Četvrtak, 21.01.2016.

11:21

Oliveru Ivanoviću devet godina zatvora

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović proglašen je krivim za ratne zločine pred sudom u Kosovskoj Mitrovici i osuđen je na devet godina zatvora.

Izvor: Beta

Oliveru Ivanoviæu devet godina zatvora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

duh sa sekirom

pre 8 godina

znaju ONI da Oliver Ivanovic nije kriv, ali znaju i ko im ga je 'nabacio', i zašto bi ga sad baš ONI oslobađali?...teško je ovo dokazati, ali jedina Oliverova krivica je samo to što se nikako nije uklapao u 'napredno vizionarstvo severa Kosova'...Oliver sigurno ne bi ćutao na masovna učlanjenja u SNS...imao je poverenje dobrog dela gradjana, a mi odavde znamo kad je i zbog čega sklonjen...ps. šteta što se presuda nije doneta posle izbora možda bi bila oslobadjajuća...stidi se Srbijo.

emilcioran

pre 8 godina

Tekst o tome šta je jutros jeo Đokovićev ker - 300 komentara. Pošalju Srbina u zatvor samo jer im se može - jedva šezdesetak. Srbija - probila dno dna. Nacija zombija i nekroze :(((

dragan

pre 8 godina

Trazimo pravdu za ivanovice. Ovo jeste podmukao samar srbiji
i treba ga komentarisati. A dali se ikad iko od nadleznih zauzeo u bilo kom sazivu za svu onu nestalu decu iz porodilista.

mirko

pre 8 godina

Lakrdija od drzave i suda...proizvod Amerike i EU i sta ocekivati nego ponizavanje srpskog naroda pa i crkve u kojoj uriniraju albanci...zalosno

grozota od "pravde"

pre 8 godina

Sada se svi cudimo i zgrazavamo,sa pravom! Sada svi kazemo nepravda,sa pravom! No,setimo se sta rade nasi sudovi,koliko privilegovanih ima, gde istina i pravda nista ne znace vec veze,uticaj,moc,...
I to boli,ali smo svi nemocni,bas kao i sada.
Rekao sam davno,budi "prijatelj" USA,tj.ispunjavaj njihove planove,i mozes u svetu da radis sta ti volja!A Albanci su danas
upravo nagradjeni i u Pristini,ali i u Briselu! "Pravda"!

gorak ukus u ustima

pre 8 godina

Ovo je klasika zapadnog sveta. Pravljenje lazne ravnoteze i pokusaj odobrovoljenja Albanaca jer ce uskoro poceti da radi sud za OVK u Holandiji pa ce neki albanski komandanti za Hag. Ovo je i bilo ocekivano, nazalost. Tako se to radi u tzv. demokratskom svetu...

Saša Dobrosavljević

pre 8 godina

Nije komandovao,dakle nije on naređivao zločine. Nije lično učestvovao u njima,samo je znao i voljno šta!? Jel nekom jasna ova presuda. Koliko bi tek dobio da su utvrdili da ih je on ptedvodio?

Covek

pre 8 godina

Mislim da je osudjen na osnovu "rekla-kazala" dokaza. Samo zato sto je pripadnik srpske (trenutno), porazene strane na Kosovu. Kakva drzava takvo i sudstvo. Izdrzi Olivere!

tišina

pre 8 godina

Dajte ljudi, budimo realni. Na Kosovu su počinjeni veliki zločini nad albancima. To je valjda jasno svima. Ako je i Ivanović počinio neki zločin u čemu je onda problem.

Živko Petković

pre 8 godina

Čitam u komentarima,kako je sramota što je osuđen bez dokaza! Nedavno su pustili (na TV)advokata da nam saopšti kako ne može biti osuđen,jer nema dokaza protiv njega! Eto njega osudiše,a ja čisto sumnjam da nije bilo dokaza,samo što to naši mediji nama neće,ili ne smeju saopštiti!? Nećemo mi imati sreće dok god nam se bude nudilo više "istina" A još,k tome ako su to "istine",naše!

mlekadzija

pre 8 godina

Nije njemu za dzabe produzen pritovr za jos mesec dana pre neki dan, pre izricanja presude (vec je bila donesena presuda)... dugacija presuda se nije mogla ni cekivati...nego nadje li KFOR ubice dece na kupanju u Gorazdevcu? Nisu al evo sed ce tek sto nisu...

Skywalker

pre 8 godina

Kako ne volim kad ovi koji mu oci nikad videli nisu tvrde da je nevin. Ja ne tvrdim da je Oliver kriv, ali ne mogu da tvrdim ni da je nevin kad nemam pojma sta se desavalo tada u Mitrovici. Ovako samo mogu da nanesu stetu nekome sledecem za kog sigurno znamo da je nevin, tvrdeci to za svakoga. KAd god nekog Srbina uhapse odmah se oglase razni Djurici tvrdeci kako je nevin, iako do tog momenta nikad za njega nisu culi. Sta hocete, prvo cete silom da nas naterate u taj pravosudni sistem, a onda cete za svaku presudu tog suda da tvrdite kako je nepravedna. Je l to znaci da i oslobadjajuca presuda za ostalu cetvoricu nije pravedna i da ih treba osuditi na zatvorske kazne. Da skratim-sami ste nam rekli da je to sad sud i policija koju moramo postovati, pa to valjda podrazumeva da postujemo i odluke koje ti organi donose. Evo, i ja cu uskoro dobiti poziv od suda u Vucitrnu zbog prebrze voznje, prijavu mi je pisala ta policija koja je , kako vi to kazete, ustvari nasa policija. Kako god, ja sam morao da stanem kad mi je pisan prekrsaj i moracu da platim i kaznu koju ce odrediti sudija suda u Vucitrnu. Hoce li nekog biti briga sto cu ja platiti kaznu 70-80 evra? Nece, i ne treba da bude, vozio sam 107 tamo gde je ogranicenje 80 i naravno da treba da budem kaznjen.

Pitanje

pre 8 godina

Nije mi jasno, gde je ovde zlocin? Covek nosio uniformu, zahtevao da se slusaju naredjenja i izveo ljude iz kuca. Ako se za tako nesto danas dobija 9 godina... Ili u clanku jednostavno nije navedeno pravo obrazlozenje presude?

Вук Дражић

pre 8 godina

Суд у Косовској Митровици је исправно поступио када је Оливера Ивановића прогласио кривим и осудио га. Честитам суду на том одлично обављеном послу.

Smotana sarma

pre 8 godina

Dok je palio i žario po Kosovu bilo je to za mnoge u redu i kao normalno; a sad' kad odgovara pred zakonom za svoja učinjena djela, to ne odobravate.
Živjela pravda!

građanin pokorni

pre 8 godina

Ratni zločini 2000.godine? Izvin'te, malo sam neupućen, gde je bio rat 2000.godine? Da ne misle na martovski pogrom, ali to nije bilo 2000.g, i zločine tad činili albanci!? Ili, možda, srbi odgovaraju i zato što su ih klali, sakatili, spaljivali,...
Vučiću, pozdravi Angelu

Jedan od izdajnika

pre 8 godina

Šokirani ste? Skandal? Nepravda prema Srbima? Nepravda uopšte? Oliver nevin!
Ljudi, otkud vi znate sve to? Da niste možda svedoci da nije kriv? Pa što onda niste svedočili. Ili vam je samo krivo što je neki srbin osuđen, a uz to je i simpatičan lik. Otkud znate da je simpatičan, da li ga poznajete lično i garantujete za njega.
Zbog čega je nekom sudiji iz Rumunije u interesu da njega osudi, a ostalu 4-ricu oslobodi? Naredili su mu iz EU? Pa, je li EU fašistička diktatura da to radi? Šta ćemo mi onda u EU?
Možemo mi voleti našu Srbiju ali moramo biti pravdoljubivi i objektivni (ne samo kad se nama nanese zlo), a ne zatucani subjektivisti i ksenofobi.

besna glista

pre 8 godina

Cek, da li vi ljudi stvarno istinski verujete da je ovaj covek nevin? Nemojmo biti smesni. Zna se da je svako ko je na bilo koji nacin ucestvovao u veselju na Kosovu itekako kriv za stvari koje normalan covek ne moze ni da zamisli. E sad, to sto se jedni osudjuju, a drugi su i dalje na funkcijama, to je krivica nesposobnosti nase diplomatije u poslednjih 25 godina, ali objektivno niko nije nevin, to vam garantujem.

valjda će objaviti ovo

pre 8 godina

neverujem da je ovaj čovek kriv. ovo je još jedan dokaz kako nas medjunarodna zajednica mrzi iz dubine duše. kad god naši sudovi sude za ovakave zločine, onda donesu presudu da je optuženi nevin ili da nema dokaza koji nedvosmisleno upućuju na zločin, a ovi strani sudovi na osnovu nepouzadanih svedočenja albanaca (koji alabanc govori istinu) proglase ovog čoveka krivim. tako je to kad nas mrze.

LakiKiM

pre 8 godina

Ovo je losa,, poruka,, za Srbe na severu Mitrovice..,,poslali su nam poruku albanci kroz tkz,,medjunarodni sud na Kosovu,,ovom presudom,nad nevinim covekom,,Mitrovcani i svi ostali na severu KiM buducnosti nam nema..kad krenu albanci u osvajanju severa,a vec jesu,integrisuci nas malo po malo,,zavrsicemo ili u zatvoru ili proterani na kulturan nacin..

Lovac na gljive

pre 8 godina

Ovo je cisto ulizivanje Albancima. Nisu im dali viznu liberalizaciju (naravno nisu ludi) pa im na ovaj nacin daju kompenzaciju.
Ukoliko je neko kriv za ratne zlocine kazna treba da bude mnogo, mnogo veca od 9 godina.

Sa druge strane coveka su ovde osudili na osnovu rekla kazala izjava svedoka. Niko od njih nije mogo da potvrdi da je on bilo sta lose ucinio vec samo da su culi od nekoga da je on nesto rekao/ucinio.
Covek je ovde samo kolateralna steta.

Naravno ni nasa drzava nece nista uciniti jer cemo i mi ako cutimo dobiti neku kompenzaciju u vidu otvaranja nekog levog poglavlja na putu ka EU.

Predrag

pre 8 godina

Ajde sada Vucicu bojkotuj sledeci sastanak sa Albancima u Briselu, pa da vidimo koliko te stvarno cene u EU, ili je to samo na papiru. Ako te stvarno cene i Angela (u koju mozes da se zakunes, kako kazes) i ostali , valjda ce nesto da preduzmu protiv korumpiranog Euleksovog suda na Kosovu.

cekajuci april

pre 8 godina

Da li to ikoga dotice? Mene ne.
(Zucko, 21. januar 2016 11:22)

Slazem se, i mene neko da osudi na 10 godina Ivanovic Oliver se ne bi potresao, zasto ja sad da se potresam?

šta ti dečko radiš

pre 8 godina

Ubistvo je ubistvo. Zločin je zločin. A siguran sam da se Oliver Ivanović još i provukao, jer mu zbog nedostatka dokaza (a to ne znači da dela nisu izvršena) nisu sudili za sve za šta je trebalo. Mogu sada lažni dušebrižnici, lažni nacionalisti, lažne patriote i ostali da mi udaraju minuse do mile volje, ali istina se sakriti ne može, a zločin još manje.

Dragan

pre 8 godina

...pa će on da se žali, pa će onda da ga oslobode. A onda tu vest neće da objave glasila na Kosovu amožda ni kod nas... Vuk sit, ovce na broju a jedino Ivanović sklonjen i odležao za neposlušnost... Svetska pravda na delu...

Груја

pre 8 godina

Аууу, Бог те моловао! 9.година! Ивановић тврди да је невин, а ови га одрапише! Нисам баш сигуран да је се то тек од ока пресуђивало. Нечега ту има. А сад шта, то актери најбоље знају.

Svijetla budućnost

pre 8 godina

U zdravlju da ih trošiš. A oce Srbija skoro imati zakon o poreklu imovine? Ništa nam nije potrebnije od tog zakona a nešto se naprednjaci silno plaše.

valjda će objaviti ovo

pre 8 godina

neverujem da je ovaj čovek kriv. ovo je još jedan dokaz kako nas medjunarodna zajednica mrzi iz dubine duše. kad god naši sudovi sude za ovakave zločine, onda donesu presudu da je optuženi nevin ili da nema dokaza koji nedvosmisleno upućuju na zločin, a ovi strani sudovi na osnovu nepouzadanih svedočenja albanaca (koji alabanc govori istinu) proglase ovog čoveka krivim. tako je to kad nas mrze.

tišina

pre 8 godina

Dajte ljudi, budimo realni. Na Kosovu su počinjeni veliki zločini nad albancima. To je valjda jasno svima. Ako je i Ivanović počinio neki zločin u čemu je onda problem.

Груја

pre 8 godina

Аууу, Бог те моловао! 9.година! Ивановић тврди да је невин, а ови га одрапише! Нисам баш сигуран да је се то тек од ока пресуђивало. Нечега ту има. А сад шта, то актери најбоље знају.

Svijetla budućnost

pre 8 godina

U zdravlju da ih trošiš. A oce Srbija skoro imati zakon o poreklu imovine? Ništa nam nije potrebnije od tog zakona a nešto se naprednjaci silno plaše.

Živko Petković

pre 8 godina

Čitam u komentarima,kako je sramota što je osuđen bez dokaza! Nedavno su pustili (na TV)advokata da nam saopšti kako ne može biti osuđen,jer nema dokaza protiv njega! Eto njega osudiše,a ja čisto sumnjam da nije bilo dokaza,samo što to naši mediji nama neće,ili ne smeju saopštiti!? Nećemo mi imati sreće dok god nam se bude nudilo više "istina" A još,k tome ako su to "istine",naše!

mlekadzija

pre 8 godina

Nije njemu za dzabe produzen pritovr za jos mesec dana pre neki dan, pre izricanja presude (vec je bila donesena presuda)... dugacija presuda se nije mogla ni cekivati...nego nadje li KFOR ubice dece na kupanju u Gorazdevcu? Nisu al evo sed ce tek sto nisu...

Saša Dobrosavljević

pre 8 godina

Nije komandovao,dakle nije on naređivao zločine. Nije lično učestvovao u njima,samo je znao i voljno šta!? Jel nekom jasna ova presuda. Koliko bi tek dobio da su utvrdili da ih je on ptedvodio?

Jedan od izdajnika

pre 8 godina

Šokirani ste? Skandal? Nepravda prema Srbima? Nepravda uopšte? Oliver nevin!
Ljudi, otkud vi znate sve to? Da niste možda svedoci da nije kriv? Pa što onda niste svedočili. Ili vam je samo krivo što je neki srbin osuđen, a uz to je i simpatičan lik. Otkud znate da je simpatičan, da li ga poznajete lično i garantujete za njega.
Zbog čega je nekom sudiji iz Rumunije u interesu da njega osudi, a ostalu 4-ricu oslobodi? Naredili su mu iz EU? Pa, je li EU fašistička diktatura da to radi? Šta ćemo mi onda u EU?
Možemo mi voleti našu Srbiju ali moramo biti pravdoljubivi i objektivni (ne samo kad se nama nanese zlo), a ne zatucani subjektivisti i ksenofobi.

Dragan

pre 8 godina

...pa će on da se žali, pa će onda da ga oslobode. A onda tu vest neće da objave glasila na Kosovu amožda ni kod nas... Vuk sit, ovce na broju a jedino Ivanović sklonjen i odležao za neposlušnost... Svetska pravda na delu...

građanin pokorni

pre 8 godina

Ratni zločini 2000.godine? Izvin'te, malo sam neupućen, gde je bio rat 2000.godine? Da ne misle na martovski pogrom, ali to nije bilo 2000.g, i zločine tad činili albanci!? Ili, možda, srbi odgovaraju i zato što su ih klali, sakatili, spaljivali,...
Vučiću, pozdravi Angelu

Skywalker

pre 8 godina

Kako ne volim kad ovi koji mu oci nikad videli nisu tvrde da je nevin. Ja ne tvrdim da je Oliver kriv, ali ne mogu da tvrdim ni da je nevin kad nemam pojma sta se desavalo tada u Mitrovici. Ovako samo mogu da nanesu stetu nekome sledecem za kog sigurno znamo da je nevin, tvrdeci to za svakoga. KAd god nekog Srbina uhapse odmah se oglase razni Djurici tvrdeci kako je nevin, iako do tog momenta nikad za njega nisu culi. Sta hocete, prvo cete silom da nas naterate u taj pravosudni sistem, a onda cete za svaku presudu tog suda da tvrdite kako je nepravedna. Je l to znaci da i oslobadjajuca presuda za ostalu cetvoricu nije pravedna i da ih treba osuditi na zatvorske kazne. Da skratim-sami ste nam rekli da je to sad sud i policija koju moramo postovati, pa to valjda podrazumeva da postujemo i odluke koje ti organi donose. Evo, i ja cu uskoro dobiti poziv od suda u Vucitrnu zbog prebrze voznje, prijavu mi je pisala ta policija koja je , kako vi to kazete, ustvari nasa policija. Kako god, ja sam morao da stanem kad mi je pisan prekrsaj i moracu da platim i kaznu koju ce odrediti sudija suda u Vucitrnu. Hoce li nekog biti briga sto cu ja platiti kaznu 70-80 evra? Nece, i ne treba da bude, vozio sam 107 tamo gde je ogranicenje 80 i naravno da treba da budem kaznjen.

grozota od "pravde"

pre 8 godina

Sada se svi cudimo i zgrazavamo,sa pravom! Sada svi kazemo nepravda,sa pravom! No,setimo se sta rade nasi sudovi,koliko privilegovanih ima, gde istina i pravda nista ne znace vec veze,uticaj,moc,...
I to boli,ali smo svi nemocni,bas kao i sada.
Rekao sam davno,budi "prijatelj" USA,tj.ispunjavaj njihove planove,i mozes u svetu da radis sta ti volja!A Albanci su danas
upravo nagradjeni i u Pristini,ali i u Briselu! "Pravda"!

šta ti dečko radiš

pre 8 godina

Ubistvo je ubistvo. Zločin je zločin. A siguran sam da se Oliver Ivanović još i provukao, jer mu zbog nedostatka dokaza (a to ne znači da dela nisu izvršena) nisu sudili za sve za šta je trebalo. Mogu sada lažni dušebrižnici, lažni nacionalisti, lažne patriote i ostali da mi udaraju minuse do mile volje, ali istina se sakriti ne može, a zločin još manje.

besna glista

pre 8 godina

Cek, da li vi ljudi stvarno istinski verujete da je ovaj covek nevin? Nemojmo biti smesni. Zna se da je svako ko je na bilo koji nacin ucestvovao u veselju na Kosovu itekako kriv za stvari koje normalan covek ne moze ni da zamisli. E sad, to sto se jedni osudjuju, a drugi su i dalje na funkcijama, to je krivica nesposobnosti nase diplomatije u poslednjih 25 godina, ali objektivno niko nije nevin, to vam garantujem.

emilcioran

pre 8 godina

Tekst o tome šta je jutros jeo Đokovićev ker - 300 komentara. Pošalju Srbina u zatvor samo jer im se može - jedva šezdesetak. Srbija - probila dno dna. Nacija zombija i nekroze :(((

Smotana sarma

pre 8 godina

Dok je palio i žario po Kosovu bilo je to za mnoge u redu i kao normalno; a sad' kad odgovara pred zakonom za svoja učinjena djela, to ne odobravate.
Živjela pravda!

mirko

pre 8 godina

Lakrdija od drzave i suda...proizvod Amerike i EU i sta ocekivati nego ponizavanje srpskog naroda pa i crkve u kojoj uriniraju albanci...zalosno

Lovac na gljive

pre 8 godina

Ovo je cisto ulizivanje Albancima. Nisu im dali viznu liberalizaciju (naravno nisu ludi) pa im na ovaj nacin daju kompenzaciju.
Ukoliko je neko kriv za ratne zlocine kazna treba da bude mnogo, mnogo veca od 9 godina.

Sa druge strane coveka su ovde osudili na osnovu rekla kazala izjava svedoka. Niko od njih nije mogo da potvrdi da je on bilo sta lose ucinio vec samo da su culi od nekoga da je on nesto rekao/ucinio.
Covek je ovde samo kolateralna steta.

Naravno ni nasa drzava nece nista uciniti jer cemo i mi ako cutimo dobiti neku kompenzaciju u vidu otvaranja nekog levog poglavlja na putu ka EU.

Вук Дражић

pre 8 godina

Суд у Косовској Митровици је исправно поступио када је Оливера Ивановића прогласио кривим и осудио га. Честитам суду на том одлично обављеном послу.

cekajuci april

pre 8 godina

Da li to ikoga dotice? Mene ne.
(Zucko, 21. januar 2016 11:22)

Slazem se, i mene neko da osudi na 10 godina Ivanovic Oliver se ne bi potresao, zasto ja sad da se potresam?

Covek

pre 8 godina

Mislim da je osudjen na osnovu "rekla-kazala" dokaza. Samo zato sto je pripadnik srpske (trenutno), porazene strane na Kosovu. Kakva drzava takvo i sudstvo. Izdrzi Olivere!

Predrag

pre 8 godina

Ajde sada Vucicu bojkotuj sledeci sastanak sa Albancima u Briselu, pa da vidimo koliko te stvarno cene u EU, ili je to samo na papiru. Ako te stvarno cene i Angela (u koju mozes da se zakunes, kako kazes) i ostali , valjda ce nesto da preduzmu protiv korumpiranog Euleksovog suda na Kosovu.

gorak ukus u ustima

pre 8 godina

Ovo je klasika zapadnog sveta. Pravljenje lazne ravnoteze i pokusaj odobrovoljenja Albanaca jer ce uskoro poceti da radi sud za OVK u Holandiji pa ce neki albanski komandanti za Hag. Ovo je i bilo ocekivano, nazalost. Tako se to radi u tzv. demokratskom svetu...

LakiKiM

pre 8 godina

Ovo je losa,, poruka,, za Srbe na severu Mitrovice..,,poslali su nam poruku albanci kroz tkz,,medjunarodni sud na Kosovu,,ovom presudom,nad nevinim covekom,,Mitrovcani i svi ostali na severu KiM buducnosti nam nema..kad krenu albanci u osvajanju severa,a vec jesu,integrisuci nas malo po malo,,zavrsicemo ili u zatvoru ili proterani na kulturan nacin..

Pitanje

pre 8 godina

Nije mi jasno, gde je ovde zlocin? Covek nosio uniformu, zahtevao da se slusaju naredjenja i izveo ljude iz kuca. Ako se za tako nesto danas dobija 9 godina... Ili u clanku jednostavno nije navedeno pravo obrazlozenje presude?

duh sa sekirom

pre 8 godina

znaju ONI da Oliver Ivanovic nije kriv, ali znaju i ko im ga je 'nabacio', i zašto bi ga sad baš ONI oslobađali?...teško je ovo dokazati, ali jedina Oliverova krivica je samo to što se nikako nije uklapao u 'napredno vizionarstvo severa Kosova'...Oliver sigurno ne bi ćutao na masovna učlanjenja u SNS...imao je poverenje dobrog dela gradjana, a mi odavde znamo kad je i zbog čega sklonjen...ps. šteta što se presuda nije doneta posle izbora možda bi bila oslobadjajuća...stidi se Srbijo.

dragan

pre 8 godina

Trazimo pravdu za ivanovice. Ovo jeste podmukao samar srbiji
i treba ga komentarisati. A dali se ikad iko od nadleznih zauzeo u bilo kom sazivu za svu onu nestalu decu iz porodilista.

tišina

pre 8 godina

Dajte ljudi, budimo realni. Na Kosovu su počinjeni veliki zločini nad albancima. To je valjda jasno svima. Ako je i Ivanović počinio neki zločin u čemu je onda problem.

Груја

pre 8 godina

Аууу, Бог те моловао! 9.година! Ивановић тврди да је невин, а ови га одрапише! Нисам баш сигуран да је се то тек од ока пресуђивало. Нечега ту има. А сад шта, то актери најбоље знају.

valjda će objaviti ovo

pre 8 godina

neverujem da je ovaj čovek kriv. ovo je još jedan dokaz kako nas medjunarodna zajednica mrzi iz dubine duše. kad god naši sudovi sude za ovakave zločine, onda donesu presudu da je optuženi nevin ili da nema dokaza koji nedvosmisleno upućuju na zločin, a ovi strani sudovi na osnovu nepouzadanih svedočenja albanaca (koji alabanc govori istinu) proglase ovog čoveka krivim. tako je to kad nas mrze.

Svijetla budućnost

pre 8 godina

U zdravlju da ih trošiš. A oce Srbija skoro imati zakon o poreklu imovine? Ništa nam nije potrebnije od tog zakona a nešto se naprednjaci silno plaše.

besna glista

pre 8 godina

Cek, da li vi ljudi stvarno istinski verujete da je ovaj covek nevin? Nemojmo biti smesni. Zna se da je svako ko je na bilo koji nacin ucestvovao u veselju na Kosovu itekako kriv za stvari koje normalan covek ne moze ni da zamisli. E sad, to sto se jedni osudjuju, a drugi su i dalje na funkcijama, to je krivica nesposobnosti nase diplomatije u poslednjih 25 godina, ali objektivno niko nije nevin, to vam garantujem.

Dragan

pre 8 godina

...pa će on da se žali, pa će onda da ga oslobode. A onda tu vest neće da objave glasila na Kosovu amožda ni kod nas... Vuk sit, ovce na broju a jedino Ivanović sklonjen i odležao za neposlušnost... Svetska pravda na delu...

šta ti dečko radiš

pre 8 godina

Ubistvo je ubistvo. Zločin je zločin. A siguran sam da se Oliver Ivanović još i provukao, jer mu zbog nedostatka dokaza (a to ne znači da dela nisu izvršena) nisu sudili za sve za šta je trebalo. Mogu sada lažni dušebrižnici, lažni nacionalisti, lažne patriote i ostali da mi udaraju minuse do mile volje, ali istina se sakriti ne može, a zločin još manje.

Jedan od izdajnika

pre 8 godina

Šokirani ste? Skandal? Nepravda prema Srbima? Nepravda uopšte? Oliver nevin!
Ljudi, otkud vi znate sve to? Da niste možda svedoci da nije kriv? Pa što onda niste svedočili. Ili vam je samo krivo što je neki srbin osuđen, a uz to je i simpatičan lik. Otkud znate da je simpatičan, da li ga poznajete lično i garantujete za njega.
Zbog čega je nekom sudiji iz Rumunije u interesu da njega osudi, a ostalu 4-ricu oslobodi? Naredili su mu iz EU? Pa, je li EU fašistička diktatura da to radi? Šta ćemo mi onda u EU?
Možemo mi voleti našu Srbiju ali moramo biti pravdoljubivi i objektivni (ne samo kad se nama nanese zlo), a ne zatucani subjektivisti i ksenofobi.

Вук Дражић

pre 8 godina

Суд у Косовској Митровици је исправно поступио када је Оливера Ивановића прогласио кривим и осудио га. Честитам суду на том одлично обављеном послу.

Živko Petković

pre 8 godina

Čitam u komentarima,kako je sramota što je osuđen bez dokaza! Nedavno su pustili (na TV)advokata da nam saopšti kako ne može biti osuđen,jer nema dokaza protiv njega! Eto njega osudiše,a ja čisto sumnjam da nije bilo dokaza,samo što to naši mediji nama neće,ili ne smeju saopštiti!? Nećemo mi imati sreće dok god nam se bude nudilo više "istina" A još,k tome ako su to "istine",naše!

Smotana sarma

pre 8 godina

Dok je palio i žario po Kosovu bilo je to za mnoge u redu i kao normalno; a sad' kad odgovara pred zakonom za svoja učinjena djela, to ne odobravate.
Živjela pravda!

Covek

pre 8 godina

Mislim da je osudjen na osnovu "rekla-kazala" dokaza. Samo zato sto je pripadnik srpske (trenutno), porazene strane na Kosovu. Kakva drzava takvo i sudstvo. Izdrzi Olivere!

cekajuci april

pre 8 godina

Da li to ikoga dotice? Mene ne.
(Zucko, 21. januar 2016 11:22)

Slazem se, i mene neko da osudi na 10 godina Ivanovic Oliver se ne bi potresao, zasto ja sad da se potresam?

Saša Dobrosavljević

pre 8 godina

Nije komandovao,dakle nije on naređivao zločine. Nije lično učestvovao u njima,samo je znao i voljno šta!? Jel nekom jasna ova presuda. Koliko bi tek dobio da su utvrdili da ih je on ptedvodio?

građanin pokorni

pre 8 godina

Ratni zločini 2000.godine? Izvin'te, malo sam neupućen, gde je bio rat 2000.godine? Da ne misle na martovski pogrom, ali to nije bilo 2000.g, i zločine tad činili albanci!? Ili, možda, srbi odgovaraju i zato što su ih klali, sakatili, spaljivali,...
Vučiću, pozdravi Angelu

Skywalker

pre 8 godina

Kako ne volim kad ovi koji mu oci nikad videli nisu tvrde da je nevin. Ja ne tvrdim da je Oliver kriv, ali ne mogu da tvrdim ni da je nevin kad nemam pojma sta se desavalo tada u Mitrovici. Ovako samo mogu da nanesu stetu nekome sledecem za kog sigurno znamo da je nevin, tvrdeci to za svakoga. KAd god nekog Srbina uhapse odmah se oglase razni Djurici tvrdeci kako je nevin, iako do tog momenta nikad za njega nisu culi. Sta hocete, prvo cete silom da nas naterate u taj pravosudni sistem, a onda cete za svaku presudu tog suda da tvrdite kako je nepravedna. Je l to znaci da i oslobadjajuca presuda za ostalu cetvoricu nije pravedna i da ih treba osuditi na zatvorske kazne. Da skratim-sami ste nam rekli da je to sad sud i policija koju moramo postovati, pa to valjda podrazumeva da postujemo i odluke koje ti organi donose. Evo, i ja cu uskoro dobiti poziv od suda u Vucitrnu zbog prebrze voznje, prijavu mi je pisala ta policija koja je , kako vi to kazete, ustvari nasa policija. Kako god, ja sam morao da stanem kad mi je pisan prekrsaj i moracu da platim i kaznu koju ce odrediti sudija suda u Vucitrnu. Hoce li nekog biti briga sto cu ja platiti kaznu 70-80 evra? Nece, i ne treba da bude, vozio sam 107 tamo gde je ogranicenje 80 i naravno da treba da budem kaznjen.

LakiKiM

pre 8 godina

Ovo je losa,, poruka,, za Srbe na severu Mitrovice..,,poslali su nam poruku albanci kroz tkz,,medjunarodni sud na Kosovu,,ovom presudom,nad nevinim covekom,,Mitrovcani i svi ostali na severu KiM buducnosti nam nema..kad krenu albanci u osvajanju severa,a vec jesu,integrisuci nas malo po malo,,zavrsicemo ili u zatvoru ili proterani na kulturan nacin..

mirko

pre 8 godina

Lakrdija od drzave i suda...proizvod Amerike i EU i sta ocekivati nego ponizavanje srpskog naroda pa i crkve u kojoj uriniraju albanci...zalosno

Pitanje

pre 8 godina

Nije mi jasno, gde je ovde zlocin? Covek nosio uniformu, zahtevao da se slusaju naredjenja i izveo ljude iz kuca. Ako se za tako nesto danas dobija 9 godina... Ili u clanku jednostavno nije navedeno pravo obrazlozenje presude?

Lovac na gljive

pre 8 godina

Ovo je cisto ulizivanje Albancima. Nisu im dali viznu liberalizaciju (naravno nisu ludi) pa im na ovaj nacin daju kompenzaciju.
Ukoliko je neko kriv za ratne zlocine kazna treba da bude mnogo, mnogo veca od 9 godina.

Sa druge strane coveka su ovde osudili na osnovu rekla kazala izjava svedoka. Niko od njih nije mogo da potvrdi da je on bilo sta lose ucinio vec samo da su culi od nekoga da je on nesto rekao/ucinio.
Covek je ovde samo kolateralna steta.

Naravno ni nasa drzava nece nista uciniti jer cemo i mi ako cutimo dobiti neku kompenzaciju u vidu otvaranja nekog levog poglavlja na putu ka EU.

grozota od "pravde"

pre 8 godina

Sada se svi cudimo i zgrazavamo,sa pravom! Sada svi kazemo nepravda,sa pravom! No,setimo se sta rade nasi sudovi,koliko privilegovanih ima, gde istina i pravda nista ne znace vec veze,uticaj,moc,...
I to boli,ali smo svi nemocni,bas kao i sada.
Rekao sam davno,budi "prijatelj" USA,tj.ispunjavaj njihove planove,i mozes u svetu da radis sta ti volja!A Albanci su danas
upravo nagradjeni i u Pristini,ali i u Briselu! "Pravda"!

gorak ukus u ustima

pre 8 godina

Ovo je klasika zapadnog sveta. Pravljenje lazne ravnoteze i pokusaj odobrovoljenja Albanaca jer ce uskoro poceti da radi sud za OVK u Holandiji pa ce neki albanski komandanti za Hag. Ovo je i bilo ocekivano, nazalost. Tako se to radi u tzv. demokratskom svetu...

mlekadzija

pre 8 godina

Nije njemu za dzabe produzen pritovr za jos mesec dana pre neki dan, pre izricanja presude (vec je bila donesena presuda)... dugacija presuda se nije mogla ni cekivati...nego nadje li KFOR ubice dece na kupanju u Gorazdevcu? Nisu al evo sed ce tek sto nisu...

Predrag

pre 8 godina

Ajde sada Vucicu bojkotuj sledeci sastanak sa Albancima u Briselu, pa da vidimo koliko te stvarno cene u EU, ili je to samo na papiru. Ako te stvarno cene i Angela (u koju mozes da se zakunes, kako kazes) i ostali , valjda ce nesto da preduzmu protiv korumpiranog Euleksovog suda na Kosovu.

emilcioran

pre 8 godina

Tekst o tome šta je jutros jeo Đokovićev ker - 300 komentara. Pošalju Srbina u zatvor samo jer im se može - jedva šezdesetak. Srbija - probila dno dna. Nacija zombija i nekroze :(((

duh sa sekirom

pre 8 godina

znaju ONI da Oliver Ivanovic nije kriv, ali znaju i ko im ga je 'nabacio', i zašto bi ga sad baš ONI oslobađali?...teško je ovo dokazati, ali jedina Oliverova krivica je samo to što se nikako nije uklapao u 'napredno vizionarstvo severa Kosova'...Oliver sigurno ne bi ćutao na masovna učlanjenja u SNS...imao je poverenje dobrog dela gradjana, a mi odavde znamo kad je i zbog čega sklonjen...ps. šteta što se presuda nije doneta posle izbora možda bi bila oslobadjajuća...stidi se Srbijo.

dragan

pre 8 godina

Trazimo pravdu za ivanovice. Ovo jeste podmukao samar srbiji
i treba ga komentarisati. A dali se ikad iko od nadleznih zauzeo u bilo kom sazivu za svu onu nestalu decu iz porodilista.