ode Beograd sa ovima u propast.

e moj Saša

pre 8 godina

Suncobrani su bitniji od: čistoće u gradu, škola, bolnica, autobusa, životnog standarda, svetinja, časti, obraza, ideala.... da ne nabrajam

Milutin

pre 8 godina

Lepota je u različitosti. Živim na zapadu gde ljude hvata depresija više od lokala koji su svi isti kao jaje jajetu. Kreneš na put kolima i staješ uz put da popiješ kafu i pojedeš nešto. Uđeš unutra a ono sve isto. Imaš osećaj da voziš u krug. Čak i ljudi koji prodaju i kupci ti izgledaju isto. Standardi u ugostiteljstvu su ubili kreativnost i umetnost.

Mikiveliki

pre 8 godina

Циљ вам је да под ,наводном намером, да "све изгледа лепо ", узмете паре! Кога је брига у којој боји су киосци, и сунцобрани? Мене лично није, верујем ни велику већину људи.

Hidrocefalus

pre 8 godina

Hahaha! Evo me u Seulu. Sareno do bola. A infrastrukuru, metro, reciklazu djubreta, nivo automatizacije javnih sluzbi i sve ostalo, mozemo da sanjamo u narednih 150 godina. Nezaposlenost 2.5 %! PDV 10%.

Goran4Life

pre 8 godina

ha ha ha egzistencijalni problem vasarskog Beograda. Vasar je braco kad ukljucite Tv- raznovrsnost vasarskih programa koji se emituju. A tek sto je skupstina vasar. Vasar je kad citas novine sa izvestajima sa vasara. Gde god se okrenes vasar, vasar, vasar- tesko je stishati sharoliki vasar u glavi.

mrzimdevedesete

pre 8 godina

Bolje bi bilo da su od platna za te suncobrane sasili dzakove,napunili peskom, i spremni sacekali ovaj novi hiljadugodisnji vodostaj. Kakva nesposobna ekipa, katastrofa.

Dijaspora

pre 8 godina

Crni suncobrani ce narocito biti prijatni kad upece zvezda avgustovska... Bela ce u belom gradu posiveti u roku od nekoliko dana kao i vecina fadada koje se ljuste i otpadaju, ali to se slaze sa crnim trafikama... Vidi se da su na celu drzave oni koji ce je sahraniti. Predsednik vec ima iskustva sa svojom firmom...

Star Ned

pre 8 godina

Koja kompanija - proizvodjac senila ce biti angazovana da proizvede sve te suncobrane? I da li kojim slucajem imaju veze sa pojedincima iz gradske vlade? Sve lici na jedan nacin da se pune dzepovi pojedinih

milan

pre 8 godina

To je tek grebanje povrsine. Farbanje samo dela oko prodavnice u zgradama, zatvorene terase, prozori u razlicitim bojama i od razlicitog materijala, nadogradnja, djubre na zelenim povrsinama, neofarbane bandere i ograde, spisak stvari koje treba srediti da bi ovaj grad licio na Evropu umesto na Latinsku Ameriku je predugacak.

bg

pre 8 godina

Vecu budalastinu i otimacinu nisam video. A video sam dosta evropskih i americkih setalista. Sad u Aprilu idem do Pariza, bas cu da obratim paznju na njihove tende.

PROPAO NA DRZAVNOM,DOKTORIRAO NA PRIVATNOM

pre 8 godina

A ne smeta vam najvece ruglo Beograda,DESETINE RAZNIH TAXI BOJA.UMESTO DA SVI IMAJU ZUTU KAO I U VECINI GRADOVA U SVETU.

Баба Калина

pre 8 godina

Уређивање града је један леп естетички подухват, коме, изгледа, краја нема... Ма, за почетак, молим надлежне у градској власти да дотерају у ред бар оне аутобусе ГСП који показују сат разлике у односу на реално време - а осим тога, тамо у ГСП НИКО није узео у обзир да фебруар има 29 дана и да датум треба да се промени мануелно. Нико, ама баш нико не води рачуна о тим "ситницама" - а што су нам куповали аутобусе који показују датум и сате?

Sedma sekcija

pre 8 godina

Pored svih realnih problema, gradska vlast propisuje boje suncobrana u kaficima?! Da ne pricam o tome kako viuelna jednolicnost i uniformnost asociraju na fasizam, totalitarizam i jednoumlje...

maja

pre 8 godina

odbornici gradskog parlamenta.....blago nama sa vama!!!
nisu kafici i suncobrani ono sto kvari izgled Beograda nego sivilo i ne briga za oronule fasade na starim i predivnim zgradama i kucama u njemu.
Sareni suncobrani upravo Vama pomazu....zaklanjaju Vasu sramotu i ne brigu o nasem prelepom gradu....Zalosno je i tuzno cime se Vi bavite...

milan

pre 8 godina

Kod nekih je upravo ukusno šarenilo glavni adut ali kod nas može biti da se tenderi profitabilno raspisuju u Srbiji se nikada ne zna.

Voodoo

pre 8 godina

Ovo je smesno da nema gde, uredite prostor tim bastama da ne ometaju pesake i slicno, a suncobrane veci deo kafica dobija kao reklamu, coca-cola, pepsi, pivare, i tako je skoro svuda, koje je opravdanje za ovo, opet evropa, e pa nije tacno.

Pera

pre 8 godina

Glupost, evo i zasto: u Kneza Milosa instalirana nova vrsta trafike kad ono kraj trafike dva frizidera!

Koja je poenta novih trafika ako ce oko njih biti ponovo frizideri za pice i sladoled?

Hidrocefalus

pre 8 godina

Zanima me samo ko je od nasih politicara otvorio fabriku suncobrana...
(Zvonko, 06. mart 2016 19:44)

Jes pa da mora da zaposli nezahvalne i lenje Srbe sto nerviraju premijera. Uvoz je majka. Trange frange.

lacucaracaha

pre 8 godina

Halo Bing, imam stanovitu količinu sjenila u tri boje ... cijena?
Prava sitnica!
Nego, kako brat?
Ide na izbore? Uvijek sam tvrdio da momak nema stila!

Odlično

pre 8 godina

Grad i onako obiluje bojama, od rđe do patinirano sivih fasada. Da nema suncobrana i smeća, pomislio bih da sam u nekom starom filmu.

Znači, ovi što greju stolice na raznoraznim sastancima donose ovakve odluke svojim mukotrpnim radom umesto da zaštite zemlju od erozija i poplava?

No... bitno je da na mitinzima raznoraznim samo slušamo o tome kako ređaju uspehe na unutrašnjij i međunarodnoj sceni. Tuga...

reziel

pre 8 godina

očekivao sam da će da urade nešto povodom toga što zbog bašta u centru grada pešaci moraju neretko da izlaze na kolovoz, ali je izgleda neko krenuo da proizvodi suncobrane...

svi na izbore

pre 8 godina

I u duhu vaše intelligencije, zakon da ubuduće oni prelepi natpisi pfc, fcrs, i ostala obaveštenja za IQ < 40 da budu u raznim bojama, pošto se po rukopisu vidi da se počelo sa bežanjem sa časova još u prvom osnovne, a do osmog se nije ni stiglo

Milosav

pre 8 godina

Vasar grad u vasar drzavi.
Menjaju trafike, farbaju autobuse, propisuju suncobrane a grad izgleda kao turska kasaba, treba barem srediti fasade na onim zgradama pored autoputa. Kada stignem na Surcin pa onda autom kroz Beograd vidim kako stare zgrade sve vise propadaju, a boga mi i ove nove nesto brzo stare.
Verujemo da smo neka evropska destinacija a sve zaraslo u korov oko puteva i prefarbano grafitima, djubre na svakom koraku.
Da je srece da se sredjuje infrastruktura (ali bez kradje i ugrdjivanja kao sto je slucaj sada) umesto praznih prica i imaginarnih projekata tipa BG na vodi, solunski kanal i da ne nabrajam.
Razmisljajte o ovome kada budete izasli da glasate.

Spilcanin

pre 8 godina

Mislim da bi Beogradski sefovi trebali fokusirati snage na popravak fasada kuca. Pogotovo onih vaznijih, ljepsih. Grad je dosta oronuo. Sto jedan dolje covjek kaze u komentaru da izgleda kao u nekom starom filmu Hemfria Bogarta. Mozda i u tome ima cari ali nije zgodno kad vam se odvali komad betona na glavu....
Da dodam da se trebaju divljaci u prometu vise kaznjavati. Prije su i po Splitu jurili 100 na sat ali je vidim sad sve normalnije,sporije. Naravno uvjek ima neki divljak za volanom koji vam moze doc glave.