Sreda, 13.01.2016.

10:06

Mihajlovićeva: Rogozin da brine o svojoj zemlji

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je zameniku ruskog premijera Dmitriju Rogozinu "da treba da vodi računa o svojoj državi".

Izvor: Tanjug

Mihajloviæeva: Rogozin da brine o svojoj zemlji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

185 Komentari

Sortiraj po:

Zlatan

pre 8 godina

Zoranin komentar nije usklađen sa politikom SNS, ali to nju ne brine. To je mišljenje moćne Trilaterale čije stavove iznosi i koja će je protežirati, jer je njen član. To što to nije interes Srbije, nije važno. Zar je jedina koja tako postupa. Zato još uvek idemo ka dnu, mislim na većinu građana Srbije, ne na elitu.

Konstantinos Veliki

pre 8 godina

Pa kad Srbi hoće sa Rusima zašto se čudite onda sto se Hrvatska želi osigurati i naoružati? Sve ima svoje zašto. Da Srbija nije provocirala zajedničkim manevrima sa Rusima u Srijemu ne bi ni Hrvatska tražila dodatnu zaštitu u vidu balističkih raketa.

Logic

pre 8 godina

Pa šta je loše sa maketama? Zar nije lepa ona o BGH2O? Izazvala je takvo oduševljenje da je možda Rogozinov savetnik mislio da može sličnim putem. A što se tiče odbrane Srbije i njenih unutrašnjih poslova, nešto se ne sećam da je g-đa ministarka imala primedbe toga stila na izjave nekih ambasadora koji svakako predstavljaju misljenja i stavove svojih država.

700 ovacs

pre 8 godina

Ruska maketa s 300 je totalna sprdacina. Pukao sam od smeha kad mu je davao. Tu je razlika izmedju ruje i amera. Amer dade pa naplati kasnije a rus zeli prvo lovu pa izgubi kao neke nazovi saveznike.
Zamisli dodjes u prodavaonicu kola i zelis kupiti neki model a prodavac ti dade plasticnu maketicu da se igras ko beba....he he

јако и до самог краја

pre 8 godina

Ако мало боље укључите мозак ово вам је канцераров добро познат љутит одговор кроз туђа уста. После он иступа да вида ране, то је њен став, сарадња се не доводи у питање, браћа моја санкције никад блабла.
Ипак боли па пече, дошла Путинова десна рука и онако у његовом стилу са пуно духа и стила оставила поруку. Макета с300, па врхунски стварно. Још увек ми смешно. Јасно је шта мисли о њима, а од пријатеља са запада ће тек добити поклончиће. Ово досад је загревање. Бум видели.

alfa

pre 8 godina

Strašno je da neko može podržavati izjave kao Rogozinova.Pa normalna država bi to shvatila kao pretnju i direktno mešanje...Ali ne, Srbi su ponekad veći Rusi od samog Putina pa se prave blesavi kao da ništa ovaj nije rekao...

Borka

pre 8 godina

A ti brini o Dinkicu. Prestanite da pricate u ime svih gradjana i pricajte u svoje ime. Ja sam za to da Rusija vodi brigu o Srbiji, je l' ti jasno? Nisu ni Srbija ni narod vlasnistvo SNS-a. Kukate, trazite pare od Rusije a ti uzimas sebi za pravo da delis lekcije Rusiji. O cemu pricas? Veze nemas, kleveces Seselja. Kako ti na pamet pada njega da komentarises, koji je vodio politiku 90-ih? Pa zeno, tvoj sef Vucic i Toma su 20 godina vodili politiku Seselja. Zasto dozvoljavas sebi da ti se narod cepa od smeha danas? Pa ti si za Seselja kao dete ponavljac u skoli. Tvoj Dinkic je dobru politiku vodio carapom na glavi i upadom, naoruzan, u banku. Tvoj Dinkic, koji je obecavao 1000 evra gradjanima.

sasa

pre 8 godina

Ova je totalni hazarder - jezik ostar i pun praznih reci koje nanose nemerljivu stetu... Alo, ona je pokusala da pokrade zemljiste na zlatiboru! Nema nikakav kredibilitet! A njen sin zivi kod babe i dede - ko tolikovoli svoje dete da ga ne gleda, ne moze ni obicne gradjane da uvazava

Dobrivoje

pre 8 godina

To je ta Zorana koja je nahvalila Tonija Blera.I odmah posle toga Englezi donose rezoluciju o Srebrenici koju Rusi potapaju.I sad im Rusi ne valjaju.Ne seci Srbiji poslednj oslonac.

Nenad

pre 8 godina

Bravo Zorana, tako se brani Srbija! Neka Rogozin brine o svojoj zemlji a mi cemo o svojoj! Kome to smeta sto mi hocemo o svojoj zemlji sami da brinemo, ko to hoce da mu Rus upravlja drzavom? Kakvo vreme dolazi ne smes ni sopstvenu zemlju da branis odmah te napadaju i traze da klecis i da se izvinjavas tudjinu.

COD MW

pre 8 godina

Dežurni botovi dobili zeleno svetlo da opletu po SNS MILF-ovki... Tako se vrši seča knezova po srpski.
PS-samo mislim da nije ona ovo ispričala bez dozvole velikog vožda, nije ona baš toliko nepismena za razliku od većine joj partijskih kolega.

Lenov

pre 8 godina

Ovaj Rus se srtvarno razmaho. Makete kamiončića s raketama, crnim slutnjama i još crnji susret sa Šešeljom. Kakvu poruku nosi posjeta? Naprijed u sveetlu prošlost, bar što se mene tiče. Ministarka je rekla više manje šta bih mu i ja rekao.

bachi

pre 8 godina

Koh-O'nes
Koji instrument ako je u svim zemljama istočne evrope od kad su ušli u EUprivredni rast oko nule.. Kako moze standard da raste ako nema privrednog rasta(ne računam ono da su kad su ušli u EU u GDP počeli da računaju i sivu ekonomiju, trgovinu drogom, prostituciji),.. Plate bez privrednog rasta svaka budala može da digne veštački.. Digne poreze akcize uvedes 100 raznih nameta i kao povećao si platu a i dalje radiš za račune i hranu... Kazahstan je bio deo SSSRa pa je sad Švajcarska za sve zemlje istočne evrope..neto Plata 900 eura a troškovi života mnogo nizi
(.dzoni, 13. januar 2016 14:13)
Ali Kazahstan ima gas!

aca

pre 8 godina

Mozda je ona i u pravu. Ali neka se okurazi i tako nesto kaze Bajdenu, Barosu,Sulcu, Stajn Majeru, Tanji Fajon, Vesni Pusic, Jelku Kacinu i da ne nabrajam dalje....

deda miki

pre 8 godina

Ne stajem na njenu stranu, ali ovaj Rogozin samo treba da priupita AV PM-a da li je to zvanični stav vlade ili ne! Ako nije i ako je AV PM od reči, ova bi odmah letela iz vlade pa i iz stranke! Ali kao što ništa nije učinio po pitanju keramičara, neće ništa ni ovde jer mu je Zorana prijatelj!

Boske

pre 8 godina

Kad neko ko posjeduje samo maketu od S300 poziva na red nekoga ko posjeduje original... Bojim se da posječeni drevni hrast i gospodin Rogozin nisu ista kategorija, gospođo ministarka, iako ih slično tretirate.

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Ona je rekla da se vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda."

Navedi mi nekoliko tih standarda..

Ifinus

pre 8 godina

Ko koga ovde z? Ne mogu predstavnici vlasti da imaju dijametralno suprotne stavove. Ili se podelite u dve partije ili imajte jasan stav. To je politika - sve može u Srbiji. Da budeš i za Ruse i za EU+SAD, za ulazak Srbije u EU i Kosovo da bude deo Srbije. Ne zamajavajte narod. Sve u cilju nezameranja kako bi se dobilo što više glasova. Morate u politici, kao i u životu, donositi odluke.

Kriik

pre 8 godina

@Zorana Mihajlovic .. :)
citiram:"...odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema, što je suprotno politici koju vodi vlada i politici za koju se zalaže SNS"
Pa da nije taj SNS nastao iz od Radikala? Da nije preceednik mozda furao istu tu politiku? Premijer?
I da vam sada verujemo? Puj pike ne vazi .. :)

krmak jede slaninu

pre 8 godina

Srpska vanjska politika je vrlo neodredjena. Vamo tamo gore dole..nema ni repa ni glave.
Mozda je najbolje Titina nesvrstana varijanta?

Заре

pre 8 godina

Доказ организоване владе, какав тим. Када министарка саобраћаја критикује војна питања.

Viktor

pre 8 godina

Evo, ja se slažem sa ovom izjavom.
Takođe se slažem sa kritikama da Ministarka infrastrukture i saobraćaja komentariše odbrambena pitanja. Ali kada se setim KO je ministar odbrane, bolje da i on ćuti (i da ga smene).
Takođe je porazno kako se naš premijer obraća novinarima, ta strast, ta patetika, to konstantno stavljanje u poziciju žrtve.
Sve zajedno, naša vlast deluje nezrelo. Pa nas tako i tretiraju i "tradicionalni prijatelji" a i EU.

.dzoni

pre 8 godina

Koh-O'nes
Koji instrument ako je u svim zemljama istočne evrope od kad su ušli u EUprivredni rast oko nule.. Kako moze standard da raste ako nema privrednog rasta(ne računam ono da su kad su ušli u EU u GDP počeli da računaju i sivu ekonomiju, trgovinu drogom, prostituciji),.. Plate bez privrednog rasta svaka budala može da digne veštački.. Digne poreze akcize uvedes 100 raznih nameta i kao povećao si platu a i dalje radiš za račune i hranu... Kazahstan je bio deo SSSRa pa je sad Švajcarska za sve zemlje istočne evrope..neto Plata 900 eura a troškovi života mnogo nizi

Rade Piket

pre 8 godina

Stvarno mi nebi smetala izjava gospodje Mihajlovic, kada bi ona imala m..a da to isto kaže i zapadnim zvanicnicima , a ne samo našim prijateljima : koi uzgred budi rečeno govore ono sto je i istina.

Žile

pre 8 godina

Hrvatska nabavlja oružje jer MORA kao članica saveza čije usluge zaštite nisu besplstne već masno koštaju. Srbija se ne treba bojati tog oružja ako nema namjeru ulaziti na hrvatski teritorij (a pretpostavljam da nema takvih namjera). Srbiji je bolje ulagati u standard svojih građana nego u oružje. Rogozin plaši Srbiju i sa izbjeglicama (podsjećajući na događaje u Kelnu). Očito je dobio zadatak od Putina da se ne vraća bez srpske narudžbenice. Putin zna da Srbija nema novca pa je spreman i kreditirat kupnju. Velika je kriza u Rusiji zbog pada cijene nafte. Ako je Putinu toliko važna ta prodaja možda bi bilo korisno Srbiji da ipak kupi to oružje jer Rusija bi to mogla honorirati u budućnosti kad se ekonomski oporavi. Srpska Vlada mora dobro odvagnuti i odlučiti u srpskom interesu.

Dragi

pre 8 godina

Ruska vlada brine o svojoj državi, uvećali su teritoriju i broj stanovnika, a i zlatne rezerve. A šta ste vi uradili da bi se moglo reći da vodite računa o svojoj državi, manja teritorija, sve manje stanovnika, ali ste jedno povećali, i to ne malo, spoljni dug! To je vaša briga za državu?

zo

pre 8 godina

Da mi se okrecemo Evropi i radicemo i dalje za 200 evra a ovi po trafikama za 150 evra. Cemu prepucavanje kada polako umiremo gladni, deca nam se ubijaju, deca ubijaju oceve, majke, deca nam se kolju nozevima, zene se ubijaju i td itd. I o cemu mi ovde pisemo.

Grunf

pre 8 godina

Opala.Retko se slažem sa g-djom Mihajlović,ali eto žena mu saspe u lice.On je došaoda uvali nešto i proda pa da nas još podseti kako smo prošli sa NATO paktom,a tada nam nisu prodali protivrakerni sistem jer bi se oni sukobili sa NATO paktom.Što nas nije podsetio kako su onako silovito brzo uz ovacije naivnih ljdui dočelani u Prištini od strane Srbia i nestadoše u vidu lastinog repa.Šro to majstore nisi pomenuo.Nego sada kada ti se NATO približio onda bi opet nmalo da se poigraš sa Srbijom.Prodaj rakete Madjarima,Poljacima,Ukrajincima.Brate Rujkane samo nemoj više da nam pomažeš.Molim te.Nemoj da nam deliš savete.Ama kad god je zagustilo niste ni veto stavil.Makar to.Uzmi svoje rakete koje verovatno mena ko da kupi i samo skupljaju prašinu po skladištima.Idi bre kod Voje pa te raktete slažite po Ruskoj granici.Zaobidjite nas.

kakve sve gluposti rusofobi pisu

pre 8 godina

@Grunf

Ruske rakete "nema ko da kupi i skupljaju prasinu po skladistima"?!

Da li si svestan kakvu si epsku glupost lupio? Evo nedavno su Ameri ukinuli sopstvene sankcije za uvoz ruskih raketnih motora, jer nemaju alternativu. To je CINJENICA, ako ne verujes - proveri.
A da ne pricam koliko su savremene sisteme (poput S-400) spremni da plate Kinezi, Indijci, Iranci i svako ko ima dovoljno para, ali Rusi NE ZELE da prodaju najsavremenije oruzije.

Mufljuz

pre 8 godina

@Leon ... nijedna zemlja nije istupila iz unije, to je najbolje govori o tome da li stanovnici Evrope misle da im je bolje u EU ili ne. A bolje im je nego nama u svakom slucaju
To je zato sto tako prepotentno nisu predvideli mehanizam za istupanje!!! Ali, sacekaj Engleze. A to sto im je bolje nego nama, ... pa NJIMA je bilo BOLJE nego nama i PRE nego su usli u EU! Nista im se nije promenilo ... sem Nemcima i jos nekima koji su na EU enormno zaradili.

budjenje

pre 8 godina

@daddy cool
Nego sta su nego su dostigli. U odnosu na ostalu post komunisticku boraniju su Svajcarska ;) Pogledaj im bdp, prosecne plate, firme koje tamo otvaraju fabrike, vrhunski turizam a obe zemlje nemaju bas neko more npr., itd... itd... Za nas su prijatelju i Rumunija i Bugarska "truli zapad" o Ceskoj i Slovackoj bolje vise da ne govorimo.
Nama vec 70 godina partokratija, kumovske i ostale veze, grebanje o drzavu, itd... polako ali sigurno "dolazi glave", politicki smo i dalje nepismeni, glasamo za onoga ko nas bolje slaze i ono najgore, posle toga trpimo i snalazimo se (u sustini tim istim lazovima samo "idemo na vodenicu"). Nebitna je nama EU mi prvo moramo zestoko da promenimo mentalitet a to na ovim prostorima ume da potraje i par stotina godina.

HanSolo

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje. 
(Pa, 13. januar 2016 10:49) 

EU je instrument za dostizanje tog standarda 
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?
(cosmic, 13. januar 2016 12:17)
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. ..

neutralni felsh

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda 
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta? 
(cosmic, 13. januar 2016 12:17) 
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. .. 
(HanSolo, 13. januar 2016 13:01) 

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?
(daddy cool, 13. januar 2016 13:29)

a i poljaci su postali za nas svajcarska.

Перица

pre 8 godina

Исланд и Норвешка су одбили да уђу у ЕУ.

Швајцарску повремено уцењују контролом на граници.

Нису смели да имају референдуме у већини земаља о већој интеграцији. Ирску су мучили референдумима док нису пристали.

И шта сад?

Mia

pre 8 godina

Bilo bi dobro da komentarise poskupljenje putarina, nekako mi se cini da je to njen resor, ne spoljna politika. A sto se same izjave tice, volim kako su u SNSu slozni, Mali kaze fotomontaza, Vucic kaze nije. Pekac rakije se kune u Ruse, ova ih spusta... Cirkus.

Prst na čelo

pre 8 godina

Rogozin brine o svojoj zemlji jer je došao prodati rusko oružje čim je vidio priliku. Kako motivirat Srbiju koja je izgubila sve ratove 90-ih da kupi oružje? Najlakše dić paniku jer Hrvatska trenutno nabavlja opako oružje. Posjeta Šešelju je korisna Rusima za dizanje panike u Srbiji i pritisak na Vladu da kupi rusko oružje. Rogozin brine o svojoj zemlji. Poduzima sve šta može.

daddy cool

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?
(cosmic, 13. januar 2016 12:17)
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. ..
(HanSolo, 13. januar 2016 13:01)

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?

Medveščak

pre 8 godina

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?
(daddy cool, 13. januar 2016 13:29)

standard se ne moze dostici za par godina...ali su te dve drzave daleko ispred ostalih istocnih....

charlie

pre 8 godina

Da smo imali S 300 devedesete,sada bi imali razrušene gradove i desetine hiljada mrtvih nakon kopnene intervencije umesto ciljanog bombardovanja.Koliko raketa bi nam trebalo da zaustavimo Tomahavke Nato pakta i ko bi nam ih poklonio.Ovo je obična demagogija slična onoj iz vremena bombardovanja kada je Baburin sa bine u Beogradu najavljivao Ruske rakete koje su već na granici.

mare

pre 8 godina

Rogozin im je opasno zavukao na kraju. Podelio maketu, doziveo aplauze u areni i zvizduke Vucicu, Nije odobrio izvoz fiata i otisao kod Seselja na pravi docek. Kakav udarac za politiku i Eu i Rusija. Zoki ako ne odgovara Rusija neka predlozi prekid odnosa sa njima, nek trazi da se zaustavi izvoz u Rusiju itd

lexspecialis

pre 8 godina

Ovo je neverovatno kako ništa nismo naučili od događaja iz prošlosti, ako ne želimo da čitamo i učimo istoriju naše nesrećne spoljne politike prema Rusiji kroz vekove, onda se valjda svi sećaju Prištine i Kosova iz juna 1999 kada su braća Rusi nakon demostracije sile u centru grada i aerodroma Priština nakon par dana nestali u nepoznatom pravcu

cenzura brale pa onda se informisi???

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.
(slobodan, 13. januar 2016 12:18)

...a kako da pitamo kada ni jedna emisija iz Poljske, Bugarske, Rumunije, Grcke, Portugalije i Italije se ne emituje na nasim teve ekranima da saznamo kako oni zive i kako im je... pardon, ono sto donekle znamo je kako se zivi u Grckoj zbog cestih strajkova protiv vlade Grcke a ne protiv EU jer su se na referendumu izjasnili da prihvataju odluke EU.

Alek

pre 8 godina

Botovi zbunjeni ne znaju ni šta da pišu ni gde da udaraju plus a gde minus. Jedno se mora priznati, ova gospođa ima svoje mišljenje i ne plaši se da ga iznese, za raliku od ostatka "ikebane" u vladi Srbije.

cosmic

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?

Zoran Backa Palanka

pre 8 godina

Zbog ove izjave nikada vise od mene necete dobiti glas. Isto vazi za moju porodicu, u to budite sigurni...
(zarko, 13. januar 2016 10:20)

Nikada nisam glasao za naprednjake i cak stavise sam imao lose misljenje o njima, ali posle ove izjave i ako nastave ovim putem, mogu racunati i na moj glas i na glas svih clanova moje porodice, a na osnovu reakcija koje cujem i na glasove mnogih mojih prijatelja. Svaka vlast koja je spremna da se bori za interese svoje zemlje i kaze odlucno NE ruskoj okupaciji mora imati podrsku svih pravih srpskih patriota.

Pozdrav za B92!

Leon

pre 8 godina

@slobodan, nijedna zemlja nije istupila iz unije, to je najbolje govori o tome da li stanovnici Evrope misle da im je bolje u EU ili ne. A bolje im je nego nama u svakom slucaju.

Милош

pre 8 godina

Kada gospodja ministarka ovako odgovori gosppdinu Kirbiju koji otvoreno u sred Srbije podriva nas integritet onda cu pozdraviti ovu izjavu.

slobodan

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.

opet_ja

pre 8 godina

.... Svaka vlast koja je spremna da se bori za interese svoje zemlje i kaze odlucno NE ruskoj okupaciji mora imati podrsku svih pravih srpskih patriota.
Pozdrav za B92!
(Zoran Backa Palanka, 13. januar 2016 12:03)

ja mislio da su NATO i ameri okupirali kosovo, (da nije ovog pronicljivog komentatora ne bih znao da su to u stvari ruski vojnici)!

Svi smo zrtve losih djaka

pre 8 godina

Ne moze se stvarati siromasno drustvo, pljackati gradjene, unistavati institucije sistema, a sa druge strane naoruzavati. Lepo covek rece "to kosta".

Povidon

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.
(slobodan, 13. januar 2016 12:18)
Toliko im je loše da ni ne pomišljaju da izađu iz unije. Evo i "jadni" Grci sa prosečnom penzijom od 940e ćute i trpe zlu uniju koja im je sipala više para kao pomoć u budžet nego što Srbija ima za 10 godina.

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

bolje on da vodi racuna o meni i mojoj zemlji nego mihajlovicka, razni vulini, stefanovici i ovi sto im niko nije zvizdao!!!

Mr. Spock

pre 8 godina

@slobodan
A ti si ih pitao? Sproveo si verodostojnu anketu? Ziveo si neko vreme u pobrojanim zemljama? Srbija mora da sledi svoj interes. Rusija to radi na najocigledniji nacin, a mi se primamo ko siparice! Ni EU nije sjajna, ali to nam je strateski cilj, jer omogucava slobodan protok ljudi, ideja, robe i kapitala. Ljubav prema Rusiji je nezrela i jednosmerna! To znam iz iskustva meni bliskih ljudi koji su vec vise od decenije u Moskvi. Ne da ih ne zanimamo, nego sa podsmehom komentarisu nase izlive strasti prema Majci Rusiji. U EU je jasno kao dan - dobijes koliko vredis. Izgleda da se neki bas te konkurencije i boje! A izlive ljubavi ostavite za bliznje. Odnosi izmedju drzave i naroda nisu na bazi osecanja nego interesa!

Ivan

pre 8 godina

Kakvo ludilo danas .
Sudar Nikolicevih i Vucicevih botova.Pregorece im ono malo mozdanih celija , nemaju pojma kome treba plus a kome minus.
Presesce im sendvici danas.
To Zorana samo talasaj neka bude zabavno.

Milos

pre 8 godina

Ni Rusija ni Amerika. Toga treba da se drzimo i da vidite kako ce nam krenuti. Dok god dozvoljavamo njima da nam kroje sudbinu nema nam boljitka jer njih ne zanima da Srbija uspe vec da je iskoriste za podkusurivanje.

botovima na znanje

pre 8 godina

Radikalskim, Dveri DSS i DS botovima, koji zajednicki pobedjuju sa komentarima, samo bih rekao sledece:"Da ste imali S-300 99.godine, HA HA HA..., ali NISTE HA HA HA".

Eto, sada i Rusima odgovara da destabilizuje Srbiju, kao sto je nekad odgovaralo Amerima. Bas ih sve briga za sacicu nekih tamo Srba, uvek spremnih da ratuju srcem u ime i za racun svaciji, ponajmanje svoj.

vox ex populi

pre 8 godina

Zorana je u pravu 100%. G. Rogozin se ne ponaša državnički, već kao ruski Šešelj. Srbija se opredjelila za integracije u EU. To je rezultat izborne pobjede SNS-a. Kome nije po volji, neka glasa za Voju na sljedećim izborima, i neka se kroz parlament bori za promjenu opredjeljenja države, a ne ovako kroz komentare na forumima. Svakao, ta druga opcija nema izgleda, pa je i normalna reakcija gđe Mihajlović i ove vlade koja ne dopušta ni jednoj strani da nas vuče za uši.
Što se tiče odnosa Rusije prema Srbiji, Rusija nema ama baš nikakav interes u Srbiji koja je geostrateški gledano crna rupa. Okružena NATO državama i nema izlaz na more. Njima je bila važnija Crna gora, a inače, oduvijek su preferirali Hrvatsku. Jedino ih tamo neće, za razliku od Srbije koja se, na žalost, do sada postavljala iracionalno. Valjda je tomu kraj.

stiffmeister( shaco)

pre 8 godina

ministarka neka brine o svom sektoru a ne o bezbednosti. da li ste vi sefica bia db? zato i jesmo ovde gde jesmo jer niko ne radi ono za sta je plaven vec se mesa u ono sto ne treba da ga interesuje.

popeye

pre 8 godina

Вучићу, она ти је подпреседник; јел говори оно што ти мислиш а не смеш да кажеш или шта? Остаће нам бар макета...

Milan

pre 8 godina

Dozvola gradjevinska za 28 dana od trenutka predaje dokumenata - DA. Ali samo da bi ste skupili sve papire koje trebate da predate, treba vam 28 meseci... Osim ako niste POGODNI...

savetnik

pre 8 godina

Gospodjo ministarka, moglo je i ovako: "Hvala na brizi koju je izrazio potpredsednik ruske vlade, medjutim ja verujem u drzavne institucije nase zemlje i ne vidim razloga za brigu, iako sam zena, koja je bila zgrozena desavanjima u nekim evropskim gradovima tokom novogodisnje noci."

Radovan

pre 8 godina

Izjavu Rogozina je trebalo da komentarise Dacic a ne Mihajlovicka mada mislim da je ponekad bolje i precutati.Ako su mislili da ce ovom izjavom umiriti Brisel onda su se grdno prevarili jer se zapad ne pali na izjave vec na konkretne korake.Nasa diplomatija se ponasa kao slon u staklarskoj radnji.Hocemo neutralnost ali da udjemo u EU.Rusija nam treba zbog energije i politicke zastite ali za uzvrat nista da ne damo. Bojim se da nam se ne pise lepo sa ovakvom spoljnom politikom jer se svima pokazujemo kao nepouzdani partneri.

analiticar amater

pre 8 godina

Gpospodjo ministarko, sta to sto je Rogozin rekao nije tacno?
Sto vama smeta sto jos neko brine o Srbiji, kad vi to ne umete?
Meni izgleda da je njemu vise stalo do Srbije nego vama.
Jos odavno je receno, da zemlja koja ne hrani svoju vojsku, hranice tudju.
I jos jedna poslovica, svaka zverka svoj trag pokaze.

nole

pre 8 godina

Каже ли тако Бајдену? Реално, власт јер доживела три велика понижења.Прво, звиждање у Арени на ватерполо утакмици, макета и понижавање Вучића на коференцији владе Србије, и посета Шешељу.Лепо вас је Рогозин истерао на чистац колико је ваша политика према Русији лажна па се брецкате.Следећи шамар и понижење биће избори.

Darko

pre 8 godina

Za ovu izjavu ja joj skidam kapu, od reci do reci, naravno da je to nas problem (ako do toga dodje) i da to mi moramo resavati. Samo jedno molim gospodju, da to isto cujem ako sutra takve ili slicne izjave daju i politicari sa druge strane (Kif, Kirbi ili neko treci) i da u istom tonu i njima objasni da su untrasnja pitanja Srbije samo njena stvar i nicija vise (a to se odnosi i na Kosovo i Metohiju). Nemoj da rezis samo kada ruski ''hrt'' prodje, nego pokazi zube i kada prolaze i americke i engleske ''doge''.

Belorus

pre 8 godina

Problem je samo što Rogozin, kao i svi Putinovi Rusi, baš voli da vodi brigu o tuđim državama. Da uvali još neki komad neispravnog helikoptera, pa da onda uvali servis tog neispravnog helikoptera, pa da nas onda posvađa sa susedima, pa sa onima od kojih dobijamo novac za penzije, plate itd.

Okoca Dimi

pre 8 godina

Covek nas upozori na mogucu opasnost a ova ministarka rupa po putevima Srbije na koje skace 10% haraca,izigrava ne znam sta?!Pricajte sta hocete,ali Rusi nas nikada nisu bombardovali i zaprasivali sa osiromasenim uranijumom,a amerikanci jesu i to tri puta?!Sti ti ameri ne daju kredit i masine da pravis zeleznicu nego Rusi?Kirbiju i devenportu ne smete da pisnete,a samo nam se u grizider nisu zavukli ili mozda jesu?!A ko ti brani da dozvole izdajes za 15 dana?!Zasto eu zove island,svedsku i norvesku da udju u eu a oni nece.Ko ti brani da sredis zemlju kao norveska i da ne cekas eu?Mi ne znamo ni da prepisemo..

Viktor

pre 8 godina

Nerado priznajem da je u pravu. Braća neka gledaju svoja posla. Otišli su iz Egipa, otišli iz Libije, na redu je Sirija, a kod nas nikad nisu bili, samo stalno lupaju na vrata.

Нинослав

pre 8 godina

Ово ме је пријатно изненадило. Нисмо ми руске марионете, ни америчке, ни европске. Нека свако гледа своја посла.

Ljubivoje I

pre 8 godina

Ovaj rus reče da je Srbija saveznik Rusije.Koliko me služi pamćenje, nisam čuo daa je potpisan sporazum o savezništvu. Doduše možda je potpisan neki tajni sporazum.Što je još tragičnije niko ne reaguje na taj diplomatski skandal.Od njegove reči da smo saveznici nema nikakve koristi ali će biti štete.

Millennium

pre 8 godina

@Diletantizam

Bravo. Upravo to. Izgleda da oni misle da su ovi na Zapadu i Istoku veverice, ili da im u kabinetima sede silikonske studentkinje nekih levih fakulteta. Ja samo ne znam da li naši političari shvataju koliko smešno i naivno izgledaju u očima ozbiljnih diplomata.

Objektivan

pre 8 godina

Ne može da se generalizuje da je cela partija za ili protiv Amerike ili Rusije zbog jedne izjave jedne ministarke.
Recimo Ameri se ne slažu uvek sa svojim saveznicima i isto je sa Rusima i to je normalno ali to ne znači da dve zemlje nisu prijatelji zato što se ne slažu uvek, zdrava logika.

Rajko

pre 8 godina

Dokle god Rusija cuva i stiti Miru i Merka za rad novca opljackanog od mog naroda, grobare moje mladosti .I dokle god pljacka enegertske resurse moje zemlje , nikada mi nece biti prijatelj .Kao ni oni koji su nas bombardovali....Neka Srbija gleda u svoj novcanik,a ne da hrani ovaj narod demagogijom i teranjem inata.....

Koh-O'nes

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda

Obelix

pre 8 godina

@ Što se tiče Šešeljeve politike, mislim da nikoga u Srbiji ne treba podsećati kakva je ona, odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema.

Koliko ja vidim Vasa politika je puna sukoba (unutrasnjih i spoljnih), zemlja je u svim segmentima unazadjena, a o uredjenom sistemu u Srbiji posle Vase SNS politike, covek ostaje bez komentara.

Aron

pre 8 godina

Kakav je ovo šou? Jer ovaj Vučić normalan šta radi? Igra jednu poprilično perfidnu igru. Ovamo prima Rogozina i hvali ga a onda ga Zorana napada. I to je sve izrežirano sa ciljem da se pokaže kako smo eto mi i za Ruse ali i kritikujemo ih. Takvu istu politiku vodimo i prema EU. A u globalu Vučić je kao za EU i idol mu je Merkelova a Nikolić je kao za Rusiju i idol mu je Putin. Dvostruka igra ove vlasti sa ciljem zamajavanja ovog naroda i svetskih sila. A da bi oni ostali na vlasti i uživali u privilegijama.

marko, nis

pre 8 godina

Jedina sposobna i odgovorna osoba u ovoj vlasti. Da nije nje, ne bi imao ko drugi od onih kojima bi to trebalo da je duznost, da reaguje na ovaj neshvatljivi bezobrazluk i osionost Rogozina.

Pa

pre 8 godina

ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.

Mrki

pre 8 godina

Lupetanje o tome kako kad uđemo u EU dobivamo građevinsku dozvolu za 15 dana je napad na inteligenciju jer ko brani danas da se ta dozvola izda.
Ili gospođa hoće da kaže da će ostatak Srbije nekome dati pa će taj moći izdavati dozvole.

anonimac

pre 8 godina

I brine o svojoj zemlji i njenim interesima kao i ovi sa zapada. Mi nikako da naucimo da u politici ne postoje stalni prijatelji i neprijatelji, vec samo stalni interesi. Kao i uvek stesnjeni smo izmedju dve strane, od kojih svaka hoce da nas privuce sebi, a ne nudi nista konkretno za uzvrat.

zix

pre 8 godina

A mogla bi i ti da misliš o svojoj zemlji. Šta si uradila u naselju gde su smrdljive zgrade to je sramota. Umesto država da ispašta ti si smislila kako da država profitira na ovom slučaju. Uzela si stanarima parking i tobože zbog rešenja problema smrdljivih zgrada zidaćete nove zgrade i profitirati jer naravno nije ni 20% tih stanova za stanare smrdljivih zgrada nego su oni tu kao farsa a to je za prodaju, samo ste legalizovali pljačkanje i oduzimanje parking parcele stanarima smrdljivog naselja koji su već dovoljno propatili zbog tebe

Zlatko

pre 8 godina

Dođe dan kada maske počinju da padaju. Dođe dan kada više istinu ništa nemože da zadrži ma kakva bila. Mediji mogu godinama da pod palicom režima (svi) stvaraju lažnu sliku stanja u društvu ali kada se izađe iz ovih virtuelnih mašina čuje se glas naroda ali i političara. Za razliku od naroda koji može da kaže ono što misli, političar mora ono što mu je stiglo na e-mail.

Waldemar

pre 8 godina

Kakva predstava. Narod se pali, malo maketa, malo auto delovi, malo "tudje necemo, svoje ned(m)amo. A za to vreme, neko platu od 130.000 dinara, pa malo upravni odbori, pa malo za putne troskove. I tako, dan za danom

NoName

pre 8 godina

A ovi se ubili sto brinu o nasoj drzavi. Ne zna se broj zamerki na koju imaju gradjani ove drzave. Pocevs od idiotskih Zakona, do nemara i lenjstva po svim drzavnim sluzbama.

jojo

pre 8 godina

a da su amerikanci to isto rekli sto i Rogozin, ona bi rekla, eto vidite da nas ceo svet podrzava i da su nam amerikanci tradicionalni prijatelji i kako imamo velikog zastitnika. c c c c

Mihailo

pre 8 godina

@ Ona je rekla da se vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda.

"Lepo je dobiti građevinsku dozvolu za 28 dana kao i elektronsku građevinsku dozvolu", dodala je ona.


To, inače, mi baš nikako ne možemo da uvedemo bez EU, je l'?
I da, nešto se ne sećam da su od strane bilo koga iz trenutne vlasti ovakve poruke slate predstavnicima našig gazda sa Zapada kada bi se oni malo "zaigrali" i pričali svašta.
Navodno "ruska gubernija", što bi rekli eUrofiličari, je očigledno obična briselska provincija.

Никола

pre 8 godina

Од свих ових насликаних и поменутих у тексту, управо је Рогозин једини остао доследан себи и својој политици.

Dule

pre 8 godina

A vidiš mene uopšte ne brine izjava Rogozina. Mene brine što Zorana Mihjlović, Ivica Dačić, Toma Nikolić i Aleksandar Vučić vode računa o interesima ove države. Kako to rade vodimo iz dana u dan, a oni su imali prilike da vide i čuju šta ljudi misle o tome, naročito, na otvaranju prvenstva Evrope u vaterpolu. Ali šta očekivati od ljudi kojima su Kirbi i Devenport poslodavci.

Pa dobro bre :(

pre 8 godina

I cenzura, i afere, i loše stanje u državi, preživećemo sve to nekako, ajde, nije kao da je prvi put da rešavamo naše probleme.... Ali mi se stvarno plače kad vidim kako neodgovorno vode spoljnu politiku, plače mi se kad vidim Tomu koji napinje Hrvatsku predsednicu za 3 poljupca, ili kako Zorana priča o Rusima kao da smo velesila u odnosu na njih. Danas je spoljna politika ključ u funkcionisanju bilo koje zemlje, naročito u sadašnjoj situaciji na Bliskom istoku itd., a ministri i zvaničnici SNS-a su je sveli na komšijsko dovikivanje preko ograde.

Da se ogradim: molio bih vas da me iskulirate sa Rusofilstvom/Amerofilstvom sad, nema ništa veze s tim. Kog god da volite, obratite pažnju na način vođenja spoljne politike, 0% odgovornosti, nažalost.

Goran

pre 8 godina

Sto se tice Seseljeve politike dokazali ste da ste vi jedno! Kako je moguce da drzava daje eskort za sastanak sa Seseljom? Dakle vise je nego jasno i ocigledno da su ne samo bili upoznati sa ovim sastankom nego da je to bio deo protokola usaglasen sa Vladom Republike Srbije. Stop lazima. Car je go.

Znam ja...

pre 8 godina

Prvi put kažem :
Svaka čast gospođo!
PS:
Šta li će na vašu izjavu reći vaši (na našu žalost) koalicioni partneri iz SPS, PS(JUL),PUPS, JS?

djomla

pre 8 godina

Ove bivse radikale je stvarno zabolelo sto se video sa Seseljom! Pa ne moze se menjati prica preko noci i ocekivati da vam neko poveruje. Do juce ste bili za Rusiju, sad ste za EU i Usa, a kad dodju Rusi, pravite ste da ste neka braca. Seselj je bar ostao dosledan svojoj prici, voleli ga mi ili ne.

Perica

pre 8 godina

Nisam neki veliki fan teta Zorane i njenog lika i dela, ali za ovo joj svaka cast. Cak se razmisljam da glasam za SNS (iako nikada nisam glaao ni za kakve "radikalske" opcije) samo zbog ove izjave. Svaka cast jos jednom!

Brutus

pre 8 godina

Tvoja politika je napredna samo u imenu stranke. Našu zemlju su više postovali u vreme ratova i bombardovanja. Vi se rugate bar malo ispruženoj Ruskoj ruci, a letite svom snagom onima koji su otvoreno rekli : morate da uradite sve da Kosovo postane nezavisno i priznato.

Nemanja

pre 8 godina

Imam utisak da se ne slaze u potpunosti sa politikom SNS-a, ali ocigledno da bi bila na funkciji ne sme to javno da kaze. Jedno vreme je stalno izlazila sa nekim izjavama, dok joj Vucic ocigledno nije skrenuo paznju na ponasanje.

Zoran Simic

pre 8 godina

Vuku Ameri na svoju stranu al' se ni Rusi ne predaju. Opet je pocelo natezanje (nije nikada ni prestajalo, samo se jacina stiska menja) velikih sila oko sake jada na Balkanu. Dobro je da ministarka malo pokaze zube, samo se bojim da joj ruski orjentisan deo vlade ne izbije iste. Najveca nasa zabluda je da se igramo Titove politike nsvrstanih, davno je to vreme proslo I ne verujem da ce se skoro povratiti takva situacija. Treba se opredeliti na jednu stranu, a na politickoj eliti (ako se to moze nazvati elita) je da proceni sta je bolje za drzavu. Cini mi se da je osnovna dilemma da li birati "srcem" ili "glavom", a posto nije u pitanju Prva ljubav, siguran sam da treba izabrati "glavom"

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Opaaa Djurdjo....Koliko god da sam uveren da je doticna totalno nekompetentna I na zalost nedorasla ulogama ministra u resorima kojima se evo skoro 4 godine bez uspeha, okusava/iz energetike su je sklonili zbog totalnog neuspeha/toliko je ova opsta politicka ocena Tacna!!!I generalno je osnov svega ostalog pa I sektorske politike...zato je neophodno da Vucic I co.najpre jasno kazu kako I koji metodama hoce da sprovedu opstepoliticke ciljeve,koji su to ciljevi,pa tek da se onda nadamo da ce prestati da tumaraju I u energetici I odbrani I infrstarukturi...price o S-300,servisima za vojne helikoptere ,vojnim bazama Rusije u Srbiji...sta sve nije istresao radosni Rogozin u Bgd ovo dana a sve zacinio posetom Seselju?!?Katarza drzave....sa ocajnim ishodom u najavi!!!

Sloba

pre 8 godina

Goran
Normalno je da mu se daje eskort gde god zeli da ide. Nece valjda reci ako ides kod SNS eskort a kod opozicije idi gradskim prevozom. I za vreme Slobe su posetioci razgovarali sa vodjama opozicije i sve je to protokolom predvidjeno.

reforme

pre 8 godina

vi bas odlicno vodite brigu o drzavi raspsd opsti, putarine poskupljuju 10 posto kriminalci i prostitutke u udarnim terminima... ja samo cujem da ljudi zele da pobegnu iz srbije jos nisam cuo da se neko zaposlio na osnovu svoga znanja... pogledaj pink i onaj nivo propagande i amaterizma... to su reforme svaka cast

Predrag

pre 8 godina

Konačno i od Zorane Mihajlović da čujem nešto što mi se dopada i što podržavam. Neka taj Rogozin koliko su bespovratne finansijske pomoći uplatili Srbiji (0 i slovima: nula). Neka Rogozin kaze koliku u procentima rudnu rentu placa Gazprom u Rusiji a koliko u Srbiji.

Dule

pre 8 godina

A vidiš mene uopšte ne brine izjava Rogozina. Mene brine što Zorana Mihjlović, Ivica Dačić, Toma Nikolić i Aleksandar Vučić vode računa o interesima ove države. Kako to rade vodimo iz dana u dan, a oni su imali prilike da vide i čuju šta ljudi misle o tome, naročito, na otvaranju prvenstva Evrope u vaterpolu. Ali šta očekivati od ljudi kojima su Kirbi i Devenport poslodavci.

Aron

pre 8 godina

Kakav je ovo šou? Jer ovaj Vučić normalan šta radi? Igra jednu poprilično perfidnu igru. Ovamo prima Rogozina i hvali ga a onda ga Zorana napada. I to je sve izrežirano sa ciljem da se pokaže kako smo eto mi i za Ruse ali i kritikujemo ih. Takvu istu politiku vodimo i prema EU. A u globalu Vučić je kao za EU i idol mu je Merkelova a Nikolić je kao za Rusiju i idol mu je Putin. Dvostruka igra ove vlasti sa ciljem zamajavanja ovog naroda i svetskih sila. A da bi oni ostali na vlasti i uživali u privilegijama.

nole

pre 8 godina

Каже ли тако Бајдену? Реално, власт јер доживела три велика понижења.Прво, звиждање у Арени на ватерполо утакмици, макета и понижавање Вучића на коференцији владе Србије, и посета Шешељу.Лепо вас је Рогозин истерао на чистац колико је ваша политика према Русији лажна па се брецкате.Следећи шамар и понижење биће избори.

Brutus

pre 8 godina

Tvoja politika je napredna samo u imenu stranke. Našu zemlju su više postovali u vreme ratova i bombardovanja. Vi se rugate bar malo ispruženoj Ruskoj ruci, a letite svom snagom onima koji su otvoreno rekli : morate da uradite sve da Kosovo postane nezavisno i priznato.

jojo

pre 8 godina

a da su amerikanci to isto rekli sto i Rogozin, ona bi rekla, eto vidite da nas ceo svet podrzava i da su nam amerikanci tradicionalni prijatelji i kako imamo velikog zastitnika. c c c c

Waldemar

pre 8 godina

Kakva predstava. Narod se pali, malo maketa, malo auto delovi, malo "tudje necemo, svoje ned(m)amo. A za to vreme, neko platu od 130.000 dinara, pa malo upravni odbori, pa malo za putne troskove. I tako, dan za danom

NoName

pre 8 godina

A ovi se ubili sto brinu o nasoj drzavi. Ne zna se broj zamerki na koju imaju gradjani ove drzave. Pocevs od idiotskih Zakona, do nemara i lenjstva po svim drzavnim sluzbama.

djomla

pre 8 godina

Ove bivse radikale je stvarno zabolelo sto se video sa Seseljom! Pa ne moze se menjati prica preko noci i ocekivati da vam neko poveruje. Do juce ste bili za Rusiju, sad ste za EU i Usa, a kad dodju Rusi, pravite ste da ste neka braca. Seselj je bar ostao dosledan svojoj prici, voleli ga mi ili ne.

Pa

pre 8 godina

ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.

Никола

pre 8 godina

Од свих ових насликаних и поменутих у тексту, управо је Рогозин једини остао доследан себи и својој политици.

zix

pre 8 godina

A mogla bi i ti da misliš o svojoj zemlji. Šta si uradila u naselju gde su smrdljive zgrade to je sramota. Umesto država da ispašta ti si smislila kako da država profitira na ovom slučaju. Uzela si stanarima parking i tobože zbog rešenja problema smrdljivih zgrada zidaćete nove zgrade i profitirati jer naravno nije ni 20% tih stanova za stanare smrdljivih zgrada nego su oni tu kao farsa a to je za prodaju, samo ste legalizovali pljačkanje i oduzimanje parking parcele stanarima smrdljivog naselja koji su već dovoljno propatili zbog tebe

savetnik

pre 8 godina

Gospodjo ministarka, moglo je i ovako: "Hvala na brizi koju je izrazio potpredsednik ruske vlade, medjutim ja verujem u drzavne institucije nase zemlje i ne vidim razloga za brigu, iako sam zena, koja je bila zgrozena desavanjima u nekim evropskim gradovima tokom novogodisnje noci."

reforme

pre 8 godina

vi bas odlicno vodite brigu o drzavi raspsd opsti, putarine poskupljuju 10 posto kriminalci i prostitutke u udarnim terminima... ja samo cujem da ljudi zele da pobegnu iz srbije jos nisam cuo da se neko zaposlio na osnovu svoga znanja... pogledaj pink i onaj nivo propagande i amaterizma... to su reforme svaka cast

Okoca Dimi

pre 8 godina

Covek nas upozori na mogucu opasnost a ova ministarka rupa po putevima Srbije na koje skace 10% haraca,izigrava ne znam sta?!Pricajte sta hocete,ali Rusi nas nikada nisu bombardovali i zaprasivali sa osiromasenim uranijumom,a amerikanci jesu i to tri puta?!Sti ti ameri ne daju kredit i masine da pravis zeleznicu nego Rusi?Kirbiju i devenportu ne smete da pisnete,a samo nam se u grizider nisu zavukli ili mozda jesu?!A ko ti brani da dozvole izdajes za 15 dana?!Zasto eu zove island,svedsku i norvesku da udju u eu a oni nece.Ko ti brani da sredis zemlju kao norveska i da ne cekas eu?Mi ne znamo ni da prepisemo..

aca

pre 8 godina

Mozda je ona i u pravu. Ali neka se okurazi i tako nesto kaze Bajdenu, Barosu,Sulcu, Stajn Majeru, Tanji Fajon, Vesni Pusic, Jelku Kacinu i da ne nabrajam dalje....

Dobrivoje

pre 8 godina

To je ta Zorana koja je nahvalila Tonija Blera.I odmah posle toga Englezi donose rezoluciju o Srebrenici koju Rusi potapaju.I sad im Rusi ne valjaju.Ne seci Srbiji poslednj oslonac.

Mrki

pre 8 godina

Lupetanje o tome kako kad uđemo u EU dobivamo građevinsku dozvolu za 15 dana je napad na inteligenciju jer ko brani danas da se ta dozvola izda.
Ili gospođa hoće da kaže da će ostatak Srbije nekome dati pa će taj moći izdavati dozvole.

analiticar amater

pre 8 godina

Gpospodjo ministarko, sta to sto je Rogozin rekao nije tacno?
Sto vama smeta sto jos neko brine o Srbiji, kad vi to ne umete?
Meni izgleda da je njemu vise stalo do Srbije nego vama.
Jos odavno je receno, da zemlja koja ne hrani svoju vojsku, hranice tudju.
I jos jedna poslovica, svaka zverka svoj trag pokaze.

popeye

pre 8 godina

Вучићу, она ти је подпреседник; јел говори оно што ти мислиш а не смеш да кажеш или шта? Остаће нам бар макета...

Boske

pre 8 godina

Kad neko ko posjeduje samo maketu od S300 poziva na red nekoga ko posjeduje original... Bojim se da posječeni drevni hrast i gospodin Rogozin nisu ista kategorija, gospođo ministarka, iako ih slično tretirate.

Милош

pre 8 godina

Kada gospodja ministarka ovako odgovori gosppdinu Kirbiju koji otvoreno u sred Srbije podriva nas integritet onda cu pozdraviti ovu izjavu.

Pa dobro bre :(

pre 8 godina

I cenzura, i afere, i loše stanje u državi, preživećemo sve to nekako, ajde, nije kao da je prvi put da rešavamo naše probleme.... Ali mi se stvarno plače kad vidim kako neodgovorno vode spoljnu politiku, plače mi se kad vidim Tomu koji napinje Hrvatsku predsednicu za 3 poljupca, ili kako Zorana priča o Rusima kao da smo velesila u odnosu na njih. Danas je spoljna politika ključ u funkcionisanju bilo koje zemlje, naročito u sadašnjoj situaciji na Bliskom istoku itd., a ministri i zvaničnici SNS-a su je sveli na komšijsko dovikivanje preko ograde.

Da se ogradim: molio bih vas da me iskulirate sa Rusofilstvom/Amerofilstvom sad, nema ništa veze s tim. Kog god da volite, obratite pažnju na način vođenja spoljne politike, 0% odgovornosti, nažalost.

Zlatko

pre 8 godina

Dođe dan kada maske počinju da padaju. Dođe dan kada više istinu ništa nemože da zadrži ma kakva bila. Mediji mogu godinama da pod palicom režima (svi) stvaraju lažnu sliku stanja u društvu ali kada se izađe iz ovih virtuelnih mašina čuje se glas naroda ali i političara. Za razliku od naroda koji može da kaže ono što misli, političar mora ono što mu je stiglo na e-mail.

Mia

pre 8 godina

Bilo bi dobro da komentarise poskupljenje putarina, nekako mi se cini da je to njen resor, ne spoljna politika. A sto se same izjave tice, volim kako su u SNSu slozni, Mali kaze fotomontaza, Vucic kaze nije. Pekac rakije se kune u Ruse, ova ih spusta... Cirkus.

zo

pre 8 godina

Da mi se okrecemo Evropi i radicemo i dalje za 200 evra a ovi po trafikama za 150 evra. Cemu prepucavanje kada polako umiremo gladni, deca nam se ubijaju, deca ubijaju oceve, majke, deca nam se kolju nozevima, zene se ubijaju i td itd. I o cemu mi ovde pisemo.

Rade Piket

pre 8 godina

Stvarno mi nebi smetala izjava gospodje Mihajlovic, kada bi ona imala m..a da to isto kaže i zapadnim zvanicnicima , a ne samo našim prijateljima : koi uzgred budi rečeno govore ono sto je i istina.

Заре

pre 8 godina

Доказ организоване владе, какав тим. Када министарка саобраћаја критикује војна питања.

sasa

pre 8 godina

Ova je totalni hazarder - jezik ostar i pun praznih reci koje nanose nemerljivu stetu... Alo, ona je pokusala da pokrade zemljiste na zlatiboru! Nema nikakav kredibilitet! A njen sin zivi kod babe i dede - ko tolikovoli svoje dete da ga ne gleda, ne moze ni obicne gradjane da uvazava

Mihailo

pre 8 godina

@ Ona je rekla da se vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda.

"Lepo je dobiti građevinsku dozvolu za 28 dana kao i elektronsku građevinsku dozvolu", dodala je ona.


To, inače, mi baš nikako ne možemo da uvedemo bez EU, je l'?
I da, nešto se ne sećam da su od strane bilo koga iz trenutne vlasti ovakve poruke slate predstavnicima našig gazda sa Zapada kada bi se oni malo "zaigrali" i pričali svašta.
Navodno "ruska gubernija", što bi rekli eUrofiličari, je očigledno obična briselska provincija.

Borka

pre 8 godina

A ti brini o Dinkicu. Prestanite da pricate u ime svih gradjana i pricajte u svoje ime. Ja sam za to da Rusija vodi brigu o Srbiji, je l' ti jasno? Nisu ni Srbija ni narod vlasnistvo SNS-a. Kukate, trazite pare od Rusije a ti uzimas sebi za pravo da delis lekcije Rusiji. O cemu pricas? Veze nemas, kleveces Seselja. Kako ti na pamet pada njega da komentarises, koji je vodio politiku 90-ih? Pa zeno, tvoj sef Vucic i Toma su 20 godina vodili politiku Seselja. Zasto dozvoljavas sebi da ti se narod cepa od smeha danas? Pa ti si za Seselja kao dete ponavljac u skoli. Tvoj Dinkic je dobru politiku vodio carapom na glavi i upadom, naoruzan, u banku. Tvoj Dinkic, koji je obecavao 1000 evra gradjanima.

Ivan

pre 8 godina

Kakvo ludilo danas .
Sudar Nikolicevih i Vucicevih botova.Pregorece im ono malo mozdanih celija , nemaju pojma kome treba plus a kome minus.
Presesce im sendvici danas.
To Zorana samo talasaj neka bude zabavno.

mare

pre 8 godina

Rogozin im je opasno zavukao na kraju. Podelio maketu, doziveo aplauze u areni i zvizduke Vucicu, Nije odobrio izvoz fiata i otisao kod Seselja na pravi docek. Kakav udarac za politiku i Eu i Rusija. Zoki ako ne odgovara Rusija neka predlozi prekid odnosa sa njima, nek trazi da se zaustavi izvoz u Rusiju itd

Alek

pre 8 godina

Botovi zbunjeni ne znaju ni šta da pišu ni gde da udaraju plus a gde minus. Jedno se mora priznati, ova gospođa ima svoje mišljenje i ne plaši se da ga iznese, za raliku od ostatka "ikebane" u vladi Srbije.

Goran

pre 8 godina

Sto se tice Seseljeve politike dokazali ste da ste vi jedno! Kako je moguce da drzava daje eskort za sastanak sa Seseljom? Dakle vise je nego jasno i ocigledno da su ne samo bili upoznati sa ovim sastankom nego da je to bio deo protokola usaglasen sa Vladom Republike Srbije. Stop lazima. Car je go.

Sloba

pre 8 godina

Goran
Normalno je da mu se daje eskort gde god zeli da ide. Nece valjda reci ako ides kod SNS eskort a kod opozicije idi gradskim prevozom. I za vreme Slobe su posetioci razgovarali sa vodjama opozicije i sve je to protokolom predvidjeno.

Dragi

pre 8 godina

Ruska vlada brine o svojoj državi, uvećali su teritoriju i broj stanovnika, a i zlatne rezerve. A šta ste vi uradili da bi se moglo reći da vodite računa o svojoj državi, manja teritorija, sve manje stanovnika, ali ste jedno povećali, i to ne malo, spoljni dug! To je vaša briga za državu?

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

bolje on da vodi racuna o meni i mojoj zemlji nego mihajlovicka, razni vulini, stefanovici i ovi sto im niko nije zvizdao!!!

deda miki

pre 8 godina

Ne stajem na njenu stranu, ali ovaj Rogozin samo treba da priupita AV PM-a da li je to zvanični stav vlade ili ne! Ako nije i ako je AV PM od reči, ova bi odmah letela iz vlade pa i iz stranke! Ali kao što ništa nije učinio po pitanju keramičara, neće ništa ni ovde jer mu je Zorana prijatelj!

Viktor

pre 8 godina

Evo, ja se slažem sa ovom izjavom.
Takođe se slažem sa kritikama da Ministarka infrastrukture i saobraćaja komentariše odbrambena pitanja. Ali kada se setim KO je ministar odbrane, bolje da i on ćuti (i da ga smene).
Takođe je porazno kako se naš premijer obraća novinarima, ta strast, ta patetika, to konstantno stavljanje u poziciju žrtve.
Sve zajedno, naša vlast deluje nezrelo. Pa nas tako i tretiraju i "tradicionalni prijatelji" a i EU.

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Ona je rekla da se vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda."

Navedi mi nekoliko tih standarda..

Radovan

pre 8 godina

Izjavu Rogozina je trebalo da komentarise Dacic a ne Mihajlovicka mada mislim da je ponekad bolje i precutati.Ako su mislili da ce ovom izjavom umiriti Brisel onda su se grdno prevarili jer se zapad ne pali na izjave vec na konkretne korake.Nasa diplomatija se ponasa kao slon u staklarskoj radnji.Hocemo neutralnost ali da udjemo u EU.Rusija nam treba zbog energije i politicke zastite ali za uzvrat nista da ne damo. Bojim se da nam se ne pise lepo sa ovakvom spoljnom politikom jer se svima pokazujemo kao nepouzdani partneri.

Millennium

pre 8 godina

@Diletantizam

Bravo. Upravo to. Izgleda da oni misle da su ovi na Zapadu i Istoku veverice, ili da im u kabinetima sede silikonske studentkinje nekih levih fakulteta. Ja samo ne znam da li naši političari shvataju koliko smešno i naivno izgledaju u očima ozbiljnih diplomata.

slobodan

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.

kakve sve gluposti rusofobi pisu

pre 8 godina

@Grunf

Ruske rakete "nema ko da kupi i skupljaju prasinu po skladistima"?!

Da li si svestan kakvu si epsku glupost lupio? Evo nedavno su Ameri ukinuli sopstvene sankcije za uvoz ruskih raketnih motora, jer nemaju alternativu. To je CINJENICA, ako ne verujes - proveri.
A da ne pricam koliko su savremene sisteme (poput S-400) spremni da plate Kinezi, Indijci, Iranci i svako ko ima dovoljno para, ali Rusi NE ZELE da prodaju najsavremenije oruzije.

COD MW

pre 8 godina

Dežurni botovi dobili zeleno svetlo da opletu po SNS MILF-ovki... Tako se vrši seča knezova po srpski.
PS-samo mislim da nije ona ovo ispričala bez dozvole velikog vožda, nije ona baš toliko nepismena za razliku od većine joj partijskih kolega.

Milan

pre 8 godina

Dozvola gradjevinska za 28 dana od trenutka predaje dokumenata - DA. Ali samo da bi ste skupili sve papire koje trebate da predate, treba vam 28 meseci... Osim ako niste POGODNI...

opet_ja

pre 8 godina

.... Svaka vlast koja je spremna da se bori za interese svoje zemlje i kaze odlucno NE ruskoj okupaciji mora imati podrsku svih pravih srpskih patriota.
Pozdrav za B92!
(Zoran Backa Palanka, 13. januar 2016 12:03)

ja mislio da su NATO i ameri okupirali kosovo, (da nije ovog pronicljivog komentatora ne bih znao da su to u stvari ruski vojnici)!

Darko

pre 8 godina

Za ovu izjavu ja joj skidam kapu, od reci do reci, naravno da je to nas problem (ako do toga dodje) i da to mi moramo resavati. Samo jedno molim gospodju, da to isto cujem ako sutra takve ili slicne izjave daju i politicari sa druge strane (Kif, Kirbi ili neko treci) i da u istom tonu i njima objasni da su untrasnja pitanja Srbije samo njena stvar i nicija vise (a to se odnosi i na Kosovo i Metohiju). Nemoj da rezis samo kada ruski ''hrt'' prodje, nego pokazi zube i kada prolaze i americke i engleske ''doge''.

stiffmeister( shaco)

pre 8 godina

ministarka neka brine o svom sektoru a ne o bezbednosti. da li ste vi sefica bia db? zato i jesmo ovde gde jesmo jer niko ne radi ono za sta je plaven vec se mesa u ono sto ne treba da ga interesuje.

anonimac

pre 8 godina

I brine o svojoj zemlji i njenim interesima kao i ovi sa zapada. Mi nikako da naucimo da u politici ne postoje stalni prijatelji i neprijatelji, vec samo stalni interesi. Kao i uvek stesnjeni smo izmedju dve strane, od kojih svaka hoce da nas privuce sebi, a ne nudi nista konkretno za uzvrat.

Kriik

pre 8 godina

@Zorana Mihajlovic .. :)
citiram:"...odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema, što je suprotno politici koju vodi vlada i politici za koju se zalaže SNS"
Pa da nije taj SNS nastao iz od Radikala? Da nije preceednik mozda furao istu tu politiku? Premijer?
I da vam sada verujemo? Puj pike ne vazi .. :)

Rajko

pre 8 godina

Dokle god Rusija cuva i stiti Miru i Merka za rad novca opljackanog od mog naroda, grobare moje mladosti .I dokle god pljacka enegertske resurse moje zemlje , nikada mi nece biti prijatelj .Kao ni oni koji su nas bombardovali....Neka Srbija gleda u svoj novcanik,a ne da hrani ovaj narod demagogijom i teranjem inata.....

Obelix

pre 8 godina

@ Što se tiče Šešeljeve politike, mislim da nikoga u Srbiji ne treba podsećati kakva je ona, odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema.

Koliko ja vidim Vasa politika je puna sukoba (unutrasnjih i spoljnih), zemlja je u svim segmentima unazadjena, a o uredjenom sistemu u Srbiji posle Vase SNS politike, covek ostaje bez komentara.

Svi smo zrtve losih djaka

pre 8 godina

Ne moze se stvarati siromasno drustvo, pljackati gradjene, unistavati institucije sistema, a sa druge strane naoruzavati. Lepo covek rece "to kosta".

Ifinus

pre 8 godina

Ko koga ovde z? Ne mogu predstavnici vlasti da imaju dijametralno suprotne stavove. Ili se podelite u dve partije ili imajte jasan stav. To je politika - sve može u Srbiji. Da budeš i za Ruse i za EU+SAD, za ulazak Srbije u EU i Kosovo da bude deo Srbije. Ne zamajavajte narod. Sve u cilju nezameranja kako bi se dobilo što više glasova. Morate u politici, kao i u životu, donositi odluke.

Lenov

pre 8 godina

Ovaj Rus se srtvarno razmaho. Makete kamiončića s raketama, crnim slutnjama i još crnji susret sa Šešeljom. Kakvu poruku nosi posjeta? Naprijed u sveetlu prošlost, bar što se mene tiče. Ministarka je rekla više manje šta bih mu i ja rekao.

Zoran Simic

pre 8 godina

Vuku Ameri na svoju stranu al' se ni Rusi ne predaju. Opet je pocelo natezanje (nije nikada ni prestajalo, samo se jacina stiska menja) velikih sila oko sake jada na Balkanu. Dobro je da ministarka malo pokaze zube, samo se bojim da joj ruski orjentisan deo vlade ne izbije iste. Najveca nasa zabluda je da se igramo Titove politike nsvrstanih, davno je to vreme proslo I ne verujem da ce se skoro povratiti takva situacija. Treba se opredeliti na jednu stranu, a na politickoj eliti (ako se to moze nazvati elita) je da proceni sta je bolje za drzavu. Cini mi se da je osnovna dilemma da li birati "srcem" ili "glavom", a posto nije u pitanju Prva ljubav, siguran sam da treba izabrati "glavom"

Predrag

pre 8 godina

Konačno i od Zorane Mihajlović da čujem nešto što mi se dopada i što podržavam. Neka taj Rogozin koliko su bespovratne finansijske pomoći uplatili Srbiji (0 i slovima: nula). Neka Rogozin kaze koliku u procentima rudnu rentu placa Gazprom u Rusiji a koliko u Srbiji.

Nemanja

pre 8 godina

Imam utisak da se ne slaze u potpunosti sa politikom SNS-a, ali ocigledno da bi bila na funkciji ne sme to javno da kaze. Jedno vreme je stalno izlazila sa nekim izjavama, dok joj Vucic ocigledno nije skrenuo paznju na ponasanje.

charlie

pre 8 godina

Da smo imali S 300 devedesete,sada bi imali razrušene gradove i desetine hiljada mrtvih nakon kopnene intervencije umesto ciljanog bombardovanja.Koliko raketa bi nam trebalo da zaustavimo Tomahavke Nato pakta i ko bi nam ih poklonio.Ovo je obična demagogija slična onoj iz vremena bombardovanja kada je Baburin sa bine u Beogradu najavljivao Ruske rakete koje su već na granici.

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Opaaa Djurdjo....Koliko god da sam uveren da je doticna totalno nekompetentna I na zalost nedorasla ulogama ministra u resorima kojima se evo skoro 4 godine bez uspeha, okusava/iz energetike su je sklonili zbog totalnog neuspeha/toliko je ova opsta politicka ocena Tacna!!!I generalno je osnov svega ostalog pa I sektorske politike...zato je neophodno da Vucic I co.najpre jasno kazu kako I koji metodama hoce da sprovedu opstepoliticke ciljeve,koji su to ciljevi,pa tek da se onda nadamo da ce prestati da tumaraju I u energetici I odbrani I infrstarukturi...price o S-300,servisima za vojne helikoptere ,vojnim bazama Rusije u Srbiji...sta sve nije istresao radosni Rogozin u Bgd ovo dana a sve zacinio posetom Seselju?!?Katarza drzave....sa ocajnim ishodom u najavi!!!

Perica

pre 8 godina

Nisam neki veliki fan teta Zorane i njenog lika i dela, ali za ovo joj svaka cast. Cak se razmisljam da glasam za SNS (iako nikada nisam glaao ni za kakve "radikalske" opcije) samo zbog ove izjave. Svaka cast jos jednom!

bachi

pre 8 godina

Koh-O'nes
Koji instrument ako je u svim zemljama istočne evrope od kad su ušli u EUprivredni rast oko nule.. Kako moze standard da raste ako nema privrednog rasta(ne računam ono da su kad su ušli u EU u GDP počeli da računaju i sivu ekonomiju, trgovinu drogom, prostituciji),.. Plate bez privrednog rasta svaka budala može da digne veštački.. Digne poreze akcize uvedes 100 raznih nameta i kao povećao si platu a i dalje radiš za račune i hranu... Kazahstan je bio deo SSSRa pa je sad Švajcarska za sve zemlje istočne evrope..neto Plata 900 eura a troškovi života mnogo nizi
(.dzoni, 13. januar 2016 14:13)
Ali Kazahstan ima gas!

marko, nis

pre 8 godina

Jedina sposobna i odgovorna osoba u ovoj vlasti. Da nije nje, ne bi imao ko drugi od onih kojima bi to trebalo da je duznost, da reaguje na ovaj neshvatljivi bezobrazluk i osionost Rogozina.

budjenje

pre 8 godina

@daddy cool
Nego sta su nego su dostigli. U odnosu na ostalu post komunisticku boraniju su Svajcarska ;) Pogledaj im bdp, prosecne plate, firme koje tamo otvaraju fabrike, vrhunski turizam a obe zemlje nemaju bas neko more npr., itd... itd... Za nas su prijatelju i Rumunija i Bugarska "truli zapad" o Ceskoj i Slovackoj bolje vise da ne govorimo.
Nama vec 70 godina partokratija, kumovske i ostale veze, grebanje o drzavu, itd... polako ali sigurno "dolazi glave", politicki smo i dalje nepismeni, glasamo za onoga ko nas bolje slaze i ono najgore, posle toga trpimo i snalazimo se (u sustini tim istim lazovima samo "idemo na vodenicu"). Nebitna je nama EU mi prvo moramo zestoko da promenimo mentalitet a to na ovim prostorima ume da potraje i par stotina godina.

Znam ja...

pre 8 godina

Prvi put kažem :
Svaka čast gospođo!
PS:
Šta li će na vašu izjavu reći vaši (na našu žalost) koalicioni partneri iz SPS, PS(JUL),PUPS, JS?

Prst na čelo

pre 8 godina

Rogozin brine o svojoj zemlji jer je došao prodati rusko oružje čim je vidio priliku. Kako motivirat Srbiju koja je izgubila sve ratove 90-ih da kupi oružje? Najlakše dić paniku jer Hrvatska trenutno nabavlja opako oružje. Posjeta Šešelju je korisna Rusima za dizanje panike u Srbiji i pritisak na Vladu da kupi rusko oružje. Rogozin brine o svojoj zemlji. Poduzima sve šta može.

cosmic

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?

јако и до самог краја

pre 8 godina

Ако мало боље укључите мозак ово вам је канцераров добро познат љутит одговор кроз туђа уста. После он иступа да вида ране, то је њен став, сарадња се не доводи у питање, браћа моја санкције никад блабла.
Ипак боли па пече, дошла Путинова десна рука и онако у његовом стилу са пуно духа и стила оставила поруку. Макета с300, па врхунски стварно. Још увек ми смешно. Јасно је шта мисли о њима, а од пријатеља са запада ће тек добити поклончиће. Ово досад је загревање. Бум видели.

Belorus

pre 8 godina

Problem je samo što Rogozin, kao i svi Putinovi Rusi, baš voli da vodi brigu o tuđim državama. Da uvali još neki komad neispravnog helikoptera, pa da onda uvali servis tog neispravnog helikoptera, pa da nas onda posvađa sa susedima, pa sa onima od kojih dobijamo novac za penzije, plate itd.

Grunf

pre 8 godina

Opala.Retko se slažem sa g-djom Mihajlović,ali eto žena mu saspe u lice.On je došaoda uvali nešto i proda pa da nas još podseti kako smo prošli sa NATO paktom,a tada nam nisu prodali protivrakerni sistem jer bi se oni sukobili sa NATO paktom.Što nas nije podsetio kako su onako silovito brzo uz ovacije naivnih ljdui dočelani u Prištini od strane Srbia i nestadoše u vidu lastinog repa.Šro to majstore nisi pomenuo.Nego sada kada ti se NATO približio onda bi opet nmalo da se poigraš sa Srbijom.Prodaj rakete Madjarima,Poljacima,Ukrajincima.Brate Rujkane samo nemoj više da nam pomažeš.Molim te.Nemoj da nam deliš savete.Ama kad god je zagustilo niste ni veto stavil.Makar to.Uzmi svoje rakete koje verovatno mena ko da kupi i samo skupljaju prašinu po skladištima.Idi bre kod Voje pa te raktete slažite po Ruskoj granici.Zaobidjite nas.

Nenad

pre 8 godina

Bravo Zorana, tako se brani Srbija! Neka Rogozin brine o svojoj zemlji a mi cemo o svojoj! Kome to smeta sto mi hocemo o svojoj zemlji sami da brinemo, ko to hoce da mu Rus upravlja drzavom? Kakvo vreme dolazi ne smes ni sopstvenu zemlju da branis odmah te napadaju i traze da klecis i da se izvinjavas tudjinu.

lexspecialis

pre 8 godina

Ovo je neverovatno kako ništa nismo naučili od događaja iz prošlosti, ako ne želimo da čitamo i učimo istoriju naše nesrećne spoljne politike prema Rusiji kroz vekove, onda se valjda svi sećaju Prištine i Kosova iz juna 1999 kada su braća Rusi nakon demostracije sile u centru grada i aerodroma Priština nakon par dana nestali u nepoznatom pravcu

.dzoni

pre 8 godina

Koh-O'nes
Koji instrument ako je u svim zemljama istočne evrope od kad su ušli u EUprivredni rast oko nule.. Kako moze standard da raste ako nema privrednog rasta(ne računam ono da su kad su ušli u EU u GDP počeli da računaju i sivu ekonomiju, trgovinu drogom, prostituciji),.. Plate bez privrednog rasta svaka budala može da digne veštački.. Digne poreze akcize uvedes 100 raznih nameta i kao povećao si platu a i dalje radiš za račune i hranu... Kazahstan je bio deo SSSRa pa je sad Švajcarska za sve zemlje istočne evrope..neto Plata 900 eura a troškovi života mnogo nizi

Перица

pre 8 godina

Исланд и Норвешка су одбили да уђу у ЕУ.

Швајцарску повремено уцењују контролом на граници.

Нису смели да имају референдуме у већини земаља о већој интеграцији. Ирску су мучили референдумима док нису пристали.

И шта сад?

Mufljuz

pre 8 godina

@Leon ... nijedna zemlja nije istupila iz unije, to je najbolje govori o tome da li stanovnici Evrope misle da im je bolje u EU ili ne. A bolje im je nego nama u svakom slucaju
To je zato sto tako prepotentno nisu predvideli mehanizam za istupanje!!! Ali, sacekaj Engleze. A to sto im je bolje nego nama, ... pa NJIMA je bilo BOLJE nego nama i PRE nego su usli u EU! Nista im se nije promenilo ... sem Nemcima i jos nekima koji su na EU enormno zaradili.

alfa

pre 8 godina

Strašno je da neko može podržavati izjave kao Rogozinova.Pa normalna država bi to shvatila kao pretnju i direktno mešanje...Ali ne, Srbi su ponekad veći Rusi od samog Putina pa se prave blesavi kao da ništa ovaj nije rekao...

Zoran Backa Palanka

pre 8 godina

Zbog ove izjave nikada vise od mene necete dobiti glas. Isto vazi za moju porodicu, u to budite sigurni...
(zarko, 13. januar 2016 10:20)

Nikada nisam glasao za naprednjake i cak stavise sam imao lose misljenje o njima, ali posle ove izjave i ako nastave ovim putem, mogu racunati i na moj glas i na glas svih clanova moje porodice, a na osnovu reakcija koje cujem i na glasove mnogih mojih prijatelja. Svaka vlast koja je spremna da se bori za interese svoje zemlje i kaze odlucno NE ruskoj okupaciji mora imati podrsku svih pravih srpskih patriota.

Pozdrav za B92!

botovima na znanje

pre 8 godina

Radikalskim, Dveri DSS i DS botovima, koji zajednicki pobedjuju sa komentarima, samo bih rekao sledece:"Da ste imali S-300 99.godine, HA HA HA..., ali NISTE HA HA HA".

Eto, sada i Rusima odgovara da destabilizuje Srbiju, kao sto je nekad odgovaralo Amerima. Bas ih sve briga za sacicu nekih tamo Srba, uvek spremnih da ratuju srcem u ime i za racun svaciji, ponajmanje svoj.

700 ovacs

pre 8 godina

Ruska maketa s 300 je totalna sprdacina. Pukao sam od smeha kad mu je davao. Tu je razlika izmedju ruje i amera. Amer dade pa naplati kasnije a rus zeli prvo lovu pa izgubi kao neke nazovi saveznike.
Zamisli dodjes u prodavaonicu kola i zelis kupiti neki model a prodavac ti dade plasticnu maketicu da se igras ko beba....he he

krmak jede slaninu

pre 8 godina

Srpska vanjska politika je vrlo neodredjena. Vamo tamo gore dole..nema ni repa ni glave.
Mozda je najbolje Titina nesvrstana varijanta?

Medveščak

pre 8 godina

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?
(daddy cool, 13. januar 2016 13:29)

standard se ne moze dostici za par godina...ali su te dve drzave daleko ispred ostalih istocnih....

Viktor

pre 8 godina

Nerado priznajem da je u pravu. Braća neka gledaju svoja posla. Otišli su iz Egipa, otišli iz Libije, na redu je Sirija, a kod nas nikad nisu bili, samo stalno lupaju na vrata.

Logic

pre 8 godina

Pa šta je loše sa maketama? Zar nije lepa ona o BGH2O? Izazvala je takvo oduševljenje da je možda Rogozinov savetnik mislio da može sličnim putem. A što se tiče odbrane Srbije i njenih unutrašnjih poslova, nešto se ne sećam da je g-đa ministarka imala primedbe toga stila na izjave nekih ambasadora koji svakako predstavljaju misljenja i stavove svojih država.

Mr. Spock

pre 8 godina

@slobodan
A ti si ih pitao? Sproveo si verodostojnu anketu? Ziveo si neko vreme u pobrojanim zemljama? Srbija mora da sledi svoj interes. Rusija to radi na najocigledniji nacin, a mi se primamo ko siparice! Ni EU nije sjajna, ali to nam je strateski cilj, jer omogucava slobodan protok ljudi, ideja, robe i kapitala. Ljubav prema Rusiji je nezrela i jednosmerna! To znam iz iskustva meni bliskih ljudi koji su vec vise od decenije u Moskvi. Ne da ih ne zanimamo, nego sa podsmehom komentarisu nase izlive strasti prema Majci Rusiji. U EU je jasno kao dan - dobijes koliko vredis. Izgleda da se neki bas te konkurencije i boje! A izlive ljubavi ostavite za bliznje. Odnosi izmedju drzave i naroda nisu na bazi osecanja nego interesa!

Leon

pre 8 godina

@slobodan, nijedna zemlja nije istupila iz unije, to je najbolje govori o tome da li stanovnici Evrope misle da im je bolje u EU ili ne. A bolje im je nego nama u svakom slucaju.

vox ex populi

pre 8 godina

Zorana je u pravu 100%. G. Rogozin se ne ponaša državnički, već kao ruski Šešelj. Srbija se opredjelila za integracije u EU. To je rezultat izborne pobjede SNS-a. Kome nije po volji, neka glasa za Voju na sljedećim izborima, i neka se kroz parlament bori za promjenu opredjeljenja države, a ne ovako kroz komentare na forumima. Svakao, ta druga opcija nema izgleda, pa je i normalna reakcija gđe Mihajlović i ove vlade koja ne dopušta ni jednoj strani da nas vuče za uši.
Što se tiče odnosa Rusije prema Srbiji, Rusija nema ama baš nikakav interes u Srbiji koja je geostrateški gledano crna rupa. Okružena NATO državama i nema izlaz na more. Njima je bila važnija Crna gora, a inače, oduvijek su preferirali Hrvatsku. Jedino ih tamo neće, za razliku od Srbije koja se, na žalost, do sada postavljala iracionalno. Valjda je tomu kraj.

Povidon

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.
(slobodan, 13. januar 2016 12:18)
Toliko im je loše da ni ne pomišljaju da izađu iz unije. Evo i "jadni" Grci sa prosečnom penzijom od 940e ćute i trpe zlu uniju koja im je sipala više para kao pomoć u budžet nego što Srbija ima za 10 godina.

Koh-O'nes

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda

Ljubivoje I

pre 8 godina

Ovaj rus reče da je Srbija saveznik Rusije.Koliko me služi pamćenje, nisam čuo daa je potpisan sporazum o savezništvu. Doduše možda je potpisan neki tajni sporazum.Što je još tragičnije niko ne reaguje na taj diplomatski skandal.Od njegove reči da smo saveznici nema nikakve koristi ali će biti štete.

Milos

pre 8 godina

Ni Rusija ni Amerika. Toga treba da se drzimo i da vidite kako ce nam krenuti. Dok god dozvoljavamo njima da nam kroje sudbinu nema nam boljitka jer njih ne zanima da Srbija uspe vec da je iskoriste za podkusurivanje.

cenzura brale pa onda se informisi???

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.
(slobodan, 13. januar 2016 12:18)

...a kako da pitamo kada ni jedna emisija iz Poljske, Bugarske, Rumunije, Grcke, Portugalije i Italije se ne emituje na nasim teve ekranima da saznamo kako oni zive i kako im je... pardon, ono sto donekle znamo je kako se zivi u Grckoj zbog cestih strajkova protiv vlade Grcke a ne protiv EU jer su se na referendumu izjasnili da prihvataju odluke EU.

neutralni felsh

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda 
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta? 
(cosmic, 13. januar 2016 12:17) 
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. .. 
(HanSolo, 13. januar 2016 13:01) 

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?
(daddy cool, 13. januar 2016 13:29)

a i poljaci su postali za nas svajcarska.

Нинослав

pre 8 godina

Ово ме је пријатно изненадило. Нисмо ми руске марионете, ни америчке, ни европске. Нека свако гледа своја посла.

Žile

pre 8 godina

Hrvatska nabavlja oružje jer MORA kao članica saveza čije usluge zaštite nisu besplstne već masno koštaju. Srbija se ne treba bojati tog oružja ako nema namjeru ulaziti na hrvatski teritorij (a pretpostavljam da nema takvih namjera). Srbiji je bolje ulagati u standard svojih građana nego u oružje. Rogozin plaši Srbiju i sa izbjeglicama (podsjećajući na događaje u Kelnu). Očito je dobio zadatak od Putina da se ne vraća bez srpske narudžbenice. Putin zna da Srbija nema novca pa je spreman i kreditirat kupnju. Velika je kriza u Rusiji zbog pada cijene nafte. Ako je Putinu toliko važna ta prodaja možda bi bilo korisno Srbiji da ipak kupi to oružje jer Rusija bi to mogla honorirati u budućnosti kad se ekonomski oporavi. Srpska Vlada mora dobro odvagnuti i odlučiti u srpskom interesu.

HanSolo

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje. 
(Pa, 13. januar 2016 10:49) 

EU je instrument za dostizanje tog standarda 
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?
(cosmic, 13. januar 2016 12:17)
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. ..

daddy cool

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?
(cosmic, 13. januar 2016 12:17)
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. ..
(HanSolo, 13. januar 2016 13:01)

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?

Zlatan

pre 8 godina

Zoranin komentar nije usklađen sa politikom SNS, ali to nju ne brine. To je mišljenje moćne Trilaterale čije stavove iznosi i koja će je protežirati, jer je njen član. To što to nije interes Srbije, nije važno. Zar je jedina koja tako postupa. Zato još uvek idemo ka dnu, mislim na većinu građana Srbije, ne na elitu.

Objektivan

pre 8 godina

Ne može da se generalizuje da je cela partija za ili protiv Amerike ili Rusije zbog jedne izjave jedne ministarke.
Recimo Ameri se ne slažu uvek sa svojim saveznicima i isto je sa Rusima i to je normalno ali to ne znači da dve zemlje nisu prijatelji zato što se ne slažu uvek, zdrava logika.

Konstantinos Veliki

pre 8 godina

Pa kad Srbi hoće sa Rusima zašto se čudite onda sto se Hrvatska želi osigurati i naoružati? Sve ima svoje zašto. Da Srbija nije provocirala zajedničkim manevrima sa Rusima u Srijemu ne bi ni Hrvatska tražila dodatnu zaštitu u vidu balističkih raketa.

Perica

pre 8 godina

Nisam neki veliki fan teta Zorane i njenog lika i dela, ali za ovo joj svaka cast. Cak se razmisljam da glasam za SNS (iako nikada nisam glaao ni za kakve "radikalske" opcije) samo zbog ove izjave. Svaka cast jos jednom!

marko, nis

pre 8 godina

Jedina sposobna i odgovorna osoba u ovoj vlasti. Da nije nje, ne bi imao ko drugi od onih kojima bi to trebalo da je duznost, da reaguje na ovaj neshvatljivi bezobrazluk i osionost Rogozina.

Znam ja...

pre 8 godina

Prvi put kažem :
Svaka čast gospođo!
PS:
Šta li će na vašu izjavu reći vaši (na našu žalost) koalicioni partneri iz SPS, PS(JUL),PUPS, JS?

Predrag

pre 8 godina

Konačno i od Zorane Mihajlović da čujem nešto što mi se dopada i što podržavam. Neka taj Rogozin koliko su bespovratne finansijske pomoći uplatili Srbiji (0 i slovima: nula). Neka Rogozin kaze koliku u procentima rudnu rentu placa Gazprom u Rusiji a koliko u Srbiji.

Lenov

pre 8 godina

Ovaj Rus se srtvarno razmaho. Makete kamiončića s raketama, crnim slutnjama i još crnji susret sa Šešeljom. Kakvu poruku nosi posjeta? Naprijed u sveetlu prošlost, bar što se mene tiče. Ministarka je rekla više manje šta bih mu i ja rekao.

Zoran Backa Palanka

pre 8 godina

Zbog ove izjave nikada vise od mene necete dobiti glas. Isto vazi za moju porodicu, u to budite sigurni...
(zarko, 13. januar 2016 10:20)

Nikada nisam glasao za naprednjake i cak stavise sam imao lose misljenje o njima, ali posle ove izjave i ako nastave ovim putem, mogu racunati i na moj glas i na glas svih clanova moje porodice, a na osnovu reakcija koje cujem i na glasove mnogih mojih prijatelja. Svaka vlast koja je spremna da se bori za interese svoje zemlje i kaze odlucno NE ruskoj okupaciji mora imati podrsku svih pravih srpskih patriota.

Pozdrav za B92!

Нинослав

pre 8 godina

Ово ме је пријатно изненадило. Нисмо ми руске марионете, ни америчке, ни европске. Нека свако гледа своја посла.

Grunf

pre 8 godina

Opala.Retko se slažem sa g-djom Mihajlović,ali eto žena mu saspe u lice.On je došaoda uvali nešto i proda pa da nas još podseti kako smo prošli sa NATO paktom,a tada nam nisu prodali protivrakerni sistem jer bi se oni sukobili sa NATO paktom.Što nas nije podsetio kako su onako silovito brzo uz ovacije naivnih ljdui dočelani u Prištini od strane Srbia i nestadoše u vidu lastinog repa.Šro to majstore nisi pomenuo.Nego sada kada ti se NATO približio onda bi opet nmalo da se poigraš sa Srbijom.Prodaj rakete Madjarima,Poljacima,Ukrajincima.Brate Rujkane samo nemoj više da nam pomažeš.Molim te.Nemoj da nam deliš savete.Ama kad god je zagustilo niste ni veto stavil.Makar to.Uzmi svoje rakete koje verovatno mena ko da kupi i samo skupljaju prašinu po skladištima.Idi bre kod Voje pa te raktete slažite po Ruskoj granici.Zaobidjite nas.

Nenad

pre 8 godina

Bravo Zorana, tako se brani Srbija! Neka Rogozin brine o svojoj zemlji a mi cemo o svojoj! Kome to smeta sto mi hocemo o svojoj zemlji sami da brinemo, ko to hoce da mu Rus upravlja drzavom? Kakvo vreme dolazi ne smes ni sopstvenu zemlju da branis odmah te napadaju i traze da klecis i da se izvinjavas tudjinu.

vox ex populi

pre 8 godina

Zorana je u pravu 100%. G. Rogozin se ne ponaša državnički, već kao ruski Šešelj. Srbija se opredjelila za integracije u EU. To je rezultat izborne pobjede SNS-a. Kome nije po volji, neka glasa za Voju na sljedećim izborima, i neka se kroz parlament bori za promjenu opredjeljenja države, a ne ovako kroz komentare na forumima. Svakao, ta druga opcija nema izgleda, pa je i normalna reakcija gđe Mihajlović i ove vlade koja ne dopušta ni jednoj strani da nas vuče za uši.
Što se tiče odnosa Rusije prema Srbiji, Rusija nema ama baš nikakav interes u Srbiji koja je geostrateški gledano crna rupa. Okružena NATO državama i nema izlaz na more. Njima je bila važnija Crna gora, a inače, oduvijek su preferirali Hrvatsku. Jedino ih tamo neće, za razliku od Srbije koja se, na žalost, do sada postavljala iracionalno. Valjda je tomu kraj.

Viktor

pre 8 godina

Nerado priznajem da je u pravu. Braća neka gledaju svoja posla. Otišli su iz Egipa, otišli iz Libije, na redu je Sirija, a kod nas nikad nisu bili, samo stalno lupaju na vrata.

Belorus

pre 8 godina

Problem je samo što Rogozin, kao i svi Putinovi Rusi, baš voli da vodi brigu o tuđim državama. Da uvali još neki komad neispravnog helikoptera, pa da onda uvali servis tog neispravnog helikoptera, pa da nas onda posvađa sa susedima, pa sa onima od kojih dobijamo novac za penzije, plate itd.

charlie

pre 8 godina

Da smo imali S 300 devedesete,sada bi imali razrušene gradove i desetine hiljada mrtvih nakon kopnene intervencije umesto ciljanog bombardovanja.Koliko raketa bi nam trebalo da zaustavimo Tomahavke Nato pakta i ko bi nam ih poklonio.Ovo je obična demagogija slična onoj iz vremena bombardovanja kada je Baburin sa bine u Beogradu najavljivao Ruske rakete koje su već na granici.

alfa

pre 8 godina

Strašno je da neko može podržavati izjave kao Rogozinova.Pa normalna država bi to shvatila kao pretnju i direktno mešanje...Ali ne, Srbi su ponekad veći Rusi od samog Putina pa se prave blesavi kao da ništa ovaj nije rekao...

Leon

pre 8 godina

@slobodan, nijedna zemlja nije istupila iz unije, to je najbolje govori o tome da li stanovnici Evrope misle da im je bolje u EU ili ne. A bolje im je nego nama u svakom slucaju.

Dule

pre 8 godina

A vidiš mene uopšte ne brine izjava Rogozina. Mene brine što Zorana Mihjlović, Ivica Dačić, Toma Nikolić i Aleksandar Vučić vode računa o interesima ove države. Kako to rade vodimo iz dana u dan, a oni su imali prilike da vide i čuju šta ljudi misle o tome, naročito, na otvaranju prvenstva Evrope u vaterpolu. Ali šta očekivati od ljudi kojima su Kirbi i Devenport poslodavci.

Rajko

pre 8 godina

Dokle god Rusija cuva i stiti Miru i Merka za rad novca opljackanog od mog naroda, grobare moje mladosti .I dokle god pljacka enegertske resurse moje zemlje , nikada mi nece biti prijatelj .Kao ni oni koji su nas bombardovali....Neka Srbija gleda u svoj novcanik,a ne da hrani ovaj narod demagogijom i teranjem inata.....

Koh-O'nes

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda

Prst na čelo

pre 8 godina

Rogozin brine o svojoj zemlji jer je došao prodati rusko oružje čim je vidio priliku. Kako motivirat Srbiju koja je izgubila sve ratove 90-ih da kupi oružje? Najlakše dić paniku jer Hrvatska trenutno nabavlja opako oružje. Posjeta Šešelju je korisna Rusima za dizanje panike u Srbiji i pritisak na Vladu da kupi rusko oružje. Rogozin brine o svojoj zemlji. Poduzima sve šta može.

Žile

pre 8 godina

Hrvatska nabavlja oružje jer MORA kao članica saveza čije usluge zaštite nisu besplstne već masno koštaju. Srbija se ne treba bojati tog oružja ako nema namjeru ulaziti na hrvatski teritorij (a pretpostavljam da nema takvih namjera). Srbiji je bolje ulagati u standard svojih građana nego u oružje. Rogozin plaši Srbiju i sa izbjeglicama (podsjećajući na događaje u Kelnu). Očito je dobio zadatak od Putina da se ne vraća bez srpske narudžbenice. Putin zna da Srbija nema novca pa je spreman i kreditirat kupnju. Velika je kriza u Rusiji zbog pada cijene nafte. Ako je Putinu toliko važna ta prodaja možda bi bilo korisno Srbiji da ipak kupi to oružje jer Rusija bi to mogla honorirati u budućnosti kad se ekonomski oporavi. Srpska Vlada mora dobro odvagnuti i odlučiti u srpskom interesu.

Ljubivoje I

pre 8 godina

Ovaj rus reče da je Srbija saveznik Rusije.Koliko me služi pamćenje, nisam čuo daa je potpisan sporazum o savezništvu. Doduše možda je potpisan neki tajni sporazum.Što je još tragičnije niko ne reaguje na taj diplomatski skandal.Od njegove reči da smo saveznici nema nikakve koristi ali će biti štete.

Alek

pre 8 godina

Botovi zbunjeni ne znaju ni šta da pišu ni gde da udaraju plus a gde minus. Jedno se mora priznati, ova gospođa ima svoje mišljenje i ne plaši se da ga iznese, za raliku od ostatka "ikebane" u vladi Srbije.

lexspecialis

pre 8 godina

Ovo je neverovatno kako ništa nismo naučili od događaja iz prošlosti, ako ne želimo da čitamo i učimo istoriju naše nesrećne spoljne politike prema Rusiji kroz vekove, onda se valjda svi sećaju Prištine i Kosova iz juna 1999 kada su braća Rusi nakon demostracije sile u centru grada i aerodroma Priština nakon par dana nestali u nepoznatom pravcu

Brutus

pre 8 godina

Tvoja politika je napredna samo u imenu stranke. Našu zemlju su više postovali u vreme ratova i bombardovanja. Vi se rugate bar malo ispruženoj Ruskoj ruci, a letite svom snagom onima koji su otvoreno rekli : morate da uradite sve da Kosovo postane nezavisno i priznato.

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Opaaa Djurdjo....Koliko god da sam uveren da je doticna totalno nekompetentna I na zalost nedorasla ulogama ministra u resorima kojima se evo skoro 4 godine bez uspeha, okusava/iz energetike su je sklonili zbog totalnog neuspeha/toliko je ova opsta politicka ocena Tacna!!!I generalno je osnov svega ostalog pa I sektorske politike...zato je neophodno da Vucic I co.najpre jasno kazu kako I koji metodama hoce da sprovedu opstepoliticke ciljeve,koji su to ciljevi,pa tek da se onda nadamo da ce prestati da tumaraju I u energetici I odbrani I infrstarukturi...price o S-300,servisima za vojne helikoptere ,vojnim bazama Rusije u Srbiji...sta sve nije istresao radosni Rogozin u Bgd ovo dana a sve zacinio posetom Seselju?!?Katarza drzave....sa ocajnim ishodom u najavi!!!

Darko

pre 8 godina

Za ovu izjavu ja joj skidam kapu, od reci do reci, naravno da je to nas problem (ako do toga dodje) i da to mi moramo resavati. Samo jedno molim gospodju, da to isto cujem ako sutra takve ili slicne izjave daju i politicari sa druge strane (Kif, Kirbi ili neko treci) i da u istom tonu i njima objasni da su untrasnja pitanja Srbije samo njena stvar i nicija vise (a to se odnosi i na Kosovo i Metohiju). Nemoj da rezis samo kada ruski ''hrt'' prodje, nego pokazi zube i kada prolaze i americke i engleske ''doge''.

Mr. Spock

pre 8 godina

@slobodan
A ti si ih pitao? Sproveo si verodostojnu anketu? Ziveo si neko vreme u pobrojanim zemljama? Srbija mora da sledi svoj interes. Rusija to radi na najocigledniji nacin, a mi se primamo ko siparice! Ni EU nije sjajna, ali to nam je strateski cilj, jer omogucava slobodan protok ljudi, ideja, robe i kapitala. Ljubav prema Rusiji je nezrela i jednosmerna! To znam iz iskustva meni bliskih ljudi koji su vec vise od decenije u Moskvi. Ne da ih ne zanimamo, nego sa podsmehom komentarisu nase izlive strasti prema Majci Rusiji. U EU je jasno kao dan - dobijes koliko vredis. Izgleda da se neki bas te konkurencije i boje! A izlive ljubavi ostavite za bliznje. Odnosi izmedju drzave i naroda nisu na bazi osecanja nego interesa!

Dobrivoje

pre 8 godina

To je ta Zorana koja je nahvalila Tonija Blera.I odmah posle toga Englezi donose rezoluciju o Srebrenici koju Rusi potapaju.I sad im Rusi ne valjaju.Ne seci Srbiji poslednj oslonac.

botovima na znanje

pre 8 godina

Radikalskim, Dveri DSS i DS botovima, koji zajednicki pobedjuju sa komentarima, samo bih rekao sledece:"Da ste imali S-300 99.godine, HA HA HA..., ali NISTE HA HA HA".

Eto, sada i Rusima odgovara da destabilizuje Srbiju, kao sto je nekad odgovaralo Amerima. Bas ih sve briga za sacicu nekih tamo Srba, uvek spremnih da ratuju srcem u ime i za racun svaciji, ponajmanje svoj.

Okoca Dimi

pre 8 godina

Covek nas upozori na mogucu opasnost a ova ministarka rupa po putevima Srbije na koje skace 10% haraca,izigrava ne znam sta?!Pricajte sta hocete,ali Rusi nas nikada nisu bombardovali i zaprasivali sa osiromasenim uranijumom,a amerikanci jesu i to tri puta?!Sti ti ameri ne daju kredit i masine da pravis zeleznicu nego Rusi?Kirbiju i devenportu ne smete da pisnete,a samo nam se u grizider nisu zavukli ili mozda jesu?!A ko ti brani da dozvole izdajes za 15 dana?!Zasto eu zove island,svedsku i norvesku da udju u eu a oni nece.Ko ti brani da sredis zemlju kao norveska i da ne cekas eu?Mi ne znamo ni da prepisemo..

analiticar amater

pre 8 godina

Gpospodjo ministarko, sta to sto je Rogozin rekao nije tacno?
Sto vama smeta sto jos neko brine o Srbiji, kad vi to ne umete?
Meni izgleda da je njemu vise stalo do Srbije nego vama.
Jos odavno je receno, da zemlja koja ne hrani svoju vojsku, hranice tudju.
I jos jedna poslovica, svaka zverka svoj trag pokaze.

Borka

pre 8 godina

A ti brini o Dinkicu. Prestanite da pricate u ime svih gradjana i pricajte u svoje ime. Ja sam za to da Rusija vodi brigu o Srbiji, je l' ti jasno? Nisu ni Srbija ni narod vlasnistvo SNS-a. Kukate, trazite pare od Rusije a ti uzimas sebi za pravo da delis lekcije Rusiji. O cemu pricas? Veze nemas, kleveces Seselja. Kako ti na pamet pada njega da komentarises, koji je vodio politiku 90-ih? Pa zeno, tvoj sef Vucic i Toma su 20 godina vodili politiku Seselja. Zasto dozvoljavas sebi da ti se narod cepa od smeha danas? Pa ti si za Seselja kao dete ponavljac u skoli. Tvoj Dinkic je dobru politiku vodio carapom na glavi i upadom, naoruzan, u banku. Tvoj Dinkic, koji je obecavao 1000 evra gradjanima.

Objektivan

pre 8 godina

Ne može da se generalizuje da je cela partija za ili protiv Amerike ili Rusije zbog jedne izjave jedne ministarke.
Recimo Ameri se ne slažu uvek sa svojim saveznicima i isto je sa Rusima i to je normalno ali to ne znači da dve zemlje nisu prijatelji zato što se ne slažu uvek, zdrava logika.

Povidon

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.
(slobodan, 13. januar 2016 12:18)
Toliko im je loše da ni ne pomišljaju da izađu iz unije. Evo i "jadni" Grci sa prosečnom penzijom od 940e ćute i trpe zlu uniju koja im je sipala više para kao pomoć u budžet nego što Srbija ima za 10 godina.

700 ovacs

pre 8 godina

Ruska maketa s 300 je totalna sprdacina. Pukao sam od smeha kad mu je davao. Tu je razlika izmedju ruje i amera. Amer dade pa naplati kasnije a rus zeli prvo lovu pa izgubi kao neke nazovi saveznike.
Zamisli dodjes u prodavaonicu kola i zelis kupiti neki model a prodavac ti dade plasticnu maketicu da se igras ko beba....he he

Zoran Simic

pre 8 godina

Vuku Ameri na svoju stranu al' se ni Rusi ne predaju. Opet je pocelo natezanje (nije nikada ni prestajalo, samo se jacina stiska menja) velikih sila oko sake jada na Balkanu. Dobro je da ministarka malo pokaze zube, samo se bojim da joj ruski orjentisan deo vlade ne izbije iste. Najveca nasa zabluda je da se igramo Titove politike nsvrstanih, davno je to vreme proslo I ne verujem da ce se skoro povratiti takva situacija. Treba se opredeliti na jednu stranu, a na politickoj eliti (ako se to moze nazvati elita) je da proceni sta je bolje za drzavu. Cini mi se da je osnovna dilemma da li birati "srcem" ili "glavom", a posto nije u pitanju Prva ljubav, siguran sam da treba izabrati "glavom"

jojo

pre 8 godina

a da su amerikanci to isto rekli sto i Rogozin, ona bi rekla, eto vidite da nas ceo svet podrzava i da su nam amerikanci tradicionalni prijatelji i kako imamo velikog zastitnika. c c c c

slobodan

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.

HanSolo

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje. 
(Pa, 13. januar 2016 10:49) 

EU je instrument za dostizanje tog standarda 
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?
(cosmic, 13. januar 2016 12:17)
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. ..

Aron

pre 8 godina

Kakav je ovo šou? Jer ovaj Vučić normalan šta radi? Igra jednu poprilično perfidnu igru. Ovamo prima Rogozina i hvali ga a onda ga Zorana napada. I to je sve izrežirano sa ciljem da se pokaže kako smo eto mi i za Ruse ali i kritikujemo ih. Takvu istu politiku vodimo i prema EU. A u globalu Vučić je kao za EU i idol mu je Merkelova a Nikolić je kao za Rusiju i idol mu je Putin. Dvostruka igra ove vlasti sa ciljem zamajavanja ovog naroda i svetskih sila. A da bi oni ostali na vlasti i uživali u privilegijama.

Никола

pre 8 godina

Од свих ових насликаних и поменутих у тексту, управо је Рогозин једини остао доследан себи и својој политици.

Pa

pre 8 godina

ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.

sasa

pre 8 godina

Ova je totalni hazarder - jezik ostar i pun praznih reci koje nanose nemerljivu stetu... Alo, ona je pokusala da pokrade zemljiste na zlatiboru! Nema nikakav kredibilitet! A njen sin zivi kod babe i dede - ko tolikovoli svoje dete da ga ne gleda, ne moze ni obicne gradjane da uvazava

aca

pre 8 godina

Mozda je ona i u pravu. Ali neka se okurazi i tako nesto kaze Bajdenu, Barosu,Sulcu, Stajn Majeru, Tanji Fajon, Vesni Pusic, Jelku Kacinu i da ne nabrajam dalje....

nole

pre 8 godina

Каже ли тако Бајдену? Реално, власт јер доживела три велика понижења.Прво, звиждање у Арени на ватерполо утакмици, макета и понижавање Вучића на коференцији владе Србије, и посета Шешељу.Лепо вас је Рогозин истерао на чистац колико је ваша политика према Русији лажна па се брецкате.Следећи шамар и понижење биће избори.

opet_ja

pre 8 godina

.... Svaka vlast koja je spremna da se bori za interese svoje zemlje i kaze odlucno NE ruskoj okupaciji mora imati podrsku svih pravih srpskih patriota.
Pozdrav za B92!
(Zoran Backa Palanka, 13. januar 2016 12:03)

ja mislio da su NATO i ameri okupirali kosovo, (da nije ovog pronicljivog komentatora ne bih znao da su to u stvari ruski vojnici)!

Boske

pre 8 godina

Kad neko ko posjeduje samo maketu od S300 poziva na red nekoga ko posjeduje original... Bojim se da posječeni drevni hrast i gospodin Rogozin nisu ista kategorija, gospođo ministarka, iako ih slično tretirate.

Mufljuz

pre 8 godina

@Leon ... nijedna zemlja nije istupila iz unije, to je najbolje govori o tome da li stanovnici Evrope misle da im je bolje u EU ili ne. A bolje im je nego nama u svakom slucaju
To je zato sto tako prepotentno nisu predvideli mehanizam za istupanje!!! Ali, sacekaj Engleze. A to sto im je bolje nego nama, ... pa NJIMA je bilo BOLJE nego nama i PRE nego su usli u EU! Nista im se nije promenilo ... sem Nemcima i jos nekima koji su na EU enormno zaradili.

djomla

pre 8 godina

Ove bivse radikale je stvarno zabolelo sto se video sa Seseljom! Pa ne moze se menjati prica preko noci i ocekivati da vam neko poveruje. Do juce ste bili za Rusiju, sad ste za EU i Usa, a kad dodju Rusi, pravite ste da ste neka braca. Seselj je bar ostao dosledan svojoj prici, voleli ga mi ili ne.

Goran

pre 8 godina

Sto se tice Seseljeve politike dokazali ste da ste vi jedno! Kako je moguce da drzava daje eskort za sastanak sa Seseljom? Dakle vise je nego jasno i ocigledno da su ne samo bili upoznati sa ovim sastankom nego da je to bio deo protokola usaglasen sa Vladom Republike Srbije. Stop lazima. Car je go.

kakve sve gluposti rusofobi pisu

pre 8 godina

@Grunf

Ruske rakete "nema ko da kupi i skupljaju prasinu po skladistima"?!

Da li si svestan kakvu si epsku glupost lupio? Evo nedavno su Ameri ukinuli sopstvene sankcije za uvoz ruskih raketnih motora, jer nemaju alternativu. To je CINJENICA, ako ne verujes - proveri.
A da ne pricam koliko su savremene sisteme (poput S-400) spremni da plate Kinezi, Indijci, Iranci i svako ko ima dovoljno para, ali Rusi NE ZELE da prodaju najsavremenije oruzije.

Medveščak

pre 8 godina

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?
(daddy cool, 13. januar 2016 13:29)

standard se ne moze dostici za par godina...ali su te dve drzave daleko ispred ostalih istocnih....

Konstantinos Veliki

pre 8 godina

Pa kad Srbi hoće sa Rusima zašto se čudite onda sto se Hrvatska želi osigurati i naoružati? Sve ima svoje zašto. Da Srbija nije provocirala zajedničkim manevrima sa Rusima u Srijemu ne bi ni Hrvatska tražila dodatnu zaštitu u vidu balističkih raketa.

Milos

pre 8 godina

Ni Rusija ni Amerika. Toga treba da se drzimo i da vidite kako ce nam krenuti. Dok god dozvoljavamo njima da nam kroje sudbinu nema nam boljitka jer njih ne zanima da Srbija uspe vec da je iskoriste za podkusurivanje.

Милош

pre 8 godina

Kada gospodja ministarka ovako odgovori gosppdinu Kirbiju koji otvoreno u sred Srbije podriva nas integritet onda cu pozdraviti ovu izjavu.

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

bolje on da vodi racuna o meni i mojoj zemlji nego mihajlovicka, razni vulini, stefanovici i ovi sto im niko nije zvizdao!!!

bachi

pre 8 godina

Koh-O'nes
Koji instrument ako je u svim zemljama istočne evrope od kad su ušli u EUprivredni rast oko nule.. Kako moze standard da raste ako nema privrednog rasta(ne računam ono da su kad su ušli u EU u GDP počeli da računaju i sivu ekonomiju, trgovinu drogom, prostituciji),.. Plate bez privrednog rasta svaka budala može da digne veštački.. Digne poreze akcize uvedes 100 raznih nameta i kao povećao si platu a i dalje radiš za račune i hranu... Kazahstan je bio deo SSSRa pa je sad Švajcarska za sve zemlje istočne evrope..neto Plata 900 eura a troškovi života mnogo nizi
(.dzoni, 13. januar 2016 14:13)
Ali Kazahstan ima gas!

Mihailo

pre 8 godina

@ Ona je rekla da se vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda.

"Lepo je dobiti građevinsku dozvolu za 28 dana kao i elektronsku građevinsku dozvolu", dodala je ona.


To, inače, mi baš nikako ne možemo da uvedemo bez EU, je l'?
I da, nešto se ne sećam da su od strane bilo koga iz trenutne vlasti ovakve poruke slate predstavnicima našig gazda sa Zapada kada bi se oni malo "zaigrali" i pričali svašta.
Navodno "ruska gubernija", što bi rekli eUrofiličari, je očigledno obična briselska provincija.

Mrki

pre 8 godina

Lupetanje o tome kako kad uđemo u EU dobivamo građevinsku dozvolu za 15 dana je napad na inteligenciju jer ko brani danas da se ta dozvola izda.
Ili gospođa hoće da kaže da će ostatak Srbije nekome dati pa će taj moći izdavati dozvole.

deda miki

pre 8 godina

Ne stajem na njenu stranu, ali ovaj Rogozin samo treba da priupita AV PM-a da li je to zvanični stav vlade ili ne! Ako nije i ako je AV PM od reči, ova bi odmah letela iz vlade pa i iz stranke! Ali kao što ništa nije učinio po pitanju keramičara, neće ništa ni ovde jer mu je Zorana prijatelj!

Rade Piket

pre 8 godina

Stvarno mi nebi smetala izjava gospodje Mihajlovic, kada bi ona imala m..a da to isto kaže i zapadnim zvanicnicima , a ne samo našim prijateljima : koi uzgred budi rečeno govore ono sto je i istina.

daddy cool

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?
(cosmic, 13. januar 2016 12:17)
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. ..
(HanSolo, 13. januar 2016 13:01)

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?

neutralni felsh

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda 
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta? 
(cosmic, 13. januar 2016 12:17) 
Lako.. Zato što kao i mi vole da kradu i da prave biznis.. Mi bi pre nešto ukrali nego da pošteno zaradimo za tu istu stvar.. Mi na istoku smo navikli na komunizam gde se "grabilo" i kralo od drugog, a ne da se radi.. Vrlo prosto. Zato na istoku se ništa ne menja.. Jednostavno se ne voli raditi, a do duše i svi su lenji osim Čeha i Slovaka.. .. 
(HanSolo, 13. januar 2016 13:01) 

Ma nemoj pricati. Jel su bar Slovaci i Cesi dostigli standard?
(daddy cool, 13. januar 2016 13:29)

a i poljaci su postali za nas svajcarska.

zix

pre 8 godina

A mogla bi i ti da misliš o svojoj zemlji. Šta si uradila u naselju gde su smrdljive zgrade to je sramota. Umesto država da ispašta ti si smislila kako da država profitira na ovom slučaju. Uzela si stanarima parking i tobože zbog rešenja problema smrdljivih zgrada zidaćete nove zgrade i profitirati jer naravno nije ni 20% tih stanova za stanare smrdljivih zgrada nego su oni tu kao farsa a to je za prodaju, samo ste legalizovali pljačkanje i oduzimanje parking parcele stanarima smrdljivog naselja koji su već dovoljno propatili zbog tebe

Перица

pre 8 godina

Исланд и Норвешка су одбили да уђу у ЕУ.

Швајцарску повремено уцењују контролом на граници.

Нису смели да имају референдуме у већини земаља о већој интеграцији. Ирску су мучили референдумима док нису пристали.

И шта сад?

Nemanja

pre 8 godina

Imam utisak da se ne slaze u potpunosti sa politikom SNS-a, ali ocigledno da bi bila na funkciji ne sme to javno da kaze. Jedno vreme je stalno izlazila sa nekim izjavama, dok joj Vucic ocigledno nije skrenuo paznju na ponasanje.

savetnik

pre 8 godina

Gospodjo ministarka, moglo je i ovako: "Hvala na brizi koju je izrazio potpredsednik ruske vlade, medjutim ja verujem u drzavne institucije nase zemlje i ne vidim razloga za brigu, iako sam zena, koja je bila zgrozena desavanjima u nekim evropskim gradovima tokom novogodisnje noci."

Dragi

pre 8 godina

Ruska vlada brine o svojoj državi, uvećali su teritoriju i broj stanovnika, a i zlatne rezerve. A šta ste vi uradili da bi se moglo reći da vodite računa o svojoj državi, manja teritorija, sve manje stanovnika, ali ste jedno povećali, i to ne malo, spoljni dug! To je vaša briga za državu?

.dzoni

pre 8 godina

Koh-O'nes
Koji instrument ako je u svim zemljama istočne evrope od kad su ušli u EUprivredni rast oko nule.. Kako moze standard da raste ako nema privrednog rasta(ne računam ono da su kad su ušli u EU u GDP počeli da računaju i sivu ekonomiju, trgovinu drogom, prostituciji),.. Plate bez privrednog rasta svaka budala može da digne veštački.. Digne poreze akcize uvedes 100 raznih nameta i kao povećao si platu a i dalje radiš za račune i hranu... Kazahstan je bio deo SSSRa pa je sad Švajcarska za sve zemlje istočne evrope..neto Plata 900 eura a troškovi života mnogo nizi

cosmic

pre 8 godina

@ ako doterate zemlju sa standardom i sistemom vrednosti, ne razunem šta će nam onda članstvo u EU? Island, Norveška, Švajcarska..imaju sve to jer su sami tako hteli, nije im trebala EU da shvate da treba da im bude bolje.
(Pa, 13. januar 2016 10:49)

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)Zašto onda nijedna od zemalja iz istočne Evrope,koje su članice EU više od 10 godina,nije ni blizu standarda u zapadnom delu kontinenta?

anonimac

pre 8 godina

I brine o svojoj zemlji i njenim interesima kao i ovi sa zapada. Mi nikako da naucimo da u politici ne postoje stalni prijatelji i neprijatelji, vec samo stalni interesi. Kao i uvek stesnjeni smo izmedju dve strane, od kojih svaka hoce da nas privuce sebi, a ne nudi nista konkretno za uzvrat.

Ivan

pre 8 godina

Kakvo ludilo danas .
Sudar Nikolicevih i Vucicevih botova.Pregorece im ono malo mozdanih celija , nemaju pojma kome treba plus a kome minus.
Presesce im sendvici danas.
To Zorana samo talasaj neka bude zabavno.

cenzura brale pa onda se informisi???

pre 8 godina

EU je instrument za dostizanje tog standarda
(Koh-O'nes, 13. januar 2016 11:32)

Pitaj Poljake, Bugare, Rumune, Grke, Portugalce ili Italijane kako im je u uniji.
(slobodan, 13. januar 2016 12:18)

...a kako da pitamo kada ni jedna emisija iz Poljske, Bugarske, Rumunije, Grcke, Portugalije i Italije se ne emituje na nasim teve ekranima da saznamo kako oni zive i kako im je... pardon, ono sto donekle znamo je kako se zivi u Grckoj zbog cestih strajkova protiv vlade Grcke a ne protiv EU jer su se na referendumu izjasnili da prihvataju odluke EU.

krmak jede slaninu

pre 8 godina

Srpska vanjska politika je vrlo neodredjena. Vamo tamo gore dole..nema ni repa ni glave.
Mozda je najbolje Titina nesvrstana varijanta?

Tata spalio Đenku

pre 8 godina

"Ona je rekla da se vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda."

Navedi mi nekoliko tih standarda..

Заре

pre 8 godina

Доказ организоване владе, какав тим. Када министарка саобраћаја критикује војна питања.

COD MW

pre 8 godina

Dežurni botovi dobili zeleno svetlo da opletu po SNS MILF-ovki... Tako se vrši seča knezova po srpski.
PS-samo mislim da nije ona ovo ispričala bez dozvole velikog vožda, nije ona baš toliko nepismena za razliku od većine joj partijskih kolega.

stiffmeister( shaco)

pre 8 godina

ministarka neka brine o svom sektoru a ne o bezbednosti. da li ste vi sefica bia db? zato i jesmo ovde gde jesmo jer niko ne radi ono za sta je plaven vec se mesa u ono sto ne treba da ga interesuje.

Viktor

pre 8 godina

Evo, ja se slažem sa ovom izjavom.
Takođe se slažem sa kritikama da Ministarka infrastrukture i saobraćaja komentariše odbrambena pitanja. Ali kada se setim KO je ministar odbrane, bolje da i on ćuti (i da ga smene).
Takođe je porazno kako se naš premijer obraća novinarima, ta strast, ta patetika, to konstantno stavljanje u poziciju žrtve.
Sve zajedno, naša vlast deluje nezrelo. Pa nas tako i tretiraju i "tradicionalni prijatelji" a i EU.

NoName

pre 8 godina

A ovi se ubili sto brinu o nasoj drzavi. Ne zna se broj zamerki na koju imaju gradjani ove drzave. Pocevs od idiotskih Zakona, do nemara i lenjstva po svim drzavnim sluzbama.

mare

pre 8 godina

Rogozin im je opasno zavukao na kraju. Podelio maketu, doziveo aplauze u areni i zvizduke Vucicu, Nije odobrio izvoz fiata i otisao kod Seselja na pravi docek. Kakav udarac za politiku i Eu i Rusija. Zoki ako ne odgovara Rusija neka predlozi prekid odnosa sa njima, nek trazi da se zaustavi izvoz u Rusiju itd

budjenje

pre 8 godina

@daddy cool
Nego sta su nego su dostigli. U odnosu na ostalu post komunisticku boraniju su Svajcarska ;) Pogledaj im bdp, prosecne plate, firme koje tamo otvaraju fabrike, vrhunski turizam a obe zemlje nemaju bas neko more npr., itd... itd... Za nas su prijatelju i Rumunija i Bugarska "truli zapad" o Ceskoj i Slovackoj bolje vise da ne govorimo.
Nama vec 70 godina partokratija, kumovske i ostale veze, grebanje o drzavu, itd... polako ali sigurno "dolazi glave", politicki smo i dalje nepismeni, glasamo za onoga ko nas bolje slaze i ono najgore, posle toga trpimo i snalazimo se (u sustini tim istim lazovima samo "idemo na vodenicu"). Nebitna je nama EU mi prvo moramo zestoko da promenimo mentalitet a to na ovim prostorima ume da potraje i par stotina godina.

Obelix

pre 8 godina

@ Što se tiče Šešeljeve politike, mislim da nikoga u Srbiji ne treba podsećati kakva je ona, odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema.

Koliko ja vidim Vasa politika je puna sukoba (unutrasnjih i spoljnih), zemlja je u svim segmentima unazadjena, a o uredjenom sistemu u Srbiji posle Vase SNS politike, covek ostaje bez komentara.

Svi smo zrtve losih djaka

pre 8 godina

Ne moze se stvarati siromasno drustvo, pljackati gradjene, unistavati institucije sistema, a sa druge strane naoruzavati. Lepo covek rece "to kosta".

zo

pre 8 godina

Da mi se okrecemo Evropi i radicemo i dalje za 200 evra a ovi po trafikama za 150 evra. Cemu prepucavanje kada polako umiremo gladni, deca nam se ubijaju, deca ubijaju oceve, majke, deca nam se kolju nozevima, zene se ubijaju i td itd. I o cemu mi ovde pisemo.

Kriik

pre 8 godina

@Zorana Mihajlovic .. :)
citiram:"...odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema, što je suprotno politici koju vodi vlada i politici za koju se zalaže SNS"
Pa da nije taj SNS nastao iz od Radikala? Da nije preceednik mozda furao istu tu politiku? Premijer?
I da vam sada verujemo? Puj pike ne vazi .. :)

Waldemar

pre 8 godina

Kakva predstava. Narod se pali, malo maketa, malo auto delovi, malo "tudje necemo, svoje ned(m)amo. A za to vreme, neko platu od 130.000 dinara, pa malo upravni odbori, pa malo za putne troskove. I tako, dan za danom

reforme

pre 8 godina

vi bas odlicno vodite brigu o drzavi raspsd opsti, putarine poskupljuju 10 posto kriminalci i prostitutke u udarnim terminima... ja samo cujem da ljudi zele da pobegnu iz srbije jos nisam cuo da se neko zaposlio na osnovu svoga znanja... pogledaj pink i onaj nivo propagande i amaterizma... to su reforme svaka cast

Logic

pre 8 godina

Pa šta je loše sa maketama? Zar nije lepa ona o BGH2O? Izazvala je takvo oduševljenje da je možda Rogozinov savetnik mislio da može sličnim putem. A što se tiče odbrane Srbije i njenih unutrašnjih poslova, nešto se ne sećam da je g-đa ministarka imala primedbe toga stila na izjave nekih ambasadora koji svakako predstavljaju misljenja i stavove svojih država.

Zlatko

pre 8 godina

Dođe dan kada maske počinju da padaju. Dođe dan kada više istinu ništa nemože da zadrži ma kakva bila. Mediji mogu godinama da pod palicom režima (svi) stvaraju lažnu sliku stanja u društvu ali kada se izađe iz ovih virtuelnih mašina čuje se glas naroda ali i političara. Za razliku od naroda koji može da kaže ono što misli, političar mora ono što mu je stiglo na e-mail.

Mia

pre 8 godina

Bilo bi dobro da komentarise poskupljenje putarina, nekako mi se cini da je to njen resor, ne spoljna politika. A sto se same izjave tice, volim kako su u SNSu slozni, Mali kaze fotomontaza, Vucic kaze nije. Pekac rakije se kune u Ruse, ova ih spusta... Cirkus.

Sloba

pre 8 godina

Goran
Normalno je da mu se daje eskort gde god zeli da ide. Nece valjda reci ako ides kod SNS eskort a kod opozicije idi gradskim prevozom. I za vreme Slobe su posetioci razgovarali sa vodjama opozicije i sve je to protokolom predvidjeno.

Pa dobro bre :(

pre 8 godina

I cenzura, i afere, i loše stanje u državi, preživećemo sve to nekako, ajde, nije kao da je prvi put da rešavamo naše probleme.... Ali mi se stvarno plače kad vidim kako neodgovorno vode spoljnu politiku, plače mi se kad vidim Tomu koji napinje Hrvatsku predsednicu za 3 poljupca, ili kako Zorana priča o Rusima kao da smo velesila u odnosu na njih. Danas je spoljna politika ključ u funkcionisanju bilo koje zemlje, naročito u sadašnjoj situaciji na Bliskom istoku itd., a ministri i zvaničnici SNS-a su je sveli na komšijsko dovikivanje preko ograde.

Da se ogradim: molio bih vas da me iskulirate sa Rusofilstvom/Amerofilstvom sad, nema ništa veze s tim. Kog god da volite, obratite pažnju na način vođenja spoljne politike, 0% odgovornosti, nažalost.

Radovan

pre 8 godina

Izjavu Rogozina je trebalo da komentarise Dacic a ne Mihajlovicka mada mislim da je ponekad bolje i precutati.Ako su mislili da ce ovom izjavom umiriti Brisel onda su se grdno prevarili jer se zapad ne pali na izjave vec na konkretne korake.Nasa diplomatija se ponasa kao slon u staklarskoj radnji.Hocemo neutralnost ali da udjemo u EU.Rusija nam treba zbog energije i politicke zastite ali za uzvrat nista da ne damo. Bojim se da nam se ne pise lepo sa ovakvom spoljnom politikom jer se svima pokazujemo kao nepouzdani partneri.

Millennium

pre 8 godina

@Diletantizam

Bravo. Upravo to. Izgleda da oni misle da su ovi na Zapadu i Istoku veverice, ili da im u kabinetima sede silikonske studentkinje nekih levih fakulteta. Ja samo ne znam da li naši političari shvataju koliko smešno i naivno izgledaju u očima ozbiljnih diplomata.

јако и до самог краја

pre 8 godina

Ако мало боље укључите мозак ово вам је канцераров добро познат љутит одговор кроз туђа уста. После он иступа да вида ране, то је њен став, сарадња се не доводи у питање, браћа моја санкције никад блабла.
Ипак боли па пече, дошла Путинова десна рука и онако у његовом стилу са пуно духа и стила оставила поруку. Макета с300, па врхунски стварно. Још увек ми смешно. Јасно је шта мисли о њима, а од пријатеља са запада ће тек добити поклончиће. Ово досад је загревање. Бум видели.

popeye

pre 8 godina

Вучићу, она ти је подпреседник; јел говори оно што ти мислиш а не смеш да кажеш или шта? Остаће нам бар макета...

Milan

pre 8 godina

Dozvola gradjevinska za 28 dana od trenutka predaje dokumenata - DA. Ali samo da bi ste skupili sve papire koje trebate da predate, treba vam 28 meseci... Osim ako niste POGODNI...

Zlatan

pre 8 godina

Zoranin komentar nije usklađen sa politikom SNS, ali to nju ne brine. To je mišljenje moćne Trilaterale čije stavove iznosi i koja će je protežirati, jer je njen član. To što to nije interes Srbije, nije važno. Zar je jedina koja tako postupa. Zato još uvek idemo ka dnu, mislim na većinu građana Srbije, ne na elitu.

Ifinus

pre 8 godina

Ko koga ovde z? Ne mogu predstavnici vlasti da imaju dijametralno suprotne stavove. Ili se podelite u dve partije ili imajte jasan stav. To je politika - sve može u Srbiji. Da budeš i za Ruse i za EU+SAD, za ulazak Srbije u EU i Kosovo da bude deo Srbije. Ne zamajavajte narod. Sve u cilju nezameranja kako bi se dobilo što više glasova. Morate u politici, kao i u životu, donositi odluke.