Četvrtak, 07.01.2016.

09:35

"Za dve godine plata u Srbiji 500 EUR"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi prosečna plata za dve godine u Srbiji trebalo da iznosi 500 evra.

Izvor: B92

"Za dve godine plata u Srbiji 500 EUR" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

625 Komentari

Sortiraj po:

Sanj_Am_Minimalac

pre 8 godina

Ne živim u BG, to moram prvo pomenuti

- radim intelektualni, kreativan posao
- imam više obrazovanje
- odlično poznajem IT, računare ...
- zapošljen sam "za stalno" u poznatoj kompaniji....

..... i fali mi JOŠ 20 DINARA da bi moja plata bila 18000

hvala Vučiću, Dačiću, Babiću... Stefanoviću, ah da... dr Nebojši... precedniku... koji je pod stare dane smogao snage i seo u akademske klupe i inim spasiteljima...

Sve napisano je 100% tačno...

Ekonomista

pre 8 godina

Trebalo bi prouciti iskustva zemalja koje su uspele da se izdignu iz bede i siromastva. Sa finansijskim sistemom koji je u stranim rukama svaka drzava osudjena je na stagnaciju. Ovo je zateceno stanje, koje se ne moze promeniti preko noci.Ocigledno je da drzava menja svoju politiku,da pokusava da uspostavi emisiju novca koja je u interesu gradjana, a ne kao do sada krupnog finansijskog kapitala.

Fiko Halimić

pre 8 godina

MisterNo: Pa kada bi ti znao koliko je u Srbiju ušlo para u periodi 2000-2012. godine , što od raznih donacija , što od raznih kredita uz veoma nepovoljne kamate i kada bi znao da je veliki deo tih para završio u privatnim džepovima, onda ne bi pisao ovakve gluposti.

Miro Đokić

pre 8 godina

Dragojlo: Ako se nastavi sa rezultatima i u ovoj godini kao što su ostvareni u protekloj godini , onda sa pravom možemo očekivati značajnije povećanje plata i penzija.

Glasinac

pre 8 godina

blabla:Pa bilo bi nam daleko bolje kada bi ti manje zamerao i pričao a prihvatio se ozbiljno nekog posla. Veruj i te bi a i nama bi bilo daleko bolje.

Dunda

pre 8 godina

Svakako da će sa sređivanjem državnih finasija i dolaskom investitora u Srbiju i plate da rastu, ali svakako da to zavisi i od nas radnika, jer niko neće da plaća nekompetentnu radnu snagu.

Filip

pre 8 godina

@(Marko Lučić, 08. januar 2016 07:39)

Ovo sto si napisao mozda bi i stajalo da mere stednje pogadjaju i one koji su ih nametnuli.
Jorgovanka Tabakovic 5000eura plata. Bajatovic Dusan 20000eura plata. Aleksandar Martinovic prima pet plata...

Anita

pre 8 godina

U 2017. godini očekujemo rast DBP od 3%, a prosečna plata u Srbiji trebalo bi da bude 500 evra. Mi smo izgubili puno vremena i ovu priliku ne smemo propustiti. Moramo nastaviti da radimo punom parom i odgovorno.

Marko Lučić

pre 8 godina

penzionerka 85 godina: Vi bi gospođo morali da znate zbog čeka su jednom broju penzionera smanjene penzije i plate u Javnom sektoru. Kada vam neko ukine penzioni fond , kada uništi ekonomiju , razori perivredu , kada vam rasproda najbolja preduzeća u bescenje , a armiju radnika ostavi na ulici bez kore hleba , zaduži državu sa nepovoljnim kamatama da će i naši unuci morati da vraćaju taj dug , onda nije čudo što smo došli u situaciju da se ne mogu plate i penzije isplaćivati u punom iznosu.Da nisu ovedene reforme i mere štednje, danas ne bi nikako primali ni plate ni penzije.

Anita

pre 8 godina

U 2017. godini očekujemo rast DBP od 3%, a prosečna plata u Srbiji trebalo bi da bude 500 evra. Mi smo izgubili puno vremena i ovu priliku ne smemo propustiti. Moramo nastaviti da radimo punom parom i odgovorno.

LEPA - VEST - SE - DALEKO - CUJE

pre 8 godina

Naravno da smo krenuli pravim putem, koji je zbog lose vlasti proslih vlada u dosta losem stanju. Moramo se navici i nauciti da kao narod koristimo adekvatne podatke, da bi počeli da menjamo nas zivot na bolje, da shvatimo da nam samo rad i disciplina mogu pomoci.

Bozic 2016

pre 8 godina

Ja radim za minimalac, zaradjujem mesecno 21 000 dinara. Imam zenu i samo jedno dete. Ukoliko mi se plata popne na 350 evra mesecno, odmah cu da napravim jos jedno dete. Kad bih imao platu 500 evra, usudio bih se da imam 3 deteta. Minimalac trenutno obezbedjuje skroman, da ne kazem jadan i bedan zivot. Daj Boze da se plate povecaju, a verujem da nisam jedini koji direktno povezuje natalitet sa platom. Ja ovako razmisljam.

Miša

pre 8 godina

Za sad nam je uspevalo da držimo sve pod kontrolom u šta niko nije verovao, ali nam brojke pokazuju drugačije, tako da su ova očekivanja sasvim realna i moguća.

milance

pre 8 godina

Zar je moguce da botovi extra lepo zive cim ima ovoliko nalupanih minusa na realne komentare ljudi medju kojima sam i ja dao komentar?Vasa glasanje se meri vasom gluposcu,kratkovidoscu ili pak bezobrazluku.Pa doci ce i izbori kad tad.Ici cete na smetliste istorije

Milos

pre 8 godina

Ma daj bre, pa i ja mogu ovako da vodim drzavu, otpusti sve one sto odrzavaju ekonomiju i sto kolko tolko odrzavaju bankarski sektor, sto je sposobno da uzme kredit. Sto niste prvo otvorili radna mesta a onda otpustali ljude. Ovaj Vucic nas smatra vecitim neradnicima. Ma ja hocu da radim samo da imam gde.

Goblin

pre 8 godina

Ja ne znam sta je jadnije, da li on sto samo prica ili to sto mu mi ne verujemo da mozemo da imamo prosecnu platu od 500e. Ej 500e. Pa sta je to u odnosu na Evropu danas, a kamoli za 2,3...5 godine?! Koja smo mi beda od drzave, cccc...

blabla

pre 8 godina

Vucicu, gotivim te skroz. Ok si mi ali imam jednu zamerku: radis i sve to stoj ali kad bi se usudio da radis koliko pricas i obecavas, rejting bi ti jos drasticno skocio! MANJE PRICE, VISE RADA!

Jovanka

pre 8 godina

Srbija je napravila dobre preduslove u 2015. godini, odnosno, rešila velike probeleme:zemlja je spašena od bankrotstva, drastično je smanjen fiskalni deficit, iz stanja recesije, zemlja je počela da se razvija i stvoreni su uslovi za progresivan ekonomski razvoj.

mikele

pre 8 godina

dokle vise lazi..kamioni i avioni..aman ljudi..dosta vise sa megalomanskim pricama..imajte dostojanstva i recite ljudima tesko je vreme..dajemo sve od sebe..a ne price jeftinih holivudskih prica..iskren covek ce dobiti vise simpatija nego baroncine koji tvrde da nam ide do ja*a

penzionerka 85 godina

pre 8 godina

Prvo neka Vučić vrati penzije koje je do sada uzeo i koje će uzeti jer ovo što on naziva povišicom je sramno.Kažnjeni su oni penzioneri, većina, sa fakultetskim diplomama i približeni onima koje škola nije interesovala.Od obećanja se ne živi a premier verovatno računa na našu smrtnost.Od kako je smanjio penzije do sada je mnogo naroda pomrlo baš kada im je lekar bio potreban i novac za lečenje.Ovo se nije dogodilo, a dugo pamtim, ni kada su komunisti proleteri došli na vlast 1944 kada je bilo sramota biti intelektualac

Visnja

pre 8 godina

Ne znam zasto ovoliko negativnih komentara, kada to nije nerealno ocekivanje! Zar u novembru prosecna plata u Srbiji nije bila preko cetrdeset cetiri hiljade? Uz domacinsko poslovanje kao sto kaze premijer petsto evra moze biti realnost!

MisterNo

pre 8 godina

@zgontronoman
Jesi, jesi, bot si. Inace bi znao da je samo u preriodu 9.2014 - 9.2015, po Ministarstvu Finansija, Srbija zaduzena za 2 milijarde dolara.

Protos

pre 8 godina

Videcemo sta ce biti,iako su mnogi sta govorili i obecavali.Ne drzim niciju stranu,ali ako smo skloni da pljujemo svakoga,jer nam je naravno poverenje iznevereno,sacekajmo pa da vidimo.Vucic je nekoliko godina na vlasti,mnogo je bilo i dobrih i losih stvari.A ako zelite,vratite Tadica i ostale pratioce DS a,gde su pare od MMF za poplave potrosili,zatim gradili vile i davali sakom i kapom "intelektualnoj"eliti Srbije,u kojem spada nase glumiste,estrada i poklonici politike DS.Zaduzivali su se i nisu mislili sta ce biti sa ekonomijom i privredom.Ovom vlascu su se naravno najvise radovali "pink elita" i ostali slicni njima,koje ja ne mogu da svarim,koji su dosta srozali nasu zemlju,ali i zapadna elita i ovi drugi u nasoj zemlji su samo radili za sebe i svako je imao svoju vlast koju je podrzavao,a na kraju su uz tu vlast svi oni imali svoj prostor i bogatili se.Ja sam mlad covek sa fakultetskom diplomom,nemam posao i dosta mi je da zivim u zemlji vecitog utopijskog sistema,u kojem nas drzi ta "elita"a drzavu tretiraju kao svoju svojinu.Ako se ovaj covek bori za bolji zivot ljudi,kao sto stalno govori,to ce se pokazati i videti vrlo brzo.

Branko, Beograd

pre 8 godina

Ljudi, nas je svake godine sve manje I manje...Ako se ovako nastavi za desetak godina bice posla za mnoge ljude, jer ce sve vise biti penzionera a sve manje radno sposobnih....Po tome ce ispasti da je pala nezaposlenost na 5-6%....Tako I ove prazne price svaki dan, demagogija na vrhunskom nivou...Crna Gora nas vec ozbiljno pretekla sa platama a jedino sto imaju je more a mi 70% vrhunskog polj.zemljista...Mi smo krivi, nastavite sa apstinencijom na izborima I bice vam sve "bolje I bolje"..I Makedonci nas stigli a cene im drasticno nize....GLUPI NARODE....SVE STE ZABORAVILI ...Mnoga obecanja, retoriku iz proslosti, doprinos njihovih prethodnih vlada (od 90-tih pa na ovamo)...VLADAJU SA UKUPNO 22-24% BIRACKOG TELA...Veca polovina ne izlazi na izbore, a od druge polovine dobiju 40%..Razmislite....Intelektualniji deo naroda ne glasa, besni su I ljuti..Moramo to promeniti....

78

pre 8 godina

To bi bila vest da je to minimalna plata 500 evra. Ovako u prevodu tih 500 evra proseka znaci da vecina sa 200 evra ce da skoci na 220 evra, a ove masnije plate malo vise i eto nam 500 evra. Mesto da drzava zakonski sveke godine podize minimalac bar za 10 posto ovde nam iznose prosek. Do god poslodavac odlucuje sta je minimalac on nece menjati ovo robovlasnicko drustvo jer plata od 200 evra je nadoknada za hranu jednog roba Srpskoga.

Dux

pre 8 godina

"Za dve godine plata u Srbiji 500 EUR"

Ahaha, Vučko imam ja bolju ideju. Jorgovanka, ti i ostatak vlade možete da RADITE DŽABE za sledeće 2 godine! Sve pare dajte nama-narodu!

Biljana Dj

pre 8 godina

Verujem da ce kod nas za 2 godine prosecna plata biti 500evra, naravno sve zahvaljujuci ovakvoj politici. Sustina je da ce u okruzenju za 2 godine prosecna plata biti 800evra ;-) i opet cemo kaskati.

Dr. Gospodin

pre 8 godina

Dajte ljudi molim vas da li mu iko veruje , ja vidim da su plate sve manje i manje iz meseca u mesec a stalno dodaju neki novi porez. Ljudi rade za oko 20 000 i to ako imaju srece da imaju posao , kakvih 500 evra . Mozda prosek ako uzmete i vase i nase plate onda je to i veci prosek od toga . A prosek prosecne vecine je minimalac ! Jad, beda , tuga , sramota ... Dokle cete trpeti ove insinuacije , ovo zamajavanje i blefiranja naroda ??Klasicni politicki trikovi za napaceni narod , koji se nazalost peca na ovo

ja

pre 8 godina

Al' su odjednom se aktivirali botovi...dzaba je...narod puca polako...ove najave, od 2012. godine, kad su zaseli na vlast i od kada krece bolji zivot svake naredne godine, ne piju vodu vise...nista ne treba da objasnjavaju vise, samo neka kazu gde je nestalo 10 milijardi dolara, koliko nam je uvecan javni dug od kada su na vlasti, eto, toliko objasnjenje zasluzujemo...ostatak pitanja idem da vicem kuci na prazan frizider, kad se vratim sa posla...

Silver Surfer

pre 8 godina

I tako.....dve po dve, novcanik sve tanji, plata sve manja, a obecanja nikad veca.
Nego sta bi sa onim obecanjem iz 2012. godine kada je isti ovaj covek rekao da cemo za dve godine ziveti bolje?

рајко

pre 8 godina

па пре две године је вучко то говорио...мислим да политичари требају да престану са оваквим видом комуникације...сад треба ово сачувати и показати народу 2018. али која је поента. друга ствар и инфлација и цене ће скочити тада тако да тих 500 може бити исто као 300 данас.

za dve godine,zar je mnogo?!

pre 8 godina

Nemamo dileme i svim srcem pratimo evropski put koji nam trasira nas voljeni Premijer.Cela Evropa nam zavidi i nemaju reci da opisu nas ogroman uspeh u sprovodjenju reformi za bolje sutra!Boljitak je vec tu,odmah iza ugla,samo treba da se jos malo napregnemo da bi ga osetili!

Vojkan Zivojinovic

pre 8 godina

slucajno na oglasima uletim na rubriku poslovi,koji su uslovi za pekare i prodavce osiguranja,znaci otprilike ide ovako:potrebna mlada i predusetljiva osoba,uslovi: minimum poznavanje teleportacije i manipulacije vremensko/prostornim kontiniumom,sposobnost timskog rada i telekineze,vladanje telepatskim vestinama,minimum b kategorija i dozvola za levitaciju odobrena od strane ministarstva ,iskustvo na slicnom radnom mestu,obavezno poznavanje jednog stranog jezika,teologije i magije!Prednost imaju osobe mladje od sebe samih,koje poznaju rad na Longinovom koplju!Kontakt osoba:Prometej
Ni hleb nije ono sto smo jeli nekad,jer ga sad pravi Carobnjak iz Oza.I ovi ljudi rade za 200e...

Arsenal

pre 8 godina

Iskreno ti kazem stvarno nisam iz SNS niti sam ikada glasao u zivotu,ali bas zato sto smo tako ziveli pod DS sad dugujemo tolike milijarde.Bilo ko da je sad na vlasti SNS,DS,DSS ili bi uzimali jos kredita i zavrsili kao Grcka ili mora da se zateze kais.
(zgontronoman, 07. januar 2016 14:43)
Za vreme DS investicije su bile nekoliko puta veće nego sada, a zaduživali smo se mnogo manje nego sada. Tu se vidi najbolje koliko je Vučić nesposoban i koliko otvoreno laže kada priča o spoljnom dugu i sadašnjem zaduživanju. Nisam ja ni član ni simpatizer DS već beli listić ali to su činjenice. Jedina smo zemlja u Evropi gde se plate smanjuju. U Grčkoj su plate mnogo veće i prosečna penzija je 940e što je mnogo više nego u Srbiji. A cene hrane u Grčkoj nisu ništa veće. Vučićeva vlada je u ogromnoj prednosti u odnosu na vladu Cvetkovića jer više nije kriza u celoj Evropi pa to jednostavno ne ume da iskoristi.

Cela nacija

pre 8 godina

Za one koji ne znaju sta je tacno BDP, kako se racuna i na sta ukazuje, ovo je fantasticna vest. Na zalost, takvih ima u vecini i to su uglavnom oni koji glasaju.

Ovaj covek mene zaista fascinira! Da ovakvu izjavu za praznike kad su ljudi najemotivniji i najranjiviji, kad su skloniji da poveruju svemu sto zvuci dobro. Valjda misli kad verujemo u Deda Mraza/Bozic Batu, sto ne bismo i u ovakva obecanja.

I onda na kraju jos i potkaci one koji se usude da kritikuju.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Jutros na Pinku izvalio da će da uvede 6h rada i 2h učenja za radnike, a za školarce obrnuto, e sada, jel nedavno on reče u Moskvi da ne zna mobilni da koristi, pa posle da ga nema?!?, ja mislim da on treba svih 23h kojih "radi" da uči i to tablicu množenja, smartfon je za njega NASA šatl, evo, vidi se iz priloženog teksta da je čovek matematiku zamenio sa Andersonovim bajkama za decu.

čanjak

pre 8 godina

ako evro padne ispod 60dn,padnu cene i dazbine eto 500e plate. nego,braco srbi i sestre pamet u glavu pa da smenimo ***** lazljivu i folirantsku

Inzenjer

pre 8 godina

Dokle ce ovaj da se bavi demagogojom? Covek totalno skrenuo? Gde god se pojavi on prica jedno te isto. Kakav mentalni sklop treba da imas da na danasnji dan odes na svoju TV I pricas ono isto sto svaki dan pred novinarima pricas. Koga on toubedjuje.Skolovan I pismen narod ne moze da ubedi ni usta.Vise ga I ne slusaju sta prica.Poceli su da se sprdaju sa njim.A neobrazovana i polupismena Srbija sta ce.Sede pored TV ekrana i silom prilika moraju da slusaju budalastine I ako ne razumeju ni sta je BDP, ni fiskalna konsolodacija, reforma.Ja samo kada pogledam kao fakultetski obrazovan covek svoj novcanik jasno mi je sve

Ivan Savić

pre 8 godina

Više ne znam čega smo se naslušali da će biti, ali uvek za - dve godine. Nisam ekonomnista, inženjer sam po struci, ali prilično pratim zbivanja u ekonomiji.Voleo bih da mi neko, pa i ovaj čovek koji mnogo laže,objasni kako se može prosečna plata podići sa 370 evra na 500evra ako imate privredni rast od 2% i sledeće od 3%.Ovo još pod pretpostavkom da će tog rasta u naredne dve godine biti, u šta sumnjam sa debelim razlogom. Ove godine je privredni rast iznosio 0.9% dakle manje od 1%. Da skratim.Matematički da bi dostigli ovih 500 evra prosečne plate potreban je dvocifren privredni rast u obe naredne godine.Da ne govorimo još o tome da imamo budžetski deficit a to znači i da su i ove plate sada veće od onih koje su realno moguće( ovo se odnosi na javni sektor ). Dakle sram ga bilo za ove izrečene laži.

Miloslav

pre 8 godina

Bravo majstore! A kada ćeš da mi vratiš onih 24,6% koliko si mi oteo od penzije? Kad crknem? Mislite li vi što ste danas vlast da doživite penziju ili štekate sada, pa vas baš briga za budale koje su verovale u sistem.

Markov

pre 8 godina

Ovakve najave su uvek zamka ako se gleda sa strane opozicije tj. znamo da statistika je zbir tačnih podataka koji nekad znaju krivo da se tumače. Dosta plata je na minimalcu, a ima i onih velikih koji dižu taj prosek. Uglavnom ako se nastavi trend rasta za očekivati je da će nam ekonomija rasti. Mene raduje to što najzad Narodna banka obraća pažju na to da povećava zlatne rezerve jer u vreme svetske ekonomske krize zlato je najsigurnija podloga za stabilnost domaće valute.

Matador

pre 8 godina

Privatne kompanije čim budu više radili, bude veća potrožnja za njihovim proizvodima, manje poresko opterećenje, dizaće i plate. Svi žele uspešnog radnika, a uspešan je samo onaj koji je zadovoljan uslovima.

neko kome ne objavljuju komentar

pre 8 godina

ooo gori si nego Verbic,uzasan si ,smijesan si,ko tebi vise veruje.smanjis nam je prosle gidine posto si najavljivao povecanje...ovo ljudi znaci u prevodu 150 eura prosecna plata kad vam ja kazem

Vase ime*

pre 8 godina

Hahaha, evo vratili se SNS botovi. Za petnaest minuta od nula do preko 300 minusa na komentar koji im kritikuje Vodju koji ih hrani sendvicima :-))) Kako ste samo providni, ali i vama je jasno da bez vas Vucic ne bi dobio nijedan pozitivan komentar u Srbiji. Jos malo i gotovi ste! Zivela slobodna Srbija!

Ataman

pre 8 godina

Socijalna pomoc u vecini evropskih zemalja trenutno je veca od toga.
(dejan, 7. januar 2016 11:30)

U moru dobrih komentara , druze , za mene si ti pobedio.

macka u cizmama

pre 8 godina

Gradjani još uvek nisu osetili i nisu videli jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti.

KRIVA - JE - DEMOKRATIJA - 2000

pre 8 godina

Ama ljudi moji nije poenta da prosecna plata bude 500 eura, vec je poenta da najniza plata bude 500 eura. Samo tako cemo vratiti dostojanstvo radniku i omoguciti mu da zivi od svog rada, kao i sto radnik treba da shvati da mora da radi na svom radnom mestu korektni i postenoo. A ne da se vodi onom poznatom pricom da ga ne moze toliko malo platiti koliko on moze malo raditi.

autosovinista

pre 8 godina

Narode, ne daj se manipulisati i varati!!! Sve dok vlast ne počne da objavljuje kolika je MEDIJANA, oni manipulišu!!! Jedino MEDIJANA prikazuje stvarno stanje stvari, ne prosek. Prosek je za neobrazovane. Da objasnim: ako dvojica zaradjuju po 100 evra i jedan 10 000 (kao neki SNSovac sa kupljenom diplomom u upravnom odboru), prosek je neverovatnih 3400 evra, dok je medijana mizernih 100 evra. Obrazuj se narode da ovi nazadnjaci ne bi mogli da vas mažu. Dug nam je došao na 28milijardi evra ili 70% BDPa, a oni stalno trube da su se zaduživali da bi otplatili loše kredite koji su "drugi" uzimali. Ako otplaćuješ, dug ti se smanjuje, a ne raste....

shadow

pre 8 godina

Na zalost, ovog se necemo tako lako otresti. Kada izglasaju promenu ustava, zavrsice ono za sta su placeni. Na zalost niko se ne pojavljuje na politickoj sceni ko bi zavrteo tocak pravih nacionalnih reformi i zbrisao svu olos sa vlasti. Izgleda da se samo olos i petlja u politiku.

tony

pre 8 godina

...hoće...biće 500 eura, ali je zaboravio da kaže da će hleb biti 100 din, litar goriva 200 din, cena struje 50% veća, komunalije 50% skuplje...

drasko

pre 8 godina

Zasto gospodin Vucic ne uvede minimalni licni dohodak 300 EURa mesecno odmah.Neka pita normalne ekonomiste o efektima samo ovog jednog poteza da ne bi u komentaru o njemu pricao,U masi stvari bi se uspostavio red,Tada bi za dve godine imali prosecna primanja 800 EURa a ne kako kaze on 500 sto je i dalje mizerno

nikola vajsmiler

pre 8 godina

Prijatelju, dosao si na vlast 2012. godine. Pre koji dan je odzvonila 2016. Ti od kad si dosao obecavas nesto "za dve godine". Krckas ljudima godine zivota dok ti i tvoji pajtosi gradite sebi kule i gradove. Dosta bre vise.

Bajko

pre 8 godina

Prosečna će sigurno biti toliko, to neće biti problem, problem će biti podići minimalaca, ali i to je ostvarivo ako realni sektor iz godine u godinu bude jačao i proizvodio više.

Panman

pre 8 godina

ljudi, ja polako gubim razum i veru u nasu zemlju. Sa svojih 30 godina nisam doziveo lepa vremena u kojima bez brige o prezivljavanju mozes planirati put na more.. Raditi u otrovnoj, fizicki napornoj industirji na +40 i -20 stepeni za 49500din bruto nije lako, pogotovo jer se isti posao preko placa u hiljadama evra.. A opet znam da ljudi rade i za manje ovde.. Dokle smo svi kao drustvo pali? I sta stvarno mozemo uraditi? Protestvovati da bi dosli na vlast novi lopovi koji ce obecati bolji zivot za 5 godina? Sta da radimo?

Milos

pre 8 godina

Sa rastom BDP-a od 2% sa 370 na 500€ .Malo morgen !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nefer, 7. januar 2016 13:22)

I ja to isto pomisli. Kako moze rast 2-3 posto a plata za 30. Nego ajde.

Бинср

pre 8 godina

Који манипулатор...Па за развијене економије раст од 1,2,3 посто је нормалан јер су достигле своје зените у многим секторима, а за економије попут наше сваки раст испод 5 посто је занемарљив јер нам је укупан БДП мизеран и један посто од мизерије је ништа, поједе га инфлација или нека промена курса, цене нафте, мало јачи поветарац на светској сцени...Удео производЊе у БДП нам је 15 посто, економија нам се заснива на продаји државних ресурса - Телеком, ПКБ...и на довођењу шпекуланата који траже јефтину радну снагу без ослонца на домаћу производњу и памет. А о мантри ''за две године нећу ни да трошим речи''...

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi prosečna plata za dve godine u Srbiji trebalo da iznosi 500 evra.

Da nebi trebalo trebalo bi al' sta vredi sto bi trebalo ?
Ako nekada "prosečna plata u Srbiji NEKIM CUDOM i bude iznosila 500 evra" zivot ce dotle u Srbiji POSKUPETi tako da ce za dve godine opet biti "trebalo bi da iznosi 1000 evra" da bi ti "brizljivo zatupljeni gradjani" Srbije mogli "SKROMNO DA PREZIVLJAVAJU" !
I gde si bio nigde sta si radio NISTA !

saxon

pre 8 godina

@dr Medić
Prvo, nije tacno da je plata lekara 400 evra.Plate lekara bez dodataka i raznoraznih ,,dvadesetčetvoročasovnih" dežurstava je znatno veća od pomenutih 400 evra.Plate u zdravstvu su niske ljudima koji rade u administraciji i med.sestrama . Ne zelim da vređam ali pojedini lekari ne zasluzuju ni pomenutih 400 evra.Naglasiću NEKI NE SVI .U svakom gradu se zna ko koliko od tih ,,dr"vredi i ko koliko uzima......
Drugo,ako jesi lekar onda se mani ekonomije jer očigledno ti to ne ide.

Nenad

pre 8 godina

Postajem sve sigurniji da ovaj daje ovakve izjave ne bi li ispunio svoje celodnevno radno vreme (siguran sam da je i danas prvi u Vladi), čitajući komentare i uživajući u svojoj moći.
Poželimo mu srećne praznike..
Srećan ti Božić premijeru!

aj

pre 8 godina

ljudi, kao niste znali ko je Aleksandar Vucic. On je obican preletac kao i svi politicari, tako da vazi ona stara, "vuk dlaku menja ali cud nikada". Pogledajte samo retrospektivu njegovih izjava i sve ce Vam biti jasno. Cekali su 20 godina da dodju na vlast pa sad treba da rade posteno. Malo morgen narode. Nadam se samo da se procenat onih koji mu veruju smanjuje. Nada umire poslednja. Nego, nije mi jasno sto svi cutimo i trpimo ovoliko?

Coco Bill

pre 8 godina

Moja lekarska plata trenutno iznosi između 430 i 440 evra. Ako država nastavi da štedi i naredne 2 godine, ali bez ponovnog smanjenja moje plate od 10%, onda bi moja plata trebalo da raste tempom od 0,5% na svakih 6 meseci. Za 2 godine moja plata će iznositi otprilike 440-450 evra. Znači, lekarska plata u Srbiji će za 2 godine biti manja od prosečne plate. Činjenica je da utopija zzvana EU se mora napustiti i okrenuti se nacionalno orjentisanoj politici, zaštiti Srbiju od marionetskih vlada, jer nam preti istrebljenje sa ovih prostora u kraćem roku od onog sa kojim smo se donedavno šalili.
(dr Medić, 7. januar 2016 14:09)

Pa tu i takvu platu bas i imate zbog te `cuvene nacionalne politike` koja se vodila. Primer gde su bili Poljska pre Cehoslovacka, sada Ceska i Slovacka pa cak i Rumunija i Bugarska, a gde su sada u odnosu na nas

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

A, jel možemo da se "telepromptujemo" u 2018, ono odmah?, jel ja nemam za ovaj mesec da izguram!?!
Plata kod privatnika je 170€ u celom Zaječaru, proverite, gazde svi do jednog voze mercedesa, more, zimovanje pod obavezno... Ne znam odakle vam 200€, da je 200 da me Bog vidi...

NSadjanin

pre 8 godina

I opet za 2 godine... To je bilo i pre dve godine. I sta je tu tako bombasticno? 500e? To je nista kad se uzmu mesecni troskovi! Dosta lazi vise! Da bi stvarno zaradili pravu platu od svog rada prvensrveno treba da iskorenimo korupciju i kriminal uporedo sa razvojem privrede! Bez privrede i domace prouzvodnje nema napretka! Al tesko da ce se ikada resiti afere sa diplomama, kiprom, sejselima, helikopterom... Tako da... Ovo je samo jos jedan rijaliti show u kome nazalost moramo da ucestvujemo.

osvedočeni lažov

pre 8 godina

da, da, plate 500 a troškovi života 800. problem je što ste nesposobni, nemate viziju nego primenjujete polovična i uglavnom loša rešenja, donosite katastrofalne zakone, i samo pričate o rastu bdp-a. jedino što raste u srbiji je javni dug, troškovi života i nezadovoljstvo građana.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

Vala, od tebe jedino čusmo da nam je bolje, evo po milioniti put za 2 godine, a džepovi sve tanji... Alal ti vera!!!

Ros Geler

pre 8 godina

(da vinci, 07. januar 2016 12:47)
Niposto ne ponistavati listic, vec glasati za bilo koju stranku opozicije koja moze da predje cenzus. Ako ponistite listic vas glas se rasparcava na one stranke koje su presle cenzus. Tako da ako SNS osvoji 40% vas glas od 100% 40% ide SNSu.

sergio

pre 8 godina

Sram te bilo !!! Bas si nasao sa kime da se meris ,sa jednom Finskom ,a sto ne kazes koliki je njihov NBD ,a ne da se hvatas za procente . Izjava ti je u rangu sa onom o izgradnji puteva u Nemackoj ,tj ,kako mi vise gradimo puteva od njih . Mi da imamo rast 50 posto ,oped smo smesni za njih ,imas srece sto je ovaj narod zaostao ,brzo zaboravlja i nema za koga da glasa !

Pavje

pre 8 godina

Meni je već sada plata 500€. Istini za volju, ne radim u srpskoj firmi, već u stranoj, u IT sektoru. Sestra radi u domaćoj firmi, sa završenim državnim fakultetom, za 25.000 din. Bapredna Srbija, samo to mogu da kažem...

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Posted:
Postovani, obavestavamo Vas da 14.01.2016 istice dozvoljeno prekoracenje odobreno po racunu 1196xxx,

evo ga bolje, već posle nam Srpske Nove, čestitali mi na vreme, bar su ažurni za razliku od prošlih godina, eee bedo sudbino, 25 godina radiš i onda isteko dozvoljeni minus?!?

dušan

pre 8 godina

ja imam 0.00e mesečno bajatović ima 30.000e kad se podeli na nas dvoje prosek je 15.000e što znači po toj njihovoj računici živimo fantastično

Rudika

pre 8 godina

Ma kod nas u Hrvatskoj nominalno plaće nisu niske, ali ovakav kurs ide u prilog samo onima koji imaju prihode veće nego što se mora potrošiti nužno, koji imaju tolike prihode da si mogu uštedjeti nešto, jer svi ostali moraju plaćati cijene po državnom prosijeku, i onda moraš teško stečenu ušteđevinu ili djedovinu prodavati u "bescjenje" jer dok promijeniš evre i sve poplačaš nije ti dovoljno. Ne kažem ja, neka imaju ljudi što više, ali nije smisao ja ti omogućim veću plaću da bi ti neki mog frend mogao utrapiti skuplji kruh (hleb), mlijeko, telefon, struju, vodu, parkiranje, sat rada bilo čega bilo kakvog majstora....To donekle nešto i pokrene ali u pravilu veliku većinu osiromaši.....

Nenad

pre 8 godina

Čoveče, na Božić da ti kažem.. Jel shvataš ti da ti ne verujem? Jel razumeš da si već više od tri godine na vlasti i da stalno imaš izgovore? A da ja čekam već 28 godina to "bolje" i da će sa tvoje dve to biti ukupno 30 godina!? Ma ne želim da ti verujem dok ne legne na račun veća zarada, jel ti je to jasno!? I tako, dok ja čekam a ti iz godine u godinu daješ prazna obećanja, ignorišeš milijardu lopovskih afera uzimajući u obzir 24 stana Siniše Malog i slične..
E vi ste za mene lopovi, jel razumeš?
Bez obzira na to, srećan ti Božić.

genius

pre 8 godina

Jedini način da izađemo iz mulja je da UČIMO! Ne pričam o učenju - završiš školu (malo učiš, malo se "pripomogneš, malo nešto treće) i mrsiš m**a do kraja života, nikada više ne pročitaš ništa osim novina, a svima soliš pamet kako si intelektualac. Pričam o učenju - NONSTOP - iz svoje branše, iz srodnih, pa iz iz svih ostalih. Samo tako ćemo koliko-toliko biti nezavisni od negativnih svetskih ekonomskih trendova, jer ćemo biti sposobni da brzo menjamo posao tamo gde ga ima više (ne mislim na geografsko "tamo", nego da brzo popunjavamo rupe na tržištu, a to je "pravi pos'O").
Neću da pričam o politici, ni o tome ko je kada i koliko krao i ukrao (i gde bismo bili da je toga manje bilo), samo ovo - mogu oni da planiraju šta hoće, mi kao mala zemlja, sa IZUZETNO i konzervativnom nefleksibilnom privredom, savijamo se kako vetar duva (u ekonomskom smislu, naravno), a čim malo jače dune, lomimo se.
Učenjem se stiče fleksibilnost radne snage, a samo tako možemo da opstanemo, čak i da iskoristimo svaki globalni haos da izađemo jači.

Hristos se rodi! Srećan Božić!

uzas, povraca mi se

pre 8 godina

Najstrasnije je sto ovo prolazi i sto ovde zaista zive ovce. Koje je ovo dno od drzave to nema reci da se opise, kad se ovakve bljuvotine prodaju vec dvadeset godina dok nam zivoti propadaju u nepovrat...jad, beda i cemer.

TTD

pre 8 godina

Da si rekao da ce minimalac da bude 500 evra ok, ali ovo nam ne znaci nista. Oni koji sada imaju velike plate ce dobiti jos vece oni koji imaju najmanje ce ostati na istima pa ce prosek biti 500.
hahaha

expert

pre 8 godina

Neka bude prosek 500€, ali da u tu statistiku ne ulaze javna preduzeća i direktori koji primju po ko zna koliko plata i bonusa.......Obećaj 500 € prosek u privatnom sektoru, ajde premijeru.
(Vladan, 7. januar 2016 10:14)

Pa u privatnom jedino i može da bude, jer su plate u javnom otišle 10 posto naniže, a najavljuju se i nove "mere štednje".

laki

pre 8 godina

Pa uvazeni gospodine Vučiću ,ako vi ne vidite da su vasa obećanja ovom narodu nerealna ,te biće vam bolje , već vam je bolje samo vi nećete da priznate. i td i td.Pa onda kri vi su neki drugi pa to će da pričaju i oni koji dodju posle vas.Ovo sto vi nama govorite je prilicno naivno biće biće bole i tako stalno .Ne da nije bolje nego je sve gore
Stvari soje malo drugačije nego sto vi govorite ,Skupa hrana skupa struja skupo skolovanje ,skolovana dece zive od mali roditelski penzija i moze da se nabraja kolko hoćete.Ja sam penzioner imam sina koji je završio filozofiju i ne radi .jedva plaćam sve ogromne dazbine stalno u dugu i toje prava istina većine nas.U nadi da neko razmislja o svemu ovome ja vama zelim sve najbolje u zivotu.

analiticar bez pedigrea

pre 8 godina

kako se zove ono kada plate padnu za 20%, povise se porezi, poskupi struja, povisi se putarina za 10% za koju nas ubedjuju da je sada jeftinija, najavi se novo poskupljenje struje, skuplje je i gorivo... ma postoji termin za to .. ah da, Srbija.

HRGAŠ

pre 8 godina

Pa zar mi nebi po prvobitnim projekcijama ove godine trebali jesti zlatnim kašikama !?Šta hoćete penzije digli za 1,2% ,plate za 2,0987312%,cene pale za 800%.Ja nemam gde da potrošim pare.Ako nekom treba para imam viška.Javite se.

anti botina

pre 8 godina

ne ljutite se na vodju, on se pogresno izrazio na "svojoj nacionalnoj" Pink televiziji.Mislio je da ce njegovim "botovima" biti bolje za dve godine i da umesto soka i sendvica ce imati plate od cak 500 EUR....

zgontronoman

pre 8 godina

Za vreme DS bila je svetska ekonomska kriza pa ipak plate nisu smanjivane. Porezi, akcize i cene su bile dosta manje. Evro je bio oko 110din a BDP duplo veći nego sada. Mediji su bili slobodniji... Možda će i biti 500e prosečna plata ali samo pod uslovom da ti već ove godine padneš sa vlasti. Mnogo puta si nas slagao da će nam biti bolje i više ti niko ne veruje osim ovih što su plaćeni da ti veruju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Arsenal, 7. januar 2016 09:49) # Link komentara

Iskreno ti kazem stvarno nisam iz SNS niti sam ikada glasao u zivotu,ali bas zato sto smo tako ziveli pod DS sad dugujemo tolike milijarde.Bilo ko da je sad na vlasti SNS,DS,DSS ili bi uzimali jos kredita i zavrsili kao Grcka ili mora da se zateze kais.Ja ti to kazem pre svega kao covek a i kao nastavnik kome se ozbiljno drma radno mesto.Ja ne znam dal ce da nam bude bolje za 2 godine al sam da je problem mnogo stariji.

dr Medić

pre 8 godina

Moja lekarska plata trenutno iznosi između 430 i 440 evra. Ako država nastavi da štedi i naredne 2 godine, ali bez ponovnog smanjenja moje plate od 10%, onda bi moja plata trebalo da raste tempom od 0,5% na svakih 6 meseci. Za 2 godine moja plata će iznositi otprilike 440-450 evra. Znači, lekarska plata u Srbiji će za 2 godine biti manja od prosečne plate. Činjenica je da utopija zzvana EU se mora napustiti i okrenuti se nacionalno orjentisanoj politici, zaštiti Srbiju od marionetskih vlada, jer nam preti istrebljenje sa ovih prostora u kraćem roku od onog sa kojim smo se donedavno šalili.

Miomir

pre 8 godina

Posto ce samo clanovi SNS-a raditi..... mozda i bude.Reforme su ,verujem po ponasanju, vec uspele???Voleo bih da prokomentarisu reformu u Knjaz Milosu ovih dana.... - 250 ljudi.... Uzdravlje,Srbijo!

rsd&$€?

pre 8 godina

Pa kako to za 2 godine? Pa zar nije nedavno izjavio u emsiji teška reč da svi lažemo i da u srbiji nije prosečna plata 300 nego je već 500 evra. Ima na youtub-u pa pogledajte botovi.

Lex Luth

pre 8 godina

Ocekuje rast bdp-a u 2016-oj od 2% a u 2017-oj od 3%, a plata ce duplo da poraste :)) I sada naivni gradjani Srbije treba da poveruju vodji SNS (srpske nesposobne stranke), da ce bdp za dve godine ukupno da poraste 5% a plate ce da porastu vise od 50%. Ja ne znam ni da li je on svestan kakve gluposti prica.A jos ce biti ludje ako gradjani poveruju u ove gluposti i ponovo glasaju za srpsku nesposobnu stranku i oni pobede sada na pokrajinskim izborima, a kasnije i na parlamentarnim.

Nama je lepo(taman kako smo zasluzili)

pre 8 godina

Gospodine Vucicu, sta god ste rekli ispostavilo se kao neistina.Prvo vratite mojim roditeljima 7hiljada dinara plate tj penzije koje ste im uzeli. Dalje prestanite da nam uvodite nove namete i povecavate stare. O sebi i ne govorim, vec o svojim roditeljima. Ja cu boze zdravlje pobeci iz ove zemlje. Razlog za to ste vi, vasa politika ali i politika vasih prethodnika.Unistili ste nas i naterali mene koji nikada u zivotu nisam zeleo da odem iz svoje zemlje da razmisljam o odlasku.Nikada nisam bio materijalista,sanjao vile skupe automobile i luksuzna putovanja.Ni sada to ne sanjam i ne zelim, zelim samo malo pristojnosti,postovanja i dostojanstva.Zelim srecu na licima ljudi oko sebe.Sve ste nam to oduzeli.Vi ste kap koja je prelila casu.Jednostavno ne mogu ovde vise da izdrzim.Ko moze zelim mu svu srecu ovog sveta
(nn, 7. januar 2016 11:3

Citajuci vas komentar, prepoznao sam sebe! Na zalost, gospodin Vucic i zeli da normalni odu iz Srbije, a da ostanu ovi poslusnici koji mu pevaju "ode radosti" svaki dan. Od kada su na vlasti uveli su rijaliti programe, ukinuli sve normalne emisije, dozvolili kupovinu diploma na "kiosku" i sto je najgore takvima dali-dao najvaznija mesta u zemlji i na taj nacin unistili - obezvredili najvazniji resurs 21-og veka, a to je znanje! Najveci paradoks je, sto, dok se on i njemu slicni na svim stranama bivse Juge nisu pojavili ovo bila normalna i uredjena zemlja, koju on kao, sada, "zeli da napravi"

Pavlova

pre 8 godina

Mir Božji,

i tebi, premijeru, Hristos se rodi!

Vidim, ne odustaješ, pa ajde da ti danas oprostim sve loše i poželim mir i sreću.

I radi da nam daš pravo i pravdu, pusti 500 evra.

Bez para ćemo nekako, ali bez mira u duši život nije vredan.

Pravo i pravda, Vučiću.

Da budemo ljudi.

Svima srećan Božić.

Vase ime*

pre 8 godina

Cim nema SNS botova jasno se vidi kakvo je zaista raspolozenje u narodu i koliko je Vucic omrazen u Srbiji. Samo pogledajte odnos preporucenih i neporeporucenih komentara koji kritikuju ovog demagoga sada kada nema njegovih vojnika da lupaju minuse.
Inace, da li neko zna zasto nema SNS botova danas? Strajkuju? Nema sendvica za Bozic?

P.S.: Veliki pozdrav redakciji B92!

NN

pre 8 godina

Pa zar je i 7.januar postao 1. april. Pa to se mozda desi statiticki jer vecina vezara u javnom sektoru ima i plate od 500 i vise evra mesecno. Nazalost tu zaradu radnici kod privatnika od 500 evra nece docekati ne za 2 nego 20 godian jer rintaju 6 dana u nedelji po 7,8 i vise sati za 200 tinak evra plate a prosek u Srbji je navodno 370 evra. Mozda i oni dobiju 500 evra za 2 godine ako se evro strmoglavo padne tj pocne raspad evro zone i evra kao valute.

partokratius parazirus

pre 8 godina

statistika kazes? onda pogledaj ovo, botovi ne rade za bozic, imas 245 od 250 negativnih komentara...a sada iz toga izvuci statisticku podrsku od preko 50 bez 'placenih'?

2% Manje Kakvo Olakšanje

pre 8 godina

Sa Jorgovankinim prosekom i slicnim(poslanici,javna preduzeca,političari...)taj prosek već je sad,tako da su ovo takve gluposti da je to strašno.Kad kod privatnika gde radi 90% ljudi za 200€ bude MINIMAlAC 500€ NETO tada se javite.Mada kolika nam je potrosacka korpa i komunalije treba biti 1000€ jer je sve skupo,cene su svega iste sem stanarine kao u evropi samo naravno plata.Tako da je ovo još jedna LAŽ:)

Neko cije komentare eskivirate

pre 8 godina

Svaka vest o bilo cemu sto se tice AV izaziva izlive besa, ljutnje i negativnih komentara. Zbog ledene kise u Knjizevcu 4000 domacinstava nije imalo struju neko vreme (nigde podatka koliko dugo). Za ovo je kriv AV. U Beogradu dodje do pozara u trafostanici i oko 1 sat delovi Novog Beograda nisu imali struju. Pogodite ko je kriv. Ako je za sve kriv jedan covek, sta rade ostali? Cekaju njegove greske ili ce pokusati da nesto urade, osim sto "mlate" po tastaturi. Zaboravio sam da napomenem da cu sada biti bot, sendvicar, polupismen, bez mozga ili sta vec.

cnn

pre 8 godina

Hvala Ti Boze dragi da ima neko da pusti ove komentare,ovaj krik ocajnog naroda koji konacno razume razliku izmedju lazi i istine...Hristos voskrse,srecan Bozic!

quickie

pre 8 godina

Kad čovek porazmisli malo, i upita se "jesam li bolje živeo pre 2 godine ili danas? " , odgovor je pre dve godine...
I onda postaviš sebi još jedno pitanje: "Realno, hoće li u Srbiji za 2 godine biti bolje ili lošije? " , svako pametan kazaće - lošije.
Dakle mi živimo sa pesimističkim tendencijama, i na to smo navikli. Mi, kao narod, mirno prihvatamo da propadamo sve gore, niko ne radi ništa da to spreči, svi čekaju da neka promena padne sa neba, I svi čekaju da neko drugi umesto njih smeni vlast, digne bunt, a za to vreme, da sedim ja u kući, uz gibanicu i Farmu na TV, I da kukam o Vučiću na netu.
Narode Srpski, imaš vlast kakvu si ZASLUŽIO !

aaaaaaaaa

pre 8 godina

Samo vi ljudi nemojte da glasate.Svima je jasno u komentarima da je ovo demagogija, a gde ste na izborima?Njegovi glasaci ce sigurno izaci na izbore.

milan

pre 8 godina

vratite film na2012 kada je zaduzenos bila 47,2 bdp a ovisu govorili dacemo doziveti grcki scenario.Vidite sada kako premijer kaze da ce zaduzenost ici do 78 posto pa ce lagano da pada.Znaci bilismo duzni oko 12 mil a sada smo duzni 24 mil a plate smanjene i vidite logiku.

petar

pre 8 godina

najsmesnije je sto su svi isti,narodu sve gore,a to sto gospodin premijer kaze Srbin nikad nije zadovoljan,pa nek pogleda statistiku ali onu pravu i nek vidi ako zeli,gde su radnici ,seljaci,penzioneri,,,samo mali broj ljudi u ovoj zemlji zivi extra.a zna se ko je to..ostali su siromasni

oprem dobro

pre 8 godina

bugarska sa 10 godina u EU nema toliku prosečnu platu, a mi smo svakako gori od bugarske. ovaj čovek opasno manipuliše. ne samo što plate neće biti veće nego će još biti manje jer je dug sve veći a bdp manji

Džoni

pre 8 godina

Dragi premijeru tolika treba da nam bude minimalna plata pa bi tek tada mogli da pričamo o boljem životu! I sada je takozvana prosečna oko 400€ i više, ali šta to vredi meni i većini nas kod privatnika kada nam poslodavac daje minimalac, a na žalost mnogi dobijaju i ispod toga! Kada nateraš inspekcijama i rigoroznim kontrolama privatnika da daje bar minimalac koji bi morao biti znatno veći onda će se u ovoj zemlji zaista osetiti boljitak! Radio sam i prvi i drugi i treći pa badnji dan pa danas i na Božić sve noćne smene ali me na kraju meseca čeka taj bedni minimalac, a imam izbor samo uzmi i ćuti ili pokupi radnu knjižicu i na biro a posla u mom gradu nema ni za leka! Srećan Božić i sve najbolje!

Мајмун је ушао у тенак

pre 8 godina

Шта се чудите, то ће да се деси када се она фабрика чипова разради

Dragan

pre 8 godina

Stalno neko neprimjereno uporedjivanje čujemo premijera i ministara. Ne može se Srbija porediti po rastu GDP sa visokorazvijenim zemljama nego sa Angolom i sličnim zemljama u razvoju. Zar iko normalan može zamisliti da rast GDP u Švicarskoj bude 7% godišnje. Ali Srbiji upravo toliki ili veći rast treba ako želi da se u narednih 50 godina približi srednje razvijenim privredama.

gojko

pre 8 godina

zasto se uporedjujes sa razvijenim zemljama kad smo mi zemlja u razvoju? mi treba da imamo 5% rast kao takva. Ne mozes svakoga obmanuti. Nego koliko ce bitu minimalac 2016? 2017? 2018? jel i dalje 1eur za sat? sramota.

lun

pre 8 godina

Procitao sm samo naslov i ovako,slazem se da ce mozda prosecne plate u Srbiji biti 500 e.(ali prosek nije tacna mera)ali samo pod uslovom ako pdv bude 44℅ gorivo 200 din i da se sve ostale cene,akcize i dadzbine dupliraju.Tako bi i moja baba od 96 godina( koja je inace inteligentnija od mnogih piluticara) znala da vodi drzavu

Da da

pre 8 godina

Pa s'obzirom da za 2 godine 80% srbije nece raditi u javnim preduzecima vec ce crnciti kod privatnika,plata mozda i bude 500 evra za preostalih 10%.(10% su invalidi po zvanicnoj statistici)

j

pre 8 godina

Pošto se selim u EU za 20 dana, neću da dozvolim da mi ova individua vređa intelegenciju. Za dve godine će mi biti bolje samo ako to zavisi od mene. E dosta je bilo da mi život zavisi od neintelegentnih političara sa mega trend diplomama. A o tome se ne priča što na primer polovina medicinskih sestara u Srbiji uči nemački

Ivan

pre 8 godina

Sa ovim cenama, trebalo bi da minimalac bude 500 evra i da bude koliko toliko OK.
I opet da budemo na evropskom dnu, ne računajući Bugarsku i Rumuniju koju ne znam što neki uzimaju kao neki reper jer smo uvek bili bolji od njih.
A tih 500 evra minimalca neće biti ni za 10 godina, tu projekciju nisam čuo ni od koga ni za koje vreme.

j

pre 8 godina

Kao što je sada prosečna plata 50 000, a većina radi za 20-25 hiljada. Kada uračunaju plate političara i direktora koje su po 20-30 puta veće od plata radnika dođe se do te cifre. A najveća fora je kako smanjuju zaposlenost. Na sve načine se trude da te skinu sa biroa, zato što se neredovno javljaš ili nisi prihvatio neki ponižavajući posao za 10-15 hiljada

milanche

pre 8 godina

Ja verujem AV da ce biti plata 500€,ali uhlebima u opstinama u strankama....Minimalac gosn AV uvedi da bude toliko i eto resenja.Dokle god 1000000 ljudi radi za 180€ nema nama rasta privrede.

lol

pre 8 godina

Pa prosecna plata nije merilo uspesnosti. Jer postoji velika razlika izmedju minimalne i maksimalne, jer ako imas 8 ljudi koji primaju po 2o.ooo i dva koji ima 1oo.ooo. 36o.ooo/10=36000.Znaci ova manjina vuce taj prosek i nije dobro merilo. Ovakvim primerima treba narodu objasnjavati o cemu zapravo pricaju napredni.

Branko

pre 8 godina

Vremenski period od dve godine je, mora se priznati, maestralno uzet kao merna jedinica. To je dovoljno kratak period, koji glasaci "mogu da svare" a da ne po***de na vlast a opet dovoljno dugacak da kada prodje, gospodin Vucic moze da se osvrne i da svoj neuspeh pravda raznim faktorima. I tako zivot prodje u "2 po 2" koracima.

Nebojsha

pre 8 godina

Cak i da bude plata 500 eura dzaba je kada ce minimalni troskovi za zivot biti 1000 eura,i plus netacne informacije Vucic iznosi kao da ljudi i dalje zive pod gvozdenom zavesom pa ne znaju kakve su plate i kupovna moc u drugim zemljama.

Igor

pre 8 godina

Pa dobro Aleksandre zar te nije blm da više prosipaš toliko jeftinu DEMAGOGIJU u koju više ni tvoji tvrdi glasači ne veruju?????Voleo bih da upoznam čoveka koji veruje u sve ovo!
(crko pejdžer, 07. januar 2016 09:53)
Evo ti klasičnog primera - teča moje žene. Prosečan Srbin, pošten i vredan čovek, ali 2 knjige u životu nije pročitao. Radio u Nemačkoj kao građevinac, sada živi od male prodavnice u predgrađu Beograda. Zbog Vučića bi se familije odrekao, bivši radikal. Pitam ga 3 razloga zbog čega je Vučić bolji od ostalih, on kaže: "Vučić je pošten, ne laže i radi po ceo dan, vidiš da ne spava!" Bez i jedne činjenice! Eto kako prostačka marketing/demagogija pali. Koga briga za BDP, broj nezaposlenih, prosečnu platu, medijske slobode - glasači SNS su interesdžije ili ljudi koji ne razumeju kako svet/država funkcioniše.

Uskok

pre 8 godina

Iritira me konstantno karakterisanje naseg naroda kao nezadovoljnog naroda. "Kad ste culi da su Srbi rekli dobro je..." I slično. Pa rekli smo dosta puta "dobro je" i još više puta " nije dobro". Kako da kažemo dobro je, kad nije. Podseća me na tinejdžera koji se duri na kritiku odraslih, u ovom slučaju "odrasli" je narod, sigurno stariji i iskusniji od bilo koje vlade. Dakle, manje kritike naroda, a više šljakaj, premijeru. Nije ti narod kriv, a ti narodu jesi. Valjda ti je to jasno?

grdan

pre 8 godina

Benny Hill,
Slazem se, ovakva lupetanja od strane "strucnjaka" su nasa realnost. S druge strane,imali smo ekonomistu Dinkica koji je izuo Srbiju sa svojim mahinacijama i njemu nista. Dokle god ne uvedemo zatvor za (ne)uradjeno bicemo u bunaru. Ako uvedemo zatvor, znacice diktaturu... Za nesrecu, izgleda ovi sa Zapada bolje znaju sta treba da radimo od nas samih. U svakom slucaju, mislim da nam treba "cvrsta ruka" u svim oblastima a ta cvrsta ruka mora da bude pravosudje. Ali, tek su tu kriminalci i crne tajne sluzbe pustili svoje korenje...

Misa

pre 8 godina

Ja se dobro secam kada je on rekao da ce 2016 nama biti bolje a dotle stegnite svi kais. Evo 2016 dosla a penzija manja nego 2014. Jos jedna rupa na kaisu. Sada opet ona stara za dve godine. I sada da mu verujemo?

Samo necural bajo moj!

pre 8 godina

Pred izbore 2012. je rekao da ce biti bolje vec za 6 meseci ili ce sici sa vlasti. Kad je dosao na vlast rekao je 2014. Kad je stigla 2014. rekao je bice bolje 2016. Sad opet spominje za dve godine... Ko jos normalan njemu veruje?

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Kad kaže pod kontrolom sigurno misli na pljačkanje građana preko izmišljanja računa, taksi, poreza, samo još vazduh nije oporezovao, sve ostalo jeste. A kad ne može da izmisli on ih podigne. Nama sve skače, sve cene, čak i one koje svuda u svetu padaju. To ne da nije izbegnut bankrot, već je zemlja bankrotirala odavno. Bankrot nije kada se na televiziji kaže da je zemlja bankrotirala, već kad sve non-stop poskupljuje jer država nema para da plaća svoje obaveze, štampa pare, dinar pada, cene rastu, ponovo devedesete.

jova

pre 8 godina

Bice 500e kad zvanicna nazaposlenost bude 70%, kad masa bude radila na crno za 150e, a ono malo sto bude statisticki vidljivo kao zaposleno budu it-jevci, zaposleni po stranim firmama i najvise stranacki pozeljni u javnim ustanovama kojima ce platu finansirati krediti i zaduzivanje drzave, posto nece imati ko da puni budzet.

Al zato statistika - 500e prosek bato.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Срам да те буде ! Имао сам на истом радном месту 700 евра,за време Коштуничине владавине,а сада ми је 220 ! Само се склони.

???

pre 8 godina

Ja jednostavno morao da kazem koju rec.Po svim ovim komentarima se vidi gde smo,sta smo,kakvi smo i koliko ima pameti kod nas.Prvo,bez obzira na politicko opredeljenje,a ja jesam za njega(za njega ne za ove oko njega,cast izuzecima),drugacije od ovoga i ne moze.Pa kada vec kukate tako za platu i da li ce biti plata 500,300 ii 1000 evra,ja bih da vas pitam nesta.Jel vi to cekate da vas neko zaposli i da platu?Mislite li da u to vasoj EU neko ceka da ga neko zaposli i da 2000 plate ili se svi otimaju,inovacije,samostalni biznis,njive,proizvodnja ,cuda neka.Pa nije to ljudi u modernom ekonomskom globalnom kapitalizmu isto kao 1973 u komunizmu.Ne moze neko da vam da u ovim uslovima(domaci ili strani poslodavac)platu i uslove rada kao u nekim zemljama.Sta vam je bre,pa to se generacijam stvara.Nego ajde vi malo radite,kao ja sto gulim od marta do novembra po 16 sati,berem krastavce,idem na posao,otimam se kidam se,ali mi dete danas ima bogatu trpezu,i nikoga ne krivim.Koga da krivim?NJega,"zute",Slobu,Tita zbog '74,MI5 za "Bolje grob nego rob" ili mozda Cara Lazara sto je izveo vojsku na Murata?More,motiku u ruke,ujutro u 4.30 da se ustaje,pa do 21h rintanje,pa onda mozda,mozda za 5-6 godina nasa deca i imaju pristojnu drzavu.Shvaite,nije on tu da vam daje plate od 500 ili 1000 evra,nego da ucini mogucim u medjunarodnom okruzenju da to sami ostvarujete.U svakom slucaju na Bozic bas i nisam dobrog duha prema vama.Mir Boziji,Hristos se rodi,puno zdravlja , srece i pameti zelim!!!

frankfurt

pre 8 godina

Mnogo puta ponovljena laz - postaje istina.
I hteli ili ne poverujete u nju. Medijski spin, manipulacije, demagogija..ma muka mi je vise od svega.
Iz daleka mi je sve mnogo jasnije, ali i smesnije sto se tice politike koju Srbija vodi.
U Nemackoj je apsolutno sve jeftinije nego u Srbiji (osim cigareta) a prosecna plata je preko 3000 eura.

Hristos se rodi !!

torbica

pre 8 godina

Vucko,plata mii 500 evra pre par godina I Onda sledi konstantan pad Dinara I eto plata sadas vredi skoro nista, Tako da prestani sa prodavanjem magle!

programer

pre 8 godina

Arsenal, 07. januar 2016 09:49)

Jesi li ti svestan da su oni uzrok krize kod nas? Preterano zaduzivanje je dovelo krizu kod nas, 2012 je BDP pao 3%.
BDP 2008me je bio 48 milijardi
ove je 45 milijardi. I jedni i drugi su užas.

Bozic Bata

pre 8 godina

"Za dve godine plata u Srbiji 500 EUR"

Mozda ako:

-Prepolovis drzavnu-budzetsku administraciju, pocev od cistacica pa do broja "narodnih poslanika", koje nije birao narod, vec su ih postavljale partije.

-Ako vec jednom konacno saznas koliko ima zaposlenih na budzetu.

-Ako vec jednom konacno uradis te "famozne" platne razrede.

-Ako vec jednom konacno uradis sveobuhvatnu sistematizaciju svih budzetskih radnih mesta.

-Ako vec jednom konacno za svako radno mesto u toj sistematizaciji definises strucnu spremu, ali iskljucivo sa drzavnih skola, dakle NE Sega Mega Dens strucnjaci-u drzavnoj sluzbi samo drzavne skole.

-Ako vec jednom konacno za svako radno mesto u toj sistematizaciji definises broj izvrsilaca.

-Ako vec jednom konacno se "resis" svih partijskih kadrova, sa posebnim osvrtom na tvoje koji su najgori.

Naravno moras dobro da prodas Zelezau, C Zvezdu Telekom,...................... pa da vrtis pare sto si oteo penzionerima, pa ovo, pa ono, svemu tome nema kraja.

Posto sve gore navedeno, a i ne navedeno, daleko nadilazi tvoje skromne potencijale-sledi zakljucak u vidu stare narodne poslovice:

"Ne lipsi magare do zelene trave"

gh

pre 8 godina

Industrijska proizvodnja 1998 je bila veca nego danas a ne smemo zaboraviti da je to bilo samo tri godine posle ratova i trogodisnjih sankcija i bez povlascenog izvoza u EU. E pa sad vi vidite gde smo danas i gde idemo?

Bambuca

pre 8 godina

Niko nije primetio da u prvom pasusu stoji da bi " za 2 godine prosecna plata TREBALO da iznosi 500 €"!? Znaci em sto laze em ni to ne radi kako treba :) Nema nama spasa...

Srrrrrrdjan

pre 8 godina

Bice to kao bgh2o.
Dakle, jeste 500 evra ali u narednih 30 godina, dok u I/a fazi to moze da bude najvise 80 evra. Jos samo maketu da nam pokaze.
Slusam ga kako lupeta svaki dan po nesto a od toga nigde nista.
Botovi, dobro nam se vratili. Priznajem da ste mi nedostajali. Nije lak povratak sa praznicnog pecenja na suve sendvice. Evo, navedite mi bar vi jedno jedino Vucicevo ispunjeno obecanje. Jedno!!!

Ilija

pre 8 godina

Obećao je i da če ukinuti RTS pretplatu; i šta bi sa tim ?
Ništa mu ne vredi ako se odma ne živi bolje, ne za šest meseci, ne za dve godine ili pet godina, nego ODMA SAD.

da vinci

pre 8 godina

Aman ljudi...imacete izbore, izadjite i glasajte,makar ponistili listic ipak izadjite...ako OPET bude SNS osvojio vecinu dzabe vam svi komentari ovog sveta....kako budete glasali tako ce vam i biti....

nidze

pre 8 godina

cuvene dve godine... kako nas mazu, pa to je neverovatno, narod se drzi na vecitoj kratkoj uzici... tipa, tu je bolji zivot, odmah iza coska i tako 25+ godina...

El Diavolo

pre 8 godina

To će možda biti u javnom sektoru gde je plata ionako velika, prevelika za količinu rada. A mi što radimo u privatnom sektoru proizvodnje prosečna plata je 30000 dinara. E zato nam neće biti bolje još 10 godina. E moj Vucicu.

nikola doktor

pre 8 godina

Prosto: ako je prosecna plata 300evra, sa prosecnim godisnjim rastom od 3%, za 10 god ce iznositi 402evra, znaci povecanje oko 34%..sto je smesno..

bandiera rossa

pre 8 godina

Ali meni je vise muka od ovoga. Evo na danasnji dan, svecano obecavam, da vise nikada, ali nikada necu da otvorim link gde se pominje uvazeni premijer.

1003

pre 8 godina

Plata 500e
Cene ce da rastu verovatno
a evro ce da bude 200din
i onda cemo da budemo cak na isto,tj bice jos gore :)
s obzirom da idemo ka EU,plate treba da budu minimum 800e
ali ni od ovih 500 nema nista,to su samo njegove price kao jos pre 4+ god :)

Filip

pre 8 godina

Kad kreneš od nule, i napraviš bilo šta, rast ti je beskonačan. Zato najmanje razvijene zemlje imaju obično i najveći rast. Ovo poređenje sa razvijenim zemljama je čista demagogija.

Cacanin

pre 8 godina

Znaci najavljeno povećanja u državnim i javnim preduzećima tako da nam prosek bude 500 € . Pa zar isti premijer ne poziva strane ulagače rečenicom: Dođite da ulažete kod nas jer imate obrazovane radnike sa platom od 200-300€

Davor Matasić

pre 8 godina

Dragi susjedi kod nas u Hrvatskoj je trenutni prosjek 900 a ni to nije relevantno jer taj tzv. solidni EU prosjek diže manjina koja tuče po 2000 pa čak i 3000.Obična boranija (što bi vi rekli radi za 400 ili 500 ako ih redovno i dobiju).Tako da su predviđanja vaših a i naših autoriteta na vlasti nebuloze.Ovaj Balkan se još uvijek više bavi politikom nego gospodarstvom.Sretan Božić!

Saldzo

pre 8 godina

Vučiću, obećano je da ćemo živeti bolje za 2 godine 2014. To je ova godina. Evo link vesti sa B92 da ne bude da izmišljam:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=04&dd=27&nav_id=841329

Dakle? Kada će konačno biti to "za 2 godine"

Anonimus

pre 8 godina

O čemu vi pričate? Otpustili ste pola javnog sektora, privreda nam ne radi, budžet zemlje se puni samo kreditima, a država zapada u dužničko ropstvo. Svako ko ima pameti odlazi iz zemlje jer sa mozgom u Srbiji se ne isplati živeti. Srbijo šta si dočekala!

Pokradeni i obespravljeni sluzbenik

pre 8 godina

2009. godine moja plata je iznosila 900 evra. Tadic, Cvetkovic & Co su je spustili na 750 evra. Kada je dosao Vucic, ona je pala na 680 evra ali on preti da ce pasti na 500. Ovakav nije bio ni Al Kapone.

grga cakovec

pre 8 godina

Rast bdp nema nikakve veze s rastom placa. Svi strani investitori imaju poslovne planove na 5-7 godina i ukalkulirane fiksne troskove placa koji se eventualno dizu za 3% svake druge godine. To sto ce oni svojom proizvodnjom podic BDP i povecat izvoz NECE se bitnije odrazit na rast placa. U Srbiju su i dosli s racunicom niskih troskova rada.

Bran Kobajić

pre 8 godina

S obzirom da nam sad prosipaju pricu da je prosecna plata 450e, a ne 250e koliko zaista jeste, to samo znaci da ce za dve godine biti 300? Smesni smo...

Zarko

pre 8 godina

500 evra po trenutnom kursu bi bilo oko 60000, sto je za prosecnu platu ok, ali kljucna rec je trenutno, sada, danas. Da vidimo kako ce se cene kretati u te dve godine pa da zakljucimo da li tih 500 evra vredi nesto ili ne.

MvM

pre 8 godina

Reci cu konkretno zbog cega ovaj Srbin nije zadovoljan.
U redu je povećati priliv u budžet i uvesti disciplinu ali nije u redu gušiti privatni deo privrede. Mora se imati balans. Dalje, kod naplate poreza nisu jednaki aršini u odnosu na male i na velike i u odnosu na državne i privatne firme. Neće se obezbediti privredni rast ako se preduzetnici guše tako sto jedva skupe za poreze i doprinose i prakticno rade za javne finansije a ne ostaje im gotovo ništa za investicije. Tako će samo navesti građane da posluju u sivoj zoni jer ih legalno poslovanje guši. Smanjite progresivno fiskalna opterećenja za one koji legalno posluju a opet realno ne mogu da se održe uz takva opterećenja, pa ih polako i dugorocno "sisajte" umesto da ih odmah ugušite

freemen

pre 8 godina

Citiram premijera iz vašeg teksta:"Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."Šta je čovek hteo da kaže da je Finska razvijena zemlja,ali ja sam sve uradio da budemo bolji od Finske iako smo 20 puta slabiji uh...šta ovaj čovek može sve da kaže i ostane ....

Nikola

pre 8 godina

Vucicu jos samo da stavis kapu deda mraza, pa da ti poverujemo. Novembarska neto zarada je 44166 din. Sa danasnjim kursom evra od 122 din to iznosi ~362 eur. Ako imamo rast od 2% godisnje za 2 godine imacemo prosecnu platu od 376 eur, i to pod uslovom da kurs evra ostane nepromenjen, sto je vrlo malo verovatno. Da bi smo imali neto zaradu od 500 eur za dve godine, neophodno je da prosecni godisnji rast privrede bude 20% (sa uracunatom fluktuacijom kursa evra), sto je apsolutno neostvarivo. Prema tome jos jedna neuspesna prodaja magle za nas koji imamo mozak.

Drug Kole

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?, zapitao je Vučić".

Ma da, ne valja narod, ti si super.

Smanjio si plate i penzije, podigao PDV i akcize, podigao privredi porez na dobit, zaduzio generacije da placaju dug propalih preduzeca (Srbijagas), postavio lazne doktore i keramicare za ministre, poklonio zemlju u centru Beograda Arapima, stvorio medijski mrak, oterao mlade ljude... A mi smo, zamisli, nezadovoljni...

Mitar

pre 8 godina

Javni dug ti je 24 milijarde. Od toga 31% ti je dug u dolarima a dolar jaca prema evru svaki mesec sto nam je vec uvecalo dug za jednu milijardu. Ne znam samo kako ces da placas sve te kredite koje si uzeo vrlo pametno u dolarima.

Aprila 2014. bio je naslov "Vučić: Jača ekonomija i veće plate od kraja 2016."
Sad to isto kazes ali za 2 godine. Ti zapravo svake 2 godine pricas kako ce za 2 godine biti povecanje penzija, plata, zivotnog standarda. Ne postoji ni jedan indikator da ce bilo sta biti bolje ali postoje indikatori da ce biti znatno losije.

Valjda su 2 godine rok u kome prosecan gradjanin Srbije zaboravi sta si obecavao pa obecavas isto svake 2 godine. Mislim da ipak narod shvata da 4 godine unazad obecavas prazne price i da ces biti kaznjen na izborima. Ljudi cekaju na bolji zivot poslednjih 15 godina i ne verujem da iko vise ima volje i strpljenja da ceka dok se vi bogatite.

milun

pre 8 godina

Плата 500 евра а месечни трошкови ће бити 5000 евра.Само Напред Србијо.МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !

Nikola

pre 8 godina

http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-obecava-zivecete-bolje-krajem-2014/v2h9l0s

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=31&nav_id=830715

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/459902/Vucic-Strpite-se-zivecemo-bolje-za-dve-godine


http://www.kurir.rs/vesti/politika/vucic-volite-me-ili-ne-ali-zivecete-bolje-clanak-1772423

Molim Vas objavite komentar. A vi koji citate, pogledajte linkove.

Aster Blistok

pre 8 godina

Tako se neki slepo verovali i prici o boljitku koji nam sledi za godinu dana. Evo smo u toj godini a Vucic vec plasira sledecu pricu sa rokom ostvarenja za dve godine, eh, sto nisam bot da verujem praznim pricama?

simo

pre 8 godina

Da, da, za 2 godine naravno.

"Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?" Mozda zato sto nam je sve gore i gore.
I da, presvetli premijeru, imamo slican rast BDP-a kao Austrija, samo su nam polazne osnove drugacije, ne zamajavajte narod.

doc holiday

pre 8 godina

to za 500 evra je rekao i pre dve godine. A plate i penzije manje. I nominalno i realno...

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

to zato sto nam je od svih vas unazad 30 godina konstatno sve gore i gore..

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Strasno sta on uporedjuje! Pa naravno da imaju manji rast kad im je bdp 20 puta veci! Prosecan rast u Srbiji bi trebao da bude oko 5% a dinamican preko7%! A ne ova statisticka greska od 0.75% na ovom nivou bdp-a!

tugo moja

pre 8 godina

drugar mi prica kako u vojsci hoce da mu smanje platu sa 32000 na 28000 din. ja mu kazem znaci vojska se raspada. on kaze vojska se ne raspada,vojska se raspala.

mofa

pre 8 godina

po ovoj logici 2021g prosecna plata ce biti 2500 evra...samo moramo pregrmeti 5 godina i biti strpljivi....hmmm i Boris Tadic je obecavao slicno

Sale Jagodina

pre 8 godina

Obično sam samo na sportskom delu B92,ali nisam mogao da izdržim.Može plata da bude i 1000 eura.Kada cene odu opet od tih para ne možemo da živimo bolje.I u vreme Miloševića smo primali milijarde.Znam da od objavljivanja nema ništa,ali ajd.

Veber

pre 8 godina

"Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP".
Moras uzeti u obzir jednu veoma bitnu cinjenicu a to je da je Finska vec dostigla neki "maksimum" BDP - a, i nije realno da njen BDP raste kao u odredjenim zemljama u razvoju kakva je Srbija.

Filava

pre 8 godina

Do tada ce sve da poskupi po 6 puta, tako da imali mi sada 300 eura ili 500 za dve godine dodje mu na isto.Bolje da ste cutali,nista ohrabrujuce niste rekli.

ivan

pre 8 godina

Hristos se rodi.
voleo bih da znam kolika ce minimalna plata biti za dve godine, vise od pola Srbije radi za minimalnu platu.
Prosecnu je lako podesiti, samo podignes velike plate politicara jos vise i eto prosecne od 500 eura.
Neka veliki vodja stavi minimalnu satnicu 300din. pa da vidis kako se pokrece privreda.
Izgleda da je to isuvise komplikovano cak i za njega....

Poligraf

pre 8 godina

Pa ovako ja cu da imam 200e, dve komsije nista, a SNS both iz upravnog odbora javnog preduzeca 1800e i eto proseka! Mozda je premijer u pravu.

Citat Ive Andrića

pre 8 godina

Zaraziti nekog čekanjem, to je najsigurniji način vladanja njime, to znači učiniti ga nepokretnim i bezopasnim potpuno i zauvek, i ta obmana čekanja tvrđa je od svakog zatvora i jača od najjačih bukagija, jer se, sa mnogo sreće i veštine, iz zatvora može pobeći i okova se može čovek osloboditi, ali te obmane – nikad ni doveka

I tako, prihvativši prećutno uslove života koje vam vaš neprijatelj postavlja, živite kako on hoće; upravo, i ne živite nego strpljivo
čekate, sve dok se sav vaš život, zajedno sa svim onim što ste očekivali, ne pretvori u strpljenje i beskrajno čekanje, što znači da ste prihvatili rajinski način života, a to je isto što i put dobrovoljne propasti za sebe i svoje potomstvo.

duje

pre 8 godina

Gde je proračun?
Ovako paušalno se može reći i da će prosek biti 1100€ što je ipak realnije za život u potrošačkom društvu.
Bez minimalca od 4€ nema života za radnike.
Sve ostalo je despotija loših đaka.

iz sveta

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

A kad nam je bilo bolje?
Koga on laze sa ovim glupostima..bice nam bolje tako sto daje subvencije gubitasima. Sve vise i vise padamo i propadamo. Ubice nas subvencije..
Kakve ti veze imas sa ekonomijom Vucicu.. ti si politicar i demagog.

Gradjanin

pre 8 godina

Koo cemu baba o ustipcima.Javni dug, fiskalna konsolifacija, strukturne reformei ostale budalastine. U Srbiji 30% gradjana funkcionalno nepismeni, 20% potpuno nepismeni.

U 2014 Gradjani ce osetiti boljitak
U 2015 U Srbiji ce se ziveti bolje
U 2016 Srbija staje na noge i zive ce se bolje
U 2107 Prosecna plata 500 evra
U 2018 Plate I penzije 800 evra
U 2019 SRbija ulazi u EU I G8 k kao najrazvijenija zemlja Evrope

A do tada mnogi nasli novu lokaciju koja se zove Novo groblje,Lesce, Orlovaca....

Glas razuma

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."

Sta mislite, koliko ljudi zna da je rast od 0,5% na primer u Austriji skoro duplo veci nego rast od 1% u Srbiji?

nn

pre 8 godina

Gospodine Vucicu, sta god ste rekli ispostavilo se kao neistina.Prvo vratite mojim roditeljima 7hiljada dinara plate tj penzije koje ste im uzeli. Dalje prestanite da nam uvodite nove namete i povecavate stare. O sebi i ne govorim, vec o svojim roditeljima. Ja cu boze zdravlje pobeci iz ove zemlje. Razlog za to ste vi, vasa politika ali i politika vasih prethodnika.Unistili ste nas i naterali mene koji nikada u zivotu nisam zeleo da odem iz svoje zemlje da razmisljam o odlasku.Nikada nisam bio materijalista,sanjao vile skupe automobile i luksuzna putovanja.Ni sada to ne sanjam i ne zelim, zelim samo malo pristojnosti,postovanja i dostojanstva.Zelim srecu na licima ljudi oko sebe.Sve ste nam to oduzeli.Vi ste kap koja je prelila casu.Jednostavno ne mogu ovde vise da izdrzim.Ko moze zelim mu svu srecu ovog sveta

Ника

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."
Какав демагог. Много развијеније земље не могу имати огроман раст БДП-а. Неразвијене земље, уз добро вођење, могу имати велики раст, а онда, како се развијају, раст је све мањи. Како нам се представља, чуди ме да 100% људи не гласа за њега. Него, доћи ће и та 2018,па ћемо видети коју ће причу онда причати - јер, ко се сећа (а мало је таквих) - зна шта је премијер обећавао пре 3 па пре 2 године, па пре годину дана... Време пролази а шаргарепа све мања...
И на крају - стварно бих волео да (бар овај пут) премијер буде у праву. Да не испоклања и остала јавна предузећа, оранице, земљу, и да не останемо, како нас је и сам рекламирао - само "јефтина а квалитна радна снага" у сопственој земљи...
Мир Божји - Христос се роди.

niki

pre 8 godina

ovaj covek svakog dana sve vise i vise siri neistine.Finska koja je godinama jaka i rkonomski stabilna zemlja sa 0.5 % povecanja bdp je java od nasih 10%bdp.toliko o njegovom napretku srbije.sramoza sta sve covek izgovara u poslednje vreme.pa je i nasao da se uporedjuje sa ostatkom evrope,sa austrijom.pozitivno je da ima dosta ambicija ali ako misli da ce oziveti ekonomiju sa fabrikama koje daju 200e zaposlenom nikada nece biti bolje i da se hvali na sva usta da dolaze investitori da ulazu u nasu zemlju.pitao bih ga jel zna kako je tim ljudima kada rade i s cime se suocavaju svakog dana.nije dobro vucicu.dodji u juru i leoni da vidis pravo stanje pa pricaj kako je bolje.

Alex

pre 8 godina

"Kada ste u istoriji čuli da nam je bolje?", upita se Vučić. Da odgovorim da 10-15 godina uopšte nije istorija, već bliska prošlost. Bilo nam je bolje u periodu između 2000. i 2003. Bio je to period kada je veliki vizionar Đinđić poveo Srbiju napred, a u to vreme je taj isti Vučić lepio plahate o Ratku Mladiću i činio sve da zaustavi taj napredak. Znamo svi i kako se i zašto sve to zaustavilo. Ovakvi Vučićevi komentari su najblaže rečeno cinični i nemoralni. Još uvek u ovoj zemlji ima onih koji pamte duže od 2-3 godine.

Pera

pre 8 godina

"Za dve godine...". Premijer se ne bavi sadasnoscu, vec samo dvogodisnjom buducnoscu. Naravno, nista od toga, za prethodne 3 i po godine nisu nista uradili.

ja

pre 8 godina

Ne znam šta da kažem na ovu izjavu, samo mi daje još jači vetar u leđa da gledam kako da pobegnem odavde. Prvo je obećavao 2014, pa 2015, pa 2016, sad je već 2018. aktuelna a nama život prolazi.
Da se razumemo, zvanični prosek 500e = realni prosek 300e (jer u zvanični prosek ulaze i plate državnih funkcionera i direktora, a ne ulaze plate većine koja radi za 20.000 na crno u trafikama, kafićima, prodavnicama i sl).

Matematicar

pre 8 godina

Jedno pitanje za premijera ili bilo kog politicara koji pretenduje na tu funkciju: Za koliko godina (decenija) ce prosecna plata u Srbiji biti na nivou prosecne plate u Hrvatskoj (750 evra) ili Sloveniji (1000 evra)? Za mene je to poboljsanje.

gologuzov

pre 8 godina

Pa i sada je prosek oko 500. Naime vecina radnika ima skoro 200 a manjina administrativaca oko 1000 pa je prosek 500!
Premijeru, nista novo nisi rekao. Ovo je vec uhodana propaganda.

darko

pre 8 godina

Sa obzirom da po zvaničnoj statistici prosečna neto plata u novembru bila oko 45.000, povećanje od 15.000 (malo više od 100e) za dve godine i nije neki uspeh, ali mnogi bi se radovali.
Problem je što taj prosek "vade" vaši partijski kadrovi u javnom sektoru. Prava prosečna plata 80% stanovništva je 20tak hiljada dinara. Kad oni budu imali 500e plate onda možeš da se hvališ.

verovali ili ne!

pre 8 godina

Dugoročni cilj je da smanjujemo javni drug, istakao je, te da od 2017. godine nemamo deficit.

Kako smanjujes javni dug, uzimajuci svako malo po milijardicu na zajam???

Covece boziji, umesto 14 milijardi pre vas, sad dugujemo 25 milijardi, ti to zoves smanjenjem javnog duga???

Uzgred, pre cetiri godine smo i imali 500 Evra platu, a onda ste dosli vi...!

Tepaljka

pre 8 godina

Pre svega, MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI! SREĆAN BOŽIĆ SVIMA!

Druga stvar... za dve godine, Bože zdravlje, nadam se da ću praznike slaviti sa svojom porodicom u nekoj ekonomski i političko normalnijoj zemlji od ove naše (na žalost), gde su normalni poslodavci... A Vi, gos-n Vučiću, sa vaših 500 evra možete slobodno da se zakitite i častite partijske botove u kafani! Jer ovo ovde je jedva i preživljavanje, ma sve drugo, samo ne normalan život!

trezven

pre 8 godina

u izbornoj godini ce da obeca sve sto moze! to je kao i dinkicevih 1000 evra za akcije. 4 godine je na vlasti taj vucic. i sta je uradio? smanjio nam penzije i plate, uveo rts taksu, poskupeo struju, benzin, gas... obecao je da cemo ziveti bolje i 2014, pa 2015, sad je sa 2016 pomerio na 2017.? ne verujem ti vucicu vise ni da se aleksandar zoves. lazes nas 4 godine. dosta je bilo! povuci se nakon 25 godina iz politike i daj fotelju nekom sposobnijem.

Nastavnik

pre 8 godina

Platu od 500e sam imao pre 2 godine i bila je prosecna. Trenutna plata u evrima mi je 320e. Da rezimiram, za dve go
dine cu ponovo imati platu koju sam imao pre dve godine. Yahooo

Edi

pre 8 godina

Nemaština,velika nezaposlenost,plate od 20.000 rsd.Beda,siromaštvo,beznađe,očaj.Preživljavam od roditeljevih penzija.Posla nigde.Niko neće da te prijavi,plata mizerna.Ljudi zapali u apatiju.Svaki dan u Srbiji dogode se četiri samoubistva,ja stvarno neznam Vučiću gde je u svemu ovome boljitak i kako da narod ne kuka!Podigli ste akcize na sve isvašta,jedva živimo a ti pričaš da je dobro, kao da imamo u najmanju ruku Nemački standard!!!

Nikola

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."
Pa njihov rast od 2% i nas rast od 2% ne mogu nikako da se uporede!! Na razvijenu ekonomiju koje vec zaradjuju mnogo para, 2% je opet prilicno dobro poboljsanje. A kod nas, gde privreda zaradi 100 din za celu god, 2% je nista. Nula. U najboljem slucaju stagnacija.

nezainteresovan

pre 8 godina

Opet te njegove "dve godine"
E, pa dragi gospodine Vučiću, ja ću za dve godine, daj Bože, da diplomiram, i idem lepo u inostranstvo na masterske. A ti obećavaj. A posle se žali na odliv mozgova.

građanka jadne nam Srbije

pre 8 godina

A šta će oni ljudi, koji su kao novogodišnji paketić od države dobili otkaz, koji su časno i pošteno radili više od 20 godina? Kako ćete pomoći njima i njihovim porodicama?

Licimur

pre 8 godina

Hahahahaha mnogo zavisi od naroda?! Pa ovo je komendija.. Vi razrezite namete koliko god mozete, otimajte na svakom koraku, pa ako narod izdrzi dve godine imacemo rast.. Kakav genijalan plan.. Nemojte slucajno da ukinete porez na bebi opremu (mislim da belu kugu i iseljavanje vise i ne pominjete), nemojte da smanjite namete malim preduzecima kako bi mogla da opstanu uopste, nikako ne smanjujte akcize za gorivo (iako smo pre nedelju dana slusali o paradoksu sa TNGom zbog akciza).. Samo rokaj.. Samo rast bdpa je glavni pokazatelj.. Isto kao sto je pokazatelj smanjenje nezaposlenosti za x , a x+y ljudi se iseli ili umre... Kakvi strucnjaci i genijalci.. Prosto te milina obuzme kad slusas kako nam dobro ide...

abi

pre 8 godina

Sto napravi od države Vucicu, nemoj molim te neka ostane ovakva kakva jeste, ako za dve godine dobijamo 500 to mu dodze negde oko 20 evra po mesec, pa jel mož da se živi od toga brate?

Damjan Vlahovic aka Igor Rakocevic

pre 8 godina

Trebalo! Futur opet!

Samo vi glasajte za mene, lako cemo posle.. Za 2 godine, taman nakon izbora.

I naravno, polusvet ce ovo da popije..

Duro

pre 8 godina

Rast BDP od 2 ili 3 % ne omogućava rast prosečne plate na 500€. A nabacivanje rokovima tipa sutra, za dve godine i slično je već postalo smešno ...

obican gradjanin

pre 8 godina

e ovako... 2008 kad sam se zaposlio plata mi je bila 54000 din. sad u 2016 plata mi iznosi 53000 din. tada je to bilo u evrima 675e a danas 440e tako da o neverovatnih 500e mogu samo da sanjam. ne lazite vise ovaj napaceni narod. dosta je bilo ili bar cutite i ne dajte ljudima laznu nadu. glasao sam za vucka i sad vidim da sam pogresio. oprosti narode sto sam svojim glasom doprineo pogorsanje zivota u ovoj predivnoj zemlji.

Tool

pre 8 godina

A jeeestee. :D A nezaposlenost će biti samo 10 posto. Priče za malu decu. Čak i da bude tako, dok ne sredite korumpirano i nesposobno pravosudje i zdravstvo, ovde neće biti bolje. Stalno se priča kako nema dovoljno lekara, a u bolnici u Pančevu su sad otpustili dosta lekara koji rade na ugovor, koji nemaju za stalno. Naravno deca lekara nisu dobila otkaze, ostala su da rade, otkaze su dobili samo lekari čiji roditelji nisu lekari. Strašno.

PROSECAN SRBIN

pre 8 godina

U javnom sektoru gde su njegovi partijski clanovi bice sigurno 500 eura (mozda je i sad), a nama koji smo u privatnom sektoru i ljudima bez posla neka je Gospod Bog na pomoci.

gg

pre 8 godina

Postoje samo tri opcije:

A) 7 Januara 2018 evro neće postojati

B) 7 Januara 2018 Vučić neće biti premijer

C) Računa da smo svi zaboravni i glupi i da nećemo zapamtiti izjavu od 7 Januara 2016

milan

pre 8 godina

Rekao je da ce nam biti bolje 2016, samo jos da ubedim sebe da mi je stvarno bolje...ali nikako da se udedim. Mozda ja ne vidim tako kao sto premijer vidi, mozda sam samo jako glup. Plata mi je smanjena, pa onda bezobrazno povecana za oko 2%, sve je u medjuvremenu poskupelo za par desetina procenata. Stvarno me je sramota sto sam bahat i ne vidim koliko mi je dobro, ali stvarno!

dragan ignjatovic

pre 8 godina

opet deda mraz.strpite se sada ali zato vas ceka sjajna buducnost.ovo covecanstvo slusa vec 2000 godina pa i vucko upotrebljava istu mantru.ako je ovoliko godina izdrzala valjda ce i njegov mandat.zalosno jecsto narod jos uvek veruje u ovu pricu

dzonikg

pre 8 godina

Ispiranje mozga se nastavlja..a sta je to ove godine bilo bolje???Uveli akzice na struju ..ej alo AKCIZU NA STRUJU..znaci u 21 veku STRUJA SE OPOREZUJE KAO LUKSUZNA ROBA!!!Naravno to je samo jedno od milion stvari...udarili akcize na gorivo pa je i voznja auta sad luksuz ..po litru drzava uzima vise od 80 dinara..stalno izmisljaju nove globe i harace a ovamo u kragujevcu ljudi su srecni ako imaju platu 200 eura..sa kojim ne mogu ni racune da plate.

Slobodan

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.
Nezadovoljstvo će postojati, sve dok ne počnemo da živimo normalnim životima. Sa prosečnom platom od 350 eura, to daleko od toga da je moguće...
Lipči magarče do zelene trave - nastavlja se jeftina demagogija.
Shodno narodnom verovanju, ono što radiš za Božić, radićeš cele godine - ovaj će nas znači lagati u nedogled...

savo s

pre 8 godina

Uopšte nije poenta da prosečna plata bude 500 eur, statistikom ćete namestiti šta god hoćete, već je poenta da najniža plata bude 500 eur. Samo tako ćete vratiti dostojanstvo radniku i omogućiti mu da živi od svog rada.

sto me cale nije napravio u nekoj normalnoj zemlji

pre 8 godina

Vidi ovako Alek, kada neka fabrika pravi milion ciela mesecno povecanje od 3% je 30000 cipela vise mesecno. Kada neko napravi jednu cipelu a sledeci mesec dve to je povecanje od 100%

Дућа

pre 8 godina

Хахахахаххахахахаха..Е улепша ми Божић дупло сад!За тренутак сам помислио да је 1 април!Мада добро,има ту истине.Сви они праве просек са њихових пар хиљада евра месечно,па кад упоредиш са мојих 20000 динара,и испадне такав просек

Saul Goodman

pre 8 godina

Plata radnice u kineskom butiku, na trafici, djubretara, tekstilca, gradjevinca, Jorgovankina plata... Saberi, podeli, prosek plate ide daleko iznad 500 eura... ;)

Toms

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. "

Babe i žabe. Nije isto kada BDP poraste 2% u Švedskoj i 2% u Srbiji. Jer evo zanimljiv podatak: u 2014. godini BDP Čada, Etiopije i Turkmenistana porastao je 10% a Novog Zelanda "jadnih" 3.5%. Trebaju li Novozelanđani biti ljubomorni na Turmene?
BDP per capita u Novom Zelandu pritom je bio 36000 dolara, a u Turkmenistanu tek 8000 dolara. Ovaj rast u Novom Zelandu znači da im je ionako visok BDP porastao 1300 dolara, dok je u Turkmenistanu porastao tek 800 čime je i dalje vrlo nizak. No! Rast od 10% ipak je zadovoljavajući - što možemo reći za rast od 1% na (pazite sad) BDP per capita od 5200 dolara? Što reći, Vučiću? Da budemo sretni? Čemu uopće, na kraju, poredba sa Austrijom koja ima 50 000 dolara godišnje po stanovniku, ili Finskom koja ima jednako koliko i Austrija?

pravda

pre 8 godina

Vucicu,hvala na zatvaranju moje firme bas na Novu godinu,sasvim dobre firme sa stalnom perspektivom. Samo da je bilo trunke zdravog razuma.Uz jos 400 drugih firmi. Najlepsi dar meni i mojoj maloj deci. Nagrada protiv "Bele kuge".Bitno da je moja opstina,Majdanpek,prepuna Sns kadrova sa svezim diplomama fakulteta koji se zovu kao trzni centri. Molim Boga da i vi "naprednjaci" ove godine dobijete kolektivni otkaz od naroda,koji ste davno zasluzili.

Bankar

pre 8 godina

Nazalost,ovo je jos jedna neistina.Rast BDP je slab.Gotovo zanemarljiv.Za jednu zemlju gde je osnovica vrlo,vrlo mala...Bogate zemlje su imale puno veci Rast.Luxembourg 3,8 %,Spanija,Italija,Irska,cak I Grcka...Srbija je najsiromasnija u Evropi.To se nece promeniti ni za 2ni za 7 godina.Ova Vlada nije dovela ni jednog jedinog investitora.Ili zanemarljiv Broj.Sve je stalo,ili stoji.A bilo je u najavi:fabrika cipova(3 milijarde investicija),fabrika za aviokomponente,fabrika za proizvodnju mesa,Mercedes,Bg na vodi( 3 milijarde investicija),juzni tok naftovod....I od svega ovog?!0!!!!Mala 0!!!A velike lazi.

Vladan

pre 8 godina

Neka bude prosek 500€, ali da u tu statistiku ne ulaze javna preduzeća i direktori koji primju po ko zna koliko plata i bonusa.......Obećaj 500 € prosek u privatnom sektoru, ajde premijeru.

Porast od 2 posto je smešan...morao bi biti makar 8-10% i tako par godina za redom, a poređenje sa razvijenim zemljama je smešno...tamo se BDP meri milijardama pa 1% je ozbiljna cifra, kod nas je to u milionima ( i to ne baš mnogo miliona) pa i naših 5%a ne 2% bi bili daleko iza rasta ozbiljnih razvijenih zemalja ( njihov 1% je hiljadu puta veći od naših 2%).
Nego vi lepo podstičite proizvodnju, i nemoj samo da dajete strancima beneficije za zapošljavanje,,,,,jer kako ispada najgore je biti srbin u Srbiji. Eto ja imam 80 radnika ...dajte meni 5000€ po radnom mestu....ajde premijeru

Vlatko

pre 8 godina

Šta ti pričaš? Mešaš babe i žabe. Kakve veze ima rast BDP-a Srbije i Švajcarske sa standardom građana? Za privatnike je najgore vreme za poslovanje od bombardovanja 1999-te. ti si pravnik bez radnog iskustva a narodu prodajes priču kao da si uspešan ekonomista!

Ivan

pre 8 godina

Zar nije obecao da ce krajem 2016 poctkom 2017 da budemo kao svajcarci ... i da ako bude tako ne mora da pobedi na izborima 2017 ??? Sta sad bi, kad prodju te dve godine bice opet za dve, pa opet itd...

Vođa

pre 8 godina

Znači, demagogija na delu. Procena rasta BDP-a se izražava u procentima. Ti procenti su zapravo procenjeno uvećanje onoga što celokupna domaća radna snaga proizvede. Ako je procenjeno da će kod nas rast BDP-a iznositi 2% i kod Italije takođe, da li smo mi isti ili je neko bolji/gori? Pa, generalno, te dve stvari ne mogu da se uporede jer Srbija i Italija nisu zemlje približno istih privrednih indikatora, odnosno 2% od 100 EUR i 2% od 1000 EUR nisu isti, ali ni potrošnja/rashodi nisu isti. Prema tome, procenat rasta/pada BDP jedino ima za cilj da se uporedimo sami sa sobom, odnosno koliko smo dobro ili loše poslovali prethodne godine (ili godina). Ovi demagozi će reći bilo šta što je, sve manje obrazovanom puku, milo da čuje. I od toga mi se gadi.

Master Yoda

pre 8 godina

"Prema njegovim rečima, objektivno se ne može reći da Srbija nije u usponu, ali da ga ne čudi kad čuje suprotno."
Uspeo je kroz dupli negativ da kaze apsolutno nista, odnosno, nije nam bolje, ali nam ni nije bolje, ali ga ne cudi kad neko kaze da je bolje iako nije bolje.
"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?"
Pa... jer nam nije bolje? Stavise, katastrofa je... beskucnika i ljudi koji rovare po kontejnerima na sve strane vise nego ikad. A kad nam je to i bilo bolje u poslednje vreme, a i sto sad proziva srpski narod da su nezadovoljni pesimisti?
Zaista puno radi... puno radi na tim Dzedaj vestinama.

C i n i k

pre 8 godina

Cak i kad bi to bilo istina a nece biti nikad,i ta plata od 500 e bi bila niza od Crnogorske recimo.
AV nema rezultata,on se bazira iskljucivo na obecanjima.

Sasa Bulatovic

pre 8 godina

Za dve godine plata 500€
Za dve godine potrošačka korpa 980€

Pa ti vidi

I sada je plata 350€ (prosečna) a realno u Mercatoru, Rodi, Idea, Modiani i Intersportu 21.000 dinara

Pa ti vidi

Rajko

pre 8 godina

Хоће,само ако половина становништва буде на бироу,а половина у управним одборима. Мир Божији,Христос се роди.

Zakeralo

pre 8 godina

Laže vas,nećete imati €500 platu.Nećete imati ni €400.Još jedna napomena,pod vodjinim genijalnim rukovodstvom,jedino je Moldavija,zasad,ostala sa nižim platama u Evropi.

Sale

pre 8 godina

Samo me zanima na koji način. Za dobar standard je potrebna dobra privreda. A privreda ne postoji, sve opljačkano i uništeno. Sad živimo od kredita koji se povećavaju iz godine u godinu. Odakle će da dođe to povećanje plata? Može jedino od povećanog uzimanja kredita. Ne vidim nikakve privredne reforme da su u toku ili u planu.

Voja

pre 8 godina

Malo morgen !
Sa rastom BDP, od 2 do 3% (možda i ako Bog da)ne može plata da poraste 50%
Znači, ŠIRIMO NOVE NEISTINE U CILJU KAMPANJE.
Kolike će biti penzije, za 2 godine? Hoćeš li barem da vratiš ono što si ukrao penzionerima?

Nikola

pre 8 godina

Pa naravno... Za dve godine ce se zaposliti svi clanovi SNS-a na jake pozicije i to za plate od preko 1.000 evra, i cas posla ce prosek dogurati na 500 evra!
Bravo!
Hristos se rodi, srecan Bozic!!!

Milence

pre 8 godina

Znate li koliko je 1% Svajcarskog bdp a koliko naseg?
Koje glupo poredjenje.
Nek uporedi sa Hrvatskom (2.5%) ili sa Bosnom (4%)
Imamo najmanji rast u regionu, gotovo na ivici statisticke greske!!!

Nikola

pre 8 godina

Takodje je izjavio da imamo najnizi PDV u regionu, sto apsolutno nije tacno jer Crna Gora(19) Makedonija(18) i BiH(17) imaju manje.
Mozda nije jedna od najbitnijih stvari u celokupnom obracanju, ali svakako je cista laz i to je meni kao mladom coveku(20 god) sasvim dovoljno da nikad ne dobije moj glas, jer ako ovako javno laze za PDV, ne mogu ni da zamislim koliko neistina koje ne mogu lako da se provere taj covek iznosi.

Program sam gledao silom prilika(stariji ukucani, zavedeni i presrecni sto im se radni premijer obraca bas danas i laze u lice pricajuci bukvalno bajke) i najtuznije mi je sto bar 70% birackog tela nece zeleti da proverava bilo kakvu informaciju vec ce slepo verovati, tako da ova zemlja nastavlja da tone u provaliju kojoj se ne nazire kraj.

Takodje mi je veoma zao sto zapravo ni nema pravog coveka/stranke kojoj bi potpuno razuman covek dao svoj glas.

Nazalost sve mi je jasnije da moram da se borim za sto brzi odlazak odavde(nakon zavrsenog fakulteta) jer ta borba moze vise da mi donese nego borba sa vetrenjacama u najdrazoj mi zemlji, mojoj Srbiji.


Hristos se rodi, srecni bozicni i novogodisnji praznici!

Šta uradiste to Blesingejm,Borate i Šariću???

pre 8 godina

Povećate plate u državnom aparatu i to je to!!!Po vašoj računici sad je nešto više od 400€,a 90% ljudi radi za 21.000 rsd,sreća pa nam državni činovnici dižu prosek!

ten yard penalty

pre 8 godina

"On je podsetio da smo, bez obzira na teške i katastrofalne poplave, krenuli u reforme, koje su počele da daju rezultate i da ne možemo biti zadovoljni rezultatima."

Ono kad ISTINA zavisi od 'lapsus calami'-ja!?!...dobro,ako nishta,ono bar tako...

Vojvođanin

pre 8 godina

Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će....

Hajde promeni ploču, daj jednom: ja sam, ti si, on je, mi smo, vi ste, oni su...

3,5 godine samo obećavaš, ništa živo ispunio nisi!!!!
Osim sendviča!!!

bane

pre 8 godina

Alooo majstore 2012 kada ste dosli na vlast rekli ste da cemo osetiti boljitak 2014 pa ste pomerili na 2015 pa na 2016 ja se taman ponadao a ono sad za DVE godine . . . Ako opet dobijete izbore onda ovaj narod nezasluzuje bolje !

anticenzura

pre 8 godina

Ne on nas definitivno smatra budalama!!!
Jutrosnje gostovanje na tv jos jedno u moru pateticnih govorancija,sa blagom dozom uvlacenja od strane voditelja,smeskanjima nasoj tragediji,predstavljanjem sebe kao monaha...tuga je dokle je dosao ovaj narod i drzava!
Ali eto ceka nas jos jedna teska,uspesna i dobra godina...opet ce more mladih teskom mukom da dodje do vize sto je dobro,i napustice ovu trubu sto je uspeh! Idite odavde,jer ovde nema sta da vas greje!

bolje ikad nego nikad

pre 8 godina

Poređenje rasta BDP Srbije i Finske je kao kad bi se mladji brat pravdao roditeljima da nije dao ni jedan ispit ove godine zato što nije dao ni stariji. S tim da je stariji završio faks pre 10 godina.

Cutim i posmatram

pre 8 godina

Finska??? Cime se mi mozemo uporediti s njom??? Uporedjuj nas sa okolnim zemljam, ako smes? Ne smes, bas zato i pominjes Finsku. Npr: Kosovo - 4,5%, CG i BiH 4,3%, Makadonija i Hrvatska vise od 3%....

Nekokozna

pre 8 godina

Pobogu covece, ako je i na Bozic, mnogo je! Sa rastom BDP-a od 0,8-1,5% godisnje, povecanje plata od skoro 50% za dve godine!? Ne lazite ovaj jadni narod,makar ne danas!

istina

pre 8 godina

On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. 

To je kao da kaze kako je Lajovic ekstra teniser jer ce u 2016. imati veci rast od Djokovica. A precuti cinjenicu da Djokovic ima toliko bodova da nema prostora za dalji rast. A svaki laik zna kolika je razlika medju njima dvojicom. Kao mercedes i jugo. Naravno, zelim i Lajovicu da postane nobi Djokovic, ali u ovom trenutku nema smisla da se porede.

Uros

pre 8 godina

Trenutno prosečna plata je 360 evra, da bi porasla na 500 evra za 2 godine trebalo bi da raste oko 22% godišnje. Nisam čuo da je ijedna privreda imala ovakav rast ikada. Kinezi su imali jedno vreme rast oko 10% godišnje sa svim mogućim stranim investicijama.

ekonomist

pre 8 godina

mnogo voli da nas poredi sa svajcarskom, nemackom.. pa te zemlje su na samom vrhu svetske ekonomije, gde vise da rastu!?
subvencionisite ljude da zapocnu svoj biznis ili jos bolje - dovedite strane investitore, ipak je kod nas pre 30 godina umro duh privatnog preduzetnistva

Dejan P.

pre 8 godina

Vučić je pre godinu dana obećao da će sve učiniti da se plate u privatnom sektoru i državnom sektoru ujednače i da je nenormalno da oni koji primaju plate iz budžeta imaju 40% veće plate od onih iz privatnog sektora od kojih u suštini i primaju plate. Vrlo brzo je to zaboravio. Prilikom statističkih prikazivanje potrebno je pored podataka koji se daju po regionima i gradovima - gde Beograd, Vreoci i Lazarevac imaju prosek plate za 30.0000 veći u odnosu na prosek Srbije prikazati i podatke po grupama:
- Koliko radnika u Srbiji i po gradovima prima platu u odnosu na broj stanovnika
- Koliko radnika prima platu: preko 100.000,00, od 70000-100000, od 50000-70000, od 30000-50000, od 20000-30000, koliko njih prima platu ispod 20000 hiljada dinara i koliko njih nije primilo platu.
Tako bi se dobila realnija slika pa ne bi oni u drzavnim agencijama i službama koji primaju plate od 200000 do nekoliko miliona dinara uticali na povećanje prosečnih plata u Srbiji i davali lažnu sliku da se u Srbiji živi bolje.
80 procenata radnika u ovoj Srbiji živi na minimalcu, dok nekvalifikovani radnici u namenskoj industriji - Prvi partizan koji ne placaju ni struju, ni vodu, ni poreze primaju oko 100000 dinara kao dva fakultetski obrazovana čoveka u Srbiji. Je li to normalno.

Kedonir Chadda

pre 8 godina

Ha ha dobar vic! Sa ovakvim rastom BDPa to se neće desiti za 15-20 godina. Nama je potreban godišnji rast od min. 6% , što uopšte nije neostvarivo, ali sigurno ne sa megatrend stručnjacima

cixxx

pre 8 godina

Sto bi rekao premijerov kolega clan, prepametni Drobnjak: "Kad imaju para za gorivo, imace i za skuplje putarine"... To je realan pokazatelj boljitka, prosperiteta i napretka. Da ne zaboravim i rast BDP i veci standard svih gradjana Srbije koji ce zgaziti Finsku i sve ostale zemlje iz okruzenja. Samo da sacekamo jos jedno godinu, dve... Posle je samo nebo granica za nas! Koja komedija

Gradjanin

pre 8 godina

Do tada ce nas banke odrati , sad nas deru, a i tada ce naci nacin da nas deru. Sad smo se dohvatili za jeftine kredite da ne potonemo, a za par godina ce da nam sve to naplate.

Radniku ne moze da bude bolje dok god ima nezaposlenih. Sve ostalo su prazne price. Zakon ponude i traznje.

nils

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. "

Je l ti Vucicu shvatas jednu stvar? To sto smo mi izgradili vise kilometara autoputa od Nemacke, i sto imamo veci rast BDP od Svajcarske ne znaci da smo mi mnogo dobri nego da Nemcima vise ne trebaju autoputevi i da Svajcarci imaju toliki BDP da mogu da priuste da gradjanima konstantno povecavaju standard.

Tvoj BDP rast je iskljucivo ono sto si ti uzeo od penzionera, gradjana, povecao sve moguce cene i namete i i dalje ti je jadan rezultat Vucicu.

Znas ti to, nego ovce i botovi koji glasaju za tebe ne znaju.

Naivne budale

pre 8 godina

...za dve godine ...za dve godine ....za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine....

Benny Hill

pre 8 godina

Svaki ekonomista zna da ne mozes da uporedis rast 2 posto na primer Svedske ili Austrije ili Svajcarske sa ratom 2% Srbije i reci da smo mi kao svajcarska.Ove zemlje su dostigli maksimum rasta...i ranije su tasli po 5 ili 6% godišnje i sad rastu konstantno po 2 do 3 posto svake godine.Nama treba rast 5 do 8 posto svake godine da za nekih 20 godina biti na nivo Austrije.Na primer Kina je rasla u srednjom 10% u poslednjih 20 godina...i ipak nije po standardu na orimer kao Amerika...ne pricam kak drzava nego standard ljudi...plate nivo zivota i dalje..
Sa 2 ili 3% rastom ostajemo gde smo bili i to premier zna ali narod to ne razume.Evo primer...Kosovo je imalo rast 3,5% skoro svake godine od 2000 a sta se vidi...beda i siromastvo...nezaposlenost 50%!!!!

Srle

pre 8 godina

Povećanje prosečne plate na 500 Eur bo značilo povećanje u odnosu na trenutno od preko 20%. Pričati o stopama rasta od 2 i 3% godišnje a obećavati prosečnu platu 20% veću uz smanjenje duga je neozbiljno. Naprosto to je teoretski nemoguće da se dogodi...moglo bi ako bi dug išao gore ili ako bi rast bio veći a ovako kako premijer kaže je čisto zamajavanje.

Arsenal

pre 8 godina

Za vreme DS bila je svetska ekonomska kriza pa ipak plate nisu smanjivane. Porezi, akcize i cene su bile dosta manje. Evro je bio oko 110din a BDP duplo veći nego sada. Mediji su bili slobodniji... Možda će i biti 500e prosečna plata ali samo pod uslovom da ti već ove godine padneš sa vlasti. Mnogo puta si nas slagao da će nam biti bolje i više ti niko ne veruje osim ovih što su plaćeni da ti veruju.

CityWatch

pre 8 godina

Stvar je u tome da mi tu pricu o 2 godine slusamo svake godine duze od dvadeset godina. Vec sada je tesko preziveti mesec sa 700 eur. Pricam o pristojnom zivotu.

crko pejdžer

pre 8 godina

Pa dobro Aleksandre zar te nije blm da više prosipaš toliko jeftinu DEMAGOGIJU u koju više ni tvoji tvrdi glasači ne veruju?????
Voleo bih da upoznam čoveka koji veruje u sve ovo!

aca

pre 8 godina

Kome ti to govoris? SNSovcima koji dobijaju posao? Sigurno ne nama. koji nemamo posao, a necemo ga ni imati zbog vas sposobnih i povrh svega strucnih i dragih ljudi iz stranaka... Meni nece biti plata 500 evra jer necu ni imati platu, jos manje penziju. Da je dozvoljeno sad bih natipkao jos gomilu pogrdnih reci, ovako cu samo da cutim.

laki

pre 8 godina

ahahahaa,opet za dve godine...Dve po dve,prodje nam zivot u cekanju.Nema od tog posla nista druze,to je jasno svima koji razumno razmisljaju.Jer privreda ne radi,drzava zivi od otimanja gradjanima,nameti sve veci,a zarada manja...Sram vas bilo

banana republic

pre 8 godina

Mislim da je uporedjivanje sa Svajcarskom,Finskom,Italijom,Austrijom u najmanju ruku neumesno......Za dve godine plata 500?Pa prijatelju, posle svih poskupljenja struje,poreza,hrane,pica i svega ostalog tih 500 eura manje vredi nego pre 10 godina.

laki

pre 8 godina

ahahahaa,opet za dve godine...Dve po dve,prodje nam zivot u cekanju.Nema od tog posla nista druze,to je jasno svima koji razumno razmisljaju.Jer privreda ne radi,drzava zivi od otimanja gradjanima,nameti sve veci,a zarada manja...Sram vas bilo

Arsenal

pre 8 godina

Za vreme DS bila je svetska ekonomska kriza pa ipak plate nisu smanjivane. Porezi, akcize i cene su bile dosta manje. Evro je bio oko 110din a BDP duplo veći nego sada. Mediji su bili slobodniji... Možda će i biti 500e prosečna plata ali samo pod uslovom da ti već ove godine padneš sa vlasti. Mnogo puta si nas slagao da će nam biti bolje i više ti niko ne veruje osim ovih što su plaćeni da ti veruju.

crko pejdžer

pre 8 godina

Pa dobro Aleksandre zar te nije blm da više prosipaš toliko jeftinu DEMAGOGIJU u koju više ni tvoji tvrdi glasači ne veruju?????
Voleo bih da upoznam čoveka koji veruje u sve ovo!

banana republic

pre 8 godina

Mislim da je uporedjivanje sa Svajcarskom,Finskom,Italijom,Austrijom u najmanju ruku neumesno......Za dve godine plata 500?Pa prijatelju, posle svih poskupljenja struje,poreza,hrane,pica i svega ostalog tih 500 eura manje vredi nego pre 10 godina.

Srle

pre 8 godina

Povećanje prosečne plate na 500 Eur bo značilo povećanje u odnosu na trenutno od preko 20%. Pričati o stopama rasta od 2 i 3% godišnje a obećavati prosečnu platu 20% veću uz smanjenje duga je neozbiljno. Naprosto to je teoretski nemoguće da se dogodi...moglo bi ako bi dug išao gore ili ako bi rast bio veći a ovako kako premijer kaže je čisto zamajavanje.

genius

pre 8 godina

Jedini način da izađemo iz mulja je da UČIMO! Ne pričam o učenju - završiš školu (malo učiš, malo se "pripomogneš, malo nešto treće) i mrsiš m**a do kraja života, nikada više ne pročitaš ništa osim novina, a svima soliš pamet kako si intelektualac. Pričam o učenju - NONSTOP - iz svoje branše, iz srodnih, pa iz iz svih ostalih. Samo tako ćemo koliko-toliko biti nezavisni od negativnih svetskih ekonomskih trendova, jer ćemo biti sposobni da brzo menjamo posao tamo gde ga ima više (ne mislim na geografsko "tamo", nego da brzo popunjavamo rupe na tržištu, a to je "pravi pos'O").
Neću da pričam o politici, ni o tome ko je kada i koliko krao i ukrao (i gde bismo bili da je toga manje bilo), samo ovo - mogu oni da planiraju šta hoće, mi kao mala zemlja, sa IZUZETNO i konzervativnom nefleksibilnom privredom, savijamo se kako vetar duva (u ekonomskom smislu, naravno), a čim malo jače dune, lomimo se.
Učenjem se stiče fleksibilnost radne snage, a samo tako možemo da opstanemo, čak i da iskoristimo svaki globalni haos da izađemo jači.

Hristos se rodi! Srećan Božić!

saxon

pre 8 godina

@dr Medić
Prvo, nije tacno da je plata lekara 400 evra.Plate lekara bez dodataka i raznoraznih ,,dvadesetčetvoročasovnih" dežurstava je znatno veća od pomenutih 400 evra.Plate u zdravstvu su niske ljudima koji rade u administraciji i med.sestrama . Ne zelim da vređam ali pojedini lekari ne zasluzuju ni pomenutih 400 evra.Naglasiću NEKI NE SVI .U svakom gradu se zna ko koliko od tih ,,dr"vredi i ko koliko uzima......
Drugo,ako jesi lekar onda se mani ekonomije jer očigledno ti to ne ide.

???

pre 8 godina

Ja jednostavno morao da kazem koju rec.Po svim ovim komentarima se vidi gde smo,sta smo,kakvi smo i koliko ima pameti kod nas.Prvo,bez obzira na politicko opredeljenje,a ja jesam za njega(za njega ne za ove oko njega,cast izuzecima),drugacije od ovoga i ne moze.Pa kada vec kukate tako za platu i da li ce biti plata 500,300 ii 1000 evra,ja bih da vas pitam nesta.Jel vi to cekate da vas neko zaposli i da platu?Mislite li da u to vasoj EU neko ceka da ga neko zaposli i da 2000 plate ili se svi otimaju,inovacije,samostalni biznis,njive,proizvodnja ,cuda neka.Pa nije to ljudi u modernom ekonomskom globalnom kapitalizmu isto kao 1973 u komunizmu.Ne moze neko da vam da u ovim uslovima(domaci ili strani poslodavac)platu i uslove rada kao u nekim zemljama.Sta vam je bre,pa to se generacijam stvara.Nego ajde vi malo radite,kao ja sto gulim od marta do novembra po 16 sati,berem krastavce,idem na posao,otimam se kidam se,ali mi dete danas ima bogatu trpezu,i nikoga ne krivim.Koga da krivim?NJega,"zute",Slobu,Tita zbog '74,MI5 za "Bolje grob nego rob" ili mozda Cara Lazara sto je izveo vojsku na Murata?More,motiku u ruke,ujutro u 4.30 da se ustaje,pa do 21h rintanje,pa onda mozda,mozda za 5-6 godina nasa deca i imaju pristojnu drzavu.Shvaite,nije on tu da vam daje plate od 500 ili 1000 evra,nego da ucini mogucim u medjunarodnom okruzenju da to sami ostvarujete.U svakom slucaju na Bozic bas i nisam dobrog duha prema vama.Mir Boziji,Hristos se rodi,puno zdravlja , srece i pameti zelim!!!

zgontronoman

pre 8 godina

Za vreme DS bila je svetska ekonomska kriza pa ipak plate nisu smanjivane. Porezi, akcize i cene su bile dosta manje. Evro je bio oko 110din a BDP duplo veći nego sada. Mediji su bili slobodniji... Možda će i biti 500e prosečna plata ali samo pod uslovom da ti već ove godine padneš sa vlasti. Mnogo puta si nas slagao da će nam biti bolje i više ti niko ne veruje osim ovih što su plaćeni da ti veruju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Arsenal, 7. januar 2016 09:49) # Link komentara

Iskreno ti kazem stvarno nisam iz SNS niti sam ikada glasao u zivotu,ali bas zato sto smo tako ziveli pod DS sad dugujemo tolike milijarde.Bilo ko da je sad na vlasti SNS,DS,DSS ili bi uzimali jos kredita i zavrsili kao Grcka ili mora da se zateze kais.Ja ti to kazem pre svega kao covek a i kao nastavnik kome se ozbiljno drma radno mesto.Ja ne znam dal ce da nam bude bolje za 2 godine al sam da je problem mnogo stariji.

mikele

pre 8 godina

dokle vise lazi..kamioni i avioni..aman ljudi..dosta vise sa megalomanskim pricama..imajte dostojanstva i recite ljudima tesko je vreme..dajemo sve od sebe..a ne price jeftinih holivudskih prica..iskren covek ce dobiti vise simpatija nego baroncine koji tvrde da nam ide do ja*a

Vojvođanin

pre 8 godina

Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će....

Hajde promeni ploču, daj jednom: ja sam, ti si, on je, mi smo, vi ste, oni su...

3,5 godine samo obećavaš, ništa živo ispunio nisi!!!!
Osim sendviča!!!

Neko cije komentare eskivirate

pre 8 godina

Svaka vest o bilo cemu sto se tice AV izaziva izlive besa, ljutnje i negativnih komentara. Zbog ledene kise u Knjizevcu 4000 domacinstava nije imalo struju neko vreme (nigde podatka koliko dugo). Za ovo je kriv AV. U Beogradu dodje do pozara u trafostanici i oko 1 sat delovi Novog Beograda nisu imali struju. Pogodite ko je kriv. Ako je za sve kriv jedan covek, sta rade ostali? Cekaju njegove greske ili ce pokusati da nesto urade, osim sto "mlate" po tastaturi. Zaboravio sam da napomenem da cu sada biti bot, sendvicar, polupismen, bez mozga ili sta vec.

aca

pre 8 godina

Kome ti to govoris? SNSovcima koji dobijaju posao? Sigurno ne nama. koji nemamo posao, a necemo ga ni imati zbog vas sposobnih i povrh svega strucnih i dragih ljudi iz stranaka... Meni nece biti plata 500 evra jer necu ni imati platu, jos manje penziju. Da je dozvoljeno sad bih natipkao jos gomilu pogrdnih reci, ovako cu samo da cutim.

dušan

pre 8 godina

ja imam 0.00e mesečno bajatović ima 30.000e kad se podeli na nas dvoje prosek je 15.000e što znači po toj njihovoj računici živimo fantastično

Matador

pre 8 godina

Privatne kompanije čim budu više radili, bude veća potrožnja za njihovim proizvodima, manje poresko opterećenje, dizaće i plate. Svi žele uspešnog radnika, a uspešan je samo onaj koji je zadovoljan uslovima.

penzionerka 85 godina

pre 8 godina

Prvo neka Vučić vrati penzije koje je do sada uzeo i koje će uzeti jer ovo što on naziva povišicom je sramno.Kažnjeni su oni penzioneri, većina, sa fakultetskim diplomama i približeni onima koje škola nije interesovala.Od obećanja se ne živi a premier verovatno računa na našu smrtnost.Od kako je smanjio penzije do sada je mnogo naroda pomrlo baš kada im je lekar bio potreban i novac za lečenje.Ovo se nije dogodilo, a dugo pamtim, ni kada su komunisti proleteri došli na vlast 1944 kada je bilo sramota biti intelektualac

Voja

pre 8 godina

Malo morgen !
Sa rastom BDP, od 2 do 3% (možda i ako Bog da)ne može plata da poraste 50%
Znači, ŠIRIMO NOVE NEISTINE U CILJU KAMPANJE.
Kolike će biti penzije, za 2 godine? Hoćeš li barem da vratiš ono što si ukrao penzionerima?

Dux

pre 8 godina

"Za dve godine plata u Srbiji 500 EUR"

Ahaha, Vučko imam ja bolju ideju. Jorgovanka, ti i ostatak vlade možete da RADITE DŽABE za sledeće 2 godine! Sve pare dajte nama-narodu!

milance

pre 8 godina

Zar je moguce da botovi extra lepo zive cim ima ovoliko nalupanih minusa na realne komentare ljudi medju kojima sam i ja dao komentar?Vasa glasanje se meri vasom gluposcu,kratkovidoscu ili pak bezobrazluku.Pa doci ce i izbori kad tad.Ici cete na smetliste istorije

Pavje

pre 8 godina

Meni je već sada plata 500€. Istini za volju, ne radim u srpskoj firmi, već u stranoj, u IT sektoru. Sestra radi u domaćoj firmi, sa završenim državnim fakultetom, za 25.000 din. Bapredna Srbija, samo to mogu da kažem...

Arsenal

pre 8 godina

Iskreno ti kazem stvarno nisam iz SNS niti sam ikada glasao u zivotu,ali bas zato sto smo tako ziveli pod DS sad dugujemo tolike milijarde.Bilo ko da je sad na vlasti SNS,DS,DSS ili bi uzimali jos kredita i zavrsili kao Grcka ili mora da se zateze kais.
(zgontronoman, 07. januar 2016 14:43)
Za vreme DS investicije su bile nekoliko puta veće nego sada, a zaduživali smo se mnogo manje nego sada. Tu se vidi najbolje koliko je Vučić nesposoban i koliko otvoreno laže kada priča o spoljnom dugu i sadašnjem zaduživanju. Nisam ja ni član ni simpatizer DS već beli listić ali to su činjenice. Jedina smo zemlja u Evropi gde se plate smanjuju. U Grčkoj su plate mnogo veće i prosečna penzija je 940e što je mnogo više nego u Srbiji. A cene hrane u Grčkoj nisu ništa veće. Vučićeva vlada je u ogromnoj prednosti u odnosu na vladu Cvetkovića jer više nije kriza u celoj Evropi pa to jednostavno ne ume da iskoristi.

Goblin

pre 8 godina

Ja ne znam sta je jadnije, da li on sto samo prica ili to sto mu mi ne verujemo da mozemo da imamo prosecnu platu od 500e. Ej 500e. Pa sta je to u odnosu na Evropu danas, a kamoli za 2,3...5 godine?! Koja smo mi beda od drzave, cccc...

PROSECAN SRBIN

pre 8 godina

U javnom sektoru gde su njegovi partijski clanovi bice sigurno 500 eura (mozda je i sad), a nama koji smo u privatnom sektoru i ljudima bez posla neka je Gospod Bog na pomoci.

Бинср

pre 8 godina

Који манипулатор...Па за развијене економије раст од 1,2,3 посто је нормалан јер су достигле своје зените у многим секторима, а за економије попут наше сваки раст испод 5 посто је занемарљив јер нам је укупан БДП мизеран и један посто од мизерије је ништа, поједе га инфлација или нека промена курса, цене нафте, мало јачи поветарац на светској сцени...Удео производЊе у БДП нам је 15 посто, економија нам се заснива на продаји државних ресурса - Телеком, ПКБ...и на довођењу шпекуланата који траже јефтину радну снагу без ослонца на домаћу производњу и памет. А о мантри ''за две године нећу ни да трошим речи''...

macka u cizmama

pre 8 godina

Gradjani još uvek nisu osetili i nisu videli jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti.

Visnja

pre 8 godina

Ne znam zasto ovoliko negativnih komentara, kada to nije nerealno ocekivanje! Zar u novembru prosecna plata u Srbiji nije bila preko cetrdeset cetiri hiljade? Uz domacinsko poslovanje kao sto kaze premijer petsto evra moze biti realnost!

Protos

pre 8 godina

Videcemo sta ce biti,iako su mnogi sta govorili i obecavali.Ne drzim niciju stranu,ali ako smo skloni da pljujemo svakoga,jer nam je naravno poverenje iznevereno,sacekajmo pa da vidimo.Vucic je nekoliko godina na vlasti,mnogo je bilo i dobrih i losih stvari.A ako zelite,vratite Tadica i ostale pratioce DS a,gde su pare od MMF za poplave potrosili,zatim gradili vile i davali sakom i kapom "intelektualnoj"eliti Srbije,u kojem spada nase glumiste,estrada i poklonici politike DS.Zaduzivali su se i nisu mislili sta ce biti sa ekonomijom i privredom.Ovom vlascu su se naravno najvise radovali "pink elita" i ostali slicni njima,koje ja ne mogu da svarim,koji su dosta srozali nasu zemlju,ali i zapadna elita i ovi drugi u nasoj zemlji su samo radili za sebe i svako je imao svoju vlast koju je podrzavao,a na kraju su uz tu vlast svi oni imali svoj prostor i bogatili se.Ja sam mlad covek sa fakultetskom diplomom,nemam posao i dosta mi je da zivim u zemlji vecitog utopijskog sistema,u kojem nas drzi ta "elita"a drzavu tretiraju kao svoju svojinu.Ako se ovaj covek bori za bolji zivot ljudi,kao sto stalno govori,to ce se pokazati i videti vrlo brzo.

Benny Hill

pre 8 godina

Svaki ekonomista zna da ne mozes da uporedis rast 2 posto na primer Svedske ili Austrije ili Svajcarske sa ratom 2% Srbije i reci da smo mi kao svajcarska.Ove zemlje su dostigli maksimum rasta...i ranije su tasli po 5 ili 6% godišnje i sad rastu konstantno po 2 do 3 posto svake godine.Nama treba rast 5 do 8 posto svake godine da za nekih 20 godina biti na nivo Austrije.Na primer Kina je rasla u srednjom 10% u poslednjih 20 godina...i ipak nije po standardu na orimer kao Amerika...ne pricam kak drzava nego standard ljudi...plate nivo zivota i dalje..
Sa 2 ili 3% rastom ostajemo gde smo bili i to premier zna ali narod to ne razume.Evo primer...Kosovo je imalo rast 3,5% skoro svake godine od 2000 a sta se vidi...beda i siromastvo...nezaposlenost 50%!!!!

CityWatch

pre 8 godina

Stvar je u tome da mi tu pricu o 2 godine slusamo svake godine duze od dvadeset godina. Vec sada je tesko preziveti mesec sa 700 eur. Pricam o pristojnom zivotu.

Jovanka

pre 8 godina

Srbija je napravila dobre preduslove u 2015. godini, odnosno, rešila velike probeleme:zemlja je spašena od bankrotstva, drastično je smanjen fiskalni deficit, iz stanja recesije, zemlja je počela da se razvija i stvoreni su uslovi za progresivan ekonomski razvoj.

anticenzura

pre 8 godina

Ne on nas definitivno smatra budalama!!!
Jutrosnje gostovanje na tv jos jedno u moru pateticnih govorancija,sa blagom dozom uvlacenja od strane voditelja,smeskanjima nasoj tragediji,predstavljanjem sebe kao monaha...tuga je dokle je dosao ovaj narod i drzava!
Ali eto ceka nas jos jedna teska,uspesna i dobra godina...opet ce more mladih teskom mukom da dodje do vize sto je dobro,i napustice ovu trubu sto je uspeh! Idite odavde,jer ovde nema sta da vas greje!

Bajko

pre 8 godina

Prosečna će sigurno biti toliko, to neće biti problem, problem će biti podići minimalaca, ali i to je ostvarivo ako realni sektor iz godine u godinu bude jačao i proizvodio više.

ja

pre 8 godina

Al' su odjednom se aktivirali botovi...dzaba je...narod puca polako...ove najave, od 2012. godine, kad su zaseli na vlast i od kada krece bolji zivot svake naredne godine, ne piju vodu vise...nista ne treba da objasnjavaju vise, samo neka kazu gde je nestalo 10 milijardi dolara, koliko nam je uvecan javni dug od kada su na vlasti, eto, toliko objasnjenje zasluzujemo...ostatak pitanja idem da vicem kuci na prazan frizider, kad se vratim sa posla...

Markov

pre 8 godina

Ovakve najave su uvek zamka ako se gleda sa strane opozicije tj. znamo da statistika je zbir tačnih podataka koji nekad znaju krivo da se tumače. Dosta plata je na minimalcu, a ima i onih velikih koji dižu taj prosek. Uglavnom ako se nastavi trend rasta za očekivati je da će nam ekonomija rasti. Mene raduje to što najzad Narodna banka obraća pažju na to da povećava zlatne rezerve jer u vreme svetske ekonomske krize zlato je najsigurnija podloga za stabilnost domaće valute.

aj

pre 8 godina

ljudi, kao niste znali ko je Aleksandar Vucic. On je obican preletac kao i svi politicari, tako da vazi ona stara, "vuk dlaku menja ali cud nikada". Pogledajte samo retrospektivu njegovih izjava i sve ce Vam biti jasno. Cekali su 20 godina da dodju na vlast pa sad treba da rade posteno. Malo morgen narode. Nadam se samo da se procenat onih koji mu veruju smanjuje. Nada umire poslednja. Nego, nije mi jasno sto svi cutimo i trpimo ovoliko?

Branko, Beograd

pre 8 godina

Ljudi, nas je svake godine sve manje I manje...Ako se ovako nastavi za desetak godina bice posla za mnoge ljude, jer ce sve vise biti penzionera a sve manje radno sposobnih....Po tome ce ispasti da je pala nezaposlenost na 5-6%....Tako I ove prazne price svaki dan, demagogija na vrhunskom nivou...Crna Gora nas vec ozbiljno pretekla sa platama a jedino sto imaju je more a mi 70% vrhunskog polj.zemljista...Mi smo krivi, nastavite sa apstinencijom na izborima I bice vam sve "bolje I bolje"..I Makedonci nas stigli a cene im drasticno nize....GLUPI NARODE....SVE STE ZABORAVILI ...Mnoga obecanja, retoriku iz proslosti, doprinos njihovih prethodnih vlada (od 90-tih pa na ovamo)...VLADAJU SA UKUPNO 22-24% BIRACKOG TELA...Veca polovina ne izlazi na izbore, a od druge polovine dobiju 40%..Razmislite....Intelektualniji deo naroda ne glasa, besni su I ljuti..Moramo to promeniti....

Milos

pre 8 godina

Ma daj bre, pa i ja mogu ovako da vodim drzavu, otpusti sve one sto odrzavaju ekonomiju i sto kolko tolko odrzavaju bankarski sektor, sto je sposobno da uzme kredit. Sto niste prvo otvorili radna mesta a onda otpustali ljude. Ovaj Vucic nas smatra vecitim neradnicima. Ma ja hocu da radim samo da imam gde.

Saul Goodman

pre 8 godina

Plata radnice u kineskom butiku, na trafici, djubretara, tekstilca, gradjevinca, Jorgovankina plata... Saberi, podeli, prosek plate ide daleko iznad 500 eura... ;)

Vase ime*

pre 8 godina

Hahaha, evo vratili se SNS botovi. Za petnaest minuta od nula do preko 300 minusa na komentar koji im kritikuje Vodju koji ih hrani sendvicima :-))) Kako ste samo providni, ali i vama je jasno da bez vas Vucic ne bi dobio nijedan pozitivan komentar u Srbiji. Jos malo i gotovi ste! Zivela slobodna Srbija!

C i n i k

pre 8 godina

Cak i kad bi to bilo istina a nece biti nikad,i ta plata od 500 e bi bila niza od Crnogorske recimo.
AV nema rezultata,on se bazira iskljucivo na obecanjima.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

A, jel možemo da se "telepromptujemo" u 2018, ono odmah?, jel ja nemam za ovaj mesec da izguram!?!
Plata kod privatnika je 170€ u celom Zaječaru, proverite, gazde svi do jednog voze mercedesa, more, zimovanje pod obavezno... Ne znam odakle vam 200€, da je 200 da me Bog vidi...

sto me cale nije napravio u nekoj normalnoj zemlji

pre 8 godina

Vidi ovako Alek, kada neka fabrika pravi milion ciela mesecno povecanje od 3% je 30000 cipela vise mesecno. Kada neko napravi jednu cipelu a sledeci mesec dve to je povecanje od 100%

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Jutros na Pinku izvalio da će da uvede 6h rada i 2h učenja za radnike, a za školarce obrnuto, e sada, jel nedavno on reče u Moskvi da ne zna mobilni da koristi, pa posle da ga nema?!?, ja mislim da on treba svih 23h kojih "radi" da uči i to tablicu množenja, smartfon je za njega NASA šatl, evo, vidi se iz priloženog teksta da je čovek matematiku zamenio sa Andersonovim bajkama za decu.

sergio

pre 8 godina

Sram te bilo !!! Bas si nasao sa kime da se meris ,sa jednom Finskom ,a sto ne kazes koliki je njihov NBD ,a ne da se hvatas za procente . Izjava ti je u rangu sa onom o izgradnji puteva u Nemackoj ,tj ,kako mi vise gradimo puteva od njih . Mi da imamo rast 50 posto ,oped smo smesni za njih ,imas srece sto je ovaj narod zaostao ,brzo zaboravlja i nema za koga da glasa !

MisterNo

pre 8 godina

@zgontronoman
Jesi, jesi, bot si. Inace bi znao da je samo u preriodu 9.2014 - 9.2015, po Ministarstvu Finansija, Srbija zaduzena za 2 milijarde dolara.

Tool

pre 8 godina

A jeeestee. :D A nezaposlenost će biti samo 10 posto. Priče za malu decu. Čak i da bude tako, dok ne sredite korumpirano i nesposobno pravosudje i zdravstvo, ovde neće biti bolje. Stalno se priča kako nema dovoljno lekara, a u bolnici u Pančevu su sad otpustili dosta lekara koji rade na ugovor, koji nemaju za stalno. Naravno deca lekara nisu dobila otkaze, ostala su da rade, otkaze su dobili samo lekari čiji roditelji nisu lekari. Strašno.

Toms

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. "

Babe i žabe. Nije isto kada BDP poraste 2% u Švedskoj i 2% u Srbiji. Jer evo zanimljiv podatak: u 2014. godini BDP Čada, Etiopije i Turkmenistana porastao je 10% a Novog Zelanda "jadnih" 3.5%. Trebaju li Novozelanđani biti ljubomorni na Turmene?
BDP per capita u Novom Zelandu pritom je bio 36000 dolara, a u Turkmenistanu tek 8000 dolara. Ovaj rast u Novom Zelandu znači da im je ionako visok BDP porastao 1300 dolara, dok je u Turkmenistanu porastao tek 800 čime je i dalje vrlo nizak. No! Rast od 10% ipak je zadovoljavajući - što možemo reći za rast od 1% na (pazite sad) BDP per capita od 5200 dolara? Što reći, Vučiću? Da budemo sretni? Čemu uopće, na kraju, poredba sa Austrijom koja ima 50 000 dolara godišnje po stanovniku, ili Finskom koja ima jednako koliko i Austrija?

Coco Bill

pre 8 godina

Moja lekarska plata trenutno iznosi između 430 i 440 evra. Ako država nastavi da štedi i naredne 2 godine, ali bez ponovnog smanjenja moje plate od 10%, onda bi moja plata trebalo da raste tempom od 0,5% na svakih 6 meseci. Za 2 godine moja plata će iznositi otprilike 440-450 evra. Znači, lekarska plata u Srbiji će za 2 godine biti manja od prosečne plate. Činjenica je da utopija zzvana EU se mora napustiti i okrenuti se nacionalno orjentisanoj politici, zaštiti Srbiju od marionetskih vlada, jer nam preti istrebljenje sa ovih prostora u kraćem roku od onog sa kojim smo se donedavno šalili.
(dr Medić, 7. januar 2016 14:09)

Pa tu i takvu platu bas i imate zbog te `cuvene nacionalne politike` koja se vodila. Primer gde su bili Poljska pre Cehoslovacka, sada Ceska i Slovacka pa cak i Rumunija i Bugarska, a gde su sada u odnosu na nas

pravda

pre 8 godina

Vucicu,hvala na zatvaranju moje firme bas na Novu godinu,sasvim dobre firme sa stalnom perspektivom. Samo da je bilo trunke zdravog razuma.Uz jos 400 drugih firmi. Najlepsi dar meni i mojoj maloj deci. Nagrada protiv "Bele kuge".Bitno da je moja opstina,Majdanpek,prepuna Sns kadrova sa svezim diplomama fakulteta koji se zovu kao trzni centri. Molim Boga da i vi "naprednjaci" ove godine dobijete kolektivni otkaz od naroda,koji ste davno zasluzili.

78

pre 8 godina

To bi bila vest da je to minimalna plata 500 evra. Ovako u prevodu tih 500 evra proseka znaci da vecina sa 200 evra ce da skoci na 220 evra, a ove masnije plate malo vise i eto nam 500 evra. Mesto da drzava zakonski sveke godine podize minimalac bar za 10 posto ovde nam iznose prosek. Do god poslodavac odlucuje sta je minimalac on nece menjati ovo robovlasnicko drustvo jer plata od 200 evra je nadoknada za hranu jednog roba Srpskoga.

Vođa

pre 8 godina

Znači, demagogija na delu. Procena rasta BDP-a se izražava u procentima. Ti procenti su zapravo procenjeno uvećanje onoga što celokupna domaća radna snaga proizvede. Ako je procenjeno da će kod nas rast BDP-a iznositi 2% i kod Italije takođe, da li smo mi isti ili je neko bolji/gori? Pa, generalno, te dve stvari ne mogu da se uporede jer Srbija i Italija nisu zemlje približno istih privrednih indikatora, odnosno 2% od 100 EUR i 2% od 1000 EUR nisu isti, ali ni potrošnja/rashodi nisu isti. Prema tome, procenat rasta/pada BDP jedino ima za cilj da se uporedimo sami sa sobom, odnosno koliko smo dobro ili loše poslovali prethodne godine (ili godina). Ovi demagozi će reći bilo šta što je, sve manje obrazovanom puku, milo da čuje. I od toga mi se gadi.

Rajko

pre 8 godina

Хоће,само ако половина становништва буде на бироу,а половина у управним одборима. Мир Божији,Христос се роди.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

Vala, od tebe jedino čusmo da nam je bolje, evo po milioniti put za 2 godine, a džepovi sve tanji... Alal ti vera!!!

za dve godine,zar je mnogo?!

pre 8 godina

Nemamo dileme i svim srcem pratimo evropski put koji nam trasira nas voljeni Premijer.Cela Evropa nam zavidi i nemaju reci da opisu nas ogroman uspeh u sprovodjenju reformi za bolje sutra!Boljitak je vec tu,odmah iza ugla,samo treba da se jos malo napregnemo da bi ga osetili!

Vojkan Zivojinovic

pre 8 godina

slucajno na oglasima uletim na rubriku poslovi,koji su uslovi za pekare i prodavce osiguranja,znaci otprilike ide ovako:potrebna mlada i predusetljiva osoba,uslovi: minimum poznavanje teleportacije i manipulacije vremensko/prostornim kontiniumom,sposobnost timskog rada i telekineze,vladanje telepatskim vestinama,minimum b kategorija i dozvola za levitaciju odobrena od strane ministarstva ,iskustvo na slicnom radnom mestu,obavezno poznavanje jednog stranog jezika,teologije i magije!Prednost imaju osobe mladje od sebe samih,koje poznaju rad na Longinovom koplju!Kontakt osoba:Prometej
Ni hleb nije ono sto smo jeli nekad,jer ga sad pravi Carobnjak iz Oza.I ovi ljudi rade za 200e...

Ros Geler

pre 8 godina

(da vinci, 07. januar 2016 12:47)
Niposto ne ponistavati listic, vec glasati za bilo koju stranku opozicije koja moze da predje cenzus. Ako ponistite listic vas glas se rasparcava na one stranke koje su presle cenzus. Tako da ako SNS osvoji 40% vas glas od 100% 40% ide SNSu.

Silver Surfer

pre 8 godina

I tako.....dve po dve, novcanik sve tanji, plata sve manja, a obecanja nikad veca.
Nego sta bi sa onim obecanjem iz 2012. godine kada je isti ovaj covek rekao da cemo za dve godine ziveti bolje?

Vladan

pre 8 godina

Neka bude prosek 500€, ali da u tu statistiku ne ulaze javna preduzeća i direktori koji primju po ko zna koliko plata i bonusa.......Obećaj 500 € prosek u privatnom sektoru, ajde premijeru.

Porast od 2 posto je smešan...morao bi biti makar 8-10% i tako par godina za redom, a poređenje sa razvijenim zemljama je smešno...tamo se BDP meri milijardama pa 1% je ozbiljna cifra, kod nas je to u milionima ( i to ne baš mnogo miliona) pa i naših 5%a ne 2% bi bili daleko iza rasta ozbiljnih razvijenih zemalja ( njihov 1% je hiljadu puta veći od naših 2%).
Nego vi lepo podstičite proizvodnju, i nemoj samo da dajete strancima beneficije za zapošljavanje,,,,,jer kako ispada najgore je biti srbin u Srbiji. Eto ja imam 80 radnika ...dajte meni 5000€ po radnom mestu....ajde premijeru

Nama je lepo(taman kako smo zasluzili)

pre 8 godina

Gospodine Vucicu, sta god ste rekli ispostavilo se kao neistina.Prvo vratite mojim roditeljima 7hiljada dinara plate tj penzije koje ste im uzeli. Dalje prestanite da nam uvodite nove namete i povecavate stare. O sebi i ne govorim, vec o svojim roditeljima. Ja cu boze zdravlje pobeci iz ove zemlje. Razlog za to ste vi, vasa politika ali i politika vasih prethodnika.Unistili ste nas i naterali mene koji nikada u zivotu nisam zeleo da odem iz svoje zemlje da razmisljam o odlasku.Nikada nisam bio materijalista,sanjao vile skupe automobile i luksuzna putovanja.Ni sada to ne sanjam i ne zelim, zelim samo malo pristojnosti,postovanja i dostojanstva.Zelim srecu na licima ljudi oko sebe.Sve ste nam to oduzeli.Vi ste kap koja je prelila casu.Jednostavno ne mogu ovde vise da izdrzim.Ko moze zelim mu svu srecu ovog sveta
(nn, 7. januar 2016 11:3

Citajuci vas komentar, prepoznao sam sebe! Na zalost, gospodin Vucic i zeli da normalni odu iz Srbije, a da ostanu ovi poslusnici koji mu pevaju "ode radosti" svaki dan. Od kada su na vlasti uveli su rijaliti programe, ukinuli sve normalne emisije, dozvolili kupovinu diploma na "kiosku" i sto je najgore takvima dali-dao najvaznija mesta u zemlji i na taj nacin unistili - obezvredili najvazniji resurs 21-og veka, a to je znanje! Najveci paradoks je, sto, dok se on i njemu slicni na svim stranama bivse Juge nisu pojavili ovo bila normalna i uredjena zemlja, koju on kao, sada, "zeli da napravi"

Šta uradiste to Blesingejm,Borate i Šariću???

pre 8 godina

Povećate plate u državnom aparatu i to je to!!!Po vašoj računici sad je nešto više od 400€,a 90% ljudi radi za 21.000 rsd,sreća pa nam državni činovnici dižu prosek!

Biljana Dj

pre 8 godina

Verujem da ce kod nas za 2 godine prosecna plata biti 500evra, naravno sve zahvaljujuci ovakvoj politici. Sustina je da ce u okruzenju za 2 godine prosecna plata biti 800evra ;-) i opet cemo kaskati.

Sale

pre 8 godina

Samo me zanima na koji način. Za dobar standard je potrebna dobra privreda. A privreda ne postoji, sve opljačkano i uništeno. Sad živimo od kredita koji se povećavaju iz godine u godinu. Odakle će da dođe to povećanje plata? Može jedino od povećanog uzimanja kredita. Ne vidim nikakve privredne reforme da su u toku ili u planu.

Bozic 2016

pre 8 godina

Ja radim za minimalac, zaradjujem mesecno 21 000 dinara. Imam zenu i samo jedno dete. Ukoliko mi se plata popne na 350 evra mesecno, odmah cu da napravim jos jedno dete. Kad bih imao platu 500 evra, usudio bih se da imam 3 deteta. Minimalac trenutno obezbedjuje skroman, da ne kazem jadan i bedan zivot. Daj Boze da se plate povecaju, a verujem da nisam jedini koji direktno povezuje natalitet sa platom. Ja ovako razmisljam.

рајко

pre 8 godina

па пре две године је вучко то говорио...мислим да политичари требају да престану са оваквим видом комуникације...сад треба ово сачувати и показати народу 2018. али која је поента. друга ствар и инфлација и цене ће скочити тада тако да тих 500 може бити исто као 300 данас.

Cela nacija

pre 8 godina

Za one koji ne znaju sta je tacno BDP, kako se racuna i na sta ukazuje, ovo je fantasticna vest. Na zalost, takvih ima u vecini i to su uglavnom oni koji glasaju.

Ovaj covek mene zaista fascinira! Da ovakvu izjavu za praznike kad su ljudi najemotivniji i najranjiviji, kad su skloniji da poveruju svemu sto zvuci dobro. Valjda misli kad verujemo u Deda Mraza/Bozic Batu, sto ne bismo i u ovakva obecanja.

I onda na kraju jos i potkaci one koji se usude da kritikuju.

Davor Matasić

pre 8 godina

Dragi susjedi kod nas u Hrvatskoj je trenutni prosjek 900 a ni to nije relevantno jer taj tzv. solidni EU prosjek diže manjina koja tuče po 2000 pa čak i 3000.Obična boranija (što bi vi rekli radi za 400 ili 500 ako ih redovno i dobiju).Tako da su predviđanja vaših a i naših autoriteta na vlasti nebuloze.Ovaj Balkan se još uvijek više bavi politikom nego gospodarstvom.Sretan Božić!

Inzenjer

pre 8 godina

Dokle ce ovaj da se bavi demagogojom? Covek totalno skrenuo? Gde god se pojavi on prica jedno te isto. Kakav mentalni sklop treba da imas da na danasnji dan odes na svoju TV I pricas ono isto sto svaki dan pred novinarima pricas. Koga on toubedjuje.Skolovan I pismen narod ne moze da ubedi ni usta.Vise ga I ne slusaju sta prica.Poceli su da se sprdaju sa njim.A neobrazovana i polupismena Srbija sta ce.Sede pored TV ekrana i silom prilika moraju da slusaju budalastine I ako ne razumeju ni sta je BDP, ni fiskalna konsolodacija, reforma.Ja samo kada pogledam kao fakultetski obrazovan covek svoj novcanik jasno mi je sve

Gradjanin

pre 8 godina

Koo cemu baba o ustipcima.Javni dug, fiskalna konsolifacija, strukturne reformei ostale budalastine. U Srbiji 30% gradjana funkcionalno nepismeni, 20% potpuno nepismeni.

U 2014 Gradjani ce osetiti boljitak
U 2015 U Srbiji ce se ziveti bolje
U 2016 Srbija staje na noge i zive ce se bolje
U 2107 Prosecna plata 500 evra
U 2018 Plate I penzije 800 evra
U 2019 SRbija ulazi u EU I G8 k kao najrazvijenija zemlja Evrope

A do tada mnogi nasli novu lokaciju koja se zove Novo groblje,Lesce, Orlovaca....

Vlatko

pre 8 godina

Šta ti pričaš? Mešaš babe i žabe. Kakve veze ima rast BDP-a Srbije i Švajcarske sa standardom građana? Za privatnike je najgore vreme za poslovanje od bombardovanja 1999-te. ti si pravnik bez radnog iskustva a narodu prodajes priču kao da si uspešan ekonomista!

Igor

pre 8 godina

Pa dobro Aleksandre zar te nije blm da više prosipaš toliko jeftinu DEMAGOGIJU u koju više ni tvoji tvrdi glasači ne veruju?????Voleo bih da upoznam čoveka koji veruje u sve ovo!
(crko pejdžer, 07. januar 2016 09:53)
Evo ti klasičnog primera - teča moje žene. Prosečan Srbin, pošten i vredan čovek, ali 2 knjige u životu nije pročitao. Radio u Nemačkoj kao građevinac, sada živi od male prodavnice u predgrađu Beograda. Zbog Vučića bi se familije odrekao, bivši radikal. Pitam ga 3 razloga zbog čega je Vučić bolji od ostalih, on kaže: "Vučić je pošten, ne laže i radi po ceo dan, vidiš da ne spava!" Bez i jedne činjenice! Eto kako prostačka marketing/demagogija pali. Koga briga za BDP, broj nezaposlenih, prosečnu platu, medijske slobode - glasači SNS su interesdžije ili ljudi koji ne razumeju kako svet/država funkcioniše.

Dr. Gospodin

pre 8 godina

Dajte ljudi molim vas da li mu iko veruje , ja vidim da su plate sve manje i manje iz meseca u mesec a stalno dodaju neki novi porez. Ljudi rade za oko 20 000 i to ako imaju srece da imaju posao , kakvih 500 evra . Mozda prosek ako uzmete i vase i nase plate onda je to i veci prosek od toga . A prosek prosecne vecine je minimalac ! Jad, beda , tuga , sramota ... Dokle cete trpeti ove insinuacije , ovo zamajavanje i blefiranja naroda ??Klasicni politicki trikovi za napaceni narod , koji se nazalost peca na ovo

Milos

pre 8 godina

Sa rastom BDP-a od 2% sa 370 na 500€ .Malo morgen !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nefer, 7. januar 2016 13:22)

I ja to isto pomisli. Kako moze rast 2-3 posto a plata za 30. Nego ajde.

Ivan Savić

pre 8 godina

Više ne znam čega smo se naslušali da će biti, ali uvek za - dve godine. Nisam ekonomnista, inženjer sam po struci, ali prilično pratim zbivanja u ekonomiji.Voleo bih da mi neko, pa i ovaj čovek koji mnogo laže,objasni kako se može prosečna plata podići sa 370 evra na 500evra ako imate privredni rast od 2% i sledeće od 3%.Ovo još pod pretpostavkom da će tog rasta u naredne dve godine biti, u šta sumnjam sa debelim razlogom. Ove godine je privredni rast iznosio 0.9% dakle manje od 1%. Da skratim.Matematički da bi dostigli ovih 500 evra prosečne plate potreban je dvocifren privredni rast u obe naredne godine.Da ne govorimo još o tome da imamo budžetski deficit a to znači i da su i ove plate sada veće od onih koje su realno moguće( ovo se odnosi na javni sektor ). Dakle sram ga bilo za ove izrečene laži.

Vase ime*

pre 8 godina

Cim nema SNS botova jasno se vidi kakvo je zaista raspolozenje u narodu i koliko je Vucic omrazen u Srbiji. Samo pogledajte odnos preporucenih i neporeporucenih komentara koji kritikuju ovog demagoga sada kada nema njegovih vojnika da lupaju minuse.
Inace, da li neko zna zasto nema SNS botova danas? Strajkuju? Nema sendvica za Bozic?

P.S.: Veliki pozdrav redakciji B92!

gg

pre 8 godina

Postoje samo tri opcije:

A) 7 Januara 2018 evro neće postojati

B) 7 Januara 2018 Vučić neće biti premijer

C) Računa da smo svi zaboravni i glupi i da nećemo zapamtiti izjavu od 7 Januara 2016

Nenad

pre 8 godina

Postajem sve sigurniji da ovaj daje ovakve izjave ne bi li ispunio svoje celodnevno radno vreme (siguran sam da je i danas prvi u Vladi), čitajući komentare i uživajući u svojoj moći.
Poželimo mu srećne praznike..
Srećan ti Božić premijeru!

Milence

pre 8 godina

Znate li koliko je 1% Svajcarskog bdp a koliko naseg?
Koje glupo poredjenje.
Nek uporedi sa Hrvatskom (2.5%) ili sa Bosnom (4%)
Imamo najmanji rast u regionu, gotovo na ivici statisticke greske!!!

Nikola

pre 8 godina

Vucicu jos samo da stavis kapu deda mraza, pa da ti poverujemo. Novembarska neto zarada je 44166 din. Sa danasnjim kursom evra od 122 din to iznosi ~362 eur. Ako imamo rast od 2% godisnje za 2 godine imacemo prosecnu platu od 376 eur, i to pod uslovom da kurs evra ostane nepromenjen, sto je vrlo malo verovatno. Da bi smo imali neto zaradu od 500 eur za dve godine, neophodno je da prosecni godisnji rast privrede bude 20% (sa uracunatom fluktuacijom kursa evra), sto je apsolutno neostvarivo. Prema tome jos jedna neuspesna prodaja magle za nas koji imamo mozak.

Naivne budale

pre 8 godina

...za dve godine ...za dve godine ....za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine....

nn

pre 8 godina

Gospodine Vucicu, sta god ste rekli ispostavilo se kao neistina.Prvo vratite mojim roditeljima 7hiljada dinara plate tj penzije koje ste im uzeli. Dalje prestanite da nam uvodite nove namete i povecavate stare. O sebi i ne govorim, vec o svojim roditeljima. Ja cu boze zdravlje pobeci iz ove zemlje. Razlog za to ste vi, vasa politika ali i politika vasih prethodnika.Unistili ste nas i naterali mene koji nikada u zivotu nisam zeleo da odem iz svoje zemlje da razmisljam o odlasku.Nikada nisam bio materijalista,sanjao vile skupe automobile i luksuzna putovanja.Ni sada to ne sanjam i ne zelim, zelim samo malo pristojnosti,postovanja i dostojanstva.Zelim srecu na licima ljudi oko sebe.Sve ste nam to oduzeli.Vi ste kap koja je prelila casu.Jednostavno ne mogu ovde vise da izdrzim.Ko moze zelim mu svu srecu ovog sveta

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi prosečna plata za dve godine u Srbiji trebalo da iznosi 500 evra.

Da nebi trebalo trebalo bi al' sta vredi sto bi trebalo ?
Ako nekada "prosečna plata u Srbiji NEKIM CUDOM i bude iznosila 500 evra" zivot ce dotle u Srbiji POSKUPETi tako da ce za dve godine opet biti "trebalo bi da iznosi 1000 evra" da bi ti "brizljivo zatupljeni gradjani" Srbije mogli "SKROMNO DA PREZIVLJAVAJU" !
I gde si bio nigde sta si radio NISTA !

Nikola

pre 8 godina

Pa naravno... Za dve godine ce se zaposliti svi clanovi SNS-a na jake pozicije i to za plate od preko 1.000 evra, i cas posla ce prosek dogurati na 500 evra!
Bravo!
Hristos se rodi, srecan Bozic!!!

Anita

pre 8 godina

U 2017. godini očekujemo rast DBP od 3%, a prosečna plata u Srbiji trebalo bi da bude 500 evra. Mi smo izgubili puno vremena i ovu priliku ne smemo propustiti. Moramo nastaviti da radimo punom parom i odgovorno.

Nikola

pre 8 godina

Takodje je izjavio da imamo najnizi PDV u regionu, sto apsolutno nije tacno jer Crna Gora(19) Makedonija(18) i BiH(17) imaju manje.
Mozda nije jedna od najbitnijih stvari u celokupnom obracanju, ali svakako je cista laz i to je meni kao mladom coveku(20 god) sasvim dovoljno da nikad ne dobije moj glas, jer ako ovako javno laze za PDV, ne mogu ni da zamislim koliko neistina koje ne mogu lako da se provere taj covek iznosi.

Program sam gledao silom prilika(stariji ukucani, zavedeni i presrecni sto im se radni premijer obraca bas danas i laze u lice pricajuci bukvalno bajke) i najtuznije mi je sto bar 70% birackog tela nece zeleti da proverava bilo kakvu informaciju vec ce slepo verovati, tako da ova zemlja nastavlja da tone u provaliju kojoj se ne nazire kraj.

Takodje mi je veoma zao sto zapravo ni nema pravog coveka/stranke kojoj bi potpuno razuman covek dao svoj glas.

Nazalost sve mi je jasnije da moram da se borim za sto brzi odlazak odavde(nakon zavrsenog fakulteta) jer ta borba moze vise da mi donese nego borba sa vetrenjacama u najdrazoj mi zemlji, mojoj Srbiji.


Hristos se rodi, srecni bozicni i novogodisnji praznici!

anti botina

pre 8 godina

ne ljutite se na vodju, on se pogresno izrazio na "svojoj nacionalnoj" Pink televiziji.Mislio je da ce njegovim "botovima" biti bolje za dve godine i da umesto soka i sendvica ce imati plate od cak 500 EUR....

nikola vajsmiler

pre 8 godina

Prijatelju, dosao si na vlast 2012. godine. Pre koji dan je odzvonila 2016. Ti od kad si dosao obecavas nesto "za dve godine". Krckas ljudima godine zivota dok ti i tvoji pajtosi gradite sebi kule i gradove. Dosta bre vise.

Alex

pre 8 godina

"Kada ste u istoriji čuli da nam je bolje?", upita se Vučić. Da odgovorim da 10-15 godina uopšte nije istorija, već bliska prošlost. Bilo nam je bolje u periodu između 2000. i 2003. Bio je to period kada je veliki vizionar Đinđić poveo Srbiju napred, a u to vreme je taj isti Vučić lepio plahate o Ratku Mladiću i činio sve da zaustavi taj napredak. Znamo svi i kako se i zašto sve to zaustavilo. Ovakvi Vučićevi komentari su najblaže rečeno cinični i nemoralni. Još uvek u ovoj zemlji ima onih koji pamte duže od 2-3 godine.

Miloslav

pre 8 godina

Bravo majstore! A kada ćeš da mi vratiš onih 24,6% koliko si mi oteo od penzije? Kad crknem? Mislite li vi što ste danas vlast da doživite penziju ili štekate sada, pa vas baš briga za budale koje su verovale u sistem.

istina

pre 8 godina

On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. 

To je kao da kaze kako je Lajovic ekstra teniser jer ce u 2016. imati veci rast od Djokovica. A precuti cinjenicu da Djokovic ima toliko bodova da nema prostora za dalji rast. A svaki laik zna kolika je razlika medju njima dvojicom. Kao mercedes i jugo. Naravno, zelim i Lajovicu da postane nobi Djokovic, ali u ovom trenutku nema smisla da se porede.

Zakeralo

pre 8 godina

Laže vas,nećete imati €500 platu.Nećete imati ni €400.Još jedna napomena,pod vodjinim genijalnim rukovodstvom,jedino je Moldavija,zasad,ostala sa nižim platama u Evropi.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Срам да те буде ! Имао сам на истом радном месту 700 евра,за време Коштуничине владавине,а сада ми је 220 ! Само се склони.

Samo necural bajo moj!

pre 8 godina

Pred izbore 2012. je rekao da ce biti bolje vec za 6 meseci ili ce sici sa vlasti. Kad je dosao na vlast rekao je 2014. Kad je stigla 2014. rekao je bice bolje 2016. Sad opet spominje za dve godine... Ko jos normalan njemu veruje?

neko kome ne objavljuju komentar

pre 8 godina

ooo gori si nego Verbic,uzasan si ,smijesan si,ko tebi vise veruje.smanjis nam je prosle gidine posto si najavljivao povecanje...ovo ljudi znaci u prevodu 150 eura prosecna plata kad vam ja kazem

obican gradjanin

pre 8 godina

e ovako... 2008 kad sam se zaposlio plata mi je bila 54000 din. sad u 2016 plata mi iznosi 53000 din. tada je to bilo u evrima 675e a danas 440e tako da o neverovatnih 500e mogu samo da sanjam. ne lazite vise ovaj napaceni narod. dosta je bilo ili bar cutite i ne dajte ljudima laznu nadu. glasao sam za vucka i sad vidim da sam pogresio. oprosti narode sto sam svojim glasom doprineo pogorsanje zivota u ovoj predivnoj zemlji.

nidze

pre 8 godina

cuvene dve godine... kako nas mazu, pa to je neverovatno, narod se drzi na vecitoj kratkoj uzici... tipa, tu je bolji zivot, odmah iza coska i tako 25+ godina...

čanjak

pre 8 godina

ako evro padne ispod 60dn,padnu cene i dazbine eto 500e plate. nego,braco srbi i sestre pamet u glavu pa da smenimo ***** lazljivu i folirantsku

Nastavnik

pre 8 godina

Platu od 500e sam imao pre 2 godine i bila je prosecna. Trenutna plata u evrima mi je 320e. Da rezimiram, za dve go
dine cu ponovo imati platu koju sam imao pre dve godine. Yahooo

analiticar bez pedigrea

pre 8 godina

kako se zove ono kada plate padnu za 20%, povise se porezi, poskupi struja, povisi se putarina za 10% za koju nas ubedjuju da je sada jeftinija, najavi se novo poskupljenje struje, skuplje je i gorivo... ma postoji termin za to .. ah da, Srbija.

Nikola

pre 8 godina

http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-obecava-zivecete-bolje-krajem-2014/v2h9l0s

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=31&nav_id=830715

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/459902/Vucic-Strpite-se-zivecemo-bolje-za-dve-godine


http://www.kurir.rs/vesti/politika/vucic-volite-me-ili-ne-ali-zivecete-bolje-clanak-1772423

Molim Vas objavite komentar. A vi koji citate, pogledajte linkove.

Bankar

pre 8 godina

Nazalost,ovo je jos jedna neistina.Rast BDP je slab.Gotovo zanemarljiv.Za jednu zemlju gde je osnovica vrlo,vrlo mala...Bogate zemlje su imale puno veci Rast.Luxembourg 3,8 %,Spanija,Italija,Irska,cak I Grcka...Srbija je najsiromasnija u Evropi.To se nece promeniti ni za 2ni za 7 godina.Ova Vlada nije dovela ni jednog jedinog investitora.Ili zanemarljiv Broj.Sve je stalo,ili stoji.A bilo je u najavi:fabrika cipova(3 milijarde investicija),fabrika za aviokomponente,fabrika za proizvodnju mesa,Mercedes,Bg na vodi( 3 milijarde investicija),juzni tok naftovod....I od svega ovog?!0!!!!Mala 0!!!A velike lazi.

Nekokozna

pre 8 godina

Pobogu covece, ako je i na Bozic, mnogo je! Sa rastom BDP-a od 0,8-1,5% godisnje, povecanje plata od skoro 50% za dve godine!? Ne lazite ovaj jadni narod,makar ne danas!

nils

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. "

Je l ti Vucicu shvatas jednu stvar? To sto smo mi izgradili vise kilometara autoputa od Nemacke, i sto imamo veci rast BDP od Svajcarske ne znaci da smo mi mnogo dobri nego da Nemcima vise ne trebaju autoputevi i da Svajcarci imaju toliki BDP da mogu da priuste da gradjanima konstantno povecavaju standard.

Tvoj BDP rast je iskljucivo ono sto si ti uzeo od penzionera, gradjana, povecao sve moguce cene i namete i i dalje ti je jadan rezultat Vucicu.

Znas ti to, nego ovce i botovi koji glasaju za tebe ne znaju.

savo s

pre 8 godina

Uopšte nije poenta da prosečna plata bude 500 eur, statistikom ćete namestiti šta god hoćete, već je poenta da najniža plata bude 500 eur. Samo tako ćete vratiti dostojanstvo radniku i omogućiti mu da živi od svog rada.

Anita

pre 8 godina

U 2017. godini očekujemo rast DBP od 3%, a prosečna plata u Srbiji trebalo bi da bude 500 evra. Mi smo izgubili puno vremena i ovu priliku ne smemo propustiti. Moramo nastaviti da radimo punom parom i odgovorno.

Duro

pre 8 godina

Rast BDP od 2 ili 3 % ne omogućava rast prosečne plate na 500€. A nabacivanje rokovima tipa sutra, za dve godine i slično je već postalo smešno ...

tugo moja

pre 8 godina

drugar mi prica kako u vojsci hoce da mu smanje platu sa 32000 na 28000 din. ja mu kazem znaci vojska se raspada. on kaze vojska se ne raspada,vojska se raspala.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Posted:
Postovani, obavestavamo Vas da 14.01.2016 istice dozvoljeno prekoracenje odobreno po racunu 1196xxx,

evo ga bolje, već posle nam Srpske Nove, čestitali mi na vreme, bar su ažurni za razliku od prošlih godina, eee bedo sudbino, 25 godina radiš i onda isteko dozvoljeni minus?!?

Marko Lučić

pre 8 godina

penzionerka 85 godina: Vi bi gospođo morali da znate zbog čeka su jednom broju penzionera smanjene penzije i plate u Javnom sektoru. Kada vam neko ukine penzioni fond , kada uništi ekonomiju , razori perivredu , kada vam rasproda najbolja preduzeća u bescenje , a armiju radnika ostavi na ulici bez kore hleba , zaduži državu sa nepovoljnim kamatama da će i naši unuci morati da vraćaju taj dug , onda nije čudo što smo došli u situaciju da se ne mogu plate i penzije isplaćivati u punom iznosu.Da nisu ovedene reforme i mere štednje, danas ne bi nikako primali ni plate ni penzije.

oprem dobro

pre 8 godina

bugarska sa 10 godina u EU nema toliku prosečnu platu, a mi smo svakako gori od bugarske. ovaj čovek opasno manipuliše. ne samo što plate neće biti veće nego će još biti manje jer je dug sve veći a bdp manji

rsd&$€?

pre 8 godina

Pa kako to za 2 godine? Pa zar nije nedavno izjavio u emsiji teška reč da svi lažemo i da u srbiji nije prosečna plata 300 nego je već 500 evra. Ima na youtub-u pa pogledajte botovi.

bolje ikad nego nikad

pre 8 godina

Poređenje rasta BDP Srbije i Finske je kao kad bi se mladji brat pravdao roditeljima da nije dao ni jedan ispit ove godine zato što nije dao ni stariji. S tim da je stariji završio faks pre 10 godina.

Damjan Vlahovic aka Igor Rakocevic

pre 8 godina

Trebalo! Futur opet!

Samo vi glasajte za mene, lako cemo posle.. Za 2 godine, taman nakon izbora.

I naravno, polusvet ce ovo da popije..

Sasa Bulatovic

pre 8 godina

Za dve godine plata 500€
Za dve godine potrošačka korpa 980€

Pa ti vidi

I sada je plata 350€ (prosečna) a realno u Mercatoru, Rodi, Idea, Modiani i Intersportu 21.000 dinara

Pa ti vidi

uzas, povraca mi se

pre 8 godina

Najstrasnije je sto ovo prolazi i sto ovde zaista zive ovce. Koje je ovo dno od drzave to nema reci da se opise, kad se ovakve bljuvotine prodaju vec dvadeset godina dok nam zivoti propadaju u nepovrat...jad, beda i cemer.

autosovinista

pre 8 godina

Narode, ne daj se manipulisati i varati!!! Sve dok vlast ne počne da objavljuje kolika je MEDIJANA, oni manipulišu!!! Jedino MEDIJANA prikazuje stvarno stanje stvari, ne prosek. Prosek je za neobrazovane. Da objasnim: ako dvojica zaradjuju po 100 evra i jedan 10 000 (kao neki SNSovac sa kupljenom diplomom u upravnom odboru), prosek je neverovatnih 3400 evra, dok je medijana mizernih 100 evra. Obrazuj se narode da ovi nazadnjaci ne bi mogli da vas mažu. Dug nam je došao na 28milijardi evra ili 70% BDPa, a oni stalno trube da su se zaduživali da bi otplatili loše kredite koji su "drugi" uzimali. Ako otplaćuješ, dug ti se smanjuje, a ne raste....

Uros

pre 8 godina

Trenutno prosečna plata je 360 evra, da bi porasla na 500 evra za 2 godine trebalo bi da raste oko 22% godišnje. Nisam čuo da je ijedna privreda imala ovakav rast ikada. Kinezi su imali jedno vreme rast oko 10% godišnje sa svim mogućim stranim investicijama.

cixxx

pre 8 godina

Sto bi rekao premijerov kolega clan, prepametni Drobnjak: "Kad imaju para za gorivo, imace i za skuplje putarine"... To je realan pokazatelj boljitka, prosperiteta i napretka. Da ne zaboravim i rast BDP i veci standard svih gradjana Srbije koji ce zgaziti Finsku i sve ostale zemlje iz okruzenja. Samo da sacekamo jos jedno godinu, dve... Posle je samo nebo granica za nas! Koja komedija

cnn

pre 8 godina

Hvala Ti Boze dragi da ima neko da pusti ove komentare,ovaj krik ocajnog naroda koji konacno razume razliku izmedju lazi i istine...Hristos voskrse,srecan Bozic!

HRGAŠ

pre 8 godina

Pa zar mi nebi po prvobitnim projekcijama ove godine trebali jesti zlatnim kašikama !?Šta hoćete penzije digli za 1,2% ,plate za 2,0987312%,cene pale za 800%.Ja nemam gde da potrošim pare.Ako nekom treba para imam viška.Javite se.

Filip

pre 8 godina

@(Marko Lučić, 08. januar 2016 07:39)

Ovo sto si napisao mozda bi i stajalo da mere stednje pogadjaju i one koji su ih nametnuli.
Jorgovanka Tabakovic 5000eura plata. Bajatovic Dusan 20000eura plata. Aleksandar Martinovic prima pet plata...

dzonikg

pre 8 godina

Ispiranje mozga se nastavlja..a sta je to ove godine bilo bolje???Uveli akzice na struju ..ej alo AKCIZU NA STRUJU..znaci u 21 veku STRUJA SE OPOREZUJE KAO LUKSUZNA ROBA!!!Naravno to je samo jedno od milion stvari...udarili akcize na gorivo pa je i voznja auta sad luksuz ..po litru drzava uzima vise od 80 dinara..stalno izmisljaju nove globe i harace a ovamo u kragujevcu ljudi su srecni ako imaju platu 200 eura..sa kojim ne mogu ni racune da plate.

da vinci

pre 8 godina

Aman ljudi...imacete izbore, izadjite i glasajte,makar ponistili listic ipak izadjite...ako OPET bude SNS osvojio vecinu dzabe vam svi komentari ovog sveta....kako budete glasali tako ce vam i biti....

j

pre 8 godina

Pošto se selim u EU za 20 dana, neću da dozvolim da mi ova individua vređa intelegenciju. Za dve godine će mi biti bolje samo ako to zavisi od mene. E dosta je bilo da mi život zavisi od neintelegentnih političara sa mega trend diplomama. A o tome se ne priča što na primer polovina medicinskih sestara u Srbiji uči nemački

Ataman

pre 8 godina

Socijalna pomoc u vecini evropskih zemalja trenutno je veca od toga.
(dejan, 7. januar 2016 11:30)

U moru dobrih komentara , druze , za mene si ti pobedio.

Uskok

pre 8 godina

Iritira me konstantno karakterisanje naseg naroda kao nezadovoljnog naroda. "Kad ste culi da su Srbi rekli dobro je..." I slično. Pa rekli smo dosta puta "dobro je" i još više puta " nije dobro". Kako da kažemo dobro je, kad nije. Podseća me na tinejdžera koji se duri na kritiku odraslih, u ovom slučaju "odrasli" je narod, sigurno stariji i iskusniji od bilo koje vlade. Dakle, manje kritike naroda, a više šljakaj, premijeru. Nije ti narod kriv, a ti narodu jesi. Valjda ti je to jasno?

Lex Luth

pre 8 godina

Ocekuje rast bdp-a u 2016-oj od 2% a u 2017-oj od 3%, a plata ce duplo da poraste :)) I sada naivni gradjani Srbije treba da poveruju vodji SNS (srpske nesposobne stranke), da ce bdp za dve godine ukupno da poraste 5% a plate ce da porastu vise od 50%. Ja ne znam ni da li je on svestan kakve gluposti prica.A jos ce biti ludje ako gradjani poveruju u ove gluposti i ponovo glasaju za srpsku nesposobnu stranku i oni pobede sada na pokrajinskim izborima, a kasnije i na parlamentarnim.

Nenad

pre 8 godina

Čoveče, na Božić da ti kažem.. Jel shvataš ti da ti ne verujem? Jel razumeš da si već više od tri godine na vlasti i da stalno imaš izgovore? A da ja čekam već 28 godina to "bolje" i da će sa tvoje dve to biti ukupno 30 godina!? Ma ne želim da ti verujem dok ne legne na račun veća zarada, jel ti je to jasno!? I tako, dok ja čekam a ti iz godine u godinu daješ prazna obećanja, ignorišeš milijardu lopovskih afera uzimajući u obzir 24 stana Siniše Malog i slične..
E vi ste za mene lopovi, jel razumeš?
Bez obzira na to, srećan ti Božić.

bane

pre 8 godina

Alooo majstore 2012 kada ste dosli na vlast rekli ste da cemo osetiti boljitak 2014 pa ste pomerili na 2015 pa na 2016 ja se taman ponadao a ono sad za DVE godine . . . Ako opet dobijete izbore onda ovaj narod nezasluzuje bolje !

simo

pre 8 godina

Da, da, za 2 godine naravno.

"Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?" Mozda zato sto nam je sve gore i gore.
I da, presvetli premijeru, imamo slican rast BDP-a kao Austrija, samo su nam polazne osnove drugacije, ne zamajavajte narod.

Anonimus

pre 8 godina

O čemu vi pričate? Otpustili ste pola javnog sektora, privreda nam ne radi, budžet zemlje se puni samo kreditima, a država zapada u dužničko ropstvo. Svako ko ima pameti odlazi iz zemlje jer sa mozgom u Srbiji se ne isplati živeti. Srbijo šta si dočekala!

Cutim i posmatram

pre 8 godina

Finska??? Cime se mi mozemo uporediti s njom??? Uporedjuj nas sa okolnim zemljam, ako smes? Ne smes, bas zato i pominjes Finsku. Npr: Kosovo - 4,5%, CG i BiH 4,3%, Makadonija i Hrvatska vise od 3%....

Drug Kole

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?, zapitao je Vučić".

Ma da, ne valja narod, ti si super.

Smanjio si plate i penzije, podigao PDV i akcize, podigao privredi porez na dobit, zaduzio generacije da placaju dug propalih preduzeca (Srbijagas), postavio lazne doktore i keramicare za ministre, poklonio zemlju u centru Beograda Arapima, stvorio medijski mrak, oterao mlade ljude... A mi smo, zamisli, nezadovoljni...

trezven

pre 8 godina

u izbornoj godini ce da obeca sve sto moze! to je kao i dinkicevih 1000 evra za akcije. 4 godine je na vlasti taj vucic. i sta je uradio? smanjio nam penzije i plate, uveo rts taksu, poskupeo struju, benzin, gas... obecao je da cemo ziveti bolje i 2014, pa 2015, sad je sa 2016 pomerio na 2017.? ne verujem ti vucicu vise ni da se aleksandar zoves. lazes nas 4 godine. dosta je bilo! povuci se nakon 25 godina iz politike i daj fotelju nekom sposobnijem.

2% Manje Kakvo Olakšanje

pre 8 godina

Sa Jorgovankinim prosekom i slicnim(poslanici,javna preduzeca,političari...)taj prosek već je sad,tako da su ovo takve gluposti da je to strašno.Kad kod privatnika gde radi 90% ljudi za 200€ bude MINIMAlAC 500€ NETO tada se javite.Mada kolika nam je potrosacka korpa i komunalije treba biti 1000€ jer je sve skupo,cene su svega iste sem stanarine kao u evropi samo naravno plata.Tako da je ovo još jedna LAŽ:)

TTD

pre 8 godina

Da si rekao da ce minimalac da bude 500 evra ok, ali ovo nam ne znaci nista. Oni koji sada imaju velike plate ce dobiti jos vece oni koji imaju najmanje ce ostati na istima pa ce prosek biti 500.
hahaha

Kedonir Chadda

pre 8 godina

Ha ha dobar vic! Sa ovakvim rastom BDPa to se neće desiti za 15-20 godina. Nama je potreban godišnji rast od min. 6% , što uopšte nije neostvarivo, ali sigurno ne sa megatrend stručnjacima

ja

pre 8 godina

Ne znam šta da kažem na ovu izjavu, samo mi daje još jači vetar u leđa da gledam kako da pobegnem odavde. Prvo je obećavao 2014, pa 2015, pa 2016, sad je već 2018. aktuelna a nama život prolazi.
Da se razumemo, zvanični prosek 500e = realni prosek 300e (jer u zvanični prosek ulaze i plate državnih funkcionera i direktora, a ne ulaze plate većine koja radi za 20.000 na crno u trafikama, kafićima, prodavnicama i sl).

KRIVA - JE - DEMOKRATIJA - 2000

pre 8 godina

Ama ljudi moji nije poenta da prosecna plata bude 500 eura, vec je poenta da najniza plata bude 500 eura. Samo tako cemo vratiti dostojanstvo radniku i omoguciti mu da zivi od svog rada, kao i sto radnik treba da shvati da mora da radi na svom radnom mestu korektni i postenoo. A ne da se vodi onom poznatom pricom da ga ne moze toliko malo platiti koliko on moze malo raditi.

milan

pre 8 godina

Rekao je da ce nam biti bolje 2016, samo jos da ubedim sebe da mi je stvarno bolje...ali nikako da se udedim. Mozda ja ne vidim tako kao sto premijer vidi, mozda sam samo jako glup. Plata mi je smanjena, pa onda bezobrazno povecana za oko 2%, sve je u medjuvremenu poskupelo za par desetina procenata. Stvarno me je sramota sto sam bahat i ne vidim koliko mi je dobro, ali stvarno!

NN

pre 8 godina

Pa zar je i 7.januar postao 1. april. Pa to se mozda desi statiticki jer vecina vezara u javnom sektoru ima i plate od 500 i vise evra mesecno. Nazalost tu zaradu radnici kod privatnika od 500 evra nece docekati ne za 2 nego 20 godian jer rintaju 6 dana u nedelji po 7,8 i vise sati za 200 tinak evra plate a prosek u Srbji je navodno 370 evra. Mozda i oni dobiju 500 evra za 2 godine ako se evro strmoglavo padne tj pocne raspad evro zone i evra kao valute.

iz sveta

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

A kad nam je bilo bolje?
Koga on laze sa ovim glupostima..bice nam bolje tako sto daje subvencije gubitasima. Sve vise i vise padamo i propadamo. Ubice nas subvencije..
Kakve ti veze imas sa ekonomijom Vucicu.. ti si politicar i demagog.

Saldzo

pre 8 godina

Vučiću, obećano je da ćemo živeti bolje za 2 godine 2014. To je ova godina. Evo link vesti sa B92 da ne bude da izmišljam:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=04&dd=27&nav_id=841329

Dakle? Kada će konačno biti to "za 2 godine"

niki

pre 8 godina

ovaj covek svakog dana sve vise i vise siri neistine.Finska koja je godinama jaka i rkonomski stabilna zemlja sa 0.5 % povecanja bdp je java od nasih 10%bdp.toliko o njegovom napretku srbije.sramoza sta sve covek izgovara u poslednje vreme.pa je i nasao da se uporedjuje sa ostatkom evrope,sa austrijom.pozitivno je da ima dosta ambicija ali ako misli da ce oziveti ekonomiju sa fabrikama koje daju 200e zaposlenom nikada nece biti bolje i da se hvali na sva usta da dolaze investitori da ulazu u nasu zemlju.pitao bih ga jel zna kako je tim ljudima kada rade i s cime se suocavaju svakog dana.nije dobro vucicu.dodji u juru i leoni da vidis pravo stanje pa pricaj kako je bolje.

Bambuca

pre 8 godina

Niko nije primetio da u prvom pasusu stoji da bi " za 2 godine prosecna plata TREBALO da iznosi 500 €"!? Znaci em sto laze em ni to ne radi kako treba :) Nema nama spasa...

verovali ili ne!

pre 8 godina

Dugoročni cilj je da smanjujemo javni drug, istakao je, te da od 2017. godine nemamo deficit.

Kako smanjujes javni dug, uzimajuci svako malo po milijardicu na zajam???

Covece boziji, umesto 14 milijardi pre vas, sad dugujemo 25 milijardi, ti to zoves smanjenjem javnog duga???

Uzgred, pre cetiri godine smo i imali 500 Evra platu, a onda ste dosli vi...!

Slobodan

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.
Nezadovoljstvo će postojati, sve dok ne počnemo da živimo normalnim životima. Sa prosečnom platom od 350 eura, to daleko od toga da je moguće...
Lipči magarče do zelene trave - nastavlja se jeftina demagogija.
Shodno narodnom verovanju, ono što radiš za Božić, radićeš cele godine - ovaj će nas znači lagati u nedogled...

Master Yoda

pre 8 godina

"Prema njegovim rečima, objektivno se ne može reći da Srbija nije u usponu, ali da ga ne čudi kad čuje suprotno."
Uspeo je kroz dupli negativ da kaze apsolutno nista, odnosno, nije nam bolje, ali nam ni nije bolje, ali ga ne cudi kad neko kaze da je bolje iako nije bolje.
"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?"
Pa... jer nam nije bolje? Stavise, katastrofa je... beskucnika i ljudi koji rovare po kontejnerima na sve strane vise nego ikad. A kad nam je to i bilo bolje u poslednje vreme, a i sto sad proziva srpski narod da su nezadovoljni pesimisti?
Zaista puno radi... puno radi na tim Dzedaj vestinama.

građanka jadne nam Srbije

pre 8 godina

A šta će oni ljudi, koji su kao novogodišnji paketić od države dobili otkaz, koji su časno i pošteno radili više od 20 godina? Kako ćete pomoći njima i njihovim porodicama?

darko

pre 8 godina

Sa obzirom da po zvaničnoj statistici prosečna neto plata u novembru bila oko 45.000, povećanje od 15.000 (malo više od 100e) za dve godine i nije neki uspeh, ali mnogi bi se radovali.
Problem je što taj prosek "vade" vaši partijski kadrovi u javnom sektoru. Prava prosečna plata 80% stanovništva je 20tak hiljada dinara. Kad oni budu imali 500e plate onda možeš da se hvališ.

Мајмун је ушао у тенак

pre 8 godina

Шта се чудите, то ће да се деси када се она фабрика чипова разради

dragan ignjatovic

pre 8 godina

opet deda mraz.strpite se sada ali zato vas ceka sjajna buducnost.ovo covecanstvo slusa vec 2000 godina pa i vucko upotrebljava istu mantru.ako je ovoliko godina izdrzala valjda ce i njegov mandat.zalosno jecsto narod jos uvek veruje u ovu pricu

Glas razuma

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."

Sta mislite, koliko ljudi zna da je rast od 0,5% na primer u Austriji skoro duplo veci nego rast od 1% u Srbiji?

Citat Ive Andrića

pre 8 godina

Zaraziti nekog čekanjem, to je najsigurniji način vladanja njime, to znači učiniti ga nepokretnim i bezopasnim potpuno i zauvek, i ta obmana čekanja tvrđa je od svakog zatvora i jača od najjačih bukagija, jer se, sa mnogo sreće i veštine, iz zatvora može pobeći i okova se može čovek osloboditi, ali te obmane – nikad ni doveka

I tako, prihvativši prećutno uslove života koje vam vaš neprijatelj postavlja, živite kako on hoće; upravo, i ne živite nego strpljivo
čekate, sve dok se sav vaš život, zajedno sa svim onim što ste očekivali, ne pretvori u strpljenje i beskrajno čekanje, što znači da ste prihvatili rajinski način života, a to je isto što i put dobrovoljne propasti za sebe i svoje potomstvo.

frankfurt

pre 8 godina

Mnogo puta ponovljena laz - postaje istina.
I hteli ili ne poverujete u nju. Medijski spin, manipulacije, demagogija..ma muka mi je vise od svega.
Iz daleka mi je sve mnogo jasnije, ali i smesnije sto se tice politike koju Srbija vodi.
U Nemackoj je apsolutno sve jeftinije nego u Srbiji (osim cigareta) a prosecna plata je preko 3000 eura.

Hristos se rodi !!

milan

pre 8 godina

vratite film na2012 kada je zaduzenos bila 47,2 bdp a ovisu govorili dacemo doziveti grcki scenario.Vidite sada kako premijer kaze da ce zaduzenost ici do 78 posto pa ce lagano da pada.Znaci bilismo duzni oko 12 mil a sada smo duzni 24 mil a plate smanjene i vidite logiku.

Mitar

pre 8 godina

Javni dug ti je 24 milijarde. Od toga 31% ti je dug u dolarima a dolar jaca prema evru svaki mesec sto nam je vec uvecalo dug za jednu milijardu. Ne znam samo kako ces da placas sve te kredite koje si uzeo vrlo pametno u dolarima.

Aprila 2014. bio je naslov "Vučić: Jača ekonomija i veće plate od kraja 2016."
Sad to isto kazes ali za 2 godine. Ti zapravo svake 2 godine pricas kako ce za 2 godine biti povecanje penzija, plata, zivotnog standarda. Ne postoji ni jedan indikator da ce bilo sta biti bolje ali postoje indikatori da ce biti znatno losije.

Valjda su 2 godine rok u kome prosecan gradjanin Srbije zaboravi sta si obecavao pa obecavas isto svake 2 godine. Mislim da ipak narod shvata da 4 godine unazad obecavas prazne price i da ces biti kaznjen na izborima. Ljudi cekaju na bolji zivot poslednjih 15 godina i ne verujem da iko vise ima volje i strpljenja da ceka dok se vi bogatite.

Sale Jagodina

pre 8 godina

Obično sam samo na sportskom delu B92,ali nisam mogao da izdržim.Može plata da bude i 1000 eura.Kada cene odu opet od tih para ne možemo da živimo bolje.I u vreme Miloševića smo primali milijarde.Znam da od objavljivanja nema ništa,ali ajd.

Ника

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."
Какав демагог. Много развијеније земље не могу имати огроман раст БДП-а. Неразвијене земље, уз добро вођење, могу имати велики раст, а онда, како се развијају, раст је све мањи. Како нам се представља, чуди ме да 100% људи не гласа за њега. Него, доћи ће и та 2018,па ћемо видети коју ће причу онда причати - јер, ко се сећа (а мало је таквих) - зна шта је премијер обећавао пре 3 па пре 2 године, па пре годину дана... Време пролази а шаргарепа све мања...
И на крају - стварно бих волео да (бар овај пут) премијер буде у праву. Да не испоклања и остала јавна предузећа, оранице, земљу, и да не останемо, како нас је и сам рекламирао - само "јефтина а квалитна радна снага" у сопственој земљи...
Мир Божји - Христос се роди.

partokratius parazirus

pre 8 godina

statistika kazes? onda pogledaj ovo, botovi ne rade za bozic, imas 245 od 250 negativnih komentara...a sada iz toga izvuci statisticku podrsku od preko 50 bez 'placenih'?

Дућа

pre 8 godina

Хахахахаххахахахаха..Е улепша ми Божић дупло сад!За тренутак сам помислио да је 1 април!Мада добро,има ту истине.Сви они праве просек са њихових пар хиљада евра месечно,па кад упоредиш са мојих 20000 динара,и испадне такав просек

Pokradeni i obespravljeni sluzbenik

pre 8 godina

2009. godine moja plata je iznosila 900 evra. Tadic, Cvetkovic & Co su je spustili na 750 evra. Kada je dosao Vucic, ona je pala na 680 evra ali on preti da ce pasti na 500. Ovakav nije bio ni Al Kapone.

Srrrrrrdjan

pre 8 godina

Bice to kao bgh2o.
Dakle, jeste 500 evra ali u narednih 30 godina, dok u I/a fazi to moze da bude najvise 80 evra. Jos samo maketu da nam pokaze.
Slusam ga kako lupeta svaki dan po nesto a od toga nigde nista.
Botovi, dobro nam se vratili. Priznajem da ste mi nedostajali. Nije lak povratak sa praznicnog pecenja na suve sendvice. Evo, navedite mi bar vi jedno jedino Vucicevo ispunjeno obecanje. Jedno!!!

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Kad kaže pod kontrolom sigurno misli na pljačkanje građana preko izmišljanja računa, taksi, poreza, samo još vazduh nije oporezovao, sve ostalo jeste. A kad ne može da izmisli on ih podigne. Nama sve skače, sve cene, čak i one koje svuda u svetu padaju. To ne da nije izbegnut bankrot, već je zemlja bankrotirala odavno. Bankrot nije kada se na televiziji kaže da je zemlja bankrotirala, već kad sve non-stop poskupljuje jer država nema para da plaća svoje obaveze, štampa pare, dinar pada, cene rastu, ponovo devedesete.

blabla

pre 8 godina

Vucicu, gotivim te skroz. Ok si mi ali imam jednu zamerku: radis i sve to stoj ali kad bi se usudio da radis koliko pricas i obecavas, rejting bi ti jos drasticno skocio! MANJE PRICE, VISE RADA!

LEPA - VEST - SE - DALEKO - CUJE

pre 8 godina

Naravno da smo krenuli pravim putem, koji je zbog lose vlasti proslih vlada u dosta losem stanju. Moramo se navici i nauciti da kao narod koristimo adekvatne podatke, da bi počeli da menjamo nas zivot na bolje, da shvatimo da nam samo rad i disciplina mogu pomoci.

Dunda

pre 8 godina

Svakako da će sa sređivanjem državnih finasija i dolaskom investitora u Srbiju i plate da rastu, ali svakako da to zavisi i od nas radnika, jer niko neće da plaća nekompetentnu radnu snagu.

Misa

pre 8 godina

Ja se dobro secam kada je on rekao da ce 2016 nama biti bolje a dotle stegnite svi kais. Evo 2016 dosla a penzija manja nego 2014. Jos jedna rupa na kaisu. Sada opet ona stara za dve godine. I sada da mu verujemo?

shadow

pre 8 godina

Na zalost, ovog se necemo tako lako otresti. Kada izglasaju promenu ustava, zavrsice ono za sta su placeni. Na zalost niko se ne pojavljuje na politickoj sceni ko bi zavrteo tocak pravih nacionalnih reformi i zbrisao svu olos sa vlasti. Izgleda da se samo olos i petlja u politiku.

Poligraf

pre 8 godina

Pa ovako ja cu da imam 200e, dve komsije nista, a SNS both iz upravnog odbora javnog preduzeca 1800e i eto proseka! Mozda je premijer u pravu.

aaaaaaaaa

pre 8 godina

Samo vi ljudi nemojte da glasate.Svima je jasno u komentarima da je ovo demagogija, a gde ste na izborima?Njegovi glasaci ce sigurno izaci na izbore.

quickie

pre 8 godina

Kad čovek porazmisli malo, i upita se "jesam li bolje živeo pre 2 godine ili danas? " , odgovor je pre dve godine...
I onda postaviš sebi još jedno pitanje: "Realno, hoće li u Srbiji za 2 godine biti bolje ili lošije? " , svako pametan kazaće - lošije.
Dakle mi živimo sa pesimističkim tendencijama, i na to smo navikli. Mi, kao narod, mirno prihvatamo da propadamo sve gore, niko ne radi ništa da to spreči, svi čekaju da neka promena padne sa neba, I svi čekaju da neko drugi umesto njih smeni vlast, digne bunt, a za to vreme, da sedim ja u kući, uz gibanicu i Farmu na TV, I da kukam o Vučiću na netu.
Narode Srpski, imaš vlast kakvu si ZASLUŽIO !

Pavlova

pre 8 godina

Mir Božji,

i tebi, premijeru, Hristos se rodi!

Vidim, ne odustaješ, pa ajde da ti danas oprostim sve loše i poželim mir i sreću.

I radi da nam daš pravo i pravdu, pusti 500 evra.

Bez para ćemo nekako, ali bez mira u duši život nije vredan.

Pravo i pravda, Vučiću.

Da budemo ljudi.

Svima srećan Božić.

Licimur

pre 8 godina

Hahahahaha mnogo zavisi od naroda?! Pa ovo je komendija.. Vi razrezite namete koliko god mozete, otimajte na svakom koraku, pa ako narod izdrzi dve godine imacemo rast.. Kakav genijalan plan.. Nemojte slucajno da ukinete porez na bebi opremu (mislim da belu kugu i iseljavanje vise i ne pominjete), nemojte da smanjite namete malim preduzecima kako bi mogla da opstanu uopste, nikako ne smanjujte akcize za gorivo (iako smo pre nedelju dana slusali o paradoksu sa TNGom zbog akciza).. Samo rokaj.. Samo rast bdpa je glavni pokazatelj.. Isto kao sto je pokazatelj smanjenje nezaposlenosti za x , a x+y ljudi se iseli ili umre... Kakvi strucnjaci i genijalci.. Prosto te milina obuzme kad slusas kako nam dobro ide...

Matematicar

pre 8 godina

Jedno pitanje za premijera ili bilo kog politicara koji pretenduje na tu funkciju: Za koliko godina (decenija) ce prosecna plata u Srbiji biti na nivou prosecne plate u Hrvatskoj (750 evra) ili Sloveniji (1000 evra)? Za mene je to poboljsanje.

Bozic Bata

pre 8 godina

"Za dve godine plata u Srbiji 500 EUR"

Mozda ako:

-Prepolovis drzavnu-budzetsku administraciju, pocev od cistacica pa do broja "narodnih poslanika", koje nije birao narod, vec su ih postavljale partije.

-Ako vec jednom konacno saznas koliko ima zaposlenih na budzetu.

-Ako vec jednom konacno uradis te "famozne" platne razrede.

-Ako vec jednom konacno uradis sveobuhvatnu sistematizaciju svih budzetskih radnih mesta.

-Ako vec jednom konacno za svako radno mesto u toj sistematizaciji definises strucnu spremu, ali iskljucivo sa drzavnih skola, dakle NE Sega Mega Dens strucnjaci-u drzavnoj sluzbi samo drzavne skole.

-Ako vec jednom konacno za svako radno mesto u toj sistematizaciji definises broj izvrsilaca.

-Ako vec jednom konacno se "resis" svih partijskih kadrova, sa posebnim osvrtom na tvoje koji su najgori.

Naravno moras dobro da prodas Zelezau, C Zvezdu Telekom,...................... pa da vrtis pare sto si oteo penzionerima, pa ovo, pa ono, svemu tome nema kraja.

Posto sve gore navedeno, a i ne navedeno, daleko nadilazi tvoje skromne potencijale-sledi zakljucak u vidu stare narodne poslovice:

"Ne lipsi magare do zelene trave"

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Strasno sta on uporedjuje! Pa naravno da imaju manji rast kad im je bdp 20 puta veci! Prosecan rast u Srbiji bi trebao da bude oko 5% a dinamican preko7%! A ne ova statisticka greska od 0.75% na ovom nivou bdp-a!

Branko

pre 8 godina

Vremenski period od dve godine je, mora se priznati, maestralno uzet kao merna jedinica. To je dovoljno kratak period, koji glasaci "mogu da svare" a da ne po***de na vlast a opet dovoljno dugacak da kada prodje, gospodin Vucic moze da se osvrne i da svoj neuspeh pravda raznim faktorima. I tako zivot prodje u "2 po 2" koracima.

osvedočeni lažov

pre 8 godina

da, da, plate 500 a troškovi života 800. problem je što ste nesposobni, nemate viziju nego primenjujete polovična i uglavnom loša rešenja, donosite katastrofalne zakone, i samo pričate o rastu bdp-a. jedino što raste u srbiji je javni dug, troškovi života i nezadovoljstvo građana.

Panman

pre 8 godina

ljudi, ja polako gubim razum i veru u nasu zemlju. Sa svojih 30 godina nisam doziveo lepa vremena u kojima bez brige o prezivljavanju mozes planirati put na more.. Raditi u otrovnoj, fizicki napornoj industirji na +40 i -20 stepeni za 49500din bruto nije lako, pogotovo jer se isti posao preko placa u hiljadama evra.. A opet znam da ljudi rade i za manje ovde.. Dokle smo svi kao drustvo pali? I sta stvarno mozemo uraditi? Protestvovati da bi dosli na vlast novi lopovi koji ce obecati bolji zivot za 5 godina? Sta da radimo?

bandiera rossa

pre 8 godina

Ali meni je vise muka od ovoga. Evo na danasnji dan, svecano obecavam, da vise nikada, ali nikada necu da otvorim link gde se pominje uvazeni premijer.

j

pre 8 godina

Kao što je sada prosečna plata 50 000, a većina radi za 20-25 hiljada. Kada uračunaju plate političara i direktora koje su po 20-30 puta veće od plata radnika dođe se do te cifre. A najveća fora je kako smanjuju zaposlenost. Na sve načine se trude da te skinu sa biroa, zato što se neredovno javljaš ili nisi prihvatio neki ponižavajući posao za 10-15 hiljada

Džoni

pre 8 godina

Dragi premijeru tolika treba da nam bude minimalna plata pa bi tek tada mogli da pričamo o boljem životu! I sada je takozvana prosečna oko 400€ i više, ali šta to vredi meni i većini nas kod privatnika kada nam poslodavac daje minimalac, a na žalost mnogi dobijaju i ispod toga! Kada nateraš inspekcijama i rigoroznim kontrolama privatnika da daje bar minimalac koji bi morao biti znatno veći onda će se u ovoj zemlji zaista osetiti boljitak! Radio sam i prvi i drugi i treći pa badnji dan pa danas i na Božić sve noćne smene ali me na kraju meseca čeka taj bedni minimalac, a imam izbor samo uzmi i ćuti ili pokupi radnu knjižicu i na biro a posla u mom gradu nema ni za leka! Srećan Božić i sve najbolje!

lol

pre 8 godina

Pa prosecna plata nije merilo uspesnosti. Jer postoji velika razlika izmedju minimalne i maksimalne, jer ako imas 8 ljudi koji primaju po 2o.ooo i dva koji ima 1oo.ooo. 36o.ooo/10=36000.Znaci ova manjina vuce taj prosek i nije dobro merilo. Ovakvim primerima treba narodu objasnjavati o cemu zapravo pricaju napredni.

laki

pre 8 godina

Pa uvazeni gospodine Vučiću ,ako vi ne vidite da su vasa obećanja ovom narodu nerealna ,te biće vam bolje , već vam je bolje samo vi nećete da priznate. i td i td.Pa onda kri vi su neki drugi pa to će da pričaju i oni koji dodju posle vas.Ovo sto vi nama govorite je prilicno naivno biće biće bole i tako stalno .Ne da nije bolje nego je sve gore
Stvari soje malo drugačije nego sto vi govorite ,Skupa hrana skupa struja skupo skolovanje ,skolovana dece zive od mali roditelski penzija i moze da se nabraja kolko hoćete.Ja sam penzioner imam sina koji je završio filozofiju i ne radi .jedva plaćam sve ogromne dazbine stalno u dugu i toje prava istina većine nas.U nadi da neko razmislja o svemu ovome ja vama zelim sve najbolje u zivotu.

milun

pre 8 godina

Плата 500 евра а месечни трошкови ће бити 5000 евра.Само Напред Србијо.МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !

freemen

pre 8 godina

Citiram premijera iz vašeg teksta:"Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."Šta je čovek hteo da kaže da je Finska razvijena zemlja,ali ja sam sve uradio da budemo bolji od Finske iako smo 20 puta slabiji uh...šta ovaj čovek može sve da kaže i ostane ....

gh

pre 8 godina

Industrijska proizvodnja 1998 je bila veca nego danas a ne smemo zaboraviti da je to bilo samo tri godine posle ratova i trogodisnjih sankcija i bez povlascenog izvoza u EU. E pa sad vi vidite gde smo danas i gde idemo?

dr Medić

pre 8 godina

Moja lekarska plata trenutno iznosi između 430 i 440 evra. Ako država nastavi da štedi i naredne 2 godine, ali bez ponovnog smanjenja moje plate od 10%, onda bi moja plata trebalo da raste tempom od 0,5% na svakih 6 meseci. Za 2 godine moja plata će iznositi otprilike 440-450 evra. Znači, lekarska plata u Srbiji će za 2 godine biti manja od prosečne plate. Činjenica je da utopija zzvana EU se mora napustiti i okrenuti se nacionalno orjentisanoj politici, zaštiti Srbiju od marionetskih vlada, jer nam preti istrebljenje sa ovih prostora u kraćem roku od onog sa kojim smo se donedavno šalili.

tony

pre 8 godina

...hoće...biće 500 eura, ali je zaboravio da kaže da će hleb biti 100 din, litar goriva 200 din, cena struje 50% veća, komunalije 50% skuplje...

torbica

pre 8 godina

Vucko,plata mii 500 evra pre par godina I Onda sledi konstantan pad Dinara I eto plata sadas vredi skoro nista, Tako da prestani sa prodavanjem magle!

nikola doktor

pre 8 godina

Prosto: ako je prosecna plata 300evra, sa prosecnim godisnjim rastom od 3%, za 10 god ce iznositi 402evra, znaci povecanje oko 34%..sto je smesno..

Miomir

pre 8 godina

Posto ce samo clanovi SNS-a raditi..... mozda i bude.Reforme su ,verujem po ponasanju, vec uspele???Voleo bih da prokomentarisu reformu u Knjaz Milosu ovih dana.... - 250 ljudi.... Uzdravlje,Srbijo!

NSadjanin

pre 8 godina

I opet za 2 godine... To je bilo i pre dve godine. I sta je tu tako bombasticno? 500e? To je nista kad se uzmu mesecni troskovi! Dosta lazi vise! Da bi stvarno zaradili pravu platu od svog rada prvensrveno treba da iskorenimo korupciju i kriminal uporedo sa razvojem privrede! Bez privrede i domace prouzvodnje nema napretka! Al tesko da ce se ikada resiti afere sa diplomama, kiprom, sejselima, helikopterom... Tako da... Ovo je samo jos jedan rijaliti show u kome nazalost moramo da ucestvujemo.

Dejan P.

pre 8 godina

Vučić je pre godinu dana obećao da će sve učiniti da se plate u privatnom sektoru i državnom sektoru ujednače i da je nenormalno da oni koji primaju plate iz budžeta imaju 40% veće plate od onih iz privatnog sektora od kojih u suštini i primaju plate. Vrlo brzo je to zaboravio. Prilikom statističkih prikazivanje potrebno je pored podataka koji se daju po regionima i gradovima - gde Beograd, Vreoci i Lazarevac imaju prosek plate za 30.0000 veći u odnosu na prosek Srbije prikazati i podatke po grupama:
- Koliko radnika u Srbiji i po gradovima prima platu u odnosu na broj stanovnika
- Koliko radnika prima platu: preko 100.000,00, od 70000-100000, od 50000-70000, od 30000-50000, od 20000-30000, koliko njih prima platu ispod 20000 hiljada dinara i koliko njih nije primilo platu.
Tako bi se dobila realnija slika pa ne bi oni u drzavnim agencijama i službama koji primaju plate od 200000 do nekoliko miliona dinara uticali na povećanje prosečnih plata u Srbiji i davali lažnu sliku da se u Srbiji živi bolje.
80 procenata radnika u ovoj Srbiji živi na minimalcu, dok nekvalifikovani radnici u namenskoj industriji - Prvi partizan koji ne placaju ni struju, ni vodu, ni poreze primaju oko 100000 dinara kao dva fakultetski obrazovana čoveka u Srbiji. Je li to normalno.

Rudika

pre 8 godina

Ma kod nas u Hrvatskoj nominalno plaće nisu niske, ali ovakav kurs ide u prilog samo onima koji imaju prihode veće nego što se mora potrošiti nužno, koji imaju tolike prihode da si mogu uštedjeti nešto, jer svi ostali moraju plaćati cijene po državnom prosijeku, i onda moraš teško stečenu ušteđevinu ili djedovinu prodavati u "bescjenje" jer dok promijeniš evre i sve poplačaš nije ti dovoljno. Ne kažem ja, neka imaju ljudi što više, ali nije smisao ja ti omogućim veću plaću da bi ti neki mog frend mogao utrapiti skuplji kruh (hleb), mlijeko, telefon, struju, vodu, parkiranje, sat rada bilo čega bilo kakvog majstora....To donekle nešto i pokrene ali u pravilu veliku većinu osiromaši.....

Edi

pre 8 godina

Nemaština,velika nezaposlenost,plate od 20.000 rsd.Beda,siromaštvo,beznađe,očaj.Preživljavam od roditeljevih penzija.Posla nigde.Niko neće da te prijavi,plata mizerna.Ljudi zapali u apatiju.Svaki dan u Srbiji dogode se četiri samoubistva,ja stvarno neznam Vučiću gde je u svemu ovome boljitak i kako da narod ne kuka!Podigli ste akcize na sve isvašta,jedva živimo a ti pričaš da je dobro, kao da imamo u najmanju ruku Nemački standard!!!

ekonomist

pre 8 godina

mnogo voli da nas poredi sa svajcarskom, nemackom.. pa te zemlje su na samom vrhu svetske ekonomije, gde vise da rastu!?
subvencionisite ljude da zapocnu svoj biznis ili jos bolje - dovedite strane investitore, ipak je kod nas pre 30 godina umro duh privatnog preduzetnistva

grga cakovec

pre 8 godina

Rast bdp nema nikakve veze s rastom placa. Svi strani investitori imaju poslovne planove na 5-7 godina i ukalkulirane fiksne troskove placa koji se eventualno dizu za 3% svake druge godine. To sto ce oni svojom proizvodnjom podic BDP i povecat izvoz NECE se bitnije odrazit na rast placa. U Srbiju su i dosli s racunicom niskih troskova rada.

nezainteresovan

pre 8 godina

Opet te njegove "dve godine"
E, pa dragi gospodine Vučiću, ja ću za dve godine, daj Bože, da diplomiram, i idem lepo u inostranstvo na masterske. A ti obećavaj. A posle se žali na odliv mozgova.

gologuzov

pre 8 godina

Pa i sada je prosek oko 500. Naime vecina radnika ima skoro 200 a manjina administrativaca oko 1000 pa je prosek 500!
Premijeru, nista novo nisi rekao. Ovo je vec uhodana propaganda.

Tepaljka

pre 8 godina

Pre svega, MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI! SREĆAN BOŽIĆ SVIMA!

Druga stvar... za dve godine, Bože zdravlje, nadam se da ću praznike slaviti sa svojom porodicom u nekoj ekonomski i političko normalnijoj zemlji od ove naše (na žalost), gde su normalni poslodavci... A Vi, gos-n Vučiću, sa vaših 500 evra možete slobodno da se zakitite i častite partijske botove u kafani! Jer ovo ovde je jedva i preživljavanje, ma sve drugo, samo ne normalan život!

Nebojsha

pre 8 godina

Cak i da bude plata 500 eura dzaba je kada ce minimalni troskovi za zivot biti 1000 eura,i plus netacne informacije Vucic iznosi kao da ljudi i dalje zive pod gvozdenom zavesom pa ne znaju kakve su plate i kupovna moc u drugim zemljama.

duje

pre 8 godina

Gde je proračun?
Ovako paušalno se može reći i da će prosek biti 1100€ što je ipak realnije za život u potrošačkom društvu.
Bez minimalca od 4€ nema života za radnike.
Sve ostalo je despotija loših đaka.

expert

pre 8 godina

Neka bude prosek 500€, ali da u tu statistiku ne ulaze javna preduzeća i direktori koji primju po ko zna koliko plata i bonusa.......Obećaj 500 € prosek u privatnom sektoru, ajde premijeru.
(Vladan, 7. januar 2016 10:14)

Pa u privatnom jedino i može da bude, jer su plate u javnom otišle 10 posto naniže, a najavljuju se i nove "mere štednje".

Filava

pre 8 godina

Do tada ce sve da poskupi po 6 puta, tako da imali mi sada 300 eura ili 500 za dve godine dodje mu na isto.Bolje da ste cutali,nista ohrabrujuce niste rekli.

Gradjanin

pre 8 godina

Do tada ce nas banke odrati , sad nas deru, a i tada ce naci nacin da nas deru. Sad smo se dohvatili za jeftine kredite da ne potonemo, a za par godina ce da nam sve to naplate.

Radniku ne moze da bude bolje dok god ima nezaposlenih. Sve ostalo su prazne price. Zakon ponude i traznje.

jova

pre 8 godina

Bice 500e kad zvanicna nazaposlenost bude 70%, kad masa bude radila na crno za 150e, a ono malo sto bude statisticki vidljivo kao zaposleno budu it-jevci, zaposleni po stranim firmama i najvise stranacki pozeljni u javnim ustanovama kojima ce platu finansirati krediti i zaduzivanje drzave, posto nece imati ko da puni budzet.

Al zato statistika - 500e prosek bato.

Pera

pre 8 godina

"Za dve godine...". Premijer se ne bavi sadasnoscu, vec samo dvogodisnjom buducnoscu. Naravno, nista od toga, za prethodne 3 i po godine nisu nista uradili.

Cacanin

pre 8 godina

Znaci najavljeno povećanja u državnim i javnim preduzećima tako da nam prosek bude 500 € . Pa zar isti premijer ne poziva strane ulagače rečenicom: Dođite da ulažete kod nas jer imate obrazovane radnike sa platom od 200-300€

Dragan

pre 8 godina

Stalno neko neprimjereno uporedjivanje čujemo premijera i ministara. Ne može se Srbija porediti po rastu GDP sa visokorazvijenim zemljama nego sa Angolom i sličnim zemljama u razvoju. Zar iko normalan može zamisliti da rast GDP u Švicarskoj bude 7% godišnje. Ali Srbiji upravo toliki ili veći rast treba ako želi da se u narednih 50 godina približi srednje razvijenim privredama.

Ilija

pre 8 godina

Obećao je i da če ukinuti RTS pretplatu; i šta bi sa tim ?
Ništa mu ne vredi ako se odma ne živi bolje, ne za šest meseci, ne za dve godine ili pet godina, nego ODMA SAD.

milanche

pre 8 godina

Ja verujem AV da ce biti plata 500€,ali uhlebima u opstinama u strankama....Minimalac gosn AV uvedi da bude toliko i eto resenja.Dokle god 1000000 ljudi radi za 180€ nema nama rasta privrede.

Bran Kobajić

pre 8 godina

S obzirom da nam sad prosipaju pricu da je prosecna plata 450e, a ne 250e koliko zaista jeste, to samo znaci da ce za dve godine biti 300? Smesni smo...

doc holiday

pre 8 godina

to za 500 evra je rekao i pre dve godine. A plate i penzije manje. I nominalno i realno...

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

to zato sto nam je od svih vas unazad 30 godina konstatno sve gore i gore..

mofa

pre 8 godina

po ovoj logici 2021g prosecna plata ce biti 2500 evra...samo moramo pregrmeti 5 godina i biti strpljivi....hmmm i Boris Tadic je obecavao slicno

gojko

pre 8 godina

zasto se uporedjujes sa razvijenim zemljama kad smo mi zemlja u razvoju? mi treba da imamo 5% rast kao takva. Ne mozes svakoga obmanuti. Nego koliko ce bitu minimalac 2016? 2017? 2018? jel i dalje 1eur za sat? sramota.

Nikola

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."
Pa njihov rast od 2% i nas rast od 2% ne mogu nikako da se uporede!! Na razvijenu ekonomiju koje vec zaradjuju mnogo para, 2% je opet prilicno dobro poboljsanje. A kod nas, gde privreda zaradi 100 din za celu god, 2% je nista. Nula. U najboljem slucaju stagnacija.

lun

pre 8 godina

Procitao sm samo naslov i ovako,slazem se da ce mozda prosecne plate u Srbiji biti 500 e.(ali prosek nije tacna mera)ali samo pod uslovom ako pdv bude 44℅ gorivo 200 din i da se sve ostale cene,akcize i dadzbine dupliraju.Tako bi i moja baba od 96 godina( koja je inace inteligentnija od mnogih piluticara) znala da vodi drzavu

ivan

pre 8 godina

Hristos se rodi.
voleo bih da znam kolika ce minimalna plata biti za dve godine, vise od pola Srbije radi za minimalnu platu.
Prosecnu je lako podesiti, samo podignes velike plate politicara jos vise i eto prosecne od 500 eura.
Neka veliki vodja stavi minimalnu satnicu 300din. pa da vidis kako se pokrece privreda.
Izgleda da je to isuvise komplikovano cak i za njega....

Filip

pre 8 godina

Kad kreneš od nule, i napraviš bilo šta, rast ti je beskonačan. Zato najmanje razvijene zemlje imaju obično i najveći rast. Ovo poređenje sa razvijenim zemljama je čista demagogija.

Ivan

pre 8 godina

Zar nije obecao da ce krajem 2016 poctkom 2017 da budemo kao svajcarci ... i da ako bude tako ne mora da pobedi na izborima 2017 ??? Sta sad bi, kad prodju te dve godine bice opet za dve, pa opet itd...

Veber

pre 8 godina

"Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP".
Moras uzeti u obzir jednu veoma bitnu cinjenicu a to je da je Finska vec dostigla neki "maksimum" BDP - a, i nije realno da njen BDP raste kao u odredjenim zemljama u razvoju kakva je Srbija.

abi

pre 8 godina

Sto napravi od države Vucicu, nemoj molim te neka ostane ovakva kakva jeste, ako za dve godine dobijamo 500 to mu dodze negde oko 20 evra po mesec, pa jel mož da se živi od toga brate?

El Diavolo

pre 8 godina

To će možda biti u javnom sektoru gde je plata ionako velika, prevelika za količinu rada. A mi što radimo u privatnom sektoru proizvodnje prosečna plata je 30000 dinara. E zato nam neće biti bolje još 10 godina. E moj Vucicu.

Da da

pre 8 godina

Pa s'obzirom da za 2 godine 80% srbije nece raditi u javnim preduzecima vec ce crnciti kod privatnika,plata mozda i bude 500 evra za preostalih 10%.(10% su invalidi po zvanicnoj statistici)

ten yard penalty

pre 8 godina

"On je podsetio da smo, bez obzira na teške i katastrofalne poplave, krenuli u reforme, koje su počele da daju rezultate i da ne možemo biti zadovoljni rezultatima."

Ono kad ISTINA zavisi od 'lapsus calami'-ja!?!...dobro,ako nishta,ono bar tako...

1003

pre 8 godina

Plata 500e
Cene ce da rastu verovatno
a evro ce da bude 200din
i onda cemo da budemo cak na isto,tj bice jos gore :)
s obzirom da idemo ka EU,plate treba da budu minimum 800e
ali ni od ovih 500 nema nista,to su samo njegove price kao jos pre 4+ god :)

grdan

pre 8 godina

Benny Hill,
Slazem se, ovakva lupetanja od strane "strucnjaka" su nasa realnost. S druge strane,imali smo ekonomistu Dinkica koji je izuo Srbiju sa svojim mahinacijama i njemu nista. Dokle god ne uvedemo zatvor za (ne)uradjeno bicemo u bunaru. Ako uvedemo zatvor, znacice diktaturu... Za nesrecu, izgleda ovi sa Zapada bolje znaju sta treba da radimo od nas samih. U svakom slucaju, mislim da nam treba "cvrsta ruka" u svim oblastima a ta cvrsta ruka mora da bude pravosudje. Ali, tek su tu kriminalci i crne tajne sluzbe pustili svoje korenje...

drasko

pre 8 godina

Zasto gospodin Vucic ne uvede minimalni licni dohodak 300 EURa mesecno odmah.Neka pita normalne ekonomiste o efektima samo ovog jednog poteza da ne bi u komentaru o njemu pricao,U masi stvari bi se uspostavio red,Tada bi za dve godine imali prosecna primanja 800 EURa a ne kako kaze on 500 sto je i dalje mizerno

Ivan

pre 8 godina

Sa ovim cenama, trebalo bi da minimalac bude 500 evra i da bude koliko toliko OK.
I opet da budemo na evropskom dnu, ne računajući Bugarsku i Rumuniju koju ne znam što neki uzimaju kao neki reper jer smo uvek bili bolji od njih.
A tih 500 evra minimalca neće biti ni za 10 godina, tu projekciju nisam čuo ni od koga ni za koje vreme.

Aster Blistok

pre 8 godina

Tako se neki slepo verovali i prici o boljitku koji nam sledi za godinu dana. Evo smo u toj godini a Vucic vec plasira sledecu pricu sa rokom ostvarenja za dve godine, eh, sto nisam bot da verujem praznim pricama?

MvM

pre 8 godina

Reci cu konkretno zbog cega ovaj Srbin nije zadovoljan.
U redu je povećati priliv u budžet i uvesti disciplinu ali nije u redu gušiti privatni deo privrede. Mora se imati balans. Dalje, kod naplate poreza nisu jednaki aršini u odnosu na male i na velike i u odnosu na državne i privatne firme. Neće se obezbediti privredni rast ako se preduzetnici guše tako sto jedva skupe za poreze i doprinose i prakticno rade za javne finansije a ne ostaje im gotovo ništa za investicije. Tako će samo navesti građane da posluju u sivoj zoni jer ih legalno poslovanje guši. Smanjite progresivno fiskalna opterećenja za one koji legalno posluju a opet realno ne mogu da se održe uz takva opterećenja, pa ih polako i dugorocno "sisajte" umesto da ih odmah ugušite

petar

pre 8 godina

najsmesnije je sto su svi isti,narodu sve gore,a to sto gospodin premijer kaze Srbin nikad nije zadovoljan,pa nek pogleda statistiku ali onu pravu i nek vidi ako zeli,gde su radnici ,seljaci,penzioneri,,,samo mali broj ljudi u ovoj zemlji zivi extra.a zna se ko je to..ostali su siromasni

Zarko

pre 8 godina

500 evra po trenutnom kursu bi bilo oko 60000, sto je za prosecnu platu ok, ali kljucna rec je trenutno, sada, danas. Da vidimo kako ce se cene kretati u te dve godine pa da zakljucimo da li tih 500 evra vredi nesto ili ne.

programer

pre 8 godina

Arsenal, 07. januar 2016 09:49)

Jesi li ti svestan da su oni uzrok krize kod nas? Preterano zaduzivanje je dovelo krizu kod nas, 2012 je BDP pao 3%.
BDP 2008me je bio 48 milijardi
ove je 45 milijardi. I jedni i drugi su užas.

Sanj_Am_Minimalac

pre 8 godina

Ne živim u BG, to moram prvo pomenuti

- radim intelektualni, kreativan posao
- imam više obrazovanje
- odlično poznajem IT, računare ...
- zapošljen sam "za stalno" u poznatoj kompaniji....

..... i fali mi JOŠ 20 DINARA da bi moja plata bila 18000

hvala Vučiću, Dačiću, Babiću... Stefanoviću, ah da... dr Nebojši... precedniku... koji je pod stare dane smogao snage i seo u akademske klupe i inim spasiteljima...

Sve napisano je 100% tačno...

Fiko Halimić

pre 8 godina

MisterNo: Pa kada bi ti znao koliko je u Srbiju ušlo para u periodi 2000-2012. godine , što od raznih donacija , što od raznih kredita uz veoma nepovoljne kamate i kada bi znao da je veliki deo tih para završio u privatnim džepovima, onda ne bi pisao ovakve gluposti.

Glasinac

pre 8 godina

blabla:Pa bilo bi nam daleko bolje kada bi ti manje zamerao i pričao a prihvatio se ozbiljno nekog posla. Veruj i te bi a i nama bi bilo daleko bolje.

Ekonomista

pre 8 godina

Trebalo bi prouciti iskustva zemalja koje su uspele da se izdignu iz bede i siromastva. Sa finansijskim sistemom koji je u stranim rukama svaka drzava osudjena je na stagnaciju. Ovo je zateceno stanje, koje se ne moze promeniti preko noci.Ocigledno je da drzava menja svoju politiku,da pokusava da uspostavi emisiju novca koja je u interesu gradjana, a ne kao do sada krupnog finansijskog kapitala.

Miro Đokić

pre 8 godina

Dragojlo: Ako se nastavi sa rezultatima i u ovoj godini kao što su ostvareni u protekloj godini , onda sa pravom možemo očekivati značajnije povećanje plata i penzija.

Miša

pre 8 godina

Za sad nam je uspevalo da držimo sve pod kontrolom u šta niko nije verovao, ali nam brojke pokazuju drugačije, tako da su ova očekivanja sasvim realna i moguća.

Pavje

pre 8 godina

Meni je već sada plata 500€. Istini za volju, ne radim u srpskoj firmi, već u stranoj, u IT sektoru. Sestra radi u domaćoj firmi, sa završenim državnim fakultetom, za 25.000 din. Bapredna Srbija, samo to mogu da kažem...

dušan

pre 8 godina

ja imam 0.00e mesečno bajatović ima 30.000e kad se podeli na nas dvoje prosek je 15.000e što znači po toj njihovoj računici živimo fantastično

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

A, jel možemo da se "telepromptujemo" u 2018, ono odmah?, jel ja nemam za ovaj mesec da izguram!?!
Plata kod privatnika je 170€ u celom Zaječaru, proverite, gazde svi do jednog voze mercedesa, more, zimovanje pod obavezno... Ne znam odakle vam 200€, da je 200 da me Bog vidi...

aj

pre 8 godina

ljudi, kao niste znali ko je Aleksandar Vucic. On je obican preletac kao i svi politicari, tako da vazi ona stara, "vuk dlaku menja ali cud nikada". Pogledajte samo retrospektivu njegovih izjava i sve ce Vam biti jasno. Cekali su 20 godina da dodju na vlast pa sad treba da rade posteno. Malo morgen narode. Nadam se samo da se procenat onih koji mu veruju smanjuje. Nada umire poslednja. Nego, nije mi jasno sto svi cutimo i trpimo ovoliko?

Coco Bill

pre 8 godina

Moja lekarska plata trenutno iznosi između 430 i 440 evra. Ako država nastavi da štedi i naredne 2 godine, ali bez ponovnog smanjenja moje plate od 10%, onda bi moja plata trebalo da raste tempom od 0,5% na svakih 6 meseci. Za 2 godine moja plata će iznositi otprilike 440-450 evra. Znači, lekarska plata u Srbiji će za 2 godine biti manja od prosečne plate. Činjenica je da utopija zzvana EU se mora napustiti i okrenuti se nacionalno orjentisanoj politici, zaštiti Srbiju od marionetskih vlada, jer nam preti istrebljenje sa ovih prostora u kraćem roku od onog sa kojim smo se donedavno šalili.
(dr Medić, 7. januar 2016 14:09)

Pa tu i takvu platu bas i imate zbog te `cuvene nacionalne politike` koja se vodila. Primer gde su bili Poljska pre Cehoslovacka, sada Ceska i Slovacka pa cak i Rumunija i Bugarska, a gde su sada u odnosu na nas

Бинср

pre 8 godina

Који манипулатор...Па за развијене економије раст од 1,2,3 посто је нормалан јер су достигле своје зените у многим секторима, а за економије попут наше сваки раст испод 5 посто је занемарљив јер нам је укупан БДП мизеран и један посто од мизерије је ништа, поједе га инфлација или нека промена курса, цене нафте, мало јачи поветарац на светској сцени...Удео производЊе у БДП нам је 15 посто, економија нам се заснива на продаји државних ресурса - Телеком, ПКБ...и на довођењу шпекуланата који траже јефтину радну снагу без ослонца на домаћу производњу и памет. А о мантри ''за две године нећу ни да трошим речи''...

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi prosečna plata za dve godine u Srbiji trebalo da iznosi 500 evra.

Da nebi trebalo trebalo bi al' sta vredi sto bi trebalo ?
Ako nekada "prosečna plata u Srbiji NEKIM CUDOM i bude iznosila 500 evra" zivot ce dotle u Srbiji POSKUPETi tako da ce za dve godine opet biti "trebalo bi da iznosi 1000 evra" da bi ti "brizljivo zatupljeni gradjani" Srbije mogli "SKROMNO DA PREZIVLJAVAJU" !
I gde si bio nigde sta si radio NISTA !

Nenad

pre 8 godina

Postajem sve sigurniji da ovaj daje ovakve izjave ne bi li ispunio svoje celodnevno radno vreme (siguran sam da je i danas prvi u Vladi), čitajući komentare i uživajući u svojoj moći.
Poželimo mu srećne praznike..
Srećan ti Božić premijeru!

sergio

pre 8 godina

Sram te bilo !!! Bas si nasao sa kime da se meris ,sa jednom Finskom ,a sto ne kazes koliki je njihov NBD ,a ne da se hvatas za procente . Izjava ti je u rangu sa onom o izgradnji puteva u Nemackoj ,tj ,kako mi vise gradimo puteva od njih . Mi da imamo rast 50 posto ,oped smo smesni za njih ,imas srece sto je ovaj narod zaostao ,brzo zaboravlja i nema za koga da glasa !

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Posted:
Postovani, obavestavamo Vas da 14.01.2016 istice dozvoljeno prekoracenje odobreno po racunu 1196xxx,

evo ga bolje, već posle nam Srpske Nove, čestitali mi na vreme, bar su ažurni za razliku od prošlih godina, eee bedo sudbino, 25 godina radiš i onda isteko dozvoljeni minus?!?

Milos

pre 8 godina

Sa rastom BDP-a od 2% sa 370 na 500€ .Malo morgen !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nefer, 7. januar 2016 13:22)

I ja to isto pomisli. Kako moze rast 2-3 posto a plata za 30. Nego ajde.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

Vala, od tebe jedino čusmo da nam je bolje, evo po milioniti put za 2 godine, a džepovi sve tanji... Alal ti vera!!!

Ros Geler

pre 8 godina

(da vinci, 07. januar 2016 12:47)
Niposto ne ponistavati listic, vec glasati za bilo koju stranku opozicije koja moze da predje cenzus. Ako ponistite listic vas glas se rasparcava na one stranke koje su presle cenzus. Tako da ako SNS osvoji 40% vas glas od 100% 40% ide SNSu.

nidze

pre 8 godina

cuvene dve godine... kako nas mazu, pa to je neverovatno, narod se drzi na vecitoj kratkoj uzici... tipa, tu je bolji zivot, odmah iza coska i tako 25+ godina...

CityWatch

pre 8 godina

Stvar je u tome da mi tu pricu o 2 godine slusamo svake godine duze od dvadeset godina. Vec sada je tesko preziveti mesec sa 700 eur. Pricam o pristojnom zivotu.

Davor Matasić

pre 8 godina

Dragi susjedi kod nas u Hrvatskoj je trenutni prosjek 900 a ni to nije relevantno jer taj tzv. solidni EU prosjek diže manjina koja tuče po 2000 pa čak i 3000.Obična boranija (što bi vi rekli radi za 400 ili 500 ako ih redovno i dobiju).Tako da su predviđanja vaših a i naših autoriteta na vlasti nebuloze.Ovaj Balkan se još uvijek više bavi politikom nego gospodarstvom.Sretan Božić!

nikola doktor

pre 8 godina

Prosto: ako je prosecna plata 300evra, sa prosecnim godisnjim rastom od 3%, za 10 god ce iznositi 402evra, znaci povecanje oko 34%..sto je smesno..

Rudika

pre 8 godina

Ma kod nas u Hrvatskoj nominalno plaće nisu niske, ali ovakav kurs ide u prilog samo onima koji imaju prihode veće nego što se mora potrošiti nužno, koji imaju tolike prihode da si mogu uštedjeti nešto, jer svi ostali moraju plaćati cijene po državnom prosijeku, i onda moraš teško stečenu ušteđevinu ili djedovinu prodavati u "bescjenje" jer dok promijeniš evre i sve poplačaš nije ti dovoljno. Ne kažem ja, neka imaju ljudi što više, ali nije smisao ja ti omogućim veću plaću da bi ti neki mog frend mogao utrapiti skuplji kruh (hleb), mlijeko, telefon, struju, vodu, parkiranje, sat rada bilo čega bilo kakvog majstora....To donekle nešto i pokrene ali u pravilu veliku većinu osiromaši.....

Pametnjaković - there can be only one!

pre 8 godina

Kad kaže pod kontrolom sigurno misli na pljačkanje građana preko izmišljanja računa, taksi, poreza, samo još vazduh nije oporezovao, sve ostalo jeste. A kad ne može da izmisli on ih podigne. Nama sve skače, sve cene, čak i one koje svuda u svetu padaju. To ne da nije izbegnut bankrot, već je zemlja bankrotirala odavno. Bankrot nije kada se na televiziji kaže da je zemlja bankrotirala, već kad sve non-stop poskupljuje jer država nema para da plaća svoje obaveze, štampa pare, dinar pada, cene rastu, ponovo devedesete.

Uskok

pre 8 godina

Iritira me konstantno karakterisanje naseg naroda kao nezadovoljnog naroda. "Kad ste culi da su Srbi rekli dobro je..." I slično. Pa rekli smo dosta puta "dobro je" i još više puta " nije dobro". Kako da kažemo dobro je, kad nije. Podseća me na tinejdžera koji se duri na kritiku odraslih, u ovom slučaju "odrasli" je narod, sigurno stariji i iskusniji od bilo koje vlade. Dakle, manje kritike naroda, a više šljakaj, premijeru. Nije ti narod kriv, a ti narodu jesi. Valjda ti je to jasno?

El Diavolo

pre 8 godina

To će možda biti u javnom sektoru gde je plata ionako velika, prevelika za količinu rada. A mi što radimo u privatnom sektoru proizvodnje prosečna plata je 30000 dinara. E zato nam neće biti bolje još 10 godina. E moj Vucicu.

Samo necural bajo moj!

pre 8 godina

Pred izbore 2012. je rekao da ce biti bolje vec za 6 meseci ili ce sici sa vlasti. Kad je dosao na vlast rekao je 2014. Kad je stigla 2014. rekao je bice bolje 2016. Sad opet spominje za dve godine... Ko jos normalan njemu veruje?

Jovanka

pre 8 godina

Srbija je napravila dobre preduslove u 2015. godini, odnosno, rešila velike probeleme:zemlja je spašena od bankrotstva, drastično je smanjen fiskalni deficit, iz stanja recesije, zemlja je počela da se razvija i stvoreni su uslovi za progresivan ekonomski razvoj.

gh

pre 8 godina

Industrijska proizvodnja 1998 je bila veca nego danas a ne smemo zaboraviti da je to bilo samo tri godine posle ratova i trogodisnjih sankcija i bez povlascenog izvoza u EU. E pa sad vi vidite gde smo danas i gde idemo?

da vinci

pre 8 godina

Aman ljudi...imacete izbore, izadjite i glasajte,makar ponistili listic ipak izadjite...ako OPET bude SNS osvojio vecinu dzabe vam svi komentari ovog sveta....kako budete glasali tako ce vam i biti....

Saldzo

pre 8 godina

Vučiću, obećano je da ćemo živeti bolje za 2 godine 2014. To je ova godina. Evo link vesti sa B92 da ne bude da izmišljam:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=04&dd=27&nav_id=841329

Dakle? Kada će konačno biti to "za 2 godine"

Bambuca

pre 8 godina

Niko nije primetio da u prvom pasusu stoji da bi " za 2 godine prosecna plata TREBALO da iznosi 500 €"!? Znaci em sto laze em ni to ne radi kako treba :) Nema nama spasa...

osvedočeni lažov

pre 8 godina

da, da, plate 500 a troškovi života 800. problem je što ste nesposobni, nemate viziju nego primenjujete polovična i uglavnom loša rešenja, donosite katastrofalne zakone, i samo pričate o rastu bdp-a. jedino što raste u srbiji je javni dug, troškovi života i nezadovoljstvo građana.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Срам да те буде ! Имао сам на истом радном месту 700 евра,за време Коштуничине владавине,а сада ми је 220 ! Само се склони.

Arsenal

pre 8 godina

Za vreme DS bila je svetska ekonomska kriza pa ipak plate nisu smanjivane. Porezi, akcize i cene su bile dosta manje. Evro je bio oko 110din a BDP duplo veći nego sada. Mediji su bili slobodniji... Možda će i biti 500e prosečna plata ali samo pod uslovom da ti već ove godine padneš sa vlasti. Mnogo puta si nas slagao da će nam biti bolje i više ti niko ne veruje osim ovih što su plaćeni da ti veruju.

Nenad

pre 8 godina

Čoveče, na Božić da ti kažem.. Jel shvataš ti da ti ne verujem? Jel razumeš da si već više od tri godine na vlasti i da stalno imaš izgovore? A da ja čekam već 28 godina to "bolje" i da će sa tvoje dve to biti ukupno 30 godina!? Ma ne želim da ti verujem dok ne legne na račun veća zarada, jel ti je to jasno!? I tako, dok ja čekam a ti iz godine u godinu daješ prazna obećanja, ignorišeš milijardu lopovskih afera uzimajući u obzir 24 stana Siniše Malog i slične..
E vi ste za mene lopovi, jel razumeš?
Bez obzira na to, srećan ti Božić.

Ivan

pre 8 godina

Sa ovim cenama, trebalo bi da minimalac bude 500 evra i da bude koliko toliko OK.
I opet da budemo na evropskom dnu, ne računajući Bugarsku i Rumuniju koju ne znam što neki uzimaju kao neki reper jer smo uvek bili bolji od njih.
A tih 500 evra minimalca neće biti ni za 10 godina, tu projekciju nisam čuo ni od koga ni za koje vreme.

Igor

pre 8 godina

Pa dobro Aleksandre zar te nije blm da više prosipaš toliko jeftinu DEMAGOGIJU u koju više ni tvoji tvrdi glasači ne veruju?????Voleo bih da upoznam čoveka koji veruje u sve ovo!
(crko pejdžer, 07. januar 2016 09:53)
Evo ti klasičnog primera - teča moje žene. Prosečan Srbin, pošten i vredan čovek, ali 2 knjige u životu nije pročitao. Radio u Nemačkoj kao građevinac, sada živi od male prodavnice u predgrađu Beograda. Zbog Vučića bi se familije odrekao, bivši radikal. Pitam ga 3 razloga zbog čega je Vučić bolji od ostalih, on kaže: "Vučić je pošten, ne laže i radi po ceo dan, vidiš da ne spava!" Bez i jedne činjenice! Eto kako prostačka marketing/demagogija pali. Koga briga za BDP, broj nezaposlenih, prosečnu platu, medijske slobode - glasači SNS su interesdžije ili ljudi koji ne razumeju kako svet/država funkcioniše.

NSadjanin

pre 8 godina

I opet za 2 godine... To je bilo i pre dve godine. I sta je tu tako bombasticno? 500e? To je nista kad se uzmu mesecni troskovi! Dosta lazi vise! Da bi stvarno zaradili pravu platu od svog rada prvensrveno treba da iskorenimo korupciju i kriminal uporedo sa razvojem privrede! Bez privrede i domace prouzvodnje nema napretka! Al tesko da ce se ikada resiti afere sa diplomama, kiprom, sejselima, helikopterom... Tako da... Ovo je samo jos jedan rijaliti show u kome nazalost moramo da ucestvujemo.

Misa

pre 8 godina

Ja se dobro secam kada je on rekao da ce 2016 nama biti bolje a dotle stegnite svi kais. Evo 2016 dosla a penzija manja nego 2014. Jos jedna rupa na kaisu. Sada opet ona stara za dve godine. I sada da mu verujemo?

cnn

pre 8 godina

Hvala Ti Boze dragi da ima neko da pusti ove komentare,ovaj krik ocajnog naroda koji konacno razume razliku izmedju lazi i istine...Hristos voskrse,srecan Bozic!

lun

pre 8 godina

Procitao sm samo naslov i ovako,slazem se da ce mozda prosecne plate u Srbiji biti 500 e.(ali prosek nije tacna mera)ali samo pod uslovom ako pdv bude 44℅ gorivo 200 din i da se sve ostale cene,akcize i dadzbine dupliraju.Tako bi i moja baba od 96 godina( koja je inace inteligentnija od mnogih piluticara) znala da vodi drzavu

Dragan

pre 8 godina

Stalno neko neprimjereno uporedjivanje čujemo premijera i ministara. Ne može se Srbija porediti po rastu GDP sa visokorazvijenim zemljama nego sa Angolom i sličnim zemljama u razvoju. Zar iko normalan može zamisliti da rast GDP u Švicarskoj bude 7% godišnje. Ali Srbiji upravo toliki ili veći rast treba ako želi da se u narednih 50 godina približi srednje razvijenim privredama.

milan

pre 8 godina

vratite film na2012 kada je zaduzenos bila 47,2 bdp a ovisu govorili dacemo doziveti grcki scenario.Vidite sada kako premijer kaze da ce zaduzenost ici do 78 posto pa ce lagano da pada.Znaci bilismo duzni oko 12 mil a sada smo duzni 24 mil a plate smanjene i vidite logiku.

Branko

pre 8 godina

Vremenski period od dve godine je, mora se priznati, maestralno uzet kao merna jedinica. To je dovoljno kratak period, koji glasaci "mogu da svare" a da ne po***de na vlast a opet dovoljno dugacak da kada prodje, gospodin Vucic moze da se osvrne i da svoj neuspeh pravda raznim faktorima. I tako zivot prodje u "2 po 2" koracima.

drasko

pre 8 godina

Zasto gospodin Vucic ne uvede minimalni licni dohodak 300 EURa mesecno odmah.Neka pita normalne ekonomiste o efektima samo ovog jednog poteza da ne bi u komentaru o njemu pricao,U masi stvari bi se uspostavio red,Tada bi za dve godine imali prosecna primanja 800 EURa a ne kako kaze on 500 sto je i dalje mizerno

frankfurt

pre 8 godina

Mnogo puta ponovljena laz - postaje istina.
I hteli ili ne poverujete u nju. Medijski spin, manipulacije, demagogija..ma muka mi je vise od svega.
Iz daleka mi je sve mnogo jasnije, ali i smesnije sto se tice politike koju Srbija vodi.
U Nemackoj je apsolutno sve jeftinije nego u Srbiji (osim cigareta) a prosecna plata je preko 3000 eura.

Hristos se rodi !!

j

pre 8 godina

Kao što je sada prosečna plata 50 000, a većina radi za 20-25 hiljada. Kada uračunaju plate političara i direktora koje su po 20-30 puta veće od plata radnika dođe se do te cifre. A najveća fora je kako smanjuju zaposlenost. Na sve načine se trude da te skinu sa biroa, zato što se neredovno javljaš ili nisi prihvatio neki ponižavajući posao za 10-15 hiljada

jova

pre 8 godina

Bice 500e kad zvanicna nazaposlenost bude 70%, kad masa bude radila na crno za 150e, a ono malo sto bude statisticki vidljivo kao zaposleno budu it-jevci, zaposleni po stranim firmama i najvise stranacki pozeljni u javnim ustanovama kojima ce platu finansirati krediti i zaduzivanje drzave, posto nece imati ko da puni budzet.

Al zato statistika - 500e prosek bato.

Мајмун је ушао у тенак

pre 8 godina

Шта се чудите, то ће да се деси када се она фабрика чипова разради

Nama je lepo(taman kako smo zasluzili)

pre 8 godina

Gospodine Vucicu, sta god ste rekli ispostavilo se kao neistina.Prvo vratite mojim roditeljima 7hiljada dinara plate tj penzije koje ste im uzeli. Dalje prestanite da nam uvodite nove namete i povecavate stare. O sebi i ne govorim, vec o svojim roditeljima. Ja cu boze zdravlje pobeci iz ove zemlje. Razlog za to ste vi, vasa politika ali i politika vasih prethodnika.Unistili ste nas i naterali mene koji nikada u zivotu nisam zeleo da odem iz svoje zemlje da razmisljam o odlasku.Nikada nisam bio materijalista,sanjao vile skupe automobile i luksuzna putovanja.Ni sada to ne sanjam i ne zelim, zelim samo malo pristojnosti,postovanja i dostojanstva.Zelim srecu na licima ljudi oko sebe.Sve ste nam to oduzeli.Vi ste kap koja je prelila casu.Jednostavno ne mogu ovde vise da izdrzim.Ko moze zelim mu svu srecu ovog sveta
(nn, 7. januar 2016 11:3

Citajuci vas komentar, prepoznao sam sebe! Na zalost, gospodin Vucic i zeli da normalni odu iz Srbije, a da ostanu ovi poslusnici koji mu pevaju "ode radosti" svaki dan. Od kada su na vlasti uveli su rijaliti programe, ukinuli sve normalne emisije, dozvolili kupovinu diploma na "kiosku" i sto je najgore takvima dali-dao najvaznija mesta u zemlji i na taj nacin unistili - obezvredili najvazniji resurs 21-og veka, a to je znanje! Najveci paradoks je, sto, dok se on i njemu slicni na svim stranama bivse Juge nisu pojavili ovo bila normalna i uredjena zemlja, koju on kao, sada, "zeli da napravi"

lol

pre 8 godina

Pa prosecna plata nije merilo uspesnosti. Jer postoji velika razlika izmedju minimalne i maksimalne, jer ako imas 8 ljudi koji primaju po 2o.ooo i dva koji ima 1oo.ooo. 36o.ooo/10=36000.Znaci ova manjina vuce taj prosek i nije dobro merilo. Ovakvim primerima treba narodu objasnjavati o cemu zapravo pricaju napredni.

aaaaaaaaa

pre 8 godina

Samo vi ljudi nemojte da glasate.Svima je jasno u komentarima da je ovo demagogija, a gde ste na izborima?Njegovi glasaci ce sigurno izaci na izbore.

petar

pre 8 godina

najsmesnije je sto su svi isti,narodu sve gore,a to sto gospodin premijer kaze Srbin nikad nije zadovoljan,pa nek pogleda statistiku ali onu pravu i nek vidi ako zeli,gde su radnici ,seljaci,penzioneri,,,samo mali broj ljudi u ovoj zemlji zivi extra.a zna se ko je to..ostali su siromasni

crko pejdžer

pre 8 godina

Pa dobro Aleksandre zar te nije blm da više prosipaš toliko jeftinu DEMAGOGIJU u koju više ni tvoji tvrdi glasači ne veruju?????
Voleo bih da upoznam čoveka koji veruje u sve ovo!

2% Manje Kakvo Olakšanje

pre 8 godina

Sa Jorgovankinim prosekom i slicnim(poslanici,javna preduzeca,političari...)taj prosek već je sad,tako da su ovo takve gluposti da je to strašno.Kad kod privatnika gde radi 90% ljudi za 200€ bude MINIMAlAC 500€ NETO tada se javite.Mada kolika nam je potrosacka korpa i komunalije treba biti 1000€ jer je sve skupo,cene su svega iste sem stanarine kao u evropi samo naravno plata.Tako da je ovo još jedna LAŽ:)

expert

pre 8 godina

Neka bude prosek 500€, ali da u tu statistiku ne ulaze javna preduzeća i direktori koji primju po ko zna koliko plata i bonusa.......Obećaj 500 € prosek u privatnom sektoru, ajde premijeru.
(Vladan, 7. januar 2016 10:14)

Pa u privatnom jedino i može da bude, jer su plate u javnom otišle 10 posto naniže, a najavljuju se i nove "mere štednje".

torbica

pre 8 godina

Vucko,plata mii 500 evra pre par godina I Onda sledi konstantan pad Dinara I eto plata sadas vredi skoro nista, Tako da prestani sa prodavanjem magle!

j

pre 8 godina

Pošto se selim u EU za 20 dana, neću da dozvolim da mi ova individua vređa intelegenciju. Za dve godine će mi biti bolje samo ako to zavisi od mene. E dosta je bilo da mi život zavisi od neintelegentnih političara sa mega trend diplomama. A o tome se ne priča što na primer polovina medicinskih sestara u Srbiji uči nemački

Bozic Bata

pre 8 godina

"Za dve godine plata u Srbiji 500 EUR"

Mozda ako:

-Prepolovis drzavnu-budzetsku administraciju, pocev od cistacica pa do broja "narodnih poslanika", koje nije birao narod, vec su ih postavljale partije.

-Ako vec jednom konacno saznas koliko ima zaposlenih na budzetu.

-Ako vec jednom konacno uradis te "famozne" platne razrede.

-Ako vec jednom konacno uradis sveobuhvatnu sistematizaciju svih budzetskih radnih mesta.

-Ako vec jednom konacno za svako radno mesto u toj sistematizaciji definises strucnu spremu, ali iskljucivo sa drzavnih skola, dakle NE Sega Mega Dens strucnjaci-u drzavnoj sluzbi samo drzavne skole.

-Ako vec jednom konacno za svako radno mesto u toj sistematizaciji definises broj izvrsilaca.

-Ako vec jednom konacno se "resis" svih partijskih kadrova, sa posebnim osvrtom na tvoje koji su najgori.

Naravno moras dobro da prodas Zelezau, C Zvezdu Telekom,...................... pa da vrtis pare sto si oteo penzionerima, pa ovo, pa ono, svemu tome nema kraja.

Posto sve gore navedeno, a i ne navedeno, daleko nadilazi tvoje skromne potencijale-sledi zakljucak u vidu stare narodne poslovice:

"Ne lipsi magare do zelene trave"

TTD

pre 8 godina

Da si rekao da ce minimalac da bude 500 evra ok, ali ovo nam ne znaci nista. Oni koji sada imaju velike plate ce dobiti jos vece oni koji imaju najmanje ce ostati na istima pa ce prosek biti 500.
hahaha

neko kome ne objavljuju komentar

pre 8 godina

ooo gori si nego Verbic,uzasan si ,smijesan si,ko tebi vise veruje.smanjis nam je prosle gidine posto si najavljivao povecanje...ovo ljudi znaci u prevodu 150 eura prosecna plata kad vam ja kazem

gojko

pre 8 godina

zasto se uporedjujes sa razvijenim zemljama kad smo mi zemlja u razvoju? mi treba da imamo 5% rast kao takva. Ne mozes svakoga obmanuti. Nego koliko ce bitu minimalac 2016? 2017? 2018? jel i dalje 1eur za sat? sramota.

oprem dobro

pre 8 godina

bugarska sa 10 godina u EU nema toliku prosečnu platu, a mi smo svakako gori od bugarske. ovaj čovek opasno manipuliše. ne samo što plate neće biti veće nego će još biti manje jer je dug sve veći a bdp manji

dr Medić

pre 8 godina

Moja lekarska plata trenutno iznosi između 430 i 440 evra. Ako država nastavi da štedi i naredne 2 godine, ali bez ponovnog smanjenja moje plate od 10%, onda bi moja plata trebalo da raste tempom od 0,5% na svakih 6 meseci. Za 2 godine moja plata će iznositi otprilike 440-450 evra. Znači, lekarska plata u Srbiji će za 2 godine biti manja od prosečne plate. Činjenica je da utopija zzvana EU se mora napustiti i okrenuti se nacionalno orjentisanoj politici, zaštiti Srbiju od marionetskih vlada, jer nam preti istrebljenje sa ovih prostora u kraćem roku od onog sa kojim smo se donedavno šalili.

milanche

pre 8 godina

Ja verujem AV da ce biti plata 500€,ali uhlebima u opstinama u strankama....Minimalac gosn AV uvedi da bude toliko i eto resenja.Dokle god 1000000 ljudi radi za 180€ nema nama rasta privrede.

Vase ime*

pre 8 godina

Cim nema SNS botova jasno se vidi kakvo je zaista raspolozenje u narodu i koliko je Vucic omrazen u Srbiji. Samo pogledajte odnos preporucenih i neporeporucenih komentara koji kritikuju ovog demagoga sada kada nema njegovih vojnika da lupaju minuse.
Inace, da li neko zna zasto nema SNS botova danas? Strajkuju? Nema sendvica za Bozic?

P.S.: Veliki pozdrav redakciji B92!

HRGAŠ

pre 8 godina

Pa zar mi nebi po prvobitnim projekcijama ove godine trebali jesti zlatnim kašikama !?Šta hoćete penzije digli za 1,2% ,plate za 2,0987312%,cene pale za 800%.Ja nemam gde da potrošim pare.Ako nekom treba para imam viška.Javite se.

Dux

pre 8 godina

"Za dve godine plata u Srbiji 500 EUR"

Ahaha, Vučko imam ja bolju ideju. Jorgovanka, ti i ostatak vlade možete da RADITE DŽABE za sledeće 2 godine! Sve pare dajte nama-narodu!

Nebojsha

pre 8 godina

Cak i da bude plata 500 eura dzaba je kada ce minimalni troskovi za zivot biti 1000 eura,i plus netacne informacije Vucic iznosi kao da ljudi i dalje zive pod gvozdenom zavesom pa ne znaju kakve su plate i kupovna moc u drugim zemljama.

uzas, povraca mi se

pre 8 godina

Najstrasnije je sto ovo prolazi i sto ovde zaista zive ovce. Koje je ovo dno od drzave to nema reci da se opise, kad se ovakve bljuvotine prodaju vec dvadeset godina dok nam zivoti propadaju u nepovrat...jad, beda i cemer.

NN

pre 8 godina

Pa zar je i 7.januar postao 1. april. Pa to se mozda desi statiticki jer vecina vezara u javnom sektoru ima i plate od 500 i vise evra mesecno. Nazalost tu zaradu radnici kod privatnika od 500 evra nece docekati ne za 2 nego 20 godian jer rintaju 6 dana u nedelji po 7,8 i vise sati za 200 tinak evra plate a prosek u Srbji je navodno 370 evra. Mozda i oni dobiju 500 evra za 2 godine ako se evro strmoglavo padne tj pocne raspad evro zone i evra kao valute.

quickie

pre 8 godina

Kad čovek porazmisli malo, i upita se "jesam li bolje živeo pre 2 godine ili danas? " , odgovor je pre dve godine...
I onda postaviš sebi još jedno pitanje: "Realno, hoće li u Srbiji za 2 godine biti bolje ili lošije? " , svako pametan kazaće - lošije.
Dakle mi živimo sa pesimističkim tendencijama, i na to smo navikli. Mi, kao narod, mirno prihvatamo da propadamo sve gore, niko ne radi ništa da to spreči, svi čekaju da neka promena padne sa neba, I svi čekaju da neko drugi umesto njih smeni vlast, digne bunt, a za to vreme, da sedim ja u kući, uz gibanicu i Farmu na TV, I da kukam o Vučiću na netu.
Narode Srpski, imaš vlast kakvu si ZASLUŽIO !

čanjak

pre 8 godina

ako evro padne ispod 60dn,padnu cene i dazbine eto 500e plate. nego,braco srbi i sestre pamet u glavu pa da smenimo ***** lazljivu i folirantsku

Vojkan Zivojinovic

pre 8 godina

slucajno na oglasima uletim na rubriku poslovi,koji su uslovi za pekare i prodavce osiguranja,znaci otprilike ide ovako:potrebna mlada i predusetljiva osoba,uslovi: minimum poznavanje teleportacije i manipulacije vremensko/prostornim kontiniumom,sposobnost timskog rada i telekineze,vladanje telepatskim vestinama,minimum b kategorija i dozvola za levitaciju odobrena od strane ministarstva ,iskustvo na slicnom radnom mestu,obavezno poznavanje jednog stranog jezika,teologije i magije!Prednost imaju osobe mladje od sebe samih,koje poznaju rad na Longinovom koplju!Kontakt osoba:Prometej
Ni hleb nije ono sto smo jeli nekad,jer ga sad pravi Carobnjak iz Oza.I ovi ljudi rade za 200e...

Pavlova

pre 8 godina

Mir Božji,

i tebi, premijeru, Hristos se rodi!

Vidim, ne odustaješ, pa ajde da ti danas oprostim sve loše i poželim mir i sreću.

I radi da nam daš pravo i pravdu, pusti 500 evra.

Bez para ćemo nekako, ali bez mira u duši život nije vredan.

Pravo i pravda, Vučiću.

Da budemo ljudi.

Svima srećan Božić.

Licimur

pre 8 godina

Hahahahaha mnogo zavisi od naroda?! Pa ovo je komendija.. Vi razrezite namete koliko god mozete, otimajte na svakom koraku, pa ako narod izdrzi dve godine imacemo rast.. Kakav genijalan plan.. Nemojte slucajno da ukinete porez na bebi opremu (mislim da belu kugu i iseljavanje vise i ne pominjete), nemojte da smanjite namete malim preduzecima kako bi mogla da opstanu uopste, nikako ne smanjujte akcize za gorivo (iako smo pre nedelju dana slusali o paradoksu sa TNGom zbog akciza).. Samo rokaj.. Samo rast bdpa je glavni pokazatelj.. Isto kao sto je pokazatelj smanjenje nezaposlenosti za x , a x+y ljudi se iseli ili umre... Kakvi strucnjaci i genijalci.. Prosto te milina obuzme kad slusas kako nam dobro ide...

partokratius parazirus

pre 8 godina

statistika kazes? onda pogledaj ovo, botovi ne rade za bozic, imas 245 od 250 negativnih komentara...a sada iz toga izvuci statisticku podrsku od preko 50 bez 'placenih'?

Lex Luth

pre 8 godina

Ocekuje rast bdp-a u 2016-oj od 2% a u 2017-oj od 3%, a plata ce duplo da poraste :)) I sada naivni gradjani Srbije treba da poveruju vodji SNS (srpske nesposobne stranke), da ce bdp za dve godine ukupno da poraste 5% a plate ce da porastu vise od 50%. Ja ne znam ni da li je on svestan kakve gluposti prica.A jos ce biti ludje ako gradjani poveruju u ove gluposti i ponovo glasaju za srpsku nesposobnu stranku i oni pobede sada na pokrajinskim izborima, a kasnije i na parlamentarnim.

rsd&$€?

pre 8 godina

Pa kako to za 2 godine? Pa zar nije nedavno izjavio u emsiji teška reč da svi lažemo i da u srbiji nije prosečna plata 300 nego je već 500 evra. Ima na youtub-u pa pogledajte botovi.

analiticar bez pedigrea

pre 8 godina

kako se zove ono kada plate padnu za 20%, povise se porezi, poskupi struja, povisi se putarina za 10% za koju nas ubedjuju da je sada jeftinija, najavi se novo poskupljenje struje, skuplje je i gorivo... ma postoji termin za to .. ah da, Srbija.

blabla

pre 8 godina

Vucicu, gotivim te skroz. Ok si mi ali imam jednu zamerku: radis i sve to stoj ali kad bi se usudio da radis koliko pricas i obecavas, rejting bi ti jos drasticno skocio! MANJE PRICE, VISE RADA!

Džoni

pre 8 godina

Dragi premijeru tolika treba da nam bude minimalna plata pa bi tek tada mogli da pričamo o boljem životu! I sada je takozvana prosečna oko 400€ i više, ali šta to vredi meni i većini nas kod privatnika kada nam poslodavac daje minimalac, a na žalost mnogi dobijaju i ispod toga! Kada nateraš inspekcijama i rigoroznim kontrolama privatnika da daje bar minimalac koji bi morao biti znatno veći onda će se u ovoj zemlji zaista osetiti boljitak! Radio sam i prvi i drugi i treći pa badnji dan pa danas i na Božić sve noćne smene ali me na kraju meseca čeka taj bedni minimalac, a imam izbor samo uzmi i ćuti ili pokupi radnu knjižicu i na biro a posla u mom gradu nema ni za leka! Srećan Božić i sve najbolje!

Da da

pre 8 godina

Pa s'obzirom da za 2 godine 80% srbije nece raditi u javnim preduzecima vec ce crnciti kod privatnika,plata mozda i bude 500 evra za preostalih 10%.(10% su invalidi po zvanicnoj statistici)

Miomir

pre 8 godina

Posto ce samo clanovi SNS-a raditi..... mozda i bude.Reforme su ,verujem po ponasanju, vec uspele???Voleo bih da prokomentarisu reformu u Knjaz Milosu ovih dana.... - 250 ljudi.... Uzdravlje,Srbijo!

Vase ime*

pre 8 godina

Hahaha, evo vratili se SNS botovi. Za petnaest minuta od nula do preko 300 minusa na komentar koji im kritikuje Vodju koji ih hrani sendvicima :-))) Kako ste samo providni, ali i vama je jasno da bez vas Vucic ne bi dobio nijedan pozitivan komentar u Srbiji. Jos malo i gotovi ste! Zivela slobodna Srbija!

laki

pre 8 godina

Pa uvazeni gospodine Vučiću ,ako vi ne vidite da su vasa obećanja ovom narodu nerealna ,te biće vam bolje , već vam je bolje samo vi nećete da priznate. i td i td.Pa onda kri vi su neki drugi pa to će da pričaju i oni koji dodju posle vas.Ovo sto vi nama govorite je prilicno naivno biće biće bole i tako stalno .Ne da nije bolje nego je sve gore
Stvari soje malo drugačije nego sto vi govorite ,Skupa hrana skupa struja skupo skolovanje ,skolovana dece zive od mali roditelski penzija i moze da se nabraja kolko hoćete.Ja sam penzioner imam sina koji je završio filozofiju i ne radi .jedva plaćam sve ogromne dazbine stalno u dugu i toje prava istina većine nas.U nadi da neko razmislja o svemu ovome ja vama zelim sve najbolje u zivotu.

anti botina

pre 8 godina

ne ljutite se na vodju, on se pogresno izrazio na "svojoj nacionalnoj" Pink televiziji.Mislio je da ce njegovim "botovima" biti bolje za dve godine i da umesto soka i sendvica ce imati plate od cak 500 EUR....

Miloslav

pre 8 godina

Bravo majstore! A kada ćeš da mi vratiš onih 24,6% koliko si mi oteo od penzije? Kad crknem? Mislite li vi što ste danas vlast da doživite penziju ili štekate sada, pa vas baš briga za budale koje su verovale u sistem.

Filip

pre 8 godina

Kad kreneš od nule, i napraviš bilo šta, rast ti je beskonačan. Zato najmanje razvijene zemlje imaju obično i najveći rast. Ovo poređenje sa razvijenim zemljama je čista demagogija.

laki

pre 8 godina

ahahahaa,opet za dve godine...Dve po dve,prodje nam zivot u cekanju.Nema od tog posla nista druze,to je jasno svima koji razumno razmisljaju.Jer privreda ne radi,drzava zivi od otimanja gradjanima,nameti sve veci,a zarada manja...Sram vas bilo

programer

pre 8 godina

Arsenal, 07. januar 2016 09:49)

Jesi li ti svestan da su oni uzrok krize kod nas? Preterano zaduzivanje je dovelo krizu kod nas, 2012 je BDP pao 3%.
BDP 2008me je bio 48 milijardi
ove je 45 milijardi. I jedni i drugi su užas.

Kedonir Chadda

pre 8 godina

Ha ha dobar vic! Sa ovakvim rastom BDPa to se neće desiti za 15-20 godina. Nama je potreban godišnji rast od min. 6% , što uopšte nije neostvarivo, ali sigurno ne sa megatrend stručnjacima

darko

pre 8 godina

Sa obzirom da po zvaničnoj statistici prosečna neto plata u novembru bila oko 45.000, povećanje od 15.000 (malo više od 100e) za dve godine i nije neki uspeh, ali mnogi bi se radovali.
Problem je što taj prosek "vade" vaši partijski kadrovi u javnom sektoru. Prava prosečna plata 80% stanovništva je 20tak hiljada dinara. Kad oni budu imali 500e plate onda možeš da se hvališ.

Ilija

pre 8 godina

Obećao je i da če ukinuti RTS pretplatu; i šta bi sa tim ?
Ništa mu ne vredi ako se odma ne živi bolje, ne za šest meseci, ne za dve godine ili pet godina, nego ODMA SAD.

Cacanin

pre 8 godina

Znaci najavljeno povećanja u državnim i javnim preduzećima tako da nam prosek bude 500 € . Pa zar isti premijer ne poziva strane ulagače rečenicom: Dođite da ulažete kod nas jer imate obrazovane radnike sa platom od 200-300€

Sale Jagodina

pre 8 godina

Obično sam samo na sportskom delu B92,ali nisam mogao da izdržim.Može plata da bude i 1000 eura.Kada cene odu opet od tih para ne možemo da živimo bolje.I u vreme Miloševića smo primali milijarde.Znam da od objavljivanja nema ništa,ali ajd.

Srrrrrrdjan

pre 8 godina

Bice to kao bgh2o.
Dakle, jeste 500 evra ali u narednih 30 godina, dok u I/a fazi to moze da bude najvise 80 evra. Jos samo maketu da nam pokaze.
Slusam ga kako lupeta svaki dan po nesto a od toga nigde nista.
Botovi, dobro nam se vratili. Priznajem da ste mi nedostajali. Nije lak povratak sa praznicnog pecenja na suve sendvice. Evo, navedite mi bar vi jedno jedino Vucicevo ispunjeno obecanje. Jedno!!!

banana republic

pre 8 godina

Mislim da je uporedjivanje sa Svajcarskom,Finskom,Italijom,Austrijom u najmanju ruku neumesno......Za dve godine plata 500?Pa prijatelju, posle svih poskupljenja struje,poreza,hrane,pica i svega ostalog tih 500 eura manje vredi nego pre 10 godina.

bandiera rossa

pre 8 godina

Ali meni je vise muka od ovoga. Evo na danasnji dan, svecano obecavam, da vise nikada, ali nikada necu da otvorim link gde se pominje uvazeni premijer.

genius

pre 8 godina

Jedini način da izađemo iz mulja je da UČIMO! Ne pričam o učenju - završiš školu (malo učiš, malo se "pripomogneš, malo nešto treće) i mrsiš m**a do kraja života, nikada više ne pročitaš ništa osim novina, a svima soliš pamet kako si intelektualac. Pričam o učenju - NONSTOP - iz svoje branše, iz srodnih, pa iz iz svih ostalih. Samo tako ćemo koliko-toliko biti nezavisni od negativnih svetskih ekonomskih trendova, jer ćemo biti sposobni da brzo menjamo posao tamo gde ga ima više (ne mislim na geografsko "tamo", nego da brzo popunjavamo rupe na tržištu, a to je "pravi pos'O").
Neću da pričam o politici, ni o tome ko je kada i koliko krao i ukrao (i gde bismo bili da je toga manje bilo), samo ovo - mogu oni da planiraju šta hoće, mi kao mala zemlja, sa IZUZETNO i konzervativnom nefleksibilnom privredom, savijamo se kako vetar duva (u ekonomskom smislu, naravno), a čim malo jače dune, lomimo se.
Učenjem se stiče fleksibilnost radne snage, a samo tako možemo da opstanemo, čak i da iskoristimo svaki globalni haos da izađemo jači.

Hristos se rodi! Srećan Božić!

Veber

pre 8 godina

"Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP".
Moras uzeti u obzir jednu veoma bitnu cinjenicu a to je da je Finska vec dostigla neki "maksimum" BDP - a, i nije realno da njen BDP raste kao u odredjenim zemljama u razvoju kakva je Srbija.

1003

pre 8 godina

Plata 500e
Cene ce da rastu verovatno
a evro ce da bude 200din
i onda cemo da budemo cak na isto,tj bice jos gore :)
s obzirom da idemo ka EU,plate treba da budu minimum 800e
ali ni od ovih 500 nema nista,to su samo njegove price kao jos pre 4+ god :)

grdan

pre 8 godina

Benny Hill,
Slazem se, ovakva lupetanja od strane "strucnjaka" su nasa realnost. S druge strane,imali smo ekonomistu Dinkica koji je izuo Srbiju sa svojim mahinacijama i njemu nista. Dokle god ne uvedemo zatvor za (ne)uradjeno bicemo u bunaru. Ako uvedemo zatvor, znacice diktaturu... Za nesrecu, izgleda ovi sa Zapada bolje znaju sta treba da radimo od nas samih. U svakom slucaju, mislim da nam treba "cvrsta ruka" u svim oblastima a ta cvrsta ruka mora da bude pravosudje. Ali, tek su tu kriminalci i crne tajne sluzbe pustili svoje korenje...

рајко

pre 8 godina

па пре две године је вучко то говорио...мислим да политичари требају да престану са оваквим видом комуникације...сад треба ово сачувати и показати народу 2018. али која је поента. друга ствар и инфлација и цене ће скочити тада тако да тих 500 може бити исто као 300 данас.

penzionerka 85 godina

pre 8 godina

Prvo neka Vučić vrati penzije koje je do sada uzeo i koje će uzeti jer ovo što on naziva povišicom je sramno.Kažnjeni su oni penzioneri, većina, sa fakultetskim diplomama i približeni onima koje škola nije interesovala.Od obećanja se ne živi a premier verovatno računa na našu smrtnost.Od kako je smanjio penzije do sada je mnogo naroda pomrlo baš kada im je lekar bio potreban i novac za lečenje.Ovo se nije dogodilo, a dugo pamtim, ni kada su komunisti proleteri došli na vlast 1944 kada je bilo sramota biti intelektualac

simo

pre 8 godina

Da, da, za 2 godine naravno.

"Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?" Mozda zato sto nam je sve gore i gore.
I da, presvetli premijeru, imamo slican rast BDP-a kao Austrija, samo su nam polazne osnove drugacije, ne zamajavajte narod.

Tepaljka

pre 8 godina

Pre svega, MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI! SREĆAN BOŽIĆ SVIMA!

Druga stvar... za dve godine, Bože zdravlje, nadam se da ću praznike slaviti sa svojom porodicom u nekoj ekonomski i političko normalnijoj zemlji od ove naše (na žalost), gde su normalni poslodavci... A Vi, gos-n Vučiću, sa vaših 500 evra možete slobodno da se zakitite i častite partijske botove u kafani! Jer ovo ovde je jedva i preživljavanje, ma sve drugo, samo ne normalan život!

iz sveta

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

A kad nam je bilo bolje?
Koga on laze sa ovim glupostima..bice nam bolje tako sto daje subvencije gubitasima. Sve vise i vise padamo i propadamo. Ubice nas subvencije..
Kakve ti veze imas sa ekonomijom Vucicu.. ti si politicar i demagog.

tugo moja

pre 8 godina

drugar mi prica kako u vojsci hoce da mu smanje platu sa 32000 na 28000 din. ja mu kazem znaci vojska se raspada. on kaze vojska se ne raspada,vojska se raspala.

Nikola

pre 8 godina

http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-obecava-zivecete-bolje-krajem-2014/v2h9l0s

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=31&nav_id=830715

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/459902/Vucic-Strpite-se-zivecemo-bolje-za-dve-godine


http://www.kurir.rs/vesti/politika/vucic-volite-me-ili-ne-ali-zivecete-bolje-clanak-1772423

Molim Vas objavite komentar. A vi koji citate, pogledajte linkove.

Anonimus

pre 8 godina

O čemu vi pričate? Otpustili ste pola javnog sektora, privreda nam ne radi, budžet zemlje se puni samo kreditima, a država zapada u dužničko ropstvo. Svako ko ima pameti odlazi iz zemlje jer sa mozgom u Srbiji se ne isplati živeti. Srbijo šta si dočekala!

Inzenjer

pre 8 godina

Dokle ce ovaj da se bavi demagogojom? Covek totalno skrenuo? Gde god se pojavi on prica jedno te isto. Kakav mentalni sklop treba da imas da na danasnji dan odes na svoju TV I pricas ono isto sto svaki dan pred novinarima pricas. Koga on toubedjuje.Skolovan I pismen narod ne moze da ubedi ni usta.Vise ga I ne slusaju sta prica.Poceli su da se sprdaju sa njim.A neobrazovana i polupismena Srbija sta ce.Sede pored TV ekrana i silom prilika moraju da slusaju budalastine I ako ne razumeju ni sta je BDP, ni fiskalna konsolodacija, reforma.Ja samo kada pogledam kao fakultetski obrazovan covek svoj novcanik jasno mi je sve

Ника

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."
Какав демагог. Много развијеније земље не могу имати огроман раст БДП-а. Неразвијене земље, уз добро вођење, могу имати велики раст, а онда, како се развијају, раст је све мањи. Како нам се представља, чуди ме да 100% људи не гласа за њега. Него, доћи ће и та 2018,па ћемо видети коју ће причу онда причати - јер, ко се сећа (а мало је таквих) - зна шта је премијер обећавао пре 3 па пре 2 године, па пре годину дана... Време пролази а шаргарепа све мања...
И на крају - стварно бих волео да (бар овај пут) премијер буде у праву. Да не испоклања и остала јавна предузећа, оранице, земљу, и да не останемо, како нас је и сам рекламирао - само "јефтина а квалитна радна снага" у сопственој земљи...
Мир Божји - Христос се роди.

doc holiday

pre 8 godina

to za 500 evra je rekao i pre dve godine. A plate i penzije manje. I nominalno i realno...

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.

to zato sto nam je od svih vas unazad 30 godina konstatno sve gore i gore..

Nikola

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."
Pa njihov rast od 2% i nas rast od 2% ne mogu nikako da se uporede!! Na razvijenu ekonomiju koje vec zaradjuju mnogo para, 2% je opet prilicno dobro poboljsanje. A kod nas, gde privreda zaradi 100 din za celu god, 2% je nista. Nula. U najboljem slucaju stagnacija.

aca

pre 8 godina

Kome ti to govoris? SNSovcima koji dobijaju posao? Sigurno ne nama. koji nemamo posao, a necemo ga ni imati zbog vas sposobnih i povrh svega strucnih i dragih ljudi iz stranaka... Meni nece biti plata 500 evra jer necu ni imati platu, jos manje penziju. Da je dozvoljeno sad bih natipkao jos gomilu pogrdnih reci, ovako cu samo da cutim.

Bran Kobajić

pre 8 godina

S obzirom da nam sad prosipaju pricu da je prosecna plata 450e, a ne 250e koliko zaista jeste, to samo znaci da ce za dve godine biti 300? Smesni smo...

MvM

pre 8 godina

Reci cu konkretno zbog cega ovaj Srbin nije zadovoljan.
U redu je povećati priliv u budžet i uvesti disciplinu ali nije u redu gušiti privatni deo privrede. Mora se imati balans. Dalje, kod naplate poreza nisu jednaki aršini u odnosu na male i na velike i u odnosu na državne i privatne firme. Neće se obezbediti privredni rast ako se preduzetnici guše tako sto jedva skupe za poreze i doprinose i prakticno rade za javne finansije a ne ostaje im gotovo ništa za investicije. Tako će samo navesti građane da posluju u sivoj zoni jer ih legalno poslovanje guši. Smanjite progresivno fiskalna opterećenja za one koji legalno posluju a opet realno ne mogu da se održe uz takva opterećenja, pa ih polako i dugorocno "sisajte" umesto da ih odmah ugušite

verovali ili ne!

pre 8 godina

Dugoročni cilj je da smanjujemo javni drug, istakao je, te da od 2017. godine nemamo deficit.

Kako smanjujes javni dug, uzimajuci svako malo po milijardicu na zajam???

Covece boziji, umesto 14 milijardi pre vas, sad dugujemo 25 milijardi, ti to zoves smanjenjem javnog duga???

Uzgred, pre cetiri godine smo i imali 500 Evra platu, a onda ste dosli vi...!

gg

pre 8 godina

Postoje samo tri opcije:

A) 7 Januara 2018 evro neće postojati

B) 7 Januara 2018 Vučić neće biti premijer

C) Računa da smo svi zaboravni i glupi i da nećemo zapamtiti izjavu od 7 Januara 2016

duje

pre 8 godina

Gde je proračun?
Ovako paušalno se može reći i da će prosek biti 1100€ što je ipak realnije za život u potrošačkom društvu.
Bez minimalca od 4€ nema života za radnike.
Sve ostalo je despotija loših đaka.

ivan

pre 8 godina

Hristos se rodi.
voleo bih da znam kolika ce minimalna plata biti za dve godine, vise od pola Srbije radi za minimalnu platu.
Prosecnu je lako podesiti, samo podignes velike plate politicara jos vise i eto prosecne od 500 eura.
Neka veliki vodja stavi minimalnu satnicu 300din. pa da vidis kako se pokrece privreda.
Izgleda da je to isuvise komplikovano cak i za njega....

Aster Blistok

pre 8 godina

Tako se neki slepo verovali i prici o boljitku koji nam sledi za godinu dana. Evo smo u toj godini a Vucic vec plasira sledecu pricu sa rokom ostvarenja za dve godine, eh, sto nisam bot da verujem praznim pricama?

Citat Ive Andrića

pre 8 godina

Zaraziti nekog čekanjem, to je najsigurniji način vladanja njime, to znači učiniti ga nepokretnim i bezopasnim potpuno i zauvek, i ta obmana čekanja tvrđa je od svakog zatvora i jača od najjačih bukagija, jer se, sa mnogo sreće i veštine, iz zatvora može pobeći i okova se može čovek osloboditi, ali te obmane – nikad ni doveka

I tako, prihvativši prećutno uslove života koje vam vaš neprijatelj postavlja, živite kako on hoće; upravo, i ne živite nego strpljivo
čekate, sve dok se sav vaš život, zajedno sa svim onim što ste očekivali, ne pretvori u strpljenje i beskrajno čekanje, što znači da ste prihvatili rajinski način života, a to je isto što i put dobrovoljne propasti za sebe i svoje potomstvo.

Matematicar

pre 8 godina

Jedno pitanje za premijera ili bilo kog politicara koji pretenduje na tu funkciju: Za koliko godina (decenija) ce prosecna plata u Srbiji biti na nivou prosecne plate u Hrvatskoj (750 evra) ili Sloveniji (1000 evra)? Za mene je to poboljsanje.

autosovinista

pre 8 godina

Narode, ne daj se manipulisati i varati!!! Sve dok vlast ne počne da objavljuje kolika je MEDIJANA, oni manipulišu!!! Jedino MEDIJANA prikazuje stvarno stanje stvari, ne prosek. Prosek je za neobrazovane. Da objasnim: ako dvojica zaradjuju po 100 evra i jedan 10 000 (kao neki SNSovac sa kupljenom diplomom u upravnom odboru), prosek je neverovatnih 3400 evra, dok je medijana mizernih 100 evra. Obrazuj se narode da ovi nazadnjaci ne bi mogli da vas mažu. Dug nam je došao na 28milijardi evra ili 70% BDPa, a oni stalno trube da su se zaduživali da bi otplatili loše kredite koji su "drugi" uzimali. Ako otplaćuješ, dug ti se smanjuje, a ne raste....

ja

pre 8 godina

Al' su odjednom se aktivirali botovi...dzaba je...narod puca polako...ove najave, od 2012. godine, kad su zaseli na vlast i od kada krece bolji zivot svake naredne godine, ne piju vodu vise...nista ne treba da objasnjavaju vise, samo neka kazu gde je nestalo 10 milijardi dolara, koliko nam je uvecan javni dug od kada su na vlasti, eto, toliko objasnjenje zasluzujemo...ostatak pitanja idem da vicem kuci na prazan frizider, kad se vratim sa posla...

mikele

pre 8 godina

dokle vise lazi..kamioni i avioni..aman ljudi..dosta vise sa megalomanskim pricama..imajte dostojanstva i recite ljudima tesko je vreme..dajemo sve od sebe..a ne price jeftinih holivudskih prica..iskren covek ce dobiti vise simpatija nego baroncine koji tvrde da nam ide do ja*a

ekonomist

pre 8 godina

mnogo voli da nas poredi sa svajcarskom, nemackom.. pa te zemlje su na samom vrhu svetske ekonomije, gde vise da rastu!?
subvencionisite ljude da zapocnu svoj biznis ili jos bolje - dovedite strane investitore, ipak je kod nas pre 30 godina umro duh privatnog preduzetnistva

grga cakovec

pre 8 godina

Rast bdp nema nikakve veze s rastom placa. Svi strani investitori imaju poslovne planove na 5-7 godina i ukalkulirane fiksne troskove placa koji se eventualno dizu za 3% svake druge godine. To sto ce oni svojom proizvodnjom podic BDP i povecat izvoz NECE se bitnije odrazit na rast placa. U Srbiju su i dosli s racunicom niskih troskova rada.

Zarko

pre 8 godina

500 evra po trenutnom kursu bi bilo oko 60000, sto je za prosecnu platu ok, ali kljucna rec je trenutno, sada, danas. Da vidimo kako ce se cene kretati u te dve godine pa da zakljucimo da li tih 500 evra vredi nesto ili ne.

mofa

pre 8 godina

po ovoj logici 2021g prosecna plata ce biti 2500 evra...samo moramo pregrmeti 5 godina i biti strpljivi....hmmm i Boris Tadic je obecavao slicno

Dr. Gospodin

pre 8 godina

Dajte ljudi molim vas da li mu iko veruje , ja vidim da su plate sve manje i manje iz meseca u mesec a stalno dodaju neki novi porez. Ljudi rade za oko 20 000 i to ako imaju srece da imaju posao , kakvih 500 evra . Mozda prosek ako uzmete i vase i nase plate onda je to i veci prosek od toga . A prosek prosecne vecine je minimalac ! Jad, beda , tuga , sramota ... Dokle cete trpeti ove insinuacije , ovo zamajavanje i blefiranja naroda ??Klasicni politicki trikovi za napaceni narod , koji se nazalost peca na ovo

nezainteresovan

pre 8 godina

Opet te njegove "dve godine"
E, pa dragi gospodine Vučiću, ja ću za dve godine, daj Bože, da diplomiram, i idem lepo u inostranstvo na masterske. A ti obećavaj. A posle se žali na odliv mozgova.

Drug Kole

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?, zapitao je Vučić".

Ma da, ne valja narod, ti si super.

Smanjio si plate i penzije, podigao PDV i akcize, podigao privredi porez na dobit, zaduzio generacije da placaju dug propalih preduzeca (Srbijagas), postavio lazne doktore i keramicare za ministre, poklonio zemlju u centru Beograda Arapima, stvorio medijski mrak, oterao mlade ljude... A mi smo, zamisli, nezadovoljni...

gologuzov

pre 8 godina

Pa i sada je prosek oko 500. Naime vecina radnika ima skoro 200 a manjina administrativaca oko 1000 pa je prosek 500!
Premijeru, nista novo nisi rekao. Ovo je vec uhodana propaganda.

Gradjanin

pre 8 godina

Koo cemu baba o ustipcima.Javni dug, fiskalna konsolifacija, strukturne reformei ostale budalastine. U Srbiji 30% gradjana funkcionalno nepismeni, 20% potpuno nepismeni.

U 2014 Gradjani ce osetiti boljitak
U 2015 U Srbiji ce se ziveti bolje
U 2016 Srbija staje na noge i zive ce se bolje
U 2107 Prosecna plata 500 evra
U 2018 Plate I penzije 800 evra
U 2019 SRbija ulazi u EU I G8 k kao najrazvijenija zemlja Evrope

A do tada mnogi nasli novu lokaciju koja se zove Novo groblje,Lesce, Orlovaca....

shadow

pre 8 godina

Na zalost, ovog se necemo tako lako otresti. Kada izglasaju promenu ustava, zavrsice ono za sta su placeni. Na zalost niko se ne pojavljuje na politickoj sceni ko bi zavrteo tocak pravih nacionalnih reformi i zbrisao svu olos sa vlasti. Izgleda da se samo olos i petlja u politiku.

Edi

pre 8 godina

Nemaština,velika nezaposlenost,plate od 20.000 rsd.Beda,siromaštvo,beznađe,očaj.Preživljavam od roditeljevih penzija.Posla nigde.Niko neće da te prijavi,plata mizerna.Ljudi zapali u apatiju.Svaki dan u Srbiji dogode se četiri samoubistva,ja stvarno neznam Vučiću gde je u svemu ovome boljitak i kako da narod ne kuka!Podigli ste akcize na sve isvašta,jedva živimo a ti pričaš da je dobro, kao da imamo u najmanju ruku Nemački standard!!!

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Strasno sta on uporedjuje! Pa naravno da imaju manji rast kad im je bdp 20 puta veci! Prosecan rast u Srbiji bi trebao da bude oko 5% a dinamican preko7%! A ne ova statisticka greska od 0.75% na ovom nivou bdp-a!

ja

pre 8 godina

Ne znam šta da kažem na ovu izjavu, samo mi daje još jači vetar u leđa da gledam kako da pobegnem odavde. Prvo je obećavao 2014, pa 2015, pa 2016, sad je već 2018. aktuelna a nama život prolazi.
Da se razumemo, zvanični prosek 500e = realni prosek 300e (jer u zvanični prosek ulaze i plate državnih funkcionera i direktora, a ne ulaze plate većine koja radi za 20.000 na crno u trafikama, kafićima, prodavnicama i sl).

Ivan Savić

pre 8 godina

Više ne znam čega smo se naslušali da će biti, ali uvek za - dve godine. Nisam ekonomnista, inženjer sam po struci, ali prilično pratim zbivanja u ekonomiji.Voleo bih da mi neko, pa i ovaj čovek koji mnogo laže,objasni kako se može prosečna plata podići sa 370 evra na 500evra ako imate privredni rast od 2% i sledeće od 3%.Ovo još pod pretpostavkom da će tog rasta u naredne dve godine biti, u šta sumnjam sa debelim razlogom. Ove godine je privredni rast iznosio 0.9% dakle manje od 1%. Da skratim.Matematički da bi dostigli ovih 500 evra prosečne plate potreban je dvocifren privredni rast u obe naredne godine.Da ne govorimo još o tome da imamo budžetski deficit a to znači i da su i ove plate sada veće od onih koje su realno moguće( ovo se odnosi na javni sektor ). Dakle sram ga bilo za ove izrečene laži.

freemen

pre 8 godina

Citiram premijera iz vašeg teksta:"Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."Šta je čovek hteo da kaže da je Finska razvijena zemlja,ali ja sam sve uradio da budemo bolji od Finske iako smo 20 puta slabiji uh...šta ovaj čovek može sve da kaže i ostane ....

Pokradeni i obespravljeni sluzbenik

pre 8 godina

2009. godine moja plata je iznosila 900 evra. Tadic, Cvetkovic & Co su je spustili na 750 evra. Kada je dosao Vucic, ona je pala na 680 evra ali on preti da ce pasti na 500. Ovakav nije bio ni Al Kapone.

milun

pre 8 godina

Плата 500 евра а месечни трошкови ће бити 5000 евра.Само Напред Србијо.МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !

Nekokozna

pre 8 godina

Pobogu covece, ako je i na Bozic, mnogo je! Sa rastom BDP-a od 0,8-1,5% godisnje, povecanje plata od skoro 50% za dve godine!? Ne lazite ovaj jadni narod,makar ne danas!

Poligraf

pre 8 godina

Pa ovako ja cu da imam 200e, dve komsije nista, a SNS both iz upravnog odbora javnog preduzeca 1800e i eto proseka! Mozda je premijer u pravu.

Bankar

pre 8 godina

Nazalost,ovo je jos jedna neistina.Rast BDP je slab.Gotovo zanemarljiv.Za jednu zemlju gde je osnovica vrlo,vrlo mala...Bogate zemlje su imale puno veci Rast.Luxembourg 3,8 %,Spanija,Italija,Irska,cak I Grcka...Srbija je najsiromasnija u Evropi.To se nece promeniti ni za 2ni za 7 godina.Ova Vlada nije dovela ni jednog jedinog investitora.Ili zanemarljiv Broj.Sve je stalo,ili stoji.A bilo je u najavi:fabrika cipova(3 milijarde investicija),fabrika za aviokomponente,fabrika za proizvodnju mesa,Mercedes,Bg na vodi( 3 milijarde investicija),juzni tok naftovod....I od svega ovog?!0!!!!Mala 0!!!A velike lazi.

ten yard penalty

pre 8 godina

"On je podsetio da smo, bez obzira na teške i katastrofalne poplave, krenuli u reforme, koje su počele da daju rezultate i da ne možemo biti zadovoljni rezultatima."

Ono kad ISTINA zavisi od 'lapsus calami'-ja!?!...dobro,ako nishta,ono bar tako...

Filava

pre 8 godina

Do tada ce sve da poskupi po 6 puta, tako da imali mi sada 300 eura ili 500 za dve godine dodje mu na isto.Bolje da ste cutali,nista ohrabrujuce niste rekli.

Mitar

pre 8 godina

Javni dug ti je 24 milijarde. Od toga 31% ti je dug u dolarima a dolar jaca prema evru svaki mesec sto nam je vec uvecalo dug za jednu milijardu. Ne znam samo kako ces da placas sve te kredite koje si uzeo vrlo pametno u dolarima.

Aprila 2014. bio je naslov "Vučić: Jača ekonomija i veće plate od kraja 2016."
Sad to isto kazes ali za 2 godine. Ti zapravo svake 2 godine pricas kako ce za 2 godine biti povecanje penzija, plata, zivotnog standarda. Ne postoji ni jedan indikator da ce bilo sta biti bolje ali postoje indikatori da ce biti znatno losije.

Valjda su 2 godine rok u kome prosecan gradjanin Srbije zaboravi sta si obecavao pa obecavas isto svake 2 godine. Mislim da ipak narod shvata da 4 godine unazad obecavas prazne price i da ces biti kaznjen na izborima. Ljudi cekaju na bolji zivot poslednjih 15 godina i ne verujem da iko vise ima volje i strpljenja da ceka dok se vi bogatite.

abi

pre 8 godina

Sto napravi od države Vucicu, nemoj molim te neka ostane ovakva kakva jeste, ako za dve godine dobijamo 500 to mu dodze negde oko 20 evra po mesec, pa jel mož da se živi od toga brate?

Saul Goodman

pre 8 godina

Plata radnice u kineskom butiku, na trafici, djubretara, tekstilca, gradjevinca, Jorgovankina plata... Saberi, podeli, prosek plate ide daleko iznad 500 eura... ;)

Rajko

pre 8 godina

Хоће,само ако половина становништва буде на бироу,а половина у управним одборима. Мир Божији,Христос се роди.

nn

pre 8 godina

Gospodine Vucicu, sta god ste rekli ispostavilo se kao neistina.Prvo vratite mojim roditeljima 7hiljada dinara plate tj penzije koje ste im uzeli. Dalje prestanite da nam uvodite nove namete i povecavate stare. O sebi i ne govorim, vec o svojim roditeljima. Ja cu boze zdravlje pobeci iz ove zemlje. Razlog za to ste vi, vasa politika ali i politika vasih prethodnika.Unistili ste nas i naterali mene koji nikada u zivotu nisam zeleo da odem iz svoje zemlje da razmisljam o odlasku.Nikada nisam bio materijalista,sanjao vile skupe automobile i luksuzna putovanja.Ni sada to ne sanjam i ne zelim, zelim samo malo pristojnosti,postovanja i dostojanstva.Zelim srecu na licima ljudi oko sebe.Sve ste nam to oduzeli.Vi ste kap koja je prelila casu.Jednostavno ne mogu ovde vise da izdrzim.Ko moze zelim mu svu srecu ovog sveta

Pera

pre 8 godina

"Za dve godine...". Premijer se ne bavi sadasnoscu, vec samo dvogodisnjom buducnoscu. Naravno, nista od toga, za prethodne 3 i po godine nisu nista uradili.

Dejan P.

pre 8 godina

Vučić je pre godinu dana obećao da će sve učiniti da se plate u privatnom sektoru i državnom sektoru ujednače i da je nenormalno da oni koji primaju plate iz budžeta imaju 40% veće plate od onih iz privatnog sektora od kojih u suštini i primaju plate. Vrlo brzo je to zaboravio. Prilikom statističkih prikazivanje potrebno je pored podataka koji se daju po regionima i gradovima - gde Beograd, Vreoci i Lazarevac imaju prosek plate za 30.0000 veći u odnosu na prosek Srbije prikazati i podatke po grupama:
- Koliko radnika u Srbiji i po gradovima prima platu u odnosu na broj stanovnika
- Koliko radnika prima platu: preko 100.000,00, od 70000-100000, od 50000-70000, od 30000-50000, od 20000-30000, koliko njih prima platu ispod 20000 hiljada dinara i koliko njih nije primilo platu.
Tako bi se dobila realnija slika pa ne bi oni u drzavnim agencijama i službama koji primaju plate od 200000 do nekoliko miliona dinara uticali na povećanje prosečnih plata u Srbiji i davali lažnu sliku da se u Srbiji živi bolje.
80 procenata radnika u ovoj Srbiji živi na minimalcu, dok nekvalifikovani radnici u namenskoj industriji - Prvi partizan koji ne placaju ni struju, ni vodu, ni poreze primaju oko 100000 dinara kao dva fakultetski obrazovana čoveka u Srbiji. Je li to normalno.

Glas razuma

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP."

Sta mislite, koliko ljudi zna da je rast od 0,5% na primer u Austriji skoro duplo veci nego rast od 1% u Srbiji?

Srle

pre 8 godina

Povećanje prosečne plate na 500 Eur bo značilo povećanje u odnosu na trenutno od preko 20%. Pričati o stopama rasta od 2 i 3% godišnje a obećavati prosečnu platu 20% veću uz smanjenje duga je neozbiljno. Naprosto to je teoretski nemoguće da se dogodi...moglo bi ako bi dug išao gore ili ako bi rast bio veći a ovako kako premijer kaže je čisto zamajavanje.

pravda

pre 8 godina

Vucicu,hvala na zatvaranju moje firme bas na Novu godinu,sasvim dobre firme sa stalnom perspektivom. Samo da je bilo trunke zdravog razuma.Uz jos 400 drugih firmi. Najlepsi dar meni i mojoj maloj deci. Nagrada protiv "Bele kuge".Bitno da je moja opstina,Majdanpek,prepuna Sns kadrova sa svezim diplomama fakulteta koji se zovu kao trzni centri. Molim Boga da i vi "naprednjaci" ove godine dobijete kolektivni otkaz od naroda,koji ste davno zasluzili.

Alex

pre 8 godina

"Kada ste u istoriji čuli da nam je bolje?", upita se Vučić. Da odgovorim da 10-15 godina uopšte nije istorija, već bliska prošlost. Bilo nam je bolje u periodu između 2000. i 2003. Bio je to period kada je veliki vizionar Đinđić poveo Srbiju napred, a u to vreme je taj isti Vučić lepio plahate o Ratku Mladiću i činio sve da zaustavi taj napredak. Znamo svi i kako se i zašto sve to zaustavilo. Ovakvi Vučićevi komentari su najblaže rečeno cinični i nemoralni. Još uvek u ovoj zemlji ima onih koji pamte duže od 2-3 godine.

Ivan

pre 8 godina

Zar nije obecao da ce krajem 2016 poctkom 2017 da budemo kao svajcarci ... i da ako bude tako ne mora da pobedi na izborima 2017 ??? Sta sad bi, kad prodju te dve godine bice opet za dve, pa opet itd...

bane

pre 8 godina

Alooo majstore 2012 kada ste dosli na vlast rekli ste da cemo osetiti boljitak 2014 pa ste pomerili na 2015 pa na 2016 ja se taman ponadao a ono sad za DVE godine . . . Ako opet dobijete izbore onda ovaj narod nezasluzuje bolje !

Nastavnik

pre 8 godina

Platu od 500e sam imao pre 2 godine i bila je prosecna. Trenutna plata u evrima mi je 320e. Da rezimiram, za dve go
dine cu ponovo imati platu koju sam imao pre dve godine. Yahooo

C i n i k

pre 8 godina

Cak i kad bi to bilo istina a nece biti nikad,i ta plata od 500 e bi bila niza od Crnogorske recimo.
AV nema rezultata,on se bazira iskljucivo na obecanjima.

Šta uradiste to Blesingejm,Borate i Šariću???

pre 8 godina

Povećate plate u državnom aparatu i to je to!!!Po vašoj računici sad je nešto više od 400€,a 90% ljudi radi za 21.000 rsd,sreća pa nam državni činovnici dižu prosek!

dragan ignjatovic

pre 8 godina

opet deda mraz.strpite se sada ali zato vas ceka sjajna buducnost.ovo covecanstvo slusa vec 2000 godina pa i vucko upotrebljava istu mantru.ako je ovoliko godina izdrzala valjda ce i njegov mandat.zalosno jecsto narod jos uvek veruje u ovu pricu

Uros

pre 8 godina

Trenutno prosečna plata je 360 evra, da bi porasla na 500 evra za 2 godine trebalo bi da raste oko 22% godišnje. Nisam čuo da je ijedna privreda imala ovakav rast ikada. Kinezi su imali jedno vreme rast oko 10% godišnje sa svim mogućim stranim investicijama.

Benny Hill

pre 8 godina

Svaki ekonomista zna da ne mozes da uporedis rast 2 posto na primer Svedske ili Austrije ili Svajcarske sa ratom 2% Srbije i reci da smo mi kao svajcarska.Ove zemlje su dostigli maksimum rasta...i ranije su tasli po 5 ili 6% godišnje i sad rastu konstantno po 2 do 3 posto svake godine.Nama treba rast 5 do 8 posto svake godine da za nekih 20 godina biti na nivo Austrije.Na primer Kina je rasla u srednjom 10% u poslednjih 20 godina...i ipak nije po standardu na orimer kao Amerika...ne pricam kak drzava nego standard ljudi...plate nivo zivota i dalje..
Sa 2 ili 3% rastom ostajemo gde smo bili i to premier zna ali narod to ne razume.Evo primer...Kosovo je imalo rast 3,5% skoro svake godine od 2000 a sta se vidi...beda i siromastvo...nezaposlenost 50%!!!!

Sale

pre 8 godina

Samo me zanima na koji način. Za dobar standard je potrebna dobra privreda. A privreda ne postoji, sve opljačkano i uništeno. Sad živimo od kredita koji se povećavaju iz godine u godinu. Odakle će da dođe to povećanje plata? Može jedino od povećanog uzimanja kredita. Ne vidim nikakve privredne reforme da su u toku ili u planu.

anticenzura

pre 8 godina

Ne on nas definitivno smatra budalama!!!
Jutrosnje gostovanje na tv jos jedno u moru pateticnih govorancija,sa blagom dozom uvlacenja od strane voditelja,smeskanjima nasoj tragediji,predstavljanjem sebe kao monaha...tuga je dokle je dosao ovaj narod i drzava!
Ali eto ceka nas jos jedna teska,uspesna i dobra godina...opet ce more mladih teskom mukom da dodje do vize sto je dobro,i napustice ovu trubu sto je uspeh! Idite odavde,jer ovde nema sta da vas greje!

Tool

pre 8 godina

A jeeestee. :D A nezaposlenost će biti samo 10 posto. Priče za malu decu. Čak i da bude tako, dok ne sredite korumpirano i nesposobno pravosudje i zdravstvo, ovde neće biti bolje. Stalno se priča kako nema dovoljno lekara, a u bolnici u Pančevu su sad otpustili dosta lekara koji rade na ugovor, koji nemaju za stalno. Naravno deca lekara nisu dobila otkaze, ostala su da rade, otkaze su dobili samo lekari čiji roditelji nisu lekari. Strašno.

Toms

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. "

Babe i žabe. Nije isto kada BDP poraste 2% u Švedskoj i 2% u Srbiji. Jer evo zanimljiv podatak: u 2014. godini BDP Čada, Etiopije i Turkmenistana porastao je 10% a Novog Zelanda "jadnih" 3.5%. Trebaju li Novozelanđani biti ljubomorni na Turmene?
BDP per capita u Novom Zelandu pritom je bio 36000 dolara, a u Turkmenistanu tek 8000 dolara. Ovaj rast u Novom Zelandu znači da im je ionako visok BDP porastao 1300 dolara, dok je u Turkmenistanu porastao tek 800 čime je i dalje vrlo nizak. No! Rast od 10% ipak je zadovoljavajući - što možemo reći za rast od 1% na (pazite sad) BDP per capita od 5200 dolara? Što reći, Vučiću? Da budemo sretni? Čemu uopće, na kraju, poredba sa Austrijom koja ima 50 000 dolara godišnje po stanovniku, ili Finskom koja ima jednako koliko i Austrija?

Nikola

pre 8 godina

Pa naravno... Za dve godine ce se zaposliti svi clanovi SNS-a na jake pozicije i to za plate od preko 1.000 evra, i cas posla ce prosek dogurati na 500 evra!
Bravo!
Hristos se rodi, srecan Bozic!!!

sto me cale nije napravio u nekoj normalnoj zemlji

pre 8 godina

Vidi ovako Alek, kada neka fabrika pravi milion ciela mesecno povecanje od 3% je 30000 cipela vise mesecno. Kada neko napravi jednu cipelu a sledeci mesec dve to je povecanje od 100%

Vođa

pre 8 godina

Znači, demagogija na delu. Procena rasta BDP-a se izražava u procentima. Ti procenti su zapravo procenjeno uvećanje onoga što celokupna domaća radna snaga proizvede. Ako je procenjeno da će kod nas rast BDP-a iznositi 2% i kod Italije takođe, da li smo mi isti ili je neko bolji/gori? Pa, generalno, te dve stvari ne mogu da se uporede jer Srbija i Italija nisu zemlje približno istih privrednih indikatora, odnosno 2% od 100 EUR i 2% od 1000 EUR nisu isti, ali ni potrošnja/rashodi nisu isti. Prema tome, procenat rasta/pada BDP jedino ima za cilj da se uporedimo sami sa sobom, odnosno koliko smo dobro ili loše poslovali prethodne godine (ili godina). Ovi demagozi će reći bilo šta što je, sve manje obrazovanom puku, milo da čuje. I od toga mi se gadi.

Cutim i posmatram

pre 8 godina

Finska??? Cime se mi mozemo uporediti s njom??? Uporedjuj nas sa okolnim zemljam, ako smes? Ne smes, bas zato i pominjes Finsku. Npr: Kosovo - 4,5%, CG i BiH 4,3%, Makadonija i Hrvatska vise od 3%....

Vlatko

pre 8 godina

Šta ti pričaš? Mešaš babe i žabe. Kakve veze ima rast BDP-a Srbije i Švajcarske sa standardom građana? Za privatnike je najgore vreme za poslovanje od bombardovanja 1999-te. ti si pravnik bez radnog iskustva a narodu prodajes priču kao da si uspešan ekonomista!

Gradjanin

pre 8 godina

Do tada ce nas banke odrati , sad nas deru, a i tada ce naci nacin da nas deru. Sad smo se dohvatili za jeftine kredite da ne potonemo, a za par godina ce da nam sve to naplate.

Radniku ne moze da bude bolje dok god ima nezaposlenih. Sve ostalo su prazne price. Zakon ponude i traznje.

obican gradjanin

pre 8 godina

e ovako... 2008 kad sam se zaposlio plata mi je bila 54000 din. sad u 2016 plata mi iznosi 53000 din. tada je to bilo u evrima 675e a danas 440e tako da o neverovatnih 500e mogu samo da sanjam. ne lazite vise ovaj napaceni narod. dosta je bilo ili bar cutite i ne dajte ljudima laznu nadu. glasao sam za vucka i sad vidim da sam pogresio. oprosti narode sto sam svojim glasom doprineo pogorsanje zivota u ovoj predivnoj zemlji.

Voja

pre 8 godina

Malo morgen !
Sa rastom BDP, od 2 do 3% (možda i ako Bog da)ne može plata da poraste 50%
Znači, ŠIRIMO NOVE NEISTINE U CILJU KAMPANJE.
Kolike će biti penzije, za 2 godine? Hoćeš li barem da vratiš ono što si ukrao penzionerima?

Vojvođanin

pre 8 godina

Ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će....

Hajde promeni ploču, daj jednom: ja sam, ti si, on je, mi smo, vi ste, oni su...

3,5 godine samo obećavaš, ništa živo ispunio nisi!!!!
Osim sendviča!!!

Vladan

pre 8 godina

Neka bude prosek 500€, ali da u tu statistiku ne ulaze javna preduzeća i direktori koji primju po ko zna koliko plata i bonusa.......Obećaj 500 € prosek u privatnom sektoru, ajde premijeru.

Porast od 2 posto je smešan...morao bi biti makar 8-10% i tako par godina za redom, a poređenje sa razvijenim zemljama je smešno...tamo se BDP meri milijardama pa 1% je ozbiljna cifra, kod nas je to u milionima ( i to ne baš mnogo miliona) pa i naših 5%a ne 2% bi bili daleko iza rasta ozbiljnih razvijenih zemalja ( njihov 1% je hiljadu puta veći od naših 2%).
Nego vi lepo podstičite proizvodnju, i nemoj samo da dajete strancima beneficije za zapošljavanje,,,,,jer kako ispada najgore je biti srbin u Srbiji. Eto ja imam 80 radnika ...dajte meni 5000€ po radnom mestu....ajde premijeru

PROSECAN SRBIN

pre 8 godina

U javnom sektoru gde su njegovi partijski clanovi bice sigurno 500 eura (mozda je i sad), a nama koji smo u privatnom sektoru i ljudima bez posla neka je Gospod Bog na pomoci.

savo s

pre 8 godina

Uopšte nije poenta da prosečna plata bude 500 eur, statistikom ćete namestiti šta god hoćete, već je poenta da najniža plata bude 500 eur. Samo tako ćete vratiti dostojanstvo radniku i omogućiti mu da živi od svog rada.

nils

pre 8 godina

"On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. "

Je l ti Vucicu shvatas jednu stvar? To sto smo mi izgradili vise kilometara autoputa od Nemacke, i sto imamo veci rast BDP od Svajcarske ne znaci da smo mi mnogo dobri nego da Nemcima vise ne trebaju autoputevi i da Svajcarci imaju toliki BDP da mogu da priuste da gradjanima konstantno povecavaju standard.

Tvoj BDP rast je iskljucivo ono sto si ti uzeo od penzionera, gradjana, povecao sve moguce cene i namete i i dalje ti je jadan rezultat Vucicu.

Znas ti to, nego ovce i botovi koji glasaju za tebe ne znaju.

Master Yoda

pre 8 godina

"Prema njegovim rečima, objektivno se ne može reći da Srbija nije u usponu, ali da ga ne čudi kad čuje suprotno."
Uspeo je kroz dupli negativ da kaze apsolutno nista, odnosno, nije nam bolje, ali nam ni nije bolje, ali ga ne cudi kad neko kaze da je bolje iako nije bolje.
"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?"
Pa... jer nam nije bolje? Stavise, katastrofa je... beskucnika i ljudi koji rovare po kontejnerima na sve strane vise nego ikad. A kad nam je to i bilo bolje u poslednje vreme, a i sto sad proziva srpski narod da su nezadovoljni pesimisti?
Zaista puno radi... puno radi na tim Dzedaj vestinama.

niki

pre 8 godina

ovaj covek svakog dana sve vise i vise siri neistine.Finska koja je godinama jaka i rkonomski stabilna zemlja sa 0.5 % povecanja bdp je java od nasih 10%bdp.toliko o njegovom napretku srbije.sramoza sta sve covek izgovara u poslednje vreme.pa je i nasao da se uporedjuje sa ostatkom evrope,sa austrijom.pozitivno je da ima dosta ambicija ali ako misli da ce oziveti ekonomiju sa fabrikama koje daju 200e zaposlenom nikada nece biti bolje i da se hvali na sva usta da dolaze investitori da ulazu u nasu zemlju.pitao bih ga jel zna kako je tim ljudima kada rade i s cime se suocavaju svakog dana.nije dobro vucicu.dodji u juru i leoni da vidis pravo stanje pa pricaj kako je bolje.

građanka jadne nam Srbije

pre 8 godina

A šta će oni ljudi, koji su kao novogodišnji paketić od države dobili otkaz, koji su časno i pošteno radili više od 20 godina? Kako ćete pomoći njima i njihovim porodicama?

Damjan Vlahovic aka Igor Rakocevic

pre 8 godina

Trebalo! Futur opet!

Samo vi glasajte za mene, lako cemo posle.. Za 2 godine, taman nakon izbora.

I naravno, polusvet ce ovo da popije..

dzonikg

pre 8 godina

Ispiranje mozga se nastavlja..a sta je to ove godine bilo bolje???Uveli akzice na struju ..ej alo AKCIZU NA STRUJU..znaci u 21 veku STRUJA SE OPOREZUJE KAO LUKSUZNA ROBA!!!Naravno to je samo jedno od milion stvari...udarili akcize na gorivo pa je i voznja auta sad luksuz ..po litru drzava uzima vise od 80 dinara..stalno izmisljaju nove globe i harace a ovamo u kragujevcu ljudi su srecni ako imaju platu 200 eura..sa kojim ne mogu ni racune da plate.

Zakeralo

pre 8 godina

Laže vas,nećete imati €500 platu.Nećete imati ni €400.Još jedna napomena,pod vodjinim genijalnim rukovodstvom,jedino je Moldavija,zasad,ostala sa nižim platama u Evropi.

Nikola

pre 8 godina

Takodje je izjavio da imamo najnizi PDV u regionu, sto apsolutno nije tacno jer Crna Gora(19) Makedonija(18) i BiH(17) imaju manje.
Mozda nije jedna od najbitnijih stvari u celokupnom obracanju, ali svakako je cista laz i to je meni kao mladom coveku(20 god) sasvim dovoljno da nikad ne dobije moj glas, jer ako ovako javno laze za PDV, ne mogu ni da zamislim koliko neistina koje ne mogu lako da se provere taj covek iznosi.

Program sam gledao silom prilika(stariji ukucani, zavedeni i presrecni sto im se radni premijer obraca bas danas i laze u lice pricajuci bukvalno bajke) i najtuznije mi je sto bar 70% birackog tela nece zeleti da proverava bilo kakvu informaciju vec ce slepo verovati, tako da ova zemlja nastavlja da tone u provaliju kojoj se ne nazire kraj.

Takodje mi je veoma zao sto zapravo ni nema pravog coveka/stranke kojoj bi potpuno razuman covek dao svoj glas.

Nazalost sve mi je jasnije da moram da se borim za sto brzi odlazak odavde(nakon zavrsenog fakulteta) jer ta borba moze vise da mi donese nego borba sa vetrenjacama u najdrazoj mi zemlji, mojoj Srbiji.


Hristos se rodi, srecni bozicni i novogodisnji praznici!

bolje ikad nego nikad

pre 8 godina

Poređenje rasta BDP Srbije i Finske je kao kad bi se mladji brat pravdao roditeljima da nije dao ni jedan ispit ove godine zato što nije dao ni stariji. S tim da je stariji završio faks pre 10 godina.

Sasa Bulatovic

pre 8 godina

Za dve godine plata 500€
Za dve godine potrošačka korpa 980€

Pa ti vidi

I sada je plata 350€ (prosečna) a realno u Mercatoru, Rodi, Idea, Modiani i Intersportu 21.000 dinara

Pa ti vidi

Milence

pre 8 godina

Znate li koliko je 1% Svajcarskog bdp a koliko naseg?
Koje glupo poredjenje.
Nek uporedi sa Hrvatskom (2.5%) ili sa Bosnom (4%)
Imamo najmanji rast u regionu, gotovo na ivici statisticke greske!!!

istina

pre 8 godina

On je skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo reazvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima upola niži rast BDP. 

To je kao da kaze kako je Lajovic ekstra teniser jer ce u 2016. imati veci rast od Djokovica. A precuti cinjenicu da Djokovic ima toliko bodova da nema prostora za dalji rast. A svaki laik zna kolika je razlika medju njima dvojicom. Kao mercedes i jugo. Naravno, zelim i Lajovicu da postane nobi Djokovic, ali u ovom trenutku nema smisla da se porede.

Дућа

pre 8 godina

Хахахахаххахахахаха..Е улепша ми Божић дупло сад!За тренутак сам помислио да је 1 април!Мада добро,има ту истине.Сви они праве просек са њихових пар хиљада евра месечно,па кад упоредиш са мојих 20000 динара,и испадне такав просек

Slobodan

pre 8 godina

"Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje?", zapitao je Vučić.
Nezadovoljstvo će postojati, sve dok ne počnemo da živimo normalnim životima. Sa prosečnom platom od 350 eura, to daleko od toga da je moguće...
Lipči magarče do zelene trave - nastavlja se jeftina demagogija.
Shodno narodnom verovanju, ono što radiš za Božić, radićeš cele godine - ovaj će nas znači lagati u nedogled...

cixxx

pre 8 godina

Sto bi rekao premijerov kolega clan, prepametni Drobnjak: "Kad imaju para za gorivo, imace i za skuplje putarine"... To je realan pokazatelj boljitka, prosperiteta i napretka. Da ne zaboravim i rast BDP i veci standard svih gradjana Srbije koji ce zgaziti Finsku i sve ostale zemlje iz okruzenja. Samo da sacekamo jos jedno godinu, dve... Posle je samo nebo granica za nas! Koja komedija

Biljana Dj

pre 8 godina

Verujem da ce kod nas za 2 godine prosecna plata biti 500evra, naravno sve zahvaljujuci ovakvoj politici. Sustina je da ce u okruzenju za 2 godine prosecna plata biti 800evra ;-) i opet cemo kaskati.

Nikola

pre 8 godina

Vucicu jos samo da stavis kapu deda mraza, pa da ti poverujemo. Novembarska neto zarada je 44166 din. Sa danasnjim kursom evra od 122 din to iznosi ~362 eur. Ako imamo rast od 2% godisnje za 2 godine imacemo prosecnu platu od 376 eur, i to pod uslovom da kurs evra ostane nepromenjen, sto je vrlo malo verovatno. Da bi smo imali neto zaradu od 500 eur za dve godine, neophodno je da prosecni godisnji rast privrede bude 20% (sa uracunatom fluktuacijom kursa evra), sto je apsolutno neostvarivo. Prema tome jos jedna neuspesna prodaja magle za nas koji imamo mozak.

milan

pre 8 godina

Rekao je da ce nam biti bolje 2016, samo jos da ubedim sebe da mi je stvarno bolje...ali nikako da se udedim. Mozda ja ne vidim tako kao sto premijer vidi, mozda sam samo jako glup. Plata mi je smanjena, pa onda bezobrazno povecana za oko 2%, sve je u medjuvremenu poskupelo za par desetina procenata. Stvarno me je sramota sto sam bahat i ne vidim koliko mi je dobro, ali stvarno!

Naivne budale

pre 8 godina

...za dve godine ...za dve godine ....za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine ...za dve godine....

Duro

pre 8 godina

Rast BDP od 2 ili 3 % ne omogućava rast prosečne plate na 500€. A nabacivanje rokovima tipa sutra, za dve godine i slično je već postalo smešno ...

78

pre 8 godina

To bi bila vest da je to minimalna plata 500 evra. Ovako u prevodu tih 500 evra proseka znaci da vecina sa 200 evra ce da skoci na 220 evra, a ove masnije plate malo vise i eto nam 500 evra. Mesto da drzava zakonski sveke godine podize minimalac bar za 10 posto ovde nam iznose prosek. Do god poslodavac odlucuje sta je minimalac on nece menjati ovo robovlasnicko drustvo jer plata od 200 evra je nadoknada za hranu jednog roba Srpskoga.

Silver Surfer

pre 8 godina

I tako.....dve po dve, novcanik sve tanji, plata sve manja, a obecanja nikad veca.
Nego sta bi sa onim obecanjem iz 2012. godine kada je isti ovaj covek rekao da cemo za dve godine ziveti bolje?

Ataman

pre 8 godina

Socijalna pomoc u vecini evropskih zemalja trenutno je veca od toga.
(dejan, 7. januar 2016 11:30)

U moru dobrih komentara , druze , za mene si ti pobedio.

nikola vajsmiler

pre 8 godina

Prijatelju, dosao si na vlast 2012. godine. Pre koji dan je odzvonila 2016. Ti od kad si dosao obecavas nesto "za dve godine". Krckas ljudima godine zivota dok ti i tvoji pajtosi gradite sebi kule i gradove. Dosta bre vise.

Panman

pre 8 godina

ljudi, ja polako gubim razum i veru u nasu zemlju. Sa svojih 30 godina nisam doziveo lepa vremena u kojima bez brige o prezivljavanju mozes planirati put na more.. Raditi u otrovnoj, fizicki napornoj industirji na +40 i -20 stepeni za 49500din bruto nije lako, pogotovo jer se isti posao preko placa u hiljadama evra.. A opet znam da ljudi rade i za manje ovde.. Dokle smo svi kao drustvo pali? I sta stvarno mozemo uraditi? Protestvovati da bi dosli na vlast novi lopovi koji ce obecati bolji zivot za 5 godina? Sta da radimo?

Cela nacija

pre 8 godina

Za one koji ne znaju sta je tacno BDP, kako se racuna i na sta ukazuje, ovo je fantasticna vest. Na zalost, takvih ima u vecini i to su uglavnom oni koji glasaju.

Ovaj covek mene zaista fascinira! Da ovakvu izjavu za praznike kad su ljudi najemotivniji i najranjiviji, kad su skloniji da poveruju svemu sto zvuci dobro. Valjda misli kad verujemo u Deda Mraza/Bozic Batu, sto ne bismo i u ovakva obecanja.

I onda na kraju jos i potkaci one koji se usude da kritikuju.

tony

pre 8 godina

...hoće...biće 500 eura, ali je zaboravio da kaže da će hleb biti 100 din, litar goriva 200 din, cena struje 50% veća, komunalije 50% skuplje...

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Jutros na Pinku izvalio da će da uvede 6h rada i 2h učenja za radnike, a za školarce obrnuto, e sada, jel nedavno on reče u Moskvi da ne zna mobilni da koristi, pa posle da ga nema?!?, ja mislim da on treba svih 23h kojih "radi" da uči i to tablicu množenja, smartfon je za njega NASA šatl, evo, vidi se iz priloženog teksta da je čovek matematiku zamenio sa Andersonovim bajkama za decu.

KRIVA - JE - DEMOKRATIJA - 2000

pre 8 godina

Ama ljudi moji nije poenta da prosecna plata bude 500 eura, vec je poenta da najniza plata bude 500 eura. Samo tako cemo vratiti dostojanstvo radniku i omoguciti mu da zivi od svog rada, kao i sto radnik treba da shvati da mora da radi na svom radnom mestu korektni i postenoo. A ne da se vodi onom poznatom pricom da ga ne moze toliko malo platiti koliko on moze malo raditi.

MisterNo

pre 8 godina

@zgontronoman
Jesi, jesi, bot si. Inace bi znao da je samo u preriodu 9.2014 - 9.2015, po Ministarstvu Finansija, Srbija zaduzena za 2 milijarde dolara.

za dve godine,zar je mnogo?!

pre 8 godina

Nemamo dileme i svim srcem pratimo evropski put koji nam trasira nas voljeni Premijer.Cela Evropa nam zavidi i nemaju reci da opisu nas ogroman uspeh u sprovodjenju reformi za bolje sutra!Boljitak je vec tu,odmah iza ugla,samo treba da se jos malo napregnemo da bi ga osetili!

Visnja

pre 8 godina

Ne znam zasto ovoliko negativnih komentara, kada to nije nerealno ocekivanje! Zar u novembru prosecna plata u Srbiji nije bila preko cetrdeset cetiri hiljade? Uz domacinsko poslovanje kao sto kaze premijer petsto evra moze biti realnost!

Goblin

pre 8 godina

Ja ne znam sta je jadnije, da li on sto samo prica ili to sto mu mi ne verujemo da mozemo da imamo prosecnu platu od 500e. Ej 500e. Pa sta je to u odnosu na Evropu danas, a kamoli za 2,3...5 godine?! Koja smo mi beda od drzave, cccc...

Arsenal

pre 8 godina

Iskreno ti kazem stvarno nisam iz SNS niti sam ikada glasao u zivotu,ali bas zato sto smo tako ziveli pod DS sad dugujemo tolike milijarde.Bilo ko da je sad na vlasti SNS,DS,DSS ili bi uzimali jos kredita i zavrsili kao Grcka ili mora da se zateze kais.
(zgontronoman, 07. januar 2016 14:43)
Za vreme DS investicije su bile nekoliko puta veće nego sada, a zaduživali smo se mnogo manje nego sada. Tu se vidi najbolje koliko je Vučić nesposoban i koliko otvoreno laže kada priča o spoljnom dugu i sadašnjem zaduživanju. Nisam ja ni član ni simpatizer DS već beli listić ali to su činjenice. Jedina smo zemlja u Evropi gde se plate smanjuju. U Grčkoj su plate mnogo veće i prosečna penzija je 940e što je mnogo više nego u Srbiji. A cene hrane u Grčkoj nisu ništa veće. Vučićeva vlada je u ogromnoj prednosti u odnosu na vladu Cvetkovića jer više nije kriza u celoj Evropi pa to jednostavno ne ume da iskoristi.

Branko, Beograd

pre 8 godina

Ljudi, nas je svake godine sve manje I manje...Ako se ovako nastavi za desetak godina bice posla za mnoge ljude, jer ce sve vise biti penzionera a sve manje radno sposobnih....Po tome ce ispasti da je pala nezaposlenost na 5-6%....Tako I ove prazne price svaki dan, demagogija na vrhunskom nivou...Crna Gora nas vec ozbiljno pretekla sa platama a jedino sto imaju je more a mi 70% vrhunskog polj.zemljista...Mi smo krivi, nastavite sa apstinencijom na izborima I bice vam sve "bolje I bolje"..I Makedonci nas stigli a cene im drasticno nize....GLUPI NARODE....SVE STE ZABORAVILI ...Mnoga obecanja, retoriku iz proslosti, doprinos njihovih prethodnih vlada (od 90-tih pa na ovamo)...VLADAJU SA UKUPNO 22-24% BIRACKOG TELA...Veca polovina ne izlazi na izbore, a od druge polovine dobiju 40%..Razmislite....Intelektualniji deo naroda ne glasa, besni su I ljuti..Moramo to promeniti....

???

pre 8 godina

Ja jednostavno morao da kazem koju rec.Po svim ovim komentarima se vidi gde smo,sta smo,kakvi smo i koliko ima pameti kod nas.Prvo,bez obzira na politicko opredeljenje,a ja jesam za njega(za njega ne za ove oko njega,cast izuzecima),drugacije od ovoga i ne moze.Pa kada vec kukate tako za platu i da li ce biti plata 500,300 ii 1000 evra,ja bih da vas pitam nesta.Jel vi to cekate da vas neko zaposli i da platu?Mislite li da u to vasoj EU neko ceka da ga neko zaposli i da 2000 plate ili se svi otimaju,inovacije,samostalni biznis,njive,proizvodnja ,cuda neka.Pa nije to ljudi u modernom ekonomskom globalnom kapitalizmu isto kao 1973 u komunizmu.Ne moze neko da vam da u ovim uslovima(domaci ili strani poslodavac)platu i uslove rada kao u nekim zemljama.Sta vam je bre,pa to se generacijam stvara.Nego ajde vi malo radite,kao ja sto gulim od marta do novembra po 16 sati,berem krastavce,idem na posao,otimam se kidam se,ali mi dete danas ima bogatu trpezu,i nikoga ne krivim.Koga da krivim?NJega,"zute",Slobu,Tita zbog '74,MI5 za "Bolje grob nego rob" ili mozda Cara Lazara sto je izveo vojsku na Murata?More,motiku u ruke,ujutro u 4.30 da se ustaje,pa do 21h rintanje,pa onda mozda,mozda za 5-6 godina nasa deca i imaju pristojnu drzavu.Shvaite,nije on tu da vam daje plate od 500 ili 1000 evra,nego da ucini mogucim u medjunarodnom okruzenju da to sami ostvarujete.U svakom slucaju na Bozic bas i nisam dobrog duha prema vama.Mir Boziji,Hristos se rodi,puno zdravlja , srece i pameti zelim!!!

milance

pre 8 godina

Zar je moguce da botovi extra lepo zive cim ima ovoliko nalupanih minusa na realne komentare ljudi medju kojima sam i ja dao komentar?Vasa glasanje se meri vasom gluposcu,kratkovidoscu ili pak bezobrazluku.Pa doci ce i izbori kad tad.Ici cete na smetliste istorije

Milos

pre 8 godina

Ma daj bre, pa i ja mogu ovako da vodim drzavu, otpusti sve one sto odrzavaju ekonomiju i sto kolko tolko odrzavaju bankarski sektor, sto je sposobno da uzme kredit. Sto niste prvo otvorili radna mesta a onda otpustali ljude. Ovaj Vucic nas smatra vecitim neradnicima. Ma ja hocu da radim samo da imam gde.

trezven

pre 8 godina

u izbornoj godini ce da obeca sve sto moze! to je kao i dinkicevih 1000 evra za akcije. 4 godine je na vlasti taj vucic. i sta je uradio? smanjio nam penzije i plate, uveo rts taksu, poskupeo struju, benzin, gas... obecao je da cemo ziveti bolje i 2014, pa 2015, sad je sa 2016 pomerio na 2017.? ne verujem ti vucicu vise ni da se aleksandar zoves. lazes nas 4 godine. dosta je bilo! povuci se nakon 25 godina iz politike i daj fotelju nekom sposobnijem.

Anita

pre 8 godina

U 2017. godini očekujemo rast DBP od 3%, a prosečna plata u Srbiji trebalo bi da bude 500 evra. Mi smo izgubili puno vremena i ovu priliku ne smemo propustiti. Moramo nastaviti da radimo punom parom i odgovorno.

Anita

pre 8 godina

U 2017. godini očekujemo rast DBP od 3%, a prosečna plata u Srbiji trebalo bi da bude 500 evra. Mi smo izgubili puno vremena i ovu priliku ne smemo propustiti. Moramo nastaviti da radimo punom parom i odgovorno.

LEPA - VEST - SE - DALEKO - CUJE

pre 8 godina

Naravno da smo krenuli pravim putem, koji je zbog lose vlasti proslih vlada u dosta losem stanju. Moramo se navici i nauciti da kao narod koristimo adekvatne podatke, da bi počeli da menjamo nas zivot na bolje, da shvatimo da nam samo rad i disciplina mogu pomoci.

Marko Lučić

pre 8 godina

penzionerka 85 godina: Vi bi gospođo morali da znate zbog čeka su jednom broju penzionera smanjene penzije i plate u Javnom sektoru. Kada vam neko ukine penzioni fond , kada uništi ekonomiju , razori perivredu , kada vam rasproda najbolja preduzeća u bescenje , a armiju radnika ostavi na ulici bez kore hleba , zaduži državu sa nepovoljnim kamatama da će i naši unuci morati da vraćaju taj dug , onda nije čudo što smo došli u situaciju da se ne mogu plate i penzije isplaćivati u punom iznosu.Da nisu ovedene reforme i mere štednje, danas ne bi nikako primali ni plate ni penzije.

zgontronoman

pre 8 godina

Za vreme DS bila je svetska ekonomska kriza pa ipak plate nisu smanjivane. Porezi, akcize i cene su bile dosta manje. Evro je bio oko 110din a BDP duplo veći nego sada. Mediji su bili slobodniji... Možda će i biti 500e prosečna plata ali samo pod uslovom da ti već ove godine padneš sa vlasti. Mnogo puta si nas slagao da će nam biti bolje i više ti niko ne veruje osim ovih što su plaćeni da ti veruju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Arsenal, 7. januar 2016 09:49) # Link komentara

Iskreno ti kazem stvarno nisam iz SNS niti sam ikada glasao u zivotu,ali bas zato sto smo tako ziveli pod DS sad dugujemo tolike milijarde.Bilo ko da je sad na vlasti SNS,DS,DSS ili bi uzimali jos kredita i zavrsili kao Grcka ili mora da se zateze kais.Ja ti to kazem pre svega kao covek a i kao nastavnik kome se ozbiljno drma radno mesto.Ja ne znam dal ce da nam bude bolje za 2 godine al sam da je problem mnogo stariji.

Bozic 2016

pre 8 godina

Ja radim za minimalac, zaradjujem mesecno 21 000 dinara. Imam zenu i samo jedno dete. Ukoliko mi se plata popne na 350 evra mesecno, odmah cu da napravim jos jedno dete. Kad bih imao platu 500 evra, usudio bih se da imam 3 deteta. Minimalac trenutno obezbedjuje skroman, da ne kazem jadan i bedan zivot. Daj Boze da se plate povecaju, a verujem da nisam jedini koji direktno povezuje natalitet sa platom. Ja ovako razmisljam.

Markov

pre 8 godina

Ovakve najave su uvek zamka ako se gleda sa strane opozicije tj. znamo da statistika je zbir tačnih podataka koji nekad znaju krivo da se tumače. Dosta plata je na minimalcu, a ima i onih velikih koji dižu taj prosek. Uglavnom ako se nastavi trend rasta za očekivati je da će nam ekonomija rasti. Mene raduje to što najzad Narodna banka obraća pažju na to da povećava zlatne rezerve jer u vreme svetske ekonomske krize zlato je najsigurnija podloga za stabilnost domaće valute.

Neko cije komentare eskivirate

pre 8 godina

Svaka vest o bilo cemu sto se tice AV izaziva izlive besa, ljutnje i negativnih komentara. Zbog ledene kise u Knjizevcu 4000 domacinstava nije imalo struju neko vreme (nigde podatka koliko dugo). Za ovo je kriv AV. U Beogradu dodje do pozara u trafostanici i oko 1 sat delovi Novog Beograda nisu imali struju. Pogodite ko je kriv. Ako je za sve kriv jedan covek, sta rade ostali? Cekaju njegove greske ili ce pokusati da nesto urade, osim sto "mlate" po tastaturi. Zaboravio sam da napomenem da cu sada biti bot, sendvicar, polupismen, bez mozga ili sta vec.

Protos

pre 8 godina

Videcemo sta ce biti,iako su mnogi sta govorili i obecavali.Ne drzim niciju stranu,ali ako smo skloni da pljujemo svakoga,jer nam je naravno poverenje iznevereno,sacekajmo pa da vidimo.Vucic je nekoliko godina na vlasti,mnogo je bilo i dobrih i losih stvari.A ako zelite,vratite Tadica i ostale pratioce DS a,gde su pare od MMF za poplave potrosili,zatim gradili vile i davali sakom i kapom "intelektualnoj"eliti Srbije,u kojem spada nase glumiste,estrada i poklonici politike DS.Zaduzivali su se i nisu mislili sta ce biti sa ekonomijom i privredom.Ovom vlascu su se naravno najvise radovali "pink elita" i ostali slicni njima,koje ja ne mogu da svarim,koji su dosta srozali nasu zemlju,ali i zapadna elita i ovi drugi u nasoj zemlji su samo radili za sebe i svako je imao svoju vlast koju je podrzavao,a na kraju su uz tu vlast svi oni imali svoj prostor i bogatili se.Ja sam mlad covek sa fakultetskom diplomom,nemam posao i dosta mi je da zivim u zemlji vecitog utopijskog sistema,u kojem nas drzi ta "elita"a drzavu tretiraju kao svoju svojinu.Ako se ovaj covek bori za bolji zivot ljudi,kao sto stalno govori,to ce se pokazati i videti vrlo brzo.

Bajko

pre 8 godina

Prosečna će sigurno biti toliko, to neće biti problem, problem će biti podići minimalaca, ali i to je ostvarivo ako realni sektor iz godine u godinu bude jačao i proizvodio više.

Dunda

pre 8 godina

Svakako da će sa sređivanjem državnih finasija i dolaskom investitora u Srbiju i plate da rastu, ali svakako da to zavisi i od nas radnika, jer niko neće da plaća nekompetentnu radnu snagu.

macka u cizmama

pre 8 godina

Gradjani još uvek nisu osetili i nisu videli jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti.

Filip

pre 8 godina

@(Marko Lučić, 08. januar 2016 07:39)

Ovo sto si napisao mozda bi i stajalo da mere stednje pogadjaju i one koji su ih nametnuli.
Jorgovanka Tabakovic 5000eura plata. Bajatovic Dusan 20000eura plata. Aleksandar Martinovic prima pet plata...

Matador

pre 8 godina

Privatne kompanije čim budu više radili, bude veća potrožnja za njihovim proizvodima, manje poresko opterećenje, dizaće i plate. Svi žele uspešnog radnika, a uspešan je samo onaj koji je zadovoljan uslovima.

saxon

pre 8 godina

@dr Medić
Prvo, nije tacno da je plata lekara 400 evra.Plate lekara bez dodataka i raznoraznih ,,dvadesetčetvoročasovnih" dežurstava je znatno veća od pomenutih 400 evra.Plate u zdravstvu su niske ljudima koji rade u administraciji i med.sestrama . Ne zelim da vređam ali pojedini lekari ne zasluzuju ni pomenutih 400 evra.Naglasiću NEKI NE SVI .U svakom gradu se zna ko koliko od tih ,,dr"vredi i ko koliko uzima......
Drugo,ako jesi lekar onda se mani ekonomije jer očigledno ti to ne ide.

Miro Đokić

pre 8 godina

Dragojlo: Ako se nastavi sa rezultatima i u ovoj godini kao što su ostvareni u protekloj godini , onda sa pravom možemo očekivati značajnije povećanje plata i penzija.

Miša

pre 8 godina

Za sad nam je uspevalo da držimo sve pod kontrolom u šta niko nije verovao, ali nam brojke pokazuju drugačije, tako da su ova očekivanja sasvim realna i moguća.

Ekonomista

pre 8 godina

Trebalo bi prouciti iskustva zemalja koje su uspele da se izdignu iz bede i siromastva. Sa finansijskim sistemom koji je u stranim rukama svaka drzava osudjena je na stagnaciju. Ovo je zateceno stanje, koje se ne moze promeniti preko noci.Ocigledno je da drzava menja svoju politiku,da pokusava da uspostavi emisiju novca koja je u interesu gradjana, a ne kao do sada krupnog finansijskog kapitala.

Fiko Halimić

pre 8 godina

MisterNo: Pa kada bi ti znao koliko je u Srbiju ušlo para u periodi 2000-2012. godine , što od raznih donacija , što od raznih kredita uz veoma nepovoljne kamate i kada bi znao da je veliki deo tih para završio u privatnim džepovima, onda ne bi pisao ovakve gluposti.

Glasinac

pre 8 godina

blabla:Pa bilo bi nam daleko bolje kada bi ti manje zamerao i pričao a prihvatio se ozbiljno nekog posla. Veruj i te bi a i nama bi bilo daleko bolje.

Sanj_Am_Minimalac

pre 8 godina

Ne živim u BG, to moram prvo pomenuti

- radim intelektualni, kreativan posao
- imam više obrazovanje
- odlično poznajem IT, računare ...
- zapošljen sam "za stalno" u poznatoj kompaniji....

..... i fali mi JOŠ 20 DINARA da bi moja plata bila 18000

hvala Vučiću, Dačiću, Babiću... Stefanoviću, ah da... dr Nebojši... precedniku... koji je pod stare dane smogao snage i seo u akademske klupe i inim spasiteljima...

Sve napisano je 100% tačno...