Sreda, 23.12.2015.

13:07

"BG-Budimpešta kreće: Vozovi i 180 km/h" FOTO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Novom Sadu da će građani Srbije moći da koriste modernizovanu brzu prugu Beograd-Budimpešta od 2018. godine.

Izvor: Tanjug

"BG-Budimpešta kreæe: Vozovi i 180 km/h" FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

Branko N

pre 8 godina

Beograd na vodi i lebu: Na vašu žalost raketa za Saturn neće , ali će brza pruga Beograd-Budimpešta biti završena za dve godine.

I Believe I Can Fly

pre 8 godina

Ma daj.. Pre jedno 4 godine je bila prica za brzu prugu Segedin-Kikinda-Temisvar i Kikinda-Zrenjanin-Pancevo-Beograd, koja je nekada bila od velikog znacaja jedna od najbitnijih saobracajnica u zemlji. Inace ovaj projekat su podrzale i Madjarska i Rumunija... Verovatno ce i ova brza pruga Beograd-Novi Sad-Subotica-Segedin-Budimpesta da dozivi istu sudbinu.. Obecanje ludom radovanje... Cao

posy

pre 8 godina

Gospodine Vucicu!

Svako cudo traje 3 dana kod vas. Smem da se kladim u svoj zivot, da voz nece ici 180km/h, barem na delu pruge u SRB. Nije da sam pesimista, vec sam realan.
O CIP slusam vec 25god pricu.
Da li je iko od vas uspeo za pola godine da nabavi dozvolu za izgradnju cumeza, a ne za prugu od 200km. Pa Hrast nismo uspeli da resimo za godinu dana.
Mislim da ce onaj komad pruge od metar biti ceo vas uspeh u brzoj pruzi. Dali ste ikada videli, putovali brzom prugom. Ljudi, pa to nije igracka, dali mozete zamisliti kompoziciju od 500 tona koja juri 180km/h?
Imao sam prilike skoro da to vidim, iskusim u Kini.
Zelim da imamo to, zelim za Srbiju, ali, to je samo prica za nas.

dragan

pre 8 godina

Evo zeleznicari iz Novog Sada se valjaju od smeha.Prvo ni sadasnje pruge nemaju sigurnosne uredjaje koje jedino pravi Siemens.Racunovodstvo im radi sa masinama iz sezdesetih(sa polugom),vozovi prljavi,masni,zagusljivi.Bio je nekad poslovni voz sa stjuardesama,cist i to su ukinuli.Zeleznicke stanice ocaj.Lepse izgleda kartonsko naselje nego stanice.

Miloš

pre 8 godina

Sumnjam da je g.Vučić bio na železničkoj stanici u Novom Sadu u večernjim satima i da je osetio smrad mokraće i da je video nekoliko pasa lutalica koji se komotno šetaju glavnim holom i da je izašao na slabo osvetljen peron kojim beskućnici vrše nuždu...Tragedija.

Georgijana

pre 8 godina

Posle mnogo godina i Srbija radi na modernizaciji zeleznica. Ako zelimo biti deo Evrope vazno je ostvariti napredak i na tom planu.

Lajko

pre 8 godina

Do sada se saradnja na infrastrukturnim projektima sa kineskim partnerom pokazala odlicnom. Nema sumnje da ce rekonstrukciju pruge Beograd- Budimpesta da zavrse postujuci rokove.

zoran

pre 8 godina

Mnogo davne 1970. putovao sam vozom kod tetke u Mančester. Tada se retko, jako retko putovalo avionom jer je bilo mnogo skupo.
Kao juče da je bilo pamtim da sam u Londonu seo u noćni voz oko 01:00 a da sam u Mančesteru bio oko 05 ujutru, s'tim što znam da je voz stao u Lutonu, Koventriju i Birmingemu i još na par stanica ali se ne sećam. Rastojanje između ova dva grada, Londona i Mančestera je oko 380 Km a voz je to protutnjao za oko 4 sata sa nekoliko stajanja.
To se dešavalo pre 45 godina, aloooo....

Hronicar

pre 8 godina

Nasoj zeleznici (CIP) trebalo je 5 godina da uradi PROJEKAT za izgradnju drugog koloseka, cca 12 Km, pruge Beograd-Pancevo koja se radi iz ruskog kredita, odobrenog 2009.g. Rok za zavrsetak radova je 3 godine, tako je saopsteno.12 Km !

lova,love

pre 8 godina

Nedavno je "vodja" obradovao naciju vescu da ce eto moci direktno leteti iz
prestonice u USA,a sada opet lepe vesti,skracuje se vreme putovanja (opet)
iz prestonice,vozom,do Budepest! Pitanje:Kojim parama,jer jedva prezivljavaju,odakle im novac i za put i za eventualne tamo troskove?

Voleo bi da premijer pročita

pre 8 godina

Svakog jutra putujem za Nis nemogu vam opisati koliko sam se obradovao kad sam video nov voz nazvan Morava, ali sreća je kratko trajala jer je promenjen red vožnje i sad svi kasne na posao ( još nijednom nije stigao po redu vožnje) I sad svi iz Aleksinca idu autobusima. Priča se da je neko uzeo pare da bi išli autobusima. Ovo je perfidno kamenovanje opet novog voza. Da li to zna gospođa Zorana!

Šljaga

pre 8 godina

Još od Titovog vremena nema nikakvih pomaka u infrastrukturi, pređašnje vlasti nisu hteli da se "opterećuju" time jer su oni zaboga imali preča posla, radili su isključivo u svoju korist i drugi ih uopšte nisu interesovali...

Ros Geler

pre 8 godina

Da napomenem da je zbog ove Vuciceve sarade juce i danas povuceno nekoliko vozova na relaciji BG-NS i BG-SID pa ljudi nisu imali cime da putuju. A on samo neka se slika. Tako se i Tadic slikao pa je leteo sa vlasti.

Markedjani

pre 8 godina

Jako je važno modernizovati pruge. Železnički saobraćaj je izuzetno isplativ posao i nema dileme da je dobro imati razvijen ovaj sektor saobraćaja.

Toreador

pre 8 godina

Modernizacija železnice u Srbiji je preko potrebna. Godinama se nije ulagalo i stanje je jako loše. Mislim da je ovo samo dobar početak.

Ivan

pre 8 godina

Ovo je odlicna prilika da modernizacijom pruge, da Srbi koji zive u Becu budu za 3 sata u Beogradu! Ovim projektom oni ce moci vikendima da dolaze kuci i trose pare u Srbiji!

keke

pre 8 godina

jednom u zivotu ali samo jednom te molim iskoristi sadasnje vreme u recenici a ne buduce. Znaci VOZITE SE, IMATE, IMAMO, JESMO, URADILI SMO a ne vozicete se, bice bolje, imacemo itb. MUKA MI JE VISEEEE OD POLITICARA

Gorana

pre 8 godina

Pruga ka Bidimpešti je pruga ka Nemačkoj,Francuskoj, Rusiji, Švedskoj, potrebna je za ljude i robe ali nama su potrebne i pruge po Srbiji, brže, udobnije i bezbednije.

Budi Bog s nama!

pre 8 godina

Citam i ne verujem, sa Kinezima postoji OKVIRNI UGOVOR, sto znaci da ne znaju tacno koliko ce da kosta, a pocinju sa gradnjom???

Ovakvi nesposobnjakovici i lazovi se retko u zivotu susrecu, a nama zapali na celo drzave!

crno dete

pre 8 godina

Modernizacija kompletne zeleznice je izuzetno bitna stvar.Ovo je samo pocetak,a potpuno sam siguran da ce Srbija u buducnosti moci da se ponosi svojom Zeleznicom.

Pfc

pre 8 godina

Samo je zaboravio da kaze da ce karta za istu da kosta jedno 100e sto uz mali dodatak moze i avionom da se putuje.A tek odrzavanje ovakve pruge kosta koliko hoces.Kinezima super.Samo da uvale kredit i radnu snagu.Jel uopste radio neko proracuna koliko ce biti zauzece ove linije.Mislim da nije.Bitno da se slika na televiziji.

niki

pre 8 godina

ovo nece biti vozovi nego projektili.jel zrebamo reci vauuuu.pametan narod radi i cuti i ostavlja uradjeno svom narodu a nasa elita vise voli slikanje nego rad rekao bih.sta hocete da vam tapsemo sad zbog toga.to je mali pomak trudite se vise na svim poljima.najvise ka ekonomiji i stvarnim povecanjem plata.dosta smo pili iz vase kasicice dajte neku kutlacu.

miso

pre 8 godina

-dobar dan,interesuje me kad ima voz za Beograd ?
- nema nikad.
- kako nema,nekad je imala direktna linija ?
-lepo nema,imas do Kraljeva,pa od Kraljeva do Lapova,pa od Lapova bi trebalo da ima do Beograda ali ni to ti nije sigurno dal ima.
-hvala lepo,dovidjenja.

budjenje

pre 8 godina

“Mašinovođa voza kojim smo došli je sijao od zadovoljstva, srećan što zna da će da napreduju pruge i, iako zna da su male plate, vidi da postoji budućnost”, naglasio je Vučić 

!!!??? Sve isto jos od 45-te... radi se, gradi se, vodja uvek tu, slika se, prica, obecava, slika se, prica, obecava i tako u krug. Narod se tesi da je fica valjda isto sto i mercedes pullman, da je garsonjera na novim beogradu isto sto i vila na dedinju, itd... itd... Sve je apsolutno isto a narod jos siromasniji dok je svet otisao jedno 50 godina ispred!!!???

neophodno je zapisivati

pre 8 godina

Od danas zapisujem sva Vučićeva obećanja.Obećao je da će hleb koštati 3 dinara,da neće smanjivati penzije,da više neće uvoditi tv pretplatu...molim nekog da mi pomogne u podsećanju,ostala obećanja sam zaboravio...

Perica

pre 8 godina

Ma šta 180 km/h?
Gde je 180 može i 220 da se izvuče!
Znači da zaokružimo na 250km/h , a već dogodine i svih 300km/h!
Tako funkcioniše vlast u Srbiji,GODINAMA (od '45-te do danas).

Sloba

pre 8 godina

2018-2016=2 godine, 2 famozne godine nikako da prodju od 2012. Ova slika kada A.V. okrece skretnicu na metru pruge je otvaranje prvog metra za brzine od 180 km/h.

munz

pre 8 godina

Premijer je danas naveo da će vozovi ići 120kmč, 180kmč i 200kmč i da će ići do Budimpešte za dva i po sata, kao i za manje od tri. Pa šta je istina od kontradiktornih informacija? Ako sve to posložimo, kao i nepodeljenu informaciju da će pruga služiti za teretni saobraćaj, zaključak je da će se od Budimpešte do Beograda putovati najmanje 4 sata vozom. Razdaljina je 360km. Kada se oduzmu usporenja u gradovima, stajanja i činjenica da na otvorenom neće ići brže od 160kmč, prosečna brzina ne može biti iznad 90kmč. Ne razumem zašto to i ne kažu?! U startu govore neistine, pa se posle čude što im niko ne veruje. Inače, ova računica ne uključuje čekanje na granici, već se računa da će ona biti ukinuta ili da će se pasoši proveravati "u hodu", zajedno od strane obe policije.

Prezent

pre 8 godina

SNS barata samo budućim vremenom. Mene interesuje sadašnje vreme.To je razumljivo jer imam 70 godina. Moj jedini sin je pobegao iz Srbije, unuku vidim na skajpu. U slučaju moždanog ili srčanog udara imam samo svoju sudbinu.
Šta SNS misli o meni i hiljadama gradjana Srbije u istoj situaciji.??

bp1010

pre 8 godina

Povecajte plate zaposlenima u zeleznici na svim pozicijama ako vec imate taj rast. Kondukteri se podmicuju za 200 dinara, i razumem ih u potpunosti, ja bih i za 50 pustao da su mi tolika primanja!!!

Vazduplohov na letovanju u Srbiji udaljen jednu svemirsku godinu od mozga

pre 8 godina

Taman kad budem bezao iz ove crne rupe da mogu brze da stignem do Budimpeste...

Dalibor

pre 8 godina

Ma extra, napravi sve zivo sad I ovo. Bas sam juce stigao brodom u Solun Moravskim kanalom ali zbog nekog hitnog posla u Beogradu na vodi morao sam da se vratim vozeci nasim itekako dobrim I modernim autoputem pogotovo kroz grdelicku klisuru.

Procvetasmo sve.

miki

pre 8 godina

a meni je ovo tuzna vest...zar su bitniji madjari komsije od nas iz Nisa...5i po sati moramo da se klackamo ,a mogli bi za sat vremena da smo u bg-u a moramo da dolazimo u bg kod lekara ,zbog posla I raznih stvari jer nema u Nisu...ne dajete nam da se razvije aerodrom,ne dajete nam izmestanje pruge iz centra Nisa a takodje I brzu prugu ...tuzno je sto se mi sa juga sve vise okrecemo nasim komsijama bugarima ,jer blize nam je I nekako imam utisak vise nas voli ...vi idete u Evropu do Beograda ..a mi na jugu kako se snadjemo ,vise vam nismo interesantni ,prodali ste sve sto ste mogli prodati ostavili drugi grad po velicini u srbiji da tone ..vama je lepo a mi srecu trazimo u inostranstvu ...pa ostvaruje se ono ...beogradski pasaluk

sta bi

pre 8 godina

DANAS brzi voz u Japanu dostize do 500kmh.... DANAS! 2018-te godine u Japanu ce pustiti prvi experimentalni TELEPORT posto ce fizicki transport biti verovatno prevazidjen do tada..... A mi, mi cemo se radovati sto ce nas voz ici OD GRANICE sa Madjarskom do Budimpeste mozda 150kmh, a od Beograda do granice celih 80-100kmh.
Ajde paljba bre.
(grbic, 23. decembar 2015 14:45)

Ako je to toliko lako, sto ga niko do sada u Srbiji nije uradio? Zasto su vagoni od raspada SFRJ stajali na stanicama i trunuli, a Hrvati Srpske vagone koristili? Zasto kondukteri na putnickim relacijama 20 godina nisu pisali karte, vec stavljali novac u dzep?

misterx

pre 8 godina

Zacudila me cena karte pre neki dan kad sam putovao do Cortanovaca iz Beograda,pitam blagajnicu zbog cega,kaze putnicki brzi,odem na peron isti voz kao i zadnje dve godine stize u isto vreme kao i zadnje dve godine pitam konduktera u vozu on kaze nije greska sad se taj zove putnicki brzi a sve je isto kao i zadnje dve godine.

Zivela demagogija

Ralf

pre 8 godina

@joja, sve se slazem sa tobom, ali da ides odavde zbog ekipe na vlasti, to ne. Ostani i bori se. Posebno za one koji su glasali za doticnog, a sad ih je i sramota da ga gledaju.

fizičar

pre 8 godina

Možda Vi niste napredovali od 1884.g.m ali mi jesmo. Ja sam kao student išao od Subotice do Novog Sada urednim i čistim vozom za manje od 1 sat i 30 minuta. Moj sin danas putuje 2 sata i 30 minuta. I uvaženi Premijeru, da li je moguće da u toj meri podcenjujete mozak nas "elite" ??? Mašinovođa je sretan iako ima malu platu !!! Neverovatni ste. Osećam se kao da sam u CCCP-u 30-tih godina. Molim VAS ne vređajte nam mozak baš svaki dan. Promašite nas ponekad. I da - primećujem da ste lepo naučili mnog stvari od pok. Slobodana Miloševića, uključujući i brze pruge Srbije. Još samo raspišite zajam za preporod Srbije...

stevan^

pre 8 godina

Imam pitanje za dezurne pljuvace: Da li ste vi svesni uopste da vozovi od 300 km nisu predvidjeni za drzavice poput Srbije? Pa on ako krene iz NS, nece se ni zaleteti, a vec ce stici u Bg. Ajde malo mucnite glavnom, a ne samo da pljujete.
Sto se mene tice, verujem u projekat. Kad su nabavili ove vozove, koji su cisti i tacni, sto ne bi i prugu modernizovali? Zar Kinezi nisu napravili Pupinov most i to na vreme?
Ne budite isfrustrirani svim i svacim. Hvala.

Penzioner

pre 8 godina

Ima li nesto u Srbiji gde ovaj nas ne postavlja kamen temeljac ili preseca neku vrpcu.Znaci zaludan covek ili da pokaze da on nesto radi. Mora da se popuni Vicic news on Vucic TV. A narod zivi sve losije. Nijeli nam obecao boljitak na jesen 2015 godine

ax

pre 8 godina

Pitanje da li se Srbija ponosi sa pružnim radnicima železnice koji po novom aneksu ugovora imaju platu 116 po satu zajedno sa toplim obrokom i regresom. Tačnije ako se iz plate u kojoj je kako kažu uračunat TO i Reg. izdvoji topli obrok i regres plata nije ni 13000 dinara. Tuga.

kox

pre 8 godina

Zasto se ne pohvale da su novi putnicki vozovi unapredjeni u brze vozove,100dinara skuplja karta,da se narod vozi onim istim starudijama od pre 40godina juri se 50km/h,i da je redukovan broj putnickih linija..
pricam za relaciju bg-su,tj bg-ns,ista ova dakle savrseno moderno giga sega mega pruga o kojoj ova osoba prica...mozete proveriti ovo na sajtu zeleznice..

NikolaJA

pre 8 godina

Do sada smo zaista imali spore pruge,narod ih je i izbegavao jer nije ni bilo sigurno da ce se stici do konacnog odredista,sada se to dosta menja i modernizacijom zeleznice povecacemo znacajno broj putnika.

Losmi

pre 8 godina

Sefe,smanjuj minimalac neka bude 10 000,penzije smanji jos 20%,daj otkaze jos ovim profesorima i doktorima sto su ostali pa da mozemo sto bolje i brze da stim istim vozom koji juri 180 napustimo zemlju i radimo negde za pristojan novac!

Boston Celtics!!!

pre 8 godina

Ako kinezi budu držali konce izgradnje pruga će verovatno biti gotova na vreme, ali znajući ove naše ,, majstore'' imam osećaj da će to da se oduži bar još godinu dana. Jeste da ima više putnika na Železnici ali sad su izmislili novi tip voza takozvani Regionalni (RE) na kojem su udvostručili cenu karte samo da izvuku pare. Primer Inđija-Batajnica: karta je bila 96 dinara a sada je 192 u jednom pravcu. Putničke vozove su praktično izbacili iz upotrebe, jer samo 6 od 21 dnevnog polaska su putnički vozovi, a i od tih 6 dva su uveče posle 22h. Pored svega toga na putničke vozove ponovo su ubacili one stare RvR krntije a Švajcarci idu na tim RE linijama. Ne znam koji vozovi voze na IC linijama nisam se još vozio. Od kad su to uveli broj putnika im opada i verovatno će nastaviti taj trend. Neka malo preispitaju ove što prave red vožnje jer je svake godine sve gori i gori.

grbic

pre 8 godina

DANAS brzi voz u Japanu dostize do 500kmh.... DANAS! 2018-te godine u Japanu ce pustiti prvi experimentalni TELEPORT posto ce fizicki transport biti verovatno prevazidjen do tada..... A mi, mi cemo se radovati sto ce nas voz ici OD GRANICE sa Madjarskom do Budimpeste mozda 150kmh, a od Beograda do granice celih 80-100kmh.
Ajde paljba bre.

артиљерац

pre 8 godina

Што бих ја волео да ми реконструишемо магистралне пруге у Србији за
брзине од 120 км/ч,као што је било 70-их.Па,после да јуримо тих
160 км/ч.Воз Бгд-Скопје је још 90-их ишао 7 сати(444 км пругом),сад
иде 11.А нама је та пруга од виталне важности,јер 80% међународне
трговине Србије,која се обавља морским путем,иде преко луке Солун.
Госн АВ,ближа је кошуља од капута,знам поуздано,верујте ми.

Aca

pre 8 godina

Posle povezivanja Beograda sa Budimpestom,bilo bi dobro povezati jug Srbije sa glavnim gradom,jer moramo ubrzati vozove na celoj teritoriji nase drzave.

inna

pre 8 godina

Sve sto je novo, i sve sto ce gradjanima koristiti i olaksati, je uvek dobra investicija! U kakvom su stanju bile pruge prosto je sramota, samo sto treba nastaviti i obnoviti i ostale pruge, ali otom potom!

Sabahudin

pre 8 godina

"Sramota da je od 1884. nismo napredovali u ovoj oblasti” - sramota je izjaviti ovako nešto. Sa lakoćom pljuniti na sve ljude koji su decenijama gradili i održavali pruge u Srbiji. Izgradnja pruge Beograd - Bar je za njega ništa. Jer On je jedini vredan, u sve se razume, a istorija je počela od njegovog drugog dolaska na vlast.

čika lo

pre 8 godina

Brze pruge, jedna od omiljenih bajki S. Miloševića, oživljava i u vreme njegovi učenika. Kao i tada, ni sad se na potezu od Bg prema severu ne vidi ni trag bilo kakvog rada na pruzi, samo gola prazna priča, a ipak svi veruju kao omađijani, ili se samo takav utisak stvara?

novosadjanin

pre 8 godina

svakodnevno zbog putujem na relaciji novi sad-bg. zaista se povecao broj putnika ali mozda za 50posto. voz je lep i cist ali sedista nisu udobna. brzi voz putuje oko 1.37-1.40, dok putnicki oko 1.50 do dva sata. razlika je 100dinara u ceni karte. svi koriste prevoz jer je jeftin a ne brz. stanice su prljave uniste nikakve. kasnjenja su redovna pojava i od novog reda voznje od 12 decembra mozda je jednom stigao ujutru na vreme u bg. uglavnom kasni 10tak minuta i to uvek pri ulasku u stanicu ceka da se drugi voz pomeri jer nema slobodan kolosek gde da stane?! jutros je kasnio u polasku 15min jer masinovodja je kasnio na posao? putnici se smrzavali ispred voza. ali prethodnih dana je polazio na vreme. Takodje staje na skroz nepotrebne stanice, pogotovo dve stanice u indjiji, jedna se zove indjija pustara i okolo su samo njive a brzi voz kao poslovni. ukupno oko desetak stanica. cortanovci isto nepotrebno stajaliste. super je sto sh izbacili neke druge nepotrebne stanics za brzi voz ali put od 75km i dalje traje u brzom vozu po redu voznje mnogo. trebalo bi da moze za sat i 15minuta. pozdrav iz voza.

Goxy

pre 8 godina

Ajmo.botovi iz svih stranaka krenite.. ovi sto im je vlast bila 15g na vlasti i nista nisu uradili a i ovi koji su sad na vlasti..Srbija propada a vi se prepucavate

alooo

pre 8 godina

tacno cu uzeti da pisem na papir sva obecanja i rokove koje je rekao. ljudi moji samo se obecava, ni jedan projekat od najave nije zavrsen, niti se pominje nakon otvaranja i slikanja...

sovuljaga

pre 8 godina

joj jedva cekam,a do 2035 ima da nas sve bude sramota koliko ce nam biti dobro.Ziveo Vucic,Toma,Dacic,Vulin,Palma,Velja,Mrkonjic,Bajatovic,Krkobabic i njihovi glasaci,ziveliiiiii!!!!!

joja

pre 8 godina

Pa da li je ovo moguce, ljudi moji??! Pa ovoliko izmisljanja i lazi nije bilo ni u Slobino vreme. Pa ovi nisu normalni. A narod cuti! Sta je bre sa nama ljudi? Isprani mozgovi, sta?? Jbt, oticicu odavde kako znam i umem. Mi kao da smo neki eksperiment, a ne drzava, drustvo, ljudi... Ovakve lazi, pa ovo je vec previse.

Jah

pre 8 godina

Nemojte povracacu vise od vesti. Od jutros Krka rece da po troje treba u kolima da se vozimo i da je benzin jeftin, ovaj da cemo da jurimo 180 na sat, a niko ne kaze eto sad kozete da jurite, sve je u buducem vremenu koji u ovoj drzavi nikad ne dodje.

hisar

pre 8 godina

Jurićemo, imaćemo, dobićemo,živećemo,povećaćemo,gradićemo.. i tako u nedogled a godina za godinom prolazi, na sve to smanjuju i onako bedne plate. Pa ti reci narode kako ti se sviđa ovo buduće-sadašnje vreme ???

vanja 2

pre 8 godina

pa cekaj, pruga stara pazova-novi sad se gradi iz ruskog kredita a ne kineskog. sta ce kineski ambasador na otvaranju pruge koju grade rusi. ova mihajlovicka je odlepila, skroz pogresno informise premijera.

joja

pre 8 godina

Pa da li je ovo moguce, ljudi moji??! Pa ovoliko izmisljanja i lazi nije bilo ni u Slobino vreme. Pa ovi nisu normalni. A narod cuti! Sta je bre sa nama ljudi? Isprani mozgovi, sta?? Jbt, oticicu odavde kako znam i umem. Mi kao da smo neki eksperiment, a ne drzava, drustvo, ljudi... Ovakve lazi, pa ovo je vec previse.

hisar

pre 8 godina

Jurićemo, imaćemo, dobićemo,živećemo,povećaćemo,gradićemo.. i tako u nedogled a godina za godinom prolazi, na sve to smanjuju i onako bedne plate. Pa ti reci narode kako ti se sviđa ovo buduće-sadašnje vreme ???

fizičar

pre 8 godina

Možda Vi niste napredovali od 1884.g.m ali mi jesmo. Ja sam kao student išao od Subotice do Novog Sada urednim i čistim vozom za manje od 1 sat i 30 minuta. Moj sin danas putuje 2 sata i 30 minuta. I uvaženi Premijeru, da li je moguće da u toj meri podcenjujete mozak nas "elite" ??? Mašinovođa je sretan iako ima malu platu !!! Neverovatni ste. Osećam se kao da sam u CCCP-u 30-tih godina. Molim VAS ne vređajte nam mozak baš svaki dan. Promašite nas ponekad. I da - primećujem da ste lepo naučili mnog stvari od pok. Slobodana Miloševića, uključujući i brze pruge Srbije. Još samo raspišite zajam za preporod Srbije...

Aca

pre 8 godina

Posle povezivanja Beograda sa Budimpestom,bilo bi dobro povezati jug Srbije sa glavnim gradom,jer moramo ubrzati vozove na celoj teritoriji nase drzave.

NikolaJA

pre 8 godina

Do sada smo zaista imali spore pruge,narod ih je i izbegavao jer nije ni bilo sigurno da ce se stici do konacnog odredista,sada se to dosta menja i modernizacijom zeleznice povecacemo znacajno broj putnika.

crno dete

pre 8 godina

Modernizacija kompletne zeleznice je izuzetno bitna stvar.Ovo je samo pocetak,a potpuno sam siguran da ce Srbija u buducnosti moci da se ponosi svojom Zeleznicom.

Ivan

pre 8 godina

Ovo je odlicna prilika da modernizacijom pruge, da Srbi koji zive u Becu budu za 3 sata u Beogradu! Ovim projektom oni ce moci vikendima da dolaze kuci i trose pare u Srbiji!

Goxy

pre 8 godina

Ajmo.botovi iz svih stranaka krenite.. ovi sto im je vlast bila 15g na vlasti i nista nisu uradili a i ovi koji su sad na vlasti..Srbija propada a vi se prepucavate

Toreador

pre 8 godina

Modernizacija železnice u Srbiji je preko potrebna. Godinama se nije ulagalo i stanje je jako loše. Mislim da je ovo samo dobar početak.

Markedjani

pre 8 godina

Jako je važno modernizovati pruge. Železnički saobraćaj je izuzetno isplativ posao i nema dileme da je dobro imati razvijen ovaj sektor saobraćaja.

inna

pre 8 godina

Sve sto je novo, i sve sto ce gradjanima koristiti i olaksati, je uvek dobra investicija! U kakvom su stanju bile pruge prosto je sramota, samo sto treba nastaviti i obnoviti i ostale pruge, ali otom potom!

Gorana

pre 8 godina

Pruga ka Bidimpešti je pruga ka Nemačkoj,Francuskoj, Rusiji, Švedskoj, potrebna je za ljude i robe ali nama su potrebne i pruge po Srbiji, brže, udobnije i bezbednije.

sovuljaga

pre 8 godina

joj jedva cekam,a do 2035 ima da nas sve bude sramota koliko ce nam biti dobro.Ziveo Vucic,Toma,Dacic,Vulin,Palma,Velja,Mrkonjic,Bajatovic,Krkobabic i njihovi glasaci,ziveliiiiii!!!!!

Šljaga

pre 8 godina

Još od Titovog vremena nema nikakvih pomaka u infrastrukturi, pređašnje vlasti nisu hteli da se "opterećuju" time jer su oni zaboga imali preča posla, radili su isključivo u svoju korist i drugi ih uopšte nisu interesovali...

stevan^

pre 8 godina

Imam pitanje za dezurne pljuvace: Da li ste vi svesni uopste da vozovi od 300 km nisu predvidjeni za drzavice poput Srbije? Pa on ako krene iz NS, nece se ni zaleteti, a vec ce stici u Bg. Ajde malo mucnite glavnom, a ne samo da pljujete.
Sto se mene tice, verujem u projekat. Kad su nabavili ove vozove, koji su cisti i tacni, sto ne bi i prugu modernizovali? Zar Kinezi nisu napravili Pupinov most i to na vreme?
Ne budite isfrustrirani svim i svacim. Hvala.

Jah

pre 8 godina

Nemojte povracacu vise od vesti. Od jutros Krka rece da po troje treba u kolima da se vozimo i da je benzin jeftin, ovaj da cemo da jurimo 180 na sat, a niko ne kaze eto sad kozete da jurite, sve je u buducem vremenu koji u ovoj drzavi nikad ne dodje.

novosadjanin

pre 8 godina

svakodnevno zbog putujem na relaciji novi sad-bg. zaista se povecao broj putnika ali mozda za 50posto. voz je lep i cist ali sedista nisu udobna. brzi voz putuje oko 1.37-1.40, dok putnicki oko 1.50 do dva sata. razlika je 100dinara u ceni karte. svi koriste prevoz jer je jeftin a ne brz. stanice su prljave uniste nikakve. kasnjenja su redovna pojava i od novog reda voznje od 12 decembra mozda je jednom stigao ujutru na vreme u bg. uglavnom kasni 10tak minuta i to uvek pri ulasku u stanicu ceka da se drugi voz pomeri jer nema slobodan kolosek gde da stane?! jutros je kasnio u polasku 15min jer masinovodja je kasnio na posao? putnici se smrzavali ispred voza. ali prethodnih dana je polazio na vreme. Takodje staje na skroz nepotrebne stanice, pogotovo dve stanice u indjiji, jedna se zove indjija pustara i okolo su samo njive a brzi voz kao poslovni. ukupno oko desetak stanica. cortanovci isto nepotrebno stajaliste. super je sto sh izbacili neke druge nepotrebne stanics za brzi voz ali put od 75km i dalje traje u brzom vozu po redu voznje mnogo. trebalo bi da moze za sat i 15minuta. pozdrav iz voza.

čika lo

pre 8 godina

Brze pruge, jedna od omiljenih bajki S. Miloševića, oživljava i u vreme njegovi učenika. Kao i tada, ni sad se na potezu od Bg prema severu ne vidi ni trag bilo kakvog rada na pruzi, samo gola prazna priča, a ipak svi veruju kao omađijani, ili se samo takav utisak stvara?

alooo

pre 8 godina

tacno cu uzeti da pisem na papir sva obecanja i rokove koje je rekao. ljudi moji samo se obecava, ni jedan projekat od najave nije zavrsen, niti se pominje nakon otvaranja i slikanja...

keke

pre 8 godina

jednom u zivotu ali samo jednom te molim iskoristi sadasnje vreme u recenici a ne buduce. Znaci VOZITE SE, IMATE, IMAMO, JESMO, URADILI SMO a ne vozicete se, bice bolje, imacemo itb. MUKA MI JE VISEEEE OD POLITICARA

zoran

pre 8 godina

Mnogo davne 1970. putovao sam vozom kod tetke u Mančester. Tada se retko, jako retko putovalo avionom jer je bilo mnogo skupo.
Kao juče da je bilo pamtim da sam u Londonu seo u noćni voz oko 01:00 a da sam u Mančesteru bio oko 05 ujutru, s'tim što znam da je voz stao u Lutonu, Koventriju i Birmingemu i još na par stanica ali se ne sećam. Rastojanje između ova dva grada, Londona i Mančestera je oko 380 Km a voz je to protutnjao za oko 4 sata sa nekoliko stajanja.
To se dešavalo pre 45 godina, aloooo....

артиљерац

pre 8 godina

Што бих ја волео да ми реконструишемо магистралне пруге у Србији за
брзине од 120 км/ч,као што је било 70-их.Па,после да јуримо тих
160 км/ч.Воз Бгд-Скопје је још 90-их ишао 7 сати(444 км пругом),сад
иде 11.А нама је та пруга од виталне важности,јер 80% међународне
трговине Србије,која се обавља морским путем,иде преко луке Солун.
Госн АВ,ближа је кошуља од капута,знам поуздано,верујте ми.

Ros Geler

pre 8 godina

Da napomenem da je zbog ove Vuciceve sarade juce i danas povuceno nekoliko vozova na relaciji BG-NS i BG-SID pa ljudi nisu imali cime da putuju. A on samo neka se slika. Tako se i Tadic slikao pa je leteo sa vlasti.

Budi Bog s nama!

pre 8 godina

Citam i ne verujem, sa Kinezima postoji OKVIRNI UGOVOR, sto znaci da ne znaju tacno koliko ce da kosta, a pocinju sa gradnjom???

Ovakvi nesposobnjakovici i lazovi se retko u zivotu susrecu, a nama zapali na celo drzave!

Hronicar

pre 8 godina

Nasoj zeleznici (CIP) trebalo je 5 godina da uradi PROJEKAT za izgradnju drugog koloseka, cca 12 Km, pruge Beograd-Pancevo koja se radi iz ruskog kredita, odobrenog 2009.g. Rok za zavrsetak radova je 3 godine, tako je saopsteno.12 Km !

grbic

pre 8 godina

DANAS brzi voz u Japanu dostize do 500kmh.... DANAS! 2018-te godine u Japanu ce pustiti prvi experimentalni TELEPORT posto ce fizicki transport biti verovatno prevazidjen do tada..... A mi, mi cemo se radovati sto ce nas voz ici OD GRANICE sa Madjarskom do Budimpeste mozda 150kmh, a od Beograda do granice celih 80-100kmh.
Ajde paljba bre.

Boston Celtics!!!

pre 8 godina

Ako kinezi budu držali konce izgradnje pruga će verovatno biti gotova na vreme, ali znajući ove naše ,, majstore'' imam osećaj da će to da se oduži bar još godinu dana. Jeste da ima više putnika na Železnici ali sad su izmislili novi tip voza takozvani Regionalni (RE) na kojem su udvostručili cenu karte samo da izvuku pare. Primer Inđija-Batajnica: karta je bila 96 dinara a sada je 192 u jednom pravcu. Putničke vozove su praktično izbacili iz upotrebe, jer samo 6 od 21 dnevnog polaska su putnički vozovi, a i od tih 6 dva su uveče posle 22h. Pored svega toga na putničke vozove ponovo su ubacili one stare RvR krntije a Švajcarci idu na tim RE linijama. Ne znam koji vozovi voze na IC linijama nisam se još vozio. Od kad su to uveli broj putnika im opada i verovatno će nastaviti taj trend. Neka malo preispitaju ove što prave red vožnje jer je svake godine sve gori i gori.

Voleo bi da premijer pročita

pre 8 godina

Svakog jutra putujem za Nis nemogu vam opisati koliko sam se obradovao kad sam video nov voz nazvan Morava, ali sreća je kratko trajala jer je promenjen red vožnje i sad svi kasne na posao ( još nijednom nije stigao po redu vožnje) I sad svi iz Aleksinca idu autobusima. Priča se da je neko uzeo pare da bi išli autobusima. Ovo je perfidno kamenovanje opet novog voza. Da li to zna gospođa Zorana!

ax

pre 8 godina

Pitanje da li se Srbija ponosi sa pružnim radnicima železnice koji po novom aneksu ugovora imaju platu 116 po satu zajedno sa toplim obrokom i regresom. Tačnije ako se iz plate u kojoj je kako kažu uračunat TO i Reg. izdvoji topli obrok i regres plata nije ni 13000 dinara. Tuga.

vanja 2

pre 8 godina

pa cekaj, pruga stara pazova-novi sad se gradi iz ruskog kredita a ne kineskog. sta ce kineski ambasador na otvaranju pruge koju grade rusi. ova mihajlovicka je odlepila, skroz pogresno informise premijera.

Losmi

pre 8 godina

Sefe,smanjuj minimalac neka bude 10 000,penzije smanji jos 20%,daj otkaze jos ovim profesorima i doktorima sto su ostali pa da mozemo sto bolje i brze da stim istim vozom koji juri 180 napustimo zemlju i radimo negde za pristojan novac!

lova,love

pre 8 godina

Nedavno je "vodja" obradovao naciju vescu da ce eto moci direktno leteti iz
prestonice u USA,a sada opet lepe vesti,skracuje se vreme putovanja (opet)
iz prestonice,vozom,do Budepest! Pitanje:Kojim parama,jer jedva prezivljavaju,odakle im novac i za put i za eventualne tamo troskove?

Sabahudin

pre 8 godina

"Sramota da je od 1884. nismo napredovali u ovoj oblasti” - sramota je izjaviti ovako nešto. Sa lakoćom pljuniti na sve ljude koji su decenijama gradili i održavali pruge u Srbiji. Izgradnja pruge Beograd - Bar je za njega ništa. Jer On je jedini vredan, u sve se razume, a istorija je počela od njegovog drugog dolaska na vlast.

Penzioner

pre 8 godina

Ima li nesto u Srbiji gde ovaj nas ne postavlja kamen temeljac ili preseca neku vrpcu.Znaci zaludan covek ili da pokaze da on nesto radi. Mora da se popuni Vicic news on Vucic TV. A narod zivi sve losije. Nijeli nam obecao boljitak na jesen 2015 godine

Prezent

pre 8 godina

SNS barata samo budućim vremenom. Mene interesuje sadašnje vreme.To je razumljivo jer imam 70 godina. Moj jedini sin je pobegao iz Srbije, unuku vidim na skajpu. U slučaju moždanog ili srčanog udara imam samo svoju sudbinu.
Šta SNS misli o meni i hiljadama gradjana Srbije u istoj situaciji.??

miso

pre 8 godina

-dobar dan,interesuje me kad ima voz za Beograd ?
- nema nikad.
- kako nema,nekad je imala direktna linija ?
-lepo nema,imas do Kraljeva,pa od Kraljeva do Lapova,pa od Lapova bi trebalo da ima do Beograda ali ni to ti nije sigurno dal ima.
-hvala lepo,dovidjenja.

miki

pre 8 godina

a meni je ovo tuzna vest...zar su bitniji madjari komsije od nas iz Nisa...5i po sati moramo da se klackamo ,a mogli bi za sat vremena da smo u bg-u a moramo da dolazimo u bg kod lekara ,zbog posla I raznih stvari jer nema u Nisu...ne dajete nam da se razvije aerodrom,ne dajete nam izmestanje pruge iz centra Nisa a takodje I brzu prugu ...tuzno je sto se mi sa juga sve vise okrecemo nasim komsijama bugarima ,jer blize nam je I nekako imam utisak vise nas voli ...vi idete u Evropu do Beograda ..a mi na jugu kako se snadjemo ,vise vam nismo interesantni ,prodali ste sve sto ste mogli prodati ostavili drugi grad po velicini u srbiji da tone ..vama je lepo a mi srecu trazimo u inostranstvu ...pa ostvaruje se ono ...beogradski pasaluk

misterx

pre 8 godina

Zacudila me cena karte pre neki dan kad sam putovao do Cortanovaca iz Beograda,pitam blagajnicu zbog cega,kaze putnicki brzi,odem na peron isti voz kao i zadnje dve godine stize u isto vreme kao i zadnje dve godine pitam konduktera u vozu on kaze nije greska sad se taj zove putnicki brzi a sve je isto kao i zadnje dve godine.

Zivela demagogija

neophodno je zapisivati

pre 8 godina

Od danas zapisujem sva Vučićeva obećanja.Obećao je da će hleb koštati 3 dinara,da neće smanjivati penzije,da više neće uvoditi tv pretplatu...molim nekog da mi pomogne u podsećanju,ostala obećanja sam zaboravio...

Pfc

pre 8 godina

Samo je zaboravio da kaze da ce karta za istu da kosta jedno 100e sto uz mali dodatak moze i avionom da se putuje.A tek odrzavanje ovakve pruge kosta koliko hoces.Kinezima super.Samo da uvale kredit i radnu snagu.Jel uopste radio neko proracuna koliko ce biti zauzece ove linije.Mislim da nije.Bitno da se slika na televiziji.

Perica

pre 8 godina

Ma šta 180 km/h?
Gde je 180 može i 220 da se izvuče!
Znači da zaokružimo na 250km/h , a već dogodine i svih 300km/h!
Tako funkcioniše vlast u Srbiji,GODINAMA (od '45-te do danas).

budjenje

pre 8 godina

“Mašinovođa voza kojim smo došli je sijao od zadovoljstva, srećan što zna da će da napreduju pruge i, iako zna da su male plate, vidi da postoji budućnost”, naglasio je Vučić 

!!!??? Sve isto jos od 45-te... radi se, gradi se, vodja uvek tu, slika se, prica, obecava, slika se, prica, obecava i tako u krug. Narod se tesi da je fica valjda isto sto i mercedes pullman, da je garsonjera na novim beogradu isto sto i vila na dedinju, itd... itd... Sve je apsolutno isto a narod jos siromasniji dok je svet otisao jedno 50 godina ispred!!!???

Dalibor

pre 8 godina

Ma extra, napravi sve zivo sad I ovo. Bas sam juce stigao brodom u Solun Moravskim kanalom ali zbog nekog hitnog posla u Beogradu na vodi morao sam da se vratim vozeci nasim itekako dobrim I modernim autoputem pogotovo kroz grdelicku klisuru.

Procvetasmo sve.

Vazduplohov na letovanju u Srbiji udaljen jednu svemirsku godinu od mozga

pre 8 godina

Taman kad budem bezao iz ove crne rupe da mogu brze da stignem do Budimpeste...

Ralf

pre 8 godina

@joja, sve se slazem sa tobom, ali da ides odavde zbog ekipe na vlasti, to ne. Ostani i bori se. Posebno za one koji su glasali za doticnog, a sad ih je i sramota da ga gledaju.

munz

pre 8 godina

Premijer je danas naveo da će vozovi ići 120kmč, 180kmč i 200kmč i da će ići do Budimpešte za dva i po sata, kao i za manje od tri. Pa šta je istina od kontradiktornih informacija? Ako sve to posložimo, kao i nepodeljenu informaciju da će pruga služiti za teretni saobraćaj, zaključak je da će se od Budimpešte do Beograda putovati najmanje 4 sata vozom. Razdaljina je 360km. Kada se oduzmu usporenja u gradovima, stajanja i činjenica da na otvorenom neće ići brže od 160kmč, prosečna brzina ne može biti iznad 90kmč. Ne razumem zašto to i ne kažu?! U startu govore neistine, pa se posle čude što im niko ne veruje. Inače, ova računica ne uključuje čekanje na granici, već se računa da će ona biti ukinuta ili da će se pasoši proveravati "u hodu", zajedno od strane obe policije.

kox

pre 8 godina

Zasto se ne pohvale da su novi putnicki vozovi unapredjeni u brze vozove,100dinara skuplja karta,da se narod vozi onim istim starudijama od pre 40godina juri se 50km/h,i da je redukovan broj putnickih linija..
pricam za relaciju bg-su,tj bg-ns,ista ova dakle savrseno moderno giga sega mega pruga o kojoj ova osoba prica...mozete proveriti ovo na sajtu zeleznice..

Sloba

pre 8 godina

2018-2016=2 godine, 2 famozne godine nikako da prodju od 2012. Ova slika kada A.V. okrece skretnicu na metru pruge je otvaranje prvog metra za brzine od 180 km/h.

niki

pre 8 godina

ovo nece biti vozovi nego projektili.jel zrebamo reci vauuuu.pametan narod radi i cuti i ostavlja uradjeno svom narodu a nasa elita vise voli slikanje nego rad rekao bih.sta hocete da vam tapsemo sad zbog toga.to je mali pomak trudite se vise na svim poljima.najvise ka ekonomiji i stvarnim povecanjem plata.dosta smo pili iz vase kasicice dajte neku kutlacu.

bp1010

pre 8 godina

Povecajte plate zaposlenima u zeleznici na svim pozicijama ako vec imate taj rast. Kondukteri se podmicuju za 200 dinara, i razumem ih u potpunosti, ja bih i za 50 pustao da su mi tolika primanja!!!

sta bi

pre 8 godina

DANAS brzi voz u Japanu dostize do 500kmh.... DANAS! 2018-te godine u Japanu ce pustiti prvi experimentalni TELEPORT posto ce fizicki transport biti verovatno prevazidjen do tada..... A mi, mi cemo se radovati sto ce nas voz ici OD GRANICE sa Madjarskom do Budimpeste mozda 150kmh, a od Beograda do granice celih 80-100kmh.
Ajde paljba bre.
(grbic, 23. decembar 2015 14:45)

Ako je to toliko lako, sto ga niko do sada u Srbiji nije uradio? Zasto su vagoni od raspada SFRJ stajali na stanicama i trunuli, a Hrvati Srpske vagone koristili? Zasto kondukteri na putnickim relacijama 20 godina nisu pisali karte, vec stavljali novac u dzep?

dragan

pre 8 godina

Evo zeleznicari iz Novog Sada se valjaju od smeha.Prvo ni sadasnje pruge nemaju sigurnosne uredjaje koje jedino pravi Siemens.Racunovodstvo im radi sa masinama iz sezdesetih(sa polugom),vozovi prljavi,masni,zagusljivi.Bio je nekad poslovni voz sa stjuardesama,cist i to su ukinuli.Zeleznicke stanice ocaj.Lepse izgleda kartonsko naselje nego stanice.

posy

pre 8 godina

Gospodine Vucicu!

Svako cudo traje 3 dana kod vas. Smem da se kladim u svoj zivot, da voz nece ici 180km/h, barem na delu pruge u SRB. Nije da sam pesimista, vec sam realan.
O CIP slusam vec 25god pricu.
Da li je iko od vas uspeo za pola godine da nabavi dozvolu za izgradnju cumeza, a ne za prugu od 200km. Pa Hrast nismo uspeli da resimo za godinu dana.
Mislim da ce onaj komad pruge od metar biti ceo vas uspeh u brzoj pruzi. Dali ste ikada videli, putovali brzom prugom. Ljudi, pa to nije igracka, dali mozete zamisliti kompoziciju od 500 tona koja juri 180km/h?
Imao sam prilike skoro da to vidim, iskusim u Kini.
Zelim da imamo to, zelim za Srbiju, ali, to je samo prica za nas.

Miloš

pre 8 godina

Sumnjam da je g.Vučić bio na železničkoj stanici u Novom Sadu u večernjim satima i da je osetio smrad mokraće i da je video nekoliko pasa lutalica koji se komotno šetaju glavnim holom i da je izašao na slabo osvetljen peron kojim beskućnici vrše nuždu...Tragedija.

I Believe I Can Fly

pre 8 godina

Ma daj.. Pre jedno 4 godine je bila prica za brzu prugu Segedin-Kikinda-Temisvar i Kikinda-Zrenjanin-Pancevo-Beograd, koja je nekada bila od velikog znacaja jedna od najbitnijih saobracajnica u zemlji. Inace ovaj projekat su podrzale i Madjarska i Rumunija... Verovatno ce i ova brza pruga Beograd-Novi Sad-Subotica-Segedin-Budimpesta da dozivi istu sudbinu.. Obecanje ludom radovanje... Cao

Branko N

pre 8 godina

Beograd na vodi i lebu: Na vašu žalost raketa za Saturn neće , ali će brza pruga Beograd-Budimpešta biti završena za dve godine.

Lajko

pre 8 godina

Do sada se saradnja na infrastrukturnim projektima sa kineskim partnerom pokazala odlicnom. Nema sumnje da ce rekonstrukciju pruge Beograd- Budimpesta da zavrse postujuci rokove.

Georgijana

pre 8 godina

Posle mnogo godina i Srbija radi na modernizaciji zeleznica. Ako zelimo biti deo Evrope vazno je ostvariti napredak i na tom planu.

hisar

pre 8 godina

Jurićemo, imaćemo, dobićemo,živećemo,povećaćemo,gradićemo.. i tako u nedogled a godina za godinom prolazi, na sve to smanjuju i onako bedne plate. Pa ti reci narode kako ti se sviđa ovo buduće-sadašnje vreme ???

fizičar

pre 8 godina

Možda Vi niste napredovali od 1884.g.m ali mi jesmo. Ja sam kao student išao od Subotice do Novog Sada urednim i čistim vozom za manje od 1 sat i 30 minuta. Moj sin danas putuje 2 sata i 30 minuta. I uvaženi Premijeru, da li je moguće da u toj meri podcenjujete mozak nas "elite" ??? Mašinovođa je sretan iako ima malu platu !!! Neverovatni ste. Osećam se kao da sam u CCCP-u 30-tih godina. Molim VAS ne vređajte nam mozak baš svaki dan. Promašite nas ponekad. I da - primećujem da ste lepo naučili mnog stvari od pok. Slobodana Miloševića, uključujući i brze pruge Srbije. Još samo raspišite zajam za preporod Srbije...

joja

pre 8 godina

Pa da li je ovo moguce, ljudi moji??! Pa ovoliko izmisljanja i lazi nije bilo ni u Slobino vreme. Pa ovi nisu normalni. A narod cuti! Sta je bre sa nama ljudi? Isprani mozgovi, sta?? Jbt, oticicu odavde kako znam i umem. Mi kao da smo neki eksperiment, a ne drzava, drustvo, ljudi... Ovakve lazi, pa ovo je vec previse.

Goxy

pre 8 godina

Ajmo.botovi iz svih stranaka krenite.. ovi sto im je vlast bila 15g na vlasti i nista nisu uradili a i ovi koji su sad na vlasti..Srbija propada a vi se prepucavate

Jah

pre 8 godina

Nemojte povracacu vise od vesti. Od jutros Krka rece da po troje treba u kolima da se vozimo i da je benzin jeftin, ovaj da cemo da jurimo 180 na sat, a niko ne kaze eto sad kozete da jurite, sve je u buducem vremenu koji u ovoj drzavi nikad ne dodje.

alooo

pre 8 godina

tacno cu uzeti da pisem na papir sva obecanja i rokove koje je rekao. ljudi moji samo se obecava, ni jedan projekat od najave nije zavrsen, niti se pominje nakon otvaranja i slikanja...

sovuljaga

pre 8 godina

joj jedva cekam,a do 2035 ima da nas sve bude sramota koliko ce nam biti dobro.Ziveo Vucic,Toma,Dacic,Vulin,Palma,Velja,Mrkonjic,Bajatovic,Krkobabic i njihovi glasaci,ziveliiiiii!!!!!

Losmi

pre 8 godina

Sefe,smanjuj minimalac neka bude 10 000,penzije smanji jos 20%,daj otkaze jos ovim profesorima i doktorima sto su ostali pa da mozemo sto bolje i brze da stim istim vozom koji juri 180 napustimo zemlju i radimo negde za pristojan novac!

lova,love

pre 8 godina

Nedavno je "vodja" obradovao naciju vescu da ce eto moci direktno leteti iz
prestonice u USA,a sada opet lepe vesti,skracuje se vreme putovanja (opet)
iz prestonice,vozom,do Budepest! Pitanje:Kojim parama,jer jedva prezivljavaju,odakle im novac i za put i za eventualne tamo troskove?

Ralf

pre 8 godina

@joja, sve se slazem sa tobom, ali da ides odavde zbog ekipe na vlasti, to ne. Ostani i bori se. Posebno za one koji su glasali za doticnog, a sad ih je i sramota da ga gledaju.

miso

pre 8 godina

-dobar dan,interesuje me kad ima voz za Beograd ?
- nema nikad.
- kako nema,nekad je imala direktna linija ?
-lepo nema,imas do Kraljeva,pa od Kraljeva do Lapova,pa od Lapova bi trebalo da ima do Beograda ali ni to ti nije sigurno dal ima.
-hvala lepo,dovidjenja.

vanja 2

pre 8 godina

pa cekaj, pruga stara pazova-novi sad se gradi iz ruskog kredita a ne kineskog. sta ce kineski ambasador na otvaranju pruge koju grade rusi. ova mihajlovicka je odlepila, skroz pogresno informise premijera.

sta bi

pre 8 godina

DANAS brzi voz u Japanu dostize do 500kmh.... DANAS! 2018-te godine u Japanu ce pustiti prvi experimentalni TELEPORT posto ce fizicki transport biti verovatno prevazidjen do tada..... A mi, mi cemo se radovati sto ce nas voz ici OD GRANICE sa Madjarskom do Budimpeste mozda 150kmh, a od Beograda do granice celih 80-100kmh.
Ajde paljba bre.
(grbic, 23. decembar 2015 14:45)

Ako je to toliko lako, sto ga niko do sada u Srbiji nije uradio? Zasto su vagoni od raspada SFRJ stajali na stanicama i trunuli, a Hrvati Srpske vagone koristili? Zasto kondukteri na putnickim relacijama 20 godina nisu pisali karte, vec stavljali novac u dzep?

Budi Bog s nama!

pre 8 godina

Citam i ne verujem, sa Kinezima postoji OKVIRNI UGOVOR, sto znaci da ne znaju tacno koliko ce da kosta, a pocinju sa gradnjom???

Ovakvi nesposobnjakovici i lazovi se retko u zivotu susrecu, a nama zapali na celo drzave!

Hronicar

pre 8 godina

Nasoj zeleznici (CIP) trebalo je 5 godina da uradi PROJEKAT za izgradnju drugog koloseka, cca 12 Km, pruge Beograd-Pancevo koja se radi iz ruskog kredita, odobrenog 2009.g. Rok za zavrsetak radova je 3 godine, tako je saopsteno.12 Km !

артиљерац

pre 8 godina

Што бих ја волео да ми реконструишемо магистралне пруге у Србији за
брзине од 120 км/ч,као што је било 70-их.Па,после да јуримо тих
160 км/ч.Воз Бгд-Скопје је још 90-их ишао 7 сати(444 км пругом),сад
иде 11.А нама је та пруга од виталне важности,јер 80% међународне
трговине Србије,која се обавља морским путем,иде преко луке Солун.
Госн АВ,ближа је кошуља од капута,знам поуздано,верујте ми.

Pfc

pre 8 godina

Samo je zaboravio da kaze da ce karta za istu da kosta jedno 100e sto uz mali dodatak moze i avionom da se putuje.A tek odrzavanje ovakve pruge kosta koliko hoces.Kinezima super.Samo da uvale kredit i radnu snagu.Jel uopste radio neko proracuna koliko ce biti zauzece ove linije.Mislim da nije.Bitno da se slika na televiziji.

bp1010

pre 8 godina

Povecajte plate zaposlenima u zeleznici na svim pozicijama ako vec imate taj rast. Kondukteri se podmicuju za 200 dinara, i razumem ih u potpunosti, ja bih i za 50 pustao da su mi tolika primanja!!!

Ros Geler

pre 8 godina

Da napomenem da je zbog ove Vuciceve sarade juce i danas povuceno nekoliko vozova na relaciji BG-NS i BG-SID pa ljudi nisu imali cime da putuju. A on samo neka se slika. Tako se i Tadic slikao pa je leteo sa vlasti.

Voleo bi da premijer pročita

pre 8 godina

Svakog jutra putujem za Nis nemogu vam opisati koliko sam se obradovao kad sam video nov voz nazvan Morava, ali sreća je kratko trajala jer je promenjen red vožnje i sad svi kasne na posao ( još nijednom nije stigao po redu vožnje) I sad svi iz Aleksinca idu autobusima. Priča se da je neko uzeo pare da bi išli autobusima. Ovo je perfidno kamenovanje opet novog voza. Da li to zna gospođa Zorana!

NikolaJA

pre 8 godina

Do sada smo zaista imali spore pruge,narod ih je i izbegavao jer nije ni bilo sigurno da ce se stici do konacnog odredista,sada se to dosta menja i modernizacijom zeleznice povecacemo znacajno broj putnika.

grbic

pre 8 godina

DANAS brzi voz u Japanu dostize do 500kmh.... DANAS! 2018-te godine u Japanu ce pustiti prvi experimentalni TELEPORT posto ce fizicki transport biti verovatno prevazidjen do tada..... A mi, mi cemo se radovati sto ce nas voz ici OD GRANICE sa Madjarskom do Budimpeste mozda 150kmh, a od Beograda do granice celih 80-100kmh.
Ajde paljba bre.

čika lo

pre 8 godina

Brze pruge, jedna od omiljenih bajki S. Miloševića, oživljava i u vreme njegovi učenika. Kao i tada, ni sad se na potezu od Bg prema severu ne vidi ni trag bilo kakvog rada na pruzi, samo gola prazna priča, a ipak svi veruju kao omađijani, ili se samo takav utisak stvara?

ax

pre 8 godina

Pitanje da li se Srbija ponosi sa pružnim radnicima železnice koji po novom aneksu ugovora imaju platu 116 po satu zajedno sa toplim obrokom i regresom. Tačnije ako se iz plate u kojoj je kako kažu uračunat TO i Reg. izdvoji topli obrok i regres plata nije ni 13000 dinara. Tuga.

Penzioner

pre 8 godina

Ima li nesto u Srbiji gde ovaj nas ne postavlja kamen temeljac ili preseca neku vrpcu.Znaci zaludan covek ili da pokaze da on nesto radi. Mora da se popuni Vicic news on Vucic TV. A narod zivi sve losije. Nijeli nam obecao boljitak na jesen 2015 godine

kox

pre 8 godina

Zasto se ne pohvale da su novi putnicki vozovi unapredjeni u brze vozove,100dinara skuplja karta,da se narod vozi onim istim starudijama od pre 40godina juri se 50km/h,i da je redukovan broj putnickih linija..
pricam za relaciju bg-su,tj bg-ns,ista ova dakle savrseno moderno giga sega mega pruga o kojoj ova osoba prica...mozete proveriti ovo na sajtu zeleznice..

Sabahudin

pre 8 godina

"Sramota da je od 1884. nismo napredovali u ovoj oblasti” - sramota je izjaviti ovako nešto. Sa lakoćom pljuniti na sve ljude koji su decenijama gradili i održavali pruge u Srbiji. Izgradnja pruge Beograd - Bar je za njega ništa. Jer On je jedini vredan, u sve se razume, a istorija je počela od njegovog drugog dolaska na vlast.

zoran

pre 8 godina

Mnogo davne 1970. putovao sam vozom kod tetke u Mančester. Tada se retko, jako retko putovalo avionom jer je bilo mnogo skupo.
Kao juče da je bilo pamtim da sam u Londonu seo u noćni voz oko 01:00 a da sam u Mančesteru bio oko 05 ujutru, s'tim što znam da je voz stao u Lutonu, Koventriju i Birmingemu i još na par stanica ali se ne sećam. Rastojanje između ova dva grada, Londona i Mančestera je oko 380 Km a voz je to protutnjao za oko 4 sata sa nekoliko stajanja.
To se dešavalo pre 45 godina, aloooo....

Vazduplohov na letovanju u Srbiji udaljen jednu svemirsku godinu od mozga

pre 8 godina

Taman kad budem bezao iz ove crne rupe da mogu brze da stignem do Budimpeste...

misterx

pre 8 godina

Zacudila me cena karte pre neki dan kad sam putovao do Cortanovaca iz Beograda,pitam blagajnicu zbog cega,kaze putnicki brzi,odem na peron isti voz kao i zadnje dve godine stize u isto vreme kao i zadnje dve godine pitam konduktera u vozu on kaze nije greska sad se taj zove putnicki brzi a sve je isto kao i zadnje dve godine.

Zivela demagogija

Aca

pre 8 godina

Posle povezivanja Beograda sa Budimpestom,bilo bi dobro povezati jug Srbije sa glavnim gradom,jer moramo ubrzati vozove na celoj teritoriji nase drzave.

munz

pre 8 godina

Premijer je danas naveo da će vozovi ići 120kmč, 180kmč i 200kmč i da će ići do Budimpešte za dva i po sata, kao i za manje od tri. Pa šta je istina od kontradiktornih informacija? Ako sve to posložimo, kao i nepodeljenu informaciju da će pruga služiti za teretni saobraćaj, zaključak je da će se od Budimpešte do Beograda putovati najmanje 4 sata vozom. Razdaljina je 360km. Kada se oduzmu usporenja u gradovima, stajanja i činjenica da na otvorenom neće ići brže od 160kmč, prosečna brzina ne može biti iznad 90kmč. Ne razumem zašto to i ne kažu?! U startu govore neistine, pa se posle čude što im niko ne veruje. Inače, ova računica ne uključuje čekanje na granici, već se računa da će ona biti ukinuta ili da će se pasoši proveravati "u hodu", zajedno od strane obe policije.

budjenje

pre 8 godina

“Mašinovođa voza kojim smo došli je sijao od zadovoljstva, srećan što zna da će da napreduju pruge i, iako zna da su male plate, vidi da postoji budućnost”, naglasio je Vučić 

!!!??? Sve isto jos od 45-te... radi se, gradi se, vodja uvek tu, slika se, prica, obecava, slika se, prica, obecava i tako u krug. Narod se tesi da je fica valjda isto sto i mercedes pullman, da je garsonjera na novim beogradu isto sto i vila na dedinju, itd... itd... Sve je apsolutno isto a narod jos siromasniji dok je svet otisao jedno 50 godina ispred!!!???

miki

pre 8 godina

a meni je ovo tuzna vest...zar su bitniji madjari komsije od nas iz Nisa...5i po sati moramo da se klackamo ,a mogli bi za sat vremena da smo u bg-u a moramo da dolazimo u bg kod lekara ,zbog posla I raznih stvari jer nema u Nisu...ne dajete nam da se razvije aerodrom,ne dajete nam izmestanje pruge iz centra Nisa a takodje I brzu prugu ...tuzno je sto se mi sa juga sve vise okrecemo nasim komsijama bugarima ,jer blize nam je I nekako imam utisak vise nas voli ...vi idete u Evropu do Beograda ..a mi na jugu kako se snadjemo ,vise vam nismo interesantni ,prodali ste sve sto ste mogli prodati ostavili drugi grad po velicini u srbiji da tone ..vama je lepo a mi srecu trazimo u inostranstvu ...pa ostvaruje se ono ...beogradski pasaluk

Perica

pre 8 godina

Ma šta 180 km/h?
Gde je 180 može i 220 da se izvuče!
Znači da zaokružimo na 250km/h , a već dogodine i svih 300km/h!
Tako funkcioniše vlast u Srbiji,GODINAMA (od '45-te do danas).

Prezent

pre 8 godina

SNS barata samo budućim vremenom. Mene interesuje sadašnje vreme.To je razumljivo jer imam 70 godina. Moj jedini sin je pobegao iz Srbije, unuku vidim na skajpu. U slučaju moždanog ili srčanog udara imam samo svoju sudbinu.
Šta SNS misli o meni i hiljadama gradjana Srbije u istoj situaciji.??

Sloba

pre 8 godina

2018-2016=2 godine, 2 famozne godine nikako da prodju od 2012. Ova slika kada A.V. okrece skretnicu na metru pruge je otvaranje prvog metra za brzine od 180 km/h.

keke

pre 8 godina

jednom u zivotu ali samo jednom te molim iskoristi sadasnje vreme u recenici a ne buduce. Znaci VOZITE SE, IMATE, IMAMO, JESMO, URADILI SMO a ne vozicete se, bice bolje, imacemo itb. MUKA MI JE VISEEEE OD POLITICARA

Dalibor

pre 8 godina

Ma extra, napravi sve zivo sad I ovo. Bas sam juce stigao brodom u Solun Moravskim kanalom ali zbog nekog hitnog posla u Beogradu na vodi morao sam da se vratim vozeci nasim itekako dobrim I modernim autoputem pogotovo kroz grdelicku klisuru.

Procvetasmo sve.

niki

pre 8 godina

ovo nece biti vozovi nego projektili.jel zrebamo reci vauuuu.pametan narod radi i cuti i ostavlja uradjeno svom narodu a nasa elita vise voli slikanje nego rad rekao bih.sta hocete da vam tapsemo sad zbog toga.to je mali pomak trudite se vise na svim poljima.najvise ka ekonomiji i stvarnim povecanjem plata.dosta smo pili iz vase kasicice dajte neku kutlacu.

neophodno je zapisivati

pre 8 godina

Od danas zapisujem sva Vučićeva obećanja.Obećao je da će hleb koštati 3 dinara,da neće smanjivati penzije,da više neće uvoditi tv pretplatu...molim nekog da mi pomogne u podsećanju,ostala obećanja sam zaboravio...

Ivan

pre 8 godina

Ovo je odlicna prilika da modernizacijom pruge, da Srbi koji zive u Becu budu za 3 sata u Beogradu! Ovim projektom oni ce moci vikendima da dolaze kuci i trose pare u Srbiji!

stevan^

pre 8 godina

Imam pitanje za dezurne pljuvace: Da li ste vi svesni uopste da vozovi od 300 km nisu predvidjeni za drzavice poput Srbije? Pa on ako krene iz NS, nece se ni zaleteti, a vec ce stici u Bg. Ajde malo mucnite glavnom, a ne samo da pljujete.
Sto se mene tice, verujem u projekat. Kad su nabavili ove vozove, koji su cisti i tacni, sto ne bi i prugu modernizovali? Zar Kinezi nisu napravili Pupinov most i to na vreme?
Ne budite isfrustrirani svim i svacim. Hvala.

crno dete

pre 8 godina

Modernizacija kompletne zeleznice je izuzetno bitna stvar.Ovo je samo pocetak,a potpuno sam siguran da ce Srbija u buducnosti moci da se ponosi svojom Zeleznicom.

Šljaga

pre 8 godina

Još od Titovog vremena nema nikakvih pomaka u infrastrukturi, pređašnje vlasti nisu hteli da se "opterećuju" time jer su oni zaboga imali preča posla, radili su isključivo u svoju korist i drugi ih uopšte nisu interesovali...

Toreador

pre 8 godina

Modernizacija železnice u Srbiji je preko potrebna. Godinama se nije ulagalo i stanje je jako loše. Mislim da je ovo samo dobar početak.

Markedjani

pre 8 godina

Jako je važno modernizovati pruge. Železnički saobraćaj je izuzetno isplativ posao i nema dileme da je dobro imati razvijen ovaj sektor saobraćaja.

inna

pre 8 godina

Sve sto je novo, i sve sto ce gradjanima koristiti i olaksati, je uvek dobra investicija! U kakvom su stanju bile pruge prosto je sramota, samo sto treba nastaviti i obnoviti i ostale pruge, ali otom potom!

Gorana

pre 8 godina

Pruga ka Bidimpešti je pruga ka Nemačkoj,Francuskoj, Rusiji, Švedskoj, potrebna je za ljude i robe ali nama su potrebne i pruge po Srbiji, brže, udobnije i bezbednije.

Lajko

pre 8 godina

Do sada se saradnja na infrastrukturnim projektima sa kineskim partnerom pokazala odlicnom. Nema sumnje da ce rekonstrukciju pruge Beograd- Budimpesta da zavrse postujuci rokove.

Georgijana

pre 8 godina

Posle mnogo godina i Srbija radi na modernizaciji zeleznica. Ako zelimo biti deo Evrope vazno je ostvariti napredak i na tom planu.

Branko N

pre 8 godina

Beograd na vodi i lebu: Na vašu žalost raketa za Saturn neće , ali će brza pruga Beograd-Budimpešta biti završena za dve godine.

Boston Celtics!!!

pre 8 godina

Ako kinezi budu držali konce izgradnje pruga će verovatno biti gotova na vreme, ali znajući ove naše ,, majstore'' imam osećaj da će to da se oduži bar još godinu dana. Jeste da ima više putnika na Železnici ali sad su izmislili novi tip voza takozvani Regionalni (RE) na kojem su udvostručili cenu karte samo da izvuku pare. Primer Inđija-Batajnica: karta je bila 96 dinara a sada je 192 u jednom pravcu. Putničke vozove su praktično izbacili iz upotrebe, jer samo 6 od 21 dnevnog polaska su putnički vozovi, a i od tih 6 dva su uveče posle 22h. Pored svega toga na putničke vozove ponovo su ubacili one stare RvR krntije a Švajcarci idu na tim RE linijama. Ne znam koji vozovi voze na IC linijama nisam se još vozio. Od kad su to uveli broj putnika im opada i verovatno će nastaviti taj trend. Neka malo preispitaju ove što prave red vožnje jer je svake godine sve gori i gori.

novosadjanin

pre 8 godina

svakodnevno zbog putujem na relaciji novi sad-bg. zaista se povecao broj putnika ali mozda za 50posto. voz je lep i cist ali sedista nisu udobna. brzi voz putuje oko 1.37-1.40, dok putnicki oko 1.50 do dva sata. razlika je 100dinara u ceni karte. svi koriste prevoz jer je jeftin a ne brz. stanice su prljave uniste nikakve. kasnjenja su redovna pojava i od novog reda voznje od 12 decembra mozda je jednom stigao ujutru na vreme u bg. uglavnom kasni 10tak minuta i to uvek pri ulasku u stanicu ceka da se drugi voz pomeri jer nema slobodan kolosek gde da stane?! jutros je kasnio u polasku 15min jer masinovodja je kasnio na posao? putnici se smrzavali ispred voza. ali prethodnih dana je polazio na vreme. Takodje staje na skroz nepotrebne stanice, pogotovo dve stanice u indjiji, jedna se zove indjija pustara i okolo su samo njive a brzi voz kao poslovni. ukupno oko desetak stanica. cortanovci isto nepotrebno stajaliste. super je sto sh izbacili neke druge nepotrebne stanics za brzi voz ali put od 75km i dalje traje u brzom vozu po redu voznje mnogo. trebalo bi da moze za sat i 15minuta. pozdrav iz voza.

dragan

pre 8 godina

Evo zeleznicari iz Novog Sada se valjaju od smeha.Prvo ni sadasnje pruge nemaju sigurnosne uredjaje koje jedino pravi Siemens.Racunovodstvo im radi sa masinama iz sezdesetih(sa polugom),vozovi prljavi,masni,zagusljivi.Bio je nekad poslovni voz sa stjuardesama,cist i to su ukinuli.Zeleznicke stanice ocaj.Lepse izgleda kartonsko naselje nego stanice.

posy

pre 8 godina

Gospodine Vucicu!

Svako cudo traje 3 dana kod vas. Smem da se kladim u svoj zivot, da voz nece ici 180km/h, barem na delu pruge u SRB. Nije da sam pesimista, vec sam realan.
O CIP slusam vec 25god pricu.
Da li je iko od vas uspeo za pola godine da nabavi dozvolu za izgradnju cumeza, a ne za prugu od 200km. Pa Hrast nismo uspeli da resimo za godinu dana.
Mislim da ce onaj komad pruge od metar biti ceo vas uspeh u brzoj pruzi. Dali ste ikada videli, putovali brzom prugom. Ljudi, pa to nije igracka, dali mozete zamisliti kompoziciju od 500 tona koja juri 180km/h?
Imao sam prilike skoro da to vidim, iskusim u Kini.
Zelim da imamo to, zelim za Srbiju, ali, to je samo prica za nas.

Miloš

pre 8 godina

Sumnjam da je g.Vučić bio na železničkoj stanici u Novom Sadu u večernjim satima i da je osetio smrad mokraće i da je video nekoliko pasa lutalica koji se komotno šetaju glavnim holom i da je izašao na slabo osvetljen peron kojim beskućnici vrše nuždu...Tragedija.

I Believe I Can Fly

pre 8 godina

Ma daj.. Pre jedno 4 godine je bila prica za brzu prugu Segedin-Kikinda-Temisvar i Kikinda-Zrenjanin-Pancevo-Beograd, koja je nekada bila od velikog znacaja jedna od najbitnijih saobracajnica u zemlji. Inace ovaj projekat su podrzale i Madjarska i Rumunija... Verovatno ce i ova brza pruga Beograd-Novi Sad-Subotica-Segedin-Budimpesta da dozivi istu sudbinu.. Obecanje ludom radovanje... Cao