Nedelja, 28.02.2016.

09:39

BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled

Prodaja stanova u kuli B, u okviru projekta "Beograd na vodi" je počela. Penthausi na vrhu solitera prodavali se po astronomskim cenama.

Izvor: Veèernje novosti

BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

nesha

pre 8 godina

dobar pogled diktira cenu. u "smrdljivom naselju" oni što su imali najlepši mogući pogled na planu koji su dobili prilikom kupovine ostaju bez tog pogleda sledećeg meseca. i to je država gradila celo naselje. čim su prodali stanova odmah su promenili urbanistički plan i ko je na planu imao zagarantovan lep pogled dobija najgori mogući pogled - komšijsku zgradu ispred nosa.

Srdjan

pre 8 godina

Deda Trifune, nadam se da ste stvarno deda i uživate sa unucima! Što se tiče gradjevine, malo ste omašili! A stranu to što ovde inostrani partner, doveden privatnim sumnjivim vezama, ulaže mnogo, mnogo manje para od Srbije, dobija 70% profita! Ako bude profita! Složio bih sa sa Vama da sada vlasnik zemljišta dobija 30% KVADRATA!! Da ponovim, 30% IZGRADJENIH KVADRATA! Ovako će Srbija dobiti 30% od profita ako bude profita! A pametna firma uvek može da bude na nuli!! A glupa država kao što je naša,će uloiti preko milijardu dolara u srdjivanje infrstrukture kako bi Arapi (nečiji ortaci) prodali 300-ak stanova! I to stanove koji se grade tako što je država uložila ogromne pare u sredjivanje, a kupci će sami plaćati zgradu po fazama!
Zato je taj deo grada i bio ruglo! Nije lako naći investitora koji bi bio spreman uložiti cca milijardu dolara u sredjivanje celog kraja i pravljenje dovoljno objekata da se to isplati! Zato ulete naprednjaci, naprave interni dil, ulože državni novac i onda 70% vlasništva daju nekome! I sve vreme pričaju o investiciji od 3 milijarde zbog koje i donesu nelegalni zakon, pričaju od 5-6 godina... Da bi na kraju to ispalo 100 miliona KREDITA koji nam daju Arapi i 20-ak miliona investicija! A onda, ako bude profita, možda bude i nastavka investicije koja treba da traje 30 godina! Trideset godina... Trideset...

More i BG

pre 8 godina

Alo za te pare kupis kucu u Grckoj, u Grckoj na obali Egejskog mora sa prelepim pogledom na moree...Ja ne verujem sta rade ljudi..
(Alibi, 28. februar 2016 14:39)

Grcka mi ne odgovara jer poslodavac mi placa samo oko 3200 dinara za dolazak na posao mesecno. To je nedovoljno za aerodromsku taksu za jedan dan a o avionskim kartama, ostalim taksama, taksiju od i do aerodroma da ne govorim.

Beograd

pre 8 godina

Ljudi,razmisljajte malo zrelije.Grad,postaje lose mesto za zivot.Za te pare,mlzete u okolini BGD,da kupite gotovu kucu na izvolite,da kupite okolne placeve da vas niko ne uznemirava,Da ogradite ima je Betonskom ogradom visine 3 metra sa svkm elektronikom i da dozivotno imate sofera koji ce vas po potrebi vozitigde hocete.
Beograd je lostao lose,tesko mesto za zivot.

Planum, GP

pre 8 godina

"...intresovanje kupaca juče je bilo zadovoljavajuće - prodat je veliki broj nekretnina... ... Pre prve rate uplaćuje se 1.000 evra rezervacije. A kada se kupac odluči da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrednosti stana."

Dakle "prodata nekretnina" znači uplatu od 1.000 evra rezervacije za stan u zgradi koja tek treba da počne da se gradi; prva rata od 10% procenjene vrednosti stana verovatno će se plaćati tek kada budu završeni temelji zgrade, i tako dalje. Interesantno bi bilo kada bi mediji uspeli da dođu do modela ugovora, u kojem bi moralo da stoji koliki su penali u slučaju kašnjenja završetka izgradnje u odnosu na ugovoreni rok.

tanja

pre 8 godina

kao u mileve maric. planuli stanovi sa dobrim pogledom i cim su planuli onda se promenio i plan pa ce od marta da prave zgrade gde je po planu bio lep pogled. pa ce da gledaju jedni drugima kroz prozor. isto je energoprojekt izabran da nadgleda tehnicku dokumentaciju za te nove zgrade koje ce da niknu gde je po planu bio parking. vec se prica da ce isto to da urade za a blok, a verovatno i na beogradu na vodi

Sladjana9

pre 8 godina

Oni koji mogu da kupe stanove neka kupuju, ne vidim zašto ovolika ljubomora i pakost u komentarima, svaka normalna zemlja ima ovakve projekte i moderne zgrade, samo kod nas se to osudjuje.

konkurs

pre 8 godina

@deda Trifun
Niti sam sujetan niti sam ljubomoran, ali me smeta zašto za tako krucijalan (državni) projekt nije raspisan međunarodni urbanističko - arhitektonski natječaj? Metoda ultimativno "nametnutog rješenja" je danas nepoznanica u svakom iole civiliziranom društvu. U konkretnom slučaju metoda nepostojanja/odbacivanja izbora manifestirati će se kao neporavljiv uteg.
A propos, možda niste znali da i spektakularni muzej u Bilbaou nije "proizvod" proizašao iz direktne narudžbe, već je rezultat međunarodnog (pozivnog) konkursa.

zoran

pre 8 godina

@Deda Trifun
Malo je tu stranog kapitala..malo vise domaceg..to smo mogli i sami..kada su već dali nekima parcele za šoping molove..mogli su i ovo zemljište..čoveče Arapi dobijaju gotovo komunalno zemljište opremljeno sa svom infrastrukturom..tako to i ide..medjutim naknadu plaća u ekstra zoni Bg..ili ne plaća..čist profit ide Arapima..dok ćemo mi jedva izvući cenu zemljišta i ostalog ulaganja..

Prcko

pre 8 godina

Ko god je bio negde u inostranstvu veoma dobro zna za ovakav koncept stanova. To je u Americi i Kanadi uobicajena slika zgrada koje nicu kao pecurke, preko noci. Veliki problem prvenstveno kod svih tih zgrada kao i kod ove koja ce bukvalno imati posebne dazbine za odrzavanje ili ( MAINTENANCE FEE ) je sto morate da budete spremni na ne ocekivane troskove, sto nikako ne ide u prilog nasem standardu. Primera radi: ako procuri bazen steta moze dostici nekoliko hiljada evra, svako odrzavanje pocevsi od sijalica pa do placanja obezbedjenja ide iz dzepa stanara. U ovakvim zgradama "profitiraju" najvise menadzeri koji su zaduzeni za kompleks... Pose par godina nekretnina pocinje da gubi na vrednosti.

Primera radi prosecan stan u Torontu 2 sobe 2010 je bio oko 280.000$ - kuca je kostala oko 500.000
Trenutni odnos pokazuje 2016 isti stan kosta 310.000 a kuca vredi 850.000 ogromna razlika. Pri tome odrzavanje stanova je u medjuvremenu poskupelo sa 375$ do 750$ mesecno.
Tako da treba voditi racuna ko to kupuje.

Aurora borealis

pre 8 godina

Na stranu sviđa li mi se projekat ili ne, je li koristan ili nije, ali može li mi neko reći kako izgleda i čemu služi zatvoreni park? Jesu li se pogrešno izrazili i mislili na ograđeni park samo za stanare ili umesto da izađu napolje u prirodu blejaće u nekom "parku" u zatvorenom prostoru?

Allegretto

pre 8 godina

Po ne znam koji put, nikada ne objavite, kako je resena kanalizacija???
(Matori, 28. februar 2016 12:12)

Ako malo bolje zagledaš ispod makete, ima jedna plastična cevka. To bi trebalo da bude to. I nije slučajno da se to gradi tako blizu Save...

Air

pre 8 godina

Даш 250.000 евра да би живео у луксузу поред градилишта које ће се градити минимум 30 година. Веома паметно. Иначе темељи ове две зграде се 24 сата празне са пумпама јер Сава подземним путем натапа градилиште. Замислите колико ће пара бити утрошено на темеље ове две зграде а и куле од 200 метара која је такође на делу где су подземне воде јако активне. Друго, јел неко размишљао о инфраструктури, нпр. водоводна мрежа у том делу Београда не може да подржи толико нових потрошача колико ће бити усељено у новом насељу.

Hogar

pre 8 godina

Po ne znam koji put, nikada ne objavite, kako je resena kanalizacija???
(Matori, 28. februar 2016 12:12)

Zar veruješ da je rešena? Ova ista ekipa je bila na vlasti u opštini Zemun kad je isparcelisana livada koja je predvidjena da bude deponija i prodata ljudima da na njoj grade kuće. U medjuvremenu je na toj livadi niklo čitavo naselje, eno ga tamo već 20 godina, a da nema normalnih ulica niti kanalizacije. Pozdrav sa Altine.

savka

pre 8 godina

Pa zar ti najskuplji stanovi nisu planuli vec pre neki mesec?
(milos, 28. februar 2016 10:01)

Nisi dobro obavesten. Sada se rasprodaje druga kula.

Skorpija

pre 8 godina

Arapi ulazu samo 150m€ a tri mala stana prodaju za 1m€. Sada je jasno da ce od prodaje vrlo brzo zaraditi i uloziti 1milijardu jer je zarada neverovatna. Arapi su izmislili toplu vodu a mi kao -------. i ja ija ija

Pfc

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)
(Nadj, 28. februar 2016 11:17)
Oni sa dubljim dzepom teze zivotu na ostrvima i predgradjima u prirodi daleko od takvih kao sto si ti.O evropi i americi si cuo i video samo na televiziji.

Vila

pre 8 godina

Bolje gradnja Beograda na vodi nego nista. Ovako ce neke gradjevinske firme dobiti posao, neko ce zaraditi platu, naplatice se neki porez i neke koristi za drustvo ce ipak biti.Mudrovanje bez preduzimanja ma kakvih aktivnosti je najpogubnije.

Pera

pre 8 godina

Mozemo li da vidimo bar jedan taj potpisani ugovor? Zatamnite ime kupca, bas me boli uvo ko je kao iskesirao pare za te stanove..Navikli smo da ne prikazujete ugovore ali hajde bar ovaj jedan pokazite. I ja mogu da kazem da sam prodao sve stanove u zgradi za koju tek treba da pribavim dozvolu da je zidam..

Polo

pre 8 godina

Kad bih imao para vrlo rado bi kupio nekretninu u tom delu grada. Ako stvarno izgrade biće to super mesto za zivot mladih. Zamislite nisam bot, a svidja mi se ta ideja o Beogradu na vodi. Jos kad bi napravili i neku mini plazu na Savi da mogu ljudi u letnjim mesecima da uzivaju na reci, bilo bi vrh, sa propratnim sadrzajem, tipa setaliste, kafici, trg, i ostale stvari vezane za kulturu, plus firme.

zoran

pre 8 godina

Beograd je dao zemljište,,komunalno oprema i plaća naknadu za taj plac, spram dozvoljeno izgrađenih kvadrata..dakle bruto površina stanova..za sve to dobija procenat u kvadratima..ostalo je plaćanje investitora..koji radi po principu..sigurne prodaje..nece da zida od svojih para..jer ne zna kako će proći..tako svi rade..ako mogu...i ta investicija je najsigurnija..jer mu pare stalno pristižu..od rata za stanove..dakle, sam sebi zidas stan..na taj način smo mogli i sami..ali Vucic hoće da se zna..da je to radio stranac..i da oni zarade pare..a NE naši investitori..

sile mraka i bezumlja?

pre 8 godina

Zlatane, pa normalno da je pare od gradskog zemljista idu budzetu a kroz budzet delom svim gradjanima u vidu plata i penzija. Drzava dvostruko ubira porez ovde drugi put je prilikom kupovine nekretnina. Ovo je isplativo za drzavu i zato je dobro.
(Banjac, 28. februar 2016 11:14)

Izbegao si jedan bitni detalj, ovu zemlju ne da nismo prodali, nego smo je poklonili na 99 godina "investitoru", a pritom smo se kod istog zaduzili 300 miliona kako bi mu ga ocistili!

Znaci, ne da nismo nista zaradili, nego cemo jos morati da vracamo pozajmljeno!

Samo potpuna budala moze da vidi bilo sta pozitivno u ovoj protivzakonskoj baljezgariji!

deda Trifun

pre 8 godina

"Beograd na vodi" je veliki razvojni projekat,kako za Beograd tako i za Srbiju,pokrenut stranim kapitalom(uposljava nasu gradjevinsku operativu i radnike,trose se nasi gradj.materijali,placa se PDV i sl).To nije originalna ideja aktuelne vlasti,vec projekat star vise decenija.Aktuelna vlast je ulozila napor,nasla partnera i celu stvar pokrenula sa mrtve tacke.STA SE ZAMERA od strane opozicije(narocito DS)? Da je atraktivna lokacija poklonjena Arapima,da je tu trebalo graditi parkove i muzeje...,da se projekat realizuje u vise faza....Koliko znam u programima svih tih stranaka stoji da se zalazu za kapitalizam,trziste...Dogovor sa Arapima(Srbija ulaze zemljiste,a ostalo oni)i na osnovu toga Srbiji pripada 1/3 dobiti je cisti trzisni princip,koji se praktikuje i u Srbiji(za ulozeni plac vlasnik dobija 1/3 izgradjenih kvadrata stambenog prostora)sto je vrlo lako proverljivo.Naravno,da se grade komercijalni sadrzaji.Pa zasto bi nama neko gradio parkove,biblioteke,muzeje,ako mi to nismo u mogucnosti sami uraditi.Realizacija je podeljena u vise faza(pa se i to uzima kao zamerka)Pitanje,a da li smo mi bili spremni realizovati ceo projekat odjednom u kratkom roku i da su to trazili partneri:Rasciscavanje terena,expropijacija,izmestanje zeleznicke i autobuske stanice,pripremu pratece infrastrukture...?Naravno da ne,jer to zahteva i vreme i novac i zavrsetak ranijih projekata,decenijama nezavrseni.Sve primedbe bih definisao kao odraz frustracije,sujete i ljubomore bivsih vlasti...

seljadin

pre 8 godina

po meni najveci problem ce biti zagadjenje vazduha, gazela i brankov most su na dohvat ruke, a sve sto nije barem 1km daleko od autoputa se smatra 2ga klasa za zivot, upravo zbog zagadjenja i buke...
Elem, ove stanove nece kupovati neko kome je to jedini stan, pretpostavljam da ce kupovati neko kome ce stan od 500.000 evra biti mozda 5% imovine, takodje samo odrzavanje (bez grejanja, struje) ce kostati najverovatnije 5 evra po m2.

U sustini naselje ce odlicno izgledati, po meni je promasena lokacija, lepse bi bilo da su gradili ili negde na NBG ili u Borci, na Dunavu gde je vazduh cist i pogled mnogo bolji.

Тићана

pre 8 godina

Један од најлепших пројеката града Београда. За дивљење и уживање оних који буду живели ту, а свакако и пролазника, туриста и сл. МНого времена, рада и новца је уложено у овај пројекат и онда је нормално да цене датируају и квалитет а самим тим и постојеће седиште, када посматрамо појдиначно.

bio

pre 8 godina

Bio sam da vidim sta nude, proverili su mi prvo kreditnu sposobnost. Stan nebi ni uzeo ali sam bio radoznao. Lose lose i lose jednom recju. Nepoznato mnogo toga. Nisu imali ni jedan konkretan odgovor cija ce biti stolarija, keramika,parket koje klase i odakle. Cena je i tu diskutabilna inace bilo je svega 20tak ljudi koji su vise iz radoznalosti bili nego sto su licili na kupce. Neko ce reci sta ima veze cija je stolarija e pa ima. Ako je iz Kine ona je losijeg kvaliteta ako nije hrastov parket ili iz evrope nije to kvalitet za te novce. Ako je spanska ili Italijanska keramika to je jedno a ako ej kineska onda je to drugo. Cak ni odgovoro nisu imali ciji ce sistem grejanja biti itd. Mene kao kupca to sve zanima jer necu bilo sta po ceni koju traze. Isto je i sa troskovima odrzavanja parka, zgrade, cuvara. Sve je to okvirno. Nema okvirno nego sve u cent tacno.Cak nemaju pojma ni za porez godisnji za imovinu biti. Kad sam pitao ok ako uzmem ovaj jeftiniji u odnosu na skuplji kako ce to prepoznati poreska opstine i da li ce skuplji stan zbog pogleda imati veci porez godisnji ili isti ni to nisu znali a ja sam im rekao to poresko nece videti vec ce svima udariti istu extrazonu.

Bojan

pre 8 godina

Ala će da se iznenade kada se usele (ako ikad!) u svoje pola miliona skupe stanove sa pogledom na lokacije na kojima je najviše noćnih diskoteka i ostalih bukača! Mada, možda je ovo jedini način da se konačno uvede zakon i red u taj zloglasni Noćni Beograd, i da se prekine maltretiranje više od pola miliona građana Beograda noćnom bukom.

Banjac

pre 8 godina

Zlatane, pa normalno da je pare od gradskog zemljista idu budzetu a kroz budzet delom svim gradjanima u vidu plata i penzija. Drzava dvostruko ubira porez ovde drugi put je prilikom kupovine nekretnina. Ovo je isplativo za drzavu i zato je dobro.

Vrscanka

pre 8 godina

Joj Boze kako ste vi zavidni :-) Odvajali ljudi od usta, pa mogu sebi da priuste ovakve stanove. Ko nam je kriv sto su nasa usta mala pa nemamo od cega da odvajamo za najobicniji stancic, u nekoj zabiti, sa sve svojim fakultetskim doplomama, a njihova krokodilska, pa ima odakle da se uzme.

KoleM

pre 8 godina

Znači sređivanje zemljišta platila Srbija, znači mi, vredna zemlja poklonjena, gradnju finansiraju kupci a profit ide investitoru, ustvari ne znam zašto ga zovu investitor?!?

gagi

pre 8 godina

Cela Evropa bezi iz centra gradova i pravi kuce i stanove po periferijama.
U centima zivi puka sirotinja koja je to nasledila.A kod nas sve kontra.

mirko

pre 8 godina

Sramota je što svakodnevno objavljujete uvid u ovu prevaru kao da je sve ok. Ljudi, nelegalno je ovo što se radi i mimo svakog razumnog urbanističkog plana. Grade ruglo na obali gde treba da budu parkovi i prostor za rekreaciju i druženje, a nikako skupi hoteli i tržni centri. Nikakvi stanovi nisu planuli, sve što kažu lažu.

Miki

pre 8 godina

Ove zgrade nisu nista bolje od istocnih kapija Beograda Konjarnik-Rudo, samo na boljoj lokaciji. Kad se to zidalo, a I slicne zgrade kao sto su blokovi 61-64 na NBG, niko nije pričao o "projektu veka". Osim toga, u ovoj zemlji, jos u bolja vremena, pametni ljudi su kupovali stanove tek u fazi zastakljivanja prozora kad je bilo koliko toliko sigurno da ce biti zavrseni. Da ne pričamo o ostalim cudnim stvarima vezanim za "projekat veka".

svi na izbore

pre 8 godina

Najgore je to što je da nije došao 6. Oktobar, nego smo od '90 počeli da idemo u minus, dok su sve ekonomije uključujući i ex komunisticki blok otisle najviše napred u svojoj novijoj istoriji. Ovakve priče koje guta reality - alike narod. Često čitam stranu štampu, ovakve priče još jedino prolaze u Čadu, Somaliji, Namibiji i sl. Nije do vlasti, do nas je, kroz istoriju se lepo vidi što su gori to im je bolje . Pa ljudi, belvile je pristojno naselje sa pristojnom cenom i godinama se prodavalo ako je uopšte prodato, a ovamo sanjamo o nekoj ekskluzivi koja se prodaje pokazivanjem na maketi. Tako s danas kupuju jedino gaće preko interneta. Nema nama pomoći, ekstremna glupost je zavladala, gotovo je.

Joki

pre 8 godina

Pa zar ti najskuplji stanovi nisu planuli vec pre neki mesec?
(milos, 28. februar 2016 10:01)

Bre Milose bas teras mak na konac , mora da si pripadnik ili makar simpatizer bivseg rezima. Ljudi nas vode u svetlu buducnost , srljamo u progres a ti zapeo kao neka baba da pitas gluposti.

Nadj

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)

willi

pre 8 godina

imam neki visak para pa bih rado ulozio u jednu nekretninu ovog tipa. moj problem je sto neznam ko to prodaje i kome treba uplatiti novac. to nisu neke male pare, ja bih nesto oko 500 000,- evra tu ulozio. ali kome i koliko je to sigurno? ako neko od kupaca ima neki savet, molio bih da mi napise. pozdrav willi (de)

Sreten Žujkić, penzioner

pre 8 godina

Ja sam već bezecovao jedan, sa pogledom kroz prozor, jedva čekam da se uselim i upoznam komšije na sastanku kućnog saveta ...

zgontronoman

pre 8 godina

00-300-500 hiljada evra? Poklonili smo besplatno zemlju, raselili sirotinju, finansiramo premestanje stanice, izgradnju mosta...prekrsili smo sve moguce zakone i propise...zasto? Da bi se izgradio jedan mali gradic za elitu...za bogatase?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srdjan, 28. februar 2016 10:10) # Link komentara

Dao bi sve stanove stranim investitorima/domacim tajkunima po astronomskim cenama samo ako hoce da plate,kad vec hoce da rizikuju i da placaju unapred kao da ne znaju u kojoj se zemlji radi projekat ima da ga rade 50 godina kao Prokop.A i ako pare idu u drzavni budedzet iskreno me bas briga ko ce da ga kupuje znam da ja pare sigurno nemam.

C i n i k

pre 8 godina

Msm,ko bi platio 300.000 e za stan koji ne postoji, i koji u krajnjem,gleda na masterove vikendice,ako ikada i bude izgradjen?
To su mogli da "kupuju" samo kriminalci,partijski direktori i pevaljke.
Posten svet u Srbiji,ne.

Bajastrasni

pre 8 godina

Jel mozemo da dobijemonime I prezime jednog kupca tih "planulih" stanova? Ne moze, poslovna tajna? Naravno kad lazete narod. Niste prodali ni jedan. Pre 4 godine kad Jr dosao na vlast rekao je BgH2o za 4 gofine. Sad prodaje nepostojece stanove. Sve je ovo izborna kampanja.

Logika? Ima? Nema?

pre 8 godina

"da bi zaštitili mušterije od medija ... nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju ... o njihovoj bezbednosti brinuće profesionalno obezbeđenje"

Da li je ovo samo meni sumnjivo? Menjaju se zakoni Srbije, Beograd poklanja zemljište, finansira čišćenje terena, grad ulaže više novca nego Arapi, a onda ne daju novinarima da izveštavaju. Ko je ovde lud?

Sendvic

pre 8 godina

Narodu (citaj sirotinji) nikad ugoditi. Ako stanovi idu ko alva, sirotinja kuka odakle im pare. Da se ni jedan stan ne proda sirotinja bi opet kukala.
Narode, ne kukaj nego motike, lopate ili tastature u ruke pa i ti zaradi za stan na vodi.

Драган

pre 8 godina

@Ivan
Извини, морам да се насмејем. Није него ће продаја скупих станова сиромашним људима економски да нас оснажи.

Vladabg

pre 8 godina

Najskuplji stanovi sa pogledom ka Adi.. Tamo je pleva splavova od kojih niko na Senjaku, kamo li u BW ne moze da spava. Prvi neka rese izvor buke pa neka prodaju luksuzne nekretnine..

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)
(Nadj, 28. februar 2016 11:17)

To uopće nije istina, barem za Beč nije.
Svi najveći lovatori imaju kuće i stanove na periferiji Beča, npr. u 19. Bezirku ili van Beča, kao npr. Baden, Mödling, Klosterneuburg...

Pera Pan

pre 8 godina

Kako bre ljudi planuli, jel neko zapalio Beograd na vodi....Iskreno, voleo bih da je sve tako kao što se piše, da sve krene kako treba i da narodu bude malo bolje. Ali kada pogledam jad i bedu oko sebe, ovo beznađe, znam da su ovakve vesti nešto što običan narod treba da proguta umesto doručka...

ptica zloslutnica

pre 8 godina

Neko će reći - Evo ga... Opet neka ,,Ptica zloslutnica"! A šta ako se desi da neko od bogatih kupaca ,,dobrog pogleda", u međuvremenu taj pogled zameni ,,rasterskim pogledom" pritvorskih jedinica, (puj, gluvo bilo!). Da li će mu ,,pogled" ostati, ili će biti zamenjen nekim manjim? Stručan odgovor, radi spokoja javnosti, bi glasio - to je nemoguće, jer uz novac za ,,kvadrate lepog pogleda" potrebna je potvrda da se protiv kupca ne vode sudski postupci! Nije to samo ,,plati pa klati" kako neki misle!

dareee

pre 8 godina

70% komentatora je korisnik mama hotela i sve im je crno i neostvarivo.Ko ima kupice ko nema trazice dlaku u jajetu.U gradu od 2 mil. stanovnika ako nema 150 njih koji ce da kupe takvu nekretninu i nije neka metropola.Bolje da su ostavili onakvu lepotu od sramote u srcu Beograda.

фатаљист

pre 8 godina

Продаја је стварно мимо очекивања! То показује пуну оправданост пројекта ,,Београд на води"! Само, могуће је да неки купци оправдано страхују... Шта ако ,,Борба против корупције" ,,потрефи" на неке од њих? Биће онда ,,Стан остаје, а газда ,,путује"... на ,,Забелску ривијеру" да ,,сади јагоде"! На страну шала, али то се неће десити... Сви су ,,проверени"!

lun

pre 8 godina

koliko kapiram to sve ce biti gotovo za jedno 30- tak godina,a ja ne znam ni sta ce sutra biti!?Drugo,ovo se gradi po nekom principu po kome bogatasi kupuju nesto sto ne postoji a zatim se njihovim parama to pravi i sve tako,i trece toliko pompme oko tog Beograda na vodi,zar se niko ne zapita nekada da Srbija nije samo Beograd i da se mi ostali osecamo zapostavljeno u svakom smislu;nemamo posao,nista se ne gradi,zaposleni imaju manja primanja,kao da postoje dve drzave u jednoj...

f

pre 8 godina

Idu izbori, bice ovih prica jos. 5 radnika baulja u blatnjavoj rupi vec 6 meseci. Sledece izbore u Beogradu dobija onaj ko obeca da ce zatrpati blatnjavu rupu.

Beogradjanin

pre 8 godina

Lol, pa Energoprojekt je bio gigant 70-ih i 80-ih... Sad su pukli kao bas, unajmljivaće kooperante a ozbiljniji stambeni objekat nisu radili već godinama
(You know nothin, 28. februar 2016 10:19)

Druže grešiš, Energoprojekt i dalje gradi autoputeve, bolnice, zgrade u Africi i Aziji koji su veoma kvalitetni. Problem je što mi sve finansiramo iz kredita drugih zemalja, pa nas davalac kredita uslovljava da izvođač radova mora da bude iz njihove zemlje, i Energoprojekt ne može da dobije posao. Inače, je Energoprojekt u 2014. bio 240 i neki, na svetskoj listi najuspešnijih građevinskih kompanija.

xyz

pre 8 godina

OK planuli. E sad lepo svi koji su "pazarili" stan da im poreska "ukrsti" prihode sa plaćenim porezom pa da vidimo. Ako je sve u redu, svaka čast, a ako nije onda po zakonu. Kad mogu da se zatvaraju pekare, kafane i sl. zbog poreza mogu i "pošteni" kupci stanova da plate dugove za porez. Vučić bi valjda prvi bio za to. ;-)

Vladans

pre 8 godina

Znaci ovde sam mogao biti investitor i ja, koji radim privatno za 30.000rsd. Sve se placa unapred, ja vam ponudim stan, koji ne postoji, vi kada platite taj nepostojeci stan, ja krecem da ga gradim sa vasim parama. Ma koja smo mi banana drzava nema dalje. A pazite sad ovo, rok izgradnje bg na vodi je 30 godine eee 30 godina! Pa ceo Dubai grad je izgradjen za 30 godina!

MR

pre 8 godina

Pre nekoliko dana u Metropolu je bio skup ambasadora, ili tako nesto. Prolazim pored i pogled mi prelazi preko crnih najnovijih mercedesa, audija, bmw-a... koji se guraju i pokusavaju da pridju sto blize vratima hotela. Primetim da se na obodima parkinga skupio i narod, ljudi koji su tu prolazili pa zastali da gledaju i da se dive. To je bila Srbija u malom - enormno bogati sa jedne i ljudi koji krpe kraj sa krajem svaki mesec sa druge strane. E tako ce izgledati i vas "Belgrade Waterfront".

Ma idi begaj bre

pre 8 godina

Bez obzira 'oće li se izgraditi ili neće - zgrada je odvratna! Toliko se razlikuje od svega ostaloga da je kičeraj žešći. Mislim da bi se veoma lepo uklopila u Dubaji Marinu ili nešto slično, al u BGD nikako...

My name is Zlatan

pre 8 godina

Da je sve ovo plod privatne-tržišne inicijative ja bi aplaudirao na uspjehu, al koliko sam pratio to je politika omogućila ? Gradsko zemljište bilo? Pa koja je korist - materijalna - građanima BG/Srbije od toga? Sta pare idu u proračun rs?

misko

pre 8 godina

To ce biti stanovi za POLITICARE, TAJKUNE, KRIMINALCE I ,,FOLKASE,, eventualno za nekog sportistu. Profesori, lekari, nekorumpirane sudije..., mogu samo da sanjaju BGH2O, sa platom od 400-600 e i altina im je smo SAN.

Tool

pre 8 godina

Koliko glup treba da budeš da platiš stan u izgradnji po astronomskim cenama. Em što je stan u izgradnji, ne znaš ni kako će tačno izgledati, niti znaš kakav će biti kvalitet radova, em što neće biti završen za 10-20 godina. Kakva bre 2018., kakve bre zgrade, parkovi, bazeni, sve je to Vučićeva propaganda u saradnji sa Arapima.

popeye

pre 8 godina

Опа, сад се већ појавили и затворени паркови? Ово све личи на сценарио за будући забрањени град, усред правог града, за мизерну добит Београда и Београђана.

You know nothin

pre 8 godina

Lol, pa Energoprojekt je bio gigant 70-ih i 80-ih... Sad su pukli kao bas, unajmljivaće kooperante a ozbiljniji stambeni objekat nisu radili već godinama

zoran

pre 8 godina

Samofinansirajuci stanovi..uplatis odmah 10 posto.. neka od 67000 m2 ima bruto..50000 m2.znaci za 5000 m2 pare odmah dostupne..posto izgradnja ne košta , kao prodaja , sigurno 10000 m2..moze da se zida od tih para..i tako malo po malo, investitor sa malim parama,zaradi velike..na taj način smo mogli i sami..Energoprojekt bi to sam završio..nisu nam Arapi potrebni..

srdjan

pre 8 godina

200-300-500 hiljada evra? Poklonili smo besplatno zemlju, raselili sirotinju, finansiramo premestanje stanice, izgradnju mosta...prekrsili smo sve moguce zakone i propise...zasto? Da bi se izgradio jedan mali gradic za elitu...za bogatase?

g

pre 8 godina

A stanari,sve sami arapi,eventualno neki nemci,francuzi!
Bas je moj komsa(jak penzioner) planirao da kupi tamo garaonjeru za sina,da se preseli i radi gore,ali cim je cuo da su garsonjere na 15om spratu,odustao je:) verovatno zato da sin ne bi isao peske gore dole sveki dan:)
Nije u redu,laze se narod kako ce moci da kupe stanove? Na koga se tacno odnosi? Koji narod,niste ni jednog trenutka rekli da su SRBI u igri za kupovinu,bitno je da oni slome kicmimu gradeci te mega zgrade,ostalo ce sve da zavrse stranci! Bruka! Teska bruka!

Tool

pre 8 godina

Koliko glup treba da budeš da platiš stan u izgradnji po astronomskim cenama. Em što je stan u izgradnji, ne znaš ni kako će tačno izgledati, niti znaš kakav će biti kvalitet radova, em što neće biti završen za 10-20 godina. Kakva bre 2018., kakve bre zgrade, parkovi, bazeni, sve je to Vučićeva propaganda u saradnji sa Arapima.

srdjan

pre 8 godina

200-300-500 hiljada evra? Poklonili smo besplatno zemlju, raselili sirotinju, finansiramo premestanje stanice, izgradnju mosta...prekrsili smo sve moguce zakone i propise...zasto? Da bi se izgradio jedan mali gradic za elitu...za bogatase?

zoran

pre 8 godina

Samofinansirajuci stanovi..uplatis odmah 10 posto.. neka od 67000 m2 ima bruto..50000 m2.znaci za 5000 m2 pare odmah dostupne..posto izgradnja ne košta , kao prodaja , sigurno 10000 m2..moze da se zida od tih para..i tako malo po malo, investitor sa malim parama,zaradi velike..na taj način smo mogli i sami..Energoprojekt bi to sam završio..nisu nam Arapi potrebni..

misko

pre 8 godina

To ce biti stanovi za POLITICARE, TAJKUNE, KRIMINALCE I ,,FOLKASE,, eventualno za nekog sportistu. Profesori, lekari, nekorumpirane sudije..., mogu samo da sanjaju BGH2O, sa platom od 400-600 e i altina im je smo SAN.

Vladans

pre 8 godina

Znaci ovde sam mogao biti investitor i ja, koji radim privatno za 30.000rsd. Sve se placa unapred, ja vam ponudim stan, koji ne postoji, vi kada platite taj nepostojeci stan, ja krecem da ga gradim sa vasim parama. Ma koja smo mi banana drzava nema dalje. A pazite sad ovo, rok izgradnje bg na vodi je 30 godine eee 30 godina! Pa ceo Dubai grad je izgradjen za 30 godina!

MR

pre 8 godina

Pre nekoliko dana u Metropolu je bio skup ambasadora, ili tako nesto. Prolazim pored i pogled mi prelazi preko crnih najnovijih mercedesa, audija, bmw-a... koji se guraju i pokusavaju da pridju sto blize vratima hotela. Primetim da se na obodima parkinga skupio i narod, ljudi koji su tu prolazili pa zastali da gledaju i da se dive. To je bila Srbija u malom - enormno bogati sa jedne i ljudi koji krpe kraj sa krajem svaki mesec sa druge strane. E tako ce izgledati i vas "Belgrade Waterfront".

Тићана

pre 8 godina

Један од најлепших пројеката града Београда. За дивљење и уживање оних који буду живели ту, а свакако и пролазника, туриста и сл. МНого времена, рада и новца је уложено у овај пројекат и онда је нормално да цене датируају и квалитет а самим тим и постојеће седиште, када посматрамо појдиначно.

deda Trifun

pre 8 godina

"Beograd na vodi" je veliki razvojni projekat,kako za Beograd tako i za Srbiju,pokrenut stranim kapitalom(uposljava nasu gradjevinsku operativu i radnike,trose se nasi gradj.materijali,placa se PDV i sl).To nije originalna ideja aktuelne vlasti,vec projekat star vise decenija.Aktuelna vlast je ulozila napor,nasla partnera i celu stvar pokrenula sa mrtve tacke.STA SE ZAMERA od strane opozicije(narocito DS)? Da je atraktivna lokacija poklonjena Arapima,da je tu trebalo graditi parkove i muzeje...,da se projekat realizuje u vise faza....Koliko znam u programima svih tih stranaka stoji da se zalazu za kapitalizam,trziste...Dogovor sa Arapima(Srbija ulaze zemljiste,a ostalo oni)i na osnovu toga Srbiji pripada 1/3 dobiti je cisti trzisni princip,koji se praktikuje i u Srbiji(za ulozeni plac vlasnik dobija 1/3 izgradjenih kvadrata stambenog prostora)sto je vrlo lako proverljivo.Naravno,da se grade komercijalni sadrzaji.Pa zasto bi nama neko gradio parkove,biblioteke,muzeje,ako mi to nismo u mogucnosti sami uraditi.Realizacija je podeljena u vise faza(pa se i to uzima kao zamerka)Pitanje,a da li smo mi bili spremni realizovati ceo projekat odjednom u kratkom roku i da su to trazili partneri:Rasciscavanje terena,expropijacija,izmestanje zeleznicke i autobuske stanice,pripremu pratece infrastrukture...?Naravno da ne,jer to zahteva i vreme i novac i zavrsetak ranijih projekata,decenijama nezavrseni.Sve primedbe bih definisao kao odraz frustracije,sujete i ljubomore bivsih vlasti...

Polo

pre 8 godina

Kad bih imao para vrlo rado bi kupio nekretninu u tom delu grada. Ako stvarno izgrade biće to super mesto za zivot mladih. Zamislite nisam bot, a svidja mi se ta ideja o Beogradu na vodi. Jos kad bi napravili i neku mini plazu na Savi da mogu ljudi u letnjim mesecima da uzivaju na reci, bilo bi vrh, sa propratnim sadrzajem, tipa setaliste, kafici, trg, i ostale stvari vezane za kulturu, plus firme.

savka

pre 8 godina

Pa zar ti najskuplji stanovi nisu planuli vec pre neki mesec?
(milos, 28. februar 2016 10:01)

Nisi dobro obavesten. Sada se rasprodaje druga kula.

popeye

pre 8 godina

Опа, сад се већ појавили и затворени паркови? Ово све личи на сценарио за будући забрањени град, усред правог града, за мизерну добит Београда и Београђана.

Vila

pre 8 godina

Bolje gradnja Beograda na vodi nego nista. Ovako ce neke gradjevinske firme dobiti posao, neko ce zaraditi platu, naplatice se neki porez i neke koristi za drustvo ce ipak biti.Mudrovanje bez preduzimanja ma kakvih aktivnosti je najpogubnije.

Sladjana9

pre 8 godina

Oni koji mogu da kupe stanove neka kupuju, ne vidim zašto ovolika ljubomora i pakost u komentarima, svaka normalna zemlja ima ovakve projekte i moderne zgrade, samo kod nas se to osudjuje.

Ma idi begaj bre

pre 8 godina

Bez obzira 'oće li se izgraditi ili neće - zgrada je odvratna! Toliko se razlikuje od svega ostaloga da je kičeraj žešći. Mislim da bi se veoma lepo uklopila u Dubaji Marinu ili nešto slično, al u BGD nikako...

Beogradjanin

pre 8 godina

Lol, pa Energoprojekt je bio gigant 70-ih i 80-ih... Sad su pukli kao bas, unajmljivaće kooperante a ozbiljniji stambeni objekat nisu radili već godinama
(You know nothin, 28. februar 2016 10:19)

Druže grešiš, Energoprojekt i dalje gradi autoputeve, bolnice, zgrade u Africi i Aziji koji su veoma kvalitetni. Problem je što mi sve finansiramo iz kredita drugih zemalja, pa nas davalac kredita uslovljava da izvođač radova mora da bude iz njihove zemlje, i Energoprojekt ne može da dobije posao. Inače, je Energoprojekt u 2014. bio 240 i neki, na svetskoj listi najuspešnijih građevinskih kompanija.

KoleM

pre 8 godina

Znači sređivanje zemljišta platila Srbija, znači mi, vredna zemlja poklonjena, gradnju finansiraju kupci a profit ide investitoru, ustvari ne znam zašto ga zovu investitor?!?

Prcko

pre 8 godina

Ko god je bio negde u inostranstvu veoma dobro zna za ovakav koncept stanova. To je u Americi i Kanadi uobicajena slika zgrada koje nicu kao pecurke, preko noci. Veliki problem prvenstveno kod svih tih zgrada kao i kod ove koja ce bukvalno imati posebne dazbine za odrzavanje ili ( MAINTENANCE FEE ) je sto morate da budete spremni na ne ocekivane troskove, sto nikako ne ide u prilog nasem standardu. Primera radi: ako procuri bazen steta moze dostici nekoliko hiljada evra, svako odrzavanje pocevsi od sijalica pa do placanja obezbedjenja ide iz dzepa stanara. U ovakvim zgradama "profitiraju" najvise menadzeri koji su zaduzeni za kompleks... Pose par godina nekretnina pocinje da gubi na vrednosti.

Primera radi prosecan stan u Torontu 2 sobe 2010 je bio oko 280.000$ - kuca je kostala oko 500.000
Trenutni odnos pokazuje 2016 isti stan kosta 310.000 a kuca vredi 850.000 ogromna razlika. Pri tome odrzavanje stanova je u medjuvremenu poskupelo sa 375$ do 750$ mesecno.
Tako da treba voditi racuna ko to kupuje.

фатаљист

pre 8 godina

Продаја је стварно мимо очекивања! То показује пуну оправданост пројекта ,,Београд на води"! Само, могуће је да неки купци оправдано страхују... Шта ако ,,Борба против корупције" ,,потрефи" на неке од њих? Биће онда ,,Стан остаје, а газда ,,путује"... на ,,Забелску ривијеру" да ,,сади јагоде"! На страну шала, али то се неће десити... Сви су ,,проверени"!

dareee

pre 8 godina

70% komentatora je korisnik mama hotela i sve im je crno i neostvarivo.Ko ima kupice ko nema trazice dlaku u jajetu.U gradu od 2 mil. stanovnika ako nema 150 njih koji ce da kupe takvu nekretninu i nije neka metropola.Bolje da su ostavili onakvu lepotu od sramote u srcu Beograda.

Nadj

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)

Air

pre 8 godina

Даш 250.000 евра да би живео у луксузу поред градилишта које ће се градити минимум 30 година. Веома паметно. Иначе темељи ове две зграде се 24 сата празне са пумпама јер Сава подземним путем натапа градилиште. Замислите колико ће пара бити утрошено на темеље ове две зграде а и куле од 200 метара која је такође на делу где су подземне воде јако активне. Друго, јел неко размишљао о инфраструктури, нпр. водоводна мрежа у том делу Београда не може да подржи толико нових потрошача колико ће бити усељено у новом насељу.

bio

pre 8 godina

Bio sam da vidim sta nude, proverili su mi prvo kreditnu sposobnost. Stan nebi ni uzeo ali sam bio radoznao. Lose lose i lose jednom recju. Nepoznato mnogo toga. Nisu imali ni jedan konkretan odgovor cija ce biti stolarija, keramika,parket koje klase i odakle. Cena je i tu diskutabilna inace bilo je svega 20tak ljudi koji su vise iz radoznalosti bili nego sto su licili na kupce. Neko ce reci sta ima veze cija je stolarija e pa ima. Ako je iz Kine ona je losijeg kvaliteta ako nije hrastov parket ili iz evrope nije to kvalitet za te novce. Ako je spanska ili Italijanska keramika to je jedno a ako ej kineska onda je to drugo. Cak ni odgovoro nisu imali ciji ce sistem grejanja biti itd. Mene kao kupca to sve zanima jer necu bilo sta po ceni koju traze. Isto je i sa troskovima odrzavanja parka, zgrade, cuvara. Sve je to okvirno. Nema okvirno nego sve u cent tacno.Cak nemaju pojma ni za porez godisnji za imovinu biti. Kad sam pitao ok ako uzmem ovaj jeftiniji u odnosu na skuplji kako ce to prepoznati poreska opstine i da li ce skuplji stan zbog pogleda imati veci porez godisnji ili isti ni to nisu znali a ja sam im rekao to poresko nece videti vec ce svima udariti istu extrazonu.

Banjac

pre 8 godina

Zlatane, pa normalno da je pare od gradskog zemljista idu budzetu a kroz budzet delom svim gradjanima u vidu plata i penzija. Drzava dvostruko ubira porez ovde drugi put je prilikom kupovine nekretnina. Ovo je isplativo za drzavu i zato je dobro.

Logika? Ima? Nema?

pre 8 godina

"da bi zaštitili mušterije od medija ... nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju ... o njihovoj bezbednosti brinuće profesionalno obezbeđenje"

Da li je ovo samo meni sumnjivo? Menjaju se zakoni Srbije, Beograd poklanja zemljište, finansira čišćenje terena, grad ulaže više novca nego Arapi, a onda ne daju novinarima da izveštavaju. Ko je ovde lud?

ptica zloslutnica

pre 8 godina

Neko će reći - Evo ga... Opet neka ,,Ptica zloslutnica"! A šta ako se desi da neko od bogatih kupaca ,,dobrog pogleda", u međuvremenu taj pogled zameni ,,rasterskim pogledom" pritvorskih jedinica, (puj, gluvo bilo!). Da li će mu ,,pogled" ostati, ili će biti zamenjen nekim manjim? Stručan odgovor, radi spokoja javnosti, bi glasio - to je nemoguće, jer uz novac za ,,kvadrate lepog pogleda" potrebna je potvrda da se protiv kupca ne vode sudski postupci! Nije to samo ,,plati pa klati" kako neki misle!

C i n i k

pre 8 godina

Msm,ko bi platio 300.000 e za stan koji ne postoji, i koji u krajnjem,gleda na masterove vikendice,ako ikada i bude izgradjen?
To su mogli da "kupuju" samo kriminalci,partijski direktori i pevaljke.
Posten svet u Srbiji,ne.

Pera

pre 8 godina

Mozemo li da vidimo bar jedan taj potpisani ugovor? Zatamnite ime kupca, bas me boli uvo ko je kao iskesirao pare za te stanove..Navikli smo da ne prikazujete ugovore ali hajde bar ovaj jedan pokazite. I ja mogu da kazem da sam prodao sve stanove u zgradi za koju tek treba da pribavim dozvolu da je zidam..

Sendvic

pre 8 godina

Narodu (citaj sirotinji) nikad ugoditi. Ako stanovi idu ko alva, sirotinja kuka odakle im pare. Da se ni jedan stan ne proda sirotinja bi opet kukala.
Narode, ne kukaj nego motike, lopate ili tastature u ruke pa i ti zaradi za stan na vodi.

f

pre 8 godina

Idu izbori, bice ovih prica jos. 5 radnika baulja u blatnjavoj rupi vec 6 meseci. Sledece izbore u Beogradu dobija onaj ko obeca da ce zatrpati blatnjavu rupu.

sile mraka i bezumlja?

pre 8 godina

Zlatane, pa normalno da je pare od gradskog zemljista idu budzetu a kroz budzet delom svim gradjanima u vidu plata i penzija. Drzava dvostruko ubira porez ovde drugi put je prilikom kupovine nekretnina. Ovo je isplativo za drzavu i zato je dobro.
(Banjac, 28. februar 2016 11:14)

Izbegao si jedan bitni detalj, ovu zemlju ne da nismo prodali, nego smo je poklonili na 99 godina "investitoru", a pritom smo se kod istog zaduzili 300 miliona kako bi mu ga ocistili!

Znaci, ne da nismo nista zaradili, nego cemo jos morati da vracamo pozajmljeno!

Samo potpuna budala moze da vidi bilo sta pozitivno u ovoj protivzakonskoj baljezgariji!

Bajastrasni

pre 8 godina

Jel mozemo da dobijemonime I prezime jednog kupca tih "planulih" stanova? Ne moze, poslovna tajna? Naravno kad lazete narod. Niste prodali ni jedan. Pre 4 godine kad Jr dosao na vlast rekao je BgH2o za 4 gofine. Sad prodaje nepostojece stanove. Sve je ovo izborna kampanja.

Pfc

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)
(Nadj, 28. februar 2016 11:17)
Oni sa dubljim dzepom teze zivotu na ostrvima i predgradjima u prirodi daleko od takvih kao sto si ti.O evropi i americi si cuo i video samo na televiziji.

zgontronoman

pre 8 godina

00-300-500 hiljada evra? Poklonili smo besplatno zemlju, raselili sirotinju, finansiramo premestanje stanice, izgradnju mosta...prekrsili smo sve moguce zakone i propise...zasto? Da bi se izgradio jedan mali gradic za elitu...za bogatase?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srdjan, 28. februar 2016 10:10) # Link komentara

Dao bi sve stanove stranim investitorima/domacim tajkunima po astronomskim cenama samo ako hoce da plate,kad vec hoce da rizikuju i da placaju unapred kao da ne znaju u kojoj se zemlji radi projekat ima da ga rade 50 godina kao Prokop.A i ako pare idu u drzavni budedzet iskreno me bas briga ko ce da ga kupuje znam da ja pare sigurno nemam.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 8 godina

Ja sam već bezecovao jedan, sa pogledom kroz prozor, jedva čekam da se uselim i upoznam komšije na sastanku kućnog saveta ...

You know nothin

pre 8 godina

Lol, pa Energoprojekt je bio gigant 70-ih i 80-ih... Sad su pukli kao bas, unajmljivaće kooperante a ozbiljniji stambeni objekat nisu radili već godinama

g

pre 8 godina

A stanari,sve sami arapi,eventualno neki nemci,francuzi!
Bas je moj komsa(jak penzioner) planirao da kupi tamo garaonjeru za sina,da se preseli i radi gore,ali cim je cuo da su garsonjere na 15om spratu,odustao je:) verovatno zato da sin ne bi isao peske gore dole sveki dan:)
Nije u redu,laze se narod kako ce moci da kupe stanove? Na koga se tacno odnosi? Koji narod,niste ni jednog trenutka rekli da su SRBI u igri za kupovinu,bitno je da oni slome kicmimu gradeci te mega zgrade,ostalo ce sve da zavrse stranci! Bruka! Teska bruka!

Joki

pre 8 godina

Pa zar ti najskuplji stanovi nisu planuli vec pre neki mesec?
(milos, 28. februar 2016 10:01)

Bre Milose bas teras mak na konac , mora da si pripadnik ili makar simpatizer bivseg rezima. Ljudi nas vode u svetlu buducnost , srljamo u progres a ti zapeo kao neka baba da pitas gluposti.

mirko

pre 8 godina

Sramota je što svakodnevno objavljujete uvid u ovu prevaru kao da je sve ok. Ljudi, nelegalno je ovo što se radi i mimo svakog razumnog urbanističkog plana. Grade ruglo na obali gde treba da budu parkovi i prostor za rekreaciju i druženje, a nikako skupi hoteli i tržni centri. Nikakvi stanovi nisu planuli, sve što kažu lažu.

svi na izbore

pre 8 godina

Najgore je to što je da nije došao 6. Oktobar, nego smo od '90 počeli da idemo u minus, dok su sve ekonomije uključujući i ex komunisticki blok otisle najviše napred u svojoj novijoj istoriji. Ovakve priče koje guta reality - alike narod. Često čitam stranu štampu, ovakve priče još jedino prolaze u Čadu, Somaliji, Namibiji i sl. Nije do vlasti, do nas je, kroz istoriju se lepo vidi što su gori to im je bolje . Pa ljudi, belvile je pristojno naselje sa pristojnom cenom i godinama se prodavalo ako je uopšte prodato, a ovamo sanjamo o nekoj ekskluzivi koja se prodaje pokazivanjem na maketi. Tako s danas kupuju jedino gaće preko interneta. Nema nama pomoći, ekstremna glupost je zavladala, gotovo je.

Miki

pre 8 godina

Ove zgrade nisu nista bolje od istocnih kapija Beograda Konjarnik-Rudo, samo na boljoj lokaciji. Kad se to zidalo, a I slicne zgrade kao sto su blokovi 61-64 na NBG, niko nije pričao o "projektu veka". Osim toga, u ovoj zemlji, jos u bolja vremena, pametni ljudi su kupovali stanove tek u fazi zastakljivanja prozora kad je bilo koliko toliko sigurno da ce biti zavrseni. Da ne pričamo o ostalim cudnim stvarima vezanim za "projekat veka".

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)
(Nadj, 28. februar 2016 11:17)

To uopće nije istina, barem za Beč nije.
Svi najveći lovatori imaju kuće i stanove na periferiji Beča, npr. u 19. Bezirku ili van Beča, kao npr. Baden, Mödling, Klosterneuburg...

Vrscanka

pre 8 godina

Joj Boze kako ste vi zavidni :-) Odvajali ljudi od usta, pa mogu sebi da priuste ovakve stanove. Ko nam je kriv sto su nasa usta mala pa nemamo od cega da odvajamo za najobicniji stancic, u nekoj zabiti, sa sve svojim fakultetskim doplomama, a njihova krokodilska, pa ima odakle da se uzme.

xyz

pre 8 godina

OK planuli. E sad lepo svi koji su "pazarili" stan da im poreska "ukrsti" prihode sa plaćenim porezom pa da vidimo. Ako je sve u redu, svaka čast, a ako nije onda po zakonu. Kad mogu da se zatvaraju pekare, kafane i sl. zbog poreza mogu i "pošteni" kupci stanova da plate dugove za porez. Vučić bi valjda prvi bio za to. ;-)

My name is Zlatan

pre 8 godina

Da je sve ovo plod privatne-tržišne inicijative ja bi aplaudirao na uspjehu, al koliko sam pratio to je politika omogućila ? Gradsko zemljište bilo? Pa koja je korist - materijalna - građanima BG/Srbije od toga? Sta pare idu u proračun rs?

Skorpija

pre 8 godina

Arapi ulazu samo 150m€ a tri mala stana prodaju za 1m€. Sada je jasno da ce od prodaje vrlo brzo zaraditi i uloziti 1milijardu jer je zarada neverovatna. Arapi su izmislili toplu vodu a mi kao -------. i ja ija ija

Hogar

pre 8 godina

Po ne znam koji put, nikada ne objavite, kako je resena kanalizacija???
(Matori, 28. februar 2016 12:12)

Zar veruješ da je rešena? Ova ista ekipa je bila na vlasti u opštini Zemun kad je isparcelisana livada koja je predvidjena da bude deponija i prodata ljudima da na njoj grade kuće. U medjuvremenu je na toj livadi niklo čitavo naselje, eno ga tamo već 20 godina, a da nema normalnih ulica niti kanalizacije. Pozdrav sa Altine.

gagi

pre 8 godina

Cela Evropa bezi iz centra gradova i pravi kuce i stanove po periferijama.
U centima zivi puka sirotinja koja je to nasledila.A kod nas sve kontra.

konkurs

pre 8 godina

@deda Trifun
Niti sam sujetan niti sam ljubomoran, ali me smeta zašto za tako krucijalan (državni) projekt nije raspisan međunarodni urbanističko - arhitektonski natječaj? Metoda ultimativno "nametnutog rješenja" je danas nepoznanica u svakom iole civiliziranom društvu. U konkretnom slučaju metoda nepostojanja/odbacivanja izbora manifestirati će se kao neporavljiv uteg.
A propos, možda niste znali da i spektakularni muzej u Bilbaou nije "proizvod" proizašao iz direktne narudžbe, već je rezultat međunarodnog (pozivnog) konkursa.

Pera Pan

pre 8 godina

Kako bre ljudi planuli, jel neko zapalio Beograd na vodi....Iskreno, voleo bih da je sve tako kao što se piše, da sve krene kako treba i da narodu bude malo bolje. Ali kada pogledam jad i bedu oko sebe, ovo beznađe, znam da su ovakve vesti nešto što običan narod treba da proguta umesto doručka...

Allegretto

pre 8 godina

Po ne znam koji put, nikada ne objavite, kako je resena kanalizacija???
(Matori, 28. februar 2016 12:12)

Ako malo bolje zagledaš ispod makete, ima jedna plastična cevka. To bi trebalo da bude to. I nije slučajno da se to gradi tako blizu Save...

Bojan

pre 8 godina

Ala će da se iznenade kada se usele (ako ikad!) u svoje pola miliona skupe stanove sa pogledom na lokacije na kojima je najviše noćnih diskoteka i ostalih bukača! Mada, možda je ovo jedini način da se konačno uvede zakon i red u taj zloglasni Noćni Beograd, i da se prekine maltretiranje više od pola miliona građana Beograda noćnom bukom.

More i BG

pre 8 godina

Alo za te pare kupis kucu u Grckoj, u Grckoj na obali Egejskog mora sa prelepim pogledom na moree...Ja ne verujem sta rade ljudi..
(Alibi, 28. februar 2016 14:39)

Grcka mi ne odgovara jer poslodavac mi placa samo oko 3200 dinara za dolazak na posao mesecno. To je nedovoljno za aerodromsku taksu za jedan dan a o avionskim kartama, ostalim taksama, taksiju od i do aerodroma da ne govorim.

Vladabg

pre 8 godina

Najskuplji stanovi sa pogledom ka Adi.. Tamo je pleva splavova od kojih niko na Senjaku, kamo li u BW ne moze da spava. Prvi neka rese izvor buke pa neka prodaju luksuzne nekretnine..

lun

pre 8 godina

koliko kapiram to sve ce biti gotovo za jedno 30- tak godina,a ja ne znam ni sta ce sutra biti!?Drugo,ovo se gradi po nekom principu po kome bogatasi kupuju nesto sto ne postoji a zatim se njihovim parama to pravi i sve tako,i trece toliko pompme oko tog Beograda na vodi,zar se niko ne zapita nekada da Srbija nije samo Beograd i da se mi ostali osecamo zapostavljeno u svakom smislu;nemamo posao,nista se ne gradi,zaposleni imaju manja primanja,kao da postoje dve drzave u jednoj...

zoran

pre 8 godina

Beograd je dao zemljište,,komunalno oprema i plaća naknadu za taj plac, spram dozvoljeno izgrađenih kvadrata..dakle bruto površina stanova..za sve to dobija procenat u kvadratima..ostalo je plaćanje investitora..koji radi po principu..sigurne prodaje..nece da zida od svojih para..jer ne zna kako će proći..tako svi rade..ako mogu...i ta investicija je najsigurnija..jer mu pare stalno pristižu..od rata za stanove..dakle, sam sebi zidas stan..na taj način smo mogli i sami..ali Vucic hoće da se zna..da je to radio stranac..i da oni zarade pare..a NE naši investitori..

zoran

pre 8 godina

@Deda Trifun
Malo je tu stranog kapitala..malo vise domaceg..to smo mogli i sami..kada su već dali nekima parcele za šoping molove..mogli su i ovo zemljište..čoveče Arapi dobijaju gotovo komunalno zemljište opremljeno sa svom infrastrukturom..tako to i ide..medjutim naknadu plaća u ekstra zoni Bg..ili ne plaća..čist profit ide Arapima..dok ćemo mi jedva izvući cenu zemljišta i ostalog ulaganja..

willi

pre 8 godina

imam neki visak para pa bih rado ulozio u jednu nekretninu ovog tipa. moj problem je sto neznam ko to prodaje i kome treba uplatiti novac. to nisu neke male pare, ja bih nesto oko 500 000,- evra tu ulozio. ali kome i koliko je to sigurno? ako neko od kupaca ima neki savet, molio bih da mi napise. pozdrav willi (de)

seljadin

pre 8 godina

po meni najveci problem ce biti zagadjenje vazduha, gazela i brankov most su na dohvat ruke, a sve sto nije barem 1km daleko od autoputa se smatra 2ga klasa za zivot, upravo zbog zagadjenja i buke...
Elem, ove stanove nece kupovati neko kome je to jedini stan, pretpostavljam da ce kupovati neko kome ce stan od 500.000 evra biti mozda 5% imovine, takodje samo odrzavanje (bez grejanja, struje) ce kostati najverovatnije 5 evra po m2.

U sustini naselje ce odlicno izgledati, po meni je promasena lokacija, lepse bi bilo da su gradili ili negde na NBG ili u Borci, na Dunavu gde je vazduh cist i pogled mnogo bolji.

Beograd

pre 8 godina

Ljudi,razmisljajte malo zrelije.Grad,postaje lose mesto za zivot.Za te pare,mlzete u okolini BGD,da kupite gotovu kucu na izvolite,da kupite okolne placeve da vas niko ne uznemirava,Da ogradite ima je Betonskom ogradom visine 3 metra sa svkm elektronikom i da dozivotno imate sofera koji ce vas po potrebi vozitigde hocete.
Beograd je lostao lose,tesko mesto za zivot.

Planum, GP

pre 8 godina

"...intresovanje kupaca juče je bilo zadovoljavajuće - prodat je veliki broj nekretnina... ... Pre prve rate uplaćuje se 1.000 evra rezervacije. A kada se kupac odluči da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrednosti stana."

Dakle "prodata nekretnina" znači uplatu od 1.000 evra rezervacije za stan u zgradi koja tek treba da počne da se gradi; prva rata od 10% procenjene vrednosti stana verovatno će se plaćati tek kada budu završeni temelji zgrade, i tako dalje. Interesantno bi bilo kada bi mediji uspeli da dođu do modela ugovora, u kojem bi moralo da stoji koliki su penali u slučaju kašnjenja završetka izgradnje u odnosu na ugovoreni rok.

Aurora borealis

pre 8 godina

Na stranu sviđa li mi se projekat ili ne, je li koristan ili nije, ali može li mi neko reći kako izgleda i čemu služi zatvoreni park? Jesu li se pogrešno izrazili i mislili na ograđeni park samo za stanare ili umesto da izađu napolje u prirodu blejaće u nekom "parku" u zatvorenom prostoru?

Драган

pre 8 godina

@Ivan
Извини, морам да се насмејем. Није него ће продаја скупих станова сиромашним људима економски да нас оснажи.

tanja

pre 8 godina

kao u mileve maric. planuli stanovi sa dobrim pogledom i cim su planuli onda se promenio i plan pa ce od marta da prave zgrade gde je po planu bio lep pogled. pa ce da gledaju jedni drugima kroz prozor. isto je energoprojekt izabran da nadgleda tehnicku dokumentaciju za te nove zgrade koje ce da niknu gde je po planu bio parking. vec se prica da ce isto to da urade za a blok, a verovatno i na beogradu na vodi

Srdjan

pre 8 godina

Deda Trifune, nadam se da ste stvarno deda i uživate sa unucima! Što se tiče gradjevine, malo ste omašili! A stranu to što ovde inostrani partner, doveden privatnim sumnjivim vezama, ulaže mnogo, mnogo manje para od Srbije, dobija 70% profita! Ako bude profita! Složio bih sa sa Vama da sada vlasnik zemljišta dobija 30% KVADRATA!! Da ponovim, 30% IZGRADJENIH KVADRATA! Ovako će Srbija dobiti 30% od profita ako bude profita! A pametna firma uvek može da bude na nuli!! A glupa država kao što je naša,će uloiti preko milijardu dolara u srdjivanje infrstrukture kako bi Arapi (nečiji ortaci) prodali 300-ak stanova! I to stanove koji se grade tako što je država uložila ogromne pare u sredjivanje, a kupci će sami plaćati zgradu po fazama!
Zato je taj deo grada i bio ruglo! Nije lako naći investitora koji bi bio spreman uložiti cca milijardu dolara u sredjivanje celog kraja i pravljenje dovoljno objekata da se to isplati! Zato ulete naprednjaci, naprave interni dil, ulože državni novac i onda 70% vlasništva daju nekome! I sve vreme pričaju o investiciji od 3 milijarde zbog koje i donesu nelegalni zakon, pričaju od 5-6 godina... Da bi na kraju to ispalo 100 miliona KREDITA koji nam daju Arapi i 20-ak miliona investicija! A onda, ako bude profita, možda bude i nastavka investicije koja treba da traje 30 godina! Trideset godina... Trideset...

nesha

pre 8 godina

dobar pogled diktira cenu. u "smrdljivom naselju" oni što su imali najlepši mogući pogled na planu koji su dobili prilikom kupovine ostaju bez tog pogleda sledećeg meseca. i to je država gradila celo naselje. čim su prodali stanova odmah su promenili urbanistički plan i ko je na planu imao zagarantovan lep pogled dobija najgori mogući pogled - komšijsku zgradu ispred nosa.

srdjan

pre 8 godina

200-300-500 hiljada evra? Poklonili smo besplatno zemlju, raselili sirotinju, finansiramo premestanje stanice, izgradnju mosta...prekrsili smo sve moguce zakone i propise...zasto? Da bi se izgradio jedan mali gradic za elitu...za bogatase?

Tool

pre 8 godina

Koliko glup treba da budeš da platiš stan u izgradnji po astronomskim cenama. Em što je stan u izgradnji, ne znaš ni kako će tačno izgledati, niti znaš kakav će biti kvalitet radova, em što neće biti završen za 10-20 godina. Kakva bre 2018., kakve bre zgrade, parkovi, bazeni, sve je to Vučićeva propaganda u saradnji sa Arapima.

misko

pre 8 godina

To ce biti stanovi za POLITICARE, TAJKUNE, KRIMINALCE I ,,FOLKASE,, eventualno za nekog sportistu. Profesori, lekari, nekorumpirane sudije..., mogu samo da sanjaju BGH2O, sa platom od 400-600 e i altina im je smo SAN.

MR

pre 8 godina

Pre nekoliko dana u Metropolu je bio skup ambasadora, ili tako nesto. Prolazim pored i pogled mi prelazi preko crnih najnovijih mercedesa, audija, bmw-a... koji se guraju i pokusavaju da pridju sto blize vratima hotela. Primetim da se na obodima parkinga skupio i narod, ljudi koji su tu prolazili pa zastali da gledaju i da se dive. To je bila Srbija u malom - enormno bogati sa jedne i ljudi koji krpe kraj sa krajem svaki mesec sa druge strane. E tako ce izgledati i vas "Belgrade Waterfront".

Vladans

pre 8 godina

Znaci ovde sam mogao biti investitor i ja, koji radim privatno za 30.000rsd. Sve se placa unapred, ja vam ponudim stan, koji ne postoji, vi kada platite taj nepostojeci stan, ja krecem da ga gradim sa vasim parama. Ma koja smo mi banana drzava nema dalje. A pazite sad ovo, rok izgradnje bg na vodi je 30 godine eee 30 godina! Pa ceo Dubai grad je izgradjen za 30 godina!

popeye

pre 8 godina

Опа, сад се већ појавили и затворени паркови? Ово све личи на сценарио за будући забрањени град, усред правог града, за мизерну добит Београда и Београђана.

Ma idi begaj bre

pre 8 godina

Bez obzira 'oće li se izgraditi ili neće - zgrada je odvratna! Toliko se razlikuje od svega ostaloga da je kičeraj žešći. Mislim da bi se veoma lepo uklopila u Dubaji Marinu ili nešto slično, al u BGD nikako...

KoleM

pre 8 godina

Znači sređivanje zemljišta platila Srbija, znači mi, vredna zemlja poklonjena, gradnju finansiraju kupci a profit ide investitoru, ustvari ne znam zašto ga zovu investitor?!?

g

pre 8 godina

A stanari,sve sami arapi,eventualno neki nemci,francuzi!
Bas je moj komsa(jak penzioner) planirao da kupi tamo garaonjeru za sina,da se preseli i radi gore,ali cim je cuo da su garsonjere na 15om spratu,odustao je:) verovatno zato da sin ne bi isao peske gore dole sveki dan:)
Nije u redu,laze se narod kako ce moci da kupe stanove? Na koga se tacno odnosi? Koji narod,niste ni jednog trenutka rekli da su SRBI u igri za kupovinu,bitno je da oni slome kicmimu gradeci te mega zgrade,ostalo ce sve da zavrse stranci! Bruka! Teska bruka!

You know nothin

pre 8 godina

Lol, pa Energoprojekt je bio gigant 70-ih i 80-ih... Sad su pukli kao bas, unajmljivaće kooperante a ozbiljniji stambeni objekat nisu radili već godinama

Logika? Ima? Nema?

pre 8 godina

"da bi zaštitili mušterije od medija ... nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju ... o njihovoj bezbednosti brinuće profesionalno obezbeđenje"

Da li je ovo samo meni sumnjivo? Menjaju se zakoni Srbije, Beograd poklanja zemljište, finansira čišćenje terena, grad ulaže više novca nego Arapi, a onda ne daju novinarima da izveštavaju. Ko je ovde lud?

Air

pre 8 godina

Даш 250.000 евра да би живео у луксузу поред градилишта које ће се градити минимум 30 година. Веома паметно. Иначе темељи ове две зграде се 24 сата празне са пумпама јер Сава подземним путем натапа градилиште. Замислите колико ће пара бити утрошено на темеље ове две зграде а и куле од 200 метара која је такође на делу где су подземне воде јако активне. Друго, јел неко размишљао о инфраструктури, нпр. водоводна мрежа у том делу Београда не може да подржи толико нових потрошача колико ће бити усељено у новом насељу.

zoran

pre 8 godina

Samofinansirajuci stanovi..uplatis odmah 10 posto.. neka od 67000 m2 ima bruto..50000 m2.znaci za 5000 m2 pare odmah dostupne..posto izgradnja ne košta , kao prodaja , sigurno 10000 m2..moze da se zida od tih para..i tako malo po malo, investitor sa malim parama,zaradi velike..na taj način smo mogli i sami..Energoprojekt bi to sam završio..nisu nam Arapi potrebni..

C i n i k

pre 8 godina

Msm,ko bi platio 300.000 e za stan koji ne postoji, i koji u krajnjem,gleda na masterove vikendice,ako ikada i bude izgradjen?
To su mogli da "kupuju" samo kriminalci,partijski direktori i pevaljke.
Posten svet u Srbiji,ne.

bio

pre 8 godina

Bio sam da vidim sta nude, proverili su mi prvo kreditnu sposobnost. Stan nebi ni uzeo ali sam bio radoznao. Lose lose i lose jednom recju. Nepoznato mnogo toga. Nisu imali ni jedan konkretan odgovor cija ce biti stolarija, keramika,parket koje klase i odakle. Cena je i tu diskutabilna inace bilo je svega 20tak ljudi koji su vise iz radoznalosti bili nego sto su licili na kupce. Neko ce reci sta ima veze cija je stolarija e pa ima. Ako je iz Kine ona je losijeg kvaliteta ako nije hrastov parket ili iz evrope nije to kvalitet za te novce. Ako je spanska ili Italijanska keramika to je jedno a ako ej kineska onda je to drugo. Cak ni odgovoro nisu imali ciji ce sistem grejanja biti itd. Mene kao kupca to sve zanima jer necu bilo sta po ceni koju traze. Isto je i sa troskovima odrzavanja parka, zgrade, cuvara. Sve je to okvirno. Nema okvirno nego sve u cent tacno.Cak nemaju pojma ni za porez godisnji za imovinu biti. Kad sam pitao ok ako uzmem ovaj jeftiniji u odnosu na skuplji kako ce to prepoznati poreska opstine i da li ce skuplji stan zbog pogleda imati veci porez godisnji ili isti ni to nisu znali a ja sam im rekao to poresko nece videti vec ce svima udariti istu extrazonu.

sile mraka i bezumlja?

pre 8 godina

Zlatane, pa normalno da je pare od gradskog zemljista idu budzetu a kroz budzet delom svim gradjanima u vidu plata i penzija. Drzava dvostruko ubira porez ovde drugi put je prilikom kupovine nekretnina. Ovo je isplativo za drzavu i zato je dobro.
(Banjac, 28. februar 2016 11:14)

Izbegao si jedan bitni detalj, ovu zemlju ne da nismo prodali, nego smo je poklonili na 99 godina "investitoru", a pritom smo se kod istog zaduzili 300 miliona kako bi mu ga ocistili!

Znaci, ne da nismo nista zaradili, nego cemo jos morati da vracamo pozajmljeno!

Samo potpuna budala moze da vidi bilo sta pozitivno u ovoj protivzakonskoj baljezgariji!

Тићана

pre 8 godina

Један од најлепших пројеката града Београда. За дивљење и уживање оних који буду живели ту, а свакако и пролазника, туриста и сл. МНого времена, рада и новца је уложено у овај пројекат и онда је нормално да цене датируају и квалитет а самим тим и постојеће седиште, када посматрамо појдиначно.

Bajastrasni

pre 8 godina

Jel mozemo da dobijemonime I prezime jednog kupca tih "planulih" stanova? Ne moze, poslovna tajna? Naravno kad lazete narod. Niste prodali ni jedan. Pre 4 godine kad Jr dosao na vlast rekao je BgH2o za 4 gofine. Sad prodaje nepostojece stanove. Sve je ovo izborna kampanja.

f

pre 8 godina

Idu izbori, bice ovih prica jos. 5 radnika baulja u blatnjavoj rupi vec 6 meseci. Sledece izbore u Beogradu dobija onaj ko obeca da ce zatrpati blatnjavu rupu.

zgontronoman

pre 8 godina

00-300-500 hiljada evra? Poklonili smo besplatno zemlju, raselili sirotinju, finansiramo premestanje stanice, izgradnju mosta...prekrsili smo sve moguce zakone i propise...zasto? Da bi se izgradio jedan mali gradic za elitu...za bogatase?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srdjan, 28. februar 2016 10:10) # Link komentara

Dao bi sve stanove stranim investitorima/domacim tajkunima po astronomskim cenama samo ako hoce da plate,kad vec hoce da rizikuju i da placaju unapred kao da ne znaju u kojoj se zemlji radi projekat ima da ga rade 50 godina kao Prokop.A i ako pare idu u drzavni budedzet iskreno me bas briga ko ce da ga kupuje znam da ja pare sigurno nemam.

Pera

pre 8 godina

Mozemo li da vidimo bar jedan taj potpisani ugovor? Zatamnite ime kupca, bas me boli uvo ko je kao iskesirao pare za te stanove..Navikli smo da ne prikazujete ugovore ali hajde bar ovaj jedan pokazite. I ja mogu da kazem da sam prodao sve stanove u zgradi za koju tek treba da pribavim dozvolu da je zidam..

Joki

pre 8 godina

Pa zar ti najskuplji stanovi nisu planuli vec pre neki mesec?
(milos, 28. februar 2016 10:01)

Bre Milose bas teras mak na konac , mora da si pripadnik ili makar simpatizer bivseg rezima. Ljudi nas vode u svetlu buducnost , srljamo u progres a ti zapeo kao neka baba da pitas gluposti.

Miki

pre 8 godina

Ove zgrade nisu nista bolje od istocnih kapija Beograda Konjarnik-Rudo, samo na boljoj lokaciji. Kad se to zidalo, a I slicne zgrade kao sto su blokovi 61-64 na NBG, niko nije pričao o "projektu veka". Osim toga, u ovoj zemlji, jos u bolja vremena, pametni ljudi su kupovali stanove tek u fazi zastakljivanja prozora kad je bilo koliko toliko sigurno da ce biti zavrseni. Da ne pričamo o ostalim cudnim stvarima vezanim za "projekat veka".

My name is Zlatan

pre 8 godina

Da je sve ovo plod privatne-tržišne inicijative ja bi aplaudirao na uspjehu, al koliko sam pratio to je politika omogućila ? Gradsko zemljište bilo? Pa koja je korist - materijalna - građanima BG/Srbije od toga? Sta pare idu u proračun rs?

Pfc

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)
(Nadj, 28. februar 2016 11:17)
Oni sa dubljim dzepom teze zivotu na ostrvima i predgradjima u prirodi daleko od takvih kao sto si ti.O evropi i americi si cuo i video samo na televiziji.

xyz

pre 8 godina

OK planuli. E sad lepo svi koji su "pazarili" stan da im poreska "ukrsti" prihode sa plaćenim porezom pa da vidimo. Ako je sve u redu, svaka čast, a ako nije onda po zakonu. Kad mogu da se zatvaraju pekare, kafane i sl. zbog poreza mogu i "pošteni" kupci stanova da plate dugove za porez. Vučić bi valjda prvi bio za to. ;-)

mirko

pre 8 godina

Sramota je što svakodnevno objavljujete uvid u ovu prevaru kao da je sve ok. Ljudi, nelegalno je ovo što se radi i mimo svakog razumnog urbanističkog plana. Grade ruglo na obali gde treba da budu parkovi i prostor za rekreaciju i druženje, a nikako skupi hoteli i tržni centri. Nikakvi stanovi nisu planuli, sve što kažu lažu.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 8 godina

Ja sam već bezecovao jedan, sa pogledom kroz prozor, jedva čekam da se uselim i upoznam komšije na sastanku kućnog saveta ...

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)
(Nadj, 28. februar 2016 11:17)

To uopće nije istina, barem za Beč nije.
Svi najveći lovatori imaju kuće i stanove na periferiji Beča, npr. u 19. Bezirku ili van Beča, kao npr. Baden, Mödling, Klosterneuburg...

Pera Pan

pre 8 godina

Kako bre ljudi planuli, jel neko zapalio Beograd na vodi....Iskreno, voleo bih da je sve tako kao što se piše, da sve krene kako treba i da narodu bude malo bolje. Ali kada pogledam jad i bedu oko sebe, ovo beznađe, znam da su ovakve vesti nešto što običan narod treba da proguta umesto doručka...

lun

pre 8 godina

koliko kapiram to sve ce biti gotovo za jedno 30- tak godina,a ja ne znam ni sta ce sutra biti!?Drugo,ovo se gradi po nekom principu po kome bogatasi kupuju nesto sto ne postoji a zatim se njihovim parama to pravi i sve tako,i trece toliko pompme oko tog Beograda na vodi,zar se niko ne zapita nekada da Srbija nije samo Beograd i da se mi ostali osecamo zapostavljeno u svakom smislu;nemamo posao,nista se ne gradi,zaposleni imaju manja primanja,kao da postoje dve drzave u jednoj...

Skorpija

pre 8 godina

Arapi ulazu samo 150m€ a tri mala stana prodaju za 1m€. Sada je jasno da ce od prodaje vrlo brzo zaraditi i uloziti 1milijardu jer je zarada neverovatna. Arapi su izmislili toplu vodu a mi kao -------. i ja ija ija

zoran

pre 8 godina

@Deda Trifun
Malo je tu stranog kapitala..malo vise domaceg..to smo mogli i sami..kada su već dali nekima parcele za šoping molove..mogli su i ovo zemljište..čoveče Arapi dobijaju gotovo komunalno zemljište opremljeno sa svom infrastrukturom..tako to i ide..medjutim naknadu plaća u ekstra zoni Bg..ili ne plaća..čist profit ide Arapima..dok ćemo mi jedva izvući cenu zemljišta i ostalog ulaganja..

Bojan

pre 8 godina

Ala će da se iznenade kada se usele (ako ikad!) u svoje pola miliona skupe stanove sa pogledom na lokacije na kojima je najviše noćnih diskoteka i ostalih bukača! Mada, možda je ovo jedini način da se konačno uvede zakon i red u taj zloglasni Noćni Beograd, i da se prekine maltretiranje više od pola miliona građana Beograda noćnom bukom.

svi na izbore

pre 8 godina

Najgore je to što je da nije došao 6. Oktobar, nego smo od '90 počeli da idemo u minus, dok su sve ekonomije uključujući i ex komunisticki blok otisle najviše napred u svojoj novijoj istoriji. Ovakve priče koje guta reality - alike narod. Često čitam stranu štampu, ovakve priče još jedino prolaze u Čadu, Somaliji, Namibiji i sl. Nije do vlasti, do nas je, kroz istoriju se lepo vidi što su gori to im je bolje . Pa ljudi, belvile je pristojno naselje sa pristojnom cenom i godinama se prodavalo ako je uopšte prodato, a ovamo sanjamo o nekoj ekskluzivi koja se prodaje pokazivanjem na maketi. Tako s danas kupuju jedino gaće preko interneta. Nema nama pomoći, ekstremna glupost je zavladala, gotovo je.

Vrscanka

pre 8 godina

Joj Boze kako ste vi zavidni :-) Odvajali ljudi od usta, pa mogu sebi da priuste ovakve stanove. Ko nam je kriv sto su nasa usta mala pa nemamo od cega da odvajamo za najobicniji stancic, u nekoj zabiti, sa sve svojim fakultetskim doplomama, a njihova krokodilska, pa ima odakle da se uzme.

Hogar

pre 8 godina

Po ne znam koji put, nikada ne objavite, kako je resena kanalizacija???
(Matori, 28. februar 2016 12:12)

Zar veruješ da je rešena? Ova ista ekipa je bila na vlasti u opštini Zemun kad je isparcelisana livada koja je predvidjena da bude deponija i prodata ljudima da na njoj grade kuće. U medjuvremenu je na toj livadi niklo čitavo naselje, eno ga tamo već 20 godina, a da nema normalnih ulica niti kanalizacije. Pozdrav sa Altine.

deda Trifun

pre 8 godina

"Beograd na vodi" je veliki razvojni projekat,kako za Beograd tako i za Srbiju,pokrenut stranim kapitalom(uposljava nasu gradjevinsku operativu i radnike,trose se nasi gradj.materijali,placa se PDV i sl).To nije originalna ideja aktuelne vlasti,vec projekat star vise decenija.Aktuelna vlast je ulozila napor,nasla partnera i celu stvar pokrenula sa mrtve tacke.STA SE ZAMERA od strane opozicije(narocito DS)? Da je atraktivna lokacija poklonjena Arapima,da je tu trebalo graditi parkove i muzeje...,da se projekat realizuje u vise faza....Koliko znam u programima svih tih stranaka stoji da se zalazu za kapitalizam,trziste...Dogovor sa Arapima(Srbija ulaze zemljiste,a ostalo oni)i na osnovu toga Srbiji pripada 1/3 dobiti je cisti trzisni princip,koji se praktikuje i u Srbiji(za ulozeni plac vlasnik dobija 1/3 izgradjenih kvadrata stambenog prostora)sto je vrlo lako proverljivo.Naravno,da se grade komercijalni sadrzaji.Pa zasto bi nama neko gradio parkove,biblioteke,muzeje,ako mi to nismo u mogucnosti sami uraditi.Realizacija je podeljena u vise faza(pa se i to uzima kao zamerka)Pitanje,a da li smo mi bili spremni realizovati ceo projekat odjednom u kratkom roku i da su to trazili partneri:Rasciscavanje terena,expropijacija,izmestanje zeleznicke i autobuske stanice,pripremu pratece infrastrukture...?Naravno da ne,jer to zahteva i vreme i novac i zavrsetak ranijih projekata,decenijama nezavrseni.Sve primedbe bih definisao kao odraz frustracije,sujete i ljubomore bivsih vlasti...

konkurs

pre 8 godina

@deda Trifun
Niti sam sujetan niti sam ljubomoran, ali me smeta zašto za tako krucijalan (državni) projekt nije raspisan međunarodni urbanističko - arhitektonski natječaj? Metoda ultimativno "nametnutog rješenja" je danas nepoznanica u svakom iole civiliziranom društvu. U konkretnom slučaju metoda nepostojanja/odbacivanja izbora manifestirati će se kao neporavljiv uteg.
A propos, možda niste znali da i spektakularni muzej u Bilbaou nije "proizvod" proizašao iz direktne narudžbe, već je rezultat međunarodnog (pozivnog) konkursa.

Allegretto

pre 8 godina

Po ne znam koji put, nikada ne objavite, kako je resena kanalizacija???
(Matori, 28. februar 2016 12:12)

Ako malo bolje zagledaš ispod makete, ima jedna plastična cevka. To bi trebalo da bude to. I nije slučajno da se to gradi tako blizu Save...

zoran

pre 8 godina

Beograd je dao zemljište,,komunalno oprema i plaća naknadu za taj plac, spram dozvoljeno izgrađenih kvadrata..dakle bruto površina stanova..za sve to dobija procenat u kvadratima..ostalo je plaćanje investitora..koji radi po principu..sigurne prodaje..nece da zida od svojih para..jer ne zna kako će proći..tako svi rade..ako mogu...i ta investicija je najsigurnija..jer mu pare stalno pristižu..od rata za stanove..dakle, sam sebi zidas stan..na taj način smo mogli i sami..ali Vucic hoće da se zna..da je to radio stranac..i da oni zarade pare..a NE naši investitori..

seljadin

pre 8 godina

po meni najveci problem ce biti zagadjenje vazduha, gazela i brankov most su na dohvat ruke, a sve sto nije barem 1km daleko od autoputa se smatra 2ga klasa za zivot, upravo zbog zagadjenja i buke...
Elem, ove stanove nece kupovati neko kome je to jedini stan, pretpostavljam da ce kupovati neko kome ce stan od 500.000 evra biti mozda 5% imovine, takodje samo odrzavanje (bez grejanja, struje) ce kostati najverovatnije 5 evra po m2.

U sustini naselje ce odlicno izgledati, po meni je promasena lokacija, lepse bi bilo da su gradili ili negde na NBG ili u Borci, na Dunavu gde je vazduh cist i pogled mnogo bolji.

Aurora borealis

pre 8 godina

Na stranu sviđa li mi se projekat ili ne, je li koristan ili nije, ali može li mi neko reći kako izgleda i čemu služi zatvoreni park? Jesu li se pogrešno izrazili i mislili na ograđeni park samo za stanare ili umesto da izađu napolje u prirodu blejaće u nekom "parku" u zatvorenom prostoru?

gagi

pre 8 godina

Cela Evropa bezi iz centra gradova i pravi kuce i stanove po periferijama.
U centima zivi puka sirotinja koja je to nasledila.A kod nas sve kontra.

Драган

pre 8 godina

@Ivan
Извини, морам да се насмејем. Није него ће продаја скупих станова сиромашним људима економски да нас оснажи.

Vladabg

pre 8 godina

Najskuplji stanovi sa pogledom ka Adi.. Tamo je pleva splavova od kojih niko na Senjaku, kamo li u BW ne moze da spava. Prvi neka rese izvor buke pa neka prodaju luksuzne nekretnine..

Polo

pre 8 godina

Kad bih imao para vrlo rado bi kupio nekretninu u tom delu grada. Ako stvarno izgrade biće to super mesto za zivot mladih. Zamislite nisam bot, a svidja mi se ta ideja o Beogradu na vodi. Jos kad bi napravili i neku mini plazu na Savi da mogu ljudi u letnjim mesecima da uzivaju na reci, bilo bi vrh, sa propratnim sadrzajem, tipa setaliste, kafici, trg, i ostale stvari vezane za kulturu, plus firme.

willi

pre 8 godina

imam neki visak para pa bih rado ulozio u jednu nekretninu ovog tipa. moj problem je sto neznam ko to prodaje i kome treba uplatiti novac. to nisu neke male pare, ja bih nesto oko 500 000,- evra tu ulozio. ali kome i koliko je to sigurno? ako neko od kupaca ima neki savet, molio bih da mi napise. pozdrav willi (de)

nesha

pre 8 godina

dobar pogled diktira cenu. u "smrdljivom naselju" oni što su imali najlepši mogući pogled na planu koji su dobili prilikom kupovine ostaju bez tog pogleda sledećeg meseca. i to je država gradila celo naselje. čim su prodali stanova odmah su promenili urbanistički plan i ko je na planu imao zagarantovan lep pogled dobija najgori mogući pogled - komšijsku zgradu ispred nosa.

Vila

pre 8 godina

Bolje gradnja Beograda na vodi nego nista. Ovako ce neke gradjevinske firme dobiti posao, neko ce zaraditi platu, naplatice se neki porez i neke koristi za drustvo ce ipak biti.Mudrovanje bez preduzimanja ma kakvih aktivnosti je najpogubnije.

Sladjana9

pre 8 godina

Oni koji mogu da kupe stanove neka kupuju, ne vidim zašto ovolika ljubomora i pakost u komentarima, svaka normalna zemlja ima ovakve projekte i moderne zgrade, samo kod nas se to osudjuje.

Banjac

pre 8 godina

Zlatane, pa normalno da je pare od gradskog zemljista idu budzetu a kroz budzet delom svim gradjanima u vidu plata i penzija. Drzava dvostruko ubira porez ovde drugi put je prilikom kupovine nekretnina. Ovo je isplativo za drzavu i zato je dobro.

dareee

pre 8 godina

70% komentatora je korisnik mama hotela i sve im je crno i neostvarivo.Ko ima kupice ko nema trazice dlaku u jajetu.U gradu od 2 mil. stanovnika ako nema 150 njih koji ce da kupe takvu nekretninu i nije neka metropola.Bolje da su ostavili onakvu lepotu od sramote u srcu Beograda.

Srdjan

pre 8 godina

Deda Trifune, nadam se da ste stvarno deda i uživate sa unucima! Što se tiče gradjevine, malo ste omašili! A stranu to što ovde inostrani partner, doveden privatnim sumnjivim vezama, ulaže mnogo, mnogo manje para od Srbije, dobija 70% profita! Ako bude profita! Složio bih sa sa Vama da sada vlasnik zemljišta dobija 30% KVADRATA!! Da ponovim, 30% IZGRADJENIH KVADRATA! Ovako će Srbija dobiti 30% od profita ako bude profita! A pametna firma uvek može da bude na nuli!! A glupa država kao što je naša,će uloiti preko milijardu dolara u srdjivanje infrstrukture kako bi Arapi (nečiji ortaci) prodali 300-ak stanova! I to stanove koji se grade tako što je država uložila ogromne pare u sredjivanje, a kupci će sami plaćati zgradu po fazama!
Zato je taj deo grada i bio ruglo! Nije lako naći investitora koji bi bio spreman uložiti cca milijardu dolara u sredjivanje celog kraja i pravljenje dovoljno objekata da se to isplati! Zato ulete naprednjaci, naprave interni dil, ulože državni novac i onda 70% vlasništva daju nekome! I sve vreme pričaju o investiciji od 3 milijarde zbog koje i donesu nelegalni zakon, pričaju od 5-6 godina... Da bi na kraju to ispalo 100 miliona KREDITA koji nam daju Arapi i 20-ak miliona investicija! A onda, ako bude profita, možda bude i nastavka investicije koja treba da traje 30 godina! Trideset godina... Trideset...

Nadj

pre 8 godina

Cela Evropa i Amerika uopste ne beze van grada, beze oni manje platezno sposobni. Oni sa dubljim dzepom teze zivotu u gradskim jezgrima. Pogledajte bilo koji evropski ili americki grad. (i to ne prestonice)

Sendvic

pre 8 godina

Narodu (citaj sirotinji) nikad ugoditi. Ako stanovi idu ko alva, sirotinja kuka odakle im pare. Da se ni jedan stan ne proda sirotinja bi opet kukala.
Narode, ne kukaj nego motike, lopate ili tastature u ruke pa i ti zaradi za stan na vodi.

Beograd

pre 8 godina

Ljudi,razmisljajte malo zrelije.Grad,postaje lose mesto za zivot.Za te pare,mlzete u okolini BGD,da kupite gotovu kucu na izvolite,da kupite okolne placeve da vas niko ne uznemirava,Da ogradite ima je Betonskom ogradom visine 3 metra sa svkm elektronikom i da dozivotno imate sofera koji ce vas po potrebi vozitigde hocete.
Beograd je lostao lose,tesko mesto za zivot.

tanja

pre 8 godina

kao u mileve maric. planuli stanovi sa dobrim pogledom i cim su planuli onda se promenio i plan pa ce od marta da prave zgrade gde je po planu bio lep pogled. pa ce da gledaju jedni drugima kroz prozor. isto je energoprojekt izabran da nadgleda tehnicku dokumentaciju za te nove zgrade koje ce da niknu gde je po planu bio parking. vec se prica da ce isto to da urade za a blok, a verovatno i na beogradu na vodi

Planum, GP

pre 8 godina

"...intresovanje kupaca juče je bilo zadovoljavajuće - prodat je veliki broj nekretnina... ... Pre prve rate uplaćuje se 1.000 evra rezervacije. A kada se kupac odluči da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrednosti stana."

Dakle "prodata nekretnina" znači uplatu od 1.000 evra rezervacije za stan u zgradi koja tek treba da počne da se gradi; prva rata od 10% procenjene vrednosti stana verovatno će se plaćati tek kada budu završeni temelji zgrade, i tako dalje. Interesantno bi bilo kada bi mediji uspeli da dođu do modela ugovora, u kojem bi moralo da stoji koliki su penali u slučaju kašnjenja završetka izgradnje u odnosu na ugovoreni rok.

savka

pre 8 godina

Pa zar ti najskuplji stanovi nisu planuli vec pre neki mesec?
(milos, 28. februar 2016 10:01)

Nisi dobro obavesten. Sada se rasprodaje druga kula.

фатаљист

pre 8 godina

Продаја је стварно мимо очекивања! То показује пуну оправданост пројекта ,,Београд на води"! Само, могуће је да неки купци оправдано страхују... Шта ако ,,Борба против корупције" ,,потрефи" на неке од њих? Биће онда ,,Стан остаје, а газда ,,путује"... на ,,Забелску ривијеру" да ,,сади јагоде"! На страну шала, али то се неће десити... Сви су ,,проверени"!

Prcko

pre 8 godina

Ko god je bio negde u inostranstvu veoma dobro zna za ovakav koncept stanova. To je u Americi i Kanadi uobicajena slika zgrada koje nicu kao pecurke, preko noci. Veliki problem prvenstveno kod svih tih zgrada kao i kod ove koja ce bukvalno imati posebne dazbine za odrzavanje ili ( MAINTENANCE FEE ) je sto morate da budete spremni na ne ocekivane troskove, sto nikako ne ide u prilog nasem standardu. Primera radi: ako procuri bazen steta moze dostici nekoliko hiljada evra, svako odrzavanje pocevsi od sijalica pa do placanja obezbedjenja ide iz dzepa stanara. U ovakvim zgradama "profitiraju" najvise menadzeri koji su zaduzeni za kompleks... Pose par godina nekretnina pocinje da gubi na vrednosti.

Primera radi prosecan stan u Torontu 2 sobe 2010 je bio oko 280.000$ - kuca je kostala oko 500.000
Trenutni odnos pokazuje 2016 isti stan kosta 310.000 a kuca vredi 850.000 ogromna razlika. Pri tome odrzavanje stanova je u medjuvremenu poskupelo sa 375$ do 750$ mesecno.
Tako da treba voditi racuna ko to kupuje.

Beogradjanin

pre 8 godina

Lol, pa Energoprojekt je bio gigant 70-ih i 80-ih... Sad su pukli kao bas, unajmljivaće kooperante a ozbiljniji stambeni objekat nisu radili već godinama
(You know nothin, 28. februar 2016 10:19)

Druže grešiš, Energoprojekt i dalje gradi autoputeve, bolnice, zgrade u Africi i Aziji koji su veoma kvalitetni. Problem je što mi sve finansiramo iz kredita drugih zemalja, pa nas davalac kredita uslovljava da izvođač radova mora da bude iz njihove zemlje, i Energoprojekt ne može da dobije posao. Inače, je Energoprojekt u 2014. bio 240 i neki, na svetskoj listi najuspešnijih građevinskih kompanija.

ptica zloslutnica

pre 8 godina

Neko će reći - Evo ga... Opet neka ,,Ptica zloslutnica"! A šta ako se desi da neko od bogatih kupaca ,,dobrog pogleda", u međuvremenu taj pogled zameni ,,rasterskim pogledom" pritvorskih jedinica, (puj, gluvo bilo!). Da li će mu ,,pogled" ostati, ili će biti zamenjen nekim manjim? Stručan odgovor, radi spokoja javnosti, bi glasio - to je nemoguće, jer uz novac za ,,kvadrate lepog pogleda" potrebna je potvrda da se protiv kupca ne vode sudski postupci! Nije to samo ,,plati pa klati" kako neki misle!

More i BG

pre 8 godina

Alo za te pare kupis kucu u Grckoj, u Grckoj na obali Egejskog mora sa prelepim pogledom na moree...Ja ne verujem sta rade ljudi..
(Alibi, 28. februar 2016 14:39)

Grcka mi ne odgovara jer poslodavac mi placa samo oko 3200 dinara za dolazak na posao mesecno. To je nedovoljno za aerodromsku taksu za jedan dan a o avionskim kartama, ostalim taksama, taksiju od i do aerodroma da ne govorim.