Aktuelno

Utorak, 09.02.2016.

19:15

Deset najinteligentnijih serijskih ubica u istoriji

Izvor: express.hr

Deset najinteligentnijih serijskih ubica u istoriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Salence

pre 8 godina

@ @,

Nisam ja ni rekao da BTK spada u najinteligentnije ubice. Jednostavno, lik koji je dovoljno drzak da policiju pita to sto je pitao, pokazuje da je glup, i kompjuterski nedovoljno informisan, sto mu je na kraju i doslo glave.
Sa druge strane, 30-ak godina je izbegavao hapsenje, a to nije lako. Ali se onda osetio jako samouverenim, pa je zato pocinio kobne greske.
Zadnje vesti iz zatvora kazu da je zbog dobrog vladanja (?!) dobio pravo na tv, radio, stampu i slicno, na bes, zgrazavanje i protest porodica njegovih zrtava.

dark

pre 8 godina

akiboy81, 10. februar 2016 07:43)
Znam o čemu pišem,vjeruj mi. Naveo/la je za nekoga samo negativne osobine,a to nije iz "ljubavi". Priznajem,i ja sam bio "čudan" jer se nijesam uklapao u dosadne klišeje i ovakve stvari me "izbacuju iz takta". Jednostavno,imam potrebu da stanem u odbranu "ugrožene vrste".

Neotkriveni

pre 8 godina

Ja sam ubio vise od 10 ljudi(nisam nikad vodio evidenciju) u periodu od 30-ak godina.Sto za vrijeme dok sam zivio u Hrvatskoj,sto ovdje u Srbiji otkad zivim.Za to niko ne zna.Nista nije otkriveno.Ubio sam ih razlicitim metodama.Taj broj je vjerovatno dosta veci,ali kao sto sam rekao nisam nikad vodio evidenciju.Niko nista ne zna o tome.Pozdrav svima.Budite dobri.

@

pre 8 godina

@Salence
Pa ovog BTK nikako ne mogu svrstati medju najinteligentnije. Covek je glupav, koliko god to nestvarno zvucalo kada se pogleda koliko dugo je ubijao nekaznjeno.
On je pravio pauze izmedju ubistava i nije ga bilo lako pronaci.
A tupan je uhvacen tako sto je u pismu kucanom na pisacoj masini pitao policijskog sluzbenika da li je moguce otkriti s kojeg kompjutera je pisao ako bi ubuduce slao pisma diskom. Pajkan mu odgovorio da je to nemoguce i tupan mu poverovao.
Tako je i uhvacen.

zlatni tuš

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head
Sorry za child44, jeste iz 2015. Ja sam ga pomešao sa nekim drugim...
Inače ja sam saznao za čikatila još kao klinac, sećam se priče o njemu. btw pogledaj Citizen X.
Vidim da se pominje kak se Čikatilo obesio u zatvoru. Koliko se ja sećam ubio ga je stražar hicem iz pištolja u glavu. Naravno sve je to bilo unapred smišljeno pošto nije bilo smrtne kazne a takvog monstruma se trebalo brzo rešiti.

Endzi

pre 8 godina

Bandi, smekerica. Uvek je ostao misterija, jer je, za razliku od ostalih koji su postali to sto jesu jer su bili zrtve necega, imao savrseno detinjstvo. Profajleri su razbijali glavu oko njega. Koliko genijalnih citata je covek imao.
Stavila bih na spisak i Semovog sina.

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ ten yard penalty

Jeste, u pravu si. Rostov ne Rostok.

Šta da radim, znam samo engleski, ruski, na moju veliku žalost, ne.

Hvala za ispravku.

Marko

pre 8 godina

@Lo Fat

''Ona ruska baba od prošle godine'' -Tamara Samsonova nije Ruskinja. Inače, slučaj koji je mene uplašio u detinjstvu, Čikatilo, tragičan je još više po tome što je dotični negde na početku svog krvavog pira bio uhapšen kao mogući krivac zajedno sa jednim lokalnim beskućnikom. Međutim, Čikatilo je bio član partije i uzorni komunista, pa je nesrećni beskućnik dobio smrtnu kaznu, a Čikatilo nastavio da ubija.

ten yard penalty

pre 8 godina

Gledao sam stari britanski film o Kristiju...mislim da se bash o njemu radilo u filmu...On je ustvari bio doktor(ili se pretvarao,ne seccam se),zubar,ili tako neshto....Uglavnom,u 'ordinaciji' bi pacijentkinjama prvo davao "shatro" azotni oksid kao anestetik,a kad bi ih 'omamio',na istu fejs-masku bi im pushtao otrovni fozgen ili tako neshto...ako bi se trgnuli i pokushali da skinu masku,davio ih je(seccam se da su u filmu sve bile zzene) gumenim gajtanom....najdramatichnije scene koje su meni ko klincu ostale urezane u memoriju,su rezziserov 'krupni plan' na njihove face(zzena),kad iskolachuju ochi dok ih ovaj tenkre gushi gasom i davi gajtanom!...zaboravio sam ime filma,znam samo da je sa pochetka osamdesetih-totalno nepoznati britanski glumci,bar meni tada...kad smo vecc kod Britanaca,ne zaboravite odlichan film "Dnevnik trovacha Janga"!...

ten yard penalty

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head

Malo si promašio to kako u Rusiji "nije transparentno".

Andrej Čikatilo "Satana iz Rostoka" svetski poznat ubica i silovatelj devojčica, dečaka, žena i muškaraca. ubio dokazano 45, sumnja se na bar dvostruko više....

Kanda si malo "permutovao" gradove!??....Nemachki ROSHTOK je na Baltiku,a ti si verovatno mislio na ruski ROSTOV,koji je pak na Donu...mnoooogo jugoistochnije od Roshtoka....

Mr. Potato Head

pre 8 godina

@(zlatni tuš, 10. februar 2016 05:56)
'Nažalost' ja sam primer koji je za njega saznao saznao iz filma,pomenutog,(ne čitam crne hronike), koji i jeste kako sam napisao iz 2015. A, eto sad sam guglao i u pravu si za Citizen X, koji nisam gledao. Inače ič me ne zanimaju serijske ubice i njihova postignuća, tako da samo preko filmova saznam za njih(The Boston Strangler iz 68, 10 Rillington Place iz 71...) ne znam za inteligenciju aktera, ali su meni bili dobri filmovi...

Savo Guzina

pre 8 godina

Ubiškinje su dokazale da su barem na istom nivou efikasnosti i maštovitosti kao i ubice. Javnost još uvek ne želi da ih prihvati kao takve, kao što dugo nije želela ni da prihvati samu reč “ubiškinja”, već ih je nazivala rečju u muškom rodu, pokazujući da društvo ni u jednom segmentu nije spremno na ravnopravnost.

Da je diskriminacija na sistemskom nivou potvrđuju i mnogo oštrije presude muškarcima. Zene moraju da ubijaju i do dva ipo puta više za istu zatvorsku kaznu koju bi muškarac dobio na njenom mestu. Ubistva od strane žena, koliko god bila užasavajuća, retko stignu dalje od druge strane crne hronike lokalne štampe, dok muške kolege, ponekad sa mnogo nižim kvalifikacijama i stilom iz srednjevekovnih kaznionica, dobijali mnogo bolje pozicije, neretko i naslovne strane.

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ juha

Što se tiče Džeka Trboseka svi znaju da je bio član kraljevske porodice.

Naravno, sada se to maskira time da je to bio neki jevrejski mesar.

Inače, američka i svetska kriminologija govori da je osobenost anglosaksonskih društava, pogotovo američkog, serijske ubice.

Dokazano, koga interesuje ova tematika, to zna.

Helios

pre 8 godina

Brkate babe i žabe. Ted Kačinski nema veze sa ovim psihopatskim. Nikad ga ne bi našli da ga rođeni brat nije prijavio. A inače njegovo uočavanje tehno-samoubistva čovečanstva koje je pokušao da spreči je ultralucidno!
Gde je tu engleski doktor? - dokazano 215 a ceni se negde između 400 i 500 osoba kojima je sam prepisao - eutanaziju.
Pedro Lopez je sam prijavio da je silovao pa ubio po 100 (pred)školse dece u Kolumbiji i Ekvadoru a "mnogo više od 100" u Peruu - više nije mogao da pamti. Nisu mu verovali. On im locira oko 50 grobova i u Kolumbiji i u Ekvadoru, uporede i liste nestalih i shvate da je sve istina.
Kada je bio kod "tek" 8e, devojčice Indiosa, u poteri oni ga nađu. Sa 4 koca ga prikuju za zemlju, osude plemenski na smrt. Tu pukim slučajem naiđe američka misionarka, napadne ih za nehrišćansko i bezzakonje. Ubedi ih u višu moralnost, i da ga daju policiji. Ovaj im objasni da su ga napali ti primitivni plemenski, opljačkali i lažno optužili - i ovi ga puste...
I takve su nadmašili neki kao "Filadelfija Fil", ubica USA mafije sredinom XX veka sa procenjenih preko 400 ubistava. I, što neko reče, najinteligentniji su ostali nepoznati ili im je to deo ugleda jer su - u politici...
U Indiji postoji sekta Tag-ova: tag je onaj koji ubija jer oseća da mu je to sudbina, i samim time je sve OK! Tu se često broj ne zna. Jedan je tako dao zavet da će ubiti njih 100 i predati se, onda je ubio njih 100, a onda se predao, dao mapu ko je sad gde i opis kako ga je dovršio...

akiboy81

pre 8 godina

@dark

Decko/devojka nije ni generalizovao da su svi ljudi sa visokim nivoom inteligencije nasilni, arogantni I skloni verbalnom I fizickom nasilju!
REKAO je to samo ZA JEDNOG koga poznaje!!
Sta se palis ili prepoznajes.....Calm down please.

Salence

pre 8 godina

Niko se nije setio serijskog ubice pod pseudinimom BTK, Denis Rejder koji je u periodu od 1974. do 1991. pocinio 10 ubistava, uglavnom davljenjem i gusenjem. Uhvacen je tek 2005., nakon sto je pozeleo da se dopisuje sa policijom i ismeva ih. Losa ideja... U disketi koju im je poslao, bio je dokument iz koga su iskopali odakle je pisano (crkva u Viciti, gde je bio predsednik Saveta Crkve). Sto rece glavni detektiv, "Posle 31 godine, napokon imamo - ime". Hapsenje je usledilo brzo.
Setio sam se i Gerija Ridzveja (Ubica sa Zelene reke), koji sluzi 48 dozivotnih robija za (priznatih) 48 ubistava, ali ga je jedan komentator vec pomenuo.

zlatni tuš

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head
Ne znam šta si pokušao da kažeš ali za Čikatila se zna odavno. Ne verujem da je iko saznao za njega iz filma. Pogotovo ne iz tog koji si naveo, a i nije iz prošle godine već iz 2011. Ako i jeste pre će biti da je gledao "Citizen X" iz 1995. Ovaj film je direktno inspirisan Čikatilom.

.

pre 8 godina

@Nebojsa
Mozda zato sto imaju 320 miliona stanovnika, a mozda i zbog toga sto medijski eksponiraju svoje serijske ubice, tj. mediji pricaju o njima i nekada cak naprave zvezde od tih manijaka. Sigurno ne znaci da imaju vise serijskih ubica u odnosu na vecinu drugih naroda kada pogledas odnos broja stanovnika.

.

pre 8 godina

@Mr. Potato Head
Cikatilo nije bio nikakav primer inteligencije. Bio je samo ludak, bolesnik i monstrum. Nisu ga nesto reklamirali Rusi, ko zna zasto, mozda nisu hteli da od njega prave zvezdu ili uzor slicnim manijacima. Streljan je i tek kasnije je o njemu snimljen film.
Slicnih ludaka je bilo svuda. Ovde je rec o onima sa visokim IQ.

Smesno

pre 8 godina

Ovi sto primecuju da su sve serijske ubice iz SAD... Sta mislite zasto je tako? Prosto, jer tamo policija moze da zakljuci da je u pitanju serijski ubica, plus mediji i filmovi to eksploatisu. Mislis da nema toga i u Rusiji, Indiji, Juznoafrickoj Republici...? Razlika je samo u tome sto se o tome ne pise... A u i mnogo situacija policija pojma nema o cemu se radi.

"Prestižna" lista

pre 8 godina

To sigurno nije spisak 10 najinteligentnijih ubica. To može samo da bude spisak 10 najinteligentnijih od onih koje su uhvatili. Najinteligentnije nikad nisu ni uhvatili. Još i danas dude tko je Džek Trbosjek sa dokova Londona.

Sme

pre 8 godina

@ (Manipulacija & Frustracija, 09. februar 2016 21:28)

To sto si ti naleteo na takvu osobu ne znaci da su ostale takve, kazem iz licnog iskustva. Ja jesam u neku ruku antisocijalan i iskreno ne volim ljude ali ne na nacin da ih prezirem ili jos gore nesto nego jednostavno sklonim sebe ako mi je dosta. Inace u skoli su pricali da imam velikog potencijala ali nisam hteo da ucim. Nadprosecna inteligencija ali u smeru snalazenja u prostoru i resavanju problema ali na veliku zalost ostadoh sa srednjom skolom. Pomaze mi dosta to u zivotu jer brzo ucim prakticne delove bilo kog posla i uglavnom se ljudi oduseve. Svojevremeno sam ispitivao sebe sto sam sto uz pomoc clanova kluba Mense i otkrio da inteligencija nije ista stvar kod vise ljudi. Isto se izrazava ali se drugacije dolazi do nje i jednostavno covek mora slucajno ili namerno istisnuti to iz sebe. Sve u svemu ne smatram sebe pametnim jer definitivno to nisam ali jesam snalazljiv.

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head

Malo si promašio to kako u Rusiji "nije transparentno".

Andrej Čikatilo "Satana iz Rostoka" svetski poznat ubica i silovatelj devojčica, dečaka, žena i muškaraca. ubio dokazano 45, sumnja se na bar dvostruko više.

Neprimetan, dobar muž i otac, službenik, bez duševnih poremećaja.

Uhvaćen, tvrdio da je impotentan, osuđen na zatvor, baš u to vreme Rusija ušla u Savet Evrope sa obavezom da ukine smrtnu kaznu.

"Obesio se" u zatvoru Šeremetjovo.
Poznati film "Građanin X" Donald Saterlend.

Dolepomenuti ruski serijski ubica je ubijao samo zato da bi nadmašio Čikatila. Ruski sud ga osudio za 1 ubistvo manje od Čukatila.

"Obesio se" u zatvoru Šeremetjovo, u istoj ćeliji kao i Čikatilo.

A, ako to tebi nije poznato, to ne znači da je Rusija netransparentna, nego da ti nisi informisan ili...

Ifinus

pre 8 godina

Lista nije dobra. Najinteligentniji su oni koji nikad nisu ni uhvaćeni. Dakle, ta lista bi bila prazna. Na nju možemo staviti samo ime Zodijak. Sam je sebi dao takav nadimak, slao je šifrovana pisma novinama u SAD u vezi ubistava i potpisivao kao Zodijak.

Aleksandar

pre 8 godina

Henry Lee Lucas je bio vrlo pametan i lukav ubica.Ima odlican film o njemu:Henry:Portrait of a Serial Killer.Inace Rusi imaju vrlo ,,mastovite" ubice,ne znam sad koliko to ima veze sa inteligencijom.Pored vec pomenutog Cikatila tu je i Fiser.Koji je to monstrum bio.Uostalom pogledajte Kriminal u Rusiji,ima na Youtube-u ali upozorenje da mesta zlocina i lesevi nisu cenzurisani.

zar nije tako?

pre 8 godina

Zajednicko za sve osim što su manijaci je da su iz Amerike osim ovog jednog engleza a Amerika i danas važi za državu sa najviše serijskih ubica ili su u vrhu nisam siguran sad zašto je to tako ne znam.
(Nebojša, 09. februar 2016 21:24)

@ Amerika ima 300 miliona stanovnika, očekivano je da tamo svega ima. Kad se uporedi broj ubistava između Srbije i USA, po broju stanovnika, Srbija je daleko gora.

lud

pre 8 godina

BTK ubica - Dennis Radder, u Whichiti, 30ak godina ubijao zene, zafrkavao policiju sa pismima.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dennis_Rader

zaludjenik za sf

pre 8 godina

Bio sam dugo u vezi sa osobom sa IQ 152. Resava probleme u sekundi...konta sve trenutno. Ali i gresi, i izvodi pogresne zakljucke...Nije samo inteligencija ono sto cini "pametnu" osobu. Isto tako sociopate ne moraju biti nuzno i inteligentni ljudi.

Kinaski

pre 8 godina

I bas svi iz SAD
(Ljubinko, 09. februar 2016 19:56)

Clank je prepisan, a Rusi su takodje poznati po serijskim ubicama. Odgledaj samo serijal "kriminal u Rusiji" i bice ti jasna surovost tamosnjih ubica.

Ivan

pre 8 godina

Ogroman koeficijent inteligencije se očito bliži liniji psihopatske i sociopatske izopačenosti. Džaba tolika pamet kada si na taj način bliži ludilu.

The Monster of the Andes

pre 8 godina

Pedro Lopez, kolumbijac, ubio preko 300 dece i zena. Robijao 14 godina, proglasen uracunjivim, od 1998 na slobodi. Najgori ubica na svetu.

Mr. Potato Head

pre 8 godina

I bas svi iz SAD
@(Ljubinko, 9. februar 2016 19:56)
E nije tako. Ima onaj Andrej Čikatilo iz SSSR što ga je Lukas aus Agram već spomenuo(ima i film o njegovim "delima", 'Child 44' iz prošle godine. Da nije snimljen film ne bi nikad ni čuli,obzirom kako je u Rusiji sve transparentno, pa ne znamo za njihova dostignuća na tom polju...

WH

pre 8 godina

Edmund Kemper nije ubio babu i dedu pistoljem vec puskom.Isto tako ubiodrugaricu a ne druga od svoje majke.Sem toga sto je izuzetno inteligentan,i manupulativan ima jedna zanimljivost vezana za njega.On se sam prijavio nakon ubistva majke a u policiji su mu se smejali u stilu ajde bezi kuci.Stalno je sedeo u policijskom baru ,i za sve vreme istrage oko koledz devojaka je pomagao istrazi tj sprdao se sa njima.Toliko je dobar manipulant da mu niko nije verovao da je on ubica dok ih nisu otisli kod njega kuci i zatekli stravu i uzas.Bio je nekrofil i sve apsolutno lose sto covek moze da zamisli.
Ima par razgovora sa njim na youtube.Covek deluje skroz normalno,ali to je takvo odsustvo emocija ,jednostavno totalni monstrum.

Paja

pre 8 godina

@asti:
Nije istina da nemamo serijskih ubica:
Stole Trifunovic (bar 14 ubistava, tacan broj nikad nije otkriven)
U Sloveniji Metod Trobec, U Hrvatskoj Vinko Pintaric...

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Naveli ste samo američke, no ja bi s te liste svakako stavio Ted Bundyja na prvo mjesto.
Ali jedan od daleko najgorih je Anderj Čikatilo koji je ubio 53 ljudi, žena i djece.
A najgori svih vremena je Gary Ridgway. On je ubijao 20 godina, ubio je preko 100 žena, dokazali su mu 48. U tih 20 godina trag je policiju 3 puta doveo do njega i svaki put ih je uvjerio da nije on. Dali su mu poligraf i prošao je. A što je najčudnije bio je ispodprosječno inteligentan, IQ mu je bio oko 80. I takav neinteligentni psihopata je vukao policiju za nos 20 godina, čak je policija organizirala posebnu grupu detektiva koji su se bavili samo tim slučajem!
A inače ovaj komentator koji je spomenuo Zodiac to se ne računa, nisu ga nikad ulovili.

Glupan

pre 8 godina

Može da ima IQ i 160. Ovo nije inteligencija, već kapacitet čistog imbicilizma, kretenizma, i debilizma. Od ovog članka, mnoge sa IQom od oko 70... Doživeće orgazam.

asti

pre 8 godina

Eto ni jedan inteligentni ubica sa Balkana. Naši ubice su bar glupi i lako ih je uvatiti. Zapravo mi i nemamo serijskih ubojica. Naši te probleme rješavaju serijskim ratovima.

dark

pre 8 godina

Poznajem osobu sa koeficijentom inteligencije iznad 150.
Vrlo arogantna, primitivna, impulsivna, nastrana... osoba sklona verbalnom i fizickom nasilju...
Lose iskustvo.
(Manipulacija & Frustracija, 09. februar 2016 21:28
I,sta sad,svi inteligentni su loši? Kako možeš da donosiš zaključke na prečac ? Možda ta osoba koju "poznajes" nije takva kako ti se čini. Vidiš ,znam i ja dosta takvih kao ti koji osobe ,koje se ističu po nečemu,želi da omalovaži i ocrni jer ne želi da neko bude iznad njega. To je komunističko razmišljanje,koje nije "voljelo" nikoga ko se ističe.

Manipulacija & Frustracija

pre 8 godina

Poznajem osobu sa koeficijentom inteligencije iznad 150.
Vrlo arogantna, primitivna, impulsivna, nastrana... osoba sklona verbalnom i fizickom nasilju...
Lose iskustvo.

Nebojša

pre 8 godina

Zajednicko za sve osim što su manijaci je da su iz Amerike osim ovog jednog engleza a Amerika i danas važi za državu sa najviše serijskih ubica ili su u vrhu nisam siguran sad zašto je to tako ne znam.

Laza

pre 8 godina

@Nebojsa:
Druze jel citas novine? Evo danas uhvatise klinca od 20 godina koji ima vec 2 ubistva. Da ga nisu uhvatili ko zna do kog broja bi stigao.

MI6

pre 8 godina

Alexander Pichushkin

Nema bas podatak o koeficijentu inteligencije, ali je prilicno inteligentan. Gledao sam emisiju o njemu, definitivno prilicno jeziva prica.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Naveli ste samo američke, no ja bi s te liste svakako stavio Ted Bundyja na prvo mjesto.
Ali jedan od daleko najgorih je Anderj Čikatilo koji je ubio 53 ljudi, žena i djece.
A najgori svih vremena je Gary Ridgway. On je ubijao 20 godina, ubio je preko 100 žena, dokazali su mu 48. U tih 20 godina trag je policiju 3 puta doveo do njega i svaki put ih je uvjerio da nije on. Dali su mu poligraf i prošao je. A što je najčudnije bio je ispodprosječno inteligentan, IQ mu je bio oko 80. I takav neinteligentni psihopata je vukao policiju za nos 20 godina, čak je policija organizirala posebnu grupu detektiva koji su se bavili samo tim slučajem!
A inače ovaj komentator koji je spomenuo Zodiac to se ne računa, nisu ga nikad ulovili.

Laza

pre 8 godina

@Nebojsa:
Druze jel citas novine? Evo danas uhvatise klinca od 20 godina koji ima vec 2 ubistva. Da ga nisu uhvatili ko zna do kog broja bi stigao.

zaludjenik za sf

pre 8 godina

Bio sam dugo u vezi sa osobom sa IQ 152. Resava probleme u sekundi...konta sve trenutno. Ali i gresi, i izvodi pogresne zakljucke...Nije samo inteligencija ono sto cini "pametnu" osobu. Isto tako sociopate ne moraju biti nuzno i inteligentni ljudi.

asti

pre 8 godina

Eto ni jedan inteligentni ubica sa Balkana. Naši ubice su bar glupi i lako ih je uvatiti. Zapravo mi i nemamo serijskih ubojica. Naši te probleme rješavaju serijskim ratovima.

The Monster of the Andes

pre 8 godina

Pedro Lopez, kolumbijac, ubio preko 300 dece i zena. Robijao 14 godina, proglasen uracunjivim, od 1998 na slobodi. Najgori ubica na svetu.

dark

pre 8 godina

Poznajem osobu sa koeficijentom inteligencije iznad 150.
Vrlo arogantna, primitivna, impulsivna, nastrana... osoba sklona verbalnom i fizickom nasilju...
Lose iskustvo.
(Manipulacija & Frustracija, 09. februar 2016 21:28
I,sta sad,svi inteligentni su loši? Kako možeš da donosiš zaključke na prečac ? Možda ta osoba koju "poznajes" nije takva kako ti se čini. Vidiš ,znam i ja dosta takvih kao ti koji osobe ,koje se ističu po nečemu,želi da omalovaži i ocrni jer ne želi da neko bude iznad njega. To je komunističko razmišljanje,koje nije "voljelo" nikoga ko se ističe.

Kinaski

pre 8 godina

I bas svi iz SAD
(Ljubinko, 09. februar 2016 19:56)

Clank je prepisan, a Rusi su takodje poznati po serijskim ubicama. Odgledaj samo serijal "kriminal u Rusiji" i bice ti jasna surovost tamosnjih ubica.

WH

pre 8 godina

Edmund Kemper nije ubio babu i dedu pistoljem vec puskom.Isto tako ubiodrugaricu a ne druga od svoje majke.Sem toga sto je izuzetno inteligentan,i manupulativan ima jedna zanimljivost vezana za njega.On se sam prijavio nakon ubistva majke a u policiji su mu se smejali u stilu ajde bezi kuci.Stalno je sedeo u policijskom baru ,i za sve vreme istrage oko koledz devojaka je pomagao istrazi tj sprdao se sa njima.Toliko je dobar manipulant da mu niko nije verovao da je on ubica dok ih nisu otisli kod njega kuci i zatekli stravu i uzas.Bio je nekrofil i sve apsolutno lose sto covek moze da zamisli.
Ima par razgovora sa njim na youtube.Covek deluje skroz normalno,ali to je takvo odsustvo emocija ,jednostavno totalni monstrum.

Nebojša

pre 8 godina

Zajednicko za sve osim što su manijaci je da su iz Amerike osim ovog jednog engleza a Amerika i danas važi za državu sa najviše serijskih ubica ili su u vrhu nisam siguran sad zašto je to tako ne znam.

MI6

pre 8 godina

Alexander Pichushkin

Nema bas podatak o koeficijentu inteligencije, ali je prilicno inteligentan. Gledao sam emisiju o njemu, definitivno prilicno jeziva prica.

Paja

pre 8 godina

@asti:
Nije istina da nemamo serijskih ubica:
Stole Trifunovic (bar 14 ubistava, tacan broj nikad nije otkriven)
U Sloveniji Metod Trobec, U Hrvatskoj Vinko Pintaric...

Ivan

pre 8 godina

Ogroman koeficijent inteligencije se očito bliži liniji psihopatske i sociopatske izopačenosti. Džaba tolika pamet kada si na taj način bliži ludilu.

Mr. Potato Head

pre 8 godina

I bas svi iz SAD
@(Ljubinko, 9. februar 2016 19:56)
E nije tako. Ima onaj Andrej Čikatilo iz SSSR što ga je Lukas aus Agram već spomenuo(ima i film o njegovim "delima", 'Child 44' iz prošle godine. Da nije snimljen film ne bi nikad ni čuli,obzirom kako je u Rusiji sve transparentno, pa ne znamo za njihova dostignuća na tom polju...

Glupan

pre 8 godina

Može da ima IQ i 160. Ovo nije inteligencija, već kapacitet čistog imbicilizma, kretenizma, i debilizma. Od ovog članka, mnoge sa IQom od oko 70... Doživeće orgazam.

Manipulacija & Frustracija

pre 8 godina

Poznajem osobu sa koeficijentom inteligencije iznad 150.
Vrlo arogantna, primitivna, impulsivna, nastrana... osoba sklona verbalnom i fizickom nasilju...
Lose iskustvo.

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head

Malo si promašio to kako u Rusiji "nije transparentno".

Andrej Čikatilo "Satana iz Rostoka" svetski poznat ubica i silovatelj devojčica, dečaka, žena i muškaraca. ubio dokazano 45, sumnja se na bar dvostruko više.

Neprimetan, dobar muž i otac, službenik, bez duševnih poremećaja.

Uhvaćen, tvrdio da je impotentan, osuđen na zatvor, baš u to vreme Rusija ušla u Savet Evrope sa obavezom da ukine smrtnu kaznu.

"Obesio se" u zatvoru Šeremetjovo.
Poznati film "Građanin X" Donald Saterlend.

Dolepomenuti ruski serijski ubica je ubijao samo zato da bi nadmašio Čikatila. Ruski sud ga osudio za 1 ubistvo manje od Čukatila.

"Obesio se" u zatvoru Šeremetjovo, u istoj ćeliji kao i Čikatilo.

A, ako to tebi nije poznato, to ne znači da je Rusija netransparentna, nego da ti nisi informisan ili...

.

pre 8 godina

@Nebojsa
Mozda zato sto imaju 320 miliona stanovnika, a mozda i zbog toga sto medijski eksponiraju svoje serijske ubice, tj. mediji pricaju o njima i nekada cak naprave zvezde od tih manijaka. Sigurno ne znaci da imaju vise serijskih ubica u odnosu na vecinu drugih naroda kada pogledas odnos broja stanovnika.

Smesno

pre 8 godina

Ovi sto primecuju da su sve serijske ubice iz SAD... Sta mislite zasto je tako? Prosto, jer tamo policija moze da zakljuci da je u pitanju serijski ubica, plus mediji i filmovi to eksploatisu. Mislis da nema toga i u Rusiji, Indiji, Juznoafrickoj Republici...? Razlika je samo u tome sto se o tome ne pise... A u i mnogo situacija policija pojma nema o cemu se radi.

zar nije tako?

pre 8 godina

Zajednicko za sve osim što su manijaci je da su iz Amerike osim ovog jednog engleza a Amerika i danas važi za državu sa najviše serijskih ubica ili su u vrhu nisam siguran sad zašto je to tako ne znam.
(Nebojša, 09. februar 2016 21:24)

@ Amerika ima 300 miliona stanovnika, očekivano je da tamo svega ima. Kad se uporedi broj ubistava između Srbije i USA, po broju stanovnika, Srbija je daleko gora.

zlatni tuš

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head
Ne znam šta si pokušao da kažeš ali za Čikatila se zna odavno. Ne verujem da je iko saznao za njega iz filma. Pogotovo ne iz tog koji si naveo, a i nije iz prošle godine već iz 2011. Ako i jeste pre će biti da je gledao "Citizen X" iz 1995. Ovaj film je direktno inspirisan Čikatilom.

Endzi

pre 8 godina

Bandi, smekerica. Uvek je ostao misterija, jer je, za razliku od ostalih koji su postali to sto jesu jer su bili zrtve necega, imao savrseno detinjstvo. Profajleri su razbijali glavu oko njega. Koliko genijalnih citata je covek imao.
Stavila bih na spisak i Semovog sina.

Sme

pre 8 godina

@ (Manipulacija & Frustracija, 09. februar 2016 21:28)

To sto si ti naleteo na takvu osobu ne znaci da su ostale takve, kazem iz licnog iskustva. Ja jesam u neku ruku antisocijalan i iskreno ne volim ljude ali ne na nacin da ih prezirem ili jos gore nesto nego jednostavno sklonim sebe ako mi je dosta. Inace u skoli su pricali da imam velikog potencijala ali nisam hteo da ucim. Nadprosecna inteligencija ali u smeru snalazenja u prostoru i resavanju problema ali na veliku zalost ostadoh sa srednjom skolom. Pomaze mi dosta to u zivotu jer brzo ucim prakticne delove bilo kog posla i uglavnom se ljudi oduseve. Svojevremeno sam ispitivao sebe sto sam sto uz pomoc clanova kluba Mense i otkrio da inteligencija nije ista stvar kod vise ljudi. Isto se izrazava ali se drugacije dolazi do nje i jednostavno covek mora slucajno ili namerno istisnuti to iz sebe. Sve u svemu ne smatram sebe pametnim jer definitivno to nisam ali jesam snalazljiv.

Ifinus

pre 8 godina

Lista nije dobra. Najinteligentniji su oni koji nikad nisu ni uhvaćeni. Dakle, ta lista bi bila prazna. Na nju možemo staviti samo ime Zodijak. Sam je sebi dao takav nadimak, slao je šifrovana pisma novinama u SAD u vezi ubistava i potpisivao kao Zodijak.

Salence

pre 8 godina

Niko se nije setio serijskog ubice pod pseudinimom BTK, Denis Rejder koji je u periodu od 1974. do 1991. pocinio 10 ubistava, uglavnom davljenjem i gusenjem. Uhvacen je tek 2005., nakon sto je pozeleo da se dopisuje sa policijom i ismeva ih. Losa ideja... U disketi koju im je poslao, bio je dokument iz koga su iskopali odakle je pisano (crkva u Viciti, gde je bio predsednik Saveta Crkve). Sto rece glavni detektiv, "Posle 31 godine, napokon imamo - ime". Hapsenje je usledilo brzo.
Setio sam se i Gerija Ridzveja (Ubica sa Zelene reke), koji sluzi 48 dozivotnih robija za (priznatih) 48 ubistava, ali ga je jedan komentator vec pomenuo.

"Prestižna" lista

pre 8 godina

To sigurno nije spisak 10 najinteligentnijih ubica. To može samo da bude spisak 10 najinteligentnijih od onih koje su uhvatili. Najinteligentnije nikad nisu ni uhvatili. Još i danas dude tko je Džek Trbosjek sa dokova Londona.

Aleksandar

pre 8 godina

Henry Lee Lucas je bio vrlo pametan i lukav ubica.Ima odlican film o njemu:Henry:Portrait of a Serial Killer.Inace Rusi imaju vrlo ,,mastovite" ubice,ne znam sad koliko to ima veze sa inteligencijom.Pored vec pomenutog Cikatila tu je i Fiser.Koji je to monstrum bio.Uostalom pogledajte Kriminal u Rusiji,ima na Youtube-u ali upozorenje da mesta zlocina i lesevi nisu cenzurisani.

@

pre 8 godina

@Salence
Pa ovog BTK nikako ne mogu svrstati medju najinteligentnije. Covek je glupav, koliko god to nestvarno zvucalo kada se pogleda koliko dugo je ubijao nekaznjeno.
On je pravio pauze izmedju ubistava i nije ga bilo lako pronaci.
A tupan je uhvacen tako sto je u pismu kucanom na pisacoj masini pitao policijskog sluzbenika da li je moguce otkriti s kojeg kompjutera je pisao ako bi ubuduce slao pisma diskom. Pajkan mu odgovorio da je to nemoguce i tupan mu poverovao.
Tako je i uhvacen.

.

pre 8 godina

@Mr. Potato Head
Cikatilo nije bio nikakav primer inteligencije. Bio je samo ludak, bolesnik i monstrum. Nisu ga nesto reklamirali Rusi, ko zna zasto, mozda nisu hteli da od njega prave zvezdu ili uzor slicnim manijacima. Streljan je i tek kasnije je o njemu snimljen film.
Slicnih ludaka je bilo svuda. Ovde je rec o onima sa visokim IQ.

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ juha

Što se tiče Džeka Trboseka svi znaju da je bio član kraljevske porodice.

Naravno, sada se to maskira time da je to bio neki jevrejski mesar.

Inače, američka i svetska kriminologija govori da je osobenost anglosaksonskih društava, pogotovo američkog, serijske ubice.

Dokazano, koga interesuje ova tematika, to zna.

Helios

pre 8 godina

Brkate babe i žabe. Ted Kačinski nema veze sa ovim psihopatskim. Nikad ga ne bi našli da ga rođeni brat nije prijavio. A inače njegovo uočavanje tehno-samoubistva čovečanstva koje je pokušao da spreči je ultralucidno!
Gde je tu engleski doktor? - dokazano 215 a ceni se negde između 400 i 500 osoba kojima je sam prepisao - eutanaziju.
Pedro Lopez je sam prijavio da je silovao pa ubio po 100 (pred)školse dece u Kolumbiji i Ekvadoru a "mnogo više od 100" u Peruu - više nije mogao da pamti. Nisu mu verovali. On im locira oko 50 grobova i u Kolumbiji i u Ekvadoru, uporede i liste nestalih i shvate da je sve istina.
Kada je bio kod "tek" 8e, devojčice Indiosa, u poteri oni ga nađu. Sa 4 koca ga prikuju za zemlju, osude plemenski na smrt. Tu pukim slučajem naiđe američka misionarka, napadne ih za nehrišćansko i bezzakonje. Ubedi ih u višu moralnost, i da ga daju policiji. Ovaj im objasni da su ga napali ti primitivni plemenski, opljačkali i lažno optužili - i ovi ga puste...
I takve su nadmašili neki kao "Filadelfija Fil", ubica USA mafije sredinom XX veka sa procenjenih preko 400 ubistava. I, što neko reče, najinteligentniji su ostali nepoznati ili im je to deo ugleda jer su - u politici...
U Indiji postoji sekta Tag-ova: tag je onaj koji ubija jer oseća da mu je to sudbina, i samim time je sve OK! Tu se često broj ne zna. Jedan je tako dao zavet da će ubiti njih 100 i predati se, onda je ubio njih 100, a onda se predao, dao mapu ko je sad gde i opis kako ga je dovršio...

Marko

pre 8 godina

@Lo Fat

''Ona ruska baba od prošle godine'' -Tamara Samsonova nije Ruskinja. Inače, slučaj koji je mene uplašio u detinjstvu, Čikatilo, tragičan je još više po tome što je dotični negde na početku svog krvavog pira bio uhapšen kao mogući krivac zajedno sa jednim lokalnim beskućnikom. Međutim, Čikatilo je bio član partije i uzorni komunista, pa je nesrećni beskućnik dobio smrtnu kaznu, a Čikatilo nastavio da ubija.

lud

pre 8 godina

BTK ubica - Dennis Radder, u Whichiti, 30ak godina ubijao zene, zafrkavao policiju sa pismima.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dennis_Rader

akiboy81

pre 8 godina

@dark

Decko/devojka nije ni generalizovao da su svi ljudi sa visokim nivoom inteligencije nasilni, arogantni I skloni verbalnom I fizickom nasilju!
REKAO je to samo ZA JEDNOG koga poznaje!!
Sta se palis ili prepoznajes.....Calm down please.

Neotkriveni

pre 8 godina

Ja sam ubio vise od 10 ljudi(nisam nikad vodio evidenciju) u periodu od 30-ak godina.Sto za vrijeme dok sam zivio u Hrvatskoj,sto ovdje u Srbiji otkad zivim.Za to niko ne zna.Nista nije otkriveno.Ubio sam ih razlicitim metodama.Taj broj je vjerovatno dosta veci,ali kao sto sam rekao nisam nikad vodio evidenciju.Niko nista ne zna o tome.Pozdrav svima.Budite dobri.

zlatni tuš

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head
Sorry za child44, jeste iz 2015. Ja sam ga pomešao sa nekim drugim...
Inače ja sam saznao za čikatila još kao klinac, sećam se priče o njemu. btw pogledaj Citizen X.
Vidim da se pominje kak se Čikatilo obesio u zatvoru. Koliko se ja sećam ubio ga je stražar hicem iz pištolja u glavu. Naravno sve je to bilo unapred smišljeno pošto nije bilo smrtne kazne a takvog monstruma se trebalo brzo rešiti.

ten yard penalty

pre 8 godina

Gledao sam stari britanski film o Kristiju...mislim da se bash o njemu radilo u filmu...On je ustvari bio doktor(ili se pretvarao,ne seccam se),zubar,ili tako neshto....Uglavnom,u 'ordinaciji' bi pacijentkinjama prvo davao "shatro" azotni oksid kao anestetik,a kad bi ih 'omamio',na istu fejs-masku bi im pushtao otrovni fozgen ili tako neshto...ako bi se trgnuli i pokushali da skinu masku,davio ih je(seccam se da su u filmu sve bile zzene) gumenim gajtanom....najdramatichnije scene koje su meni ko klincu ostale urezane u memoriju,su rezziserov 'krupni plan' na njihove face(zzena),kad iskolachuju ochi dok ih ovaj tenkre gushi gasom i davi gajtanom!...zaboravio sam ime filma,znam samo da je sa pochetka osamdesetih-totalno nepoznati britanski glumci,bar meni tada...kad smo vecc kod Britanaca,ne zaboravite odlichan film "Dnevnik trovacha Janga"!...

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ ten yard penalty

Jeste, u pravu si. Rostov ne Rostok.

Šta da radim, znam samo engleski, ruski, na moju veliku žalost, ne.

Hvala za ispravku.

ten yard penalty

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head

Malo si promašio to kako u Rusiji "nije transparentno".

Andrej Čikatilo "Satana iz Rostoka" svetski poznat ubica i silovatelj devojčica, dečaka, žena i muškaraca. ubio dokazano 45, sumnja se na bar dvostruko više....

Kanda si malo "permutovao" gradove!??....Nemachki ROSHTOK je na Baltiku,a ti si verovatno mislio na ruski ROSTOV,koji je pak na Donu...mnoooogo jugoistochnije od Roshtoka....

Salence

pre 8 godina

@ @,

Nisam ja ni rekao da BTK spada u najinteligentnije ubice. Jednostavno, lik koji je dovoljno drzak da policiju pita to sto je pitao, pokazuje da je glup, i kompjuterski nedovoljno informisan, sto mu je na kraju i doslo glave.
Sa druge strane, 30-ak godina je izbegavao hapsenje, a to nije lako. Ali se onda osetio jako samouverenim, pa je zato pocinio kobne greske.
Zadnje vesti iz zatvora kazu da je zbog dobrog vladanja (?!) dobio pravo na tv, radio, stampu i slicno, na bes, zgrazavanje i protest porodica njegovih zrtava.

Savo Guzina

pre 8 godina

Ubiškinje su dokazale da su barem na istom nivou efikasnosti i maštovitosti kao i ubice. Javnost još uvek ne želi da ih prihvati kao takve, kao što dugo nije želela ni da prihvati samu reč “ubiškinja”, već ih je nazivala rečju u muškom rodu, pokazujući da društvo ni u jednom segmentu nije spremno na ravnopravnost.

Da je diskriminacija na sistemskom nivou potvrđuju i mnogo oštrije presude muškarcima. Zene moraju da ubijaju i do dva ipo puta više za istu zatvorsku kaznu koju bi muškarac dobio na njenom mestu. Ubistva od strane žena, koliko god bila užasavajuća, retko stignu dalje od druge strane crne hronike lokalne štampe, dok muške kolege, ponekad sa mnogo nižim kvalifikacijama i stilom iz srednjevekovnih kaznionica, dobijali mnogo bolje pozicije, neretko i naslovne strane.

Mr. Potato Head

pre 8 godina

@(zlatni tuš, 10. februar 2016 05:56)
'Nažalost' ja sam primer koji je za njega saznao saznao iz filma,pomenutog,(ne čitam crne hronike), koji i jeste kako sam napisao iz 2015. A, eto sad sam guglao i u pravu si za Citizen X, koji nisam gledao. Inače ič me ne zanimaju serijske ubice i njihova postignuća, tako da samo preko filmova saznam za njih(The Boston Strangler iz 68, 10 Rillington Place iz 71...) ne znam za inteligenciju aktera, ali su meni bili dobri filmovi...

dark

pre 8 godina

akiboy81, 10. februar 2016 07:43)
Znam o čemu pišem,vjeruj mi. Naveo/la je za nekoga samo negativne osobine,a to nije iz "ljubavi". Priznajem,i ja sam bio "čudan" jer se nijesam uklapao u dosadne klišeje i ovakve stvari me "izbacuju iz takta". Jednostavno,imam potrebu da stanem u odbranu "ugrožene vrste".

Manipulacija & Frustracija

pre 8 godina

Poznajem osobu sa koeficijentom inteligencije iznad 150.
Vrlo arogantna, primitivna, impulsivna, nastrana... osoba sklona verbalnom i fizickom nasilju...
Lose iskustvo.

Glupan

pre 8 godina

Može da ima IQ i 160. Ovo nije inteligencija, već kapacitet čistog imbicilizma, kretenizma, i debilizma. Od ovog članka, mnoge sa IQom od oko 70... Doživeće orgazam.

dark

pre 8 godina

Poznajem osobu sa koeficijentom inteligencije iznad 150.
Vrlo arogantna, primitivna, impulsivna, nastrana... osoba sklona verbalnom i fizickom nasilju...
Lose iskustvo.
(Manipulacija & Frustracija, 09. februar 2016 21:28
I,sta sad,svi inteligentni su loši? Kako možeš da donosiš zaključke na prečac ? Možda ta osoba koju "poznajes" nije takva kako ti se čini. Vidiš ,znam i ja dosta takvih kao ti koji osobe ,koje se ističu po nečemu,želi da omalovaži i ocrni jer ne želi da neko bude iznad njega. To je komunističko razmišljanje,koje nije "voljelo" nikoga ko se ističe.

Nebojša

pre 8 godina

Zajednicko za sve osim što su manijaci je da su iz Amerike osim ovog jednog engleza a Amerika i danas važi za državu sa najviše serijskih ubica ili su u vrhu nisam siguran sad zašto je to tako ne znam.

Ivan

pre 8 godina

Ogroman koeficijent inteligencije se očito bliži liniji psihopatske i sociopatske izopačenosti. Džaba tolika pamet kada si na taj način bliži ludilu.

Mr. Potato Head

pre 8 godina

I bas svi iz SAD
@(Ljubinko, 9. februar 2016 19:56)
E nije tako. Ima onaj Andrej Čikatilo iz SSSR što ga je Lukas aus Agram već spomenuo(ima i film o njegovim "delima", 'Child 44' iz prošle godine. Da nije snimljen film ne bi nikad ni čuli,obzirom kako je u Rusiji sve transparentno, pa ne znamo za njihova dostignuća na tom polju...

Neotkriveni

pre 8 godina

Ja sam ubio vise od 10 ljudi(nisam nikad vodio evidenciju) u periodu od 30-ak godina.Sto za vrijeme dok sam zivio u Hrvatskoj,sto ovdje u Srbiji otkad zivim.Za to niko ne zna.Nista nije otkriveno.Ubio sam ih razlicitim metodama.Taj broj je vjerovatno dosta veci,ali kao sto sam rekao nisam nikad vodio evidenciju.Niko nista ne zna o tome.Pozdrav svima.Budite dobri.

asti

pre 8 godina

Eto ni jedan inteligentni ubica sa Balkana. Naši ubice su bar glupi i lako ih je uvatiti. Zapravo mi i nemamo serijskih ubojica. Naši te probleme rješavaju serijskim ratovima.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Naveli ste samo američke, no ja bi s te liste svakako stavio Ted Bundyja na prvo mjesto.
Ali jedan od daleko najgorih je Anderj Čikatilo koji je ubio 53 ljudi, žena i djece.
A najgori svih vremena je Gary Ridgway. On je ubijao 20 godina, ubio je preko 100 žena, dokazali su mu 48. U tih 20 godina trag je policiju 3 puta doveo do njega i svaki put ih je uvjerio da nije on. Dali su mu poligraf i prošao je. A što je najčudnije bio je ispodprosječno inteligentan, IQ mu je bio oko 80. I takav neinteligentni psihopata je vukao policiju za nos 20 godina, čak je policija organizirala posebnu grupu detektiva koji su se bavili samo tim slučajem!
A inače ovaj komentator koji je spomenuo Zodiac to se ne računa, nisu ga nikad ulovili.

zaludjenik za sf

pre 8 godina

Bio sam dugo u vezi sa osobom sa IQ 152. Resava probleme u sekundi...konta sve trenutno. Ali i gresi, i izvodi pogresne zakljucke...Nije samo inteligencija ono sto cini "pametnu" osobu. Isto tako sociopate ne moraju biti nuzno i inteligentni ljudi.

.

pre 8 godina

@Mr. Potato Head
Cikatilo nije bio nikakav primer inteligencije. Bio je samo ludak, bolesnik i monstrum. Nisu ga nesto reklamirali Rusi, ko zna zasto, mozda nisu hteli da od njega prave zvezdu ili uzor slicnim manijacima. Streljan je i tek kasnije je o njemu snimljen film.
Slicnih ludaka je bilo svuda. Ovde je rec o onima sa visokim IQ.

WH

pre 8 godina

Edmund Kemper nije ubio babu i dedu pistoljem vec puskom.Isto tako ubiodrugaricu a ne druga od svoje majke.Sem toga sto je izuzetno inteligentan,i manupulativan ima jedna zanimljivost vezana za njega.On se sam prijavio nakon ubistva majke a u policiji su mu se smejali u stilu ajde bezi kuci.Stalno je sedeo u policijskom baru ,i za sve vreme istrage oko koledz devojaka je pomagao istrazi tj sprdao se sa njima.Toliko je dobar manipulant da mu niko nije verovao da je on ubica dok ih nisu otisli kod njega kuci i zatekli stravu i uzas.Bio je nekrofil i sve apsolutno lose sto covek moze da zamisli.
Ima par razgovora sa njim na youtube.Covek deluje skroz normalno,ali to je takvo odsustvo emocija ,jednostavno totalni monstrum.

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ juha

Što se tiče Džeka Trboseka svi znaju da je bio član kraljevske porodice.

Naravno, sada se to maskira time da je to bio neki jevrejski mesar.

Inače, američka i svetska kriminologija govori da je osobenost anglosaksonskih društava, pogotovo američkog, serijske ubice.

Dokazano, koga interesuje ova tematika, to zna.

Paja

pre 8 godina

@asti:
Nije istina da nemamo serijskih ubica:
Stole Trifunovic (bar 14 ubistava, tacan broj nikad nije otkriven)
U Sloveniji Metod Trobec, U Hrvatskoj Vinko Pintaric...

Laza

pre 8 godina

@Nebojsa:
Druze jel citas novine? Evo danas uhvatise klinca od 20 godina koji ima vec 2 ubistva. Da ga nisu uhvatili ko zna do kog broja bi stigao.

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head

Malo si promašio to kako u Rusiji "nije transparentno".

Andrej Čikatilo "Satana iz Rostoka" svetski poznat ubica i silovatelj devojčica, dečaka, žena i muškaraca. ubio dokazano 45, sumnja se na bar dvostruko više.

Neprimetan, dobar muž i otac, službenik, bez duševnih poremećaja.

Uhvaćen, tvrdio da je impotentan, osuđen na zatvor, baš u to vreme Rusija ušla u Savet Evrope sa obavezom da ukine smrtnu kaznu.

"Obesio se" u zatvoru Šeremetjovo.
Poznati film "Građanin X" Donald Saterlend.

Dolepomenuti ruski serijski ubica je ubijao samo zato da bi nadmašio Čikatila. Ruski sud ga osudio za 1 ubistvo manje od Čukatila.

"Obesio se" u zatvoru Šeremetjovo, u istoj ćeliji kao i Čikatilo.

A, ako to tebi nije poznato, to ne znači da je Rusija netransparentna, nego da ti nisi informisan ili...

The Monster of the Andes

pre 8 godina

Pedro Lopez, kolumbijac, ubio preko 300 dece i zena. Robijao 14 godina, proglasen uracunjivim, od 1998 na slobodi. Najgori ubica na svetu.

Mr. Potato Head

pre 8 godina

@(zlatni tuš, 10. februar 2016 05:56)
'Nažalost' ja sam primer koji je za njega saznao saznao iz filma,pomenutog,(ne čitam crne hronike), koji i jeste kako sam napisao iz 2015. A, eto sad sam guglao i u pravu si za Citizen X, koji nisam gledao. Inače ič me ne zanimaju serijske ubice i njihova postignuća, tako da samo preko filmova saznam za njih(The Boston Strangler iz 68, 10 Rillington Place iz 71...) ne znam za inteligenciju aktera, ali su meni bili dobri filmovi...

Kinaski

pre 8 godina

I bas svi iz SAD
(Ljubinko, 09. februar 2016 19:56)

Clank je prepisan, a Rusi su takodje poznati po serijskim ubicama. Odgledaj samo serijal "kriminal u Rusiji" i bice ti jasna surovost tamosnjih ubica.

MI6

pre 8 godina

Alexander Pichushkin

Nema bas podatak o koeficijentu inteligencije, ali je prilicno inteligentan. Gledao sam emisiju o njemu, definitivno prilicno jeziva prica.

zar nije tako?

pre 8 godina

Zajednicko za sve osim što su manijaci je da su iz Amerike osim ovog jednog engleza a Amerika i danas važi za državu sa najviše serijskih ubica ili su u vrhu nisam siguran sad zašto je to tako ne znam.
(Nebojša, 09. februar 2016 21:24)

@ Amerika ima 300 miliona stanovnika, očekivano je da tamo svega ima. Kad se uporedi broj ubistava između Srbije i USA, po broju stanovnika, Srbija je daleko gora.

Ifinus

pre 8 godina

Lista nije dobra. Najinteligentniji su oni koji nikad nisu ni uhvaćeni. Dakle, ta lista bi bila prazna. Na nju možemo staviti samo ime Zodijak. Sam je sebi dao takav nadimak, slao je šifrovana pisma novinama u SAD u vezi ubistava i potpisivao kao Zodijak.

Smesno

pre 8 godina

Ovi sto primecuju da su sve serijske ubice iz SAD... Sta mislite zasto je tako? Prosto, jer tamo policija moze da zakljuci da je u pitanju serijski ubica, plus mediji i filmovi to eksploatisu. Mislis da nema toga i u Rusiji, Indiji, Juznoafrickoj Republici...? Razlika je samo u tome sto se o tome ne pise... A u i mnogo situacija policija pojma nema o cemu se radi.

Savo Guzina

pre 8 godina

Ubiškinje su dokazale da su barem na istom nivou efikasnosti i maštovitosti kao i ubice. Javnost još uvek ne želi da ih prihvati kao takve, kao što dugo nije želela ni da prihvati samu reč “ubiškinja”, već ih je nazivala rečju u muškom rodu, pokazujući da društvo ni u jednom segmentu nije spremno na ravnopravnost.

Da je diskriminacija na sistemskom nivou potvrđuju i mnogo oštrije presude muškarcima. Zene moraju da ubijaju i do dva ipo puta više za istu zatvorsku kaznu koju bi muškarac dobio na njenom mestu. Ubistva od strane žena, koliko god bila užasavajuća, retko stignu dalje od druge strane crne hronike lokalne štampe, dok muške kolege, ponekad sa mnogo nižim kvalifikacijama i stilom iz srednjevekovnih kaznionica, dobijali mnogo bolje pozicije, neretko i naslovne strane.

ten yard penalty

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head

Malo si promašio to kako u Rusiji "nije transparentno".

Andrej Čikatilo "Satana iz Rostoka" svetski poznat ubica i silovatelj devojčica, dečaka, žena i muškaraca. ubio dokazano 45, sumnja se na bar dvostruko više....

Kanda si malo "permutovao" gradove!??....Nemachki ROSHTOK je na Baltiku,a ti si verovatno mislio na ruski ROSTOV,koji je pak na Donu...mnoooogo jugoistochnije od Roshtoka....

Sme

pre 8 godina

@ (Manipulacija & Frustracija, 09. februar 2016 21:28)

To sto si ti naleteo na takvu osobu ne znaci da su ostale takve, kazem iz licnog iskustva. Ja jesam u neku ruku antisocijalan i iskreno ne volim ljude ali ne na nacin da ih prezirem ili jos gore nesto nego jednostavno sklonim sebe ako mi je dosta. Inace u skoli su pricali da imam velikog potencijala ali nisam hteo da ucim. Nadprosecna inteligencija ali u smeru snalazenja u prostoru i resavanju problema ali na veliku zalost ostadoh sa srednjom skolom. Pomaze mi dosta to u zivotu jer brzo ucim prakticne delove bilo kog posla i uglavnom se ljudi oduseve. Svojevremeno sam ispitivao sebe sto sam sto uz pomoc clanova kluba Mense i otkrio da inteligencija nije ista stvar kod vise ljudi. Isto se izrazava ali se drugacije dolazi do nje i jednostavno covek mora slucajno ili namerno istisnuti to iz sebe. Sve u svemu ne smatram sebe pametnim jer definitivno to nisam ali jesam snalazljiv.

Salence

pre 8 godina

@ @,

Nisam ja ni rekao da BTK spada u najinteligentnije ubice. Jednostavno, lik koji je dovoljno drzak da policiju pita to sto je pitao, pokazuje da je glup, i kompjuterski nedovoljno informisan, sto mu je na kraju i doslo glave.
Sa druge strane, 30-ak godina je izbegavao hapsenje, a to nije lako. Ali se onda osetio jako samouverenim, pa je zato pocinio kobne greske.
Zadnje vesti iz zatvora kazu da je zbog dobrog vladanja (?!) dobio pravo na tv, radio, stampu i slicno, na bes, zgrazavanje i protest porodica njegovih zrtava.

Endzi

pre 8 godina

Bandi, smekerica. Uvek je ostao misterija, jer je, za razliku od ostalih koji su postali to sto jesu jer su bili zrtve necega, imao savrseno detinjstvo. Profajleri su razbijali glavu oko njega. Koliko genijalnih citata je covek imao.
Stavila bih na spisak i Semovog sina.

"Prestižna" lista

pre 8 godina

To sigurno nije spisak 10 najinteligentnijih ubica. To može samo da bude spisak 10 najinteligentnijih od onih koje su uhvatili. Najinteligentnije nikad nisu ni uhvatili. Još i danas dude tko je Džek Trbosjek sa dokova Londona.

dark

pre 8 godina

akiboy81, 10. februar 2016 07:43)
Znam o čemu pišem,vjeruj mi. Naveo/la je za nekoga samo negativne osobine,a to nije iz "ljubavi". Priznajem,i ja sam bio "čudan" jer se nijesam uklapao u dosadne klišeje i ovakve stvari me "izbacuju iz takta". Jednostavno,imam potrebu da stanem u odbranu "ugrožene vrste".

lud

pre 8 godina

BTK ubica - Dennis Radder, u Whichiti, 30ak godina ubijao zene, zafrkavao policiju sa pismima.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dennis_Rader

.

pre 8 godina

@Nebojsa
Mozda zato sto imaju 320 miliona stanovnika, a mozda i zbog toga sto medijski eksponiraju svoje serijske ubice, tj. mediji pricaju o njima i nekada cak naprave zvezde od tih manijaka. Sigurno ne znaci da imaju vise serijskih ubica u odnosu na vecinu drugih naroda kada pogledas odnos broja stanovnika.

akiboy81

pre 8 godina

@dark

Decko/devojka nije ni generalizovao da su svi ljudi sa visokim nivoom inteligencije nasilni, arogantni I skloni verbalnom I fizickom nasilju!
REKAO je to samo ZA JEDNOG koga poznaje!!
Sta se palis ili prepoznajes.....Calm down please.

Helios

pre 8 godina

Brkate babe i žabe. Ted Kačinski nema veze sa ovim psihopatskim. Nikad ga ne bi našli da ga rođeni brat nije prijavio. A inače njegovo uočavanje tehno-samoubistva čovečanstva koje je pokušao da spreči je ultralucidno!
Gde je tu engleski doktor? - dokazano 215 a ceni se negde između 400 i 500 osoba kojima je sam prepisao - eutanaziju.
Pedro Lopez je sam prijavio da je silovao pa ubio po 100 (pred)školse dece u Kolumbiji i Ekvadoru a "mnogo više od 100" u Peruu - više nije mogao da pamti. Nisu mu verovali. On im locira oko 50 grobova i u Kolumbiji i u Ekvadoru, uporede i liste nestalih i shvate da je sve istina.
Kada je bio kod "tek" 8e, devojčice Indiosa, u poteri oni ga nađu. Sa 4 koca ga prikuju za zemlju, osude plemenski na smrt. Tu pukim slučajem naiđe američka misionarka, napadne ih za nehrišćansko i bezzakonje. Ubedi ih u višu moralnost, i da ga daju policiji. Ovaj im objasni da su ga napali ti primitivni plemenski, opljačkali i lažno optužili - i ovi ga puste...
I takve su nadmašili neki kao "Filadelfija Fil", ubica USA mafije sredinom XX veka sa procenjenih preko 400 ubistava. I, što neko reče, najinteligentniji su ostali nepoznati ili im je to deo ugleda jer su - u politici...
U Indiji postoji sekta Tag-ova: tag je onaj koji ubija jer oseća da mu je to sudbina, i samim time je sve OK! Tu se često broj ne zna. Jedan je tako dao zavet da će ubiti njih 100 i predati se, onda je ubio njih 100, a onda se predao, dao mapu ko je sad gde i opis kako ga je dovršio...

ten yard penalty

pre 8 godina

Gledao sam stari britanski film o Kristiju...mislim da se bash o njemu radilo u filmu...On je ustvari bio doktor(ili se pretvarao,ne seccam se),zubar,ili tako neshto....Uglavnom,u 'ordinaciji' bi pacijentkinjama prvo davao "shatro" azotni oksid kao anestetik,a kad bi ih 'omamio',na istu fejs-masku bi im pushtao otrovni fozgen ili tako neshto...ako bi se trgnuli i pokushali da skinu masku,davio ih je(seccam se da su u filmu sve bile zzene) gumenim gajtanom....najdramatichnije scene koje su meni ko klincu ostale urezane u memoriju,su rezziserov 'krupni plan' na njihove face(zzena),kad iskolachuju ochi dok ih ovaj tenkre gushi gasom i davi gajtanom!...zaboravio sam ime filma,znam samo da je sa pochetka osamdesetih-totalno nepoznati britanski glumci,bar meni tada...kad smo vecc kod Britanaca,ne zaboravite odlichan film "Dnevnik trovacha Janga"!...

Marko

pre 8 godina

@Lo Fat

''Ona ruska baba od prošle godine'' -Tamara Samsonova nije Ruskinja. Inače, slučaj koji je mene uplašio u detinjstvu, Čikatilo, tragičan je još više po tome što je dotični negde na početku svog krvavog pira bio uhapšen kao mogući krivac zajedno sa jednim lokalnim beskućnikom. Međutim, Čikatilo je bio član partije i uzorni komunista, pa je nesrećni beskućnik dobio smrtnu kaznu, a Čikatilo nastavio da ubija.

@

pre 8 godina

@Salence
Pa ovog BTK nikako ne mogu svrstati medju najinteligentnije. Covek je glupav, koliko god to nestvarno zvucalo kada se pogleda koliko dugo je ubijao nekaznjeno.
On je pravio pauze izmedju ubistava i nije ga bilo lako pronaci.
A tupan je uhvacen tako sto je u pismu kucanom na pisacoj masini pitao policijskog sluzbenika da li je moguce otkriti s kojeg kompjutera je pisao ako bi ubuduce slao pisma diskom. Pajkan mu odgovorio da je to nemoguce i tupan mu poverovao.
Tako je i uhvacen.

Aleksandar

pre 8 godina

Henry Lee Lucas je bio vrlo pametan i lukav ubica.Ima odlican film o njemu:Henry:Portrait of a Serial Killer.Inace Rusi imaju vrlo ,,mastovite" ubice,ne znam sad koliko to ima veze sa inteligencijom.Pored vec pomenutog Cikatila tu je i Fiser.Koji je to monstrum bio.Uostalom pogledajte Kriminal u Rusiji,ima na Youtube-u ali upozorenje da mesta zlocina i lesevi nisu cenzurisani.

zlatni tuš

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head
Ne znam šta si pokušao da kažeš ali za Čikatila se zna odavno. Ne verujem da je iko saznao za njega iz filma. Pogotovo ne iz tog koji si naveo, a i nije iz prošle godine već iz 2011. Ako i jeste pre će biti da je gledao "Citizen X" iz 1995. Ovaj film je direktno inspirisan Čikatilom.

Salence

pre 8 godina

Niko se nije setio serijskog ubice pod pseudinimom BTK, Denis Rejder koji je u periodu od 1974. do 1991. pocinio 10 ubistava, uglavnom davljenjem i gusenjem. Uhvacen je tek 2005., nakon sto je pozeleo da se dopisuje sa policijom i ismeva ih. Losa ideja... U disketi koju im je poslao, bio je dokument iz koga su iskopali odakle je pisano (crkva u Viciti, gde je bio predsednik Saveta Crkve). Sto rece glavni detektiv, "Posle 31 godine, napokon imamo - ime". Hapsenje je usledilo brzo.
Setio sam se i Gerija Ridzveja (Ubica sa Zelene reke), koji sluzi 48 dozivotnih robija za (priznatih) 48 ubistava, ali ga je jedan komentator vec pomenuo.

Sibirski tigar

pre 8 godina

@ ten yard penalty

Jeste, u pravu si. Rostov ne Rostok.

Šta da radim, znam samo engleski, ruski, na moju veliku žalost, ne.

Hvala za ispravku.

zlatni tuš

pre 8 godina

@ Mr. Potato Head
Sorry za child44, jeste iz 2015. Ja sam ga pomešao sa nekim drugim...
Inače ja sam saznao za čikatila još kao klinac, sećam se priče o njemu. btw pogledaj Citizen X.
Vidim da se pominje kak se Čikatilo obesio u zatvoru. Koliko se ja sećam ubio ga je stražar hicem iz pištolja u glavu. Naravno sve je to bilo unapred smišljeno pošto nije bilo smrtne kazne a takvog monstruma se trebalo brzo rešiti.