Utorak, 09.02.2016.

15:00

Mazda 6 CD175 AWD AT Revolution Top

Izvor: B92

Mazda 6 CD175 AWD AT Revolution Top IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

DC

pre 8 godina

"Šta je po definiciji lux motor? "
Si vozio ti nekad V6 motor od jedno 3500 kubika?
A V8 od 5000 kubika?
Evo ovako: Kad vozis V6 od 3500 kubika, koji ja imam, on na uzbrdicu ide sa 2200 obrtaja, a na ravnom sa 1900 obrtaja, sve to na 110 na sat.
A posto sam iznajmio bio jednom i V8 sa 5000 kubika, on se vrti tu negde na 1600 obrtaja po ravnom a uzbrdo....pa uzrdo ne postoji za njega.
E to je luks motor.
(Zoran, 9. februar 2016 17:55)
Povezao me jednom jedan lik sa Scaniom. Za 300 i nesto kilometara (odn oko 200 milja, cisto da se razumemo) ni u jednom trenutku nije presao 1500 obrtaja - e tek to je luksuz motor.

pozdrav iz CH

pre 8 godina

@ Danas Honda sutra Subaru:
Blizi mi se vreme zamene auta a posto standardno vozim velike karavane, ozbiljno razmisljam o Outback-u koji su prilicno popularni ovde u CH, pogotovo u planinskim krajevima. Ima jedan problemcic koji me plasi, pogotovo sto sam standardno skeptik po pitanju dizelasa - ukoliko mu crknu brizgaljke, mora motor da se vadi za zamenu istih.
Inace, potpuno si u pravu, ova Mazda je lifestyle 4X4 auto ali Mazda racuna da kome treba podignuto vozilo, ici ce na CX-5, koji je takodje izuzetan, verovatno vrh u toj klasi.
Za sve ove negativne komentare po pitanju potrosnje: ista verzija sa manualnim menjacom i bez 4WD je mnogo ekonomicnija. Ja licno bih verovatno napravio kompromis i uzeo automat ali bez 4WD.

Equilibrium

pre 8 godina

Koliko puta sam pročitao razne nebuloze u komentarima dolje. Probajte da nasvirate Passata sa ovom opremom, pa da vidite koliko će da izađe. Ova potrošnja je za 4x4 vrlo prihvatljiva. Svi motori imaju lanac. Od servisa se radi samo ulje i kočnice kada dođu na red, a sudeći po masi automobila to će biti duži interval. Po meni je benzo 2.0 175 ks best buy u Challenge opremi. Nemojte da je poredite sa evropljanima, jer ko kupuje Mazdu želi kvalitet i dugotrajnost. Ima tu unutra da se nađu neke manice u procesu izrade koje nisu na nivou Passata. Mondeo je luksuzniji, ali će držati cijenu kao Laguna ako ne i gore, a kvalitet tu i tamo. Po meni se bolje odreći malo luksuza pa imati besprekorno kvalitetno vozilo. E sada Insignia je jeftinija ali teža makar 300kg. Sve to ide po džepu.

henk.mudi

pre 8 godina

Zoran je sila , zivi u americi, vauuu. Druze prvo procitaj, covek je iz Australije, ne Austrije, to je onaj kontinent na jugu, indonezija i to... mada ti verovatno ne vidis dalje od amerike. kompleksi

Zoran

pre 8 godina

"Vidi Zorane, promašio si temu pisanija :)

Poenta priče koju sam hteo da postignem u prethodnom komentaru jeste ta da se u Srbiji ljudi ustručavaju od kupovine automobila sa većom kubikažom i snagom motora zbog ogromnih državnih nameta i harača."

Ustrucavaju u Srbiji? A ti se ne ustrucavas u Austriji? Sta si ti, neka sila za njih? A za ove ovde u Americi sta si? Pa i ti se ustruicavas zbog haraca u Austriji. Ti si za mene isto sto oni za tebe.

Samo gde ti toliko duboko da razmisljas.:)

m

pre 8 godina

Mazda zasluzuje sve preporuke i pozitivne komentare. Ima sve vise poklonika i to sa razlogom. Samo bih svima sto razmisljaju o Mazdi kao sledecem ljubimcu, proporucio da daju sansu njihovim benzinskim motorima. Necete se pokajati ni u kom pogledu, ipak su neunistivi benzinci njihova specijalnost ;-)

ivan

pre 8 godina

ajde opet ja da kazem da za taj novac ima nesto bolje,a to je ili novi pasat ili mondeo...recimo,za isti novac imate mondeo VIGNALE (posebna verzija napravljena da konurise mercedesu i bmw-u)koji ima svu tu mogucu opremu kao i mazda ali i motor od 2000cm3 koji ima solidnih 210ks,ipak je to ozbiljniji i brzi auto od ove mazde za manje dazbine i odrzavanje...

Saša

pre 8 godina

Mazda 6, 04/2012, benzin 2.0, prešla dosad nešto preko 100,000km. Dosad samo redovan servis. Izuzetak je decembar 2015. kad su obrušeni prednji diskovi jer su bili neravnomerno potrošeni.
Sad ne znam gde vi plaćate servis 30,000 za Mazdu 3, možda je skuplje za najnovije.
Redovan servis u avgustu 2015. (ulje, filter ulja, filter polena, filter vazduha) bio 19,000 u ovlašćenom servisu u BG.
Redovan servis u januar 2016. (ulje, filter ulja, filter polena, filter vazduha, svećice, antifriz, ulje menjača) bio 42,000 u istom ovlašćenom servisu u BG. Razlika se u potpunosti odnosi na svećice, antifriz i ulje menjača.
Autom sam prezadovoljan. Prosečna potrošnja 7.6l/100km, najveći deo vožnje otvoren put, grad relativno malo.

Nemanja

pre 8 godina

@ (sone, 10. februar 2016 08:04)

Primili su se Evropljani, kao i ja, jer su probali auto i stvarno je odlican. Postujem svacije pravo da mu se dizajn dopada ili ne (cinjnica je da se dizajn novih Mazda dopada preko 80 - 90% ljudi), ali kvalitet auta, upravljanja, menjaca (fantastican manuelni menjac) motora je lako merljiv. Zato treba probati auto, a kad sam probao Mazdu i konkurente, jednostavno je bio za stepenik vise po vecini kriterijuma. Jednostavno, da danas, nakon skoro dve godine mi npr neko (ne daj Boze) ukrade CX5, opet bih uzeo isti auto bez razmisljanja.

piksel

pre 8 godina

Nikad mi nisu bili jasni ovi sto dodju samo da pljuju po nekom automobilu @sone @zoran
pogotovo kad napisu toliko gluposti i netacnih informacija da bude potpuno jasno da nikad nisu ni seli u isti, recimo sonetu je mazda ruzna(to je ok-subjektivno je, mada stvarno sa onim proporcijama i siluetom treba imati totalno odsustvo osecaja za estetiku da ti bude ruzna), a vozne osobine su stvarno fenomenalne, kvalitet izrade visok, funkionalni poput drugih u klasi, sa (pogotovo benzinskim) motorima koji ce verovatno sve da nas nadzive, a kamoli ove turbo igrackice koje fura dosta konkurencije. Al kapiram,kad si vatra svi te hoce gasiti. Mazda gazda, vazda! :)

Filip

pre 8 godina

Nemanja, 9. februar 2016 22:51
Servis za trojku dizel je 30.000 u "Dipemu". To što si ti platio oko 24.500 je bez filtera goriva. Meni si rekli da je zbog našeg lošeg goriva bolje da se menja godišnje. Ili može biti problema. A nisam tolika stipsa ako već mazdu imam.

Beogradjanin

pre 8 godina

@ (Zoran, 10. februar 2016 04:33)

Ne druže, hteo je da ti kaže da je smešno porediti auto star 10 godina sa novom Mazdom jer je daleko bolja (a ne voziš S klasu, A8 ili BMW7). Poredis babe i žabe. Tvoj auto je 2.0 benzin, nema pogon na sva četri točka a nisi naveo kakav je menjač (ako je manuelni to je tek smešno porediti). Moj sa istim ovim dizelom samo manuelnim menjacem i AWD pogonom (i to na CX5 koje je viši i sa lošijiom aerodinamikom) troši prosečno 7,5 l, mereno do cepa od kad je kupljen (svaki put sipam do vrha i beležim). Pri tom vožnja je pretežno gradska, zatim autoput (sa brzinama oko 150 što pogoršava potrošnju) i na kraju magistralni.
Fabrički ubrazava za 8,8s do 100 (na brojim testovima i brže, pa se može naći podatak od ispod 8s) tako da ima odlične performanse. A ti lepo napiši koji motor tačno imaš, menjač, vrstu pogona pa da predimo a ne ovako...
A o brojnim sistemima koje tvoj auto nema, bezbednosti itd da ne pričam, ipak je razlika od 10 godina ogromna.

sone

pre 8 godina

da zaboravih,najveci pomak mazde i uspeh je u marketingu agresivan i dobar,svrha kompresionog odnosa nije uspela da eliminise svecice kao sto ce to kia da uradi,jedino izduv bez katalizatora navodno,naravno cena joj je prepreka ogromna,pored tojote i opela i forda nema sanse.
zaprepascuje me skok prodaje u evropi,dal se narod primio na pricu o sportskom upravljanju,ekonomicnosti ili dizajnu koji se svima osim meni dopada.
izvinjenje cx5 je najlepsi i najsvrsishodniji model,lezi dobro kao i limuzina,veliki prtljaznik.
interesuje me vase misljenje.
aaa,uzgred u srbiji je mnogo skuplji redovni servis nego u cg ili hr odakle je veselin.

sone

pre 8 godina

meni je novi dizajn mazde odvratan,3ka malo mesta,nema rez.tocka ni mesta za njega,kvalitet sedista i zadnjeg dela blago receno diskutabilan, osimovog modela koji je koliko toliko funkcionalan,upotrebljiv,ostalo nula.
slazem se sa iznetim da dizeli imaju slabe performanse s obzirom da su jaki a karoserija laka,potrosnja i odrzavanje na strani benzinaca.

Zoran

pre 8 godina

Čuj ovog (Zoran, 9. februar 2016 13:12)

Audiojao A6 2006.

Taj auto će biti star 10 godina i vi ga upoređujete sa novom Mazdom 6.
(Ivan, 9. februar 2016 19:37)

Ne razumem sta si hteo da kazes? Da su stariji automobili bolji? Slazem se. Ako on posle 10 godina izvlaci istu snagu, malo manji gepek i vise prostora pozadi i verovatno napred, sa manje od 1.5 litara razlike prosecnom potrosnjom, sa tim da je jedan benzinac, a drugu naftas, onda se ja i ti definitivno slazemo.

Ishiku Mazda

pre 8 godina

Mala greška u tekstu: sedan verzija ne postoji sa pogonom na 4 točka. Samo u karavan verziji.
I još par detalja: potrošnja kod sedana sa ovim motorom i menjačem (naravno bez AWD-a) je dosta manja. Sa 120 km/h na autoputu, potrošnja će biti oko 5 l. Do 140 km/h neće preći 7 - 7,5 l.
Dalje, nijedna Mazda 6 nije pravljena na šasiji CX-5 kao što neko reče.
Da li je skupa Mazda 6? Koliko para, toliko muzike. Svuda. Pa i kod kola.
Ova Mazda 6 iz testa je najskuplja koja postoji.
Bezbedonosnih sistema koliko hoćeš a što nije ni navedeno ovde: kamera koja prati trake na putu sa sistemom upozorenja vozača, vibriranjem volana pa čak i pomeranjem volana (to auto sam radi) radi vraćanja u traku, automatsko kočenje vozila u gradu na malim brzinama, automatsko kočenje pri velikim brzinama na putu sa upozorenjem na prepreke, radari u zadnjim branicima koji upozoravaju na vozila koja dolaze od nazad brže od vas, 180 stepeni nadzora saobraćaja pri isparkiravanju unazad, adaptivni LED farovi (srednja i dugačka svetla) koji se svake sekunde apsolutno prilagođavaju situaciji na putu (ovo treba doživeti u praksi).
Pa na sve to (ovo je spomenuto) vrhunsko BOSE ozvučenje, kompletan kožni enterijer visokog kvaliteta, elektropodesiva sedišta sa memorijom (prepoznaje korisnika vozila), grejana naravno (i zadnja sedišta), Head Up display (na kojem se očitavaju i uputstva navigacije) ...
I onda još motor sa 175 KS i 420 Nm ...
Da li je to skupo? Ovo nije pravo pitanje.
Pozdrav svima od Mazdaša

Aleksa

pre 8 godina

Vidi Zorane, promašio si temu pisanija :)

Poenta priče koju sam hteo da postignem u prethodnom komentaru jeste ta da se u Srbiji ljudi ustručavaju od kupovine automobila sa većom kubikažom i snagom motora zbog ogromnih državnih nameta i harača. Mazdin 2,2D je zaista sjajan motor koji neće biti popularan u Srbiji upravo zbog 0,2L "viška" jer se po lokalnim zakonskim regulativama motori preko 2000 kubika vode kao luksuzni, dok su nameti za automobile sa 3000, 3500 i više kubika visoki toliko da je obesmišljeno njihovo posedovanje.
U Australiji sam registrovao 7 godina star BMW 740Li za $200AUD, dok je brat u Viskonsinu imao $300 dažbina za prvu registraciju pik-apa od 4500 kubika. Prema tome, ne pričamo o motorima i njihovim karakteristikama i odlikama u vožnji per se, već o moždanom pristupu prosečnog pojedinca u Srbiji kome je krajnje vreme da menja vlasti i regulative kako ne bi ostao uskraćen za zaista sjajne moderne naprave odličnih karakteristika (ukoliko bude bio u prilici da ih priušti, naravno).

Pozdrav i sve najbolje.

Aleksandar Dragovic

pre 8 godina

Cijena servisa? Za mazdu 3 benzin sa 120 ks redovni servis, ulje, filtri, dodje malo preko 200 eura. Ali vrijedi.
Samo mazda.

metnem

pre 8 godina

@Zoran
Druze ko ti drma kavez, dobro je. polako. Pa ja imam bas mazdu, hatch varijanta, benzin, 2006 godiste, 147 ks, gepek 500 litara(oboris sedista 1660 litara!), do stotke za 9.5, max 209 kmh, trosi od 5.5-6 l na magistrali, na 120-130 od 6.5 do 7.8, u gradu mesano oko 10. I ne trljam to nikome na nos.
A iz tvog posta sam pomislio da vozis neki avion, a ne vw.

Nemanja

pre 8 godina

@ (Filip, 9. februar 2016 15:16)

Gde si ti druze servisirao auto ako je za Mazdu 3 dizel oko 30 hiljada. Ja sam za CX5 sa dizel motorom platio oko 24.500 din u ovlascenom servisu u Bg-u... Prvi redovni servis.

Mikiveliki

pre 8 godina

Ауто је изванредан, како дизајном тако и квалитетом. Цена јесте мало височија, онолико колико људе доводи у дилему дали вреди као неки немачки ауто? По мени вреди, из простог разлога јер је Мазда појам квалитета. Тачно је и то да у њој нећете имати неки посебан имиџ, тако да је на крају одлука о куповини, закомпликована. Све у свему, ако сте неко кога не интересује туђе мишљење, ако вам притом није жао да дате озбиљан новац за нешто што ипак не представља статусни симбол, онда је овај ауто веома добра куповина.

Veselin

pre 8 godina

Vozim limuzinu 175 ks, takodje sa ful opremom. Presao sam oko 27000 km, samo rijeci hvale. Ide kao munja, naplacao sam se kazni. Prosjecna potrosnja oko 7,5l, sa prilicno agresivnom voznjom, servisi ulja i filtera oko 140e. Moja preporuka ko trazi auto te klase, najbolji odnos cijena-kvalitet.

Daca

pre 8 godina

Ako su ovi podatci tacni, a jesu, cemu onda uopste kupovina ovog dizelasa? Pogledajte na ovom istom portalu test benzinca 2.0/145ks i videcete da su performanse gotovo identicne, plus na otvorenom benzinac manje trosi, a i jeftiniji je za odrzavanje.

Danas Honda sutra Subaru

pre 8 godina

Iako je 4X4 WD sistem na svakom terenu vise nego dominantan u odnosu na prednju a pogotovu zadnju vucu ipak ne razumem da proizvodjaci svoje 4X4 modele generalno ne uzdignu malo vise od zemlje nego sto je to slucaj kod konvencionalnog automobila. Ova Mazda je toliko niska da osim po asfaltu mozda moze i po nekom potpuno ravnom, negovanom makadamskom putu da se vozi ali u brdu, na putevima sa manjim ili vecim uvalama, izbocinama nema sansi da prodje a da ne nasedne, da se grebe odozdo. Ovaj auto je predvidjen samo za asfalt i nista drugo. Ovo je lifestyle 4X4 auto i kao takav za mene neinteresantan. Decembra 2012 za vreme one mecave na Balkanu bio sam sa Hondom Accord 24h sata na putu ne gaseci je. Krenuo sam iz Minhena u pet ujutro a u Srbiju stigao u pet ujutro sledeceg dana. Stigao sam ziv i zdrav iako sam u pojedinim situacijama mislio da je dosao sudnji dan. Tada sam odlucio da sledeci auto bude 4X4 WD i uzdignut. Jos ga nisam kupio ali znam koji ce biti. Bice SUBARU Outback, dizelas sa bokser motorom, pravim, permanentnim 4X4 i odstojanjem od 20 cm od tla.

henk.mudi

pre 8 godina

Nemam zamerke, prelep automobil pogotovo limuzina, jedino sto bih uvek kod japanca izabrao benzinac, za njih su stvarno majstori, jer kad se spoji niza registracija sa nizom cenom odrzavanja, niska potrosnja benzinca, dobre vozne karakteristike ,zvuk i neunistivost japanskih motora na benzin moj izbor je jednostavan. U svakom slucaju mislim da je jako tesko pogresiti sa 6icom.

zagi2

pre 8 godina

Vozim 2013. Lagunu Grandtour 4control 2.0dCi sa 180KS. Potrosnja dizela 10% vise nego na board-u, u gradu kompjuter kaze 8.1l u realnosti potrosnja oko 9l. Dakle slicna prica ovoj Mazdi 6 (kakve ste nam podatke dali, sa pumpe ili boarda?). Tempomat na 140km/h pokazuje po suhom vremenu kad nije mnogo hladno 6.5l, u stvarnosti dakle preko 7l. Nekako ispadne 1l manje dizela od Megana 1.6l benzinca. Mojoj Laguni ne treba pogon na 4 kotaca, osim zimi po snijegu. Vjerujem da bi ova Mazda isto isla fino samo sa pogonom naprijed, sa pravim gumama.

Nedavno sam vozio dva tjedna Infinity Q50 AWD benzinac sa 3.7l i 387KS. Njemu zaista treba pogon na sva cetiri, kada noga padne po gasu raketa krece... Potrosnja je bila 10.5-11l premium benzina u gradu. Po povratku sam iz znatizelje podigao haubu Lagune da vidim da li je ispod nje uopce neki motor...

Prici nikad kraja. Ovakvi turbo dizeli pocinju vec da trose previse + odrzavanje za svakakve gluposti.

Mislim da bi optimalan bio benzinac do 2.5l, bez turba i bez glupih poreza (i u HR je isto). Ne bi trosio mnogo i fino bi vukao (benzinci uvijek nekako bolje idu od dizelasa sa istim brojem konja).

Zoran

pre 8 godina

Za mene je ovo neverovatno:

Audi A6 2006:

Gepek 450 litara
Za noge nazad ima vise mesta nego kod ove Mazde, to se vidi
Snaga ista, benzinac
Potrosnja:

Leti u sestoj na auto putu 100-120, 7.5 litara. U gradu neka bude 10, 11, pojma nemam. Evo neka bude 11 u gradu i 8 na auto putu, to je 19, sa dva, 9.5 litara prosek.

A vaj trosi 8.3. Pa stvarno su majstroi da ga nakljukaju naftom.

Zoran

pre 8 godina

"Šta je po definiciji lux motor? "

Si vozio ti nekad V6 motor od jedno 3500 kubika?
A V8 od 5000 kubika?

Evo ovako: Kad vozis V6 od 3500 kubika, koji ja imam, on na uzbrdicu ide sa 2200 obrtaja, a na ravnom sa 1900 obrtaja, sve to na 110 na sat.

A posto sam iznajmio bio jednom i V8 sa 5000 kubika, on se vrti tu negde na 1600 obrtaja po ravnom a uzbrdo....pa uzrdo ne postoji za njega.

E to je luks motor.

Nnovak

pre 8 godina

Mazda 6 je vrlo lep automobil po pristojnoj ceni u odnosu na konkurenciju. Kvalitetan takodje ali definitivo nije je luksuz posedovati takav auto u normalnom svetu. Problem kod ovog auta je motor sto prelazi 2 litre pa ce biti skupa reg.

HanSolo

pre 8 godina

Koliko za mazdine motore u "šestici" 2.0 benzinac i 2,2, dizel, koštaju: 
- redovan servis ( ulje i svi filteri ), koji je interval; 
- "veliki servis" ( u meri u kojoj ga imaju, ne znam koji ima lanac, mada ne verujem da i kod onih sa lancem pumpa traje večno ili da se antifriz ne menja, a svakako se menja PK kaiš ) i interval; 
- zamena disk pločica i diskova; 
- zamena komplet "kvačila", 
- zamena "plivajućeg" ( kod dizela ) 
- zamena DPF-a ( ako strada usled lošeg goriva ili pogrešne upotrebe ); 
- zamena EGR-a? 
Unapred hvala za svaki info. 
Predivno vozilo.
(Petar, 09. februar 2016 13:01)

To neće niko moći da ti kaže.. Većina tih stvari se ne kvare na Mazdi.. DPF se najviše kvari na baš skuplja "Premium" kola. Što pitaš? Jel imaš premijum VW (Audi, Wanderer, NSU, DKW)?

Aleksa

pre 8 godina

Ne znam zašto ljudi u Srbiji misle da je 2.2 lux motor? Šta je po definiciji lux motor? To što se država Srbija bavi organizovanom pljačkom svojih građana pa registraciju automobila naplaćuje po kubikaži ne znači da u normalnim zemljama ostatka sveta bilo koji aspekt ovog motora i automobila predstavljaju luksuz. U Australiji se naplaćuje porez na luksuz automobila (LCT) jedanput pri originalnoj kupovini automobila i to samo ako automobil košta više od $63000, odnosno više od $75000 ukoliko automobil troši 7L/100km i manje. Porez iznosi 33%.

Što se Mazde 6 tiče, vozio sam 2.0, 2.2d i 2.5 i mogu reći da se radi o odličnim motorima, najviše mi se dopao 2.5L kome fali jedan stepen prenosa na postojećem šestostepenom automatiku, ali nije toliko trom kada se u automobilu nalaze četiri putnika sa prtljagom. Kvalitet izrade je vrlo dobar i sasvim sigurno po sistemu uloženo-dobijeno prestavlja apsolutni best buy u klasi, pa se često može videti i u flotama ozbiljnijih kompanija, a i oni sa mnogo dubljim džepom često vrlo pozitivno komentarišu iskustvo sa sedanom.

Replay

pre 8 godina

Bas lepa auto, ovaj primerek lepo i opremljen. Malo me cudi slabo ubrzanje sa obzirom na snagu i tezinu. Duzina mu jeste medju duzima u klasi negde oko Pasata i Superba, a i ostali su tu negde, 508, Talisman, Insignia.

Zoran

pre 8 godina

"Test smo završili prosečnom potrošnjom od 8,3 litara. "

Zbog ovoga nece niko da je kupi. I jos dizel. Pa ja sa 2000 kubika i Audijem A6 2006, benzinac, pa trosim koji litar vise. A gepek je ogroman, prostora ima verovatno isto ili vise nego u ovom, ja bih rekao vise.

Petar

pre 8 godina

Koliko za mazdine motore u "šestici" 2.0 benzinac i 2,2, dizel, koštaju:
- redovan servis ( ulje i svi filteri ), koji je interval;
- "veliki servis" ( u meri u kojoj ga imaju, ne znam koji ima lanac, mada ne verujem da i kod onih sa lancem pumpa traje večno ili da se antifriz ne menja, a svakako se menja PK kaiš ) i interval;
- zamena disk pločica i diskova;
- zamena komplet "kvačila",
- zamena "plivajućeg" ( kod dizela )
- zamena DPF-a ( ako strada usled lošeg goriva ili pogrešne upotrebe );
- zamena EGR-a?
Unapred hvala za svaki info.
Predivno vozilo.

Vozač

pre 8 godina

Karavan je pravljen na platformi CX-5, zato je kraći od limuzine a košta isto kao ona (osnovna verzija).Sve je vrhinsko osim cene redovnog servisa koja je na granici premijum limuzina iz klase iznad.

rejnald

pre 8 godina

4.8 m je sasvim OK za jednog karavana ali za limuzinu mozda i vise nego sto je trebalo...U gradu jedva da je upotrebljiva,narocito na ove nase skucenije ulice.Ali ruku na srce za nas i nije pravljena vec za siroke bulevare americkih,ruskih,zapadnoevropskih i bogatih azijskih gradova...Ona trazi otvorene i siroke puteve a kada je na njima onda je kao riba u vodi.Zavidim svim vlasnicima ovog automobila,sigurno uzivaju u svakom minutu voznje ovog automobila.Da imam dovoljno novca da kupim novu limuzinu prije bih izabrao ovu Mazdu 6 nego bilo koji mercedes,BMW ili Audi...Dizajn je savrsenstvo!

japanac

pre 8 godina

Krace vreme ali dobro poznati dizajn spoljasnjosti, sa veoma prijatnom unutrasnjoscu, kako estetski tako i kvalitetom materijala. A cena je vrlo pristupacna za one koji hoce jedan auto iz ove klase...

dads

pre 8 godina

Imao priliku voziti istu samo limuzinu. Budući da sam radio u jednom auto magazinu imao sam prilike da provozam mnoge vrhunske automobile, a sve u top verzijama i meni je Mazda ostavila daleko najbolji dojam..... Pozdrav

Nikola

pre 8 godina

al vam je auto... Ovakvi se ne kupuju kod nas... Redom: karavan(kod nas ako se trose pare mora da se vidi luksuz), cena ( kosta ko dzip po ceni karavana (citaj gore)), 2.2 motor (ko ima para kupuje luksuzan auto sa lux motorom).

putnik

pre 8 godina

izgleda super. Dizel nije navijen ali zato verovatno dobro sluzi. Model 6 je sve vise popularan u EU. Ipak bi uzeo benzinara, tamo su japanci glavni.

Ivan

pre 8 godina

Auto je odličan, jedino su im benzinci toliko dobri da se izgubio smisao kupovanja dizela. Ovaj dizel sa 175KS ubrzava za 9,1 do 100 i troši u prosjeku 8,3l što znači oko 9 u gradu. Isti karavan, istina bez pogona 4x4 i automatskog mjenjača, sa benzincem 2.0 145KS ima isto ubrzanje, istu potrošnju po gradu i manju na otvorenoj cesti otprilike za jednu litru.
Uz to ćete uštediti jedno 7.000€.

Ivan

pre 8 godina

Auto je odličan, jedino su im benzinci toliko dobri da se izgubio smisao kupovanja dizela. Ovaj dizel sa 175KS ubrzava za 9,1 do 100 i troši u prosjeku 8,3l što znači oko 9 u gradu. Isti karavan, istina bez pogona 4x4 i automatskog mjenjača, sa benzincem 2.0 145KS ima isto ubrzanje, istu potrošnju po gradu i manju na otvorenoj cesti otprilike za jednu litru.
Uz to ćete uštediti jedno 7.000€.

rejnald

pre 8 godina

4.8 m je sasvim OK za jednog karavana ali za limuzinu mozda i vise nego sto je trebalo...U gradu jedva da je upotrebljiva,narocito na ove nase skucenije ulice.Ali ruku na srce za nas i nije pravljena vec za siroke bulevare americkih,ruskih,zapadnoevropskih i bogatih azijskih gradova...Ona trazi otvorene i siroke puteve a kada je na njima onda je kao riba u vodi.Zavidim svim vlasnicima ovog automobila,sigurno uzivaju u svakom minutu voznje ovog automobila.Da imam dovoljno novca da kupim novu limuzinu prije bih izabrao ovu Mazdu 6 nego bilo koji mercedes,BMW ili Audi...Dizajn je savrsenstvo!

dads

pre 8 godina

Imao priliku voziti istu samo limuzinu. Budući da sam radio u jednom auto magazinu imao sam prilike da provozam mnoge vrhunske automobile, a sve u top verzijama i meni je Mazda ostavila daleko najbolji dojam..... Pozdrav

putnik

pre 8 godina

izgleda super. Dizel nije navijen ali zato verovatno dobro sluzi. Model 6 je sve vise popularan u EU. Ipak bi uzeo benzinara, tamo su japanci glavni.

Aleksa

pre 8 godina

Ne znam zašto ljudi u Srbiji misle da je 2.2 lux motor? Šta je po definiciji lux motor? To što se država Srbija bavi organizovanom pljačkom svojih građana pa registraciju automobila naplaćuje po kubikaži ne znači da u normalnim zemljama ostatka sveta bilo koji aspekt ovog motora i automobila predstavljaju luksuz. U Australiji se naplaćuje porez na luksuz automobila (LCT) jedanput pri originalnoj kupovini automobila i to samo ako automobil košta više od $63000, odnosno više od $75000 ukoliko automobil troši 7L/100km i manje. Porez iznosi 33%.

Što se Mazde 6 tiče, vozio sam 2.0, 2.2d i 2.5 i mogu reći da se radi o odličnim motorima, najviše mi se dopao 2.5L kome fali jedan stepen prenosa na postojećem šestostepenom automatiku, ali nije toliko trom kada se u automobilu nalaze četiri putnika sa prtljagom. Kvalitet izrade je vrlo dobar i sasvim sigurno po sistemu uloženo-dobijeno prestavlja apsolutni best buy u klasi, pa se često može videti i u flotama ozbiljnijih kompanija, a i oni sa mnogo dubljim džepom često vrlo pozitivno komentarišu iskustvo sa sedanom.

Petar

pre 8 godina

Koliko za mazdine motore u "šestici" 2.0 benzinac i 2,2, dizel, koštaju:
- redovan servis ( ulje i svi filteri ), koji je interval;
- "veliki servis" ( u meri u kojoj ga imaju, ne znam koji ima lanac, mada ne verujem da i kod onih sa lancem pumpa traje večno ili da se antifriz ne menja, a svakako se menja PK kaiš ) i interval;
- zamena disk pločica i diskova;
- zamena komplet "kvačila",
- zamena "plivajućeg" ( kod dizela )
- zamena DPF-a ( ako strada usled lošeg goriva ili pogrešne upotrebe );
- zamena EGR-a?
Unapred hvala za svaki info.
Predivno vozilo.

Ishiku Mazda

pre 8 godina

Mala greška u tekstu: sedan verzija ne postoji sa pogonom na 4 točka. Samo u karavan verziji.
I još par detalja: potrošnja kod sedana sa ovim motorom i menjačem (naravno bez AWD-a) je dosta manja. Sa 120 km/h na autoputu, potrošnja će biti oko 5 l. Do 140 km/h neće preći 7 - 7,5 l.
Dalje, nijedna Mazda 6 nije pravljena na šasiji CX-5 kao što neko reče.
Da li je skupa Mazda 6? Koliko para, toliko muzike. Svuda. Pa i kod kola.
Ova Mazda 6 iz testa je najskuplja koja postoji.
Bezbedonosnih sistema koliko hoćeš a što nije ni navedeno ovde: kamera koja prati trake na putu sa sistemom upozorenja vozača, vibriranjem volana pa čak i pomeranjem volana (to auto sam radi) radi vraćanja u traku, automatsko kočenje vozila u gradu na malim brzinama, automatsko kočenje pri velikim brzinama na putu sa upozorenjem na prepreke, radari u zadnjim branicima koji upozoravaju na vozila koja dolaze od nazad brže od vas, 180 stepeni nadzora saobraćaja pri isparkiravanju unazad, adaptivni LED farovi (srednja i dugačka svetla) koji se svake sekunde apsolutno prilagođavaju situaciji na putu (ovo treba doživeti u praksi).
Pa na sve to (ovo je spomenuto) vrhunsko BOSE ozvučenje, kompletan kožni enterijer visokog kvaliteta, elektropodesiva sedišta sa memorijom (prepoznaje korisnika vozila), grejana naravno (i zadnja sedišta), Head Up display (na kojem se očitavaju i uputstva navigacije) ...
I onda još motor sa 175 KS i 420 Nm ...
Da li je to skupo? Ovo nije pravo pitanje.
Pozdrav svima od Mazdaša

zagi2

pre 8 godina

Vozim 2013. Lagunu Grandtour 4control 2.0dCi sa 180KS. Potrosnja dizela 10% vise nego na board-u, u gradu kompjuter kaze 8.1l u realnosti potrosnja oko 9l. Dakle slicna prica ovoj Mazdi 6 (kakve ste nam podatke dali, sa pumpe ili boarda?). Tempomat na 140km/h pokazuje po suhom vremenu kad nije mnogo hladno 6.5l, u stvarnosti dakle preko 7l. Nekako ispadne 1l manje dizela od Megana 1.6l benzinca. Mojoj Laguni ne treba pogon na 4 kotaca, osim zimi po snijegu. Vjerujem da bi ova Mazda isto isla fino samo sa pogonom naprijed, sa pravim gumama.

Nedavno sam vozio dva tjedna Infinity Q50 AWD benzinac sa 3.7l i 387KS. Njemu zaista treba pogon na sva cetiri, kada noga padne po gasu raketa krece... Potrosnja je bila 10.5-11l premium benzina u gradu. Po povratku sam iz znatizelje podigao haubu Lagune da vidim da li je ispod nje uopce neki motor...

Prici nikad kraja. Ovakvi turbo dizeli pocinju vec da trose previse + odrzavanje za svakakve gluposti.

Mislim da bi optimalan bio benzinac do 2.5l, bez turba i bez glupih poreza (i u HR je isto). Ne bi trosio mnogo i fino bi vukao (benzinci uvijek nekako bolje idu od dizelasa sa istim brojem konja).

Danas Honda sutra Subaru

pre 8 godina

Iako je 4X4 WD sistem na svakom terenu vise nego dominantan u odnosu na prednju a pogotovu zadnju vucu ipak ne razumem da proizvodjaci svoje 4X4 modele generalno ne uzdignu malo vise od zemlje nego sto je to slucaj kod konvencionalnog automobila. Ova Mazda je toliko niska da osim po asfaltu mozda moze i po nekom potpuno ravnom, negovanom makadamskom putu da se vozi ali u brdu, na putevima sa manjim ili vecim uvalama, izbocinama nema sansi da prodje a da ne nasedne, da se grebe odozdo. Ovaj auto je predvidjen samo za asfalt i nista drugo. Ovo je lifestyle 4X4 auto i kao takav za mene neinteresantan. Decembra 2012 za vreme one mecave na Balkanu bio sam sa Hondom Accord 24h sata na putu ne gaseci je. Krenuo sam iz Minhena u pet ujutro a u Srbiju stigao u pet ujutro sledeceg dana. Stigao sam ziv i zdrav iako sam u pojedinim situacijama mislio da je dosao sudnji dan. Tada sam odlucio da sledeci auto bude 4X4 WD i uzdignut. Jos ga nisam kupio ali znam koji ce biti. Bice SUBARU Outback, dizelas sa bokser motorom, pravim, permanentnim 4X4 i odstojanjem od 20 cm od tla.

japanac

pre 8 godina

Krace vreme ali dobro poznati dizajn spoljasnjosti, sa veoma prijatnom unutrasnjoscu, kako estetski tako i kvalitetom materijala. A cena je vrlo pristupacna za one koji hoce jedan auto iz ove klase...

henk.mudi

pre 8 godina

Nemam zamerke, prelep automobil pogotovo limuzina, jedino sto bih uvek kod japanca izabrao benzinac, za njih su stvarno majstori, jer kad se spoji niza registracija sa nizom cenom odrzavanja, niska potrosnja benzinca, dobre vozne karakteristike ,zvuk i neunistivost japanskih motora na benzin moj izbor je jednostavan. U svakom slucaju mislim da je jako tesko pogresiti sa 6icom.

Aleksa

pre 8 godina

Vidi Zorane, promašio si temu pisanija :)

Poenta priče koju sam hteo da postignem u prethodnom komentaru jeste ta da se u Srbiji ljudi ustručavaju od kupovine automobila sa većom kubikažom i snagom motora zbog ogromnih državnih nameta i harača. Mazdin 2,2D je zaista sjajan motor koji neće biti popularan u Srbiji upravo zbog 0,2L "viška" jer se po lokalnim zakonskim regulativama motori preko 2000 kubika vode kao luksuzni, dok su nameti za automobile sa 3000, 3500 i više kubika visoki toliko da je obesmišljeno njihovo posedovanje.
U Australiji sam registrovao 7 godina star BMW 740Li za $200AUD, dok je brat u Viskonsinu imao $300 dažbina za prvu registraciju pik-apa od 4500 kubika. Prema tome, ne pričamo o motorima i njihovim karakteristikama i odlikama u vožnji per se, već o moždanom pristupu prosečnog pojedinca u Srbiji kome je krajnje vreme da menja vlasti i regulative kako ne bi ostao uskraćen za zaista sjajne moderne naprave odličnih karakteristika (ukoliko bude bio u prilici da ih priušti, naravno).

Pozdrav i sve najbolje.

piksel

pre 8 godina

Nikad mi nisu bili jasni ovi sto dodju samo da pljuju po nekom automobilu @sone @zoran
pogotovo kad napisu toliko gluposti i netacnih informacija da bude potpuno jasno da nikad nisu ni seli u isti, recimo sonetu je mazda ruzna(to je ok-subjektivno je, mada stvarno sa onim proporcijama i siluetom treba imati totalno odsustvo osecaja za estetiku da ti bude ruzna), a vozne osobine su stvarno fenomenalne, kvalitet izrade visok, funkionalni poput drugih u klasi, sa (pogotovo benzinskim) motorima koji ce verovatno sve da nas nadzive, a kamoli ove turbo igrackice koje fura dosta konkurencije. Al kapiram,kad si vatra svi te hoce gasiti. Mazda gazda, vazda! :)

Veselin

pre 8 godina

Vozim limuzinu 175 ks, takodje sa ful opremom. Presao sam oko 27000 km, samo rijeci hvale. Ide kao munja, naplacao sam se kazni. Prosjecna potrosnja oko 7,5l, sa prilicno agresivnom voznjom, servisi ulja i filtera oko 140e. Moja preporuka ko trazi auto te klase, najbolji odnos cijena-kvalitet.

Daca

pre 8 godina

Ako su ovi podatci tacni, a jesu, cemu onda uopste kupovina ovog dizelasa? Pogledajte na ovom istom portalu test benzinca 2.0/145ks i videcete da su performanse gotovo identicne, plus na otvorenom benzinac manje trosi, a i jeftiniji je za odrzavanje.

metnem

pre 8 godina

@Zoran
Druze ko ti drma kavez, dobro je. polako. Pa ja imam bas mazdu, hatch varijanta, benzin, 2006 godiste, 147 ks, gepek 500 litara(oboris sedista 1660 litara!), do stotke za 9.5, max 209 kmh, trosi od 5.5-6 l na magistrali, na 120-130 od 6.5 do 7.8, u gradu mesano oko 10. I ne trljam to nikome na nos.
A iz tvog posta sam pomislio da vozis neki avion, a ne vw.

Nikola

pre 8 godina

al vam je auto... Ovakvi se ne kupuju kod nas... Redom: karavan(kod nas ako se trose pare mora da se vidi luksuz), cena ( kosta ko dzip po ceni karavana (citaj gore)), 2.2 motor (ko ima para kupuje luksuzan auto sa lux motorom).

m

pre 8 godina

Mazda zasluzuje sve preporuke i pozitivne komentare. Ima sve vise poklonika i to sa razlogom. Samo bih svima sto razmisljaju o Mazdi kao sledecem ljubimcu, proporucio da daju sansu njihovim benzinskim motorima. Necete se pokajati ni u kom pogledu, ipak su neunistivi benzinci njihova specijalnost ;-)

Mikiveliki

pre 8 godina

Ауто је изванредан, како дизајном тако и квалитетом. Цена јесте мало височија, онолико колико људе доводи у дилему дали вреди као неки немачки ауто? По мени вреди, из простог разлога јер је Мазда појам квалитета. Тачно је и то да у њој нећете имати неки посебан имиџ, тако да је на крају одлука о куповини, закомпликована. Све у свему, ако сте неко кога не интересује туђе мишљење, ако вам притом није жао да дате озбиљан новац за нешто што ипак не представља статусни симбол, онда је овај ауто веома добра куповина.

Beogradjanin

pre 8 godina

@ (Zoran, 10. februar 2016 04:33)

Ne druže, hteo je da ti kaže da je smešno porediti auto star 10 godina sa novom Mazdom jer je daleko bolja (a ne voziš S klasu, A8 ili BMW7). Poredis babe i žabe. Tvoj auto je 2.0 benzin, nema pogon na sva četri točka a nisi naveo kakav je menjač (ako je manuelni to je tek smešno porediti). Moj sa istim ovim dizelom samo manuelnim menjacem i AWD pogonom (i to na CX5 koje je viši i sa lošijiom aerodinamikom) troši prosečno 7,5 l, mereno do cepa od kad je kupljen (svaki put sipam do vrha i beležim). Pri tom vožnja je pretežno gradska, zatim autoput (sa brzinama oko 150 što pogoršava potrošnju) i na kraju magistralni.
Fabrički ubrazava za 8,8s do 100 (na brojim testovima i brže, pa se može naći podatak od ispod 8s) tako da ima odlične performanse. A ti lepo napiši koji motor tačno imaš, menjač, vrstu pogona pa da predimo a ne ovako...
A o brojnim sistemima koje tvoj auto nema, bezbednosti itd da ne pričam, ipak je razlika od 10 godina ogromna.

Nemanja

pre 8 godina

@ (sone, 10. februar 2016 08:04)

Primili su se Evropljani, kao i ja, jer su probali auto i stvarno je odlican. Postujem svacije pravo da mu se dizajn dopada ili ne (cinjnica je da se dizajn novih Mazda dopada preko 80 - 90% ljudi), ali kvalitet auta, upravljanja, menjaca (fantastican manuelni menjac) motora je lako merljiv. Zato treba probati auto, a kad sam probao Mazdu i konkurente, jednostavno je bio za stepenik vise po vecini kriterijuma. Jednostavno, da danas, nakon skoro dve godine mi npr neko (ne daj Boze) ukrade CX5, opet bih uzeo isti auto bez razmisljanja.

Zoran

pre 8 godina

"Šta je po definiciji lux motor? "

Si vozio ti nekad V6 motor od jedno 3500 kubika?
A V8 od 5000 kubika?

Evo ovako: Kad vozis V6 od 3500 kubika, koji ja imam, on na uzbrdicu ide sa 2200 obrtaja, a na ravnom sa 1900 obrtaja, sve to na 110 na sat.

A posto sam iznajmio bio jednom i V8 sa 5000 kubika, on se vrti tu negde na 1600 obrtaja po ravnom a uzbrdo....pa uzrdo ne postoji za njega.

E to je luks motor.

henk.mudi

pre 8 godina

Zoran je sila , zivi u americi, vauuu. Druze prvo procitaj, covek je iz Australije, ne Austrije, to je onaj kontinent na jugu, indonezija i to... mada ti verovatno ne vidis dalje od amerike. kompleksi

Vozač

pre 8 godina

Karavan je pravljen na platformi CX-5, zato je kraći od limuzine a košta isto kao ona (osnovna verzija).Sve je vrhinsko osim cene redovnog servisa koja je na granici premijum limuzina iz klase iznad.

Replay

pre 8 godina

Bas lepa auto, ovaj primerek lepo i opremljen. Malo me cudi slabo ubrzanje sa obzirom na snagu i tezinu. Duzina mu jeste medju duzima u klasi negde oko Pasata i Superba, a i ostali su tu negde, 508, Talisman, Insignia.

Filip

pre 8 godina

Nemanja, 9. februar 2016 22:51
Servis za trojku dizel je 30.000 u "Dipemu". To što si ti platio oko 24.500 je bez filtera goriva. Meni si rekli da je zbog našeg lošeg goriva bolje da se menja godišnje. Ili može biti problema. A nisam tolika stipsa ako već mazdu imam.

Saša

pre 8 godina

Mazda 6, 04/2012, benzin 2.0, prešla dosad nešto preko 100,000km. Dosad samo redovan servis. Izuzetak je decembar 2015. kad su obrušeni prednji diskovi jer su bili neravnomerno potrošeni.
Sad ne znam gde vi plaćate servis 30,000 za Mazdu 3, možda je skuplje za najnovije.
Redovan servis u avgustu 2015. (ulje, filter ulja, filter polena, filter vazduha) bio 19,000 u ovlašćenom servisu u BG.
Redovan servis u januar 2016. (ulje, filter ulja, filter polena, filter vazduha, svećice, antifriz, ulje menjača) bio 42,000 u istom ovlašćenom servisu u BG. Razlika se u potpunosti odnosi na svećice, antifriz i ulje menjača.
Autom sam prezadovoljan. Prosečna potrošnja 7.6l/100km, najveći deo vožnje otvoren put, grad relativno malo.

HanSolo

pre 8 godina

Koliko za mazdine motore u "šestici" 2.0 benzinac i 2,2, dizel, koštaju: 
- redovan servis ( ulje i svi filteri ), koji je interval; 
- "veliki servis" ( u meri u kojoj ga imaju, ne znam koji ima lanac, mada ne verujem da i kod onih sa lancem pumpa traje večno ili da se antifriz ne menja, a svakako se menja PK kaiš ) i interval; 
- zamena disk pločica i diskova; 
- zamena komplet "kvačila", 
- zamena "plivajućeg" ( kod dizela ) 
- zamena DPF-a ( ako strada usled lošeg goriva ili pogrešne upotrebe ); 
- zamena EGR-a? 
Unapred hvala za svaki info. 
Predivno vozilo.
(Petar, 09. februar 2016 13:01)

To neće niko moći da ti kaže.. Većina tih stvari se ne kvare na Mazdi.. DPF se najviše kvari na baš skuplja "Premium" kola. Što pitaš? Jel imaš premijum VW (Audi, Wanderer, NSU, DKW)?

Nemanja

pre 8 godina

@ (Filip, 9. februar 2016 15:16)

Gde si ti druze servisirao auto ako je za Mazdu 3 dizel oko 30 hiljada. Ja sam za CX5 sa dizel motorom platio oko 24.500 din u ovlascenom servisu u Bg-u... Prvi redovni servis.

Nnovak

pre 8 godina

Mazda 6 je vrlo lep automobil po pristojnoj ceni u odnosu na konkurenciju. Kvalitetan takodje ali definitivo nije je luksuz posedovati takav auto u normalnom svetu. Problem kod ovog auta je motor sto prelazi 2 litre pa ce biti skupa reg.

Equilibrium

pre 8 godina

Koliko puta sam pročitao razne nebuloze u komentarima dolje. Probajte da nasvirate Passata sa ovom opremom, pa da vidite koliko će da izađe. Ova potrošnja je za 4x4 vrlo prihvatljiva. Svi motori imaju lanac. Od servisa se radi samo ulje i kočnice kada dođu na red, a sudeći po masi automobila to će biti duži interval. Po meni je benzo 2.0 175 ks best buy u Challenge opremi. Nemojte da je poredite sa evropljanima, jer ko kupuje Mazdu želi kvalitet i dugotrajnost. Ima tu unutra da se nađu neke manice u procesu izrade koje nisu na nivou Passata. Mondeo je luksuzniji, ali će držati cijenu kao Laguna ako ne i gore, a kvalitet tu i tamo. Po meni se bolje odreći malo luksuza pa imati besprekorno kvalitetno vozilo. E sada Insignia je jeftinija ali teža makar 300kg. Sve to ide po džepu.

Aleksandar Dragovic

pre 8 godina

Cijena servisa? Za mazdu 3 benzin sa 120 ks redovni servis, ulje, filtri, dodje malo preko 200 eura. Ali vrijedi.
Samo mazda.

Zoran

pre 8 godina

Za mene je ovo neverovatno:

Audi A6 2006:

Gepek 450 litara
Za noge nazad ima vise mesta nego kod ove Mazde, to se vidi
Snaga ista, benzinac
Potrosnja:

Leti u sestoj na auto putu 100-120, 7.5 litara. U gradu neka bude 10, 11, pojma nemam. Evo neka bude 11 u gradu i 8 na auto putu, to je 19, sa dva, 9.5 litara prosek.

A vaj trosi 8.3. Pa stvarno su majstroi da ga nakljukaju naftom.

Zoran

pre 8 godina

"Test smo završili prosečnom potrošnjom od 8,3 litara. "

Zbog ovoga nece niko da je kupi. I jos dizel. Pa ja sa 2000 kubika i Audijem A6 2006, benzinac, pa trosim koji litar vise. A gepek je ogroman, prostora ima verovatno isto ili vise nego u ovom, ja bih rekao vise.

ivan

pre 8 godina

ajde opet ja da kazem da za taj novac ima nesto bolje,a to je ili novi pasat ili mondeo...recimo,za isti novac imate mondeo VIGNALE (posebna verzija napravljena da konurise mercedesu i bmw-u)koji ima svu tu mogucu opremu kao i mazda ali i motor od 2000cm3 koji ima solidnih 210ks,ipak je to ozbiljniji i brzi auto od ove mazde za manje dazbine i odrzavanje...

DC

pre 8 godina

"Šta je po definiciji lux motor? "
Si vozio ti nekad V6 motor od jedno 3500 kubika?
A V8 od 5000 kubika?
Evo ovako: Kad vozis V6 od 3500 kubika, koji ja imam, on na uzbrdicu ide sa 2200 obrtaja, a na ravnom sa 1900 obrtaja, sve to na 110 na sat.
A posto sam iznajmio bio jednom i V8 sa 5000 kubika, on se vrti tu negde na 1600 obrtaja po ravnom a uzbrdo....pa uzrdo ne postoji za njega.
E to je luks motor.
(Zoran, 9. februar 2016 17:55)
Povezao me jednom jedan lik sa Scaniom. Za 300 i nesto kilometara (odn oko 200 milja, cisto da se razumemo) ni u jednom trenutku nije presao 1500 obrtaja - e tek to je luksuz motor.

sone

pre 8 godina

meni je novi dizajn mazde odvratan,3ka malo mesta,nema rez.tocka ni mesta za njega,kvalitet sedista i zadnjeg dela blago receno diskutabilan, osimovog modela koji je koliko toliko funkcionalan,upotrebljiv,ostalo nula.
slazem se sa iznetim da dizeli imaju slabe performanse s obzirom da su jaki a karoserija laka,potrosnja i odrzavanje na strani benzinaca.

Zoran

pre 8 godina

"Vidi Zorane, promašio si temu pisanija :)

Poenta priče koju sam hteo da postignem u prethodnom komentaru jeste ta da se u Srbiji ljudi ustručavaju od kupovine automobila sa većom kubikažom i snagom motora zbog ogromnih državnih nameta i harača."

Ustrucavaju u Srbiji? A ti se ne ustrucavas u Austriji? Sta si ti, neka sila za njih? A za ove ovde u Americi sta si? Pa i ti se ustruicavas zbog haraca u Austriji. Ti si za mene isto sto oni za tebe.

Samo gde ti toliko duboko da razmisljas.:)

pozdrav iz CH

pre 8 godina

@ Danas Honda sutra Subaru:
Blizi mi se vreme zamene auta a posto standardno vozim velike karavane, ozbiljno razmisljam o Outback-u koji su prilicno popularni ovde u CH, pogotovo u planinskim krajevima. Ima jedan problemcic koji me plasi, pogotovo sto sam standardno skeptik po pitanju dizelasa - ukoliko mu crknu brizgaljke, mora motor da se vadi za zamenu istih.
Inace, potpuno si u pravu, ova Mazda je lifestyle 4X4 auto ali Mazda racuna da kome treba podignuto vozilo, ici ce na CX-5, koji je takodje izuzetan, verovatno vrh u toj klasi.
Za sve ove negativne komentare po pitanju potrosnje: ista verzija sa manualnim menjacom i bez 4WD je mnogo ekonomicnija. Ja licno bih verovatno napravio kompromis i uzeo automat ali bez 4WD.

sone

pre 8 godina

da zaboravih,najveci pomak mazde i uspeh je u marketingu agresivan i dobar,svrha kompresionog odnosa nije uspela da eliminise svecice kao sto ce to kia da uradi,jedino izduv bez katalizatora navodno,naravno cena joj je prepreka ogromna,pored tojote i opela i forda nema sanse.
zaprepascuje me skok prodaje u evropi,dal se narod primio na pricu o sportskom upravljanju,ekonomicnosti ili dizajnu koji se svima osim meni dopada.
izvinjenje cx5 je najlepsi i najsvrsishodniji model,lezi dobro kao i limuzina,veliki prtljaznik.
interesuje me vase misljenje.
aaa,uzgred u srbiji je mnogo skuplji redovni servis nego u cg ili hr odakle je veselin.

Zoran

pre 8 godina

Čuj ovog (Zoran, 9. februar 2016 13:12)

Audiojao A6 2006.

Taj auto će biti star 10 godina i vi ga upoređujete sa novom Mazdom 6.
(Ivan, 9. februar 2016 19:37)

Ne razumem sta si hteo da kazes? Da su stariji automobili bolji? Slazem se. Ako on posle 10 godina izvlaci istu snagu, malo manji gepek i vise prostora pozadi i verovatno napred, sa manje od 1.5 litara razlike prosecnom potrosnjom, sa tim da je jedan benzinac, a drugu naftas, onda se ja i ti definitivno slazemo.

Zoran

pre 8 godina

"Test smo završili prosečnom potrošnjom od 8,3 litara. "

Zbog ovoga nece niko da je kupi. I jos dizel. Pa ja sa 2000 kubika i Audijem A6 2006, benzinac, pa trosim koji litar vise. A gepek je ogroman, prostora ima verovatno isto ili vise nego u ovom, ja bih rekao vise.

Nikola

pre 8 godina

al vam je auto... Ovakvi se ne kupuju kod nas... Redom: karavan(kod nas ako se trose pare mora da se vidi luksuz), cena ( kosta ko dzip po ceni karavana (citaj gore)), 2.2 motor (ko ima para kupuje luksuzan auto sa lux motorom).

Zoran

pre 8 godina

Za mene je ovo neverovatno:

Audi A6 2006:

Gepek 450 litara
Za noge nazad ima vise mesta nego kod ove Mazde, to se vidi
Snaga ista, benzinac
Potrosnja:

Leti u sestoj na auto putu 100-120, 7.5 litara. U gradu neka bude 10, 11, pojma nemam. Evo neka bude 11 u gradu i 8 na auto putu, to je 19, sa dva, 9.5 litara prosek.

A vaj trosi 8.3. Pa stvarno su majstroi da ga nakljukaju naftom.

ivan

pre 8 godina

ajde opet ja da kazem da za taj novac ima nesto bolje,a to je ili novi pasat ili mondeo...recimo,za isti novac imate mondeo VIGNALE (posebna verzija napravljena da konurise mercedesu i bmw-u)koji ima svu tu mogucu opremu kao i mazda ali i motor od 2000cm3 koji ima solidnih 210ks,ipak je to ozbiljniji i brzi auto od ove mazde za manje dazbine i odrzavanje...

sone

pre 8 godina

meni je novi dizajn mazde odvratan,3ka malo mesta,nema rez.tocka ni mesta za njega,kvalitet sedista i zadnjeg dela blago receno diskutabilan, osimovog modela koji je koliko toliko funkcionalan,upotrebljiv,ostalo nula.
slazem se sa iznetim da dizeli imaju slabe performanse s obzirom da su jaki a karoserija laka,potrosnja i odrzavanje na strani benzinaca.

sone

pre 8 godina

da zaboravih,najveci pomak mazde i uspeh je u marketingu agresivan i dobar,svrha kompresionog odnosa nije uspela da eliminise svecice kao sto ce to kia da uradi,jedino izduv bez katalizatora navodno,naravno cena joj je prepreka ogromna,pored tojote i opela i forda nema sanse.
zaprepascuje me skok prodaje u evropi,dal se narod primio na pricu o sportskom upravljanju,ekonomicnosti ili dizajnu koji se svima osim meni dopada.
izvinjenje cx5 je najlepsi i najsvrsishodniji model,lezi dobro kao i limuzina,veliki prtljaznik.
interesuje me vase misljenje.
aaa,uzgred u srbiji je mnogo skuplji redovni servis nego u cg ili hr odakle je veselin.

Zoran

pre 8 godina

Čuj ovog (Zoran, 9. februar 2016 13:12)

Audiojao A6 2006.

Taj auto će biti star 10 godina i vi ga upoređujete sa novom Mazdom 6.
(Ivan, 9. februar 2016 19:37)

Ne razumem sta si hteo da kazes? Da su stariji automobili bolji? Slazem se. Ako on posle 10 godina izvlaci istu snagu, malo manji gepek i vise prostora pozadi i verovatno napred, sa manje od 1.5 litara razlike prosecnom potrosnjom, sa tim da je jedan benzinac, a drugu naftas, onda se ja i ti definitivno slazemo.

Zoran

pre 8 godina

"Vidi Zorane, promašio si temu pisanija :)

Poenta priče koju sam hteo da postignem u prethodnom komentaru jeste ta da se u Srbiji ljudi ustručavaju od kupovine automobila sa većom kubikažom i snagom motora zbog ogromnih državnih nameta i harača."

Ustrucavaju u Srbiji? A ti se ne ustrucavas u Austriji? Sta si ti, neka sila za njih? A za ove ovde u Americi sta si? Pa i ti se ustruicavas zbog haraca u Austriji. Ti si za mene isto sto oni za tebe.

Samo gde ti toliko duboko da razmisljas.:)

Zoran

pre 8 godina

"Šta je po definiciji lux motor? "

Si vozio ti nekad V6 motor od jedno 3500 kubika?
A V8 od 5000 kubika?

Evo ovako: Kad vozis V6 od 3500 kubika, koji ja imam, on na uzbrdicu ide sa 2200 obrtaja, a na ravnom sa 1900 obrtaja, sve to na 110 na sat.

A posto sam iznajmio bio jednom i V8 sa 5000 kubika, on se vrti tu negde na 1600 obrtaja po ravnom a uzbrdo....pa uzrdo ne postoji za njega.

E to je luks motor.

Veselin

pre 8 godina

Vozim limuzinu 175 ks, takodje sa ful opremom. Presao sam oko 27000 km, samo rijeci hvale. Ide kao munja, naplacao sam se kazni. Prosjecna potrosnja oko 7,5l, sa prilicno agresivnom voznjom, servisi ulja i filtera oko 140e. Moja preporuka ko trazi auto te klase, najbolji odnos cijena-kvalitet.

rejnald

pre 8 godina

4.8 m je sasvim OK za jednog karavana ali za limuzinu mozda i vise nego sto je trebalo...U gradu jedva da je upotrebljiva,narocito na ove nase skucenije ulice.Ali ruku na srce za nas i nije pravljena vec za siroke bulevare americkih,ruskih,zapadnoevropskih i bogatih azijskih gradova...Ona trazi otvorene i siroke puteve a kada je na njima onda je kao riba u vodi.Zavidim svim vlasnicima ovog automobila,sigurno uzivaju u svakom minutu voznje ovog automobila.Da imam dovoljno novca da kupim novu limuzinu prije bih izabrao ovu Mazdu 6 nego bilo koji mercedes,BMW ili Audi...Dizajn je savrsenstvo!

Vozač

pre 8 godina

Karavan je pravljen na platformi CX-5, zato je kraći od limuzine a košta isto kao ona (osnovna verzija).Sve je vrhinsko osim cene redovnog servisa koja je na granici premijum limuzina iz klase iznad.

Ivan

pre 8 godina

Auto je odličan, jedino su im benzinci toliko dobri da se izgubio smisao kupovanja dizela. Ovaj dizel sa 175KS ubrzava za 9,1 do 100 i troši u prosjeku 8,3l što znači oko 9 u gradu. Isti karavan, istina bez pogona 4x4 i automatskog mjenjača, sa benzincem 2.0 145KS ima isto ubrzanje, istu potrošnju po gradu i manju na otvorenoj cesti otprilike za jednu litru.
Uz to ćete uštediti jedno 7.000€.

dads

pre 8 godina

Imao priliku voziti istu samo limuzinu. Budući da sam radio u jednom auto magazinu imao sam prilike da provozam mnoge vrhunske automobile, a sve u top verzijama i meni je Mazda ostavila daleko najbolji dojam..... Pozdrav

Replay

pre 8 godina

Bas lepa auto, ovaj primerek lepo i opremljen. Malo me cudi slabo ubrzanje sa obzirom na snagu i tezinu. Duzina mu jeste medju duzima u klasi negde oko Pasata i Superba, a i ostali su tu negde, 508, Talisman, Insignia.

HanSolo

pre 8 godina

Koliko za mazdine motore u "šestici" 2.0 benzinac i 2,2, dizel, koštaju: 
- redovan servis ( ulje i svi filteri ), koji je interval; 
- "veliki servis" ( u meri u kojoj ga imaju, ne znam koji ima lanac, mada ne verujem da i kod onih sa lancem pumpa traje večno ili da se antifriz ne menja, a svakako se menja PK kaiš ) i interval; 
- zamena disk pločica i diskova; 
- zamena komplet "kvačila", 
- zamena "plivajućeg" ( kod dizela ) 
- zamena DPF-a ( ako strada usled lošeg goriva ili pogrešne upotrebe ); 
- zamena EGR-a? 
Unapred hvala za svaki info. 
Predivno vozilo.
(Petar, 09. februar 2016 13:01)

To neće niko moći da ti kaže.. Većina tih stvari se ne kvare na Mazdi.. DPF se najviše kvari na baš skuplja "Premium" kola. Što pitaš? Jel imaš premijum VW (Audi, Wanderer, NSU, DKW)?

Nnovak

pre 8 godina

Mazda 6 je vrlo lep automobil po pristojnoj ceni u odnosu na konkurenciju. Kvalitetan takodje ali definitivo nije je luksuz posedovati takav auto u normalnom svetu. Problem kod ovog auta je motor sto prelazi 2 litre pa ce biti skupa reg.

Mikiveliki

pre 8 godina

Ауто је изванредан, како дизајном тако и квалитетом. Цена јесте мало височија, онолико колико људе доводи у дилему дали вреди као неки немачки ауто? По мени вреди, из простог разлога јер је Мазда појам квалитета. Тачно је и то да у њој нећете имати неки посебан имиџ, тако да је на крају одлука о куповини, закомпликована. Све у свему, ако сте неко кога не интересује туђе мишљење, ако вам притом није жао да дате озбиљан новац за нешто што ипак не представља статусни симбол, онда је овај ауто веома добра куповина.

Aleksandar Dragovic

pre 8 godina

Cijena servisa? Za mazdu 3 benzin sa 120 ks redovni servis, ulje, filtri, dodje malo preko 200 eura. Ali vrijedi.
Samo mazda.

Beogradjanin

pre 8 godina

@ (Zoran, 10. februar 2016 04:33)

Ne druže, hteo je da ti kaže da je smešno porediti auto star 10 godina sa novom Mazdom jer je daleko bolja (a ne voziš S klasu, A8 ili BMW7). Poredis babe i žabe. Tvoj auto je 2.0 benzin, nema pogon na sva četri točka a nisi naveo kakav je menjač (ako je manuelni to je tek smešno porediti). Moj sa istim ovim dizelom samo manuelnim menjacem i AWD pogonom (i to na CX5 koje je viši i sa lošijiom aerodinamikom) troši prosečno 7,5 l, mereno do cepa od kad je kupljen (svaki put sipam do vrha i beležim). Pri tom vožnja je pretežno gradska, zatim autoput (sa brzinama oko 150 što pogoršava potrošnju) i na kraju magistralni.
Fabrički ubrazava za 8,8s do 100 (na brojim testovima i brže, pa se može naći podatak od ispod 8s) tako da ima odlične performanse. A ti lepo napiši koji motor tačno imaš, menjač, vrstu pogona pa da predimo a ne ovako...
A o brojnim sistemima koje tvoj auto nema, bezbednosti itd da ne pričam, ipak je razlika od 10 godina ogromna.

Danas Honda sutra Subaru

pre 8 godina

Iako je 4X4 WD sistem na svakom terenu vise nego dominantan u odnosu na prednju a pogotovu zadnju vucu ipak ne razumem da proizvodjaci svoje 4X4 modele generalno ne uzdignu malo vise od zemlje nego sto je to slucaj kod konvencionalnog automobila. Ova Mazda je toliko niska da osim po asfaltu mozda moze i po nekom potpuno ravnom, negovanom makadamskom putu da se vozi ali u brdu, na putevima sa manjim ili vecim uvalama, izbocinama nema sansi da prodje a da ne nasedne, da se grebe odozdo. Ovaj auto je predvidjen samo za asfalt i nista drugo. Ovo je lifestyle 4X4 auto i kao takav za mene neinteresantan. Decembra 2012 za vreme one mecave na Balkanu bio sam sa Hondom Accord 24h sata na putu ne gaseci je. Krenuo sam iz Minhena u pet ujutro a u Srbiju stigao u pet ujutro sledeceg dana. Stigao sam ziv i zdrav iako sam u pojedinim situacijama mislio da je dosao sudnji dan. Tada sam odlucio da sledeci auto bude 4X4 WD i uzdignut. Jos ga nisam kupio ali znam koji ce biti. Bice SUBARU Outback, dizelas sa bokser motorom, pravim, permanentnim 4X4 i odstojanjem od 20 cm od tla.

Ishiku Mazda

pre 8 godina

Mala greška u tekstu: sedan verzija ne postoji sa pogonom na 4 točka. Samo u karavan verziji.
I još par detalja: potrošnja kod sedana sa ovim motorom i menjačem (naravno bez AWD-a) je dosta manja. Sa 120 km/h na autoputu, potrošnja će biti oko 5 l. Do 140 km/h neće preći 7 - 7,5 l.
Dalje, nijedna Mazda 6 nije pravljena na šasiji CX-5 kao što neko reče.
Da li je skupa Mazda 6? Koliko para, toliko muzike. Svuda. Pa i kod kola.
Ova Mazda 6 iz testa je najskuplja koja postoji.
Bezbedonosnih sistema koliko hoćeš a što nije ni navedeno ovde: kamera koja prati trake na putu sa sistemom upozorenja vozača, vibriranjem volana pa čak i pomeranjem volana (to auto sam radi) radi vraćanja u traku, automatsko kočenje vozila u gradu na malim brzinama, automatsko kočenje pri velikim brzinama na putu sa upozorenjem na prepreke, radari u zadnjim branicima koji upozoravaju na vozila koja dolaze od nazad brže od vas, 180 stepeni nadzora saobraćaja pri isparkiravanju unazad, adaptivni LED farovi (srednja i dugačka svetla) koji se svake sekunde apsolutno prilagođavaju situaciji na putu (ovo treba doživeti u praksi).
Pa na sve to (ovo je spomenuto) vrhunsko BOSE ozvučenje, kompletan kožni enterijer visokog kvaliteta, elektropodesiva sedišta sa memorijom (prepoznaje korisnika vozila), grejana naravno (i zadnja sedišta), Head Up display (na kojem se očitavaju i uputstva navigacije) ...
I onda još motor sa 175 KS i 420 Nm ...
Da li je to skupo? Ovo nije pravo pitanje.
Pozdrav svima od Mazdaša

Daca

pre 8 godina

Ako su ovi podatci tacni, a jesu, cemu onda uopste kupovina ovog dizelasa? Pogledajte na ovom istom portalu test benzinca 2.0/145ks i videcete da su performanse gotovo identicne, plus na otvorenom benzinac manje trosi, a i jeftiniji je za odrzavanje.

Aleksa

pre 8 godina

Ne znam zašto ljudi u Srbiji misle da je 2.2 lux motor? Šta je po definiciji lux motor? To što se država Srbija bavi organizovanom pljačkom svojih građana pa registraciju automobila naplaćuje po kubikaži ne znači da u normalnim zemljama ostatka sveta bilo koji aspekt ovog motora i automobila predstavljaju luksuz. U Australiji se naplaćuje porez na luksuz automobila (LCT) jedanput pri originalnoj kupovini automobila i to samo ako automobil košta više od $63000, odnosno više od $75000 ukoliko automobil troši 7L/100km i manje. Porez iznosi 33%.

Što se Mazde 6 tiče, vozio sam 2.0, 2.2d i 2.5 i mogu reći da se radi o odličnim motorima, najviše mi se dopao 2.5L kome fali jedan stepen prenosa na postojećem šestostepenom automatiku, ali nije toliko trom kada se u automobilu nalaze četiri putnika sa prtljagom. Kvalitet izrade je vrlo dobar i sasvim sigurno po sistemu uloženo-dobijeno prestavlja apsolutni best buy u klasi, pa se često može videti i u flotama ozbiljnijih kompanija, a i oni sa mnogo dubljim džepom često vrlo pozitivno komentarišu iskustvo sa sedanom.

metnem

pre 8 godina

@Zoran
Druze ko ti drma kavez, dobro je. polako. Pa ja imam bas mazdu, hatch varijanta, benzin, 2006 godiste, 147 ks, gepek 500 litara(oboris sedista 1660 litara!), do stotke za 9.5, max 209 kmh, trosi od 5.5-6 l na magistrali, na 120-130 od 6.5 do 7.8, u gradu mesano oko 10. I ne trljam to nikome na nos.
A iz tvog posta sam pomislio da vozis neki avion, a ne vw.

Petar

pre 8 godina

Koliko za mazdine motore u "šestici" 2.0 benzinac i 2,2, dizel, koštaju:
- redovan servis ( ulje i svi filteri ), koji je interval;
- "veliki servis" ( u meri u kojoj ga imaju, ne znam koji ima lanac, mada ne verujem da i kod onih sa lancem pumpa traje večno ili da se antifriz ne menja, a svakako se menja PK kaiš ) i interval;
- zamena disk pločica i diskova;
- zamena komplet "kvačila",
- zamena "plivajućeg" ( kod dizela )
- zamena DPF-a ( ako strada usled lošeg goriva ili pogrešne upotrebe );
- zamena EGR-a?
Unapred hvala za svaki info.
Predivno vozilo.

zagi2

pre 8 godina

Vozim 2013. Lagunu Grandtour 4control 2.0dCi sa 180KS. Potrosnja dizela 10% vise nego na board-u, u gradu kompjuter kaze 8.1l u realnosti potrosnja oko 9l. Dakle slicna prica ovoj Mazdi 6 (kakve ste nam podatke dali, sa pumpe ili boarda?). Tempomat na 140km/h pokazuje po suhom vremenu kad nije mnogo hladno 6.5l, u stvarnosti dakle preko 7l. Nekako ispadne 1l manje dizela od Megana 1.6l benzinca. Mojoj Laguni ne treba pogon na 4 kotaca, osim zimi po snijegu. Vjerujem da bi ova Mazda isto isla fino samo sa pogonom naprijed, sa pravim gumama.

Nedavno sam vozio dva tjedna Infinity Q50 AWD benzinac sa 3.7l i 387KS. Njemu zaista treba pogon na sva cetiri, kada noga padne po gasu raketa krece... Potrosnja je bila 10.5-11l premium benzina u gradu. Po povratku sam iz znatizelje podigao haubu Lagune da vidim da li je ispod nje uopce neki motor...

Prici nikad kraja. Ovakvi turbo dizeli pocinju vec da trose previse + odrzavanje za svakakve gluposti.

Mislim da bi optimalan bio benzinac do 2.5l, bez turba i bez glupih poreza (i u HR je isto). Ne bi trosio mnogo i fino bi vukao (benzinci uvijek nekako bolje idu od dizelasa sa istim brojem konja).

piksel

pre 8 godina

Nikad mi nisu bili jasni ovi sto dodju samo da pljuju po nekom automobilu @sone @zoran
pogotovo kad napisu toliko gluposti i netacnih informacija da bude potpuno jasno da nikad nisu ni seli u isti, recimo sonetu je mazda ruzna(to je ok-subjektivno je, mada stvarno sa onim proporcijama i siluetom treba imati totalno odsustvo osecaja za estetiku da ti bude ruzna), a vozne osobine su stvarno fenomenalne, kvalitet izrade visok, funkionalni poput drugih u klasi, sa (pogotovo benzinskim) motorima koji ce verovatno sve da nas nadzive, a kamoli ove turbo igrackice koje fura dosta konkurencije. Al kapiram,kad si vatra svi te hoce gasiti. Mazda gazda, vazda! :)

Filip

pre 8 godina

Nemanja, 9. februar 2016 22:51
Servis za trojku dizel je 30.000 u "Dipemu". To što si ti platio oko 24.500 je bez filtera goriva. Meni si rekli da je zbog našeg lošeg goriva bolje da se menja godišnje. Ili može biti problema. A nisam tolika stipsa ako već mazdu imam.

henk.mudi

pre 8 godina

Zoran je sila , zivi u americi, vauuu. Druze prvo procitaj, covek je iz Australije, ne Austrije, to je onaj kontinent na jugu, indonezija i to... mada ti verovatno ne vidis dalje od amerike. kompleksi

putnik

pre 8 godina

izgleda super. Dizel nije navijen ali zato verovatno dobro sluzi. Model 6 je sve vise popularan u EU. Ipak bi uzeo benzinara, tamo su japanci glavni.

japanac

pre 8 godina

Krace vreme ali dobro poznati dizajn spoljasnjosti, sa veoma prijatnom unutrasnjoscu, kako estetski tako i kvalitetom materijala. A cena je vrlo pristupacna za one koji hoce jedan auto iz ove klase...

Nemanja

pre 8 godina

@ (Filip, 9. februar 2016 15:16)

Gde si ti druze servisirao auto ako je za Mazdu 3 dizel oko 30 hiljada. Ja sam za CX5 sa dizel motorom platio oko 24.500 din u ovlascenom servisu u Bg-u... Prvi redovni servis.

Saša

pre 8 godina

Mazda 6, 04/2012, benzin 2.0, prešla dosad nešto preko 100,000km. Dosad samo redovan servis. Izuzetak je decembar 2015. kad su obrušeni prednji diskovi jer su bili neravnomerno potrošeni.
Sad ne znam gde vi plaćate servis 30,000 za Mazdu 3, možda je skuplje za najnovije.
Redovan servis u avgustu 2015. (ulje, filter ulja, filter polena, filter vazduha) bio 19,000 u ovlašćenom servisu u BG.
Redovan servis u januar 2016. (ulje, filter ulja, filter polena, filter vazduha, svećice, antifriz, ulje menjača) bio 42,000 u istom ovlašćenom servisu u BG. Razlika se u potpunosti odnosi na svećice, antifriz i ulje menjača.
Autom sam prezadovoljan. Prosečna potrošnja 7.6l/100km, najveći deo vožnje otvoren put, grad relativno malo.

m

pre 8 godina

Mazda zasluzuje sve preporuke i pozitivne komentare. Ima sve vise poklonika i to sa razlogom. Samo bih svima sto razmisljaju o Mazdi kao sledecem ljubimcu, proporucio da daju sansu njihovim benzinskim motorima. Necete se pokajati ni u kom pogledu, ipak su neunistivi benzinci njihova specijalnost ;-)

henk.mudi

pre 8 godina

Nemam zamerke, prelep automobil pogotovo limuzina, jedino sto bih uvek kod japanca izabrao benzinac, za njih su stvarno majstori, jer kad se spoji niza registracija sa nizom cenom odrzavanja, niska potrosnja benzinca, dobre vozne karakteristike ,zvuk i neunistivost japanskih motora na benzin moj izbor je jednostavan. U svakom slucaju mislim da je jako tesko pogresiti sa 6icom.

Nemanja

pre 8 godina

@ (sone, 10. februar 2016 08:04)

Primili su se Evropljani, kao i ja, jer su probali auto i stvarno je odlican. Postujem svacije pravo da mu se dizajn dopada ili ne (cinjnica je da se dizajn novih Mazda dopada preko 80 - 90% ljudi), ali kvalitet auta, upravljanja, menjaca (fantastican manuelni menjac) motora je lako merljiv. Zato treba probati auto, a kad sam probao Mazdu i konkurente, jednostavno je bio za stepenik vise po vecini kriterijuma. Jednostavno, da danas, nakon skoro dve godine mi npr neko (ne daj Boze) ukrade CX5, opet bih uzeo isti auto bez razmisljanja.

DC

pre 8 godina

"Šta je po definiciji lux motor? "
Si vozio ti nekad V6 motor od jedno 3500 kubika?
A V8 od 5000 kubika?
Evo ovako: Kad vozis V6 od 3500 kubika, koji ja imam, on na uzbrdicu ide sa 2200 obrtaja, a na ravnom sa 1900 obrtaja, sve to na 110 na sat.
A posto sam iznajmio bio jednom i V8 sa 5000 kubika, on se vrti tu negde na 1600 obrtaja po ravnom a uzbrdo....pa uzrdo ne postoji za njega.
E to je luks motor.
(Zoran, 9. februar 2016 17:55)
Povezao me jednom jedan lik sa Scaniom. Za 300 i nesto kilometara (odn oko 200 milja, cisto da se razumemo) ni u jednom trenutku nije presao 1500 obrtaja - e tek to je luksuz motor.

Equilibrium

pre 8 godina

Koliko puta sam pročitao razne nebuloze u komentarima dolje. Probajte da nasvirate Passata sa ovom opremom, pa da vidite koliko će da izađe. Ova potrošnja je za 4x4 vrlo prihvatljiva. Svi motori imaju lanac. Od servisa se radi samo ulje i kočnice kada dođu na red, a sudeći po masi automobila to će biti duži interval. Po meni je benzo 2.0 175 ks best buy u Challenge opremi. Nemojte da je poredite sa evropljanima, jer ko kupuje Mazdu želi kvalitet i dugotrajnost. Ima tu unutra da se nađu neke manice u procesu izrade koje nisu na nivou Passata. Mondeo je luksuzniji, ali će držati cijenu kao Laguna ako ne i gore, a kvalitet tu i tamo. Po meni se bolje odreći malo luksuza pa imati besprekorno kvalitetno vozilo. E sada Insignia je jeftinija ali teža makar 300kg. Sve to ide po džepu.

Aleksa

pre 8 godina

Vidi Zorane, promašio si temu pisanija :)

Poenta priče koju sam hteo da postignem u prethodnom komentaru jeste ta da se u Srbiji ljudi ustručavaju od kupovine automobila sa većom kubikažom i snagom motora zbog ogromnih državnih nameta i harača. Mazdin 2,2D je zaista sjajan motor koji neće biti popularan u Srbiji upravo zbog 0,2L "viška" jer se po lokalnim zakonskim regulativama motori preko 2000 kubika vode kao luksuzni, dok su nameti za automobile sa 3000, 3500 i više kubika visoki toliko da je obesmišljeno njihovo posedovanje.
U Australiji sam registrovao 7 godina star BMW 740Li za $200AUD, dok je brat u Viskonsinu imao $300 dažbina za prvu registraciju pik-apa od 4500 kubika. Prema tome, ne pričamo o motorima i njihovim karakteristikama i odlikama u vožnji per se, već o moždanom pristupu prosečnog pojedinca u Srbiji kome je krajnje vreme da menja vlasti i regulative kako ne bi ostao uskraćen za zaista sjajne moderne naprave odličnih karakteristika (ukoliko bude bio u prilici da ih priušti, naravno).

Pozdrav i sve najbolje.

pozdrav iz CH

pre 8 godina

@ Danas Honda sutra Subaru:
Blizi mi se vreme zamene auta a posto standardno vozim velike karavane, ozbiljno razmisljam o Outback-u koji su prilicno popularni ovde u CH, pogotovo u planinskim krajevima. Ima jedan problemcic koji me plasi, pogotovo sto sam standardno skeptik po pitanju dizelasa - ukoliko mu crknu brizgaljke, mora motor da se vadi za zamenu istih.
Inace, potpuno si u pravu, ova Mazda je lifestyle 4X4 auto ali Mazda racuna da kome treba podignuto vozilo, ici ce na CX-5, koji je takodje izuzetan, verovatno vrh u toj klasi.
Za sve ove negativne komentare po pitanju potrosnje: ista verzija sa manualnim menjacom i bez 4WD je mnogo ekonomicnija. Ja licno bih verovatno napravio kompromis i uzeo automat ali bez 4WD.