Ponedeljak, 14.12.2015.

19:18

Srbija otvorila poglavlja u pregovorima sa EU

Srbija je večeras otvorila prva poglavlja u pregovorima sa EU čime je suštinski otpočeo proces usklađivanja sa standardima i normama evropske zajednice.

Izvor: Tanjug

Srbija otvorila poglavlja u pregovorima sa EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

Goca

pre 8 godina

Svi koji ste protiv Evrope, verovatno ne volite nekog ko radi toliko za ovu drzavu, pa dajte lose komentare, e vidite to je vec licni stav.

Nena

pre 8 godina

Izuzetno važan dan za Srbiju i srpski narod, za sva naredna naša pokolenja. Biti član EU je nešto što jedva čekamo svi toliko dugo.

smajli

pre 8 godina

Botovi ili jedan te isti bot Miro, Obrad, itd. Toliko si g.up da mene tvoja gl.poća boli. Sve što si ti naveo u prethodnim ili naknadnim posle ove vesti, vesti koje je B92 objavio demantuje sve tvoje glu.osti. Turska je pre 10g otvorila 1 poglavlje, a trenutačno su kod 15tog pogljavlja 10godina kasnije.

FOLKAO

pre 8 godina

Podrška Srbiji na putu ka EU dolazi od većine gradjana Srbije, pojedinačni otpori su plod politikanstva a ne istinskog mišljenja i ovo je veliki uspeh Srbije i ove Vlade.

Rene

pre 8 godina

Koga to još zanima? Brod koji tone, ko stvarno misli da će nam tako biti bolje taj je lud! Britanija jedva čeka da izadje.... I mnogi drugi. Licimeran pokušaj Nemacke da vlada Evropom! I da li se narod nešto pita? Kad će izbori da se stvarno vidi da li narod uopšte želi u EU?

Dada

pre 8 godina

Podrška Srbiji na putu ka EU dolazi od većine gradjana Srbije, pojedinačni otpori su plod politikanstva a ne istinskog mišljenja i ovo je veliki uspeh Srbije i ove Vlade.

Dragana

pre 8 godina

Srbija nema dilemu da li je na putu evrointegracija a od danas ni Evropska Unija. Svakako da smo zasluzili ovaj trenutak jer nikad pre nismo ovoliko ulozili u sebe i pokazali da smo zaista zasluzeno na mestu koje nam pripada.

Lolita

pre 8 godina

EU je danas jasno pokazala da će Srbija biti deo njene porodice, a na nama je da svojim radom, marljivošću i energijom odredimo vreme ulaska u tu porodicu.

Jahorina

pre 8 godina

istinu_govorim:Pa niko ništa nam nećedoneti na tanjiru. Sve moramo da sa našim pregornim radom da zaslužimo. Da je bivša vlast vodila ovakvu politiku , danas bi Srbija već odavno bila u EU i ne bi sada razmišljali o pregovaračkim poglavljima.

Velibor Kekić

pre 8 godina

Žalosna sova:Izgleda da je to vama Tadić prodao za bubrege. Punih 12 godina nas je zavlačio i nije uspio da dovede Srbiju do praga Evrope.

Obrad Savčić

pre 8 godina

Od nas zavisi: Vrata smo odškrinuli , sada je na namakada ćemo ih širom otvoriti. Verujem da to nećemo previše dugo čekati.

Vlajko Krunić

pre 8 godina

fiki: Nema potrebe za bilo kakvom tremom.Otvranje prvih poglavlja smo dobili i sada našim pregovaračkim timovima treba poželeti puno sreće u pregovorima.

Mišo Ćuković

pre 8 godina

Savke:Ovo je dokaz da Srbija dobija mesto i značaj u Evropi koji je nekada imala.Sa ovakvom politikom treba i dalje da nastavimo.

Obrad Savčić

pre 8 godina

istinu_govorim:Otkud toliki pesimizam. Pa samo sa otvaranjem poglavlja Srbija je mnogo dobila u vidu fiansijske podrške od strane EU , do sve veće zainteresovanosti stranih investitora za ulaganje njihovog kapitala kod nas.

laufer

pre 8 godina

Konacno se sav trud i rad isplatio zakucali smo na vrata EU podrska nam je data i krenuli smo u nove pobede i poceli da pisemo novu evropsku istoriju u kojoj Srbija postaje ravnopravni clan

Obrad Savčić

pre 8 godina

Sirena:Čekali jesmo , ali se to čekanje konačno isplatilo. Sada nam predstoji naporan rad oko pregovora za svako poglavlje , ali verujem da su naši pregovarački timovi spremni i da će maksimalno zaštititi interese Srbije i njenih građana.

Miro Đokić

pre 8 godina

Srba: Turska je tek sada otvorila prvo poglavlje , ali to nema nikakve veze sa Srbijom.Za Srbiju su evrointegracije prioritet i otvaranje pregovaračkih poglavlja za nju je zaista istoriski događaj.

Srba

pre 8 godina

"... Turska ih je otvorila prije 10 godina i nije napredovala ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija."
(Lukas aus Agram, 14. decembar 2015 19:36)
Pa ako posle 10 godina Turska nije napredovala ni milimetra u priblizavanju evropskim standardima, to samo znaci da ona polazi od vrlo udaljenog polozaja. Nema to veze sa Srbijom koja je geografski i istorijski bliza vrednostima i ciljevima EU.

oRealy

pre 8 godina

Evo otisao ja u Njemacku pa se nakon par mjeseci sjetio Vas pa reko da Vam se javim!Dosao ja ovdje i zamislite,dobijem posao,kakva glupost,oni otvaraju radna mjesta umjesto da zatvaraju tvornice kao Vi,jer opce poznato je da su tvornice jedne od najvecih zagađivaca zraka!Zato Hrvatsku zovu lijepa nasa,jer nema tvornica,zrak je cist i sve mirise!Zamislite,u mojoj maloj firmi 50 zaposlenih a samo 3 ureda,EJJJ,3 ureda,imaju li ti ljudi pojma o poslu???Kako u 3 ureda ugurati tetku,strica,ujaka,malog od kuma,stvarno mi nije jasno!Te zene u uredu moraju raditi svih 8 sati,ne stignu u trgovine,piti kavu i zvati prijateljice za vrijeme radnog vremena,pa to je teror nad tim radnicama!I jos veca je glupost sto niti jedna nije u rodu sa sefom,bezveze!Zamislite sad najveceg apsurda,radim ja i dođe mi placa,ejj PLACA,to vam je ono kad radnika platite za njegov rad,uglavnom idiotarije!Opce je poznato da radnik kada dobije placu pomislja na gluposti,drogu,alkohol,kocku,tako da ste Vi to odlicno rijesili uskrativsi radnicima place!Evo ja na primjer,dobio placu,kupio 10 litara vina,ubio se ko svinja,nije to dobro!Eto,htio sam samo da Vam kazem da se nista ne brinete,ovi ovdje pojma nemaju,100 godina ste ispred njih,samo nastavite tako,svaka Vam cast!Pozdrav!

stranac 1952

pre 8 godina

(drmatoriks, 14. decembar 2015 22:32)
Zašto odmah mercedes? Vozio san se nekoliko puta u njemu,pa da ti kažem, bitno je, da dođeš od tačke A na tačku B bez problema i živ! Za to ne trebaš ni Mercedes, ni BMW, n ili Yahamahago hladnu glavu i pamet! Dođite na naše autoputeve, pa magar Merđo, Bmfix, Totajota, Kavsasvaki ili Yahamaha!:) Hitrost je 130km/na sat! Nemojte da ubrzate, naroćito za Hrvate! Pa Bog vas gleda!:
A oni ništa, ko manijaki!:)

Thrall

pre 8 godina

Opet porast prodaje sendviča. Opet se botovi prolupavaju. Opet sami sebe hvale jer to niko pametan ne radi. Opet gomila gluposti, koja nam neće ni malo pomoći da bolje živimo. Bitno je samo da cirkus Kolorado i dalje nastupa u vašem gradu...

drmatoriks

pre 8 godina

Za mene je ovo bezvezna vest, kao i za svakog svesnog građanina Srbije. Srećom u EU nas neće primiti koliko god poglavlja, zaglavlja i bezglavlja otvorili. Ne vidim ni jedan dobar razlog zašto bi Srbija ušla u EU, a ne vide ni EU birokrate šta god pričale javno. Nemam ništa protiv EU po sebi, ali kao što mi zdrav razum govori da nije pametno da kupim mercedesa na kredit jer će me to veoma skupo koštati a nemam toliko prihoda da bih to mogao komotno da finansiram, tako ni moja zemlja nema čime da finansira učlanjenje u EU i to se vidi iz aviona. Ta avantura bez pokrića nas već strahovito skupo košta, a ako se ne zaustavimo na vreme, propašćemo konačno i nepovratno.

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Fijasko Vucica veceras...i Srbije...ne zbog otvaranja poglavlja...ma da i to...koliko se dalo videti nije bilo Federike Mogerini...dakle s kim su otvorili 35,zatim necuven odlazak domacina J.Aselborna predsedavajuceg EU,s polovine KZS....ni jedno pitanje medija iz Srbije...uz servilnost Vucica Merkelovoj...te potpuni kolaps s pomominjanjem Republike Srpske na press...totalna konfuzija...ne mogu da verujem...koliko diletantizma,neznanja...kao da svake sedmice ima repriza...totalni promasaj

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Svaka čast! Nadam se sličnom i kod nas u Bosni, ali kako je ovo Bosna ja sam realan, pa sam već predao zahtjev za Srbijansko državljanstvo, a djevojka ganja da obnovi svoj poslijeratni hrvatski pasoš... Hebiga, u Bosni nikad ne treba stvari ostaviti politici i nadati se najboljem, mnogo pametnije je imati plan B, C, D i još dva tri za svaki slučaj :)

roxi

pre 8 godina

nigde mi nismo napredovali, da smo imali pemetne ljude, imali bismo zakone, koji sluze gradjanima. ovo nema nikakvog znacaja, sem sto srbija hoce pare iz pristupnih fondova. nema segmenta u srbiji, koji funkcionise, nece ni sa evropom, jer srbi uvek glasaju da pogresne ljude, to je mentalitet. donece se zakoni, kojih se niko nece pridrzavati, kao i do sada. armija partijaca ce i dalje da se bogati, a mi pesaci cemo i dalje da propadamo. vidimo to u svim istocnim zemljama, sem mozda ceskoj. sve je ostalo isto, bez reda i discipline, korupcija je i dalje prisutna, a drzave neuredjene. nikada u srbiji nece biti dobro, jos nikada i nije bilo dobro.

tikva

pre 8 godina

Mi ne moramo u Evropu,Evropa je dosla kod nas.Sve sto ima su pokupovali,a sto je najbitnije,prehrambena industrije je njihova.Najlakse je ucenjivati i manipulisati gladnim narodom.

Sloba

pre 8 godina

Tito
Tita su 1979 godine pitali da SFRJ udje u EEZ (po ubrzanom postupku) a on je odbio (da se opredeli izmedju zapada i istoka, kako je tada rekao). To najbolje govori gde smo i sta smo bili onda a sta smo sada 36 godina kasnije.

Botičeli

pre 8 godina

današnjim danom je završena prva, duga i mukotrpna faza priključenja uniji. od danas započinje druga faza koja će trajati mnogo kraće i čiji će krajnji rezultat biti punopravno članstvo u eu.

Srna lekic

pre 8 godina

Verujem da je premijeru srce puno, nista od ovoga ne bi bilo da nije bilo njegovog truda, a njegov trud je za uzvrat podrsci naroda. Ocekivalo se mnogo ali se mnogo i ispunilo. Idemo dalje.

miks

pre 8 godina

Eto premijerov dugogodišnji san postaje stvarnost, već 20 godina on i potpredsednik Dačić se bore za evropsku Srbiju, konačno.. Zaslužili su.

Dragan

pre 8 godina

Who the f. cares anyway? Sami sebi postavljaju vesti, sami sebi komentarisu. A ostala boranija ima jos 100 godina da radi za 200 evra na Brdovitom balkanu. Srbija je u Evropi oduvek bila i bice.

W W 3

pre 8 godina

Meni je komšija pričao da je i prilikom učlanjenje u klub penzionera morao da plati članarinu. Simboličnu, ali je morao da plati.

Pitam se, kolika će ovde biti članarina?

Da li smo je već platili ili je upravo plaćamo...?

spustila se neka magla

pre 8 godina

Divna vest! A sta mi imamo od toga? Ja stalno slusam narod Srbije je zasluzio... posao? plate? hocemo lakse moci da odemo jer nemamo posao i plate? Jel moze neko nesto konkretno o tome?

bora

pre 8 godina

@Kuki
Pre 20 godina Vučić se zalagao za ulazak u Srpsku Krajinu a ne u EU!!
Zbog takvih manipulanata kao što je on,nećemo nikada ući ni u jednu ni u drugu!! Za EU me baš i briga.

dočekah

pre 8 godina

napokon da dodčekam ovaj dan. ma koliko bio protiv AV-a samo mogu da mu zahvalim što su se za vreme njegove vlade otvorili pristupni pregovori, a radujeme misao da ćemo Rusiji napokon uvesti sankcije u skorijoj perspektivi.

Bogdan

pre 8 godina

Očekujem da današnji dan bude prekretnica. Da u sledećoj godini imamo više stranih investicija, da nastavimo trend rasta BDP, smanjenje budžetskog deficita,...

Botičeli

pre 8 godina

Srpski ples sa vukovima iz devedesetih godina se napokon, 2015, pretvorio u tango sa Evropom. Nakon niza sitnih i simboličnih koraka, usledio je najkrupniji iskorak ka punopravnom članstvu Unije zahvaljujući radu čitave vlade Srbije i ličnoj energiji samo jednog njenog člana - predsednika.

myja

pre 8 godina

Sada ima da poludimo od ovih poglavlja. Nikako da dokučim šta treba da slavim. Realno je da slavi ekipa..ne mala ali odabrana, koja je sada dobila uhlebljenje na dugu stazu. Sada se otvara veliki broj radnih mesta za razne starlete, mamine sinove..nadobudne pametnjakoviće sa megatrend diplomama. Platice od 3000eura, da se deci nadje za benzin i mobilni. Otvaraju se raznorazne kancelarije u kojima će marljivo da se radi. Politička elita i svita koja im je bliska su toliko odrodjeni od sredine kojoj bi trebalo da pripadaju da suštinski i nemaju veze sa njom. Slavi Srbijo,slavi.

Ana

pre 8 godina

Konacno je dosao ovaj istoriski dan za nasu drzavu. Ovo je rezultat napornog i pametnog rada vlade na celu sa premijerom. Samo treba nastaviti istim tempom.

C i n i k

pre 8 godina

Cestitam nama svima.Zao mi je sto nisu spomenuti i ljudi koji su recimo 2008.zakljicili SSP i doneli nam putovanja bez viza,a neki su hteli da ih vesaju tada,setite se izjava 'mastera' na Aerodromu...
Zao mi je i sto Eu nije najpre otvorila 23 i 24 ..ali ok,ovo jeste velika stvar za nas,a jedva cekam poglavlja o vladavini prava i medijima,jer se nadam da ce nas oni iz Eu malo osvestiti.

Žalosna sova

pre 8 godina

Botovi, ne znam kako vi, ali ja sam se oduvek osećala kao gradjanin Evrope. Meni Vučić ne može prodati **** za bubrege. Zato, tutanj, bre!

Oliver

pre 8 godina

Zaista smo znatno napredovali u odnosu na raniji period, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Zaslužujemo da što pre postanemo deo EU, u to nema sumnje.

nn

pre 8 godina

Koliko je nas narod neobrazovan i neupucen i dacu slobodu da uvredim svoj narod zatupljen. Crna Gore je miljama daleko od EU a ovaj dan koji mi danas imamo oni su imali pre tacno 3godine(18.dec 2012.). Sta cemo sa tim sto je Kosovo podnelo zahtev za ulazak u EU? Ko ce da prizna Kosovo? Ko se da potpise ulazak u Nato koji nas je bombardovao? Brdo ogromnih prepreka koje po meni retko koja zemlja ima tako da sve je ovo na izuzetno dugackoj distanci.

Kuki

pre 8 godina

Da bi ste pocistili u svojoj kuci i dvoristu, ne mora da cekate da vas neki zakon natera silom na to, nego to mozete uraditi zato sto tako zelite. Ali drago mi je zbog premijera sto mu se ostvario dugogodisnji san. On se toliko u zadnjih dvadeset godina zalagao za ulazak u EU. Bravo za naseg premijera i njegovu doslednost.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Vučić samo prodaje maglu, ne zamajavajte se s tim famoznim "otvaranjem poglavlja", Turska ih je otvorila prije 10 godina i nije napredovala ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija.
Zamislite si da je Srbija na čelu s Vučićem student koji slavi dolazak ispitnih rokova a da knjigu nije ni pipnuo, i govori roditeljima da će za 3 godine diplomirati!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Vučić samo prodaje maglu, ne zamajavajte se s tim famoznim "otvaranjem poglavlja", Turska ih je otvorila prije 10 godina i nije napredovala ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija.
Zamislite si da je Srbija na čelu s Vučićem student koji slavi dolazak ispitnih rokova a da knjigu nije ni pipnuo, i govori roditeljima da će za 3 godine diplomirati!

Žalosna sova

pre 8 godina

Botovi, ne znam kako vi, ali ja sam se oduvek osećala kao gradjanin Evrope. Meni Vučić ne može prodati **** za bubrege. Zato, tutanj, bre!

Oliver

pre 8 godina

Zaista smo znatno napredovali u odnosu na raniji period, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Zaslužujemo da što pre postanemo deo EU, u to nema sumnje.

nn

pre 8 godina

Koliko je nas narod neobrazovan i neupucen i dacu slobodu da uvredim svoj narod zatupljen. Crna Gore je miljama daleko od EU a ovaj dan koji mi danas imamo oni su imali pre tacno 3godine(18.dec 2012.). Sta cemo sa tim sto je Kosovo podnelo zahtev za ulazak u EU? Ko ce da prizna Kosovo? Ko se da potpise ulazak u Nato koji nas je bombardovao? Brdo ogromnih prepreka koje po meni retko koja zemlja ima tako da sve je ovo na izuzetno dugackoj distanci.

Ana

pre 8 godina

Konacno je dosao ovaj istoriski dan za nasu drzavu. Ovo je rezultat napornog i pametnog rada vlade na celu sa premijerom. Samo treba nastaviti istim tempom.

Botičeli

pre 8 godina

današnjim danom je završena prva, duga i mukotrpna faza priključenja uniji. od danas započinje druga faza koja će trajati mnogo kraće i čiji će krajnji rezultat biti punopravno članstvo u eu.

Thrall

pre 8 godina

Opet porast prodaje sendviča. Opet se botovi prolupavaju. Opet sami sebe hvale jer to niko pametan ne radi. Opet gomila gluposti, koja nam neće ni malo pomoći da bolje živimo. Bitno je samo da cirkus Kolorado i dalje nastupa u vašem gradu...

Bogdan

pre 8 godina

Očekujem da današnji dan bude prekretnica. Da u sledećoj godini imamo više stranih investicija, da nastavimo trend rasta BDP, smanjenje budžetskog deficita,...

Botičeli

pre 8 godina

Srpski ples sa vukovima iz devedesetih godina se napokon, 2015, pretvorio u tango sa Evropom. Nakon niza sitnih i simboličnih koraka, usledio je najkrupniji iskorak ka punopravnom članstvu Unije zahvaljujući radu čitave vlade Srbije i ličnoj energiji samo jednog njenog člana - predsednika.

dočekah

pre 8 godina

napokon da dodčekam ovaj dan. ma koliko bio protiv AV-a samo mogu da mu zahvalim što su se za vreme njegove vlade otvorili pristupni pregovori, a radujeme misao da ćemo Rusiji napokon uvesti sankcije u skorijoj perspektivi.

miks

pre 8 godina

Eto premijerov dugogodišnji san postaje stvarnost, već 20 godina on i potpredsednik Dačić se bore za evropsku Srbiju, konačno.. Zaslužili su.

Srna lekic

pre 8 godina

Verujem da je premijeru srce puno, nista od ovoga ne bi bilo da nije bilo njegovog truda, a njegov trud je za uzvrat podrsci naroda. Ocekivalo se mnogo ali se mnogo i ispunilo. Idemo dalje.

tikva

pre 8 godina

Mi ne moramo u Evropu,Evropa je dosla kod nas.Sve sto ima su pokupovali,a sto je najbitnije,prehrambena industrije je njihova.Najlakse je ucenjivati i manipulisati gladnim narodom.

drmatoriks

pre 8 godina

Za mene je ovo bezvezna vest, kao i za svakog svesnog građanina Srbije. Srećom u EU nas neće primiti koliko god poglavlja, zaglavlja i bezglavlja otvorili. Ne vidim ni jedan dobar razlog zašto bi Srbija ušla u EU, a ne vide ni EU birokrate šta god pričale javno. Nemam ništa protiv EU po sebi, ali kao što mi zdrav razum govori da nije pametno da kupim mercedesa na kredit jer će me to veoma skupo koštati a nemam toliko prihoda da bih to mogao komotno da finansiram, tako ni moja zemlja nema čime da finansira učlanjenje u EU i to se vidi iz aviona. Ta avantura bez pokrića nas već strahovito skupo košta, a ako se ne zaustavimo na vreme, propašćemo konačno i nepovratno.

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Fijasko Vucica veceras...i Srbije...ne zbog otvaranja poglavlja...ma da i to...koliko se dalo videti nije bilo Federike Mogerini...dakle s kim su otvorili 35,zatim necuven odlazak domacina J.Aselborna predsedavajuceg EU,s polovine KZS....ni jedno pitanje medija iz Srbije...uz servilnost Vucica Merkelovoj...te potpuni kolaps s pomominjanjem Republike Srpske na press...totalna konfuzija...ne mogu da verujem...koliko diletantizma,neznanja...kao da svake sedmice ima repriza...totalni promasaj

C i n i k

pre 8 godina

Cestitam nama svima.Zao mi je sto nisu spomenuti i ljudi koji su recimo 2008.zakljicili SSP i doneli nam putovanja bez viza,a neki su hteli da ih vesaju tada,setite se izjava 'mastera' na Aerodromu...
Zao mi je i sto Eu nije najpre otvorila 23 i 24 ..ali ok,ovo jeste velika stvar za nas,a jedva cekam poglavlja o vladavini prava i medijima,jer se nadam da ce nas oni iz Eu malo osvestiti.

oRealy

pre 8 godina

Evo otisao ja u Njemacku pa se nakon par mjeseci sjetio Vas pa reko da Vam se javim!Dosao ja ovdje i zamislite,dobijem posao,kakva glupost,oni otvaraju radna mjesta umjesto da zatvaraju tvornice kao Vi,jer opce poznato je da su tvornice jedne od najvecih zagađivaca zraka!Zato Hrvatsku zovu lijepa nasa,jer nema tvornica,zrak je cist i sve mirise!Zamislite,u mojoj maloj firmi 50 zaposlenih a samo 3 ureda,EJJJ,3 ureda,imaju li ti ljudi pojma o poslu???Kako u 3 ureda ugurati tetku,strica,ujaka,malog od kuma,stvarno mi nije jasno!Te zene u uredu moraju raditi svih 8 sati,ne stignu u trgovine,piti kavu i zvati prijateljice za vrijeme radnog vremena,pa to je teror nad tim radnicama!I jos veca je glupost sto niti jedna nije u rodu sa sefom,bezveze!Zamislite sad najveceg apsurda,radim ja i dođe mi placa,ejj PLACA,to vam je ono kad radnika platite za njegov rad,uglavnom idiotarije!Opce je poznato da radnik kada dobije placu pomislja na gluposti,drogu,alkohol,kocku,tako da ste Vi to odlicno rijesili uskrativsi radnicima place!Evo ja na primjer,dobio placu,kupio 10 litara vina,ubio se ko svinja,nije to dobro!Eto,htio sam samo da Vam kazem da se nista ne brinete,ovi ovdje pojma nemaju,100 godina ste ispred njih,samo nastavite tako,svaka Vam cast!Pozdrav!

Kuki

pre 8 godina

Da bi ste pocistili u svojoj kuci i dvoristu, ne mora da cekate da vas neki zakon natera silom na to, nego to mozete uraditi zato sto tako zelite. Ali drago mi je zbog premijera sto mu se ostvario dugogodisnji san. On se toliko u zadnjih dvadeset godina zalagao za ulazak u EU. Bravo za naseg premijera i njegovu doslednost.

Dada

pre 8 godina

Podrška Srbiji na putu ka EU dolazi od većine gradjana Srbije, pojedinačni otpori su plod politikanstva a ne istinskog mišljenja i ovo je veliki uspeh Srbije i ove Vlade.

roxi

pre 8 godina

nigde mi nismo napredovali, da smo imali pemetne ljude, imali bismo zakone, koji sluze gradjanima. ovo nema nikakvog znacaja, sem sto srbija hoce pare iz pristupnih fondova. nema segmenta u srbiji, koji funkcionise, nece ni sa evropom, jer srbi uvek glasaju da pogresne ljude, to je mentalitet. donece se zakoni, kojih se niko nece pridrzavati, kao i do sada. armija partijaca ce i dalje da se bogati, a mi pesaci cemo i dalje da propadamo. vidimo to u svim istocnim zemljama, sem mozda ceskoj. sve je ostalo isto, bez reda i discipline, korupcija je i dalje prisutna, a drzave neuredjene. nikada u srbiji nece biti dobro, jos nikada i nije bilo dobro.

Sloba

pre 8 godina

Tito
Tita su 1979 godine pitali da SFRJ udje u EEZ (po ubrzanom postupku) a on je odbio (da se opredeli izmedju zapada i istoka, kako je tada rekao). To najbolje govori gde smo i sta smo bili onda a sta smo sada 36 godina kasnije.

FOLKAO

pre 8 godina

Podrška Srbiji na putu ka EU dolazi od većine gradjana Srbije, pojedinačni otpori su plod politikanstva a ne istinskog mišljenja i ovo je veliki uspeh Srbije i ove Vlade.

Srba

pre 8 godina

"... Turska ih je otvorila prije 10 godina i nije napredovala ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija."
(Lukas aus Agram, 14. decembar 2015 19:36)
Pa ako posle 10 godina Turska nije napredovala ni milimetra u priblizavanju evropskim standardima, to samo znaci da ona polazi od vrlo udaljenog polozaja. Nema to veze sa Srbijom koja je geografski i istorijski bliza vrednostima i ciljevima EU.

bora

pre 8 godina

@Kuki
Pre 20 godina Vučić se zalagao za ulazak u Srpsku Krajinu a ne u EU!!
Zbog takvih manipulanata kao što je on,nećemo nikada ući ni u jednu ni u drugu!! Za EU me baš i briga.

Dragan

pre 8 godina

Who the f. cares anyway? Sami sebi postavljaju vesti, sami sebi komentarisu. A ostala boranija ima jos 100 godina da radi za 200 evra na Brdovitom balkanu. Srbija je u Evropi oduvek bila i bice.

Velibor Kekić

pre 8 godina

Žalosna sova:Izgleda da je to vama Tadić prodao za bubrege. Punih 12 godina nas je zavlačio i nije uspio da dovede Srbiju do praga Evrope.

Vlajko Krunić

pre 8 godina

fiki: Nema potrebe za bilo kakvom tremom.Otvranje prvih poglavlja smo dobili i sada našim pregovaračkim timovima treba poželeti puno sreće u pregovorima.

Miro Đokić

pre 8 godina

Srba: Turska je tek sada otvorila prvo poglavlje , ali to nema nikakve veze sa Srbijom.Za Srbiju su evrointegracije prioritet i otvaranje pregovaračkih poglavlja za nju je zaista istoriski događaj.

Mišo Ćuković

pre 8 godina

Savke:Ovo je dokaz da Srbija dobija mesto i značaj u Evropi koji je nekada imala.Sa ovakvom politikom treba i dalje da nastavimo.

Obrad Savčić

pre 8 godina

Od nas zavisi: Vrata smo odškrinuli , sada je na namakada ćemo ih širom otvoriti. Verujem da to nećemo previše dugo čekati.

laufer

pre 8 godina

Konacno se sav trud i rad isplatio zakucali smo na vrata EU podrska nam je data i krenuli smo u nove pobede i poceli da pisemo novu evropsku istoriju u kojoj Srbija postaje ravnopravni clan

W W 3

pre 8 godina

Meni je komšija pričao da je i prilikom učlanjenje u klub penzionera morao da plati članarinu. Simboličnu, ali je morao da plati.

Pitam se, kolika će ovde biti članarina?

Da li smo je već platili ili je upravo plaćamo...?

Lolita

pre 8 godina

EU je danas jasno pokazala da će Srbija biti deo njene porodice, a na nama je da svojim radom, marljivošću i energijom odredimo vreme ulaska u tu porodicu.

Obrad Savčić

pre 8 godina

istinu_govorim:Otkud toliki pesimizam. Pa samo sa otvaranjem poglavlja Srbija je mnogo dobila u vidu fiansijske podrške od strane EU , do sve veće zainteresovanosti stranih investitora za ulaganje njihovog kapitala kod nas.

Obrad Savčić

pre 8 godina

Sirena:Čekali jesmo , ali se to čekanje konačno isplatilo. Sada nam predstoji naporan rad oko pregovora za svako poglavlje , ali verujem da su naši pregovarački timovi spremni i da će maksimalno zaštititi interese Srbije i njenih građana.

Jahorina

pre 8 godina

istinu_govorim:Pa niko ništa nam nećedoneti na tanjiru. Sve moramo da sa našim pregornim radom da zaslužimo. Da je bivša vlast vodila ovakvu politiku , danas bi Srbija već odavno bila u EU i ne bi sada razmišljali o pregovaračkim poglavljima.

myja

pre 8 godina

Sada ima da poludimo od ovih poglavlja. Nikako da dokučim šta treba da slavim. Realno je da slavi ekipa..ne mala ali odabrana, koja je sada dobila uhlebljenje na dugu stazu. Sada se otvara veliki broj radnih mesta za razne starlete, mamine sinove..nadobudne pametnjakoviće sa megatrend diplomama. Platice od 3000eura, da se deci nadje za benzin i mobilni. Otvaraju se raznorazne kancelarije u kojima će marljivo da se radi. Politička elita i svita koja im je bliska su toliko odrodjeni od sredine kojoj bi trebalo da pripadaju da suštinski i nemaju veze sa njom. Slavi Srbijo,slavi.

spustila se neka magla

pre 8 godina

Divna vest! A sta mi imamo od toga? Ja stalno slusam narod Srbije je zasluzio... posao? plate? hocemo lakse moci da odemo jer nemamo posao i plate? Jel moze neko nesto konkretno o tome?

Dragana

pre 8 godina

Srbija nema dilemu da li je na putu evrointegracija a od danas ni Evropska Unija. Svakako da smo zasluzili ovaj trenutak jer nikad pre nismo ovoliko ulozili u sebe i pokazali da smo zaista zasluzeno na mestu koje nam pripada.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Svaka čast! Nadam se sličnom i kod nas u Bosni, ali kako je ovo Bosna ja sam realan, pa sam već predao zahtjev za Srbijansko državljanstvo, a djevojka ganja da obnovi svoj poslijeratni hrvatski pasoš... Hebiga, u Bosni nikad ne treba stvari ostaviti politici i nadati se najboljem, mnogo pametnije je imati plan B, C, D i još dva tri za svaki slučaj :)

stranac 1952

pre 8 godina

(drmatoriks, 14. decembar 2015 22:32)
Zašto odmah mercedes? Vozio san se nekoliko puta u njemu,pa da ti kažem, bitno je, da dođeš od tačke A na tačku B bez problema i živ! Za to ne trebaš ni Mercedes, ni BMW, n ili Yahamahago hladnu glavu i pamet! Dođite na naše autoputeve, pa magar Merđo, Bmfix, Totajota, Kavsasvaki ili Yahamaha!:) Hitrost je 130km/na sat! Nemojte da ubrzate, naroćito za Hrvate! Pa Bog vas gleda!:
A oni ništa, ko manijaki!:)

Rene

pre 8 godina

Koga to još zanima? Brod koji tone, ko stvarno misli da će nam tako biti bolje taj je lud! Britanija jedva čeka da izadje.... I mnogi drugi. Licimeran pokušaj Nemacke da vlada Evropom! I da li se narod nešto pita? Kad će izbori da se stvarno vidi da li narod uopšte želi u EU?

smajli

pre 8 godina

Botovi ili jedan te isti bot Miro, Obrad, itd. Toliko si g.up da mene tvoja gl.poća boli. Sve što si ti naveo u prethodnim ili naknadnim posle ove vesti, vesti koje je B92 objavio demantuje sve tvoje glu.osti. Turska je pre 10g otvorila 1 poglavlje, a trenutačno su kod 15tog pogljavlja 10godina kasnije.

Nena

pre 8 godina

Izuzetno važan dan za Srbiju i srpski narod, za sva naredna naša pokolenja. Biti član EU je nešto što jedva čekamo svi toliko dugo.

Goca

pre 8 godina

Svi koji ste protiv Evrope, verovatno ne volite nekog ko radi toliko za ovu drzavu, pa dajte lose komentare, e vidite to je vec licni stav.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Vučić samo prodaje maglu, ne zamajavajte se s tim famoznim "otvaranjem poglavlja", Turska ih je otvorila prije 10 godina i nije napredovala ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija.
Zamislite si da je Srbija na čelu s Vučićem student koji slavi dolazak ispitnih rokova a da knjigu nije ni pipnuo, i govori roditeljima da će za 3 godine diplomirati!

Žalosna sova

pre 8 godina

Botovi, ne znam kako vi, ali ja sam se oduvek osećala kao gradjanin Evrope. Meni Vučić ne može prodati **** za bubrege. Zato, tutanj, bre!

Kuki

pre 8 godina

Da bi ste pocistili u svojoj kuci i dvoristu, ne mora da cekate da vas neki zakon natera silom na to, nego to mozete uraditi zato sto tako zelite. Ali drago mi je zbog premijera sto mu se ostvario dugogodisnji san. On se toliko u zadnjih dvadeset godina zalagao za ulazak u EU. Bravo za naseg premijera i njegovu doslednost.

nn

pre 8 godina

Koliko je nas narod neobrazovan i neupucen i dacu slobodu da uvredim svoj narod zatupljen. Crna Gore je miljama daleko od EU a ovaj dan koji mi danas imamo oni su imali pre tacno 3godine(18.dec 2012.). Sta cemo sa tim sto je Kosovo podnelo zahtev za ulazak u EU? Ko ce da prizna Kosovo? Ko se da potpise ulazak u Nato koji nas je bombardovao? Brdo ogromnih prepreka koje po meni retko koja zemlja ima tako da sve je ovo na izuzetno dugackoj distanci.

C i n i k

pre 8 godina

Cestitam nama svima.Zao mi je sto nisu spomenuti i ljudi koji su recimo 2008.zakljicili SSP i doneli nam putovanja bez viza,a neki su hteli da ih vesaju tada,setite se izjava 'mastera' na Aerodromu...
Zao mi je i sto Eu nije najpre otvorila 23 i 24 ..ali ok,ovo jeste velika stvar za nas,a jedva cekam poglavlja o vladavini prava i medijima,jer se nadam da ce nas oni iz Eu malo osvestiti.

roxi

pre 8 godina

nigde mi nismo napredovali, da smo imali pemetne ljude, imali bismo zakone, koji sluze gradjanima. ovo nema nikakvog znacaja, sem sto srbija hoce pare iz pristupnih fondova. nema segmenta u srbiji, koji funkcionise, nece ni sa evropom, jer srbi uvek glasaju da pogresne ljude, to je mentalitet. donece se zakoni, kojih se niko nece pridrzavati, kao i do sada. armija partijaca ce i dalje da se bogati, a mi pesaci cemo i dalje da propadamo. vidimo to u svim istocnim zemljama, sem mozda ceskoj. sve je ostalo isto, bez reda i discipline, korupcija je i dalje prisutna, a drzave neuredjene. nikada u srbiji nece biti dobro, jos nikada i nije bilo dobro.

tikva

pre 8 godina

Mi ne moramo u Evropu,Evropa je dosla kod nas.Sve sto ima su pokupovali,a sto je najbitnije,prehrambena industrije je njihova.Najlakse je ucenjivati i manipulisati gladnim narodom.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Svaka čast! Nadam se sličnom i kod nas u Bosni, ali kako je ovo Bosna ja sam realan, pa sam već predao zahtjev za Srbijansko državljanstvo, a djevojka ganja da obnovi svoj poslijeratni hrvatski pasoš... Hebiga, u Bosni nikad ne treba stvari ostaviti politici i nadati se najboljem, mnogo pametnije je imati plan B, C, D i još dva tri za svaki slučaj :)

drmatoriks

pre 8 godina

Za mene je ovo bezvezna vest, kao i za svakog svesnog građanina Srbije. Srećom u EU nas neće primiti koliko god poglavlja, zaglavlja i bezglavlja otvorili. Ne vidim ni jedan dobar razlog zašto bi Srbija ušla u EU, a ne vide ni EU birokrate šta god pričale javno. Nemam ništa protiv EU po sebi, ali kao što mi zdrav razum govori da nije pametno da kupim mercedesa na kredit jer će me to veoma skupo koštati a nemam toliko prihoda da bih to mogao komotno da finansiram, tako ni moja zemlja nema čime da finansira učlanjenje u EU i to se vidi iz aviona. Ta avantura bez pokrića nas već strahovito skupo košta, a ako se ne zaustavimo na vreme, propašćemo konačno i nepovratno.

Thrall

pre 8 godina

Opet porast prodaje sendviča. Opet se botovi prolupavaju. Opet sami sebe hvale jer to niko pametan ne radi. Opet gomila gluposti, koja nam neće ni malo pomoći da bolje živimo. Bitno je samo da cirkus Kolorado i dalje nastupa u vašem gradu...

Ana

pre 8 godina

Konacno je dosao ovaj istoriski dan za nasu drzavu. Ovo je rezultat napornog i pametnog rada vlade na celu sa premijerom. Samo treba nastaviti istim tempom.

myja

pre 8 godina

Sada ima da poludimo od ovih poglavlja. Nikako da dokučim šta treba da slavim. Realno je da slavi ekipa..ne mala ali odabrana, koja je sada dobila uhlebljenje na dugu stazu. Sada se otvara veliki broj radnih mesta za razne starlete, mamine sinove..nadobudne pametnjakoviće sa megatrend diplomama. Platice od 3000eura, da se deci nadje za benzin i mobilni. Otvaraju se raznorazne kancelarije u kojima će marljivo da se radi. Politička elita i svita koja im je bliska su toliko odrodjeni od sredine kojoj bi trebalo da pripadaju da suštinski i nemaju veze sa njom. Slavi Srbijo,slavi.

spustila se neka magla

pre 8 godina

Divna vest! A sta mi imamo od toga? Ja stalno slusam narod Srbije je zasluzio... posao? plate? hocemo lakse moci da odemo jer nemamo posao i plate? Jel moze neko nesto konkretno o tome?

bora

pre 8 godina

@Kuki
Pre 20 godina Vučić se zalagao za ulazak u Srpsku Krajinu a ne u EU!!
Zbog takvih manipulanata kao što je on,nećemo nikada ući ni u jednu ni u drugu!! Za EU me baš i briga.

Sloba

pre 8 godina

Tito
Tita su 1979 godine pitali da SFRJ udje u EEZ (po ubrzanom postupku) a on je odbio (da se opredeli izmedju zapada i istoka, kako je tada rekao). To najbolje govori gde smo i sta smo bili onda a sta smo sada 36 godina kasnije.

W W 3

pre 8 godina

Meni je komšija pričao da je i prilikom učlanjenje u klub penzionera morao da plati članarinu. Simboličnu, ali je morao da plati.

Pitam se, kolika će ovde biti članarina?

Da li smo je već platili ili je upravo plaćamo...?

Oliver

pre 8 godina

Zaista smo znatno napredovali u odnosu na raniji period, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Zaslužujemo da što pre postanemo deo EU, u to nema sumnje.

Jovan Vukadinovic

pre 8 godina

Fijasko Vucica veceras...i Srbije...ne zbog otvaranja poglavlja...ma da i to...koliko se dalo videti nije bilo Federike Mogerini...dakle s kim su otvorili 35,zatim necuven odlazak domacina J.Aselborna predsedavajuceg EU,s polovine KZS....ni jedno pitanje medija iz Srbije...uz servilnost Vucica Merkelovoj...te potpuni kolaps s pomominjanjem Republike Srpske na press...totalna konfuzija...ne mogu da verujem...koliko diletantizma,neznanja...kao da svake sedmice ima repriza...totalni promasaj

Dragan

pre 8 godina

Who the f. cares anyway? Sami sebi postavljaju vesti, sami sebi komentarisu. A ostala boranija ima jos 100 godina da radi za 200 evra na Brdovitom balkanu. Srbija je u Evropi oduvek bila i bice.

Srba

pre 8 godina

"... Turska ih je otvorila prije 10 godina i nije napredovala ni milimetra, a Turska je puno interesantnija za EU nego Srbija."
(Lukas aus Agram, 14. decembar 2015 19:36)
Pa ako posle 10 godina Turska nije napredovala ni milimetra u priblizavanju evropskim standardima, to samo znaci da ona polazi od vrlo udaljenog polozaja. Nema to veze sa Srbijom koja je geografski i istorijski bliza vrednostima i ciljevima EU.

oRealy

pre 8 godina

Evo otisao ja u Njemacku pa se nakon par mjeseci sjetio Vas pa reko da Vam se javim!Dosao ja ovdje i zamislite,dobijem posao,kakva glupost,oni otvaraju radna mjesta umjesto da zatvaraju tvornice kao Vi,jer opce poznato je da su tvornice jedne od najvecih zagađivaca zraka!Zato Hrvatsku zovu lijepa nasa,jer nema tvornica,zrak je cist i sve mirise!Zamislite,u mojoj maloj firmi 50 zaposlenih a samo 3 ureda,EJJJ,3 ureda,imaju li ti ljudi pojma o poslu???Kako u 3 ureda ugurati tetku,strica,ujaka,malog od kuma,stvarno mi nije jasno!Te zene u uredu moraju raditi svih 8 sati,ne stignu u trgovine,piti kavu i zvati prijateljice za vrijeme radnog vremena,pa to je teror nad tim radnicama!I jos veca je glupost sto niti jedna nije u rodu sa sefom,bezveze!Zamislite sad najveceg apsurda,radim ja i dođe mi placa,ejj PLACA,to vam je ono kad radnika platite za njegov rad,uglavnom idiotarije!Opce je poznato da radnik kada dobije placu pomislja na gluposti,drogu,alkohol,kocku,tako da ste Vi to odlicno rijesili uskrativsi radnicima place!Evo ja na primjer,dobio placu,kupio 10 litara vina,ubio se ko svinja,nije to dobro!Eto,htio sam samo da Vam kazem da se nista ne brinete,ovi ovdje pojma nemaju,100 godina ste ispred njih,samo nastavite tako,svaka Vam cast!Pozdrav!

Srna lekic

pre 8 godina

Verujem da je premijeru srce puno, nista od ovoga ne bi bilo da nije bilo njegovog truda, a njegov trud je za uzvrat podrsci naroda. Ocekivalo se mnogo ali se mnogo i ispunilo. Idemo dalje.

miks

pre 8 godina

Eto premijerov dugogodišnji san postaje stvarnost, već 20 godina on i potpredsednik Dačić se bore za evropsku Srbiju, konačno.. Zaslužili su.

Rene

pre 8 godina

Koga to još zanima? Brod koji tone, ko stvarno misli da će nam tako biti bolje taj je lud! Britanija jedva čeka da izadje.... I mnogi drugi. Licimeran pokušaj Nemacke da vlada Evropom! I da li se narod nešto pita? Kad će izbori da se stvarno vidi da li narod uopšte želi u EU?

Botičeli

pre 8 godina

današnjim danom je završena prva, duga i mukotrpna faza priključenja uniji. od danas započinje druga faza koja će trajati mnogo kraće i čiji će krajnji rezultat biti punopravno članstvo u eu.

Botičeli

pre 8 godina

Srpski ples sa vukovima iz devedesetih godina se napokon, 2015, pretvorio u tango sa Evropom. Nakon niza sitnih i simboličnih koraka, usledio je najkrupniji iskorak ka punopravnom članstvu Unije zahvaljujući radu čitave vlade Srbije i ličnoj energiji samo jednog njenog člana - predsednika.

dočekah

pre 8 godina

napokon da dodčekam ovaj dan. ma koliko bio protiv AV-a samo mogu da mu zahvalim što su se za vreme njegove vlade otvorili pristupni pregovori, a radujeme misao da ćemo Rusiji napokon uvesti sankcije u skorijoj perspektivi.

Bogdan

pre 8 godina

Očekujem da današnji dan bude prekretnica. Da u sledećoj godini imamo više stranih investicija, da nastavimo trend rasta BDP, smanjenje budžetskog deficita,...

stranac 1952

pre 8 godina

(drmatoriks, 14. decembar 2015 22:32)
Zašto odmah mercedes? Vozio san se nekoliko puta u njemu,pa da ti kažem, bitno je, da dođeš od tačke A na tačku B bez problema i živ! Za to ne trebaš ni Mercedes, ni BMW, n ili Yahamahago hladnu glavu i pamet! Dođite na naše autoputeve, pa magar Merđo, Bmfix, Totajota, Kavsasvaki ili Yahamaha!:) Hitrost je 130km/na sat! Nemojte da ubrzate, naroćito za Hrvate! Pa Bog vas gleda!:
A oni ništa, ko manijaki!:)

Lolita

pre 8 godina

EU je danas jasno pokazala da će Srbija biti deo njene porodice, a na nama je da svojim radom, marljivošću i energijom odredimo vreme ulaska u tu porodicu.

FOLKAO

pre 8 godina

Podrška Srbiji na putu ka EU dolazi od većine gradjana Srbije, pojedinačni otpori su plod politikanstva a ne istinskog mišljenja i ovo je veliki uspeh Srbije i ove Vlade.

Velibor Kekić

pre 8 godina

Žalosna sova:Izgleda da je to vama Tadić prodao za bubrege. Punih 12 godina nas je zavlačio i nije uspio da dovede Srbiju do praga Evrope.

Dada

pre 8 godina

Podrška Srbiji na putu ka EU dolazi od većine gradjana Srbije, pojedinačni otpori su plod politikanstva a ne istinskog mišljenja i ovo je veliki uspeh Srbije i ove Vlade.

Mišo Ćuković

pre 8 godina

Savke:Ovo je dokaz da Srbija dobija mesto i značaj u Evropi koji je nekada imala.Sa ovakvom politikom treba i dalje da nastavimo.

Obrad Savčić

pre 8 godina

Sirena:Čekali jesmo , ali se to čekanje konačno isplatilo. Sada nam predstoji naporan rad oko pregovora za svako poglavlje , ali verujem da su naši pregovarački timovi spremni i da će maksimalno zaštititi interese Srbije i njenih građana.

laufer

pre 8 godina

Konacno se sav trud i rad isplatio zakucali smo na vrata EU podrska nam je data i krenuli smo u nove pobede i poceli da pisemo novu evropsku istoriju u kojoj Srbija postaje ravnopravni clan

Nena

pre 8 godina

Izuzetno važan dan za Srbiju i srpski narod, za sva naredna naša pokolenja. Biti član EU je nešto što jedva čekamo svi toliko dugo.

Obrad Savčić

pre 8 godina

Od nas zavisi: Vrata smo odškrinuli , sada je na namakada ćemo ih širom otvoriti. Verujem da to nećemo previše dugo čekati.

Jahorina

pre 8 godina

istinu_govorim:Pa niko ništa nam nećedoneti na tanjiru. Sve moramo da sa našim pregornim radom da zaslužimo. Da je bivša vlast vodila ovakvu politiku , danas bi Srbija već odavno bila u EU i ne bi sada razmišljali o pregovaračkim poglavljima.

Vlajko Krunić

pre 8 godina

fiki: Nema potrebe za bilo kakvom tremom.Otvranje prvih poglavlja smo dobili i sada našim pregovaračkim timovima treba poželeti puno sreće u pregovorima.

Miro Đokić

pre 8 godina

Srba: Turska je tek sada otvorila prvo poglavlje , ali to nema nikakve veze sa Srbijom.Za Srbiju su evrointegracije prioritet i otvaranje pregovaračkih poglavlja za nju je zaista istoriski događaj.

Obrad Savčić

pre 8 godina

istinu_govorim:Otkud toliki pesimizam. Pa samo sa otvaranjem poglavlja Srbija je mnogo dobila u vidu fiansijske podrške od strane EU , do sve veće zainteresovanosti stranih investitora za ulaganje njihovog kapitala kod nas.

Goca

pre 8 godina

Svi koji ste protiv Evrope, verovatno ne volite nekog ko radi toliko za ovu drzavu, pa dajte lose komentare, e vidite to je vec licni stav.

Dragana

pre 8 godina

Srbija nema dilemu da li je na putu evrointegracija a od danas ni Evropska Unija. Svakako da smo zasluzili ovaj trenutak jer nikad pre nismo ovoliko ulozili u sebe i pokazali da smo zaista zasluzeno na mestu koje nam pripada.

smajli

pre 8 godina

Botovi ili jedan te isti bot Miro, Obrad, itd. Toliko si g.up da mene tvoja gl.poća boli. Sve što si ti naveo u prethodnim ili naknadnim posle ove vesti, vesti koje je B92 objavio demantuje sve tvoje glu.osti. Turska je pre 10g otvorila 1 poglavlje, a trenutačno su kod 15tog pogljavlja 10godina kasnije.