Utorak, 09.02.2016.

19:04

Lažne aplikacije su najveći problem za Windows 10 Store

Izvor: benchmark.rs

Lažne aplikacije su najveæi problem za Windows 10 Store IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Oslo

pre 8 godina

Ovde u Norveskoj imaju aplikacije za skoro sve sto je bitno da li je to parking, ebanking ili nesto trece nije bitno, ali aplikacije postoje. Ko je tu koga naterao da ih naprave ne znam. Ono sto ipak ne ide u prilog MS je ocajna prodaja lumia telefona. Apple dominira, prati ga android i to pre svih Samsung, LG i Sony. Lumia telefone imaju uglavnom Azijati i pravo da vam kažem ne znam sto, ali ih gotive i to Filipinci i Tajlanđani. Inace MS opstaje na prvom mestu jer su uspeli da sklope veliki ugovor sa državom i par jakih privatnih firmi gde se lumie koriste integrisano sa sistemom koji koristi država. Revizija ugovora sledi, a Apple i Samsung su vec namirisali šansu da preotmu posao.

gari

pre 8 godina

Nema app za e-banking za moju banku, nema app za plaćanje parkinga u mom gradu, nema app za plaćanje prevoza u mom gradu (i regiji)... A ove app mi trebaju skoro svakodnevno. Zato lumia koju sam dobio od operatera za produženje ugovora stoji u fijoci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (TimB, 11. februar 2016 15:49)

Mozes slobodno primeniti banku i preci u neku koja ima WP aplikaciju. Tako bi banke i napravile aplikacije za WP - kad vide da je to ljudima bitno.

Ali nikako ne razumem zasto je aplikacija za parking problem... :/ Ja sam na Ashi jos imao u kontaktima Parkiranje PZ i Parkiranje CZ (plava i crvena zona), i samo posaljem sms na neki od ta dva broja. Valjda znas broj svojih tablica. :D Tako isto radim i sad na Lumiji.

Nego, kako vama radi aplikacija za disanje? :D Cenim da vam i za to treba pomoc aplikacije, bilo bi katastrofalno da ta aplikacija zataji. :D

TimB

pre 8 godina

@ demius @ badjura @saky
Nema app za e-banking za moju banku, nema app za plaćanje parkinga u mom gradu, nema app za plaćanje prevoza u mom gradu (i regiji)... A ove app mi trebaju skoro svakodnevno. Zato lumia koju sam dobio od operatera za produženje ugovora stoji u fijoci.

fifi

pre 8 godina

I meni je bio dovoljan windows phone dok sam bio nezaposlen. medjutim, sada kada koristim tekuci racun i elektronsko bankarstvo bio bih vrlo frustriran da nemam adekvatnu aplikaciju na windows storeu. Ovo je samo jedan primer koji zadire u srz problema. Iako vam trenutno treba samo browser i navigacija, moze se desiti da vam u buducnosti zatreba neka specificna aplikacija koju lako nadjete za android i iphone, ali ne i za windows. Dok se situacija ne promeni wp niko sem par entuzijasta nece koristiti.

PAL

pre 8 godina

Ja cu biti iskren,imam lumiu 520 istice mi ugovor za mesec dana i uzecu ponovo wp,zasto? Zato sto ima sve sto mi treba,internet brouzer,wi-fi,navigaciju sasvim solidnu i besprekoran je kao telefonski uredjaj (pozivi i sms). Imao sam android pre lumie,jedina prednost raznovrsnost aplikacija koje meni kao ne zahtevnom korisniku nista ne znace... Zeleo bih da probam ios medjutim prave budale od nas sa nenormalnim cenama,tako da je wp za mene bolja varijanta od androida. Iskreno,android je nekako saren,kicast,za decu...

DeeJ nuts

pre 8 godina

Meni crkao android, cale mi dao njegovu staru lumiu 930. Radi kao sat, ni jednom mi nije zabagovao, a sony t3 sam resetovao milion puta jer bi zabagovao i ne bi ponovo proradio dok ga ne resetujem. Samo da je bolja podrska za aplikacije i da naprave pravu yt aplikaciju za wp, bili bi na konju.

Medjed

pre 8 godina

Evo ih, sad ce Lumijasi da vam objasne kako su jabucari sekta. Pa kad im se prikljuci Sljamsung na Drndoidu, pa obozavaoci Alkatela, Huveia, nesrecnog Blekberija. Jabuka rulz.

4ETKA

pre 8 godina

Do pre neki dan koristio lumiu 535 vratio se na android.Što se tiče stabilnosti Lumie su bolje za dva meseca ni jednom bag ili restart i brze u odnosu ma android sličnih karakteristika (zlostacljao sam je maksimalno).I jedini razlog prelaska na android su custom romovi i aplikacije.Mada su već krenuli sa otključavanjem botloadeta na dosta lumia i neki prvi custom romovi na bazi wp 8.1.

saky

pre 8 godina

@Željko "Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod."

Na Nokia Lumia 930 imam instalirano 153 aplikacije ne računajući sistemske... I naravno svaka radi posao, bilo da je oficijalna ili ne. I šta sad?

Sale Svedska

pre 8 godina

Najjaci su ovi sirmasni, imali su neke krseve od Androida za 30-70 evra i ocekivali su neba i doline. Onda uzmu malo jaci wm i odmah su na sedmom nebu.

Boka

pre 8 godina

Ms je kao neki nas prosecan privrednik koji dobro posluje sa jednim artiklom, pa je cuo da se zaradjuje sa drugim dobro, pa daj to da radim, na kraju pada kvalitet na obe strane.

mick

pre 8 godina

nema ko da kupuje. kako da kupuje neko apk ako nema ni win telefon. cele prosle godine u prodaji samo one jeftine lumie 640, 640xl, 540 i slicne. tek pred kraj izbacili 950/xl i to nije moglo da se kupi jos su i preskupi. kad bude imalo modela i kada taj win 10 jos malo zalici na desktop verziju mozda ce i kupci doci. ne znam sta rade tamo nemoguce mi je da ne znaju da naprave ljudski OS za telefon...

EU Citizen

pre 8 godina

Ja bih lično voleo još neku normalnu alternativu Androidu i Appleu, ali WP nije to. MS je previše tvrd i nefleksibilan, ne uviđa da je Apple pokupio onaj deo tržišta kome takav pristup ne smeta, a da su ostali navikli na relativnu slobodu Androida, i da nema šanse da to sada menjaju za gore, nezgodnije i zatvorenije, naročito ne za one uistinu idiotske pločice :))

Dz

pre 8 godina

Meni se cini da iz Srbije nema aplikacija, tj. da su mnoge nedostupne. Mozda i gresim. Takodje, problem je sto se previse njih naplacuje ili su trial verzije; dok na Androidu bar mogu da se trpe reklame i igra besplatno.

mile

pre 8 godina

imao sam lumiu 920 dve godine i odlican je to telefon. zavrsna izrada odlicna, vrlo otporan i pouzdan telefon. pre toga sam koristio uglavnom samsung androide, da ih ne nabrajam sada. poale prelaska na win, odmah sam primetio znacajnu brzinu u radu i odgovoru softvera, gde je win bio znatno bolji cak i posle duzeg vremena koriacenja. da ne napominjem kvalitet fotografije i snimaka, to se jednostavno ne moze porediti. ima i win fon aplikacija, ali ono sto je na androidu besplatno, na winu se placa, tj sta je besplatno uglavnom je i totalno beskorisno, jer su besplatne aplikacije vise kao glupe reklame a ne kao gotovi proizvodi. ono sta mi je najvise smetalo kod win os je slanje mailova i sherovanje sadrzaja... jednostavno nije kao na androidu i to je to. ta brzina usluznosti se ne moze porediti. a najveci problem je bio sinhronizovanje muzike slika i videa, gde se trazi, ako se ne varam, zune program,koji je skoro pa isti kao apple store, sto je meni neprihvatljivo. u manipulaciji sopstevim podacima android daje najvise opcija, i tu nema greske. sada imam LG G3 i jedino se mogu posaliti na kameru i video zapise. jednostavno nije isto kao na Lumiji. da napomenem da sam ranio ima i Iphone koji me je uzasno nervitmrao samo zbog pomenute sinhronizacoje muzike... na androidu copy/paste i cao, sve ostalo je neprihvatljivo... za mene bar.

Demius

pre 8 godina

@Željko
"Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod."
A koja to aplikacija ili igrica fali???
Što nam ne napišeš ako znaš, tj. prosvetli nas malo.Nema samo YT i ostalog Google smeća, ali zato ima npr. "myTube!", (a čija maximalna rezolucija videa ne zavisi od rezolucije ekrana telefona i koja zamisli može da skine audio i video fajl sa YouTuba na tvoju SD karticu).:))

neutralni felsh

pre 8 godina

nevezano za temu, ali mnogo volim task managere! volim da povremeno zvirnem da vidim sta se radi, jel sve ok.... jesi mi dobaaar? ;)
jeste da su mashine (od kompa do smartfona) odavno dovoljno jake da iznesu sve normalne prohteve, tako da nista ne secka, koci i skrece paznju pa da te natera da pogledas task menadzer, procese, cpu i ram opterecenje.
ali to je nekad moralo da se nadgleda, onaj win desk task menadzer non stop stoji u taskbaru.
uzgred, kad pogledas slogiras se koliko google chrome skandalozno pojede onu sto kazu experti "ram-memoriju"?
haha bezi od mene, softver cudoviste! imam ram-a dovoljno, ali ti si bas bezobrazno :)
(zato, od chromium platforme, nabasam na maxthon nitro, opasno brz i odlicno sveden browser - brz i minimalizovan, plus ima dobar adblock u sebi)
elem, jel ima jos neko slican it fetish?

da ne skrenem sa teme, od windows mobile mozemo ocekivati neki bitniji pomak tek sa najavljenom surface mobil serijom, kao win continuom, koja simulira desktop od telefona - a MS je kralj na desktop polju, moze to da bude zanimljivo jos kako... tek sada!
win nije daleko od mibilnog pocket telefona sa punokrvnim sistemom. uz intel inside.
ove nove lumije su odradili koliko da su na sceni, videlo se. win ceka jos par sezona da od telefona pravi dual boot kompjutere.
evo vec gomila mikro kompova ima win10 i intel batrail, plus android. stavi mu displej i to ti je komp. za telefon ti treba samo aplikacija, sms, slusalice, mic. za par godina ce pola telefona da imaju mogucnost da budu ko desktop, stavis tastaturu, mousa, kabl za monitor.
ma stavis na oci kao djozle, upalis kameru pa vidis ispred sebe a imas ikonice na obodu vidnog polja, tojest displeja. produktivnost veca 200 posto, plus imas skroz multitask, cak i fizicki, sa kucanjem ili pokretom, celim telom.
a zamisli to uz internet of things, sudar platformi. zato samsung toliko ulaze u tizen dok se ljubi sa googledroidom.
to ceka win, surface i telefoni na stranu. ne sekirajte se vi za njih, a ni za procente. svedoci smo vremena kad sve moze lako da se preokrene. gde je bila nokia a gde je sad, ili pak samsung? dovoljna je jedan iznenadni proboj poput touch screen telefona kao prozora u svet i sve se preokrenulo. ako zakasnis, nema te. zato MS kao i ostali gleda u IoT i VR, tamo ce da udare svom snagom uskoro, glavni ulog im je vladajuci kucni os. a uskoro nece biti bitno da li je mobilni ili desktop.

win phone

pre 8 godina

Evo me a za Windows phone mozete samo pod prozor da mu pljunete.Vas drndroid mi he Sa 2 gb pukao za celih 7 Dana.Lumia 640 radi 2 godine bez problema

да да

pre 8 godina

Микромеки је константно остављао своје кориснике на цедилу сваки пут када су били зацртали нешто ново али то тако једноставно више не може ! Најбоље би им било да лепо усвоје андроид као платформу и ћао !!! Свему дође крај па тако и овом диносаурусу ...

Nebojša

pre 8 godina

Majkrosoft na toliko načina može lako i brzo da poboljša i unapredi svoj os a opet oni ne čine ništa korisnicima je to jasno otuda i pad prodaje.

Željko

pre 8 godina

Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod.

Nebojša

pre 8 godina

Majkrosoft na toliko načina može lako i brzo da poboljša i unapredi svoj os a opet oni ne čine ništa korisnicima je to jasno otuda i pad prodaje.

Željko

pre 8 godina

Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod.

да да

pre 8 godina

Микромеки је константно остављао своје кориснике на цедилу сваки пут када су били зацртали нешто ново али то тако једноставно више не може ! Најбоље би им било да лепо усвоје андроид као платформу и ћао !!! Свему дође крај па тако и овом диносаурусу ...

Boka

pre 8 godina

Ms je kao neki nas prosecan privrednik koji dobro posluje sa jednim artiklom, pa je cuo da se zaradjuje sa drugim dobro, pa daj to da radim, na kraju pada kvalitet na obe strane.

mile

pre 8 godina

imao sam lumiu 920 dve godine i odlican je to telefon. zavrsna izrada odlicna, vrlo otporan i pouzdan telefon. pre toga sam koristio uglavnom samsung androide, da ih ne nabrajam sada. poale prelaska na win, odmah sam primetio znacajnu brzinu u radu i odgovoru softvera, gde je win bio znatno bolji cak i posle duzeg vremena koriacenja. da ne napominjem kvalitet fotografije i snimaka, to se jednostavno ne moze porediti. ima i win fon aplikacija, ali ono sto je na androidu besplatno, na winu se placa, tj sta je besplatno uglavnom je i totalno beskorisno, jer su besplatne aplikacije vise kao glupe reklame a ne kao gotovi proizvodi. ono sta mi je najvise smetalo kod win os je slanje mailova i sherovanje sadrzaja... jednostavno nije kao na androidu i to je to. ta brzina usluznosti se ne moze porediti. a najveci problem je bio sinhronizovanje muzike slika i videa, gde se trazi, ako se ne varam, zune program,koji je skoro pa isti kao apple store, sto je meni neprihvatljivo. u manipulaciji sopstevim podacima android daje najvise opcija, i tu nema greske. sada imam LG G3 i jedino se mogu posaliti na kameru i video zapise. jednostavno nije isto kao na Lumiji. da napomenem da sam ranio ima i Iphone koji me je uzasno nervitmrao samo zbog pomenute sinhronizacoje muzike... na androidu copy/paste i cao, sve ostalo je neprihvatljivo... za mene bar.

EU Citizen

pre 8 godina

Ja bih lično voleo još neku normalnu alternativu Androidu i Appleu, ali WP nije to. MS je previše tvrd i nefleksibilan, ne uviđa da je Apple pokupio onaj deo tržišta kome takav pristup ne smeta, a da su ostali navikli na relativnu slobodu Androida, i da nema šanse da to sada menjaju za gore, nezgodnije i zatvorenije, naročito ne za one uistinu idiotske pločice :))

Sale Svedska

pre 8 godina

Najjaci su ovi sirmasni, imali su neke krseve od Androida za 30-70 evra i ocekivali su neba i doline. Onda uzmu malo jaci wm i odmah su na sedmom nebu.

mick

pre 8 godina

nema ko da kupuje. kako da kupuje neko apk ako nema ni win telefon. cele prosle godine u prodaji samo one jeftine lumie 640, 640xl, 540 i slicne. tek pred kraj izbacili 950/xl i to nije moglo da se kupi jos su i preskupi. kad bude imalo modela i kada taj win 10 jos malo zalici na desktop verziju mozda ce i kupci doci. ne znam sta rade tamo nemoguce mi je da ne znaju da naprave ljudski OS za telefon...

saky

pre 8 godina

@Željko "Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod."

Na Nokia Lumia 930 imam instalirano 153 aplikacije ne računajući sistemske... I naravno svaka radi posao, bilo da je oficijalna ili ne. I šta sad?

DeeJ nuts

pre 8 godina

Meni crkao android, cale mi dao njegovu staru lumiu 930. Radi kao sat, ni jednom mi nije zabagovao, a sony t3 sam resetovao milion puta jer bi zabagovao i ne bi ponovo proradio dok ga ne resetujem. Samo da je bolja podrska za aplikacije i da naprave pravu yt aplikaciju za wp, bili bi na konju.

Dz

pre 8 godina

Meni se cini da iz Srbije nema aplikacija, tj. da su mnoge nedostupne. Mozda i gresim. Takodje, problem je sto se previse njih naplacuje ili su trial verzije; dok na Androidu bar mogu da se trpe reklame i igra besplatno.

win phone

pre 8 godina

Evo me a za Windows phone mozete samo pod prozor da mu pljunete.Vas drndroid mi he Sa 2 gb pukao za celih 7 Dana.Lumia 640 radi 2 godine bez problema

Demius

pre 8 godina

@Željko
"Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod."
A koja to aplikacija ili igrica fali???
Što nam ne napišeš ako znaš, tj. prosvetli nas malo.Nema samo YT i ostalog Google smeća, ali zato ima npr. "myTube!", (a čija maximalna rezolucija videa ne zavisi od rezolucije ekrana telefona i koja zamisli može da skine audio i video fajl sa YouTuba na tvoju SD karticu).:))

neutralni felsh

pre 8 godina

nevezano za temu, ali mnogo volim task managere! volim da povremeno zvirnem da vidim sta se radi, jel sve ok.... jesi mi dobaaar? ;)
jeste da su mashine (od kompa do smartfona) odavno dovoljno jake da iznesu sve normalne prohteve, tako da nista ne secka, koci i skrece paznju pa da te natera da pogledas task menadzer, procese, cpu i ram opterecenje.
ali to je nekad moralo da se nadgleda, onaj win desk task menadzer non stop stoji u taskbaru.
uzgred, kad pogledas slogiras se koliko google chrome skandalozno pojede onu sto kazu experti "ram-memoriju"?
haha bezi od mene, softver cudoviste! imam ram-a dovoljno, ali ti si bas bezobrazno :)
(zato, od chromium platforme, nabasam na maxthon nitro, opasno brz i odlicno sveden browser - brz i minimalizovan, plus ima dobar adblock u sebi)
elem, jel ima jos neko slican it fetish?

da ne skrenem sa teme, od windows mobile mozemo ocekivati neki bitniji pomak tek sa najavljenom surface mobil serijom, kao win continuom, koja simulira desktop od telefona - a MS je kralj na desktop polju, moze to da bude zanimljivo jos kako... tek sada!
win nije daleko od mibilnog pocket telefona sa punokrvnim sistemom. uz intel inside.
ove nove lumije su odradili koliko da su na sceni, videlo se. win ceka jos par sezona da od telefona pravi dual boot kompjutere.
evo vec gomila mikro kompova ima win10 i intel batrail, plus android. stavi mu displej i to ti je komp. za telefon ti treba samo aplikacija, sms, slusalice, mic. za par godina ce pola telefona da imaju mogucnost da budu ko desktop, stavis tastaturu, mousa, kabl za monitor.
ma stavis na oci kao djozle, upalis kameru pa vidis ispred sebe a imas ikonice na obodu vidnog polja, tojest displeja. produktivnost veca 200 posto, plus imas skroz multitask, cak i fizicki, sa kucanjem ili pokretom, celim telom.
a zamisli to uz internet of things, sudar platformi. zato samsung toliko ulaze u tizen dok se ljubi sa googledroidom.
to ceka win, surface i telefoni na stranu. ne sekirajte se vi za njih, a ni za procente. svedoci smo vremena kad sve moze lako da se preokrene. gde je bila nokia a gde je sad, ili pak samsung? dovoljna je jedan iznenadni proboj poput touch screen telefona kao prozora u svet i sve se preokrenulo. ako zakasnis, nema te. zato MS kao i ostali gleda u IoT i VR, tamo ce da udare svom snagom uskoro, glavni ulog im je vladajuci kucni os. a uskoro nece biti bitno da li je mobilni ili desktop.

PAL

pre 8 godina

Ja cu biti iskren,imam lumiu 520 istice mi ugovor za mesec dana i uzecu ponovo wp,zasto? Zato sto ima sve sto mi treba,internet brouzer,wi-fi,navigaciju sasvim solidnu i besprekoran je kao telefonski uredjaj (pozivi i sms). Imao sam android pre lumie,jedina prednost raznovrsnost aplikacija koje meni kao ne zahtevnom korisniku nista ne znace... Zeleo bih da probam ios medjutim prave budale od nas sa nenormalnim cenama,tako da je wp za mene bolja varijanta od androida. Iskreno,android je nekako saren,kicast,za decu...

4ETKA

pre 8 godina

Do pre neki dan koristio lumiu 535 vratio se na android.Što se tiče stabilnosti Lumie su bolje za dva meseca ni jednom bag ili restart i brze u odnosu ma android sličnih karakteristika (zlostacljao sam je maksimalno).I jedini razlog prelaska na android su custom romovi i aplikacije.Mada su već krenuli sa otključavanjem botloadeta na dosta lumia i neki prvi custom romovi na bazi wp 8.1.

Medjed

pre 8 godina

Evo ih, sad ce Lumijasi da vam objasne kako su jabucari sekta. Pa kad im se prikljuci Sljamsung na Drndoidu, pa obozavaoci Alkatela, Huveia, nesrecnog Blekberija. Jabuka rulz.

fifi

pre 8 godina

I meni je bio dovoljan windows phone dok sam bio nezaposlen. medjutim, sada kada koristim tekuci racun i elektronsko bankarstvo bio bih vrlo frustriran da nemam adekvatnu aplikaciju na windows storeu. Ovo je samo jedan primer koji zadire u srz problema. Iako vam trenutno treba samo browser i navigacija, moze se desiti da vam u buducnosti zatreba neka specificna aplikacija koju lako nadjete za android i iphone, ali ne i za windows. Dok se situacija ne promeni wp niko sem par entuzijasta nece koristiti.

TimB

pre 8 godina

@ demius @ badjura @saky
Nema app za e-banking za moju banku, nema app za plaćanje parkinga u mom gradu, nema app za plaćanje prevoza u mom gradu (i regiji)... A ove app mi trebaju skoro svakodnevno. Zato lumia koju sam dobio od operatera za produženje ugovora stoji u fijoci.

gari

pre 8 godina

Nema app za e-banking za moju banku, nema app za plaćanje parkinga u mom gradu, nema app za plaćanje prevoza u mom gradu (i regiji)... A ove app mi trebaju skoro svakodnevno. Zato lumia koju sam dobio od operatera za produženje ugovora stoji u fijoci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (TimB, 11. februar 2016 15:49)

Mozes slobodno primeniti banku i preci u neku koja ima WP aplikaciju. Tako bi banke i napravile aplikacije za WP - kad vide da je to ljudima bitno.

Ali nikako ne razumem zasto je aplikacija za parking problem... :/ Ja sam na Ashi jos imao u kontaktima Parkiranje PZ i Parkiranje CZ (plava i crvena zona), i samo posaljem sms na neki od ta dva broja. Valjda znas broj svojih tablica. :D Tako isto radim i sad na Lumiji.

Nego, kako vama radi aplikacija za disanje? :D Cenim da vam i za to treba pomoc aplikacije, bilo bi katastrofalno da ta aplikacija zataji. :D

Oslo

pre 8 godina

Ovde u Norveskoj imaju aplikacije za skoro sve sto je bitno da li je to parking, ebanking ili nesto trece nije bitno, ali aplikacije postoje. Ko je tu koga naterao da ih naprave ne znam. Ono sto ipak ne ide u prilog MS je ocajna prodaja lumia telefona. Apple dominira, prati ga android i to pre svih Samsung, LG i Sony. Lumia telefone imaju uglavnom Azijati i pravo da vam kažem ne znam sto, ali ih gotive i to Filipinci i Tajlanđani. Inace MS opstaje na prvom mestu jer su uspeli da sklope veliki ugovor sa državom i par jakih privatnih firmi gde se lumie koriste integrisano sa sistemom koji koristi država. Revizija ugovora sledi, a Apple i Samsung su vec namirisali šansu da preotmu posao.

Željko

pre 8 godina

Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod.

да да

pre 8 godina

Микромеки је константно остављао своје кориснике на цедилу сваки пут када су били зацртали нешто ново али то тако једноставно више не може ! Најбоље би им било да лепо усвоје андроид као платформу и ћао !!! Свему дође крај па тако и овом диносаурусу ...

Medjed

pre 8 godina

Evo ih, sad ce Lumijasi da vam objasne kako su jabucari sekta. Pa kad im se prikljuci Sljamsung na Drndoidu, pa obozavaoci Alkatela, Huveia, nesrecnog Blekberija. Jabuka rulz.

win phone

pre 8 godina

Evo me a za Windows phone mozete samo pod prozor da mu pljunete.Vas drndroid mi he Sa 2 gb pukao za celih 7 Dana.Lumia 640 radi 2 godine bez problema

Demius

pre 8 godina

@Željko
"Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod."
A koja to aplikacija ili igrica fali???
Što nam ne napišeš ako znaš, tj. prosvetli nas malo.Nema samo YT i ostalog Google smeća, ali zato ima npr. "myTube!", (a čija maximalna rezolucija videa ne zavisi od rezolucije ekrana telefona i koja zamisli može da skine audio i video fajl sa YouTuba na tvoju SD karticu).:))

neutralni felsh

pre 8 godina

nevezano za temu, ali mnogo volim task managere! volim da povremeno zvirnem da vidim sta se radi, jel sve ok.... jesi mi dobaaar? ;)
jeste da su mashine (od kompa do smartfona) odavno dovoljno jake da iznesu sve normalne prohteve, tako da nista ne secka, koci i skrece paznju pa da te natera da pogledas task menadzer, procese, cpu i ram opterecenje.
ali to je nekad moralo da se nadgleda, onaj win desk task menadzer non stop stoji u taskbaru.
uzgred, kad pogledas slogiras se koliko google chrome skandalozno pojede onu sto kazu experti "ram-memoriju"?
haha bezi od mene, softver cudoviste! imam ram-a dovoljno, ali ti si bas bezobrazno :)
(zato, od chromium platforme, nabasam na maxthon nitro, opasno brz i odlicno sveden browser - brz i minimalizovan, plus ima dobar adblock u sebi)
elem, jel ima jos neko slican it fetish?

da ne skrenem sa teme, od windows mobile mozemo ocekivati neki bitniji pomak tek sa najavljenom surface mobil serijom, kao win continuom, koja simulira desktop od telefona - a MS je kralj na desktop polju, moze to da bude zanimljivo jos kako... tek sada!
win nije daleko od mibilnog pocket telefona sa punokrvnim sistemom. uz intel inside.
ove nove lumije su odradili koliko da su na sceni, videlo se. win ceka jos par sezona da od telefona pravi dual boot kompjutere.
evo vec gomila mikro kompova ima win10 i intel batrail, plus android. stavi mu displej i to ti je komp. za telefon ti treba samo aplikacija, sms, slusalice, mic. za par godina ce pola telefona da imaju mogucnost da budu ko desktop, stavis tastaturu, mousa, kabl za monitor.
ma stavis na oci kao djozle, upalis kameru pa vidis ispred sebe a imas ikonice na obodu vidnog polja, tojest displeja. produktivnost veca 200 posto, plus imas skroz multitask, cak i fizicki, sa kucanjem ili pokretom, celim telom.
a zamisli to uz internet of things, sudar platformi. zato samsung toliko ulaze u tizen dok se ljubi sa googledroidom.
to ceka win, surface i telefoni na stranu. ne sekirajte se vi za njih, a ni za procente. svedoci smo vremena kad sve moze lako da se preokrene. gde je bila nokia a gde je sad, ili pak samsung? dovoljna je jedan iznenadni proboj poput touch screen telefona kao prozora u svet i sve se preokrenulo. ako zakasnis, nema te. zato MS kao i ostali gleda u IoT i VR, tamo ce da udare svom snagom uskoro, glavni ulog im je vladajuci kucni os. a uskoro nece biti bitno da li je mobilni ili desktop.

EU Citizen

pre 8 godina

Ja bih lično voleo još neku normalnu alternativu Androidu i Appleu, ali WP nije to. MS je previše tvrd i nefleksibilan, ne uviđa da je Apple pokupio onaj deo tržišta kome takav pristup ne smeta, a da su ostali navikli na relativnu slobodu Androida, i da nema šanse da to sada menjaju za gore, nezgodnije i zatvorenije, naročito ne za one uistinu idiotske pločice :))

saky

pre 8 godina

@Željko "Najjači su ovi lumia fanovi što hvale Windows phone kako super radi kako je stabilan.Pa naravno da super radi jer ima celih deset aplikacija a od toga je osam beskorisno ili poluproizvod."

Na Nokia Lumia 930 imam instalirano 153 aplikacije ne računajući sistemske... I naravno svaka radi posao, bilo da je oficijalna ili ne. I šta sad?

mile

pre 8 godina

imao sam lumiu 920 dve godine i odlican je to telefon. zavrsna izrada odlicna, vrlo otporan i pouzdan telefon. pre toga sam koristio uglavnom samsung androide, da ih ne nabrajam sada. poale prelaska na win, odmah sam primetio znacajnu brzinu u radu i odgovoru softvera, gde je win bio znatno bolji cak i posle duzeg vremena koriacenja. da ne napominjem kvalitet fotografije i snimaka, to se jednostavno ne moze porediti. ima i win fon aplikacija, ali ono sto je na androidu besplatno, na winu se placa, tj sta je besplatno uglavnom je i totalno beskorisno, jer su besplatne aplikacije vise kao glupe reklame a ne kao gotovi proizvodi. ono sta mi je najvise smetalo kod win os je slanje mailova i sherovanje sadrzaja... jednostavno nije kao na androidu i to je to. ta brzina usluznosti se ne moze porediti. a najveci problem je bio sinhronizovanje muzike slika i videa, gde se trazi, ako se ne varam, zune program,koji je skoro pa isti kao apple store, sto je meni neprihvatljivo. u manipulaciji sopstevim podacima android daje najvise opcija, i tu nema greske. sada imam LG G3 i jedino se mogu posaliti na kameru i video zapise. jednostavno nije isto kao na Lumiji. da napomenem da sam ranio ima i Iphone koji me je uzasno nervitmrao samo zbog pomenute sinhronizacoje muzike... na androidu copy/paste i cao, sve ostalo je neprihvatljivo... za mene bar.

DeeJ nuts

pre 8 godina

Meni crkao android, cale mi dao njegovu staru lumiu 930. Radi kao sat, ni jednom mi nije zabagovao, a sony t3 sam resetovao milion puta jer bi zabagovao i ne bi ponovo proradio dok ga ne resetujem. Samo da je bolja podrska za aplikacije i da naprave pravu yt aplikaciju za wp, bili bi na konju.

Nebojša

pre 8 godina

Majkrosoft na toliko načina može lako i brzo da poboljša i unapredi svoj os a opet oni ne čine ništa korisnicima je to jasno otuda i pad prodaje.

Sale Svedska

pre 8 godina

Najjaci su ovi sirmasni, imali su neke krseve od Androida za 30-70 evra i ocekivali su neba i doline. Onda uzmu malo jaci wm i odmah su na sedmom nebu.

PAL

pre 8 godina

Ja cu biti iskren,imam lumiu 520 istice mi ugovor za mesec dana i uzecu ponovo wp,zasto? Zato sto ima sve sto mi treba,internet brouzer,wi-fi,navigaciju sasvim solidnu i besprekoran je kao telefonski uredjaj (pozivi i sms). Imao sam android pre lumie,jedina prednost raznovrsnost aplikacija koje meni kao ne zahtevnom korisniku nista ne znace... Zeleo bih da probam ios medjutim prave budale od nas sa nenormalnim cenama,tako da je wp za mene bolja varijanta od androida. Iskreno,android je nekako saren,kicast,za decu...

mick

pre 8 godina

nema ko da kupuje. kako da kupuje neko apk ako nema ni win telefon. cele prosle godine u prodaji samo one jeftine lumie 640, 640xl, 540 i slicne. tek pred kraj izbacili 950/xl i to nije moglo da se kupi jos su i preskupi. kad bude imalo modela i kada taj win 10 jos malo zalici na desktop verziju mozda ce i kupci doci. ne znam sta rade tamo nemoguce mi je da ne znaju da naprave ljudski OS za telefon...

4ETKA

pre 8 godina

Do pre neki dan koristio lumiu 535 vratio se na android.Što se tiče stabilnosti Lumie su bolje za dva meseca ni jednom bag ili restart i brze u odnosu ma android sličnih karakteristika (zlostacljao sam je maksimalno).I jedini razlog prelaska na android su custom romovi i aplikacije.Mada su već krenuli sa otključavanjem botloadeta na dosta lumia i neki prvi custom romovi na bazi wp 8.1.

Boka

pre 8 godina

Ms je kao neki nas prosecan privrednik koji dobro posluje sa jednim artiklom, pa je cuo da se zaradjuje sa drugim dobro, pa daj to da radim, na kraju pada kvalitet na obe strane.

Dz

pre 8 godina

Meni se cini da iz Srbije nema aplikacija, tj. da su mnoge nedostupne. Mozda i gresim. Takodje, problem je sto se previse njih naplacuje ili su trial verzije; dok na Androidu bar mogu da se trpe reklame i igra besplatno.

fifi

pre 8 godina

I meni je bio dovoljan windows phone dok sam bio nezaposlen. medjutim, sada kada koristim tekuci racun i elektronsko bankarstvo bio bih vrlo frustriran da nemam adekvatnu aplikaciju na windows storeu. Ovo je samo jedan primer koji zadire u srz problema. Iako vam trenutno treba samo browser i navigacija, moze se desiti da vam u buducnosti zatreba neka specificna aplikacija koju lako nadjete za android i iphone, ali ne i za windows. Dok se situacija ne promeni wp niko sem par entuzijasta nece koristiti.

TimB

pre 8 godina

@ demius @ badjura @saky
Nema app za e-banking za moju banku, nema app za plaćanje parkinga u mom gradu, nema app za plaćanje prevoza u mom gradu (i regiji)... A ove app mi trebaju skoro svakodnevno. Zato lumia koju sam dobio od operatera za produženje ugovora stoji u fijoci.

gari

pre 8 godina

Nema app za e-banking za moju banku, nema app za plaćanje parkinga u mom gradu, nema app za plaćanje prevoza u mom gradu (i regiji)... A ove app mi trebaju skoro svakodnevno. Zato lumia koju sam dobio od operatera za produženje ugovora stoji u fijoci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (TimB, 11. februar 2016 15:49)

Mozes slobodno primeniti banku i preci u neku koja ima WP aplikaciju. Tako bi banke i napravile aplikacije za WP - kad vide da je to ljudima bitno.

Ali nikako ne razumem zasto je aplikacija za parking problem... :/ Ja sam na Ashi jos imao u kontaktima Parkiranje PZ i Parkiranje CZ (plava i crvena zona), i samo posaljem sms na neki od ta dva broja. Valjda znas broj svojih tablica. :D Tako isto radim i sad na Lumiji.

Nego, kako vama radi aplikacija za disanje? :D Cenim da vam i za to treba pomoc aplikacije, bilo bi katastrofalno da ta aplikacija zataji. :D

Oslo

pre 8 godina

Ovde u Norveskoj imaju aplikacije za skoro sve sto je bitno da li je to parking, ebanking ili nesto trece nije bitno, ali aplikacije postoje. Ko je tu koga naterao da ih naprave ne znam. Ono sto ipak ne ide u prilog MS je ocajna prodaja lumia telefona. Apple dominira, prati ga android i to pre svih Samsung, LG i Sony. Lumia telefone imaju uglavnom Azijati i pravo da vam kažem ne znam sto, ali ih gotive i to Filipinci i Tajlanđani. Inace MS opstaje na prvom mestu jer su uspeli da sklope veliki ugovor sa državom i par jakih privatnih firmi gde se lumie koriste integrisano sa sistemom koji koristi država. Revizija ugovora sledi, a Apple i Samsung su vec namirisali šansu da preotmu posao.