Zanimljivosti

Ponedeljak, 01.02.2016.

11:41

Zaustavila policajca zbog prekoračenja brzine

Izvor: B92

Zaustavila policajca zbog prekoraèenja brzine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Bikan

pre 8 godina

Prvo ova zena je idiot...to sto on vozi brzo bez signalizacije moze da bude iz vise razloga, ALI ovo je dobar primer kakav profesinalni odnos treba da policija ima. Ovaj video treba da bude u nastavnom programu u Srbiji.
Inace ne vredi ovaj slucaj uporedjivati sa Srbijom, pa cak i sa polovinom Evrope. Bahatost i ne profesionizam je velika bolest u nasem narodu.

Grof

pre 8 godina

Kako reče Luka Laban u "Profesionalcu":
"U celom svetu policija radi za narod, samo u Srbiji narod radi za policiju". :)
Manite se ljudi prazne priče, ovo je Balkan. Ovde je moguće da bahati vozač udari dete ispred škole, jer je saobraćajac zadužen za tu školu u nekom kafančetu, u kladionici ili zeva u svoj profil na Fejsu. Pa da sam ih slikao svaki put kada su u uniformi, u svojoj smeni ušli u kladionicu ili kafić, ne bih imao prostora za bilo šta drugo u memoriji telefona. O tome se ćuti. Zašto? Zato što ni jedan savesni građanin ne bi voleo da mu se bilo koja vrsta policije nakači na vrat. Ko nama garantuje da bi prijava unutrašnjoj kontroli bila anonimna? Naravno da bi mu neki njegov, jer povezani su kao svinjska creva, rekao: "Prijavio te taj i taj, evo ti adresa, lična karta, registarski broj". Nije naš narod lud kada je rekao: "Vrana vrani oči ne vadi".

Mr D.

pre 8 godina

Fin neki policajac, hteo je i broj znacke da joj da, a nije joj ni rec rekao. Ja bi mu oprostio prekrsaj :) Mada znaju oni tamo da moze biti njihova unutrasnja kontrola ili novinari itd. pa se ponasaju fino.

Mythbuster

pre 8 godina

Mogao je upucat znajuci tamosnju policiju. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Replay, 1. februar 2016 14:37)

Zašto, nije crnkinja.

Zoran

pre 8 godina

"Mislim da zena nije u pravu. I ja sam policajac i mi imamo odredjenu odgovornost "

Nemate vi policajci nikakvu odgovornost. Ja dodjem iz Amerike, kolima od aerodroma do juga Srbije, vi samo prosisate pored mene, a ja idem 120 na sat. Niti imate rotaciju, niti sta. Jos ako ja drzim skroz levu traku i idem 120, vi mi blendujete, i zagledate me uz dizanje ruku u vis, sklnjaj se, zurimo, budalo.

Kad vama bude pisalo na koliam kao ovima ovde: Da zastitimo i sluzimo, onda mozemo da pricamo. Dotle nista.

Civil policajac

pre 8 godina

Treba doneti zakon gde civili mogu fotografisati saobracajne prekrsaje i sami ispratiti negde na sajtu kako je to procesuirano. Tako su uradili u Italiji i treba samo kopirati.

Aleksandar grozni

pre 8 godina

A u Srbiji bi bilo,,kosi bre ti da mene pitas dali sam prekrsio zakon ili nisam,ja sam za tebe zakon,i t.d.it.d.A vrlo cesto vidimo u saobracaju policijsko vozilo koje drasticno cak i bezobrazno krsi zakon i propis,a o nevezivanju pojasa ili neispravnim signalnim uredjajima da i nepricamo,i nikom nista.Nazalost neverujem da cu doziveti da u Srbiji policija,drzavna administracija sluze gradjanima a ne obratno.I rastuzime ovakva vest kada vidim da postoje i vrlo ozbiljne i pravno uredjene drzave.

armada

pre 8 godina

po glasu se cuje da zena ima makar 120 kg, a lik je ispao smeker, imala je srece da nije zaustavila one debele amerikance pandure koji preferiraju krofne i crncima metak u ledja, pa bi dobila kaznu da se cese, ovako je super prosla, policajac za primer.

Smederevac

pre 8 godina

Eto, ja danas nisam imao hrabrosti da priđem saobraćajnom policajcu, koji skrenuo sa glavnog puta na benzinsku pumpu bez davanja "žmigavca". Naravno, podrazumeva se da nijedan od dvojice policajaca u vozilu nije imao vezan pojas i da vozilo nije bilo pod intervencijom.

Анонимни Узнемиравач

pre 8 godina

izvesni policajac u backoj palanci ©****** ne vezuje pojas,ne pali svetlo,dete vozi na prednjem sedistu,na skuteru,bez kacige,prica telefonom...i jos mnogo toga.Niko mu nista nemoze jer ima "veze".Obicno zaustavlja obicne gradjane,a " gospodu" pozdravi ili okrene glavu da nebi primetio prekrsaj.Mogu da zamislim sta bi se dogodilo sa obicnim covekom da pokusa da ga zaustavi.

Mislim da ovakav bar jedan "zastitnik" gradjana postoji u svakom mestu u srbiji.

The Spatula

pre 8 godina

Evo moj slucaj... Zivim u gradu, koji su politicari unistili. Grade ulicu 5 godina koju nisu zavrsili, u kojoj su vodovodne cevi pocele da pucaju posle par meseci, i zamislite nov bulevar, koji je tek asvaltiran i iskrpljen. Licno sam imao problem sa policijom. Stoje na trotoaru, sa svojim sluzbenim autom, na samom cosku sa ulicom iz koje izlazim. Naravno, sa radarom u ulici, koja jos uvek nije dobila upotrebnu dozvolu, u kojoj nema znak za radarsku kontrolu itd. Zaustavljaju kombi i zaklanjaju mi vidno polje pri izlasku iz sporedne ulice. Ljubazno im kazem, gospodo, pre par dana ste naplatili kaznu za parkiranje na istom tom trotoaru a sada ste vi stali tu. Drugo, ne mogu bezbedno da se ukljucim u saobracaj,i sami pravite vise prekrsaja u istom trenutku. Da bi meni doticni policajac rekao, ti bi trebalo da znas da ja nisam kao ti i da ja ne mogu nikad da napravim prekrasaj i da mi je bolje da uzmem zakonik i da ga citam! Nasta sam mu odgovorio da treba da ih bude stid i sramota za takvo ponasanje i da me briga da li je on po njemu u prekrsaju ili ne, da je duzan da mi obezbedi bezbedno ukljucenje u saobracaj ili da se sklone odatle. Kad sam se vratio posle pola sata, vise ih nije bilo niti su se vise tu parkirali. Ali zato su se pomerili 300 metara dalje i isto to rade. Molio bih nekog, ako zna, da li mogu kaznjavati u ulici koja se vodi kao gradiliste, bez znaka za radarsku kontrolu i bez obelezenog mesta cunjevima da zaustavljaju i kaznjavaju? Molio bih vas da objavite komentar.

ZVIIIZ

pre 8 godina

@zaki

I kod nas je to slučaj, takozvano građansko hapšenje, regulisano Zakonikom o krivičnom postupku.

u praksi jeste izuzetno retko

ecentar

pre 8 godina

Danas vidim policajca u patrolnom vozilu kako vozi iza mene i sve vreme priča telefonom, dok smo stajali na semaforu paralelno, izvukoh telefon da ga snimim/slikam, međutim već je završio razgovor ili me je video šta planiram, pa je prekinuo. U svakom slučaju okrenuo se ka meni iz auta i u prolazu domahiovao i pretio u stilu "š'a 'e bilo?" i u toj gestikulaciji je i odjurio dalje niz ulicu. Eto paralele sa ovom situacijom u Americi.

TABAK!!!

pre 8 godina

mog ORTAKA su zaustavili ZBOG pojasa.... a on im JE POKAZAO snimak NJIHOVOG AUTA kako nemaju stop svetlo i kako NISU vezani i GLE CUDA odg JE bio produzite a MI CEMO sutra OTERATI auto NA SERVIS ....za to stop svetlo

srbin

pre 8 godina

Mislim da zena nije u pravu. I ja sam policajac i mi imamo odredjenu odgovornost zastite pre svega profesionalnog integriteta, ali mozda je stvarno imao razloga da tako vozi. Nikada ne mozete znati gde i zasto policajac ide i to ne trebate znati, gradjani nemaju pravo da kontrolisu policiju vec bi to trebalo da radi unutrasnja. Kod nas unutrasnja nista ne radi ali to je vec neka druga tema. Zamislite situaciju kada bi svako mogao da zaustavi policajca i da ga pite gde ide i sta radi i kada bi ovaj bio duzan da mu odgovori, svi bi to radili i nastala bi opsta sprdnja sa profesijom. Treba da postoji jaka organizaciona jedinica "stvarno nezavisna" koja bi vrsila ovakve vidove kontrole a ne da to rade gradjani!!! Zbog toga sto je pratila policajca mogla je da dovede i sebe u opasnost i nekog drugog, mozda je on pratio osumnjicenog, mozda je pratio sumnjivo vozilo koje se kretalo brzo, mozda je moglo da dodje do "pucnjave" i da ona bude ranjena zato sto voli da se pravi pametna... Da je snimila, zapisala registraciju, poslala unutrasnjoj koja stvarno radi posao to bi bila adekvatna gradjanska kontrola, ali nacin i ovo sto je uradila mislim da nije gradjanska kontrola nego zelja da ispadne pametnija od policajca bez razmisljanja sta moze da proizadje iz toga i da li on ima neki razlog zasto tako vozi...Gradjani su uvek u pravu :D Stitimo gradjane, stitimo Srbiju !

Kimi

pre 8 godina

Znate kako, iz moje osnovne skole (krajem osamdesetih) najvece barabe i mangupi su se lepo podelili. Pocetkom devedesetih pola ih je zavrsilo u zatvoru a druga polovina u redovima policije.
Nekako sumnjam da bi nasim pandurima uspeo uopste da objasnis sta je prekrsaj.

Rusofil_IQ0

pre 8 godina

@Replay
USA policajci upucavaju samo/uglavnom unezverene, divlje i bahate osobe koje po ponasanju a i izgledu ugalvnom deluju opasno i sumanuto, dobar deo su ponasa kao da su clanovi boka harem-a a i tako izgleda
babe i fine zenice za sada ne upucavaju ebz razloga :)

Cyber shot

pre 8 godina

Pišem iz Sarajeva. Bio sam svjedok kada policijsko vozilo pali rotaciju pred raskrsnicom i prolazi kroz crveno svjetlo,a samo nekoliko metara dalje gasi rotaciju i nastavlja voznju. Pozdrav iz pravne (kriminalne) države BiH...

Posmatrač

pre 8 godina

USA...

Samo se pozovite na unutrašnju kontrolu i da ćete podneti prijavu. Nastupiće iznenađenje kada vidite koliko je tek građanin u Srbiji moćan.
Nije problem u policiji već političarima i onima koji su u sprezi sa njima.

Golub

pre 8 godina

Kada bi se to desilo meni. I da ga zaustavim. Ubedjen sam da bi me isti policajac pratio svuda dok mi ne napise kaznu. I napisao bi mi jer ne dajem m8gavac kad ulazim iz dvorista u garazu.

Radovan Kostic

pre 8 godina

Naravno to se svakodnevno desava .Ali policajac kod nas je drzak i bahat Samo treba napraviti posebnu agenciju za takve preksaje

Igor Gavran

pre 8 godina

U Srbiji se po definiciji veruje sluzbenom licu. Nas policajac bi mogao da joj napise prijavu za prolazak kroz crveno i da je upropasti na sudu samo ako zeli. U svakom slucaju nije smela da juri za policajcem, mogla je da ga snimi kako je pretice i da posalje prijavu sluzbi za unutrasnju kontrolu.

lela

pre 8 godina

da budemo iskreni, sve ovo divno, bajno, sjajno zvuci ali pogadjajte jel gospodja belkinja ili crnkinja?

Naravno, video vredan postovanja, ali budimo objektivni kada su Americki policajci u pitanju. Snimala ga je, pa je covek shvatio da je najbezbolnije i najsigurnije da se ponasa ponizno.

29

pre 8 godina

ja sam počeo da ih slikam kad stanu ispred moje kuće na glavnoj ulici bez signalizacije da bi isli da pokupe pljeskavicu ili otišli u banku.ironija je što baš na tom mestu cimaju mene koji tu živim još dok nije bilo automobila.e onda sam rešio da slikam sa prozora.imam folder sa preko pedeset slika policijskih automobila nepropisno parkiranih.i samo čekam dan kada će mene iscimati kad na trenutak stanem sa zmigavcima da ih podsetim.al naravno otkad slikam,niko me ne legitimise..marfijev zakon

Marko

pre 8 godina

Kulturno joj odbrusio. Uostalom takva im je obuka.
Ne smem ni da pomislim sta bi se desilo kod nas. Evo pritisak mi narastao 300 sa 200!

Zoran

pre 8 godina

Mogao je upucat znajuci tamosnju policiju. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Replay, 1. februar 2016 14:37)

Nema sanse. Samo ako ne radis sta ti se kaze ide pucnjava. Ako radis sta ti se kaze nema ama bas nikakvih problema. Pa ja sam u Americi, zaustavljala me policija vise puta, za 30 milja brze sto sam vozio i to bas na Floridi jednom, inace 2 puta, za pojas,... Nikakav problem, osim sto pljusnes pare.

Ali ako ti on kaze stani ili izvadi ruke iz dzepova, a ti se mangupiras i neces da izvadis ruke iz dzepova, on puca. Pa ti nemoj da vadis ruke iz dzepova.:)

Izvadis igracku pistolj i on ti kaze baci, a ti neces, jer si mangup i znas da je igracka, sta je tu problem. On puca. Pa ti nemoj da bacis.:)

vozac

pre 8 godina

Imate na youtubeu video koji su snimili stranci, mislim Kanadjani, kada ih na autoputu prema Horgosu zaustavlja policajac zbog brze voznje.Prvo ne zna da bekne engleski(ne kazem da treba perfektno, ali bar da se sporazume sa strancima), kasnije ih olovljava sa Ti umesto sa Vi...Na papiric ispisuje 2500din kazne, posle nekog vremena ponovo pise iznos, te vozac pita zasto je povecao iznos.Ako se bolje pogleda video vidi se da je ispisao 3500din.Na sve ovo Ministar Unutrasnjih poslova kaze da je policija postupila potpuno ispravno.Sta reci?

Beograd

pre 8 godina

Policija iPAUK,svakodnevno krse propisa,baram u bul.kralja Aleksandra
p.s.ne vezuju se,voze bez svetla,o,recu se na raskrsnjcama gde je zabranjeno,parkiraju se na pesackim prelazima,idu ukafanu,kladionice itd,itd.
Po Dacicevom zakonu,niko im nista NE SME.

Beogradjanin

pre 8 godina

Pa da krenemo sa nagadjanjima.
Verujem da bi je u Srbiji izvukao iz kola, zavrnuo ruku, pregledao da li ima trougao, prvu pomoc, kanap za vucu, zuti prsluk...ko zna sta jos.
Ako ima, pozvao bi se na "znas li ti ko sam ja" ili "ko mi je tata".
U najboljem slucaju, zena bi prosla "samo" sa izmisljenom kaznom " za ometanje sluzbenog lica".
Na kraju bi se pojavio neki SNS glasnogovornik da nam objasni kako je ovo usmereno na rusenje velikog i jedinog.

beba

pre 8 godina

Sta god neko mislio o Americi, ova situacija je odlican primer toga kako izgleda drzava koja funkcionise i drzavni sluzbenici koji imaju odgovornost prema narodu kome sluze. Kad ga je zena pitala cemu tolika zurba, pazljivo ju je saslusao, bilo mu je neprijatno, izvinio se, pri tom se nije vadio da je na hitnom zadatku nego je samo rekao da zuri na posao, ponudio joj svoju znacku da zapise ime i prijavi ga.
Pokusajte da zamislite slicnu situaciju kod nas: prepostavljam da bi sluzbeno lice najpre bilo zaprepasceno, a zatim drsko i grubo, verovatno bi palo i legitimisanje, pa i vredjanje, a mozda i svasta joshnuzf. Oni su, kao uostalom i sve druge institucije i organi ove drzave, sasvim zaboravili da smo mi ti kojima sluze i polazu racune. A mi smo zaboravili, ako smi ikad i znali, da smo gradjani, sto osim placanja poreza drzavi, podrazumeva i mnostvo prava koje uzivamo.
Bilo bi zanimljivo procitati komentar nekog sluzbenog lica, ako ih ima medju citaocima vesti

Sale Srbija

pre 8 godina

Po ovome snimku i milion drugih dokaza mozete videti koliko je zapadni svet i USA otisli daleko u postovanju zakona i jednakosti svih. Mi smo i dalje u Tursko doba i iz njega nismo izasli nikada. Nikada kod nas nece biti ozbiljne drtave.

zaki

pre 8 godina

U Americi građani imaju pravo da "uhapse" (prisilno zadrže) drugog građanina ukoliko ga zateknu u kršenju zakona, i da pozovu policiju kojoj prepuštaju počinitelja. Kod nas to nije slučaj...

mrnjau

pre 8 godina

moj poznanik se preprečio policajcu koji je ušao u jednosmernu ulicu, doduše nije bio na dužnosti ali je bio svojim privatnim autom i to u alkoholisanom stanju!!!

ja sam za svako poštovanje zakona, ne bih jurio kao sumanut za policajcima ali da se meni desi da mi u moju jednosmernu ulicu uđu, ja bih im se isto preprečio, ako je malo mesto, može vas kasnije kolega njegov maltretirati čak i kad ste potpuno ispravni, pa razmislite da li vam je pravda preča od novčanika

Lovac na gljive

pre 8 godina

Ne mogu da zamislim kako bi se ponasali ovi nasi da ih neko zaustavi, a ovaj cova je saslusao zenu sta ima da kaze, ponudio da zapise ime i broj znacke i pritom mu nije nista smetalo sto ga snima.

Beogradjanin

pre 8 godina

Pa da krenemo sa nagadjanjima.
Verujem da bi je u Srbiji izvukao iz kola, zavrnuo ruku, pregledao da li ima trougao, prvu pomoc, kanap za vucu, zuti prsluk...ko zna sta jos.
Ako ima, pozvao bi se na "znas li ti ko sam ja" ili "ko mi je tata".
U najboljem slucaju, zena bi prosla "samo" sa izmisljenom kaznom " za ometanje sluzbenog lica".
Na kraju bi se pojavio neki SNS glasnogovornik da nam objasni kako je ovo usmereno na rusenje velikog i jedinog.

beba

pre 8 godina

Sta god neko mislio o Americi, ova situacija je odlican primer toga kako izgleda drzava koja funkcionise i drzavni sluzbenici koji imaju odgovornost prema narodu kome sluze. Kad ga je zena pitala cemu tolika zurba, pazljivo ju je saslusao, bilo mu je neprijatno, izvinio se, pri tom se nije vadio da je na hitnom zadatku nego je samo rekao da zuri na posao, ponudio joj svoju znacku da zapise ime i prijavi ga.
Pokusajte da zamislite slicnu situaciju kod nas: prepostavljam da bi sluzbeno lice najpre bilo zaprepasceno, a zatim drsko i grubo, verovatno bi palo i legitimisanje, pa i vredjanje, a mozda i svasta joshnuzf. Oni su, kao uostalom i sve druge institucije i organi ove drzave, sasvim zaboravili da smo mi ti kojima sluze i polazu racune. A mi smo zaboravili, ako smi ikad i znali, da smo gradjani, sto osim placanja poreza drzavi, podrazumeva i mnostvo prava koje uzivamo.
Bilo bi zanimljivo procitati komentar nekog sluzbenog lica, ako ih ima medju citaocima vesti

Lovac na gljive

pre 8 godina

Ne mogu da zamislim kako bi se ponasali ovi nasi da ih neko zaustavi, a ovaj cova je saslusao zenu sta ima da kaze, ponudio da zapise ime i broj znacke i pritom mu nije nista smetalo sto ga snima.

Sale Srbija

pre 8 godina

Po ovome snimku i milion drugih dokaza mozete videti koliko je zapadni svet i USA otisli daleko u postovanju zakona i jednakosti svih. Mi smo i dalje u Tursko doba i iz njega nismo izasli nikada. Nikada kod nas nece biti ozbiljne drtave.

zaki

pre 8 godina

U Americi građani imaju pravo da "uhapse" (prisilno zadrže) drugog građanina ukoliko ga zateknu u kršenju zakona, i da pozovu policiju kojoj prepuštaju počinitelja. Kod nas to nije slučaj...

mrnjau

pre 8 godina

moj poznanik se preprečio policajcu koji je ušao u jednosmernu ulicu, doduše nije bio na dužnosti ali je bio svojim privatnim autom i to u alkoholisanom stanju!!!

ja sam za svako poštovanje zakona, ne bih jurio kao sumanut za policajcima ali da se meni desi da mi u moju jednosmernu ulicu uđu, ja bih im se isto preprečio, ako je malo mesto, može vas kasnije kolega njegov maltretirati čak i kad ste potpuno ispravni, pa razmislite da li vam je pravda preča od novčanika

Анонимни Узнемиравач

pre 8 godina

izvesni policajac u backoj palanci ©****** ne vezuje pojas,ne pali svetlo,dete vozi na prednjem sedistu,na skuteru,bez kacige,prica telefonom...i jos mnogo toga.Niko mu nista nemoze jer ima "veze".Obicno zaustavlja obicne gradjane,a " gospodu" pozdravi ili okrene glavu da nebi primetio prekrsaj.Mogu da zamislim sta bi se dogodilo sa obicnim covekom da pokusa da ga zaustavi.

Mislim da ovakav bar jedan "zastitnik" gradjana postoji u svakom mestu u srbiji.

The Spatula

pre 8 godina

Evo moj slucaj... Zivim u gradu, koji su politicari unistili. Grade ulicu 5 godina koju nisu zavrsili, u kojoj su vodovodne cevi pocele da pucaju posle par meseci, i zamislite nov bulevar, koji je tek asvaltiran i iskrpljen. Licno sam imao problem sa policijom. Stoje na trotoaru, sa svojim sluzbenim autom, na samom cosku sa ulicom iz koje izlazim. Naravno, sa radarom u ulici, koja jos uvek nije dobila upotrebnu dozvolu, u kojoj nema znak za radarsku kontrolu itd. Zaustavljaju kombi i zaklanjaju mi vidno polje pri izlasku iz sporedne ulice. Ljubazno im kazem, gospodo, pre par dana ste naplatili kaznu za parkiranje na istom tom trotoaru a sada ste vi stali tu. Drugo, ne mogu bezbedno da se ukljucim u saobracaj,i sami pravite vise prekrsaja u istom trenutku. Da bi meni doticni policajac rekao, ti bi trebalo da znas da ja nisam kao ti i da ja ne mogu nikad da napravim prekrasaj i da mi je bolje da uzmem zakonik i da ga citam! Nasta sam mu odgovorio da treba da ih bude stid i sramota za takvo ponasanje i da me briga da li je on po njemu u prekrsaju ili ne, da je duzan da mi obezbedi bezbedno ukljucenje u saobracaj ili da se sklone odatle. Kad sam se vratio posle pola sata, vise ih nije bilo niti su se vise tu parkirali. Ali zato su se pomerili 300 metara dalje i isto to rade. Molio bih nekog, ako zna, da li mogu kaznjavati u ulici koja se vodi kao gradiliste, bez znaka za radarsku kontrolu i bez obelezenog mesta cunjevima da zaustavljaju i kaznjavaju? Molio bih vas da objavite komentar.

Cyber shot

pre 8 godina

Pišem iz Sarajeva. Bio sam svjedok kada policijsko vozilo pali rotaciju pred raskrsnicom i prolazi kroz crveno svjetlo,a samo nekoliko metara dalje gasi rotaciju i nastavlja voznju. Pozdrav iz pravne (kriminalne) države BiH...

Smederevac

pre 8 godina

Eto, ja danas nisam imao hrabrosti da priđem saobraćajnom policajcu, koji skrenuo sa glavnog puta na benzinsku pumpu bez davanja "žmigavca". Naravno, podrazumeva se da nijedan od dvojice policajaca u vozilu nije imao vezan pojas i da vozilo nije bilo pod intervencijom.

Zoran

pre 8 godina

"Mislim da zena nije u pravu. I ja sam policajac i mi imamo odredjenu odgovornost "

Nemate vi policajci nikakvu odgovornost. Ja dodjem iz Amerike, kolima od aerodroma do juga Srbije, vi samo prosisate pored mene, a ja idem 120 na sat. Niti imate rotaciju, niti sta. Jos ako ja drzim skroz levu traku i idem 120, vi mi blendujete, i zagledate me uz dizanje ruku u vis, sklnjaj se, zurimo, budalo.

Kad vama bude pisalo na koliam kao ovima ovde: Da zastitimo i sluzimo, onda mozemo da pricamo. Dotle nista.

Civil policajac

pre 8 godina

Treba doneti zakon gde civili mogu fotografisati saobracajne prekrsaje i sami ispratiti negde na sajtu kako je to procesuirano. Tako su uradili u Italiji i treba samo kopirati.

ecentar

pre 8 godina

Danas vidim policajca u patrolnom vozilu kako vozi iza mene i sve vreme priča telefonom, dok smo stajali na semaforu paralelno, izvukoh telefon da ga snimim/slikam, međutim već je završio razgovor ili me je video šta planiram, pa je prekinuo. U svakom slučaju okrenuo se ka meni iz auta i u prolazu domahiovao i pretio u stilu "š'a 'e bilo?" i u toj gestikulaciji je i odjurio dalje niz ulicu. Eto paralele sa ovom situacijom u Americi.

Kimi

pre 8 godina

Znate kako, iz moje osnovne skole (krajem osamdesetih) najvece barabe i mangupi su se lepo podelili. Pocetkom devedesetih pola ih je zavrsilo u zatvoru a druga polovina u redovima policije.
Nekako sumnjam da bi nasim pandurima uspeo uopste da objasnis sta je prekrsaj.

srbin

pre 8 godina

Mislim da zena nije u pravu. I ja sam policajac i mi imamo odredjenu odgovornost zastite pre svega profesionalnog integriteta, ali mozda je stvarno imao razloga da tako vozi. Nikada ne mozete znati gde i zasto policajac ide i to ne trebate znati, gradjani nemaju pravo da kontrolisu policiju vec bi to trebalo da radi unutrasnja. Kod nas unutrasnja nista ne radi ali to je vec neka druga tema. Zamislite situaciju kada bi svako mogao da zaustavi policajca i da ga pite gde ide i sta radi i kada bi ovaj bio duzan da mu odgovori, svi bi to radili i nastala bi opsta sprdnja sa profesijom. Treba da postoji jaka organizaciona jedinica "stvarno nezavisna" koja bi vrsila ovakve vidove kontrole a ne da to rade gradjani!!! Zbog toga sto je pratila policajca mogla je da dovede i sebe u opasnost i nekog drugog, mozda je on pratio osumnjicenog, mozda je pratio sumnjivo vozilo koje se kretalo brzo, mozda je moglo da dodje do "pucnjave" i da ona bude ranjena zato sto voli da se pravi pametna... Da je snimila, zapisala registraciju, poslala unutrasnjoj koja stvarno radi posao to bi bila adekvatna gradjanska kontrola, ali nacin i ovo sto je uradila mislim da nije gradjanska kontrola nego zelja da ispadne pametnija od policajca bez razmisljanja sta moze da proizadje iz toga i da li on ima neki razlog zasto tako vozi...Gradjani su uvek u pravu :D Stitimo gradjane, stitimo Srbiju !

Aleksandar grozni

pre 8 godina

A u Srbiji bi bilo,,kosi bre ti da mene pitas dali sam prekrsio zakon ili nisam,ja sam za tebe zakon,i t.d.it.d.A vrlo cesto vidimo u saobracaju policijsko vozilo koje drasticno cak i bezobrazno krsi zakon i propis,a o nevezivanju pojasa ili neispravnim signalnim uredjajima da i nepricamo,i nikom nista.Nazalost neverujem da cu doziveti da u Srbiji policija,drzavna administracija sluze gradjanima a ne obratno.I rastuzime ovakva vest kada vidim da postoje i vrlo ozbiljne i pravno uredjene drzave.

Zoran

pre 8 godina

Mogao je upucat znajuci tamosnju policiju. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Replay, 1. februar 2016 14:37)

Nema sanse. Samo ako ne radis sta ti se kaze ide pucnjava. Ako radis sta ti se kaze nema ama bas nikakvih problema. Pa ja sam u Americi, zaustavljala me policija vise puta, za 30 milja brze sto sam vozio i to bas na Floridi jednom, inace 2 puta, za pojas,... Nikakav problem, osim sto pljusnes pare.

Ali ako ti on kaze stani ili izvadi ruke iz dzepova, a ti se mangupiras i neces da izvadis ruke iz dzepova, on puca. Pa ti nemoj da vadis ruke iz dzepova.:)

Izvadis igracku pistolj i on ti kaze baci, a ti neces, jer si mangup i znas da je igracka, sta je tu problem. On puca. Pa ti nemoj da bacis.:)

29

pre 8 godina

ja sam počeo da ih slikam kad stanu ispred moje kuće na glavnoj ulici bez signalizacije da bi isli da pokupe pljeskavicu ili otišli u banku.ironija je što baš na tom mestu cimaju mene koji tu živim još dok nije bilo automobila.e onda sam rešio da slikam sa prozora.imam folder sa preko pedeset slika policijskih automobila nepropisno parkiranih.i samo čekam dan kada će mene iscimati kad na trenutak stanem sa zmigavcima da ih podsetim.al naravno otkad slikam,niko me ne legitimise..marfijev zakon

TABAK!!!

pre 8 godina

mog ORTAKA su zaustavili ZBOG pojasa.... a on im JE POKAZAO snimak NJIHOVOG AUTA kako nemaju stop svetlo i kako NISU vezani i GLE CUDA odg JE bio produzite a MI CEMO sutra OTERATI auto NA SERVIS ....za to stop svetlo

armada

pre 8 godina

po glasu se cuje da zena ima makar 120 kg, a lik je ispao smeker, imala je srece da nije zaustavila one debele amerikance pandure koji preferiraju krofne i crncima metak u ledja, pa bi dobila kaznu da se cese, ovako je super prosla, policajac za primer.

Beograd

pre 8 godina

Policija iPAUK,svakodnevno krse propisa,baram u bul.kralja Aleksandra
p.s.ne vezuju se,voze bez svetla,o,recu se na raskrsnjcama gde je zabranjeno,parkiraju se na pesackim prelazima,idu ukafanu,kladionice itd,itd.
Po Dacicevom zakonu,niko im nista NE SME.

Rusofil_IQ0

pre 8 godina

@Replay
USA policajci upucavaju samo/uglavnom unezverene, divlje i bahate osobe koje po ponasanju a i izgledu ugalvnom deluju opasno i sumanuto, dobar deo su ponasa kao da su clanovi boka harem-a a i tako izgleda
babe i fine zenice za sada ne upucavaju ebz razloga :)

vozac

pre 8 godina

Imate na youtubeu video koji su snimili stranci, mislim Kanadjani, kada ih na autoputu prema Horgosu zaustavlja policajac zbog brze voznje.Prvo ne zna da bekne engleski(ne kazem da treba perfektno, ali bar da se sporazume sa strancima), kasnije ih olovljava sa Ti umesto sa Vi...Na papiric ispisuje 2500din kazne, posle nekog vremena ponovo pise iznos, te vozac pita zasto je povecao iznos.Ako se bolje pogleda video vidi se da je ispisao 3500din.Na sve ovo Ministar Unutrasnjih poslova kaze da je policija postupila potpuno ispravno.Sta reci?

Golub

pre 8 godina

Kada bi se to desilo meni. I da ga zaustavim. Ubedjen sam da bi me isti policajac pratio svuda dok mi ne napise kaznu. I napisao bi mi jer ne dajem m8gavac kad ulazim iz dvorista u garazu.

Radovan Kostic

pre 8 godina

Naravno to se svakodnevno desava .Ali policajac kod nas je drzak i bahat Samo treba napraviti posebnu agenciju za takve preksaje

Posmatrač

pre 8 godina

USA...

Samo se pozovite na unutrašnju kontrolu i da ćete podneti prijavu. Nastupiće iznenađenje kada vidite koliko je tek građanin u Srbiji moćan.
Nije problem u policiji već političarima i onima koji su u sprezi sa njima.

ZVIIIZ

pre 8 godina

@zaki

I kod nas je to slučaj, takozvano građansko hapšenje, regulisano Zakonikom o krivičnom postupku.

u praksi jeste izuzetno retko

Igor Gavran

pre 8 godina

U Srbiji se po definiciji veruje sluzbenom licu. Nas policajac bi mogao da joj napise prijavu za prolazak kroz crveno i da je upropasti na sudu samo ako zeli. U svakom slucaju nije smela da juri za policajcem, mogla je da ga snimi kako je pretice i da posalje prijavu sluzbi za unutrasnju kontrolu.

lela

pre 8 godina

da budemo iskreni, sve ovo divno, bajno, sjajno zvuci ali pogadjajte jel gospodja belkinja ili crnkinja?

Naravno, video vredan postovanja, ali budimo objektivni kada su Americki policajci u pitanju. Snimala ga je, pa je covek shvatio da je najbezbolnije i najsigurnije da se ponasa ponizno.

Mythbuster

pre 8 godina

Mogao je upucat znajuci tamosnju policiju. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Replay, 1. februar 2016 14:37)

Zašto, nije crnkinja.

Marko

pre 8 godina

Kulturno joj odbrusio. Uostalom takva im je obuka.
Ne smem ni da pomislim sta bi se desilo kod nas. Evo pritisak mi narastao 300 sa 200!

Mr D.

pre 8 godina

Fin neki policajac, hteo je i broj znacke da joj da, a nije joj ni rec rekao. Ja bi mu oprostio prekrsaj :) Mada znaju oni tamo da moze biti njihova unutrasnja kontrola ili novinari itd. pa se ponasaju fino.

Grof

pre 8 godina

Kako reče Luka Laban u "Profesionalcu":
"U celom svetu policija radi za narod, samo u Srbiji narod radi za policiju". :)
Manite se ljudi prazne priče, ovo je Balkan. Ovde je moguće da bahati vozač udari dete ispred škole, jer je saobraćajac zadužen za tu školu u nekom kafančetu, u kladionici ili zeva u svoj profil na Fejsu. Pa da sam ih slikao svaki put kada su u uniformi, u svojoj smeni ušli u kladionicu ili kafić, ne bih imao prostora za bilo šta drugo u memoriji telefona. O tome se ćuti. Zašto? Zato što ni jedan savesni građanin ne bi voleo da mu se bilo koja vrsta policije nakači na vrat. Ko nama garantuje da bi prijava unutrašnjoj kontroli bila anonimna? Naravno da bi mu neki njegov, jer povezani su kao svinjska creva, rekao: "Prijavio te taj i taj, evo ti adresa, lična karta, registarski broj". Nije naš narod lud kada je rekao: "Vrana vrani oči ne vadi".

Bikan

pre 8 godina

Prvo ova zena je idiot...to sto on vozi brzo bez signalizacije moze da bude iz vise razloga, ALI ovo je dobar primer kakav profesinalni odnos treba da policija ima. Ovaj video treba da bude u nastavnom programu u Srbiji.
Inace ne vredi ovaj slucaj uporedjivati sa Srbijom, pa cak i sa polovinom Evrope. Bahatost i ne profesionizam je velika bolest u nasem narodu.

srbin

pre 8 godina

Mislim da zena nije u pravu. I ja sam policajac i mi imamo odredjenu odgovornost zastite pre svega profesionalnog integriteta, ali mozda je stvarno imao razloga da tako vozi. Nikada ne mozete znati gde i zasto policajac ide i to ne trebate znati, gradjani nemaju pravo da kontrolisu policiju vec bi to trebalo da radi unutrasnja. Kod nas unutrasnja nista ne radi ali to je vec neka druga tema. Zamislite situaciju kada bi svako mogao da zaustavi policajca i da ga pite gde ide i sta radi i kada bi ovaj bio duzan da mu odgovori, svi bi to radili i nastala bi opsta sprdnja sa profesijom. Treba da postoji jaka organizaciona jedinica "stvarno nezavisna" koja bi vrsila ovakve vidove kontrole a ne da to rade gradjani!!! Zbog toga sto je pratila policajca mogla je da dovede i sebe u opasnost i nekog drugog, mozda je on pratio osumnjicenog, mozda je pratio sumnjivo vozilo koje se kretalo brzo, mozda je moglo da dodje do "pucnjave" i da ona bude ranjena zato sto voli da se pravi pametna... Da je snimila, zapisala registraciju, poslala unutrasnjoj koja stvarno radi posao to bi bila adekvatna gradjanska kontrola, ali nacin i ovo sto je uradila mislim da nije gradjanska kontrola nego zelja da ispadne pametnija od policajca bez razmisljanja sta moze da proizadje iz toga i da li on ima neki razlog zasto tako vozi...Gradjani su uvek u pravu :D Stitimo gradjane, stitimo Srbiju !

armada

pre 8 godina

po glasu se cuje da zena ima makar 120 kg, a lik je ispao smeker, imala je srece da nije zaustavila one debele amerikance pandure koji preferiraju krofne i crncima metak u ledja, pa bi dobila kaznu da se cese, ovako je super prosla, policajac za primer.

zaki

pre 8 godina

U Americi građani imaju pravo da "uhapse" (prisilno zadrže) drugog građanina ukoliko ga zateknu u kršenju zakona, i da pozovu policiju kojoj prepuštaju počinitelja. Kod nas to nije slučaj...

Sale Srbija

pre 8 godina

Po ovome snimku i milion drugih dokaza mozete videti koliko je zapadni svet i USA otisli daleko u postovanju zakona i jednakosti svih. Mi smo i dalje u Tursko doba i iz njega nismo izasli nikada. Nikada kod nas nece biti ozbiljne drtave.

beba

pre 8 godina

Sta god neko mislio o Americi, ova situacija je odlican primer toga kako izgleda drzava koja funkcionise i drzavni sluzbenici koji imaju odgovornost prema narodu kome sluze. Kad ga je zena pitala cemu tolika zurba, pazljivo ju je saslusao, bilo mu je neprijatno, izvinio se, pri tom se nije vadio da je na hitnom zadatku nego je samo rekao da zuri na posao, ponudio joj svoju znacku da zapise ime i prijavi ga.
Pokusajte da zamislite slicnu situaciju kod nas: prepostavljam da bi sluzbeno lice najpre bilo zaprepasceno, a zatim drsko i grubo, verovatno bi palo i legitimisanje, pa i vredjanje, a mozda i svasta joshnuzf. Oni su, kao uostalom i sve druge institucije i organi ove drzave, sasvim zaboravili da smo mi ti kojima sluze i polazu racune. A mi smo zaboravili, ako smi ikad i znali, da smo gradjani, sto osim placanja poreza drzavi, podrazumeva i mnostvo prava koje uzivamo.
Bilo bi zanimljivo procitati komentar nekog sluzbenog lica, ako ih ima medju citaocima vesti

mrnjau

pre 8 godina

moj poznanik se preprečio policajcu koji je ušao u jednosmernu ulicu, doduše nije bio na dužnosti ali je bio svojim privatnim autom i to u alkoholisanom stanju!!!

ja sam za svako poštovanje zakona, ne bih jurio kao sumanut za policajcima ali da se meni desi da mi u moju jednosmernu ulicu uđu, ja bih im se isto preprečio, ako je malo mesto, može vas kasnije kolega njegov maltretirati čak i kad ste potpuno ispravni, pa razmislite da li vam je pravda preča od novčanika

Beogradjanin

pre 8 godina

Pa da krenemo sa nagadjanjima.
Verujem da bi je u Srbiji izvukao iz kola, zavrnuo ruku, pregledao da li ima trougao, prvu pomoc, kanap za vucu, zuti prsluk...ko zna sta jos.
Ako ima, pozvao bi se na "znas li ti ko sam ja" ili "ko mi je tata".
U najboljem slucaju, zena bi prosla "samo" sa izmisljenom kaznom " za ometanje sluzbenog lica".
Na kraju bi se pojavio neki SNS glasnogovornik da nam objasni kako je ovo usmereno na rusenje velikog i jedinog.

vozac

pre 8 godina

Imate na youtubeu video koji su snimili stranci, mislim Kanadjani, kada ih na autoputu prema Horgosu zaustavlja policajac zbog brze voznje.Prvo ne zna da bekne engleski(ne kazem da treba perfektno, ali bar da se sporazume sa strancima), kasnije ih olovljava sa Ti umesto sa Vi...Na papiric ispisuje 2500din kazne, posle nekog vremena ponovo pise iznos, te vozac pita zasto je povecao iznos.Ako se bolje pogleda video vidi se da je ispisao 3500din.Na sve ovo Ministar Unutrasnjih poslova kaze da je policija postupila potpuno ispravno.Sta reci?

Zoran

pre 8 godina

Mogao je upucat znajuci tamosnju policiju. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Replay, 1. februar 2016 14:37)

Nema sanse. Samo ako ne radis sta ti se kaze ide pucnjava. Ako radis sta ti se kaze nema ama bas nikakvih problema. Pa ja sam u Americi, zaustavljala me policija vise puta, za 30 milja brze sto sam vozio i to bas na Floridi jednom, inace 2 puta, za pojas,... Nikakav problem, osim sto pljusnes pare.

Ali ako ti on kaze stani ili izvadi ruke iz dzepova, a ti se mangupiras i neces da izvadis ruke iz dzepova, on puca. Pa ti nemoj da vadis ruke iz dzepova.:)

Izvadis igracku pistolj i on ti kaze baci, a ti neces, jer si mangup i znas da je igracka, sta je tu problem. On puca. Pa ti nemoj da bacis.:)

Marko

pre 8 godina

Kulturno joj odbrusio. Uostalom takva im je obuka.
Ne smem ni da pomislim sta bi se desilo kod nas. Evo pritisak mi narastao 300 sa 200!

Lovac na gljive

pre 8 godina

Ne mogu da zamislim kako bi se ponasali ovi nasi da ih neko zaustavi, a ovaj cova je saslusao zenu sta ima da kaze, ponudio da zapise ime i broj znacke i pritom mu nije nista smetalo sto ga snima.

Rusofil_IQ0

pre 8 godina

@Replay
USA policajci upucavaju samo/uglavnom unezverene, divlje i bahate osobe koje po ponasanju a i izgledu ugalvnom deluju opasno i sumanuto, dobar deo su ponasa kao da su clanovi boka harem-a a i tako izgleda
babe i fine zenice za sada ne upucavaju ebz razloga :)

TABAK!!!

pre 8 godina

mog ORTAKA su zaustavili ZBOG pojasa.... a on im JE POKAZAO snimak NJIHOVOG AUTA kako nemaju stop svetlo i kako NISU vezani i GLE CUDA odg JE bio produzite a MI CEMO sutra OTERATI auto NA SERVIS ....za to stop svetlo

Mythbuster

pre 8 godina

Mogao je upucat znajuci tamosnju policiju. :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(Replay, 1. februar 2016 14:37)

Zašto, nije crnkinja.

Igor Gavran

pre 8 godina

U Srbiji se po definiciji veruje sluzbenom licu. Nas policajac bi mogao da joj napise prijavu za prolazak kroz crveno i da je upropasti na sudu samo ako zeli. U svakom slucaju nije smela da juri za policajcem, mogla je da ga snimi kako je pretice i da posalje prijavu sluzbi za unutrasnju kontrolu.

lela

pre 8 godina

da budemo iskreni, sve ovo divno, bajno, sjajno zvuci ali pogadjajte jel gospodja belkinja ili crnkinja?

Naravno, video vredan postovanja, ali budimo objektivni kada su Americki policajci u pitanju. Snimala ga je, pa je covek shvatio da je najbezbolnije i najsigurnije da se ponasa ponizno.

Golub

pre 8 godina

Kada bi se to desilo meni. I da ga zaustavim. Ubedjen sam da bi me isti policajac pratio svuda dok mi ne napise kaznu. I napisao bi mi jer ne dajem m8gavac kad ulazim iz dvorista u garazu.

Posmatrač

pre 8 godina

USA...

Samo se pozovite na unutrašnju kontrolu i da ćete podneti prijavu. Nastupiće iznenađenje kada vidite koliko je tek građanin u Srbiji moćan.
Nije problem u policiji već političarima i onima koji su u sprezi sa njima.

ecentar

pre 8 godina

Danas vidim policajca u patrolnom vozilu kako vozi iza mene i sve vreme priča telefonom, dok smo stajali na semaforu paralelno, izvukoh telefon da ga snimim/slikam, međutim već je završio razgovor ili me je video šta planiram, pa je prekinuo. U svakom slučaju okrenuo se ka meni iz auta i u prolazu domahiovao i pretio u stilu "š'a 'e bilo?" i u toj gestikulaciji je i odjurio dalje niz ulicu. Eto paralele sa ovom situacijom u Americi.

Анонимни Узнемиравач

pre 8 godina

izvesni policajac u backoj palanci ©****** ne vezuje pojas,ne pali svetlo,dete vozi na prednjem sedistu,na skuteru,bez kacige,prica telefonom...i jos mnogo toga.Niko mu nista nemoze jer ima "veze".Obicno zaustavlja obicne gradjane,a " gospodu" pozdravi ili okrene glavu da nebi primetio prekrsaj.Mogu da zamislim sta bi se dogodilo sa obicnim covekom da pokusa da ga zaustavi.

Mislim da ovakav bar jedan "zastitnik" gradjana postoji u svakom mestu u srbiji.

Aleksandar grozni

pre 8 godina

A u Srbiji bi bilo,,kosi bre ti da mene pitas dali sam prekrsio zakon ili nisam,ja sam za tebe zakon,i t.d.it.d.A vrlo cesto vidimo u saobracaju policijsko vozilo koje drasticno cak i bezobrazno krsi zakon i propis,a o nevezivanju pojasa ili neispravnim signalnim uredjajima da i nepricamo,i nikom nista.Nazalost neverujem da cu doziveti da u Srbiji policija,drzavna administracija sluze gradjanima a ne obratno.I rastuzime ovakva vest kada vidim da postoje i vrlo ozbiljne i pravno uredjene drzave.

Zoran

pre 8 godina

"Mislim da zena nije u pravu. I ja sam policajac i mi imamo odredjenu odgovornost "

Nemate vi policajci nikakvu odgovornost. Ja dodjem iz Amerike, kolima od aerodroma do juga Srbije, vi samo prosisate pored mene, a ja idem 120 na sat. Niti imate rotaciju, niti sta. Jos ako ja drzim skroz levu traku i idem 120, vi mi blendujete, i zagledate me uz dizanje ruku u vis, sklnjaj se, zurimo, budalo.

Kad vama bude pisalo na koliam kao ovima ovde: Da zastitimo i sluzimo, onda mozemo da pricamo. Dotle nista.

Mr D.

pre 8 godina

Fin neki policajac, hteo je i broj znacke da joj da, a nije joj ni rec rekao. Ja bi mu oprostio prekrsaj :) Mada znaju oni tamo da moze biti njihova unutrasnja kontrola ili novinari itd. pa se ponasaju fino.

Beograd

pre 8 godina

Policija iPAUK,svakodnevno krse propisa,baram u bul.kralja Aleksandra
p.s.ne vezuju se,voze bez svetla,o,recu se na raskrsnjcama gde je zabranjeno,parkiraju se na pesackim prelazima,idu ukafanu,kladionice itd,itd.
Po Dacicevom zakonu,niko im nista NE SME.

29

pre 8 godina

ja sam počeo da ih slikam kad stanu ispred moje kuće na glavnoj ulici bez signalizacije da bi isli da pokupe pljeskavicu ili otišli u banku.ironija je što baš na tom mestu cimaju mene koji tu živim još dok nije bilo automobila.e onda sam rešio da slikam sa prozora.imam folder sa preko pedeset slika policijskih automobila nepropisno parkiranih.i samo čekam dan kada će mene iscimati kad na trenutak stanem sa zmigavcima da ih podsetim.al naravno otkad slikam,niko me ne legitimise..marfijev zakon

Radovan Kostic

pre 8 godina

Naravno to se svakodnevno desava .Ali policajac kod nas je drzak i bahat Samo treba napraviti posebnu agenciju za takve preksaje

Cyber shot

pre 8 godina

Pišem iz Sarajeva. Bio sam svjedok kada policijsko vozilo pali rotaciju pred raskrsnicom i prolazi kroz crveno svjetlo,a samo nekoliko metara dalje gasi rotaciju i nastavlja voznju. Pozdrav iz pravne (kriminalne) države BiH...

Kimi

pre 8 godina

Znate kako, iz moje osnovne skole (krajem osamdesetih) najvece barabe i mangupi su se lepo podelili. Pocetkom devedesetih pola ih je zavrsilo u zatvoru a druga polovina u redovima policije.
Nekako sumnjam da bi nasim pandurima uspeo uopste da objasnis sta je prekrsaj.

ZVIIIZ

pre 8 godina

@zaki

I kod nas je to slučaj, takozvano građansko hapšenje, regulisano Zakonikom o krivičnom postupku.

u praksi jeste izuzetno retko

The Spatula

pre 8 godina

Evo moj slucaj... Zivim u gradu, koji su politicari unistili. Grade ulicu 5 godina koju nisu zavrsili, u kojoj su vodovodne cevi pocele da pucaju posle par meseci, i zamislite nov bulevar, koji je tek asvaltiran i iskrpljen. Licno sam imao problem sa policijom. Stoje na trotoaru, sa svojim sluzbenim autom, na samom cosku sa ulicom iz koje izlazim. Naravno, sa radarom u ulici, koja jos uvek nije dobila upotrebnu dozvolu, u kojoj nema znak za radarsku kontrolu itd. Zaustavljaju kombi i zaklanjaju mi vidno polje pri izlasku iz sporedne ulice. Ljubazno im kazem, gospodo, pre par dana ste naplatili kaznu za parkiranje na istom tom trotoaru a sada ste vi stali tu. Drugo, ne mogu bezbedno da se ukljucim u saobracaj,i sami pravite vise prekrsaja u istom trenutku. Da bi meni doticni policajac rekao, ti bi trebalo da znas da ja nisam kao ti i da ja ne mogu nikad da napravim prekrasaj i da mi je bolje da uzmem zakonik i da ga citam! Nasta sam mu odgovorio da treba da ih bude stid i sramota za takvo ponasanje i da me briga da li je on po njemu u prekrsaju ili ne, da je duzan da mi obezbedi bezbedno ukljucenje u saobracaj ili da se sklone odatle. Kad sam se vratio posle pola sata, vise ih nije bilo niti su se vise tu parkirali. Ali zato su se pomerili 300 metara dalje i isto to rade. Molio bih nekog, ako zna, da li mogu kaznjavati u ulici koja se vodi kao gradiliste, bez znaka za radarsku kontrolu i bez obelezenog mesta cunjevima da zaustavljaju i kaznjavaju? Molio bih vas da objavite komentar.

Smederevac

pre 8 godina

Eto, ja danas nisam imao hrabrosti da priđem saobraćajnom policajcu, koji skrenuo sa glavnog puta na benzinsku pumpu bez davanja "žmigavca". Naravno, podrazumeva se da nijedan od dvojice policajaca u vozilu nije imao vezan pojas i da vozilo nije bilo pod intervencijom.

Civil policajac

pre 8 godina

Treba doneti zakon gde civili mogu fotografisati saobracajne prekrsaje i sami ispratiti negde na sajtu kako je to procesuirano. Tako su uradili u Italiji i treba samo kopirati.

Grof

pre 8 godina

Kako reče Luka Laban u "Profesionalcu":
"U celom svetu policija radi za narod, samo u Srbiji narod radi za policiju". :)
Manite se ljudi prazne priče, ovo je Balkan. Ovde je moguće da bahati vozač udari dete ispred škole, jer je saobraćajac zadužen za tu školu u nekom kafančetu, u kladionici ili zeva u svoj profil na Fejsu. Pa da sam ih slikao svaki put kada su u uniformi, u svojoj smeni ušli u kladionicu ili kafić, ne bih imao prostora za bilo šta drugo u memoriji telefona. O tome se ćuti. Zašto? Zato što ni jedan savesni građanin ne bi voleo da mu se bilo koja vrsta policije nakači na vrat. Ko nama garantuje da bi prijava unutrašnjoj kontroli bila anonimna? Naravno da bi mu neki njegov, jer povezani su kao svinjska creva, rekao: "Prijavio te taj i taj, evo ti adresa, lična karta, registarski broj". Nije naš narod lud kada je rekao: "Vrana vrani oči ne vadi".

Bikan

pre 8 godina

Prvo ova zena je idiot...to sto on vozi brzo bez signalizacije moze da bude iz vise razloga, ALI ovo je dobar primer kakav profesinalni odnos treba da policija ima. Ovaj video treba da bude u nastavnom programu u Srbiji.
Inace ne vredi ovaj slucaj uporedjivati sa Srbijom, pa cak i sa polovinom Evrope. Bahatost i ne profesionizam je velika bolest u nasem narodu.