Nedelja, 20.12.2015.

09:39

Ubijen ključni čovek Hezbolaha

Ključni čovek Hezbolaha Samir Kantar ubijen je u raketnom napadu blizu Damaska u Siriji, saopštio je Hezbolah, a piše BBC. Libanci za napad krive Izrael.

Izvor: B92

Ubijen kljuèni èovek Hezbolaha IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 8 godina

@Haris
Ne napadaju Izrael jer Izraelci nisu za igranje. I ne prastaju. To je jedna od najdisciplinovanijih, najmodernijih i najbolje opremljenih armija na svetu. A moral im je nenormalno visok. Dakle, da ID napadne Izrael, ID bi bila zbrisana sa lica zemlje i nema te Amerike, Rusije ili Kine koja bi mogla da zaustavi Izraelce. To je drzavica koja decenijama mlati gde stigne Siriju, Egipat, Liban, Irak i sve ostale arapske drzave koje im se zamere. Mozes da zamislis koliko su zeznuti igraci kad su ih jedva odvratili od napada na Iran, a Iran je drzava sa skoro 80 miliona stanovnika, naoruzana do zuba i neuporedivo veca od Izraela!? I ne, nije to sve zbog toga sto ih Ameri podrzavaju. Podrzavali su i naoruzavali i Rusi Egipat i Siriju, obe drzave su imale gomilu modernig naoruzanja, mnogo vise od Izraela pa ih je Izrael porazio. To je stvar organizacije, strucnog kadra i hrabrosti.

Darko

pre 8 godina

Čestitka i podrška Izraelu u borbi protiv islamističkog terorizma. Izraelsko ratno vazduhoplovstvo i Mosad brilijantni i nenadmašivi kao i uvek.

Pero

pre 8 godina

1. s-400 ima teoretski domet 400km, u Siriji su rakete na S-400 koje imaju domet 150km
2. S-400 ne poktiva Damask
3. BUK sistemi koji pokrivaju Damask imaju dometo do maksimum 70km a Izraelci ispaljuju rakete sa otprilike te udaljenosti

Realno

pre 8 godina

Jeste 21.vek, ali zašto da verujem da je baš taj čovek poginuo u tom gađanju. Isto kao sa tzv. Bin Ladenom. Napišu šta god hoće, a mi da im sve verujemo na reč. Žao mi dece, žena i muškaraca koji su poginuli zbog tuđih svemirskih intresa, moći, novca i sličnog besmisla.

Dragoslav Prijic

pre 8 godina

Sistem S-400 i S-300 su po pravilu vrlo glomazni sistemi uopste nisu ekonomicni u poredjenju sa Americkim sistemom PATRIOT koji je mnogo manji sistem nije glomazan i vrlo elegantno izgleda. Neko od komentatora rece verovatno S -400 nije operativan?????????? Pa ispasce da ce Ameri i Izrael sravnati Siriju dok taj S-400 bude operativan. sto bi se reklo kasno Marko na Kosovo stize. Izrael koliko ja znam raspolaze sa Americkim avionima pocev od F-15 Eagle pa preko F-16 i F-18 a imaju i vrlo kvalitetne rakete za te avione sa kojima bez problema mogu da poklapaju Damask i njegovu okolinu bez vecih problema. Tu S-400 ne vredi nista kad ti oni zviznu raketu sa 100 km jos sa svoje teritorije. Tu postajes samo nemi posmatrac

Milan

pre 8 godina

Stavljanje Hezbolaha u istu recenicu sa Al Kaidom i Isisom je u najmanju ruku maliciozno.
Hezbolah je teroristicka organizacija samo za Izrael, koji okupira bombarduje i upada na teritoriju juznog Libana redovno. To je vojno krilo politicke partije u parlamentu, nema separatisticke teznje, nema globalnu ideologiju, pokret podrzavaju i hriscani medju kojima i dosta boraca. Ima ogroman vojni budzet koji uglavnom finansira Iran i dosta je jaci od regularne armije marionetskog Libana. Iako i brojcano nemaju mnogo boraca, veoma su opremljeni i organizovani, nemaju unutrasnjih podela i vaze za jednu od najsposobnijih vojski na Bliskom Istoku.
Ovaj ubijeni je bio deo plo a ne Hezbolaha i poreklom je Druz iz Libana. Pored njega u napadu jr stradao i sirijski oficir kao i 10ak civila.
Srusiti stambenu zgradu u drugoj drzavi da bi ubili jednog coveka koji se opet ne bori protiv vas nego protiv dzihadista je jako mucki i pokvareno. Verovatno su kordinate gde se nalazi dobili od njihovig agenata iz Nusre ili Isisa.

Haris

pre 8 godina

Izrael sa svojim prvim saveznikom Amerikom radi ovom napacenom narodu sta stigne. I u pravu ste da sada Siriju bombarduje ko stigne, a najvise ginu neduzni civili, uglavnom zene i deca! Imam pitanje, sto ID ne napadne Izrael? Mislim da svi znamo odgovor, ali opet postavljam.

XXL

pre 8 godina

ljudi ovo nije normalno. sad je i hezbolah u siriji a i izraelski avioni. ko tu koga, meni nije jasno ali previše je umesanih a to nikako nije dobro...
(milan, 20. decembar 2015 09:55)
Izraelski avioni ne ulaze u Siriju pucaju delekometnim raketama preko granice. Ali zato sirija vrvi od Izraelskih agenata, koji su ozracili auto, ili kucu u kojoj se nalazio taj vodja Hezbolaha.

poznavalacprilika

pre 8 godina

Pre Rusi nikad nece napati Izrael jer imaju sporazum o nenapadanju.. Ruski avioni redovno ulaze izraelski prostor jer celu granicu sa izrelom u siriji drzi ISIS i Al Nusra.. Drugo pogledajte mapu.. Rusija ima bazu u Latakji tj na severu Sirije dok je granica sa Izrealom i Damaskus na jugu...

Crnogorac

pre 8 godina

Hezbolah je odavno u Siriji,a bori se na strani Asada,ustvari Irana,medjutim Rusija ima dogovor sa Izraelom,da ne napadaju SAA- sirijsku arapsku armiju,tj. Asadovu vojsku,ali da mogu da bombarduju Hezbolah.

mikicar

pre 8 godina

A po kom osnovu Izraelci bombarduju po Siriji? Ima li nekog ko trenutno ne bombarduju Siriju? Ovo je uzasno, uzasno, uzasno...
(AntiBot, 20. decembar 2015 09:46)

Po osnovu da su im Rusi dozvolili da ponekad vrse preventivne udare protiv Hezbolaha u Siriji.

Ja sam bitan

pre 8 godina

A po kom osnovu Izraelci bombarduju po Siriji?
(AntiBot, 20. decembar 2015 09:46)

Pa po tom osnovu što oni i amerikanci upravljaju tzv. ISIS-om, oni su ih stvorili, oni će ih raspustiti kada za to dođe vreme. Dete ne napada svoje roditelje, zato ISIS ne dira izrael iako je 100 metara od granice sa njima.

LUKA

pre 8 godina

Cekaj, zar hezbolah nije teroristicka organizacija? Ajde da kazemo da nije, ali sta je ovaj radio u Siriji? Koliko ja shvatam bio je Libanac. Da nije mozda gajio cvece?

Qosmio

pre 8 godina

Izrealu se svasta dozvoljava..to je valjda ta demokratija..gadjas avionima ceo blok zgrada u drugoj drzavi i pobijes ko zna koliko civila da bi ubio neko koga ne volis..ajd sad neko nek zamisli da srbija sutra gadja avionom civilnu zgradu u kojoj zivi npr Haradinaj i ubije njega i jos 10 civila tu..pa sutradan bi nam prosipali bombe sa osiromasenim uranijumom.
Ako pogledate mapu koje gde u Siriji videcete da u juznoj Siriji a na granici sa Izrealom celu teritoriju drzi ISIS..znaci prakticno ISIS razdvaja Izrael od zvanicne Sirije i za sve ovo vreme IZreal nikad nije bombardovao ISIS i ako praktino 100 metara od Izraelske granice ..svaki put IZreal preleti ISIS i bobmarduje Hezbolah koji se bori protiv ISISa

i opet oni

pre 8 godina

"Preventivna odbrana" a samim tim bombardovanje na stranoj teritoriji je od
USA pocelo,pa su onda to dozvolili Izraelu,pa i Turskoj,...
Sa kojim pravom,sa kojim medjunarodnim pravom?Sa pravom nasilnika i to je to! Gde je UN,gde su sve one organizacije zazastitu ljudskih prava?

Wolf

pre 8 godina

Ne znaci tu jedan covek nista. Sutra ce ga zameniti 3 druga. Isto je i sa ID... nusrom...

Svet klizi u katastrofu. Suzbujanje ID znaci jacanje Irana... Izrael postaje nervozan.

marko

pre 8 godina

Napad je izvrsen raketama sa Golana, razdaljina do Damaska je nekih 70km tako da nikakav tu s400 ne moze nista da pomogne na toj udaljenosti, a vazdusni prostor nije povredjen.
Celokupnu granicu sa Izraelom kontrolisu Al Nusra i Isis, i redovno ukazu medicinsku pomoc njihovim ranjenim pripadnicima u Izraelskim bolnicama. Jako je zanimljivo da u Izraelu gde je 25% muslimana sunita, kao i u Palestinskim teritorijama kojima opet indirektno upravlja IDF nikada se nije zavijorila nijedna dzihad zastava kojih na 50m od granice ima na hiljade, da Isis i Al Kaida nikada nisu ispalili ijednu raketu ka njima, da ih ne spominju nigde u svojim pretnjama, da auto bombe eksplodiraju samo u Libanu, u krajevima koje kontrolise Hezbolah..

!

pre 8 godina

@Dragoslav Prijic
Mnogo si se ti zaneo. Prvo, ovo o S-400 su nebuloze, naravno da moze da srusi svaki tip aviona bez problema. Ukljucujuci i najmodernije. I NARAVNO da nece srusiti izraelski avion, jer je Rusija u odlicnim odnosima sa Izraelom. Jednostavno, Izraelci rade svoj posao, bore se protiv Hezbolaha i koriste priliku da eliminisu vodje Hezbolaha gde god se nalaze. Rusija nema veze s tim.
Amerikanci NIKADA nece poslati vojsku u Siriju. Oni su jedva cekali da pobegnu iz Iraka i Avganistana. U slucaju tog rata koji pominjes, Rusija bi pre Amerike bila spremna da posalje recimo 50 000 vojnika. Iran takodje. Rat bi zaista bio gotov za par dana, samo sto bi se onda pod ruskom kontrolom nasli i Irak i vrlo verovatno S. Arabija. Iran se ne bi zaustavio na granicama Sirije. U kom to svetu takva situacija odgovara Amerikancima!? I ne, Amerika nikada ne bi zrtvovala neki avion i cekala da ga Rusi obore, jer ni SAD ni Rusija nisu banana drzave koje ce rizikovati nuklearni rat zbog neke Sirije. Kada bi Turska usla u Siriju, bila bi zbrisana sa lica zemlje. Ako napadne Siriju gde su Rusi, onda nema prava na NATO pomoc jer je agresor. Vojska bi joj bila zbrisana, a Kurdi bi slavili nastanak nove drzave, Kurdistana.

Dragoslav Prijic

pre 8 godina

Ija to pitam gde je taj S-400 i dali je uopste to sistem kadar da rusi Zapadnu tehnologiju aviona??? Meni se cini da rusi nemaju petlju da sruse ni Izraelski, ni Americki a ni Turski avion jer znaju da bi to bio okidac za totali rat u Siriji. Za sad se Amerikanci uzdrzavaju od direktnih napada na Sirijsku vojsku, jer cekaju Rusku gresku ili ishitern potez. Zato sam vise nego siguran da ce Amerikanci namerno zrtvovati koji avion u smislu da ga Rusi obore a onda ce dobiti alibi da se krene u taj totalni rat protiv Asada. Tu bi sigurno kopneno usli Turska i Izrael ali tako da Amerika Francuska i jos neke NATO zemlje vazdusnom podrskom slome u nekoliko dana tu Sirijsku armiju. Rusi objektivno u tom scenariju nebi mogli nista jer tesko da ce Rusi u Siriju uputiti recimo 50.000 vojnika to nema sanse. Amerikanci bi u tom scenariju imali na terenu i previse pesadije tu su Al-Nusra, ISIL, i jos neke manje frakcije, jos uz podrsku Izraela i Turske Sirija bi bila zaista zauzeta koroz bukvalno par dana. Zbog svega ovoga Rusi nemaju petlju da urade tako nesto a Ameri samo cekaju tu Rusku gresku i provociraju Ruse da prvi naprave tu gresku.

Milan

pre 8 godina

Ovo je manje vise ocekivano od doticne gospode. Pokusava se uneti razdor medju ionako klimavim saveznicima,a Arape nije lako isprovocirati da uzvrate. Hezbolah je kljucan u celokupnom sirijskom ratu jer je ocistio celokupnu libansku granicu odakle su upadali dzihadisti i dopremano im je naoruzanje. Ako se nije uspeo isprovocirati veci konflikt obaranjem aviona, da se pokusa ponovo. Putin i Iran ovo moraju da smire da ne preraste u sukob globalnih razmera.

milan

pre 8 godina

ljudi ovo nije normalno. sad je i hezbolah u siriji a i izraelski avioni. ko tu koga, meni nije jasno ali previše je umesanih a to nikako nije dobro...

Qosmio

pre 8 godina

Izrealu se svasta dozvoljava..to je valjda ta demokratija..gadjas avionima ceo blok zgrada u drugoj drzavi i pobijes ko zna koliko civila da bi ubio neko koga ne volis..ajd sad neko nek zamisli da srbija sutra gadja avionom civilnu zgradu u kojoj zivi npr Haradinaj i ubije njega i jos 10 civila tu..pa sutradan bi nam prosipali bombe sa osiromasenim uranijumom.
Ako pogledate mapu koje gde u Siriji videcete da u juznoj Siriji a na granici sa Izrealom celu teritoriju drzi ISIS..znaci prakticno ISIS razdvaja Izrael od zvanicne Sirije i za sve ovo vreme IZreal nikad nije bombardovao ISIS i ako praktino 100 metara od Izraelske granice ..svaki put IZreal preleti ISIS i bobmarduje Hezbolah koji se bori protiv ISISa

milan

pre 8 godina

ljudi ovo nije normalno. sad je i hezbolah u siriji a i izraelski avioni. ko tu koga, meni nije jasno ali previše je umesanih a to nikako nije dobro...

marko

pre 8 godina

Napad je izvrsen raketama sa Golana, razdaljina do Damaska je nekih 70km tako da nikakav tu s400 ne moze nista da pomogne na toj udaljenosti, a vazdusni prostor nije povredjen.
Celokupnu granicu sa Izraelom kontrolisu Al Nusra i Isis, i redovno ukazu medicinsku pomoc njihovim ranjenim pripadnicima u Izraelskim bolnicama. Jako je zanimljivo da u Izraelu gde je 25% muslimana sunita, kao i u Palestinskim teritorijama kojima opet indirektno upravlja IDF nikada se nije zavijorila nijedna dzihad zastava kojih na 50m od granice ima na hiljade, da Isis i Al Kaida nikada nisu ispalili ijednu raketu ka njima, da ih ne spominju nigde u svojim pretnjama, da auto bombe eksplodiraju samo u Libanu, u krajevima koje kontrolise Hezbolah..

Ja sam bitan

pre 8 godina

A po kom osnovu Izraelci bombarduju po Siriji?
(AntiBot, 20. decembar 2015 09:46)

Pa po tom osnovu što oni i amerikanci upravljaju tzv. ISIS-om, oni su ih stvorili, oni će ih raspustiti kada za to dođe vreme. Dete ne napada svoje roditelje, zato ISIS ne dira izrael iako je 100 metara od granice sa njima.

Wolf

pre 8 godina

Ne znaci tu jedan covek nista. Sutra ce ga zameniti 3 druga. Isto je i sa ID... nusrom...

Svet klizi u katastrofu. Suzbujanje ID znaci jacanje Irana... Izrael postaje nervozan.

!

pre 8 godina

@Dragoslav Prijic
Mnogo si se ti zaneo. Prvo, ovo o S-400 su nebuloze, naravno da moze da srusi svaki tip aviona bez problema. Ukljucujuci i najmodernije. I NARAVNO da nece srusiti izraelski avion, jer je Rusija u odlicnim odnosima sa Izraelom. Jednostavno, Izraelci rade svoj posao, bore se protiv Hezbolaha i koriste priliku da eliminisu vodje Hezbolaha gde god se nalaze. Rusija nema veze s tim.
Amerikanci NIKADA nece poslati vojsku u Siriju. Oni su jedva cekali da pobegnu iz Iraka i Avganistana. U slucaju tog rata koji pominjes, Rusija bi pre Amerike bila spremna da posalje recimo 50 000 vojnika. Iran takodje. Rat bi zaista bio gotov za par dana, samo sto bi se onda pod ruskom kontrolom nasli i Irak i vrlo verovatno S. Arabija. Iran se ne bi zaustavio na granicama Sirije. U kom to svetu takva situacija odgovara Amerikancima!? I ne, Amerika nikada ne bi zrtvovala neki avion i cekala da ga Rusi obore, jer ni SAD ni Rusija nisu banana drzave koje ce rizikovati nuklearni rat zbog neke Sirije. Kada bi Turska usla u Siriju, bila bi zbrisana sa lica zemlje. Ako napadne Siriju gde su Rusi, onda nema prava na NATO pomoc jer je agresor. Vojska bi joj bila zbrisana, a Kurdi bi slavili nastanak nove drzave, Kurdistana.

i opet oni

pre 8 godina

"Preventivna odbrana" a samim tim bombardovanje na stranoj teritoriji je od
USA pocelo,pa su onda to dozvolili Izraelu,pa i Turskoj,...
Sa kojim pravom,sa kojim medjunarodnim pravom?Sa pravom nasilnika i to je to! Gde je UN,gde su sve one organizacije zazastitu ljudskih prava?

Milan

pre 8 godina

Stavljanje Hezbolaha u istu recenicu sa Al Kaidom i Isisom je u najmanju ruku maliciozno.
Hezbolah je teroristicka organizacija samo za Izrael, koji okupira bombarduje i upada na teritoriju juznog Libana redovno. To je vojno krilo politicke partije u parlamentu, nema separatisticke teznje, nema globalnu ideologiju, pokret podrzavaju i hriscani medju kojima i dosta boraca. Ima ogroman vojni budzet koji uglavnom finansira Iran i dosta je jaci od regularne armije marionetskog Libana. Iako i brojcano nemaju mnogo boraca, veoma su opremljeni i organizovani, nemaju unutrasnjih podela i vaze za jednu od najsposobnijih vojski na Bliskom Istoku.
Ovaj ubijeni je bio deo plo a ne Hezbolaha i poreklom je Druz iz Libana. Pored njega u napadu jr stradao i sirijski oficir kao i 10ak civila.
Srusiti stambenu zgradu u drugoj drzavi da bi ubili jednog coveka koji se opet ne bori protiv vas nego protiv dzihadista je jako mucki i pokvareno. Verovatno su kordinate gde se nalazi dobili od njihovig agenata iz Nusre ili Isisa.

Milan

pre 8 godina

Ovo je manje vise ocekivano od doticne gospode. Pokusava se uneti razdor medju ionako klimavim saveznicima,a Arape nije lako isprovocirati da uzvrate. Hezbolah je kljucan u celokupnom sirijskom ratu jer je ocistio celokupnu libansku granicu odakle su upadali dzihadisti i dopremano im je naoruzanje. Ako se nije uspeo isprovocirati veci konflikt obaranjem aviona, da se pokusa ponovo. Putin i Iran ovo moraju da smire da ne preraste u sukob globalnih razmera.

XXL

pre 8 godina

ljudi ovo nije normalno. sad je i hezbolah u siriji a i izraelski avioni. ko tu koga, meni nije jasno ali previše je umesanih a to nikako nije dobro...
(milan, 20. decembar 2015 09:55)
Izraelski avioni ne ulaze u Siriju pucaju delekometnim raketama preko granice. Ali zato sirija vrvi od Izraelskih agenata, koji su ozracili auto, ili kucu u kojoj se nalazio taj vodja Hezbolaha.

mikicar

pre 8 godina

A po kom osnovu Izraelci bombarduju po Siriji? Ima li nekog ko trenutno ne bombarduju Siriju? Ovo je uzasno, uzasno, uzasno...
(AntiBot, 20. decembar 2015 09:46)

Po osnovu da su im Rusi dozvolili da ponekad vrse preventivne udare protiv Hezbolaha u Siriji.

Haris

pre 8 godina

Izrael sa svojim prvim saveznikom Amerikom radi ovom napacenom narodu sta stigne. I u pravu ste da sada Siriju bombarduje ko stigne, a najvise ginu neduzni civili, uglavnom zene i deca! Imam pitanje, sto ID ne napadne Izrael? Mislim da svi znamo odgovor, ali opet postavljam.

LUKA

pre 8 godina

Cekaj, zar hezbolah nije teroristicka organizacija? Ajde da kazemo da nije, ali sta je ovaj radio u Siriji? Koliko ja shvatam bio je Libanac. Da nije mozda gajio cvece?

Dragoslav Prijic

pre 8 godina

Ija to pitam gde je taj S-400 i dali je uopste to sistem kadar da rusi Zapadnu tehnologiju aviona??? Meni se cini da rusi nemaju petlju da sruse ni Izraelski, ni Americki a ni Turski avion jer znaju da bi to bio okidac za totali rat u Siriji. Za sad se Amerikanci uzdrzavaju od direktnih napada na Sirijsku vojsku, jer cekaju Rusku gresku ili ishitern potez. Zato sam vise nego siguran da ce Amerikanci namerno zrtvovati koji avion u smislu da ga Rusi obore a onda ce dobiti alibi da se krene u taj totalni rat protiv Asada. Tu bi sigurno kopneno usli Turska i Izrael ali tako da Amerika Francuska i jos neke NATO zemlje vazdusnom podrskom slome u nekoliko dana tu Sirijsku armiju. Rusi objektivno u tom scenariju nebi mogli nista jer tesko da ce Rusi u Siriju uputiti recimo 50.000 vojnika to nema sanse. Amerikanci bi u tom scenariju imali na terenu i previse pesadije tu su Al-Nusra, ISIL, i jos neke manje frakcije, jos uz podrsku Izraela i Turske Sirija bi bila zaista zauzeta koroz bukvalno par dana. Zbog svega ovoga Rusi nemaju petlju da urade tako nesto a Ameri samo cekaju tu Rusku gresku i provociraju Ruse da prvi naprave tu gresku.

poznavalacprilika

pre 8 godina

Pre Rusi nikad nece napati Izrael jer imaju sporazum o nenapadanju.. Ruski avioni redovno ulaze izraelski prostor jer celu granicu sa izrelom u siriji drzi ISIS i Al Nusra.. Drugo pogledajte mapu.. Rusija ima bazu u Latakji tj na severu Sirije dok je granica sa Izrealom i Damaskus na jugu...

Crnogorac

pre 8 godina

Hezbolah je odavno u Siriji,a bori se na strani Asada,ustvari Irana,medjutim Rusija ima dogovor sa Izraelom,da ne napadaju SAA- sirijsku arapsku armiju,tj. Asadovu vojsku,ali da mogu da bombarduju Hezbolah.

Darko

pre 8 godina

Čestitka i podrška Izraelu u borbi protiv islamističkog terorizma. Izraelsko ratno vazduhoplovstvo i Mosad brilijantni i nenadmašivi kao i uvek.

Dragoslav Prijic

pre 8 godina

Sistem S-400 i S-300 su po pravilu vrlo glomazni sistemi uopste nisu ekonomicni u poredjenju sa Americkim sistemom PATRIOT koji je mnogo manji sistem nije glomazan i vrlo elegantno izgleda. Neko od komentatora rece verovatno S -400 nije operativan?????????? Pa ispasce da ce Ameri i Izrael sravnati Siriju dok taj S-400 bude operativan. sto bi se reklo kasno Marko na Kosovo stize. Izrael koliko ja znam raspolaze sa Americkim avionima pocev od F-15 Eagle pa preko F-16 i F-18 a imaju i vrlo kvalitetne rakete za te avione sa kojima bez problema mogu da poklapaju Damask i njegovu okolinu bez vecih problema. Tu S-400 ne vredi nista kad ti oni zviznu raketu sa 100 km jos sa svoje teritorije. Tu postajes samo nemi posmatrac

Realno

pre 8 godina

Jeste 21.vek, ali zašto da verujem da je baš taj čovek poginuo u tom gađanju. Isto kao sa tzv. Bin Ladenom. Napišu šta god hoće, a mi da im sve verujemo na reč. Žao mi dece, žena i muškaraca koji su poginuli zbog tuđih svemirskih intresa, moći, novca i sličnog besmisla.

realno

pre 8 godina

@Haris
Ne napadaju Izrael jer Izraelci nisu za igranje. I ne prastaju. To je jedna od najdisciplinovanijih, najmodernijih i najbolje opremljenih armija na svetu. A moral im je nenormalno visok. Dakle, da ID napadne Izrael, ID bi bila zbrisana sa lica zemlje i nema te Amerike, Rusije ili Kine koja bi mogla da zaustavi Izraelce. To je drzavica koja decenijama mlati gde stigne Siriju, Egipat, Liban, Irak i sve ostale arapske drzave koje im se zamere. Mozes da zamislis koliko su zeznuti igraci kad su ih jedva odvratili od napada na Iran, a Iran je drzava sa skoro 80 miliona stanovnika, naoruzana do zuba i neuporedivo veca od Izraela!? I ne, nije to sve zbog toga sto ih Ameri podrzavaju. Podrzavali su i naoruzavali i Rusi Egipat i Siriju, obe drzave su imale gomilu modernig naoruzanja, mnogo vise od Izraela pa ih je Izrael porazio. To je stvar organizacije, strucnog kadra i hrabrosti.

Pero

pre 8 godina

1. s-400 ima teoretski domet 400km, u Siriji su rakete na S-400 koje imaju domet 150km
2. S-400 ne poktiva Damask
3. BUK sistemi koji pokrivaju Damask imaju dometo do maksimum 70km a Izraelci ispaljuju rakete sa otprilike te udaljenosti

LUKA

pre 8 godina

Cekaj, zar hezbolah nije teroristicka organizacija? Ajde da kazemo da nije, ali sta je ovaj radio u Siriji? Koliko ja shvatam bio je Libanac. Da nije mozda gajio cvece?

Dragoslav Prijic

pre 8 godina

Ija to pitam gde je taj S-400 i dali je uopste to sistem kadar da rusi Zapadnu tehnologiju aviona??? Meni se cini da rusi nemaju petlju da sruse ni Izraelski, ni Americki a ni Turski avion jer znaju da bi to bio okidac za totali rat u Siriji. Za sad se Amerikanci uzdrzavaju od direktnih napada na Sirijsku vojsku, jer cekaju Rusku gresku ili ishitern potez. Zato sam vise nego siguran da ce Amerikanci namerno zrtvovati koji avion u smislu da ga Rusi obore a onda ce dobiti alibi da se krene u taj totalni rat protiv Asada. Tu bi sigurno kopneno usli Turska i Izrael ali tako da Amerika Francuska i jos neke NATO zemlje vazdusnom podrskom slome u nekoliko dana tu Sirijsku armiju. Rusi objektivno u tom scenariju nebi mogli nista jer tesko da ce Rusi u Siriju uputiti recimo 50.000 vojnika to nema sanse. Amerikanci bi u tom scenariju imali na terenu i previse pesadije tu su Al-Nusra, ISIL, i jos neke manje frakcije, jos uz podrsku Izraela i Turske Sirija bi bila zaista zauzeta koroz bukvalno par dana. Zbog svega ovoga Rusi nemaju petlju da urade tako nesto a Ameri samo cekaju tu Rusku gresku i provociraju Ruse da prvi naprave tu gresku.

Dragoslav Prijic

pre 8 godina

Sistem S-400 i S-300 su po pravilu vrlo glomazni sistemi uopste nisu ekonomicni u poredjenju sa Americkim sistemom PATRIOT koji je mnogo manji sistem nije glomazan i vrlo elegantno izgleda. Neko od komentatora rece verovatno S -400 nije operativan?????????? Pa ispasce da ce Ameri i Izrael sravnati Siriju dok taj S-400 bude operativan. sto bi se reklo kasno Marko na Kosovo stize. Izrael koliko ja znam raspolaze sa Americkim avionima pocev od F-15 Eagle pa preko F-16 i F-18 a imaju i vrlo kvalitetne rakete za te avione sa kojima bez problema mogu da poklapaju Damask i njegovu okolinu bez vecih problema. Tu S-400 ne vredi nista kad ti oni zviznu raketu sa 100 km jos sa svoje teritorije. Tu postajes samo nemi posmatrac

mikicar

pre 8 godina

A po kom osnovu Izraelci bombarduju po Siriji? Ima li nekog ko trenutno ne bombarduju Siriju? Ovo je uzasno, uzasno, uzasno...
(AntiBot, 20. decembar 2015 09:46)

Po osnovu da su im Rusi dozvolili da ponekad vrse preventivne udare protiv Hezbolaha u Siriji.

Ja sam bitan

pre 8 godina

A po kom osnovu Izraelci bombarduju po Siriji?
(AntiBot, 20. decembar 2015 09:46)

Pa po tom osnovu što oni i amerikanci upravljaju tzv. ISIS-om, oni su ih stvorili, oni će ih raspustiti kada za to dođe vreme. Dete ne napada svoje roditelje, zato ISIS ne dira izrael iako je 100 metara od granice sa njima.

!

pre 8 godina

@Dragoslav Prijic
Mnogo si se ti zaneo. Prvo, ovo o S-400 su nebuloze, naravno da moze da srusi svaki tip aviona bez problema. Ukljucujuci i najmodernije. I NARAVNO da nece srusiti izraelski avion, jer je Rusija u odlicnim odnosima sa Izraelom. Jednostavno, Izraelci rade svoj posao, bore se protiv Hezbolaha i koriste priliku da eliminisu vodje Hezbolaha gde god se nalaze. Rusija nema veze s tim.
Amerikanci NIKADA nece poslati vojsku u Siriju. Oni su jedva cekali da pobegnu iz Iraka i Avganistana. U slucaju tog rata koji pominjes, Rusija bi pre Amerike bila spremna da posalje recimo 50 000 vojnika. Iran takodje. Rat bi zaista bio gotov za par dana, samo sto bi se onda pod ruskom kontrolom nasli i Irak i vrlo verovatno S. Arabija. Iran se ne bi zaustavio na granicama Sirije. U kom to svetu takva situacija odgovara Amerikancima!? I ne, Amerika nikada ne bi zrtvovala neki avion i cekala da ga Rusi obore, jer ni SAD ni Rusija nisu banana drzave koje ce rizikovati nuklearni rat zbog neke Sirije. Kada bi Turska usla u Siriju, bila bi zbrisana sa lica zemlje. Ako napadne Siriju gde su Rusi, onda nema prava na NATO pomoc jer je agresor. Vojska bi joj bila zbrisana, a Kurdi bi slavili nastanak nove drzave, Kurdistana.

Qosmio

pre 8 godina

Izrealu se svasta dozvoljava..to je valjda ta demokratija..gadjas avionima ceo blok zgrada u drugoj drzavi i pobijes ko zna koliko civila da bi ubio neko koga ne volis..ajd sad neko nek zamisli da srbija sutra gadja avionom civilnu zgradu u kojoj zivi npr Haradinaj i ubije njega i jos 10 civila tu..pa sutradan bi nam prosipali bombe sa osiromasenim uranijumom.
Ako pogledate mapu koje gde u Siriji videcete da u juznoj Siriji a na granici sa Izrealom celu teritoriju drzi ISIS..znaci prakticno ISIS razdvaja Izrael od zvanicne Sirije i za sve ovo vreme IZreal nikad nije bombardovao ISIS i ako praktino 100 metara od Izraelske granice ..svaki put IZreal preleti ISIS i bobmarduje Hezbolah koji se bori protiv ISISa

Darko

pre 8 godina

Čestitka i podrška Izraelu u borbi protiv islamističkog terorizma. Izraelsko ratno vazduhoplovstvo i Mosad brilijantni i nenadmašivi kao i uvek.

Milan

pre 8 godina

Stavljanje Hezbolaha u istu recenicu sa Al Kaidom i Isisom je u najmanju ruku maliciozno.
Hezbolah je teroristicka organizacija samo za Izrael, koji okupira bombarduje i upada na teritoriju juznog Libana redovno. To je vojno krilo politicke partije u parlamentu, nema separatisticke teznje, nema globalnu ideologiju, pokret podrzavaju i hriscani medju kojima i dosta boraca. Ima ogroman vojni budzet koji uglavnom finansira Iran i dosta je jaci od regularne armije marionetskog Libana. Iako i brojcano nemaju mnogo boraca, veoma su opremljeni i organizovani, nemaju unutrasnjih podela i vaze za jednu od najsposobnijih vojski na Bliskom Istoku.
Ovaj ubijeni je bio deo plo a ne Hezbolaha i poreklom je Druz iz Libana. Pored njega u napadu jr stradao i sirijski oficir kao i 10ak civila.
Srusiti stambenu zgradu u drugoj drzavi da bi ubili jednog coveka koji se opet ne bori protiv vas nego protiv dzihadista je jako mucki i pokvareno. Verovatno su kordinate gde se nalazi dobili od njihovig agenata iz Nusre ili Isisa.

marko

pre 8 godina

Napad je izvrsen raketama sa Golana, razdaljina do Damaska je nekih 70km tako da nikakav tu s400 ne moze nista da pomogne na toj udaljenosti, a vazdusni prostor nije povredjen.
Celokupnu granicu sa Izraelom kontrolisu Al Nusra i Isis, i redovno ukazu medicinsku pomoc njihovim ranjenim pripadnicima u Izraelskim bolnicama. Jako je zanimljivo da u Izraelu gde je 25% muslimana sunita, kao i u Palestinskim teritorijama kojima opet indirektno upravlja IDF nikada se nije zavijorila nijedna dzihad zastava kojih na 50m od granice ima na hiljade, da Isis i Al Kaida nikada nisu ispalili ijednu raketu ka njima, da ih ne spominju nigde u svojim pretnjama, da auto bombe eksplodiraju samo u Libanu, u krajevima koje kontrolise Hezbolah..

i opet oni

pre 8 godina

"Preventivna odbrana" a samim tim bombardovanje na stranoj teritoriji je od
USA pocelo,pa su onda to dozvolili Izraelu,pa i Turskoj,...
Sa kojim pravom,sa kojim medjunarodnim pravom?Sa pravom nasilnika i to je to! Gde je UN,gde su sve one organizacije zazastitu ljudskih prava?

Haris

pre 8 godina

Izrael sa svojim prvim saveznikom Amerikom radi ovom napacenom narodu sta stigne. I u pravu ste da sada Siriju bombarduje ko stigne, a najvise ginu neduzni civili, uglavnom zene i deca! Imam pitanje, sto ID ne napadne Izrael? Mislim da svi znamo odgovor, ali opet postavljam.

Milan

pre 8 godina

Ovo je manje vise ocekivano od doticne gospode. Pokusava se uneti razdor medju ionako klimavim saveznicima,a Arape nije lako isprovocirati da uzvrate. Hezbolah je kljucan u celokupnom sirijskom ratu jer je ocistio celokupnu libansku granicu odakle su upadali dzihadisti i dopremano im je naoruzanje. Ako se nije uspeo isprovocirati veci konflikt obaranjem aviona, da se pokusa ponovo. Putin i Iran ovo moraju da smire da ne preraste u sukob globalnih razmera.

milan

pre 8 godina

ljudi ovo nije normalno. sad je i hezbolah u siriji a i izraelski avioni. ko tu koga, meni nije jasno ali previše je umesanih a to nikako nije dobro...

Pero

pre 8 godina

1. s-400 ima teoretski domet 400km, u Siriji su rakete na S-400 koje imaju domet 150km
2. S-400 ne poktiva Damask
3. BUK sistemi koji pokrivaju Damask imaju dometo do maksimum 70km a Izraelci ispaljuju rakete sa otprilike te udaljenosti

Realno

pre 8 godina

Jeste 21.vek, ali zašto da verujem da je baš taj čovek poginuo u tom gađanju. Isto kao sa tzv. Bin Ladenom. Napišu šta god hoće, a mi da im sve verujemo na reč. Žao mi dece, žena i muškaraca koji su poginuli zbog tuđih svemirskih intresa, moći, novca i sličnog besmisla.

Wolf

pre 8 godina

Ne znaci tu jedan covek nista. Sutra ce ga zameniti 3 druga. Isto je i sa ID... nusrom...

Svet klizi u katastrofu. Suzbujanje ID znaci jacanje Irana... Izrael postaje nervozan.

Crnogorac

pre 8 godina

Hezbolah je odavno u Siriji,a bori se na strani Asada,ustvari Irana,medjutim Rusija ima dogovor sa Izraelom,da ne napadaju SAA- sirijsku arapsku armiju,tj. Asadovu vojsku,ali da mogu da bombarduju Hezbolah.

poznavalacprilika

pre 8 godina

Pre Rusi nikad nece napati Izrael jer imaju sporazum o nenapadanju.. Ruski avioni redovno ulaze izraelski prostor jer celu granicu sa izrelom u siriji drzi ISIS i Al Nusra.. Drugo pogledajte mapu.. Rusija ima bazu u Latakji tj na severu Sirije dok je granica sa Izrealom i Damaskus na jugu...

realno

pre 8 godina

@Haris
Ne napadaju Izrael jer Izraelci nisu za igranje. I ne prastaju. To je jedna od najdisciplinovanijih, najmodernijih i najbolje opremljenih armija na svetu. A moral im je nenormalno visok. Dakle, da ID napadne Izrael, ID bi bila zbrisana sa lica zemlje i nema te Amerike, Rusije ili Kine koja bi mogla da zaustavi Izraelce. To je drzavica koja decenijama mlati gde stigne Siriju, Egipat, Liban, Irak i sve ostale arapske drzave koje im se zamere. Mozes da zamislis koliko su zeznuti igraci kad su ih jedva odvratili od napada na Iran, a Iran je drzava sa skoro 80 miliona stanovnika, naoruzana do zuba i neuporedivo veca od Izraela!? I ne, nije to sve zbog toga sto ih Ameri podrzavaju. Podrzavali su i naoruzavali i Rusi Egipat i Siriju, obe drzave su imale gomilu modernig naoruzanja, mnogo vise od Izraela pa ih je Izrael porazio. To je stvar organizacije, strucnog kadra i hrabrosti.

XXL

pre 8 godina

ljudi ovo nije normalno. sad je i hezbolah u siriji a i izraelski avioni. ko tu koga, meni nije jasno ali previše je umesanih a to nikako nije dobro...
(milan, 20. decembar 2015 09:55)
Izraelski avioni ne ulaze u Siriju pucaju delekometnim raketama preko granice. Ali zato sirija vrvi od Izraelskih agenata, koji su ozracili auto, ili kucu u kojoj se nalazio taj vodja Hezbolaha.