Ponedeljak, 11.01.2016.

11:03

"Priče o naoružavanju VS obmanjivanje javnosti"

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da su apsolutno neostvarive najave o modernizaciji naoružanja Vojske Srbije postojećim budžetskim izdvajanjima.

Izvor: Beta

"Prièe o naoružavanju VS obmanjivanje javnosti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

201 Komentari

Sortiraj po:

Znam sve

pre 8 godina

Vidim da su neki promašili temu. Tema nije treba li Srbiji naoružanje, nego koliko su realne priče o skorom naoružavanju.
Priča počinje od navodnog naoružavanja Hrvatske vojske sa raketama dometa 300 km. Navodna je te rakete nitko nije vidio niti su ikada ušle u RH. Dakle, netko vas loži.
Ako te rakete ikada i uđu u naoružanje RH, one mogu imati samo stratešku i obrambenu funkciju. Napadačku nikako jer što vam znači da pogodite cilj koji je 300km ispred vaše pješadije. Tako sigurno nećete ništa zauzeti. Iako, navdno na navodne rakete mogu nositi nuklearnu glavu, valjda je i zadnjoj budali jasno da se takve ne prodaju. Dakle, opet ništa. Ni u priču o helikopterima isto ne vjerujem dok ih ne vidim. Za sada imamo stare Ruske helikopterte kojima najviše prevozimo gorsku službu spašavanja i bolesnike, a i to je dobro da piloti ostanu utrenirani.
Sve u svemu, lažu vam. Skoro sve. Vi se ložite da to nije normalno. Mislim da bi vam trebalo prestat prodavat petarde. Jer će otić sve u zrak.

miksha

pre 8 godina

svedoci smo brojnih sastanak sa ruskim celnicima. jedna ot tema razgovora je sigurno bila vojna saradnja. bezbednost gradjana srbije je na prvom mestu. naoruzavanje hrvatske treba ozbiljno shvatiti.

atena

pre 8 godina

Potpuno je normalno da treba da se naoružamo jer svaka savremena zemlja ,iako nema nameru da napada ,sigurno ima nameru da se brani.Prosto je vrlo potrebno da i ovaj segment u državi uradimo kako treba.

KoRALI

pre 8 godina

G.Radić sebe zove vojnim komentatorom, pa i lažna saopštenja su deo odbrane i vojne doktorine, i verujem da idemo u naoružanje jer idu i svi oko nas , to je iznudjena trka u naoružanju.

izadje na videlo

pre 8 godina

mogu zvanicnici i botovi da pisu sta god hoce!Cinjenice su drugacije i ned`o Bog da zaista dodje do kakvog rata...jer.....nema se cime ratovati...a i da vidim ko hoce dobrovoljno da gine zbog ovako lepog zivota u Srbistanu!!!!

Драган

pre 8 godina

Свет је полудео, а светске околност никога не остављају по страни. Надам се да никада у нашој будућности нећемо морати да употребимо оружје.

porucnik

pre 8 godina

Ladno je rekao da ''to nije nasa industija vec SDPR!!!
Pa to je firma koja se bavi ugovaranjem prodaje naoruzanja nasih kompanija a ne proizvodnjom!
Posao SDPR je da nasoj industriji nalazi poslove!

neki

pre 8 godina

Pustite budzetska izdvajanja,rebalans se lako uradi,ovde postoji realna potreba da se Srbija dobro opremi,pogotovo jer njeni susedi to rade,pitanje je dana kada ce se to i desiti.

Deja

pre 8 godina

Po meni Srbija mora da nađe sredstva za modernizaciju vojske. A vojska bi morala da se dimenzioniše na način da nije pretnja nikome ali u svakom trenutku može da zaštiti zemlju.

Vlada

pre 8 godina

Auuuu, kako je ovo precizno i argumentovano razotkrivanje lazi, samoreklame i lupetanja vladajuce stranke. Uz put njihove firme svuda i kradu narod. A Demokratama drzali lekciju, hahaha.... Odavno nisam provitao nista bolje i direktnije!

zmajvuk

pre 8 godina

verujem da najave o investiranju u VS nisu obmane, i da se ova obećanja neće naći u istom džaku kao i ona sa akcijama od po 1000 evra

el salvadore

pre 8 godina

Vlada vec radi na pregovorima sa Rusijom oko naoruzanja, koje ce nam pomoci da ostanemo bezbrizni, uprkos nasem jasnom i nedvosmislenom stavu, a to je zelja za potpunim mirom!

Dejan

pre 8 godina

Srbija mora da prati svoje susede, ako se naoruzavaju oni moramo i mi. Dace Bog da nikad vise nikome ne zatreba ali moramo biti oprezni.

LES MISERABLES

pre 8 godina

Svi koji su za akciju i za naoružavanje , počnite sa Predvojničkom obukom !
Neprijatelj je na granici , urušiće nsm sistem i dalje propadanje Srbije a to ne smete dopustiti !
Naoružajte se sendvičima ...
Nekada , u "teškim" vremenima , postojale su tzv. "jagnjeće brigade" sa "teškim naoružanjem" i teško pokretljive ...One su bile ukopane i teško pokretljive po frontu !
Ove , savremene tzv. "sendvič brigade" /lako naoružanje je u pitanju tj. sendvič = duge cevi/ , koristiće "partizanski način ratovanja" - lako pokretljive i povodljive zahtevima "fronta" i Glavnog štaba , na čelu sa vrhovnim komandantom ! Napred drugovi !!!!
A nekada je bilo:"Za mnom , braćo" !!!

Nikolina

pre 8 godina

Bezbednost naroda je na prvom mestu, a živimo na Balkanu gde je sve moguće, moramo biti u pripravnosti, modernizacija je neophodna. Daj Bože da nam ne zatreba!

TATKO NA BOTOVI

pre 8 godina

Svaki naš punoletni gradjanin treba da dobije po jednu Noru, Lazara i S300.
To da se drži pod jastukom, pa kad zatreba...
Da bude u kvalitetnom fotošopu i na masnom papiru.
Maloletnima ne treba. Nije to za decu. Što da se deca uče da budu militantna?

Dz.Martin

pre 8 godina

Zasto bi neko obmanjivao javnost takvim pricama. Sve zemlje u okruzenju a pogotovo Hrvati, naoruzavaju se sve vise iz dana u dan. Sta smo mi, budale, pa da sedimo kao da se nista ne desava? I Srbija ima partnera u Rusima koji ce nam pomoci.

Mila

pre 8 godina

Niko ne zeli ratove i nadamo se da ih na Balkanu vise nece biti, ali treba se obezbediti naoruzanje, jer naravno nikada ne mozemo biti sigurni.

сара

pre 8 godina

О чему причаш ти човече? Ако је премијер рекао да ће бити наоружања, тако ће и бити, јер он не обећава у празно!

Vojkan

pre 8 godina

Radićeva analiza stanja što se tehnike u našoj vojsci tiče, jednostavno nije tačna! Ne znam da li čovek shvata da se godinama ništa nije ulagalo i da ne može sve odjednom da se reši.

sandra

pre 8 godina

Premijeru je svakako u interesu da se gradjani nase zemlje ne boje za svoju sigurnost, tako da ovo nije obmanjivanje naroda, vec odlican potez naseg premijera.

austrijanac

pre 8 godina

Svaka jaka zemlja,ima i jaku vosjsku. Zivim u Austriji i verujte mi tu je sluzenje vojnog roka obavezno. I Srbija neka nabavlja sve sto moze.

Milosav

pre 8 godina

Pa sve sto ovi nazadnjaci i njihov dicni lider kazu je obmanjivanje javnosti. Nadam se da su zvizduci u areni parav slika stvari sta narod misli o njima. Daleko im krasna kuca.

Žalosna sova

pre 8 godina

A šta će nama oružje kad nema srca u junaka da ga koristi? Setite se kako smo prošli u poslednjim ratovima. Ne pozivajte se više na pretke, ratnici više ne stanuju ovde. Srbi jaki samo na tastaturi.

vlada

pre 8 godina

dokle ode ovaj covek - do fotosopiranih fotografija...milsim da ce se u skorije vreme pokajati zbog ovakvih izjava, jer ce do obecane nabavke naoruzanja doci...

Душан

pre 8 godina

Људи су полудели, на све стране оружје. Знам да не можемо да будемо незаинтересовани, али се надам да никада нећемо бити у ситуацији да употребимо то оружје.

her Flik

pre 8 godina

Apsolutni sam pobornik pojačanog naoružavanja Srbije i ulaganja u Vojsku u tom smeru, nikad se ne zna kakva vremena mogu doći,moramo biti spremni.

Zdravko

pre 8 godina

Evo još jednog vojnog stručanjaka koji nije mogao da upiše vojne škole a govori o naoružanju Srbije sa sumnjom da se mogućnosti uveličavaju korišćenjem programa Fotošopa.

Kako je moguće da se Fotošopom napravi iluzija za borbeno vozilo "Lazar", haubicu "Nora" kada su ista viđena na vojnoj paradi? Da li je vršena proba raketnog sistema "Morava", da li se razvija raketni sistem "Alas", pa neće general Diković da govori o modernizaciji bez osnova. Zašto Aleksandar Radić iznosi ovakve sumnje i to u trenutku kada se u Hrvatskoj razmišlja ili planira nabavka raketnih sistema kratkog dometa? Ja sam čitao o nekom Radiću, osnivaču Hrvastke seljačke stranke (Stjepan) i pitam se da li iz ovog Radića u širenju evidentnog defetizma možda progovara genetski materijal onoga Radića?

Mavro

pre 8 godina

Komšije hrvati su se naoružali reketama dometa 300km, taman koliko im treba do Beograda.
(Desta, 11. januar 2016 13:46)

Pa te rakete nece imati samo "komsije" Hrvati, njih vec imaju i komsije Madari i Rumunji i Bugari... Zasto se samo bojite "hrvatskih"? Vama jos uvijek nije jasno da je Hrvatska clanica NATO saveza i da kao takva ima obavezu modernizacije svojih snaga. asi politicari sve to dobro znaju samo vam odvracaju paznju kada ce prosjecna placa u Srbiji biti 500 EU.

Smiljko

pre 8 godina

Dobro je sto ne moramo da kupujemo borbena vozila, haubice i slicno jer to vec imamo tj i dalje se proizvodi i mogu Vam reci da je po tehnickim karakteristikama u samom vrhu. BIlo bi lepo kada bi nabavili S300 jer je zaista jedno mocno oruzje koje bi nam dobrodoslo u slucaju da neko zeli da nas napadne.

Anita

pre 8 godina

Kada jedna Hrvatska nabavlja ozbiljno naoružanje, treba podržati napore naše Vlade da se obezbedi sigurnost naše zemlje nabavkom odgovarajućeg naoružanja.

Buska

pre 8 godina

Svi oko nas se naoruzavaju a mi da sedimo skrstenih ruku i da predpostavljamo sta i gde ce se dogoditi.Ipak je bolje na vreme se pripremiti.Ko zna kad i zasto ce nam trebati.

Mija Mija

pre 8 godina

Svi ce u okruzenju da se naoruzavaju a mi cemo da sedimo skrstenih ruku.Kako da ne? Kao i svi i mi treba da kupimo savremeno oruzje. Akcenat je na odbrani teritorije i gradjana Srbije.

Andrej87

pre 8 godina

Nama je stvarno potrebno da se naoruzamo jer situacija u svetu nije ni malo optimisticna. U regionu se komsije naoruzavaju a za to i nemaju potrebe. Dobro je sto cemo nesto sami da proizvedemo jer ce to i pomoci tim fabrikama od koje drzava kupi ali moramo nesto i da dokupimo sa strane.

Jovan

pre 8 godina

Čini mi se da ovi vojni, politički ili neki drugi, analitičari pokušavaju da obmanjuju javnost. Vlada ima plan šta će od naoružanja da proizvede Srbija, a šta će da kupi od Rusa. Iako je Vučić od Rogozina dobio maketu S300, bude li zatrebalo, kupiće ova vlada i to.

Milan

pre 8 godina

Treba sto vise ulagati u vojsku, jer je ona pokazatelj moci jedne drzave, a hteli mi to ili ne, u takvom smo okruzenju da uvek moramo biti spremni na odbranu!

Maketa

pre 8 godina

najneodgovornije moguće ponašanje u ovom trenutku bi bilo sedenje skrštenih ruku. srbija mora da upotrebi sve diplomatske kanale kako te rakete uopšte ne bi stigle u naš region. a ako ipak dođu.. pa i mi konja za trku imamo. putin ga timari.

Posejdon

pre 8 godina

Nasa vlast mora da se uskladi na nasim komsijama Hrvatima nemoze oni da imaju bolje naoruzanje od nas i ko zna koje su im namere kad se toliko naoruzavaju

Mirko

pre 8 godina

Cenim ovog analitičara, ali sada je jako pogrešio u svojoj proceni. Mišljenja sam da ćemo se kao država naoružati u onoj meri koliko je to potrebno.

Vesna

pre 8 godina

Vreme je nestbilno što se tiče terorističkih napada tako da i zbog toga treba da imamo oružje koje je savremeno, tj. ispunjava zahteve današnje tehnlogije.

LEPOSAVA

pre 8 godina

Ovaj vojni analiticar lepo kaze kad se oni hvale naouruzanjem bilo da je izmisljeno ili ne da ga imaju i mi treba sebe da obezbedimo.

kaja

pre 8 godina

Da je sadašnja opozicija uradila ovo što radi Vučić,za vreme dok su bili na vlasti niko ne bi ništa rekao, a pošto nisu to uradili sad prozivaju na sva usta.

ANAA

pre 8 godina

Hrvati se naoruzavaju tako da i Srbija treba da svoju stabilnost poveca na visi nivo? Da li su oni fotosopirali slike svog naoruzanja ili ne uopste ne treba da nas zanima.

joka

pre 8 godina

Kad se nabavlja oružje zašto se nabavlja, a da se ne nabavlja zašto se ne nabavlja.Nikad nekima neće biti jasno da je odbrana zemlje najveći prioritet ove vlade.

spektra

pre 8 godina

putin nije slučajno poslao baš rogozina u beograd. poznato je da je on njegov najveći anti-nato jastreb. niti je rogozin slučajno poneo maketu. ovo je jasna i nedvosmislena podrška vučiću u njegovom nastojanju da diplomatskim putem spreči najavljenu hrvatsku nabavku. nadam se da će u toj nameri i uspeti. u suprotnom maketa će evoluirati.

lav1423

pre 8 godina

Jedno je sigurno, vojska je sistematski unistavana proteklih godina tako da ni carobni stapic iz nase namenske industrije kao i ruskih poklona ne mogu da je podignu na zavidan nivo.

Simonida

pre 8 godina

Oni bar pokušavaju da dignu vojsku na noge od drugih koji su je gazili i skroz uništili .Biće novca za odbranu zemlje to je prioritet .

RatoMir

pre 8 godina

Vlada Srbije mora da obezbedi sigurnost zemlje i građana, i zbog toga je neophodno nabaviti moderno naoružanje, osavremeniti vojnu opremu i unaprediti namensku proizvodnju.

zvrndo

pre 8 godina

Poštujem napore Vlade da se vojska modernizuje,to je znak da se gleda i u nešto dalju budućnost zemlje i da se razmišlja o odbrani zemlje i građana.

Dragan

pre 8 godina

Pretpostavljam da je ovaj Rodić za ovu "duboku analizu" da li ima ili nema sredstava država za kupovinu naoružanja dobio dobru napojnicu.Opet su se zeznuli oni koji pokušavaju da ometu odnose Srbije i Rusije,a sve sa namerom da se onemogući da Srbija dobije moderno naoružanje čime bi se izvukla iz samrtničkog stiska nato i zapada.Uzalud vam trud Rusi će ako treba dati i džabe naoružanje da bi samo zaboli nož u leđa nato,a istovremeno to je nama spas.

toda

pre 8 godina

Pojedini ljudi u Srbiji se baš raduju kad kod nas nešto nije dobro, pa zar bi oni voleli da nas neko napadne i da mi ne možemo da se branimo? Ja ne razumem takve mentalne sklopove.

SteVan

pre 8 godina

Najbolje je nasoj vojsi kupiti pracke pa neka se igraju.Ljudi jeste li vi svesni da se iz Zagreba moze gadjati Beograd. Mi jesmo za stabilnost, mir ali moramo odgovoriti na naoruzanje regiona.

sneza

pre 8 godina

Obzirom da nas tretiraju kao faktor stabilnosti na Balkanu,onda i mi moramo da se naoruzamo posto to rade sve ostale susedske drzave i jos pritom nas provociraju.

Despina

pre 8 godina

Sve sami stručnjaci se pojaviše u javnost, pa gde su stručnjaci ti bili od 2000-2012 ili smo samo mogli da ih čitamo u novinama.Sramite se više, Srbija ne treba da sedi skrštenih ruku dok se balističke rakete nalaze u okruženju.Balističke rakete mogu da razore Sofiju jer je njihov domet 300 km/h a prelaze rastojanje 5-10km vazdušnom linijom, sa razaranjem u prečniku.Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu.

SofijaS

pre 8 godina

Srbija nece nikoga napadati i zeli mir i stabilnost u regionu. Ali iz razloga sigurnosti trebamo raditi na jacanju nase vojske. Jako je vazno zbog izvoza raditi na jacanju vojne industrije.

Radic

pre 8 godina

Modernizacijom i naoruzavanjem pre svega cuvamo mir, nasa vojska treba da bude pre svega sredstvo odvracanja protiv potencionalnog agresora.

Semiramidin čistač cipela

pre 8 godina

Sve su ovo prazne priče, a mi ih ipak ponavljamo i pravimo analize praznoslovlja, a ima tu nešto drugo: njegova je glava puna "ideja", jer u takvoj glavi rađaju se milioni "ludih" ideja koje će proslaviti novog mesiju. O tome je reč, samo što mi danas nemamo novinarstvo, samo izveštače, na čelu sa B92. On kao umišljeni "kralj" gradi monumentalne građevine, dok otvara ćuprije ili puteve od "tri koma sedam kilometara"... u glavi ima iluziju da je to autoput sa osam traka. Ne bih dalje, vi ste ipak njegova ekipa.

Rajko

pre 8 godina

Rat je nešto najgore što je iz pakla izašlo. Ko nije video rat ne može ni da zamisli šta se tu dešava. I nedaj Bože da se opet ponovi. To vam piše penzionisani zastavnik više klase Rajić. Ali mir možete dobiti samo ako ste oružano jaki. Da li bi ste pre napali nekog ko je slabiji od vas ili nekog ko je vama jednak ili jači? Da Rusija nema oružje kojim bi odgovorila Americi mislite da do sada ne bi bili napadnuti (i obrtno)?

AnaliticaR

pre 8 godina

On je vojni analiticar, kao sto sam ja neuro-hirurg. Treba biti ozbiljan u ovakvim izjavama. Jedini vojni analiticar koji je kompetentan za ove stvari u Srbiji je Lazanski. Srbija mora biti i vise nego vojsno konkurentna svim zemljama regiona, to je njena duznost i obaveza.

Kacusa

pre 8 godina

Mnogo je ostrascenih analiticara u ovoj zemlji, pa tako mozemo cuti razne price. A da li treba da se naoruzavamo, treba, ne treba da sedimo skrstenih ruku dok se oko nas svi napucavaju raketama i ko zna cime sve... Moramo ici u korak s njima.

Milovan

pre 8 godina

SNS funkcioneri na celu sa Vucicem svakog dana obmanjuju gradjane Srbije ali i Evrope i regiona. Sve je laz, laz i laz. Jedino sto je naprdnjacka vlast "uspesno" uradila je pljacka plata i penzija i na osnovu toga opstaju bukvalno se izdrzavajuci od narodne crkavice, Narod gladuje, ne leci se ili oni koji su srecniji i imaju mogucnosti gledaju da pobegnu sto pre iz Srbije. To je Srbija posle tri godine crno-crvene koalicije.

Robin Hud

pre 8 godina

Ako se Hrvatska naoruzava balistickim raketama dometa 300km, mi kao neutralna zemlja ne smemo sedeti skrstenih ruku. Sigurno cemo naci finansijska sredstva za modernizaciju vojske.

Ceca

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto je problem ako vojska Srbije zelil da se modernizuje? Kada to rade vojske u okruzenju-onda je to normalno, a kada to ucini Srbija-onda nije

Davor

pre 8 godina

Bilo bi suludo sedeti skrštenih ruku i ništa ne preduzimati u zaštiti svojih građana i teritorije, dok se zemlje u okruženju ozbiljno naoružavaju.

Slobodan

pre 8 godina

Proizvodnja Lazara i Nore je bila najavljena jos tokom vojne parade u Beogradu za dan oslobodjenja. Ove godine se to i realizuje a jos je dodat i raketni sistem Morava.

Milan1989g

pre 8 godina

Radic prica o kupovini borbenih aviona kao da treba da kupimo smoki na trafici. Svako ko se iole razume u te stvari zna da se za kupovinu borbenih avioan pregovara godinu-dve dana,pa se avioni naruce,pa godinu dve dok nam isporuce. Recimo MIG-35 o kome se vode razgovori jos nije ni usao u serijsku proizvodnju, tek su 3 prototipa napravljena.

nina

pre 8 godina

Svo naoružanje koje će Srbija kupiti i dobiti na poklon, je isključivo za odbranu svojih gradjana, da nam se ne ponovi nato bombardovanje.

Урош

pre 8 godina

Држава мора да води рачуна о наоружању и војсци. Земље у окружењу су доста улагале последњих година.

Oddball

pre 8 godina

Konačno neko ko ima petlju da kaže istinu u lice za razliku od kvazistručnjaka ala dueta Lazanski-Drecun.
O SDPR-ovim fotomontažama oružanih sistema, konstrukcijama ala Mad Max, sistemima koji se "uspešno" razvijaju još od pokojne SFRJ tokom poslednjih 30 godina do nedostatka bilo kakve smislene strategije I plana u opremanju vojske ne vredi trošiti reči. To će Vođa i njegovi stručni kadrovi ala Vulin da sve "objasne" na "euro" radikalski način.

plavi andjelak

pre 8 godina

A da nemoze se biti inelektualac i radeti na njivi je li tako gospodo Radici?
(Bobbie, 11. januar 2016 12:24)

Medju koje li sebe svrstavas, da mi je znati? Mogu Rusi dati, ne znam koliko povoljne, kredite ali zna se ko odlucuje da li ce se, i kod koga, Srbija kreditno zaduzivati!

Eleonora 67

pre 8 godina

Sta se ovo desava? Zasto se naoruzavaju? Mozda trebamo i mi? Ne mislim da treba da ratujemo, ali predostroznosti radi. Sve je ovo sumnjivo.

evropljanin

pre 8 godina

Ako je Vlada Srbije i premijer resili da naoruzaju Srbiju raketama S-300 mislim da ce im Putin priteci u pomoc i dati sistem mnogo povoljnije.

dragan

pre 8 godina

Sta ce nasem seljaku s 300? Mi nit imamo strucne sposobne ljude za kopanje pa uvozimo kineze.Uz to njegova efikasnost nedokazana.Bajke o ruskom oruzju pale samo ovde.Zasto recimo Izrael nije kupio to a ne Patriot a oni su svakodnevno ugrozeni od raketa?

Dejan

pre 8 godina

Dobra stvar je što ćemo iz domaćih fabrika proizvesti samohodne haubice "Nora", oklopno vozilo "Lazar" i raketni sistem "Morava", što će nam mnogo značiti kada je sistem odbrane u pitanju.

Gradm kulu a kamena nemam

pre 8 godina

Ne znam šta bih rekao o svim iluzijama AV-a, od Bora do Smedereva, od Priboja do američkih škriljaca, od ideje da se svest pravoslavna pretvori u protestantsku... zato ću samo da izrazim neku svoju sumnju u ove njegove fantazmagorije: dakle, meni se kao jedna mogućnost čini da je on, kao onaj Simon Čudotvorac, koji je hteo da ode dalje od Hrista i da kao veći mesija od Isusa spase jevrejski narod i stvori veliku i moćnu državu izabranog naroda, tako se i u glavi AV-a motaju slične maštarije i da je on sam sebi utuvio u glavu da je mesija srpskog naroda, ali i "regiona", pa u dugim zimskim i kratkim letnjim noćima, gonjen nesanicom, smišlja neke viseće kule vavilonske, kolose sa Rodosa, kao da želi i zemlji i nebu da pokaže kako je, možda, on baš izabran da to radi, kao što je umislio lažni mesija Simon, posle Hrista. Ako ga ljudi zaborave, neće istorija! Keops je gradio piramide kako bi ostao besmrtan, vavilonske kule gradio je Nabukodonosor u slavu asirske kraljice Semiramide, opet s željom da se ime graditelja zauvek sačuva od zaborava, Hitler je imao na umu da, kad dobije svetski rat, izgradi grad Germaniju, najmonumentalniji građevinski poduhvat "po tom pitanju prvi put u istoriji", Čaušesku je nešto gradio u Bukureštu, Lujevi su gradili dvorce po Francuskoj, Ludvig Bavarski, koga su zvali Ludi Kralj, napravio je veličanstven zamak blizu Minhena dok je narod gladovao i selio se u Ameriku. "I kad me svi zaborave, nemoj ti, ruke pruži mi..." (M. Rokvić).

Kadet

pre 8 godina

Srbiji je zaista potrebno da ima naoruzanje i pozdravljam. Za zlu ne trebalo. Ako vec tezimo nekom uredjenju i to je sastavni deo drzave.

Dzoni

pre 8 godina

Mozda nije trenutak da kupujemo bilo kakvo naoruzanje jer nemamo novca ali treba u skorijoj buducnosti to uraditi kao sto i zemlje u okolini to rade.

Slavko

pre 8 godina

Sredstva nec biti isplacena direktno iz budzeta vec ce novac obezbediti drzavne firme i tako ce biti finansirana proizvodnja i nabavka vojne opreme.

Bobbie

pre 8 godina

oduvek sam se pitao ko forsira ovog Radica.I sta ako Vojska ostvari sve o cemu prica?Hoce li tzv vojni analiticar da pojede svoju izjavu.Vojno ministarstvo Rusije dolazi u Beograd ne verujem da ce nam nesto dzabe dati ali kroz kredite sigurno hoce.Treba ih zamoliti da im isporucimo hranu u zamenu za naoruzanje.A da nemoze se biti inelektualac i radeti na njivi je li tako gospodo Radici?

Analogija

pre 8 godina

Zamislite da imate 10 automobila parkiranih u dvorištu, koje redovno registrujete, osiguravate i plaćate za njih sve godišnje dažbine. Osim toga, svake godine menjate ulje u motoru, sve filtere, a svake tri godine antifriz, ulje u menjaču, klinasto i zupčasto remenje.

Od tih 10 automobila, 9 nemaju sve točkove, 8 nemaju ispravne akumulatore, na 5 motora nedostaje 1 ili više svećica, na tri nedostaju kablovi i razvodne kape, dok 4 vozila nemaju volan...
Uz to, na tih 10 vozila imate stalno zaposlenih 40 vozača, na svako vozilo po 4 u četiri smene po 6 sati.

Svake godine svečano obećavate sebi da ćete svojih 10 automobila popraviti, remontovati, nabaviti neophodne rezervene delove, a 2 najstarija ćete zameniti novima. I tako u krug...

Daka

pre 8 godina

Da bi ovi NAPREDNI NAZADNJACI opstali na vlasti po svaku cenu,
zamajavaju ovaj naivan narod, koji se nagledao korupcije u iznosu vecem od preko 40 milijarde evra,neverovatnim besmilisama.

Zlatko

pre 8 godina

Ova vlast samo zna da dobro spinuje javnost i to je sve. Problem je u tome, da kada srpski narod to bude shvatio, vec ce diti potrosene godine i godine na budalastine.

Rajko

pre 8 godina

Čudi me od Radića, dobar analitičar, ali priča tako da čovek pomisli kako mu neke stvari treba crtati. Po meni, doduše laiku, Rusija je živo zainteresovana da Srbija opstane u svojoj nameri za nesvrstavanje ni u jedan blok. Da bi u tome istrajali logično je da nam ustupe deo naoružanja i bez nadoknade. Hoću reći i njima je to u interesu. Radić samo gleda "istinu" kroz izdvajanje iz budžeta. Ako bi se sa te strane posmatralo mi ne bi mogli da se naoružamo ni do granice minimalno potrebnog još bar 50. godina. Verujem da će se vojska Srbije dobro osposobiti za odbranu a da je to ne košta previše u finansijskom smislu.

Llewelyn

pre 8 godina

Vucic nas slagao?!?!? Ma to je nemoguce! Hahahaha. Zbog svih koji podrzavaju AV mi je drago kad cujem da smo najgora i najsiromasnija zemlja Evrope.

Sid

pre 8 godina

MIslim da je bitnije bilo da je 20 planinara dobrim delom iz Srbije pokupila lavina na planini Hajli tokom zimskog uspona!

Svi planinari, iz Rozaja, Bosne, Kraljeva, Trstenika, Vrnjacke Banje, Ibarskog Kolasina, Novog Pazara , Cacka su dobro!!!

Milos

pre 8 godina

Naravno da su prazna price. Ali te price nisu samo politikanstvo SNS-a, vec posledica politickog corsokaka u koji nas je uvela takozvana neutralnost.
Srbija se odrekla vodece bezbednosne uloge u regionu, cim je prihvatila neutralnost a odbacila pristupanje NATO paktu. Sada je umesto Srbije, ulogu lidera u regionu dobila Hrvatska, koju NATO u skladu sa rolom naoruzava sa ciljem ostvarivanja neprikosnovene vojne nadmoci u regionu. Ako pogledate Hrvatska industrija naoruzanja je postala div za Srbiju, samo za primer HS iz Karlovca i Djuro Djakovic.
Izdaja je zastupati Ruske interese i protiviti se sirenju NATOa na istok, naustrb interesa Srbije, i ovo je eklatantan primer podredjivanja ineresa Srbije interesima Putinove Rusije.
Politicko pitanje svih pitanja u novijoj srpskoj istoriji je odnos prema NATO paktu, i dok Srbija ne nadje dobar po sebe odgovor na to pitanje njena buducnost ce biti upitna. Ili nek se cuvari Kostunicine neutralnosti pomire sa tim da u Zagrebu imaju mnogo jaceg komsiju koji ce im u narednih 50 godina diktirati sta da rade u ime NATO-a.

sanjin

pre 8 godina

Bravo Radicu majstore! Dosta je vise obmana i lazi, prvo sa novim Migovima-29 pa onda sa Lazarom 2 koji je nakarada od transportera u usporedbi sa Patriom koju imaju Hrvatska i Slovenija. Ni Nora ni Lazar nisu prosli ispitivanja koja radi vojno tehnicki institut jer ovi iz Yugoimporta znaju da nema sanse da prodju zbog velikog broja nedostataka.

dzoni

pre 8 godina

Sve tacno od prve do zadnje reci..SRbija sad ima najslabiju vojsku od drugog srpskog ustanka i bice samo slabija jer vojska nema para ni za plate a kamoli nesto novo.

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 8 godina

A joj šta ispriča živ čovek... u suštini nisam ni verovao Dikoviću juče, ali je lepo kad prostor dobije neko ko će da poklopi nečelnika generalštaba ovako brutalno i da nas podseti na sve neispunjena vojna obećanja... tipa FAP vozila kao nosači raketa i slično...


Gledam vojsku sa prozora svaki dan, ako će oni da me brane... jadan ja

Kobaja Grande

pre 8 godina

Da dodamo jos i to da su motor i menjac na oklopnom vozilu Lazar - americki, da su i celik za oklop, te sistem ogibljenja takodje iz uvoza...jednom reci - da mi to ovde samo sklopimo.
Sto se tice lovacke avijacije - situacija je dno dna. Imamo cela 3 lovacka aviona u letnom stanju, a treba nam 24. Tokom naredne godine ostajemo bez lovacke avijacije, jer i na ta 3 isticu resursi.
Helikopteri - u zvezde se kuju ta 2 helikoptera koja treba da stignu, a Vojsci treba barem jos 15 istih takvih.
Jedinice PVO koriste rakete kojima je istrulelo gorivo - ne mora bas da se spuca svih 250 miliona EUR u S-300 Antej-2500, ali moze 50, pa da se kupi polovan S-300, koji Rusi takodje nude prijateljskim zemljama (Belorusija, Kazahstan su ih cak dobili i na poklon).
Sve u svemu - trenutna situacija je odraz nesposobnosti drzavnog vrha i ministara odbrane od 2000. godine na ovamo. Problemi koje su ti nesposobni ljudi prouzrokovali osecacemo godinama i bice potrebno mnogo vremena da se stvari ponovo dovedu u red.

ман.сити

pre 8 godina

Из уста премијера АВ до сада смо чули много тога,углавном су то биле шарене лажи створене у његовој глави.

Jerry Garcia

pre 8 godina

Avioni, kamioni, samohotke, Zvezda Smrti, Nacionalni stadion....kao da živim u dalekoj galaksiji Outer Rim Territories na planeti Tatooine.

Dragan Pavlović

pre 8 godina

Radić je realno procenio stanje V.S.
Priče o modernizaciji,kupovini Migova,Suhoja i S300 su priče koje narod voli da čuje i u njih poveruje kao stvarne,a koje vlast plasira jer im donosi poene u predizbornim kampanjama.

bigserb

pre 8 godina

meni nije jasno kome to jos ne dopire do mozga da srbija nema vojsku, niti ce je za vreme svih pro EU i pro NATO vlasti imati! sve ovo je bacanje prasine u oci, pricom oko ta dva transportna helikoptera vec dve godine se prava fama o jacanju vojske i naoruzavanju! pa nisu ti helikopteri borbeni helikopteri Ka-52 aligator, pa da se koliko toliko radujemo jacanju nase vojske, ovo su prakticno kamioni sa elisom koji sluze za transport, a ne borbena sredstva! juce cujemo naseg vrlog nacelnika generalstaba koji kaze kako srbija nije ugrozena ni od jednog komsije, znaci i on je legao na rudu, verovatno ucenjen optuzbama za ratne zlocine na kosmetu! po njemu albanija, "kosovo", hrvatska, federacija BIH,..., imaju prijateljske odnose prema srbiji, to sto "kosovo" formira armiju, to sto hrvati kupuju balisticke rakete, to sto u BIH ima 30 000 vehabija, to za njega nije pretnja, a sve te nore i lazari su samo sarene laze na papiru od kojih nece biti nista isto kao i od onih 6 MIG-ova 29M2! nasa vlast se ponasa kao da srbija nikada vise nece ratovati, a znamo da su nam svi ratovi kroz istoriju uvek bili nametani, nikada nas nisu pitali zelimo li da ratujemo, vec smo na to bili primorani, pa cemo na to biti primorani i u buducnosti, ali mi necemo imati ni sa cim ni sa kim da ratujemo, niti imamo oruzje, niti imamo vojsku, znaci unapred smo osudjeni na poraz i propast!

MB

pre 8 godina

G. Radiću, APSOLUTNO TAČNA dijagnoza stanja po pitanju tehnike u našoj vojsci, čak i za nijansu ublažena! Nije mi jasno kada će ovaj narod shvatiti da jedino iznošenje činjenica dovodi do boljitka. Naravno da od političara ne treba očekivati da će izneti rezultate svog poraznog (ne)rada!

PosmatraC

pre 8 godina

Pa pogledajte ko je na celu SDPR-a, bivši čelnici opštine Zemun, jedan je šofer sa kupljenom diplomom a drugi valjda konobar ili vodoinstalater, visokoobrazovani kadar.Sa keramičarom imate kompletno renoviranje a rezultati su vidljivi.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Svaki malo veći južnoamerički narkodiler je bolje naoružan od vas.
E kad nećete u NATO, nama Ameri poklonili gomilu oružja, samo jedan dio moramo kupiti, samo ne znam šta će nam to silno oružje!

popeye

pre 8 godina

Ово је било очигледно за време поплава у Обреновцу, кад су тражене лопате и чамци, ко се сећа.
Управо зато нам неће никад дати да подигнемо привреду на ноге, већ се она свесно уништава од 2000те. Имамо најмање плате и пензије у региону, довољно речено.

Kiza

pre 8 godina

E moj Radiću, ovima i nije važno šta će njihova ciljna grupa misliti za 15 dana, kad oni i onako imaju pamćenje retardirane kišne gliste. Bitno je da se vest objavi, a što od realizacije nema ništa koga briga!

James Bond

pre 8 godina

Na žalost, sve izrečeno je - tačno! Prekipelo je i dotičnom analitičaru, a i nama čitaocima i građanima, sa lažnim obećanjima svih, ali baš svih, vojnih ministara do sada, u vezi sa naoružavanjem vojske. Gospodin Radić je samo propustio da spomene i protivtenkovski sistem Bumbar koji se "uvodi" u naoružanje 15 godina i još ga nema u jedinicama, a svake godine je bilo "ulazi sledeće". Sramota!

Милојко

pre 8 godina

Svaka Vam je na mestu gospodine Radicu!
Vojska Srbije, nema ni za osnovnu opremu vojnika ( cizme, uniforme, dnevnice ), a kamoli za nesto ozbiljnije.

ман.сити

pre 8 godina

Из уста премијера АВ до сада смо чули много тога,углавном су то биле шарене лажи створене у његовој глави.

PosmatraC

pre 8 godina

Pa pogledajte ko je na celu SDPR-a, bivši čelnici opštine Zemun, jedan je šofer sa kupljenom diplomom a drugi valjda konobar ili vodoinstalater, visokoobrazovani kadar.Sa keramičarom imate kompletno renoviranje a rezultati su vidljivi.

Jerry Garcia

pre 8 godina

Avioni, kamioni, samohotke, Zvezda Smrti, Nacionalni stadion....kao da živim u dalekoj galaksiji Outer Rim Territories na planeti Tatooine.

Милојко

pre 8 godina

Svaka Vam je na mestu gospodine Radicu!
Vojska Srbije, nema ni za osnovnu opremu vojnika ( cizme, uniforme, dnevnice ), a kamoli za nesto ozbiljnije.

James Bond

pre 8 godina

Na žalost, sve izrečeno je - tačno! Prekipelo je i dotičnom analitičaru, a i nama čitaocima i građanima, sa lažnim obećanjima svih, ali baš svih, vojnih ministara do sada, u vezi sa naoružavanjem vojske. Gospodin Radić je samo propustio da spomene i protivtenkovski sistem Bumbar koji se "uvodi" u naoružanje 15 godina i još ga nema u jedinicama, a svake godine je bilo "ulazi sledeće". Sramota!

Kiza

pre 8 godina

E moj Radiću, ovima i nije važno šta će njihova ciljna grupa misliti za 15 dana, kad oni i onako imaju pamćenje retardirane kišne gliste. Bitno je da se vest objavi, a što od realizacije nema ništa koga briga!

SteVan

pre 8 godina

Najbolje je nasoj vojsi kupiti pracke pa neka se igraju.Ljudi jeste li vi svesni da se iz Zagreba moze gadjati Beograd. Mi jesmo za stabilnost, mir ali moramo odgovoriti na naoruzanje regiona.

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 8 godina

A joj šta ispriča živ čovek... u suštini nisam ni verovao Dikoviću juče, ali je lepo kad prostor dobije neko ko će da poklopi nečelnika generalštaba ovako brutalno i da nas podseti na sve neispunjena vojna obećanja... tipa FAP vozila kao nosači raketa i slično...


Gledam vojsku sa prozora svaki dan, ako će oni da me brane... jadan ja

sanjin

pre 8 godina

Bravo Radicu majstore! Dosta je vise obmana i lazi, prvo sa novim Migovima-29 pa onda sa Lazarom 2 koji je nakarada od transportera u usporedbi sa Patriom koju imaju Hrvatska i Slovenija. Ni Nora ni Lazar nisu prosli ispitivanja koja radi vojno tehnicki institut jer ovi iz Yugoimporta znaju da nema sanse da prodju zbog velikog broja nedostataka.

dzoni

pre 8 godina

Sve tacno od prve do zadnje reci..SRbija sad ima najslabiju vojsku od drugog srpskog ustanka i bice samo slabija jer vojska nema para ni za plate a kamoli nesto novo.

Dragan Pavlović

pre 8 godina

Radić je realno procenio stanje V.S.
Priče o modernizaciji,kupovini Migova,Suhoja i S300 su priče koje narod voli da čuje i u njih poveruje kao stvarne,a koje vlast plasira jer im donosi poene u predizbornim kampanjama.

SofijaS

pre 8 godina

Srbija nece nikoga napadati i zeli mir i stabilnost u regionu. Ali iz razloga sigurnosti trebamo raditi na jacanju nase vojske. Jako je vazno zbog izvoza raditi na jacanju vojne industrije.

MB

pre 8 godina

G. Radiću, APSOLUTNO TAČNA dijagnoza stanja po pitanju tehnike u našoj vojsci, čak i za nijansu ublažena! Nije mi jasno kada će ovaj narod shvatiti da jedino iznošenje činjenica dovodi do boljitka. Naravno da od političara ne treba očekivati da će izneti rezultate svog poraznog (ne)rada!

Ceca

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto je problem ako vojska Srbije zelil da se modernizuje? Kada to rade vojske u okruzenju-onda je to normalno, a kada to ucini Srbija-onda nije

spektra

pre 8 godina

putin nije slučajno poslao baš rogozina u beograd. poznato je da je on njegov najveći anti-nato jastreb. niti je rogozin slučajno poneo maketu. ovo je jasna i nedvosmislena podrška vučiću u njegovom nastojanju da diplomatskim putem spreči najavljenu hrvatsku nabavku. nadam se da će u toj nameri i uspeti. u suprotnom maketa će evoluirati.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Svaki malo veći južnoamerički narkodiler je bolje naoružan od vas.
E kad nećete u NATO, nama Ameri poklonili gomilu oružja, samo jedan dio moramo kupiti, samo ne znam šta će nam to silno oružje!

Rajko

pre 8 godina

Čudi me od Radića, dobar analitičar, ali priča tako da čovek pomisli kako mu neke stvari treba crtati. Po meni, doduše laiku, Rusija je živo zainteresovana da Srbija opstane u svojoj nameri za nesvrstavanje ni u jedan blok. Da bi u tome istrajali logično je da nam ustupe deo naoružanja i bez nadoknade. Hoću reći i njima je to u interesu. Radić samo gleda "istinu" kroz izdvajanje iz budžeta. Ako bi se sa te strane posmatralo mi ne bi mogli da se naoružamo ni do granice minimalno potrebnog još bar 50. godina. Verujem da će se vojska Srbije dobro osposobiti za odbranu a da je to ne košta previše u finansijskom smislu.

Mija Mija

pre 8 godina

Svi ce u okruzenju da se naoruzavaju a mi cemo da sedimo skrstenih ruku.Kako da ne? Kao i svi i mi treba da kupimo savremeno oruzje. Akcenat je na odbrani teritorije i gradjana Srbije.

Vesna

pre 8 godina

Vreme je nestbilno što se tiče terorističkih napada tako da i zbog toga treba da imamo oružje koje je savremeno, tj. ispunjava zahteve današnje tehnlogije.

Jovan

pre 8 godina

Čini mi se da ovi vojni, politički ili neki drugi, analitičari pokušavaju da obmanjuju javnost. Vlada ima plan šta će od naoružanja da proizvede Srbija, a šta će da kupi od Rusa. Iako je Vučić od Rogozina dobio maketu S300, bude li zatrebalo, kupiće ova vlada i to.

austrijanac

pre 8 godina

Svaka jaka zemlja,ima i jaku vosjsku. Zivim u Austriji i verujte mi tu je sluzenje vojnog roka obavezno. I Srbija neka nabavlja sve sto moze.

Bobbie

pre 8 godina

oduvek sam se pitao ko forsira ovog Radica.I sta ako Vojska ostvari sve o cemu prica?Hoce li tzv vojni analiticar da pojede svoju izjavu.Vojno ministarstvo Rusije dolazi u Beograd ne verujem da ce nam nesto dzabe dati ali kroz kredite sigurno hoce.Treba ih zamoliti da im isporucimo hranu u zamenu za naoruzanje.A da nemoze se biti inelektualac i radeti na njivi je li tako gospodo Radici?

Smiljko

pre 8 godina

Dobro je sto ne moramo da kupujemo borbena vozila, haubice i slicno jer to vec imamo tj i dalje se proizvodi i mogu Vam reci da je po tehnickim karakteristikama u samom vrhu. BIlo bi lepo kada bi nabavili S300 jer je zaista jedno mocno oruzje koje bi nam dobrodoslo u slucaju da neko zeli da nas napadne.

zvrndo

pre 8 godina

Poštujem napore Vlade da se vojska modernizuje,to je znak da se gleda i u nešto dalju budućnost zemlje i da se razmišlja o odbrani zemlje i građana.

Zdravko

pre 8 godina

Evo još jednog vojnog stručanjaka koji nije mogao da upiše vojne škole a govori o naoružanju Srbije sa sumnjom da se mogućnosti uveličavaju korišćenjem programa Fotošopa.

Kako je moguće da se Fotošopom napravi iluzija za borbeno vozilo "Lazar", haubicu "Nora" kada su ista viđena na vojnoj paradi? Da li je vršena proba raketnog sistema "Morava", da li se razvija raketni sistem "Alas", pa neće general Diković da govori o modernizaciji bez osnova. Zašto Aleksandar Radić iznosi ovakve sumnje i to u trenutku kada se u Hrvatskoj razmišlja ili planira nabavka raketnih sistema kratkog dometa? Ja sam čitao o nekom Radiću, osnivaču Hrvastke seljačke stranke (Stjepan) i pitam se da li iz ovog Radića u širenju evidentnog defetizma možda progovara genetski materijal onoga Radića?

popeye

pre 8 godina

Ово је било очигледно за време поплава у Обреновцу, кад су тражене лопате и чамци, ко се сећа.
Управо зато нам неће никад дати да подигнемо привреду на ноге, већ се она свесно уништава од 2000те. Имамо најмање плате и пензије у региону, довољно речено.

Milosav

pre 8 godina

Pa sve sto ovi nazadnjaci i njihov dicni lider kazu je obmanjivanje javnosti. Nadam se da su zvizduci u areni parav slika stvari sta narod misli o njima. Daleko im krasna kuca.

Posejdon

pre 8 godina

Nasa vlast mora da se uskladi na nasim komsijama Hrvatima nemoze oni da imaju bolje naoruzanje od nas i ko zna koje su im namere kad se toliko naoruzavaju

Buska

pre 8 godina

Svi oko nas se naoruzavaju a mi da sedimo skrstenih ruku i da predpostavljamo sta i gde ce se dogoditi.Ipak je bolje na vreme se pripremiti.Ko zna kad i zasto ce nam trebati.

Milan

pre 8 godina

Treba sto vise ulagati u vojsku, jer je ona pokazatelj moci jedne drzave, a hteli mi to ili ne, u takvom smo okruzenju da uvek moramo biti spremni na odbranu!

Dz.Martin

pre 8 godina

Zasto bi neko obmanjivao javnost takvim pricama. Sve zemlje u okruzenju a pogotovo Hrvati, naoruzavaju se sve vise iz dana u dan. Sta smo mi, budale, pa da sedimo kao da se nista ne desava? I Srbija ima partnera u Rusima koji ce nam pomoci.

TATKO NA BOTOVI

pre 8 godina

Svaki naš punoletni gradjanin treba da dobije po jednu Noru, Lazara i S300.
To da se drži pod jastukom, pa kad zatreba...
Da bude u kvalitetnom fotošopu i na masnom papiru.
Maloletnima ne treba. Nije to za decu. Što da se deca uče da budu militantna?

kaja

pre 8 godina

Da je sadašnja opozicija uradila ovo što radi Vučić,za vreme dok su bili na vlasti niko ne bi ništa rekao, a pošto nisu to uradili sad prozivaju na sva usta.

Llewelyn

pre 8 godina

Vucic nas slagao?!?!? Ma to je nemoguce! Hahahaha. Zbog svih koji podrzavaju AV mi je drago kad cujem da smo najgora i najsiromasnija zemlja Evrope.

Analogija

pre 8 godina

Zamislite da imate 10 automobila parkiranih u dvorištu, koje redovno registrujete, osiguravate i plaćate za njih sve godišnje dažbine. Osim toga, svake godine menjate ulje u motoru, sve filtere, a svake tri godine antifriz, ulje u menjaču, klinasto i zupčasto remenje.

Od tih 10 automobila, 9 nemaju sve točkove, 8 nemaju ispravne akumulatore, na 5 motora nedostaje 1 ili više svećica, na tri nedostaju kablovi i razvodne kape, dok 4 vozila nemaju volan...
Uz to, na tih 10 vozila imate stalno zaposlenih 40 vozača, na svako vozilo po 4 u četiri smene po 6 sati.

Svake godine svečano obećavate sebi da ćete svojih 10 automobila popraviti, remontovati, nabaviti neophodne rezervene delove, a 2 najstarija ćete zameniti novima. I tako u krug...

Anita

pre 8 godina

Kada jedna Hrvatska nabavlja ozbiljno naoružanje, treba podržati napore naše Vlade da se obezbedi sigurnost naše zemlje nabavkom odgovarajućeg naoružanja.

joka

pre 8 godina

Kad se nabavlja oružje zašto se nabavlja, a da se ne nabavlja zašto se ne nabavlja.Nikad nekima neće biti jasno da je odbrana zemlje najveći prioritet ove vlade.

bigserb

pre 8 godina

meni nije jasno kome to jos ne dopire do mozga da srbija nema vojsku, niti ce je za vreme svih pro EU i pro NATO vlasti imati! sve ovo je bacanje prasine u oci, pricom oko ta dva transportna helikoptera vec dve godine se prava fama o jacanju vojske i naoruzavanju! pa nisu ti helikopteri borbeni helikopteri Ka-52 aligator, pa da se koliko toliko radujemo jacanju nase vojske, ovo su prakticno kamioni sa elisom koji sluze za transport, a ne borbena sredstva! juce cujemo naseg vrlog nacelnika generalstaba koji kaze kako srbija nije ugrozena ni od jednog komsije, znaci i on je legao na rudu, verovatno ucenjen optuzbama za ratne zlocine na kosmetu! po njemu albanija, "kosovo", hrvatska, federacija BIH,..., imaju prijateljske odnose prema srbiji, to sto "kosovo" formira armiju, to sto hrvati kupuju balisticke rakete, to sto u BIH ima 30 000 vehabija, to za njega nije pretnja, a sve te nore i lazari su samo sarene laze na papiru od kojih nece biti nista isto kao i od onih 6 MIG-ova 29M2! nasa vlast se ponasa kao da srbija nikada vise nece ratovati, a znamo da su nam svi ratovi kroz istoriju uvek bili nametani, nikada nas nisu pitali zelimo li da ratujemo, vec smo na to bili primorani, pa cemo na to biti primorani i u buducnosti, ali mi necemo imati ni sa cim ni sa kim da ratujemo, niti imamo oruzje, niti imamo vojsku, znaci unapred smo osudjeni na poraz i propast!

Vojkan

pre 8 godina

Radićeva analiza stanja što se tehnike u našoj vojsci tiče, jednostavno nije tačna! Ne znam da li čovek shvata da se godinama ništa nije ulagalo i da ne može sve odjednom da se reši.

LES MISERABLES

pre 8 godina

Svi koji su za akciju i za naoružavanje , počnite sa Predvojničkom obukom !
Neprijatelj je na granici , urušiće nsm sistem i dalje propadanje Srbije a to ne smete dopustiti !
Naoružajte se sendvičima ...
Nekada , u "teškim" vremenima , postojale su tzv. "jagnjeće brigade" sa "teškim naoružanjem" i teško pokretljive ...One su bile ukopane i teško pokretljive po frontu !
Ove , savremene tzv. "sendvič brigade" /lako naoružanje je u pitanju tj. sendvič = duge cevi/ , koristiće "partizanski način ratovanja" - lako pokretljive i povodljive zahtevima "fronta" i Glavnog štaba , na čelu sa vrhovnim komandantom ! Napred drugovi !!!!
A nekada je bilo:"Za mnom , braćo" !!!

vlada

pre 8 godina

dokle ode ovaj covek - do fotosopiranih fotografija...milsim da ce se u skorije vreme pokajati zbog ovakvih izjava, jer ce do obecane nabavke naoruzanja doci...

Mavro

pre 8 godina

Komšije hrvati su se naoružali reketama dometa 300km, taman koliko im treba do Beograda.
(Desta, 11. januar 2016 13:46)

Pa te rakete nece imati samo "komsije" Hrvati, njih vec imaju i komsije Madari i Rumunji i Bugari... Zasto se samo bojite "hrvatskih"? Vama jos uvijek nije jasno da je Hrvatska clanica NATO saveza i da kao takva ima obavezu modernizacije svojih snaga. asi politicari sve to dobro znaju samo vam odvracaju paznju kada ce prosjecna placa u Srbiji biti 500 EU.

Despina

pre 8 godina

Sve sami stručnjaci se pojaviše u javnost, pa gde su stručnjaci ti bili od 2000-2012 ili smo samo mogli da ih čitamo u novinama.Sramite se više, Srbija ne treba da sedi skrštenih ruku dok se balističke rakete nalaze u okruženju.Balističke rakete mogu da razore Sofiju jer je njihov domet 300 km/h a prelaze rastojanje 5-10km vazdušnom linijom, sa razaranjem u prečniku.Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu.

Sid

pre 8 godina

MIslim da je bitnije bilo da je 20 planinara dobrim delom iz Srbije pokupila lavina na planini Hajli tokom zimskog uspona!

Svi planinari, iz Rozaja, Bosne, Kraljeva, Trstenika, Vrnjacke Banje, Ibarskog Kolasina, Novog Pazara , Cacka su dobro!!!

Rajko

pre 8 godina

Rat je nešto najgore što je iz pakla izašlo. Ko nije video rat ne može ni da zamisli šta se tu dešava. I nedaj Bože da se opet ponovi. To vam piše penzionisani zastavnik više klase Rajić. Ali mir možete dobiti samo ako ste oružano jaki. Da li bi ste pre napali nekog ko je slabiji od vas ili nekog ko je vama jednak ili jači? Da Rusija nema oružje kojim bi odgovorila Americi mislite da do sada ne bi bili napadnuti (i obrtno)?

Andrej87

pre 8 godina

Nama je stvarno potrebno da se naoruzamo jer situacija u svetu nije ni malo optimisticna. U regionu se komsije naoruzavaju a za to i nemaju potrebe. Dobro je sto cemo nesto sami da proizvedemo jer ce to i pomoci tim fabrikama od koje drzava kupi ali moramo nesto i da dokupimo sa strane.

Žalosna sova

pre 8 godina

A šta će nama oružje kad nema srca u junaka da ga koristi? Setite se kako smo prošli u poslednjim ratovima. Ne pozivajte se više na pretke, ratnici više ne stanuju ovde. Srbi jaki samo na tastaturi.

Dzoni

pre 8 godina

Mozda nije trenutak da kupujemo bilo kakvo naoruzanje jer nemamo novca ali treba u skorijoj buducnosti to uraditi kao sto i zemlje u okolini to rade.

Kobaja Grande

pre 8 godina

Da dodamo jos i to da su motor i menjac na oklopnom vozilu Lazar - americki, da su i celik za oklop, te sistem ogibljenja takodje iz uvoza...jednom reci - da mi to ovde samo sklopimo.
Sto se tice lovacke avijacije - situacija je dno dna. Imamo cela 3 lovacka aviona u letnom stanju, a treba nam 24. Tokom naredne godine ostajemo bez lovacke avijacije, jer i na ta 3 isticu resursi.
Helikopteri - u zvezde se kuju ta 2 helikoptera koja treba da stignu, a Vojsci treba barem jos 15 istih takvih.
Jedinice PVO koriste rakete kojima je istrulelo gorivo - ne mora bas da se spuca svih 250 miliona EUR u S-300 Antej-2500, ali moze 50, pa da se kupi polovan S-300, koji Rusi takodje nude prijateljskim zemljama (Belorusija, Kazahstan su ih cak dobili i na poklon).
Sve u svemu - trenutna situacija je odraz nesposobnosti drzavnog vrha i ministara odbrane od 2000. godine na ovamo. Problemi koje su ti nesposobni ljudi prouzrokovali osecacemo godinama i bice potrebno mnogo vremena da se stvari ponovo dovedu u red.

Milan1989g

pre 8 godina

Radic prica o kupovini borbenih aviona kao da treba da kupimo smoki na trafici. Svako ko se iole razume u te stvari zna da se za kupovinu borbenih avioan pregovara godinu-dve dana,pa se avioni naruce,pa godinu dve dok nam isporuce. Recimo MIG-35 o kome se vode razgovori jos nije ni usao u serijsku proizvodnju, tek su 3 prototipa napravljena.

Zlatko

pre 8 godina

Ova vlast samo zna da dobro spinuje javnost i to je sve. Problem je u tome, da kada srpski narod to bude shvatio, vec ce diti potrosene godine i godine na budalastine.

Milos

pre 8 godina

Naravno da su prazna price. Ali te price nisu samo politikanstvo SNS-a, vec posledica politickog corsokaka u koji nas je uvela takozvana neutralnost.
Srbija se odrekla vodece bezbednosne uloge u regionu, cim je prihvatila neutralnost a odbacila pristupanje NATO paktu. Sada je umesto Srbije, ulogu lidera u regionu dobila Hrvatska, koju NATO u skladu sa rolom naoruzava sa ciljem ostvarivanja neprikosnovene vojne nadmoci u regionu. Ako pogledate Hrvatska industrija naoruzanja je postala div za Srbiju, samo za primer HS iz Karlovca i Djuro Djakovic.
Izdaja je zastupati Ruske interese i protiviti se sirenju NATOa na istok, naustrb interesa Srbije, i ovo je eklatantan primer podredjivanja ineresa Srbije interesima Putinove Rusije.
Politicko pitanje svih pitanja u novijoj srpskoj istoriji je odnos prema NATO paktu, i dok Srbija ne nadje dobar po sebe odgovor na to pitanje njena buducnost ce biti upitna. Ili nek se cuvari Kostunicine neutralnosti pomire sa tim da u Zagrebu imaju mnogo jaceg komsiju koji ce im u narednih 50 godina diktirati sta da rade u ime NATO-a.

Kacusa

pre 8 godina

Mnogo je ostrascenih analiticara u ovoj zemlji, pa tako mozemo cuti razne price. A da li treba da se naoruzavamo, treba, ne treba da sedimo skrstenih ruku dok se oko nas svi napucavaju raketama i ko zna cime sve... Moramo ici u korak s njima.

Radic

pre 8 godina

Modernizacijom i naoruzavanjem pre svega cuvamo mir, nasa vojska treba da bude pre svega sredstvo odvracanja protiv potencionalnog agresora.

Robin Hud

pre 8 godina

Ako se Hrvatska naoruzava balistickim raketama dometa 300km, mi kao neutralna zemlja ne smemo sedeti skrstenih ruku. Sigurno cemo naci finansijska sredstva za modernizaciju vojske.

toda

pre 8 godina

Pojedini ljudi u Srbiji se baš raduju kad kod nas nešto nije dobro, pa zar bi oni voleli da nas neko napadne i da mi ne možemo da se branimo? Ja ne razumem takve mentalne sklopove.

evropljanin

pre 8 godina

Ako je Vlada Srbije i premijer resili da naoruzaju Srbiju raketama S-300 mislim da ce im Putin priteci u pomoc i dati sistem mnogo povoljnije.

AnaliticaR

pre 8 godina

On je vojni analiticar, kao sto sam ja neuro-hirurg. Treba biti ozbiljan u ovakvim izjavama. Jedini vojni analiticar koji je kompetentan za ove stvari u Srbiji je Lazanski. Srbija mora biti i vise nego vojsno konkurentna svim zemljama regiona, to je njena duznost i obaveza.

izadje na videlo

pre 8 godina

mogu zvanicnici i botovi da pisu sta god hoce!Cinjenice su drugacije i ned`o Bog da zaista dodje do kakvog rata...jer.....nema se cime ratovati...a i da vidim ko hoce dobrovoljno da gine zbog ovako lepog zivota u Srbistanu!!!!

Znam sve

pre 8 godina

Vidim da su neki promašili temu. Tema nije treba li Srbiji naoružanje, nego koliko su realne priče o skorom naoružavanju.
Priča počinje od navodnog naoružavanja Hrvatske vojske sa raketama dometa 300 km. Navodna je te rakete nitko nije vidio niti su ikada ušle u RH. Dakle, netko vas loži.
Ako te rakete ikada i uđu u naoružanje RH, one mogu imati samo stratešku i obrambenu funkciju. Napadačku nikako jer što vam znači da pogodite cilj koji je 300km ispred vaše pješadije. Tako sigurno nećete ništa zauzeti. Iako, navdno na navodne rakete mogu nositi nuklearnu glavu, valjda je i zadnjoj budali jasno da se takve ne prodaju. Dakle, opet ništa. Ni u priču o helikopterima isto ne vjerujem dok ih ne vidim. Za sada imamo stare Ruske helikopterte kojima najviše prevozimo gorsku službu spašavanja i bolesnike, a i to je dobro da piloti ostanu utrenirani.
Sve u svemu, lažu vam. Skoro sve. Vi se ložite da to nije normalno. Mislim da bi vam trebalo prestat prodavat petarde. Jer će otić sve u zrak.

Oddball

pre 8 godina

Konačno neko ko ima petlju da kaže istinu u lice za razliku od kvazistručnjaka ala dueta Lazanski-Drecun.
O SDPR-ovim fotomontažama oružanih sistema, konstrukcijama ala Mad Max, sistemima koji se "uspešno" razvijaju još od pokojne SFRJ tokom poslednjih 30 godina do nedostatka bilo kakve smislene strategije I plana u opremanju vojske ne vredi trošiti reči. To će Vođa i njegovi stručni kadrovi ala Vulin da sve "objasne" na "euro" radikalski način.

Kadet

pre 8 godina

Srbiji je zaista potrebno da ima naoruzanje i pozdravljam. Za zlu ne trebalo. Ako vec tezimo nekom uredjenju i to je sastavni deo drzave.

Dejan

pre 8 godina

Dobra stvar je što ćemo iz domaćih fabrika proizvesti samohodne haubice "Nora", oklopno vozilo "Lazar" i raketni sistem "Morava", što će nam mnogo značiti kada je sistem odbrane u pitanju.

Milovan

pre 8 godina

SNS funkcioneri na celu sa Vucicem svakog dana obmanjuju gradjane Srbije ali i Evrope i regiona. Sve je laz, laz i laz. Jedino sto je naprdnjacka vlast "uspesno" uradila je pljacka plata i penzija i na osnovu toga opstaju bukvalno se izdrzavajuci od narodne crkavice, Narod gladuje, ne leci se ili oni koji su srecniji i imaju mogucnosti gledaju da pobegnu sto pre iz Srbije. To je Srbija posle tri godine crno-crvene koalicije.

Vlada

pre 8 godina

Auuuu, kako je ovo precizno i argumentovano razotkrivanje lazi, samoreklame i lupetanja vladajuce stranke. Uz put njihove firme svuda i kradu narod. A Demokratama drzali lekciju, hahaha.... Odavno nisam provitao nista bolje i direktnije!

Gradm kulu a kamena nemam

pre 8 godina

Ne znam šta bih rekao o svim iluzijama AV-a, od Bora do Smedereva, od Priboja do američkih škriljaca, od ideje da se svest pravoslavna pretvori u protestantsku... zato ću samo da izrazim neku svoju sumnju u ove njegove fantazmagorije: dakle, meni se kao jedna mogućnost čini da je on, kao onaj Simon Čudotvorac, koji je hteo da ode dalje od Hrista i da kao veći mesija od Isusa spase jevrejski narod i stvori veliku i moćnu državu izabranog naroda, tako se i u glavi AV-a motaju slične maštarije i da je on sam sebi utuvio u glavu da je mesija srpskog naroda, ali i "regiona", pa u dugim zimskim i kratkim letnjim noćima, gonjen nesanicom, smišlja neke viseće kule vavilonske, kolose sa Rodosa, kao da želi i zemlji i nebu da pokaže kako je, možda, on baš izabran da to radi, kao što je umislio lažni mesija Simon, posle Hrista. Ako ga ljudi zaborave, neće istorija! Keops je gradio piramide kako bi ostao besmrtan, vavilonske kule gradio je Nabukodonosor u slavu asirske kraljice Semiramide, opet s željom da se ime graditelja zauvek sačuva od zaborava, Hitler je imao na umu da, kad dobije svetski rat, izgradi grad Germaniju, najmonumentalniji građevinski poduhvat "po tom pitanju prvi put u istoriji", Čaušesku je nešto gradio u Bukureštu, Lujevi su gradili dvorce po Francuskoj, Ludvig Bavarski, koga su zvali Ludi Kralj, napravio je veličanstven zamak blizu Minhena dok je narod gladovao i selio se u Ameriku. "I kad me svi zaborave, nemoj ti, ruke pruži mi..." (M. Rokvić).

Semiramidin čistač cipela

pre 8 godina

Sve su ovo prazne priče, a mi ih ipak ponavljamo i pravimo analize praznoslovlja, a ima tu nešto drugo: njegova je glava puna "ideja", jer u takvoj glavi rađaju se milioni "ludih" ideja koje će proslaviti novog mesiju. O tome je reč, samo što mi danas nemamo novinarstvo, samo izveštače, na čelu sa B92. On kao umišljeni "kralj" gradi monumentalne građevine, dok otvara ćuprije ili puteve od "tri koma sedam kilometara"... u glavi ima iluziju da je to autoput sa osam traka. Ne bih dalje, vi ste ipak njegova ekipa.

Daka

pre 8 godina

Da bi ovi NAPREDNI NAZADNJACI opstali na vlasti po svaku cenu,
zamajavaju ovaj naivan narod, koji se nagledao korupcije u iznosu vecem od preko 40 milijarde evra,neverovatnim besmilisama.

nina

pre 8 godina

Svo naoružanje koje će Srbija kupiti i dobiti na poklon, je isključivo za odbranu svojih gradjana, da nam se ne ponovi nato bombardovanje.

dragan

pre 8 godina

Sta ce nasem seljaku s 300? Mi nit imamo strucne sposobne ljude za kopanje pa uvozimo kineze.Uz to njegova efikasnost nedokazana.Bajke o ruskom oruzju pale samo ovde.Zasto recimo Izrael nije kupio to a ne Patriot a oni su svakodnevno ugrozeni od raketa?

Урош

pre 8 godina

Држава мора да води рачуна о наоружању и војсци. Земље у окружењу су доста улагале последњих година.

Душан

pre 8 godina

Људи су полудели, на све стране оружје. Знам да не можемо да будемо незаинтересовани, али се надам да никада нећемо бити у ситуацији да употребимо то оружје.

Davor

pre 8 godina

Bilo bi suludo sedeti skrštenih ruku i ništa ne preduzimati u zaštiti svojih građana i teritorije, dok se zemlje u okruženju ozbiljno naoružavaju.

Slobodan

pre 8 godina

Proizvodnja Lazara i Nore je bila najavljena jos tokom vojne parade u Beogradu za dan oslobodjenja. Ove godine se to i realizuje a jos je dodat i raketni sistem Morava.

Eleonora 67

pre 8 godina

Sta se ovo desava? Zasto se naoruzavaju? Mozda trebamo i mi? Ne mislim da treba da ratujemo, ali predostroznosti radi. Sve je ovo sumnjivo.

Slavko

pre 8 godina

Sredstva nec biti isplacena direktno iz budzeta vec ce novac obezbediti drzavne firme i tako ce biti finansirana proizvodnja i nabavka vojne opreme.

sneza

pre 8 godina

Obzirom da nas tretiraju kao faktor stabilnosti na Balkanu,onda i mi moramo da se naoruzamo posto to rade sve ostale susedske drzave i jos pritom nas provociraju.

сара

pre 8 godina

О чему причаш ти човече? Ако је премијер рекао да ће бити наоружања, тако ће и бити, јер он не обећава у празно!

porucnik

pre 8 godina

Ladno je rekao da ''to nije nasa industija vec SDPR!!!
Pa to je firma koja se bavi ugovaranjem prodaje naoruzanja nasih kompanija a ne proizvodnjom!
Posao SDPR je da nasoj industriji nalazi poslove!

plavi andjelak

pre 8 godina

A da nemoze se biti inelektualac i radeti na njivi je li tako gospodo Radici?
(Bobbie, 11. januar 2016 12:24)

Medju koje li sebe svrstavas, da mi je znati? Mogu Rusi dati, ne znam koliko povoljne, kredite ali zna se ko odlucuje da li ce se, i kod koga, Srbija kreditno zaduzivati!

Nikolina

pre 8 godina

Bezbednost naroda je na prvom mestu, a živimo na Balkanu gde je sve moguće, moramo biti u pripravnosti, modernizacija je neophodna. Daj Bože da nam ne zatreba!

Драган

pre 8 godina

Свет је полудео, а светске околност никога не остављају по страни. Надам се да никада у нашој будућности нећемо морати да употребимо оружје.

sandra

pre 8 godina

Premijeru je svakako u interesu da se gradjani nase zemlje ne boje za svoju sigurnost, tako da ovo nije obmanjivanje naroda, vec odlican potez naseg premijera.

lav1423

pre 8 godina

Jedno je sigurno, vojska je sistematski unistavana proteklih godina tako da ni carobni stapic iz nase namenske industrije kao i ruskih poklona ne mogu da je podignu na zavidan nivo.

her Flik

pre 8 godina

Apsolutni sam pobornik pojačanog naoružavanja Srbije i ulaganja u Vojsku u tom smeru, nikad se ne zna kakva vremena mogu doći,moramo biti spremni.

Mila

pre 8 godina

Niko ne zeli ratove i nadamo se da ih na Balkanu vise nece biti, ali treba se obezbediti naoruzanje, jer naravno nikada ne mozemo biti sigurni.

atena

pre 8 godina

Potpuno je normalno da treba da se naoružamo jer svaka savremena zemlja ,iako nema nameru da napada ,sigurno ima nameru da se brani.Prosto je vrlo potrebno da i ovaj segment u državi uradimo kako treba.

KoRALI

pre 8 godina

G.Radić sebe zove vojnim komentatorom, pa i lažna saopštenja su deo odbrane i vojne doktorine, i verujem da idemo u naoružanje jer idu i svi oko nas , to je iznudjena trka u naoružanju.

zmajvuk

pre 8 godina

verujem da najave o investiranju u VS nisu obmane, i da se ova obećanja neće naći u istom džaku kao i ona sa akcijama od po 1000 evra

Dejan

pre 8 godina

Srbija mora da prati svoje susede, ako se naoruzavaju oni moramo i mi. Dace Bog da nikad vise nikome ne zatreba ali moramo biti oprezni.

Deja

pre 8 godina

Po meni Srbija mora da nađe sredstva za modernizaciju vojske. A vojska bi morala da se dimenzioniše na način da nije pretnja nikome ali u svakom trenutku može da zaštiti zemlju.

neki

pre 8 godina

Pustite budzetska izdvajanja,rebalans se lako uradi,ovde postoji realna potreba da se Srbija dobro opremi,pogotovo jer njeni susedi to rade,pitanje je dana kada ce se to i desiti.

Dragan

pre 8 godina

Pretpostavljam da je ovaj Rodić za ovu "duboku analizu" da li ima ili nema sredstava država za kupovinu naoružanja dobio dobru napojnicu.Opet su se zeznuli oni koji pokušavaju da ometu odnose Srbije i Rusije,a sve sa namerom da se onemogući da Srbija dobije moderno naoružanje čime bi se izvukla iz samrtničkog stiska nato i zapada.Uzalud vam trud Rusi će ako treba dati i džabe naoružanje da bi samo zaboli nož u leđa nato,a istovremeno to je nama spas.

LEPOSAVA

pre 8 godina

Ovaj vojni analiticar lepo kaze kad se oni hvale naouruzanjem bilo da je izmisljeno ili ne da ga imaju i mi treba sebe da obezbedimo.

el salvadore

pre 8 godina

Vlada vec radi na pregovorima sa Rusijom oko naoruzanja, koje ce nam pomoci da ostanemo bezbrizni, uprkos nasem jasnom i nedvosmislenom stavu, a to je zelja za potpunim mirom!

miksha

pre 8 godina

svedoci smo brojnih sastanak sa ruskim celnicima. jedna ot tema razgovora je sigurno bila vojna saradnja. bezbednost gradjana srbije je na prvom mestu. naoruzavanje hrvatske treba ozbiljno shvatiti.

RatoMir

pre 8 godina

Vlada Srbije mora da obezbedi sigurnost zemlje i građana, i zbog toga je neophodno nabaviti moderno naoružanje, osavremeniti vojnu opremu i unaprediti namensku proizvodnju.

Maketa

pre 8 godina

najneodgovornije moguće ponašanje u ovom trenutku bi bilo sedenje skrštenih ruku. srbija mora da upotrebi sve diplomatske kanale kako te rakete uopšte ne bi stigle u naš region. a ako ipak dođu.. pa i mi konja za trku imamo. putin ga timari.

Mirko

pre 8 godina

Cenim ovog analitičara, ali sada je jako pogrešio u svojoj proceni. Mišljenja sam da ćemo se kao država naoružati u onoj meri koliko je to potrebno.

ANAA

pre 8 godina

Hrvati se naoruzavaju tako da i Srbija treba da svoju stabilnost poveca na visi nivo? Da li su oni fotosopirali slike svog naoruzanja ili ne uopste ne treba da nas zanima.

Simonida

pre 8 godina

Oni bar pokušavaju da dignu vojsku na noge od drugih koji su je gazili i skroz uništili .Biće novca za odbranu zemlje to je prioritet .

bigserb

pre 8 godina

meni nije jasno kome to jos ne dopire do mozga da srbija nema vojsku, niti ce je za vreme svih pro EU i pro NATO vlasti imati! sve ovo je bacanje prasine u oci, pricom oko ta dva transportna helikoptera vec dve godine se prava fama o jacanju vojske i naoruzavanju! pa nisu ti helikopteri borbeni helikopteri Ka-52 aligator, pa da se koliko toliko radujemo jacanju nase vojske, ovo su prakticno kamioni sa elisom koji sluze za transport, a ne borbena sredstva! juce cujemo naseg vrlog nacelnika generalstaba koji kaze kako srbija nije ugrozena ni od jednog komsije, znaci i on je legao na rudu, verovatno ucenjen optuzbama za ratne zlocine na kosmetu! po njemu albanija, "kosovo", hrvatska, federacija BIH,..., imaju prijateljske odnose prema srbiji, to sto "kosovo" formira armiju, to sto hrvati kupuju balisticke rakete, to sto u BIH ima 30 000 vehabija, to za njega nije pretnja, a sve te nore i lazari su samo sarene laze na papiru od kojih nece biti nista isto kao i od onih 6 MIG-ova 29M2! nasa vlast se ponasa kao da srbija nikada vise nece ratovati, a znamo da su nam svi ratovi kroz istoriju uvek bili nametani, nikada nas nisu pitali zelimo li da ratujemo, vec smo na to bili primorani, pa cemo na to biti primorani i u buducnosti, ali mi necemo imati ni sa cim ni sa kim da ratujemo, niti imamo oruzje, niti imamo vojsku, znaci unapred smo osudjeni na poraz i propast!

Zdravko

pre 8 godina

Evo još jednog vojnog stručanjaka koji nije mogao da upiše vojne škole a govori o naoružanju Srbije sa sumnjom da se mogućnosti uveličavaju korišćenjem programa Fotošopa.

Kako je moguće da se Fotošopom napravi iluzija za borbeno vozilo "Lazar", haubicu "Nora" kada su ista viđena na vojnoj paradi? Da li je vršena proba raketnog sistema "Morava", da li se razvija raketni sistem "Alas", pa neće general Diković da govori o modernizaciji bez osnova. Zašto Aleksandar Radić iznosi ovakve sumnje i to u trenutku kada se u Hrvatskoj razmišlja ili planira nabavka raketnih sistema kratkog dometa? Ja sam čitao o nekom Radiću, osnivaču Hrvastke seljačke stranke (Stjepan) i pitam se da li iz ovog Radića u širenju evidentnog defetizma možda progovara genetski materijal onoga Radića?

sanjin

pre 8 godina

Bravo Radicu majstore! Dosta je vise obmana i lazi, prvo sa novim Migovima-29 pa onda sa Lazarom 2 koji je nakarada od transportera u usporedbi sa Patriom koju imaju Hrvatska i Slovenija. Ni Nora ni Lazar nisu prosli ispitivanja koja radi vojno tehnicki institut jer ovi iz Yugoimporta znaju da nema sanse da prodju zbog velikog broja nedostataka.

ман.сити

pre 8 godina

Из уста премијера АВ до сада смо чули много тога,углавном су то биле шарене лажи створене у његовој глави.

Милојко

pre 8 godina

Svaka Vam je na mestu gospodine Radicu!
Vojska Srbije, nema ni za osnovnu opremu vojnika ( cizme, uniforme, dnevnice ), a kamoli za nesto ozbiljnije.

Zlatko

pre 8 godina

Ova vlast samo zna da dobro spinuje javnost i to je sve. Problem je u tome, da kada srpski narod to bude shvatio, vec ce diti potrosene godine i godine na budalastine.

Llewelyn

pre 8 godina

Vucic nas slagao?!?!? Ma to je nemoguce! Hahahaha. Zbog svih koji podrzavaju AV mi je drago kad cujem da smo najgora i najsiromasnija zemlja Evrope.

MB

pre 8 godina

G. Radiću, APSOLUTNO TAČNA dijagnoza stanja po pitanju tehnike u našoj vojsci, čak i za nijansu ublažena! Nije mi jasno kada će ovaj narod shvatiti da jedino iznošenje činjenica dovodi do boljitka. Naravno da od političara ne treba očekivati da će izneti rezultate svog poraznog (ne)rada!

Milos

pre 8 godina

Naravno da su prazna price. Ali te price nisu samo politikanstvo SNS-a, vec posledica politickog corsokaka u koji nas je uvela takozvana neutralnost.
Srbija se odrekla vodece bezbednosne uloge u regionu, cim je prihvatila neutralnost a odbacila pristupanje NATO paktu. Sada je umesto Srbije, ulogu lidera u regionu dobila Hrvatska, koju NATO u skladu sa rolom naoruzava sa ciljem ostvarivanja neprikosnovene vojne nadmoci u regionu. Ako pogledate Hrvatska industrija naoruzanja je postala div za Srbiju, samo za primer HS iz Karlovca i Djuro Djakovic.
Izdaja je zastupati Ruske interese i protiviti se sirenju NATOa na istok, naustrb interesa Srbije, i ovo je eklatantan primer podredjivanja ineresa Srbije interesima Putinove Rusije.
Politicko pitanje svih pitanja u novijoj srpskoj istoriji je odnos prema NATO paktu, i dok Srbija ne nadje dobar po sebe odgovor na to pitanje njena buducnost ce biti upitna. Ili nek se cuvari Kostunicine neutralnosti pomire sa tim da u Zagrebu imaju mnogo jaceg komsiju koji ce im u narednih 50 godina diktirati sta da rade u ime NATO-a.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Svaki malo veći južnoamerički narkodiler je bolje naoružan od vas.
E kad nećete u NATO, nama Ameri poklonili gomilu oružja, samo jedan dio moramo kupiti, samo ne znam šta će nam to silno oružje!

Analogija

pre 8 godina

Zamislite da imate 10 automobila parkiranih u dvorištu, koje redovno registrujete, osiguravate i plaćate za njih sve godišnje dažbine. Osim toga, svake godine menjate ulje u motoru, sve filtere, a svake tri godine antifriz, ulje u menjaču, klinasto i zupčasto remenje.

Od tih 10 automobila, 9 nemaju sve točkove, 8 nemaju ispravne akumulatore, na 5 motora nedostaje 1 ili više svećica, na tri nedostaju kablovi i razvodne kape, dok 4 vozila nemaju volan...
Uz to, na tih 10 vozila imate stalno zaposlenih 40 vozača, na svako vozilo po 4 u četiri smene po 6 sati.

Svake godine svečano obećavate sebi da ćete svojih 10 automobila popraviti, remontovati, nabaviti neophodne rezervene delove, a 2 najstarija ćete zameniti novima. I tako u krug...

Kobaja Grande

pre 8 godina

Da dodamo jos i to da su motor i menjac na oklopnom vozilu Lazar - americki, da su i celik za oklop, te sistem ogibljenja takodje iz uvoza...jednom reci - da mi to ovde samo sklopimo.
Sto se tice lovacke avijacije - situacija je dno dna. Imamo cela 3 lovacka aviona u letnom stanju, a treba nam 24. Tokom naredne godine ostajemo bez lovacke avijacije, jer i na ta 3 isticu resursi.
Helikopteri - u zvezde se kuju ta 2 helikoptera koja treba da stignu, a Vojsci treba barem jos 15 istih takvih.
Jedinice PVO koriste rakete kojima je istrulelo gorivo - ne mora bas da se spuca svih 250 miliona EUR u S-300 Antej-2500, ali moze 50, pa da se kupi polovan S-300, koji Rusi takodje nude prijateljskim zemljama (Belorusija, Kazahstan su ih cak dobili i na poklon).
Sve u svemu - trenutna situacija je odraz nesposobnosti drzavnog vrha i ministara odbrane od 2000. godine na ovamo. Problemi koje su ti nesposobni ljudi prouzrokovali osecacemo godinama i bice potrebno mnogo vremena da se stvari ponovo dovedu u red.

PosmatraC

pre 8 godina

Pa pogledajte ko je na celu SDPR-a, bivši čelnici opštine Zemun, jedan je šofer sa kupljenom diplomom a drugi valjda konobar ili vodoinstalater, visokoobrazovani kadar.Sa keramičarom imate kompletno renoviranje a rezultati su vidljivi.

Bobbie

pre 8 godina

oduvek sam se pitao ko forsira ovog Radica.I sta ako Vojska ostvari sve o cemu prica?Hoce li tzv vojni analiticar da pojede svoju izjavu.Vojno ministarstvo Rusije dolazi u Beograd ne verujem da ce nam nesto dzabe dati ali kroz kredite sigurno hoce.Treba ih zamoliti da im isporucimo hranu u zamenu za naoruzanje.A da nemoze se biti inelektualac i radeti na njivi je li tako gospodo Radici?

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...

pre 8 godina

A joj šta ispriča živ čovek... u suštini nisam ni verovao Dikoviću juče, ali je lepo kad prostor dobije neko ko će da poklopi nečelnika generalštaba ovako brutalno i da nas podseti na sve neispunjena vojna obećanja... tipa FAP vozila kao nosači raketa i slično...


Gledam vojsku sa prozora svaki dan, ako će oni da me brane... jadan ja

popeye

pre 8 godina

Ово је било очигледно за време поплава у Обреновцу, кад су тражене лопате и чамци, ко се сећа.
Управо зато нам неће никад дати да подигнемо привреду на ноге, већ се она свесно уништава од 2000те. Имамо најмање плате и пензије у региону, довољно речено.

сара

pre 8 godina

О чему причаш ти човече? Ако је премијер рекао да ће бити наоружања, тако ће и бити, јер он не обећава у празно!

Kiza

pre 8 godina

E moj Radiću, ovima i nije važno šta će njihova ciljna grupa misliti za 15 dana, kad oni i onako imaju pamćenje retardirane kišne gliste. Bitno je da se vest objavi, a što od realizacije nema ništa koga briga!

Rajko

pre 8 godina

Čudi me od Radića, dobar analitičar, ali priča tako da čovek pomisli kako mu neke stvari treba crtati. Po meni, doduše laiku, Rusija je živo zainteresovana da Srbija opstane u svojoj nameri za nesvrstavanje ni u jedan blok. Da bi u tome istrajali logično je da nam ustupe deo naoružanja i bez nadoknade. Hoću reći i njima je to u interesu. Radić samo gleda "istinu" kroz izdvajanje iz budžeta. Ako bi se sa te strane posmatralo mi ne bi mogli da se naoružamo ni do granice minimalno potrebnog još bar 50. godina. Verujem da će se vojska Srbije dobro osposobiti za odbranu a da je to ne košta previše u finansijskom smislu.

dragan

pre 8 godina

Sta ce nasem seljaku s 300? Mi nit imamo strucne sposobne ljude za kopanje pa uvozimo kineze.Uz to njegova efikasnost nedokazana.Bajke o ruskom oruzju pale samo ovde.Zasto recimo Izrael nije kupio to a ne Patriot a oni su svakodnevno ugrozeni od raketa?

Jerry Garcia

pre 8 godina

Avioni, kamioni, samohotke, Zvezda Smrti, Nacionalni stadion....kao da živim u dalekoj galaksiji Outer Rim Territories na planeti Tatooine.

James Bond

pre 8 godina

Na žalost, sve izrečeno je - tačno! Prekipelo je i dotičnom analitičaru, a i nama čitaocima i građanima, sa lažnim obećanjima svih, ali baš svih, vojnih ministara do sada, u vezi sa naoružavanjem vojske. Gospodin Radić je samo propustio da spomene i protivtenkovski sistem Bumbar koji se "uvodi" u naoružanje 15 godina i još ga nema u jedinicama, a svake godine je bilo "ulazi sledeće". Sramota!

dzoni

pre 8 godina

Sve tacno od prve do zadnje reci..SRbija sad ima najslabiju vojsku od drugog srpskog ustanka i bice samo slabija jer vojska nema para ni za plate a kamoli nesto novo.

Dragan Pavlović

pre 8 godina

Radić je realno procenio stanje V.S.
Priče o modernizaciji,kupovini Migova,Suhoja i S300 su priče koje narod voli da čuje i u njih poveruje kao stvarne,a koje vlast plasira jer im donosi poene u predizbornim kampanjama.

Oddball

pre 8 godina

Konačno neko ko ima petlju da kaže istinu u lice za razliku od kvazistručnjaka ala dueta Lazanski-Drecun.
O SDPR-ovim fotomontažama oružanih sistema, konstrukcijama ala Mad Max, sistemima koji se "uspešno" razvijaju još od pokojne SFRJ tokom poslednjih 30 godina do nedostatka bilo kakve smislene strategije I plana u opremanju vojske ne vredi trošiti reči. To će Vođa i njegovi stručni kadrovi ala Vulin da sve "objasne" na "euro" radikalski način.

miksha

pre 8 godina

svedoci smo brojnih sastanak sa ruskim celnicima. jedna ot tema razgovora je sigurno bila vojna saradnja. bezbednost gradjana srbije je na prvom mestu. naoruzavanje hrvatske treba ozbiljno shvatiti.

sandra

pre 8 godina

Premijeru je svakako u interesu da se gradjani nase zemlje ne boje za svoju sigurnost, tako da ovo nije obmanjivanje naroda, vec odlican potez naseg premijera.

Gradm kulu a kamena nemam

pre 8 godina

Ne znam šta bih rekao o svim iluzijama AV-a, od Bora do Smedereva, od Priboja do američkih škriljaca, od ideje da se svest pravoslavna pretvori u protestantsku... zato ću samo da izrazim neku svoju sumnju u ove njegove fantazmagorije: dakle, meni se kao jedna mogućnost čini da je on, kao onaj Simon Čudotvorac, koji je hteo da ode dalje od Hrista i da kao veći mesija od Isusa spase jevrejski narod i stvori veliku i moćnu državu izabranog naroda, tako se i u glavi AV-a motaju slične maštarije i da je on sam sebi utuvio u glavu da je mesija srpskog naroda, ali i "regiona", pa u dugim zimskim i kratkim letnjim noćima, gonjen nesanicom, smišlja neke viseće kule vavilonske, kolose sa Rodosa, kao da želi i zemlji i nebu da pokaže kako je, možda, on baš izabran da to radi, kao što je umislio lažni mesija Simon, posle Hrista. Ako ga ljudi zaborave, neće istorija! Keops je gradio piramide kako bi ostao besmrtan, vavilonske kule gradio je Nabukodonosor u slavu asirske kraljice Semiramide, opet s željom da se ime graditelja zauvek sačuva od zaborava, Hitler je imao na umu da, kad dobije svetski rat, izgradi grad Germaniju, najmonumentalniji građevinski poduhvat "po tom pitanju prvi put u istoriji", Čaušesku je nešto gradio u Bukureštu, Lujevi su gradili dvorce po Francuskoj, Ludvig Bavarski, koga su zvali Ludi Kralj, napravio je veličanstven zamak blizu Minhena dok je narod gladovao i selio se u Ameriku. "I kad me svi zaborave, nemoj ti, ruke pruži mi..." (M. Rokvić).

Daka

pre 8 godina

Da bi ovi NAPREDNI NAZADNJACI opstali na vlasti po svaku cenu,
zamajavaju ovaj naivan narod, koji se nagledao korupcije u iznosu vecem od preko 40 milijarde evra,neverovatnim besmilisama.

vlada

pre 8 godina

dokle ode ovaj covek - do fotosopiranih fotografija...milsim da ce se u skorije vreme pokajati zbog ovakvih izjava, jer ce do obecane nabavke naoruzanja doci...

Milovan

pre 8 godina

SNS funkcioneri na celu sa Vucicem svakog dana obmanjuju gradjane Srbije ali i Evrope i regiona. Sve je laz, laz i laz. Jedino sto je naprdnjacka vlast "uspesno" uradila je pljacka plata i penzija i na osnovu toga opstaju bukvalno se izdrzavajuci od narodne crkavice, Narod gladuje, ne leci se ili oni koji su srecniji i imaju mogucnosti gledaju da pobegnu sto pre iz Srbije. To je Srbija posle tri godine crno-crvene koalicije.

Dz.Martin

pre 8 godina

Zasto bi neko obmanjivao javnost takvim pricama. Sve zemlje u okruzenju a pogotovo Hrvati, naoruzavaju se sve vise iz dana u dan. Sta smo mi, budale, pa da sedimo kao da se nista ne desava? I Srbija ima partnera u Rusima koji ce nam pomoci.

SteVan

pre 8 godina

Najbolje je nasoj vojsi kupiti pracke pa neka se igraju.Ljudi jeste li vi svesni da se iz Zagreba moze gadjati Beograd. Mi jesmo za stabilnost, mir ali moramo odgovoriti na naoruzanje regiona.

Semiramidin čistač cipela

pre 8 godina

Sve su ovo prazne priče, a mi ih ipak ponavljamo i pravimo analize praznoslovlja, a ima tu nešto drugo: njegova je glava puna "ideja", jer u takvoj glavi rađaju se milioni "ludih" ideja koje će proslaviti novog mesiju. O tome je reč, samo što mi danas nemamo novinarstvo, samo izveštače, na čelu sa B92. On kao umišljeni "kralj" gradi monumentalne građevine, dok otvara ćuprije ili puteve od "tri koma sedam kilometara"... u glavi ima iluziju da je to autoput sa osam traka. Ne bih dalje, vi ste ipak njegova ekipa.

KoRALI

pre 8 godina

G.Radić sebe zove vojnim komentatorom, pa i lažna saopštenja su deo odbrane i vojne doktorine, i verujem da idemo u naoružanje jer idu i svi oko nas , to je iznudjena trka u naoružanju.

Ceca

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto je problem ako vojska Srbije zelil da se modernizuje? Kada to rade vojske u okruzenju-onda je to normalno, a kada to ucini Srbija-onda nije

Vojkan

pre 8 godina

Radićeva analiza stanja što se tehnike u našoj vojsci tiče, jednostavno nije tačna! Ne znam da li čovek shvata da se godinama ništa nije ulagalo i da ne može sve odjednom da se reši.

Nikolina

pre 8 godina

Bezbednost naroda je na prvom mestu, a živimo na Balkanu gde je sve moguće, moramo biti u pripravnosti, modernizacija je neophodna. Daj Bože da nam ne zatreba!

her Flik

pre 8 godina

Apsolutni sam pobornik pojačanog naoružavanja Srbije i ulaganja u Vojsku u tom smeru, nikad se ne zna kakva vremena mogu doći,moramo biti spremni.

spektra

pre 8 godina

putin nije slučajno poslao baš rogozina u beograd. poznato je da je on njegov najveći anti-nato jastreb. niti je rogozin slučajno poneo maketu. ovo je jasna i nedvosmislena podrška vučiću u njegovom nastojanju da diplomatskim putem spreči najavljenu hrvatsku nabavku. nadam se da će u toj nameri i uspeti. u suprotnom maketa će evoluirati.

atena

pre 8 godina

Potpuno je normalno da treba da se naoružamo jer svaka savremena zemlja ,iako nema nameru da napada ,sigurno ima nameru da se brani.Prosto je vrlo potrebno da i ovaj segment u državi uradimo kako treba.

austrijanac

pre 8 godina

Svaka jaka zemlja,ima i jaku vosjsku. Zivim u Austriji i verujte mi tu je sluzenje vojnog roka obavezno. I Srbija neka nabavlja sve sto moze.

Smiljko

pre 8 godina

Dobro je sto ne moramo da kupujemo borbena vozila, haubice i slicno jer to vec imamo tj i dalje se proizvodi i mogu Vam reci da je po tehnickim karakteristikama u samom vrhu. BIlo bi lepo kada bi nabavili S300 jer je zaista jedno mocno oruzje koje bi nam dobrodoslo u slucaju da neko zeli da nas napadne.

SofijaS

pre 8 godina

Srbija nece nikoga napadati i zeli mir i stabilnost u regionu. Ali iz razloga sigurnosti trebamo raditi na jacanju nase vojske. Jako je vazno zbog izvoza raditi na jacanju vojne industrije.

Jovan

pre 8 godina

Čini mi se da ovi vojni, politički ili neki drugi, analitičari pokušavaju da obmanjuju javnost. Vlada ima plan šta će od naoružanja da proizvede Srbija, a šta će da kupi od Rusa. Iako je Vučić od Rogozina dobio maketu S300, bude li zatrebalo, kupiće ova vlada i to.

evropljanin

pre 8 godina

Ako je Vlada Srbije i premijer resili da naoruzaju Srbiju raketama S-300 mislim da ce im Putin priteci u pomoc i dati sistem mnogo povoljnije.

AnaliticaR

pre 8 godina

On je vojni analiticar, kao sto sam ja neuro-hirurg. Treba biti ozbiljan u ovakvim izjavama. Jedini vojni analiticar koji je kompetentan za ove stvari u Srbiji je Lazanski. Srbija mora biti i vise nego vojsno konkurentna svim zemljama regiona, to je njena duznost i obaveza.

el salvadore

pre 8 godina

Vlada vec radi na pregovorima sa Rusijom oko naoruzanja, koje ce nam pomoci da ostanemo bezbrizni, uprkos nasem jasnom i nedvosmislenom stavu, a to je zelja za potpunim mirom!

Milan1989g

pre 8 godina

Radic prica o kupovini borbenih aviona kao da treba da kupimo smoki na trafici. Svako ko se iole razume u te stvari zna da se za kupovinu borbenih avioan pregovara godinu-dve dana,pa se avioni naruce,pa godinu dve dok nam isporuce. Recimo MIG-35 o kome se vode razgovori jos nije ni usao u serijsku proizvodnju, tek su 3 prototipa napravljena.

toda

pre 8 godina

Pojedini ljudi u Srbiji se baš raduju kad kod nas nešto nije dobro, pa zar bi oni voleli da nas neko napadne i da mi ne možemo da se branimo? Ja ne razumem takve mentalne sklopove.

Despina

pre 8 godina

Sve sami stručnjaci se pojaviše u javnost, pa gde su stručnjaci ti bili od 2000-2012 ili smo samo mogli da ih čitamo u novinama.Sramite se više, Srbija ne treba da sedi skrštenih ruku dok se balističke rakete nalaze u okruženju.Balističke rakete mogu da razore Sofiju jer je njihov domet 300 km/h a prelaze rastojanje 5-10km vazdušnom linijom, sa razaranjem u prečniku.Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu.

Mila

pre 8 godina

Niko ne zeli ratove i nadamo se da ih na Balkanu vise nece biti, ali treba se obezbediti naoruzanje, jer naravno nikada ne mozemo biti sigurni.

zmajvuk

pre 8 godina

verujem da najave o investiranju u VS nisu obmane, i da se ova obećanja neće naći u istom džaku kao i ona sa akcijama od po 1000 evra

Dejan

pre 8 godina

Dobra stvar je što ćemo iz domaćih fabrika proizvesti samohodne haubice "Nora", oklopno vozilo "Lazar" i raketni sistem "Morava", što će nam mnogo značiti kada je sistem odbrane u pitanju.

Dragan

pre 8 godina

Pretpostavljam da je ovaj Rodić za ovu "duboku analizu" da li ima ili nema sredstava država za kupovinu naoružanja dobio dobru napojnicu.Opet su se zeznuli oni koji pokušavaju da ometu odnose Srbije i Rusije,a sve sa namerom da se onemogući da Srbija dobije moderno naoružanje čime bi se izvukla iz samrtničkog stiska nato i zapada.Uzalud vam trud Rusi će ako treba dati i džabe naoružanje da bi samo zaboli nož u leđa nato,a istovremeno to je nama spas.

plavi andjelak

pre 8 godina

A da nemoze se biti inelektualac i radeti na njivi je li tako gospodo Radici?
(Bobbie, 11. januar 2016 12:24)

Medju koje li sebe svrstavas, da mi je znati? Mogu Rusi dati, ne znam koliko povoljne, kredite ali zna se ko odlucuje da li ce se, i kod koga, Srbija kreditno zaduzivati!

Драган

pre 8 godina

Свет је полудео, а светске околност никога не остављају по страни. Надам се да никада у нашој будућности нећемо морати да употребимо оружје.

neki

pre 8 godina

Pustite budzetska izdvajanja,rebalans se lako uradi,ovde postoji realna potreba da se Srbija dobro opremi,pogotovo jer njeni susedi to rade,pitanje je dana kada ce se to i desiti.

joka

pre 8 godina

Kad se nabavlja oružje zašto se nabavlja, a da se ne nabavlja zašto se ne nabavlja.Nikad nekima neće biti jasno da je odbrana zemlje najveći prioritet ove vlade.

Mija Mija

pre 8 godina

Svi ce u okruzenju da se naoruzavaju a mi cemo da sedimo skrstenih ruku.Kako da ne? Kao i svi i mi treba da kupimo savremeno oruzje. Akcenat je na odbrani teritorije i gradjana Srbije.

Posejdon

pre 8 godina

Nasa vlast mora da se uskladi na nasim komsijama Hrvatima nemoze oni da imaju bolje naoruzanje od nas i ko zna koje su im namere kad se toliko naoruzavaju

Radic

pre 8 godina

Modernizacijom i naoruzavanjem pre svega cuvamo mir, nasa vojska treba da bude pre svega sredstvo odvracanja protiv potencionalnog agresora.

kaja

pre 8 godina

Da je sadašnja opozicija uradila ovo što radi Vučić,za vreme dok su bili na vlasti niko ne bi ništa rekao, a pošto nisu to uradili sad prozivaju na sva usta.

Andrej87

pre 8 godina

Nama je stvarno potrebno da se naoruzamo jer situacija u svetu nije ni malo optimisticna. U regionu se komsije naoruzavaju a za to i nemaju potrebe. Dobro je sto cemo nesto sami da proizvedemo jer ce to i pomoci tim fabrikama od koje drzava kupi ali moramo nesto i da dokupimo sa strane.

Dzoni

pre 8 godina

Mozda nije trenutak da kupujemo bilo kakvo naoruzanje jer nemamo novca ali treba u skorijoj buducnosti to uraditi kao sto i zemlje u okolini to rade.

Kadet

pre 8 godina

Srbiji je zaista potrebno da ima naoruzanje i pozdravljam. Za zlu ne trebalo. Ako vec tezimo nekom uredjenju i to je sastavni deo drzave.

Slobodan

pre 8 godina

Proizvodnja Lazara i Nore je bila najavljena jos tokom vojne parade u Beogradu za dan oslobodjenja. Ove godine se to i realizuje a jos je dodat i raketni sistem Morava.

Anita

pre 8 godina

Kada jedna Hrvatska nabavlja ozbiljno naoružanje, treba podržati napore naše Vlade da se obezbedi sigurnost naše zemlje nabavkom odgovarajućeg naoružanja.

ANAA

pre 8 godina

Hrvati se naoruzavaju tako da i Srbija treba da svoju stabilnost poveca na visi nivo? Da li su oni fotosopirali slike svog naoruzanja ili ne uopste ne treba da nas zanima.

zvrndo

pre 8 godina

Poštujem napore Vlade da se vojska modernizuje,to je znak da se gleda i u nešto dalju budućnost zemlje i da se razmišlja o odbrani zemlje i građana.

Dejan

pre 8 godina

Srbija mora da prati svoje susede, ako se naoruzavaju oni moramo i mi. Dace Bog da nikad vise nikome ne zatreba ali moramo biti oprezni.

Slavko

pre 8 godina

Sredstva nec biti isplacena direktno iz budzeta vec ce novac obezbediti drzavne firme i tako ce biti finansirana proizvodnja i nabavka vojne opreme.

Simonida

pre 8 godina

Oni bar pokušavaju da dignu vojsku na noge od drugih koji su je gazili i skroz uništili .Biće novca za odbranu zemlje to je prioritet .

Rajko

pre 8 godina

Rat je nešto najgore što je iz pakla izašlo. Ko nije video rat ne može ni da zamisli šta se tu dešava. I nedaj Bože da se opet ponovi. To vam piše penzionisani zastavnik više klase Rajić. Ali mir možete dobiti samo ako ste oružano jaki. Da li bi ste pre napali nekog ko je slabiji od vas ili nekog ko je vama jednak ili jači? Da Rusija nema oružje kojim bi odgovorila Americi mislite da do sada ne bi bili napadnuti (i obrtno)?

nina

pre 8 godina

Svo naoružanje koje će Srbija kupiti i dobiti na poklon, je isključivo za odbranu svojih gradjana, da nam se ne ponovi nato bombardovanje.

Robin Hud

pre 8 godina

Ako se Hrvatska naoruzava balistickim raketama dometa 300km, mi kao neutralna zemlja ne smemo sedeti skrstenih ruku. Sigurno cemo naci finansijska sredstva za modernizaciju vojske.

Mirko

pre 8 godina

Cenim ovog analitičara, ali sada je jako pogrešio u svojoj proceni. Mišljenja sam da ćemo se kao država naoružati u onoj meri koliko je to potrebno.

Vesna

pre 8 godina

Vreme je nestbilno što se tiče terorističkih napada tako da i zbog toga treba da imamo oružje koje je savremeno, tj. ispunjava zahteve današnje tehnlogije.

Buska

pre 8 godina

Svi oko nas se naoruzavaju a mi da sedimo skrstenih ruku i da predpostavljamo sta i gde ce se dogoditi.Ipak je bolje na vreme se pripremiti.Ko zna kad i zasto ce nam trebati.

RatoMir

pre 8 godina

Vlada Srbije mora da obezbedi sigurnost zemlje i građana, i zbog toga je neophodno nabaviti moderno naoružanje, osavremeniti vojnu opremu i unaprediti namensku proizvodnju.

Maketa

pre 8 godina

najneodgovornije moguće ponašanje u ovom trenutku bi bilo sedenje skrštenih ruku. srbija mora da upotrebi sve diplomatske kanale kako te rakete uopšte ne bi stigle u naš region. a ako ipak dođu.. pa i mi konja za trku imamo. putin ga timari.

Milan

pre 8 godina

Treba sto vise ulagati u vojsku, jer je ona pokazatelj moci jedne drzave, a hteli mi to ili ne, u takvom smo okruzenju da uvek moramo biti spremni na odbranu!

Kacusa

pre 8 godina

Mnogo je ostrascenih analiticara u ovoj zemlji, pa tako mozemo cuti razne price. A da li treba da se naoruzavamo, treba, ne treba da sedimo skrstenih ruku dok se oko nas svi napucavaju raketama i ko zna cime sve... Moramo ici u korak s njima.

Milosav

pre 8 godina

Pa sve sto ovi nazadnjaci i njihov dicni lider kazu je obmanjivanje javnosti. Nadam se da su zvizduci u areni parav slika stvari sta narod misli o njima. Daleko im krasna kuca.

porucnik

pre 8 godina

Ladno je rekao da ''to nije nasa industija vec SDPR!!!
Pa to je firma koja se bavi ugovaranjem prodaje naoruzanja nasih kompanija a ne proizvodnjom!
Posao SDPR je da nasoj industriji nalazi poslove!

Deja

pre 8 godina

Po meni Srbija mora da nađe sredstva za modernizaciju vojske. A vojska bi morala da se dimenzioniše na način da nije pretnja nikome ali u svakom trenutku može da zaštiti zemlju.

Davor

pre 8 godina

Bilo bi suludo sedeti skrštenih ruku i ništa ne preduzimati u zaštiti svojih građana i teritorije, dok se zemlje u okruženju ozbiljno naoružavaju.

LEPOSAVA

pre 8 godina

Ovaj vojni analiticar lepo kaze kad se oni hvale naouruzanjem bilo da je izmisljeno ili ne da ga imaju i mi treba sebe da obezbedimo.

Eleonora 67

pre 8 godina

Sta se ovo desava? Zasto se naoruzavaju? Mozda trebamo i mi? Ne mislim da treba da ratujemo, ali predostroznosti radi. Sve je ovo sumnjivo.

Душан

pre 8 godina

Људи су полудели, на све стране оружје. Знам да не можемо да будемо незаинтересовани, али се надам да никада нећемо бити у ситуацији да употребимо то оружје.

lav1423

pre 8 godina

Jedno je sigurno, vojska je sistematski unistavana proteklih godina tako da ni carobni stapic iz nase namenske industrije kao i ruskih poklona ne mogu da je podignu na zavidan nivo.

TATKO NA BOTOVI

pre 8 godina

Svaki naš punoletni gradjanin treba da dobije po jednu Noru, Lazara i S300.
To da se drži pod jastukom, pa kad zatreba...
Da bude u kvalitetnom fotošopu i na masnom papiru.
Maloletnima ne treba. Nije to za decu. Što da se deca uče da budu militantna?

Урош

pre 8 godina

Држава мора да води рачуна о наоружању и војсци. Земље у окружењу су доста улагале последњих година.

sneza

pre 8 godina

Obzirom da nas tretiraju kao faktor stabilnosti na Balkanu,onda i mi moramo da se naoruzamo posto to rade sve ostale susedske drzave i jos pritom nas provociraju.

Mavro

pre 8 godina

Komšije hrvati su se naoružali reketama dometa 300km, taman koliko im treba do Beograda.
(Desta, 11. januar 2016 13:46)

Pa te rakete nece imati samo "komsije" Hrvati, njih vec imaju i komsije Madari i Rumunji i Bugari... Zasto se samo bojite "hrvatskih"? Vama jos uvijek nije jasno da je Hrvatska clanica NATO saveza i da kao takva ima obavezu modernizacije svojih snaga. asi politicari sve to dobro znaju samo vam odvracaju paznju kada ce prosjecna placa u Srbiji biti 500 EU.

Žalosna sova

pre 8 godina

A šta će nama oružje kad nema srca u junaka da ga koristi? Setite se kako smo prošli u poslednjim ratovima. Ne pozivajte se više na pretke, ratnici više ne stanuju ovde. Srbi jaki samo na tastaturi.

LES MISERABLES

pre 8 godina

Svi koji su za akciju i za naoružavanje , počnite sa Predvojničkom obukom !
Neprijatelj je na granici , urušiće nsm sistem i dalje propadanje Srbije a to ne smete dopustiti !
Naoružajte se sendvičima ...
Nekada , u "teškim" vremenima , postojale su tzv. "jagnjeće brigade" sa "teškim naoružanjem" i teško pokretljive ...One su bile ukopane i teško pokretljive po frontu !
Ove , savremene tzv. "sendvič brigade" /lako naoružanje je u pitanju tj. sendvič = duge cevi/ , koristiće "partizanski način ratovanja" - lako pokretljive i povodljive zahtevima "fronta" i Glavnog štaba , na čelu sa vrhovnim komandantom ! Napred drugovi !!!!
A nekada je bilo:"Za mnom , braćo" !!!

Znam sve

pre 8 godina

Vidim da su neki promašili temu. Tema nije treba li Srbiji naoružanje, nego koliko su realne priče o skorom naoružavanju.
Priča počinje od navodnog naoružavanja Hrvatske vojske sa raketama dometa 300 km. Navodna je te rakete nitko nije vidio niti su ikada ušle u RH. Dakle, netko vas loži.
Ako te rakete ikada i uđu u naoružanje RH, one mogu imati samo stratešku i obrambenu funkciju. Napadačku nikako jer što vam znači da pogodite cilj koji je 300km ispred vaše pješadije. Tako sigurno nećete ništa zauzeti. Iako, navdno na navodne rakete mogu nositi nuklearnu glavu, valjda je i zadnjoj budali jasno da se takve ne prodaju. Dakle, opet ništa. Ni u priču o helikopterima isto ne vjerujem dok ih ne vidim. Za sada imamo stare Ruske helikopterte kojima najviše prevozimo gorsku službu spašavanja i bolesnike, a i to je dobro da piloti ostanu utrenirani.
Sve u svemu, lažu vam. Skoro sve. Vi se ložite da to nije normalno. Mislim da bi vam trebalo prestat prodavat petarde. Jer će otić sve u zrak.

Vlada

pre 8 godina

Auuuu, kako je ovo precizno i argumentovano razotkrivanje lazi, samoreklame i lupetanja vladajuce stranke. Uz put njihove firme svuda i kradu narod. A Demokratama drzali lekciju, hahaha.... Odavno nisam provitao nista bolje i direktnije!

izadje na videlo

pre 8 godina

mogu zvanicnici i botovi da pisu sta god hoce!Cinjenice su drugacije i ned`o Bog da zaista dodje do kakvog rata...jer.....nema se cime ratovati...a i da vidim ko hoce dobrovoljno da gine zbog ovako lepog zivota u Srbistanu!!!!

Sid

pre 8 godina

MIslim da je bitnije bilo da je 20 planinara dobrim delom iz Srbije pokupila lavina na planini Hajli tokom zimskog uspona!

Svi planinari, iz Rozaja, Bosne, Kraljeva, Trstenika, Vrnjacke Banje, Ibarskog Kolasina, Novog Pazara , Cacka su dobro!!!