Subota, 13.02.2016.

10:19

"Narediti likvidaciju Kima Džong Una"

Poslanik južnokorejske vladajuće stranke pozvao je predsednika te zemlje da naredi likvidaciju lidera Severne Koreje Kima Džong Una.

Izvor: B92

"Narediti likvidaciju Kima Džong Una" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 8 godina

@pedja, mrznja prema istoku i Rusiji ne menja cinjenice, gde nisam pristalica niti jedne strane ali znam ko je naneo vise zla celom svetu, a cinjenice su sledece, nuklearni reaktor nije nuklearni arsenal, a dizanje istog, aktivnog u vazduh avio bombom ili nekim drugim ubojitim sredstvom bi dovelo do velike katastrofe tipa cernobil sa nesagledivim posledicama po citav region bliskog istoka i sire. Dalje tehnicari u nekom vozu "koji su krenuli u nabavku nuklearnog materijala" je takodje sastavni ceo zapadne medijske propagande koja nema veze sa realnoscu isto kao i dizanje reaktora u vazduh. Dalje hemijsko oruzje koje je sadam imao do 1989. godine je bilo americkog porekla, koje je dobio na poklon od istih za potrebe iransko-irackog rata, da to je onaj rat u kome je amerika obe strane naoruzavala, kako se nakon zavrsetka tog sukoba saznalo, pa su se jadni uplasili da mu nije ostalo malo, da ne upotrebi to na njima kada krenu u otimacinu nafte. Dalje nije sloboda definisana americkim standardima kako bi ti hteo, vec je to univerzalni pojam; ako mogu amerika, rusija, kina, indija, pakistan, indija, britanija, francuska, nemacka, izrael... da imaju nuklearno naoruzanje, zasto je to pravo uskraceno severnoj koreji? Jel to sloboda? Ne, ja bih rekao demoNkratija. Reci ces sledece oni lose zive, jeste, tacno je, ali i to je posledica americki konstruisane izolacije i nista vise, ali nicija nije do zore gorela pa nece ni njima, nato botu...

aca

pre 8 godina

i da pocne taj rat nije to toliko strasno kako se prica najopasnije bi bilo da zivite na nekom od strateskih mesta gde su kasarne ili vojni objekti. moze da ispale sve bombe ali nece moci da uniste ceo svet.

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Likvidacija?Hoce al za malo.Mozda ameri i mogu da njega uklone ali takav covek Americi treba.Pozivanjem na rakete do USA,nukl.bombe,vrsi se pritisak da se poveca vojni budzet ameri.vojske.Medijskim pritiskom,raznim ekspertima,bivsim i sadasnjim generalima to im i uspeva.Na kraju svi srecni:Kim ostao na vlasti,alavi generali dobili jos veci vojni budzet i igra se nastavlja do sledece god. i novog budzeta.A narod S. i J.Koreje?Ko njih pita sta zele!

Pedja

pre 8 godina

Gospodine Igore, vasa mrznja prema Zapadu i Natu ne moze da promeni cinjenice, a cinjenice su sledece : Izrael JESTE unistio sirijski i iracki nuklearne reaktore. U opeaciji " Vavilon " 1981. sa lica zemlje je zbrisan Sadamov nuklearni reaktor od strane Izraela. Taj isti reaktor su samo nekoliko meseci ranije pokusali da uniste i Iranci, tj Homeini, ali su ga samo manje ostetili. U opraciji zvanoj "Orchard " ili " Vocnjak " 2007. unisten je SIRIJSKI REAKTOR,taodje, od strane Izraela, uz, naravno, logisticku podrsku SAD... Samo par godina ranije, tacnije, 2004. u Severnoj Koreji su Izraelci digli u vazduh voz sa sirijskim nuklearnim tehnicarima i i inzinjerima, koji su dosli da kupe nuklearni materijal....svi su , pritom ubijeni... Cinjenice su cinjenice - a rusofilska fantazija je fantazija...I budite uvereni, pre ili kasnije i Kim i njegov reaktor ce doziveti istu sudbinu - jer Sloboda nema Cenu - Pedja

miroslav

pre 8 godina

Interesantno je da ova prica o opasnosti od nukleaenog oruzja S.Koreje i njenog lidera traje vec decenijama a ta zemlja jos nije nikoga napala niti bombardovala i jednostavno se priprema za odbranu svog integriteta.
Sta mislite da ova zemlja nije spremala da se brani,dali bi vec davni dana bila pod americkom okupacijom? Vidim da se celi zapad previse brine za blagostanje i slobodu naroda te zemlje pa pripremaju i ubistvo njenog lidera a svi smo svedoci kako je taj isti demokratski i humanitarni zapad bio zabrinut za blagostanje i slobodu naroda u Iraku, Libiji,Siriji i Afganistanu,izmedju ostalih i eto vidite kako slobodno i sretno danas uzivaju. U ostalom ko je podelio koreju? Ako su oni imali svoju revoluciju u ono vreme sta su ameri imali tu da se mesaju? Koreanski narod se je unutar svojih granica borio za jedan sistem ili za drugi, ali zar to nije njihovo pravo kad se raskine socialni ugovor jedne zajednice? Da je tadasnji kapitalizam (feudalni kolonijalizam) u toj zemlji bio dobar, isto kao i u Vijetnamu, Kambodzi i drugim zemljama tog dela azije, revolucije uopste nebi bilo.
Da su kapitalisticke monarhije u Rusiji,Francuskoj i drugim drzavama volele svoj narod i bile dobre za njih ni tu nikad nebi bilo revolucije.

NStulip

pre 8 godina

Ljudi moji, citam komentare i ne mogu da verujem. Taj ludak ima podrsku samo u Srbiji. Hajde da zanemarimo propagandu - uporedite dve Koreje i sve ce vam biti jasno. Ako je tamo tako dobro, zasto ubija svakog ko pokusa da pobegne? Zasto je zemlja ogradjena zicom? Neka otvori granice i svi ce da pohitaju u tu lepotu.

Pedja

pre 8 godina

Treba im samo razoriti nuklearna postrojenja, a za to su potrebna dva aviona - i gotovo. Neka se ugledaju na Izrael, koji je kao od sale razorio Sadamov i Asadov nuklearni kapacitet, a Asad i Sadam su bili daleko opasniji i opakiji igraci.

cobo

pre 8 godina

Pa i da ga ubiju !
Ostat ce bar jedan Severno-Koreanac koji zna ispaliti tu raketu?!
Mislim da USA i Juzna Koreja nemaju za cilj rat,
njima je u cilju ujedinjenje.
Ujedinjenje je kao u slucaju Nemacke dobro za produzetak zivota kapitalizmu koji je na izdisaju,a Kim zna da bi prosao kao Honecker u azilu,i to mu ne mirise.

Igor

pre 8 godina

@pedja Asad i Sadam nikada nisu imali nuklearni arsenal nato botu, jel kobajagi na sva zvona objavljivali da samo sto sadam ne upotrebi oruzje za maasovno unistenje, kada ono, zamisli, posle invazije na Irak pod tim izgovorom, stotine hiljada nevinih zrtava, ono ispade da je u pitanju bila nafta, odnosno americka otimacina tudjih resursa a od wmd-a ni traga ni glasa...

realnost

pre 8 godina

Severna Koreja je najveća pretnja miru u svetu! Ideološki fanatizam je mnogo opasniji od verskog i ne postoji ni jedna garancija da Kim Dzong Un nece ispaliti projektil koji nosi nuklearno oružije. Smisao nuklearnog oružija je da bude sredstvo odvraćanja, ali se iz postupaka Severne Koreje ne može zaključiti da oni to tako shvataju. Najveći problem je slepa poslušnost sledbenika Kim Dzonga, što ga samo još više podstiče da bude opasniji u svojim pretnjama. Realna je procena da se posle 4 do 5 godina neće moći više zaustaviti i da bi mogao da pokrene napad. Svima koji mu držite stranu želim srećan put u Severnu Koreju.

Povidon

pre 8 godina

Lakše je ubiti predsednike polovine Evropskih država zajedno nego Kim Džong Una. Kad je uopšte neko uspeo da ubije komunističkog ili fašističkog diktatora? Pitanje je i šta bi ste postigli time jer bi posle Džong Una vladao Džong Due pa Džong Tre...

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Sled događaja:

1. Nisam znao ko uopšte u Severnoj Koreji vlada, jer su Amerikanci ratovali po ostalim delovima sveta.
2. Odjednom niče američka planetarna propaganda i zezanje tamo nekog u Severnoj Koreji.
3. Taj iz Severne Koreje se čudi šta ga ovi stalno pljuju i panično počinje da se naoružava
4. Američka propagandna mašinerija još jače počinje da radi i najavljuje intervencije u Severnoj Koreji.
5. Uvode dodatne sankcije Severnoj Koreji.
6. Godinu dana konstantne američke propagande protiv Severne Koreje.
7. Severna Koreja najavljuje lansiranje satelita u orbitu.
8. Severna Koreja lansira satelit u orbitu.
9. I evo sad ovo.

Meni je očigledno da su za sve što se dešava odgovorne SAD, jer su oni prvi počeli jer im je potreban konflikt da bi profitirali i da bi tražnja i potrošnja porasle, jer oni ne mogu da opstanu bez toga, njihova ekonomija bi doživela totalni kolaps u toku par godina bez rata.

RICHARD Zivkovic

pre 8 godina

U Skupstini Juzne Koreje "naredijo" Predsedniku Koreje da u roku 4-5 godina ubije Dzonga?!E naijivni poslanice prece albanija se spustiti na Mars,negoli vi doci do Dzonga ili kase vec zove! Njega niko nemoze ubiti jedino prirodna ili neka bolest kojoj smo svi podlozni.Koliko prstenova bi trebalo proci dabi neki ubica do Dzonga na nisan dospeo?!A mislite na Arsenik u sushi supi?!

zoran1965

pre 8 godina

nema ništa od toga, dok ga kinezi štite. a štitiće ga dok ne dobiju pravu cenu, ki recimo što su kineske banke uvele sankcije rusiji. dobri trgovci nema šta

Mihailo

pre 8 godina

@ "Kim Džong Un je kriminalac, a oslobađanje od kriminalca je potrebno i ne krši međunarodne zakone", zaključio je Ha.

Uh, ako se tako posmatraju neke stvari SAD i veći deo EU država bili bi pretvoreni u radioaktivnu pustinju. Kim, koliko god bio lud, nikoga nije bombardovao, nikome nije oteo teritoriju, nikome nije tenkovima doneo slobodu i demokraCiju.

pepe

pre 8 godina

Ne baljezgaj! Ako pokusate i ne uspete, odmah vam leti atomska na Seul. Ako uspete, takodje odmah leti atomska na Seul. I posle ce biti: "Ko je poc'o rat?" Pocela ga je Juzna Koreja.

Rade Republika Srpska

pre 8 godina

"Kim Džong Un je kriminalac, a oslobađanje od kriminalca je potrebno i ne krši međunarodne zakone", zaključio je Ha.

A likvidacija ne krši međunarodne zakone?

acko

pre 8 godina

Ha, bivši aktivista za ljudska prava, tvrdi da Seul ima četiri do pet godina da ubije Kima pre nego što započne nuklearni rat.

Au, pa ovi nista nisu bolji od severnih suseda...

Mihailo

pre 8 godina

@ "Kim Džong Un je kriminalac, a oslobađanje od kriminalca je potrebno i ne krši međunarodne zakone", zaključio je Ha.

Uh, ako se tako posmatraju neke stvari SAD i veći deo EU država bili bi pretvoreni u radioaktivnu pustinju. Kim, koliko god bio lud, nikoga nije bombardovao, nikome nije oteo teritoriju, nikome nije tenkovima doneo slobodu i demokraCiju.

pepe

pre 8 godina

Ne baljezgaj! Ako pokusate i ne uspete, odmah vam leti atomska na Seul. Ako uspete, takodje odmah leti atomska na Seul. I posle ce biti: "Ko je poc'o rat?" Pocela ga je Juzna Koreja.

Rade Republika Srpska

pre 8 godina

"Kim Džong Un je kriminalac, a oslobađanje od kriminalca je potrebno i ne krši međunarodne zakone", zaključio je Ha.

A likvidacija ne krši međunarodne zakone?

acko

pre 8 godina

Ha, bivši aktivista za ljudska prava, tvrdi da Seul ima četiri do pet godina da ubije Kima pre nego što započne nuklearni rat.

Au, pa ovi nista nisu bolji od severnih suseda...

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Sled događaja:

1. Nisam znao ko uopšte u Severnoj Koreji vlada, jer su Amerikanci ratovali po ostalim delovima sveta.
2. Odjednom niče američka planetarna propaganda i zezanje tamo nekog u Severnoj Koreji.
3. Taj iz Severne Koreje se čudi šta ga ovi stalno pljuju i panično počinje da se naoružava
4. Američka propagandna mašinerija još jače počinje da radi i najavljuje intervencije u Severnoj Koreji.
5. Uvode dodatne sankcije Severnoj Koreji.
6. Godinu dana konstantne američke propagande protiv Severne Koreje.
7. Severna Koreja najavljuje lansiranje satelita u orbitu.
8. Severna Koreja lansira satelit u orbitu.
9. I evo sad ovo.

Meni je očigledno da su za sve što se dešava odgovorne SAD, jer su oni prvi počeli jer im je potreban konflikt da bi profitirali i da bi tražnja i potrošnja porasle, jer oni ne mogu da opstanu bez toga, njihova ekonomija bi doživela totalni kolaps u toku par godina bez rata.

Povidon

pre 8 godina

Lakše je ubiti predsednike polovine Evropskih država zajedno nego Kim Džong Una. Kad je uopšte neko uspeo da ubije komunističkog ili fašističkog diktatora? Pitanje je i šta bi ste postigli time jer bi posle Džong Una vladao Džong Due pa Džong Tre...

NStulip

pre 8 godina

Ljudi moji, citam komentare i ne mogu da verujem. Taj ludak ima podrsku samo u Srbiji. Hajde da zanemarimo propagandu - uporedite dve Koreje i sve ce vam biti jasno. Ako je tamo tako dobro, zasto ubija svakog ko pokusa da pobegne? Zasto je zemlja ogradjena zicom? Neka otvori granice i svi ce da pohitaju u tu lepotu.

Igor

pre 8 godina

@pedja Asad i Sadam nikada nisu imali nuklearni arsenal nato botu, jel kobajagi na sva zvona objavljivali da samo sto sadam ne upotrebi oruzje za maasovno unistenje, kada ono, zamisli, posle invazije na Irak pod tim izgovorom, stotine hiljada nevinih zrtava, ono ispade da je u pitanju bila nafta, odnosno americka otimacina tudjih resursa a od wmd-a ni traga ni glasa...

zoran1965

pre 8 godina

nema ništa od toga, dok ga kinezi štite. a štitiće ga dok ne dobiju pravu cenu, ki recimo što su kineske banke uvele sankcije rusiji. dobri trgovci nema šta

realnost

pre 8 godina

Severna Koreja je najveća pretnja miru u svetu! Ideološki fanatizam je mnogo opasniji od verskog i ne postoji ni jedna garancija da Kim Dzong Un nece ispaliti projektil koji nosi nuklearno oružije. Smisao nuklearnog oružija je da bude sredstvo odvraćanja, ali se iz postupaka Severne Koreje ne može zaključiti da oni to tako shvataju. Najveći problem je slepa poslušnost sledbenika Kim Dzonga, što ga samo još više podstiče da bude opasniji u svojim pretnjama. Realna je procena da se posle 4 do 5 godina neće moći više zaustaviti i da bi mogao da pokrene napad. Svima koji mu držite stranu želim srećan put u Severnu Koreju.

RICHARD Zivkovic

pre 8 godina

U Skupstini Juzne Koreje "naredijo" Predsedniku Koreje da u roku 4-5 godina ubije Dzonga?!E naijivni poslanice prece albanija se spustiti na Mars,negoli vi doci do Dzonga ili kase vec zove! Njega niko nemoze ubiti jedino prirodna ili neka bolest kojoj smo svi podlozni.Koliko prstenova bi trebalo proci dabi neki ubica do Dzonga na nisan dospeo?!A mislite na Arsenik u sushi supi?!

cobo

pre 8 godina

Pa i da ga ubiju !
Ostat ce bar jedan Severno-Koreanac koji zna ispaliti tu raketu?!
Mislim da USA i Juzna Koreja nemaju za cilj rat,
njima je u cilju ujedinjenje.
Ujedinjenje je kao u slucaju Nemacke dobro za produzetak zivota kapitalizmu koji je na izdisaju,a Kim zna da bi prosao kao Honecker u azilu,i to mu ne mirise.

Pedja

pre 8 godina

Treba im samo razoriti nuklearna postrojenja, a za to su potrebna dva aviona - i gotovo. Neka se ugledaju na Izrael, koji je kao od sale razorio Sadamov i Asadov nuklearni kapacitet, a Asad i Sadam su bili daleko opasniji i opakiji igraci.

Pedja

pre 8 godina

Gospodine Igore, vasa mrznja prema Zapadu i Natu ne moze da promeni cinjenice, a cinjenice su sledece : Izrael JESTE unistio sirijski i iracki nuklearne reaktore. U opeaciji " Vavilon " 1981. sa lica zemlje je zbrisan Sadamov nuklearni reaktor od strane Izraela. Taj isti reaktor su samo nekoliko meseci ranije pokusali da uniste i Iranci, tj Homeini, ali su ga samo manje ostetili. U opraciji zvanoj "Orchard " ili " Vocnjak " 2007. unisten je SIRIJSKI REAKTOR,taodje, od strane Izraela, uz, naravno, logisticku podrsku SAD... Samo par godina ranije, tacnije, 2004. u Severnoj Koreji su Izraelci digli u vazduh voz sa sirijskim nuklearnim tehnicarima i i inzinjerima, koji su dosli da kupe nuklearni materijal....svi su , pritom ubijeni... Cinjenice su cinjenice - a rusofilska fantazija je fantazija...I budite uvereni, pre ili kasnije i Kim i njegov reaktor ce doziveti istu sudbinu - jer Sloboda nema Cenu - Pedja

Igor

pre 8 godina

@pedja, mrznja prema istoku i Rusiji ne menja cinjenice, gde nisam pristalica niti jedne strane ali znam ko je naneo vise zla celom svetu, a cinjenice su sledece, nuklearni reaktor nije nuklearni arsenal, a dizanje istog, aktivnog u vazduh avio bombom ili nekim drugim ubojitim sredstvom bi dovelo do velike katastrofe tipa cernobil sa nesagledivim posledicama po citav region bliskog istoka i sire. Dalje tehnicari u nekom vozu "koji su krenuli u nabavku nuklearnog materijala" je takodje sastavni ceo zapadne medijske propagande koja nema veze sa realnoscu isto kao i dizanje reaktora u vazduh. Dalje hemijsko oruzje koje je sadam imao do 1989. godine je bilo americkog porekla, koje je dobio na poklon od istih za potrebe iransko-irackog rata, da to je onaj rat u kome je amerika obe strane naoruzavala, kako se nakon zavrsetka tog sukoba saznalo, pa su se jadni uplasili da mu nije ostalo malo, da ne upotrebi to na njima kada krenu u otimacinu nafte. Dalje nije sloboda definisana americkim standardima kako bi ti hteo, vec je to univerzalni pojam; ako mogu amerika, rusija, kina, indija, pakistan, indija, britanija, francuska, nemacka, izrael... da imaju nuklearno naoruzanje, zasto je to pravo uskraceno severnoj koreji? Jel to sloboda? Ne, ja bih rekao demoNkratija. Reci ces sledece oni lose zive, jeste, tacno je, ali i to je posledica americki konstruisane izolacije i nista vise, ali nicija nije do zore gorela pa nece ni njima, nato botu...

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Likvidacija?Hoce al za malo.Mozda ameri i mogu da njega uklone ali takav covek Americi treba.Pozivanjem na rakete do USA,nukl.bombe,vrsi se pritisak da se poveca vojni budzet ameri.vojske.Medijskim pritiskom,raznim ekspertima,bivsim i sadasnjim generalima to im i uspeva.Na kraju svi srecni:Kim ostao na vlasti,alavi generali dobili jos veci vojni budzet i igra se nastavlja do sledece god. i novog budzeta.A narod S. i J.Koreje?Ko njih pita sta zele!

miroslav

pre 8 godina

Interesantno je da ova prica o opasnosti od nukleaenog oruzja S.Koreje i njenog lidera traje vec decenijama a ta zemlja jos nije nikoga napala niti bombardovala i jednostavno se priprema za odbranu svog integriteta.
Sta mislite da ova zemlja nije spremala da se brani,dali bi vec davni dana bila pod americkom okupacijom? Vidim da se celi zapad previse brine za blagostanje i slobodu naroda te zemlje pa pripremaju i ubistvo njenog lidera a svi smo svedoci kako je taj isti demokratski i humanitarni zapad bio zabrinut za blagostanje i slobodu naroda u Iraku, Libiji,Siriji i Afganistanu,izmedju ostalih i eto vidite kako slobodno i sretno danas uzivaju. U ostalom ko je podelio koreju? Ako su oni imali svoju revoluciju u ono vreme sta su ameri imali tu da se mesaju? Koreanski narod se je unutar svojih granica borio za jedan sistem ili za drugi, ali zar to nije njihovo pravo kad se raskine socialni ugovor jedne zajednice? Da je tadasnji kapitalizam (feudalni kolonijalizam) u toj zemlji bio dobar, isto kao i u Vijetnamu, Kambodzi i drugim zemljama tog dela azije, revolucije uopste nebi bilo.
Da su kapitalisticke monarhije u Rusiji,Francuskoj i drugim drzavama volele svoj narod i bile dobre za njih ni tu nikad nebi bilo revolucije.

aca

pre 8 godina

i da pocne taj rat nije to toliko strasno kako se prica najopasnije bi bilo da zivite na nekom od strateskih mesta gde su kasarne ili vojni objekti. moze da ispale sve bombe ali nece moci da uniste ceo svet.

realnost

pre 8 godina

Severna Koreja je najveća pretnja miru u svetu! Ideološki fanatizam je mnogo opasniji od verskog i ne postoji ni jedna garancija da Kim Dzong Un nece ispaliti projektil koji nosi nuklearno oružije. Smisao nuklearnog oružija je da bude sredstvo odvraćanja, ali se iz postupaka Severne Koreje ne može zaključiti da oni to tako shvataju. Najveći problem je slepa poslušnost sledbenika Kim Dzonga, što ga samo još više podstiče da bude opasniji u svojim pretnjama. Realna je procena da se posle 4 do 5 godina neće moći više zaustaviti i da bi mogao da pokrene napad. Svima koji mu držite stranu želim srećan put u Severnu Koreju.

Pedja

pre 8 godina

Treba im samo razoriti nuklearna postrojenja, a za to su potrebna dva aviona - i gotovo. Neka se ugledaju na Izrael, koji je kao od sale razorio Sadamov i Asadov nuklearni kapacitet, a Asad i Sadam su bili daleko opasniji i opakiji igraci.

pepe

pre 8 godina

Ne baljezgaj! Ako pokusate i ne uspete, odmah vam leti atomska na Seul. Ako uspete, takodje odmah leti atomska na Seul. I posle ce biti: "Ko je poc'o rat?" Pocela ga je Juzna Koreja.

Mihailo

pre 8 godina

@ "Kim Džong Un je kriminalac, a oslobađanje od kriminalca je potrebno i ne krši međunarodne zakone", zaključio je Ha.

Uh, ako se tako posmatraju neke stvari SAD i veći deo EU država bili bi pretvoreni u radioaktivnu pustinju. Kim, koliko god bio lud, nikoga nije bombardovao, nikome nije oteo teritoriju, nikome nije tenkovima doneo slobodu i demokraCiju.

RICHARD Zivkovic

pre 8 godina

U Skupstini Juzne Koreje "naredijo" Predsedniku Koreje da u roku 4-5 godina ubije Dzonga?!E naijivni poslanice prece albanija se spustiti na Mars,negoli vi doci do Dzonga ili kase vec zove! Njega niko nemoze ubiti jedino prirodna ili neka bolest kojoj smo svi podlozni.Koliko prstenova bi trebalo proci dabi neki ubica do Dzonga na nisan dospeo?!A mislite na Arsenik u sushi supi?!

Rade Republika Srpska

pre 8 godina

"Kim Džong Un je kriminalac, a oslobađanje od kriminalca je potrebno i ne krši međunarodne zakone", zaključio je Ha.

A likvidacija ne krši međunarodne zakone?

zoran1965

pre 8 godina

nema ništa od toga, dok ga kinezi štite. a štitiće ga dok ne dobiju pravu cenu, ki recimo što su kineske banke uvele sankcije rusiji. dobri trgovci nema šta

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Sled događaja:

1. Nisam znao ko uopšte u Severnoj Koreji vlada, jer su Amerikanci ratovali po ostalim delovima sveta.
2. Odjednom niče američka planetarna propaganda i zezanje tamo nekog u Severnoj Koreji.
3. Taj iz Severne Koreje se čudi šta ga ovi stalno pljuju i panično počinje da se naoružava
4. Američka propagandna mašinerija još jače počinje da radi i najavljuje intervencije u Severnoj Koreji.
5. Uvode dodatne sankcije Severnoj Koreji.
6. Godinu dana konstantne američke propagande protiv Severne Koreje.
7. Severna Koreja najavljuje lansiranje satelita u orbitu.
8. Severna Koreja lansira satelit u orbitu.
9. I evo sad ovo.

Meni je očigledno da su za sve što se dešava odgovorne SAD, jer su oni prvi počeli jer im je potreban konflikt da bi profitirali i da bi tražnja i potrošnja porasle, jer oni ne mogu da opstanu bez toga, njihova ekonomija bi doživela totalni kolaps u toku par godina bez rata.

NStulip

pre 8 godina

Ljudi moji, citam komentare i ne mogu da verujem. Taj ludak ima podrsku samo u Srbiji. Hajde da zanemarimo propagandu - uporedite dve Koreje i sve ce vam biti jasno. Ako je tamo tako dobro, zasto ubija svakog ko pokusa da pobegne? Zasto je zemlja ogradjena zicom? Neka otvori granice i svi ce da pohitaju u tu lepotu.

Pedja

pre 8 godina

Gospodine Igore, vasa mrznja prema Zapadu i Natu ne moze da promeni cinjenice, a cinjenice su sledece : Izrael JESTE unistio sirijski i iracki nuklearne reaktore. U opeaciji " Vavilon " 1981. sa lica zemlje je zbrisan Sadamov nuklearni reaktor od strane Izraela. Taj isti reaktor su samo nekoliko meseci ranije pokusali da uniste i Iranci, tj Homeini, ali su ga samo manje ostetili. U opraciji zvanoj "Orchard " ili " Vocnjak " 2007. unisten je SIRIJSKI REAKTOR,taodje, od strane Izraela, uz, naravno, logisticku podrsku SAD... Samo par godina ranije, tacnije, 2004. u Severnoj Koreji su Izraelci digli u vazduh voz sa sirijskim nuklearnim tehnicarima i i inzinjerima, koji su dosli da kupe nuklearni materijal....svi su , pritom ubijeni... Cinjenice su cinjenice - a rusofilska fantazija je fantazija...I budite uvereni, pre ili kasnije i Kim i njegov reaktor ce doziveti istu sudbinu - jer Sloboda nema Cenu - Pedja

acko

pre 8 godina

Ha, bivši aktivista za ljudska prava, tvrdi da Seul ima četiri do pet godina da ubije Kima pre nego što započne nuklearni rat.

Au, pa ovi nista nisu bolji od severnih suseda...

Igor

pre 8 godina

@pedja Asad i Sadam nikada nisu imali nuklearni arsenal nato botu, jel kobajagi na sva zvona objavljivali da samo sto sadam ne upotrebi oruzje za maasovno unistenje, kada ono, zamisli, posle invazije na Irak pod tim izgovorom, stotine hiljada nevinih zrtava, ono ispade da je u pitanju bila nafta, odnosno americka otimacina tudjih resursa a od wmd-a ni traga ni glasa...

Povidon

pre 8 godina

Lakše je ubiti predsednike polovine Evropskih država zajedno nego Kim Džong Una. Kad je uopšte neko uspeo da ubije komunističkog ili fašističkog diktatora? Pitanje je i šta bi ste postigli time jer bi posle Džong Una vladao Džong Due pa Džong Tre...

cobo

pre 8 godina

Pa i da ga ubiju !
Ostat ce bar jedan Severno-Koreanac koji zna ispaliti tu raketu?!
Mislim da USA i Juzna Koreja nemaju za cilj rat,
njima je u cilju ujedinjenje.
Ujedinjenje je kao u slucaju Nemacke dobro za produzetak zivota kapitalizmu koji je na izdisaju,a Kim zna da bi prosao kao Honecker u azilu,i to mu ne mirise.

Igor

pre 8 godina

@pedja, mrznja prema istoku i Rusiji ne menja cinjenice, gde nisam pristalica niti jedne strane ali znam ko je naneo vise zla celom svetu, a cinjenice su sledece, nuklearni reaktor nije nuklearni arsenal, a dizanje istog, aktivnog u vazduh avio bombom ili nekim drugim ubojitim sredstvom bi dovelo do velike katastrofe tipa cernobil sa nesagledivim posledicama po citav region bliskog istoka i sire. Dalje tehnicari u nekom vozu "koji su krenuli u nabavku nuklearnog materijala" je takodje sastavni ceo zapadne medijske propagande koja nema veze sa realnoscu isto kao i dizanje reaktora u vazduh. Dalje hemijsko oruzje koje je sadam imao do 1989. godine je bilo americkog porekla, koje je dobio na poklon od istih za potrebe iransko-irackog rata, da to je onaj rat u kome je amerika obe strane naoruzavala, kako se nakon zavrsetka tog sukoba saznalo, pa su se jadni uplasili da mu nije ostalo malo, da ne upotrebi to na njima kada krenu u otimacinu nafte. Dalje nije sloboda definisana americkim standardima kako bi ti hteo, vec je to univerzalni pojam; ako mogu amerika, rusija, kina, indija, pakistan, indija, britanija, francuska, nemacka, izrael... da imaju nuklearno naoruzanje, zasto je to pravo uskraceno severnoj koreji? Jel to sloboda? Ne, ja bih rekao demoNkratija. Reci ces sledece oni lose zive, jeste, tacno je, ali i to je posledica americki konstruisane izolacije i nista vise, ali nicija nije do zore gorela pa nece ni njima, nato botu...

aca

pre 8 godina

i da pocne taj rat nije to toliko strasno kako se prica najopasnije bi bilo da zivite na nekom od strateskih mesta gde su kasarne ili vojni objekti. moze da ispale sve bombe ali nece moci da uniste ceo svet.

miroslav

pre 8 godina

Interesantno je da ova prica o opasnosti od nukleaenog oruzja S.Koreje i njenog lidera traje vec decenijama a ta zemlja jos nije nikoga napala niti bombardovala i jednostavno se priprema za odbranu svog integriteta.
Sta mislite da ova zemlja nije spremala da se brani,dali bi vec davni dana bila pod americkom okupacijom? Vidim da se celi zapad previse brine za blagostanje i slobodu naroda te zemlje pa pripremaju i ubistvo njenog lidera a svi smo svedoci kako je taj isti demokratski i humanitarni zapad bio zabrinut za blagostanje i slobodu naroda u Iraku, Libiji,Siriji i Afganistanu,izmedju ostalih i eto vidite kako slobodno i sretno danas uzivaju. U ostalom ko je podelio koreju? Ako su oni imali svoju revoluciju u ono vreme sta su ameri imali tu da se mesaju? Koreanski narod se je unutar svojih granica borio za jedan sistem ili za drugi, ali zar to nije njihovo pravo kad se raskine socialni ugovor jedne zajednice? Da je tadasnji kapitalizam (feudalni kolonijalizam) u toj zemlji bio dobar, isto kao i u Vijetnamu, Kambodzi i drugim zemljama tog dela azije, revolucije uopste nebi bilo.
Da su kapitalisticke monarhije u Rusiji,Francuskoj i drugim drzavama volele svoj narod i bile dobre za njih ni tu nikad nebi bilo revolucije.

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

Likvidacija?Hoce al za malo.Mozda ameri i mogu da njega uklone ali takav covek Americi treba.Pozivanjem na rakete do USA,nukl.bombe,vrsi se pritisak da se poveca vojni budzet ameri.vojske.Medijskim pritiskom,raznim ekspertima,bivsim i sadasnjim generalima to im i uspeva.Na kraju svi srecni:Kim ostao na vlasti,alavi generali dobili jos veci vojni budzet i igra se nastavlja do sledece god. i novog budzeta.A narod S. i J.Koreje?Ko njih pita sta zele!