Sreda, 03.02.2016.

08:27

Penzionerima dva povećanja odjednom

Fond PIO najavio je da će januarske penzije uvećane za 1,25 odsto, kao i razlika za decembar prošle godine, početi da se isplaćuju danas.

Izvor: Tanjug

Penzionerima dva poveæanja odjednom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

227 Komentari

Sortiraj po:

Jelena

pre 8 godina

Sramota, moja baba se radue povecanju, a ne zna da je to povecanje samo 200 dinara. trebali su penzioneri sa malim primanjima da dobiju vise, a oni sa visim manje, ili nista.

nem.penzioner

pre 8 godina

Zivim i dalje u EU,ali primam neku mizernu penziju za rad u Srbiji.
Dobijam je svaka tri meseca,ali sa uzasnim zakasnjenjem,npr.za tri
zadnja meseca,oktobar,novembar i decembar jos nije stigla. Pitao sam nemacko penziono zasto,oni se smeju i kazu:Tako je to uvek sa
Srbima! Stidi li se neko zbog tog javasluka i kome da se pozalim?

journalist u mirovini

pre 8 godina

Ta povećanja dajem dobrovoljno premijeru da to da vojnim penzionerima,koji sa 300 hiljada nisu zadovoljni,pa tuže državu,jer hoće više !

gradjanin

pre 8 godina

Cutite, penzioneri! Da nije bilo "oduzimanja", ne bismo sad imali ovo SJAJNO prvenstvo Evrope u FUTSALU! Ocekujemo i prvenstvo sveta u trcanju u dzakovima.

Predrag

pre 8 godina

Vracate oteto u bednim ratama i ako tako nastavite nikada necete da vratite to sto ste oteli. Cak i ako za nekoliko godina penzije stignu na nivo od pre otimacine, to ca da bude, realno, mnogo manja vrednost u smislu kupovne moci zbog inflacije i povecenih cena u medjuvremenu. Mnogi i to nece da docekaju zbog zivotne starosti. Da necete, mozda da platite i zateznu kamatu na otimacinu? Ha ha ha... Kako vas nije sramota da otimate od naroda i da na taj nacin punite budzet koji su lopovi opljackali a koje nikada necete da uhvatite.

penzionerka

pre 8 godina

Ja ne bih glasala za doticnog pa da mi vrati sve sa kamatom !Ne napadajte penzionere,ima mnogo praznoglavaca a jos nisu u penziji .

Baba Kristina

pre 8 godina

" Kako je navedeno, uvećane penzije počeće da se isplaćuju sa januarskom penzijom, dakle u februaru, i tada će biti isplaćena i razlika za decembar 2015. godine. "

A ha ha haha....

Kakva pompezna najava! Kad ono - 256 dinara!

Ahahaha ha ha ha ha ha...Pa vi bre niste normalni.

Aleksandra

pre 8 godina

Ako će oni sa 20 hiljada dobiti ČAK 500 dinara, koliko će se tek obogatiti penzioneri sa minimalcem od 8 hiljada i nešto?! Presmešno.

Socijalisti podržavaju ropski status radnika, to je istorijski skandal

pre 8 godina

Odakle vam to da samo penzioneri glasaju za njega? Za njega glasaju nepismeni i podanici, mnogo je školovanih penzionera i zato on udara na visoke penzije, ove male ne dira, jer zna da mi što smo radili "složene poslove" nikad za njega nećemo glasati. Ja sam profesor književnosti po obrazovanju i novinar po zanimanju, imam 68 godina, tri godine sam u penziji, odakle Veljko tebi to da ću ja za njega da glasam? Da li ti misliš da on meni imponuje kad priča o Tomasu Manu i "Čarobnom bregu", a vidi se da ne zna šta je "čarobni breg", da je reč o sanatorijumu za lečenje grudobolnih i da to nije breg za skijanje i turizam. Zar ću ja da glasam za njega koji se hvali da je bio odličan đak u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, a taj "veliki Man", on ga tako zove - "veliki", nije bio neki učenik a napustio je studije na prvoj godini i krenuo je da se obrazuje sam i rano je počeo da piše.

Artemis Foul

pre 8 godina

Izbori,izbori!!!
(gremlin, 03. februar 2016 11:25)
####
Pitanje je da li će uopšte biti izbora.
Izbori su samo najavljeni (ništa čudno od A. V.) ali ne i raspisani.
Sada se osluškuje javno mnjenje i koliko bi oni imali glasova.
Da je stvarno hteo izbore dao bi ostavku i raspustio parlament. U tom slučaju izbori moraju biti u roku od tri meseca.
Ako misle da će imati manje od 15 posto glasova, izbora neće biti. Bolje još dve godine na vlasti nego ništa. Naći će se razlog, reforme, ustavni sud...
Ako imaju do 30 posto glasova, izbori će verovatno biti. Tada će nova Vlada morati da se bori sa svim sranj...ma ove, A. V. će biti poslanik sa imunitetom i opet će biti sedenja na stiriporu i opstrukcije.
Ako budu imali preko 30 posto onda što ste tražili to ste i dobili, i neka nam je Špageti monstrum u pomoći.

M

pre 8 godina

Smanje za 10% i to nazovu rebalansom budzeta, onda "povecaju" za 1% i nazovu povecanjem penzija....jos koju godinu i koji procenat i dostignuce 2013. nivo

Zalulati Bot

pre 8 godina

Ova vlada je pokazala da je uspesna za razliku od predhodnih vlada, mi moramo da se stripomo i da podrzimo ovu uspesnu vladu.

Faljen Isus i Vucic

karamba

pre 8 godina

Alo, lopuze, ne povecavate vi nista, vec sada samo smanjujete vas lopovluk! Ukrali ste ljudima vise od 10% od penzija i plata. Interesuje me samo koji mozgovi ce opet glasato za vas?!
Prokleti bili!

Džoni

pre 8 godina

Ludi budite pametni, kada je njemu jednom prošlo smanjenje plata i penzija bez posledica tipa protesta, štrajkova i pobuna uradiće to opet! Narod je što se kaže legao na rudu i sada sa njim može da se manipuliše po potrebi, tako da je i ovo nazovi povećanje manipulacija pred izbore a posle...

Mika

pre 8 godina

PIOvac dao objasnjenje napredne racunice, hvala. Znaci, svako ko ima penziju preko 25000 ce dobiti "povecanje" smanjeno za 22%, a ko ima vise od 40000 "povecanje" ce mu biti smanjeno za 25%, isto kao i zakonska penzija. "Povecanje" za prve ne iznosi 1.25% nego 0.975%, a za druge iznosi 0.94%. Pravo povecanje od 1.25% ce dobiti samo "zasticeni" do 25000, najvise do 300 dinara mesecno. Vidimo se na izborima.

TrN

pre 8 godina

Nisu trebali ni ovo da daju kada smo mi vampiri cutali i rec nismo rekli ne protiv vlade vec protiv Krlobabiceve privatne partije penzinera i levicara u Vladi.Najmaje sto su mogli da urade je da daju otkaze i napuste Vladu i skupstinu.Normalni narodi normano protestuju a nas vise stotina hiljada nenormalno cuti.Stidim se sebe,jer sam bio akcijas,partijas,humanista,dobrovoljac,donator,buntovnik,hrabar,covek,a sada les koji jos hoda i ne moze da veruje sta se desava.Treba nam oduzeti i glasacko pravo jer pravimo greske od 1989.g.jer smo najaktivniji i pogresno odlucujemo o sudbini zemlje.

vaga za zakidanje penzija

pre 8 godina

Ne mogu da se setim ali neko je rekao da penzije treba da budu svedene na 20.000 dinara iako je to plan MMF razmislite o tome da ce nam skidati svakih sest meseci sa penzija dok ih ne svedu na 20.000 dinara a tada ce otimanje zahvatiti i one zasticene koji su imali 25.000 dinara zbog glasova na izborima.

Invalid

pre 8 godina

A sta je sa invalidima koji imaju penziju 12.000 dinara? A koji su mladi? Ne smeju da rade nigde, obično i ne mogu a imaju porodicu? Oni neka crknu od gladi jer ko ih sisa kad su se razboleli. I deca neki im budu kriminalaci i ubice.

Стеван

pre 8 godina

Када господар живота и смрти нешто обећа будите сигурни да ће то и да испуни,као на пример пензије које су стечена категорија он их без имало скрупуле уз помоћ такозваног Уставног суда преведе у социјалну категорију па сутра може да вам обећа како у ПИО фонду нема пара тако да очекујте обећање да нема ни пензија.Јер што он обећа он то и испуни.

Allegretto

pre 8 godina

Wow! Čak DVA POVEĆANJA!! I to - odjednom! Ma, šta reći osim, ispaliti par komada u bot stilu:

- Ovo je sjajna vest! Obećano - ispunjeno! Svaka čast Vučiću, ovo će znatno olakšati život našim starijm sugrađanima koje je prethodni režim tado bezdušno eksploatisao!

Koji bedan i providan pokušaj kupovine penzionera za 400-500 dinara pred izbore! Ali što je najgore - to će biti sasvim uspešan pokušaj!!! Ma, za bolje i nismo kad taoliko njih pada na ovakve šibicarske fore...

provereno

pre 8 godina

Ljudi ovo je prevara veka , sledi posle izbora novo smanjene plata i penzija. Nama u ministartstvu su to vec najvili za novih deset posto. Ovo je strasno.ISto se prica i u Republickoj poreskoj upravi o smanjenu plata i penzija vec krajem juna.Pamet u glavu ovi samo sto vise MMF da zadovolje i sebe a za narod ih briga.

KoleM

pre 8 godina

Penzije ne bi trebalo povećavati već i smanjiti. Na penzije ide 5 milijardi evra godišnje koje se nekome moraju uzeti. Guše se preduzetnici, radnim ljudima se uzima od plate i to upravo onom delu nacije koji treba decu da pravi. Na decu se ne daje ništa pa se rodi 35000 dece manje nego što je za prostu reprodukciju. Od 70000 rođenih polovina napusti zemlju. Penzionera sve više i imaju bolji standard od radnih ljudi. Zato zemlja propada.

krah

pre 8 godina

Ne znam samo jos ko prima te penzije od 40000 i 80000 dinara koje navodite u tekstu...verovatno neki teski i povlasceni partijski kadrovi, ili invalidski penzioneri (citaj: bivsi osudjenici bliski sa drzavnim vrhom i zasticeni svedoci) koji su na "ratne" zasluge ojadili drzavu za tolike svote. Majka mi se prisilno penzionisala prosle godine zbog najavljenog sadistickog zakona o penzionisanju i suptilnih, indirektnih signala o masovnim otpustanjima svih koji nisu sa partijskom knjizicom iz drzavnog sektora. Tako se ova drzava zahvaljuje na 35 godina krvavog radnog staza magistru ekonomskih nauka drzavnog fakulteta sa prosecnom ocenom 9.9 koji nije dobio posao preko veze, radio prekovremeno i cistio tudje greske i prljav ves, dok 4 od 5 zaposlenih u njenoj sluzbi radno vreme provedu uz kafu, fejsbuk i lakiranje noktiju/van radnog mesta, bez bilo kakvog straha od icega, dok plata leze bez i trena kasnjenja. Ah da, umalo da ne zaboravim, nagrada za ovakvu radnu karijeru je penzija od 330 evra, sa sve novogodisnjim poklonom naseg premijera krajem 2014 u vidu smanjenja od 10%, jer mora da se od nekoga otme cisto i po svim zakonima pravno i legalno stecen novac za nesposobnost i suludo rasipanje stranackih parazita, a i sta ce nam uopste i dinar preko 25000, zar ne? Da slucajno stara gospodja ne pomisli da sredi sebi zube ili kupi sebi par cipela, zivecemo od hrane i otplate komunalija. O da, od ovih par procenata cemo izgraditi kineski zid,hvala nadljudskim sposobnostima nase vlade

Petar

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz koliko maloumnim vlast smatra svoje podanike nad kojom vlada u sredjevekovnom stilu (otimanje,ucutkivanje i pritiskanje). Nazalost, mnogi od njih prihvataju sve sto im se servira sa TV jer su jos uvek zarobljeni negde u 60im godinama proslog veka kada je TV bio pojam i vrhunac tehnologije. O kom povecanju je rec? Nema povecanja jer im je mnogo vise ukradeno od ovih mizernih procenata. Cene su odavno optisle gore, nameti su sve veci, penzija je ukradena i sad im se "poklanja" par stotina dinara mesecno umesto da penzije nikada nisu bile ni dirane i da su pratile povecanje nameta i cena. Zasto se ne vraca ukradeno,tj nadoknadi sve iz prethodnih perioda? MRAK!

Zoran M.

pre 8 godina

Znači SNS odlučio da vrati penzionerima novac, koji je od njih pozajmio bez kamate i Ugovora o pozajmici. Sad je red sa Vule pošalje na adrese glasača: šećer, ulje, brašno, kafu i obavezno kesu sa logotipom SNS-a.

veljko

pre 8 godina

Ovo samo do izbora posle toga opet smanji penziju jer penzioneri sluze da samo glasaju za tebe a to sto uniste moju buducnost to nema veze

evrodolar

pre 8 godina

Vučiću prvo vrati što si oteo narodu,pa onda povecavaj! Ljudi pošteno zaradili penzije,napredna vlast otima! Svi na izbore,ne dopustite da vam drugi kapu kroje...

Zlatko

pre 8 godina

Izbori!!!!
Poljoprivrednicima smanjene subvencije, ali zato ima penzionerima. naravno, manje nego što je zakinuto prvima. Gde je suficit u budžetu? Ah, DAAAAA!!!! Subvencije Nemcima za fabriku u Vranju. 9.000 eura po radniku!!!
Izbori!!!!

goran

pre 8 godina

Ocu su mi ukrali od penzije 8500, a majci 2500 din mesecno! A sada im sve zajedno nece podici ni 1000 din. A infostan im je sa 11400, za godinu dana otisao na 12.370 din. A gde su poskupljenja struje,hrane,lekova...STOP teroru nad starima!

лала

pre 8 godina

Супер за 8 година овом динамиком се враћам на стару пензију ону што су ми је они омражени жути обрачунали. Али до тад ко жив ко мртав али надам се да ћу поживети да овој пошасти видим леђа или барем број затворске собе.

prosecan student

pre 8 godina

A oni koji primaju 160.000 dobice 4000? Samo mi recite kome je to penzija 80.000?! sta je taj radio pre penzije? cime se bavio?

eto

pre 8 godina

Idemo,krenulo je..
Stari i oproban recept...
Penzioneri hocete li i ovaj put pasti na 200,300 dinara i par lepih reci...
Naravno...
I ovaj put ce vas ubediti da radite pravu stvar za sebe i unuke...

A da ovaj put mozda kupite unucima makar i najjeftiniju cokoladicu za to "povecanje" otetog,bice srecni, a na izborima ovaj put koristite glavu..unuci jos ne znaju nista ali bar deca da vam budu srecnija...

sasha

pre 8 godina

wow, cak dva!?! Mnogo je to, ne valja da im toliko skoci standard odjednom preterace u hrani i picu. Otmu 5000, brate 400 dinara i pricaju o povecanju...

SerBrmbota

pre 8 godina

Uvecace vam malo da upecaju nekog naivnog gospodina ili gospodju u penziji a nakon izbora 30 posto manje ! Ma ajde da mi njima ne damo ni 20 posto na izborima svi zajedno da nakupe SNSovci !

NS Zoran

pre 8 godina

Kako je to tuzno: " Tako će oni koji imaju penziju od 20.000 dinara imati povećanje od 500 dinara, oni sa 40.000 dinara povećanje od 1.000 dinara, a oni sa 80.000 dinara dobiće 2.000 dinara".
Opet ce oni sa najvise para dobiti jos vise para a svi su zajedno radili u socijalistickoj drzavi gde se sve delilo.
Pitam se, jel to tako u redu, pravedno i normalno?

Mitar

pre 8 godina

Što vredjate ovu kategoriju ljudi.Kako vas nije sramota,da to zovete povećanje.Uzeli ste im po pet ili šest hiljada,a na umanjeni iznos im dajete 500 dinara.Treba vam glas za izbore.E nema glasa i da vratite onih 10%,jer vam više niko ne veruje.Sve do sada je bila laž i lična vučićeva korist i sad kada je pao i gubi izbore,da poboljša procenat.Svakim danom ljudi vam sve više okreću ledja.

Sveto Seljak

pre 8 godina

Lepo su mogli da čekaju april, pa da slovima od 3 cm stave naslov:"PENZIJE POVEĆANE P E T PUTA".Mene što se tiče, ovo dvostruko povećanje koje iznosi 250 dinara, slobodno mogu da uzmu i da s tim podstaknu reforme, ili da oni plaćaju RTS taksu.

Damir

pre 8 godina

Samo nam vi preračunavajte i javljajte o povećanjima penzionerima i prosvetnim radnicima, a kada je u pitanju EPS, policija i slični, onda "tišina tamo!".

vitaminC

pre 8 godina

lepo, imamo i suficit u kasi odmah povećanje glasačkom telu ovaj penzionerima... što ne poveća prosveti plate oni samo što ne počnu da štrajkuju?!

PIOvac

pre 8 godina

Radim u Fondu i niste dobre primere dali. Kao prvo uvecanje se odnosi na ZAKONSKU penziju (onu pre smanjenja). Tako da kada se zakonska poveca za 1.25% to znaci da ce kada obracunamo smanjenje nece biti da je bas 1,25%.

Primer:
Zakonsa penzija 80000din
Umanjenje se obracunava na razliku od 25000din do 40000din i to 22% i na tu razliku i 25% preko 40000.
Ko ima 80000din upada u obe grupe smanjenja. Razlika od 25000 do 40000 je 15000din. Od tih 15000 skida se 22% = 3300din. E sad posto ima i preko 40000, razlika od 40000 do 80000 je 40000 i na tu razliku ide 25% = 10000din. Kada se saberu razlike to je umanjenje 3300 + 10000 = 13300din tj. penzija koja je bila 80000din sa umanjenjem je 66700din.

E sad, posto je umanjenje na zakonsku penziju koja je povecana za 1,25% znaci da kada se taj procenat doda na 80000din izadje 81000din. Na ovih 81000din kada se ponovo obracuna smanjenje po gornjoj formuli izadje da je penzija 67450din. Kada se oduzmu smanjenje penzije dobije da je realno povecanje ko je imao 80000din 750din.

Izvinjavam se na dugackom postu. Pozdrav

Ash

pre 8 godina

Ko ima penziju 8000? Bruka. Kad smanjis za 10% pa povećaš za 2.5, i dalje je penzija manja za 7.75 %. Drugum rečima, penzije su i dalje opljačkane.

Sloba

pre 8 godina

Da li ce to biti dovoljno za 50%? Ako se pokaze da jeste znaci da su ljudi zadovoljni zivotom i na izborima ne treba nista menjati. Dovoljno je ne izaci. Nezadovoljni neka glasaju za promenu.

mirko

pre 8 godina

kasno provaljeni ste gospodo ne pomaze povecanje pred izbore i ovo zamrzavanje otkaza i kao dogovora sa sindikatima..posle izbora ce te usi da zavrcete...

sinisa

pre 8 godina

Jako lepo ,spominjete povecanja na penzije od 20hiljada pa navise i Vi se stidite da kazete a koja su povecanja na penzije 10,ili 13hiljada dinara.Ja sam jedan od tezih invalida,imao dva infarkta,operaciju srca i cesta produvavanja krvnih sudova srca.Nisam sposoban da radim nista zamaram se pri hodanju i stalno imam bolove u grudima.Pijem desetak lekova od toga jednu polovinu lekova kupujem i to me kosta okodevet hiljada dinara a penzija mi je 13 hiljada pa se pitam da li vlast zna za takve kategorije ljudi.Kolko ce biti moje onda povecanje izracunao sam i ono iznosi 160,25 din.Treba da se stide ovakvih bednih penzionera a nas je jako puno.Na izborima sigurno nece dobiti ni jedan glas ni jedna vlast koja svojim gradjanima daje ovako sramotno male penzije.STRASNO I JAKO ZALOSNO....

ognjen

pre 8 godina

opet nakaradno....pa onom od 80000, 2000 i ok i nije...al onom od 20000, 500 din!!...pa je l ima koga u Fondu da zna da racuna nelinearno i logicki??

acafaca

pre 8 godina

cisto onako da aktuelna vlast podseti glasace penzionere da glasaju za njih... i to nekako svaki put sve ide ''na bolje'' pred izbore... neke ptice nikad nece poleteti...

Milenko

pre 8 godina

Vracanje otetog nije nikakvo povecanje. Mozda jesmo ludi sto vas trpimo na vlasti, ali nismo i glupi da nam podvaljujete ovakve informacije!

prevara po ko zna koji put

pre 8 godina

uvecanje pred izbore.samo kako ce uvecati penzije, umanjene odlukom vlade ili onako kako su dobijene zaslugom i po resenju?? neka oni nama ne daju milostinju i prave se kako su dobri nego neka vrate ono sto je nase, nasa svojina, nasa ustedjevina. nigde u svetu nema toga da vlast otima iz novcanika i zivotnog uloga. to samo cini vlast u srbiji, a ako narod i ovoga puta nasedne pred izbore, bolje nije ni zasluzio, drace ga i sisati iznova bezobzirno i surovo.pa glasajte za svoje stradanje.

Goran

pre 8 godina

Ovo što vi radite gospodo političari je vraćanje a ne povećanje!
Kakvo bre povećanje sram vas bilo? Dok god ne vratite na staro penzije pre smanjenja, pa onda vratite ono što ste uzeli od iste za svo to vreme do poslednjeg dinara tek onda možete da pričate o povećanju.
Zar mislite da svi mogu da progutaju reč "povećanje" a da ste pre toga debelo zavukli ruku u džep penzionera? Moreeee

beogradjanka

pre 8 godina

O kakvom povećanju pričamo? Penzije su smanjene za 10% pre više od godinu dana. ovo nije povećanje, ovo je jadan pokušaj zamazivanja očiju zaboravnim naičinama. Treba da nam se vrati ono što nam je nezakonito uzeto.

Pera

pre 8 godina

Prvo da Vucic vrati 22% koje je ukrao, pa onda da plati kamatu na to, zatim da se penzije povecaju za rast evra i posle toga prva sledeca korekcija navise bi mogla da se zove "POVECANJE"!

Isterivac botova

pre 8 godina

Kako Tanjug javlja, penzionerima dva povecanja odjednom...
Samo u Srbiji - Tanjug, koji po zakonu vise ne postoji, pise o nekim povecanjima penzionerima, kojima su smanjene penzije ...

niko

pre 8 godina

izbori uskoro,
sam oocekujem da opet krene ona prica oko zlata u Aleksinackim rudnicima ili neka nafta pa da kazem kako je narod retardiran i treba da palim odavde cim pre

standard

pre 8 godina

"uvećane penzije (decembarske) počeće da se isplaćuju sa januarskom penzijom, dakle u februaru"
Mislim da ne postoji recenica koja bolje opisuje ovu drzavu.
Hvala premijeru na svemu, ali znajuci koliki je trosadzija moja baba, ona ce svih 500 dinara da spiska istog dana hehe

DoVla

pre 8 godina

Pocela kampanja uveliko. A i koje povecanje kada je pre toga smanjeno. To kao odeca na popustu prvo dignu 50 % a onda kao snizenje 30%. Prodaja magle.

neocortex

pre 8 godina

Prema podacima Ministarstva finansija ukupna inflacija u 2015. godini je 1.5%.
Dakle i sa ovim povećanjem penzioneri će realno primiti još manje nego nakon nezakonitog smanjenja penzija.

Igrale se delije

pre 8 godina

Ova vest me podseća na izjavu nekog zvaničnika iz Infostana koji je na primedbu svog zaposlenog da bi trebalo obavestiti građane o povećanju cene struje od o,5% odgovorio : " Nema potrebe, građani to neće ni primetiti".
Tako da je i ova vest o povećanju penzija nepotrebna ; penzioneri to neće ni primetiti.

menjajmo nesto

pre 8 godina

Preracunajte nam povecanje, to mu dodje pakla cigara, tri hleba, sta?

To je jos i Sloba radio, doduse, pred izbore.
Ali znate sta, nije ih prethodno smanjivao!

Nepristojko

pre 8 godina

Pa to je sjajna vest! Znaci, moja majka sa penzijom od 16.000 din imace cak 200 din vise!
Samim tim, onaj lek sto ga placa 6.600 din (u kutiji ima 28 tableta, pa se kupuje malo cesce od jednom mesecno) kostace je od sada efektivno samo 6.400, odlicno! Ovi "jeftini" od 300, 500, 800 din su sitnica, mozda ce sada sa ovolikom penzijom moci i racune da placa redovno.
Svaka cast Vucicu!

neko

pre 8 godina

Mom ocu je penzija smanjena za vise od 3000din a sada ce mu povecati za 320din. Ovo je cinjenica! Voleo bih posto ce botovi sada da navale na unlike da mi objasne sta sam ja to lose rekao pa im se ne svidja? Ajmo svo sa laznim imenima sta smeta sto govorim istinu?

premijerova liga

pre 8 godina

Kakvo povecanje kada cete vratiti ljudima 10% nekom i vise koje ste uzeli.Koje obmanjivanje penzionera pred izbore.Uveli opet pretplatu 150 dinara taman da im uzmu i to povecanje od 1%.

posmatrač

pre 8 godina

Stara pesma. Taktika ustanovljena u vreme surove vladavine S. Miloševića. Pred izbore pobacati zrnevlje koje će narod pokljucati i u znak zahvalnosti zaokružiti ponovo isto na izborima.

Deki

pre 8 godina

Vecina je onih koji primaju dvadesetak hiljada!!!A to povecanje znaci da sve ostaje na isto!?Prvo u odnosu na kurs evra a drugo na TV pretplatu!!??Stap i sargarepa!!!

Kiki

pre 8 godina

Uzeli od penzija 22-25% na iznos preko 25000, a sad "povecavaju" za 1.25%. To nije povecanje, nego umanjenje otimanja za 1.25% i to je pitanje da li su računali na zakonsku ili smanjenu osnovicu. Ruganje penzionerima i zdravom razumu, ali ne mozemo im nista, osim da pošaljemo tuzbe Strazburu sto su mnogi vec uradili. Vidimo se na izborima sa decom, snajama, zetovima....

mirko

pre 8 godina

Evo citam tekst komsinici penzionerki i izgrdi me ona i kaze...kako me nije sramota da zezam i ponizavam stariju zenu dosta joj je Vucica i onog ministra a kojeg ne znam...bilo je tu svakakvih psovki i na drzavu i mene...i eto tako poce ovo jutro..

sanja

pre 8 godina

pa i bilo je cudno. u policiji su isplacene uvecane plate za decembar a penzioneri to nisu dobili. interesantno je i da sad niko ne objasnjava zasto nisu povecanje isplatili sa decembarskom penzijom. a i novinari bas nisu raspolozeni da ih to pitaju, sta li..

Goran

pre 8 godina

Ovo što vi radite gospodo političari je vraćanje a ne povećanje!
Kakvo bre povećanje sram vas bilo? Dok god ne vratite na staro penzije pre smanjenja, pa onda vratite ono što ste uzeli od iste za svo to vreme do poslednjeg dinara tek onda možete da pričate o povećanju.
Zar mislite da svi mogu da progutaju reč "povećanje" a da ste pre toga debelo zavukli ruku u džep penzionera? Moreeee

Perpetuum mobile

pre 8 godina

Nije povecanje, vec smanjenje, prethodno umanjenog.
Budite nepristrasni novinari, izvestavajte kako jeste, a ne kako Vucic obmanjuje.

Hromi

pre 8 godina

Nema vi sta da pocecavate procenat po procenat zbog izbora, vec da vratite onih 10% koje su ljudi zaradili i kojih po ustavu nemate prava da otimate.

radenko salapura tetak

pre 8 godina

Ljudi, ovo nije povećanje, nego smanjena krađa. Pošto se to stalno ponavlja (ne slučajno) hajde da to objasnimo na prost način:
a) dobijate 100 jabuka mesečno
b) oni vam smanje za 10, ostajete sa 90 jabuka mesečno
c) onda "povećaju" TAJ IZNOS za 1,25%, čime dolazimo do toga da imate ~91 jabuku.

Znači, 91 je i dalje manje od prvobitnih 100, i dalje vam otimaju.

Nema na čemu.

misko

pre 8 godina

PENZIONERI uzeto vam je 10-25% a sada vam vracaju 1,2%, nama je sve uzeto od penzija do dostojanstva, MI SE VISE NEMAMO CEGA PLASITI. Zarad svoje dece i unuka koji beze iz ove zemlje koju smo MI IZGRADILI a ONI je unistavaju. IZADJIMO SVI NA IZBORE i konacno glasajmo pristojne ljude.

Nepopravljivi

pre 8 godina

Procitati naslov pazljivo. Kakva demagogija !!! A ovo bedno (kako li ga nazvati) vracanje dela oduzetog od 1,25% je prikazano kao neko cudo ! I to pazite, danas ! Kako bi izgleda ispalo da se tu vrte neke pare. Za ostale ne znam, ali ja to naplacujem...doduse na izborima.

Mirko

pre 8 godina

Bestidno. Sve će podrediti dobijanju izbora i učiniće svaku moguću zloupotrebu. Ko se upeca i da im glas - sam je kriv za rezultate. Kamen na kamenu neće ostati posle SNS-a a sva deca će nam otići iz zemlje.

Balkanska ruta

pre 8 godina

Opa.. Sve na gomilu. Deca i unuci ce da ljube ruke. Stize cajna i parizer... Nema brige za buducnost dok je nama zahvalnih penzosa. Vratice oni to prvom prilikom. U aprilu.

Savo Guzina

pre 8 godina

Završio sam fakultet pre nekoliko godina, a posla u struci nema. Troškovi su svakim danom sve veći, pa sam prinuđen da radim dva posla kako bi nekako sastavio kraj sa krajem. Da mi nije Vučića i njegovog rada, mislim da ne bi uspeo da preživim ovo vreme tranzicije.

Takodje, u ime svih starijih sugradjana, ističem zahvalnost premijeru na tome što je pored svojih obaveza, uspeo da odvoji vreme i zaradi njihove penzije.

Pro-vincijalac

pre 8 godina

Dragi penzioneri, ne zaboravite da sa ovim ogromnim uvećanjem penzija od 150din prvo uplatite minimalnu pretplatu za RTS od 150din....a lekove tek ako nešto pretekne....(((

Pro-vincijalac

pre 8 godina

Dragi penzioneri, ne zaboravite da sa ovim ogromnim uvećanjem penzija od 150din prvo uplatite minimalnu pretplatu za RTS od 150din....a lekove tek ako nešto pretekne....(((

misko

pre 8 godina

PENZIONERI uzeto vam je 10-25% a sada vam vracaju 1,2%, nama je sve uzeto od penzija do dostojanstva, MI SE VISE NEMAMO CEGA PLASITI. Zarad svoje dece i unuka koji beze iz ove zemlje koju smo MI IZGRADILI a ONI je unistavaju. IZADJIMO SVI NA IZBORE i konacno glasajmo pristojne ljude.

Igrale se delije

pre 8 godina

Ova vest me podseća na izjavu nekog zvaničnika iz Infostana koji je na primedbu svog zaposlenog da bi trebalo obavestiti građane o povećanju cene struje od o,5% odgovorio : " Nema potrebe, građani to neće ni primetiti".
Tako da je i ova vest o povećanju penzija nepotrebna ; penzioneri to neće ni primetiti.

neko

pre 8 godina

Mom ocu je penzija smanjena za vise od 3000din a sada ce mu povecati za 320din. Ovo je cinjenica! Voleo bih posto ce botovi sada da navale na unlike da mi objasne sta sam ja to lose rekao pa im se ne svidja? Ajmo svo sa laznim imenima sta smeta sto govorim istinu?

Hromi

pre 8 godina

Nema vi sta da pocecavate procenat po procenat zbog izbora, vec da vratite onih 10% koje su ljudi zaradili i kojih po ustavu nemate prava da otimate.

karamba

pre 8 godina

Alo, lopuze, ne povecavate vi nista, vec sada samo smanjujete vas lopovluk! Ukrali ste ljudima vise od 10% od penzija i plata. Interesuje me samo koji mozgovi ce opet glasato za vas?!
Prokleti bili!

provereno

pre 8 godina

Ljudi ovo je prevara veka , sledi posle izbora novo smanjene plata i penzija. Nama u ministartstvu su to vec najvili za novih deset posto. Ovo je strasno.ISto se prica i u Republickoj poreskoj upravi o smanjenu plata i penzija vec krajem juna.Pamet u glavu ovi samo sto vise MMF da zadovolje i sebe a za narod ih briga.

krah

pre 8 godina

Ne znam samo jos ko prima te penzije od 40000 i 80000 dinara koje navodite u tekstu...verovatno neki teski i povlasceni partijski kadrovi, ili invalidski penzioneri (citaj: bivsi osudjenici bliski sa drzavnim vrhom i zasticeni svedoci) koji su na "ratne" zasluge ojadili drzavu za tolike svote. Majka mi se prisilno penzionisala prosle godine zbog najavljenog sadistickog zakona o penzionisanju i suptilnih, indirektnih signala o masovnim otpustanjima svih koji nisu sa partijskom knjizicom iz drzavnog sektora. Tako se ova drzava zahvaljuje na 35 godina krvavog radnog staza magistru ekonomskih nauka drzavnog fakulteta sa prosecnom ocenom 9.9 koji nije dobio posao preko veze, radio prekovremeno i cistio tudje greske i prljav ves, dok 4 od 5 zaposlenih u njenoj sluzbi radno vreme provedu uz kafu, fejsbuk i lakiranje noktiju/van radnog mesta, bez bilo kakvog straha od icega, dok plata leze bez i trena kasnjenja. Ah da, umalo da ne zaboravim, nagrada za ovakvu radnu karijeru je penzija od 330 evra, sa sve novogodisnjim poklonom naseg premijera krajem 2014 u vidu smanjenja od 10%, jer mora da se od nekoga otme cisto i po svim zakonima pravno i legalno stecen novac za nesposobnost i suludo rasipanje stranackih parazita, a i sta ce nam uopste i dinar preko 25000, zar ne? Da slucajno stara gospodja ne pomisli da sredi sebi zube ili kupi sebi par cipela, zivecemo od hrane i otplate komunalija. O da, od ovih par procenata cemo izgraditi kineski zid,hvala nadljudskim sposobnostima nase vlade

Mirko

pre 8 godina

Bestidno. Sve će podrediti dobijanju izbora i učiniće svaku moguću zloupotrebu. Ko se upeca i da im glas - sam je kriv za rezultate. Kamen na kamenu neće ostati posle SNS-a a sva deca će nam otići iz zemlje.

menjajmo nesto

pre 8 godina

Preracunajte nam povecanje, to mu dodje pakla cigara, tri hleba, sta?

To je jos i Sloba radio, doduse, pred izbore.
Ali znate sta, nije ih prethodno smanjivao!

Džoni

pre 8 godina

Ludi budite pametni, kada je njemu jednom prošlo smanjenje plata i penzija bez posledica tipa protesta, štrajkova i pobuna uradiće to opet! Narod je što se kaže legao na rudu i sada sa njim može da se manipuliše po potrebi, tako da je i ovo nazovi povećanje manipulacija pred izbore a posle...

Kiki

pre 8 godina

Uzeli od penzija 22-25% na iznos preko 25000, a sad "povecavaju" za 1.25%. To nije povecanje, nego umanjenje otimanja za 1.25% i to je pitanje da li su računali na zakonsku ili smanjenu osnovicu. Ruganje penzionerima i zdravom razumu, ali ne mozemo im nista, osim da pošaljemo tuzbe Strazburu sto su mnogi vec uradili. Vidimo se na izborima sa decom, snajama, zetovima....

Mika

pre 8 godina

PIOvac dao objasnjenje napredne racunice, hvala. Znaci, svako ko ima penziju preko 25000 ce dobiti "povecanje" smanjeno za 22%, a ko ima vise od 40000 "povecanje" ce mu biti smanjeno za 25%, isto kao i zakonska penzija. "Povecanje" za prve ne iznosi 1.25% nego 0.975%, a za druge iznosi 0.94%. Pravo povecanje od 1.25% ce dobiti samo "zasticeni" do 25000, najvise do 300 dinara mesecno. Vidimo se na izborima.

Стеван

pre 8 godina

Када господар живота и смрти нешто обећа будите сигурни да ће то и да испуни,као на пример пензије које су стечена категорија он их без имало скрупуле уз помоћ такозваног Уставног суда преведе у социјалну категорију па сутра може да вам обећа како у ПИО фонду нема пара тако да очекујте обећање да нема ни пензија.Јер што он обећа он то и испуни.

TrN

pre 8 godina

Nisu trebali ni ovo da daju kada smo mi vampiri cutali i rec nismo rekli ne protiv vlade vec protiv Krlobabiceve privatne partije penzinera i levicara u Vladi.Najmaje sto su mogli da urade je da daju otkaze i napuste Vladu i skupstinu.Normalni narodi normano protestuju a nas vise stotina hiljada nenormalno cuti.Stidim se sebe,jer sam bio akcijas,partijas,humanista,dobrovoljac,donator,buntovnik,hrabar,covek,a sada les koji jos hoda i ne moze da veruje sta se desava.Treba nam oduzeti i glasacko pravo jer pravimo greske od 1989.g.jer smo najaktivniji i pogresno odlucujemo o sudbini zemlje.

Socijalisti podržavaju ropski status radnika, to je istorijski skandal

pre 8 godina

Odakle vam to da samo penzioneri glasaju za njega? Za njega glasaju nepismeni i podanici, mnogo je školovanih penzionera i zato on udara na visoke penzije, ove male ne dira, jer zna da mi što smo radili "složene poslove" nikad za njega nećemo glasati. Ja sam profesor književnosti po obrazovanju i novinar po zanimanju, imam 68 godina, tri godine sam u penziji, odakle Veljko tebi to da ću ja za njega da glasam? Da li ti misliš da on meni imponuje kad priča o Tomasu Manu i "Čarobnom bregu", a vidi se da ne zna šta je "čarobni breg", da je reč o sanatorijumu za lečenje grudobolnih i da to nije breg za skijanje i turizam. Zar ću ja da glasam za njega koji se hvali da je bio odličan đak u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, a taj "veliki Man", on ga tako zove - "veliki", nije bio neki učenik a napustio je studije na prvoj godini i krenuo je da se obrazuje sam i rano je počeo da piše.

Nepopravljivi

pre 8 godina

Procitati naslov pazljivo. Kakva demagogija !!! A ovo bedno (kako li ga nazvati) vracanje dela oduzetog od 1,25% je prikazano kao neko cudo ! I to pazite, danas ! Kako bi izgleda ispalo da se tu vrte neke pare. Za ostale ne znam, ali ja to naplacujem...doduse na izborima.

goran

pre 8 godina

Ocu su mi ukrali od penzije 8500, a majci 2500 din mesecno! A sada im sve zajedno nece podici ni 1000 din. A infostan im je sa 11400, za godinu dana otisao na 12.370 din. A gde su poskupljenja struje,hrane,lekova...STOP teroru nad starima!

neocortex

pre 8 godina

Prema podacima Ministarstva finansija ukupna inflacija u 2015. godini je 1.5%.
Dakle i sa ovim povećanjem penzioneri će realno primiti još manje nego nakon nezakonitog smanjenja penzija.

Zlatko

pre 8 godina

Izbori!!!!
Poljoprivrednicima smanjene subvencije, ali zato ima penzionerima. naravno, manje nego što je zakinuto prvima. Gde je suficit u budžetu? Ah, DAAAAA!!!! Subvencije Nemcima za fabriku u Vranju. 9.000 eura po radniku!!!
Izbori!!!!

veljko

pre 8 godina

Ovo samo do izbora posle toga opet smanji penziju jer penzioneri sluze da samo glasaju za tebe a to sto uniste moju buducnost to nema veze

Nepristojko

pre 8 godina

Pa to je sjajna vest! Znaci, moja majka sa penzijom od 16.000 din imace cak 200 din vise!
Samim tim, onaj lek sto ga placa 6.600 din (u kutiji ima 28 tableta, pa se kupuje malo cesce od jednom mesecno) kostace je od sada efektivno samo 6.400, odlicno! Ovi "jeftini" od 300, 500, 800 din su sitnica, mozda ce sada sa ovolikom penzijom moci i racune da placa redovno.
Svaka cast Vucicu!

Balkanska ruta

pre 8 godina

Opa.. Sve na gomilu. Deca i unuci ce da ljube ruke. Stize cajna i parizer... Nema brige za buducnost dok je nama zahvalnih penzosa. Vratice oni to prvom prilikom. U aprilu.

Artemis Foul

pre 8 godina

Izbori,izbori!!!
(gremlin, 03. februar 2016 11:25)
####
Pitanje je da li će uopšte biti izbora.
Izbori su samo najavljeni (ništa čudno od A. V.) ali ne i raspisani.
Sada se osluškuje javno mnjenje i koliko bi oni imali glasova.
Da je stvarno hteo izbore dao bi ostavku i raspustio parlament. U tom slučaju izbori moraju biti u roku od tri meseca.
Ako misle da će imati manje od 15 posto glasova, izbora neće biti. Bolje još dve godine na vlasti nego ništa. Naći će se razlog, reforme, ustavni sud...
Ako imaju do 30 posto glasova, izbori će verovatno biti. Tada će nova Vlada morati da se bori sa svim sranj...ma ove, A. V. će biti poslanik sa imunitetom i opet će biti sedenja na stiriporu i opstrukcije.
Ako budu imali preko 30 posto onda što ste tražili to ste i dobili, i neka nam je Špageti monstrum u pomoći.

eto

pre 8 godina

Idemo,krenulo je..
Stari i oproban recept...
Penzioneri hocete li i ovaj put pasti na 200,300 dinara i par lepih reci...
Naravno...
I ovaj put ce vas ubediti da radite pravu stvar za sebe i unuke...

A da ovaj put mozda kupite unucima makar i najjeftiniju cokoladicu za to "povecanje" otetog,bice srecni, a na izborima ovaj put koristite glavu..unuci jos ne znaju nista ali bar deca da vam budu srecnija...

vaga za zakidanje penzija

pre 8 godina

Ne mogu da se setim ali neko je rekao da penzije treba da budu svedene na 20.000 dinara iako je to plan MMF razmislite o tome da ce nam skidati svakih sest meseci sa penzija dok ih ne svedu na 20.000 dinara a tada ce otimanje zahvatiti i one zasticene koji su imali 25.000 dinara zbog glasova na izborima.

sasha

pre 8 godina

wow, cak dva!?! Mnogo je to, ne valja da im toliko skoci standard odjednom preterace u hrani i picu. Otmu 5000, brate 400 dinara i pricaju o povecanju...

Perpetuum mobile

pre 8 godina

Nije povecanje, vec smanjenje, prethodno umanjenog.
Budite nepristrasni novinari, izvestavajte kako jeste, a ne kako Vucic obmanjuje.

Invalid

pre 8 godina

A sta je sa invalidima koji imaju penziju 12.000 dinara? A koji su mladi? Ne smeju da rade nigde, obično i ne mogu a imaju porodicu? Oni neka crknu od gladi jer ko ih sisa kad su se razboleli. I deca neki im budu kriminalaci i ubice.

Allegretto

pre 8 godina

Wow! Čak DVA POVEĆANJA!! I to - odjednom! Ma, šta reći osim, ispaliti par komada u bot stilu:

- Ovo je sjajna vest! Obećano - ispunjeno! Svaka čast Vučiću, ovo će znatno olakšati život našim starijm sugrađanima koje je prethodni režim tado bezdušno eksploatisao!

Koji bedan i providan pokušaj kupovine penzionera za 400-500 dinara pred izbore! Ali što je najgore - to će biti sasvim uspešan pokušaj!!! Ma, za bolje i nismo kad taoliko njih pada na ovakve šibicarske fore...

Petar

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz koliko maloumnim vlast smatra svoje podanike nad kojom vlada u sredjevekovnom stilu (otimanje,ucutkivanje i pritiskanje). Nazalost, mnogi od njih prihvataju sve sto im se servira sa TV jer su jos uvek zarobljeni negde u 60im godinama proslog veka kada je TV bio pojam i vrhunac tehnologije. O kom povecanju je rec? Nema povecanja jer im je mnogo vise ukradeno od ovih mizernih procenata. Cene su odavno optisle gore, nameti su sve veci, penzija je ukradena i sad im se "poklanja" par stotina dinara mesecno umesto da penzije nikada nisu bile ni dirane i da su pratile povecanje nameta i cena. Zasto se ne vraca ukradeno,tj nadoknadi sve iz prethodnih perioda? MRAK!

premijerova liga

pre 8 godina

Kakvo povecanje kada cete vratiti ljudima 10% nekom i vise koje ste uzeli.Koje obmanjivanje penzionera pred izbore.Uveli opet pretplatu 150 dinara taman da im uzmu i to povecanje od 1%.

evrodolar

pre 8 godina

Vučiću prvo vrati što si oteo narodu,pa onda povecavaj! Ljudi pošteno zaradili penzije,napredna vlast otima! Svi na izbore,ne dopustite da vam drugi kapu kroje...

PIOvac

pre 8 godina

Radim u Fondu i niste dobre primere dali. Kao prvo uvecanje se odnosi na ZAKONSKU penziju (onu pre smanjenja). Tako da kada se zakonska poveca za 1.25% to znaci da ce kada obracunamo smanjenje nece biti da je bas 1,25%.

Primer:
Zakonsa penzija 80000din
Umanjenje se obracunava na razliku od 25000din do 40000din i to 22% i na tu razliku i 25% preko 40000.
Ko ima 80000din upada u obe grupe smanjenja. Razlika od 25000 do 40000 je 15000din. Od tih 15000 skida se 22% = 3300din. E sad posto ima i preko 40000, razlika od 40000 do 80000 je 40000 i na tu razliku ide 25% = 10000din. Kada se saberu razlike to je umanjenje 3300 + 10000 = 13300din tj. penzija koja je bila 80000din sa umanjenjem je 66700din.

E sad, posto je umanjenje na zakonsku penziju koja je povecana za 1,25% znaci da kada se taj procenat doda na 80000din izadje 81000din. Na ovih 81000din kada se ponovo obracuna smanjenje po gornjoj formuli izadje da je penzija 67450din. Kada se oduzmu smanjenje penzije dobije da je realno povecanje ko je imao 80000din 750din.

Izvinjavam se na dugackom postu. Pozdrav

лала

pre 8 godina

Супер за 8 година овом динамиком се враћам на стару пензију ону што су ми је они омражени жути обрачунали. Али до тад ко жив ко мртав али надам се да ћу поживети да овој пошасти видим леђа или барем број затворске собе.

radenko salapura tetak

pre 8 godina

Ljudi, ovo nije povećanje, nego smanjena krađa. Pošto se to stalno ponavlja (ne slučajno) hajde da to objasnimo na prost način:
a) dobijate 100 jabuka mesečno
b) oni vam smanje za 10, ostajete sa 90 jabuka mesečno
c) onda "povećaju" TAJ IZNOS za 1,25%, čime dolazimo do toga da imate ~91 jabuku.

Znači, 91 je i dalje manje od prvobitnih 100, i dalje vam otimaju.

Nema na čemu.

mirko

pre 8 godina

Evo citam tekst komsinici penzionerki i izgrdi me ona i kaze...kako me nije sramota da zezam i ponizavam stariju zenu dosta joj je Vucica i onog ministra a kojeg ne znam...bilo je tu svakakvih psovki i na drzavu i mene...i eto tako poce ovo jutro..

SerBrmbota

pre 8 godina

Uvecace vam malo da upecaju nekog naivnog gospodina ili gospodju u penziji a nakon izbora 30 posto manje ! Ma ajde da mi njima ne damo ni 20 posto na izborima svi zajedno da nakupe SNSovci !

Baba Kristina

pre 8 godina

" Kako je navedeno, uvećane penzije počeće da se isplaćuju sa januarskom penzijom, dakle u februaru, i tada će biti isplaćena i razlika za decembar 2015. godine. "

A ha ha haha....

Kakva pompezna najava! Kad ono - 256 dinara!

Ahahaha ha ha ha ha ha...Pa vi bre niste normalni.

Isterivac botova

pre 8 godina

Kako Tanjug javlja, penzionerima dva povecanja odjednom...
Samo u Srbiji - Tanjug, koji po zakonu vise ne postoji, pise o nekim povecanjima penzionerima, kojima su smanjene penzije ...

sinisa

pre 8 godina

Jako lepo ,spominjete povecanja na penzije od 20hiljada pa navise i Vi se stidite da kazete a koja su povecanja na penzije 10,ili 13hiljada dinara.Ja sam jedan od tezih invalida,imao dva infarkta,operaciju srca i cesta produvavanja krvnih sudova srca.Nisam sposoban da radim nista zamaram se pri hodanju i stalno imam bolove u grudima.Pijem desetak lekova od toga jednu polovinu lekova kupujem i to me kosta okodevet hiljada dinara a penzija mi je 13 hiljada pa se pitam da li vlast zna za takve kategorije ljudi.Kolko ce biti moje onda povecanje izracunao sam i ono iznosi 160,25 din.Treba da se stide ovakvih bednih penzionera a nas je jako puno.Na izborima sigurno nece dobiti ni jedan glas ni jedna vlast koja svojim gradjanima daje ovako sramotno male penzije.STRASNO I JAKO ZALOSNO....

Aleksandra

pre 8 godina

Ako će oni sa 20 hiljada dobiti ČAK 500 dinara, koliko će se tek obogatiti penzioneri sa minimalcem od 8 hiljada i nešto?! Presmešno.

mirko

pre 8 godina

kasno provaljeni ste gospodo ne pomaze povecanje pred izbore i ovo zamrzavanje otkaza i kao dogovora sa sindikatima..posle izbora ce te usi da zavrcete...

Milenko

pre 8 godina

Vracanje otetog nije nikakvo povecanje. Mozda jesmo ludi sto vas trpimo na vlasti, ali nismo i glupi da nam podvaljujete ovakve informacije!

Goran

pre 8 godina

Ovo što vi radite gospodo političari je vraćanje a ne povećanje!
Kakvo bre povećanje sram vas bilo? Dok god ne vratite na staro penzije pre smanjenja, pa onda vratite ono što ste uzeli od iste za svo to vreme do poslednjeg dinara tek onda možete da pričate o povećanju.
Zar mislite da svi mogu da progutaju reč "povećanje" a da ste pre toga debelo zavukli ruku u džep penzionera? Moreeee

Zoran M.

pre 8 godina

Znači SNS odlučio da vrati penzionerima novac, koji je od njih pozajmio bez kamate i Ugovora o pozajmici. Sad je red sa Vule pošalje na adrese glasača: šećer, ulje, brašno, kafu i obavezno kesu sa logotipom SNS-a.

M

pre 8 godina

Smanje za 10% i to nazovu rebalansom budzeta, onda "povecaju" za 1% i nazovu povecanjem penzija....jos koju godinu i koji procenat i dostignuce 2013. nivo

sanja

pre 8 godina

pa i bilo je cudno. u policiji su isplacene uvecane plate za decembar a penzioneri to nisu dobili. interesantno je i da sad niko ne objasnjava zasto nisu povecanje isplatili sa decembarskom penzijom. a i novinari bas nisu raspolozeni da ih to pitaju, sta li..

Mitar

pre 8 godina

Što vredjate ovu kategoriju ljudi.Kako vas nije sramota,da to zovete povećanje.Uzeli ste im po pet ili šest hiljada,a na umanjeni iznos im dajete 500 dinara.Treba vam glas za izbore.E nema glasa i da vratite onih 10%,jer vam više niko ne veruje.Sve do sada je bila laž i lična vučićeva korist i sad kada je pao i gubi izbore,da poboljša procenat.Svakim danom ljudi vam sve više okreću ledja.

Sveto Seljak

pre 8 godina

Lepo su mogli da čekaju april, pa da slovima od 3 cm stave naslov:"PENZIJE POVEĆANE P E T PUTA".Mene što se tiče, ovo dvostruko povećanje koje iznosi 250 dinara, slobodno mogu da uzmu i da s tim podstaknu reforme, ili da oni plaćaju RTS taksu.

penzionerka

pre 8 godina

Ja ne bih glasala za doticnog pa da mi vrati sve sa kamatom !Ne napadajte penzionere,ima mnogo praznoglavaca a jos nisu u penziji .

prevara po ko zna koji put

pre 8 godina

uvecanje pred izbore.samo kako ce uvecati penzije, umanjene odlukom vlade ili onako kako su dobijene zaslugom i po resenju?? neka oni nama ne daju milostinju i prave se kako su dobri nego neka vrate ono sto je nase, nasa svojina, nasa ustedjevina. nigde u svetu nema toga da vlast otima iz novcanika i zivotnog uloga. to samo cini vlast u srbiji, a ako narod i ovoga puta nasedne pred izbore, bolje nije ni zasluzio, drace ga i sisati iznova bezobzirno i surovo.pa glasajte za svoje stradanje.

Pera

pre 8 godina

Prvo da Vucic vrati 22% koje je ukrao, pa onda da plati kamatu na to, zatim da se penzije povecaju za rast evra i posle toga prva sledeca korekcija navise bi mogla da se zove "POVECANJE"!

Deki

pre 8 godina

Vecina je onih koji primaju dvadesetak hiljada!!!A to povecanje znaci da sve ostaje na isto!?Prvo u odnosu na kurs evra a drugo na TV pretplatu!!??Stap i sargarepa!!!

standard

pre 8 godina

"uvećane penzije (decembarske) počeće da se isplaćuju sa januarskom penzijom, dakle u februaru"
Mislim da ne postoji recenica koja bolje opisuje ovu drzavu.
Hvala premijeru na svemu, ali znajuci koliki je trosadzija moja baba, ona ce svih 500 dinara da spiska istog dana hehe

posmatrač

pre 8 godina

Stara pesma. Taktika ustanovljena u vreme surove vladavine S. Miloševića. Pred izbore pobacati zrnevlje koje će narod pokljucati i u znak zahvalnosti zaokružiti ponovo isto na izborima.

Zalulati Bot

pre 8 godina

Ova vlada je pokazala da je uspesna za razliku od predhodnih vlada, mi moramo da se stripomo i da podrzimo ovu uspesnu vladu.

Faljen Isus i Vucic

Savo Guzina

pre 8 godina

Završio sam fakultet pre nekoliko godina, a posla u struci nema. Troškovi su svakim danom sve veći, pa sam prinuđen da radim dva posla kako bi nekako sastavio kraj sa krajem. Da mi nije Vučića i njegovog rada, mislim da ne bi uspeo da preživim ovo vreme tranzicije.

Takodje, u ime svih starijih sugradjana, ističem zahvalnost premijeru na tome što je pored svojih obaveza, uspeo da odvoji vreme i zaradi njihove penzije.

Goran

pre 8 godina

Ovo što vi radite gospodo političari je vraćanje a ne povećanje!
Kakvo bre povećanje sram vas bilo? Dok god ne vratite na staro penzije pre smanjenja, pa onda vratite ono što ste uzeli od iste za svo to vreme do poslednjeg dinara tek onda možete da pričate o povećanju.
Zar mislite da svi mogu da progutaju reč "povećanje" a da ste pre toga debelo zavukli ruku u džep penzionera? Moreeee

beogradjanka

pre 8 godina

O kakvom povećanju pričamo? Penzije su smanjene za 10% pre više od godinu dana. ovo nije povećanje, ovo je jadan pokušaj zamazivanja očiju zaboravnim naičinama. Treba da nam se vrati ono što nam je nezakonito uzeto.

DoVla

pre 8 godina

Pocela kampanja uveliko. A i koje povecanje kada je pre toga smanjeno. To kao odeca na popustu prvo dignu 50 % a onda kao snizenje 30%. Prodaja magle.

niko

pre 8 godina

izbori uskoro,
sam oocekujem da opet krene ona prica oko zlata u Aleksinackim rudnicima ili neka nafta pa da kazem kako je narod retardiran i treba da palim odavde cim pre

Ash

pre 8 godina

Ko ima penziju 8000? Bruka. Kad smanjis za 10% pa povećaš za 2.5, i dalje je penzija manja za 7.75 %. Drugum rečima, penzije su i dalje opljačkane.

prosecan student

pre 8 godina

A oni koji primaju 160.000 dobice 4000? Samo mi recite kome je to penzija 80.000?! sta je taj radio pre penzije? cime se bavio?

acafaca

pre 8 godina

cisto onako da aktuelna vlast podseti glasace penzionere da glasaju za njih... i to nekako svaki put sve ide ''na bolje'' pred izbore... neke ptice nikad nece poleteti...

gradjanin

pre 8 godina

Cutite, penzioneri! Da nije bilo "oduzimanja", ne bismo sad imali ovo SJAJNO prvenstvo Evrope u FUTSALU! Ocekujemo i prvenstvo sveta u trcanju u dzakovima.

NS Zoran

pre 8 godina

Kako je to tuzno: " Tako će oni koji imaju penziju od 20.000 dinara imati povećanje od 500 dinara, oni sa 40.000 dinara povećanje od 1.000 dinara, a oni sa 80.000 dinara dobiće 2.000 dinara".
Opet ce oni sa najvise para dobiti jos vise para a svi su zajedno radili u socijalistickoj drzavi gde se sve delilo.
Pitam se, jel to tako u redu, pravedno i normalno?

vitaminC

pre 8 godina

lepo, imamo i suficit u kasi odmah povećanje glasačkom telu ovaj penzionerima... što ne poveća prosveti plate oni samo što ne počnu da štrajkuju?!

Damir

pre 8 godina

Samo nam vi preračunavajte i javljajte o povećanjima penzionerima i prosvetnim radnicima, a kada je u pitanju EPS, policija i slični, onda "tišina tamo!".

Sloba

pre 8 godina

Da li ce to biti dovoljno za 50%? Ako se pokaze da jeste znaci da su ljudi zadovoljni zivotom i na izborima ne treba nista menjati. Dovoljno je ne izaci. Nezadovoljni neka glasaju za promenu.

ognjen

pre 8 godina

opet nakaradno....pa onom od 80000, 2000 i ok i nije...al onom od 20000, 500 din!!...pa je l ima koga u Fondu da zna da racuna nelinearno i logicki??

Predrag

pre 8 godina

Vracate oteto u bednim ratama i ako tako nastavite nikada necete da vratite to sto ste oteli. Cak i ako za nekoliko godina penzije stignu na nivo od pre otimacine, to ca da bude, realno, mnogo manja vrednost u smislu kupovne moci zbog inflacije i povecenih cena u medjuvremenu. Mnogi i to nece da docekaju zbog zivotne starosti. Da necete, mozda da platite i zateznu kamatu na otimacinu? Ha ha ha... Kako vas nije sramota da otimate od naroda i da na taj nacin punite budzet koji su lopovi opljackali a koje nikada necete da uhvatite.

journalist u mirovini

pre 8 godina

Ta povećanja dajem dobrovoljno premijeru da to da vojnim penzionerima,koji sa 300 hiljada nisu zadovoljni,pa tuže državu,jer hoće više !

nem.penzioner

pre 8 godina

Zivim i dalje u EU,ali primam neku mizernu penziju za rad u Srbiji.
Dobijam je svaka tri meseca,ali sa uzasnim zakasnjenjem,npr.za tri
zadnja meseca,oktobar,novembar i decembar jos nije stigla. Pitao sam nemacko penziono zasto,oni se smeju i kazu:Tako je to uvek sa
Srbima! Stidi li se neko zbog tog javasluka i kome da se pozalim?

KoleM

pre 8 godina

Penzije ne bi trebalo povećavati već i smanjiti. Na penzije ide 5 milijardi evra godišnje koje se nekome moraju uzeti. Guše se preduzetnici, radnim ljudima se uzima od plate i to upravo onom delu nacije koji treba decu da pravi. Na decu se ne daje ništa pa se rodi 35000 dece manje nego što je za prostu reprodukciju. Od 70000 rođenih polovina napusti zemlju. Penzionera sve više i imaju bolji standard od radnih ljudi. Zato zemlja propada.

Jelena

pre 8 godina

Sramota, moja baba se radue povecanju, a ne zna da je to povecanje samo 200 dinara. trebali su penzioneri sa malim primanjima da dobiju vise, a oni sa visim manje, ili nista.

Zalulati Bot

pre 8 godina

Ova vlada je pokazala da je uspesna za razliku od predhodnih vlada, mi moramo da se stripomo i da podrzimo ovu uspesnu vladu.

Faljen Isus i Vucic

KoleM

pre 8 godina

Penzije ne bi trebalo povećavati već i smanjiti. Na penzije ide 5 milijardi evra godišnje koje se nekome moraju uzeti. Guše se preduzetnici, radnim ljudima se uzima od plate i to upravo onom delu nacije koji treba decu da pravi. Na decu se ne daje ništa pa se rodi 35000 dece manje nego što je za prostu reprodukciju. Od 70000 rođenih polovina napusti zemlju. Penzionera sve više i imaju bolji standard od radnih ljudi. Zato zemlja propada.

NS Zoran

pre 8 godina

Kako je to tuzno: " Tako će oni koji imaju penziju od 20.000 dinara imati povećanje od 500 dinara, oni sa 40.000 dinara povećanje od 1.000 dinara, a oni sa 80.000 dinara dobiće 2.000 dinara".
Opet ce oni sa najvise para dobiti jos vise para a svi su zajedno radili u socijalistickoj drzavi gde se sve delilo.
Pitam se, jel to tako u redu, pravedno i normalno?

journalist u mirovini

pre 8 godina

Ta povećanja dajem dobrovoljno premijeru da to da vojnim penzionerima,koji sa 300 hiljada nisu zadovoljni,pa tuže državu,jer hoće više !

krah

pre 8 godina

Ne znam samo jos ko prima te penzije od 40000 i 80000 dinara koje navodite u tekstu...verovatno neki teski i povlasceni partijski kadrovi, ili invalidski penzioneri (citaj: bivsi osudjenici bliski sa drzavnim vrhom i zasticeni svedoci) koji su na "ratne" zasluge ojadili drzavu za tolike svote. Majka mi se prisilno penzionisala prosle godine zbog najavljenog sadistickog zakona o penzionisanju i suptilnih, indirektnih signala o masovnim otpustanjima svih koji nisu sa partijskom knjizicom iz drzavnog sektora. Tako se ova drzava zahvaljuje na 35 godina krvavog radnog staza magistru ekonomskih nauka drzavnog fakulteta sa prosecnom ocenom 9.9 koji nije dobio posao preko veze, radio prekovremeno i cistio tudje greske i prljav ves, dok 4 od 5 zaposlenih u njenoj sluzbi radno vreme provedu uz kafu, fejsbuk i lakiranje noktiju/van radnog mesta, bez bilo kakvog straha od icega, dok plata leze bez i trena kasnjenja. Ah da, umalo da ne zaboravim, nagrada za ovakvu radnu karijeru je penzija od 330 evra, sa sve novogodisnjim poklonom naseg premijera krajem 2014 u vidu smanjenja od 10%, jer mora da se od nekoga otme cisto i po svim zakonima pravno i legalno stecen novac za nesposobnost i suludo rasipanje stranackih parazita, a i sta ce nam uopste i dinar preko 25000, zar ne? Da slucajno stara gospodja ne pomisli da sredi sebi zube ili kupi sebi par cipela, zivecemo od hrane i otplate komunalija. O da, od ovih par procenata cemo izgraditi kineski zid,hvala nadljudskim sposobnostima nase vlade

prosecan student

pre 8 godina

A oni koji primaju 160.000 dobice 4000? Samo mi recite kome je to penzija 80.000?! sta je taj radio pre penzije? cime se bavio?

PIOvac

pre 8 godina

Radim u Fondu i niste dobre primere dali. Kao prvo uvecanje se odnosi na ZAKONSKU penziju (onu pre smanjenja). Tako da kada se zakonska poveca za 1.25% to znaci da ce kada obracunamo smanjenje nece biti da je bas 1,25%.

Primer:
Zakonsa penzija 80000din
Umanjenje se obracunava na razliku od 25000din do 40000din i to 22% i na tu razliku i 25% preko 40000.
Ko ima 80000din upada u obe grupe smanjenja. Razlika od 25000 do 40000 je 15000din. Od tih 15000 skida se 22% = 3300din. E sad posto ima i preko 40000, razlika od 40000 do 80000 je 40000 i na tu razliku ide 25% = 10000din. Kada se saberu razlike to je umanjenje 3300 + 10000 = 13300din tj. penzija koja je bila 80000din sa umanjenjem je 66700din.

E sad, posto je umanjenje na zakonsku penziju koja je povecana za 1,25% znaci da kada se taj procenat doda na 80000din izadje 81000din. Na ovih 81000din kada se ponovo obracuna smanjenje po gornjoj formuli izadje da je penzija 67450din. Kada se oduzmu smanjenje penzije dobije da je realno povecanje ko je imao 80000din 750din.

Izvinjavam se na dugackom postu. Pozdrav

provereno

pre 8 godina

Ljudi ovo je prevara veka , sledi posle izbora novo smanjene plata i penzija. Nama u ministartstvu su to vec najvili za novih deset posto. Ovo je strasno.ISto se prica i u Republickoj poreskoj upravi o smanjenu plata i penzija vec krajem juna.Pamet u glavu ovi samo sto vise MMF da zadovolje i sebe a za narod ih briga.

Socijalisti podržavaju ropski status radnika, to je istorijski skandal

pre 8 godina

Odakle vam to da samo penzioneri glasaju za njega? Za njega glasaju nepismeni i podanici, mnogo je školovanih penzionera i zato on udara na visoke penzije, ove male ne dira, jer zna da mi što smo radili "složene poslove" nikad za njega nećemo glasati. Ja sam profesor književnosti po obrazovanju i novinar po zanimanju, imam 68 godina, tri godine sam u penziji, odakle Veljko tebi to da ću ja za njega da glasam? Da li ti misliš da on meni imponuje kad priča o Tomasu Manu i "Čarobnom bregu", a vidi se da ne zna šta je "čarobni breg", da je reč o sanatorijumu za lečenje grudobolnih i da to nije breg za skijanje i turizam. Zar ću ja da glasam za njega koji se hvali da je bio odličan đak u osnovnoj i srednjoj školi i na fakultetu, a taj "veliki Man", on ga tako zove - "veliki", nije bio neki učenik a napustio je studije na prvoj godini i krenuo je da se obrazuje sam i rano je počeo da piše.

misko

pre 8 godina

PENZIONERI uzeto vam je 10-25% a sada vam vracaju 1,2%, nama je sve uzeto od penzija do dostojanstva, MI SE VISE NEMAMO CEGA PLASITI. Zarad svoje dece i unuka koji beze iz ove zemlje koju smo MI IZGRADILI a ONI je unistavaju. IZADJIMO SVI NA IZBORE i konacno glasajmo pristojne ljude.

neko

pre 8 godina

Mom ocu je penzija smanjena za vise od 3000din a sada ce mu povecati za 320din. Ovo je cinjenica! Voleo bih posto ce botovi sada da navale na unlike da mi objasne sta sam ja to lose rekao pa im se ne svidja? Ajmo svo sa laznim imenima sta smeta sto govorim istinu?

Kiki

pre 8 godina

Uzeli od penzija 22-25% na iznos preko 25000, a sad "povecavaju" za 1.25%. To nije povecanje, nego umanjenje otimanja za 1.25% i to je pitanje da li su računali na zakonsku ili smanjenu osnovicu. Ruganje penzionerima i zdravom razumu, ali ne mozemo im nista, osim da pošaljemo tuzbe Strazburu sto su mnogi vec uradili. Vidimo se na izborima sa decom, snajama, zetovima....

sinisa

pre 8 godina

Jako lepo ,spominjete povecanja na penzije od 20hiljada pa navise i Vi se stidite da kazete a koja su povecanja na penzije 10,ili 13hiljada dinara.Ja sam jedan od tezih invalida,imao dva infarkta,operaciju srca i cesta produvavanja krvnih sudova srca.Nisam sposoban da radim nista zamaram se pri hodanju i stalno imam bolove u grudima.Pijem desetak lekova od toga jednu polovinu lekova kupujem i to me kosta okodevet hiljada dinara a penzija mi je 13 hiljada pa se pitam da li vlast zna za takve kategorije ljudi.Kolko ce biti moje onda povecanje izracunao sam i ono iznosi 160,25 din.Treba da se stide ovakvih bednih penzionera a nas je jako puno.Na izborima sigurno nece dobiti ni jedan glas ni jedna vlast koja svojim gradjanima daje ovako sramotno male penzije.STRASNO I JAKO ZALOSNO....

veljko

pre 8 godina

Ovo samo do izbora posle toga opet smanji penziju jer penzioneri sluze da samo glasaju za tebe a to sto uniste moju buducnost to nema veze

Стеван

pre 8 godina

Када господар живота и смрти нешто обећа будите сигурни да ће то и да испуни,као на пример пензије које су стечена категорија он их без имало скрупуле уз помоћ такозваног Уставног суда преведе у социјалну категорију па сутра може да вам обећа како у ПИО фонду нема пара тако да очекујте обећање да нема ни пензија.Јер што он обећа он то и испуни.

vaga za zakidanje penzija

pre 8 godina

Ne mogu da se setim ali neko je rekao da penzije treba da budu svedene na 20.000 dinara iako je to plan MMF razmislite o tome da ce nam skidati svakih sest meseci sa penzija dok ih ne svedu na 20.000 dinara a tada ce otimanje zahvatiti i one zasticene koji su imali 25.000 dinara zbog glasova na izborima.

Artemis Foul

pre 8 godina

Izbori,izbori!!!
(gremlin, 03. februar 2016 11:25)
####
Pitanje je da li će uopšte biti izbora.
Izbori su samo najavljeni (ništa čudno od A. V.) ali ne i raspisani.
Sada se osluškuje javno mnjenje i koliko bi oni imali glasova.
Da je stvarno hteo izbore dao bi ostavku i raspustio parlament. U tom slučaju izbori moraju biti u roku od tri meseca.
Ako misle da će imati manje od 15 posto glasova, izbora neće biti. Bolje još dve godine na vlasti nego ništa. Naći će se razlog, reforme, ustavni sud...
Ako imaju do 30 posto glasova, izbori će verovatno biti. Tada će nova Vlada morati da se bori sa svim sranj...ma ove, A. V. će biti poslanik sa imunitetom i opet će biti sedenja na stiriporu i opstrukcije.
Ako budu imali preko 30 posto onda što ste tražili to ste i dobili, i neka nam je Špageti monstrum u pomoći.

Igrale se delije

pre 8 godina

Ova vest me podseća na izjavu nekog zvaničnika iz Infostana koji je na primedbu svog zaposlenog da bi trebalo obavestiti građane o povećanju cene struje od o,5% odgovorio : " Nema potrebe, građani to neće ni primetiti".
Tako da je i ova vest o povećanju penzija nepotrebna ; penzioneri to neće ni primetiti.

Pro-vincijalac

pre 8 godina

Dragi penzioneri, ne zaboravite da sa ovim ogromnim uvećanjem penzija od 150din prvo uplatite minimalnu pretplatu za RTS od 150din....a lekove tek ako nešto pretekne....(((

Savo Guzina

pre 8 godina

Završio sam fakultet pre nekoliko godina, a posla u struci nema. Troškovi su svakim danom sve veći, pa sam prinuđen da radim dva posla kako bi nekako sastavio kraj sa krajem. Da mi nije Vučića i njegovog rada, mislim da ne bi uspeo da preživim ovo vreme tranzicije.

Takodje, u ime svih starijih sugradjana, ističem zahvalnost premijeru na tome što je pored svojih obaveza, uspeo da odvoji vreme i zaradi njihove penzije.

ognjen

pre 8 godina

opet nakaradno....pa onom od 80000, 2000 i ok i nije...al onom od 20000, 500 din!!...pa je l ima koga u Fondu da zna da racuna nelinearno i logicki??

vitaminC

pre 8 godina

lepo, imamo i suficit u kasi odmah povećanje glasačkom telu ovaj penzionerima... što ne poveća prosveti plate oni samo što ne počnu da štrajkuju?!

goran

pre 8 godina

Ocu su mi ukrali od penzije 8500, a majci 2500 din mesecno! A sada im sve zajedno nece podici ni 1000 din. A infostan im je sa 11400, za godinu dana otisao na 12.370 din. A gde su poskupljenja struje,hrane,lekova...STOP teroru nad starima!

sasha

pre 8 godina

wow, cak dva!?! Mnogo je to, ne valja da im toliko skoci standard odjednom preterace u hrani i picu. Otmu 5000, brate 400 dinara i pricaju o povecanju...

Allegretto

pre 8 godina

Wow! Čak DVA POVEĆANJA!! I to - odjednom! Ma, šta reći osim, ispaliti par komada u bot stilu:

- Ovo je sjajna vest! Obećano - ispunjeno! Svaka čast Vučiću, ovo će znatno olakšati život našim starijm sugrađanima koje je prethodni režim tado bezdušno eksploatisao!

Koji bedan i providan pokušaj kupovine penzionera za 400-500 dinara pred izbore! Ali što je najgore - to će biti sasvim uspešan pokušaj!!! Ma, za bolje i nismo kad taoliko njih pada na ovakve šibicarske fore...

karamba

pre 8 godina

Alo, lopuze, ne povecavate vi nista, vec sada samo smanjujete vas lopovluk! Ukrali ste ljudima vise od 10% od penzija i plata. Interesuje me samo koji mozgovi ce opet glasato za vas?!
Prokleti bili!

Mika

pre 8 godina

PIOvac dao objasnjenje napredne racunice, hvala. Znaci, svako ko ima penziju preko 25000 ce dobiti "povecanje" smanjeno za 22%, a ko ima vise od 40000 "povecanje" ce mu biti smanjeno za 25%, isto kao i zakonska penzija. "Povecanje" za prve ne iznosi 1.25% nego 0.975%, a za druge iznosi 0.94%. Pravo povecanje od 1.25% ce dobiti samo "zasticeni" do 25000, najvise do 300 dinara mesecno. Vidimo se na izborima.

Balkanska ruta

pre 8 godina

Opa.. Sve na gomilu. Deca i unuci ce da ljube ruke. Stize cajna i parizer... Nema brige za buducnost dok je nama zahvalnih penzosa. Vratice oni to prvom prilikom. U aprilu.

Nepopravljivi

pre 8 godina

Procitati naslov pazljivo. Kakva demagogija !!! A ovo bedno (kako li ga nazvati) vracanje dela oduzetog od 1,25% je prikazano kao neko cudo ! I to pazite, danas ! Kako bi izgleda ispalo da se tu vrte neke pare. Za ostale ne znam, ali ja to naplacujem...doduse na izborima.

menjajmo nesto

pre 8 godina

Preracunajte nam povecanje, to mu dodje pakla cigara, tri hleba, sta?

To je jos i Sloba radio, doduse, pred izbore.
Ali znate sta, nije ih prethodno smanjivao!

Mirko

pre 8 godina

Bestidno. Sve će podrediti dobijanju izbora i učiniće svaku moguću zloupotrebu. Ko se upeca i da im glas - sam je kriv za rezultate. Kamen na kamenu neće ostati posle SNS-a a sva deca će nam otići iz zemlje.

posmatrač

pre 8 godina

Stara pesma. Taktika ustanovljena u vreme surove vladavine S. Miloševića. Pred izbore pobacati zrnevlje koje će narod pokljucati i u znak zahvalnosti zaokružiti ponovo isto na izborima.

Nepristojko

pre 8 godina

Pa to je sjajna vest! Znaci, moja majka sa penzijom od 16.000 din imace cak 200 din vise!
Samim tim, onaj lek sto ga placa 6.600 din (u kutiji ima 28 tableta, pa se kupuje malo cesce od jednom mesecno) kostace je od sada efektivno samo 6.400, odlicno! Ovi "jeftini" od 300, 500, 800 din su sitnica, mozda ce sada sa ovolikom penzijom moci i racune da placa redovno.
Svaka cast Vucicu!

radenko salapura tetak

pre 8 godina

Ljudi, ovo nije povećanje, nego smanjena krađa. Pošto se to stalno ponavlja (ne slučajno) hajde da to objasnimo na prost način:
a) dobijate 100 jabuka mesečno
b) oni vam smanje za 10, ostajete sa 90 jabuka mesečno
c) onda "povećaju" TAJ IZNOS za 1,25%, čime dolazimo do toga da imate ~91 jabuku.

Znači, 91 je i dalje manje od prvobitnih 100, i dalje vam otimaju.

Nema na čemu.

prevara po ko zna koji put

pre 8 godina

uvecanje pred izbore.samo kako ce uvecati penzije, umanjene odlukom vlade ili onako kako su dobijene zaslugom i po resenju?? neka oni nama ne daju milostinju i prave se kako su dobri nego neka vrate ono sto je nase, nasa svojina, nasa ustedjevina. nigde u svetu nema toga da vlast otima iz novcanika i zivotnog uloga. to samo cini vlast u srbiji, a ako narod i ovoga puta nasedne pred izbore, bolje nije ni zasluzio, drace ga i sisati iznova bezobzirno i surovo.pa glasajte za svoje stradanje.

Milenko

pre 8 godina

Vracanje otetog nije nikakvo povecanje. Mozda jesmo ludi sto vas trpimo na vlasti, ali nismo i glupi da nam podvaljujete ovakve informacije!

Sloba

pre 8 godina

Da li ce to biti dovoljno za 50%? Ako se pokaze da jeste znaci da su ljudi zadovoljni zivotom i na izborima ne treba nista menjati. Dovoljno je ne izaci. Nezadovoljni neka glasaju za promenu.

acafaca

pre 8 godina

cisto onako da aktuelna vlast podseti glasace penzionere da glasaju za njih... i to nekako svaki put sve ide ''na bolje'' pred izbore... neke ptice nikad nece poleteti...

лала

pre 8 godina

Супер за 8 година овом динамиком се враћам на стару пензију ону што су ми је они омражени жути обрачунали. Али до тад ко жив ко мртав али надам се да ћу поживети да овој пошасти видим леђа или барем број затворске собе.

Zlatko

pre 8 godina

Izbori!!!!
Poljoprivrednicima smanjene subvencije, ali zato ima penzionerima. naravno, manje nego što je zakinuto prvima. Gde je suficit u budžetu? Ah, DAAAAA!!!! Subvencije Nemcima za fabriku u Vranju. 9.000 eura po radniku!!!
Izbori!!!!

eto

pre 8 godina

Idemo,krenulo je..
Stari i oproban recept...
Penzioneri hocete li i ovaj put pasti na 200,300 dinara i par lepih reci...
Naravno...
I ovaj put ce vas ubediti da radite pravu stvar za sebe i unuke...

A da ovaj put mozda kupite unucima makar i najjeftiniju cokoladicu za to "povecanje" otetog,bice srecni, a na izborima ovaj put koristite glavu..unuci jos ne znaju nista ali bar deca da vam budu srecnija...

Invalid

pre 8 godina

A sta je sa invalidima koji imaju penziju 12.000 dinara? A koji su mladi? Ne smeju da rade nigde, obično i ne mogu a imaju porodicu? Oni neka crknu od gladi jer ko ih sisa kad su se razboleli. I deca neki im budu kriminalaci i ubice.

M

pre 8 godina

Smanje za 10% i to nazovu rebalansom budzeta, onda "povecaju" za 1% i nazovu povecanjem penzija....jos koju godinu i koji procenat i dostignuce 2013. nivo

Baba Kristina

pre 8 godina

" Kako je navedeno, uvećane penzije počeće da se isplaćuju sa januarskom penzijom, dakle u februaru, i tada će biti isplaćena i razlika za decembar 2015. godine. "

A ha ha haha....

Kakva pompezna najava! Kad ono - 256 dinara!

Ahahaha ha ha ha ha ha...Pa vi bre niste normalni.

penzionerka

pre 8 godina

Ja ne bih glasala za doticnog pa da mi vrati sve sa kamatom !Ne napadajte penzionere,ima mnogo praznoglavaca a jos nisu u penziji .

sanja

pre 8 godina

pa i bilo je cudno. u policiji su isplacene uvecane plate za decembar a penzioneri to nisu dobili. interesantno je i da sad niko ne objasnjava zasto nisu povecanje isplatili sa decembarskom penzijom. a i novinari bas nisu raspolozeni da ih to pitaju, sta li..

Perpetuum mobile

pre 8 godina

Nije povecanje, vec smanjenje, prethodno umanjenog.
Budite nepristrasni novinari, izvestavajte kako jeste, a ne kako Vucic obmanjuje.

neocortex

pre 8 godina

Prema podacima Ministarstva finansija ukupna inflacija u 2015. godini je 1.5%.
Dakle i sa ovim povećanjem penzioneri će realno primiti još manje nego nakon nezakonitog smanjenja penzija.

premijerova liga

pre 8 godina

Kakvo povecanje kada cete vratiti ljudima 10% nekom i vise koje ste uzeli.Koje obmanjivanje penzionera pred izbore.Uveli opet pretplatu 150 dinara taman da im uzmu i to povecanje od 1%.

Hromi

pre 8 godina

Nema vi sta da pocecavate procenat po procenat zbog izbora, vec da vratite onih 10% koje su ljudi zaradili i kojih po ustavu nemate prava da otimate.

Goran

pre 8 godina

Ovo što vi radite gospodo političari je vraćanje a ne povećanje!
Kakvo bre povećanje sram vas bilo? Dok god ne vratite na staro penzije pre smanjenja, pa onda vratite ono što ste uzeli od iste za svo to vreme do poslednjeg dinara tek onda možete da pričate o povećanju.
Zar mislite da svi mogu da progutaju reč "povećanje" a da ste pre toga debelo zavukli ruku u džep penzionera? Moreeee

mirko

pre 8 godina

Evo citam tekst komsinici penzionerki i izgrdi me ona i kaze...kako me nije sramota da zezam i ponizavam stariju zenu dosta joj je Vucica i onog ministra a kojeg ne znam...bilo je tu svakakvih psovki i na drzavu i mene...i eto tako poce ovo jutro..

Deki

pre 8 godina

Vecina je onih koji primaju dvadesetak hiljada!!!A to povecanje znaci da sve ostaje na isto!?Prvo u odnosu na kurs evra a drugo na TV pretplatu!!??Stap i sargarepa!!!

Damir

pre 8 godina

Samo nam vi preračunavajte i javljajte o povećanjima penzionerima i prosvetnim radnicima, a kada je u pitanju EPS, policija i slični, onda "tišina tamo!".

beogradjanka

pre 8 godina

O kakvom povećanju pričamo? Penzije su smanjene za 10% pre više od godinu dana. ovo nije povećanje, ovo je jadan pokušaj zamazivanja očiju zaboravnim naičinama. Treba da nam se vrati ono što nam je nezakonito uzeto.

Ash

pre 8 godina

Ko ima penziju 8000? Bruka. Kad smanjis za 10% pa povećaš za 2.5, i dalje je penzija manja za 7.75 %. Drugum rečima, penzije su i dalje opljačkane.

evrodolar

pre 8 godina

Vučiću prvo vrati što si oteo narodu,pa onda povecavaj! Ljudi pošteno zaradili penzije,napredna vlast otima! Svi na izbore,ne dopustite da vam drugi kapu kroje...

SerBrmbota

pre 8 godina

Uvecace vam malo da upecaju nekog naivnog gospodina ili gospodju u penziji a nakon izbora 30 posto manje ! Ma ajde da mi njima ne damo ni 20 posto na izborima svi zajedno da nakupe SNSovci !

TrN

pre 8 godina

Nisu trebali ni ovo da daju kada smo mi vampiri cutali i rec nismo rekli ne protiv vlade vec protiv Krlobabiceve privatne partije penzinera i levicara u Vladi.Najmaje sto su mogli da urade je da daju otkaze i napuste Vladu i skupstinu.Normalni narodi normano protestuju a nas vise stotina hiljada nenormalno cuti.Stidim se sebe,jer sam bio akcijas,partijas,humanista,dobrovoljac,donator,buntovnik,hrabar,covek,a sada les koji jos hoda i ne moze da veruje sta se desava.Treba nam oduzeti i glasacko pravo jer pravimo greske od 1989.g.jer smo najaktivniji i pogresno odlucujemo o sudbini zemlje.

Džoni

pre 8 godina

Ludi budite pametni, kada je njemu jednom prošlo smanjenje plata i penzija bez posledica tipa protesta, štrajkova i pobuna uradiće to opet! Narod je što se kaže legao na rudu i sada sa njim može da se manipuliše po potrebi, tako da je i ovo nazovi povećanje manipulacija pred izbore a posle...

Aleksandra

pre 8 godina

Ako će oni sa 20 hiljada dobiti ČAK 500 dinara, koliko će se tek obogatiti penzioneri sa minimalcem od 8 hiljada i nešto?! Presmešno.

Predrag

pre 8 godina

Vracate oteto u bednim ratama i ako tako nastavite nikada necete da vratite to sto ste oteli. Cak i ako za nekoliko godina penzije stignu na nivo od pre otimacine, to ca da bude, realno, mnogo manja vrednost u smislu kupovne moci zbog inflacije i povecenih cena u medjuvremenu. Mnogi i to nece da docekaju zbog zivotne starosti. Da necete, mozda da platite i zateznu kamatu na otimacinu? Ha ha ha... Kako vas nije sramota da otimate od naroda i da na taj nacin punite budzet koji su lopovi opljackali a koje nikada necete da uhvatite.

Mitar

pre 8 godina

Što vredjate ovu kategoriju ljudi.Kako vas nije sramota,da to zovete povećanje.Uzeli ste im po pet ili šest hiljada,a na umanjeni iznos im dajete 500 dinara.Treba vam glas za izbore.E nema glasa i da vratite onih 10%,jer vam više niko ne veruje.Sve do sada je bila laž i lična vučićeva korist i sad kada je pao i gubi izbore,da poboljša procenat.Svakim danom ljudi vam sve više okreću ledja.

DoVla

pre 8 godina

Pocela kampanja uveliko. A i koje povecanje kada je pre toga smanjeno. To kao odeca na popustu prvo dignu 50 % a onda kao snizenje 30%. Prodaja magle.

niko

pre 8 godina

izbori uskoro,
sam oocekujem da opet krene ona prica oko zlata u Aleksinackim rudnicima ili neka nafta pa da kazem kako je narod retardiran i treba da palim odavde cim pre

Pera

pre 8 godina

Prvo da Vucic vrati 22% koje je ukrao, pa onda da plati kamatu na to, zatim da se penzije povecaju za rast evra i posle toga prva sledeca korekcija navise bi mogla da se zove "POVECANJE"!

Goran

pre 8 godina

Ovo što vi radite gospodo političari je vraćanje a ne povećanje!
Kakvo bre povećanje sram vas bilo? Dok god ne vratite na staro penzije pre smanjenja, pa onda vratite ono što ste uzeli od iste za svo to vreme do poslednjeg dinara tek onda možete da pričate o povećanju.
Zar mislite da svi mogu da progutaju reč "povećanje" a da ste pre toga debelo zavukli ruku u džep penzionera? Moreeee

standard

pre 8 godina

"uvećane penzije (decembarske) počeće da se isplaćuju sa januarskom penzijom, dakle u februaru"
Mislim da ne postoji recenica koja bolje opisuje ovu drzavu.
Hvala premijeru na svemu, ali znajuci koliki je trosadzija moja baba, ona ce svih 500 dinara da spiska istog dana hehe

mirko

pre 8 godina

kasno provaljeni ste gospodo ne pomaze povecanje pred izbore i ovo zamrzavanje otkaza i kao dogovora sa sindikatima..posle izbora ce te usi da zavrcete...

Isterivac botova

pre 8 godina

Kako Tanjug javlja, penzionerima dva povecanja odjednom...
Samo u Srbiji - Tanjug, koji po zakonu vise ne postoji, pise o nekim povecanjima penzionerima, kojima su smanjene penzije ...

Sveto Seljak

pre 8 godina

Lepo su mogli da čekaju april, pa da slovima od 3 cm stave naslov:"PENZIJE POVEĆANE P E T PUTA".Mene što se tiče, ovo dvostruko povećanje koje iznosi 250 dinara, slobodno mogu da uzmu i da s tim podstaknu reforme, ili da oni plaćaju RTS taksu.

Zoran M.

pre 8 godina

Znači SNS odlučio da vrati penzionerima novac, koji je od njih pozajmio bez kamate i Ugovora o pozajmici. Sad je red sa Vule pošalje na adrese glasača: šećer, ulje, brašno, kafu i obavezno kesu sa logotipom SNS-a.

Petar

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz koliko maloumnim vlast smatra svoje podanike nad kojom vlada u sredjevekovnom stilu (otimanje,ucutkivanje i pritiskanje). Nazalost, mnogi od njih prihvataju sve sto im se servira sa TV jer su jos uvek zarobljeni negde u 60im godinama proslog veka kada je TV bio pojam i vrhunac tehnologije. O kom povecanju je rec? Nema povecanja jer im je mnogo vise ukradeno od ovih mizernih procenata. Cene su odavno optisle gore, nameti su sve veci, penzija je ukradena i sad im se "poklanja" par stotina dinara mesecno umesto da penzije nikada nisu bile ni dirane i da su pratile povecanje nameta i cena. Zasto se ne vraca ukradeno,tj nadoknadi sve iz prethodnih perioda? MRAK!

gradjanin

pre 8 godina

Cutite, penzioneri! Da nije bilo "oduzimanja", ne bismo sad imali ovo SJAJNO prvenstvo Evrope u FUTSALU! Ocekujemo i prvenstvo sveta u trcanju u dzakovima.

nem.penzioner

pre 8 godina

Zivim i dalje u EU,ali primam neku mizernu penziju za rad u Srbiji.
Dobijam je svaka tri meseca,ali sa uzasnim zakasnjenjem,npr.za tri
zadnja meseca,oktobar,novembar i decembar jos nije stigla. Pitao sam nemacko penziono zasto,oni se smeju i kazu:Tako je to uvek sa
Srbima! Stidi li se neko zbog tog javasluka i kome da se pozalim?

Jelena

pre 8 godina

Sramota, moja baba se radue povecanju, a ne zna da je to povecanje samo 200 dinara. trebali su penzioneri sa malim primanjima da dobiju vise, a oni sa visim manje, ili nista.