Ponedeljak, 04.01.2016.

19:30

Račun sa taksom za RTS stiže u februaru

Račun za struju na kojem će se naći i dodatna stavka od 150 dinara za taksu za javni servis građanima će prvi put stići u februaru.

Izvor: Danas

Raèun sa taksom za RTS stiže u februaru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Lektor Vlade RS

pre 8 godina

Izvini te ja nećeu da plaćam vašu preplatu. Isključi te nam rts.
(Aleksanaadaar Marinković, 04. januar 2016 23:52)

Izvini te gospodine, evo sad ce mo.

iskustvo uci

pre 8 godina

Ja nisam placao pretplatu a televizija je sebi uzimala deo i meni napravila manjak za struju. Tako da, svi cete platiti. Drugo, ko se ono prvi setio da u racun za struju ubaci tv pretplatu? Da to nisu bili neki zuti i to da njihov lider ima za licencne emisije? Neko je protiv belih listica? Kao niste isti?

ivan

pre 8 godina

Ustvari nije to nikakva taksa,sta nas briga koliko eps daje rts-u,ono sto je jedino istina a to je da je STRUJA poskupela za 150 dinara.

pedja

pre 8 godina

Sa kablovskim operaterima potpisujemo ugovore. Znaci ako hoces kupis i koristis, ako neces ne koristis i niko te ne tera da placas!
RTS te teraju da platis iako ne koristis i nemas ugovor sa njima!

BoT_SD

pre 8 godina

Svima ovde koji izjavljuju da neće plaćati pretplatu moram dodatno da objasnim, platićete!!! Ili će da vam seku struju kad se nagomila dug. Zakidanje na pretplati pretočiće se u dug za struju, pa slede makaze. Gospodin ugladjeni nas je prvo obmanuo, a sada i naterao da plaćamo. Pa to je bilo predizborno obećanje, tad je sve dozvoljeno, niste valjda pomislili da je istina?

charlie

pre 8 godina

Bilo kakav pokušaj uštede putem led ili štedljivih sijalica,aparata sa A potrošnjom nema apsolutno nikakav uticaj na račun za el. energiju.Najmanja stavka su utrošeni kilovati.Plaćamo najskuplji kilovat čas u Evropi.

incest

pre 8 godina

Da li postoji jos neka zemlja u svetu koja siluje svoje gradjane sa "vezanim" racunima? O ovome treba da se izjasni Ustavni sud po sluzbenoj duznosti. Ali posto nije nezavistan on ce da se pravi englez.

Ja

pre 8 godina

Obavešenje onima koji uporedjuju plaćanje SBBu i takse za Javni servis je da se SBB plaća održavanje mreže i opreme a ne preplata za kanale. Svi kanali u osnovnoj ponudi su besplatni za reemitovanje. Pay kanali se dodatno plaćaju i ne ulaze u osnovnu ponudu. Inače to "odžavanje" od 01,01 košta u mom gradu 1245 din. I niko da se buni oko toga !? I gle čudo svi plaćaju. Čik da neko ne plati dva meseca.

Bendžamin fon Srbinson

pre 8 godina

U Srbiji ima 2,5 miliona domacinstava (popis 2011.). Iznos pretplate iznosi 1,25e sto je ukupno 3,125 miliona evra mesecno.ZASTA? Za reprize Radasina i Sojica!? Pa dal ste vi normalni LOPOVI! I kakav je to nacin prinudnog naplacivanje putem racuna za struju!? Pa osnovna definicija u teroiji finansija je da je taksa usluga koju korisnik incira, zatrazi. Kako mene neko moze da prinudi da gledam sadrzaj koji me ne zanima!? PLJACKA!!!
(ustani kuko i motiko, 04. januar 2016 20:05)

Ne plaćaju samo domaćinstva, nego svako ako ima brojilo, tako sa je suma mnogo veća.

Atreides

pre 8 godina

E da je ovaj narod pametan i slozan kao sto nije pa lepo kada stigne taj prvi racun za struju sa ubacenim racunom za RTS da niko ne plati ni dinara ni struju ni RTS pa da vidim neka gase celoj Srbiji struju zbog RTS-a

Aleksandar

pre 8 godina

Postovana gospodo, ja vam necu placati taksu jer vas program ne gledam, dojadile su mi vase reprize pa tekstove vec napamet znam, imam televizor koji je star oko 15 godina, spakovacu ga i poslati vam ga kao novogodisnji poklon, tako da necu vise imati tv u kuci, mogu da mi iseku struju ali nek objasne zato ako u kuci ne budem imao tv.

Животиња је биће пожуда и нагона!

pre 8 godina

"Zakonom, koji nije u skladu sa Zakonom o javnim servisima..."

Ово је врло занимљљиво. Кад су усвојили овај "Закон", ѕнали су да није у складу са важећим Законом о јавним сервисима - усвојили су га и прогласили законом! И читава лаж ће бити потврђена над-лажју од супер-лажова у судству, који ће да се праве блесави на све то, а ако баш буду приморани да га ставе пред суд закона - и да отворено, без трептаја, лажу и потврде његову "законитост"! Дакле, овде је само непоштовање закона управо закон!

Тако изгледа територија којом владају звери у људсколиком обличју: злочинци и криминалци - основни закон је кршење свих закона и то искључиво из себичних побуда - из душевних наклоности и нижих нагона, а тако живе упаво и једино ЖИВОТИЊЕ, од којих су оне које нападају и отимају КРВОЛОЦИ, тј. ЅВЕРИЊЕ!

Petar

pre 8 godina

Svi vi koji ne razumete kako neko moze da vas natera da radite nesto sto ne zelite, ocigledno zivite u inostranstvu pa povremeno dodjete ovamo nazad u tamni vilajet. Naterali su vas da platate parking,da placate paravojne formacije koje stite interese privatnih firmi, da placata namete i takse na gorivo koje su skuplje nego samo gorivo, da vas izbacuju iz stanova, da vam menjaju politiku oporezivanja i nameta na vozila u zavinosti koliko im treba, da sud oslobadja ubice i kriminalce, da se podrazumeva da politicar je na vlasti i posle par godina odlazi bogat, da nema neprikosnovenosti privatne imovine jer vam uterivaci dolaze da vam uzimaju iz stanov aili same stanove (a dovoljno je da presuda se istakne na tabli u sudu ?!!) i milion jos gorih stvari nego sto je ovo. Podanicki mentalitet,zato smo tu i gde jesmo za razliku od Grka npr.

.

pre 8 godina

Nek puste RTS da se bori sa trzistem pa posle kad krenu starlete rijaliti kriminalci folkeri da budu na RTS videcete posle kako ce se lepo izboriti.Sa jedne strane kukate kako na kanalima samo to ima a sa druge Pink najgledaniji.

MIRKO

pre 8 godina

Genijalno!
Nista vam ne smeta osim placanja 150din mesecno za jedinu televiziju u drzavi koja nema rijaliti lobotomiju, turske i indijske serije a u politickom novinarstvu ne trci da bude ulagivacka.
U drzavi u kojoj niko ne cita, televizija je od prvorazrednog znacaja - a rts nam kao takva uopste nije nepotrebna. Ali izgleda da cemo sve probleme resiti ako ne platimo 150din pretplate.
"Evropejci" nikako da se nacude pretplate, koju u svim evropskim drzavama najnormalnije placaju. Opravdano im smetaju reprize u 20h, ali ne primecujem da se obaziru na fenomenalne sadrzaje sa 2. i 3. programa. Ili na sjajnu seriju "Cizmasi", kakva realno moze da ide samo na drzavnoj televiziji. Ostalima bi bila neisplativa.
Meni je neuporedivo ruznije sto 20 godina placamo Narodni muzej koji ne radi.
I nadam se da ce sa RTS-a otici barem 1000 neradnika.
A pretplatu RTS-u cu platiti sa zadovoljstvom! Ponajvise zbog razloga koje sam ovde procitao.

repus

pre 8 godina

udica je bacena pa ko se upeca vlada racuna na zaboravne i penzionere posto su redovne platise od mene ni dinar dobiti nece dok se ne izvene rts za devedesete dnevnik u popla osam koji je bio posebno ratnohuskacki za deveti mart kada se izvini rts kada nas je nazivao bandom i teroristima pa za peti oktobar kada nas su opet nazivali teroristima i huliganima kada stave sat u gornji ugao ekrana e tada mogu da razmislim o pretplati od 50 dinara ali samo zbog sata a ne repriza a cim povecaju pretplatu posle dva meseca na 60 dinara prestajem da placam

maki

pre 8 godina

da li neko moze da mi odgovori,zasto sam ja u obavezi da placam usluge javnog servisa ako nemam televizor i ne gledam ga???molim ozbiljan odgovor..

lzr

pre 8 godina

Rts polako postaje Pink. Pršti kičeraj i zabava, samo što kod gosn Željka to ide iz njegovog znanja (šta god mislili o tome), a na rts-u iz našeg džepa.

ustani kuko i motiko

pre 8 godina

U Srbiji ima 2,5 miliona domacinstava (popis 2011.). Iznos pretplate iznosi 1,25e sto je ukupno 3,125 miliona evra mesecno.ZASTA? Za reprize Radasina i Sojica!? Pa dal ste vi normalni LOPOVI! I kakav je to nacin prinudnog naplacivanje putem racuna za struju!? Pa osnovna definicija u teroiji finansija je da je taksa usluga koju korisnik incira, zatrazi. Kako mene neko moze da prinudi da gledam sadrzaj koji me ne zanima!? PLJACKA!!!

Milos Ilic

pre 8 godina

U tom slucaju nece se znati koliko se placa utrosak struje ,a kolko predplata ????
(Branko, 4. januar 2016 20:24)

Znace se jer ce to biti posebna stavka u racunu, a bice sastavni deo racuna za struju, nazalost.

ajme nama

pre 8 godina

Uvek kažem, vratite kvalitet i programsku šemu TVBG, platiću i 500din. ili kao što je bio JRT, platiću i 1000din. a za ovo 150 din. je pljačka. Inače ne gledam tv, ponekad samo N1 i Aljazeeru.

Glupan

pre 8 godina

Nametanje, nameta, hladan tuš, i ostale represalije, samo Srbe drže u slozi. To nam je u narodnoj lozi, znaju to društveni psiholozi.

Jagodic

pre 8 godina

Dao bih 150 din za televiziju N1 i da ima nacionalnu frekvenciju...da bi država krenula na bolje pod broj jedan slobodno novinarstvo...u svakom slučaju svetla na kraju tunela nema

sasha

pre 8 godina

Premijer je rekao da se tv pretplata nece placati i dobio odredjen broj glasaca zbog toga. Pogazio je svoju rec, kao ne mali broj puta do sada. Mozda 150 din nije puno, mada mislim da je to samo u pocetku da se narod ne bi bunio a da ce se suma veoma brzo povecati. Bez obzira na sumu ja to ne zelim placati iz principa. Kao prvo u Srbiji provedem jedan mesec u godini i tada veoma retko ukljucujem tv a RTS zaobilazim u sirokom luku. Ne razumem kako moze neko da me natera da kupim nesto sto ne konzumiram i nije mi potrebno. Ovo je pravo reketiranje. To bi bilo kao kad bi u prodavnici kasirka ti naplatila cokoladu -ali ja nisam uzeo cokoladu- nema veze mozete je uzeti i pojesti-ja ne volim da jedem cokoladu- u redu ne morate jesti, samo platite!

Bezobrazluk!

pre 8 godina

Ne razumem zasto da placam RTS, kada vec placam kod SBB-a televiziju.
Trebali ste lepo sklopiti ugovor sa njima, a ne nama duplu naknadu!

ustani kuko i motiko

pre 8 godina

U Srbiji ima 2,5 miliona domacinstava (popis 2011.). Iznos pretplate iznosi 1,25e sto je ukupno 3,125 miliona evra mesecno.ZASTA? Za reprize Radasina i Sojica!? Pa dal ste vi normalni LOPOVI! I kakav je to nacin prinudnog naplacivanje putem racuna za struju!? Pa osnovna definicija u teroiji finansija je da je taksa usluga koju korisnik incira, zatrazi. Kako mene neko moze da prinudi da gledam sadrzaj koji me ne zanima!? PLJACKA!!!

sasha

pre 8 godina

Premijer je rekao da se tv pretplata nece placati i dobio odredjen broj glasaca zbog toga. Pogazio je svoju rec, kao ne mali broj puta do sada. Mozda 150 din nije puno, mada mislim da je to samo u pocetku da se narod ne bi bunio a da ce se suma veoma brzo povecati. Bez obzira na sumu ja to ne zelim placati iz principa. Kao prvo u Srbiji provedem jedan mesec u godini i tada veoma retko ukljucujem tv a RTS zaobilazim u sirokom luku. Ne razumem kako moze neko da me natera da kupim nesto sto ne konzumiram i nije mi potrebno. Ovo je pravo reketiranje. To bi bilo kao kad bi u prodavnici kasirka ti naplatila cokoladu -ali ja nisam uzeo cokoladu- nema veze mozete je uzeti i pojesti-ja ne volim da jedem cokoladu- u redu ne morate jesti, samo platite!

Bezobrazluk!

pre 8 godina

Ne razumem zasto da placam RTS, kada vec placam kod SBB-a televiziju.
Trebali ste lepo sklopiti ugovor sa njima, a ne nama duplu naknadu!

Jagodic

pre 8 godina

Dao bih 150 din za televiziju N1 i da ima nacionalnu frekvenciju...da bi država krenula na bolje pod broj jedan slobodno novinarstvo...u svakom slučaju svetla na kraju tunela nema

BoT_SD

pre 8 godina

Svima ovde koji izjavljuju da neće plaćati pretplatu moram dodatno da objasnim, platićete!!! Ili će da vam seku struju kad se nagomila dug. Zakidanje na pretplati pretočiće se u dug za struju, pa slede makaze. Gospodin ugladjeni nas je prvo obmanuo, a sada i naterao da plaćamo. Pa to je bilo predizborno obećanje, tad je sve dozvoljeno, niste valjda pomislili da je istina?

Glupan

pre 8 godina

Nametanje, nameta, hladan tuš, i ostale represalije, samo Srbe drže u slozi. To nam je u narodnoj lozi, znaju to društveni psiholozi.

incest

pre 8 godina

Da li postoji jos neka zemlja u svetu koja siluje svoje gradjane sa "vezanim" racunima? O ovome treba da se izjasni Ustavni sud po sluzbenoj duznosti. Ali posto nije nezavistan on ce da se pravi englez.

Atreides

pre 8 godina

E da je ovaj narod pametan i slozan kao sto nije pa lepo kada stigne taj prvi racun za struju sa ubacenim racunom za RTS da niko ne plati ni dinara ni struju ni RTS pa da vidim neka gase celoj Srbiji struju zbog RTS-a

Bendžamin fon Srbinson

pre 8 godina

U Srbiji ima 2,5 miliona domacinstava (popis 2011.). Iznos pretplate iznosi 1,25e sto je ukupno 3,125 miliona evra mesecno.ZASTA? Za reprize Radasina i Sojica!? Pa dal ste vi normalni LOPOVI! I kakav je to nacin prinudnog naplacivanje putem racuna za struju!? Pa osnovna definicija u teroiji finansija je da je taksa usluga koju korisnik incira, zatrazi. Kako mene neko moze da prinudi da gledam sadrzaj koji me ne zanima!? PLJACKA!!!
(ustani kuko i motiko, 04. januar 2016 20:05)

Ne plaćaju samo domaćinstva, nego svako ako ima brojilo, tako sa je suma mnogo veća.

repus

pre 8 godina

udica je bacena pa ko se upeca vlada racuna na zaboravne i penzionere posto su redovne platise od mene ni dinar dobiti nece dok se ne izvene rts za devedesete dnevnik u popla osam koji je bio posebno ratnohuskacki za deveti mart kada se izvini rts kada nas je nazivao bandom i teroristima pa za peti oktobar kada nas su opet nazivali teroristima i huliganima kada stave sat u gornji ugao ekrana e tada mogu da razmislim o pretplati od 50 dinara ali samo zbog sata a ne repriza a cim povecaju pretplatu posle dva meseca na 60 dinara prestajem da placam

Petar

pre 8 godina

Svi vi koji ne razumete kako neko moze da vas natera da radite nesto sto ne zelite, ocigledno zivite u inostranstvu pa povremeno dodjete ovamo nazad u tamni vilajet. Naterali su vas da platate parking,da placate paravojne formacije koje stite interese privatnih firmi, da placata namete i takse na gorivo koje su skuplje nego samo gorivo, da vas izbacuju iz stanova, da vam menjaju politiku oporezivanja i nameta na vozila u zavinosti koliko im treba, da sud oslobadja ubice i kriminalce, da se podrazumeva da politicar je na vlasti i posle par godina odlazi bogat, da nema neprikosnovenosti privatne imovine jer vam uterivaci dolaze da vam uzimaju iz stanov aili same stanove (a dovoljno je da presuda se istakne na tabli u sudu ?!!) i milion jos gorih stvari nego sto je ovo. Podanicki mentalitet,zato smo tu i gde jesmo za razliku od Grka npr.

charlie

pre 8 godina

Bilo kakav pokušaj uštede putem led ili štedljivih sijalica,aparata sa A potrošnjom nema apsolutno nikakav uticaj na račun za el. energiju.Najmanja stavka su utrošeni kilovati.Plaćamo najskuplji kilovat čas u Evropi.

ajme nama

pre 8 godina

Uvek kažem, vratite kvalitet i programsku šemu TVBG, platiću i 500din. ili kao što je bio JRT, platiću i 1000din. a za ovo 150 din. je pljačka. Inače ne gledam tv, ponekad samo N1 i Aljazeeru.

maki

pre 8 godina

da li neko moze da mi odgovori,zasto sam ja u obavezi da placam usluge javnog servisa ako nemam televizor i ne gledam ga???molim ozbiljan odgovor..

pedja

pre 8 godina

Sa kablovskim operaterima potpisujemo ugovore. Znaci ako hoces kupis i koristis, ako neces ne koristis i niko te ne tera da placas!
RTS te teraju da platis iako ne koristis i nemas ugovor sa njima!

Aleksandar

pre 8 godina

Postovana gospodo, ja vam necu placati taksu jer vas program ne gledam, dojadile su mi vase reprize pa tekstove vec napamet znam, imam televizor koji je star oko 15 godina, spakovacu ga i poslati vam ga kao novogodisnji poklon, tako da necu vise imati tv u kuci, mogu da mi iseku struju ali nek objasne zato ako u kuci ne budem imao tv.

Животиња је биће пожуда и нагона!

pre 8 godina

"Zakonom, koji nije u skladu sa Zakonom o javnim servisima..."

Ово је врло занимљљиво. Кад су усвојили овај "Закон", ѕнали су да није у складу са важећим Законом о јавним сервисима - усвојили су га и прогласили законом! И читава лаж ће бити потврђена над-лажју од супер-лажова у судству, који ће да се праве блесави на све то, а ако баш буду приморани да га ставе пред суд закона - и да отворено, без трептаја, лажу и потврде његову "законитост"! Дакле, овде је само непоштовање закона управо закон!

Тако изгледа територија којом владају звери у људсколиком обличју: злочинци и криминалци - основни закон је кршење свих закона и то искључиво из себичних побуда - из душевних наклоности и нижих нагона, а тако живе упаво и једино ЖИВОТИЊЕ, од којих су оне које нападају и отимају КРВОЛОЦИ, тј. ЅВЕРИЊЕ!

Milos Ilic

pre 8 godina

U tom slucaju nece se znati koliko se placa utrosak struje ,a kolko predplata ????
(Branko, 4. januar 2016 20:24)

Znace se jer ce to biti posebna stavka u racunu, a bice sastavni deo racuna za struju, nazalost.

lzr

pre 8 godina

Rts polako postaje Pink. Pršti kičeraj i zabava, samo što kod gosn Željka to ide iz njegovog znanja (šta god mislili o tome), a na rts-u iz našeg džepa.

.

pre 8 godina

Nek puste RTS da se bori sa trzistem pa posle kad krenu starlete rijaliti kriminalci folkeri da budu na RTS videcete posle kako ce se lepo izboriti.Sa jedne strane kukate kako na kanalima samo to ima a sa druge Pink najgledaniji.

MIRKO

pre 8 godina

Genijalno!
Nista vam ne smeta osim placanja 150din mesecno za jedinu televiziju u drzavi koja nema rijaliti lobotomiju, turske i indijske serije a u politickom novinarstvu ne trci da bude ulagivacka.
U drzavi u kojoj niko ne cita, televizija je od prvorazrednog znacaja - a rts nam kao takva uopste nije nepotrebna. Ali izgleda da cemo sve probleme resiti ako ne platimo 150din pretplate.
"Evropejci" nikako da se nacude pretplate, koju u svim evropskim drzavama najnormalnije placaju. Opravdano im smetaju reprize u 20h, ali ne primecujem da se obaziru na fenomenalne sadrzaje sa 2. i 3. programa. Ili na sjajnu seriju "Cizmasi", kakva realno moze da ide samo na drzavnoj televiziji. Ostalima bi bila neisplativa.
Meni je neuporedivo ruznije sto 20 godina placamo Narodni muzej koji ne radi.
I nadam se da ce sa RTS-a otici barem 1000 neradnika.
A pretplatu RTS-u cu platiti sa zadovoljstvom! Ponajvise zbog razloga koje sam ovde procitao.

Ja

pre 8 godina

Obavešenje onima koji uporedjuju plaćanje SBBu i takse za Javni servis je da se SBB plaća održavanje mreže i opreme a ne preplata za kanale. Svi kanali u osnovnoj ponudi su besplatni za reemitovanje. Pay kanali se dodatno plaćaju i ne ulaze u osnovnu ponudu. Inače to "odžavanje" od 01,01 košta u mom gradu 1245 din. I niko da se buni oko toga !? I gle čudo svi plaćaju. Čik da neko ne plati dva meseca.

iskustvo uci

pre 8 godina

Ja nisam placao pretplatu a televizija je sebi uzimala deo i meni napravila manjak za struju. Tako da, svi cete platiti. Drugo, ko se ono prvi setio da u racun za struju ubaci tv pretplatu? Da to nisu bili neki zuti i to da njihov lider ima za licencne emisije? Neko je protiv belih listica? Kao niste isti?

Lektor Vlade RS

pre 8 godina

Izvini te ja nećeu da plaćam vašu preplatu. Isključi te nam rts.
(Aleksanaadaar Marinković, 04. januar 2016 23:52)

Izvini te gospodine, evo sad ce mo.

ivan

pre 8 godina

Ustvari nije to nikakva taksa,sta nas briga koliko eps daje rts-u,ono sto je jedino istina a to je da je STRUJA poskupela za 150 dinara.

MIRKO

pre 8 godina

Genijalno!
Nista vam ne smeta osim placanja 150din mesecno za jedinu televiziju u drzavi koja nema rijaliti lobotomiju, turske i indijske serije a u politickom novinarstvu ne trci da bude ulagivacka.
U drzavi u kojoj niko ne cita, televizija je od prvorazrednog znacaja - a rts nam kao takva uopste nije nepotrebna. Ali izgleda da cemo sve probleme resiti ako ne platimo 150din pretplate.
"Evropejci" nikako da se nacude pretplate, koju u svim evropskim drzavama najnormalnije placaju. Opravdano im smetaju reprize u 20h, ali ne primecujem da se obaziru na fenomenalne sadrzaje sa 2. i 3. programa. Ili na sjajnu seriju "Cizmasi", kakva realno moze da ide samo na drzavnoj televiziji. Ostalima bi bila neisplativa.
Meni je neuporedivo ruznije sto 20 godina placamo Narodni muzej koji ne radi.
I nadam se da ce sa RTS-a otici barem 1000 neradnika.
A pretplatu RTS-u cu platiti sa zadovoljstvom! Ponajvise zbog razloga koje sam ovde procitao.

Ja

pre 8 godina

Obavešenje onima koji uporedjuju plaćanje SBBu i takse za Javni servis je da se SBB plaća održavanje mreže i opreme a ne preplata za kanale. Svi kanali u osnovnoj ponudi su besplatni za reemitovanje. Pay kanali se dodatno plaćaju i ne ulaze u osnovnu ponudu. Inače to "odžavanje" od 01,01 košta u mom gradu 1245 din. I niko da se buni oko toga !? I gle čudo svi plaćaju. Čik da neko ne plati dva meseca.

Jagodic

pre 8 godina

Dao bih 150 din za televiziju N1 i da ima nacionalnu frekvenciju...da bi država krenula na bolje pod broj jedan slobodno novinarstvo...u svakom slučaju svetla na kraju tunela nema

.

pre 8 godina

Nek puste RTS da se bori sa trzistem pa posle kad krenu starlete rijaliti kriminalci folkeri da budu na RTS videcete posle kako ce se lepo izboriti.Sa jedne strane kukate kako na kanalima samo to ima a sa druge Pink najgledaniji.

iskustvo uci

pre 8 godina

Ja nisam placao pretplatu a televizija je sebi uzimala deo i meni napravila manjak za struju. Tako da, svi cete platiti. Drugo, ko se ono prvi setio da u racun za struju ubaci tv pretplatu? Da to nisu bili neki zuti i to da njihov lider ima za licencne emisije? Neko je protiv belih listica? Kao niste isti?

repus

pre 8 godina

udica je bacena pa ko se upeca vlada racuna na zaboravne i penzionere posto su redovne platise od mene ni dinar dobiti nece dok se ne izvene rts za devedesete dnevnik u popla osam koji je bio posebno ratnohuskacki za deveti mart kada se izvini rts kada nas je nazivao bandom i teroristima pa za peti oktobar kada nas su opet nazivali teroristima i huliganima kada stave sat u gornji ugao ekrana e tada mogu da razmislim o pretplati od 50 dinara ali samo zbog sata a ne repriza a cim povecaju pretplatu posle dva meseca na 60 dinara prestajem da placam

ajme nama

pre 8 godina

Uvek kažem, vratite kvalitet i programsku šemu TVBG, platiću i 500din. ili kao što je bio JRT, platiću i 1000din. a za ovo 150 din. je pljačka. Inače ne gledam tv, ponekad samo N1 i Aljazeeru.

Bezobrazluk!

pre 8 godina

Ne razumem zasto da placam RTS, kada vec placam kod SBB-a televiziju.
Trebali ste lepo sklopiti ugovor sa njima, a ne nama duplu naknadu!

sasha

pre 8 godina

Premijer je rekao da se tv pretplata nece placati i dobio odredjen broj glasaca zbog toga. Pogazio je svoju rec, kao ne mali broj puta do sada. Mozda 150 din nije puno, mada mislim da je to samo u pocetku da se narod ne bi bunio a da ce se suma veoma brzo povecati. Bez obzira na sumu ja to ne zelim placati iz principa. Kao prvo u Srbiji provedem jedan mesec u godini i tada veoma retko ukljucujem tv a RTS zaobilazim u sirokom luku. Ne razumem kako moze neko da me natera da kupim nesto sto ne konzumiram i nije mi potrebno. Ovo je pravo reketiranje. To bi bilo kao kad bi u prodavnici kasirka ti naplatila cokoladu -ali ja nisam uzeo cokoladu- nema veze mozete je uzeti i pojesti-ja ne volim da jedem cokoladu- u redu ne morate jesti, samo platite!

ustani kuko i motiko

pre 8 godina

U Srbiji ima 2,5 miliona domacinstava (popis 2011.). Iznos pretplate iznosi 1,25e sto je ukupno 3,125 miliona evra mesecno.ZASTA? Za reprize Radasina i Sojica!? Pa dal ste vi normalni LOPOVI! I kakav je to nacin prinudnog naplacivanje putem racuna za struju!? Pa osnovna definicija u teroiji finansija je da je taksa usluga koju korisnik incira, zatrazi. Kako mene neko moze da prinudi da gledam sadrzaj koji me ne zanima!? PLJACKA!!!

BoT_SD

pre 8 godina

Svima ovde koji izjavljuju da neće plaćati pretplatu moram dodatno da objasnim, platićete!!! Ili će da vam seku struju kad se nagomila dug. Zakidanje na pretplati pretočiće se u dug za struju, pa slede makaze. Gospodin ugladjeni nas je prvo obmanuo, a sada i naterao da plaćamo. Pa to je bilo predizborno obećanje, tad je sve dozvoljeno, niste valjda pomislili da je istina?

Lektor Vlade RS

pre 8 godina

Izvini te ja nećeu da plaćam vašu preplatu. Isključi te nam rts.
(Aleksanaadaar Marinković, 04. januar 2016 23:52)

Izvini te gospodine, evo sad ce mo.

Milos Ilic

pre 8 godina

U tom slucaju nece se znati koliko se placa utrosak struje ,a kolko predplata ????
(Branko, 4. januar 2016 20:24)

Znace se jer ce to biti posebna stavka u racunu, a bice sastavni deo racuna za struju, nazalost.

Petar

pre 8 godina

Svi vi koji ne razumete kako neko moze da vas natera da radite nesto sto ne zelite, ocigledno zivite u inostranstvu pa povremeno dodjete ovamo nazad u tamni vilajet. Naterali su vas da platate parking,da placate paravojne formacije koje stite interese privatnih firmi, da placata namete i takse na gorivo koje su skuplje nego samo gorivo, da vas izbacuju iz stanova, da vam menjaju politiku oporezivanja i nameta na vozila u zavinosti koliko im treba, da sud oslobadja ubice i kriminalce, da se podrazumeva da politicar je na vlasti i posle par godina odlazi bogat, da nema neprikosnovenosti privatne imovine jer vam uterivaci dolaze da vam uzimaju iz stanov aili same stanove (a dovoljno je da presuda se istakne na tabli u sudu ?!!) i milion jos gorih stvari nego sto je ovo. Podanicki mentalitet,zato smo tu i gde jesmo za razliku od Grka npr.

Aleksandar

pre 8 godina

Postovana gospodo, ja vam necu placati taksu jer vas program ne gledam, dojadile su mi vase reprize pa tekstove vec napamet znam, imam televizor koji je star oko 15 godina, spakovacu ga i poslati vam ga kao novogodisnji poklon, tako da necu vise imati tv u kuci, mogu da mi iseku struju ali nek objasne zato ako u kuci ne budem imao tv.

charlie

pre 8 godina

Bilo kakav pokušaj uštede putem led ili štedljivih sijalica,aparata sa A potrošnjom nema apsolutno nikakav uticaj na račun za el. energiju.Najmanja stavka su utrošeni kilovati.Plaćamo najskuplji kilovat čas u Evropi.

Glupan

pre 8 godina

Nametanje, nameta, hladan tuš, i ostale represalije, samo Srbe drže u slozi. To nam je u narodnoj lozi, znaju to društveni psiholozi.

Atreides

pre 8 godina

E da je ovaj narod pametan i slozan kao sto nije pa lepo kada stigne taj prvi racun za struju sa ubacenim racunom za RTS da niko ne plati ni dinara ni struju ni RTS pa da vidim neka gase celoj Srbiji struju zbog RTS-a

lzr

pre 8 godina

Rts polako postaje Pink. Pršti kičeraj i zabava, samo što kod gosn Željka to ide iz njegovog znanja (šta god mislili o tome), a na rts-u iz našeg džepa.

maki

pre 8 godina

da li neko moze da mi odgovori,zasto sam ja u obavezi da placam usluge javnog servisa ako nemam televizor i ne gledam ga???molim ozbiljan odgovor..

Bendžamin fon Srbinson

pre 8 godina

U Srbiji ima 2,5 miliona domacinstava (popis 2011.). Iznos pretplate iznosi 1,25e sto je ukupno 3,125 miliona evra mesecno.ZASTA? Za reprize Radasina i Sojica!? Pa dal ste vi normalni LOPOVI! I kakav je to nacin prinudnog naplacivanje putem racuna za struju!? Pa osnovna definicija u teroiji finansija je da je taksa usluga koju korisnik incira, zatrazi. Kako mene neko moze da prinudi da gledam sadrzaj koji me ne zanima!? PLJACKA!!!
(ustani kuko i motiko, 04. januar 2016 20:05)

Ne plaćaju samo domaćinstva, nego svako ako ima brojilo, tako sa je suma mnogo veća.

Животиња је биће пожуда и нагона!

pre 8 godina

"Zakonom, koji nije u skladu sa Zakonom o javnim servisima..."

Ово је врло занимљљиво. Кад су усвојили овај "Закон", ѕнали су да није у складу са важећим Законом о јавним сервисима - усвојили су га и прогласили законом! И читава лаж ће бити потврђена над-лажју од супер-лажова у судству, који ће да се праве блесави на све то, а ако баш буду приморани да га ставе пред суд закона - и да отворено, без трептаја, лажу и потврде његову "законитост"! Дакле, овде је само непоштовање закона управо закон!

Тако изгледа територија којом владају звери у људсколиком обличју: злочинци и криминалци - основни закон је кршење свих закона и то искључиво из себичних побуда - из душевних наклоности и нижих нагона, а тако живе упаво и једино ЖИВОТИЊЕ, од којих су оне које нападају и отимају КРВОЛОЦИ, тј. ЅВЕРИЊЕ!

incest

pre 8 godina

Da li postoji jos neka zemlja u svetu koja siluje svoje gradjane sa "vezanim" racunima? O ovome treba da se izjasni Ustavni sud po sluzbenoj duznosti. Ali posto nije nezavistan on ce da se pravi englez.

pedja

pre 8 godina

Sa kablovskim operaterima potpisujemo ugovore. Znaci ako hoces kupis i koristis, ako neces ne koristis i niko te ne tera da placas!
RTS te teraju da platis iako ne koristis i nemas ugovor sa njima!

ivan

pre 8 godina

Ustvari nije to nikakva taksa,sta nas briga koliko eps daje rts-u,ono sto je jedino istina a to je da je STRUJA poskupela za 150 dinara.