Ponedeljak, 18.01.2016.

19:36

"Etihad nam učinio, pristao da se dug 'prebije'"

Ministarstvo privrede saopštilo je da su netačne informacije u javnosti o otpisu duga Er Srbije prema Aerodromu "Nikola Tesla".

Izvor: Tanjug

"Etihad nam uèinio, pristao da se dug 'prebije'" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Petar J. Vetar

pre 8 godina

Pa valjda je jasno da pare nemamo a ipak naši avioni lete. 2+2=4
Najbolje je da i dalje imamo fazon daj pare za ništa. Tako ćemo da privučemo novac! Aha.

Tool

pre 8 godina

Pa o ovoj sramoti Radulović priča već više od godinu dana. Čovek je sam rekao da je ugovor na osnovu kojeg je nastala Er Srbija veoma štetan za Srbiju. Isto je rekao da je veoma lako da kompanija bude "uspešna" i "profitabilna" kada ne plaća svoje dugove tj. kada joj svi živi opraštaju dugove. Da podsetim, ne samo da Er Srbija ne plaća aerodromske takse, nego ne plaća ni gorivo NIS-u. A da ne pričam o tome da je država oterala gomilu kompanija, pre svega low cost kompanija da ne bi bili konkurencija Er Srbiji. Pa tako svaki debil može da vodi kompaniju. Imaš monopol, država te štiti, ne plaćaš svoje dugove, i kobajagi si uspešan i ostvaruješ profit. Priče za malu decu.

Ćopavi komarac

pre 8 godina

Da ja ovako amaterski vodim firmu kao ovi državu, otišao bi na doboš dok si rekao keks. Prebijaju dugove preko nečega što nije državno pa o tome i ne obaveste nikoga. Male akcionare Aerodroma savetujem da skupe kintu, plate advokate i sve ovo daju na sud. Trajaće, ali uspeh je zagarantovan, 110%. Sa kamatama, ihaha, lepe parice. Problem je u tome, što će se sve na kraju naplatiti iz budžeta, odnosno od građana Srbije. Eto, pa vi aprila glasajte za "dalje sprovođenje reformi"

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ne razumijem kakvu uslugu su vam Arapi napravili, oni će prema ugovoru investirati 22 miliona dolara manje nego što su trebali, dakle uštedjeli su, znači na kraju je svejedno država Srbija pokrila dug!

dr.kadzija

pre 8 godina

Ej, ne moraju da nam pomazu, hvala im do neba. Svake godine ista prica za zamlacivanje naroda. Sva tekuca dugovanja koja se prave se prebiju preko nasih ledja. I svake godine isto ko pokvarena ploca, po nekoj od verzija famoznog ugovora gubici i trosak poslovanja Air Serbije se placaju iz budzeta. I svake godine je poslednji put. pogledajte prethodne izjave. Ako Veliki Vodja smatra da je ta firma "lider regiona" , ne znam samo u cemu, a ne moze da posluje samostalno, cemu je onda "drzati". Velika farsa. A jos nisu saopstili ko ce da plati nabavku i odakle minimum dva sirokotrupna aviona iste kategorije? Odgovor naravno svi znamo IZ BUDZETA. Verovatno je i to po "ugovoru"? Hvala Etihadu sto postoji i sto nam toliko pomaze.

istina oslobadja

pre 8 godina

Izjava ministarke nema nikakvog smisla, pa kao takva pokazuje da je ono sto radi politicki neodbranjivo.

S druge strane ovo pokazuje kako nase vlasti dozivljavaju jedno akcionarsko drustvo u vecinskom drzavnom vlasnistvu...

Naravno da je jasno da su u ovom slucaju prava manjinskih akcionara ugrozena, a na sudu je lako dokazati zloupotrebu polozaja menadzmenta firme u korist vecinskog akcionara.

Ovo moze biti presedan koji ce nase poglavare naterati da shvate razliku izmedju javnog preduzeca i akcionarskog drustva.

Zivela Srbija!

Mali ali akcionar, ne Siniša

pre 8 godina

Znači svaki građanin Srbije je upravo poklonio 3.000 evra.nije čudo što smo siromašni kada poklanjamo kao da sutra ne postoji.

srdjan

pre 8 godina

Akcijama preduzeca Aerodrom Nikola Tesla trguje se na berzi i ukoliko se Vlada Srbije obavezala da ce otpisati potrazivanja od Er Srbije i nije na vreme obavestila javnost, vlada je svesno prekrsila zakon i obmanule sve investitore koji su kupovali akcije na berzi...Ovo je klasicna prevarna radnja podlozna tuzbi...

bgd67

pre 8 godina

Ovo je tačno ali nepotpuno. Po potpisanom ugovoru, Srbija mora da plati 82 mil evra otpisom dugova Er Srbije prema aerodromu. Prošle godine je opisano 17, ove godine 22 i ostaje još 43 mil u naredne dve godine. Ugovor je vrlo nepovoljan po budžet Srbije, uostalom kao i ugovori za Železaru, Fiat i ko zna šta još... Krivci su dobro poznati od dinkića, tadića, preko malog, vesića, sve do onog čije ime ne smem da pomenem da se ne bi naljutio (samocenzura) . Svi bi oni trebali da se nadaju zajedno u nekoj drugoj državnoj ustanovi (samocenzura) .

Anonymous

pre 8 godina

Aerodrom Beograd da se postuju potpisani ugovori pre dolaska Vucica na vlast o slobodnom letenju, tj. Open skies, imao bi preko low cost olio 10 miliona putnika, sto mu od taksi po 5 eura dodje oko 50 miliona.
Sada, rasteras saobracaj sa aerodroma, preostali ne placa taksu i kao takvog ga prodajes, sto dovodi u sumnju da se namerno unistava da se nekom pokloni za male pare.
Pored Wizz, dolazi i Ryanair u Temisvar.

Komentator

pre 8 godina

AirSerbia od početka ima veoma visoke cene kada se pogleda da je navodno nacionalna kompanija i da koristi niz benificija Aerodroma Nikola Tesla. Nivo usluge je daleko bolji nego za vreme JAT i to ne sporim ni jednog jedinog trenutka. Ono što sporim jesu previsoke cene, niz benificija i na kraju neplaćanje ni tih benificiranih cena već opraštanje zbog navodnog neuloženog novca od strane države. Nije problem što smo "prebili" potraživanja nego je problem što idalje ne znamo tačnu vlasničku strukturu AirSerbia i ne znamo koji je benefit države i od tih 49% koliko pominju oni koji kritikuju vlast zbog ovakvog aranžmana. Da li imamo dividendu? Da li imamo nešto opipljivo? Ako su Arapi vlasnici 51% (neka bude i 49%) zašto onda oni sami sebi daju kredit koji mi otplaćujemo za lizing aviona?! Ima tu toliko nelogičnosti da se čoveku zavrti u glavi. Jedina prava vrednost JATa su pozicije na svetskim aerodromima, a pre svega USA, London, Pariz i slični... Novokomponovanim firmama nije tako lako doći do tih pozicija koje drži JAT evo bezmalo 40 pa i više godina. Čak nije problem što će ih na foru dobiti, ali je problem što nam uzimaju slotove, a u isto vreme ih to em ne košta em zarađuju pare na nama?! Da li ima neko normalan u ovoj državi ili ćemo da tako da raskućimo i to malo što smo imali?!

plo

pre 8 godina

samo da pojasnim nesto ANT je akcionarsko drustvo i ja na primer imam 5 % akcija .Kada se otpisuje dug od strane ANT onda ja gubim novac zato sto ANT gubi profit. tj. na kraju godine moje dividende su za manje za 5% od 22 mil dolara. E sad ja tuzim drzavu to na kraju dospe do Strazbura i ja naplatim 2 do 3 puta vise plus sudski troskovi koje placa Srbika.Ako ke ugovorom drzava duzna onda treba iz budzeta Srbije da se plati a ne da otpisuje akcionarsko drustvo koje nije 100% u vlasnistvu Srbije.Toliko nadam se da sam pomogao hvala

fhjj

pre 8 godina

Zasto vucic nije stavii potpis na ovaj ugovor i na ugovor i beogradu na vodi? Cega li se on to boji? Da nece mozda neko posle u zatvor? Zorana vec drhti jer je ona potpisala ugovor za beograd na vodi a i ivaj nesretnik sto je potpisivao za air serbiu sigurno ne spava mirno. Vucic je najveca kukavica. Sramota!!!!!

Samo je sljaka iznad nas...

pre 8 godina

Pa znate nije bas tako hmhmmm....pa ovaj vidite brhmmm hmm....pa mi smo......pa oni ce hmmbbbbhmmm.....A bila je lepa i velika,sada je mala i oronula....

Komentar. Ako može?

pre 8 godina

Bivši ministar privrede koji je podneo ostavku Saša Radulović rekao je kako je jedini on uz Vučića i potpisnike ugovora video ugovor i da je ugovor štetan za Srbiju i narod.

..

pre 8 godina

MIlion gradjani imaju akcije tog aerodroma ..pa Vucic i SNS koji se hvali zaradom tog aerodroma su odlucili da umesto da akcinarima tj gradjanima isplati dividende pokloni te pare od 22 miliona arapima i sebi tj SNSu :) Narod ko narod..navikao da ga kradu u ovoj drzavi tako da kao i uostalih milion primera nikom nista

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Dolazi Radulovic, videcemo te ugovore kao i stanje u narodnoj banci, videcemo sta su ovi uradili sa Srbijom, koliku su stetu napravili a onda sve na riljanje da vrate novac.

mirko

pre 8 godina

Ne verujem da bi nam Etihad učinio bilo šta, što mu nije u interesu.
Ako se setimo šta je o ugovoru sa Etihadom rekao bivši ministar Radulović, a imao je taj ugovor na uvidu, onda ću verovati pre KRIK-u nego vladinim činovnicima.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Ovi ne znaju gde udaraju, jbt! Dogovorite se bre kad lažete gradjane , a ne ujutru jedno, u podne drugo, uveče treće. Ne može Vučko da laže i umesto vas. Ceo dan laže za sebe, pomagajte , idu izbori...

Low_Cost

pre 8 godina

Jel placa Etihad takse aerodromu BGD?
Takodje, niko nije narodu rekao load factor Air Serbia, obzirom da nema logike da toliko kostaju cene karata i da ako plate takse, bili i gubitas, dok jedan Wizzair sa kartama od 10-15 eura, kupuje 300 aviona A321NEO.

mick

pre 8 godina

znalo se o ovome odmah da ne moze da funkcionise. srpska aviokompanija a cene vece od vecine stranih aviokompanija. lazu da su prebijali nego su naterali aerodrom da se odrekne takse sto je prekrsaj o zakonima o konkurenciji pa sada zataskavaju nekim papiricima jer ce neko tuziti. o rasterivanju low cost kompanija da ne pricamo. i posle se svi cude kako nas evropa gleda kao sljam a isti nam je godinama na vlasti...

NStulip

pre 8 godina

Aerodrom nije u vlasnistvu Republike Srbije, vec je akcionarsko drustvo gde ima nas 5 miliona manjinskih akcionara koji smo ovim osteceni. Inace, ovakvo vodjenje kompanije se redovno sudi kao privredni kriminal.

grasko

pre 8 godina

A zasto onda to ne pise u ugovoru i zasto ugovor nije trojan ako se radi o prebijanju.... Ovde se radi o izvrtanju istine a ono sto me zabrinjava je to da se vlast ni ne trudi da sakrije od naroda da lazu i varaju .

zeljko

pre 8 godina

Osnovni problem je što je ugovor nedostupan javnosti u celosti.To neminovno povlači špekulacija ove vrste.Ipak treba znati da je Etihad dobro značajno unapređenje poslovanja,niz prihoda po raznim osnovama dobavljacima.Jat bi bio na teretu države i koštao mnogo mnogo više ,a ovako ipak imamo reprzentativnu kompaniju.Država ima i značajan procenat vlasništva te je u fazi konsolidacije i potrebno da učestvuje finansijski.Naravno više transparentnosti ne bi smetalo.

Рајко

pre 8 godina

Ово је било објашњено једном давно. Не разумем зашто се то прећуткује у вестима о "отписивању".

Међутим: како то Влада узима од Аеродрома да би испунила своју обавезу према Етихаду да инвестира у Ер Србију? Шта о томе мисли Аеродром?

SkyDriver

pre 8 godina

Pljacka nas obicnih gradjana. Taj novac koji Aerodrom treba da dobije od Air Srbije bi se iskoristio za isplatu dividende svima nama sto imamo akcije.Ovako se pare trpaju arapima u dzep.

Mr. Miyagi

pre 8 godina

Jel treba drzava ili aerodrom da investira? Ne bih rekao da je to isto.
Ovako je aerodromu nabijen dug, a drzava (kao) ima rekordno mali deficit.
Negativna selekcija na delu.
BTW, 22 miliona USD ~ 2,5 milijardi RSD

Neko jednostavan

pre 8 godina

Imamo tri strane. Etihad Er Srbiju i Aerodrom beograd.
Etihad je sa er srbijom koristio Aerodrom i nije platio 22 000 000. Drzava oprasta nesto sto je jedna kompanija nacinila drugoj kompaniji. Da bi u istoj kompaniji kojoj je oprosteno imala kao ulaganja. Ovde samo AERODROM ostecen za 22 000 000 eura. I ko ce aerodromu to da plati. Drzava. Koja ce da ga proda. Znaci mi hocemo da prodamo nesto sto nam je od jedne avio kompanije za 2 godine donelo 22 000 000 za 500 000 000.
Ovo je tesko pranje para. I po meni krivicno delo. aLI MI SMO BANANA ZEMLJA.

boki

pre 8 godina

da ali vi ako po ugovoru treba da date pare to dajte iz budjeta a ne od kompanije koju ste dali na berzu. ovako je kriminal i neko ce nekada u corku.

Soldier

pre 8 godina

Knjigovodstveno gledano, nije isto odbiti dug iz operativnog poslovanja i izvrsiti investiciju. Investicija ne utice na profit u tekucoj godini, dok aerodromske takse uticu. Dalje, svaka investicija sama posebi trwba da stvori novu vrednost, dakle da vrati ulozena sredstva sa projektovanim prinosom. Na ovaj nacin toga nema.

To takodje znaci da, kada se uradi zavrsni isvestaj za 2015, treba da zapamtimo da u profitu koji budu objavili, imamo "vracenih" tih 22 Mio EUR. To znaci da je njihov realan profit manji za toliko.
Naravno, postavlja se pitanje sta ce biti uradjeno aerodromu da nadoknadi taj otpisani dug.

Botiša

pre 8 godina

Naslov: Vlada zatražila Aerodromu otpust duga "Er Srbije" - (iz teksta) Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali rekao je da u tome "ne vidi ništa novo, niti nešto što je vest" i da je to predviđeno ugovorom Vlade Srbije i Etihada.
--- (Naslov) "Etihad nam učinio, pristao da se dug 'prebije'"- (iz teksta) Ministarstvo privrede saopštilo je da su netačne informacije u javnosti o otpisu duga Er Srbije prema aerodromu "Nikola Tesla"...
- Da sumiramo: Siniša Mali potvrdjuje prvu vest, a ministarstvo je demantuje. Pitanje: Ko će da odgovara za sve ovo, jer će se na kraju ovom logikom iz Budžeta, na ime troškova PRIVATNE firme, isplatiti 22.203.917,93 dolara...

Željko

pre 8 godina

Er Srbija i aerodrom "Nikola Tesla" su dve različite firme. Prva je ostvarila dobit od 23 miliona evra, a država odlučila da to pokloni prvoj i time pokrije svoj gubitak. Dokaz da se u Srbiji ne isplati raditi. Uvek se uzima i daje onom ko zaradi i daje onome ko ne zaradi. Ako je u ugovoru definisan odnos Er Srbije i države Srbije, koji član definiše ulogu trećeg pravnog lica aerodroma N.T.? Ono što bi bilo pošteno to je da država umesto Er Srbije uplati 23 miliona evra aerodromu koji je te novce pošteno zaradio.
Javna je tajna da u Srbiji ne postoji ekonomija niti računi kompanija, postoji samo državni kazan, koji jedni pune a drugi prazne. Blesav je ko ga puni. Ako ne mogu da zaradim za svoju kompaniju neću ni za tuđe. Neka zaradi svako sebi.

seik

pre 8 godina

"I onda je mrmot zamotao cokoladu"
Da je to cisto, davno bi ste objavili ugovor sa Etihadom, a ne da ga krijete ko zmija noge.
Vidimo se na izborima.

Komarac

pre 8 godina

A sad kad krene kampanja svi cemo da dobijemo po jednu bananu od dragog nam naseg SNS-a, jer za bolje i nismo. Ponasaju se prema nama kao prema majmunima ionako vec 4 godine. Banana drzava!

Zoki

pre 8 godina

Mislim da sam poslednja osoba koja bi branila naprednjačku vladu, ali način na koji KRIK ovo izvodi je ispod stomaka. Vlasnici kompanija ubiru prihode od poslovanja kompanija. U ovom slučaju, Republika Srbija ubire prihode od poslovanja Aerodroma Beograd. Republika Srbija duguje novac koji je trebala da investira u Er Srbije. Republika Srbija i Etihad prebiju dugove. Sve je ovo moglo da se obavi i sa transferom para sa računa na račun. Objašnjenje vlade o čemu se radi KRIK objavljuje kao mali paragraf na stranici koja je puna reakcija na njihovu bombastičnu vest, a gde se vlada optužuje da je oprostila dug Er Srbije. Svi komentari su drvlje i kamenje. Npr. Ivan Ninić komentariše kako bi, da je Aerodrom dobio taj novac, deo otišao na investicije, a deo na dividende. Pa ko određuje da li će jedan dinar otići u investicije?

Neko jednostavan

pre 8 godina

Imamo tri strane. Etihad Er Srbiju i Aerodrom beograd.
Etihad je sa er srbijom koristio Aerodrom i nije platio 22 000 000. Drzava oprasta nesto sto je jedna kompanija nacinila drugoj kompaniji. Da bi u istoj kompaniji kojoj je oprosteno imala kao ulaganja. Ovde samo AERODROM ostecen za 22 000 000 eura. I ko ce aerodromu to da plati. Drzava. Koja ce da ga proda. Znaci mi hocemo da prodamo nesto sto nam je od jedne avio kompanije za 2 godine donelo 22 000 000 za 500 000 000.
Ovo je tesko pranje para. I po meni krivicno delo. aLI MI SMO BANANA ZEMLJA.

Komentar. Ako može?

pre 8 godina

Bivši ministar privrede koji je podneo ostavku Saša Radulović rekao je kako je jedini on uz Vučića i potpisnike ugovora video ugovor i da je ugovor štetan za Srbiju i narod.

NStulip

pre 8 godina

Aerodrom nije u vlasnistvu Republike Srbije, vec je akcionarsko drustvo gde ima nas 5 miliona manjinskih akcionara koji smo ovim osteceni. Inace, ovakvo vodjenje kompanije se redovno sudi kao privredni kriminal.

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Dolazi Radulovic, videcemo te ugovore kao i stanje u narodnoj banci, videcemo sta su ovi uradili sa Srbijom, koliku su stetu napravili a onda sve na riljanje da vrate novac.

Komarac

pre 8 godina

A sad kad krene kampanja svi cemo da dobijemo po jednu bananu od dragog nam naseg SNS-a, jer za bolje i nismo. Ponasaju se prema nama kao prema majmunima ionako vec 4 godine. Banana drzava!

plo

pre 8 godina

samo da pojasnim nesto ANT je akcionarsko drustvo i ja na primer imam 5 % akcija .Kada se otpisuje dug od strane ANT onda ja gubim novac zato sto ANT gubi profit. tj. na kraju godine moje dividende su za manje za 5% od 22 mil dolara. E sad ja tuzim drzavu to na kraju dospe do Strazbura i ja naplatim 2 do 3 puta vise plus sudski troskovi koje placa Srbika.Ako ke ugovorom drzava duzna onda treba iz budzeta Srbije da se plati a ne da otpisuje akcionarsko drustvo koje nije 100% u vlasnistvu Srbije.Toliko nadam se da sam pomogao hvala

fhjj

pre 8 godina

Zasto vucic nije stavii potpis na ovaj ugovor i na ugovor i beogradu na vodi? Cega li se on to boji? Da nece mozda neko posle u zatvor? Zorana vec drhti jer je ona potpisala ugovor za beograd na vodi a i ivaj nesretnik sto je potpisivao za air serbiu sigurno ne spava mirno. Vucic je najveca kukavica. Sramota!!!!!

bgd67

pre 8 godina

Ovo je tačno ali nepotpuno. Po potpisanom ugovoru, Srbija mora da plati 82 mil evra otpisom dugova Er Srbije prema aerodromu. Prošle godine je opisano 17, ove godine 22 i ostaje još 43 mil u naredne dve godine. Ugovor je vrlo nepovoljan po budžet Srbije, uostalom kao i ugovori za Železaru, Fiat i ko zna šta još... Krivci su dobro poznati od dinkića, tadića, preko malog, vesića, sve do onog čije ime ne smem da pomenem da se ne bi naljutio (samocenzura) . Svi bi oni trebali da se nadaju zajedno u nekoj drugoj državnoj ustanovi (samocenzura) .

Mile sa Liona

pre 8 godina

Ovi ne znaju gde udaraju, jbt! Dogovorite se bre kad lažete gradjane , a ne ujutru jedno, u podne drugo, uveče treće. Ne može Vučko da laže i umesto vas. Ceo dan laže za sebe, pomagajte , idu izbori...

mirko

pre 8 godina

Ne verujem da bi nam Etihad učinio bilo šta, što mu nije u interesu.
Ako se setimo šta je o ugovoru sa Etihadom rekao bivši ministar Radulović, a imao je taj ugovor na uvidu, onda ću verovati pre KRIK-u nego vladinim činovnicima.

Botiša

pre 8 godina

Naslov: Vlada zatražila Aerodromu otpust duga "Er Srbije" - (iz teksta) Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali rekao je da u tome "ne vidi ništa novo, niti nešto što je vest" i da je to predviđeno ugovorom Vlade Srbije i Etihada.
--- (Naslov) "Etihad nam učinio, pristao da se dug 'prebije'"- (iz teksta) Ministarstvo privrede saopštilo je da su netačne informacije u javnosti o otpisu duga Er Srbije prema aerodromu "Nikola Tesla"...
- Da sumiramo: Siniša Mali potvrdjuje prvu vest, a ministarstvo je demantuje. Pitanje: Ko će da odgovara za sve ovo, jer će se na kraju ovom logikom iz Budžeta, na ime troškova PRIVATNE firme, isplatiti 22.203.917,93 dolara...

..

pre 8 godina

MIlion gradjani imaju akcije tog aerodroma ..pa Vucic i SNS koji se hvali zaradom tog aerodroma su odlucili da umesto da akcinarima tj gradjanima isplati dividende pokloni te pare od 22 miliona arapima i sebi tj SNSu :) Narod ko narod..navikao da ga kradu u ovoj drzavi tako da kao i uostalih milion primera nikom nista

SkyDriver

pre 8 godina

Pljacka nas obicnih gradjana. Taj novac koji Aerodrom treba da dobije od Air Srbije bi se iskoristio za isplatu dividende svima nama sto imamo akcije.Ovako se pare trpaju arapima u dzep.

Komentator

pre 8 godina

AirSerbia od početka ima veoma visoke cene kada se pogleda da je navodno nacionalna kompanija i da koristi niz benificija Aerodroma Nikola Tesla. Nivo usluge je daleko bolji nego za vreme JAT i to ne sporim ni jednog jedinog trenutka. Ono što sporim jesu previsoke cene, niz benificija i na kraju neplaćanje ni tih benificiranih cena već opraštanje zbog navodnog neuloženog novca od strane države. Nije problem što smo "prebili" potraživanja nego je problem što idalje ne znamo tačnu vlasničku strukturu AirSerbia i ne znamo koji je benefit države i od tih 49% koliko pominju oni koji kritikuju vlast zbog ovakvog aranžmana. Da li imamo dividendu? Da li imamo nešto opipljivo? Ako su Arapi vlasnici 51% (neka bude i 49%) zašto onda oni sami sebi daju kredit koji mi otplaćujemo za lizing aviona?! Ima tu toliko nelogičnosti da se čoveku zavrti u glavi. Jedina prava vrednost JATa su pozicije na svetskim aerodromima, a pre svega USA, London, Pariz i slični... Novokomponovanim firmama nije tako lako doći do tih pozicija koje drži JAT evo bezmalo 40 pa i više godina. Čak nije problem što će ih na foru dobiti, ali je problem što nam uzimaju slotove, a u isto vreme ih to em ne košta em zarađuju pare na nama?! Da li ima neko normalan u ovoj državi ili ćemo da tako da raskućimo i to malo što smo imali?!

mick

pre 8 godina

znalo se o ovome odmah da ne moze da funkcionise. srpska aviokompanija a cene vece od vecine stranih aviokompanija. lazu da su prebijali nego su naterali aerodrom da se odrekne takse sto je prekrsaj o zakonima o konkurenciji pa sada zataskavaju nekim papiricima jer ce neko tuziti. o rasterivanju low cost kompanija da ne pricamo. i posle se svi cude kako nas evropa gleda kao sljam a isti nam je godinama na vlasti...

seik

pre 8 godina

"I onda je mrmot zamotao cokoladu"
Da je to cisto, davno bi ste objavili ugovor sa Etihadom, a ne da ga krijete ko zmija noge.
Vidimo se na izborima.

Anonymous

pre 8 godina

Aerodrom Beograd da se postuju potpisani ugovori pre dolaska Vucica na vlast o slobodnom letenju, tj. Open skies, imao bi preko low cost olio 10 miliona putnika, sto mu od taksi po 5 eura dodje oko 50 miliona.
Sada, rasteras saobracaj sa aerodroma, preostali ne placa taksu i kao takvog ga prodajes, sto dovodi u sumnju da se namerno unistava da se nekom pokloni za male pare.
Pored Wizz, dolazi i Ryanair u Temisvar.

Željko

pre 8 godina

Er Srbija i aerodrom "Nikola Tesla" su dve različite firme. Prva je ostvarila dobit od 23 miliona evra, a država odlučila da to pokloni prvoj i time pokrije svoj gubitak. Dokaz da se u Srbiji ne isplati raditi. Uvek se uzima i daje onom ko zaradi i daje onome ko ne zaradi. Ako je u ugovoru definisan odnos Er Srbije i države Srbije, koji član definiše ulogu trećeg pravnog lica aerodroma N.T.? Ono što bi bilo pošteno to je da država umesto Er Srbije uplati 23 miliona evra aerodromu koji je te novce pošteno zaradio.
Javna je tajna da u Srbiji ne postoji ekonomija niti računi kompanija, postoji samo državni kazan, koji jedni pune a drugi prazne. Blesav je ko ga puni. Ako ne mogu da zaradim za svoju kompaniju neću ni za tuđe. Neka zaradi svako sebi.

grasko

pre 8 godina

A zasto onda to ne pise u ugovoru i zasto ugovor nije trojan ako se radi o prebijanju.... Ovde se radi o izvrtanju istine a ono sto me zabrinjava je to da se vlast ni ne trudi da sakrije od naroda da lazu i varaju .

Low_Cost

pre 8 godina

Jel placa Etihad takse aerodromu BGD?
Takodje, niko nije narodu rekao load factor Air Serbia, obzirom da nema logike da toliko kostaju cene karata i da ako plate takse, bili i gubitas, dok jedan Wizzair sa kartama od 10-15 eura, kupuje 300 aviona A321NEO.

Рајко

pre 8 godina

Ово је било објашњено једном давно. Не разумем зашто се то прећуткује у вестима о "отписивању".

Међутим: како то Влада узима од Аеродрома да би испунила своју обавезу према Етихаду да инвестира у Ер Србију? Шта о томе мисли Аеродром?

Mr. Miyagi

pre 8 godina

Jel treba drzava ili aerodrom da investira? Ne bih rekao da je to isto.
Ovako je aerodromu nabijen dug, a drzava (kao) ima rekordno mali deficit.
Negativna selekcija na delu.
BTW, 22 miliona USD ~ 2,5 milijardi RSD

Samo je sljaka iznad nas...

pre 8 godina

Pa znate nije bas tako hmhmmm....pa ovaj vidite brhmmm hmm....pa mi smo......pa oni ce hmmbbbbhmmm.....A bila je lepa i velika,sada je mala i oronula....

boki

pre 8 godina

da ali vi ako po ugovoru treba da date pare to dajte iz budjeta a ne od kompanije koju ste dali na berzu. ovako je kriminal i neko ce nekada u corku.

Soldier

pre 8 godina

Knjigovodstveno gledano, nije isto odbiti dug iz operativnog poslovanja i izvrsiti investiciju. Investicija ne utice na profit u tekucoj godini, dok aerodromske takse uticu. Dalje, svaka investicija sama posebi trwba da stvori novu vrednost, dakle da vrati ulozena sredstva sa projektovanim prinosom. Na ovaj nacin toga nema.

To takodje znaci da, kada se uradi zavrsni isvestaj za 2015, treba da zapamtimo da u profitu koji budu objavili, imamo "vracenih" tih 22 Mio EUR. To znaci da je njihov realan profit manji za toliko.
Naravno, postavlja se pitanje sta ce biti uradjeno aerodromu da nadoknadi taj otpisani dug.

srdjan

pre 8 godina

Akcijama preduzeca Aerodrom Nikola Tesla trguje se na berzi i ukoliko se Vlada Srbije obavezala da ce otpisati potrazivanja od Er Srbije i nije na vreme obavestila javnost, vlada je svesno prekrsila zakon i obmanule sve investitore koji su kupovali akcije na berzi...Ovo je klasicna prevarna radnja podlozna tuzbi...

Tool

pre 8 godina

Pa o ovoj sramoti Radulović priča već više od godinu dana. Čovek je sam rekao da je ugovor na osnovu kojeg je nastala Er Srbija veoma štetan za Srbiju. Isto je rekao da je veoma lako da kompanija bude "uspešna" i "profitabilna" kada ne plaća svoje dugove tj. kada joj svi živi opraštaju dugove. Da podsetim, ne samo da Er Srbija ne plaća aerodromske takse, nego ne plaća ni gorivo NIS-u. A da ne pričam o tome da je država oterala gomilu kompanija, pre svega low cost kompanija da ne bi bili konkurencija Er Srbiji. Pa tako svaki debil može da vodi kompaniju. Imaš monopol, država te štiti, ne plaćaš svoje dugove, i kobajagi si uspešan i ostvaruješ profit. Priče za malu decu.

Mali ali akcionar, ne Siniša

pre 8 godina

Znači svaki građanin Srbije je upravo poklonio 3.000 evra.nije čudo što smo siromašni kada poklanjamo kao da sutra ne postoji.

Ćopavi komarac

pre 8 godina

Da ja ovako amaterski vodim firmu kao ovi državu, otišao bi na doboš dok si rekao keks. Prebijaju dugove preko nečega što nije državno pa o tome i ne obaveste nikoga. Male akcionare Aerodroma savetujem da skupe kintu, plate advokate i sve ovo daju na sud. Trajaće, ali uspeh je zagarantovan, 110%. Sa kamatama, ihaha, lepe parice. Problem je u tome, što će se sve na kraju naplatiti iz budžeta, odnosno od građana Srbije. Eto, pa vi aprila glasajte za "dalje sprovođenje reformi"

istina oslobadja

pre 8 godina

Izjava ministarke nema nikakvog smisla, pa kao takva pokazuje da je ono sto radi politicki neodbranjivo.

S druge strane ovo pokazuje kako nase vlasti dozivljavaju jedno akcionarsko drustvo u vecinskom drzavnom vlasnistvu...

Naravno da je jasno da su u ovom slucaju prava manjinskih akcionara ugrozena, a na sudu je lako dokazati zloupotrebu polozaja menadzmenta firme u korist vecinskog akcionara.

Ovo moze biti presedan koji ce nase poglavare naterati da shvate razliku izmedju javnog preduzeca i akcionarskog drustva.

Zivela Srbija!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ne razumijem kakvu uslugu su vam Arapi napravili, oni će prema ugovoru investirati 22 miliona dolara manje nego što su trebali, dakle uštedjeli su, znači na kraju je svejedno država Srbija pokrila dug!

dr.kadzija

pre 8 godina

Ej, ne moraju da nam pomazu, hvala im do neba. Svake godine ista prica za zamlacivanje naroda. Sva tekuca dugovanja koja se prave se prebiju preko nasih ledja. I svake godine isto ko pokvarena ploca, po nekoj od verzija famoznog ugovora gubici i trosak poslovanja Air Serbije se placaju iz budzeta. I svake godine je poslednji put. pogledajte prethodne izjave. Ako Veliki Vodja smatra da je ta firma "lider regiona" , ne znam samo u cemu, a ne moze da posluje samostalno, cemu je onda "drzati". Velika farsa. A jos nisu saopstili ko ce da plati nabavku i odakle minimum dva sirokotrupna aviona iste kategorije? Odgovor naravno svi znamo IZ BUDZETA. Verovatno je i to po "ugovoru"? Hvala Etihadu sto postoji i sto nam toliko pomaze.

zeljko

pre 8 godina

Osnovni problem je što je ugovor nedostupan javnosti u celosti.To neminovno povlači špekulacija ove vrste.Ipak treba znati da je Etihad dobro značajno unapređenje poslovanja,niz prihoda po raznim osnovama dobavljacima.Jat bi bio na teretu države i koštao mnogo mnogo više ,a ovako ipak imamo reprzentativnu kompaniju.Država ima i značajan procenat vlasništva te je u fazi konsolidacije i potrebno da učestvuje finansijski.Naravno više transparentnosti ne bi smetalo.

Zoki

pre 8 godina

Mislim da sam poslednja osoba koja bi branila naprednjačku vladu, ali način na koji KRIK ovo izvodi je ispod stomaka. Vlasnici kompanija ubiru prihode od poslovanja kompanija. U ovom slučaju, Republika Srbija ubire prihode od poslovanja Aerodroma Beograd. Republika Srbija duguje novac koji je trebala da investira u Er Srbije. Republika Srbija i Etihad prebiju dugove. Sve je ovo moglo da se obavi i sa transferom para sa računa na račun. Objašnjenje vlade o čemu se radi KRIK objavljuje kao mali paragraf na stranici koja je puna reakcija na njihovu bombastičnu vest, a gde se vlada optužuje da je oprostila dug Er Srbije. Svi komentari su drvlje i kamenje. Npr. Ivan Ninić komentariše kako bi, da je Aerodrom dobio taj novac, deo otišao na investicije, a deo na dividende. Pa ko određuje da li će jedan dinar otići u investicije?

Petar J. Vetar

pre 8 godina

Pa valjda je jasno da pare nemamo a ipak naši avioni lete. 2+2=4
Najbolje je da i dalje imamo fazon daj pare za ništa. Tako ćemo da privučemo novac! Aha.

Zoki

pre 8 godina

Mislim da sam poslednja osoba koja bi branila naprednjačku vladu, ali način na koji KRIK ovo izvodi je ispod stomaka. Vlasnici kompanija ubiru prihode od poslovanja kompanija. U ovom slučaju, Republika Srbija ubire prihode od poslovanja Aerodroma Beograd. Republika Srbija duguje novac koji je trebala da investira u Er Srbije. Republika Srbija i Etihad prebiju dugove. Sve je ovo moglo da se obavi i sa transferom para sa računa na račun. Objašnjenje vlade o čemu se radi KRIK objavljuje kao mali paragraf na stranici koja je puna reakcija na njihovu bombastičnu vest, a gde se vlada optužuje da je oprostila dug Er Srbije. Svi komentari su drvlje i kamenje. Npr. Ivan Ninić komentariše kako bi, da je Aerodrom dobio taj novac, deo otišao na investicije, a deo na dividende. Pa ko određuje da li će jedan dinar otići u investicije?

zeljko

pre 8 godina

Osnovni problem je što je ugovor nedostupan javnosti u celosti.To neminovno povlači špekulacija ove vrste.Ipak treba znati da je Etihad dobro značajno unapređenje poslovanja,niz prihoda po raznim osnovama dobavljacima.Jat bi bio na teretu države i koštao mnogo mnogo više ,a ovako ipak imamo reprzentativnu kompaniju.Država ima i značajan procenat vlasništva te je u fazi konsolidacije i potrebno da učestvuje finansijski.Naravno više transparentnosti ne bi smetalo.

plo

pre 8 godina

samo da pojasnim nesto ANT je akcionarsko drustvo i ja na primer imam 5 % akcija .Kada se otpisuje dug od strane ANT onda ja gubim novac zato sto ANT gubi profit. tj. na kraju godine moje dividende su za manje za 5% od 22 mil dolara. E sad ja tuzim drzavu to na kraju dospe do Strazbura i ja naplatim 2 do 3 puta vise plus sudski troskovi koje placa Srbika.Ako ke ugovorom drzava duzna onda treba iz budzeta Srbije da se plati a ne da otpisuje akcionarsko drustvo koje nije 100% u vlasnistvu Srbije.Toliko nadam se da sam pomogao hvala

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ne razumijem kakvu uslugu su vam Arapi napravili, oni će prema ugovoru investirati 22 miliona dolara manje nego što su trebali, dakle uštedjeli su, znači na kraju je svejedno država Srbija pokrila dug!

fhjj

pre 8 godina

Zasto vucic nije stavii potpis na ovaj ugovor i na ugovor i beogradu na vodi? Cega li se on to boji? Da nece mozda neko posle u zatvor? Zorana vec drhti jer je ona potpisala ugovor za beograd na vodi a i ivaj nesretnik sto je potpisivao za air serbiu sigurno ne spava mirno. Vucic je najveca kukavica. Sramota!!!!!

bgd67

pre 8 godina

Ovo je tačno ali nepotpuno. Po potpisanom ugovoru, Srbija mora da plati 82 mil evra otpisom dugova Er Srbije prema aerodromu. Prošle godine je opisano 17, ove godine 22 i ostaje još 43 mil u naredne dve godine. Ugovor je vrlo nepovoljan po budžet Srbije, uostalom kao i ugovori za Železaru, Fiat i ko zna šta još... Krivci su dobro poznati od dinkića, tadića, preko malog, vesića, sve do onog čije ime ne smem da pomenem da se ne bi naljutio (samocenzura) . Svi bi oni trebali da se nadaju zajedno u nekoj drugoj državnoj ustanovi (samocenzura) .

Petar J. Vetar

pre 8 godina

Pa valjda je jasno da pare nemamo a ipak naši avioni lete. 2+2=4
Najbolje je da i dalje imamo fazon daj pare za ništa. Tako ćemo da privučemo novac! Aha.

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Dolazi Radulovic, videcemo te ugovore kao i stanje u narodnoj banci, videcemo sta su ovi uradili sa Srbijom, koliku su stetu napravili a onda sve na riljanje da vrate novac.

Anonymous

pre 8 godina

Aerodrom Beograd da se postuju potpisani ugovori pre dolaska Vucica na vlast o slobodnom letenju, tj. Open skies, imao bi preko low cost olio 10 miliona putnika, sto mu od taksi po 5 eura dodje oko 50 miliona.
Sada, rasteras saobracaj sa aerodroma, preostali ne placa taksu i kao takvog ga prodajes, sto dovodi u sumnju da se namerno unistava da se nekom pokloni za male pare.
Pored Wizz, dolazi i Ryanair u Temisvar.

dr.kadzija

pre 8 godina

Ej, ne moraju da nam pomazu, hvala im do neba. Svake godine ista prica za zamlacivanje naroda. Sva tekuca dugovanja koja se prave se prebiju preko nasih ledja. I svake godine isto ko pokvarena ploca, po nekoj od verzija famoznog ugovora gubici i trosak poslovanja Air Serbije se placaju iz budzeta. I svake godine je poslednji put. pogledajte prethodne izjave. Ako Veliki Vodja smatra da je ta firma "lider regiona" , ne znam samo u cemu, a ne moze da posluje samostalno, cemu je onda "drzati". Velika farsa. A jos nisu saopstili ko ce da plati nabavku i odakle minimum dva sirokotrupna aviona iste kategorije? Odgovor naravno svi znamo IZ BUDZETA. Verovatno je i to po "ugovoru"? Hvala Etihadu sto postoji i sto nam toliko pomaze.

Komentator

pre 8 godina

AirSerbia od početka ima veoma visoke cene kada se pogleda da je navodno nacionalna kompanija i da koristi niz benificija Aerodroma Nikola Tesla. Nivo usluge je daleko bolji nego za vreme JAT i to ne sporim ni jednog jedinog trenutka. Ono što sporim jesu previsoke cene, niz benificija i na kraju neplaćanje ni tih benificiranih cena već opraštanje zbog navodnog neuloženog novca od strane države. Nije problem što smo "prebili" potraživanja nego je problem što idalje ne znamo tačnu vlasničku strukturu AirSerbia i ne znamo koji je benefit države i od tih 49% koliko pominju oni koji kritikuju vlast zbog ovakvog aranžmana. Da li imamo dividendu? Da li imamo nešto opipljivo? Ako su Arapi vlasnici 51% (neka bude i 49%) zašto onda oni sami sebi daju kredit koji mi otplaćujemo za lizing aviona?! Ima tu toliko nelogičnosti da se čoveku zavrti u glavi. Jedina prava vrednost JATa su pozicije na svetskim aerodromima, a pre svega USA, London, Pariz i slični... Novokomponovanim firmama nije tako lako doći do tih pozicija koje drži JAT evo bezmalo 40 pa i više godina. Čak nije problem što će ih na foru dobiti, ali je problem što nam uzimaju slotove, a u isto vreme ih to em ne košta em zarađuju pare na nama?! Da li ima neko normalan u ovoj državi ili ćemo da tako da raskućimo i to malo što smo imali?!

Low_Cost

pre 8 godina

Jel placa Etihad takse aerodromu BGD?
Takodje, niko nije narodu rekao load factor Air Serbia, obzirom da nema logike da toliko kostaju cene karata i da ako plate takse, bili i gubitas, dok jedan Wizzair sa kartama od 10-15 eura, kupuje 300 aviona A321NEO.

Komentar. Ako može?

pre 8 godina

Bivši ministar privrede koji je podneo ostavku Saša Radulović rekao je kako je jedini on uz Vučića i potpisnike ugovora video ugovor i da je ugovor štetan za Srbiju i narod.

Mali ali akcionar, ne Siniša

pre 8 godina

Znači svaki građanin Srbije je upravo poklonio 3.000 evra.nije čudo što smo siromašni kada poklanjamo kao da sutra ne postoji.

Tool

pre 8 godina

Pa o ovoj sramoti Radulović priča već više od godinu dana. Čovek je sam rekao da je ugovor na osnovu kojeg je nastala Er Srbija veoma štetan za Srbiju. Isto je rekao da je veoma lako da kompanija bude "uspešna" i "profitabilna" kada ne plaća svoje dugove tj. kada joj svi živi opraštaju dugove. Da podsetim, ne samo da Er Srbija ne plaća aerodromske takse, nego ne plaća ni gorivo NIS-u. A da ne pričam o tome da je država oterala gomilu kompanija, pre svega low cost kompanija da ne bi bili konkurencija Er Srbiji. Pa tako svaki debil može da vodi kompaniju. Imaš monopol, država te štiti, ne plaćaš svoje dugove, i kobajagi si uspešan i ostvaruješ profit. Priče za malu decu.

Ćopavi komarac

pre 8 godina

Da ja ovako amaterski vodim firmu kao ovi državu, otišao bi na doboš dok si rekao keks. Prebijaju dugove preko nečega što nije državno pa o tome i ne obaveste nikoga. Male akcionare Aerodroma savetujem da skupe kintu, plate advokate i sve ovo daju na sud. Trajaće, ali uspeh je zagarantovan, 110%. Sa kamatama, ihaha, lepe parice. Problem je u tome, što će se sve na kraju naplatiti iz budžeta, odnosno od građana Srbije. Eto, pa vi aprila glasajte za "dalje sprovođenje reformi"

mirko

pre 8 godina

Ne verujem da bi nam Etihad učinio bilo šta, što mu nije u interesu.
Ako se setimo šta je o ugovoru sa Etihadom rekao bivši ministar Radulović, a imao je taj ugovor na uvidu, onda ću verovati pre KRIK-u nego vladinim činovnicima.

Botiša

pre 8 godina

Naslov: Vlada zatražila Aerodromu otpust duga "Er Srbije" - (iz teksta) Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali rekao je da u tome "ne vidi ništa novo, niti nešto što je vest" i da je to predviđeno ugovorom Vlade Srbije i Etihada.
--- (Naslov) "Etihad nam učinio, pristao da se dug 'prebije'"- (iz teksta) Ministarstvo privrede saopštilo je da su netačne informacije u javnosti o otpisu duga Er Srbije prema aerodromu "Nikola Tesla"...
- Da sumiramo: Siniša Mali potvrdjuje prvu vest, a ministarstvo je demantuje. Pitanje: Ko će da odgovara za sve ovo, jer će se na kraju ovom logikom iz Budžeta, na ime troškova PRIVATNE firme, isplatiti 22.203.917,93 dolara...

SkyDriver

pre 8 godina

Pljacka nas obicnih gradjana. Taj novac koji Aerodrom treba da dobije od Air Srbije bi se iskoristio za isplatu dividende svima nama sto imamo akcije.Ovako se pare trpaju arapima u dzep.

Neko jednostavan

pre 8 godina

Imamo tri strane. Etihad Er Srbiju i Aerodrom beograd.
Etihad je sa er srbijom koristio Aerodrom i nije platio 22 000 000. Drzava oprasta nesto sto je jedna kompanija nacinila drugoj kompaniji. Da bi u istoj kompaniji kojoj je oprosteno imala kao ulaganja. Ovde samo AERODROM ostecen za 22 000 000 eura. I ko ce aerodromu to da plati. Drzava. Koja ce da ga proda. Znaci mi hocemo da prodamo nesto sto nam je od jedne avio kompanije za 2 godine donelo 22 000 000 za 500 000 000.
Ovo je tesko pranje para. I po meni krivicno delo. aLI MI SMO BANANA ZEMLJA.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Ovi ne znaju gde udaraju, jbt! Dogovorite se bre kad lažete gradjane , a ne ujutru jedno, u podne drugo, uveče treće. Ne može Vučko da laže i umesto vas. Ceo dan laže za sebe, pomagajte , idu izbori...

NStulip

pre 8 godina

Aerodrom nije u vlasnistvu Republike Srbije, vec je akcionarsko drustvo gde ima nas 5 miliona manjinskih akcionara koji smo ovim osteceni. Inace, ovakvo vodjenje kompanije se redovno sudi kao privredni kriminal.

..

pre 8 godina

MIlion gradjani imaju akcije tog aerodroma ..pa Vucic i SNS koji se hvali zaradom tog aerodroma su odlucili da umesto da akcinarima tj gradjanima isplati dividende pokloni te pare od 22 miliona arapima i sebi tj SNSu :) Narod ko narod..navikao da ga kradu u ovoj drzavi tako da kao i uostalih milion primera nikom nista

seik

pre 8 godina

"I onda je mrmot zamotao cokoladu"
Da je to cisto, davno bi ste objavili ugovor sa Etihadom, a ne da ga krijete ko zmija noge.
Vidimo se na izborima.

Mr. Miyagi

pre 8 godina

Jel treba drzava ili aerodrom da investira? Ne bih rekao da je to isto.
Ovako je aerodromu nabijen dug, a drzava (kao) ima rekordno mali deficit.
Negativna selekcija na delu.
BTW, 22 miliona USD ~ 2,5 milijardi RSD

Željko

pre 8 godina

Er Srbija i aerodrom "Nikola Tesla" su dve različite firme. Prva je ostvarila dobit od 23 miliona evra, a država odlučila da to pokloni prvoj i time pokrije svoj gubitak. Dokaz da se u Srbiji ne isplati raditi. Uvek se uzima i daje onom ko zaradi i daje onome ko ne zaradi. Ako je u ugovoru definisan odnos Er Srbije i države Srbije, koji član definiše ulogu trećeg pravnog lica aerodroma N.T.? Ono što bi bilo pošteno to je da država umesto Er Srbije uplati 23 miliona evra aerodromu koji je te novce pošteno zaradio.
Javna je tajna da u Srbiji ne postoji ekonomija niti računi kompanija, postoji samo državni kazan, koji jedni pune a drugi prazne. Blesav je ko ga puni. Ako ne mogu da zaradim za svoju kompaniju neću ni za tuđe. Neka zaradi svako sebi.

mick

pre 8 godina

znalo se o ovome odmah da ne moze da funkcionise. srpska aviokompanija a cene vece od vecine stranih aviokompanija. lazu da su prebijali nego su naterali aerodrom da se odrekne takse sto je prekrsaj o zakonima o konkurenciji pa sada zataskavaju nekim papiricima jer ce neko tuziti. o rasterivanju low cost kompanija da ne pricamo. i posle se svi cude kako nas evropa gleda kao sljam a isti nam je godinama na vlasti...

Samo je sljaka iznad nas...

pre 8 godina

Pa znate nije bas tako hmhmmm....pa ovaj vidite brhmmm hmm....pa mi smo......pa oni ce hmmbbbbhmmm.....A bila je lepa i velika,sada je mala i oronula....

istina oslobadja

pre 8 godina

Izjava ministarke nema nikakvog smisla, pa kao takva pokazuje da je ono sto radi politicki neodbranjivo.

S druge strane ovo pokazuje kako nase vlasti dozivljavaju jedno akcionarsko drustvo u vecinskom drzavnom vlasnistvu...

Naravno da je jasno da su u ovom slucaju prava manjinskih akcionara ugrozena, a na sudu je lako dokazati zloupotrebu polozaja menadzmenta firme u korist vecinskog akcionara.

Ovo moze biti presedan koji ce nase poglavare naterati da shvate razliku izmedju javnog preduzeca i akcionarskog drustva.

Zivela Srbija!

Рајко

pre 8 godina

Ово је било објашњено једном давно. Не разумем зашто се то прећуткује у вестима о "отписивању".

Међутим: како то Влада узима од Аеродрома да би испунила своју обавезу према Етихаду да инвестира у Ер Србију? Шта о томе мисли Аеродром?

Komarac

pre 8 godina

A sad kad krene kampanja svi cemo da dobijemo po jednu bananu od dragog nam naseg SNS-a, jer za bolje i nismo. Ponasaju se prema nama kao prema majmunima ionako vec 4 godine. Banana drzava!

boki

pre 8 godina

da ali vi ako po ugovoru treba da date pare to dajte iz budjeta a ne od kompanije koju ste dali na berzu. ovako je kriminal i neko ce nekada u corku.

srdjan

pre 8 godina

Akcijama preduzeca Aerodrom Nikola Tesla trguje se na berzi i ukoliko se Vlada Srbije obavezala da ce otpisati potrazivanja od Er Srbije i nije na vreme obavestila javnost, vlada je svesno prekrsila zakon i obmanule sve investitore koji su kupovali akcije na berzi...Ovo je klasicna prevarna radnja podlozna tuzbi...

grasko

pre 8 godina

A zasto onda to ne pise u ugovoru i zasto ugovor nije trojan ako se radi o prebijanju.... Ovde se radi o izvrtanju istine a ono sto me zabrinjava je to da se vlast ni ne trudi da sakrije od naroda da lazu i varaju .

Soldier

pre 8 godina

Knjigovodstveno gledano, nije isto odbiti dug iz operativnog poslovanja i izvrsiti investiciju. Investicija ne utice na profit u tekucoj godini, dok aerodromske takse uticu. Dalje, svaka investicija sama posebi trwba da stvori novu vrednost, dakle da vrati ulozena sredstva sa projektovanim prinosom. Na ovaj nacin toga nema.

To takodje znaci da, kada se uradi zavrsni isvestaj za 2015, treba da zapamtimo da u profitu koji budu objavili, imamo "vracenih" tih 22 Mio EUR. To znaci da je njihov realan profit manji za toliko.
Naravno, postavlja se pitanje sta ce biti uradjeno aerodromu da nadoknadi taj otpisani dug.